Uanmeldt kommunalt tilsyn

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Uanmeldt kommunalt tilsyn"

Transkript

1 Uanmeldt kommunalt tilsyn Plejecenter: Liselund, Liseborg Hegn 10, 8800 Viborg. Dato: 23. november Tilsynet udføres af: Tilsynsførende Agnete Sørensen og Marianne Villekold. Overordnet beskrivelse af plejecentret, herunder den fysiske beliggenhed: Liselund er plejecenter for mennesker med demens. Plejecenteret åbnede i efteråret Der er 3 huse med 20 lejligheder i hver, og hvert hus er opdelt i 2 afdelinger. 50 lejligheder er for faste beboere og 10 er midlertidige pladser. Stedet har atriumgårde med bl.a. sansehave og forskellige aktivitetsmuligheder. Liselund rummer desuden Viborg Kommunes Videnscenter for demens. Resume af anbefalinger fra sidste års tilsynsbesøg, samt evt. opfølgning på disse: Anbefalinger: At den gode udvikling på dokumentationsområdet fortsat prioriteres At relevante oplysninger kun dokumenteres i handleplanen, så handleplaner kan benyttes som dagligt redskab i udvikling af plejen. At det dokumenteres konsekvent om der er indhentet samtykke til lægekontakt. At ledelsen genovervejer mulighed for møder, hvor personalet samles og selv kan foreslå punkter til dagsorden. At ønsket om og behovet for pædagogiske måltider undersøges nærmere At der fortsat er fokus på at udbrede viden om reglerne om magtanvendelse. Deltagere i tilsynet: Der blev lavet interview med afsnitsleder, centerleder, 3 medarbejdere og 3 beboere. Hvordan er deltagerne udpeget: Medarbejderne var udvalgt blandt de, som var på arbejde og havde mulighed for at gå fra. Beboerne var udvalgt tilfældigt efter, hvem der var til stede i fællerummet og havde lyst til samtale. Der er desuden gennemgået dokumentation for 3 beboere fra 3 forskellige afdelinger. Konklusion herunder vurdering: De adspurgte beboerne gav udtryk for at være glade for stedet og personalet. Det er tilsynets opfattelse, at beboerne får den nødvendige pleje og omsorg. Personalet gav udtryk for at være glade for arbejdet på trods af travlhed. Det er tilsynets opfattelse, at der er tale om et engageret og omsorgsfuldt personale med fokus på at skabe en god hverdag for beboerne. Det blev observeret, at personalet tog hånd om de svageste beboere. Ledelsen er opmærksom på, såvel beboernes som medarbejdernes trivsel og på udvikling af kompetencer. Der gøres tiltag til forbedring af beboernes hverdag indenfor de givne rammer. Der ses, at der er arbejdet med dokumentationsområdet og at personalet benytter handleplaner i den daglige pleje. Tilsynet opfordrer til, at der indarbejdes rutiner til at sikre dokumentation af samtykke ved behandling. Samlet set mener tilsynet at der er tale om mindre mangler og at Liselund er et plejecenter som fungerer meget tilfredsstillende.

2 Forslag om opfølgning: (tilsynsmyndigheden kan på baggrund af konklusionen beslutte sig for at foretage et uddybende tilsyn). Tilsynet foreslår, ud fra dette tilsyn, at der laves det lovmæssige kommunale tilsyn i 2012.

3 Beboeren er informeret om tilsynets formål, samt rammerne for afrapportering, herunder at afrapportering foregår anonymt. Deltager beboeren aktivt i tilsynet? Ja Nej Deltager der andre end beboeren aktivt i tilsynet? Ja Nej Hvis Ja, hvem? Omhandlende SL 83. Jf. Viborg Kommunes Kvalitetsstandard SL 86 Jf. Viborg Kommunes Kvalitetsstandard SL 79 Jf. Viborg Kommunes Kvalitetsstandard Målepunkt: Beboertrivsel/tilfredshed. Er du overordnet tilfreds med forholdene på plejecentret? Har du en fast kontaktperson, og ved hvem det er? Kommer der flere forskellige hjælpere i hjemmet? Oplever du at blive behandlet med respekt og udtrykker tilfredshed med omgangstonen på stedet? Oplever du at have indflydelse på din egen hverdag, og tilrettelæggelsen af den? Tager personalet sig tid til at du selv hjælper til inddrager ressourcer? Er du tilfreds med din egen bolig? Er du tilfreds med fællesfaciliteterne? Er der overensstemmelse mellem dit behov for hjælp og de leverede ydelser? Oplever du at få den nødvendige og aftalte hjælp i forhold til personlig pleje? Hvad med praktisk bistand? Oplever du at få den nødvendige og aftalte hjælp i forhold til træning? Oplever du at få de nødvendige og aftalte tilbud om aktiviteter? Ja Nej Kommentar Den ene beboer mente at alle medarbejdere var ens: søde og gode ved dem. Ja, alle taler pænt Ja, jeg siger bare min mening Klarer selv det meste, men får hjælp hvis hun vil have det Træner selv ved at gå dagligt. Synes ikke andet er nødvendigt Den ene beboer syntes at der måtte godt ske lidt mere. Er du tilfreds med maden? God mad og nok af det Er du tilfreds med den måde måltiderne foregår på? (rammer, stem Spiser alle måltider sammen med

4 ningen m.m.) Hvordan har du det med de andre beboere? Er der mulighed for socialt samvær? Kender du ledelsen på stedet hvordan er dit forhold til denne? Er der noget du tænker der kunne være anderledes? Ved du hvad du kan gøre, hvis der er noget du gerne vil have ændret/ er utilfreds med? medbeboere efter eget valg. Får morgenmad når det passer dem. Kan bedst lide de dannede medbeboere. Ikke alle lige godt. Der mangler ikke noget. Nok af mad og kaffe og personalet er gode. Det er der ikke Beboerne gav alle udtryk for at de fik den hjælp og pleje, som de havde behov for og at alle blandt personalet var søde og behandlede dem godt. Alle 3 synes, at maden var god og der var nok af den. Den ene beboer var til 2 aktiviteter ugentligt, men syntes godt der måtte ske lidt mere på stedet. Tilsynet observerede, at personale tog sig af de svageste beboere, som ikke kunne sidde med ved bordet. Der var personale ved bordet, som bidrog til, at skabe en god stemning under måltidet. Omhandlende Målepunkt Dokumentation: Ja Nej Kommentarer Der foreligger en skriftlig opdateret døgnrytmeplan for borgeren. På alle 3 beboere var fine opdaterede døgnrytmeplaner Der kan gives kvalificeret Magtanvendelse Jf. Servicelovens kapitel 24 Værgemål Værgemålsloven pleje ud fra døgnrytmeplanen. Under forudsætning af at borgeren har brug for særlige foranstaltninger i henhold til magtanvendelsesreglerne: Der er foretaget registrering og dokumentation af magtanvendelse. Der foreligger en handleplan med henblik på at forebygge, at der anvendes magt. Der foreligger oplysninger om eventuel indgået værgemål inkl. oplysninger om relevante navne og telefonop Ikke fundet i de aktuelle I et af de udvalgte tilfælde beskrives pædagogiske tiltag.

5 lysninger. Der foreligger en skriftligt opdateret sundhedsfaglig status på borgeren. Samtykke: Der er handleplaner for alle relevante indsatsområder. Handleplanerne bruges fremadrettet; dvs. der er mål, handlinger og evalueringer. De eksisterende handleplaner er aktuelle. Der er sammenhæng mellem status, handleplaner og indsatsområder. Der er ved tilsynet observeret, at samtykkereglerne anvendes og dokumenteres. Der er på alle 3 beboere gode handlingsanvisende og opdaterede døgnrytmeplaner, med beskrivelse af pleje, praktisk hjælp, ernæring, aktivitet og træning. Der vil kunne ydes relevant pleje efter disse, også i tilfælde hvor beboerne ikke selv, ville kunne give udtryk for behov. Der er gode handleplaner med mål, handlinger og evaluering på alle relevante områder på alle 3 beboere. Uaktuelle handleplaner er gjort passive. På alle 3 beboere er der gode opdaterede sundhedsfaglig status. Der er i den ene journal dokumenteret henvendelse til lægen om ½-årligt medicintjek. Der er kun i få tilfælde dokumenteret samtykke til lægekontakt og behandling. Øvrige kommentarer og anbefalinger: At den gode dokumentation fastholdes og fortsat udvikles. At der indhentes samtykke eller stedfortrædende samtykke forud for lægekontakt og behandling og at det konsekvens dokumenteres i journalen, hvem der har givet samtykke. Ledelsesopgaverne er delt mellem leder og afsnitsleder. Ledelsen oplyser, at der, i forbindelse med nedskæringer og manglende betaling for tomme stuer, har været store udfordringer forbundet med prioritering af opgaver. Ledelsen har været opmærksom på, at lytte til medarbejdernes frustrationer og definere kan og skal opgaver. Der har været fokus på, at medarbejderne ikke lod sig gå på af travlhed, men har kunnet se det i en større politisk sammenhæng. Der er fokus på at nedbringe fraværsprocenten gennem dialog og f.eks. give medarbejdere mere ansvar. Det har været nødvendigt med personalerokade i huset og der afholdes opfølgende samtaler for de involverede. Afsnitsleder har i en periode mødt kl. 7 og går rundt på alle afsnit og kan være behjælpelig med at fordele personaleressourcer efter opgaver. Personalet er tilknyttet en bestemt afdeling, men hjælper på tværs ved sygdom m.m. MUS samtaler har, indtil videre, været afholdt i de 2 af de 3 huse.

6 Kursus og faglig udvikling: Det opleves som en fordel at kursusbudgettet ligger udenfor det øvrige budget. 2 afsnit har været på teamkursus og der har bl.a. været afholdt demenskursus for alle samt kursus for gruppekoordinatorer. Der er tilknyttet 1 demenskonsulent til hvert af de 3 huse. Medarbejderne henvender sig først til sygeplejersken. De obligatoriske kvalicare-kurser for ansatte i Viborg kommune opleves ikke altid relevante for medarbejderne i demensafsnit. Utilsigtede hændelser: Disse indberettes efter forskrifterne og benyttes til læring. Møder: Der afholdes ikke egentlige personalemøder, men team-møde i hvert afsnit hver 3. mdr. Desuden afholdes 3 dage om ugen kulturkvarter, hvor leder og assisterende leder går rundt på alle afdelinger og der er mulighed for drøftelse af aktuelle problemer. Gruppekoordinatorer holder møder med ledelsen. Personalet arrangerer selv handleplansmøder efter behov. Her deltager sygeplejerske og involverede kontaktpersoner. Ledelsen udsender skriftlige nyhedsbreve med informationer til medarbejderne 1-2 gange om måneden. Beboergruppen: Der har været store udfordringer forbundet med enkelte beboere på midlertidig plads. Der er fokus på at undgå magtanvendelse og VISO har været benyttet. Normering: Der er ansat i alt 4 sygeplejersker: 1 i hvert hus og 1 ekstra på de midlertidige pladser. Desuden er der ansat 2 SSA i hvert hus og både faste hjælpere og afløsere er uddannet SSH. 2 SSA er rejst og der har ikke været lønsum til genbesætning af stillingerne. I dagvagt er der 4-5 medarbejdere til 2 afdelinger, i aftenvagt 4 og i nattevagt 1. Frivillige: Der er gjort tiltag for at få flere frivillige og der er 12, som har vist interesse. Der vil blive undervist i bl.a. tavshedspligt og demens. Der er startet en proces mod at lave Leve-bo miljø i de enkelte afdelinger. Køkkenpersonalet har været med på teamkursus. Medarbejderne: Dagligdagen: Medarbejderne oplevede, at der var travlt. De prioriterede højt at bruge tiden sammen med beboerne og ville gerne have mere tid til at lave flere aktiviteter. Den fysiske del af plejen fyldte mest og morgenplejen kunne strække sig til kl. 11. Det kunne virke overvældende med mange nye tiltag. Alle var dog meget glade for arbejdet. Medarbejderne brugte hinanden, gruppekoordinator eller ledelsen til sparring. Dokumentation: Alle benytter og skriver i handleplaner, men det er fortrinsvis SSA som udarbejder dem. Det opleves som en udfordring at finde tid til at honorere dokumentationskravene i travle perioder. Møder: Der er fortsat ønske om personalemøder, hvor al personalet i afdelingen er til stede og hvor alle kan sætte punkter til drøftelse på en dagsorden. På de fastlagte teammøder er dagsordenen givet på forhånd. Personalet oplever ikke at Kulturkvarter kan dække behovet for drøftelser, hvor alle er til stede. Kursus og udvikling: Sygeplejerskerne benyttes som faglig sparring. Uddelegerede opgaver noteres i handleplan for hver enkelt og følger denne borger i det ene afsnit. Medarbejderne i de 2 øvrige afsnit er ikke bekendt med hvor det dokumenteres at en opgave er uddelegeret. Der opleves dog ikke tvivl om hvilket opgaver den enkelte har kompetence til at udføre. Der er mulighed for kursus, og alle har været på fælleskurser, men ikke alle oplevede, at deres individuelle ønsker var opfyldt.

7 Medarbejderne i de 2 afsnit har været til MUS-samtale. Information: Gruppekoordinatorer formidler i nogle tilfælde informationer fra ledelsen. Nogle af medarbejderne kunne ønske sig et højere informationsniveau. Usikkerhed har af og til givet anledning til rygtedannelse. Samarbejdet med ledelsen opleves som godt. Der er heller ikke problemer i samarbejdet med eksterne samarbejdspartnere. Øvrige kommentarer og anbefalinger: At ledelsen går i dialog med medarbejderne omkring ønsket om personalemøder. At der er klart for medarbejderne hvor uddelegerede opgaver dokumenteres. Fælles indendørsarealer for borgerne: Omhandlende Målepunkter Fysiske rammer: Ja Nej Kommentarer Udendørs faciliteter: Der er adgang til udendørsfaciliteter (have, terrasser) Der findes en lukket atriumgård til hvert afsnit. Udendørsfaciliteterne er han- dicapvenlige Der er indkøbsmuligheder i nærmiljøet Der er adgang til offentlige transportmidler Der er fælles opholds arealer, som giver mulighed for at samles til aktiviteter, spisning mm. Der er i de fysiske rammer taget hensyn til borgere med særlige behov, herunder gangbesværede, demente. De fysiske rammer vurderes generelt at være egnede i forhold til målgruppen? Rengøringsstandard af fællesarealerne vurderes at være tilfredsstillende. Ca. 1,2 km til nærmeste indkøbsmulighed. Stedet er bygget til mennesker med demens. Fællesarealer for medarbejderne: Der forefindes rum, hvor der er mulighed for at afholde møder Der er mulighed for håndhygiejne, tilgængelighed af flydende sæbe, engangshåndklæder, håndsprit mm. Øvrige kommentarer og anbefalinger:

8 Tilsynsrapporten godkendt den: dato Tilsynsførende: Agnete Sørensen og Marianne Villekold Centerleder: Pia Østergaard

9 Baggrund og rammer: Som led i tilsynsforpligtelsen efter servicelovens 151, stk. 2 skal kommunalbestyrelsen hvert år foretage mindst ét uanmeldt tilsynsbesøg i plejehjem eller lignende boliger. Da tilsynet er uanmeldt, har plejecentret og de udvalgte beboere ikke har kendskab til datoen for tilsynet. Tilsynet indledes med, at plejecentrets ledelse orienteres om formålet med besøget og hvordan det skal foregå. Der vil af tilsynet blive udarbejdet en skriftlig rapport, som i første omgang vil blive sendt til plejecentret til kommentering med henblik på at sikre, at der ikke er faktuelle fejl i rapporten. Målet med det uanmeldte besøg er: At sikre, at opgaverne indenfor pleje og praktisk hjælp samt aktivitet og træning løses bedst muligt og i overensstemmelse med Viborg kommunes vedtagne kvalitetsstandard. At sikre, at bestemmelser i Lov om Social service om afgørelser, beskrivelse af tildelte ydelser, handlingsplaner og tilrettelæggelse og levering af hjælpen opfyldes. At understøtte, at der på plejecentrene arbejdes målrettet ud fra given lovgivning. At sikre, at der er fokus på og Lov om Social service, herunder specielt kapitel 24 om magtanvendelse. At der på det enkelte plejecenter ud fra besøgets indhold, bliver diskuteret mulige løsninger af opgaver og problemstillinger. Metode: Dialog med leder, borgere, personale og eventuelle pårørende. De tilsynsførende bevæger sig frit omkring på plejecentret uden ledsagelse, med det formål at opnå et generelt indtryk af stedet og gældende praksis. Under besøget besøges et tilfældigt udvalgt antal borgere, samt lederen og personalet interviewes. Derudover gennemgås, efter forudgående samtykke fra borgeren /pårørende, journal og handleplaner samt medicinlister i Care. På baggrund af gældende lovgivning, Viborg kommunes kvalitetsstandard og centralt udstukne retningslinier er der udarbejdet en skabelon til brug ved tilsynsbesøgene. Denne anvendes som ramme til udarbejdelse af tilsynsrapporten. Målet er at synliggøre og sikre en ensartet tilbagemelding til plejecentrene. Vurderingsterminologi: Ud fra en samlet vurdering af alle målepunkterne vurderes plejecentret i forhold til tre kategorier: 1. Ingen bemærkninger 2. Mindre mangler 3. Større fejl og mangler Kategori 3 Større fejl og mangler vil i alle tilfælde udløse opfølgning, enten i form af opfølgende besøg eller udarbejdelse af handleplaner.

Uanmeldt kommunalt tilsyn

Uanmeldt kommunalt tilsyn Uanmeldt kommunalt tilsyn Plejecenter: Højvangen, Højen 1, 8830, Tjele Dato: 29. august 2011 Tilsynet udføres af: Tilsynsførende Agnete Sørensen. Overordnet beskrivelse af plejecentret, herunder den fysiske

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter Faxe Syd den 9. oktober 2013 Privat leverandør af hjemmepleje Tilsynet blev udført af konsulent Annelise Dehn og ekstern

Læs mere

Teglgårdsparken - tilsynsrapport uanmeldt tilsyn 2013. Der blev aflagt uanmeldt kommunalt tilsyn den 27. juni 2013 på Teglgårdsparken plejecenter

Teglgårdsparken - tilsynsrapport uanmeldt tilsyn 2013. Der blev aflagt uanmeldt kommunalt tilsyn den 27. juni 2013 på Teglgårdsparken plejecenter Teglgårdsparken - tilsynsrapport uanmeldt tilsyn 2013 Der blev aflagt uanmeldt kommunalt tilsyn den 27. juni 2013 på Teglgårdsparken plejecenter Data vedrørende plejecentret ses på Kolding Kommunes hjemmeside

Læs mere

Uanmeldt kommunalt tilsyn på XX udført den 15. januar 2016 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef

Uanmeldt kommunalt tilsyn på XX udført den 15. januar 2016 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef Uanmeldt kommunalt tilsyn på XX udført den 15. januar 2016 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef Retssikkerhedloven 15. Kommunalbestyrelsen har ansvaret for og beslutter, hvordan kommunen skal planlægge

Læs mere

Ågården Plejecenter. Kommunale tilsyn på plejecentre Vejle Kommune 2013. Tilsynsrapport udarbejdet af. Sundhedsfaglig Konsulent Lis Linow

Ågården Plejecenter. Kommunale tilsyn på plejecentre Vejle Kommune 2013. Tilsynsrapport udarbejdet af. Sundhedsfaglig Konsulent Lis Linow Kommunale tilsyn på plejecentre Vejle Kommune 2013 Ågården Plejecenter Tilsynsrapport udarbejdet af Sundhedsfaglig Konsulent Lis Linow Velfærdsstaben 2 Indhold Tilsynets Konklusion... 3 1. Hvad skal kommunale

Læs mere

Tønder Kommune- Pleje og omsorg Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn Plejecenter Leos Leos Alle 4 6270 Tønder

Tønder Kommune- Pleje og omsorg Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn Plejecenter Leos Leos Alle 4 6270 Tønder INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Tønder Kommune- Pleje og omsorg Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn Plejecenter Leos Leos Alle 4 6270 Tønder T December 2012 WWW.BDO.DK Indholdsfortegnelse 1 Formål... 2 2 Metode...

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Bihuset, Roeskovvej 127, 5299 Odense V.

Uanmeldt tilsyn på Bihuset, Roeskovvej 127, 5299 Odense V. Område: Det sociale område Udarbejdet af: Lone Christensen Afdeling: Handicap- og socialpsykiatriafdelingen E-mail: Lone.Christensen@regionsyddanmark.dk Journal nr.: Telefon: 76631067 Dato: 4. juni 2008

Læs mere

Uanmeldt kommunalt tilsyn. Bakkely

Uanmeldt kommunalt tilsyn. Bakkely Uanmeldt kommunalt tilsyn Bakkely 2. december 2008 1 INDHOLDSFORTEGNELSE side 1. Indledning 3 1.1 formål med det uanmeldte besøg 3 1.2 tilsynets fremgangsmåde 3 2. Interview med 2 beboere 4 3. Interview

Læs mere

Uanmeldt tilsyn Ulleruphus, Fredericia Kommune. Onsdag den 30. november 2011 fra kl. 10.00

Uanmeldt tilsyn Ulleruphus, Fredericia Kommune. Onsdag den 30. november 2011 fra kl. 10.00 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn Ulleruphus, Fredericia Kommune Onsdag den 30. november 2011 fra kl. 10.00 Indledning Vi har på vegne af Fredericia Kommune aflagt tilsynsbesøg på Ulleruphus. Generelt er

Læs mere

Uanmeldt tilsynsrapport 2012 Plejecenteret Åbrinken Gl. Banevej 8 7470 Karup J

Uanmeldt tilsynsrapport 2012 Plejecenteret Åbrinken Gl. Banevej 8 7470 Karup J Disposition: 1. Konklusion og opmærksomhedspunkter, side 1 2. Formalia, side 2 3. Indledning, side 2 - herunder beskrivelse af plejecentret 4. Resume af anbefalinger og opfølgning på sidste tilsyn, side

Læs mere

Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014

Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014 Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014 Baggrund Det fremgår af lov om social service 151, at kommunalbestyrelsen har pligt til at føre tilsyn med, at de kommunale opgaver efter 83

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Uanmeldt tilsynsrapport 2012 Plejecenteret Blichergården N.F.S. Grundtvigsvej 13-15 8800 Viborg

Uanmeldt tilsynsrapport 2012 Plejecenteret Blichergården N.F.S. Grundtvigsvej 13-15 8800 Viborg Disposition: 1. Konklusion og opmærksomhedspunkter, side 1 2. Formalia, side 2 3. Indledning, side 2 - herunder beskrivelse af plejecentret 4. Resume af anbefalinger og opfølgning på sidste tilsyn, side

Læs mere

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer)

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) Et værdigt ældreliv i Albertslund Kommunerne skal i 2016 udarbejde en værdighedspolitik for perioden 2016 2019. værdighedspolitikken beskriver,

Læs mere

Børn og Unge sekretariatet 2013. Holbæk Kommunes tilsyn med dagtilbud

Børn og Unge sekretariatet 2013. Holbæk Kommunes tilsyn med dagtilbud Børn og Unge sekretariatet 2013 Holbæk Kommunes tilsyn med dagtilbud Formål med tilsyn: Baggrund for tilsyn med dagtilbud Holbæk Kommune har pligt til at sikre, at dagtilbuddene lever op til lovgivningen

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Gødvad Plejecenter, Silkeborg Kommune. Tirsdag den 6. december 2011 fra kl. 10.00

Uanmeldt tilsyn på Gødvad Plejecenter, Silkeborg Kommune. Tirsdag den 6. december 2011 fra kl. 10.00 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Gødvad Plejecenter, Silkeborg Kommune Tirsdag den 6. december 2011 fra kl. 10.00 Indledning Vi har på vegne af Silkeborg Kommune aflagt tilsynsbesøg på Gødvad Plejecenter.

Læs mere

Kongebrocentret - tilsynsrapport uanmeldt tilsyn 2014. Der blev aflagt uanmeldt kommunalt tilsyn den 18. september 2014 på Kongebro plejecenter.

Kongebrocentret - tilsynsrapport uanmeldt tilsyn 2014. Der blev aflagt uanmeldt kommunalt tilsyn den 18. september 2014 på Kongebro plejecenter. Kongebrocentret - tilsynsrapport uanmeldt tilsyn 2014 Der blev aflagt uanmeldt kommunalt tilsyn den 18. september 2014 på Kongebro plejecenter. Data vedrørende plejecentret ses på Kolding Kommunes hjemmeside

Læs mere

SUOC - Team Udvikling 11.marts 2016 Endelig version Bilag til politisk sag ÆSU maj 2016. Tilsynsrapport Uanmeldt kommunalt tilsyn

SUOC - Team Udvikling 11.marts 2016 Endelig version Bilag til politisk sag ÆSU maj 2016. Tilsynsrapport Uanmeldt kommunalt tilsyn NOTAT SUOC - Team Udvikling 11.marts 2016 Endelig version Bilag til politisk sag ÆSU maj 2016 Tilsynsrapport Uanmeldt kommunalt tilsyn Henriksdal Plejecenter 14. september 2015 Sag nr. 14/33092 Dok.nr.

Læs mere

ÆLDREPOLITIK en værdig ældrepleje

ÆLDREPOLITIK en værdig ældrepleje ÆLDREPOLITIK en værdig ældrepleje Forord til ældrepolitikken en værdig ældrepleje Vision: Et god og aktivt liv Ældrepolitikken blev vedtaget 1. gang i september 2013, og blev til i et godt samarbejde med

Læs mere

Sundheds- og Ældreområdet. Tilsynsrapporter. Solbjerghaven

Sundheds- og Ældreområdet. Tilsynsrapporter. Solbjerghaven Sundheds- og Ældreområdet Tilsynsrapporter Solbjerghaven 2009 INDHOLDSFORTEGNELSE indholdsfortegnelse...2 Embedslægens tilsynsrapport...4 kommunalt uanmeldt tilsyn...26 kommunalt anmeldt besøg...31 2 3

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter Faxe Nord den 24. september 2013 Privat leverandør af hjemmepleje Tilsynet blev udført af konsulent Annelise Dehn og ekstern

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Ortved Plejecenter, Ringsted Kommune. Tirsdag den 1.november 2011 fra kl. 13.30

Uanmeldt tilsyn på Ortved Plejecenter, Ringsted Kommune. Tirsdag den 1.november 2011 fra kl. 13.30 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Ortved Plejecenter, Ringsted Kommune Tirsdag den 1.november 2011 fra kl. 13.30 Indledning Vi har på vegne af Ringsted Kommune aflagt tilsynsbesøg på Ortved Plejecenter.

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Solgården, Jammerbugt Kommune. Tirsdag den 20. november 2012 fra kl. 9.30

Uanmeldt tilsyn på Solgården, Jammerbugt Kommune. Tirsdag den 20. november 2012 fra kl. 9.30 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Solgården, Jammerbugt Kommune Tirsdag den 20. november 2012 fra kl. 9.30 Indledning Vi har på vegne af Jammerbugt Kommune aflagt tilsynsbesøg på Solgården. Generelt er

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Virklund Plejecenter, Silkeborg Kommune. Mandag den 20. juni 2011 fra kl. 13.30

Uanmeldt tilsyn på Virklund Plejecenter, Silkeborg Kommune. Mandag den 20. juni 2011 fra kl. 13.30 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Virklund Plejecenter, Silkeborg Kommune Mandag den 20. juni 2011 fra kl. 13.30 Indledning Vi har på vegne af Silkeborg Kommune aflagt tilsynsbesøg på Virklund Plejecenter.

Læs mere

Kalundborg kommune september 2008. Ældrepolitik

Kalundborg kommune september 2008. Ældrepolitik Kalundborg kommune september 2008 Ældrepolitik Ældrepolitik i Kalundborg Kommune Introduktion Kalundborg Kommunes skal være et godt sted at bo gennem hele livet. Den vision danner udgangspunkt for kommunens

Læs mere

Et værdigt liv med demens

Et værdigt liv med demens Handleplan for Tønder Kommunes demenspolitik i Psykiatri og handicap Gældende for 2016 og 2017 Et værdigt liv med demens Udarbejdet efterår 2015 Indsats Handlinger Ansvarlig Tidlig opsporing og koordineret

Læs mere

Formålet: at se på sammenhænge mellem visiterede ydelser, metoder og indsats.

Formålet: at se på sammenhænge mellem visiterede ydelser, metoder og indsats. Tilsyn Uanmeldt tilsyn 26. januar 2015 Socialpsykiatrisk Center, Herning Leder Susanne Østergård Tilsynsførende Mia Gry Mortensen Tilsynsførende Pia Bjerring Strandbygaard Tilsynet 2014 Tilsynets berigtigelse:

Læs mere

Holbæk Kommunes tilsyn med dagtilbud jævnfør Lov om Dagtilbud for Børn og Unge

Holbæk Kommunes tilsyn med dagtilbud jævnfør Lov om Dagtilbud for Børn og Unge Analyse marts 2010 09/67371 Holbæk Kommunes tilsyn med dagtilbud jævnfør Lov om Dagtilbud for Børn og Unge Holbæk Kommune foretager pædagogisk tilsyn med de kommunale børnehuse og private pasningstilbud.

Læs mere

Tilsyn Anmeldt tilsyn d.21.8 2013. Prærien Østergade 13 Aulum Leder: Henrik Thaftgaard

Tilsyn Anmeldt tilsyn d.21.8 2013. Prærien Østergade 13 Aulum Leder: Henrik Thaftgaard Tilsyn Anmeldt tilsyn d.21.8 2013 Prærien Østergade 13 Aulum Leder: Henrik Thaftgaard Tilsynsførende : Joan Dahl Nørgaard Tilsynsførende : Else Hansen Manual Tilbuddets navn og adresse Tilbuddets målgruppe

Læs mere

Uanmeldt tilsynsrapport 2013 Det psykiatriske plejecenter Møllehuset Møllegade 1 8800 Viborg

Uanmeldt tilsynsrapport 2013 Det psykiatriske plejecenter Møllehuset Møllegade 1 8800 Viborg Disposition: 1. Konklusion og opmærksomhedspunkter, side 1 2. Formalia, side 2 3. Indledning, side 2 - herunder beskrivelse af plejecentret 4. Resume af anbefalinger og opfølgning på sidste tilsyn, side

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2010 Tilsynsrapport Gråsten Plejecenter

Uanmeldt tilsyn 2010 Tilsynsrapport Gråsten Plejecenter Uanmeldt tilsyn 2010 Tilsynsrapport Gråsten Plejecenter Indholdsfortegnelse 1. TILSYN OMFANG OG GENNEMFØRELSE... 2 1.1 Interview... 2 1.2 Rapport... 2 2. KONKLUSION OG ANBEFALINGER PÅ TILSYNSBESØGET...

Læs mere

Rebild Kommune. Tilsyn på Ældreområdet i 2013

Rebild Kommune. Tilsyn på Ældreområdet i 2013 Rebild Kommune Tilsyn på Ældreområdet i 2013 Indledning Rebild Kommune har overdraget os opgaven med at udføre det lovpligtige kommunale tilsyn på Kommunens ældre- og plejecentre. Konkret drejer det sig

Læs mere

Tilsynsrapport 2009. Uanmeldt tilsyn Nældebjerg Plejecenter

Tilsynsrapport 2009. Uanmeldt tilsyn Nældebjerg Plejecenter Tilsynsrapport 2009 Uanmeldt tilsyn Uanmeldt tilsyn 2009 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 3 1.1. Formål... 3 1.2. Lovgrundlag... 3 1.3. Læsevejledning... 3 1.4. Grundlag for tilsynet... 4 2. Metode...

Læs mere

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik 1 Indhold Socialpolitikken og Socialudvalgets MVV... 3 Politikkens fokusområder...

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Symfonien, Næstved Kommune. Mandag den 30. november 2015 fra kl. 17.00

Uanmeldt tilsyn på Symfonien, Næstved Kommune. Mandag den 30. november 2015 fra kl. 17.00 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Symfonien, Næstved Kommune Mandag den 30. november 2015 fra kl. 17.00 Indledning Vi har på vegne af Næstved Kommune aflagt tilsynsbesøg på Symfonien. Generelt er formålet

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010 MÅL OG VÆRDIER Det er Byrådet i Allerød Kommune, som fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud.

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Anmeldt tilsyn den 1. oktober 2008 Plejecenter Christians Have, Aleris

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Anmeldt tilsyn den 1. oktober 2008 Plejecenter Christians Have, Aleris SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN Tilsynsrapport Anmeldt tilsyn den 1. oktober 2008 Plejecenter Christians Have, Aleris Solrød kommune aflagde den 1. oktober 2008, anmeldt tilsyn på Plejecenter

Læs mere

Praktisk hjælp til indkøb

Praktisk hjælp til indkøb Praktisk hjælp til indkøb Efter servicelovens 83 Kvalitetsstandard Kerteminde Kommune tager afsæt i den rehabiliterende tankegang. Vi tager udgangspunkt i, at du er ansvarlig for dit eget liv og ønsker

Læs mere

Frederiksberg Kommune. Sundheds og Omsorgsafdelingen

Frederiksberg Kommune. Sundheds og Omsorgsafdelingen 2013 Frederiksberg Kommune Sundheds og Omsorgsafdelingen ANMELDT KOMMUNALT TILSYN HOS LEVERANDØR AF TØJVASK : ALASKA VASK & RENS APS [ Tilsynet er udført d. 2/9-3/9 2013 af Merete Larsen Sundheds og Omsorgsafdelingen.]

Læs mere

Tønder Kommunale Dagpleje. Handleplan ved bekymring for børns udvikling og trivsel

Tønder Kommunale Dagpleje. Handleplan ved bekymring for børns udvikling og trivsel Tønder Kommunale Dagpleje Handleplan ved bekymring for børns udvikling og trivsel Udsatte børn Udsatte børn er børn, der af en eller anden årsag er forhindret i at deltage aktivt og ligeværdigt i sociale

Læs mere

august 2010 Plejecentre Rudkøbing Stigtebo Tullebølle Danahus Lindelse Humble + betyder, at der er krav til ændringer Kommentarer vedrørende krav

august 2010 Plejecentre Rudkøbing Stigtebo Tullebølle Danahus Lindelse Humble + betyder, at der er krav til ændringer Kommentarer vedrørende krav Embedslægetilsyn 2010 En samlet oversigt over alle plejecentrenes afvigelser fra gældende regler på sundhedsområdet, der giver anledning til følgende krav: august 2010 Plejecentre Rudkøbing Stigtebo Tullebølle

Læs mere

Hovergården Plejecenter

Hovergården Plejecenter Kommunale tilsyn på plejecentre Vejle Kommune 2013 Hovergården Plejecenter Tilsynsrapport udarbejdet af Sundhedsfaglig Konsulent Lis Linow Velfærdsstaben 2 Indhold Tilsynets Konklusion... 3 1. Hvad skal

Læs mere

Afrapportering uanmeldt kommunalt tilsyn 2011

Afrapportering uanmeldt kommunalt tilsyn 2011 Afrapportering uanmeldt kommunalt tilsyn 2011 Plejecenter: Friplejehjemmet Nordstjernen, Borrisvej 2, Sparkær, 8800 Viborg. Dato / Tidspunkt: 2. september 2011 kl. 9.20 14.30. Tilsynet er udført af den

Læs mere

Furesø Kommune Ældreområdet. Notat fra kommunalt anmeldte tilsyn. Plejecentret Lillevang Lillevænget 1 3520 Farum

Furesø Kommune Ældreområdet. Notat fra kommunalt anmeldte tilsyn. Plejecentret Lillevang Lillevænget 1 3520 Farum Furesø Kommune Ældreområdet Notat fra kommunalt anmeldte tilsyn Plejecentret Lillevang Lillevænget 1 3520 Farum Tilsynsbesøg den 9. og 16. maj 2011 1 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund, mål og metode for

Læs mere

HJORTSHØJ CARE SKOVHUSVEJ 9, 8240 RISSKOV TLF. 23 32 05 56 CARE@WEBSPEED.DK

HJORTSHØJ CARE SKOVHUSVEJ 9, 8240 RISSKOV TLF. 23 32 05 56 CARE@WEBSPEED.DK HJORTSHØJ CARE SKOVHUSVEJ 9, 8240 RISSKOV TLF. 23 32 05 56 CARE@WEBSPEED.DK Kommunal tilsynsrapport 2015 For Asferg Ældrecenter, den 30.09.2015 Adresse: Ternevej 8A, Asferg, 8990 Fårup Områdeleder: Marianne

Læs mere

Anmeldt tilsyn Rapport

Anmeldt tilsyn Rapport Anmeldt tilsyn Rapport Udfyldes af konsulenten Institution Vuggestuen Evigglad Adresse Finsensvej 83 Leder Anni Juul-Olsen Status (kommunal, selvejende, privat) Privat Normerede pladser 0-3 år 41 Normerede

Læs mere

BRUGERUNDERSØGELSE 2015 PLEJEBOLIG ØRESTAD PLEJECENTER

BRUGERUNDERSØGELSE 2015 PLEJEBOLIG ØRESTAD PLEJECENTER BRUGERUNDERSØGELSE PLEJEBOLIG ØRESTAD PLEJECENTER Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Brugerundersøgelse : Plejebolig 1 Brugerundersøgelse Plejebolig Brugerundersøgelsen er udarbejdet af Epinion P/S og Afdeling

Læs mere

Kvalitetsstandard - Beskyttet Beskæftigelse

Kvalitetsstandard - Beskyttet Beskæftigelse Kvalitetsstandard - Beskyttet Beskæftigelse Kvalitetsstandarden er vedtaget af Byrådet den 25. november 2015 Servicelovens 103 Lovgrundlag Kommunen skal tilbyde beskyttet beskæftigelse til personer under

Læs mere

Afrapportering uanmeldt kommunalt tilsyn 2011

Afrapportering uanmeldt kommunalt tilsyn 2011 Afrapportering uanmeldt kommunalt tilsyn 2011 Plejecenter: Birkegården, Anlægsgade 2, 7850 Stoholm Dato / Tidspunkt: 10. november 2011 i tidsrummet kl. 9.00 12.30 Tilsynet er udført af den fælles tilsynsenhed

Læs mere

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 I efteråret 2015 skal alle arbejdspladser i Frederiksberg Kommune udarbejde en ny grundlæggende APV og gennemføre en trivselsundersøgelse.

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune Omfatter både borgere i eget hjem og på plejecenter. Gælder for både kommunal og privat leverandør. Kvalitetstandarden omfatter

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Plejecenter Møllegården, Jammerbugt Kommune. Tirsdag den 29. november 2011 fra kl. 9.30

Uanmeldt tilsyn på Plejecenter Møllegården, Jammerbugt Kommune. Tirsdag den 29. november 2011 fra kl. 9.30 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Plejecenter Møllegården, Jammerbugt Kommune Tirsdag den 29. november 2011 fra kl. 9.30 Indledning Vi har på vegne af Jammerbugt Kommune aflagt tilsynsbesøg på Møllegården.

Læs mere

Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere

Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere Info om: Kommunal dagpleje - der er d.d. 57 kommunale dagplejere. Godkendes og ansættes af Tønder Kommune til pasning af 4 børn med mulighed

Læs mere

Ambulant genoptræning og taletræning til borgere med erhvervet hjerneskade

Ambulant genoptræning og taletræning til borgere med erhvervet hjerneskade Ambulant genoptræning og taletræning til borgere med erhvervet hjerneskade Hjerne- og Talehuset Ambulant genoptræning og taletræning til borgere med erhvervet hjerneskade Velkommen til Hjerne- og Talehuset

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune (Omfatter borgere i eget hjem og på plejecenter og gælder for kommunal og privat leverandør) Kvalitetstandarden omfatter Personlig

Læs mere

STUBBEN. Tilsynsrapport 2013. Tilsynsenheden

STUBBEN. Tilsynsrapport 2013. Tilsynsenheden STUBBEN Tilsynsrapport 2013 Tilsynsenheden 1 Indhold Beskrivelse af enheden: Lovgrundlag, rammer og vurdering... 3 Navn og Adresse... 3 Ledelse... 3 Dato for tilsynet... 3 Anvendte tilsynsmetoder... 3

Læs mere

For de konkrete kriterier til delydelserne henvises til beskrivelsen af de enkelte delydelser.

For de konkrete kriterier til delydelserne henvises til beskrivelsen af de enkelte delydelser. Ydelsestype Ydelsens Serviceloven 83 Sundhedsloven 138 Formålet med hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for at klare sig selv eller at lette den daglige tilværelse og

Læs mere

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Frederikshavn, Brønderslev og Hjørring Kommuner Til Boformen Gaia Præstevænget 3 A 9320 Hjallerup Leder Dorthe Gjerløv Tilsynsrapport af den 28. november 2013,

Læs mere

Dokumentation for tilsyn på plejecenter Odense Kommune Ældre og Handicapforvaltningen. Plejecenteret Kragsbjergløkke

Dokumentation for tilsyn på plejecenter Odense Kommune Ældre og Handicapforvaltningen. Plejecenteret Kragsbjergløkke INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Dokumentation for tilsyn på plejecenter Odense Kommune Ældre og Handicapforvaltningen Plejecenteret Kragsbjergløkke Uanmeldt tilsyn november 2012 WWW.BDO.DK Forord Rapporten

Læs mere

Tilsynsrapport Vesthimmerlands Kommune

Tilsynsrapport Vesthimmerlands Kommune INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Tilsynsrapport Vesthimmerlands Kommune Plejecenter Åglimt Uanmeldt tilsyn Juni 2013 WWW.BDO.DK Indholdsfortegnelse 1 Oplysninger... 2 2 Tilsynsresultat og anbefalinger 2012...

Læs mere

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed.

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed. Erfagruppe Koncept NEXTWORK er et billigt, lokalt netværk for dig som ønsker at udvikle dig selv fagligt og personligt og gøre dig i stand til at omsætte viden og erfaringer til handlinger i dit daglige

Læs mere

Hørsholm Kommune. Anmeldt tilsyn. Bofællesskabet Bolero. 2. maj 2011. Connector

Hørsholm Kommune. Anmeldt tilsyn. Bofællesskabet Bolero. 2. maj 2011. Connector Hørsholm Kommune Anmeldt tilsyn Bofællesskabet Bolero 2. maj 2011 2 Referat Det anmeldte tilsyn foregik i mødelokale i Åstedet mandag den 2. maj 2011 kl. 13.00-15.00 Tilstede var: bofællesskabets leder

Læs mere

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn Århus Kommune, Socialforvaltningen, Tilsynsenheden Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn Den 13. januar 2011. Oplysninger om tilbudet Tilbudets navn Lokalpsykiatri Vest, bofællesskabet Bymosevej Tilbudstype

Læs mere

Information om afløsning i eget hjem

Information om afløsning i eget hjem Information om afløsning i eget hjem MYNDIGHED Information SUNDHED OG OMSORG Struer Kommunes ældrepolitik Det overordnede mål for Struer Kommunes ældrepolitik er at støtte kommunens ældre i at leve et

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for forebyggende hjemmebesøg

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for forebyggende hjemmebesøg Fredensborg Kommune Ældre og Handicap 15 Kvalitetsstandard for forebyggende hjemmebesøg 2016 Indledning Kvalitetsstandarden skal sikre, at der er sammenhæng mellem det politiske besluttede serviceniveau

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Sørvad Plejecenter Langgade 16, 7550 Sørvad Helle Sjøstrand Sørensen. Pia Strandbygaard. Mia Mortensen

Uanmeldt tilsyn. Sørvad Plejecenter Langgade 16, 7550 Sørvad Helle Sjøstrand Sørensen. Pia Strandbygaard. Mia Mortensen TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Plejecentre Dato: 7.08.015 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Sørvad Plejecenter Langgade 16, 7550 Sørvad Helle Sjøstrand Sørensen Pia

Læs mere

Kvalitetsstandard vedr. Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) - SEL 95-96

Kvalitetsstandard vedr. Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) - SEL 95-96 Kvalitetsstandard vedr. Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) - SEL 95-96 Godkendt i Byrådet den 31-01-2011 Lovgrundlag Servicelovens 95: "Stk. 1 Såfremt Kommunalbestyrelsen ikke kan stille den nødvendige

Læs mere

ERFARINGSOPSAMLING LØFT AF ÆLDREOMRÅDET

ERFARINGSOPSAMLING LØFT AF ÆLDREOMRÅDET Som led i udmøntningen af ældremilliarden til løft af ældreområdet er det besluttet, at der efter et år skal gennemføres en erfaringsopsamling. Som det fremgår af tilsagnsbrevet, er det et krav til alle

Læs mere

GLOSTRUP KOMMUNE. Tilsyn for tilbud efter Servicelovens 83

GLOSTRUP KOMMUNE. Tilsyn for tilbud efter Servicelovens 83 GLOSTRUP KOMMUNE Tilsyn for tilbud efter Servicelovens 83 Godkendte leverandør: Hjemmeplejen Dalvangen Dato for tilsynsbesøg: 26. august 2013 Start- og sluttidspunkt for tilsynet: kl. 8:00-11:30 Deltagere

Læs mere

Rapport fra uanmeldt plejehjemstilsyn den 20/11 2008 på Områdecentret Vibedal

Rapport fra uanmeldt plejehjemstilsyn den 20/11 2008 på Områdecentret Vibedal Rapport fra uanmeldt plejehjemstilsyn den 20/11 2008 på Områdecentret Vibedal Tilsynsskemaet følger de områder, der ifølge bekendtgørelsen som minimum skal afdækkes ved tilsynet. Beboerne Bemærkninger

Læs mere

1 of 6. Kvalitetsstandard. Forebyggende hjemmebesøg. Godkendt af byrådet d.

1 of 6. Kvalitetsstandard. Forebyggende hjemmebesøg. Godkendt af byrådet d. Kvalitetsstandard Forebyggende hjemmebesøg Godkendt af byrådet d. 1 of 6 2 of 6 Syddjurs Kommunes værdigrundlag: Der arbejdes ud fra kommunes overordnede værdigrundlag: Åbenhed det sikre vi igennem - En

Læs mere

XXXXX. SUNDHEDS- POLITIK 2016-19 i Faaborg-Midtfyn Kommune

XXXXX. SUNDHEDS- POLITIK 2016-19 i Faaborg-Midtfyn Kommune XXXXX SUNDHEDS- POLITIK 2016-19 i Faaborg-Midtfyn Kommune 1 FORORD Den nye Sundhedspolitik 2016-19 er den overordnede ramme for det forebyggende og sundhedsfremmende arbejde i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Læs mere

Pleje- og Rehabiliteringscentret. Hørsholm Kommune

Pleje- og Rehabiliteringscentret. Hørsholm Kommune Pleje- og Rehabiliteringscentret Louiselund Hørsholm Kommune CareGroup 11-12-2012 1. Indledning....3 1.1 Læsevejledning...3 1.2 Gennemførsel af tilsynet...3 2. Konklusion af tilsynet....3 2.1 Lovmedholdelighed....3

Læs mere

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE Briefing Vi er to specialestuderende fra Institut for Statskundskab, og først vil vi gerne sige tusind tak fordi du har taget dig tid til at deltage i interviewet! Indledningsvis

Læs mere

Børnepsykiatrisk afsnit, U3

Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

Dokumentation for tilsyn på plejecenter Odense Kommune Ældre og Handicapforvaltningen. Provstegårdshjemmet.

Dokumentation for tilsyn på plejecenter Odense Kommune Ældre og Handicapforvaltningen. Provstegårdshjemmet. INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Dokumentation for tilsyn på plejecenter Odense Kommune Ældre og Handicapforvaltningen Provstegårdshjemmet. Uanmeldt tilsyn november2012 WWW.BDO.DK Forord Rapporten er opbygget

Læs mere

HJORTSHØJ CARE SKOVHUSVEJ 9, 8240 RISSKOV TLF. 23 32 05 56 CARE@WEBSPEED.DK

HJORTSHØJ CARE SKOVHUSVEJ 9, 8240 RISSKOV TLF. 23 32 05 56 CARE@WEBSPEED.DK HJORTSHØJ CARE SKOVHUSVEJ 9, 8240 RISSKOV TLF. 23 32 05 56 CARE@WEBSPEED.DK Kommunal tilsynsrapport 2015 For Randers Kloster Den 25.09.2015 Adresse: Blegdammen 1-5 8900 Randers Forstander Jesper Bjerre

Læs mere

Tilsynsrapport for uanmeldte tilsyn 2013 Dybenskærhave

Tilsynsrapport for uanmeldte tilsyn 2013 Dybenskærhave Tilsynsrapport for uanmeldte tilsyn 2013 Dybenskærhave 1. Om boenheden Boenhed Plejecenter Dybenskærhave Adresse Byvej 201 Tilsynsdato 10. december 2013 Antal pladser 72 plejeboliger. Antal beboere besøgt

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn på Dalby Ældrecenter den 3. maj 2012

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn på Dalby Ældrecenter den 3. maj 2012 Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn på Dalby Ældrecenter den 3. maj 2012 Centerleder Anni Petersen Tilsynet blev udført af konsulent Birgit Friis Levysohn og ekstern sygeplejefaglig konsulent Grethe

Læs mere

Udviklingsplan Kristianslyst 2010-2014

Udviklingsplan Kristianslyst 2010-2014 Afsluttende bemærkning: Udviklingsplanen håber vi kan være medvirkende til, at vi får implementeret vores fokusområde fra diverse huse. Samtidig kan planen være et redskab til at sikre at gryden holdes

Læs mere

Holmegården Plejecenter

Holmegården Plejecenter Kommunale tilsyn på plejecentre Vejle Kommune 2012 Holmegården Plejecenter Tilsynsrapport udarbejdet af Sundhedsfaglig Konsulent Lis Linow Velfærdsstaben 2 Indhold Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn...

Læs mere

Den fælles strategi for rehabilitering skal bidrage til at skabe et fælles basisfundament for tilgangen til rehabilitering i Ældre og Handicap.

Den fælles strategi for rehabilitering skal bidrage til at skabe et fælles basisfundament for tilgangen til rehabilitering i Ældre og Handicap. Ældre- og Handicapomra dets strategi for rehabilitering Formål I Skanderborg Kommune tager vi udgangspunkt i borgerens egne ressourcer, fordi vi mener, at alle har noget at bidrage med. Det betyder, at

Læs mere

Tilsynsrapport for uanmeldte tilsyn 2012. Krogstenshave

Tilsynsrapport for uanmeldte tilsyn 2012. Krogstenshave Tilsynsrapport for uanmeldte tilsyn 2012. Krogstenshave 1. Om boenheden Boenhed Plejecentret Krogstenshave Adresse Krogstenshave Alle 47, Karise Alle 29 og 31. Tilsynsdato 26.november 2012 Antal pladser

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Risagerlund og Plejecentret i Valdemarsgade, Brønderslev Kommune. Torsdag den 27. august 2009 fra kl. 8.00

Anmeldt tilsyn på Risagerlund og Plejecentret i Valdemarsgade, Brønderslev Kommune. Torsdag den 27. august 2009 fra kl. 8.00 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Risagerlund og Plejecentret i Valdemarsgade, Brønderslev Kommune Torsdag den 27. august 2009 fra kl. 8.00 Indledning Vi har på vegne af Brønderslev Kommune aflagt tilsynsbesøg

Læs mere

Kvalitetsstandard. Serviceloven 85. Socialpædagogisk bistand

Kvalitetsstandard. Serviceloven 85. Socialpædagogisk bistand Kvalitetsstandard Serviceloven 85 Socialpædagogisk bistand Godkendt i Byrådet den 22. november 2011 Værdigrundlag og politiske mål. Formålet med at yde hjælp efter serviceloven er at fremme den enkeltes

Læs mere

Hjemmeplejen Aktiv i eget liv med Hjemmeplejen

Hjemmeplejen Aktiv i eget liv med Hjemmeplejen Hjemmeplejen Aktiv i eget liv med Hjemmeplejen Scan koden med din smartphone og find mere information Når du vælger Greve Kommune som leverandør til den ydelse du har fået visiteret, vil du blive tilknyttet

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en kommune. Vedr.: Sønderborg Kommmunes tilsyn med plejecentre.

Statsforvaltningens brev til en kommune. Vedr.: Sønderborg Kommmunes tilsyn med plejecentre. Statsforvaltningens brev til en kommune. Vedr.: Sønderborg Kommmunes tilsyn med plejecentre. På grund af en omtale i pressen den 18. juni 2009, har statsforvaltningen rejst en sag om Sønderborg Kommunes

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Højslev Ældrecenter, Skive Kommune. Onsdag den 16. maj 2012 fra kl. 11.30

Uanmeldt tilsyn på Højslev Ældrecenter, Skive Kommune. Onsdag den 16. maj 2012 fra kl. 11.30 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Højslev Ældrecenter, Skive Kommune Onsdag den 16. maj 2012 fra kl. 11.30 Indledning Vi har på vegne af Skive Kommune aflagt tilsynsbesøg på Højslev Ældrecenter. Generelt

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Vestbo - Bromsmae, Middelfart Kommune. Torsdag den 9. maj 2013 fra kl. 11.00 (Kr. Himmelfartsdag)

Uanmeldt tilsyn på Vestbo - Bromsmae, Middelfart Kommune. Torsdag den 9. maj 2013 fra kl. 11.00 (Kr. Himmelfartsdag) TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Vestbo - Bromsmae, Middelfart Kommune Torsdag den 9. maj 2013 fra kl. 11.00 (Kr. Himmelfartsdag) Indledning Vi har på vegne af Middelfart Kommune aflagt tilsynsbesøg på

Læs mere

De pårørende har ordet 2012. Kommentarsamling for pårørende til beboere på Holmstrupgård - Bogruppen

De pårørende har ordet 2012. Kommentarsamling for pårørende til beboere på Holmstrupgård - Bogruppen De pårørende har ordet 2012 Kommentarsamling for pårørende til beboere på Indledning Denne kommentarsamling indeholder de kommentarer, som de pårørende har givet i forbindelse med gennemførelsen af pårørendeundersøgelsen

Læs mere

Lederuddannelsen Den Bevidste Leder

Lederuddannelsen Den Bevidste Leder Lederuddannelsen Den Bevidste Leder FORMÅL Formål med uddannelsen Ledelse handler om at få resultater gennem mennesker. Bevidste ledere er en forudsætning for at skabe attraktive arbejdspladser, og bevidst

Læs mere

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1.

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. Frivillighedspolitik Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. marts 2016 Skive det er RENT LIV Forord I efteråret 2015 har frivillige,

Læs mere

Tilsynsrapport Halsnæs Kommune Forebyggelse og Sundhed Visitationen. Hjemmeplejen privat leverandør Bonderosen s Pleje og Rengøring A/S

Tilsynsrapport Halsnæs Kommune Forebyggelse og Sundhed Visitationen. Hjemmeplejen privat leverandør Bonderosen s Pleje og Rengøring A/S INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Tilsynsrapport Halsnæs Kommune Forebyggelse og Sundhed Visitationen Hjemmeplejen privat leverandør Bonderosen s Pleje og Rengøring Uanmeldt tilsyn WWW.BDO.DK Uanmeldt tilsyn

Læs mere

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. anmeldt kommunalt tilsyn på. Bostedet Skovstjernen. den 9. december 2011.

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. anmeldt kommunalt tilsyn på. Bostedet Skovstjernen. den 9. december 2011. MYNDIGHEDSAFDELINGEN Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget vedrørende anmeldt kommunalt tilsyn på Bostedet Skovstjernen den 9. december 2011. Januar 2012 Adresse: Telefon: 89 59 10 00 E-mail: Åbningstid:

Læs mere

Måltider der forebygger og rehabilitere. Vibeke Høy Worm Voksenenheden

Måltider der forebygger og rehabilitere. Vibeke Høy Worm Voksenenheden Måltider der forebygger og rehabilitere Vibeke Høy Worm Voksenenheden Det handler om Uden mad og drikke duer helten ikke heller ikke når man bliver ældre Baggrund for projekt God mad - godt liv Regeringen

Læs mere

Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven)

Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Børne- og Kulturforvaltningen Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Kapitel 1 Formål, anvendelsesområde, ansvar, tilsyn m.v. Formål 1. Formålet med denne lov er at

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Nordlys, Københavns Kommune. Skærtorsdag den 21.april 2011 fra kl.8.30

Uanmeldt tilsyn på Nordlys, Københavns Kommune. Skærtorsdag den 21.april 2011 fra kl.8.30 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Nordlys, Københavns Kommune Skærtorsdag den 21.april 2011 fra kl.8.30 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt tilsynsbesøg på Nordlys. Formålet med tilsynet

Læs mere

Det gode samarbejde Pårørende og personale på regionens sociale tilbud fortæller

Det gode samarbejde Pårørende og personale på regionens sociale tilbud fortæller Informationsfolder Det gode samarbejde Pårørende og personale på regionens sociale tilbud fortæller regionsyddanmark.dk Det gode samarbejde Indledning Denne folder har til formål at sætte fokus på det

Læs mere

Hjørring Kommune. Tilsyn på Ældreområdet i 2014

Hjørring Kommune. Tilsyn på Ældreområdet i 2014 Hjørring Kommune Tilsyn på Ældreområdet i 2014 Plejecentre og den selvejende institution Havglimt Indledning Hjørring Kommune har overdraget os opgaven med at udføre de uanmeldte lovpligtige kommunale

Læs mere

Beskæftigelse, Social og Økonomi Voksen og Handicap Generelt tilsyn den 27.august 2014 Kantinen på Trekronerskolen

Beskæftigelse, Social og Økonomi Voksen og Handicap Generelt tilsyn den 27.august 2014 Kantinen på Trekronerskolen Beskæftigelse, Social og Økonomi Voksen og Handicap Generelt tilsyn den 27.august 2014 Kantinen på Trekronerskolen SL 103 Side2/11 Denne rapport er udarbejdet af tilsynsførende Risikomanager Mette Axelsen

Læs mere