Den 29. oktober 2013 kl i DASU s lokaler, Idrættens Hus, Brøndby

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Den 29. oktober 2013 kl. 17.00 i DASU s lokaler, Idrættens Hus, Brøndby"

Transkript

1 Brøndby, den 14. november 2013 Referat fra møde 7/2013 i Historisk Udvalg Den 29. oktober 2013 kl i DASU s lokaler, Idrættens Hus, Brøndby Deltagere: Ebbe Mortensen (EM), formand Niels Elmo Andersen (NEA), udvalgsmedlem Afbud p.g.a. sygdom Johan Fløe Svenningsen (JFS), udvalgsmedlem Jens Gandrup (JG), udvalgsmedlem (referent) Michael Christensen (MC), udvalgsmedlem 1. Budget og overholdelse af bevilget budget 1.1 Formanden oplyser status for forbrug af årets midler. Ingen afvigelser 2. Afholdte møder og referater 2.1 Referat fra sidste udvalgsmøde godkendtes. 2.2 Beretning fra eventuelle andre afholdte møder siden sidste udvalgsmøde HU drøfter indhold til det kommende dialogmøde med DASU s bestyrelse og indhold til udvalgets beretning til forelæggelse på Repræsentantskabsmødet. HU gennemgår den seneste udvikling i den Historiske Motorsport i Danmark. 1. Historisk baneløb er stabilt på et højt, men stadigt stigende niveau (ca. 140 teams) 2. Youngtimer er stadig i positiv udvikling (69 teams) 3. Historisk rally har i år mere end dobbelt så mange starter som i 2012 (39 teams) 4. Hillclimb ligger stabilt (72 teams) 5. DASU Classic er stadig under fremgang. (78 teams) Det konkluderes at den historiske motorsport gennem alle de seneste kriseår har været i stadig udvikling med flere og flere deltagere. Med ovennævnte opgørelse er det ca. 500 af DASU s licensindehavere, der dyrker historisk motorsport og det ser ikke ud til at grænsen er nået. Alene i 2013 er der udstedt/under udstedelse ca. 50 vognbøger, til nye biler og ca: 30 % af disse er Internationale HTP er. Dette tyder på endnu flere historiske biler i Med de store tilskuertal til de historiske baneløb i Aarhus og København vurderes det også at den historiske motorsport i Danmark tiltrækker de fleste tilskuere. På baggrund af ovennævnte finder HU at den historiske motorsport fortjener en fortsat fokusering på udvikling, og det ville være ønskeligt med flere midler til fortsat udvikling Såfremt det er DASU s økonomi der nødvendiggør omstruktureringer anerkender HU dette behov, og vil gerne såfremt DASU s bestyrelse måtte ønske det fremkomme med konstruktive forslag til besparelser, der tager sigte på at ikke at forringe forholdene for den historiske motorsport mere end nødvendigt. Hvad er HU s styrker? 1. HU er p.t. et udvalg med udvalgte medlemmer der er indsat efter kvalifikationer, således at

2 udvalgets medlemmer p.t. udgør en samlet ekspertise. 2. I HU s kommissorium står at baggrund er FIA s Appendix K. HU føler det som sin fornemste opgave at sørge for appendix K følges inden for alle discipliner, og medvirke til at supplere med nationale bestemmelser, hvor dette måtte være påkrævet. HU skal sørge for at der ikke opstår mulighed for forskellige tolkninger af app. K. 3. Udstedelse/godkendelse af vognbøger. (Der udstedes p.t. ca: 15 stk. Internationale HTP er og ca. 35 nationale vognbøger i 2013). Dette arbejde udføres p.t. for en dels vedkommende som frivilligt arbejde, men indbringer DASU et beløb for salg af vognbøger, der er i størrelsesordenen som det samlede årsbudget for HU. 4. HU udøver tværgående udvalgsrådgivning vedr. app. K/vognbøger (Der har p.t. været 41 sådanne rådgivninger til historiske kørere i 2013) Ovennævnte drøftelse skal danne baggrund for såvel deltagelse i dialogmødet som for indhold i udvalgets beretning til repræsentantskabsmødet. 3. Dialog- og informationsmøder med kørere og andre interessegrupper. 3.1 Planlægning af kommende møder. 4. Dialog med Klubber, der arrangerer historiske løb i Danmark 4.1 Henvendelser vedr. klubber. EM orienterer om formandsskifte i HMS. 4.2 Henvendelser fra klubber. Henvendelse fra Steen Heide om effektmåling vedr. Rullefelt. Punktet udsættes til behandling på næste møde. 5. Forslag til licenstyper og priser 5.1 Indkomne forslag 6. Markedsføring af den historiske motorsport i Danmark samt youngtimer & KRB 6.1 Behandling af henvendelse fra Henrik Valentin om effektkontrol og klasseinddeling udsættes til næste møde. 7. Information om udvalgets arbejde og aktiviteter 7.1 Informationer til DASU s bestyrelse. Der foreligger ikke nyt om beslutning om at overgå til aktuel FIA fransk/engelsk udgave af appendix k, og eventuelle andre punkter til det kommende repræsentantskabsmøde. 8. Udsendelse af observatører 8.1 Forslag til udsendelse for den kommende periode. Ingen konkrete forslag p.t. 9. Historiske vognbøger og homologeringsattester 9.1 Igangværende ansøgninger HU har fået forelagt liste over igangværende åbne ansøgninger. Listen er ikke operativ og skal derfor tydeliggøres. DASU s sekretariat anmodes om dette. Fremover vil HU gerne følge udviklingen fra møde til møde. HU indstiller at den nationale vognbog skal koste kr. Den skal være lig den svenske, d.v.s. som en international HTP, men uden indsendelse til FIA.

3 Prisen inkluderer besigtigelse og brug af værkstedsfaciliteter til fremstilling af bilen. Prisen for en international HTP er på kr. og inkluderer ovennævnte samt fremsendelse og godkendelse ved FIA. 9.2 Indkomne forespørgsler af teknisk art. 1. HU Ole Stig (Opel Kadett city1,2s) Der er svaret at bilen er homologeret i 1979 som nr og uden andre motorstørrelser. 2. HU Per Vestergaard (Ford Sierra 2.0) Der er svaret: Frem til er Ford Sierra kun homologeret som XR4i (2,8 V6 Baghjulstræk) Homologeringsattest 5238 gr. N & A og som XR4Ti (Turbo) homologeringsattest Det er således alene sådanne biler der kan anvendes til Historisk Motorsport. 3. HU Niels Jørgen Jørgensen (NSU 1200 TT. Weberkasse.) Hvis en sådan er homologeret vil det være tilladt. Hvis det er tilladt efter det dagældende Appendix J og det kan bevises anvendt i perioden vil det også være lovligt, ellers ikke. 10. Dialog med TMU og SIU 10.1 Teknik og Miljø Udvalget 1. Stade på oprettelse af et uafhængigt teknisk rejsehold i DASU. Intet nyt. 2. Fortsat drøftelse af Rallysyn. JG er ved at undersøge forslag til jyske steder. 3.Opfølgning på støjmålinger ved forbikørsel. Intet nyt Sikkerhedsudvalget Opfølgning vedr. åbne vinduer - bestemmelser for forstærkning m/plexiglas. HU retter henvendelse til TMU for at få en konkret anvisning på udluftningsproblematik ved glasruder hhv lexanruder, herunder modifikationer i eksisterende lexanruder. 11. Kontakt til Internationale Organisationer 11.1 Intet til behandling 12. Udpegning af kontaktpersoner blandt udvalgets medlemmer til BU, RU, TMU og SIU Uændret - Banesportsudvalget: Johan Fløe Svenningsen -Rallyudvalget: Michael Christensen - Teknik og Miljø: Niels Elmo Andersen - Sikkerhedsudvalget: Jens Gandrup Jørgensen 13. Historisk baneløb samt Youngtimer Historisk Rally 14.1 Styrkelse af interessen for Klubrally, Minirally samt Rally Stade på MC s forslag til at arbejde hen imod klubrallyarrangementer med særligt henblik på Historiske deltagere. Behandling udsættes til næste møde Forslag til afviklingsbestemmelser i samarbejde med RU Tilføjelse til sidste referat dialog vedr. afviklingskalender og ønsket om at KRB-reglementet nærmer sig youngtimer reglement. KRB må aldrig slåes sammen med historiske klasser. 15. Hill Climb 15.1 Styrkelse af interessen for Hill Climb Behandling af stade på Søren Duun s arbejde udsættes til næste møde.

4 16. Pålidelighedsrally (FDM DASU Classic) 16.1 JG beretter om sidste afdeling, der blev afviklet af KAC. 17. Reglementsændringer 17.1 Forslag til ændringer for næste år. HU drøfter eventuelt behov for enkelte danske oversættelsespunkter m.h.t. FIA appendix K. JG har lavet oplæg/disposition til en dansk læsevejledning med introduktion til Historisk Motorsport. Oplægges vedhæftes referatet som bilag 1 til fortsat drøftelse på næste møde. HU drøfter endvidere oplæg fra JG til nationale Danske reklameregler. Oplægget vedhæftes referatet som bilag 2 til fortsat drøftelse på næste møde. 18. Reglementsfortolkninger 18.1 Aktuelle fortolkninger 19. Reglementsforenklinger 19.1 Aktuelle forenklingsforslag Afskaffelse af oversættelsespligten for Appendix K suppleret med læsevejledning jf. ovennævnte pkt Promotoraftaler 20.1 Eventuelle promotoraftaler i samarbejde med andre sportsudvalg og DASU s bestyrelse. 21. Udvikling 21.1 Status for historiske vognbøger. Fortsat drøftelse af procedure/arbejdsgang omkring DASU s udarbejdelse af nationale vognbøger udskydes til behandling på næste møde. Fastsættelse af næste mødedato: Tirsdag den 12. november kl. 17:00 i Idrættens Hus

5 BILAG 1: Introduktion til Historisk Motor Sport Historisk Motorsport dyrkes med biler fra en bestemt æra, men med moderne sikkerhedsbestemmelser. Selvom der er professionelle teams og kørere i historisk motorsport og velhavende bilejere, så er der langt flere der dyrker denne gren af motorsport på amatørplan. Der er flere fordele ved historisk motorsport. Når først en periode er blevet introduceret sker der normalt det, at værdien af de biler, der deltager stiger. Dette betyder at der er en tendens til at de historiske biler køres (eller burde køres) med en anelse mere respekt p.g.a. deres værdi. En anden fordel er at biler, der har fået udstedt FIA Historic Technical Passport har international værdi og har i princippet hele verden (I praksis Europa) som marked ved køb og salg. En tredje fordel er at de Historiske biler i hvert fald indtil videre er opbygget traditionelt således at amatører også kan tune og reparere og selv vedligeholde dem, uden at det som på en moderne bil er nødvendigt at være henvist til fabrikkernes egne og dyre komponenter og opbygninger. Der er 3 hovedregler for biler til Historisk Motorsport. 1. Bilen skal dateres. D.v.s. den skal svare til et bestemt udviklingstrin på bilen. Dette betyder at den skal indpasses til en bestemt årgang med en bestemt homologeringsattest med tillæg indtil en bestemt dato. En HTP er gyldig i 5 år fra udstedelse og skal derfor fornyes hvert 5 te år. 2. Bilen skal overholde appendix K (Den historiske Motorsports Internationale grundlov) og den skal overholde et Appendix J (Det Internationale tekniske reglement der var gældende på tidspunktet for bilens datering) Appendix K revideres af FIA normalt to gange om året 3. Bilen må ændres i h.t. Appendix J, men det er ikke nok at en ændring er tilladt efter dette gamle reglement, ejeren skal også kunne dokumentere at ændringen har været brugt i sin tid. Baggrunden for at opbygge en Historisk bil og dyrke motorsport med den er således: 1. Der skal udstedes en Vognbog, der beskriver bilen med tilhørende Homologeringsattest. 2. Man skal kende Appendix K og holde øje med de små justeringer der sker hvert halve år. 3. Man skal kende det Appendix J, der var gældende for bilen i.h.t. bilens datering i HTP en. Ad. 1. HTP kan følge med en bil, der købes eller sælges. Hvis man selv opbygger en bil skal der udstedes en vognbog. DASU udsteder såvel Internationale HTP er som Nationale vognbøger. De nationale vognbøger er billigere, men bilen får så heller ikke international værdi. Ejeren skriver under på at ændringer er i h.t. til gældende bestemmelser. Ved køb af udenlandsk bil skal den eksisterende http registreres ved DASU. Ad. 2. Det til enhver tid gældende Appendix K kan ses og downloades fra FIA s hjemmeside. Hver gang, der sker ændringer, markeres ændringerne med farvet skrift. Ad. 3. Det for bilen gældende Appendix J kan ses og downloades fra FIA s hjemmeside. Alle FIA s dokumenter foreligger på Fransk og Engelsk. Såfremt der måtte være uoverensstemmelser er den franske tekst gældende. DASU vil ikke oversætte den engelske tekst til dansk. Dette ville give endnu en fejlmulighed ved forkert oversættelse og det er en næsten umulig (kostbar) opgave at holde Appendix K opdateret, da der kommer små revisioner 2 gange årligt. DASU s Historiske udvalg ønsker fremfor oversættelse af Appendix K at udarbejde en slags læsevejledning.

6 Dansk Læsevejledning til FIA s Appendix K præudgave Oversigt over indholdet i Appendix K eller hvordan finder rundt i Appendix K Kap. 1 Kap. 2 Kap. 3 Kap. 4 Kap. 5 Kap. 6 Kap. 7 Kap. 8 Principper og forkortelser Helt overordnede grundregler. Generelle bestemmelser og definition af biler Generelle bestemmelser, reklameregler, definition af arrangementstyper, definition af racerbiler og standardvogne mm., Klasseinddeling efter datering og definitioner. Periodeinddelinger, vejledning til reparationer og erstatning af komponenter, opbygning af biler Køretøjets identitetspapirer efter International FIA Standard. HTP og anvendelsen af den. Sikkerhedsbestemmelser. Sikkerhedsbestemmelserne er meget omfattende, men gældende Internationalt. DASU har p.t. Nationale sikkerhedsbestemmelser, der er yderligere skærpet i forhold til FIA. Tekniske bestemmelser for ikke homologerede biler. Specifikationer som disse (hovedsageligt formel-biler mm) skal opfylde. Tekniske bestemmelser for standardvogne til brug på vej. Regler for Standardvogne og særbestemmelser for særlige Gruppe B-biler, der ikke tillades til historisk motorsport (Audi Quattro, Lancia Delta S4, Ford RS 200 m.fl.) Dæk. Dækregler som f.x. restriktioner afhængig af periode, og at dæk til vejbrug skal være Dot- og E-mærkede. På bane er der p.t. national bestemmelse i periode F og tidligere kun tillader Dunlop Racing i én, og kun én compound. Appendix I: Liste over kategorier og konkurrencetyper Appendix II: Anbefalede materialer til erstatninger og rekonstruktion Appendix III: Kontrol Appendix IV: Kontrol og reparation af composit-konstruktioner Appendix V: Tegninger i h.t. artikel 5.13 sikkerhedsbure og/eller appendix VI A og B Appendix VI: VI A: Sikkerhedsbur VI B: ROPS Appendix VII: Bestemmelser for særlige biler. Appendix VIII: Tilladte ændringer for periode E, F & G1 for serieproducerede standardvogne og GT-biler. Appendix IX: Tilladte ændringer for periode E, F & G1 for modificerede Standardvogne og GT-biler. Appendix X: Tekniske regler for Grand Prix-biler Appendix XI: Regler for Periode J1 biler gældende for Rally Appendix XII: Tabel Aluminium : Standarder og egenskaber Såfremt der måtte være spørgsmål til oversættelser har de fleste motorsportsudøvere sikkert en bekendt eller en i klubben, der kan hjælpe med oversættelse. Historisk Udvalg vil i særlige tilfælde være behjælpelig.

7 BILAG 2: Oplæg til: Nationale bestemmelser for reklameregler som afvigelse fra FIA s Appendix K artikel Resume af FIA s bestemmelser FIA ønsker at biler til Historisk motorsport ser historiske ud. Afhængig af årgang har de ældste perioder været karakteriseret af at bilerne har været så godt som reklamefri og bildesignet har stået helt skarpt. Nutidens biler næsten er fuldstændig dækkede med reklamer og bildesignet står sløret. En historisk bil skal derfor som udgangspunkt optræde som en historisk bil og ikke være skjult bag reklamer. Appendix K har derfor en begrænset tilladt mængde reklamer på en historisk bil. Der er dog undtagelser. Biler må godt have reklamer udover dette, hvis det kan godtgøres at en bil har deltaget i perioden med en sådan reklame, men den skal være identisk med den oprindelige. Eksempel: Preben Kristoffersens Porsche 911 dekoreret som Wrangler Cowboybuxer. En Porsche 911 i denne bemaling må godt deltage i den periode hvor den kørte med denne dekoration. Andre Eksempler Jägermeister, Rothmanns o.s.v. (Alkohol- og tobaksreklamer er nok ikke de bedste eksempler) Appendix K har også bestemmelse for hvorledes Kørernavne, nationalitets- og klub/teammærker må udformes. (En historisk bil har hverken kørernavne eller startnumre i sideruder) 2. Nationale særbestemmelser Den begrænsede reklameplads i h.t. appendix K kan vanskeliggøre det for den enkelte danske kører at finde småsponsorer til mange små reklamer, ligesom det ikke er foreneligt at få totaldekoreret en historisk bil for en storsponsor. For at imødekomme nationale kørerønsker foreslåes/indføres følgende: Til nationale Danske arrangementer dispenseres for begrænsningerne i reklamer i h.t. artikel Det skal dog være en betingelse at deltagerne m.h.t. kørernavne, nationalitets- og klub/teammærker overholder artikel og dermed stadig skiller sig lidt ud fra de moderne biler. Opmærksomheden henledes på at både arrangører og kørere har ansvar for at reklamer i internationale arrangementer overholder artikel (Dette gælder også CHGP & CCRA hvis disse afvikles som Internationale løb). Opmærksomheden henledes også på at der ikke kan udstedes international HTP for en bil, såfremt fotos af bilen på HTP en ikke overholder

01-2014 RU møde den 10.-11. januar 2014 på Vejle Center Hotel

01-2014 RU møde den 10.-11. januar 2014 på Vejle Center Hotel 01-2014 RU møde den 10.-11. januar 2014 på Vejle Center Hotel Deltagere: Johannes Fraas (JF), Steen Christensen (SC), Søren Duun (SD) Niels Erik Jørgensen (NEJ), Peter Kiil (PK) samt Hans-Jørn Søgård Andersen

Læs mere

Johannes Fraas (JF), Steen Christensen (SC), Søren Duun (SD) Niels Erik Jørgensen (NEJ), Erik Larsen (EL), Jens Færgemann (JeF)

Johannes Fraas (JF), Steen Christensen (SC), Søren Duun (SD) Niels Erik Jørgensen (NEJ), Erik Larsen (EL), Jens Færgemann (JeF) Referat: Deltagere: 01-2013 RU møde d. 12. januar på Fangel Kro Johannes Fraas (), Steen Christensen (SC), Søren Duun (SD) Niels Erik Jørgensen (NEJ), Erik Larsen (EL), Jens Færgemann (JeF) Referent Lars

Læs mere

Virksomhedsoverdragelse

Virksomhedsoverdragelse F O A F A G O G A R B E J D E Virksomhedsoverdragelse Hvad betyder det for dig? Hvad skal du være opmærksom på? GODE RÅD 2 www.foa.dk En virksomhedsoverdragelse kan have stor betydning for dine ansættelsesvilkår,

Læs mere

Debatoplæg. Danish Masters Debatoplæg til Mesterskabsbestemmelser 2016

Debatoplæg. Danish Masters Debatoplæg til Mesterskabsbestemmelser 2016 ~ 1 ~ Danish Masters til Mesterskabsbestemmelser 2016 1. Om Danish Masters Danish Masters et åbent nationalt mesterskab for historiske Standard-, GT- og formelvogne efter DASU Reglement 9 og FIA Appendix

Læs mere

LOVREGULATIV I MEDLEMSSKAB AF DANMARKS IDRÆTSFORBUND OG MEDLEMSOR- GANISATIONERNE

LOVREGULATIV I MEDLEMSSKAB AF DANMARKS IDRÆTSFORBUND OG MEDLEMSOR- GANISATIONERNE LOVREGULATIV I MEDLEMSSKAB AF DANMARKS IDRÆTSFORBUND OG MEDLEMSOR- GANISATIONERNE 17 MEDLEMSKAB AF DANMARKS IDRÆTSFORBUND 1 Kun ét specialforbund inden for hver idrætsgren eller hver sammenlignelig idrætsgren

Læs mere

Arbejdsgruppen Tilgængelighedens By 2016

Arbejdsgruppen Tilgængelighedens By 2016 Teknik & Miljø Trafik og Veje Dato: 08-03-2016 Referat Sagsnr.: 16/14054 Sagsbehandler: vpjho Mødedato: Tirsdag den 8. marts 2016 Mødetidspunkt: Kl. 14:00 15:30 Mødested: Viborg Rådhus, M1.13 Mødeleder:

Læs mere

KDAK Sport Fyn. Generalforsamling. Tirsdag d. 30. November 2010

KDAK Sport Fyn. Generalforsamling. Tirsdag d. 30. November 2010 KDAK Sport Fyn Generalforsamling Tirsdag d. 30. November 2010 Dagsorden 1) 2) 3) 4) 5) 6) 7) 8) 9) Valg af dirigent. Valg af stemmetællere Formandens beretning om aktiviteten i det forløbne år Fremlæggelse

Læs mere

Ole Skov (OS), Verner Hald (VH), Verner Hansen (VMH), Bernd Thrysøe (BT), Michael Andersen (MA) Referat

Ole Skov (OS), Verner Hald (VH), Verner Hansen (VMH), Bernd Thrysøe (BT), Michael Andersen (MA) Referat Vejsportsudvalget Brøndby, den 2. november 2011 Referat for Vejsportsudvalgsmøde 04/11 12. oktober 2011 Fjelsted Skovkro, kl. 17.00 21.00 Til stede: Referat: Ole Skov (OS), Verner Hald (VH), Verner Hansen

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Dato: Februar 2016 1 1. Indledning Det følger af bekendtgørelsen om revisionsudvalg i virksomheder samt koncerner, der er underlagt tilsyn af Finanstilsynet

Læs mere

Notater fra temamøde om branding og værdiskabelse fra byggepladser og bygninger

Notater fra temamøde om branding og værdiskabelse fra byggepladser og bygninger Notater fra temamøde om branding og værdiskabelse fra byggepladser og bygninger 18. januar 2012 Bygherreforeningens første temamøde i 2012 tog fat på bygherres muligheder for at arbejde med oplevelser,

Læs mere

Notat. Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes

Notat. Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes Notat Til: Vedrørende: Social- Seniorudvalget Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes bevilling af enkeltydelser. Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes bevilling af enkeltydelse efter

Læs mere

Begrænsning i antallet af deltagere til PBP 2011 13. februar 2010

Begrænsning i antallet af deltagere til PBP 2011 13. februar 2010 Begrænsning i antallet af deltagere til PBP 2011 13. februar 2010 Denne udgave er opdateret i forhold til den, der blev udsendt sammen med efterårsudsendelsen i 2009. Opdateringen vedrører specielt datoer

Læs mere

Motorsport på FDM Sjællandsringen Indkaldelse af ideer og forslag til miljøvurdering og VVM-redegørelse

Motorsport på FDM Sjællandsringen Indkaldelse af ideer og forslag til miljøvurdering og VVM-redegørelse Motorsport på FDM Sjællandsringen Indkaldelse af ideer og forslag til miljøvurdering og VVM-redegørelse Foto eller oversigtskort Januar 2016 Opfordring til debat FDM har søgt om permanent tilladelse til

Læs mere

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb KEN nr 9338 af 14/04/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juni 2016 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: 2015-2121-51397 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Ankestyrelsens principafgørelse

Læs mere

Andelsboligforeningen Brande afd. 7 Referat nr. 14

Andelsboligforeningen Brande afd. 7 Referat nr. 14 Andelsboligforeningen Brande afd. 7 Referat nr. 14 Bestyrelsesmøde den 23-02-2016 på kontoret Temamøde vedr. grønne områder/sandkasser, og hvad der ellers hører under afd. 7 Til stede: Emma Schnedler,

Læs mere

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed.

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed. Erfagruppe Koncept NEXTWORK er et billigt, lokalt netværk for dig som ønsker at udvikle dig selv fagligt og personligt og gøre dig i stand til at omsætte viden og erfaringer til handlinger i dit daglige

Læs mere

Historisk SPORTSLIGT REGLEMENT

Historisk SPORTSLIGT REGLEMENT DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION Historisk - Reglement Historisk SPORTSLIGT REGLEMENT 1. GENERELT 1.1 TITEL SAMT JURISDIKTION De historiske klasser i Danmark tilrettelægges af BU i samarbejde med HU, de enkelte

Læs mere

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1.

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. Frivillighedspolitik Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. marts 2016 Skive det er RENT LIV Forord I efteråret 2015 har frivillige,

Læs mere

SKJOLDENÆSHOLM GOLFKLUB Vedtægtsændringer 2014

SKJOLDENÆSHOLM GOLFKLUB Vedtægtsændringer 2014 SKJOLDENÆSHOLM GOLFKLUB Vedtægtsændringer 2014 NUVÆRENDE VEDTÆGTER 1. Navn og hjemsted Klubbens navn er SKJOLDENÆSHOLM GOLFKLUB. Klubbens hjemsted er Ringsted Kommune. 2. Formål Klubbens formål er at organisere

Læs mere

Ekstraordinær generalforsamling i Danske Andelskassers Bank A/S

Ekstraordinær generalforsamling i Danske Andelskassers Bank A/S Selskabsmeddelelse nr. 12. oktober 2015 Ekstraordinær generalforsamling i Danske Andelskassers Bank A/S I henhold til vedtægternes 11 og 12 indkaldes hermed til ekstraordinær generalforsamling i Danske

Læs mere

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren Trafikudvalget 2010-11 L 173 Bilag 11 Offentligt Samrådstale til et kommende lukket samråd om forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Tilladelser til offentlig servicetrafik og krav til beklædning

Læs mere

Henrik Carlsen (HC), Peer Houg (PH), Lars Jensen (LJ) og Søren Duun (SD)

Henrik Carlsen (HC), Peer Houg (PH), Lars Jensen (LJ) og Søren Duun (SD) Historisk udvalg Brøndby, den 12. juni 2018 Referat af HU møde 02-2018 Afholdt den 22. maj 2018 i Brøndby Tilstede: Referent: Henrik Carlsen (HC), Peer Houg (PH), Lars Jensen (LJ) og Søren Duun (SD) Carina

Læs mere

Regler/retningslinjer for logen

Regler/retningslinjer for logen Regler/retningslinjer for logen Generelt - 1 1.1 Hvad der sker og bliver sagt i logen, bliver i logen. 1.2 Forslag til ændringer i regler/retningslinjer sendes løbende til præsidenten, som derefter har

Læs mere

Møde 3. december 2007 kl. 14:00 i Jobcenter Struer

Møde 3. december 2007 kl. 14:00 i Jobcenter Struer Det Lokale Beskæftigelsesråd LBR referat Møde 3. december 2007 kl. 14:00 i Jobcenter Struer Afbud fra: Grethe Riksted, Iben Kollemorten, Martin Munkebo og Bo Hansen Pkt. Tekst Side 95 Meddelelser 1 96

Læs mere

UANMODEDE HENVENDELSER (SPAM)

UANMODEDE HENVENDELSER (SPAM) UANMODEDE HENVENDELSER (SPAM) VIDEN RÅDGIVNING SERVICE TRYGHED INDHOLD 1. Kort fortalt... 3 2. Uanmodede henvendelser.... 3 3. Nærmere om samtykke til henvendelse.... 7 3.1. Krav om forudgående samtykke...

Læs mere

Folketingets Forretningsorden. KAPITEL XI - Forhandlingen, dagsordenen

Folketingets Forretningsorden. KAPITEL XI - Forhandlingen, dagsordenen Folketingets Forretningsorden. KAPITEL XI - Forhandlingen, dagsordenen 26 Medlemmerne og ministrene taler fra Folketingets talerstol eller efter formandens bestemmelse fra deres pladser i salen. Det er

Læs mere

Deltagere: Johannes Fraas (JF), Steen Christensen (SC), Søren Duun (SD) Niels Erik Jørgensen (NEJ), Erik Larsen (EL), Jens Færgemann (JeF)

Deltagere: Johannes Fraas (JF), Steen Christensen (SC), Søren Duun (SD) Niels Erik Jørgensen (NEJ), Erik Larsen (EL), Jens Færgemann (JeF) Referat af: 02-2013 RU møde d. 28. april kl. 9 i Fangel. Deltagere: Johannes Fraas (JF), Steen Christensen (SC), Søren Duun (SD) Niels Erik Jørgensen (NEJ), Erik Larsen (EL), Jens Færgemann (JeF) Referent:

Læs mere

7. Undersøgelse af belægning på medicinske afdelinger i maj 2013 Åbent

7. Undersøgelse af belægning på medicinske afdelinger i maj 2013 Åbent 7. Undersøgelse af belægning på medicinske afdelinger i maj 2013 Åbent Udvalget for fremtidens sygehuse 2068433 Brevid: Resume På mødet den 5. marts 2013 drøftede Udvalget for fremtidens sygehuse belægning

Læs mere

RU møde 6-2015 den 25. oktober 2015 på Scandic Hotel, Odense.

RU møde 6-2015 den 25. oktober 2015 på Scandic Hotel, Odense. RU møde 6-2015 den 25. oktober 2015 på Scandic Hotel, Odense. Deltagere: Johannes Fraas, Niels Erik Jørgensen, Søren Duun, Peter Kiil, Steen Christensen, Bent Sommer og Hans Jørgensen. Afbud: Mads Boutrup

Læs mere

Inspirationsmateriale til drøftelse af. rammerne for brug af alkohol i. kommunale institutioner med børn

Inspirationsmateriale til drøftelse af. rammerne for brug af alkohol i. kommunale institutioner med børn Inspirationsmateriale til drøftelse af rammerne for brug af alkohol i kommunale institutioner med børn Rammer for brugen af alkohol som led i en alkoholpolitik i kommunale institutioner med børn Indledning

Læs mere

UDVIKLINGSPLAN FOR GOLFBANEN. Hovedsponsor: - ET REDSKAB FOR GOLFKLUBBENS BESTYRELSE

UDVIKLINGSPLAN FOR GOLFBANEN. Hovedsponsor: - ET REDSKAB FOR GOLFKLUBBENS BESTYRELSE UDVIKLINGSPLAN FOR GOLFBANEN Hovedsponsor: - ET REDSKAB FOR GOLFKLUBBENS BESTYRELSE Denne folder er en introduktion til hvorledes klubben lægger en plan for banens udvikling. Sammen med folderen er der

Læs mere

21.01.2 Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Regulativ om afsked af tjenestemænd på grund af helbredsbetinget utjenstdygtighed eller alder

21.01.2 Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Regulativ om afsked af tjenestemænd på grund af helbredsbetinget utjenstdygtighed eller alder Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN Regulativ om afsked af tjenestemænd på grund af helbredsbetinget utjenstdygtighed eller alder 2007 Side 2 Indholdsfortegnelse KAPITEL 1. UANSØGT AFSKED SOM FØLGE

Læs mere

Indstilling. Kvalitetsstandarder 2007 for pleje, praktisk hjælp og madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Kvalitetsstandarder 2007 for pleje, praktisk hjælp og madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 22. maj 2006 Kvalitetsstandarder 2007 for pleje, praktisk hjælp og madservice og træning Århus Kommune Økonomi og Myndighed Sundhed og

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 29. august 2012 12/04248 ÆNDRING AF OVERKØRSEL I brev af 14. marts 2012 har I klaget over Kommunens afslag af 17. og 28. februar 2012 på at lovliggøre jeres overkørsel

Læs mere

Vejledning for klage over en prøve ved Det Sundhedsfaglige Hovedområde, UCN

Vejledning for klage over en prøve ved Det Sundhedsfaglige Hovedområde, UCN Vejledning for klage over en prøve ved Det Sundhedsfaglige Hovedområde, UCN Indledning Reglerne om klager og anke over eksamen står i kapitel 10 og 11 i Undervisningsministeriets eksamensbekendtgørelse.

Læs mere

Dagplejepædagogen. En garant for pædagogisk kvalitet i dagplejen

Dagplejepædagogen. En garant for pædagogisk kvalitet i dagplejen Dagplejepædagogen En garant for pædagogisk kvalitet i dagplejen Forord Det er dagplejens opgave at tilbyde børnene tryghed, nærvær og et udviklende miljø. Den enkelte dagplejer skal derfor trives i sit

Læs mere

Fakturering kan foretages som en massefakturering eller for en enkelt ordre.

Fakturering kan foretages som en massefakturering eller for en enkelt ordre. Fakturering Fakturering kan foretages som en massefakturering eller for en enkelt ordre. Massefakturering. På fanen Dagligt findes mappen Faktura. Herunder kan man vælge mellem Dagligt, Ugentligt, 14 dage

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder

Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder Finanstilsynet Forbrugerombudsmanden Den 2. september 2013 Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder Som følge af ændringerne i markedsføringsloven

Læs mere

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A.

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A. Dato 17. juni 2014 Dokument 13/23814 Side Etablering af en ny udvidet overkørsel I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej

Læs mere

Vedtægter for DK Hostmaster A/S SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL

Vedtægter for DK Hostmaster A/S SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Vedtægter for DK Hostmaster A/S SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Selskabets navn er DK Hostmaster A/S Selskabets hjemsted er Københavns kommune. 1. Selskabets formål er at drive hostmasterfunktionen

Læs mere

Historisk Motorsport

Historisk Motorsport DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION REGLEMENT 9 HISTORISKE BILER Indholdsfortegnelse: Historisk Motorsport REGLEMENT 9.1 5 9.1.1 Indledende bemærkninger til Historisk Motorsport 5 9.1.2 Læsevejledning til App.K.

Læs mere

Vores afgørelse Kommunens afgørelse er lovlig. Vi kan derfor ikke bede kommunen genoptage sagen til fornyet behandling.

Vores afgørelse Kommunens afgørelse er lovlig. Vi kan derfor ikke bede kommunen genoptage sagen til fornyet behandling. Dato 13. april 2016 Sagsbehandler Julie Egholm Mail jue@vd.dk Telefon +45 7244 3135 Dokument 15/18398-25 Side 1/6 Klage over istandsættelse af den private fællesvej Carl Bremers Vej Vejdirektoratet har

Læs mere

Handlingsplan for bedre behandling af fortrolige oplysninger om personer og virksomheder

Handlingsplan for bedre behandling af fortrolige oplysninger om personer og virksomheder Den 12. november 2014 J.nr. 2014103514 Ref.: kj Handlingsplan for bedre behandling af fortrolige oplysninger om personer og virksomheder Sundhedsstyrelsens opfølgning på Rigsrevisionens beretning af 5.

Læs mere

Bekendtgørelse sikkerhedsrådgivere for transport af farligt gods

Bekendtgørelse sikkerhedsrådgivere for transport af farligt gods Bekendtgørelse nr. 543 af 12. juni 2012 Bekendtgørelse sikkerhedsrådgivere for transport af farligt gods Oversigt (indholdsfortegnelse) Kapitel 1 Anvendelsesområde og definitioner Kapitel 2 Sikkerhedsrådgiverens

Læs mere

Vejledning, indberetning af kursustilskud

Vejledning, indberetning af kursustilskud Vejledning, indberetning af kursustilskud Horsens Kommune har taget et nyt digitalt indberetningssystem i brug for ansøgning om tilskud til de frivillige folkeoplysende foreninger. I løbet af de næste

Læs mere

Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016

Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016 Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016 Intro Udfordring: Kommunerne i Region Midtjylland oplever en mangel på aflastningsplejefamilier Baggrund: Notat

Læs mere

En vurdering af undervisning og undervisningsmiljø. Aalborg Studenterkursus skoleåret 2015/16

En vurdering af undervisning og undervisningsmiljø. Aalborg Studenterkursus skoleåret 2015/16 En vurdering af undervisning og undervisningsmiljø Aalborg Studenterkursus skoleåret 2015/16 udarbejdet af Søren Kveiborg 25. januar 2016 Indledning Nærværende rapport samler resultaterne fra undersøgelser

Læs mere

Forslag til løsning af Opgaver til ligningsløsning (side172)

Forslag til løsning af Opgaver til ligningsløsning (side172) Forslag til løsning af Opgaver til ligningsløsning (side17) Opgave 1 Hvis sønnens alder er x år, så er faderens alder x år. Der går x år, før sønnen når op på x år. Om x år har faderen en alder på: x x

Læs mere

Bekendtgørelse om EU- og EØS-statsborgeres adgang til udøvelse af virksomhed som autoriseret sundhedsperson 1)

Bekendtgørelse om EU- og EØS-statsborgeres adgang til udøvelse af virksomhed som autoriseret sundhedsperson 1) BEK nr 49 af 13/01/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 20. september 2016 Ministerium: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Journalnummer: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, j.nr. 0905127 Senere ændringer

Læs mere

Afgørelseskompetencen i sager om samvær med anbragte børn

Afgørelseskompetencen i sager om samvær med anbragte børn 2012-19 Afgørelseskompetencen i sager om samvær med anbragte børn Ombudsmanden rejste på baggrund af en konkret sag om samvær mellem en pige anbragt uden for hjemmet og henholdsvis hendes forældre og bedsteforældre

Læs mere

De lokale uddannelsesudvalg for arbejdsmarkedsuddannelserne AMU. En introduktion for nye medlemmer

De lokale uddannelsesudvalg for arbejdsmarkedsuddannelserne AMU. En introduktion for nye medlemmer De lokale uddannelsesudvalg for arbejdsmarkedsuddannelserne AMU En introduktion for nye medlemmer 2 Praktisk vejledning til nye medlemmer af de lokale uddannelsesudvalg for arbejdsmarkedsuddannelserne

Læs mere

Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33

Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33 Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33 ANALYSENOTAT Medlemsundersøgelse November 2015 Baggrund Herningegnens Lærerforening

Læs mere

MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL RÅDET OG EUROPA- PARLAMENTET. Gennemgang af Liechtensteins sektortilpasninger

MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL RÅDET OG EUROPA- PARLAMENTET. Gennemgang af Liechtensteins sektortilpasninger EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 28.8.2015 COM(2015) 411 final MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL RÅDET OG EUROPA- PARLAMENTET Gennemgang af Liechtensteins sektortilpasninger DA DA 1. INDLEDNING Ifølge

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN XXX A/S CVR-NR. XXXXXXXX

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN XXX A/S CVR-NR. XXXXXXXX FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I XXX A/S CVR-NR. XXXXXXXX 1. BESTYRELSENS FØRSTE MØDE Bestyrelsen afholder sit første (konstituerende) møde umiddelbart efter generalforsamlingen. Mødet ledes af det bestyrelsesmedlem,

Læs mere

Løninformation nr. 4 af 20. februar 2013 (LG 03/13, 2.)

Løninformation nr. 4 af 20. februar 2013 (LG 03/13, 2.) Løninformation nr. 4 af 20. februar 2013 (LG 03/13, 2.) Side 1 af 7 Løninformation om lønkørsel for LG 03/13, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 28. februar 2013. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Båd sælges fra dødsbo

Båd sælges fra dødsbo 11. august 2016 Båd sælges fra dødsbo IKKE under konkurs (Motorbåd, i jern med Ford diesel motor, måler 9,5m) Eftersyn: 11. august 2016 fra kl. 13.00 til kl. 13.30 Ishøj Havn, bro S3 Budfrist: 12. august

Læs mere

Historisk Oversigt over det sportsligt reglement for Danish Masters

Historisk Oversigt over det sportsligt reglement for Danish Masters Historisk Oversigt over det sportsligt reglement for Danish Masters 2019 29-01-2019 Tekst med rødt: Nyt i 2019 Danish Masters Oversigt over mesterskabsklasser og -divisioner. Se i øvrigt Historisk Sportsligt

Læs mere

Clarasvej 2 8700 Horsens Telefon 7628 2010 Fax 7565 7660 VEDTÆGTER. for.

Clarasvej 2 8700 Horsens Telefon 7628 2010 Fax 7565 7660    VEDTÆGTER. for. Ret&Råd Sundhuset Clarasvej 2 8700 Horsens Telefon 7628 2010 Fax 7565 7660 E-mail: info@sundhuset.dk www.sundhuset.dk J.nr.: 21-80258 PEA/THJ VEDTÆGTER for Billund Trav A/S CVR-nr. 32 80 07 18 Selskabets

Læs mere

Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift Veteranbanebekendtgørelsen

Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift Veteranbanebekendtgørelsen Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift Veteranbanebekendtgørelsen 9. maj 2011 3 Vejledning om ikke Forord Forord Generelt Bekendtgørelsen kan ses under Lovstof på Trafikstyrelsens hjemmeside.

Læs mere

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger til forslaget

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger til forslaget 21. februar 2012 FM 2012/X Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger til forslaget Indledning Fremsættelse af ændringsforslaget til Landstingsloven sker på baggrund af henstilling fra udvalget

Læs mere

DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION Idrættens Hus, DK-2605 Brøndby, Danmark

DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION Idrættens Hus, DK-2605 Brøndby, Danmark Historisk rally: Vejledning for periode J1- og J2-biler Maj 2018 Gruppe N, A og B homologerede biler BMW M3 - Gruppe A Hermed en kort vejledning om hvad der er tilladt for Rallybiler i periode J1 og J2.

Læs mere

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet Når mor eller far er ulykkesskadet når mor eller far er ulykkesskadet 2 Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder, der er ulykkesskadet. Kan dit barn læse, kan det

Læs mere

Talentpolitik i Greve Atletik

Talentpolitik i Greve Atletik Talentpolitik i Greve Atletik Forord fra Eliteudvalget. Velkommen til denne introduktion til Greve Atletiks Talentpolitik. Formålet med dette dokument er at give svar på nogle af de generelle spørgsmål,

Læs mere

Lov om social service 97, Ledsagerordning

Lov om social service 97, Ledsagerordning Lov om social service 97, Ledsagerordning Servicelovens 97: Kommunalbestyrelsen skal tilbyde 15 timers ledsagelse om måneden til personer under folkepensionsalderen, jf. 1 a i lov om social pension, dog

Læs mere

Økonomisk tryghed - hele livet

Økonomisk tryghed - hele livet Økonomisk tryghed - hele livet 2016 Værd at vide > > I Industriens Pension er man med, så snart vi modtager det første pensionsbidrag. Hos os skal man ikke gennem en helbredsvurdering. > > Mister man erhvervsevnen,

Læs mere

Serviceinformation. Havehjælp til borgere der modtager hjælp til personlig pleje eller praktisk hjælp

Serviceinformation. Havehjælp til borgere der modtager hjælp til personlig pleje eller praktisk hjælp Serviceinformation Havehjælp til borgere der modtager hjælp til personlig pleje eller praktisk hjælp Hvad er Havehjælp? Har du brug for hjælp til havearbejde eller snerydning, og er du i forvejen visiteret

Læs mere

Succesfuld start på dine processer. En e-bog om at åbne processer succesfuldt

Succesfuld start på dine processer. En e-bog om at åbne processer succesfuldt Succesfuld start på dine processer En e-bog om at åbne processer succesfuldt I denne e-bog får du fire øvelser, der kan bruges til at skabe kontakt, fælles forståelser og indblik. Øvelserne kan bruges

Læs mere

Fælles Pipeline i Viborg Kommune

Fælles Pipeline i Viborg Kommune Referat fra bestyrelsesmøde i FOA Teknik og Servicesektoren Viborg. Mødet afholdt torsdag den 27-8-15. Deltagere: Henning Nygaard, Lars Christensen, Carsten Pedersen, Michael Magnussen. Afbud: John Christiansen,

Læs mere

3.2. Politikredsene Det skal undersøges om der er mulighed for at holde møde med politikredsene omkring tilladelser.

3.2. Politikredsene Det skal undersøges om der er mulighed for at holde møde med politikredsene omkring tilladelser. Brøndby, den 3. februar 2011 Referat af RU møde 02-11, den 14.-15. januar 2011 på Fangel Kro. Deltagere: Johannes Fraas (JF), Steen Christensen (SC), Carina V. Møller (CVM), Erik Larsen (EL), Allan Dumstrei

Læs mere

3.1 Selskabets aktiekapital udgør kr. [indsæt] fordelt på aktier á 1 kr. eller multipla heraf.

3.1 Selskabets aktiekapital udgør kr. [indsæt] fordelt på aktier á 1 kr. eller multipla heraf. VEDTÆGTER FOR Udvikling Fyn A/S CVR-nr. 34 20 62 28 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er Udvikling Fyn A/S. 1.2 Selskabets hjemsted er Odense Kommune. 2. FORMÅL 2.1 Selskabets formål er at varetage erhvervs-

Læs mere

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget.

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Bilag 10. UDKAST TIL HØRING I REVISIONSUDVALGET Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning,

Læs mere

NOTAT. GLADSAXE KOMMUNE Projekt Kommunale plejefamilier

NOTAT. GLADSAXE KOMMUNE Projekt Kommunale plejefamilier GLADSAXE KOMMUNE Projekt Kommunale plejefamilier Kommissorium for netværkssupervision af kommunale plejefamilier i forbindelse med udviklingsprojekt i perioden 2011-2013 NOTAT Dato: november 2012 Navn:

Læs mere

Indkaldelse til ekstra ordinær generalforsamling og ordinær generalforsamling i FN Museet

Indkaldelse til ekstra ordinær generalforsamling og ordinær generalforsamling i FN Museet FEB 2014 Indkaldelse til ekstra ordinær generalforsamling og ordinær generalforsamling i FN Museet Lørdag d. 29. marts 2014 i Frøslevlejren i Barak W7 (efterskolens cafeteria). Inden generalforsamlingen

Læs mere

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016 Indhold AFTALENS FORMÅL... 2 Hvilken service omfatter aftalen?... 2 Hvad betyder skattereduktion, kildereduktion og tilbagesøgning?... 2 AFTALENS INDHOLD OG OPBYGNING... 3 Hvilke depoter er omfattet af

Læs mere

VEJLEDNING TIL ERKLÆRING VED FRAVALG AF BYGGESKADEFORSIKRING

VEJLEDNING TIL ERKLÆRING VED FRAVALG AF BYGGESKADEFORSIKRING VEJLEDNING TIL ERKLÆRING VED FRAVALG AF BYGGESKADEFORSIKRING Byggeri Center for Miljø og Energi Teknik og Miljø Aarhus Kommune 2016 Ejerdokumentation for byggeriets opførelse Afgives i forbindelse med

Læs mere

Bekendtgørelse om Revisornævnet 1

Bekendtgørelse om Revisornævnet 1 Udkast til Bekendtgørelse om Revisornævnet 1 I medfør af 47, stk. 1, i lov nr. 468 af 17. juni 2008 om godkendte revisorer og revisionsvirksomheder (revisorloven), som senest ændret ved lov nr. af maj

Læs mere

Almindelige betingelser

Almindelige betingelser Almindelige betingelser for A. Etablering af ledninger, tilhørende lejere, til ferskvand, saltvand, spildevand, regnvand, olie, el- forsyning m.v. uden for det lejede areal. B. Etablering af overkørsler

Læs mere

Ergoterapeutforeningens selskab for ledere

Ergoterapeutforeningens selskab for ledere Vedtægter for Ergoterapeutforeningens selskab for ledere 1 Navn Ergoterapeutforeningens Selskab for Ledere 2 Formål Selskabets formål er: at være netværk og styrke det kollegiale sammenhold blandt ergoterapeuter

Læs mere

Forretningsorden og opgaver for Junior udvalget i Odense Golfklub

Forretningsorden og opgaver for Junior udvalget i Odense Golfklub Forretningsorden og opgaver for Junior udvalget i Odense Golfklub Formål: At sørge for at juniorarbejdet (miniputter, lilleputter, juniorer, ung seniorer) i Odense Golfklub skaber de bedst mulige rammer

Læs mere

Information til alle rallykørere med gamle biler

Information til alle rallykørere med gamle biler Information til alle rallykørere med gamle biler Historisk Udvalg besvarer her en række typiske spørgsmål om rally med gamle biler fra før 1994 April 2015 Kernespørgsmålet Vi starter med det spørgsmål,

Læs mere

Ændring af lejelovens 1, stk. 1

Ændring af lejelovens 1, stk. 1 Socialministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K 24. august 2010 Jour. nr.: 20-01-006-09 Ref: md Juridisk konsulent Mogens Dürr Telefon +45 33 12 03 30 md@ejendomsforeningen.dk Ændring af lejelovens

Læs mere

L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter for forsknings- og udviklingsaktiviteter) H143-11

L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter for forsknings- og udviklingsaktiviteter) H143-11 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K E-mail: js@skat.dk 24. november 2011 mbl (X:\Faglig\HORSVAR\2011\H143-11.doc) L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter

Læs mere

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE. Vedligeholdelsesreglement Model A med normalistandsættelsesbeløb (NI-beløb)

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE. Vedligeholdelsesreglement Model A med normalistandsættelsesbeløb (NI-beløb) ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE Vedligeholdelsesreglement Model A med normalistandsættelsesbeløb (NI-beløb) A-ordningen - med NI-beløb kort fortalt Lejeren sørger i boperioden for boligens indvendige

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid - Onsdag d. 20. juni 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00.

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid - Onsdag d. 20. juni 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid - Onsdag d. 20. juni 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. 1. Meddelelser 2. Holstebro Kunstmuseum Regnskab 2006 3. Hjerl Hedes Frilandsmuseum Regnskab

Læs mere

Foreningsvedtægter Lildstrand bådlag

Foreningsvedtægter Lildstrand bådlag Vedtægter for Lildstrand bådlag 1 Navn og hjemsted 2 Formål 3 Medlemmer 4 Udelukkelse og eksklusion 5 Ordinær generalforsamling 6 Ekstraordinær generalforsamling 7 Bestyrelsen 8 Regnskab og revision 9

Læs mere

1.1 Organisationens navn er VIRKSOM med hjemsted i København.

1.1 Organisationens navn er VIRKSOM med hjemsted i København. Love for VIRKSOM 1. Navn 1.1 Organisationens navn er VIRKSOM med hjemsted i København. 2. Idégrundlag og formål 2.1 VIRKSOM tilbyder medlemskab til personer, som driver selvstændig erhvervsvirksomhed,

Læs mere

Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager

Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager Ajourføring - Ejendomme J.nr. Ref. lahni/pbp/jl/ruhch Den 7. marts 2013 Introduktion til notatet... 1 Begrebsafklaring... 1 Hvorfor er det aktuelt

Læs mere

Dagsorden for bestyrelsesmøde i OIK Mandag den 12. november 2012, kl. 18.00 til 21.30 i klubrummet

Dagsorden for bestyrelsesmøde i OIK Mandag den 12. november 2012, kl. 18.00 til 21.30 i klubrummet Dagsorden for bestyrelsesmøde i OIK Mandag den 12. november 2012, kl. 18.00 til 21.30 i klubrummet Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden 2. Valg af referent 3. Godkendelse af referat fra sidste møde.

Læs mere

Retningslinjer og ansøgningsskema for Opdrift Puljen

Retningslinjer og ansøgningsskema for Opdrift Puljen 1 Retningslinjer og ansøgningsskema for Opdrift Puljen Opdrift Puljens hovedformål Opdrift puljens hovedformål er at støtte innovative erhvervsdrivende i at afprøve og iværksætte socialt fokuserede initiativer,

Læs mere

Har du forskningsideen?

Har du forskningsideen? det strategiske forskningsråd Har du forskningsideen? så har vi pengene! Det Strategiske Forskningsråd uddeler 900 mio. kr. til forskningsaktiviteter i 2011. Strategisk forskning Fokus på vidensopbygning

Læs mere

Vedtægter for Dansk Fibromyalgi-Forening

Vedtægter for Dansk Fibromyalgi-Forening Bestyrelsens forslag til Vedtægter for Dansk Fibromyalgi-Forening Den samlede bestyrelse foreslår, at DFF s vedtægter forenkles og moderniseres. Forslaget er begrundet i, at DFF gennem årene har fortaget

Læs mere

VI HAR ARBEJDSDAG. Hvad må vi? Og hvordan forholder vi os?

VI HAR ARBEJDSDAG. Hvad må vi? Og hvordan forholder vi os? VI HAR ARBEJDSDAG Hvad må vi? Og hvordan forholder vi os? MANGE TAK FOR JERES TILBUD Det er meget værdsat, når forældre og andre brugere af Hillerød Kommunes ejendomme tilbyder deres hjælp til at vedligeholde

Læs mere

PLEJE & SUNDHED MYNDIGHED. Støtte til bil. Ansøgning om støtte til køb af bil samt særlig indretning

PLEJE & SUNDHED MYNDIGHED. Støtte til bil. Ansøgning om støtte til køb af bil samt særlig indretning PLEJE & SUNDHED MYNDIGHED Støtte til bil Ansøgning om støtte til køb af bil samt særlig indretning I denne pjece kan du læse om, hvordan du kan ansøge om støtte til køb af bil samt særlig indretning af

Læs mere

Vedtægter for Herning Golf Klub

Vedtægter for Herning Golf Klub Vedtægter for Herning Golf Klub 1 Klubben: Klubbens navn er Herning Golf Klub. Klubbens hjemsted er Herning Kommune. 2 Klubben: Klubbens formål er at skabe gode muligheder for, at medlemmerne kan dyrke

Læs mere

Ansøgning om hjælpemidler, forbrugsgode og boligindretning i henhold til Servicelovens 112, 113 og 116.

Ansøgning om hjælpemidler, forbrugsgode og boligindretning i henhold til Servicelovens 112, 113 og 116. Thisted Kommune Side 1 af 5 Ansøgning om hjælpemidler, forbrugsgode og boligindretning i henhold til Servicelovens 112, 113 og 116. Hvem kan komme i betragtning? 1. Personer med en varig nedsat funktionsevne,

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget. Juni 2016

Kommissorium for Revisionsudvalget. Juni 2016 Kommissorium for Revisionsudvalget Juni 2016 Indhold 1. KONSTITUERING OG FORMÅL... 3 2. MEDLEMSKAB... 3 3. MØDESTRUKTUR- OG FREKVENS... 4 4. BEMYNDIGELSE OG RESSOURCER... 4 5. OPGAVER OG FORPLIGTELSER...

Læs mere

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke 1 of 7 Referat Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke Medlemmer Per Zeidler (I) Jesper Yde Knudsen (Ø)

Læs mere

Til brug for klager over energimærker udarbejdet af certificerede energimærkningsfirmaer

Til brug for klager over energimærker udarbejdet af certificerede energimærkningsfirmaer KLAGESKEMA Til brug for klager over energimærker udarbejdet af certificerede energimærkningsfirmaer Vejledning: Klageskemaet udfyldes, underskrives og indsendes til det certificerede energimærkningsfirma,

Læs mere