Forretningsplan Forretningsplan

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forretningsplan 2014-2017. Forretningsplan 2014-2017"

Transkript

1 Forretningsplan Forretningsplan April 2016

2 Forretningsplan

3 Forretningsplan 3 Nye rammer og forventninger Movias forretningsplan sætter retningen for, hvor langt Movia skal nå de kommende fire år med de mål, som er aftalt i Trafikplan I Trafikplan 2013 er der sat mål om flere kunder i den kollektive trafik, flere meget tilfredse kunder, og reduktion af udledning af CO 2, NO x, partikler og støj fra bustrafikken samt vækst i flextrafik. Forretningsplan er rammen for Movias virksomhed i de kommende fire år, og den skal give fokus på Movias samarbejde med kommuner og regioner og med trafikvirksomheder og andre, så målene kan nås på mellemlangt sigt. Movia blev etableret i 2007 som led i kommunalreformen: Kunderne er kommet i centrum i Movia. Kunderne er kommuner og regioner. Kommunerne i Østdanmark og Hovedstaden og regionerne spænder fra kommuner med stor geografi, få indbyggere og et relativt tyndt trafiknet til den helt tætte hovedstad med et meget tæt kollektivt trafiknet med mange rejsemål og mennesker. Og kunderne er selvfølgelig også passagererne i den kollektive trafik. Kundernes præferencer er stort set ens, uanset hvor de rejser. Men kunderne er også forskellige. Nogle rejser rigtig meget og er højfrekvente brugere, nogle er kun lejlighedsvise brugere, og andre er kunder i Movias flextrafikprodukter. Movia har sammen med kommuner og regioner gennemført omstillinger af samarbejdet for at få en smidigere og mere gennemsigtig årlig trafikbestillingsproces. Vi har i dag en trafikbestilling, der passer til kommuners og regioners årlige budgetprocesser, og Movia aflægger fra 2013 hvert år sit regnskab i februar måned. Movias omverden er under forandring. Staten, regionerne og kommunerne foretager store investeringer i metro, letbane, togtrafik og vejkapacitet til bustrafik. Udviklingen og implementeringen af rejsekortet har de seneste år bundet mange ressourcer. Rejsekortet er snart færdigudviklet og implementeret. Udfordringen i de kommende år bliver, at kunderne i den kollektive transport bliver glade for rejsekortet og oplever, at rejsekortet gør deres hverdag i busser og tog nemmere. Rejsekortet og app-løsninger på mobilen vil være fremtidens digitale billetter. Det nuværende prissystem med tre takstområder på Sjælland er under forandring, og målet er at gøre prissystemet enklere for kunderne.

4 Forretningsplan 4 Den fortsatte digitalisering i samfundet er for Movia en udvikling, der går 360 grader rundt den handler om relationer til kunderne i den kollektive trafik, relationer til kommunerne og regionerne, samarbejdet med operatører og virksomheder og Movias egne interne arbejdsrutiner og processer. Kunderne har en forventning om, at møde den kollektive transport med trafikinformation i realtid på en række platforme fx mobiltelefon, nettet, skærme på stoppesteder og trafikknudepunkter osv. Denne forventning ønsker Movia at imødekomme. Og samtidig er der borgere, som finder øget brug af digitale løsninger udfordrende. Disse borgere skal Movia også kunne hjælpe med relevant information. Movia skal stille data til rådighed for samarbejdsparterne. Det gælder såvel kommuner, regioner som operatører. Deling af data giver sikkerhed og en større effektivitet. En revision af trafikselskabsloven er undervejs. Lovændringen indebærer blandt andet et nyt paraplysamarbejde til gavn for kunderne i den kollektive trafik. Lovændringen betyder også, at Movia skal have en ny finansieringsmodel, der vil medføre en ny ansvarsdeling mellem kommuner, regioner og Movia. Der forventes en betydelig vækst på flextrafikområdet efter KLs økonomiaftale med regeringen fra Dette udfordrer Movia og skaber behov for tilpasning af kompetencer og organisation, for at Movia kan løfte de mange nye opgaver for kommunerne godt og sikkert. Arbejdet for en renere kollektiv trafik har i mange år været vigtigt for Movia. Fra kommuner og regioner ses en stigende efterspørgsel efter ny, grøn teknologi, der skal indføres uden at give køb på kvalitet, pålidelighed og et lavt omkostningsniveau. Herudover efterspørger kommuner og regioner også mere strategisk rådgivning fra Movias side om sammenhæng i erhvervsudvikling, cykelstrategier, servicering af virksomheder og nye løsninger, der reducerer behovet for at borgerne har egen bil til rådighed til daglig. Movia skal kunne levere mobilitetsrådgivning til kommuner og regioner på tværs af transportformer og kommunegrænser og på tværs af land og by. Movia skal rådgive om løsninger, der reducerer trængsel og bidrager til udviklingen. Movia leverer mest mulig værdi for de 45 kommuner og to regioner, hvis vi i vores arbejde bruger alle disse elementer og bringer dem godt i mål og til gavn for kunderne i den kollektive trafik.

5 Forretningsplan

6 Forretningsplan

7 Forretningsplan 7 Mission og vision Med de nye rammer for og forventninger til Movia er der behov for at tilpasse virksomhedens eksisterende mission og vision, så de er dækkende for Movias fremtidige opgaver og sikrer det rette fokus. Mission Movias mission skal kort og præcist sige noget om virksomhedens opgave. Movias nye mission lyder: Movia leverer sammenhængende transportløsninger, der bidrager til mobilitet og udvikling i Hovedstaden og Østdanmark. Grundlaget for denne mission er: Movia er sat i verden for at dække kommunernes og regionernes forpligtelser til lokal og regional kollektiv transport og på den måde sikre en sammenhængende transport på tværs af kommuner og regioner, som den enkelte kommune eller region ikke selv kan planlægge sig ud af. Movia skal med sine transportløsninger gøre det let for borgere og virksomheder at transportere sig og dermed bidrage til en øget mobilitet i samfundet. Movia skal bidrage til en generel udvikling i samfundet ved at identificere og implementere de nye produkter og løsninger, der forbedrer den kollektive transport. Vision Movias vision er den ledestjerne, der skal sikre retning for virksomhedens udvikling de kommende 4-6 år. Movias nye vision lyder: Vi samarbejder på tværs for at gøre kollektiv transport til et attraktivt førstevalg. Grundlaget for den nye vision er: Movia skal opnå succes i en mere integrerende rolle ved at sætte samarbejde både internt i Movia og eksternt på dagsordenen. Movia skal evne at formidle samarbejde i forhold til kommunerne, regionerne og til de øvrige transportvirksomheder og interessenter. Movia skal bidrage til at gøre den kollektive transport attraktiv for borgerne, ikke blot ved at være pålidelig og effektiv, men også ved at skabe både miljøvenlige og økonomisk hensigtsmæssige løsninger. Derved bliver kollektiv transport et naturligt førstevalg for såvel borgere som kommuner og regioner. Movia skal ikke blot levere bustrafik, men arbejde for at forbedre hele den kollektive transport. Det hænger sammen med rollen som mobilitetsrådgiver og -leverandør. Der er fortsat fokus på opfyldelse af passagerernes behov for Movia, også selv om det er den kommende paraplyorganisation, der får det direkte ansvar for kundedialogen, og Movia derved kommer på lidt større afstand af de kunder, der bruger den kollektive transport.

8 Forretningsplan 8 Overordnede mål For at kunne realisere målene i Movias Trafikplan 2013 der dækker perioden frem til 2020 og levere på den nye mission og vision, skal der opstilles en række overordnede målsætninger for Movia for perioden frem til ultimo 2017: Movias overordnede målsætninger er: Movia skal arbejde for flere kunder i den kollektive transport Flere kunder skal bruge kollektiv transport. Derfor skal der arbejdes på forbedringer af produkterne. A-busnettet skal styrkes, og fremkommeligheden skal forbedres. S- busnettet skal have tættere drift og udvides med nye linjer. Også R-nettet skal udvides med nye linjer, og der skal ske en forlængelse af nogle af de eksisterende linjer. Dertil kommer etablering af +Waystrækninger i både København og købstæderne. Herved kan bustrafikken bidrage til værdi for de store investeringer i tog, metro og letbaner. Movia skal arbejde for flere meget tilfredse kunder Tilfredse kunder er forudsætningen for at fastholde de eksisterende kunder og tiltrække nye. Busserne har en kundetilfredshed på 95 pct. Målet er at hæve andelen af de meget tilfredse kunder. De meget tilfredse kunder virker som ambassadører for den kollektive transport. Vejen til flere meget tilfredse kunder går primært via god trafikinformation, når kunden er på farten det vil sige realtidsinformation på mobilen, på stoppesteder og i terminalerne. Kunderne ønsker også en smart måde at løse billet på. Dette løses af rejsekortet og de forskellige mobilløsninger. Og endelig ønsker kunderne sig bedre komfort på rejsen, det gælder både i bussen og i toget, og når de skal foretage skift undervejs, hvor der fx efterspørges bedre ventefaciliteter, adgangsveje og skiltning. Movia skal arbejde for en grønnere kollektiv transport Movia skal via samarbejder med operatører, busproducenter og energileverandører gennemføre forsøg, der bringer os tættere på den næste generation af teknologi og drivmidler. Udledningen af miljøskadelige partikler samt støj skal nedbringes, så den kollektive transport bidrager til et godt miljø og god miljøøkonomi. Movia skal fortsat ligge foran EU-normerne, når det gælder reduktion af udledninger. Et vigtigt bidrag til forbedring af miljøet er en effektiv planlægning jo flere kunder der er i bussen, jo mere konkurrencedygtig er bussen miljø- og klimamæssigt. Dette gælder også, når der anvendes forskellige busstørrelser, der matcher kundernes behov.

9 Forretningsplan 9 Movia skal arbejde for en styrket flextrafik Flextrafik i flere kommuner og regioner kan bidrage til en effektiv og fleksibel løsning af kommunernes og regionernes transportservice. Flextrafik dækker over både åbne Flextur og visiterede kørselsordninger, og Movia kan via stordriftsfordele og et integreret it-system sikre effektivitet og lavere omkostninger for både den åbne og visiterede transport. Langt hovedparten af kommunerne på Sjælland forventes at tilbyde borgerne Flextur som et supplement til den almindelige rutekørsel. Movia skal være kommunernes og regionernes foretrukne samarbejdspartner, når det gælder udbud og planlægning af den visiterede kørsel. Movia skal være garant for, at den visiterede kørsel bliver varetaget økonomisk effektivt, pålideligt og med høj forsyningssikkerhed og kundetilfredshed. Movia skal arbejde som mobilitetsrådgiver Der er en efterspørgsel fra kommuner og regioner om, at Movia kan rådgive kommunerne og regionerne på strategisk niveau. Det betyder, at Movia på tværs af geografi, produkter og infrastruktur skal kunne deltage i samarbejder med kommuner og regioner om nye løsninger på de trafikale udfordringer. Movia skal kunne løfte opgaven, og kommuner og regioner skal i stigende grad kunne se Movia som en mobilitetsrådgiver, der udover rådgivningen om bustransport også kan rådgive om andre mobilitetsløsninger, der øger værdien af den kollektive trafik og medvirker til god og attraktiv byudvikling. Movia skal arbejde for velfungerende markeder Movias skal på transportområdet kunne købe bedre og billigere ind end den enkelte region eller kommune hver for sig og skabe sammenhæng på tværs af geografi. Det er derfor vigtigt, at Movia arbejder for, at operatørmarkederne opretholdes og udvikles med et godt samarbejde mellem offentlig og private virksomheder, og en sund økonomi og sund konkurrence, der bidrager til gode priser og udvikling af den kollektive transport. Movia har en vigtig rolle via sine udbud at udvikle operatør-markederne for både almindelig rutekørsel og flextrafik. Movia skal være en kompetent organisation Movia skal være en engageret organisation med de rette kompetencer. Movia er gået fra at være en relativt ny organisation byggende på en fusion af tre tidligere trafikselskaber til nu at have kommuners og regioners tillid til at varetage driften på deres vegne. Ressourcerne til driftsopgaver vil over de kommende år skulle omfordeles og omstilles for, at Movia kan udvikle nye ydelser, som kommunerne og regionerne efterspørger. Det drejer sig om at bidrage på strategisk niveau både i forhold til nye grønne løsninger og i forhold til dækning af kommuners og regioners samlede persontransportbehov på tværs af transportformer. Movia vil dermed skulle løfte sig til at rådgive om den samlede mobilitet og ikke alene om bustransport og flextrafikløsninger. Movia skal fortsat sikre en effektiv og sikker drift af kerneprodukter og samtidig bidrage værdifuldt til kommuners og regioners arbejde i forhold til udvikling og mobilitet.

10 Forretningsplan

11 Forretningsplan 11 Relevante produkter skal dække alle behov Movia skal med sine eksisterende produkter løse kommunernes og regionernes lovmæssige kørselsopgaver. Desuden skal Movia udvikle produkter, der kan fungere som tillægs- og merværdiydelser for kommunerne og regionerne, og dække transportbehov udenfor standardprodukterne. Det vil sige, at Movia skal kunne identificere kommuners og regioners behov og designe produkter, der bedst muligt matcher disse. Pt. er der behov som ikke dækkes godt nok i Movias produkttilbud, fx skolekørsel og flexlinjer. Disse skal udvikles. På tilsvarende vis skal produkter, der ikke har en tilstrækkelig skarp profil fx telebusser og servicebusser, enten revitaliseres eller udfases. Movias pendlernet er afklaret med kommuner og regioner, men langt fra færdigudbygget. Det vil være fornuftigt at udvide A-busnettene i centralkommunerne og købstæderne. Det vil både sikre et bedre produkt til kunderne og samtidig en mere effektiv busdrift. Driftshyppigheden på både A- og S-busser vil med fordel kunne øges. S-busnettet, der er en del af det regionale net omkring Storkøbenhavn, vil kunne suppleres med et antal nye linjer, og tilsvarende vil R-nettet udenfor det storkøbenhavnske område. Der er kørselsbehov fra områder i Region Sjælland til områder i Storkøbenhavn, som jernbanen i dag ikke løser. Disse behov vil kunne dækkes med nye direkte buslinjer. De hidtidige erfaringer med etablering af hurtigtog i lokalbanetrafikken har været succesfuld, og der er potentiale for at udvide den løsning til flere af de øvrige baner. Flextrafik skal tænkes ind i tilbuddet til kommuner og regioner, så eksempelvis områder uden for byerne i større grad vil få gavn af flextrafik, hvor det er dyrt at indsætte busser til at transportere relativt få kunder. Og det vil skulle undersøges, hvor løsninger med flextrafik vil kunne løse ikke bare kommuners og regioners, men også virksomheders transportbehov ved eksempelvis at supplere den øvrige kollektive transport med flextrafikløsninger. Movias produkter varierer fra kommune til kommune. I centralkommunerne vil fokus ligge på at mindske trængsel, skabe bedre miljø samt gøre det muligt at leve i storbyen uden at være afhængig af en bil i dagligdagen. I købstæderne er det sammenhæng mellem bus og tog, transportmuligheder til stationen, uddannelsesinstitutioner, hospitaler og større arbejdspladsområder, der sammen med en effektiv og hyppig busdrift vil være i fokus. Og i landkommunerne er det supplementet til det regionale net, skolekørsel, forbindelse til kommunecentre og Flextur der er på dagsordenen det skal være muligt for en familie at leve på landet med kun en bil. Med en udvidet og opdateret produktportefølje vil Movia kunne levere en bedre og bredere rådgivning, der fleksibelt kan tilpasses den enkelte kommunes og regions behov.

12 Forretningsplan 12 Udvikling og vækst Movias produkter skal være mere tillokkende at investere i. Movia skal derfor bidrage til udviklingen af den kollektive transport ved at udvikle nye, attraktive løsninger. Udviklingsarbejdet skal have fokus på tre store udfordringer for den kollektive transport. Trængsel på vejene betyder tab af tid for borgere og virksomheder. Movia skal bidrage med løsninger der reducerer trængsel og tab af tid. Movia skal bidrage til at gøre kollektive transport til en væsentlig grønnere og mere attraktiv løsning at investere i. Kunderne efterspørger mere sammenhæng og nemmere overgange i den samlede kollektive transport. Movia skal bidrage til løsninger der skaber en mere sømløs kollektiv trafik. En af løsningerne på trængselsudfordringen i de tætte byområder er +Way. +Way er bustrafik, hvor der er lagt særlig vægt på kvaliteter i form af hurtighed, frekvens, regularitet og komfort. +Way rummer således muligheder for byudvikling kombineret med en hurtig og højklasset transportløsning. Den første +Way-løsning er på vej i København, og vil vise perspektiverne for denne transportform. +Way er også attraktivt i nogle købstæder og som tværforbindelse mellem forstæderne. Movia skal udvikle kompetencer inden for infrastruktur og byplanlægning og fx knowhow omkring fremkommelighed og kunne planlægge og udvikle stoppesteder og terminaler som indgang til den kollektive trafik. Arbejdet med Trafikplan 2013 satte en ny standard for samarbejdet mellem kommuner og regioner og Movia. Dette samarbejde skal i forbindelse med virkeliggørelsen af trafikplanen udvikles yderligere. Movias kompetencer og viden skal uddybes og udvikles, for at vi kan blive endnu dygtigere til at drive udviklingen i en miljø- og klimavenlig retning. Dette skal ske i samspil med kommuner og regioner og Movias udbudsforretninger skal fokusere på mest muligt miljø for pengene. Et nyt fokusområde skal være styrket samarbejde med virksomheder inden for energiforsyning og grøn udvikling. Movia skal arbejde videre med mobility management. Arbejdet med mobility management skal gøre Movia i stand til at reagere proaktivt og identificere muligheder for at etablere konkrete produkter og partnerskaber fx. vedrørende parker og rejs, tillægsydelser der kan lette brugen af den kollektive trafik eksempelvis bycykler eller delebiler. Movia skal ikke selv forestå driften, men skal kunne bidrage til, at der etableres samarbejder og muligheder der kan øge værdien ved at bruge den kollektive trafik i kombination med andre transportløsninger. En del af dette arbejde vil bestå i at udvikle løsninger, som kan tilpasses de forskellige forhold, der er inden for Movias område. Den tætte hovedstad, købstæder og landområder skal opleve, at Movias service dækker netop deres behov for mobilitet til og fra erhvervsområder, beboelsesområder, indkøb og fritidsaktiviteter. Movia skal kunne bidrage til kommunernes og regionernes samlede mobilitetsbehov, så der er overblik over præferencer og muligheder med henblik på effektiviseringer og løsninger der giver mest mulig kollektiv trafik til flest.

13 Forretningsplan

14 Forretningsplan

15 Forretningsplan 15 Velfungerende markeder Movia skal kunne købe bedre og billigere ind end den enkelte region eller kommune hver for sig. Det er derfor vigtigt, at der findes operatørmarkeder med sund konkurrence, der bidrager til konkurrencedygtige priser og udvikling af den kollektive transport. Movia har en vigtig rolle i via sine udbud, at udvikle operatørmarkederne for både store busser og flextrafik. At operatørmarkedet er velfungerende vil fx sige, at der er tilstrækkeligt mange operatører i markedet, så Movia kan sikre kommuner og regioner konkurrencedygtige priser og en tilfredsstillende forsyningssikkerhed i hele geografien. Et velfungerende operatørmarked omfatter også et godt samarbejde mellem Movia og operatørerne, hvor operatørerne deltager med ressourcer og idéer til udvikling af den kollektive transport. Chaufførerne er operatørernes medarbejdere og bustransportens ansigt udadtil. Chaufførerne skal være glade for at køre for Movia og for at betjene kunderne og arbejde for at imødekomme deres behov. Det øger tilfredsheden med den kollektive transport og tiltrækker flere kunder. Et velfungerende marked kræver også, at operatørerne har en positiv indtjening og, at operatørerne er professionelle virksomheder, der tager samfundsansvar. I de kommende år vil der i stigende grad blive stillet krav om, at Movia udover den almindelige busdrift også skaber sammenhæng i den kollektive trafik på tværs af transportformerne, herunder også sikrer mobiliteten generelt uden for byområderne. En forudsætning for at indfri det krav, er, at operatørerne er velfungerende og kan levere stabil transport på et attraktivt og konkurrencedygtigt marked. Movia skal derfor fortsat arbejde med vedligeholdelse af det eksisterende operatørmarked og dets fremtidssikring, så det nuværende høje niveau udvikles. Det skal ske ved at forbedre og yderligere modne markedssituationen med henblik på at fastholde og udvikle interessen blandt mange forskellige slags operatører i alle Movias udbud og undgå uhensigtsmæssig specialisering inden for enkelte segmenter af markedet. Endelig ønsker Movia, at operatørerne i højere grad skal være medspillere i udviklingen af den kollektive transport ved at bidrage til udvikling af nye løsninger. Der skal udvikles programmer for, hvorledes markedet kan understøtte nytænkning og implementering af mobilitetsløsninger. Operatørerne skal motiveres og deltage i teknologispring på både miljøområdet og i forbindelse med udvikling af nye services. Praktisk afprøvning af og erfaringsopsamling om ny teknologi og nye drivmidler kan ikke ske uden et samarbejde med operatørerne, det gælder fx forsøg med el-busser, partikelfiltre og andre grønne teknologier. På tilsvarende vis er operatørerne en vigtig samarbejdspartner, når nye kundevendte services skal testes af i busserne. Det gælder fx internet, infotainment og realtidssystemer.

16 Forretningsplan 16 Attraktiv velfærdsservice Kollektiv transport er en del af den kernevelfærd, som kommunerne og regionerne på Sjælland stiller til rådighed for borgerne. Over 2 mia. kroner bruges der hvert år på at yde effektiv, enkel og sammenhængende kollektiv transport i bus, lokalbaner og flextrafik på hele Sjælland. Movia skal som kommunernes og regionernes trafikselskab sikre den maksimale samfundsmæssige værdi af disse udgifter. I et tættere samarbejde med kommunerne og regionerne skal Movia bidrage til at synliggøre den kollektive transport som en attraktiv og konkurrencedygtig kernevelfærdsydelse på lige fod med daginstitutioner, skoler og plejehjem. Det skal kendetegne vores virke og gennemsyre vores produkter, rådgivning, udvikling, distribution og kommunikation. Vores services og transportløsninger skal derfor også kunne favne, at borgernes transportbehov i den samlede sjællandske geografi bliver stadigt mere forskellige og at nye strukturer og deleøkonomi kommer til. Movia skal tydeliggøre kommunernes og regionernes rolle som serviceleverandører. Det understøtter forankringen af den kollektive transport i det lokale- og regionale nærmiljø og sikrer demokratisk forankring. Movia skal bidrage med at sikre større match mellem kommunernes og regionernes krav til service og passagerernes behov og forventninger til enkel, velfungerende, sammenhængende kollektiv transport på tværs af geografier og transportformer. En mere attraktiv kollektive transport opnås gennem tre indsatsområder: Mere enkelt Kollektiv transport skal være til at gå til - for kommuner/regioner og for borgerne. Skalerbarhed i Movias løsninger er centralt: Passagererne skal opleve entydige produkter, gennemsigtigt takstsystem, pålidelig betjening, sømløst flow og god information i vante og uvante situationer. Mere målrettet Komforten skal ramme passagerernes basisbehov de mest efterspurgte services skal prioriteres. Movia skal kunne levere information til passagerer og samarbejdspartnere på digitale platforme. Gennem digitalisering bidrager Movia til at gøre den kollektive transport individuel. Mere sammenhæng Værdien af den kollektive transport er størst, når den hænger sammen på tværs af transportformer og geografier. Movia bistår kommuner og regioner med mobilitetsplanlægning og effektiv udnyttelse af infrastruktur på tværs af transportformer. Movia skal også bistå med at vejlede borgerne om det optimale transportvalg og -sammensætning. Sammenhæng i de passagervendte aktiviteter, herunder billetsalg, kundeservice, og trafikinformation sikres gennem DOT - Din Offentlige Transport - i tæt og integreret samarbejde med DSB og Metroselskabet.

17 Forretningsplan

18 Forretningsplan

19 Forretningsplan 19 En kompetent organisation De hyppigt skiftende og til stadighed skærpede krav hos omverdenen til den kollektive transportsektor kræver, at Movia løbende tilpasser virksomhedens kompetencer i overensstemmelse med kravene. Movia er gået fra at være en relativt ny organisation og fusion af tre tidligere trafikselskaber til nu at have kommuner og regioners tillid til at varetage busdriften på deres vegne. Ressourcerne til driftsopgaver vil over de kommende år skulle effektiviseres og omstilles, så Movia kan udvikle de nye ydelser, som kommunerne og regionerne efterspørger. Det drejer sig om at bidrage på strategisk niveau både i forhold til nye grønne løsninger og i forhold til dækning af kommuners og regioners samlede persontransportbehov på tværs af transportformer. Movia vil dermed skulle løfte sig til at rådgive om den samlede mobilitet, og ikke først og fremmest om bustransport og flextrafikløsninger. Movia skal udvikle evnen til at være en mobilitetsrådgiver og mobilitetsleverandør for kommuner og regioner på transportområdet. Konkret betyder det, at Movia skal kende og forstå en kommunes planlægning eller regions behov, kunne inddrage erfaringer fra andre dele af landet eller udlandet, formulere løsninger og deres finansiering, herunder de passagermæssige og økonomiske implikationer. Movia skal omstille sig fra en klassisk trafikvirksomhed med fokus på drift og effektivisering til også at deltage i bredere planlægningsopgaver og rådgivning indenfor mobilitet og udvikling af byer og landområder. Movia vil fortsat løse de nuværende opgaver med høj kvalitet, men det skal ske mere effektivt, så der kan satses på at øge og udvikle kompetencerne indenfor planlægning og mobilitetsrådgivning. Movia skal formå at sikre, at de rette kompetencer er til stede i hele organisationen. Det gælder ikke blot de enkelte medarbejderes kompetencer, men hele organisationens evne til at levere effektivt på kendte opgaver med stor rutine og lige så effektivt og fokuseret på nye opgaver, hvor Movia i dag har mindre rutine.

20 Trafikselskabet Movia Gammel Køge Landevej Valby Tekst: Movia Layout: Movia Fotos: Liselotte Plenov, Tue Schiørring Thomas Hommelgaard, Erik Bjørn, Jasper Carlberg ISBN:

Forretningsplan 2014-2017

Forretningsplan 2014-2017 Forretningsplan 2014-2017 Nye rammer og forventninger Movias forretningsplan 2014-2017 sætter retningen for, hvor langt Movia skal nå de kommende fire år med de mål, som er aftalt i Trafikplan 2013. I

Læs mere

Aktuelle udfordringer i den kollektive trafik

Aktuelle udfordringer i den kollektive trafik 10.-11. maj 2012 Trafikbestillerkonferencen Aktuelle udfordringer i den kollektive trafik Dorthe Nøhr Pedersen, adm. dir., Movia Aktuelle udfordringer i den kollektive trafik Pendlernettet Statslige investeringer

Læs mere

Kører igen og igen...

Kører igen og igen... Kører igen og igen... 1 Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS +WAY

Læs mere

Regelmæssig og direkte

Regelmæssig og direkte Regelmæssig og direkte 1 Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS +WAY

Læs mere

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik 1 Indhold Socialpolitikken og Socialudvalgets MVV... 3 Politikkens fokusområder...

Læs mere

Administrationen indstiller, at bestyrelsen tager orienteringen om fremdriften i Movias forretningsplan 2014-2017 til efterretning.

Administrationen indstiller, at bestyrelsen tager orienteringen om fremdriften i Movias forretningsplan 2014-2017 til efterretning. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 2. september 2015 Michael Skov 14 Status på arbejdet med Forretningsplan 2014-2017 Indstilling: Administrationen indstiller, at bestyrelsen tager orienteringen

Læs mere

Movias forretningsplan og strategi

Movias forretningsplan og strategi Movias forretningsplan og strategi Trafikbestillerkonference, 3. juni 2015 Camilla Struckmann, sekretariatschef cst@moviatrafik.dk Strategiens samspillende faktorer Selvfinansieringsgrad Åben kollektiv

Læs mere

Erhvervs- og Turistpolitik

Erhvervs- og Turistpolitik Erhvervs- og Turistpolitik SUND VÆKST Sundt erhvervsliv DET BEDSTE STED AT LEVE OG DRIVE VIRKSOMHED Indhold Erhvervs- og Turistpolitik... 3 Erhvervs- og Turistpolitik... 3 Målene for Brønderslev Byråd...

Læs mere

Der har i flere år været overvejelser om at opgradere busbetjeningen på den tværforbindelse linje 18 dækker fra Friheden Station til Nordhavn Station.

Der har i flere år været overvejelser om at opgradere busbetjeningen på den tværforbindelse linje 18 dækker fra Friheden Station til Nordhavn Station. Notat Til: Hvidovre Kommune Kopi til: Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune Sagsnummer Sagsbehandler TOR Direkte +45 36 13 16 40 Fax - TOR@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 9.

Læs mere

Flextur, fordi Danmark er mere end København. Jens Peter Langberg jpl@moviatrafik.dk november 2014

Flextur, fordi Danmark er mere end København. Jens Peter Langberg jpl@moviatrafik.dk november 2014 Flextur, fordi Danmark er mere end København Jens Peter Langberg jpl@moviatrafik.dk november 2014 Flextur, fordi Danmark er mere end København Movia er Danmarks største trafikselskab og har hovedstaden

Læs mere

Ledelsesgrundlag. Baggrund. Allerød Kommune

Ledelsesgrundlag. Baggrund. Allerød Kommune Ledelsesgrundlag Allerød Kommune Forvaltningen Byrådssekretariatet Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Baggrund Allerød Kommune gennemførte 1. januar 2011 en

Læs mere

Job- og personprofil. Økonomichef Økonomi og IT Holstebro Kommune

Job- og personprofil. Økonomichef Økonomi og IT Holstebro Kommune Job- og personprofil Økonomichef Økonomi og IT Holstebro Kommune 1 Indledning Holstebro Kommune søger en ny økonomichef, da vores nuværende har fået job som økonomichef i en privat virksomhed. I job- og

Læs mere

15.1 Fremtidens buskoncepter

15.1 Fremtidens buskoncepter Bestyrelsesmødet den 25. oktober 2012. Bilag 15.1 Sagsnummer Sagsbehandler MLL Direkte 36 13 15 05 Fax - MLL@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 5. oktober 2012 15.1 Fremtidens buskoncepter

Læs mere

Beskæftigelsespolitik 2014-2017

Beskæftigelsespolitik 2014-2017 Beskæftigelsespolitik 2014-2017 September 2014 1 Forord I Greve Kommune skal borgerne være helt eller delvist selvforsørgende. Det skal være undtagelsen, at borgere er på fuld offentlig forsørgelse. Derfor

Læs mere

Strategisk busnet hvad gør vi når Cityringen kommer?

Strategisk busnet hvad gør vi når Cityringen kommer? Strategisk busnet hvad gør vi når Cityringen kommer? Trafikbestillerkonferencen d. 9. juni 2016 Simon Baadsgaard, Movia Hvad er det strategiske net? Hovedlandevejene Gode og prioriterede forbindelser mellem

Læs mere

PROVAS STÅR FOR PROFESSIONEL HÅNDTERING AF VAND, AFFALD OG SPILDEVAND

PROVAS STÅR FOR PROFESSIONEL HÅNDTERING AF VAND, AFFALD OG SPILDEVAND Provas 2020 PROVAS STÅR FOR PROFESSIONEL HÅNDTERING AF VAND, AFFALD OG SPILDEVAND Vi er Provas Mission Vision Værdier Kunder Medarbejdere Ejer Samfund Strategiske pejlemærker 05 06 07 08 10 13 14 17 18

Læs mere

Gladsaxe en kommunikerende kommune

Gladsaxe en kommunikerende kommune gladsaxe.dk 20152018 Kommunikationsstrategi Gladsaxe en kommunikerende kommune Strategi for Gladsaxe Kommunes eksterne kommunikation 2014 2017 Hvorfor en ekstern kommunikationsstrategi Gladsaxe Kommune

Læs mere

Kommuneplantillæg 1. til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan

Kommuneplantillæg 1. til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan Kommuneplantillæg 1 til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan Kommuneplantillæg 1 Hørsholm Kommune Indholdsfortegnelse Redegørelse... 3 Baggrund og forudsætninger... 3 Klimaændringer... 3 Risikobilledet...

Læs mere

Mål for borgerservice, it og digitalisering, indkøb, kommunikation og erhverv 2016-2017

Mål for borgerservice, it og digitalisering, indkøb, kommunikation og erhverv 2016-2017 Mål for borgerservice, it og digitalisering, indkøb, kommunikation og erhverv 2016-2017 BORGERSERVICE Politisk pejlemærke: Kvalitet og effektivitet i borgerservice Kommunens borgere skal i stigende grad

Læs mere

Københavns Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2009- April 2009

Københavns Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2009- April 2009 Københavns Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 29- April 29 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Tabeller Passagertal, produktion og produktivitet i kommunen på en typisk hverdag.

Læs mere

1. Baggrund. Bilag 1. Bynet 2019 - arbejdsprogram

1. Baggrund. Bilag 1. Bynet 2019 - arbejdsprogram Bilag 1 Sagsnummer Sagsbehandler SHA Direkte +45 36 13 17 75 Fax - SHA@moviatrafik.dk Bynet 2019 - arbejdsprogram Frederiksberg Kommune,, Københavns Kommune og Trafikselskabet Movia gennemfører i samarbejde

Læs mere

FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR

FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR Revision Dato Udarbejdet af Kontrolleret af Godkendt af Beskrivelse 0.5 2016-03-04 ASHD, BDK Første udkast på baggrund

Læs mere

Kommunebus. Produktbeskrivelse maj 2015 Trafikselskabet Movia

Kommunebus. Produktbeskrivelse maj 2015 Trafikselskabet Movia Kommunebus Produktbeskrivelse maj 2015 Trafikselskabet Movia INTRODUKTION TIL KOMMUNEBUS Kommunebus er et nyt koncept i Movia, som introduceres i Lejre Kommune som et forsøg i efteråret 2015. Denne beskrivelse

Læs mere

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren Trafikudvalget 2010-11 L 173 Bilag 11 Offentligt Samrådstale til et kommende lukket samråd om forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Tilladelser til offentlig servicetrafik og krav til beklædning

Læs mere

Job- og kravprofil - Erhvervsudviklingschef

Job- og kravprofil - Erhvervsudviklingschef Job- og kravprofil - Erhvervsudviklingschef Gladsaxe Kommune Den 1. januar 2014 var der 66.656 indbyggere i kommunen. Gladsaxe Kommune er derved den 23. største kommune i Danmark og den 4. største i Region

Læs mere

Notatet sammenfatter planen. Høringsudgaven kan ses på www.sydtrafik.dk - Om Sydtrafik.

Notatet sammenfatter planen. Høringsudgaven kan ses på www.sydtrafik.dk - Om Sydtrafik. NOTAT Team GIS og Sekretariat Sags id.: 13.05.16-P17-1-14 Sagsbeh.: DL0UCP 07-05-2014 Høring af trafikplan 2014-2018 for Sydtrafik. Trafikplan 2014-2018 er godkendt af Sydtrafiks bestyrelse og sendes i

Læs mere

Øget leveringssikkerhed i AMU

Øget leveringssikkerhed i AMU Øget leveringssikkerhed i AMU 28. januar 2013 MOM/NES Formål med dette notat IF ønskes at sætte gang i initiativer, som reducerer antallet af aflyste kurser, øger aktiviteten og dermed styrker leveringssikkerheden

Læs mere

Strategi for it og digitalisering i Skole- og Kulturforvaltningen 2012-2015

Strategi for it og digitalisering i Skole- og Kulturforvaltningen 2012-2015 Strategi for it og digitalisering i Skole- og Kulturforvaltningen 2012-2015 IT-afsnittet SK Godthåbsgade 8 9931 4040 9400 Nørresundby Servicedesk-sk@aalborg.dk Indledning It og digitalisering er i dag

Læs mere

SORØ KOMMUNE POLITIK FOR MØDET MED BORGEREN. Sorø Kommune Byrådet

SORØ KOMMUNE POLITIK FOR MØDET MED BORGEREN. Sorø Kommune Byrådet SORØ KOMMUNE POLITIK FOR MØDET MED BORGEREN Sorø Kommune Byrådet Sorø Kommune - Politik for mødet med borgeren. Indledning og formålsbeskrivelse God servicering af borgerne handler om Mødet med borgeren

Læs mere

Dobbelt så mange personkilometre i 2030

Dobbelt så mange personkilometre i 2030 100 års tornerose søvn er slut: Dobbelt så mange personkilometre i 2030 Jesper Mølgård Miljøchef Hvordan skal væksten i togtrafikken nås? Med gulerod Kunderne vælger toget fordi det er attraktivt Kortere

Læs mere

Gul bus. Produktbeskrivelse maj 2015 Trafikselskabet Movia

Gul bus. Produktbeskrivelse maj 2015 Trafikselskabet Movia Gul bus Produktbeskrivelse maj 2015 Trafikselskabet Movia OVERBLIK OG FOKUS Udvikling i generelle krav til Movias produkter Denne version 1.0 af produktbeskrivelsen for gule busser er udarbejdet i maj

Læs mere

DIGITALE SAMMENHÆNGE FOR BØRN OG UNGE

DIGITALE SAMMENHÆNGE FOR BØRN OG UNGE DIGITALE SAMMENHÆNGE FOR BØRN OG UNGE v. Kirsten Jørgensen, KL Den fælles kommunale digitaliseringsstrategi Frem mod 2020 vil kommunerne: arbejde for, at børns digitale dannelse og læring påbegyndes tidligt

Læs mere

Strategi for Natur- og Kulturhistorisk formidling i Jammerbugt Kommune Indhold

Strategi for Natur- og Kulturhistorisk formidling i Jammerbugt Kommune Indhold Strategi for Natur- og Kulturhistorisk formidling i Jammerbugt Kommune Indhold 1. Baggrund... 2 2. Vision... 3 3. Det handler om:... 3 At løfte i flok... 3 At gå nye veje... 4 At skabe synergi... 4 4.

Læs mere

SKAB EN SUCCESFULD FORENING. med et skræddersyet udviklingsforløb. fra DGI og DIF

SKAB EN SUCCESFULD FORENING. med et skræddersyet udviklingsforløb. fra DGI og DIF SKAB EN SUCCESFULD FORENING med et skræddersyet udviklingsforløb fra DGI og DIF Som mange andre roklubber har vi medlemsnedgang og den udvikling skal vi vende! Vi er startet på udviklingsforløbet med DGI

Læs mere

Sjælland, Lolland og Falster samles i ét stort pendlingsområde

Sjælland, Lolland og Falster samles i ét stort pendlingsområde Takst Sjælland Sjælland, Lolland og Falster samles i ét stort pendlingsområde Takst Sjælland 16 er navnet på en af de største reformer af priserne i den kollektive transport siden 1970 erne. I dag er der

Læs mere

Frederiksberg Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2010- marts 2010

Frederiksberg Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2010- marts 2010 Frederiksberg Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 21- marts 21 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Passagertal, produktion og produktivitet I kommunen på en gennemsnitlig hverdag.

Læs mere

Skab en SucceSfuld. forening. med et skræddersyet udviklingsforløb fra DGI og DIF

Skab en SucceSfuld. forening. med et skræddersyet udviklingsforløb fra DGI og DIF Skab en SucceSfuld forening med et skræddersyet udviklingsforløb fra DGI og DIF NÅ I MÅL MED TO STÆRKE MEDSPILLERE! 2 DGI og DIF har en fælles drøm. Vi drømmer om, at flere danskere vil dyrke motion. Derfor

Læs mere

Politisk dokument uden resume. 09 Forsøg med Flextur. Indstilling: Administrationen indstiller, at

Politisk dokument uden resume. 09 Forsøg med Flextur. Indstilling: Administrationen indstiller, at Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 10. december 2015 Jens Peter Langberg 09 Forsøg med Flextur Indstilling: Administrationen indstiller, at Allerede iværksatte forsøg med Flextur videreføres

Læs mere

Advarsel til kommunerne Pas på det administrative underskud

Advarsel til kommunerne Pas på det administrative underskud Advarsel til kommunerne Pas på det administrative underskud 1 Hvad er et administrativt underskud? 2 Hvorfor vokser underskuddet? 3 Hvem betaler prisen? 4 Hvad kan der gøres i kommunen? 1 Hvad er et administrativt

Læs mere

30 % passagervækst over 5 år - hvor kommer de fra? Den Danske Banekonference 9. maj 2012

30 % passagervækst over 5 år - hvor kommer de fra? Den Danske Banekonference 9. maj 2012 30 % passagervækst over 5 år - hvor kommer de fra? Den Danske Banekonference 9. maj 2012 Lokalbanen hvem er vi? Offentligt ejet aktieselskab Operatør og infrastrukturejer/-forvalter 209 ansatte 6,25 mio.

Læs mere

Kommuner og regioner i Movias område. 16. september Høringsbrev: Forslag til Trafikplan 2016 politisk høring

Kommuner og regioner i Movias område. 16. september Høringsbrev: Forslag til Trafikplan 2016 politisk høring Kommuner og regioner i Movias område Sagsnummer Sagsbehandler CST Direkte +45 36 13 18 83 Fax - cst@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 16. september 2016 Høringsbrev: Forslag til

Læs mere

København Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2010- marts 2010

København Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2010- marts 2010 København Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 21- marts 21 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Passagertal, produktion og produktivitet I kommunen på en gennemsnitlig hverdag.

Læs mere

Kommunikationsstrategi for Jobcenter Esbjergs virksomhedsrettede indsats

Kommunikationsstrategi for Jobcenter Esbjergs virksomhedsrettede indsats Postadresse Exnersgade 33. 6700 Esbjerg Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 22. oktober 2012 Sagsbehandler Kenneth L. Nordestgaard Telefon direkte 76 16 74 60 E-mail keno@esbjergkommune.dk Kommunikationsstrategi

Læs mere

Forprojekt: Opgradering af Aalborg Busterminal og Aalborg Station

Forprojekt: Opgradering af Aalborg Busterminal og Aalborg Station Resumé Forprojekt: Opgradering af Aalborg Busterminal og Aalborg Station Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Aalborg trafikterminal består af både Aalborg Busterminal for regionalbusser og bybusser samt

Læs mere

Politik for Miljø og Energi 2016 2020. Dato 25.02.2016 Dokument nr. 480-2016-68609 Sags nr. 480-2014-139587

Politik for Miljø og Energi 2016 2020. Dato 25.02.2016 Dokument nr. 480-2016-68609 Sags nr. 480-2014-139587 Politik for Miljø og Energi 2016 2020 Dato 25.02.2016 Dokument nr. 480-2016-68609 Sags nr. 480-2014-139587 Politik for Miljø og Energi Forord Nordfyns Kommune har gennem mange år prioriteret indsatsen

Læs mere

Greve Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2010- marts 2010

Greve Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2010- marts 2010 Greve Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 21- marts 21 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Passagertal, produktion og produktivitet I kommunen på en gennemsnitlig hverdag. I

Læs mere

At Trafikplan 2013 vedtages, og at målene for Movia i Trafikplan 2013 dermed er:

At Trafikplan 2013 vedtages, og at målene for Movia i Trafikplan 2013 dermed er: Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 24. oktober 2013 Mads Lund Larsen 06 Trafikplan 2013 endelig vedtagelse Indstilling: Administrationen indstiller, At Trafikplan 2013 vedtages, og at

Læs mere

Trafikplan Ålborg Trafikdage d. 27. august 2013 Civilingeniør, Thomas Damkjær Petersen

Trafikplan Ålborg Trafikdage d. 27. august 2013 Civilingeniør, Thomas Damkjær Petersen Trafikplan 2013 Ålborg Trafikdage d. 27. august 2013 Civilingeniør, Thomas Damkjær Petersen Trafikplan 2013 47 politiske opdragsgivere 45 kommuner, fordelt på 2 Regioner 6(7) trafikalt sammenhængende områder

Læs mere

Strategiplan 2017-2020. Administration og Service

Strategiplan 2017-2020. Administration og Service Strategiplan 2017-2020 Administration og Service Udgiver: Miljø- og Energiforvaltningen Administration og Service Udgivelse: 09.02.2016 Sagsnr.: 2016-0072017 Dok.nr.: 2016-007207-1 Tekst: Strategiplanlægning

Læs mere

Strategiplan 2017-2020. Administration og Service

Strategiplan 2017-2020. Administration og Service Strategiplan 2017-2020 Administration og Service Udgiver: Miljø- og Energiforvaltningen Administration og Service Udgivelse: 25.04.2016 Sagsnr.: 2016-0072017 Dok.nr.: 2016-007207-11 Tekst: Strategiplanlægning

Læs mere

Forretningsplan 2011-2014

Forretningsplan 2011-2014 Forretningsplan 2011-2014 Forretningsplan 3 Indledning I 2007 udarbejdede Movia sin første forretningsplan. Forretningsplanen udstak målene for, hvad Movia skulle arbejde med i perioden 2008-2010. Planen

Læs mere

Alm. Brand 2015. En finansiel koncern

Alm. Brand 2015. En finansiel koncern Alm. Brand 2015 En finansiel koncern Kort om Alm. Brand Alm. Brand er en dansk, finansiel koncern. Vi driver virksomhed inden for bank, forsikring og pension. Vi tager hånd om vores kunder Visionen at

Læs mere

Fredericia på forkant

Fredericia på forkant Fredericia Kommune Fredericia på forkant Strategi til fornyelse af den kommunale opgaveløsning Formål Byrådet i Fredericia Kommune vedtog i april 2015 en ny fælles vision. I samarbejde med borgere og civilsamfund

Læs mere

GOD KOMMUNIKATION I BUF: ALLE MEDARBEJDERE KOMMUNIKERER VI KOMMUNIKERER EFTER MODTAGERNES BEHOV VI KOMMUNIKERER ÅBENT OG TROVÆRDIGT

GOD KOMMUNIKATION I BUF: ALLE MEDARBEJDERE KOMMUNIKERER VI KOMMUNIKERER EFTER MODTAGERNES BEHOV VI KOMMUNIKERER ÅBENT OG TROVÆRDIGT KOMMUNIKATION I BUF ORES VISION Børne- og Ungdomsforvaltningen arbejder for, at alle københavnske børn og unge skal få de bedste muligheder for at vokse op og skabe sig en tilværelse på egen hånd. Vi skal

Læs mere

Stillings- og personprofil for stillingen som chef for Trafikservice hos Trafikselskabet Movia

Stillings- og personprofil for stillingen som chef for Trafikservice hos Trafikselskabet Movia Stillings- og personprofil for stillingen som chef for Trafikservice hos Trafikselskabet Movia 1/10 Indholdsfortegnelse ThecaSag-110856 1. INDLEDNING... 3 2. OM TRAFIKSELSKABET MOVIA... 4 3. OPGAVER CHEF

Læs mere

Den fælles strategi for rehabilitering skal bidrage til at skabe et fælles basisfundament for tilgangen til rehabilitering i Ældre og Handicap.

Den fælles strategi for rehabilitering skal bidrage til at skabe et fælles basisfundament for tilgangen til rehabilitering i Ældre og Handicap. Ældre- og Handicapomra dets strategi for rehabilitering Formål I Skanderborg Kommune tager vi udgangspunkt i borgerens egne ressourcer, fordi vi mener, at alle har noget at bidrage med. Det betyder, at

Læs mere

Handicappolitik Silkeborg Kommune

Handicappolitik Silkeborg Kommune Handicappolitik Silkeborg Kommune Indhold: Forord...3 Handicapbegrebet...4 Mission...4 Vision...5 Menneskesyn...5 Samfundssyn...6 Værdigrundlag...6 Kompensationsprincippet...6 Solidaritetsprincippet...7

Læs mere

movia 2 O SEP Kommuner og regioner i Movias område INDGÅET POLITISK SEKRETARIAT 16. september 2016

movia 2 O SEP Kommuner og regioner i Movias område INDGÅET POLITISK SEKRETARIAT 16. september 2016 movia Kommuner og regioner i Movias område Sagsnummer INDGÅET 2 O SEP. 2016 POLITISK SEKRETARIAT Sagsbehandler CST Direkte +45 36 13 18 83 Fax cst@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798

Læs mere

Steno ledelsen: Joan Fuglsang, Allan Arp, John Nolan, Trine Nielsen, Peter Rossing, Martin Ridderstråle, Bjarne Bruun Jensen, Ulla Bjerre-Christensen

Steno ledelsen: Joan Fuglsang, Allan Arp, John Nolan, Trine Nielsen, Peter Rossing, Martin Ridderstråle, Bjarne Bruun Jensen, Ulla Bjerre-Christensen STENOWAY STENOWAY I 1932 skabte vores grundlæggere Steno som et sted for optimal behandling af mennesker med diabetes. Formålet har altid været at forlænge og forbedre livet for mennesker med diabetes

Læs mere

TRAFIKPLAN 2013 MED FOKUS PÅ BORGERINDDRAGELSE

TRAFIKPLAN 2013 MED FOKUS PÅ BORGERINDDRAGELSE TRAFIKPLAN 2013 MED FOKUS PÅ BORGERINDDRAGELSE DET VIL JEG SNAKKE OM Trafikplan 2013 Proces Indhold Borgerinddragelse Hvad gjorde vi? Hvad svarede borgerne? Hvad brugte vi det til? HVORFOR EN TRAFIKPLAN?

Læs mere

Kalundborg kommune september 2008. Ældrepolitik

Kalundborg kommune september 2008. Ældrepolitik Kalundborg kommune september 2008 Ældrepolitik Ældrepolitik i Kalundborg Kommune Introduktion Kalundborg Kommunes skal være et godt sted at bo gennem hele livet. Den vision danner udgangspunkt for kommunens

Læs mere

Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET

Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET Forord Børn i 0-6 års alderen lærer hele tiden. De lærer, mens de leger selv og med andre børn, synger, lytter, tager tøj på og de lærer rigtig meget i

Læs mere

Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K

Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K MINISTEREN Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K Dato J. nr. 4. januar 2016 2015 2252 Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Telefon 41 71 27 00 Ministerredegørelse

Læs mere

Mobilitetsplan 2021 Peter Rosbak Juhl, Udviklingschef Trafikbestillerkonference 21. juni 2018

Mobilitetsplan 2021 Peter Rosbak Juhl, Udviklingschef Trafikbestillerkonference 21. juni 2018 Mobilitetsplan 2021 Peter Rosbak Juhl, Udviklingschef Trafikbestillerkonference 21. juni 2018 Trafikplan 2016 - highlights Trafikplan 2016 indeholder bl.a.: Aftale om et nyt strategisk busnet - Nyt bynet

Læs mere

En mobilitetsplan efter hollandsk forbillede bør indeholde følgende, som infrastrukturkommissionen ikke har gjort ret meget ud af:

En mobilitetsplan efter hollandsk forbillede bør indeholde følgende, som infrastrukturkommissionen ikke har gjort ret meget ud af: Udspil fra Danske Regioner 14-12-2007 Danmark har brug for en mobilitetsplan Danske Regioner opfordrer infrastrukturkommissionen til at anbefale, at der udarbejdes en mobilitetsplan efter hollandsk forbillede.

Læs mere

Overraskende hurtig 1

Overraskende hurtig 1 Overraskende hurtig 1 Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS +WAY Linjer

Læs mere

Forslag til principerklæring til vedtagelse på FOAs strukturkongres 12. og 13. januar 2006 i Aalborg

Forslag til principerklæring til vedtagelse på FOAs strukturkongres 12. og 13. januar 2006 i Aalborg Forslag til principerklæring til vedtagelse på FOAs strukturkongres 12. og 13. januar 2006 i Aalborg Principperne i denne erklæring angiver retningen for FOAs videre strukturelle og demokratiske udvikling.

Læs mere

Hjemmeplejen Aktiv i eget liv med Hjemmeplejen

Hjemmeplejen Aktiv i eget liv med Hjemmeplejen Hjemmeplejen Aktiv i eget liv med Hjemmeplejen Scan koden med din smartphone og find mere information Når du vælger Greve Kommune som leverandør til den ydelse du har fået visiteret, vil du blive tilknyttet

Læs mere

Kanalstrategi en strategi for henvendelseskanaler til og fra kommunen [Udkast] Juni 2013. Natur og Udvikling

Kanalstrategi en strategi for henvendelseskanaler til og fra kommunen [Udkast] Juni 2013. Natur og Udvikling Kanalstrategi en strategi for henvendelseskanaler til og fra kommunen [Udkast] Juni 2013 Natur og Udvikling Kanalstrategi Hvert år håndterer Halsnæs Kommune rigtig mange henvendelser til og fra borgere

Læs mere

Lederuddannelsen Den Bevidste Leder

Lederuddannelsen Den Bevidste Leder Lederuddannelsen Den Bevidste Leder FORMÅL Formål med uddannelsen Ledelse handler om at få resultater gennem mennesker. Bevidste ledere er en forudsætning for at skabe attraktive arbejdspladser, og bevidst

Læs mere

Forslag til organisationsplan for et trafikselskab

Forslag til organisationsplan for et trafikselskab Forslag til organisationsplan for et trafikselskab 1. januar 2007 skal der være (mindst) 1 trafikselskab i funktion i Region Midtjylland. Der er tale om en ny myndighed, som på vegne af regionen og kommunerne

Læs mere

Skabelon til beskrivelse af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag

Skabelon til beskrivelse af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag Skabelon til beskrivelse af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag I foråret 2014 går 34 kommuner og 75 skoler i gang med en række udviklingsprojekter om længere og mere varierede

Læs mere

hr-strategi 2012-15 1

hr-strategi 2012-15 1 hr-strategi 2012-15 1 indhold nøglen til gode forandringer... 3 den attraktive arbejdsplads... 3 hr-indsatsen - taktikken... 4 prioriterede hr-indsatser 2012-15... 5 Ledelse... 5 Omdømme... 5 Høj faglighed

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde Tilsagnsnotat Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde 13. februar 2014 3 Tilsagnsnotat Der er i 1. runde udmøntet for 55,2 mio. kr. til 14 projekter. I pulje til forbedring

Læs mere

Bredt politisk ønske om udvikling af den kollektive trafik

Bredt politisk ønske om udvikling af den kollektive trafik VEJFORUM BIDRAG 2014 Fremtidens bustrafik vinder indpas i vejreglerne Nye vejregelhåndbøger beskriver, hvordan man skaber højklasset kollektiv trafik og terminaler 24. oktober 2014 Forfattere: Mogens Møller,

Læs mere

Dansk Erhverv Pension. - en enkel og fleksibel løsning

Dansk Erhverv Pension. - en enkel og fleksibel løsning Dansk Erhverv Pension - en enkel og fleksibel løsning En enkel og fleksibel løsning Dansk Erhverv Pension er udviklet for på bedste vis at kunne imødekomme medlemmernes behov. Omdrejningspunktet i det

Læs mere

Vision. Ishøj frivilligpolitik tager udgangspunkt i følgende overordnede visioner:

Vision. Ishøj frivilligpolitik tager udgangspunkt i følgende overordnede visioner: Vision Ishøj frivilligpolitik tager udgangspunkt i følgende overordnede visioner: At frivillige i Ishøj har bedst mulige arbejdsbetingelser til at udføre deres arbejde At samarbejdet mellem frivillige

Læs mere

HØRINGSUDGAVE. Høringsfrist den 1. februar 2016 kl. 12.00. Høringssvar sendes til Vibeke.Bruun-Toft@egekom.dk

HØRINGSUDGAVE. Høringsfrist den 1. februar 2016 kl. 12.00. Høringssvar sendes til Vibeke.Bruun-Toft@egekom.dk HØRINGSUDGAVE. Høringsfrist den 1. februar 2016 kl. 12.00. Høringssvar sendes til Vibeke.Bruun-Toft@egekom.dk Egedal Kommunes Ungestrategi 2015 1 2 Forord 138 unge i Egedal har besøgt campingvognen Egedal

Læs mere

Talentstrategi 2016 2019

Talentstrategi 2016 2019 Kunst Kultur Sport Talentstrategi 2016 2019 KUNST KULTUR - SPORT Strategi for talentudvikling i Næstved Kommune 2016 2019 FORMÅL Strategiens formål er at styrke børn og unges muligheder for at udvikle

Læs mere

Baggrund for Kollektiv Trafikplan Århus

Baggrund for Kollektiv Trafikplan Århus Baggrund for Ønsker mere attraktiv og konkurrencedygtig kollektiv trafik som et trafikpolitisk redskab Ønsker at tiltrække flere passagerer Ønsker en mere ressource-effektiv bybustrafik Ønsker bedre koordination

Læs mere

Passagerpulsens arbejde og analyser. Lars Wiinblad

Passagerpulsens arbejde og analyser. Lars Wiinblad Passagerpulsens arbejde og analyser Lars Wiinblad (law@fbr.dk) Passagerpulsen? Uafhængige en del af Forbrugerrådet Tænk Bevilling fra Bedre og billigere kollektiv trafik Arbejder for at skabe de bedste

Læs mere

Ny Nordisk Skole. Arbejdshæfte til forandringsteori

Ny Nordisk Skole. Arbejdshæfte til forandringsteori Ny Nordisk Skole Arbejdshæfte til forandringsteori Introduktion Ny Nordisk Skole handler om at styrke dagtilbud og skoler, så de har de bedste forudsætninger for at give børn og unge et fagligt løft. Dette

Læs mere

Flere tilfredse og loyale kunder

Flere tilfredse og loyale kunder Flere tilfredse og loyale kunder Kundetilfredsheden er høj i buskørsel (målt i 2008) og i handicapkørsel er 92 % tilfredse eller meget tilfredse (målt i 2009). Gratis køreplaner samlet i bøger for større

Læs mere

Vores fundament. Miljø og Teknik. Randers Kommune

Vores fundament. Miljø og Teknik. Randers Kommune Vores fundament Miljø og Teknik Randers Kommune I efteråret 2009 har vi arbejdet med at skabe et nyt fælles fundament for Miljø og Teknik. Ambitionen har været at skabe en klar retning for vores fremtidige

Læs mere

Trafikplan Trafikbestillerkonference den 13. juni 2013 Thomas Damkjær Petersen

Trafikplan Trafikbestillerkonference den 13. juni 2013 Thomas Damkjær Petersen Trafikplan 2013 Trafikbestillerkonference den 13. juni 2013 Thomas Damkjær Petersen Trafikplan 2013 47 politiske opdragsgivere 45 kommuner, fordelt på 2 Regioner 6(7) trafikalt sammenhængende områder Involvering

Læs mere

Region Hovedstaden. Grøn Drift og Udvikling - på vej mod en fossilfri koncern

Region Hovedstaden. Grøn Drift og Udvikling - på vej mod en fossilfri koncern Region Hovedstaden Grøn Drift og Udvikling - på vej mod en fossilfri koncern Grøn Drift og Udvikling - på vej mod en fossilfri koncern Hovedstadsregionen en grøn og innovativ metropol En grøn og innovativ

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Handicap politik. [Indsæt billede] Godkendt af Byrådet den 25. april 2016

Handicap politik. [Indsæt billede] Godkendt af Byrådet den 25. april 2016 l Handicap politik [Indsæt billede] Godkendt af Byrådet den 25. april 2016 Forord Fredensborg Kommune er en handicapvenlig kommune, der skaber gode vilkår for borgere med handicap, så den enkelte borger

Læs mere

Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune

Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Indhold Indledning og baggrund 4-5 Det frivillige sociale arbejde 6-7 Værdier 8-9 Samarbejde

Læs mere

Samarbejdsplan 2015. Politi og kommuner i Nordsjælland

Samarbejdsplan 2015. Politi og kommuner i Nordsjælland Samarbejdsplan 2015 Politi og kommuner i Nordsjælland 1 Indledning Nordsjællands politi ønsker at udvikle et nært og gensidigt samarbejde med lokalsamfundene. Behovet herfor er indlysende, da en række

Læs mere

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1.

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. Frivillighedspolitik Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. marts 2016 Skive det er RENT LIV Forord I efteråret 2015 har frivillige,

Læs mere

Djursland skal udvikle sig som en aktiv og attraktiv del af den østjyske byregion.

Djursland skal udvikle sig som en aktiv og attraktiv del af den østjyske byregion. Djursland skal udvikle sig som en aktiv og attraktiv del af den østjyske byregion. Der investeres op mod 1 mia. kr. i letbane og veje på Djursland. Målet er at omsætte disse investeringer til vækst i bosætning

Læs mere

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed.

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed. Erfagruppe Koncept NEXTWORK er et billigt, lokalt netværk for dig som ønsker at udvikle dig selv fagligt og personligt og gøre dig i stand til at omsætte viden og erfaringer til handlinger i dit daglige

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om samlingen af den statslige lønadministration i Finansministeriet. Februar 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om samlingen af den statslige lønadministration i Finansministeriet. Februar 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om samlingen af den statslige lønadministration i Finansministeriet Februar 2014 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr.

Læs mere

Kommunikationspolitik i Holstebro Kommune

Kommunikationspolitik i Holstebro Kommune Kommunikationspolitik i Holstebro Kommune Kommunikationspolitik Vi siger det, vi gør og vi gør det, vi siger Vi bruger vores sunde fornuft Vi har øje for det utraditionelle Indsatsområder 1. Den digitale

Læs mere

INDHOLD. Forord. Formål

INDHOLD. Forord. Formål Indkøbspolitik INDHOLD Forord Formål Omfang og afgrænsning Retningslinjer for indkøb Indkøbsaftaler Generelle principper E-handel Udbud 3 4 4 Vi vil være en erhvervsvenlig kommune. Det kræver en effektiv

Læs mere

11. Maj 2012 Hotel Hvide Hus Køge Trafikbestillerkonference Trafikplan 2013. Jeppe Gaard

11. Maj 2012 Hotel Hvide Hus Køge Trafikbestillerkonference Trafikplan 2013. Jeppe Gaard 11. Maj 2012 Hotel Hvide Hus Køge Trafikbestillerkonference Trafikplan 2013 Jeppe Gaard Trafikplan 2013 Proces og involvering Pendlernettet et væsentligt element Lokalbane Buslinjer Hillerød d. 12.3: Allerød,

Læs mere

Danske virksomheders erfaringer med outsourcing

Danske virksomheders erfaringer med outsourcing Danske virksomheders erfaringer med outsourcing HR-analyse December 2015 Indhold 1. Resumé... 3 2. Om undersøgelsen... 4 3. Udbredelse... 5 4. Hvad vil man opnå?... 6 5. Implementering og drift... 9 6.

Læs mere

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer)

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) Et værdigt ældreliv i Albertslund Kommunerne skal i 2016 udarbejde en værdighedspolitik for perioden 2016 2019. værdighedspolitikken beskriver,

Læs mere

Trafikkonferencen. Hotel Prindsen Roskilde D. 29. 30. April 2009. Projektleder Frank Jørgensen

Trafikkonferencen. Hotel Prindsen Roskilde D. 29. 30. April 2009. Projektleder Frank Jørgensen Trafikkonferencen Hotel Prindsen Roskilde D. 29. 30. April 2009 Projektleder Frank Jørgensen Sønderborg Kommune i tal: Sammensat af 7 kommuner Augustenborg, Broager, Gråsten, Nordborg, Sundeved, Sydals

Læs mere