Sengeløse Nyt. SGIF s Gymnastikopvisning den 6/ i Sengeløse-Hallen. Læs i avisen om. Højskoleophold. Forårsrengøring.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sengeløse Nyt. SGIF s Gymnastikopvisning den 6/4 2014 i Sengeløse-Hallen. Læs i avisen om. Højskoleophold. Forårsrengøring."

Transkript

1 Sengeløse Nyt 18. Årgang Nummer 3 April 2014 SGIF s Gymnastikopvisning den 6/ i Sengeløse-Hallen Læs i avisen om Højskoleophold Forårsrengøring Trafiksikkerhed Improvisationsteater Forårsfest Lions klub Sminkekursus dyremasker Unge talenter Og meget mere Læs inde i bladet om: Leif Nielsen s 50 års jubilæum som instruktør i SGIF Næste nummer udkommer maj Deadline: 13. maj 2014

2 Sengeløse Gymnastik- og Idrætsforening Hovedformand: Jens Bertelsen, Stendiget / Hovedkasserer: Jørn Brendstrup, Håndværkerbakken Næstformand: Ulla Bang Hyldegård, Ingersvej 4, 2640 Hedehusene Amatørscene: Marianne Neumann, Hultoften Loppemarked 2014 Fodbold: Martin B. Larsen, Spangåvej 18A Fællesidræt: Ulla Bang Hyldegård, Ingersvej 4, 2640 Hedehusene Gymnastik: Bjarke Rasmussen Ole Rømersvej / Senioridræt Jan Løwert, Bondehøjvej Volleyball: Birthe Olesen, Landsbygaden / Festudvalg: John Jørgensen, Kirkestien Cafeteria: Uffe Wolstrup, Ole Rømersvej / Sengeløse Hallens Cafeteria : SGIF Klublokale Spangåvej 10, Hjemmeside : Lørdag den 30. august og søndag den 31. august er der loppemarked i Sengeløse. Som sædvanligt foregår det på festpladsen ved Sengeløse Idrætsanlæg. Du kan allerede nu donere effekter til loppemarkedet. Igen i år er der opstillet en container på festpladsen, og ved at ringe til John Jørgensen på telefon , kan du komme af med de ting, der er for gode til at blive smidt ud. Ellers venter du bare til indsamlingsdagen i august. Brænde og træpiller Fyringsklar egebrænde sælges i løs vægt. Sengeløse Nyt Vintoften 34, Sengeløse, 2630 Taastrup Tlf.: Redaktion og bladudvalg: Ole Holm (ansv.), tlf.: Lars Petersen, tlf.: Kurt Søborg, tlf.: Gert Lauridsen tlf.: tlf.: Oplag: Husstandsomdeles i Sengeløse sogn, den gamle Sengeløse kommune Der er deadline 13. maj 2014 Avisen udkommer majl 2014 Læs Sengeløse Nyt på Brændet kan afhentes, min 1.7 rm - eller leveres. Svenske træpiller i 16 kg sække eller i løs vægt, afhentning eller levering Lager 1 km fra Sengeløse. Anders Gøricke A/S Herringløse Mobil

3 Afspændingsmassage og Zoneterapi Helle Kolstrup afspændingsmassør og zoneterapeut laserbehandling tilbydes Landsbygaden 64 Sengeløse, 2630 Taastrup tlf

4 Trafiksikkerhed i Sengeløse Forårsrengøring i Sengeløse Der er godt nyt til Sengeløseborgerne, da det er lykkedes Sengeløse Kommunalforening at få Jes Jensen med i Trafiksikkerhedsudvalget. Trafiksikkerhedsudvalget mødes ca. 4 gange om året, hvor der diskuteres trafiksikkerhed, første gang er d. 24 april, hvor vi skal kigge på de forslag, der er kommet ind fra borgerne. Mødet efterfølges af et vejsyn, hvor Teknisk Udvalg den 15. maj vil foretage vejbesigtigelse. Sidste frist for indsendelse var d. 4. april, hvor Kommunalforeningen indsendte 4 forslag. Disse er i prioriteret rækkefølge: 1: Fodgængerovergang mellem Engbrinken og stien til skolen for at sikre børnenes vej til skolen. 2: Cykelsti fra ovenstående overgang til Birkevej for at sikre børnenes vej til skolen. 3: Fodgængerovergang ved Brugsen, så gående kan komme sikkert over vejen i myldretiden. 4: Forlængelse af cykelstien langs Ågesholmsvej (fra Sengeløsevej til Bondehøjvej). Dette har den fordel, at cyklister ikke skal krydse vejen, og at de derved tvinges ind på cykelstien langs Bondehøjvej. Derudover er vi fuldt ud opmærksomme på, at der er en del steder, hvor hastighedsgrænserne ikke bliver overholdt, og mildt sagt bliver der kørt rigtig stærkt på f.eks. Spangåvej, Landsbygaden, Bondehøjvej, Ågesholmvej og Catrinebergvej. Af samme grund har vi bedt kommunen om lov til at låne deres mobile hastighedsmåler. Samtidig er der også et par problematiske udkørsler fra Midtervej til Ågesholmsvej, Tostholmsvej til Ågesholmsvej og Landsbygaden til Sengeløsevej/ Ågesholmsvej. Jes er ikke kun valgt for Sengeløse men også for Fløng og Reerslev. Vridsløsemagle har deres egen repræsentant, Minna Lauersen. Hvem er Jes Jensen? Til daglig er han teknisk chef i et plastfirma på Midtsjælland, hvor han har ansvaret for sikkerheden og bygningerne. I sin fritid er han en aktiv cyklist, og derved kender han ikke bare Sengeløse, men hele området på Nordsjælland. Det var også en cykeltur i 2005, der gjorde, at han købte hus på Langageren og senere skiftede dette ud til et større på Solbakkevej, hvor han bor med sin familie, kone og 2 børn. Da vi i Sengeløse Kommunalforening er jeres talerør overfor kommunen, er vi altid interesserede i at høre jeres forslag til forbedringer, og i den forbindelse har vi oprettet en adresse: hvor alle opfordres til at komme med forslag til trafiksikkerhedsforbedringer i Sengeløse. Sengeløse Kommunalforening indbyder igen i år blive forårsrengøring i Sengeløse. Det foregår på søndag d. 27. april 2014 kl til Vi mødes i Sognegården ved kirken og tager en tørn med at få fjernet affald fra vejene omkring Sengeløse, inden vegetationen blomstrer op, så vi ikke kan se det. Det er en rigtig hyggelig aktivitet, som man gerne kan tage sine børn med til. Vi slutter af med kaffe og kage i Sognegården. Spørgsmål vedrørende arrangementet kan sendes til eller mobil Poul Neumann Sengeløse Kommunalforening

5

6 Læserbrev: Om Brand i Sengeløse midt om natten Vedrørende artikel i Sengeløse Nyt, marts Dagplejedag 2014 Natten til mandag den 24. februar var vi udsat for noget af det værste i vores liv! Vi blev på Sognevangen 4 vækket af voldsom ildebrand i vores værksted! At branden ikke også tog vores hjem, kan vi takke vores årvågne nabo for - og brandvæsenet selvfølgelig!! 5 minutter mere, så havde ilden også taget vores hjem. Vi er forundret og triste over ordlyden i artiklen! Der står: Årsagen må stå hen i det uvisse. Der bliver nævnt, at der står flere trykflasker og et svejseanlæg Og at en bil desuden udbrændte?? Vi er triste og ærgerlige over ordlyden i artiklen. Må jeg oplyse tekstforfatter Michael Madsen om: at der var tale om en påsat brand, (at trykflasker og svejseanlæg blev båret ud af brandvæsenet i de 3 timer, de var her). at branden blev antændt i bilen, som holdt uden for værkstedet. at gerningsmand blev taget på stedet, fordi naboer løb ham op. at gerningsmanden blev anholdt, fordi han blev genkendt. Alt dette havde Michael Madsen vidst, hvis han havde undersøgt sagen!! Kæmpestor tak til alle der deltog! Tinna og Birger Krogh, Sognevangen 4 Vi beklager, at vi ikke fik bekræftet oplysningerne ved en direkte henvendelse til jer, hvilket selvfølgelig havde været det rigtige. Red. Rhododendron Besøg din lokale special planteskole Rhodo Roskilde ApS Snubbekorsvej 20D 2630 Taastrup, Tlf Del med din nabo - plant en blomstrende hæk. Vi har ca. 350 forskellige Rhododendron og en masse andre surbundsplanter, som gerne vil gro sammen med dem. Dertil en god spagnum til meget rimelige priser. Se vort sortiment på og dagens plante på facebook/rhodoroskilde Åbent Onsdag-fredag: kl Weekend og helligdage: kl Åbner sæsonen fra 2.april, eller ring for tid. Den 2. Onsdag i maj bliver der afholdt fælles dagplejedag i alle landets kommuner. I år er det onsdag d. 14 maj. Her samles alle dagplejerne og deres børn og fejrer denne festlige dag. De foregående år er dagen blevet fejret på mange forskellige måder, men en ting er sikkert, både børn og voksne har altid en forrygende dag. Sidste år mødtes vi på Axel torv og vandrede en tur ned af Hovedgaden ledsaget af Cirkus Big og en sej politieskorte. Der var sjove klovne og søde piger, som gik på stylter. Alle dagplejere og børn klædt ud som alt muligt fra et cirkus, -søde børn med klovnenæser og mange flag og balloner. Derefter mødtes vi igen på Axel torv og Cirkus Big underholdte børnene. Her stødte forældrene så løbende til Vi fik dejlig hyggeguf, og alle gik glade hjem. I år mødes dagplejerne fra Sengeløse med dagplejere og gæstedagplejere fra Taastrup i vores fælles gæstehus; Svanen, som ligger dejligt lige ned til Selsmosesøen. Her vil vi lave forskellige ting sammen. - Sanseting, ansigtsmaling, så en solsikke og mal et billede. Om eftermiddagen vil der være åbent hus for forældrene. Her er alle interesserede velkomne. Det kan være du/i er nybagte forældre, kommende forældre, bedsteforældre eller lign. Måske tænker I: Hvad er fordelen ved dagplejen? Vil dagplejen være noget for mit barn? Der kan være mange spørgsmål, der melder sig, når man skal vælge det bedste pasningstilbud til sit barn. Så kom og mød os. Tag jeres børn med, så vi kan møde dem, og ikke mindst kan de møde os. Der er åbent hus i Dagplejehuset Svanen, Selsmosestrædet 6, fra Her fra Sengeløse vil vi 3 dagplejere deltage. Vi hedder Heidi, Monika og Mona. Vi er alle en integreret del af Sengeløse. Vi har selv børn i Dagplejen, børnehaverne og i Sengeløse skole, så vi kan tale med om det meste : Vi glæder os meget til at se så mange fra Sengeløse og omegn som muligt. For mere information om dagplejen se evt. htk.dk På dagplejerne i Sengeløses vegne Mona Pind Hansen

7 Leif Nielsen 50 års jubilæum som instruktør i SGIF Gymnastik Leifs 50 års jubilæum som instruktør blev markeret ved SGIFs gymnastikopvisning søndag den 6. april. Her holdt formanden for SGIfs Gymnastik afdeling Bjarke Rasmussen talen nedenfor til Leif. Leif blev kaldt frem, og et stykke inde i talen blev hans nuværende og tidligere gymnaster inviteret på gulvet. Der kom så en meget stor flok på gulvet til en meget overrasket og rørt Leif Nielsen. Gymnastik formanden rundede herefter talen af. heldigvis er det mig en ære som formand for Gymnastik afdelingen at få lov til at holde en tale for dig. Med min manglende langtidshistorie i Sengeløse har jeg spurgt mig lidt for, og tilbagemeldingerne er flotte! Børnene, de unge og deres forældre satte meget pris på din tilgang, tone, den naturlige disciplin og den pædagogik, som er indbygget i din måde at instruere på, og som stadig er grundlæggende i dagens gymnastik. Leif sluttede af med at takke glad og fattet efter overraskelsen med at se så mange af sine nuværende og tidligere gymnaster på gulvet i Sengeløse Hallen til SGIF s 110 års gymnastikopvisning. Bjarke Rasmussen formand for SGIF s Gymnastik afdeling sagde bl.a.: Leif, regner vi rigtigt, er det nu 50 år siden, du havde dine første gymnaster på gulvet. Så jeg blev først født det år, da du gjorde dine første gymnaster klar til en SGIF Gymnastikopvisning! Så jeg er en klar nybegynder i det regi. Men Du blev hurtigt kendt som en meget dygtig og engageret instruktør, hvor der var stor rift om at komme på dine børne- og ungdomshold. Det var specielt rigtig stort at blive udtaget til dine hold, og så at tage ud og lave opvisninger i bl.a. Roskilde og Borrevejle. Med træningen og turene har du givet mange gymnaster mange gode oplevelser og mange minder omkring gymnastikken og dens rammer, hvor Sengeløses gymnaster kom ind på grønsværen med SGIF s fane i spidsen. Senere drev du og Connie Blandet Motion med flotte springserier. De deltagere gav trængsel i gymnastik salen, mens du nu er aktiv som drivkraften bag Senioridræt i Sengeløse Hallen. Leif, du må stadig kunne noget helt specielt!! Mange af de godt 100 drenge og piger, som står her, er med i Senioridræt og på den voksenes rækkes Kroket og Stavgang, mens andre kender dig gennem dit virke som instruktør fra tidligere. I regi af Senioridræt, Stavgang og Kroket har I et formidabelt netværk. Det netværk har du en meget stor aktie i, og betydningen af det netværk kan ikke overvurderes. Vi vil gerne sige dig tak for dit fantastiske og meget sjældne stærke engagement med børn, unge og voksne i Sengeløse. Sengeløse Gymnastik afdeling har derfor fundet en beskeden gave. Vores ønske til dig er, at du sætter dig glad tilbage og tænker på de mange gode oplevelser og værdier, du har givet videre, mens du nyder gaven. Dens druer er plukket samme år, som du en sensommer for første gang startede med at instruere et Gymnastik Hold På gymnastik afdelingens vegne Bjarke Rasmussen,.

8 SGIF - POKALER 2014 Sminkekursus i dyremasker Else og Holgers Ærespokal Tildeles en idrætsudøver mellem 8 og 14 år, som udviser en god sportslig ånd og er en god kammerat. Sengeløse Amatørscene inviterer Ɵl sminkekursus i dyremasker i vores lokaler ved Sengeløse Hallen, Spangåvej 9, Sengeløse, 2630 Tåstrup. Den store indsats har gjort hende til en virkelig dygtig gymnast, er en god holdkammerat, og er med til at styrke sammenholdet på holdet. Aveneet er også hjælpetræner på spring-rytme begynder. Der viser hun sig som en fremragende gymnast, der også kan lærer fra sig til glæde for alle de yngre gymnaster. Søndag d. 27. april 2014 fra kl SGIF Lederpokal Pokalen tildeles en frivillig leder, der gennem mange år har ydet en stor indsats for SGIF. Dette års modtager blev Simon Albrektsen fr a Fodboldafdelingen. Simon, som er en stille og rolig fyr, er altid i godt humør, én som træner hårdt, og er derfor god til sin sport. Dertil kommer, at han er en god holdkammerat. SGIF 100 års Jubilæumspokal Pokalen tildeles en idrætsudøver under 18 år, som udviser en god sportslig ånd og er en god kammerat. Dette års modtager er: Avneet Kaur Kalsi fr a Gymnastikafdelingen. Avneet er en fighter, der giver den gas, når der er træning på konkurrenceholdet. Dette årets modtager er Susanne Thomsen fr a Fællesidræt. Susanne har efter mange år som aktiv i Fællesidræts bestyrelse både som forældre repræsentant og som formand taget førertrøjen på som instruktør. Specielt i denne sæson har Susanne båret læsset på ikke mindre end 4 hold. Dertil kommer, at hun også fungerer som vejleder for de unge instruktører, så de kan blive rustet til blive instruktører. Foruden af være en fantastisk repræsentant for Fællesidræt, har Susanne også det, som vi kalder SGIF ånden over det, som hun gør. Sanne Hjortlund vil dele ud af sine erfaringer og give os tricks og ideer Ɵl at lave floʃe dyremasker. Undervejs vil der være lidt at spise og en bid frokost bliver der også. Vi håber, at mange har lyst Ɵl at deltage, så der kan blive fuldt hus. PrakƟsk tøj vil være en god idé, da vi skal øve os på hinanden. Det er graɵs at deltage. Tilmelding kan ske Ɵl : eller (Ghita). Sidste frist for Ɵlmelding: 20. april Vi håber at se dig! Sengeløse Amatørscene i/s arkitekt-tegnestuen v/ Jesper Holm Landsbygaden Taastrup Renovering, byfornyelse, nybyggeri, tilbygning, tilstandsrapport, energimærke, vedligeholdelsesplan

9 Sengeløse Gymnastiks 110år Opvisning i Sengeløsehallen Opvisningen startede med faneindmarch samt kort velkomst af formanden. I opvisningens første del var Rulle- Garden og RullePigerne på. RullePigerne havde valgt at bygge dere shows op om fortællingen Peter Pan og Klokkeblomst. Gymnastikken med de voksne og de mindste var som sædvanligvis flot og bød på mange begejstrede børn og ikke mindst deres glade forældre. Mini- & Spillopper viste meget flotte elementer og lagde godt op til anden halvdel af programmet, hvor fokus var spring & rytme gymnastik. Anden halvdel af opvisningen åbnede med en stor fælles rytmeserie fra alle springholderne. Herefter viste spring-rytme begynder og øvede, at de havde flyttet sig godt siden sidste opvisning og leverede et flot opvisnings show. Herefter lagde Swing Sisters fra Frederikssund Gymnastik Forening op til fejringen af Leif Nielsens 50 år jubilæum som instruktør i SGIF Gymnastik. Fejringen omtales særskilt i bladet. Swing Sisters rytmeserie og fejringen af Leif Nielsen blev fulgt til dørs af ManneGym fra Hedehusene Gymnastik Forening, som endnu engang fik de mange tilskuere til at klappe i takt og lette smilebåndet. Gymnastik opvisningen blev afrundet af Gymnastik afdelingens konkurrencehold, som sidste sæson fik en 3. plads ved Sjællandsmesterskaberne i Macro-rækken. I løbet af denne måned drager holdet både til Sjællandsmesterskaberne og Danmarksmesterskaberne, hvor de netop er rykket op i Juniorrækken. Sengeløse Fritids- & Ungdomsklub Kirkestien 2 B, 2530 Taastrup. Tlf Tilbyder udlejning af: Service til ca. 100 pers. Alt incl. Kanoer incl. udstyr Hoppeborg <<<<<<<<< Ring for priser

10 Kom og prøv kræfter med IMPROVISATIONS TEATER Onsdag d. 7/5 + 14/5 + 21/ fra kl i Sengeløse Amatørscenes lokaler v. Sengeløse Hallen. Instruktør: Michael Hansen, som selv er aktiv improvisations-skuespiller. Det er gratis at deltage! Vi glæder os til at se dig!!! SGIF s Hovedgeneralforsamling På SGIF s Hovedgeneralforsamling den 25. marts kom hovedformand Jens Bertelsen ind på, at 2013 havde været et meget aktivt år for alle afdelingernes aktiviteter. Der er nu i alt 510 aktive i SGIF s fem afdelinger. Glædeligt er det, at det nye modeord er bevægelse, ja, selv skolebørnene skal bevæge sig 45 minutter om dagen - dette kunne måske resultere i flere medlemmer i den lokale idrætsforening. Også økonomien så godt ud, idet John Jørgensen kunne berette om et godt og velbesøgt Loppemarked Forårsfesten 2013 var også forløbet godt kunne Lars Hammel berette om og tilmed med et pænt overskud. Ligeledes kunne Jeanet Wolstrup berette om Cafeteriadriften og Roskilde festivalen, der tilsammen havde givet et pænt bidrag til idrætten i Sengeløse. Efter Generalforsamlingen var der valg. Her var hovedkassereren Jørn Brendstrup på valg og blev genvalgt. Tabita Rachlitz ønskede at stoppe, og da der ingen kandidater var til denne post, er det op til Hovedbestyrelsen at finde et nyt medlem. Den efterfølgende konstituering kom til at se således ud. Til forretningsfører for Sengeløse hallens Cafeteria blev Uffe Wolstrup genudpeget. Til ny regnskabsfører for Sengeløse hallens Cafeteria blev Ulla Friborg Hemmingsen udpeget. Til koordinator for Sengeløse hallens Cafeteriadrift blev Jeanette Wolstrup udpeget. Forretningsudvalget består af Jens Bertelsen, Ulla Bang Hyldegård og Birthe Olesen. Bliv en del af fællesskabet! Lørdag den 14. juni holder vi byfest. Det foregår som sædvanligt i rigtig hyggelige omgivelser omkring gadekæret. Det er foreningen Sengeløse Byfest, der holder og har ansvaret for festen. Foreningens eneste formål er at holde den årlige fest i vores by til glæde for os alle sammen. Det er altså ikke formålet at samle penge ind til et eller andet formål, og festen kunne ikke holdes, hvis vi ikke have mange gode sponsorer, der hjælper os med fx strøm, transport og lån af vogn til scenen, lån af toiletter, samt mange frivillige hjælpere. Og her kommer du ind i billedet. For vi kan godt bruge flere. Klinik for fodterapi Åbent mandage og fredage Trine Pehrsson Statsautoriseret fodterapeut Hultoften 7, Sengeløse 2630 Tåstrup Tlf Vi starter med opstilling, fredag aften kl. 19. Lørdag er det kl. ca og indtil festen slutter kl Her kan du hjælpe nogle timer i en af boderne. Søndag mødes vi kl til morgen kaffe og rydder op. Normalt er vi færdig kl og byen ser igen pæn ud. Kom og vær med. Du får nogle rigtig hyggelige timer og lærer dine medborgere i Sengeløse at kende. Du behøver naturligvis ikke at deltage alle dage/timer. Ring eller send en SMS til undertegnede med dit navn og telefon nummer, så kontakter vi dig og aftaler nærmere. John Bilenberg Tlf

11 Lions Club Hedeland - en kvindeklub på Vestegnen Mange Sengeløsere har været til Tøsemesse i Taastrup Medborgerhus, men der er mange andre aktiviteter. Den 5. oktober 2014 kl har vi engageret Kim Sjøgren til en koncert i Rønnevang Kirke. Lions Club Hedeland blev oprettet den 30. juni 2001 under Lions International, der er verdens største humanitære organisation af frivillige mennesker. Vi støtter socialt i Danmark såvel som i udlandet. Da alle Lions' aktiviteter foregår ved frivilligt arbejde, er der 0 % til administration I klubben er vi i øjeblikket 13 medlemmer, som alle yder en stor indsats, derfor er Lavlund Brolægning Aps Brolæggermester Michael Lavlund Tåstrup Vænge Tåstrup cvr. nr Mob. tlf Tøsemessen i Taastrup Medborgerhus der et stort ønske om endnu flere medlemmer. Vi mødes i Taastrup Idrætscenter 2 gange om måneden. Første møde er et klubmøde, mens det næste er lidt mere på det sociale plan, hvor vi f.eks. har hyggeaften eller foredrag. Nogen gange tager vi også på oplevelsesture ud af huset. Hvad beskæftiger vi os med Igennem årene har vi prøvet mange ting - alle med det formål, at samle penge ind, så vi kan gøre en forskel. Vi starter året med en messe - Tøsemessen - hvor vi lejer stande ud til alle mulige aktiviteter, det være sig tøj, smykker, kunst, kosmetik, cremer, vin o.s.v. Det foregår i Tåstrup Medborgerhus, og årets Tøsemesse blev afholdt søndag den 6. april. BRENDSTRUP REVISION ApS HÅNDVÆRKERBAKKEN 17 SENGELØSE 2630 TAASTRUP JØRN BRENDSTRUP Reg. revisor I august deltager vi på Vestegnens Kræmmermarked, hvor vi har overtaget Bagerbutikken, og sidste år passede vi samtidig et øl-telt. Sidste år var vi med på Roskilde Dyrskue, hvor vi stod ved indgangene og tjekkede billetter. Vi hjælper Lions Club Taastrup med at hejse flag på Hovedgaden, når der er aktiviteter i byen. Desuden er vi ofte at finde med en stand, når der er loppemarked på Taastrup Hovedgade. Kirkekoncerter Vi har fået et godt samarbejde med Rønnevang Kirke i Taastrup, som støtter op om en koncert, der bliver afholdt i oktober måned. Sidste år havde vi besøg af Erik Grip, med hans 50 års jubilæumskoncert. TELEFON TELEFAX Hvem får glæde af de penge, vi samler ind? Vi har nogen projekter, vi støtter løbende. Det er Forældreforeningen - tidligere Boligfonden, der bl.a. får julekurve hvert år. Kløverhuset (et hjem for demente), hvor vi donerer midler, så de kan afholde en julehyggeeftermiddag for beboere og pårørende, og så støtter vi jævnligt Masanga projektet. Sidste år donerede vi det meste af overskuddet fra Tøsemessen til Blå Kors i Taastrup - til arbejdet med børn af forældre med alkoholproblemer. På samme måde har vi støttet V oldsramte Kvinder i Taastrup. I år har vi besluttet at donere det meste af overskuddet fra Tøsemessen til Julemærkehjemmene. Nogle af de indsamlede midler går også til Lions katastrofehjælp. Der kan læses mere om klubben på vores hjemmeside: Mads Bonderup A/S Vognmand Containerudlejning Guldalderen Hedehusene Tlf.: Fax.:

12 Koncerter i Sengeløse kirke Unge talenter Søndag den 27. april kl. 15 er der igen koncert i Sengeløse kirke. De optræ- spiller hun på Charlottenborg, hvor hun modtager Copenhagen Summer Festivals Talentpris. I øvrigt er Anna og Igor også blevet kendte fra film og TV, bl.a. kan man opleve dem i Max Pinlig filmene, i Lærkevej, Headhunter, Ørnen og flere andre. Igor blev kåret til Årets unge skuespiller i 2013 og vil af de fleste blive genkendt Tag med på Bornholms Højskole september Et tilbud til alle i Sengeløse og omegn. Af Gert Lauridsen dende er denne gang et par super talentfulde unge strygere, nemlig søskendeparret Anna og Igor Egholm på henholdsvis violin og cello. De to søskende har spillet siden de var ganske små og har vundet adskillige konkurrencer, bl.a. Berlingske, Jacob Gade og Spil for Livet på DR TV. De har endvidere begge været solister i både Malmø Symfoniorkester og Radiosymfoniorkesteret. Ved denne koncert vil de dels spille sammen, men også hver for sig. De vil spille værker af bl.a. Bach, Corelli, Sibelius og Ravel, men nyere mere rytmisk musik vil også indgå i repertoire. Helt frisk kan nævnes at Anne i marts i år har spillet to gange i Carnegie Hall i New York, hvor hun vandt hovedprisen i begge konkurrencer. Hun var eneste europæer blandt 60 musikere fra USA, Canada og Asien. 24. april er hun solist med Bergen Filharmonikerne som vinder af Nordisk Solistkonkurrence, og i juli som Bob fra Julestjerner julekalenderen Korkoncert Korklassikere II Søndag den 25. maj kl. 16 afsluttes denne koncertsæson med en korkoncert. Koncerten er en opfølgning på koncerten Korklassikere fra maj På podiet står Sengeløse kirkes kor sammen med ClassiChorus fra Holbæk, samt sopran Sus la Cour. På programmet står flot solo- samt kormusik af bl.a. Vivaldi, Bach, Händel, Mozart, Fauré samt Schubert. De to korledere Martin Legene Jensen og Torben H.S. Svendsen vil på skift dirigere og akkompagnere det samlede kor i en koncert med rigtig mange hits. Hvorfor har I egentlig aldrig været på højskole? Dette spørgsmål stillede jeg Ole Holm, Sengeløse Nyt s redaktør: "Du og Laila er jo interesseret i historie, kunst og kultur, I kan lide at være sammen med andre mennesker, og så elsker I at komme ud i naturen." Til sit forsvar anførte han, at de ofte havde overvejet det, men først nu havde fået gjort noget ved det. Flere af bladets læsere kender allerede Bornholms Højskole, og de fortæller, at højskolen har nogle fantastiske fortællere, først og fremmest Lillian og Jesper, og at skolens køkkenchef, Karen, laver fortrinlig dansk mad, herunder bornholmske specialiteter. Og så ligger den traditionsrige højskole i naturskønne omgivelser lige på kanten af Almindingen og nærmest med Ekkodalen i baghaven. På nuværende tidspunkt er der allerede 12 på den fælles tilmeldingsliste, men det kunne være hyggeligt, hvis vi i hvert fald kunne nå op på 20 rejsefæller fra Sengeløse og omegn. Ønsker du at vide mere eller eventuelt tilmelde dig til turen, så kan det ske ved henvendelse på tlf. eller mail til Sengeløse Nyt (se omslaget), eller til Mandagsaftener, v/ formand Poul Erik Sørensen, tlf , eller mobil Vi mailer eller sender gerne kursusbrochuren med alle oplysninger. Hvis du vil med, så sker det via den fælles tilmelding. Dernæst får man bekræftelse direkte fra højskolen med et girokort til indbetaling af 500 kr. i depositum, først da er man endeligt tilmeldt. Senest 6 uger før kursets start tilsendes detaljeret dagsprogram og restindbetalingen foretages. Kom nu ud af busken og tag med. Det er altid en positiv oplevelse at være på højskole. Haveanlæg, indkørsler og terrasser udføres efter individuelle ønsker. Mulighed for selvhjælp. Ring eller mail for uforpligtende tilbud. Art Brolægning v. Erik Wildenradt, Hultoften 23, Sengeløse Tlf /

13 Påskens drama Om venskab og fjendskab, troskab og forræderi, kærlighed og had. Palmesøndag: Indtoget i Jerusalem Gudstjenester i Sengeløse Kirke Palmesøndag 13. april kl Markusevangeliet 14,3-9 Thomas Laurberg Vedel Kaffe og kirkebil Skærtorsdag 17. april kl Johannesevangeliet 13, 1-15 Efterfølgende aftensmad i sognegården. Kirkebilen kører Langfredag 18. april kl Vekselgudstjeneste med oplæsning af Jesu lidelseshistorie, musik og sang. Øl og samtale om stort og småt i sognegården. Påskedag 20. april kl Matthæusevangeliet 18, 1-8 Festgudstjeneste med kor og trompet Kirkebilen kører. 2. påskedag 21. april kl Johannesevangeliet 20, 1-18 Jazzgudstjeneste Jesper Knudsen 1.s.e.påske 27. april kl Johannesevangeliet s.e.påske 4. maj kl Johannesevangeliet 10,22-30 Maria Rosted Smith Kirkebil og kaffe 3.s.e.påske 11. maj kl Johannesevangeliet 14,1-11 Sengeløse Kirkes Kor deltager Det begynder Palmesøndag med indtoget i Jerusalem. Jesus er sammen med sine 12 disciple og rider ind gennem porten til den smukke stad på et æsel. Han modtages af en jublende folkemængde, der råber hosianna og vifter med palmeblade for at sætte trumf på glæden ved at se ham. Men så snart Jesus er kommet ind i Jerusalem, begynder balladen. Man siger ikke magthaverne imod uden at få ballade. Og ballade fik han. Ikke fordi han VILLE balladen, men fordi han talte om Guds tilgivelse og kærlighed, om opstandelse fra de døde og om Guds rige. Han talte om, at han var den ventede Messias, som skulle frelse verden, forvandle den indefra med sin guddommelige mildhed og på den måde overvinde de onde kræfter, som er aktive i verden og ødelægger livet for mennesker. Skærtorsdag: Nadveren Skærtorsdag aften samles Jesus og hans disciple rundt om bordet og indtager det sidste måltid. I årevis har de vandret sammen i det hellige land og talt om tro, håb og kærlighed. De har undervist, og helbredt og forkyndt Guds rige. Alt sammen som en tegnhandling på Guds vilje; at Gud vil, at verden skal helbredes indefra, så sygdom, lidelse og død ikke længere vinder over livet. Det kræver styrke og kraft at føre Guds mission til ende i en fjendtligt stemt verden. Jesus vidste, hvad der ventede ham dagen efter. Velvidende at hans krop skulle sønderbrydes og briste som en vindrue under bødlernes hænder, indstifter han nadveren. Jesus tog et brød, velsignede og brød det, gav sine disciple det og sagde: Tag det og spis det; dette er mit legeme. Og han tog et bæger, takkede og gav dem det og sagde: Drik alle heraf; dette er mit blod, pagtens blod, som udgydes for mange til syndernes forladelse. Det guddommelige måltid, som indtages ved nadverbordet, skal forvandle mennesket indefra med Guds kærlighed og tilgivelse. I Getsemene Have: Judas forræderi Så kommer episoden i Getsemane Have, hvor Judas Iskariot en af Jesu disciple - forråder ham. Han har indgået en aftale med ypperstepræsterne om at udpege Jesus. Judas udpeger Jesus ved at kysse ham. Judaskysset er velsagtens gået over i menneskets kollektive hukommelse som verdens mest forræderiske kys. For denne handel fik Judas 30 sekel. Romerne kunne nu se, hvem i mængden de skulle arrestere, og alle de, som råbte hosianna palmesøndag, er nu pludselig væk. De er bange, flygter og lader Jesus alene tilbage. Langfredag: Gud er død Om Gud har vi fået sære ting at vide, som ikke er lette at forstå. Juleaften fejrer vi, at Gud lader sig føde i skikkelse af Menneskebarnet Jesus. Gud træder ud af sit guddommelige skjul, ind i verden via den hellige Jomfru Marias skød i en stald i Betlehem. Det er en gåde for menneskets forstand, at han lod sig arrestere, at han lod sig korsfæste, at han ikke kravlede ned fra korset. Om denne gåde taler Paulus i sine breve i Det Nye Testamente. Langfredag døde Gud i Jesus på korset, og de, som troede på ham, var målløse og fortvivlede. Hvad med troen, håbet og kærligheden? Hvad med forkyndelsen om opstandelsen til det evige liv og om Guds rige? Var det hele et stort rungende ingenting? Er Gud virkelig død? Tilsyneladende ja! Jesus døde jo på korset på denne lange fredag, som i kirken er sorgens dag. Påskedag: Opstandelsen Men Gud er mere end Jesus. Gud er Fader, Søn og Helligånd. Gud er livets Gud, og døden har ikke magt over livets Gud. Det er omvendt. Det er livets Gud, der har magt over døden. Med sin korsdød går Gud ind i døden og forvandler den indefra, forvandler det, der var dødt i al evighed til mere liv, nyt liv. Påskemorgen sker der noget nyt, som verden aldrig har glemt. Mørket trækker sig tilbage. Lyset bryder frem. Dødens lænker sprænges, livet vågner på ny og sejrer over døden. Det udtrykker Kingo så smukt i sin salme Som den gyldne sol frembryder : Fortsættes næste side Bededag 16. maj kl & Konfirmationer 4.s.e.påske 18. maj kl Johannesevangeliet 8, s.e.påske 25. maj kl Johannesevangeliet 17, 1-11 Jesper Knudsen Kristi Himmelfartsdag 29. maj kl & Konfirmationer Kirkebilen bestilles senest dagen før på tlf.: Gudstjenester på Sengeløse Plejehjem Onsdag d. 23. april kl Onsdag d. 21. maj kl Bostedet Holme Torsdag d. 24. april kl Torsdag d. 22. maj kl

14 Som den gyldne sol frembryder Gennem den kulsorte sky Og sin stråleglans udskyder, Så at mørk og mulm må fly, Så min Jesus af sin grav Og det dybe dødens hav Opstod ærefuld af døde Imod påske-morgenrøde. Fordi han er livets Gud, kunne han gøre det, stige op fra de døde som en gylden sol i stråleglans. Det som først lød som en tragedie og sort sorg, er vendt til triumf og opstandelsesglæde. Døden er overvundet, og med sejren over døden har Gud givet os et løfte: På trods af forræderi og fornægtelse, benægtelse og adskillige Judaskys i løbet af et helt liv skal vi ikke længere være alene med sorg og smerte eller dø den evige død. Vi skal trøstes og elskes, og vi skal selv trøste og elske og genopstå med Kristus fra de døde til evigt liv med Gud og til glædeligt gensyn med vore kære. Det er essensen af påskens budskab! Så behøver jeg egentlig ikke at sige mere. Tilbage er kun at spørge, om vi kan tro det? Det sker i Sengeløse Kirke i påskedagene Fællesspisning skærtorsdag: Torsdag d. 17. april kl holder vi en smuk aftengudstjeneste. Efter gudstjenesten går vi over i sognegården og nyder hinandens selskab, spiser et måltid mad og drikker et glas vin eller en øl/vand. Efter maden vil der være kaffe og kage. Hele traktementet koster 75 kr. inklusiv et glas vin eller en øl/vand til maden. Dagens kok er Hanne-Lise Hansen fra Menighedsrådet, som vil kreere et dejligt måltid. Dagens konditor er sognepræst, som vil condire lidt sødt til kaffen. Af hensyn til indkøb og tilberedning er det nødvendigt at tilmelde sig. Ring senest tirsdag d. 22. april på Hvis opkaldet ikke bliver besvaret, er det muligt at indtale en besked. Alle er selvfølgelig som altid velkomne. Kirkebilen kører. Langfredag: Fredag d. 18. april kl er der gudstjeneste med oplæsning af Jesu lidelseshistorie, musik med orgel og cello og sang. Dagen er en sorgens dag, der er derfor et særligt rum for at tage alt det svære og sorgfulde, der gør sig gældende i vort liv med i kirke. Efter gudstjenesten går vi over i sognegården og drikker en øl og snakker om stort og småt. Sengeløse Hallens CAFETERIA - altid klar med Fast Food og forfriskninger - før kampen - - under kampen - - efter kampen - og når du bare kommer forbi Fadøls-Bar udlejes til arrangementer i Fritidshuset Hallens Cafeteria drives af frivillige Brug Hallens Cafeteria - så støtter du Sporten i Sengeløse Hallens Cafeteria har åbent på hverdage fra kl til kl. ca Herudover tilpasses åbningstiderne efter aktiviteter i Hallen Påskedag: Søndag d. 20. april kl er der festgudstjeneste. Sengeløse Kirkes Kor og trompetist medvirker i tjenesten. Påskedag er kirkens store festdag, hvor vi fejrer Jesu opstandelse. Det er nok en god idé at komme i god tid, da der kommer mange mennesker i kirke. Kirkebilen kører. 2. påskedag: Mandag d. 21. april kl fortsætter det festlige med en jazzgudstjeneste, hvor organist og jazzmusiker Martin Legene med flere medvirker. Sogneudflugt I år går turen til Hornsherred og Selsø Slot onsdag d. 28. maj. Slå kryds i kalenderen og se næste Sengeløse Nyt. Tilmelding på tlf Hvis opkaldet ikke bliver besvaret, er det muligt at indtale en besked.

15 Konfirmationer Så er det ved at være tid til at konfirmere det næste hold unge mennesker. Skulle der være nogen rundt om i landsbyen, som ønsker at lykønske og/eller give et telegram, kan man her se, hvordan konfirmanderne er fordelt på følgende datoer og hold. Storebededag kl Markus Gade Sundin Asger Flinch Gjedde Annika Gadeberg Plambeck Kristensen Megan Profft Jacobsen Liv Rønnholm Anna Ernst Diakite Kristihimmelfartsdag kl , Nikolai Præstholm Eilertsen August Bjerregaard Jeppesen Jonas Bjerregaard Jeppesen Jonas Kian Nielsen Amalie Basker Williams Cecilie Mendahl Riisager Helen Elisabeth Larsen Emilia Storgaard Hansen Ida Marie Krarup Baes Storebededag kl Maria Klingspor Stryhn Alberte Godtkjær Juul-Olsen Amanda Godtkjær Juul-Olsen Mikkel Berrig Rasmussen Lærke Pank Nielsen Naja Bay Madsen Mads Christian Kjærulf Jason Tommy Hansen Cecilie Forstberg Bitz Thomas Bang Hyldegaard Hansen Nanna Molbech Lund Kristihimmelfartsdag kl Lærke Marie Hessner Jensen Mikkel Bo Larsen Mads Langberg Schaadt Thomsen Caroline Natasja Junker Madsen Alberte Wille Bøgvad Hansen Mathilde Edelhart Sandberg Annika Knigge Woel Sogneeftermiddag Onsdag d. 30. april kl er der endnu en sogneeftermiddag, denne gang ved sognepræst Merry Lisbeth Rasmussen, som skal fortælle om heksenes bekendelser i de danske trolddomsprocesser i 1500 og 1600 tallet. Når kornet på marken visner og dør, når kødets lyst tager overhånd og udvikler sig til uhumskheder, når mænd ikke befrugter kvinden, og kvinden ikke føder børn, skyldes det alt sammen heksenes hemmelige kundskaber. Hvis en person først havde fået et rygte om at være i pagt med den onde selv, endte det som regel i en trolddomsproces. I Guds og i kongens navn, men også efter folkets ønske skulle man få heksene til at bekende, for på den måde at bekæmpe den onde. I dag griner vi måske lidt af denne middelalderlige forestilling om hekse, der arbejder i verden til den ondes fordel, men dengang var troen på den slag virkelig og kunne således udmunde i anklage, proces og henrettelse. Vores egen konge, Christian IV, deltog aktivt i bekæmpelsen af det onde ved at nedfælde lovtekster, der forbød trolddom. Men den danske trolddomslovgivning går længere tilbage end til Christian IV. Man har kendskab til adskillige trolddomsparagraffer - f.eks i jyske lov af Nok så interessant er kvindesynet og hele forestillingsverdenen, som ligger til grund for idéen om hekseri og trolddom. Kom og hør mere. Som altid er enhver velkommen. Der er gratis adgang, og kirkbilen kører. TROLLE-URE-GULD Taastrup Hovedgade Kirkelig vejviser Sognepræst Sengeløse Præstegård Landsbygaden 70 Tlf Træffetid: Tirsdag, onsdag og fredag Torsdag Eller efter aftale Graver og kirketjener Mie Andersen Træffes tirsdag til fredag, kl. 8-16, Tlf Sekretær for sognepræsten Sus la Cour Alle henvendelser skal ske i præstens kontortid. Sognemedhjælper Trine May Knutzen Tlf.: Træffes i sognegården onsdag. Formand for menighedsrådet Henny Sørensen Tlf Organist og korleder Torben H.S. Svendsen gmail.com Tlf Sengeløse Kirkes Sognegård Brug af lokalerne aftales med på tlf Læs mere på hjemmesiden

16 50+ andelsbolig på 72 m 2 nu ledig Tennissæsonen starter den 1. maj Beliggende Bondehøjvej 4 D med fri udsigt til marker i etableret bebyggelse med fælleshus og stabil økonomi. Indeholdende entré, køkken, stue, værelse, stort badeværelse med vaskemaskine, alle rum opvarmet med gulvvarme, samt udhus. Desuden 9 m 2 gulvplads på loft. Nem lille have med to flisebelagte terrasser. Andelspris kr mdl. boligudgift kr ,00. Henvendelse til: Henrik Riegels Nielsen, tlf , eller Bodil Riegels Rasmussen, tlf Har du lyst til at spille, så henvend dig til Laila Holm, Vintoften 34 Tlf Kontingentet for sæsonen 1. maj til oktober 2014 er følgende: Seniorer Kr Ungdom under 18 år Kr Der vil i år være mulighed for træning for både børn og voksne Lørdag formiddag fra den 10. maj Afspændingsmassage og Zoneterapi Helle Kolstrup afspændingsmassør og zoneterapeut laserbehandling tilbydes Landsbygaden 64 Sengeløse, 2630 Taastrup tlf Forny havemiljøet med belægningssten og fliser fra Frandsens Cementstøberi ApS Håndværkerbakken 1-3, Sengeløse hjemmeside: mail: * tlf.: Vi giver 10% i Sengeløse-rabat 50+ andelsbolig på 82 m 2 sælges! Dejlig andelsbolig på Bondehøjvej opført i 2005 i hyggeligt senior bofællesskab i skønne landsbyomgivelser i Sengeløse, tæt på indkøb og offentlig transport. Boligen er på 81 m 2 med tre dejlige værelser, fint køkken og stort badeværelse. Endvidere en flot, nyanlagt have, og et isoleret skur. Fibernet. En perfekt seniorbolig. Andelspris kr. Mdl. husleje ca kr. plus anvendelsesudgifter. Kontakt Mogens Larsen på: eller ring for Info.

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen kone.

Læs mere

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31.

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Påskens historie omfavner os, og bredes ud omkring os her efter påske. En vandring er begyndt gennem

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

Til min nevø Rasmus, som stiller store spørgsmål, og til alle andre, som også forventer et ordentligt svar. Jeg håber, at denne bog vil hjælpe dig

Til min nevø Rasmus, som stiller store spørgsmål, og til alle andre, som også forventer et ordentligt svar. Jeg håber, at denne bog vil hjælpe dig Til min nevø Rasmus, som stiller store spørgsmål, og til alle andre, som også forventer et ordentligt svar. Jeg håber, at denne bog vil hjælpe dig til at forstå lidt af påskens mysterium. Indhold Indledning

Læs mere

Allerførst fortælles kort intro: Hvem var Jesus? Jesu liv som optakt til påskebegivenhederne.

Allerførst fortælles kort intro: Hvem var Jesus? Jesu liv som optakt til påskebegivenhederne. Allerførst fortælles kort intro: Hvem var Jesus? Jesu liv som optakt til påskebegivenhederne. Palmesøndag Kirkerummet Palmegrene til at vifte med/lægge foran Jesus Et æsel, palmer, en kappe til Jesus Fortæl

Læs mere

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem.

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem. 1 Juleaften 2009. Hvad er det bedste ved julen? ja, hvad er det bedste ved julen? Måske al hyggen i dagene op til jul, med pynt i gaderne, lys overalt, med julekalendere i fjernsynet, hvor man sammen har

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Langfredag II. Sct. Pauls kirke 18. april 2014 kl. 10.00. Salmer: 193/195/212/191,v.1-8 og v. 9-16//192/439/210. Ingen uddelingssalme.

Langfredag II. Sct. Pauls kirke 18. april 2014 kl. 10.00. Salmer: 193/195/212/191,v.1-8 og v. 9-16//192/439/210. Ingen uddelingssalme. 1 Langfredag II. Sct. Pauls kirke 18. april 2014 kl. 10.00. Salmer: 193/195/212/191,v.1-8 og v. 9-16//192/439/210. Ingen uddelingssalme. Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, Amen.

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Tirsdag d. 1. marts 2016 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus

Læs mere

2. påskedag 6. april 2015

2. påskedag 6. april 2015 Kl. 9.00 Burkal Kirke Tema: På vej med Jesus Salmer: 234, 222; 245, 217 Evangelium: Luk. 24,13-35 Det Gamle Testamente er en lukket bog for mange kristne. Det er en del af Bibelen som de ikke kender og

Læs mere

Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen

Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen Tekst: Es 45,5-12;1. kor 1,18-25; Mark 4,26-32 Og Jesus sagde:»med Guds rige er det ligesom

Læs mere

Lis holder ferie i følgende perioder i juni og juli: Ferie i uge 27 og 28 Lis er på stævne i uge 29

Lis holder ferie i følgende perioder i juni og juli: Ferie i uge 27 og 28 Lis er på stævne i uge 29 Alle 4 søndage i juli måned, holder vi gudstjeneste samme med Roskide Baptistkirke i lighed med de foregående år. Roskilde Baptistkirke er beliggende på Vindingevej 32, 4000 Roskilde. Mandag den 3. juni

Læs mere

At forsage er at sige nej eller at afvise noget. Når vi forsager djævelen, siger vi dermed nej til alt det onde vi siger fra over for verdens

At forsage er at sige nej eller at afvise noget. Når vi forsager djævelen, siger vi dermed nej til alt det onde vi siger fra over for verdens At forsage er at sige nej eller at afvise noget. Når vi forsager djævelen, siger vi dermed nej til alt det onde vi siger fra over for verdens ondskab, selvom vi godt ved, at den findes. Djævelen er Guds

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Prædiken om at misunde og unde: 1.søndag i fasten 2014 kl. 9.00

Prædiken om at misunde og unde: 1.søndag i fasten 2014 kl. 9.00 Indsamling til FKN Salmer: 1.søndag i fasten 2014 kl. 9.00 754, Se, nu stiger solen 698, Kain, hvor er din bror 123,7 613, Herre, du vandrer forsoningens vej Prædiken om at misunde og unde: Inde i mit

Læs mere

Førend gudstjenesten begynder, ringes der tre gange med kirkens klokke(r). Sidste ringning slutter med bedeslagene.

Førend gudstjenesten begynder, ringes der tre gange med kirkens klokke(r). Sidste ringning slutter med bedeslagene. Højmesseordning Autoriseret ved kgl. resolution af 12. juni 1992 Forkortet gengivelse af folkekirkens højmesseliturgi. Førend gudstjenesten begynder, ringes der tre gange med kirkens klokke(r). Sidste

Læs mere

En sommerfuglekristen

En sommerfuglekristen marts/april 2013 En sommerfuglekristen En sommerfugl gennemgår store forandringer, fra larve til puppe til sommerfugl. Den er hele tiden den samme, og så alligevel ikke. Når en larve bliver til en puppe

Læs mere

Prædiken til skærtorsdag, Joh 13,1-15. 2. tekstrække

Prædiken til skærtorsdag, Joh 13,1-15. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Skærtorsdag d. 17. april 2014 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til skærtorsdag, Joh 13,1-15. 2. tekstrække Salmer DDS 458: Zion, pris din saliggører DDS 58: Jesus! Frelser og befrier

Læs mere

Konfirmationen i Jakobskirken Store Bededag, fredag d. 22. april 2016

Konfirmationen i Jakobskirken Store Bededag, fredag d. 22. april 2016 Konfirmationen i Jakobskirken Store Bededag, fredag d. 22. april 2016 Vejledning til familien Glæden er stor, når vi fejrer konfirmation og fester sammen med vores unge mennesker. Det er herligt at se,

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 29 november / december 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 21. april 2013 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 787: Du, som har tændt millioner af stjerner DDS 654:

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 11. Årgang nr. 60 jan. / feb. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen

Læs mere

I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, Amen. En fremmed kommer til byen.

I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, Amen. En fremmed kommer til byen. Påskesøndag, 31.marts, Domkirken, kl.10.00 Salmer: 224, 218, 239 // 236, 234; altergang 227 Tekster: Mark. 16,1-8 Ingen dåb; altergang rit c, O du Guds lam v.1 efter helligsang I Faderens og Sønnens og

Læs mere

Nr.4. april. 2015. Kl. 14.00. Kl. 16.00. Kl. 19.00. Kl. 19.00. Kl. 10.30. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl.

Nr.4. april. 2015. Kl. 14.00. Kl. 16.00. Kl. 19.00. Kl. 19.00. Kl. 10.30. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Nyhedsbrev fra Hune sogn Nr.4. april. 2015 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Søndag den 29. marts Palmesøndag Kl. 10.30 Birgit Lundholm, Onsdag den 1. april Kirkevært i kirken Kl.

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 31 marts / april 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang 2015 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 8. årgang nr 43 mar-apr 2011 Lysglimt-redaktionen Lizzi Klargaard, beboer på Afd B Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Lene Buchwald, Økonoma Rikke Søder, Aktivitetsleder

Læs mere

Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter:

Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter: Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter: Ia. Indledning: Velkomst! Indgangsbøn: Almægtige Gud, Himmelske Far, du, som har

Læs mere

Skærtorsdag. Sig det ikke er mig!

Skærtorsdag. Sig det ikke er mig! Skærtorsdag Sig det ikke er mig! Matthæus 26, 17-30 fra DNA Disciplene har lige sat sig til bords med Jesus, for at spise et festmåltid sammen. Det er højtid. Alle er fyldt med festglæde. Jesus rejser

Læs mere

Skærtorsdag I. Sct. Pauls kirke 2. april 2015 kl. 10.00. Salmer: 178/434/473/456//458/192/190

Skærtorsdag I. Sct. Pauls kirke 2. april 2015 kl. 10.00. Salmer: 178/434/473/456//458/192/190 1 Skærtorsdag I. Sct. Pauls kirke 2. april 2015 kl. 10.00. Salmer: 178/434/473/456//458/192/190 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. Den stille Uge. Påskefesten begynder, fem

Læs mere

MED HÅBET SOM FORTEGN

MED HÅBET SOM FORTEGN Luk 24,13-35 s.1 Prædiken af Morten Munch 2. påskedag / 6. april 2015 Tekst: Luk 24,13-35 MED HÅBET SOM FORTEGN Uindfriede forhåbninger Vi havde håbet..., sådan siger de to vandrere. Vi kan alle færdiggøre

Læs mere

Sidst søndag efter helligtrekonger, den 9. februar 2014 Vor Frue kirke kl. 10

Sidst søndag efter helligtrekonger, den 9. februar 2014 Vor Frue kirke kl. 10 1 Sidst søndag efter helligtrekonger, den 9. februar 2014 Vor Frue kirke kl. 10 Jesper Stange Tekst: Johs 12,23-33 Salmer: 749, 434, 383, 449v.1-3, 289, 319, 467, 192v.7, 673 Du soles sol fra Betlehem

Læs mere

Kirkeblad for Hjerm Sogn

Kirkeblad for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: jjs@km.dk Menighedsrådsformand: Robert Stoltenberg Højgårdsparken 90, 7560 Hjerm tlf. 97 46 50 52 mail:

Læs mere

Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø november 2012

Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø november 2012 Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø november 2012 Kære beboere og samarbejdspartnere på og omkring Arendalsvej Læs om alt det spændende der foregår på og omkring Arendalsvej i dette nyhedsbrev. Ideer til kommende

Læs mere

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor:

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor: Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12 spot på sporten // JANUAR 2012 Hovedsponsor: GODT NYTÅR TIL ALLE... Selv om vi snart skriver medio januar, vil vi gerne benytte lejligheden til at ønske alle

Læs mere

Søttrup Gymnastikforening

Søttrup Gymnastikforening Gymnastik i Hornum PROGRAM 2015/2016 i Søttrup Gymnastikforening SÆSONSTART UGE 36 (31/8 el.1/9) Velkommen til en ny og spændende sæson i Søttrup Gymnastikforening Vi håber, at rigtig mange har lyst til,

Læs mere

2. påskedag. Salmevalg

2. påskedag. Salmevalg 2. påskedag Salmevalg Tag det sorte kors fra graven Jesus lever, graven brast Opstandne Herre, du vil gå Hvad er det at møde den opstandne mester Tænk, at livet koster livet Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

Bruger Side Prædiken til Påskedag 2015.docx. Prædiken til Påskedag Tekst: Markus 16,1-8.

Bruger Side Prædiken til Påskedag 2015.docx. Prædiken til Påskedag Tekst: Markus 16,1-8. Bruger Side 1 05-04-2015 Prædiken til Påskedag 2015. Tekst: Markus 16,1-8. Påskedag er dagen hvor vi kan slippe tøjlerne og springe ud i glæde over at det umulige er sket. Lade troen springe ud som blomsten,

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

FORMANDSBERETNING 2013-2014

FORMANDSBERETNING 2013-2014 FORMANDSBERETNING 2013-2014 Så er året ved at være gået og det har igen været et rigtig godt år for BGF. Vi har i år 180 medlemmer. Heraf ca. 95 børnegymnaster. Det er omkring det samme antal som sidste

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

GIF s. Start uge 38 2010/2011. Vintersæson

GIF s. Start uge 38 2010/2011. Vintersæson Start uge 38 GIF s Vintersæson 2010/2011 Velkommen til en ny sæson. Guldborg IF. byder alle velkommen - både nye og tidligere medlemmer. Vi har et aktivt instruktørteam, der står klar med motion, hyggeligt

Læs mere

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 1 Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 Åbningshilsen Denne søndag, Julesøndag, søndag i julen, årets sidste søndagsgudstjeneste konfirmerer

Læs mere

Bruger Side Prædiken til 6.s.e.påske 2015.docx. Prædiken til 6.s.e.påske 2015 Tekst: Johs. 15,26 16,4.

Bruger Side Prædiken til 6.s.e.påske 2015.docx. Prædiken til 6.s.e.påske 2015 Tekst: Johs. 15,26 16,4. Bruger Side 1 17-05-2015 Prædiken til 6.s.e.påske 2015 Tekst: Johs. 15,26 16,4. Dåbsvandet drypper fra barnets isse, og bedsteforældre blinker med våde øjne. Glæde og stolthed, slægtens og familiens nye

Læs mere

Velkommen til gudstjeneste

Velkommen til gudstjeneste Velkommen til gudstjeneste Gospelkoret Emmaus Holy, holy, holy Velkommen til gudstjeneste Vision forandrer verden Vær du min glæde, vær du mit livs håb. Vær du den herre, der hører mit råb. Dagene glider

Læs mere

Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11

Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11 Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11 Lad os alle rejse os og høre biblens tale om Guds omsorg

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 36. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 36. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 36. Årgang 2014 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

2. Pinsedag. 13. juni Vestervig (Ashøje) Provstigudstjeneste.

2. Pinsedag. 13. juni Vestervig (Ashøje) Provstigudstjeneste. 2. Pinsedag. 13. juni 2011. Vestervig (Ashøje). 10.30. Provstigudstjeneste. Johs. 3,16-21: Thi således elskede Gud verden. Det er 2. pinsedag på Ashøje og i Jerusalem. Apostelen Peter er gået uden for

Læs mere

Fastelavns søndag II. Sct. Pauls kirke 7. februar 2016 kl Salmer: 446/176/172/508//164/690/439/173

Fastelavns søndag II. Sct. Pauls kirke 7. februar 2016 kl Salmer: 446/176/172/508//164/690/439/173 1 Fastelavns søndag II. Sct. Pauls kirke 7. februar 2016 kl. 10.00. Salmer: 446/176/172/508//164/690/439/173 Åbningshilsen Fastelavns søndag. Vi skal ikke slå katten af tønden i formiddag, det sker efter

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

Sæson 2014 / 2015. Ubberud. Gymnastik afdeling

Sæson 2014 / 2015. Ubberud. Gymnastik afdeling Sæson 2014 / 2015 Ubberud Gymnastik afdeling BØRNE - UNGDOM HOLD Piger spring/rytme 0 2 klasse Onsdag kl. 15.30 16.30 i Ubberud hallen fra 03-09-14 (NB: Tidspunktet rettet!) Hej Piger Starter vi en ny

Læs mere

Den tid hvor vi mindes din søns Jesus s død og opstandelse. Og han følger os og er hos os helt ind i døden.

Den tid hvor vi mindes din søns Jesus s død og opstandelse. Og han følger os og er hos os helt ind i døden. Kære Gud og far Nu bliver det påske. Festen for foråret. Festen for dit folks udfrielse af Ægypten Den tid hvor vi mindes din søns Jesus s død og opstandelse. Han forlod sin himmel og blev ét med os i

Læs mere

Se den opdaterede vagtplan på Norbohuset.dk Der afholdes medhjælper fest sidst i august.

Se den opdaterede vagtplan på Norbohuset.dk Der afholdes medhjælper fest sidst i august. Har du mulighed for at hjælpe, til en eller flere af vores aktiviteter kan du kontakte de ansvarlige for de enkelte boder og aktiviteter herunder. Fodbold - Mikael 60231725 Børne diskotek - Martin 2065

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

Prædiken til Skærtorsdag 2014. Tekster: Salme 116-1.Korinterbrev 11, 23-26 - Johannesevangeliet 13,1-15

Prædiken til Skærtorsdag 2014. Tekster: Salme 116-1.Korinterbrev 11, 23-26 - Johannesevangeliet 13,1-15 Prædiken til Skærtorsdag 2014. Tekster: Salme 116-1.Korinterbrev 11, 23-26 - Johannesevangeliet 13,1-15 Indledn før gudstj.: Skærtorsdag. Er det sådan, at et nederlag kan bære sejren i sig? = tanke, jeg

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Aggerhusavisen. November 2015. Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90. Løssalg kr. 10.00

Aggerhusavisen. November 2015. Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90. Løssalg kr. 10.00 Aggerhusavisen Løssalg kr. 10.00 November 2015 Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90 Forsiden: Efterårsløv. Pedel Karl Speth kan i dagtimerne og på alle hverdage træffes på telefon: 30 53 02 37. I week-

Læs mere

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Mark 16,1-8

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Mark 16,1-8 1 Påskedag I. Sct. Pauls kirke 31. marts 2013 kl. 10.00. Salmer: 222/434/219/225//224/439/223/235 Uddelingssalme: se ovenfor: 223 Åbningshilsen Vi fejrer noget, vi ikke forstår og fatter: Jesus var død,

Læs mere

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk FAKTOR 29 Side 1 FAKTOR 29 Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk Side 2 FAKTOR 29 RART AT VIDE OM AKTIVITETSHUSET: Åbningstider i værestedet: Tirsdag

Læs mere

Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset.

Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1992 Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb under en højmesse

Læs mere

Kalkmaleri fra Skæve Kirke ca Kære konfirmand

Kalkmaleri fra Skæve Kirke ca Kære konfirmand Kalkmaleri fra Skæve Kirke ca. 1550 Kære konfirmand Påsken er den afgørende begivenhed for kristne. Uden begivenhederne i påskeugen år 0 var der ingen kristendom. Begivenhederne udspiller sig over en uge

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 5.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 5. s. e. trinitatis Tekst. Matt. 16,13-26.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 5.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 5. s. e. trinitatis Tekst. Matt. 16,13-26. 26-06-2016 side 1 Prædiken til 5. s. e. trinitatis 2016. Tekst. Matt. 16,13-26. Den tyske forfatter og præst Wilhelm Busch skriver fra nazitidens Tyskland. Det var i 1934, da nazisterne slog til lyd for,

Læs mere

Begravelse. I. Længere form Vejledende ordning

Begravelse. I. Længere form Vejledende ordning Begravelse Der anføres i det følgende to begravelsesordninger: en længere og en kortere. Begge kan anvendes ved jordfæstelse og ved bisættelse (brænding). Ordningerne er vejledende, men jordpåkastelsen

Læs mere

Omkring døbefonten. Svar på nogle meget relevante spørgsmål.

Omkring døbefonten. Svar på nogle meget relevante spørgsmål. Omkring døbefonten Svar på nogle meget relevante spørgsmål. *** Og de bar nogle små børn til Jesus, for at han skulle røre ved dem; disciplene truede ad dem, men da Jesus så det, blev han vred og sagde

Læs mere

Bibelløb med spørgsmål

Bibelløb med spørgsmål Bibelløb med spørgsmål Ved gennemførelsen af dette bibelløb bliver der et spørgsmål til hvert kapitel i Børnebibelen. Ubemandede poster Løbet lægger op til poster uden bemanding, hvor børnene i stedet

Læs mere

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke. Søndag d. 28. april 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke. Søndag d. 28. april 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 28. april 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

Prædiken til skærtorsdag, Joh 13,1-15. 2. tekstrække. Urup Kirke Torsdag d. 24. marts 2016 kl. 11.00 Steen Frøjk Søvndal

Prædiken til skærtorsdag, Joh 13,1-15. 2. tekstrække. Urup Kirke Torsdag d. 24. marts 2016 kl. 11.00 Steen Frøjk Søvndal 1 Urup Kirke Torsdag d. 24. marts 2016 kl. 11.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til skærtorsdag, Joh 13,1-15. 2. tekstrække Salmer DDS 458: Zion, pris din saliggører (mel: Kommer, sjæle) DDS 371: Du fylder

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 10. årgang nr. 56 maj juni 2013 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen udkommer

Læs mere

Tale ved begravelsen af konstabel Benjamin Davi Sala Rasmussen i Brønshøj Kirke den 2. januar 2009.

Tale ved begravelsen af konstabel Benjamin Davi Sala Rasmussen i Brønshøj Kirke den 2. januar 2009. Feltpræst Kim Jacobsen: Tale ved begravelsen af konstabel Benjamin Davi Sala Rasmussen i Brønshøj Kirke den 2. januar 2009. Kære I der er til stede, kære kolleger, kære familie! I sidste uge kunne man

Læs mere

Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset.

Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1992 Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb under en højmesse

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

Studie. Den nye jord

Studie. Den nye jord Studie 16 Den nye jord 88 Åbningshistorie Jens er en af mine venner. Jeg holder meget af ham, men han er tja nærig. Jeg bryder mig ikke om at sige det på den måde, men siden hans kone Jane sagde det rent

Læs mere

For et par uger siden, havde min kollega og jeg alle vores konfirmander med i biografen og se Ridley Scotts nye storfilm Exodus om israelitternes

For et par uger siden, havde min kollega og jeg alle vores konfirmander med i biografen og se Ridley Scotts nye storfilm Exodus om israelitternes Påskedag Det er påskemorgen, det er glædens dag vi samles i kirken for at markere kristendommens fødsel. For det er hvad der sker i de tidlige morgentimer kristendommen fødes ud af gravens mørke og tomhed.

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

KIRKEBLAD. Restaurering af Langå Kirke FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE. Marts - April - Maj 2008 NR. 2

KIRKEBLAD. Restaurering af Langå Kirke FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE. Marts - April - Maj 2008 NR. 2 KIRKEBLAD FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE NR. 2 Marts - April - Maj 2008 40. årg. Restaurering af Langå Kirke Her under Langå kirkes restaurering viser vi et lille udpluk af de billeder som er taget under restaureringen

Læs mere

Herre, stå ved siden af os, når vi fristes til at vende dig ryggen. AMEN

Herre, stå ved siden af os, når vi fristes til at vende dig ryggen. AMEN 2. Påskedag 2015, Hurup og Gettrup Lukas 24, 13-35 Herre, stå ved siden af os, når vi fristes til at vende dig ryggen. AMEN Har du oplevet, at det hele bare er gået i stå? Det, som du sådan havde regnet

Læs mere

BAUNEPOSTEN. April & maj

BAUNEPOSTEN. April & maj BAUNEPOSTEN April & maj 2015 Redaktionen Henriette Tranberg..40 24 99 80 Mail: htr@ltk.dk Karin Andersen 40 24 99 70 Mail: kaan@ltk.dk Indlæg til Bauneposten, løsning på krydsord og lign. kan afleveres

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 10.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2016 Matt. 11,

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 10.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2016 Matt. 11, 31-07-2016 side 1 Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2016 Matt. 11, 16-24. Skal vi spille matador? Sådan kan mit barnebarn ofte spørge mig. Eller skal vi lege gemme? Tid sammen i legens verden. Næsten alt

Læs mere

Kirkeblad. Kirkelig vejviser. for Hjerm Sogn

Kirkeblad. Kirkelig vejviser. for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: jjs@km.dk Menighedsrådsformand: Robert Stoltenberg Højgårdsparken 90, 7560 Hjerm tlf. 97 46 50 52 mail:

Læs mere

Børne- og ungeklub/næstformand i KIF

Børne- og ungeklub/næstformand i KIF Bestyrelsesmøde KIF d. 23-4-2013 Punkt. 1 Til stede var: Tut Feveile Brigitte Kjeldstrøm Sigrid Andersen Tina Quaade Per Vanmann Suzanne Tone Hansen Karina Nielsen Rene Rasmussen Konni Brandt Jesper Skjold

Læs mere

Med Jesus i båden - påske

Med Jesus i båden - påske Med Jesus i båden - påske Jesus tilgiver Mål: Forklar børnene, at Jesus altid elsker os og ønsker at tilgive os alle vore fejl. Tekst: Joh. 21, 1-19 (Peter bliver tilgivet). Visualisering: Pynt rummet

Læs mere

* betyder at sammen synges i Rødding 1030, men ikke i Lihme

* betyder at sammen synges i Rødding 1030, men ikke i Lihme Tekster: Sl 110,1-4, ApG 1,1-11, Mark 16,14-20 Salmer: 257 Vaj nu 251 Jesus himmelfaren * 261 Halleluja for lysets 254 Fuldendt 438 Hellig * 250 v.5 Mellem engle * 260 Du satte * betyder at sammen synges

Læs mere

16.s.e.t. 20. sep. 2015. Høstgudstjeneste.

16.s.e.t. 20. sep. 2015. Høstgudstjeneste. 1 16.s.e.t. 20. sep. 2015. Høstgudstjeneste. Tekster: Job 3,11-22. Ef. 3,13-21. Luk. 7,11-17. Hvorfor? Det ord kender vi alle alt for godt. Livet er fyldt med gåder og situationer, hvor vi står tilbage

Læs mere

IDRÆTSFORENINGEN. Godt Gået VINTERPROGRAM. 2 o 1 4 / 2 o 15. Idrætsforeningen for udviklingshæmmede, der bor i Aabenraa Kommune.

IDRÆTSFORENINGEN. Godt Gået VINTERPROGRAM. 2 o 1 4 / 2 o 15. Idrætsforeningen for udviklingshæmmede, der bor i Aabenraa Kommune. IDRÆTSFORENINGEN Godt Gået VINTERPROGRAM 2 o 1 4 / 2 o 15 Idrætsforeningen for udviklingshæmmede, der bor i Aabenraa Kommune. Idrætsforeningen GODT GÅET Idrætsforeningens formål er at tilbyde idræt og

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Opstandne Herre og frelser mød mig midt i livet og tag mig til dig i evighed. AMEN

Opstandne Herre og frelser mød mig midt i livet og tag mig til dig i evighed. AMEN 2. påskedag 2014, Hurup og Agger Johs. 20, 1-18 Opstandne Herre og frelser mød mig midt i livet og tag mig til dig i evighed. AMEN Når vi sidder i præsteværelset i præstegården og taler sammen om den barnedåb,

Læs mere

Prædiken til skærtorsdag 2013, Vor Frue Kirke, København.

Prædiken til skærtorsdag 2013, Vor Frue Kirke, København. Prædiken til skærtorsdag 2013, Vor Frue Kirke, København. Stine Munch. Matt 26,17-30 Da jeg skulle skrive prædikenen til i dag var det nærmest umuligt at komme i gang. I tirsdags havde temperaturen endelig

Læs mere

Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter:

Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter: Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter: Ia. Indledning: Præludium og indgangsbøn: Almægtige Gud, Himmelske Far, du, som

Læs mere

DÅB HØJMESSE. MED DÅB PRÆLUDIUM LOVPRISNING OG BØN INDGANGSBØN

DÅB HØJMESSE. MED DÅB PRÆLUDIUM LOVPRISNING OG BØN INDGANGSBØN HØJMESSE. MED DÅB DÅB PRÆLUDIUM INDGANGSBØN INDGANGSSALME HILSEN P: Herren være med jer! M: Og Herren være med dig! P: Lad os alle bede! INDLEDNINGSKOLLEKT LÆSNING DÅBSSALME LOVPRISNING OG BØN P: Lovet

Læs mere

Nr. Lyndelse friskole Tirsdag d. 1. april 2014. Endnu en skøn dag

Nr. Lyndelse friskole Tirsdag d. 1. april 2014. Endnu en skøn dag Endnu en skøn dag Der bliver lavet drager, dukker og teater på højt tryk. Alle børnene hygger sig sammen med deres venner. Vi har talt med to dejlige unger, Mikkel og Anna, fra 2 og 3 klasse. Mikkel og

Læs mere

Prædiken til 1. søndag efter påske, Joh 21,15-19. 2. tekstrække

Prædiken til 1. søndag efter påske, Joh 21,15-19. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 27. april 2014 kl. 10.00 Konfirmation Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 1. søndag efter påske, Joh 21,15-19. 2. tekstrække Salmer og sange DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud

Læs mere

7. februar 2012. Referat fra Generalforsamling i Hjallerup Gymnastikforening. Referat fra Generalforsamling i Hjallerup Gymnastikforenings Venner

7. februar 2012. Referat fra Generalforsamling i Hjallerup Gymnastikforening. Referat fra Generalforsamling i Hjallerup Gymnastikforenings Venner 7. februar 2012 side 2-4 side 5 Referat fra Generalforsamling i Hjallerup Gymnastikforening Referat fra Generalforsamling i Hjallerup Gymnastikforenings Venner Referat fra generalforsamling i Hjallerup

Læs mere

Prædiken til 1. søndag i advent, Matt 21,1-9. 1. tekstrække

Prædiken til 1. søndag i advent, Matt 21,1-9. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 30. november 2014 kl. 10.00 Bodil Raakjær Jensen Prædiken til 1. søndag i advent, Matt 21,1-9. 1. tekstrække Salmer. DDS 74 Vær velkommen Dåb DDS 84 Gør døren høj - - - DDS

Læs mere

1.søndag i fasten II. Sct. Pauls kirke 9. marts 2014 kl. 10.00. Salmer: 753/336/172/617//377/439/45/679

1.søndag i fasten II. Sct. Pauls kirke 9. marts 2014 kl. 10.00. Salmer: 753/336/172/617//377/439/45/679 1 1.søndag i fasten II. Sct. Pauls kirke 9. marts 2014 kl. 10.00. Salmer: 753/336/172/617//377/439/45/679 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen! Det er forår og faste. Og 1.

Læs mere

Bryllup med dåb i Otterup Kirke

Bryllup med dåb i Otterup Kirke Præludium hvorunder bruden føres ind i kirken. Bruden går til venstre. Bruden sætter sig nærmest alteret, brudgommen sidder overfor. Såfremt brudeparrets mødre sidder med oppe ved alteret, sidder de nærmest

Læs mere

Prædiken til 1. s. i fasten 2014 kl. 16.00

Prædiken til 1. s. i fasten 2014 kl. 16.00 1 Prædiken til 1. s. i fasten 2014 kl. 16.00 336 Vor Gud han er så fast en borg 698 Kain hvor er din bror 495 Midt i livet er vi stedt 292 Kærligheds og sandheds Ånd 439 O, du Guds lam 412 v. 5-6 som brød

Læs mere

3. søndag efter påske

3. søndag efter påske 3. søndag efter påske Salmevalg Se, nu stiger solen, 754 I døden Jesus blunded, 221 Stat op, min sjæl, i morgengry, 224 En liden stund, 540 Nu takker alle Gud, 11 Dette hellige evangelium skriver evangelisten

Læs mere