Nyhedsbrev. 4-5 Målet er 1000 medlemmer 7 Ny lejelov på vej? 11 Anmeldelser af til- og fraflytninger til Elselskaber. Maj 2014 nr

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyhedsbrev. 4-5 Målet er 1000 medlemmer 7 Ny lejelov på vej? 11 Anmeldelser af til- og fraflytninger til Elselskaber. Maj 2014 nr. 3 15."

Transkript

1 Nyhedsbrev Maj 2014 nr årgang 4-5 Målet er 1000 medlemmer 7 Ny lejelov på vej? 11 Anmeldelser af til- og fraflytninger til Elselskaber UDLEJERFORENINGEN AARHUS - VI VARETAGER DINE INTERESSER

2 Du har brug for os - Vi har brug for dig! Læs om dine medlemsfordele Interesseorganisation for ejere af udlejningsejendomme - også lokalt - Fredensgade Aarhus C Tlf Hjælp os med at blive flere I dette nummer af Nyhedsbrevet, er midtersiderne lavet som en separat 4-sidet folder - lige til at tage ud og give til et potentielt nyt medlem. Det kan være en kollega, der er udlejer eller måske overvejer at blive det. Det kan også være en af jeres faste håndværksmestre, jeres advokat eller et familiemedlem, som vil have glæde af et eller flere af vores kurser, et godt tilbud fra Alm. Brand Forsikring eller nogle af de andre fordele, som et medlemskab af Udlejerforeningen Aarhus kan byde på. På forhånd: Tusind tak for jeres indsats! FORTSAT STIGENDE EFTERSPØRGSEL PÅ BOLIGUDLEJNINGS- EJENDOMME I AARHUS! Vi modtager et øget antal henvendelser fra formuende privatpersoner og selskaber, som ønsker at investere i boligudlejningsejendomme i Aarhus. Overvejer du at sælge, er du velkommen til at kontakte os. Ring og hør nærmere. Statsaut. ejendomsmæglere, MDE, valuarer og chartered surveyors Aarhus: København: Morten Nøhr Claus Thomsen Peter Svendsen Niels Lund Lihn Heidi Burskov Larsen Flemming Mørk Pedersen Nyhedsbrev Forsiden: Grisebrønden ved Rådhuset. Foto: Karin Press UDLEJERFORENINGEN AARHUS Fredensgade 30, 8000 Aarhus C Telefon: UDGIVES AF Udlejerforeningen Aarhus, Redaktionsudvalget ANNONCESALG Gert Hald: Hans Jespersen: / ANNONCEPRISER 1/4 side: kr ,- 1/2 side: kr ,- 1/1 side: kr ,- Yderligere information vedr. deadlines, formater, tekniske specifikationer mv. kan rekvireres hos Gert Hald eller Hans Jespersen. ANSVARSHAVENDE DETTE NUMMER Lars H. Rasmussen Telefon: REDAKTIONSUDVALGET Claus Jespersen, formand Lars H. Rasmussen, redaktør Mogens Weinreich, journalist Hans Jespersen, annoncer Karin Press, foto Niels Meldahl Ole Mathorne Niels Lucassen Redaktionen er afsluttet d Oplag: stk. Næste nummer: August 2014 Udlejerforeningen Aarhus Nyhedsbrev sendes til samtlige medlemmer af foreningen. ÅBNINGSTIDER Mandag til torsdag: kl Fredag: kl Medlemmerne er ALTID meget velkomne på kontoret. Maj 2014 nr årgang 4-5 Målet er 1000 medlemmer 7 Ny lejelov på vej 11 Anmeldelser af til- og fraflytninger til Elselskaber UDLEJERFORENINGEN AARHUS - VI VARETAGER DINE INTERESSER Hvor er samfundet på vej hen Forleden aften var jeg til en større fødselsdagsfest hos nogle venner og ved vores bord kendte vi ikke hinanden på forhånd. Der var en rigtig god stemning og i løbet af aftenen faldt snakken på de enkeltes jobsituation. Da jeg fortalte om mit dagjob som privat udlejer, satte det, for en stund i hvert fald, en prop i den gode stemning. Fordi ved vores lille hyggelige 8-personers bord kunne de andre 3 par fortælle, at ud fra deres oplevelser var private udlejere da noget af det værste! I vil måske mene, at jeg burde finde en ny omgangskreds, men til mit forsvar vil jeg sige at fødselaren er en af min kones veninder. Men den næste dag over morgenkaffen kunne jeg alligevel ikke lade være at reflektere over de mest politiske holdninger, som blev lagt på bordet den foregående aften. Det var nemlig ikke praktiske problemer, mine bord fæller havde haft. (Med undtagelse af det par som havde problemer med fugt og skimmel, men som det viste sig, skyldes deres 2 tørrestativer i stuen og et ønske om ikke at lufte ud for at spare på varmen). Næ, det var mere sådan et problem med at nogle skulle tjene penge på andres bolig, vi fik jo også en masse offentlig støtte, og når vi ikke gad se/høre på folk længere, ja så smed vi dem bare på gaden. Folk, som kender mig, ved at jeg ikke går af vejen for den gode debat og forhåbentlig lykkes det, om ikke at omvende dem, så i hvert fald at få dem til at se mere nuanceret på området. Men hvorfor og hvorfra er det, at mange har fået den opfattelse at boligudlejning bør være rendyrket filantropi? Formodentlig er vi som organisation for dårlige til at få markedsført vores positive historier i pressen, både om de gode forhold som mange af os har med vores kunder og om de 100-vis af millioner, som vi hvert eneste år sætter renoveringsopgaver og nybyggerier i gang for. Disse initiativer fra vores side er med til at holde vis af håndværkere beskæftiget og til kæmpe gavn for samfundet. Men måske kæmper vi mod overmagten, for vi må se i øjnene, at pressen vil typisk langt hellere skrive om ballade og konflikter. Nok fordi de sælger bedre end rosenrøde historier om gode forhold mellem en udlejer og dennes kunder. Fra den politiske side er der heller ikke meget hjælp at hente, den ene side i Folketinget vil helst kun have almennyttige boliger, for målet er, at ingen skal kunne eje andres bolig. Mens den anden side helst så at alle ejede deres egen bolig. (Her er faktisk et område de er enige om, men formodentlig med forskellige løsningsmodeller). Samtidig markedsfører ministre og politikere, at nu skal der strammes yderligere på området for privat boligudlejning, og der indføres stadig mere statskontrol. Disse udmeldinger er naturligvis, desværre, med til at skabe et dårligt billede af vores branche. Hvordan får vi vendt udviklingen? Med venlig hilsen Claus Jespersen Formand 2 3

3 Målet er 1000 medlemmer Af Ulrik Kjær Så bastant indledte formanden for Udlejerforeningen Aarhus, Claus Jespersen, sin beretning på foreningens årlige generalforsamling den 9. april Og målet er ikke helt urealistisk, idet man faktisk er tæt på at ramme 900 medlemmer i skrivende stund. Formanden kom i sin beretning vidt omkring. Han indledte med at omtale det gode samarbejde, som foreningen har med Aarhus kommune. På nuværende tidspunkt er man i en styregruppe omkring affald, idet der skal vedtages en ny affaldsplan i hele Danmark. Hvad konsekvenser heraf bliver vides ikke på nuværende tidspunkt, men det betyder formodentlig, at man skal sortere mere end vi gør i dag, ude hos forbrugeren. I forhold til det kommunale samarbejde var der dog ikke kun tale om lutter roser, idet der p.t. er lange sagsbehandlingstid i Huslejenævnet. Ifølge formanden var en medvirkende årsag hertil den manglende selvdisciplin fra lejerorganisationernes side, idet de i perioder tæppebomber nævnene med sager, som man umiddelbart kan se, ikke kan vindes af lejer. Men det er jo gratis at prøve, synes holdningen at være! Det nye el-marked er noget af en prøvelse. Markedet er i dag et rent cowboyland, hvor der tilsyneladende ingen klare regler er. Stort set alle el selskaber bruger deres egne retningslinjer og regulativer. Der er dog en undtagelse, idet alle el-selskaber nemlig ser ud til at være enige om at udlejerne altid skal have mindst én regning. Foreningen har gennem Danske Udlejere forsøgt forskellige tiltag - blandt andet har man drøftet problemerne med flere el selskaber, som desværre ikke er særligt samarbejdsvillige. I et forsøg på at få klarhed over reglerne har Danske Udlejere i september måned fremsendt 12 spørgsmål til Energiministeriet. Efter 5 måneders betænkningstid har de nu meddelt, at spørgsmålene er videresendt til Ministeriet for by, bolig og landdistrikter. Så desværre får foreningen nok ikke noget svar foreløbigt! Energisparepakken er et andet område, som foreningen har beskæftiget sig med. Hovedformålet er ifølge Claus Jespersen, at Folketinget ønsker at tvinge udlejerne til at energirenovere noget mere. Specielt kan nævnes, at det bliver et krav at ejendommens energimærke som minimum er et D hvis man vil benytte muligheden for at udleje sine lejligheder efter boligreguleringslovens 5 stk. 2. Der bliver formodentlig også andre muligheder for eksempel aftalt grøn byfornyelse og totaløkonomisk rentable investeringer. Hertil kommer, at minister Carsten Hansen har lavet et 7 punkts oplæg til en drøftelse af en forenkling af lejelovgivningen. Hvorvidt disse punkter så munder ud i en forenkling må tiden vise. Foreningen er som bekendt medlem af Danske Udlejere, hvor man har to bestyrelsesmedlemmer. Denne forening giver medlemmerne adgang til en god forsikringsordning ved Alm. Brand, der til trods for, at der er varslet prisstigning på præmien og en stigning på selvrisikoen, forsat er en god ordning med favorable priser. Formanden kom i sin beretning også ind på foreningens kursusvirksomhed, hvoraf en del afholdes lokalt og andre i samarbejde med Danske Udlejere. I denne forbindelse opfordrede han til, at deltagerne gav deres feedback, for kun på denne måde kunne man skrue de rigtige kurser sammen. Som afslutning på sin beretning lød der en særlig tak til den kreds af personer, der yder en stor indsats for at få tingene til at hænge sammen i foreningen. På kontoret har man Gert Arne Hald, som holder snor i alle de praktiske ting, ligesom foreningens Nyhedsbrev styres med sikker hånd af Lars Rasmussen og en fast gruppe i redaktionsudvalget. Ligeledes lød der en særlig tak til foreningens mangeårige journalist, Mogens Weinreich, som desværre på grund af sygdom havde måttet melde afbud til generalforsamlingen. Endelig lød der en særlig tak til Michael Graff som på grund af arbejdspres, har valgt at stoppe bestyrelsesarbejdet i Danske Udlejere. Efter Formandens beretning aflagde kassereren Michael Graff årets regnskab, som blev godkendt af forsamlingen. Ligeledes blev budgettet samt de nye kontingenter for 2015 godkendt. På valg til bestyrelsen var foreslået Lars H. Rasmussen, Henning Poulsen, Peter Lautrup og Jørgen Stounberg, som alle blev genvalgt. De to suppleanter Michael Due og Karin Press blev ligeledes genvalgt. I alt var mødt ca. 150 medlemmer op til generalforsamlingen, som herefter fortsatte med middag i de flotte tilstødende lokaler med sol og udsigt ud over Aarhusbugten. Aftenen sluttede af med den af Techem sponsorerede og altid underholdende ærkeårhusianer Jacob Haugaard. Han fortalte om sit stormombruste liv, ifølge eget udsagn præget af held, held og atter held. Der blev grinet godt igennem og ikke et øje var tørt

4 TAG UD OG GIV VIDERE TAG UD OG GIV VIDERE TAG UD OG GIV VIDERE TAG UD OG GIV VIDERE BOLIGUDLEJNINGSEJENDOMME HERSKABELIGT UDSEENDE UDLEJNINGSEJENDOM ÅRHUS C - CHARMERENDE BYEJENDOM Du har brug for os - Vi har brug for dig! Læs om dine medlemsfordele Willemoesgade 38, Aarhus Niels Ebbesens Gade 25, Aalborg Fyensgade 32-34, Aalborg JÆGERGÅRDSGADE 142, AARHUS Flot og yderst velbeliggende udlejningsejendom på Frederiksbjerg. Ejendommen fremtræder særdeles præsentabel med murede gesimser, markant karnap og andre smukke udsmykninger. Ejendommen består af 2 erhvervslejemål på ialt 81 m² og 13 boliglejemål med et samlet boligareal på 960 m². Rigtig god stand hvor 12 af boliglejemålene er gennemgribende renoveret. I tilknytning til ejendommen er der ansøgt om mulighed for at opføre yderligere ca. 264 m² beboelse. Projektet har været i nabohøring. Forventes byggetilladelse ultimo april Købesum: Sagsnr.: NYHED Forrentning: 4,04 % Købesum: Boligareal: 1041 m 2 Sagsnr.: NYHED NØRRE ALLÉ 85, AARHUS Velbeliggende udlejningsejendom i det centrale Århus. Ejendommen består af 4 velindrettede lejligheder, hvor lejlighederne fra 1. sal til 3. sal er identiske 3-værelses lejligheder på ca. 75 m², mens lejligheden på 4. sal er en hyggelig 2-værelses, hvorfra der er adgang til sydvendt tagterrasse. Erhvervslejemålet udlejet til en veldrevet frisørsalon i stueetage. Til brug for ejendommens lejere er der fælles vaskeri i kælderen ligesom der er adgang til hyggeligt gårdhavemiljø. Småejendom uden GI. 333 kvm. Meget lidt vedligeholdelseskrævende. Tidligere andelsforening. Forrentning: 4,43% Boligareal: 246/57 m 2 Interesseorganisation for ejere af udlejningsejendomme - også lokalt - Allan Nørgaard Indehaver Statsaut. ejendomsmægler Tlf Lars Ørbæk Indehaver Ejendomsmægler Tlf Peter Fredberg Indehaver Erhvervsrådgiver HD (A) Tlf Carsten D. Sørensen Statsaut. ejendomsmægler MDE, HD (A) Tlf Bent Knudsen Statsaut. ejendomsmægler & Valuar Tlf Heidi Thybo Erhvervskoordinator Tlf Hasserisvej Aalborg Tlf Fredensgade Aarhus C Tlf

5 Udlejer du en bolig - eller et erhvervslokale? Og er du blevet overrasket over lovgivning eller økonomi? Så er et medlemskab af Udlejerforeningen Aarhus noget for dig! Vi er lokalt forankret med kontor i Aarhus centrum og er godt på vej mod medlem nummer 1000! Hovedparten afvores medlemmer er private udlejere og virksomheder med 1 og til over 1000 lejligheder, derudover er der en stor mængde af professionelle aktører på ejendomsmarkedet, herunder advokater, revisorer, banker, kreditforeninger og ejendomsadministratorer mfl. Her er de mange medlemsfordele vi kan tilbyde dig: Relevante nyheder Som medlem af Udlejerforeningen Aarhus modtager du foreningens eget Nyhedsbrev 6 gange årligt og Danske Udlejeres medlemsblad 10 gange årligt. I disse blade findes orientering om diverse forhold vedrørende det at være ejer af fast ejendom og i særdeleshed om lejeret. Læs meget mere om os på Forsikringer Medlemmer får desuden tilbud om fordelagtige forsikringer via forsikringsordningen. Kurser Udlejerforeningen Aarhus, såvel som Danske Udlejere, tilbyder en række kurser til deres medlemmer. Hovedparten af vore kurser er inkluderet i kontingentet. Gratis lejeportal Som medlem har du mulighed for at oprette gratis annoncer på Danske Udlejeres lejeportal. Gratis rådgivning Udlejerforeningen Aarhus har ligeledes etableret en mulighed for, at den enkelte udlejer kan få en hurtig telefonisk afklaring, hvis der opstår et praktisk udlejerspørgsmål. Ordningen dækker ikke sagsbehandling. Årskontingent Ejerforeninger...kr. 800,- Udlejere, 1-6 lejligheder...kr. 800,- Udlejere, 7-35 lejligheder...kr ,- Udlejere, 36+ lejligheder...kr ,- Rådgivere...kr ,- Udlejerforeningen Aarhus varetager de private udlejeres interesser. Vi glæder os til at møde dig. Med venlig hilsen Claus Jespersen Formand Medlemsfordele Fordelagtig forsikring Kurser, gratis for medlemmer Gratis rådgivning Relevante nyheder Gratis lejeportal Formularsamling Nyhedsbrev fra Udlejerforeningen Aarhus, 6 x årligt Magasinet fra Danske Udlejere 10 x årligt Tilskud til principielle retssager Indmeldelse kan ske via eller på tlf

6 TAG UD OG GIV VIDERE TAG UD OG GIV VIDERE TAG UD OG GIV VIDERE TAG UD OG GIV VIDERE Kære udlejer, er du dækket godt nok? Som udlejer er det særligt vigtigt at være rigtigt dækket, så du kan få hurtig og relevant hjælp, hvis dine bygninger bliver beskadiget ved brand, storm, indbrud m.m. Det skyldes, at du kan risikere store huslejetab oveni beskadigelserne, hvis udbedringerne trækker ud. Din lokale Alm. Brand assurandør er specialist i forsikring af netop udlejningsejendomme. Mail eller ring og få en uforpligtende snak om, hvordan du og Alm. Brand kan passe rigtig godt på dine interesser. Midt- og østjylland Erhvervsassurandør Henrik Andersen Telefon Telefonisk medlemsservice tilbydes gratis uafhængigt af kontorets åbningstid Lejeret og ejendomsjura Søren Lyager, Advokat Erik Aagaard Poulsen, Advokat Skat Hans Anton Nielsen, Statsaut. revisor Salg, vurdering og administration Peter Lautrup, Direktør, EA Gert Sauer Lars H. Rasmussen, Direktør Flemming Mørk Pedersen, Statsaut. ejend.mægler, MDE Praktiske og tekniske grundejerforhold Michael Due, Rådgivende ingeniør Hans Jespersen, Direktør Henning Poulsen, Civilingeniør Jørgen Stounberg, Ingeniør Kontorets åbningstider: Mandag til torsdag: kl / fredag: kl for telefoniske og personlige henvendelser. Medlemsfordele Magasinet, Danske Udlejere 10x årligt Nyhedsbrevet, Udlejerforeningen Aarhus 6x årligt Aktuelle kurser og møder Telefonisk rådgivning Lejekontrakter og blanketter mv. - gratis til kopiering Tilskud til principielle retssager Fordelagtig forsikringsordning med retshjælpsdækning Yderligere oplysninger på Fredensgade Aarhus C Tlf Ny lejelov på vej Af advokat Søren Lyager, DELACOUR medlem af udlejerforeningens bestyrelse I slutningen af marts fremlagde Ministeren for By, bolig og landdistrikter punktplanen til en ny forenklet lejelovgivning. Kulminationen på en proces, der blev påbegyndt i sommeren 1994, hvor den daværende regering nedsatte en lejelovskommission, som på baggrund af grundige analyser skulle vurdere den eksisterende lovgivning og fremkomme med forslag til en ny inden udgangen af Det lykkedes ikke. Arbejdet blev ganske vist grundlaget for en ny erhvervslejelov, der trådte i kraft den 1/1 2000, men boligudlejningen forblev uberørt, så nogen ny lejelovgivning blev det ikke. Derfor nedsatte man for ca. 8 år siden et udvalg med repræsentanter fra lejerog udlejerorganisationer, som sammen skulle aftale vilkårene for en gennemgribende forenklet lejelovgivning. Et ambitiøst mål, når man tager interesseforskellene i betragtning, men det lykkedes parterne at nå til enighed om en række punkter, der senere er blevet omtalt som enighedslisten. Det var dog for spinkelt til et lovgivningsarbejde efter ministerens opfattelse, og det gav derfor heller ikke anledning til noget nyt. Tværtimod blev påkravsfristen ved for sen betaling af leje i boliglejemål den 1. juni 2009 forlænget til 14 dage, selvom anbefalingen i enighedslisten var 8 dage, og det udløste en ny historisk enighed i lejer- og udlejerorganisationerne. Hvorfor skulle man bruge tid på noget som politikerne alligevel ikke tog alvorligt, og dermed var initiativet tilbage i det politiske forum. Den nuværende regering tog det på sig, og i lovkataloget for folketingsåret 2013/2014, der er en skriftlig del af Statsministerens åbningstale, når folketinget åbner i oktober, fremgik det, at der i sidste halvdel af januar 2014 ville blive fremlagt forslag til en ny forenklet lejelovning. 7 FOKUSOMRÅDER Det blev så i sidste halvdel af marts i stedet, og fred med det. Det er ikke afgørende. Indholdet er mere interessant. Vi ved ikke noget om de konkrete ændringer der bliver resultatet. Det afhænger af den politiske proces, men vi ved hvilke fokusområder, der ligger til grund. Der er 7 i alt, se nedenstående. Det er svært at forholde sig konkret til punkterne på nuværende tidspunkt, og der er ingen grund til hverken at rose eller kritisere halvfærdigt arbejde, men ambitionsniveauet i forhold til oprindelsen i 1994 er unægtelig faldet. Det synes umiddelbart hverken at være gennemgribende eller en forenkling, og det synes ikke som om, der er kælet særligt for at afbalancere hensynet til lejere og udlejere, når man læser de ledsagende kommentarer til de syv punkter, der fremgår af den officielle præsentation af forslagene, der kan hentes på boligministeriets hjemmeside. Jeg håber jeg tager fejl, når vi ser det endelige resultat. 1. Der skal afholdes ind- og fraflytningssyn med den virkning, at manglende overholdelse fører til udlejers rettighedsfortabelse 2. Dyre fraflytningsforpligtelser skal begrænses ved indførsel af begrebet normalistandsættelse 3. Vedligeholdelsereglerne skal forenkles og moderniseres 4. Man vil forenkle og modernisere reglerne for a. Varsling af omkostningsbestemt lejeforhøjelse og b. Beboerrepræsentationens kompetence 5. Den omkostningsbestemte leje skal kunne nettoprisindeksreguleres 6. Enslydende bestemmelser i lejeloven og boligreguleringsloven skal fjernes, så de kun fremgår af én lov 7. En række af forslagene fra organisationernes enighedsliste skal indarbejdes i lovgivningen 7

7 Hvordan skal lejerne se deres forbrugsmåling? AARHUS NYT april Nemt og enkelt - Energivisualisering i øjenhøjde Hvad vil du helst være....til salg - eller helt solgt? Oplev forskellen på TIL SALG og! Ejer du en boligudlejningsejendom, så sælger vi den for dig. Timingen er rigtig nu. Vi har mange kunder, der efterspørger boligudlejningsejendomme. Det betyder, at vi hurtigt sælger de ejendomme, vi får til salg. Få en gratis og uforpligtende salgsvurdering. Kontakt valuar Gunnar Broholm for en drøftelse af mulighederne for et optimalt salg. Når det nye EU-direktiv bliver til dansk lovgivning, vil lejerne efter stor sandsynlighed have krav på online adgang til forbrugsværdier. Meget mere end fordelingsregnskaber Vores styrker er Dine fordele: Du får Danmarks største og mest solide ejendomsmæglerfirma i ryggen Salget bliver varetaget af erfarne specialister i salg af boligudlejningsejendomme Stort landsdækkende kartotek med interesserede købere Frederiks Allé 60, Aarhus Mejlgade 17, Aarhus Klostergade 52, Aarhus Ny Munkegade 28, Aarhus C Ring til os og lad os få en snak om salg af din ejendom: uafhængig erhvervsmægler tlf Forbedret afvikling af trafikken Herredsvej/Paludan-Müllers Vej Paludan-Müllers Vej lukkes for gennemkørsel fra torsdag den 24. april 2014 ved krydset Herredsvej/Paludan-Müllers Vej. Lukningen sker i forbindelse med ombygningen af krydset og udretningen af vejen. Med lukningen forventes det, at arbejdet kan udføres hurtigere end planlagt. - Ny bypark i Gellerup - Toveshøj En enig dommerkomité har valgt tre teams, som skal forme den nye bypark i Gellerup og Toveshøj. Endnu et afgørende skridt i Helhedsplan Gellerup er taget. Om ti år vil Gellerup se helt anderledes ud end i dag. Området vil være en smuk, attraktiv og mangfoldig bydel med nye veje, nye boliger og nyskabende arkitektur til glæde for hele Aarhus. I den forandring spiller områdets grønne områder en helt afgørende rolle. Byparken bliver områdets grønne rygrad og et unikt område til afslapning og aktivitet på tværs af kulturer, aldersgrupper og køn. Der er udvalgt tre teams, som får den store opgave at tegne stregerne til en nyskabende bypark. Der er i udvælgelsen blandt andet lagt vægt på de enkelte teams evne til at skabe et attraktivt og trygt Gellerup/Toveshøj. - Videreudvikling af de gode ideer I løbet af de næste måneder skal de tre forslag videreudvikles og gøres endnu stærkere. Det endelige vinderprojekt vælges og offentliggøres i efteråret Etableringen af byparken vil ske etapevis med start i Arbejdet tilpasses de øvrige store anlægsprojekter, der sker i Gellerup og Toveshøj i samme periode, som blandt andet omfatter etableringen af det nye vejnet, nyt beboerhus og en ny kunstgræsbane. - AarhusGuiden - nu til både sjov og alvor AOA - Alt om Aarhus og Aarhus Kommune er klar med en ny version af AarhusGuiden. Mobiltelefonapplikationen, der på rekordtid er blevet den mest populære app om Aarhus, kan nu også sende besked om vigtige og alvorlige begivenheder i byen. Det er den første af en række forbedringer, der bliver tilgængelige i løbet af de kommende måneder. AarhusGuiden er nu tilgængelig i en ny og forbedret udgave. Den populære mobiltelefonapplikation, der giver overblik over begivenheder, events og steder i Aarhus, får nu en række nye funktioner. Den nye version 1.3, der netop er blevet offentliggjort i App Store, indeholder en hel række forbedringer. Eksempelvis er det nu muligt allerede på forsiden at se, hvornår en begivenhed slutter, samt ved et enkelt tryk at klikke sig frem til dagens næste begivenhed. AarhusGuiden, der er blevet til i et samarbejde mellem Aarhus Kommune og Aarhus Stiftstidende, blev lanceret under The Tall Ships Races sidste sommer. AarhusGuiden er efterfølgende blevet downloadet på flere end smartphones og er den med afstand mest downloadede App om Aarhus. En helt afgørende forbedring er, at AarhusGuiden nu kan sende beskeder til brugerne ved akutte beredskabsmeddelelser som vandforureninger, større brande og lignende. Beskederne vil også kunne indeholde informationer om spændende begivenheder og forskellige billetter til rabatpris. Nuværende brugere skal huske at opdatere for at få glæde af de nye funktioner. Borgerrepræsentant valgt som formand for det nye medborgerskabsudvalg Tina Lindbæk bliver formand for Aarhus Kommunes medborgerskabsudvalg, som vil udfordre og prøve nye idéer. Tina Lindbæk sætter sig i formandsstolen i Aarhus Kommune Medborgerskabsudvalg, som vil stå for åbenhed, udadvendthed, mod og risikovillighed i forhold til at udfordre og prøve nye idéer. Mellem potter, pander og fødevarer i hjemkundskabskøkkenet på Rosenvangsskolen har Aarhus Kommunes nye medborgerskabsudvalg holdt sit første møde med højt humør og godt samarbejde på tværs af politikere, borgere og køkkenborde. Ud over at kokkerere efter fantasifulde opskrifter kreerede udvalget også opskriften på det kommende udvalgsarbejde. Nogle af ingredienserne er masser af åbenhed, udadvendthed, mod og risikovillighed i forhold til at udfordre og prøve nye idéer. Et ikke-byrådsmedlem formand for første gang. Udvalget valgte Tina Lindbæk som formand og Hans Skou som næstformand. Tina Lindbæk er en af de otte borgerrepræsentanter i udvalget, og Hans Skou er byrådspolitiker (V). Det er første gang et ikke byrådsmedlem bliver formand for et politisk udvalg under Aarhus Byråd. Udvalget skal ud til borgerne. Tina Lindbæk siger: På vores første møde drøftede vi blandt andet, hvordan man kan skabe ejerskab til udvalgets arbejde. Ejerskab, inddragelse og engagement er nemlig forudsætninger for at udvalget kan omsætte de forhåbentlig mange idéer til handling. Udvalget lagde også vægt på vigtigheden af at komme ud af rådhuset, ud i lokalområderne, ud til borgerne og foreningerne. Udvalget mødes igen den 28. april. Her vil der være fokus på de konkrete opgaver, som byrådet har givet udvalget. Mødet afvikles i forbindelse med Internet Week Denmark, som Aarhus danner rammen om. - Digital post giver travlhed i Borgerservice Borgerservice i Aarhus Kommune oplever i disse dage stor interesse fra borgere, som ønsker at blive fritaget for digital post. Årsagen er nye landsdækkende regler, der forpligter kommunerne til at kommunikere digitalt pr 1. november Dog kan borgere med særlige behov søge dispensation fra ordningen. Der kan søges dispensation frem til den 1. november, men der findes også andre alternativer. Læseadgang en bedre mulighed for mange. Mange vil være bedre tjent med en læseadgang. En læseadgang betyder, at man kan give en anden person lov til at læse den post, man modtager i Digital Post. Eksempelvis et familiemedlem med læseadgang kan få en advis, når der er nyt i Digital Post, og samtidig er posten samlet et sted, så det er let at finde den frem igen. Og det kan være en stor fordel for mange pårørende, som gerne vil hjælpe deres forældre eller ægtefæller. I Borgerservice i Aarhus Kommune er cirka 1100 af borgerne blevet fritaget for Digital Post. Samtidig er antallet af borgere tilmeldt Digital Post stadig stigende. Forventningen er, at cirka 80% af borgerne over 15 år skal tilmeldes Digital Post. Læs mere om Digital Post på Udvalgt af Niels Lucassen 8 SØGES Boligudlejningsejendomme søges i Aarhus til konkrete 9

8 Kære udlejer, er du dækket godt nok? Som udlejer er det særligt vigtigt at være rigtigt dækket, så du kan få hurtig og relevant hjælp, hvis dine bygninger bliver beskadiget ved brand, storm, indbrud m.m. Det skyldes, at du kan risikere store huslejetab oveni beskadigelserne, hvis udbedringerne trækker ud. LAD OS REGNE DET UD... - OG GivE DEN RiGTiGE RåDGivNiNG Arne Elkjær A/S er en rådgivende ingeniørvirksomhed med 17 kvalificerede og engagerede medarbejdere som samlet dækker over alle ingeniørmæssige fagområder inden for byggeri- og anlægsarbejder. Hos os kan du få udført alt fra mindre tilsyns- og projekteringsopgaver inden for et enkelt fagområde til store, totale anlægs- og byggeprojekter. vi rådgiver inden for alle former for byggeri- og anlægsarbejder - såsom konstruktionerr, VVS installationer, ventilation, el-installationer samt anlægsarbejder med veje og kloakker. Vi bistår med bygherrerådgivning, projektering, konstruktionsberegninger og energimærkninger og mange andre ting ved større opgaver. Din lokale Alm. Brand assurandør er specialist i forsikring af netop udlejningsejendomme. Mail eller ring og få en uforpligtende snak om, hvordan du og Alm. Brand kan passe rigtig godt på dine interesser. Midt- og østjylland Erhvervsassurandør Henrik Andersen Telefon Vi har stor erfaring med beregninger vedrørende montering af altaner - ligesom vi yder tilsyn med énfamiliehuse og udarbejder tilstandsrapporter. Uanset din opgave og dens størrelse sætter vi en stor ære i at levere rådgivning af høj kvalitet, til den aftalte tid - og pris. Ring til os på tlf og få et uforpligtende tilbud - eller se mere på vores hjemmeside Bredskifte Allé 7, 8210 århus v, tlf Arne Elkjær A/S er medlem af Foreningen af Rågivende Ingeniører Anmeldelse af til- og fraflytninger til Elselskaberne Af Niels Meldahl I forlængelse af min artikel fra oktober 2013 om anmeldelse af flytninger til net selskaber, der sælger el til vore lejere, kan det være på sin plads med en status på området. Reglerne blev ændret med virkning fra 1. marts I Århus området hedder net selskabet som hovedregel NRGI, Viby El eller Energi Midt, men også et større udvalg af andre mere kulørte selskaber sælger el på forskellige kontrakter. Nuvel, det var fra lovgivningsmæssig side et ønske at tydeliggøre for primært de private forbrugere, at valg af el leverandør nu er et totalt liberaliseret marked, men reglerne er selvsagt ikke uden problemer for udlejerne, der i forbindelse med flytninger tidligere selv anmeldte disse til elleverandøren på ejendommen. I forbindelse med artiklen i oktober 2013 fik undertegnede ved henvendelse til NRGI oplyst, at en administratoraftale var lige på trapperne. Den er stadig ikke fuldt færdigudformet bl.a. på grund af den ret komplekse jura, der er forbundet med dette område. Det er stadig planen for el leverandørerne i vort område at få lavet en mere anvendelig administratoraftale, der kan anvendes telefonisk samt over internettet. NRGI arbejder ligefrem med en såkaldt udlejer-flytteknap på hjemmesiden, der helt færdiggjort vil gøre det muligt for administratorer at melde flytninger på lejernes vegne. Et antal større administratorer i region Østjylland har på nuværende tidspunkt allerede oprettet en administratoraftale med fx NRGI Elsalg A/S for at imødegå de mange besværligheder med tomgangsperioder, som udlejer ender med selv at skulle betale. Aftalen er dog ifølge NRGI af midlertidig karakter og kan imødeses opdateret i løbet af en 2-3 mdr. fra d.d. Hvordan går det med de nye regler for anmeldelse af flytninger der er lavet for elforbrugerne? Aftalen går i al enkelhed ud på, at administratorer fremsender en liste til elleverandøren over alle de lejemål, som ønskes omfattet af administratoraftalen. Ved lejemålets indgåelse orienterer tilflytter elleverandøren om, at administrator på vegne af lejer vil foretage tilmeldingen med korrekt indflytningsdato. Administratoren har forud herfor sikret sig denne ret ved en fuldmagtskrivelse fra den nye indflytter. Den samme fremgangsmåde kan naturligvis anvendes over for fraflytteren, hvis han/hun har underskrevet en fuldmagt på lignende vis. Flytninger skal meldes i god tid forud for det aktuelle tidspunkt. Der er lidt forskel på varslingskravet af flytningen hos de enkelte el leverandører, men flere kræver minimum 7 dages varsel. Elmålerne i region Østjyllands område er i dag udstyret med fjernaflæsning, og det vil derfor ikke være nødvendigt at aflæse tællerstanden på måleren på flyttetidspunktet, hvis blot flytningen er meldt i god tid forinden. Aftalen har den svaghed indbygget, at lejeren selv kan afmelde sig aftalen, fordi vedkommende fx ønsker en anden elleverandør, end den af administrator valgte. Det er netop denne ret lovgivningen ønsker tilsikret, hvor besværligt det end må være efterfølgende. Der er herudover en række muligheder for lejers misbrug af systemet, som det dog vil føre for vidt at beskrive i sin helhed i denne artikel. Fx kan nævnes: lejers mulighed for at unddrage sig betaling for el, hvilket er en af årsagerne til, at der arbejdes på højtryk i branchen for at få lavet et regelsæt for administratorer, der virker, og som ikke giver de ret omfattende komplikationer, som vi kender p.t. Det er i sagens natur nødvendigt at få udarbejdet juridisk holdbare løsninger på flyttemeddelelser til brug for plejehjem, beskyttede boliger og andre befolkningsgrupper, der ikke er i stand til selv at varetage disse handlinger. Status i dag efterlader desværre stadig mange uafklarede spørgsmål på området: Hvad gør udlejer, hvis lejer bevidst undlader at tilmelde sig og ikke betaler for el? Hvem betaler for genindkobling af strøm, hvis elleverandøren har lukket pga manglende betaling? Kan udlejer efterregulere manglende betaling af el i en senere flytte opgørelse? Disse og forhåbentlig mange andre spørgsmål hos udlejerne - som de nye regler har efterladt - finder formentlig en løsning i en ikke alt for fjern fremtid. Det ville være rart at kunne have haft afklaret alle usikkerhederne forbundet hermed på nuværende tidspunkt, men det er desværre ikke sådan virkeligheden er for nuværende. FAKTA vedr. elleverandørselskaber: Sammensætningen af elprisen består af flere elementer. Den andel af den samlede elafgift, som de enkelte elselskaber konkurrerer om indbyrdes, er på kun ca. 20% af den samlede el pris, resten af afgiften går til transport af el, miljøafgifter, øvrige statsafgifter og moms. Elkontrakterne er ofte udformet således, at det er en anelse billigere at købe sin el i de første 3-6 måneder, hvorefter prisen reguleres til noget, der ligger tæt på den aftale, som man havde, før man skiftede. En komplet oversigt over de forskellige elleverandører på markedet kan fås på www. elpristavlen.dk

9 Boligudlejningsmarkedet i Aarhus er i top! Det går strygende for boligudlejningsmarkedet i Aarhus. Efterspørgslen på boligudlejningsejendomme er steget og ligger nu på et niveau, der matcher Hos Nybolig Erhverv Aarhus har vi gennemført flere succesfulde handler, og hver dag har vi kontakt til interesserede købere af boligudlejningsejendomme i Aarhus og omegn. Kontakt os for en gratis og uforpligtende salgsvurdering. Heine Jensen, Salgschef Solgt Solgt Solgt Marselis Boulevard, 8000 Aarhus C Tordenskjoldsgade, 8200 Aarhus N Høegh Guldbergsgade, 8000 Aarhus C Nybolig Erhverv Grenaa Bavnehøjvej 20 Grenaa Tlf nyboligerhverv.dk/grenaa Nybolig Erhverv Aarhus Europaplads Aarhus C Tlf nyboligerhverv.dk/aarhus erhvervssiden.dk Nybolig Erhverv Grenaa Bavnehøjvej 20 Grenaa Tlf nyboligerhverv.dk/grenaa Nybolig Erhverv Aarhus Europaplads Aarhus C Tlf nyboligerhverv.dk/aarhus erhvervssiden.dk Brug for service inden for el og hvidevarer? Skal de eksisterende elektriske installationer serviceres, eller overvejer I at bygge nyt? Viby El-værk udfører el-opgaver af enhver art. Vi kan hjælpe dig med: Service og vedligeholdelse på elektriske installationer Renovering og ombygning i lejligheder, hele opgange og huse m.m Reparationer og vedligeholdelse af hvidevarer m.m. Nybyggeri og midlertidige installationer Installation af varmepumper og solceller Grøn energi og energibesparelser Gør det ordentligt Brug Viby El-værk Vi har 100 års erfaring. Viby El-værk Skanderborgvej 180, 8260 Viby J. Telefon: Mail: UDLEJERFORENINGEN AARHUS - VI VARETAGER DINE INTERESSER

PRÆSENTATION AF LOVFORSLAG OM FORENKLING OG MODERNISERING AF LEJELOVGIVNINGEN M.V.

PRÆSENTATION AF LOVFORSLAG OM FORENKLING OG MODERNISERING AF LEJELOVGIVNINGEN M.V. PRÆSENTATION AF LOVFORSLAG OM FORENKLING OG MODERNISERING AF LEJELOVGIVNINGEN M.V. Lejeloven Indholdsfortegnelse Præsentation...4 Ind- og fraflytningssyn...6 Normalistandsættelse ved fraflytning...7 Vedligeholdelsesregler...8

Læs mere

Du har brug for os - Vi har brug for dig! Læs om dine medlemsfordele. Interesseorganisation for ejere af udlejningsejendomme - også lokalt -

Du har brug for os - Vi har brug for dig! Læs om dine medlemsfordele. Interesseorganisation for ejere af udlejningsejendomme - også lokalt - Nyhedsbrev Februar 2014 nr. 1 15. årgang Du har brug for os - Vi har brug for dig! Læs om dine medlemsfordele Interesseorganisation for ejere af udlejningsejendomme - også lokalt - 4-5 Letbanen skal fastholde

Læs mere

ændring af lejen privat udlejningsbyggeri

ændring af lejen privat udlejningsbyggeri ændring af lejen privat udlejningsbyggeri Indholdsfortegnelse Når lejen stiger... 4 Omkostningsbestemt leje... 5 Skatter og afgifter... 6 Udgifter til vedligeholdelse... 8 Regulering af lejen i ejendomme

Læs mere

EN GOD DAG I HUSLEJENÆVNET

EN GOD DAG I HUSLEJENÆVNET ADVOKATERNE I JYLLANDSGÅRDEN A/S Frederiksgade 72 DK-8000 Århus C Tlf. (+45) 86 12 23 66 CVR-nr. 25 90 89 02 E-mail: info@kapas.dk www.kapas.dk Jyske Bank 5076 1320014 Advokat Erik Aagaard Poulsen (H)

Læs mere

UDLEJERFORENINGEN AARHUS - VI VARETAGER DINE INTERESSER

UDLEJERFORENINGEN AARHUS - VI VARETAGER DINE INTERESSER Nyhedsbrev August 2014 nr. 4 15. årgang Efterårets kurser Se midtersiderne UDLEJERFORENINGEN AARHUS - VI VARETAGER DINE INTERESSER Nyhedsbrev August 2014 nr. 4 15. årgang Du har brug for os - Vi har brug

Læs mere

Ejendomsforeningen Danmark

Ejendomsforeningen Danmark Ejendomsforeningen Danmark Præsentation af Ejendomsforeningen Danmark v/ Elsebeth Due Kjeldsen, leder af Aarhusafdelingen Netværksmøde den 17/9 2013 hos BoligPortal.dk Ejendomsforeningen Danmark En erhvervsorganisation

Læs mere

Indkaldelse til beboermøde om oprettelse af andelsboligforening & Generalforsamling i Sofiegårdens Beboerrepræsentation

Indkaldelse til beboermøde om oprettelse af andelsboligforening & Generalforsamling i Sofiegårdens Beboerrepræsentation Indkaldelse til beboermøde om oprettelse af andelsboligforening & Generalforsamling i Sofiegårdens Beboerrepræsentation Tirsdag den 24. juni 2014, klokken 19.00-22.30 i Metronomen, Godthåbsvej 33, 2000

Læs mere

SKITSE TIL UDSPIL OM FORENKLING OG MODERNISERING AF LEJELOVGIVNINGEN M.V.

SKITSE TIL UDSPIL OM FORENKLING OG MODERNISERING AF LEJELOVGIVNINGEN M.V. SKITSE TIL UDSPIL OM FORENKLING OG MODERNISERING AF LEJELOVGIVNINGEN M.V. Private lejeboliger Skitse til udspil om forenkling og modernisering af lejelovgivningen m.v. Udgivet af Ministeriet for By, Bolig

Læs mere

Energibesparelser i private lejeboliger

Energibesparelser i private lejeboliger - 1 Energibesparelser i private lejeboliger Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Ministeren for by, bolig og landdistrikter fremsatte i begyndelsen af februar 2014 et lovforslag, der skal fremme

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling AB Holsteinsgade 36-38,

Referat af ordinær generalforsamling AB Holsteinsgade 36-38, 1 Referat af ordinær generalforsamling AB Holsteinsgade 36-38, der blev afholdt tirsdag den 24. november 2009 kl. 19.00 i Willemoesgade 53, kælderen. Der var følgende dagsorden: Dagsorden 1. valg af dirigent

Læs mere

Grundejerforeningen i Lodshaven

Grundejerforeningen i Lodshaven Dato 21. marts Side 1 af 7 Referat fra generalforsamling 18. marts 2010 Mødested Fælleshuset Referent: Per Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Valg af stemmetællere 3. Bestyrelsens beretning 4. Forelæggelse

Læs mere

Oddervej 17 EDC AROS. Tranbjerg Hovedgade 58-8310 Tranbjerg Tlf. 86720088-831@edc.dk

Oddervej 17 EDC AROS. Tranbjerg Hovedgade 58-8310 Tranbjerg Tlf. 86720088-831@edc.dk Oddervej 17 Sag: 83100358 edc.dk EDC AROS Tranbjerg Hovedgade 58-8310 Tranbjerg Tlf. 86720088-831@edc.dk Boligen Opført 2013 Rum/Værelser 5/5 Bolig 164 m² Grund 445 m² Energimærke: Fantastisk udsigt over

Læs mere

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn Referat fra SVOO generalforsamling onsdag den 21. marts 2012 kl. 19:00 Formand Per Sørensen bød velkommen og udtrykke sin glæde over det store fremmøde til årets generalforsamling. Ad 1: Ad 2: Valg af

Læs mere

1.816 m² erhvervslokaler, liberalt erhverv

1.816 m² erhvervslokaler, liberalt erhverv Lejeopstilling 1.816 m² erhvervslokaler, liberalt erhverv Mølleå Arkaden Sag K1010-19 Mølleå 1, st. og 1. sal, 9000 Aalborg Mange anvendelsesmuligheder Mulighed for medleje P-pladser i P-kælder under ejendommen

Læs mere

Nyhedsbrev. 5 Lisbjerg åbner mulighed for et boligsamarbejde. 13 Nye regler for anmeldelser af flytninger fra 1. marts 13

Nyhedsbrev. 5 Lisbjerg åbner mulighed for et boligsamarbejde. 13 Nye regler for anmeldelser af flytninger fra 1. marts 13 Nyhedsbrev Oktober 2013 nr. 5 14. årgang 5 Lisbjerg åbner mulighed for et boligsamarbejde 7 Flere ungdomsboliger ventes opført af private 13 Nye regler for anmeldelser af flytninger fra 1. marts 13 UDLEJERFORENINGEN

Læs mere

Ejerforeningen Willemoesgade 32-36, 2100 København Ø

Ejerforeningen Willemoesgade 32-36, 2100 København Ø Ejerforeningen Willemoesgade 32-36, 2100 København Ø År 2004, den 20. april afholdtes ordinær generalforsamling i ejerforeningen Willemoesgade 32-36, 2100 København Ø. Til stede var 21 ud af 28 ejerlejlighedsejere,

Læs mere

EJERFORENINGER ADMINISTRATION AF. Tryghed og tilgængelighed i din dagligdag. www.housinggroup.dk. Mere end bare et administrationsselskab

EJERFORENINGER ADMINISTRATION AF. Tryghed og tilgængelighed i din dagligdag. www.housinggroup.dk. Mere end bare et administrationsselskab Tryghed og tilgængelighed i din dagligdag ADMINISTRATION AF EJERFORENINGER Mere end bare et administrationsselskab "Vi gør en dyd ud af personlig og professionel service, gennemsigtighed og proaktivitet."

Læs mere

Det selvejende Boligselskab FOLKEBO

Det selvejende Boligselskab FOLKEBO Fredag den 22. juni 2012, kl. 16.00 afholdtes repræsentantskabsmøde på selskabets kontor i Albanigade 44, Odense. Til stede var: Bestyrelsen: Formanden Mogens Lind Henning Jensen Øvrige medlemmer af repræsentantskabet:

Læs mere

Nyhedsbrev 3-2010. Indhold

Nyhedsbrev 3-2010. Indhold BOLIGADMINISTRATORERNE A/S INFORMERER Nyhedsbrev 3-2010 Hermed følger Boligadministratorernes seneste nyhedsbrev. Såfremt det ønskes i flere eksemplarer, eller ønskes fremsendt pr. mail, bedes I venligst

Læs mere

Ti myter om at bo til leje

Ti myter om at bo til leje Ti myter om at bo til leje ed-logo negativ.pdf 28-03-2012 11:11:40 Forord Der er stor interesse for bolig- og ejendomsmarkedet. Det er både naturligt og glædeligt. Ejendomme er et væsentligt element i

Læs mere

Boligforeningen ØsterBO årgang 32 2012 nr. 4. ØsterBO Nyt. Jesper Petersen ser på solcelleanlæg - Læs mere på side 4

Boligforeningen ØsterBO årgang 32 2012 nr. 4. ØsterBO Nyt. Jesper Petersen ser på solcelleanlæg - Læs mere på side 4 Boligforeningen ØsterBO årgang 32 2012 nr. 4 ØsterBO Nyt Jesper Petersen ser på solcelleanlæg - Læs mere på side 4 Nyt om HavneBO - Læse mere på side 6 Åbningstider i julen Gør din indflydelse gældende

Læs mere

Møde: Ordinær generalforsamling 2012 Dato: 22/3-2012 Kl.: 19:00 Sted: Det tidligere rådhus, Borup Deltagere: 52 medlemmer heraf 9 fuldmagter fremmødt

Møde: Ordinær generalforsamling 2012 Dato: 22/3-2012 Kl.: 19:00 Sted: Det tidligere rådhus, Borup Deltagere: 52 medlemmer heraf 9 fuldmagter fremmødt Møde: Ordinær generalforsamling 2012 Dato: 22/3-2012 Kl.: 19:00 Sted: Det tidligere rådhus, Borup Deltagere: 52 medlemmer heraf 9 fuldmagter fremmødt Dagsorden: Sag nr. 1. Valg af dirigent. Henrik Mølvig

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Referat af GENERALFORSAMLING 2007 Den 14. februar 2007 Der deltog i alt 29 medlemmer. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. Som dirigent valgtes Arne Olsen. 2. Formandens

Læs mere

Sophieholmen 10 2 tv 4800 Nykøbing F

Sophieholmen 10 2 tv 4800 Nykøbing F Sophieholmen 10 2 tv 4800 Nykøbing F Skøn liebhaverlejlighed med flotteste udsigt over Guldborgsund Sag: 48500276 edc.dk EDC Michael Pedersen Kom godt videre Slotsbryggen 12-4800 Nykøbing F Tlf. 54852300-485@edc.dk

Læs mere

Der var fremmødt 37 stemmeberettigede medlemmer og 3 uden stemmeret.

Der var fremmødt 37 stemmeberettigede medlemmer og 3 uden stemmeret. Referat: VESTERHASSING-ANTENNEFORENING Generalforsamling Torsdag d. 3. marts 2011 kl. 19.30 på Vester Hassing Kro. Der var fremmødt 37 stemmeberettigede medlemmer og 3 uden stemmeret. Velkomst ved formand

Læs mere

Referat af generalforsamling i SBV fredag den 13. marts 2015 kl. 20:00 i Brugsens lokaler på 1. sal

Referat af generalforsamling i SBV fredag den 13. marts 2015 kl. 20:00 i Brugsens lokaler på 1. sal Referat af generalforsamling i SBV fredag den 13. marts 2015 kl. 20:00 i Brugsens lokaler på 1. sal Til generalforsamlingen var der tilmeldt 80 medlemmer til spisning kl. 19.00 og der kom yderligere 1

Læs mere

Vise-Vers-Nyt. Afs.: VV-Roskilde, Stenlandsvej 16, 4000 Roskilde

Vise-Vers-Nyt. Afs.: VV-Roskilde, Stenlandsvej 16, 4000 Roskilde Medl.nr. IDNr / Par Nr «Navn» «Kontat» «Gade og nr#» «Postnr#» «BY» Afs.: VV-Roskilde, Stenlandsvej 16, 4000 Roskilde Til kalenderen: 07.02.16 kl. 14-16:30 Besøg af Visens Venner i Køge i bibliotekssalen

Læs mere

Generalforsamling. mandag den 28. november 2011 kl. 19.30 i Multihuset Referat

Generalforsamling. mandag den 28. november 2011 kl. 19.30 i Multihuset Referat Generalforsamling. mandag den 28. november 2011 kl. 19.30 i Multihuset Referat Dagsorden iflg. vedtægterne: 1. Valg af ordstyrer: Tage Kristensen 2. Valg af skriftsfører: Lars Barslund 3. Formandens beretning:

Læs mere

GENERALFORSAMLING E/F Storløkke Søndag den 13. marts 2016 kl. 10.15 i Storløkke Feriepark

GENERALFORSAMLING E/F Storløkke Søndag den 13. marts 2016 kl. 10.15 i Storløkke Feriepark GENERALFORSAMLING E/F Storløkke Søndag den 13. marts 2016 kl. 10.15 i Storløkke Feriepark Tilstede: Bestyrelse: Lars Kure (LK) Bitten Grønbech (BG) Bent Elling (BE) Edvard Holm (EH) Per Dettlaff (PD) Suppleanter:

Læs mere

Nyhedsbrev Nyt fra din lejerforening

Nyhedsbrev Nyt fra din lejerforening Første udgave af s nyhedsbrev i 2016 indeholder: Kursus om den nye lejelov... 1 Lone får 10.000 kr. retur for trappevask... 2 Ny pjece om den nye lejelov... 5 Kursus om den nye lejelov Beboerrepræsentanter

Læs mere

Møde: Generalforsamling 2009 Dato: 2/4-2009 Kl.: 19:00 Sted: Landbocentrum, Møllevej 15 Deltagere: 67 stemmeberettigede samt yderligere 17 fuldmagter

Møde: Generalforsamling 2009 Dato: 2/4-2009 Kl.: 19:00 Sted: Landbocentrum, Møllevej 15 Deltagere: 67 stemmeberettigede samt yderligere 17 fuldmagter Møde: Generalforsamling 2009 Dato: 2/4-2009 Kl.: 19:00 Sted: Landbocentrum, Møllevej 15 Deltagere: 67 stemmeberettigede samt yderligere 17 fuldmagter Dagsorden: Pkt. 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen havde

Læs mere

Professionalisme, troværdighed og engagement. Nybolig Erhverv Aalborg

Professionalisme, troværdighed og engagement. Nybolig Erhverv Aalborg Professionalisme, troværdighed og engagement Nybolig Erhverv Aalborg Skibbrogade 3, 3. sal 9000 Aalborg 9100@nybolig.dk Tlf. 9813 4000 nyboligerhverv.dk/aalborg Nybolig Erhverv Aalborg - vi skaber resultater

Læs mere

Ny lejelov. Informa(onsmøde. 19. januar 2015 Scandic City, Århus. Advokaterne Erik Aagaard Poulsen, Louise Kaczor & Søren Lyager

Ny lejelov. Informa(onsmøde. 19. januar 2015 Scandic City, Århus. Advokaterne Erik Aagaard Poulsen, Louise Kaczor & Søren Lyager Ny lejelov Informa(onsmøde 19. januar 2015 Scandic City, Århus Advokaterne Erik Aagaard Poulsen, Louise Kaczor & Søren Lyager Ny lejelov Forhistorien Lejelovskommissionen i 1994 Nyt forsøg for ca. 8 år

Læs mere

Lilleringvej 9, Storring 8464 Galten

Lilleringvej 9, Storring 8464 Galten Lilleringvej 9, Storring 8464 Galten Højt beliggende villa, med plads til den store familie + 105 kvm garage. Sag: 84600578 edc.dk AROS Statsautoriserede ejendomsmæglere, Valuarer MDE Søndergade 12-8464

Læs mere

Egevænget 8 AROS. Statsautoriserede ejendomsmæglere, Valuarer MDE. Søndergade 12-8464 Galten Tlf. 86946655-846@edc.dk

Egevænget 8 AROS. Statsautoriserede ejendomsmæglere, Valuarer MDE. Søndergade 12-8464 Galten Tlf. 86946655-846@edc.dk Egevænget 8 Sag: 84600631 edc.dk AROS Statsautoriserede ejendomsmæglere, Valuarer MDE Søndergade 12-8464 Galten Tlf. 86946655-846@edc.dk Boligen Opført 1973 Rum/Værelser 4/4 Bolig 130 m² Grund 917 m² Energimærke:

Læs mere

Erik Piilgaard bød Karin Jørgensen velkommen i bestyrelsen.

Erik Piilgaard bød Karin Jørgensen velkommen i bestyrelsen. 12.01.1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 10. januar 2012 kl. 16.30. Deltagere: Formand Erik Piilgaard Næstformand Bendt Nielsen Sekretær Bestyrelsesmedlem Tom Sørensen Karin Jørgensen Peter Kragballe Birthe

Læs mere

Bestyrelsesmøde referat nr. 124 21-03-2010

Bestyrelsesmøde referat nr. 124 21-03-2010 Mødet blev afholdt hos Christa Islin Tilstede var: Christa Islin Claus Ole Jørgensen Stefan Garvig Michael Munch-Olsen Inger Lise Kaurin Jens Christensen Fraværende var: Susanne Brown Thomsen Frank le

Læs mere

Løgumkloster Andelsboligforening

Løgumkloster Andelsboligforening Referat fra bestyrelsesmøde onsdag den 4. februar 2015, på foreningens kontor: Mødet var indkaldt ved dagsorden, dateret den 26. januar 2015. Mødt var hele bestyrelsen. Endvidere deltog fra DALBO a.m.b.a.

Læs mere

AB Toftevang. Nyhedsbrev

AB Toftevang. Nyhedsbrev AB Toftevang Nr. 3/2012 Nyhedsbrev Kontakt til bestyrelsen: Formand Peter Sørensen, Toftevang 40, 1.th tlf 21727973 Næstformand Rune Svendsen, vacant fra 1. september på grund af flytning Kasserer Olivia

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

Energiforbedringer i lejeboliger

Energiforbedringer i lejeboliger - 1 Energiforbedringer i lejeboliger Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Energiaftalen fra marts 2012 mellem regeringen og henholdsvis Venstre, DF, Enhedslisten og Det Konservative Folkeparti

Læs mere

Referat: Ekstraordinær generalforsamling. Torsdag d. 6/11 2014 kl. 19.00

Referat: Ekstraordinær generalforsamling. Torsdag d. 6/11 2014 kl. 19.00 Andelsboligforeningen Christiansgaarden Christian X s Allé 26-54 & 56 2800 Kongens Lyngby Kontor: 38 Kælderen Telefon: 45 93 09 18 E-mail: info@christiansgaarden.dk 17. november 2014 TIL ANDELSHAVERNE

Læs mere

Referat fra Ordinært Delegeretmøde Torsdag den 24. maj 2016, kl i Foreningshuset Postkassen, Amager Landevej 71

Referat fra Ordinært Delegeretmøde Torsdag den 24. maj 2016, kl i Foreningshuset Postkassen, Amager Landevej 71 Referat fra Ordinært Delegeretmøde Torsdag den 24. maj 2016, kl.19.00 i Foreningshuset Postkassen, Amager Landevej 71 32 foreninger med i alt 45 stemmeberettigede var til stede. Formand Kurt Wriedt bød

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøderne den 12. februar 2009. Referent: Erik Kudahl Ret.1. Mødet blev afholdt hos Steen Ogstrup. Til stede: Dagsorden:

Referat af bestyrelsesmøderne den 12. februar 2009. Referent: Erik Kudahl Ret.1. Mødet blev afholdt hos Steen Ogstrup. Til stede: Dagsorden: Referat af bestyrelsesmøderne den 12. februar 2009. Mødet blev afholdt hos Steen Ogstrup. Referent: Erik Kudahl Ret.1 Til stede: Kim Dalsgaard Lars Storr Uffe Pedersen Erik Kudahl Kenneth Radoor Steen

Læs mere

Referat af Ordinært beboermøde for lejerne d. 15. Marts 2016.

Referat af Ordinært beboermøde for lejerne d. 15. Marts 2016. Nordre Munkegård Referat af Ordinært beboermøde for lejerne d. 15. Marts 2016. Beboerrepræsentanterne (MBC) fra administrator Aberdeen. (BR) og ca. 25 lejere deltog. Derudover deltog Maj-Britt Christensen

Læs mere

Nordea Ejendomme. Enkelhed på alle niveauer. Nordea Ejendomme

Nordea Ejendomme. Enkelhed på alle niveauer. Nordea Ejendomme Nordea Ejendomme Enkelhed på alle niveauer Nordea Ejendomme Bredgade Den enkle vej Overblik skabt på erfaring Som en af landets største ejendomsforvaltere har Nordea Ejendomme opbygget en stor erfaring

Læs mere

Butikslokaler. Lejeopstilling. Mølleå Arkaden Sag B1108-08

Butikslokaler. Lejeopstilling. Mølleå Arkaden Sag B1108-08 Lejeopstilling Butikslokaler Mølleå Arkaden Sag B1108-08 Mølleå 10, st., 9000 Aalborg Beliggende i hjertet af Aalborg Regulært butikslokale Kan anvendes til mange former for detailforretning eller klinik

Læs mere

Boligorganisationen Lundebjerggård Administrator: Almenbo a.m.b.a.

Boligorganisationen Lundebjerggård Administrator: Almenbo a.m.b.a. Boligorganisationen Lundebjerggård Administrator: Almenbo a.m.b.a. 11. maj 2015 Referat af: Kombineret bestyrelsesmøde og ordinært repræsentantskabsmøde for Boligorganisationen Lundebjerggård Mødedato

Læs mere

REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015

REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015 Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015 Fremmødte: Stemmeberettigede:

Læs mere

Endelig dagsorden. Fra organisationsbestyrelsen deltog: (7 repræsentanter iht. vedtægterne)

Endelig dagsorden. Fra organisationsbestyrelsen deltog: (7 repræsentanter iht. vedtægterne) Boligselskabet Futura Fredericia Referat fra ordinært repræsentantskabsmøde mandag den 27. juni 2011 kl. 19.00. Mødet blev holdt i fælleshuset Thygesmindevej 81, 7000 Fredericia, og startede med spisning.

Læs mere

Afregning - 2012. Slutafregning for perioden 01.01.2012-31.12.2012. Stig Dragholm Hellebo Park 1 04 4 3000 Helsingør. Kære Kunde

Afregning - 2012. Slutafregning for perioden 01.01.2012-31.12.2012. Stig Dragholm Hellebo Park 1 04 4 3000 Helsingør. Kære Kunde Afregning - 2012 Forsyning Helsingør A/S Haderslevvej 25, 3000 Helsingør Stig Dragholm Hellebo Park 1 04 4 3000 Helsingør CVR.nr.: 25 16 51 60 EAN.nr.: 5790001124854 Tlf.: 48 40 50 50 e-mail: kundeservice@fh.dk

Læs mere

Afdelingsmødet blev afholdt torsdag d. 22. september 2016

Afdelingsmødet blev afholdt torsdag d. 22. september 2016 Afdelingsmødet blev afholdt torsdag d. 22. september 2016 Dagsorden: 1. Godkendelse af forretningsorden for afdelingsmødet 2. Valg af: a. Dirigent b. Stemmeudvalg c. Referent 3. Fremlæggelse af beretning

Læs mere

Beslutningsreferat af: Referat nr. 4. BESTYRELSESMØDE: Tirsdag d. 01.03.05 kl. 18.00 22.00

Beslutningsreferat af: Referat nr. 4. BESTYRELSESMØDE: Tirsdag d. 01.03.05 kl. 18.00 22.00 DIRIGENT: DAVID AD. 1 Fremmødte / Fraværende. Freddy, David, Pia H., Karin, Mads, Pia K., Aase. Afbud fra varmemester Per N., Klaus og Per Chr. AD. 2 Godkendelse af referat nr. 3. Rettelse til AD. 4 a.

Læs mere

Generalforsamling Egå Sejlklub 2015-11-03. 1. Valg af dirigent Per Selmose. 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år

Generalforsamling Egå Sejlklub 2015-11-03. 1. Valg af dirigent Per Selmose. 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år Generalforsamling Egå Sejlklub 2015-11-03 1. Valg af dirigent Per Selmose 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år Storjolle udvalg. Evt. link til film fra Youtube. Kapsejladsudvalg Optimist afdeling

Læs mere

Klager. København, den 25. september 2009 KENDELSE. ctr.

Klager. København, den 25. september 2009 KENDELSE. ctr. 1 København, den 25. september 2009 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmæglere Merete Lund Brock og Henning Brock v/aig Europe S.A. Kalvebod Brygge 45 1560 København V Sagen angår spørgsmålet, om de

Læs mere

Orientering om ny lejelov (vedtaget)

Orientering om ny lejelov (vedtaget) Orientering om ny lejelov (vedtaget) Der skal fremover både afholdes indflytningssyn og fraflytningssyn. Lejer skal indkaldes, og der skal udarbejdes en rapport. Der kan ikke aftales nyistandsættelse af

Læs mere

Indtrykket af det nye vicevært firma er meget positivt, så vi håber, at det kommer til at holde, så forholdene bliver lidt mere stabile igen.

Indtrykket af det nye vicevært firma er meget positivt, så vi håber, at det kommer til at holde, så forholdene bliver lidt mere stabile igen. 26. november 2015 For ikke at skabe forvirring har vi afventet et bebudet nyhedsbrev fra andelsbestyrelsen, men det lader vente på sig, så vi synes ikke vi kan vente længere med at informere jer lidt om,

Læs mere

Beretning støtteforeningen for Bakke-hallen tirsdag den 28. februar 2012.

Beretning støtteforeningen for Bakke-hallen tirsdag den 28. februar 2012. Referat fra generalforsamling i støttegruppen for Bakkehallen tirsdag den 28. februar kl. 19.00 på Hejnsvig skole. Valg af dirigent: Lauritz Heick foreslået og valgt Fremlæggelse af årets beretning: V/

Læs mere

Jeg har gennem de seneste år indledt beretningen med omtale af renoveringen af Skovparken. Det vil jeg også i år.

Jeg har gennem de seneste år indledt beretningen med omtale af renoveringen af Skovparken. Det vil jeg også i år. Bestyrelsens beretning på Telefon 62 21 19 76 Fax 62 20 10 10 Website www.svanbo.dk E-mail post@svanbo.dk Bankkonto Nordea 2680-7040263033 repræsentantskabsmødet den 12. juni 2014 Jeg har gennem de seneste

Læs mere

REFERAT. Ordinær generalforsamling

REFERAT. Ordinær generalforsamling ADMINISTRATOR TEAMET Administrator Teamet Nørrelundvej 8B, 1. sal 2730 Herlev REFERAT af Ordinær generalforsamling I A/B Den Gule By tirsdag, den 17. januar 2012, kl. 18.00. 1. På opfordring af bestyrelsen

Læs mere

PRÆSENTATION AF UDSPIL OM FORENKLING OG MODERNISERING AF LEJELOVGIVNINGEN M.V.

PRÆSENTATION AF UDSPIL OM FORENKLING OG MODERNISERING AF LEJELOVGIVNINGEN M.V. PRÆSENTATION AF UDSPIL OM FORENKLING OG MODERNISERING AF LEJELOVGIVNINGEN M.V. Private lejeboliger Præsentation af udspil om forenkling og modernisering af lejelovgivningen m.v. Udgivet af Ministeriet

Læs mere

aktiviteter efterår 2015 Jylland & Fyn

aktiviteter efterår 2015 Jylland & Fyn aktiviteter efterår 2015 Jylland & Fyn Velkommen til et spændende efterår i ABF! Du modtager hermed en samlet oversigt over de mange, spændende aktiviteter, som ABF udbyder i efteråret 2015. Med omkring

Læs mere

Nyt fra lejeret. Væsentlige ændringer i lejelovgivningen September 2015

Nyt fra lejeret. Væsentlige ændringer i lejelovgivningen September 2015 Nyt fra lejeret Væsentlige ændringer i lejelovgivningen September 2015 Den 24. marts 2015 vedtog Folketinget Lovforslag om forenkling og modernisering af lejeloven og boligreguleringsloven. Loven trådte

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen torsdag d. 27. september 2007

Referat fra generalforsamlingen torsdag d. 27. september 2007 Referat fra generalforsamlingen torsdag d. 27. september 2007 med følgende dagsorden uddelt d. 20. august 2007: 1. Velkomst. 2. Valg af dirigent. 3. Valg af referent. 4. Bestyrelsens beretning for regnskabsåret

Læs mere

Mundtlig beretning på ADV s Generalforsamling den 10. juni 2009

Mundtlig beretning på ADV s Generalforsamling den 10. juni 2009 Mundtlig beretning på ADV s Generalforsamling den 10. juni 2009 Kære kollegaer kære venner Tak for ordet og endnu engang velkommen til ADV s generalforsamling. Jeg skal - vanen tro - hér på generalforsamlingen

Læs mere

Referat af beboermøde i Vivaboligs afdeling 18 & 25 Tirsdag den 20. maj 2014

Referat af beboermøde i Vivaboligs afdeling 18 & 25 Tirsdag den 20. maj 2014 Referat af beboermøde i Vivaboligs afdeling 18 & 25 Tirsdag den 20. maj 2014 Inden den officielle velkomst, bad formand Inge Haüser forsamlingen om at holde 1 minuts stilhed for afdøde bestyrelsesmedlem

Læs mere

Aarhus Kommune. Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra Enhedslisten af 4. juni 2013. Til Enhedslisten De Rød Grønne i Aarhus Byråd. Den 14.

Aarhus Kommune. Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra Enhedslisten af 4. juni 2013. Til Enhedslisten De Rød Grønne i Aarhus Byråd. Den 14. Til Enhedslisten De Rød Grønne i Aarhus Byråd Den 14. juni 2013 Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra Enhedslisten af 4. juni 2013 Forespørgslen handler om vilkårene

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i AIF

Referat fra ordinær generalforsamling i AIF 31. maj 2015 Referat fra ordinær generalforsamling i AIF Torsdag den 28. maj 2015, kl. 19.00. Generalforsamlingen afholdtes i AIF klubhus. Deltagende foreninger: Badminton, Cricket, Fodbold, Gymnastik,

Læs mere

Nyhedsbrev. 4-5 Overdragelse af lejemål uden istandsættelse. 7-9 Energisparepakken Luftsteg og vindfrikadeller? 14-15 Åbyen - en By i Byen

Nyhedsbrev. 4-5 Overdragelse af lejemål uden istandsættelse. 7-9 Energisparepakken Luftsteg og vindfrikadeller? 14-15 Åbyen - en By i Byen Nyhedsbrev Oktober 2014 nr. 5 15. årgang 4-5 Overdragelse af lejemål uden istandsættelse 7-9 Energisparepakken Luftsteg og vindfrikadeller? 14-15 Åbyen - en By i Byen UDLEJERFORENINGEN AARHUS - VI VARETAGER

Læs mere

Mine muligheder som lejer Hvad kan jeg bruge Grundejernes Investeringsfond til?

Mine muligheder som lejer Hvad kan jeg bruge Grundejernes Investeringsfond til? Mine muligheder som lejer Hvad kan jeg bruge Grundejernes Investeringsfond til? Værktøjer til at skabe sundere boliger Det er vigtigt, at vores boliger er sunde og funktionelle. Som lejer kan du også være

Læs mere

15 nye tagboliger med egen tagterrasse

15 nye tagboliger med egen tagterrasse 15 nye tagboliger med egen tagterrasse Frederikssundsvej 68 mfl. 2400 København NV, Sag: 22002621 Poul Erik Bech Ejendomsmæglere Valuarer MDE Nørrebrogade 230 2200 København N Tlf. 35840811 e-mail 220@edc.dk

Læs mere

BoligPortal.dk. Netværksarrangement 9/9 2014. Huslejefastsættelse efter boligreguleringslovens 5, stk. 1 og stk. 2. Advokat Henrik Roslev Østergaard

BoligPortal.dk. Netværksarrangement 9/9 2014. Huslejefastsættelse efter boligreguleringslovens 5, stk. 1 og stk. 2. Advokat Henrik Roslev Østergaard BoligPortal.dk Netværksarrangement 9/9 2014 Huslejefastsættelse efter boligreguleringslovens 5, stk. 1 og stk. 2 Advokat Henrik Roslev Østergaard Ret&Råd Scheibel I/S Slide nr. 1 Tidsplan Før pausen Generelle

Læs mere

REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN TORSDAG DEN 30. JANUAR. 2015. KL. 19.30 I JÆGERGÅRDEN

REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN TORSDAG DEN 30. JANUAR. 2015. KL. 19.30 I JÆGERGÅRDEN REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN TORSDAG DEN 30. JANUAR. 2015. KL. 19.30 I JÆGERGÅRDEN Til stede var: Bestyrelsen undtaget Ib Nielsen der er sygemeldt. Der var afbud fra begge suppleanter Kristian Legaard

Læs mere

Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup,

Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup, 25. oktober, 2014 Referat Repræsentantskabsmøde 2014 Tid: Lørdag d. 25. oktober 2014 kl. 13.00 17.30 Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup, Dagsorden ifølge vedtægterne:

Læs mere

Matthæusgade 16, 3.th Vesterbro

Matthæusgade 16, 3.th Vesterbro Matthæusgade 16, 3.th Vesterbro Stor hjørnestue Sag: 11301027 edc.dk EDC Poul Erik Bech Statsautoriserede ejendomsmæglere Valuarer MDE Nørre Voldgade 104-1358 København K. Tlf. 33307828-113@edc.dk Lys

Læs mere

Gilbjergvej 8 6630 Rødding

Gilbjergvej 8 6630 Rødding Gilbjergvej 8 6630 Rødding 20 HA agerjord og skov, med herskabelig hovedbygning og gode udhuse. Sag: 89000686 edc.dk Mæglergruppen Statsautoriseret ejendomsmægler, valuar MDE Ebeltoftvej 3A - 8960 Randers

Læs mere

Domea Aabybro Referat af ordinært repræsentantskabsmøde, mandag den 22. april 2013 kl. 18.00, på Hotel Søparken, Søparken 1, 9440 Aabybro.

Domea Aabybro Referat af ordinært repræsentantskabsmøde, mandag den 22. april 2013 kl. 18.00, på Hotel Søparken, Søparken 1, 9440 Aabybro. Domea Aabybro Referat af ordinært repræsentantskabsmøde, mandag den 22. april 2013 kl. 18.00, på Hotel Søparken, Søparken 1, 9440 Aabybro. Dagsorden: Side 1 Valg af dirigent... 2 2 Aflæggelse af bestyrelsens

Læs mere

Generalforsamling i Dansk Byggeri Fyn Fredag den 4. oktober 2013 På Comwell Kellers Park, Brejning

Generalforsamling i Dansk Byggeri Fyn Fredag den 4. oktober 2013 På Comwell Kellers Park, Brejning Generalforsamling i Dansk Byggeri Fyn Fredag den 4. oktober 2013 På Comwell Kellers Park, Brejning Sponsoreret af STARK Comwell Kellers Park John Engelbrecht Indkaldelse til generalforsamling og fest i

Læs mere

Butikslokaler, liberalt erhverv

Butikslokaler, liberalt erhverv Lejeopstilling Butikslokaler, liberalt erhverv Mølleå Arkaden Sag B0910-43 Mølleå 1, st., 9000 Aalborg Mange anvendelsesmuligheder Mulighed for medleje parkeringspladser i P-kælder under ejendom Facade

Læs mere

Referat af generalforsamlingen i Grundejerforeningen Københavnergården i Kløverhytten d. 10. april 2008 kl. 19.00

Referat af generalforsamlingen i Grundejerforeningen Københavnergården i Kløverhytten d. 10. april 2008 kl. 19.00 Referat af generalforsamlingen i Grundejerforeningen Københavnergården i Kløverhytten d. 10. april 2008 kl. 19.00 Bestyrelsen var repræsenteret af Inge Lindrup, Søren Gynther-Sørensen og Henrik Ottendal,

Læs mere

En beskrivelse af, hvad de to skemaer skal indeholde, følger af bilag 1 og 2 til bekendtgørelsen.

En beskrivelse af, hvad de to skemaer skal indeholde, følger af bilag 1 og 2 til bekendtgørelsen. Nye regler for oplysninger om andelsboligforeningen Kære bestyrelse Som nævnt i vores nyhedsbrev fra december, bebudede ministeren for By, Bolig og Landdistrikter, Carsten Hansen, at der ved fremtidige

Læs mere

Klager. J.nr. 2011-0009 aq. København, den 27. september 2011 KENDELSE. ctr. statsaut. ejendomsmægler Camilla Fobian Madsen Strædet 11 4291 Ruds Vedby

Klager. J.nr. 2011-0009 aq. København, den 27. september 2011 KENDELSE. ctr. statsaut. ejendomsmægler Camilla Fobian Madsen Strædet 11 4291 Ruds Vedby 1 København, den 27. september 2011 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmægler Camilla Fobian Madsen Strædet 11 4291 Ruds Vedby Nævnet har modtaget klagen den 10. januar 2011. Klagen angår spørgsmålet

Læs mere

Generalforsamling i HF Mosevang

Generalforsamling i HF Mosevang Generalforsamling i HF Mosevang Onsdag d. 2 marts 2016 kl. 19.00 Folkebiblioteket i Viby - Skanderborgvej 170 Referat jf. dagsordenen: 1. Velkomst Valg af dirigent, Jesper Torp, have nr. 25 2. Beretning

Læs mere

Referat, ordinær generalforsamling i Snekkersten Badelaug 30 sept. 2012 kl. 14

Referat, ordinær generalforsamling i Snekkersten Badelaug 30 sept. 2012 kl. 14 Referat, ordinær generalforsamling i Snekkersten Badelaug 30 sept. 2012 kl. 14 Sted: Klubhuset, Snekkersten Havn Dagsorden jf udsendt indkaldelse. 1. Valg af dirigent. 2. Aflæggelse af bestyrelsens beretning

Læs mere

Ændring af byfornyelsesloven

Ændring af byfornyelsesloven By- og Boligudvalget 2014-15 BYB Alm.del Bilag 16 Offentligt Ændring af byfornyelsesloven (Øgede muligheder for at sikre gode boligsociale rammer både på land og i by) Fremsat 23. oktober 2014 Ikrafttræden

Læs mere

TORSDAGS-NYT STØT FORÆLDREFORENINGEN! 8. oktober 2009

TORSDAGS-NYT STØT FORÆLDREFORENINGEN! 8. oktober 2009 TORSDAGS-NYT 8. oktober 2009 EFTERÅRSFERIE Fredag løber og cykler hele skolen i skolernes årlige motionsløb. Det er en dejlig begivenhed, som viser Hvinningdalskolens elever som særdeles aktive i forhold

Læs mere

PRÆSENTATION AF LOVFORSLAG OM FORENKLING OG MODERNISERING AF LEJELOVGIVNINGEN M.V.

PRÆSENTATION AF LOVFORSLAG OM FORENKLING OG MODERNISERING AF LEJELOVGIVNINGEN M.V. PRÆSENTATION AF LOVFORSLAG OM FORENKLING OG MODERNISERING AF LEJELOVGIVNINGEN M.V. Lejeloven Indholdsfortegnelse Præsentation...4 Ind- og fraflytningssyn...6 Normalistandsættelse ved fraflytning...8 Vedligeholdelsesregler...10

Læs mere

Referat fra Grundejerforeningens ekstraordinære generalforsamling, Mandag d.28. august 2006, på Margretheskolen

Referat fra Grundejerforeningens ekstraordinære generalforsamling, Mandag d.28. august 2006, på Margretheskolen Hyldekærparkens Grundeejerforening Hyldekærparken 20, Tlf. 46 73 05 47 2. august 2006 Referat fra Grundejerforeningens ekstraordinære generalforsamling, Mandag d.28. august 2006, på Margretheskolen Grundejerforeningens

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 5. maj 2010 kl. 18.30

Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 5. maj 2010 kl. 18.30 Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 5. maj 2010 kl. 18.30 Til stede: Lina, Tom, Bo, Kristian, Thor og Jørgen. Afbud: Ida Marie Dagsorden 1. Informationer til bestyrelsen og indkomne mails 2. Status på

Læs mere

Tornegade 1-3 DK-3700 Rønne Tel: 56955683 Fax: 56955684 post@bornholmerbo.dk SALGSPROSPEKT

Tornegade 1-3 DK-3700 Rønne Tel: 56955683 Fax: 56955684 post@bornholmerbo.dk SALGSPROSPEKT SALGSPROSPEKT Rummelig udlejningsejendom med butikslokaler og beboelseslejemål Storegade 60 / Krummevej 2A, 3790 Hasle Sag 5670 centralt i Hasle - ud til Torvet . Tornegade 1-3 DK-3700 Rønne Tel: 56955683

Læs mere

KENDELSE. De indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne ønskede at erhverve.

KENDELSE. De indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne ønskede at erhverve. 1 København, den 8. marts 2010 KENDELSE Klagerne ctr. Henrik Ejby ApS og statsaut. ejendomsmægler MDE Per E. Hansen v/advokat Annette With Sørensen Københavnsvej 13 B 4760 Vordingborg Sagen angår spørgsmålet,

Læs mere

Bestyrelsens beretning for året 2014. Kære andelshavere, (og 14 lejere)

Bestyrelsens beretning for året 2014. Kære andelshavere, (og 14 lejere) Bestyrelsens beretning for året 2014. Kære andelshavere, (og 14 lejere) Den 21. november 2010 blev der holdt et møde i den gamle gymnastiksal her på skolen. Vi skulle stifte en andelsforening. Og hvorfor

Læs mere

ANDELSBOLIGFORENINGEN STRANDLODSGÅRDEN. Referat af ordinær generalforsamling tirsdag den 23. marts 2010

ANDELSBOLIGFORENINGEN STRANDLODSGÅRDEN. Referat af ordinær generalforsamling tirsdag den 23. marts 2010 Referat af ordinær generalforsamling tirsdag den 23. marts 2010 Der var mødt 23 andelshavere inkl. formand, næstformand, sekretær og menigt bestyrelsesmedlem samt advokat Susanne Mendoza fra Andelsbo.

Læs mere

NORDRE MUNKEGÅRD. Referat fra ordinært beboermøde 27-3-2014. Deltagere: Dagsorden: Pkt. 1- Valg af dirigent. Pkt. 2- Beretning og regnskab.

NORDRE MUNKEGÅRD. Referat fra ordinært beboermøde 27-3-2014. Deltagere: Dagsorden: Pkt. 1- Valg af dirigent. Pkt. 2- Beretning og regnskab. NORDRE MUNKEGÅRD. Referat fra ordinært beboermøde 27-3-2014. Deltagere: Jan Fabricius og Maj-Britt Beboerrepræsentanterne Christensen fra Aberdeen. (BR) samt 30 lejere. Jan Rubin (JR)ejerforeningens formand

Læs mere

Fællesmøde den 26. september 2012, kl Kagsgårdens mødelokale, Stationsalleen 38, 1, 2730 Herlev

Fællesmøde den 26. september 2012, kl Kagsgårdens mødelokale, Stationsalleen 38, 1, 2730 Herlev #JobInfo Criteria=side1# Referat Fællesmøde den 26. september 2012, kl. 19.00 Kagsgårdens mødelokale, Stationsalleen 38, 1, 2730 Herlev Til stede: Herlev Boligselskab: Claus Berggreen, Kurt Gjerstof, Flemming

Læs mere

Referat af generalforsamling på Borups Højskole, København, den 7. november 1998.

Referat af generalforsamling på Borups Højskole, København, den 7. november 1998. Referat af generalforsamling på Borups Højskole, København, den 7. november 1998. 1) Valg af dirigent og stemmetællere Dirigent: Elisabeth Wichmann. Stemmetællere: Bagge, Vita Lund og Søster Roll. 2) Valg

Læs mere

Afdeling 12 - Katrineholmsalle

Afdeling 12 - Katrineholmsalle Afdeling 12 - Katrineholmsalle Afdelingsmøde Torsdag d. 10/9 2015 kl. 19.00 i fælleshuset. Tilstede: Stine K. Sørensen Formand Per Lykke-Øster Næstformand og kasserer Karina Jensen - sekretær (mødesekretær)

Læs mere

-------- Ad dagsordenens pkt. 1. Valg af dirigent.

-------- Ad dagsordenens pkt. 1. Valg af dirigent. Referat af generalforsamling for Sports- og Lystfiskerforeningen Lucius 96, afholdt torsdag d. 26. marts 2009 kl. 1700 hos tidl. formand Flemming Hedegaard Petersen, Sankt Knudsvej 2, 3., 1903 Frederiksberg

Læs mere

Organisatorisk beretning FN-forbundets landsmøde 2012

Organisatorisk beretning FN-forbundets landsmøde 2012 Organisatorisk beretning FN-forbundets landsmøde 2012 v/næstformand Trine Marqvard Nymann Jensen I har formentlig allerede set vores organisatoriske beretning måske har I ikke lige fået tygget jer igennem

Læs mere

Informationsmateriale til boligudlejningsforeninger

Informationsmateriale til boligudlejningsforeninger Informationsmateriale til boligudlejningsforeninger Dette informationsmateriale henvender sig til dig, der har kontakt med boligudlejere. Materialet gennemgår de konkrete konsekvenser, de kommende ændringer

Læs mere