Nyhedsbrev. 4-5 Målet er 1000 medlemmer 7 Ny lejelov på vej? 11 Anmeldelser af til- og fraflytninger til Elselskaber. Maj 2014 nr

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyhedsbrev. 4-5 Målet er 1000 medlemmer 7 Ny lejelov på vej? 11 Anmeldelser af til- og fraflytninger til Elselskaber. Maj 2014 nr. 3 15."

Transkript

1 Nyhedsbrev Maj 2014 nr årgang 4-5 Målet er 1000 medlemmer 7 Ny lejelov på vej? 11 Anmeldelser af til- og fraflytninger til Elselskaber UDLEJERFORENINGEN AARHUS - VI VARETAGER DINE INTERESSER

2 Du har brug for os - Vi har brug for dig! Læs om dine medlemsfordele Interesseorganisation for ejere af udlejningsejendomme - også lokalt - Fredensgade Aarhus C Tlf Hjælp os med at blive flere I dette nummer af Nyhedsbrevet, er midtersiderne lavet som en separat 4-sidet folder - lige til at tage ud og give til et potentielt nyt medlem. Det kan være en kollega, der er udlejer eller måske overvejer at blive det. Det kan også være en af jeres faste håndværksmestre, jeres advokat eller et familiemedlem, som vil have glæde af et eller flere af vores kurser, et godt tilbud fra Alm. Brand Forsikring eller nogle af de andre fordele, som et medlemskab af Udlejerforeningen Aarhus kan byde på. På forhånd: Tusind tak for jeres indsats! FORTSAT STIGENDE EFTERSPØRGSEL PÅ BOLIGUDLEJNINGS- EJENDOMME I AARHUS! Vi modtager et øget antal henvendelser fra formuende privatpersoner og selskaber, som ønsker at investere i boligudlejningsejendomme i Aarhus. Overvejer du at sælge, er du velkommen til at kontakte os. Ring og hør nærmere. Statsaut. ejendomsmæglere, MDE, valuarer og chartered surveyors Aarhus: København: Morten Nøhr Claus Thomsen Peter Svendsen Niels Lund Lihn Heidi Burskov Larsen Flemming Mørk Pedersen Nyhedsbrev Forsiden: Grisebrønden ved Rådhuset. Foto: Karin Press UDLEJERFORENINGEN AARHUS Fredensgade 30, 8000 Aarhus C Telefon: UDGIVES AF Udlejerforeningen Aarhus, Redaktionsudvalget ANNONCESALG Gert Hald: Hans Jespersen: / ANNONCEPRISER 1/4 side: kr ,- 1/2 side: kr ,- 1/1 side: kr ,- Yderligere information vedr. deadlines, formater, tekniske specifikationer mv. kan rekvireres hos Gert Hald eller Hans Jespersen. ANSVARSHAVENDE DETTE NUMMER Lars H. Rasmussen Telefon: REDAKTIONSUDVALGET Claus Jespersen, formand Lars H. Rasmussen, redaktør Mogens Weinreich, journalist Hans Jespersen, annoncer Karin Press, foto Niels Meldahl Ole Mathorne Niels Lucassen Redaktionen er afsluttet d Oplag: stk. Næste nummer: August 2014 Udlejerforeningen Aarhus Nyhedsbrev sendes til samtlige medlemmer af foreningen. ÅBNINGSTIDER Mandag til torsdag: kl Fredag: kl Medlemmerne er ALTID meget velkomne på kontoret. Maj 2014 nr årgang 4-5 Målet er 1000 medlemmer 7 Ny lejelov på vej 11 Anmeldelser af til- og fraflytninger til Elselskaber UDLEJERFORENINGEN AARHUS - VI VARETAGER DINE INTERESSER Hvor er samfundet på vej hen Forleden aften var jeg til en større fødselsdagsfest hos nogle venner og ved vores bord kendte vi ikke hinanden på forhånd. Der var en rigtig god stemning og i løbet af aftenen faldt snakken på de enkeltes jobsituation. Da jeg fortalte om mit dagjob som privat udlejer, satte det, for en stund i hvert fald, en prop i den gode stemning. Fordi ved vores lille hyggelige 8-personers bord kunne de andre 3 par fortælle, at ud fra deres oplevelser var private udlejere da noget af det værste! I vil måske mene, at jeg burde finde en ny omgangskreds, men til mit forsvar vil jeg sige at fødselaren er en af min kones veninder. Men den næste dag over morgenkaffen kunne jeg alligevel ikke lade være at reflektere over de mest politiske holdninger, som blev lagt på bordet den foregående aften. Det var nemlig ikke praktiske problemer, mine bord fæller havde haft. (Med undtagelse af det par som havde problemer med fugt og skimmel, men som det viste sig, skyldes deres 2 tørrestativer i stuen og et ønske om ikke at lufte ud for at spare på varmen). Næ, det var mere sådan et problem med at nogle skulle tjene penge på andres bolig, vi fik jo også en masse offentlig støtte, og når vi ikke gad se/høre på folk længere, ja så smed vi dem bare på gaden. Folk, som kender mig, ved at jeg ikke går af vejen for den gode debat og forhåbentlig lykkes det, om ikke at omvende dem, så i hvert fald at få dem til at se mere nuanceret på området. Men hvorfor og hvorfra er det, at mange har fået den opfattelse at boligudlejning bør være rendyrket filantropi? Formodentlig er vi som organisation for dårlige til at få markedsført vores positive historier i pressen, både om de gode forhold som mange af os har med vores kunder og om de 100-vis af millioner, som vi hvert eneste år sætter renoveringsopgaver og nybyggerier i gang for. Disse initiativer fra vores side er med til at holde vis af håndværkere beskæftiget og til kæmpe gavn for samfundet. Men måske kæmper vi mod overmagten, for vi må se i øjnene, at pressen vil typisk langt hellere skrive om ballade og konflikter. Nok fordi de sælger bedre end rosenrøde historier om gode forhold mellem en udlejer og dennes kunder. Fra den politiske side er der heller ikke meget hjælp at hente, den ene side i Folketinget vil helst kun have almennyttige boliger, for målet er, at ingen skal kunne eje andres bolig. Mens den anden side helst så at alle ejede deres egen bolig. (Her er faktisk et område de er enige om, men formodentlig med forskellige løsningsmodeller). Samtidig markedsfører ministre og politikere, at nu skal der strammes yderligere på området for privat boligudlejning, og der indføres stadig mere statskontrol. Disse udmeldinger er naturligvis, desværre, med til at skabe et dårligt billede af vores branche. Hvordan får vi vendt udviklingen? Med venlig hilsen Claus Jespersen Formand 2 3

3 Målet er 1000 medlemmer Af Ulrik Kjær Så bastant indledte formanden for Udlejerforeningen Aarhus, Claus Jespersen, sin beretning på foreningens årlige generalforsamling den 9. april Og målet er ikke helt urealistisk, idet man faktisk er tæt på at ramme 900 medlemmer i skrivende stund. Formanden kom i sin beretning vidt omkring. Han indledte med at omtale det gode samarbejde, som foreningen har med Aarhus kommune. På nuværende tidspunkt er man i en styregruppe omkring affald, idet der skal vedtages en ny affaldsplan i hele Danmark. Hvad konsekvenser heraf bliver vides ikke på nuværende tidspunkt, men det betyder formodentlig, at man skal sortere mere end vi gør i dag, ude hos forbrugeren. I forhold til det kommunale samarbejde var der dog ikke kun tale om lutter roser, idet der p.t. er lange sagsbehandlingstid i Huslejenævnet. Ifølge formanden var en medvirkende årsag hertil den manglende selvdisciplin fra lejerorganisationernes side, idet de i perioder tæppebomber nævnene med sager, som man umiddelbart kan se, ikke kan vindes af lejer. Men det er jo gratis at prøve, synes holdningen at være! Det nye el-marked er noget af en prøvelse. Markedet er i dag et rent cowboyland, hvor der tilsyneladende ingen klare regler er. Stort set alle el selskaber bruger deres egne retningslinjer og regulativer. Der er dog en undtagelse, idet alle el-selskaber nemlig ser ud til at være enige om at udlejerne altid skal have mindst én regning. Foreningen har gennem Danske Udlejere forsøgt forskellige tiltag - blandt andet har man drøftet problemerne med flere el selskaber, som desværre ikke er særligt samarbejdsvillige. I et forsøg på at få klarhed over reglerne har Danske Udlejere i september måned fremsendt 12 spørgsmål til Energiministeriet. Efter 5 måneders betænkningstid har de nu meddelt, at spørgsmålene er videresendt til Ministeriet for by, bolig og landdistrikter. Så desværre får foreningen nok ikke noget svar foreløbigt! Energisparepakken er et andet område, som foreningen har beskæftiget sig med. Hovedformålet er ifølge Claus Jespersen, at Folketinget ønsker at tvinge udlejerne til at energirenovere noget mere. Specielt kan nævnes, at det bliver et krav at ejendommens energimærke som minimum er et D hvis man vil benytte muligheden for at udleje sine lejligheder efter boligreguleringslovens 5 stk. 2. Der bliver formodentlig også andre muligheder for eksempel aftalt grøn byfornyelse og totaløkonomisk rentable investeringer. Hertil kommer, at minister Carsten Hansen har lavet et 7 punkts oplæg til en drøftelse af en forenkling af lejelovgivningen. Hvorvidt disse punkter så munder ud i en forenkling må tiden vise. Foreningen er som bekendt medlem af Danske Udlejere, hvor man har to bestyrelsesmedlemmer. Denne forening giver medlemmerne adgang til en god forsikringsordning ved Alm. Brand, der til trods for, at der er varslet prisstigning på præmien og en stigning på selvrisikoen, forsat er en god ordning med favorable priser. Formanden kom i sin beretning også ind på foreningens kursusvirksomhed, hvoraf en del afholdes lokalt og andre i samarbejde med Danske Udlejere. I denne forbindelse opfordrede han til, at deltagerne gav deres feedback, for kun på denne måde kunne man skrue de rigtige kurser sammen. Som afslutning på sin beretning lød der en særlig tak til den kreds af personer, der yder en stor indsats for at få tingene til at hænge sammen i foreningen. På kontoret har man Gert Arne Hald, som holder snor i alle de praktiske ting, ligesom foreningens Nyhedsbrev styres med sikker hånd af Lars Rasmussen og en fast gruppe i redaktionsudvalget. Ligeledes lød der en særlig tak til foreningens mangeårige journalist, Mogens Weinreich, som desværre på grund af sygdom havde måttet melde afbud til generalforsamlingen. Endelig lød der en særlig tak til Michael Graff som på grund af arbejdspres, har valgt at stoppe bestyrelsesarbejdet i Danske Udlejere. Efter Formandens beretning aflagde kassereren Michael Graff årets regnskab, som blev godkendt af forsamlingen. Ligeledes blev budgettet samt de nye kontingenter for 2015 godkendt. På valg til bestyrelsen var foreslået Lars H. Rasmussen, Henning Poulsen, Peter Lautrup og Jørgen Stounberg, som alle blev genvalgt. De to suppleanter Michael Due og Karin Press blev ligeledes genvalgt. I alt var mødt ca. 150 medlemmer op til generalforsamlingen, som herefter fortsatte med middag i de flotte tilstødende lokaler med sol og udsigt ud over Aarhusbugten. Aftenen sluttede af med den af Techem sponsorerede og altid underholdende ærkeårhusianer Jacob Haugaard. Han fortalte om sit stormombruste liv, ifølge eget udsagn præget af held, held og atter held. Der blev grinet godt igennem og ikke et øje var tørt

4 TAG UD OG GIV VIDERE TAG UD OG GIV VIDERE TAG UD OG GIV VIDERE TAG UD OG GIV VIDERE BOLIGUDLEJNINGSEJENDOMME HERSKABELIGT UDSEENDE UDLEJNINGSEJENDOM ÅRHUS C - CHARMERENDE BYEJENDOM Du har brug for os - Vi har brug for dig! Læs om dine medlemsfordele Willemoesgade 38, Aarhus Niels Ebbesens Gade 25, Aalborg Fyensgade 32-34, Aalborg JÆGERGÅRDSGADE 142, AARHUS Flot og yderst velbeliggende udlejningsejendom på Frederiksbjerg. Ejendommen fremtræder særdeles præsentabel med murede gesimser, markant karnap og andre smukke udsmykninger. Ejendommen består af 2 erhvervslejemål på ialt 81 m² og 13 boliglejemål med et samlet boligareal på 960 m². Rigtig god stand hvor 12 af boliglejemålene er gennemgribende renoveret. I tilknytning til ejendommen er der ansøgt om mulighed for at opføre yderligere ca. 264 m² beboelse. Projektet har været i nabohøring. Forventes byggetilladelse ultimo april Købesum: Sagsnr.: NYHED Forrentning: 4,04 % Købesum: Boligareal: 1041 m 2 Sagsnr.: NYHED NØRRE ALLÉ 85, AARHUS Velbeliggende udlejningsejendom i det centrale Århus. Ejendommen består af 4 velindrettede lejligheder, hvor lejlighederne fra 1. sal til 3. sal er identiske 3-værelses lejligheder på ca. 75 m², mens lejligheden på 4. sal er en hyggelig 2-værelses, hvorfra der er adgang til sydvendt tagterrasse. Erhvervslejemålet udlejet til en veldrevet frisørsalon i stueetage. Til brug for ejendommens lejere er der fælles vaskeri i kælderen ligesom der er adgang til hyggeligt gårdhavemiljø. Småejendom uden GI. 333 kvm. Meget lidt vedligeholdelseskrævende. Tidligere andelsforening. Forrentning: 4,43% Boligareal: 246/57 m 2 Interesseorganisation for ejere af udlejningsejendomme - også lokalt - Allan Nørgaard Indehaver Statsaut. ejendomsmægler Tlf Lars Ørbæk Indehaver Ejendomsmægler Tlf Peter Fredberg Indehaver Erhvervsrådgiver HD (A) Tlf Carsten D. Sørensen Statsaut. ejendomsmægler MDE, HD (A) Tlf Bent Knudsen Statsaut. ejendomsmægler & Valuar Tlf Heidi Thybo Erhvervskoordinator Tlf Hasserisvej Aalborg Tlf Fredensgade Aarhus C Tlf

5 Udlejer du en bolig - eller et erhvervslokale? Og er du blevet overrasket over lovgivning eller økonomi? Så er et medlemskab af Udlejerforeningen Aarhus noget for dig! Vi er lokalt forankret med kontor i Aarhus centrum og er godt på vej mod medlem nummer 1000! Hovedparten afvores medlemmer er private udlejere og virksomheder med 1 og til over 1000 lejligheder, derudover er der en stor mængde af professionelle aktører på ejendomsmarkedet, herunder advokater, revisorer, banker, kreditforeninger og ejendomsadministratorer mfl. Her er de mange medlemsfordele vi kan tilbyde dig: Relevante nyheder Som medlem af Udlejerforeningen Aarhus modtager du foreningens eget Nyhedsbrev 6 gange årligt og Danske Udlejeres medlemsblad 10 gange årligt. I disse blade findes orientering om diverse forhold vedrørende det at være ejer af fast ejendom og i særdeleshed om lejeret. Læs meget mere om os på Forsikringer Medlemmer får desuden tilbud om fordelagtige forsikringer via forsikringsordningen. Kurser Udlejerforeningen Aarhus, såvel som Danske Udlejere, tilbyder en række kurser til deres medlemmer. Hovedparten af vore kurser er inkluderet i kontingentet. Gratis lejeportal Som medlem har du mulighed for at oprette gratis annoncer på Danske Udlejeres lejeportal. Gratis rådgivning Udlejerforeningen Aarhus har ligeledes etableret en mulighed for, at den enkelte udlejer kan få en hurtig telefonisk afklaring, hvis der opstår et praktisk udlejerspørgsmål. Ordningen dækker ikke sagsbehandling. Årskontingent Ejerforeninger...kr. 800,- Udlejere, 1-6 lejligheder...kr. 800,- Udlejere, 7-35 lejligheder...kr ,- Udlejere, 36+ lejligheder...kr ,- Rådgivere...kr ,- Udlejerforeningen Aarhus varetager de private udlejeres interesser. Vi glæder os til at møde dig. Med venlig hilsen Claus Jespersen Formand Medlemsfordele Fordelagtig forsikring Kurser, gratis for medlemmer Gratis rådgivning Relevante nyheder Gratis lejeportal Formularsamling Nyhedsbrev fra Udlejerforeningen Aarhus, 6 x årligt Magasinet fra Danske Udlejere 10 x årligt Tilskud til principielle retssager Indmeldelse kan ske via eller på tlf

6 TAG UD OG GIV VIDERE TAG UD OG GIV VIDERE TAG UD OG GIV VIDERE TAG UD OG GIV VIDERE Kære udlejer, er du dækket godt nok? Som udlejer er det særligt vigtigt at være rigtigt dækket, så du kan få hurtig og relevant hjælp, hvis dine bygninger bliver beskadiget ved brand, storm, indbrud m.m. Det skyldes, at du kan risikere store huslejetab oveni beskadigelserne, hvis udbedringerne trækker ud. Din lokale Alm. Brand assurandør er specialist i forsikring af netop udlejningsejendomme. Mail eller ring og få en uforpligtende snak om, hvordan du og Alm. Brand kan passe rigtig godt på dine interesser. Midt- og østjylland Erhvervsassurandør Henrik Andersen Telefon Telefonisk medlemsservice tilbydes gratis uafhængigt af kontorets åbningstid Lejeret og ejendomsjura Søren Lyager, Advokat Erik Aagaard Poulsen, Advokat Skat Hans Anton Nielsen, Statsaut. revisor Salg, vurdering og administration Peter Lautrup, Direktør, EA Gert Sauer Lars H. Rasmussen, Direktør Flemming Mørk Pedersen, Statsaut. ejend.mægler, MDE Praktiske og tekniske grundejerforhold Michael Due, Rådgivende ingeniør Hans Jespersen, Direktør Henning Poulsen, Civilingeniør Jørgen Stounberg, Ingeniør Kontorets åbningstider: Mandag til torsdag: kl / fredag: kl for telefoniske og personlige henvendelser. Medlemsfordele Magasinet, Danske Udlejere 10x årligt Nyhedsbrevet, Udlejerforeningen Aarhus 6x årligt Aktuelle kurser og møder Telefonisk rådgivning Lejekontrakter og blanketter mv. - gratis til kopiering Tilskud til principielle retssager Fordelagtig forsikringsordning med retshjælpsdækning Yderligere oplysninger på Fredensgade Aarhus C Tlf Ny lejelov på vej Af advokat Søren Lyager, DELACOUR medlem af udlejerforeningens bestyrelse I slutningen af marts fremlagde Ministeren for By, bolig og landdistrikter punktplanen til en ny forenklet lejelovgivning. Kulminationen på en proces, der blev påbegyndt i sommeren 1994, hvor den daværende regering nedsatte en lejelovskommission, som på baggrund af grundige analyser skulle vurdere den eksisterende lovgivning og fremkomme med forslag til en ny inden udgangen af Det lykkedes ikke. Arbejdet blev ganske vist grundlaget for en ny erhvervslejelov, der trådte i kraft den 1/1 2000, men boligudlejningen forblev uberørt, så nogen ny lejelovgivning blev det ikke. Derfor nedsatte man for ca. 8 år siden et udvalg med repræsentanter fra lejerog udlejerorganisationer, som sammen skulle aftale vilkårene for en gennemgribende forenklet lejelovgivning. Et ambitiøst mål, når man tager interesseforskellene i betragtning, men det lykkedes parterne at nå til enighed om en række punkter, der senere er blevet omtalt som enighedslisten. Det var dog for spinkelt til et lovgivningsarbejde efter ministerens opfattelse, og det gav derfor heller ikke anledning til noget nyt. Tværtimod blev påkravsfristen ved for sen betaling af leje i boliglejemål den 1. juni 2009 forlænget til 14 dage, selvom anbefalingen i enighedslisten var 8 dage, og det udløste en ny historisk enighed i lejer- og udlejerorganisationerne. Hvorfor skulle man bruge tid på noget som politikerne alligevel ikke tog alvorligt, og dermed var initiativet tilbage i det politiske forum. Den nuværende regering tog det på sig, og i lovkataloget for folketingsåret 2013/2014, der er en skriftlig del af Statsministerens åbningstale, når folketinget åbner i oktober, fremgik det, at der i sidste halvdel af januar 2014 ville blive fremlagt forslag til en ny forenklet lejelovning. 7 FOKUSOMRÅDER Det blev så i sidste halvdel af marts i stedet, og fred med det. Det er ikke afgørende. Indholdet er mere interessant. Vi ved ikke noget om de konkrete ændringer der bliver resultatet. Det afhænger af den politiske proces, men vi ved hvilke fokusområder, der ligger til grund. Der er 7 i alt, se nedenstående. Det er svært at forholde sig konkret til punkterne på nuværende tidspunkt, og der er ingen grund til hverken at rose eller kritisere halvfærdigt arbejde, men ambitionsniveauet i forhold til oprindelsen i 1994 er unægtelig faldet. Det synes umiddelbart hverken at være gennemgribende eller en forenkling, og det synes ikke som om, der er kælet særligt for at afbalancere hensynet til lejere og udlejere, når man læser de ledsagende kommentarer til de syv punkter, der fremgår af den officielle præsentation af forslagene, der kan hentes på boligministeriets hjemmeside. Jeg håber jeg tager fejl, når vi ser det endelige resultat. 1. Der skal afholdes ind- og fraflytningssyn med den virkning, at manglende overholdelse fører til udlejers rettighedsfortabelse 2. Dyre fraflytningsforpligtelser skal begrænses ved indførsel af begrebet normalistandsættelse 3. Vedligeholdelsereglerne skal forenkles og moderniseres 4. Man vil forenkle og modernisere reglerne for a. Varsling af omkostningsbestemt lejeforhøjelse og b. Beboerrepræsentationens kompetence 5. Den omkostningsbestemte leje skal kunne nettoprisindeksreguleres 6. Enslydende bestemmelser i lejeloven og boligreguleringsloven skal fjernes, så de kun fremgår af én lov 7. En række af forslagene fra organisationernes enighedsliste skal indarbejdes i lovgivningen 7

7 Hvordan skal lejerne se deres forbrugsmåling? AARHUS NYT april Nemt og enkelt - Energivisualisering i øjenhøjde Hvad vil du helst være....til salg - eller helt solgt? Oplev forskellen på TIL SALG og! Ejer du en boligudlejningsejendom, så sælger vi den for dig. Timingen er rigtig nu. Vi har mange kunder, der efterspørger boligudlejningsejendomme. Det betyder, at vi hurtigt sælger de ejendomme, vi får til salg. Få en gratis og uforpligtende salgsvurdering. Kontakt valuar Gunnar Broholm for en drøftelse af mulighederne for et optimalt salg. Når det nye EU-direktiv bliver til dansk lovgivning, vil lejerne efter stor sandsynlighed have krav på online adgang til forbrugsværdier. Meget mere end fordelingsregnskaber Vores styrker er Dine fordele: Du får Danmarks største og mest solide ejendomsmæglerfirma i ryggen Salget bliver varetaget af erfarne specialister i salg af boligudlejningsejendomme Stort landsdækkende kartotek med interesserede købere Frederiks Allé 60, Aarhus Mejlgade 17, Aarhus Klostergade 52, Aarhus Ny Munkegade 28, Aarhus C Ring til os og lad os få en snak om salg af din ejendom: uafhængig erhvervsmægler tlf Forbedret afvikling af trafikken Herredsvej/Paludan-Müllers Vej Paludan-Müllers Vej lukkes for gennemkørsel fra torsdag den 24. april 2014 ved krydset Herredsvej/Paludan-Müllers Vej. Lukningen sker i forbindelse med ombygningen af krydset og udretningen af vejen. Med lukningen forventes det, at arbejdet kan udføres hurtigere end planlagt. - Ny bypark i Gellerup - Toveshøj En enig dommerkomité har valgt tre teams, som skal forme den nye bypark i Gellerup og Toveshøj. Endnu et afgørende skridt i Helhedsplan Gellerup er taget. Om ti år vil Gellerup se helt anderledes ud end i dag. Området vil være en smuk, attraktiv og mangfoldig bydel med nye veje, nye boliger og nyskabende arkitektur til glæde for hele Aarhus. I den forandring spiller områdets grønne områder en helt afgørende rolle. Byparken bliver områdets grønne rygrad og et unikt område til afslapning og aktivitet på tværs af kulturer, aldersgrupper og køn. Der er udvalgt tre teams, som får den store opgave at tegne stregerne til en nyskabende bypark. Der er i udvælgelsen blandt andet lagt vægt på de enkelte teams evne til at skabe et attraktivt og trygt Gellerup/Toveshøj. - Videreudvikling af de gode ideer I løbet af de næste måneder skal de tre forslag videreudvikles og gøres endnu stærkere. Det endelige vinderprojekt vælges og offentliggøres i efteråret Etableringen af byparken vil ske etapevis med start i Arbejdet tilpasses de øvrige store anlægsprojekter, der sker i Gellerup og Toveshøj i samme periode, som blandt andet omfatter etableringen af det nye vejnet, nyt beboerhus og en ny kunstgræsbane. - AarhusGuiden - nu til både sjov og alvor AOA - Alt om Aarhus og Aarhus Kommune er klar med en ny version af AarhusGuiden. Mobiltelefonapplikationen, der på rekordtid er blevet den mest populære app om Aarhus, kan nu også sende besked om vigtige og alvorlige begivenheder i byen. Det er den første af en række forbedringer, der bliver tilgængelige i løbet af de kommende måneder. AarhusGuiden er nu tilgængelig i en ny og forbedret udgave. Den populære mobiltelefonapplikation, der giver overblik over begivenheder, events og steder i Aarhus, får nu en række nye funktioner. Den nye version 1.3, der netop er blevet offentliggjort i App Store, indeholder en hel række forbedringer. Eksempelvis er det nu muligt allerede på forsiden at se, hvornår en begivenhed slutter, samt ved et enkelt tryk at klikke sig frem til dagens næste begivenhed. AarhusGuiden, der er blevet til i et samarbejde mellem Aarhus Kommune og Aarhus Stiftstidende, blev lanceret under The Tall Ships Races sidste sommer. AarhusGuiden er efterfølgende blevet downloadet på flere end smartphones og er den med afstand mest downloadede App om Aarhus. En helt afgørende forbedring er, at AarhusGuiden nu kan sende beskeder til brugerne ved akutte beredskabsmeddelelser som vandforureninger, større brande og lignende. Beskederne vil også kunne indeholde informationer om spændende begivenheder og forskellige billetter til rabatpris. Nuværende brugere skal huske at opdatere for at få glæde af de nye funktioner. Borgerrepræsentant valgt som formand for det nye medborgerskabsudvalg Tina Lindbæk bliver formand for Aarhus Kommunes medborgerskabsudvalg, som vil udfordre og prøve nye idéer. Tina Lindbæk sætter sig i formandsstolen i Aarhus Kommune Medborgerskabsudvalg, som vil stå for åbenhed, udadvendthed, mod og risikovillighed i forhold til at udfordre og prøve nye idéer. Mellem potter, pander og fødevarer i hjemkundskabskøkkenet på Rosenvangsskolen har Aarhus Kommunes nye medborgerskabsudvalg holdt sit første møde med højt humør og godt samarbejde på tværs af politikere, borgere og køkkenborde. Ud over at kokkerere efter fantasifulde opskrifter kreerede udvalget også opskriften på det kommende udvalgsarbejde. Nogle af ingredienserne er masser af åbenhed, udadvendthed, mod og risikovillighed i forhold til at udfordre og prøve nye idéer. Et ikke-byrådsmedlem formand for første gang. Udvalget valgte Tina Lindbæk som formand og Hans Skou som næstformand. Tina Lindbæk er en af de otte borgerrepræsentanter i udvalget, og Hans Skou er byrådspolitiker (V). Det er første gang et ikke byrådsmedlem bliver formand for et politisk udvalg under Aarhus Byråd. Udvalget skal ud til borgerne. Tina Lindbæk siger: På vores første møde drøftede vi blandt andet, hvordan man kan skabe ejerskab til udvalgets arbejde. Ejerskab, inddragelse og engagement er nemlig forudsætninger for at udvalget kan omsætte de forhåbentlig mange idéer til handling. Udvalget lagde også vægt på vigtigheden af at komme ud af rådhuset, ud i lokalområderne, ud til borgerne og foreningerne. Udvalget mødes igen den 28. april. Her vil der være fokus på de konkrete opgaver, som byrådet har givet udvalget. Mødet afvikles i forbindelse med Internet Week Denmark, som Aarhus danner rammen om. - Digital post giver travlhed i Borgerservice Borgerservice i Aarhus Kommune oplever i disse dage stor interesse fra borgere, som ønsker at blive fritaget for digital post. Årsagen er nye landsdækkende regler, der forpligter kommunerne til at kommunikere digitalt pr 1. november Dog kan borgere med særlige behov søge dispensation fra ordningen. Der kan søges dispensation frem til den 1. november, men der findes også andre alternativer. Læseadgang en bedre mulighed for mange. Mange vil være bedre tjent med en læseadgang. En læseadgang betyder, at man kan give en anden person lov til at læse den post, man modtager i Digital Post. Eksempelvis et familiemedlem med læseadgang kan få en advis, når der er nyt i Digital Post, og samtidig er posten samlet et sted, så det er let at finde den frem igen. Og det kan være en stor fordel for mange pårørende, som gerne vil hjælpe deres forældre eller ægtefæller. I Borgerservice i Aarhus Kommune er cirka 1100 af borgerne blevet fritaget for Digital Post. Samtidig er antallet af borgere tilmeldt Digital Post stadig stigende. Forventningen er, at cirka 80% af borgerne over 15 år skal tilmeldes Digital Post. Læs mere om Digital Post på Udvalgt af Niels Lucassen 8 SØGES Boligudlejningsejendomme søges i Aarhus til konkrete 9

8 Kære udlejer, er du dækket godt nok? Som udlejer er det særligt vigtigt at være rigtigt dækket, så du kan få hurtig og relevant hjælp, hvis dine bygninger bliver beskadiget ved brand, storm, indbrud m.m. Det skyldes, at du kan risikere store huslejetab oveni beskadigelserne, hvis udbedringerne trækker ud. LAD OS REGNE DET UD... - OG GivE DEN RiGTiGE RåDGivNiNG Arne Elkjær A/S er en rådgivende ingeniørvirksomhed med 17 kvalificerede og engagerede medarbejdere som samlet dækker over alle ingeniørmæssige fagområder inden for byggeri- og anlægsarbejder. Hos os kan du få udført alt fra mindre tilsyns- og projekteringsopgaver inden for et enkelt fagområde til store, totale anlægs- og byggeprojekter. vi rådgiver inden for alle former for byggeri- og anlægsarbejder - såsom konstruktionerr, VVS installationer, ventilation, el-installationer samt anlægsarbejder med veje og kloakker. Vi bistår med bygherrerådgivning, projektering, konstruktionsberegninger og energimærkninger og mange andre ting ved større opgaver. Din lokale Alm. Brand assurandør er specialist i forsikring af netop udlejningsejendomme. Mail eller ring og få en uforpligtende snak om, hvordan du og Alm. Brand kan passe rigtig godt på dine interesser. Midt- og østjylland Erhvervsassurandør Henrik Andersen Telefon Vi har stor erfaring med beregninger vedrørende montering af altaner - ligesom vi yder tilsyn med énfamiliehuse og udarbejder tilstandsrapporter. Uanset din opgave og dens størrelse sætter vi en stor ære i at levere rådgivning af høj kvalitet, til den aftalte tid - og pris. Ring til os på tlf og få et uforpligtende tilbud - eller se mere på vores hjemmeside Bredskifte Allé 7, 8210 århus v, tlf Arne Elkjær A/S er medlem af Foreningen af Rågivende Ingeniører Anmeldelse af til- og fraflytninger til Elselskaberne Af Niels Meldahl I forlængelse af min artikel fra oktober 2013 om anmeldelse af flytninger til net selskaber, der sælger el til vore lejere, kan det være på sin plads med en status på området. Reglerne blev ændret med virkning fra 1. marts I Århus området hedder net selskabet som hovedregel NRGI, Viby El eller Energi Midt, men også et større udvalg af andre mere kulørte selskaber sælger el på forskellige kontrakter. Nuvel, det var fra lovgivningsmæssig side et ønske at tydeliggøre for primært de private forbrugere, at valg af el leverandør nu er et totalt liberaliseret marked, men reglerne er selvsagt ikke uden problemer for udlejerne, der i forbindelse med flytninger tidligere selv anmeldte disse til elleverandøren på ejendommen. I forbindelse med artiklen i oktober 2013 fik undertegnede ved henvendelse til NRGI oplyst, at en administratoraftale var lige på trapperne. Den er stadig ikke fuldt færdigudformet bl.a. på grund af den ret komplekse jura, der er forbundet med dette område. Det er stadig planen for el leverandørerne i vort område at få lavet en mere anvendelig administratoraftale, der kan anvendes telefonisk samt over internettet. NRGI arbejder ligefrem med en såkaldt udlejer-flytteknap på hjemmesiden, der helt færdiggjort vil gøre det muligt for administratorer at melde flytninger på lejernes vegne. Et antal større administratorer i region Østjylland har på nuværende tidspunkt allerede oprettet en administratoraftale med fx NRGI Elsalg A/S for at imødegå de mange besværligheder med tomgangsperioder, som udlejer ender med selv at skulle betale. Aftalen er dog ifølge NRGI af midlertidig karakter og kan imødeses opdateret i løbet af en 2-3 mdr. fra d.d. Hvordan går det med de nye regler for anmeldelse af flytninger der er lavet for elforbrugerne? Aftalen går i al enkelhed ud på, at administratorer fremsender en liste til elleverandøren over alle de lejemål, som ønskes omfattet af administratoraftalen. Ved lejemålets indgåelse orienterer tilflytter elleverandøren om, at administrator på vegne af lejer vil foretage tilmeldingen med korrekt indflytningsdato. Administratoren har forud herfor sikret sig denne ret ved en fuldmagtskrivelse fra den nye indflytter. Den samme fremgangsmåde kan naturligvis anvendes over for fraflytteren, hvis han/hun har underskrevet en fuldmagt på lignende vis. Flytninger skal meldes i god tid forud for det aktuelle tidspunkt. Der er lidt forskel på varslingskravet af flytningen hos de enkelte el leverandører, men flere kræver minimum 7 dages varsel. Elmålerne i region Østjyllands område er i dag udstyret med fjernaflæsning, og det vil derfor ikke være nødvendigt at aflæse tællerstanden på måleren på flyttetidspunktet, hvis blot flytningen er meldt i god tid forinden. Aftalen har den svaghed indbygget, at lejeren selv kan afmelde sig aftalen, fordi vedkommende fx ønsker en anden elleverandør, end den af administrator valgte. Det er netop denne ret lovgivningen ønsker tilsikret, hvor besværligt det end må være efterfølgende. Der er herudover en række muligheder for lejers misbrug af systemet, som det dog vil føre for vidt at beskrive i sin helhed i denne artikel. Fx kan nævnes: lejers mulighed for at unddrage sig betaling for el, hvilket er en af årsagerne til, at der arbejdes på højtryk i branchen for at få lavet et regelsæt for administratorer, der virker, og som ikke giver de ret omfattende komplikationer, som vi kender p.t. Det er i sagens natur nødvendigt at få udarbejdet juridisk holdbare løsninger på flyttemeddelelser til brug for plejehjem, beskyttede boliger og andre befolkningsgrupper, der ikke er i stand til selv at varetage disse handlinger. Status i dag efterlader desværre stadig mange uafklarede spørgsmål på området: Hvad gør udlejer, hvis lejer bevidst undlader at tilmelde sig og ikke betaler for el? Hvem betaler for genindkobling af strøm, hvis elleverandøren har lukket pga manglende betaling? Kan udlejer efterregulere manglende betaling af el i en senere flytte opgørelse? Disse og forhåbentlig mange andre spørgsmål hos udlejerne - som de nye regler har efterladt - finder formentlig en løsning i en ikke alt for fjern fremtid. Det ville være rart at kunne have haft afklaret alle usikkerhederne forbundet hermed på nuværende tidspunkt, men det er desværre ikke sådan virkeligheden er for nuværende. FAKTA vedr. elleverandørselskaber: Sammensætningen af elprisen består af flere elementer. Den andel af den samlede elafgift, som de enkelte elselskaber konkurrerer om indbyrdes, er på kun ca. 20% af den samlede el pris, resten af afgiften går til transport af el, miljøafgifter, øvrige statsafgifter og moms. Elkontrakterne er ofte udformet således, at det er en anelse billigere at købe sin el i de første 3-6 måneder, hvorefter prisen reguleres til noget, der ligger tæt på den aftale, som man havde, før man skiftede. En komplet oversigt over de forskellige elleverandører på markedet kan fås på www. elpristavlen.dk

9 Boligudlejningsmarkedet i Aarhus er i top! Det går strygende for boligudlejningsmarkedet i Aarhus. Efterspørgslen på boligudlejningsejendomme er steget og ligger nu på et niveau, der matcher Hos Nybolig Erhverv Aarhus har vi gennemført flere succesfulde handler, og hver dag har vi kontakt til interesserede købere af boligudlejningsejendomme i Aarhus og omegn. Kontakt os for en gratis og uforpligtende salgsvurdering. Heine Jensen, Salgschef Solgt Solgt Solgt Marselis Boulevard, 8000 Aarhus C Tordenskjoldsgade, 8200 Aarhus N Høegh Guldbergsgade, 8000 Aarhus C Nybolig Erhverv Grenaa Bavnehøjvej 20 Grenaa Tlf nyboligerhverv.dk/grenaa Nybolig Erhverv Aarhus Europaplads Aarhus C Tlf nyboligerhverv.dk/aarhus erhvervssiden.dk Nybolig Erhverv Grenaa Bavnehøjvej 20 Grenaa Tlf nyboligerhverv.dk/grenaa Nybolig Erhverv Aarhus Europaplads Aarhus C Tlf nyboligerhverv.dk/aarhus erhvervssiden.dk Brug for service inden for el og hvidevarer? Skal de eksisterende elektriske installationer serviceres, eller overvejer I at bygge nyt? Viby El-værk udfører el-opgaver af enhver art. Vi kan hjælpe dig med: Service og vedligeholdelse på elektriske installationer Renovering og ombygning i lejligheder, hele opgange og huse m.m Reparationer og vedligeholdelse af hvidevarer m.m. Nybyggeri og midlertidige installationer Installation af varmepumper og solceller Grøn energi og energibesparelser Gør det ordentligt Brug Viby El-værk Vi har 100 års erfaring. Viby El-værk Skanderborgvej 180, 8260 Viby J. Telefon: Mail: UDLEJERFORENINGEN AARHUS - VI VARETAGER DINE INTERESSER

Du har brug for os - Vi har brug for dig! Læs om dine medlemsfordele. Interesseorganisation for ejere af udlejningsejendomme - også lokalt -

Du har brug for os - Vi har brug for dig! Læs om dine medlemsfordele. Interesseorganisation for ejere af udlejningsejendomme - også lokalt - Nyhedsbrev Februar 2014 nr. 1 15. årgang Du har brug for os - Vi har brug for dig! Læs om dine medlemsfordele Interesseorganisation for ejere af udlejningsejendomme - også lokalt - 4-5 Letbanen skal fastholde

Læs mere

PRÆSENTATION AF LOVFORSLAG OM FORENKLING OG MODERNISERING AF LEJELOVGIVNINGEN M.V.

PRÆSENTATION AF LOVFORSLAG OM FORENKLING OG MODERNISERING AF LEJELOVGIVNINGEN M.V. PRÆSENTATION AF LOVFORSLAG OM FORENKLING OG MODERNISERING AF LEJELOVGIVNINGEN M.V. Lejeloven Indholdsfortegnelse Præsentation...4 Ind- og fraflytningssyn...6 Normalistandsættelse ved fraflytning...7 Vedligeholdelsesregler...8

Læs mere

UDLEJERFORENINGEN AARHUS - VI VARETAGER DINE INTERESSER

UDLEJERFORENINGEN AARHUS - VI VARETAGER DINE INTERESSER Nyhedsbrev August 2014 nr. 4 15. årgang Efterårets kurser Se midtersiderne UDLEJERFORENINGEN AARHUS - VI VARETAGER DINE INTERESSER Nyhedsbrev August 2014 nr. 4 15. årgang Du har brug for os - Vi har brug

Læs mere

ændring af lejen privat udlejningsbyggeri

ændring af lejen privat udlejningsbyggeri ændring af lejen privat udlejningsbyggeri Indholdsfortegnelse Når lejen stiger... 4 Omkostningsbestemt leje... 5 Skatter og afgifter... 6 Udgifter til vedligeholdelse... 8 Regulering af lejen i ejendomme

Læs mere

Nyhedsbrev. 5 Lisbjerg åbner mulighed for et boligsamarbejde. 13 Nye regler for anmeldelser af flytninger fra 1. marts 13

Nyhedsbrev. 5 Lisbjerg åbner mulighed for et boligsamarbejde. 13 Nye regler for anmeldelser af flytninger fra 1. marts 13 Nyhedsbrev Oktober 2013 nr. 5 14. årgang 5 Lisbjerg åbner mulighed for et boligsamarbejde 7 Flere ungdomsboliger ventes opført af private 13 Nye regler for anmeldelser af flytninger fra 1. marts 13 UDLEJERFORENINGEN

Læs mere

Nyhedsbrev. 4-5 Overdragelse af lejemål uden istandsættelse. 7-9 Energisparepakken Luftsteg og vindfrikadeller? 14-15 Åbyen - en By i Byen

Nyhedsbrev. 4-5 Overdragelse af lejemål uden istandsættelse. 7-9 Energisparepakken Luftsteg og vindfrikadeller? 14-15 Åbyen - en By i Byen Nyhedsbrev Oktober 2014 nr. 5 15. årgang 4-5 Overdragelse af lejemål uden istandsættelse 7-9 Energisparepakken Luftsteg og vindfrikadeller? 14-15 Åbyen - en By i Byen UDLEJERFORENINGEN AARHUS - VI VARETAGER

Læs mere

PRÆSENTATION AF UDSPIL OM FORENKLING OG MODERNISERING AF LEJELOVGIVNINGEN M.V.

PRÆSENTATION AF UDSPIL OM FORENKLING OG MODERNISERING AF LEJELOVGIVNINGEN M.V. PRÆSENTATION AF UDSPIL OM FORENKLING OG MODERNISERING AF LEJELOVGIVNINGEN M.V. Private lejeboliger Præsentation af udspil om forenkling og modernisering af lejelovgivningen m.v. Udgivet af Ministeriet

Læs mere

Ti myter om at bo til leje

Ti myter om at bo til leje Ti myter om at bo til leje ed-logo negativ.pdf 28-03-2012 11:11:40 Forord Der er stor interesse for bolig- og ejendomsmarkedet. Det er både naturligt og glædeligt. Ejendomme er et væsentligt element i

Læs mere

PRÆSENTATION AF LOVFORSLAG OM FORENKLING OG MODERNISERING AF LEJELOVGIVNINGEN M.V.

PRÆSENTATION AF LOVFORSLAG OM FORENKLING OG MODERNISERING AF LEJELOVGIVNINGEN M.V. PRÆSENTATION AF LOVFORSLAG OM FORENKLING OG MODERNISERING AF LEJELOVGIVNINGEN M.V. Lejeloven Indholdsfortegnelse Præsentation...4 Ind- og fraflytningssyn...6 Normalistandsættelse ved fraflytning...8 Vedligeholdelsesregler...10

Læs mere

Nyhedsbrev 3-2010. Indhold

Nyhedsbrev 3-2010. Indhold BOLIGADMINISTRATORERNE A/S INFORMERER Nyhedsbrev 3-2010 Hermed følger Boligadministratorernes seneste nyhedsbrev. Såfremt det ønskes i flere eksemplarer, eller ønskes fremsendt pr. mail, bedes I venligst

Læs mere

Ejendomsforeningen Danmark

Ejendomsforeningen Danmark Ejendomsforeningen Danmark Præsentation af Ejendomsforeningen Danmark v/ Elsebeth Due Kjeldsen, leder af Aarhusafdelingen Netværksmøde den 17/9 2013 hos BoligPortal.dk Ejendomsforeningen Danmark En erhvervsorganisation

Læs mere

Generalforsamling. Februar 2015 nr. 01 16. årgang. 4 Da der blev ruttet med kvadratmetrene. generalforsamling. 9. april 2015

Generalforsamling. Februar 2015 nr. 01 16. årgang. 4 Da der blev ruttet med kvadratmetrene. generalforsamling. 9. april 2015 udlejerforeningen aarhus - vi varetager dine interesser Februar 2015 nr. 01 16. årgang 4 Da der blev ruttet med kvadratmetrene 7 Generalforsamling 9. april 2015 10 Kære hr. Boligminister Lovforslag nr.

Læs mere

UDLEJERFORENINGEN AARHUS - VI VARETAGER DINE INTERESSER

UDLEJERFORENINGEN AARHUS - VI VARETAGER DINE INTERESSER Nyhedsbrev December 2014 nr. 6 15. årgang Forårets kurser Se midtersiderne UDLEJERFORENINGEN AARHUS - VI VARETAGER DINE INTERESSER VIDSTE DU AT CBRE HAR STOR ERFARING MED SALG AF BOLIGUDLEJNINGSEJENDOMME

Læs mere

1.816 m² erhvervslokaler, liberalt erhverv

1.816 m² erhvervslokaler, liberalt erhverv Lejeopstilling 1.816 m² erhvervslokaler, liberalt erhverv Mølleå Arkaden Sag K1010-19 Mølleå 1, st. og 1. sal, 9000 Aalborg Mange anvendelsesmuligheder Mulighed for medleje P-pladser i P-kælder under ejendommen

Læs mere

maj 2015 nr. 03 16. årgang

maj 2015 nr. 03 16. årgang udlejerforeningen aarhus - vi varetager dine interesser maj 2015 nr. 03 16. årgang 4 Hemse Skal hemse medregnes i det lejebærende areal for beboelsesejendomme? 8 Det gør ikke noget, bare kagen bliver stående...

Læs mere

Medlemstallet i foreningen er på datoen for denne generalforsamling den 29. april 2015-202 medlemmer.

Medlemstallet i foreningen er på datoen for denne generalforsamling den 29. april 2015-202 medlemmer. FORMANDSBERETNING UDLEJERFORENINGEN SVENDBORG Generalforsamling den 29. april 2015, kl. 19.00 på adressen Hotel Svendborg, Centrumpladsen, 5700 Svendborg 1. MEDLEMSTAL/MEDLEMSFORHOLD Medlemstallet i foreningen

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Andelsboligforeningen Bakkelyparken

Referat fra generalforsamling i Andelsboligforeningen Bakkelyparken Holme den 14. marts 2010 Referat fra generalforsamling i Andelsboligforeningen Bakkelyparken Dato: Den 10. marts 2010 kl. 19.00 Sted: Lokalcenter Holme 1. Valg af dirigent og referent Formand Poul Erik

Læs mere

Nyhedsbrev. 4-5 Aarhus vokser og vokser - blandt andet mod vest. 7 En 3. halvleg i selskab med tusindkunstneren Haugaard

Nyhedsbrev. 4-5 Aarhus vokser og vokser - blandt andet mod vest. 7 En 3. halvleg i selskab med tusindkunstneren Haugaard Nyhedsbrev Marts 2014 nr. 2 15. årgang 4-5 Aarhus vokser og vokser - blandt andet mod vest 7 En 3. halvleg i selskab med tusindkunstneren Haugaard 11 Foran et gensyn med Varna Palæet Generalforsamling

Læs mere

Ændring af byfornyelsesloven

Ændring af byfornyelsesloven By- og Boligudvalget 2014-15 BYB Alm.del Bilag 16 Offentligt Ændring af byfornyelsesloven (Øgede muligheder for at sikre gode boligsociale rammer både på land og i by) Fremsat 23. oktober 2014 Ikrafttræden

Læs mere

Nyt fra lejeret. Væsentlige ændringer i lejelovgivningen September 2015

Nyt fra lejeret. Væsentlige ændringer i lejelovgivningen September 2015 Nyt fra lejeret Væsentlige ændringer i lejelovgivningen September 2015 Den 24. marts 2015 vedtog Folketinget Lovforslag om forenkling og modernisering af lejeloven og boligreguleringsloven. Loven trådte

Læs mere

R E F E R A T fra bestyrelsesmøde i ejerforeningen E/F Strandbo II

R E F E R A T fra bestyrelsesmøde i ejerforeningen E/F Strandbo II H. Høgsbro Holm Kristian Nørgaard Administration ApS Stockholmsgade 37, 2. Referat nr. 31 2100 København Ø Journal nr. 574/mbj Tlf. 35 43 43 06 København, den 8.9.2011 R E F E R A T fra bestyrelsesmøde

Læs mere

Butikslokaler. Lejeopstilling. Mølleå Arkaden Sag B1108-08

Butikslokaler. Lejeopstilling. Mølleå Arkaden Sag B1108-08 Lejeopstilling Butikslokaler Mølleå Arkaden Sag B1108-08 Mølleå 10, st., 9000 Aalborg Beliggende i hjertet af Aalborg Regulært butikslokale Kan anvendes til mange former for detailforretning eller klinik

Læs mere

Orientering om ny lejelov (vedtaget)

Orientering om ny lejelov (vedtaget) Orientering om ny lejelov (vedtaget) Der skal fremover både afholdes indflytningssyn og fraflytningssyn. Lejer skal indkaldes, og der skal udarbejdes en rapport. Der kan ikke aftales nyistandsættelse af

Læs mere

BoligPortal.dk. Netværksarrangement 9/9 2014. Huslejefastsættelse efter boligreguleringslovens 5, stk. 1 og stk. 2. Advokat Henrik Roslev Østergaard

BoligPortal.dk. Netværksarrangement 9/9 2014. Huslejefastsættelse efter boligreguleringslovens 5, stk. 1 og stk. 2. Advokat Henrik Roslev Østergaard BoligPortal.dk Netværksarrangement 9/9 2014 Huslejefastsættelse efter boligreguleringslovens 5, stk. 1 og stk. 2 Advokat Henrik Roslev Østergaard Ret&Råd Scheibel I/S Slide nr. 1 Tidsplan Før pausen Generelle

Læs mere

Indkaldelse til beboermøde om oprettelse af andelsboligforening & Generalforsamling i Sofiegårdens Beboerrepræsentation

Indkaldelse til beboermøde om oprettelse af andelsboligforening & Generalforsamling i Sofiegårdens Beboerrepræsentation Indkaldelse til beboermøde om oprettelse af andelsboligforening & Generalforsamling i Sofiegårdens Beboerrepræsentation Tirsdag den 24. juni 2014, klokken 19.00-22.30 i Metronomen, Godthåbsvej 33, 2000

Læs mere

Generalforsamling. mandag den 28. november 2011 kl. 19.30 i Multihuset Referat

Generalforsamling. mandag den 28. november 2011 kl. 19.30 i Multihuset Referat Generalforsamling. mandag den 28. november 2011 kl. 19.30 i Multihuset Referat Dagsorden iflg. vedtægterne: 1. Valg af ordstyrer: Tage Kristensen 2. Valg af skriftsfører: Lars Barslund 3. Formandens beretning:

Læs mere

Boligadministratorerne informerer

Boligadministratorerne informerer Boligadministratorerne informerer Hermed følger Boligadministratorernes nyhedsbrev nr. 3 i 2013. Hvis der er spørgsmål eller kommentarer til nyhedsbrevet, kan man henvende sig til ens sædvanlige kontaktperson

Læs mere

En beskrivelse af, hvad de to skemaer skal indeholde, følger af bilag 1 og 2 til bekendtgørelsen.

En beskrivelse af, hvad de to skemaer skal indeholde, følger af bilag 1 og 2 til bekendtgørelsen. Nye regler for oplysninger om andelsboligforeningen Kære bestyrelse Som nævnt i vores nyhedsbrev fra december, bebudede ministeren for By, Bolig og Landdistrikter, Carsten Hansen, at der ved fremtidige

Læs mere

Oddervej 17 EDC AROS. Tranbjerg Hovedgade 58-8310 Tranbjerg Tlf. 86720088-831@edc.dk

Oddervej 17 EDC AROS. Tranbjerg Hovedgade 58-8310 Tranbjerg Tlf. 86720088-831@edc.dk Oddervej 17 Sag: 83100358 edc.dk EDC AROS Tranbjerg Hovedgade 58-8310 Tranbjerg Tlf. 86720088-831@edc.dk Boligen Opført 2013 Rum/Værelser 5/5 Bolig 164 m² Grund 445 m² Energimærke: Fantastisk udsigt over

Læs mere

Bilag 1 vedrørende beskikkelse af medlemmer til huslejenævn og beboerklagenævn, Syddjurs Byråds møde den 29. oktober 2014

Bilag 1 vedrørende beskikkelse af medlemmer til huslejenævn og beboerklagenævn, Syddjurs Byråds møde den 29. oktober 2014 1 of 5 Bilag 1 vedrørende beskikkelse af medlemmer til huslejenævn og beboerklagenævn, Syddjurs Byråds møde den 29. oktober 2014 Formand og suppleant: Syddjurs Byråd og Norddjurs Kommunalbestyrelse skal

Læs mere

SALGSOPSTILLING. Fuldt udlejet boligudlejningsejendom med 5 lejligheder. Beliggende med udsigt til vandet. Strandvej 14, 4220 Korsør.

SALGSOPSTILLING. Fuldt udlejet boligudlejningsejendom med 5 lejligheder. Beliggende med udsigt til vandet. Strandvej 14, 4220 Korsør. SALGSOPSTILLING Fuldt udlejet boligudlejningsejendom med 5 lejligheder. Beliggende med udsigt til vandet Strandvej 14, 4220 Korsør Sag ERH13103 Ejendommen er meget velholdt - bl.a. nyt tag og vinduer Nem

Læs mere

Butikslokaler, liberalt erhverv

Butikslokaler, liberalt erhverv Lejeopstilling Butikslokaler, liberalt erhverv Mølleå Arkaden Sag B0910-43 Mølleå 1, st., 9000 Aalborg Mange anvendelsesmuligheder Mulighed for medleje parkeringspladser i P-kælder under ejendom Facade

Læs mere

Nyheder indenfor boliglejelovgivningen

Nyheder indenfor boliglejelovgivningen Ejendomsforeningen Danmark Nyheder indenfor boliglejelovgivningen 17. september 2013 Juridisk konsulent Niklas B. Kejlskov, Ejendomsforeningen Danmark Ny lovgivning (1) Afskaffelse af løbedage i boliglejemål

Læs mere

Onsholtvej. Erhverv Poul Erik Bech. Sagsnummer: 80201612. Lokalt kendskab med landsdækkende fordele

Onsholtvej. Erhverv Poul Erik Bech. Sagsnummer: 80201612. Lokalt kendskab med landsdækkende fordele Onsholtvej 8260 Viby J Sagsnummer: 80201612 Erhverv Poul Erik Bech Fredens Torv 1, 1. sal - 8000 Aarhus C - Tlf. 87309930-802@edc.dk Lokalt kendskab med landsdækkende fordele Boligudlejningsejendom Fakta

Læs mere

UDLEJERFORENINGEN AARHUS - VI VARETAGER DINE INTERESSER

UDLEJERFORENINGEN AARHUS - VI VARETAGER DINE INTERESSER Nyhedsbrev December 2013 nr. 6 14. årgang Efterårets kurser Se midtersiderne UDLEJERFORENINGEN AARHUS - VI VARETAGER DINE INTERESSER BOLIGUDLEJNINGSEJENDOMME Nyhedsbrev December 2013 nr. 6 14. årgang PERFEKT

Læs mere

Referat af ekstraordinær generalforsamling i A/B Nørre Allé 3 & Guldbergsgade 4

Referat af ekstraordinær generalforsamling i A/B Nørre Allé 3 & Guldbergsgade 4 Advokatfirmaet Fabritius Tengnagel og Heine EJENDOMSADMINISTRATIONEN 4-B A/S Anette Kirkeskov HD Andelsboligforeninger Ejerforeninger Udlejningsejendomme Erhvervsejendomme Referat af ekstraordinær generalforsamling

Læs mere

Nyhedsbrev. Efterårets kurser Se midtersiderne. 23 66 65 62 klintrupmalerfirma.dk SVANE ÅRHUS PERSONLIGT OG PROFFESIONELT

Nyhedsbrev. Efterårets kurser Se midtersiderne. 23 66 65 62 klintrupmalerfirma.dk SVANE ÅRHUS PERSONLIGT OG PROFFESIONELT SVANE ÅRHUS PERSONLIGT OG PROFFESIONELT Skal vi sælge, udleje eller vurdere din ejendom? Henton Erhvervsmægler A/S varetager på mægler basis alle typer opgaver i hele Jylland. Herunder: Salg af alle former

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen torsdag d. 27. september 2007

Referat fra generalforsamlingen torsdag d. 27. september 2007 Referat fra generalforsamlingen torsdag d. 27. september 2007 med følgende dagsorden uddelt d. 20. august 2007: 1. Velkomst. 2. Valg af dirigent. 3. Valg af referent. 4. Bestyrelsens beretning for regnskabsåret

Læs mere

Forslag til reduktion af energiforbruget i bygninger

Forslag til reduktion af energiforbruget i bygninger Ejendomsforeningen Danmark 15. september 2008 Forslag til reduktion af energiforbruget i bygninger Den globale opvarmning er på dagsordenen. Forbruget af fossile brændsler på verdensplan er fortsat stigende.

Læs mere

SALGSPROSPEKT. Udlejningsejendom på Trøjborg Kort afstand til de mange uddannelsesinstitutioner. Tordenskjoldsgade 20, 8200 Aarhus N Sag 201205

SALGSPROSPEKT. Udlejningsejendom på Trøjborg Kort afstand til de mange uddannelsesinstitutioner. Tordenskjoldsgade 20, 8200 Aarhus N Sag 201205 SALGSPROSPEKT Udlejningsejendom på Trøjborg Kort afstand til de mange uddannelsesinstitutioner Tordenskjoldsgade 20, 8200 Aarhus N Sag 201205 Pris = 9.195.000kr. Forrentning på ca. 5% Mulighed for udnyttelse

Læs mere

SALGSPROSPEKT Sag nr. 150

SALGSPROSPEKT Sag nr. 150 - LASSEN ERHVERV SALGSPROSPEKT Sag nr. 150 Nørregade 22, 6870 Ølgod Velholdt udlejningsejendom med 4 gode lejligheder Pris kontant kr. 2.150.000 Afkast 1. år, anslået 9 % Årlig lejeindtægt kr. 247.606

Læs mere

Boligorganisationen Lundebjerggård Administrator: Almenbo a.m.b.a.

Boligorganisationen Lundebjerggård Administrator: Almenbo a.m.b.a. Boligorganisationen Lundebjerggård Administrator: Almenbo a.m.b.a. 24. november 2014 Referat af Mødedato og tid Ordinært bestyrelses- og repræsentantskabsmøde for Boligorganisationen Lundebjerggård tirsdag

Læs mere

Flot udlejningsejendom i grønt villakvarter

Flot udlejningsejendom i grønt villakvarter Flot udlejningsejendom i grønt villakvarter Til Salg Rosenholms Allé 33 2500 Valby Fredeligt område med grønne omgivelser Attraktivt kvarter med mindre udlejningsejendomme og villaer Central placering

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling

Referat af ordinær generalforsamling Sven Westergaards Ejendomsadministration A/S St. Kongensgade 24B 1264 København K A/B Østbanehus Ejd.nr.: 1-613 Dato: 28. marts 2012 Referat af ordinær generalforsamling År 2012, den 27. marts kl. 18.30,

Læs mere

Referat fra Ordinær Generalforsamling (I alt 7 sider.) For Præstø Antennelaug. Mandag den 30. marts 2013 kl. 19.00 Multicentret, 4720 Præstø

Referat fra Ordinær Generalforsamling (I alt 7 sider.) For Præstø Antennelaug. Mandag den 30. marts 2013 kl. 19.00 Multicentret, 4720 Præstø Referat fra Ordinær Generalforsamling (I alt 7 sider.) For Præstø Antennelaug. Mandag den 30. marts 2013 kl. 19.00 Multicentret, 4720 Præstø Formanden Steen Sønderup bød velkommen. 1. Valg af dirigent

Læs mere

UDLEJERFORENINGEN AARHUS - VI VARETAGER DINE INTERESSER

UDLEJERFORENINGEN AARHUS - VI VARETAGER DINE INTERESSER Nyhedsbrev December 2013 nr. 6 14. årgang Forårets kurser Se midtersiderne UDLEJERFORENINGEN AARHUS - VI VARETAGER DINE INTERESSER BOLIGUDLEJNINGSEJENDOMME Nyhedsbrev December 2013 nr. 6 14. årgang PERFEKT

Læs mere

Klager. København, den 25. september 2009 KENDELSE. ctr.

Klager. København, den 25. september 2009 KENDELSE. ctr. 1 København, den 25. september 2009 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmæglere Merete Lund Brock og Henning Brock v/aig Europe S.A. Kalvebod Brygge 45 1560 København V Sagen angår spørgsmålet, om de

Læs mere

Modernisering af lejeloven

Modernisering af lejeloven - 1 Modernisering af lejeloven Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) En række af Folketingets partier indgik den 11. juni 2014 et forlig om forenkling og modernisering af lejelovgivningen. Forliget

Læs mere

ADVOKATERNE I JYLLANDSGÅRDEN A/S

ADVOKATERNE I JYLLANDSGÅRDEN A/S ADVOKATERNE I JYLLANDSGÅRDEN A/S Frederiksgade 72 Postboks 5052 DK-8100 Århus C Tlf. (+45) 86 12 23 66 Fax (+45) 86 12 97 07 CVR-nr. 25 90 89 02 E-mail: info@kapas.dk www.kapas.dk Jyske Bank 5076 1320014

Læs mere

Kontorlejemål. Lejeopstilling. Attraktiv beliggenhed Sag K1009-15

Kontorlejemål. Lejeopstilling. Attraktiv beliggenhed Sag K1009-15 Lejeopstilling Kontorlejemål Attraktiv beliggenhed Sag K1009-15 Sohngårdsholmsvej 2, 1. og 2. sal, 9000 Aalborg Præsentabelt kontor, klinik, undervisning m.v. Elevator Beliggende centralt med god infrastruktur

Læs mere

Hillerødvej 51, 3540 Lynge

Hillerødvej 51, 3540 Lynge SALGSPROSPEKT Hillerødvej 51, 3540 Lynge Sag 94500010998 Boligudlejningsejendom beliggende i landlige omgivelser . Mægler: Johnny Hallas Dato: 7. april 2015 EJENDOMMEN I HOVEDTRÆK BELIGGENHED Adresse Hillerødvej

Læs mere

Referat af Møllebandens generalforsamling Torsdag, den 05.februar 2015

Referat af Møllebandens generalforsamling Torsdag, den 05.februar 2015 Referat af Møllebandens generalforsamling Torsdag, den 05.februar 2015 Sted: Remisen, Brande kl.16:30 Deltagere: 90 tilmeldte Dagsordenen jf.vedtægterne: 1.Valf af dirigent 2.Valg af stemmetællere 3.Fremlæggelse

Læs mere

LLO kommentarer til SR regeringens oplæg til forenkling og modernisering af lejelovgivningen.

LLO kommentarer til SR regeringens oplæg til forenkling og modernisering af lejelovgivningen. 1 LLO kommentarer til SR regeringens oplæg til forenkling og modernisering af lejelovgivningen. TOX/JL 24/4 2014 Den 24. marts 2014 offentliggjorde minister for By, Bolig og Landdistrikter, Carsten Hansen,

Læs mere

Nordea Ejendomme. Enkelhed på alle niveauer. Nordea Ejendomme

Nordea Ejendomme. Enkelhed på alle niveauer. Nordea Ejendomme Nordea Ejendomme Enkelhed på alle niveauer Nordea Ejendomme Bredgade Den enkle vej Overblik skabt på erfaring Som en af landets største ejendomsforvaltere har Nordea Ejendomme opbygget en stor erfaring

Læs mere

Ordinær Generalforsamling for Grundejerforeningen Fuglebakken den 24. Oktober 2007 - klokken 19.00-21.00 på Lokalcenter Fuglebakken

Ordinær Generalforsamling for Grundejerforeningen Fuglebakken den 24. Oktober 2007 - klokken 19.00-21.00 på Lokalcenter Fuglebakken Ordinær Generalforsamling for Grundejerforeningen Fuglebakken den 24. Oktober 2007 - klokken 19.00-21.00 på Lokalcenter Fuglebakken Tilmelding til Generalforsamlingen til: John Hermansen, Fuglesangs Alle

Læs mere

Deltagere fra bestyrelsen: Karin Thomsen Sabine Dedlow Ursula Sandberg - afbud Arne Blom

Deltagere fra bestyrelsen: Karin Thomsen Sabine Dedlow Ursula Sandberg - afbud Arne Blom Boligselskabet Farumsødal Referat af organisationsbestyrelsesmøde torsdag den 12. februar 2015 kl. 18.00 på Nordtoften Farum Hovedgade 54, Farum Dagsorden: 1 Godkendelse af dagsorden... 2 2 Godkendelse

Læs mere

AAB Afdeling 16. Beretning 2013. Afdeling 16. april 2014

AAB Afdeling 16. Beretning 2013. Afdeling 16. april 2014 AAB Afdeling 16 april 2014 Beretning 2013 Afdeling 16 Almene boliger Tilsynsmyndigheder har for tiden stor fokus på de almene boliger inklusiv Boligforeningen AAB. Denne forøgede fokus har medført mange

Læs mere

Sorgenfrivang II Lyngby almennyttige Boligselskab

Sorgenfrivang II Lyngby almennyttige Boligselskab Sorgenfrivang II Lyngby almennyttige Boligselskab Referat af ordinært afdelingsmøde tirsdag den 18. november 2014, kl. 19.00 i selskabslokalerne 56 lejemål var repræsenteret. Formand Preben Mac bød velkommen

Læs mere

Referat: Ekstraordinær generalforsamling. Torsdag d. 6/11 2014 kl. 19.00

Referat: Ekstraordinær generalforsamling. Torsdag d. 6/11 2014 kl. 19.00 Andelsboligforeningen Christiansgaarden Christian X s Allé 26-54 & 56 2800 Kongens Lyngby Kontor: 38 Kælderen Telefon: 45 93 09 18 E-mail: info@christiansgaarden.dk 17. november 2014 TIL ANDELSHAVERNE

Læs mere

Klagerne. København, den 8. juni 2009 KENDELSE. ctr.

Klagerne. København, den 8. juni 2009 KENDELSE. ctr. 1 København, den 8. juni 2009 KENDELSE Klagerne ctr. statsaut. ejendomsmægler Lisa Bentsen v/ advokat Martin Steen Andersen Trianglen 4660 Store Heddinge Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har vurderet

Læs mere

Boligselskabet Kirstinevang Administrator: Almenbo a.m.b.a.

Boligselskabet Kirstinevang Administrator: Almenbo a.m.b.a. Boligselskabet Kirstinevang Administrator: Almenbo a.m.b.a. 25. oktober 2012 Referat af Bestyrelses- og repræsentantskabsmøde for Boligselskabet Kirstinevang Sted og tidspunkt Afdeling Kirstinelunds bestyrelseslokaler,

Læs mere

Referat Ordinær generalforsamling Vestre Baadelaug Torsdag d. 27. marts 2014

Referat Ordinær generalforsamling Vestre Baadelaug Torsdag d. 27. marts 2014 VESTRE BAADELAUG Bådehavnsvej 6 9000 Aalborg Referat Ordinær generalforsamling Vestre Baadelaug Torsdag d. 27. marts 2014 1 Vestre Baadelaug Indledning: Den ordinære generalforsamling startede kl. 19.00

Læs mere

Medlemstallet i foreningen er på datoen for denne generalforsamling den 23. april 2014 195 medlemmer.

Medlemstallet i foreningen er på datoen for denne generalforsamling den 23. april 2014 195 medlemmer. FORMANDSBERETNING UDLEJERFORENINGEN SVENDBORG Generalforsamling den 23. april 2014, kl. 19.00 på adressen Hotel Svendborg, Centrumpladsen, 5700 Svendborg 1. MEDLEMSTAL/MEDLEMSFORHOLD Medlemstallet i foreningen

Læs mere

Referat fra Generalforsamlingen den 01.08.2015

Referat fra Generalforsamlingen den 01.08.2015 05-08-2015 Søernes Grundejerforening, Tikøb Referat fra Generalforsamlingen den 01.08.2015 Pkt. 1 Pkt. 2 Pkt. 3 Valg af dirigent Henning Kabel blev valgt som dirigent. Henning konstaterede, at alle formalia

Læs mere

Jeg har gennem de seneste år indledt beretningen med omtale af renoveringen af Skovparken. Det vil jeg også i år.

Jeg har gennem de seneste år indledt beretningen med omtale af renoveringen af Skovparken. Det vil jeg også i år. Bestyrelsens beretning på Telefon 62 21 19 76 Fax 62 20 10 10 Website www.svanbo.dk E-mail post@svanbo.dk Bankkonto Nordea 2680-7040263033 repræsentantskabsmødet den 12. juni 2014 Jeg har gennem de seneste

Læs mere

Referat fra generalforsamling 2012 13. marts 2012

Referat fra generalforsamling 2012 13. marts 2012 Referat fra generalforsamling 2012 13. marts 2012 Helgenæs 15. marts 2012 Referatet er udarbejdet efter notater og bestyrelsens præsentation på generalforsamlingen. Undertegnet blev udpeget på generalforsamlingen

Læs mere

Køkken og cateringfaciliteter udlejes

Køkken og cateringfaciliteter udlejes Køkken og cateringfaciliteter udlejes Fuldt apteret køkken m/kantine-/selskabslokale Sag R1407-25 TIL LEJE Pandrup - Klokkestøbervej 4 (del af) Der er gode parkeringsmuligheder ved ejendommen Mulighed

Læs mere

Referat af beboermøde i Vivaboligs afdeling 4. Tirsdag den 14. april 2015

Referat af beboermøde i Vivaboligs afdeling 4. Tirsdag den 14. april 2015 Referat af beboermøde i Vivaboligs afdeling 4. Tirsdag den 14. april 2015 1. Velkomst: Afdelings formand Christian Vestergaard bød velkommen til alle fremmødte beboere, teamleder Stefan Rask Knudsen, Thorkild

Læs mere

Tornegade 1-3 DK-3700 Rønne Tel: 56955683 Fax: 56955684 post@bornholmerbo.dk SALGSPROSPEKT

Tornegade 1-3 DK-3700 Rønne Tel: 56955683 Fax: 56955684 post@bornholmerbo.dk SALGSPROSPEKT SALGSPROSPEKT Rummelig udlejningsejendom med butikslokaler og beboelseslejemål Storegade 60 / Krummevej 2A, 3790 Hasle Sag 5670 centralt i Hasle - ud til Torvet . Tornegade 1-3 DK-3700 Rønne Tel: 56955683

Læs mere

Egevænget 8 AROS. Statsautoriserede ejendomsmæglere, Valuarer MDE. Søndergade 12-8464 Galten Tlf. 86946655-846@edc.dk

Egevænget 8 AROS. Statsautoriserede ejendomsmæglere, Valuarer MDE. Søndergade 12-8464 Galten Tlf. 86946655-846@edc.dk Egevænget 8 Sag: 84600631 edc.dk AROS Statsautoriserede ejendomsmæglere, Valuarer MDE Søndergade 12-8464 Galten Tlf. 86946655-846@edc.dk Boligen Opført 1973 Rum/Værelser 4/4 Bolig 130 m² Grund 917 m² Energimærke:

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Andelsboligforeningen Bakkelyparken

Referat fra generalforsamling i Andelsboligforeningen Bakkelyparken Holme den 22. marts 2009 Referat fra generalforsamling i Andelsboligforeningen Bakkelyparken Dato: Den 18. marts 2009 kl. 19.00 Sted: Lokalcenter Holme 1. Valg af dirigent og referent. Formand Poul Erik

Læs mere

Referat fra Bolilmark Grundejerforenings generalforsamling den 9. juni 2012 kl. 15.00 på Hotel Kommandørgården, Havnebyvej 201, Rømø.

Referat fra Bolilmark Grundejerforenings generalforsamling den 9. juni 2012 kl. 15.00 på Hotel Kommandørgården, Havnebyvej 201, Rømø. Referat fra Bolilmark Grundejerforenings generalforsamling den 9. juni 2012 kl. 15.00 på Hotel Kommandørgården, Havnebyvej 201, Rømø. (Tilstede 32 fremmødte + 3 bestyrelsesmedlemmer. Afbud fra Michael

Læs mere

Boligadministratorerne informerer

Boligadministratorerne informerer Boligadministratorerne informerer Hermed følger Boligadministratorernes nyhedsbrev nr. 1 i 2014. Hvis der er spørgsmål eller kommentarer til nyhedsbrevet, kan man henvende sig hos sin sædvanlige kontaktperson

Læs mere

fraflytning privat udlejningsbyggeri

fraflytning privat udlejningsbyggeri fraflytning privat udlejningsbyggeri Indholdsfortegnelse Når du vil flytte... 4 Aflevering af lejligheden... 4 Nyistandsat... 5 Som beset... 5 Indvendig vedligeholdelseskonto... 6 Når du siger lejligheden

Læs mere

Vedtægter Danske Bestyrelsesadvokater

Vedtægter Danske Bestyrelsesadvokater Bestyrelsesadvokater Vedtægter Danske Bestyrelsesadvokater En professional, kompetent og velfungerende bestyrelse er vigtig for ethvert selskab uanset størrelse og branche. Danske Bestyrelsesadvokater

Læs mere

Spørgeskema: undersøgelse af salg og udleje af ejendomme i livsforsikrings- og pensionsbranchen

Spørgeskema: undersøgelse af salg og udleje af ejendomme i livsforsikrings- og pensionsbranchen Erhvervsudvalget (2. samling) ERU alm. del - Bilag 142 Offentligt Spørgeskema: undersøgelse af salg og udleje af ejendomme i livsforsikrings- og pensionsbranchen Virksomheder omfattet af undersøgelsen

Læs mere

marts 2015 nr. 02 16. årgang

marts 2015 nr. 02 16. årgang udlejerforeningen aarhus - vi varetager dine interesser marts 2015 nr. 02 16. årgang 4 Aarhus - en by med plads til alle 7 Svinenes by? 10 Arbejderkvarteret blev fortrængt af akademikere 15 Aarhus præmierer

Læs mere

Lilleringvej 9, Storring 8464 Galten

Lilleringvej 9, Storring 8464 Galten Lilleringvej 9, Storring 8464 Galten Højt beliggende villa, med plads til den store familie + 105 kvm garage. Sag: 84600578 edc.dk AROS Statsautoriserede ejendomsmæglere, Valuarer MDE Søndergade 12-8464

Læs mere

By- og Boligudvalget 2014-15 L 82 Bilag 1 Offentligt

By- og Boligudvalget 2014-15 L 82 Bilag 1 Offentligt By- og Boligudvalget 2014-15 L 82 Bilag 1 Offentligt NOTAT Dato: 8. oktober 2014 Kontor: Boliglov Sagsnr.: 2014-1615 Sagsbeh.: PML/NIH Dok id: 466043 Høringsnotat vedrørende Forslag til Lov om ændring

Læs mere

Lundby Hovedgade 93, 4750 Lundby

Lundby Hovedgade 93, 4750 Lundby SALGSPROSPEKT Udlejningsejendom med 4 boliger og 2 erhvervslejemål Lundby Hovedgade 93, 4750 Lundby Sag ERH13077 . Mægler: Annelise Petersen Dato: 26. januar 2015 EJENDOMMEN I HOVEDTRÆK BELIGGENHED Adresse

Læs mere

Hængebøgen 1-29, 2-42 m.fl.

Hængebøgen 1-29, 2-42 m.fl. Hængebøgen 1-29, 2-42 m.fl. 8620 Kjellerup Erhverv Poul Erik Bech Fredens Torv 1, 1. sal - 8000 Aarhus C - Tlf. 87309930-802@edc.dk Sagsnummer: 80201173 Lokalt kendskab med landsdækkende fordele Investeringsejendom,

Læs mere

Sophieholmen 10 2 tv 4800 Nykøbing F

Sophieholmen 10 2 tv 4800 Nykøbing F Sophieholmen 10 2 tv 4800 Nykøbing F Skøn liebhaverlejlighed med flotteste udsigt over Guldborgsund Sag: 48500276 edc.dk EDC Michael Pedersen Kom godt videre Slotsbryggen 12-4800 Nykøbing F Tlf. 54852300-485@edc.dk

Læs mere

Ordinær generalforsamling. Sundhedscentret, Hvidovrevej 278 E Tirsdag 24. marts 2015

Ordinær generalforsamling. Sundhedscentret, Hvidovrevej 278 E Tirsdag 24. marts 2015 Ordinær generalforsamling Sundhedscentret, Hvidovrevej 278 E Tirsdag 24. marts 2015 Kalenderåret 2014 Grundejerforeningen Ny Hvidovre Hjemhørende i Hvidovre Kommune Stiftet 16. juni 1918 Titel Referat

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøderne den 12. februar 2009. Referent: Erik Kudahl Ret.1. Mødet blev afholdt hos Steen Ogstrup. Til stede: Dagsorden:

Referat af bestyrelsesmøderne den 12. februar 2009. Referent: Erik Kudahl Ret.1. Mødet blev afholdt hos Steen Ogstrup. Til stede: Dagsorden: Referat af bestyrelsesmøderne den 12. februar 2009. Mødet blev afholdt hos Steen Ogstrup. Referent: Erik Kudahl Ret.1 Til stede: Kim Dalsgaard Lars Storr Uffe Pedersen Erik Kudahl Kenneth Radoor Steen

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i AB Hesseløgård, mandag den 22. april 2013 klokken 19:00

Referat af ordinær generalforsamling i AB Hesseløgård, mandag den 22. april 2013 klokken 19:00 8. maj 2013 Referat af ordinær generalforsamling i AB Hesseløgård, mandag den 22. april 2013 klokken 19:00 Bestyrelsen takker for en god og ordentlig generalforsamling samt det gode fremmøde. Der skal

Læs mere

Klagerne. J.nr. 2012-0233 UL/bib. København, den 22. april 2013 KENDELSE. ctr.

Klagerne. J.nr. 2012-0233 UL/bib. København, den 22. april 2013 KENDELSE. ctr. 1 København, den 22. april 2013 KENDELSE Klagerne ctr. Ejendomsmæglerfirmaet John Frandsen A/S Harald Jensens Plads 1A 8000 Århus C Nævnet har modtaget klagen den 13. november 2012. Klagen angår spørgsmålet

Læs mere

Referat, ordinær generalforsamling i Snekkersten Badelaug 30 sept. 2012 kl. 14

Referat, ordinær generalforsamling i Snekkersten Badelaug 30 sept. 2012 kl. 14 Referat, ordinær generalforsamling i Snekkersten Badelaug 30 sept. 2012 kl. 14 Sted: Klubhuset, Snekkersten Havn Dagsorden jf udsendt indkaldelse. 1. Valg af dirigent. 2. Aflæggelse af bestyrelsens beretning

Læs mere

KONTOR-/KLINIKLEJEMÅL TÆT PÅ RÅDHUSPLADSEN. H.H. Seedorffs Stræde 3-5, 8000 Aarhus C Sag 121295

KONTOR-/KLINIKLEJEMÅL TÆT PÅ RÅDHUSPLADSEN. H.H. Seedorffs Stræde 3-5, 8000 Aarhus C Sag 121295 KONTOR-/KLINIKLEJEMÅL TÆT PÅ RÅDHUSPLADSEN H.H. Seedorffs Stræde 3-5, 8000 Aarhus C Sag 121295 BELIGGENHED OG OMRÅDET Ejendommen er beliggende med en attraktiv placering tæt på Rådhuset og Hovedbanegården,

Læs mere

Foreningen af Danske Lægestuderende Århus Kredsforening. Økonomisk beretning fra FADL, Aarhus Kredsforening. Aarhus, Kære Medlemmer,

Foreningen af Danske Lægestuderende Århus Kredsforening. Økonomisk beretning fra FADL, Aarhus Kredsforening. Aarhus, Kære Medlemmer, Økonomisk beretning fra FADL, Aarhus Kredsforening Kære Medlemmer, Aarhus, Det er en fornøjelse at kunne sætte jer ind i foreningsåret 2013/2014 set fra et økonomisk perspektiv. Som altid præsenteres her

Læs mere

Ejendomsforeningen Danmark

Ejendomsforeningen Danmark Ejendomsforeningen Danmark Energisparepakken Ejendomsforeningen Fyn 24. november 2014 Energisparepakken - Lovens indhold Forhåndsgodkendelser af lejeforhøjelser ved forbedringer Forhøjelse af lejers råderetsbeløb

Læs mere

15 nye tagboliger med egen tagterrasse

15 nye tagboliger med egen tagterrasse 15 nye tagboliger med egen tagterrasse Frederikssundsvej 68 mfl. 2400 København NV, Sag: 22002621 Poul Erik Bech Ejendomsmæglere Valuarer MDE Nørrebrogade 230 2200 København N Tlf. 35840811 e-mail 220@edc.dk

Læs mere

SALGSPROSPEKT Sag nr. 144

SALGSPROSPEKT Sag nr. 144 - LASSEN ERHVERV SALGSPROSPEKT Sag nr. 144 Søndergade 1 og 3, 6823 Ansager Velholdt udlejningsejendom med 5 boliger Pris kontant kr. 1.800.000 Afkast 1. år, anslået 9,1% Årlig lejeindtægt kr. 210.600 Boligareal

Læs mere

SALGSPROSPEKT. Midt i Bredebro sælges solid udlejningsejendom Fremstår i pæn stand lige over for det nye Ecco Center

SALGSPROSPEKT. Midt i Bredebro sælges solid udlejningsejendom Fremstår i pæn stand lige over for det nye Ecco Center Toldbodgade 13, 6520 Toftlund Tlf.: 74831280, Fax.: 73831290 mikkelsen@mikkelsentoftlund.dk - www.mikkelsentoftlund.dk SALGSPROSPEKT Midt i Bredebro sælges solid udlejningsejendom Fremstår i pæn stand

Læs mere

Søndergade 6-3700 Rønne - Ejendomsmægler MDE Fax 56 95 68 84 - www.reh.dk SALGSOPSTILLING

Søndergade 6-3700 Rønne - Ejendomsmægler MDE Fax 56 95 68 84 - www.reh.dk SALGSOPSTILLING Rønne Ejendomshandel Tlf.nr.: 56 95 68 86 Søndergade 6-3700 Rønne - Ejendomsmægler MDE Fax 56 95 68 84 - www.reh.dk SALGSOPSTILLING Rummelig udlejningsejendom med tre lejemål og fælles gårdhave Dampmøllegade

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 28. januar 2015 i Aarhus

Bestyrelsesmøde den 28. januar 2015 i Aarhus Bestyrelsesmøde den 28. januar 2015 i Aarhus Til stede: Hanne, Patricia, Michael, Bente Fraværende: Allan og Pia skulle have været med på Skype, men internettet fungerede ikke. Linda blev i København,

Læs mere

Referat fra Aabos ordinære generalforsamling den 26. oktober 2010

Referat fra Aabos ordinære generalforsamling den 26. oktober 2010 ANDELSBOLIGFORENINGEN AABO www.aabonet.dk / formanden@aabonet.dk Hillerødgade 27, st. tv. 2200 København N Telefon: 38 19 51 72 Referat fra Aabos ordinære generalforsamling den 26. oktober 2010 Den 26.

Læs mere

ISAFJORD. Referat af ordinært bestyrelsesmøde onsdag den 5. marts 2014 kl. 19.00. 1. Godkendelse af dagsorden & valg af referent

ISAFJORD. Referat af ordinært bestyrelsesmøde onsdag den 5. marts 2014 kl. 19.00. 1. Godkendelse af dagsorden & valg af referent ANDELSSELSKAB M. B.A. Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden & valg af referent 2. Godkendelse at referat fra seneste bestyrelsesmøde 3. Økonomi. Indeståender. Restancer. Meddelelser. Valuar 4. Meddelelser

Læs mere

UNDERVISNINGS-/KONTORLEJEMÅL PÅ ATTRAKTIVE SØNDERHØJ

UNDERVISNINGS-/KONTORLEJEMÅL PÅ ATTRAKTIVE SØNDERHØJ UNDERVISNINGS-/KONTORLEJEMÅL PÅ ATTRAKTIVE SØNDERHØJ Sag 8528-11 SØNDERHØJ 16, 8260 VIBY J Statsaut. ejendomsmæglere, MDE, valuar og chartered surveyors København: 7022 9601 Aarhus: 7022 9602 EJENDOMMEN

Læs mere

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn Referat fra SVOO generalforsamling onsdag den 21. marts 2012 kl. 19:00 Formand Per Sørensen bød velkommen og udtrykke sin glæde over det store fremmøde til årets generalforsamling. Ad 1: Ad 2: Valg af

Læs mere

Byggeudvalgsmøde afholdes torsdag 29. januar. Erik Piilgaard orienterede om emner der kommer på mødet.

Byggeudvalgsmøde afholdes torsdag 29. januar. Erik Piilgaard orienterede om emner der kommer på mødet. 15.01. 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 27. januar 2015 kl. 18.30. Deltagere: Formand Erik Piilgaard Næstformand Dan Christensen Sekretær Bendt Nielsen Bestyrelsesmedlem Tom Sørensen Karin Jørgensen Peter

Læs mere