STOPPESTEDER PÅ SUPERCYKELSTIER. Projeksekretariatet for Supercykelstier maj 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "STOPPESTEDER PÅ SUPERCYKELSTIER. Projeksekretariatet for Supercykelstier maj 2014"

Transkript

1 STOPPESTEDER PÅ SUPERCYKELSTIER Projeksekretariatet for Supercykelstier maj 2014

2 STOPPESTEDER PÅ SUPERCYKELSTIER Indledning Supercykelstierne er et højklasset netværk af cykelruter, der især er målrettet pendlercyklister. Ruterne udvikles i et samarbejde mellem kommunerne for at sikre en ensartet kvalitet og en fælles tilgang til udviklingen af fysiske løsninger og servicetiltag. På den måde skabes en fælles identitet, der samler ruterne. Identiteten gør det også lettere for trafikanterne at færdes på ruterne ved at sikre en genkendelighed i afmærkning, fysiske indretninger og servicetiltag. Derfor er det et stort ønske i Supercykelstiprojektet, at der udvikles fælles standardløsninger til forskellige tiltag langs ruterne, som de involverede kommuner kan bruge i den videre udvikling. Dette katalog præsenterer en række løsninger, der gennem fysiske tiltag forbedrer fremkommeligheden for cyklister ved stoppesteder. IDENTITET Supercykelstierne indeholder et stort brandingpotentiale. Der er derfor lagt vægt på, at løsningerne i kataloget gennem deres udformning og materialevalg understøtter ønsket om at skabe en fælles visuel identitet, ligesom løsningerne vil fungere som let aflæselige pejlemærker for pendlerne. De viste løsninger præsenterer konkrete tiltag i en principform, der anbefales benyttet ved stoppesteder på Supercykelstier. Hver løsning kan samtidig tilpasses lokale forhold, og er ikke tilpasset en specifik stibredde eller trafikmængde. Dermed er det muligt at etablere de samme løsninger flere steder, hvilket styrker identiteten. erne er vist på lokaliteter langs eksisterende Supercykelstier for at demonstrere deres potentiale i den rette sammenhæng. LØSNINGERNE Samtlige løsninger er udviklet ud fra en praktisk tilgang, hvor det mulige går forud for de optimale ønskede tiltag. Dermed tages der hensyn til, at man i forvaltningerne i kommunerne ofte må finde løsninger inden for begrænsede råderum både økonomisk og fysisk. Kataloget viser derfor primært løsninger, der kan etableres for begrænsede midler, og uden store driftsforøgelser til følge. Samtidig er der fokuseret på løsninger, der kan etableres på begrænset plads, og som dermed kan indpasses i de fleste gaderum. Det betyder, at løsningerne nogle steder går på kompromis med de anbefalede minimumskrav. I stedet åbnes der mulighed for, at løsningerne kan indpasses flere steder, og at de på den måde kan blive til større gavn for både cyklister og buspassagerer langs Supercykelstierne.

3 Vurderingskriterier Der er for hver løsning givet en simpel grafisk vurdering, der viser hvordan løsningen påvirker de enkelte trafikarter. Dermed kan man få et hurtigt overblik over om løsningen kan komme på tale i en given situation. En lav score indikerer, at trafikantens forhold forringes, en middel score viser at de ikke ændres og en høj score viser at de forbedres. Beskriver effekterne for cyklisterne. En dårligt løsning forringer forholdene, en middel løsning fastholder den nuværende situation og en god løsning forbedrer forholdene. Beskriver hvorvidt busdriften samlet forbedres, dvs. både hvordan bussen og hvordan passagererne påvirkes. En dårlig løsning går forholdene dårlige, en middel løsning fastholder den nuværende situation, mens en god løsning forbedrer forholdene. Beskriver om løsningen påvirker biltrafikken. En dårlig løsning forringer fremkommeligheden og en god løsning fastholder den nuværende fremkommelighed. Ingen løsninger forbedrer fremkommeligheden. Beskriver hvor hensynsfuld løsningen er over for fodgængere langs vejen. En dårlig løsning er ringere forhold og en god løsning er at bevare de nuværende forhold. Ingen løsninger forbedrer forholdene.

4 STOPPESTED VED STATION Fiskebækvej, Værløse Fiskebækvej er idag en 4-sporet vej, med midterrabat, og vejen har stor overkapacitet i forhold til de trafikmængder den afvikler. Det giver mulighed for at arbejde med en sporreduktion. De to busstop som er placeret under jernbanebroen, er anlagt i lommer med meget smalle perroner mellem cykelsti og busstop. De eksisterende perroner er så smalle at de i praksis ikke har den ønskede effekt. For at forbedre fremkommeligheden for cyklisterne forbi stoppestederne, etableres der brede perroner, som samtidig tillader etablering af cykelparkering og opstilling af læskærme mv. herved forbedres servicen også for buspassagererne og understøtter desuden et kombineret rejsemiddelvalg. Etableringen af bredere perroner, sker på bekostning af det ene kørespor i hver retning, hvilket er muligt grundet den store overkapacitet på vejstrækningen. Det viste anlæg kan etableres for ca Etableringen af det nye stoppested, vil medføre en reduktion i grønne områder, hvorfor udgifter til drift og vedligehold vil blive reduceret en smule i forhold til i dag. Etableringen af større perroner vil medføre større brolagte arealer som igen vil medføre en større driftudgift i forhold til asfaltarealer. så samlet set vil løsningen være nogenlunde driftsneutral. Cykelstiens bredde forbi de nye perroner er uændret da den skønnes bred nok til at afvikle den nuværende cykeltrafik uden afviklingsproblemer.

5 STOPPESTED VED STATION Gammel Køge Landevej, Hvidovre På Gammel Køge landevej er der frem mod krydset ved Strandmarksvej i dag etableret en busbane i vestgående retning. I frafarten er denne busbane ikke etableret, formodentligt grundet adgang til højresving mod Friheden Station. Der er i dag et stoppested i frafarten som er anlagt i en smal lomme hvor en perron i ubetydelig bredde, er udvidet med afmærkning, hvorfor den reelt ikke vil opleves som en egentelig perron, hvilket kan medføre konflikter mellem cyklister og buspassagerer med reduceret fremkommelighed til følge. For at forbedre forhold for både cyklister og passagerer, etableres der en bred perron, som også tillader opstilling af læskærm og stander. Pladsen til perronen findes ved at omdanne det ene frafartsspor til busbane, frem til indkørslen til højresvingsbanen mod Friheden station. Desuden inddrages den eksisterende buslomme og smalle perron, for at give plads til etablering af en bred perron, der tillader passagerer at gøre ophold og krydse cykelstien med vigepligt for cyklisterne. Det viste anlæg kan etableres for ca I forbindelse med løsningen etableres der større arealer med brolægning, hvorfor driftudgifterne formodentligt vil stige en anelse i forhold til i dag.

6 STOPPESTED SMALT VEJPROFIL Jægersborgvej, Gentofte Jægersborgvej er i dag kendetegnet ved smalle fortove og cykelstier, samt et smalt vejprofil, grundet længdeparkering i begge vejsider. Desuden er fodgængertrafikken langs Jægersborgvej begrænset. De to eksisterende stoppesteder, er helt traditionelle stoppesteder langs cykelstien, som betyder at cyklister har vigepligt ved ind- og udstigende passagerer. Ved stoppestederne er der opstillet inventar i form af læskærm, stoppestedsstander og affaldsspand, som optager meget areal på det smalle fortov. For at øge fremkommeligheden for cyklister ved stoppestederne, er cykelstien trukket bag om fortovet forbi selve stoppestedet. Herved er konfliktpunkterne flyttet fra selve udindstigningen til krydsninger af cykelstien på hver side af stoppestedet, og bidrager dermed til at skabe en større bufferzone inden cykelstien krydses, så krydsningen af cykelstien kan foretages under mindre stress. ken på denne del af Jægersborgvej er begrænset hvorfor krydsninger mellem fortov og cykelsti kunne være anlagt med vigepligt for fodgængere (uden fodgængerfelt) generelt vil denne type løsning kun være at anbefale i områder med lav intensitet af fodgængere. De viste anlæg kan etableres for ca en indebærer ikke umiddelbart nogen forskel i driftsudgifter, da der ikke etableres nye arealer med andre belægninger end i dag.

7 STOPPESTED SMALT VEJPROFIL Tranegårdsvej Stoppestedet på Tranegårdsvej, er beliggende i et smalt vejprofil, med cykelstibredder på ca. 2 m og et fortov på godt 2,7 m. Da fortovet er forholdsvist bredt, kan det godt reduceres uden at det går ud over fremkommeligheden for fodgængere, hvis blot læskærm og øvrigt stoppestedsinventar flyttes. Generelt er der tale om en strækning med beskedne trafikmængder, både hvad angår cykel, bil- og bustrafik, samt fodgængere, hvorfor en løsning der reducerer bredderne i snittet vil være acceptabel. Der etableres en smal perron som definerer vigepligten for buspassagerne. Cykelstien trækkes bagom perronen gennem en mindre reduktion af fortovsbredden. Stoppestedsinventar placeres på den smalle perron, så fremkommeligheden på fortovet bevares. Det viste anlæg kan etableres for ca Den foreslåede løsning forventes at være nogenlunde driftsneutral i forhold til de eksisterende forhold. Dog kan de smallere profiler besværliggøre renhold mv. men det vurderes ikke at give anledning til en mindre stigning i driftsomkostninger.

8 STOPPESTED Jagtvej/Østerbrogade Stoppestedet på Jagtvej er i dag beliggende langs fortovet, og der er ikke etableret forhold for cyklister, der således må cykle udenom en eventuelt holdende bus. Tværprofilet er forholdsvist bredt, og der er i dag tre frafartsspor, selvom der højest er to tilfartsspor. Det vil derfor være muligt at reducere kørebanearealet, for at give plads til cykelforanstaltninger. De tre tilfartsspor, reduceres til to, og de reduceres til 3,0 m, busstoppet reduceres til 2,8 m. Der etableres perron og cykelsti, så vigepligten er tydeliggjort for buspassagererne. Læskærmen bibeholder sin nuværende placering. Det viste anlæg kan etableres for ca en vil medføre en stigning i driftsomkostningerne da løsningen indebære en række nye arealer med brolægning i forhold til de eksisterende asfaltarealer. Samtidigt vil den nye cykelsti også medføre en øgning i driftsudgifterne.

9 STOPPESTED Egebjergvej Stoppestedet på Egebjergvej er et dobbeltsidet stoppested, med læskærme og stoppestedsstandere ved begge busstop. Bussen holder i dag ved kantstenen og spærrer køresporet i den pågældende kørselsretning. Der er dog ikke overhalingsforbud, hvorfor bilister kan køre uden om en holdende bus, hvilket kan give anledning til farlige situationer. Det ene busstop er beliggende langs fortov og cykelsti, mens det andet ligger ud til en delt sti. begge busstop er kendetegnet ved manglende perron. For at skabe plads til perroner i det smalle vejprofil, er der valgt en løsning, hvor bussen holder mellem to sideheller/perroner og således fungerer som fartdæmpende foranstaltning. en bør ikke anvendes på veje med store trafikmængder, men den skønnes at kunne anvendes på veje med ÅDT på op til 4000, med beskeden busdrift. en giver forbedret fremkommelighed for cyklister, og en mere veldefineret vigepligt for buspassagererne. biltrafikken vil få dårligere fremkommelighed, hvilket ofte kan være ønskeligt i forbindelse med at andre transportmidler fremmes. Det viste anlæg kan etableres for ca Den eksisterende kørebane udskiftes delvist med perroner, belagt med fortovsfliser og chaussésten, hvilket nok vil være marginalt dyrere at drive og vedligeholde end kørebanebelægningen. hertil kommer at der vil være en forøget risiko for sporkøring da alle køretøjer samt holdende busser nu benytter samme kørespor. Trafikmængden på Egebjergvej er forholdsvis begrænset.

10 STOPPESTED ÅBENT LAND Kongevejen, ved Høvelte kasserne i Birkerød Det eksisterende stoppested på kongevejen ved Høvelte kasserne, er et stoppested af ældre dato, både hvad inventar og udformning angår. Stoppestedet er kendetegnet ved at der er meget alternerende brug af det. primært betjener det kassernen, og der er derfor store mængder passagerer når mange værnepligtige har fri for tjeneste. derfor kan stoppestedet fremstå som overdimensioneret i mange perioder, men det skal kunne betjene større mængder passagerer engang i mellem. Hele stoppestedet lægges ud mod vejen, så passagerer ikke skal krydse cykelstien i store mængder når bussen ankommer. Herved kan krydsninigen af cykelstien ske over tid, og dermed ikke være til gene for cyklisterne. Både læskærm og stander flyttes ud på større perronareal, hvor der er plads til ventende passagerer. Det viste anlæg kan etableres for ca Grundet de større nelagte arealer, samt større grønne arealer, må det forventes at driftsudgifterne vil blive forøget ved denne løsning. Stoppestedet er anlagt med meget smal perron som i realiteten ikke kan anvendes.

11 VIRTUELLE STOPPESTEDER Brede cykelstier uden perron Virtuelle heller Det primære behov for at etablere heller i forbindelse med supercykelstien er ved busstoppesteder. her er afstigende passagerer og cyklister i konflikt og situationen er utryg for begge parter. derfor anbefales det, at der etableres busheller alle steder, hvor det er muligt. Dette vil samtidig bidrage til, at det bliver lettere at holde en hastighed på 20 km/t., da cyklerne ikke skal stoppe for buspassagerer. Enkelte steder vil det betyde, at cykelstien bliver smallere, end det er optimalt for en supercykelsti. For at imødekomme det problem kan der etableres en virtuel bushelle, der reserverer et areal på cykelstien til afstigende passagerer i det tidsrum, hvor bussen holder ved stoppestedet. Når der ikke er nogen bus, vil hele arealet blot være en del af cykelstien. De virtuelle heller fungerer på den måde, at der lægges aktiv afmærkning ned i cykelstien. når afmærkningen er slukket, er den sort som asfalten, men når den tændes, bliver den hvid, og markerer tydeligt afgrænsning mellem helle og cykelsti. På den måde kan der etableres afmærkning, der kun er aktiv, når behovet er til stede. Afmærkningen kan f.eks. etableres, som vist på visualiseringen. Når bussen nærmer sig stoppestedet, aktiveres afmærkningen via bussens tale-data radio, og når bussen ankommer til stoppestedet, har afmærkningen været tændt så længe, at de cyklister, der kørte på arealet inden aktiveringen, er væk. Hellen kan suppleres med aktive cykelsymboler og pile, der indikerer, at cyklisterne skal trække ind på cykelstien, når hellen aktiveres. Udfordringer en har en udfordring i forhold til blinde og svagtseende, der stiger på eller af bussen. Belægningen på helle og cykelsti ønskes ikke mærkbar forskellig af hensyn til cyklisterne, men et informationssamarbejde med dansk Blinde samfund og evt. indførelse af stoppesteder, der med tale informerer om forholdene, kan forbedre problemet. Anvendelsen af dynamisk afmærkning på cykelstien, vil kræve dispensation fra vejmyndigheder og politi, men det kan evt. udføres som et pilotprojekt, hvorefter en evaluering kan fastslå, om det er en løsning der skal arbejdes videre med.

12 VARSLING VED UDSTIGNING INTRODUKTION Mange stoppesteder er i dag placeret i meget smalle vejprofiler, hvor muligheden for at øge fremkommeligheden for cyklister gennem geometriske ombygninger er begrænset. Det kan derfor være nødvendigt at fremhæve vigepligtsforholdene for cyklister gennem nye tiltag, der kan tydeliggøre cyklisternes vigepligt overfor buspassagerene. Forslag til løsning en er tænkt som en stand alone løsning, hvor de forskellige enheder kommunikerer med hinanden trådløst. Således aktiveres den dynamiske visning på cykelstien først når der er en bus ved stoppestedet, via en sensor placeret under bussen. De enkelte enheder er drevet af batteri og kan evt. være suppleret med solceller for længere levetid Anlægsprisen vil variere meget afhængig af hvilke produkter der anvendes, hvorfor der ikke kan nævnes et eksakt beløb. men en billig forsøgsopstilling, burde kunne udføres for under Driftsøkonomi er ikke afklaret Anvendelsen af dynamisk afmærkning på cykelstien, vil kræve dispensation fra vejmyndigheder og politi, men det kan evt. udføres som et pilotprojekt, hvorefter en evaluering kan fastslå, om det er en løsning der skal arbejdes videre med.

STOPPESTEDER LANGS SUPERCYKELSTIER. Projeksekretariatet for Supercykelstier maj 2014

STOPPESTEDER LANGS SUPERCYKELSTIER. Projeksekretariatet for Supercykelstier maj 2014 STOPPESTEDER LANGS SUPERCYKELSTIER Projeksekretariatet for Supercykelstier maj 20 STOPPESTEDER LANGS SUPERCYKELSTIER Indledning Supercykelstierne er et højklasset netværk af cykelruter, der især er målrettet

Læs mere

Notat. Løsningsforslag for etablering af cykelstier på Hillerødgade

Notat. Løsningsforslag for etablering af cykelstier på Hillerødgade Notat Løsningsforslag for etablering af cykelstier på Hillerødgade Hillerødgade er i Kommuneplanen klassificeret som overordnet trafikvej og fortsætter i begge ender af vejen ind i Københavns Kommune.

Læs mere

Bilag 5, forvaltningens kommentarer til Indre By Lokaludvalgs høringssvar.

Bilag 5, forvaltningens kommentarer til Indre By Lokaludvalgs høringssvar. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Anlæg 27-07-2015 Bilag 5, forvaltningens kommentarer til Indre By Lokaludvalgs høringssvar. Teknik- og Miljøforvaltningen har bedt Indre By Lokaludvalg

Læs mere

Supercykelstiers passage af indkørsler og sideveje

Supercykelstiers passage af indkørsler og sideveje Supercykelstiers passage af indkørsler og sideveje Supercykelstiers passage af indkørsler og sideveje Indledning Supercykelstierne er et højklasset netværk af cykelruter, der især er målrettet pendlercyklister.

Læs mere

VURDERING AF SKOLEVEJ TIL AGERBÆK SKOLE INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1

VURDERING AF SKOLEVEJ TIL AGERBÆK SKOLE INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1 VARDE KOMMUNE VURDERING AF SKOLEVEJ TIL AGERBÆK SKOLE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Eksisterende forhold

Læs mere

PROJEKTFORSLAG ISHØJUTEN

PROJEKTFORSLAG ISHØJUTEN PROJEKTFORSLAG ISHØJUTEN PROJEKTFORSLAG FOR ISHØJUTEN Supercykelsti og grøn indfaldsvej til København GENERELT Formålet med projektet Ishøjruten er at etablere den del af supercykelstien, som ligger i

Læs mere

Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen

Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen BILAG 2 J. nr.: 153-2015-7595 Dato: 07-04-2016 Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen I vedlagte liste er de højest prioriterede forslag oplistet og beskrevet. Projekterne

Læs mere

ISTEDGADE TRAFIKREGULERING OG BORGERINVOLVERING REVIDERET LØSNINGSFORSLAG

ISTEDGADE TRAFIKREGULERING OG BORGERINVOLVERING REVIDERET LØSNINGSFORSLAG ISTEDGADE TRAFIKREGULERING OG BORGERINVOLVERING REVIDERET LØSNINGSFORSLAG Efter et engageret borgermøde, onsdag den 7. oktober 2009, hvor Jes Vagnby Arkitektur og Identitet i samarbejde med Vesterbro Lokaludvalg

Læs mere

Dobbeltrettede cykelstier

Dobbeltrettede cykelstier Dobbeltrettede cykelstier Vurdering af krav til stibredde Thomas Skallebæk Buch Søren Underlien Jensen Maj 2015 Scion-DTU Diplomvej 376 2800 Kgs. Lyngby www.trafitec.dk Baggrund Dette notat er udarbejdet

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Nye Vejanlæg Aalborg Syd, VVM/MV. Aalborg Kommune. - Krydsudformning Hobrovej ved Dallvej og Nibevej.

Indholdsfortegnelse. Nye Vejanlæg Aalborg Syd, VVM/MV. Aalborg Kommune. - Krydsudformning Hobrovej ved Dallvej og Nibevej. Aalborg Kommune Nye Vejanlæg Aalborg Syd, VVM/MV - Krydsudformning Hobrovej ved Dallvej og Nibevej Teknisk notat COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9000 Aalborg Telefon 99 36 77 00 Telefax 99 36 77

Læs mere

Billedkatalog - Erfaringer fra letbaner i udlandet

Billedkatalog - Erfaringer fra letbaner i udlandet Billedkatalog - Tracé- og belægningstyper 1 Midttrafik - Letbanesekretariatet Billedkatalog - Erfaringer fra letbaner i udlandet Tracé- og belægningstyper Oktober 2010 Udgivelsesdato 05.10.2010 Billedkatalog

Læs mere

Cykelfelter Sikkerhedsmæssig effekt i signalregulerede kryds

Cykelfelter Sikkerhedsmæssig effekt i signalregulerede kryds Cykelfelter Sikkerhedsmæssig effekt i signalregulerede kryds Af civilingeniør Søren Underlien Jensen Vejdirektoratet, Trafiksikkerhed og Miljø Dette paper beskriver resultater fra en før/efter-uheldsundersøgelse

Læs mere

Notat. 20. februar 2014. Baggrundsnotat om taxi i busbaner. Opsummering

Notat. 20. februar 2014. Baggrundsnotat om taxi i busbaner. Opsummering Notat Sagsnummer Sagsbehandler JEG Direkte +45 36 13 16 78 Fax - jeg@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 20. februar 2014 Baggrundsnotat om taxi i busbaner Opsummering Taxikørsel i

Læs mere

Tranbjerg Skole og Grønløkkeskolen, revision 2012.

Tranbjerg Skole og Grønløkkeskolen, revision 2012. Tranbjerg Skole og Grønløkkeskolen, revision 2012. Tranbjerg Skole og Grønløkkeskolen er beliggende i Tranbjerg syd for Århus. Skolerne har ca. 1.150 elever fordelt på 0.-10. klassetrin. SFO og klub er

Læs mere

Hasselager Skole, revision 2012.

Hasselager Skole, revision 2012. Hasselager Skole, revision 2012. Hasselager Skole er beliggende i Hasselager vest for Aarhus. Skolen har ca. 700 elever fordelt på 0.-9. klassetrin. Ved skoleforliget i 2012 er Hasselager Skole fusioneret

Læs mere

Undgå højresvingsulykker. Vej- og trafiktekniske tiltag i signalregulerede kryds

Undgå højresvingsulykker. Vej- og trafiktekniske tiltag i signalregulerede kryds Undgå højresvingsulykker Vej- og trafiktekniske tiltag i signalregulerede kryds Undgå højresvingsulykker Forebyg ulykkerne mellem højresvingende lastbiler og ligeudkørende cyklister i signalregulerede

Læs mere

Referat fra borgermøde den 9. september

Referat fra borgermøde den 9. september Cykelfaciliteter Egeskovvej/Bøgeskovvej Referat fra borgermøde den 9. september Projektnummer: 1012091 Dato: 21. september 2015 Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse 1 Velkomst... 3 2 Tidsplan... 4 3 Spørgsmål

Læs mere

8 GUG SKOLE. Gug Skole er beliggende i den sydlige del af Gug og grænser op til Sønder Tranders Vej og Solhøjsvej.

8 GUG SKOLE. Gug Skole er beliggende i den sydlige del af Gug og grænser op til Sønder Tranders Vej og Solhøjsvej. 8 GUG SKOLE Gug Skole er beliggende i den sydlige del af Gug og grænser op til Sønder Tranders Vej og Solhøjsvej. Figur 114. Skoleruter til Gug Skole. Vejene Sønder Tranders Vej, Solhøjsvej og Landlystvej

Læs mere

BILAG 1: FLERE PÅ CYKEL MELLEM LØSNING OG HEDENSTED

BILAG 1: FLERE PÅ CYKEL MELLEM LØSNING OG HEDENSTED BILAG 1: FLERE PÅ CYKEL MELLEM LØSNING OG HEDENSTED Hedensted Kommune ønsker at forbedre forholdene for de lette trafikanter, og derved få flere til at cykle. Dette skal ske ved at etablere en sti mellem

Læs mere

Tiltagene fokuserer især på at skabe sikre og trygge forhold for de mange lette trafikanter til skolerne i området.

Tiltagene fokuserer især på at skabe sikre og trygge forhold for de mange lette trafikanter til skolerne i området. NOTAT Projekt Ombygning af krydset Søvej Rolighedsvej i Ringe Kunde Faaborg Midtfyn Kommune Notat nr. 2 Dato 29. juni 2012 Fra Erik Gersdorff Stilling 1. Baggrund Faaborg Midtfyn Kommune har i en trafiksikkerhedsrevision,

Læs mere

Potentiale for overflytning af korte bilture til cykel og gang. Linda Christensen, LCH@Transport.DTU.dk Thomas Jensen, TCJ@Transport.DTU.

Potentiale for overflytning af korte bilture til cykel og gang. Linda Christensen, LCH@Transport.DTU.dk Thomas Jensen, TCJ@Transport.DTU. Potentiale for overflytning af korte bilture til cykel og gang Linda Christensen, LCH@Transport.D.dk Thomas Jensen, TCJ@Transport.D.dk Andelen, der går og cykler afhængig af rejselængden Rejselængden er

Læs mere

Man kan dog også straffes ved kørsel med en promille under 0,5, hvis man kører usikkert.

Man kan dog også straffes ved kørsel med en promille under 0,5, hvis man kører usikkert. Den lille teoribog Generelle hastigheder: 50 km/t indenfor tættere bebygget område 80 km/t udenfor tættere bebygget område 80 km/t motortrafikvej 130 km/t motorvej Bilens maksimum mål: (alle mål er med

Læs mere

Risskov Skole, revision 2012.

Risskov Skole, revision 2012. Risskov Skole, revision 2012. Risskov Skole er beliggende i den nordøstlige del af Aarhus. Skolen har knap 800 elever fordelt på 0.-9. klassetrin. SFO er beliggende i umiddelbar nærhed til skolen, mens

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 21. september 2012 11/10037 OMLÆGNING OG UDVIDELSE AF VEJ I brev af 23. juni 2011 har I klaget over Kommunens beslutning af 26. april 2011 1 ekspropriation af dele

Læs mere

Frederikssundsvej. Indlæg på borgermøde 2010.02.24 Arrangeret af Brønshøj-Husum Lokaludvalg

Frederikssundsvej. Indlæg på borgermøde 2010.02.24 Arrangeret af Brønshøj-Husum Lokaludvalg Indlæg på borgermøde 2010.02.24 Arrangeret af Brønshøj-Husum Lokaludvalg Frederikssundsvej Jan Aagaard - Håbets Allé - Brønshøj Rådgivende ingeniør (speciale i vejbygning) Formålet med ombygningen i 1998

Læs mere

TRAFIKSIKKERHEDSFOR BEDRINGER PÅ. Hvidovre Kommune. Beskrivelse af skitseprojekt. Oktober 2014 AVEDØRE TVÆRVEJ

TRAFIKSIKKERHEDSFOR BEDRINGER PÅ. Hvidovre Kommune. Beskrivelse af skitseprojekt. Oktober 2014 AVEDØRE TVÆRVEJ Til Hvidovre Kommune Dokumenttype TRAFIKSIKKERHEDSFOR Beskrivelse af skitseprojekt Dato BEDRINGER PÅ Oktober 2014 AVEDØRE TVÆRVEJ Forbedring af cykelforhold på Avedøre Tværvej Revision A Dato 2014-10-01

Læs mere

02-03-2016. Sagsnr. 2016-0051357. Dokumentnr. 2016-0051357-1

02-03-2016. Sagsnr. 2016-0051357. Dokumentnr. 2016-0051357-1 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT 02-03-2016 Sagsnr. 2016-0051357 Den Kvikke Vej Vidensbydel Nørre Campus er en af Europas største koncentrationer af uddannelse, grundforskning

Læs mere

Der har i flere år været overvejelser om at opgradere busbetjeningen på den tværforbindelse linje 18 dækker fra Friheden Station til Nordhavn Station.

Der har i flere år været overvejelser om at opgradere busbetjeningen på den tværforbindelse linje 18 dækker fra Friheden Station til Nordhavn Station. Notat Til: Hvidovre Kommune Kopi til: Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune Sagsnummer Sagsbehandler TOR Direkte +45 36 13 16 40 Fax - TOR@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 9.

Læs mere

Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Kalkværksvej 10 8000 Århus C Århus d. 8. juni 2012

Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Kalkværksvej 10 8000 Århus C Århus d. 8. juni 2012 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Kalkværksvej 10 8000 Århus C Århus d. 8. juni 2012 Vedr. Svar på indsigelser til lokalplan 921, Gl. Kongevej Viby J Hermed svar på indsigelser til lokalplan

Læs mere

Indsigelse mod forslag til lokalplan 2-310 Klubhus ved Møllemosegård. Manglende og usikre adgangsforhold til området for cyklister og gående.

Indsigelse mod forslag til lokalplan 2-310 Klubhus ved Møllemosegård. Manglende og usikre adgangsforhold til området for cyklister og gående. Allerød, den 9. november 2011. Indsigelse mod forslag til lokalplan 2-310 Klubhus ved Møllemosegård. På vegne af beboerne i Møllemoseparken ønsker Grundejerforeningen Møllemoseparken hermed at gøre indsigelse

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Isenvad Skole

Skolevejsanalyse 2013 Isenvad Skole Skolevejsanalyse 2013 Isenvad Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

VEJVISNING OG PARKERING I SØNDERVIG INDHOLD. 1 Indledning, baggrund. 1 Indledning, baggrund 1. 2 Eksisterende forhold og problemstillinger 2

VEJVISNING OG PARKERING I SØNDERVIG INDHOLD. 1 Indledning, baggrund. 1 Indledning, baggrund 1. 2 Eksisterende forhold og problemstillinger 2 RINGKØBING SKJERN KOMMUNE VEJVISNING OG PARKERING I SØNDERVIG ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk FORSLAG TIL ÆNDRINGER INDHOLD 1 Indledning, baggrund

Læs mere

Nordic Human Factors Guideline Dansk Case Study nr. 3

Nordic Human Factors Guideline Dansk Case Study nr. 3 Nordic Human Factors Guideline Dansk Case Study nr. 3 Rampeanlæg på E20 ved Ringsted Øst Lene Herrstedt Gabriel Helmers 26. juni 2014 Scion-DTU Diplomvej 376 2800 Kgs. Lyngby www.trafitec.dk Indhold 1.

Læs mere

Fredeliggørelse af Østerbrogade. 1. Indledning. 2. Nuværende forhold

Fredeliggørelse af Østerbrogade. 1. Indledning. 2. Nuværende forhold Østerbro Lokaludvalg Teknik & Miljø Randersgade 35, parterre 2100 København Ø Att.: Linda Christensen Fredeliggørelse af Østerbrogade 1. Indledning Østerbro Lokaludvalg har på møde den 6.10.2010 anmodet

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. februar 2013 12/14089 KLAGE OVER BETALING FOR BELYSNING PÅ PRIVATE FÆLLESVEJE Vejdirektoratet har behandlet din klage af 30. november 2012 over Kommunens afgørelse

Læs mere

Evaluering af borgerdialog og trafiksanering af H.C. Ørsteds Vej

Evaluering af borgerdialog og trafiksanering af H.C. Ørsteds Vej Evaluering af borgerdialog og trafiksanering af H.C. Ørsteds Vej v/ Lene Hansen, MOE TetraplanA/S og Peter Raaschou, Frederiksberg Kommune VEJFORUM 2015 SIDE 1 Baggrund Cykelstier på trafikveje Mangler

Læs mere

Midlertidige fremkommelighedstiltag for busser på letbanestrækningen

Midlertidige fremkommelighedstiltag for busser på letbanestrækningen By- og Kulturforvaltningen Midlertidige fremkommelighedstiltag for busser på letbanestrækningen Byudvikling Byrum og Mobilitet By- og Kulturudvalget har på udvalgsmøde 12. januar 2016 bedt By- og Kulturforvaltningen

Læs mere

Kvalitets- og Designmanual. Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Del 3

Kvalitets- og Designmanual. Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Del 3 Kvalitets- og Designmanual Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Indhold Formål... 3 Generelt... 4 1. Byporte... 6 1.1 Visuel Byport specieldesignet i metal... 6 1.2 Visuel Byport

Læs mere

Statsgaranteret udskrivningsgrundlag

Statsgaranteret udskrivningsgrundlag Statsgaranteret udskrivningsgrundlag giver sikkerhed under krisen Nyt kapitel Resumé For 2013 har alle kommuner for første gang valgt at budgettere med det statsgaranterede udskrivningsgrundlag. Siden

Læs mere

Københavns Kommune Bygge- og Teknikforvaltningen Vej & Park Trafik og Plan, Trafikafvikling

Københavns Kommune Bygge- og Teknikforvaltningen Vej & Park Trafik og Plan, Trafikafvikling Københavns Kommune Bygge- og Teknikforvaltningen Vej & Park Trafik og Plan, Trafikafvikling Tlf.: 33 66 35 90, Fax: 33 66 71 31, E-mail: helar@btf.kk.dk NOTAT DATO : 8. oktober 2004 TIL : Vejdirektoratet

Læs mere

Bedre forhold for cyklister i ISTEDGADE

Bedre forhold for cyklister i ISTEDGADE Bedre forhold for cyklister i ISTEDGADE Indhold: Baggrund og formål med projektet Proces og borgerinddragelse Fra plan til færdigt projekt Udfordringer med ny type cykelløsning Projektevaluering Mindre

Læs mere

CITY SENSE VIBORG INDHOLD. 1 Indledning og baggrund 2 1.1 Forudsætninger 3 1.2 Fejlkilder og usikkerheder 3

CITY SENSE VIBORG INDHOLD. 1 Indledning og baggrund 2 1.1 Forudsætninger 3 1.2 Fejlkilder og usikkerheder 3 VIBORG KOMMUNE CITY SENSE VIBORG AFRAPPORTERING, EFTERÅR 2015 ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning og baggrund 2 1.1 Forudsætninger

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 7. august 2013 12/14632-37 x x x

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 7. august 2013 12/14632-37 x x x DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 7. august 2013 12/14632-37 x x x EKSPROPRIATION TIL CYKELSTI I brev af 14. december 2012 har advokaterne på vegne af klager klaget over Kommunens beslutning af

Læs mere

Forslag til principerklæring til vedtagelse på FOAs strukturkongres 12. og 13. januar 2006 i Aalborg

Forslag til principerklæring til vedtagelse på FOAs strukturkongres 12. og 13. januar 2006 i Aalborg Forslag til principerklæring til vedtagelse på FOAs strukturkongres 12. og 13. januar 2006 i Aalborg Principperne i denne erklæring angiver retningen for FOAs videre strukturelle og demokratiske udvikling.

Læs mere

Referat Borgermøde vedr. de trafikale forhold i Måløv d. 02.02.2016

Referat Borgermøde vedr. de trafikale forhold i Måløv d. 02.02.2016 Til: Deltagerne på borgermødet d. 02.02.2016 Deltagerne på borgermødet d. 22.09.2015 Skolebestyrelsen på Måløvhøj Skole Ledelsen på Måløvhøj Skole BALLERUP KOMMUNE Dato: 15.02.2016 Tlf. dir.: 41750115

Læs mere

F A X E K O M M U N E

F A X E K O M M U N E F A X E K O M M U N E VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV BILAG Side 1 af 16 Indholdsfortegnelse BILAG A. VINTERVEJKLASSER, VEJTYPER, SERVICEMÅL OG METODER... 3 BILAG B. VINTERSTIKLASSER, STITYPER, SERVICEMÅL

Læs mere

Kommuneplantillæg 1. til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan

Kommuneplantillæg 1. til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan Kommuneplantillæg 1 til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan Kommuneplantillæg 1 Hørsholm Kommune Indholdsfortegnelse Redegørelse... 3 Baggrund og forudsætninger... 3 Klimaændringer... 3 Risikobilledet...

Læs mere

Kører igen og igen...

Kører igen og igen... Kører igen og igen... 1 Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS +WAY

Læs mere

Vej- og Trafikudvalget (VTU)... 2

Vej- og Trafikudvalget (VTU)... 2 Indhold Vej- og Trafikudvalget (VTU)... 2 Tilpasninger og mindre besparelser på drift af kollektiv trafik efter udbud, omlægning af ruter og kørsel efter ferieplan (77)... 3 Reduktion af vejdrift (78)...

Læs mere

Vestvold øst ruten CYKELSUPERSTIER I HOVEDSTADSOMRÅDET - RUTEBESKRIVELSER. Nuværende forhold

Vestvold øst ruten CYKELSUPERSTIER I HOVEDSTADSOMRÅDET - RUTEBESKRIVELSER. Nuværende forhold CYKELSUPERSTIER I HOVEDSTADSOMRÅDET - RUTEBESKRIVELSER Vestvold øst ruten Nuværende forhold Vestvold øst ruten er en sydlig og østligforlængelse af Vestvoldruten, der har sit sydlige endepunkt i Hvidovre

Læs mere

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A.

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A. Dato 17. juni 2014 Dokument 13/23814 Side Etablering af en ny udvidet overkørsel I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej

Læs mere

ny overdækninger på Flintholm Station

ny overdækninger på Flintholm Station ny overdækninger på Flintholm Station Nærværende skitseprojekt er udført af KHR Arkitekter A/S for Københavns Kommune med henblik på etablering af en overdækning af en kommende busperron og fodgængerfelter

Læs mere

BYBUS- OG RUTEBILTRAFIKKEN I ÅRHUS CITY

BYBUS- OG RUTEBILTRAFIKKEN I ÅRHUS CITY BYBUS- OG RUTEBILTRAFIKKEN I ÅRHUS CITY Af Jørgen Bunde Århus Kommune BAGGRUND ÅRHUS RUTEBILSTATION: EN OPLANDSSTATION Århus Rutebilstation fungerer idag som en central endestation for Århus Amts Rutebiler

Læs mere

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren Trafikudvalget 2010-11 L 173 Bilag 11 Offentligt Samrådstale til et kommende lukket samråd om forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Tilladelser til offentlig servicetrafik og krav til beklædning

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 3. september 2013 12/14632-45 x x x

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 3. september 2013 12/14632-45 x x x DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 3. september 2013 12/14632-45 x x x EKSPROPRIATION TIL CYKELSTI - ULOVLIG I brev af 14. december 2012 har advokaterne på vegne af V klaget over Kommunens beslutning

Læs mere

Kommunikationsplan for SAPA-projektet:

Kommunikationsplan for SAPA-projektet: Kommunikationsplan for SAPA-projektet: 1. BAGGRUND Beskriv kort: Hvad er der sket? Hvorfor skal der kommunikeres? Er der lig i lasten? Sker der andet, som kan forplumre billedet netop nu? Som et element

Læs mere

Oversigt over spørgsmål og svar til udbud af Elektronisk låsesystem til boliger i Stevns Kommune

Oversigt over spørgsmål og svar til udbud af Elektronisk låsesystem til boliger i Stevns Kommune Oversigt over spørgsmål og svar til udbud af Elektronisk låsesystem til boliger i Stevns Kommune Skema opdateret den 22.08.14 Nummer på spørgsmål/supplerende oplysning Dato for besvarelse Spørgsmål 1 15.08.14

Læs mere

Kanalstrategi en strategi for henvendelseskanaler til og fra kommunen [Udkast] Juni 2013. Natur og Udvikling

Kanalstrategi en strategi for henvendelseskanaler til og fra kommunen [Udkast] Juni 2013. Natur og Udvikling Kanalstrategi en strategi for henvendelseskanaler til og fra kommunen [Udkast] Juni 2013 Natur og Udvikling Kanalstrategi Hvert år håndterer Halsnæs Kommune rigtig mange henvendelser til og fra borgere

Læs mere

Charlottenlund bydelscenter

Charlottenlund bydelscenter Borgermøde i rådhushallen om forskønnelse af Charlottenlund bydelscenter Dato: 26. marts 2014 Mødet var det andet offentlige borgermøde om forskønnelsesprojektet. Ca. 60 borgere deltog i mødet. Borgmester

Læs mere

Resultater af test og evaluering af Stress Graph i Psykiatriens hverdagstestere. Testperiode: 25. januar 30. marts 2016

Resultater af test og evaluering af Stress Graph i Psykiatriens hverdagstestere. Testperiode: 25. januar 30. marts 2016 Resultater af test og evaluering af Stress Graph i Psykiatriens hverdagstestere Testperiode: 25. januar 30. marts 2016 April 2016 1. Baggrund Virksomheden Sumondo ønskede at få testet monitoreringsløsningen

Læs mere

Kvalitetssikring for cyklister. Odense Kommunes retningslinjer for vejprojekter

Kvalitetssikring for cyklister. Odense Kommunes retningslinjer for vejprojekter Kvalitetssikring for cyklister Odense Kommunes retningslinjer for vejprojekter Odense Kommune 2015 1 Baggrund I 2014 vedtog Odense Byråd en ny ambitiøs cykelhandlingsplan. Frem til 2018 skal cykelturene

Læs mere

Ledelsesgrundlag for Slagelse Kommune

Ledelsesgrundlag for Slagelse Kommune Ledelsesgrundlag for Slagelse Kommune Cumuli.net Ramme, styringsmodel, forventninger, lederroller. Desuden Slagelse Kommunes værdigrundlag og målsætninger. ledelses Grundlag_12p_a.indd 3 8/10/09 10:44

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse 2014 Hjemmeplejen Del 2 Specifikke Horsens Kommune spørgsmål

Brugertilfredshedsundersøgelse 2014 Hjemmeplejen Del 2 Specifikke Horsens Kommune spørgsmål Brugertilfredshedsundersøgelse 2014 Hjemmeplejen Del 2 Specifikke Horsens Kommune spørgsmål 1 Velfærd og Sundhed Velfærds- og Sundhedsstaben Sagsbehandler: Inger B. Foged. Sagsnr.: 27.36.00-P05-2-14 Dato:

Læs mere

Aktuelle udfordringer i den kollektive trafik

Aktuelle udfordringer i den kollektive trafik 10.-11. maj 2012 Trafikbestillerkonferencen Aktuelle udfordringer i den kollektive trafik Dorthe Nøhr Pedersen, adm. dir., Movia Aktuelle udfordringer i den kollektive trafik Pendlernettet Statslige investeringer

Læs mere

Notat vedr.: Foretræde for Teknisk Udvalg angående: Permanent ombygning af Oddervej

Notat vedr.: Foretræde for Teknisk Udvalg angående: Permanent ombygning af Oddervej Aarhus Kommune Att. Teknisk Udvalg Rådhuset 8100 Århus C Skåde, den 12. juni 2016 Notat vedr.: Foretræde for Teknisk Udvalg angående: Permanent ombygning af Oddervej Fremlæggelse mandag den 13. juni kl.

Læs mere

1 Indledning og baggrund

1 Indledning og baggrund VESTFORSYNINGEN ADGANGSFORHOLD TIL OMRÅDET OMKRING MÅBJERGVÆRKET ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TRAFIKAL VURDERING INDHOLD 1 Indledning

Læs mere

TRAFIKSIKKERHEDSREVISION, TRIN 2: UDSTYKNING I RØDEKRO - FLADHØJVEJ.

TRAFIKSIKKERHEDSREVISION, TRIN 2: UDSTYKNING I RØDEKRO - FLADHØJVEJ. SE TRAFIK TRAFIKSIKKERHEDSREVISION, TRIN 2: UDSTYKNING I RØDEKRO - FLADHØJVEJ. SE Trafik 29. juli 2015 Vangelystvej 10, 5250 Odense SV Tlf. 6160 7260 Mail: steen@setrafik.dk CVR-nr. 3492 6093 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Trafiksikkerhed og cykelstier 2015 forslag til projekter

Trafiksikkerhed og cykelstier 2015 forslag til projekter Trafiksikkerhed og cykelstier 2015 forslag til projekter Samlet bevilling Projekter mærket med * er anbefalet af administrationen. 2.100.000 kr. A. Trafiksikkerhed 1. Horsens by sikring af cyklister i

Læs mere

Principper for cykelpendlerruterne - opsamling på workshop den 9. juni 2010 11. juni 2010/NIHE

Principper for cykelpendlerruterne - opsamling på workshop den 9. juni 2010 11. juni 2010/NIHE Cykelpendlerruter i hovedstadsområdet Principper for cykelpendlerruterne - opsamling på workshop den 9 juni 2010 11 juni 2010/NIHE På workshoppen blev gennemgået en række principper for de kommende cykelpendlerruter

Læs mere

BILAG A SPØRGESKEMA. I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer.

BILAG A SPØRGESKEMA. I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer. 16 BILAG A SPØRGESKEMA I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer. Skalaernes spørgsmål indgår i et større spørgeskema, der omfatter i alt 26 skalaer

Læs mere

OneRemote INT Converter. Type 32002638. Brugervejledning. Betjening med Bang & Olufsen. Triax C-HD207CX. 32002638u3dk

OneRemote INT Converter. Type 32002638. Brugervejledning. Betjening med Bang & Olufsen. Triax C-HD207CX. 32002638u3dk OneRemote INT Converter Type 32002638 Brugervejledning Betjening med Bang & Olufsen Triax C-HD207CX 32002638u3dk Daglig betjening med Beo4, Beo5, Beo6 Afspille funktioner OO OK o o0 Play press 1 sec. Play

Læs mere

Tema Point, cyklister Point, bilister Uheld 30 33 Utryghed 22 18 Stikrydsninger 19 15 Fremkommelighed 9 17 Hastighedsreduktion 19 17

Tema Point, cyklister Point, bilister Uheld 30 33 Utryghed 22 18 Stikrydsninger 19 15 Fremkommelighed 9 17 Hastighedsreduktion 19 17 30 Tema Point, cyklister Point, bilister Uheld 30 33 Utryghed 22 18 Stikrydsninger 19 15 Fremkommelighed 9 17 Hastighedsreduktion 19 17 Gennemsnit af borgernes prioritering på hjemmesiden. Tema Point Uheld

Læs mere

Søruten, etape 2 Tiltag gennemført i forbindelse med drift og vedligehold. 1) kan udføres i forbindelse med drift og vedligehold eller

Søruten, etape 2 Tiltag gennemført i forbindelse med drift og vedligehold. 1) kan udføres i forbindelse med drift og vedligehold eller UDKAST Københavns Kommune Søruten, etape 2 Tiltag gennemført i forbindelse med drift og vedligehold NOTAT REV. 23. maj 2011 16. maj 2011 MKK/JVL Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 1 2 Opdeling af trafikanter...

Læs mere

Bornholms Regionskommune Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling

Bornholms Regionskommune Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling NOTAT/Styregruppe November 2017 1 Baggrund De videregående uddannelser på Bornholm har hidtil været fordelt på flere adresser

Læs mere

Attraktive arbejdspladser er vejen frem

Attraktive arbejdspladser er vejen frem Attraktive er er vejen frem 2 Konklusion Omkring halvdelen af offentligt ansatte FTF ere er ansat på en, der ikke er attraktiv. Samtidig ses, at personer, der ansat på ikke-attraktive er i stort omfang

Læs mere

Miljørapport til Lokalplanforslag nr. 954

Miljørapport til Lokalplanforslag nr. 954 Miljørapport til Lokalplanforslag nr. 954 Erhvervsområde til pladskrævende varegrupper ved Havkærvej og Viborgvej i Tilst Miljørapporten er sammen med lokalplanen offentliggjort den 26. juni 2013 til og

Læs mere

Effekten af anvendelse af adaptivt styringssystem til gadesignaler.

Effekten af anvendelse af adaptivt styringssystem til gadesignaler. Effekten af anvendelse af adaptivt styringssystem til gadesignaler. I forbindelse med udbygningen af Motorring 3 forventes anlægsarbejderne at medføre en omlejring af trafik til bl.a. (se figur 1). For

Læs mere

Rammer til udvikling hjælp til forandring

Rammer til udvikling hjælp til forandring Rammer til udvikling hjælp til forandring Ungdomskollektivet er et tilbud til unge, som i en periode af deres liv har brug for hjælp til at klare tilværelsen. I tæt samarbejde tilrettelægger vi individuelle

Læs mere

Bilag 1 Referat af alle brugerundersøgelser fra 2014

Bilag 1 Referat af alle brugerundersøgelser fra 2014 KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Kvalitet og Sammenhæng NOTAT Bilag 1 Referat af alle brugerundersøgelser fra 2014 Bilag 1 til indstilling om brugerundersøgelser 2014. Sundheds-

Læs mere

Cykelpolitik 2008-2012

Cykelpolitik 2008-2012 Cykelpolitik 2008-2012 FREDERIKSBERG KOMMUNE Cykelpolitik 2008-2012 Indhold Forord 2 Status for cykeltrafikken 3 En cykelpolitik bliver til 5 Vision, mål og indsatsområder 6 Fremkommelighed 7 Sikkerhed

Læs mere

Skoleveje Ullerup Bæk Skolen

Skoleveje Ullerup Bæk Skolen Notat Skoleveje Ullerup Bæk Skolen Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Ullerup Bæk Skolen med undervisning på 3 skoler: Bredstrup-Pjedsted Fællesskole 0. 6. kl. fra eget tidligere

Læs mere

Afstandsmærker på motorveje. april 2011

Afstandsmærker på motorveje. april 2011 Effekt efter 3 år Afstandsmærker på motorveje april 2011 Indhold Resumé 3 1. Introduktion 4 2. Analysestrækninger og dataindsamling 5 2.1 Analysestrækninger 5 2.2 Dataindsamling 5 2.3 Databehandling 6

Læs mere

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger til forslaget

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger til forslaget 21. februar 2012 FM 2012/X Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger til forslaget Indledning Fremsættelse af ændringsforslaget til Landstingsloven sker på baggrund af henstilling fra udvalget

Læs mere

Byrådet vedtog sin første handicappolitik i 2008. Denne handicappolitik er nu blevet revideret

Byrådet vedtog sin første handicappolitik i 2008. Denne handicappolitik er nu blevet revideret Handicappolitik Forord Byrådet vedtog sin første handicappolitik i 2008. Denne handicappolitik er nu blevet revideret og fornyet. Favrskov Kommune vil med handicappolitikken skabe et fundament, der sikrer

Læs mere

Sager til beslutning. Bygge- og Teknikforvaltningen indstiller, at Bygge- og Teknikudvalget godkender,

Sager til beslutning. Bygge- og Teknikforvaltningen indstiller, at Bygge- og Teknikudvalget godkender, Bygge- og Teknikudvalget DAGSORDEN for ordinært møde onsdag den 4. december 2002 Sager til beslutning 13. Evaluering af de trafikale forhold på Indre Nørrebro BTU 594/2002 J.nr. 0616.0016/02 INDSTILLING

Læs mere

BRUG AF ÉNSIDIG VEJINDSNÆVRING PÅ PRINSESSEGADE INDHOLD. 1 Introduktion BILAG 11. 1 Introduktion 1

BRUG AF ÉNSIDIG VEJINDSNÆVRING PÅ PRINSESSEGADE INDHOLD. 1 Introduktion BILAG 11. 1 Introduktion 1 BILAG 11 KØBENHAVNS KOMMUNE BRUG AF ÉNSIDIG VEJINDSNÆVRING PÅ PRINSESSEGADE TEKNISK NOTAT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD

Læs mere

Vejklassificering differentierede vejnet

Vejklassificering differentierede vejnet Vejklassificering differentierede vejnet Af Ole Thomsen, Nordjyllands Amt, og Frank Studstrup, COWI Introduktion Vejmyndighederne - staten, amterne og kommunerne - har på hver deres veje til opgave at

Læs mere

Forprojekt: Opgradering af Aalborg Busterminal og Aalborg Station

Forprojekt: Opgradering af Aalborg Busterminal og Aalborg Station Resumé Forprojekt: Opgradering af Aalborg Busterminal og Aalborg Station Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Aalborg trafikterminal består af både Aalborg Busterminal for regionalbusser og bybusser samt

Læs mere

Miljø- og teknikudvalget

Miljø- og teknikudvalget Blad nr. 349 Miljø- og teknikudvalget afholder møde på rådhuset mandag den kl. 16.15 med følgende dagsorden Ikke tilstede : Sag nr. Emne Blad nr. 163 Bregnerødvej 122, fodgængerkrydsning 350. /. 164 Indberetning

Læs mere

Økonomisk analyse. Arbejdstiden øges ikke af sig selv

Økonomisk analyse. Arbejdstiden øges ikke af sig selv Økonomisk analyse 22. maj 2012 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V Arbejdstiden øges ikke af sig selv T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Med den netop offentliggjorte 2020-plan

Læs mere

Hedensted Skole. http://mobreg.cowi.webhouse.dk/dk/trafikplan/oversigt.htm

Hedensted Skole. http://mobreg.cowi.webhouse.dk/dk/trafikplan/oversigt.htm Hedensted Elevtal: ca. 800. Klassetrin: 0. til 9. Der er lavet registreringer 9 steder ved den gennemførte besigtigelse. Se mere under Trafiksikkerhedsplan 2013 17. Kys og kør rundkørslen ved Østerled.

Læs mere

Hvad er count down? Notat. Til: Furesø Kommune. September 2010. Muligheder for forbedring af trafikinformationen i Furesø Kommune.

Hvad er count down? Notat. Til: Furesø Kommune. September 2010. Muligheder for forbedring af trafikinformationen i Furesø Kommune. Notat Til: Furesø Kommune Sagsnummer Sagsbehandler JHI Direkte 36 13 16 14 Fax JHI@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 September 2010 Muligheder for forbedring af trafikinformationen

Læs mere

VIA TRAFIK. København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen

VIA TRAFIK. København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen VIA TRAFIK København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen UDKAST Oktober 2004 2 Indhold Indledning 2 Biltrafik 4 Parkering 5 Let trafik 6 Beplantning 7 Trafiksaneringsplan

Læs mere

UDVIKLINGSPLAN FOR GOLFBANEN. Hovedsponsor: - ET REDSKAB FOR GOLFKLUBBENS BESTYRELSE

UDVIKLINGSPLAN FOR GOLFBANEN. Hovedsponsor: - ET REDSKAB FOR GOLFKLUBBENS BESTYRELSE UDVIKLINGSPLAN FOR GOLFBANEN Hovedsponsor: - ET REDSKAB FOR GOLFKLUBBENS BESTYRELSE Denne folder er en introduktion til hvorledes klubben lægger en plan for banens udvikling. Sammen med folderen er der

Læs mere

for Vintervedligeholdelse og renholdelse i Furesø Kommune

for Vintervedligeholdelse og renholdelse i Furesø Kommune Regulativ for Vintervedligeholdelse og renholdelse i Furesø Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2. Vintervedligeholdelse kommuneveje, cykelstier, stier mv. 3. Snerydning 3.1 Kommunens opgaver 3.2

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Børne- og Undervisningsudvalget 2015-16 BUU Alm.del Bilag 189 Offentligt TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Målgruppe Arrangør Taletid Samråd i Børne- og Undervisningsudvalget sammen med social-

Læs mere

Trafikplan for Brinken Kystvejen. Workshop 27. oktober 2015. Henrik Grell og Lárus Ágústsson 11-11-2015 TRAFIKPLAN KYSTVEJEN - BRINKEN - WORKSHOP

Trafikplan for Brinken Kystvejen. Workshop 27. oktober 2015. Henrik Grell og Lárus Ágústsson 11-11-2015 TRAFIKPLAN KYSTVEJEN - BRINKEN - WORKSHOP Trafikplan for Brinken Kystvejen Workshop 27. oktober 2015 Henrik Grell og Lárus Ágústsson 1 Dagsorden Tid Indhold 18:30 18:45 Velkomst ved Stevns Kommune og introduktion til workshop ved COWI 18:45 19:10

Læs mere

Grøn firmabilskat August 2016 1

Grøn firmabilskat August 2016 1 Grøn firmabilskat August 2016 1 Grøn firmabilskat Det nuværende system for firmabilbeskatning er forældet, derfor ønsker vi et opgør med det nuværende system. Vi ønsker et nyt og grønnere skattesystem.

Læs mere

Arbejdsgruppen Tilgængelighedens By 2016

Arbejdsgruppen Tilgængelighedens By 2016 Teknik & Miljø Trafik og Veje Dato: 08-03-2016 Referat Sagsnr.: 16/14054 Sagsbehandler: vpjho Mødedato: Tirsdag den 8. marts 2016 Mødetidspunkt: Kl. 14:00 15:30 Mødested: Viborg Rådhus, M1.13 Mødeleder:

Læs mere