Landerapport Danmark: Adresser Country report, Denmark: Addressing

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Landerapport Danmark: Adresser 2015-2016 Country report, Denmark: Addressing 2015-2016"

Transkript

1 Landerapport Danmark: Adresser Country report, Denmark: Addressing For English version see pages 5 8 Begivenheder, aktiviteter og nyheder på adresseområdet i perioden maj 2015 til maj Ressortændring: Ved sidste nordiske adressemøde lå ansvaret for adresser i MBBL. Ansvaret blev i sommeren 2015 ressortoverført fra MBBL til Geodatastyrelsen, derfor er der kommet mange nye folk på en række poster, Geodatastyrelsen blev den 1. januar 2016 opdelt i hhv. Geodatastyrelsen (GST), som flytter til Aalborg, og Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering (SDFE), som bliver i København. Ansvaret for adresser blev i den forbindelse overført til SDFE. Ny lovgivning Efter delingen i styrelser var det nødvendigt, at kunne hjemle reglerne for adresser. Dette skete tidligere i BBR-loven som også omhandlede bygninger og boliger. Fremadrettet skal adresser have sin egen lov- adresseloven. Loven er i proces og forventer at træde i kraft 1. januar Der vil sideløbende hen over sommeren og i efteråret- blive arbejdet på en ny adressebekendtgørelse, vejledning og eksempelsamling, som skal sikre at målgruppen forvalter loven på en hensigtsmæssig måde. DAR 1.0 I loven vil det blive skrevet, at det fremadrettede autoritative adresseregister i Danmark hedder Danmarks Adresse Register (DAR). DAR 1.0 er i gang med at blive udviklet og vil være fungerende primo Udviklingen af DAR 1.0 har været undervejs længe, men opbygningen af styresystemet er udfærdiget på en sådan måde, at det har været fremtidssikret så det lever op til de krav, som bliver stillet i den nye lov.

2 Der er pt. 3,5 mio. adresser i Danmark. Disse adresser skal fremadrettet fungere autoritativt. Det sker ved en sammenføring af forskellige registre, som ikke i alle tilfælde har en ensartet måde at registre adressens delelementer på. Den 1.august 2015 blev der indgået af tale med firmaet Netcompagny, om udvikling af DAR 1.0. I løbet af oktober gennemførtes etape 1. Her skete en række aktiviteter og workshops med det formål at afklare krav, og sikre en fælles forståelse af begreber og løsningsforslag. Fra november 2015 og cirka ni måneder frem gennemføres etape 2, hvor løsningen bliver designet, udviklet og testet. Fra sommeren 2016 og frem til implementering af systemet gennemføres etape 3, som drejer sig om produktionssætning, diverse afprøvninger og uddannelse af brugerne. DAR forventes at være klar til brug primo Projekt Danmarks Adresseregister har til formål at etablere et nyt adresseregister, der skal fungere som autoritativt grunddataregister for vejnavne og adresser. Tidligere registreredes adresser sammen med data om bygninger og boliger i Bygnings og boligregisteret (BBR). Adressedelen bliver nu udskilt og placeret i det nye adresseregister, som har fået navnet Danmarks Adresseregister (DAR). I DAR vil indgå registreringen af vejnavne og oplysninger om vejnavnes og adressers beliggenhed i administrative enheder, som i dag foregår i det Centrale Personregister. For at sikre adressers og vejnavnes kvalitet udbygges DAR med et tilhørende geografisk baseret indberetningsværktøj (adresseklient), således at alle kommuner kan håndtere vedligeholdelsen af adresser og vejnavne på en ensartet og effektiv måde. Adresseklienten vil også understøtte indberetninger af fejl således, at hvis man opdager en fejl i en adresse, er det let at aflevere den oplysning til den relevante adressemyndighed, som efterfølgende kan rette op på fejlen. Derudover indeholder klienten mulighed for en dialog med borgeren, således at fastsættelsen kan ske i direkte dialog med de nødvendige parter. Datavask For at sikre at det autoritative register bliver født med det bedst mulige grundlag foretages der i resten af 2016 en gennemgribende datavask. Datavasken er delt i flere grene og beskæftiger sig med bl.a. ensretning af retskrivningen for vejnavne, udlugning af ikke egentlige veje mv. Datavasken drives af SDFE i samarbejde med det Centrale Virksomhedsregister (CVR) og det Centrale Personregister (CPR). Opgaver ender med i høj grad at skulle udføres af kommunerne, da det er dem der har registeransvaret for de forskellige registre, som er nødvendige at rette i. I perioden 2015 frem til sommer 2016 har den kommunale Taskforce, beskæftiget sig med at supplere med adresser der kan anvendes til at give datavask-opgaven en ordentlig grundbund. Dette har resulteret i oprettelse af over adresser, hvoraf de er maskinelt oprettet. (Se mere om Taskforcen og præmie til denne sidst i dokumentet)

3 AWS (Adresse Web Service) AWS Suiten er en tjeneste, som ikke anvendes direkte af slutbrugere, men via andre it-systemer, som anvender AWS Suiten til at etablere adressefunktionalitet og data. AWS Suitens primære data er adresser, adgangsadresser, vejnavne, supplerende bynavne og postnumre. Derudover rummer AWS Suiten relaterede data, som hyppigt bruges i forbindelse med adresser. Det drejer sig om data vedrørende kommuner, sogne, regioner, retskredse, politikredse, opstillingskredse, zone, ejerlav samt jordstykker. Suiten tilbyder søgning ud fra mange forskellige søgeparameterkombinationer. Opslag. Reverse geokodning. Indtastning vha. autocomplete, så brugeren let kan finde en gyldig adresse. Adressevask, som gør det muligt at etablere gyldige adresser i sit it-system. WMS og WFS korttjenester. Download i flere formater. Replikering, som gør det muligt at etablere en lokal, opdateret kopi af adressedatabasen. AWS Suiten er en meget anvendt tjeneste. Der er i dag over 1200 it-systemer, som integrerer til tjenesten. Antallet af anvendende it-systemer er hastig voksende. Væksten det seneste år har været på over 700 %. Anvendersystemerne er fordelt ud over mange forskellige brancher, som det ses af følgende eksempler: Statslige myndigheder: Tastselv Skat, BBR, Skats ejendomsvurdering, jobnet.dk, sogn.dk, domstol.dk, tinglysning.dk og boligejer.dk. Kommuner: boligstøtte, bygogmiljoe.dk. Beredskabet: 112, Rigspolitiet, hjaelppolitiet.dk og Københavns Brandvæsen. Kultur: kglteater.dk, tivoli.dk. Medier: information.dk, Aller Media, yousee.dk. Telebranchen: TDC, Telia og Telenor. GIS: Niras, COWI, Septima, dingeo.dk. Forsikring: Alm Brand, Alka, GF Forsikring, next.dk. Finans: Nykredit, Jyske Bank, Nordea, Bankdata. Bolig: boligportal.dk, boliga.dk, lejerbo.dk, dabbolig.dk. Web shops: ecco.com, boozt.com, smukfest.dk. Forsyning: Dong, SEAS-NVE, natureenergy.dk, hofor.dk. It: KMD, CSC. AWS Suitens funktionalitet skal flyttes over på Datafordeleren når denne er klar dette. Datafordeleren skal give adgang til alle offentlige grunddata. Datafordeleren indgår ligesom Adresseprogrammet i det fællesoffentlige Grunddataprogram. Adresseprogrammet under Grunddataprogrammet På samme vis som beskrevet i forrige års landerapport så har også perioden maj 2015 til maj 2016 haft fokus på frembringelsen af leverancer i Adresseprogrammet under Grunddataprogrammet. De forretningsmæssige mål med Adresseprogrammet er, at etablere et grundlag for effektivt og konsekvent genbrug af grunddata om adresser, stednavne og administrative inddelinger. I forbindelse med grunddataprogrammet har SDFE nu overtaget den tekniske løsning fra Datafordelerens leverandør, KMD. Dermed er Datafordeleren nu i fuld drift. Dog stadig i en testversion. Adresseprogrammet består pt. af 11 projekter. Projekterne er styret af de forskellige parter, der hver især har ansvaret for organiseringen og styringen af det enkelte projekt dog indenfor rammerne af den fælles implementeringsplan for programmet.

4 Myndighederne der i maj 2016 er involveret i Adresseprogrammet er SDFE, Kommunernes Landsforening, GST, Kontoret for det Centrale Personregister, Erhvervsstyrelsen, SKAT, Danmarks Statistik og Digitaliseringsstyrelsen. Den 1. maj 2016 startede testen af snitfladerne mellem de nye og kvalitetsforbedrede registre i både Adresseprogrammet og Ejendomsdataprogrammet. Testen foregår i tæt samarbejde mellem de to delprogrammer, Datafordeleren og modelsekretariatet i Digitaliseringsstyrelsen. Det er på nuværende tidspunkt vurderingen, at alle når at blive klar til testen, men der er mange forudsætninger, som skal være på plads. Se eventuelt i sidste års danske landerapport, for en mere grundig beskrivelse af Adresseprogrammet. Taskforcen under Adresseprogrammet får international pris Taskforcen, som hjælper kommunerne med at implementere Adresseprogrammet, vandt i oktober 2015 Universal Postal Unions pris for Unikt samarbejde på en stor anlagt konference i Bern. I 2014 udskrev den internationale postunion Universal Postal Union (UPU) en konkurrence, hvor de opfordrede deres medlemmer til at sende forslag til løsninger på at tackle udfordringerne med adresser i deres respektive lande. Danmark deltog i konkurrencen med en beskrivelse af arbejdet i Adresseprogrammets Taskforce, som hjælper kommunerne med at implementere den såkaldte suppleringsopgave. Suppleringsopgaven er et projekt, som kort fortalt handler om at identificere og udfylde de hvide pletter på det danske landkort, hvor der i dag ikke findes adresser. F.eks. i kolonihaver, på hospitaler og universiteter, og i store industriområder. Taskforcen er sammensat af medlemmer fra KL, SDFE og tre kommuner. Udover rådgivning og udpegning af adresseløse områder hjælper taskforcen kommunerne med informationsskrivelser, workshops, kogebøger mv. og det er netop dette samarbejde mellem stat og kommune, som UPU beskriver som `unikt og nu præmierer. Udover Danmarks flotte kåring vandt Sydafrika i kategorien Innovative løsninger og Trinidad og Tobago i kategorien Praktisk tilrettelæggelse.

5 Events, activities and news in the address area in the period of May 2015 to May Denmark In the period of May 2015 to May 2016 the focus of the address work in Denmark has been on the delivery of results in the Address programme under the Basic Data programme. Ressort Change: At the last Nordic address meeting the responsibility of the addresses in MBBL. The responsibility was in summer 2015 transferred from MBBL to the Danish Geodata Agency, therefore there is a lot of new people on a variety of items. The Danish Geodata Agency was January divided into two. The Danish Geodata Agency which will move to Aalborg, and the Agency for Data Supply and Efficiency (SDFE) which will stay in Copenhagen. In the compound the Responsibility for the addresses were transferred to SDFE. New legislation After the sharing in government agencies, it was necessary to make rules for addresses. This happened earlier in the BBR act which also referred to buildings and homes. The addresses must now have its own legal address law. The law is in process and is expected to enter into force on the 1 January During the summer and autumn. There will parallel be worked on a new address announcement, guidance and sample collection to ensure that the target group will administrate the law in an appropriate way. DAR 1.0 In the lav it will be written that the authoritative address register in Denmark is called Danmarks Adresse Register (DAR). DAR 1.0 has been a long time coming, but the structure of the control system is made in such a way that it has been 'future proof' so it meets the requirements which are placed in the new law. Currently there are. 3.5 million addresses in Denmark. These addresses will in the future function as authoritative data. This is achieved through by combining a various of data records, that do not always have a uniform way to register the address elements. The 1st of August 2015 there was an agreement with the company Netcompagny, on the development of DAR 1.0.

6 During October There were a number of activities and workshops with the aim to clarify the requirements and to ensure a common understanding of concepts and solutions. From November 2015, and about nine months ahead the solution is being designed, developed and tested. From the summer of 2016 and until the implementation, the work will mostly be around the new system, which concerns the production launch, various tests and user training. DAR is expected to be operational early Project Address Register The purpose of the Address Register project is to create a new Address Register, which will be the authoritative basic data register for road names and addresses. Today addresses are registered together with data on buildings and dwellings in the Building and Dwelling Register (BBR). The address part of the register will be separated into a new address register with the name Danmarks adresseregister (DAR). The registration of road names and information about the location of addresses and road names in administrative units will be part of the new Address register. Today this information is registered in the Civil Registration System. To ensure high quality of the data on addresses and road names, a geographical based it-tool for maintaining the data in an efficient and uniformly way among the municipalities is developed in relation to the Address register. The tool is called Address client and in addition to facilitating geographical registration of data the service will support the reporting of inaccuracies so that if you discover an inaccuracy or error in an address, it will be easy to inform the relevant address authority, which then can rectify the error. Moreover the Address Client will contain the possibility for dialogue with the citizen, thus making the assignment of the address in direct dialogue with the necessary partners possible. Data improvement/cleaning To ensure that the authoritative register will be born with the best possible foundation there will be a lot of data cleaning through the rest of The data cleaning is divided into several branches and dealing with, inter alia, standardization of spelling of street names, removing of non actual roads etc. The data cleaning task is operated by SDFE in cooperation with the Central Business Register (CVR) and the Civil Registration (CPR). The final work is to be performed by the municipalities because they are the ones who are responsible for the registration in the various registers that are necessary to correct. In the period 2015 until summer 2016, a municipal Task Force has worked on Additional Addresses. This has resulted in the creation of more than 70,000 addresses, of which 40,000 are established mechanical. (See more about the UPU premium to this Task Force at the end of this document).

7 AWS (Address Web Service) AWS suite is a service that is not used directly by end users, but other IT systems is using AWS suite to set up address functionality and data. AWS suite's primary data are addresses, access addresses, street names, additional city names and postcodes. Additionally the AWS suite- contains related data that are frequently used for addresses. It concerns data on municipalities, parishes, counties, jurisdictions, police, constituencies, zone and cadastral numbers. The suite offers search from many different search parameter combinations. Reverse geocoding. Entering using autocomplete, so the user easily can find a valid address. Address cleaning, which makes it possible to establish valid addresses in your own IT system. WMS and WFS map services. Download in several formats. The replication, which makes it possible to establish a local, updated copy of the address database. The AWS suite is a widely used service. Today there are over 1200 IT systems that integrates to the service. The number of utilizing IT systems is rapidly growing. The growth in the past year has been more than 700 %. Employing systems are distributed across many different industries, as evidenced by the following examples: Government authorities: Tastselv Skat, BBR, Skats ejendomsvurdering, jobnet.dk, sogn.dk, domstol.dk, tinglysning.dk og boligejer.dk. Municipalities: boligstøtte, bygogmiljoe.dk. Beredskabet: 112, Rigspolitiet, hjaelppolitiet.dk og Københavns Brandvæsen. Culture: kglteater.dk, tivoli.dk. Media: information.dk, Aller Media, yousee.dk. The telecom industry: TDC, Telia og Telenor. GIS: Niras, COWI, Septima, dingeo.dk. Insurance: Alm Brand, Alka, GF Forsikring, next.dk. Finance: Nykredit, Jyske Bank, Nordea, Bankdata. Housing: boligportal.dk, boliga.dk, lejerbo.dk, dabbolig.dk. Web shops: ecco.com, boozt.com, smukfest.dk Supply: Dong, SEAS-NVE, natureenergy.dk, hofor.dk. It: KMD, CSC. AWS suite's functionality will be moved to the "Data distributor" when the Data distributer is ready. The Data distributor must provide access to all public primary data. Both the Data distributor and the Address program is included in the common public basic data Program. The Address program under the Basic Data program In the same manner as described in last year's country report, the focus of the address work in Denmark in the period May 2015 to May 2016 is the delivery of results in the Address programme under the Basic Data programme. The business goals of the Address programme is to create a basic for an efficient re-use of basic data on addresses, place names and administrative units. SDFE has now taken over the technical solution for the Basic Data Program. It means that the data distributor is now fully operational. However its still in a test version.

8 In total the Address program consists of 11 projects. The projects are managed by the partners involved in the programme. Each of them has the responsibility for organizing and managing their project within the framework of the common program plan. The public authorities involved in the Address programme are: SDFE, the Geodata Agency, the Local Government Denmark (The interest group and member authority of Danish municipalities), The Office for the Civil Registration System, the Business Authority, The Tax Authority, the central authority on Danish statistics and the Agency for Digitalisation. On May 1, 2016 the testing of interfaces between the new and upgraded records started, in both the Address Program and Property Data Program. The test is conducted in close cooperation between the two sub-programs, the data distributor and model Secretariat in the Digitizing Agency. It is currently estimated that all will be fit for the test, but there are many conditions that must be in place. Please Ask for the last year's Danish country report, for a more thoroughly describtion of the Adressprogramme. Address Taskforce receives international award The Task Force, which helps municipalities to implement Address program, won in October 2015 Universal Postal Union award for "Unique cooperation" on a large scale conference in Bern. In 2014, the International Postal Union Universal Postal Union (UPU), arranged a competition in which they invited their members to send suggestions for solutions to tackle the challenges of addresses in their respective countries. Denmark participated in the competition with a description of the work of the Address Taskforce, which helps municipalities to implement the supplementary task. Supplementing is about identifying and filling out the white spots on the Danish map, where today there are no addresses. E.g. in allotments, hospitals, universities and large industrial areas. The Task Force is composed of members from Local Government Denmark, SDFE and three municipalities. Besides counseling and identifying unaddressed areas, the Taskforce helps municipalities with information letters, workshops, cookbooks, etc. and it is precisely this cooperation between state and local authorities, as UPU describes as unique, and now rewards. Besides Denmark, South Africa won in the category "Innovative solutions" and Trinidad and Tobago in the category "Practical organization".

Engelsk. Niveau C. De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005. Casebaseret eksamen. www.jysk.dk og www.jysk.com.

Engelsk. Niveau C. De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005. Casebaseret eksamen. www.jysk.dk og www.jysk.com. 052430_EngelskC 08/09/05 13:29 Side 1 De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005 Side 1 af 4 sider Casebaseret eksamen Engelsk Niveau C www.jysk.dk og www.jysk.com Indhold: Opgave 1 Presentation

Læs mere

Landerapport Danmark: Adresser 2014-2015

Landerapport Danmark: Adresser 2014-2015 NOTAT Dato: 27. april 2015 Kontor: Ejendomsdata Sagsnr.: 2012-3566 Sagsbehandler: THJ/MLI Landerapport Danmark: Adresser 2014-2015 Country report, Denmark: Addressing 2014-2015 For English version see

Læs mere

Privat-, statslig- eller regional institution m.v. Andet Added Bekaempelsesudfoerende: string No Label: Bekæmpelsesudførende

Privat-, statslig- eller regional institution m.v. Andet Added Bekaempelsesudfoerende: string No Label: Bekæmpelsesudførende Changes for Rottedatabasen Web Service The coming version of Rottedatabasen Web Service will have several changes some of them breaking for the exposed methods. These changes and the business logic behind

Læs mere

Engelsk. Niveau D. De Merkantile Erhvervsuddannelser September Casebaseret eksamen. og

Engelsk. Niveau D. De Merkantile Erhvervsuddannelser September Casebaseret eksamen.  og 052431_EngelskD 08/09/05 13:29 Side 1 De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005 Side 1 af 4 sider Casebaseret eksamen Engelsk Niveau D www.jysk.dk og www.jysk.com Indhold: Opgave 1 Presentation

Læs mere

Nordic Address Forum 22.-23. May 2013 Faroe Islands. Country Report Denmark

Nordic Address Forum 22.-23. May 2013 Faroe Islands. Country Report Denmark Nordic Address Forum 22.-23. May 2013 Faroe Islands Country Report Denmark 2 Grunddataprogrammet Basic Data Program Grundataprogrammet er en væsentlig hjørnesten i den offentlige digitaliseringsstrategi

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2015

Trolling Master Bornholm 2015 Trolling Master Bornholm 2015 (English version further down) Sæsonen er ved at komme i omdrejninger. Her er det John Eriksen fra Nexø med 95 cm og en kontrolleret vægt på 11,8 kg fanget på østkysten af

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 8

Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 8 Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 8 English version further down Der bliver landet fisk men ikke mange Her er det Johnny Nielsen, Søløven, fra Tejn, som i denne uge fangede 13,0 kg nord for

Læs mere

Project Step 7. Behavioral modeling of a dual ported register set. 1/8/ L11 Project Step 5 Copyright Joanne DeGroat, ECE, OSU 1

Project Step 7. Behavioral modeling of a dual ported register set. 1/8/ L11 Project Step 5 Copyright Joanne DeGroat, ECE, OSU 1 Project Step 7 Behavioral modeling of a dual ported register set. Copyright 2006 - Joanne DeGroat, ECE, OSU 1 The register set Register set specifications 16 dual ported registers each with 16- bit words

Læs mere

United Nations Secretariat Procurement Division

United Nations Secretariat Procurement Division United Nations Secretariat Procurement Division Vendor Registration Overview Higher Standards, Better Solutions The United Nations Global Marketplace (UNGM) Why Register? On-line registration Free of charge

Læs mere

Vores mange brugere på musskema.dk er rigtig gode til at komme med kvalificerede ønsker og behov.

Vores mange brugere på musskema.dk er rigtig gode til at komme med kvalificerede ønsker og behov. På dansk/in Danish: Aarhus d. 10. januar 2013/ the 10 th of January 2013 Kære alle Chefer i MUS-regi! Vores mange brugere på musskema.dk er rigtig gode til at komme med kvalificerede ønsker og behov. Og

Læs mere

Hvad skal der skrives under på? - A4 og A5 v/ Tais Sandal Nissen

Hvad skal der skrives under på? - A4 og A5 v/ Tais Sandal Nissen Hvad skal der skrives under på? - A4 og A5 v/ Tais Sandal Nissen A4 Associated beneficiary declaration and mandate 1/2 A4 skal underskrives og afleveres senest 1. April. Eksempel med Horsens: I, the undersigned,

Læs mere

Unitel EDI MT940 June 2010. Based on: SWIFT Standards - Category 9 MT940 Customer Statement Message (January 2004)

Unitel EDI MT940 June 2010. Based on: SWIFT Standards - Category 9 MT940 Customer Statement Message (January 2004) Unitel EDI MT940 June 2010 Based on: SWIFT Standards - Category 9 MT940 Customer Statement Message (January 2004) Contents 1. Introduction...3 2. General...3 3. Description of the MT940 message...3 3.1.

Læs mere

Sammenligning af adresser til folkeregistrering (CPR) og de autoritative adresser

Sammenligning af adresser til folkeregistrering (CPR) og de autoritative adresser Sammenligning af adresser til folkeregistrering (CPR) og de autoritative adresser Comparison of addresses used in the population register and the authentic addresses Side 1 Formål Purpose Undersøge omfanget

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 3

Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 3 Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 3 English version further down Den første dag i Bornholmerlaks konkurrencen Formanden for Bornholms Trollingklub, Anders Schou Jensen (og meddomer i TMB) fik

Læs mere

DET KONGELIGE BIBLIOTEK NATIONALBIBLIOTEK OG KØBENHAVNS UNIVERSITETS- BIBLIOTEK. Index

DET KONGELIGE BIBLIOTEK NATIONALBIBLIOTEK OG KØBENHAVNS UNIVERSITETS- BIBLIOTEK. Index DET KONGELIGE Index Download driver... 2 Find the Windows 7 version.... 2 Download the Windows Vista driver.... 4 Extract driver... 5 Windows Vista installation of a printer.... 7 Side 1 af 12 DET KONGELIGE

Læs mere

The X Factor. Målgruppe. Læringsmål. Introduktion til læreren klasse & ungdomsuddannelser Engelskundervisningen

The X Factor. Målgruppe. Læringsmål. Introduktion til læreren klasse & ungdomsuddannelser Engelskundervisningen The X Factor Målgruppe 7-10 klasse & ungdomsuddannelser Engelskundervisningen Læringsmål Eleven kan give sammenhængende fremstillinger på basis af indhentede informationer Eleven har viden om at søge og

Læs mere

Experience. Knowledge. Business. Across media and regions.

Experience. Knowledge. Business. Across media and regions. Experience. Knowledge. Business. Across media and regions. 1 SPOT Music. Film. Interactive. Velkommen. Program. - Introduktion - Formål og muligheder - Målgruppen - Udfordringerne vi har identificeret

Læs mere

extreme Programming Kunders og udvikleres menneskerettigheder

extreme Programming Kunders og udvikleres menneskerettigheder extreme Programming Software Engineering 13 1 Kunders og udvikleres menneskerettigheder Kunder: At sætte mål og få projektet til at følge dem At kende varighed og pris At bestemme softwarefunktionalitet

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2014

Trolling Master Bornholm 2014 Trolling Master Bornholm 2014 (English version further down) Så er ballet åbnet, 16,64 kg: Det er Kim Christiansen, som i mange år også har deltaget i TMB, der tirsdag landede denne laks. Den måler 120

Læs mere

Virk.dk. A one-stop-shop for businesses. Peter Bay Kirkegaard, pbk@eogs.dk Special Advisor Danish Commerce and Companies Agency

Virk.dk. A one-stop-shop for businesses. Peter Bay Kirkegaard, pbk@eogs.dk Special Advisor Danish Commerce and Companies Agency Virk.dk A one-stop-shop for businesses Peter Bay Kirkegaard, pbk@eogs.dk Special Advisor Danish Commerce and Companies Agency Agenda Background Status Future 16-10-2007 2 Virk.dk 16-10-2007 3 Vision Political

Læs mere

SAS Corporate Program Website

SAS Corporate Program Website SAS Corporate Program Website Dear user We have developed SAS Corporate Program Website to make the administration of your company's travel activities easier. You can read about it in this booklet, which

Læs mere

Sport for the elderly

Sport for the elderly Sport for the elderly - Teenagers of the future Play the Game 2013 Aarhus, 29 October 2013 Ditte Toft Danish Institute for Sports Studies +45 3266 1037 ditte.toft@idan.dk A growing group in the population

Læs mere

Black Jack --- Review. Spring 2012

Black Jack --- Review. Spring 2012 Black Jack --- Review Spring 2012 Simulation Simulation can solve real-world problems by modeling realworld processes to provide otherwise unobtainable information. Computer simulation is used to predict

Læs mere

LESSON NOTES Extensive Reading in Danish for Intermediate Learners #8 How to Interview

LESSON NOTES Extensive Reading in Danish for Intermediate Learners #8 How to Interview LESSON NOTES Extensive Reading in Danish for Intermediate Learners #8 How to Interview CONTENTS 2 Danish 5 English # 8 COPYRIGHT 2019 INNOVATIVE LANGUAGE LEARNING. ALL RIGHTS RESERVED. DANISH 1. SÅDAN

Læs mere

Portal Registration. Check Junk Mail for activation . 1 Click the hyperlink to take you back to the portal to confirm your registration

Portal Registration. Check Junk Mail for activation  . 1 Click the hyperlink to take you back to the portal to confirm your registration Portal Registration Step 1 Provide the necessary information to create your user. Note: First Name, Last Name and Email have to match exactly to your profile in the Membership system. Step 2 Click on the

Læs mere

Molio specifications, development and challenges. ICIS DA 2019 Portland, Kim Streuli, Molio,

Molio specifications, development and challenges. ICIS DA 2019 Portland, Kim Streuli, Molio, Molio specifications, development and challenges ICIS DA 2019 Portland, Kim Streuli, Molio, 2019-06-04 Introduction The current structure is challenged by different factors. These are for example : Complex

Læs mere

The River Underground, Additional Work

The River Underground, Additional Work 39 (104) The River Underground, Additional Work The River Underground Crosswords Across 1 Another word for "hard to cope with", "unendurable", "insufferable" (10) 5 Another word for "think", "believe",

Læs mere

From innovation to market

From innovation to market Nupark Accelerace From innovation to market Public money Accelerace VC Private Equity Stock market Available capital BA 2 What is Nupark Accelerace Hands-on investment and business developmentprograms

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2015

Trolling Master Bornholm 2015 Trolling Master Bornholm 2015 (English version further down) Panorama billede fra starten den første dag i 2014 Michael Koldtoft fra Trolling Centrum har brugt lidt tid på at arbejde med billederne fra

Læs mere

Appendix 1: Interview guide Maria og Kristian Lundgaard-Karlshøj, Ausumgaard

Appendix 1: Interview guide Maria og Kristian Lundgaard-Karlshøj, Ausumgaard Appendix 1: Interview guide Maria og Kristian Lundgaard-Karlshøj, Ausumgaard Fortæl om Ausumgaard s historie Der er hele tiden snak om værdier, men hvad er det for nogle værdier? uddyb forklar definer

Læs mere

Userguide. NN Markedsdata. for. Microsoft Dynamics CRM 2011. v. 1.0

Userguide. NN Markedsdata. for. Microsoft Dynamics CRM 2011. v. 1.0 Userguide NN Markedsdata for Microsoft Dynamics CRM 2011 v. 1.0 NN Markedsdata www. Introduction Navne & Numre Web Services for Microsoft Dynamics CRM hereafter termed NN-DynCRM enable integration to Microsoft

Læs mere

Overview of education statistics in Denmark

Overview of education statistics in Denmark Overview of education statistics in Denmark Christian Vittrup Peter Bohnstedt Anan Hansen Education Statistics Statistics Denmark A simple model Basic information on the students Who Where What When Okt.

Læs mere

Are you hiring Newcomers?

Are you hiring Newcomers? Are you hiring Newcomers? Newcomer Service offers free support You are welcome to contact Newcomer Service when you wish to: Forward information on life in Esbjerg to attract newcomers Receive advise on

Læs mere

Cooperation between LEADER groups and fisheries groups (FLAGS) René Kusier, National Network Unit, Denmark Focus group 3, Estonia February 2010

Cooperation between LEADER groups and fisheries groups (FLAGS) René Kusier, National Network Unit, Denmark Focus group 3, Estonia February 2010 Cooperation between LEADER groups and fisheries groups (FLAGS) René Kusier, National Network Unit, Denmark Focus group 3, Estonia February 2010 Why cooperation between rural (LEADER) and fisheries groups

Læs mere

ANNONCERING AF CYKELTAXAHOLDEPLADSER I RØD ZONE OG LANGELINIE

ANNONCERING AF CYKELTAXAHOLDEPLADSER I RØD ZONE OG LANGELINIE KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse CYKELTAXA I RØD ZONE 5. oktober 2018 ANNONCERING AF CYKELTAXAHOLDEPLADSER I RØD ZONE OG LANGELINIE English version Der er nu mulighed for

Læs mere

Danish Language Course for International University Students Copenhagen, 12 July 1 August Application form

Danish Language Course for International University Students Copenhagen, 12 July 1 August Application form Danish Language Course for International University Students Copenhagen, 12 July 1 August 2017 Application form Must be completed on the computer in Danish or English All fields are mandatory PERSONLIGE

Læs mere

Bilag. Resume. Side 1 af 12

Bilag. Resume. Side 1 af 12 Bilag Resume I denne opgave, lægges der fokus på unge og ensomhed gennem sociale medier. Vi har i denne opgave valgt at benytte Facebook som det sociale medie vi ligger fokus på, da det er det største

Læs mere

Strategic Capital ApS has requested Danionics A/S to make the following announcement prior to the annual general meeting on 23 April 2013:

Strategic Capital ApS has requested Danionics A/S to make the following announcement prior to the annual general meeting on 23 April 2013: Copenhagen, 23 April 2013 Announcement No. 9/2013 Danionics A/S Dr. Tværgade 9, 1. DK 1302 Copenhagen K, Denmark Tel: +45 88 91 98 70 Fax: +45 88 91 98 01 E-mail: investor@danionics.dk Website: www.danionics.dk

Læs mere

Please report absence, also if you don t plan to participate in dinner to Birgit Møller Jensen Telephone: /

Please report absence, also if you don t plan to participate in dinner to Birgit Møller Jensen   Telephone: / Annex 01.01 Board Meeting - Draft Agenda Wednesday, 24 th April 2013 at 15.00-20.00 in the Meetery, AADK, Fælledvej 12, 2200 Copenhagen N Agenda Status Time (proposed) Annex Comments 1. Welcome and approval

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2012

Trolling Master Bornholm 2012 Trolling Master Bornholm 1 (English version further down) Tak for denne gang Det var en fornøjelse især jo også fordi vejret var med os. Så heldig har vi aldrig været før. Vi skal evaluere 1, og I må meget

Læs mere

NOTIFICATION. - An expression of care

NOTIFICATION. - An expression of care NOTIFICATION - An expression of care Professionals who work with children and young people have a special responsibility to ensure that children who show signs of failure to thrive get the wright help.

Læs mere

Nyhedsmail, december 2013 (scroll down for English version)

Nyhedsmail, december 2013 (scroll down for English version) Nyhedsmail, december 2013 (scroll down for English version) Kære Omdeler Julen venter rundt om hjørnet. Og netop julen er årsagen til, at NORDJYSKE Distributions mange omdelere har ekstra travlt med at

Læs mere

Aktivering af Survey funktionalitet

Aktivering af Survey funktionalitet Surveys i REDCap REDCap gør det muligt at eksponere ét eller flere instrumenter som et survey (spørgeskema) som derefter kan udfyldes direkte af patienten eller forsøgspersonen over internettet. Dette

Læs mere

Udbud på engelsk i UCL. Skabelon til beskrivelse

Udbud på engelsk i UCL. Skabelon til beskrivelse Udbud på engelsk i UCL Skabelon til beskrivelse Indhold 1. Forord... 3 2. What to do... 3 3. Skabelon... 4 3.1 Course Overview... 4 3.2 Target Group... 4 3.3 Purpose of the module... 4 3.4 Content of the

Læs mere

Nordisk adressemøde 2012 Oslo

Nordisk adressemøde 2012 Oslo Nordisk adressemøde 2012 Oslo Udvalgt fra den danske landerapport Selected highlights from Danish country report 30.-31. maj 2012 Nordisk adressemøde 2012 Oslo 1 Oversigt / Overview Ny regering nyt ministerie

Læs mere

Learnings from the implementation of Epic

Learnings from the implementation of Epic Learnings from the implementation of Epic Appendix Picture from Region H (2016) A thesis report by: Oliver Metcalf-Rinaldo, oliv@itu.dk Stephan Mosko Jensen, smos@itu.dk Appendix - Table of content Appendix

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2013

Trolling Master Bornholm 2013 Trolling Master Bornholm 2013 (English version further down) Trolling Master Bornholm 2013 Husk at tjekke jeres reservationer! Vi ved, at der er nogen, som har lavet reservationer af overnatning, og at

Læs mere

Central Statistical Agency.

Central Statistical Agency. Central Statistical Agency www.csa.gov.et 1 Outline Introduction Characteristics of Construction Aim of the Survey Methodology Result Conclusion 2 Introduction Meaning of Construction Construction may

Læs mere

Adresser, stednavne og landinddelinger meget, meget mere geo. Jysk-Fynsk GIS-konference, Skanderborg 13. juni 2013

Adresser, stednavne og landinddelinger meget, meget mere geo. Jysk-Fynsk GIS-konference, Skanderborg 13. juni 2013 Adresser, stednavne og landinddelinger meget, meget mere geo Jysk-Fynsk GIS-konference, Skanderborg 13. juni 2013 Overblik Indhold: Hvad er aftalt? Mål: Hvilke forbedringer? Midler: Hvordan er det muligt?

Læs mere

The Post Code in the Address. legal framework, maintenance processes and data registration of Danish post codes

The Post Code in the Address. legal framework, maintenance processes and data registration of Danish post codes The Post Code in the Address legal framework, maintenance processes and data registration of Danish post codes Adresseprogrammet 2 Nordisk Adressemøde, Kokkola 21.-22. maj 2014 Topics Background: Why postcodes

Læs mere

Financial Literacy among 5-7 years old children

Financial Literacy among 5-7 years old children Financial Literacy among 5-7 years old children -based on a market research survey among the parents in Denmark, Sweden, Norway, Finland, Northern Ireland and Republic of Ireland Page 1 Purpose of the

Læs mere

Our activities. Dry sales market. The assortment

Our activities. Dry sales market. The assortment First we like to start to introduce our activities. Kébol B.V., based in the heart of the bulb district since 1989, specialises in importing and exporting bulbs world-wide. Bulbs suitable for dry sale,

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2014

Trolling Master Bornholm 2014 Trolling Master Bornholm 2014 (English version further down) Populært med tidlig færgebooking Booking af færgebilletter til TMB 2014 er populært. Vi har fået en stribe mails fra teams, som har booket,

Læs mere

QUICK START Updated:

QUICK START Updated: QUICK START Updated: 24.08.2018 For at komme hurtigt og godt igang med dine nye Webstech produkter, anbefales at du downloader den senest opdaterede QuickStart fra vores hjemmeside: In order to get started

Læs mere

IBM Network Station Manager. esuite 1.5 / NSM Integration. IBM Network Computer Division. tdc - 02/08/99 lotusnsm.prz Page 1

IBM Network Station Manager. esuite 1.5 / NSM Integration. IBM Network Computer Division. tdc - 02/08/99 lotusnsm.prz Page 1 IBM Network Station Manager esuite 1.5 / NSM Integration IBM Network Computer Division tdc - 02/08/99 lotusnsm.prz Page 1 New esuite Settings in NSM The Lotus esuite Workplace administration option is

Læs mere

New Nordic Food 2010-2014

New Nordic Food 2010-2014 New Nordic Food 2010-2014 Mads Randbøll Wolff Senior adviser Nordic Council of Ministers New Nordic Food The questions for today concerning New Nordic Food: - What is the goal for New Nordic Food? - How

Læs mere

GUIDE TIL BREVSKRIVNING

GUIDE TIL BREVSKRIVNING GUIDE TIL BREVSKRIVNING APPELBREVE Formålet med at skrive et appelbrev er at få modtageren til at overholde menneskerettighederne. Det er en god idé at lægge vægt på modtagerens forpligtelser over for

Læs mere

Danish Language Course for Foreign University Students Copenhagen, 13 July 2 August 2016 Advanced, medium and beginner s level.

Danish Language Course for Foreign University Students Copenhagen, 13 July 2 August 2016 Advanced, medium and beginner s level. Danish Language Course for Foreign University Students Copenhagen, 13 July 2 August 2016 Advanced, medium and beginner s level Application form Must be completed on the computer in Danish or English All

Læs mere

Statistical information form the Danish EPC database - use for the building stock model in Denmark

Statistical information form the Danish EPC database - use for the building stock model in Denmark Statistical information form the Danish EPC database - use for the building stock model in Denmark Kim B. Wittchen Danish Building Research Institute, SBi AALBORG UNIVERSITY Certification of buildings

Læs mere

Basic statistics for experimental medical researchers

Basic statistics for experimental medical researchers Basic statistics for experimental medical researchers Sample size calculations September 15th 2016 Christian Pipper Department of public health (IFSV) Faculty of Health and Medicinal Science (SUND) E-mail:

Læs mere

Traffic Safety In Public Transport

Traffic Safety In Public Transport Traffic Safety In Public Transport 13 October 2014 Arriva Denmark 2 Arriva Denmark Arriva has been part of public transport in Denmark since 1997 Arriva Denmark provides passenger transport by bus, train

Læs mere

Cross-Sectorial Collaboration between the Primary Sector, the Secondary Sector and the Research Communities

Cross-Sectorial Collaboration between the Primary Sector, the Secondary Sector and the Research Communities Cross-Sectorial Collaboration between the Primary Sector, the Secondary Sector and the Research Communities B I R G I T T E M A D S E N, P S Y C H O L O G I S T Agenda Early Discovery How? Skills, framework,

Læs mere

An expression of care Notification. Engelsk

An expression of care Notification. Engelsk An expression of care Notification Engelsk Kolding Kommune Senior- og Socialforvaltningen, Familierådgivningen Professionals who work with children and young have a special responsibility to ensure that

Læs mere

Læs venligst Beboer information om projekt vandskade - sikring i 2015/2016

Læs venligst Beboer information om projekt vandskade - sikring i 2015/2016 Læs venligst Beboer information om projekt vandskade - sikring i 2015/2016 Vi er nødsaget til at få adgang til din lejlighed!! Hvis Kridahl (VVS firma) har bedt om adgang til din/jeres lejlighed og nøgler,

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2013

Trolling Master Bornholm 2013 Trolling Master Bornholm 2013 (English version further down) Tilmeldingerne til 2013 I dag nåede vi op på 77 tilmeldte både. Det er lidt lavere end samme tidspunkt sidste år. Til gengæld er det glædeligt,

Læs mere

Side 1 af 9. SEPA Direct Debit Betalingsaftaler Vejledning

Side 1 af 9. SEPA Direct Debit Betalingsaftaler Vejledning Side 1 af 9 SEPA Direct Debit Betalingsaftaler Vejledning 23.11.2015 1. Indledning Denne guide kan anvendes af kreditorer, som ønsker at gøre brug af SEPA Direct Debit til opkrævninger i euro. Guiden kan

Læs mere

Vina Nguyen HSSP July 13, 2008

Vina Nguyen HSSP July 13, 2008 Vina Nguyen HSSP July 13, 2008 1 What does it mean if sets A, B, C are a partition of set D? 2 How do you calculate P(A B) using the formula for conditional probability? 3 What is the difference between

Læs mere

Øjnene, der ser. - sanseintegration eller ADHD. Professionshøjskolen UCC, Psykomotorikuddannelsen

Øjnene, der ser. - sanseintegration eller ADHD. Professionshøjskolen UCC, Psykomotorikuddannelsen Øjnene, der ser - sanseintegration eller ADHD Professionshøjskolen UCC, Psykomotorikuddannelsen Professionsbachelorprojekt i afspændingspædagogik og psykomotorik af: Anne Marie Thureby Horn Sfp o623 Vejleder:

Læs mere

Brug sømbrættet til at lave sjove figurer. Lav fx: Få de andre til at gætte, hvad du har lavet. Use the nail board to make funny shapes.

Brug sømbrættet til at lave sjove figurer. Lav fx: Få de andre til at gætte, hvad du har lavet. Use the nail board to make funny shapes. Brug sømbrættet til at lave sjove figurer. Lav f: Et dannebrogsflag Et hus med tag, vinduer og dør En fugl En bil En blomst Få de andre til at gætte, hvad du har lavet. Use the nail board to make funn

Læs mere

Agenda Subject Time Status Annex Comments

Agenda Subject Time Status Annex Comments Board Meeting - Draft Agenda Wednesday, January, 30 th From 15.00 to 20.00 19.30: Dinner Agenda 1, Annex 01 Agenda Subject Time Status Annex Comments 1. Welcome and approval of the agenda 15.00 15.10 01

Læs mere

Eksempel på eksamensspørgsmål til caseeksamen

Eksempel på eksamensspørgsmål til caseeksamen Eksempel på eksamensspørgsmål til caseeksamen Engelsk niveau E, TIVOLI 2004/2005: in a British traveller s magazine. Make an advertisement presenting Tivoli as an amusement park. In your advertisement,

Læs mere

DONG Energy. Photobook

DONG Energy. Photobook DONG Energy Photobook DA Om Duba-B8 Duba-B8 A/S er blandt de førende i norden indenfor totalindretning af kontormiljøer. Vores indretningskoncepter er skræddersyede og bygger på rådgivning og analyse af

Læs mere

Shooting tethered med Canon EOS-D i Capture One Pro. Shooting tethered i Capture One Pro 6.4 & 7.0 på MAC OS-X 10.7.5 & 10.8

Shooting tethered med Canon EOS-D i Capture One Pro. Shooting tethered i Capture One Pro 6.4 & 7.0 på MAC OS-X 10.7.5 & 10.8 Shooting tethered med Canon EOS-D i Capture One Pro Shooting tethered i Capture One Pro 6.4 & 7.0 på MAC OS-X 10.7.5 & 10.8 For Canon EOS-D ejere der fotograferer Shooting tethered med EOS-Utility eller

Læs mere

QUICK START Updated: 18. Febr. 2014

QUICK START Updated: 18. Febr. 2014 QUICK START Updated: 18. Febr. 2014 For at komme hurtigt og godt igang med dine nye Webstech produkter, anbefales at du downloader den senest opdaterede QuickStart fra vores hjemmeside: In order to get

Læs mere

Bookingmuligheder for professionelle brugere i Dansehallerne 2015-16

Bookingmuligheder for professionelle brugere i Dansehallerne 2015-16 Bookingmuligheder for professionelle brugere i Dansehallerne 2015-16 Modtager man økonomisk støtte til et danseprojekt, har en premieredato og er professionel bruger af Dansehallerne har man mulighed for

Læs mere

Superfriske adresser. Til kort og GIS og alle andre. 11-06-2015 GD2 - Adresseprogrammet 1

Superfriske adresser. Til kort og GIS og alle andre. 11-06-2015 GD2 - Adresseprogrammet 1 Superfriske adresser Til kort og GIS og alle andre 11-06-2015 GD2 - Adresseprogrammet 1 Superkort overblik Adresser i verdensklasse Mere præcis adresser Bedre infrastruktur Nye brugere 11-06-2015 GD2 -

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2014

Trolling Master Bornholm 2014 Trolling Master Bornholm 2014 (English version further down) Den ny havn i Tejn Havn Bornholms Regionskommune er gået i gang med at udvide Tejn Havn, og det er med til at gøre det muligt, at vi kan være

Læs mere

Application form for access to data and biological samples Ref. no

Application form for access to data and biological samples Ref. no Application form for access to data and biological samples Ref. 2016-02 Project title: Applicant: Other partners taking part in the project Names and work addresses: "Skilsmisse og selvvurderet mentalt

Læs mere

PARALLELIZATION OF ATTILA SIMULATOR WITH OPENMP MIGUEL ÁNGEL MARTÍNEZ DEL AMOR MINIPROJECT OF TDT24 NTNU

PARALLELIZATION OF ATTILA SIMULATOR WITH OPENMP MIGUEL ÁNGEL MARTÍNEZ DEL AMOR MINIPROJECT OF TDT24 NTNU PARALLELIZATION OF ATTILA SIMULATOR WITH OPENMP MIGUEL ÁNGEL MARTÍNEZ DEL AMOR MINIPROJECT OF TDT24 NTNU OUTLINE INEFFICIENCY OF ATTILA WAYS TO PARALLELIZE LOW COMPATIBILITY IN THE COMPILATION A SOLUTION

Læs mere

Tilladelse til vævscenter til håndtering af humane væv og celler Authorisation of tissue establishment for the handling of human tissues and cells

Tilladelse til vævscenter til håndtering af humane væv og celler Authorisation of tissue establishment for the handling of human tissues and cells Tilladelse til vævscenter til håndtering af humane væv og celler Authorisation of tissue establishment for the handling of human tissues and cells Sundhedsstyrelsen godkender hermed, at: The Danish Health

Læs mere

Agenda. The need to embrace our complex health care system and learning to do so. Christian von Plessen Contributors to healthcare services in Denmark

Agenda. The need to embrace our complex health care system and learning to do so. Christian von Plessen Contributors to healthcare services in Denmark Agenda The need to embrace our complex health care system and learning to do so. Christian von Plessen Contributors to healthcare services in Denmark Colitis and Crohn s association Denmark. Charlotte

Læs mere

Sikkerhed & Revision 2013

Sikkerhed & Revision 2013 Sikkerhed & Revision 2013 Samarbejde mellem intern revisor og ekstern revisor - og ISA 610 v/ Dorthe Tolborg Regional Chief Auditor, Codan Group og formand for IIA DK RSA REPRESENTATION WORLD WIDE 300

Læs mere

ESG reporting meeting investors needs

ESG reporting meeting investors needs ESG reporting meeting investors needs Carina Ohm Nordic Head of Climate Change and Sustainability Services, EY DIRF dagen, 24 September 2019 Investors have growing focus on ESG EY Investor Survey 2018

Læs mere

Kommune og Amts Revision Danmark Statsautoriseret Revisionsaktieselskab

Kommune og Amts Revision Danmark Statsautoriseret Revisionsaktieselskab Kommune og Amts Revision Danmark Statsautoriseret Revisionsaktieselskab RESULTATOPGØRELSE 1. JANUAR - 31. DECEMBER Note 23 Nettoomsætning Andre eksterne omkostninger Bruttoresultat 1 Afskrivninger Resultat

Læs mere

Communicate and Collaborate by using Building Information Modeling

Communicate and Collaborate by using Building Information Modeling Downloaded from orbit.dtu.dk on: Dec 20, 2017 Communicate and Collaborate by using Building Information Modeling Mondrup, Thomas Fænø; Karlshøj, Jan; Vestergaard, Flemming Publication date: 2012 Document

Læs mere

Help / Hjælp

Help / Hjælp Home page Lisa & Petur www.lisapetur.dk Help / Hjælp Help / Hjælp General The purpose of our Homepage is to allow external access to pictures and videos taken/made by the Gunnarsson family. The Association

Læs mere

ISOLERET LAGERHAL MED 10 M. TIL LOFTET Kumlehusvej 1, 4000 Roskilde Sag (TG)

ISOLERET LAGERHAL MED 10 M. TIL LOFTET Kumlehusvej 1, 4000 Roskilde Sag (TG) ISOLERET LAGERHAL MED 10 M. TIL LOFTET Kumlehusvej 1, 4000 Roskilde Sag 176083 (TG) BELIGGENHED DK Beliggende med central placering til hele Sjælland Gode tilkørselsforhold til og på ejendommen Placeret

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2013

Trolling Master Bornholm 2013 Trolling Master Bornholm 2013 (English version further down) Tilmeldingen åbner om to uger Mandag den 3. december kl. 8.00 åbner tilmeldingen til Trolling Master Bornholm 2013. Vi har flere tilmeldinger

Læs mere

Procuring sustainable refurbishment

Procuring sustainable refurbishment SURE den 21. marts 2012 Procuring sustainable refurbishment Niels-Arne Jensen, Copenhagen City Properties (KEjd) Copenhagen Municipality KOMMUNE 1 Agenda About Copenhagen City Properties Background and

Læs mere

Remember the Ship, Additional Work

Remember the Ship, Additional Work 51 (104) Remember the Ship, Additional Work Remember the Ship Crosswords Across 3 A prejudiced person who is intolerant of any opinions differing from his own (5) 4 Another word for language (6) 6 The

Læs mere

Finn Gilling The Human Decision/ Gilling September Insights Danmark 2012 Hotel Scandic Aarhus City

Finn Gilling The Human Decision/ Gilling September Insights Danmark 2012 Hotel Scandic Aarhus City Finn Gilling The Human Decision/ Gilling 12. 13. September Insights Danmark 2012 Hotel Scandic Aarhus City At beslutte (To decide) fra latin: de`caedere, at skære fra (To cut off) Gilling er fokuseret

Læs mere

Sagsnr Udbud af indkøb af Automatiseret 24-7 laboratorium

Sagsnr Udbud af indkøb af Automatiseret 24-7 laboratorium Spørgsmål og svar nr. 2 til Prækvalifikationsmaterialet Spørgsmål modtaget til med den 3. april 2014 er medtaget. 1 Er det muligt, at der i stedet for årlig nettoomsætning kan angives antal processerede

Læs mere

Quality indicators for clinical pharmacy services

Quality indicators for clinical pharmacy services Quality indicators for clinical pharmacy services Head of Quality and Improvement, Nordsjælland Hospital Dorthe Vilstrup Tomsen Assuring quality in clinical pharmacy services Following international, national

Læs mere

Implementing SNOMED CT in a Danish region. Making sharable and comparable nursing documentation

Implementing SNOMED CT in a Danish region. Making sharable and comparable nursing documentation Implementing SNOMED CT in a Danish region Making sharable and comparable nursing documentation INTRODUCTION Co-operation pilot project between: The Region of Zealand Their EHR vendor - CSC Scandihealth

Læs mere

Forslag til implementering af ResearcherID og ORCID på SCIENCE

Forslag til implementering af ResearcherID og ORCID på SCIENCE SCIENCE Forskningsdokumentation Forslag til implementering af ResearcherID og ORCID på SCIENCE SFU 12.03.14 Forslag til implementering af ResearcherID og ORCID på SCIENCE Hvad er WoS s ResearcherID? Hvad

Læs mere

Develop, showcase and export Nordic innovative solutions for liveable, smart and sustainable cities.

Develop, showcase and export Nordic innovative solutions for liveable, smart and sustainable cities. Develop, showcase and export Nordic innovative solutions for liveable, smart and sustainable cities. Rapid Urbanization! Between 2014 and 2050 India is projected to add 404 million urban dwellers and China

Læs mere

DENCON ARBEJDSBORDE DENCON DESKS

DENCON ARBEJDSBORDE DENCON DESKS DENCON ARBEJDSBORDE Mennesket i centrum betyder, at vi tager hensyn til kroppen og kroppens funktioner. Fordi vi ved, at det er vigtigt og sundt jævnligt at skifte stilling, når man arbejder. Bevægelse

Læs mere

Superfriske adresser. Til kort og GIS og alle andre GD2 - Adresseprogrammet 1

Superfriske adresser. Til kort og GIS og alle andre GD2 - Adresseprogrammet 1 Superfriske adresser Til kort og GIS og alle andre 21-05-2015 GD2 - Adresseprogrammet 1 Superkort overblik Adresseprogrammets resultater 2013-2015 21-05-2015 GD2 - Adresseprogrammet 2 Vejnavne og adresser

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 7

Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 7 Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 7 English version further down Så var det omsider fiskevejr En af dem, der kom på vandet i en af hullerne, mellem den hårde vestenvind var Lejf K. Pedersen,

Læs mere

CHAPTER 8: USING OBJECTS

CHAPTER 8: USING OBJECTS Ruby: Philosophy & Implementation CHAPTER 8: USING OBJECTS Introduction to Computer Science Using Ruby Ruby is the latest in the family of Object Oriented Programming Languages As such, its designer studied

Læs mere