Partsstatus i skattesager

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Partsstatus i skattesager"

Transkript

1 Partsstatus i skattesager Lars Apostoli

2 Retskilder Love og lovforarbejder m.v. Side 2 Forvaltningslovens 9 med forarbejder (FT , Tillæg A, sp ) Justitsministeriets vejledning om forvaltningsloven, pkt Skatteforvaltningsloven 19, stk. 3, 20, stk. 1, 36, stk. 1, 38, stk. 1, 39a, stk. 1, 40, stk. 1, 53, stk. 1 med forarbejder (navnlig FT , Tillæg A, s ).

3 Retskilder Litteratur og vejledninger i øvrigt Side 3 Den Juridiske Vejledning A.A.7.2 (Partsbegrebet) A.A (Høring af sagens parter) A.A (Klageberettigede partsbegrebet) Jan Pedersen, TfS 2012,273 (Det skatteretlige partsbegreb) Karsten Revsbech, Forvaltningsret alm. emner, 5. udg. s. 307 ff. John Vogter, Forvaltningsloven med kommentarer, 3. udg. s. 128ff og s. 257 ff. Hans Gammeltoft-Hansen m.fl. Forvaltningsret, 2. udg. s. 61 ff. Poul Bostrup m.fl. Skatteforvaltningsloven med kommentarer

4 Retskilder Domme, LSR-kendelser og FOB Side 4 De fleste afgørelser angår de vanskelige tilfælde, hvor den pågældende ikke er direkte og umiddelbart bundet af afgørelsen, men kun har en afledet interesse i sagen. En afledet/indirekte interesse kan dog være så væsentlig og relevant, at den medfører partsstatus (beror på konkret vurdering i det enkelte tilfælde).

5 Hvornår er interessen direkte og umiddelbar? Side 5 Skatteyderen, som er afgørelsens direkte adressat Ægtefæller, der er berørt af sambeskatningseffekter (sml. 37 A i den gamle skattestyrelseslov) Boafgiftslovens 30 (giver hæfter solidarisk med modtager for betalingen af afgift) Afskrivningslovens 45, stk. 3-4 (afgørelse om fordeling af overdragelsessummer er bindende for både køber og sælger) Ejendomsavancebeskatningslovens 4, stk. 6-7 (afgørelse om afståelsessum er bindende for både køber og sælger) Administrationsselskab i sambeskatning?? (sml. DJV ) Bemærk lov nr. 591 af 18/6 2012: ændrede hæftelsesregler siden 1/7 2012

6 Eksempler fra praksis om partsstatus Side 6 LSR-kendelser (uden SKM-nr) af henholdsvis 2/ og 17/ ( ) og ( ): S var administrationsselskab i sambeskatning med datterselskabet, der nu fik nedsat sin skatteansættelse efter at være gået konkurs. Nedsættelsen af skatteansættelsen for datterselskabet skete efter begæring fra kurator i konkursboet. Krav fra konkursbo mod det gamle administrationsselskab om tilbagebetaling af sambeskatningsbidrag en direkte konsekvens af nedsættelsen af skatteansættelsen for datterselskabet. Det gamle administrationsselskab er derfor utilfreds med nedsættelsen af skatteansættelsen for datterselskabet og ønsker at klage over denne Ingen partsstatus for administrationsselskab hvorfor ikke?

7 Eksempler fra praksis om partsstatus Side 7 UfR Ø: Det er ikke tilstrækkeligt, at interessen i afgørelsen er individuel, direkte og væsentlig. Den skal også være relevant i forhold til de omhandlede klageregler m.v. (Forsikringsselskab hæftede for ulovlige bygningsindretninger, når dispensation ikke var mulig) UfR Ø: Den pågældende var ikke omfattet af lovens beskyttelsesinteresse (Lejer i lufthavn, som skulle overholde miljøkrav for lufthavnen) SKM LSR: Eneste lejer i en ejendom, som ifølge lejekontrakten var forpligtet til at betale alle skatter og afgifter på ejendommen ved siden af lejen blev anset for klageberettiget i sag om ejendomsvurdering (forekommer det rigtigt??)

8 Eksempler fra praksis om partsstatus Side 8 SKM LSR, jf. FOB : (udløber af Finwilldommen, jf. UfR H): Spørgsmål om rådgivers interesse i sagens udfald var tilstrækkelig intensiv til at medføre partsstatus Revisor, som havde rådgivet Finwill om anvendelse af elevatormodel Truet med erstatningssøgsmål, hvis Finwill tabte skattesagen Revisor vælger at indtræde som biintervenient i Højesteret, efter at Finwill har tabt i Vestre Landsret (risikoen for erstatningssag var bestemt realistisk) Højesteretssagen vindes Kan revisor få dækket sine advokatudgifter (1½ mio kr.) Hvad siger LSR? Hvad siger Ombudsmand?

9 Eksempler fra praksis om partsstatus Side 9 Ny dom, afsagt af retten i Lyngby den : Selskab A var gået konkurs som følge af afgørelse om forhøjelse af skatteansættelsen. Forinden var selskabet blevet likvideret uden hensyn til skattekravet. Konkursboet anlagde herefter erstatningssag mod aktionærerne (selskaber) og truede tillige ejerne (personer) af aktionærerne med erstatningssag. Der var enighed om, at hvis afgørelsen om forhøjelse af skatteansættelsen var forkert, ville der hverken være grundlag for konkurs eller erstatningssag. De 3 personer, som var ejere af de sagsøgte aktionærselskaber mente at afgørelsen om forhøjelse af skatteansættelsen var forkert og klagede over den til LSR. Havde de klageret/partsstatus?

10 Eksempler fra praksis om partsstatus Side 10 SKM Ø: Sergio Saltari var ejer af et selskab, som gik konkurs. Skatteansættelsen for selskabet blev forhøjet med formodet udeholdt indtægt (skønsmæssig forhøjelse). Ved ansættelsen blev det lagt til grund, at den udeholdte indtægt var sendt videre som maskeret udbytte til Sergio Saltari. Skattesag 1: Vedr. forhøjelse af selskabet (udeholdt indtægt) Skattesag 2: Vedr. forhøjelse af Sergio Saltari (maskeret udlodning) Konkursboet ønskede ikke at klage over forhøjelsen af selskabets skatteansættelse, men det gjorde Sergio. Havde Sergio Saltari klageret/partsstatus i selskabets sag?

11 Eksempler fra praksis om partsstatus Side 11 SKM BR: Var Olav Willadsen og et par andre aktionærer i et likvideret selskab berettiget til at videreføre selskabets klagesag ved LSR? SKM BR: Fortsættelse af sagen spørgsmål om retten til provenuet. SKM er anket dom i ankesag den SKM BR: Retten til eventualkrav på tilbagebetaling af afgift var overdraget til A. A havde derfor partsstatus i klagesagen. Sagen blev afvist fordi A ikke havde foretaget rekursudnyttelse, idet han havde sprunget LSR over. UfR H: Bank var erstatningsansvarlig for kommanditselskabs tab. En enkelt kommanditist i selskabet kunne ikke kræve erstatning for sin forholdsmæssige andel af kommanditselskabets tab. UfR Ø og UfR H: Tilsvarende afgørelser

12 Eksempler fra praksis om partsstatus Side 12 TfS 1999,119 LSR: Afgørelse om at afgiftsbelægge dunke med embellageafgift. Afgørelsens adressat var producenten. Producenten klagede ikke, men det gjorde en kunde, som i sidste ende kom til at betale afgiften, fordi denne blev viderefaktureret, når producenten solgte dunke til kunderne. Havde kunden partsstatus og klageret? SKM LSR: Tilsvarende afgørelse (bilimportør/forhandlerforening) og FOB (arving/dødsboets skattesag) SKM LSR: Medarbejderne i et firma blev beskattet af skattefri rejsegodtgørelse, fordi arbejdsgiveren havde sjusket med kontrollen og betingelserne for skattefrihed derfor ikke var opfyldt. En medarbejder truede med erstatningssag mod arbejdsgiver. Arbejdsgiver ønsker at klage har arbejdsgiveren partsstatus og klageret?

13 Eksempler fra praksis om partsstatus Side 13 SKM LSR: Eventualkrav på tilbagebetaling af moms var overdraget fra A til B. B havde derfor partsstatus og klageret og var derfor også berettiget til omkostningsgodtgørelse vedr. klagesagen (som i øvrigt blev tabt) (Modsat SKM (transport i eventualkrav på moms afvist af LSR næppe OK) SKM LSR: A var hovedanpartshaver i et selskab, som var opløst efter konkurs. Selskabets skatteansættelse var blevet forhøjet, og A var blevet sigtet for skattesvig. A mente, at forhøjelsen vedr. selskabet var ugyldig (fristoverskridelse). Han gjorde gældende, at hvis forhøjelsen vedr. selskabet faldt bort, bortfaldt også grundlaget for sigtelsen af ham. Havde han partsstatus/klageret i selskabets sag?

14 Konsekvenser af manglende partshøring m.v. af evt. andre parter end afgørelsens adressat Side Konsekvenser for skatteansættelsen vedr. A, at der ikke er sket partshøring af part B i forbindelse med behandlingen af A s sag? 2. Konsekvenser for skatteansættelsen vedr. B, at der ikke er sket partshøring af B i forbindelse med behandlingen af A s sag?

15 Konsekvenser af manglende partshøring m.v. af evt. andre parter end afgørelsens adressat Side 15 Konsekvenser for skatteansættelsen vedr. A, at der ikke er sket partshøring af part B i forbindelse med behandlingen af A s sag? Hvis der for B s vedkommende bliver tale om konsekvensændring af rent beregningsmæssig karakter, er partshøring af B slet ikke nødvendig, jf. Den Juridiske Vejledning afsnit A.A og SKM BR og UfR H (SKM ) I andre tilfælde bliver en konkret væsentlighedsvurdering afgørende, jf. f.eks. UfR H (SKM ) og UfR H. Konsekvenser for skatteansættelsen vedr. B, at B ikke er blevet partshørt i forbindelse med A s sag?

16 Andre praktiske problemer i forbindelse med det skatteretlige partsbegreb?? Er partsbegrebet det samme i alle relationer? Bemærk Jan Pedersens overvejelser herom i TfS Høring Aktindsigt Klage Side 16 Andre spørgsmål til overvejelse? Forslag til drøftelse?

Rådgivers afledede interesse i skattesag ikke tilstrækkelig til partsstatus

Rådgivers afledede interesse i skattesag ikke tilstrækkelig til partsstatus Rådgivers afledede interesse i skattesag ikke tilstrækkelig til partsstatus Et revisionsfirma havde ydet rådgivning til en klient om et skattespørgsmål. På grundlag af revisionsfirmaets rådgivning gennemførte

Læs mere

25. februar 2014 14/00115-14 x x x

25. februar 2014 14/00115-14 x x x DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 25. februar 2014 14/00115-14 x x x AFVISNING AF KLAGE OVER RÅDEN OVER VEJAREAL Vejdirektoratet har behandlet din klage af den 31. december 2013 over Kommunens e-mail

Læs mere

Sfl 27, stk. 1, nr. 8, særlige omstændigheder

Sfl 27, stk. 1, nr. 8, særlige omstændigheder Indsat ved lov nr. 427 af 6. juni 2005. Det fremgår af de specielle bemærkninger til bestemmelsen i lovforslag nr. 110 af 24. februar 2005, at bestemmelsen er en videreførelse af skattestyrelseslovens

Læs mere

Virksomheden som ikke var blevet anset for part i kransekagesagen, klagede herefter til ombudsmanden.

Virksomheden som ikke var blevet anset for part i kransekagesagen, klagede herefter til ombudsmanden. 2010 11-1 En virksomhed var ikke part i en sag om en anden virksomheds markedsføring af et kransekageprodukt Fødevaremyndighederne ville ikke anse en virksomhed for part i en sag om markedsføring og mærkning

Læs mere

Afgørelse om aktindsigt ledsaget af klagevejledning med klagefrist

Afgørelse om aktindsigt ledsaget af klagevejledning med klagefrist 14-3. Forvaltningsret 114.4 13.1. Afgørelse om aktindsigt ledsaget af klagevejledning med klagefrist En kvinde klagede til Ankestyrelsen over at Arbejdsskadestyrelsen havde givet hende afslag på aktindsigt

Læs mere

- 2. Offentliggjort d. 16. juli 2013

- 2. Offentliggjort d. 16. juli 2013 - 1 Skatteproces - partsbegrebet ved klage til Landsskatteretten partsstatus som bestyrelsesmedlemmer på grundlag af ansvar efter selskabslovens 140-143 - SKM2013.404.BR Af advokat (L) og advokat (H),

Læs mere

2015-61. Revisionsselskabs klageberettigelse i sag om omkostningsgodtgørelse personlig konkurs hos den godtgørelsesberettigede. 8.

2015-61. Revisionsselskabs klageberettigelse i sag om omkostningsgodtgørelse personlig konkurs hos den godtgørelsesberettigede. 8. 2015-61 Revisionsselskabs klageberettigelse i sag om omkostningsgodtgørelse personlig konkurs hos den godtgørelsesberettigede 8. december 2015 Et revisionsselskab havde ydet sagkyndig bistand til en klient,

Læs mere

Ligningslovens 2 betalingskorrektion SKM2009.506.ØLR. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V.

Ligningslovens 2 betalingskorrektion SKM2009.506.ØLR. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. 1 Ligningslovens 2 betalingskorrektion SKM2009.506.ØLR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Østre Landsret fandt ved en dom af 20/8 2009, at en erklæring fra skatteyderens revisor konstituerede

Læs mere

Procenttillæg til restskat

Procenttillæg til restskat Procenttillæg til restskat Henstillet til Skattedepartementets overvejelse at udvide den gældende praksis for frafald af procenttillæg til restskat, således at det efter omstændighederne kan frafaldes,

Læs mere

Afvisning af bindende svar værdiansættelse i dødsbo SKM2009.534.LSR. www.v.dk

Afvisning af bindende svar værdiansættelse i dødsbo SKM2009.534.LSR. www.v.dk 1 Afvisning af bindende svar værdiansættelse i dødsbo SKM2009.534.LSR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten fandt ved en kendelse af 29/6 2009, at SKAT ikke kan afgive bindende

Læs mere

Dette skyldes, at vi mener, at du ikke er klageberettiget i forhold til kommunens beslutning om placeringen

Dette skyldes, at vi mener, at du ikke er klageberettiget i forhold til kommunens beslutning om placeringen Dato 30. november 2015 Sagsbehandler Julie Egholm Mail jue@vd.dk Telefon +45 7244 3135 Dokument 15/12960-13 Side 1/6 Klage over placering af lystmast på den private fællesvej Fælledfold, København Vejdirektoratet

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. februar 2013 12/14089 KLAGE OVER BETALING FOR BELYSNING PÅ PRIVATE FÆLLESVEJE Vejdirektoratet har behandlet din klage af 30. november 2012 over Kommunens afgørelse

Læs mere

OVERFLADEVAND, DER LØBER FRA PRIVAT FÆLLESVEJ TIL OFFENTLIG VEJ

OVERFLADEVAND, DER LØBER FRA PRIVAT FÆLLESVEJ TIL OFFENTLIG VEJ DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 28. november 2012 12/13596 OVERFLADEVAND, DER LØBER FRA PRIVAT FÆLLESVEJ TIL OFFENTLIG VEJ Kommunen har i mail af 21. november 2012 bedt Vejdirektoratet besvare

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015 Sag 83/2014 (1. afdeling) Holbæk Kommune (advokat Steen Marslew) mod GF Forsikring A/S (advokat Nicolai Mailund Clan) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

2013-7. Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler. 10. april 2013

2013-7. Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler. 10. april 2013 2013-7 Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler Ombudsmanden rejste af egen drift en sag om arbejdsskademyndighedernes vejledning om mulighederne for

Læs mere

i sin søns patientjournal. På den måde ville både faren selv og andre sundhedspersoner få kendskab til dommen og dens konsekvenser.

i sin søns patientjournal. På den måde ville både faren selv og andre sundhedspersoner få kendskab til dommen og dens konsekvenser. 2009 12-1 Patientklagenævnets pligt til at vejlede om konsekvenserne af en afgørelse truffet af nævnet I fortsættelse af behandlingen af en konkret klagesag om en fars ret til aktindsigt i sin søns patientjournal

Læs mere

Denne sag handler om, hvorvidt en person i forbindelse med en anerkendte patientskade er berettiget til erstatning for erhvervsevnetab.

Denne sag handler om, hvorvidt en person i forbindelse med en anerkendte patientskade er berettiget til erstatning for erhvervsevnetab. DOM Afsagt den 14. maj 2013 i sag nr. BS 5-699/2012: A mod Patientskadeankenævnet Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Sagens problemstilling Denne sag handler om, hvorvidt en person i forbindelse med en anerkendte

Læs mere

Omgørelse inddragelse af nye parter i omgørelsen TfS 39863.

Omgørelse inddragelse af nye parter i omgørelsen TfS 39863. 1 Omgørelse inddragelse af nye parter i omgørelsen TfS 39863 Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Østre Landsret har ved en dom af 1. april 2009 stadfæstet Landsskatterettens kendelse ref. i

Læs mere

2014-15. Kommune kunne ikke undtage oplysninger om en forpagtningsafgifts størrelse samt beregningen heraf fra aktindsigt. 2.

2014-15. Kommune kunne ikke undtage oplysninger om en forpagtningsafgifts størrelse samt beregningen heraf fra aktindsigt. 2. 2014-15 Kommune kunne ikke undtage oplysninger om en forpagtningsafgifts størrelse samt beregningen heraf fra aktindsigt En journalist klagede til ombudsmanden over, at Nordfyns Kommune i medfør af offentlighedslovens

Læs mere

KENDELSE. Klagen støttes i første række på, at Breeders of Denmark som klager skal anses som part i klagesagen.

KENDELSE. Klagen støttes i første række på, at Breeders of Denmark som klager skal anses som part i klagesagen. KENDELSE afsagt af Konkurrenceankenævnet den 9/12 2015 i sag nr. KL-6-2015 Breeders of Denmark A/S (advokat Joan Vollertsen) mod Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen (fuldmægtig Maria Nielsen) Resume af

Læs mere

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1 06.11.2014-26 FOB Officialmaksimen 20140624 TC/BD Officialprincippet og forhandlingsprincippet - overholdelse af frister for ændring af skatteansættelse - Ombudsmandsafgørelse af 19/5 2014, jr. nr.

Læs mere

Anmodning om genoptagelse - klage over placering af lystmast på den private fællesvej Georginevej, København

Anmodning om genoptagelse - klage over placering af lystmast på den private fællesvej Georginevej, København Dato 27. januar 2016 Sagsbehandler Julie Egholm Mail jue@vd.dk Telefon +45 7244 3135 Dokument 15/17417-18 Side 1/6 Anmodning om genoptagelse - klage over placering af lystmast på den private fællesvej

Læs mere

2014-17. Afslag på aktindsigt i oplysninger om kontraktspartners skattemæssige situation ved modtagelse af udbytte

2014-17. Afslag på aktindsigt i oplysninger om kontraktspartners skattemæssige situation ved modtagelse af udbytte 2014-17 Afslag på aktindsigt i oplysninger om kontraktspartners skattemæssige situation ved modtagelse af udbytte En journalist klagede til ombudsmanden over, at Finansministeriet havde undtaget oplysninger

Læs mere

Skat af udlodning/ tilbagebetaling fra andelsboligforeningen

Skat af udlodning/ tilbagebetaling fra andelsboligforeningen - 1 Skat af udlodning/ tilbagebetaling fra andelsboligforeningen Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) En andelsboligforening fik 450.000 kr. tilbage fra SKAT efter en klagesag om foreningens

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 8. september 2010

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 8. september 2010 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 8. september 2010 Sag 121/2008 (1. afdeling) Panda Service & Holding ApS under konkurs ved kurator, advokat Finn Mejnertsen mod Jyske Bank A/S (advokat Jess Thiersen)

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 13. september 2012 12/03537 OVERKØRSEL OG LUKNING AF VEJ Vejdirektoratet har behandlet klagen af 9. april 2012 fra klagerne over Kommunens afgørelser vedr. overkørsel

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om beskatning af medlemmer af kontoførende investeringsforeninger

Bekendtgørelse af lov om beskatning af medlemmer af kontoførende investeringsforeninger LBK nr 962 af 19/09/2011 (Historisk) Udskriftsdato: 21. september 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 2011-511-0074 Senere ændringer til forskriften LOV nr 433 af 16/05/2012

Læs mere

Aktindsigt Relevante lovregler

Aktindsigt Relevante lovregler Aktindsigt Aktindsigt er i Patientskadeankenævnet relevant i to situationer. Problemstillingen er først og fremmest relevant, når der fremsættes anmodning om aktindsigt i sager, der verserer eller har

Læs mere

Revisorbranchens Ekspertpanel: Skat

Revisorbranchens Ekspertpanel: Skat Revisorbranchens Ekspertpanel: Skat Stor viden om skattemæssige forhold er et af de statsautoriserede revisorers varemærke. FSR har på den baggrund spurgt Revisorbranchens ekspertpanel om revisors syn

Læs mere

Forældelse og genoptagelse kirkeskat ikke medlem af folkekirken

Forældelse og genoptagelse kirkeskat ikke medlem af folkekirken - 1 Forældelse og genoptagelse kirkeskat ikke medlem af folkekirken - SKM2011.448.LSR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten gav ved en kendelse af 5/5 2011 adgang til ekstraordinær

Læs mere

Omkostningsgodtgørelse arbejdsgivers betaling af ansattes udgifter til sagkyndig bistand SKM ØLR

Omkostningsgodtgørelse arbejdsgivers betaling af ansattes udgifter til sagkyndig bistand SKM ØLR -1 - Omkostningsgodtgørelse arbejdsgivers betaling af ansattes udgifter til sagkyndig bistand SKM2010.658.ØLR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten fandt ved en kendelse af 25/5

Læs mere

4-1. Forvaltningsret 115.2. Sagsbehandlingstid i statsamt

4-1. Forvaltningsret 115.2. Sagsbehandlingstid i statsamt 4-1. Forvaltningsret 115.2. Sagsbehandlingstid i statsamt En advokat klagede over et statsamts sagsbehandlingstid. Statsamtet havde indtil da brugt over 2 år på at behandle en sag uden løbende at orientere

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 15. oktober 2010

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 15. oktober 2010 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 15. oktober 2010 Sag 245/2008 (1. afdeling) Finansforbundet som mandatar for Lise Herup Rosenkilde, Jette Holm Olesen, Heine Lund og Niels Frøik (advokat Jacob Goldschmidt)

Læs mere

Ældrerådet i X. Kortfattet gengivelse af beslutningen

Ældrerådet i X. Kortfattet gengivelse af beslutningen Ældrerådet i X 15.11.04 TILSYNET Ved brev af 12. februar 2004 har De på vegne af Ældrerådet i x rettet henvendelse til statsamtet som tilsynsmyndighed, idet De har gjort gældende, at Y Kommune ikke har

Læs mere

Dækning af udgifter til advokatbistand. Hjemmel og klageadgang

Dækning af udgifter til advokatbistand. Hjemmel og klageadgang Dækning af udgifter til advokatbistand Hjemmel og klageadgang 2010 Inden for den private forsikringsret har det længe været praksis, at nødvendige og rimelige advokatudgifter i personskadesager erstattes

Læs mere

Baggrund De private fællesveje E vej, J vej, del af R vej og del af Re vej ligger på ejendommen matr.nr U Kvarter.

Baggrund De private fællesveje E vej, J vej, del af R vej og del af Re vej ligger på ejendommen matr.nr U Kvarter. Dato 4. juli 2014 Dokument 14/03258 Side Afgørelse - Klage over indførelse af parkeringszone i området Re vej, E vej, J vej, R vej og T vej 44-66 Vejdirektoratet har behandlet din klage af 2. marts 2014,

Læs mere

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1 Ændret berigtigelsesform for dødsbo - overgang fra forenklet privat skifte til bobestyrerbehandling - dødsbobeskatning - mulighed for etablering af et skattefrit dødsbo med skattefri opskrivning af

Læs mere

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1 06.11.2014-31 Forlænget ligningsfrist fri bil 20140729 TC/BD Fri bil til ansat hovedanpartshaver - direktør- /arbejdsgiverforhold -kontrolleret transaktion - skatteforvaltningslovens 26, stk. 5 - forlænget

Læs mere

Beskatning af tilflyttere nyt styresignal

Beskatning af tilflyttere nyt styresignal - 1 Beskatning af tilflyttere nyt styresignal Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Spørgsmålet om indtræden af skattepligt ved tilflytning til Danmark eller ved den blotte erhvervelse af bopæl

Læs mere

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1 Aktionærlån - ejendomsoverdragelse mellem selskab og aktionær - ændring af værdiansættelsen - skatteforbehold - Landsskatterettens kendelse af SKM 2015.795 SR. Hvor langt rækker et skatteforbehold.

Læs mere

Retssikkerhedskonference 2011. Bevisbyrden i transfer pricing-sager. Advokat Søren Lehmann Nielsen

Retssikkerhedskonference 2011. Bevisbyrden i transfer pricing-sager. Advokat Søren Lehmann Nielsen Strengt fortroligt Retssikkerhedskonference 2011 Bevisbyrden i transfer pricing-sager Advokat Søren Lehmann Nielsen Tirsdag den 8. november 2011 TP i offentlighedens og politikernes søgelys Information

Læs mere

Ændring af en administrativ praksis - praksis om kvalifikation af sygedagpenge i forhold til virksomhedsskatteordningen - SKM2015.262.

Ændring af en administrativ praksis - praksis om kvalifikation af sygedagpenge i forhold til virksomhedsskatteordningen - SKM2015.262. - 1 Ændring af en administrativ praksis - praksis om kvalifikation af sygedagpenge i forhold til virksomhedsskatteordningen - SKM2015.262.HR Af advokat (L) og sadvokat (H), cand. merc. (R) Højesteret tiltrådte

Læs mere

Båd sælges fra dødsbo

Båd sælges fra dødsbo 11. august 2016 Båd sælges fra dødsbo IKKE under konkurs (Motorbåd, i jern med Ford diesel motor, måler 9,5m) Eftersyn: 11. august 2016 fra kl. 13.00 til kl. 13.30 Ishøj Havn, bro S3 Budfrist: 12. august

Læs mere

Mangler blev ikke afhjulpet inden for rimelig tid

Mangler blev ikke afhjulpet inden for rimelig tid Mangler blev ikke afhjulpet inden for rimelig tid Forbrugeren var berettiget til at ophæve købet af mangelfuld telefon, fordi den erhvervsdrivende ikke havde afhjulpet manglerne inden for rimelig tid.

Læs mere

Skattekontrollovens 8 D, stk. 1 og 9 Pålæg til bank om udlevering af kontoudtog for udlandsdansker SKM2013.698.LSR

Skattekontrollovens 8 D, stk. 1 og 9 Pålæg til bank om udlevering af kontoudtog for udlandsdansker SKM2013.698.LSR - 1 Skattekontrollovens 8 D, stk. 1 og 9 Pålæg til bank om udlevering af kontoudtog for udlandsdansker SKM2013.698.LSR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Ved en kendelse af 10/9 2013 stadfæstede

Læs mere

Auktioner ApS sælger skærme for kunde

Auktioner ApS sælger skærme for kunde 19. august 2016 Auktioner ApS sælger skærme for kunde IKKE under konkurs (PC skærme 22 tommer bl.a. Lenovo) Eftersyn: 30. august 2016 fra kl. 13.00 til kl. 13.30 Lergravsvej 53, 2300 Kbh S. Budfrist: 31.

Læs mere

Hjemvisningspraksis i arbejdsskadesager

Hjemvisningspraksis i arbejdsskadesager Hjemvisningspraksis i arbejdsskadesager Den Sociale Ankestyrelse havde oplyst, at det er den overvejende hovedregel i sager om anerkendelse af en arbejdsskade at hjemvise spørgsmålet om ménfastsættelse

Læs mere

L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter for forsknings- og udviklingsaktiviteter) H143-11

L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter for forsknings- og udviklingsaktiviteter) H143-11 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K E-mail: js@skat.dk 24. november 2011 mbl (X:\Faglig\HORSVAR\2011\H143-11.doc) L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 15. oktober 2010

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 15. oktober 2010 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 15. oktober 2010 Sag 246/2008 (1. afdeling) Finansforbundet som mandatar for Rasmus Køjborg, Vagn Olsen, Anna Brændstrup, Jane Skouv Lapain, Pia Lundø, Henriette Fromberg,

Læs mere

ADVOKATFIRMAET POUL BOSTRUP

ADVOKATFIRMAET POUL BOSTRUP Kristian Stidsen m.fl.: Omkostningsgodtgørelse i skattesager 3. udgave, ThomsonReuters 2010, Hans Henrik Bonde Eriksen m.fl. Skatte- og afgiftsproces, Jurist- og økonomforbundets forlag 2010, side 291-297

Læs mere

Anmodning om udlevering af kontoudskrifter - SKM2012.335.LSR

Anmodning om udlevering af kontoudskrifter - SKM2012.335.LSR - 1 Anmodning om udlevering af kontoudskrifter - SKM2012.335.LSR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten fandt ved en kendelse af 1/3 2012, at SKAT s anmodning til en dansker bosat

Læs mere

Modevirksomheden 8.3-16 A/S (tidligere Bruuns Bazaar A/S) under konkurs v/kromann Reumert (Canon EOS 5D spejlreflekse kamera )

Modevirksomheden 8.3-16 A/S (tidligere Bruuns Bazaar A/S) under konkurs v/kromann Reumert (Canon EOS 5D spejlreflekse kamera ) 9. juni 2016 Modevirksomheden 8.3-16 A/S (tidligere Bruuns Bazaar A/S) under konkurs v/kromann Reumert (Canon EOS 5D spejlreflekse kamera ) Eftersyn: 10. juni 2016 fra kl. 13.00 til kl. 13.30 Svanemøllevej

Læs mere

D O M. afsagt den 23. januar 2015 af Vestre Landsrets 5. afdeling (dommerne Dorte Jensen, Torben Geneser og Lone Kudahl (kst.

D O M. afsagt den 23. januar 2015 af Vestre Landsrets 5. afdeling (dommerne Dorte Jensen, Torben Geneser og Lone Kudahl (kst. D O M afsagt den 23. januar 2015 af Vestre Landsrets 5. afdeling (dommerne Dorte Jensen, Torben Geneser og Lone Kudahl (kst.)) i ankesag V.L. B 1394 13 A (advokat Flemming Schroll Madsen, Middelfart) mod

Læs mere

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1 Værdiansættelse urigtigt vurderingsgrundlag åbenbart urimeligt skøn overførsel af nyere bil fra selskab til hovedaktionær - Retten i Glostrups dom af 8/2 2013, jr. nr. BS 10A-2962/2011. Af advokat

Læs mere

26. august 2015. Jahnson 38. IKKE under konkurs (Fordring stor kr. 21.961,31) Eftersyn: Intet eftersyn. Budfrist: 10. september 2015 kl. 15.

26. august 2015. Jahnson 38. IKKE under konkurs (Fordring stor kr. 21.961,31) Eftersyn: Intet eftersyn. Budfrist: 10. september 2015 kl. 15. 26. august 2015 Jahnson 38 IKKE under konkurs (Fordring stor kr. 21.961,31) Eftersyn: Intet eftersyn Budfrist: 10. september 2015 kl. 15.00 Se mere på www.konkurser.dk Hold øje med de løbende bud - læs

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 16. august 2010

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 16. august 2010 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 16. august 2010 Sag 108/2008 (1. afdeling) Ankestyrelsen (kammeradvokaten ved advokat Henrik Nedergaard Thomsen) mod FOA - Fag og Arbejde som mandatar for A (advokat Karsten

Læs mere

14. marts 2016. Inboard.dk. IKKE under konkurs (Webshoppen Inboard.dk) Eftersyn: Intet eftersyn. Budfrist: 9. marts 2016 kl. 15.00

14. marts 2016. Inboard.dk. IKKE under konkurs (Webshoppen Inboard.dk) Eftersyn: Intet eftersyn. Budfrist: 9. marts 2016 kl. 15.00 14. marts 2016 Inboard.dk IKKE under konkurs (Webshoppen Inboard.dk) Eftersyn: Intet eftersyn Budfrist: 9. marts 2016 kl. 15.00 Se mere på www.konkurser.dk Hold øje med de løbende bud - læs om aktiverne

Læs mere

Hedensted Byråd Tofteskovvej 4 7130 Juelsminde. Henvendelse om aktindsigt til Hedensted Kommune

Hedensted Byråd Tofteskovvej 4 7130 Juelsminde. Henvendelse om aktindsigt til Hedensted Kommune Hedensted Byråd Tofteskovvej 4 7130 Juelsminde 28-04- 2009 TILSYNET Henvendelse om aktindsigt til Hedensted Kommune A har ved brev af 8. september 2008 rettet henvendelse til Statsforvaltningen Midtjylland,

Læs mere

Helles Pleje og Service ApS under konkurs (IT-udstyr og inventar)

Helles Pleje og Service ApS under konkurs (IT-udstyr og inventar) 4. september 2014 Helles Pleje og Service ApS under konkurs (IT-udstyr og inventar) Eftersyn: 5. september 2015 fra kl. 13.00 til kl. 14.00 Industrileddet 1, 3300 Frederiksværk. Budfrist: 8. september

Læs mere

LANDSRETSDOM OM PRINCIPPER FOR BEGÆRING OG ACCEPT AF FORSIKRING

LANDSRETSDOM OM PRINCIPPER FOR BEGÆRING OG ACCEPT AF FORSIKRING 28. FEBRUAR 2013 LANDSRETSDOM OM PRINCIPPER FOR BEGÆRING OG ACCEPT AF FORSIKRING I en sag om pensionsforsikring har Østre Landsret taget stilling til principper vedrørende tilbud og accept om antagelse

Læs mere

15. juli 2015. Danskb2b - del 14. IKKE under konkurs (Brætspil fra Krummeklubben. Bl.a. Vendespil )

15. juli 2015. Danskb2b - del 14. IKKE under konkurs (Brætspil fra Krummeklubben. Bl.a. Vendespil ) 15. juli 2015 Danskb2b - del 14 IKKE under konkurs (Brætspil fra Krummeklubben. Bl.a. Vendespil ) Eftersyn: 30. juli 2015 fra kl. 13.00 til kl. 16.00 Korden 5, 8751 Gedved eller efter aftale på tlf. 51

Læs mere

2015-37. overtrædelse af 8, stk. 1, i lov om dyrlæger. Dyreejeres partsstatus i Fødevarestyrelsens sager om. 26. juni 2015

2015-37. overtrædelse af 8, stk. 1, i lov om dyrlæger. Dyreejeres partsstatus i Fødevarestyrelsens sager om. 26. juni 2015 2015-37 Dyreejeres partsstatus i Fødevarestyrelsens sager om overtrædelse af 8, stk. 1, i lov om dyrlæger Folketingets Ombudsmand rejste en sag af egen drift over for Fødevarestyrelsen og Fødevareministeriets

Læs mere

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen - 1 Forældrekøb - værdiansættelse af fast ejendom ved overdragelse fra selskab til hovedaktionærs børn - hensyn til eksisterende lejemål anvendelse af 20 pct. s nedslag - Landsskatterettens kendelse af

Læs mere

Conceptel ApS under konkurs v/sj LAW (Høj træstige med 10 trin, topnøglesæt m.m.)

Conceptel ApS under konkurs v/sj LAW (Høj træstige med 10 trin, topnøglesæt m.m.) 14. september 2016 Conceptel ApS under konkurs v/sj LAW (Høj træstige med 10 trin, topnøglesæt m.m.) Eftersyn: Intet eftersyn Budfrist: 4. oktober 2016 kl. 15.00 Se mere på www.konkurser.dk Hold øje med

Læs mere

Klagesagsstatistik i Socialforvaltningen

Klagesagsstatistik i Socialforvaltningen Københavns kommune Klagesagsstatistik i Socialforvaltningen 215 1-3-216 Antal Antal Figur 1. Udvikling i antal klager (29-215) Tallene fra 29-213 er opgjort den 28. oktober 214 og tallet for 214 er opgjort

Læs mere

Auktioner A/S (for en kunde) IKKE under konkurs (Pantebrev opr. stort kr. 250.000)

Auktioner A/S (for en kunde) IKKE under konkurs (Pantebrev opr. stort kr. 250.000) 8. oktober 2012 Auktioner A/S (for en kunde) IKKE under konkurs (Pantebrev opr. stort kr. 250.000) Eftersyn: Intet eftersyn Budfrist: 12. oktober 2012 kl. 15.00 Se mere på www.konkurser.dk Hold øje med

Læs mere

Nyhedsbrev. Insolvens og Rekonstruktion. Den 20. august 2014

Nyhedsbrev. Insolvens og Rekonstruktion. Den 20. august 2014 Den 20. august 2014 Nyhedsbrev Insolvens og Rekonstruktion Nedenfor følger referat af nyere trykt og utrykt retspraksis om insolvensretlige problemstillinger mv. Gorrissen Federspiels afdeling for Insolvens

Læs mere

Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Frederiksholms Kanal 21 1220 København K 12-01-2016

Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Frederiksholms Kanal 21 1220 København K 12-01-2016 Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 8. december 2015 blev der i sag 306 2015-4061 AA mod Ejendomsmægler Anne-Marie Eybye [Adresse] [By] afsagt sålydende Kendelse Ved e-mail af 31. marts 2015 har AA indbragt ejendomsmægler Anne-Marie

Læs mere

Genoptagelse og forældelse direkte følge af en ansættelse vedrørende et andet indkomstår Landsskatterettens jr. nr. 10-02523

Genoptagelse og forældelse direkte følge af en ansættelse vedrørende et andet indkomstår Landsskatterettens jr. nr. 10-02523 - 1 Genoptagelse og forældelse direkte følge af en ansættelse vedrørende et andet indkomstår Landsskatterettens jr. nr. 10-02523 Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten afsagde

Læs mere

Assistance ved rejseudbyderes økonomiske vanskeligheder

Assistance ved rejseudbyderes økonomiske vanskeligheder København Juni 2016 Sagsnr. 023243-0081 psj/psj/ilp Assistance ved rejseudbyderes økonomiske vanskeligheder Bilag 1: Opgavebeskrivelse 1. Indledning Den af Aftalen omfattede opgave vedrører assistance

Læs mere

Sydjysk Auktionshus ApS IKKE under konkurs (Computerskærme, skriveborde og meget mere)

Sydjysk Auktionshus ApS IKKE under konkurs (Computerskærme, skriveborde og meget mere) 6. maj 2013 Sydjysk Auktionshus ApS IKKE under konkurs (Computerskærme, skriveborde og meget mere) Eftersyn: Eftersyn i Kruså aftales med sælger på tlf. 5178 1320 Budfrist: 16. maj 2013 kl. 15.00 Se mere

Læs mere

Sygedagpengeforsikring for selvstændige erhvervsdrivende 45

Sygedagpengeforsikring for selvstændige erhvervsdrivende 45 Sygedagpengeforsikring for selvstændige erhvervsdrivende 45 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 HVEM KAN TEGNE EN SYGEDAGPENGEFORSIKRING?... 3 2 HVORDAN FOREGÅR TILMELDINGEN?... 3 3 HVAD ER BETINGELSERNE FOR AT FÅ RET

Læs mere

Notat. De tre situationer er karakteriseret ved følgende faktiske forhold, som jeg har lagt til grund for min vurdering:

Notat. De tre situationer er karakteriseret ved følgende faktiske forhold, som jeg har lagt til grund for min vurdering: Notat om speciel inhabilitet i tre konkrete sager vedrørende et kommunalbestyrelsesmedlem der er udpeget eller indstillet af kommunalbestyrelsen til bestyrelsesposten i et aktieselskab 1. Baggrunden for

Læs mere

Danish Water Solution A/S under konkurs v/advokatfirmaet Poul Schmith (Ford Transit T300 2,2 TDCI, Synet 18.02.15, 2008)

Danish Water Solution A/S under konkurs v/advokatfirmaet Poul Schmith (Ford Transit T300 2,2 TDCI, Synet 18.02.15, 2008) 6. november 2015 Danish Water Solution A/S under konkurs v/advokatfirmaet Poul Schmith (Ford Transit T300 2,2 TDCI, Synet 18.02.15, 2008) Eftersyn: 5. november 2015 fra kl. 12.00 til kl. 14.00 Svanemøllevej

Læs mere

Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres j.nr. 500958

Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres j.nr. 500958 Dato 25. november 2015 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 15/11246-9 Side 1/5 Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres

Læs mere

Klagerne. København, den 3. maj 2010 KENDELSE. ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Mogens Holm Nørregade 3 3720 Aakirkeby

Klagerne. København, den 3. maj 2010 KENDELSE. ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Mogens Holm Nørregade 3 3720 Aakirkeby 1 København, den 3. maj 2010 KENDELSE Klagerne ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Mogens Holm Nørregade 3 3720 Aakirkeby Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale erstatning til klagerne, idet

Læs mere

Næring med fast ejendom næring baseret på aktivitetens omfang SKM2011.688.ØLR

Næring med fast ejendom næring baseret på aktivitetens omfang SKM2011.688.ØLR - 1 Næring med fast ejendom næring baseret på aktivitetens omfang SKM2011.688.ØLR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Østre Landsret fandt ved en dom af 4/10 2011, at en skatteyder, der ikke

Læs mere

D O M. afsagt den 24. februar 2016 af Vestre Landsrets 4. afdeling (dommerne Hanne Aagaard, Torben Geneser og Henrik Præstgaard (kst.

D O M. afsagt den 24. februar 2016 af Vestre Landsrets 4. afdeling (dommerne Hanne Aagaard, Torben Geneser og Henrik Præstgaard (kst. D O M afsagt den 24. februar 2016 af Vestre Landsrets 4. afdeling (dommerne Hanne Aagaard, Torben Geneser og Henrik Præstgaard (kst.)) i ankesag V.L. B 1033 15 A (advokat Leo Jantzen, Åbyhøj) mod C (advokat

Læs mere

Fyns Engros v/fyns Tagpap

Fyns Engros v/fyns Tagpap 25. februar 2015 Fyns Engros v/fyns Tagpap IKKE under konkurs (Kæmpe parti Loom Bands) Eftersyn: 5. marts 2015 fra kl. 13.00 til kl. 16.00 Gørtlervej 8, 5750 Ringe eller efter aftale pr. tlf. 22 96 40

Læs mere

Ejendomsanparter køb og videresalg avanceopgørelse Vestre Landsrets dom af 22/8 2012, jr. nr. V.L. B

Ejendomsanparter køb og videresalg avanceopgørelse Vestre Landsrets dom af 22/8 2012, jr. nr. V.L. B - 1 Ejendomsanparter køb og videresalg avanceopgørelse Vestre Landsrets dom af 22/8 2012, jr. nr. V.L. B-2129-11 Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Vestre Landsret fandt ved en dom af 22/8

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en borger. Henvendelse vedrørende Holbæk Kommunes delvise afslag på aktindsigt

Statsforvaltningens brev til en borger. Henvendelse vedrørende Holbæk Kommunes delvise afslag på aktindsigt 2015-25805 Statsforvaltningens brev til en borger Dato: 21-09- 2015 Tilsynet Henvendelse vedrørende Holbæk Kommunes delvise afslag på aktindsigt Du har den 12. april 2015 meddelt Holbæk Kommune, at du

Læs mere

Sagsbehandling i den sociale ankestyrelse

Sagsbehandling i den sociale ankestyrelse Sagsbehandling i den sociale ankestyrelse Til brug for bedømmelsen af en førtidspensionssag havde den sociale ankestyrelse indhentet en speciallægeerklæring fra en læge, af hvem klageren ikke ønskede at

Læs mere

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen.

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. - 1 Skatteforvaltningslovens 29 - omgørelse - lagt klart frem - overtagelse af varelager efter likvidation og efterfølgende overdragelse til nyt selskab - SKM2016.218.BR, jf. tidligere Landsskatterettens

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 23. juni 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 23. juni 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 23. juni 2016 Sag 23/2016 A (advokat Brian Pihl Pedersen) mod Tryg Forsikring A/S (advokat Trine Schmidt Nielsson) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten

Læs mere

Forslag. lov om ændring af kildeskatteloven og skatteforvaltningsloven

Forslag. lov om ændring af kildeskatteloven og skatteforvaltningsloven 2007/2 LSF 161 (Gældende) Udskriftsdato: 17. september 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 2008-311-0016 Fremsat den 28. marts 2008 af skatteministeren (Kristian Jensen)

Læs mere

Manglende hjemmel til bindende svar

Manglende hjemmel til bindende svar FOB 2019-1 Manglende hjemmel til bindende svar Resumé En andelsboligforening udbetalte 360.000 kr. til sine andelshavere og anmodede efterfølgende SKAT om bindende svar om den skattemæssige virkning for

Læs mere

C.125/11.03 Side 1. Dampfærgevej 22 Postboks 2593 2100 København Ø Tlf.: 3529 8100 AFSKRIFT

C.125/11.03 Side 1. Dampfærgevej 22 Postboks 2593 2100 København Ø Tlf.: 3529 8100 AFSKRIFT Side 1 Dampfærgevej 22 Postboks 2593 2100 København Ø Tlf.: 3529 8100 Cirkulære nr. 125 Juni 1977 J.nr. 1103-1/77 AFSKRIFT UDBETALING AF VISSE SÆRLIGE YDELSER TIL PERSONER MED ANSÆTTELSE PÅ FUNKTIONÆRVILKÅR

Læs mere

Integrationsministerens og ministeriets skriftlige vejledning af borger der spørger om EU-reglerne

Integrationsministerens og ministeriets skriftlige vejledning af borger der spørger om EU-reglerne Integrationsministerens og ministeriets skriftlige vejledning af borger der spørger om EU-reglerne Jeg har nu gennemgået Integrationsministeriets redegørelse for ministeriets opfattelse af vejledningspligten

Læs mere

Vi har i fortsættelse af din af 24. oktober 2016 vurderet sagen og har truffet følgende afgørelse:

Vi har i fortsættelse af din  af 24. oktober 2016 vurderet sagen og har truffet følgende afgørelse: Dato 11. november 2016 Sagsbehandler Søren Peter Kongsted Mail spk@vd.dk Telefon +45 7244 3113 Dokument 16/10576-13 Side 1/5 Lukning af Hestehavevej Med statsforvaltningens brev af 15. august 2016 har

Læs mere

Skatteudvalget L 110 - Svar på Spørgsmål 59 Offentligt. Til Folketinget - Skatteudvalget

Skatteudvalget L 110 - Svar på Spørgsmål 59 Offentligt. Til Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget L 110 - Svar på Spørgsmål 59 Offentligt J.nr. Dato: 12. marts 2007 Til Folketinget - Skatteudvalget L 110 - Forslag til Lov om ændring af selskabsskatteloven, aktieavancebeskatningsloven,

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 14. marts 2016 blev der i sag 320 2015-9364 AA mod Ejendomsmægler BB og Ejendomsmægler CC og Ejendomsmæglervirksomheden DD afsagt sålydende Kendelse Ved e-mail af 22. juli 2015 har AA indbragt ejendomsmæglere

Læs mere

HVEM HAR RETTEN TIL ET VIDNE NY HØJESTERETS- AFGØRELSE

HVEM HAR RETTEN TIL ET VIDNE NY HØJESTERETS- AFGØRELSE 2. SEPTEMBER 2010 HVEM HAR RETTEN TIL ET VIDNE NY HØJESTERETS- AFGØRELSE Højesteret har i en ny kendelse endeligt afgjort spørgsmålet om, hvorvidt sagsøger ved allerede i stævningen at angive de medarbejdere

Læs mere

Kommunevejen fortsætter i en privat fællesvej. LandSyd søger derfor videre om tilladelse til at nedlægge den tilknyttede private fællesvej.

Kommunevejen fortsætter i en privat fællesvej. LandSyd søger derfor videre om tilladelse til at nedlægge den tilknyttede private fællesvej. TEKNIK & MILJØ Vej og Park Dato: 5. juli 2016 Sagsnr.: 16/10502 Kontaktperson: Carsten Wagner Sørensen Dir. tlf.: 7996 6212 Fax: 7539 3444 E-mail: cws@vejen.dk EAN-nr.: 5798005410157 Annonce Annonce på

Læs mere

MASTERAFHANDLING - KLAGEBERETTIGELSE

MASTERAFHANDLING - KLAGEBERETTIGELSE MASTERAFHANDLING - KLAGEBERETTIGELSE Indholdsfortegnelse Kapitel 1... 3 1.1. Abstract... 3 1.2. Indledning og motivation... 4 1.3. Metode... 6 1.4. Problemformulering... 7 2. Kapitel 2... 9 2.1. Analyse

Læs mere

Statsforvaltningens vejledende udtalelse af 27. november 2007 til Esbjerg Kommune:

Statsforvaltningens vejledende udtalelse af 27. november 2007 til Esbjerg Kommune: Statsforvaltningens vejledende udtalelse af 27. november 2007 til Esbjerg Kommune: 27-11- 2007 Esbjerg Kommune har i brev af 16. maj 2007 rettet henvendelse til Statsforvaltningen Syddanmark med anmodning

Læs mere

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 21. september 2011.

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 21. september 2011. København, den 10. april 2013 Sagsnr. 2011-3815/6KR/TRA/JML 8. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har Selskab ApS klaget over indklagede. Sagens tema: Selskab ApS klager over indklagedes

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 1. juni 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 1. juni 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 1. juni 2016 Sag 347/2011 A ønsker tilladelse til at indtræde i og videreføre sagen: A under konkurs A Holding A/S under konkurs A Ejendomme A/S under konkurs A A/S

Læs mere