Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 9. oktober 2003 J.nr /1 /hbi

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 9. oktober 2003 J.nr. 0-205-01-3/1 /hbi"

Transkript

1 Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 9. oktober 2003 J.nr /1 /hbi Referat af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling 3. oktober 2003 I mødet deltog: Kirsten Sietam, SDZ Lene Rohde, SDZ Lillian Neldebag, SDZ Torsten Dinesen Skjerne, LNS Karen Bloch Frederiksen, LNS Freddy Knudsen, SR Anker Nielsen, SR Frede Christensen, SR Karl Jørn Schmidt, SR Jørgen Finnemann, HSSS Steffen Bager, LMS Andreas Jull Sørensen, ISM Hanne Bonne Jørgensen, ISM (gæst) Leila Eriksen, FPU Jørgen Worm-Petersen, SST Michael von Magnus, SST Helle Bihlet, SST Afbud fra: Anker Nielsen, SR Mette Pedersen, SR Birte Nielsen, SR Birgith Broberg, SR Birgitte Bendjellel, LNS Janina Sørensen, LNS Claus Hancke, DSOM Sundhedsstyrelsen Islands Brygge 67 Postboks København S Tlf.: Fax Sekr.: afdelingsleder Helle Bihlet, direkte tlf , HBI@SST.DK

2 2 Pkt. 1 godkendelse af referat fra Rådets møde 2. maj 2003 Referatet blev godkendt uden bemærkninger. Pkt. 2 meddelelser Kirsten Sietam oplyste, at Organiserede Zoneterapeuter (OZ) er blevet opløst og er blevet en del af Forenede Danske Zoneterapeuter (FDZ). Leila Eriksen fortalte, at hun havde været til zoneterapikonference i Italien. I den forbindelse kunne hun oplyse, at den af Rådets udsendte vejledning i kvalitetssikring af forskningsprojekter for alternative behandlere er flittigt brugt andre steder i verden. Michael von Magnus orienterede om, at han og Helle Bihlet havde haft møde med foreningen Zoneconnection, der ønskede at blive medlem af Rådet. De havde fået den sædvanlige besked om, at kun paraplyforeninger for behandlerorganisationer bliver medlem af Rådet, hvorfor man havde opfordret dem til at søge ind i en sådan. Pkt. 3 orientering fra Lægemiddelstyrelsen Michael von Magnus præsenterede Indledningsvis Hanne Bonne Jørgensen fra Indenrigsog Sundhedsministeriets lægemiddelkontor, der herefter fortalte om status for plantelægemiddeldirektivet. Hanne Bonne havde udarbejdet et notat som vedlægges* til orientering. Herefter fulgte Steffen Bager op på emnet. De benyttede Power Point plancher vedlægges* til orientering. Jørgen Worm-Petersen spurgte, om der eksisterede noget lignende i andre lande som fx USA eller Japan. Hertil svarede Steffen Bager, at der så vidt han vidste ikke fandtes et traditionelt regelsæt andre steder. Herudover oplyste Steffen Bager, at Lægemiddelstyrelsen siden sidst er flyttet til Axel Heidesgade 1, 2300 København S, og dermed er blevet nabo til Sundhedsstyrelsen. Lægemiddelstyrelsen holder åbent hus på kulturnatten. Pkt. 4 orientering fra medlemmer af bestyrelsen for VIFAB Michael von Magnus sagde, at VIFAB s bestyrelsesformand, Hanne Mollerup, havde givet tilsagn om at deltage i mødet, men da hun ikke var kommet, måtte de tilstedeværende bestyrelsesmedlemmer orientere. Torsten Dinesen Skjerne udtrykte stor tilfredshed med Hanne Mollerup som formand, ligesom det var godt for bestyrelsen, at Arne Rolighed var kommet ind. Det var hans opfattelse, at Arne Rolighed kunne tilføre VIFAB meget.

3 3 Desuden orienterede han om et tiltag fra Ritt Bjerregaard, der ønskede at oprette et institut for forskning i alternativ behandling på Landbohøjskolen. Andreas Jull Sørensen supplerede med at sige, at der er fremsat beslutningsforslag om et andet center til 20. mill. kr. til forskning på universitetsniveau under ledelse af Laila Launsø. Anker Nielsen mente, at man fra alternativ side skulle komme med en opbakning til VIFAB. Hertil svarede Michael von Magnus, at det ikke kunne ske fra Rådet, men måtte komme fra de alternative organisationer. Torsten Dinesen Skjerne foreslog derfor, at repræsentanterne fra de alternative organisationer mødtes bagefter for at blive enige om en fælles udmelding. Leila Eriksen nævnte, at der er udgivet en folder om VIFAB. Herudover kunne hun oplyse, at hun sammen med to medarbejdere fra VIFAB, arbejdede på en ny guide som opfølgning på den grønne vejledning i kvalitetssikring af forskningsprojekter for alternative behandlere, og at der vil blive arrangeret workshops. Det er vigtigt at lære de rigtige termer og fx bruge ordet studier i stedet for forskning. Endelig nævnte Leila Eriksen, at der først næste år kommer udmeldinger om astmaprojektet fra Århus. Steffen Bager oplyste, at VIFAB har afholdt to temadage om plantelægemidler, hvor han selv havde deltaget. I den forbindelse bad Torsten Dinesen Skjerne om at få det sidst ændrede forslag til plantelægemiddeldirektivet. Hanne Bonne Jørgensen svarede, at ministeriet endnu ikke havde modtaget det, men lovede at sende det til Rådets medlemmer via Sundhedsstyrelsen, når hun fik det. Pkt. 5 orientering om status for registreringsordningen Michael von Magnus sagde, at Rådets medlemmer har fået kopi af det oplæg, Sundhedsstyrelsen har sendt til ministeriet. Der er endnu ikke truffet endelig beslutning om, hvad det ender med. Andreas Jull Sørensen oplyste, at de politiske partier havde været indkaldt til møde, men det var blevet udsat, så man afventer stadig resultatet. Michael von Magnus spurgte, om der var enighed i Rådet om, at de personer, der har bistået Sundhedsstyrelsen med udarbejdelse af skitsen til en registreringsordning, fortsætter som rådgivere for styrelsen i denne sag. Det blev der givet klar tilslutning til.

4 4 Afslutningsvis orienterede Freddy Knudsen om, at der i Norge er indført en frivillig registreringsordning. Pkt. 6 drøftelse af udkast til standardjournal/-vejledning for RAB-behandlere Leila Eriksen fortalte, at FPU har arbejdet videre med udkastet siden drøftelsen på sidste møde. Michael von Magnus mente, at det som udgangspunkt var godt med ensartethed i journalføringen. Han havde dog nogle mindre ændringsforslag til udkastet. Karen Bloch-Frederiksen gav udtryk for, at udkastet var bedre end sidst, men hun havde flere ændringsforslag. Bl.a. mente hun, at vejledningen på side 2 og 3 i stedet skulle indgå i uddannelserne. Dette var Jørgen Worm-Petersen grundliggende uenig i. Han lagde netop vægt på, at vejledningen skal være på bagsiden, da hans erfaring som sygehuslæge sagde ham, at det var meget svært at fastholde adfærd. Han syntes, det var et godt forslag, der var udarbejdet. Freddy Knudsen mente, at side 2 og 3 også skulle indgå i uddannelsen. Han foreslog, at man evt. med fed skrift angav, hvad der skal med i journalen. Leila Eriksen ville gerne have præciseret, hvad der skulle med fed, hvis det var den løsning, man valgte. Herudover gav hun udtryk for, at det var meget vigtigt, at Rådet blev enige, så alle bruger samme journal. Der har været arbejdet med en fælles journal i flere år og i det foreliggende udkast er bl.a. indgået den journal LNS har benyttet i et årstid samt materiale fra Sundheds- Rådet. Jørgen Worm-Petersen mente, at journalen skal være brugbar for alle, men hver faggruppe kan selv strege ind, hvad der er vigtigt for dem. Anker Nielsen understregede, at baggrunden for at udarbejde en fælles journal, bl.a. var sammenlignelighed. Den skal ikke være begrænsende. Det står enhver frit for at vedlægge egne notater. Vigtigheden af sammenlignelighed blev også af Kirsten Sietam understreget kraftigt, ligesom hun mente, det var vigtigt, at en standardjournal blev meldt ud fra Rådet. Michael von Magnus sagde, at det var afgørende, at der blev opnået enighed, og at det måtte være muligt at samarbejde og blive enige. Karen Bloch-Frederiksen sagde, at hun gerne ville samarbejde, men at hun ikke var blevet indbudt til møde.

5 5 Leila Eriksen understregede, at FPU i det foreliggende udkast loyalt har medtaget de ændringsforslag, der blev enighed om på sidste møde i Rådet, og at standardjournalen desuden var blevet drøftet i i en åben proces gennem mange år og med mange aktører. Hvis nogen ønskede at blive indbudt til møde i FPU, kunne det sagtens lade sig gøre, hvis de bare sagde til. Hun indbød herefter Karen Bloch-Frederiksen til at deltage i næste møde i FPU. Freddy Knudsen mente, man skulle tage journalen i brug, når der på næste møde var opnået enighed. Hvis det viste sig, at der var behov for justeringer, kunne journalen ændres, når registreringsordningen træder i kraft. Torsten Dinesen Skjerne sagde, at enkelhed og systematik var vigtigt, og man skulle have en fornyet drøftelse. Michael von Magnus var enig i, at der nok skal ændres lidt, men der må opnås enighed til næste møde, ellers måtte Sundhedsstyrelsen vælge, hvilken model man ville have. Pkt. 7 drøftelse af udkast til forretningsorden/procedure for udvalgsarbejde i FPU Det fremlagte udkast blev enstemmigt vedtaget. Pkt. 8 orientering om lov nr. 402 af 28. maj 2003 Lov om et Videnskabsetisk Komitésystem og behandling af biomedicinske forskningsprojekter Michael von Magnus gjorde opmærksom på, at man skal være særlig opmærksom på 7.4, hvoraf fremgår, at den forsøgsansvarlige er en person, der udøver et erhverv, der er anerkendt til udførelse af forskning, fx via en ansættelse som forsker eller ph.d.-studerende eller på anden vis ved beskæftigelse med konkret forskningsarbejde, og som er ansvarlig for den praktiske gennemførelse af forsøget på et bestemt forsøgssted. Leila Eriksen sagde, at hun havde ønsket punktet på dagsordenen for at understrege, at det var vigtigt, at alle var opmærksomme på det. Michael von Magnus mente, det var en opgave for VIFAB. Steffen Bager bemærkede, at der gælder særlige regler for klinisk afprøvning af lægemidler. Pkt. 9 næste møde Næste møde blev aftalt til fredag den 6. februar 2004 kl Eventuelt materiale og forslag til dagsordenen skal være Sundhedsstyrelsen i hænde senest 16. januar 2003.

6 6 Pkt. 10 eventuelt Leila Eriksen orienterede om, at hun havde deltaget i en international konference om zoneterapi, hvor uddannelse var på programmet. Hendes indlæg blev godt modtaget, og hun havde sendt en venlig tanke til Rådet, hvis arbejde havde givet hende et godt grundlag. Helle Bihlet

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 10. juni 2004 J.nr /1 /hbi. Referat

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 10. juni 2004 J.nr /1 /hbi. Referat Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 10. juni 2004 J.nr. 0-205-01-3/1 /hbi Referat af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling 4. juni 2004

Læs mere

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 8. maj 2003 J.nr /1 /hbi. Referat

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 8. maj 2003 J.nr /1 /hbi. Referat Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 8. maj 2003 J.nr. 0-205-01-3/1 /hbi Referat af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling 2. maj 2003 I

Læs mere

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 11. oktober 2004 J.nr /1 /hbi. Referat

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 11. oktober 2004 J.nr /1 /hbi. Referat Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 11. oktober 2004 J.nr. 0-205-01-3/1 /hbi Referat af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling 24. september

Læs mere

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 21. maj 2008 J.nr. 7-205-01-1/1/HBI REFERAT

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 21. maj 2008 J.nr. 7-205-01-1/1/HBI REFERAT Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 21. maj 2008 J.nr. 7-205-01-1/1/HBI Til Rådets medlemmer REFERAT af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedr. alternativ behandling

Læs mere

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 17. februar 2005 J.nr /1 /hbi. Referat

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 17. februar 2005 J.nr /1 /hbi. Referat Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 17. februar 2005 J.nr. 0-205-01-3/1 /hbi Referat af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling 4. februar

Læs mere

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 18. december 2007 J.nr /1 /hbi REFERAT

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 18. december 2007 J.nr /1 /hbi REFERAT Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 18. december 2007 J.nr. 7-205-01-1/1 /hbi Til Rådets medlemmer REFERAT af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedr. alternativ behandling

Læs mere

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 10. december 2009 J.nr /1/hbi REFERAT

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 10. december 2009 J.nr /1/hbi REFERAT Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 10. december 2009 J.nr. 7-205-01-1/1/hbi Til Rådets medlemmer REFERAT af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedr. alternativ behandling

Læs mere

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 4. juni 2010 J.nr. 7-205-01-1/1/ghb REFERAT

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 4. juni 2010 J.nr. 7-205-01-1/1/ghb REFERAT Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 4. juni 2010 J.nr. 7-205-01-1/1/ghb Til Rådets medlemmer REFERAT af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedr. alternativ behandling

Læs mere

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 3. november 2005 J.nr /1 /hbi. Referat

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 3. november 2005 J.nr /1 /hbi. Referat Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 3. november 2005 J.nr. 0-205-01-3/1 /hbi Referat af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling 28. oktober

Læs mere

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 20. juni 2005 J.nr /1 /hbi. Referat

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 20. juni 2005 J.nr /1 /hbi. Referat Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 20. juni 2005 J.nr. 0-205-01-3/1 /hbi fil: f:\hbi\altraad\ Referat af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling

Læs mere

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 15. april 2011 J.nr. 7-205-01-1/1/ghb REFERAT

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 15. april 2011 J.nr. 7-205-01-1/1/ghb REFERAT Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 15. april 2011 J.nr. 7-205-01-1/1/ghb Til Rådets medlemmer REFERAT af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedr. alternativ behandling

Læs mere

Referat af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling 26. januar 2007

Referat af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling 26. januar 2007 Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 21. februar 2007 J.nr. 7-205-01-3/1 /HBI Referat af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling 26. januar

Læs mere

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 5. oktober 2006 J.nr /1 /HBI

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 5. oktober 2006 J.nr /1 /HBI Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 5. oktober 2006 J.nr. 0-205-01-3/1 /HBI Referat af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling 29. september

Læs mere

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 23. juni 2006 J.nr /1 /HBI

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 23. juni 2006 J.nr /1 /HBI Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 23. juni 2006 J.nr. 0-205-01-3/1 /HBI Referat af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling 9. juni 2006

Læs mere

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol Dato: 17. november 2011 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 16:30-18:00 Knud Jørgensen, Formand Bodil Thomsen Cady Mampouya-Kilele Gitte Krogh Pia Fonseca

Læs mere

Vedtægter for Det Private Botilbud Højtoft

Vedtægter for Det Private Botilbud Højtoft Kjeld Fruensgaard Henning Schiøtt Christian Emmeluth, MCJ Carsten R. Christiansen Susanne Borch, LLM Michael Nathan Jakob Busse Lars Dinesen Lene Diemer Michael Jørgensen Gry Rambusch Vedtægter for Det

Læs mere

Forskning på afdøde er reguleret af såvel komitéloven som af sundhedsloven 2.

Forskning på afdøde er reguleret af såvel komitéloven som af sundhedsloven 2. DET ETISKE RÅD NOTAT om bestemmelser i sundhedsloven og komitéloven 1 der har betydning for godkendelse af biomedicinske forskningsprojekter, der vedrører forskning på afdøde. Sundhedsloven og komitéloven:

Læs mere

Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres j.nr. 500958

Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres j.nr. 500958 Dato 25. november 2015 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 15/11246-9 Side 1/5 Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres

Læs mere

GODKENDELSE AF DAGSORDEN OG REFERAT

GODKENDELSE AF DAGSORDEN OG REFERAT LOKALE 5541 PÅ JÆGERGÅRDEN KL. 17.00 REFERAT FRA HANDICAPRÅDSMØDE DEN 18. DECEMBER 2014 DELTAGERE: PEDER UDENGAARD (PU), ANETTE POULSEN (PA), KNUD N. MATHIESEN (KNM), CLAUS BJARNE CHRISTENSEN (CBC), HELEN

Læs mere

Kvalitetsstandard for fleksjob

Kvalitetsstandard for fleksjob Kvalitetsstandard for fleksjob Introduktion Den 1. januar 2013 trådte reformen af førtidspension og fleksjob i kraft. Ud fra en konkret, individuel vurdering kan Greve Kommune tilbyde fleksjob til borgere,

Læs mere

Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Frederiksholms Kanal 21 1220 København K 12-01-2016

Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Frederiksholms Kanal 21 1220 København K 12-01-2016 Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk

Læs mere

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Instruktion Formålet med Lederadfærdsanalyse II Egen er at give dig oplysninger om, hvordan du opfatter din ledelsesstil. I det følgende vil du blive

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling Samlingssalen på Holtbjergskolen tirsdag den 24. februar 2015 kl. 19:00

Referat af ordinær generalforsamling Samlingssalen på Holtbjergskolen tirsdag den 24. februar 2015 kl. 19:00 Referat af ordinær generalforsamling Samlingssalen på Holtbjergskolen tirsdag den 24. februar 2015 kl. 19:00 DAGSORDEN: 1. Valg af dirigent. 2. Valg af referent og 3 stemmetæller. 3. Formandens beretning.

Læs mere

HANDOUT ORIENTERING OM SAGER OG TEMAER TIL BORGERRÅDGIVERUDVALGET

HANDOUT ORIENTERING OM SAGER OG TEMAER TIL BORGERRÅDGIVERUDVALGET HANDOUT ORIENTERING OM SAGER OG TEMAER TIL BORGERRÅDGIVERUDVALGET Fejlagtig praksis for registrering af tidspunkt for indgivelse af ansøgninger om førtidspension er bragt til ophør Når selv simple ting

Læs mere

Regionsrådet UNDERUDVALGET FOR HOSPITALSSTRUKTUR. Tirsdag den 28. august 2007. Kl. 16.00. Regionsgården i Hillerød, mødelokale H3. Møde nr.

Regionsrådet UNDERUDVALGET FOR HOSPITALSSTRUKTUR. Tirsdag den 28. august 2007. Kl. 16.00. Regionsgården i Hillerød, mødelokale H3. Møde nr. K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN Regionsrådet Tirsdag den 28. august 2007 Kl. 16.00 Regionsgården i Hillerød, mødelokale H3 Møde nr. 5 Medlemmer: Knud Andersen (formand) Bent Larsen Benedikte

Læs mere

Den administrative styregruppe

Den administrative styregruppe Page 1 of 7 Referat Den administrative styregruppe Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Til stede 20. januar 2005 13:00 Sæby Rådhus, Kommunaldirektørens kontor Mødet starter med en let frokost. Kommunikationsgruppen

Læs mere

Årsrapport 2013: SECOND OPINION ORDNINGEN OG EKSPERIMENTEL KRÆFT- BEHANDLING

Årsrapport 2013: SECOND OPINION ORDNINGEN OG EKSPERIMENTEL KRÆFT- BEHANDLING Årsrapport 2013: SECOND OPINION ORDNINGEN OG EKSPERIMENTEL KRÆFT- BEHANDLING 2014 Årsrapport 2013: Second opinion ordningen og eksperimentel kræftbehandling Sundhedsstyrelsen Axel Heides Gade 1 2300 København

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 19. august 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 9. januar 2001 af detentionen på Station 1 (nu Station City) i København. I rapporten anmodede

Læs mere

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 8. marts 2006 J.nr /1 /hbi. Referat

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 8. marts 2006 J.nr /1 /hbi. Referat Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 8. marts 2006 J.nr. 0-205-01-3/1 /hbi Referat af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling 24. februar

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Børne- og Undervisningsudvalget 2015-16 BUU Alm.del Bilag 189 Offentligt TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Målgruppe Arrangør Taletid Samråd i Børne- og Undervisningsudvalget sammen med social-

Læs mere

Selvevalueringsguide til kompetenceudvikling for udøvere af Den motiverende samtale

Selvevalueringsguide til kompetenceudvikling for udøvere af Den motiverende samtale University College Lillebælt Forebyggelsescentret Langeland Kommune Projekt Forløbspartner i Langeland og Svendborg kommune Det mobile sundhedscenter Faaborg Midtfyn Kommune Selvevalueringsguide til kompetenceudvikling

Læs mere

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 I efteråret 2015 skal alle arbejdspladser i Frederiksberg Kommune udarbejde en ny grundlæggende APV og gennemføre en trivselsundersøgelse.

Læs mere

REFERAT. Integrationsrådet. Mødedato: Onsdag den 01-04-2009. Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Integrationsrådet. Mødedato: Onsdag den 01-04-2009. Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Integrationsrådet Mødedato: Onsdag den 01-04-2009 Mødested: Meldes ud senere Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Integrationsrådet, 01-04-2009 Indholdsfortegnelse

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 28. Udvalget for Kultur, Beskæftigelse og Erhverv holdt møde på rådhuset torsdag den 18. september 2008.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 28. Udvalget for Kultur, Beskæftigelse og Erhverv holdt møde på rådhuset torsdag den 18. september 2008. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 28 Udvalget for Kultur, Beskæftigelse og Erhverv holdt møde på rådhuset torsdag den 18. september 2008. Mødet begyndte kl. 7.30 og sluttede kl. 9.20. 1. Bemærkninger til dagsordenen...2

Læs mere

- Opgave vedr. efter- og videreuddannelse (jf. oplæg ved Margrethe Børsting til det fælles uddannelsesudvalgsmøde). Se bilag.

- Opgave vedr. efter- og videreuddannelse (jf. oplæg ved Margrethe Børsting til det fælles uddannelsesudvalgsmøde). Se bilag. Mødedato 16.04.2016 Mødested Erhvervsakademi MidtVest, Vald. Poulsens Vej 4, 7500 Holstebro Lokale s12 Mødedeltagere Birthe Spangsmose Annette Viberg Tina Kusk Tina Schack Boldt Lotte Møller Larsen Thomas

Læs mere

Integrationsrådet Beslutningsprotokol

Integrationsrådet Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol 05-08-2014 19:00 Medborgerhuset, Silkeborg Afbud fra:, Heller ikke tilstede: Haris Adulovic; Aya Virginie; Audren Nakapizye Deltagere: Mia Schmidt; Jørgen Madsen;

Læs mere

1 Godkendelse af referat fra møde i Udsatterådet den 23. september 2015 3. 2 Misbrugscenter Herning - status ved Anne-Mette Jespersen, centerleder 4

1 Godkendelse af referat fra møde i Udsatterådet den 23. september 2015 3. 2 Misbrugscenter Herning - status ved Anne-Mette Jespersen, centerleder 4 HERNING KOMMUNE for mødet den Mødetidspunkt Sted Kl. 12:30 Rådhuset, Lokale A3.31 Fraværende: 2 Der foreligger følgende sager til behandling: Side 1 Godkendelse af referat fra møde i et den 23. september

Læs mere

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed.

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed. Erfagruppe Koncept NEXTWORK er et billigt, lokalt netværk for dig som ønsker at udvikle dig selv fagligt og personligt og gøre dig i stand til at omsætte viden og erfaringer til handlinger i dit daglige

Læs mere

Aktindsigt Relevante lovregler

Aktindsigt Relevante lovregler Aktindsigt Aktindsigt er i Patientskadeankenævnet relevant i to situationer. Problemstillingen er først og fremmest relevant, når der fremsættes anmodning om aktindsigt i sager, der verserer eller har

Læs mere

Deltagere: fuldt fremmøde, samt deltagelse af Jørgen Olsen, Landsbyggefonden.

Deltagere: fuldt fremmøde, samt deltagelse af Jørgen Olsen, Landsbyggefonden. Referat Møde i bestyrelsen for Boligsocialt Hus d. 14. januar 2016 17:00-20.00 I Aktivitetshuset på Rødegårdsvej 237, 5230 Odense M. Deltagere: fuldt fremmøde, samt deltagelse af Jørgen Olsen, Landsbyggefonden.

Læs mere

Økonomien forbundet med førtidspensionsreform

Økonomien forbundet med førtidspensionsreform Click here to enter text. Økonomien forbundet med førtidspensionsreform Til Kopi til Fra Arne Lund Kristensen Indtast Kopi til Jobcenter Sekretariatet 13. august 2012 Init.: joa/njk Sagsnr./Dok.nr. 2012-30409

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsreferat fra møde i Stiftsrådet Onsdag den 25. maj 2011 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. For mødet er fastsat følgende dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden.

Læs mere

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget.

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Bilag 10. UDKAST TIL HØRING I REVISIONSUDVALGET Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning,

Læs mere

Patientinformation om deltagelse i et videnskabeligt projekt

Patientinformation om deltagelse i et videnskabeligt projekt Patientinformation om deltagelse i et videnskabeligt projekt Non-sedation sammenlignet med sedation og et dagligt opvågningsforsøg Vi vil gerne spørge, om du vil deltage i et sundhedsvidenskabeligt forskningsprojekt.

Læs mere

Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014

Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014 Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014 Baggrund Det fremgår af lov om social service 151, at kommunalbestyrelsen har pligt til at føre tilsyn med, at de kommunale opgaver efter 83

Læs mere

Referat fra driftsrådsmøde vedr. Akutafdelingen

Referat fra driftsrådsmøde vedr. Akutafdelingen Hospitalsenheden Vest Administrationen Gl. landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 www.regionmidtjylland.dk fra driftsrådsmøde vedr. Akutafdelingen Deltagere: Hanne Birgit Falkesgaard, Tonny Hansen,

Læs mere

AF har ikke tilstrækkeligt målrettet inddraget andre aktører i beskæftigelsesindsatsen for særlige

AF har ikke tilstrækkeligt målrettet inddraget andre aktører i beskæftigelsesindsatsen for særlige Beskæftigelsesministeren AF har ikke tilstrækkeligt målrettet inddraget andre aktører i beskæftigelsesindsatsen for særlige AF har ikke givet andre aktører et tilstrækkeligt stærkt incitament til at få

Læs mere

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A.

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A. Dato 17. juni 2014 Dokument 13/23814 Side Etablering af en ny udvidet overkørsel I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej

Læs mere

Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade 6 1057 København K 04-06-2016. Sagsbehandlingstider i patientklagesystemet

Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade 6 1057 København K 04-06-2016. Sagsbehandlingstider i patientklagesystemet Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade 6 1057 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse:

Læs mere

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat A klaget over advokat B.

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat A klaget over advokat B. København, den 12. september 2012 J.nr. 2011-02-0350/SAF/JML 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat A klaget over advokat B. Sagens tema: Advokat A, der var advokat for

Læs mere

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00 Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00 8.december 2015 1. Godkendelse af dagsorden Indstilling: Til godkendelse 2. Godkendelse af referat

Læs mere

DIN INDSATS SOM FRIVILLIG HAR AFGØRENDE BETYDNING FRIVILLIG I KRÆFTENS BEKÆMPELSE

DIN INDSATS SOM FRIVILLIG HAR AFGØRENDE BETYDNING FRIVILLIG I KRÆFTENS BEKÆMPELSE DIN INDSATS SOM FRIVILLIG HAR AFGØRENDE BETYDNING 1 DIN INDSATS SOM FRIVILLIG HAR AFGØRENDE BETYDNING ER UDGIVET AF 2013 GENOPTRYKT 2016 TAK TIL DE MANGE FRIVILLIGE, DER HAR GIVET INPUT OG KOMMENTARER

Læs mere

VALG AF DELEGEREDE Delegeretmøde 15

VALG AF DELEGEREDE Delegeretmøde 15 VALG AF DELEGEREDE Delegeretmøde 15 1. BRUG DEMOKRATIET Medarbejderforeninger På mange arbejdspladser med 5 DJ medlemmer eller flere, er der oprettet en medarbejderforening (standardvedtægter for medarbejderforeninger,

Læs mere

Claus Eskesen. OPLÆG TIL MØDE I DET FAGLIGE UDVALG FOR BEKLÆDNING Onsdag den 18. januar 2012 kl. 9.30 15.00

Claus Eskesen. OPLÆG TIL MØDE I DET FAGLIGE UDVALG FOR BEKLÆDNING Onsdag den 18. januar 2012 kl. 9.30 15.00 DMT-repræsentanter: Aage K. Feddersen Heidi Moisen Peter Kobjevsky Skrædderlauget-repræsentanter: Johnny Wichmann Tilforordnede: Jette Rosendal Sørensen, TEKO Kim von Bülow, CPH West Karin Jespersen, EUC

Læs mere

årsrapport 2010: eksperimentel behandling

årsrapport 2010: eksperimentel behandling årsrapport 2010: eksperimentel behandling 2011 Årsrapport 2010: Eksperimentel behandling Sundhedsstyrelsen Islands Brygge 67 2300 København S URL: http://www.sst.dk Emneord: Eksperimentel behandling; Kræftbehandling;

Læs mere

Læge i Region Hovedstaden

Læge i Region Hovedstaden Læge i Region December 2014 Lægeforeningen Se nyhedsarkiv Status på Sundhedsplatformen Spørgeskemaundersøgelse om IT-systemer på Region s hospitaler Herfra kan du også printe nyhedsbrevet Kalender for

Læs mere

2.2 Selskabet skal sikre, at spildevandsforsyningen drives effektivt under hensyntagen til forsyningssikkerhed, sundhed, natur og miljø.

2.2 Selskabet skal sikre, at spildevandsforsyningen drives effektivt under hensyntagen til forsyningssikkerhed, sundhed, natur og miljø. Horten Advokat Rikke Søgaard Berth Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 149563 UDKAST 13.03.11 VEDTÆGTER FOR SOLRØD SPILDEVAND A/S CVR-nr. 33 04 69 87 1. SELSKABETS

Læs mere

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 L 189 Bilag 8 Offentligt

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 L 189 Bilag 8 Offentligt Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 L 189 Bilag 8 Offentligt Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet, j.nr. 2016/2333 Ændringsforslag til Forslag til lov om ændring af integrationsloven

Læs mere

PROTOKOLLAT OM INDGÅELSE AF LOKALE AFTALER OM MEDINDFLYDELSE OG MEDBESTEMMELSE M.V.

PROTOKOLLAT OM INDGÅELSE AF LOKALE AFTALER OM MEDINDFLYDELSE OG MEDBESTEMMELSE M.V. AMTSRÅDSFORENINGEN KL KØBENHAVNS KOMMUNE FREDERIKSBERG KOMMUNE 11.06.3 Side 1 KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE PROTOKOLLAT OM INDGÅELSE AF LOKALE AFTALER OM MEDINDFLYDELSE OG MEDBESTEMMELSE

Læs mere

Spørgsmål: Må der - i forlængelse af ovenstående spørgsmål - være én projektleder pr. skole?

Spørgsmål: Må der - i forlængelse af ovenstående spørgsmål - være én projektleder pr. skole? Ofte stillede spørgsmål Organisering Spørgsmål: Det fremgår af udmeldingen, at brobygningsforløbet skal være fysisk placeret på en erhvervsskole, men kan brobygningsforløbet godt være placeret på forskellige

Læs mere

Referat fra møde i Følgegruppen vedr. aftaler for Klinisk Funktion

Referat fra møde i Følgegruppen vedr. aftaler for Klinisk Funktion Sundhed og Sammenhæng Den 3. februar 2014 J. nr. 2013-017412 Ref. kba E-mail: kba@rn.dk Tlf. 41181525 Referat fra møde i Følgegruppen vedr. aftaler for Klinisk Funktion Mødet blev afholdt onsdag d. 29.

Læs mere

Hørsholm Kommune. Anmeldt tilsyn. Bofællesskabet Bolero. 2. maj 2011. Connector

Hørsholm Kommune. Anmeldt tilsyn. Bofællesskabet Bolero. 2. maj 2011. Connector Hørsholm Kommune Anmeldt tilsyn Bofællesskabet Bolero 2. maj 2011 2 Referat Det anmeldte tilsyn foregik i mødelokale i Åstedet mandag den 2. maj 2011 kl. 13.00-15.00 Tilstede var: bofællesskabets leder

Læs mere

Oplæg til debat. Hvem mangler i jeres menighedsråd?

Oplæg til debat. Hvem mangler i jeres menighedsråd? Oplæg til debat Hvem mangler i jeres menighedsråd? Menighedsrådsvalg 2016 Indledning Til efteråret skal der vælges nye kandidater til menighedsrådene i hele landet. Mange steder betyder det, at der skal

Læs mere

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN. Kl. 16.00 19.00 på Kamager, Brønderslev Alle 21, 2770 Kastrup

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN. Kl. 16.00 19.00 på Kamager, Brønderslev Alle 21, 2770 Kastrup K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN PSYKIATRI OG HANDICAPUDVALG Mandag den 25. oktober 2010 Kl. 16.00 19.00 på Kamager, Brønderslev Alle 21, 2770 Kastrup Møde nr. 7 Medlemmer: Arly Eskildsen (F),

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Dato: Februar 2016 1 1. Indledning Det følger af bekendtgørelsen om revisionsudvalg i virksomheder samt koncerner, der er underlagt tilsyn af Finanstilsynet

Læs mere

Vedtægt for Videnscenter for Specialpædagogik (ViSP) i Næstved Kommune

Vedtægt for Videnscenter for Specialpædagogik (ViSP) i Næstved Kommune ^v* - Vedtægt for Videnscenter for Specialpædagogik (ViSP) i Næstved Kommune Navn, hjemsted og opgaver 1 Stk. 1. Virksomhedens navn er Videnscenter for Specialpædagogik, forkortet ViSP. Stk. 2. ViSPs hjemsted

Læs mere

Har du ikke tidligere arbejdet, kan du altså tjene op til 30.000 kr., uden at skulle bekymre dig om, at din pensionsydelse bliver mindre.

Har du ikke tidligere arbejdet, kan du altså tjene op til 30.000 kr., uden at skulle bekymre dig om, at din pensionsydelse bliver mindre. FOLKEPENSIONIST Få folkepension samtidig med, at du arbejder Tjen 30.000 kr. ekstra Nu kan det bedre betale sig at arbejde samtidig med, at du modtager folkepension. Du kan nu tjene op til 30.000 kr. mere

Læs mere

Formandens beretning 2013

Formandens beretning 2013 Formandens beretning 2013 Hvad får jeg for det?? Et spørgsmål der tit og ofte rammer bestyrelsen i den ene eller anden form og tak fordi I igen og igen minder os om hvor vigtigt det er at vi får formidlet

Læs mere

Styrelsesmøde, 4. oktober 2011, ÅUF

Styrelsesmøde, 4. oktober 2011, ÅUF Til stede: Rasmus Pedersen (næstformand), Anders Mols Krarup (Kasserer), Michael Würtz (FDF), Mia Skovsgaard Egander (BUUSK),) Kim Risbjerg Madsen (KU); Niels Christian Selchau Mark (KS ) Afbud: Marie

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Referat af erfamøde for brugerne af Elektronisk syn i EG Bolig den 28. oktober 2015 i Kolding

Referat af erfamøde for brugerne af Elektronisk syn i EG Bolig den 28. oktober 2015 i Kolding Referat af erfamøde for brugerne af Elektronisk syn i EG Bolig den 28. oktober 2015 i Kolding Dagsorden for det afholdte møde: 1. Velkomst og præsentation samt opfølgning på sidste møde 2. Udvikling i

Læs mere

Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune

Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune I henhold til lov og bekendtgørelse m.v. om ansvar for og styringen af den aktive beskæftigelses-indsats fastsættes følgende

Læs mere

REFERAT. Møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling fredag den 30. januar 2009

REFERAT. Møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling fredag den 30. januar 2009 Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 30. juli 2009 J.nr. 7-205-01-1/1/HBI REFERAT Møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling fredag den 30.

Læs mere

2014-34. Overholdelse af forvaltningsretlige krav ved indførelse af nye offentlige IT-systemer

2014-34. Overholdelse af forvaltningsretlige krav ved indførelse af nye offentlige IT-systemer 2014-34 Overholdelse af forvaltningsretlige krav ved indførelse af nye offentlige IT-systemer Ombudsmanden rejste på eget initiativ en sag over for Finansministeriet om sikringen af, at nye offentlige

Læs mere

Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup

Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup D A G S O R D E N REGION HOVEDSTADEN PSYKIATRI OG HANDICAPUDVALG Onsdag den 30. marts 2011 Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup Møde nr. 4 Medlemmer:

Læs mere

Møde: LUU møde for Tekniske Designer Dato: 16-03-2015 Sted: Afd. i Haderslev Referent: Michael Hecky. Dagsorden; Referat; Side 1 af 5

Møde: LUU møde for Tekniske Designer Dato: 16-03-2015 Sted: Afd. i Haderslev Referent: Michael Hecky. Dagsorden; Referat; Side 1 af 5 Dagsorden; Referat; Side 1 af 5 0 Deltagere Helle G. Lauridsen, Sabine Thiesen, Finn Møller Petersen, Jan Kleemann, Michael Hecky, Dieter Jessen, 1 Bemærkninger til referat fra sidste afholdte møde d.

Læs mere

Hou Lokalhistoriske Arkiv fylder 5 år, den 8.september 2016

Hou Lokalhistoriske Arkiv fylder 5 år, den 8.september 2016 Hou Lokalhistoriske Arkiv fylder 5 år, den 8.september 2016 Netop nu, hvor sæsonen skydes i gang for den kommende vinter, kan vi gøre status over de første 5 år. Vi har nået meget på de 5 år, først og

Læs mere

Social- og Handicapcentret 11-12-2013. Referat fra møde i Udsatterådet torsdag den 5. december 2013 kl. 10.00 13.00 på Rådhuset, lokale B103

Social- og Handicapcentret 11-12-2013. Referat fra møde i Udsatterådet torsdag den 5. december 2013 kl. 10.00 13.00 på Rådhuset, lokale B103 REFERAT Social- og Handicapcentret 11-12-2013 Referat fra møde i Udsatterådet torsdag den 5. december 2013 kl. 10.00 13.00 på Rådhuset, lokale B103 Til stede: Ole Hjuler, Hans Behrendt (mødeleder), Jørgen

Læs mere

VEDTÆGTER for Fonden Neverland

VEDTÆGTER for Fonden Neverland Kjeld Fruensgaard Henning Schiøtt Carsten R. Christiansen Michael Nathan Jakob Busse Lars Dinesen Lene Diemer Michael Jørgensen Peter Frandsen Nima Nabipour J. nr. 778.17-01 ldi@cphlex.dk cvr.nr. 27 07

Læs mere

Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage

Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage Retningslinjer for antal og placering af lukkedage Med udgangspunkt i Børne- og ungdomsudvalgets beslutning af 17.12.2008 ( http://www.kk.dk/edoc/b%c3%b8rne-

Læs mere

Notat. Retningslinjer for sammensætning af bestyrelser i dagtilbud og FU fra fusionen til næste ordinære valg. Dagtilbud og FU-områder.

Notat. Retningslinjer for sammensætning af bestyrelser i dagtilbud og FU fra fusionen til næste ordinære valg. Dagtilbud og FU-områder. Notat Emne Til Kopi til Retningslinjer for sammensætning af bestyrelser i dagtilbud og FU fra fusionen til næste ordinære Dagtilbud og FU-områder Den 17. december 2010 Aarhus Kommune Som anført i besparelseskataloget

Læs mere

Dagsordenpunkt Bilag Indstilling Beslutning. Referatet fra hovedbestyrelsesmødet den 3. oktober 2011 er tidligere udsendt.

Dagsordenpunkt Bilag Indstilling Beslutning. Referatet fra hovedbestyrelsesmødet den 3. oktober 2011 er tidligere udsendt. Protokol 1 Godkendelse af referat fra hovedbestyrelsesmødet JA Referatet fra hovedbestyrelsesmødet den 3. oktober 2011 er tidligere udsendt. Referatet blev godkendt og underskrevet. Opfølgning på beslutninger

Læs mere

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE Briefing Vi er to specialestuderende fra Institut for Statskundskab, og først vil vi gerne sige tusind tak fordi du har taget dig tid til at deltage i interviewet! Indledningsvis

Læs mere

SKOLEBESTYRELSESMØDE VIBESKOLEN

SKOLEBESTYRELSESMØDE VIBESKOLEN SKOLEBESTYRELSESMØDE VIBESKOLEN Referat Tirsdag den 19. juni 2012 kl. 18.30 21.00 Afdeling Ullerslev (i læreforberedelsen) Til stede: Lene Jørgensen, Helle Lorenzen, Michael Pedersen, Birgitte Bendt, Lene

Læs mere

i sin søns patientjournal. På den måde ville både faren selv og andre sundhedspersoner få kendskab til dommen og dens konsekvenser.

i sin søns patientjournal. På den måde ville både faren selv og andre sundhedspersoner få kendskab til dommen og dens konsekvenser. 2009 12-1 Patientklagenævnets pligt til at vejlede om konsekvenserne af en afgørelse truffet af nævnet I fortsættelse af behandlingen af en konkret klagesag om en fars ret til aktindsigt i sin søns patientjournal

Læs mere

Ministertale ved åbent samråd om L 160 om offentlig digital post tirsdag den 15. maj 2012 kl. 14.00

Ministertale ved åbent samråd om L 160 om offentlig digital post tirsdag den 15. maj 2012 kl. 14.00 Kommunaludvalget 2011-12 L 160, endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt Side 1 af 5 Samrådssvar 15. maj 2012 Ministertale ved åbent samråd om L 160 om offentlig digital post tirsdag den 15. maj 2012 kl.

Læs mere

Kvalitetsstandard for Ledsagerordning og Kontaktpersonordning

Kvalitetsstandard for Ledsagerordning og Kontaktpersonordning Kvalitetsstandard for Ledsagerordning og Kontaktpersonordning for Døvblinde Ishøj Kommune 1 Jeg er glad for, at kunne præsentere kommunens kvalitetsstandard på området for ledsagerordning og kontaktperson

Læs mere

Information om afløsning i eget hjem

Information om afløsning i eget hjem Information om afløsning i eget hjem MYNDIGHED Information SUNDHED OG OMSORG Struer Kommunes ældrepolitik Det overordnede mål for Struer Kommunes ældrepolitik er at støtte kommunens ældre i at leve et

Læs mere

KORT GØRE/RØRE. Vejledning. Visuel (se) Auditiv (høre) Kinæstetisk (gøre) Taktil (røre)

KORT GØRE/RØRE. Vejledning. Visuel (se) Auditiv (høre) Kinæstetisk (gøre) Taktil (røre) GØRE/RØRE KORT Vejledning Denne vejledning beskriver øvelser til Gøre/røre kort. Øvelserne er udarbejdet til både de kinæstetisk, taktilt, auditivt og visuelt orienterede elever. Men brugeren opfordres

Læs mere

Børneudvalget. Dagsorden med beslutninger. Møde nr. 4. Side 1 af 8

Børneudvalget. Dagsorden med beslutninger. Møde nr. 4. Side 1 af 8 Side 1 af 8 Børneudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 4 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : mandag den 5. maj 2008 kl. 15:00 Fraværende : Afbud fra Ulrik Kragh Der er temamøde med start kl.

Læs mere

2. Evaluering af APV 2015-2016 Niels Jørgen fortalte kort om organisering af arbejdet på AU, processen og høringssvar.

2. Evaluering af APV 2015-2016 Niels Jørgen fortalte kort om organisering af arbejdet på AU, processen og høringssvar. Møde den: 10. august 2016 kl. 12.00-14.00 2640-130 IT-Undervisningslokale LSU/LAMU fællesmøde Referat Deltagere: Afbud: Niels Jørgen Rasmussen, Anders Kragh Moestrup, Anette Svejstrup, Anita Pedersen,

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 24. april 2013 i VULA-forum

Hovedpunktsreferat fra møde den 24. april 2013 i VULA-forum 29. april 2013 Hovedpunktsreferat fra møde den 24. april 2013 i VULA-forum /lasyje-erst Deltagere: Concepy: Stig Myken, Nicolai Lamborg, Simon Skals TDC: Christian Halgreen og Allan Bartroff Telenor: Mads

Læs mere

Indstilling. Frivilligpolitik for Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg

Indstilling. Frivilligpolitik for Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 27. september 2007 Århus Kommune Region Syd Sundhed og Omsorg Frivilligpolitik for Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg 1. Resume

Læs mere

Klage over afslag på 18-ansøgning

Klage over afslag på 18-ansøgning Faaborg-Midtfyn Kommune Tinghøj Allé 2, 5750 Ringe / Mellemgade 15, 5600 Faaborg ATT.: Kommunalbestyrelsen Faaborg, den 29. april 2015 Børns Voksenvenner Faaborg-Midtfyn c/o Ungdomsskolen, Grønnegade 40.

Læs mere

Fælles Pipeline i Viborg Kommune

Fælles Pipeline i Viborg Kommune Referat fra bestyrelsesmøde i FOA Teknik og Servicesektoren Viborg. Mødet afholdt torsdag den 27-8-15. Deltagere: Henning Nygaard, Lars Christensen, Carsten Pedersen, Michael Magnussen. Afbud: John Christiansen,

Læs mere

Formål med fritidstilbud

Formål med fritidstilbud Furesø Kommune Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i Furesø Kommunes kommunale fritidstilbud Formål med fritidstilbud 1 Fritidstilbud i Furesø Kommune omfatter fritidshjem og klub til børn fra skolestart

Læs mere

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke 1 of 7 Referat Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke Medlemmer Per Zeidler (I) Jesper Yde Knudsen (Ø)

Læs mere

Arbejde i holddrift 2013-2015. Den Grønne Gruppe. Overenskomst mellem Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere og Fagligt Fælles Forbund

Arbejde i holddrift 2013-2015. Den Grønne Gruppe. Overenskomst mellem Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere og Fagligt Fælles Forbund Arbejde i holddrift 2013-2015 Overenskomst mellem Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere og Fagligt Fælles Forbund 1. marts 2013 Den Grønne Gruppe Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere 2

Læs mere

Referat af møde i Det psykologiske Studienævn torsdag den 17. marts 2005, kl. 09.15 i mødelokale 424, bygning 1481

Referat af møde i Det psykologiske Studienævn torsdag den 17. marts 2005, kl. 09.15 i mødelokale 424, bygning 1481 DET PSYKOLOGISKE STUDIENÆVN, AARHUS UNIVERSITET Referat af møde i Det psykologiske Studienævn torsdag den 17. marts 2005, kl. 09.15 i mødelokale 424, bygning 1481 Til stede: I. Preben Bertelsen, Henrik

Læs mere

Vores afgørelse Kommunens afgørelse er lovlig. Vi kan derfor ikke bede kommunen genoptage sagen til fornyet behandling.

Vores afgørelse Kommunens afgørelse er lovlig. Vi kan derfor ikke bede kommunen genoptage sagen til fornyet behandling. Dato 13. april 2016 Sagsbehandler Julie Egholm Mail jue@vd.dk Telefon +45 7244 3135 Dokument 15/18398-25 Side 1/6 Klage over istandsættelse af den private fællesvej Carl Bremers Vej Vejdirektoratet har

Læs mere