Hvordan får vi mere gang i anvendelsen af BørneIntra..? Lars Lomborg Nielsen, UNI-C

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hvordan får vi mere gang i anvendelsen af BørneIntra..? Lars Lomborg Nielsen, UNI-C"

Transkript

1 Hvordan får vi mere gang i anvendelsen af BørneIntra..?

2 Teori: Forandringsledelse & Motivation Stadie-teorier - fx I spidsen for forandring af John Kotter. Hvorfor opstår modstand mod forandring? - fx Resistance Of Chance af Rick Maurer. Motivation af forskellige medarbejdertyper fx artikel på ledelseidag.dk af Helle H. Hein. Motivation motivationsteori og praktisk anvendelse af Helle H. Hein.

3 Stadie 1: Hvorfor skal vi implementere BørneIntra..? Stadie 2: Hvem skal styre implementeringen..? Stadie 3: Har vi en plan og et mål..? Stadie 4: Hvordan styrker vi medarbejdernes kompetencer..? Stadie 5: Hvordan kan vi sikre, at BørneIntra forbliver en del af hverdagen?

4 Hvorfor skal vi implementere BørneIntra..? Hvad får jeg som pædagog, institutionsleder eller forælder ud af BørneIntra? Vigtigt at budskaberne er klare og tydelige. Kommune-eksempler på budskaber, der kan engagere forældre, pædagoger og institutionsledere? Bedre kommunikation på tværs af institutioner underlagt samme områdeledelse.

5 Færre forstyrrelser pga. færre opringninger fra forældrene. Forældrene ringer mindre, fordi de kan kommunikere med institutionen og hente information via ForældreIntra. Papirløs kommunikation mellem fx institution og forældre kan minimere udgifter til papir, print og afgifter. Samtidig udsender institutionerne et signal om, at vi bør skåne miljøet. Forældrenes registrering af ferie, sygdom og evt. tidspunkter for aflevering/afhentning kan forbedre planlægningen og give overblik over, hvor mange medarbejdere, der er behov for på forskellige tidspunkter på dagen og forskellige tidspunkter på året. Nemmere administration og pædagogisk dokumentation fx er det nemt at finde opdaterede oplysninger om et barn.

6 Hvem styrer implementeringen..? Har vi som administratorgruppe tilstrækkelig viden om institutionernes hverdag, IT og BørneIntra? Har pædagoger og institutionsledere tillid til os, og har vi tilstrækkelig gennemslagskraft? Har vi tid nok til at hjælpe alle, og hvordan gør vi det bedst muligt med de resurser, vi har til rådighed..? Flere kommuner har inddraget medarbejdere fra institutionerne, der har interesse i både IT og BørneIntra.

7 Hvem styrer implementeringen..? Nogle kommuner har succes med at fokusere meget på superbrugerne, da det er nødvendigt at have gode BørneIntra-ambassadører på institutionerne. Det er helt afgørende at engagere og stille krav til alle institutionsledere. Brug IT-afdelingen eller andre IT-kyndige i forhold til indkøb og opsætning af fx skærme til Infokiosk/Komme-gå-modul. Hvilke erfaringer har I med at inddrage resursepersoner?

8 Har vi en plan og et mål..? Er der en plan for, hvor langt vi skal nå fx i løbet af det næste år? Er der milepæle i planen fx hvornår skal forældrene kunne logge på, og hvornår skal hjemmesiderne være præsentable? Hvordan kan vi sikre, at alle pædagoger, ledere og forældre kender plan og mål? Målsætninger bør være konkrete, realistiske og opnåelige og lette at formidle (Kotter 1997).

9 Målet er, at de enkelte parter (forvaltningen, ledere, ansatte, forældre, nye forældre) anvender BørneIntra som platform for information og kommunikation. Alt den information, som i dag er spredt, bliver samlet på BørneIntra: Navnelister, fødselsdage, tilmelding til arrangementer, fotografier m.v. Du finder xxx Kommunes BørneIntra på På sigt er det meningen, at BørneIntra skal erstatte al papir-kommunikation til forældrene. Fokuspunktet er den gode kommunikation, og at hæve overlæggeren for informationsniveauet til forældre. Formålet med BørneIntra er at skabe en fælles it-baseret platform for kommunens institutioner med henblik på bedre mulighed for en tættere og lettere kommunikation mellem institution og forældre, samt øget mulighed for pædagogisk koordinering på tværs af institutionerne. Det er også hensigten at åbne op for et tættere samarbejde i overgangsfeltet mellem daginstitution og skole gennem de muligheder, der er for fællesområder mellem BørneIntra og SkoleIntra.

10 Hvordan styrker vi medarbejdernes kompetencer..? Hvordan kan vi styrke pædagogernes generelle ITkompetencer? Hvordan gør vi pædagogerne bedre til at bruge BørneIntra? Er manglende brugerrettigheder en barriere? Først og fremmest bør alle vide, hvordan de kan få hjælp (support, videovejledninger, kontakt til administrator osv.).

11 Hvordan styrker vi medarbejdernes kompetencer..? Flere kommuner afholder workshops eller interne kurser i BørneIntra. Nogle kommuner har en medarbejder, der cykler rundt og hjælper institutionerne med BørneIntra. Nogle kommuner har valgt at afholde kurser i anvendelse af IT inden implementeringen af BørneIntra. Hvad mener I, og hvad er jeres erfaringer?

12 Hvordan kan vi sikre, at BørneIntra forbliver en del af hverdagen? Skal vi stille krav til institutionslederne og pædagoger om, at alle skal anvende udvalgte funktioner, eller skal det være lysten, der driver værket? Bør vi stille generelle krav til informationsniveauet i ForældreIntra, eller er det op til den enkelte institution? Følger vi op på, hvordan det går med brugen i de enkelte institutioner? Husk milepælene i mål og plan. Anerkend, hvis målet er nået og sæt et nyt mål.

13 Hvordan kan vi sikre, at BørneIntra forbliver en del af hverdagen? Fremhæv de gode institutioner og lad andre høre deres erfaringer. Følg op med institutionslederne løbende, så I kender til de udfordringer, der er på institutionerne i forbindelse med BørneIntra. Hvad mener I?

14 Hvad kan jeg som administrator gøre? Hvis man stiller krav, skal man sørge for, at der er hjælp at hente (kurser, workshops, vejledninger, support, administratorkontakt mv.). Gør det interessant og nødvendigt for pædagoger og forældre at logge ind i BørneIntra? Det gode eksempel skal institutioner lave en flot hjemmeside, skal kommunen også have en flot hjemmeside. Kursusdatoer, workshops og andre aktiviteter kan oprettes i kalenderen.

15 Hvad kan jeg som administrator gøre? Tilknyt psykologer, talepædagoger og andre medarbejdere, så der skabes et fælles forum. Brug fanebladet Info fra Kommunen til at informere om fx takster, implementeringsplan, politiske tiltag osv. Opret dokumentskabeloner (fx mødedagsordner og tilmeldingssedler) og listeskabeloner, der kan gøre det nemmere for pædagogerne at bruge BørneIntra. Hjælp med at oprette samlemapper for fx ledere og forældreråd, så BørneIntra kan være med til at gøre samarbejdet nemmere.

16 Hvad kan jeg som administrator gøre? Hvis du ønsker at institutionerne skal bruge reservationssystemet, bør du lave kategorier og sørge for, at de første resurser bliver oprettet, så der er noget at booke. Tilføj nyhedstjenester (RSS) fx fra BUPL eller kommunens egen nyhedstjeneste. Lad børnebiblioteket, musikskolen eller andre, der har relevant information til forældre skrive på Info fra Kommunen i ForældreIntra. Indtast helligdage, og opret menupunktet Særlige dage og helligdage og Forældreråd og bestyrelse på alle institutioners hjemmesider.

Forældrevejledning til BørneIntra

Forældrevejledning til BørneIntra 1 Forældrevejledning til BørneIntra Introduktion Dit barns daginstitution er begyndt at bruge BørneIntra. Det giver dig som forælder nogle nye muligheder for at følge med i dit barns hverdag. Denne vejledning

Læs mere

- Sådan får du begyndt på FamilieIntra og får adgang til nyheder, opslagstavle, aktivitetskalendere, fotoalbum og meget mere fra dit barns hverdag.

- Sådan får du begyndt på FamilieIntra og får adgang til nyheder, opslagstavle, aktivitetskalendere, fotoalbum og meget mere fra dit barns hverdag. - Sådan får du begyndt på FamilieIntra og får adgang til nyheder, opslagstavle, aktivitetskalendere, fotoalbum og meget mere fra dit barns hverdag. Vejen til FamilieIntra går gennem vores hjemmeside: www.firkloeveren.dagtilbudaarhus.dk

Læs mere

Forældrevejledning til BørneIntra

Forældrevejledning til BørneIntra www.dagtilbudsvendborg.dk 1 Forældrevejledning til BørneIntra 2 Introduktion Dit barns daginstitution er begyndt at bruge BørneIntra. Det giver dig som forælder nogle nye muligheder for at følge med i

Læs mere

På nettet med BørneIntra

På nettet med BørneIntra På nettet med BørneIntra Din institution går på nettet sammen med de andre børneinstitutioner i kommunen. Til det formål bruger I et program der hedder BørneIntra. Med BørneIntra får din institution et

Læs mere

Forældrevejledning til BørneIntra

Forældrevejledning til BørneIntra 1 Forældrevejledning til BørneIntra Introduktion Dit barns daginstitution er begyndt at bruge BørneIntra. Det giver dig som forælder nogle nye muligheder for at følge med i dit barns hverdag. Denne vejledning

Læs mere

Opsætning af SkoleIntra til Tabulex SFO Børn log in Fase Forklaring Navigation/tast

Opsætning af SkoleIntra til Tabulex SFO Børn log in Fase Forklaring Navigation/tast Opsætning af SkoleIntra til Tabulex SFO Børn log in 1. Tilknyt Børn Log ind som administrator i SkoleIntra Du er administrator når du skal benytte en sikkerhedskode i PersonaleIntra. Tilknyt børn til SFO

Læs mere

Velkommen til ForældreIntra

Velkommen til ForældreIntra Velkommen til ForældreIntra I dit dagtilbud og dit barns pasningstilbud har vi fået et nyt kommunikations- og samarbejds-system, som hedder Børneintra. Det er et hjemmeside- og intranet-system, som man

Læs mere

BørneIntra hjemmesidekursus

BørneIntra hjemmesidekursus BørneIntra hjemmesidekursus hjemmesidekursus Januar 2012 Indhold 1 Introduktion... 5 1.1 Kursets formål... 5 1.2 Hjemmesiden opbygges i PersonaleIntra... 5 2 Hjemmesidens indhold... 6 2.1 Hjemmesidens

Læs mere

Velkommen til SkoleIntra. en quick-guide 1

Velkommen til SkoleIntra. en quick-guide 1 Velkommen til SkoleIntra en quick-guide 1 Første login på skoleintra -Gå ind på www.humbleskole.skoleintra.dk/fi -Indtast brugernavn og adgangskode Brugernavn og kode finder du i intrafolderen som er vedlagt

Læs mere

Præsentation af Aula. Juni 2018

Præsentation af Aula. Juni 2018 Præsentation af Aula Juni 2018 Indhold af præsentation Hvorfor Aula? Alle kan bruge Aula Den lokale skole Teknologi og tilgængelighed Datasikkerhed Tidsplan for Aula Hvorfor Aula? Fra sommeren 2019 bliver

Læs mere

Vejledning. Tabulex Forvaltning. Brugeradministration, kommunikation og feriepasning 10. februar 2017

Vejledning. Tabulex Forvaltning. Brugeradministration, kommunikation og feriepasning 10. februar 2017 Tabulex Forvaltning Brugeradministration, kommunikation og feriepasning 10. februar 2017 Indhold Indledning... 3 Hvad er Tabulex Forvaltning?... 3 Log ind... 3 Velkomstside... 4 Beskeder... 4 Mine beskeder...

Læs mere

Forældrevejledning til BørneIntra

Forældrevejledning til BørneIntra Forældrevejledning til BørneIntra Introduktion Kommunikationssystemet BørneIntra giver dig som forælder nogle muligheder for at følge med i dit barns hverdag. Denne vejledning giver dig et overblik over,

Læs mere

Revision: 09. Brugervejleding til. Side 1 af 23

Revision: 09. Brugervejleding til. Side 1 af 23 Brugervejleding til Side 1 af 23 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 3 SÅDANNE BRUGES IPORTALEN... 4 LOG IND... 5 HUSK!... 5 AFTALESKEMA OG FERIEMELDING... 6 MENUPUNKTER... 7 FORSIDE... 7 PROFIL... 8 BARN/BØRN...

Læs mere

Komme-gå modul. En vejledning til forældre

Komme-gå modul. En vejledning til forældre Komme-gå modul En vejledning til forældre Dit barns daginstitution har indført Komme-gå registrering. Du har som forælder ansvaret for at registrere dit barns ankomst og afhentning. Hvad betyder det for

Læs mere

Vejledning. Ugekalender. Tabulex Daginstitution Børn 6. september Side 1 af 6

Vejledning. Ugekalender. Tabulex Daginstitution Børn 6. september Side 1 af 6 Ugekalender Tabulex Daginstitution Børn 6. september 2016 Side 1 af 6 Ugekalenderen vises til venstre på opslagstavlen hos forældre og på touch-skærmen/ infotavlen, hvis I benytter sådan en, i jeres institution.

Læs mere

Vejledning. Fælles Feriepasning. Tabulex Forvaltning 6. juli Side 1 af 7

Vejledning. Fælles Feriepasning. Tabulex Forvaltning 6. juli Side 1 af 7 Fælles Feriepasning Tabulex Forvaltning 6. juli 2016 Side 1 af 7 Denne vejledning er til dig som er bruger af Tabulex Forvaltning I vejledningen kan du finde hjælp til hvordan du opretter den fælles feriepasning.

Læs mere

mininstitution vejledning til forældre... 2 Sådan logger du på systemet... 3 Sådan opsætter du din profil på mininstitution... 5

mininstitution vejledning til forældre... 2 Sådan logger du på systemet... 3 Sådan opsætter du din profil på mininstitution... 5 Indhold mininstitution vejledning til forældre... 2 Sådan logger du på systemet... 3 Sådan opsætter du din profil på mininstitution... 5 Sådan registrerer du oplysninger om dit barn... 6 Sådan oprettes

Læs mere

Velkommen til. Mit Børnehus. Mit Børnehus

Velkommen til. Mit Børnehus. Mit Børnehus Velkommen til Mit Børnehus Mit Børnehus Center for Skoler og Dagtilbud 2012 En dag i daginstitutionen byder på mange sjove og spændende oplevelser - I Mit Børnehus kan I nu sammen tage et kig i dagbogen,

Læs mere

VELKOMMEN TIL MØLLEHUSET

VELKOMMEN TIL MØLLEHUSET VELKOMMEN TIL MØLLEHUSET Her kan du få svar på dine spørgsmål som ny forælder i Møllehuset Velkommen til Møllehuset Formålet med pjecen her er at besvare de spørgsmål, du som ny forælder måtte have til

Læs mere

FællesNettet en introduktion

FællesNettet en introduktion FællesNettet en introduktion Læs om det samlende led i jeres SkoleIntra-hverdag Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er FællesNettet?...4 Kom på FællesNettet...4 FællesNettet vist i LærerIntra...4

Læs mere

DayCare. CIM Care Systemer. Mere tid til børn og omsorg

DayCare. CIM Care Systemer. Mere tid til børn og omsorg DayCare CIM Care Systemer Mere tid til børn og omsorg CIM Care Systemer PPB Kommunikationsmodel Pårørende Tryghed Kommunikation Information Involvering Indsigt Borger Tryghed Information Hjælp til selvhjælp

Læs mere

Vejledning for forældre i brugen af mininstitution som digitalt kommunikationsværktøj

Vejledning for forældre i brugen af mininstitution som digitalt kommunikationsværktøj Vejledning for forældre i brugen af mininstitution som digitalt kommunikationsværktøj 1 Indhold: mininstitution vejledning til forældre... 3 Sådan logger du på systemet... 4 Sådan opsætter du din profil

Læs mere

VÆRKTØJ 5 SKABELON TIL IMPLEMENTERINGSPLAN

VÆRKTØJ 5 SKABELON TIL IMPLEMENTERINGSPLAN VÆRKTØJ 5 SKABELON TIL IMPLEMENTERINGSPLAN 1. Formål Denne skabelon til en implementeringsplan kan anvendes som en støtte, når I skal arbejde med at udvikle og implementere en ny og fælles indsats målrettet

Læs mere

Evaluering af projektet BørneIntra i dagtilbud

Evaluering af projektet BørneIntra i dagtilbud 1 Evaluering af projektet BørneIntra i dagtilbud I overensstemmelse med kommunens IT-strategi 2009-2012 om øget digital borgerbetjening samt de kanalstrategiske tiltag udføres projektet Børneintra i dagtilbud

Læs mere

1 Guides til forældrene

1 Guides til forældrene 1 Guides til forældrene 1.1 Vejledninger til forældrene Det er institutionens ansvar at få formidlet til forældrene, hvordan de skal anvende DayCare. 1.1.1 DayCare flyer Flyer en, som er vist nedenfor,

Læs mere

Komme-gå registrering

Komme-gå registrering Komme-gå registrering En vejledning til forældre Vi har komme-gå registrering på skærme. Det betyder for dig at: Du får overblik over, hvilke børn der allerede er på stuen, når I kommer Du skal melde sygdom,

Læs mere

Velkommen til. Mit Børnehus. Mit Børnehus

Velkommen til. Mit Børnehus. Mit Børnehus Velkommen til Mit Børnehus Mit Børnehus Center for Skoler og Dagtilbud 2012 En dag i fritidshjemmet byder på mange sjove og spændende oplevelser - I Mit Børnehus kan I nu sammen, se billeder fra dagligdagen

Læs mere

Velkommen til forældre

Velkommen til forældre Velkommen til forældre - Vejledning i Tabulex på Grønnemose SFO - Log ind Log ind via ForældreIntra Log ind i ForældreIntra som du plejer. Du finder Tabulex SFO under menupunktet SFO i venstremenuen. Klik

Læs mere

Dynamic Order Kom godt i gang

Dynamic Order Kom godt i gang Dynamic Order Kom godt i gang Projektstyring Ressourcestyring Kompetencestyring - Timeregistrering Side 1 af 17 Indholdsfortegnelse Dynamic Order Kom godt i gang... 1 Indholdsfortegnelse... 2 Introduktion...

Læs mere

mininstitution vejledning

mininstitution vejledning 29.04.2014 mininstitution vejledning Indhold Velkomst... 3 Loginmuligheder... 3 Håndtering af ind- og udmeldelser... 4 Beskeder... 5 Beskedpolitik... 5 Beskedmodulet... 6 Besked via SMS... 7 Forældreinformationer...

Læs mere

Dagplejen i Mårslet og Solbjerg

Dagplejen i Mårslet og Solbjerg Dagplejen i Mårslet og Solbjerg Indholdsfortegnelse: Indholdsfortegnelse:... 2 Dagtilbuddet... 3 Kontaktoplysninger... 3 Dagplejens kendetegn... 3 Forbesøg... 3 Kontaktmødet... 4 En god start på dagplejelivet...

Læs mere

Nærvær i arbejdet Anden akademidag den 2. juni 2009

Nærvær i arbejdet Anden akademidag den 2. juni 2009 Nærvær i arbejdet Anden akademidag den 2. juni 2009 Workshop: Ledelsesrummet - I spidsen for forandringer Ledelsesrummet er tænkt som et tilbud til lederne af de arbejdspladser, som deltager i projekt

Læs mere

Forside og log-in. For at benytte Tabulex-systemet, Skal du først logge ind via forældreintra, der findes på:

Forside og log-in. For at benytte Tabulex-systemet, Skal du først logge ind via forældreintra, der findes på: Forside og log-in For at benytte Tabulex-systemet, Skal du først logge ind via forældreintra, der findes på: http://ho.skoleporten.dk/sp. Som vist på første billede, finder i Forældreintra i øverste højre

Læs mere

Intranet på Kongevejens Skole

Intranet på Kongevejens Skole Intranet på Kongevejens Skole På Kongevejen Skole ønsker vi at benytte SkoleIntra som et dynamisk redskab til information, kommunikation og dialog blandt elever, medarbejdere og forældre. Målsætningen

Læs mere

DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR LEDERE

DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR LEDERE DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR LEDERE 1 INTRO DE FØRSTE SKRIDT er en ny måde at drive a-kasse på. Fra at være a-kassen, der bestemmer, hvor, hvordan og hvornår den ledige skal være i kontakt med a-kassen,

Læs mere

INFO OG GUIDE VEDR. TABULEX FOR FORÆLDRE I TRANBJERGSKOLENS SFO

INFO OG GUIDE VEDR. TABULEX FOR FORÆLDRE I TRANBJERGSKOLENS SFO 9. juli 2018 9. juli 2018 INFO OG GUIDE VEDR. TABULEX FOR FORÆLDRE I TRANBJERGSKOLENS SFO Vi har valgt, at børn, forældre og personale skal bruge Tabulex - et elektronisk komme/gå- og stamkortssystem til

Læs mere

SAMARBEJDSPLATFORMEN. BPI-møder 7. & 8. marts

SAMARBEJDSPLATFORMEN. BPI-møder 7. & 8. marts SAMARBEJDSPLATFORMEN BPI-møder 7. & 8. marts Arbejde med kravspecifikationen Workshops gennemført: Lærere Dagtilbudsledere og pædagoger Vejledere & it-konsulenter Ledere og adm. medarbejdere Skoleledere

Læs mere

Tabulex SFO. Velkommen til forældre på Tabulex SFO

Tabulex SFO. Velkommen til forældre på Tabulex SFO Tabulex SFO Velkommen til forældre på Tabulex SFO Log ind Log ind i ForældreIntra Det er også muligt at logge ind med Digital Signatur, hvis der ikke benyttes ForældreIntra. Gå ind på [sfonavn].sfoweb.dk

Læs mere

Manual til Rsiden.dk for rygestoprådgivere

Manual til Rsiden.dk for rygestoprådgivere 1 Manual til Rsiden.dk for rygestoprådgivere Muligheder på Rsiden.dk www.rsiden.dk er en side, der skal samle alle de relevante dokumenter, informationer og kurser til rygestoprådgivere på et sted. Det

Læs mere

Nyheder. Forældre har kun én brugergrænseflade til ForældreIntra

Nyheder. Forældre har kun én brugergrænseflade til ForældreIntra Releasedato: 3. august 2016 SkoleIntra version 1.11.0 Nyheder Forældre har kun én brugergrænseflade til ForældreIntra Brugergrænsefladen Classic for ForældreIntra vil ikke længere være tilgængelig for

Læs mere

Tabulex Dagpleje Børn

Tabulex Dagpleje Børn Tabulex Dagpleje Børn Vejledning til administratorer 12. Marts 2018 1 Indledning... 3 Hvad er Tabulex Dagpleje Børn?... 3 Hvordan logger man på?... 3 Administration... 4 1. Brugere... 5 Opret brugere...

Læs mere

Velkommen til. Vi har her i folderen samlet nogle vigtige oplysninger til jer om brugen af DayCare tjek- ind/ud- og informationssystem.

Velkommen til. Vi har her i folderen samlet nogle vigtige oplysninger til jer om brugen af DayCare tjek- ind/ud- og informationssystem. Velkommen til Vi har her i folderen samlet nogle vigtige oplysninger til jer om brugen af DayCare tjek- ind/ud- og informationssystem. Vi håber at disse informationer kan hjælpe jer godt i gang. Daginstitution

Læs mere

SEPTEMBER Hvordan går det med MinUddannelse på din skole?

SEPTEMBER Hvordan går det med MinUddannelse på din skole? SEPTEMBER 2017 Hvordan går det med MinUddannelse på din skole? Side 2 1. Indledning Denne vejledning skal, sammen med den overordnede implementeringsplan, understøtte skoleledelserne i at følge med i ibrugtagning

Læs mere

Høringssvar fra Børnehaverne i Støvring N vedr. Strategi og digitale værktøjer i Rebild kommune.

Høringssvar fra Børnehaverne i Støvring N vedr. Strategi og digitale værktøjer i Rebild kommune. 1 - Høringssvar fra Børnehaverne i Støvring N vedr (3) Høringssvar fra Børnehaverne i Støvring N vedr. Strategi og digitale værktøjer i Rebild kommune. Vi er positivt stemt for strategien om digitale værktøjer

Læs mere

ET STUDIE AF IMPLEMENTERINGEN HVORDAN STYRKES IMPLEMENTERINGEN AF SPROGINTERVENTIONERNE 2015/04/23

ET STUDIE AF IMPLEMENTERINGEN HVORDAN STYRKES IMPLEMENTERINGEN AF SPROGINTERVENTIONERNE 2015/04/23 ET STUDIE AF IMPLEMENTERINGEN HVORDAN STYRKES IMPLEMENTERINGEN AF SPROGINTERVENTIONERNE AGENDA Kort opsummering: Hvad ved vi om implementeringsmiljøets betydning for sproginterventionernes gennemførelse

Læs mere

Vejledning. Familiearrangementer. Tabulex Dagpleje Børn, Tabulex Daginstitution Børn, Tabulex SFO Børn, Tabulex Klub 23. maj 2016

Vejledning. Familiearrangementer. Tabulex Dagpleje Børn, Tabulex Daginstitution Børn, Tabulex SFO Børn, Tabulex Klub 23. maj 2016 Familiearrangementer Tabulex Dagpleje Børn, Tabulex Daginstitution Børn, Tabulex SFO Børn, Tabulex Klub 23. maj 2016 Indhold Indhold... 2 Familiearrangementer... 3 Opret arrangement... 3 Opret spørgsmål...

Læs mere

Ørslev Skole MINIMANUAL TIL FORÆLDREINTRA

Ørslev Skole MINIMANUAL TIL FORÆLDREINTRA Ørslev Skole MINIMANUAL TIL FORÆLDREINTRA Hvordan logger jeg på 1. gang I din browser skrives i adressefeltet: www.orslevskole.dk Nedenstående side dukker op Klik på forældreintra Klik på log ind 2 Skriv

Læs mere

BørneIntra Opstartskursus 1 og Opstartskursus 2. Kursusnoter

BørneIntra Opstartskursus 1 og Opstartskursus 2. Kursusnoter BørneIntra Opstartskursus 1 og Opstartskursus 2 Kursusnoter 2 Error! Use the Home tab to apply Titel to the text that you want to appear here. Opstartskursus 1 og Opstartskursus 2 juni 2010 3 1 BørneIntra

Læs mere

Skriv til din skoles BPIlæringskonsulent. redigerbare PowerPointudgave

Skriv til din skoles BPIlæringskonsulent. redigerbare PowerPointudgave Skriv til din skoles BPIlæringskonsulent for den redigerbare PowerPointudgave Vejledning - Lokal tilpasning af oplæg og proces For at sikre at præsentationen og processen passer på jeres skole skal I forud

Læs mere

Højbjerg dagtilbuds guide til GODT SAMARBEJDE. Til forældre i Børneslottet Rygaarden Kræmmerhuset Kridthuset

Højbjerg dagtilbuds guide til GODT SAMARBEJDE. Til forældre i Børneslottet Rygaarden Kræmmerhuset Kridthuset Højbjerg dagtilbuds guide til GODT SAMARBEJDE Til forældre i Børneslottet Rygaarden Kræmmerhuset Kridthuset I Højbjerg dagtilbud er det ledelsens og personalets opgave at sikre et godt børnemiljø med omsorgsfulde

Læs mere

Skole/hjem samarbejde på Herstedvester Skole.

Skole/hjem samarbejde på Herstedvester Skole. Skole/hjem samarbejde på Herstedvester Skole. Vi vægter, at: Vores skole er et sted, hvor samarbejde, åbenhed, tillid, mangfoldighed og engagement er basis for, at alle trives. Trivsel og ansvar at vi

Læs mere

KbhForældre KbhForældre.dk

KbhForældre KbhForældre.dk KbhForældre KbhForældre.dk KbhForældre - din indgang til dit barns institution I Børne og Ungdomsforvaltningen har vi fokus på forældresamarbejdet og kommunikationen med forældrene. Derfor har vi anskaffet

Læs mere

FORÆLDREGUIDE TIL NEMBØRN version 2, september 2012

FORÆLDREGUIDE TIL NEMBØRN version 2, september 2012 FORÆLDREGUIDE TIL NEMBØRN version 2, september 2012 HVAD ER NEMBØRN? Velkommen til NemBørn! NemBørn er dit blik ind i dit barns børnehaveliv. I denne guide får du en introduktion til de vigtigste funktioner

Læs mere

Tabulex Dagpleje Børn

Tabulex Dagpleje Børn Tabulex Dagpleje Børn Vejledning til dagplejere 13. marts 2018 1 Indhold Indledning... 3 Hvad er Tabulex Dagpleje Børn... 3 Hvordan logger man på?... 3 1. Oversigt over børnene... 4 Børn... 4 Kolonnen

Læs mere

Kom godt i gang. med uddannelsesbogen en guide for undervisere

Kom godt i gang. med uddannelsesbogen en guide for undervisere Kom godt i gang med uddannelsesbogen en guide for undervisere Version 1.0 DF dec 2017 Velkommen som underviser i uddannelsesbogen.dk Uddannelsesbogen.dk udsprang oprindeligt af et behov for en form for

Læs mere

Svar på spørgsmål stillet i forlængelse af møde med TR erne

Svar på spørgsmål stillet i forlængelse af møde med TR erne Svar på spørgsmål stillet i forlængelse af møde med TR erne AP Møller projektet Hvilken information er givet til medarbejderne? Ledelserne på skolerne har orienteret personalet om AP Møller ansøgningen.

Læs mere

Servicebrev BørneIntra version 2.9

Servicebrev BørneIntra version 2.9 Til alle brugere af BørneIntra Servicebrev BørneIntra version 2.9 Den 25. marts 2014, frigives BørneIntra version 2.9 17. marts 2014 Ref.: KWJ Der vil være ændringer indenfor de nedenstående områder KMD

Læs mere

En god skole er en skole, hvor den enkelte elev er: Målet er, at den enkelte elev skal befinde sig lige midt i de 3 cirklers fællesmængde.

En god skole er en skole, hvor den enkelte elev er: Målet er, at den enkelte elev skal befinde sig lige midt i de 3 cirklers fællesmængde. En god skole er en skole, hvor den enkelte elev er: Målet er, at den enkelte elev skal befinde sig lige midt i de 3 cirklers fællesmængde. FAGLIG INKLUSION SOCIAL INKLUSION FYSISK INKLUSION En god skole

Læs mere

Nyt i SkoleIntra 5.13

Nyt i SkoleIntra 5.13 Nyt i SkoleIntra 5.13 Sidst ændret den 15 04 2016 Oplysninger om abonnement på itslearnings SMS tjeneste Itslearning tilbyder en SMS tjeneste, der giver mulighed for at sende sms er fra SkoleIntra. Under

Læs mere

Princip for Skolehjemsamarbejdet Søndre Skole Maj 2018

Princip for Skolehjemsamarbejdet Søndre Skole Maj 2018 Princip for Skolehjemsamarbejdet Søndre Skole Maj 2018 Et godt skolehjemsamarbejde er med til at skabe gode betingelser for den enkelte elevs læring og trivsel samt for undervisningsmiljøet i klassen og

Læs mere

10. gode råd til forandringer i virksomheder

10. gode råd til forandringer i virksomheder Sådan får du SUCCESFULDE FORANDRINGSPROJEKTER 10. gode råd til forandringer i virksomheder 10 gode råd til forandringsledelse Medarbejdere og ledere kan næsten få sved på panden, når ordet forandring bliver

Læs mere

Vejledning. Fælles Feriepasning. Tabulex Daginstitution Børn 6. juli Side 1 af 10

Vejledning. Fælles Feriepasning. Tabulex Daginstitution Børn 6. juli Side 1 af 10 Fælles Feriepasning Tabulex Daginstitution Børn 6. juli 2016 Side 1 af 10 Denne vejledning er til dig som arbejder på en institution, der modtager børn fra andre institutioner, i en feriepasningsperiode.

Læs mere

Spørgsmål og svar om Aula for administratorer

Spørgsmål og svar om Aula for administratorer Spørgsmål og svar om Aula for administratorer Her kan Aula-administratorer finde svar på spørgsmål om Aula. Du kan finde svar på spørgsmål om, Login og adgang, Sprog, Skema og kalender, Grupper, OneDrive,

Læs mere

CM Events App. Få det hos

CM Events App. Få det hos CM Events App CM Events tilpasses efter arrangementernes opsætning. Som deltager har du derfor altid adgang til arrangementets program, tilmeldingsoplysninger, billet og meget mere. Det er derfor et nemt

Læs mere

Principper for skole-hjemsamarbejde på Marstal Skole.

Principper for skole-hjemsamarbejde på Marstal Skole. Side 1 Principper for skole-hjemsamarbejde på Marstal Skole. Hvad siger loven: Bekendtgørelse af lov om folkeskolen Kapitel 1 Folkeskolens formål 1. Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne

Læs mere

INFORMATION & KOMMUNIKATION

INFORMATION & KOMMUNIKATION INFORMATION & KOMMUNIKATION PILEGÅRDSSKOLEN INFORMATION OG KOMMUNIKATION MELLEM SKOLE OG HJEM Denne folder er vedtaget af skolebestyrelsen og henvender sig både til personale og forældre på Pilegårdsskolen.

Læs mere

En Bedre Hverdag. Famly er en brugervenlig digital platform til daginstitutioner og forældre. Al din kommunikation og administration på ét sted.

En Bedre Hverdag. Famly er en brugervenlig digital platform til daginstitutioner og forældre. Al din kommunikation og administration på ét sted. En Bedre Hverdag Famly er en brugervenlig digital platform til daginstitutioner og forældre. Al din kommunikation og administration på ét sted. En komplet samarbejds- og kommunikationsplatform KOORDINERING

Læs mere

Tabulex Forvaltning. Vejledning til forvaltningsbrugere 24. november 2015

Tabulex Forvaltning. Vejledning til forvaltningsbrugere 24. november 2015 Tabulex Forvaltning Vejledning til forvaltningsbrugere 24. november 2015 Indhold Indledning... 3 Hvad er Tabulex Forvaltning?... 3 Log ind... 3 Min Side... 4 Beskeder... 4 Mine beskeder... 4 Mine fora...

Læs mere

Vejledning til foreninger der er oprettet i Conventus

Vejledning til foreninger der er oprettet i Conventus Vejledning til foreninger der er oprettet i Conventus Ændre adgangskode Opret personer, som skal have adgang til Conventus Opret nye titler Ændre i stamoplysninger Korrekt visning på Fritidsportalen Revideret

Læs mere

Implementering af samtaleredskabet Spillerum. Et inspirationskatalog til ledere i dagtilbud

Implementering af samtaleredskabet Spillerum. Et inspirationskatalog til ledere i dagtilbud Implementering af samtaleredskabet Spillerum Et inspirationskatalog til ledere i dagtilbud Indholdsfortegnelse 1. Indledning 1 1.1 Hvad er inspirationskataloget for ledere 1 1.2 Kort om Spillerum 2 2.

Læs mere

Book institutionsplads til dit barn. - enkelt og hurtigt med NemPlads

Book institutionsplads til dit barn. - enkelt og hurtigt med NemPlads Book institutionsplads til dit barn - enkelt og hurtigt med NemPlads Med NemPlads har Rudersdal Kommune gjort det nemt for dig at booke en plads til dit barn i et dagtilbud. Du finder NemPlads i Min Rude

Læs mere

Kort vejledning til Lyngbjerggårdskolens ForældreIntra

Kort vejledning til Lyngbjerggårdskolens ForældreIntra Kort vejledning til Lyngbjerggårdskolens ForældreIntra Kære forældre Det er med stor glæde, at vi her kan præsentere jer for skolens ForældreIntra. ForældreIntra er et internet-baseret kommunikationssystem,

Læs mere

Så er skoleferien forbi, og medarbejdere, forældre og børn skal i gang med et nyt og spændende skoleår.

Så er skoleferien forbi, og medarbejdere, forældre og børn skal i gang med et nyt og spændende skoleår. Kære forældre Så er skoleferien forbi, og medarbejdere, forældre og børn skal i gang med et nyt og spændende skoleår. Som vi skrev ud før ferien, så vil vi for fremtiden jævnligt sende informationsbreve

Læs mere

Implementering af IT velkommen. 23. september 2015 Katrine Gorrissen

Implementering af IT velkommen. 23. september 2015 Katrine Gorrissen Implementering af IT velkommen 23. september 2015 Katrine Gorrissen Status 59% af de kontraktansvarlige i større danske virksomheder oplever, at it-projekter kører helt af sporet og ender i juridisk tvist

Læs mere

Adgangsforvaltning i IMI

Adgangsforvaltning i IMI Adgangsforvaltning i IMI 1. HVEM KAN FORVALTE ADGANGEN TIL IMI?... 2 2. REGISTRERING AF MYNDIGHED... 2 2.1. REGISTRERING AF EN MYNDIGHED I IMI... 2 2.1.1. REGISTRERING AF OPLYSNINGER OM MYNDIGHEDEN OG

Læs mere

Ramme for Tilsyn 2010 Bh. Rømersvej September

Ramme for Tilsyn 2010 Bh. Rømersvej September Dagtilbudsområdet Ramme for Tilsyn 2010 Bh. Rømersvej September Udfyldes af institutionen Tilsynets tilføjelser Evaluering læreplanstemaer Hvilke erfaringer gjorde I jer med evalueringen af læreplanstemaerne?

Læs mere

I Aula applikationen vil alle brugere have mulighed for at tilgå Aula via deres mobil eller tablet.

I Aula applikationen vil alle brugere have mulighed for at tilgå Aula via deres mobil eller tablet. 1 Aula Applikation Indhold 1. Sådan kommer du i gang... 3 1.1 Download... 3 1.2 Login... 3 2. Udvalgt Aula funktionalitet... 4 2.1 Aula Overblik... 4 2.2. Aula Beskeder... 4 2.3. Aula Kalender... 5 2.4.

Læs mere

Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem!

Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem! www.bupl.dk/fyn Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem! Et fagligt fællesskab for pædagoger BUPL Fyn tilbyder dig at være en del af et fællesskab. Et fællesskab sammen med andre

Læs mere

Projekt Styrket fokus på børns læring Informationsmateriale til projektkommuner

Projekt Styrket fokus på børns læring Informationsmateriale til projektkommuner Projekt Styrket fokus på børns læring Informationsmateriale til projektkommuner TAK FOR JERES DELTAGELSE I PROJEKTET! Kære projektleder Vi glæder os til samarbejdet om udviklingsprojektet: Styrket fokus

Læs mere

På vores opslagstavler kan i se stuens aktivitetskalender, som også kan ses på hjemmesiden der kan dog ske ændringer i dagens planlagte aktiviteter.

På vores opslagstavler kan i se stuens aktivitetskalender, som også kan ses på hjemmesiden der kan dog ske ændringer i dagens planlagte aktiviteter. Den Grønne Kile er for 0-6 årige i Lejre kommune og kan rumme 75 børnehavebørn, 24 vuggestuebørn og 25 dagplejebørn. Med denne lille folder får du kort de vigtigste og praktiske oplysninger samt et lille

Læs mere

MINIMANUAL. ForældreIntra. På Dalumskolen. www.dalumskolen.odense.dk

MINIMANUAL. ForældreIntra. På Dalumskolen. www.dalumskolen.odense.dk MINIMANUAL ForældreIntra På Dalumskolen www.dalumskolen.odense.dk Support: Skolesekretær: Birthe Juhl Jensen tlf. 6375 0300 Skolesekretær: Helle Bech tlf. 6375 0300 Administrator på SkoleIntra: Else Juul

Læs mere

Vejledning til forældreintra på pc og mobil

Vejledning til forældreintra på pc og mobil Vejledning til forældreintra på pc og mobil ForældreIntra er et lukket område for forældre til elever på skolen. Her kan I følge med i, hvad der sker i netop de klasser, som jeres børn går i. I får adgang

Læs mere

Tjekliste til organisering af uddannelse - Erfaringer fra kommuner og pilot

Tjekliste til organisering af uddannelse - Erfaringer fra kommuner og pilot Uddannelse i Aula Tjekliste til organisering af uddannelse - Erfaringer fra kommuner og pilot Er superbrugernes rolle klart og tydeligt defineret? Ift. undervisning af kolleger hvordan og hvor meget? Ift.

Læs mere

Børne Intra Kvik-start-guide til forældre www.dagtilbud-aarhus.dk

Børne Intra Kvik-start-guide til forældre www.dagtilbud-aarhus.dk Dit brugernavn som skal bruges til log in Hvordan kommer jeg på? 1. Åbn din browser til internettet (f.eks. Internet Explorer), i adressefeltet øverst skriver du: 2. Du er nu på Dagtilbud Aarhus hjemmeside.

Læs mere

Artikel 6: Generisk implementeringsplan

Artikel 6: Generisk implementeringsplan Artikel 6: Generisk implementeringsplan Introduktion Formålet med den generiske implementeringsplan er at give kommuner ramme og afsæt for at udarbejde en intern implementeringsplan til brug i egen projektorganisation,

Læs mere

September Organisering af kommunens egen support

September Organisering af kommunens egen support September 2019 Organisering af kommunens egen support Indhold Indhold... 2 Kommunens supportorganisation... 3 Spørgsmål til jeres supportorganisation... 3 Fejl, brugerfejl og ændringsønsker... 5 Hvad gør

Læs mere

Bevægelsespolitik i Måbjerghus Børnehave. Bevægelse og lege

Bevægelsespolitik i Måbjerghus Børnehave. Bevægelse og lege Bevægelsespolitik i Måbjerghus Børnehave Bevægelse og lege Barnet er sin krop og har sin krop. Barnet er i verden gennem kroppen. Den udvikling og læring, som finder sted blandt børn i dagtilbud, er særlig

Læs mere

Vejledning. Tabulex SFO Børn. Vejledning til administratorer 26. marts Side 1 af 20

Vejledning. Tabulex SFO Børn. Vejledning til administratorer 26. marts Side 1 af 20 Tabulex SFO Børn Vejledning til administratorer 26. marts 2018 Side 1 af 20 Indledning... 3 Hvad er Tabulex SFO Børn?... 3 Hvordan logger man på?... 3 Administration... 4 Afd./grupper... 5 Opret afdeling...

Læs mere

Målet er, at den enkelte elev skal befinde sig lige midt i de 3 cirklers fællesmængde.

Målet er, at den enkelte elev skal befinde sig lige midt i de 3 cirklers fællesmængde. Målet er, at den enkelte elev skal befinde sig lige midt i de 3 cirklers fællesmængde. FAGLIG INKLUSION SOCIAL INKLUSION FYSISK INKLUSION 2 En god skole er derfor en fællesopgave, der løses i et tæt og

Læs mere

Indhold 1. Introduktion Hovedmenu Brugere Oprettelse af brugere enkeltvis Oprettelse af flere brugere

Indhold 1. Introduktion Hovedmenu Brugere Oprettelse af brugere enkeltvis Oprettelse af flere brugere Superbrugerguide Indhold 1. Introduktion... 1 1.1 Hovedmenu... 2 2. Brugere... 3 2.1 Oprettelse af brugere enkeltvis... 3 2.2 Oprettelse af flere brugere... 3 2.3 Sletning og suspendering af brugere...

Læs mere

Servicebrev BørneIntra 2.15 (Web og App)

Servicebrev BørneIntra 2.15 (Web og App) Til alle brugere af BørneIntra Servicebrev BørneIntra 2.15 (Web og App) Der vil være ændringer inden for de nedenstående områder Kundeservice Tel. 44 60 10 00 Fax 44 60 47 56 www.kmd.dk CVR-nr. DK 26911745

Læs mere

Kotters 8 trin. Skab nødvendighed. Skab en bærende koalition. Formuler strategisk vision og initiativer. Udpeg en hær af frivillige

Kotters 8 trin. Skab nødvendighed. Skab en bærende koalition. Formuler strategisk vision og initiativer. Udpeg en hær af frivillige John Kotter Kotters 8 trin Skab nødvendighed di d Skab en bærende koalition Formuler strategisk vision og initiativer Udpeg en hær af frivillige Fjern barrierer for forandring Få kortsigtede resultater

Læs mere

Quickguide til GladsaxeKortet. Indholdsfortegnelse

Quickguide til GladsaxeKortet. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Ny Bruger... 2 1.1 Allerede oprettet... 2 1.2 Stamoplysninger... 3 1.3 Aktivér din bruger... 3 2. Opret konti eller aktivér dit barns kort... 4 2.1 Tilføje en ny bruger til din konto...

Læs mere

Kom godt i gang med Nembørn. Vejledning Til forældre

Kom godt i gang med Nembørn. Vejledning Til forældre Kom godt i gang med Nembørn Vejledning Til forældre 1 Vejledning til NemBørn Indholdsfortegnelse Log på MitBarn 3 Daglige adviseringer om nyheder i Mitbarn 4 Kartotekskort 5 Fuldmagter 6 Vaccinationer

Læs mere

Myndighedssocialrådgiverens kernefaglighed

Myndighedssocialrådgiverens kernefaglighed Myndighedssocialrådgiverens kernefaglighed Hvilket mindset har socialrådgivere i denne kontekst? Hvilke præmisser baserer socialrådgiveren sin praksis på? I Dansk Socialrådgiverforening har vi afgrænset

Læs mere

Generelle Læreplaner - Forvaltning. Tabulex Daginstitution Børn Version

Generelle Læreplaner - Forvaltning. Tabulex Daginstitution Børn Version Generelle Læreplaner - Forvaltning Tabulex Daginstitution Børn Version 1.0 2016 Side 2 af 22 Indhold IST Læreplaner... 4 Om pædagogiske læreplaner... 4 Log på og arbejdsgang... 4 Opsætning... 5 Skabeloner...

Læs mere

Velkommen til Tabulex SFO Børn

Velkommen til Tabulex SFO Børn Velkommen til Tabulex SFO Børn Log ind Åbn en internet browser og indskriv adressen: www.sfoweb.dk Log på med NemID Du kan oprette et Tabulex Login på menupunktet stamkort, efterfølgende. Benytter du en

Læs mere

SFO & Klub. Mål og indholdsbeskrivelse

SFO & Klub. Mål og indholdsbeskrivelse SFO & Klub Mål og indholdsbeskrivelse Revideret februar 2016 1 Indledning I 2009 blev lov om udarbejdelse af mål og indholdsbeskrivelser for SFO er en realitet, hvor formålet er at gøre det pædagogiske

Læs mere

inspiration og gode råd Book en konsulent det er gratis

inspiration og gode råd Book en konsulent det er gratis De inddragende metoder inspiration og gode råd Book en konsulent det er gratis Bytur? Neglede lige 500 J Få inspiration og gode råd! Book en konsulent det er gratis! Har du brug for inspiration til arbejdet

Læs mere

Indledning...3. OnTime Kalenderen...3. Daglig brug af OnTime...4. Oversigter / Views...5. Funktioner...7. Brug af ikoner...12

Indledning...3. OnTime Kalenderen...3. Daglig brug af OnTime...4. Oversigter / Views...5. Funktioner...7. Brug af ikoner...12 Indholdsfortegnelse: Indledning...3 OnTime Kalenderen...3 Daglig brug af OnTime...4 Oversigter / Views...5 Funktioner...7 Brug af ikoner...12 Grafisk visning af tid...13 Side 2 Indledning I større organisationer

Læs mere