Hvordan får vi mere gang i anvendelsen af BørneIntra..? Lars Lomborg Nielsen, UNI-C

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hvordan får vi mere gang i anvendelsen af BørneIntra..? Lars Lomborg Nielsen, UNI-C"

Transkript

1 Hvordan får vi mere gang i anvendelsen af BørneIntra..?

2 Teori: Forandringsledelse & Motivation Stadie-teorier - fx I spidsen for forandring af John Kotter. Hvorfor opstår modstand mod forandring? - fx Resistance Of Chance af Rick Maurer. Motivation af forskellige medarbejdertyper fx artikel på ledelseidag.dk af Helle H. Hein. Motivation motivationsteori og praktisk anvendelse af Helle H. Hein.

3 Stadie 1: Hvorfor skal vi implementere BørneIntra..? Stadie 2: Hvem skal styre implementeringen..? Stadie 3: Har vi en plan og et mål..? Stadie 4: Hvordan styrker vi medarbejdernes kompetencer..? Stadie 5: Hvordan kan vi sikre, at BørneIntra forbliver en del af hverdagen?

4 Hvorfor skal vi implementere BørneIntra..? Hvad får jeg som pædagog, institutionsleder eller forælder ud af BørneIntra? Vigtigt at budskaberne er klare og tydelige. Kommune-eksempler på budskaber, der kan engagere forældre, pædagoger og institutionsledere? Bedre kommunikation på tværs af institutioner underlagt samme områdeledelse.

5 Færre forstyrrelser pga. færre opringninger fra forældrene. Forældrene ringer mindre, fordi de kan kommunikere med institutionen og hente information via ForældreIntra. Papirløs kommunikation mellem fx institution og forældre kan minimere udgifter til papir, print og afgifter. Samtidig udsender institutionerne et signal om, at vi bør skåne miljøet. Forældrenes registrering af ferie, sygdom og evt. tidspunkter for aflevering/afhentning kan forbedre planlægningen og give overblik over, hvor mange medarbejdere, der er behov for på forskellige tidspunkter på dagen og forskellige tidspunkter på året. Nemmere administration og pædagogisk dokumentation fx er det nemt at finde opdaterede oplysninger om et barn.

6 Hvem styrer implementeringen..? Har vi som administratorgruppe tilstrækkelig viden om institutionernes hverdag, IT og BørneIntra? Har pædagoger og institutionsledere tillid til os, og har vi tilstrækkelig gennemslagskraft? Har vi tid nok til at hjælpe alle, og hvordan gør vi det bedst muligt med de resurser, vi har til rådighed..? Flere kommuner har inddraget medarbejdere fra institutionerne, der har interesse i både IT og BørneIntra.

7 Hvem styrer implementeringen..? Nogle kommuner har succes med at fokusere meget på superbrugerne, da det er nødvendigt at have gode BørneIntra-ambassadører på institutionerne. Det er helt afgørende at engagere og stille krav til alle institutionsledere. Brug IT-afdelingen eller andre IT-kyndige i forhold til indkøb og opsætning af fx skærme til Infokiosk/Komme-gå-modul. Hvilke erfaringer har I med at inddrage resursepersoner?

8 Har vi en plan og et mål..? Er der en plan for, hvor langt vi skal nå fx i løbet af det næste år? Er der milepæle i planen fx hvornår skal forældrene kunne logge på, og hvornår skal hjemmesiderne være præsentable? Hvordan kan vi sikre, at alle pædagoger, ledere og forældre kender plan og mål? Målsætninger bør være konkrete, realistiske og opnåelige og lette at formidle (Kotter 1997).

9 Målet er, at de enkelte parter (forvaltningen, ledere, ansatte, forældre, nye forældre) anvender BørneIntra som platform for information og kommunikation. Alt den information, som i dag er spredt, bliver samlet på BørneIntra: Navnelister, fødselsdage, tilmelding til arrangementer, fotografier m.v. Du finder xxx Kommunes BørneIntra på På sigt er det meningen, at BørneIntra skal erstatte al papir-kommunikation til forældrene. Fokuspunktet er den gode kommunikation, og at hæve overlæggeren for informationsniveauet til forældre. Formålet med BørneIntra er at skabe en fælles it-baseret platform for kommunens institutioner med henblik på bedre mulighed for en tættere og lettere kommunikation mellem institution og forældre, samt øget mulighed for pædagogisk koordinering på tværs af institutionerne. Det er også hensigten at åbne op for et tættere samarbejde i overgangsfeltet mellem daginstitution og skole gennem de muligheder, der er for fællesområder mellem BørneIntra og SkoleIntra.

10 Hvordan styrker vi medarbejdernes kompetencer..? Hvordan kan vi styrke pædagogernes generelle ITkompetencer? Hvordan gør vi pædagogerne bedre til at bruge BørneIntra? Er manglende brugerrettigheder en barriere? Først og fremmest bør alle vide, hvordan de kan få hjælp (support, videovejledninger, kontakt til administrator osv.).

11 Hvordan styrker vi medarbejdernes kompetencer..? Flere kommuner afholder workshops eller interne kurser i BørneIntra. Nogle kommuner har en medarbejder, der cykler rundt og hjælper institutionerne med BørneIntra. Nogle kommuner har valgt at afholde kurser i anvendelse af IT inden implementeringen af BørneIntra. Hvad mener I, og hvad er jeres erfaringer?

12 Hvordan kan vi sikre, at BørneIntra forbliver en del af hverdagen? Skal vi stille krav til institutionslederne og pædagoger om, at alle skal anvende udvalgte funktioner, eller skal det være lysten, der driver værket? Bør vi stille generelle krav til informationsniveauet i ForældreIntra, eller er det op til den enkelte institution? Følger vi op på, hvordan det går med brugen i de enkelte institutioner? Husk milepælene i mål og plan. Anerkend, hvis målet er nået og sæt et nyt mål.

13 Hvordan kan vi sikre, at BørneIntra forbliver en del af hverdagen? Fremhæv de gode institutioner og lad andre høre deres erfaringer. Følg op med institutionslederne løbende, så I kender til de udfordringer, der er på institutionerne i forbindelse med BørneIntra. Hvad mener I?

14 Hvad kan jeg som administrator gøre? Hvis man stiller krav, skal man sørge for, at der er hjælp at hente (kurser, workshops, vejledninger, support, administratorkontakt mv.). Gør det interessant og nødvendigt for pædagoger og forældre at logge ind i BørneIntra? Det gode eksempel skal institutioner lave en flot hjemmeside, skal kommunen også have en flot hjemmeside. Kursusdatoer, workshops og andre aktiviteter kan oprettes i kalenderen.

15 Hvad kan jeg som administrator gøre? Tilknyt psykologer, talepædagoger og andre medarbejdere, så der skabes et fælles forum. Brug fanebladet Info fra Kommunen til at informere om fx takster, implementeringsplan, politiske tiltag osv. Opret dokumentskabeloner (fx mødedagsordner og tilmeldingssedler) og listeskabeloner, der kan gøre det nemmere for pædagogerne at bruge BørneIntra. Hjælp med at oprette samlemapper for fx ledere og forældreråd, så BørneIntra kan være med til at gøre samarbejdet nemmere.

16 Hvad kan jeg som administrator gøre? Hvis du ønsker at institutionerne skal bruge reservationssystemet, bør du lave kategorier og sørge for, at de første resurser bliver oprettet, så der er noget at booke. Tilføj nyhedstjenester (RSS) fx fra BUPL eller kommunens egen nyhedstjeneste. Lad børnebiblioteket, musikskolen eller andre, der har relevant information til forældre skrive på Info fra Kommunen i ForældreIntra. Indtast helligdage, og opret menupunktet Særlige dage og helligdage og Forældreråd og bestyrelse på alle institutioners hjemmesider.

DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR MEDARBEJDERE

DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR MEDARBEJDERE DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR MEDARBEJDERE 1 INTRO DE FØRSTE SKRIDT er en ny måde at drive a-kasse på. Fra at være a-kassen, der bestemmer, hvor, hvordan og hvornår den ledige skal være i kontakt med a-kassen,

Læs mere

- Sådan får du begyndt på FamilieIntra og får adgang til nyheder, opslagstavle, aktivitetskalendere, fotoalbum og meget mere fra dit barns hverdag.

- Sådan får du begyndt på FamilieIntra og får adgang til nyheder, opslagstavle, aktivitetskalendere, fotoalbum og meget mere fra dit barns hverdag. - Sådan får du begyndt på FamilieIntra og får adgang til nyheder, opslagstavle, aktivitetskalendere, fotoalbum og meget mere fra dit barns hverdag. Vejen til FamilieIntra går gennem vores hjemmeside: www.firkloeveren.dagtilbudaarhus.dk

Læs mere

Kom godt fra start. - inklusion af børn med ADHD i folkeskolen. Dorthe Holm

Kom godt fra start. - inklusion af børn med ADHD i folkeskolen. Dorthe Holm Kom godt fra start - inklusion af børn med ADHD i folkeskolen Dorthe Holm Tekst: Dorthe Holm, pædagogisk vejleder, børnehaveklasseleder v/ Centerklasserne Højvangskolen, d.holm@pc.dk Udgivet af centerklasserne

Læs mere

BørneIntra hjemmesidekursus

BørneIntra hjemmesidekursus BørneIntra hjemmesidekursus hjemmesidekursus Januar 2012 Indhold 1 Introduktion... 5 1.1 Kursets formål... 5 1.2 Hjemmesiden opbygges i PersonaleIntra... 5 2 Hjemmesidens indhold... 6 2.1 Hjemmesidens

Læs mere

KOMMUNIKATION OM FOLKESKOLEREFORMEN - INSPIRATIONSMATERIALE

KOMMUNIKATION OM FOLKESKOLEREFORMEN - INSPIRATIONSMATERIALE KOMMUNIKATION OM FOLKESKOLEREFORMEN - INSPIRATIONSMATERIALE 1. Indledning Arbejdet med at implementere folkeskolereformen er i fuld gang i kommunerne, og mange er allerede begyndt at lave en kommunikationsstrategi

Læs mere

Gør en forskel for en ung - bliv mentor

Gør en forskel for en ung - bliv mentor Gør en forskel for en ung - bliv mentor Der er brug for virksomhederne Nogle unge er ikke klar til at starte på en ungdomsuddannelse lige efter folkeskolen. De har brug for at gå en anden vej ofte en mere

Læs mere

It-strategi. Samlet oversigt over indkomne høringssvar

It-strategi. Samlet oversigt over indkomne høringssvar It-strategi Samlet oversigt over indkomne høringssvar 1 Indhold Oversigt over centrale pointer, forslag og ønsker i høringssvarene...3 Højbohus Vuggestue- og børnehave...7 Nordbakkeskolen... 8 Vigersted

Læs mere

Hvordan skaber vi som ledere engagement? Hvordan anerkender vi, at medarbejderne tager imod forandringen i forskellige hastigheder?

Hvordan skaber vi som ledere engagement? Hvordan anerkender vi, at medarbejderne tager imod forandringen i forskellige hastigheder? 1 Hvilken forandring skal vi gennemføre? 1 Hvordan skaber vi som ledere engagement? 1 Hvordan får vi sat læringen i system? 2 3 Hvilke vilkår er der for forandringen? Hvordan gør vi? 2 3 Hvordan anerkender

Læs mere

Anbefalinger om brug af sociale medier i skolen

Anbefalinger om brug af sociale medier i skolen Anbefalinger om brug af sociale medier i skolen Til lærere og pædagoger Indhold 4 ALDERSGRÆNSER 8 TÆNK OGSÅ I ALTERNATIVER 4 ANSVAR FOR HINANDEN 9 SOCIALE MEDIER FORSTYRRER MÅSKE 5 PRIVATLIV 9 SAMARBEJDE

Læs mere

DayCare. CIM Care Systemer. Mere tid til børn og omsorg

DayCare. CIM Care Systemer. Mere tid til børn og omsorg DayCare CIM Care Systemer Mere tid til børn og omsorg CIM Care Systemer PPB Kommunikationsmodel Pårørende Tryghed Kommunikation Information Involvering Indsigt Borger Tryghed Information Hjælp til selvhjælp

Læs mere

Referat fra forældremøde d. 31/1 2012 Kommentar og spørgsmål fra forældre. 2 forældre fra hvert trin. Dvs. 4 gamle og 2 nye forældre.

Referat fra forældremøde d. 31/1 2012 Kommentar og spørgsmål fra forældre. 2 forældre fra hvert trin. Dvs. 4 gamle og 2 nye forældre. Referat fra forældremøde d. 31/1 2012 Kommentar og spørgsmål fra forældre Emne: Forældreråd 1. Organisering af forældreråd Hvem og hvor mange? 2 forældre fra hvert trin. Dvs. 4 gamle og 2 nye forældre.

Læs mere

EN DREJEBOG MEDIEPATRULJE, IT-PATRULJE, IT-SUPERKIDS, POWER USER-ELEVER, ONSDAGSNØRD

EN DREJEBOG MEDIEPATRULJE, IT-PATRULJE, IT-SUPERKIDS, POWER USER-ELEVER, ONSDAGSNØRD EN DREJEBOG EN DREJEBOG Det danske samfund har igennem de sidste 20 år gennemgået en voldsom digitalisering. Alligevel falder skolen bagud, når det handler om digitale lærermidler, og IT-brug i undervisningen.

Læs mere

mininstitution vejledning

mininstitution vejledning 29.04.2014 mininstitution vejledning Indhold Velkomst... 3 Loginmuligheder... 3 Håndtering af ind- og udmeldelser... 4 Beskeder... 5 Beskedpolitik... 5 Beskedmodulet... 6 Besked via SMS... 7 Forældreinformationer...

Læs mere

Kom godt i gang TAG DEL. - den vellykkede inddragelse på TAGDEL.dk. vores samfund

Kom godt i gang TAG DEL. - den vellykkede inddragelse på TAGDEL.dk. vores samfund Kom godt i gang - den vellykkede inddragelse på TAGDEL.dk Denne manual er udformet til jer, som nu står foran at skulle bruge TAGDEL.dk som et værktøj til at inddrage jeres medlemmer, frivillige og andre

Læs mere

Velkommen til Rundhøjskolen

Velkommen til Rundhøjskolen Velkommen til Rundhøjskolen Kære forældre Vi byder med denne folder velkommen til Rundhøjskolen, og vi ønsker hermed at tegne et billede af, hvad Rundhøjskolen er for en skole. Vi er den stærke lokale

Læs mere

Politisk beslutningsgrundlag for implementering af FOLKESKOLEREFORMEN I ESBJERG KOMMUNE

Politisk beslutningsgrundlag for implementering af FOLKESKOLEREFORMEN I ESBJERG KOMMUNE Politisk beslutningsgrundlag for implementering af FOLKESKOLEREFORMEN I ESBJERG KOMMUNE 1 Mange har kaldt folkeskolereformen den mest omfattende forandring af folkeskolen i nyere tid. Et bredt flertal

Læs mere

Hvilke udfordringer og muligheder ser I i forhold til den nye folkeskolereform?

Hvilke udfordringer og muligheder ser I i forhold til den nye folkeskolereform? Hvilke udfordringer og muligheder ser I i forhold til den nye folkeskolereform? Muligheder: Vi skal tænke anderledes Folkeskolen har med reformudspillet fået en markant udfordring, som giver muligheder

Læs mere

GUIDE&FOR& KONTAKTPERSONER& BESTYRELSESMEDLEMMER* ENHED&GØR&STÆRK&

GUIDE&FOR& KONTAKTPERSONER& BESTYRELSESMEDLEMMER* ENHED&GØR&STÆRK& GUIDE&FOR& BESTYRELSESMEDLEMMER* KONTAKTPERSONER& ENHED&GØR&STÆRK&! INDHOLD 1. INTRODUKTION 2. HVAD ER EN AFDELINGSBESTYRELSE? A) HOLD OVERBLIK B) KNYT BÅND C) SKAB HANDLING 3. VÆRKTØJER A) WEBKARTOTEKET

Læs mere

Vejledning for forældre i brugen af mininstitution som digitalt kommunikationsværktøj

Vejledning for forældre i brugen af mininstitution som digitalt kommunikationsværktøj Vejledning for forældre i brugen af mininstitution som digitalt kommunikationsværktøj 1 Indhold: mininstitution vejledning til forældre... 3 Sådan logger du på systemet... 4 Sådan opsætter du din profil

Læs mere

Social-, Børne- og Integrationsministeriet. Kommunikationsstrategi

Social-, Børne- og Integrationsministeriet. Kommunikationsstrategi Social-, Børne- og Integrationsministeriet Kommunikationsstrategi 2 KOMMUNIKATIONSSTRATEGI Social-, Børne- og Integrationsministeriet arbejder for at skabe reelle fremskridt for den enkelte borger. Det

Læs mere

1 SOCIALSTYRELSEN SOCIAL VIDEN TIL GAVN

1 SOCIALSTYRELSEN SOCIAL VIDEN TIL GAVN 1 SOCIALSTYRELSEN SOCIAL VIDEN TIL GAVN Vejen til uddannelse og beskæftigelse 2 SOCIALSTYRELSEN SOCIAL VIDEN TIL GAVN INDHOLD 0. Indledning 4 1. Hvorfor - Vejen til uddannelse og beskæftigelse? 5 2. Guide

Læs mere

FORANDRING FORANDRINGER FOREKOMMER ALLE STEDER TÆLL3R OGSÅ! Leder/arbejdsgiver

FORANDRING FORANDRINGER FOREKOMMER ALLE STEDER TÆLL3R OGSÅ! Leder/arbejdsgiver Om psykisk arbejdsmiljø i detailhandlen Læs mere på www.detdumærker.dk TÆLL3R OGSÅ! Leder/arbejdsgiver FORANDRING FORANDRINGER FOREKOMMER ALLE STEDER Helle og Trine er til personalemøde, hvor deres chef

Læs mere

ØGET PRODUKTIVITET OG BEDRE BUNDLINJE. Kom nemt i gang!

ØGET PRODUKTIVITET OG BEDRE BUNDLINJE. Kom nemt i gang! ØGET PRODUKTIVITET OG BEDRE BUNDLINJE Kom nemt i gang! Hvordan gør jeg? Vejledning til værktøjet Dette værktøj er udviklet af Quartz+Co til Dansk Byggeri og 3F. Det bygger videre på rapporten Øget Produktivitet

Læs mere

Forældresamarbejde. c/o UngVest Rismarksvej 80 5200 Odense V Tlf: 63 755 755 mail: ungvest@odense.dk www.ungvest.dk/læringforalle

Forældresamarbejde. c/o UngVest Rismarksvej 80 5200 Odense V Tlf: 63 755 755 mail: ungvest@odense.dk www.ungvest.dk/læringforalle Forældresamarbejde Forældresamarbejde er 1 af de 6 indsatser, som projektet Læring for alle afprøver i forbindelse med at bygge en konstruktiv bro mellem et intensivt læringsforløb og skolens almene del.

Læs mere

Frivillige unge. Sådan kan I rekruttere og fastholde unge, som ønsker at yde en frivillig indsats for ældre

Frivillige unge. Sådan kan I rekruttere og fastholde unge, som ønsker at yde en frivillig indsats for ældre AUGUST 2013 INDSATSMANUAL Frivillige unge Sådan kan I rekruttere og fastholde unge, som ønsker at yde en frivillig indsats for ældre En del af projektet: Solidaritet mellem generationer sæt ressourcerne

Læs mere

Frivilligt, socialt arbejde - i arbejdstiden!

Frivilligt, socialt arbejde - i arbejdstiden! idéer for livet Frivilligt, socialt arbejde - i arbejdstiden! 38 Idéer for livet Ambassadører ved IFL jubilæumsarrangement i sept. 2008. Evaluering af Skandia Idéer for livet Ambassadører 2008 Denne rapport

Læs mere

Web-håndbog om brugerinddragelse

Web-håndbog om brugerinddragelse Web-håndbog om brugerinddragelse Socialministeriet Finansministeriet www.moderniseringsprogram.dk Regeringen ønsker at skabe en åben og lydhør offentlig sektor. Ved at tage den enkelte med på råd skal

Læs mere

Kom godt i gang med Nembørn. Vejledning Til forældre

Kom godt i gang med Nembørn. Vejledning Til forældre Kom godt i gang med Nembørn Vejledning Til forældre 1 Vejledning til NemBørn Indholdsfortegnelse Log på MitBarn 3 Daglige adviseringer om nyheder i Mitbarn 4 Kartotekskort 5 Fuldmagter 6 Vaccinationer

Læs mere

Fremtidsseminar 2013. Andelen af folk der laver frivillig arbejde fordelt på alder. Definition af frivilligt arbejde

Fremtidsseminar 2013. Andelen af folk der laver frivillig arbejde fordelt på alder. Definition af frivilligt arbejde Fremtidsseminar 2013 Definition af frivilligt arbejde Et stykke arbejde, der er kendetegnet ved: - Ikke lønnet, dog med mulighed for kompensation - Er frivilligt, dvs. at det udføres uden fysisk, retsligt

Læs mere

Styrk jeres indsats gennem samarbejde. En guide til en styrket integrationsindsats i kommunerne sammen med civilsamfundet og lokale virksomheder

Styrk jeres indsats gennem samarbejde. En guide til en styrket integrationsindsats i kommunerne sammen med civilsamfundet og lokale virksomheder Header Styrk jeres indsats gennem samarbejde Rubrik Header (0) En guide til en styrket integrationsindsats i kommunerne sammen med civilsamfundet og lokale virksomheder Rubrik Citat Reference Sideheader

Læs mere