Parkvej-Avisen. Skælskør en oase for livsnydere. Skælskør Boligselskab. Skælskør. - et boligselskab i udvikling

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Parkvej-Avisen. Skælskør en oase for livsnydere. Skælskør Boligselskab. Skælskør. - et boligselskab i udvikling"

Transkript

1 Avis om Parkvej? Du står nu med Parkvej-Avisen i hånden. Vi har lavet den, fordi vi i de kommende år bruger 215 mio. kr. på at skabe en ny bebyggelse med beboerhaver, moderne køkkener, elevatorer og flotte udeområder. Vi udsender avisen til alle borgere i Skælskør for at informere om de mange ændringer, der vil ske. Skælskør Skælskør Boligselskab - et boligselskab i udvikling Parkvej-Avisen s: 03 RENOVERING FOR MILLIONER Afdelingsformand glæder sig til større lejligheder, store altaner, nye køkkener og beboerhaver, når der renoveres for 215 mio. kr. s: 04 SLUT MED GRÅ BETONFACADER Arkitektfirmaet Mangor & Nagel sætter farvede aluminiumsplader op på Parkvejs grå beton-facader. s: 06 Parkvejshuset et lokalt kulturhus Parkvejs beboerhus er ved at udvikle sig til et kulturhus med banko, hyggeklub, børneaktiviteter, musik og kunstudstillinger. Moderne lejligheder og et attraktivt nærområde vil gøre Parkvejskvarteret meget attraktivt, siger borgmester i Slagelse Kommune, Lis Tribler. Skælskør en oase for livsnydere Parkvejsområdet i Skælskør bliver et spændende sted med moderne lejligheder, mange aktivitetstilbud, kulturværdier og en motionspark. Vi har sammen med beboerne på Parkvej og Skælskør Boligselskab skabt en meget gennemarbejdet helhedsplan, der vil give boligområdet og lokalsamfundet et gevaldigt løft. Det hænger rigtig godt sammen med, at kommunen er i fuld gang med at etablere en motionspark i området lige ved siden af bebyggelsen. Ordene kommer fra Slagelse Kommunes borgmester, Lis Tribler, der er optaget af at gøre kommunen til en sund og bæredygtig kommune, både hvad angår bosætning og erhvervsudvikling. Kultur og natur Slagelse Kommune består af tre købstæder, som er meget forskellige. Du kan bo i en by, der er tæt befolket, du kan bo på landet, og du kan bo ved vandet eller på en ø. Skælskør har sin gamle bykerne og er omgivet af gamle herregårde og en masse kulturværdier, som vi gør en masse for at understøtte. Området skal være et lokalt og regionalt aktiv, så det er interessant at flytte til, men det skal også være interessant for turister og borgere, der vil opleve naturen og leve et sundt liv. I Skælskør by kan man bo som børnefamilie, mens man uddanner sig. Og når børnene er fløjet fra reden, kan man flytte ud i landlige omgivelser i et smukt kulturmiljø. Vi vil gerne forbinde Skælskør og Slagelse Kommune med wellness og et sundt liv. Motionspark og kunst Som nabo til Parkvej ligger Guldagergaard, som er et internationalt kultursted for keramisk kunst, håndværk og design. Det er omgivet af et gammelt parkanlæg, som i løbet af 2010 vil udvikle sig til en motionsoase med kunst, keramiske bænke, en motionssti og motionsredskaber. I parken ligger der i forvejen en multibane, som vil blive renoveret. Initiativet er bl.a. en udmøntning af Slagelses Kommunes sundhedspolitik og naturpolitik. Området vil også byde på en børnekulturpark, naturlegeplads og et rekreativt område til yoga og meditation. Her kan borgerne søge stilhed, motion og fordybelse i et område med skov og frugtlunde. Motionsparken får også en petanquebane og en hundeluftningsplads. Vi vil gerne forbinde Skælskør og Slagelse Kommune med wellness og et sundt liv. Guldagergaard er et lidt overset sted, hvor der arbejdes med keramik på et højt plan. Det keramiske værksted tiltrækker mange internationale kunstnere, og det er et aktiv for os at have sådant et sted. Guldagergaards kunstnere vil stille store keramiske figurer ud i motionsparken, så det bliver en park, hvor borgerne kan få mange forskellige slags oplevelser. Gode jobmuligheder Som borger i Skælskør er der mange muligheder for at få job, fortæller Lis Tribler. Vi har heldigvis ikke oplevet virksomhedslukninger i Skælskør, hvor vi har Harboe Bryggeri, Bähncke og andre virksomheder. Vi er opmærksomme på, at vi skal sikre arbejdspladser i vores områder. Derfor er vi glade for, at der udbygges med ca nye arbejdspladser på Slagelse Sygehus, og det skaber yderligere arbejde til underleverandører, der skal bygge og stå for den efterfølgende vedligeholdelse. Mange borgere i Skælskør er vant til at pendle imellem Skælskør, Slagelse og Korsør, og i denne trekant er der mange jobmuligheder.

2 Skælskør Boligselskab Parkvej vore visioner og drømme Du står nu med Parkvej-Avisen i hånden. Den uddeles til alle beboere på Parkvej og til alle borgere i Skælskør, fordi vi som boligselskab gerne vil informere om vore planer med udvikling af boligområdet. Måske er det et boligområde, hvor du kunne tænke dig at bo? Attraktivt boligområde Vi ved, at det ikke er alle borgere i Skælskør, der ser Parkvej som et attraktivt sted at bo. Der eksisterer myter og fordomme om alle boligområder, men mange opfattelser bygger på, hvad man har hørt - og ikke på egne oplevelser. Vi håber, at du vil læse avisen og bedømme Parkvej ud fra nye informationer og fakta. Parkvej er 35 år gammel og vil i de kommende år blive renoveret for 215 mio. kr. Det er ikke hver dag, der satses så mange penge i et boligom råde. Beløbets Mangor & Nagel Arkitektfirma A/S størrelse er i sig selv en slags garanti for, at der kommer til at ske store ændringer i det boligområde, vi kender i dag. Vi tror på, at renove ringen vil gøre Parkvej til et meget attraktivt boligområde. Moderne lejligheder Der skal laves nye tage, nye facader, altaner, vinduer og døre. I ca. 210 lejligheder monteres nye køkkener med nye energirigtige hvidevarer. De 48 ældreboliger får elevatoradgang fra 4 nye elevatorer. Derudover opsættes elevatorer i 10 opgange, og 60 lejligheder bliver indrettet, så de kan bruges af kørestols brugere og gangbesværede. Da vi ved, at borgerne efterspørger større lejligheder, vil vi sammenlægge lejligheder, så de får en størrelse, der kan leve op til fremtidens behov. Udearealerne bliver totalt omlagt med nye legepladser, nye opholdsarealer, en fodboldbane og en hundelegeplads. Derudover vil 60 beboerne i stueetagerne få deres egne beboerhaver. Vi tror på, at renove ringen vil gøre Parkvej til et meget attraktivt boligområde Små huslejestigninger Det lyder næsten for godt til at være sandt, og nogle vil sikkert tænke så stiger huslejen vel til uanede højder. Men nej! En bolig på 65 kvadratmeter med to værelser vil stige 260 kr. om måneden, mens en lejlighed på 118 kvadratmeter med fire værelser vil stige 323 kr. om måneden. Det svarer stort set til de huslejestigninger, som alle lejere får hvert år som følge af den almindelige prisudvikling. Dertil skal lægges, at alle boligblokkene på Parkvej får en 200 millimeters isolering, så beboerne vil kunne se frem til besparelser på varmeforbruget. 215 mio. kr. er mange penge for et lille boligselskab, og årsagen til, at vi kan holde huslejestig ninger nede, skyldes, at vi som alment byggeri får et billigt lån og tilskud til renoveringer og huslejenedsættelser via Landsbyggefonden. Eget kulturhus Beboerne på Parkvej har igennem hele processen bakket op om renoveringsplanerne. På et beboermøde den 5. november 2008 gav de deres fulde tilslutning til projektet, som for alvor går i gang i juni I december flytter de første ind i nyrenoverede lejligheder, og vi forventer at være helt færdige i juni Vi ser renoveringen som et løft for både de nuværende og kommende beboere sbs illustrationer.doc og for alle borgere i Skælskør-området. Vi bidrager til, at Skælskør forsynes med 248 attraktive boliger. Vi har samtidig en ambition om, at vort nyrenoverede beboerhus Parkvejshuset vil bidrage til at lokalområdet får sit eget kulturhus. Med kommunens planer om at udvikle området Guldagergård med etablering Med venlig hilsen af motionsstier, nye opholdsarealer og kunst, vil området få meget at byde på. Godt samarbejde Skælskør Boligselskab vil gerne takke alle, der har bidraget med visioner og Jørgen Lindhardt, direktør i Skælskør Boligselskab. Jan Kjærgaard Pedersen, formand i Skælskør Boligselskab. med at finde spændende løsninger til Parkvej anno Beboere såvel som boligselskab vil ikke mindst kvittere for et godt samarbejde og en positiv holdning fra embeds mænd og politikere i Slagelse Kommune. Jørgen Lindhardt, direktør, Skælskør Boligselskab Jan Kjærgaard Pedersen, formand, Skælskør Boligselskab Parkvej-Avisen Juni 2010 Udgivet af: Skælskør Boligselskab Rådmandsvej Skælskør Tlf Fax Afdeling 12 Parkvej 2 A 8 B Afdeling 13 Parkvej 2C 8 D Journalistik: Tverskov Kommunikation Kim Tverskov Layout: Mouselab, Jesper Faurby Foto: Tverskov Kommunikation Hans Larsen Mangor & Nagel Tak til: Lis Tribler Lars Mortensen Mogens Andersen Bjarne Pedersen Britta Zwick Kurt Lindberg Pedersen Angelina Lindberg Pedersen Ingrid Nielsen Eva Carlsen Ebbe Jacobsen Aase Jensen Kathla West Jan Kjærgaard Pedersen Assra og Aaye Bygherrerådgiver: Kuben Management Ai-gruppen Arkitekt: Mangor & Nagel Ingeniør: Skude & Jacobsen Avisgruppe: Leif Christiansen Diana Christoffersen Hans Larsen Pia Wallbohm Blådal Arne Simonsen Marianne Tomczyk Kim Tverskov Tovholdere: Jørgen Lindhardt Jette Søndergaard Kent Larsen Trykkeri: Hassolsen, Skælskør Oplag: eksemplarer

3 Fornyelse fra top til tå Parkvej vil få et arkitektonisk løft med nye facader, store altaner, nye indgangspartier og små forhaver. Lejlighederne bliver større, og der vil blive lavet spisekøkkener og elevatoradgang i en del af boligerne. Beton holder ikke evigt. Det vidste vi ikke i 70 erne, da man byggede Parkvej. I dag er vi blevet klogere, fortæller afdelingsformand Leif Christiansen, der er meget glad for den totale opbakning, som bestyrelsen fik, da renoveringsplanerne blev fremlagt på et beboermøde i Attraktive lejligheder Leif Christiansen er glad for, at beboerne i stedet for at vælge en lappeløsning valgte en gennemgribende renovering af Parkvej. Et byggeri holder som bekendt ikke evigt, derfor er renoveringen en nødvendighed, men den åbner samtidig op for, at vi kan skabe endnu bedre boliger. Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at renoveringen vil gøre Parkvej meget mere attraktiv både for nuværende og kommende beboere. Den grå beton bliver beklædt med aluminiumsplader og mursten, så Parkvej får et mere venligt udseende. De store altaner og nye indgangspartier vil skabe variation og være med til at give byggeriet en ny karaktér, fortæller Leif Christiansen Blomstrende frugttræer Der skal laves en hel ny haveplan og skabes mere attraktive udeområder, hvor beboerne kan mødes ved bænke, borde, grill og bålplads. Når man om foråret kommer til Parkvej, vil man kunne opleve et stort antal blomstrende frugttræer, og det er meningen, at beboerne selv skal plukke frugterne, når de er modne, fortæller Leif Christiansen Ca. 60 af de højtliggende stuelejligheder vil få egne beboerhaver, hvor der er plads til et havebord og en parasol, og der vil være mulighed for at etablere en græsplæne, at lægge fliser og indrette en lille gårdhave med blomsterkrukker. Bedre image Vi hører ind i mellem, at Parkvej har et mindre godt ry, men det kan jeg ikke forstå. Vi bor godt, og vi har kun ganske få problemer, så vi er meget optimistiske med hensyn til fremtiden. Jeg tror, at imaget hænger sammen med, at man i et lokalsamfund godt kan lide at have en syndebuk. Det tager mange år for nye boligområder at blive anerkendt i lokalsamfundet. Når det så sker, flytter sorteper ofte videre til et nyt sted. Også beboerhuset på Parkvej bliver udvidet, så det kan rumme mange flere mennesker og aktiviteter, fortæller Leif Christiansen. Vi har tradition for, at Parkvej er et åbent samfund. Derfor inviterer vi gerne borgere fra andre dele af byen til vores arrangementer i beboerhuset. Selv om renoveringen koster 215 mio. kr. vil der kun komme små huslejestigninger, siger afdelingsformand Leif Christiansen. Hvem bygger? Bygherre: Skælskør Boligselskab afd. 12 og afd.13 Teknisk bygherrerådgiver: Ai-gruppen Økonomisk/administrativ bygherrerådgiver: Kuben Management Pris og huslejestigning? Renoveringen koster 215 mio. kr., som finansieres via støttede lån og tilskud fra Landsbyggefonden. Renoveringen vil forøge huslejen med tre til fire kroner per kvadratmeter. Eksempel: En lejlighed på 65 kvadratmeter stiger 260 kr. om måneden. En lejlighed på 118 kvadratmeter stiger 323 kr. om måneden. Som en følge af isolering af bygningerne forventes en reducering af varmeforbruget. Arkitekt og landskab: Mangor & Nagel Ingeniør: Skude & Jacobsen Tidsforløb for renoveringen November 2008: Afdelingsmøde vedtager renoveringsprojektet. November 2009: Genhusning af beboere i den første blok. November 2010: De første beboere flytter ind i nyrenoverede lejligheder. Entreprenør: Enemærke & Petersen December 2008: Slagelse Kommune godkender projektet. Landsbyggefonden godkender planen. April 2010: Entreprenør Enemærke & Petersen vinder licitationen. Juni 2010: Renovering begynder. Juni 2012: Renoveringen er færdig. 3

4 UDEAREALER, OVERSIGT ETAGEBOLIGERNE OG ÆLDREBOLIGER FREMTIDIGE FORHOLD MODELFOTO SIDE 31 Det nye Parkvej hvad skal der ske? Større lejligheder: Små lejligheder bliver slået sammen Der etableres enkelte lejligheder i to etager Flere lejligheder får spiseplads i køkkenet Flere boliger får elevatoradgang Stuelejligheder får egne haver Der etableres moderne køkkener De nye altaner bliver større Nye facader: Facader beklædes med aluminiumsplader Byggeriet får nyt tag, nye vinduer og døre Byggeriet isoleres overalt En del af facaden beklædes med mursten Sokler pudses og isoleres Attraktive udeområder: Fællesarealet opdeles i mindre rum Der lægges ny flisebelægning på gangarealer Fodboldbane etableres Hundelegeplads anlægges Lege- og kælkebakke anlægges Hyggelige opgange: Der etableres nye indgangspartier Opgange males og istandsættes Moderne faciliteter: Tekniske installationer opgraderes Afløb renoveres Aktivitetshuset udvides Slut med grå betonfacader Arkitektfirmaet Mangor & Nagel giver Parkvej et arkitektonisk løft. Blandt arkitekter ses Parkvej som et typisk beton byggeri fra 70 erne, hvor man byggede betonkasser på samlebånd. Byggerierne har næppe vundet skønhedskon kurrencer, og mange af dem har fået et dårligt ry - alene på grund af deres kedelige, grå beton faca der, fortæller arkitekt Lars Mortensen fra arkitekt firmaet Mangor & Nagel. Vi giver Parkvej en ny frakke på og vil dække den grå betonfacade med farvede aluminiumsplader, der er tidløse og meget langtidsholdbare. Samtidig vil vi, hvor det kan lade sig gøre, bryde med symmetrien i form af murede partier i forskellige højder. Med de nye indgangspartier og elevatortårne vil facaderne fremstå meget mere varierede, og det vil reducere oplevelsen af Parkvej som et monotont byggeri. Nye vinduer og yderdøre og vil også bidrage til at skabe et mere moderne udtryk. Det samme vil de nye aluminiumsaltaner, der vil få samme farve som facaderne. Altanerne monteres med foldeglas, hvilket betyder at altaner kan lukkes helt om vinteren og åbnes op om sommeren, så beboerne kan slikke solskin direkte på altanen. 4

5 Trapper fra lejlighederne fører ned til de kommende beboerhaver, der anlægges, når udearealerne renoveres. 60 Mangor nye & Nagel Arkitektfirma beboerhaver A/S på sbs Parkvej illustrationer.doc Britta Zwick bor i en stuelejlighed på Parkvej. Hun glæder sig til at blive haveejer. Mange almene byggerier er født med store, grønne græsplæner, anlagt som parkanlæg. Navnet Parkvej fortæller, at byggeriet ligger i en park, og nu bliver der mulighed for at inddrage lidt af parkarealet til mini-haver til beboere, der bor i stueetagen. En af de heldige kommende haveejere er Britta Zwick, der har boet på Parkvej i 32 år. Beboer Britta Zwick glæder sig til at få sin nye have. Egen gårdhave Min mand og jeg har altid været glade for at bo på Parkvej, og for mig er det allerbedste ved renoveringen, at jeg nu får min egen have. Det har jeg altid ønsket mig. Men man skal kunne gå direkte fra sin lejlighed ud i haven, og det er netop sådan en have, vi får. Britta går og drømmer om sin kommende have. Jeg har endnu ikke besluttet mig for, hvordan haven skal være. Skal vi så græs, eller skal vi lægge fliser? Der skal i hvert fald være plads til bede, planter, blomsterkrukker og krydderurter. Vi skal have en parasol og et havebord, så vi kan spise ude, når det er godt vejr. Måske skal vi også have en lille sandkasse til børnebørnene. Beboerhaverne får tre forskellige størrelser, afhængigt af lejlighedernes beliggenhed og størrelse. Med i udvalg Britta Zwick har været med i et udvalg, hvor hun sammen med andre beboere har fået indflydelse på, hvordan udearealerne skal anlægges. På Parkvej er beplantningen med årene blevet lidt kedelig, så det er godt, at der nu skal plantes en masse blomster, frugtbuske og frugttræer. Og... de nye udearealer vil nok medvirke til, at flere beboere lærer hinanden at kende det er også godt, at udearea let bliver opdelt i flere rum, hvor der kan foregå forskellige aktiviteter, fortæller hun. Det er ikke fordi man overrender hinanden her på Parkvej, men hvis du en sommerdag sætter dig ned på en bænk med en kaffekande, så kan du hurtigt komme til at sidde sammen med otte til ti mennesker. Så de nye udearealer vil nok medvirke til, at flere beboere lærer hinanden at kende. I udvalget har Britta blandt andet peget på, at der i landskabsarkitektens oprindelige forslag var for få legepladser til de helt små børn. Egen hundelegeplads I udvalget har beboerne også diskuteret den planlagte hundelegeplads, der ikke er et hundetoilet, men et lille parkanlæg, som anlægges med beplantning og bænke, hvor hunde og hundeejere kan mødes, når de lufter hundene. Efter en diskussion er hundelegepladsen blevet lidt mindre, og den er nu placeret i et hjørne af området. Hundelegepladsen kan være med til at skabe et positivt fokus på, hvordan beboere med hund kan tage hensyn til andre beboere i boligområdet. Vi skal bæres væk herfra Kurt Lindberg Pedersen har boet sammen med sin kone Angelina på Parkvej i de sidste 34 år. Han er født og opvokset i Skælskør. I 1974 var han FN-soldat på Cypern, og her mødte han sin livsledsagerske, som han tog med til Danmark. De flyttede til Parkvej i 1976, og her fik de sønnerne Andreas og Jørgen, som blev en del af den store børneflok, der den gang prægede bebyggelsen. God beboerservice Det er foreløbigt blevet til 34 år på Parkvej, og selvom de nu står over for at skulle pakke deres ejendele med i flyttekasser og skal genhuses, mens deres lejlighed renoveres, så drømmer de ikke et øjeblik om at flytte ud af boligområdet. Vi har igennem alle årene været meget tilfredse med at bo her. Der er masser af plads imellem boligblokkene, og vi er omgivet af grønne områder, parkanlæg og et villakvarter. Når vi ringer efter viceværten, så kommer han forbi samme dag. Viceværterne er meget hjælpsomme, også hvis man har behov for en hjælpende hånd til et eller andet fortæller de. Igennem alle 34 år har vi været meget tilfredse med at bo på Parkvej, siger Kurt Lindberg Pedersen. Nødvendig renovering Kurt Lindberg Pedersen hilser renoveringen velkommen, men han glæder sig til, at den er vel overstået. Beboerne bakker renoveringen op. Der er jo tale om en totalrenovering, hvor man går ind og isolerer bygningerne. Det er nødvendigt, fordi der er så stort et varmetab fra lejlighederne. Med renoveringen får familien Pedersen en udvidelse af deres altan med 60 cm i dybden, hvilket gør det muligt at sætte et bord og stole op i altanrummet. Vores lejlighed bliver en perfekt ældrebolig, så vi har slet ikke overvejet at flytte til andre af boligselskabets bebyggelser. 5

6 Parkvejshuset Beboerrådgiver Hans Larsen er ansat til at udvikle aktiviteter på Parkvej. Da Parkvejshuset officielt blev åbnet den 27. januar 2009 var beboerrådgiver Hans Larsen netop blevet ansat. Han fik til opgave at hjælpe børn og voksne med at realisere deres ideer om aktiviteter i boligområdet. Vi fandt hurtigt ud af, at der var et stort behov for børneaktiviteter, som kunne være et supplement til SFO og til fritidsklubben Oliemøllen. Derfor startede vi en børneklub med aktiviteter mandag og onsdag eftermiddag og en ungeklub for de lidt større børn. Aktiviteterne tager udgangspunkt i det, som børnene har lyst til, og det kan være alt lige fra maling, bordtennis, konkurrencer, kortspil, computerspil eller bare Beboerrådgiver og projektkoordinator Hans Larsen hjælper beboerne med at realisere deres mange ønsker til aktiviteter i som uden for Parkvejshuset. at hyggesnakke. Parkvejshuset kan også byde på lektiehjælp for børn. Aktiviteter for alle Aktiviteterne udvikler sig måned for måned, og i dag er Parkvejshuset fyldt op med aktiviteter, der henvender sig bredt til alle beboere. Hver uge afholdes der tirsdagsbanko og søndagsbanko. I huset kan beboere få hjælp til brug af computere i husets netcafé. Hver anden mandag eftermiddag mødes mellem 30 og 40 personer, når Skælskør Hyggeklub inviterer til foredrag med oplægsholdere, der fortæller om f.eks deres arbejdsliv og om eksotiske rejser. I Parkvejshuset møder ældre hver torsdag formiddag til stolemotion, arrangeret af Eggeslevmagle Idrætsforening. Parkvejshuset holder hver torsdag eftermiddag åben med gratis kaffe og kage. Huset lægger også lokaler til loppemarkeder, fastelavnsfester, julebazar og juletræsfester. Musik og underholdning Den anden torsdag, i de fleste af årets måneder, er der Kulturcafé med salg af kaffe, hjemmebagte kage og boller samt en musikalsk underholdning, der bliver sponseret af de musikere eller foredragsholdere der medvirker. Det er både garvede musikere og de lidt mere nystartede fra lokalområdet., der på denne måde giver et bidrag til Parkvejshuset. Vi søger hele tiden efter nye kunstnere, der har lyst til at komme ud på de skrå brædder, fortæller Hans. Så hvis der skulle være nogen af læserne, der har lyst til at være med, så kontakt Hans. Arrangementer sluttes af med et lille bankospil. Udflugter og sommerture Hans Larsen har også travlt med at arrangere udflugter og busture. Det sker ofte på skolernes feriedage. Børnene har bl.a. været på tur til Zoologisk Have og til Bonbon-land. I juli 2010 arrangeres en sommerlejr for børn og unge mellem 10 og 17 år, og for anden gang arrangeres der en familiesommerkoloni, som i år foregår på Langeland. Udstilling af kunst Vi har i huset nogle meget hvide vægge, som vi gerne vil bruge til noget. Det gav ideen til kunstudstillinger med lokale kunstnere, fortæller Hans Larsen. Det er nu blevet en fast tradition. Huset kvitterer gerne med en fernisering, hvor der bydes på kaffe, vin og musikalsk underholdning. Inden for det seneste år har adskillige kunstnere udstillet, blandt andet Birthe Andreasen, kunstnergrup pen fra Grendalsvej, Lillian Wallin, Anne Sofie Hasselby og Eva Carlsen. Også en børneudstilling med kunstværker fremstillet af områdets børnehave Rumlepotten har der været. I de få perioder hvor der ikke er kunstud- stilling prydes væggene med store foto fra de mange aktiviteter. Råd om sundhed Også Slagelse Kommune bruger Parkvejshuset. Hver torsdag kan beboerne få rådgivning af en familiekonsulent. To gange om måneden kommer kommunens sundhedsplejersker, som giver råd og vejledning om børns fysiske, motoriske og sproglige udvikling. De unge fra klasse og deres forældre har også mulighed for at møde en kommunal uddan nelsesvejleder, der giver gode råd om de unges uddannelsesmuligheder. Parkvejshusets hjemmeside Parkvejshusets hjemmeside er et forsøg på at markedsføre huset og dets mange aktiviteter. Hjemmesiden beskriver de aktiviteter, der har været afholdt, og annoncerer de kommende aktiviteter mange måneder i forvejen. Hjemmesiden har på nuværende tidspunkt ca. 45 besøgende om dagen. Hvis man vil vide noget om, hvad der foregår på Parkvej, så er hjemmesiden et oplagt sted at søge sine informationer. Læs mere på: Beboerrådgiver Hans Larsen Mobil Mail: 6

7 et lokalt kulturhus Mere plads til aktiviteter Parkvejshuset skal renoveres og udbygges Parkvejshuset er blevet så stor en succes, at det skal udbygges, så huset kan rumme endnu flere aktiviteter end i dag. I det sidste år har huset været nødt til at begrænse en række aktiviteter på end 100 personer, når der spilles banko eller holdes beboerarrangementer. I dag skal man pakke bordtennisbordet sammen efter brug, og der er ikke plads til større ting, såsom et billardbord eller lignende. grund af pladsmangel og som følge af den store efterspørgsel fra brugerne af huset. Når huset er færdigrenoveret, vil det være dobbelt så stort som i dag. Det nye hus vil kunne rumme mere 7 Også brugere af computercafeen sidder ofte på nakken af hinanden, fordi computerne står i et alt for lille lokale. Flere af de nuværende aktivitetsgrupper har måttet begrænse deltagerantallet på grund af manglende plads.

8 Der sker altid noget på Parkvej. Her er der ingen, der behøver at sidde alene, siger beboer Ingrid Nielsen. Masser af tilbud for ældre Ingrid Nielsen er glad for de mange bekendte, hun har fået, siden hun for 10 år siden flyttede til Parkvej. Når Parkvej om få år er renoveret, kan jeg åbne min hoveddør og gå ud på en nyrenoveret svalegang. Her kan jeg vinke til en beboer, der står og klipper roser i sin forhave og tage den nye elevator fra 1. sal ned i stueetagen. Sådan drømmer Ingrid Nielsen, der bor i en af Parkvejens ældreboliger, og som er glad for at smutte forbi Parkvejshuset. Mange aktiviteter Det er dejligt at komme i Parkvejshuset, hvor der foregår så mange aktiviteter. Jeg kommer tit forbi om eftermiddagen og får en kop kaffe, og jeg deltager fast i de månedlige caféaftener, hvor der er levende musik. Ingrid er også med, når huset en gang om måneden inviterer til rollator-spisning. Her samles beboere om kulinariske oplevelser og fælles aktiviteter. Parkvejshuset er på den måde med til at skabe netværk og nye bekendtskaber. Der sker altid noget på Parkvej. Her er der ingen, som behøver at sidde alene. De første ni år boede jeg i en af blokkene, hvor der var en beboer, som spillede harmonika. Jeg har nydt mange gode stunder ved borde og bænke, mens han spillede, og vi andre dansede på de lune sommeraftener. Aktiv hyggeklub Ingrid er med årene blevet tovholder for Skælskør Hyggeklub, hvor beboere og gæster mødes hver 14. dag for at lytte til spændende foredrag, se film eller høre musik. For nylig fortalte Erik Møller, der er pensioneret scenemedarbejder fra Det Kongelige Teater, historier om teateret ikke mindst hvad der sker af spændende ting bag scenen. Hyggeklubben blev i 80 erne startet af kvinder fra Socialdemokratiet, der mødtes, når deres mænd gik til politiske møder. Hyggeklubben har tradition for at være åben, og alle er velkomne, også selvom de ikke bor på Parkvej. Der er også tænkt på de små På Parkvej behøver børnene ikke at kede sig. De kan være med i aktiviteter flere dage om ugen. Eftermiddage kan være lange, især hvis man går i 2. klasse og har fri fra skole. Men heldigvis har de mindre børn mulighed for at deltage i kreative aktiviteter. Hver mandag og onsdag eftermiddag kan de mindre skolebørn lege, tegne og spille spil, mens de større kan spille bordtennis og computerspil fra kl. 18. Beboer Irene Bendix Jensen er sammen med Britta Zwick tovholdere i børneaktiviteterne. Jeg har ikke lyst til at sidde og glo i min lejlighed, og da der for et år siden kom et tilbud om at tage på feriekoloni, tilmeldte jeg mig og mit barnebarn, fortæller Irene. Da hun kom hjem, blev hun sammen med Britta tovholder for en del af børneaktiviteterne. Issra og Aaye elsker at lave kreative ting i børneklubben på Parkvej. Mange at lege med Issra og Aaye har boet på Parkvej hele deres liv. De kommer hver onsdag til børneaktiviteterne i Parkvejshuset. Det er sjovt at tegne og male sammen med andre børn, og det er rart at bo på Parkvej, fordi der er så mange at lege med. Vi leger far, mor og børn, fangeleg, dåseskjul og jorden er giftig og alt muligt andet. Lektier efter skoletid Hver tirsdag og fredag står der matematik og dansk på Parkvejshusets skoleskema. I et af husets lokaler mødes skolebørn fra 1. og 2. klasse med frivillige beboere, der hjælper børnene med at regne og at blive bedre til mundtlig og skriftlig dansk. Lektiecaféen er etableret i samarbejde med Skælskør Skole, hvor hovedparten af børnene fra Parkvej går i skole. 8

9 Her skal vi kunne invitere gæster Bjarne Pedersen er vicevært på Parkvej. Han løser hverdagens problemer og er på fornavn med mange beboere. Der er mere fredeligt på Parkvej end tidligere, siger Bjarne Pedersen, der har arbejdet som vicevært på Parkvej i de sidste 35 år. Det er trygt at kunne hilse på viceværten og vide, at der altid er nogle voksne, der holder øje med det boligområde, hvor man bor. Sådan oplever mange beboere det på Parkvej. Bjarne Pedersen har som vicevært fulgt Parkvej lige siden den første beboer flyttede ind for mere end 35 år siden, og han kunne ikke tænke sig et andet job. Mere fredeligt Jeg har altid været glad for Parkvej, og det er nok forklaringen på, at jeg nu har arbejdet her i 35 år. Der bliver ind imellem snakket om, at der er uro og ballade på Parkvej, men det passer ikke. Der har tidligere været meget hærværk, men nu er her næsten helt stille. Bjarne husker tydeligt, dengang Parkvej var et rigtigt problemområde. I gamle dage var der beboere, som på et øjeblik kunne smadre mange pulterrum og lamper. Så reparerede vi det, men der gik ikke lang tid, så var det hele smadret igen. I dag er der meget mere fredeligt på Parkvej. God service Spørger man beboere, om viceværterne leverer en god service, så kommer svaret prompte: Vi har ikke noget at klage over. En forklaring kan, ifølge Bjarne være, at ejendomskontoret ikke har en fast telefontid, som man har i mange andre boligområder. Vi tager bare telefonen, når den ringer eller ordner problemerne, når vi alligevel er ude i området. Hvis folk henvender sig til en af os, når vi går forbi en boligblok, så tager vi ofte fat i problemet med det samme. Glæder sig Bjarne Pedersen glæder sig til den kommende renovering. Vi sætter en stor ære i, at området ser pænt ud, og det vil det nok ikke gøre så længe renoveringen står på. Men når den er gennemført, bliver det meget nemmere at passe og vedligeholde området, og så vil vi få mere tid til pillearbejdet. Han er overbevist om, at renoveringen vil gøre Parkvej endnu mere attraktiv, end den er i dag. Jeg tror, at det vil få stor betydning, at man også renoverer og udbygger Parkvejshuset. Det vil skabe et meget spændende beboermiljø med aktiviteter for beboere i alle aldre. En god oplevelse I april måned udstillede Eva Carlsen 12 af sine oliemalerier i Parkvejshuset, og det var en rar oplevelse, fortæller hun. Det har for mig som kunstner været en rigtig god oplevelse at udstille mine malerier i Parkvejshuset, da jeg slet ikke havde ventet, at man gjorde så meget ud af det, fortæller hun, der ikke kendte huset i forvejen. Eva Carlsen har været glad for at udstille sine malerier i Parkvejshuset. Hans gjorde utroligt meget ud af det. Han fik arrangeret en fernisering med mad, vin og musik, og det var en meget positiv oplevelse for mig, især fordi jeg ikke er vant til på den måde at være midtpunktet. For Eva Carlsen, der selv bor i Skælskør, er maleriet hendes hobby. Mange kunstnere er glade for steder som Parkvejshuset, hvor de kan få chancen for at vise deres kunstværker frem. 9

10 Bankospillet på Parkvej fører til, at beboerne får mange venskaber, siger Ebbe Jacobsen. Banko tillykke, du har vundet et netværk! Bankospil er blevet et tilløbsstykke på Parkvej, hvor der både er banko om søndagen og om tirsdagen. Her er masser af hygge og mulighed for at lære hinanden bedre at kende. Nogle mennesker hævder, at banko er for dem, der ikke har opfundet den dybe tallerken. Men deltagelse i et bankospil kan ofte være et afbræk i hverdagen, hvor et menneske får mulighed for at komme ud af sin lejlighed og møde andre mennesker. Det har stor værdi. Ordene kommer fra Ebbe Jacobsen, der er kasserer for Tirsdagsbanko på Parkvej. Svigermors banko Rollatorfolket fylder en del, men også de unge finder vej til banko. I Tirsdagsbanko er aldersspredningen mellem 25 år og 90 år, fortæller Ebbe, der kører et tæt parløb med bankobestyrelsen, hvor også hans kone Mona, er trådt ind. De boede begge en kort årgang på Parkvej i midten af 70 erne, men flyttede ud i eget hus. Først til Næstvedvej og senere til Næstved Landevej. Herfra fortsatte besøgene og kontakten til Parkvej, da Ebbes mor på et tidspunkt flyttede ind i en af ældreboligerne. Og da hans svigermor senere flyttede til Skælskør og ville til banko på Parkvej, så fulgte han de to madammer til banko. Sådan startede kontakten med bankoklubben og hans mangeårige deltagelse i foreningen Beboernes venner. Rigtig dansk hygge Der er en masse kvalitet over det samvær, vi har. Når jeg råber op, kan jeg jo ikke lade være med at tage lidt gas på folk. F.eks. siger jeg til en kvindelig bankospiller, hvis mand ikke rigtig vinder noget at ham har hun sgu da ikke været så heldig med. Tonen er god og uformel, og de ca. 70 personer, som deltager hver gang, har et meget hyggeligt samvær. Ebbe Jacobsen er glad for at kunne gøre en forskel og bruger efterhånden en del af sine fritimer på at forberede bankospillet. Han arbejder fuldtids som portør og placerer ofte sine afspadseringsdage og fridage om tirsdagen, hvor han har ekstra travlt med bankoen. Jeg vender tilbage Aase Jensen og Misser flytter, men Aase vil ofte besøge Parkvej. Ikke alle beboere bliver boende efter renoveringen. Aase Jensen og hendes kat flytter, men Aase vil stadig besøge Parkvej for at holde kontakt med sine venner. Aase Jensen og Misser bor i en etværelses lejlighed, der efter renoveringen får sin egen beboerhave. Det er ikke Aases kop te, så hun har søgt om at få en anden lejlighed i et af Skælskør Boligselskabs andre boligområder. Jeg er meget glad for at bo her, men flytter alligevel, fordi jeg ikke ønsker at få en åben have. Jeg er meget glad for at have kontakt med min overbo og er begyndt at komme i Parkvejshuset, hvor vi hygger os og snakker om mange ting. Det har jeg tænkt mig at fortsætte med, selvom jeg på et tidspunkt flytter. Et trygt sted Da Aase Jensen for nogle år siden ville flytte til Parkvej, blev hun advaret imod at flytte dertil, fortæller hun. Da jeg i 2004 skulle flytte, var der flere af mine venner, som frarådede mig at flytte ind på Parkvej. De sagde, at her boede mange indvandrere. Jeg ved godt, at Parkvej har haft et dårligt image på grund af indvandrere, men sådan har jeg slet ikke oplevet det. Der kan ind i mellem være lidt støj fra unge mennesker, men ellers er her roligt, og jeg føler mig tryg ved at bo her. Gode venner Aase Jensen er med i mange af de aktiviteter, der foregår om eftermiddagen i Parkvejshuset. Jeg kommer ikke så tit ud af området og er derfor glad for at møde mennesker i Parkvejshuset, hvor der foregår en masse aktiviteter. Når jeg flytter, vil jeg fortsat komme på Parkvej, hvor jeg kan lide at være, og hvor jeg nu har lært mange søde mennesker at kende. 10

11 Drømmen om en stor altan og lille have Kathla West flytter fra Præstevangen til Parkvej. Renoveringen ser spændende ud, og jeg glæder mig til en stor altan og en have, siger Kathla West, der flytter til Parkvej. En stor altan og en lille have. Det er netop hvad Kathla West ønsker sig, og derfor er hun nu blevet skrevet op til en stuelejlighed på Parkvej. Jeg så en planche, der fortalte om renoveringen af Parkvej, og dér kan jeg se, at Parkvej får røde mursten og sort tag. Det ser rigtigt spændende ud. Stor Altan Kathla har i dag en lille altanstue på højest tre kvadratmeter. På Parkvej vil hendes altan blive på hele 11 kvadratmeter. Det gode ved altanen på Parkvej er også, at man sætter foldevinduer i, så det bliver muligt at trække dem til side og nyde solen direkte fra sin altan. Kathla vil også få opfyldt et af hendes andre ønsker. Jeg har altid ønsket mig at kunne gå fra min lejlighed og direkte ud i min egen have. Det vil jeg få mulighed for på Parkvej. Om der skal være fliser eller græs ved Kathla endnu ikke, men hun er glad for, at den ikke er så stor, da hun ikke har så mange kræfter. Flot kvarter Jeg ved godt at Parkvej ikke har så godt et ry. Da jeg boede på Mølleager mødte jeg en del beboere, som ikke kunne drømme om at flytte til Parkvej. Men det er ved at blive et pænt område. Der er blevet bygget et flot villakvarter, og planerne for Parkvej virker lovende. Når Parkvej er renoveret, vil der sikkert ske en del ændringer i beboersammensætningen. Nogle vil flytte ud, mens andre vil flytte ind. Kathla West ser også frem til, at hun vil få en mere ældrevenlig bolig. Parkvej bliver mere ældrevenligt med elevatorer og lejligheder uden dørtrin og med brede døråbninger, så en kørestol kan komme igennem. Det er ikke noget jeg har brug for i dag, men når man er oppe i alderen, er det rart at bo et sted, hvor det er muligt at komme rundt for gangbesværede og kørestolsbrugere. Diana Christoffersen er koordinator af mange aktiviteter på Parkvej. Hun bruger meget af sin tid på at genhuse beboerne. Hun trækker i trådene Diana Christoffersen er lidt af en blæksprutte. Hun har ansvaret for den boligsociale helhedsplan, og er med i genhusningsgruppen, der sørger for at beboerne får et godt genhusningsforløb, mens deres lejligheder renoveres. Først blev hun ansat til at færdigskrive den boligsociale helhedsplan for Parkvej, og da den var blevet godkendt af Landsbyggefonden, fik hun som sekretariatsleder opgaven med at søsætte planen i praksis. Samtidig med at hun holder snor i de mange boligsociale aktører, har hun og genhusningsgruppen til opgave at hjælpe beboerne på Parkvej med genhusning, så de får en alternativ bolig, mens deres lejlighed renoveres. Genhusningen organiseres i et tæt samarbejde med genhusningskonsulent Arne Simonsen, Kuben Management, inspektør Ole Andreasen og udlejningsansvarlig Marianne Tomczyk, begge ansat i Skælskør Boligselskab. Konkrete aftaler Sidste sommer udsendte Diana et spørgeskema, hvor hun spurgte hver husstand om deres genhusningsønsker og om deres behov for hjælp i forbindelse med genhusningsforløbet. Nogle beboere bliver permanent genhuset, mens andre kun bliver det midlertidigt. Hun og genhusningsudvalget træffer konkrete aftaler med hver enkelt familie om deres flytning, f.eks. om hvor de skal genhuses, om hvornår de skal flytte, og hvilken hjælp de har brug for, så den midlertidige flytning foregår med så få gener som muligt. God information For at sikre den bedst mulige kommunikation om genhusningen og renoveringen er Diana med i kommunikationsgruppen, der hver anden måned udsender information om, hvor langt man er kommet med genhusningen og byggeprojektet. 11

12 Kontakt kontoret Kontoret har åbent mandag til torsdag fra kl og torsdag fra kl til Skælskør Boligselskab Rådmandsvej Skælskør Tlf Skælskør Skælskør Boligselskab - et boligselskab i udvikling 20 forskellige lejlighedstyper på Parkvej Efter renoveringen kan man på Parkvej vælge imellem 20 forskellige lejlighedstyper. Her vises tre forskellige lejligheder. Få en snak med Ditte Holst og Marianne Tomczyk, som står for udlejningen af lejligheder i Skælskør Boligselskab. Parkvej et godt valg 60 kvm: 2 værelser Pris: kr. pr. måned, excl. varme. hvis du søger en lejebolig Skælskør Boligselskab har et bredt udvalg af boliger til unge, ældre, børnefamilier og enlige. Med renoveringen af Parkvej vil vi få endnu flere tilbud til borgerne. På Parkvej ser vi frem til at kunne tilbyde lejligheder med haver. Tidligere var folk glade for en altan, men i dag er der en stigende efterspørgsel efter lejligheder, hvor man kan gå direkte ud i en lille have. Ældre og personer med nedsat gangfunktion kan i vores nyindrettede boliger på Parkvej få tilbudt handicapvenlige boliger. Der er 60 lejligheder med særligt indrettede badeværelser, brede døre og elevatoradgang. Mange af vore boliger ligger meget centralt og i naturskønne områder med legepladser til børnene og pæne grønne områder med borde og bænke. Vore boliger fremstår pæne og nyistandsatte ved overtagelsen og leje/ indskud på boligerne er til meget konkurrencedygtige priser. Der er mange fordele ved at bo til leje. Du behøver ikke at bekymre dig om reparationer eller om at skovle sne om vinteren. Du får hjælp af ejendomsfunktionærer, når der springer et vandrør, og de klipper græs, planter blomster og fejer fortovet uden for din dør. Måske betyder valget af en lejebolig, at du får Svar rigtigt og vind et gavekort Kan du svare rigtigt på spørgsmål om Parkvejs renovering, så kan du vinde gavekort til værdi af kr kr. og kr. Navn: Adresse: Tlf. nr.: Send kuponen til: Parkvejshuset, att. Hans Larsen, Parkvej 10 B, 4230 Skælskør Deadline 1. september Vinderne får automatisk besked. Der trækkes lod imellem de indsendere, som har svaret rigtigt. råd til endnu en ferietur eller til en bil? Det er et godt, gammelt råd at lade sig skrive sig op til en lejebolig i god tid, inden det bliver aktuelt at flytte. Vi forventer, at mange i den kommende tid vil lade sig skrive op til en bolig på Parkvej. Det koster kun 200 kr. at blive skrevet op til en bolig i Skælskør Boligselskab. Hvis du gør det nu, så kommer du forrest i køen! Du er altid velkommen til at kontakte boligselskabets udlejningsafdeling for yderligere information og en drøftelse af netop jeres behov. Vi ses! Spørgsmål 1: Hvad koster renoveringen af Parkvej? SVAR: Spørgsmål 2: Hvor mange beboerhaver etableres på Parkvej? SVAR: Spørgsmål 3: Hvor mange kvadratmetre bliver de nye altaner på? SVAR: Spørgsmål 4: I hvor mange opgange opsættes der elevatorer? SVAR: Spørgsmål 5: Hvor meget stiger en lejlighed på 60 kvadratmeter pr. md.? SVAR: 84 kvm: 3 værelser Pris: kr. pr. måned, excl. varme. 109 kvm: 4 værelser Pris: kr. pr. måned, excl. varme. Åbent Hus på Parkvej Kom og se en nyrenoveret prøvelejlighed på Parkvej. Vi holder åbent hus lørdag den 11. september kl Parkvejshuset byder på kaffe og kage, og her vil du kunne se, om du har vundet et gavekort. Arrangementet vil blive annonceret i dagspressen.

UNGDOMSBO NYT STENGÅRDSVEJ NYE ATTRAKTIVE LEJLIGHEDER: TAG PULSEN PÅ PRISEN

UNGDOMSBO NYT STENGÅRDSVEJ NYE ATTRAKTIVE LEJLIGHEDER: TAG PULSEN PÅ PRISEN UNGDOMSBO NYT STENGÅRDSVEJ NYE ATTRAKTIVE LEJLIGHEDER: TAG PULSEN PÅ PRISEN ALLE FORTJENER ET GODT HJEM Stengårdsvej er et godt sted at bo. Siden opførelsen i 70 erne har vi hos Ungdomsbo været stolte

Læs mere

naturligt nærvær Renovering af Skanseparken Maj

naturligt nærvær Renovering af Skanseparken Maj naturligt nærvær Renovering af Skanseparken Maj Renoveringen rykker nærmere Snart er der gået et halvt år, siden beboerne i afdeling 107-108-109 stemte ja til de omfattende planer for et helt nyt Skanseparken.

Læs mere

Eksempel VIVABOLIG AALBORG - OPFØRT 1944. Energirenovering etageboliger. Beboerønske om nyt bad førte til energirenovering.

Eksempel VIVABOLIG AALBORG - OPFØRT 1944. Energirenovering etageboliger. Beboerønske om nyt bad førte til energirenovering. Eksempel Energirenovering etageboliger VIVABOLIG AALBORG - OPFØRT 1944 UDGIVET DECEMBER 2014 Beboerønske om nyt bad førte til energirenovering Beboerne i 189 lejligheder i boligforeningen Vivabolig i Aalborg

Læs mere

naturligt nærvær RENOVERING af Skanseparken NU GÅR RENOVERINGEN I GANG ENTREPRENØREN ER VALGT GENHUSNING HVORDAN OG HVORNÅR TIDSPLANEN Juni

naturligt nærvær RENOVERING af Skanseparken NU GÅR RENOVERINGEN I GANG ENTREPRENØREN ER VALGT GENHUSNING HVORDAN OG HVORNÅR TIDSPLANEN Juni naturligt nærvær RENOVERING af Skanseparken NU GÅR RENOVERINGEN I GANG ENTREPRENØREN ER VALGT GENHUSNING HVORDAN OG HVORNÅR TIDSPLANEN Juni TIDEN ER IKKE GÅET I STÅ! For mange beboere såvel nye som gamle

Læs mere

ENGPARKEN. om renoveringen. Spørgsmål og svar. Nr. 3. Læs inde i bladet. Information om renoveringsprojektet til alle beboere i Afdeling 7.

ENGPARKEN. om renoveringen. Spørgsmål og svar. Nr. 3. Læs inde i bladet. Information om renoveringsprojektet til alle beboere i Afdeling 7. ENGPARKEN Information om renoveringsprojektet til alle beboere i Afdeling 7 December 2014 Nr. 3 Spørgsmål og svar om renoveringen Spørgelysten har været stor hos de beboere, der har deltaget i de fælles

Læs mere

Boligorganisationen Tårnbyhuse

Boligorganisationen Tårnbyhuse Boligorganisationen Tårnbyhuse Boligorganisationen Tårnbyhuse 1 Bagrund Heldigvis synes de fleste beboere, at Saltværkshuse er et dejligt sted at bo. Det skal det også være i fremtiden. Derfor er der siden

Læs mere

Velkommen til infomøde 19 03 2013 BLOKKENE AFD.42

Velkommen til infomøde 19 03 2013 BLOKKENE AFD.42 Velkommen til infomøde Velkommen til infomøde Program Velkomst ved formand for afdelingsbestyrelsen Henrik Pedersen Generel information om renoveringen af Løget By; hvad og hvor Forventede tidsplaner Generel

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 11. Årgang nr. 60 jan. / feb. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen

Læs mere

Brøndbyparken OPSAMLING FRA BESIGTIGELSESTUR OG IDÉVÆRKSTED. Brøndbyparken lørdag den 4. februar 2012

Brøndbyparken OPSAMLING FRA BESIGTIGELSESTUR OG IDÉVÆRKSTED. Brøndbyparken lørdag den 4. februar 2012 lørdag den 4. februar 2012 OPSAMLING FRA BESIGTIGELSESTUR OG IDÉVÆRKSTED Tak for en begivenhedsrig dag med gode snakke, diskussioner og godt gruppearbejde. - Og ikke mindst jeres gode humør, trods den

Læs mere

NYE TIDER I NYDAMSPARKEN

NYE TIDER I NYDAMSPARKEN SK HUmøde info rts, kl. 18d år ma 25. ldkærg o på K NYE TIDER I NYDAMSPARKEN Nydamsparken er et godt sted at bo. Afdelingen ligger centralt og gårdrummet danner en grøn oase i en levende bydel. Og beliggenheden

Læs mere

har ordet... såning. En dejlig tid trods lugten ger et par sange, ligeledes 16.00.

har ordet... såning. En dejlig tid trods lugten ger et par sange, ligeledes 16.00. Plejecenter Skovvænget April 2015 har ordet... såning. En dejlig tid trods lugten ger et par sange, ligeledes i cafeen kl. 16.00. I dette nummer: skriver 1 Fødselsdage mv. Skovvængets venner Bruger/ pårørende

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

ENGPARKEN GENHUSNING FRA A TIL Å. Læs inde i bladet

ENGPARKEN GENHUSNING FRA A TIL Å. Læs inde i bladet ENGPARKEN Information om genhusning til beboere på Abildgårdsvej 21-29 og 42-48 November 2015 GENHUSNING FRA A TIL Å I forbindelse med den omfattende renovering og modernisering af Afdeling 7, Engparken,

Læs mere

Ombygning af Hækkevold og Helleborg

Ombygning af Hækkevold og Helleborg Ombygning af Hækkevold og Helleborg - beslutningsoplæg til det fælles afdelingsmøde onsdag den 27. januar 2010 En helt nødvendig ombygning Boligerne i Hækkevold 9 15 (fsb) og Helleborg 9 15 (SAB) er små

Læs mere

Referat af ekstraordinært afdelingsmøde i afdeling 11, afholdt den 19. august 2015.

Referat af ekstraordinært afdelingsmøde i afdeling 11, afholdt den 19. august 2015. Ekstraordinært afdelingsmøde 2015 afdeling 11 Referat af ekstraordinært afdelingsmøde i afdeling 11, afholdt den 19. august 2015. Deltagere: 31 husstande var til stede Hovedbestyrelsen: Max Rasmussen,

Læs mere

PROJEKTET_ OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

PROJEKTET_ OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL PROJEKTET_ OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL I rækkehusene er der tegnet en trappe ned til det nederste niveau i baghaven er det muligt for kørestolsbrugere at få adgang til haven på en anden måde Nej, det er ikke

Læs mere

Skulpturer i Hyldespjældet

Skulpturer i Hyldespjældet 3 Et ægtepar fra den københavnske Vestegn er drivkræfter bag en skulpturbank i deres boligområde. De vil bringe kunsten ud til folket og give deres naboer kunstoplevelser i hverdagen. Afdelingen huser

Læs mere

Jægermarken Afdeling 7504

Jægermarken Afdeling 7504 Jægermarken Afdeling 7504 EKSTRAORDINÆRT AFDELINGSMØDE 17. juni 2015 kl. 19.00 HELHEDSPLAN 3. juni 2015 IMPORTANT NOTE: This folder explains the process of the upcoming and major renovation of Jægermarken

Læs mere

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL NYT FRA PLADS TIL FORSKEL Juni 2016 BJERGPOSTEN o Præsentation af PLADS TIL FORSKEL o Invitation til Sct. Hans o Familieaften på Borgen o Sommerferieaktiviteter Hvad er PLADS TIL FORSKEL og hvem er vi?

Læs mere

Vivabolig Beboermøde d. 6.5.15, afdeling 3, Vejgaard Hallen. Velkommen til beboermøde i Vejgaard Hallen, vi har valgt at rykke ud af huset

Vivabolig Beboermøde d. 6.5.15, afdeling 3, Vejgaard Hallen. Velkommen til beboermøde i Vejgaard Hallen, vi har valgt at rykke ud af huset Vivabolig Beboermøde d. 6.5.15, afdeling 3, Vejgaard Hallen Velkommen til beboermøde i Vejgaard Hallen, vi har valgt at rykke ud af huset endnu engang og håber på et godt beboermøde. Vi har nogle gæster

Læs mere

ENGPARKEN. næste skridt? Tak for det store fremmøde på beboermødet, 4. november. Interessen for det omfattende renoveringsprojekt. Klar til. Nr.

ENGPARKEN. næste skridt? Tak for det store fremmøde på beboermødet, 4. november. Interessen for det omfattende renoveringsprojekt. Klar til. Nr. ENGPARKEN November 2014 Nr. 2 Information om renoveringsprojektet til alle beboere i Afdeling 7 Klar til næste skridt? Tak for det store fremmøde på beboermødet, 4. november. Interessen for det omfattende

Læs mere

Boligorganisationen Tårnbyhuse

Boligorganisationen Tårnbyhuse 1. Prøvelejlighed Efter boligorganisationen har afholdt en række åben hus arrangementer, hvor det var muligt for beboerne i Saltværkshuse at besigtige, hvordan et lejemål kunne komme til at se ud, efter

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

Beboerblad for. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej. September 2013. Læs mere om det, inde i bladet på side 3

Beboerblad for. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej. September 2013. Læs mere om det, inde i bladet på side 3 Beboerblad for Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej September 2013 Er dette Sidste udgave af Beboerbladet????? Læs mere om det, inde i bladet på side 3 Side 2 HER PÅ BAKKEN september 2013 HER

Læs mere

Nyheder fra Titanparken April/ Maj 2015

Nyheder fra Titanparken April/ Maj 2015 Nyheder fra Titanparken April/ Maj 2015 Gode lejligheder, gode venner, god at spille fodbold i - Omar 11 år Gerne flere legepladser, her er godt at spille fodbold, store lejligheder - Yahe 7 år Her er

Læs mere

Referat af ordinært budgetmøde afdeling 22, d 19. august 2015. kl. 19.00. Mødet startede kl 19.00 med 28 fremmødte beboere fra afd. 22.

Referat af ordinært budgetmøde afdeling 22, d 19. august 2015. kl. 19.00. Mødet startede kl 19.00 med 28 fremmødte beboere fra afd. 22. Referat af ordinært budgetmøde afdeling 22, d 19. august 2015. kl. 19.00. Mødet startede kl 19.00 med 28 fremmødte beboere fra afd. 22. Fra administrationen var der Åge Kristoffersen, Steen Johansen, Flemming

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

TILFREDSHEDSUNDERSØGELSE BLANDT BEBOERE I AFDELING 10 I LINDHOLM

TILFREDSHEDSUNDERSØGELSE BLANDT BEBOERE I AFDELING 10 I LINDHOLM TILFREDSHEDSUNDERSØGELSE BLANDT BEBOERE I AFDELING 10 I LINDHOLM Hvordan oplever du at bo i din boligafdeling? BOLIGER TIL ALLE Sundby-Hvorup Boligselskab er et af Nordjyllands største almene boligselskaber

Læs mere

OSTEN P ALKE F Oktober 2015 Figur 1

OSTEN P ALKE F Oktober 2015 Figur 1 FALKEPOSTEN Oktober 2015 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

VELKOMMEN TIL ORIENTERINGSMØDE FOR BLOK A4. SKOLEPARKEN Hillerødholmsalle 17-137 3400 Hillerød. Bakkegade 25 Postbox 113 3400 Hillerød

VELKOMMEN TIL ORIENTERINGSMØDE FOR BLOK A4. SKOLEPARKEN Hillerødholmsalle 17-137 3400 Hillerød. Bakkegade 25 Postbox 113 3400 Hillerød VELKOMMEN TIL ORIENTERINGSMØDE FOR BLOK A4 Bakkegade 25 Postbox 113 3400 Hillerød SKOLEPARKEN Hillerødholmsalle 17-137 3400 Hillerød DEN 2. DECEMBER 2015 1 DAGSORDEN 1. Tidsplan for nr. 123. Tilbageflytning

Læs mere

SPØRGSMÅL OG SVAR. til renovering af afdeling 1

SPØRGSMÅL OG SVAR. til renovering af afdeling 1 ? SPØRGSMÅL OG SVAR til renovering af afdeling 1 ? GENHUSNING! Kan man blive boende i sin lejlighed under renoveringen? Nej, det er på ingen måder muligt. Hvornår kan man blive genhuset? Genhusning vil

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Referat, afdelingsmøde, Skoleparken, Boligselskabet Nordsjælland. 23.10.2012 i Frederiksborg Centret Mødestart: 19.00. Slut: 20.50.

Referat, afdelingsmøde, Skoleparken, Boligselskabet Nordsjælland. 23.10.2012 i Frederiksborg Centret Mødestart: 19.00. Slut: 20.50. Referat, afdelingsmøde, Skoleparken, Boligselskabet Nordsjælland. 23.10.2012 i Frederiksborg Centret Mødestart: 19.00. Slut: 20.50. Fremmødte: 163 husstande Inviterede teknikere: Jens Nielsen (JN), Wissenberg

Læs mere

Sammenlægning & Helhedsplan

Sammenlægning & Helhedsplan Sammenlægning & Helhedsplan Æblehaven & Rønnebærparken Sammenlægning og helhedsplan Hvis beboermødet beslutter, at lægge Rønnebærparken og Æblehaven sammen, kan der opnås en besparelse på cirka 8 millioner

Læs mere

Struer Boligselskab bygger for fremtiden

Struer Boligselskab bygger for fremtiden Struer Boligselskab bygger for fremtiden Nye og renoverede boliger i afdeling 1, Ølbyvej, Voldgade og Solkrogen Bæredygtigt byggeri / Moderne boliger / Udsigt til Limfjorden OM PROJEKTET Boliger til alle

Læs mere

få klar besked om renoveringen af Hanebjælken

få klar besked om renoveringen af Hanebjælken Hjælp udefra Hvis beboerne siger ja, vil Landsbyggefonden støtte renoveringen med mange mio. Læs mere side 2 Teknikernes dom Tagpladerne smuldrer, og vægge revner. Tiden er løbet fra de gamle løsninger.

Læs mere

Februar/ Marts 2015. Adventureklubben inviterer til FASTELAVNSFEST. Klæd dig ud og kom til fastelavnsfest i Titanparken.

Februar/ Marts 2015. Adventureklubben inviterer til FASTELAVNSFEST. Klæd dig ud og kom til fastelavnsfest i Titanparken. Nyheder fra Titanparken Februar/ Marts 2015 Et nyt år er kommet og derfor kommer også et nyt nyhedsbrev. Nyhedsbrevet udkommer hver 2. måned og vil informere om nyheder fra Titanparken, nyt fra den sociale

Læs mere

EKSTRAORDINÆRT AFDELINGSMØDE AFD. 50, 51 OG 52

EKSTRAORDINÆRT AFDELINGSMØDE AFD. 50, 51 OG 52 EKSTRAORDINÆRT AFDELINGSMØDE AFD. 50, 51 OG 52 RENOVERING Til beboerne! Hermed indkaldes der til ekstraordinært afdelingsmøde. Mandag den 8. oktober 2012 kl. 19.00 i Sundheds- og Kvartershuset, Fyrkildevej

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Greve Boligselskab Afdelingsbestyrelsen i Tjur - Tejstgården Afd. 11.

Greve Boligselskab Afdelingsbestyrelsen i Tjur - Tejstgården Afd. 11. Indkaldelse til Tjur- Tejstgårdens afdelingsbestyrelsesmøde nr. 245 Torsdag den 13. oktober 2016 kl. 18.30 i bestyrelseslokalet, Sendt til: Formand: Svend Aage Larsen (SL) Næstformand: Birgit Elouni (BE)

Læs mere

Indhold. Spørgsmål / svar vedr. renovering på Dianavænget

Indhold. Spørgsmål / svar vedr. renovering på Dianavænget Spørgsmål / svar vedr. renovering på Dianavænget I forbindelse med informationsmødet den 29. september 2015 og genhusningsmødet den 7. oktober 2015, er der blevet stillet en række spørgsmål som er blevet

Læs mere

Informations- og idémøde om renovering Afdeling Fruehøj: Brorsonsvej 55 63 og Fruehøjvej 34-38

Informations- og idémøde om renovering Afdeling Fruehøj: Brorsonsvej 55 63 og Fruehøjvej 34-38 REFERAT Informations- og idémøde om renovering Afdeling Fruehøj: Brorsonsvej 55 63 og Fruehøjvej 34-38 Torsdag den Klokken 19.00 21.15 Mødested: Fælleshuset, Brorsonsvej 53 A, 7400 Herning Deltagere: 30

Læs mere

H E L E E Nr 3 marts 2015

H E L E E Nr 3 marts 2015 H E L E E Nr 3 marts 2015 HELENENYT Nr. 3 (marts årgang 26) Plejehjemmet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk

Læs mere

Nyheder fra Titanparken September/Oktober 2014

Nyheder fra Titanparken September/Oktober 2014 Nyheder fra Titanparken September/Oktober 2014 Efteråret er ved at nærme sig, og det er derfor tid til et nyt nyhedsbrev. Nyhedsbrevet udkommer hver 2. måned og vil informere beboerne om nyheder fra Titanparken,

Læs mere

INFORMATION HELHEDSPLAN I LUNDEVÆNGET

INFORMATION HELHEDSPLAN I LUNDEVÆNGET INFORMATION HELHEDSPLAN I LUNDEVÆNGET HUSK INFORMATIONSMØDE!! Torsdag d. 29 januar kl. 17-19 - mødested Rypen - kom og få mere at vide om helhedsplanen Goddag Jytte, skal vi ikke tage til informationsmødet

Læs mere

Spørgeskema. Unge 12-15 år. (Dansk)

Spørgeskema. Unge 12-15 år. (Dansk) Spørgeskema Unge 12-15 år (Dansk) Kære 12-15- årige din opfattelse, Godt at vide: Hvordan gør du? Eksempel: 15. Hvor stor en del af året bor du i dit boligområde? Hvad får du ud af det? 1 Først et par

Læs mere

Sønderparken. Moderne lejligheder. Attraktive fællesarealer. Bliv en del af Sønderparkens fællesskab Velkommen hjem

Sønderparken. Moderne lejligheder. Attraktive fællesarealer. Bliv en del af Sønderparkens fællesskab Velkommen hjem Sønderparken Moderne lejligheder Attraktive fællesarealer Bliv en del af Sønderparkens fællesskab Velkommen hjem Danmarksgade 81 7000 Fredericia Tel 75 92 48 44 adm@boli.nu Åbningstider Mandag - fredag:

Læs mere

Kære beboere, pårørende og personale

Kære beboere, pårørende og personale Kære beboere, pårørende og personale Violhuset har fået et flot akvarium, og der ventes allerede familieforøgelse Holbergcentrets månedsnyt for november 2014 Kære beboere, pårørende og personale November

Læs mere

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag FALKEPOSTEN Juli 2015 F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur

Læs mere

Genhusning. Vejledning om genhusning i Skoleparken

Genhusning. Vejledning om genhusning i Skoleparken Genhusning Vejledning om genhusning i Skoleparken 11-12-2013 Indhold Genhusning hvad betyder det... 2 De fleste skal ikke genhuses... 2 Varig genhusning... 2 Skal jeg genhuses varigt?... 2 Bliver jeg hørt?...

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 8. årgang nr 43 mar-apr 2011 Lysglimt-redaktionen Lizzi Klargaard, beboer på Afd B Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Lene Buchwald, Økonoma Rikke Søder, Aktivitetsleder

Læs mere

Marianne Hyllested (Projektkoordinator). 9 borgere fra Ishøj, HLE, HPD. Hvordan er det at bo i Ishøj? Hvad er så ikke så godt ved at bo i Ishøj

Marianne Hyllested (Projektkoordinator). 9 borgere fra Ishøj, HLE, HPD. Hvordan er det at bo i Ishøj? Hvad er så ikke så godt ved at bo i Ishøj Mødereferat Titel Byer for Alle Dato 2. juli 2003 Sted Deltagere Fokusgruppeinterview i Ishøj Ishøj Rådhus Referent HPD, 3. juli 2003 Marianne Hyllested (Projektkoordinator). 9 borgere fra Ishøj, HLE,

Læs mere

Korskærparken...her vil jeg gerne bo

Korskærparken...her vil jeg gerne bo Korskærparken...her vil jeg gerne bo Hvorfor har vi lavet en helhedsplan? Boligkontoret Fredericia og boli.nu har lavet en helhedsplan for Korskærparken, fordi der er brug for at give området et løft.

Læs mere

Beboermøde den 15.1.2015 - Angående opfølgning på 360 graders eftersyn.

Beboermøde den 15.1.2015 - Angående opfølgning på 360 graders eftersyn. Notat Side 1/5 Beboermøde den 15.1.2015 - Angående opfølgning på 360 graders eftersyn. I mødet deltog: Beboere: 29 incl. afdelingsbestyrelsen. Afdelingsbestyrelsen: John Hansen Jan Sørensen Ellen Margrethe

Læs mere

Sønderparken...her vil jeg gerne bo

Sønderparken...her vil jeg gerne bo Sønderparken...her vil jeg gerne bo Hvorfor har vi lavet en helhedsplan? Boligkontoret Fredericia og boli.nu har lavet en helhedsplan for Sønderparken, fordi der er brug for at give området et løft. Rigtig

Læs mere

OSTEN P ALKE F Februar 2016 Figur 1

OSTEN P ALKE F Februar 2016 Figur 1 FALKEPOSTEN Februar 2016 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til vandet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Velkommen til Dagcenteret på Damgården

Velkommen til Dagcenteret på Damgården Velkommen til Dagcenteret på Damgården Plejecenter Øst Svendborg Kommune Velkommen til dagcenteret på Damgården Plejecenter Damgården er en del af Plejecenter Øst i Svendborg Kommune. Damgården er beliggende

Læs mere

3. marts 2010. Afdelingsmøde afd. 9, Nørreløkke, Stagehøjvej og Hjulmagervej, Bov

3. marts 2010. Afdelingsmøde afd. 9, Nørreløkke, Stagehøjvej og Hjulmagervej, Bov 1 Dato 8.marts 3. marts 2010 Afdelingsmøde afd. 9, Nørreløkke, Stagehøjvej og Hjulmagervej, Bov Mødet fandt sted på Bov Kro. Fremmødte beboere: 22 beboere Endvidere deltog fra administrationen Jens Chr.

Læs mere

HELHEDSPLAN FOR TINGBJERG 1 VELKOMMEN AFDELINGSMØDE 3. SEPTEMBER 2015

HELHEDSPLAN FOR TINGBJERG 1 VELKOMMEN AFDELINGSMØDE 3. SEPTEMBER 2015 HELHEDSPLAN FOR TINGBJERG 1 VELKOMMEN AFDELINGSMØDE 3. SEPTEMBER 2015 DAGSORDEN DAGSORDEN 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af forretningsorden for mødet 3. Orientering om helhedsplan - herunder orientering

Læs mere

INFORMATION OM RENOVERING

INFORMATION OM RENOVERING INFORMATION OM RENOVERING HELHEDSPLAN FOR TINGBJERG 1 BLÅ SIDER GULE SIDER GRØNNE SIDER INFORMATION OM RENOVERINGEN - side 4 Hvordan bliver hele afdelingen forbedret, og hvad er planerne for områderne

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 2 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge2_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 2 l Her bor jeg Første gang, Hipp og Hopp

Læs mere

Højtlæsning bringer børn og ældre sammen Tilst Tidende. Højtlæsning bringer børn og ældre sammen

Højtlæsning bringer børn og ældre sammen Tilst Tidende. Højtlæsning bringer børn og ældre sammen Side 1 af 5 Tilst Tidende Tilst til tiden Forside Kultur Samfund Sport Om sitet Søg... Feature, Kultur Previous Next Højtlæsning bringer børn og ældre sammen I dag er det Generationernes Dag i hele landet.

Læs mere

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden.

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Bestyrelsen håber at Hermods medlemmer vil benytte sig af muligheden for at være med til at fylde

Læs mere

Din bolig - dit hjem

Din bolig - dit hjem Din bolig - dit hjem brug råderetten Juli 2005 Du bor i en almen boligafdeling, hvor du har ret til at sætte dit eget præg på din bolig. Det har du haft længe. Men med den nye lov om råderet, der trådte

Læs mere

Bofællesskabet Tulipangården

Bofællesskabet Tulipangården Bofællesskabet Tulipangården Tulipangården er et bofællesskab for enlige over 50 år, hvor hver beboer har sin egen lejlighed. Vi søger nye beboere til vores bofællesskab, som er beliggende på Tulipanvej

Læs mere

ENGPARKEN. nærmer sig. Renoveringen. Nr. 1. Læs inde i bladet. Information om renoveringsprojektet til alle beboere i Afdeling 7.

ENGPARKEN. nærmer sig. Renoveringen. Nr. 1. Læs inde i bladet. Information om renoveringsprojektet til alle beboere i Afdeling 7. ENGPARKEN Information om renoveringsprojektet til alle beboere i Afdeling 7 Oktober 2014 Nr. 1 Renoveringen nærmer sig KÆRE BEBOER Du har nok allerede hørt om renoveringsplanerne for vores boligområde.

Læs mere

Løvvangen. beboerinformation. løvvangen for fremtiden: genhusning er ikke farligt: Læs side 7. Læs side 4

Løvvangen. beboerinformation. løvvangen for fremtiden: genhusning er ikke farligt: Læs side 7. Læs side 4 Løvvangen info om renoveringen af beboerinformation løvvangen for fremtiden: Planen ligger klar. Beboerne i Løvvangen har nu sagt ja til den helhedsplan, der danner rammerne for den kommende renovering.

Læs mere

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge.

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge. Uge 38 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Endnu en uge er gået og det

Læs mere

Beboerinformation - Riddersborgparken. Afdelingsmødet den 6. september 2012

Beboerinformation - Riddersborgparken. Afdelingsmødet den 6. september 2012 Beboerinformation - Riddersborgparken Afdelingsmødet den 6. september 2012 Riddersborgparken taber 3,2 millioner kroner om året For mange boliger på Lolland, men der er venteliste til Riddersborgpar- kens

Læs mere

Succes gennem samarbejde

Succes gennem samarbejde Gulddysse Kulturgård Succes gennem samarbejde Som politiker er man nødt til at nå sine mål gennem andre mennesker men det kræver, at man tør give rum for nytænkende initiativer. Det turde man i Gundsø,

Læs mere

Frørup Marts 2013. Påskeferie. Påskeferie. Påskeferie

Frørup Marts 2013. Påskeferie. Påskeferie. Påskeferie Smørhullet Skolen Fredag 1 Forældrekaffe Lørdag 2 Søndag 3 Mandag 4 Der arbejdes med perler i værkstedet DH omsorgsdag Tirsdag 5 Der arbejdes med perler i værkstedet 3.F: skole-hjem-samtaler Onsdag 6 Der

Læs mere

VELKOMMEN TIL. Fuglegårdsvej 19 2820 Gentofte Tlf. 39682827

VELKOMMEN TIL. Fuglegårdsvej 19 2820 Gentofte Tlf. 39682827 VELKOMMEN TIL Fuglegårdsvej 19 2820 Gentofte Tlf. 39682827 Velkommen til Bakkegårdens Børnehave - og det vi i forældrebestyrelsen synes er en mægtig god børnehave. Denne brochure er lavet med det formål

Læs mere

Beboermøde den 04.02.2015 - Angående opfølgning på 360 graders eftersyn/ tilfredshedsundersøgelse.

Beboermøde den 04.02.2015 - Angående opfølgning på 360 graders eftersyn/ tilfredshedsundersøgelse. Notat Nørresundby den 9. februar 2015 Side 1/5 Beboermøde den 04.02.2015 - Angående opfølgning på 360 graders eftersyn/ tilfredshedsundersøgelse. I mødet deltog: Beboere: 38 incl. afdelingsbestyrelsen.

Læs mere

ddffftddftdffftfaaddatfdaaddddaadttddafffatatfataaftaftfafdtafffff

ddffftddftdffftfaaddatfdaaddddaadttddafffatatfataaftaftfafdtafffff Boligselskabet Nordkysten ddffftddftdffftfaaddatfdaaddddaadttddafffatatfataaftaftfafdtafffff Helsingør Kommune Center for Kultur, Plan og Erhverv Stengade 359 3000 Helsingør Att. Per Korup-Lauridsen Afd.

Læs mere

Beboermødet (Afdelingsmødet) 20 råd og tips

Beboermødet (Afdelingsmødet) 20 råd og tips Beboermødet (Afdelingsmødet) 20 råd og tips Afdelingsmødet 20 råd og tips Det årlige afdelingsmøde er det vigtigste møde i boligafdelingen. I Lejerbos beboerhåndbog kan du læse om de juridiske og lovgivningsmæssige

Læs mere

Medieavisen. Dette nummer indeholder fire fantastiske artikler om det nye byggeri på Knagegården.

Medieavisen. Dette nummer indeholder fire fantastiske artikler om det nye byggeri på Knagegården. Medieavisen 2014 nr. 1 Hv em er Mediehuset? Mediehuset på Skovgården består af Medieværkstedet på Skovgården og det tidligere Infohuset. De to medietilbud er i dag slået sammen og hedder Mediehuset. Denne

Læs mere

GHG-NYT nr. 9 d. 10/11-2013

GHG-NYT nr. 9 d. 10/11-2013 GHG-NYT nr. 9 d. 10/11-2013 Kære nabo _ Kære Nabo Så kommer der et nyhedsbrev her i det kolde vejr og efter stormen. Skønt! At vi ikke blev ramt hårdt af stormen. Siden sidste nyhedsbrev er der sket en

Læs mere

Informationsmøde Svendborg Andels-Boligforening afholder et informationsmøde for afdeling 14 Byparken den: 21. juni 2010 kl. 19.

Informationsmøde Svendborg Andels-Boligforening afholder et informationsmøde for afdeling 14 Byparken den: 21. juni 2010 kl. 19. Information om Renoveringen af afdeling 14 Byparken Informationsmøde Svendborg Andels-Boligforening afholder et informationsmøde for afdeling 14 Byparken den: 21. juni 2010 kl. 19.00 i Skovbyhus Der skal

Læs mere

Lokalcenter Fuglebakken

Lokalcenter Fuglebakken Aktiviteter på Fuglebakken Ann Toustrup Eriksen, Leder af plejebolienheden Fuglebakken Der er mange aktiviteter på Fuglebakken, og de er meget forskelligartet, da der er mange forskellige ønsker. Såfremt

Læs mere

Byens Avis og dens ansatte

Byens Avis og dens ansatte Byens Avis og dens ansatte Vores avis hedder byens avis. Vi er 13 ansatte, og vi hedder Janus, Matilde Degania, Christina, Hanne, Zenia, Asger, Mads, Joachim, Frederik, Patrick, Frida og Lena. Dens ansatte

Læs mere

Velkommen som beboer i fsb s afdeling Røde Kro en af Danmarks mange almene boliger.

Velkommen som beboer i fsb s afdeling Røde Kro en af Danmarks mange almene boliger. Sådan vil vi bo her! - husorden og leveregler for dig, der bor i Røde Kro Velkommen som beboer i fsb s afdeling Røde Kro en af Danmarks mange almene boliger. I Røde Kro ønsker vi at have et godt naboskab,

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

KORSKÆRPARKEN, FREDERICIA - OPFØRT 1970

KORSKÆRPARKEN, FREDERICIA - OPFØRT 1970 Eksempel Energirenovering etageboliger KORSKÆRPARKEN, FREDERICIA - OPFØRT 1970 UDGIVET DECEMBER 2014 UDGIVET DECEMBER 2014 Renovering skal tiltrække nye beboere Ghettoblokken Korskærparken under Boligkontoret

Læs mere

bbb Børnebiksen, April 2013.

bbb Børnebiksen, April 2013. bbb Børnebiksen, April 2013. Ørbækvej 34, Svendborg, 42912080 Bulen 23924382, Biksen 23927149, Banjen 23921749. Nyt fra kontoret. Håber I alle har nydt en dejlig påskeferie, med afslapning, påskeæg og

Læs mere

Generelt var spørgsmålene meget konstruktive og kritiske, og folk havde overordnet positiv interesse for forslaget.

Generelt var spørgsmålene meget konstruktive og kritiske, og folk havde overordnet positiv interesse for forslaget. Evaluering af Workshop i Højstrupparken 29..14 Dato: 3..14 Der var ca (Anslået) 1 fremmødte bestående af en bred variation i beboersammensætningen. Forud for Workshoppen var en gennemgang af omhandlende

Læs mere

Årsberetning 2015 afd. 9 Byengen Nordengen

Årsberetning 2015 afd. 9 Byengen Nordengen Hørsholm-Kokkedal Afd. 9 Årsberetning 2015 afd. 9 Byengen Nordengen Indledning Siden sidste beboermøde har det på mange måder været et travlt år og udfordrende år. Der har været afholdt 13 bestyrelsesmøder,

Læs mere

Spørgeskemaet udfyldes ved at sætte ét kryds i det felt, som svarer til din besvarelse. året

Spørgeskemaet udfyldes ved at sætte ét kryds i det felt, som svarer til din besvarelse. året Side 1 af 10 Kære beboer i Thyges Gaard. Dette spørgeskema er en del af en naboskabsundersøgelse i dit boligområde. Du skal udfylde skemaet ud fra dine egne vurderinger og holdninger. Ingen svar er mere

Læs mere

Beboerinformation Åbent hus & Informationsmøde om helhedsplan for Møl evangen 7. & 8. November 2015

Beboerinformation Åbent hus & Informationsmøde om helhedsplan for Møl evangen 7. & 8. November 2015 Beboerinformation Åbent hus & Informationsmøde om helhedsplan for Møllevangen 7. & 8. November 2015 Invitation Kære beboer i Møllevangen, Som tidligere oplyst, er du inviteret til Åbent hus og informationsmøde

Læs mere

Fasanparken. Lækre familieboliger i Ishøj. Afdeling 950-0 Lejerbo Køge Bugt Udlejningsteam Syd Gammel Køge Landevej 26 2500 Valby Telefon 7012 1310

Fasanparken. Lækre familieboliger i Ishøj. Afdeling 950-0 Lejerbo Køge Bugt Udlejningsteam Syd Gammel Køge Landevej 26 2500 Valby Telefon 7012 1310 Fasanparken Lækre familieboliger i Ishøj 62 boliger med gode udearealer, parkeringsmuligheder og fælleshus Afdeling 950-0 Lejerbo Køge Bugt Udlejningsteam Syd Gammel Køge Landevej 26 2500 Valby Telefon

Læs mere

FSB Bellahøj afd. 1-35 Bestyrelsens årsberetning 2008/2009

FSB Bellahøj afd. 1-35 Bestyrelsens årsberetning 2008/2009 FSB Bellahøj afd. 1-35 Bestyrelsens årsberetning 2008/2009 Så er tiden kommet, hvor vi afholder vores årlige afdelingsmøde (generalforsamling) og som det har været tradition de sidste par gange, afholdes

Læs mere

Årre En Blomstrende Landsby. Bilag

Årre En Blomstrende Landsby. Bilag Årre En Blomstrende Landsby Bilag 1 Kære Foreninger Så nærmer d. 7. oktober sig, hvor I har givet tilsagn om at stille op til præsentation af netop jeres forening. Vi er rigtig glade for jeres opbakning,

Læs mere

Fysisk helhedsplan Nu er der afstemning!

Fysisk helhedsplan Nu er der afstemning! December 2015 Fysisk helhedsplan Nu er der afstemning! Igennem næsten to år har vi arbejdet på at udvikle en fysisk helhedsplan for Lundevænget. Nu er planen klar til afstemning ved ekstraordinært afdelingsmøde

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Spørgeskema. Voksne 19-100 år. (Dansk)

Spørgeskema. Voksne 19-100 år. (Dansk) Spørgeskema Voksne 19-100 (Dansk) Kære beboer Eksempel: 15. Hvor stor en del af et bor du i dit boligområde? Hele et Over halvdelen af et Under halvdelen af et 1 måned eller mindre www.naboskabet.dk

Læs mere

360 GRADERS EFTERSYN. Sundby-Hvorup Boligselskab Hou Afdeling 13

360 GRADERS EFTERSYN. Sundby-Hvorup Boligselskab Hou Afdeling 13 360 GRADERS EFTERSYN Sundby-Hvorup Boligselskab Hou Afdeling 13 360 GRADERS EFTERSYNET HVAD ER ET 360 GRADERS EFTERSYN? TILSTANDEN I AFDELING 13 Sundby-Hvorup Boligselskab har i løbet af de sidste måneder

Læs mere

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk FAKTOR 29 Side 1 FAKTOR 29 Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk Side 2 FAKTOR 29 RART AT VIDE OM AKTIVITETSHUSET: Åbningstider i værestedet: Tirsdag

Læs mere

BEBOERINFO - GENHUSNING

BEBOERINFO - GENHUSNING BEBOERINFO - GENHUSNING Genhusningsfolder Visualisering fra vinderforslaget. BEBOER INFO 17. MARTS 2015 Hvad skal der ske? HUSK informationsmøde 23. marts 2015 kl. 19-21.30 Radisson, Scandinavien Center

Læs mere

Vivabolig - Afd Store Tingbakke almene boliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Ansøgning om støtte (skema A)

Vivabolig - Afd Store Tingbakke almene boliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Ansøgning om støtte (skema A) Punkt 5. Vivabolig - Afd. 15 - Store Tingbakke - 217 almene boliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Ansøgning om støtte (skema A) 2012-52587 By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere