Trafikselskabernes Interesseorganisation TI og Fælleskontoret For Kollektiv Trafik FFKT

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Trafikselskabernes Interesseorganisation TI og Fælleskontoret For Kollektiv Trafik FFKT"

Transkript

1 N O T A T Trafikselskabernes Interesseorganisation TI og Fælleskontoret For Kollektiv Trafik FFKT Indstilling Det indstilles til godkendelse, At der oprettes en forening (TI) til varetagelse af trafikselskabernes faglige og politiske interesser At foreningen placeres hos Movia i Valby At foreningen, under forudsætning af godkendelse af de respektive foreningers bestyrelser, deler kontor (FFKT) med Rejseplanen A/S, Bus & Tog, Privatbanernes Forsikringsforening og evt. Ankenævnet for Bus, Tog og Metro. At det sker i henhold til virksomhedsoverdragelsesloven At det sker den Sag nr. 00/863 Dokumentnr. 8896/08 John Christensen Tel joc@regioner.dk Resume Der har efter gennemførelsen af strukturreformen den været en løbende dialog mellem trafikselskaberne, KL og Danske Regioner om hvordan trafikselskabernes interesser bedst kan varetages og hvordan samarbejdet mellem parterne skal organiseres. På et trafikdirektørmøde den , hvor emnet blev drøftet af parterne, blev der opnået enighed om, at KL og Danske Regioner udarbejder forslag til samarbejdsaftale, jf. separat forslag, inkl. 1. At der afholdes et årligt møde med deltagelse af for- og næstformændene i de relevante udvalg i henholdsvis KL og Danske Regioner, samt for- og næstformændene for trafikselskaberne.

2 2. At der etableres et samarbejdsforum, der mødes 4 gange årligt, med deltagelse af trafikselskabernes direktører og de ansvarlige direktører for kollektiv trafik i KL og Danske Regioner. At forelægge nærværende forslag til godkendelse i de respektive fora, dvs. Bus & Tog styregruppe samt bestyrelserne for Rejseplanen A/s og Privatbanernes Forsikringsforening. Forslaget skal forelægges KL s og Danske Regioners besluttende organer. Forslaget, der indstilles til godkendelse, er beskrevet med hensyn til organisatoriske, økonomiske, personalemæssige og praktiske konsekvenser, og der stilles i den forbindelse følgende forslag. Side 2 Organisation Der oprettes ud over en forening for trafikselskaberne et fælleskontor for de forskellige foreninger, j. bilag 1, og der nedsættes en bestyrelse herfor. Økonomi Udgifterne til TI fordeles mellem trafikselskaberne efter indbyggertal pr Udgifterne til direktør og det fælles sekretariat i FFKT fordeles efter antal fuldtidsansatte i de enkelte foreninger (heri ikke inkluderet Forsikringsforeningen og et evt. Ankenævn). Personale Udgangspunktet er, at virksomhedsoverdragelsesloven følges, med henblik på, at der ikke sker forringelser for personalet. Praktisk Den nye struktur oprettes Flytning til Movia sker samtidig hermed eller snarest herefter. Baggrund I forbindelse med strukturreformen er der sket en ændring i rollerne, for såvel kommuner som regioner, i forhold til trafikselskaberne. Amtsrådsforeningen varetog nogle opgaver, som foreløbigt er videreført af Danske Regioner.

3 På et trafikdirektørmøde den meddelte trafikdirektørerne, at de i stedet foretrak deres egen forening til varetagelse af opgaverne og trafikselskabernes selvstændige interesser i øvrigt. Foreningen skulle placeres hos Movia i Valby. Baggrunden herfor er, at trafikselskaberne har et selvstændigt behov for en platform og et talerør, samtidig med at KL og Danske Regioner har egne interesser at varetage. Side 3 Da alle parter var enige om, at det optimale var, at foreningen deler lokaler og sekretariatspersonale med organisationerne i kollektiv trafik, foreslås det, at de ligeledes placeres i Valby, under forudsætning af organisationernes godkendelse. En kort beskrivelse af de enkelte organisationer findes i bilag 1. Formålet er At opnå et velfungerende samarbejde mellem KL, Danske Regioner og trafikselskaberne i de nye rammer alle parter fremover skal fungere i At bevare koordinationen mellem sekretariaterne for trafikselskaberne, Bus & Tog og Rejseplanen A/S og fordelene af et delvis fælles personale At personalet får et trafikfagligt miljø at færdes i, ved placeringen hos Movia. Til gengæld mistes den daglige kontakt til personalet i regional udvikling, som varetager regionernes interesser i den kollektive trafik Ud over nuværende ansat personale foreslås det, at der ansættes en person, til varetagelse af de opgaver, der vedrører den nye forening. I udmøntningen af ovenstående forslag er der ud over de beslutninger, der ligger i selve forslaget, indgået følgende overvejelser Størst mulige synergieffekter Fremstå som selvstændige enheder, såvel organisatorisk som økonomisk Ikke unødigt fordyrende Ikke forringelser for personalet

4 Organisation Side 4 En væsentlig forudsætning for forslagets gennemførelse er, at der er accept fra de øvrige parter i fællesskaberne. Forslaget er baseret på, at der oprettes en forening (TI) og der i kraft heraf er en større tilknytning til trafikselskaberne, men at der samtidigt også sker en styrkelse af de øvrige organisationer. Risikoen er, at der i opfattelsen af foreningerne (for omverdenen) sker en sammenblanding med Movia. Det betyder, at der skal findes en løsning på: Hvordan skal man organisere et fælles sekretariat, der dels skal løse opgaver for fællesskaber (Rejseplanen, Bus & Tog o.a.) og samtidig varetage en enkelt parts interesser? Eller sagt på en anden måde, med et paradoks: Så samlet som muligt og så adskilt som muligt! Nuværende organisation Danske Regioner Direktør/kontorchef Niels Mortensen Sekretariat Rejseplanen A/S Bus & Tog Der ud over er Privatbanernes Forsikringsforening placeret i Danske Regioner. I den nuværende organisation er alle ansat i Danske Regioner (se en kort beskrivelse af organisationerne i bilag 1). Arbejdsopgaver og finansiering følges ikke (helt) ad. Der er ansat følgende, fordelt i forhold til organisationsdiagrammet: Direktion og Sekretariat

5 NM Niels Mortensen JOC John Christensen DBE Dorthe Djørup Bus & Tog BID Birgitte Deigaard CMS Claus Steenberg Rejseplanen BLW Birgitte Lomholt Woolridge JAH Jonas Homaa JSI Jørgen Sinding PLI Peter Linddahl DOS Dorthe Schaadt CTB Carsten (student) JOT Johan Thomsen (student) Privatbanernes Forsikringsforening KRS Kurt Steenberg Organisationen finansieres således: Danske Regioner Bus & Tog Rejseplanen FF NM 0,5 JOC 0,5 JOC 0,7 DBE 0,2 DBE 0,1 DBE 0,5 BID 0,5 BID CMS BLW JAH JSI PLI DOS CTB JOT KRS Forslag til ny organisation Side 5

6 Ifølge trafikdirektørernes forslag skal der oprettes en forening til varetagelse af trafikselskabernes interesser, herefter kaldet TI (Trafikselskabernes Interesseorganisation). Side 6 Der ud over foreslås det, at der oprettes Fælleskontoret For Kollektiv Trafik, herefter kaldet FFKT. Fælleskontoret For Kollektiv Trafik Direktør Niels Mortensen Sekretariatet Rejseplanen A/S Bus & Tog TI Det foreslås, at der dels sker ansættelse i Rejseplanen A/S (JAH, JSI, BLW, PLI, DOS, CTB og JOT), FF (KRS) og for de øvrige i FFKT (NM, JOC, DBE, BID og ny(e)) CMS ansat i DSB. Finansieringen foreslås at følge foreningerne, hvor direktør og sekretariat finansieres af de øvrige foreninger: FFKT Bus & Tog Rejseplanen TI FF NM, JOC og DBE BID og CMS BLW, JAH, JSI, PLI, DOS, CTB og JOT Ikke besat KRS For FFKT foreslås det, at der nedsættes en bestyrelse, bestående af en DSBsætte og afskedige repræsentant fra Rejseplanen, Movia s repræsentant fra TI og en repræsentant for de øvrige parter valgt af Bus & Tog. Bestyrelsen kan, i fuld enighed, an- direktøren.

7 Øvrigt personale ansættes og afskediges af direktøren, med mindre andet er fastsat/aftalt med den pågældende forening, inden for gældende normering. Det foreslås, at TI organiseres med en generalforsamling for selskaberne, repræsenteret ved formændene og en bestyrelse, bestående af trafikselskabernes direktører. Finansieringen foreslås fastlagt efter en fordelingsnøgle baseret på indbyggertal pr Side 7 Endvidere er det en mulighed, at Ankenævnet for Bus, Tog og Metro også pla- i ceres FFKT. Endeligt er det muligt, såfremt f.eks. økonomiske hensyn (moms) gør det ønskværdigt, at oprette Bus & Tog og TI som selvstændige arbejdsgivere. Økonomi I dag sker der refusion af lønudgifter til Danske Regioner og der er indgået husleje- og administrationsaftaler (hvor organisationerne betaler kostprisen) med Rejseplanen, Bus & Tog og Forsikringsforeningen, medens Danske Regi- oners andel er blevet delt mellem to afdelinger i huset (Regional udvikling og Trafik). Økonomien er fordelt således (uden Regional udvikling og Forsikringsfor- baseret på foreløbige regnskabstal for 2007 (I eningen), kr.): Rejseplanen Bus & Tog Trafik I alt Løn Husleje (30) 209 Kontoradm (93) 855 Møder m.v I alt Husleje og kontoradministration for traf ik er skønnet (u d fra fordelingsnøglen i Bus & Tog)

8 Ud over ovenstående foreslås ansættelse af en person til TI til kr (der dækker løn og møder m.v.), som betales af TI. Side 8 Der er således en merudgift, til såvel Rejseplanen, Bus & Tog og TI på ca. 1, 4 mio.kr. til fordeling, hvilket skyldes bortfald af Danske Regioners bidrag, under forudsætning af uændrede omkostninger i øvrigt. Personaleforhold Udgangspunktet for den nye organisering er virksomhedsoverdragelsesloven og at der ikke sker personalemæssige forringelser, dvs. at ingen stilles ringere end de er i dag. Der er følgende særlige forhold: BLW, JAH, JSI, PLI, DOS, CTB og JOT er alle ansat med det forbehold, at der kan ske ansættelse i Rejseplanen A/S. DOS har opsagt sin stilling pr CMS er udlånt af DSB. JOC er ansat på tjenestemandslignende vilkår. KRS er ansat af FF. I forhold til virksomhedsoverdragelsesloven er det kun JOC, der ikke umid- kan overdrages. delbart. Praktisk Den nye struktur oprettes Flytning til Movia sker samtidig her- med eller snarest herefter. Husleje- og administrationsaftaler med Danske Regioner kan opsiges med ½ års varsel til udgangen af et kalenderår. Specielt vedr. de praktiske forhold indgår de indledende overvejelser:

9 Størst mulige synergieffekter Fremstå som selvstændige enheder, såvel organisatorisk som misk Ikke unødigt fordyrende Ikke personalemæssige forringelser økono- Side 9 Der skal udarbejdes en tidsplan for forslagets udførelse. Nedenstående er en foreløbig liste over praktiske forhold, der skal afklares: Klargøring af lokaler Evt. varsler, der skal overholdes Hvem skal administrere overenskomster og ansættelsesvilkår Bogholderi Reception, kantine og mødefaciliteter Tillidsmand Arbejdsskadeforsikring Mailadresser, telefoner, post, Overflytning af data og arkiver (fra Acadre og computere) til samme programmer? Overenskomstforhold Advisering af omverden

10 Bilag 1 Side 10 Kort beskrivelse af organisationer, der er berørt af forslaget om placering af et Fælleskontor for Kollektiv Trafik i Valby. Rejseplanen A/S Rejseplanen blev officielt lanceret den 1. oktober 1998 og er i dag en af de mest benyttede hjemmesider i Danmark. Rejseplanen kan også findes på andre hjemmesider og medier, bl.a. Mobiltelefoner på mobil.rejseplanen.dk Frk. Rejseplanen (stemmestyret taletjeneste) Informationsstandere samt på dsb.dk og med via Mini-rejseplaner på mange danske websites Rejseplanen leverer mellem 5,5 og 6 mio. rejseplanopslag hver måned. Rejseplanen A/S blev stiftet pr. 1. januar Ejerkredsen og dataleverandørerne bag Rejseplanen er de regionale og lokale trafikselskaber i hele landet. Bestyrelsen består af to repræsentanter fra DSB, to fra Movia/BAT og en fra hver af de øvrige trakselskaber (NT, Midttrafik, Sydtrafik og fynbus). Bus & Tog I foråret 1996 iværksatte DSB, Trafikministeriet, trafikselskaberne og Amtsrådsforeningen fællesprojektet Bus & Tog. Samarbejdet består i dag af følgende: DSB DSB S-Tog Arriva Trafikstyrelsen Metroselskabet Movia Midttrafik Bornholms Amts Trafikselskab Fynbus Sydtrafik Nordjyllands Trafikselskab

11 Privatbanernes Forsikringsforening G/S Foreningen forsikrer alle privatbaners materiel og fjernstyringsanlæg m.v. Side 11 Foreningens bestyrelse består af repræsentanter fra KL, Danske Regioner og regionerne, oftest repræsenteret ved direktørerne for privatbanerne. Der er en deltidsansat direktør i foreningen. Ankenævn for Bus, Tog og Metro Bus & Tog samarbejdet undersøger pt. mulighederne for sammen med Forbrugerrådet at etablere et ankenævn, der kan behandle sager vedr. kollektiv trafik. Nævnet vil kunne behandle klager fra kunder, der ikke er tilfredse med den klagebehandling, det berørte trafikselskab har givet deres sag. Til nævnet knyttes et sekretariat. Det er usikkert, hvor mange henvendelser, der vil være indgå til behandling i sekretariatet og i Ankenævnet, men Bus & Tog styregruppen har på sit møde 4. december 2007 besluttet at arbejde med et budget på kr Beløbet fremkommer bl.a. på baggrund af følgende forhold: o Til ankenævnets sekretariat skal ansættes en juridisk medarbejder (evt. nedsat tid) samt student/sekretærbistand. o Sekretariatets ledelse kan være omkostningsneutral, hvis Ankenævnets sekretariat kan placeres sammen med Bus & Tog sekretariatet. Dette kræver enighed blandt stifterne (dvs. branchen og Forbrugerrådet) om valg af leder (Niels Mortensen) og fysisk placering.

NY VISION FOR BUS & TOG FREMTIDENS REJSER

NY VISION FOR BUS & TOG FREMTIDENS REJSER NY VISION FOR BUS & TOG FREMTIDENS REJSER 29 09 2008 VISIONER FOR BUS&TOG - Bus & Tog - Mission, visioner og strategier - Handlingsplan 2009 Fremtidens rejser/ 2 Fælleskontoret For Kollektiv Trafik Rejseplanen

Læs mere

Rammeaftale for Bus & Tog samarbejdet

Rammeaftale for Bus & Tog samarbejdet R A M M E A F T A L E version 1.1 Behandlet på Bus & Tog styregruppen 4. december 2007 Rammeaftale for Bus & Tog samarbejdet A. Formål og afgrænsning 1. Formålet med denne aftale er at opretholde og udbygge

Læs mere

Fremtidens rejser. De gode rejseoplevelser i centrum. Bus & Tog

Fremtidens rejser. De gode rejseoplevelser i centrum. Bus & Tog Fremtidens rejser De gode rejseoplevelser i centrum Bus & Tog Det skal være en god oplevelse at rejse med den kollektive trafik Bus & Tog samarbejdet er en række parter, der samarbejder for den gode rejseoplevelse.

Læs mere

Rejseplanen. Trafikkonference 2009. 29. april 2009

Rejseplanen. Trafikkonference 2009. 29. april 2009 Rejseplanen Trafikkonference 2009 29. april 2009 Agenda Hvem er Rejseplanen? Organisering Hvad er Rejseplanen (nuværende services)? Traditionel internet information, mobile løsninger, Frk. Rejseplanen

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om samarbejde ved koordinering og planlægning af offentlig servicetrafik m.v. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om samarbejde ved koordinering og planlægning af offentlig servicetrafik m.v. 1. Indledning Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 lije@tbst.dk www.tbst.dk Notat Sagsnr. TS50000-00017 Dato 16. september 2015 Høringsnotat Bekendtgørelse om samarbejde ved koordinering og planlægning

Læs mere

Principper for sammenlægning af anlægsselskabet Aarhus Letbane I/S og drifts- og infrastrukturselskabet Aarhus Letbane Drift I/S

Principper for sammenlægning af anlægsselskabet Aarhus Letbane I/S og drifts- og infrastrukturselskabet Aarhus Letbane Drift I/S Principper for sammenlægning af anlægsselskabet Aarhus Letbane I/S og drifts- og infrastrukturselskabet Aarhus Letbane Drift I/S Baggrund og forudsætninger Aarhus Letbane I/S blev stiftet i 2012 med baggrund

Læs mere

Hvordan understøtter Rejseplanen den samlede mobilitet? v. Jens Willars, den 17. november 2015 TØF medlemsmøde

Hvordan understøtter Rejseplanen den samlede mobilitet? v. Jens Willars, den 17. november 2015 TØF medlemsmøde Hvordan understøtter Rejseplanen den samlede mobilitet? v. Jens Willars, den 17. november 2015 TØF medlemsmøde Agenda Rejseplanens opbygning, mission og vision Sammenhængen i data? Hvad bringer fremtiden?

Læs mere

Til bestyrelsesformænd og administrerende direktører i Movia, Metroselskabet og DSB

Til bestyrelsesformænd og administrerende direktører i Movia, Metroselskabet og DSB MINISTEREN Til bestyrelsesformænd og administrerende direktører i Movia, Metroselskabet og DSB Dato J. nr. 2010-1762 Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Telefon 41 71 27 00 Transportministeriet

Læs mere

I medfør af 7, stk. 4, i lov om trafikselskaber, jf. lovbekendtgørelse nr. 323 af 20. marts 2015, fastsættes:

I medfør af 7, stk. 4, i lov om trafikselskaber, jf. lovbekendtgørelse nr. 323 af 20. marts 2015, fastsættes: Udkast Bekendtgørelse om finansieringsmodel for samarbejdet om den offentlige servicetrafik, der udføres inden for trafikselskabet på Sjællands geografiske område I medfør af 7, stk. 4, i lov om trafikselskaber,

Læs mere

Kundetyper i kollektiv trafik. Birgitte Lomholt Woolridge Marketing Manager, Rejseplanen A/S

Kundetyper i kollektiv trafik. Birgitte Lomholt Woolridge Marketing Manager, Rejseplanen A/S Kundetyper i kollektiv trafik Birgitte Lomholt Woolridge Marketing Manager, Rejseplanen A/S Agenda Kort præsentation af Rejseplanen Udfordring og projektforløb Kundetyper Webundersøgelsen Konklusioner

Læs mere

Notat. Status på befordringsområdet. Baggrund: Beslutning fra budgetforliget: Befordring:

Notat. Status på befordringsområdet. Baggrund: Beslutning fra budgetforliget: Befordring: Notat Status på befordringsområdet Baggrund: Beslutning fra budgetforliget: Befordring: Der skal frem mod budgetlægningen for 2015 arbejdes videre med at klarlægge, om KL og Regeringen har ret i, at der

Læs mere

Bus & Tog Ledende drivkraft til Rejsekort Kundecenter i det landsdækkende Bus & Tog samarbejde

Bus & Tog Ledende drivkraft til Rejsekort Kundecenter i det landsdækkende Bus & Tog samarbejde Maj 2016 Jobprofil Bus & Tog Ledende drivkraft til Rejsekort Kundecenter i det landsdækkende Bus & Tog samarbejde 1. Indledning Bus & Tog ønsker at ansætte en ledende drivkraft til Rejsekort Kundecenter,

Læs mere

Rapportering om udviklingen i den kollektive trafiksektor - April 2011

Rapportering om udviklingen i den kollektive trafiksektor - April 2011 Rapportering om udviklingen i - April 2011 1. april 2011 3 Rapportering om udviklingen i Forord Forord Nedenstående udgør Trafikstyrelsens første afrapportering i 2011 vedrørende udviklingen i takster,

Læs mere

Åben tillægsdagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 23. marts 2012 kl. 09.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Åben tillægsdagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 23. marts 2012 kl. 09.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Åben tillægsdagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 23. marts 2012 kl. 09.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Forslag til takstnedsættelser 1 1 1-25-1-11

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Sydtrafik

Bestyrelsesmøde i Sydtrafik J.nr.: /07 Dato: 14. juni 2007 Initialer: UG Bestyrelsesmøde i Sydtrafik Dagsorden Tid: Onsdag, den 20. juni 2007 kl. 1630 Sted: Nymindegab Kro Medlemmer: Peter Christensen Hans Peter Geil (afbud) Erwin

Læs mere

Letbanen, sammenlægning af anlægs- og driftsselskab.

Letbanen, sammenlægning af anlægs- og driftsselskab. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø Dato 12. marts 2015 anlægs- og driftsselskab. 1. Resume I forlængelse af statens supplerende bevilling til Aarhus

Læs mere

Bilag 1: Aftale om samarbejde om letbane i Århus gældende fra 1. januar 2007

Bilag 1: Aftale om samarbejde om letbane i Århus gældende fra 1. januar 2007 Bilag 1: Aftale om samarbejde om letbane i Århus gældende fra 1. januar 2007 Parter i samarbejdet 1 Aftalen fastlægger rammerne for samarbejdet om udvikling, administration og markedsføring af et letbaneprojekt

Læs mere

Rejseplanen Afgangstavleprojekt TØF 2010

Rejseplanen Afgangstavleprojekt TØF 2010 Rejseplanen Afgangstavleprojekt TØF 2010 ? Hvem er Rejseplanen? Samarbejde på tværs af udbyderne af kollektiv trafik i Danmark påbegyndt i 1997 (med data fra HT og DSB) Aktieselskab (fra 2003) ejet af

Læs mere

3 Københavns Skyttecenter - opsigelse af lejemål og overgang til brugerdrift (2011-41153)

3 Københavns Skyttecenter - opsigelse af lejemål og overgang til brugerdrift (2011-41153) Kultur- og Fritidsudvalget, ref. 5. maj 2011 3 Københavns Skyttecenter - opsigelse af lejemål og overgang til brugerdrift (2011-41153) Kultur- og Fritidsudvalget skal tage stilling til et forslag om, at

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO.

VEDTÆGTER FOR ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. VEDTÆGTER FOR ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. 1. Nævnet er oprettet af Forbrugerrådet og virksomhederne der repræsenterer den kollektive trafik, DSB, DSB S-tog A/S, Arriva Tog, Nordjylland Trafikselskab,

Læs mere

Rapportering om udviklingen i kollektiv trafiksektoren. - Oktober 2009

Rapportering om udviklingen i kollektiv trafiksektoren. - Oktober 2009 Rapportering om udviklingen i - Oktober 2009 25. oktober 2009 3 Rapportering om udviklingen i Forord Efter aftale med Transportministeriets Center for Kollektiv Trafik leverer Trafikstyrelsen halvårlige

Læs mere

Passagerpulsens årsrapport Årsrapport 2014 Passagerpulsen

Passagerpulsens årsrapport Årsrapport 2014 Passagerpulsen Årsrapport 2014 Passagerpulsen 1 Dok. 147615/ 3. marts 2015 Passagerpulsens årsrapport 2014 Indledning Denne årsrapport indeholder status på aktiviteter i Passagerpulsen hos Forbrugerrådet Tænk for perioden

Læs mere

Forelagt for og behandlet af Finansudvalget som fortroligt Akt. D. (2004-05)

Forelagt for og behandlet af Finansudvalget som fortroligt Akt. D. (2004-05) O:\Folketinget\Folketing jobs\aktstykker\533876\dokumenter\akt084.fm 01-02-05 10:57:13 k02 TN 1 Forelagt for og behandlet af Finansudvalget som fortroligt Akt. D. (2004-05) 84 Trafikministeriet. København,

Læs mere

HVORDAN FÅR VI MERE OG BEDRE KOLLEKTIV TRAFIK FOR PENGENE?

HVORDAN FÅR VI MERE OG BEDRE KOLLEKTIV TRAFIK FOR PENGENE? Organiseringen af den kollektive trafik i Greater Copenhagen HVORDAN FÅR VI MERE OG BEDRE KOLLEKTIV TRAFIK FOR PENGENE? Af Per Als, Otto Anker Nielsen, Claus Hedegaard Sørensen, Per Homann Jespersen FILOSOFI

Læs mere

Tre gode cases. Diskussionsmøde i Danske Regioner d. 9. maj MAJ 2017 TRE GODE CASES

Tre gode cases. Diskussionsmøde i Danske Regioner d. 9. maj MAJ 2017 TRE GODE CASES Tre gode cases Diskussionsmøde i Danske Regioner d. 9. maj 2017 1 Tre gode cases Skåne Nordjylland München 2 Skåne Område Skåne Movia Areal 11.400 km 2 9.800 km 2 Indbyggere 1,3 mio. 2,6 mio. Passagerer

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Forslag til samarbejdsaftale og budget for det forberedende arbejde med letbaneprojekt i Århus-området

Bilag. Region Midtjylland. Forslag til samarbejdsaftale og budget for det forberedende arbejde med letbaneprojekt i Århus-området Region Midtjylland Forslag til samarbejdsaftale og budget for det forberedende arbejde med letbaneprojekt i Århus-området Bilag til Regionsrådets møde den 7. februar 2007 Punkt nr. 17 Bilag 1: Aftale om

Læs mere

FynBus bestyrelse. Dagsorden for møde. Torsdag, den 13. februar 2014 kl. 16.00-19.00. Mødet afholdes på Tolderlundsvej 9, Odense

FynBus bestyrelse. Dagsorden for møde. Torsdag, den 13. februar 2014 kl. 16.00-19.00. Mødet afholdes på Tolderlundsvej 9, Odense FynBus bestyrelse Dagsorden for møde Torsdag, den 13. februar 2014 kl. 16.00-19.00 Mødet afholdes på Tolderlundsvej 9, Odense Deltagere: Formand Morten Andersen, Nordfyn Næstformand Poul Andersen, Region

Læs mere

Politisk dokument med resume

Politisk dokument med resume Politisk dokument med resume Sagsnummer Bestyrelsen 6. december 2012 Mads Lund Larsen 08 Strategi for Movias trafikinformation - Forslag til initiativplan 2013 Indstilling: Administrationen indstiller,

Læs mere

Beredskabsområdet i omstilling

Beredskabsområdet i omstilling Beredskabsområdet i omstilling Det skal på MED-dagsorden Kommunerne skal inden 1. januar 2016 finde sammen i højst 20 beredskabsenheder. De konkrete sammenlægninger skal drøftes i de kommunale MED-Hovedudvalg

Læs mere

Handicapkørsel. Statistik, budget 2016

Handicapkørsel. Statistik, budget 2016 Handicapkørsel Statistik, budget 2016 29. januar 2016 Handicapkørsel Indhold Indhold Indledning 1 Nøgletal for økonomien ved handicapkørsel Nøgletal for rejser og transportarbejde 1 1 Økonomiske nøgletal

Læs mere

Samarbejdsaftale. Samarbejdsaftale mellem Landsorganisationen i Danmark (LO) og Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd (FTF)

Samarbejdsaftale. Samarbejdsaftale mellem Landsorganisationen i Danmark (LO) og Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd (FTF) Samarbejdsaftale Samarbejdsaftale mellem Landsorganisationen i Danmark (LO) og Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd (FTF) 26. april 2006 Samarbejdsaftale mellem Landsorganisationen i Danmark (LO)

Læs mere

Indstilling Århus Kommune Etablering af fælles midtjysk Bruxelles-kontor 1. Resume

Indstilling Århus Kommune Etablering af fælles midtjysk Bruxelles-kontor 1. Resume Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 5. oktober 2006 Århus Kommune Erhvervsafdelingen Borgmesterens Afdeling Etablering af fælles midtjysk Bruxelles-kontor 1. Resume Med

Læs mere

Det er som betingelse i baggrundsnotat fra Bornholms Akademi, at Lov om virksomhedsoverdragelse finder anvendelse i forbindelse med kontrakten.

Det er som betingelse i baggrundsnotat fra Bornholms Akademi, at Lov om virksomhedsoverdragelse finder anvendelse i forbindelse med kontrakten. Proces- og informationsplan i forbindelse med indgåelse af aftale mellem Bornholms Akademi og Bornholms Regionskommune om virksomhedsoverdragelse af Bornholms Akademi til Bornholms Regionskommune, Center

Læs mere

TILRETTELÆGGELSE AF BUSTRAFIK EFTER KOMMUNALREFORMEN

TILRETTELÆGGELSE AF BUSTRAFIK EFTER KOMMUNALREFORMEN Område: Regional Udvikling Udarbejdet af: Ebbe Jensen Afdeling: Mobilitet og infrastruktur E-mail: ebbe.jensen@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 08/8455 Telefon: 76631987 Dato: 20. november 2008 TILRETTELÆGGELSE

Læs mere

Eventuelle positive reguleringer vedrørende tidligere år (før 2007) anvendes primært til finansiering af afdrag på HUR-lånet

Eventuelle positive reguleringer vedrørende tidligere år (før 2007) anvendes primært til finansiering af afdrag på HUR-lånet Politisk dokument med resume Sagsnummer Bestyrelsen 9. oktober 2008 HVT 08 Byrdefordeling vedrørende renter og afdrag på HUR-lånet Indstilling: Direktionen indstiller, at Renteudgifter på HUR-lånet finansieres

Læs mere

Vedtægter for foreningen Midtjyllands EU-kontor

Vedtægter for foreningen Midtjyllands EU-kontor Vedtægter for foreningen Midtjyllands EU-kontor Navn og hjemsted 1 Foreningens navn er Midtjyllands EU-kontor subsidiært Central Denmark EU Office. Foreningens hjemsted er Viborg. Formål 2 Foreningens

Læs mere

1 Lovgivning og organisation

1 Lovgivning og organisation 1 Lovgivning og organisation 1 Lovgivning og organisation...1 1.1 Lovgivning indtil 1. januar 2007...1 1.1.1 Koncessioner indtil omkring 1980...1 1.1.2 Ny lovgivning i 1970'erne...1 1.2 Ny lovgivning,

Læs mere

Basisdokument for det fælles EU-kontor i Bruxelles. Et samarbejde mellem Kommunerne, Region Sjælland og Vækstforum

Basisdokument for det fælles EU-kontor i Bruxelles. Et samarbejde mellem Kommunerne, Region Sjælland og Vækstforum Basisdokument for det fælles EU-kontor i Bruxelles Et samarbejde mellem Kommunerne, Region Sjælland og Vækstforum Vedtaget den 30. november 2007 1 Grundlag for det fælles EU-kontors virke...3 Beskrivelse...3

Læs mere

Rapportering om udviklingen i den kollektive trafiksektor - April 2010

Rapportering om udviklingen i den kollektive trafiksektor - April 2010 Rapportering om udviklingen i - April 2010 28. april 2010 3 Rapportering om udviklingen i Forord Forord Nedenstående udgør Trafikstyrelsens første afrapportering i 2010 vedrørende udviklingen i takster,

Læs mere

Indstilling. Århus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse

Indstilling. Århus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 7. maj 2007 Fremtidig organisatorisk og driftsmæssig forankring af klubben Fristedet som kommunalt tilbud i samdrift

Læs mere

Det ønskes at konceptet for +way udbredes til andre byer og det ønskes at starte nye samarbejder om +way i løbet af 2012.

Det ønskes at konceptet for +way udbredes til andre byer og det ønskes at starte nye samarbejder om +way i løbet af 2012. Projektbeskrivelse Til: Rådgivning Storkøbenhavn, Rådgivning Sjælland og Rådgivning Nordsjælland Kopi til: Direktionen Sagsnummer Sagsbehandler CBO Direkte 36 13 16 86 Fax - CBO@moviatrafik.dk CVR nr:

Læs mere

Ny paraplyorganisation på Sjælland baggrund og konsekvenser. Claus Hedegaard Sørensen Seniorforsker

Ny paraplyorganisation på Sjælland baggrund og konsekvenser. Claus Hedegaard Sørensen Seniorforsker Ny paraplyorganisation på Sjælland Claus Hedegaard Sørensen Seniorforsker 2 DTU Transport, Danmarks Tekniske Universitet 3 DTU Transport, Danmarks Tekniske Universitet 2010 2013 Forløb 2013 2014 4 DTU

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem DSB, Metroselskabet I/S, Frederiksberg Kommune og Københavns Kommune

Samarbejdsaftale mellem DSB, Metroselskabet I/S, Frederiksberg Kommune og Københavns Kommune Dato: 11. April 2011 Samarbejdsaftale mellem DSB, Metroselskabet I/S, Frederiksberg Kommune og Københavns Kommune Indholdsfortegnelse 1. Formål: Baggrund og formål 2. Projektbeskrivelse 3. Projektets organisering

Læs mere

Vedr.: KTO's høringssvar på udkast til lovgivning om udmøntning af strukturreformen på skatteområdet

Vedr.: KTO's høringssvar på udkast til lovgivning om udmøntning af strukturreformen på skatteområdet Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K. J.nr.: 9.02.02.1 9. november 2004 Vedr.: KTO's høringssvar på udkast til lovgivning om udmøntning af strukturreformen på skatteområdet Indledning

Læs mere

Nøgletal for privatbanerne, Regnskab 2014

Nøgletal for privatbanerne, Regnskab 2014 Nøgletal for privatbanerne, 22. juni 2015 1 Nøgletal for privatbanerne, Privatbanestatistik, Trafikstyrelsen udarbejder årligt nærværende statistik for privatbanerne, der i lighed med statistikken for

Læs mere

Samarbejdsaftale om en letbane i Ring 3

Samarbejdsaftale om en letbane i Ring 3 [Transportministeriet] [Ringbysamarbejdet] Samarbejdsaftale om en letbane i Ring 3 Indledning I dag er strækningen langs Ring 3 tæt trafikeret. På de overbelastede veje opstår der kødannelser, fremkommeligheden

Læs mere

Udviklingen i sektoren for den kollektive trafik 2. halvår 2013

Udviklingen i sektoren for den kollektive trafik 2. halvår 2013 Udviklingen i sektoren for den 2. halvår 2013 December 2013 3 Udviklingen i sektoren for den Forord Forord Nedenstående udgør Trafikstyrelsens afrapportering i efteråret 2013 vedrørende udviklingen i

Læs mere

Orientering om rejsekortet 27 august 2012 Trafikdage i Aalborg. Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S

Orientering om rejsekortet 27 august 2012 Trafikdage i Aalborg. Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S Orientering om rejsekortet 27 august 2012 Trafikdage i Aalborg Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S Rejsekortsystemet - fakta Rejsekort A/S er ejet af trafikvirksomheder i Danmark og kravene til

Læs mere

Udkast til paradigme for indstilling om godkendelse af stiftelsesdokumenter for Ring 3 Letbane I/S

Udkast til paradigme for indstilling om godkendelse af stiftelsesdokumenter for Ring 3 Letbane I/S Økonomiudvalget 04.02.2014 Punkt nr. 38, bilag 2 København 10. januar 2014 UDKAST Udkast til paradigme for indstilling om godkendelse af stiftelsesdokumenter for Ring 3 Letbane I/S Det indstilles at: Rammerne

Læs mere

FynBus bestyrelse. Referat. Torsdag, den 13. februar 2014 kl

FynBus bestyrelse. Referat. Torsdag, den 13. februar 2014 kl FynBus bestyrelse Referat Torsdag, den 13. februar 2014 kl. 16.00-19.00 Deltagere: Formand Morten Andersen, Nordfyn Næstformand Poul Andersen, Region Syddanmark Afbud Hans Bjergegaard, Assens Niels Bebe,

Læs mere

Vedtægter for Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker

Vedtægter for Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker Vedtægter for Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker 1 Foreningens navn Foreningens navn er Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker. 2 Formål Foreningens formål er at sikre, at

Læs mere

FynBus bestyrelse. Referat for. Tillægsdagsorden til bestyrelsesmøde. Torsdag, den 22. januar 2015 kl. 16.00-18.00

FynBus bestyrelse. Referat for. Tillægsdagsorden til bestyrelsesmøde. Torsdag, den 22. januar 2015 kl. 16.00-18.00 FynBus bestyrelse Referat for Tillægsdagsorden til bestyrelsesmøde Torsdag, den 22. januar 2015 kl. 16.00-18.00 Deltagere: Formand Morten Andersen, Nordfyn Næstformand Poul Andersen, Region Syddanmark

Læs mere

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande NOTAT Bilag 14 Udkast 30. maj 2011 Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande Økonomi- og Erhvervsministeriet, Region Midtjyllands, Regions Syddanmarks,

Læs mere

at vedlagte takstforslag for takstområde Hovedstad i 2015 (bilag 05.1) implementeres med effekt fra den 18. januar 2015

at vedlagte takstforslag for takstområde Hovedstad i 2015 (bilag 05.1) implementeres med effekt fra den 18. januar 2015 Politisk dokument med resume Sagsnummer Bestyrelsen 11. september 2014 Mads Lund Larsen 05 Takster 2015. Indstilling: Administrationen indstiller, at vedlagte takstforslag for takstområde Hovedstad i 2015

Læs mere

Nøgletal for offentlig buskørsel, ekskl. handicapkørsel. Budget 2018

Nøgletal for offentlig buskørsel, ekskl. handicapkørsel. Budget 2018 Nøgletal for offentlig buskørsel, ekskl. handicapkørsel Budget 2018 28. november 2018 Indhold Indledning... 3 Udgifter, passagerindtægter og tilskud... 3 Indtægtsfinansiering... 3 Passagerfinansiering

Læs mere

Regeringen vil fremtidssikre hovedstadens offentlige transport

Regeringen vil fremtidssikre hovedstadens offentlige transport Regeringen vil fremtidssikre hovedstadens offentlige transport Med regionernes udtræden af den kollektive trafik justeres organiseringen af de kollektive trafikselskaber i hele landet, således at trafikselskaberne

Læs mere

09 maj 2012. Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S

09 maj 2012. Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S Orientering om rejsekortet 09 maj 2012 Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S Rejsekortsystemet - fakta Rejsekort A/S er ejet af trafikvirksomheder i Danmark og kravene til rejsekortsystemet udspringer

Læs mere

Fælles tandreguleringsklinik i Albertslund, Brøndby, Glostrup, Hvidovre, Ishøj, Tårnby og Vallensbæk Kommuner

Fælles tandreguleringsklinik i Albertslund, Brøndby, Glostrup, Hvidovre, Ishøj, Tårnby og Vallensbæk Kommuner 22.4.2010 1 Fælles tandreguleringsklinik i Albertslund, Brøndby, Glostrup, Hvidovre, Ishøj, Tårnby og Vallensbæk Kommuner J.nr.: 16.21.12.G00 Sagsid: 997520 Initialer: Kam.sf Sagsfremstilling I maj/juni

Læs mere

Status for evaluering af lov om trafikselskaber. k Søren Wille

Status for evaluering af lov om trafikselskaber. k Søren Wille Status for evaluering af lov om trafikselskaber k Søren Wille Baggrund I hovedstadsområdet: Samarbejdet mellem de mange aktører fungerer ikke Finansieringsmodellen for busdriften svær at forstå og blokerer

Læs mere

Energi & Miljø A d v o k a t f i r m a

Energi & Miljø A d v o k a t f i r m a J.nr.: 07-10243 ID nr. 15 Bilag 5 Ansættelsesretlige problemstillinger 23. oktober 2008 Skolebakken 7, 1. tv. 8000 Århus C Telefon: 86 18 00 60 Fax: 36 92 83 19 www.energiogmiljo.dk CVR: 31135427 1. Sammenfatning

Læs mere

Denne proces befinder sig i overensstemmelse med planen i Fase 3, idet der forventes etableret kontraktstyring med start 1. januar 2006.

Denne proces befinder sig i overensstemmelse med planen i Fase 3, idet der forventes etableret kontraktstyring med start 1. januar 2006. Tillæg 1 Tillægget indeholder Kap 7 i det oprindelige aftaleudkast og er suppleret med en række driftsmæssige forudsætninger mv., som er væsentlige forudsætninger for aftalen. Disse driftsmæssige forudsætninger

Læs mere

at nedenstående udviklingsprojekter finansieres via puljen til særlige analyse- og udviklingsaktiviteter.

at nedenstående udviklingsprojekter finansieres via puljen til særlige analyse- og udviklingsaktiviteter. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 24. april 2008 MSK 16 Udmøntning af Analyse- og udviklingspuljen Indstilling: Direktionen indstiller, at nedenstående udviklingsprojekter finansieres

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Sydtrafik

Bestyrelsesmøde i Sydtrafik J.nr.: 00.06/07 Dato: 22.03.2007 Initialer: UG Bestyrelsesmøde i Sydtrafik Dagsorden Tid: Onsdag, den 28. marts 2007 Sted: Mødelokale 5, Banegårdspladsen 5, 6600 Vejen Medlemmer: Peter Christensen Hans

Læs mere

Nøgletal for privatbanerne, Regnskab 2013

Nøgletal for privatbanerne, Regnskab 2013 Nøgletal for privatbanerne, 15. oktober 2014 1 Nøgletal for privatbanerne, Privatbanestatistik, Trafikstyrelsen udarbejder årligt nærværende statistik for privatbanerne, der i lighed med statistikken

Læs mere

Samlet mobilitet med MaaS. Fremtidens Transport 2018 den 29. jan 2018 v. Christina Hvid, Direktør i Rejseplanen A/S og i Bus & Tog samarbejdet

Samlet mobilitet med MaaS. Fremtidens Transport 2018 den 29. jan 2018 v. Christina Hvid, Direktør i Rejseplanen A/S og i Bus & Tog samarbejdet Samlet mobilitet med MaaS Fremtidens Transport 2018 den 29. jan 2018 v. Christina Hvid, Direktør i Rejseplanen A/S og i Bus & Tog samarbejdet To vinkler Den overordnede titel på spor 1: Hvordan kan kommuner

Læs mere

Status for kendskabet til Passagerpulsen

Status for kendskabet til Passagerpulsen Status for kendskabet til Passagerpulsen April 2016 Side 2 Indhold 1. Indledning 3 2. Resultater 4 3. Kommentarer til resultaterne 6 4. Om undersøgelsen 7 5. Om deltagerne i undersøgelsen 8 6. Spørgeskema

Læs mere

Politisk dokument uden resume. 21 Status for it-projekter. Indstilling: Administrationen indstiller,

Politisk dokument uden resume. 21 Status for it-projekter. Indstilling: Administrationen indstiller, Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 30. april Peter Jensby Lange 21 Status for it-projekter Indstilling: Administrationen indstiller, at bestyrelsen tager orienteringen status for it-projekter

Læs mere

Rejseplanen fra dør til dør

Rejseplanen fra dør til dør Rejseplanen fra dør til dør Birgitte Lomholt Woolridge og Peter Lindahl Rejseplanen er resultatet af et succesfuldt samarbejde mellem DSB og de offentlige trafikselskaber i Danmark. Ved at samle køreplansinformationer

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 2. runde

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 2. runde Tilsagnsnotat Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 2. runde 23. april 2014 Der er i 2. runde udmøntet for 26,4 mio. kr. til 11 projekter. I pulje til forbedring af den kollektive

Læs mere

Takst Sjælland takstharmonisering. Kollektivforum og Kollektivtrafikkforeningen 24. april 2018 Lone Keller Madsen, Movia

Takst Sjælland takstharmonisering. Kollektivforum og Kollektivtrafikkforeningen 24. april 2018 Lone Keller Madsen, Movia Takst Sjælland takstharmonisering Kollektivforum og Kollektivtrafikkforeningen 24. april 2018 Lone Keller Madsen, Movia (lkm@moviatrafik.dk) Agenda Kort præsentation af kollektiv trafik i Danmark Hvorfor

Læs mere

Historien om Bus & Tog

Historien om Bus & Tog Historien om Bus & Tog 1996 1999 2003 2008 2009 2010 2011 2012 9. november 2013/ side 1 af 13 Forord "Den bedste måde at forudsige fremtiden på er ved at skabe den." Peter F. Drucker Dette notat giver

Læs mere

Politiske dokument uden resume. Beslutningsprotokol fra bestyrelsesmøde 6. september 2018

Politiske dokument uden resume. Beslutningsprotokol fra bestyrelsesmøde 6. september 2018 Politiske dokument uden resume Dokumentnummer 292036 Bestyrelsen Dato 6. september 2018 sprotokol fra bestyrelsesmøde 6. september 2018 Fra bestyrelsen deltog Kirsten Jensen, Per Hovmand, Mikael Smed,

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om harmonisering af taksterne i den kollektive trafik. Februar 2016

Notat til Statsrevisorerne om beretning om harmonisering af taksterne i den kollektive trafik. Februar 2016 Notat til Statsrevisorerne om beretning om harmonisering af taksterne i den kollektive trafik Februar 2016 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 19/2014 om harmonisering

Læs mere

FynBus bestyrelse. Referat. Torsdag, den 13. januar 2011 kl. 16.00 18.00. Mødet afholdes på Tolderlundsvej 9, Odense

FynBus bestyrelse. Referat. Torsdag, den 13. januar 2011 kl. 16.00 18.00. Mødet afholdes på Tolderlundsvej 9, Odense FynBus bestyrelse Referat Torsdag, den 13. januar 2011 kl. 16.00 18.00 Mødet afholdes på Tolderlundsvej 9, Odense Deltagere: Formand Torben Andersen, Kerteminde Næstformand Lasse Krull, Region Syddanmark

Læs mere

Nøgletal for privatbanerne, Regnskab 2011

Nøgletal for privatbanerne, Regnskab 2011 Nøgletal for privatbanerne, 25. november 2012 3 Nøgletal for privatbanerne, Forord Privatbanestatistik, Trafikstyrelsen udarbejder årligt nærværende statistik for privatbanerne, der i lighed med statistikken

Læs mere

a. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet anmoder hermed om Finansudvalgets tilslutning til følgende:

a. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet anmoder hermed om Finansudvalgets tilslutning til følgende: Aktstykke nr. 101 Folketinget 2017-18 Afgjort den 24. maj 2018 101 Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. København, den 8. maj 2018. a. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet anmoder hermed om

Læs mere

DSF s transportnotat 2013

DSF s transportnotat 2013 DSF s transportnotat 2013 Transportnotatet beskriver den kollektive transport i hovedtræk, samt studerendes brug heraf og prisudviklingen i de seneste år. Desuden beskrives de ændringer det medfører, at

Læs mere

Indstilling. Etablering af Ejerforeningen MarselisborgCentret. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 21. december 2006 Århus Kommune

Indstilling. Etablering af Ejerforeningen MarselisborgCentret. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 21. december 2006 Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 21. december 2006 Århus Kommune Sundhedsstaben Sundhed og Omsorg Etablering af Ejerforeningen MarselisborgCentret 1. Resume I Århus Amts

Læs mere

Nøgletal for privatbanerne, regnskab 2009

Nøgletal for privatbanerne, regnskab 2009 Nøgletal for privatbanerne, 5. oktober 2010 3 Nøgletal for privatbanerne, Forord Privatbanestatistik, Regnskab 2009 Trafikstyrelsen udarbejder årligt nærværende statistik for privatbanerne, der i lighed

Læs mere

Vedtægter for Dansk Ornitologisk Forening

Vedtægter for Dansk Ornitologisk Forening Vedtægter for Dansk Ornitologisk Forening 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Dansk Ornitologisk Forening - i forkortelse DOF. Foreningen virker også under navnet BirdLife Denmark. Stk. 2 Foreningen

Læs mere

AFTALE. vedr. konsulentordningen for almen praksis i Region Hovedstaden

AFTALE. vedr. konsulentordningen for almen praksis i Region Hovedstaden PLO Hovedstaden 26. okt. 2012 AFTALE vedr. konsulentordningen for almen praksis i Region Hovedstaden 1 1 Aftalens parter Denne aftale er indgået mellem PLO-Hovedstaden og Region Hovedstaden. Aftalen vedrører

Læs mere

Vedtægt for Dansk Formands Forening

Vedtægt for Dansk Formands Forening Den 26. november 2016 Vedtægt for Dansk Formands Forening Kapitel I Navn og hjemsted 1. Navn Foreningens navn er Dansk Formands Forening. 2. Hjemsted Foreningen har hjemsted i København. Kapitel II Formål

Læs mere

Nøgletal for privatbanerne, regnskab 2008

Nøgletal for privatbanerne, regnskab 2008 Nøgletal for privatbanerne, 7. april 2010 3 Nøgletal for privatbanerne, Forord Privatbanestatistik, Regnskab 2008 Trafikstyrelsen udarbejder årligt nærværende statistik for privatbanerne, der i lighed

Læs mere

Bilag til åben tillægsdagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik fredag 21. juni 2013 kl. 9.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Bilag til åben tillægsdagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik fredag 21. juni 2013 kl. 9.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Aarhus, 17. juni 2013 Bilag til åben tillægsdagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik fredag 21. juni 2013 kl. 9.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Vedr. punkt nr. 1 Bilag nr. 1 LokalMED-udvalg

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Organisering af den siddende patientbefordring i Region Midtjylland fra 2008. til Regionsrådets møde den 2.

Bilag. Region Midtjylland. Organisering af den siddende patientbefordring i Region Midtjylland fra 2008. til Regionsrådets møde den 2. Region Midtjylland Organisering af den siddende patientbefordring i Region Midtjylland fra 2008 Bilag til Regionsrådets møde den 2. maj 2007 Punkt nr. 23 Bilag: Konkrete tilretninger som følge af godkendelse

Læs mere

Nøgletal for privatbanerne, Regnskab 2015

Nøgletal for privatbanerne, Regnskab 2015 Nøgletal for privatbanerne, 6. januar 2017 1 Nøgletal for privatbanerne, Privatbanestatistik, Trafik- og Byggestyrelsen udarbejder årligt nærværende statistik for privatbanerne, der i lighed med statistikken

Læs mere

Nøgletal for privatbanerne, Regnskab 2012

Nøgletal for privatbanerne, Regnskab 2012 Nøgletal for privatbanerne, 21. november 2013 3 Nøgletal for privatbanerne, Forord Privatbanestatistik, Trafikstyrelsen udarbejder årligt nærværende statistik for privatbanerne, der i lighed med statistikken

Læs mere

Udkast til vedtægter for Copenhagen EU Office

Udkast til vedtægter for Copenhagen EU Office Udkast til vedtægter for Copenhagen EU Office Region Hovedstaden, Kommunekontaktråd Hovedstaden (herefter KKR Hovedstaden), Københavns Universitet, Danmarks Tekniske Universitet og Copenhagen Business

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Sydtrafik. Dagsorden

Bestyrelsesmøde i Sydtrafik. Dagsorden Dato: 4. juni 2015 Initialer: ug Bestyrelsesmøde i Sydtrafik Dagsorden Tid: Tirsdag, den 9. juni 2015 kl. 09.00 10.30 Sted: Hotel Ibis Milano Centro, Milano Medlemmer: Jesper Frost Rasmussen Jørgen Bruun

Læs mere

Kopi Sagsbehandler TWO

Kopi Sagsbehandler TWO Til Kommunerne i Region Hovedstaden og Region Sjælland m.v. NOTAT Kopi Sagsbehandler TWO Nyhedsbrev nr. 1 om dannelsen af Trafikselskab Sjælland 31. maj 2006 Som en del af kommunalreformen, så får Sjælland

Læs mere

Handicapstatistik. Statistik, Regnskab 2016

Handicapstatistik. Statistik, Regnskab 2016 Handicapstatistik Statistik, Regnskab 2016 6. november 2018 Indhold Indledning... 3 Økonomiske nøgletal... 4 Rejsenøgletal... 5 Takster... 7 Side 2 (8) Indledning Den individuelle handicapkørsel udføres

Læs mere

Vedtægter for Stats og Kommunalt Ansattes Forhandlingsfællesskab (SKAF)

Vedtægter for Stats og Kommunalt Ansattes Forhandlingsfællesskab (SKAF) Vedtægter for Stats og Kommunalt Ansattes Forhandlingsfællesskab (SKAF) 1 Formål m.v. Stk. 1 LC og CO10 samarbejder i Stats- og Kommunalt Ansattes Forhandlingsfællesskab (SKAF) med det formål i fællesskab

Læs mere

Redegørelse om personale juridiske spørgsmål og forslag til handlingsplan for etablering af fælleskommunal tandregulering den 1.

Redegørelse om personale juridiske spørgsmål og forslag til handlingsplan for etablering af fælleskommunal tandregulering den 1. Redegørelse om personale juridiske spørgsmål og forslag til handlingsplan for etablering af fælleskommunal tandregulering den 1. januar 2012 Indledning I forbindelse med overvejelser om oprettelse af en

Læs mere

Indstilling. Etablering af FGU i Aarhus Kommune. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 13.

Indstilling. Etablering af FGU i Aarhus Kommune. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 13. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 13. april 2018 Etablering af FGU i Aarhus Kommune 1. Resume Med den politiske aftale om Bedre veje til uddannelse

Læs mere

Dagsorden. Uddannelsesudvalget. Slagelse Rådhus, Mødelokale 227, 2. sal

Dagsorden. Uddannelsesudvalget. Slagelse Rådhus, Mødelokale 227, 2. sal Dagsorden Uddannelsesudvalget Mødedato 20. januar 2014 kl. 17:00 Mødelokale Deltagere Slagelse Rådhus, Mødelokale 227, 2. sal Johnny Persson (V), Bodil Knudsen (A), Pernille Ivalo Frandsen (V), Niels Christian

Læs mere

H O V E D A F T A L E

H O V E D A F T A L E 1 H O V E D A F T A L E Mellem Divisionsforeningen Vestagervej 17 2900 Hellerup (herefter benævnt DF) og Spillerforeningen Pilestræde 35, 2., 1112 København K. (herefter benævnt SPF) ( i det følgende benævnt

Læs mere

01 Godkendelse af dagsorden

01 Godkendelse af dagsorden Politisk dokument uden resume Bestyrelsen 16. maj 2013 Mads Lund Larsen Beslutningsprotokol for bestyrelsesmødet den 16. maj 2013 klokken 9.30. Til stede var: Finn Aaberg, Knud Larsen, Kaj Petersen, Hans

Læs mere

Handicapstatistik. Statistik, Regnskab 2017

Handicapstatistik. Statistik, Regnskab 2017 Handicapstatistik Statistik, Regnskab 2017 29. oktober 2018 Indhold Indledning... 3 Økonomiske nøgletal... 4 Rejsenøgletal... 5 Takster... 7 Side 2 (8) Indledning Den individuelle handicapkørsel udføres

Læs mere

rammer for ansættelse af læger i stillinger i speciallægeuddannelsens hoveduddannelsesforløb.

rammer for ansættelse af læger i stillinger i speciallægeuddannelsens hoveduddannelsesforløb. N O T A T 02-07-2008 Sag nr. 06/4341 Dokumentnr. 39599/08 Procedure for ansættelse af læger i speciallægeuddannelsens hoveduddannelsesforløb Thomas I. Jensen Tel. 35298198 E-mail: tij@regioner.dk Indledning

Læs mere

StK-afskrift. HOVEDAFTALE MELLEM FINANSMINISTERIET OG STATSANSATTES KARTEL, Overenskomstsektionen. Denne hovedaftale har bindende virkning for

StK-afskrift. HOVEDAFTALE MELLEM FINANSMINISTERIET OG STATSANSATTES KARTEL, Overenskomstsektionen. Denne hovedaftale har bindende virkning for STATSANSATTES KARTEL 4666.26 Sekretariatet 20. juni 1991 StK-afskrift HOVEDAFTALE MELLEM FINANSMINISTERIET OG STATSANSATTES KARTEL, Overenskomstsektionen. Hovedaftalens område Denne hovedaftale har bindende

Læs mere