Indberetningsskema Region Syddanmark, januar 2011

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indberetningsskema Region Syddanmark, januar 2011"

Transkript

1 Indberetningsskema Region Syddanmark, januar 2011 Tabel 1: Forløbstider (anvend kategorierne: Opfylder er, opfylder og opfylder ikke ) Forløbstider ifølge Henvisningsperiode Udredningsperiode Operation Kemoterapi pakkebeskrivelse 1 (efterbehandling) Strålebehandling (efterbehandling) Kommenter kort i de tilfælde, hvor der er sket ændringer i forhold til sidste indberetning (herunder hvad der gøres for at løse eventuelle problemer) Hoved-halskræft (1hverdage) (5-7 hverdage) (5 hverdage) (ikke relevant) (ikke relevant) Generel bemærkning for kræftpakkerne. For den onkologiske efterbehandling kan det generelt konstateres at erne opfyldes. Der er således en ventetid på mellem 2 og 3 uger på onkologisk efterbehandling Sygehus Lillebælt - Opfylder er Opfylder er Sydvestjysk Sygehus Opfylder er Sygehus Sønderjylland Opfylder er Opfylder OUH Odense Opfylder er OUH Svendborg Opfylder er Opfylder Brystkræft (3 hverdage) (6 hverdage) (9 hverdage) (15-20 hverdage) 2 (15-20 hverdage) Sygehus Lillebælt - Opfylder Opfylder er Frigørelse af flere lægeressourcer til deltagelse i multidisciplinære konferencer vha. opgaveglidning til radiografer Rettelse af registreringsfejl. Aftale om merarbejde med læger. Skærpet opfølgning 1 En angivelse af, hvor lang tid, der som minimum er nødvendig for at gennemføre det fagligt optimale forløb under forudsætning af, at alt nødvendigt personale, apparatur m.v. er til rådighed hverdage til efterbehandling i form af kemo- og strålebehandling det typiske at afsætte til sårheling, afklaring af histologisk diagnose m.v. efter operation gældende for de fleste kræftsygdomme.

2 Sydvestjysk Sygehus Opfylder er Opfylder Opfylder er Sygehus Sønderjylland Opfylder er Opfylder er Opfylder OUH Odense Opfylder er Opfylder er Tyk- og endetarmskræft Sygehus Lillebælt - Opfylder er Opfylder er Opfylder er Sygehus Lillebælt - Opfylder er Opfylder er Kolding Sydvestjysk Sygehus Opfylder er Opfylder er Opfylder er Sygehus Sønderjylland Opfylder er Opfylder er OUH Odense OUH Svendborg (6 hverdage) (14-31 hverdage) 3 (7 hverdage) (15-20 hverdage) (ikke relevant) Opfylder Opfylder er Opfylder er Lungekræft 4 (3 hverdage) (17 hverdage) (10 hverdage ) (15-20 hverdage) (15-20 hverdage) Opfylder er Opfylder er Opfylder er Opfylder er Fredericia Sydvestjysk Sygehus Opfylder er Opfylder er Sygehus Sønderjylland Opfylder er Opfylder er OUH Odense Opfylder er Opfylder er OUH Svendborg Opfylder er Opfylder er Gynækologiske (3 hverdage) (7-16 hverdage) 5 (6 hverdage) (15-20 hverdage) (15-20 hverdage) mhp. tidlig indsats. Optimering af registreringspraksis Planlagt udvidelse af antal operationslejer Udvidelse af antal coloskopitider til pakkeforløb Udvidelse af op.kapacitet. Udvidelse af antal tider til koloskopi samt omvisitering til øvrige sygehuse med ledig kapacitet, udvidelse af ambulatoriekapacitet Planlagt udvidelse af antal operationslejer. Herudover udbredelse af videokonferencer til alle udredende afdelinger forventes at afkorte ventetid for kirurgisk behandling 3 Den fagligt begrundede for udredning er 14 hverdage. Hvis tumor ikke findes ved sigmoideoskopi forlænges udredningsforløbet med yderlige 17 hverdag. 4 De nye er for lungekræft er ikke fastlagt, hvorfor de gamle tider anvendes.

3 kræftformer Kolding Opfylder er Opfylder er Sydvestjysk Sygehus Opfylder Opfylder er Sygehus Sønderjylland Opfylder er Opfylder er OUH Odense Opfylder er Opfylder OUH Svendborg Opfylder er Opfylder er Hæmatologiske (1-3 hverdage) 6 (2-16 hverdage) 7 (ikke relevant) 8 (ikke relevant) (ikke relevant) kræftformer Opfylder er Opfylder Sydvestjysk Sygehus Opfylder er Opfylder er Sygehus Sønderjylland Opfylder er Opfylder er OUH Odense Opfylder er Opfylder er Planlagt udvidelse af antal operationslejer forbedret proces med svartider på histologiprøver Kræft i blære og nyre (3 hverdage) (17-18 hverdage) (7-10 hverdage) 9 (ca. 4 uger - blærekræft) (ikke relevant nyrekræft) Opfylder er Opfylder er Opfylder Kolding Sydvestjysk Sygehus Opfylder Opfylder er er (ca. 4 uger - blærekræft) (ikke relevant nyrekræft) Sygehus Sønderjylland Opfylder er Undervisning i korrekt 5 Forløbstiden for udredning differentierer alt efter, hvilken gynækologisk kræftsygdom, der er tale om. Den fagligt begrundede for kræft i æggestokken er således 7 hverdage, for livmoderkræft 11 hverdage, for livmoderhalskræft 15 hverdage, og for kræft i vulva er den fagligt begrundede 16 hverdage (tiden består bl.a. af gynækologiske undersøgelser, analyse af biopsi og billeddiagnostiske undersøgelser og blodprøve ved mistanke om kræft i æggestokkene). 6 Forløbstiden for henvisning differentierer alt efter, hvilken hæmatologisk kræftsygdom, der er tale om. Den fagligt begrundede for akut leukæmi er således 1 hverdag, for kronisk myeloid sygdom, lymfekræft og myelomatose er en 3 hverdage. 7 Forløbstiden for udredning differentierer alt efter, hvilken hæmatologisk kræftsygdom, der er tale om. Den fagligt begrundede for akut leukæmi er således 2 hverdage, for kronisk myeloid sygdom 11 hverdage, for myelomatose 14 hverdage og for lymfekræft er den fagligt begrundede 16 hverdage (består bl.a. af anamnese, objektiv undersøgelse, knoglemarvsprøve og billeddiagnostik). 8 Hæmatologiske kræftpatienter behandles ikke med operation men med kemo- eller stråleterapi. 9 Forløbstiden for operation differentierer alt efter, hvilken urologisk kræftsygdom, der er tale om. Den fagligt begrundede for nyrekræft er således 7 hverdage og for blærekræft 10 hverdage (består bl.a. af forundersøgelse og evt. billeddiagnostik).

4 OUH Odense Opfylder er Opfylder er OUH Svendborg Opfylder Opfylder er Modermærkekræft (3 hverdage) 10 hverdage) (8-19 hverdage) Ikke relevant Ikke relevant Opfylder er Opfylder er Opfylder er Sydvestjysk Sygehus Opfylder er Opfylder er Opfylder er Sygehus Sønderjylland Opfylder er OUH Odense Opfylder er Opfylder er Opfylder er registrering skærpede retningslinjer for registreringen Hjernekræft (3 hverdage) (7 hverdage) (7 hverdage) (15-20 hverdage) (15-20 hverdage) Opfylder er Opfylder er Sygehus Sønderjylland Opfylder er Opfylder er OUH Odense Opfylder er Opfylder Kræft i prostata, penis og testikel Kolding Sydvestjysk Sygehus Sygehus Sønderjylland Opfylder er (3-5 hverdage) 10 (8-23 hverdage) 11 Opfylder er Opfylder er Opfylder er Opfylder er Opfylder Opfylder er Opfylder er (15-20 hverdage testikelkræft) (ikke relevant penis- og prostatakræft) (15-20 hverdage testikelkræft) (ikke relevant penis- og prostatakræft) 10 Forløbstiden for henvisning differentierer alt efter, hvilken kræftsygdom i de mandlige kønsorganer, der er tale om. Den fagligt begrundede for testikelkræft og peniskræft er således 3 hverdage og for prostatakræft er en 5 hverdage (for prostatakræft afsættes 2 hverdage til pausering med AK behandling, da der skal tages biopsi). 11 Forløbstiden for udredning differentierer alt efter, hvilken kræftsygdom i de mandlige kønsorganer, der er tale om. Den fagligt begrundede for testikelkræft (for såvel udredning og behandling fjernelse af testikel) er således 8 hverdage, for peniskræft 15 hverdage og for prostatakræft er en 23 hverdage ( består bl.a. af klinisk undersøgelse, analyse af biopsi og scanning).

5 OUH Odense Opfylder er Opfylder er OUH Svendborg Opfylder Opfylder er Kræft i øvre (3 hverdage) (19-22 hverdage) 12 (7 hverdage) (15-20 hverdage) (15-20 hverdage) mavetarm Opfylder er Opfylder er Sydvestjysk Sygehus Sygehus Sønderjylland OUH Odense Opfylder Opfylder Opfylder er Opfylder er OUH Svendborg Opfylder er Opfylder er Kræft hos børn (1 hverdag) (individuelt) 13 (individuelt) (individuelt) (individuelt) Udvidelse af antal tider til ultralyds-gastroskopi. Tilbud om omvisitering af andre patientgrupper mhp, at frigøre operationskapacitet. Sydvestjysk Sygehus Opfylder er Opfylder er OUH Odense Opfylder er Børn bliver ved mistanke indlagt akut samme dag Sarkomer (5 hverdage) (9-18 hverdage) 14 (10 hverdage) (15-20 hverdage) (15-20 hverdage) Ingen forløb i perioden Sydvestjysk Sygehus Opfylder er Opfylder er Sygehus Sønderjylland Ingen forløb i perioden OUH Odense Opfylder er Opfylder er Kolorektale levermetastaser (5 hverdage) (7 hverdage) (7 hverdage) (15-20 hverdage) (15-20 hverdage) 12 Forløbstiden for udredning differentierer alt efter, hvilken kræftsygdom i øvre mavetarm, der er tale om. Den fagligt begrundede for kræft i galdegangen og bugspytkirtlen er således 19 hverdage, for kræft i spiserøret, mavemunden og mavesækken 21 hverdage og for kræft i leveren er en 22 hverdage (består bl.a. i klinisk undersøgelse, ultralyd og scanning). 13 Udredning og behandling af kræft hos børn tilrettelægges hurtigst muligt og er individuel og afhængig af kræftform, barnets almen tilstand og behov. 14 Forløbstiden for udredning differentierer alt efter, hvilken kræftsygdom, der er tale om. Den fagligt begrundede for bløddelstumorer er således 9 hverdage og for knoglesarkomer 18 hverdage (består bl.a. af forundersøgelse, EKG, blodprøver og analyse af biopsi).

6 Opfylder er Opfylder er Sydvestjysk Sygehus Opfylder er Opfylder er Sygehus Sønderjylland Opfylder er Opfy Opfylder er lder er OUH Odense Opfylder Opfylder er Opfylder OUH Svendborg Opfylder er Opfylder er Kræft i øjne og (1-3 hverdage) 15 (4-8 hverdage) 16 (individuelt) 17 (individuelt) (individuelt) øjenomgivelser Ingen Forløb Sygehus Sønderjylland Opfylder er OUH Odense Opfylder er Opfylder er Opfylder er 15 Forløbstiden for henvisning differentierer alt efter, hvilken kræftsygdom, der er tale om. Den fagligt begrundede for retinoblastom er således 1 hverdag og for malignt melanom i choroidea og kræft i øjenhulen er en 3 hverdage. 16 Forløbstiden for udredning differentierer alt efter, hvilken kræftsygdom, der er tale om. Den fagligt begrundede for retinoblastom er således 4 hverdage og for malignt melanom i choroidea og kræft i øjenhulen er en 8 hverdage (består bl.a. af klinisk undersøgelse, ultralyd og scanning). 17 Den tidsmæssige tilrettelæggelse af behandlingen vil være en individuel vurdering afhængig af stadie, almen tilstand og forældre/barnets ønske.

7 Tabel 2: Spørgsmål vedr. klar besked til patienterne, tværgående samarbejde og registrering (fri skriftlig form) Spørgsmål Status (vurdér først status samlet på regionsniveau. Er status ikke ens på tværs af sygehuse og pakkeforløb, udspecificer da nærmere for hvert enkelt sygehus pr. pakkeforløb) Er pakkeforløbene fortsat implementeret i organisationen i henhold til de sundhedsfaglige retningslinjer (kliniske undersøgelser, behandlingsformer) m.m.? Er der kapacitetsmæssige udfordringer ved nogle af pakkeforløbene; nævn hvilke pakkeområder det gælder for? Beskriv de kapacitetsmæssige udfordringer herunder bl.a.: 1. Personalemangel, 2. Fysiske rammer 3. Apparatur 4. m.m. Hvilke tiltag iværksættes for at løse de kapacitetsmæssige udfordringer, og inden for hvilken tidshorisont forventes de enkelte udfordringer løst? Ja Lungekræft: Der peges på at en af de medvirkende årsager til den i nogle tilfælde manglende overholdelse af disse tidsfrister skal findes i overgangen fra de udredende afdelinger til behandlende afdeling i regi af hjerte- lunge og karkirurgisk afdeling på Odense Universitetshospital og de onkologiske afdelinger på OUH og Sygehus Lillebælt. Der kan her være risiko for at der kan ske et slip i forløbet fra at patienten hos udredende afdeling har givet informeret samtykke til behandling til at denne igangsættes. Der er således behov for at der bliver sat yderligere fokus på forbedring af arbejdsgangene ved disse overgange i forløbet. På OUH sker dette bl.a. ved: o At der primo 2011 indføres videokonferencer med alle udredende afdelinger, som vil give mulighed for direkte visitation til operation, hvorved der kan spares nogle administrative procedurer, og derved forventet afkorte forløbet. Uddyb i de tilfælde, hvor der er sket ændringer i forhold til sidste indberetning (herunder hvad der gøres for at løse eventuelle problemer) o At der indføres mulighed for at forhåndsbooke tider på onkologisk afdeling

8 allerede inden det informerede samtykke er endeligt givet, hvilket også ventes at kunne reducere en med 1-2 dage. o At onkologisk afdeling til brug for de udredende afdelinger udarbejder en liste over hvilke informationer, prøvesvar mm., der skal foreligge inden patienten kan henvises til onkologisk behandling. En sådan liste skal sikre at alle relevante prøvesvar foreligger på henvisningstidspunktet, og patienten således er færdigudredt, og der derved ikke opstår unødig ventetid til behandling. Dette gælder generelt for de kræfttyper, som onkologisk afdeling, OUH varetager Det kan desuden nævnes at der som led i den samlede specialeplan i løbet af 2011 sker en samling af den specialiserede udredning for lungekræft i Odense, og Sønderborg (sidstnævnte som formaliseret samarbejde med OUH), hvilket også forventes at kunne medvirke til at forbedre patientforløbene og arbejdsgange på tværs af sygehusenhederne. Hoved-hals: På bl.a. OUH arbejdes der på at optimere nogle samarbejdsrelationer, herunder etablering af et tættere samarbejde mellem Øre-Næse-Hals afdelingen og onkologisk afdeling, således at der kan deltage en onkolog i de konsultationer, hvor patienterne informeres om en kræftdiagnose. Ved dette kan der sikres optimal information, undersøgelse, registrering og man kan med det samme planlægge det videre forløb. Det skønnes at informationsforløbene om den onkologiske behandling herved kan reduceres med ca. 5 dage. Tyk- og endetarmskræft: Monitoreringen viser, at der i nogle tilfælde er vanskeligheder ved at efterleve tidsfristerne på hurtigt indkaldelse og på behandling, mens ventetiden på udredningsvarighed overholdes. Der kan dog konstateres en bedring i målopfyldelsen i den sidste del af perioden. Ventetidsudfordringerne har i perioden gjort sig gældende på navnlig OUH og Sygehus Sønderjylland, og kan primært henføres til en flaskehals på kikkert-undersøgelser (koloskopi) og operationskapacitet. I Sygehus Sønderjylland adresseres problemstillingen ved at kapaciteten på koloskopier fra januar 2011 øges, således at der forhåndsreserveres flere tider til kræftpakkepatienter. Dette forventes at kunne bedre målopfyldelsen. På OUH (i Svendborg) planlægges der også primo 2011 en udvidelse af kapaciteten på koloskopier samt på operationskapacitet, som også forventes at kunne medvirke til at afhjælpe de eksisterende flaskehalse.

9 I de tilfælde hvor tiderne ikke har kunnet efterleves, får patienterne et tilbud om viderevisitation. Fra OUH gives der p.t. tilbud om viderevisitation til Sydvestjysk Sygehus. Det indgår desuden som et delelement i handleplanerne, at det skal overvejes om der kan frigøres yderligere kapacitet til kikkertundersøgelser ved at der sættes mere fokus på opgaveglidning, således at koloskopier i højere grad kan varetages af specialuddannede sygeplejersker. Regionen har her allerede gode erfaringer med et uddannelsesprogram på dette område. Brystkræft: OUH OUH overholder ventetid til hurtig indkaldelse, mens overholdelse af tidsfristerne på udredningsvarighed og behandling på OUH i perioden har været udfordret af kapacitetsproblemer på radiologisk afdeling og på operationsgangen. På baggrund af disse problemer er der i perioden januar til december 2010 sket omvisitering af 90 patienter til andre sygehuse i regionen og til Ringsted Sygehus. Patienterne vil fortsat få mulighed for at blive omvisiteret i de tilfælde, hvor ventetidsfristerne ikke kan overholdes. I løbet af februar 2011 bliver den radiologiske kapacitet til udredning i Odense fordoblet i forbindelse med en udbygning. Samtidig nedlukkes den mammaradiologiske funktion i Svendborg. Det forventes at udbygningen vil gøre OUH i stand til at håndtere udredning af brystkræftpatienter inden for fristerne i pakkeforløbet. Det planlægges at tilvejebringe yderligere operationskapacitet på OUH ved at etablere en ekstra operationsstue til mammakirurgi i regi af plastikkirurgisk afdeling. For så vidt angår behandlingsfasen har operationskapaciteten i i en periode været under pres på grund af vakance/orlov blandt speciallægerne. Der er her rekrutteret en ny afdelingslæge, som dog skal gennem et uddannelsesforløb i mammakirurgi. Indtil bemandingen i mammacentret på lægesiden kan helt normaliseres, er der indgået om merarbejde for speciallægerne, hvorigennem det forventes at tilvejebringe tilstrækkelig kapacitet. Hvis nødvendigt får patienterne mulighed for omvisitering til et andet sygehus. Øvrige kræftområder: På de øvrige kræftområder kan det generelt konstateres at erne for hurtig indkaldelse og udredningsvarighed i de fleste tilfælde efterleves. Inden for urologisk kræft er det dog en udfordring at efterleve en i udredningen. Det

10 undersøges her om det i højere grad er muligt at hjælpe hinanden med kapacitet på tværs af sygehusene. På behandlingssiden inden for gynækologisk kræft og øvre mavetarm kræft har der i nogle tilfælde været problemer på OUH med at tilbyde operation inden for fristerne, hvilket primært skyldes kapacitetsbegrænsninger. Beskriv udfordringer, der er særligt svære at løse Dette søges løst ved at der på gynækologisk afdeling er rekrutteret ekstra speciallæge ressourcer, hvilket forventes at kunne medvirke til en forbedring af situationen. For øvre mavetarm kræft arbejdes der på at tilvejebringe yderligere operationskapacitet på kirurgisk afdeling, bl.a. ved at andre patienter tilbydes behandling på andre sygehuse (brystkræft og tyktarmskræft). Der oprettes endvidere flere tider til ultralydsgastrokopier. Generelt kan det konstateres, udfordringerne falder i tre grupper: egentlige kapacitetsproblemer og spørgsmål om at optimere arbejdsgange i patientforløbene samt behov for at forbedre registreringspraksis på enkelte afdelinger. I forhold til førstnævnte arbejdes som nævnt med at øge kapaciteten på de områder, hvor det kan lade sig gøre, og der er stor opmærksomhed på at udnytte den samlede sygehuskapacitet, således at patienter får et tilbud om viderevisitation såfremt de garanterede tidsfrister ikke kan efterleves. I forhold til optimering af arbejdsgange arbejdes der på forskellig vis på at optimere arbejdsgangene mellem afdelinger bl.a. de kliniske serviceafdelinger, herunder mulighed for at reservere flere forudbookede tider til diagnostiske undersøgelser, fx PET/CT, indhente hurtigere svar fra patologisk afdeling på prøver og deltagelse af relevante specialer på informationsmøder, for derved at indsnævre tidsforløbet. Implementeres metastase-pakken som planlagt, og er der særlige udfordringer hertil? Er der sikret en løbende forløbskoordinationsfunktion herunder når patienten bevæger sig mellem sygehuse? Hvor mange personer har funktion som forløbskoordinator i alt på regionens sygehuse? Der arbejdes løbende på at forbedre registreringspraksis på de enkelte afdelinger, samt at få rettet eventuelle uhensigtsmæssigheder ved registreringen. Pakken implementeres som planlagt og der forventes ikke særlige udringer herved. På sygehusene er der allerede i dag ansat et begrænset antal personer med direkte titel af forløbskoordinator, mens der er et større antal personer, som løbende varetager forskellige former for forløbskoordination i de enkelte afdelinger, men som ikke har det som eneste arbejdsområde, og hvor funktionen således er tilpasset de lokale forhold på afdelingerne. Erfaringerne viser således at der på nogle områder kan være behov for en mere intensiveret indsats på dette felt. På den baggrund planlægges der ansat en række ekstra koordinatorer, som primært skal have fokus på at sikre smidige overgange i forløbene især på tværs af sygehusene.

11 Er der sikret etablering af multidisciplinære teams og konferencer, der inddrager alle relevante specialer jf. pakkebeskrivelsernes anvisninger? Beskriv de positive erfaringer med pakkeforløbene f.eks. organisatorisk, fagligt og i forhold til patienterne Herudover forventes der igangsat et forskning/evalueringsprojekt, som skal inhente viden om fordele/ulemper ved disse ordninger. Ja Der henvises til tidligere tilbagemeldinger.

Indberetningsskema Region Sjælland, januar 2011

Indberetningsskema Region Sjælland, januar 2011 Indberetningsskema Region Sjælland, januar 2011 Tabel 1: Forløbstider (anvend kategorierne:, opfylder forløbstid ( ) og opfylder ikke forløbstid ) Forløbstider ifølge Henvisningsperiode Udredningsperiode

Læs mere

Indberetningsskema Region Nordjylland, januar 2011

Indberetningsskema Region Nordjylland, januar 2011 Indberetningsskema Region Nordjylland, januar 2011 Tabel 1: Forløbstider (anvend kategorierne:, opfylder forløbstid ( ) og opfylder ikke forløbstid ) Forløbstider ifølge Henvisningsperiode Udredningsperiode

Læs mere

Indberetningsskema Region Hovedstaden, januar 2011

Indberetningsskema Region Hovedstaden, januar 2011 Indberetningsskema Region Hovedstaden, januar 2011 Tabel 1: Forløbstider (anvend kategorierne:, opfylder forløbstid og opfylder ikke forløbstid ) Forløbstider ifølge Henvisningsperiode Udredningsperiode

Læs mere

Notat Status på kræftpakker

Notat Status på kræftpakker Område: Sundhedsområdet Afdeling: Planlægning og Udvikling Journal nr.: Dato: 19. januar 11 Udarbejdet af: Morten Jakobsen E-mail: Morten.Jakobsen@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631365 1. Baggrund Notat

Læs mere

Indberetningsskema Region Nordjylland, marts 2009

Indberetningsskema Region Nordjylland, marts 2009 Indberetningsskema Region Nordjylland, marts 2009 Tabel 1: Forløbstider (anvend kategorierne:, opfylder forløbstid og opfylder ikke forløbstid ) Forløbstider ifølge Henvisningsperiode Udredningsperiode

Læs mere

MONITORERING AF PAKKEFORLØB FOR KRÆFT

MONITORERING AF PAKKEFORLØB FOR KRÆFT MONITORERING AF PAKKEFORLØB FOR KRÆFT 1. Baggrund Hvert kvartal offentliggør Statens Serum Institut forløbstider for alle pakkeforløb via esundhed.dk. Monitorering af pakkeforløb for kræft er indtil videre

Læs mere

Monitorering af kræftområdet - udvikling i antal behandlede kræftpatienter og tid fra henvisning modtaget på sygehus til behandling begynder

Monitorering af kræftområdet - udvikling i antal behandlede kræftpatienter og tid fra henvisning modtaget på sygehus til behandling begynder 1. juli 2012 Metodebeskrivelse Monitorering af kræftområdet - udvikling i antal behandlede kræftpatienter og tid fra henvisning modtaget på sygehus til behandling begynder Baggrund I 2007 indgik Regeringen

Læs mere

Indberetningsskema Region Syddanmark, april 2010

Indberetningsskema Region Syddanmark, april 2010 Indberetningsskema Region Syddanmark, april 2010 Tabel 1: Forløbstider (anvend kategorierne:, opfylder forløbstid og opfylder ikke forløbstid ) Forløbstider ifølge Henvisningsperiode Udredningsperiode

Læs mere

Indberetningsskema Region Sjælland, april 2009

Indberetningsskema Region Sjælland, april 2009 Indberetningsskema Region Sjælland, april 2009 Tabel 1: Forløbstider (anvend kategorierne: er, opfylder ( ) og opfylder ikke ) Forløbstider ifølge Henvisningsperiode Udredningsperiode Operation Kemoterapi

Læs mere

Sundhedsstyrelsens kommentarer til den nationale monitorering af forløbstider på kræftområdet for 4. kvartal 2012 og 1.

Sundhedsstyrelsens kommentarer til den nationale monitorering af forløbstider på kræftområdet for 4. kvartal 2012 og 1. N O T A T Sundhedsstyrelsens kommentarer til den nationale monitorering af forløbstider på kræftområdet for 4. kvartal 2012 og 1. kvartal 2013 Resumé I forbindelsen med Statens Serum Instituts første offentliggørelse

Læs mere

Monitorering af forløbstider på kræftområdet

Monitorering af forløbstider på kræftområdet Monitorering af forløbstider på kræftområdet OPGØRELSE FOR 1. KVARTAL 2016 2016 Monitorering af forløbstider på kræftområdet Opgørelse for 1. kvartal 2016 Sundhedsstyrelsen, 2016. Publikationen kan frit

Læs mere

Indberetningsskema Region Midtjylland, marts 2009

Indberetningsskema Region Midtjylland, marts 2009 Indberetningsskema Region Midtjylland, marts 2009 Tabel 1: Forløbstider (anvend kategorierne:, opfylder forløbstid (med og opfylder ikke forløbstid ) Forløbstider ifølge Henvisningsperiode Udredningsperiode

Læs mere

MONITORERING AF FORLØBSTIDER PÅ KRÆFTOMRÅDET

MONITORERING AF FORLØBSTIDER PÅ KRÆFTOMRÅDET NOVEMBER, 2015 MONITORERING AF FORLØBSTIDER PÅ KRÆFTOMRÅDET Opgørelse for 3. kvartal 2015 MONITORERING AF FORLØBSTIDER PÅ KRÆFTOMRÅDET Opgørelse for 3. kvartal 2015 Sundhedsstyrelsen, 2015 Du kan frit

Læs mere

Indberetningsskema Region Midtjylland, april 2010

Indberetningsskema Region Midtjylland, april 2010 Indberetningsskema Region Midtjylland, april 2010 Tabel 1: Forløbstider (anvend kategorierne: er, opfylder forløbstid ( ) og opfylder ikke forløbstid ) Forløbstider ifølge Henvisningsperiode Udredningsperiode

Læs mere

MONITORERING AF FORLØBSTIDER PÅ KRÆFTOMRÅDET

MONITORERING AF FORLØBSTIDER PÅ KRÆFTOMRÅDET MAJ, 2015 MONITORERING AF FORLØBSTIDER PÅ KRÆFTOMRÅDET Opgørelse for 1. kvartal 2015 MONITORERING AF FORLØBSTIDER PÅ KRÆFTOMRÅDET Opgørelse for 1. kvartal 2015 Sundhedsstyrelsen, 2014 Du kan frit referere

Læs mere

Indberetningsskema Region Sjælland, april 2010

Indberetningsskema Region Sjælland, april 2010 Indberetningsskema Region Sjælland, april 2010 Tabel 1: Forløbstider (anvend kategorierne: Opfylder, forløbstid (med få dages og ikke forløbstid ) Forløbstider ifølge Henvisningsperiode Udredningsperiode

Læs mere

Nedenfor beskrives status for implementering og drift af pakkeforløbene i de enkelte regioner.

Nedenfor beskrives status for implementering og drift af pakkeforløbene i de enkelte regioner. Bilag: Lokal regional status for pakkeforløb på kræftområdet januar /februar 2011 Nedenfor beskrives status for implementering og drift af pakkeforløbene i de enkelte regioner. Region Syddanmark I Region

Læs mere

Indberetningsskema Region Hovedstaden, marts 2009

Indberetningsskema Region Hovedstaden, marts 2009 Indberetningsskema Region Hovedstaden, marts 2009 Tabel 1: Forløbstider (anvend kategorierne: Opfylder er, opfylder overskridelse) og opfylder ikke ) Forløbstider ifølge Henvisningsperiode Udredningsperiode

Læs mere

Danske Regioners syvpunktsplan på kræftområdet Implementeringsplan

Danske Regioners syvpunktsplan på kræftområdet Implementeringsplan Område: Sundhedsstaben Udarbejdet af: PKH / MJA Afdeling: Planlægning og udvikling E-mail: Journal nr.: 07/783 Telefon: Dato: 23. august 2007 Version 3 Notat Danske Regioners syvpunktsplan på kræftområdet

Læs mere

Status for implementering af pakkeforløb på kræftområdet december

Status for implementering af pakkeforløb på kræftområdet december Status for implementering af pakkeforløb på kræftområdet december 2008 Der udarbejdes løbende en samlet status for implementering af pakkeforløbene på kræftområdet. Statusopgørelserne udarbejdes på baggrund

Læs mere

Der udarbejdes for hvert pakkeforløb detaljerede forløbstider. Dette notat oplister standardforløbstider for de enkelte elementer.

Der udarbejdes for hvert pakkeforløb detaljerede forløbstider. Dette notat oplister standardforløbstider for de enkelte elementer. NOTAT Forløbstid i pakkeforløb Baggrund I oktober 2007 indgik Danske Regioner og Regeringen en aftale om udarbejdelse af pakkeforløb for alle kræftformer. I aftalen står blandt andet, at: Forløbene skal

Læs mere

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om livmoderkræft

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om livmoderkræft Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om livmoderkræft PAKKEFORLØB Denne pjece indeholder en generel og kortfattet beskrivelse af, hvad et pakkeforløb for kræft er. Det er den sygehusafdeling,

Læs mere

Status for Kræftpakker 1. halvår 2012

Status for Kræftpakker 1. halvår 2012 Regionsrådet 24. oktober 2012 Regionshuset Viborg Kvalitet og Sundhedsdata Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0007 www.regionmidtjylland.dk Status for Kræftpakker 1. halvår 2012 I det følgende

Læs mere

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om kræft i ydre kvindelige kønsorganer

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om kræft i ydre kvindelige kønsorganer Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om kræft i ydre kvindelige kønsorganer PAKKEFORLØB Denne pjece indeholder en generel og kortfattet beskrivelse af, hvad et pakkeforløb for kræft er. Det

Læs mere

Årsrapport 2013: SECOND OPINION ORDNINGEN OG EKSPERIMENTEL KRÆFT- BEHANDLING

Årsrapport 2013: SECOND OPINION ORDNINGEN OG EKSPERIMENTEL KRÆFT- BEHANDLING Årsrapport 2013: SECOND OPINION ORDNINGEN OG EKSPERIMENTEL KRÆFT- BEHANDLING 2014 Årsrapport 2013: Second opinion ordningen og eksperimentel kræftbehandling Sundhedsstyrelsen Axel Heides Gade 1 2300 København

Læs mere

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om lungekræft

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om lungekræft Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om lungekræft PAKKEFORLØB Denne pjece indeholder en generel og kortfattet beskrivelse af, hvad et pakkeforløb for kræft er. Det er den sygehusafdeling,

Læs mere

MONITORERING AF KRÆFTOMRÅDET 1. HALVÅR 2006-1. HALVÅR 2011

MONITORERING AF KRÆFTOMRÅDET 1. HALVÅR 2006-1. HALVÅR 2011 878964649 8946 49841 64 684 645 6 4964 946 49 64 64 94 649 654 66546 649494 996 12 9502 67 23 4987 987 87896464 6 4964 94 649494 9 878964649 8946 49841 64 684 6 4964 946 49 64 64 94 649 654 649494 996

Læs mere

Indberetningsskema vedr. implementering af pakkeforløb på kræftområdet

Indberetningsskema vedr. implementering af pakkeforløb på kræftområdet Indberetningsskema vedr. implementering af pakkeforløb på kræftområdet Region Hovedstaden Med henblik på en samlet og opdateret status i forbindelse med implementeringen af pakkeforløbene er det i regi

Læs mere

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om modermærkekræft

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om modermærkekræft Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om modermærkekræft PAKKEFORLØB Denne pjece indeholder en generel og kortfattet beskrivelse af, hvad et pakkeforløb for kræft er. Det er den sygehusafdeling,

Læs mere

årsrapport 2010: eksperimentel behandling

årsrapport 2010: eksperimentel behandling årsrapport 2010: eksperimentel behandling 2011 Årsrapport 2010: Eksperimentel behandling Sundhedsstyrelsen Islands Brygge 67 2300 København S URL: http://www.sst.dk Emneord: Eksperimentel behandling; Kræftbehandling;

Læs mere

Status for pakkeforløb på kræftområdet april 2009

Status for pakkeforløb på kræftområdet april 2009 Status for pakkeforløb på kræftområdet april 2009 Danske Regioner udarbejder løbende en samlet status for implementering af pakkeforløbene på kræftområdet. Statusopgørelserne udarbejdes på baggrund af

Læs mere

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om kræft i øjnene

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om kræft i øjnene Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om kræft i øjnene PAKKEFORLØB Denne pjece indeholder en generel og kortfattet beskrivelse af, hvad et pakkeforløb for kræft er. Det er den sygehusafdeling,

Læs mere

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om kræft i galdegangene

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om kræft i galdegangene Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om kræft i galdegangene PAKKEFORLØB Denne pjece indeholder en generel og kortfattet beskrivelse af, hvad et pakkeforløb for kræft er. Det er den sygehusafdeling,

Læs mere

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om kræft i leveren

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om kræft i leveren Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om kræft i leveren PAKKEFORLØB Denne pjece indeholder en generel og kortfattet beskrivelse af, hvad et pakkeforløb for kræft er. Det er den sygehusafdeling,

Læs mere

Regionerne svar er indsamlet i perioden 25. januar til 16. februar 2010.

Regionerne svar er indsamlet i perioden 25. januar til 16. februar 2010. Status for pakkeforløb på hjerteområdet marts 2010 Danske Regioner har nu udarbejdet den første samlede status for implementering af pakkeforløbene på hjerteområdet. Statusopgørelsen viser helt overordnet,

Læs mere

Bilag: Forløbstider (august 2008)

Bilag: Forløbstider (august 2008) Bilag: Forer (august 2008) For ifølge Region Hoved- Region Sjæl- Region Syd- Region Midtjyl- Region Nordjyl- pakkebeskrivelse 1 staden land danmark land land Hoved-halskræft Henvisningsperiode Rigshospita:

Læs mere

Rådgivning om eksperimentel behandling for mennesker med livstruende sygdom

Rådgivning om eksperimentel behandling for mennesker med livstruende sygdom Rådgivning om eksperimentel behandling for mennesker med livstruende sygdom ÅRSRAPPORT 2015 2016 Rådgivning om eksperimentel behandling for mennesker med livstruende sygdom Årsrapport 2015 Sundhedsstyrelsen,

Læs mere

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om kræft i knogler og bløddele

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om kræft i knogler og bløddele Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om kræft i knogler og bløddele PAKKEFORLØB Denne pjece indeholder en generel og kortfattet beskrivelse af, hvad et pakkeforløb for kræft er. Det er den

Læs mere

Status for Kræftpakker, oktober 2012-marts 2013

Status for Kræftpakker, oktober 2012-marts 2013 Regionsrådet Regionshuset Viborg Kvalitet og Sundhedsdata Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0007 www.regionmidtjylland.dk Status for Kræftpakker, oktober 2012-marts 2013 I det følgende kommenteres

Læs mere

Indberetningsskema vedr. implementering af pakkeforløb på kræftområdet

Indberetningsskema vedr. implementering af pakkeforløb på kræftområdet Indberetningsskema vedr. implementering af pakkeforløb på kræftområdet Region Syddanmark Med henblik på en samlet og opdateret status i forbindelse med implementeringen af pakkeforløbene er det i regi

Læs mere

Status for Kræftpakker 2. halvår 2011

Status for Kræftpakker 2. halvår 2011 Regionsrådet 21. marts 2012 Regionshuset Viborg Kvalitet og Sundhedsdata Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0007 www.regionmidtjylland.dk Status for Kræftpakker 2. halvår 2011 I det følgende rapporteres

Læs mere

Indberetningsskema Region Sjælland, december 2008

Indberetningsskema Region Sjælland, december 2008 Indberetningsskema Region Sjælland, december 2008 Tabel 1: Forløbstid (anvend kategorierne:, opfylder og opfylder ikke ) Forløbstid ifølge pakkebeskrivelse 1 Henvisningsperiode Udredningsperiode Operation

Læs mere

Indberetningsskema Region Nordjylland, april 2010

Indberetningsskema Region Nordjylland, april 2010 Indberetningsskema Region Nordjylland, april 2010 Tabel 1: Forløbstider (anvend kategorierne:, opfylder forløbstid (med få dages overskridelse) og opfylder ikke forløbstid ) Forløbstider ifølge Henvisningsperiode

Læs mere

1. Region Midtjyllands monitorering af kræftpakker

1. Region Midtjyllands monitorering af kræftpakker OrOrientering om arbejdet med kræftpakker Regionshuset Viborg Kvalitet og Sundhedsdata Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0007 www.regionmidtjylland.dk 1. Region Midtjyllands monitorering af kræftpakker

Læs mere

Høringssvar fra Specialerådet i Urologi vedrørende rapport om Fremtidens sygehuse fra plan til virkelighed

Høringssvar fra Specialerådet i Urologi vedrørende rapport om Fremtidens sygehuse fra plan til virkelighed Region Syddanmark Urologisk specialeråd Kontakt: Ulla Geertsen Det såkaldte grænseoverskridende samarbejde mellem Sygehus Sønderjyllland og De Nordtyske Sygehuse synes at blive mere sammentømret end tidligere

Læs mere

Til mødet i regionsrådet 24. august 2011. Notat vedr. NIP-lungecancer. Supplement til orienteringspunktet om NIP-resultater for lungecancer 2010

Til mødet i regionsrådet 24. august 2011. Notat vedr. NIP-lungecancer. Supplement til orienteringspunktet om NIP-resultater for lungecancer 2010 Til mødet i regionsrådet 24. august 2011 Regionshuset Viborg Kvalitet og Sundhedsdata Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 4841 www.regionmidtjylland.dk Notat vedr. NIP-lungecancer Supplement til

Læs mere

Nøgletal for kræft april 2009

Nøgletal for kræft april 2009 Kontor for Sundhedsstatistik Nøgletal for kræft april 2009 1. Fortsat stigende aktivitet på kræftområdet Der har siden 2001 været en kraftig vækst i aktiviteten på kræftområdet - og væksten forsætter i

Læs mere

Sundhedsudvalget (2. samling) SUU alm. del - Svar på Spørgsmål 519 Offentligt

Sundhedsudvalget (2. samling) SUU alm. del - Svar på Spørgsmål 519 Offentligt Sundhedsudvalget (2. samling) SUU alm. del - Svar på Spørgsmål 519 Offentligt Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Dato: 19. september 2008 Kontor: Sundhedsdriftskontoret J.nr.: 2008-12102-526 Sagsbeh.:

Læs mere

Diagnostisk Center Vejle Sygehus - en del af Sygehus Lillebælt. Ledende Overlæge Ejler Ejlersen Medicinsk afd.

Diagnostisk Center Vejle Sygehus - en del af Sygehus Lillebælt. Ledende Overlæge Ejler Ejlersen Medicinsk afd. Diagnostisk Center Vejle Sygehus - en del af Sygehus Lillebælt Ledende Overlæge Ejler Ejlersen Medicinsk afd. Medicinsk afd. Vejle Sygehus. Specialistsygehus -med særlig fokus på kræft. Hæmatotologi Bred

Læs mere

Velkommen til Rygcentret - Medicinsk Rygambulatorium

Velkommen til Rygcentret - Medicinsk Rygambulatorium Rygcenter Syddanmark, Sygehus Lillebælt og Syddansk Universitet Velkommen til Rygcentret - Medicinsk Rygambulatorium Rygcenter Syddanmark www.sygehuslillebaelt.dk Rygcenter Syddanmark Rygcenter Syddanmark

Læs mere

Indberetningsskema Region Hovedstaden, april 2010

Indberetningsskema Region Hovedstaden, april 2010 Indberetningsskema Region Hovedstaden, april 2010 Tabel 1: Forløbstider (anvend kategorierne: er, opfylder (med og opfylder ikke ) Forløbstider ifølge Henvisningsperiode Udredningsperiode Operation Kemoterapi

Læs mere

N O T A T. 22. november 2007 j.nr. 7-203-05-116/1/KRSB

N O T A T. 22. november 2007 j.nr. 7-203-05-116/1/KRSB N O T A T Forslag til fremtidens sygehuse i Region Syddanmark Region Syddanmark har den 6. november 2007 sendt Fremtidens sygehuse i Region Syddanmark forslag til ny sygehusstruktur i høring. Forslag til

Læs mere

Patientinformation om frit valg og Region Syddanmarks ventetidsrettigheder

Patientinformation om frit valg og Region Syddanmarks ventetidsrettigheder Patientinformation om frit valg og Region Syddanmarks ventetidsrettigheder www.regionsyddanmark.dk Frit sygehusvalg og Region Syddanmarks ventetidsrettigheder Du har som borger i Danmark frit sygehusvalg.

Læs mere

Kapitel til sundhedsplan - det nære sundhedsvæsen

Kapitel til sundhedsplan - det nære sundhedsvæsen Dato: 25. august 2015 Brevid: 2579762 Kapitel til sundhedsplan - det nære sundhedsvæsen Læsevejledning Den følgende tekst skal efterfølgende bygges op på regionens hjemmeside, hvor faktabokse og links

Læs mere

Udredningsretten og differentieret ret til behandling. Fakta, beslutninger og definitioner

Udredningsretten og differentieret ret til behandling. Fakta, beslutninger og definitioner Udredningsretten og differentieret ret til behandling Fakta, beslutninger og definitioner Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Redigeret 11. november 2013 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund og formål...3

Læs mere

Målepunkter vedr. undersøgelse på mistanke om kræft i mavetarmkanalen for Sundhedsstyrelsens tilsyn med private behandlingssteder

Målepunkter vedr. undersøgelse på mistanke om kræft i mavetarmkanalen for Sundhedsstyrelsens tilsyn med private behandlingssteder Målepunkter vedr. undersøgelse på mistanke om kræft i mavetarmkanalen for Sundhedsstyrelsens tilsyn med private behandlingssteder 6. maj 2014 1. Endoskopi 1.1 Journal: Det blev ved gennemgang af et antal

Læs mere

Monitorering af forløbstider på kræftområdet

Monitorering af forløbstider på kræftområdet Monitorering af forløbstider på kræftområdet ÅRSOPGØRELSEN FOR 2015 2016 SIDE 1/36 Monitorering af forløbstider på kræftområdet Sundhedsstyrelsen, 2016. Publikationen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse.

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om status på akut kræft i Region Midtjylland per 1. september 2008

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om status på akut kræft i Region Midtjylland per 1. september 2008 Region Midtjylland Orientering om status på akut kræft i Region Midtjylland per 1. september 2008 Bilag til Regionsrådets møde den 24. september 2008 Punkt nr. 31 Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning

Læs mere

01.09.2015. A. Generelle forhold for flere specialer.

01.09.2015. A. Generelle forhold for flere specialer. N O T A T 01.09.2015 Specialeaftale og tro & loveerklæring for specialet gynækologi og obstetrik under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne om ret til hurtig udredning A. Generelle forhold for flere

Læs mere

Patientvejledning. Information om nyretransplantation

Patientvejledning. Information om nyretransplantation Patientvejledning Information om nyretransplantation Kvalitet Døgnet Rundt Medicinsk Afdeling Patientvejledning I denne pjece vil vi fortælle lidt om udredningsforløbet til nyretransplantation. Der er

Læs mere

Rammer for Midlertidig fælles Akutmodtagelse i Svendborg

Rammer for Midlertidig fælles Akutmodtagelse i Svendborg Afdeling: Økonomi- og Planlægningsstaben Udarbejdet af: Anja Klinge Søndergaard Journal nr.: 2-52-00076-2008 E-mail: anja.soendergaard@ouh.regionsyddanmark.dk Dato: 8. juli 2009 Telefon: 6541 2053 Notat

Læs mere

Nedenstående følger en oversigt over og kort beskrivelse af igangværende pilotprojekter

Nedenstående følger en oversigt over og kort beskrivelse af igangværende pilotprojekter Bilag Nedenstående følger en oversigt over og kort beskrivelse af igangværende pilotprojekter i regionerne. Region Hovedstaden I Region Hovedstaden er der igangsat i alt tre pilotprojekter på følgende

Læs mere

Notat. Status for arbejde i den regionale kræftstyregruppe

Notat. Status for arbejde i den regionale kræftstyregruppe Område: Sundhedsområdet Udarbejdet af: Morten Jakobsen Afdeling: Planlægning og Udvikling E-mail: Morten.Jakobsen@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 07/783 Telefon: 76631365 Dato: 11. juni 2007 Notat Status

Læs mere

Dansk Lunge Cancer Gruppe. Dansk Lunge Cancer Register

Dansk Lunge Cancer Gruppe. Dansk Lunge Cancer Register Dansk Lunge Cancer Gruppe og Dansk Lunge Cancer Register Rapport over udvalgte indikatorer: 1. KVARTAL 2012 Data opdateret af DLCR sekretariatet: 30. april 2012 Rapport udarbejdet for DLCR af: Kompetencecenter

Læs mere

Status Kræft- og hjertepakker

Status Kræft- og hjertepakker Status Kræft- og hjertepakker Region Syddanmark Sundhedsbrugerråd 17.09.09 Implementering af kræftpakker Kort om baggrund for udbredelse af kræftpakker i Region Syddanmark: Gode erfaringer med pakkeforløb,

Læs mere

Fine forløbstider på kræftbehandling i 3. kvartal 2013

Fine forløbstider på kræftbehandling i 3. kvartal 2013 NYHEDSBREVET DANSKE REGIONER UDKOMMER HVER 14. DAG NR 20 11. DECEMBER 2013 SUNDHED Fine forløbstider på kræftbehandling i 3. kvartal 2013 Monitoreringsrapport fra tredje kvartal 2013 viser overordnet set

Læs mere

Tilbud om undersøgelse for kræft i tyk- og endetarm

Tilbud om undersøgelse for kræft i tyk- og endetarm Tilbud om undersøgelse for kræft i tyk- og endetarm Tilbud om undersøgelse Hvad er min risiko? Hvert år rammes ca. 5.000 danskere af kræft i tyk- og endetarm, heraf er de fleste over 50 år. Du er mellem

Læs mere

Indberetningsskema Region Nordjylland, december 2008

Indberetningsskema Region Nordjylland, december 2008 Indberetningsskema Region Nordjylland, december 2008 Tabel 1: Forløbstider (anvend kategorierne:, opfylder (med overskridelse) og opfylder ikke ) Forløbstider ifølge pakkebeskrivelse 1 Henvisningsperiode

Læs mere

Bilag: Kræftpakker 1.halvår 2012, data trukket 27. august fra InfoRM

Bilag: Kræftpakker 1.halvår 2012, data trukket 27. august fra InfoRM Bilag: Kræftpakker 1.halvår 2012, data trukket 27. august fra InfoRM Indholdsfortegnelse: Side 1: Forklaring til tabellerne Side 3: Region Midtjylland samlet Side 7: Regionshospitalet Horsens Side 9: Hospitalsenhed

Læs mere

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut N O T A T Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut Direkte adgang til fysioterapi uden en henvisning fra patientens praktiserende læge kræver en ændring i både overenskomsten med Danske Fysioterapeuter

Læs mere

ÅRSOPGØRELSE. Monitorering af kræftområdet

ÅRSOPGØRELSE. Monitorering af kræftområdet Afdelingen for Sundhedsanalyser og Lægemiddelstatistik 3. maj 2016 ÅRSOPGØRELSE 2015 Monitorering af kræftområdet Offentliggørelse 13. maj 2016 Datagrundlag: Data fra Landspatientregisteret 1. januar 2015

Læs mere

Forslag til justeringer i Pakkeforløb for Hoved-halskræft. 6. juni 2011

Forslag til justeringer i Pakkeforløb for Hoved-halskræft. 6. juni 2011 Forslag til justeringer i Pakkeforløb for Hoved-halskræft 6. juni 2011 Ved programledelsesmødet for hoved-halskræft den 13. maj 2011 blev en række opgaver uddelegeret. De kræftpakkeansvarlige overlæger

Læs mere

Status for pakkeforløb på kræftområdet april 2010

Status for pakkeforløb på kræftområdet april 2010 Status for pakkeforløb på kræftområdet april 2010 Danske Regioner udarbejder løbende en status på pakkeforløbene på kræftområdet på baggrund af indmeldinger fra regionerne. Der offentliggøres data fra

Læs mere

Kvaliteten i behandlingen af patienter. med hjertesvigt

Kvaliteten i behandlingen af patienter. med hjertesvigt Kvaliteten i behandlingen af patienter med hjertesvigt Region Syddanmark Sundhedsfaglig delrapport til den nationale sundhedsfaglige rapport 21. 20. 1 Indholdsfortegnelse Generelle kommentarer til resultaterne...

Læs mere

- Set fra patienternes perspektiv.

- Set fra patienternes perspektiv. Specialeplanlægning - Set fra patienternes perspektiv. Kræftpatienters præferencer Høj professionel standard Velinformerede og empatiske sundhedsprofessionelle Nem og hurtig adgang Respekt for behov og

Læs mere

Udviklingen i sundhedsvæsenets tilbud til psykisk syge børn og unge fra 1994 2005

Udviklingen i sundhedsvæsenets tilbud til psykisk syge børn og unge fra 1994 2005 Udviklingen i sundhedsvæsenets tilbud til psykisk syge børn og unge fra 1994 August 2006 Danske Regioner 1. Indledning Siden midten af 1990 erne har indsatsen for psykisk syge børn og unge påkaldt sig

Læs mere

Kvalitetsmål 2007/2008

Kvalitetsmål 2007/2008 Politisk godkendt d. 9. november 2006 Kvalitetsmål 2007/2008 på sygehusområdet i Region Syddanmark www.regionsyddanmark.dk Den patientoplevede kvalitet Kvalitetsmål 1 Patientoplevet kvalitet, ambulatorier

Læs mere

bl.a. de overordnede linjer for beslutninger om samling af funktioner og udvikling af stærke faglige miljøer i Region Midtjylland.

bl.a. de overordnede linjer for beslutninger om samling af funktioner og udvikling af stærke faglige miljøer i Region Midtjylland. !!" # $ # %& '$ Jf. hospitalsplanen for Region Midtjylland modtages der nefrologiske patienter på fem hospitaler i regionen. Det nefrologiske speciale er således repræsenteret på følgende matrikler: Regionshospitalet

Læs mere

MONITORERING AF FORLØBSTIDER PÅ KRÆFTOMRÅDET

MONITORERING AF FORLØBSTIDER PÅ KRÆFTOMRÅDET Maj 2015 MONITORERING AF FORLØBSTIDER PÅ KRÆFTOMRÅDET Årsopgørelse for 2014 MONITORERING AF FORLØBSTIDER PÅ KRÆFTOMRÅDET Årsopgørelse for 2014 Sundhedsstyrelsen, 2014 Du kan frit referere teksten i publikationen,

Læs mere

25012012 1 25012012 2 25012012 25012012 4 25012012 5 25012012 6 25012012 7 25012012 8 Forløbstider i kræftpakker Overordnet pakkeforløb Hurtig indkaldelse Udredningsvarighed Behandlingsstart fra samtykke

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Status for pakkeforløb på kræftområdet oktober 2009

Status for pakkeforløb på kræftområdet oktober 2009 Status for pakkeforløb på kræftområdet oktober 2009 Danske Regioner udarbejder løbende en samlet status for implementering af pakkeforløbene på kræftområdet. Statusopgørelserne udarbejdes på baggrund af

Læs mere

Offentliggørelse af kræftpakker 4. kvartal 2015

Offentliggørelse af kræftpakker 4. kvartal 2015 Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Koncern Kvalitet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Til regionsrådet Tlf. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk Offentliggørelse af kræftpakker 4. kvartal

Læs mere

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER KRÆFTUDVALGET 20-05-2014 15:00. Mødelokale på regionsgården: H6. Kræftudvalget - mødesager

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER KRÆFTUDVALGET 20-05-2014 15:00. Mødelokale på regionsgården: H6. Kræftudvalget - mødesager DAGSORDEN Kræftudvalget - mødesager KRÆFTUDVALGET MØDETIDSPUNKT 20-05-2014 15:00 MØDESTED Mødelokale på regionsgården: H6 MEDLEMMER Mette Abildgaard Flemming Pless Susanne Due Kristensen Niels Høiby Finn

Læs mere

PaRIS Patientens rejse i Sundhedssektoren - Sammenhængende patientforløb gennem brugerdreven innovation

PaRIS Patientens rejse i Sundhedssektoren - Sammenhængende patientforløb gennem brugerdreven innovation PaRIS Patientens rejse i Sundhedssektoren - Sammenhængende patientforløb gennem brugerdreven innovation Præsentation af hovedresultater af survey blandt 1720 patienter maj 2011 Eva Draborg, Mickael Bech,

Læs mere

Specialevejledning for klinisk onkologi

Specialevejledning for klinisk onkologi j.nr. 7-203-01-90/40 Specialevejledning for klinisk onkologi Specialebeskrivelse Klinisk onkologi omfatter forebyggelse diagnostik, ikke-kirurgisk behandling, palliation og rehabilitering af patienter

Læs mere

Rehabilitering og kræft et skridt videre. Hvordan får vi styrket henvisningen af kræftpatienter til kommunal rehabilitering?

Rehabilitering og kræft et skridt videre. Hvordan får vi styrket henvisningen af kræftpatienter til kommunal rehabilitering? Rehabilitering og kræft et skridt videre Hvordan får vi styrket henvisningen af kræftpatienter til kommunal rehabilitering? Dorte Gilså Hansen Lektor, centerleder, læge, ph.d. Nationalt Forskningscenter

Læs mere

Specialevejledning for klinisk onkologi

Specialevejledning for klinisk onkologi j.nr. 7-203-01-90/40 Specialevejledning for klinisk onkologi Specialevejledningen indeholder en kort beskrivelse af hovedopgaverne i specialet samt den faglige og organisatoriske tilrettelæggelse af specialet.

Læs mere

REGISTRERINGSVEJLEDNING

REGISTRERINGSVEJLEDNING Afdelingen for Sundhedsanalyser Sagsnr. 14/15287 26. november 2015 REGISTRERINGSVEJLEDNING Pakkeforløb for kræftområdet Organspecifik kræfttype Denne vejledning indeholder en indledning med blandt andet

Læs mere

Årsberetning 2013 TVÆRKOMMUNAL GENOPTRÆNINGSSAMARBEJDE ALBERTSLUND, BRØNDBY OG GLOSTRUP KOMMUNER

Årsberetning 2013 TVÆRKOMMUNAL GENOPTRÆNINGSSAMARBEJDE ALBERTSLUND, BRØNDBY OG GLOSTRUP KOMMUNER Årsberetning 2013 TVÆRKOMMUNAL GENOPTRÆNINGSSAMARBEJDE ALBERTSLUND, BRØNDBY OG GLOSTRUP KOMMUNER Indledning Albertslund, Brøndby og Glostrup kommuner har siden 2007 haft et samarbejde om udførelse af opgaven:

Læs mere

1 Forventninger til indholdet i de opgaver, som Palliativt Frivilligt Netværk på Fyn skal hjælpe Region Syddanmark med at udføre

1 Forventninger til indholdet i de opgaver, som Palliativt Frivilligt Netværk på Fyn skal hjælpe Region Syddanmark med at udføre Område: Sundhedsområdet Afdeling: Planlægning og Udvikling Journal nr.: 12/20409 Dato: 30. august 2013 Udarbejdet af: Christine Lund Momme E-mail: Christine.Lund.Momme@rsyd.dk Telefon: 76631679 Samarbejdsaftale

Læs mere

KVALITETSUDVALGET Tirsdag den 19. februar 2013. Kl. 15.00 til 17.00 på Regionsgården lokale H2. Møde nr. 10. Mødet slut kl 17

KVALITETSUDVALGET Tirsdag den 19. februar 2013. Kl. 15.00 til 17.00 på Regionsgården lokale H2. Møde nr. 10. Mødet slut kl 17 B E S L U T N I N G E R REGION HOVEDSTADEN KVALITETSUDVALGET Tirsdag den 19. februar 2013 Kl. 15.00 til 17.00 på Regionsgården lokale H2 Møde nr. 10 Medlemmer: Kirsten Lee (formand) Thor Grønlykke Karin

Læs mere

Høringssvar fra OUH til oplæg til sundhedsplan for Region Syddanmark

Høringssvar fra OUH til oplæg til sundhedsplan for Region Syddanmark Region Syddanmark Sundhedsområdet, Planlægning og Udvikling Att.: Marie Hauge Wegner FMU Kontakt: Jane.Kraglund@rsyd.dk Direkte tlf. 2899 3240 8. august 2013 Side 1/5 Høringssvar fra OUH til oplæg til

Læs mere

Hvad er god rehabilitering til kræftpatienter? Rehabilitering og kræft et skridt videre

Hvad er god rehabilitering til kræftpatienter? Rehabilitering og kræft et skridt videre Hvad er god rehabilitering til kræftpatienter? Rehabilitering og kræft et skridt videre Rehabilitering og kræft et skridt videre? Ann-Dorthe Zwisler, Centerleder, professor, overlæge Vi har jo ingen retningslinjer

Læs mere

Region Syddanmark. Sygefravær 2012 Sygehus Sønderjylland

Region Syddanmark. Sygefravær 2012 Sygehus Sønderjylland Region Syddanmark Sygefravær 2012 Sygehus Sønderjylland 1 Indholdsfortegnelse Sammenfatning 3 Måltal 3 Sygefraværet fordelt på sygehusene 4 Sygefraværet fordelt på varighed 4 Sygefravær fordelt på faggrupper

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse 2011 for Onkologisk Afdeling R

Arbejdsmiljøredegørelse 2011 for Onkologisk Afdeling R Arbejdsmiljøredegørelse 2011 for Onkologisk Afdeling R Et overblik over arbejdsmiljøet arbejdsulykker, sygefravær og APV problemstillinger Forord Arbejdsmiljøredegørelsen for 2011 er anden version af den

Læs mere

Sammenhængende børnepolitik

Sammenhængende børnepolitik Sammenhængende børnepolitik Udarbejdet af: Carsten Salling Dato: 30-05-2011 Sagsnummer.: 00.15.00-A00-6-10 Version nr.: 3 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. GRUNDLÆGGENDE VÆRDIER 3 2. MÅLSÆTNINGER OG BETYDNING 5 2.1.

Læs mere

Generel kompetenceprofil for sygeplejerske, niveau 1 Onkologisk Afdeling, Vejle Sygehus

Generel kompetenceprofil for sygeplejerske, niveau 1 Onkologisk Afdeling, Vejle Sygehus Generel kompetenceprofil for sygeplejerske, niveau 1 Onkologisk Afdeling, Vejle Sygehus Sygeplejefaglige grundholdninger i Onkologisk Afdeling Møder patienten som hædersgæst. Ser udførelse, udvikling og

Læs mere

Høringssvar vedr. Fremtidens sygehuse i Region Syddanmark.

Høringssvar vedr. Fremtidens sygehuse i Region Syddanmark. Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle Formanden Høringssvar vedr. Fremtidens sygehuse i Region Syddanmark. Lægeforeningen og Lægekredsforeningen for Syddanmark takker for muligheden for at kommentere

Læs mere

Kvalitetsstandard. Palliativ og terminal indsats

Kvalitetsstandard. Palliativ og terminal indsats Kvalitetsstandard Palliativ og terminal indsats Greve Kommune 2016 Side 1 af 6 Indhold 1.0 Baggrund... 3 1.1 Ændring i borgernes ønsker... 3 1.2 Palliativ behandling... 3 1.3 Palliativ indsats... 3 1.4

Læs mere