STJÆR AVIS. Stjær Skole og Stjær Forsamlingshus anno Nr årgang marts, april og maj Avisen kan også læses på

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "STJÆR AVIS. Stjær Skole og Stjær Forsamlingshus anno 1906. Nr. 8-2. årgang marts, april og maj 2004. Avisen kan også læses på www.stjaer."

Transkript

1 STJÆR AVIS Nr årgang marts, april og maj 2004 Stjær Skole og Stjær Forsamlingshus anno 1906 Avisen kan også læses på

2 Indhold side Loppemarked og computesport 3 Generalforsamling - Borgerforeningen 4 Aktiviter for unge og ældre 5 Peter AG - 6 Hærværk og Fastelavnssoldater 7 Byudvikling, affald og bofællesskab 8 Byøkologiens fagre verden 9 Landsbykonferencen 2004 og Fru Nielsen - en værdsat værtinde 12 Børnekulturgruppen og klub Værestedet 14 Skole, dagpleje, børnehave, rejsebrev 15 Boldklubben, genfors., golf og galleri 16 KFUM spejdere og ulve 17 Kirken og Indre Mission 18 Telfon og mailliste 19 Aktivitetskalender 20 Billedet på avisens forside er udlånt til af Regnar Grønlund. Vi siger mange tak for lån. Om avisens opland: Borgerforeningen har fået henvendelser fra folk udenfor Stjær Sogn, der ønsker at få Stjær Avis. Vores økonomi rækker kun til Stjær sogn og dem, der bor lige udenfor, som naturligt hører med til Stjær. Men der bliver trykt et antal ekstra aviser, så det er muligt at købe en avis i Brugsen for 10 kr. Avisen kan også læses på Avisen udgives af Stjær Sogns Borgerforening Redaktion: Hårbyvej 58, 8660 Skanderborg tlf.: mail: Inga Friis, lay-out, grafik og artikler Bjarne Schøler Sørensen, erhvervsredaktør Pil Brudager, ansvarshavende redaktør og illustr. Borgerforeningens bestyrelse med ansvarsområder Janne Sørensen, formand (1S), Vesterbro l E, tlf.: : Udlejning og rengøring, kontakt til kok og serveringspersonale og til folkedansere og dagpleje. Div. ansøgninger til kommunen. Udvalg: Revy Og 100 års-fest 2004 Pil Brudager, næstformand (PB), Hårbyvej 58, tlf.: : Redaktør af Stjær Avis, info til blade og aviser, kontakt til foredragsforening, fællesspisning, til Landsforeningen af Landsbysamfund (LAL). Ansøgninger til fonde. Udvalg: BaseHouse og Landsbyudvikling. Vibeke Brøndum, oldfrue og kasserer (VB) Enebærvej l, tlf.: : Budget, regnskab, medlemskartotek, lejekontrakter, opkrævninger og kontakt til nye borgere. Opsætning af juletræ! Udvalg: BaseHouse, Børnekultur. Margit Sejersen, sekretær (MS) Bækken 8, tlf.: l08 Referater, ajourføring af aktivitetsliste og mappe. Bjarne Schøler Sørensen, info-medarbejder (BSS), Kollens Møllevej 31, Tlf.: , opdatering af hjemmesider, udarbejdelse af PR-folder om forsamlingshuset, medredaktør på avisen, kontakt til lejer. Udvalg: Web-gruppe, Hus-gruppe Bent Skovsende, kasserer (BTS) Vestbakken 2, tlf. : : Free lance på avisen. Udvalg: BaseHouse og Web-gruppe. Gunnar Bonde Jensen, vicevært - ude (GB), Tåstrupvej 27, tlf.: , Udvendig vedligeholdelse af hus og have samt indkøb til huset og det praktiske vedr. foredragsforeningen. Bestyrelsesmøder i 2004, holdes i BaseHouse og er åbne møder. Kom og lyt eller gi din mening til kende.møderne er kl. 19 på flg datoer: Tirsdag den 23.3., 20.4., 25.5., 22.6., 24.8., 21.9., og Udlejning af Forsamlingshuset kontakt Janne på Udlejes for hele week-enden - fra fredag til søndag til flg. priser: Hele huset kr For medlemmer kr krostuerne kr For medlemmer kr Medlemmer: hele huset kr kro stuerne kr Nye udlejningspriser pr Hele huset kr For medlemmer kr Krostuerne kr For medlemmer kr Personale Vi har telefonnumre på kokke, kogekoner og tjenere her i byen, der kan lejes samtidig med huset. Børnefødselsdage - book i god tid! Vil I holde børnefødselsdag en hverdagseftermiddag, kan det lade sig gøre på flg. betingelser: Man skal være medlem af Borgerforeningen. Man skal selv gøre rent! Man skal være ude af huset inden kl. 17. Det koster 400 kr. Man booker hos Janne! 2

3

4 Generalforsamling Stjær Sogns Borgerforening inviterer til generalforsamling og ekstraordinær generalforsamling p.g.a. en lille vedtægtsændring Torsdag den 1. april 2004 kl Dagsorden ifølge vedtægterne. Herefter byder vi på lidt let mad, øl og vin og så håber vi på en god snak om det forgangne års arrangementer. Har det været arrangementer med indhold? Har der været for mange / for få arrangementer? Rammer vi rigtige aldersgrupper? Er der ideer til nye arrangementer mm. Der er stadig plads i FESTUDVALGET, som skal stå for 100 års-festen den 4. september. Ka du bage kager, lave kaffe, pynte borde, gå klædt som i 1904, være med i hele ræset sammen med folk fra byen, der syn s det er fedt at lave 100 års-fest så meld dig til Janne tlf: , eller Vibeke Brøndum tlf Du kan også maile til dem, se mail-adresser side 2. VI EFTERLYSER GAMLE LUFTFOTOS af Stjær set fra oven i sidste århundrede. I ugen op til - og under 100-års-festen vil vi fylde krostuen i forsamlingshuset med billeder fra Stjær i det 20. århundrede. Hvis du har sådanne billeder, et eller flere, små eller store - og vil låne det ud en uges tid i september, så ring til Vibeke Brøndum på tlf: Venlig hilsen Bestyrelsen FOLKEGAVEBESTYRERENS BEKENDTGØRELSER: Som mange vil vide, blev forsamlingshuset bygget i 1904 og har 100 års fødselsdag lørdag den 4. september i år. Denne dag er Borgerforeningen vært ved et større fødseldagsparty. Sæt kryds i kalenderen og find festtøjet fra eller et andet tidspunkt i sidste århundrede, frem. Fødselaren har, som alle andre, der fylder rundt, en lang ønskeliste, som her kan beses. I bedste hofstil er Bjarne Schøler Sørensen blevet udnævnt til FOLKEGAVEBESTYRER så man kan kontakte ham mht. gaverne. Pengegaver kan indbetales på Borgerforeningens giro-konto GIRO Alle beløb modtages med stor glæde. Og giverne kan være anonyme, hvis de ønsker det. Borgerforeningen har, her i februar, modtaget de første to gaver, ting som huset længe har ønsket sig. Den ene er en tilstands-rapport, dvs. en samlet rapport over husets fejl og mangler, samt en prioriteret rækkefølge af indsatsområderne. Rapporten er udarbejdet og givet af Tegnestuen i Stenskoven. Den anden gave er en længe tiltrængt gulvafhøvling og lakering af den store sal, udført og givet af BE-profiler. Tusind tak til giverne! ØNSKESEDDEL Stjær Forsamlingshus ønsker sig: Udskiftning af de sidste gamle vinduer, udbedring af lofts-isolering, reparation af det flade tag, reparation af udhæng, hulmursisolering af det oprindelige hus, gavekort på arbejdskraft, såvel faglært som ufaglært, nye stålborde til køkkenet, nye gardinder, duge, værdiskab, 5-6 up-light væglamper til krostuen, industristøvsuger, stof og betrækning af kurvestole i hallen, stegepander, skærebrædder til rødt kød, salat mm., serveringsbakker, 2 rulleborde i rustfrit stål,måtte til hallen, 120 nye stole, mikroovn, malerier fra Galleri Bjørk, løber til hallen, 3-armede lysestager, køleskab 600 l, fryseskab 600 l, klaver, indramning af gamle fotostater, gulvtæppe til krostuen 45 m2, dør til toilet ved hall, samme toilet indrettet til handicap toilet, 50 cognacglas, affaldsstativ i rustfrit stål. Der er nok at byde ind på ring til FOLKEGAVEBESTYREREN, hvis I vil ha mere gaveinformation. Venlig hilsen Bestyrelsen Bjarne tlf

5 SKA DER VÆRE FEST FOR DE UNGE?????? SODAVANDSDISKOTEK eller COLA-DISCO i Stjær Forsamlingshus. Et par teen-agere og deres forældre, ku tænke sig at lave sodavandsdiskotek, for Stjærs unge teen-agere, som et supplement til klubben, hvor det kun er medlemmerne, der må komme til festerne. Der mangler noget i Stjær, hvor vi kan tage vores venner med, siger én af initiativtagerne. Vi efterlyser interesserede forældre og unge så der kan blive en gruppe omkring dette projekt. Ring til Benny Brülle tlf.: eller Tina Danielsen tlf.: BaseHouse i april COMPUTER FOR BEGYNDERE! PC aftenundervisning! Vi tilbyder nogle åbne aftener, dvs. man skal ikke melde sig til, men bare komme. Betalingen er 10 kr. for en aften, det dækker strøm og varme. Underviseren arbejder frivilligt, og ulønnet. Der vil være: Begynderkursus PC tirsdag Begynderkursus Word torsdag Begynderkursus Excel tirsdag Begynderkursus torsdag Begynderkursus Internet tirsdag Alle aftner er fra kl Underviser Bent Skovsende Alle er velkomne! FROKOSTKLUBBEN for hjemme i byen arbejdende lønarbejdsfrie/-løse barsels- og andre fritsvævende fugle der savner kolleger at spise frokost og snakke alvorligt og grine med, engang imellem trives! Vi mødes i BaseHouse hver tredje mandag kl. 12 med vore madpakker. Det er blevet til nogle gode snakke og lidt lange frokostpauser. Pt. er vi fire til syv personer, der mødes. Vores julefrokost var både festlig og våd, som på en helt almindelig arbejdsplads! Vores sommerfrokost bliver en picnic i en af de lokale skove. Vil du være med så kontakt Pil ! Erhvervsredaktionen har vinterferie! Vores erhvervskorrespondent Bjarne Schøler, har i den sidste tid slået sine folder i St. Anton i Østrig, hvor så prominente folk som verdensmesteren i alpint styrtløb Hermann Maier holder til. Vi kan fortælle at Bjarne, kort tid efter den alpine verdensmester, løb ned ad samme piste, uden komplikationer. Men det gik dæleme hurtigt, udtaler Bjarne i telefon fra St. Anton. Velkommen til FORÅRSPLANTEMARKED Lørdag den 24. april kl på Kirkens parkeringsplads. Har du overskydende planter/stauder/stueplanter som du vil af med, så mød op og lav din egen bod. Mangler du planter så KOM OG KIG udvalget er stort! Hilsen Conny Andersen tlf: HUSK minus dræbersnegle!! ÅRSLEV ENGSØ onsdag d. 5. maj Mødested ved søen; kl p-pladsen ved Søskovvej, søens østende. Mødested i Stjær; kl på p-pladsen ved forsamlingshuset i Stjær. Herfra kører vi sammen i privatbiler til p-pladsen på Søskovvej, ved østenden af Årslev Engsø. Vi går en tur på stien langs søen, besøger fugletårnet og nyder fuglene og naturen. Medbring kikkert, samt noget til kaffepausen. Hvis vejret er til det indtager vi aftenkaffen ved søen. Turleder er ornitolog Peter Lange (tlf.: ) og biolog Henning Hermansen, Århus Amt. Arr.: Stjær borgerforening og DN Galten. 100 ÅRS REVYEN, skrevet af lokale forfattere, er nu færdig og næste fase af arbejdet går i gang. Har du lyst til at være aktiv på revy-scenen, vi mangler især mandlige skuespillere så meld dig til Marianne Andersen på tlf: eller på mail: Revyen skal opføres tre aftner sidst i oktober, i forsamlingshuset. Hilsen Revygruppen FÆLLESSPISNING i forsamlingshuset nye familier i byen er velkomne! Vi spiser flg. Mandage: 29.3., og altid kl Kontakt: Heidi på eller mail: 5

6 En lun og gammeldaws forsamlingshusaften! Allerede en uges tid før Peter AG s foredrag: Det sansende menneske, havde vi på fornemmelsen, det ville blive et tilløbsstykke. Der var folk der ringede til Janne og spurgte, hvor de ku købe billetter, det er ikke sket før. Storring- Stjær-Høvers Foredragsudvalgs aftner er altid gratis, fordi menighedsrådet betaler foredragsholderne, så det Foto: Roy Blüthgen eneste man skal slippe, er penge for te og kaffe så man skal bare møde op! Nå, vi blev enige om at sætte stole op til 80 mennesker det er rekorden i nyere tid. Så otte borde, fint pyntede, med ti stole om hver. Tre kvarter før ankom de første publikummer, de skulle ha en god plads, sagde de. Og langsomt fyldtes salen og snakken gik. 10 min. i halv kom Peter AG og blev installeret med mikrofon, der var sågar teleslyngeanlæg, det hele sat op og udlånt af vores lokale virksomhed Sicom. Og så kom der flere mennesker og vi begyndte at snakke om at sætte flere borde ind, det blev til to og en ekstra række stole nederst i salen, så ku der ikke klemmes mere ind - og vi var vel 120 mennesker og det hele ku begynde. Der er nu ikke noget, som at sidde i en propfuld forsamlingshussal og synge af karsken bælg fra højskolesangbogen, i et kæmpekor af bysbørn og tilløbere fra de nærliggende landsbyer. Velkommen lærkelil, jeg ved ej strengespil. (- den er i øvrigt kommet, lærken!!) Og så startede Peter AG. Jeg vil ikke her referere hans foredrag, det har Niels gjort rigtig godt i Folkebladet men måden Peter AG foredrog sit forehavende på, var fascinerende. Han var et sansende, levende, nærværende menneske. Han havde intet manuskript, ingen lille seddel med stikord intet! Engang imellem kiggede han dybt ned i sin kagetallerken, som han drejede rundt et par gange og så lod han ret ofte fingrene løbe igennem sit halvlange hår. En enkelt gang forvildede han sig ud af et sidespor i sin egen fortælling og spurgte ud i luften: Hvorfor snakker jeg om det her hvordan kom jeg her hen? men så sansede han igen sin fortællings tråd eller det ku vist ha være lige meget, for han var en gudbenådet historiefortæller og en dygtig koreograf/skuespiller med et komisk talent og han havde virkelig noget på hjerte. Lidt kærligt, var han ude efter folkekirken og præsterne til sidst, de skulle fortælle noget mere fra hjertet, om det de brændte for, uden manuskript sagde han - og stå på gulvet, i menneskehøjde, i stedet for søndag efter søndag, at stå hævet over folket på en prædikestol og læse højt af deres filosofiske lønkammer-skriverier. I anden halvleg, spørgerunden, kom der en livlig dialog i gang mellem præsten og Peter AG om bl.a. disse sager. Det nød de vist begge. Men jeg tror ikke, de kunne være blevet enige! 120 mennesker opvarmer hurtigt den store sal i forsamlingshuset, ingen beholdt overtøjet på. Og vi grinede meget - og så sang vi igen, så det rungede og gik mætte og fyldte hjem, og Peter AG sagde, vi var et fantastisk godt publikum. Det må ha været sådan det var, i de gode gamle dage, med fulde huse til hvert et arrangement fordi der ikke var så mange tilbud, som nu om stunder. Og sikke luksusproblemer vi havde - at kante borde ind i en fuld sal. Og tænk, at få sådan en dejlig oplevelse en helt almindelig torsdag aften, i sit eget forsamlingshus, med mange folk man kender, i hvert tilfælde af udseende og fra Brugsen. Og så gratis! Det er bare fedt lokalsamfundsliv -eller landsbysamfunds-, eller lokalcenterliv det er vist det, vi skal til at kalde Stjær, i stedet for bare at være en helt almindelig, god, dansk landsby. Nå, det var et sidespring! Tak Peter AG kom snart igen! Pil vores portal på internettet. Det går godt, portalen er indtil videre en succes. Der er nu 115 registrerede brugere - og mellem 50 og 125 personer, fra hele verden, besøger dagligt portalen. Web-gruppen samles indenfor den næste måneds tid, for at diskutere hjemmesidens videre udvikling. Med venlig hilsen Bjarne og Roy 6

7 Hærværk Stjær har ry for at være et rart, godt og trygt sted at bo. Det skyldes vel i høj grad en fælles forståelse for, hvad det gode liv er: Respekt for hinanden, for vores forskellighed og vores ejendom. I de seneste måneder, har Bethesda (Missionshuset) været udsat for forskelligt hærværk. Graffiti på ruderne, blomsterkrukkerne er blevet ødelagt og kastet rundt, en tagrende flået ud af væggen og smidt væk, de nyplantede buske har fået klippet alle sidegrene af - og udendørslamper er blevet smadret. Stjær må bevares som en tryg og rar landsby. Det ønsker vi nok alle. Vi er omkring 1000 mennesker i byen, og det må kunne lade sig gøre at komme i kontakt med hinanden og kommunikere på anden måde end ved hærværk. Hvis nogen vil sige noget til nogen, også noget negativt, så lad os snakke sammen i stedet for at ødelægge hinandens ting. Vi håber og tror, hærværket vil holde op og at Stjær fortsat vil være et sted, hvor vi lever i tryghed og har respekt for hinandens forskellige måder at leve på i stedet for at udvikle sig til en by, hvor man lever i utryghed og en stigende trang til at gøre sit hegn stærkere og sin hæk højere. Prisen for hærværk i et lille samfund, og i et stort, er langt højere, end de materielle ødelæggelser. Tak - om de ansvarlige for hærværket vil stoppe nu. Charlotte og Tom Hagelskjær, Karen-Marie og Paul-Erik Boye, Nicolaj Wibe. Fastelavnssoldater og gamle skikke! Det kan være svært at holde gamle skikke i hævd, når de bare er gamle skikke i en moderne tid. I 1996 blev den sidste høstfest i Stjær forsamlingshus afholdt ikke fordi der ikke høstes mere i Stjær, men fordi høsten på en gård, foretages af én mand og en maskine - og ofte kommer manden fra en maskinstation og har slet ingen relation til Stjær. Så hvem skal feste og takke for høstens milde gaver, når alle karlene og pigerne er væk når alle dem der kunne hjælpe, er på arbejde udenfor Stjær, når ingen slår med le og binder neg og arbejder sammen om det gode udbytte. Når en kæmpe maskine og en enkelt mand rydder markerne. Det er bare sådan det er, det er tiden og det er godt for noget, det hårde slid er væk men vi har mistet noget meningsfuldt, noget at være sammen om noget hvor der var brug for alle, noget der var værd at fejre og takke for, når det var godt overstået og høsten var i lade. Og så blev der sunget og danset under høstmånen. Fastelavnssoldaterne er en anden skik uden rod i det liv vi lever nu. Oprindelig var det gårdenes karle, der samlede ind til en fest for karle og piger fra egnen, for at danse og spise i forsamlingshuset fastelavns mandag og måske møde en kommende brud. Samtidig krydsede soldaterne træklinger ved sognets grænser, hvis de mødte nabosognets karle på indsamling. Det var vel en slags territorial-kamp: Hold fingrene fra vores piger!! Når man går soldat, kan man være konge, prins, indkasserer, fanebærer, klovn eller menig alt efter temperament. I år har det været svært at samle tropperne omkring fastelavnssoldat-traditionen. Men nogle ihærdige forældre gav ikke op de satte en seddel på opslagstavlen i Brugsen det gav resultat og atter i år vandrede 11 fastelavnssoldater i Stjær og samlede ind og holdt fest fastelavnsmandag. Flot klaret! Pil Måske er fastelavnssoldattraditionen ældre end forsamlingshuset? Ved nogen noget om det? Resultat af indsamlingen blev kr 7

8 Muligheder i Stjær! Ideer Bjarne, erhverv Overskriften er svær at vælge! Det hele handler om, hvordan vi gerne vil se Stjær udvikle sig i fremtiden. Vi har en stor chance nu, som kommer på det rette tidspunkt, efter et godt Borgermøde i Forsamlingshuset i oktober Amtet skal i samråd med kommunen tegne nye streger på kortet. Det handler om nye boligområder, erhvervsområder, naturområder m.m. Vi skal bare have sat stregerne i forbindelse med en god dialog! Kom du frem med din holdning på Borgermødet, eller går du med et par tanker om Stjær, (kun fantasien sætter Det globale, lokalt set. Gave fra amtet Tanker efter Borgermødet i oktober 2003 AFFALD I sidste avis fortalte vi om, hvordan vi i Stjær, kunne tage ansvar for en del af vores eget affald, ved at få lavet en lokal genbrugsplads her i byen. Det var Reno-syv, der havde opfordret til, man kom med gode lokale ideer til affaldsplanen, der skal gælde helt til (Der er noget sience fiktion over det tal!) Affald er en af fremtidens største udfordringer. Industriaffald og farligt affald er én ting, som vi nok ikke kan håndtere her lokalt, men vores private affald: En gennemsnit husstand i Danmark, producerede i kg affald. Dette affald bliver kørt langt omkring, feks. ender vores haveaffald fra Stjær oppe nord for Hadsten, hvor det komposteres. Det kunne vi lige så godt gøre her enten i vore haver eller i en stor fælleskompost på vores egen lille genbrugsplads, hvor vi næsten kunne hente det igen, i trillebøre, og tilføre det som næring til haverne. Der er dybest set ingen grund til at køre haveaffaldet lange ture på vejene og bruge en masse CO2 på det. grænser), så må du gerne fatte pennen og skrive til mig. Der findes ikke noget, der er ikke duer!!! En ide er en ide! Og netop DU kan redegøre for din ide. Det vigtigste er, at den kommer frem, så jeg vil bede dig om ikke at være anonym. Skriv til eller smid en lap i min postkasse på Vesterbro 30. Vi i landsbygruppen vil tage ALLE renskrevne ideer, skitser, gerne tegninger med i det samlede forslag, som derefter skal sendes til amtet i Indflydelse Forslag til Regionplan 2005 forsommeren. De siger i amtet, at de gerne ser forslag, der er tegnet. Så går du med en ide om at være bygherre til en svømmehal eller et luksushotel på 20 etager, så gør noget ved det NU!! Mindre kan også gøre det. Denne åbne dialog os Stjærboere imellem, er en genial chance for at vise og opleve, at det nytter at tage stilling og give sin mening til kende! På landsbygruppens vegne Heidi G. Andersen Foruroligende! En ven fortalte forleden, han havde læst, at siden 1974, har vi i hele verden kasseret så meget PC isenkram, skærme, harddiske ol., at det fylder mere end Island, hvis man sætter det på jorden, tæt sammen. Og det forgår aldrig!! Det skal deponeres et sted på kloden. Hvor? Jo tættere på kilden vi kan forarbejde de ting, vi smider ud jo mere energi sparer vi og meget affald, kan med snilde og hittepåsomhed genanvendes, i stedet for det bliver en belastning for miljøet. Man kan sige, opgaven er at minimere vores affald lokalt og kun sende det ud af vores område, som aldrig forgår. De ting, der skal deponeres i al evighed feks. computeraffald en del plastisprodukter mm. På Reno Syvs møde i byrådssalen tirsdag den 10. februar, var der genklang fra kommune og Reno Syv, til tankerne om at lave små lokale genbrugspladser. Både i Stjær og Herskind, var der mennesker, der havde sendt forslag til affaldsplanen om sådanne. Så engang i forsommeren vil kommunen og Reno Syv henvende sig for en snak, om disse ting eller bliver det Reno Syd efter kommunesammenlægningen? Vi klapper lige hesten Pil Gruppen omkring BOFÆLLESSKABET LINDEGÅRDEN, Kollens Møllevej 31, arbejder med planerne.i vil høre nyt, når der er noget at fortælle. Bjarne Schøler Sørensen

9 Byøkologiens fagre nye verden Gustav Friis, der var salgsassistent i Brugsen i 2001 og 2002, er nu 23 år og studerer på Aalborg Universitet. Han har sendt avisen følgende artikel: Som ung civilingeniørstuderende med byplanlægning som primær retning, er det dejligt at se, at Stjær nu også vil til at markere sig med en spændende udvikling. Hvordan Stjær skal udvikle sig, kan og skal der være mange meninger om men en udviklingsmulighed, der snakkes meget om i øjeblikket, både i Stjær og i resten af Danmark, er byøkologi og byøkologiske løsninger. Set i en bæredygtighedsmæssig sammenhæng er byøkologi noget, der bør indtænkes, i den fremtidige byudvikling, og dermed skabe en mere moderne og spændende by. Nu kan man foranlediges til at tro, at byøkologi drejer sig om at bygge sit hus i strå, og derefter klaske noget mudder på, og lægge nogle muslingeskaller på taget. Ikke at denne form for byggeri er dårlig - tvært imod - men ønsker man bredere opbakning kan det gøres med helt andre midler. Tidligere har de økologiske bebyggelser været præget af stor idealisme, og det har været folk, der virkeligt har brændt for tingene, der har kastet sig ud i mere eller mindre vellykkede projekter. Af sådanne projekter kan blandt andet nævnes Munksøgaard ved Roskilde samt en bebyggelse i Hjortshøj ved Århus, der bestemt begge er et besøg værd. Det seneste jeg er stødt på inden for de økologiske bebyggelser er resultatet af en arkitektkonkurrence om en økologisk bebyggelse i Lystrup ved Århus. Resultaterne udstilles for tiden på Dansk Arkitektur Center i København. Her er der i flere af vinderprojekterne for alvor gjort op med nogle af de traditionelle økologiske tiltag, som jeg nævnede ovenfor. Men hvis ikke det længere gælder om at bygge i strå og mudder, hvad er det så, der gør et område økologisk? Det mest karakteristiske ved bebyggelsesplanerne for Lystrup er, at boligerne ligger fantastisk tæt. Der gøres op med den åben-lave parcelhusbebyggelse, som ellers præger mange landsbyer, ligesom Stjær. Nu gælder det om at bruge og udnytte hinanden - på den gode måde forstås - og det kan blandt andet gøres ved at bygge boligerne sammen, så de udnytter hinandens energi. Derudover gælder det om at udnytte nogle af de vedvarende energikilder, vi befinder os midt i. Det gælder ikke mindst vind- og solenergi. I første omgang er der størst fokus på solenergien, som forsøges udnyttet dels ved at placere store glasfacader mod syd, samt at udnytte mulighederne for solenergi og solvarme på tagene. Her gælder det om at hælde tagene således, at solindtaget bliver størst. Med hensyn til vindenergien gælder det hovedsageligt om at opnå læ, ved at dække sig ind bag beplantning og terræn. Der er dog også muligheder for at opsætte husstandsvindmøller, så det bliver muligt, at udnytte vindenergien. Dette kan kombineres med en varmepumpe til egen forsyning af varme, hvilket er muligt i store dele af året. Tidligere nævnte glasfacader hører til materialevalget. Faktisk kan man, groft sagt sige, at jo lettere et hus er, dvs. jo mindre sten der bruges, jo mere miljørigtigt bliver huset. Desuden er glasfacader, placeret i solens retning, ofte tilstrækkeligt isolerende til, at den energibesparende gevinst man opnår, ved at bruge solens energi, ikke går til spilde ved tab af varme gennem ruderne. Samtidig eksperimenteres der med implementering af solceller i vinduesglas, hvilket vil kunne give en dobbelt virkning af sol-energien. Andre faktorer, der kan være medvirkende til at give en bebyggelse et økologisk præg, er f.eks. muligheden for delebiler, fælles vaskeri med gode tørre muligheder, måske endda et krav om, at der i husene ikke må installeres tørretumblere. Mht. affaldsortering, at dette håndteres på den mest optimale måde, samt at man har regnvandsopsamling, hvor regnvandet bruges til tøjvask og toiletskyl. Alle disse tiltag er ret lette at implementere, og de lever op til Lokal Agenda 21 bestemmelserne. Hvordan disse nye tiltag praktisk lader sig gøre, gennem det danske planlægningssystem er et kapitel for sig, som jeg ikke vil komme yderligere ind på her. Med det øgede fokus på byøkologi, gennem arkitektkonkurrencen fra Lystrup, og et stort arbejde fra Dansk Center for Byøkologi (www.dcue.dk), bliver der åbnet nye muligheder for bæredygtigt byggeri. Hvor byøkologien tidligere har været lagt i hænderne på private initiativtagere, kan vi nu håbe på, at byøkologien vil blive allemandseje. Det er mit håb, at landsbyen Stjær, i fremtiden vil satse på bæredygtige strategier i byudviklingen. Der er efterhånden ingen undskyldninger for at lade være. Jeg ved, at der i Stjær allerede er tanker omkring opførelse af en byøkologisk bebyggelse på Lindegården på Kollens Møllevej, hvor en række af ovenstående tiltag skal tænkes ind. Det bliver spændende at følge, ikke mindst som planlægningsstuderende, for der er stadig mange udfordringer, der skal overkommes. Mulighederne for en spændende byudvikling med byøkologiske strategier er til stede, og man behøver ikke længere skulle bo i halmhuse eller lignende for at tænke på miljøet. Der er mange andre muligheder. Kig omkring, der er mange eksempler at søge inspiration fra. Venlig hilsen Gustav Friis 9

10

11

12 Fru Nielsen - en værdsat værtinde Af Inga Friis Tag endelig en håndfuld småkager de er hjemmelavede! Anna Margrethe Nielsen bevæger sig værdigt og rutineret rundt i sin kørestol, mens kaffemaskinen snurrer. Hun bager 20 kasser småkager til familien hvert år til Jul, men synes ikke, det er værd at nævne. Det må endelig ikke komme til at lyde som pral, siger hun flere gange. Anne Margrethe Nielsen fylder 88 d. 26. februar i år og bor i Kolt. Men engang var hun en meget populær værtinde i Stjær Forsamlingshus. Her regerede hun fra midt i 70 erne til midt i 80 erne med et års slip midt i forløbet. Det var noget af et tilfælde, at Anna Margrethe Nielsen havnede i Stjær i På det tidspunkt følte hun nemlig, at der havde været mad nok i hendes liv. Hun havde gennem mange år ejet Cafeteria West-end i Århus og drevet Søterassen i Stilling. Nu ville hun ud at rejse. Men hendes to døtre, der dengang boede i Stjær, hørte om stillingen som værtinde i Forsamlingshuset, og de så gerne deres mor i rollen både som værtinde og som mormor i fritiden. Derfor gav de et praj til formanden for borgerforeningen, og Anna Margrethe Nielsen blev inviteret til en samtale med blandt andre Regnar Grønlund og Jens Hummeluhr. Da samtalen var slut var Anna Margrethe Nielsen, bedre kendt som fru Nielsen, ansat. Fritid blev der nu ikke meget af. Vi havde på et normalt år 250 arrangementer, fortæller fru Nielsen. Familiens egne fester blev naturligvis også holdt i forsamlingshuset. Men også ved de fester kogte fru Nielsen selv. Hun havde svært ved at være gæst. Jeg egner mig bedst til at være i køkkenet, siger hun. Hun mindes hvordan hun efter en revy blev inviteret ind i salen. Arrangørerne ville takke hende for den hjælp hun havde ydet. Jeg kunne være krøbet i et musehul, gyser hun. Men at takken var fortjent, er der vist ingen tvivl om, for som hun siger: De lånte alt muligt af mig, møbler og alting. De ku bare hente. Da Fru Nielsen tiltrådte sit job i forsamlingshuset, var bygningerne i dårlig stand og stedet ikke meget brugt. Der var sale i den ene ende af huset og en lejlighed i den modsatte ende. Her skulle værtinden bo. Med fru Nielsens ankomst startede en kraftig og tiltrængt modernisering af stedet. En gruppe af borgerforeningens medlemmer og andre gik i gang med at bygge om. Det hele var baseret på frivilligt arbejde og vi havde det hyggeligt. Jeg lavede kaffe og Hummeluhr kom med snapsen, siger hun. Det var mig der tegnede køkkenet. Da det hele var bygget færdigt kørte Ole Ottosen og jeg til Herning og hentede opvaskemaskinen. Ole Ottosen fortæller, at fru Nielsen havde fundet en brugt opvaskemaskine til salg i avisen. Derfor lånte han og fru Nielsen en stor amerikansk pick-up af Verner på mejeriet. Efter at fru Nielsen havde beset og godkendt maskinen, blev den købt for små penge. Han fortæller også, at værtinden ikke kunne undvære en kip-steger til kokkereringen. Det fik hun så. En stor elektrisk vippepande, som stadig findes i forsamlingshusets køkken! Til venstre ses et udsnit af fru Nielsens menu-kort fra de go e gamle dage sidst i 70 erne. 12

13 Billedet er fra en personalefest i Stjær Forsamlingshus. Fru Nielsen står bagest nr. 2 fra venstre. Men hvem er de (I) andre? Efter ombygningen blev forsamlingshuset indviet i efteråret Også ved den lejlighed kom der en masse frivillige fra byen. Fru Nielsen husker at festmiddagen var hamburgerryg og grønlangkål. De, der ordnede kålen, havde grønkål helt op i øjenbrynene. Fru Nielsen husker det hele tydeligt og morer sig over mindet. Men der var også brug for Forsamlingshuset, mens ombygningen stod på. Så måtte fru Nielsen lave mad i sit eget køkken. Alligevel blev der også tid til at gå ud som kogekone hos private og til at koge i flere forsamlingshuse på egnen. Fru Nielsen huskes i Stjær for sin gode mad og sit overblik. Jeg startede altid med at skrælle kartoflerne. Jeg ville helst lave al maden selv, siger hun. Kød købte hun hos slagterne i Hørning og Stilling. Øvrige råvarer ofte i Metro. Hun havde god hjælp af sin søn, der kørte varerne hjem på trailer. Med fru Nielsen som værtinde blev Stjær Forsamlingshus et populært sted at holde fest. Da hun på grund af alder forlod forsamlingshuset i 1985, var stedet booket op flere år ud i tiden. Senere, da Fru Nielsen var flyttet fra Stjær til sin datter og svigersøn i Ormslev, blev hun et par gange bedt om at stå for maden til sølvbryllup i Stjær. Den ene gang skulle hun kokkerere og rette an fra postvognen i et veterantog mellem Skanderborg og Ikast! Det var til Vibeke og Ole Ottosens fest, og de fortæller, at alt forløb perfekt takket være fru Nielsens ro og overblik. Men det er ikke den eneste gang fru Nielsen har været kogekone på hjul. Ved et andet sølvbrullup var hendes helbred blevet dårligere. Så jeg var kogekone i kørestol, ler hun. Der var inviteret 125 gæster men det var ikke svært, for jeg skulle ikke lave hovedretten. Den kom fra slagteren! Da fru Nielsen kom til Stjær forsamlingshus, var der tilknyttet en udsmider. Det fik hun hurtigt sat en stopper for. Hvad i alverden skal I bruge sådan én til? lød det. Fru Nielsen har nemlig altid selv kunnet klare tingene, når noget gik galt. Et eksempel var to mænd, der var kommet op at skændes under en fest i forsamlingshuset. Da det begyndte at udvikle sig til et slagsmål, tog fru Nielsen den mest provokerende i kraven og smed ham ud. Han gik så rundt i Stjær for at låne en telefon. Det var vanskeligt på den tid af natten, men han fik da det råd, at telefonere fra forsamlingshuset. Nej, der skal jeg fand me ikke op igen, klynkede manden. En gang havde fru Nielsen givet nogle unge lov til at holde nytårsaften i forsamlingshuset. Det syntes folk godt nok var letsindigt gjort. Men fru Nielsen holdt fast. Man skal holde hvad man lover, mener hun. Hun har altid haft det godt med unge mennesker. Og den nytårsaften gik alt også godt. De unge var søde og hjalp til med at rydde op. Da vi var færdige, var der én der spurgte, om vi ikke skulle have morgenkaffe, smiler hun. Jo, der er mange gode minder fra Stjær, siger fru Nielsen og lader kærligt blikket glide rundt i den rummelige og hyggelige lejlighed i Kolt. Møblerne er prydet af mange, smukke, kgl. porcelænsfigurerfigurer og brugskunst. Den skål der er fra Stjær Vandværk, siger hun og nikker hen mod en skål, der står på sofabordet. Fru Nielsen synes hun har haft en god tid i Stjær, og byen har da heller aldrig glemt hende. Da hun fyldte 75 blev hun inviteret til fest i forsamlingshuset. Anne Marie Wollesen lavede maden. Jeg har det hele på video, siger hun tilfreds. Hun spiller stadig kort og spiser sammen med gamle venner fra byen af og til. Nu kan fru Nielsen se frem til at møde venner og bekendte, når hun bliver gæst ved Stjær Forsamlingshus 100 års fødselsdagsfest d. 4. september,

14 Børnekultur gruppen Næste børne-familie-arrangement for børn fra 3-8 år og deres forældre,er lørdag den 27. marts i Stjær Forsamlingshus fra kl Bodil Lildholdt Rydts fra Guldlok dukketeater i Århus, kommer og spiller PRINSESSEN OG DE TRE FRIERE Publikum føres med ind i eventyrets og dukkernes magiske univers hvor ALT synes at kunne ske.her opstår ofte spontane og livlige dialoger mellem publikum og dukkefører. Sang og musik hører med som et naturligt element og er med til at skabe en glad og tryg stemning under forestillingen, som varer ca. 50 min. Efter forestillingen serveres der saftevand, kaffe og lidt sødt. Børn er gratis. Voksne 20 kr. På gensyn hilsen Børnekulturgruppen. PS: Har nogen lyst til at hjælpe med praktiske ting, så ring til Jeanine tlf siden sidst! Den 1. februar var en utrolig vellykket børne-familie-kultur-eftermiddag i Stjær Forsamlingshus. Ann Nørgaard fra Børnekulissen holdt, med sit ukuelige gå-på-mod, gang i 57 børn og 43 voksne, i over en time. Mange børn, både store og små, fandt pludselig sig selv på scenen, som træstamme eller postmand Stritøre - eller en fin dame i det store hus. Tilskuerne sang med - og efter forestillingen var der hyggeligt samvær og vinterklip, hvor der blev serveret boller og varm kakao, mens der blev klippet snekrystaller. Alt i alt en fin eftermiddag i vores lokalsamfund. Vi vil gerne sende en stor tak til Galten kommune for støtten fra kulturpuljen og til hele kredsen af forældre, som bidrog med hjælp til planlægning, plakatophængning, indkøb, bagning, oprydning, lys og lyd, osv... en hjørnesten i det gode fælleskab i Stjær/Storring. Klubberne Værestedet har fået sin egen hjemmeside, klik ind på og se bl.a. hvem der er med i forældrebestyrelsen, hvad der er af arrangementer indtil sommerferien og hvem de ansatte er. Rollespil er den helt store dille i mini- og jurniorklubben. Vi har for anden gang hyret to hjælpere for en periode og de er selv aktive voksenrollespillere. En verden af fantasi og kreativitet har åbnet sig og der fremstilles våben og dragter i stribevis. Vi samarbejder med klubben i Skovby omkring projektet og nye venskaber på tværs er knyttet. Samarbejde på tværs af Galten kommunes fire klubber er netop et fokusområde der arbejdes med. Vi er godt i gang i de fire klubber og mange spændende fællesaktiviteter er under udvikling og vil blive gennemført i løbet af året. Et af fællesaktiviteterne gennemføres i vinterferien, hvor 19 unge og 3 medarbejdere fra ungdomsklubben tager på skiferie sammen med unge og medarbejdere fra klubberne i Skovby og Herskind. Vi planlægger allerede en skitur, år 2005, hvor alle 4 klubber er sammen. Hilsen Kirsten Pedersen 14

15 Skolen MELODI GRAND PRIX Torsdag d. 1 april Årets Grand Prix 1.4. er fra Alle klasser er med som publikum, men det er kun musikklasserne fra kl. samt valghold der deltager i selve konkurrencen. Udover selve Grand Prix et underholder 0. kl. og andre frivillige. Borgere fra Stjær, der kan på dette tidlige tidspunkt, er velkomne som tilskuere. I hele uge 13 tager Erik Bachmann (klasselærer i 9.kl.) 8. og 9. klasse med til TV2-Østjylland i Skejby for at deltage i et arrangement, der hedder TV-teen. Eleverne får lov at prøve, hvordan det er at være studieværter og lave det arbejde, som sorterer under studieværterne. Hele projektet ender ud i, at eleverne kommer på skærmen (den rigtige TV2- Østjylland) fredag den 26/3, hvor de skal prøve at være studieværter i det virkelige liv. Venlig hilsen Tina Sørensen Stjær Avis tegner Katrine, er på en 2 ½ md. lang rejse i Østen, med sine brødre, Marius og Laurits og sin far og mor. Hun har sendt os dette i febr. REJSEBREV FRA VIETNAM Jeg skriver fra Mue Ne som er en by i det sydlige Vietnam. Vi har vaeret afsted i 17 dage og vi startede i det nordlige i hovedstaden Hanoi hvor der ikke ligefrem var tropevarme saadan ca. 12 grader. Vi var i den gamle del af byen som ogsaa var den mest fattige del. Jeg saa baade voksne og boern der tiggede og man kunne ikke gaa paa gaden i fem minutter foer der kom en der ville saelge noget i saadan nogle runde kurve. Vi var ogsaa paa tre- dags tur til Halong Bay kysten hvor vi sejlede ud. Det mest flotte var da jeg klatrede op af en ca. 250 meters klippe selvom det var ret haardt var udsigten det vaerd. Da vi blev traette af det kolde tog vi lidt laengere sydpaa til Hoian som er en skradderby saa jeg fik selvfoelgelig syet noget toej hos en rigtig skradder. Det var en rigtig hygelig by med meget sol lige det vi traengte til, det var ogsaa der at vi fik badet for foerste gang. Da vi havde vaeret der en ugestid tog vi med bus i elleve timer til NaTrang hvor vi fik badet paa den laekre strand som var lige om hjoernet, men vi blev der kun en dag saa tog vi Mue Ne hvor vi er nu. Vi bor paa et dejligt luksus Hotel lige ved stranden og swimmingpool hvor vi regner med at blive en uges tid, her er forresten ca. 30 grader. Det var et kort resume af hvad vi har naaet endtil nu. Haaber I har det godt i Stjær. Mange hilsner fra Katrine. Dagplejen I dagplejen arbejder vi med sprogudvikling, bl.a. gennem teater, sang, rim og remser. Nogle dagplejere arbejder også med et projekt (maleri), som ender med en udstilling i klubhuset for forældre, engang i april. Venlig hilsen Ruth Schmidt. Børnehaven afholder forårsudstilling med fernisering Onsdag den 31. marts i Stjær forsamlingshus kl Åbning kl ved Prinsesse Bente. Der er salg af børnenes billeder og kort. Børnene i Stjær børnehave har i vinterens løb fordybet sig i billedligt udtryk. Vi er så glade for vores ting, at vi gerne vil vise dem frem. Vi byder alle interesserede velkommen. De udstillede malerier vil også kunne ses på Stjær Fællesbibliotek i april måned. CIRKUS STJÆRNE Glæd jer til lørdag den 15. maj kl Cirkus STJÆRne kommer igen i år til Stjær. Sted: Det grønne område ved klubhuset, spejderhytten og Stærekassen. Når Cirkus Stjerne traditionen tro kommer til byen er byens øvrige borgere også velkomne. Entre 25 kr. for voksne børn er gratis. Det er 5. gang Cirkus STJÆRne kommer til Stjær. Der er fri adgang for byens borgere til cafeen fra kl Fredag den 14. maj kl holder vi generalprøve for dagplejebørnene og Storring børnehave i cirkusteltet på 15

16 Der er maleri og keramik UDSTILLING I GALLERI BJØRK Generalforsamling Hovedbestyrelsen ORDINÆR GENERALFORSAMLING AFHOLDES I KLUBHUSET ONSDAG D. 17. MARTS 2004, KLOKKEN Dagsorden iflg. vedtægter Herefter er Boldklubben vært med ost og vin. Vel mødt! Bestyrelsen Stjær Boldklub NØRKLEKLUB Vi har en nørkleklub torsdage kl. 19 i Klubhuset, hvor vi laver mange forskellige håndarbejder, snakker og inspirerer hinanden. Lige nu er vi 8 faste der kommer, men vi vil gerne have flere med til vores hyggelige aftner. Desuden starter vi torsdag den 1.4. kl.19 med GÅTURE i motionsafdelingen. Da vi har erfaring for, der gåes i flere tempi, prøver vi at inddele i to grupper evt. en kort og en lang rute, så alle kan være med uden at føle, de går for hurtigt eller for langsomt. Alle er velkomne. Det koster 50 kr. at være medlem af motionsafdelingen. Disse betales den første gang man møder og gælder for hele sommeren og efteråret med. Hilsen motionsafdelingen Susanne Røgen tlf Tørfisk i Stjærhallen 19.marts 2004 kl I Week-enden den marts begge dage kl Der er værker i olie og mixed media af Kristin Bjørk Hilmarsdottir, keramik af Gertrud Berg og malerier af Per Vestergaard. Søndag fra kl , improviserer Niels Adrian Espersen, på forskellige instrumenter, stemningsbilleder over de udstillede værker. Alle er velkomne. Der er gratis adgang. Galleri Bjørk, Toftkærvej 5, Stjær, 8464 Galten Hilsen Kristin Generalforsamlinger BORGERFORENINGEN holder generalforsamling torsdag d. 1. april kl Se side 8 DAGLI BRUGSEN holder generalforsamling i forsamlingshuset torsdag den 15. april kl med ost & rødvin, kaffe! ADGANGSKORT HENTES I BRUGSEN REGNSKAB LIGGER I BRUGSEN CA. 14 DAGE FØR Bestyrelsen STJÆR VANDVÆRK holder generalforsamling i forsamlingshuset tirsdag 9. marts. kl Dagsorden ifølge vedtægter. Bestyrelsen EJERLAV FOR TÅSTRUP SØ holder generalforsamling i forsamlingshuset tirsdag den 2. marts kl Dagsorden i følge vedtægterne. Bestyrelsen Billetter kan bestilles ved at skrive til: eller på tlf Billetter i forsalg: voksne, kr 100, børn til og med 14 år, kr 50 Billetter kan købes i Brugsen fra midten af februar. GOLF FOR SJOV I efteråret var vi en hel del Stjærfolk, der afprøvede Aarhus Aadal golfklubs herligheder! Vi lovede, at gentage successen - det bliver i begyndelsen af juni måned så kig efter tidspunkt i næste avis, der udkommer ca. 1. juni. Det bliver igen kendte (- af os!) stjærspillere, der står for arrangementet. Kontakt er Bodil Brandt tlf

17 Med spejderne på juletur Siden sidst er der sket et par ting. Efterårssæsonens højdepunkt var uden tvivl gruppens fælles juletur. Det var en mørk og stormfuld eftermiddag først i december Ca. 20 ulve, 12 spejedere, og nogle ledere mødtes i Spejderhytten fredag. Der blev straks sat gang i aktiviteterne. Ulvene gik i gang med aftensmaden som bestod af Boller i karry m/ris og gulerødder/agurker i stave. Der blev lavet kødboller, skrællet og skåret til den store guldmedalje. Imens gik spejderne i gang med at bygge den shelter, hvor de skulle sove om aftenen. Alle børnene gik op i opgaverne med godt humør og engagement. Der var stor tilfredshed fra alle sider med maden. Den blev rigtig rost til skyerne. Efter aftensmad og oprydning var det tid for lejrbål. På grund af den kraftige blæst og kulden udenfor blev lejrbålet afholdt indenfor. Spejderne stod for lejrbålet. Der var både sange, sketches og konkurrencer. Det havde de gjort godt. Pludselig, bedst som vi var ved at afslutte lejrbålet, bankede det på døren. Det var en troldmand som stod udenfor. Han spurgte om vi ville hjælpe ham og hans medhekse. De havde været på vej til Bloksbjerg for at holde julefrokost, men på grund af den stride blæst havde de tabt alle deres hjælpemidler, så de ville gerne have vores hjælp til at finde dem igen. Dette var så optakten til aftenens store begivenhed. Et aften-/natløb arrangeret af roverne. En kæmpesucces. Børnene blev inddelt i hold, rundt omkring i terrænet gik det til forskellige poster, hvor der skulle findes forskellige kemikalier. Når disse var fundet kunne heksene få gang i deres hekseprocesser. Den kraftige storm var en god klangbund for fantasien.efter natløbet var der kakao og boller til alle, hvorefter ulvene gik til ro i Klubhuset. Spejderne var jo de store, så for dem var der lidt ekstra aktiviteter. Ved Stærekassens bålplads kom der gang i ild og fyrværkeri inden spejderne også gik til ro efter en sjov aften. Spejderne var jo rigtig seje, de skulle sove udenfor i shelter. En lidt kold fornøjelse i december måned. Men alle overlevede uden varige mén. Så var det tid for flaghejsning og morgenmad. Bagefter havde roverne arrangeret endnu et løb i området omkring hytten. Temaet var denne gang jul i andre lande. Dette klarede alle til ug, trods blæsten og måske for lidt søvn. Endelig blev der sluttet af med frokost (hotdogs) i Spejderhytten, hvorefter alle gik udenfor og legede indtil det var tid for opbrud og både uleve og spejdere blev hentet af forældrene efter en kold, men dejlig, hyggelig og yderst vellykket weekend. Lederne har kun hørt positive kommentarer fra børnene efter turen. Stjær KFUM spejdere Meddelelse til alle forældre: INDKALDELSE TIL ÅRSMØDE / GENERALFORSAMLING Det er med glæde, at vi som forældre sender vores børn til spejder mandag eller tirsdag aften. De oplever godt fællesskab, har gode aktiviteter og får fine naturoplevelser i ny og næ. Arbejdet er godt og kan måske endda blive bedre, ved at vi som forældre ikke bare sender børnene af sted, men også selv bakker op, når der brug for det. Tak til de af jer som året igennem har vist tjenstvillighed. Nu er det tid til årets generalforsamling / årsmøde. Her har vi brug for at mindst en af forældrene møder op!! Mødepligt kan vi jo ikke tale om, men vi regner med at alle, der sender børnene til spejder, også selv vil møde op her. Som ledere og grupperåd har vi brug for jeres ris/ros til de ting vi sætter i sving for jeres børn. Spejdernes generalforsamling blev en stor succes. I alt 20 voksne var mødt op i spejderhytten og det blev en sjov og inspirerende aften, hvor bl.a. et nyt radio-amatørlejr-projekt, blev født. 2 gik ud af grupperådet og 2 nye blev valgt ind. morse. Ulvene har gang i snitteriet så de kan få deres dolkemærke- og bevis, som giver dem lov til at gå med dolk til møderne. Der har naturligvis også været tid til at nyde den dejlig sne på kælkebakken og med sneboldkamp. I marts måned vil vi komme og ringe på døren hos borgerne i Stjær. Ulve og spejdere skal ud og sælge lodder til KFUM-spejdernes årlige landslotteri. Dette er en af de måder, hvorpå vi kan tjene nogle penge til gruppen, så vi håber I vil tage godt imod børnene. Ellers ser vi jo frem til foråret, hvor vi rigtig kan få gang i de udendørs aktiviteter bål, ture i skoven løb etc. Der vil også blive mulighed for deltagelse i distriktets bæver- og ulveturnering i maj måned og senere på året, sommerlejr. Dorthe Nothlev, gruppeleder Midt i december kom så juleferien. Her i det nye år er vi nu godt i gang igen. Spejderne arbejder med koder og Nyt Logo KFUM spejderne 17

18 Foredrag Livskvalitet at sætte nye mål Torsdag den 11. marts kl i Storring forsamlingshus. Skuespilleren Allan Olsen, har været ædru alkoholiker siden Han fortæller åbent og levende om sit liv som aktiv og ædru alkoholiker. Han taler om livskvalitet, om at sætte nye mål og hvad der gør hverdagen så prisværdig. Allan Olsen formår at holde tilhørerne i sin hule hånd og er samtidig så charmerende og humoristisk, at der kommer rigtig gang i lattermusklerne. Hilsen Storring-Stjær-Høver foredragsudvalg Eftermiddagsmøder STJERNEKRIG, SPØGELSER OG BLÅT BLOD Tirsdag den 9. marts kl. 14 Forfatter og journalist Leif Hjernø fortæller. i konfirmandstuen i Storring Præstegård LIVSGLÆDENS NØDVENDIGHED Tirsdag den 20. april kl. 14 Jytte Dreyer, tidligere programmedarbejder ved Danmarks Radio fortæller. Eftermiddagsmøder og foredrag er gratis. Man betaler for kaffe og kage Særlige gudstjenester i Stjær Kirke Onsdag den 24. marts Stillegudstjeneste Stjær kl Søndag den 28. marts Storring: 9.00 Stjær: derefter Kirkefrokost i Storring konfirmandstue Onsdag den 21. april Stillegudstjeneste Storring kl Onsdag den 12. maj Stillegudstjeneste Stjær kl Torsdag den 20. maj Kristi Himmelfarts dag Fælles Friluftsgudstjeneste i Præstegårdshaven Kl Storring-Stjær-Høver Sogn ER KLAR TIL INDSAMLING Folkekirkens Nødhjælp samler ind søndag d. 7 marts. Sogneindsamlingen skal hjælpe med at fjerne landminetruslen for tusinder af flygtninge, der vil vende tilbage til deres jord efter krigen. Rydning af miner er en forudsætning for, at det kan blive hverdag igen - og at genopbygningsarbejdet kan komme i gang. Marie Cramers i Stjær er indsamlingsleder og håber, at folk vil tage godt i mod indsamlerne, når de ringer på døren. Der er mulighed for at give et bidrag, selv om man ikke er hjemme. Indsamlerne har et girokort med, som de vil aflevere i postkassen. Hvis du vil være indsamler, så ring til Marie Cramers på I Bethesda er der følgende: 5. marts Hvad i alverden sker der i Israel? Hvad er politik, hvad er religiøsitet? Per Weber er generalsekretær for organisationen Ordet og Israel. Han holder foredrag og der vil være god tid til at stille spørgsmål. 12. marts Fællesspisning kl. 18 (medbring tallerken og bestik) og derefter tale ved missionær Brian Madsen. Lørdag 27. marts kl Familieterapeut Mads Peter Nord. Temadag om ægteskab og samliv. Medbring selv frokost. 2. april Foredrag ved teolog Kaj Kjær Hansen. Emne: Hvad er Bibelen for en bog? 16. april Webmaster Asbjørn Hansen. At formidle den kristne tro til det moderne menneske via net og mail. 30. april Foredrag om misssion i udlandet ved Niels Henrik Kristiansen 17. maj Rektor Ingolf Henoch Petersen. Gennemgang af Nehemias bog fra det Gamle Testamente i Bibelen 27. maj Foredrag ved leder af Kristeligt Pressebureau Niels Thure Krarup 4. juni Rektor Ingolf Henoch Petersen fortsætter gennemgang af Nehemias bog fra det gamle Testamente i Bibelen Alle arrangementer begynder kl med mindre andet er angivet. 18

19 Stjærs hjemmeside WebMaster Roy Bluthgen Mail: Tlf: Stjær Sogns Borgerforening Janne Sørensen tlf: udlejning: Janne Sørensen tlf: Mail: Stjær Avisgruppe Red: Pil Brudager tlf: Mail: Lay-out: Inga Friis Mail: Erhverv: Bjarne Schøler Sørensen mail: Stjaer WEB-Gruppe Bjarne Schøler Sørensen Mail: tlf: BaseHouse-gruppe Pil Brudager tlf: Mail: PC - koordinator Bent Skovsende tlf: Mail: Landsby-udviklings-gruppe Heidi Gargulak Andersen tlf: Mail: Børnekultur-gruppe Jeanine Marie Bonadies tlf: Mail: 100 års Revy-Gruppe 2004 Marianne Andersen tlf: Mail: 100 års Festudvalg 2004 Vibeke Brøndum tlf Mail: Fællesspisning i Forsamlingshuset Heidi Gargulak Andersen tlf: Mail: De Voksne Quinders Klub (DVQK) Vibeke Ottosen tlf: Mail: Stjær Billedmagere Tina Kolding tlf: Mail: Stjær Folkedansere, Galten aftenskole Peter Erik Jensen tlf: Stjær Boldklub Henning Røgen tlf: Mail: Hjemmeside: Bordtennis i forsamlingshuset Peter Schmidt tlf: Mail: Motions-Vandreture-fra-klubhuset Susanne Røgen tlf.: KFUM Spejderne Erna Nielsen tlf: Mail: Stjær Vandværk Bent Skovsende tlf: fejlmelding: Peter Gabriel tlf: Mail: Ejerlav for Tåstrup sø Jacob Thulesen Dahl tlf: Mail: Pebbelparken Grundejerforening John Matthiasen tlf: Mail: Nygårdsparken Grundejerforening Mike Beyer-Pedersen tlf: Mail: Dagplejen Karin Beyer-Pedersen tlf: Mail: Børnehaven Kirsten Andersen tlf: Mail: Skolen Tina Sørensen tlf: Mail: Stjær Fællesbibliotek Pia Karmark tlf: Mail: Hjemmeside: SFO Lone Borgkvist tlf: Mail: Ungdomsklubben Værestedet Kirsten Pedersen tlf: Mail: Menighedsrådet Anna-lise Ravn tlf: Kirken: Carsten Marvig tlf: Mail: Foredragsudvalget i Storring-Stjær- Høver, Else Bjerregaard tlf: Mail: Indre Mission Repr. i Stjær: Nicolaj Wibe Nielsen tlf: Mail: Kræftens Bekæmpelse Repr. I Stjær: Susanne Røgen tlf: Det Danske Haveselskab Repr. i Stjær: Conny Andersen tlf: Mail: - og plantemarked forår og efterår!! Skanderborg Fjerkræ, racehøns Repr. i Stjær: Mogens Andersen Tlf: Mail: A.M.B.A. Stjær Brugsforening Henrik Lomholt tlf: Mai!: hjemmeside: www. coop.dk Galten Erhvervsråd Peter Schmidt, Stjær tlf: Mail: Vi har tre dagligvarebutikker: Stjær Bageri tlf: Stjær Dagli Brugs tlf: Mail: Gårdbutikken Bøvlinggård tlf: Mail: Hjemmeside: Og en frisør: Salon Stjær: DEADLINE for indlevering af stof til næste Stjær Avis er mandag den 10. maj 19

20 Aktiviteter i Stjær: MARTS 2004 Tir Ejerlav/Tåstrup sø, generalforsaml. i fs.huset Fre Bethesda, Hvad sker der i Israel? Søn. 7. Folkekirkens Nødhjælp samler ind Tir Eftermiddagsmøde i Storring Præstegård Tir Stjær Vandværk, generalforsaml. i fs.huset Tor Livskvalitet, foredrag i Storring fs.hus Fre Bethesda, fællesspisning Lør indsamling af lopper Søn LOPPEMARKED i forsamlingshuset Ons Stjær Boldklub generalforsaml. i Klubhuset Fre. 19. spejderne starter lodseddelsalg Fre Tørfisk i Stjærhallen Lør Udstilling i Galleri Bjørk Tir Bestyrelsesmøde borgerf. Fre. 26. TV-Østjyll.- studieværter fra Stjær Skolen Lør Bethesda, Temadag om ægteskab Søn Prinsessen og de tre friere i fs.huset Man fællesspisning i fs.huset Ons Børnehaven holder forårsudstilling med fernisering i forsamlingshuset MAJ 2004 Lør. 1. Bæver- og ulveturnering! Ons Fælles udflugt til Årslev Engsø Mødested: Forsamlingshusets p-plads Man. 10. DEADLINE FOR STOF TIL NÆSTE AVIS! Fre Generalprøve i Cirkus Stjærne Lør Forestilling i Cirkus Stjærne, Café man Bethesda, foredrag man bestyrelsesmøde i borgerforeningen tor Bethesda, foredrag APRIL 2004 Tor Skolens MELODI GRAND PRIX tor Motions-gåture fra Klubhuset starter Tor Generalforsamling i Borgerforeningen tor ekstraordinær gen.fors. i Borgerfor. Fre Bethesda, foredrag Tir begynder PC i Base House Tor begynder Word i BaseHouse Tor Dagli brugsen generalforsamling i fs.huset fre Bethesda, foredrag Tir Eftermiddagsmøde i Storring Præstegård Tir begynder Excel i BaseHouse Tir bestyrelsesmøde i borgerforeningen Tor begynder i BaseHouse Lør Forårsplantemarked på kirkens P-plads Lør Storspejderne på landspatruljekonkurrence! Man fællesspisning i fs.huset Tir internet i BaseHouse fre Bethesda, foredrag Hver onsdag fra kl mødes de Voksne kvinder i BaseHouse Hver torsdag i marts mødes Nørklerne kl. 19 i Klubhuset Hver torsdag fra 1.4. er der motions-vandring fra Klubhuset kl. 19 Gudstjenestetider, for vore to kirker, står i Kirkebladet, Folkebladet og i dagspressen Stjær Avis, Hårbyvej 58, 8660 Skanderborg - tlf: mail: Stof til avisen kan også indleveres i Stjær Avis kasse i Brugsen. Sidste frist mandag d. 10 maj

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 27 juli / august. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

1. sal: Dagcenteret: 2. sal: 3. sal: 4. sal: 5. sal: Avisen for Othellos beboere og brugere

1. sal: Dagcenteret: 2. sal: 3. sal: 4. sal: 5. sal: Avisen for Othellos beboere og brugere 1. sal: Dagcenteret: 6. årgang 1. udgave 1. juni 2015 5. Eva Hjort 6. Anna Elvira Andersen 7. Anna Wraa 15. Eli Agnethe Hansen 2. sal: 1. Rigmor Vils 2. Ole Kragh Pedersen 3. Vagner Hansen 12. Gerda Jepsen

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

Lokalcenter Fuglebakken

Lokalcenter Fuglebakken Aktiviteter på Fuglebakken Ann Toustrup Eriksen, Leder af plejebolienheden Fuglebakken Der er mange aktiviteter på Fuglebakken, og de er meget forskelligartet, da der er mange forskellige ønsker. Såfremt

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 Kære alle, Med disse smukke blomstrende grene plukket af Lena Løbner - vil jeg ønske jer en god maj måned. Så kan jeg fortælle jer, at jeg er blevet

Læs mere

for Lyne Sogn December 2014

for Lyne Sogn December 2014 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn December 2014 Bedsteforældredag i Børnebo Indhold: * Lyne Kirke/Vennekredsen: Per Nielsen * Vennekredsen: Julehygge i fælleshuset

Læs mere

December 2010 7. årgang, nr. 11

December 2010 7. årgang, nr. 11 Der er kommet nye billeder i nogle af vores fotomapper på reolen. Indtil videre kan man nu nyde og evt. genopleve de gode minder fra: December 2010 7. årgang, nr. 11 Fristedet Valby Søndergade 2 2630 Taastrup.

Læs mere

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015 META Nyhedsbrev uge 10 2015 Dagene er blevet lysere og længere og vi glæder os til foråret, vel vidende at der sagtens kan komme meget mere vinter i marts måned. Vintergækkene står nu i fuldt flor, og

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

OBBEKÆR/KALVSLUND 2. HALVÅR 2014

OBBEKÆR/KALVSLUND 2. HALVÅR 2014 Obbekær Forsamlingshus Formand Finn Vind 75 42 30 64 Kasserer Erik Bendtsen 51 58 60 39 Sekretær Bjarne Schmidt Philipp 22 96 55 55 Medlem Lis Thomsen 20 44 89 33 Medlem Bartina Swart 74 76 19 92 Udlejning

Læs mere

Denne dagbog tilhører Norah

Denne dagbog tilhører Norah Denne dagbog tilhører Norah Den lille bog, du står med i hænderne nu, er en dagbog fra en russisk pige. Hun hedder Norah og er 12 år gammel. Dagbogen handler om hende og hendes familie. De var russiske

Læs mere

Husk Sæsonafslutning tirsdag den 31. marts kl. 19.00 Udflugt til Fugleparken søndag den 10. maj

Husk Sæsonafslutning tirsdag den 31. marts kl. 19.00 Udflugt til Fugleparken søndag den 10. maj www. blistrup-graested-folkedansere.dk Marts 2015 Nr. 1 28. årgang Indhold: Formandens indlæg side 2 Referat fra generalforsamling side 2 Bestyrelse og udvalg side 3 Sæsonprogram forår/sommer 2015 side

Læs mere

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 Frivillighedsformidlingen Aagade 26, Gudumholm, 9280 Storvorde Tlf.: 98 31 69 99 E-mail: formidling@mail.tele.dk Web: www.frivillighedsformidlingen.dk

Læs mere

Kan du lide de andre børn? 11 9 Tror du de andre børn kan lide dig? 15 3 1 1

Kan du lide de andre børn? 11 9 Tror du de andre børn kan lide dig? 15 3 1 1 Samlet resultat fra børnemiljøundersøgelsen Børnecentret Vesterparken Samlet antal besvarelser 20 Pige 7 Dreng 13 Svarmuligheder: Glad for at gå i børnehave. 19 1 Er glad for den stue, man går på 16 2

Læs mere

Program for legestuen ved Fredens Kirke

Program for legestuen ved Fredens Kirke Program for legestuen ved Fredens Kirke Forår 2014. Legestuen foregår året rundt (undtaget i ferierne; sommerferie juli-august) Legestuen er et tilbud til alle børn fra 0 år til 6 år sammen med mor / far

Læs mere

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel.

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Så kunne vi tage det sammen, men jeg tænkte lidt over

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012

ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012 ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012 Sne, sjap, kulde og bilen vil ikke starte. eller sne, smukke landskaber, hygge indendøre, glögg. Begge dele er jo vinter, men mediernes fokus og måske vores eget?

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter. Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni

Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter. Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni 2015 Valdemarshus, stedet hvor vi alle mødes Information om Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Centret

Læs mere

Hej, alle Hope House venner!

Hej, alle Hope House venner! Hej, alle Hope House venner! Hej, alle Hope House venner Ulrik Susan Varme sommerdage Sommeren er og har været meget varm i år. Hver dag er temperaturen oppe på omkring de 35 grader og om natten 25. Det

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvinder Herning er kommet godt fra start i dette nye år. Hvad kan lokke friske og aktive kvinder ud i sne, frost, kulde og... fra en håndboldkamp? - Det kunne

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 33-34 2014

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 33-34 2014 Velkommen tilbage. Så er vi i fuld gang igen. SFO og skole er i fuld sving igen. En særlig velkomst skal lyde til alle jer nye børn og forældre! Vi har set jer og mødt jer flere gange i foråret; nu er

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Juni 2014. Nyd sommeren!

Juni 2014. Nyd sommeren! Juni 2014 Nyd sommeren! Kære brugere af Multihuset. Caféåbningstider: Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 12.00-19.30 12.00-16.00 12.00-19.30 12.00-16.00 12.00-15.00 I sommerferien planlægges menuen ad

Læs mere

Referat Fælles foreningsmøde den 13. januar 2015 kl. 19,30 i Fjelstervang Landsbycenter

Referat Fælles foreningsmøde den 13. januar 2015 kl. 19,30 i Fjelstervang Landsbycenter 1. Velkomst ved Bjarne Svendsen Ordstyrer: Bjarne Referent: Anette 2. Kort orientering fra alle deltagende foreninger obs om der er noget særligt alle foreninger bør vide FIF ved Karina, Jørgen og Bente.

Læs mere

SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com

SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com Næste Aadum Nyt udkommer i uge 5. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 23/1-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, djvestergaard@bbsyd.dk SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com HUSK!!!!

Læs mere

TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven juli, august, september 2015

TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven juli, august, september 2015 TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven juli, august, september 2015 Redaktionen: Berit Olsson Indlæg til Tofteposten skal være redaktionen i hænde senest d. 15. i måneden Adresse: Plejecenter Toftehaven

Læs mere

SFO BAKKESKOLEN [FORFATTERENS NAVN] 1

SFO BAKKESKOLEN [FORFATTERENS NAVN] 1 [FORFATTERENS NAVN] 1 Nyt fra SFO Bakkeskolen Personale: Vi siger tak for tiden her til Anita og Jesper, som har været studerende. Anita og Jesper ønskes stor fornøjelse med udfordringerne fremover. Vi

Læs mere

Nyheder fra Friplejehjemmet Lillebælt - maj 2015

Nyheder fra Friplejehjemmet Lillebælt - maj 2015 Nyheder fra Friplejehjemmet Lillebælt - maj 2015 Dejligt mange havde tilmeldt sig vores påskefrokost, som blev en god oplevelse. Der var pyntet fine påskeborde, og maden var som sædvanlig vellykket (og

Læs mere

OPSLAGSTAVLEN. www.scthanserne.dk

OPSLAGSTAVLEN. www.scthanserne.dk Marts 2006 2 OPSLAGSTAVLEN www.scthanserne.dk Generalforsamling torsdag 16. marts kl. 19.30 Sidste tilmelding til Eventyrløbet søndag 23. april Teater & Natmad Fredag 19. maj kl. 19.30 Eventyrløbet torsdag

Læs mere

Program for Landdistrikternes Uge

Program for Landdistrikternes Uge Program for Landdistrikternes Uge For 16. gang afholdes i Sønderho Landdistrikternes Uge 11. til 18. oktober 2015 Søndag d. 11. oktober. Kl. 9.30: Gudstjeneste i Sønderho Kirke. Arrangør: Nordby og Sønderho

Læs mere

KFUM & KFUK I ASP. Fællesarrangementer: Bestyrelsen: Juli-August-September-Oktober 2012

KFUM & KFUK I ASP. Fællesarrangementer: Bestyrelsen: Juli-August-September-Oktober 2012 Fællesarrangementer: Søndag d. 2/9 Foreningsdag Tirsdag d. 9/10 Sogneaften med Erik Gunnersen Weekenden d. 28. - 30. September afholdes kurset: "Det gode liv" Det arrangeres i samarbejde mellem Kristendomsudvalget

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 15 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge15_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 15 l Verden omkring

Læs mere

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 46+47 2010. Så kan det godt blive december 0. årgang er klar!

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 46+47 2010. Så kan det godt blive december 0. årgang er klar! Nyt fra 0. årgang Så kan det godt blive december 0. årgang er klar! Aktiviteter: I denne uge har flere børn været forbi 0.B. hvor man kunne være med til at synge, danse og lege en masse dejlige julesange.

Læs mere

H E L E E Nr. 6 juli 2015

H E L E E Nr. 6 juli 2015 HELE E Nr. 6 juli 2015 HELENENYT Nr. 6 (juli årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout &

Læs mere

Afslutning d. 31. marts 2014

Afslutning d. 31. marts 2014 Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2014 30. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning d. 31. marts 2014 Vi mødes kl. 18.45 i Gimsing Sognegård, hvor vi holder Struer Folkedanserforening

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S - 1 - Indhold: Side 3 Lodsedler 4 Mikro-/Mini, Mærkedage mikro/mini 5 Afbud og mødeknapper 6 Mikro-/Miniprogram 7 Mikro/mini: Vigtige datoer 8 Juniorprogram 9

Læs mere

ARV. Luciaoptog. www.furbib.dk. barndommens gade skikke eventyr genkendelse traditioner. klassikere brætspil rim & remser sanglege

ARV. Luciaoptog. www.furbib.dk. barndommens gade skikke eventyr genkendelse traditioner. klassikere brætspil rim & remser sanglege Luciaoptog Nattergalen skal findes sæsonprogram børn efterår 2015 furesø bibliotek & borgerservice Zebra-ze-ze ARV Brætspilscafé Mis med de blå øjne R barndommens gade skikke eventyr genkendelse traditioner

Læs mere

Bofællesskabet Stenlille

Bofællesskabet Stenlille Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev vinter 2014 Vinteren går på hæld og vi begynder at glæde os over de små forårstegn. Heldigvis har vinteren ikke været slem i år. Der har kun været få dage, hvor det

Læs mere

Pionerernes fagforbunds blad. Pionerbladet

Pionerernes fagforbunds blad. Pionerbladet Pionerbladet 2014 Kalender 2014 11. 13. april Arbejdsweekend Trevæld Centret 25. 27. april Arbejdsweekend Arresø Centret 26. april Generalforsamling Arresø Centret TAK Tak til Kynde for hans mange bidrag

Læs mere

Åbent hus: Hver Tirsdag Klokken 13.00 16.00

Åbent hus: Hver Tirsdag Klokken 13.00 16.00 1. halvår 2014 Åbent hus: Hver Tirsdag Klokken 13.00 16.00 SAMVÆRdSHUSET Søndergade 27-3700 Rønne Kontakt: Formand: Ruth Kjær Hansen mob. 50 57 29 14 Kasserer: Kjeld Pedersen E-mail: pilgaarden@sol.dk

Læs mere

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet Hørning d. 1.2.2012 Kære Forældre Vinterferie I uge 7 er der pasning på Højbo SFO. Der er ingen tilmelding, åbningstiderne er som vanligt fra

Læs mere

Siden sidst Onsdag den 16. januar Fredag den 18 januar Tirsdag den 23 april Lørdag den 1-juni

Siden sidst Onsdag den 16. januar Fredag den 18 januar Tirsdag den 23 april Lørdag den 1-juni 2013-2 Siden sidst Onsdag den 16. januar var der foredrag på Ferritslev Friskole. Sognepræst ved Brahetrolleborg, Øster Hæsinge og Krarup Kirker, Ole Buhl Hansen, fortalte om,hvordan vi ved hjælp af humoren

Læs mere

for Lyne Sogn Maj 2014 Indhold:

for Lyne Sogn Maj 2014 Indhold: Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Maj 2014 De gamle skilte på hotellet Afholdshotel fra 1914 til 1970 Indhold: Krocketklubben. Avisindsamling. Støtteforeningen

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

for Lyne Sogn Februar 2015

for Lyne Sogn Februar 2015 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Februar 2015 Nedbrydning af gødningshus 2014 Indhold: * Bork Præstegård: Skumringstime * Lyne Kroket & Petanqueklub: Generalforsamling

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2015-16 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Så er vi allerede nået til september, jamen dog, hvor tiden løber. Dette sjove foto er oppe fra, hvor jeg bor. Sejerøbugten med Nekselø i baggrunden.

Så er vi allerede nået til september, jamen dog, hvor tiden løber. Dette sjove foto er oppe fra, hvor jeg bor. Sejerøbugten med Nekselø i baggrunden. TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV SEPTEMBER 2015 Kære alle, Så er vi allerede nået til september, jamen dog, hvor tiden løber. Dette sjove foto er oppe fra, hvor jeg bor. Sejerøbugten med Nekselø

Læs mere

Tilskuerundersøgelse Varde Sommerspil 2014

Tilskuerundersøgelse Varde Sommerspil 2014 Tilskuerundersøgelse Varde Sommerspil 2014 Side 1 af 9 Varde Sommerspil 2014 Årets forestilling: Byens Bedste Horehus Siddepladserne Side 2 af 9 Varde Sommerspil 2014 Sommerspillets parkeringsforhold Adgang

Læs mere

Julemanden skal vækkes.

Julemanden skal vækkes. Bladet For Rørbæk & Opland - November 2005-15. årgang Julemanden skal vækkes. Lørdag d. 10. December kl. 10.30, så han kan nå at blive vågen til han skal ud med de mange gaver. Kom og hjælp med at vække

Læs mere

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 Bestyrelsen Formand: Jytte Holt Nielsen, Bornholmsvej 8, 7400 Herning Tlf 20714010 j-k-hansen@mail.dk Kasserer: John F. Nielsen, jagtvej 10, 7400 Herning Tlf. 97118541 60738720

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

April 2009. Vedlagt i dette nummer: Formandens beretning Info fra Vandværk

April 2009. Vedlagt i dette nummer: Formandens beretning Info fra Vandværk April 2009 Læs i dette nummer: Ny konstituering Ny hjemmeside mm. Arbejdsopgaver Tilskudsmuligheder Vedlagt i dette nummer: Formandens beretning Info fra Vandværk Side 1 Den nyvalgte bestyrelsen har på

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

ARENDSE NYT Juni 2013

ARENDSE NYT Juni 2013 ARENDSE NYT Juni 2013 Sankt Hans 23. juni 2013 Indholdsfortegnelse Juni 2013 Forside Indholdsfortegnelse Forstanders indlæg Nye Priser Velkommen til nye medarbejdere Fødselsdage Referat af beboermøde April

Læs mere

Skolenyt uge 37 www.ørdingfriskole.dk

Skolenyt uge 37 www.ørdingfriskole.dk Skolenyt uge 37 www.ørdingfriskole.dk Ugens højdepunkter Efter en dejlig uge med solskin er vi nu nået til at kigge lidt tilbage på ugens løb og evaluere samt kigge lidt frem på næste undervisningsuge

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

Krejbjerg - Nyt September 2015

Krejbjerg - Nyt September 2015 Krejbjerg - Nyt September 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn HØSTFEST Lørdag, den 19. september kl. 19.00 holdes årets høstfest i Krejbjerg Forsamlingshus. I år prøver vi at gøre det på

Læs mere

Centrets bedste Nyhedsavis

Centrets bedste Nyhedsavis Centrets bedste Nyhedsavis - At gå på CSV SydØstfyn. (Side 3) - Elever på Nytårsforsæt. (Side 10) - Den SJOVE side. (Bagsiden) Velkommen til skolens bedste nyhedsavis. For første gang i nyere tid har skolen

Læs mere

DEN 2011. KNU Marts. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 34. Årgang Nr. 338. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1

DEN 2011. KNU Marts. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 34. Årgang Nr. 338. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1 KNU Marts DEN 2011 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 34. Årgang Nr. 338 Side 1 Christian Petersen Anna Rasmussen Ingrid Petersen 1. Marts 25. Marts 28. Marts Redaktionen ønsker

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. X 1. Hvornår kan Søren blive klippet? 18.00 17.00 17.30 2. Hvilken farve er flottest? hvid rød grøn

Læs mere

SKISMØREN HIB SKIKLUB

SKISMØREN HIB SKIKLUB BRANDESKIKLUB.dk SKISMØREN HIB SKIKLUB 2012 Nr. 19 10. årgang Formanden har ordet: Sommeren er begyndt - vi har allerede haft en rigtig varm pinse - og den kommende vintersæson ligger måneder ude i fremtiden.

Læs mere

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden.

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Bestyrelsen håber at Hermods medlemmer vil benytte sig af muligheden for at være med til at fylde

Læs mere

Gl. Åby Dagtilbud Område Silkeborgvej, Børn & Unge. Dagtilbudsavisen 4. udgave. Gl. Åby Dagtilbud

Gl. Åby Dagtilbud Område Silkeborgvej, Børn & Unge. Dagtilbudsavisen 4. udgave. Gl. Åby Dagtilbud Område Silkeborgvej, Børn & Unge Dagtilbudsavisen 4. udgave Gl. Åby Dagtilbud NR. 4 August 2013 Introduktion Ved dagtilbudsleder Tina Haugstrup Andersen Kære alle Velkommen tilbage efter sommerferien sikke

Læs mere

Støtteforeningen 2012-2013

Støtteforeningen 2012-2013 Støtteforeningen 2012-2013 Set med mine øjne 2012 blev for mig et inspirerende og lærerigt år. På Støtteforeningens generalforsamling i februar blev jeg på et hængende hår valgt ind, og jeg var glad og

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning Maj - Juni 2012

ErhvervsKvindeNyt Herning Maj - Juni 2012 ErhvervsKvindeNyt Herning Maj - Juni 2012 Kære ErhvervsKvinder Herning. Sommerferien står for døren og det betyder, at ErhvervsKvinder Herning holder pause i 2 måneder med arrangementer. Vi mødes igen

Læs mere

Hjemstavnsfolkedansernes Medlemsblad 41. årgang nr. 4 Marts 2015. Fastelavnsholdet 2015. Indkaldelse til generalforsamling findes inde i bladet!

Hjemstavnsfolkedansernes Medlemsblad 41. årgang nr. 4 Marts 2015. Fastelavnsholdet 2015. Indkaldelse til generalforsamling findes inde i bladet! Hjemstavnsfolkedansernes Medlemsblad 41. årgang nr. 4 Marts 2015 Fastelavnsholdet 2015 Indkaldelse til generalforsamling findes inde i bladet! 2 Hjemstavns Folkedanserne på Frederiksberg Hjemstavns Folkedanserne

Læs mere

Regler for fælleshus. A/B Humlebjerg

Regler for fælleshus. A/B Humlebjerg Regler for fælleshus A/B Humlebjerg Gældende fra (Vedtaget på generalforsamling) Side 1 af 8 Regler for anvendelse af fælleshuset Hvem er ansvarlig for anvendelse af fælleshuset? Det er til enhver tid

Læs mere

Gilleleje Marineforening

Gilleleje Marineforening Gilleleje Marineforening Nr. 19 december 2011 Adresse Gilleleje Marineforening ønsker alle medlemmer en rigtig glædelig jul samt et godt nytår I gamle dage Inspireret af Søren Svendsens foredrag om gamle

Læs mere

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14 Folkemødet 2014 Folkemødet er en årlig politik festival, som finder sted på solrige Bornholm. Folkemødet er fyldt med spændende, indholdsrige debatter og events. Ved Folkemødet 2014 var vi 5 elever så

Læs mere

LÆS OM: Et forvandlende møde med Jesus Missionsaften med Jariya Menighedsweekend Dåbsundervisning Gæsteprædikant Røde Kors-indsamling Teen U&S

LÆS OM: Et forvandlende møde med Jesus Missionsaften med Jariya Menighedsweekend Dåbsundervisning Gæsteprædikant Røde Kors-indsamling Teen U&S LÆS OM: Et forvandlende møde med Jesus Missionsaften med Jariya Menighedsweekend Dåbsundervisning Gæsteprædikant Røde Kors-indsamling Teen U&S www.vanløsefrikirke.dk Kirkeblad september-oktober 2014 Vanløse

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker Maj * Juni * Juli * August 2014 NYT FRA PASTORATET Velkommen til dette første Sognebladet for Karrebæk og Fodby kirker. De to menighedsråd er blevet enige om at udgive

Læs mere

Nyhedsbrev FDF SÆRSLEV. Denne gang kan du læse om lederne planer for det nye år! Læs om juleweekenden s. 10. December - Januar - Februar 2012

Nyhedsbrev FDF SÆRSLEV. Denne gang kan du læse om lederne planer for det nye år! Læs om juleweekenden s. 10. December - Januar - Februar 2012 yhedsbrev December - Januar - Februar 2012 Denne gang kan du læse om lederne planer for det nye år! Læs om juleweekenden s. 10 FDF SÆSLV Indhold FDF-Info Side 3 yt fra Kredslederen Side 4 yt fra Bestyrelsen

Læs mere

Folkemusikseminar. i St. Bededagsferien d. 15. - 18. maj 2014 i Skørping. www.folkemusikskole.dk / kontakt@folkemusikskole.dk / Tlf.

Folkemusikseminar. i St. Bededagsferien d. 15. - 18. maj 2014 i Skørping. www.folkemusikskole.dk / kontakt@folkemusikskole.dk / Tlf. Folkemusikseminar i St. Bededagsferien d. 15. - 18. maj 2014 i Skørping www.folkemusikskole.dk / kontakt@folkemusikskole.dk / Tlf. 3082 5010 Velkommen 2014 til Folkemusikseminar Folkemusikseminaret i St.

Læs mere

Sdr. Nærå. Juni Juli August September 2014. Valgmenighed

Sdr. Nærå. Juni Juli August September 2014. Valgmenighed Sdr. Nærå Juni Juli August September 2014 Valgmenighed Kære alle Tak for en god generalforsamling. Og tak for vores lille værksted, dejligt, at høre jeres stemme. Nu er det blot at trække de gode forslag

Læs mere

Telefon nummer: 99 45 49 70 JULEÅBENTHUS.

Telefon nummer: 99 45 49 70 JULEÅBENTHUS. Telefon nummer: 99 45 49 70 JULEÅBENTHUS. Torsdag d. 9. december inviterer vi alle Stjernehusets børn, forældre og søskende til Julehygge. Traditionen tro stiller vi an med små værksteder, hvor der kan

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011 KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE Nr. 2 Juni, Juli, August 2011 48. årg. Det er et kirkeblad om årets konfirmation, indbydelse til udendørsgudstjeneste og med masser af nyt om navne Først

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Referat af generalforsamling i Skovlunde Kirkes Ungdomsgård mandag den 10. marts 2014 kl. 19.30

Referat af generalforsamling i Skovlunde Kirkes Ungdomsgård mandag den 10. marts 2014 kl. 19.30 Referat af generalforsamling i Skovlunde Kirkes mandag den 10. marts 2014 kl. 19.30 21 fremmødte 1. Indledning Det er i dag et vejr nr. 266 i højskoledagbogen 1.1 Valg af dirigent Finn Seerup blev valgt.

Læs mere

Velkommen til byfest i Vester Nebel

Velkommen til byfest i Vester Nebel Velkommen til byfest i Vester Nebel Så er det byfesttid i Vester Nebel, og på de følgende sider vil programmet kunne findes. Byfesten afholdes i år: torsdag den 12. juni søndag den 15. juni 2014 Byfestprogrammet

Læs mere

Jule frokost bag tremmer????

Jule frokost bag tremmer???? FTK nyhedsbrev Februar 2014 ********************************************** Har klubben afholdt den årlige dyst for medlemmerne. Denne gang i en stemning af ølbar. Der var diverse konkurrence måder, så

Læs mere

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage. Billede på forsiden: fælles fødselsdagstur for okt., nov., og dec. børnene. Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Læs mere

Nyhedsbrev. Indhold. Den store fødselsdagsfest 4. september sidste chance! Regionslejr i 2011. August 2010 De grønne pigespejdere Region Kattegat

Nyhedsbrev. Indhold. Den store fødselsdagsfest 4. september sidste chance! Regionslejr i 2011. August 2010 De grønne pigespejdere Region Kattegat August 2010 De grønne pigespejdere Region Kattegat Nyhedsbrev Velkommen tilbage fra en velfortjent sommerferie. Vi håber I alle har haft en begivenhedsrig ferie med vellykkede sommerlejre for store og

Læs mere

RAMMEN April - Maj 2014

RAMMEN April - Maj 2014 Alle møder afholdes i Islev Kirkes Ungdomscenter Slotsherrensvej 321 2610 Rødovre Spirerne: Islev Gruppe Piger fra 5-7 år Mandag kl. 18.30-20.00 Smutterne: Piger fra 7-10 år Mandag kl. 18.30-20.00 Årgang

Læs mere

Vestegnens Harmonika Klub

Vestegnens Harmonika Klub HARMONIK-AVISEN 23. årgang Marts 2015 Nummer 1 Harmonika koncert i Høje Taastrup Kirke Så er det forår! Forårsmatiné Harmonikakoncert Generalforsamling Spil Op Café Vestegnens Harmonika Klub 1 HARMONIK-AVISEN

Læs mere

INVITATION TIL NLD-LEJR 9. - 11. oktober 2015

INVITATION TIL NLD-LEJR 9. - 11. oktober 2015 INVITATION TIL NLD-LEJR 9. - 11. oktober 2015 Lejr for børn med diagnoser og deres familier NLD-lejren afholdes i naturskønne omgivelser i Fuglsø ved Mols Bjerge OPLEV Dejlige fællesrum Familieværelser

Læs mere

Fynske Årbøger. Nøddebo Præstegård. LitNet. Teater 95b. Historiefortæller Jens Peter Madsen. Jørgen de Myllius Bog om sit liv med musik

Fynske Årbøger. Nøddebo Præstegård. LitNet. Teater 95b. Historiefortæller Jens Peter Madsen. Jørgen de Myllius Bog om sit liv med musik December 2013 Odense Magasinet Nøddebo Præstegård Fynske Årbøger LitNet Teater 95b Jørgen de Myllius Bog om sit liv med musik Jul på gamle postkort 1 Historiefortæller Jens Peter Madsen Månedens Kunstner

Læs mere

det selv. Læs mere i bladet >>>>>>>> Se også bagsiden der er altid noget godt i Folkebladet. Bladet For Rørbæk & Opland Februar 2003 13.

det selv. Læs mere i bladet >>>>>>>> Se også bagsiden der er altid noget godt i Folkebladet. Bladet For Rørbæk & Opland Februar 2003 13. Bladet For Rørbæk & Opland Februar 2003 13. årgang Hvad finder du i bladet: Gymnastik opvisning. Slå katten af tønden i Brugsen. Dame & Herre aften i Forsamlingshuset. Sogneaften og familiegudstjeneste.

Læs mere

TOFTEPOSTEN. Våd midsommerfest. Det gode liv på Toftehaven. Nyhedsblad om livet i Toftehaven Juli - August 2014

TOFTEPOSTEN. Våd midsommerfest. Det gode liv på Toftehaven. Nyhedsblad om livet i Toftehaven Juli - August 2014 TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven Juli - August 2014 Våd midsommerfest Det gode liv på Toftehaven Redaktion Indhold 3...Leder 4...Det gode liv 7...Beboer og personalenyt 8...Blomsterambassadøren

Læs mere

Nyhedsbrev. Det nye Mobile, Omsorgs & Aktivitetsteam. Frivillig Samråd Mors. I dette nummer: Nyhedsbrev 2, juni 2014

Nyhedsbrev. Det nye Mobile, Omsorgs & Aktivitetsteam. Frivillig Samråd Mors. I dette nummer: Nyhedsbrev 2, juni 2014 Nyhedsbrev Frivillig Samråd Mors Det nye Mobile, Omsorgs & Aktivitetsteam I dette nummer: Det Mobile Omsorgs & Aktivitetsteam på Mors Hjerneskadeforeningen - hvad er en hjerneskade? En dejlig eftermiddag...

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2009 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Navn CPR-nummer Produktionsnr. 01 Dato Prøvenummer

Læs mere

UGEBREV nr. 18 uge 1. Årgang 3

UGEBREV nr. 18 uge 1. Årgang 3 UGEBREV nr. 18 uge 1 Årgang 3 Kære alle børn og forældre! Vi er kommet godt i gang med skolen efter en dejlig lang juleferie. Der har godt nok været mange børn syge her i den første uge, så influenzaen

Læs mere

Ny brændeovn i Brændeovnshytten i Regnbuen:

Ny brændeovn i Brændeovnshytten i Regnbuen: Ferie lukket: Hele SFO en holder ferie lukket i uge 29. Ny brændeovn i Brændeovnshytten i Regnbuen: Skorstensfejeren kasserede vores gamle brændeovn i hytten på marken. Men så kom Felix s bedstefar og

Læs mere

Krejbjerg - Nyt Juni 2015

Krejbjerg - Nyt Juni 2015 Krejbjerg - Nyt Juni 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn ÅRETS BYFEST 2015 Den 23. 27. juni afholdes der byfest i Krejbjerg. Tirsdag den 23. juni kl. 18.30 Cykeltur til Nymølle kl. 20.00

Læs mere