Sådan bruger du Den Engelske Regnskabsordbog

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sådan bruger du Den Engelske Regnskabsordbog"

Transkript

1 Sådan bruger du Den Engelske Regnskabsordbog

2 Visning Når du får et søgeresultat, kan du gøre skriften større eller mindre ved at klikke på knapperne yderst til højre på skærmen: større, mindre, nulstil. Dine søgemuligheder Regnskabsordbogen er et elektronisk værktøj, der er udarbejdet med det særlige formål at hjælpe dig, når du læser, skriver eller reviderer engelske regnskabstekster, og når du vil udbygge din viden om regnskabsforhold, inklusive revision og økonomistyring. Hver gang du søger i ordbogen skal du indtaste et eller flere ord, eller en del af et ord (søgeord), i søgefeltet. Du får det bedste resultat, hvis du målretter din søgning ved at klikke på en af følgende fire muligheder, som i virkeligheden dækker over fire ordbøger: forstå et regnskabsudtryk (viser definition og grammatik) skrive en tekst, hvor udtrykket er kendt (viser definition, grammatik, ordforbindelser, eksempler, synonymer og antonymer) søge fagudtrykket for en kendt betydning (viser alle artikler, hvor søgeordet forekommer) vis alt (viser den fuldstændige artikel, inklusive henvisninger til kilder og andre artikler, plus de øvrige artikler, hvor søgeordet forekommer) Når du har valgt en af disse søgemuligheder, kan du næste gang du søger også klikke på knappen søg, da systemet husker, hvilken hjælp du har brug for. I alle tilfælde vil søgeordet være fremhævet. Se søgemulighederne her: Du kan søge på ord i deres bøjede former, fx ental eller flertal, og nutid eller datid. Da de oplysninger, der vises som resultatet af en søgning, er afpasset efter den hjælp, du har brug for, får du forskellige søgeresultater, selvom du har søgt på det samme ord. Hvis du bruger søgemuligheden forstå et regnskabsudtryk, får du færre oplysninger, end hvis du søger på vis alt. Hvis du har søgt på et ord, der indeholder en mindre stavefejl, vil du få en liste med links til det rigtigt stavede ord og ord, der ligner.

3 Hvis du har søgt på et ord, der ikke findes i ordbogen, vil du få dette at vide samtidig med, at du vil få links til termer i ordbogen; disse vil ofte ikke vil være relevant for søgningen, og du bør indtaste et nyt søgeord. Hvis du ønsker at se noget mere i forbindelse med et ord eller en artikel, kan du trykke på en af de andre søgemuligheder. Nedenfor beskriver vi, hvordan du bedst kan få hjælp af ordbogen, afhængigt af, om du har brug for hjælp til at forstå en tekst, skrive eller reviderer en tekst, eller har brug for at udbygge din viden om regnskabsforhold. Ved at klikke på de kursiverede opslagsord, der gives som eksempler, kan du se, hvordan oplysningerne vises i ordbogens artikler. Hjælp til at forstå engelske tekster Når du læser en regnskabstekst, kan du være i tvivl om betydningen af et ord og så anvende søgefeltet forstå et regnskabsudtryk. Når du søger hjælp til at forstå et ord i en tekst, vil du få vist det søgte opslagsord og en definition, fx derecognition, hvor det fagsproglige udtryks betydning forklares i form af hele sætninger.

4 Det kan ske, at et ord har mere end én betydning, og så vises de enkelte betydninger efter et foranstillet tal, fx ordet depreciation. Nogle ord skrives ens, men når der foreligger både forskellig grammatik (forskellig ordklasse eller bøjning) og forskellig betydning, vises opslagsordene flere gange efterfulgt af et højtstillet tal og med hver sin betydningsangivelse, som det fx er tilfældet med ordet benchmark: Hvis du har søgt på et udtryk, der ikke normalt anvendes i regnskabsfaglige tekster, eller som er stavet forkert, vil du få at vide, at ordet ikke anbefales, og du henvises til et andet opslagsord, som du kan klikke dig til. Her vises betydningen af ordet, fx hvis du har søgt på ordet break-even analysis, hvor du henvises til termen breakeven analysis, som du kommer hen til ved at klikke på termen.

5 Hjælp til at skrive eller revidere en tekst, hvor udtrykket er kendt Når du skriver eller reviderer engelske regnskabstekster, har du brug for flere oplysninger end definitioner. Hvis du kender udtrykket, bør du anvende søgefeltet skrive en tekst, hvor udtrykket er kendt, og så for du vist den relevante artikel, der indeholder definition, grammatik, ordforbindelser, eksempler, synonymer og antonymer. Du kan være usikker på valg af en eller flere skrivevarianter. Denne kan du finde ved selve angivelsen af opslagsordet, hvor ordbogen fortæller dig, om termen er den britisk engelske (UK), den amerikansk engelske (US) eller den internationalt engelske (IAS/IFRS), hvor det er relevant. Dette kan du fx se ved de britiske og amerikanske/ifrs-udtryk for resultatopgørelse, profit and loss account

6 og income statement Når der ikke angives, om det er en IAS/IFRS-term, en britisk eller amerikansk term, drejer det sig om en term, som kan bruges i alle former for regnskabsengelsk. Helt generelt gælder det, at ikke bare opslagsord, men også kollokationer, eksempler og betydningsangivelser principielt gives på et engelsk, som det anvendes i IAS/IFRS'erne. I enkelte tilfælde er opslagsordet markeret med DK. Det betyder ikke, at ordet er dansk, men at den engelske term kun relaterer sig til danske forhold, fx intellectual capital report: Hvis du er i tvivl om bøjning og brug af bestemt eller ubestemt artikel, giver ordbogen dig hjælp ved at anføre, hvordan disse bruges eller evt. om de bruges overhovedet, se fx insurance contract, hvor du får at vide, at 'insurance contract' kan forbindes med den ubestemte artikel 'an insurance contract', med den bestemte artikel 'the insurance contract' og i flertal bøjes med tilføjelse af -s: 'insurance contracts':

7 I andre tilfælde kan mulighederne for at bøje et ord være begrænset, som du fx kan se ved opslagsordet authority 1, hvor de grammatiske angivelser fortæller dig, at 'authority' i betydningen 'bemyndigelse' ikke bruges med ubestemt artikel og ikke bruges i flertal, men med den bestemte artikel: 'the authority'.

8 Hvis du er i tvivl om bøjningen af verber, giver ordbogen dig hjælp ved at oplyse om både aktiv og passiv brug, som du kan se ved ordet accept, hvor de grammatiske angivelser fortæller dig, at verbet 'accept' i aktiv brug bøjes regelmæssigt: accepts, accepted, has accepted, accepting. Som passiv bøjes accept: is accepted, was accepted. Nogle gange vil ordbogen fortælle dig, at du ikke bør bruge det ord, du søgte efter, fordi det er forkert skrevet eller ikke anbefales af denne ordbog. I disse tilfælde vil du ikke få en definition, men kun en henvisning til det anbefalede ord, som du kan se ved ordet gain on curtailment: Definitioner og andre oplysninger kan du finde ved at klikke på det anbefalede ord. Ud over de regulære bøjningsoplysninger oplyser ordbogen i et eget felt om særlige forhold, som ikke kan indgå i en skematisk fremstilling. Dette sker i form af en anmærkning, Grammar note, hvor der også kan oplyses om specielle ortografiske forhold, fx A rating: Det er ikke kun fagudtryk, der er vigtige, når man skal skrive og revidere regnskabstekster. Ordbogen giver dig også hjælp til at sætte ord sammen til korte og lange fraser, ved under overskriften Collocations at vise fagligt relevante ordforbindelser. Som du kan se ved opslagsordet unaudited, indeholder mange artikler også eksempler på hele sætninger, der viser, hvordan opslagsordet kan bruges i fagligt relevante sammenhænge.

9 Hvis du evt. ønsker at bruge et andet udtryk end det søgte, giver ordbogen dig ofte oplysninger om synonymer, dvs. ord med samme betydning hhv. om antonymer, dvs. ord med modsat betydning, fx hvis du vil vide, om du kan bruge et andet udtryk end subsequent event: I dette tilfælde kan begge synonymer bruges på US-engelsk, men kun det første, hvis du skriver IAS/IFRS-engelsk. Hjælp til at skrive en tekst, hvor du kun kender fagudtrykkets betydning Hvis du ikke kan komme i tanker om et bestemt ord, men kender ordets betydning, kan ordbogen også hjælpe dig. Du kan skrive et søgeord, du mener dækker betydningen af det ord, du leder efter i søgefeltet søge fagudtrykket for en kendt betydning, og hvis søgeordet findes i ordbogens definitioner, synonymer, antonymer eller anmærkninger, får du vist resultatet af denne søgning. Denne søgning vil vise en konkret artikel (hvis der kun er den ene forekomst af søgeordet) eller alle de artikler, hvor søgeordet findes, fx i definitionerne, kollokationerne og eksemplerne. Hvis du fx vil vide, hvilken term, man bruger for at afslutte regnskabet, kan du indtaste søgestrengen to close the accounts og få vist bl.a. den artikel, hvor termen defineres samt andre artikler, hvor søgestrengen forekommer.

10 Da en søgning ofte vil resultere i mange hits, bør du være tilbageholdende med at bruge denne søgemulighed. Hjælp til at få viden om regnskabsfaglige forhold Ordbogen kan også bruges efter princippet hvis du vil vide mere, dvs. hvis du ønsker at udbygge din viden om regnskabsfaglige forhold og fagsproget. I sådanne tilfælde bør du bruge søgemuligheden vis alt, og du vil få vist alle artiklens oplysninger. Udover grammatiske oplysninger, definitioner, anmærkninger, ordforbindelser, eksempler, synonymer og antonymer, viser denne søgning dig også henvisninger til andre fagligt relevante ord og kilder. Ved hjælp af henvisningen See also kan du gå fra ordbogsartikel til ordbogsartikel for at læse og evt. lære noget sammenhængende om regnskabsforhold. Du vil også få mulighed for at konsultere de anførte kilder, Sources, som henviser til regnskabsfaglige opslagsværker, love, vejledninger og standarder, som du fx kan se ved ordet deemed cost: Alle kildehenvisninger til IAS, IFRS, SIC og IFRIC fungerer som links til Europa-Kommissionens hjemmeside, hvor du kan få adgang til de internationale regnskabsstandarder på engelsk med yderligere definitioner og regnskabsmæssige oplysninger.

Sådan bruger du Den Engelsk-Danske Regnskabsordbog

Sådan bruger du Den Engelsk-Danske Regnskabsordbog Sådan bruger du Den Engelsk-Danske Regnskabsordbog Visning Når du får et søgeresultat, kan du gøre skriften større eller mindre ved at klikke på knapperne yderst til højre på skærmen: større, mindre, nulstil.

Læs mere

Sådan bruger du Den Danske Regnskabsordbog

Sådan bruger du Den Danske Regnskabsordbog Sådan bruger du Den Danske Regnskabsordbog Visning Når du får et søgeresultat, kan du gøre skriften større eller mindre ved at klikke på knapperne yderst til højre på skærmen: større, mindre, nulstil.

Læs mere

Sådan bruger du Den Dansk-Engelske Regnskabsordbog

Sådan bruger du Den Dansk-Engelske Regnskabsordbog Sådan bruger du Den Dansk-Engelske Regnskabsordbog Visning Når du får et søgeresultat, kan du gøre skriften større eller mindre ved at klikke på knapperne yderst til højre på skærmen: større, mindre, nulstil.

Læs mere

279 Sandro Nielsen, Lise Mourier, Henning Bergenholtz: Regnskabsordbogen dansk engelsk. Forlaget Thomson. 2004. (431 sider)

279 Sandro Nielsen, Lise Mourier, Henning Bergenholtz: Regnskabsordbogen dansk engelsk. Forlaget Thomson. 2004. (431 sider) 279 Sandro Nielsen, Lise Mourier, Henning Bergenholtz: Regnskabsordbogen dansk engelsk. Forlaget Thomson. 2004. (431 sider) Udgivelsen af en ny dansk-engelsk fagordbog er ikke er ikke hverdagskost, og

Læs mere

FOR BETTER UNDERSTANDING. WordFinder. Professional 10. Kvikguide

FOR BETTER UNDERSTANDING. WordFinder. Professional 10. Kvikguide FOR BETTER UNDERSTANDING WordFinder Professional 10 Kvikguide Installationsvejledning 1 Indsæt program-dvd en i computeren. Installationsprogrammet starter nu automatisk. 2 Kontroller, at det nummer, som

Læs mere

Vejledning til Politikens Retskrivnings- og Betydningsordbog

Vejledning til Politikens Retskrivnings- og Betydningsordbog Vejledning til Politikens Retskrivnings- og Betydningsordbog INDHOLD VALGMULIGHEDER UNDER MENUEN FILER UDSKRIV KOPIER AFSLUT VALGMULIGHEDER UNDER MENUEN SØGEMULIGHEDER OPSLAGSORD ORDFORBINDELSER AL TEKST

Læs mere

Sådan bruger du Schultz lovportaler

Sådan bruger du Schultz lovportaler Sådan bruger du Schultz lovportaler Indhold 1 OM SCHULTZ LOVPORTALER... 2 2 KOM GODT I GANG... 3 2.1 LOGIN OG NYHEDSABONNEMENT... 3 2.2 FIND RUNDT I PORTALERNE... 5 3 SØGNINGER... 7 3.1 SØGEFELTET... 8

Læs mere

Kommende EU-forordninger

Kommende EU-forordninger Kommende EU-forordninger Vejledning i, hvordan du foretager en avanceret søgning i EUR-Lex Kom godt i gang Gå til websitet EUR-Lex: http://eur-lex.europa.eu/homepage.html?locale=da. På fanebladene vælger

Læs mere

Jeg har brug for hjælp i forbindelse med, at jeg læser eller hører en tekst

Jeg har brug for hjælp i forbindelse med, at jeg læser eller hører en tekst Brugervejledning Principielt er ordbogen et stykke værktøj, som er beregnet til at dække behov for brugere med dansk som modersmål, hvis behov for hjælp opdeles på følgende måde 1. Jeg har brug for hjælp

Læs mere

ENGELSK GRAMMATIK. Videooversigt. De skriftlige opgaver... 2 Eksamen... 2 Grammatik... 3 Shakespeare... 4 Up your game!... 5.

ENGELSK GRAMMATIK. Videooversigt. De skriftlige opgaver... 2 Eksamen... 2 Grammatik... 3 Shakespeare... 4 Up your game!... 5. ENGELSK GRAMMATIK Videooversigt De skriftlige opgaver... 2 Eksamen... 2 Grammatik... 3 Shakespeare... 4 Up your game!... 5 36 Videoer 1 De skriftlige opgaver Eksamen Den skønlitterære stil 1. Hvordan starter

Læs mere

Få adgang til medieovervågningen

Få adgang til medieovervågningen Få adgang til medieovervågningen Som ansat har du mulighed for at modtage den daglige medieovervågning, som Forsvaret og Forsvarsministeriet abonnerer på. Medieovervågningen giver dig adgang til artikler

Læs mere

Vælg det emneord, du vil bruge og klik på Continue. Nu vises de subheadings som knytter sig til emneordet:

Vælg det emneord, du vil bruge og klik på Continue. Nu vises de subheadings som knytter sig til emneordet: Embase Quick Guide Fritekstsøgning (Basic Search) Skriv dine søgeord i søgefeltet og klik på Search. Der er mulighed for at gøre søgningen bredere ved at vælge Include Related Terms". Avanceret søgnng

Læs mere

Mini-vejledning til. PubMed

Mini-vejledning til. PubMed Mini-vejledning til PubMed Udarbejdet af bibliotekar Helen Grundtvig Kristensen. Revideret Januar 2010 1 Indholdsfortegnelse Pubmed: introduktionsside side 3 Enkel søgning side 4 Advanced Search side 4

Læs mere

Søgning i PubMed. Onsdag d. 7. januar Undervisere: Birgit Nørgaard Christensen Maria Østerbye

Søgning i PubMed. Onsdag d. 7. januar Undervisere: Birgit Nørgaard Christensen Maria Østerbye Søgning i PubMed Onsdag d. 7. januar 2015 Undervisere: Birgit Nørgaard Christensen bnc@statsbiblioteket.dk Maria Østerbye maoe@statsbiblioteket.dk Dagens program Søgestrategi PubMed Herunder at skaffe

Læs mere

Søgeeksempel i CINAHL:

Søgeeksempel i CINAHL: 1 Søgeeksempel i CINAHL: Denne vejledning gælder også for baserne PsycINFO; ERIC; GreenFILE; Teacher Reference Center; Regional Business News; Library, Information Sciene & Technology Abstracts; Business

Læs mere

Søgeeksempel i CINAHL:

Søgeeksempel i CINAHL: 1 Søgeeksempel i CINAHL: Denne vejledning gælder også for baserne PsycINFO; ERIC; GreenFILE; Teacher Reference Center; Regional Business News; Library, Information Sciene & Technology Abstracts; Business

Læs mere

Søgning i EBSCO. Ebsco baserne omfatter: CINAHL * PsycInfo * AMED. Business Source Premier * e-book Community College

Søgning i EBSCO. Ebsco baserne omfatter: CINAHL * PsycInfo * AMED. Business Source Premier * e-book Community College 1 Søgning i EBSCO Ebsco baserne omfatter: CINAHL * PsycInfo * AMED Business Source Premier * e-book Community College ebook Collection * Political Science Complete ebook Community College Collection ERIC

Læs mere

stavning bøjning udtale oprindelse betydning brug Baggrund og omfang

stavning bøjning udtale oprindelse betydning brug Baggrund og omfang Siden november 2009 har Den Danske Ordbog været tilgængelig på nettet. Redaktionen af Sprogmuseet har i den anledning bedt mig give en omtale af ordbogen, dens omfang og anlæg generelt og mere specifikt

Læs mere

Google Scholar. Søgning. Udgiver Google

Google Scholar. Søgning. Udgiver Google Find vejen frem VIA University College Dato: 1. august 2019 Ulla Buch Nilson, VIA Biblioteker Google Scholar Søgning Udgiver Google Indhold Google Scholar er et søgeværktøj til at finde videnskabelig litteratur.

Læs mere

Hans-Peder Kromann. Base b11: FAGSPROGSBIBLIOGRAFIEN. Sprogbiblioteket, HERMES on-line katalog, Handelshøjskolen

Hans-Peder Kromann. Base b11: FAGSPROGSBIBLIOGRAFIEN. Sprogbiblioteket, HERMES on-line katalog, Handelshøjskolen Hans-Peder Kromann 103 Base b11: FAGSPROGSBIBLIOGRAFIEN Sprogbiblioteket, HERMES on-line katalog, Handelshøjskolen i København En fyldig bibliografi er et nyttigt redskab også for fagsprogsforskere, som

Læs mere

Velkommen til REX onlinehjælp

Velkommen til REX onlinehjælp Velkommen til REX onlinehjælp I REX onlinehjælp kan du finde information om følgende emner: Indhold Enkel søgning...3 Hvordan kan du bruge søgefeltet?...3 Søg efter sætninger...3 Søg efter specifikke ord

Læs mere

Brugervejledning til jobsøgning

Brugervejledning til jobsøgning Bo Axelsen, Rune Stilling, Keld Flintø, Sebastian Kragh 16.06.2014 Brugervejledning til jobsøgning Velkommen til Fagjob! Dette er en detaljeret brugervejledning til jobsøgningssystemet Fagjob. En mere

Læs mere

Kom godt i gang med Cinahl

Kom godt i gang med Cinahl Kom godt i gang med Cinahl 2 Søgeeksempel i CINAHL: Denne vejledning gælder også for de andre baser under Ebsco paraplyen bl.a. PsycINFO, ERIC, Teacher Reference Center m.fl. Find artikler om humor og

Læs mere

Sådan anvender man Straticator-funktionen Copy Trader Master

Sådan anvender man Straticator-funktionen Copy Trader Master 1 Sådan anvender man Straticator-funktionen Copy Trader Master I Straticator kan man på sin egen konto automatisk følge erfarne investorers handler, så når de handler, så handles der automatisk på ens

Læs mere

Introduktion. Sådan finder du dokumenterne. Opslag ved hjælp af menustrukturen. Opslag ved hjælp af personlige bogmærker.

Introduktion. Sådan finder du dokumenterne. Opslag ved hjælp af menustrukturen. Opslag ved hjælp af personlige bogmærker. Version 5 Introduktion Sådan finder du dokumenterne Opslag ved hjælp af menustrukturen Klik dig frem i menuerne med musen eller brug tabulatortasten. Klik dig frem via menuerne i dokumentvinduet: Klik

Læs mere

Kom godt i gang med PubMed

Kom godt i gang med PubMed Kom godt i gang med PubMed Søgeeksempel i PubMed: Tværfagligt samarbejde omkring genoptræning efter udskrivning fra hospital Første skridt: Opløs problemformuleringen i de søgeord som dækker problemstillingen

Læs mere

Kom i gang med Scopus

Kom i gang med Scopus Scopus er en allround base, der giver henvisninger til områder indenfor naturvidenskab, medicin, teknik, samfundsvidenskab, kunst og humaniora. Der henvises til mere end 22.000 peer-reviewed tidsskrifter

Læs mere

PsycINFO Vejledning. Tryk på det ønskede emneord for at se dens plads i emnehierarkiet, så du kan se over- og underemner samt synonymer til begrebet.

PsycINFO Vejledning. Tryk på det ønskede emneord for at se dens plads i emnehierarkiet, så du kan se over- og underemner samt synonymer til begrebet. PsycINFO Vejledning PsycINFO er en bibliografisk database, som indeholder referencer til næsten 2500 psykologiske tidsskrifter. Databasen dækker perioden fra 1806 frem til nu. Databasen indeholder også

Læs mere

Schultz lovportaler. Kvikguide

Schultz lovportaler. Kvikguide Version: 1.4 Forfatter: MRN Dato: 01.09.2014 Indhold 1 FORSIDE ET OVERBLIK... 3 2 SØGEFUNKTION... 4 2.1 GENERELLE SØGEPRINCIPPER... 4 2.1.1 SØGEFELT... 4 2.1.2 SØG VIDERE... 4 2.1.3 BEDSTE MATCH... 4 2.1.4

Læs mere

Lovguide Danske A-kasser

Lovguide Danske A-kasser Lovguide Danske A-kasser 1. Emnemenu 2. Søgning 3. Emnemenu og søgning 4. Bedste match og sortering 5. Udvalgte genvejstaster Emnemenu I emnemenuen finder du: Rapporter Love og regler Domme og afgørelser

Læs mere

Hjemmesiden er opdelt i et sidehoved, en sidefod og mellem disse 3 kolonner: venstre, midterste og højre. Højre kolonne vises dog kun på forsiden.

Hjemmesiden er opdelt i et sidehoved, en sidefod og mellem disse 3 kolonner: venstre, midterste og højre. Højre kolonne vises dog kun på forsiden. Hjemmesiden er opdelt i et sidehoved, en sidefod og mellem disse 3 kolonner: venstre, midterste og højre. Højre kolonne vises dog kun på forsiden. VENSTRE kolonne indeholder flere elementer (se illustration

Læs mere

ENGRAMs ibook. Denne guide giver dig et fuldt indblik i, hvordan du studerer engelsk grammatik med ENGRAMs ibook til ipads.

ENGRAMs ibook. Denne guide giver dig et fuldt indblik i, hvordan du studerer engelsk grammatik med ENGRAMs ibook til ipads. ENGRAMs Denne guide giver dig et fuldt indblik i, hvordan du studerer engelsk grammatik med ENGRAMs til ipads. 1. Sådan henter du ENGRAMs Hvis du ikke allerede har hentet og installeret ENGRAMs, kan dette

Læs mere

Vejledning i Avanceret CV

Vejledning i Avanceret CV Vejledning i Avanceret CV Avanceret CV giver nu dig og hele organisationen en lang række spændende muligheder for at registrere medarbejderes og lederes CV, kompetencer, kurser, certificeringer o.l. samt

Læs mere

Kom godt i gang med NIS

Kom godt i gang med NIS Kom godt i gang med NIS Viden med videre Kom godt i gang Velkommen til NIS Kommuneinformations internetbaserede lovsystem. Denne lille folder giver dig en kort introduktion til arbejdet med NIS, så du

Læs mere

Indledning. MIO er optimeret til Internet Explorer. Læs endvidere under Ofte stillede spørgsmål.

Indledning. MIO er optimeret til Internet Explorer. Læs endvidere under Ofte stillede spørgsmål. Indhold Indledning... 3 Søgefunktioner... 4 Søgning fra forsiden... 5 Søgning under menupunktet Instrument... 6 Sådan får man vist instrumenterne i en bestemt afdeling... 7 Sådan ændrer man status på et

Læs mere

CD-ORD. Værktøjet til læsning og skrivning. mikro Værkstedet

CD-ORD. Værktøjet til læsning og skrivning. mikro Værkstedet CD-ORD 8 Værktøjet til læsning og skrivning mikro Værkstedet CD-ORD CD-ORD er et personligt værktøj, der tilbyder støtte til læsning og skrivning for alle - i skolen, på jobbet, under uddannelse eller

Læs mere

brug nettet / lær at søge effektivt

brug nettet / lær at søge effektivt brug nettet / lær at søge effektivt Med netmedierne kan du gratis og lovligt: Downlåne materiale direkte til din egen pc Undgå ventetid Få adgang til et utal af fuldtekst artikler fra diverse tidsskrifter

Læs mere

Søgeliste. Vejledning. Denne vejledning giver et overblik over, hvordan søgelisten til Plandata.dk bruges til at finde og udskrive plandokumenter.

Søgeliste. Vejledning. Denne vejledning giver et overblik over, hvordan søgelisten til Plandata.dk bruges til at finde og udskrive plandokumenter. Vejledning Søgeliste Denne vejledning giver et overblik over, hvordan søgelisten til Plandata.dk bruges til at finde og udskrive plandokumenter. Udarbejdet af Erhvervsstyrelsen Version: 1.0.0 Dato: 19-02-2018

Læs mere

Generelt om data: Når man søger oplysninger om en matrikel er forurenet så resultere søgningen i 3 forskellige typer resultater.

Generelt om data: Når man søger oplysninger om en matrikel er forurenet så resultere søgningen i 3 forskellige typer resultater. Vejledning til Søgning på oplysning om en matrikel er forurenet Region Sjællands har et Jordforureningskort, hvor du kan søge oplysninger om en grund er forurenet eller muligt forurenet. Søgning på oplysninger

Læs mere

Vejledning til Søg medlem

Vejledning til Søg medlem Maj 2014 Vejledning til Søg medlem - for tillidsvalgte Indholdsfortegnelse Generelt om Søg medlem... 2 Medlemsliste... 2 Hvis du vil melde en kollega ind i FOA... 2 Sådan bruger du Medlemsliste... 3 Hvad

Læs mere

Søgeeksempel i PubMed:

Søgeeksempel i PubMed: Søgeeksempel i PubMed: Tværfagligt samarbejde omkring genoptræning efter udskrivning fra hospital Første skridt: Opløs problemformuleringen i de søgeord som dækker problemstillingen og endelig ikke flere

Læs mere

EDB - Internet. Søgning på Internettet. Hjælp til at søge. Søg med Google

EDB - Internet. Søgning på Internettet. Hjælp til at søge. Søg med Google Søgning på Internettet Der findes mange muligheder for at søge informationer på internettet. En af de hurtige muligheder er via www.google.dk, hvis startside du ser herover. Hjælp til at søge Vælg Alt

Læs mere

Søgeeksempel i PubMed:

Søgeeksempel i PubMed: 1 Søgeeksempel i PubMed: Tværfagligt samarbejde omkring genoptræning efter udskrivning fra hospital Første skridt: Opløs problemformuleringen i de søgeord som dækker problemstillingen og endelig ikke flere

Læs mere

sproget.dk en internetportal for det danske sprog

sproget.dk en internetportal for det danske sprog sproget.dk en internetportal for det danske sprog Ida Elisabeth Mørch, Dansk Sprognævn Lars Trap-Jensen, Det Danske Sprog- og Litteratuselskab 1 Baggrunden 2003 Sprog på spil 2005 Ekstrabevilling 2006

Læs mere

Hvordan søger du i LARM.fm?

Hvordan søger du i LARM.fm? Hvordan søger du i LARM.fm? Før vi beskriver, hvordan du søger og arbejder i LARM.fm, vil vi først introducere, hvordan LARM.fm brugerinterfacet ser ud. I øverste venstre hjørne findes søgefeltet og nedenunder

Læs mere

Vejledning til systemet Øremærkebestilling på Landmand.dk.

Vejledning til systemet Øremærkebestilling på Landmand.dk. Vejledning til systemet Øremærkebestilling på Landmand.dk. Bestilling af Øremærker er målrettet dig som landmand, og giver dig mulighed for selv at bestille Øremærker til Svin, Kvæg, Får og Geder. Kontakt:

Læs mere

Søgning i EBSCO. Ebsco baserne omfatter: CINAHL * PsycInfo * Medline * Greenfile. Business Source Premier * ebook Academic Collection

Søgning i EBSCO. Ebsco baserne omfatter: CINAHL * PsycInfo * Medline * Greenfile. Business Source Premier * ebook Academic Collection 1 Søgning i EBSCO Ebsco baserne omfatter: CINAHL * PsycInfo * Medline * Greenfile Business Source Premier * ebook Academic Collection ebook Collection * Political Science Complete Rehabilitation & Sports

Læs mere

Embase Vejledning. Avanceret søgning (Advanced Search)

Embase Vejledning. Avanceret søgning (Advanced Search) Embase Vejledning Der er adgang til Embase fra databaselisten på Fagbibliotekets hjemmeside, eller hvis du er udenfor hospitalets netværk via fjernadgang til DEFF (www.tidsskrifter.deff.dk ) Har du ikke

Læs mere

Søgevejledning til Cinahl Plus with Full Text (Ebsco) Bibliotekerne i Professionshøjskolen Metropol. Søgevejledning til CINAHL Plus with Full Text

Søgevejledning til Cinahl Plus with Full Text (Ebsco) Bibliotekerne i Professionshøjskolen Metropol. Søgevejledning til CINAHL Plus with Full Text Søgevejledning til CINAHL Plus with Full Text Revideret af: Vibeke Witt, Professionshøjskolen Metropol, August 2013 1 Indholdsfortegnelse Databasens indhold... 3 Adgang til Cinahl... 3 Søgning i Cinahl

Læs mere

PsycINFO (Ebsco) VIA manual

PsycINFO (Ebsco) VIA manual PsycINFO (Ebsco) VIA manual Udgiver American Psychological Association (APA). For en generel beskrivelse af basen, se APA Databases Psycinfo: http://www.apa.org/psycinfo. Indhold Basen dækker alle discipliner

Læs mere

Søgning af varekoder i IDEP.web

Søgning af varekoder i IDEP.web Søgning af varekoder i IDEP.web Oktober 2018 Denne vejledning beskriver, hvordan man kan søge varekoder i IDEP.web. Har du brug for at læse mere om, hvordan man opretter Egne varekoder i IDEP.web, kan

Læs mere

Kender du allerede disse systemer, kan du også finde arkivalierne direkte her:

Kender du allerede disse systemer, kan du også finde arkivalierne direkte her: Se hvordan du søger Med denne søgefunktion kan du søge i arkivalier fra Dansk Vestindien på tværs af Rigsarkivets systemer: Arkivalier Online (scannede arkivalier), Rigsarkivets Indtastningsportal (afskrevne

Læs mere

PsycINFO (Ebsco) VIA manual

PsycINFO (Ebsco) VIA manual PsycINFO (Ebsco) VIA manual Udgiver American Psychological Association (APA). For nærmere beskrivelse af basen, se APA Databases Psycinfo: http://www.apa.org/psycinfo. Indhold Basen dækker alle discipliner

Læs mere

Kort introduktion til Google.

Kort introduktion til Google. Google Side 1 af 10 Kort introduktion til Google.... 2 Tilpas din søgning... 2 Generelle Tips... 2 Udelukkelse af ord... 2 Brug af *... 3 Sætningssøgninger... 3 Jeg Føler Mig Heldig... 3 Avanceret søgning...

Læs mere

Vejledning til oprettelse af medarbejderadgange til det digitale dialoghjul

Vejledning til oprettelse af medarbejderadgange til det digitale dialoghjul Vejledning til oprettelse af medarbejderadgange til det digitale dialoghjul Indhold Retningslinjer i forbindelse med oprettelse af medarbejderadgange... 1 Sådan kommer du i gang... 2 Hvis en medarbejder

Læs mere

Google Plus for Virksomheder Hvordan laver man en Google plus side?

Google Plus for Virksomheder Hvordan laver man en Google plus side? Google Plus for Virksomheder Hvordan laver man en Google plus side? Google Plus er måske ikke det første du tænker på når du skal øge kendskabet til din virksomhed. I det følgende viser jeg hvorfor du

Læs mere

Stavevejen 5 5. Brugervejledning til computerprogram på internet

Stavevejen 5 5. Brugervejledning til computerprogram på internet Stavevejen 5 5 Brugervejledning til computerprogram på internet Indhold Computerprogrammet 3 Adgang til Stavevejen 4 Stavevejen 5 indhold 6 Ordlister 6 Retskrivningsprøver 11 De enkelte spil i Stavevejen

Læs mere

Ordklasserne. Skriftlig engelsk for 9. 10. kl. Interaktivt træningsprogram og hæfte. Forlaget Sprogbøger ApS

Ordklasserne. Skriftlig engelsk for 9. 10. kl. Interaktivt træningsprogram og hæfte. Forlaget Sprogbøger ApS Ordklasserne Bogstaver er vilkårligt valgte tegn. I forskellige sprog betyder de forskellige udtale-lyd, ligesom de i det skrevne sprog kan indgå forbindelser med andre bogstaver til ord og dele af ord.

Læs mere

Business Source Premier EBSCO

Business Source Premier EBSCO Få viden til at vælge VIA University College Dato: 8. juni 2015 Ref.: Robin Milner Business Source Premier EBSCO Indhold Om Business Source Premier Søgning Advanced Search Basic Search Thesaurus Søgehistorie

Læs mere

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk SKAT.dk side 1 af8 1) Gå ind på www.skat.dk I adresselinjen Tast borger og CTRL + ENTER (Internet Explorer) Eller tast www.skat.dk Du ser nu dette skærmbillede: 2) Klik på ordet Borger Her er en masse

Læs mere

CINAHL er en forkortelse for Cumulative Index to Nursing and Allied Health Literature.

CINAHL er en forkortelse for Cumulative Index to Nursing and Allied Health Literature. 0 Indhold 1) Basens indhold... 1 2) Adgang til basen... 1 3) Sign In / My EBSCOhost... 2 4) Søgemetoder... 3 4.a Fritekstsøgning... 3 4. b Begrænsning / afgrænsning... 4 4.c Er der adgang til artiklens

Læs mere

Introduktion til dokumentstyringssystemet

Introduktion til dokumentstyringssystemet 10. Hvordan afslutter jeg e-dok? Når du har afsluttet søgning og læsning af dokumenter, skal du klikke på Logoff i menuen i højre side af skærmbilledet 11. Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan anvende e-dok?

Læs mere

Vejledning til overenskomstdatabasen 29. november 2013 MJJ

Vejledning til overenskomstdatabasen 29. november 2013 MJJ Vejledning til overenskomstdatabasen 29. november 2013 MJJ Dok ID: 27525 Generelt om overenskomstdatabasen Overenskomstdatabasen kan du bruge til at danne dig et overblik over overenskomster i din organisation,

Læs mere

Klik på ovenstående billede eller brug dette link: http://webkort.regionsjaelland.dk/

Klik på ovenstående billede eller brug dette link: http://webkort.regionsjaelland.dk/ Vejledning til Søgning på oplysning om en matrikel er forurenet På Region Sjællands hjemmeside Informationer på kort er det muligt at søge oplysninger om en matrikel er forurenet eller der er mistanke

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 8

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse Koster det noget at oprette sig som bruger på ALTdanmark?... 2 Hvordan opretter jeg mig som bruger på ALTdanmark?... 2 Hvordan ændre jeg mit kodeord.... 3 Hvad hvis jeg har glemt mit

Læs mere

Du kommer ind på Cicero Web ved at skrive eller vælge din skole i dropdown-feltet på login-siden.

Du kommer ind på Cicero Web ved at skrive eller vælge din skole i dropdown-feltet på login-siden. HJÆLP Hjælp til: Vælg skole Du kommer ind på Cicero Web ved at skrive eller vælge din skole i dropdown-feltet på login-siden. Har du valgt en forkert skole? Klik på skolenavnet i øverste venstre hjørne.

Læs mere

Indhold Basen dækker sygepleje(videnskab), samt til en vis grad ergoterapi, fysioterapi, diætetik, radiografi, audiologi, rehabilitering

Indhold Basen dækker sygepleje(videnskab), samt til en vis grad ergoterapi, fysioterapi, diætetik, radiografi, audiologi, rehabilitering CINAHL Plus Udgiver Cinahl Information Systems, California Indhold Basen dækker sygepleje(videnskab), samt til en vis grad ergoterapi, fysioterapi, diætetik, radiografi, audiologi, rehabilitering Omfang

Læs mere

Instruktioner for Asset Management. Udarbejdet af: Brian Bernholm brbe@business-view.dk +45 60 11 2121 Business-View 30-04-2015

Instruktioner for Asset Management. Udarbejdet af: Brian Bernholm brbe@business-view.dk +45 60 11 2121 Business-View 30-04-2015 Instruktioner for Asset Management 2015 Udarbejdet af: Brian Bernholm +45 60 11 2121 Business-View 30-04-2015 1 Indhold 1. Indledning... 2 2. Asset Management Register... 3 3. Aktivering af Asset Management

Læs mere

Q-Variant i kasseterminalen

Q-Variant i kasseterminalen Q-Variant i kasseterminalen Q-Variant findes her i en mere enkel udgave, der benyttes i kasseterminalen og i restaurantdelen for hurtigt at kunne finde frem til varer, der ikke har stregkode. Klik på i

Læs mere

Vejledning for metadatabasen

Vejledning for metadatabasen Vejledning for metadatabasen Version 1.0, d. 20. juni 2011 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 3 LOG IND... 4 ABONNERE PÅ RETTELSER OG ÆNDRINGER I DATASÆT VIA GEORSS... 4 SØGNING EFTER METADATA I METADATABASEN...

Læs mere

PubMed - tips til søgning

PubMed - tips til søgning EN VEJLEDNING FRA UCL BIBLIOTEKET PubMed - tips til søgning December 2017 Indholdsfortegnelse 1 Basens indhold... 1 2 Adgang til basen... 1 3 Søgemetoder... 2 3.1 Fritekstsøgning... 2 3.1.1 Muligheder

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 FORORD... 2 1. ORDBOGSVÆRKTØJET I VÆRKTØJSLINJEN... 3 2. ORDBOGEN... 3

INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 FORORD... 2 1. ORDBOGSVÆRKTØJET I VÆRKTØJSLINJEN... 3 2. ORDBOGEN... 3 Ordbogsværktøjet 1.0 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 FORORD... 2 1. ORDBOGSVÆRKTØJET I VÆRKTØJSLINJEN... 3 2. ORDBOGEN... 3 MINIMER OG LUK... 3 SØGEFELT... 4 SØGERESULTAT... 4 Resultater...

Læs mere

Brugervejledning. Ny funktionalitet til Søg målepunkt i DataHub

Brugervejledning. Ny funktionalitet til Søg målepunkt i DataHub Brugervejledning Ny funktionalitet til Søg målepunkt i DataHub Indholdsfortegnelse 1 Introduktion...3 2 Ændret layout...3 2.1 Simpel søgning (Elleverandør og mægler)...3 2.2 Avanceret søgning (Elleverandør

Læs mere

Embase Vejledning. Tryk på det ønskede emneord for at se dens plads i emnehierarkiet, så du kan se over- og underemner samt synonymer til begrebet.

Embase Vejledning. Tryk på det ønskede emneord for at se dens plads i emnehierarkiet, så du kan se over- og underemner samt synonymer til begrebet. Embase Vejledning Embase dækker biomedicin, farmakologi, toksikologi og farmaci. Har en fin dækning af europæiske tidsskrifter samt en omfattende indeksering af lægemidler. I Embase indekseres publicerede

Læs mere

Hvis du vælger menupunktet søg kursus har du mulighed for at filtrere på flere parametre end på forsiden. Mere herom under Søg kursus.

Hvis du vælger menupunktet søg kursus har du mulighed for at filtrere på flere parametre end på forsiden. Mere herom under Søg kursus. Kursussøgning på Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Indledning... 3 Søg og tilmeld kursus (forside)... 3 Fritekstsøgning via feltet søg og tilmeld kursus... 3 Søg og tilmeld kursus: Søg på fag...

Læs mere

Søgevejledning til SocINDEX with Full Text - 1

Søgevejledning til SocINDEX with Full Text - 1 Søgevejledning til SocINDEX with Full Text Søgevejledning til SocINDEX with Full Text Indholdsfortegnelse Søgning i SocINDEX Advanced Search Felter der afgrænser søgningen Søgehistorie Kombinatorisk søgning

Læs mere

1.3 Redigering af indhold på forsiden For at redigere forsiden marker dit lokalafdelingsnavn i træstrukturen og klik på Lås og rediger.

1.3 Redigering af indhold på forsiden For at redigere forsiden marker dit lokalafdelingsnavn i træstrukturen og klik på Lås og rediger. 1.3 Redigering af indhold på forsiden For at redigere forsiden marker dit lokalafdelingsnavn i træstrukturen og klik på Lås og rediger. Ændret den 8. marts 2019 Ældre Sagens hjemmesidesystem: 1.3 Redigering

Læs mere

Brugervejledning til. Vejleder

Brugervejledning til. Vejleder Brugervejledning til Vejleder UDARBEJDET AF DINO BABIC 12. AUGUST 2016 ADGANG TIL LOGBOGEN... 2 MIN PROFIL... 6 ÆNDRING AF KODEORD... 7 KALENDER... 8 KOMPETENCEOVERSIGT... 9 UDDANNELSESLÆGER... 10 KOMPETENCER

Læs mere

CINAHL Complete - tips til søgning

CINAHL Complete - tips til søgning EN VEJLEDNING FRA UCL BIBLIOTEKET CINAHL Complete - tips til søgning revideret april 2018 Indholdsfortegnelse Basens indhold... 1 Adgang til basen... 1 Sign In / opret konto: My EBSCOhost... 2 Søgemetoder...

Læs mere

Indhold Om Britannica School... 3 Startsiden... 3 Om Foundation... 4 Om Intermediate... 5 Om Advanced... 6 Visning af søgeresultater...

Indhold Om Britannica School... 3 Startsiden... 3 Om Foundation... 4 Om Intermediate... 5 Om Advanced... 6 Visning af søgeresultater... Britannica School - Overblik Indhold Om Britannica School... 3 Startsiden... 3 Om Foundation... 4 Om Intermediate... 5 Om Advanced... 6 Visning af søgeresultater... 7 Artikelvisning... 8 Om Britannica

Læs mere

Brugerundersøgelse Lægemiddelkorpus

Brugerundersøgelse Lægemiddelkorpus 1 Brugerundersøgelse Lægemiddelkorpus Vi føler, at vi med Korpus-redskabet har fået et løft i forbindelse med vores oversættelsesarbejde både kvalitets- og tidsmæssigt (lægemiddelvirksomhed) Oversættelsesredskabet

Læs mere

Hjælpeguide til Digitalisér.dk

Hjælpeguide til Digitalisér.dk Hjælpeguide til Digitalisér.dk Hvad er Digitalisér.dk Digitalisér.dk er et socialt netværk og værktøj som du kan anvende på flere forskellige måder. Har du viden som du ønsker at dele og debattere med

Læs mere

Minigrammatik. Oversigter fra tysk.gyldendal.dk

Minigrammatik. Oversigter fra tysk.gyldendal.dk Minigrammatik Oversigter fra Artikler (kendeord) 1 Artikler danner bestemte eller ubestemte former af substantiver (navneord). De viser også, hvilket køn et substantiv har, om det er ental eller flertal,

Læs mere

Tips til søgning Lørdag d. 2. november 2013 Campus Roskilde

Tips til søgning Lørdag d. 2. november 2013 Campus Roskilde Tips til søgning Lørdag d. 2. november 2013 Campus Roskilde Biblioteket Campus Roskilde 29. oktober 2013 Side 1 Hvilke baser kan jeg vælge? ARTESIS: Dette er Campus Roskildes egen søgebase. Indeholder

Læs mere

Litteratursøgning i PubMed

Litteratursøgning i PubMed Litteratursøgning i PubMed 1 En introduktion til PubMed PubMed er National Library of Medicine s webadgang til Medline, produceret i samarbejde med tidsskriftudgiverne. Tidsskriftudgiverne leverer data

Læs mere

7DVWHYHMOHGQLQJ#²#,QWHUQHW#([SORUHU

7DVWHYHMOHGQLQJ#²#,QWHUQHW#([SORUHU 7DVWHYHMOHGQLQJ#²#,QWHUQHW#([SORUHU,QGKROGVIRUWHJQHOVH BROWSEREN - DE VIGTIGSTE FUNKTIONER OG BEGREBER.... 2 TILPAS BROWSEREN... 3 GÅ DIREKTE TIL EN KENDT ADRESSE... 5 LAV ET BOGMÆRKE... 6 ORGANISÉR DINE

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Introduktion Søgning på fagrubrik Søgning på brancher Søgning på geografisk område Søgning på virksomhedsform INTRODUKTION

INDHOLDSFORTEGNELSE. Introduktion Søgning på fagrubrik Søgning på brancher Søgning på geografisk område Søgning på virksomhedsform INTRODUKTION INDHOLDSFORTEGNELSE Introduktion Søgning på fagrubrik Søgning på brancher Søgning på geografisk område Søgning på virksomhedsform INTRODUKTION Formålet med dette dokument er at formidle brugen af funktionen

Læs mere

Analyse 10. juni 2015

Analyse 10. juni 2015 Analyse 1. juni 21 Hvad har valgkampen handlet om indtil videre? Af Nicolai Kaarsen I november 214 tilkendegav danskerne, at emner som arbejdsløshed, indvandring og beskyttelse af miljøet var blandt de

Læs mere

Brugerguide til 3M Online Center

Brugerguide til 3M Online Center Brugerguide til 3M Online Center 1 3M 2015. All Rights Reserved. Brugerguide til 3M Online Center Ordreplacering...3 1. Bestil nu...4 2. Hurtig ordre...5 3. Upload ordrefil...6 4. Indkøbslister / Mine

Læs mere

BRUG HOVEDET! -SØG ORDENTLIGT PÅ NETTET

BRUG HOVEDET! -SØG ORDENTLIGT PÅ NETTET BRUG HOVEDET! -SØG ORDENTLIGT PÅ NETTET MINDSPOT.dk Redaktion: Mindspot Layout: IT & Kommunikation Tryk: Lasertryk Borgerservice og Biblioteker Hovedbiblioteket Møllegade 1, 8000 Århus C +45 8940 9274

Læs mere

Vælg Cinahl Headings (fra øverste blå linie). Hvis vi f.eks. søger på hypothermia:

Vælg Cinahl Headings (fra øverste blå linie). Hvis vi f.eks. søger på hypothermia: Cinahl Quick Guide (Cumulative Index to Nursing and Allied Health Literature) er en amerikansk bibliografisk database. Basen dækker især syge- og sundhedspleje samt beslægtede discipliner som fysioterapi,

Læs mere

Effektiv søgning på web-steder

Effektiv søgning på web-steder Effektiv søgning på web-steder 7. maj 1998 Udarbejdet af DialogDesign ved Rolf Molich, Skovkrogen 3, 3660 Stenløse Indhold 1. Indledning 3 1.1. Model for søgning 3 2. Forskellige former for søgning 4 2.1.

Læs mere

JLR EPC. Lynvejledning. Indholdsfortegnelse. Danish Version 2.0. Trin-for-trin vejledning Skærmvejledning

JLR EPC. Lynvejledning. Indholdsfortegnelse. Danish Version 2.0. Trin-for-trin vejledning Skærmvejledning JLR EPC Lynvejledning Indholdsfortegnelse Trin-for-trin vejledning.....2-7 Skærmvejledning.....8-11 Danish Version 2.0 JLR EPC Lynvejledning 1. Start applikationen Åbn din internetbrowser, og gå til https://epc.jlr-apps.com/.

Læs mere

PsycINFO Vejledning. Avanceret Søgning (Advanced Search)

PsycINFO Vejledning. Avanceret Søgning (Advanced Search) PsycINFO Vejledning PsycINFO er en bibliografisk database, som indeholder referencer til over 1300 psykologiske tidsskrifter. Databasen dækker perioden fra 1967 frem til nu. Du finder link til databasen

Læs mere

Forsvarsakademiets Informationsservice. Kom godt i gang. - med at bruge EBSCO Host Research Databases

Forsvarsakademiets Informationsservice. Kom godt i gang. - med at bruge EBSCO Host Research Databases Forsvarsakademiets Informationsservice Kom godt i gang - med at bruge EBSCO Host Research Databases FAKIS AUG 2006 Kom godt i gang med EBSCO FAKIS AUG 2006 Vejledning i anvendelse af EBSCO Host Research

Læs mere

Oversættelse af tekster på andre sprog - via Google

Oversættelse af tekster på andre sprog - via Google Oversættelse af tekster på andre sprog - via Google Introduktion Google har udviklet en maskine, der kan oversætte tekster til forskellige sprog. Du har måske været på ferie i Tyskland eller Frankrig.

Læs mere

Manual til Kundekartotek

Manual til Kundekartotek 2016 Manual til Kundekartotek ShopPlanner Customers Med forklaring og eksempler på hvordan man håndterer kundeoplysninger www.obels.dk 1 Introduktion... 3 1.1 Formål... 3 1.2 Anvendelse... 3 2 Referencer...

Læs mere

Kildehenvisninger. - Information og guide til korrekte kildehenvisninger

Kildehenvisninger. - Information og guide til korrekte kildehenvisninger Kildehenvisninger - Information og guide til korrekte kildehenvisninger Af: Emil Madsen Slotshaven Gymnasium d.12/12 2016 Indhold Hvorfor overhovedet kildehenvise?:... 1 Hvad er en kildehenvisning så?:...

Læs mere

KARNOV SKAT & REGNSKAB QUICKGUIDE

KARNOV SKAT & REGNSKAB QUICKGUIDE KARNOV SKAT & REGNSKAB QUICKGUIDE VELKOMMEN TIL KARNOV SKAT & REGNSKAB INTRODUKTION TIL KARNOV SKAT & REGNSKAB INDHOLDSFORTEGNELSE: Søgning side 3 Resultatliste side 5 Ekstern søgning side 6 Udskriv side

Læs mere

KARNOV SKAT & REGNSKAB QUICKGUIDE

KARNOV SKAT & REGNSKAB QUICKGUIDE KARNOV SKAT & REGNSKAB QUICKGUIDE velkommen til karnov skat & regnskab Introduktion til karnov skat & regnskab indholdsfortegnelse: Søgning side 3 Resultatliste side 5 Ekstern søgning side 6 Udskriv side

Læs mere