MADE IN GERMANY. SONAX bilplejesystem til nyere biler og veteraner.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "MADE IN GERMANY. SONAX bilplejesystem til nyere biler og veteraner. www.sonax.dk"

Transkript

1 MADE IN GERMANY SONAX bilplejesystem til nyere biler og veteraner

2 2 Fra sølvpudsemidlet SONA til markedsleder indenfor bilpleje Det er mere end 60 år siden Manfred Hoffmann og hans far besluttede sig for at producere autopolish. De der i dag kender til SONAX og ved hvad virksomheden står for på området professionel bilpleje, kan dårligt forestille sig, under hvor små forhold virksomheden startede. Allerede i 1903 startede oldefaren til den nuværende ejer af SONAX med at udvinde kiseljord. Et mineral som indgik i mange rengøringsprodukter i datidens husholdning. Efter anden verdenskrig blev der udviklet et sølvpudsemiddel med navnet SONA, et navn som nogle måske endnu kan huske. Det oprindelige navn fik tilføjet et X som synonym for wax (voks). Den 11. maj 1949 blev SONAX firmanavnet registreret som producent af bilplejeprodukter. Man lagde kort og godt ud med fire SONAX sælgere, der kørte landet tyndt i hver sin fuldt læssede folkevogn. Ikke mindst den personlige kontakt med kunderne gav resultat. Det har ikke ændret sig frem til i dag. Den vigtigste grundsten i den internationale succes er tilfredse kunder. Gennem mere end 60 år har vore produkter være trofaste følgesvende hos bilister til renholdelse og pleje af de mobile skatte. For at gøre det let at opnå de bedste resultater på både nye og ældre køretøjer, præsenterer vi på de følgende sider en række produkter, der er særligt egnede til de forskellige opgaver.

3 3 Bilpleje sat i system I denne brochure har SONAX samlet de produkter og hjælpemidler, der anbefales til systematisk bilpleje, når der stilles de højeste krav til effektivitet og resultater. Det kommer dog ikke kun an på produkterne: Det er frem for alt vigtigt, at de benyttes i konsekvent rækkefølge, på den rette måde og under iagttagelse af de tips & tricks, der fører til målet: En bil der er perfekt plejet, og som tiltrækker nysgerrige blikke. Vores faglige viden vil vi gerne dele med dig, suppleret med nyttige tips & tricks, hvor der bruges SONAX produkter på ædle veteraner. God fornøjelse med gennemgangen af SONAX produkterne.

4 4 LAK Bilvask Art. Nr En grundig håndvask er særlig skånsom mod lakken og medfører ikke kun, at bilen får et umiddelbart rent og velplejet udseende. Resultatet danner også grundlag for alle de efterfølgende plejeopgaver. Brug af rent vand har en begrænset virkning, for først med en skånsom, ph-neutral og fosfatfri shampoo opløses fint snavs fuldstændigt. Uden at angribe lak og forsegling. For at det opløste og overvejende grovkornede snavs kan vaskes af uden fedtfilm og ridser, anbefales det at benytte en SONAX MicrofiberSvamp. Den har en blød, fyldig struktur, som kan opfange urenhederne i stedet for at køre dem rundt på lakken. Med hensyn til aftørring gælder det om at skynde sig. Specielt på varme dage er der stor risiko for, at vandet tørrer, og derved opstår der kalkpletter. Her hjælper et effektivt SONAX tilbehør: Det praktiske SONAX KunstlæderVaskeskind sparer tid og kræfter og gør samtidig bilvask lettere. SONAX GlansShampoo Koncentrat Perfekt, skånsom pleje begynder med valget af en god shampoo. SONAX GlansShampoo Koncentrat opbløder og løsner snavs, uden at påvirke voksbeskyttet lak. Er skånsom overfor både ny og ældre lak som følge af en særlig skånsom sammensætning. Egnet til rengøring af alle laktyper, gummi, kunststof, vinyl og glasfiberflader. Fosfatfri og p-h neutral. Art. Nr Med SONAX HighSpeedwax øges lakbeskyttelsen med en hurtig ind-i-mellem behandling: glans og lakbeskyttelse i én håndevending. Efter afskylning af shampooen med rent vand, sprayes der ganske enkelt et super tyndt lag HighSpeedwax på den endnu våde lak. Efterfølgende fordeles voksen ensartet med svamp. Umiddelbart efter aftørres med microfiberklud, så lakken står stribefri og helt blank.

5 LAK 5 Art. Nr Art. Nr Art. Nr SONAX InsektFjerner SONAX MicroFiberSvamp SONAX FlexiBlade Specialrens der fjerner hårdnakkede insektrester på glas, lak, crom og kunststofoverflader. Den nye sammensætning opbløder endnu hurtigere de indtørrede, hårde insektrester så en aftørring i de fleste situationer er tilstrækkeligt til at rengøre overfladen. Skånsom mod alle udvendige lak- og kunststoftyper. Ideel inden bilvask for optimal finish. Specielt vigtigt i sommermånederne. Svamp i maxi størrelse til særlig grundig og skånsom vask. Med to forskellige microfiber-sider: Én med lange fiberfrynser der rengør særlig skånsomt, har meget stor sugeevne, der øger skumdannelsen. Den anden side er glat og fjerner hård-nakket snavs. Fordele sammenlignet med en almindelig svamp: Takket være microfibre opfanges snavs, og bliver derfor ikke kørt yderligere rundt på lakoverfladen, med ridser til følge. Efter brug skylles svampen ren under den varme hane. Aftørringen af bilen efter vask kan være besværlig. Det ta r tid og har afgørende indflydelse på slutresultatet. De skånsomme, bløde silikonelameller tilpasser sig karosseriets former. Aftørring af et nyvasket karosseri forgår hurtig og uden kraftanstrengelse. Som følge af en reduceret friktion, sammenlignet med et lædervaskeskind, skåner SONAX FlexiBlade lak og forsegling og reducerer risikoen for kalkpletter under den ellers mere tidskrævende aftørring. SONAX FlexiBlade er et hjælpemiddel med forbavsende effekt. Art. Nr SONAX KunstlæderVaskeskind Med KunstlæderVaskeskindet spares der tid og arbejde med aftørring af karosseriet på vanskeligt tilgængelige steder: Det er blødt som et lædervaskeskind og har en sugeevne som en god bomuldsklud. Hurtig og skånsom mod lak og voksforsegling. Fjerner restvand på lakken. Resultatet: Stribefri, perfekt aftørret lak. Ideel sammen med FlexiBlade vandfjerneren.

6 6 LAK Forbehandling & Lak-régenerering SONAX Lakplejesystem Ikke plejet/ gammel lak Ikke plejet/ mat Lak Ny/ som ny Lak PRODUKT Lakforbehandling er det vigtigste punkt i bilplejeprogrammet. For her tilvejebringer man en sund, glat og blank lak. Med den geniale SONAX Xtreme Spray&Clay afhjælper man ru overflader og hårdnakkede urenheder på lakken og genskaber en ekstrem glat og blank lakoverflade. Hermed klares også alle efterfølgende lakplejetrin hurtigere og bedre. Og så får forseglingen tilmed en længere holdbarhed. Med de effektive og skånsomme polisher fjerner man dét, der får lakken til at se mat, ru, oxideret og kedelig ud. Ikke kun ridser, men også en oxideret lak og småætsninger påvirker udseendet og den måde lakken føles på. Kun en lak, der er ren og helt fri for sådanne urenheder, kan forsegles, opnå en lang holdbarhed og begejstre med sensationel finish. I øvrigt er det ikke forseglingen med voks, der skaber den ønskede høje grad af glans: Det gør derimod polishen, der benyttes til forbehandling af lakken! SONAX PremiumClass SaphirPowerPolish fjerner selv de fineste ridser fuldstændigt og frembringer, om nødvendigt efter yderligere polering, en helt utrolig glans. På en allerede klargjort lak, og på en velplejet lak, kan dette trin forbehandling med Saphir PowerPolish godt springes over. SONAX PremiumClass LackCleaner, der er næste trin, er særdeles vigtig at udføre inden forseglingen foretages: Denne behandling fjerner skånsomt alle gamle voksrester, renser lakken fuldstændigt og skaber en slags hæftegrund for forseglingen. Uden dette behandlingstrin holder forseglingen kun i kort tid og opfylder dermed ikke sin opgave fuldt ud. Insekter opløses Grundig vask Grundig vask Grundig vask Lakrensning Poléring Affedtning af lakken Affedtning af lakken Affedtning af lakken Forsegling Forsegling Forsegling Suppl. pleje Suppl. pleje Suppl. pleje Defekt lak Lak der er meget medtaget Stor ridse-tæthed Overfladen er ru og meget mat Insekter opløses Lakrensning Poléring Let forvitret lak/ridset lak Der er enkelte dybe ridser Ridse tætheden er mindre end ved defekt lak Svag glans Insekter opløses Ny lak/ poleret lak Meget lidt ru Ingen ridser Høj genskin Høj glas SONAX InsektFjerner SONAX GlansShampoo SONAX Xtreme Spray&CLay SONAX Premium SaphirPowerPolish Om nødv. behandles flere gange SONAX PremiumClass LackCleaner SONAX CarnaubaCare/Nano Lak-Forsegling SONAX HighSpeedWax Art. Nr Inden lakpleje påbegyndes, forsegles alle udvendige kunststofdele med SONAX Xtreme Kunststof Gel. Herved er det efter poleringen let at fjerne evt. utilsigtede polerrester på disse.

7 LAK 7 Art. Nr Art. Nr Art. Nr Sonax Xtreme Spray&Clay LakrenseSæt Højeffektivt rensesæt til alle typer lak, lakerede kunststofdele og glas. Fjerner hurtigt og ukompliceret alle typer overfladesnavs som harpiks, flyverust, insektrester, bi-klatter, tjærepletter og sprøjtestøv. Altså praktisk talt alt dét, der ikke går af ved en almindelig bilvask. SONAX Xtreme Spray&Clay bør også benyttes i den almindelige lakpleje. Som et første trin i forbindelse med lakpleje letter Spay&Clay alle efterfølgende arbejdstrin, da lakken hermed bliver fuldstændig glat og renset for selv de mindste urenheder. Samtidig optimeres holdbarheden af forseglingen og slutresultatet. Lakrensesættet består af en blød specialrensemasse (60 gr. ) og en rense-/glidespray (500 ml.) SONAX PremiumClass LackCleaner Renser lakken og forbehandler inden forsegling. Egnet til helt ny, nyere og velholdt lak med kun få fine ridser. Renser lakoverfladen og fjerner derved silikone, fedt og gamle voksrester. Den behandlede overflade bliver glat ved poleringen. Små ridser fjernes og glansen optimeres. Ved anvendelse af LackCleaner øges holdbarheden af den efterfølgende forsegling væsentligt. Inklusiv påføringssvamp og microfiberklud til stribefri aftørring. SONAX PremiumClass SaphirPowerPolish Sikrer en lakfinish og en glans, der bringer alle superlativerne frem. High-end polerteknologi til alle laktyper og laktilstande. Polérmidlet er først groft og nedbrydes derefter successivt under polérprocessen. Derfor fjernes selv de fineste ridser fuldstændigt. SaphirPowerPolish fjerner forvitret/død lak og opfrisker mat lak maksimalt. Der opnås en perfekt lakfinish med ekstrem ensartet farvedybde. Produktet garanterer en hologram-, stribe- og fedtfilmfri finish. Fjerner også eksisterende hologrammer. Indeholder også carnaubavoks, der giver en basisbeskyttelse af de behandlede flader. Sættet inkluderer: SONAX P-Ball med udskiftelig svamp og en højkvalitets MicrofiberKlud, der letter behandlingen og øger virkningen. SONAX MicrofiberKlud Udvendig fjerner voks og polerrester. Højkvalitets klud, fyldig og superblød. Fnugger ikke. Sørger for strålende glans og farvedybde uden ridser, slør og fedtfilm. Kan vaskes og bruges igen og igen. Art. Nr

8 8 LAK Forsegling Art. Nr Lakforseglingen er kronen på værket: Forseglingen er langt mere end bare en beskyttelsesfilm, der beskytter en nypoleret, glat lak mod miljøpåvirkninger og stærk, hæftende snavs. En forsegling bevarer glans og farvedybde og giver lakoverfladen en finish og feeling, der er svær at beskrive. Her er det værd at bemærke, at de to produkter, SONAX PremiumClass Carnauba Care og SONAX PremiumClass NanoLackForsegling, opfylder to forskellige behov. De eksklusive indholdsstoffer i SONAX PremiumClass Carnauba Care er sammensat primært for at imødekomme ønsket om fascinerende højglans og ekstrem glat lakfinish på nyere biler og veteraner. SONAX PremiumClass NanolackForsegling, der er baseret på avanceret Hybrid-nanoteknologi, opfylder derimod ønsket om særlig langvarig beskyttelse og afperlingseffekt. Denne behandling tager specielt sigte på biler, der benyttes meget eller som overvejende parkeres under åben himmel, eller til eks. historisk motorsport. Den ikke-glatte men ekstrem holdbare overflade er typisk for denne forseglingstype. SONAX HighSpeedWax Den lynhurtige lakforsegling: Spray på, tør af, slut! Højeffektiv rengørings- og konserveringsvæske, der er egnet til alle laktyper. Ægte Carnaubavoks forsegler lakken i uger, giver stribefri højglans og sørger for tydelig farveopfriskning, uden anstrengende polering. Ideel også som opfrisker ved løbende pleje i forbindelse med en PremiumClass NanolackForsegling. Et perfekt produkt undervejs når der lige skal friskes op. Ikke kun værdifulde produkter og en præcis udførelse af de beskrevne fremgangsmåder sikrer et perfekt resultat. Også brugen af velegnede hjælpemidler som specielt egnede microfiberklude og -puder, er afgørende for, at arbejdet går hurtigt og ukompliceret. Uden at efterlade fedtfilm, striber og hollogrammer.

9 LAK 9 Art. Nr Art. Nr Art. Nr SONAX PremiumClass CarnaubaCare Ædel HardWax til særlig krævende lakpleje og forsegling med en voks, der indholder 100% ren, uforfalsket Grade One Carnauba Wax. Carnauba Care giver en langvarig, stribefri lakbeskyttelse med fascinerende farvedybde. Behandlingen forhindrer tidlig falmning af lakken, beskytter mod hårdnakket insektsnavs og frembringer en ekstrem glat overflade, der er let at renholde. Højeffektive plejeolier understøtter den lette anvendelse. Universal anvendelig på alle laktyper. Indeholder ikke slibemidler. Sættet inkluderer: Påføringssvamp og microfiberklud til efterpolering. SONAX PremiumClass NanoLakForsegling Nano-Hybridteknologibaseret langtidsforsegling, egnet til både nyere biler og veteraner, der udsættes for højere og hyppigere belastning. F.eks hverdagsklassikere, motorsportskøretøjer og køretøjer, der overvejende parkeres i det fri. Behandlingen beskytter lakken ved en glashård hybrid-forsegling af nanosilikatpartikler beriget med fluorcarbon, der giver en optimal afperlingsvirkning. Den gennemsigtige hinde forstærker farvedybden og sørger for en langtidsholdbar, spejlblank finish. Afsætning af snavs, insekter og bremsestøv formindskes tydeligt. Rengøringbehovet reduceres væsentligt og forenkles. Beskytter lakken afh. af kørselsforholdene i op til 9 mdr. Denne behandling udføres kun i professionelt regi. SONAX MicrofiberKlud Udvendig Her er tale om en højkvalitets fyldig microfiberklud til den afsluttende finish. Den fjerner overskydendevoks og polish-rester og giver strålende farvedybde, uden ridser, fedtfilm og slør. Microfiberkluden er fnugfri, kan vaskes og bruges igen og igen.

10 10 CABRIOLET KALECHER Cabriolet kalecher Kalecher kræver en særlig omhyggelig pleje. Anvend under ingen omstændigheder opvaskemiddel eller andet husholdningsmiddel på det sensible kunststof eller tekstil. Sådanne produkter fører til affedtning af det sårbare materiale, gør det hårdt og reducerer derved folde-evnen af kalechen. De vigtige, store gummipakninger kan tage skade. Også imprægneringen påvirkes negativt og opløses. Til rengøring af alle typer tekstil-kalecher er SONAX CabrioletKalecheRens egnet på grund af sine milde egenskaber. Rengøring af kalechen udføres bedst og lettest i forbindelse med en komplet bilvask. Art. Nr SONAX Cabriolet KalecheRens Specialrens til alle typer kunststof- og tekstilkalecher. Fjerner hurtigt, grundigt og meget skånsomt selv hårdnakket tilsmudsning. Kan anvendes uden problemer i forbindelse med bilvask. Til mere dybgående rengøring af strukturen er det en fordel at benytte en egnet børste. Cabrioletkalecher består overvejende af ru eller grovstruktureret materiale. Anvend derfor aldrig klude, de kan afgive tekstil-fnug. En børste giver topresultater og rengøringen af kalechen er dermed også både lettere og hurtigere. Art. Nr

11 CABRIOLET KALECHER 11 Art. Nr Imprægnering af kalechen er vigtig for langsigtet beskyttelse og problemløs funktion. En komplet udskiftning af selve kalechen er ganske kostbar. Specielt en ældre kaleche er det vigtigt at vedligeholde og beskytte, så stoffet ikke falmer og bliver utæt. Alt efter hvilke materialer det drejer sig om, tilbyder SONAX to forskellige produkter til behandlingen: Stofkalecher behandles med SONAX CabrioletKaleche&TekstilImprægnering. Kunststofkalecher behandles perfekt og effektivt med SONAX HighSpeedWax fra lakprogrammet. SONAX CabrioletKaleche & TekstilImprægnering Imprægnering til kalecher af tekstil. Tætner ikke mindst de hårdt belastede folder og syninger. Frisker farven op og beskytter mod snavs. Beskytter og imprægnerer også tekstil i kabinen. Forhindrer tilsmudsning og fugt i sæder og polstring af stof og alcantara, tæpper m.v. Farveløs og derfor egnet til alle farver tekstil. Inkluderer SONAX påføringssvamp til ensartet påføring. Art. Nr Vinyl og kunststofkalecher (f.eks. Everlast kunststofkalecher, som på en engelsk klassiker) forsegles også med SONAX High- SpeedWax. Giver også tydelig farveopfriskning og tilmed særlig lang beskyttelse mod snavs og deraf efterfølgende lettere renholdelse.

12 12 Kabine Ruderengøring Rene ruder er en nødvendighed for at opretholde sikkerhed og i bogstavelig forstand gennemskuelighed. Kampen mod insektsrester, vejsnavs og trafikfilm lykkes kun optimalt med et virkeligt funktionelt og effektivt produkt, der fjerner urenhederne problemløst, uden at klistre. SONAX RudeRens er et produkt der gennem mange år har høstet anerkendelse, udover at give brilliant rene ruder, skader det heller ikke kunststof. Selv i husholdningen er det kendt for at give optimalt resultat. Brug altid 2 klude med stor sugeevne til ruderengøring: Én klud til påføring og fordeling og én til aftørring. Så bliver ruderne helt rene. F. eks.: Art. No Art. Nr Tensider på SONAX RudeRens basis af dyrkede råstoffer FOSFATFRI Til inde og ude. Fjerner insektrester og vejsnavs fra bilens ruder og lygter. Fjerner fedtfilm og nikotinafsætninger på ruder og spejle i kabinen. Læderrengøring & Læderpleje Specielt i nyere biler og i veteraner gør en velplejet og patineret læderpolstring interiøret til noget ganske særligt, under forudsætning af, at pleje foretages regelmæssigt og med effektive og skånsomme produkter. Læder er robust naturhud, som belastes væsentlig hårdere i bilen end i hjemmet. Voldsomme temperaturskift, stærk solskin, snavsafsætninger, øget slid ved ind- og udstigning osv. Dette er hård kost for bilens læderpolstring. Siden 1980érne er læderpolstring til biler blevet lakeret i flere lag. Tidligere blev læderet garvet og var dermed ægte naturhud. Læderpleje i bilen har dog kun meget lidt tilfælles med hudpleje. Hvad selv passionerede bilentusiaster ofte glemmer er bl.a., at bilens læder behøver hyppig pleje og bør rengøres oftere. Årsagen: På mørk polstring er snavs ikke så synligt, men netop snavs i prægestrukturen og ved syninger virker slibende som fint sandpapir og øger derfor nedslidningen af læderet væsentligt. Uden regelmæssig rengøring vil læderet også føles unaturligt, og det vil udvikle en ubehagelig lugt. Regelmæssig pleje opretholder det naturlige look og bid, og gør sit til, at læderet beholder sin karakteristiske duft. Ved lyst læder er rengøringen et særligt vigtigt punkt, og af afgørende betydning for at undgå et permanent nusset udseende og misfarvning.

13 Kabine 13 Art. Nr SONAX LæderPleje er udviklet til såvel historisk, naturgarvet læder som til de moderne, lakerede lædertyper. Produktet sikrer hurtig og grundig rengøring, uden at gøre læderet hårdt eller udtørre det. Plejeindholdsstoffer af høj kvalitet giver læderet en høj grad af beskyttelse udover rensevirkningen. Resultatet: En smidig, blød læderoverflade med naturlige egenskaber og udseende. Perforeret læder (f.eks. sæder med sædevarme) eller meget strukturerede læderflader rengøres effektivt med LeatherCare Foam. SONAX Xtreme LeatherCareFoam NanoPro Silikonefri specialprodukt til rengøring og pleje af ny og gammel læderpolstring i bilen. Fjerner snavs, olie, fedt og giver læderet sin oprindelige smidighed. Den behandlede overflade bliver ikke glat, men får igen sine naturlige egenskaber. Kostbar Carnaubavoks og ægte bivoks sørger for fremragende beskyttelse. Skummet er også egnet til sæder med sædevarme og til perforeret læderpolstring. Med læderduft og UV-beskyttelse, egnet til alle farver glatlæder. Ved stærk tilsmudsning eller groft struktureret læder anbefales det, at der først benyttes en blød børste. Når situationen kræver en særlig indsats, kan man med fordel benytte en børste. Godt nok er det hurtigere med en klud, men det mest genstridige snavs gemmer sig let i strukturen. En børste fjerner langt bedre snavs ved syninger og samlinger. Art. Nr Art. Nr SONAX MicroFiberPlejePude letter brugen af SONAX læderplejeprodukter og sørger for et særlig grundigt plejeresultat. SONAX MicroFiberPlejePude

14 14 Kabine Polster & tekstiler Ved polster, tæpper og tekstiler gælder det samme som ved læderpleje: Det væsentlige er regelmæssig rengøring, for i ru strukturer og overflader med luv, er det særdeles vanskeligt at fjerne snavs og pletter på grund af stoffets absorberingsevne. Rengøring af loftbeklædning, indvendig beklædning, cockpit, sædepolstring og tæpper klares let og ukompliceret med SONAX Xtreme KabineRens i den praktiske pumpeforstøver. Samtidig giver det en behagelig duft i kabinen. Til pleje og rengøring af sarte tekstiler har SONAX udviklet Xtreme Tekstil&AlcantaraRens, der egner sig til løbende rengøring, farveopfriskning og til helt konkret at fjerne pletter og lugt. Også på ømfindlig Alacantara. SONAX MicrofiberPuden er et praktisk hjælpemiddel, der er speciel nyttig i kabinen. Art. Nr SONAX Xtreme Tekstil&AlcantaraRens Renser grundigt og skånsomt alle tekstiler i kabinen som sæder, polster, beklædning, loftsbeklædning, tæpper, sædeovertræk og alcantarapolstring. Samtidig eliminerer lugtfjerneren i produktet hurtigt og effektivt ubehagelig lugt fra tobak og dyr, og efterlader en behagelig frisk duft. Fjerner selv hårdnakkede pletter som fra chokolade, is, coca cola, kaffe, ketchup m.m. Frisker farven op og efterlader ikke skjolder. Art. Nr SONAX Xtreme KabineRens SONAX Xtreme Kabine Rens er et universal, særdeles effektivt rengøringsmiddel til hele kabinen. Sammensætningen af produktet er afstemt efter materialerne i kabinen. Selv hårdnakket snavs på beklædning, sædepolstring og loftsbeklædning fjernes grundigt og skånsomt. Tilmed efterlader produktet en behagelig frisk duft i bilen. Man undgår farveforskelle ved at rengøre hele flader. Også her er en blød børste en stor hjælp og med til at optimere resultatet. Art. Nr

15 Kabine 15 Kunststof i kabinen Art. Nr Art. Nr Kunststof er det mest anvendte materiale til interiør-udstyr i kabinen og har været det i årtier. I nogle fabrikater, fra 70érne og 80érne, består hele interiøret udelukkende af kunststof og kunstlæder. Kunststof kræver grundig og velgennemtænkt pleje. Også her gælder: Rengøring er vigtigere end den ofte velmente pleje. For nyere biler og veteraner drejer det sig om régenerering af særligt udsatte kunststof-komponenter. I stedet for naturlig farve og den oprindelige mat-optik er mange interiører tilfedtede, glinsende og med et kedeligt udseende. Også her tilbyder SONAX flere produkter: Ønsker man rengøring uden kunstig glans og med fremhævet struktur i kunststofog kunstlæder er SONAX Xtreme CockpitPleje Mat det rette valg. Udover optisk korrekt finish modvirker det også tilsmudsning. Det indeholder hverken opløsningsmidler eller silikone. SONAX Xtreme CockpittPleje Mat effekt Til skånsom rengøring af samtlige kunststofoverflader i kabinen. Forsegler udsat og belastet kunststof i både nyere biler og veteraner. Tilfører ikke kunstig glans og opretholder således strukturen i eks. instrumentbrætbeklædning og kunststofpolster. Virker støvafvisende og beskytter mod tilsnavsning. En mat-finish, der modvirker generende reflekser i forruden. Produktet er også velegnet til rengøring og pleje af kunstlædersæder. Fri for silikone og opløsningsmiddel. På kraftig tilsmudsede overflader anbefales det samtidigt at gøre brug af en blød børste. SONAX Microfiber Pude Sikrer en mere ensartet påføring af kunststofplejemiddel i kabinen (f.eks. cockpit) og bidrager derved til et bedre resultat. Den lille lomme og den specielle form gør det let at nå selv vanskeligt tilgængelige steder med puden. Art. Nr Hvis instrumentbord og kunststofelementer skal glinse intenst, benyttes SONAX CockpitPleje.

16 16 Udvendig pleje Fælge & dæk Art. Nr Flotte fælge er rigtige blikfangere, men samtidig de mest udsatte dele på bilen: Aggresivt bremsestøv, varmeudvikling ved opbremsning, vejsnavs, vejsalt og hårdnakket tjære er nogle af fælgfjenderne. Ofte opstår der allerede efter kort tid forandringer eller skader på fælgen. Til regelmæssig rengøring af nye- og veteranfælge, med ømfindtlig bremseteknik og sårbare fælgoverflader, kræves der en skånsom produktsammensætning. Et absolut topprodukt til opgaven er SONAX Xtreme FælgRens: Syrefri med optimal rengøringseffekt og hurtig virkning. Herved klares den ellers besværlige og tidkrævende fælgrengøring i en håndevending. Det skåner både fælge og ryg! Pleje af dækkene sætter prikken over i ét mht. hjulenes udseende. Dybsorte dæksider er et MUST ved veterankonkurrencer. SONAX Xtreme DækGlansGel er et velgennemtænkt produkt, der i modsætning til sprays, kan anvendes uden spild, og samtidig beskyttes dækket. SONAX Xtreme DækGlansGel Produktet giver dæk en ultimativ, original mættet våd-optik. Den nye gel-formel plejer og beskytter samtidigt dækket mod krakelering og afblegning. Påføring forgår let og ukompliceret med påføringsvamp uden unødigt forbrug eller stænk på fælge og lak. Holder flere uger. Også velegnet til hvide dæksider.

17 Udvendig pleje 17 Art. Nr Art. Nr SONAX Xtreme FælgRens Skånsomt rengøringsprodukt til letmetal og stålfælge, forkromede og højglanspolerede. Fjerner hurtigt hårdnakket snavs som fastbrændt bremsestøv, olie, gummirester og aggressivt vejsnavs. Den ekstremt skånsomme, syrefrie formel med innovative virkestoffer sørger for et top-resultat i en håndevending, selv på plejekrævende trådhjul. Angriber med sikkerhed hverken fælgoverflade, hjulbolte eller bremsekomponenter. SONAX FælgRensebørste Absolut anbefalelsesværdigt hjælperedskab til grundig og skånsom fjernelse af svært tilgængeligt snavs på letmetal- og stålfælge. Ideel i kombination med SONAX FælgRens. Til efterpolering af de rengjorte fælge er SONAX MicrofiberKlud Udvendig fremragende. Microfiberens tykke og tætte luv giver fælgene en perfekt glans. Art. Nr Tørbremsning umiddelbart efter fælgrengøring/vask er meget vigtigt. Det modvirker fastsiddende bremseklodser og korrosion på bremseskiverne, ikke mindst i de situationer hvor bilen ikke benyttes i længere tid efter vask.

18 18 Udvendig pleje Udvendig kunststof Brugen af udvendig kunststof på bilen accellerede stærkt fra 1970 til 90 i form af store kofangere, fenderlister på døre, skærmudskæringer, spoilere m.v. Med årene bliver disse komponenter hårde og afblegede som følge af UVstråling, varme, vejsalt og andre miljøpåvirkninger. Det får dem til at se kedelige ud. SONAX Xtreme KunstofGel Udvendig frisker dem op med fornyet farvedybde og finish. Selv efter længere tids manglende vedligeholdelse. Chrom Crom fremhæver karosseriets linier, virker elegant og markerer stilen. Til crompleje anvendes ofte aggressive husholdningsprodukter eller kraftigt slibende pudsemidler, der ofte giver et helt modsat resultat: En mat og ru overflade og et unødigt slid på det ofte tynde cromlag, der således bliver høvlet af. SONAX Crom&Metalpaste renser og polerer anløbne cromdele til højglans, uden at skade materialet. Art. Nr SONAX PolerFiberKlude Art. Nr Art. Nr Tyk og blød kvalitet. En ideel hjælper til strålende resultater på kunststof- og cromkomponenter. Skåner overfladen og ridser ikke. Kludens struktur øger effektiviteten af SONAX produkterne. Genbrug: Vask og anvend igen og igen. 15. stk. /pose Art. Nr Forsegl udvendigt kunststof med SONAX Xtreme Kunststof Gel Udvendig, inden lakpleje. Herved kan polerrester aftørres uden besvær efter polerarbejdet. SONAX Xtreme KunststofGel Udvendig Plejer ulakeret kunststof på bilen, f.eks. kofangere, fenderlister, spoilere m.v. Gelen trænger ind i kunststofstrukturen og giver langvarig beskyttelse og konservering. Den behandlede overflade får en tydelig farveopfriskning med dyb, mættet finish. Ideel til dæk og gummikomponenter. Farveløs og derfor optimal på alle farver. SONAX Chrom- & AluPaste Polermiddelholdig plejepasta til ulakerede metaller. Fjerner korrosion, anløbne og matte steder på crom, aluminium, messing, kobber, m. fl.. Konserverer og beskytter den behandlede flade med en usynlig beskyttelsesfilm. SONAX HighSpeedwax kan med fordel anvendes til behandling af vinyltag, som f. eks. mange amerikanske og tyske biler fra 70érne og 80érne er udstyret med. Art. Nr

19 TIPS 19 Service & pleje Art. Nr Art. Nr Velholdt til mindste detailje SONAX tilbyder ikke kun fremragende produkter til pleje og vedligeholdelse af lak, kabine mv. Innovative produkter til teknik og motor fuldender SONAX programmet, og gør det dermed lettere at opnå en langsigtet beskyttelse, også hvad angår teknikken. SONAX Blyerstatning SONAX LåsePleje Til alle benzinmotorer, der ikke må køre på blyfri benzin. Smører og beskytter ventilerne mod slid og erstatter blyets smøreevne. Sørger for optimal motoreffekt og forebygger motorskader. Smøre- og plejeolie. Gør dørlåsen og andre låse let bevægelige med optimal funktion. Plejer, smører og beskytter mod rust og fugt uden at fedte. Optør tilfrosne låse. Til bil og husholdning. Farveløs. Art. Nr Et effektivt kontakt-, glide- og smøremiddel på nanobasis. Trænger ind og fortrænger vand. Fjerner knirke- og gnavelyde. Smører bevæglige dele. Løser fastrustede skruer, møtrikker og bolte. Forhindrer krybestrøm i elektriske systemer og smører. Beskytter blankt metal mod fugt og korrosion. SONAX MoS 2 Olie

20 Gennem mere end 60 år har SONAX været specialist i bilpleje med system! Egen forskning og udvikling, innovative produkter og vore serviceteknikeres mange års erfaring med brugen af produkterne, giver dig stor sikkerhed for optimal beskyttelse og pleje af bilen, uanset om den er nyere eller veteran. VZ-0/ / DK-Generalagent: Handelsfirma Finn Jensen Strandpromenaden 6A 8700 Horsens Tlf.:

BY APPOINTMENT TO HER MAJESTY THE QUEEN SUPPLIER OF CAR CARE PRODUCTS AUTOGLYM, LETCHWORTH, ENGLAND

BY APPOINTMENT TO HER MAJESTY THE QUEEN SUPPLIER OF CAR CARE PRODUCTS AUTOGLYM, LETCHWORTH, ENGLAND BY APPOINTMENT TO HER MAJESTY THE QUEEN SUPPLIER OF CAR CARE PRODUCTS AUTOGLYM, LETCHWORTH, ENGLAND BY APPOINTMENT TO H.R.H. THE PRINCE OF WALES SUPPLIER OF CAR CARE PRODUCTS AUTOGLYM, LETCHWORTH, ENGLAND

Læs mere

brilliant solutions serious car care for people

brilliant solutions serious car care for people brilliant solutions serious car care for people INDHOLDSFORTEGNELSE Kære alle. Jeg må fortælle Jer at det aldrig har været så sjovt at være en del af det, som foregår her hos Meguiar s. Det er som om at

Læs mere

brilliant solutions serious car care for

brilliant solutions serious car care for brilliant solutions serious car care for 10 people TM brilliant sol ordi vi hvert år sponserer over 9.000 bil arrangementer i USA og Fyderligere 3.000 udenfor USA, bliver vi ofte spurgt om den globale

Læs mere

OPMÆRKNING OG MALING NSF-GODKENDT FEDT DUNKVARER OG WIPES. Tekniske. til industrien

OPMÆRKNING OG MALING NSF-GODKENDT FEDT DUNKVARER OG WIPES. Tekniske. til industrien SPRAY OPMÆRKNING OG MALING FEDT NSF-GODKENDT DUNKVARER OG WIPES UNITITE, pakning OG LIM Tekniske Produkter til industrien Indhold Bestil på www.unican.dk eller pr. mail info@unican.dk Tlf. 87 97 29 00

Læs mere

Pas på dine nye møbler...

Pas på dine nye møbler... Pas på dine nye møbler... Tillykke med de nye møbler. Boligen, og specielt møblerne, er en vigtig del af vor tilværelse og de er med til at skabe vores livskvalitet; derfor pas godt på møblerne. Det er

Læs mere

Få spændende inspiration og gode råd om farver på www.sadolin.dk. indendørs

Få spændende inspiration og gode råd om farver på www.sadolin.dk. indendørs Få spændende inspiration og gode råd om farver på www.sadolin.dk indendørs Kom rigtig godt i gang Med denne guide giver vi vores viden og erfaring videre til dig, så du står tilbage med det bedste resultat.

Læs mere

Produkt katalog 2013

Produkt katalog 2013 Katalog 2013 Indholdsfortegnelse Cartec vedligeholdelse side Poler- og voksprodukter 3 Kosmetiske produkter 5 Rengørings produkter 6 Shampoo 8 Lugtfjerner 9 Truck og bilvaske produkter 10 Diverse 11 WaxGuard

Læs mere

Rustfri. bil i op til 30 år VIND. flotte præmier. Deltag i vores konkurrence. Se mere på s. 10 eller på www.antirustringen.dk

Rustfri. bil i op til 30 år VIND. flotte præmier. Deltag i vores konkurrence. Se mere på s. 10 eller på www.antirustringen.dk Rustfri bil i op til 30 år flotte præmier Deltag i vores konkurrence. Se mere på s. 10 eller på www.antirustringen.dk VIND Husk porto Rust er en ond cirkel... Velkommen i Anti-Rust Ringen! Rust er bilens

Læs mere

Den store fælge guide

Den store fælge guide 1 Den store fælge guide Hos Bigwheels.dk er vi både eksperter og nørder når det kommer til dæk og fælge. Her i den store fælge-guide kan du læse næsten alt hvad der er at vide om fælge lige fra gode køberåd,

Læs mere

n y m a l e t b o l i g f r a i n d e r s t t i l y d e r s t

n y m a l e t b o l i g f r a i n d e r s t t i l y d e r s t n y m a l e t b o l i g f r a i n d e r s t t i l y d e r s t Kom indenfor Godt i gang Loft Vægge Sandmaling Køkken og bad Væv og filt Træ og metal Metal Træværk Gulve 04 05 06 08 14 16 18 22 22 24 26

Læs mere

EN REN FORNØJELSE. Blomst- og svanemærkede rengøringsmidler lever op til skrappe kemikaliekrav

EN REN FORNØJELSE. Blomst- og svanemærkede rengøringsmidler lever op til skrappe kemikaliekrav ANNONCE HELE DENNE TEMAAVIS ER EN ANNONCE FRA MEDIAPLANET ANNONCE EN REN FORNØJELSE December 2007 Et godt indeklima kommer ikke af sig selv Rengøring med god samvittighed Lad familien samarbejde om rengøringen

Læs mere

Tak, fordi du har valgt Hempel

Tak, fordi du har valgt Hempel - Tak, fordi du har valgt Hempel Velkommen til Hempels Den Lille Søstærke, som du kan bruge som en hjælp til enhver maleopgave. Denne manual giver dig ikke kun oplysninger om hele vores sortiment, men

Læs mere

Indhold 1. Indhold. Farvekort emaljer Farvekort bundmaling

Indhold 1. Indhold. Farvekort emaljer Farvekort bundmaling DEN LILLE SØSTÆRKE Indhold 1 Før du maler Hvornår kan jeg male?........... 3 Ventilation...4 Fjernelse af gammel maling....... 4 Affedtning og rengøring...5 Slibning...6 Spartling...8 Udregning af malingsareal....9

Læs mere

gi os et ring på et af neden-

gi os et ring på et af neden- Algebekæmpelse Imprægneringer Sandblæsning Graffitiværn Facaderens Graffitirens Tagrens Kontor: 87 45 08 80 Mobil: 20 25 22 40 E-mail: facadeservice@webspeed.dk gi os et ring på et af neden- spørgsmål

Læs mere

Kubikken- Sydjysk MC-Club Maj. 2007. Man skulle ikke tro det, men det er faktisk blomsten af Sønderjyllands ungdom! Fra den gang...

Kubikken- Sydjysk MC-Club Maj. 2007. Man skulle ikke tro det, men det er faktisk blomsten af Sønderjyllands ungdom! Fra den gang... Kubikken- Sydjysk MC-Club Maj. 2007 Man skulle ikke tro det, men det er faktisk blomsten af Sønderjyllands ungdom! Fra den gang... Kubikken nr. 2 Maj 2007 2 -Kubikken Besøg på PR-Lab i Høruphav: SMCC tilbyder:

Læs mere

Together. A passion for hair www.schwarzkopf-professional.com www. bella-vista.dk

Together. A passion for hair www.schwarzkopf-professional.com www. bella-vista.dk Together. A passion for hair www.schwarzkopf-professional.com www. bella-vista.dk COLOR CARE PERM Teknisk Manual 2012 indholdsfortegnelse 3 Essensity filosofi 4 Budskabet 5 Permanent farve 13 Lysning 16

Læs mere

Hurtigere, lettere, renere Slibning og polering med Festool

Hurtigere, lettere, renere Slibning og polering med Festool Hurtigere, lettere, renere Slibning og polering med Festool Resultatet er perfekte overflader Vejen derhen består af krævende arbejde. Jo større krav, der stilles, desto vigtigere er det at anvende det

Læs mere

Guide til køb af nye fælge

Guide til køb af nye fælge Guide til køb af nye fælge Introduktion Du sidder nu med en guide der kan hjælpe dig i dit køb af nye fælge. Der vil også være svar på en række af de oftest stillede spørgsmål, som vi håber kan hjælpe

Læs mere

Produkt Guide Health & Beauty Systems

Produkt Guide Health & Beauty Systems Produkt Guide LR Health & Beauty Systems Januar 2013 1 Indholdsfortegnelse Generelt om Parfume Parfumens baggrund 4 Parfume produkterne 5 Hvordan sælger jeg en duft 6 Vigtige spørgsmål om parfume 7 Generelt

Læs mere

CIMEX ERADICATOR. Læs disse instruktioner omhyggeligt, før du bruger apparatet.

CIMEX ERADICATOR. Læs disse instruktioner omhyggeligt, før du bruger apparatet. Læs disse instruktioner omhyggeligt, før du bruger apparatet. Kære kunde, tak for dit køb af vores produkt. Cimex Eradicator tilbyder en innovativ og effektiv metode til at fjerne problemet med væggelus.

Læs mere

SUVO SUND VOGN VIND EN UNDERVOGNSBEHANDLING SE SIDE 2

SUVO SUND VOGN VIND EN UNDERVOGNSBEHANDLING SE SIDE 2 Annoncetillæg til B.T. 17 maj 2008 SUVO VIND EN UNDERVOGNSBEHANDLING SE SIDE 2 SUND VOGN En sund vogn uden rust lever længere og mere sikkert. SUVO rustbeskyttelse er sund fornuft, både for ældre og helt

Læs mere

Veterandele. Margit og Leif Munck

Veterandele. Margit og Leif Munck Veterandele 2013-14 Veterandele Velkoen til Veterandeles første katalog 2013/2014. Vi vil takke de mere end 1500 kunder, der har været med til at gøre det muligt for at der overhoved er et grundlag for

Læs mere

Om rengøring af våben

Om rengøring af våben Om rengøring af våben Hele Artiklen eller dele her af må ikke anvendes uden tydelig kilde angivelse Udstyr venligt udlånt af De Danske Skytteforeningers salgsafdeling 26-11-2003 21:33 Ejnar Askholm Hvordan

Læs mere

EN SMUK BOLIG - I EN FART! LAK OG TRÆBESKYTTELSE VÆGMALING TAPETAFDAMPERE MED WAGNER BLIVER MALEARBEJDET EN FORNØJELSE. www.wagner-group.

EN SMUK BOLIG - I EN FART! LAK OG TRÆBESKYTTELSE VÆGMALING TAPETAFDAMPERE MED WAGNER BLIVER MALEARBEJDET EN FORNØJELSE. www.wagner-group. www.wagner-group.com EN SMUK BOLIG - I EN FART! MED WAGNER BLIVER MALEARBEJDET EN FORNØJELSE VÆGMALING LAK OG TRÆBESKYTTELSE TAPETAFDAMPERE Funklende idéer fra markedets bedste producent WAGNER tilbyder

Læs mere

KATALOG 2014/1. Værktøj og maskiner til gulvlæggere

KATALOG 2014/1. Værktøj og maskiner til gulvlæggere KATALOG 2014/1 Værktøj og maskiner til gulvlæggere Turtle pads Til tørslibning og -polering af marmor, terrazzo, granit, beton, etc. Et virkeligt alsidigt slibesystem, der giver dig mulighed for at renovere

Læs mere

ekspertise til autobranchen

ekspertise til autobranchen ekspertise til autobranchen autodivisionen 2014-2015 BERNER introduktion BERNER introduktion Kunder er forskellige Derfor kan du hos Berner få personlig betjening og rådgivning af vore sælgere, kontakte

Læs mere

Instruktionsmateriale

Instruktionsmateriale Instruktionsmateriale Side 2 Klubinstruktør I Indholdsfortegnelse Side 3-7 Side 8-14 Side 15-17 Side 18 Side 19-20 Side 21-24 Side 25-26 Side 27 Side 28 Side 29-30 Side 31-33 Materiel Billardet Ballerne

Læs mere

Opvaskemaskiner Brugervejledning

Opvaskemaskiner Brugervejledning Opvaskemaskiner Brugervejledning GS63210W, GU63210W Læs denne vejledning Denne vejledning indeholder afsnit med sikkerhedsanvisninger, driftsvejledning, installationsvejledning og tips til fejlfinding

Læs mere

Brugsanvisning Opvaskemaskine

Brugsanvisning Opvaskemaskine Brugsanvisning Opvaskemaskine Læs venligst brugs- og monteringsanvisningen inden opstilling, installation og ibrugtagning for at undgå skader på personer og produkt. da-dk HG05 M.-Nr. 09 647 800 Indhold

Læs mere

EKSPERTISE TIL AUTOBRANCHEN

EKSPERTISE TIL AUTOBRANCHEN EKSPERTISE TIL AUTOBRANCHEN AUTODIVISIONEN 2014-2015 BERNER INTRODUKTION Kunder er forskellige! Derfor kan du hos Berner få personlig betjening og rådgivning af vore sælgere, kontakte vores kundeservice

Læs mere