Min Thailandske Billedbog R E J S E R M E D E T M E N N E S K E L I G T A N S I G T

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Min Thailandske Billedbog R E J S E R M E D E T M E N N E S K E L I G T A N S I G T"

Transkript

1 Min Thailandske Billedbog R E J S E R M E D E T M E N N E S K E L I G T A N S I G T

2 C&C Travels kontor i Bangkok har 8 ansatte og ligger centralt placeret i Bangkok på Ambassador Hotel. Kontoret ligger i stueetagen i Tower Wing. Det har åbent hver dag og kan være behjælpelig med mange ting. * Organisere udflugter. * Restauranter og dinner cruises * Golf- og dykkerture. * Hotelreservationer, også i sidste øjeblik. * Fly-, skibs og togbilletter til hvorsomhelst. * Skræddersyet tøj og smykker. * Antikviteter og andre spændende ting. * Brusebad, vi har håndklæder, sæbe og shampoo. * Swimmingpool og solbadning. * Kaffe, the, Mekong Whiskey, Grøn Fanta, Beer Chang. * Bestille din næste rejse til smilets land. Skriv gerne før rejsen, hvis du har spørgsmål eller særlige ønsker. Skriv direkte til men om muligt på engelsk, tak. C&C Travel Bangkok GroundFloor Tower Wing, The Ambassador Hotel 171 Sukhumvit Soi 11, Wattana Bangkok Thailand Tel Fax C&C Travel s team i Bangkok, fra venstre; KoRn, Nang, Robert, Roong, Pat og Natcha.

3 Unikke håndvævede silketørklæder fra Laos Natcha taler Flydende dansk, engelsk og thai. Få eksklusive antikviteter til salg. Mrs. Roong elsker vore kunder, og gør alt for dem. Indgang til vort kontor og forretning i Bangkok

4 Hotel Ambassador i Bangkok En del af hotellets Flotte lobby. Tower wing, den bedste Fløj... Doorman Thaigaew.

5 Den nye coffeeshop er åbent døgnets 24 timer. Ambassador er vort foretrukne hotel i Bangkok, men vi har kontrakt med andre 28 hoteller. Billigere såvel som dyrere. Benyt hotellets swimmingpool, om du bor der eller blot besøger vort kontor. Glem ikke drikkepenge til hotellets søde stuepiger... Der er live music i den hyggelige lounge hver aften.

6 Kongen af Thailand En del af det pragtfulde og eksotiske konge palads i Bangkok. Husk at være korrekt påklædt ved besøg, spørg på C&C Travels kontor i Bangkok. Den thailandske konge, Bhumibol Adulyadei (udtales pomipon), besteg tronen i 1946, efter hans bror, kong Ananda, blev skudt i sit soveværelse. Bhumibol var bare 18 år. Han blev født i 1927 i Cambridge, mens hans far, prins Mahidol af Songkhla, studerede medicin ved Harvard University, og hans mor læste til sygeplejeske. Det enevældige kongedømme blev allerede afskaffet i 1932, og stadig ved Bhumibols kroning var tiden præget af adskillige kupforsøg. Ingen troede rigtigt på, at monakiet kunne overleve stormvejret fra Anden Verdenskrig. Ikke desto mindre har ingen kupmager, diktator eller premierminister kunne fravriste monakiet sin magtfulde funktion. Den dag i dag kan kongen påvirke udfaldet af vigtige beslutinger ved at sige ganske få ord i TV. Hans årlige fødselsdagstale får altid det politiske apparat til at stå på den anden ende i iver for at efterkomme hans ønsker. Det er et statsligt anliggende, når regentparret har fødselsdag. Premierministeren og andre officielle personer deltager derfor sammen med mange hundrede tusinder på pladsen foran paladset på deres fødselsdage. Kongens fødselsdag fejres som officiel fars dag, og dronningns som mors dag. Under den nuværende konge er det fars dag den 5 december. Fars dag indleder nytårs-måneden ved at mange sætter det første nytårs-pynt op, som i virkeligheden er amerikansk julepynt. Således har thailænderne altid været gode til at forene vestlige og thailandske traditioner i en smuk forening. Tidligere er de thailandske traditioner opstået i krydsfeltet af især Kina, Indien og Khmerene (Cambodia). Majestætsfornærmelse kan straffes med fængsel op til 15 år. Det er for eksempel majestætsfornærmelse at lægge en thailandsk pengeseddel på jorden, idet kongens portræt er afbilledet på alle pengesedler. Thailænderne har også meget stor respekt over for munke og hellige ting, som for eksempel Buddha-statuer. Kong Bhumibol rejser ikke meget til udlandet, men han har til gengæld været overalt i Thailand, og det er ikke en selvfølge for en thailandsk konge. Kongefamilien står bag adskillige hjælpeprojekter. og flere af kongefamiliens medlemmer er yderst optaget at medmenneskelige og kulturelle anliggender.

7 Det storslåede palads har både vestlig og østlig arkitektur. Mange besøger den thailandske konge... Oplev de mange detaljerede statuer... Soldaterne er der altid, kongen sjældent...

8 Bangkok Bangkok, eller Krung Thep som byen hedder på thai, er Thailands svar på Hong Kong og Singapore. Krung Thep betyder Englebyen«. Oprindeligt sejlede thailænderne rundt i»klongerne«, og derfor blev Bangkok kaldt Østens Venedig. Men meget trafik har tvunget byen til at fylde de fleste klonger op med jord og lave dem om til veje. Idag har byen et moderne»skytrain«som er billigt, nemt og hurtigt. En af stationerne ligger ved Hotel Ambassador. Det berømte Floating market. Der skal mange betjente til at holde styr på det.

9 Tuk Tuk er de berømte små trehjulede taxier. Det nye, flotte og meget hurtige Skytrain. Buddha Statuer i den gamle hovedstad, Ayutthaya (har du tid så tag en dag op og besøg den) Blomster sælges overalt... Paladser er der mange af i Bangkok.

10 River Kwai Riwer Kwai eller rettere Kanchanaburi, blev grundlagt af Rama I som forsvar mod burmeserne. De tre Pagoders pas i Kanchanaburi har været den vigtigste handelsesforbindelse mellem Thailand og Burma i århundreder. Samme sted invaderede burmeserne Thailand, da de ødelage den gamle kongeby Ayuttahaya i 1700-tallet. Burmeserne kom simpelthen ridende på elefanter gennem passet. Byen lever af sine ædelstensminer og teaktræshandel med Burma. Provinsen er mest kendt for broen over Riwer Kwai, som blev lavet af britiske krigsfanger under Anden Verdenskrig og efterfølgende blev bombet. Flodturen ned af den smukke River Kwai. En af byens unge indbyggere. Broen over River Kwai. Der kører stadig tog over broen... Krigsmuseet fortæller om områdets blodige fortid...

11 De flydende bungalows på Pung-Waan Resort Kwai Noi. Stor pool. Receptionspigerne, Maem og Nat. Dejligt og anderledes at bo her... Det Luksusriøse Felix River Kwai Resort. Med Flodudsigt... For det romantiske par, er et par dage her, en god investering.

12 Chiang Mai Chiang Mai og resten af Nordthailand er markant anderledes end central- og sydthailand. Nordthaiere er kendt for at være glade og venlige. På sin vis er der også tale om en anden kultur end Bangkok. Forskellen er ikke kun størrelsen. Den kulturelle forskel viser sig blandt ved, at de taler et andet sprog end bangkokianerne. Området havde også sin egen konge indtil Chiang Mai har en masse spændende og billige restauranter og et hav af muligheder for udflugter. Trappen til det smukke gamle tempel, Doi Suthep. Bjergstammernes børn kommer ofte til Chiang Mai Traditionel Lysfest. Byen er berømt for sit store natmarked...

13 Hotellet, Baan Tai, er fantastisk! C&C Travel er stolte over at kunne tilbyde denne lille perle... Et af byens mange smukke templer. Værtinden, Mrs. Lilly, er et dejligt menneske, hun kan organisere og fortælle om alt i byen! Prøv Mrs. Lilly s berømte halvdags kokkeskole.

14 Golden Triangle Golden Triangle rækker ind i Thailand, Burma og Laos og var engang den berygtede region, hvor bjergstammerne dyrkede størstedelen af verdens opiumvalmuer. I dag er der stadig store politiske og økonomiske problemer i området - og det thailandske militær kæmper ofte mod grupper af smuglere ude i de store skove. Området er kendt for sin smukke og storslåede natur. Fra Golden Triangle Imperial Hotel kan man se ind over både Burma og Laos. Når der er fredeligt i området kan man leje en longtail båd og på en time sejle i tre forskellige lande. The Longtail boat»driver«...venter på dig. MekongFloden der deler Laos, Burma og Thailand. Thaierne elsker også en god picnic.

15 Hotel Imperial Golden Triangle, ligger godt... Bjergbønderne transporterer deres høst til markedet på den gammeldags facon. En udkigspost, hvor man kan se til Laos. Hotel Imperials terrasse... værsgo - The Golden Triangle.. Den officielle Golden Triangle port, alle skal have billeder af hinanden. Rishøsten er vigtig for alle thaier.

16 Pai Pai er en hyggelig lille by mellem Chiang Mai og Mae Hong Song med flere stammesamfund inden for rækkevide. Shan-, Lahu- og Lisu-stammerne kan nås til fods, andre kan bedst nås med de knallerter/motorcykler som C&C Travel har til gratis rådighed for alle sine gæster i Pai. Meget nemme, alle kan bruge dem også uden mc kørekort. I dag er Pai præget af de mange rygsækturister. Ikke desto mindre er byen værd at besøge for nogle dage, især hvis man kører lidt rundt på knallert.

17 Rim Pai Cottage er et af byens ældste resorts, og ligger centralt i byen. Helt nyt resort,tha Pai Resort & Spa... spændende og anderledes. Midt i den smukke have er man helt sig selv. Hotellet har gamle teaktræs bungalows, og flere ligger helt ned til floden. Et spa der vil noget... Rim Pai Cottage ser ikke ud af meget... men her er herligt at være. Enkle værelser, man kan ikke få det hele. En del af Tha Pai Resort & spa.

18 Munkebørnene... Ligesom de fleste bliver konfirmeret i Danmark, er de fleste thailandske mænd munke, eller rettere novicer, i en periode. Traditionelle thailandske kvinder vil slet ikke giftes med en mand, som ikke har været munk. Teoretisk skal man være munk et år, men typisk er man det kun i en regntid(fra juni til august). Nogle er dog kun munk en måned eller endda kun en uges tid. Den unge munk optjener merit som munk. Merit er en slags betaling til hans karma, som er afgørende for, hvordan han bliver født i det næste liv. Meritten overtages dog af moderen, som tak for at have passet på ham som barn. Mødre har nemlig en nærmest hellig status i Thailand. Hvis munken var gift, ville det derimod være hans kone, som fik meritten, og det er ikke ideen. Udover at optjene merit til sin mor, får novicen selvfølgelig også en religiøs uddannelse. Man kan allerede optages i munkeordenen som dreng. Mange drenge fra fattige familier vælger derfor denne mulighed. Udover tøj og kost, får de således skolegang og uddannelse betalt. I modsætning til kristne munke (katolske) kan en thailands munk altid forlade munkeordenen, når han vil. Og mange forlader også ordenen, når de har opnået en universitetsgrad. Hvis en thai-buddhist derimod ønsker at blive frelst fra reinkarnationskredsløbet, så er han nødt til at fravælge at stifte familie og være munk hele livet. Hvis han ikke føler, at det er rigtigt at blive munk for livstid, eller hvis man er kvinde, så kan man ikke blive frelst. Dette gælder kun for teravada-buddhismen, som den er udformet især i Thailand. Hvis man ikke bliver munk, så gælder det om at optjene god merit for gode gerninger, og moderen modtager stadig merit fra sine sønner. Hvis man har dårlig karma, altså ikke har samlet gode meritter nok, kan man blive genfødt som et sultent spøgelse. Har man masser af gode meritter, kan man blive født til et bedre liv, hvor man er rig. Og sådan bevæger man sig op eller ned fra liv til liv, indtil man bliver født som mand og er i stand til at være munk på livstid og har god merit, så man kan undslippe det evindelige reinkarnationskredsløb. Munke behandles med meget stor respekt i Thailand, og det er det ikke god tone at sige noget sjovt om dem. Munke har deres egne sæder i busserne, og Guds nåde trøste den udlænding, som har sat sig på»munkesædet«og ikke rejser sig op, hvis der kommer en munk. Munke betaler i øvrigt ikke for transport. Man skal tale på en særlig måde til en munk, altså ikke bare almindeligt thai. Og en kvinde må absolut ikke røre ved en munk. Alle skal hilse på munke, altsa wai e den traditionelle hilsen, selv kongen, og munkene må ikke hilse tilbage. Munkene får deres mad ved at gå rundt i gaderne ved morgengry. Her går kvinderne ud og lægger mad og andre ting, som for eksempel sæbe i deres skåle. Man kan ligefrem købe pakker i supermarkederne i alle størrelser. På den måde optjener kvinderne merit, og munkene slipper for at skulle arbejde. Munken skal spise inden frokost og må ikke spise resten af dagen. Det er altså kun syge munke, som må spise aftensmad.

19

20 Soppong dalen, skønnere kan det ikke blive.. Shan-pigerne forbereder middagen. En af husene i Karen landsbyen, hvor man sover en nat. På Cave Lodge i Soppong har C&C gæster alle måltider inkluderet. Det er enkel mad, men smager helt vidunderligt... Pen er verdens bedste guide, det er der mange der har udtalt... Værelserne er enkle, uden nogen dikkadarer.

21 Soppong Cave Lodge i Soppong blev åbnet i 1984 for rygsækturister. Den dag i dag henvender stedet sig stadig til unge mennesker, og de der er unge af sind. Værten og grundlæggeren af Cave Lodge er australier og hedder John, hans kone hedder Nung, og deres charmerende»altmulig-pige«og guide hedder Pen. Bortset fra John og en anden australier, er alt personalet fra Shan-landsbyen i nærheden. I Soppong er der er store skove, floder og huler med imponerende stalaktitter. I nogle af hulerne er der stadig spor af vægmalerier, og der er adskillige forhistoriske gravkamre. I soppong er der også inkluderet en lang tur på elefantryg. Riverrafting er også inkluderet i opholdet i Soppong. Noget af sejladsen er fredelig som her, men længere nede af floden går det voldsommere til. I soppong sejler man på tømmerflåde.

22 øen Koh Chang er i virkeligheden mest berømt for sine elefanter..

23 Koh Chang Koh Chang er en smuk, grøn og bjergrig ø, som ligger i en øgruppe bestående af 47 øer. Øerne har status af Nationalpark på grund af den uberørte regnskov og marineliv. Øen har gode strande, imponerende vandfald, bjerg-trekking og jungletrekking på elefantryg. Koh Chang er stadig noget uspoleret, hvis man tager væk fra hotel områderne, sammenlignet med de andre turist-destinationer i Thailand. På grund af bjergene kan der forekomme kraftig, monsunagtig regn på øen, specielt i perioden fra maj til september. En af øens mange bugte. Lille børnevenlig pool. Vi benytter på Koh Chang et af øens ældste og bedste resorts, Koh Chang Resort, der netop er blevet total renoveret. De Fleste af værelserne er store og flotte. De ligger i en ny lidt grim hotelbygning. Masser af muligheder for aktiviteter på øen. Flotte bungalows helt ned til vandet, men desværre umulige at forudbestille... Pæne og nydelige bungalows i den store have.

24 Koh Samet Koh Samet har i dag status af National Park, men har været kendt som sikker havn for sejlere siden det 13. århundrede. Mere end et dusin bugte og strande, giver rig mulighed for at vælge imellem alt fra camping på afsondrede, øde strande til bungalows med alle moderne bekvemmeligheder i mere beboede og livlige områder. Strandene på Koh Samet er virkelig smukke med det hvideste sand, der kan opdrives i Thailand. Koh Samet og de omkringliggende bittesmå øer, er omgivet af koralformationer på lavt vand, som gør området rimeligt til snorkling. Sådan skal et resort ligge... helt ned til vandet. Saikew Beach Resort. Saikew Beach Resort har sin egen båd, som de henter gæster med. Masser af små udflugtsbåde. Værelserne er rene og enkle...

25 Her er dejligt, men vær opmærksom på at i weekenden og i alle internationale og thailandske ferier, kan øen være helt proppet med mennesker. Dette er altså syv kilometer kridhvid sandstrand, måske Thailands bedste?! Pineapple Shakes.. Desværre kan tiden flyve afsted...

26 Jomtien Jomtien ligger tre kilometer syd for Pattaya city. Men der er mere roligt og langt bedre strande i Jomtien. Og det er stadig nemt at tage på shopping i Pattaya om dagen. Jomtien består af en lang hyggelig vej med en strand på den ene side, og hoteller, restauranter og forretninger på den anden side. Der er mange udflugtsmuligheder som det spændende Sanctuery of Truth, hvor man kan svømme med delfiner. Dette er stedet for dem, der ønsker meget aftenliv. Der er masser af sjove boder på stranden, hvor alt kan købes. Stranden i Jomtien er rimelig... Få et godt måltid på stranden.

27 Welcome Jomtien, for dem har fart på... Store og moderne værelser. Pinnacle Club & Resort... pænt og nydeligt. Et af Thailands ældste og smukkeste trætempler ligger her. Resortet har privat strand. 24 timers coffeeshop.

28 Hua Hin Hua Hin blev opdaget i 1926, da Kong Rama VI s arkitekt byggede Phra Ratchawang Klai Kangwon (langt-fra-bekymringer-paladset). Det blev herefter et af de mest attraktive feriesteder for lokale thaier og vedblev sin status som lokalt feriested, selv da Pattaya og Phuket blev kendt af udenlandske turister. Stranden er cirka 2 km lang og strækker sig sydligt om byen. Kæmpe glatte sten bryder de store bølger og gør derfor Hua Hin et attraktivt sted at bade. Hvis man er til golf, så ligger nogle af Thailands ældste og bedste golfbaner tæt på. Marriott Resort i Hua Hin er helt fantastisk. Det hyggelige Takiab Hotel, lidt uden for centrum, 5 minutter fra stranden. City Beach Resort, pænt, ligger i centrum af det hele. Værtinden Dao og hendes ualmindeligt søde stab. En gigantisk Buddha våger over Hua Hin.

29 Man kan også spise på Hua Hins natmarked.

30 Chumpon Chumphon er et gammelt fiskeleje. Der er stadig ingen masseturisme i Chumphon, men nogen er begyndt at opdage stedet. Chumphon kaldes porten til syd. Områdets hovedattraktioner findes på Chumphon Cabana Resort, som ligger direkte ud til stranden. Der er enestående muligheder for windsurfing, kayaking, mountain biking, trekking i junglen, eller at sejle på tømmerflåde, massage, en tur i longtail båd for at se ildfluer, eller natfiskning. Stedet har egen dykkerskole og fra Chumphon kan man nemt sejle til de nærliggende øer. Chumphon Cabana Resort bygger på økologiske principper, og der er også et økologisk landbrug omkring poolen. Chumphuns store og næsten uberørte strande. Chumpon Resort er et feriested som i de gode gamle dage, god personlig service, masser af plads og en lang bred strand. Vælg at bo til samme pris i bungalows, eller i resortets moderne hotelbygning ved poolen.

31 C&C Travels Natcha diskuterer scholarship programmet med en af lærerne. Glade piger fra skolen. Chumphon Scholarship Program Chumphon scholarship program. Skolegang i Thailand er lovpligig og gratis, men uniform, sko, tasker, og bøger koster mange penge og er påkrævet for at deltage i skolegangen. Mange familier har af den ene eller anden årsag ikke råd og derfor bliver mange børn hjemme fra skole. Fra 1. marts 2004 vil C&C Travel tillade sig at fakturere kr. 50,- pr. gæst der rejser til Thailand. (Hvis ikke man siger fra, godkender man det). Disse mange penge vil gå til at betale for nogle fattige børns skolegang i Chumphon. Følg med på hvordan hver en øre vil blive brugt. Thung Wua Laen School i Chumphon har 70 elever og 5 lærere. Skolen er enkel, ingen telefon endnu, for dyrt.

32

33 Den thailandske Buddhisme Den thailandske tidsregning følger Buddhas dødsdag, det vil sige, den dag han blev optaget i Nirvana. Buddha, som hed Siddharta Gautama, var søn af Sakya-kongen i det nordlige Indien. Han var ikke guddommelig, men det første menneske, der blev oplyst og fandt vejen. Denne lære, Buddhas lære, kaldes Dharma. Mange tror, at alle buddhister er tilhængere af Dalai Lama, men Dalai Lama er kun overhoved for en del af den tibetanske buddhisme. Da thailænderne tilhører theravada-buddhismen, tror de ikke på levende guruer, som tibetanerne tror, Dalai Lama er. Theravada-buddhismens autoritet er De tre Juveler, som er Buddha, Dharma og Munkeordenen, som de kalder Sangha. I tibetansk buddhisme og i visse andre retninger tilføjes altså guruen som den fjerde juvel og autoritet. Det tidligere thai-kongedynasti, som reagerede i Ayutthaya, var officielt gudekonger. Thailænderne overtog denne tradition fra khmererne (Cambodia), da det lykkes thailænderne at besejre dem. Det efterfølgende og nuværende kongedynasti, Rama-kongerne, kaldes ikke længere for gudekonger. Det ville være i modstrid med teravada-buddhismen, hvis kongerne havde opretholdt guddommeligheden. Men alligevel har kongerne stadig et markant guddommeligt islæt, og de betragters som inkarnationer af hindu-guden Rama. I det hele taget består væsentlige dele af thailændernes praksis stadig af hinduistiske og animistiske traditioner. En af disse traditioner er elefanterne. Thailænderne mener i øvrigt, at deres land er udformet som et elefanthoved. Østthailand er øret, og sydthailand snablen. Især hvide elefanter hellige, fordi de tror, at Buddha var en hvid elefant, før han blev genfødt som menneske. Der er i øvrigt en thailandsk lov, som definerer, hvordan en hvid elefant ser ud. Alle hvide elefanter ejes af kongen. I buddhismen betragtes genfødsler som lidelse. De mener, man genfødes, fordi man klamrer sig til illusionen om at være en sjæl og et jeg. Men i følge buddhismen er det en illusion, da mennesket består af krop, følelser, opfattelser, tænkning og bevidsthed, der alle er i stadig forandring. For at blive oplyst og gennemskue denne illusion må man blive munk for livstid. Idet man arbejder bliver man bundet til denne illusion, og derfor må munkene ikke arbejde, dyrke eller lave mad. De er derfor nødt til at gå rundt om morgenen og samle mad ind. Men de er ikke tigger-munke, fordi de, som giver dem mad, får merit til et bedre liv næste gang. Og en dag vil giverne selv blive genfødt til et liv som munk. Hvis man ikke er født til et liv som munk, gælder det bare om at have det rart og sjovt. Det alvorlige udsætter man til det liv, hvor man bliver munk. Thailænderne har derfor svært ved at forstå, hvorfor vesterlændinge tager alting så alvorligt.

34 Velkommen til Pinnacle Resort Samui. Et velfungerende og godt sted. Pinnacle Resorts private badestrand, slet ikke så dårligt endda! Disse mennesker glæder sig til at se dig.

35 Koh Samui Koh Samui blev opdaget af rygsækturister for en generation siden, men i dag er øen blevet et internationalt paradis med egen lufthavn. Øens indre er dog stadig domineret af kokosplantager og skovklædte bjerge. Heldigvis har Samui også opnået ry for stadig at have bevaret sit venlige image såvel som dejlige natur. Øen er på det nærmeste dækket af kokospalmer og bougainvilla, og er omgivet af hvide sandstrande og et betagende turkisfarvet hav. Hvad enten man leder efter afsidesliggende strande, gode shopping muligheder, vidunderlig mad eller et spændende natteliv, så findes det hele på Koh Samui. Man lejer fiskestang med eller uden fisker. Koh Samui har al slags natur. Køb friske frugter på stranden dagen lang.

36 Koh Phuket Den nye reception. Phuket er et ret hektisk, internationalt feriested, som har formået at bevare en stor del af sin oprindelige charme og skønhed. Den mest kendte strand er Patong Beach, her finder du heftige barer, masser af natteliv for enhver smag, og gode billige restauranter. Så er der Kata Beach med en dejlig bred og ren strand. Kata har også shopping og nogle af Phukets bedre og dyrere restauranter. Der er fornuftige muligheder for al slags dykning på Phuket og de omkringliggende øer. Phuket City er også et besøg værd. Der er smukke gamle kinesiske og thailandske templer, smukke teaktræshuse, som er mere end 100 år gamle. Uden for Phuket City ligger Sea Gypsy Village, hvor der bor efterkommere af gamle pirater. Fra poolen er der 4 minutter til stranden. Orchidea Resort er vel nok vort bedst fungerende feriested i Thailand. De er smaddersøde allesammen... glæd dig!

37 Kata Beach i højsæsonen. God ferie...

38 Khun Tick er din kontaktperson i Krabi. Longtail bådene venter på at sejle dig til en af de mange smukke øer i nærheden.

39 Bungalow på Railay Beach Resort. Resortets strand. Krabi Søde Mrs. Dang. En hurtig dukkert under opsejlning... Krabi kan dateres helt tilbage til omkring år før Kristi fødsel. Krabi er også kendt som»magical Krabi«og er blevet sammenlignet med den mytologiske by Xanadu fra Himalaya. Her kan du finde alt fra majestætiske kalkstensklipper, dramatiske klippeformationer og frodige skovområder samt fantastiske strande. En populær attraktion er Tiger Cave Temple. Der er også mange spændende øer, hvor man kan tage på dagture. Railay Bay Resort ligger på en spændende strand, og man kan kun komme dertil i longtail båd. Om aftenen kan man sejle til Ao Nang og gå på restaurant, og om dagen kan man shoppe. Resortets restaurant ligger rigtig godt og serverer dejlig og billig mad. Tiger Cave Templet, hvor der stadig lever munke.

40 Ko Lanta Altid smilende og venlig. Koh Lanta er en lille ø tæt på Krabi med en lang strand, som strækker sig fra nord mod syd. Det meste af området er bjergfyldt og er dækket af frodige skove. Indtil for omkring 15 år siden var livet på øen ikke specielt mærket af turisme, men så startede boomet med elektriciten fra fastlandet. Der er veje på øen, men de er svære at køre på. Øen er muslimsk præget, så der findes ikke det store natteliv. I lavsæsonen er her utrolig stille og fredeligt. Det bliver ikke så hurtigt dybt på Koh Lanta Miss Nunthaporn. Southern Lanta Resort, et af øens aller bedste resorts. Mange sydthaier er muslimer.

41 Koh Lanta er stedet hvis du ønsker fredfyldte strande.

42 Udsigten fra en sejltur...

43 Chintana er blæksprutten på Phi Phi Natural Resort. Koh Phi Phi Koh Phi Phi er to små øer, som ligger tæt på Koh Phuket, begge er meget populære og er helt uden biler. Phi Phi er et naturligt alternativ til Phuket, hvis man vil væk fra Phuket, eller hvis man ønsker at være på en lille ø, men stadig vil være ved Andaman-havet. Hvis man er til sjov og ballade, skal man bo i den lille by Phi Phi. Hvis man er til ro og fred, skal man derimod bo oppe i nord. Her kommer de smarte drenge. Her kommer det unge par. En kølig fra kassen... Phi Phi har masser af udflugtsmuligheder.

44 Oplevelses kultur udflugter fra Bangkok 7 dage Cambodia kr ,- 7 dage Laos kr ,- 7 dage Myanmar(Burma) kr.2.680,- Cambodia turen er med dagtog frem og expressbus tilbage. Laos turen er vip bus frem og express liggevognstog tilbage. Myanmar turem er med fly tur retur. For alle ture gælder: Alle interne transporter samt hoteller med morgenmad inkluderet.

45 Golfrejser til Thailand har vi også Vor populæreste golfrejse går til Nothern Heritage lidt uden for Chiang Mai. Der er en 18 hullers golfbane tilknyttet, og der er også fantastisk massage og endda helsecheck. På Imperial Lake View i Hua Hin ligger vort andet gode golf-resort. Her er en 27 hullers bane. Begge resorts er i topklasse. Vi benytter også andre golfbaner rundt omkring i Thailand.

46

47 Hvorfor skulle du rejse til Thailand? Fordi Thailand er smilets land, som du aldrig vil glemme. Fordi Thailand har en ydmyg storhed, som vil betage dig. Hvorfor skulle du rejse med C&C Travel? Fordi vi vil give dig menneskelig oplevelser og good value for money.

48 LOGO INDSÆTTES HER - m.m. åbningstider mandag-fredag fra , lørdag Vi laver også rejser til: Argentina, Brasilien, Mexico, Filippinerne, Bali, Lombok, Vietnam, Laos, Cambodia og Burma. Brochurer (Billedbøger) udkommer løbende for alle vore rejsemål! Har du et eller flere skønne billeder fra disse lande digitalt, så mail det til vores fotograf Joe Mortensen på - bruger han billederne i en brochure, sender vi dig 2 gode flasker vin fra vort argentinske vinlager. Foto: J. Mouritsen, Robert Kronberg og Torben Dan Andersen. Tryk: Litotryk, hurtigt, godt og billigt. NB! Nu smider du ikke denne brochure ud, når du er færdig med den, giv den venligst til venner eller familie - tak! Der tages forbehold for fejl og ændringer.

Min Thailand Billedbog

Min Thailand Billedbog Min Thailand Billedbog R E J S E R M E D E T M E N N E S K E L I G T A N S I G T Andrea Jancikova Rejsekonsulent Susanne Naundrup Regnskabschef Nuria Sagarra Flyansvarlig Pernille Emonds Rejsekonsulent

Læs mere

Thailand. På floder gennem Østens mystik. Rundrejse med dansk rejseleder

Thailand. På floder gennem Østens mystik. Rundrejse med dansk rejseleder Thailand På floder gennem Østens mystik Rundrejse med dansk rejseleder Thailand - på floder gennem Østens mystik Rundrejse med høj kvalitet og dansk rejseleder i 13 dage: Mulighed for 5 dages forlængelse

Læs mere

Hua Hin, Koh Chang, Phuket, Krabi eller Koh Samui

Hua Hin, Koh Chang, Phuket, Krabi eller Koh Samui 2&10 bangkok & Hua Hin, Koh Chang, Phuket, Krabi eller Koh Samui Hua Hin / Koh Chang / Phuket / Krabi / Koh Samui Attraktive badeferiepakker til jeres ønskedestination I har I 2 overnatninger, inden I

Læs mere

sydthailand Phuket, Khao Lak, Krabi, Koh Phi Phi, Koh Lanta & Khao Sok National Park

sydthailand Phuket, Khao Lak, Krabi, Koh Phi Phi, Koh Lanta & Khao Sok National Park sydthailand Phuket, Khao Lak, Krabi, Koh Phi Phi, Koh Lanta & Khao Sok National Park SYDTHAILAND Phuket, Khao Lak, Krabi, Koh Phi Phi, Koh Lanta & Khao Sok National Park. Huang Louang Phabang Louangp LAO

Læs mere

ประเทศไทย - Thailand INDHOLD

ประเทศไทย - Thailand INDHOLD Rejseguide med information om hvad du kan se og lave i Thailand, smilets land. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig på: maiken_bentsen@hotmail.com INDHOLD Det thailandske sprog...

Læs mere

Det bedste af Thailand 15. 30. november 2014

Det bedste af Thailand 15. 30. november 2014 Det bedste af Thailand 15. 30. november 2014 Thailand er et eventyrligt kongerige Smilende befolkning, særpræget natur, storslåede oplevelser, hvide sandstrande Oplev Den Gyldne Trekant, River Kwai, Bangkok

Læs mere

MC-turen i Nordthailand i november 2010

MC-turen i Nordthailand i november 2010 1 MC-turen i Nordthailand i november 2010 En gruppe danske motorcykelentusiaster drog til Nordthailand, og kørte den legendariske Mae Hong Son Loop og turen til The Golden Triangle. Mange af os har været

Læs mere

Thailand. Forbløffende naturoplevelser, og paradisstrande

Thailand. Forbløffende naturoplevelser, og paradisstrande Thailand Forbløffende naturoplevelser, og paradisstrande 2 thailand KÆRE GÆST Falk Lauritsen Rejser byder jer rigtig hjertelig velkommen til Thailand. Vi håber, at I har haft en behagelig rejse, og at

Læs mere

thailands mystik & landlige idyl 14 dage / 11 nætter Rundrejse med dansk rejseleder

thailands mystik & landlige idyl 14 dage / 11 nætter Rundrejse med dansk rejseleder thailands mystik & landlige idyl 14 dage / 11 nætter Rundrejse med dansk rejseleder I tæt samarbejde med vores erfarne eksperter i Thailand, Michael Schulz og Morten Djørby, har vi sammensat en fyldestgørende

Læs mere

24.00 Samarbejdspartnere: Verdensbilleder. midnatsavisen. thailand i aarhus. den 4. juni åbent til. åbningsceremoni. den 2. juni. 2. - 4.

24.00 Samarbejdspartnere: Verdensbilleder. midnatsavisen. thailand i aarhus. den 4. juni åbent til. åbningsceremoni. den 2. juni. 2. - 4. 2. - 4. juni 2012 Verdensbilleder midnatsavisen SHOPPING-, REJSE- OG KULTURFESTIVAL I AARHUS CITY thailand FESTIVAL i aarhus den 2. juni åbningsceremoni den 4. juni åbent til 24.00 Samarbejdspartnere:

Læs mere

Louises Vietnam. hemmelige tips til din personlige rejse. Louise Ariesen Rams

Louises Vietnam. hemmelige tips til din personlige rejse. Louise Ariesen Rams Louises Vietnam hemmelige tips til din personlige rejse Louise Ariesen Rams 1 Louises Vietnam - hemmelige tips til din personlige rejse Af Louise Ariesen Rams Louise Ariesen Rams Foto: Privat, Bo Løvschall,

Læs mere

THAILAND rundrejse med DANsk rejseleder

THAILAND rundrejse med DANsk rejseleder THAILAND rundrejse med dansk rejseleder Nyttige oplysninger Michael Schulz I Thailand bliver I modtaget af vores hold af danske rejseledere under ledelse af Michael Schulz, der har boet mere end 20 år

Læs mere

Vi har megen forståelse for den, sikkert fattige, mands svære situation og sætter os ind på det lille sæde, fem mand høj (godt den mindste kun er en

Vi har megen forståelse for den, sikkert fattige, mands svære situation og sætter os ind på det lille sæde, fem mand høj (godt den mindste kun er en Dag 1: De sidste dage op til afrejse er hektiske. De bærbare pc er går ned to dage før vi skal af sted og Jan knokler med både dem og hjemmesiden og sover næsten ikke i mange nætter. For mig betyder det

Læs mere

Brev 18/8-98: Last Stop in Greece

Brev 18/8-98: Last Stop in Greece Brev 18/8-98: Last Stop in Greece Hej derhjemme! I dag har jeg været ude på egen hånd i 1 måned og 8 dage og jeg har stadig ikke tænk mig at komme hjem endnu, men jeg har tænkt mig at rejse videre ud i

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold i Bangkok Sygeplejerske studerende

Rejsebrev fra udvekslingsophold i Bangkok Sygeplejerske studerende Rejsebrev fra udvekslingsophold i Bangkok Sygeplejerske studerende Udveksling til: Thailand Navn: Louise Andersen E-mail: louiseandersenn@gmail.com Evt. rejsekammerat: Pernille Jensen Hjem-institution:

Læs mere

Danmarks Laveste Priser - Med Udvidet Prisgaranti! Drømmerejser. Florida Jamaica Dubai Thailand

Danmarks Laveste Priser - Med Udvidet Prisgaranti! Drømmerejser. Florida Jamaica Dubai Thailand Danmarks Laveste Priser - Med Udvidet Prisgaranti! Drømmerejser Florida maica Dubai Thailand Udsnit af Ferieboliger Sol & Vand 2008 Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening og Rejsegarantifonden Nr. 821

Læs mere

Dansk Vestindien. Med eller uden dansk rejseleder

Dansk Vestindien. Med eller uden dansk rejseleder Dansk Vestindien Med eller uden dansk rejseleder Stjernegaard Rejser i Dansk Vestindien ST. THOMAS Brewers Bay Lindberg Bay Magen's Bay Charlotte Amalie Bolongo Bay Red Hook Secret Habour Trunk Bay Annaberg

Læs mere

Rejsen til den. Gyldne Pagode ELEVBOG

Rejsen til den. Gyldne Pagode ELEVBOG JosefinE Ottesen 1 Rejsen til den Gyldne Pagode ELEVBOG Alle børn har ret til et godt liv 2 Josefine Ottesen Josefine Ottesen er en af Danmarks mest populære forfattere af bøger til børn og unge. Hun har

Læs mere

Bali. Gili-øerne og Lombok Forslag til individuelle rejser

Bali. Gili-øerne og Lombok Forslag til individuelle rejser Bali Gili-øerne og Lombok Forslag til individuelle rejser Bali, Gili-øerne & Lombok Forslag til individuelle rejser Pemuteran Barat Nationalpark Gilimanuk Singaraja Lovina Munduk Gitgit vandfald BALI Petang

Læs mere

Burma Dage. 12 dages klassisk rundrejse i Burma. Rejse til BURMA med. Erfaren engelsktalende. rejseleder

Burma Dage. 12 dages klassisk rundrejse i Burma. Rejse til BURMA med. Erfaren engelsktalende. rejseleder 12 dages klassisk rundrejse i Burma Erfaren engelsktalende rejseleder Rejse til BURMA med 2 Burma Dage 12 dages klassisk rundrejse i Burma Yangon - Bagan - Mandalay - Heho - Kalaw - Yangon Som noget nyt

Læs mere

Mauritius & Seychellerne

Mauritius & Seychellerne Mauritius & Seychellerne Mauritius I 1896 skrev Mark Twain: Man får den idé, at Mauritius blev skabt først og siden himmerige, og at himmerige derfor er en kopi af Mauritius. Mauritius vartegn er de lange,

Læs mere

OM SAMOS 1 RHODOS. Solens ø PRAKTISK INFORMATION SPISESTEDER OPLEVELSER & UDFLUGTER

OM SAMOS 1 RHODOS. Solens ø PRAKTISK INFORMATION SPISESTEDER OPLEVELSER & UDFLUGTER OM SAMOS 1 RHODOS Solens ø PRAKTISK INFORMATION SPISESTEDER OPLEVELSER & UDFLUGTER 2 OM SAMOS Kære gæster Falk Lauritsen Rejser byder jer rigtig hjerteligt velkommen til Rhodos. Vi håber, I har fundet

Læs mere

børneret.nu Børn har ret!

børneret.nu Børn har ret! børneret.nu Børn har ret! en billedbog om børns rettigheder DUI-LEG og VIRKE FNs Børnekonvention Børn har ret - en billedbog om børns rettigheder Tekst: Hans Stavnsager Redaktion: Simon Bauer, DUI-LEG

Læs mere

guide BANGKOK - ENGLENES BY sider Januar 2015 Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus

guide BANGKOK - ENGLENES BY sider Januar 2015 Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus guide Januar 2015 46 sider BANGKOK - ENGLENES BY Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 2 R178 G210 R116 G178 PLUS logo Ud at spise side 10-11. Steder at bo side 8-9. Seværdigheder side 14-15. Parker

Læs mere

S P E C I A L. UGANDA en rejse til Nilens udspring

S P E C I A L. UGANDA en rejse til Nilens udspring S P E C I A L UGANDA en rejse til Nilens udspring CARITAS SPECIAL Man sk al bare følge Nil en hel e ve jen Kort om Uganda UGANDA Hvad er fattigdom? 12 ud af 100 børn dør inden deres 5 -års fødselsdag Det

Læs mere

Endelig ferie! Her starter friheden.

Endelig ferie! Her starter friheden. EFTERÅR VINTER FORÅR 2010/2011 Endelig ferie! Her starter friheden. Størst på rejser til Egypten. De Kanariske Øer mere af det bedste! Nyheder: Eksotiske Sri Lanka, dykkerparadiset Marsa Alam i Egypten

Læs mere

Spiritualitet & religion

Spiritualitet & religion Autentiske rejsehistorier fra De Berejstes Klub Gl ben Sommer 2013 52 De Berejstes Klub TEMA: Spiritualitet & religion KIRIBATI Verdens værste land? CHILE En lille anekdote om navne UGANDA Rejs til Uganda

Læs mere

Medlemsblad for De Berejstes Klub

Medlemsblad for De Berejstes Klub jubilæum 2006 / nr. 24 Globen Medlemsblad for De Berejstes Klub GLOBEN nr. 24 / Jubilæum 2006 Billige flybilletter til hele verden Gennem 12 år har vi specialiseret os i at tilbyde dig billige billetter

Læs mere

Vietnam Østens smukke, venlige land i forandring

Vietnam Østens smukke, venlige land i forandring Vietnam Østens smukke, venlige land i forandring Frede Lauritsen Side 2 Forord: Globussen, som vi kender den, er spraglet og overalt udfyldt med et utal af detaljerede oplysninger. Sådan var det ikke engang,

Læs mere

MC-tur til Thailand i Januar 2011

MC-tur til Thailand i Januar 2011 MC-tur til Thailand i Januar 2011 I januar 2011 gentog vi MC-turen rundt i Nordthailand. Vi kørte ruten Chaing Mai Pai - Mae Hong Son - Mae Sariang - Tha Thon - Mae Salong Myanmar Laos - Golden Triangle

Læs mere