Vi ved også, hvor du bor Tema om overvågning, større artikler om fødevarers udledning af CO2, dyre lån og parallelimport.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vi ved også, hvor du bor Tema om overvågning, større artikler om fødevarers udledning af CO2, dyre lån og parallelimport."

Transkript

1 Tænk blad Tænk udgav i numre. Alle indeholder både test og journalistiske artikler. Tænk 91 februar 2009 Vi ved også, hvor du bor Tema om overvågning, større artikler om fødevarers udledning af CO2, dyre lån og parallelimport. BLU-RAY: Batman står knivskarpt og i mættede farver, når han smækkes i filmelskernes legetøj, blu-ray-afspilleren. 1 VASKEMASKINER: De nye, miljøvenlige maskiner sparer på vandet. Men sæberester i tøjet øger risikoen for allergi. AKKU-BOREMASKINER: Køb en maskine med to miljøvenlige batterier, som lader hurtigt op. Så arbejder du mere effektivt. MOBILTELEFONER: Mobilen drukner let, selv om den slet ikke har været i vandet. Her dækker reklamationsretten ikke. UNGE LOKKES AF DYRE LÅN: 18-årige Nicholas tænkte ikke længe, før han skrev under på et lån til 26 procent om året. SPIS KARTOFLER TIL: Fisk, ris og en tur på cyklen hjælper klimaet. Se, hvor meget CO2, din aftensmad lukker ud. TV FRA UDLANDET DUMPER: Flere af netbutikkernes slagtilbud er parallelimport. Og det er ikke alle, der virker i Danmark. NÅR SUPERFLUEN LANDER PÅ DIN DYNE: Danskerne overvåges på gaden, på nettet og i de offentlige databaser. Hvem deler du dit privatliv med?

2 Tænk 92 marts 2009 Undgå livsfarlige bilsyn Tema om CSR på Sydafrikas vinfarme, større artikler om varmepumper og farlige bilsyn. FOODPROCESSORER: Knivskarp køkkenhjælp snitter grøntsager, ælter dej og pisker flødeskum i en ruf. MÆRKEBANKEN: Mobiltelefonen holder typisk to år. Så strejker enten batteriet, tasterne eller skærmen. MULTIMEDIEAFSPILLERE: De kan en masse, men hold øje med formaterne. Flere af de små spilledåser kan ikke klare alle filer. SOMMERDÆK: EU sætter grænser for giftige bildæk. De bedste i denne test kører godt, sviner lidt og lever længe. 2 VARME I SOMMERHUSET: Tjek længden på din skorsten, og se efter Elsparemærket, hvis du køber en luft til luft-varmepumpe. KØR UDENOM DE SLAPPE BILSYN: Hvert femte bilsyn dumper. Vi viser vej udenom de synshaller, der scorer de dårligste karakterer. VINLANDET: Landarbejdere på vingårdene sættes ud efter årtiers tjeneste. Tænk besøger vinlandet Sydafrika. MØRK VIRKELIGHED BAG SYDAFRIKAS VIN: Hvide farmere lever i luksus. Sorte landarbejdere slås med fattigdom, vold og diskrimination. TÆNK PENGE GI R DIG RÅD: Forbrugerrådet udgiver et nyt blad, der giver dig fuld valuta for pengene. 34 DIGITALE DIMSER SNYDER TYVEN: En lille indbygget sender sladrer, hvis tyven render med designerstolen eller den bærbare pc.

3 Tænk 93 april 2009 Den store grøntsagskassetest Større artikler om grøntsagsabonnementer, Fødevarekontrollens rejsehold, og sikring af forbrugere ved konkurser. MÆRKEBANKEN: De mest populære støvsugere er ikke dem, der går mindst i stykker. GRØNTSAGSKASSER: Dyrt, men lige til døren: Aarstiderne leverer varen, mens Sartorvet serverer mugne løg og rådden salat. KONDOMER: Priserne svinger gevaldigt, men alle de testede kondomer klarer laboratoriets styrketest. KLAPVOGNE: På stenbroen, skovstien eller i bagagerummet find en klapvogn, der passer til ruten. 3 ANTIVIRUS: Gratis programmer beskytter godt, men kræver lidt mere af brugeren end dem, der koster penge. HÅNDHOLDTE GPS ER: Mangler du stedsans, så put en gps i lommen. Den kan både vise vej og gemme din favoritrute. BOYKOT INGEN LØSNING: Danske importører ser forskelligt på vilkårene i Sydafrikas vinmarker. Men de er enige om, at boykot ikke nytter. OPERATION HINT: Fødevarekontrollens rejsehold fik et tip om ulovlige kosttilskud bag disken. Tænk var med på aktion. SMS FOR KRONER: To drenge kæmpede mod varulve på internettet. Det blev dyrt, men de slap med skrækken. VREDE PÅ VARMEVÆRKET: Familien Jørgensens regning stiger med kroner om året, fordi varmeværket har gammel gæld. INGEN TØR KØBE ET FEDT KØKKEN: Forbrugerne står bagest i køen, når et firma krakker. Et godt råd er at undgå at betale forud.

4 Tænk 94 maj 2009 Ingen kontrol af private hospitaler Tema om privathospitaler, større artikler om anprisninger af kosttilskud og Fødevarekontrollens rejsehold CITYBIKES: Cyklen fra supermarkedet kører lige så godt som smedens dyre model. Men den ruster hurtigt i regnen. MÆRKEBANKEN: Stellet holder i årevis, men regn med at reparere gear, bremser og kæde. HARDDISKOPTAGERE: Ingen modeller på markedet kan modtage det nye tv-signal. Flere er snart ubrugelige uden en ekstra boks. SPAREPÆRER: Glødepæren er på vej ud, men dens miljøvenlige afløser sætter verden i et kedeligt lys. 4 HOVEDTELEFONER: Skal de være trådløse, billige eller lige til at putte i lommen? Tænk guider dig til de rigtige hovedtelefoner. FLÅEDE TOMATER: Hakkede smager mere muggent og mindre af solmoden tomat end de hele flåede. Også når sovsen er klar. KOSTGALSKAB I NYT OMSLAG: Ny bog i Kernesund-familien advarer mod det, du spiser, selv om kun få er allergiske over for fødevarer. BUTIKKER LOVPRISER URTER OG UKRUDT: Tænk gik på indkøb og kom hjem med posen fuld af kosttilskud uden overbevisende dokumentation. INGEN KONTROL AF PRIVATE SYGEHUSE: Danskerne bliver behandlet for milliarder af kroner på private sygehuse. Men ingen tjekker kvaliteten. SLAGET OM PATIENTERNE: Kunst på væggene, fladskærm på stuen og nærhed er våben i kampen om patienterne. NU SMILER DEN SURE SMILEY: Konsulenten fik grønthandleren fra Bagdad til at rydde op i rådne meloner og gamle papkasser.

5 Tænk 95 juni 2009 Se dig for, når du vælger autostol større artikler om dårlige autostole, EP-valget, manglende konkurrence i taxabranchen og bomuldsproduktion. AUTOSTOLE: Dårlige barnestole får EU s blå stempel. Coop sælger stole, som flyver rundt i bilen i denne test. SKALJAKKER: Se gennem de mange myter om friluftsudstyr og find en jakke, som holder regnen ude og lader kroppen ånde. BACKUP-SYSTEMER: Sådan undgår du at miste de dyrebare dokumenter og minder, der hober sig op på computeren. T-SHIRTS: Nogle t-shirts bliver grimme, når de møder vaskemaskinen. Og den økologiske t-shirt var fuld af ftalater. 5 BORDOPVASKEMASKINER: Køb en opvaskebalje og en børste i stedet. De små maskiner til køkkenbordet larmer og vasker dårligt. HÆV PENGENE: Fornuft eller forbrug. Hvad kan bedst betale sig, når du fra juni kan få din SPopsparing udbetalt? DYRT AT VÆRE TRYG: Hvis naboens kælder står under vand, stiger din forsikringspræmie. Selv om du aldrig har haft vandskade. HVEM STEMMER DU PÅ? 85 procent af al forbrugerpolitik vedtages i EU. Ni kandidater til Europa-Parlamentet præsenterer mærkesager. TAXAKUNDER UDEN FRIT VALG: Priserne ligger fast, og fri konkurrence gælder ikke i taxakørebanen. Til gavn for forbrugeren, mener branchen. DE BEDSTE MOTIVER: En hagesmæk med navn, en øl med dit billede eller din helt egen computer. Vi viser vej til personligt design. I SPORET AF EN T-SHIRT: Fra marken til klædeskabet fyldes bomuld med pesticider og tungmetaller. Her er økologi et vidt begreb.

6 Tænk 96 juli 2009 En løbesko til kroner, arbejderen får de 4 tema om CSR på løbeskofabrikker i Asien og større artikler om farlige slankepiller og miljøtest af mobiltelefoner. GRILLPØLSER: Supermarkedets industripølser slår slagterens dyre håndværk i kampen om at blive sommerens bedste på grillen. LØBESKO: Vi tester både dyre og billige sko og tager pulsen på det sociale ansvar hos giganter som Adidas, Puma og Nike. SOLCREMER: Du behøver ikke at hælde ekstra penge i dyre solcremer. Testens billigste beskytter lige så godt. MOBILTELEFONER: Mobilen flyver jorden rundt, og flere indeholder bly, som er helt overflødigt. Vi miljøtester 16 mobiltelefoner. 6 STØVSUGERE: Nullermændenes skræk behøver ikke at sluge flere tusind watt for at suge støvet i én mundfuld. FORBRUG AF FARLIG SLANKEPILLE EKSPLODERER: Myndigheder advarer mod slankemidlet Regenon, som kan give både depressioner og afhængighed. BEDRE FORHOLD FOR SYDAFRIKAS VINARBEJDERE: Efter artikler i Tænk forsøger nordiske importører at påvirke sydafrikanske vinfarme. LÆSERNES EGNE TAXAHISTORIER: Tænks læsere fortæller om søde og hjælpsomme chauffører og bestilte vogne, der aldrig kom. NIKE RIMER PÅ STREJKE: På papiret har Nike etikken i orden. Men de vietnamesiske syersker døjer med hovedpine og luset løn. MIRAKELKUR UDEN TILSYN: Slankeplaster og gele, der giver orgasmer på stribe, er hverken kosmetik, kosttilskud eller medicin. KÅLEN GÅR I GLEMMEBOGEN: De ældre spiser stadig kål og kartofler, mens ungerne foretrækker pizza og pasta.

7 Tænk 97 september 2009 Alt om det nye tv-signal tema om fedme og slankepiller, Tema om digitalt tv og større artikler om salg af helseolier. VASKETØRREMASKINER: Du sparer plads med en maskine, som både vasker og tørrer. Til gengæld sluger den vand. TV-MODTAGERBOKSE: Et par kanaler eller et helt ocean? Find den boks, der matcher dit tvforbrug. FLADSKÆRME: Vi viser dig markedets bedste tv til under kroner. Alle kan tage det nye signal. TÆNKS MÆRKEBANK: Alle elsker Miele. Vi har spurgt forbrugere om deres køleskab. KOSTTILSKUD: Helsefolk priser olie som kosttilskud. Men de fleste olier virker især på sidebenene. 7 PÅ JAGT EFTER BILLIGE KONDOMER: Billige kondomer er svære at opdrive. Især i Netto. KRONER KILOET: Slankepiller virker ikke særlig godt, og mange af dem kan give voldsomme bivirkninger. FLERE FEDE UNDER KNIVEN: Kroppen snyder, når du går på kur. For mange er operationer det bedste våben mod kiloene. BLAND SELV DINE TV-KANALER: Når tv bliver digitalt, kan du nøjes med at betale for de kanaler, du vil se. BOXER GIVER EN KÆBERYSTER: Den nye svenske tv-leverandør rusker et marked uden reel konkurrence. RØDE ØJNE AF LINSER PÅ NETTET: danskere køber kontaktlinser på nettet. Mange af dem kommer aldrig til kontrol.

8 Tænk 98 oktober 2009 Mikrobølgeovnen: Bedre end sit rygte Tema om jordvarme og større artikler om priser på tv-kanaler. BARNEVOGNE: Skal den være let at trille eller ligne en million? Det følges ikke altid ad. AKKU-SKRUETRÆKKERE: De gode kan skrue et billede op på væggen. De dårlige brænder sammen undervejs. RYNKECREMER: Drømme på tube: Dyre rynkecremer virker ikke bedre end almindelig fugtighedscreme. MIKROBØLGEOVNE: Mange bruger dem mest til popcorn. Men de kan faktisk også tilberede et sundt måltid. OPVASKEMASKINER: Tre en halv time tager øko-programmet på testens langsomste maskine. 8 DU BEHØVER IKKE HAMSTRE: Glødepæren forsvinder, men nye typer af sparepærer passer til PH-lampen. SEERNE TABER TV-KAMPEN: Du skal betale for fire kanaler, hvis du vil følge med i dansk fodbold. JORDVARME FOR BEGYNDERE: Grøn varme i huset betaler sig. Men kun, hvis du ser dig rigtig godt for.

9 Tænk 99 november 2009 Digital Signatur. Nøglen til hele dit liv på nettet Tema om Digital Signatur og større artikler om pangasiusfisk. GPS ER: Trafikforsker giver ikke meget for gps ens grønne rute, som kører uden om motorvejen. VIDEOKAMERAER: Vi vil ses også på levende billeder. Men tjek computeren, før du køber kamera. CLOGS TIL BØRN: Skoene indeholder kun få skadelige stoffer. Men de små pynteknapper er rene ftalatbomber. SPEJLREFLEKSKAMERAER: Snup en samlet startpakke, og suppler med ekstra objektiver. Vi tester begge dele. AUTOSTOLE: Stor risiko for at montere stolen forkert. Kun én af de testede modeller er sikker nok. 9 PLASTIKBOKSE TIL MAD: Låg med lister af silikone og blød plast slutter tæt. Men de afgiver også kemikalier. SIDSTE NYT PÅ Så er der spritnye resultater for fladskærme og dvdoptagere på nettet. BOLIGSPIL FOR MILLIARDER: Renten dykker til ny bundrekord. Så er det nu, du skal flekse eller låse renten fast? HAJMALLE ANGRIBER DANSKE RØDSPÆTTER: Forbrugerne vælger billig vietnamesisk pangasius frem for friske danske fileter. EKSPERTER KRITISERER NYT DIGITALT REGISTER: Den digitale signatur er nøglen til alle dine private oplysninger på nettet.

10 Tænk 100 december 2009 Hvem malker koen? - Tema om billig arbejdskraft og større artikler om solvarme og klimatopmødet. SKISTØVLER: Få målt dine fødder, og find et par støvler, der føles behagelige fra morgen til aften. JULEGAVER: En vindjakke, en boremaskine eller en fladskærm? Vi har valgt de billigste af de bedste. JULEØL: De tunge, mørke går fint til and og rødkål. De lyse egner sig bedre til julefrokosten. MULTIMEDIEAFSPILLERE: Nogle har radio, kamera og skridttæller. Andre fylder ikke mere end hovedtelefonen. DIGITALKAMERAER: Vintermørket er ikke de små kameraers ven. Men et par simple råd giver fine julebilleder. 10 HVAD ER DET EGENTLIG, JEG HAR BRUG FOR? Forbrugerrådets direktør står i spidsen for verdens forbrugere under klimatopmødet. SOLFANGEREN ER INGEN SOLSTRÅLEHISTORIE: En solfanger gavner både klima og miljø. Men den kan kun betale sig, hvis du får tilskud. MØD DIN MEDLEMSCHEF: Hjælp Tænk og Forbrugerrådet. Sig din mening om Tænk og Forbrugerrådets arbejde. HÆNDER TIL SPOTPRIS: Landbruget, boligejerne, staten og forbrugerne. Alle tjener på billige immigranter.

Tænk test. Januar 2009: TFT-skærme

Tænk test. Januar 2009: TFT-skærme Tænk test Januar 2009: TFT-skærme KORTNYT i bladet om test af TFT-skærme. Fem 19 tommer samt ni 22 tommer computerfladskærme af typen TFT er testet for billedkvalitet, brugervenlighed, ekstra funktioner

Læs mere

PAS PÅ DIN, MIN OG VORES JORD

PAS PÅ DIN, MIN OG VORES JORD NAVN KLASSE LÆRINGSMÅL: Du kan give eksempler på, hvordan produktion af mad påvirker kloden, uanset om det er økologisk eller konventionelt produceret. Du kan give eksempler på, hvordan man kan tage hensyn

Læs mere

ØKOLOGI OG SUNDHED HVAD ER SUNDHED?

ØKOLOGI OG SUNDHED HVAD ER SUNDHED? NAVN KLASSE LÆRINGSMÅL: Du kan forklare om de ting, der spiller en rolle i forhold til sundhed. Du kan give eksempler på, hvad man undgår, når man spiser økologisk mad. ØKOLOGI OG SUNDHED HVAD ER SUNDHED?

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

SPROG bruger vi. når vi vil meddele os til vores omgivelser. Sprog er ikke bare ord! Det er også gråd, latter, smil, mimik og bevægelser.

SPROG bruger vi. når vi vil meddele os til vores omgivelser. Sprog er ikke bare ord! Det er også gråd, latter, smil, mimik og bevægelser. SPROG bruger vi når vi vil meddele os til vores omgivelser Sprog er ikke bare ord! Det er også gråd, latter, smil, mimik og bevægelser. til at tænke med Det er vigtigt at holde sig for øje, at udvikling

Læs mere

Miniguide: Undgå mavepine i julen

Miniguide: Undgå mavepine i julen Miniguide: Undgå mavepine i julen Lækker mad og dejlig stemning. Det er hvad julen handler om. Desværre kan julestemningen blive afbrudt af mavepine, fordi vi spiser for meget. Det kan også være, at mavepinen

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014.

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Jonas er 15 år, går på Hårup Skole, og bor uden for byen Todbjerg. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Madplan Juni 1. Madværkstedets. Bagte søde kartofler med helstegt citronkylling. Pizzabøf med pasta og græsk salat

Madplan Juni 1. Madværkstedets. Bagte søde kartofler med helstegt citronkylling. Pizzabøf med pasta og græsk salat Madværkstedets Juni 1 Pizzabøf med pasta og græsk salat Bagte søde kartofler med helstegt citronkylling Kokospande med appelsinmarinerede svinekoteletter Juni 1 Dag 1 Pizzabøf med pasta og græsk salat

Læs mere

SKÅN SKOVPARKENS MILJØ

SKÅN SKOVPARKENS MILJØ SKÅN SKOVPARKENS MILJØ FOR NATUREN OG DIG SELV Med denne brochure i hånden har du et redskab til hurtigt at gøre en forskel for miljøet. Læs den, brug den og søg også gerne selv ny viden. Det er små,

Læs mere

Mennesker betyder individer, personer eller den biologiske art. Folk er på en eller anden måde en gruppe.

Mennesker betyder individer, personer eller den biologiske art. Folk er på en eller anden måde en gruppe. Mennesker eller folk Mennesker betyder individer, personer eller den biologiske art. Folk er på en eller anden måde en gruppe. Mennesker: - parenteserne betyder, at ordet mennesker kan droppes. Mennesker

Læs mere

Madens historier. Ruth og Rasmus opdager nyt om FRUGT, GRØNT OG KARTOFLER

Madens historier. Ruth og Rasmus opdager nyt om FRUGT, GRØNT OG KARTOFLER Madens historier Ruth og Rasmus opdager nyt om FRUGT, GRØNT OG KARTOFLER Frugter og grønsager Ruth og Rasmus er på besøg hos Ruths mormor. De sidder i haven og spiser rugbrødsmadder. Ruths mormor serverer

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 17. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 17. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1 Uge 17 Emne: Sund og stærk Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1 HIPPY HippHopp Uge17_sund og stµrk.indd 1 06/07/10 12.06 Uge 17 l Sund og stærk Det er en

Læs mere

Spar op til kr. om året. Spareguide. Få tips til, hvordan du sparer på varme, vand og el - uden at gå på kompromis med komforten.

Spar op til kr. om året. Spareguide. Få tips til, hvordan du sparer på varme, vand og el - uden at gå på kompromis med komforten. Spar op til 5.000 kr. om året Spareguide Få tips til, hvordan du sparer på varme, vand og el - uden at gå på kompromis med komforten. Spar på varmen Sørg for at indstille alle radiatorer ens (f.eks. på

Læs mere

BABY PÅ VEJ? GODE RÅD OM KEMI OG GRAVIDITET GRAVID MED GOD KEMI GRAVID MED GOD KEMI

BABY PÅ VEJ? GODE RÅD OM KEMI OG GRAVIDITET GRAVID MED GOD KEMI GRAVID MED GOD KEMI BABY PÅ VEJ? GODE RÅD OM KEMI OG GRAVIDITET GRAVID MED GOD KEMI GRAVID MED GOD KEMI Kemikalier findes i alt, hvad vi omgiver os med. De hjælper os i hverdagen for eksempel når vi bruger kosmetik og rengøringsmidler

Læs mere

Fjernvarmeguide. til dig, der bor i lejlighed. Du kan gøre meget for at holde på varmen. Det kommer samtidig både din økonomi og miljøet til gode.

Fjernvarmeguide. til dig, der bor i lejlighed. Du kan gøre meget for at holde på varmen. Det kommer samtidig både din økonomi og miljøet til gode. Hvis du har spørgsmål til brochuren eller din fjernvarme, er du velkommen til at kontakte dit boligselskab eller dit varmeværk. Fjernvarmeguide til dig, der bor i lejlighed Gl. Kærvej 15. 6800 Varde Tlf.:

Læs mere

Guide: Spar en månedsløn hvert år

Guide: Spar en månedsløn hvert år Guide: Spar en månedsløn hvert år Danskernes rod i økonomien kan for en stor del undgås, hvis vi bliver bedre til at lægge budget og leve efter det. PLUS guider dig til et bedre økonomisk overblik og giver

Læs mere

Unge. Overvej: Opgave:

Unge. Overvej: Opgave: Unge Flytte hjemmefra Peter er 18 år, og han vil gerne være pædagog. Peter går på grundforløbet. Han har lige fået tilbudt et kollegieværelse, som han har sagt ja til. Peter har hele sit liv boet hjemme

Læs mere

Januar 2008: Boremaskiner 28 slagboremaskiner med ledning er testet for generelle egenskaber samt brugervenlighed, hvoraf ni er testet i 2008

Januar 2008: Boremaskiner 28 slagboremaskiner med ledning er testet for generelle egenskaber samt brugervenlighed, hvoraf ni er testet i 2008 Årsberetning TEST 2008 Januar 2008: Boremaskiner 28 slagboremaskiner med ledning er testet for generelle egenskaber samt brugervenlighed, hvoraf ni er testet i 2008 Blad og web 25-jan-08 Januar 2008: Dvd-recordere

Læs mere

Bliv klar til turen i supermarkedet

Bliv klar til turen i supermarkedet 1 Bliv klar til turen i supermarkedet Denne side er lavet til dig, der går på Grundforløb 1 på en erhvervsuddannelse. Du kan også bruge materialet, hvis du går på en anden ungdomsuddannelse eller i 9.

Læs mere

Body Mind Academys 10 dages udrensningskur

Body Mind Academys 10 dages udrensningskur Body Mind Academys 10 dages udrensningskur Tillykke med din beslutning om at rense din krop ud samt at øge bevidstheden om hvad din krop har brug for af brændstof, og ikke mindst hvad den IKKE skal have.

Læs mere

Min Fars Elsker. [2. draft]

Min Fars Elsker. [2. draft] 1. SCENE INT.-MORGEN-KØKKEN Min Fars Elsker [2. draft] (15) går rundt i køkkenet, og stiller morgenmad på køkkenbordet. Hun har lavet kaffe. (45) træder ind i køkkenet, fuldt påklædt i jakkesæt og med

Læs mere

Også for andre klassiske julegaver finder man nu store rabatter: priserne for slips er lave, Cd er kan man nu også købe til en god pris.

Også for andre klassiske julegaver finder man nu store rabatter: priserne for slips er lave, Cd er kan man nu også købe til en god pris. Sådan kunne en affiliate kalender se ud Når man ser helt nøjagtig efter, så kan man spare hele året rundt - og når kunden kan spare, så køber han mere og du tjener penge som affiliate. Hver måned findes

Læs mere

CASE 1: Nikolajs lasagne

CASE 1: Nikolajs lasagne CASE 1: Nikolajs lasagne Nikolaj vil gerne imponere sin veninde Stine. Han har derfor inviteret hende på hjemmelavet lasagne. Først skal Nikolaj i supermarkedet og købe ind til lasagnen og du skal hjælpe

Læs mere

Informationsteknologi D Gruppe 16 Opgaver. Gruppe 16. Informationsteknologi D

Informationsteknologi D Gruppe 16 Opgaver. Gruppe 16. Informationsteknologi D Opgaver Gruppe 16 Informationsteknologi D IT Opgaver Her kan du se alle de IT opgaver som vi har lavet i løbet at vores informationsteknologi D periode. Media College Aalborg Side 0 af 7 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Spis dig sund, slank og stærk

Spis dig sund, slank og stærk Spis dig sund, slank og stærk Find den rette balance i kosten, uden at forsage alt det usunde. Test dig selv, og se hvilken mad, der passer til dig Af Krisztina Maria, februar 2013 03 Spis dig sund, slank

Læs mere

Special Ops Live. Dansk Quick Guide. Kamera indstillinger ved Foto mode. Nu kan du styre dit kamera live via sms

Special Ops Live. Dansk Quick Guide. Kamera indstillinger ved Foto mode. Nu kan du styre dit kamera live via sms Dansk Quick Guide Nu kan du styre dit kamera live via sms Når du modtager dit kamera pakkes det ud, du finder 12 Stk. NYE batterier, finder dit Sandisk SD Kort og dit nye simkort fra det teleselskab du

Læs mere

SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE

SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE FYSISK SUNDHED AUGUST 2013 SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE Spis sund mad, se mindre TV, bevæg dig, sov godt, lav en klar aftale om alkohol med dine forældre og hold dig fra rygning. Spis

Læs mere

Guide: Sådan sikrer du dit hus med elektronik

Guide: Sådan sikrer du dit hus med elektronik Guide: Sådan sikrer du dit hus med elektronik Havde du indbrud hen over julen? Eller skal du ud nytårsaften, og er du utryg ved at efterlade huset alene? Der findes masser af teknologi, der kan hjælpe

Læs mere

2. scene. og jeg kommer tilbage. Dig og mig. Et nyt fantastisk rige. Jeg lover det. ORESTES - Hvor fanden er de henne?! ELEKTRA - Hvad?

2. scene. og jeg kommer tilbage. Dig og mig. Et nyt fantastisk rige. Jeg lover det. ORESTES - Hvor fanden er de henne?! ELEKTRA - Hvad? 2. scene Elektra og Orestes. Orestes pakker, leder efter noget. Rasende. Elektra stirrer på ham, mens han brøler og smider med tingene. Hun er fjern i blikket, ryster. ORESTES - Hvor fanden er de henne?!

Læs mere

LÆS BARE LØS. A. Sæt ring om tallet ved de to sætninger, der passer til tegningen - som vist. 2. Det er en tiger. 3. Dette er ikke en klovn.

LÆS BARE LØS. A. Sæt ring om tallet ved de to sætninger, der passer til tegningen - som vist. 2. Det er en tiger. 3. Dette er ikke en klovn. LÆS BARE LØS A. Sæt ring om tallet ved de to sætninger, der passer til tegningen - som vist.. Han maler en lille ko.. Her er en glad lille pige. 2. Hun maler en ko. 2. Han råber vist noget. 3. Hun maler

Læs mere

Bliv klar til turen i supermarkedet

Bliv klar til turen i supermarkedet Bliv klar til turen i supermarkedet Dette materiale er lavet til dig, der går på Grundforløb 1 på en erhvervsuddannelse. Ved hjælp af cases, opgaver og videoer får du ideer til og mulighed for at tænke

Læs mere

Du kan gøre en forskel for naturen. få gode råd i denne pjece

Du kan gøre en forskel for naturen. få gode råd i denne pjece Du kan gøre en forskel for naturen få gode råd i denne pjece Rent vand er en forudsætning for alt Vi drikker naturens vand, og derfor skal det være helt rent og fri for gift. Næsten Vi drikker naturens

Læs mere

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på 1. Søde Sally Bølle-Bob og Lasse kommer gående i byen. De ser Smukke Sally på den anden side af gaden.»hende gider vi ikke snakke med,«siger Lasse.»Nej.«Bølle-Bob kigger den anden vej.»hun gider heller

Læs mere

Børn og unges digitale liv

Børn og unges digitale liv Børn og unges digitale liv Børns Vilkår For børn Med børn Dagens program Mobil og internet en del af børn og unges hverdag Mobilens og internettets mulige faldgruber Gode råd til børn og voksne Digitale

Læs mere

Born i ghana 4. hvad med dig

Born i ghana 4. hvad med dig martin i ghana 1 2 indhold Børn i Ghana 4 Martin kommer til Ghana 6 Børnene i skolen Landsbyen Sankt Gabriel 12 Martin besøger en høvding 16 Zogg en lille klinik på landet 1 På marked i Tamale 20 Fiskerne

Læs mere

Brug lægen SEX OG SUNDHED 4

Brug lægen SEX OG SUNDHED 4 SEX OG SUNDHED 4 Brug lægen Når du er fyldt 16 år, kan du tale med lægen, uden at dine forældre behøver at få det at vide, og når du er fyldt 18 år, har lægen tavshedspligt. Hvis der er noget, du gerne

Læs mere

Klimavenlig virksomhed. Hvorfor & Hvordan

Klimavenlig virksomhed. Hvorfor & Hvordan Klimavenlig virksomhed Hvorfor & Hvordan Det globale perspektiv Vores verden er truet af global opvarmning og klimaforandringer grundet øget drivhuseffekt For at undgå uoprettelig skade på naturen, skal

Læs mere

Analyse af forbrugernes forventninger til Julehandlen 2008

Analyse af forbrugernes forventninger til Julehandlen 2008 Analyse af forbrugernes forventninger til Julehandlen 2008 Overblik Kvinderne er tidligt ude: Antallet af kvinder der allerede er begyndt deres julegave indkøb er betydeligt større end mænd. 76% af de

Læs mere

RÅDET FOR DIGITAL SIKKERHED GUIDE TIL SIKRING AF FORBRUGER- ELEKTRONIK PÅ INTERNETTET

RÅDET FOR DIGITAL SIKKERHED GUIDE TIL SIKRING AF FORBRUGER- ELEKTRONIK PÅ INTERNETTET GUIDE TIL SIKRING AF FORBRUGER- ELEKTRONIK PÅ INTERNETTET TING PÅ INTERNETTET Internet of things er et moderne begreb, som dækker over, at det ikke længere kun er computere, der er på internettet. Rigtig

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Vind over gigten med naturmedicin

Vind over gigten med naturmedicin Vind over gigten med naturmedicin 96 procent af landets gigtramte bruger naturmidler - knap halvdelen oplever er tydeligt positiv effekt Af Torben Bagge, 17. september 2012 03 Guide: Vind over gigten med

Læs mere

Tættere på forbrugerne Strategi

Tættere på forbrugerne Strategi Tættere på forbrugerne Strategi 2017-2020 Vi tænker, før du handler Det er sin sag at være forbruger: Der kommer flere og flere varer og serviceydelser på hylderne. Vi handler både i fysiske og digitale

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Vejen til den billige flybillet

Vejen til den billige flybillet Vejen til den billige flybillet Mange danskere skal på juletur til London eller New York for at shoppe eller hygge sig. Men det gælder om at se sig godt for, når man vælger flyselskab, for de»billige«selskaber

Læs mere

Kostfibre hvorfor. De tager plads for andre fødevarer. De hjælper med stabilt blodsukker De stjæler kalorier på deres vej

Kostfibre hvorfor. De tager plads for andre fødevarer. De hjælper med stabilt blodsukker De stjæler kalorier på deres vej Kostfibre hvorfor. De mætter De hjælper med stabilt blodsukker De stjæler kalorier på deres vej Maden flyttes hurtigere gennem kroppen De tager plads for andre fødevarer Tager lang tid at spise giver hurtigere

Læs mere

Min haves muld. Hun fortæller mig at jeg har en smuk have i mig i min krop at jeg ER en smuk have

Min haves muld. Hun fortæller mig at jeg har en smuk have i mig i min krop at jeg ER en smuk have Min haves muld Hendes dejlige stemme guider mig ind i mig Ligger på sofaen alene hjemme trygt og rart Med tæppet over mig Min egen fred og ro Kun for mig indeni mig Hun fortæller mig at jeg har en smuk

Læs mere

Antonymer. dag glad ind billig dum. op tør hvid lav fuld. nat

Antonymer. dag glad ind billig dum. op tør hvid lav fuld. nat Antonymer dag glad ind billig dum op tør hvid lav fuld nat ned ud høj sød sur våd dyr sort tom www.joaneriksen.dk Side 1 Antonymer løsning dag glad ind billig dum op tør hvid lav fuld nat ned ud høj sød

Læs mere

It-sikkerhed Kommunikation&IT

It-sikkerhed Kommunikation&IT It-sikkerhed Kommunikation&IT Dette projekt handler om IT-sikkerhed. Gruppen har derfor valgt at have om Facebook, hvor vi vil hjælpe folk med at færdes rigtigt på nettet. Dette vil gøre ved hjælp af at

Læs mere

21/08/08 Torsdag. Edgar & David Zakarian HTX Euc Syd Teknologi

21/08/08 Torsdag. Edgar & David Zakarian HTX Euc Syd Teknologi Edgar & David Zakarian For meget mad smides ud Indholdsfortegnelse For meget mad smides ud......2 Forord...... 3 Indledning...... 4 Baggrundsviden...... 6 Udgangspunk & Afgrænsning af madvarer:...... 7

Læs mere

Jeg har fundet ud af, at det er helt normalt

Jeg har fundet ud af, at det er helt normalt Følg Rikkes kamp for at tabe 30 kilo Jeg har fundet ud af, at det er helt normalt at sige nej til mad På trods af alle gode intentioner og et solidt team af eksperter i ryggen, har tallet på vægten ikke

Læs mere

Bilag 6. Transskribering af Fokusgruppeinterview 2

Bilag 6. Transskribering af Fokusgruppeinterview 2 Bilag 6. Transskribering af Fokusgruppeinterview 2 Først kunne jeg godt tænke mig at få af vide hvor gamle i er? 1: 11 år 2: 12 år 3: 11 år Så vil jeg starte med at spørge om I er med til at lave mad derhjemme?

Læs mere

DBF-MIDTJYLLAND. Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF- Midtjylland.

DBF-MIDTJYLLAND. Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF- Midtjylland. DBF-MIDTJYLLAND. Hvad betyder kosten og hvorfor??. Det er ikke nok, at du er en dygtig spiller og træner meget. Din kost kan afgøre, om du vinder eller taber en kamp. Rigtig kost kan også sikre at du undgår

Læs mere

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Naturlig enhed Vi hører altid radio og så tjekker jeg også min mobil, men vi ses ikke tv om morgenen. Men så sidder jeg også

Læs mere

...?! Make Love and Money!

...?! Make Love and Money! ...?! En sjov rejse, der startede med en bagerjomfru og endte med brok, tips, kærlighed og historien om en dyne... ...? Utrolig hvad lidt lækkert morgenbrød!? kan føre til... Hallo,hvad sker der..? En

Læs mere

Det er mig, Anna! Indhold. 1. Facebook... side En ny ven... side En lille hilsen... side På Skype... side En god idé...

Det er mig, Anna! Indhold. 1. Facebook... side En ny ven... side En lille hilsen... side På Skype... side En god idé... Det er mig, Anna! Polfoto Maskot Indhold 1. Facebook....................... side 2 2. En ny ven....................... side 2 3. En lille hilsen................... side 2 4. På Skype.......................

Læs mere

Bondebjerget 8. apr, 2013 by Maybritt 00:00 00:00 Bondebjerget er et bofællesskab.

Bondebjerget 8. apr, 2013 by Maybritt 00:00 00:00 Bondebjerget er et bofællesskab. Bondebjerget 8. apr, 2013 by Maybritt Bondebjerget er et bofællesskab. Det ligger i Bellinge i Odense, cirka 9 km fra centrum. Her bor unge og gamle, små børn og pensionister. De bor her, fordi de godt

Læs mere

Hvor meget energi har jeg brug for?

Hvor meget energi har jeg brug for? Hvor meget energi har jeg brug for? Du bruger energi hele tiden. Når du går, når du tænker, og selv når du sover. Energien får du først og fremmest fra den mad, du spiser. Den kommer fra proteiner, og

Læs mere

Græsk buffet. Græsk buffet. Aarhus 7. oktober

Græsk buffet. Græsk buffet. Aarhus 7. oktober 3 auberginer Salt Moussaka Lidt olie til stegning 1 hakket løg 2 fed fin hakket hvidløg 1 kg hakket lamme eller oksekød 1 dl rødvin 2 spsk tomatpure 1 nip sukker ¼ tsk stødt kanel 1 spsk frisk hakket oregano

Læs mere

Opbevaring og holdbarhed

Opbevaring og holdbarhed Opbevaring og holdbarhed Forskellige madvarer skal opbevares forskelligt. Maden kan holde sig længere og smager meget bedre hvis du opbevarer den rigtigt. Det står ofte på emballagen, hvor længe maden

Læs mere

Pulled Pork. Jeg har lagt briketterne langs kanten hele vejen rundt. Jeg tænder omkring 2 håndfulde gamle kul og 3 nye.

Pulled Pork. Jeg har lagt briketterne langs kanten hele vejen rundt. Jeg tænder omkring 2 håndfulde gamle kul og 3 nye. Pulled Pork Mit forsøg med at lave en labyrint opstilling med briketter til pulled pork virkede til dels da jeg prøvede det sidst. Men denne gang har jeg lavet opstillingen på en lidt anden måde. Målet

Læs mere

Bilag 12: Interview foretaget d. 19. marts 2014, med Line, 15 år, fra Ringkøbing.

Bilag 12: Interview foretaget d. 19. marts 2014, med Line, 15 år, fra Ringkøbing. Bilag 12: Interview foretaget d. 19. marts 2014, med Line, 15 år, fra Ringkøbing. 5 Først må du gerne lige fortælle dig navn, din alder, hvilken klasse du går i, og hvor du bor. Ja. Jeg hedder Line, og

Læs mere

Tips om insekter i hjemmet

Tips om insekter i hjemmet Tips om insekter i hjemmet Har du fået ubudne gæster i form af insekter i dit hjem, er rengøring på insekternes yndlingssteder ofte nok, og du kan gøre meget for at forebygge insektangreb. Mange af de

Læs mere

Denne bog tilhører: Hej! Navn: Skole: Dette er din personlige bog, som vi håber vil være en hjælp til dig på vejen mod en sjov og sund hverdag.

Denne bog tilhører: Hej! Navn: Skole: Dette er din personlige bog, som vi håber vil være en hjælp til dig på vejen mod en sjov og sund hverdag. MIN AFTALE BOG Denne bog tilhører: Hej! Dette er din personlige bog, som vi håber vil være en hjælp til dig på vejen mod en sjov og sund hverdag. I bogen kan du finde de kost- og motions råd, som vi alle

Læs mere

MENU Grillet fisk Tre grove dips: Grillede majs Grillede grøntsager Saltbagte kartofler & løg Pandebrød Müslikager

MENU Grillet fisk Tre grove dips: Grillede majs Grillede grøntsager Saltbagte kartofler & løg Pandebrød Müslikager MENU Grillet fisk Tre grove dips: Urtemayo, salsa verde og bønnepuré Grillede majs med urtemayo Grillede grøntsager med salsa verde bagte kartofler & løg Pandebrød med bønnepuré Müslikager med myntecreme

Læs mere

Substantiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. Han har købt en ny bil. Han har købt en ny biler.

Substantiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. Han har købt en ny bil. Han har købt en ny biler. Substantiver arbejde www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 Han har købt en ny bil. Han har købt en ny biler. Du skal købe to kilo kartoffel

Læs mere

Mandag: Gratineret mash af kartofler og gulerødder med kødsovs med lakrids 4 personer

Mandag: Gratineret mash af kartofler og gulerødder med kødsovs med lakrids 4 personer Go mad med Holm: Madplan for uge 18 Mandag: Gratineret mash af kartofler og gulerødder med kødsovs med lakrids 700 g kartofler, kogte 250 g gulerødder, kogte 100 g smør 900 g hakket oksekød 2 løg, finthakket

Læs mere

Der er masser af muligheder i dit tv. TDC HomeTrio tv, bredbånd og telefoni med unikke fordele

Der er masser af muligheder i dit tv. TDC HomeTrio tv, bredbånd og telefoni med unikke fordele Der er masser af muligheder i dit tv TDC HomeTrio tv, bredbånd og telefoni med unikke fordele TDC HomeTrio Tv, bredbånd og telefoni Med TDC HomeTrio får du de bedste tv-kanaler direkte gennem dit telefonstik,

Læs mere

Hvordan kommer jeg i gang med et varigt vægttab og godt igennem julen? Randers Kommune

Hvordan kommer jeg i gang med et varigt vægttab og godt igennem julen? Randers Kommune Hvordan kommer jeg i gang med et varigt vægttab og godt Randers Kommune Del 1 Ernæringsteori Vægttab, måltider og mæthed Hjælp til sundere indkøb Hvordan kommer jeg så i gang? Pause 2 Ernæringsteori Almindelig

Læs mere

Lykkekagen. By Station Next Roden. Author: Rikke Jessen Gammelgaard

Lykkekagen. By Station Next Roden. Author: Rikke Jessen Gammelgaard Lykkekagen By Station Next Roden Author: Rikke Jessen Gammelgaard 1) EXT. - INT. VILLA - TIDLIG AFTEN En kasse med chinabokse kommer kørende hen ad en gade, på ladet af en knallert, og holder ud foran

Læs mere

Spirens store ønske. - en tegnet fortælling om spirer. Martin Frøsig & Miriam Sasha Sommer Forlaget Friske Spirer

Spirens store ønske. - en tegnet fortælling om spirer. Martin Frøsig & Miriam Sasha Sommer Forlaget Friske Spirer Spirens store ønske - en tegnet fortælling om spirer Martin Frøsig & Miriam Sasha Sommer Forlaget Friske Spirer Spirens store Ønske Forlaget Friske Spirer info @ friskespirer.dk www.forlagetfriskespirer.dk

Læs mere

Kampagne Projektbeskrivelse

Kampagne Projektbeskrivelse Kampagne Projektbeskrivelse Case: Lykkeposer, Poser som skal pyntes og blive kaldt for lykkeposer. Ingen skal vide hvad der er inden i dem. Det foregår i kødbranchen, hvor der er nogle gange kunder som

Læs mere

Målgrupper. Af Phuong og Camilla

Målgrupper. Af Phuong og Camilla Målgrupper Af Phuong og Camilla Målgrupper En målgruppe eller et segment, er en gruppe af kunder eller mulige købere, som en virksomhed retter sin markedsføring imod. Det er vigtigt for en virksomhed at

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Tænk som en indbrudstyv Indbrudstyve kan hurtigt se om et hus har stået tomt i flere dage. Der er nemlig afslørende tegn. Eksempelvis at der er helt

Tænk som en indbrudstyv Indbrudstyve kan hurtigt se om et hus har stået tomt i flere dage. Der er nemlig afslørende tegn. Eksempelvis at der er helt Stop tyven Stop tyven: Her er de tips, indbrudstyvene ikke vil have, du kender Er du bange for indbrud i dit hus? Du kan gøre rigtig meget for at skræmme tyvene væk eller at gøre deres ærinde ekstra besværligt

Læs mere

Du har nu en genvej på dit skrivebord hen til den mappe hvor dine filer med bøgerne kommer til at ligge, den virkelige sti = c:\bøger.

Du har nu en genvej på dit skrivebord hen til den mappe hvor dine filer med bøgerne kommer til at ligge, den virkelige sti = c:\bøger. Download af bøger i MP3 format Side 1 af 6 Forudsætninger for at kunne benytte denne mulighed er: En computer med rimelig diskplads (hvert bog fylder små 200 MB). En god Internetforbindelse, for ikke at

Læs mere

Vi er nu færdige med spørgeskemaundersøgelsen og Ungdomsklubbens personale har behandlet materialet, som nu kan læses på vores hjemmeside.

Vi er nu færdige med spørgeskemaundersøgelsen og Ungdomsklubbens personale har behandlet materialet, som nu kan læses på vores hjemmeside. Hvordan har du det I TK s Ungdomsklub børnemiljøvurdering 2010 Samlet svar: Drenge & Piger Skema udleveret til: 80 medlemmer. Modtaget svar: 31 stk. svarende til 39 % Den videre proces. På baggrund af

Læs mere

Væk med skimmelsvamp. sådan gør du. Sådan gør du. Tegn på skimmelsvamp: Tag kampen op: HUSK! Du bør lufte grundigt ud 3 x 15 minutter dagligt.

Væk med skimmelsvamp. sådan gør du. Sådan gør du. Tegn på skimmelsvamp: Tag kampen op: HUSK! Du bør lufte grundigt ud 3 x 15 minutter dagligt. Sådan gør du Tegn på skimmelsvamp: Væk med skimmelsvamp - når skimmelsvamp er væk sådan gør du Når skimmelsvamp er fjernet, er det vigtigt at støvsuge og afvaske grundigt, så du fjerner alt støv og skidt,

Læs mere

De 10 kostråd. Rekkus og vennerne har spisefrikvarter... Vi går i butikken! Okay! Jeg drøner lige over i kiosken

De 10 kostråd. Rekkus og vennerne har spisefrikvarter... Vi går i butikken! Okay! Jeg drøner lige over i kiosken publishing De 10 kostråd 1. Spis varieret. 2. Spis grønlandske fødevarer, især fisk. 3. Spis frugt og grøntsager hver dag. 4. Spis groft brød, gryn, kartofler, ris eller pasta hver dag. 5. Spar på fedtet.

Læs mere

Guide: Undgå fejlkøb og spar penge

Guide: Undgå fejlkøb og spar penge Guide: Undgå fejlkøb og spar penge En ny undersøgelse viser, at vi oftest fortryder de køb, vi gør på nettet Af Lisa Rybjerg Pedersen, oktober 2012 03 De fleste fejlkøb foregår på nettet 05 Case: Mine

Læs mere

Fremtidens energi Undervisningsmodul 4. Goddag til fremtiden

Fremtidens energi Undervisningsmodul 4. Goddag til fremtiden Fremtidens energi Undervisningsmodul 4 Goddag til fremtiden Drivhuseffekten Fremtidens energi i Gentofte Kommune og Danmark Vi lever i et samfund, hvor kloge hoveder har udviklet alverdens ting, som gør

Læs mere

Bliv mentalt klar til store skriftlige opgaver

Bliv mentalt klar til store skriftlige opgaver 1 2 Bliv mentalt klar til store skriftlige opgaver Den der er Klar Af stressrådgiver og mentaltræner Thomas Pape Den der er forberedt, ved hvad man får karakter for, oplever at processen er god. Tændt

Læs mere

Læs og lær om. Minecraft 3

Læs og lær om. Minecraft 3 Læs og lær om Minecraft 3 Historien om MineCraft Da Marcus Persson var en lille dreng i Stockholm i Sverige, kunne han godt lide at lege med LEGO. Han brugte rigtig meget tid på at bygge med de små klodser.

Læs mere

Hovedstadsområdets Vandsamarbejde VAND. Vand er liv brug det med omtanke

Hovedstadsområdets Vandsamarbejde VAND. Vand er liv brug det med omtanke Hovedstadsområdets Vandsamarbejde VAND Vand er liv brug det med omtanke Renhed Vand er liv Energi Fællesskab Velvære Leg Lyst Ansvar Omtanke Behov For millioner af år siden var hele kloden dækket af vand.

Læs mere

FORBRUGERRÅDET TÆNK Maj 2014

FORBRUGERRÅDET TÆNK Maj 2014 FORBRUGERRÅDET TÆNK Maj 2014 Forbrugerpanelet om forbrugerpolitiske emner Forbrugerrådet Tænk har i forbindelse med Europa-Parlaments Valget den 25. maj 2014 foretaget en undersøgelse blandt 2.778 repræsentative

Læs mere

Børn og Pligter. (1 19 år) [Aldersinddelt guide over hvad du kan forvente dit barn kan derhjemme]

Børn og Pligter. (1 19 år) [Aldersinddelt guide over hvad du kan forvente dit barn kan derhjemme] Børn og Pligter (1 19 år) [Aldersinddelt guide over hvad du kan forvente dit barn kan derhjemme] Pligter er vigtige for dit barn Opdragelse et ord der sætter mange tanker i gang, både negative og positive.

Læs mere

Vidste du, at det omvendte er næsten lige så usandsynligt?

Vidste du, at det omvendte er næsten lige så usandsynligt? Vidste du, at det omvendte er næsten lige så usandsynligt? Slå angsten ud af hovedet Det Kriminalpræventive Råd Slå angsten ud af hovedet Mange ældre mennesker er bange for kriminalitet. Det er ikke så

Læs mere

Forbudt for voksne. God mobilstil for tweenz og teenz. Undgå ubehagelige overraskelser på mobilen og mobilregningen

Forbudt for voksne. God mobilstil for tweenz og teenz. Undgå ubehagelige overraskelser på mobilen og mobilregningen Forbudt for voksne God mobilstil for tweenz og teenz Undgå ubehagelige overraskelser på mobilen og mobilregningen Hvor går man hen og får opdateret sine forældre? Fortæl dine forældre, hvad du bruger din

Læs mere

Køkkenmaskiner MUM 4, 6, 8

Køkkenmaskiner MUM 4, 6, 8 Køkkenmaskiner MUM 4, 6, 8 2008 2009 Muligheder og madglæde En højtidsstund Vi tilbringer en stor del af vores tid i køkkenet og gør vi det ikke, ønsker vi ofte, at vi gjorde. Køkkenet er et sted, hvor

Læs mere

Forurenet jord i haven

Forurenet jord i haven Koncern Miljø Følg disse fem enkle forholdsregler så kan du undgå gener Indret haven, så du ikke har bar jord nogen steder Dyrk grøntsager og frugter, der vokser tæt på jorden, i ren jord Undgå at komme

Læs mere

Viden om rettigheder. Alle børn skal have opfyldt deres rettigheder, så de kan få et godt og trygt liv.

Viden om rettigheder. Alle børn skal have opfyldt deres rettigheder, så de kan få et godt og trygt liv. Viden om rettigheder At børn har rettigheder betyder, at de har ret til noget. At der er noget de har lov til, og noget de kan kræve. Alle børn skal have opfyldt deres rettigheder, så de kan få et godt

Læs mere

1 dags optagelse, 2 kameraer. 3 unge i tyverne: 1 pige, fyr1, fyr2, og 1 tjener.

1 dags optagelse, 2 kameraer. 3 unge i tyverne: 1 pige, fyr1, fyr2, og 1 tjener. 1 Video til Komm IT: Titel: CAFE LØVE Location: Optagelse: Medvirkende: Løves bogcafe, Århus. 1 dags optagelse, 2 kameraer 3 unge i tyverne: 1 pige, fyr1, fyr2, og 1 tjener. Skuespillere: Produktion: Instruktør:

Læs mere

1 KLASSEN -DAG 1. KASSANDRA: Ej. Her lugter da lidt. EMMA: Ja. Ej, her stinker jo virkelig meget. FREJA: Her lugter lidt af... luder.

1 KLASSEN -DAG 1. KASSANDRA: Ej. Her lugter da lidt. EMMA: Ja. Ej, her stinker jo virkelig meget. FREJA: Her lugter lidt af... luder. 1 KLASSEN -DAG 1 Tobias sidder med sin computer på sin plads. Pludselig kan han høre døren gå op, og kigger straks op for at se hvem der træder ind i klassen. Det er Astrid. Han smiler for sig selv og

Læs mere

02-06-08 Daniel Lisann- profil

02-06-08 Daniel Lisann- profil 02-06-08 Daniel Lisann- profil 1. Lisann er en lidt grim pige 2. Jeg er 30 år gammel 3. Jeg vejer ca 60 kilo 4. Jeg spiser ikke så meget sundt mad,men mere junkfood 5. Jeg er en som godt kan lig at komme

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Praktisk og smart til køkken og. bord. Flot design, som enhver kok vil sætte pris på

Praktisk og smart til køkken og. bord. Flot design, som enhver kok vil sætte pris på spar op til 53% Praktisk og smart til køkken og Flot design, som enhver kok vil sætte pris på bord Havde I Tupperware-skåle i dit barndomshjem? Så findes de garanteret stadigvæk. Tupperware har det nemlig

Læs mere

Skoleelevers spisevaner

Skoleelevers spisevaner Københavns Universitet Pro Children Institut for Folkesundhedsvidenskab Oktober 2003 Skoleelevers spisevaner Spørgeskema til elever Oktober 2003 Kære skoleelev Vi beder dig hjælpe os med en undersøgelse

Læs mere

Demokratiløb. Materialer: A4 papir til at afgive stemmer, skrive forslag til borgmesteren. Kuverter. Blyanter og farver. Kort til antal indbyggere

Demokratiløb. Materialer: A4 papir til at afgive stemmer, skrive forslag til borgmesteren. Kuverter. Blyanter og farver. Kort til antal indbyggere Demokratiløb Materialer: A4 papir til at afgive stemmer, skrive forslag til borgmesteren Kuverter Blyanter og farver Kort til antal indbyggere Hale til halefanger Kort hvor der skal indtegnes kommune grænser

Læs mere

Nordfyns Folkehøjskole KORTE KURSER VELKOMMEN

Nordfyns Folkehøjskole KORTE KURSER VELKOMMEN KORTE KURSER VELKOMMEN OM NORDFYNS FOLKEHØJSKOLE er en lille hyggelig højskole i landsbyen Harritslev få kilometer fra kystbyen Bogense. Skolen er omgivet af skøn natur, der opfordrer til både ro og inspiration.

Læs mere