Vi ved også, hvor du bor Tema om overvågning, større artikler om fødevarers udledning af CO2, dyre lån og parallelimport.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vi ved også, hvor du bor Tema om overvågning, større artikler om fødevarers udledning af CO2, dyre lån og parallelimport."

Transkript

1 Tænk blad Tænk udgav i numre. Alle indeholder både test og journalistiske artikler. Tænk 91 februar 2009 Vi ved også, hvor du bor Tema om overvågning, større artikler om fødevarers udledning af CO2, dyre lån og parallelimport. BLU-RAY: Batman står knivskarpt og i mættede farver, når han smækkes i filmelskernes legetøj, blu-ray-afspilleren. 1 VASKEMASKINER: De nye, miljøvenlige maskiner sparer på vandet. Men sæberester i tøjet øger risikoen for allergi. AKKU-BOREMASKINER: Køb en maskine med to miljøvenlige batterier, som lader hurtigt op. Så arbejder du mere effektivt. MOBILTELEFONER: Mobilen drukner let, selv om den slet ikke har været i vandet. Her dækker reklamationsretten ikke. UNGE LOKKES AF DYRE LÅN: 18-årige Nicholas tænkte ikke længe, før han skrev under på et lån til 26 procent om året. SPIS KARTOFLER TIL: Fisk, ris og en tur på cyklen hjælper klimaet. Se, hvor meget CO2, din aftensmad lukker ud. TV FRA UDLANDET DUMPER: Flere af netbutikkernes slagtilbud er parallelimport. Og det er ikke alle, der virker i Danmark. NÅR SUPERFLUEN LANDER PÅ DIN DYNE: Danskerne overvåges på gaden, på nettet og i de offentlige databaser. Hvem deler du dit privatliv med?

2 Tænk 92 marts 2009 Undgå livsfarlige bilsyn Tema om CSR på Sydafrikas vinfarme, større artikler om varmepumper og farlige bilsyn. FOODPROCESSORER: Knivskarp køkkenhjælp snitter grøntsager, ælter dej og pisker flødeskum i en ruf. MÆRKEBANKEN: Mobiltelefonen holder typisk to år. Så strejker enten batteriet, tasterne eller skærmen. MULTIMEDIEAFSPILLERE: De kan en masse, men hold øje med formaterne. Flere af de små spilledåser kan ikke klare alle filer. SOMMERDÆK: EU sætter grænser for giftige bildæk. De bedste i denne test kører godt, sviner lidt og lever længe. 2 VARME I SOMMERHUSET: Tjek længden på din skorsten, og se efter Elsparemærket, hvis du køber en luft til luft-varmepumpe. KØR UDENOM DE SLAPPE BILSYN: Hvert femte bilsyn dumper. Vi viser vej udenom de synshaller, der scorer de dårligste karakterer. VINLANDET: Landarbejdere på vingårdene sættes ud efter årtiers tjeneste. Tænk besøger vinlandet Sydafrika. MØRK VIRKELIGHED BAG SYDAFRIKAS VIN: Hvide farmere lever i luksus. Sorte landarbejdere slås med fattigdom, vold og diskrimination. TÆNK PENGE GI R DIG RÅD: Forbrugerrådet udgiver et nyt blad, der giver dig fuld valuta for pengene. 34 DIGITALE DIMSER SNYDER TYVEN: En lille indbygget sender sladrer, hvis tyven render med designerstolen eller den bærbare pc.

3 Tænk 93 april 2009 Den store grøntsagskassetest Større artikler om grøntsagsabonnementer, Fødevarekontrollens rejsehold, og sikring af forbrugere ved konkurser. MÆRKEBANKEN: De mest populære støvsugere er ikke dem, der går mindst i stykker. GRØNTSAGSKASSER: Dyrt, men lige til døren: Aarstiderne leverer varen, mens Sartorvet serverer mugne løg og rådden salat. KONDOMER: Priserne svinger gevaldigt, men alle de testede kondomer klarer laboratoriets styrketest. KLAPVOGNE: På stenbroen, skovstien eller i bagagerummet find en klapvogn, der passer til ruten. 3 ANTIVIRUS: Gratis programmer beskytter godt, men kræver lidt mere af brugeren end dem, der koster penge. HÅNDHOLDTE GPS ER: Mangler du stedsans, så put en gps i lommen. Den kan både vise vej og gemme din favoritrute. BOYKOT INGEN LØSNING: Danske importører ser forskelligt på vilkårene i Sydafrikas vinmarker. Men de er enige om, at boykot ikke nytter. OPERATION HINT: Fødevarekontrollens rejsehold fik et tip om ulovlige kosttilskud bag disken. Tænk var med på aktion. SMS FOR KRONER: To drenge kæmpede mod varulve på internettet. Det blev dyrt, men de slap med skrækken. VREDE PÅ VARMEVÆRKET: Familien Jørgensens regning stiger med kroner om året, fordi varmeværket har gammel gæld. INGEN TØR KØBE ET FEDT KØKKEN: Forbrugerne står bagest i køen, når et firma krakker. Et godt råd er at undgå at betale forud.

4 Tænk 94 maj 2009 Ingen kontrol af private hospitaler Tema om privathospitaler, større artikler om anprisninger af kosttilskud og Fødevarekontrollens rejsehold CITYBIKES: Cyklen fra supermarkedet kører lige så godt som smedens dyre model. Men den ruster hurtigt i regnen. MÆRKEBANKEN: Stellet holder i årevis, men regn med at reparere gear, bremser og kæde. HARDDISKOPTAGERE: Ingen modeller på markedet kan modtage det nye tv-signal. Flere er snart ubrugelige uden en ekstra boks. SPAREPÆRER: Glødepæren er på vej ud, men dens miljøvenlige afløser sætter verden i et kedeligt lys. 4 HOVEDTELEFONER: Skal de være trådløse, billige eller lige til at putte i lommen? Tænk guider dig til de rigtige hovedtelefoner. FLÅEDE TOMATER: Hakkede smager mere muggent og mindre af solmoden tomat end de hele flåede. Også når sovsen er klar. KOSTGALSKAB I NYT OMSLAG: Ny bog i Kernesund-familien advarer mod det, du spiser, selv om kun få er allergiske over for fødevarer. BUTIKKER LOVPRISER URTER OG UKRUDT: Tænk gik på indkøb og kom hjem med posen fuld af kosttilskud uden overbevisende dokumentation. INGEN KONTROL AF PRIVATE SYGEHUSE: Danskerne bliver behandlet for milliarder af kroner på private sygehuse. Men ingen tjekker kvaliteten. SLAGET OM PATIENTERNE: Kunst på væggene, fladskærm på stuen og nærhed er våben i kampen om patienterne. NU SMILER DEN SURE SMILEY: Konsulenten fik grønthandleren fra Bagdad til at rydde op i rådne meloner og gamle papkasser.

5 Tænk 95 juni 2009 Se dig for, når du vælger autostol større artikler om dårlige autostole, EP-valget, manglende konkurrence i taxabranchen og bomuldsproduktion. AUTOSTOLE: Dårlige barnestole får EU s blå stempel. Coop sælger stole, som flyver rundt i bilen i denne test. SKALJAKKER: Se gennem de mange myter om friluftsudstyr og find en jakke, som holder regnen ude og lader kroppen ånde. BACKUP-SYSTEMER: Sådan undgår du at miste de dyrebare dokumenter og minder, der hober sig op på computeren. T-SHIRTS: Nogle t-shirts bliver grimme, når de møder vaskemaskinen. Og den økologiske t-shirt var fuld af ftalater. 5 BORDOPVASKEMASKINER: Køb en opvaskebalje og en børste i stedet. De små maskiner til køkkenbordet larmer og vasker dårligt. HÆV PENGENE: Fornuft eller forbrug. Hvad kan bedst betale sig, når du fra juni kan få din SPopsparing udbetalt? DYRT AT VÆRE TRYG: Hvis naboens kælder står under vand, stiger din forsikringspræmie. Selv om du aldrig har haft vandskade. HVEM STEMMER DU PÅ? 85 procent af al forbrugerpolitik vedtages i EU. Ni kandidater til Europa-Parlamentet præsenterer mærkesager. TAXAKUNDER UDEN FRIT VALG: Priserne ligger fast, og fri konkurrence gælder ikke i taxakørebanen. Til gavn for forbrugeren, mener branchen. DE BEDSTE MOTIVER: En hagesmæk med navn, en øl med dit billede eller din helt egen computer. Vi viser vej til personligt design. I SPORET AF EN T-SHIRT: Fra marken til klædeskabet fyldes bomuld med pesticider og tungmetaller. Her er økologi et vidt begreb.

6 Tænk 96 juli 2009 En løbesko til kroner, arbejderen får de 4 tema om CSR på løbeskofabrikker i Asien og større artikler om farlige slankepiller og miljøtest af mobiltelefoner. GRILLPØLSER: Supermarkedets industripølser slår slagterens dyre håndværk i kampen om at blive sommerens bedste på grillen. LØBESKO: Vi tester både dyre og billige sko og tager pulsen på det sociale ansvar hos giganter som Adidas, Puma og Nike. SOLCREMER: Du behøver ikke at hælde ekstra penge i dyre solcremer. Testens billigste beskytter lige så godt. MOBILTELEFONER: Mobilen flyver jorden rundt, og flere indeholder bly, som er helt overflødigt. Vi miljøtester 16 mobiltelefoner. 6 STØVSUGERE: Nullermændenes skræk behøver ikke at sluge flere tusind watt for at suge støvet i én mundfuld. FORBRUG AF FARLIG SLANKEPILLE EKSPLODERER: Myndigheder advarer mod slankemidlet Regenon, som kan give både depressioner og afhængighed. BEDRE FORHOLD FOR SYDAFRIKAS VINARBEJDERE: Efter artikler i Tænk forsøger nordiske importører at påvirke sydafrikanske vinfarme. LÆSERNES EGNE TAXAHISTORIER: Tænks læsere fortæller om søde og hjælpsomme chauffører og bestilte vogne, der aldrig kom. NIKE RIMER PÅ STREJKE: På papiret har Nike etikken i orden. Men de vietnamesiske syersker døjer med hovedpine og luset løn. MIRAKELKUR UDEN TILSYN: Slankeplaster og gele, der giver orgasmer på stribe, er hverken kosmetik, kosttilskud eller medicin. KÅLEN GÅR I GLEMMEBOGEN: De ældre spiser stadig kål og kartofler, mens ungerne foretrækker pizza og pasta.

7 Tænk 97 september 2009 Alt om det nye tv-signal tema om fedme og slankepiller, Tema om digitalt tv og større artikler om salg af helseolier. VASKETØRREMASKINER: Du sparer plads med en maskine, som både vasker og tørrer. Til gengæld sluger den vand. TV-MODTAGERBOKSE: Et par kanaler eller et helt ocean? Find den boks, der matcher dit tvforbrug. FLADSKÆRME: Vi viser dig markedets bedste tv til under kroner. Alle kan tage det nye signal. TÆNKS MÆRKEBANK: Alle elsker Miele. Vi har spurgt forbrugere om deres køleskab. KOSTTILSKUD: Helsefolk priser olie som kosttilskud. Men de fleste olier virker især på sidebenene. 7 PÅ JAGT EFTER BILLIGE KONDOMER: Billige kondomer er svære at opdrive. Især i Netto. KRONER KILOET: Slankepiller virker ikke særlig godt, og mange af dem kan give voldsomme bivirkninger. FLERE FEDE UNDER KNIVEN: Kroppen snyder, når du går på kur. For mange er operationer det bedste våben mod kiloene. BLAND SELV DINE TV-KANALER: Når tv bliver digitalt, kan du nøjes med at betale for de kanaler, du vil se. BOXER GIVER EN KÆBERYSTER: Den nye svenske tv-leverandør rusker et marked uden reel konkurrence. RØDE ØJNE AF LINSER PÅ NETTET: danskere køber kontaktlinser på nettet. Mange af dem kommer aldrig til kontrol.

8 Tænk 98 oktober 2009 Mikrobølgeovnen: Bedre end sit rygte Tema om jordvarme og større artikler om priser på tv-kanaler. BARNEVOGNE: Skal den være let at trille eller ligne en million? Det følges ikke altid ad. AKKU-SKRUETRÆKKERE: De gode kan skrue et billede op på væggen. De dårlige brænder sammen undervejs. RYNKECREMER: Drømme på tube: Dyre rynkecremer virker ikke bedre end almindelig fugtighedscreme. MIKROBØLGEOVNE: Mange bruger dem mest til popcorn. Men de kan faktisk også tilberede et sundt måltid. OPVASKEMASKINER: Tre en halv time tager øko-programmet på testens langsomste maskine. 8 DU BEHØVER IKKE HAMSTRE: Glødepæren forsvinder, men nye typer af sparepærer passer til PH-lampen. SEERNE TABER TV-KAMPEN: Du skal betale for fire kanaler, hvis du vil følge med i dansk fodbold. JORDVARME FOR BEGYNDERE: Grøn varme i huset betaler sig. Men kun, hvis du ser dig rigtig godt for.

9 Tænk 99 november 2009 Digital Signatur. Nøglen til hele dit liv på nettet Tema om Digital Signatur og større artikler om pangasiusfisk. GPS ER: Trafikforsker giver ikke meget for gps ens grønne rute, som kører uden om motorvejen. VIDEOKAMERAER: Vi vil ses også på levende billeder. Men tjek computeren, før du køber kamera. CLOGS TIL BØRN: Skoene indeholder kun få skadelige stoffer. Men de små pynteknapper er rene ftalatbomber. SPEJLREFLEKSKAMERAER: Snup en samlet startpakke, og suppler med ekstra objektiver. Vi tester begge dele. AUTOSTOLE: Stor risiko for at montere stolen forkert. Kun én af de testede modeller er sikker nok. 9 PLASTIKBOKSE TIL MAD: Låg med lister af silikone og blød plast slutter tæt. Men de afgiver også kemikalier. SIDSTE NYT PÅ Så er der spritnye resultater for fladskærme og dvdoptagere på nettet. BOLIGSPIL FOR MILLIARDER: Renten dykker til ny bundrekord. Så er det nu, du skal flekse eller låse renten fast? HAJMALLE ANGRIBER DANSKE RØDSPÆTTER: Forbrugerne vælger billig vietnamesisk pangasius frem for friske danske fileter. EKSPERTER KRITISERER NYT DIGITALT REGISTER: Den digitale signatur er nøglen til alle dine private oplysninger på nettet.

10 Tænk 100 december 2009 Hvem malker koen? - Tema om billig arbejdskraft og større artikler om solvarme og klimatopmødet. SKISTØVLER: Få målt dine fødder, og find et par støvler, der føles behagelige fra morgen til aften. JULEGAVER: En vindjakke, en boremaskine eller en fladskærm? Vi har valgt de billigste af de bedste. JULEØL: De tunge, mørke går fint til and og rødkål. De lyse egner sig bedre til julefrokosten. MULTIMEDIEAFSPILLERE: Nogle har radio, kamera og skridttæller. Andre fylder ikke mere end hovedtelefonen. DIGITALKAMERAER: Vintermørket er ikke de små kameraers ven. Men et par simple råd giver fine julebilleder. 10 HVAD ER DET EGENTLIG, JEG HAR BRUG FOR? Forbrugerrådets direktør står i spidsen for verdens forbrugere under klimatopmødet. SOLFANGEREN ER INGEN SOLSTRÅLEHISTORIE: En solfanger gavner både klima og miljø. Men den kan kun betale sig, hvis du får tilskud. MØD DIN MEDLEMSCHEF: Hjælp Tænk og Forbrugerrådet. Sig din mening om Tænk og Forbrugerrådets arbejde. HÆNDER TIL SPOTPRIS: Landbruget, boligejerne, staten og forbrugerne. Alle tjener på billige immigranter.

Tænk 101 februar 2010

Tænk 101 februar 2010 I 2010 udgav vi 11 numre af forbrugerbladet Tænk. Alle indeholder både test og journalistiske artikler. Tænk 101 februar 2010 Lige lovlig Gucci Forbrugere, som har købt en kopivare til eget forbrug, skræmmes

Læs mere

guide til et lavere elforbrug

guide til et lavere elforbrug Dit eksemplar Elsparefondens guide til Let din elregning og kom ned på 1.000 kwh Se side 2 Skift til bærbar computer og spar op til 90% i el Se side 6 Halvér din vasketemperatur og dit elforbrug Se side

Læs mere

SMIL HLUSTUNAR- ÆFINGAR

SMIL HLUSTUNAR- ÆFINGAR SMIL HLUSTUNAR- ÆFINGAR I SMIL Hlustunaræfingar Smil til verden og verden smiler til dig Smil til verden og verden smiler til dig NÁMSGAGNASTOFNUN 9052 Efnisyfirlit Smil Verkefnabók A 1 Vikingerne...3

Læs mere

Cool Klima. Gode vaner er seje!

Cool Klima. Gode vaner er seje! Gode vaner er seje! Jeg er glad for, at I børn og unge vil være med til at gøre en indsats for at ændre jeres vaner og bruge energien fornuftigt. Når mange mennesker gør tingene anderledes, giver det en

Læs mere

Jan Guillou ONDSKABEN. Bearbejdet af Kirsten Kirch

Jan Guillou ONDSKABEN. Bearbejdet af Kirsten Kirch ONDSKABEN Jan Guillou ONDSKABEN Bearbejdet af Kirsten Kirch Special-pædagogisk forlag Ondskaben Bearbejdet af: Kirsten Kirch ISBN 87 7607 001 8 Lay-out af omslag: Torben Madsen Foto omslag: Fra filmen

Læs mere

skoleavisen com Miljø Natur & Teknik Dansk Fysik & Kemi Et undervisningstilbud fra metroxpress og Turbine Forlaget En dansker: Affald i skolen:

skoleavisen com Miljø Natur & Teknik Dansk Fysik & Kemi Et undervisningstilbud fra metroxpress og Turbine Forlaget En dansker: Affald i skolen: Miljø skoleavisen com Et undervisningstilbud fra metroxpress og Turbine Forlaget Natur & Teknik Dansk Fysik & Kemi Nr. 16 Produceret i samarbejde med En dansker: Mobiltelefon: Affald i skolen: Farligt

Læs mere

rejsekortet Forbruger vinder sag i ankenævn Brugt børneudstyr Sådan sparer du penge og hjælper miljøet

rejsekortet Forbruger vinder sag i ankenævn Brugt børneudstyr Sådan sparer du penge og hjælper miljøet forbrugerrådets medlemsblad 143 August 2013 rejsekortet Forbruger vinder sag i ankenævn Brugt børneudstyr Sådan sparer du penge og hjælper miljøet prisportaler Portalerne fortæller ikke hele sandheden

Læs mere

S P E C I A L. UGANDA en rejse til Nilens udspring

S P E C I A L. UGANDA en rejse til Nilens udspring S P E C I A L UGANDA en rejse til Nilens udspring CARITAS SPECIAL Man sk al bare følge Nil en hel e ve jen Kort om Uganda UGANDA Hvad er fattigdom? 12 ud af 100 børn dør inden deres 5 -års fødselsdag Det

Læs mere

guide MARTS 2011 - flere guider på bt.dk/plus sider Få en bedre økonomi SLIP AF MED DÅRLIG GÆLD spar op

guide MARTS 2011 - flere guider på bt.dk/plus sider Få en bedre økonomi SLIP AF MED DÅRLIG GÆLD spar op guide MARTS 2011 - flere guider på bt.dk/plus 24 sider økonomi Få en bedre SLIP AF MED DÅRLIG GÆLD spar op 100 gode spareråd Tjek dine vaner 2 Ryd op i økonomien Side 4-5 Spar penge på strømmen Side 8-10

Læs mere

Energien på rette sted. sådan gør du din elregning mindre

Energien på rette sted. sådan gør du din elregning mindre Energien på rette sted sådan gør du din elregning mindre Udgivet af SEAS-NVE Strømmen Hovedgaden 36 4520 Svinninge tlf. 70 29 29 29 www.seas-nve.dk Inspiration og faktuelle oplysninger til Energien på

Læs mere

ULOVLIG URT? Frugt, grøntsager og krydderurter fra ulovlige jødiske bosættelser på Vestbredden sælges i Danmark

ULOVLIG URT? Frugt, grøntsager og krydderurter fra ulovlige jødiske bosættelser på Vestbredden sælges i Danmark JULI-AUGUST l 2007 l 76 ULOVLIG URT? Frugt, grøntsager og krydderurter fra ulovlige jødiske bosættelser på Vestbredden sælges i Danmark NORDISK MILJØMÆRKNING Tryksag 32 44 Tænk udgives af Forbrugerrådet,

Læs mere

HElE DENNE TEMAAvIS ER EN ANNONCE FRA MEDIAPlANET DIGITAL LIVSSTIL. Læs mere side 6. Internetshop Butik Montering Costum installationer til bilen

HElE DENNE TEMAAvIS ER EN ANNONCE FRA MEDIAPlANET DIGITAL LIVSSTIL. Læs mere side 6. Internetshop Butik Montering Costum installationer til bilen ANNONCE HElE DENNE TEMAAvIS ER EN ANNONCE FRA MEDIAPlANET ANNONCE Juli 2008 DIGITAL LIVSSTIL Er du klar til digitalt tv? Den 1. november 2009 er det slut med at modtage analoge tv-signaler. Det nye tv-signal

Læs mere

SNYDE- PÆRE Glødepærens afløser sparer for lidt og lyser for skidt. Vaskemiddel Få rent tøj, selv om du vasker på 15 grader

SNYDE- PÆRE Glødepærens afløser sparer for lidt og lyser for skidt. Vaskemiddel Få rent tøj, selv om du vasker på 15 grader forbrugerrådets medlemsblad 107 l AUGUST l 2010 SNYDE- PÆRE Glødepærens afløser sparer for lidt og lyser for skidt Vaskemiddel Få rent tøj, selv om du vasker på 15 grader Bag om maden Industrien giver

Læs mere

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik?

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik? Interview nr. 3 Bilag 10: Transskription af interview ung mand, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung mand, hjemmeboende Interviewer

Læs mere

Forundersøgelse til kampagne om tatoveringer

Forundersøgelse til kampagne om tatoveringer Forundersøgelse til kampagne om tatoveringer Kvalitativ interviewguide til personer der overvejer at få en tatovering ENDELIG Alexander [Introspeak] [Baggrundsspørgsmål] A. Hvad er din alder? 31 B. Køn

Læs mere

m&msmatadormixguldkaramelle

m&msmatadormixguldkaramelle erm aramelle mserm&msmata dbamserm&msmatadormix ratosguldbamserm&msmatadormixg atadormixguldkaramellerpiratosguldbam erpiratosguldbamserm&msmatadormixguldkar msmatadormixguldkaramellerpiratosguldbamserm&

Læs mere

Bliv en på nettet! dig. Kom smart og sikkert på internettet. Til. og dine forældre!

Bliv en på nettet! dig. Kom smart og sikkert på internettet. Til. og dine forældre! Bliv en h@j på nettet! Til dig og dine forældre! Kom smart og sikkert på internettet Hvad er en søgemaskine? 10 Hvad er en portal? 16 Hvad gør jeg, hvis jeg oplever noget ubehageligt på nettet? 18 Hvordan

Læs mere

OLIVENOLIE SMAGEN AF ÆGTE JOMFRU FLYREJSER FLYV LIDT GRØNNERE GRÆSSLÅMASKINER SÆT STIKKET I TASK FORCE FALSK VIAGRA OG GUCCI-KOPIER

OLIVENOLIE SMAGEN AF ÆGTE JOMFRU FLYREJSER FLYV LIDT GRØNNERE GRÆSSLÅMASKINER SÆT STIKKET I TASK FORCE FALSK VIAGRA OG GUCCI-KOPIER FORBRUGERRÅDETS MEDLEMSBLAD 104 l MAJ l 2010 FLYREJSER FLYV LIDT GRØNNERE GRÆSSLÅMASKINER SÆT STIKKET I TASK FORCE FALSK VIAGRA OG GUCCI-KOPIER OLIVENOLIE SMAGEN AF ÆGTE JOMFRU Fiolstræde 17, Postbox 2188

Læs mere

Kom ind i. Klima. kampen. Hvad du selv. gøre. Koustrup & co.

Kom ind i. Klima. kampen. Hvad du selv. gøre. Koustrup & co. Kom ind i Klima Thomas Vinge kampen Hvad du selv kan gøre Koustrup & co. Ind hold 5 Kloden har hedetur 20 Få styr på din elregning 30 Tag temperaturen på elforbruget med et Sparometer 36 Lad der blive

Læs mere

Guide. Afgiftsvanvid: Danmark har Europas højeste afgift på el, vand og varme. sider

Guide. Afgiftsvanvid: Danmark har Europas højeste afgift på el, vand og varme. sider Foto: Scanpix Guide Januar 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 32 sider Afgiftsvanvid: Danmark har Europas højeste afgift på el, vand og varme Du får fuld en oversigt over alle rum i huset,

Læs mere

DINE PENGE. Ha styr på dine penge! Job eller uddannelse? SKAT. SU og løn. Udgifter og gæld. Kontanthjælp

DINE PENGE. Ha styr på dine penge! Job eller uddannelse? SKAT. SU og løn. Udgifter og gæld. Kontanthjælp DINE PENGE 1 SIDE 1 / DINE PENGE Ha styr på dine penge! Det er skønt at ha penge! En gang imellem slipper de bare op for hurtigt. Og hvis der ikke er penge nok til husleje eller mad, er det slet ikke fedt.

Læs mere

HELT SIKKER BÆRBAR. Derhjemme På rejsen Når du er fremme I det fri

HELT SIKKER BÆRBAR. Derhjemme På rejsen Når du er fremme I det fri HELT SIKKER BÆRBAR Pas godt på d Den bærbare er smart og kan bruges overalt i huset, men henkastet på et tilfældigt bord er den også et oplagt mål for en langfingret tyv, der ikke lige har tid til at skrue

Læs mere

Hvad klimaændringerne gør ved verden. af Sissel og Louise, 8.b, Dåstrup skole

Hvad klimaændringerne gør ved verden. af Sissel og Louise, 8.b, Dåstrup skole Hvad klimaændringerne gør ved verden. af Sissel og Louise, 8.b, Dåstrup skole Klimaændringerne i verden ødelægger vores klode. CO2 udslippet er blevet så stort, at der må gøres en forskel, hvis vi vil

Læs mere

HIT MED HISTORIEN 3 Grundbog

HIT MED HISTORIEN 3 Grundbog ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÆØÅ 123456789,. - _ abcdefghijklmnopqrstuvwxyzæøå HIT MED HISTORIEN 3 Grundbog Af Jens Aage Poulsen Dette er en pdf-fil med Hit med Historien 3, Grundbog Filen er stillet til

Læs mere

SKÅN SKOVPARKENS MILJØ

SKÅN SKOVPARKENS MILJØ SKÅN SKOVPARKENS MILJØ FOR NATUREN OG DIG SELV Med denne brochure i hånden har du et redskab til hurtigt at gøre en forskel for miljøet. Læs den, brug den og søg også gerne selv ny viden. Det er små,

Læs mere

!"#$%& !"#$%&'&(&)$*+,-+*./"0+#*+/& !"#$%&1&(&23.4*%/455+-+*./"0+#*+/& !"#$%&6&(&7/$8**./"59"38&$:&23.4*%/455+&'&

!#$%& !#$%&'&(&)$*+,-+*./0+#*+/& !#$%&1&(&23.4*%/455+-+*./0+#*+/& !#$%&6&(&7/$8**./5938&$:&23.4*%/455+&'& !"#$%&!"#$%&'&(&)$*+,-+*./"0+#*+/&!"#$%&1&(&23.4*%/455+-+*./"0+#*+/&!"#$%&6&(&7/$8**./"59"38&$:&23.4*%/455+&'&!"#$%&;&(&7/$8**./"59"38&$:&23.4*%/455+&1&!"#$%&+#& & BILAG 1 Levevis, Budget og

Læs mere

Orkanen Bodil bragte to familier tættere sammen: Alarmerende godt naboskab 150 MIO. RETUR TIL GF-BILISTER DIN IDENTITET - PAS PÅ DEN

Orkanen Bodil bragte to familier tættere sammen: Alarmerende godt naboskab 150 MIO. RETUR TIL GF-BILISTER DIN IDENTITET - PAS PÅ DEN FORÅR 2014 150 MIO. RETUR TIL GF-BILISTER DIN IDENTITET - PAS PÅ DEN TØR DU LÅNE AF DIN NABO? Orkanen Bodil bragte to familier tættere sammen: Alarmerende godt naboskab 10 MINUTTER med GF Forsikring Nabohjælp:

Læs mere

ROBOTTEN. taber til nullermændene TEST AF ROBOTSTØVSUGERE. TV PÅ NETTET Web-tv er billigere end tv-pakker

ROBOTTEN. taber til nullermændene TEST AF ROBOTSTØVSUGERE. TV PÅ NETTET Web-tv er billigere end tv-pakker FORBRUGERRÅDETS MEDLEMSBLAD 129 JUNI 2012 TÆNK STRØM TILMELD DIG OG FÅ BILLIGERE EL LÆS SIDE 5 TEST AF ROBOTSTØVSUGERE ROBOTTEN taber til nullermændene TEST AF CYKELHJELME Fire børnehjelme dumper sikkerhedstest

Læs mere

Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Har du for MEGET GÆLD? Se hvor meget gæld du må have

Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Har du for MEGET GÆLD? Se hvor meget gæld du må have Foto: Byline guide Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Har du for MEGET GÆLD? 24 sider Se hvor meget gæld du må have Få eksperternes råd til at slippe af med gælden GÆLD OG PRIVATØKONOMI

Læs mere

Bilag 35: Fokusgruppeinterview med motivationsgruppe i Odsherred 26.april 2011

Bilag 35: Fokusgruppeinterview med motivationsgruppe i Odsherred 26.april 2011 Bilag 35: Fokusgruppeinterview med motivationsgruppe i Odsherred 26.april 2011 Facilitatorer (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager 1: Bente, en ældre dame der ikke har diabetes Deltager 2: Lene 52

Læs mere