Problemer i matematik ved overgang fra grundskole til gymnasium

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Problemer i matematik ved overgang fra grundskole til gymnasium"

Transkript

1 Problemer i matematik ved overgang fra grundskole til gymnasium Brian Krog Christensen Uddannelseschef, Silkeborg Gymnasium Matematikvejlederkonference, Odense, den 1. september 2016

2

3 Inklusiv eux ønsker 79 % af ansøgerne fra 9. og 10. klasse til ungdomsuddannelserne i 2016 optagelse på en uddannelse med et gymnasialt niveau (mat B indgår i eux).

4 Oplevelse af overgang fra grundskole til gymnasium i forskellige fag (2015, N=446) = Meget let overgang Matematik Dansk Engelsk 5 = Meget svær overgang Ubesvaret 446 stx-elevers besvarelse af spørgsmålene: Hvordan har du samlet set i forhold til MATEMATIK/DANSK/ENGELSK oplevet overgangen til gymnasiet? (Halvårsevaluering, dec. 2015)

5 Silkeborg Gymnasium Cirka 1450 stx-elever klasser pr. årgang Karaktergennemsnit 8,2 er blandt de højeste i landet Socioøkonomiske løfteevne er signifikant og blandt de bedste i landet, særligt i skriftlig matematik (A- og B-niveau: +0,7-0,8) Høj gennemførelsesprocent Optager mange dygtige elever!

6 Karakterfordeling ved skriftlig eksamen i problemregning (385 elever) 2010 (412 elever) (497 elever) 2012 (433 elever) (431 elever) 2015 (420 elever) Gennemsnit af eksamenskarakterer i problemregning for de ca. 800 elever pr. år i Silkeborg Kommune, der går i normalklasser: 2011: 6,4 2012: 6,5 2014: 6,7 2015: 7,3

7 Læreplaner som brobyggere (1) Fælles Mål for mat 9. klasse, 2014 Læreplan for mat B, stx, juni 2013 Læreplan for mat B, stx, juni 2013 Fælles Mål for mat 9. klasse, 2014 Eleverne skal kunne Eleverne kan - anvende simple funktionsudtryk i modellering af givne data, kunne foretage simuleringer og fremskrivninger og forholde sig reflekterende til idealiseringer og rækkevidde af modellerne - gennemføre simple matematiske ræsonnementer og beviser - afgrænse problemstillinger fra omverdenen i forbindelse med opstilling af en matematisk model, gennemføre modelleringsprocesser og vurdere matematiske modeller. - udvikle og vurdere matematiske ræsonnementer (og) har viden om enkle matematiske beviser

8 Læreplaner som brobyggere (2) Fælles Mål i folkeskolen En undersøgelse af lærernes brug af Fælles Mål, Danmarks Evalueringsinstitut, 2012 Undersøgelsen viser samlet set, at lærerne ikke er målstyrede i den måde, de planlægger og tilrettelægger deres undervisning på. Lærernes planlægning og tilrettelæggelse af undervisningen tager derimod afsæt i emner og aktiviteter (EVA 2012, s. 7). mange lærere finder deres egen vej i den måde, de arbejder med læringsmål på, så de arbejder med det, de enten hver især finder gavnligt eller mere eller mindre formelt vurderer, at der forventes af dem (EVA 2012, s. 9). da vi lavede årsplan, der startede det med erfaring fra tidligere kollegaer, erfaring fra os selv og bogsystemet, og derefter orienterede vi os i Fælles Mål for at se, om det hang sammen (Matematiklærer, EVA 2012, s. 39).

9 Målene og det faglige niveau kommer reelt til udtryk gennem Lærernes valg af undervisningsmaterialer i form af tekster, film, osv. Stillede opgaver (bl.a. skriftlige eksamensopgaver og spørgsmål til mundtlig eksamen) Terminologi/sprogbrug Lærerrespons på mundtlige og skriftlige elevytringer (herunder bedømmelse ved eksamen)

10 Fælles forståelse for målene og det faglige niveau i grundskolen og på gymnasiet opnås bedst ved

11 Netværk for matematiklærere i Silkeborgområdet Hvem er repræsenteret? STX, HTX, HHX, HF Folkeskoler Private grundskoler Læreruddannelsen Hvilke problemer? Hvad er formålet? At reducere problemerne i matematik ved overgangen fra grundskole til gymnasiale uddannelser!

12 Spørgeskemaundersøgelse blandt 1.g-elever om problemer i matematik ved overgangen fra grundskole til gymnasium Årgang Institutioner 2008 stx & hhx stx stx & hf stx stx stx stx 420 Antal respondenter

13 Om det sværeste ved overgangen Kommunikationskravene i afleveringerne er der kæmpe forskel på. Det vil sige langt mere tekst end tal i afleveringerne. Det sværeste og mest anderledes er nok, at man efter man har udregnet en opgave og fundet resultatet og skrevet ned så skal man skrive endnu mere og gerne utrolig forklarende. Selve matematikken er okay, men det er det matematiske sprog, der gør det svært at forstå opgaverne og hvad man skal. Plus det med at forklare, hvad man gør er også meget svært, da jeg ikke er så god til at formulere det matematiske sprog.

14 Om det sværeste ved overgangen At man skulle begynde at tale matematik og pludselig bruge en masse andre begreber. Jeg fik et chok! Min matematiklærer i grundforløbsklassen brugte et helt andet sprog. Det blev straks sværere at have matematik, og jeg er en, der generelt ikke havde svært ved matematik Der er et stort spring fra grundskolen til gymnasiet. Jeg kan godt mærke, at lærerne ikke er lige så pædagogiske, og ikke har en læreruddannelse på samme måde som i grundskolen.

15 Om det sværeste ved overgangen Noget der er meget svært er alle de nye begreber. I folkeskolen har vi også lært nogle ord og begreber, men det er ikke de samme som på gymnasiet. Hvorfor lærer vi dem ikke bare allerede i folkeskolen? Jeg synes faktisk, at matematik i folkeskolen var mere relevant end nu på gym altså i forhold til virkeligheden. Tallene i matematik er forsvundet! Der er ingen eller færre tal, og der er ingen mening i det. Man skal ikke forklare, hvad man skal bruge det til.

16 Hvordan har du samlet set i forhold til matematik oplevet overgangen fra grundskolen til gymnasiet?* Meget svær/svær Neutral Meget let/let Ubesvaret * respondenter pr. årgang (ca. 80 %)

17 Hvordan har du samlet i forhold til matematik oplevet overgangen fra grundskolen til gymnasiet? 2015, N=420 (83 %)* Meget svær/svær 4 til eksamen i problemregn 7 til eksamen i problemregn 10 til eksamen i problemregn Neutral 12 til eksamen i problemregn Meget let/let *De 3 elever med 02 fra eksamen i problemregning indgår ikke.

18 Hvordan har du samlet i forhold til matematik oplevet overgangen fra grundskolen til gymnasiet? 2015, N=420 (83 %), halvdelen har 10. klasse 0,0 10,0 20,0 30,0 40,0 50,0 60,0 1 (meget svær overgang) klasse 9. klasse (meget let overgang)

19 Der stilles på gymnasiet meget højere krav end i grundskolen med hensyn til forklarende tekst til matematikopgaver Fagkonsulenten i matematik på gymnasieområdet melder klart ud, at der ved bedømmelsen ved skriftlig eksamen lægges vægt på, at tankegangen klart fremgår. Enig/helt enig Neutral Uenig/helt uenig 2009 (N=341) 2010 (N=230) 2011 (N=384) 2012 (N=349) 2014 (N=431) 2015 (N=420)

20 Min daværende matematiklærerinde insisterede på at forberede os på gymnasiet, så hun gav os gymnasieopgaver og bad os sætte afleveringen op, som man ville have gjort på gym. (elev)

21 Det øgede tempo og de mange nye begreber i matematik gør overgangen svær Enig/helt enig Neutral Uenig/helt uenig 2009 (N=341) 2010 (N=230) 2011 (N=384) 2012 (N=349) 2014 (N=431) 2015 (N=420)

22 Gode råd fra eleverne til grundskolen Vi skulle have haft mere bogstavregning i folkeskolen, så man vænner sig til den abstrakte tankegang. For i gymnasiet fjerner man de fleste reelle regnestykker og erstatter dem med bogstaver. At arbejde med beviser og grunde til, hvorfor vi fik de resultater, som vi gjorde. Min matematiklærer i grundskolen fortalte os dog, at vi ville møde beviser osv. på gymnasiet, men jeg kunne godt have brugt, at vi arbejdede lidt med det. De kunne lære os, hvordan man laver afleveringer på gymnasiet. Og hvordan man snakker matematiksprog. Vi kunne godt have arbejdet lidt grundigere med de grundlæggende regneregler.

23 Gode råd fra eleverne til grundskolen Der skulle være mere enighed mellem folkeskole og gymnasielærerne om, hvordan en matematikaflevering skal stilles op, og generelt om hvordan tingene skal gøres. For der er pludselig nogle ting, man plejer at få at vide, man skal gøre på den ene måde i folkeskolen, som man pludselig skal gøre på en anden måde i gymnasiet. På min grundskole havde vi muligheden for at vælge et gymnasieforberedende matematikhold. Det vil jeg sige hjalp rigtig meget. Der blev vi på en god og forståelig måde bekendt med nogle af de lidt vanskeligere matematik ting Dette kunne være et rigtig godt tilbud til alle 9. klasser.

24 Gode råd fra eleverne til gymnasiet De skulle have startet, hvor man er kommet til i grundskolen. Niveauet stiger fra grundskolen til gymnasiet, og man er ikke blevet så meget bedre til matematik på en sommerferie. Det er som om vi gik fra H-niveau til A-niveau. Der er ikke noget ind i mellem. Fortæl, hvad man skal lære i matematik i gymnasiet og hvad fra grundskolen, man ville bygge videre på. Fortælle om forskellene på folkeskolen og gymnasiet og lave en lille intro. Min lærer ville se, hvad vi havde styr på, og vi lavede en test første gang, som hjalp ham godt med dette. Det virkede rigtig godt. Dog gik det meget hurtigt med hvert emne. Man havde misset næsten et helt emne, hvis man havde misset en time. Det gik lovlig hurtigt. Det var super godt, som det var. Det var rigtig rart at tempoet var lidt højere end i folkeskolen, og at brobygningsopgaverne blev brugt til at skabe en mere glidende overgang.

25 Problemer Tempo Abstraktionsgrad (flere symboler, mindre anvendelsesorienteret) Krav til præcision og præsentation af tankegang Beviser Brug af IT Grundlæggende færdigheder Sproget Manglende italesættelse af forskellene

26 Screeningstest Tilgængelig på nettet ( og sendes til eleverne Med undtagelse af 5 første opgaver, der er konstrueret af matematikvejledere

27 Brugte du tid før starten på gymnasiet på at øve den indledende matematiktest? 2015, N= Ja, mellem 0 og 1 time Ja, mellem 1 og 2 timer Ja, mellem 2 og 3 timer Dreng Pige Ja, mere end 3 timer Nej I 2014 var der 39 % af drengene, der slet ikke forberedte sig på screeningstesten. Andelen af Nej -sigere er ca. 22 % uanset, om eleven vælger A-, B- eller C-niveau. Dog svarer 43 % af drenge på C-niveau Nej (47 % i 2014)

28 Gennemsnit Antal stx-elever 40 Udvikling i resultat i screeningstest Gennemsnit - pointtal År Karakterfordeling ved skriftlig eksamen i problemregning 2009 (385 elever) 2010 (412 elever) 2011 (497 elever) 2012 (433 elever) 2014 (431 elever) 2015 (420 elever)

29 Matematikvejledning To mat-lærere har vejlederuddannelse Mat-vejlederne udvælger ca. 15 elever til kort Hjørring-test Derpå ca. 5 elever pr. årgang i mat-vejledningsforløb med fokus på strategier til løsning af udfordringer Mødes ca. én gang om ugen med mat-vejleder Med aktuelle elever afprøves særligt forløb med 20 min./dag gennem 5 uger (derpå pause) : Afprøvning af særlige støtte til elever under prøver i den almindelige undervisning

30 Brush Up-forløb Tre lærere afholder forløb over 6-7 studiemoduler (ugentligt) Elever rekrutteres med udgangspunkt i udvalgte opgaver fra screeningstesten Ca. 45 elever 2 hold med frivillige 1 hold med elever, der har obligatorisk forløb

31 Første forløb på gymnasiet Alle 1.g-klasser begynder med modelleringsforløb Anvendelsesorienteret Samarbejde med naturvidenskabeligt grundforløb Brobygningsopgaver, der har modellering som tema A-opgaver: Fra afgangsprøver i 9. og 10. klasse B-opgaver: Introducerende gymnasie-niveau C-opgaver: Niveau svarende til skriftlig studentereksamen på B-niveau

32

33

34

35 Evaluering af brobygningsopgaver, 2015 Blandt de 186 elever, der tilkendegiver, at de har arbejdet med brobygningsopgaverne: 89 % er positive og tilkendegiver: - Det er en god ide at gymnasiet genbruger opgaverne fra afgangsprøven i grundskolen - Overgangsopgaverne skaber god sammenhæng til grundskolen 6 elever (3 %), synes, at brobygningsopgaverne er for svære 10 elever (5 %) vil egentligt gerne begynde gymnasiet med noget nyt og ukendt matematik men er alligevel positive overfor brobygningsopgaverne. 8 elever (4 %) vil hellere begynde gymnasiet med et andet materiale. Under Gode råd til gymnasiet skriver en elev fx: At lave flere brobygningsopgaver. Det gør det meget lettere at forstå hvordan opgaverne bliver stillet på gymnasiet.

36 Web-baseret opgavekompendium Indhold 1. Indledning 2. Regnearternes hierarki og parenteser 3. Brøkregning 4. Reduktion 5. Ligninger 6. Den rette linje proportionalitet 7. Potensregning 8. Procentregning 9. Trekantsberegninger og trigonometri 10. Blandede, sværere opgaver

37 Besøgsordning Lærerudveksling Almindelig undervisning (1.g, 9. kl. & 10. kl.) Eksamen/årsprøve (1.g, 9. kl. & 10. kl.) Udbytte: Betydelig gensidig indsigt og forståelse Vægt til grundskolelærere i forhold til elever og forældre Web-baseret tilmeldingssystem

38 Årligt stormøde Spredning af netværkets erfaringer Forskellige årstemaer: IT i matematikundervisningen Kompetencetilgang til matematik Eksamen i matematik Workshop-baseret, så deltagere aktiveres i drøftelse

39 Matematikbesøgsdag Grundskolelærere ca. 30 besøger gymnasiet en halv dag Program: Om netværket, erfaringer, materialer, Overværer undervisningslektion i g-klasser (forskellige gymudd. repræsenteret) Fælles drøftelse af undervisningen Oplæg om IT, skriftlighed eller lign. i matematikundervisningen Frokost og morgenkaffe skal ikke undervurderes!

40 Gymnasiematematik som valgfag i grundskolen hold med elever 2 lektioner pr. uge Uge To forskellige kurser - Introducerende gymnasiematematik - Udfordrende gymnasiematematik 2 lektioner pr. uge Uge 35-50

41 Andre eksempler på tiltag Matematikbroen Efteruddannelse af grundskolelærere m. støtte fra AP Møller-Fonden Synlig læring-projekt Faggruppen arbejder med tydeliggørelse af faglige mål, succeskriterier, feedback osv.

42

Problemer i matematik ved overgang fra grundskole til gymnasium

Problemer i matematik ved overgang fra grundskole til gymnasium Problemer i matematik ved overgang fra grundskole til gymnasium Brian Krog Christensen Uddannelseschef, Silkeborg Gymnasium Roskilde, den 12. september 2016 Inklusiv eux ønsker 79 % af ansøgerne fra 9.

Læs mere

Evalueringsbaseret gymnasieudvikling. Silkeborg Gymnasium Ca stx-elever (o. 18 klasser pr. årgang) 150 lærere

Evalueringsbaseret gymnasieudvikling. Silkeborg Gymnasium Ca stx-elever (o. 18 klasser pr. årgang) 150 lærere Evalueringsbaseret gymnasieudvikling Silkeborg Gymnasium Ca. 1440 stx-elever (o. 18 klasser pr. årgang) 150 lærere Eksempel 1: Grundforløb Grundforløbsevalueringens elementer Interview med 8-10 elever

Læs mere

Med nogle ting virker det som om, at lærerne i folkeskolen og lærerne på gymnasiet er to helt forskellige steder. Det er slet ikke det samme, de

Med nogle ting virker det som om, at lærerne i folkeskolen og lærerne på gymnasiet er to helt forskellige steder. Det er slet ikke det samme, de Med nogle ting virker det som om, at lærerne i folkeskolen og lærerne på gymnasiet er to helt forskellige steder. Det er slet ikke det samme, de lægger vægt på. (gymnasieelev, 1.g) Samarbejde mellem grundskoler

Læs mere

Brobygning mellem grundskole og gymnasium i praksis. Konference for Faglige Fora Vejle, den 13. november 2014 Brian Krog Christensen, bc@sg.

Brobygning mellem grundskole og gymnasium i praksis. Konference for Faglige Fora Vejle, den 13. november 2014 Brian Krog Christensen, bc@sg. Brobygning mellem grundskole og gymnasium i praksis Konference for Faglige Fora Vejle, den 13. november 2014 Brian Krog Christensen, bc@sg.dk Vi skulle have haft mere bogstavregning i folkeskolen, så man

Læs mere

Databrug i praksis. Brian Krog Christensen Uddannelseschef, Silkeborg Gymnasium 8. april 2019

Databrug i praksis. Brian Krog Christensen Uddannelseschef, Silkeborg Gymnasium 8. april 2019 Databrug i praksis Brian Krog Christensen Uddannelseschef, Silkeborg Gymnasium 8. april 2019 Datadrevet skoleudvikling Datainformeret skoleudvikling evidence-informed, not data-driven (Hargreaves and Fullan

Læs mere

Engelsk på langs. Spørgeskemaundersøgelse blandt elever på gymnasiale uddannelser Gennemført af NIRAS Konsulenterne fra februar til april 2005

Engelsk på langs. Spørgeskemaundersøgelse blandt elever på gymnasiale uddannelser Gennemført af NIRAS Konsulenterne fra februar til april 2005 Engelsk på langs Spørgeskemaundersøgelse blandt elever på gymnasiale uddannelser Gennemført af NIRAS Konsulenterne fra februar til april 2005 DANMARKS EVALUERINGSINSTITUT Engelsk på langs Spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

Evaluering af 1.g ernes første halva r pa Silkeborg Gymnasium i 2015

Evaluering af 1.g ernes første halva r pa Silkeborg Gymnasium i 2015 Evaluering af 1.g ernes første halva r pa Silkeborg Gymnasium i I det følgende sammenfattes resultatet af en evaluering af det første halve år på Silkeborg Gymnasium for 1.g-eleverne. Baseret på positive

Læs mere

Kære kommende gefionit,

Kære kommende gefionit, Kære kommende gefionit, Mange elever oplever, at det er svært at starte i gymnasiet. Dette skyldes naturligvis blandt andet, at man skal til at vænne sig til en anden skole, andre lærere, andre klassekammerater,

Læs mere

Læreplansændringer & Nye eksamensformer mulige scenarier

Læreplansændringer & Nye eksamensformer mulige scenarier Læreplansændringer & Nye eksamensformer mulige scenarier Læreplansændringer? Nye kernestofemner? Færre? Flere? Specielt: Trigonometri og statistik hvordan? Eksamensopgaver? Programmering? Bindinger på

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni 2017 Marie

Læs mere

Nye eksamensformer - mulige scenarier

Nye eksamensformer - mulige scenarier Nye eksamensformer - mulige scenarier Matematik på hf Marts 2015 Bodil Bruun, fagkonsulent i matematik stx/hf Nye eksamensformer?? Problemer, der skal løses: Internet er et vilkår mundtligt og skriftligt

Læs mere

Velkommen. Fagdidaktisk kursus i matematik for erfarne lærere, marts 2015. Matematiklærerforeningen & Bodil Bruun, Fagkonsulent

Velkommen. Fagdidaktisk kursus i matematik for erfarne lærere, marts 2015. Matematiklærerforeningen & Bodil Bruun, Fagkonsulent Velkommen Fagdidaktisk kursus i matematik for erfarne lærere, marts 2015 Matematiklærerforeningen & Bodil Bruun, Fagkonsulent Possibilityisnowhere! Possibilityisnowhere! Matematikfagets status digitalisering

Læs mere

Overgangen fra grundskolen til gymnasiet

Overgangen fra grundskolen til gymnasiet Overgangen fra grundskolen til gymnasiet Netværkskonference om overgange og uddannelsesvalg CeFU 22. Marts 2018 Arnt Louw, avl@learning.aau.dk 1 Faglige overgange i danske, engelsk og matematik: 4 temaer:

Læs mere

Fagårsplan 10/11 Fag: Matematik Klasse: 7.ABC Lærer: Henrik Stillits. Fagområde/ emne

Fagårsplan 10/11 Fag: Matematik Klasse: 7.ABC Lærer: Henrik Stillits. Fagområde/ emne Fagårsplan 10/11 Fag: Matematik Klasse: 7.ABC Lærer: Henrik Stillits. Fagområde/ emne Matematiske færdigheder Grundlæggende færdigheder - plus, minus, gange, division (hele tal, decimaltal og brøker) Identificer

Læs mere

Evaluering af 1.g ernes første halva r pa Silkeborg Gymnasium i 2017

Evaluering af 1.g ernes første halva r pa Silkeborg Gymnasium i 2017 Evaluering af 1.g ernes første halva r pa Silkeborg Gymnasium i 2017 I det følgende sammenfattes resultatet af en evaluering af det første halve år på Silkeborg Gymnasium for 1.g-eleverne. Evalueringen

Læs mere

Implementering af Matematikkommissionens anbefalinger på hhx. Screeningstest Mindstekrav Prøveformer Projekt eksamen Pensum reduktion på niveau B

Implementering af Matematikkommissionens anbefalinger på hhx. Screeningstest Mindstekrav Prøveformer Projekt eksamen Pensum reduktion på niveau B Implementering af Matematikkommissionens anbefalinger på hhx Screeningstest Mindstekrav Prøveformer Projekt eksamen Pensum reduktion på niveau B Screening En del af det faglige stof, der skal behandles

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni 2016 Marie

Læs mere

Undervisningsplan Matematik C GF2

Undervisningsplan Matematik C GF2 Undervisningsplan Matematik C GF2 Undervisningens mål er:... 2 Fagligt indhold:... 3 Elevbeskrivelse:... 3 Dokumentation:... 3 Tilrettelæggelse og didaktiske overvejelser:... 3 Elevarbejdstid:... 4 Lektioner:...

Læs mere

Årsplan 8. klasse matematik 2013-2014 Uge Emne Faglige mål Trinmål Materialer/ systemer 33 og løbende

Årsplan 8. klasse matematik 2013-2014 Uge Emne Faglige mål Trinmål Materialer/ systemer 33 og løbende Årsplan 8. klasse matematik 2013-2014 33 løbende 33-34 løbende Løbende Problemregning ( faglig læsning) Mundtlig matematik (forberede oplæg til 6. klasse) - flere forskellige trinmål Ben, formelsamlingen,

Læs mere

Årsplan 9. klasse matematik 2013-2014 Uge Emne Faglige mål Trinmål Materialer/ systemer 33 Årsprøven i matematik

Årsplan 9. klasse matematik 2013-2014 Uge Emne Faglige mål Trinmål Materialer/ systemer 33 Årsprøven i matematik Årsplan 9. klasse matematik 2013-2014 33 Årsprøven i matematik Årsprøve og rettevejledledning 34-35 36 og løbe nde Talmængder og regnemetoder Mundtlig matematik 37 Fordybelses uge 38-39 Procent - Gennemgå

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/Juni 2014 Institution Vejle HF og VUC, Campusvejle Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hfe Matematik

Læs mere

Årsplan for 7. klasse, matematik

Årsplan for 7. klasse, matematik Årsplan for 7. klasse, matematik I matematik bruger vi bogsystemet Sigma som grundmateriale. I systemet er der, ud over grundbogen, også kopiark og tests tilknyttet de enkelte kapitler. Systemet er udarbejdet

Læs mere

Tabelrapport. Bilag til fagevaluering af matematik B på hhx og stx

Tabelrapport. Bilag til fagevaluering af matematik B på hhx og stx Tabelrapport Bilag til fagevaluering af matematik B på hhx og stx Tabelrapport Bilag til fagevaluering af matematik B på hhx og stx Tabelrapport Danmarks Evalueringsinstitut Citat med kildeangivelse er

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Termin 2011-2012 Institution Favrskov Gymnasium Uddannelse Fag og niveau Lærer Hold stx Matematik B Bente Madsen 1e mab Oversigt over gennemførte undervisningsforløb Titel 1 Titel

Læs mere

Ungdomsuddannelsernes uddannelsesparathedsvurdering (optagelsesprøve)

Ungdomsuddannelsernes uddannelsesparathedsvurdering (optagelsesprøve) VEJLEDNING VIRKER Ungdomsuddannelsernes uddannelsesparathedsvurdering (optagelsesprøve) Baggrund I informationen om uddannelsesparathed er beskrevet, at lovgivningen om uddannelsesparathed indebærer: At

Læs mere

Rapportering (undersøgelsens resultater) - Lectio - Brøndby Gymnasium

Rapportering (undersøgelsens resultater) - Lectio - Brøndby Gymnasium Page 1 of 10 Brøndby Gymnasium 2010/11 Bruger: KN Forside Hovedmenu Stamdata Bogdepot Log ud Kontakt Hjælp Søg Rapportering (undersøgelsens resultater) Tilbage Excel Oversigt Excel Alle Svar Excel Matrix

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Termin 2012-2014 Institution Favrskov Gymnasium Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Stx Matematik B Katrine Oxenbøll Petersen Hold 1d mab 2012-2013, 2d mab 2013-2014 Oversigt over

Læs mere

- Hvordan kan man styrke den faglige overgang mellem grundskolen og de gymnasiale uddannelser?

- Hvordan kan man styrke den faglige overgang mellem grundskolen og de gymnasiale uddannelser? Faglige overgange - Hvordan kan man styrke den faglige overgang mellem grundskolen og de gymnasiale uddannelser? Slutkonference, Høje Taastrup Gymnasium, 9. januar 2015 Program 10.00 10.10 Velkomst ved

Læs mere

Sociologiske aspekter

Sociologiske aspekter Sociologiske aspekter Crilles Bacher-Jensen Steffen M. Iversen Kjeld Bagger Laursen Lars Ulriksen Hovedspørgsmål Hvordan kan man ud fra et sociologisk perspektiv forstå, hvorfor drenge klarer sig dårligere

Læs mere

Faglig udvikling i praksis it fag

Faglig udvikling i praksis it fag Faglig udvikling i praksis it fag Informatik, Informatik B merk eux, It-A, Programmering Marselisborg Gymnasium, 13. marts 2018 UVM/STUK Henning Agesen / Elisabeth Husum Side 1 Dagens program 10.00 10.15

Læs mere

At bygge bro. mellem folkeskole og gymnasium

At bygge bro. mellem folkeskole og gymnasium At bygge bro mellem folkeskole og gymnasium i matematik Program Præsentation Samarbejde mellem folkeskole og gymnasium Der er håb! Konkrete eksempler på opgaver fra 9. klasse og gymnasiet (B-niv) Matematik

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse blandt lærere og censorer

Spørgeskemaundersøgelse blandt lærere og censorer Spørgeskemaundersøgelse blandt lærere og censorer Bilag til evaluering af matematik på stx DANMARKS EVALUERINGSINSTITUT Indledning Dette bilag til EVA s evaluering af matematik på stx indeholder i tabelform

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: Juni 2017 HANSENBERG

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2014 Institution Marie Kruses Gymnasium Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Stx Matematik C Angela

Læs mere

resultaterne og sammenholde dem med hinanden.

resultaterne og sammenholde dem med hinanden. ! "#$%!& ' ( ( ' Hvordan har du fattet interesse for at undervise dine kollegaer i dansk som 2. sprog? Det er meget tilfældighedernes spil. Det startede med, at Lise Thorn bad mig om at tage på et kursus,

Læs mere

Gymnasiale uddannelser

Gymnasiale uddannelser Gymnasiale uddannelser Giver adgang til videregående uddannelse Stx Alment gymnasium Hf Højere forberedelseseksamen (2 år) Hhx Handelsgymnasium Htx Teknisk gymnasium Eks. 1, stx: Matematik Fysik Kemi Eks.

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2014 Institution Marie Kruses Skole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold STX Matematik A Jesper

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni 2018 Marie

Læs mere

Overgangen fra grundskole til gymnasium

Overgangen fra grundskole til gymnasium Overgangen fra grundskole til gymnasium Oplæg på konference om Faglig udvikling i Praksis Odense, Roskilde, Horsens November 2015 Lars Ulriksen www.ind.ku.dk Overgange kan være udfordrende Institut for

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni 2014 Marie

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2017 Institution Marie Kruses Skole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Stx Matematik B Angela

Læs mere

Eleverne skal lære at:

Eleverne skal lære at: PK: Årsplan 8.Ga. M, matematik Tid og fagligt område Aktivitet Læringsmål Uge 32 uge 50 Tal og algebra Eleverne skal arbejde med at: kende de reelle tal og anvende dem i praktiske og teoretiske sammenhænge

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Jan 2019 - juni 2019 Institution Hotel- og Restaurantskolen Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold EUX Gastronomi

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2015 Institution Marie Kruses Skole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Stx Matematik C Angela

Læs mere

Rapportering (undersøgelsens resultater) - Lectio - Brøndby Gymnasium

Rapportering (undersøgelsens resultater) - Lectio - Brøndby Gymnasium Page 1 of 9 Brøndby Gymnasium 2010/11 Bruger: KN Forside Hovedmenu Stamdata Bogdepot Log ud Kontakt Hjælp Søg Rapportering (undersøgelsens resultater) Tilbage Excel Oversigt Excel Alle Svar Excel Matrix

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse blandt stxlederne. Bilag til evaluering af gymnasiereformen på hhx, htx og stx samt fagområdeevalueringer 2008

Spørgeskemaundersøgelse blandt stxlederne. Bilag til evaluering af gymnasiereformen på hhx, htx og stx samt fagområdeevalueringer 2008 Spørgeskemaundersøgelse blandt stxlederne Bilag til evaluering af gymnasiereformen på hhx, htx og stx samt fagområdeevalueringer 2008 Spørgeskemaundersøgelse blandt stxlederne Bilag til evaluering af gymnasiereformen

Læs mere

De gymnasiale eksamensresultater og karakterer 2014

De gymnasiale eksamensresultater og karakterer 2014 De gymnasiale eksamensresultater og karakterer 2014 I 2014 dimitterede i alt 48.100 studenter fra de gymnasiale uddannelser fordelt på hf 2-årig, hf enkeltfag, hhx, htx, studenterkursus og stx. Studenterne

Læs mere

Andet arbejdsseminar i projektet om faglig overgang

Andet arbejdsseminar i projektet om faglig overgang Andet arbejdsseminar i projektet om faglig overgang Sorø Akademi 25. marts 2014 Formål med dagen - Alle deltagende projekter har fået feedback på deres projekter, som de kan bruge i den videre udvikling

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni 2017 Marie

Læs mere

Vesthimmerlands Gymnasium og HF i tal 2018

Vesthimmerlands Gymnasium og HF i tal 2018 Vesthimmerlands Gymnasium og HF i tal 2018 Kilder: Undervisningsministeriets datavarehus (www.uddannelsesstatistik.dk), gymnasiets studieadministrative system Lectio, Studievalg Nord samt gymnasiets årsregnskaber

Læs mere

Bedømmelsesplan for Matematik C

Bedømmelsesplan for Matematik C Bedømmelsesplan for Matematik C Matematik C Hovedområder: Fagretningen: Uddannelser i fagretningen indeholder: Varighed: Læringselementer: Læringsmiljø: Kontor handel og forretningsservice Detail, Handel,

Læs mere

Kun de bedste fra grundskolen starter på videregående uddannelse

Kun de bedste fra grundskolen starter på videregående uddannelse NOTAT 45 oktober 15 Kun de bedste fra grundskolen starter på videregående uddannelse Beregninger fra DEA viser, at ud af de elever, som begyndte på en gymnasial uddannelse i 9, gennemførte pct. af de elever,

Læs mere

Rapportering (undersøgelsens resultater) - Lectio - Brøndby Gymnasium

Rapportering (undersøgelsens resultater) - Lectio - Brøndby Gymnasium Page 1 of 11 Brøndby Gymnasium 2011/12 Bruger: KN Forside Hovedmenu Stamdata Bogdepot Log ud Kontakt Hjælp Søg Rapportering (undersøgelsens resultater) Tilbage Excel Oversigt Excel Alle Svar Excel Matrix

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/juni 2015 Institution VestegnenHFVUC Albertslund-afdeling Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HF Enkeltfag

Læs mere

Årsplan for matematik 2012-13

Årsplan for matematik 2012-13 Årsplan for matematik 2012-13 Uge Tema/emne Metode/mål 32 Matematiske arbejdsmåder(metode) 33 Intro 34 Tal + talforståelse 35 Brøker-procent 36 Potens+kvadrat-og kubikrod 37 Emneuge 38 Ligninger-uligheder

Læs mere

Baggrund og formål for projektet

Baggrund og formål for projektet Baggrund og formål for projektet Løfteevnen på Høje-Taastrup Gymnasium er generelt god, men skolen har nogle udfordringer i forhold til løfteevnen i eksamenskaraktererne i de udtrukne skriftlige fag. Udfordringerne

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Sommer 2019 Institution Campus Vejle Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HF Matematik A Jane Madsen X2maA18s

Læs mere

Indsigt om gymnasiale uddannelser

Indsigt om gymnasiale uddannelser DI Den 27. oktober 2014 rada Indsigt om gymnasiale uddannelser 1. Indledning Regeringen har bebudet et udspil, der skal øge den faglige kvalitet i de gymnasiale uddannelser. Dette udspil skal også forholde

Læs mere

Matematik. Matematiske kompetencer

Matematik. Matematiske kompetencer Matematiske kompetencer skelne mellem definitioner og sætninger, mellem enkelttilfælde og generaliseringer og anvende denne indsigt til at udforske og indgå i dialog om forskellige matematiske begrebers

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni, 13/14 Institution VUC Vestegnen Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hf Matematik niveau C Alexander

Læs mere

Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret

Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret 2016-2017 30.09.2016 Formål med kontrakten Resultatlønskontrakten skal fokusere på de indsatsområder, som bestyrelsen har valgt skal prioriteres

Læs mere

Matematika rsplan for 8. kl

Matematika rsplan for 8. kl Matematika rsplan for 8. kl 2015-2016 Årsplanen tager udgangspunkt i fællesmål (færdigheds- og vidensmål) efter 9. klassetrin. Desuden tilrettelægges undervisningen efter læseplanen for matematik. Formålet

Læs mere

Rapportering (undersøgelsens resultater) - Lectio - Brøndby Gymnasium

Rapportering (undersøgelsens resultater) - Lectio - Brøndby Gymnasium Page 1 of 10 Brøndby Gymnasium 2010/11 Bruger: KN Forside Hovedmenu Stamdata Bogdepot Log ud Kontakt Hjælp Søg Rapportering (undersøgelsens resultater) Tilbage Excel Oversigt Excel Alle Svar Excel Matrix

Læs mere

Grundforløbsevaluering 2018

Grundforløbsevaluering 2018 Grundforløbsevaluering I det følgende sammenfattes resultatet af en evaluering af grundforløbet på Silkeborg Gymnasium for 1.g-eleverne. Undersøgelsen er gennemført fra medio november - dvs. umiddelbart

Læs mere

Rapportering (undersøgelsens resultater) - Lectio - Brøndby Gymnasium

Rapportering (undersøgelsens resultater) - Lectio - Brøndby Gymnasium Page 1 of 9 Brøndby Gymnasium 2010/11 Bruger: KN Forside Hovedmenu Stamdata Bogdepot Log ud Kontakt Hjælp Søg Rapportering (undersøgelsens resultater) Tilbage Excel Oversigt Excel Alle Svar Excel Matrix

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin December 2016 & Maj-juni 2017 Institution VUC Holstebro Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold STX Matematik

Læs mere

Anden del af prøven er en individuel prøve med fokus på (simple) matematisk ræsonnementer og (simpel) bevisførelse.

Anden del af prøven er en individuel prøve med fokus på (simple) matematisk ræsonnementer og (simpel) bevisførelse. Nye Mundtlige Prøver Gruppedelprøver i matematik på C- og B-niveau Læreplanernes formulering om de mundtlige prøver Der afholdes en todelt mundtlig prøve. Første del af prøven er en problemorienteret prøve

Læs mere

De socioøkonomiske referencer for gymnasiekarakterer 2014

De socioøkonomiske referencer for gymnasiekarakterer 2014 De socioøkonomiske referencer for gymnasiekarakterer 2014 Indhold Sammenfatning... 5 Indledning... 7 Datagrundlag... 9 Elever... 9 Fag, prøveform og niveau... 9 Socioøkonomiske baggrundsvariable... 10

Læs mere

Årsplan for matematik 4. klasse 14/15

Årsplan for matematik 4. klasse 14/15 Årsplan for matematik 4. klasse 14/15 Status: 4.b er en klasse der består af ca. 20 elever. Der er en god fordeling mellem piger og drenge i klasser. Klassen har 5 matematiktimer om ugen. Vi fortsætter

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2019 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Det Naturvidenskabelige Gymnasium på Hotel- og

Læs mere

Til kommende elever 2013

Til kommende elever 2013 Til kommende elever 2013 Velkommen til Roskilde Gymnasium Faglighed Forskellighed Fællesskab STX Gymnasiet er en 3-årig gymnasial uddannelse, der er studieforberedende og giver adgang til alle videregående

Læs mere

Årsplan for matematik

Årsplan for matematik Årsplan for matematik 2016-17 Uge Tema/emne Metode/mål 33 Brøker + talforståelse Matematiske arbejdsmåder(metode) 34 Brøker + procent 35 Excel 35 GeoGebra/Geometri 36 Geometri 37 Emneuge 38 Geometri 39

Læs mere

Matematik C-niveau. Matematik C-NIVEAU EUX Velfærd. Indhold

Matematik C-niveau. Matematik C-NIVEAU EUX Velfærd. Indhold Matematik C-niveau Indhold Fagets identitet og formål:... 2 Mål og indhold... 2 Didaktiske principper... 3 Dokumentation... 4 Løbende evaluering... 4 Standpunktsbedømmelse... 4 Afsluttende prøve... 5 Bilag

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2018 Institution VUC Syd Uddannelse Fag og niveau Lærer HF enkeltfag, som fjernundervisning Matematik

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: Juni 2017 HANSENBERG

Læs mere

Matematika rsplan for 9. kl

Matematika rsplan for 9. kl Matematika rsplan for 9. kl. 2019-2020 Årsplanen tager udgangspunkt i fællesmål (færdigheds- og vidensmål) efter 9. klassetrin. Desuden tilrettelægges undervisningen efter læseplanen for matematik. Formålet

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2016 Institution Marie Kruses Skole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Stx Matematik C Klaus

Læs mere

UCC - Matematikdag - 08.04.14

UCC - Matematikdag - 08.04.14 UCSJ Målstyret + 21 PD - UCC - 25.02.14 www.mikaelskaanstroem.dk Der var engang. Skovshoved Skole Hvad svarer du på elevspørgsmålet: Hvad skal jeg gøre for at få en højere karakter i mundtlig matematik?

Læs mere

Overgange i matematik - workshop 2,

Overgange i matematik - workshop 2, Overgange i matematik - workshop 2, 23.1.19 Gruppe 1 Oplægget af Kasper Bjerring Jensen var meget interessant og satte gang i nogle refleksioner. - helt lavpraktisk: hvordan man kan springe direkte op

Læs mere

og fællesskab TORNBJERG GYMNASIUM tornbjerg-gym.dk MULERNES LEGATSKOLE mulerne-gym.dk ODENSE KATEDRALSKOLE odensekatedralskole.dk

og fællesskab TORNBJERG GYMNASIUM tornbjerg-gym.dk MULERNES LEGATSKOLE mulerne-gym.dk ODENSE KATEDRALSKOLE odensekatedralskole.dk udfordringer og fællesskab stxfaglige MULERNES LEGATSKOLE mulerne-gym.dk ODENSE KATEDRALSKOLE odensekatedralskole.dk TORNBJERG GYMNASIUM tornbjerg-gym.dk SCT. KNUDS GYMNASIUM sctknud-gym.dk 1 Derfor er

Læs mere

Matematik i marts. nu i april

Matematik i marts. nu i april Matematik i marts nu i april Dagens fødselar 2 127 1 1857 1876 Diofantiske ligninger En løsning for N>1: N = 24 og M = 70 François Édouard Anatole Lucas (4 April 1842 3 October 1891) 2, 1, 3, 4, 7, 11,

Læs mere

Forældremøde i 10.klasse 2015-16

Forældremøde i 10.klasse 2015-16 Forældremøde i 10.klasse 2015-16 Vejlederen har ordet Samarbejde Vejledningsaktiviteter Kort om uddannelsessystemet Uddannelsesparathed og krav til optag Tilmelding: optagelse.dk (procedure og ansvar)

Læs mere

- Samfundsfag A, Matematik A samt et tredje relevant fag. Det tredje fag kunne fx være Erhvervsøkonomi

- Samfundsfag A, Matematik A samt et tredje relevant fag. Det tredje fag kunne fx være Erhvervsøkonomi 23.02.2015. NYT FRA FAGKONSULENTEN I SAMFUNDSFAG NYHEDSBREV NR. 27 - om regeringens gymnasieudspil og samfundsfag Af Bent Fischer-Nielsen Regeringens udspil Gymnasier til fremtiden. Parat til at læse videre

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Jan 2016 - Juni 2019 Institution Hotel- og Restaurantskolen Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold EUX ernæringsassistent

Læs mere

Evaluering af matematik undervisning

Evaluering af matematik undervisning Evaluering af matematik undervisning Udarbejdet af Khaled Zaher, matematiklærer 6-9 klasse og Boushra Chami, matematiklærer 2-5 klasse Matematiske kompetencer. Fællesmål efter 3.klasse indgå i dialog om

Læs mere

Matematik. Evaluering, orientering og vejledning

Matematik. Evaluering, orientering og vejledning Folkeskolens afsluttende prøver Matematik 2011 Evaluering, orientering og vejledning Udarbejdet på grundlag af censorers faglige feedback ved prøverne Institut for Læring Udarbejdet af: Konsulent Erik

Læs mere

Selvevaluering på Helsinge Realskole ( ): Kapitel 3: Undervisningens mål, tilrettelæggelse og gennemførelse

Selvevaluering på Helsinge Realskole ( ): Kapitel 3: Undervisningens mål, tilrettelæggelse og gennemførelse Evaluering af kapitel 3: Undervisningens mål, tilrettelæggelse og gennemførelse Formålet med kapitlet er at evaluere, hvordan skolen formulerer og justerer undervisningsmålene for skolens fag og fagområder.

Læs mere

NYKØBING KATEDRALSKOLE. Katedralskolen i Tal. Lars Erik Petersen 01-07-2015

NYKØBING KATEDRALSKOLE. Katedralskolen i Tal. Lars Erik Petersen 01-07-2015 NYKØBING KATEDRALSKOLE Katedralskolen i Tal 2015 Lars Erik Petersen 01-07-2015 0 Indhold Antal elever der er startet på Katedralskolen... 2 Rekrutteringsgrundlag for STX... 3 Folkeskolens afgangselever

Læs mere

Evaluering af studieområdet på htx. Tabelrapport

Evaluering af studieområdet på htx. Tabelrapport Evaluering af studieområdet på htx Tabelrapport Evaluering af studieområdet på htx Tabelrapport 2016 Evaluering af studieområdet på htx 2016 Danmarks Evalueringsinstitut Citat med kildeangivelse er tilladt

Læs mere

Evaluering og kvalitetsudvikling

Evaluering og kvalitetsudvikling Evaluering og kvalitetsudvikling I henhold til gymnasie og HF bekendtgørelsen skal alle gymnasier have et system til kvalitetsudvikling og resultatvurdering. Vi benytter følgende evalueringssystem. Indhold

Læs mere

18/19.

18/19. 18/19 www.tieren.dk 10. KLASSE CENTER SKIVE ER IKKE BARE EN ALMINDELIG 10. KLASSE Velkommen til 10. Klasse Center Skive. Her kan du frit vælge, hvad du vil fokusere på i løbet af året - vi har projektforløb

Læs mere

Skolers arbejde med at forberede elever til ungdomsuddannelse. Tabelrapport

Skolers arbejde med at forberede elever til ungdomsuddannelse. Tabelrapport Skolers arbejde med at forberede elever til ungdomsuddannelse Tabelrapport Skolers arbejde med at forberede elever til ungdomsuddannelse Tabelrapport Skolers arbejde med at forberede elever til ungdomsuddannelse

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 3. semester efterår 2010 Titel 5 til og med Titel 10 Institution Grenaa Tekniske Gymnasium Uddannelse Fag

Læs mere

De socioøkonomiske referencer for gymnasiekarakterer 2016

De socioøkonomiske referencer for gymnasiekarakterer 2016 De socioøkonomiske referencer for gymnasiekarakterer 2016 Indhold Sammenfatning... 5 Indledning... 7 Datagrundlag... 9 Elever... 9 Fag, prøveform og niveau... 9 Socioøkonomiske baggrundsvariable... 10

Læs mere

Matematik og målfastsættelse

Matematik og målfastsættelse Matematik og målfastsættelse Målfastsættelse, feedforward og evaluering i matematik, oplæg og drøftelse 1 Problemløsning s e k s + s e k s t o l v 2 Punkter Målfastsættelse af undervisning i matematik

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/juni 2014 Institution VestegnenHFVUC Rødovre-afdeling Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HF Enkeltfag

Læs mere

Tingbjerg Heldagsskole. Ledelsesmæssige handlinger. 1. Organisering af indsatserne

Tingbjerg Heldagsskole. Ledelsesmæssige handlinger. 1. Organisering af indsatserne Skole Begrundelse hvorfor skolen er på handlingsplan Tingbjerg Heldagsskole Skolens resultater fra FSA 2014 viser, at gennemsnittet i de bundne prøvefag har været nedadgående fra 2012-2014, og i 2014 opnåede

Læs mere

Find metoden knæk IØ-koden

Find metoden knæk IØ-koden Find metoden knæk IØ-koden Gymnasiefremmede elever runde 3, 2012/2013 FOU projekt nr. 128986 Torben Jensen, ZBC Vordingborg Hanne V. Madsen, ZBC Næstved Baggrund Iflg. bekendtgørelsen, skal hhx-uddannelsen

Læs mere

Fagteamsamarbejde og matematikvejledning Arne Mogensen, Læreruddannelsen i Aarhus

Fagteamsamarbejde og matematikvejledning Arne Mogensen, Læreruddannelsen i Aarhus Fagteamsamarbejde og matematikvejledning Arne Mogensen, Læreruddannelsen i Aarhus UVM s ekspertarbejdsgruppe i matematik: Der mangler viden om, hvordan faglærerne har organiseret sig i fagteam i matematik

Læs mere