Susanne Post. Keld Klaaby Sendt: 18. januar :11 Til: Fra:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Susanne Post. Keld Klaaby Sendt: 18. januar :11 Til: Fra:"

Transkript

1 Susanne Post Fra: Keld Klaaby Sendt: 18. januar :11 Til: TMC Emne: Indsigelse til lokalplan Vedhæftede filer: Indsigelse imod lokalplan pdf Prioritet: Opfølgningsflag: Flagstatus: Høj Opfølgning Afmærket Til Teknik- og Miljøcenteret, Jeg ønsker hermed at gøre indsigelse imod forslag til lokalplan Jeg har vedhæftet min indsigelse som PDF og står gerne til rådighed for en yderligere uddybning hvis det ønskes. Jeg vil gerne bede administrationen om skriftligt at bekræfte på , at indsigelsen er modtaget rettidigt. Med venlig hilsen Keld H. Klaaby Gasværksvej Taastrup Mobil: keld@klaaby.net 1

2 Til Høje-Taastrup Kommune, Teknik- og Miljøcenter. Dato: 18 januar 2016 Høje-Taastrup Kommune har 17. december 2015 fremsendt brev (DokLøbenr /15) til undertegnede om høring vedr. forslag til lokalplan Efter at have gennemgået den nye lokalplan, vil jeg hermed meddele at jeg ønsker at gøre indsigelse imod denne lokalplan. Oprindeligt var den nye lokalplan tiltænkt at skulle dække området Gasværksvej 1-3, da man her havde bygninger som ikke længere skulle anvendes af kommunen og der derfor var et ønske om at anvende dem til erhvervsmæssige formål. Dog blev den nye lokalplan udvidet, som det også fremgår af administrationens indstilling til Plan- og Miljøudvalget Administrationen foreslår at lokalplan for Gasværksvej 1-3 udvides, så den også omfatter Gasværksvej 5 for at muliggøre etablering af en mast til mobilantenneanlæg. Forslaget om at udvide lokalplanen kom først efter at kommunen var blevet underkendt af Natur- og Miljøklagenævnet i forhold til sin dispensation til at opføre masten. Jeg indsendte selv klagen til Natur- og Miljøklagenævnet og fik medhold i samtlige punkter. Jeg skal ikke ligge skjul på at jeg synes hele sagsbehandlingen har været utrolig mangelfuldt fra kommunens side, hvilket også er blevet bekræftet af formanden for Plan- og Miljø udvalget. Som Flemming Andersen rigtig nok kommenterede i Roskilde Dagblad, så er den nye lokalplan jo administrationens forsøg på at luske masten ind. Nedenstående er et citat fra avisen: Men risikerer man ikke at luske masten ind ad bagvejen på denne måde? - Nu er jeg hudløs ærlig: Det er jo i bund og grund det, der er lagt op til her: At når det her er vedtaget politisk, så har administrationen mulighed for at komme med et forslag om opsættelse af en mobilmast, siger Flemming Andersen. Det er utroligt skuffende at kommunen gennemtvinger masten med en ny lokalplan, som bortset fra at lovliggøre en mobilmast intet nyt tilføre området, som den gamle plan ikke allerede dækkede. Det er skuffende, at man gør brug af denne slags metoder til at få sin vilje igennem og det er upassende for en kommune, som vel i bund og grund skal varetage borgernes interesser? Hvis vi ser bort fra det ufine sagsforløb beskrevet i ovenstående, så har jeg i nedenstående afsnit beskrevet en række områder, som jeg mener kommunen bør forholde sig til i forhold til den nye lokalplan og det område den dækker.

3 Ændring af områdets karakter: I den nye lokalplan fremhæver man områdets betydning i forhold til kulturhistorien for Taastrup, man skriver blandt andet: Vandtårnet og den oprindelige del af bygningen på Gasværksvej 1-3, det gamle kommunekontor, bevares, da de har stor kulturhistorisk værdi for Taastrup By og er med til at beskrive byens historie og udvikling. Bygningerne repræsenterer nogle af kommunens første kommunale bygninger og ligger begge i og omkring Vandtårnsparken og danner til sammen en fin helhed. Jeg kunne ikke være mere enig i den udlægning, hvilket jeg jo selv også har gjort opmærksom på i tidligere indsigelser til administrationen (i forbindelse med sagen om mobilmasten på Gasværksvej 5). Netop derfor kan det være utroligt svært at se, hvordan ovenstående kan forenes med et 30 meter højt jernspyd med antenner. Det er jo direkte i modstrid med det man forsøger at opnå, lokalplanen burde netop sikre at der ikke opføres nogle antenner i området. Jeg er ikke uforstående overfor, at man har behov for mobildækning, men hvorfor ødelægger man et områder som både har kulturhistorisk og kulturel værdi. Der er andre muligheder i forhold til placeringer, hvilket jeg også redegør for i nedenstående. Masteloven og kommunens ansvar: Som beskrevet i min indledning, så er den nye lokalplan udvidet med det ene formål at muliggøre en ny mobilmast (og derved komme uden om Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse). Når lokalplanen først indeholder en tilladelse til at opføre en mast, ja så er vejen banet og der kan ikke længere gøres indsigelser. Derfor er det også vigtigt at netop mobilmasten behandles som en del af denne lokalplan og her spiller Masteloven en afgørende rolle. Masteloven tilsigter at minimere antallet af antennemaster og deres skadevirkninger på landskabet ved at tildele de lokale landzone- og bygningsmyndigheder kompetence til at påbyde mobiltelefonselskaberne en fælles udnyttelse af eksisterende master. Loven giver også myndighederne kompetence til at påbyde opsætning af antennesystemer på bygninger, master og andre høje konstruktioner, der ikke i forvejen anvendes til kommunikationsformål Man har altså pligt til at forsøge at udnytte eksisterende bygninger og master, inden man forsøger at opføre nye master. Kommunen har i den forbindelse undersøgt alternative placeringer for de nye antenner og konklusionen er, at det ikke er muligt at undgå en mast. Denne konklusion bunder i et svar fra teleudbyder, som for at sige det mildt er utroligt mangelfuldt i forhold til fakta og argumentationen for, hvorfor det ikke er muligt at benytte eksisterende bygninger eller master. Det bygger alene på en række påstande, som endda er direkte forkerte. Jeg har søgt aktindsigt i sagen og fået udleveret den dialog, som der har været imellem kommunens administration og teleudbyder. Teleudbyder har desværre ikke gjort deres arbejde ordentligt, så derfor vil jeg i nedenstående henlede kommunens opmærksomhed på en række mangler i teleudbyders svar.

4 Udnyt eksisterende bygninger: Kommunen har tilbage i april 2015 bedt teleudbyder om at undersøge muligheden for alternative placeringer af en mast. Teleudbyder skriver i deres svar til kommunens administration at: Vi har undersøgt området for mulige alternative placeringer og har ikke fundet nogle som er egnede. Enten er strukturerne for lave, således at antennerne ikke kan opnå de ønskede dækning, eller også er strukturen placeret for tæt på en eksisterende antennepositioner. Dette er ikke korrekt og der er endvidere overhovedet ikke ført nogen form for bevisførelse for denne påstand. Jeg vil gerne henstille til at kommunen igen beder teleudbyder undersøger muligheden for at placerer mobilantenner på én af områdets høje bygninger, hvor de ikke vil være til gene for udsyn eller præge områdets udseende/karakter negativt i betydelig grad, da de vil være langt mere neutrale i udseende. Dette vil også være i overensstemmelse med Mastelovens formål og henvisninger. Som eksempel kan nævnes løsningen, som er anvendt på Taastrup Hovedgade 50 (Nykredit bygningen), hvor mobilantenner er placeret på bygningens tag med en forholdsvis kort antenne (se bilag 1 Eksisterende løsning). Jeg mener umiddelbart, at det bør være muligt at finde en del bygninger f.eks. i en radius a mindre end 200 m fra det nuværende forslag, som vil kunne give den ønskede placering og højde for montering af antenner (se bilag 2 Forslag til mulig placering, for nogle umiddelbare forslag som jeg mener bør undersøges). Som alternativ bør man i det mindste overveje en placering, der er mindre synlig i gadeplan og som ikke umiddelbart grænser op til privat beboelse (f.eks. kommunens grund på Gasværksvej 12, der har et forholdsvis stort friareal afskærmet fra de omkringliggende beboelser via træer og lignende). Mastelovens 18 beskriver at : Såfremt en af parterne i sagen bestrider, at opsætning af antennesystemer radioteknisk er mulig, skal landzonemyndigheden, og i sager hvor landzonemyndigheden ikke er involveret, bygningsmyndigheden, indhente en radioteknisk udtalelse fra IT- og Telestyrelsen, jf. mastelovens 18. IT- og Telestyrelsen kan bl.a. med udgangspunkt i de pågældende parters og landzone og bygningsmyndighedens oplysninger ud fra et skøn udtale sig om, hvorvidt fælles udnyttelse af master til radiokommunikationsformål eller opsætning af antennesystemer på bygninger, konstruktioner og master, der ikke anvendes til radiokommunikationsformål radioteknisk er mulig, samt i hvilket omfang alternative placeringer er mulige. IT- og Telestyrelsen kan desuden rådgive landzone- og bygningsmyndigheden om forventet mastebehov, samt give generel vejledning af frekvens- og radioteknisk karakter. Jeg vil kraftigt opfordre til at kommunen tager sit ansvar alvorligt i forhold til at undersøge alternative placeringer, inden man blindt indbygger en tilladelse til opførsel af en mobilmast i lokalplanen for området.

5 Udnyt eksisterende master Ved at søge agtindsigt i sagen om mobilmasten på Gasværksvej 5, har jeg også fået indsigt i teleudbyders dokumentation for den manglende dækning uden en ny mast. Også her er der store fejl, blandt andet fordi man ikke forholder sig til allerede etablerede mastepositioner, hvor man ikke har nogle antenner i dag. I nedenstående har jeg beskrevet, hvordan man via eksisterende master kan opnå den ønskede dækning uden at opføre nye master hverken på Gasværksvej eller andre steder. Jeg ser gerne at kommunen forholder sig til den information inden man beslutter at godkende en ny mast som en del af den nye lokalplan. Nedenstående viser den dækning (grønt område) teleudbyder regner med at opnå via den nye mast på Gasværksvej 5 (simuleret af teleudbyder selv). Endvidere er teleudbyders nuværende antenner afbildet. Figur 1 - Teleudbyders estimerede dækning fra ny mast. Ovenstående dækning er i det efterfølgende anvendt som skabelon for dæknings radius, da det må forventes at en antenne må have nogenlunde samme dækning, selvom den er placeret på en anden mast. Selve området der dækkes med signal ændrer sig naturligvis i forhold til placering, men radius af dækning må forventes at være den samme, hvis der er tale om placering på andre master (altså samme højde, osv.).

6 Teleudbyder har endvidere oplyst den nuværende dækning, hvis den midlertidige mast nedlægges og der ikke opføres en ny mast. Grønt områder er der hvor man har dækning i dag, gråt område er der hvor der vil mangle dækning. Figur 2 -Teleudbyders nuværende dækning uden ny eller midlertidig mast. Ovenstående viser altså korrekt at der er behov for en ny antenne placering for at opnå en tilfredsstillende dækning. Her slutter teleudbyders argumentation så og man nævner endvidere ikke andre eksisterende master, hvor man kunne sætte de nye antenner op uden at opføre nye master.

7 Jeg vil mene at dækning kan opnås uden problemer via udnyttelse af eksisterende master. Det forklarer også hvorfor andre teleoperatører kan give en tilfredsstillende dækning i Taastrup by uden at opsætte nye master. Nedenstående viser de to eksisterende mastepositioner, som teleudbyder har udeladt i sine simulationer og svaret til kommunen: Figur 3 - Ubenyttede eksisterende mastepositioner. Ovenstående kort viser altså, at man ved at udnytte bare én af de eksisterende master, hvor man ikke i dag har antenner, vil kunne dække det ønskede område uden problemer.

8 Sammensætter vi både teleudbyders nuværende antennepositioner med de nye muligheder via eksisterende mastepositioner, så ser dækningsbilledet således ud: Figur 4 - Dækning via alle eksisterende mastepositioner, fuld dækning kan opnås uden nye master. Figur 6 - Ubenyttet eksisterende mast #1 Figur 5 - Ubenyttet eksisterende mast #2 Der er altså tale om en fuldstændig dækning, som man kan opnå uden at generer Taastrup s borgere med nye mobilmaster, ikke engang på bygninger. Ved at udnytte eksisterende master, så overholder man endvidere hensigten i Masteloven altså at minimerer antallet af nye master. Jeg mener kommunen har en forpligtigelse til at sikre at teleudbyder forklarer, hvorfor man ikke kan benytte eksisterende bygninger eller master som anvist i ovenstående.

9 Opsummering: Jeg har i min indsigelse redegjort for, hvilke punkter min indsigelse går på i forhold til den nye lokalplan. Jeg er klar over at sagen nu ikke drejer sig om opførsel af en mobilmast alene, men derimod nu om en lokalplan. Dog vil jeg mene at den nye lokalplan er en fortsættelse af sagen om mobilmasten på Gasværksvej 5, da man specifikt i formålsparagraffen nævner mobilmasten som et af de to formål med lokalplanen. Jeg mener i denne indsigelse at have redegjort for, at en mobilmast ikke bør være en del af lokalplanen. Tværtimod bør man sikre at mobilmaster ikke skæmmer området, specielt på grund af de gamle bygninger med kulturhistorisk og kulturel værdi. Opførsel af et 30 meter højt jernspyd vil være i stor kontrast til områdets udseende og karakter. Selvom dette blot er en af mange indsigelser fra mig og andre borgere i sagen om mobilmasten, så håber jeg alligevel at kommunen vil tage sin forpligtelse alvorligt og undersøge sagen ordentlig inden man godkender lokalplanen som den fremstår nu. Vi er som borgere flere gange blevet lovet, at kommunen ville undersøge alternative placeringer endnu engang for at se om de var andre muligheder. Efter at have fået agtindsigt, må jeg dog konstaterer at dette ikke er sket og at der kun foreligger det oprindelige (og mangelfulde) svar fra teleudbyder. Jeg ønsker ikke at spilde kommunens tid med endnu en klagesag, så jeg henstiller til at man udfører en ordentlig sagsbehandling denne gang. Sker dette ikke, så vil jeg sørge for at sagen igen bliver indberettet til tredje part for en uvildig afgørelse, men det vil jeg helst undgå. PS: Denne indsigelse deles med pressen og Plan- og Miljøudvalget. Med venlig hilsen Keld H. Klaaby Gasværksvej 4, 2630 Taastrup. keld@klaaby.net Mobil:

10 Bilag 1 Eksisterende løsning (Nykredit bygning) Som eksempel på, hvordan placering af en mobilmast kan løses med hensynstagen til områdets udseende/karakter, så vil jeg gerne fremhæve løsningen som er anvendt på Nykredit bygningen, Taastrup Hovedgade 50. Her er mobilantenner monteret på bygningens tag med en forholdsvis kort mast, som ikke har en negativ indvirkning på områdets udseende/karakter. Fra gade plan kan antennen kun ses fra en vis afstand og langt de fleste vil formodentlig ikke ligge mærke til den i nærområdet. Endvidere blokerer antennen ikke for udsyn fra diverse lejligheder o.l. Løsningen er i overensstemmelse med Mastelovens formål og hensigt. Nedenfor ses et par eksempler fra Nykredit bygningen, som efter min mening er et mønster eksempel for placering af antenne master. Figure 2 - Antenne på tag Figure 1 - Helhedsindtryk fra modsatte fortov.

11 Bilag 2 Forslag til mulige placeringer (i en radius a ca. 200 meter): Mulig placering på høj etage ejendom Vestervej 91, som allerede har en antenne siddende (~ 210 m) Anden eksisterende antenne på Nykredit bygning Mulig placering på Taastrup bibliotek (~ 160 m) Mulig placering på høj etage ejendom Taastrup Hovedgade (~ 200 m) Mulig placering på høj etage ejendom Vesterparken (~ 100 m) Mulig placering på høj etage ejendom Taastrup Hovedgade (~ 150 m)

12

Til Høje-Taastrup Kommune, Teknik- og Miljøcenter. Dato: 7 april 2015

Til Høje-Taastrup Kommune, Teknik- og Miljøcenter. Dato: 7 april 2015 Til Høje-Taastrup Kommune, Teknik- og Miljøcenter. Dato: 7 april 2015 Høje-Taastrup Kommunes Teknik- og Miljøcenter v. Samer Fathi Kayed har 24. marts 2015 fremsendt brev (Doknr. 80915-15) til undertegnede

Læs mere

Indstilling. Opstilling af 14 m høj mobilantenneanlæg på ejendommen Terp Skovvej 102, Viby. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3.

Indstilling. Opstilling af 14 m høj mobilantenneanlæg på ejendommen Terp Skovvej 102, Viby. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 27. november 2009 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Opstilling af 14 m høj mobilantenneanlæg på ejendommen Terp Skovvej

Læs mere

Ishøj Kommunes retningslinjer for opsætning af telemaster og mobilantenner

Ishøj Kommunes retningslinjer for opsætning af telemaster og mobilantenner Plan-, Bygge- og Miljøcenter Sagsbehandler: Kristina Moos Den 11. september 2008 Ishøj Kommunes retningslinjer for opsætning af telemaster og mobilantenner Lovmæssigt grundlag Tre forskellige lovgivningsområder

Læs mere

Lauridsen Dorthe Hjort. DHK

Lauridsen Dorthe Hjort. DHK Lauridsen Dorthe Hjort. DHK Fra: Erik Mortensen Sendt: 9. juni 2016 16:45 Til: Lauridsen Dorthe Hjort. DHK Emne: Vedr. sags ID 16/2004 etablering af ny antennemast ved Krebseparken, JS0705B.

Læs mere

Administrationsvejledning for etablering af antenneanlæg i Esbjerg Kommune

Administrationsvejledning for etablering af antenneanlæg i Esbjerg Kommune Administrationsvejledning for etablering af antenneanlæg i Esbjerg Kommune 1. Formål Denne administrationsvejledning har to formål: i. At sikre at antennemaster og mobilantenner udformes og placeres, så

Læs mere

Lauridsen Dorthe Hjort. DHK

Lauridsen Dorthe Hjort. DHK Lauridsen Dorthe Hjort. DHK Fra: Glenna Nielsen Sendt: 3. oktober 2016 11:47 Til: Lauridsen Dorthe Hjort. DHK; Bagge Peter. PEBA Cc: Peder Hansen Emne: SV: Sagsgangen og nyt udvalgsmøde

Læs mere

Naboorientering. Det er kommunens vurdering, at den ansøgte placering vil give færre gener end en placering indenfor byggefelterne.

Naboorientering. Det er kommunens vurdering, at den ansøgte placering vil give færre gener end en placering indenfor byggefelterne. 1 - Naboorientering TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf. 9628 8034 Naboorientering

Læs mere

Eksempler(Mastevejledning)

Eksempler(Mastevejledning) Eksempler(Mastevejledning) 1. Opstilling af mast med antennesystem i byzone eller sommerhusområde Dette eksempel gælder tilfælde, hvor det ikke er muligt at finde egnede antennepositioner på eksisterende

Læs mere

Vivi Maagaard Fra: Helle Bay Sendt: 15. september 2015 07:48 Til: Vivi Maagaard Emne: VS: Indsigelser mv. til forslag til lokalplan nr. 1091 - Vessøvejs forlængelse SUPPLERENDE HØRING Vedhæftede filer:

Læs mere

Antennevejledning. Opsætning af master og antenneanlæg i Aarhus Kommune

Antennevejledning. Opsætning af master og antenneanlæg i Aarhus Kommune Antennevejledning Opsætning af master og antenneanlæg i Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri, Teknik og Miljø Aarhus Kommune 2011 VEJLEDNING Opsætning af master og antenneanlæg i Aarhus Kommune FORMÅL

Læs mere

Tillæg nr. 6 til FORSLAG. Kommuneplan Retningslinjer for master og antenner

Tillæg nr. 6 til FORSLAG. Kommuneplan Retningslinjer for master og antenner Tillæg nr. 6 til Kommuneplan 2009-2021 FORSLAG Retningslinjer for master og antenner Forslag til kommuneplantillæg nr. 6 for master og antenner er udarbejdet af Teknik & Miljø i Greve Kommune. Planforslaget

Læs mere

Kalundborg Kommune Plan, Byg og Miljø

Kalundborg Kommune Plan, Byg og Miljø Kalundborg Kommune Plan, Byg og Miljø Administrationsgrundlag for opsætning af mobilantennemaster i Kalundborg Kommune Godkendt Kommunalbestyrelsen den 31. marts 2009 Side 1 af 5 Administrationsgrundlag

Læs mere

AFGØRELSE i sag om opstilling af antennemast i lokalplanlagt erhvervsområde i Ringsted Kommune

AFGØRELSE i sag om opstilling af antennemast i lokalplanlagt erhvervsområde i Ringsted Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 31. oktober 2013 J.nr.: NMK-31-00949 Ref.: Jan Vater, JAV-NMKN AFGØRELSE i sag om opstilling af antennemast i lokalplanlagt

Læs mere

Tillæg nr. 6 til. Kommuneplan 2009-2021. Retningslinjer for master og antenner

Tillæg nr. 6 til. Kommuneplan 2009-2021. Retningslinjer for master og antenner Tillæg nr. 6 til Kommuneplan 2009-2021 Retningslinjer for master og antenner Kommuneplantillæg nr. 6 for master og antenner er udarbejdet af Teknik & Miljø i Greve Kommune. Indholdsfortegnelse Redegørelse

Læs mere

Rammebestemmelser for master og antenner

Rammebestemmelser for master og antenner Tillæg nr. 6 til Kommuneplan 2009-2021 FORSLAG Foto kommer senere Rammebestemmelser for master og antenner Tillæg nr. 6 til Kommunplan 2009-2021 er udarbejdet af Center for Teknuik og Miljø i Greve Kommune

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter 58, stk. 1, nr. 1, jf. 35, stk. 1, i lov om planlægning 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter 58, stk. 1, nr. 1, jf. 35, stk. 1, i lov om planlægning 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 17. januar 2014 J.nr.: NMK-31-01061 Ref.: JAV AFGØRELSE i sag om opstilling af antennemast på Ravnsnæsvej i Rudersdal Kommune

Læs mere

Antenner og master. - vejledning i administration af retningslinjer for opstilling af antennemaster m.m.

Antenner og master. - vejledning i administration af retningslinjer for opstilling af antennemaster m.m. Antenner og master - vejledning i administration af retningslinjer for opstilling af antennemaster m.m. 2012 Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling har i en fælles udmelding med KL i 2009 opfordret

Læs mere

KM Telecom Frank Petersen - fpe@km-telecom.dk

KM Telecom Frank Petersen - fpe@km-telecom.dk KM Telecom Frank Petersen - fpe@km-telecom.dk Haderslev Kommune Plan og Byg Simmerstedvej 1A, 1 6100 Haderslev www.haderslev.dk Dir. tlf. 74 34 22 14 bhal@haderslev.dk 27. februar 2015 Sagsbehandler: Britt

Læs mere

BILAG 2 - INDSIGELSER TIL LOKALPLAN 342 OG KOMMUNEPLANTILLÆG 14

BILAG 2 - INDSIGELSER TIL LOKALPLAN 342 OG KOMMUNEPLANTILLÆG 14 Fredericia Kommune e-mail: kommunen@fredericia.dk Den 17-08-2016/ MAHL Sagsnr. 16/4024 Løbenr. 97554/16 Fredericia Kommune forslag til lokalplan 342 + tillæg 14 - boliger ved Erritsø Bygade Stiftsøvrigheden

Læs mere

Til Teknik og Miljøudvalget, Københavns Kommune, Købehavns Rådhus. Byggeriet på Provstevej 5, København NV

Til Teknik og Miljøudvalget, Københavns Kommune, Købehavns Rådhus. Byggeriet på Provstevej 5, København NV Til Teknik og Miljøudvalget, Københavns Kommune, Købehavns Rådhus Byggeriet på Provstevej 5, København NV side 1 / 4 Bispebjerg Lokaludvalg har fulgt sagen nøje fra start. Vi har også tilkendegivet vores

Læs mere

Henrik Rosendal. Giv venligst kvitt. for mailens modtagelse. Arne Kusk Kristensen

Henrik Rosendal. Giv venligst kvitt. for mailens modtagelse. Arne Kusk Kristensen Fra: Arne Kusk Kristensen Til: Henrik Rosendal Emne: Svar vedr. J.nr 2010-1859. 201021277. Dato: 21. september 2011 18:24:22 Henrik Rosendal. Vedr. opstilling af Antennemaster. på matrk 1 bb. Gistrup Nøvling

Læs mere

Notatark. Indsigelsesnotat. Nr. Navn Resumé af bemærkning 1 Ditte Maria Nørgaard og Christian Schwartz Hedenstedvej 41 8781 Stenderup

Notatark. Indsigelsesnotat. Nr. Navn Resumé af bemærkning 1 Ditte Maria Nørgaard og Christian Schwartz Hedenstedvej 41 8781 Stenderup Notatark Sagsnr. 01.03.03-P19-170- 13 Sagsbehandler Christina Duedal Nielsen 25.2.2014 Indsigelsesnotat Nr. Navn Resumé af bemærkning 1 Ditte Maria Nørgaard og Christian Schwartz Hedenstedvej 41 8781 Stenderup

Læs mere

En landzonetilladelse bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 5 år efter at den er meddelt, eller ikke har været udnyttet i 5 år.

En landzonetilladelse bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 5 år efter at den er meddelt, eller ikke har været udnyttet i 5 år. Teknik & Miljø Byggeri og Miljø Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 TDC A/S Teglholmsgade 1 2450 København SV CVR 14773908 byggeriogmiljoe@viborg.dk viborg.dk Landzonetilladelse til antennemast

Læs mere

Telcon A/S Att. Camilla Klingenberg Terp Nrd. Boulevard Varde. 7. marts 2017

Telcon A/S Att. Camilla Klingenberg Terp Nrd. Boulevard Varde. 7. marts 2017 Telcon A/S Att. Camilla Klingenberg Terp Nrd. Boulevard 93 6800 Varde 7. marts 2017 Landzonetilladelse til etablering af antennemast med tilhørende udstyr på ejendommen beliggende Ballingvej 94, 7800 Skive

Læs mere

Offentliggørelse Vi offentliggør din landzonetilladelse den 6. juni 2018 på Assens kommunes hjemmeside assens.dk Herefter er der 4 ugers klagefrist.

Offentliggørelse Vi offentliggør din landzonetilladelse den 6. juni 2018 på Assens kommunes hjemmeside assens.dk Herefter er der 4 ugers klagefrist. Plan og Kultur KM TELECOM DANMARK A/S Navervej 12 7000 Fredericia Att. Frank Petersen 06-06-2018 Sags id: 2018-0100 Landzonetilladelse. Kommune giver landzonetilladelse til etablering af 48 m mobilantennemast

Læs mere

FORSLAG TIL TILLÆG NR. 2 TIL KOMMUNEPLAN

FORSLAG TIL TILLÆG NR. 2 TIL KOMMUNEPLAN FORSLAG TIL TILLÆG NR. 2 TIL KOMMUNEPLAN 2009 MASTEPLAN Principper for opstilling af antennemaster og opsætning af antennesystemer Hvidovre Kommune Teknisk Forvaltning Masteplanen er udarbejdet i 2010

Læs mere

Afgørelse om opførelse af gyllebeholder efter anmelderordningens 19 b på Fælledvej 30A, 8830 Tjele

Afgørelse om opførelse af gyllebeholder efter anmelderordningens 19 b på Fælledvej 30A, 8830 Tjele Søren Rovsing Glud Fælledvej 30a 8830 Tjele Teknik og Miljø Virksomhedsmiljø Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Fax: 87 87 90 00 virksomhedsmiljoe@viborg.dk www.viborg.dk Dato: 14-05-2013 Sagsnr.:

Læs mere

TILLÆG NR. 2 TIL KOMMUNEPLAN

TILLÆG NR. 2 TIL KOMMUNEPLAN TILLÆG NR. 2 TIL KOMMUNEPLAN 2009 MASTEPLAN Principper for opstilling af antennemaster og opsætning af antennesystemer Hvidovre Kommune Teknisk Forvaltning Masteplanen er udarbejdet i 2010 af Hvidovre

Læs mere

Middelfart Kommune Østergade 9-11 5500 Middelfart

Middelfart Kommune Østergade 9-11 5500 Middelfart Middelfart Kommune Østergade 9-11 5500 Middelfart Att.: Teknisk Forvaltning, Byggesagsafd. KM Telecom A/S Erritsø Møllebanke 11 DK-7000 Fredericia Cvr-nr: 27 74 27 34 Kenneth Grønborg Site Manager Tlf.:

Læs mere

Bjarne Højgaard. Skelagervej Aalborg. Prinsensgade Aalborg. Syddjurs Kommune Att.: Team byggeri Lundbergsvej Ebeltoft

Bjarne Højgaard. Skelagervej Aalborg. Prinsensgade Aalborg. Syddjurs Kommune Att.: Team byggeri Lundbergsvej Ebeltoft Syddjurs Kommune Att.: Team byggeri Lundbergsvej 2 8400 Ebeltoft BYGGE OG LANDZONE ANSØGNING FOR OPSÆTNING AF TELENOR MAST I FORBINDELSE MED ETABLERING AF ANTENNEPOSITION På vegne af Telenor A/S fremsendes

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021. Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro

Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021. Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021 Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø Oktober 2013 Kommuneplantillæg nr. 15-110 til Tønder Kommuneplan 2009-2021

Læs mere

4845 Vedr. Ansøgning om bygge- og landzonetilladelse til etablering af ny mobilsendestation for TDC A/S på Åshøjvej 37, 4600 Køge.

4845 Vedr. Ansøgning om bygge- og landzonetilladelse til etablering af ny mobilsendestation for TDC A/S på Åshøjvej 37, 4600 Køge. Køge Kommune Plan- og Miljøafdeling Torvet 1 4600 Køge TELCON A/S Lerpørtvej 1B DK-6800 Varde Danmark CVR. nr. 29 80 67 72 Tlf.: 7652 1100 Fax: 7521 1004 www.telcon.dk Dato 13. juli 2018 Ref 4845 J.nr.

Læs mere

Indstilling. Opstilling af 15 m høj mobilantenneanlæg på Skjoldhøjvej 17, Brabrand. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. 4.

Indstilling. Opstilling af 15 m høj mobilantenneanlæg på Skjoldhøjvej 17, Brabrand. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. 4. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 27. maj 2009 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Opstilling af 15 m høj mobilantenneanlæg på Skjoldhøjvej 17, Brabrand 1.

Læs mere

Lokalplan for ejendommen Grusbakken 15 FORSLAG

Lokalplan for ejendommen Grusbakken 15 FORSLAG Lokalplan 238.1 for ejendommen Grusbakken 15 FORSLAG INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE FOR LOKALPLAN 238.1 LOKALPLANENS BAGGRUND EKSISTERENDE FORHOLD LOKALPLANENS FORMÅL OG INDHOLD LOKALPLANENS FORHOLD TIL

Læs mere

Ansøgning om landzone- og byggetilladelse

Ansøgning om landzone- og byggetilladelse Viborg Kommune Att.: Teknisk Forvaltning, Byggesagsafd. KM Telecom Danmark A/S Erritsø Møllebanke 11 DK-7000 Fredericia CVR.nr.: 33 64 43 37 Martin Vinther Ravnebæk Roll out Manager Tlf.: +45 27 600 408

Læs mere

Lauridsen Dorthe Hjort. DHK. Ang høring omkring mobilmastes placering.

Lauridsen Dorthe Hjort. DHK. Ang høring omkring mobilmastes placering. I forbindelse med den fornyede høring indkom der bemærkninger. Flere af bemærkningerne er henvendelser, hvor borgerne oplyser at de fastholder de allerede indsendte bemærkninger i forbindelse med en af

Læs mere

Frederiksberg Kommune Den 16. september 2015 Bygge, Plan og miljø Frederiksberg Rådhus Smallegade Frederiksberg J. nr

Frederiksberg Kommune Den 16. september 2015 Bygge, Plan og miljø Frederiksberg Rådhus Smallegade Frederiksberg J. nr Frederiksberg Kommune Den 16. september 2015 Bygge, Plan og miljø Frederiksberg Rådhus Smallegade 1 2000 Frederiksberg J. nr. 02.00.00-P19-112-14 Vedrørende nabohøring Frederiksvej 1A På vegne af beboerne

Læs mere

/ Nørulf Bolig I/S Stolbro Gade Nordborg

/ Nørulf Bolig I/S Stolbro Gade Nordborg 24-06-2013 13/23198 Nørulf Bolig I/S Stolbro Gade 23 6430 Nordborg Lovliggørelse landzonetilladelse til solcelleanlæg på matr.nr. 7 Stolbro, Egen, der ligger på Stolbro Gade 23, 6430 Nordborg Sønderborg

Læs mere

Lokalplan for ejendommen Grusbakken 15

Lokalplan for ejendommen Grusbakken 15 Lokalplan 238.1 for ejendommen Grusbakken 15 INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE FOR LOKALPLAN 238.1 LOKALPLANENS BAGGRUND EKSISTERENDE FORHOLD LOKALPLANENS FORMÅL OG INDHOLD LOKALPLANENS FORHOLD TIL ANDEN

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Telecon v/peer Justesen Ndr. Boulevard 93 6800 Varde Den 7. februar 2018 J.nr. 02.34.02-P19-19647-17 Ref. hpo Direkte telefon: 56182325 LANDZONETILLADELSE Til etablering

Læs mere

Møllen skal nedtages senest et år efter, den er taget ud af drift.

Møllen skal nedtages senest et år efter, den er taget ud af drift. Gerhard Kock Lorenzen Lundsø 1, Vester Sottrup 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til husstandsvindmølle/vindrose på ejendommen matr.nr. 507 Sottrup Ejerlav, Sottrup, der ligger på Lundsø 1, Vester Sottrup,

Læs mere

Da de indkomne indsigelser er af fælles indhold og karakter, er disse inddelt i kategorier og besvaret samlet.

Da de indkomne indsigelser er af fælles indhold og karakter, er disse inddelt i kategorier og besvaret samlet. Middelfart Kommune Plan og Bygningsafdelingen Østergade 21 5580 Nørre Aaby Att.: Peter Kaalund KM Telecom Danmark A/S Erritsø Møllebanke 11 DK-7000 Fredericia Cvr-nr: 33 64 43 37 Kenneth Grønborg Project

Læs mere

Ejer: Skelagervej Aalborg. Prinsensgade Aalborg. Randers Kommune Att.: Teknisk Forvaltning Laksetorvet 8900 Randers C

Ejer: Skelagervej Aalborg. Prinsensgade Aalborg. Randers Kommune Att.: Teknisk Forvaltning Laksetorvet 8900 Randers C Randers Kommune Att.: Teknisk Forvaltning Laksetorvet 8900 Randers C BYGGE &- LANDZONE ANSØGNING FOR OPSÆTNING AF TELENOR MAST I FORBINDELSE MED ETABLERING AF ANTENNEPOSITION Dato 2011-01-12 På vegne af

Læs mere

Landzonetilladelse. Telcon A/S att. Peer Justesen Ndr. Boulevard 93 6800 Varde

Landzonetilladelse. Telcon A/S att. Peer Justesen Ndr. Boulevard 93 6800 Varde Telcon A/S att. Peer Justesen Ndr. Boulevard 93 6800 Varde Plan og Byg Byggeri Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.: 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Landzonetilladelse Slagelse Kommune giver hermed

Læs mere

Side 1 af 5. Kære Medlem, Jeg skal hermed svare på din fremsendte mail. DCU er helt afklaret i denne sag.

Side 1 af 5. Kære Medlem, Jeg skal hermed svare på din fremsendte mail. DCU er helt afklaret i denne sag. Kære Medlem, Jeg skal hermed svare på din fremsendte mail. DCU er helt afklaret i denne sag. DCU har ikke fremsat krav om nedtagelse af SB telte. Tværtimod. Jeg har indsat de faser som SB sagen generelt

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 INDSTILLING Til Århus Byråd Den 1. september 2004 via Magistraten J.nr. JTK/04/02149 Ref.: Tlf.nr. hj/ar

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 1, jf. 35, stk. 1, i lov om planlægning 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 1, jf. 35, stk. 1, i lov om planlægning 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 04. juni 2014 J.nr.: NMK-31-01296 Ref.: BIBIS-NMKN AFGØRELSE i sag om opstilling af mobilantennemast i Hedensted Kommune

Læs mere

Telcon A/S Att. Camilla Klingenberg Terp 16. juni 2017

Telcon A/S Att. Camilla Klingenberg Terp 16. juni 2017 Telcon A/S Att. Camilla Klingenberg Terp ck@telcon.dk 16. juni 2017 Landzonetilladelse og dispensation fra lokalplan til etablering af antennemast med tilhørende udstyr på ejendommen beliggende Kønsborgvej

Læs mere

Klagerne. J.nr. 2012-0021 li/bib. København, den 3. juli 2012 KENDELSE. ctr.

Klagerne. J.nr. 2012-0021 li/bib. København, den 3. juli 2012 KENDELSE. ctr. 1 København, den 3. juli 2012 KENDELSE Klagerne ctr. Realmæglerne Silkeborg ApS v/advokat Lars Kyhl Nielsen Frederiksgade 72 Postboks 5052 8100 Århus C Nævnet har modtaget klagen den 31. januar 2012. Klagen

Læs mere

LOKALPLAN NR. 057 Mobilmast i Rønne Syd

LOKALPLAN NR. 057 Mobilmast i Rønne Syd LOKALPLAN NR. 057 Mobilmast i Rønne Syd marts 2012 HVAD ER EN LOKALPLAN? HVORNÅR SKAL DER LAVES LOKALPLAN Kommunalbestyrelsen har pligt til at lave en lokalplan, før der kan gives tilladelse til: større

Læs mere

25. marts 2015. Bekendtgørelse

25. marts 2015. Bekendtgørelse Byplan Øverødvej 2 2840 Holte Bekendtgørelse 25. marts 2015 Kommunalbestyrelsen har den 25. marts 2015 vedtaget Forslag til Lokalplan 244 for parkeringsanlæg ved Birkerød Station og Tillæg 5 til Kommuneplan

Læs mere

KOPI. TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

KOPI. TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Byggeri, Center for Miljø og Energi Grøndalsvej 1 C, 8260 Viby J Telcon Att. Ole Wichmann Schmidt Nordre Boulevard 93 6800 Varde Side 1 af 5 Ejendommens matr.nr.: 16 l, Skæring By, Egå Adresse: Grenåvej

Læs mere

Nils Arnfjord Vibevænget Bagsværd 19. marts 2015

Nils Arnfjord Vibevænget Bagsværd 19. marts 2015 Byggesagsafdelingen Gladsaxe Kommune Rådhus Alle 7Rådhus Allé 7, 2860 Søborg Telefon: 39 57 59 05. E-mail: byggesag@gladsaxe.dk Nils Arnfjord Vibevænget 129 2880 Bagsværd 19. marts 2015 Byggetilladelse

Læs mere

Sara Studsgaard. Til Teknik og miljøcenter, Høje Taastrup kommune. Indsigelse. Vedr. Udhus ved Bygade 36

Sara Studsgaard. Til Teknik og miljøcenter, Høje Taastrup kommune. Indsigelse. Vedr. Udhus ved Bygade 36 Robin de Nijs Sendt: 28. oktober 2017 20:31 Cc: Maria Vedel Emne: Indsigelse Vedr. Udhus ved Bygade 36 Til Teknik og miljøcenter, Høje Taastrup kommune Indsigelse Vedr. Udhus ved

Læs mere

Partshøring og naboorientering

Partshøring og naboorientering 1 - Partshøring og naboorientering TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf.

Læs mere

Susanne Wærn Flinker Strandvejen 130 8721 Daugård

Susanne Wærn Flinker Strandvejen 130 8721 Daugård Susanne Wærn Flinker Strandvejen 130 8721 Daugård Plan og Byg Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Merete Garic Dir: +4579755689 Mob: e-mail: Merete.Garic @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-112-13 27.11.2014

Læs mere

Afgørelse i sagen om opstilling af en antennemast i Basballe, Ebeltoft Kommune.

Afgørelse i sagen om opstilling af en antennemast i Basballe, Ebeltoft Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 17. november 2006 NKN-31-00094 (03-31/700-0250) mam Afgørelse i sagen

Læs mere

LE34 Tommy Steen Nielsen Energivej Ballerup. Sendt digitalt. Den 21. december Landzonetilladelse byggesagsnr.

LE34 Tommy Steen Nielsen Energivej Ballerup. Sendt digitalt. Den 21. december Landzonetilladelse byggesagsnr. LE34 Tommy Steen Nielsen Energivej 34 2750 Ballerup Sendt digitalt Den 21. december 2016 Landzonetilladelse byggesagsnr. 3-7 E/5 Odsherred Kommune har modtaget din ansøgning af 09-08-2016 vedrørende landzonetilladelse

Læs mere

Information om dine rettigheder

Information om dine rettigheder Information om dine rettigheder DIT BREV FRA OMBUDSMANDEN Du har modtaget et brev fra ombudsmanden. Brevet kan være et svar på en klage, du har sendt til os. Så kan du læse i brevet, om vi kan hjælpe dig

Læs mere

Genbehandling af en ny telemast ved Dragør Skole Nord

Genbehandling af en ny telemast ved Dragør Skole Nord Genbehandling af en ny telemast ved Dragør Skole Nord J.nr.: 13.00.00.G00 Sagsnr.: 16/563 RESUMÉ: Der skal foretages en ny behandling at en ansøgning om opsætning af en ny 30 m høj telemast ved Dragør

Læs mere

Tilladelse til en telemast ved Dragør Skole Nord

Tilladelse til en telemast ved Dragør Skole Nord Tilladelse til en telemast ved Dragør Skole Nord J.nr.: 13.00.00.G00 Sagsnr.: 16/563 RESUMÉ: Der skal tages stilling til en ansøgning om placering af en 30 m høj mast til mobiltelefoni ved Dragør Skole

Læs mere

iæ/c Jeg må således på det kraftigste gøre indsigelse mod projektet. m.v.h. Inger Bonde Dalegade 27 Tlf

iæ/c Jeg må således på det kraftigste gøre indsigelse mod projektet. m.v.h. Inger Bonde Dalegade 27 Tlf OZ9Ir601. 61060l LUL Høringssvar,Sag nr. :18/6147, Dalegade 34. Efter flere års søgning efter et gammelt byhus, lykkedes det for min mand og jeg at finde og købe vort hus i Dalegade 27 for et år siden.

Læs mere

Landzonetilladelse. Ejendommens beliggenhed fremgår af nedenstående kort udsnit.

Landzonetilladelse. Ejendommens beliggenhed fremgår af nedenstående kort udsnit. Postadresse: Favrskov Kommune Plan & Byg Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 89 64 10 10 Landzonetilladelse Afgørelse Favrskov Kommune meddeler hermed landzonetilladelse efter planlovens 35 stk. 1, til etablering

Læs mere

Referat Udvalget for Teknik & Miljø onsdag den 28. august 2013. Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Udvalget for Teknik & Miljø onsdag den 28. august 2013. Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Referat Udvalget for Teknik & Miljø onsdag den 28. august 2013 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. TM - Godkendelse af dagsorden...1 2. TM - Tilbygning til Hvalsø Rådhus...2 Lejre

Læs mere

Landzonetilladelse til opsætning af 36m høj gittermast og teknikskab

Landzonetilladelse til opsætning af 36m høj gittermast og teknikskab Miljø og Teknik Plan Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 plan@randers.dk www.randers.dk 10-08-2016 / 01.03.03-P19-4-16 Landzonetilladelse til opsætning af 36m høj gittermast og teknikskab

Læs mere

Klagerne. J.nr LI/aq. København, den 3. april 2018 KENDELSE. mod. Ejendomsmægler MDE Mariann Trolledahl Over Bølgen 15 B 2670 Greve

Klagerne. J.nr LI/aq. København, den 3. april 2018 KENDELSE. mod. Ejendomsmægler MDE Mariann Trolledahl Over Bølgen 15 B 2670 Greve 1 København, den 3. april 2018 KENDELSE Klagerne mod Ejendomsmægler MDE Mariann Trolledahl Over Bølgen 15 B 2670 Greve Nævnet har modtaget klagen den 3. oktober 2017. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt

Læs mere

Herning Kommune Torvet Herning. att.: Peter Lindhard Birch. Gyllebeholder. 1. Indledning

Herning Kommune Torvet Herning. att.: Peter Lindhard Birch. Gyllebeholder. 1. Indledning Herning Kommune Torvet 5 7400 Herning att.: Peter Lindhard Birch Codex Advokater P/S Damhaven 5 B 7100 Vejle 26. juli 2016 Journalnr.: 208545 Advokat: Mads Kobberø mko@codexlaw.dk Sekretær: Lene Fjord

Læs mere

Klager. København, den 18. november 2008 KENDELSE. ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Ege Christiansen Hersegade 18 4000 Roskilde

Klager. København, den 18. november 2008 KENDELSE. ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Ege Christiansen Hersegade 18 4000 Roskilde 1 København, den 18. november 2008 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Ege Christiansen Hersegade 18 4000 Roskilde Sagen angår spørgsmålet, om det kan bebrejdes indklagede, at køber ikke

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter 58, stk. 1, nr. 1, jf. 35, stk. 1, i lov om planlægning 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter 58, stk. 1, nr. 1, jf. 35, stk. 1, i lov om planlægning 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 1. juni 2012 J.nr.: NMK-31-00609 Ref.: Jan Vater, JAV-NMKN AFGØRELSE i sag om opstilling af antennemast ved Rø i Bornholms

Læs mere

Sagsnr Amager Øst Lokaludvalg Att.: Formand Ole Pedersen. Dokumentnr

Sagsnr Amager Øst Lokaludvalg Att.: Formand Ole Pedersen. Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling 23-07-2015 Amager Øst Lokaludvalg Att.: Formand Ole Pedersen Sagsnr. 2015-0145742 Dokumentnr. 2015-0145742-4 Svar til Lokaludvalget vedr.

Læs mere

Jan Spangsberg Mathiasen Kløvermarken 5 Tørsbøl 6300 Gråsten

Jan Spangsberg Mathiasen Kløvermarken 5 Tørsbøl 6300 Gråsten Jan Spangsberg Mathiasen Kløvermarken 5 Tørsbøl 6300 Gråsten Lovliggørende Landzonetilladelse til solcelleanlæg på stativ på ejendommen matr.nr. 221 Tørsbøl, Kværs, der ligger på Kløvermarken 5, 6300 Gråsten

Læs mere

Om en landinspektørs handlemåde i forbindelse med en skelforretning

Om en landinspektørs handlemåde i forbindelse med en skelforretning Om en landinspektørs handlemåde i forbindelse med en skelforretning Landinspektør L havde afholdt en skelforretning, som blev afsluttet med erklæring/forlig. Klager, som var en af parterne i skelforretningen,

Læs mere

22-02-2013 12/66658. Jørn Rexen Thomsen Nørre Landevej 78 Kegnæs 6470 Sydals

22-02-2013 12/66658. Jørn Rexen Thomsen Nørre Landevej 78 Kegnæs 6470 Sydals 22-02-2013 12/66658 Jørn Rexen Thomsen Nørre Landevej 78 Kegnæs 6470 Sydals Landzonetilladelse samt dispensation fra lokalplan KE 10 til at opføre solceller på stativ på terræn på ejendommen matr.nr. 562v

Læs mere

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn»

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» 1 - Partshøring #2 TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf. 9628 8034 Sagsbehandler:

Læs mere

Netop hjemkommen fra ferie har jeg modtaget Kommunens naboorientering om dispensation fra lokalplan nr. 7a, Sct. Laurentiivej 22 A, 8800 Viborg.

Netop hjemkommen fra ferie har jeg modtaget Kommunens naboorientering om dispensation fra lokalplan nr. 7a, Sct. Laurentiivej 22 A, 8800 Viborg. Netop hjemkommen fra ferie har jeg modtaget Kommunens naboorientering om dispensation fra lokalplan nr. 7a, Sct. Laurentiivej 22 A, 8800 Viborg. Der er tidligere dispenseret fra lokalplanen og finder det

Læs mere

TT Netværket P/S, Amager Strandvej 60, 2300 Københavns S. CVR nr.: Ansøger: Telcon A/S, Ndr. Boulevard 93, 6800 Varde, CVR nr:

TT Netværket P/S, Amager Strandvej 60, 2300 Københavns S. CVR nr.: Ansøger: Telcon A/S, Ndr. Boulevard 93, 6800 Varde, CVR nr: TELCON A/S Gladsaxe Kommune Rådhus alle 7 2860 Søborg Ndr. Boulevard 93 DK-6800 Varde Danmark CVR. nr. 29 80 67 72 Tlf.: 7652 1100 Fax: 7521 1004 www.telcon.dk 14. december 2016 Ref JP/ S1759 J.nr. S1759

Læs mere

Retningslinjer for opstilling af master og teknikhuse i Skanderborg Kommune

Retningslinjer for opstilling af master og teknikhuse i Skanderborg Kommune Retningslinjer for opstilling af master og teknikhuse i Skanderborg Kommune Indhold 1. Formål...3 2. Lovgivning...4 3. Ansøgning om tilladelse...5 4. Sagsbehandling...6 5. Vilkår i forhold til tilladelser

Læs mere

Orientering om planlægning

Orientering om planlægning 26. juni 2018 - Sagsnr. 18/14881 - Løbenr. 159765/18 Orientering om planlægning Planafdelingen i Kolding Kommune er begyndt at udarbejde forslag til tillæg 21 til Kommuneplan 2017-2029. Formålet med planforslaget

Læs mere

Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d Sag: Dalegade Fredericia

Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d Sag: Dalegade Fredericia Fredericia kommune Gothersgade 7000 Fredericia Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d. 03.12.18 Sag: Dalegade 34 7000 Fredericia Generelt til indsigelserne: Min eneste interesse er at skabe et

Læs mere

ANTENNER & -MASTER. Retningslinier for Viborg Kommune

ANTENNER & -MASTER. Retningslinier for Viborg Kommune ANTENNER & -MASTER Retningslinier for Viborg Kommune Udviklingen af mobiltelefoner gør, at der er et stigende behov for at opsætte antenner og -master. Viborg Kommune har i dén forbindelse valgt at udarbejde

Læs mere

Offentliggørelse Vi offentliggør din landzonetilladelse den 1. juni 2017 på Assens kommunes hjemmeside assens.dk Herefter er der 4 ugers klagefrist.

Offentliggørelse Vi offentliggør din landzonetilladelse den 1. juni 2017 på Assens kommunes hjemmeside assens.dk Herefter er der 4 ugers klagefrist. Plan og Kultur KM TELECOM DANMARK A/S Navervej 12 7000 Fredericia 31-05-2017 Sags id: 2017-0201 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til opførelse af mobilantennemast som ansøgt

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Frederikssund kommunes afgørelse om at en hævet terrasse på Sydkajen 1A og 1B er umiddelbart tilladt efter områdets lokalplan

AFGØRELSE i sag om Frederikssund kommunes afgørelse om at en hævet terrasse på Sydkajen 1A og 1B er umiddelbart tilladt efter områdets lokalplan Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 22. december 2014 J.nr.: NMK-33-02535 Ref.: NYNAP-NMKN AFGØRELSE i sag om Frederikssund kommunes afgørelse om at en hævet

Læs mere

Der er via Klageportalen fremsendt klager samlet til én klagesag:

Der er via Klageportalen fremsendt klager samlet til én klagesag: 1 of 5 Til Natur- og Miljøklagenævnet 12-02-2016 Sagsnummer.: 16/2578 Sagstype: KLE: 01.03.00 Sagsbehandler: Pernilla Marie Mathisen Tlf.: 87535283 Klage over Syddjurs Kommunes landzonetilladelse af den

Læs mere

EJENDOMMEN TEGLVÆRKET ApS Frydenborgvej 27 K 3400 Hillerød. Sendt til: jm@hhmejendomme.dk L A N D Z O N E T I L L A D E L S E

EJENDOMMEN TEGLVÆRKET ApS Frydenborgvej 27 K 3400 Hillerød. Sendt til: jm@hhmejendomme.dk L A N D Z O N E T I L L A D E L S E EJENDOMMEN TEGLVÆRKET ApS Frydenborgvej 27 K 3400 Hillerød Sendt til: jm@hhmejendomme.dk L A N D Z O N E T I L L A D E L S E By og Miljø Til MTB teknikbane på ejendommen Frydenborgvej 27 P, 3400 Hillerød,

Læs mere

KM TELECOM DANMARK A/S Navervej 12 Snoghøj 7000 Fredericia Att. René Lau Jørgensen 23. oktober 2017 Sags id: 17/14163

KM TELECOM DANMARK A/S Navervej 12 Snoghøj 7000 Fredericia Att. René Lau Jørgensen 23. oktober 2017 Sags id: 17/14163 Plan & Kultur KM TELECOM DANMARK A/S Navervej 12 Snoghøj 7000 Fredericia Att. René Lau Jørgensen 23. oktober 2017 Sags id: 17/14163 Landzonetilladelse Assens Kommune giver landzonetilladelse til at opføre

Læs mere

Gasværksvej 10A, 5.th. DK-1556 København V (+45) 33 24 23 08 Mobil 20 49 25 23 mail@nelsson.net

Gasværksvej 10A, 5.th. DK-1556 København V (+45) 33 24 23 08 Mobil 20 49 25 23 mail@nelsson.net ALLAN NELSSON Gasværksvej 10A, 5.th. DK-1556 København V (+45) 33 24 23 08 Mobil 20 49 25 23 mail@nelsson.net Naturklagenævnet Rentemestervej 8 2400 København NV København, den 8. november 2010 Klage over

Læs mere

/ Gert J. Knutz Spangsmosevej 29, Broballe 6430 Nordborg

/ Gert J. Knutz Spangsmosevej 29, Broballe 6430 Nordborg 14-08-2013 13/14445 Gert J. Knutz Spangsmosevej 29, Broballe 6430 Nordborg Lovliggørende landzonetilladelse til at anvende tagetagen til beboelse på ejendommen matr.nr. 2 Broballe, Oksbøl beliggende Spangsmosevej

Læs mere

/8309. Helle Nikolajsen Bojskovvej 52 Fiskbæk 6300 Gråsten

/8309. Helle Nikolajsen Bojskovvej 52 Fiskbæk 6300 Gråsten 28-05-2013 13/8309 Helle Nikolajsen Bojskovvej 52 Fiskbæk 6300 Gråsten Landzonetilladelse til at opføre en udhus/hestestald på ejendommen matr.nr. 79 Gråsten Gods, Gråsten-Adsbøl der ligger på Bojskovvej

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 16. oktober 2006 NKN-33-00327 Mje Afgørelse i sagen om

Læs mere

Olestein Heino Lando Jensen Køgevej Ringsted Sendt på mail:

Olestein Heino Lando Jensen Køgevej Ringsted Sendt på mail: Olestein Heino Lando Jensen Køgevej 222 4100 Ringsted Sendt på mail: olestein@outlook.dk Landzonetilladelse til at opføre en tilbygning og en carport, samt ændre anvendelse af eksisterende bebyggelse på

Læs mere

Kåre Kjærgaard Baunbjergvej 13 Holm 6430 Nordborg

Kåre Kjærgaard Baunbjergvej 13 Holm 6430 Nordborg Kåre Kjærgaard Baunbjergvej 13 Holm 6430 Nordborg Landzonetilladelse til at opsætte 2 midlertidige pavilloner på ejendommen matr.nr. 492d Holm, Nordborg, der ligger på Baunbjergvej 13, Holm, 6430 Nordborg.

Læs mere

Vi ønsker som grundejerforening ikke at deltage i høringen om evt dispensation

Vi ønsker som grundejerforening ikke at deltage i høringen om evt dispensation Fra: Jane Kollerup Sendt: 11. september 2016 19:48 Til: [SPAM] Re: VS: Høring vedr. ansøgning om dispensation fra lokalplan nr. S-1.2 om facadehøjde på Strandvænget 24 Hej Dorit Vi

Læs mere

Forslag. Kommuneplantillæg 34. Ophævelse af Kommuneplanramme 360-O4 Offentligt område Bjergeskov Hvilested

Forslag. Kommuneplantillæg 34. Ophævelse af Kommuneplanramme 360-O4 Offentligt område Bjergeskov Hvilested Forslag Kommuneplantillæg 34 Ophævelse af Kommuneplanramme 360-O4 Offentligt område Bjergeskov Hvilested September 2014 Offentlig høring fra den 13. september til den 8. november 2014. HØRING AF FORSLAG

Læs mere

Rudersdal Kommune Teknik og Miljø

Rudersdal Kommune Teknik og Miljø Rudersdal Kommune Teknik og Miljø KM Telecom Danmark A/S Navervej 12 DK-7000 Fredericia Cvr-nr: 33 64 43 37 Kenneth Erdmann Site Manager Tlf.: +45 27 60 04 13 Fax.: +45 63 40 40 69 E-mail: ker@km-telecom.com

Læs mere

Hvidovre Komme Plan- og Miljøafdelingen Høvedstensvej Hvidovre (sendt til Mandag den 2. januar 2017

Hvidovre Komme Plan- og Miljøafdelingen Høvedstensvej Hvidovre (sendt til Mandag den 2. januar 2017 Hvidovre Komme Plan- og Miljøafdelingen Høvedstensvej 45 2650 Hvidovre (sendt til kmv@hvidovre.dk) 1 Mandag den 2. januar 2017 Høringssvar på ændring af kommuneplan for erhvervsområdet 1E3 Jeg har modtaget

Læs mere

Kulhuse N - Området. Kulhuse er et stort og veludbygget sommerhusområde. TDCs mast (595) er placeret i udkanten af området

Kulhuse N - Området. Kulhuse er et stort og veludbygget sommerhusområde. TDCs mast (595) er placeret i udkanten af området Kulhuse N Status rapport fremsendt til Frederikssund Kommune d. 25-04-2019 Tillæg til tidligere fremsendt byggeansøgning på adressen; Kulhusvej 200, 3630 Jærgerspris 1 Kulhuse N - Området Kulhuse er et

Læs mere

Mastepolitik for Nyborg Kommune

Mastepolitik for Nyborg Kommune Forslag Forslag til Mastepolitik til Mastepolitik Guidelines for opstilling af antenner og master i Nyborg Kommune Retningslinjer for opstilling af antenner og master i Nyborg Kommune - marts 2012 Udarbejdet

Læs mere

AFGØRELSE i sag om genoptagelse af en sag om opførelse af et stuehus på en ejendom ved Gurre i Helsingør Kommune

AFGØRELSE i sag om genoptagelse af en sag om opførelse af et stuehus på en ejendom ved Gurre i Helsingør Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 10. november 2015 J.nr.: NMK-31-01726 KlageID: 86487 Ref.: MTJ-NMKN AFGØRELSE i sag om genoptagelse af en sag om opførelse

Læs mere

Solpanelanlægget skal nedbringes til de 4,5 meter inden 15. juli 2016.

Solpanelanlægget skal nedbringes til de 4,5 meter inden 15. juli 2016. Gerhard Kock Lorenzen Lundsø 1, Vester Sottrup 6400 Sønderborg Lovliggørende landzonetilladelse til solpanelanlæg på ejendommen matr.nr. 507 Sottrup Ejerlav, Sottrup, der ligger på Lundsø 1, Vester Sottrup,

Læs mere

Lars Ellegaard Maul Torvegade 57 7160 Tørring

Lars Ellegaard Maul Torvegade 57 7160 Tørring Lars Ellegaard Maul Torvegade 57 7160 Tørring Plan og Byg T: 79755000 Dir: 79755698 Mob: e-mail: Sidse.Malling @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-137-14 26.9.2014 Landzonetilladelse Der meddeles tilladelse

Læs mere