Find vejen frem VIA Videreuddannelse. VIA University College

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Find vejen frem VIA Videreuddannelse. VIA University College"

Transkript

1 Find vejen frem VIA Videreuddannelse VIA University College Efteruddannelseskurser for familieplejere 2016

2 VIA Efter- og videreuddannelse 2 EFTERUDDANNELSESKURSER FOR FAMILIEPLEJERE Kære familieplejere og repræsentanter fra kommuner Det er med glæde, at området for Efter- og Videreuddannelse i Professionshøjskolen VIA præsenterer efteruddannelsestilbud for familieplejere i Vi har i samarbejde med forskellige kommuner tilrettelagt et varieret program, og der er kommet nye kurser til. Vi håber herigennem at imødekomme de behov, I har som plejeforældre for at blive udfordret, støttet og inspireret. Efteruddannelserne bygger på den nyeste viden, nye metoder, nye ideer og tanker. Derudover får I mulighed for at mødes og dele jeres erfaringer med andre plejefamilier, der ligesom jer har valgt at have ét eller flere børn i pleje med de glæder og udfordringer, det giver. Som du sikkert ved, så skal alle plejefamilier på et grundkursus for at blive godkendt som plejefamilie. VIA udbyder igen i år grundkurserne i samarbejde med Socialtilsyn Midt. På VIAs hjemmeside finder du grundkurserne. VIA udbyder også grundkurser til aflastningsfamilier hen over 4 aftener, samt grundkursus for slægtspleje- og netværksplejeforældre. Hvert år skal I som plejeforældre deltage på mindst to dages efteruddannelse, der giver jer mulighed for at kunne støtte plejebarnet eller den unge gennem hele opholdet hos jer. Der er forskellige muligheder for at tilrette AMU-kurser, så de passer bedst muligt til den enkelte kommune. Det kan lade sig gøre, hvis I som kommune kan stille med et hold på 22 deltagere. Vi tilbyder et uforpligtende møde, hvor I kan høre nærmere om relevante AMU-kurser og mulighederne for tilpasning til jeres familieplejere. Derefter fremsender vi et tilbud. Vi ser frem til at møde jer. Venlig hilsen Elsa Munch Carlsen Fagansvarlig familieplejeområdet i VIA University College

3 VIA University College 3 Neuropædagogik som redskab i familieplejen (AMU) AMU fagkode Varighed 22,2 timer. Har du lyst til at bruge din hjernes gode evne til forandring? Har du brug for den nyeste viden inden for neuropædagogik, neuropsykologi og hjerneteori til at skabe nye tiltag sammen med dit plejebarn? Er der ting ved dit plejebarns adfærd, der forundrer dig - og måske virker anderledes end så mange andre børns adfærd? Vores nervesystem er blevet dannet og udviklet i samspil med de omgivelser, vi befinder os i, og de mennesker vi er sammen med. Derfor er der ikke ret meget af det, vi gør sammen med plejebarnet, der er lige meget. På dette kursus sætter vi fokus på de nyeste tanker om neuropædagogik og neuropsykologi, og hvad de betyder for hverdagen i familieplejen. Aktivitetsnr.: Tid: oktober samt d oktober kl Sted: VIA University College, Gl. Struervej 1, 7500 Holstebro Underviser: Lena Nyborg Nansen, lektor, cand.pæd.psych Tilmeldingsfrist: 9. september er prisen kr. 1829,45 : Deltageren kan anvende en neuropædagogisk tilgang som et redskab i det pædagogiske arbejde med børn og unge i pleje. Med udgangspunkt i et grundlæggende indblik i hjernens funktioner, udvikling, og sanseintegration kan deltageren observere barnet/den unge samt inddrage denne viden og observationer i plejefamilien. I det arbejde kan deltageren tage afsæt i den enkeltes behov, forudsætninger og udviklingsmuligheder samt reflektere over betydningen af egen adfærd i samspillet med barnet/den unge i pleje. Desuden kan deltageren videregive relevante observationer til kolleger, pårørende og andre professionelle omkring barnet/den unge i pleje.

4 VIA Efter- og videreuddannelse 4 EFTERUDDANNELSESKURSER FOR FAMILIEPLEJERE Børn og seksualitet i plejefamilien (AMU) AMU fagkode AMU-titel: Børn og Seksualitet. Særligt tilrettelagt for familieplejere. Varighed 22,2 timer. Når et barn anbringes i familiepleje rykker plejefamiliens grænser sig også, hvad angår intimitet og seksualitet. Et plejebarn er på flere måder på udebane og skal falde til i nye rammer, med andre normer, andre koder og anden passende adfærd. I denne sammenhæng skal plejebarnet støttes i at udvikle sin seksualitet på passende måder, ligesom plejefamilien skal tilpasse sig den nye situation. Lider plejebarnet samtidig af følgerne af omsorgssvigt, kan situationen for plejeforældrene og plejebarnet være meget dilemmafyldt. På dette kursus ser vi på, hvorledes du kan støtte plejebarnets særlige vilkår i sin udvikling i spørgsmål omkring intimitet og seksualitet. Aktivitetsnr.: Tid: 25. oktober samt 1., 8. og 22. november kl Sted: VIA University College, Hedeager 2, 8200 Aarhus N Underviser: Marianne Secher, adjunkt og seksualvejleder Tilmeldingsfrist: 23. september er prisen kr. 1829,45 Deltageren kan støtte plejebarnet i at udvikle både nysgerrighed og situationsforståelse i forhold til plejebarnets seksualitet og seksuelle udtryk, samt i at sætte grænser for sig selv og respektere andres grænser for så vidt angår leg og adfærd, der rummer seksuelle elementer. Herunder kan deltageren, som del af det daglige arbejde i plejefamilien, på barnets præmisser indgå i dialog med barnet omkring seksuelle emner. På baggrund af faglig viden om barnets aldersafstemte seksuelle udvikling kan deltageren skelne mellem passende og upassende seksuel adfærd i børnefællesskabet, og videregive relevante observationer som led i at forebygge seksuelle krænkelser. Som del af det arbejde kan deltageren inddrage kollegaer og forældre med forståelse for betydningen af egne holdninger og normer.

5 VIA University College 5 Arbejdet med anbragte børns livshistorie (AMU) Særligt tilrettelagt for familieplejere. AMU fagkode Varighed 14,8 timer. For at vide og forstå, hvem man selv er, må man have kendskab til sin familiebaggrund, og kunne huske og forstå den livssituation, man er vokset op i. Livshistoriearbejde er en brugbar pædagogisk metode i arbejdet med udsatte børn og unge i plejefamilien. Livhistoriefortælling og livshistoriebøger skaber sammenhæng og overblik over livsforløbet og understøtter plejebarnets selvforståelse og identitetsdannelse. En respektfuld og tryg relation imellem familieplejeren og plejebarnet er en forudsætning for livshistoriearbejde. Der arbejdes med en hjemmeopgave og så opsamling og fremlæggelse sidste dag. Aktivitetsnr.: Tid: oktober kl samt 24. oktober kl Sted: VIA University College, Hedeager 2, 8200 Aarhus N Underviser: Pia Harritz, familieplejer og supervisor Tilmeldingsfrist: 17. september er prisen kr. 1169,30 Deltageren kan i arbejdet med anbragte børn i pædagogiske døgntilbud støtte barnet i at blive bekendt med sin egen livshistorie. Deltageren vil tilegne sig metoder til sammen med barnet at sammenfatte barnets historie. Deltageren kan støtte barnet i at finde sine rødder og få skabt den nødvendige kontinuitet i sit liv. Deltageren kan vise respekt for plejebarnets historie. Deltageren kan støtte barnet i at inddrage opholdet i det pædagogiske døgntilbud som en del af barnets fortsatte historie.

6 VIA Efter- og videreuddannelse 6 EFTERUDDANNELSESKURSER FOR FAMILIEPLEJERE Familieplejeren som deltager i supervision (AMU) AMU fagkode Varighed 18,5 timer Vil du gerne have mere ud af din supervision som familieplejer? Lær hvordan du forbereder supervisionen, indgår i supervisionen og kommer videre efter supervisionen. Ideen med dette forløb er, at du, når du modtager og deltager i supervision, selv kan bidrage til supervisionen, så du får et større udbytte. Ligeledes vil vi arbejde med, hvorledes du deler dine erfaringer med resten af familien herunder dit plejebarn og kommer til at anvende dine nye erkendelser i plejefamiliens hverdag. Du vil få tips til både forberedelse og deltagelse i selve supervisionen i plejefamilien. Aktivitetsnr.: Tid: 28. september kl , samt 5., 12., 26. oktober og 2. november kl Sted: VIA University College, Gl. Struervej 1, 7500 Holstebro Underviser: Carina Krogh Tilmeldingsfrist: 1. september er prisen kr. 1562,88 Deltageren kan indgå i supervisionsforløb med supervisor om egen plejefamilie med fokus på egen rolle og ansvar i forløbet under hensyn til plejebarnets bedste. Deltageren har kendskab til de grundlæggende roller, rammer og metoder for sagssupervision samt de særlige dilemmaer og udfordringer i familieplejen i spændingsfeltet mellem det private og det faglige. Deltageren kan bidrage til udvikling og fastholdelse af supervisionsforløbet, eksempelvis gennem forberedelse og input til supervisionen i samspil med supervisor og evt. andre aktører i supervisionen, f.eks. sin partner.

7 VIA University College 7 Opsporing af selvskadende adfærd (AMU) Særligt tilrettelagt for familieplejere AMU fagkode Varighed 14,8 timer, tilrettelagt over 3 dage. Få kendskab til forskellige former for selvskadende adfærd i familieplejen. Hvordan taler du med plejebarnet om det, og hvilke støttemuligheder er der? Dette kursus sætter fokus på plejebørn og unge med selvskadende adfærd i plejefamilien. Kurset har både fokus på direkte selvskadende adfærd som cutting og pillen hår og indirekte selvskade som forskellige spiseforstyrrelser. Du får mulighed for at bringe dine særlige erfaringer og oplevelser i spil i forhold til arbejdet med at støtte børn og unge med selvskadende adfærd. Deltageren kan opspore selvskadende adfærd og følge op på sin mistanke om selvskadende adfærd hos børn, unge eller voksne. Deltageren kender forskellige former for selvskadende adfærd og kan i opsporingsarbejdet anvende viden om, hvordan selvskadende adfærd kommer til udtryk, samt hvordan bagvedliggende psykiske og sociale mekanismer har betydning for selvskadende adfærd. Aktivitetsnr.: Tid: 31. august samt september kl Sted: VIA University College, Nattergalevej 1, 8600 Silkeborg Underviser: Elsa Munch Carlsen Tilmeldingsfrist: 4. august er prisen kr. 1296,30 Deltageren kan tale med plejebarnet, den unge (den voksnes) om dennes vanskeligheder og behov for hjælp. I det arbejde kender deltageren sin egen rolle og sit eget kompetenceområde og kender mulighederne for at få hjælp. Desuden kan deltageren beskrive sine observationer til relevante parter.

8 VIA Efter- og videreuddannelse 8 EFTERUDDANNELSESKURSER FOR FAMILIEPLEJERE Anbragte børns udvikling fokus på omsorgssvigt (AMU) Særligt tilrettelagt for familieplejere. AMU fagkode AMU-titel: Anbragte børns udvikling. Varighed 14,8 timer, tilrettelagt over 2 dage Det anbragte barn har særlige vilkår for sin udvikling, idet det skal håndtere tilknytning til flere forskellige voksne i familieplejen og i egen familie. Somme tider har plejebarnet været anbragt mere end et sted, så plejebarnets tilknytningsoplevelser kan være ret brogede. Når plejebarnet desuden er udsat for omsorgssvigt, kan det være udsat i sit arbejde på at udvikle og relatere sig i plejefamilien. På kurset ser vi på den moderne psykologis viden om omsorgssvigt og børns udvikling, og hvordan man som plejeforælder kan understøtte plejebarnets modstandsdygtighed og mestring af sin hverdag. Deltageren kan yde en forebyggende og målrettet indsats i forhold til plejebarnets udvikling. Ud fra viden om plejebarnets særlige situation og de psykiske og sociale konsekvenser af omsorgssvigt har deltageren forståelse for plejebarnets reaktions- og handlemønstre og er i stand til at omsætte denne til konkret støtte, omsorg og aktivitet. Deltageren har forståelse for vigtigheden af, at plejebarnet medvirker aktivt i sin egen udvikling. Deltageren har et helhedsorienteret syn på plejebarnet og kan inddrage resurser i plejebarnets netværk med henblik på at støtte kontinuiteten i plejebarnets liv. Deltageren kan handle på baggrund af det Aktivitetsnr.: Tid: november kl samt 17. november kl Sted: VIA University College, Gl. Struervej 1, 7500 Holstebro Underviser: Mette Overvad, familieplejer og cand.pæd.psych. Tilmeldingsfrist: 10. oktober er prisen kr. 1169,30

9 VIA University College 9 Arbejde med plejebørn i puberteten (AMU) AMU fagkolde Varighed 14,8 timer, tilrettelagt over 2 dage. Plejebørn i puberteten står i et vadested mellem to familier og mellem barn og voksen. Der er mange særlige dilemmaer i plejebarnets vej til at blive voksen i familieplejen. Nogle teenagere, der måske anbringes sent i plejefamilier, er ikke indstillet på at lave tilknytning til plejeforældrene, men har eller udvikler en større tilknytning til mere eller mindre gode kammerater. Andre teenagere viser megen lille interesse for at søge ud i verden, men klynger sig til plejefamilien. Som alle andre unge følges disse år af spørgsmål om seksualitet, brug og misbrug af alkohol og evt. stoffer, musik, tøj, hår og forbrug samt en række andre særlige forhold, der kan udfordre plejefamilien. Vi vil på kurset se på de særlige udfordringer og støttemuligheder som plejeforældre kan opleve sammen med pubertetsbarnet og anvise nye handlemuligheder i plejefamilien. Deltageren kan ud fra forståelse af plejebarnets baggrund skabe udviklingsmuligheder for plejebarnet i puberteten og dermed støtte plejebarnets identitetsudvikling. Deltageren kan håndtere og rumme plejebarnets pubertetskonflikter, både i forhold til plejeforældrene og i forhold til teenagerens forældre, på en sådan måde, at plejeforholdet kan fastholdes. Aktivitetsnr.: Tid: 27. og 28. september kl samt 10. oktober kl Sted: VIA University College, Gl. Struervej 1, 7500 Holstebro Underviser: Pia Harritz og Pia Østergaard Tilmeldingsfrist: 30. august er prisen kr. 1169,30 Aktivitetsnr.: Tid: 16., 22. og 30. november kl Sted: VIA University College, Hedeager 2, 8200 Aarhus N Underviser: Pia Harritz og Pia Østergaard Tilmeldingsfrist: 18. oktober

10 VIA Efter- og videreuddannelse 10 EFTERUDDANNELSESKURSER FOR FAMILIEPLEJERE Samarbejde med plejebarnets forældre/netværk (AMU) AMU fagkode Varighed 14,8 timer, tilrettelagt over 2 dage. Vil du gerne blive bedre til at understøtte plejebarnets samvær med sine forældre og få overgange mellem plejefamilie og plejebarnets familie til at glide? Vil du gerne styrke plejebarnets fornemmelse for og tilhørsforhold til sin fortid ind i nutiden? Plejeforældre har en særlig opgave med at fremme forholdet mellem barnet og forældrene og ikke mindst plejebarnets øvrige netværk, selvom plejebarnet er i pleje. Et særligt aspekt af arbejdet som plejefamilie er derfor at understøtte plejebarnets ret til samvær med sine forældre og øvrige netværk. Dette kursus sætter fokus på de mange måder, man som plejeforælder kan håndtere samarbejdet med plejebarnets forældre og arbejde mod plejebarnets tilknytning til både plejeforældre og forældre og evt. øvrige netværk. Vi ser også på forskellige former for samvær og de dilemmaer og muligheder, de åbner. Deltageren kan som del af det daglige arbejde samarbejde med plejebarnets forældre og øvrige netværk. På baggrund af forståelse for samarbejdets betydning for plejebarnets trivsel og udvikling kan deltageren aktivt støtte samværs- og andre relationer mellem plejebarnet og forældre/netværk, eksempelvis gennem samtale med parterne. Desuden kan deltageren formidle tiltag og iagttagelser om barnet til personer i netværket. Deltageren kan indgå i samarbejdet med respekt for plejebarnets kultur og baggrund samt for holdninger og roller hos forældre og øvrige betydningsfulde personer i barnets netværk. I samarbejdet kan deltageren tage udgangspunkt i barnets rettigheder, herunder barnets ret til samvær, barnets synspunkter og barnets bedste. Aktivitetsnr.: Tid: 12. og 26. november kl Sted: VIA University College, Hedeager 2, 8200 Aarhus N Underviser: Lilli Bach og Nina Bolding. Erfarne familieplejere med en rigtig god praksisnær formidling. Kursets undervisning er organiseret omkring et dilemma/dialog spil med afsæt i de deltagende plejefamiliers hverdag. Tilmeldingsfrist: 15. oktober er prisen kr. 1544,-

11 VIA University College 11 Plejebarnets relation til plejefamiliens børn (AMU) AMU fagkode Varighed 14,8 timer, tilrettelagt over 2 dage. Hvordan håndterer du jalousi og andre interessekonflikter i familieplejen? Lær pædagogiske redskaber, der sikrer udvikling af børnenes relationer. Dette kursus sætter fokus på børn og plejebørns relationer i plejefamilier. Det regnes ofte for en kvalitet, at en plejefamilie har børn, før plejebarnet kommer. Men det kan også betyde udfordringer og mange overvejelser om tilhørsforhold, tilknytning og loyalitet i plejefamilien. På kurset får du som plejeforælder mulighed for at udvikle din bevidsthed, handlemuligheder og refleksioner over forholdet mellem børnene i plejefamilien. Aktivitetsnr.: Tid: 26. og 29. oktober kl Sted: VIA University College, Gl. Struervej 1, 7500 Holstebro Underviser: Pia Harritz Tilmeldingsfrist: 29. september er prisen kr. 1169,30 Deltageren kan håndtere de interessekonflikter i form af bl.a. jalousi og forfordeling, der kan opstå mellem plejebarnet og egne børn. Deltageren kan medvirke til, at samspillet mellem plejebarnet og egne børn udvikles ud fra deltagerens bevidste pædagogiske handlinger.

12 VIA Efter- og videreuddannelse 12 EFTERUDDANNELSESKURSER FOR FAMILIEPLEJERE Børn og unge med adfærds og kontaktforstyrrelser (AMU) Særligt tilrettelagt for plejefamilier. AMU fagkode AMU-titel: Børn og unge med adfærds og kontaktforstyrrelser. Dette er et efteruddannelseskursus for familieplejere, ansatte på opholdssteder og døgninstitutioner. Kurset varer: 22,2 timer. Dette kursus sætter fokus på hverdagen i plejefamilien med plejebørn med udviklingsforstyrrelser som eksempelvis ADHD, autisme og tilknytningsforstyrrelser. Vil du lære: - hvorledes man med nyeste viden og indsigt, bedre kan støtte og håndtere udfordringer for skæve plejebørn? - hvordan du skærmer plejebarnet, og dig selv i hverdagen i familieplejen? - hvordan du kan støtte et plejebarn, der bliver hægtet af fællesskaber i skole og blandt kammerater? Vi ser på, hvorledes du kan støtte plejebarnet til bedre at forstå sociale normer og relationer, herunder hvordan du kan begå dig som vikarierende kammerat. Deltageren kan med udgangspunkt i det enkelte barns eller den enkelte unges unikke behov yde socialpædagogisk bistand til børn og unge med adfærds- og kontaktforstyrrelser. Deltageren har viden om de hyppigst forekommende udviklingsforstyrrelser såsom autisme (herunder Aspergers syndrom), ADHD og Tourettes syndrom samt om trivselsproblemer hos børn og unge. Deltageren arbejder ud fra viden om forskellige reaktionsmønstre. Deltageren har forståelse for egen adfærds betydning for samspillet med plejebarnet eller den unge og kan agere som tydelig, respektfuld og indfølende voksen ved at fremstille krav og forventninger, som modsvarer plejebarnets eller den unges funktionsniveau og udviklingsbehov. Deltageren kan samarbejde med kolleger i forhold til den planlagte socialpædagogiske indsats og videregive sine faglige observationer i relation til det daglige arbejde og i forbindelse med visitationer og bevillinger. Aktivitetsnr.: Tid: september samt oktober kl Sted: VIA University College, Hedeager 2, 8200 Aarhus N Underviser: Elsa Munch Carlsen, lektor i psykologi. Har i mange år arbejdet med indsatsen for udsatte børn og unge med adfærds og kontaktforstyrrelser. Kurset bygger på den nyeste viden. Du skal lave en lille hjemmeopgave, som I fremlægger på holdet. Tilmeldingsfrist: 19. august er prisen kr. 1638,95

13 VIA University College 13 Dokumentation i Plejefamilien (AMU) AMU fagkode Særligt tilrettelagt for plejefamilier. AMU-titel: Dokumentation og evaluering af pæd./ sosuarbejde. Varighed 22,2 timer. Kæmper du med afrapportering til kommuner og andre samarbejdspartnere? Kunne du tænke dig at blive bedre til at skrive forståeligt, opsamle de tegn, du ser i dagen og fastholde dem, når du indgår i samarbejde omkring jeres plejebarn? Det er af afgørende betydning for plejebarnets trivsel og plejefamiliens samarbejde med eksterne samarbejdspartnere, at plejefamilien kan dokumentere plejebarnets udvikling og trivsel. På kurset sættes fokus på den daglige indsats. Vi ser på dagbogsskrivning og logbog, og hvorledes man som plejeforælder kan dokumentere plejebarnets udvikling gennem introduktion af redskaber til at sætte mål for plejebarnets udvikling, til observation, beskrivelse, analyse og vurdering af samspillet med plejebarnet i familieplejen. Deltageren kan indgå i arbejdet med at dokumentere og evaluere målene i pædagogisk arbejde eller social- og sundhedsarbejde. Deltageren har kendskab til forskellige former for dokumentation som en måde at præcisere og udvikle opstillede mål og metoder på og kan inddrage de retslige og etiske aspekter i valget af dokumentationsformer. Deltageren kan indgå i arbejdet med at iagttage, beskrive og analysere egen daglig praksis med henblik på en vurdering af, om denne leder frem mod de opstillede mål og en udvikling af praksis. Deltageren kan videregive observationer til relevante samarbejdspartnere og indgå i dialog med disse om fremtidige handlemuligheder. Aktivitetsnr.: Tid: september kl oktober kl (netuddannelse), 4. oktober kl Sted: VIA University College, Bøgildvej 10, 7430 Ikast Underviser: Pia Østergaard, lektor pædagoguddannelsen i Viborg. Pia har de sidste 20 år arbejdet med anbringelsesområdet. Kurset er optaget af børns inddragelse i plejefamilien og den måde vi dokumenterer på, så plejebarnets synspunkter inddrages. Kurset er organiseret med løbende dokumentationsopgaver ligesom deltagerne laver logbog igennem forløbet. Tilmeldingsfrist: 22. august 2016 er prisen kr. 1638,95 Organisering Kurset er tilrettelagt over 3 kursusdage samt 4 timers netuddannelse.

14 VIA Efter- og videreuddannelse 14 EFTERUDDANNELSESKURSER FOR FAMILIEPLEJERE Arbejdet med efterværn i forhold til plejebørn (AMU) Fagkode i AMU: Varighed 22,2 timer, tilrettelagt over 4 kursusdage. Hvordan støtter du bedst muligt plejebarnet i familieplejen i overgangen til en selvstændig voksentilværelse? Et praksisnært kursus for jer, der har en ung (fra ca. 15 år og opefter) i pleje. Når en ung i pleje fylder 16 år, skal der i handleplanen indgå mål for, hvordan den unge forberedes til voksentilværelsen, og senest når den unge fylder 17½, skal der træffes en afgørelse om efterværn. Få viden om relevant lovgivning og forskning samt handlemuligheder og inspiration til i praksis at støtte og vejlede den unge i overgangen til voksenlivet. Aktivitetsnr.: Tid: august samt 10. september kl Sted: VIA University College, Bøgildvej 10, 7430 Ikast Underviser: Mette Overvad og Christine Hemme Tilmeldingsfrist: 18. juni er prisen kr. 1829,45 Deltageren kan med udgangspunkt i den unges handleplan bidrage til at støtte den unge i forbindelse med overgangen til en selvstændig voksentilværelse. Deltageren kan på baggrund af sit kendskab til den unge medvirke til at sikre inddragelse af den unge i den konkrete efterværnsindsats, herunder i samarbejdet med relevante myndigheder og personer i den unges netværk. Deltageren kan udføre sit arbejde med udgangspunkt i en forståelse for sin egen rolle i efterværnsindsatsen samt et kendskab til de grundlæggende lovgivningsmæssige rammer for efterværnsforanstaltninger og anden lovgivning af betydning for den unge.

15 VIA University College 15 Arbejdet med udsatte og sårbare børn og unge (AMU) Fagkode i AMU Særligt tilrettelagt for familieplejere. Varighed 37 timer. Kurset er tilrettelagt over 6 kursusdage og en net-uddannelsesdag. Dette kursus er særligt tilrettelagt for familieplejere, der arbejder med sensitive, sårbare plejebørn og unge. Indhold - Udsatte og sårbare plejebørn og unge - Når relationsarbejde er krævende i plejefamilien - Plejebarnets signaler, iagttagelse dagbogsiagttagelser og dokumentation - Forældresamarbejde og inddragelse af netværk - Tilknytning og arbejdet med Theraplay - Handlemuligheder og miljøterapi - Det narrative arbejde med plejebarnet Plejeforældrene præsenteres for nyeste viden i forhold til sensitive, sårbare og udsatte plejebørn og unge - bla. arbejdet med tilknytning (theraplay) og andre mentaliseringsbaserede og narrative tilgange. Vi ser på, hvordan de kan indarbejdes i plejefamiliens hverdagsliv. Deltageren kan opfange signaler om negative sociale påvirkninger hos børn og unge og medvirke til en forebyggende og problemløsende indsats i forhold til barnet, den unge og familien. Deltageren kan støtte plejebarnets eller den unges udviklingsmuligheder på trods af de negative sociale påvirkninger og ud fra en forståelse for barnets eller den unges reaktions- og handlemønstre. Deltageren kan observere barnet eller den unge. Deltageren kan videregive de observerede signaler til forældrene og indgå i et respektfuldt samarbejde med dem om evt. foranstaltninger. Deltageren kan medvirke i det tværfaglige samarbejde om de foranstaltninger, som iværksættes for barnet eller den unge. Vinterhold 2016/2017 Aktivitetsnr.: Tid: december kl samt januar 2017 kl og 18. januar 2017 Net-uddannelse kl og 30. januar 2017 og 31. januar 2017 kl Sted: VIA University College, Nattergalevej 1, 8600 Silkeborg Undervisere: Pia Harritz og Elsa Munch Carlsen Tilmeldingsfrist: 12. november 2016 er prisen kr. 2895,75

16 VIA Efter- og videreuddannelse 16 EFTERUDDANNELSESKURSER FOR FAMILIEPLEJERE Sorg- og krisearbejde i familieplejen (AMU) Særligt tilrettelagt for erfarne plejefamilier. AMU-titel: Sorg- og krisearbejde i omsorgs- og pæd. Område. Fagkode AMU: Varighed: 37 timer, tilrettelagt over 6 kursusdage samt 5 timers net-uddannelse. gruppe Dette er et efteruddannelseskursus for erfarne familieplejere herunder kommunale familieplejere. Dette kursus belyser anbragte børns oplevelse af sorg og krise som en del af anbringelsen i plejefamilien, og hvordan du som familieplejer kan støtte plejebarnet i de svære oplevelser. Vi vil se på den viden, der findes om anbringelser og plejebørns oplevelser af anbringelsen og hvordan sorg og kriseoplevelser slår ind. Vi vil opsøge den nyeste sorg-, traume- og krisepsykologi og se på, hvad der særligt karakteriserer sorg og krisereaktioner i forskellige sammenhænge og i forskellige aldre og køn. Et særligt fokus er på familieplejerens reaktioner på plejebarnets sorg og kriseoplevelser, og hvordan du som voksen kan skærme dig selv, plejefamilien og plejebarnet. Deltagerne kan i omsorgs- og pædagogisk arbejde i plejefamilien samarbejde med sorg- og kriseramte, døende og disses pårørende. De er opmærksomme på betydningen af egen adfærd over for den sorg- og kriseramte, og de kan anvende empati og aktiv lytning i samarbejdet. Deltagerne kan genkende reaktioner på det normale sorg- eller kriseforløb hos børn og voksne og kan bruge disse observationer i omsorgen for de sorg- og kriseberørte. De kan give orientering om relevante offentlige og private tilbud for sorg og kriseramte. Deltagerne kan medvirke til at forebygge psykisk betingede arbejdsskader gennem samtaler med familieplejekonsulent, supervisor mm. Herunder kan deltageren genkende tegn på egne belastninger og reagere adækvat heroverfor. Der vil være småopgaver relateret til praksis ind imellem de enkelte undervisningsdage samt en større netopgave, der laves hjemme. Vinterhold 2016/forår 2017 Aktivitetsnr.: Tid: december 2016 kl samt januar 2017 kl og 18. januar 2017 Netuddannelse kl og januar 2017 kl Sted: VIA University College, Nattergalevej 1, 8600 Silkeborg Tilmeldingsfrist: 12. november december 2016 og januar 2017 kl , 10. januar 2017 kl Net-uddannelse januar 2017 kl Undervisere: Pia Harritz og Elsa Munch

17 VIA University College 17 Pædagogisk arbejde i den kommunale familiepleje (AMU) gruppen er medarbejdere, der er godkendt som kommunale familieplejere. Uddannelsen kan desuden have relevans for andre typer af familieplejere, f.eks. deltagere, der har erfaring som familieplejere for børn med meget komplekse behov, projektplejefamilier, specialiserede plejefamilier, akutplejefamilier samt meget erfarne familieplejere. Fagkode i AMU: Varighed 44,4 timer, tilrettelagt over 6 kursusdage samt 7 timers net-uddannelse. Dette kursus sætter fokus på arbejdet som kommunal eller specialiseret familieplejer. Afsættet er det behandlingsintegrerende arbejde i plejefamilien, således at nyeste viden omkring behandlingskrævende plejebørn inddrages i familiens hverdagsliv. Desuden ser vi på børn og unge med psykiatrinære vanskeligheder (ADHD, angst, gennemgribende udviklingsforstyrrelser (autismespektret), tourettes osv.) Du vil på kurset lære om - Udviklingspsykologi (inkl. neuroaffektiv udviklingspsykologi) samt mentaliseringsbaseret kommunikation med plejebarnet - Kognitiv miljøterapi i plejefamilien - Om relationsarbejde i udfordrende relationer i plejefamilien - Om traumer og deres betydning for plejebarnet og hverdagen i plejefamilien - Systemiske og narrative teorier og metoder i forhold til arbejdet i familieplejen - Ressourcefokuseret tilgang med fokus på at indlære nye færdigheder hos barnet og fremme tillidsrelationer i plejefamilien - Special og socialpædagogiske metoder i plejefamilien Deltageren kan i en kommunal familiepleje varetage omsorgsog udviklingsopgaver for børn og unge med komplekse behov og samtidig sikre familiens dynamik. Det kan dreje sig om børn og unge med en flerhed af behandlingskrævende udfordringer som funktionsnedsættelser, udviklings- og/eller tilknytningsforstyrrelser eller alvorlige sociale vanskeligheder. Deltageren har specifik viden om f.eks. relationsorienteret udviklingspsykologi, tilknytningsteori og de hyppigst forekommende udviklingsforstyrrelser og funktionsnedsættelser hos børn og unge. Med afsæt i behandlingsplaner og andre ekspertanvisninger kan deltageren tilrettelægge den pædagogiske indsats og støtte til det konkrete barn. I det arbejde kan deltageren med hverdagslivet som ramme anvende og integrere socialog specialpædagogiske arbejdsmetoder. Desuden har deltageren forståelse for betydningen af at inddrage barnet og barnets oplevelse af verden i det pædagogiske arbejde., Holstebro Aktivitetsnr.: Tid: 13., 14. og 15. september og 4. og 6. oktober kl Net-uddannelse 5. oktober kl Sted: VIA University College, Gl. Struervej 1, 7500 Holstebro Tilmeldingsfrist: 13. august 2016 Undervisere: Mette Overvad, Pia Harritz, Marianne Secher og Elsa Munch Carlsen er prisen kr. 3428,90

18 VIA Efter- og videreuddannelse 18 EFTERUDDANNELSESKURSER FOR FAMILIEPLEJERE Praktiske oplysninger Tilmelding til familieplejekurser AMU For at tilmelde dig til AMU-kurser for familieplejere i VIA, skal du gøre følgende: Tal med din familieplejekonsulent om tilmeldingen. VIA anbefaler, at du henvender dig til den kommune, som I samarbejder med, eller som skal godkende jer og aftaler nærmere vedrørende betalingen. Ved tilmelding skal du sørge for at have en række oplysninger omkring jeres situation klar. Eksempelvis uddannelsesbaggrund, cpr, jobsituation mm. Det nemmeste er at tilmelde sig ved hjælp af det aktivitetsnummer, der følger alle kursusbeskrivelser i VIA. Eks. er aktivitetsnummeret på Børn og unge med adfærds og kontaktforstyrrelser XXX I bjælken FIND skriver du aktivitetsnummeret. Så kommer du direkte ind til det kursus og det sted, som du ønsker. Herfra kan du tilmelde dig. Hvem skal betale for AMU familieplejekurser? For AMU kurser er normprisen reduceret med statstilskud, som bortfalder hvis kursisten ikke tilhører målgruppen for almen og erhvervsrettet voksenuddannelse (kolonne A). Kursister med korte, mellemlange og videregående uddannelse (kolonne B) og ledige skal betale fuld pris. Fra 1. januar 2015 gælder dette dog ikke kursister med en forældet uddannelse, dvs. kursister som har afsluttet deres videregående uddannelse for mere end 5 år siden og som ikke har brugt deres videregående uddannelse de sidste 5 år. Desuden skal kursister fra Grønland eller Færøerne, der ikke har bopæl eller beskæftigelse i Danmark betale fuld pris for AMU-kurser. For at tilmelde dig, skal du gå ind på A. Gratis deltagelse Kursister kan søge VEUgodtgørelse: Inden for AMU-målgruppen (kortudannede) B. Betaling Uden for AMU-målgruppen (korte, mellemlange ell. videregående uddannelser og højere videregående uddannelser) Ufaglærte Pædagogmedhjælper Pædagogiske assistenter (PAU) Social og sundhedshjælper SOSU-assistenter Håndværker og andre faglærte HK er (Bus)chauffør Sygehjælper Industriarbejder Cafeterieassistenter Landbrugsmedarbejdere og landmænd Pædagog Lærer Socialrådgiver Sygeplejerske Akademikere herunder psykologer Cand. Mag. og andre humanistiske uddannelser Ingeniør Cand. Merc. HA Bachelor (lige meget hvilken) Korrespondent Landbrugstekniker Rekvirerede kurser og temadage Alle kurser i dette materiale kan købes rekvireret og dermed udbydes lokalt, ligesom vi gerne arrangerer temadage ved konkrete forespørgsler. Henvendelse herom til Elsa Munch Carlsen E: emc@via.dk T: Kommende efteruddannelseskurser Følgende AMU-kurser udbydes, når de officielle AMU-mål udkommer: - Kursus om Sociale medier (på 3 dage) - Implementering af handleplaner ifølge serviceloven (2 dage)

19 VIA University College 19 Rekvirerede kurser og temadage Alle kurser i dette materiale kan købes rekvireret og dermed udbydes lokalt, ligesom vi gerne arrangerer temadage ved konkrete henvendelser. Henvendelse herom til Elsa Munch Carlsen på emc@via.dk eller tlf

20 7294 evu - ilh

Efteruddannelseskurser for familieplejere

Efteruddannelseskurser for familieplejere Efteruddannelseskurser for familieplejere VIA University College 2014 Kære plejeforælder Det er med stor glæde, at Højskolen for Videreuddannelse og Kompetenceudvikling I VIA præsenterer efteruddannelsestilbuddet

Læs mere

VIA University College 2014

VIA University College 2014 1 September 2014, emc Efteruddannelseskurser for Familieplejere VIA University College 2014 Kursusudbuddet suppleres løbende, så hold øje med hjemmesiden. 2 Kære plejeforælder Det er med stor glæde, at

Læs mere

Datoplan efteruddannelseskurser Plejefamilier VIA UC 2018

Datoplan efteruddannelseskurser Plejefamilier VIA UC 2018 Nummer Kurser Datoer Sted 629118046 Plejebørn og unge med udviklings- og adfærdsforstyrrelser Fagkode amu 47981 ti 04-09-2018 kl. 9-14.42; ti 11-09-18 kl. 9-14.30; on 12-09-18 kl. 9-14.30; on 26-09-18

Læs mere

2018 Efteruddannelse plejefamilier

2018 Efteruddannelse plejefamilier Gør en forskel 2018 Efteruddannelse plejefamilier VIA University College 2 Gør en forskel - Inspiration, ny viden og nye metoder Er du plejeforælder? Eller håber du på at blive det? Trænger du til at få

Læs mere

UNIVERSITY COLLEGE SYDDANMARK AMU

UNIVERSITY COLLEGE SYDDANMARK AMU ÅBNE PÆDAGOGISKE ARBEJDSMARKEDSUDDANNELSER FORÅR/EFTERÅR 2016 PÆDAGOGMEDHJÆLPER I DAGINSTITUTION PLANLÆGNING AF PÆDAGOGISKE AKTIVITETER LEG OG LÆRING MED DIGITALE MEDIER BØRNS KOMPETENCEUDVIKLING (0-5

Læs mere

PUP Professionshøjskolernes uddannelse for Plejefamilier

PUP Professionshøjskolernes uddannelse for Plejefamilier P L EJEFAMILIERNES ANDSFORENING 2017 PUP Professionshøjskolernes uddannelse for Plejefamilier Professionshøjskolen UC SYD, Professionshøjskolen VIA samt Professionshøjskolen UCC Plejefamiliernes Landsforening

Læs mere

Kurser 2016 Familieplejere

Kurser 2016 Familieplejere Kurser 2016 Familieplejere Kursus Dato AMU kurser Konflikthåndtering Børn og unge med adfærdsog kontaktforstyrrelser Dokumentation d. 10+11+12.05 & 30.05 2016 d. 06+07.09 & d. 20+21 september d. 01+02+03.11

Læs mere

Efteruddannelseskurser for plejefamilier, institutioner og kommunale fagpersoner

Efteruddannelseskurser for plejefamilier, institutioner og kommunale fagpersoner Efteruddannelseskurser for plejefamilier, institutioner og kommunale fagpersoner Samvær, tilknytning og forældresamarbejde Plejebørn i teenagealderen Efterværn og ungdomsuddannelse Samtaler og kommunikation

Læs mere

PUP professionshøjskolernes uddannelse for plejefamilier

PUP professionshøjskolernes uddannelse for plejefamilier UC SYD I SAMARBEJDE MED PLEJEFAMILIERNES LANDSFORENING OG VIA PUP professionshøjskolernes uddannelse for plejefamilier ucsyd.dk Hvorfor PUP? Om PUP - professionshøjskolernes uddannelse til plejefamilier

Læs mere

Startdato Titel Tilmeldingsfrist Antal dage Kursusnr. 30. januar 2017 Pædagogisk arbejde i folkeskolen 15. december dage e17pa30011

Startdato Titel Tilmeldingsfrist Antal dage Kursusnr. 30. januar 2017 Pædagogisk arbejde i folkeskolen 15. december dage e17pa30011 Kursuskalender Forår 2017 Pædagogisk arbejde med børn og unge Se mange flere kurser på www.sosuaarhus.dk - eller kontakt skolen for at rekvirere et kursus. se mere på sosuaarhus.dk Startdato Titel Tilmeldingsfrist

Læs mere

UC SYD I SAMARBEJDE MED PLF, VIA OG SOSUZBC. PUP Professionshøjskolernes Uddannelse for Plejefamilier

UC SYD I SAMARBEJDE MED PLF, VIA OG SOSUZBC. PUP Professionshøjskolernes Uddannelse for Plejefamilier UC SYD I SAMARBEJDE MED PLF, VIA OG SOSUZBC PUP Professionshøjskolernes Uddannelse for Plejefamilier Ef Hvorfor PUP? Om PUP - professionshøjskolernes uddannelse til plejefamilier Plejefamiliernes Landsorganisation

Læs mere

Det PæDaGoGiSke område

Det PæDaGoGiSke område Århus Social- og Sundhedsskole Det PæDaGoGiSke område kurser og efteruddannelse KURSUSPROGRAM EFTERÅR 2012 BØRN OG UNGE SPECIALPÆDAGOGIK DØGN- OG OPHOLDS- STEDER SOCIALPÆDAGOGIK SOCIALPSYKIATRI EFTERÅR

Læs mere

Startdato Titel Tilmeldingsfrist Antal dage Kursusnr. 24. august 2016 Samspil og relationer - AFTEN 1. august dage e16pa24081

Startdato Titel Tilmeldingsfrist Antal dage Kursusnr. 24. august 2016 Samspil og relationer - AFTEN 1. august dage e16pa24081 Kursuskalender 2016 Pædagogisk arbejde med børn og unge Se mange flere kurser på www.sosuaarhus.dk - eller kontakt skolen for at rekvirere et kursus. se mere på sosuaarhus.dk Startdato Titel Tilmeldingsfrist

Læs mere

Kursuskalender 2017 Pædagogisk arbejde med børn og unge Afdeling i Aarhus

Kursuskalender 2017 Pædagogisk arbejde med børn og unge Afdeling i Aarhus Kursuskalender 2017 Pædagogisk arbejde med børn og unge Afdeling i Aarhus Se mange flere kurser på www.sosuaarhus.dk - eller kontakt skolen for at rekvirere et kursus. Startdato Titel Tilmeldingsfrist

Læs mere

Familieplejen. Kurser forår 2019

Familieplejen. Kurser forår 2019 Familieplejen Kurser forår 2019 Arbejdet som familieplejer Obligatorisk grunduddannelse for alle, der ønsker at blive godkendt som familieplejer. Som plejefamilie skal I kunne varetage omsorgen for plejebarnet,

Læs mere

Pædagogiske AMU-kurser efterår 2015

Pædagogiske AMU-kurser efterår 2015 Pædagogiske AMU-kurser efterår 2015 WWW.UCC.DK/AMU AMU-kurser med kompetence AMU-kurser giver reel kompetence til videre uddannelse. Uanset om du har en kort eller lang uddannelse, kan du deltage. Uddannelserne

Læs mere

Familieplejernes faglighed og kompetencer

Familieplejernes faglighed og kompetencer Familieplejernes faglighed og kompetencer August & september 2012 1. Indledning Barnets Reform har som erklæret mål, at familieplejeområdet skal prioriteres. Dels er der med reformen et politisk ønske

Læs mere

Tank Viden. Få kompetencer. Tænk videre...

Tank Viden. Få kompetencer. Tænk videre... PAMU-UDDANNELSER - DAGPLEJEN VEST - UDDANNELSER I ÅR 2018 Tank Viden. Få kompetencer. Tænk videre... ucsyd.dk Arbejdet som dagplejer Arbejdet som dagplejer, basis - 42918 Efter uddannelsen kan du med

Læs mere

PLEJEFAMILIER. Efteruddannelseskurser for. Forår 2015

PLEJEFAMILIER. Efteruddannelseskurser for. Forår 2015 Efteruddannelseskurser for PLEJEFAMILIER Forår 2015 DEN GODE BESKRIVELSE For plejefamilier og medarbejdere på opholdssteder Tirsdag d. 17. marts, Rødovregaard Om at udarbejde en skriftlig beskrivelse vedrørende

Læs mere

Familieplejen. Kurser efterår 2019

Familieplejen. Kurser efterår 2019 Familieplejen Kurser efterår 2019 Når et plejebarn i puberteten skal finde sit ståsted i en digitaliseret verden Arbejde med plejebarn i puberteten For en del børn og unge kan vejen til voksenlivet være

Læs mere

Grundlæggende undervisningsmateriale

Grundlæggende undervisningsmateriale EFTERUDDANNELSESUDVALGET FOR DET PÆDAGOGISKE OMRÅDE OG SOCIAL- OG SUNDHEDSOMRÅDET - Grundlæggende undervisningsmateriale - til inspiration 45315 Udviklet af: Irene Rasmussen Klosterbanken 54 4200 Slagelse

Læs mere

Netværksanbringelser aflønnes ikke med vederlag, men kun med omkostningsdelen.

Netværksanbringelser aflønnes ikke med vederlag, men kun med omkostningsdelen. Bliv plejefamilie. Familiepleje tilbydes til børn og unge med et særligt støttebehov, hvor det skønnes, at anbringelse uden for eget hjem er nødvendig. Barnet eller den unge flytter ind hos plejefamilien,

Læs mere

KURSER EFTERÅR 2015. Pædagogisk område

KURSER EFTERÅR 2015. Pædagogisk område KURSER EFTERÅR 2015 Pædagogisk område AMU EN VERDEN FULD AF OPLEVELSER KURSUSKATALOG EFTERÅR 2015 Velkommen til Social & SundhedsSkolen, Hernings nyeste kursuskatalog for det pædagogiske område. Her får

Læs mere

Grundlæggende undervisningsmateriale

Grundlæggende undervisningsmateriale EFTERUDDANNELSESUDVALGET FOR DET PÆDAGOGISKE OMRÅDE OG SOCIAL- OG SUNDHEDSOMRÅDET - Grundlæggende undervisningsmateriale - til inspiration Tværfagligt samarbejde om plejebarnet 45313 Udviklet af: Irene

Læs mere

DET PÆDAGOGISKE OMRÅDE

DET PÆDAGOGISKE OMRÅDE Århus Social- og Sundhedsskole DET PÆDAGOGISKE OMRÅDE KURSER OG EFTERUDDANNELSE KURSUSPROGRAM FORÅR 2013 BØRN OG UNGE SPECIALPÆDAGOGIK DØGN- OG OPHOLDSSTEDER SOCIALPÆDAGOGIK SOCIALPSYKIATRI FORÅR 2013

Læs mere

Vejledning vedr. trinfastsættelse i Hjørring kommune

Vejledning vedr. trinfastsættelse i Hjørring kommune Vejledning vedr. trinfastsættelse i Hjørring kommune Trin Barnets støttebehov/belastningsgrad Plejefamiliens kompetencer Plejefamiliens beskæftigelsesgrad 1 Laveste belastning Barnet har et almindeligt

Læs mere

Godkendelsesramme for indplacering af plejefamilier

Godkendelsesramme for indplacering af plejefamilier Godkendelsesramme for indplacering af plejefamilier Maj 2017 Godkendelsesrammen er udarbejdet af en arbejdsgruppe nedsat af Socialtilsyn Hovedstaden, Øst, Midt og Nord. Formålet med arbejdsgruppen har

Læs mere

Godkendelsesramme for indplacering af plejefamilier

Godkendelsesramme for indplacering af plejefamilier Godkendelsesramme for indplacering af plejefamilier Maj 2017 Differentieret godkendelse af plejefamilier Højeste Børn m., der ligger udover, hvad børn i plejefamilier normalt har Kommunal plejefamilie

Læs mere

Pædagogiske AMU-kurser forår 2016

Pædagogiske AMU-kurser forår 2016 Pædagogiske AMU-kurser forår 2016 WWW.UCC.DK/AMU AMU-kurser med kompetence AMU-kurser giver reel kompetence til videre uddannelse og til at tackle dagligdagens jobmæssige udfordringer. Uanset om du har

Læs mere

Efteruddannelse i integrativ neuropædagogik

Efteruddannelse i integrativ neuropædagogik - viden i fællesskab Efteruddannelse nr.: 20-03-S Efteruddannelse i integrativ neuropædagogik På denne efteruddannelse får du en grundlæggende viden om nervesystemets opbygning og funktion samt en indføring

Læs mere

Godkendelsesramme for indplacering af plejefamilier

Godkendelsesramme for indplacering af plejefamilier Juni 2019 Godkendelsesramme for indplacering af plejefamilier Godkendelsesrammen er udarbejdet af på tværs af de fem socialtilsyn, Hovedstaden, Øst, Midt, Syd og Nord. Godkendelsesrammen er revideret juni

Læs mere

Vejledning vedr. trinfastsættelse i Hjørring kommune

Vejledning vedr. trinfastsættelse i Hjørring kommune Vejledning vedr. trinfastsættelse i Hjørring kommune Trin Barnets støttebehov/belastningsgrad Plejefamiliens kompetencer Plejefamiliens beskæftigelsesgrad 1 Laveste belastning Barnet har et almindeligt

Læs mere

SVENDBORG KOMMUNE 2015

SVENDBORG KOMMUNE 2015 SVENDBORG KOMMUNE 2015 KURSUSKATALOG FOR Døgnplejefamilier, aflastningsfamilier netværksfamilier samt akutplejefamilier INDLEDNING VIGTIG INFORMATION Det er med stor fornøjelse, at Familieplejeteamet i

Læs mere

Kurser 2016. Familieplejen Guldborgsund

Kurser 2016. Familieplejen Guldborgsund Familieplejen Kurser 2016 Familieplejen Kursus Dato Underviser Krise og sorg hos plejebørn Onsdag d. 02.03.16 + Onsdag d. 16.03.16 Opdragelsens mange dilemmaer Torsdag d. 14.04.16 Morten Hansen 11.02.16.

Læs mere

Pædagogiske AMU-kurser forår 2017

Pædagogiske AMU-kurser forår 2017 Pædagogiske AMU-kurser forår 2017 WWW.UCC.DK/AMU AMU-kurser med kompetence AMU-kurser giver reel kompetence til videre uddannelse og til at tackle dagligdagens jobmæssige udfordringer. Uanset om du har

Læs mere

LÆR AT FORSTÅ AUTISMESPEKTRUM FORSTYRRELSER OG ADHD KURSER OG FORLØB FOR BØRN, UNGE OG DERES NÆRMESTE

LÆR AT FORSTÅ AUTISMESPEKTRUM FORSTYRRELSER OG ADHD KURSER OG FORLØB FOR BØRN, UNGE OG DERES NÆRMESTE LÆR AT FORSTÅ AUTISMESPEKTRUM FORSTYRRELSER OG ADHD KURSER OG FORLØB FOR BØRN, UNGE OG DERES NÆRMESTE INDIVIDUELT FORLØB TIL BARNET/DEN UNGE OG FAMLIEN Vi tilbyder forløb, der tager udgangspunkt i barnets

Læs mere

Vejledning vedr. trinfastsættelse i Hjørring kommune

Vejledning vedr. trinfastsættelse i Hjørring kommune Vejledning vedr. trinfastsættelse i Hjørring kommune Trin Barnets støttebehov/belastningsgrad Plejefamiliens kompetencer Plejefamiliens beskæftigelsesgrad 1 Laveste belastning Barnet har et almindeligt

Læs mere

Inspirationsmateriale til undervisning

Inspirationsmateriale til undervisning EFTERUDDANNELSESUDVALGET FOR DET PÆDAGOGISKE OMRÅDE OG SOCIAL- OG SUNDHEDSOMRÅDET - Inspirationsmateriale til undervisning 40157 Udviklet af: Irene Rasmussen Klosterbanken 54 4200 Slagelse Tlf.: 58548048

Læs mere

UCSYD ESBJERG, KOLDING, NÆSTVED OG SKANDERBORG - PLEJEFAMILIERNES LANDSFORENING Efteruddannelse for Plejefamilier efterår S Y D AMU

UCSYD ESBJERG, KOLDING, NÆSTVED OG SKANDERBORG - PLEJEFAMILIERNES LANDSFORENING Efteruddannelse for Plejefamilier efterår S Y D AMU UCSYD ESBJERG, KOLDING, NÆSTVED OG SKANDERBORG - PLEJEFAMILIERNES LANDSFORENING Efteruddannelse for Plejefamilier 2017 - efterår U C S Y D AMU Indhold Uddannelse i Kolding 5 - Neuropædagogik i pædagogisk

Læs mere

PÆDAGOGISKE KURSER. Efterår 2016

PÆDAGOGISKE KURSER. Efterår 2016 PÆDAGOGISKE KURSER Efterår 2016 AMU EFTERÅR 2016 - PÆDAGOGIK Velkommen til Social & SundhedsSkolen, Hernings kursuskatalog for 2016. I kataloget finder du tilbud om efteruddannelse indenfor sundheds- og

Læs mere

Børn og unge er fundamentet for fremtiden!

Børn og unge er fundamentet for fremtiden! SAMMEN om GODE KÅR Børne- Ungepolitik Nyborg Kommune 2015-2018 Børn og unge er fundamentet for fremtiden! Børn og unge skal vokse op under gode kår, der giver dem mulighed for at udvikle og udfolde sig

Læs mere

Anbragte børns udvikling

Anbragte børns udvikling Kursusledere: Anita Winther Madsen og Lena Madsen. Tid: Kl. 17:30 21:15 Datoer: 25/2 + 5/3 + 13/3 + 21/3 2019 Sted: SOPU i Konferencesalen på 1. sal Milnersvej 40, 3400 Hillerød Modul 1 Mandag 25. februar

Læs mere

Udsigt og indsigt - værdifuld læring...

Udsigt og indsigt - værdifuld læring... PAMU-UDDANNELSER - PRIVATE DAGPLEJERE - UDDANNELSER I ÅR 2018 Udsigt og indsigt - værdifuld læring... ucsyd.dk Førstehjælp 12 timers førstehjælp med bevis Indhold Du lærer, hvad du skal gøre, hvis du

Læs mere

Professionel/specialiseret/kommunal plejefamilie: 1/5

Professionel/specialiseret/kommunal plejefamilie: 1/5 Bliv plejefamilie. Familiepleje tilbydes til børn og unge med et særligt støttebehov, hvor det skønnes, at anbringelse uden for eget hjem er nødvendig. Barnet eller den unge flytter ind hos plejefamilien,

Læs mere

Kursusnummer afd. Silkeborg 5. februar 2018 Forældresamarbejde og samskabelse på et anerkendende grundlag 3 dage e18pa05021 e18pa05022

Kursusnummer afd. Silkeborg 5. februar 2018 Forældresamarbejde og samskabelse på et anerkendende grundlag 3 dage e18pa05021 e18pa05022 Kursuskalender Forår 2018 Pædagogisk arbejde med børn og unge Se mange flere kurser på www.sosuoj.dk - eller kontakt skolen for at rekvirere et kursus. Startdato Titel Antal dage Kursusnummer afd. Aarhus

Læs mere

Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde

Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde KONFERENCE Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde LÆRINGSKONSULENTERNE Den styrkede pædagogiske læreplan er det nationale fundament

Læs mere

Velkommen til 1. kursusdag. Familien som arbejdsplads

Velkommen til 1. kursusdag. Familien som arbejdsplads Velkommen til 1. kursusdag Familien som arbejdsplads 6 læringsmål 1. Har udviklet indsigt i og kender egne ressourcer og begrænsninger i forhold til at drage omsorg for et plejebarns trivsel. Løbende tilegne

Læs mere

Undersøgelse af plejefamilieområdet. Juni 2012

Undersøgelse af plejefamilieområdet. Juni 2012 Undersøgelse af plejefamilieområdet Juni 2012 Dagsorden 1. Opdrag 2. Tilrettelæggelse af projektet 3. Resultater Organisering Tilbudsvifte Plejebørn Plejefamilier Rekruttering og matchning Sagsbehandling

Læs mere

Dagtilbud Seminariekvarteret Pædagogisk profil og principper. Januar 2013.

Dagtilbud Seminariekvarteret Pædagogisk profil og principper. Januar 2013. Dagtilbud Seminariekvarteret Pædagogisk profil og principper. Januar 2013. Indhold Forord.... 3 Lovgrundlag... 3 Dagtilbudsloven... 3 Børn- og ungepolitikker... 3 Udviklingsplan.... 4 Pædagogiske principper

Læs mere

Familieplejeundersøgelse

Familieplejeundersøgelse Familieplejeundersøgelse August & September 2012 1. Indledning Barnets Reform har som erklæret mål, at familieplejeområdet skal prioriteres. Dels er der med reformen et politisk ønske om, at kvaliteten

Læs mere

Målene fremgår af målene for de enkelte AMU-uddannelser, der indgår i basisdelen. Derudover er målene for den samlede basisdel at:

Målene fremgår af målene for de enkelte AMU-uddannelser, der indgår i basisdelen. Derudover er målene for den samlede basisdel at: 1.1. BASISDEL MÅL Målene fremgår af målene for de enkelte AMU-uddannelser, der indgår i basisdelen. Derudover er målene for den samlede basisdel at: Deltagerne: styrker den faglige identitet og øger bevidstheden

Læs mere

Valgfri uddannelsesspecifikke fag social- og sundhedshjælperuddannelsen. Valgfri uddannelsesspecifikke fag

Valgfri uddannelsesspecifikke fag social- og sundhedshjælperuddannelsen. Valgfri uddannelsesspecifikke fag Valgfri uddannelsesspecifikke fag Social- og sundhedshjælperuddannelsen gældende fra januar 2017 1 Indholdsfortegnelse: Samarbejde med borgeren med demens og pårørende 3 Kost og motion til udsatte grupper

Læs mere

Fremtidens pædagoger fremtidens pædagoguddannelse

Fremtidens pædagoger fremtidens pædagoguddannelse Fremtidens pædagoger fremtidens pædagoguddannelse Professionshøjskolernes sigtelinjer for, hvad fremtidens pædagoger skal kunne, og hvordan pædagoguddannelsen kan styrkes for at understøtte det. Danmark

Læs mere

SKOVBRYNET. - Et specialpædagogisk tilbud i Aarhus Kommune for børn 0-6 år

SKOVBRYNET. - Et specialpædagogisk tilbud i Aarhus Kommune for børn 0-6 år SKOVBRYNET - Et specialpædagogisk tilbud i Aarhus Kommune for børn 0-6 år 1 OM SPECIALDAGTILBUD SKOVBRYNET Specialdagtilbud Skovbrynet er et særligt tilbud i Aarhus Kommune for børn i alderen 0-6 år. Dagtilbuddet

Læs mere

PSYKIATRI AMU-UDDANNELSER INDHOLD OG TEMAER SIGNALEMENT AF DET SOCIALPSYKIATRISKE OMRÅDE MED KENDTE OG NYE UD- FRA PATIENT TIL PERSON

PSYKIATRI AMU-UDDANNELSER INDHOLD OG TEMAER SIGNALEMENT AF DET SOCIALPSYKIATRISKE OMRÅDE MED KENDTE OG NYE UD- FRA PATIENT TIL PERSON PSYKIATRI Titel: Psykiatri Varighed: 24 dage AMU-UDDANNELSER 42685 Socialpsykiatri fagligt samarbejde (10 dage) Eller 40597: Recovery (10 dage) Eller 46835: Støtte ved kognitiv behandling (10 dage) Plus

Læs mere

Forundersøgelse og godkendelse

Forundersøgelse og godkendelse Forundersøgelse og godkendelse Lovgrundlag Typer af plejefamilier: Der findes tre forskellige typer af plejefamilier jf. Servicelovens 66 Alm. Plejefamilier Kommunale plejefamilier Plejefamilier er en

Læs mere

Special- rådgivningen

Special- rådgivningen Special- rådgivningen Råd- og vejledningsforløb til forældre til børn og unge med nedsat fysisk og psykisk funktionsevne jf. serviceloven 11 stk. 7 og 8. Hvad er specialrådgivningen? Formålet med dette

Læs mere

Velkommen til 3. kursusdag. Plejefamiliens kompetencer

Velkommen til 3. kursusdag. Plejefamiliens kompetencer Velkommen til 3. kursusdag Plejefamiliens kompetencer Dagens Læringsmål At deltagerne: Kan fremme plejebarnets selvstændighed, trivsel, sundhed og udvikling gennem inddragelse af plejebarnet i forhold

Læs mere

Nyhedsbrev November 2014

Nyhedsbrev November 2014 Nyhedsbrev November 2014 Kære aflastnings- og plejefamilier Socialtilsynet er i fuld gang med at gennemføre tilsyn og re-godkendelser på plejefamilieområdet, og vi kan nu konstatere at socialtilsynet nu

Læs mere

Valgfri specialefag for SSH uddannelsen trin 1

Valgfri specialefag for SSH uddannelsen trin 1 Indhold Demens 1 Palliation 1 Velfærdsteknologi Rehabilitering 1 Borgere med psykisk sygdom. 1 Demens 1 På dette valgfri specialefag præsenteres eleverne for demens, inden for primærområdet. Der vil blive

Læs mere

Grundlæggende undervisningsmateriale

Grundlæggende undervisningsmateriale EFTERUDDANNELSESUDVALGET FOR DET PÆDAGOGISKE OMRÅDE OG SOCIAL- OG SUNDHEDSOMRÅDET - Grundlæggende undervisningsmateriale Sorg- og krisearbejde i omsorgs- og pæd. område 44312 Udviklet af: Jonna Rosenkilde

Læs mere

BESKRIVELSE AKT. OBS.STØTTEAFDELINGENS TILBUD JANUAR 2011

BESKRIVELSE AKT. OBS.STØTTEAFDELINGENS TILBUD JANUAR 2011 BESKRIVELSE AF AKT. OBS.STØTTEAFDELINGENS TILBUD JANUAR 2011 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Daginstitutionsområdet side 3 1.1. Intensivt udviklingsforløb - 12 uger side 3 1.2. Længerevarende støtteforløb side

Læs mere

AMU FORÅR 2016 - PÆDAGOGIK

AMU FORÅR 2016 - PÆDAGOGIK AMU FORÅR 2016 - PÆDAGOGIK Velkommen til Social & SundhedsSkolen, Hernings kursuskatalog for 2016. I kataloget finder du tilbud om efteruddannelse indenfor sundheds- og ældreområdet, specialområdet og

Læs mere

Vil du gøre en forskel for børn, unge eller voksne, som har brug for støtte? Så er 8 ugers introduktion til specialpædagogisk/psykiatrisk

Vil du gøre en forskel for børn, unge eller voksne, som har brug for støtte? Så er 8 ugers introduktion til specialpædagogisk/psykiatrisk Vil du gøre en forskel for børn, unge eller voksne, som har brug for støtte? Så er 8 ugers introduktion til specialpædagogisk/psykiatrisk område noget for dig! Vi udbyder et forløb i Ringsted Den 21/9

Læs mere

Juli 2013. Generel godkendelse af kommunale plejefamilier

Juli 2013. Generel godkendelse af kommunale plejefamilier Juli 2013 Generel godkendelse af kommunale plejefamilier Indledning Frederikssund Kommune skal som beliggenhedskommune godkende og føre tilsyn med de generelt egnede plejefamilier og generelt egnede kommunale

Læs mere

Anbringelsesprincipper

Anbringelsesprincipper Anbringelsesprincipper Indledning På de kommende sider kan du læse, hvilke principper, der bliver lagt til grund, når vi i Familie- og Handicapafdelingen anbringer børn og unge uden for hjemmet. Familie-

Læs mere

God fornøjelse. Familieplejen Roskilde kommune

God fornøjelse. Familieplejen Roskilde kommune KURSER 2013 Kære plejefamilier. Vi har hermed fornøjelsen af igen i år at tilbyde jer 5 efteruddannelsesaktiviteter af høj faglig kvalitet. Ifølge Serviceloven har døgnplejefamilier ret og pligt til to

Læs mere

Hvad er Specialrådgivningen?

Hvad er Specialrådgivningen? Specialrådgivningen Råd- og vejledningsforløb til forældre til børn og unge med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne jf. serviceloven 11 stk. 7 og 8. Hvad er Specialrådgivningen? Specialrådgivningen

Læs mere

Efteruddannelse i integrativ neuropædagogik

Efteruddannelse i integrativ neuropædagogik - viden i fællesskab Efteruddannelse nr.: 19-01-S Efteruddannelse i integrativ neuropædagogik På denne efteruddannelse får du en grundlæggende viden om nervesystemets opbygning og funktion samt en indføring

Læs mere

Nyhedsbrev Marts 2015

Nyhedsbrev Marts 2015 Nyhedsbrev Marts 2015 Kære aflastnings- og plejefamilier I skrivende stund pibler foråret frem med en altid livsbekræftende styrke. Men det er ikke kun foråret der kan bringe jer fornyet energi i det svære

Læs mere

1. februar 2016 Praktikvejledning af SOSU-elever 4. januar 2016 10 dage e16sa01022

1. februar 2016 Praktikvejledning af SOSU-elever 4. januar 2016 10 dage e16sa01022 Kursuskalender Forår 2016 Ældrepleje, sygepleje og sundhed i kommunerne Se mange flere kurser på www.sosuaarhus.dk - eller kontakt skolen for at rekvirere et kursus. se mere på sosuaarhus.dk Startdato

Læs mere

Oplæg til FSU d. 22. maj 2015

Oplæg til FSU d. 22. maj 2015 Oplæg til FSU d. 22. maj 2015 Tema: Familieplejen Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen Program for temadrøftelse 1. Familieplejen i Aalborg Kommune 2. Plejefamilie i Aalborg Kommune 3. Familieplejens

Læs mere

Pædagogiske AMU-kurser efterår 2017

Pædagogiske AMU-kurser efterår 2017 Pædagogiske AMU-kurser efterår 2017 WWW.UCC.DK/AMU AMU-kurser med kompetence AMU (Arbejds-Markeds-Uddannelse) er for dig, der drømmer om at mestre de udfordringer, der kan opstå på et arbejde. Du opnår

Læs mere

Maglebjergskolens seksualpolitik

Maglebjergskolens seksualpolitik Maglebjergskolens seksualpolitik Seksualpolitikken for Maglebjergskolen tager udgangspunkt i skolens målsætning og danner ramme om og udstikker retningslinjer for arbejdet med elevernes seksualitet. Derudover

Læs mere

Praktikopgaver. Den pædagogiske assistentuddannelse

Praktikopgaver. Den pædagogiske assistentuddannelse Praktikopgaver Den pædagogiske assistentuddannelse Gældende for elever der er startet efter 1. januar 2016 Praktikopgaver til brug i elevernes praktikperioder De følgende seks praktikopgaver er udarbejdet

Læs mere

DET GODE MØDE MED BORGERE MED AUTISME

DET GODE MØDE MED BORGERE MED AUTISME PROGRAMMET VAR DET GODE MØDE MED BORGERE MED AUTISME Slides/plancher fra det Spændende arrangement med autismeekspert Dorthe Hölck Torsdag den 24. august 2017 kl. 15-17 Indblik i autisme og interaktion

Læs mere

DIPLOMUDDANNELSE I SEKSUALVEJLEDNING

DIPLOMUDDANNELSE I SEKSUALVEJLEDNING DIPLOMUDDANNELSE I SEKSUALVEJLEDNING Studieordning gældende fra sommeren 2011 Diplomuddannelse i Seksualvejledning Diplomuddannelsen i Seksualvejledning er et tilbud om kompetenceudvikling, der giver de

Læs mere

Valgfri uddannelsesspecifikke fag Pædagogisk assistentuddannelse

Valgfri uddannelsesspecifikke fag Pædagogisk assistentuddannelse Valgfri uddannelsesspecifikke fag Pædagogisk assistentuddannelse 1 Indholdsfortegnelse: Naturen som pædagogisk læringsrum 3 Rytmik, bevægelse og kroppens udtryksformer 5 Understøttende undervisning 7 Det

Læs mere

Maglesøhus - Et døgntilbud til børn og unge med behandlingsbehov

Maglesøhus - Et døgntilbud til børn og unge med behandlingsbehov Tryghed, omsorg & beskyttelse Maglesøhus - Et døgntilbud til børn og unge med behandlingsbehov Maglesøhus er et privat bosted, behandlingssted samt botræningstilbud, til børn og unge i alderen 12-26 år.

Læs mere

KURSUSTILBUD forår 2015

KURSUSTILBUD forår 2015 KURSUSTILBUD forår 2015 Om os Rådgivningsafdelingen Rådgivningsafdelingen er en afdeling under Autismecenter Nord-Bo. Vi udbyder autismefaglig rådgivning, supervision, vejledning og undervisning både internt

Læs mere

Generelt tilsyn. Medbring følgende til besøget: Seneste tilsynsrapport Seneste godkendelse Skema til brug ved Generelt tilsyn

Generelt tilsyn. Medbring følgende til besøget: Seneste tilsynsrapport Seneste godkendelse Skema til brug ved Generelt tilsyn Generelt tilsyn Inden besøget skal du huske følgende: Send brev til plejefamilien med information og tidspunkt for hvornår du vil komme på tilsyn. Læse seneste tilsynsrapport/socialrapport og orienter

Læs mere

Lovændringer og udmøntning af satspuljeaftalen. Mere kvalitet i plejefamilier en bedre opvækst for det anbragte barn. Temamøde den 27.

Lovændringer og udmøntning af satspuljeaftalen. Mere kvalitet i plejefamilier en bedre opvækst for det anbragte barn. Temamøde den 27. Lovændringer og udmøntning af satspuljeaftalen Mere kvalitet i plejefamilier en bedre opvækst for det anbragte barn Temamøde den 27. september 2018 Plejefamilieområdet Socialtilsyn Øst Socialtilsyn Hovedstaden

Læs mere

Anbragte i plejefamilier og psykiatriske diagnoser

Anbragte i plejefamilier og psykiatriske diagnoser Anbragte i plejefamilier og psykiatriske diagnoser Når et barn eller en ung har brug for særlig støtte og behov for hjælp, kan kommunen iværksætte en anbringelse uden for hjemmet. En anbringelse i en plejefamilie

Læs mere

Virksomhedsplan 2009-2010

Virksomhedsplan 2009-2010 Virksomhedsplan 2009-2010 S A B R O E G A A R D E N Samarbejde Anerkendelse Børn Respekt Omsorg Efteruddannelse Glæde Ansvar Aktivitet Ressourcer Dynamik Engagement Nytænkning 2 Indledning: For at tilgodese

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE

BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE 2016-2020 Indhold Børne- og Ungepolitikken en værdifuld platform... 2 Et respektfuldt børne- og ungesyn... 3 Kompetente børn og unge... 4 Forpligtende fællesskaber...

Læs mere

Kære kursusdeltager. Vi ser frem til at møde dig til kurset Kvalitet i medicinhåndtering som består af 3 AMU moduler på i alt 11 kursusdage.

Kære kursusdeltager. Vi ser frem til at møde dig til kurset Kvalitet i medicinhåndtering som består af 3 AMU moduler på i alt 11 kursusdage. Kære kursusdeltager. Vi ser frem til at møde dig til kurset Kvalitet i medicinhåndtering som består af 3 AMU moduler på i alt 11 kursusdage. På de næste sider ser du programmet for kurset, samt støttespørgsmål

Læs mere

BEHANDLINGSFORLØB FOR BØRN OG UNGE I ALDEREN ÅR MED FOKUS PÅ STYRKER, KOMPETENCER, POTENTIALE, SOCIAL- OG FØLELSESMÆSSIG TRÆNING

BEHANDLINGSFORLØB FOR BØRN OG UNGE I ALDEREN ÅR MED FOKUS PÅ STYRKER, KOMPETENCER, POTENTIALE, SOCIAL- OG FØLELSESMÆSSIG TRÆNING Mønsterbrud BEHANDLINGSFORLØB FOR BØRN OG UNGE I ALDEREN 10-23 ÅR MED FOKUS PÅ STYRKER, KOMPETENCER, POTENTIALE, SOCIAL- OG FØLELSESMÆSSIG TRÆNING Kontakt Ring/sms 31223241 / martin@knudsenoghartmann.dk

Læs mere

At blive aflastnings- eller plejefamilie

At blive aflastnings- eller plejefamilie At blive aflastnings- eller plejefamilie Vil I gerne være aflastnings- eller plejefamilie, er det vigtigt at I: Kan give barnet stabile og trygge rammer og støtte barnets udvikling Kan samarbejde med barnets

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK

BØRNE- OG UNGEPOLITIK Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats BØRNE- OG UNGEPOLITIK Vi understøtter børn og unge fagligt, socialt og personligt, så de kan blive så dygtige som de kan Vi ser potentialet i alle børn og

Læs mere

Kursusforløbet har til formål at inspirere og understøtte skolernes igangværende arbejde med at realisere erhvervsuddannelsesreformen.

Kursusforløbet har til formål at inspirere og understøtte skolernes igangværende arbejde med at realisere erhvervsuddannelsesreformen. Afdeling for Ungdoms- og Voksenuddannelser Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5302 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Invitation til "Skoleudvikling i Praksis"

Læs mere

Nationale moduler i pædagoguddannelsen

Nationale moduler i pædagoguddannelsen 11. april. 2014 Nationale moduler i pædagoguddannelsen Godkendt af ekspertgruppen på møde den 11. april 2014 Køn, seksualitet og mangfoldighed Pædagogens grundfaglighed Modulet indeholder forskellige diskurser

Læs mere

Undersøgelse af plejefamiliers rammer og vilkår Servicestyrelsens konference om plejefamilieområdet

Undersøgelse af plejefamiliers rammer og vilkår Servicestyrelsens konference om plejefamilieområdet Undersøgelse af plejefamiliers rammer og vilkår Servicestyrelsens konference om plejefamilieområdet Den 22. november 2010 Indhold Formål med analysen Grundlaget for analysen Hvordan bruges plejefamilier?

Læs mere

Specialområde Hjerneskade. Faglig Udvikling. Specialområde Hjerneskade. Engtoften 5A DK-8260 Viby J. Tel:

Specialområde Hjerneskade. Faglig Udvikling. Specialområde Hjerneskade. Engtoften 5A DK-8260 Viby J. Tel: Specialområde Hjerneskade Faglig Udvikling Specialområde Hjerneskade Engtoften 5A DK-8260 Viby J. Tel: +45 78 47 74 00 www.soh.rm.dk Faglig Udvikling Specialområde Hjerneskade er Region Midtjyllands tilbud

Læs mere

Dagtilbud Vemmelevs politik til forebyggelse af seksuelle overgreb og vold!

Dagtilbud Vemmelevs politik til forebyggelse af seksuelle overgreb og vold! Dagtilbud Vemmelevs politik til forebyggelse af seksuelle overgreb og vold! Dagtilbud Vemmelev består af to integrerede dagtilbud, Vejsgården og Nygården. I dagtilbud Vemmelev er vores mål, at alle børn

Læs mere

Indsatskatalog, Forebyggelse og Tidlig Indsats

Indsatskatalog, Forebyggelse og Tidlig Indsats Åben anonym rådgivning for børn, unge og deres familier - 11 Alle børn, unge, familier og/eller deres netværk i Norddjurs Kommune. Kvalitetsmål At barnet, den unge og familien inddrages som ligeværdige

Læs mere

Ind i uddannelse og ud af misbrug

Ind i uddannelse og ud af misbrug Ind i uddannelse og ud af misbrug Et kursustilbud til dig der vil have inspiration og redskaber til arbejdet med unge, der har problemer med rusmidler. Kurset er tilrettet indsatser i de unges hverdagsliv.

Læs mere

KURSUS-KATALOG. Plejebørn.dk

KURSUS-KATALOG. Plejebørn.dk KURSUS-KATALOG Plejebørn.dk 2016 KURSUS-KATALOG Plejebørn.dk 2016 Kære plejefamilier Velkommen til plejebørn.dk s kursuskatalog. Vi har sammensat et spændende og bredt kursusprogram, og vi håber disse

Læs mere

Temaaften om forældresamarbejde

Temaaften om forældresamarbejde Temaaften om forældresamarbejde SL fagligt selskab for udsatte børn og unge. Tirsdag den 16. januar 2018 Oplæg v/tilsynskonsulent Marianne Thiele, nygodkendelsesteamet, Socialtilsyn Øst. Læringsmål 4 De

Læs mere

Svar på forespørgsel vedr. tilsyn med plejefamilier / døgninstitutioner og opholdssteder:

Svar på forespørgsel vedr. tilsyn med plejefamilier / døgninstitutioner og opholdssteder: Til Børne- og ungdomsudvalget Familierådgivningen, Glesborg Dato: 22.8.11 Reference: Socialkonsulenterne Direkte telefon: 89593135 89591871 E-mail: me@norddjurs.dk lonem@norddjurs.dk Svar på forespørgsel

Læs mere

Forebyggelse af seksuelle overgreb mod døgnanbragte børn og unge - hvordan skaber vi trygge og sikre udviklingsmiljøer?

Forebyggelse af seksuelle overgreb mod døgnanbragte børn og unge - hvordan skaber vi trygge og sikre udviklingsmiljøer? Forebyggelse af seksuelle overgreb mod døgnanbragte børn og unge - hvordan skaber vi trygge og sikre udviklingsmiljøer? Merete Bonde Jørgensen og Anette Hammershøi, SISO SISO Sociale Indsatser ved Seksuelle

Læs mere