NYHEDSBREV OM LEDELSE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NYHEDSBREV OM LEDELSE"

Transkript

1 NYHEDSBREV OM LEDELSE Januar årgang Udsendes til flere end Kære læser! Så har vi taget hul på et helt nyt år. Vi har sikker alle nogle forventninger og ønsker for det nye år. Vi vil gerne bede lederne om at dele deres ønsker for Vi håber derfor at du vil deltage i en mindre spørgeundersøgelse. Specialister er en efterspurgt vare, selvom de indimellem kan være svære at lede. Vi bringer en artikel som kan give en bedre forståelse af specialister og hvad der driver dem og hvordan de skal ledes. Selvom de sidste par år har stået i krisens tegn, så er der også lyspunkter. Et af lyspunkterne er den gode historie og 2 ingeniører, der midt under krisen sprang ud som selvstændige og allerede har sorte tal på bundlinjen. Du kan læse interviewet med Henrik Balslev og Kim Jacobsen i dette nyhedsbrev. Lars Christensen direktør og grundlægger af PLbrake.dk har overtaget stafetten og svarer på 5 skarpe spørgsmål til en leder. God læselyst Susanne Teglkamp Direktør og redaktør Indhold i dette nummer: 1. Kan specialister ledes? 2. Hvad ønsker lederne sig for 2011 Deltag i ny undersøgelse 3. Udvikling af ledermøderne - ½-dags seminar for ledergruppen 4. At springe ud som selvstændig midt under krisen 5. Invitation til nyt lederforum på LinkedIn 6. 5 skarpe til en leder 7. Virksomheder snubler i koncernsprog en udvalgt artikel fra Business.dk 8. Køb en god bog 9. Lederstillinger Hvis ikke du ønsker at modtage nyhedsbrevet fremover, kan du blot afmelde det på afmeld@teglkamp.dk.

2 1. Kan specialister ledes? Susanne Teglkamp, er konsulent og direktør i Teglkamp & Co. Hun er uddannet jurist og reserveofficer og har et bredt erfaringsgrundlag fra ansættelser i det private erhvervsliv og i det offentlige. Hun har tung ledelsesmæssig erfaring og har bl.a. været kommunaldirektør, HR-direktør i to forskellige it-virksomheder og udviklingschef. Hun har i mange år arbejdet som managementkonsulent og ledelsesrådgiver. Susanne arbejder som udgangspunkt med ledelse i øjenhøjde. Det vil sige, at hun møder lederne på deres bane, tager udgangspunkt i virksomhedernes udfordringer og arbejder ud fra en praktisk tilgang til udfordringerne. Se mere på Jeg støder tit på ledere, der beklager sig over deres medarbejdere og i særdeleshed over de medarbejdere, der er specialister. Godt nok er specialisterne dygtige og næsten uundværlige, men de er også besværlige at være leder for. Men det behøver måske ikke at være så svært at lede specialister, når man forstår, hvad der driver dem og tilpasser sin ledelsesstil i forhold til specialisterne. Hvordan kender du en specialist? En specialist har typisk en smal men meget dyb viden og ekspertise på et område. Specialisten er ofte passioneret inden for sit fagområde og bruger gerne fritiden til at blive bedre og få den nyeste viden inden for området. Specialisten er sjældent drevet af penge, så du kan ikke holde på ham eller hende ved at tilbyde mere i løn. Derimod drives specialisten ofte af at være så kompetent som muligt indenfor sit fag. Specialisten har sjældent ambitioner om at bliver leder, men har ambitioner og at være den, der ved mest. Derfor er mulighed for faglig udvikling ofte et must. Udfordringen er, at det ikke er sikkert, at virksomheden har brug for viden på et niveau, som matcher specialistens ambitioner. Men det kan være prisen for at holde på ham eller hende. Specialisten har klare holdninger til udøvelsen af sit fag og lægger vægt på at levere høj kvalitet. Det er ofte her, at de store diskussioner opstår mellem leder og specialist, fordi lederen måske ikke synes, det er nødvendigt at bruge så meget tid og ressourcer på at perfektionere ydelsen eller produktet. Specialisten har ofte ikke respekt for folk, der ikke kan følge eller levere den samme høje standard. Specialisten kan være meget svær at have med i et team. Som leder kan du overveje, om specialisten skal være med i teamet eller blot levere ind til teamet eller om du kan sammensætte et team, der har respekt for fagligheden og som gerne vil lære af specialisten. Det stiller selvfølgelig krav til specialisten, at han eller hun forstår sin mentorrolle og vil tage den på sig. Specialisten går sjældent efter manden, de går efter bolden. Men de lader ikke hierarki, regler og anden bureaukrati komme i vejen for sagen. Det skaber ofte en vis irritation i organisationen, fordi specialisterne ikke følger spillereglerne, men går deres egne veje. Som leder er det

3 vigtigt, at du gør dig klart, hvilke regler, der absolut skal overholdes og hvor det er OK at give lidt større spillerum. Hvordan leder du specialister? Selvfølgelig kan specialister ledes, de skal bare ikke altid ledes på samme måde som alle andre. Fortæl ikke en specialist, hvad han eller hun skal gøre. De ved de som regel bedst selv. Selvledelse er imidlertid ikke det samme som at overlade specialisten til sig selv. Det er vigtigt, at du som leder sætter rammerne for specialistens virke og er i løbende dialog med specialisten. Interesser dig for specialistens arbejde. En specialist vil også gerne ses og have anerkendelse. Vær opmærksom på, at de kan være enormt tidskrævende. Derfor skal du som leder for din egen skyld søge at lægge tid til specialisten ind i nogen faste rammer, så du styrer det i forhold til hvornår, du har tid. Skab rammerne for deres arbejde vide rammer er et must. Men det er også vigtigt, at sætte rammerne. Gensidig respekt er afgørende. En specialist kan være meget svær at lede, hvis han/hun ikke har respekt for dig. Og da de er ligeglade med stjerner på skulderen er respekt noget man som leder skal gøre sig fortjent til. Respekten kan opnås på flere måder ved at du har en vis faglig indsigt i specialistens fagområde, ved at skabe gunstige arbejdsbetingelser, ved at interessere dig for specialistens arbejde. Giv specialisten udfordrende mål. De fnyser af middelmådighed. Og keder de sig, så er risikoen for, at de laver ballade stor. Giv dem nogle mål, hvor de skal stille sig på tæerne og hvor de virkelig føler sig udfordret. Begrund fagligt. Du når specialisterne bedst ved at have en god faglig begrundelse. Og er du ikke klædt ordentlig på til at tage den faglige begrundelse, så vent til du er det. Få specialisterne til at forstå at de ofte kan være deres egen største fjende! Få dem til at forstå, at de sjældent kan få bolden i mål helt alene. Får dem til at forstå, at de er afhængige af, at nogle vil spille dem eller spille bolden videre. Få dem til at forstå, hvor de spænder ben for sig selv. Hjælp dem til selverkendelse! Hvis du forstår dine specialister og tilpasser din ledelsesstil, kan du få et meget givende og frugtbart samarbejde. Derudover kan det også være udviklende for dig selv, at du skal arbejde med at tilpasse din egen ledelsesstil. 2. Hvad ønsker lederne sig for 2011? - Deltag i ny undersøgelse I denne undersøgelse beder vi lederne dele deres personlige ønsker for Spørgsmålene kan også bruges til at reflektere og blive inspireret. Vi håber, at du vil bruge maks. 5 min på at deltage i undersøgelsen. Du kan gå ind via vores hjemmeside eller via dette link:

4 3. Udvikling af ledermøderne ½-dags seminar for ledergruppen Ledergruppen er basen for vores virke. Det er her vi skaber fælles fodslag om mål og strategier. Det er her, vi drøfter konkrete problemstillinger og udfordringer. Den tid vi bruger i ledergruppen og ikke mindst, hvordan vi bruger den, har stor betydning for virksomhedens udvikling og resultater. Teglkamp & Co har udviklet et lederseminar, som sætter fokus på ledermøderne, på at gøre dem bedre, mere relevante og interessante at deltage i. Gå ind på vores hjemmeside og læs mere. 4. At springe ud som selvstændig midt under krisen - Interview med Henrik Balslev og Kim Jakobsen Af: Susanne Teglkamp, Teglkamp & Co. Ingeniør Henrik Balslev (th) og Civilingeniør Ph.D Kim Jacobsen (tv) (begge f. 1965) har i april 2010 stiftet Balslev & Jacobsen ApS. De har specialiseret sig i it governance og i strukturering, systematisering, genanvendelse af designdata inden for byggeri og industri. Kunderne er såvel offentlige som private bygherrer inden for byggeri og industrianlæg. Forretningen for kunderne ligger i genbruget af designdata og den effektive tilhørende it strategi der understøtter konceptet. Se mere på og Jeg har lavet en interviewaftale med 2 iværksættere, som etablerede firma sammen på et tidspunkt, hvor de fleste andre ikke ville drømme om at forlade deres gode faste stillinger. Og det er gået godt for dem så godt, at vores interviewaftale er blevet rykket 2 gange, fordi der var så meget gang i forretningen, at de ikke kunne afse tid til interview. Jeg skal en decemberdag mødes med Henrik Balslev og Kim Jakobsen, der i foråret 2010 forlod to gode lederjobs i Rambøll for sammen at starte deres eget konsulentfirma med speciale i effektivt design af komplekse tekniske løsninger.

5 Vi mødes i firmaresidensen, som er stuen i Henriks lejlighed på Østerbrogade. Det er to glade mænd, jeg møder, så spørgsmålet om det her bliver en god historie er næsten spildt. De kan begge fortælle, at det er gået langt over forventning så godt, at de kommer ud med sorte tal på bundlinjen allerede det første år. Og en af grundene til at det er gået så godt er, at de to mænd ikke har brugt penge på fin firmaadresse, dyre telefoner og andet grej. Et godt netværk, fokusering og noget andre ikke kan Hvad er så grunden til, at det er blevet en succes lige fra starten? Kim lægger ud med sige, at det er kommet bag på dem, hvor stort et netværk de begge to havde og at de havde så godt et navn i branchen. Det har været med til at åbne mange døre og give gode aftaler. Henrik supplerer med, at de også begge to lige fra starten har været meget fokuserede på, hvad de var gode til og så købt sig til hjælp til resten, f.eks. til oversættelse af teknisk materiale, til juridisk og økonomisk bistand. I det hele taget lader vi være med at bruge penge, vi ikke har tjent. Det er almindelig sund fornuft, fortæller Henrik. Kim finder det også vigtigt, at understrege, at det jo ikke kun handler om netværk og sund fornuft, de havde også noget at tilbyde markedet. Kim har arbejdet med digitalt byggeri siden 2003 og Henrik er faderen til et klassificeringssystem og har endda skrevet en bog om det, en bog der lige er blevet oversat til engelsk. Koblingen af begges specialer: Digitalisering og Struktur og design har vist sig at være særdeles salgbart i virksomheder med store bygge- og industriprojekter. At springe ud som selvstændige sammen Hvad fik jer til at forlade to gode sikre job midt under Finanskrisen? Kim fortæller, at han havde været 12 år i Rambøll, jobbet ændrede sig og det blev mindre spændende. Det var anledningen til, at han begyndte at overveje, om han skulle noget andet. Henrik fortæller, at han efter 21 afvekslende år i Rambøll stod ved en vigtig skillevej.. Han kom næsten samtidig som Kim til et tidspunkt, hvor han skulle træffe et personligt valg: Skulle han fortsætte sin karriere i Rambøll eller skulle han prøve noget helt andet. Begge kendte hinanden godt fra Rambøll. De delte deres overvejelser omkring karrieren med hinanden. På et tidspunkt og med lidt sparring fra en karriererådgiver, begyndte tanken om at gå sammen som selvstændige at modnes. Henrik fortæller: Det var helt centralt for mig, at jeg ikke startede alene. Det er vigtigt for mig at have nogen at dele beslutningerne og forretningsudviklingen med. Kim supplerer: Vi holder hinanden til ilden. Og så betyder det også noget, at vi kender hinanden og har arbejdet sammen tidligere. Og Kim fortsætter: Nu hvor vi er blevet selvstændige, er der mere på spil. Men vi har heldigvis samme indstilling til indtjening og til at der skal kroner i kassen, inden vi bruger dem. Den største udfordring Det er gået så godt i firmaet, at der er basis for vækst. Kim og Henrik var i efteråret klar til at udvide firmaet og tage et par nye partnere ind. De havde også kig på et par stykker som de tog en samtale med. Men det viste sig at være en større udfordring. Begge var helt klar over, at når firmaet ikke er større, så bliver det meget mere sårbart, hvis man ikke får de rigtige mennesker ind. Derfor havde Henrik og Kim også gjort et godt forarbejde og bl.a. været hos advokaten og få lavet en fornuftig partneraftale. De havde flere dialoger med de potentielle partnere, den ene sagde selv fra og med den anden blev det klart, at det ikke var lige nu, han skulle ind i firmaet. Så selvom de gerne vil, så er det ikke så nemt at vækste. De er stadig på udkig efter nye partnere. De stiller store krav til nye partnere, de skal kunne leve op til niveauet, men så er Henrik og Kim også villige til at betale for det. Vi skal være enige om alt

6 Kim og Henrik er ikke bare sprunget ud som selvstændige. De har med hjælp fra deres advokat lavet en partneraftale. Partneraftalen er bygget op om nogle enkle principper: 1) Firmaet må ikke på noget tidspunkt give underskud. Det vil sige, er der ikke penge, kan man ikke trække løn. 2) Ledelsen (Kim og Henrik) skal være enige om alle væsentlige beslutninger. Det kan jo lyde som nogle ret enkle principper, men som Kim siger: Det at vi skal være enige i alt er jo både en fordel, men det kan også komme til at virke som en bremseklods. Lige nu ser vi det dog primært som en fordel. Og Henrik tilføjer: Den store styrke er, at så længe vi i ledelsen er enige, kan vi gøre alt!! Det skal være sjovt Henrik og Kim er enige om at det skal være sjovt. Arbejdsglæden i det daglige er en stor del af motoren. Henrik tager begge med, når han siger: Vi har ikke fortrudt ét sekund. Kim tilføjer dog, at han vil indrømme, at han havde lidt ondt i maven, lige omkring beslutningen. Men det er dejligt at slippe for alle reglerne og politikkerne. Dejligt at vi kan være mere fleksible. Kim slutter interviewet af med at sige, at han aldrig har sovet så godt om natten som nu. Og så skulle jeg hilse og sige, at det er OK at kontakte begge to, hvis man overvejer at blive iværksætter og gerne vil have et par gode råd. 5. Invitation til nyt lederforum på LinkedIn Teglkamp & Co. har oprettet et nyt forum på LinkedIn: Ledelse - Inspiration og refleksion. Teglkamp & Co har igennem mange år arbejdet med ledelse. Vi vil gerne i dette forum stille vores erfaringer til rådighed gennem små artikler, indlæg, undersøgelser mm. Vi håber, at andre ligeledes vil bidrage, så vi alle kan få udvidet vores horisont, blive klogere og få noget at reflektere over, når det drejer sig om ledelse. I skrivende stund er der knapt 600 deltagere i lederforum! Har du en profil på LinkedIn og har du lyst til at deltage, så tilmeld dig på: skarpe til en leder Lars Christensen er direktør og grundlægger af PLbrake.dk: Jeg er frontløber og træder gerne nye stier, såfremt de gamle ikke virker. Desuden brænder jeg for innovation. Hvilket har afstedkommet at min karriere i mange år har vekslet mellem udvikling og afprøvning af særdeles innovativ ledelses-, organisations- og forretningsudvikling i egen virksomhed plbrake.dk og lønarbejde i topledelser for at tilfredsstille de basale krav om mad på bordet! PL Brake udvikler både produkter og samarbejdsformer - via sit meget store internationale netværk af højtuddannede freelancere. Vi har f.eks udviklet en landminedetektor over ca 110 mandeår uden at betale upfront løn - til gengæld for en sikret procentdel af indtægten ved projektsalg.

7 1) Hvad er de største faldgruber for en leder? At vi glemmer, at alvor kun skaber alvor hvorimod humor er grobund for gåpåmod som hurtigt kan føre til optimisme. Selvhøjtidelighed er en anden af de helt store faldgruber man skal som leder hellere lade de ansatte lave godmodigt fis med en, frem for at de falder hen i modløshed. 2) Hvilke karakter egenskaber lægger du vægt på hos en leder? Ærlig overfor sig selv. Kende egne grænser. Gåpåmod. Afbalanceret stridslyst. Velafprøvede evner indenfor samarbejde og uddelegering. 3) Hvilken ledelsesudfordring har du lært mest af? Da jeg sammen med et udviklingsteam efter en succesfuld test stod med et nedslående svar fra de statslige investorer og skulle i gang med en ny og uoverkommelig udvikling på ultrakort tid og med meget lidt penge der fandt jeg ud af hvor virkningsfuld og stærk en optimistisk sjæl er som ledelsesværktøj. 4) Hvordan håndterer du stress? Jeg har så få uafsluttede ender som muligt. Bruger noter til alt og sletter dem med stor fryd, når opgaven er løst. Hvis ugen har været hård, lægger jeg mig hellere på langs en hel dag, end at gennemføre et eller andet ambitiøst fritids- eller familieprojekt! Desuden er det min erfaring at daglig refleksion og fordybelse, er et rigtig godt værktøj til at forebygge stress. 5) Hvilke råd vil du give til nyudnævnte ledere, der gerne vil godt på vej? Giv dine medarbejdere plads til at skabe deres egne resultater, hvor du ikke nødvendigvis får sat dit synlige fingeraftryk hvis du giver dette albuerum, vil det også give mere motiverede og imødekommende ansatte. Tillærte teoretiske ledelsesværktøjer skal afprøves i det virkelige liv og tilpasses individuelt og løbende, før værdien kan afgøres høje karakterer, en Ph.d. eller en MBA er ingen garanti. En personlig mentor med den rette kemi er bestemt en stor fordel. 7. Virksomheder snubler i koncernsprog Af Ulla Gunge Hansen Bragt i business.dk den 29. december 2010 For multinationale virksomheder kan det virke helt naturligt at indføre engelsk som koncernsprog. Men langt de færreste er opmærksomme på sprogets mange faldgruber, som kan koste den enkelte virksomhed dyrt. Vigtige nuancer i sproget går tabt, magtbalancerne blandt de ansatte forskydes og i værste fald kan ordrer glide virksomhederne af hænde.

8 Sådan lyder nogle af de mulige konsekvenser af, at medarbejdere ikke behersker det fremmede tungemål tilstrækkeligt godt, selv om arbejdspladsen har indført engelsk som koncernsprog, advarer flere kommunikations- og sprogforskere. Kun få danske virksomheder lægger klare sprogstrategier og -politikker, når de vil have de ansatte til at arbejde på engelsk.»den generelle tendens er, at det ikke bliver problematiseret overhovedet. Det er noget, ledelsen forventer, at medarbejderne kan, og medarbejderne oplever det som uproblematisk. Men når man kradser lidt i overfladen, viser det sig, at der er problemer forbundet med det,«siger Astrid Jensen, lektor ved Institut for Sprog og Kommunikation på Syddansk Universitet. Bliver børnehavesprog Som led i et større europæisk forskningsprojekt har hun sammen med to andre forskere interviewet chefer og medarbejdere i en række danske virksomheder for at afdække fordele og ulemper ved at indføre engelsk som koncernsprog. Her viser det sig bl.a., at virksomhederne ikke systematisk sikrer sig, at de ansatte er dygtige nok til engelsk.»mange virksomheder skriver i jobopslag, at ansøgere skal kunne tale engelsk måske på forhandlingsniveau, men det er ikke noget, de nødvendigvis har en klar politik for eller tester. Nogle steder føres samtaler på et meget lavt niveau, for at alle kan være med, så sproget ender næsten med at være et slags børnehavesprog. Nuancerne forsvinder. Det fører måske ikke til misforståelser i mødet med englændere, men når medarbejderne skal tale med andre, f.eks. fra Kina eller Frankrig, der ikke er dygtige til engelsk, kan der opstå problemer,«siger Astrid Jensen. Evner ikke smalltalk Danskerne har det med at overvurdere deres egne engelskkundskaber, mener institutleder Alex Klinge, Institut for Internationale Sprogstudier og Vidensteknologi, CBS.»Vi er gode til grammatik og har et stort ordforråd, men vi behersker ikke strategisk kommunikation, høflighed og smalltalk, som 80 pct. af en forhandling handler om. Hvis man så samtidig har en selvtillid, der ikke matcher evnerne, har man altså et problem,«siger han. Stækker faglig respekt Et dårligt engelsk rammer også den enkeltes faglige troværdighed.»de, der taler på en konference og har engelsk som modersmål, fremstår langt mere troværdige, end den person, der står og hakker sig igennem. Så du kan reducere en ingeniørs faglige troværdighed ved at tvinge vedkommende til at tale engelsk,«fortæller Alex Klinge. Begge forskere peger på, at sproget kan få ansatte til at klappe i eksempelvis til møder, fordi de ikke føler sig dygtige nok. Det kan dræbe gode ideer og forskyde magtbalancen mellem ansatte. Magten koncentreres»en medarbejder, der ikke ved, hvad sidemandsoplæring hedder på engelsk, siger bare ikke noget,«siger Alex Klinge.»Der sker en koncentration af magt hos dem, der kan engelsk,«siger Astrid Jensen, der mener, at virksomhederne bør implementere rutiner, tests ved ansættelsessamtaler og tilbud om kurser efter individuelle behov.»det kan være en barriere for medarbejdere at skulle bede om hjælp til at blive bedre,«siger Astrid Jensen. Artiklen er bragt med tilladelse fra Business.dk. Du kan læse flere artikler på eller på

9 8. Køb en god bog! Nu har du mulighed for at købe bogen Ledelse i øjenhøjde til inspiration og refleksion. Bogen indeholder 16 af Susanne Teglkamps tidligere udsendte artikler, som er blevet redigeret og flot illustreret. Bogen er udgivet i et samarbejde med Sjællandske Medier. Bogen indeholder bl.a. følgende artikler: Er din tid en mangelvare? Management og leadership Hvordan bliver du nedlagt af en headhunter? Få mere effektive møder! Bogen koster 120 kr. plus moms og forsendelse. Du kan bestille bogen via vores hjemmeside eller du kan gå direkte ind via dette link: 9. Opslåede lederstillinger Vil du have et overblik over ledige lederstillinger? Så gå ind på vores site Vi har lavet en aftale med både Jobindex og StepStone. Det betyder, at vi på vores site har samlet de ledige lederstillinger, der er slået op på henholdsvis Jobindex og StepStone. Held og lykke med jobjagten!

Forskellen på gode og dårlige ledergrupper - ifølge lederne selv

Forskellen på gode og dårlige ledergrupper - ifølge lederne selv Forskellen på gode og dårlige ledergrupper - ifølge lederne selv Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk 244 ledere har i en undersøgelse evalueret deres egen ledergruppe.

Læs mere

Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse

Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har i samarbejde med jobportalen StepStone A/S taget temperaturen på vores arbejdspladser.

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Januar 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.700 Kære læser! Jeg håber, at du er kommet godt ind i det nye år. For mit eget vedkommende er året startet med, at jeg har udgivet en

Læs mere

Størrelsen betyder noget, når det gælder ledergrupper

Størrelsen betyder noget, når det gælder ledergrupper Størrelsen betyder noget, når det gælder ledergrupper Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk Det var et tidspunkt et slogan i forskellige græsrodsbevægelser der hed noget

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 Kære læser! Man skulle ikke skulle tro det med det forår, men vi skal faktisk til at planlægge vores sommerferie nu. Spørgsmålet er,

Læs mere

Undersøgelse omkring udvikling og anvendelse af kompetencer

Undersøgelse omkring udvikling og anvendelse af kompetencer Undersøgelse omkring udvikling og anvendelse af kompetencer Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af i hvor høj grad vi oplever

Læs mere

Hvordan kan man kende en leder?

Hvordan kan man kende en leder? Hvordan kan man kende en leder? Susanne Teglkamp, er konsulent og direktør i Teglkamp & Co. Hun er uddannet jurist og reserveofficer og har et bredt erfaringsgrundlag fra ansættelser i det private erhvervsliv

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.600 Kære læser! HR er ikke noget der er forbeholdt HR-afdelingen. HR er en management disciplin. Læs hvorfor HR er noget som enhver leder

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.500 Kære læser! I årets sidste nummer af Nyhedsbrev om ledelse kan vi tilbyde et spændende nyt tiltag. Vi har oprettet et lederforum

Læs mere

NYHEDSBREV JUNI 2004

NYHEDSBREV JUNI 2004 NYHEDSBREV JUNI 2004 Kære læser! Så står sommerferien for døren. Næste nyhedsbrev udkommer derfor medio august, når de fleste af os er tilbage på arbejdet igen. Jeg håber, at I får brugt ferien på at læse

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.600 Kære læser! Alle har brug for feedback også ledere. Der kan imidlertid være mange grunde til, at lederen ikke får feedback. Læs hvordan

Læs mere

Inspirationsmøder Book et inspirerende møde til virksomheden!

Inspirationsmøder Book et inspirerende møde til virksomheden! Inspirationsmøder Book et inspirerende møde til virksomheden! Af og til er der brug for et pusterum og lidt inspiration udefra for at sætte gang i den interne udvikling på arbejdspladsen. Til det formål

Læs mere

Ledermøderne energifyldte eller energiforladte? Del 2

Ledermøderne energifyldte eller energiforladte? Del 2 Ledermøderne energifyldte eller energiforladte? Del 2 Af: Susanne Teglkamp, Teglkamp & Co. Fra Susanne Teglkamps helt nye bog: Ledergruppen i udvikling bring potentialet frem, bringes her 2. del af et

Læs mere

Undersøgelse om mål og feedback

Undersøgelse om mål og feedback Undersøgelse om mål og feedback Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Mellem januar og marts 2008 gennemførte Teglkamp & Co. i samarbejde med StepStone Solutions A/S en internetbaseret undersøgelse

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.800 Kære læser! Vi gør ofte ting unødigt kompliceret, derfor støver vi et gammelt men særdeles relevant princip af: KISS eller Keep It

Læs mere

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004 NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004 Kære læser! Som leder har man de medarbejdere, man fortjener. For nogle vil det virke provokerende for andre vil det være en selvfølge. Den første artikel i dette nyhedsbrev uddyber

Læs mere

Unge og ældre medarbejdere har størst trivsel på arbejdet

Unge og ældre medarbejdere har størst trivsel på arbejdet Unge og ældre medarbejdere har størst trivsel på arbejdet Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk Sig mig hvor gamle dine medarbejdere er og jeg skal fortælle dig, hvor

Læs mere

Undersøgelse af lederes udfordringer og vilkår i dag

Undersøgelse af lederes udfordringer og vilkår i dag Undersøgelse af lederes udfordringer og vilkår i dag Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I maj, juni og juli måned 2007 gennemførte Teglkamp & Co. en større internetbaseret undersøgelse af

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE November 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.900 Kære læser! November måned er jubilæumsmåned. Jeg fejrer mit 10 års jubilæum med bogen: I den gode ledelses tjeneste. Du kan hele

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.550 Kære læser! Der er pres på lederne i disse år. Mange ledere slås med nedskæringer og øgede krav til effektivitet og kvalitet. Så

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005

NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005 NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005 Kære læser! Vi er nu oppe på mere end 1.200 abonnenter på nyhedsbrevet og vi vil gerne have flere. Derfor hvis du synes om nyhedsbrevet så anbefal det til en kollega eller

Læs mere

NYHEDSBREV JANUAR 2004

NYHEDSBREV JANUAR 2004 NYHEDSBREV JANUAR 2004 Kære læser! Nyhedsbrevet et nyt initiativ, som jeg håber kan give dig inspiration og anledning til refleksioner. Nyhedsbrevet vil indtil videre udkomme en gang om måneden. Det er

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Der kan være mange gode grunde til at give sig i kast med en lederuddannelse. I dette nyhedsbrev får du 5 gode grunde. En

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.600 Kære læser! Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan få noget hjælp ved at arbejde med megatrends. Læs artiklen som du kan bruge

Læs mere

Undersøgelse af Lederkompetencer

Undersøgelse af Lederkompetencer Undersøgelse af Lederkompetencer Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af hvad vi synes kendetegner den gode leder. I alt 401

Læs mere

Springbræt til vækst. Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark PLATINSPONSORER GULDSPONSORER

Springbræt til vækst. Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark PLATINSPONSORER GULDSPONSORER PLATINSPONSORER Springbræt til vækst GULDSPONSORER Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark CONNECT Denmark er en landsdækkende nonprofit-organisation, som samler

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.800 Kære læser! I dette nummer har vi 2 forskellige indslag omkring pauser på arbejdet. Det ene er en artikel inspireret af den debat

Læs mere

Udviklingssamtaler resultat af undersøgelse

Udviklingssamtaler resultat af undersøgelse Udviklingssamtaler resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I marts, april og maj måned 2006 gennemførte Teglkamp & Co. en internetbaseret undersøgelse af, hvordan virksomheder

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2013 10. årgang Udsendes til knapt 5.900 Kære læser! Er din dør altid åben for dine medarbejdere? Så kan det skyldes, at du aldrig er på dit kontor. Læs hvordan du kan sætte

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.600 Kære læser! Hvorfor kuldsejler mange projeker eller i bedste fald bliver meget forsinkede eller har store budgetoverskridelser? Vi

Læs mere

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd.

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. LEADING Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. HAR DU TALENT FOR AT UDVIKLE TALENT? DU SKAL SE DET, DER

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 Kære læser! Networking er mange ting og ikke altid så nemt. Særligt det at være opsøgende har vi danskere lidt svært ved. Derfor har

Læs mere

Af Peter kvetny t A l e n 38 Iværksætteren

Af Peter kvetny t A l e n 38 Iværksætteren t a Har du først fundet de helt rigtige medarbejdere, melder der sig et nyt spørgsmål: hvordan får du dem til at blive? Det er ikke nogen let opgave og det er dyrt, når dygtige medarbejdere forlader butikken.

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2008 5. årgang Udsendes til flere end 4.500

NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2008 5. årgang Udsendes til flere end 4.500 NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2008 5. årgang Udsendes til flere end 4.500 Kære læser! Ofte har vi kun ganske få sekunder til at præsentere os selv eller den virksomhed, vi kommer fra. Den første artikel

Læs mere

Undersøgelse af hvorledes den aktuelle situation påvirker virksomhederne

Undersøgelse af hvorledes den aktuelle situation påvirker virksomhederne Undersøgelse af hvorledes den aktuelle situation påvirker virksomhederne Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af hvorledes

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.800 Kære læser! Mange af jer har før sommerferien deltaget i undersøgelsen om den vanskelige samtale. Nu foreligger resultatet og det

Læs mere

Afskedigelser Hvad med dem, der bliver tilbage?

Afskedigelser Hvad med dem, der bliver tilbage? Afskedigelser Hvad med dem, der bliver tilbage? Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk Oven på krisen er der ikke mange virksomheder hverken de private eller offentlige,

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til flere end 5.300

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til flere end 5.300 NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.300 Kære læser! Så er ferien slut for de flestes vedkommende og vi er forhåbentlig friske og klar til at tage fat på udfordringerne

Læs mere

Flertallet af alle fusioner ender med problemer, dokumenterer undersøgelse

Flertallet af alle fusioner ender med problemer, dokumenterer undersøgelse Frederiksborg Amts Avis den 16. marts 2006: Af.: Henrik Helmer Petersen Forside: Flertallet af alle fusioner ender med problemer, dokumenterer undersøgelse Fusioner fører til medarbejderflugt. Det viser

Læs mere

NYHEDSBREV MARTS 2004

NYHEDSBREV MARTS 2004 NYHEDSBREV MARTS 2004 Kære læser! Foråret ligger lige om hjørnet og det gør forhåbentligt også det meget omtalte opsving. At vi stadig ikke rigtigt kan mærke opsvinget vidner både fortsatte nedskæringer

Læs mere

Undersøgelse om firmajulefrokosten

Undersøgelse om firmajulefrokosten Undersøgelse om firmajulefrokosten Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af vores forhold til julefrokoster. I alt 423 har deltaget

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300

NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 Kære læser! Der er mange spekulationer og gæt, men ingen ved præcis, hvornår krisen er slut. Spørgsmålet er, om I står klar i startboksen,

Læs mere

Susanne Teglkamp Ledergruppen

Susanne Teglkamp Ledergruppen Susanne Teglkamp Ledergruppen det dynamiske omdrejningspunkt Susanne Teglkamp Ledergruppen det dynamiske omdrejningspunkt LEDERGRUPPEN det dynamiske omdrejningspunkt Copyright 2013 Susanne Teglkamp All

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2008 5. årgang Udsendes til flere end 4.600

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2008 5. årgang Udsendes til flere end 4.600 NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2008 5. årgang Udsendes til flere end 4.600 Kære læser! Mange af læserne har deltaget i vores undersøgelse om mål og feedback. Vi bringer resultaterne af undersøgelsen i dette

Læs mere

Pauser på arbejdet resultat af undersøgelse

Pauser på arbejdet resultat af undersøgelse Pauser på arbejdet resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af hvordan vi forholder os til pauser på arbejdspladsen.

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar årgang

NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar årgang NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar 2007 4. årgang Kære læser! Ledelse er ikke bare ledelse. At lave skiftet fra at have direkte ledelse af medarbejdere til at lede gennem ledere er faktisk en stor udfordring,

Læs mere

Er de sociale medier også et ledelsesværktøj?

Er de sociale medier også et ledelsesværktøj? Er de sociale medier også et ledelsesværktøj? Bodil Damkjær er uddannet cand. phil og adm. direktør i PLINGyou A/S. Bodil hjælper dansk erhvervsliv med deres professionelle brand på LinkedIn. Bodil holder

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.700 Kære læser! Jeg kan lige så godt sige det lige ud, jeg går ind for møder med en dedikeret mødeleder. Læs hvorfor i dette nummer

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.400

NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.400 NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.400 Kære læser! Mange får sig lidt af en overraskelse, når de får deres første lederjob. Det var ikke det, de forestillede sig. Lederjobbet

Læs mere

STRATEGI FOR REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE

STRATEGI FOR REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE STRATEGI FOR REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE 2017 2020 INDLEDNING Esbjerg Kommune vil være Danmarks nye vækstcenter i 2020 og er med sine ca. 10.000 ansatte den største og mest mangfoldige arbejdsplads i

Læs mere

Et eksempel. Det kan være en god ide at vise en oversigt over det du vil tale om, men du sammensætter selv programmet

Et eksempel. Det kan være en god ide at vise en oversigt over det du vil tale om, men du sammensætter selv programmet 1 Et eksempel. Det kan være en god ide at vise en oversigt over det du vil tale om, men du sammensætter selv programmet 2 Find evt. et par gode billeder der passer til! Kort indledende præsentation 3 4

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar årgang Udsendes til godt 5.800

NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar årgang Udsendes til godt 5.800 NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar 2017 14. årgang Udsendes til godt 5.800 Kære læser! Indimellem render vi på mennesker, som bare ved alt og kan alt altså ifølge dem selv. De udtaler sig skråsikkert om al

Læs mere

Undersøgelse omkring ledergruppens arbejde

Undersøgelse omkring ledergruppens arbejde Undersøgelse omkring ledergruppens arbejde Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af ledergruppernes arbejde. I alt 267 ledere

Læs mere

VÆRDIGHED MED TEKNOLOGI OG DIGITALISERING SENIOR- OG SOCIALFORVALTNINGEN

VÆRDIGHED MED TEKNOLOGI OG DIGITALISERING SENIOR- OG SOCIALFORVALTNINGEN VÆRDIGHED MED TEKNOLOGI OG DIGITALISERING SENIOR- OG SOCIALFORVALTNINGEN VISION: VI VIL HAVE TEKNOLOGI OG DIGITALISERING TIL AT SKABE SELVVÆRD OG SAMMENHÆNG FOR MENNESKER Teknologi og digitale løsninger

Læs mere

Udvidet Formandsuddannelse Et nyt tiltag der går i dybden

Udvidet Formandsuddannelse Et nyt tiltag der går i dybden Udvidet Formandsuddannelse 2020 - Et nyt tiltag der går i dybden Marianne Larsen Anlægsgartner TH Skov Larsen ApS Jeg har fået enkle, konkrete værktøjer til at udøve ledelse på en ny måde Kim Poulsen K&S

Læs mere

Når man skal udfylde i feltet: branche, kan det være relevant, at se valgmulighederne lidt igennem for at finde den mest passende.

Når man skal udfylde i feltet: branche, kan det være relevant, at se valgmulighederne lidt igennem for at finde den mest passende. Sådan opretter du en LinkedIn profil: - Først starter man med at klikke ind på LinkedIn.com På forsiden ser man en boks til højre på skærmen. Her har man mulighed for at oprette sin profil ved hjælp af

Læs mere

Fusioner og store organisationsændringer resultat af undersøgelse 2007

Fusioner og store organisationsændringer resultat af undersøgelse 2007 Fusioner og store organisationsændringer resultat af undersøgelse 27 Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I marts og april måned 27 gennemførte Teglkamp & Co. en større internetbaseret undersøgelse

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.900 Kære læser! Vi foretager hele tiden valg. Nogle gange står valget, om vi fortsat har lyst til at være ansat i virksomheden, vi

Læs mere

Nyhedsbrev for oktober 2009

Nyhedsbrev for oktober 2009 Nyhedsbrev for oktober 2009 Indhold i denne udgave Kunsten at netværke 1 Kunsten at lede 1 Team Boyatzis 2 At lære er at gøre 3 Led ved ledelse 4 Kompetente bestyrelser 5 Kunsten at netværke På AOM konferencen

Læs mere

Skru op for mulighederne Graduate i Energinet.dk

Skru op for mulighederne Graduate i Energinet.dk Skru op for mulighederne Graduate i Energinet.dk Skru op for...... mulighederne Et graduateforløb i Energinet.dk varer to år, hvor du er i turnus i tre forskellige afdelinger. Du deltager i det daglige

Læs mere

Karriereudvikling resultat af undersøgelse

Karriereudvikling resultat af undersøgelse Karriereudvikling resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I marts, april og maj måned 2006 gennemførte Teglkamp & Co. en internetbaseret undersøgelse af hvordan vi forholder

Læs mere

Hvad er stress? Er lidt stress godt? Kan man dø af det? Smitter det? Hvem har ansvaret for stress på arbejdspladsen?

Hvad er stress? Er lidt stress godt? Kan man dø af det? Smitter det? Hvem har ansvaret for stress på arbejdspladsen? Krise er en voldsom hændelse, der ændrer den berørtes opfattelse af sin omverden. Det være sig sorg, følelsen af tab ved f.eks. skilsmisse, sygdom eller en trafikulykke. Hvad er stress? Er lidt stress

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar 2013 10. årgang Udsendes til knapt 5.900 Kære læser! Allerførst vil jeg gerne slå et slag for min nye undersøgelse om ledergruppen anno 2013. Jeg håber, at du også vil bruge

Læs mere

Når arbejdspladsen udfordres resultat af undersøgelse

Når arbejdspladsen udfordres resultat af undersøgelse Når arbejdspladsen udfordres resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har gennemført en internetbaseret undersøgelse af, hvordan ledelse og medarbejdere oplever,

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.300

NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.300 NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.300 Kære læser! Året er ved at være gået og der er ikke meget du kan gøre ud over at bruge den sidste lille rest af året til lidt

Læs mere

Bestyrelsesuddannelse. Få den nyeste viden om fremtidens bestyrelsesarbejde

Bestyrelsesuddannelse. Få den nyeste viden om fremtidens bestyrelsesarbejde Bestyrelsesuddannelse Få den nyeste viden om fremtidens bestyrelsesarbejde Executive Board Programme INSEAD Skab værdi i bestyrelsen og bidrag til forretningsudviklingen På vores bestyrelsesuddannelse

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE April årgang Udsendes til knapt 6.000

NYHEDSBREV OM LEDELSE April årgang Udsendes til knapt 6.000 NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2018 15. årgang Udsendes til knapt 6.000 INDHOLD 1. Mistrivsel på arbejdet koster på bundlinjen 2. Om at skabe følgeskab 3. Har du husket at motionere din hjerne? 4. Skal du

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2013 10. årgang Udsendes til knapt 5.900 Kære læser! Selvom vinteren trækker ud, kan du godt gå foråret i møde. Vi har samlet en buket af artikler og gode tilbud til dig i dette

Læs mere

Josephine Ahm Til id på de sociale medier for B2B virksomheder 1 Inspirationsaften v/ Lasse Ahm Consult 16/03/2017

Josephine Ahm Til id på de sociale medier for B2B virksomheder 1 Inspirationsaften v/ Lasse Ahm Consult 16/03/2017 1 Overvej, hvad tillid betyder for dig. Det kan både være i personligt regi og i professionelt regi. Måske er det faktisk ikke så forskelligt fra hinanden. Skriv det ned på en seddel, så du bliver tvunget

Læs mere

Hvad kan vi gøre for dig som leverandør til det offentlige?

Hvad kan vi gøre for dig som leverandør til det offentlige? Hvad kan vi gøre for dig som leverandør til det offentlige? Hvem er IKA og hvorfor vil vi gerne have dig som medlem? Kravene fra EU om anvendelse af direktiverne om offentlige indkøb, bevidstheden om bedre

Læs mere

LÆS OM DEN NYE UDDANNELSE SOM STRESS- OG TRIVSELS- AGENT KURSUS- PROGRAM. Efterår 2013 // Forår 2014 LINDHOLM ERHVERVS PSYKOLOGI

LÆS OM DEN NYE UDDANNELSE SOM STRESS- OG TRIVSELS- AGENT KURSUS- PROGRAM. Efterår 2013 // Forår 2014 LINDHOLM ERHVERVS PSYKOLOGI LÆS OM DEN NYE UDDANNELSE SOM STRESS- OG TRIVSELS- AGENT KURSUS- PROGRAM Efterår 2013 // Forår 2014 LINDHOLM ERHVERVS PSYKOLOGI INDHOLD Side 4: Side 8: Side 9: Side 10: Side 11: Side 12: Side 13: Side

Læs mere

SAND BOX stecherinsti.com/sand-box

SAND BOX stecherinsti.com/sand-box SAND BOX 3 SAND BOX stecherinsti.com/sand-box Vil du gerne omsætte viden til værdi, og finde ud af, hvordan du bringer dig selv i spil til et interessant job, som du brænder for, så deltag i mit 10 ugers

Læs mere

4 trin, der får en stressramt til at slippe stress og genvinde balance, overskud og energi

4 trin, der får en stressramt til at slippe stress og genvinde balance, overskud og energi 4 trin, der får en stressramt til at slippe stress og genvinde balance, overskud og energi Trin 1: Genskab energibalancen Stress opstår, når vi gennem længere tid har brugt mere energi, end vi har fyldt

Læs mere

Hegedüs Creative Consulting ApS www.bhcc.dk

Hegedüs Creative Consulting ApS www.bhcc.dk spring ud i det Hegedüs Creative Consulting ApS www.bhcc.dk Virksomhedsudvikling med kundens drøm og bundlinje i fokus! Bianca Hegedüs - ejer. Baggrund: En international designer baggrund med mere end

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juli årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juli årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE Juli 2017 14. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Sommerferien står for døren, vi har travlt og skal lige nå de sidste ting. Måske får du læst nyhedsbrevet, inden du går på

Læs mere

Resultat af Business Fredericia's kendskabs- og

Resultat af Business Fredericia's kendskabs- og Nyhedsbrev nr. 4 Oktober 2015 Kære Modtager Dette nummer holder dig opdateret med nyheder, nye arrangementer og inspiration. God læselyst. Business Fredericia Resultat af Business Fredericia's kendskabs-

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE MAJ 2006 3. årgang

NYHEDSBREV OM LEDELSE MAJ 2006 3. årgang NYHEDSBREV OM LEDELSE MAJ 2006 3. årgang Kære læser! Får du taget dig tid til udvikling af dig selv som leder? Rigtig mange forsømmer det ofte med den begrundelse, at det er svært at få sat tid af til

Læs mere

Klædt på til Network Marketing

Klædt på til Network Marketing Klædt på til Network Marketing Overvejer du at starte i Network Marketing eller er du netop blevet en del af denne spændende branche? Her finder du et par værktøjer til rygsækken - baseret på mine erfaringer

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.200

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.200 NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.200 Kære læser! I dette nyhedsbrev kommer vi vidt omkring. Vi starter med en artikel som trækker nogle af de årsager frem til at der stadig

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til godt 5.900

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til godt 5.900 NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2015 12. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Vi lægger i dette nyhedsbrev ud med 5. artikel i artikelserien om ledergruppens 7 dødssynder. I dette nummer handler det

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE JUNI 2005

NYHEDSBREV OM LEDELSE JUNI 2005 NYHEDSBREV OM LEDELSE JUNI 2005 Kære læser! Sommeren er ved at være over os. Og uanset vejret skal de fleste af os nok holde nogle ugers fri, hvor vi kan slappe af og lade op til udfordringerne til efteråret.

Læs mere

Trivsel fremmes af indflydelse og gode opgaver mistrivsel af en dårlig chef!

Trivsel fremmes af indflydelse og gode opgaver mistrivsel af en dårlig chef! Trivsel fremmes af indflydelse og gode opgaver mistrivsel af en dårlig chef! Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk Går du glad på arbejdet de fleste dage, så har du formentlig

Læs mere

Danskerne tager arbejdet med på ferie resultat af undersøgelse

Danskerne tager arbejdet med på ferie resultat af undersøgelse Danskerne tager arbejdet med på ferie resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har gennemført en internetbaseret undersøgelse af, hvorvidt vi holder ferie

Læs mere

Nyhedsbrev for februar 2008

Nyhedsbrev for februar 2008 Nyhedsbrev for februar 2008 Indhold i denne udgave Når bare vi ligner hinanden 1 Situationsbestemt Ledelse med Wise Mind 1 Vi vil ha mere i løn, vil vi! 2 Enhver idiot med et pænt slips kan spare en 3

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Selvom vi har haft krise og de fleste både offentlige og private virksomheder har været igennem afskedigelsesrunder, så er

Læs mere

Personlig udvikling: Er du Offer Olga eller Proaktive Pia?

Personlig udvikling: Er du Offer Olga eller Proaktive Pia? Personlig udvikling: Er du Offer Olga eller Proaktive Pia? Tror du som de fleste andre, at det vil kræve 'helt vildt meget' at få mere overskud i dit liv? Det er ikke tilfældet, det er faktisk enkelt.

Læs mere

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden!

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden! Kære kompagnon Jeg kan godt sige dig, at denne tale har jeg glædet mig til i lang tid - for det er jo hele 10 år siden jeg sidst havde en festlig mulighed for at holde tale for dig - nemlig da du blev

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.700 Kære læser! Nogle gange er dårlige eksempler på ledelse rigtig gode at blive klog af. I dette nummer kan du bl.a. læse, hvordan

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE November 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.700 Kære læser! Ingen tvivl i mit sind, vi kan blive bedre ledere, hvis vi tør lade os udfordre. Læs artiklen og lad mig udfordre

Læs mere

NÅR HR SKABER BUNDLINJE

NÅR HR SKABER BUNDLINJE NÅR HR SKABER BUNDLINJE Mennesker & forretning Netværks- og kompetenceudviklingsforløb for HR chefer og erfarne HR-konsulenter HR spiller en central rolle i opnåelsen af de nordjyske virksomheders forretningsmæssige

Læs mere

VÆKST BAROMETER. Vækstoptimisme og udsigt til flere job i januar 2011

VÆKST BAROMETER. Vækstoptimisme og udsigt til flere job i januar 2011 VÆKST BAROMETER 20. januar 2011 Vækstoptimisme og udsigt til flere job i 2011 Når virksomhederne på tærsklen til 2011 kigger et år frem, er det for manges vedkommende med fornyet optimisme. Det gælder

Læs mere

Vi arbejder meget resultat af undersøgelse

Vi arbejder meget resultat af undersøgelse Vi arbejder meget resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I august og september måned 2006 gennemførte Teglkamp & Co. en internetbaseret undersøgelse af, hvor meget vi

Læs mere

Jeg ved dog godt at der kan opstå problemer med teksten når man vælger fast for og bagkant, som vil skabe huller i teksten.

Jeg ved dog godt at der kan opstå problemer med teksten når man vælger fast for og bagkant, som vil skabe huller i teksten. Typografi Sab Consult Folder Jeg fik til opgave at lave en folder for Sab Consult og valgte at fortsætte stilen i det rene og rolige layout. Der er brugt stemningsfyldte billeder og jeg valgte at bruge

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE September årgang Udsendes til flere end 4.900

NYHEDSBREV OM LEDELSE September årgang Udsendes til flere end 4.900 NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2008 5. årgang Udsendes til flere end 4.900 Kære læser! Har I aflagt musketer eden i din ledergruppe? Hvis ikke, så var det måske på tide. Ledergrupper med et fælles højere

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE April årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE April årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Hvis I står foran ar skulle lave en personalepolitik eller vil give jeres nuværende et servicetjek, så vil jeg anbefale nyhedsbrevet

Læs mere

NYHEDSBREV AUGUST 2004

NYHEDSBREV AUGUST 2004 NYHEDSBREV AUGUST 2004 Kære læser! Sommerferien er slut for de flestes vedkommende. Selvom sommeren først kom sent, håber jeg, at det er lykkedes jer at få ladt batterierne op. I dette nyhedsbrev har Mikael

Læs mere

Kom videre med brugen af LinkedIn - Webinar

Kom videre med brugen af LinkedIn - Webinar Kom videre med brugen af LinkedIn - Webinar Velkommen webinaret starter snart På dette webinar vil underviseren (dagens host ) assisteres af en chatmaster. Du er velkommen til at stille spørgsmål eller

Læs mere

Læredygtige møder Skru op for det, der gør jer bedre

Læredygtige møder Skru op for det, der gør jer bedre Læredygtige møder Skru op for det, der gør jer bedre Holder I mange møder? Handler de om andet, end daglig drift og administration? Kunne møderne også bruges til at skabe udvikling og læring? Organisatorisk

Læs mere

Mentors rolle og ansvar. Lise Krogh Løvschal lise@kmpplus.com

Mentors rolle og ansvar. Lise Krogh Løvschal lise@kmpplus.com Mentors rolle og ansvar Lise Krogh Løvschal lise@kmpplus.com Lise Krogh Løvschal Executive Mentorcoach & Senior Konsulent Ansvarlig for Executive Business+Mentorkorpset Arriva Deloitte, Advodan Roche Helsingør

Læs mere

Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Sammen om en bedre kommune, Brønnøysund 17. april Hanne Dorthe Sørensen, Dorthe@Lederskabelse.

Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Sammen om en bedre kommune, Brønnøysund 17. april Hanne Dorthe Sørensen, Dorthe@Lederskabelse. Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Sammen om en bedre kommune, Brønnøysund 17. april Hanne Dorthe Sørensen, Dorthe@Lederskabelse.dk Kompetencestrategi Kurser Efteruddannelse Videreuddannelse Hvordan

Læs mere