DØDT KØD. af Jesper Hyldegaard. komedie i 2 akter. uropført på Dr.Dantes Aveny november medvirkende

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DØDT KØD. af Jesper Hyldegaard. komedie i 2 akter. uropført på Dr.Dantes Aveny november 1996. medvirkende"

Transkript

1 af Jesper Hyldegaard komedie i 2 akter uropført på Dr.Dantes Aveny november 1996 medvirkende SØREN RIEGH, softwareudvikler...jesper Hyldegaard, A KEVIN BEAST, hans partner.henrik Prip, B OLE ENGELBRECHT, Sørens barndomsven. Henrik Prip, B JØRGEN SCHOU, overlæge...henrik Prip, B CORTSEN, professor....jesper Hyldegaard, A Dette manuskript er gjort tilgængeligt for offentligheden med den klare hensigt at det skal kunne bruges i undervisnings-sammenhæng eller som lystlæsning. Det er ikke tilladt at benytte manuskriptet til offentlige fremførelser af nogen art (eks. teaterforestillinger, radio/tv etc.) uden forfatterens/forfatternes skriftlige tilladelse. Dog er det tilladt at opføre stykket som skolekomedie el. lign., hvis der ikke forekommer nogen form for entrébetaling.

2 Prolog (En tom stue. Man hører fest og musik fra det lille selskab i stuen ved siden af. Derinde befinder sig foruden SØREN og KEVIN to kvindelige repræsentanter for det japanske medicinalfirma, Asian Medicine Software International. (SØREN kommer ind, ringer op på sin mobil) Hej, Marianne, øj, jeg hader bare at tale med den her telefonsvarer. Du skal bare vide, at jeg glæder mig til at du kommer hjem, og du skal ikke tage ud til din mor, når I kommer hjem... (KEVIN kommer ind fra festen, tager fat i SØREN, der afbryder sin samtale De begynder at synge en drikkesang. en slags kædedans med KEVIN forrest) SØREN OG Hvis du synes, folk er tossed' sku du bare se dig selv. Men det ka du bare ikke. Og det er nok et held. Hei. (SØREN og KEVIN fortsætter deres kædedans med bukserne nede) SØREN OG Hvis du synes, folk er grimme sku du bare se dig selv. Men det ka du bare ikke. Og det er nok et held. Hei. Kevin, lige et øjeblik. Hvorfor fanden ska vi være så sjove, er det ikke et forretningsmøde det her? Jo, det er. De vil bare ha det lidt sjovt, sku det nu være forbudt Hvad siger hende japaneren? De vil ha dig, Søren Ha mig?

3 Ja, de vil ha dit program. Japanerne er fuldstændig vilde med de program. De er helt oppe at køre. Jeg er stolt af dig, Søren. Det er så meget i orden, det du laver. Tak Rolig nu, du får ingen lønforhøjelse Detaljer, kom med nogen detaljer De har kørt programmet i stilling overalt. I morgen sætter de gang i distrubutionen, så er det ude over hele verden I morgen? Det må de sgu ikke. Hvorfor ikke? Jeg er ikke helt færdig Er du ikke helt færdig? Det er bare en lille ting Hvad snakker du om En lillebitte, men meget vigtig ting. Jeg har brug for et par timer. Det ordner du i flyveren. Så installerer du hele lortet og så tager vi hjem med den fede check og går i gang med et nyt projekt Flyveren?

4 (til pigerne) Yes! Yes! De to duller derinde har to flybilletter til Tokyo. De vil ha vi skal være der til åbningen. Sake, fisse og hele lortet. Flyet går klokken otte imorgen tidlig. Om seks timer. Nogen spørgsmål? Skal vi så gå ind til tøserne og ordne den underskrift Okay. Yes, Yes SØREN OG Hvis du synes folk er dumme, sku du bare se dig selv. Men det ka du bare ikke! Og det er nok et held! HEI. (De går ind i stuen ved siden af) Well, it's a danish folk song. The text is nothing really, but it's very funny. Excuse me, I have to speak to Søren.

5 1. AKT SCENE 1 (Telefonen ringer inde i stuen. SØREN kommer ind og tager den. Han skruer ned for anlægget) (stikker hovedet ind) Hva så? Det kan være, det er Marianne. (KEVIN forsvinder) Ja, hallo? (man hører inderlige lyde fra OLE) Marianne? Det er mig Ole. Hvem Ole? Ole Engelbrecht. Øh, hvem Ole? Ja, mig Ole Engelbrecht Andersen. Ka du ikke huske mig, Ole Bole Nå, dig Ole. (råber ind i stuen): Okay, det er ikke nogen. Nå, det er længe siden, Ole. (Kevin skruer op for anlægget igen der er stille i den anden ende af forbindelsen)

6 Hallo? Jeg er syg. Hvad siger du? Jeg er rigtig, rigtig, rigtig syg. (råber ind i stuen) Kan I ikke lige skrue en anelse ned derinde. (der bliver skruet ned) Alt står helt på den anden ende. Du Ole, har du ikke lyst til at ringe igen i morgen. Jeg sidder lige midt i noget. Jeg ligger inde på Rigshospitalet. Jeg har været til undersøgelser hele ugen. Jeg er dødssyg. Nå? Hvad er der los? Det ved jeg ikke. Lægerne ved det heller ikke. Der er ingen, der ved noget. Det er forfærdeligt. Det er bare det hele, der ikke vil mere. Og det går lynhurtigt. For en uge siden var jeg helt normal. Og så er det bare gået ned ad bakke. Det er helt vildt. Hvad er det for noget. Det er vel ikke AIDS... De kan slet ikke finde noget. Så skal det nok gå i sig selv. Det er helt sikkert. Jeg siger hele tiden til mig selv, at det ikke kan være rigtigt. Kommer du ikke ind til mig?

7 Du skal bare ta det helt roligt. Jeg er bange for at dø. Kommer du ikke ind til mig? Jo... (der er nogen der leer inde ved siden af) Sidder du midt i noget? Nejnej... Jo, du holder fest. Undskyld. Det er bare nogle kolleger. Don't worry. Det er fordi, jeg trænger sådan til nogen at snakke med. Ja...det er klart... (SØRENs kollega, KEVIN kommer ind) Søren, hvor blir du af? Jeg kommer. Tak, Søren. Åh, jeg vidste det. Jeg ligger på infektions medicinsk afdeling. Altså, jeg vil hjertens gerne komme. Der er bare det satans problem, at min vogn holder helt ude i Lufthavnen. Kan du ikke tage en taxa? Jeg skal nok gi.

8 Jo... (KEVIN kommer ind) Hende japseren spør hele tiden, hvor fanden du blir af! Hun synes du er sådan et nuanceret menneske med indsigt, følelse og handlekraft. Hun. (SØREN vifter ham væk) Er det Marianne? Øh, hej Marianne! Hold nu kæft. Hvad siger du? Hva foregår der her? Søren? Ja? Nu kommer du, ikke? Selvfølgelig kommer jeg. Jeg er på vej. Godt. Så ses vi. Ja, vi gør. (SØREN slukker telefonen)

9 SCENE 2 Shit, hvad er klokken? Hvorfor? Der er en jeg kender, der er lige ved at dø. Nå for faen. Hvad så? Jeg har lige lovet at ta ind og besøge ham på hospitalet. (pause SØREN kommer til at grine) Det var fordi jeg sagde: Jeg kommer! Så troede han, at det var til ham. (han griner mere) Sikke noget lort. Hvorfor lovede jeg ham det? Det var et uheld. Det kan han da godt forstå. Hvad sker der, hvis vi venter en dag med at tage til Tokyo? Jeg ku bare godt tænke mig at komme derind og lige få det ud af verden. Hør nu her! Vi snakker om, at en af mine gamle legekammerater ligger der og er dødssyg og ikke har mere end et par timer tilbage at leve! Vi snakker om at vise lidt almindelig anstændighed... Hvis han han ligger der og kradser af lige nu. Så er han bare dødt kød i morgen. (SØREN kvalmer) Søren, de vil ha det program op og køre nu.

10 En dag fra eller til kan vel ikke spille nogen trille. Du skal ikke spille hasard med mine penge. Du kommer til at betale hver en øre, jeg har investeret i det her, hvis det ryger i vasken! Jamen, det gør det da heller ikke Vi ka da også bare sige skide være med at det hele er lige ved at gå i orden. Skide være med prestigen. Skide være med at det har taget 11/2 år at nå så langt, som vi er nået! Skide være med det. Nejnej. Skal vi så gå ind? Ja, for fanden... (forsonende) Søren, du har travlt. Det er en reel situation. Der må da være nogle andre der kan besøge ham? Ja, han har vistnok en søster. Nå,jamen så kan hun sgu da kigge til ham. Ja, hun kan. Jeg ved ikke, hvad jeg skal rodes ind i det for? Nej? Vel? Hun bor bare helt ovre i Boston. Ja, hva faen, om et døgn sidder du helt nede i Tokyo. Tokyo, mand. Fuck. Vi går ind og skriver under. Så smutter jeg lige ind på Rigshospitalet og vender. Det kan jeg sagtens nå.

11 SCENE 3 (SØREN danser med den lille japserdame. KEVIN danser med hendes tårnhøje, blege, rødhårede britiske kollega. Det er en tango) (De to kolleger knepper damerne i hver deres rumpe. Kontrakten bliver underskrevet)

12 SCENE 4 (SØREN stiger ind i en taxa) Jeg skal ind på Rigshospitalet. Main city hospital. Hej Ole. Nå, hvordan har du det? Nå hvordan har du det? Går det godt? Nej... går det bedre? Nej. Må jeg så høre. Må jeg så høre gamle ven. Må jeg så høre. Hvad er det, der er galt? Hvad er det, der er galt? Hvad er det så, der er galt med dig? Er det alvorligt? Er det meget alvorligt? Hvorfor kommer du først nu? Hvorfor jeg...? Hvorfor jeg først kommer nu? Jamenøh det jo fordi...det er jo fordi...jeg sad midt i et forretningsmøde. Da du ringede. Og der var en vigtig underskrift, der skulle ned på et vigtigt stykke papir. Tror du man har fri, fordi klokken er to fredag nat, hvis man hører til dem, der får hjulene til at hænge sammen og sørger for, at der blir tjent nogle penge her i samfundet. Så du skal bare holde op med at tørre din triste skæbne af på mig. Og så vil jeg fandme håbe for dig, at du fejler noget alvorligt. Åh, Marianne, Marianne (SØREN falder i søvn)

13 SCENE 5 Jeg sku tale med Ole Engelbrecht Andersen. Er det dig, der er Søren? Ja. Dav Søren. Det er godt du kommer. Jeg hedder Jørgen. Sid ned. Søren, Jørgen, det rimer. Min venner kalder mig Schou, Gribskov Ja. Hvordan har du det, Søren? Er du rask og rørig? Jeg har lidt travlt. Men ellers går det rigtig udmærket. Det er godt. Så du er kommet for at se til Ole, sagde hunden? Hunden - kom og hils på Nero. (Gir den hundekiks) (SCHOU gør ligesom en stor hund). Den er grim, men den lugter. Det er en Råtwauler - ja, det er den yngste, han kan ikke sige... så han siger.. Wauler. Kom og dæk, Nero. KA DU SÅ DÆK. DÆK FOR SATAN. Er stadig lidt bange for den, har haft den i 12 år Ja, Ole ringede jo til mig her i nat... Ja, det var ved 2 tiden, ikke også? Sæt dig bare ned, Søren, så skal jeg lige... Riegh, det er sgu da et meget sjovt navn. Så mangler du ingen penge. Jeg hedder Riegh, men jeg er ikke rig. Så er det ikke et købenavn? Hahaha. Øi. Det er nok fordi det er fredag. Jeg skal ud og fiske med den yngste i morgen, hvis jeg ellers kan slippe afsted. Vi har lidt sygdom, skal jeg sige dig. Ja, hospital, sygdom. Hahahaha.

14 Hvordan står det til med Ole? Ok. Fint. Fint. Fint? Ja ja. Ok. Ts ts. Han har meget bedre. Nå, han sagde ellers... Jojo, men det skal du sgu ikke ta så nøje. Fejler han så ikke noget? Jo jo. Er du tosset. Hvis der er nogen der fejler noget, så er det ham. Hvad? Vil du ikke ha en lille en, Søren? (SØREN får en lille en og en cigar) Nå. Hvad er det så med Ole? Hvad er det han fejler? Ja. Ja. Jeg ved det sgu ikke...det er lissom om, det er alting. Skål. Jamen... Det er som om hele aldringsprocessen i Oles krop går lidt for hurtigt. Selve organerne... Ja?

15 Ja, for hurtigt simpelthen. Hele nedbrydningsprocessen er gået amok... Åhrr for pokker, vil du ikke ha en til, Søren? (SØREN ryster på hovedet) Tror du på Gud? Jeg vil altså godt lige ind se til Ole, hvis jeg må. Vil du godt ind og se til Ole? Så må du jo nok regne med. Nej nej. Ikke noget. Jo, jeg sku måske forberede dig på, at han...sygdommen er jo meget aggressiv, og han ligner måske ikke den Ole, du kan huske. Men lad mig sige det sådan, at Ole blev meget glad for at høre, at du ville komme, Søren. Han taler meget om dig. Der er ikke nogen tvivl om, at du betyder meget for ham. Nåh, det tror jeg ikke. Jojo, meget mere end du selv tror. Det er godt, at du vil komme og hjælpe. At jeg vil komme og hjælpe? Vi er meget hårdt hængt op. Det er denne vej. Jeg tror nok, at Ole har en søster ovre i Boston. (De går)

16 SCENE 6 (SØREN kommer ind på OLEs stue. Der er halvmørkt. OLE ligger inde i et slags ilttelt. Man kan høre, at OLE græder. SØREN kommer hen til iltteltet) Søren? Er det dig? Simpelthen. I egen høje person. Tak fordi du kom. Nåja, jeg har sgu glemt at tage noget med. Men det har været lidt... Det gør ikke noget. Jeg har bare ligget her og ventet... (pause) Har du noget at sidde på? Øh, næ, men det er fint, du, det er okay. Det er okay. Vi kan godt ringe efter en stol til dig. Nej, ved du hvad, det er ligemeget... (OLE ringer med klokken SCHOU kommer ind med en stol) Det er fint, tak tak. Det er fint. Det var dejligt. (SØREN ved ikke, hvor han skal stille stolen) Er den okay?

17 Ja du, fin fin. Glimrende. Jo jo, nu sidder jeg godt. (til sig selv, dæmpet, ubehageligt til mode): Fuck, mand. Øiiii... Hva'? Nå, jeg siger bare, jeg sidder godt. (til sig selv, dæmpet) Og så taler vi ikke mere om det... Hva? Ikke noget, ikke noget... (pause) Hvordan har du det? Jo, jeg har lidt travlt, men ellers går det meget godt. Det er jo noget underligt noget... Hvad? Det med dig. (OLE begynder at græde stille og indtrængende. Han græder i lang tid, og det bliver mere og mere. SØREN aner ikke, hvad han skal stille op. Så blir der stille. Stilheden varer længe. Så slår OLE en prut. Og han slår flere. SØREN kæmper mod latteren) Hvordan er det nu. Du er gift, ikke? Jo. Jeg er gift med min kone. Øh... og vi har to skønne drenge, de er frække. Hvad hedder din kone?

18 Marianne. Hun er lige ude at rejse med drengene. Hvorfor er du ikke med? (pause) Døden er ikke andet end en streg på gulvet. Hopper man over den streg, så skal man dø. Og så kan man ikke hoppe tilbage. Så kan man bare stå der og se på dem, der er ovre på den rigtige side. Du er min bedste ven, Søren. Ka du huske dengang med lodsedlerne? Hvaffor nogen? Dem vi fandt i skuret nede bagved Sportsmagasinet? Joh... Jojo, så rendte vi rundt og solgte dem til folk uden at de vidste, at de overhovedet ikke gjaldt til noget?? Nåjo. Ka du huske, hvor meget vi tjente? Det var i hvert fald meget. Og du strøg hele gevinsten. Gjorde jeg det? Du skal gi mig et knus. Et knus? Du skal. Jo.

19 Kom. Jamen... Vil du ikke? Hvad mener du med det? Slap af. Du må ikke la mig ligge alene her. Det gør jeg da for fanden heller ikke. Vi er blodsbrødre. Ka du huske det? Kom ind og vis at du elsker mig. (til sig selv) Nej. Fuck fuck fuck. Undskyld. Hvad? Det er ikke rimeligt. Jojo. Du skal da nok få det knus. Jeg er på vej. (SØREN går hen imod teltet og skal lige til at lyne op, da han standses af OLEs spørgsmål) Hvad går du ellers og laver? Jeg er indenfor kommunikation. Er det ikke svært?

20 Nej, ikke når man er i det. Hvad er det så for noget, du kommunikerer? Jeg har lige siddet og udviklet et medicinsk computerprogram, der fungerer indenfor rammerne af de såkaldte neurale netværk. Hvad er det? Det er kunstig intelligens, hvis det siger dig noget. Programmet, skal du forestille dig, er forsynet med en kæmpemæssig database med viden. Og så er det udstyret med en såkaldt experimentfunktion, der gør at det faktisk hele tiden befinder sig i en konstant indlæringsfase. det er nysgerrigt. Det stiller spørgsmål. Det laver små eksperimenter. og så kan det faktisk lære af sine egne erfaringer I det øjeblik man så fodrer programmet med nogle forskellige sygdomssymptomer f.eks, så drager det nogle konklusioner og foreslår en behandlingsform. Kort sagt. Det er da fantastisk. Kan dit program så være med til at redde mig? Ja, helt bestemt. På længere sigt i hvert fald. Det er i hvert fald noget, der er penge i. Hvad tror du min sygdom er for noget? Det må du ikke spørge mig om. Jeg ved faktisk ikke for fem flade ører om medicin. Det er mærkeligt at forstå, at du kan arbejde indenfor noget, du ikke ved noget om. Jo, men er det ikke meget normalt. Der er nogen der siger, at døden er begyndelsen til noget nyt. (OLE rækker en lille flaske ud af iltteltet) Hvad er det?

21 Blåsyre. Det lammer nerverne. Så er jeg væk på 5 minutter. Nej. Bare nu hvis jeg ikke kan selv. Nej, Ole. Det må jeg ikke. Jeg har heller ikke tid... (SØREN putter flasken ned i lommen. Pause) (OLE begynder at græde) (lavt) Shit. (pause) Må jeg så ikke få et knus, Søren. Jo, det må du... (SØREN går langsomt hen til iltteltet. Så lyner han det op og ser på OLE. Skinger musik. SØREN er rystet i sin grundvold. OLE er åbenbart lidt medtaget af sygdommen. SØREN vakler tilbage, vælter om, kaster op, brækker sig i stride baner) For helvede Ole, hvordan er det du ser ud. Sådan ser jeg altså ud. Og for en uge siden... Det er helt vildt. Er du sikker på, det ikke er AIDS? Ja, men jeg aner ikke, hvad det er. Og lægerne aner det heller ikke. Nej. Er det smitsomt?

22 Det tror jeg ikke. Tror?... Det blir vi jo nok lige nødt til at finde ud af... Jeg tror ikke, de kan sige det. Det er noget helt nyt. Og det går hurtigt. Ja. Du, lige et øjeblik... Går du? Nej, jeg skal bare lige ud og pisse. Der er et toilet her på stuen. Jo, men så går jeg også lige ud og trækker en kop kaffe. Vi kan bare ringe. De er meget flinke. Ja...men... Sæt dig ned, Søren. (OLE ringer med klokken) Ja. Okay. Sæt dig bare ned. (SØREN gir fingeren henimod sengen. Lægen kommer ind)

23 SCENE 7 Nu ska du se, Ole, jeg har en dejlig appelsin med til dig. Søren vil gerne ha en kop kaffe. Kan det la sig gøre? Selvfølgelig. Bruger du noget i kaffen? Tak. (Lægen vil gå. SØREN stopper ham hviskende) Du, Jørgen. Har du tid til at fortælle mig noget mere om den her sygdom? Ja, om den er smitsom, f.eks... Næhhh, det... (henne fra sengen) Søren? Jeg snakker lige med lægen. Altså, med risiko for at virke kynisk... Vi undersøger jo i øjeblikket, om selve nedbrydningen i Ole's organisme kan være genetisk betinget eller om det er et eller andet ukendt virus, der forårsager det hele. Det kan være en virusform, men ikke engang det er rigtig sikkert. Og Guds nåde trøste os, hvis det er det. Det kan også være en simpel form for kræft i nervesystemet. Men det tror vi desværre ikke, det er. Vi står faktisk helt på bar bund, Søren. Det er helt forfærdeligt. Jo, men kan man så ikke sige, at det er en lille smule risikabelt for mig... Er du klar over, hvor lille sådan et virus er? Det er simpelthen så lille bitte bitte. Det er simpelthen den mindste levende organisme vi overhovedet kender. Faktisk, så er det ikke andet end en lille møgpartikel af genetisk materiale med et lille lag af protein og fedtstof omkring. Det er sådan, det gemmer sig. Og det kan jo ikke finde ud af at leve uden mere komplekse strukturers hjælp, så det

24 lille svin, ikke, så smutter det jo lige ind i cellerne der og overtager styringen af hele cellens genetiske apparat. Nu er min situation den, at jeg har en familie med to børn og så videre... Hvis det bare var en bakterie, Søren, så ku du fandme tro, vi skulle komme efter den. Åhh, du gode gud. Sku jeg ikke hente den kop kaffe og en lille én? Mit venskab til Ole er i virkeligheden, ja hvad skal man kalde det sporadisk eller, vi legede jo sammen som børn men... Ole er også meget glad for dig. Han fortalte om en dejlig aften i Nyhavn. Nåjo, det må jeg indrømme. Det var her i sommer. Vi har ikke set hinanden i år der, og så render vi pludselig ind hinanden nede i Nyhavn der. Jeg sidder med nogle kolleger og drikker en øl, og så dukker Ole jo op. Og han får så øje på os og kommer hen og sætter sig på den tomme stol og får nogle øller med. Men...Og siden har vi så ikke set hinanden. Men... Tak, Søren. Det betyder i hvert tilfælde meget for Ole at ha en hos sig, som han føler sig tryg ved, en han ved, der elsker ham. Han er meget ensom. Han sku ha en søster ovre i Boston... Hun er desværre død. Det er ikke 14 dage siden. Af den samme sygdom, som Ole har. De har nok været arveligt disponerede. Lad mig nu gøre det helt klart: Ole har altid været mere knyttet til mig end omvendt. Sådan er det. Og jeg er ikke indstillet på at risikere liv og lemmer for at sidde at holde ham i hånden og høre på hans dødsprutter. Hvis det var en blodprop eller en hjerneblødning, så ok, men hvis I ikke garanterer, at den lede sygdom er 100% smitfri, så er jeg bare den der er smuttet. Jeg er ikke indstillet på det, Schou. Mit liv er, undskyld jeg siger det, en dans på roser lige nu, og det har jeg ikke tænkt mig at lave om på. Selvom der skulle være en smitterisiko, Søren, så er den helt minimal. En virus af den type, der sikkert er tale om her ka nemt ligge gemt op til år uden at forvolde sygdom overhovedet...

25 Nå, og hvad så? Jeg er sgu da ligeglad. Jeg vil overhovedet ikke ha den latterlige virus ind ad døren, er du med? Det virus. Det hedder et virus. Jeg syns du skulle tænke over det. Herregud, det drejer sig om timer. Hvis du spørger mig, så synes jeg, du skal blive. Tak, jeg ved at du er et godt menneske. Nu henter jeg den kaffe. (lægen går) Jamen altså, undskyld, jeg har ikke tid...jeg ved godt...

26 SCENE 8 (lavt øver sig) Jeg blir desværre nødt til at gå. Jeg...skal nå en flyver, og jeg har ikke sovet hele natten. Jeg lover, jeg lover, at jeg kigger ind igen i eftermiddag..sådan, det siger jeg til Ole. Hvor blir du af, Søren? Kom, jeg savner dig. (lavt) Svin. Degenerede svin. Åååhhh... Mutant (SØREN går beslutsomt hen og lyner teltet op. OLE kæmper sig ud af teltet og kaster armene om SØREN, der blir desperat af angst og forsøger at slippe væk. Voldsom musik. Det ligner en dans. En tango. OLES mund er hele tiden forbundet til teltet med en iltslange) Døden er ikke til at forstå, Søren. Der står vi overfor det store almægtige, som vi ikke ved, hvad er for noget. Vi ser et land af Lys eller af Mørke. Vi har anelser og ønsker. Men vi kan ikke gøre os fortjent til noget. Og underligt nok, jo mindre vi blir, jo mindre vi forventer, jo nemmere er det at gi sig hen til det ufattelige. Jeg gir mig hen til dig nu, Søren. Du har altid været smartere end mig. Du har snydt mig så vandet driver. Tror du ikke godt, jeg ved det. Tror du ikke jeg ved, at jeg er mere knyttet til dig end du til mig. Jeg har måske ligefrem været en klods om benet på dig. Det må du virkelig meget undskylde. Men jeg er ikke bleg for at sige, at jeg elsker dig. Jeg elsker dig så højt at jeg er ved at græde. Så meget at det gør så forbandet, forbandet ondt. Jeg spør jeg dig nu for jeg har ikke noget at miste vil du passe på mig, til jeg dør? Vil du holde mig i hånden, når jeg dør. Det er så lidt, men jeg lover dig, at du ikke går tomhændet herfra. Jeg har en gave, du må få. (SØREN river sig løs. I farten river han både den ene arm og iltslangen af OLE. Han kaster op. Hans mobiltelefon begynder at ringe) Åh min arm, åh min arm. (OLE kæmper med at rive iltslangen fra Søren, der i panikken ikke forstår, hvad der sker. Men OLE er for svag. ) Det er forfærdeligt. Det er forfærdeligt.

27 SCENE 9 (SØREN hører endelig mobiltelefonen) Hva? Det er mig. Kevin. Jeg står ude i lufthavnen. Hvor blir du af? Jeg er på vej. Hvad er klokken? Den er rigtig mange. Jeg er altså stadigvæk inde på...på...rigshospitalet. På Rigshospitalet? Hvad tænker du på, mand?! Men ham Ole, ikke, nu skal du høre, det han fejler, det ved de ikke engang om det smitter. Så se dog bare se at få fingrene ud ad røvhullet. Ja, det er rigtigt...sådan nu er jeg nede i bilen. Det er godt, Søren. Det føles som om du skider på mig Nej, jeg gør ikke Hvis du ikke når det fly, sender de et medicinsk computerprogram på markedet med en alvorlig mangel, og det er dyrt, meget dyrt. For så går jeg ned, og det gør du også, Søren, for jeg holde dig ansvarlig. Og så stikker jeg dig med en kniv fra nu af og langt ind i næste årtusind Okay. Fart på! Flyet går om 20 minutter! Vi ses!

28 (dut dut) 20 minutter. Det kan jeg sagtens nå.

29 SCENE 10 (SØREN drøner ud af scenen. Når lige at se OLE, der stort set er død. Står lidt og kan ikke bestemme sig. Smider iltslangen hen til OLE. Går. Kommer lidt efter tilbage. Går i gang med at redde OLE) Sker der noget? (SØREN løber ud på gangen og råber "hjælp hjælp", men der er ikke nogen i sigte. Beslutsomt tager han et lommetørklæde frem. Lægger det over OLEs mund og giver ham kunstigt åndedræt) (mellem pustene) Hjælp hjælp. Hjælp hjælp. Hjælp hjælp hjælp! Hjælp!! Fuck! (Pludselig trækker respiratoren vejret igen. SØREN gir OLE masken på) Er det okay? Kommer der luft? Ja. Puha. Tak. (kigger på sit ur) Ole, jeg blir desværre...ellers er helvede er løs... Du går ikke, vel? (han holder fast i SØREN) Giv slip, Ole. Giv slip på mig. (OLEs anden arm falder af)

30 Det er ligemeget, Søren, jeg kan ikke mærke det! Det bløder ikke engang. Jeg har ikke så meget blod tilbage. Jeg kan ikke engang bløde mere Har du ikke noget blod...? Smid dem bare ud. Han kan ta dem med, når han kommer med kaffen. Vil du gi mig appelsinen? (han giver OLE appelsinen) Nej, jeg er ikke sulten alligevel. ( bliver viklet ind i iltslangen) Øiii, tiden løber... ( Han ser på sit ur og erkender, at han ikke kan nå flyveren. Han ringer på sin mobiltelefon) Kevin! Jeg har en af verdens største formuer. Kevin, for helvede tag nu den telefon (pause) For helvede, Kevin Jeg har en af verdens største formuer (pause) Jeg har en af verdens største formuer Hvad? Det er rigtig nok. Jeg har arvet min søster. Det drejer sig om...om milliarder dollars..

31 Du må ikke gi op Ole. Jeg er hos dig, og vi står sammen om det her og jeg er sej. (SØREN lægger OLE ind i teltet uden at røre ved ham) Hvad er det for en formue du snakker om? Schh. Jeg lytter. Kan du høre fuglene? (lytter) Næh... Så er det bare mig. Det er fordi, du så gerne vil høre dem, Ole. Så sker der et eller andet oppe i hjernen.

32 SCENE 11 (SCHOU kommer ind og ligner en, der har glemt noget) Kaffen. (SCHOU vil til at gå igen) Jørgen. Armene er faldet af. Pokkers. (SCHOU springer hen og undersøger en arm) SCHOU Det er ikke så godt. Hvorfor er han ikke spændt fast? Altså, det har ikke... Hvorfor er han ikke spændt fast? Han kan ikke tåle det. Jamen...kan man i det mindste ikke sikre sig, at han i det mindste ikke falder ud af sengen. Hvad er det for noget? Det har ikke været noget problem indtil nu. Ikke noget problem. Og hvad sker der med Ole's blod? Forsvinder det bare? Eller hvad sker der med det? Altså...

33 Ole aner jo ingenting. Får han slet slet ikke nogen information? Vi gør alt, hvad vi overhovedet kan. Det er ikke så nemt. Nemt? Hvem fanden har sagt det? Er du den ansvarlige for den her farce? Eller har du nogen over dig? Professor Cortsen. Det er ham, der leder undersøgelserne. Så vil jeg gerne tale med ham. Og i Boston har de vel også lavet nogle undersøgelser? De er selvfølgelig også i fuld gang derovre. De er bare ikke spor længere, end vi er. Han ævlerbævler om en eller astronomisk formue. Har I givet ham en hjerneskade eller hvad? Næ, den er vist god nok. Det må være arven efter søsteren...ikke at jeg ved, hvor meget det er Ja, det ved jeg heller ikke, og hvad der sker med alle de penge, hvis Ole går hen og dør? Ja, jeg er jo ikke advokat. Det ku være, man skulle spørge Ole selv. Ja, det vil jeg fandeme også gøre. Der må da være nogen, der kan hjælpe Ole med alle de her ting, når han ikke selv kan. Jeg håber virkelig, du er klar over, at jeg mener det her. Jeg vil ha at der blir gjort alt, hvad der overhovedet er menneskeligt muligt. Hvad så med at prøve et privathospital, Søren. Gør du nar? Næ. Nå.

34 Nu vil jeg gerne tilse patienten... Ja, du må hellere se at få armene op af lommen. Jeg synes lige, at jeg vil ha, at du skal vide, at jeg synes alt det her er meget, meget mærkeligt. (SØREN bliver gevaldigt svimmel. Han falder om) Jeg er smittet. Jeg vidste det. Nej, du er ej. Og medmindre du har tænkt dig at gå i seng med ham eller at blande blod, så kan jeg ikke se, hvad der skulle ske. Blande blod? Jamen, det har jeg da allerede gjort.

35 SCENE 12 (på vej ind) Det er jo fantastisk, Schou! Et tilfælde mere! (ser til SØREN) Ja, alt tyder på det. Nu har han ligget der til observation i syv timer Fantastisk De har kendt hinanden fra barnsben. Der er måske en sammenhæng. Hvorfor? De har blandet blod engang. Hvor er vi heldige. Men det mest fantastiske er, at jeg lige har downloadet et revolutionerende nyt diagnostiseringsprogram fra Japan, som netop er blevet sendt ud over nettet. Jeg vil be dig om at tage det i brug med det samme og anvende det direkte i behandlingen af vores to patienter. Men det skal jo godkendes... Sæt dig ned! Hør nu her. Jeg har lige fået en henvendelse fra Duke University Medical Center i North Carolina. Sygdommen har spredt sig, og nu har de kaldt mig over til en høring. Det er jo fremragende. Så er der måske endelig udsigt til, at vi kan få noget hjælp. Det er sgu dem derovre, der trænger til hjælp. De er udmærket klar over, at vi er flere hestehoveder foran i arbejdet. Så hvis vi skal bevare vores førerposition, så er det helt afgørende, at de vildspor jeg skal over dammen og lægge ud for amerikanerne er så kvalificerede som overhovedet muligt. Men Etisk Komité... Hvad sku de sige...til hvad?

36 Nej, jeg gør det ikke. Hvilken type flue bruger du, når du fisker ved Harasjö Måla? Det kommer an på hvad jeg fisker efter... Ja, det er da klart. Havørred. Så er det ikke Harasjö Måla, der har med garanti aldrig været en havørred, for der er ikke forbindelse til havet. Er en havørred ikke større end en bækørred? Jo. Godt. Så skal det være havørred. Der er jo Mörrum Å eller Helgeåen, eller ude ved kysten jo. Og hvilken type flue bruger du så? Laksefluer. Godt. Jeg skal nemlig op og fiske med Professor Lindquist fra Lunds Universitet, når jeg kommer hjem fra USA. Og han er jo lidt af en ekspert. Professor Lindquist? Er det ikke ham, der skal bedømme min PHD afhandling? Jo. Hvordan går det med den? Jeg har dårligt haft tid til at følge med, det er frygtelig pinligt. Nej, slet ikke. Vi ved da begge, hvilket forfærdeligt pres vi har arbejdet under det sidste stykke tid.

37 Er du tilfreds med den? (SCHOU slår blikket ned) Ikke så bekymret. Når jeg har haft fat i Lindquist og fortalt ham, hvilket forfærdeligt pres, du har arbejdet under det sidste stykke tid, så er jeg sikker på, at han vil se med meget milde øjne på din lille afhandling. Tusind, tusind tak. Gå så i gang med det program, Schou Ja. Selvfølgelig. (CORTSEN går)

38 SCENE 13 (SØREN venter sammen med SCHOU) Hvordan er mine resultater? De er desværre ikke klar endnu. Vi bliver nødt til at vente lidt. (De venter. SCHOU øver sig på at kaste med en fiskestang) Tre gange, tre gange har jeg taget en bækørred på over 6 pund, Søren. Tre gange. Fisker du? (SØREN ryster på hovedet) Nej, det kan jeg godt fornemme. Hvor lang tid går der? Der er noget bøvl med det computerprogram, der koordinerer dine blodtests. Vil du ha noget kaffe og en lille én? Ja. Det vil jeg meget gerne Åh, det er sandt, du bruger mælk i kaffen. Næ, det gør jeg nu ikke. Der er ikke noget der tyder på, at du er spor syg, Søren. Du er bare lidt opkørt og nervøs. (de venter lidt) Tror du på...øh...tror du på...at alt er bestemt på forhånd? (der er en fax, der tikker)

39 Er det dem? Nu skal jeg se. Jo, det er. Ja. Ja. Jamen det ser jo... Der er nogle små påvirkninger i nyrer, bugspytkirtel og fordøjelseskanal. Det skal vi nok komme efter. Og så er der en anelse bihulebetændelse, koagulatiionsforstyrrelser, pankreatitis, kvalme, opkastninger, urene sår og ildelugtende sekreter, udbredt nekrose, udbredte sårdannelser i mave tarm kanal, blødninger i de fleste vitale organer, ledbetændelse, osteomyelitis, dvs. betændelse i knoglemarv og knogle, betændelse i hjertemuskulaturen og hjerteklapperne, forstørret milt og bylder på lever og lunger. Mærkeligt. Ingen panik. Vi blir nødt til at foretage en undersøgelse af dine indre organer.

POLITISK MENUET SKUESPIL I TO AKTER. Kaj Himmelstrup. Har du kommentarer modtages de gerne på kaj.himmelstrup@mail.tele.dk PERSONERNE.

POLITISK MENUET SKUESPIL I TO AKTER. Kaj Himmelstrup. Har du kommentarer modtages de gerne på kaj.himmelstrup@mail.tele.dk PERSONERNE. POLITISK MENUET SKUESPIL I TO AKTER Kaj Himmelstrup Har du kommentarer modtages de gerne på kaj.himmelstrup@mail.tele.dk PERSONERNE Herskeren Den håndgangne Kassemesteren Elle, en klog kone Kvinden Danne

Læs mere

Musicalen. Sort/hvid og alt derimellem

Musicalen. Sort/hvid og alt derimellem 1 Musicalen Sort/hvid og alt derimellem 1 2 1. Akt Sang: Åbningsnummer Scene 1 Scenen er delt i to. I KS står et symfoniorkester (bl.a Susanne, Laura og Ida) og i DS står et rockband (Linda, Mette, Marianne

Læs mere

ung tredivetres ungdomsskolens forfatter hold 2011 layout og opsætning, rasmus finsen : duusfinsen.dk

ung tredivetres ungdomsskolens forfatter hold 2011 layout og opsætning, rasmus finsen : duusfinsen.dk ung tredive tres ung tredivetres ungdomsskolens forfatter hold 2011 layout og opsætning, rasmus finsen : duusfinsen.dk ung tredivetres Velkommen til Ungdomsskolens første digitale bog. Du har hentet den

Læs mere

HEJ SØSTER. og grædt det samme snot uden dig var det aldrig gået godt

HEJ SØSTER. og grædt det samme snot uden dig var det aldrig gået godt HEJ SØSTER 1. HEJ SØSTER Hej, søster, kan du ikke se komikken, så står vi her igen med fletningerne langt nede i postkassen hej, søster, det er ligesom bukseelastikken har fået et knæk og sikkerhedsnålen

Læs mere

I2: Sådan så vi starter med du fortæller sådan lidt om startfasen og vi spørger indtil det, altså inden du valgte at blive insemineret.

I2: Sådan så vi starter med du fortæller sådan lidt om startfasen og vi spørger indtil det, altså inden du valgte at blive insemineret. 5 10 15 20 25 30 35 40 45 50 I: Ja okay. I2: Hvad kan du så huske altså første gang, da du finder ud af, at du er gravid, hvad du tænkte der? I: Bare så vi ikke kommer hjem og tænker, nåh nu glemte vi

Læs mere

KAJ HIMMELSTRUP. Kaj Himmelstrup PERSONERNE. Fyrsten. Hellebardisten. Condottieren. Bajadsen. Manden i sort

KAJ HIMMELSTRUP. Kaj Himmelstrup PERSONERNE. Fyrsten. Hellebardisten. Condottieren. Bajadsen. Manden i sort KAJ HIMMELSTRUP Kaj Himmelstrup PERSONERNE Fyrsten Hellebardisten Condottieren Bajadsen Manden i sort 1. AKT Der er lys i salen. Tæppet er stadig for. Så lyder der skingre skrig og trampen. Lyset i salen

Læs mere

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 1 Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 21-årig mand, mor død af blodprop for tre uger siden Denne pjece er skrevet til dig, der er teenager eller i 20 erne, og som har mistet din far eller

Læs mere

13 dage Patrick Bay Damsted

13 dage Patrick Bay Damsted 13 dage Patrick Bay Damsted 13 dage er fiktion. Navne, personer, steder og handling er frit opfundet af forfatteren. Enhver lighed med virkelige personer, nulevende som afdøde, eksisterende virksomheder,

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

Unge Alkohol. En novellesamling skrevet af elever fra 7. - 9. klasse

Unge Alkohol. En novellesamling skrevet af elever fra 7. - 9. klasse & Unge Alkohol En novellesamling skrevet af elever fra 7. - 9. klasse GODA Foreningen God Alkoholkultur udskrev i november 2013 en novellekonkurrence, hvor elever fra 7. - 10. klasse kunne skrive deres

Læs mere

Rejsen til den. Gyldne Pagode ELEVBOG

Rejsen til den. Gyldne Pagode ELEVBOG JosefinE Ottesen 1 Rejsen til den Gyldne Pagode ELEVBOG Alle børn har ret til et godt liv 2 Josefine Ottesen Josefine Ottesen er en af Danmarks mest populære forfattere af bøger til børn og unge. Hun har

Læs mere

Hvem er det der banker? Hun har en han-kanin Og hvis den så får unger Så døer vi af grin Og hvis den så får flere Så sender vi dem til

Hvem er det der banker? Hun har en han-kanin Og hvis den så får unger Så døer vi af grin Og hvis den så får flere Så sender vi dem til Hvem er det der banker? \\: Hvem er det, der banker? Hvem er det, der banker? På klosterporten her ved midnatstid :// \\: Det er en gammel og ussel kvinde Der gerne vil i klost'ret lukkes ind :// \\: Nej,

Læs mere

Jan Guillou ONDSKABEN. Bearbejdet af Kirsten Kirch

Jan Guillou ONDSKABEN. Bearbejdet af Kirsten Kirch ONDSKABEN Jan Guillou ONDSKABEN Bearbejdet af Kirsten Kirch Special-pædagogisk forlag Ondskaben Bearbejdet af: Kirsten Kirch ISBN 87 7607 001 8 Lay-out af omslag: Torben Madsen Foto omslag: Fra filmen

Læs mere

1. AKT SCENE 1: (NORA, LINDE) 1880

1. AKT SCENE 1: (NORA, LINDE) 1880 1 1. AKT SCENE 1: (NORA, LINDE) 1880 Nora og hendes to børn, kommer hjem med Linde, overlæsset af pakker og poser. Nora hjælper børnene og sig selv af med tøjet. Børnene sætter sig hen ved bordet i hjørnet

Læs mere

LITTLE SHOP OF HORRORS

LITTLE SHOP OF HORRORS 1 ******* LITTLE SHOP OF HORRORS MUSICAL DIALOG OG SANGE: HOWARD ASHMAN MUSIK: ALAN MENKEN DANSK OVERSÆTTELSE: JESPER KJÆR (1984, REV. 2000) 2 ROLLERNE: KRELBOURN MR. SCRIVELLO CRYSTAL RONNETTE CHIFFON

Læs mere

ROLLELISTE: Fru Jacobsen (sekretær): Diamond: Mathilde J. Politimand Nielsen: TV-HOLD. HC (kamera-kvinde): Liv (journalist): Laki Suvilaki:

ROLLELISTE: Fru Jacobsen (sekretær): Diamond: Mathilde J. Politimand Nielsen: TV-HOLD. HC (kamera-kvinde): Liv (journalist): Laki Suvilaki: DREAMLAND 1 2 ROLLELISTE: Big Daddy: Tony: Smeden: Fru Jacobsen (sekretær): Magnus Espenhain Lasse Luna Honey: Martine Shirley: Olivia Stella: Laura Diamond: Mathilde J. Billy: Politimand Eriksen: Politimand

Læs mere

Bilag 35: Fokusgruppeinterview med motivationsgruppe i Odsherred 26.april 2011

Bilag 35: Fokusgruppeinterview med motivationsgruppe i Odsherred 26.april 2011 Bilag 35: Fokusgruppeinterview med motivationsgruppe i Odsherred 26.april 2011 Facilitatorer (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager 1: Bente, en ældre dame der ikke har diabetes Deltager 2: Lene 52

Læs mere

DIN HJERNE. Hjerneforskeren Ann E. Knudsen

DIN HJERNE. Hjerneforskeren Ann E. Knudsen 4 4 I denne bog kan du læse om nogle af de forskellige måder, man kan være dreng, pige, få venner, være venner, få kærester, være kærester, slå op og være forældre til teenagere. Samtidig kan du læse en

Læs mere

77 afsnit. Molly og Viggo gennem hele Bibelen. Børn & Tro. Af Dorthe Lykke Jensen. www.børnogtro.dk

77 afsnit. Molly og Viggo gennem hele Bibelen. Børn & Tro. Af Dorthe Lykke Jensen. www.børnogtro.dk www.børnogtro.dk 77 afsnit og gennem hele Bibelen Af Dorthe Lykke Jensen Børn & Tro Kapitel: Fejl! Ingen tekst med den anførte typografi i dokumentet. 0 Indholdsfortegnelse Det Gamle Testamente m.m. Side

Læs mere

JORDBÆR I MAJ Moderne bonde-komedie i 8 scener Jens E.Hansen

JORDBÆR I MAJ Moderne bonde-komedie i 8 scener Jens E.Hansen JORDBÆR I MAJ Moderne bonde-komedie i 8 scener af Jens E.Hansen data Fiction www.datafiction.dk 1994 1. scene. Idyllen brydes Når tæppet går fra, ses en simpel stue, et bord, en stol, en kommode, måske

Læs mere

Interview med Signe. I = interviewer. S= Signe. M= Mads, hendes mand. I: Ja. Sådan, så er vi klar. S: Yes.

Interview med Signe. I = interviewer. S= Signe. M= Mads, hendes mand. I: Ja. Sådan, så er vi klar. S: Yes. Interview med Signe I = interviewer S= Signe M= Mads, hendes mand I: Ja. Sådan, så er vi klar. S: Yes. I: Så tænkte vi, at du kunne starte med at fortælle lidt om dig selv. S: Ja, altså sådan hvor jeg

Læs mere

SANG: Åbningsnummer?? SCENE 1 Clement

SANG: Åbningsnummer?? SCENE 1 Clement SANG: Åbningsnummer?? SCENE 1 Clement En sofa på hjul bliver rullet ind midt for. En journalist, Clement, står alvorligt og kigger på publikum. To personer står med applaus-skilte i siderne. CLEMENT Godaften.

Læs mere

Et liv med HIV Sex og Sundheds håndbog om livet som HIV-positiv

Et liv med HIV Sex og Sundheds håndbog om livet som HIV-positiv Et liv med HIV Sex og Sundheds håndbog om livet som HIV-positiv Sex & Sundhed har i forbindelse med dette opdaterede kapitel i HIV-håndbogen sat fem helt almindelige danskere stævne til en samtale om deres

Læs mere

SKAMMENS TID. Kammerspil i to akter. Kaj Himmelstrup. Personerne: CHRESTEN, 75 år, professor og tidligere kulturminister. VIVI, hans yngre søster

SKAMMENS TID. Kammerspil i to akter. Kaj Himmelstrup. Personerne: CHRESTEN, 75 år, professor og tidligere kulturminister. VIVI, hans yngre søster SKAMMENS TID Kammerspil i to akter Kaj Himmelstrup Personerne: CHRESTEN, 75 år, professor og tidligere kulturminister VIVI, hans yngre søster En kvindelig statist uden replikker 1. AKT Stue i en større

Læs mere

FORORD. Kærlig hilsen Britta

FORORD. Kærlig hilsen Britta FORORD Det kræver en god fantasi at forestille sig at man er god nok Britta Kristensen 2014 Titel: Ellen Sander Jacobsen Forside: Britta Kristensen Forlag: Den Indre Alpehue 1993 fik jeg tinnitus og satte

Læs mere

MATADOR 1936-1937. DANMARKS RADIO TV Underholdningsafdelingen Tv Byen 2860 Søborg. Tlf. 01 67 12 33. efter idé af Lise Nørgaard. 12.

MATADOR 1936-1937. DANMARKS RADIO TV Underholdningsafdelingen Tv Byen 2860 Søborg. Tlf. 01 67 12 33. efter idé af Lise Nørgaard. 12. DANMARKS RADIO TV Underholdningsafdelingen Tv Byen 2860 Søborg Tlf. 01 67 12 33 MATADOR efter idé af Lise Nørgaard 12. episode I LYST OG NØD Manuskript: Lise Nørgaard Prod.nr. 52695 9 2 1936-1937 Instruktør:

Læs mere

Bogen er skrevet i foråret 2000 i forbindelse med projektet Læringsnet Midt/Vest.

Bogen er skrevet i foråret 2000 i forbindelse med projektet Læringsnet Midt/Vest. Havernes Hemmelighed Bogen er skrevet i foråret 2000 i forbindelse med projektet Læringsnet Midt/Vest. Forfatteren Niels Stokholm har skrevet første kapitel, de følgende er skrevet af 6. klasser fra Lemvig,

Læs mere

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov Unge på kanten af livet Spørgsmål og svar om selvmord Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov 1 Indhold Brugervejledning 3 Hvad er problemet? Fup eller fakta 5 Metode 9 Piger/Drenge

Læs mere

Op og ned 35 klummer om livet med stress

Op og ned 35 klummer om livet med stress Op og ned 35 klummer om livet med stress Klummerne som er samlet i denne bog, er fra den nu lukkede blog spipas.com som jeg startede for at have et sted at dele ud af mine erfaringer med at være ramt af

Læs mere

F O R E L S K E L S E

F O R E L S K E L S E F O R E L S K E L S E UNG/2000 nr. 1, side 4-5. TEKST: JAKOB WILLADSEN Udskriv side H v a d s k e r d e r n å r d u b l i v e r f o r e l s k e t? - Det er først, når du oplever forelskelse for første

Læs mere