DØDT KØD. af Jesper Hyldegaard. komedie i 2 akter. uropført på Dr.Dantes Aveny november medvirkende

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DØDT KØD. af Jesper Hyldegaard. komedie i 2 akter. uropført på Dr.Dantes Aveny november 1996. medvirkende"

Transkript

1 af Jesper Hyldegaard komedie i 2 akter uropført på Dr.Dantes Aveny november 1996 medvirkende SØREN RIEGH, softwareudvikler...jesper Hyldegaard, A KEVIN BEAST, hans partner.henrik Prip, B OLE ENGELBRECHT, Sørens barndomsven. Henrik Prip, B JØRGEN SCHOU, overlæge...henrik Prip, B CORTSEN, professor....jesper Hyldegaard, A Dette manuskript er gjort tilgængeligt for offentligheden med den klare hensigt at det skal kunne bruges i undervisnings-sammenhæng eller som lystlæsning. Det er ikke tilladt at benytte manuskriptet til offentlige fremførelser af nogen art (eks. teaterforestillinger, radio/tv etc.) uden forfatterens/forfatternes skriftlige tilladelse. Dog er det tilladt at opføre stykket som skolekomedie el. lign., hvis der ikke forekommer nogen form for entrébetaling.

2 Prolog (En tom stue. Man hører fest og musik fra det lille selskab i stuen ved siden af. Derinde befinder sig foruden SØREN og KEVIN to kvindelige repræsentanter for det japanske medicinalfirma, Asian Medicine Software International. (SØREN kommer ind, ringer op på sin mobil) Hej, Marianne, øj, jeg hader bare at tale med den her telefonsvarer. Du skal bare vide, at jeg glæder mig til at du kommer hjem, og du skal ikke tage ud til din mor, når I kommer hjem... (KEVIN kommer ind fra festen, tager fat i SØREN, der afbryder sin samtale De begynder at synge en drikkesang. en slags kædedans med KEVIN forrest) SØREN OG Hvis du synes, folk er tossed' sku du bare se dig selv. Men det ka du bare ikke. Og det er nok et held. Hei. (SØREN og KEVIN fortsætter deres kædedans med bukserne nede) SØREN OG Hvis du synes, folk er grimme sku du bare se dig selv. Men det ka du bare ikke. Og det er nok et held. Hei. Kevin, lige et øjeblik. Hvorfor fanden ska vi være så sjove, er det ikke et forretningsmøde det her? Jo, det er. De vil bare ha det lidt sjovt, sku det nu være forbudt Hvad siger hende japaneren? De vil ha dig, Søren Ha mig?

3 Ja, de vil ha dit program. Japanerne er fuldstændig vilde med de program. De er helt oppe at køre. Jeg er stolt af dig, Søren. Det er så meget i orden, det du laver. Tak Rolig nu, du får ingen lønforhøjelse Detaljer, kom med nogen detaljer De har kørt programmet i stilling overalt. I morgen sætter de gang i distrubutionen, så er det ude over hele verden I morgen? Det må de sgu ikke. Hvorfor ikke? Jeg er ikke helt færdig Er du ikke helt færdig? Det er bare en lille ting Hvad snakker du om En lillebitte, men meget vigtig ting. Jeg har brug for et par timer. Det ordner du i flyveren. Så installerer du hele lortet og så tager vi hjem med den fede check og går i gang med et nyt projekt Flyveren?

4 (til pigerne) Yes! Yes! De to duller derinde har to flybilletter til Tokyo. De vil ha vi skal være der til åbningen. Sake, fisse og hele lortet. Flyet går klokken otte imorgen tidlig. Om seks timer. Nogen spørgsmål? Skal vi så gå ind til tøserne og ordne den underskrift Okay. Yes, Yes SØREN OG Hvis du synes folk er dumme, sku du bare se dig selv. Men det ka du bare ikke! Og det er nok et held! HEI. (De går ind i stuen ved siden af) Well, it's a danish folk song. The text is nothing really, but it's very funny. Excuse me, I have to speak to Søren.

5 1. AKT SCENE 1 (Telefonen ringer inde i stuen. SØREN kommer ind og tager den. Han skruer ned for anlægget) (stikker hovedet ind) Hva så? Det kan være, det er Marianne. (KEVIN forsvinder) Ja, hallo? (man hører inderlige lyde fra OLE) Marianne? Det er mig Ole. Hvem Ole? Ole Engelbrecht. Øh, hvem Ole? Ja, mig Ole Engelbrecht Andersen. Ka du ikke huske mig, Ole Bole Nå, dig Ole. (råber ind i stuen): Okay, det er ikke nogen. Nå, det er længe siden, Ole. (Kevin skruer op for anlægget igen der er stille i den anden ende af forbindelsen)

6 Hallo? Jeg er syg. Hvad siger du? Jeg er rigtig, rigtig, rigtig syg. (råber ind i stuen) Kan I ikke lige skrue en anelse ned derinde. (der bliver skruet ned) Alt står helt på den anden ende. Du Ole, har du ikke lyst til at ringe igen i morgen. Jeg sidder lige midt i noget. Jeg ligger inde på Rigshospitalet. Jeg har været til undersøgelser hele ugen. Jeg er dødssyg. Nå? Hvad er der los? Det ved jeg ikke. Lægerne ved det heller ikke. Der er ingen, der ved noget. Det er forfærdeligt. Det er bare det hele, der ikke vil mere. Og det går lynhurtigt. For en uge siden var jeg helt normal. Og så er det bare gået ned ad bakke. Det er helt vildt. Hvad er det for noget. Det er vel ikke AIDS... De kan slet ikke finde noget. Så skal det nok gå i sig selv. Det er helt sikkert. Jeg siger hele tiden til mig selv, at det ikke kan være rigtigt. Kommer du ikke ind til mig?

7 Du skal bare ta det helt roligt. Jeg er bange for at dø. Kommer du ikke ind til mig? Jo... (der er nogen der leer inde ved siden af) Sidder du midt i noget? Nejnej... Jo, du holder fest. Undskyld. Det er bare nogle kolleger. Don't worry. Det er fordi, jeg trænger sådan til nogen at snakke med. Ja...det er klart... (SØRENs kollega, KEVIN kommer ind) Søren, hvor blir du af? Jeg kommer. Tak, Søren. Åh, jeg vidste det. Jeg ligger på infektions medicinsk afdeling. Altså, jeg vil hjertens gerne komme. Der er bare det satans problem, at min vogn holder helt ude i Lufthavnen. Kan du ikke tage en taxa? Jeg skal nok gi.

8 Jo... (KEVIN kommer ind) Hende japseren spør hele tiden, hvor fanden du blir af! Hun synes du er sådan et nuanceret menneske med indsigt, følelse og handlekraft. Hun. (SØREN vifter ham væk) Er det Marianne? Øh, hej Marianne! Hold nu kæft. Hvad siger du? Hva foregår der her? Søren? Ja? Nu kommer du, ikke? Selvfølgelig kommer jeg. Jeg er på vej. Godt. Så ses vi. Ja, vi gør. (SØREN slukker telefonen)

9 SCENE 2 Shit, hvad er klokken? Hvorfor? Der er en jeg kender, der er lige ved at dø. Nå for faen. Hvad så? Jeg har lige lovet at ta ind og besøge ham på hospitalet. (pause SØREN kommer til at grine) Det var fordi jeg sagde: Jeg kommer! Så troede han, at det var til ham. (han griner mere) Sikke noget lort. Hvorfor lovede jeg ham det? Det var et uheld. Det kan han da godt forstå. Hvad sker der, hvis vi venter en dag med at tage til Tokyo? Jeg ku bare godt tænke mig at komme derind og lige få det ud af verden. Hør nu her! Vi snakker om, at en af mine gamle legekammerater ligger der og er dødssyg og ikke har mere end et par timer tilbage at leve! Vi snakker om at vise lidt almindelig anstændighed... Hvis han han ligger der og kradser af lige nu. Så er han bare dødt kød i morgen. (SØREN kvalmer) Søren, de vil ha det program op og køre nu.

10 En dag fra eller til kan vel ikke spille nogen trille. Du skal ikke spille hasard med mine penge. Du kommer til at betale hver en øre, jeg har investeret i det her, hvis det ryger i vasken! Jamen, det gør det da heller ikke Vi ka da også bare sige skide være med at det hele er lige ved at gå i orden. Skide være med prestigen. Skide være med at det har taget 11/2 år at nå så langt, som vi er nået! Skide være med det. Nejnej. Skal vi så gå ind? Ja, for fanden... (forsonende) Søren, du har travlt. Det er en reel situation. Der må da være nogle andre der kan besøge ham? Ja, han har vistnok en søster. Nå,jamen så kan hun sgu da kigge til ham. Ja, hun kan. Jeg ved ikke, hvad jeg skal rodes ind i det for? Nej? Vel? Hun bor bare helt ovre i Boston. Ja, hva faen, om et døgn sidder du helt nede i Tokyo. Tokyo, mand. Fuck. Vi går ind og skriver under. Så smutter jeg lige ind på Rigshospitalet og vender. Det kan jeg sagtens nå.

11 SCENE 3 (SØREN danser med den lille japserdame. KEVIN danser med hendes tårnhøje, blege, rødhårede britiske kollega. Det er en tango) (De to kolleger knepper damerne i hver deres rumpe. Kontrakten bliver underskrevet)

12 SCENE 4 (SØREN stiger ind i en taxa) Jeg skal ind på Rigshospitalet. Main city hospital. Hej Ole. Nå, hvordan har du det? Nå hvordan har du det? Går det godt? Nej... går det bedre? Nej. Må jeg så høre. Må jeg så høre gamle ven. Må jeg så høre. Hvad er det, der er galt? Hvad er det, der er galt? Hvad er det så, der er galt med dig? Er det alvorligt? Er det meget alvorligt? Hvorfor kommer du først nu? Hvorfor jeg...? Hvorfor jeg først kommer nu? Jamenøh det jo fordi...det er jo fordi...jeg sad midt i et forretningsmøde. Da du ringede. Og der var en vigtig underskrift, der skulle ned på et vigtigt stykke papir. Tror du man har fri, fordi klokken er to fredag nat, hvis man hører til dem, der får hjulene til at hænge sammen og sørger for, at der blir tjent nogle penge her i samfundet. Så du skal bare holde op med at tørre din triste skæbne af på mig. Og så vil jeg fandme håbe for dig, at du fejler noget alvorligt. Åh, Marianne, Marianne (SØREN falder i søvn)

13 SCENE 5 Jeg sku tale med Ole Engelbrecht Andersen. Er det dig, der er Søren? Ja. Dav Søren. Det er godt du kommer. Jeg hedder Jørgen. Sid ned. Søren, Jørgen, det rimer. Min venner kalder mig Schou, Gribskov Ja. Hvordan har du det, Søren? Er du rask og rørig? Jeg har lidt travlt. Men ellers går det rigtig udmærket. Det er godt. Så du er kommet for at se til Ole, sagde hunden? Hunden - kom og hils på Nero. (Gir den hundekiks) (SCHOU gør ligesom en stor hund). Den er grim, men den lugter. Det er en Råtwauler - ja, det er den yngste, han kan ikke sige... så han siger.. Wauler. Kom og dæk, Nero. KA DU SÅ DÆK. DÆK FOR SATAN. Er stadig lidt bange for den, har haft den i 12 år Ja, Ole ringede jo til mig her i nat... Ja, det var ved 2 tiden, ikke også? Sæt dig bare ned, Søren, så skal jeg lige... Riegh, det er sgu da et meget sjovt navn. Så mangler du ingen penge. Jeg hedder Riegh, men jeg er ikke rig. Så er det ikke et købenavn? Hahaha. Øi. Det er nok fordi det er fredag. Jeg skal ud og fiske med den yngste i morgen, hvis jeg ellers kan slippe afsted. Vi har lidt sygdom, skal jeg sige dig. Ja, hospital, sygdom. Hahahaha.

14 Hvordan står det til med Ole? Ok. Fint. Fint. Fint? Ja ja. Ok. Ts ts. Han har meget bedre. Nå, han sagde ellers... Jojo, men det skal du sgu ikke ta så nøje. Fejler han så ikke noget? Jo jo. Er du tosset. Hvis der er nogen der fejler noget, så er det ham. Hvad? Vil du ikke ha en lille en, Søren? (SØREN får en lille en og en cigar) Nå. Hvad er det så med Ole? Hvad er det han fejler? Ja. Ja. Jeg ved det sgu ikke...det er lissom om, det er alting. Skål. Jamen... Det er som om hele aldringsprocessen i Oles krop går lidt for hurtigt. Selve organerne... Ja?

15 Ja, for hurtigt simpelthen. Hele nedbrydningsprocessen er gået amok... Åhrr for pokker, vil du ikke ha en til, Søren? (SØREN ryster på hovedet) Tror du på Gud? Jeg vil altså godt lige ind se til Ole, hvis jeg må. Vil du godt ind og se til Ole? Så må du jo nok regne med. Nej nej. Ikke noget. Jo, jeg sku måske forberede dig på, at han...sygdommen er jo meget aggressiv, og han ligner måske ikke den Ole, du kan huske. Men lad mig sige det sådan, at Ole blev meget glad for at høre, at du ville komme, Søren. Han taler meget om dig. Der er ikke nogen tvivl om, at du betyder meget for ham. Nåh, det tror jeg ikke. Jojo, meget mere end du selv tror. Det er godt, at du vil komme og hjælpe. At jeg vil komme og hjælpe? Vi er meget hårdt hængt op. Det er denne vej. Jeg tror nok, at Ole har en søster ovre i Boston. (De går)

16 SCENE 6 (SØREN kommer ind på OLEs stue. Der er halvmørkt. OLE ligger inde i et slags ilttelt. Man kan høre, at OLE græder. SØREN kommer hen til iltteltet) Søren? Er det dig? Simpelthen. I egen høje person. Tak fordi du kom. Nåja, jeg har sgu glemt at tage noget med. Men det har været lidt... Det gør ikke noget. Jeg har bare ligget her og ventet... (pause) Har du noget at sidde på? Øh, næ, men det er fint, du, det er okay. Det er okay. Vi kan godt ringe efter en stol til dig. Nej, ved du hvad, det er ligemeget... (OLE ringer med klokken SCHOU kommer ind med en stol) Det er fint, tak tak. Det er fint. Det var dejligt. (SØREN ved ikke, hvor han skal stille stolen) Er den okay?

17 Ja du, fin fin. Glimrende. Jo jo, nu sidder jeg godt. (til sig selv, dæmpet, ubehageligt til mode): Fuck, mand. Øiiii... Hva'? Nå, jeg siger bare, jeg sidder godt. (til sig selv, dæmpet) Og så taler vi ikke mere om det... Hva? Ikke noget, ikke noget... (pause) Hvordan har du det? Jo, jeg har lidt travlt, men ellers går det meget godt. Det er jo noget underligt noget... Hvad? Det med dig. (OLE begynder at græde stille og indtrængende. Han græder i lang tid, og det bliver mere og mere. SØREN aner ikke, hvad han skal stille op. Så blir der stille. Stilheden varer længe. Så slår OLE en prut. Og han slår flere. SØREN kæmper mod latteren) Hvordan er det nu. Du er gift, ikke? Jo. Jeg er gift med min kone. Øh... og vi har to skønne drenge, de er frække. Hvad hedder din kone?

18 Marianne. Hun er lige ude at rejse med drengene. Hvorfor er du ikke med? (pause) Døden er ikke andet end en streg på gulvet. Hopper man over den streg, så skal man dø. Og så kan man ikke hoppe tilbage. Så kan man bare stå der og se på dem, der er ovre på den rigtige side. Du er min bedste ven, Søren. Ka du huske dengang med lodsedlerne? Hvaffor nogen? Dem vi fandt i skuret nede bagved Sportsmagasinet? Joh... Jojo, så rendte vi rundt og solgte dem til folk uden at de vidste, at de overhovedet ikke gjaldt til noget?? Nåjo. Ka du huske, hvor meget vi tjente? Det var i hvert fald meget. Og du strøg hele gevinsten. Gjorde jeg det? Du skal gi mig et knus. Et knus? Du skal. Jo.

19 Kom. Jamen... Vil du ikke? Hvad mener du med det? Slap af. Du må ikke la mig ligge alene her. Det gør jeg da for fanden heller ikke. Vi er blodsbrødre. Ka du huske det? Kom ind og vis at du elsker mig. (til sig selv) Nej. Fuck fuck fuck. Undskyld. Hvad? Det er ikke rimeligt. Jojo. Du skal da nok få det knus. Jeg er på vej. (SØREN går hen imod teltet og skal lige til at lyne op, da han standses af OLEs spørgsmål) Hvad går du ellers og laver? Jeg er indenfor kommunikation. Er det ikke svært?

20 Nej, ikke når man er i det. Hvad er det så for noget, du kommunikerer? Jeg har lige siddet og udviklet et medicinsk computerprogram, der fungerer indenfor rammerne af de såkaldte neurale netværk. Hvad er det? Det er kunstig intelligens, hvis det siger dig noget. Programmet, skal du forestille dig, er forsynet med en kæmpemæssig database med viden. Og så er det udstyret med en såkaldt experimentfunktion, der gør at det faktisk hele tiden befinder sig i en konstant indlæringsfase. det er nysgerrigt. Det stiller spørgsmål. Det laver små eksperimenter. og så kan det faktisk lære af sine egne erfaringer I det øjeblik man så fodrer programmet med nogle forskellige sygdomssymptomer f.eks, så drager det nogle konklusioner og foreslår en behandlingsform. Kort sagt. Det er da fantastisk. Kan dit program så være med til at redde mig? Ja, helt bestemt. På længere sigt i hvert fald. Det er i hvert fald noget, der er penge i. Hvad tror du min sygdom er for noget? Det må du ikke spørge mig om. Jeg ved faktisk ikke for fem flade ører om medicin. Det er mærkeligt at forstå, at du kan arbejde indenfor noget, du ikke ved noget om. Jo, men er det ikke meget normalt. Der er nogen der siger, at døden er begyndelsen til noget nyt. (OLE rækker en lille flaske ud af iltteltet) Hvad er det?

21 Blåsyre. Det lammer nerverne. Så er jeg væk på 5 minutter. Nej. Bare nu hvis jeg ikke kan selv. Nej, Ole. Det må jeg ikke. Jeg har heller ikke tid... (SØREN putter flasken ned i lommen. Pause) (OLE begynder at græde) (lavt) Shit. (pause) Må jeg så ikke få et knus, Søren. Jo, det må du... (SØREN går langsomt hen til iltteltet. Så lyner han det op og ser på OLE. Skinger musik. SØREN er rystet i sin grundvold. OLE er åbenbart lidt medtaget af sygdommen. SØREN vakler tilbage, vælter om, kaster op, brækker sig i stride baner) For helvede Ole, hvordan er det du ser ud. Sådan ser jeg altså ud. Og for en uge siden... Det er helt vildt. Er du sikker på, det ikke er AIDS? Ja, men jeg aner ikke, hvad det er. Og lægerne aner det heller ikke. Nej. Er det smitsomt?

22 Det tror jeg ikke. Tror?... Det blir vi jo nok lige nødt til at finde ud af... Jeg tror ikke, de kan sige det. Det er noget helt nyt. Og det går hurtigt. Ja. Du, lige et øjeblik... Går du? Nej, jeg skal bare lige ud og pisse. Der er et toilet her på stuen. Jo, men så går jeg også lige ud og trækker en kop kaffe. Vi kan bare ringe. De er meget flinke. Ja...men... Sæt dig ned, Søren. (OLE ringer med klokken) Ja. Okay. Sæt dig bare ned. (SØREN gir fingeren henimod sengen. Lægen kommer ind)

23 SCENE 7 Nu ska du se, Ole, jeg har en dejlig appelsin med til dig. Søren vil gerne ha en kop kaffe. Kan det la sig gøre? Selvfølgelig. Bruger du noget i kaffen? Tak. (Lægen vil gå. SØREN stopper ham hviskende) Du, Jørgen. Har du tid til at fortælle mig noget mere om den her sygdom? Ja, om den er smitsom, f.eks... Næhhh, det... (henne fra sengen) Søren? Jeg snakker lige med lægen. Altså, med risiko for at virke kynisk... Vi undersøger jo i øjeblikket, om selve nedbrydningen i Ole's organisme kan være genetisk betinget eller om det er et eller andet ukendt virus, der forårsager det hele. Det kan være en virusform, men ikke engang det er rigtig sikkert. Og Guds nåde trøste os, hvis det er det. Det kan også være en simpel form for kræft i nervesystemet. Men det tror vi desværre ikke, det er. Vi står faktisk helt på bar bund, Søren. Det er helt forfærdeligt. Jo, men kan man så ikke sige, at det er en lille smule risikabelt for mig... Er du klar over, hvor lille sådan et virus er? Det er simpelthen så lille bitte bitte. Det er simpelthen den mindste levende organisme vi overhovedet kender. Faktisk, så er det ikke andet end en lille møgpartikel af genetisk materiale med et lille lag af protein og fedtstof omkring. Det er sådan, det gemmer sig. Og det kan jo ikke finde ud af at leve uden mere komplekse strukturers hjælp, så det

24 lille svin, ikke, så smutter det jo lige ind i cellerne der og overtager styringen af hele cellens genetiske apparat. Nu er min situation den, at jeg har en familie med to børn og så videre... Hvis det bare var en bakterie, Søren, så ku du fandme tro, vi skulle komme efter den. Åhh, du gode gud. Sku jeg ikke hente den kop kaffe og en lille én? Mit venskab til Ole er i virkeligheden, ja hvad skal man kalde det sporadisk eller, vi legede jo sammen som børn men... Ole er også meget glad for dig. Han fortalte om en dejlig aften i Nyhavn. Nåjo, det må jeg indrømme. Det var her i sommer. Vi har ikke set hinanden i år der, og så render vi pludselig ind hinanden nede i Nyhavn der. Jeg sidder med nogle kolleger og drikker en øl, og så dukker Ole jo op. Og han får så øje på os og kommer hen og sætter sig på den tomme stol og får nogle øller med. Men...Og siden har vi så ikke set hinanden. Men... Tak, Søren. Det betyder i hvert tilfælde meget for Ole at ha en hos sig, som han føler sig tryg ved, en han ved, der elsker ham. Han er meget ensom. Han sku ha en søster ovre i Boston... Hun er desværre død. Det er ikke 14 dage siden. Af den samme sygdom, som Ole har. De har nok været arveligt disponerede. Lad mig nu gøre det helt klart: Ole har altid været mere knyttet til mig end omvendt. Sådan er det. Og jeg er ikke indstillet på at risikere liv og lemmer for at sidde at holde ham i hånden og høre på hans dødsprutter. Hvis det var en blodprop eller en hjerneblødning, så ok, men hvis I ikke garanterer, at den lede sygdom er 100% smitfri, så er jeg bare den der er smuttet. Jeg er ikke indstillet på det, Schou. Mit liv er, undskyld jeg siger det, en dans på roser lige nu, og det har jeg ikke tænkt mig at lave om på. Selvom der skulle være en smitterisiko, Søren, så er den helt minimal. En virus af den type, der sikkert er tale om her ka nemt ligge gemt op til år uden at forvolde sygdom overhovedet...

25 Nå, og hvad så? Jeg er sgu da ligeglad. Jeg vil overhovedet ikke ha den latterlige virus ind ad døren, er du med? Det virus. Det hedder et virus. Jeg syns du skulle tænke over det. Herregud, det drejer sig om timer. Hvis du spørger mig, så synes jeg, du skal blive. Tak, jeg ved at du er et godt menneske. Nu henter jeg den kaffe. (lægen går) Jamen altså, undskyld, jeg har ikke tid...jeg ved godt...

26 SCENE 8 (lavt øver sig) Jeg blir desværre nødt til at gå. Jeg...skal nå en flyver, og jeg har ikke sovet hele natten. Jeg lover, jeg lover, at jeg kigger ind igen i eftermiddag..sådan, det siger jeg til Ole. Hvor blir du af, Søren? Kom, jeg savner dig. (lavt) Svin. Degenerede svin. Åååhhh... Mutant (SØREN går beslutsomt hen og lyner teltet op. OLE kæmper sig ud af teltet og kaster armene om SØREN, der blir desperat af angst og forsøger at slippe væk. Voldsom musik. Det ligner en dans. En tango. OLES mund er hele tiden forbundet til teltet med en iltslange) Døden er ikke til at forstå, Søren. Der står vi overfor det store almægtige, som vi ikke ved, hvad er for noget. Vi ser et land af Lys eller af Mørke. Vi har anelser og ønsker. Men vi kan ikke gøre os fortjent til noget. Og underligt nok, jo mindre vi blir, jo mindre vi forventer, jo nemmere er det at gi sig hen til det ufattelige. Jeg gir mig hen til dig nu, Søren. Du har altid været smartere end mig. Du har snydt mig så vandet driver. Tror du ikke godt, jeg ved det. Tror du ikke jeg ved, at jeg er mere knyttet til dig end du til mig. Jeg har måske ligefrem været en klods om benet på dig. Det må du virkelig meget undskylde. Men jeg er ikke bleg for at sige, at jeg elsker dig. Jeg elsker dig så højt at jeg er ved at græde. Så meget at det gør så forbandet, forbandet ondt. Jeg spør jeg dig nu for jeg har ikke noget at miste vil du passe på mig, til jeg dør? Vil du holde mig i hånden, når jeg dør. Det er så lidt, men jeg lover dig, at du ikke går tomhændet herfra. Jeg har en gave, du må få. (SØREN river sig løs. I farten river han både den ene arm og iltslangen af OLE. Han kaster op. Hans mobiltelefon begynder at ringe) Åh min arm, åh min arm. (OLE kæmper med at rive iltslangen fra Søren, der i panikken ikke forstår, hvad der sker. Men OLE er for svag. ) Det er forfærdeligt. Det er forfærdeligt.

27 SCENE 9 (SØREN hører endelig mobiltelefonen) Hva? Det er mig. Kevin. Jeg står ude i lufthavnen. Hvor blir du af? Jeg er på vej. Hvad er klokken? Den er rigtig mange. Jeg er altså stadigvæk inde på...på...rigshospitalet. På Rigshospitalet? Hvad tænker du på, mand?! Men ham Ole, ikke, nu skal du høre, det han fejler, det ved de ikke engang om det smitter. Så se dog bare se at få fingrene ud ad røvhullet. Ja, det er rigtigt...sådan nu er jeg nede i bilen. Det er godt, Søren. Det føles som om du skider på mig Nej, jeg gør ikke Hvis du ikke når det fly, sender de et medicinsk computerprogram på markedet med en alvorlig mangel, og det er dyrt, meget dyrt. For så går jeg ned, og det gør du også, Søren, for jeg holde dig ansvarlig. Og så stikker jeg dig med en kniv fra nu af og langt ind i næste årtusind Okay. Fart på! Flyet går om 20 minutter! Vi ses!

28 (dut dut) 20 minutter. Det kan jeg sagtens nå.

29 SCENE 10 (SØREN drøner ud af scenen. Når lige at se OLE, der stort set er død. Står lidt og kan ikke bestemme sig. Smider iltslangen hen til OLE. Går. Kommer lidt efter tilbage. Går i gang med at redde OLE) Sker der noget? (SØREN løber ud på gangen og råber "hjælp hjælp", men der er ikke nogen i sigte. Beslutsomt tager han et lommetørklæde frem. Lægger det over OLEs mund og giver ham kunstigt åndedræt) (mellem pustene) Hjælp hjælp. Hjælp hjælp. Hjælp hjælp hjælp! Hjælp!! Fuck! (Pludselig trækker respiratoren vejret igen. SØREN gir OLE masken på) Er det okay? Kommer der luft? Ja. Puha. Tak. (kigger på sit ur) Ole, jeg blir desværre...ellers er helvede er løs... Du går ikke, vel? (han holder fast i SØREN) Giv slip, Ole. Giv slip på mig. (OLEs anden arm falder af)

30 Det er ligemeget, Søren, jeg kan ikke mærke det! Det bløder ikke engang. Jeg har ikke så meget blod tilbage. Jeg kan ikke engang bløde mere Har du ikke noget blod...? Smid dem bare ud. Han kan ta dem med, når han kommer med kaffen. Vil du gi mig appelsinen? (han giver OLE appelsinen) Nej, jeg er ikke sulten alligevel. ( bliver viklet ind i iltslangen) Øiii, tiden løber... ( Han ser på sit ur og erkender, at han ikke kan nå flyveren. Han ringer på sin mobiltelefon) Kevin! Jeg har en af verdens største formuer. Kevin, for helvede tag nu den telefon (pause) For helvede, Kevin Jeg har en af verdens største formuer (pause) Jeg har en af verdens største formuer Hvad? Det er rigtig nok. Jeg har arvet min søster. Det drejer sig om...om milliarder dollars..

31 Du må ikke gi op Ole. Jeg er hos dig, og vi står sammen om det her og jeg er sej. (SØREN lægger OLE ind i teltet uden at røre ved ham) Hvad er det for en formue du snakker om? Schh. Jeg lytter. Kan du høre fuglene? (lytter) Næh... Så er det bare mig. Det er fordi, du så gerne vil høre dem, Ole. Så sker der et eller andet oppe i hjernen.

32 SCENE 11 (SCHOU kommer ind og ligner en, der har glemt noget) Kaffen. (SCHOU vil til at gå igen) Jørgen. Armene er faldet af. Pokkers. (SCHOU springer hen og undersøger en arm) SCHOU Det er ikke så godt. Hvorfor er han ikke spændt fast? Altså, det har ikke... Hvorfor er han ikke spændt fast? Han kan ikke tåle det. Jamen...kan man i det mindste ikke sikre sig, at han i det mindste ikke falder ud af sengen. Hvad er det for noget? Det har ikke været noget problem indtil nu. Ikke noget problem. Og hvad sker der med Ole's blod? Forsvinder det bare? Eller hvad sker der med det? Altså...

33 Ole aner jo ingenting. Får han slet slet ikke nogen information? Vi gør alt, hvad vi overhovedet kan. Det er ikke så nemt. Nemt? Hvem fanden har sagt det? Er du den ansvarlige for den her farce? Eller har du nogen over dig? Professor Cortsen. Det er ham, der leder undersøgelserne. Så vil jeg gerne tale med ham. Og i Boston har de vel også lavet nogle undersøgelser? De er selvfølgelig også i fuld gang derovre. De er bare ikke spor længere, end vi er. Han ævlerbævler om en eller astronomisk formue. Har I givet ham en hjerneskade eller hvad? Næ, den er vist god nok. Det må være arven efter søsteren...ikke at jeg ved, hvor meget det er Ja, det ved jeg heller ikke, og hvad der sker med alle de penge, hvis Ole går hen og dør? Ja, jeg er jo ikke advokat. Det ku være, man skulle spørge Ole selv. Ja, det vil jeg fandeme også gøre. Der må da være nogen, der kan hjælpe Ole med alle de her ting, når han ikke selv kan. Jeg håber virkelig, du er klar over, at jeg mener det her. Jeg vil ha at der blir gjort alt, hvad der overhovedet er menneskeligt muligt. Hvad så med at prøve et privathospital, Søren. Gør du nar? Næ. Nå.

34 Nu vil jeg gerne tilse patienten... Ja, du må hellere se at få armene op af lommen. Jeg synes lige, at jeg vil ha, at du skal vide, at jeg synes alt det her er meget, meget mærkeligt. (SØREN bliver gevaldigt svimmel. Han falder om) Jeg er smittet. Jeg vidste det. Nej, du er ej. Og medmindre du har tænkt dig at gå i seng med ham eller at blande blod, så kan jeg ikke se, hvad der skulle ske. Blande blod? Jamen, det har jeg da allerede gjort.

35 SCENE 12 (på vej ind) Det er jo fantastisk, Schou! Et tilfælde mere! (ser til SØREN) Ja, alt tyder på det. Nu har han ligget der til observation i syv timer Fantastisk De har kendt hinanden fra barnsben. Der er måske en sammenhæng. Hvorfor? De har blandet blod engang. Hvor er vi heldige. Men det mest fantastiske er, at jeg lige har downloadet et revolutionerende nyt diagnostiseringsprogram fra Japan, som netop er blevet sendt ud over nettet. Jeg vil be dig om at tage det i brug med det samme og anvende det direkte i behandlingen af vores to patienter. Men det skal jo godkendes... Sæt dig ned! Hør nu her. Jeg har lige fået en henvendelse fra Duke University Medical Center i North Carolina. Sygdommen har spredt sig, og nu har de kaldt mig over til en høring. Det er jo fremragende. Så er der måske endelig udsigt til, at vi kan få noget hjælp. Det er sgu dem derovre, der trænger til hjælp. De er udmærket klar over, at vi er flere hestehoveder foran i arbejdet. Så hvis vi skal bevare vores førerposition, så er det helt afgørende, at de vildspor jeg skal over dammen og lægge ud for amerikanerne er så kvalificerede som overhovedet muligt. Men Etisk Komité... Hvad sku de sige...til hvad?

36 Nej, jeg gør det ikke. Hvilken type flue bruger du, når du fisker ved Harasjö Måla? Det kommer an på hvad jeg fisker efter... Ja, det er da klart. Havørred. Så er det ikke Harasjö Måla, der har med garanti aldrig været en havørred, for der er ikke forbindelse til havet. Er en havørred ikke større end en bækørred? Jo. Godt. Så skal det være havørred. Der er jo Mörrum Å eller Helgeåen, eller ude ved kysten jo. Og hvilken type flue bruger du så? Laksefluer. Godt. Jeg skal nemlig op og fiske med Professor Lindquist fra Lunds Universitet, når jeg kommer hjem fra USA. Og han er jo lidt af en ekspert. Professor Lindquist? Er det ikke ham, der skal bedømme min PHD afhandling? Jo. Hvordan går det med den? Jeg har dårligt haft tid til at følge med, det er frygtelig pinligt. Nej, slet ikke. Vi ved da begge, hvilket forfærdeligt pres vi har arbejdet under det sidste stykke tid.

37 Er du tilfreds med den? (SCHOU slår blikket ned) Ikke så bekymret. Når jeg har haft fat i Lindquist og fortalt ham, hvilket forfærdeligt pres, du har arbejdet under det sidste stykke tid, så er jeg sikker på, at han vil se med meget milde øjne på din lille afhandling. Tusind, tusind tak. Gå så i gang med det program, Schou Ja. Selvfølgelig. (CORTSEN går)

38 SCENE 13 (SØREN venter sammen med SCHOU) Hvordan er mine resultater? De er desværre ikke klar endnu. Vi bliver nødt til at vente lidt. (De venter. SCHOU øver sig på at kaste med en fiskestang) Tre gange, tre gange har jeg taget en bækørred på over 6 pund, Søren. Tre gange. Fisker du? (SØREN ryster på hovedet) Nej, det kan jeg godt fornemme. Hvor lang tid går der? Der er noget bøvl med det computerprogram, der koordinerer dine blodtests. Vil du ha noget kaffe og en lille én? Ja. Det vil jeg meget gerne Åh, det er sandt, du bruger mælk i kaffen. Næ, det gør jeg nu ikke. Der er ikke noget der tyder på, at du er spor syg, Søren. Du er bare lidt opkørt og nervøs. (de venter lidt) Tror du på...øh...tror du på...at alt er bestemt på forhånd? (der er en fax, der tikker)

39 Er det dem? Nu skal jeg se. Jo, det er. Ja. Ja. Jamen det ser jo... Der er nogle små påvirkninger i nyrer, bugspytkirtel og fordøjelseskanal. Det skal vi nok komme efter. Og så er der en anelse bihulebetændelse, koagulatiionsforstyrrelser, pankreatitis, kvalme, opkastninger, urene sår og ildelugtende sekreter, udbredt nekrose, udbredte sårdannelser i mave tarm kanal, blødninger i de fleste vitale organer, ledbetændelse, osteomyelitis, dvs. betændelse i knoglemarv og knogle, betændelse i hjertemuskulaturen og hjerteklapperne, forstørret milt og bylder på lever og lunger. Mærkeligt. Ingen panik. Vi blir nødt til at foretage en undersøgelse af dine indre organer.

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast)

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast) Hør mig! Et manus af 8.a, Henriette Hørlücks Skole (7. Udkast) SCENE 1. INT. I KØKKENET HOS DAG/MORGEN Louise (14) kommer svedende ind i køkkenet, tørrer sig om munden som om hun har kastet op. Hun sætter

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

The Killing (FINAL) Nordre Skole 9C

The Killing (FINAL) Nordre Skole 9C The Killing (FINAL) Af Nordre Skole 9C SCENE 1: SKABET FRITZ sidder i skabet og ryster. Han kan høre fodtrin lige udenfor. FLASHBACK! (fodtrin og et lysglimt) SCENE 2: STUE Stuen er helt tom og mørk, det

Læs mere

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet.

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet. EXT. VED DØR PÅ GADE. NAT MORDET Tre unge mænd ude foran en trappeopgang til en lejlighed i et mørkt København efter en bytur. Berusede folk og andre skøre skæbner råber og griner på gaden. Den ene af

Læs mere

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften?

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften? SOLAR PLEXUS af Sigrid Johannesen Lys blændet ned. er på toilettet, ude på Nørrebrogade. åbner døren til Grob, går ind tydeligt fuld, mumlende. Tænder standerlampe placeret på scenen. pakker mad ud, langsomt,

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning Kasse Brand (arbejdstitel) Af Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010 9. Gennemskrivning 1 EXT. HAVEN/HULLET. DAG 1 August 8 år står nede i et dybt hul og graver. Han gider tydeligvis

Læs mere

BESAT. ANNA Skal vi lave noget i weekenden? Se film? Vi kan gøre det hos mig, mine forældre er ikke hjemme. MIKKEL Det kunne være fedt

BESAT. ANNA Skal vi lave noget i weekenden? Se film? Vi kan gøre det hos mig, mine forældre er ikke hjemme. MIKKEL Det kunne være fedt BESAT Scene 1 INT. Skolegang. Dag. (15), (15), (15) og (15), kommer ud i skolegården efter time. De står med front mod hinanden og taler Skal vi lave noget i weekenden? Se film? Vi kan gøre det hos mig,

Læs mere

Tyven. Annika Ta dig nu sammen, vi har jo snart fri. Bo kigger på armen for at se hvad klokken er, han glemmer igen at han ikke har noget ur.

Tyven. Annika Ta dig nu sammen, vi har jo snart fri. Bo kigger på armen for at se hvad klokken er, han glemmer igen at han ikke har noget ur. Tyven SC 1. INT. KLASSEN VINTER MORGEN. Klassen sidder og laver gruppearbejde i klasseværelset. De har religion. sidder og arbejder sammen med. De sidder og arbejder med lignelsen om det mistede får. Man

Læs mere

1. AKT. Prolog. ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den

1. AKT. Prolog. ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den 1. AKT Prolog ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den samme drøm. En drøm om en mand med gule krøller, stjerner i øjnene og en blå kappe. Han kommer gående over en grøn eng. Det vil sige,

Læs mere

Kasper og Nikoline. an original screenplay by. Lille Næstved FINAL DRAFT

Kasper og Nikoline. an original screenplay by. Lille Næstved FINAL DRAFT Kasper og Nikoline an original screenplay by Lille Næstved FINAL DRAFT (555) 555-5555 MyEmail@emailaddress.com Kasper og Nikoline SCENE 1: (INT)(VENTEVÆRELSE/SKOLEGANGEN)

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

CUT. Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen

CUT. Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen CUT Af Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen INT. DAG, LOCATION: MØRK LAGERHAL Ind ad en dør kommer en spinkel kvinde løbende. Det er tydeligt at se at hun har det elendigt. Hendes øjne flakker og hun har

Læs mere

YASMIN Jeg har noget jeg er nødt til at sige til dig. YASMIN Mine forældre har bestemt, at jeg skal giftes med min fætter.

YASMIN Jeg har noget jeg er nødt til at sige til dig. YASMIN Mine forældre har bestemt, at jeg skal giftes med min fætter. Forbudt kærlighed Manuskript 2. gennemskrivning 1 EXT - BÆNKEN. Yasmin og Oliver griner og er lykkelige Forårsaften Kl. 17:49, i en park med buske og træer i baggrunden Yasmin og Oliver sidder og holder

Læs mere

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne.

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne. EBBE KLØVEDAL REICH Ebbe Kløvedal Reich har et langt forfatterskab bag sig. Som ung studerede han historie ved Københavns Universitet, og mange af hans romaner har da også et historisk indhold. Det gælder

Læs mere

HERNINGSHOLMSKOLEN. Prale-Patrick. Gennemskrivning 9. Mette Møller Grout & Jon Nørgaard Poulsen 03-06-2009. Til Station-Next, Nisse. Manuskript.

HERNINGSHOLMSKOLEN. Prale-Patrick. Gennemskrivning 9. Mette Møller Grout & Jon Nørgaard Poulsen 03-06-2009. Til Station-Next, Nisse. Manuskript. HERNINGSHOLMSKOLEN Prale-Patrick Gennemskrivning 9 Mette Møller Grout & Jon Nørgaard Poulsen 03-06-2009 Til Station-Next, Nisse. Manuskript. 1. Ext. Bænk i skolegården. Dag. PATRICK og JOSEFINE sidder

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet.

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. Screenplay SC. 1. INT. KØKKEN. DAG Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. jeg kan bare ikke gå igennem det igen. Nannas

Læs mere

Christian slår på glasset og rejser sig. Gæsterne kigger forventningsfuldt på ham. Lars og stuepigerne stiller sig artigt på række og lytter.

Christian slår på glasset og rejser sig. Gæsterne kigger forventningsfuldt på ham. Lars og stuepigerne stiller sig artigt på række og lytter. ONKEL LEIF - Det er en dejlig hummersuppe. POUL (faderens logebror) - Det er en laksesuppe. ONKEL LEIF - Er det en laksesuppe? Jeg synes, den smager hen efter hummer. PREBEN (faderens logebror) - (høfligt

Læs mere

Beskeden. Et manuskript af. 10.y & x. Fredericia Realskole. 6. Gennemskrivning, oktober Side 1 af 14

Beskeden. Et manuskript af. 10.y & x. Fredericia Realskole. 6. Gennemskrivning, oktober Side 1 af 14 Beskeden Et manuskript af 10.y & x Fredericia Realskole 6. Gennemskrivning, oktober 2010 Side1af14 SC 1. EXT. PÅ VEJ TIL SKOLE DECEMBER DAG Maria (16)kommer cyklende på vej til skole. Hun ser Bolette ind

Læs mere

Hemmeligheden (Endelig gennemskrivning, januar 2012) 7.1, Helsinge Realskole (Jonathan T. Rasmussen & Caroline T. Pag) Opdiggtet historie.

Hemmeligheden (Endelig gennemskrivning, januar 2012) 7.1, Helsinge Realskole (Jonathan T. Rasmussen & Caroline T. Pag) Opdiggtet historie. Hemmeligheden (Endelig gennemskrivning, januar 2012) Af 7.1, Helsinge Realskole (Jonathan T. Rasmussen & Caroline T. Pag) Opdiggtet historie. SC. 1 INT. S VÆRELSE [PLEASEINSERT\PRERENDERUNICODE{ÂĂŞ}INTOPREAMBLE]

Læs mere

Konflikthåndtering mødepakke

Konflikthåndtering mødepakke Indledning af historie Trin 1 Her er Louise. For et halvt år n købte hun en mobiltelefon til 2500 kr. hos jer, men nu er bagcoveret i stykker, og hun er kommet for at bytte den. Her er Kasper. Han er lidt

Læs mere

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015 Wallflower 1. By station next. manus kortfilm Vigga Nymann 2015 SCENE 1.INT. PÅ S VÆRELSE. DAG. 2. Freja (16) sidder med sin mobil, og er inde på en fyr ved navn Mads (17) Facebook-profil. Freja sidder

Læs mere

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt Af Ben Furman Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt er en historie om en lille dreng som finder en løsning på sine tilbagevendende mareridt. Jesper overnatter hos hans bedstemor

Læs mere

Peter får hjælp til at styre sin ADHD

Peter får hjælp til at styre sin ADHD Peter får hjælp til at styre sin ADHD Skrevet og tegnet af: Jan og Rikke Have Odgaard Rikke og Jan Have Odgaard, har konsulentfirmaet JHO Consult De arbejder som konsulenter på hele det specalpædagogiske

Læs mere

Løgnen. Nyborg Friskole

Løgnen. Nyborg Friskole Løgnen af Nyborg Friskole SC. 1. EXT. PÅ BADEVÆRELSET - SOMMER - DAG Mie (17) er på badeværelset. Mie har taget en gravidtetstest. Vi ser Mie vente. Efter at have nølet i lang tid. Man ser nærbillede af

Læs mere

Trine Bjerre & Kirsten Ruth. Oskar i Legeland. Forlaget Den lille Delfin

Trine Bjerre & Kirsten Ruth. Oskar i Legeland. Forlaget Den lille Delfin Trine Bjerre & Kirsten Ruth Oskar i Legeland Forlaget Den lille Delfin Oskar i Legeland af Trine Bjerre & Kirsten Ruth 2014 1. udgave, 1. oplag isbn-13: 978-87-996221-3-9 Tekst & Lay-out: Trine Bjerre

Læs mere

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe.

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. 1. 1. INT. TRAPPE/SPISESTUE Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. (Kamera i bevægelse)vi følger disse billeder på væggen og ender i spisestuen og ser

Læs mere

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt SKYLD En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt H en ad vejen så man en lille fyr komme gående. Han var ikke særlig stor, nærmest lidt lille. Bare 45 cm høj. Han var bleg at se på. Hans øjne

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

Nu er det blevet eftermiddag. Solen er ved at gemme sig. Fra vinduerne skinner der gult lys. Snart er det aften.

Nu er det blevet eftermiddag. Solen er ved at gemme sig. Fra vinduerne skinner der gult lys. Snart er det aften. Vilja, mor og morfar bor på en gård, der ligger øverst oppe på en bakke. Herfra løber Vilja ned ad stien, når hun skal i skole. Når skolen er slut, maser hun igen op ad bakken, træt og sulten. Om vinteren

Læs mere

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads.

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads. Manuskript Engstrandskolen 10.com 3.gennemskrivning mobbet i døden SCENE 1. KLASSEVÆRELSE. DAG ELISA (16) sidder i et klasselokale og tegner hjerter rundt om mads navn. Elisa kigger op og får øjenkontakt

Læs mere

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam.

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam. SCENE 1 - I SKOLEGANGEN - DAG Jonas sidder på en bænk på gangen foran klasselokalet og kigger forelsket på Marie, som står lidt derfra i samtale med Clara. Pigerne kigger skjult hen på ham. Det er frikvarter

Læs mere

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Steffan Lykke 1. Ta mig tilbage Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Her er masser af plads I mit lille ydmyg palads men Her er koldt og trist uden dig Men hvor er du

Læs mere

En maskeret løgn (5. udkast) Veronika, Cecilie, Emma & Niels

En maskeret løgn (5. udkast) Veronika, Cecilie, Emma & Niels En maskeret løgn (5. udkast) af Veronika, Cecilie, Emma & Niels SCENE 1: INT. I KLASSEVÆRELSET Asger og Olivia sidder ved bord sammen i timen, læren (ELISA) skriver på tavlen. Olivia læner sig over til

Læs mere

Lars: Hva så Bøsseboy drømmer du om nogen søde mænd? Nikolai: Fuck nu af Lars. Lars: Er det det du gerne vil ha? Hva Nikolai?

Lars: Hva så Bøsseboy drømmer du om nogen søde mænd? Nikolai: Fuck nu af Lars. Lars: Er det det du gerne vil ha? Hva Nikolai? Nikolai 8. klasse, Byens Skole 9. Gennemskrivning, marts 2009 Scene 1: (Vi befinder os i Nikolais klasseværelse. Vi ser Nikolai sidder og falder i staver. Man hører klokken ringer til frikvarter, og de

Læs mere

En stol for lidt (FINAL DRAFT) Klostermarkskolen 8L

En stol for lidt (FINAL DRAFT) Klostermarkskolen 8L En stol for lidt (FINAL DRAFT) af Klostermarkskolen 8L SCENE 1 HOS AFTEN Maja og Matthias står inde på Majas værelse. De er ved at sige farvel. Det har været rigtig hyggeligt idag. Ja, det har det vel..

Læs mere

"KØD" 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43

KØD 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43 "KØD" 4. Draft af Niels H. F. Jensby Station Next Toppen niels@falk.dk 27 64 46 43 2. EXT. S HUS - AFTEN En 70 er forstadsvilla. Gående ned af indkørselen kommer (30). Han er klædt i et par jeans og en

Læs mere

Død mand. Written By. Bruno Edelman

Død mand. Written By. Bruno Edelman Død mand Written By Bruno Edelman 51950968 1 INTRO En 8 mm film viser 2 farver i et glas vand blader sig og bliver til en. Mange hurtige og utydelige billeder. POV fra Erik som lille. Han leger med Mille.

Læs mere

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor.

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Alle mennesker har alle slags humør! Men nogen gange bliver humøret alt for dårligt

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson To af samme køn By Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson SCENE 1 EXT UDENFOR SKOLEN DAG Anna er i gang med at parkere sin cykel. Hun hører musik. Laura kommer trækkende med sin cykel,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES

ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES 20 PSYKOLOG NYT Nr. 20. 2004 HISTORIE Marianne er kronisk anorektiker. I snart 30 år har hun kæmpet forgæves for at slippe fri af sin sygdom. Fire gange har hun

Læs mere

ELLIOT. Et manuskript af. 8.B, Henriette Hørlücks skole

ELLIOT. Et manuskript af. 8.B, Henriette Hørlücks skole ELLIOT Et manuskript af 8.B, Henriette Hørlücks skole 5. Gennemskrivning, april 2008 1 SC 1. EXT. SKOLEGÅRDEN DAG LEA(15) har kun sort tøj på, og mørk make-up. Hun sidder alene i skolegården og kigger

Læs mere

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole NUMMER 111 Et manuskript af 8.c, Maribo Borgerskole 5. Gennemskrivning maj 2009 1 SC 1. EXT. VED HUS OG PARKERINGSPLADS (BOLGIBLOK OG P-PLADS) SOMMER DAG Man ser Victor (SUNE) sidde og sove op af en stor,

Læs mere

Sidste aften med min far

Sidste aften med min far Sidste aften med min far En sygeplejerske kommer ind og spørger, om hun skal stille en seng op til mig og min mor. På min fars stue. På stue fem. Det vil vi gerne. Min far sover allerede. Eller rettere

Læs mere

IPad (Endelige manus) Taastrup Realskole

IPad (Endelige manus) Taastrup Realskole IPad (Endelige manus) af Taastrup Realskole RIGTIG OG FORKERT SCENE 1 - SKOLE - MORGEN Ida kommer gående ned ad gangen på vej ind til time. Caroline og Anna kommer gående ned ad gangen og opdager Ida.

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

2. scene. og jeg kommer tilbage. Dig og mig. Et nyt fantastisk rige. Jeg lover det. ORESTES - Hvor fanden er de henne?! ELEKTRA - Hvad?

2. scene. og jeg kommer tilbage. Dig og mig. Et nyt fantastisk rige. Jeg lover det. ORESTES - Hvor fanden er de henne?! ELEKTRA - Hvad? 2. scene Elektra og Orestes. Orestes pakker, leder efter noget. Rasende. Elektra stirrer på ham, mens han brøler og smider med tingene. Hun er fjern i blikket, ryster. ORESTES - Hvor fanden er de henne?!

Læs mere

Interviewperson: Mona Knudsen MK Primær Interviewer: Peter Glipstrup-Bonde PGB

Interviewperson: Mona Knudsen MK Primær Interviewer: Peter Glipstrup-Bonde PGB Interviewperson: Mona Knudsen MK Primær Interviewer: Peter Glipstrup-Bonde PGB Afklaring af tegn: - Pause på 1-5 sek. (...) - Minimal tilpasning for tydelighed (G) - Latter I forbindelse med transskribering

Læs mere

Manus navn... Et manuskript af. 8CDE Antvorskov Skole

Manus navn... Et manuskript af. 8CDE Antvorskov Skole Manus navn... Et manuskript af 8CDE Antvorskov Skole 3. Gennemskrivning, marts 2016 SCENE 1 INT DAG KLASSELOKALE: Klassen er i gang med gruppearbejde. De sidder spredt og man kan høre en summen af småsnak.

Læs mere

I SOMMERHUS Final draft

I SOMMERHUS Final draft I SOMMERHUS Final draft SCENE 1 - SKOLE (DAG, EXT.) står og læner sig op ad en bil foran en skole. Han har en smøg i den ene hånd og en iphone i den anden. Han er kunstertype, har pjusket hår og slidte

Læs mere

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 KARL OG EMMAS MOR ER BLEVET RUNDTOSSET Forfatter: Susanna Gerstorff Thidemann ISBN: 87-89814-89-6 Tekstbearbejdning og layout: Qivi

Læs mere

Kræften & kræfterne EN LILLE BOG OM LUNGEKRÆFT. Fortalt og tegnet af Lea Letén

Kræften & kræfterne EN LILLE BOG OM LUNGEKRÆFT. Fortalt og tegnet af Lea Letén Kræften & kræfterne EN LILLE BOG OM LUNGEKRÆFT Fortalt og tegnet af Lea Letén FORORD Dette er en bog om lungekræft for de mindre børn i alderen 3-6 år. Med sin ligefremme og dagligdags indfaldsvinkel giver

Læs mere

LIV "Er vi okay efter i lørdags" VICTORIA "Ja det tror jeg da... Hvorfor skulle vi ikke være det?"

LIV Er vi okay efter i lørdags VICTORIA Ja det tror jeg da... Hvorfor skulle vi ikke være det? Screenplay 1. SKOLEN (GANGEN) EFTERMIDDAG I starten af scenen er der mange på gangen efterhånden er der kun dem (Isabella(14), Liv(14) og Victoria(14). Isabella, Victoria og Liv står ude på gangen og snakker.

Læs mere

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen Blå pudder Et manuskript af 8.A, Lundebjergskolen Endelig gennemskrivning, 16. Sept. 2010 SC 1. INT. I KØKKENET HOS DAG (14) sidder på en stol ved et to mands bord i køkkenet. Hun tager langsomt skeen

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Speedy 27/06/06 12:57 Side 1. Historien om. Speedy. En beretning om hunden der ikke ville sidde stille

Speedy 27/06/06 12:57 Side 1. Historien om. Speedy. En beretning om hunden der ikke ville sidde stille Speedy 27/06/06 12:57 Side 1 Historien om Speedy En beretning om hunden der ikke ville sidde stille Speedy 27/06/06 12:57 Side 2 Hejsa Tamara. Ja, jeg synes lige jeg ville skrive og fortælle dig lidt om

Læs mere

Michael Svennevigs Bag de blå bjerge

Michael Svennevigs Bag de blå bjerge Uddrag fra Michael Svennevigs Bag de blå bjerge Forlaget Epigraf 2011. 2. scene Jeg drømmer, at jeg er en fugl. En fugl, der får vingerne skåret af. Bid for bid. Tomme for tomme og langsomt. Vingerne bliver

Læs mere

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til:

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: 1 Professoren - flytter ind! 2015 af Kim Christensen Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: Shelley - for at bringe ideen på bane Professor - opdrætter - D. Materzok-Köppen

Læs mere

Danseskolen. Et manuskript af 9.b, Marie Jørgensens Skole. endelig gennemskrivning, august 2010

Danseskolen. Et manuskript af 9.b, Marie Jørgensens Skole. endelig gennemskrivning, august 2010 Danseskolen Et manuskript af 9.b, Marie Jørgensens Skole endelig gennemskrivning, august 2010 SC 1. INT. Foyer - Dag (25) og (24)står og venter i foyeren. Louise har langt lyst hår. Hun har stramme bukser,

Læs mere

Søde Jacob. 6. udkast. Et manuskript af. 9. klasserne, Sortebakken

Søde Jacob. 6. udkast. Et manuskript af. 9. klasserne, Sortebakken Søde Jacob 6. udkast Et manuskript af 9. klasserne, Sortebakken 1 SC 1. INT Mathildes værelse - AFTEN (15) står og lægger makeup, og (15) kommer ind ad døren med 2 Somersby. Hun sætter dem ned på et bord

Læs mere

Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT

Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT 1. EXT TOGPERRON MIDDAG Vi ser en tom togperron. Der er klip mellem titelskilte og billeder af den tomme perron. Der er helt stille. En svag baggrundsstøj er det eneste

Læs mere

SKATERNE 8.x, Sankt Annæ Gymnasium 6. gennemskrivning, september 2009

SKATERNE 8.x, Sankt Annæ Gymnasium 6. gennemskrivning, september 2009 SKATERNE 8.x, Sankt Annæ Gymnasium 6. gennemskrivning, september 2009 Side 1 af 8 SCENE 1 EXT. DAG, I skateparken (Supertotal) En masse skatere skater i en park.(total) En dreng () skater hen til en anden

Læs mere

1 EXT. - LEJLIGHED TAG - DAG 1. Albert (11) leger på taget med sin ven Theodor (11) ALBERT

1 EXT. - LEJLIGHED TAG - DAG 1. Albert (11) leger på taget med sin ven Theodor (11) ALBERT 1 EXT. - LEJLIGHED TAG - DAG 1 Albert (11) leger på taget med sin ven Theodor (11) De laver fakler og leger at de er i krig. BOOM POW! Albert kaster sig ned til jorden og tager en dyb indånding. Han tager

Læs mere

Men hvad, det gør deres lærer også! Bare de ikke drukner. Ha, ha. Hvem narrer hvem? De drak hurtigt på toilettet.

Men hvad, det gør deres lærer også! Bare de ikke drukner. Ha, ha. Hvem narrer hvem? De drak hurtigt på toilettet. Politi Fastelavnsfesten var en fest på skolen. Altså nul alkohol til elever og andre under 18. Forældre som var med de mindre elever kunne købe øl! De kunne også købe kaffe og alt det andet. Jens kunne

Læs mere

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006 Den Talende Kamel MB 2006 2.a s storyline om Aladdin Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: Den Talende Kamel Den Talende Kamel Ørkenscene: Troldmand, 3 kameler: Ali og den bedrøvede og

Læs mere

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden!

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden! Kære kompagnon Jeg kan godt sige dig, at denne tale har jeg glædet mig til i lang tid - for det er jo hele 10 år siden jeg sidst havde en festlig mulighed for at holde tale for dig - nemlig da du blev

Læs mere

Tre måder at lyve på

Tre måder at lyve på Tre måder at lyve på Skrevet af Ghita Makowska Rasmussen Sted: Café Blomsten i Nyhavn Personer: Et forhold fra fortiden Tid: ns fødselsdag 1 Scene En mand ankommer på en café. Tjekker. Går igen. Kommer

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere

Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere PrikkeBjørn stopper mobbere. Af Charlotte Kamman Det var en solrig dag, dag klokken igen ringede ud til frikvarter i skolen. PrikkeBjørn glædede sig til

Læs mere

I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. Døren åbens og Julie går ind, døren lukker efter hende. JULIE

I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. Døren åbens og Julie går ind, døren lukker efter hende. JULIE Ida og Anna 1 1 SCENE 1,1 - GÅRDEN Julie banker på døren. 2 SCENE 2 KLASSELOKALE I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. 3 SCENE 3 - HALL Døren åbens og Julie går ind, døren lukker

Læs mere

Thomas POV: En bil kommer med voldsom fart imod ham.

Thomas POV: En bil kommer med voldsom fart imod ham. Manus: Anne-Marie Olesen Thinghuus Scener fra en episode af Vintervagten. EXT. SOMMERHUSOMRÅDE - DAG Thomas kommer kørende på sin scooter. Der er helt dødt og intet unormalt at rapportere. Han drejer ned

Læs mere

Min mor eller far har ondt

Min mor eller far har ondt Min mor eller far har ondt En pjece til børn af smerteramte Når mor eller far har ondt Dette hæfte er til dig, der har en mor eller far, som har ondt i kroppen og har haft det i lang tid. Det kan være,

Læs mere

Transskribering af samtale 1

Transskribering af samtale 1 Transskribering af samtale 1 Nå Arne det her det er optrapningsskemaet for Metformin. Nu kan du se her hvordan man sædvanligvis optrapper med ca. 500 mg om ugen. Det du får nu er... Jeg får to gange om

Læs mere

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole.

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010 Knuser dit hjerte SC 1. SKOLEGANG DAG Signe og Michelle er på vej til time. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. MICHELLE Ej,

Læs mere

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 Bilag I Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 Kursiv: Indikerer, der er lagt ekstra

Læs mere

Min Fars Elsker. [2. draft]

Min Fars Elsker. [2. draft] 1. SCENE INT.-MORGEN-KØKKEN Min Fars Elsker [2. draft] (15) går rundt i køkkenet, og stiller morgenmad på køkkenbordet. Hun har lavet kaffe. (45) træder ind i køkkenet, fuldt påklædt i jakkesæt og med

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

SCENE 6 ET STED I ARNES INDRE (Tre kinesere står med lænker om fødderne i en mine og graver. To flodheste holde vagt.)

SCENE 6 ET STED I ARNES INDRE (Tre kinesere står med lænker om fødderne i en mine og graver. To flodheste holde vagt.) SCENE 6 ET STED I S INDRE (Tre kinesere står med lænker om fødderne i en mine og graver. To flodheste holde vagt.) FLODHEST 1 Jeg keder mig FLODHEST 2 Det er snart overstået. Han gør det i nat. FLODHEST

Læs mere

Ung kvinde Ung mand Ung kvinde Ung mand Ung kvinde Ung mand Han bryder sammen i gråd. Græder i kramper. Ung kvinde Ung mand Han går ud.

Ung kvinde Ung mand Ung kvinde Ung mand Ung kvinde Ung mand Han bryder sammen i gråd. Græder i kramper. Ung kvinde Ung mand Han går ud. 1.scene I en lejlighed. Lyden af stemmer fra en tv-serie. Romantisk filmmusik. Det er de samme replikker fra scenen, der gentager sig i tv-serien på et fremmedsprog. er kun optaget af skærmbilledet. står

Læs mere

EN NØDSITUATION: MOR

EN NØDSITUATION: MOR EN NØDSITUATION: Vi er udenfor et sommerhus, der ligger på en skrant ud til havet. Det er tidlig aften, solen skinner, fuglene synger, bierne summer. Mellem sommerhuset og skrænten ned mod havet står et

Læs mere

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL Kirsten Wandahl BLÅ ØJNE LÆSEPRØVE Forlaget Lixi Bestil trykt bog eller ebog på på www.lixi.dk 1. Kapitel TO BLÅ ØJNE Din mobil ringer. Anna hørte Felicias stemme. Den kom

Læs mere

BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010

BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010 BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010 Side1af10 BARE EN VANDREHISTORIE 1. EXT. SKOV. DAG KATHRINE(14) går hjem fra skole i skoven. Hun har cowboybukser, sorte Converse og

Læs mere

1. SCENE. hver dag, man ta'r på bryllupsrejseweekend. I umiddelbar forlængelse af 0. Scene.

1. SCENE. hver dag, man ta'r på bryllupsrejseweekend. I umiddelbar forlængelse af 0. Scene. 6 1. SCENE I umiddelbar forlængelse af 0. Scene. Der bakses højlydt med døren. Annette kommer ind med en kuffert. Efter hende kommer Rasmus med en rejsetaske og diverse lufthavnsposer. Stuepigen går. Annette

Læs mere

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen For hendes fødder af Emma Elisabeth Nielsen Hun hedder Mia. Hun smækker med døren. Det er, som om verden er sky. Sådan er det altid. Det er, som om græsset bøjer sig for hende, når hun tramper gennem haven

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

Scene 2 Int. Klasseværelse Total mørke(alexanders POV) ANNIKA(12) Nå. Endnu en gave? Hold da op. Se alle sammen. Alexander har givet mig en halskæde.

Scene 2 Int. Klasseværelse Total mørke(alexanders POV) ANNIKA(12) Nå. Endnu en gave? Hold da op. Se alle sammen. Alexander har givet mig en halskæde. Manus Luk Øjnene Op. 5th draft. Scene 1 Int. Drengeværelse - Morgen Alexander(12) sidder på sin seng med skoletaske på. Omkring i værelset står flere dinosaurfigurer, men væggene er tomme. Han må tydeligvis

Læs mere

Når I konfirmander mødes i morgen til blå mandag, så forestiller jeg mig, at det er noget, mange af jer vil høre jer selv sige og spørge de andre om.

Når I konfirmander mødes i morgen til blå mandag, så forestiller jeg mig, at det er noget, mange af jer vil høre jer selv sige og spørge de andre om. 1 Prædiken til konfirmation 27. april kl. 11.00 749 I østen stiger solen op 17 Altmægtige og kære Gud (udvalgte vers) 70 Du kom til vor runde jord 439 O, du Guds lam 15 Op al den ting Hvor meget fik du?

Læs mere

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love (FINAL DRAFT2) af Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love SCENE 1: S VÆRELSE Alberte og Lea sidder på Albertes værelse. De hygger sig meget og snakker. (14)

Læs mere

LAURA Laura Dahl. Behandlingsinstitution for psykisk ustabile unge. Hun sætter sig op i sengen og kigger rundt.

LAURA Laura Dahl. Behandlingsinstitution for psykisk ustabile unge. Hun sætter sig op i sengen og kigger rundt. 1. Int. Kælder/drengeværelse. Morgen Laura vågner langsomt op på institutionen. Hun sætter sig langs sengekanten, og begynder at kigge rundt i lokalet. Hun opdager et hvidt armbånd som sidder rundt om

Læs mere

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Tidspunkt for interview: Torsdag 5/3-2015, kl. 9.00. Interviewede: Respondent A (RA): 14-årig pige, 8. klasse. Respondent B (RB):

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

1 SCENE 1 SORT 1 AMALIE 2 SCENE 2 SKOLEGANGEN (LOCATION 12) 2

1 SCENE 1 SORT 1 AMALIE 2 SCENE 2 SKOLEGANGEN (LOCATION 12) 2 1 SCENE 1 SORT 1 Sort skærm. Jonas?!!! (Skriger) 2 SCENE 2 SKOLEGANGEN (LOCATION 12) 2 Amalie står ude på gangen og snakker med Caroline og Louise. Hun stopper med at følge med i samtalen da Jonas kommer

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere

Man King - Færdigt manus. Hald Ege Efterskole

Man King - Færdigt manus. Hald Ege Efterskole Man King - Færdigt manus af Hald Ege Efterskole SCENE 1.EXT. GADE, FORAN BUTIK.DAG Jonas (16 år) sidder på en bænk og tegner nogle træer og buske på sin blok. En lettere flippet, men egentlig godt udseende

Læs mere