DØDT KØD. af Jesper Hyldegaard. komedie i 2 akter. uropført på Dr.Dantes Aveny november medvirkende

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DØDT KØD. af Jesper Hyldegaard. komedie i 2 akter. uropført på Dr.Dantes Aveny november 1996. medvirkende"

Transkript

1 af Jesper Hyldegaard komedie i 2 akter uropført på Dr.Dantes Aveny november 1996 medvirkende SØREN RIEGH, softwareudvikler...jesper Hyldegaard, A KEVIN BEAST, hans partner.henrik Prip, B OLE ENGELBRECHT, Sørens barndomsven. Henrik Prip, B JØRGEN SCHOU, overlæge...henrik Prip, B CORTSEN, professor....jesper Hyldegaard, A Dette manuskript er gjort tilgængeligt for offentligheden med den klare hensigt at det skal kunne bruges i undervisnings-sammenhæng eller som lystlæsning. Det er ikke tilladt at benytte manuskriptet til offentlige fremførelser af nogen art (eks. teaterforestillinger, radio/tv etc.) uden forfatterens/forfatternes skriftlige tilladelse. Dog er det tilladt at opføre stykket som skolekomedie el. lign., hvis der ikke forekommer nogen form for entrébetaling.

2 Prolog (En tom stue. Man hører fest og musik fra det lille selskab i stuen ved siden af. Derinde befinder sig foruden SØREN og KEVIN to kvindelige repræsentanter for det japanske medicinalfirma, Asian Medicine Software International. (SØREN kommer ind, ringer op på sin mobil) Hej, Marianne, øj, jeg hader bare at tale med den her telefonsvarer. Du skal bare vide, at jeg glæder mig til at du kommer hjem, og du skal ikke tage ud til din mor, når I kommer hjem... (KEVIN kommer ind fra festen, tager fat i SØREN, der afbryder sin samtale De begynder at synge en drikkesang. en slags kædedans med KEVIN forrest) SØREN OG Hvis du synes, folk er tossed' sku du bare se dig selv. Men det ka du bare ikke. Og det er nok et held. Hei. (SØREN og KEVIN fortsætter deres kædedans med bukserne nede) SØREN OG Hvis du synes, folk er grimme sku du bare se dig selv. Men det ka du bare ikke. Og det er nok et held. Hei. Kevin, lige et øjeblik. Hvorfor fanden ska vi være så sjove, er det ikke et forretningsmøde det her? Jo, det er. De vil bare ha det lidt sjovt, sku det nu være forbudt Hvad siger hende japaneren? De vil ha dig, Søren Ha mig?

3 Ja, de vil ha dit program. Japanerne er fuldstændig vilde med de program. De er helt oppe at køre. Jeg er stolt af dig, Søren. Det er så meget i orden, det du laver. Tak Rolig nu, du får ingen lønforhøjelse Detaljer, kom med nogen detaljer De har kørt programmet i stilling overalt. I morgen sætter de gang i distrubutionen, så er det ude over hele verden I morgen? Det må de sgu ikke. Hvorfor ikke? Jeg er ikke helt færdig Er du ikke helt færdig? Det er bare en lille ting Hvad snakker du om En lillebitte, men meget vigtig ting. Jeg har brug for et par timer. Det ordner du i flyveren. Så installerer du hele lortet og så tager vi hjem med den fede check og går i gang med et nyt projekt Flyveren?

4 (til pigerne) Yes! Yes! De to duller derinde har to flybilletter til Tokyo. De vil ha vi skal være der til åbningen. Sake, fisse og hele lortet. Flyet går klokken otte imorgen tidlig. Om seks timer. Nogen spørgsmål? Skal vi så gå ind til tøserne og ordne den underskrift Okay. Yes, Yes SØREN OG Hvis du synes folk er dumme, sku du bare se dig selv. Men det ka du bare ikke! Og det er nok et held! HEI. (De går ind i stuen ved siden af) Well, it's a danish folk song. The text is nothing really, but it's very funny. Excuse me, I have to speak to Søren.

5 1. AKT SCENE 1 (Telefonen ringer inde i stuen. SØREN kommer ind og tager den. Han skruer ned for anlægget) (stikker hovedet ind) Hva så? Det kan være, det er Marianne. (KEVIN forsvinder) Ja, hallo? (man hører inderlige lyde fra OLE) Marianne? Det er mig Ole. Hvem Ole? Ole Engelbrecht. Øh, hvem Ole? Ja, mig Ole Engelbrecht Andersen. Ka du ikke huske mig, Ole Bole Nå, dig Ole. (råber ind i stuen): Okay, det er ikke nogen. Nå, det er længe siden, Ole. (Kevin skruer op for anlægget igen der er stille i den anden ende af forbindelsen)

6 Hallo? Jeg er syg. Hvad siger du? Jeg er rigtig, rigtig, rigtig syg. (råber ind i stuen) Kan I ikke lige skrue en anelse ned derinde. (der bliver skruet ned) Alt står helt på den anden ende. Du Ole, har du ikke lyst til at ringe igen i morgen. Jeg sidder lige midt i noget. Jeg ligger inde på Rigshospitalet. Jeg har været til undersøgelser hele ugen. Jeg er dødssyg. Nå? Hvad er der los? Det ved jeg ikke. Lægerne ved det heller ikke. Der er ingen, der ved noget. Det er forfærdeligt. Det er bare det hele, der ikke vil mere. Og det går lynhurtigt. For en uge siden var jeg helt normal. Og så er det bare gået ned ad bakke. Det er helt vildt. Hvad er det for noget. Det er vel ikke AIDS... De kan slet ikke finde noget. Så skal det nok gå i sig selv. Det er helt sikkert. Jeg siger hele tiden til mig selv, at det ikke kan være rigtigt. Kommer du ikke ind til mig?

7 Du skal bare ta det helt roligt. Jeg er bange for at dø. Kommer du ikke ind til mig? Jo... (der er nogen der leer inde ved siden af) Sidder du midt i noget? Nejnej... Jo, du holder fest. Undskyld. Det er bare nogle kolleger. Don't worry. Det er fordi, jeg trænger sådan til nogen at snakke med. Ja...det er klart... (SØRENs kollega, KEVIN kommer ind) Søren, hvor blir du af? Jeg kommer. Tak, Søren. Åh, jeg vidste det. Jeg ligger på infektions medicinsk afdeling. Altså, jeg vil hjertens gerne komme. Der er bare det satans problem, at min vogn holder helt ude i Lufthavnen. Kan du ikke tage en taxa? Jeg skal nok gi.

8 Jo... (KEVIN kommer ind) Hende japseren spør hele tiden, hvor fanden du blir af! Hun synes du er sådan et nuanceret menneske med indsigt, følelse og handlekraft. Hun. (SØREN vifter ham væk) Er det Marianne? Øh, hej Marianne! Hold nu kæft. Hvad siger du? Hva foregår der her? Søren? Ja? Nu kommer du, ikke? Selvfølgelig kommer jeg. Jeg er på vej. Godt. Så ses vi. Ja, vi gør. (SØREN slukker telefonen)

9 SCENE 2 Shit, hvad er klokken? Hvorfor? Der er en jeg kender, der er lige ved at dø. Nå for faen. Hvad så? Jeg har lige lovet at ta ind og besøge ham på hospitalet. (pause SØREN kommer til at grine) Det var fordi jeg sagde: Jeg kommer! Så troede han, at det var til ham. (han griner mere) Sikke noget lort. Hvorfor lovede jeg ham det? Det var et uheld. Det kan han da godt forstå. Hvad sker der, hvis vi venter en dag med at tage til Tokyo? Jeg ku bare godt tænke mig at komme derind og lige få det ud af verden. Hør nu her! Vi snakker om, at en af mine gamle legekammerater ligger der og er dødssyg og ikke har mere end et par timer tilbage at leve! Vi snakker om at vise lidt almindelig anstændighed... Hvis han han ligger der og kradser af lige nu. Så er han bare dødt kød i morgen. (SØREN kvalmer) Søren, de vil ha det program op og køre nu.

10 En dag fra eller til kan vel ikke spille nogen trille. Du skal ikke spille hasard med mine penge. Du kommer til at betale hver en øre, jeg har investeret i det her, hvis det ryger i vasken! Jamen, det gør det da heller ikke Vi ka da også bare sige skide være med at det hele er lige ved at gå i orden. Skide være med prestigen. Skide være med at det har taget 11/2 år at nå så langt, som vi er nået! Skide være med det. Nejnej. Skal vi så gå ind? Ja, for fanden... (forsonende) Søren, du har travlt. Det er en reel situation. Der må da være nogle andre der kan besøge ham? Ja, han har vistnok en søster. Nå,jamen så kan hun sgu da kigge til ham. Ja, hun kan. Jeg ved ikke, hvad jeg skal rodes ind i det for? Nej? Vel? Hun bor bare helt ovre i Boston. Ja, hva faen, om et døgn sidder du helt nede i Tokyo. Tokyo, mand. Fuck. Vi går ind og skriver under. Så smutter jeg lige ind på Rigshospitalet og vender. Det kan jeg sagtens nå.

11 SCENE 3 (SØREN danser med den lille japserdame. KEVIN danser med hendes tårnhøje, blege, rødhårede britiske kollega. Det er en tango) (De to kolleger knepper damerne i hver deres rumpe. Kontrakten bliver underskrevet)

12 SCENE 4 (SØREN stiger ind i en taxa) Jeg skal ind på Rigshospitalet. Main city hospital. Hej Ole. Nå, hvordan har du det? Nå hvordan har du det? Går det godt? Nej... går det bedre? Nej. Må jeg så høre. Må jeg så høre gamle ven. Må jeg så høre. Hvad er det, der er galt? Hvad er det, der er galt? Hvad er det så, der er galt med dig? Er det alvorligt? Er det meget alvorligt? Hvorfor kommer du først nu? Hvorfor jeg...? Hvorfor jeg først kommer nu? Jamenøh det jo fordi...det er jo fordi...jeg sad midt i et forretningsmøde. Da du ringede. Og der var en vigtig underskrift, der skulle ned på et vigtigt stykke papir. Tror du man har fri, fordi klokken er to fredag nat, hvis man hører til dem, der får hjulene til at hænge sammen og sørger for, at der blir tjent nogle penge her i samfundet. Så du skal bare holde op med at tørre din triste skæbne af på mig. Og så vil jeg fandme håbe for dig, at du fejler noget alvorligt. Åh, Marianne, Marianne (SØREN falder i søvn)

13 SCENE 5 Jeg sku tale med Ole Engelbrecht Andersen. Er det dig, der er Søren? Ja. Dav Søren. Det er godt du kommer. Jeg hedder Jørgen. Sid ned. Søren, Jørgen, det rimer. Min venner kalder mig Schou, Gribskov Ja. Hvordan har du det, Søren? Er du rask og rørig? Jeg har lidt travlt. Men ellers går det rigtig udmærket. Det er godt. Så du er kommet for at se til Ole, sagde hunden? Hunden - kom og hils på Nero. (Gir den hundekiks) (SCHOU gør ligesom en stor hund). Den er grim, men den lugter. Det er en Råtwauler - ja, det er den yngste, han kan ikke sige... så han siger.. Wauler. Kom og dæk, Nero. KA DU SÅ DÆK. DÆK FOR SATAN. Er stadig lidt bange for den, har haft den i 12 år Ja, Ole ringede jo til mig her i nat... Ja, det var ved 2 tiden, ikke også? Sæt dig bare ned, Søren, så skal jeg lige... Riegh, det er sgu da et meget sjovt navn. Så mangler du ingen penge. Jeg hedder Riegh, men jeg er ikke rig. Så er det ikke et købenavn? Hahaha. Øi. Det er nok fordi det er fredag. Jeg skal ud og fiske med den yngste i morgen, hvis jeg ellers kan slippe afsted. Vi har lidt sygdom, skal jeg sige dig. Ja, hospital, sygdom. Hahahaha.

14 Hvordan står det til med Ole? Ok. Fint. Fint. Fint? Ja ja. Ok. Ts ts. Han har meget bedre. Nå, han sagde ellers... Jojo, men det skal du sgu ikke ta så nøje. Fejler han så ikke noget? Jo jo. Er du tosset. Hvis der er nogen der fejler noget, så er det ham. Hvad? Vil du ikke ha en lille en, Søren? (SØREN får en lille en og en cigar) Nå. Hvad er det så med Ole? Hvad er det han fejler? Ja. Ja. Jeg ved det sgu ikke...det er lissom om, det er alting. Skål. Jamen... Det er som om hele aldringsprocessen i Oles krop går lidt for hurtigt. Selve organerne... Ja?

15 Ja, for hurtigt simpelthen. Hele nedbrydningsprocessen er gået amok... Åhrr for pokker, vil du ikke ha en til, Søren? (SØREN ryster på hovedet) Tror du på Gud? Jeg vil altså godt lige ind se til Ole, hvis jeg må. Vil du godt ind og se til Ole? Så må du jo nok regne med. Nej nej. Ikke noget. Jo, jeg sku måske forberede dig på, at han...sygdommen er jo meget aggressiv, og han ligner måske ikke den Ole, du kan huske. Men lad mig sige det sådan, at Ole blev meget glad for at høre, at du ville komme, Søren. Han taler meget om dig. Der er ikke nogen tvivl om, at du betyder meget for ham. Nåh, det tror jeg ikke. Jojo, meget mere end du selv tror. Det er godt, at du vil komme og hjælpe. At jeg vil komme og hjælpe? Vi er meget hårdt hængt op. Det er denne vej. Jeg tror nok, at Ole har en søster ovre i Boston. (De går)

16 SCENE 6 (SØREN kommer ind på OLEs stue. Der er halvmørkt. OLE ligger inde i et slags ilttelt. Man kan høre, at OLE græder. SØREN kommer hen til iltteltet) Søren? Er det dig? Simpelthen. I egen høje person. Tak fordi du kom. Nåja, jeg har sgu glemt at tage noget med. Men det har været lidt... Det gør ikke noget. Jeg har bare ligget her og ventet... (pause) Har du noget at sidde på? Øh, næ, men det er fint, du, det er okay. Det er okay. Vi kan godt ringe efter en stol til dig. Nej, ved du hvad, det er ligemeget... (OLE ringer med klokken SCHOU kommer ind med en stol) Det er fint, tak tak. Det er fint. Det var dejligt. (SØREN ved ikke, hvor han skal stille stolen) Er den okay?

17 Ja du, fin fin. Glimrende. Jo jo, nu sidder jeg godt. (til sig selv, dæmpet, ubehageligt til mode): Fuck, mand. Øiiii... Hva'? Nå, jeg siger bare, jeg sidder godt. (til sig selv, dæmpet) Og så taler vi ikke mere om det... Hva? Ikke noget, ikke noget... (pause) Hvordan har du det? Jo, jeg har lidt travlt, men ellers går det meget godt. Det er jo noget underligt noget... Hvad? Det med dig. (OLE begynder at græde stille og indtrængende. Han græder i lang tid, og det bliver mere og mere. SØREN aner ikke, hvad han skal stille op. Så blir der stille. Stilheden varer længe. Så slår OLE en prut. Og han slår flere. SØREN kæmper mod latteren) Hvordan er det nu. Du er gift, ikke? Jo. Jeg er gift med min kone. Øh... og vi har to skønne drenge, de er frække. Hvad hedder din kone?

18 Marianne. Hun er lige ude at rejse med drengene. Hvorfor er du ikke med? (pause) Døden er ikke andet end en streg på gulvet. Hopper man over den streg, så skal man dø. Og så kan man ikke hoppe tilbage. Så kan man bare stå der og se på dem, der er ovre på den rigtige side. Du er min bedste ven, Søren. Ka du huske dengang med lodsedlerne? Hvaffor nogen? Dem vi fandt i skuret nede bagved Sportsmagasinet? Joh... Jojo, så rendte vi rundt og solgte dem til folk uden at de vidste, at de overhovedet ikke gjaldt til noget?? Nåjo. Ka du huske, hvor meget vi tjente? Det var i hvert fald meget. Og du strøg hele gevinsten. Gjorde jeg det? Du skal gi mig et knus. Et knus? Du skal. Jo.

19 Kom. Jamen... Vil du ikke? Hvad mener du med det? Slap af. Du må ikke la mig ligge alene her. Det gør jeg da for fanden heller ikke. Vi er blodsbrødre. Ka du huske det? Kom ind og vis at du elsker mig. (til sig selv) Nej. Fuck fuck fuck. Undskyld. Hvad? Det er ikke rimeligt. Jojo. Du skal da nok få det knus. Jeg er på vej. (SØREN går hen imod teltet og skal lige til at lyne op, da han standses af OLEs spørgsmål) Hvad går du ellers og laver? Jeg er indenfor kommunikation. Er det ikke svært?

20 Nej, ikke når man er i det. Hvad er det så for noget, du kommunikerer? Jeg har lige siddet og udviklet et medicinsk computerprogram, der fungerer indenfor rammerne af de såkaldte neurale netværk. Hvad er det? Det er kunstig intelligens, hvis det siger dig noget. Programmet, skal du forestille dig, er forsynet med en kæmpemæssig database med viden. Og så er det udstyret med en såkaldt experimentfunktion, der gør at det faktisk hele tiden befinder sig i en konstant indlæringsfase. det er nysgerrigt. Det stiller spørgsmål. Det laver små eksperimenter. og så kan det faktisk lære af sine egne erfaringer I det øjeblik man så fodrer programmet med nogle forskellige sygdomssymptomer f.eks, så drager det nogle konklusioner og foreslår en behandlingsform. Kort sagt. Det er da fantastisk. Kan dit program så være med til at redde mig? Ja, helt bestemt. På længere sigt i hvert fald. Det er i hvert fald noget, der er penge i. Hvad tror du min sygdom er for noget? Det må du ikke spørge mig om. Jeg ved faktisk ikke for fem flade ører om medicin. Det er mærkeligt at forstå, at du kan arbejde indenfor noget, du ikke ved noget om. Jo, men er det ikke meget normalt. Der er nogen der siger, at døden er begyndelsen til noget nyt. (OLE rækker en lille flaske ud af iltteltet) Hvad er det?

21 Blåsyre. Det lammer nerverne. Så er jeg væk på 5 minutter. Nej. Bare nu hvis jeg ikke kan selv. Nej, Ole. Det må jeg ikke. Jeg har heller ikke tid... (SØREN putter flasken ned i lommen. Pause) (OLE begynder at græde) (lavt) Shit. (pause) Må jeg så ikke få et knus, Søren. Jo, det må du... (SØREN går langsomt hen til iltteltet. Så lyner han det op og ser på OLE. Skinger musik. SØREN er rystet i sin grundvold. OLE er åbenbart lidt medtaget af sygdommen. SØREN vakler tilbage, vælter om, kaster op, brækker sig i stride baner) For helvede Ole, hvordan er det du ser ud. Sådan ser jeg altså ud. Og for en uge siden... Det er helt vildt. Er du sikker på, det ikke er AIDS? Ja, men jeg aner ikke, hvad det er. Og lægerne aner det heller ikke. Nej. Er det smitsomt?

22 Det tror jeg ikke. Tror?... Det blir vi jo nok lige nødt til at finde ud af... Jeg tror ikke, de kan sige det. Det er noget helt nyt. Og det går hurtigt. Ja. Du, lige et øjeblik... Går du? Nej, jeg skal bare lige ud og pisse. Der er et toilet her på stuen. Jo, men så går jeg også lige ud og trækker en kop kaffe. Vi kan bare ringe. De er meget flinke. Ja...men... Sæt dig ned, Søren. (OLE ringer med klokken) Ja. Okay. Sæt dig bare ned. (SØREN gir fingeren henimod sengen. Lægen kommer ind)

23 SCENE 7 Nu ska du se, Ole, jeg har en dejlig appelsin med til dig. Søren vil gerne ha en kop kaffe. Kan det la sig gøre? Selvfølgelig. Bruger du noget i kaffen? Tak. (Lægen vil gå. SØREN stopper ham hviskende) Du, Jørgen. Har du tid til at fortælle mig noget mere om den her sygdom? Ja, om den er smitsom, f.eks... Næhhh, det... (henne fra sengen) Søren? Jeg snakker lige med lægen. Altså, med risiko for at virke kynisk... Vi undersøger jo i øjeblikket, om selve nedbrydningen i Ole's organisme kan være genetisk betinget eller om det er et eller andet ukendt virus, der forårsager det hele. Det kan være en virusform, men ikke engang det er rigtig sikkert. Og Guds nåde trøste os, hvis det er det. Det kan også være en simpel form for kræft i nervesystemet. Men det tror vi desværre ikke, det er. Vi står faktisk helt på bar bund, Søren. Det er helt forfærdeligt. Jo, men kan man så ikke sige, at det er en lille smule risikabelt for mig... Er du klar over, hvor lille sådan et virus er? Det er simpelthen så lille bitte bitte. Det er simpelthen den mindste levende organisme vi overhovedet kender. Faktisk, så er det ikke andet end en lille møgpartikel af genetisk materiale med et lille lag af protein og fedtstof omkring. Det er sådan, det gemmer sig. Og det kan jo ikke finde ud af at leve uden mere komplekse strukturers hjælp, så det

24 lille svin, ikke, så smutter det jo lige ind i cellerne der og overtager styringen af hele cellens genetiske apparat. Nu er min situation den, at jeg har en familie med to børn og så videre... Hvis det bare var en bakterie, Søren, så ku du fandme tro, vi skulle komme efter den. Åhh, du gode gud. Sku jeg ikke hente den kop kaffe og en lille én? Mit venskab til Ole er i virkeligheden, ja hvad skal man kalde det sporadisk eller, vi legede jo sammen som børn men... Ole er også meget glad for dig. Han fortalte om en dejlig aften i Nyhavn. Nåjo, det må jeg indrømme. Det var her i sommer. Vi har ikke set hinanden i år der, og så render vi pludselig ind hinanden nede i Nyhavn der. Jeg sidder med nogle kolleger og drikker en øl, og så dukker Ole jo op. Og han får så øje på os og kommer hen og sætter sig på den tomme stol og får nogle øller med. Men...Og siden har vi så ikke set hinanden. Men... Tak, Søren. Det betyder i hvert tilfælde meget for Ole at ha en hos sig, som han føler sig tryg ved, en han ved, der elsker ham. Han er meget ensom. Han sku ha en søster ovre i Boston... Hun er desværre død. Det er ikke 14 dage siden. Af den samme sygdom, som Ole har. De har nok været arveligt disponerede. Lad mig nu gøre det helt klart: Ole har altid været mere knyttet til mig end omvendt. Sådan er det. Og jeg er ikke indstillet på at risikere liv og lemmer for at sidde at holde ham i hånden og høre på hans dødsprutter. Hvis det var en blodprop eller en hjerneblødning, så ok, men hvis I ikke garanterer, at den lede sygdom er 100% smitfri, så er jeg bare den der er smuttet. Jeg er ikke indstillet på det, Schou. Mit liv er, undskyld jeg siger det, en dans på roser lige nu, og det har jeg ikke tænkt mig at lave om på. Selvom der skulle være en smitterisiko, Søren, så er den helt minimal. En virus af den type, der sikkert er tale om her ka nemt ligge gemt op til år uden at forvolde sygdom overhovedet...

25 Nå, og hvad så? Jeg er sgu da ligeglad. Jeg vil overhovedet ikke ha den latterlige virus ind ad døren, er du med? Det virus. Det hedder et virus. Jeg syns du skulle tænke over det. Herregud, det drejer sig om timer. Hvis du spørger mig, så synes jeg, du skal blive. Tak, jeg ved at du er et godt menneske. Nu henter jeg den kaffe. (lægen går) Jamen altså, undskyld, jeg har ikke tid...jeg ved godt...

26 SCENE 8 (lavt øver sig) Jeg blir desværre nødt til at gå. Jeg...skal nå en flyver, og jeg har ikke sovet hele natten. Jeg lover, jeg lover, at jeg kigger ind igen i eftermiddag..sådan, det siger jeg til Ole. Hvor blir du af, Søren? Kom, jeg savner dig. (lavt) Svin. Degenerede svin. Åååhhh... Mutant (SØREN går beslutsomt hen og lyner teltet op. OLE kæmper sig ud af teltet og kaster armene om SØREN, der blir desperat af angst og forsøger at slippe væk. Voldsom musik. Det ligner en dans. En tango. OLES mund er hele tiden forbundet til teltet med en iltslange) Døden er ikke til at forstå, Søren. Der står vi overfor det store almægtige, som vi ikke ved, hvad er for noget. Vi ser et land af Lys eller af Mørke. Vi har anelser og ønsker. Men vi kan ikke gøre os fortjent til noget. Og underligt nok, jo mindre vi blir, jo mindre vi forventer, jo nemmere er det at gi sig hen til det ufattelige. Jeg gir mig hen til dig nu, Søren. Du har altid været smartere end mig. Du har snydt mig så vandet driver. Tror du ikke godt, jeg ved det. Tror du ikke jeg ved, at jeg er mere knyttet til dig end du til mig. Jeg har måske ligefrem været en klods om benet på dig. Det må du virkelig meget undskylde. Men jeg er ikke bleg for at sige, at jeg elsker dig. Jeg elsker dig så højt at jeg er ved at græde. Så meget at det gør så forbandet, forbandet ondt. Jeg spør jeg dig nu for jeg har ikke noget at miste vil du passe på mig, til jeg dør? Vil du holde mig i hånden, når jeg dør. Det er så lidt, men jeg lover dig, at du ikke går tomhændet herfra. Jeg har en gave, du må få. (SØREN river sig løs. I farten river han både den ene arm og iltslangen af OLE. Han kaster op. Hans mobiltelefon begynder at ringe) Åh min arm, åh min arm. (OLE kæmper med at rive iltslangen fra Søren, der i panikken ikke forstår, hvad der sker. Men OLE er for svag. ) Det er forfærdeligt. Det er forfærdeligt.

27 SCENE 9 (SØREN hører endelig mobiltelefonen) Hva? Det er mig. Kevin. Jeg står ude i lufthavnen. Hvor blir du af? Jeg er på vej. Hvad er klokken? Den er rigtig mange. Jeg er altså stadigvæk inde på...på...rigshospitalet. På Rigshospitalet? Hvad tænker du på, mand?! Men ham Ole, ikke, nu skal du høre, det han fejler, det ved de ikke engang om det smitter. Så se dog bare se at få fingrene ud ad røvhullet. Ja, det er rigtigt...sådan nu er jeg nede i bilen. Det er godt, Søren. Det føles som om du skider på mig Nej, jeg gør ikke Hvis du ikke når det fly, sender de et medicinsk computerprogram på markedet med en alvorlig mangel, og det er dyrt, meget dyrt. For så går jeg ned, og det gør du også, Søren, for jeg holde dig ansvarlig. Og så stikker jeg dig med en kniv fra nu af og langt ind i næste årtusind Okay. Fart på! Flyet går om 20 minutter! Vi ses!

28 (dut dut) 20 minutter. Det kan jeg sagtens nå.

29 SCENE 10 (SØREN drøner ud af scenen. Når lige at se OLE, der stort set er død. Står lidt og kan ikke bestemme sig. Smider iltslangen hen til OLE. Går. Kommer lidt efter tilbage. Går i gang med at redde OLE) Sker der noget? (SØREN løber ud på gangen og råber "hjælp hjælp", men der er ikke nogen i sigte. Beslutsomt tager han et lommetørklæde frem. Lægger det over OLEs mund og giver ham kunstigt åndedræt) (mellem pustene) Hjælp hjælp. Hjælp hjælp. Hjælp hjælp hjælp! Hjælp!! Fuck! (Pludselig trækker respiratoren vejret igen. SØREN gir OLE masken på) Er det okay? Kommer der luft? Ja. Puha. Tak. (kigger på sit ur) Ole, jeg blir desværre...ellers er helvede er løs... Du går ikke, vel? (han holder fast i SØREN) Giv slip, Ole. Giv slip på mig. (OLEs anden arm falder af)

30 Det er ligemeget, Søren, jeg kan ikke mærke det! Det bløder ikke engang. Jeg har ikke så meget blod tilbage. Jeg kan ikke engang bløde mere Har du ikke noget blod...? Smid dem bare ud. Han kan ta dem med, når han kommer med kaffen. Vil du gi mig appelsinen? (han giver OLE appelsinen) Nej, jeg er ikke sulten alligevel. ( bliver viklet ind i iltslangen) Øiii, tiden løber... ( Han ser på sit ur og erkender, at han ikke kan nå flyveren. Han ringer på sin mobiltelefon) Kevin! Jeg har en af verdens største formuer. Kevin, for helvede tag nu den telefon (pause) For helvede, Kevin Jeg har en af verdens største formuer (pause) Jeg har en af verdens største formuer Hvad? Det er rigtig nok. Jeg har arvet min søster. Det drejer sig om...om milliarder dollars..

31 Du må ikke gi op Ole. Jeg er hos dig, og vi står sammen om det her og jeg er sej. (SØREN lægger OLE ind i teltet uden at røre ved ham) Hvad er det for en formue du snakker om? Schh. Jeg lytter. Kan du høre fuglene? (lytter) Næh... Så er det bare mig. Det er fordi, du så gerne vil høre dem, Ole. Så sker der et eller andet oppe i hjernen.

32 SCENE 11 (SCHOU kommer ind og ligner en, der har glemt noget) Kaffen. (SCHOU vil til at gå igen) Jørgen. Armene er faldet af. Pokkers. (SCHOU springer hen og undersøger en arm) SCHOU Det er ikke så godt. Hvorfor er han ikke spændt fast? Altså, det har ikke... Hvorfor er han ikke spændt fast? Han kan ikke tåle det. Jamen...kan man i det mindste ikke sikre sig, at han i det mindste ikke falder ud af sengen. Hvad er det for noget? Det har ikke været noget problem indtil nu. Ikke noget problem. Og hvad sker der med Ole's blod? Forsvinder det bare? Eller hvad sker der med det? Altså...

33 Ole aner jo ingenting. Får han slet slet ikke nogen information? Vi gør alt, hvad vi overhovedet kan. Det er ikke så nemt. Nemt? Hvem fanden har sagt det? Er du den ansvarlige for den her farce? Eller har du nogen over dig? Professor Cortsen. Det er ham, der leder undersøgelserne. Så vil jeg gerne tale med ham. Og i Boston har de vel også lavet nogle undersøgelser? De er selvfølgelig også i fuld gang derovre. De er bare ikke spor længere, end vi er. Han ævlerbævler om en eller astronomisk formue. Har I givet ham en hjerneskade eller hvad? Næ, den er vist god nok. Det må være arven efter søsteren...ikke at jeg ved, hvor meget det er Ja, det ved jeg heller ikke, og hvad der sker med alle de penge, hvis Ole går hen og dør? Ja, jeg er jo ikke advokat. Det ku være, man skulle spørge Ole selv. Ja, det vil jeg fandeme også gøre. Der må da være nogen, der kan hjælpe Ole med alle de her ting, når han ikke selv kan. Jeg håber virkelig, du er klar over, at jeg mener det her. Jeg vil ha at der blir gjort alt, hvad der overhovedet er menneskeligt muligt. Hvad så med at prøve et privathospital, Søren. Gør du nar? Næ. Nå.

34 Nu vil jeg gerne tilse patienten... Ja, du må hellere se at få armene op af lommen. Jeg synes lige, at jeg vil ha, at du skal vide, at jeg synes alt det her er meget, meget mærkeligt. (SØREN bliver gevaldigt svimmel. Han falder om) Jeg er smittet. Jeg vidste det. Nej, du er ej. Og medmindre du har tænkt dig at gå i seng med ham eller at blande blod, så kan jeg ikke se, hvad der skulle ske. Blande blod? Jamen, det har jeg da allerede gjort.

35 SCENE 12 (på vej ind) Det er jo fantastisk, Schou! Et tilfælde mere! (ser til SØREN) Ja, alt tyder på det. Nu har han ligget der til observation i syv timer Fantastisk De har kendt hinanden fra barnsben. Der er måske en sammenhæng. Hvorfor? De har blandet blod engang. Hvor er vi heldige. Men det mest fantastiske er, at jeg lige har downloadet et revolutionerende nyt diagnostiseringsprogram fra Japan, som netop er blevet sendt ud over nettet. Jeg vil be dig om at tage det i brug med det samme og anvende det direkte i behandlingen af vores to patienter. Men det skal jo godkendes... Sæt dig ned! Hør nu her. Jeg har lige fået en henvendelse fra Duke University Medical Center i North Carolina. Sygdommen har spredt sig, og nu har de kaldt mig over til en høring. Det er jo fremragende. Så er der måske endelig udsigt til, at vi kan få noget hjælp. Det er sgu dem derovre, der trænger til hjælp. De er udmærket klar over, at vi er flere hestehoveder foran i arbejdet. Så hvis vi skal bevare vores førerposition, så er det helt afgørende, at de vildspor jeg skal over dammen og lægge ud for amerikanerne er så kvalificerede som overhovedet muligt. Men Etisk Komité... Hvad sku de sige...til hvad?

36 Nej, jeg gør det ikke. Hvilken type flue bruger du, når du fisker ved Harasjö Måla? Det kommer an på hvad jeg fisker efter... Ja, det er da klart. Havørred. Så er det ikke Harasjö Måla, der har med garanti aldrig været en havørred, for der er ikke forbindelse til havet. Er en havørred ikke større end en bækørred? Jo. Godt. Så skal det være havørred. Der er jo Mörrum Å eller Helgeåen, eller ude ved kysten jo. Og hvilken type flue bruger du så? Laksefluer. Godt. Jeg skal nemlig op og fiske med Professor Lindquist fra Lunds Universitet, når jeg kommer hjem fra USA. Og han er jo lidt af en ekspert. Professor Lindquist? Er det ikke ham, der skal bedømme min PHD afhandling? Jo. Hvordan går det med den? Jeg har dårligt haft tid til at følge med, det er frygtelig pinligt. Nej, slet ikke. Vi ved da begge, hvilket forfærdeligt pres vi har arbejdet under det sidste stykke tid.

37 Er du tilfreds med den? (SCHOU slår blikket ned) Ikke så bekymret. Når jeg har haft fat i Lindquist og fortalt ham, hvilket forfærdeligt pres, du har arbejdet under det sidste stykke tid, så er jeg sikker på, at han vil se med meget milde øjne på din lille afhandling. Tusind, tusind tak. Gå så i gang med det program, Schou Ja. Selvfølgelig. (CORTSEN går)

38 SCENE 13 (SØREN venter sammen med SCHOU) Hvordan er mine resultater? De er desværre ikke klar endnu. Vi bliver nødt til at vente lidt. (De venter. SCHOU øver sig på at kaste med en fiskestang) Tre gange, tre gange har jeg taget en bækørred på over 6 pund, Søren. Tre gange. Fisker du? (SØREN ryster på hovedet) Nej, det kan jeg godt fornemme. Hvor lang tid går der? Der er noget bøvl med det computerprogram, der koordinerer dine blodtests. Vil du ha noget kaffe og en lille én? Ja. Det vil jeg meget gerne Åh, det er sandt, du bruger mælk i kaffen. Næ, det gør jeg nu ikke. Der er ikke noget der tyder på, at du er spor syg, Søren. Du er bare lidt opkørt og nervøs. (de venter lidt) Tror du på...øh...tror du på...at alt er bestemt på forhånd? (der er en fax, der tikker)

39 Er det dem? Nu skal jeg se. Jo, det er. Ja. Ja. Jamen det ser jo... Der er nogle små påvirkninger i nyrer, bugspytkirtel og fordøjelseskanal. Det skal vi nok komme efter. Og så er der en anelse bihulebetændelse, koagulatiionsforstyrrelser, pankreatitis, kvalme, opkastninger, urene sår og ildelugtende sekreter, udbredt nekrose, udbredte sårdannelser i mave tarm kanal, blødninger i de fleste vitale organer, ledbetændelse, osteomyelitis, dvs. betændelse i knoglemarv og knogle, betændelse i hjertemuskulaturen og hjerteklapperne, forstørret milt og bylder på lever og lunger. Mærkeligt. Ingen panik. Vi blir nødt til at foretage en undersøgelse af dine indre organer.

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning Kasse Brand (arbejdstitel) Af Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010 9. Gennemskrivning 1 EXT. HAVEN/HULLET. DAG 1 August 8 år står nede i et dybt hul og graver. Han gider tydeligvis

Læs mere

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften?

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften? SOLAR PLEXUS af Sigrid Johannesen Lys blændet ned. er på toilettet, ude på Nørrebrogade. åbner døren til Grob, går ind tydeligt fuld, mumlende. Tænder standerlampe placeret på scenen. pakker mad ud, langsomt,

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

1. SCENE. hver dag, man ta'r på bryllupsrejseweekend. I umiddelbar forlængelse af 0. Scene.

1. SCENE. hver dag, man ta'r på bryllupsrejseweekend. I umiddelbar forlængelse af 0. Scene. 6 1. SCENE I umiddelbar forlængelse af 0. Scene. Der bakses højlydt med døren. Annette kommer ind med en kuffert. Efter hende kommer Rasmus med en rejsetaske og diverse lufthavnsposer. Stuepigen går. Annette

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

DODO & THE DODOS UPGRADE

DODO & THE DODOS UPGRADE DODO & THE DODOS UPGRADE Dodo Gad: Vokal, kor Jens Rud: Vokal, kor, percussion Steen Christiansen; Keyboard, bas, kor Lars Thorup: Trommer, percussion Anders Valbro: Guitar DODO & THE DODOS UPGRADE Produceret

Læs mere

Konflikthåndtering mødepakke

Konflikthåndtering mødepakke Indledning af historie Trin 1 Her er Louise. For et halvt år n købte hun en mobiltelefon til 2500 kr. hos jer, men nu er bagcoveret i stykker, og hun er kommet for at bytte den. Her er Kasper. Han er lidt

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Sidste aften med min far

Sidste aften med min far Sidste aften med min far En sygeplejerske kommer ind og spørger, om hun skal stille en seng op til mig og min mor. På min fars stue. På stue fem. Det vil vi gerne. Min far sover allerede. Eller rettere

Læs mere

CUT. Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen

CUT. Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen CUT Af Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen INT. DAG, LOCATION: MØRK LAGERHAL Ind ad en dør kommer en spinkel kvinde løbende. Det er tydeligt at se at hun har det elendigt. Hendes øjne flakker og hun har

Læs mere

"KØD" 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43

KØD 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43 "KØD" 4. Draft af Niels H. F. Jensby Station Next Toppen niels@falk.dk 27 64 46 43 2. EXT. S HUS - AFTEN En 70 er forstadsvilla. Gående ned af indkørselen kommer (30). Han er klædt i et par jeans og en

Læs mere

Alma 82 år. Dement jeg kan ikke forstå hvorfor jeg ikke må komme hjem og passe mine høns. Diagnose. Almas liv. Almas forvirrende Verden

Alma 82 år. Dement jeg kan ikke forstå hvorfor jeg ikke må komme hjem og passe mine høns. Diagnose. Almas liv. Almas forvirrende Verden Alma 82 år Dement jeg kan ikke forstå hvorfor jeg ikke må komme hjem og passe mine høns Alma er ikke så god til at huske længere og hendes sygdom gør, at hun har svært ved at passe dagligdagens gøremål.

Læs mere

FILM: ERNST & LYSET, 1996

FILM: ERNST & LYSET, 1996 ERNST OG LYSET dialogliste FILM: ERNST & LYSET, 1996 FILM MEDIER UNDERVISNING Producent: Kim Magnusson Instruktører: Anders Thomas Jensen og Tomas Villum Jensen Manus: Anders Thomas Jensen Fotograf: Jens

Læs mere

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 KARL OG EMMAS MOR ER BLEVET RUNDTOSSET Forfatter: Susanna Gerstorff Thidemann ISBN: 87-89814-89-6 Tekstbearbejdning og layout: Qivi

Læs mere

Et lykkeligt liv - efter min fødselsdepression!

Et lykkeligt liv - efter min fødselsdepression! Et lykkeligt liv - efter min fødselsdepression! Vores datter Emma blev født i okt. 2003. Vi havde været gravide før men jeg aborterede i 7. uge af graviditeten. Graviditeten med Emma var præget af angst

Læs mere

I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. Døren åbens og Julie går ind, døren lukker efter hende. JULIE

I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. Døren åbens og Julie går ind, døren lukker efter hende. JULIE Ida og Anna 1 1 SCENE 1,1 - GÅRDEN Julie banker på døren. 2 SCENE 2 KLASSELOKALE I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. 3 SCENE 3 - HALL Døren åbens og Julie går ind, døren lukker

Læs mere

Min Fars Elsker. [2. draft]

Min Fars Elsker. [2. draft] 1. SCENE INT.-MORGEN-KØKKEN Min Fars Elsker [2. draft] (15) går rundt i køkkenet, og stiller morgenmad på køkkenbordet. Hun har lavet kaffe. (45) træder ind i køkkenet, fuldt påklædt i jakkesæt og med

Læs mere

Gid han var død af noget andet

Gid han var død af noget andet Gid han var død af noget andet Gid han var død af noget andet. Sådan havde jeg det. Som om jeg ikke havde ret til at sørge og græde, fordi min stedfar havde drukket sig selv ihjel, og ikke var død af en

Læs mere

Man King - Færdigt manus. Hald Ege Efterskole

Man King - Færdigt manus. Hald Ege Efterskole Man King - Færdigt manus af Hald Ege Efterskole SCENE 1.EXT. GADE, FORAN BUTIK.DAG Jonas (16 år) sidder på en bænk og tegner nogle træer og buske på sin blok. En lettere flippet, men egentlig godt udseende

Læs mere

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner 1 Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00 21 Du følger Herre, al min færd 420 Syng lovsang hele jorden 787 du som har tændt millioner af stjerner Da jeg kom i 6. klasse fik vi en ny dansklærer,

Læs mere

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen Blå pudder Et manuskript af 8.A, Lundebjergskolen Endelig gennemskrivning, 16. Sept. 2010 SC 1. INT. I KØKKENET HOS DAG (14) sidder på en stol ved et to mands bord i køkkenet. Hun tager langsomt skeen

Læs mere

Senere på aftenen nyder jeg at kunne se realityprogrammerne om almindelige mennesker med almindelige problemer, som han altid tog afstand fra, for

Senere på aftenen nyder jeg at kunne se realityprogrammerne om almindelige mennesker med almindelige problemer, som han altid tog afstand fra, for Kost og logi Hvis jeg skal være helt ærlig, så havde jeg faktisk troet, at han havde fornemmet, hvor det bar hen. Jeg synes jo næsten, det lyste ud af mig. Men at dømme efter hans reaktion, havde han slet

Læs mere

Ung kvinde Ung mand Ung kvinde Ung mand Ung kvinde Ung mand Han bryder sammen i gråd. Græder i kramper. Ung kvinde Ung mand Han går ud.

Ung kvinde Ung mand Ung kvinde Ung mand Ung kvinde Ung mand Han bryder sammen i gråd. Græder i kramper. Ung kvinde Ung mand Han går ud. 1.scene I en lejlighed. Lyden af stemmer fra en tv-serie. Romantisk filmmusik. Det er de samme replikker fra scenen, der gentager sig i tv-serien på et fremmedsprog. er kun optaget af skærmbilledet. står

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen.

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen. Bilag E - Lisbeth 0000 Benjamin: Yes, men det første jeg godt kunne tænke mig at høre dig fortælle mig lidt om, det er en almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Så hvad laver du i løbet af en almindelig

Læs mere

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006 Den Talende Kamel MB 2006 2.a s storyline om Aladdin Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: Den Talende Kamel Den Talende Kamel Ørkenscene: Troldmand, 3 kameler: Ali og den bedrøvede og

Læs mere

Produceret med støtte fra Direktoratet for Fødevareerhverv.

Produceret med støtte fra Direktoratet for Fødevareerhverv. Fødselsdag med økobanden er udgivet og produceret af Økologisk Landsforening. Læs mere om økologi og Økologisk Landsforening på www.okologi.dk Tekst & Idé: Agnete Friis & Morten Telling Illustrationer

Læs mere

Skatten. Kapitel 1 Jeg er Mads. Og ham der er Stuart. Vi er i et skib på vej til Mombasa. Wow hvor er hun lækker. Stuart det der er min kæreste, din forræder. Men Stuart hørte ikke noget han var bare så

Læs mere

Mikkel og Line får stråler

Mikkel og Line får stråler Mikkel og Line får stråler En bog for børn om at få strålebehandling Aarhus Universitetshospital Onkologisk Afdeling D Stråleterapien Mikkel og Line får stråler Denne bog handler om Mikkel og Line. De

Læs mere

3.2 Jesus-planen. Check-in. Introduktion til denne lovsangsaften. Formålet med aftenen. 10 minutter. Materialer. Aktivitet. Formål

3.2 Jesus-planen. Check-in. Introduktion til denne lovsangsaften. Formålet med aftenen. 10 minutter. Materialer. Aktivitet. Formål 32 JESUS-PLANEN - LOVSANGSAFTEN / TEEN EQUIP / SIDE 1 AF 6 32 Jesus-planen Introduktion til denne lovsangsaften I aften handler om, at hver enkelt teenager opdager eller erfarer Jesusplanens betydning

Læs mere

A: Jeg er lige flyttet sammen med min kæreste på Nørrebro for, ja den 1. - to uger siden.

A: Jeg er lige flyttet sammen med min kæreste på Nørrebro for, ja den 1. - to uger siden. Interview med Agni I = Interviewer A = Agni I: Ok ja, så hvis du vil starte med at fortælle lidt om dig selv, hvor gammel du er og sådan... A: Ja, men jeg er lige blevet færdig som pædagog, her i januar,

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER Velkommen til babyrytmik! I mappen her finder du de sange, vi synger til babyrytmik i kirken. Du er velkommen til at låne en mappe med hjem, hvis I har lyst

Læs mere

Pigen der fandt det vigtigste

Pigen der fandt det vigtigste Pigen der fandt det vigtigste Der var engang den dejligste lille pige. Hun blev kaldt MO. Hun boede i et hus i en lille landsby. Omkranset at skove, søer, enge og marker. Hun var glad og tilfreds, og legede

Læs mere

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER Velkommen til babyrytmik! I mappen her finder du de sange, vi synger til babyrytmik i kirken. Du er velkommen til at låne en mappe med hjem, hvis I har lyst

Læs mere

konfirmandord, som vi forsøgte at få på plads her i morges, og som gør at jeg om lidt er nødt til at Kære konfirmandforældre!

konfirmandord, som vi forsøgte at få på plads her i morges, og som gør at jeg om lidt er nødt til at Kære konfirmandforældre! Konfirmation 26.april 2015. Domkirken 10: 402 Den signede dag, 725 Det dufter, 331 Uberørt. Konfirmation, 29 Spænd over os, 754 Se, nu stiger Kære konfirmandforældre! konfirmandord, som vi forsøgte at

Læs mere

Helle Helle: Afløb (2000)

Helle Helle: Afløb (2000) Helle Helle: Afløb (2000) 5. 10. 15. 20. 25. 30. Min bror er i dårligt humør. Han ligger på knæ på mit badeværelse og renser afløbet i brusekabinen med en lang metalgenstand. Det har været stoppet nogle

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

Vil skolen lege med? Leg i skolen. Pernille Hviid Institut for psykologi Københavns Universitet

Vil skolen lege med? Leg i skolen. Pernille Hviid Institut for psykologi Københavns Universitet Vil skolen lege med? Leg i skolen Pernille Hviid Institut for psykologi Københavns Universitet Hvorfor leg i skolen? - Hvad skal legen befordre? Comenius (1592-1670) omtalte skolen som legens værksted,

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

JEG KAN LIDE AT KENDE HISTORIEN BAG MENNESKET

JEG KAN LIDE AT KENDE HISTORIEN BAG MENNESKET Kompashuset ApS, Klavs Nebs Vej 25, 2830 Virum Tlf 45 83 92 83, ka@kompashuset.dk, www.kompashuset.dk JEG KAN LIDE AT KENDE HISTORIEN BAG MENNESKET En fortælling om at arbejde med ældrepleje Af Kirstine

Læs mere

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så Vi skal ud og sejle Det har regnet meget de sidste par dage, og især i nat er der kommet meget vand, sagde far ved middagsbordet. Selv om det ikke regner nu, beslutter jeg mig for at blive inde og lege.

Læs mere

21-årig efter blodprop: 'Arret er noget af det bedste, jeg har'

21-årig efter blodprop: 'Arret er noget af det bedste, jeg har' 21-årig efter blodprop: 'Arret er noget af det bedste, jeg har' Pernille Lærke Andersen fortæller om den dag, hun faldt om med en blodprop, og hele livet forandrede sig Af Karen Albertsen, 01. december

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

NORDEN I BIO 2007 FILM: FÖRÄLDRAMÖTET (Sverige, 2003) DANSK TEXT

NORDEN I BIO 2007 FILM: FÖRÄLDRAMÖTET (Sverige, 2003) DANSK TEXT Sidan 1 av 12 NORDEN I BIO 2007 FILM: FÖRÄLDRAMÖTET (Sverige, 2003) DANSK TEXT 0 1 FORÆLDREMØDET 2 Man løser ikke problemerne ved at stikke af. Man må tale om det. 3 Selv om det kan være hårdt. 4 - Gør

Læs mere

Når mor eller far har en rygmarvsskade

Når mor eller far har en rygmarvsskade Når mor eller far har en rygmarvsskade 2 når mor eller far har en rygmarvsskade Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder med en rygmarvsskade. Kan dit barn læse,

Læs mere

Er du også en Alfa? Børnenes guide til alfa-1 antitrypsin mangel

Er du også en Alfa? Børnenes guide til alfa-1 antitrypsin mangel Er du også en Alfa? Børnenes guide til alfa-1 antitrypsin mangel Mød Sofie og Lukas Vi vil gerne have at du møder Sofie og Lukas (og Tiger). De har også en lillebror som hedder Rasmus. De skal hjælpe dig

Læs mere

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Martin i Laos indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Indhold Børnene ved Mekong 10 Dyrene i landsbyen 14 Hvad spiser man i Laos 16 Martin i rismarken 18 Børnene vaccineres 20 Nee og Noo står op

Læs mere

Et stoleformet seksualliv

Et stoleformet seksualliv Artikel fra Muskelkraft nr. 6, 2001 Et stoleformet seksualliv Jeg vil i hvert fald hellere beholde Claus end tænke, at vi gør det måske ikke fem gange om ugen. Af Jørgen Jeppesen Man får nemt øje på forskellene.

Læs mere

A: Ja, øhm, altså hvis jeg skal sige noget omkring det overordnet så synes jeg at det det er dejligt at der var nogen der gad at gøre det, sådan så

A: Ja, øhm, altså hvis jeg skal sige noget omkring det overordnet så synes jeg at det det er dejligt at der var nogen der gad at gøre det, sådan så Interview med barn 5 10 15 20 25 30 35 40 45 A: Hej I: Hej igen, du kan sagtens høre mig ikke også? A: jeg kan sagtens høre dig, kan du også høre mig? I: Jeg kan godt høre dig, og det fungerede fint, øhm,

Læs mere

Heksen Helga Håndvask

Heksen Helga Håndvask Historien om hvorfor Heksen Helga Håndvask lærte at vaske hænder Historie: Lisa Spangby Illustration: Daniel, Dubba PIIIISSSTTT. Ja, det er dig jeg kalder på kom og sæt dig ned, så skal jeg fortælle en

Læs mere

SCL - 90 -R. Navn: Eksempel på afkrydsning. Vejledning:

SCL - 90 -R. Navn: Eksempel på afkrydsning. Vejledning: SCL - 9 -R Navn: Vejledning: I skemaet er der anført en række problemer og gener, som man undertiden kan have. Læs punkterne igennem ét ad gangen og sæt derefter et kryds ved det tal, der bedst beskriver

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

Bilag 4. Transkriberet interview med Liselott Blixt

Bilag 4. Transkriberet interview med Liselott Blixt Bilag 4 Transkriberet interview med Liselott Blixt Af: Gruppe 7 Interviewer: Jeg vil starte med at høre om hvad dig og dansk folkeparti mener om den alkohol politik vi har idag hvor man kan købe alkohol

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas

Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas Nu er mor sur igen. Hun er næsten altid vred på mig. I går var hun sur, og hun bliver sikkert sur igen i morgen. Det er ikke særlig sjovt. I dag er ikke nogen

Læs mere

BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov4 KH-57-03-297-DA-C

BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov4 KH-57-03-297-DA-C BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov4 14 16 KH-57-03-297-DA-C BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov1 Flyv, smukke svaler, flyv! Europa-Kommissionen BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov2 Denne publikation udgives

Læs mere

Den lille dreng og den kloge minister.

Den lille dreng og den kloge minister. Den lille dreng og den kloge minister. Der var engang en minister som var så klog at han kunne undvære hovedet. Han beholdt det dog alligevel, men det havde gjort ingen forskel om han havde mistet det,

Læs mere

Spritteren. Om eftermiddagen ligger mejeriet øde og stille hen. Far og mejeristerne er som regel færdig først på eftermiddagen

Spritteren. Om eftermiddagen ligger mejeriet øde og stille hen. Far og mejeristerne er som regel færdig først på eftermiddagen Spritteren Om eftermiddagen ligger mejeriet øde og stille hen. Far og mejeristerne er som regel færdig først på eftermiddagen med at gøre rent efter formiddagens arbejde. Det bliver gjort grundigt og der

Læs mere

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om.

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Prædiken Pinse på Herrens Mark 2. pinsedag. og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Rikke: Sådan tror jeg egentlig,

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

JULEPOSTHUSET. 15. december

JULEPOSTHUSET. 15. december JULEPOSTHUSET afs.15 - side 1 JULEPOSTHUSET 15. december LYD: CLS POSTHUS KLIK FRA EL-KONTAKT STOL VÆLTER BRAG (NOGET FALDER PÅ GULVET) MIAUV FRA KAT BORNHOLMERUR TIKKER KNIRKENDE DØR POSTHUSDØR KLEMTER

Læs mere

jo slet ikke havde regnet med positivt resultat så hurtigt.

jo slet ikke havde regnet med positivt resultat så hurtigt. I 2013 da jeg smed p-pillerne, var jeg en ung kvinde på 26, der havde været sammen med min kæreste i næsten 5 år. Min kæreste var dengang 29 år og var færdiguddannet. Vi havde længe snakket om at det ville

Læs mere

Ingvild Sandnes. Hjerterystelse. 24 refleksioner

Ingvild Sandnes. Hjerterystelse. 24 refleksioner Ingvild Sandnes Hjerterystelse 24 refleksioner Indhold Hej og velkommen!... 7 Mellem steder... 11 Livet i limbo... 15 Uro... 19 But I still haven t found what I m looking for... 23 Du må bare satse...

Læs mere

Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark

Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark Introduktion: Hej og velkommen til mit fokusgruppeinterview. Fokusgruppeinterviewet handler om, hvilket kendskab respondenterne, altså jer har til tøjkæden Primark.

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE

SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE FYSISK SUNDHED AUGUST 2013 SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE Spis sund mad, se mindre TV, bevæg dig, sov godt, lav en klar aftale om alkohol med dine forældre og hold dig fra rygning. Spis

Læs mere

HVORFOR ER DET VIGTIGT?

HVORFOR ER DET VIGTIGT? HVAD ER DET? En nødhjælpsguide, til når livet overmander dig og du lige pludselig opdager at du har glemt din kærestes navn, taber ting eller er blevet mere klodset og føler dig trist og stresset. HVORFOR

Læs mere

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG ØEN 2 E N AF DE FØRSTE DAGE SER jeg hende med en nøgen dreng i hotelhavens indgang. De går gennem skyggen fra de høje daddelpalmer og standser nogle meter fra trappen til

Læs mere

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre.

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre. (Henrik - Leander, Octavius, begge drukne, især Octavius). HENRIK - Herre! LEANDER - Hvad vil du? HENRIK - Jeg, og I... LEANDER - Hvad Jeg og I? Hvad skal det sige? HENRIK - Nu er det altså sket. LEANDER

Læs mere

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 1 Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 Præludium 290 I al sin glans 46 Sorrig og glæde 70 Du kom til vor runde jord 42 I underværkers

Læs mere

Isa i medvind og modvind

Isa i medvind og modvind Richart Andersson. Isa i med- og modvind. Digtsamling 2013. Alle rettigheder tilhører forfatteren. Forside: Karina Andersen. Korrektur: Anja Adjoh. Isa i medvind og modvind 1 Isa er et synonym, men det

Læs mere

Evaluering af SSP dagen elev 1

Evaluering af SSP dagen elev 1 Evaluering af SSP dagen elev 1 1. Hvorfor hedder SSP dagen Det er sejt at sige nej Det gør det fordi at det er godt at sige nej til noget dumt fx: at ryge, at stjæle og andre dumme ting. 2. Hvad lærte

Læs mere

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning Forvandlingen Af Herningsholmskolen 8.B Louise, Katrine & Linea 3. gennemskrivning "FORVANDLINGEN" MANUS 1. INT. S VÆRELSE MORGEN (15) vågner ved lyden af sit vækkeur. Hun har ikke lyst til at stå op,

Læs mere

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?)

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Jesus har undervist en masse i løbet af denne dag. Hvorfor tror du at Jesus foreslår, at de skal krydse over til den anden side af søen?

Læs mere

Information til børn og unge med OCD. Hvad er OCD? Psykologerne Johansen, Kristoffersen og Pedersen

Information til børn og unge med OCD. Hvad er OCD? Psykologerne Johansen, Kristoffersen og Pedersen Information til børn og unge med OCD. Hvad er OCD? Psykologerne Johansen, Kristoffersen og Pedersen 1 Introduktion Psykologerne Johansen, Kristoffersen & Pedersen ønsker at sætte fokus på OCD-behandling

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Trip, vi bliver nødt til at tale sammen. Vi befinder os på optagelserne til hans film. Du ved, den der har hans filmstjernehustru i hovedrollen og

Trip, vi bliver nødt til at tale sammen. Vi befinder os på optagelserne til hans film. Du ved, den der har hans filmstjernehustru i hovedrollen og 1 8 Trip, vi bliver nødt til at tale sammen. Vi befinder os på optagelserne til hans film. Du ved, den der har hans filmstjernehustru i hovedrollen og handler om en kvinde, der deltager i sin ekskærestes

Læs mere

PROLOG. Stemme: Søndag morgen klokken 7.28 forlod Djævelen

PROLOG. Stemme: Søndag morgen klokken 7.28 forlod Djævelen 5 PROLOG Stemme: Søndag morgen klokken 7.28 forlod Djævelen sit pensionatsværelse og gik ned til torvet. Her stillede han sig op og så på menneskene. Han så straks at det er kærligheden der er vidunderet.

Læs mere

Bodil Nygaard. Nadia og Magnus flytter hjemmefra

Bodil Nygaard. Nadia og Magnus flytter hjemmefra Bodil Nygaard Nadia og Magnus flytter hjemmefra 1 2 Bodil Nygaard Nadia og Magnus flytter hjemmefra Nadia skal ikke bo hjemme mere. Hun skal flytte. Først til et børnehjem og så til en plejefamilie, som

Læs mere

Angst. Er en følelse

Angst. Er en følelse Angst Er en følelse 350.000 danskere lider af angst Indenfor 12 mdr. Livstid Panikangst 2,6% 4,5% Agorafobi 3,1% 6,1% Enkelfobi 11,1% 14,4% Socialfobi 7,9% 13,7% Generaliseret angst 1,9% 4,5% OCD 0,7%

Læs mere

8. klasse, Søborg Privatskole. FIANL gennemskrivning, januar 2008.

8. klasse, Søborg Privatskole. FIANL gennemskrivning, januar 2008. 8. klasse, Søborg Privatskole. FIANL gennemskrivning, januar 2008. 1. EXT. SKOLEGÅRDEN. DAG/FRIKVARTER Maria(14), Anna(14) går hånd i hånd hen ad skolegården, og snakker om lækre drenge. De ser den super

Læs mere

Fortæller: Hver eneste cigaret skader. Rygning kan få blodet til at klumpe sig sammen. Det kan give blodpropper i hjernen.

Fortæller: Hver eneste cigaret skader. Rygning kan få blodet til at klumpe sig sammen. Det kan give blodpropper i hjernen. Transskription af Sundhedsstyrelsens TV-spot [En kvinde går ud af huset, bag hende ser man børnene lege, og her tænder hun en cigaret. Cigarettens flammer lyser op, overdrevet lyd fra flammen, man følger

Læs mere

SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE RYGER DU?

SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE RYGER DU? SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE RYGER DU? GLOSTRUP PRODUKTIONSHØJSKOLE - TORSDAG DEN 5. MARTS 2009 Dataindsamling ELEVER MED I UNDERØGELSEN RYGER IKKE-RYGER I ALT Antal drenge: 15 20 35 Antal piger: 11 7 18 Elever

Læs mere

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015 FAR- VEL! Roskilde den 3. marts, 2015 Kære dig. Når du læser dette, så forestiller jeg mig, at du enten har været eller er tæt på en døende eller på anden måde har tanker om, at livet ikke varer evigt.

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede):

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til fredskultur Første eksempel Anna på 5 år kommer stormende ind til

Læs mere

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Case til punktet kl. 13.45: Det tværfaglige arbejde øves på baggrund af en fælles case, som fremlægges af ledelsen

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

JULEPOSTHUSET. 13. december CLS POSTHUS CLS GADE POSTHUSDØR-KLEMT BILHORN BRAG (MALERI FALDER PÅ GULVET)

JULEPOSTHUSET. 13. december CLS POSTHUS CLS GADE POSTHUSDØR-KLEMT BILHORN BRAG (MALERI FALDER PÅ GULVET) STHUSET afs.13 side 1 JULEPOSTHUSET 13. december LYD: CLS POSTHUS CLS GADE POSTHUSDØR-KLEMT BILHORN BRAG (MALERI FALDER PÅ GULVET) (CLS POSTHUS) Postmester! Postmester! - De må vågne! Hva'? Hva' beha'r?

Læs mere

En syg historie om en rask dreng

En syg historie om en rask dreng Asle er en bomstærk dreng, der aldrig er syg. Han tør binde en bjørn til et træ eller tæmme en elefant, hvis det skal være! Der er kun én ting, som Asle er bange for... Og det er kanyler og læger i hvide

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Den interviewede - Sabine. Okay Okay

Den interviewede - Sabine. Okay Okay Interviewer holde øje med hvordan det går med interviewet fordi det er en af de første gange vi laver et af de her interview, så de sidder lige og holder øje, okay? Yes Er vi klar til at starte? Observatør

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Tillidsstigen når unge og forældre kommunikerer om risiko og alkohol

Tillidsstigen når unge og forældre kommunikerer om risiko og alkohol Tillidsstigen når unge og forældre kommunikerer om risiko og alkohol Formidlingsdag, Center for Rusmiddelforskning Jakob Demant (jd@cf.au.dk) Signe Ravn (sr@crf.au.dk) Projekt Unge og alkohol (PUNA) December

Læs mere

På dansk ved Ida Farver

På dansk ved Ida Farver På dansk ved Ida Farver LØRDAG DEN 31. AUGUST Nogle gange tror jeg, min mor er hjernedød. Nogle gange ved jeg, hun er det. Som i dag. Dramaet startede her i morges, da jeg henkastet spurgte hende, om ikke

Læs mere

"Noma" Scene. Fra. "Hvidt i Hvidt" Udviklet og skrevet i Feb 2015 på Isbjørnens Forfatter Camp

Noma Scene. Fra. Hvidt i Hvidt Udviklet og skrevet i Feb 2015 på Isbjørnens Forfatter Camp "Noma" Scene Fra "Hvidt i Hvidt" Udviklet og skrevet i Feb 2015 på Isbjørnens Forfatter Camp INT. NOMA. AFTEN Karoline og Anne træder ind i den fine restaurant. Du ved jeg elsker nye eventyr, men er du

Læs mere

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Pigen, der havde blinket til mig, stod og ventede på mig ved døren. Jeg ved, at vi tilhører den samme tradition, sagde hun. Jeg hedder Brida. Jeg er ikke

Læs mere