"Saftpresning Bogen" - Lær om:

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download ""Saftpresning Bogen" - Lær om:"

Transkript

1 SaftPresser.Net "Saftpresning Bogen" - Lær om: Sundhed er en interessant ting som ikke to mennesker er ens. Hvad der virker for én, kan ikke arbejde for en anden. Hver person har individuelle krav. Når man har et sundhedsproblem, virkeligheden er, at man altid bør konsultere en professionel sundhedspleje udbyder såsom en biopat, homøopat, traditionel kinesisk herbalist eller endda en læge. Mens konsultere en sundhedspleje udbyder om dit helbred er vigtigt, det er også lige så vigtigt, at du bliver en informeret individ, således at når de søger professionel rådgivning fra en sundhedsperson, er du mere veluddannede og bevidste om de valg og strategier til rådighed for dig. Da sundhed kræver individualisering, den "Saftpresning Bog" stræber ikke at helbrede, men at uddanne, så du kan blive mere vidende om holistisk sundhed. Den viden giver dig mulighed for at blive en aktiv deltager i din egen sundhed, og når dette sker, det er, når du virkelig begynde at vælge en sund livsstil. En sund livsstil - nu er en interessant tanke. Når man har en sund livsstil, så den tankeproces bag enhver handling kan kun hjælpe én træffe sunde beslutninger. Den "Saftpresning Bog" håber, mere end noget andet, at opfordre dig til at tænke på en sund livsstil. Saftfremstilling i sig selv ikke skaber sundheds- eller mirakelkure. Men saftpresning er, eller kan være en del af en sund livsstil. Jeg juicer fordi frisk juice faktisk smager fantastisk!

2 Når du nyder at drikke frisk juice, så du bliver en konsekvent saftpresser. Med konsekvens, kommer resultater. Denne "Juicer Bog" er designet til at give dig grundlæggende, men meget informativ, information om saftfremstilling grøntsager og frugter. Fordelene ved saftfremstilling er blevet godt forklares ved mange andre. Derfor vil jeg ikke gå i detaljer om fordelene ved saftfremstilling. Faktisk ville jeg foretrække ikke at selv tale om fordelene ved saftfremstilling fordi som hver person er en person, vil hver person have forskellige resultater. Hertil kommer, at når en person er udelukkende fokuseret på fordelene ved saftfremstilling, så vil de kun få skuffet, hvis de fordele, de håbede på ikke sker. Når en person ikke opnår deres ønskede resultater, så vil de stoppe saftpresning. Men sundhed tager tid - sundhed ikke sker natten over. Saftpresning giver din krop med ekstra ernæring. Det er den ernæring, som din krop har brug for et godt helbred. Kroppen er en kompliceret fartøj og det reparerer sig selv langsomt. Mens kroppen kan helbrede sig selv langsomt, kan vi mennesker skade vores krop virkelig hurtig, især når du overveje alt misbrug, som de fleste af os mennesker sætte vores skrøbelige kroppe igennem. Så når du holder op med saftfremstilling på grund af "ingen resultater", kan du stoppe for tidligt. Det er konsekvensen, at i sidste ende giver resultater - Omvendt er det den manglende konsekvens, der ikke giver kroppen en chance for at helbrede, forbedre, reparation, osv, så du kan føle dig bedre, gladere, sundere og stærkere. Når du juice, fordi du nyder at drikke frisk grøntsagssaft, så eventuelle fordele, du opnår, vil være en bonus, fordi hvis du spørger mig, drikker noget, der smager fantastisk og er nærende er gavne nok. Siger alt dette selv, der er nogle betydelige fordele til at gøre din egen friske juice. Den største fordel ved saftpresning er, at du giver din krop med ekstra næring - plain and simple. Men hvorfor er frisk juice sådan en god kilde til ernæring? Første juicer er friske; det er fuld af levende enzymer, der hjælper kroppen.

3 Nr2, når juice er frisk, det er ikke blevet pasteuriseret. Desværre, selvom pasteurisering har reddet mange liv, det har også bragt på sine egne problemer såsom ernæringsmæssigt døde fødevarer. Grøntsagssaft i dåser eller æsker er blevet pasteuriseret. Den nødvendige til pasteurisering høj varme ødelægger vitale næringsstoffer i juice. Mange grøntsagssaft du køber vil have en ernæringsmæssig analyse på dåsen, men desværre er den ernæringsmæssige analyse gjort før pasteurisering og derfor kan være vildledende og endda potentielt falsk. Ved at gøre din egen friske juice, du undgår pasteurisering dermed spare alle de næringsstoffer og enzymer. Nr 3, Så det lettere at drikke flere grøntsager, end du kan spise! Vi ved alle, hvor vigtigt grøntsager er til den menneskelige krop, men desværre er det ikke altid muligt at spise så mange grøntsager, som vi burde. Drikke frisk grøntsagssaft hjælper tage sig af dette problem. Men, skal du huske at saft ansvarligt. 4. Du laver fordøjelse og assimilation af ernæringen lettere for din krop. Tro det eller ej, men din krop er hovedsagelig en juice maskine. Når du spiser en gulerod, vil din krop fordøje gulerod og udtrække saften for at få ernæring. Ved saftfremstilling, du udtrække saften for din krop. Til gengæld gør det lettere for din krop at assimilere ernæring som din krop ikke behøver at arbejde på at nedbryde frugt eller grøntsag. Mens saftpresning gemmer din krop den energi, der kræves for at udvinde saften (ernæring) fra fødevarer, er det stadig vigtigt at spise hele grøntsager og frugter, fordi din krop kræver stadig fiberen. 5. Frisk juice smager absolut lækker. Du ved, det sjove er, at når du juicer, fordi du nyder at drikke frisk juice, bliver fornøjelig hele oplevelsen! Hvorfor? Fordi du ikke længere er fokuseret på at opnå sundhed, bekymre sig om sygdom - som alle distraherer dig fra at nyde øjeblikket. Som Bobby McFerrin engang sagde, "du ikke bekymre dig, være glad!" Mange glorificerer saftfremstilling bare at sælge deres saftpressere eller bøger. Mig, jeg er ikke interesseret i det. Jeg har ingen saft maskine salgskvoten jeg er heller ikke under nogen pres for at sælge kopier af min bog (især da jeg lade alle læse min bog online gratis). Jeg sælger saftpressere udenlukkende fordi det er

4 automatisk, igennem Amazon, da jeg syntes det er komplet vanvittigt at folk skal betale overpriser i Danmark for disse maskiner. Min tilgang er rent faktisk at fjerne både glamour og hype og gøre saftfremstilling mere praktisk - ganske vist kan dette gøre begrebet saftfremstilling kedeligt, men fordelen er, at så vil du være mere tilbøjelige til at inkorporere saftfremstilling ind i dit liv på lang sigt. Jeg er en stærk fortaler for, hvad jeg kalder "ansvarlig saftpresning", et begreb, du ikke finder andre steder. Jeg har også tilføjet den ernæringsmæssige analyse for så mange frugter og grøntsager som muligt, så du nemmere kan opdage, hvad næringsstoffer, du får fra din juice. Hovedårsagen til, at jeg har tilføjet den ernæringsmæssige analyse er så folk, ligesom dig, vil især blive mere bevidste om indholdet af den saft du drikker sukker. Denne tilgang til saftfremstilling er absolut forskellige andre og mens fremgangsmåde kan være forskellige, underliggende tema er den samme eller ligner andre. I sidste ende, når du begynder at juice, skal du oprette din egen stil og smag. På dette tidspunkt, vil vi både være groovin 'til vores egen rytme! Lad være med at lytte til andre der siger noget ikke smager godt eller lign. Det er altsammen sundt, så prøv dig frem, og nyd livet med de smagsoplevelser der kommer ;-) Her er skrevet nogle meget normale spørgsmål, som fortjener svar.. Hvilke grøntsager er bedst til at hjælpe løs vægt? Saftfremstilling selv vil ikke nødvendigvis hjælpe dig løs vægt. Men saftfremstilling kan være en medvirkende faktor til vægttab. Saftpresning kan hjælpe dig løs vægt ved at give din krop med mere næring. Når din krop får mere næring, da kroppen har brug for at spise mindre. Kroppen er aldrig sulter efter føde, i stedet kroppen er altid sulter for ernæring. Fødevarer er blot kilden til nutriton. Hvis du vælger usunde fødevarer, så din krop vil altid være sultende for ernæring. Til gengæld vil din krop altid tørster mere mad. Hvis du vælger sunde ernæring, så din krop vil begynde at få ernæringsmæssigt mæt lade din krop til at spise mindre mad, fordi al den næring er indhentet fra mindre, selv om mere ernæringsmæssigt sunde, fødevarer. Så saftfremstilling kan hjælpe ved ikke kun at tillade din krop til at fylde sine ernæringsmæssige tanke lettere, men når du har mere ernæring, har du også mere energi, som hjælper dig til at udøve. Ja, er du nødt til at udøve. Vi kan ikke være doven og løs vægt. Vi har brug for at få vores muskler aktiv og levende så vores stofskifte stiger. Muskler er ligesom fabrikkerne i vores krop, der forbrænder brændstoffet kendt som fedt og fedt er intet mere end oplagret energi såsom sukker. Anytime du spiser i overskud, maden lagres som fedt, især hvis det er sukker.

5 Din krop har brug sukker i blodet til at holde hjernen sund, aktiv og fungerer. Men overskydende sukker kan også dræbe kroppen. Således, når der er for meget sukker i kroppen, bugspytkirtlen skaber insulin og insulin derefter fjerner sukker fra blodet og lagrer den som fedt. Det er, hvordan det dybest set virker. Problemet er, når kroppen fjerner overskydende sukker fra blodbanen, du går fra for meget sukker (diabetes) til ikke nok sukker (hypoglykæmi). Når kroppen har for lidt sukker, kroppen begynder derefter at kræver sukker at tilvejebringe den energi, der er nødvendig. En viscious cyklus oprettes derefter hvor folk går fra for meget blod sukker til ikke nok. Dette sætter en masse stress også på dine binyrer Når vi juicer, skal vi huske, at selv om juice er lavet af hele fødevarer, juice er faktisk en forarbejdede fødevarer. Det er grunden til, at jeg opfordrer folk til at juice ansvarligt. Vi ønsker ikke, at vores juice spking vores blodsukker så højt, at vi ikke kun sætte vores bugspytkirtlen under en masse stress, men vi i sidste ende gøre vores krop federe ved saftfremstilling. Husk, en sukker er sukker er sukker - uanset kilden. Efter vi begynder at saft ansvarligt og spise sundt, skal vi så også være villig til at udøve. Afhængig af din alder, skader, etc, kan din evne til at udøve ske uden problemer eller med visse vanskeligheder. For mig personligt er jeg virkelig imponeret over de videoer, Gillian Michaels har produceret. Enhver, der ønsker at løs vægt og tone vil finde hendes videoer fremragende og effektiv. Men du skal være i stand til at gøre sprællemænd, push ups, etc. Hendes videoer er udfordrende, men måske nogle af de bedste videoer jeg nogensinde har prøvet. Man kan også gøre noget så simpelt som hatha yoga - yoga stretching. Alene, hatha yoga vil ikke tillade dig at tabe. Men hvis du en ude af stand til at udøve, så måske nogle hatha yoga vil være til hjælp. Personligt jeg træner og praksis hatha yoga flere gange om ugen. Jeg træner ansvarligt - Jeg udfordrer mig selv og presse mig selv tæt på grænsen, men aldrig over grænsen. Hvilke grøntsager hjælper bedst afgifte kroppen? Dette er et spørgsmål, som jeg bliver bedt om - som grøntsager hjælpe med at afgifte kroppen? Tja, for mig, det hele afhænger af situationen, den tid af året (vinter, forår, sommer eller efterår - læse mine noter om Feng Shui Saftpresning at lære mere), hvordan du i øjeblikket føler, din alder, din kost, etc. Mange faktorer afgør, hvad der er den bedste måde at hjælpe afgifte kroppen. Men som en generel regel, at jo mere bitter vegetabilske, jo mere det hjælper til at afgifte kroppen. Et godt eksempel på dette er mælkebøtteblade. Ved hjælp af en grøntsag ligesom mælkebøtteblade er især en fordel, når du fylde med lidt vrede. Nogle gange kan du mærke din tunge er lidt gul. Den gule belægning på tungen indikerer din lever er varmt, da kineserne ville sige. På den anden side siges det, at grøntsager, der er sødere give din krop energi. Så hvis du føler dig træt, mentalt eller fysisk, du ofte brug for en mere sød smag grøntsag til at hjælpe dig afgifte. Et godt eksempel ville være gulerødder. Svarende til mælkebøtteblade, gulerødder har en virkning på leveren - selvom fra en anden vinkel eller tilgang. Så hvis jeg var træt - mentalt eller fysisk - så jeg ville overveje at bruge en grøntsag ligesom gulerødder. En god indikation af, at din krop er træt, er, hvis din tunge har et blåligt skær til det.

6 Hvis du har slim build op, så en af de bedste grøntsager, er hvidløg - som i dette tilfælde ville jeg spise hele snarere end drikke som saft. Hvidløg naturligt renser kroppen af slim. Men der er andre muligheder også. Som et eksempel, hvis du har slim i lungerne, at du holder hoste op, så prøv at spise nogle rå jordnødder. Af en eller anden grund, rå jordnødder (ikke kogt eller saltet i alligevel) bidrage til at skylle slim ud. Selvfølgelig, hvis du er allergisk over for jordnødder så skal du ikke prøve det. Så du ser, kan gives noget enkelt svar på, hvilken eller hvilke måde er bedst at afgifte kroppen. Men én ting jeg altid fortælle folk, er, at afgiftning bør aldrig overvælde kroppen. Når en detox overvælder kroppen så du faktisk sætte kroppen under endnu mere stress, som besejrer hele formålet. Der er tidspunkter, hvor kroppen vælger at have en tung detox, og det er okay, men vi bør aldrig tvinge kroppen ind i en tung detox. Sundhed skal altid føle boringly normal. Dette er en af grundene til jeg kan lide kinesisk urtemedicin. Ikke alene herbalist tilpasse urter specifikt til dine behov og din krop, men den kinesiske herbalist søger at afbalancere kroppen med den rigtige mængde af yin og yang energi, så kroppen kan afgifte sig selv på en afbalanceret og effektiv måde. Som et resultat, når vi saftfremstilling, vi også ønsker at stræbe efter balance. Samlet set alle grøntsager bidrager til at afgifte kroppen til en vis grad og på en måde. Det er grunden til, at min samlede mantra, når det kommer til afgiftning og saftfremstilling i almindelighed, er at juice en sort. Alt for mange mennesker er stagnerende saftpressere og stagnerende spisere i almindelighed. De fleste mennesker juice og spise de samme fødevarer på en regelmæssig basis. Men virkeligheden er vores krop har brug for og craves sort. Vi kan ikke lide smagen af sort, men det er afgørende for vores sundhed og undertiden vi nødt til at tvinge os selv til at spise og saft en række fødevarer og grøntsager for at få varieret ernæring vores kroppe har brug for. Husk, ernæring er brændstof til kroppen. Når man ser på noget sundhedsproblem, bekymring eller spørgsmål, som vi ønsker at tage fat, skal vi altid se på hele billedet, ikke bare kigge med en særegen synspunkt. Først da kan vi hjælpe kroppen ikke kun afgifte effektivt, men med den største lethed. Det er vigtigt at huske, at kroppen er i en konstant tilstand af afgiftning. Hver afføring, hver vandladning, hvert åndedrag, hver sved (og det er derfor, antiperspiranter er dårlige for kroppen, som blokken giftstoffer fra at forlade din krop). Alle disse metoder hjælper flush toksiner ud af vores krop. Vi kan ikke bare tænke på lever og nyrer, selvom de er vigtige. Men i stedet skal vi altid tænke på hele kroppen - fra blodet, tot lungerne, til tyktarmen, nyrerne, leveren, lymfesystemet - alt skal overvejes. Fryse Grøntsager inden presningen? Jeg er ny til saftfremstilling, og jeg har læst et sted, at juice bør indtages ved stuetemperatur, fordi vi ikke skal chokere vores fordøjelse system. Min ven, der har været saftfremstilling længere end jeg har (ca. 5 år) siger, jeg skal sætte mine grøntsager i vasken med isvand til knivskarp dem op, før saftfremstilling dem - Jeg er uenig med ham og bare foretrækker at juice dem ved stuetemperatur. Hvad siger du, er den korrekte procedure?

7 Gør grøntsager kolde, så de er skarpere til at hakke dem kan være godt, når madlavning og forberede mad retter. Men når du juice, hvor skarp grøntsag er ligegyldigt virkelig fordi saft maskinen bare vil presse eller slibe alle saften ud, uanset hvor skarp grøntsag er. Hvad er vigtigst er, at når du juice, får du maksimal fordøjelse eller assimilation af næringsstofferne. Kolde fødevarer lukke fordøjelsessystemet, gør kroppen mere tilbøjelige til helbredsproblemer som feber og forstoppelse sammen med mange andre ting. Så efter min mening, er det ikke klogt at gøre grøntsager koldt. Det er altid bedre at juice grøntsager ved stuetemperatur. Hvor meget juice skal jeg drikke? Jeg tænkte på om der var vis mængde saft, der bør drikkes på én gang? Det lader til, at jeg kun kan komme igennem omkring 1/3 eller 1/2 af en kvart ad gangen... jeg bare få reelle fuld, når jeg drikker det. Den mest en gennemsnitlig person har brug for per dag er 1 kop... 8 oz, 255 ml eller ca. 1/4 Quart. Drikker mere end dette potentielt kan forårsage en ubalance i kroppen. Husk, selvom juice er lavet af hele fødevarer, juice er faktisk en forarbejdede fødevarer. Ikke alene er juice en forarbejdede fødevarer, men det er en koncentreret kilde til ernæring. Mens ernæring er god, kan for meget på én gang forårsage problemer. Forskellen mellem gift og medicin er altid i dosen. Således mens ernæring er afgørende for et godt helbred, ikke nærme sundhed fra det synspunkt, som forsøger at gøre så meget som du kan, så hurtigt du kan. Hvis sundhed var en runner, så sundhed ville være udholdenhed runner snarere end sprinter. Udholdenhed runner går langsommere, men holder længere. Spurten går hurtigt, men kan ikke opretholde hastigheden over en lang distance. Sundhed er ikke en race, det er en proces... en løbende proces, som vi skal arbejde på hver dag i hele vores liv. Det er derfor jeg gerne fremme saftfremstilling ikke som en kur alle, men som en del af en livsstil. Kan du fryse juice derefter optø og drikke senere? Nej, jeg vil ikke foreslå dig fryse saften. Hvis du ønsker at gøre dette, købe frosne saft fra butikken. Hvis du vil have fordelene af frisk juice, skal det være beruset friske. Frysning eller opbevaring juice besejrer hele formålet og fordelene ved frisk juice. Jeg blev syg, for en kort tid, mens Saftpresset.. Flere måneder siden modtog jeg en saftpresser som en gave. Jeg gik ud og købte tonsvis af økologiske frugter og grøntsager. Den anden dag i saftfremstilling jeg Juiced en hel sukkerroer og en gulerod. Jeg fik

8 meget syg for en kort tid. Efter et par timer, jeg kiggede op saftfremstilling roer online. Jeg fandt, at man aldrig juice en hel rå sukkerroer, og juice ikke mere end en fjerdedel af en roer ad gangen. Jeg stoppede saftfremstilling. Nu flere måneder senere, jeg ønsker at juice igen. Jeg købte min belastning af økologiske frugter og grøntsager. Jeg ønsker at juice grønkål, spinat og selleri, men jeg har lige set på dit websted ikke at have mere end 1/4 kop grønkål. Er det korrekt? Kan du fortælle mig den bedste måde at lære mere om saftfremstilling/juicing? Hvad du har oplevet, er meget typisk, og jeg vil fortælle dig hvorfor. Folk er blevet fortalt og påvirket af infomercials, mange bøger og fanatiske saftpressere at tro, at saftpresning er en mirakelkur - at saftpresning vil helbrede alle at fattes dig. Så, når man kombinerer denne tanke proces med det faktum, at folk synes, det er grøntsager, skal det være godt for mig. Så jeg vil have masser og gøre min krop godt. Så folk, som dig, indse, at de ikke føler sig så godt, og de spekulerer på, hvorfor? Der er en masse hype derude om saftfremstilling og normalt det har at gøre med et salg kvote. Folk er nødt til at hype saftfremstilling at sælge noget. Men jeg har nogen kvote, og dermed jeg gerne fjerne den hype og bringe saftfremstilling tilbage ned på jorden. Når en person juice baseret på hype om saftfremstilling de har hørt, er det ofte fører til det, jeg kalder denne hensynsløs saftpresning. Men jeg fremmer noget, jeg kalder Ansvarlig Saftpresning - ja, sådan en kedelig sigt, men det er ansvarligt saftpresning der rent faktisk vil bidrage til at skabe den langsigtede sundhed, at så mange ønsker. Den største forudsætning for ansvarlig saftpresning er, at forskellen mellem gift og medicin er altid i dosis. Mens juice er fremstillet af hele grøntsager, er det både en koncentreret og behandlet kilde til grøntsager. Det er således ikke kun er du får mere vegetabilsk ernæring ind i din krop i en højere dosis, men fordi juice er behandlet, betyder det, at kroppen ikke behøver at fordøje eller udtrække næring fra grøntsagerne. Ernæring er således let og umiddelbart tilgængelige. Når du spiser en grøntsag, skal din krop fordøje det, som tager tid. Under fordøjelsesprocessen, din krop langsomt modtager ernæring. Spise en gulerod ville være som at køre 1000 miles i bil. Det er en forholdsvis langsom rejse. Men saftpresning er ligesom at blive lanceret i rumfærgen. Før du ved af det, ernæring din krop har, er ud af denne verden. Du hæve ernæring niveau, og du hæve det hurtigt, fordi saftfremstilling har gjort udvinding af næringsstoffer for din krop. Så når vi saft, må vi saft ansvarligt. Saftpresning bør aldrig være din livsstil, men snarere saftfremstilling skal komplimentere din livsstil. Forventningerne vil altid skabe skuffelse og mange mennesker begynder saftfremstilling med forventning om stor sundhed - et mirakel sundhed producent. Men når det ikke sker, eller når de bliver syge, bogstaveligt talt fra saftfremstilling, de får slukket. Det er alt for dårlig. Hvis en person skulle bare saft ansvarligt med en rolig erkendelse af, at saftpresning er ikke et mirakel, og at der ikke er et enkelt

9 mirakelkur for et godt helbred, men det er snarere hele din livsstil, der skaber et godt helbred, så folk ville saft i en måde, der faktisk gavner dem. Når vi juicer, ønsker vi at juice med en rolig spænding. Vi ønsker at elske hele processen med saftfremstilling, men vi ønsker at være afslappede og realistiske omkring processen. Vi er nødt til at indse, at sundhed ikke vil blive opnået natten over, og at ikke to mennesker har de samme behov, især når det kommer til sundhed. For nogle mennesker har saftfremstilling virkelig været et mirakel for deres helbredsproblemer. Men det betyder ikke, det vil være på denne måde for alle. Alle har individuelle behov, og så sundhed skal altid individualiseres til den person. For én, kan saftfremstilling være et mirakel, men for en anden, det gør intet andet end hjælpe med at holde kroppen sund eller sundere. Når det kommer til saftpresning, skal vi altid huske på, at saftpresning er at sætte mere næring ind i din krop. Dette er en form for urtemedicin. Faktisk, når du spiser, er du give din krop medicone. Ernæring er medicin! Som Hippokrates sagde Lad din mad være din medicin og din medicin være din mad., Hvad Hippokrates sagde ikke var dog Lad ikke din mad være din gift og din gift være din mad. Visse fødevarer er naturligvis usundt og har en skadelig indvirkning på dit helbred, såsom junk fødevarer, cigaretter, etc. Men når du saft i en ekstrem måde, kan du også begynde at forgifte din krop, ikke nødvendigvis i den giftige gift måde, men snarere du overstimulate din krop. Når du tager urtemedicin, mange mennesker tror, at urter har medicinske værdier til dem. Nå, det er sandt, de gør. Men hvad de urter har mere end noget andet er ernæring. Det er ernæring i urter, der hjælper til at helbrede kroppen. Det er bare at i urtemedicin, er vi ofte ved hjælp af urter, som vi normalt ikke spiser, såsom rødder eller blomster. Men når det kommer til saftpresning, det er bare en gulerod... eller er det bare en sukkerroer. Vi ser dem ikke som en urtemedicin, fordi vi spiser dem hele tiden, men de er en urtemedicin. Vi ser ikke den gulerod, sukkerroer eller andre grøntsager som en urtemedicin, fordi vi aldrig har spist dem i en høj nok dosis til at stimulere kroppens helbredende evner. Men når du juice dine grøntsager, er du øge dosis og gøre ernæring mere let tilgængelige således virkelig vække den helbredende eller naturlægemidler beføjelser grøntsager. Dette er også grunden til, saftpresning dåse og har en helbredende virkning på kroppen - men kun når gjort rigtigt. En syg person kan have brug for mere og kan være i stand til at håndtere en højere dosis af grøntsager i deres saft, fordi deres krop har brug for næring. Men for den gennemsnitlige person, de har brug for mindre - en ansvarlig mængde saft. Det er her, de fleste mennesker gør deres fejl. De saft, som om de er

10 syge og dermed juice for meget og for hurtigt. Men selv om syg, hvis du saft på en måde, at din krop ikke kan lide, så du kan gøre tingene værre. Nogle vil sige, at det er godt at opleve en detox effekt, hvor du føler dig syg. Men jeg mener personligt, at en person kan afgifte på en måde, hvor de føler sig godt. Man behøver ikke at føle sig frygtelig til at afgifte. En person kan afgifte på en måde, der ikke lægge vægt på deres nyrer, som et eksempel. Virkeligheden er, at din krop er i en konstant tilstand af afgiftning. Hvis din krop ikke var konstant afgiftende, så ville du dø. Således, hver gang du ånder ud, er du afgiftende. Hver gang du tisse eller have afføring, er du afgiftende. Din krop er altid afgiftende og alle vi ønsker at gøre, er at hjælpe kroppen afgifte på en effektiv og effektiv måde. Vi kan opnå dette ved at minimere de giftstoffer, der kommer ind i vores krop og ved at hjælpe til at maksimere toksiner forlader. Nu tilbage til naturlægemidler... de virker ved at give kroppen ernæring. Så når du saft i en hensynsløs måde, dig over stimulere kroppen. Dette er grunden til, alt hvad du behøver at gøre er saft i en rolig måde og drikker ikke mere end 1 kop juice om dagen. Enkelhed skaber sammenhæng og konsekvens er, hvad der skaber resultater. Så saftfremstilling en gang gør ingenting. Men saftfremstilling på en regelmæssig og vedvarende basis, på en ansvarlig måde, har en lang sigt er til gavn for dit helbred. Så du bare nødt til at lære at juice ligesom du kører en bil og ikke som en raket skib pilot. Hvor meget Ernæring Er i Pulp? Hvor meget af værdien af grøntsager / frugt er tabt i thepulp? Det ser ud som om der er en stor del af affaldet. Pulp blot fiber og ikke har nogen væsentlig næringsværdi valuebecause kroppen kan ikke fordøje det. Derfor er fiberen derefter går på tohelp rense tyktarmen. Men nogle af saft / vil næringsstoffer stadig være i pulpen afterjuicing som ingen saft maskine kan udtrække 100% af næringsstofferne. Men som en generel tommelfingerregel, den tørrere papirmasse, jo mere ernæring / juice er blevet udvundet fra grøntsager.

11 Saftpresning strategi for den generelle sundhed og wellness. Jeg gennemførelse af flere nye kost, og motion teknikker i et forsøg på at forbedre mit helbred, energi niveauer, og livskvalitet. Jeg tror ikke på drastiske eller ekstreme ændringer, men jeg er interesseret i at vide mere om værdierne af forbrugende rå grøntsager og frugtsaft på daglig basis. Kan du anbefale en blanding af frugt og grøntsager, der ville være spiselig, og fremme en bedre tarm, og generelle sundhed - der kunne indtages en gang om dagen? Jeg er glad for at høre, at du ikke gør noget drastisk. En af de bigproblems folk gør, er de går til det ekstreme og det fører til en ubalance. Det siges, at valget ikke vindes med det yderste venstre eller langt rigtige stemmer, men med mainstream stemmer. Så det er med sundhed. Et godt helbred kommer ikke fra at være ekstrem, men snarere et godt helbred og velvære sker ved at gennemføre fornuftige og ansvarlige sundhedsstrategier. Hvad vi ønsker at gøre, er at inkorporere intelligente beslutninger, ikke fanatisk ones.obviously selv gøre smart beslutninger kan betyde, at store ændringer inone liv, men store ændringer er anderledes fanatiske dem. Making wisechoices er simpelthen klogt. Hvad jeg vil foreslå for dig er, at du overveje at starte med somecabbage juice, nogle gulerodsjuice og bruge noget lignende selleri orcucumber. Dette ville være en temmelig godt udgangspunkt. Efterhånden som du får mere comfortablejuicing, prøve at have andre safter. Mens det er rart at have en juice thatis spiselig, vi i sidste ende ønsker at juice grøntsager, der ikke er sopalatable - vi selv ønsker at spise fødevarer, som vi ikke nødvendigvis likebut ved er gavnligt. Hvorfor? Kun på denne måde kan vi få en varieret dietthat giver et varieret ernæring. Vores krop har virkelig brug for næring fra avariety kilder og en af de største fejltagelser, folk gør er notchanging deres kost eller saftfremstilling rutine. Saftfremstilling en gang om dagen er tilstrækkeligt og virkelig alt, der er behov for generelle sundhed og wellness. Husk, det er den enkelhed, der bringer konsekvens, og det er den konsekvens, der får resultater. Hvis du gør din saftpresning rutine for kompliceret, så vil du ikke blive hos program, der fører til fiasko. Når det kommer til intestinal sundhed og kolon sundhed, husker mostimportant saft af alt er vand. Du er nødt til at drikke masser af vand. Når det kommer til saft, du ønsker at juice grøntsager, der har acooling virkning (yin energi). En kølende effekt hjælper med at bringe fugt tothe tarme mens en opvarmning energi (yang energi) vil brænde op fugt inthe kroppen. Her er nogle andre sider med oplysninger, som kan være til gavn: Irritabel tarmsyndrom, forstoppelse og galdesten Hvilken saft vil rense min tyktarm Dernæst når du rense den kolon og tarmkanalen, det er alsoimportant at fylde kroppen med probiotika (venlige bakterier). Iwould derfor foreslå du overveje at bruge en venlig bacteriasupplement. Denne måde, som du rense kroppen ud er tomrummet fyldt byfriendly bakterier snarere end dårlige bakterier.

12 Min æblesaft bliver brun, er det okay? Hvordan håndterer du når æbler bliver brune? Da jeg skar dem op Jeg satte dem i citron vand, men de bliver stadigvæk brune når de kommer gennem saftpresseren. Er det ok? Når et æble bliver brun, det er bare oxidation (at blive udsat for ilt). Rust er et andet eksempel på oxidation, men langsom oxidering. Æblet, er mere modtagelige for ilt går brun lidt hurtigere. Men det er naturligt og okay. Æblet og / eller æblejuice drejning brun er en god illustration af, hvorfor frisk juice bør drikkes inden for 20 minutter saftpresning. Efter 20 minutter begynder de fleste af enzymerne og mange af de vitaminer til naturligt gå væk eller i det mindste væsentligt reduceret som følge af oxidation. Mens andre grøntsager eller frugter ikke kan gå brune som æbler eller æblejuice, er en lignende ting sker, selv om ingen synlige tegn. Du behøver ikke at tilføje citronsaft eller suge æbler i citron vand inden presningen dog. Så længe du skære æblet lige før saftfremstilling, så det er fint. Hvis du stadig ønsker at tilføje nogle citronsaft til Apple for at minimere oxidation, så er det fint - det bare virker som ekstra arbejde til mig! Grunden til, citronsaft og / eller citron vand forhindrer apple at gå brun før juice vegetabilske skyldes det faktum, citronsaft indeholder C-vitamin - et kendt anti-oxidant. Vitamin C, derfor med til at bremse hastigheden af oxidation. Det samme kan ske, når de foretager guacamole (en avocado type sauce). Da avocadoer også begynde at gå harsk virkelig hurtigt engang skåret op og udsat for ilt, tilføje nogle citronsaft til guacamole hjælper med at forhindre de avocadoer fra forkæle på grund af oxidation. Citronsaft virkelig gør en forskel. Selvom citronsaft eller citron vand kan hjælpe med at forhindre oxidation inden presningen, virkeligheden er, citron vand er kun for at beskytte overfladen af æble skive. Når du juice, er du udsætter hver eneste celle i æblet til ilt, herunder de dele, som ikke er beskyttet af de anti-oxidant egenskaber af vitamin C. Således hvorfor du stadig se æblesaft drejning brun lidt gang Juiced. Æblesaft drejning brun hele har at gøre med oxidation - bliver udsat for ilt. Et frø er shellor væg, en møtrik shell eller væg, en grøntsag skræl eller frugtskaller - disse er alle Moder Natur måde at beskytte møtrik, frø, frugt eller grøntsager fra lys, varme og / eller oxygen. Hvis du knuse et æble, så æblet vil gå brun selvom

13 æble skræl ikke er blevet skåret i skiver åben. Æblet går stadig brun når forslået fordi cellevæggene er blevet brudt, selvom vi ikke kan se det med vores øjne, så ilt krybe ind i frugten, der fører til oxidation. Off topic lidt, men stadig vedrører oxidation - mange mennesker køber olier for deres helbred, og det er stor, fordi vi alle needessential fedtsyrer. Men alle de olier skal være kold behandles (tominimize udsættelse for varme), pakket i uigennemsigtig flaske (for at beskytte fromthe lys) og skal have minimal udsættelse for oxygen. Efter åbning kan disse olier gå harsk og skal derfor bekept i køleskabet. Alligevel har Moder Natur beskyttet alle frø og nutsfrom går harsk naturligt. Så mens mange mennesker har olier, hvis du virkelig ønsker friskhed olier, så er det værd at overveje at spise frø og nødder, især da ikke kun får du olierne, men alle de mineraler også. Hvor ofte skal jeg saft at få nok næring? Hvor ofte skal jeg saft for at få tilstrækkelig vitaminer, mineraler osv ind i min krop? Det er også blevet foreslået mig at tage et godt multivitamin. Men med vitamin verden er totalt forvirrende, og jeg ved virkelig ikke, hvilken vitamin ville være den bedste? Her er en enkel vejledning, så du ved, hvordan man kan sikre, at du får nok næringsstoffer, når saftfremstilling. 1. Din kost er det vigtigste aspekt af dit helbred. Hvis din kost ikke er god, kan du lige så godt ikke juice. Saftpresning vil ikke redde dig fra en dårlig kost. I stedet saftpresning bidrager til at styrke en god sund kost. 2. Så lægger vægt på din kost. Er du spiser en sund og sund kost? 3. Når du har en sund og sunde kost, juicingcompliments derefter din kost. Så hvis saftpresning begynder at komplimentere din kost, så er det i sidste ende ligegyldigt, hvor ofte eller når du juice, fordi du har en god kost til at begynde med. Som Doctor Rocine, en berømt norsk homøopat circa 1930 sagde: Hvis vi spiser forkert, Ingen læge kan helbrede os; Hvis vi spiser rigtigt, Der kræves ingen læge.

14 Dr. Rocine erklæring kan anvende til saftfremstilling samt: Hvis vi spiser forkert, Nej 'juice' kan helbrede os; Hvis vi spiser rigtigt, Nej 'juice' er nødvendig. Siger alt dette, saftpresning er som en modificeret form af mad og / eller din kost. Det er de næringsstoffer, vi får fra vores frisk juice, som hjælper vores krop til at fungere bedre. Når du har en god og sund kost derefter, som nævnt, juice du drikker komplimenter din sunde kost. Indser alt dette, saftfremstilling mindst hver 2 dage er gavnligt. Men sørg for at juice en række grøntsager og eventuelt grøntsager, som du ikke ville eller ikke spiser på en regelmæssig basis. Hvis du saft grøntsager, du spiser oftest, er du ikke rigtig få supplerende og / eller nye næringsstoffer. Sørg også for du juice grøntsager, der smager dårligt også. Et eksempel kunne være gulerodsjuice. De fleste mennesker elsker gulerodssaft fordi gulerødder er sød og lækker smag; men vi må alle lære at gå videre end kun de grøntsager, der smager nice. Vi skal lære at elske at saft de grøntsager, der smager dårligt. Hvis du kun fortsætte med at juice grøntsager, der smager godt for dig, så vil du aldrig få de mange forskellige grøntsager og næringsstoffer, din krop har brug for. Jeg personligt ikke tage vitamintilskud, med undtagelse af en god B-kompleks vitamin. En god B-kompleksvitamin er særligt vigtig for vegetarer. Årsagen er, at det allerede er vanskeligt at få nok B-vitaminer som en kød Æderen (nogle kød indeholder B-vitaminer), og så når du fjerne kød fra din kost, det gør det endnu sværere at få nok B-vitaminer (selvom nogle vil have ernæringsmæssige gær, gærede fødevarer eller andre fødevarer for at få deres B-vitaminer - men selv stadig kan have størst gavn af flere B-vitaminer, som hvad man kan få fra de fødevarer, de spiser).

7 DAGES JUICECHALLENGE for begyndere..

7 DAGES JUICECHALLENGE for begyndere.. 7 DAGES JUICECHALLENGE for begyndere.. TIL SPORTSFOLK, SKØNHEDER, VITAMINHUNGRENDE, LÆKKERTØRSTIGE, MÆND, KVINDER OG BØRN! Ønsker du at optimere din energi, din vitalitet og booste dit immunforsvar på

Læs mere

Spis dig sund, slank og stærk

Spis dig sund, slank og stærk Spis dig sund, slank og stærk Find den rette balance i kosten, uden at forsage alt det usunde. Test dig selv, og se hvilken mad, der passer til dig Af Krisztina Maria, februar 2013 03 Spis dig sund, slank

Læs mere

GUIDEN. Husk de gode madvaner når du flytter hjemmefra. Se mere på www.ungdomssult.dk

GUIDEN. Husk de gode madvaner når du flytter hjemmefra. Se mere på www.ungdomssult.dk GUIDEN Husk de gode madvaner når du flytter hjemmefra 1 Se mere på www.ungdomssult.dk DEN IDEELLE KOST H vis du er lidt forvirret med hensyn til, hvilken kost der er sund, er det forståeligt nok. Snart

Læs mere

ERNÆRING. www.almirall.com. Solutions with you in mind

ERNÆRING. www.almirall.com. Solutions with you in mind ERNÆRING www.almirall.com Solutions with you in mind GENERELLE RÅD OM MOTION RÅDGIVNING OMKRING ERNÆRING FOR PATIENTER MED MS Det er ikke videnskabeligt bevist, at det at følge en speciel diæt hjælper

Læs mere

Body Mind Academys 10 dages udrensningskur

Body Mind Academys 10 dages udrensningskur Body Mind Academys 10 dages udrensningskur Tillykke med din beslutning om at rense din krop ud samt at øge bevidstheden om hvad din krop har brug for af brændstof, og ikke mindst hvad den IKKE skal have.

Læs mere

Sund kost til fodboldspillere Undervisningsmanual

Sund kost til fodboldspillere Undervisningsmanual Sund kost til fodboldspillere Undervisningsmanual Side 1 af 21 Indhold Indledning...3 Hvad er kulhydrat?...4 Hvad er protein?...5 Hvad er fedt?...6 Hvad med væske?...7 Timing af kost...8 Undervisningsmanual...10

Læs mere

Hurtig. Diabetesmad. Velsmagende retter på højst 30 minutter. Louise Blair & Norma McGough. Atelier

Hurtig. Diabetesmad. Velsmagende retter på højst 30 minutter. Louise Blair & Norma McGough. Atelier Hurtig Diabetesmad Hurtig Diabetesmad Velsmagende retter på højst 30 minutter Louise Blair & Norma McGough Atelier First published in Great Britain in 2002 by Hamlyn a division of Octopus Publishing Group

Læs mere

SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE

SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE FYSISK SUNDHED AUGUST 2013 SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE Spis sund mad, se mindre TV, bevæg dig, sov godt, lav en klar aftale om alkohol med dine forældre og hold dig fra rygning. Spis

Læs mere

Bakterier i maden. Hvor mange bakterier kan en enkelt bakterie blive til i løbet af seks timer ved 37 grader? a 100 b 1000 c 1.000.

Bakterier i maden. Hvor mange bakterier kan en enkelt bakterie blive til i løbet af seks timer ved 37 grader? a 100 b 1000 c 1.000. www.madklassen.dk Bakterier i maden Hvor mange bakterier kan en enkelt bakterie blive til i løbet af seks timer ved 37 grader? a 100 b 1000 c 1.000.000 X Bakterier i maden Hvordan undgår du at blive syg

Læs mere

SUNDHED V/BENTE GRØNLUND. Livet er summen af dine valg Albert Camus

SUNDHED V/BENTE GRØNLUND. Livet er summen af dine valg Albert Camus SUNDHED V/BENTE GRØNLUND Livet er summen af dine valg Albert Camus Sund livsstil Vær proaktiv når det gælder dit helbred Dyrk motion, og pas på vægten Spis rigtigt Udarbejd strategier for livslang læring

Læs mere

Krop & Sundhed. - Hvad er det egentlig for noget? Find ud af det lige her! :)

Krop & Sundhed. - Hvad er det egentlig for noget? Find ud af det lige her! :) Krop & Sundhed - Hvad er det egentlig for noget? Find ud af det lige her! :) S ide 2 Krop & S u n dhed Å rgang 1, Nummer 1 Søvn - hvorfor er det så vigtigt? Søvn er en nødvendighed for alle levende væsner.

Læs mere

Når du skal starte med sondemad derhjemme. Fødevarer til særlige medicinske formål bør anvendes under lægeligt tilsyn. Juli 2013.

Når du skal starte med sondemad derhjemme. Fødevarer til særlige medicinske formål bør anvendes under lægeligt tilsyn. Juli 2013. Når du skal starte med sondemad derhjemme Fødevarer til særlige medicinske formål bør anvendes under lægeligt tilsyn. Juli 2013. Inden min mand blev syg, forestillede jeg mig det værste, når folk talte

Læs mere

Kort fortalt om. Mælkesyrebakterier og tarmens funktion

Kort fortalt om. Mælkesyrebakterier og tarmens funktion Kort fortalt om Mælkesyrebakterier og tarmens funktion Tarmen - og dine mange venner! Du kender måske udtrykket Maven er din bedste ven!? Maven er rigtigt nok en god ven, og hvis den har det godt, har

Læs mere

Få det bedste ud af dine 3 V.O.K.S-dage med disse tips:

Få det bedste ud af dine 3 V.O.K.S-dage med disse tips: For en bedre syre-base-balance som er godt for: Vægt Energi Afgiftning Ledsmerter Immunforsvaret Styrke og smidighed Med en enkelt viden om syre-base balancen i krop og syre-base værdier i kosten, kan

Læs mere

Kostfibre hvorfor. De tager plads for andre fødevarer. De hjælper med stabilt blodsukker De stjæler kalorier på deres vej

Kostfibre hvorfor. De tager plads for andre fødevarer. De hjælper med stabilt blodsukker De stjæler kalorier på deres vej Kostfibre hvorfor. De mætter De hjælper med stabilt blodsukker De stjæler kalorier på deres vej Maden flyttes hurtigere gennem kroppen De tager plads for andre fødevarer Tager lang tid at spise giver hurtigere

Læs mere

Bryndzové halusky slovakisk bolle ret

Bryndzové halusky slovakisk bolle ret Opskrift til 2-3 personer. Ingredienser: Bryndzové halusky slovakisk bolle ret - 750 g skrællet rå kartofler, fint revet. - salt - 250 g mel - 250 g gæret fåreost (i form af smøreost, kendt som bryndza)

Læs mere

DBF-MIDTJYLLAND. Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF- Midtjylland.

DBF-MIDTJYLLAND. Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF- Midtjylland. DBF-MIDTJYLLAND. Hvad betyder kosten og hvorfor??. Det er ikke nok, at du er en dygtig spiller og træner meget. Din kost kan afgøre, om du vinder eller taber en kamp. Rigtig kost kan også sikre at du undgår

Læs mere

Fordøjelsen er af stor betydning for kroppens og sindets sundhed. Og mange sygdomme kunne undgås, hvis fordøjelsen fungerede optimalt.

Fordøjelsen er af stor betydning for kroppens og sindets sundhed. Og mange sygdomme kunne undgås, hvis fordøjelsen fungerede optimalt. Sundhed er at lytte Forøg dit velvære med gode råd om mad og sundhed Nicolay Marcus Zederlinn FLOWFOOD Indledning Her er en lille bog med gode råd om mad og sundhed. Hvert enkelt af rådene kan du erfare

Læs mere

1. Hvor mange gange skal du smage på en fødevare, for at vide om du kan lide den? A: 1 gang B: 5 gange C: Mere end 15 gange

1. Hvor mange gange skal du smage på en fødevare, for at vide om du kan lide den? A: 1 gang B: 5 gange C: Mere end 15 gange Alle spørgsmål samlet Spørgsmål til ernæring 1. Hvor mange gange skal du smage på en fødevare, for at vide om du kan lide den? A: 1 gang B: 5 gange C: Mere end 15 gange 2. Er det sundt at spise æg? A:

Læs mere

Mad og Diabetes. Mad er mange ting. Noget er sundt, og andet er usundt. - Nævn sund og usund mad! Skolebesøg 6. 10. klasse Behandlermodellen

Mad og Diabetes. Mad er mange ting. Noget er sundt, og andet er usundt. - Nævn sund og usund mad! Skolebesøg 6. 10. klasse Behandlermodellen Mad og Diabetes Mad er mange ting. Noget er sundt, og andet er usundt. - Nævn sund og usund mad! Mad og Diabetes Er det mad? Hvad sker der indeni Gennemgang af organernes funktion. Spiserør, mavesæk, tarme,

Læs mere

Kapitel 1: Begyndelsen

Kapitel 1: Begyndelsen Kapitel 1: Begyndelsen Da jeg var 21 år blev jeg syg. Jeg havde feber, var træt og tarmene fungerede ikke rigtigt. Jeg blev indlagt et par uger efter, og fik fjernet blindtarmen, men feberen og følelsen

Læs mere

Månedens Smag: December

Månedens Smag: December Månedens Smag: December af Kirsten Marie Pedersen og Hanne Birkum Grønkål Til eleven Hver måned kan du opleve smagen i en dansk råvare eller krydderurt, der er i sæson. Du skal undersøge, hvilke grundsmage

Læs mere

Ernæring for atletikudøvere. Foredrag FIF 4/3 2008

Ernæring for atletikudøvere. Foredrag FIF 4/3 2008 Ernæring for atletikudøvere Foredrag FIF 4/3 2008 Kasper Hansen Kasper Hansen 16 år i BAC Professions bachelor i ernæring og sundhed Speciale: Atletikudøvere og ernæring Tro på mig Sandt eller falsk Hvis

Læs mere

Gode råd om hvordan man kommer af med stress

Gode råd om hvordan man kommer af med stress Gode råd om hvordan man kommer af med stress Først skal du erkende, at du har et problem, at du ikke har det godt og ikke kan gøre det, du gerne vil, og som du plejer at gøre. Din familie, venner og veninder

Læs mere

Unique Bodybalance4All Motion og sport Tema Sport og Motion

Unique Bodybalance4All Motion og sport Tema Sport og Motion Tema Sport og Motion Gør som de professionelle Behandl din krop professionel Sportsernæring drejer sig om 4 hovedpunkter: Påfyldning af brændstof - Efterfyldning - Reparation - Restituering Alt hvad du

Læs mere

Få mere selvværd i livet

Få mere selvværd i livet En hurtig guide til mere selvværd i livet Af Lennart Lundstrøm Indhold Introduktion... 3 Hvor kommer vores selvværd fra?... 5 Hvad er selvværd... 8 Har jeg for lavt selvværd?... 12 Den indre stemme...

Læs mere

Smag for naturvidenskab

Smag for naturvidenskab Smag for naturvidenskab Når grønt bliver brunt Silje Sofie Sloth Langhave, Estrid Rose Schou Haugen og Cathrine Harbo Christiansen 4. klasse Sct. Mariæ Skole Vinteren 2015 1 Æbler bliver brune Hvorfor?

Læs mere

De livsvigtige vitaminer og mineraler af John Buhl www.nomedica.dk

De livsvigtige vitaminer og mineraler af John Buhl www.nomedica.dk 5 Indholdsfortegnelse Forord 6 Indledninig 7 Lidt grundlæggende om vitaminer og mineraler 8 De enkelte vitaminer og mineraler 15 De fedtopløselige vitaminer (A, D, E og K) 16 A-vitamin 16 D-vitamin 19

Læs mere

Hvad bruges maden til

Hvad bruges maden til Hvad bruges maden til Du skal øve dig i at forklare, hvad kulhydraterne, fedtstofferne, proteinerne og vitaminerne bliver brugt til i din krop. Hvorfor har din krop brug for kulhydrater, fedtstoffer, proteiner

Læs mere

Rask & Ren med grønne smoothies af Gitte Koldtoft

Rask & Ren med grønne smoothies af Gitte Koldtoft Rask & Ren med grønne smoothies af Gitte Koldtoft Energi-vendepunkt I 8 år var min energi i bund, og lamperne lyste rødt. Det var ikke sjovt, at jeg udadtil skulle virke som et energi-bundt, imens jeg

Læs mere

Madens historier. Ruth og Rasmus opdager nyt om FRUGT, GRØNT OG KARTOFLER

Madens historier. Ruth og Rasmus opdager nyt om FRUGT, GRØNT OG KARTOFLER Madens historier Ruth og Rasmus opdager nyt om FRUGT, GRØNT OG KARTOFLER Frugter og grønsager Ruth og Rasmus er på besøg hos Ruths mormor. De sidder i haven og spiser rugbrødsmadder. Ruths mormor serverer

Læs mere

DE 8 TRIN. 8 tmrediicnin, lætgielr, baehandlinger eller kosttilskud. Af Louise Koch

DE 8 TRIN. 8 tmrediicnin, lætgielr, baehandlinger eller kosttilskud. Af Louise Koch DE 8 TRIN t g i l r u t a n k s a r e v i l b t 8 tmrediicnin, lætgielr, baehandlinger eller kosttilskud uden Af Louise Koch Jeg blev rask naturligt Mit navn er Louise Koch, og jeg har helbredt mig selv

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indledning side 2. Forbrænding og stofskifte side 2-5

Indholdsfortegnelse. Indledning side 2. Forbrænding og stofskifte side 2-5 Indholdsfortegnelse Indledning side 2 Forbrænding og stofskifte side 2-5 Husk Morgenmad side 6-7 Let og lækkert brød og boller side 8-23 Morgenmad på den proteinrige måde. side 24-31 Middagsretter der

Læs mere

Prøve i Dansk 3. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Delprøve 2A: Sundhed og faste. Teksthæfte. Delprøve 2B: Nabohjælp

Prøve i Dansk 3. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Delprøve 2A: Sundhed og faste. Teksthæfte. Delprøve 2B: Nabohjælp Prøve i Dansk 3 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Teksthæfte Delprøve 2A: Sundhed og faste Delprøve 2B: Nabohjælp Der er et teksthæfte og et opgavehæfte. Læs først instruktionen i opgavehæftet.

Læs mere

En af de metoder som fremmer sundheden, og giver rigtig gode resultater, er teorien om ikke at blande protein og stivelse i samme måltid.

En af de metoder som fremmer sundheden, og giver rigtig gode resultater, er teorien om ikke at blande protein og stivelse i samme måltid. Nyhedsbrev 4 I de første 3 nyhedsbreve lærte vi, at kroppen skal have vand, ilt og strøm (gennem maden), og at kroppen skal tilføres flere baseholdige fødevarer så den ikke bliver for sur. I dette nummer

Læs mere

Eksempler på alternative leveregler

Eksempler på alternative leveregler Eksempler på alternative leveregler 1. Jeg skal være afholdt af alle. NEJ, det kan ikke lade sig gøre! Jeg ville foretrække at det var sådan, men det er ikke realistisk for nogen. Jeg kan jo heller ikke

Læs mere

ER FRISKE GRØNTSAGER SUNDERE END FROSNE?

ER FRISKE GRØNTSAGER SUNDERE END FROSNE? Indeholder de nyopgravede gulerødder flere vitaminer end dem, du graver frem i frysedisken? Er almindeligt sukker mindre usundt end kunstige sødestof- fer? Bør man undlade at drikke mælk, når man er ude

Læs mere

Elsk hjertet v/ kostvejleder og personlig træner Me5e Riis- Petersen

Elsk hjertet v/ kostvejleder og personlig træner Me5e Riis- Petersen Elsk hjertet v/ kostvejleder og personlig træner Me5e Riis- Petersen Elsk hjertet Hjertet er kroppens vig:gste muskel Hjertet er kompliceret opbygget i 4 hjertekamre, der har hver sin funk:on Den højre

Læs mere

LIVTAG # 5 2015. Cecilia har omlagt sin kost totalt og har ud over færre kilo fået større livskvalitet. Mig og min hjælper. s. 30. s.

LIVTAG # 5 2015. Cecilia har omlagt sin kost totalt og har ud over færre kilo fået større livskvalitet. Mig og min hjælper. s. 30. s. Dit medlemsmagasin fra PTU LANDSFORENINGEN AF POLIO-, TRAFIK- OG ULYKKESSKADEDE LIVTAG # 5 2015 Cecilia har omlagt sin kost totalt og har ud over færre kilo fået større livskvalitet s. 30 Mig og min hjælper

Læs mere

Fase 4 afslutningsfase

Fase 4 afslutningsfase Fase 4 afslutningsfase 2-4 uger Fase 4 er magen til fase 2 og så må du spise et ugentligt alt-jeg-kan-spise-måltid. Det er vigtigt, at du ikke følger fase 3 længere end 4 uger. Du må gerne gentage fase

Læs mere

En sikker vej til mere energi, overskud og vægttab

En sikker vej til mere energi, overskud og vægttab Lev livet kuren #2 En sikker vej til mere energi, overskud og vægttab 4 kvinder og 2 mænd har gennemført Lev Livet kuren til punkt og prikke og du kunne følge dem i efterårssæsonen 2013 i livsstilsprogrammet;

Læs mere

Stemmer din reelle alder overens med din biologiske alder?

Stemmer din reelle alder overens med din biologiske alder? Stemmer din reelle alder overens med din biologiske alder? Der kan nemt være forskel på den alder din fødselsattest viser og kroppens tilstand. Vores generelle kost, drikkevaner samt levevis kan enten

Læs mere

Kosten og dens betydning.

Kosten og dens betydning. MBK 31.august 2009. Det er ikke nok, at du er en dygtig spiller og træner meget. Din kost kan afgøre, om du vinder eller taber en kamp. Rigtig kost kan også sikre at du undgår skader. For at yde må du

Læs mere

Mit liv med idræt. Af: Brian Dåsbjerg

Mit liv med idræt. Af: Brian Dåsbjerg Mit liv med idræt Af: Brian Dåsbjerg Hvem er jeg? Brian Dåsbjerg Soldat ved JDR 1997-2000 Bachelor i Idræt ved Københavns Universitet 2003. Studerer p.t. fysioterapi på Skodsborg fysioterapeutskole. Har

Læs mere

Omega balls. Ingredienser: o kakao o honning o peanut butter (jordnøddesmør) o kokos o omega 3 fedtsyrer. Generelt om ingredienserne

Omega balls. Ingredienser: o kakao o honning o peanut butter (jordnøddesmør) o kokos o omega 3 fedtsyrer. Generelt om ingredienserne Omega balls Sundt slik for slikmunde Snack med omega-3 indhold, antioxidanter, kostfibre og proteiner. Uden sukker Let at lave Både børn og voksne elsker dem God energi før og efter træning Ingredienser:

Læs mere

Kick i madkassen. -Gode råd om dit barns kost

Kick i madkassen. -Gode råd om dit barns kost Kick i madkassen -Gode råd om dit barns kost Indholdsfortegnelse: Gode råd om kost og madlavning s. 2 Madpakkehånden Madlavning Kogning Få dit barn med! De 10 vigtigste ingredienser til en sund kost s.

Læs mere

Hvor meget energi har jeg brug for?

Hvor meget energi har jeg brug for? Hvor meget energi har jeg brug for? Du bruger energi hele tiden. Når du går, når du tænker, og selv når du sover. Energien får du først og fremmest fra den mad, du spiser. Den kommer fra proteiner, og

Læs mere

Sådan finder du din Ayurvedatype

Sådan finder du din Ayurvedatype Sådan finder du din Ayurvedatype Tekst: Nikolai Zederlinn (Spis dig lykkelig) og Metthe Christensen (Feelgood.dk) Layout: Valentin Thomsen Hvad er godt for dig? Nogen mennesker kan bare spise uhæmmede

Læs mere

Mad, krop og sundhed Opgaver til Spisebogen

Mad, krop og sundhed Opgaver til Spisebogen Mad, krop og sundhed Opgaver til Spisebogen Forfatter Tina Krogh Materialet er støttet af Ministeriet for Børn og Undervisnings Tips- og Lottopulje 2010. Materialet inkl. billeder kan frit anvendes i undervisningssammenhænge

Læs mere

Hvordan håndterer du dine følelser... i forbindelse med Type 1-diabetes

Hvordan håndterer du dine følelser... i forbindelse med Type 1-diabetes Hvordan håndterer du dine følelser... i forbindelse med Type 1-diabetes Når du får det at vide Når man får konstateret diabetes bliver man chokeret, ked af det, trist, vred, bekymret eller en hel masse

Læs mere

Lektion 02 - Mig og mine vaner DIALOGKORT. Hvor synes du, at grænsen går for, hvornår en vane er sund eller usund?

Lektion 02 - Mig og mine vaner DIALOGKORT. Hvor synes du, at grænsen går for, hvornår en vane er sund eller usund? Lektion 02 - Mig og mine vaner DIALOGKORT 01 Hvor synes du, at grænsen går for, hvornår en vane er sund eller usund? Lektion 02 Mig og mine vaner fakta Sund kost er vigtig for vores velbefindende og generelle

Læs mere

NATURLIGT HENSIGSTMÆSSIGT

NATURLIGT HENSIGSTMÆSSIGT Lavt kulhydratindhold Uden hvede, majs, soja og gluten NATURLIGT HENSIGSTMÆSSIGT SAMMENSAT Naturlig hensigtsmæssig føde har et højt indhold af frisk kød eller fisk, som kopierer det, som hunde og katte

Læs mere

Dag 2 Væske - dit helbred

Dag 2 Væske - dit helbred Velkommen til Herbal Centers vægttabskursus Dag 2 Væske - dit helbred Her får du et spørgsmål, som du har hørt mange gange før: "Hvor mange glas vand drikker du om dagen?" To, tre, fire - eller flere?

Læs mere

Livsnyder eller livssnyder?

Livsnyder eller livssnyder? Livsnyder eller livssnyder? Drop de romantiske forestillinger om at leve stærkt og dø ung. Tag i stedet ansvar for dit liv og lev godt! Af Mette Gert, januar 2013 03 Er du en livsnyder eller en livssnyder?

Læs mere

Er du også en Alfa? Børnenes guide til alfa-1 antitrypsin mangel

Er du også en Alfa? Børnenes guide til alfa-1 antitrypsin mangel Er du også en Alfa? Børnenes guide til alfa-1 antitrypsin mangel Mød Sofie og Lukas Vi vil gerne have at du møder Sofie og Lukas (og Tiger). De har også en lillebror som hedder Rasmus. De skal hjælpe dig

Læs mere

Nedenstående er vores retningslinjer for alle måltider i Børnehusene Niverød

Nedenstående er vores retningslinjer for alle måltider i Børnehusene Niverød Fredensborg kommune vil være en sund kommune. Vi vil skabe gode rammer for at gøre sunde valg til det nemme valg. Sådan lyder forordene til Fredensborg Kommunes kostpolitik der er udarbejdet i foråret

Læs mere

Vær frisk og veludhvilet. Når du skal læse, er det vigtigt at du er frisk og har sovet nok, og at det ikke er blevet for sent på dagen.

Vær frisk og veludhvilet. Når du skal læse, er det vigtigt at du er frisk og har sovet nok, og at det ikke er blevet for sent på dagen. LÆSERÅD FOR BØRN Gennemgå de 26 læseråd med dit barn. Efter hvert punkt snakker I om hvordan det kan anvendes i forbindelse med læsning. Lyt til hinanden, og bliv enige før I går videre til næste punkt.

Læs mere

Valleforce Berry. supersmoothies. 7 powersmoothies som din fordøjelse vil elske. Giver ro i maven Godt for fordøjelsen Smager fantastisk!

Valleforce Berry. supersmoothies. 7 powersmoothies som din fordøjelse vil elske. Giver ro i maven Godt for fordøjelsen Smager fantastisk! Valleforce Berry supersmoothies 7 powersmoothies som din fordøjelse vil elske Giver ro i maven Godt for fordøjelsen Smager fantastisk! A.Vogel hjælper Valleforce Berry supersmoothies Nem at fordøje, godt

Læs mere

Lev med dine følelser og forebyg psykiske problemer

Lev med dine følelser og forebyg psykiske problemer Lev med dine følelser og forebyg psykiske problemer Psykolog Casper Aaen Lev med dine følelser Svært ved at håndtere følelser Man viser glæde, selvom man er trist Man overbevise sig selv om at man ikke

Læs mere

Mad, motion og blodsukker

Mad, motion og blodsukker Mad, motion og blodsukker Opgaven I skal have idrætsdag på skolen, og der er forskellige formiddags-aktiviteter, I kan vælge mellem: 1. I skal løbe 8 km i moderat tempo. Efter en kort pause skal I sprinte

Læs mere

side 1 af 7 Din biologiske alder

side 1 af 7 Din biologiske alder side 1 af 7 Din biologiske alder En ting er din kronologiske alder, altså hvor mange år, der er gået, siden du blev født. Noget andet er din biologisk alder. Altså hvor gammel din krop er rent fysisk.

Læs mere

Det gjorde Charlotte Bircow for at bekæmpe kræften Spis sundt Kosten er super vigtig, mens man er i kemobehandling. Immunforsvaret skal op igen, maven skal fungere, og man skal samle energi. Jeg spiste

Læs mere

Gratis guide. Små skridt til vægttab der holder

Gratis guide. Små skridt til vægttab der holder Gratis guide Små skridt til vægttab der holder Guide til vægttab der holder Spis mindre portioner Køb sundt og smart Lad brødet fylde mest Husk det sunde fedt Leg med maden Spis efter tallerkenmodellen

Læs mere

Vejrtrækning pust nyt liv og livskraft ind i din krop

Vejrtrækning pust nyt liv og livskraft ind i din krop Vejrtrækning pust nyt liv og livskraft ind i din krop Der er et ordsprog, der lyder: Åndedræt er liv, og det kan ikke siges bedre. Du trækker vejret for at leve, og din livskvalitet bliver påvirket af,

Læs mere

Guide: Hvil dig... og kom i form

Guide: Hvil dig... og kom i form Guide: Hvil dig... og kom i form Vi fokuserer på sved, puls og præstation. Men det er i pauserne, hvor du ikke træner, at du bliver hurtigere og stærkere. Af Line Feltholt, januar 2012 03 Hvil dig... og

Læs mere

FLAD MAVE. HVORFOR, HVORDAN og HVOR HURTIGT? Mad, sukker, alkohol, fordøjelse. Fedt på maven, stress, fordøjelse, immunforsvar, lykke

FLAD MAVE. HVORFOR, HVORDAN og HVOR HURTIGT? Mad, sukker, alkohol, fordøjelse. Fedt på maven, stress, fordøjelse, immunforsvar, lykke Birgitte Nymann 2011 02-11-2011 FLAD MAVE HVORFOR, HVORDAN og HVOR HURTIGT? Spis maven flad Mad, sukker, alkohol, fordøjelse Sov maven flad Fedt på maven, stress, fordøjelse, immunforsvar, lykke Afspænd

Læs mere

Kost. Træning. Motivation. Krisztina Maria

Kost. Træning. Motivation. Krisztina Maria Kost. Træning. Motivation. Krisztina Maria Kort intro... På de følgende sider vil du kunne læse lidt omkring hvordan du kan opretholde eller starte på en sundere livsstil. Emnerne er delt op i kost, træning

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

LIVSSTILS HOLD FORÅR 2013.

LIVSSTILS HOLD FORÅR 2013. LIVSSTILS HOLD FORÅR 2013. Hurtigt optagelige kulhydrater = De hvide djævle Der især sætter sig på maven - Hvide ris - Hvidt brød - Pasta - Sodavand, saftevand, juice + (øl, vin.spiritus) - Brød med stort

Læs mere

Din biologiske alder. side 1 af 6

Din biologiske alder. side 1 af 6 Din biologiske alder side 1 af 6 En ting der din kronologiske alder, altså hvor mange år der er gået, siden du blev født. Noget andet er din biologisk alder. Altså hvor gammel din krop er rent fysisk.

Læs mere

April 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Guide: Tjek dig selv: Er du i risikozonen for type 2-diabetes

April 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Guide: Tjek dig selv: Er du i risikozonen for type 2-diabetes Foto: Iris Guide April 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 14 sider Guide: Opdag diabetes før det er for sent Tjek dig selv: Er du i risikozonen for type 2-diabetes Det kan du gøre for at

Læs mere

Værd at vide om væskeoptagelse

Værd at vide om væskeoptagelse Værd at vide om væskeoptagelse Af: Astrid Bertelsen og Karina Berthelsen, PB i Ernæring & Sundhed Din krop har brug for væske for at kunne give dig et træningspas med velvære og præstationsevne i top.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Helbredende kost af John Buhl www.nomedica.dk

Indholdsfortegnelse. Helbredende kost af John Buhl www.nomedica.dk Indholdsfortegnelse Forord 7 Indledning 8 Helbredende kost kort fortalt 9 Grønsager 13 Frugt 19 Bælgfrugter 26 Fuldkornsprodukter 31 Nødder og frø 35 Spis ofte råkost 37 Drik når du er tørstig men kun

Læs mere

Slip af med hovedpinen

Slip af med hovedpinen Slip af med hovedpinen Stort set alle danskere oplever at have hovedpine en gang imellem. Men der er faktisk noget, du selv kan gøre for at slippe af med den. Blandt andet kan for mange hovedpinepiller

Læs mere

Har du KOL? Så er måltider og motion vigtigt. Enkle råd om at holde vægten oppe

Har du KOL? Så er måltider og motion vigtigt. Enkle råd om at holde vægten oppe Har du KOL? Så er måltider og motion vigtigt Enkle råd om at holde vægten oppe 2 Indholdsfortegnelse Side KOL og vægttab 3 Hvilken betydning har energi? 4 Hvilken betydning har protein? 5 Derfor er behovet

Læs mere

KOST, MOTION, HYGIEJNE OG SØVN

KOST, MOTION, HYGIEJNE OG SØVN KOST, MOTION, HYGIEJNE OG SØVN TIPSKUPON UDEN SVAR DEBAT OMKRING MAD OG ERNÆRING Ò Hvordan er dine kostvaner? Ò Hvorfor er det vigtigt at få næringsstoffer, vitaminer og mineraler? Ò Det anbefales at leve

Læs mere

Rygestop muligheder - og alt det der holder os tilbage

Rygestop muligheder - og alt det der holder os tilbage Rygestop muligheder - og alt det der holder os tilbage Rygestop har været og er til stadighed en stor udfordring for rigtigt mange danskere. Mænd og kvinder kæmper med at få bugt med vanen. Alle prøver

Læs mere

Chris MacDonald: Sådan bekæmper du dit barns overvægt

Chris MacDonald: Sådan bekæmper du dit barns overvægt Chris MacDonald: Sådan bekæmper du dit barns overvægt Når børn bliver overvægtige, bliver de ofte mobbet og holdt udenfor. Derfor er det vigtigt at angribe overvægt fra flere fronter Af Chris MacDonald,

Læs mere

Mad, motion og blodsukker

Mad, motion og blodsukker Mad, motion og blodsukker Opgaven I skal have idrætsdag på skolen, og der er forskellige formiddags-aktiviteter, I kan vælge mellem: 1. I skal løbe 8 km i moderat tempo. Efter en kort pause skal I sprinte

Læs mere

Kost & Ernæring K1 + K2

Kost & Ernæring K1 + K2 Kost & Ernæring K1 + K2 Kostens betydning for præstationsevnen At være elitesvømmer kræver meget. Meget træning, men også at være en 24-timers atlet, som ikke kun er svømmer når han/hun er i bassinet.

Læs mere

Husk mad- Gaby, Lærke og Simon, Agerbæk. Tammin, Ølgod. Børn i Varde Kommune giver tips til sund mad til lange dage. Louise, Varde

Husk mad- Gaby, Lærke og Simon, Agerbæk. Tammin, Ølgod. Børn i Varde Kommune giver tips til sund mad til lange dage. Louise, Varde Gaby, Lærke og Simon, Agerbæk Tammin, Ølgod Husk mad- Børn i Varde Kommune giver tips til sund mad til lange dage. Louise, Varde Har du en plan? Mandag: Rugbrød Tirsdag: Sandwich med tunsalat Onsdag: Rugbrød

Læs mere

Kost hvilke muligheder har vi og virker de? v/ Gudrun Boost

Kost hvilke muligheder har vi og virker de? v/ Gudrun Boost Kost hvilke muligheder har vi og virker de? v/ Gudrun Boost Juice kur Drik din mad i 7-14 eller 28 dage http://www.superjuiceme.com Juice kur Filosofi: Afgiftning, opstramning, forbliv sund og slank. Formål

Læs mere

FROKOSTFORSLAG fase 2

FROKOSTFORSLAG fase 2 FROKOSTFORSLAG fase 2 Du skal spise mad i starten af dagen og nedsætte indtagelsen i slutningen af dagen. De fleste har opbygget vaner der er modsat; man springer morgenmaden over eller spiser meget lidt

Læs mere

Bilag 6. Transskribering af Fokusgruppeinterview 2

Bilag 6. Transskribering af Fokusgruppeinterview 2 Bilag 6. Transskribering af Fokusgruppeinterview 2 Først kunne jeg godt tænke mig at få af vide hvor gamle i er? 1: 11 år 2: 12 år 3: 11 år Så vil jeg starte med at spørge om I er med til at lave mad derhjemme?

Læs mere

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 LO: Ja, men først vil vi gerne spørge om, du måske kunne beskrive en typisk hverdag her på skolen? E1: En typisk hverdag

Læs mere

En guide til den småtspisende. Gode råd og inspiration til patienter og pårørende

En guide til den småtspisende. Gode råd og inspiration til patienter og pårørende En guide til den småtspisende Gode råd og inspiration til patienter og pårørende Tålmod og udholdenhed Mens mange mennesker kæmper for at holde vægten nede og spare på kalorierne, er det for andre en lige

Læs mere

Kartofler hører med i en varieret kost. Gå efter. ind. Spis ikke for store portioner. Bevæg dig min. 30 minutter hver dag.

Kartofler hører med i en varieret kost. Gå efter. ind. Spis ikke for store portioner. Bevæg dig min. 30 minutter hver dag. 1. Spis varieret, ikke for meget og vær fysisk aktiv Varier mellem forskellige typer fisk, magre mejeriprodukter og magert kød hen over ugen. Kartofler hører med i en varieret kost. Gå efter Nøglehulsmærket

Læs mere

"Jeg har ikke tid." "Jeg har ikke pengene."

Jeg har ikke tid. Jeg har ikke pengene. Lad ikke indvendinger skræmme dig. Se dem som en anmodning om hjælp til at se tingene i et nyt lys og din mulighed for at bringe dem ind i dette nye lys. En formel, der passer til alle indvendinger er

Læs mere

madspild kræver en fælles indsats

madspild kræver en fælles indsats madspild kræver en fælles indsats Eksemplet med singlebananen står ikke alene. Madspild er et stort problem, som vi kun kan løse i fællesskab. Som del af dagligvarehandlen i Danmark har vi i Coop et særligt

Læs mere

Opgave. 1. Hvad er kendetegnende for chaufførjobbet?

Opgave. 1. Hvad er kendetegnende for chaufførjobbet? Opgave 1. Hvad er kendetegnende for chaufførjobbet? 1. man bliver meget sund af jobbet 2. man spiser ofte meget usundt og er i risiko for stress 3. man taber sig hurtigt i vægt 4. man lever lige så sundt

Læs mere

Alterne.dk - dit naturlige liv

Alterne.dk - dit naturlige liv Irriteret tyktarm Tilføjet af Jette Plesner onsdag 07. maj 2008 Sidst opdateret torsdag 03. september 2009 Irriteret tyktarm er efterhånden blevet en folkesygdom. Maven bliver oppustet og gør ondt. Man

Læs mere

Figuactiv. Figuactiv Shakes. (Kosttilskud, udviklet i henhold til gældende Bekendtgørelsen, 786 om slankekostprodukter)

Figuactiv. Figuactiv Shakes. (Kosttilskud, udviklet i henhold til gældende Bekendtgørelsen, 786 om slankekostprodukter) Figuactiv (Kosttilskud, udviklet i henhold til gældende Bekendtgørelsen, 786 om slankekostprodukter) Ernæring og nydelse Når du ønsker at tabe dig målrettet, skal to af de daglige måltider normalt erstattes

Læs mere

Fit living en vejledning til træning og kost

Fit living en vejledning til træning og kost Produkt Før træning (senest 2 timer før) Umiddelbart før træning Under træning Efter træning (restitution) Sund livsstil i hverdagen Inden 30 min. Op til 3 timer efter Økologisk kokosfibermel x x En kilde

Læs mere

Vejen til et varigt vægttab

Vejen til et varigt vægttab Vejen til et varigt vægttab Sådan taber du dig hurtigt og effektivt SlankekurDerVirker.dk OM EBOGEN Læs hvordan du opnår et varigt vægttab ved at følge en fornuftig slankekur. Indholdsfortegnelse Hvilken

Læs mere

TYPE 2-DIABETES FAKTA OG FOREBYGGELSE

TYPE 2-DIABETES FAKTA OG FOREBYGGELSE TYPE 2-DIABETES FAKTA OG FOREBYGGELSE Type 2-diabetes - en folkesygdom 200.000-300.000 danskere har type 2- diabetes. Derudover får 10.000-20.000 hvert år sygdommen, der også kaldes type 2-sukkersyge.

Læs mere

BLIV SUND OG UNDGÅ OVERVÆGT HVAD MENER EKSPERTERNE?

BLIV SUND OG UNDGÅ OVERVÆGT HVAD MENER EKSPERTERNE? FYSISK SUNDHED JANUAR 2010 BLIV SUND OG UNDGÅ OVERVÆGT HVAD MENER EKSPERTERNE? Selv blandt danske forskere inden for folkesundhed kan der være forskellige holdninger til sundhed. Denne artikel er fremkommet

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

De 10 kostråd. Rekkus og vennerne har spisefrikvarter... Vi går i butikken! Okay! Jeg drøner lige over i kiosken

De 10 kostråd. Rekkus og vennerne har spisefrikvarter... Vi går i butikken! Okay! Jeg drøner lige over i kiosken publishing De 10 kostråd 1. Spis varieret. 2. Spis grønlandske fødevarer, især fisk. 3. Spis frugt og grøntsager hver dag. 4. Spis groft brød, gryn, kartofler, ris eller pasta hver dag. 5. Spar på fedtet.

Læs mere

MADSTATIONEN DEN BEDSTE VEJ TIL SUND MAD

MADSTATIONEN DEN BEDSTE VEJ TIL SUND MAD MADSTATIONEN DEN BEDSTE VEJ TIL SUND MAD 1 Indhold BAGGRUND, FORMÅL OG RAMMER GOD KØKKENHYGIEJNE MAD OG ERNÆRING KROPPEN OPSAMLING 2 BAGGRUND, FORMÅL OG RAMMER 3 Socialt og kulturelt dannelsesprojekt At

Læs mere