Det sorte vand kravler op på ryggen af mig. Svøber mig ind i sin våde kappe.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Det sorte vand kravler op på ryggen af mig. Svøber mig ind i sin våde kappe."

Transkript

1

2

3 * Det sorte vand kravler op på ryggen af mig. Svøber mig ind i sin våde kappe. Tag mig, stønner jeg. Tag mig. Ned til bunden af universet og lade mig hvile ud med lungerne fulde af antiluft. Fuld. Fuld. Fuld. Går til angreb i tanken. Vrider mine arme om, så jeg sænker i knæ, sænker i, helt ind. Leger solformørkelse på den anden side af vandspejlet ser jeg op på søens bred. Ser københavnerne gå sammen eller hver for sig, men allermest i parvis. De går i samtaler og samler sig om deres hverdage der filtres ind og ud af hinanden imellem klapvogne der kan knurre rundt om sig selv og på en tallerken. Tak for mad. Jeg skal ikke have mere at spise af dette liv. Jeg skal bare drikke søen tom, så der ikke er en dråbe tilbage. Kun den kan slukke ildebranden der blusser op som en hudeksem over hele min krop. For i dette liv er mandag en god dag at dø, så slipper jeg også ud af at finde ud af om det er nede på kommunen gud sidder og venter på mig. Han virker lidt langt væk herunder havets tagryg. Eller er det mig der er langt væk? Dødsangst har jeg aldrig lidt af. Faktisk har døden altid lokket mig til ideen om evig fred hvor jeg endelig kan holde mig fra min kamp. Jeg kan ikke lade være med at kæmpe. Mig til lagkage, lort, venskaber, garderobeskabe, huslejer og drømme. Engang lå jeg på knæ ved siden af min mor. Jeg var syv år og hun var voksen. Hele hendes ansigt havde jeg dækket i alle 80er regnbuens farver, belagt med hendes øjenskygge. Jeg overskred øjenlågens grænser, der først startede med at dekorere hendes næse gul, der gled over i grøn, der gled over i blå og pludselig var hun forvandlet til en elverdronning fra den dybe skov, selvom vi sad i haven, ikke omringet af skovens høje træer, men af ghettoens høje bygninger. Gud hvor jeg elskede hende der på mine knæ og var vidne til hendes latter da hun så sig selv i håndspejlet. Latterens tårer dannede floder ned gennem elverdronningens maske og væltede mig omkuld af min egen latter. Gud hvor jeg kunne se den blå himmel herfra beton terrassen.

4 Maleriet med isfuglen Jeg kom af sted i en ordentlig regnbue. Trillede ned, først af den gule, så den grønne og til sidst den blå. Blå fylder ud. Fra mørke til lys, og fra lys til mørke. Bytter jeg rundt. På oppe og nede. For her gælder ingen fysiske love. Her ophæver virkeligheden sig. Til en anden verden af karakter. En underverden jeg så, mærkede, lugtede. Med min krop, følelse og tanke. Satte mig i bevægelse som jeg tog trin over regnskovens gulv. Der greb ud efter mig og holdt mig fast i krattet. Av. Giv slip, mumlede jeg som jeg knipsede en igle af min hals. En tiger igle havde fundet sin bolig i mit blod. Det dryppede. Rødt i rødt, da den som flytning faldt ned på trærødderne. De lå så store som tyhtonslanger, som var de væltet op fra dybet. Gled mig rundt i fugtigheden. Klamme hænder. Klamme fødder. Faldt også jeg. På slap line. Min ledsager kiggede op. Se. Hviskede han lydløst med sin mund. Der er en hornbille.

5 I regnskovens love ser jeg op. I et glemt glimt letter den fra træets top. Den hører nemlig de lydløse ord, faldet fra iglen og min egen magtesløshed over stadig ikke at kunne bevæge mig som en leopard igennem dyrenes paradis. Op. Ser jeg en manke af fjer, gråt i gråt og så alligevel med alle farver. Har regnbuen nu gjort ophold her? Fortryllet og forbundet. Af den eksotiske natur som jeg slet ikke kender. Men som jeg alligevel føler mig hjemme i. Omkring. Væk. Forsvinder jeg fuldstændig ind i blå. Tanke I Danmark er jeg født. Her burde jeg have hjemme. Så jeg kravler op i et stillads. Forfulgt af mine drømme. Lader penselstrøgene tage pladsen. Op og ned kravler jeg. Maler. Som en gal og som en besat. Isfuglen er landet. Den minder mig om det eksotiske rige jeg besøgte dengang i regnskoven. Det er som om den helt ubemærket er fløjet med, stukket af fra Borneos jungle. Faret vild og fundet vej akkurat som jeg i den danske muld. Nu fremmed. Med sine magiske turkise blå og rød brune farver, styrtglider den over vandet. Skiller sig ud fra den grå danske gruppe masse og synger vers til hornbillen i træet på den anden side af jorden. Publikum Hvorfor har den hul i maven og hvad er det der kommer ud af den? Spørgsmålene blandes med malingen i bøtterne. Publikum vil have svar. Nu. Kigger jeg tilbage og ønsker mig ind bag deres pandemur. For hvad ser de? Igennem deres øjne vil jeg meget hellere give mig tid til at dykke ned. Måske de er forvænte. At kunstneren sidder som en facitliste og laver illustrationer over tænkte tanker de ikke selv har tænkt. Endnu. Langt hellere ønsker jeg at stille spørgsmålstegn og undren og ikke mindst nysgerrighed. Smiler jeg og kigger dem ind i deres ansigter. Disse danskere. Disse landsmænd med hvem jeg taler sproget flydende og nuanceret. De er nysgerrige. De er åbne? Dialog med publikum Mand: Jeg gik forbi i går. Der var der ingen hul i maven på den isfugl. Manden peger demonstrativt på mit værk. Mig: Jo, det var der faktisk. For det har været der siden jeg malede det. Men det er da vildt interessant at du den første dag så en isfugl uden huller, og da du så vender tilbage ser hullet i maven Mand: Nej, hullet var der bestemt ikke i går. Mig: Jo, det er jeg overbevist om. Det er jo mig der har lavet det. Lettere grin.

6 Manden går lidt tættere på. Mand: Men hvorfor kommer den ting ud? En turkis lignende orm er boret igennem fjerene på isfuglen. Mig: Hvad tænker du om din oplevelse netop nu? Mand: Irriterende. Mig: OK, interessant. Mand: Hvorfor vil du ikke fortælle om det? Mig: Det vil jeg såmænd også gerne. Men det er jo mere relevant at høre om din oplevelse inden du lytter til mine tanker bag værket. Mand: Er det om de to isfugle der netop er døde her i Viborg? Mig: Nej og ja. Det er ikke udgangspunktet i hvert fald. Det er snarere en tilfældighed at netop isfuglen holder sig til her i Viborg, og at netop to er døde i den lokale omegn. Dette værk er en forlængelse af min foregående praksis, og jeg har netop afsluttet en udsmykning til Metro i København, hvor isfuglene kom på lærredet første gang. Der var de en slags anekdote til den store fortælling, der omhandlede kæmpe guldsmede. Jeg blev så begejstret for isfuglene, at jeg gerne vil give dem deres egen plads på deres eget maleri. Mand: Nå, men så har det jo noget at gøre med Viborg.

7 Mig: Ja, det udelukker jeg ikke. Det opleves jo i denne kontekst og det er jeg glad for. Da jeg er glad for det stedspecifikke maleri. Det er blot endnu et lag til oplevelsen af maleriet. Mand: Hvad symboliserer de så? Mig: Hmm. Jeg finder det problematisk at skulle give et svar på hvad et element symboliserer i mit maleri. For jeg ser det som en helhed. De er jo placeret i et blåt, lad os for lethedens skyld kalde det for et univers. Læg mærke til, at det kun er isfuglene og tre blomster der er figurative. Resten er abstrakte organiske former, der tilsammen ligner et landskab. Et landskab fra en anden verden. Mit øgenavn for dem er drømmelandskaber. Forsøg at kigge igen med ordet drømmelandskab i baghovedet. Mand: Men hvorfor maler du ikke hele isfuglen som den ser ud. Du kan jo tydeligvis godt finde ud af at male. Så er det da fjollet ikke at gøre det. Mig: (Griner) Nu mener jeg også jeg har malet dem. Blot fordi de ikke ligner dem der flyver nede ved søen på en prik, betyder jo ikke at de ikke er malet. Mand: Jeg forstå stadig ikke at den skal have hul i maven. Glansbilleder er da heller ikke krakeleret. Mig: (Griner) Mener du at kunst kun skal udgøre en funktion som glansbillede? Mand: Nej. Ikke just. Og alligevel skal det da være glad. Mig: Glad kunst. De ord kan jeg godt lide. Mand: Ok, så jeg forsøger at opsummere: Du har malet isfugle fordi du netop har malet isfugle? Mig: (Griner) Ja og nej. Egentlig kom de til mig i en visualisering, hvor jeg så dem første gang. Mand: Det program har jeg ikke set. Er det fra BBC? Mig: (Kan ikke holde op med at grine) Nej. Det er ikke et TV program. Det er en meditations form som jeg praktiserer hver dag. Jeg er nemlig meget interesseret i nethinde billeder og gå på opdagelser i dem. Jeg tror nethinde billeder er en kombination af erindring, kultur og medie billeder. Mand: Hmm nej, jeg mediterer ikke selv så meget. Jeg har svært ved at sidde stille. Hmm Måske jeg en dag skal prøve. Mig: Det lyder da som en god ide. Må jeg stille dig et spørgsmål? Drømmer du i farver? Mand: Jeg drømmer ikke. Mig: Du kan måske ikke huske dem? Mand griner højere end Mia. Han ryster på hovedet. Der er stillet en gruppe af mennesker op til samtalen i mellem os. Jeg kan se de tænker. Godt og grundigt over om de selv drømmer i farver. Nogle svarer ja. Andre svarer nej. De fleste er ikke sikrer. Der lyder en mumlen og de begynder alle at snakke sammen. Jeg smiler og kravler op på stilladset igen.

8 * Jeg ville ønske jeg kunne begrave mig på søens bund. Gå omvendt i guldsmedens transformation. Så jeg først er en nymfe og derefter en amøbe. Så vil jeg ligge der. Forklædt i en pubbe og holde øje med søens flade. Spejle mig i min navle og grave mig endnu dybere. Ned hvor jeg endnu ikke kan bunde. Bund eller resten i håret, skriger koret ved min side som jeg krampagtigt soler mig i ord om bedre tider, der måske allerede finder sted. Lige nu. På mit CV. Kæmper jeg mig i endnu et forsøg på at blive til. Jeg ville ønske jeg kunne kravle ind. Til der hvor drømmene aldrig holder op. Hvor jeg river vingerne af de voksne guldsmede og ser dem for hvem de virkelig er. Et havmonster udstyret med sci fi antenner. Fisker jeg endnu en drøm. Her er himlen blevet til jorden og jorden blevet til himmel. Af himmel er du kommet, til himmel skal du blive. Skæver jeg. Atter fra søens bund.

9 Måske jeg alligevel skal kravle op. Ikke i modgang. Men i medgang. Måske jeg alligevel skal finde min rette størrelse, finde vingerne, sætte dem på og lade mig forføre af dansen med mine ligesindede. * Kafka har skrevet om en kakerlak. Jeg har kakerlakker på mit stuegulv. De skræmmer livet af mig. Minder mig om min rejse til Borneos jungle, hvor jeg lod mig vandre i dagevis. I et overvældende kaos af natur fór jeg vild, og derefter vej. Lagde mig til ro om natten blandt vilde dyr og de lokale. Men det var kakerlakkerne der holdt mig vågen. Med deres insektben trommede de over min seng, ind i øret på mig, lagde æg og udklækkede mine værste mareridt jeg ikke havde haft siden jeg var på et kloster i Kansas. For jeg har rejst, vidt og bredt, i en søgen på at finde indhold til mit. Maleri. Slet ikke forstod jeg, at alt hvad jeg behøvede var at stoppe op, trække vejret, lukke mine øjne og gå på opdagelse i mit slideshow af indre billeder. Der vælter mig rundt når jeg giver dem lov. Jeg er så fascineret af det jeg ser bag mine lukkede ruder. Jeg er så fascineret af hvad du ser bage dine lukkede ruder. Forstår du ikke det? Her finder vi måske et fællesskab. For du er inde i mig, og jeg er inde i dig. Sammen, og hver for sig, smugkigger vi på det grønne hegn og funderer om det blandt de elitære giver mening, at placere de vingeløse guldsmede i en abrupt lyrik. Ja, summer mit dyb. Det er lige her. Lige nu. At jeg finder mit nye ståsted. På overfladen er jeg. Et Under. Under mig selv og under dig. At vende en verden på hovedet. Og lade magien fylde.

10

11 * Tilbage regnskoven. Sidder jeg og kigger på iglen. Den har boret sig ind i huden på mig, suger mit blod til sig. Jeg venter på at min ledsager skal tage den væk. Med et lille snuptag knipser han den af. Så den ligger og spræller, umæt på regnskovens bund. Det har alligevel gjort noget, at være så tæt på den natur jeg faktisk slet ikke kender. Den fylder mig op gør mig hel og heler mig. Gud, hvor jeg længes. At rive mig løs fra cafe latterens højmesse og lade mig omsluge af det paradis der virkelig betyder noget. Himmel. Vand. Ild. Jord. Forglemmes jeg af at ville noget andet. Egentlig vil jeg meget hellere ligge mig til hvile ved siden af den umætte igle. Sprælle lidt. For at finde den næste der kommer forbi, så jeg kan sætte mig fast og virkelig suge.

12 Der vil jeg få øje på en kvinde. Der zig zagger igennem buskadet. Der Kradser hul på bylder og sluger. Alt hvad hun kan kæmper hun sig videre. Videre. Videre. Hun er ikke venner med tiden. Faktisk vil hun gerne at det skal gå så meget hurtigere end virkeligheden. Faktisk vil hun gradbøje. Alt hvad ser og mærker og føler og sanser. Hænger sindets aftryk fast på lærredet. Som iglen hænger fast i hendes hud. Ud må hun komme.

13 Med alt det der hober sig op i kasser, bolde, fangarme, forbarm dig vel. Over dette kvindemenneske. Der står op med solen og går i seng med solen. Holder om den som en bowlingkugle helt tæt på maven. En slags mavedunker der varmer tæt på fugtigheden. Trækker vejret gennem vand.

14

15 * Den lædersofa Besat, sætter jeg mig til rette i den lædersofa. Der knirker hver gang jeg sveder. Lidt for meget. Præsten siger, at der er en anden i mig. End mig. Han siger at jeg bliver rød på min hud, lige der hvor brystet hæver og sænker sig, i rytme med hjertes slag. Slår jeg mig til tåls. Når han siger at jeg har brug for hjælp. Hjælp siger jeg. Rækker ud efter korsets mand der efter sigende skulle bære min byrde. Men der er ingen lindring at hente eller mærke. Der er blot en Anden krop, der forsøger at trænge igennem på indersiden af min hud. Leger Den Anden tagfat. Med min sjæl. Brænder jeg mig på det vand, som præsten siger jeg skal drikke. Det er jo ikke noget for mig. Hvæser en stemme fra min mund. Synker mig ned og vredes af irritationen. Lad mig dog være, brøler det fra mit dyb. Vig bort, råber præsten. Slap dog af med dine exsorsisme lorte forestillinger. Du er jo til grin. Latteren runger dybt og længe ud i lokalet. Hvor vi sidder. Alle sammen. Latinske ord flyver om ørene på mig, som jeg klynges op af maleriet der hænger over den lædersofa. Der er holdt op med at knirke, fordi jeg ikke længere kan røre mig. Tro. Det gør jeg ikke. Helt og fuldstændigt. Men jeg kan mærke Den Anden. Kravle rundt som en amøbe og sluge mig til blods. Den har været efter mig hele livet og rækker min tunge ud af gift. Får mig til at sige ord til dem jeg elsker. Får mig til at slå dem jeg elsker. Rigtig hårdt og længe. Slår jeg mig selv allerhårdest. Forblændet af ambitioner, der måske kan føre mig op i himlen. I skjul for mørket. Bliver jagten på anerkendelse også en besættelse. Så jeg ER fanget. Lige midt i mellem helvede og paradis kører jeg i ring. På skinner der ikke rigtig ligger fast. Slingrer og skingert slår nød bremsen i. Hjælp. Siger jeg igen.

16 Nu med en blid stemme. Som jeg ikke har hørt i flere år. Præsten hviler ind over mig. Med blikket fast på mine øje spørger han om jeg er Mia. Ja, siger min blide stemme. Han holder fast. Ikke i mig. Men i Den anden og de tre andre. Der er fire i alt. Inden i mig. Holder de mig for nar i virkelighedens verden. Hvor jeg til stadighed ikke kan finde rundt. Minder mig om engang. Den eneste gang jeg var på ferie med hele min familie. I Tunesien sad jeg på en karrusel med tre kusiner og en storebror. De voksne var der ikke lige. Hvor vi i høj fart kørte rundt om os selv. Vi hvinede og skreg. Og jeg ville af. Kvalmen tog over legen. Men de andre ville ikke stoppe, så jeg susede rundt og rundt og rundt og mærkede maden blive til milkshake i min mave. Op kastede jeg på mig selv og græd om de ikke snart ville stoppe. Men ingen stoppede. Så jeg blev ved med at se mit eget rådne mad vælte ud over mig. Ind i mig. Lukkede om mig selv. Og flygtede over alle bjerge. Sådan helt bogstaveligt. Vandrede jeg i to år rundt i højlandet i Skotland. Lod som om. At hverken dem eller de andre inden i mig kunne nå mig. Men hver dag. Inden jeg ramte gulvet med mine bare tæer. Var jeg bundet. Trællet. Fanget. Nu sat fast. På en lædersofas knirken. * Du kysser mig på halsen. Overrasket og lidt forskrækket sætter jeg mig op på cyklen for at træde i pedalerne. Kæden sidder på og som en vindsurfer glider jeg over asfaltens hav. Summende af din smag på min hud. Gnider jeg mine fingrer på dine læbers afmærke. Jeg smiler. Overrasker mig over at jeg smiler. Har dette hele tiden været din plan, funderer jeg som jeg rider over den grønne bølge, over Dronning Louise bro og ind i gennem København k s høje bygninger. Første gang jeg så dig lavede du kaffe til os andre. Vi sad i hver sin ende af lokalet og lyttede til de andres hemmeligheder. Jeg lagde kun mærke til dig, fordi vi var på samme alder. Så er jeg da ikke den eneste, tænkte jeg, og lagde mærke til at du havde virkelig lange ben. Som tog store skridt igennem lokalets landskab af mennesker, der blev ved med at drikke kaffe. Ugen efter sad vi ved siden af hinanden. Så da alle skulle stå op i en cirkel og holde hinanden i hånden, rørte jeg dig for første gang. Du kiggede mig dybt i øjnene efter de fælles ord, og jeg lagde mærke til, at du så mig. Mig, uden omsvøb. Dit blik borede sig igennem mine mange lag af fornægtelse. Og jeg smilede. Blev overrasket over at jeg kunne smile fra det sted, hvor jeg ikke har ladet mig se i mange år.

17 Har du lyst til at gå en tur ved søerne, spurgte du, som jeg allerede var ved at snøre mig ind til ingenting. Jeg kiggede ned i gulvet. Ja og nej. For jeg ved jeg ikke kan lyve over for dig. Det har mit blik lige fortalt dig. Så jeg går ud af lokalet sammen med dig og går vores første tur sammen. Slet ikke anede jeg at vi i den næste måned vil gå tur der, hver eneste dag. Til midnat sad vi gerne og betroede hinanden hemmeligheder i en forlængelse af de andres hemmeligheder. Jeg fortalte dig alt. Fortalte jom mit liv, viste dig min sorg, min vrede, mit håb, mine erkendelser, min smerte. Igen og igen lyttede du, kiggede, lyttede, kiggede. Både på mig og søens flade, som jeg foldede mig langt mere ud end jeg kunne bunde. Derfor tænkte jeg at du var en ven, der ville blive i mit liv, så længe jeg trak vejret. Jeg lagde mærke til din flotte krop, din kæbe, dine hår der krøb ned op og rundt T-shirtens kanter og jeg lagde mærke til at den kvinde der en dag vil få dig vil blive en meget heldig kvinde. Selv havde jeg sat regler og formler for min egen kærlighed og egen mand jeg en dag skulle møde. De bestod af et sindssygt begær, hvor jeg ikke ville være i stand til at sidde ved siden af ham, som jeg nu sidder ved siden af dig. Fordi jeg ville røre og hungre efter hans opmærksomhed og besættes af hvor uopnåelig han var. Forblændet af hans profession og venner, så jeg kunne glide ud af mit eget liv og ind i hans. Du var ikke ligningen på denne regnemaskine. Du var alt andet. Du var en opmærksomhed jeg ikke kæmpede for, en tilstedeværelse og nærvær som sivede ud af dig og lagde sig som et trygt slør om mig. Derfor var dit kys på halsen en isbryder, der smeltede formler og regler ned til vaflen af softicen og jeg nu stod og slikkede de sidste dråber af syltetøjet til mig. Jeg ville have mere. Af dig. Jeg vil bryde venskabets fortrolighed og byde dig helt inden for. Men hvordan skulle jeg gøre dette, for jeg kunne ikke gemme mig i forelskelsens vanvid, med begær som forret og efterspil til dessert? Med dig var det anderledes, for kærligheden kom før forelskelsen. Søerne blev vores mødested. Ord blev til kærtegn blev til kys blev til os. Jeg ligger igen på knæ. Ikke på ghettoens beton terrasse, men på knæ i min egen nutid. Der er ikke længere pendulfart mellem den lædersofa, regnskoven, kaffekopperne. Kukuret bestemmer ikke det nye, det gør mine bøjede ben. Armen er for længst holdt op med at skænke den næste drink. I stedet står jeg her og kigger på dig. For under overfladen ER himlen altid blå.

18

Unge Alkohol. En novellesamling skrevet af elever fra 7. - 9. klasse

Unge Alkohol. En novellesamling skrevet af elever fra 7. - 9. klasse & Unge Alkohol En novellesamling skrevet af elever fra 7. - 9. klasse GODA Foreningen God Alkoholkultur udskrev i november 2013 en novellekonkurrence, hvor elever fra 7. - 10. klasse kunne skrive deres

Læs mere

A Divine Revelation of Hell Danish

A Divine Revelation of Hell Danish A Divine Revelation of Hell Danish by Mary K. Baxter En guddommelig åbenbaring om helvedet af Mary Kathryn Baxter Forord Introduktion Til Kathryn fra Jesus Om forfatteren 1. Ind i helvede 2. Det venstre

Læs mere

Den sorte skarabæ DEN SORTE SK AR ABÆ MEDALJONEN 1

Den sorte skarabæ DEN SORTE SK AR ABÆ MEDALJONEN 1 Den sorte skarabæ 1 Af samme forfatter Bitchen imellem os Skeletter i skabet Dødsbørn Skeletter i skabet 1 Blodtåge Skeletter i skabet 2 Medaljonen Den sorte skarabæ Medaljonen 1 Det blødende sår Medaljonen

Læs mere

Copyright 2014 Forfatterne og Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne. All rights reserved. ISBN: 978-87-984032-4-1

Copyright 2014 Forfatterne og Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne. All rights reserved. ISBN: 978-87-984032-4-1 Copyright 2014 Forfatterne og Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne All rights reserved. ISBN: 978-87-984032-4-1 Det lignede bare et helt normalt flygel Noveller skrevet af elever fra Faaborg-Midtfyn Bibliotekernes

Læs mere

HEJ SØSTER. og grædt det samme snot uden dig var det aldrig gået godt

HEJ SØSTER. og grædt det samme snot uden dig var det aldrig gået godt HEJ SØSTER 1. HEJ SØSTER Hej, søster, kan du ikke se komikken, så står vi her igen med fletningerne langt nede i postkassen hej, søster, det er ligesom bukseelastikken har fået et knæk og sikkerhedsnålen

Læs mere

Rejsen til den. Gyldne Pagode ELEVBOG

Rejsen til den. Gyldne Pagode ELEVBOG JosefinE Ottesen 1 Rejsen til den Gyldne Pagode ELEVBOG Alle børn har ret til et godt liv 2 Josefine Ottesen Josefine Ottesen er en af Danmarks mest populære forfattere af bøger til børn og unge. Hun har

Læs mere

Fortællinger fra Skovkanten 4

Fortællinger fra Skovkanten 4 Fortællinger fra Skovkanten 4 Østerskov Efterskoles novellesamling 2014 Fortællinger fra Skovkanten 4 Østerskov Efterskoles novellesamling 2014 Fortællinger fra Skovkanten 4 Østerskov Efterskoles Novellesamling

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

ung tredivetres ungdomsskolens forfatter hold 2011 layout og opsætning, rasmus finsen : duusfinsen.dk

ung tredivetres ungdomsskolens forfatter hold 2011 layout og opsætning, rasmus finsen : duusfinsen.dk ung tredive tres ung tredivetres ungdomsskolens forfatter hold 2011 layout og opsætning, rasmus finsen : duusfinsen.dk ung tredivetres Velkommen til Ungdomsskolens første digitale bog. Du har hentet den

Læs mere

Angelica Zambrano fra Ecuador fortæller:

Angelica Zambrano fra Ecuador fortæller: En autentisk beretning fra en ung pige, der havde en stærk oplevelse ved at dø og blive vist både himmel og helvede, inden hun kom tilbage til livet. (Se forskellige links på sidste side) Er du i tvivl

Læs mere

yngre engle, som godt kunne lide at komme ind i det lidt lumre men også dragende

yngre engle, som godt kunne lide at komme ind i det lidt lumre men også dragende For mange tusinde år siden var der en ærkeengel ved navn Mikael, som gjorde sig ret så bemærket blandt øvrige engle. Han var den sejeste af alle englene, kunne han slet ikke lade være med at styre dem

Læs mere

TVILLINGEBRØDRENE. Selv skal du ikke lide nogen nød fra nu af, og du behøver ikke mere at tage ud på havet at

TVILLINGEBRØDRENE. Selv skal du ikke lide nogen nød fra nu af, og du behøver ikke mere at tage ud på havet at TVILLINGEBRØDRENE Ude ved den åbne strand lå et lille sted, hvor der boede et par enlige folk. De var allerede til års, og ingen børn havde de. Det var kun småt for dem; jorden var mager og gav kun ringe

Læs mere

Pegasusdøren. Kapitel 1

Pegasusdøren. Kapitel 1 Pegasusdøren Af Kenneth Bernholm (http://kennethbernholm.dk/) Udgivet under Creative Commons BY-NC-ND 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/) ISBN 978-87-91845-21-5 Kapitel 1 Udenfor regnede

Læs mere

MANGLER. Et værk skabt af medlemmer hos Forfattervaerk.net

MANGLER. Et værk skabt af medlemmer hos Forfattervaerk.net MANGLER Et værk skabt af medlemmer hos Forfattervaerk.net MANGLER Af medlemmer hos Forfattervaerk.net Forsideillustration af Nanna Kolborg og den juridiske bid... Den enkelte forfatters copyright er beskyttet

Læs mere

Fru Jensen og den nydelige mand

Fru Jensen og den nydelige mand Fru Jensen og den nydelige mand Af Der sad en mand i hendes køkken, da hun kom hjem. "Goddag, fru Jensen," sagde han. "Ved De, hvor jeg kan finde Deres søn?" Han var en nydelig mand. I begyndelsen af 50'erne

Læs mere

Musicalen. Sort/hvid og alt derimellem

Musicalen. Sort/hvid og alt derimellem 1 Musicalen Sort/hvid og alt derimellem 1 2 1. Akt Sang: Åbningsnummer Scene 1 Scenen er delt i to. I KS står et symfoniorkester (bl.a Susanne, Laura og Ida) og i DS står et rockband (Linda, Mette, Marianne

Læs mere

Lau r e n Kat e. De s or t e s kygge r

Lau r e n Kat e. De s or t e s kygge r Beg y n de l s e n H E LS TON, E NGLAN D S E P T E M BE R 1854 Det var blevet midnat da hendes øjne omsider tog form. Blikket var katteagtigt, beslutsomt og forsigtigt på en og samme tid, det lovede problemer.

Læs mere

v r Tænk engang... t j n LÆSERAKETTEN 04

v r Tænk engang... t j n LÆSERAKETTEN 04 a s o p i z e b q x v l g v r t j n u c Tænk engang... m f LÆSERAKETTEN 04 Tænk engang Tænk engang er udgivet af U-landsorganisationen Ibis som led i den globale uddannelseskampagne. Kampagnen fokuserer

Læs mere

Følg Hele Verden i Skole på Facebook

Følg Hele Verden i Skole på Facebook LÆSERAKETTEN 2015 1 Følg Hele Verden i Skole på Facebook Kære elever og forældre Som familie kan I følge Hele Verden i Skole via Facebook. I år handler materialet om børn og unge i Guatemala. Læs med i

Læs mere

Turneringen (et uddrag)

Turneringen (et uddrag) Turneringen (et uddrag) af Henrik Kamstrup-Nielsen Copyright 2014 af Henrik Kamstrup-Nielsen Udgivet af theories.dk Forsidefoto Jan Friis jan@3xfriis.dk Forsidedesign af Britt Friis britt@3xfriis.dk http://www.henrikkamstrupnielsen.com

Læs mere

En dialog. Med Moder Jords Bevidsthed. Liza Kirsten Kuyucu

En dialog. Med Moder Jords Bevidsthed. Liza Kirsten Kuyucu En dialog Med Moder Jords Bevidsthed Liza Kirsten Kuyucu 1 En Dialog Med moder Jords bevidsthed Liza Kirsten Kuyucu Forord af Hilda Karaleela Oderkerk Copyright Liza K Kuyucu, 2001 ISBN: 87-91045-02-9

Læs mere

Dalkons Prinsesse. NIL Bogklubben 2007 - Dalkons Prinsesse. 1. kapitel. Skrevet af Jakob Jørgensen. Jakob Jørgensen har skrevet 1. kapitel.

Dalkons Prinsesse. NIL Bogklubben 2007 - Dalkons Prinsesse. 1. kapitel. Skrevet af Jakob Jørgensen. Jakob Jørgensen har skrevet 1. kapitel. Dalkons Prinsesse Jakob Jørgensen har skrevet 1. kapitel. NIL Bogklubben 2007 - Dalkons Prinsesse De andre kapitler skrives af: 6. a Højslev Skole, Skive kommune 6. b Højslev Skole, Skive kommune 6. a

Læs mere

FORORD. Kærlig hilsen Britta

FORORD. Kærlig hilsen Britta FORORD Det kræver en god fantasi at forestille sig at man er god nok Britta Kristensen 2014 Titel: Ellen Sander Jacobsen Forside: Britta Kristensen Forlag: Den Indre Alpehue 1993 fik jeg tinnitus og satte

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Adele Larousse. Kære spiller

Adele Larousse. Kære spiller Adele Larousse A Kære spiller Du er min, forfatterens, medsammensvorne. Du får en rolle, der er anderledes end de andres. Du ved mere end de andre - og det betyder også, at du er medansvarlig for at få

Læs mere

STILLE TERROR. Til et så naturligt for stort bål på mund

STILLE TERROR. Til et så naturligt for stort bål på mund STILLE TERROR Til et så naturligt for stort bål på mund STILLE TERROR myspace.com/hoerevaernpaabudt Til et så naturligt for stort bål på mund ordentligt vaskede poter på katten en ufarbar himmel som den

Læs mere

De er døde, begge to

De er døde, begge to De er døde, begge to De er døde, begge to. 2012 Ved Vivi Petersen. Alle rettigheder forbeholdes. Tryk: Eurographic, Denmark Design af omslag: Frede Uhrskov Forlagsredaktør: Vibeke Uhrskov Larsen Forsidefoto:

Læs mere

er en dokumentarisk roman om opvækst og revolution.

er en dokumentarisk roman om opvækst og revolution. Sam Nik og Michael Svennevig: er en dokumentarisk roman om opvækst og revolution. Det er en fortælling, der giver indblik i livet i skyggen af den religiøse revolution i Iran i 1979, og er begyndelsen

Læs mere

Hvordan lærer man Gud at kende?

Hvordan lærer man Gud at kende? 3 Andagt 121 181 Hvad ved du om Gud? Gud har skabt verden, og han har skabt dig. Han kan alt og er helt perfekt. Han har altså ingen fejl. Gud interesserer sig for dig, fordi han elsker dig. Men der er

Læs mere