Det sorte vand kravler op på ryggen af mig. Svøber mig ind i sin våde kappe.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Det sorte vand kravler op på ryggen af mig. Svøber mig ind i sin våde kappe."

Transkript

1

2

3 * Det sorte vand kravler op på ryggen af mig. Svøber mig ind i sin våde kappe. Tag mig, stønner jeg. Tag mig. Ned til bunden af universet og lade mig hvile ud med lungerne fulde af antiluft. Fuld. Fuld. Fuld. Går til angreb i tanken. Vrider mine arme om, så jeg sænker i knæ, sænker i, helt ind. Leger solformørkelse på den anden side af vandspejlet ser jeg op på søens bred. Ser københavnerne gå sammen eller hver for sig, men allermest i parvis. De går i samtaler og samler sig om deres hverdage der filtres ind og ud af hinanden imellem klapvogne der kan knurre rundt om sig selv og på en tallerken. Tak for mad. Jeg skal ikke have mere at spise af dette liv. Jeg skal bare drikke søen tom, så der ikke er en dråbe tilbage. Kun den kan slukke ildebranden der blusser op som en hudeksem over hele min krop. For i dette liv er mandag en god dag at dø, så slipper jeg også ud af at finde ud af om det er nede på kommunen gud sidder og venter på mig. Han virker lidt langt væk herunder havets tagryg. Eller er det mig der er langt væk? Dødsangst har jeg aldrig lidt af. Faktisk har døden altid lokket mig til ideen om evig fred hvor jeg endelig kan holde mig fra min kamp. Jeg kan ikke lade være med at kæmpe. Mig til lagkage, lort, venskaber, garderobeskabe, huslejer og drømme. Engang lå jeg på knæ ved siden af min mor. Jeg var syv år og hun var voksen. Hele hendes ansigt havde jeg dækket i alle 80er regnbuens farver, belagt med hendes øjenskygge. Jeg overskred øjenlågens grænser, der først startede med at dekorere hendes næse gul, der gled over i grøn, der gled over i blå og pludselig var hun forvandlet til en elverdronning fra den dybe skov, selvom vi sad i haven, ikke omringet af skovens høje træer, men af ghettoens høje bygninger. Gud hvor jeg elskede hende der på mine knæ og var vidne til hendes latter da hun så sig selv i håndspejlet. Latterens tårer dannede floder ned gennem elverdronningens maske og væltede mig omkuld af min egen latter. Gud hvor jeg kunne se den blå himmel herfra beton terrassen.

4 Maleriet med isfuglen Jeg kom af sted i en ordentlig regnbue. Trillede ned, først af den gule, så den grønne og til sidst den blå. Blå fylder ud. Fra mørke til lys, og fra lys til mørke. Bytter jeg rundt. På oppe og nede. For her gælder ingen fysiske love. Her ophæver virkeligheden sig. Til en anden verden af karakter. En underverden jeg så, mærkede, lugtede. Med min krop, følelse og tanke. Satte mig i bevægelse som jeg tog trin over regnskovens gulv. Der greb ud efter mig og holdt mig fast i krattet. Av. Giv slip, mumlede jeg som jeg knipsede en igle af min hals. En tiger igle havde fundet sin bolig i mit blod. Det dryppede. Rødt i rødt, da den som flytning faldt ned på trærødderne. De lå så store som tyhtonslanger, som var de væltet op fra dybet. Gled mig rundt i fugtigheden. Klamme hænder. Klamme fødder. Faldt også jeg. På slap line. Min ledsager kiggede op. Se. Hviskede han lydløst med sin mund. Der er en hornbille.

5 I regnskovens love ser jeg op. I et glemt glimt letter den fra træets top. Den hører nemlig de lydløse ord, faldet fra iglen og min egen magtesløshed over stadig ikke at kunne bevæge mig som en leopard igennem dyrenes paradis. Op. Ser jeg en manke af fjer, gråt i gråt og så alligevel med alle farver. Har regnbuen nu gjort ophold her? Fortryllet og forbundet. Af den eksotiske natur som jeg slet ikke kender. Men som jeg alligevel føler mig hjemme i. Omkring. Væk. Forsvinder jeg fuldstændig ind i blå. Tanke I Danmark er jeg født. Her burde jeg have hjemme. Så jeg kravler op i et stillads. Forfulgt af mine drømme. Lader penselstrøgene tage pladsen. Op og ned kravler jeg. Maler. Som en gal og som en besat. Isfuglen er landet. Den minder mig om det eksotiske rige jeg besøgte dengang i regnskoven. Det er som om den helt ubemærket er fløjet med, stukket af fra Borneos jungle. Faret vild og fundet vej akkurat som jeg i den danske muld. Nu fremmed. Med sine magiske turkise blå og rød brune farver, styrtglider den over vandet. Skiller sig ud fra den grå danske gruppe masse og synger vers til hornbillen i træet på den anden side af jorden. Publikum Hvorfor har den hul i maven og hvad er det der kommer ud af den? Spørgsmålene blandes med malingen i bøtterne. Publikum vil have svar. Nu. Kigger jeg tilbage og ønsker mig ind bag deres pandemur. For hvad ser de? Igennem deres øjne vil jeg meget hellere give mig tid til at dykke ned. Måske de er forvænte. At kunstneren sidder som en facitliste og laver illustrationer over tænkte tanker de ikke selv har tænkt. Endnu. Langt hellere ønsker jeg at stille spørgsmålstegn og undren og ikke mindst nysgerrighed. Smiler jeg og kigger dem ind i deres ansigter. Disse danskere. Disse landsmænd med hvem jeg taler sproget flydende og nuanceret. De er nysgerrige. De er åbne? Dialog med publikum Mand: Jeg gik forbi i går. Der var der ingen hul i maven på den isfugl. Manden peger demonstrativt på mit værk. Mig: Jo, det var der faktisk. For det har været der siden jeg malede det. Men det er da vildt interessant at du den første dag så en isfugl uden huller, og da du så vender tilbage ser hullet i maven Mand: Nej, hullet var der bestemt ikke i går. Mig: Jo, det er jeg overbevist om. Det er jo mig der har lavet det. Lettere grin.

6 Manden går lidt tættere på. Mand: Men hvorfor kommer den ting ud? En turkis lignende orm er boret igennem fjerene på isfuglen. Mig: Hvad tænker du om din oplevelse netop nu? Mand: Irriterende. Mig: OK, interessant. Mand: Hvorfor vil du ikke fortælle om det? Mig: Det vil jeg såmænd også gerne. Men det er jo mere relevant at høre om din oplevelse inden du lytter til mine tanker bag værket. Mand: Er det om de to isfugle der netop er døde her i Viborg? Mig: Nej og ja. Det er ikke udgangspunktet i hvert fald. Det er snarere en tilfældighed at netop isfuglen holder sig til her i Viborg, og at netop to er døde i den lokale omegn. Dette værk er en forlængelse af min foregående praksis, og jeg har netop afsluttet en udsmykning til Metro i København, hvor isfuglene kom på lærredet første gang. Der var de en slags anekdote til den store fortælling, der omhandlede kæmpe guldsmede. Jeg blev så begejstret for isfuglene, at jeg gerne vil give dem deres egen plads på deres eget maleri. Mand: Nå, men så har det jo noget at gøre med Viborg.

7 Mig: Ja, det udelukker jeg ikke. Det opleves jo i denne kontekst og det er jeg glad for. Da jeg er glad for det stedspecifikke maleri. Det er blot endnu et lag til oplevelsen af maleriet. Mand: Hvad symboliserer de så? Mig: Hmm. Jeg finder det problematisk at skulle give et svar på hvad et element symboliserer i mit maleri. For jeg ser det som en helhed. De er jo placeret i et blåt, lad os for lethedens skyld kalde det for et univers. Læg mærke til, at det kun er isfuglene og tre blomster der er figurative. Resten er abstrakte organiske former, der tilsammen ligner et landskab. Et landskab fra en anden verden. Mit øgenavn for dem er drømmelandskaber. Forsøg at kigge igen med ordet drømmelandskab i baghovedet. Mand: Men hvorfor maler du ikke hele isfuglen som den ser ud. Du kan jo tydeligvis godt finde ud af at male. Så er det da fjollet ikke at gøre det. Mig: (Griner) Nu mener jeg også jeg har malet dem. Blot fordi de ikke ligner dem der flyver nede ved søen på en prik, betyder jo ikke at de ikke er malet. Mand: Jeg forstå stadig ikke at den skal have hul i maven. Glansbilleder er da heller ikke krakeleret. Mig: (Griner) Mener du at kunst kun skal udgøre en funktion som glansbillede? Mand: Nej. Ikke just. Og alligevel skal det da være glad. Mig: Glad kunst. De ord kan jeg godt lide. Mand: Ok, så jeg forsøger at opsummere: Du har malet isfugle fordi du netop har malet isfugle? Mig: (Griner) Ja og nej. Egentlig kom de til mig i en visualisering, hvor jeg så dem første gang. Mand: Det program har jeg ikke set. Er det fra BBC? Mig: (Kan ikke holde op med at grine) Nej. Det er ikke et TV program. Det er en meditations form som jeg praktiserer hver dag. Jeg er nemlig meget interesseret i nethinde billeder og gå på opdagelser i dem. Jeg tror nethinde billeder er en kombination af erindring, kultur og medie billeder. Mand: Hmm nej, jeg mediterer ikke selv så meget. Jeg har svært ved at sidde stille. Hmm Måske jeg en dag skal prøve. Mig: Det lyder da som en god ide. Må jeg stille dig et spørgsmål? Drømmer du i farver? Mand: Jeg drømmer ikke. Mig: Du kan måske ikke huske dem? Mand griner højere end Mia. Han ryster på hovedet. Der er stillet en gruppe af mennesker op til samtalen i mellem os. Jeg kan se de tænker. Godt og grundigt over om de selv drømmer i farver. Nogle svarer ja. Andre svarer nej. De fleste er ikke sikrer. Der lyder en mumlen og de begynder alle at snakke sammen. Jeg smiler og kravler op på stilladset igen.

8 * Jeg ville ønske jeg kunne begrave mig på søens bund. Gå omvendt i guldsmedens transformation. Så jeg først er en nymfe og derefter en amøbe. Så vil jeg ligge der. Forklædt i en pubbe og holde øje med søens flade. Spejle mig i min navle og grave mig endnu dybere. Ned hvor jeg endnu ikke kan bunde. Bund eller resten i håret, skriger koret ved min side som jeg krampagtigt soler mig i ord om bedre tider, der måske allerede finder sted. Lige nu. På mit CV. Kæmper jeg mig i endnu et forsøg på at blive til. Jeg ville ønske jeg kunne kravle ind. Til der hvor drømmene aldrig holder op. Hvor jeg river vingerne af de voksne guldsmede og ser dem for hvem de virkelig er. Et havmonster udstyret med sci fi antenner. Fisker jeg endnu en drøm. Her er himlen blevet til jorden og jorden blevet til himmel. Af himmel er du kommet, til himmel skal du blive. Skæver jeg. Atter fra søens bund.

9 Måske jeg alligevel skal kravle op. Ikke i modgang. Men i medgang. Måske jeg alligevel skal finde min rette størrelse, finde vingerne, sætte dem på og lade mig forføre af dansen med mine ligesindede. * Kafka har skrevet om en kakerlak. Jeg har kakerlakker på mit stuegulv. De skræmmer livet af mig. Minder mig om min rejse til Borneos jungle, hvor jeg lod mig vandre i dagevis. I et overvældende kaos af natur fór jeg vild, og derefter vej. Lagde mig til ro om natten blandt vilde dyr og de lokale. Men det var kakerlakkerne der holdt mig vågen. Med deres insektben trommede de over min seng, ind i øret på mig, lagde æg og udklækkede mine værste mareridt jeg ikke havde haft siden jeg var på et kloster i Kansas. For jeg har rejst, vidt og bredt, i en søgen på at finde indhold til mit. Maleri. Slet ikke forstod jeg, at alt hvad jeg behøvede var at stoppe op, trække vejret, lukke mine øjne og gå på opdagelse i mit slideshow af indre billeder. Der vælter mig rundt når jeg giver dem lov. Jeg er så fascineret af det jeg ser bag mine lukkede ruder. Jeg er så fascineret af hvad du ser bage dine lukkede ruder. Forstår du ikke det? Her finder vi måske et fællesskab. For du er inde i mig, og jeg er inde i dig. Sammen, og hver for sig, smugkigger vi på det grønne hegn og funderer om det blandt de elitære giver mening, at placere de vingeløse guldsmede i en abrupt lyrik. Ja, summer mit dyb. Det er lige her. Lige nu. At jeg finder mit nye ståsted. På overfladen er jeg. Et Under. Under mig selv og under dig. At vende en verden på hovedet. Og lade magien fylde.

10

11 * Tilbage regnskoven. Sidder jeg og kigger på iglen. Den har boret sig ind i huden på mig, suger mit blod til sig. Jeg venter på at min ledsager skal tage den væk. Med et lille snuptag knipser han den af. Så den ligger og spræller, umæt på regnskovens bund. Det har alligevel gjort noget, at være så tæt på den natur jeg faktisk slet ikke kender. Den fylder mig op gør mig hel og heler mig. Gud, hvor jeg længes. At rive mig løs fra cafe latterens højmesse og lade mig omsluge af det paradis der virkelig betyder noget. Himmel. Vand. Ild. Jord. Forglemmes jeg af at ville noget andet. Egentlig vil jeg meget hellere ligge mig til hvile ved siden af den umætte igle. Sprælle lidt. For at finde den næste der kommer forbi, så jeg kan sætte mig fast og virkelig suge.

12 Der vil jeg få øje på en kvinde. Der zig zagger igennem buskadet. Der Kradser hul på bylder og sluger. Alt hvad hun kan kæmper hun sig videre. Videre. Videre. Hun er ikke venner med tiden. Faktisk vil hun gerne at det skal gå så meget hurtigere end virkeligheden. Faktisk vil hun gradbøje. Alt hvad ser og mærker og føler og sanser. Hænger sindets aftryk fast på lærredet. Som iglen hænger fast i hendes hud. Ud må hun komme.

13 Med alt det der hober sig op i kasser, bolde, fangarme, forbarm dig vel. Over dette kvindemenneske. Der står op med solen og går i seng med solen. Holder om den som en bowlingkugle helt tæt på maven. En slags mavedunker der varmer tæt på fugtigheden. Trækker vejret gennem vand.

14

15 * Den lædersofa Besat, sætter jeg mig til rette i den lædersofa. Der knirker hver gang jeg sveder. Lidt for meget. Præsten siger, at der er en anden i mig. End mig. Han siger at jeg bliver rød på min hud, lige der hvor brystet hæver og sænker sig, i rytme med hjertes slag. Slår jeg mig til tåls. Når han siger at jeg har brug for hjælp. Hjælp siger jeg. Rækker ud efter korsets mand der efter sigende skulle bære min byrde. Men der er ingen lindring at hente eller mærke. Der er blot en Anden krop, der forsøger at trænge igennem på indersiden af min hud. Leger Den Anden tagfat. Med min sjæl. Brænder jeg mig på det vand, som præsten siger jeg skal drikke. Det er jo ikke noget for mig. Hvæser en stemme fra min mund. Synker mig ned og vredes af irritationen. Lad mig dog være, brøler det fra mit dyb. Vig bort, råber præsten. Slap dog af med dine exsorsisme lorte forestillinger. Du er jo til grin. Latteren runger dybt og længe ud i lokalet. Hvor vi sidder. Alle sammen. Latinske ord flyver om ørene på mig, som jeg klynges op af maleriet der hænger over den lædersofa. Der er holdt op med at knirke, fordi jeg ikke længere kan røre mig. Tro. Det gør jeg ikke. Helt og fuldstændigt. Men jeg kan mærke Den Anden. Kravle rundt som en amøbe og sluge mig til blods. Den har været efter mig hele livet og rækker min tunge ud af gift. Får mig til at sige ord til dem jeg elsker. Får mig til at slå dem jeg elsker. Rigtig hårdt og længe. Slår jeg mig selv allerhårdest. Forblændet af ambitioner, der måske kan føre mig op i himlen. I skjul for mørket. Bliver jagten på anerkendelse også en besættelse. Så jeg ER fanget. Lige midt i mellem helvede og paradis kører jeg i ring. På skinner der ikke rigtig ligger fast. Slingrer og skingert slår nød bremsen i. Hjælp. Siger jeg igen.

16 Nu med en blid stemme. Som jeg ikke har hørt i flere år. Præsten hviler ind over mig. Med blikket fast på mine øje spørger han om jeg er Mia. Ja, siger min blide stemme. Han holder fast. Ikke i mig. Men i Den anden og de tre andre. Der er fire i alt. Inden i mig. Holder de mig for nar i virkelighedens verden. Hvor jeg til stadighed ikke kan finde rundt. Minder mig om engang. Den eneste gang jeg var på ferie med hele min familie. I Tunesien sad jeg på en karrusel med tre kusiner og en storebror. De voksne var der ikke lige. Hvor vi i høj fart kørte rundt om os selv. Vi hvinede og skreg. Og jeg ville af. Kvalmen tog over legen. Men de andre ville ikke stoppe, så jeg susede rundt og rundt og rundt og mærkede maden blive til milkshake i min mave. Op kastede jeg på mig selv og græd om de ikke snart ville stoppe. Men ingen stoppede. Så jeg blev ved med at se mit eget rådne mad vælte ud over mig. Ind i mig. Lukkede om mig selv. Og flygtede over alle bjerge. Sådan helt bogstaveligt. Vandrede jeg i to år rundt i højlandet i Skotland. Lod som om. At hverken dem eller de andre inden i mig kunne nå mig. Men hver dag. Inden jeg ramte gulvet med mine bare tæer. Var jeg bundet. Trællet. Fanget. Nu sat fast. På en lædersofas knirken. * Du kysser mig på halsen. Overrasket og lidt forskrækket sætter jeg mig op på cyklen for at træde i pedalerne. Kæden sidder på og som en vindsurfer glider jeg over asfaltens hav. Summende af din smag på min hud. Gnider jeg mine fingrer på dine læbers afmærke. Jeg smiler. Overrasker mig over at jeg smiler. Har dette hele tiden været din plan, funderer jeg som jeg rider over den grønne bølge, over Dronning Louise bro og ind i gennem København k s høje bygninger. Første gang jeg så dig lavede du kaffe til os andre. Vi sad i hver sin ende af lokalet og lyttede til de andres hemmeligheder. Jeg lagde kun mærke til dig, fordi vi var på samme alder. Så er jeg da ikke den eneste, tænkte jeg, og lagde mærke til at du havde virkelig lange ben. Som tog store skridt igennem lokalets landskab af mennesker, der blev ved med at drikke kaffe. Ugen efter sad vi ved siden af hinanden. Så da alle skulle stå op i en cirkel og holde hinanden i hånden, rørte jeg dig for første gang. Du kiggede mig dybt i øjnene efter de fælles ord, og jeg lagde mærke til, at du så mig. Mig, uden omsvøb. Dit blik borede sig igennem mine mange lag af fornægtelse. Og jeg smilede. Blev overrasket over at jeg kunne smile fra det sted, hvor jeg ikke har ladet mig se i mange år.

17 Har du lyst til at gå en tur ved søerne, spurgte du, som jeg allerede var ved at snøre mig ind til ingenting. Jeg kiggede ned i gulvet. Ja og nej. For jeg ved jeg ikke kan lyve over for dig. Det har mit blik lige fortalt dig. Så jeg går ud af lokalet sammen med dig og går vores første tur sammen. Slet ikke anede jeg at vi i den næste måned vil gå tur der, hver eneste dag. Til midnat sad vi gerne og betroede hinanden hemmeligheder i en forlængelse af de andres hemmeligheder. Jeg fortalte dig alt. Fortalte jom mit liv, viste dig min sorg, min vrede, mit håb, mine erkendelser, min smerte. Igen og igen lyttede du, kiggede, lyttede, kiggede. Både på mig og søens flade, som jeg foldede mig langt mere ud end jeg kunne bunde. Derfor tænkte jeg at du var en ven, der ville blive i mit liv, så længe jeg trak vejret. Jeg lagde mærke til din flotte krop, din kæbe, dine hår der krøb ned op og rundt T-shirtens kanter og jeg lagde mærke til at den kvinde der en dag vil få dig vil blive en meget heldig kvinde. Selv havde jeg sat regler og formler for min egen kærlighed og egen mand jeg en dag skulle møde. De bestod af et sindssygt begær, hvor jeg ikke ville være i stand til at sidde ved siden af ham, som jeg nu sidder ved siden af dig. Fordi jeg ville røre og hungre efter hans opmærksomhed og besættes af hvor uopnåelig han var. Forblændet af hans profession og venner, så jeg kunne glide ud af mit eget liv og ind i hans. Du var ikke ligningen på denne regnemaskine. Du var alt andet. Du var en opmærksomhed jeg ikke kæmpede for, en tilstedeværelse og nærvær som sivede ud af dig og lagde sig som et trygt slør om mig. Derfor var dit kys på halsen en isbryder, der smeltede formler og regler ned til vaflen af softicen og jeg nu stod og slikkede de sidste dråber af syltetøjet til mig. Jeg ville have mere. Af dig. Jeg vil bryde venskabets fortrolighed og byde dig helt inden for. Men hvordan skulle jeg gøre dette, for jeg kunne ikke gemme mig i forelskelsens vanvid, med begær som forret og efterspil til dessert? Med dig var det anderledes, for kærligheden kom før forelskelsen. Søerne blev vores mødested. Ord blev til kærtegn blev til kys blev til os. Jeg ligger igen på knæ. Ikke på ghettoens beton terrasse, men på knæ i min egen nutid. Der er ikke længere pendulfart mellem den lædersofa, regnskoven, kaffekopperne. Kukuret bestemmer ikke det nye, det gør mine bøjede ben. Armen er for længst holdt op med at skænke den næste drink. I stedet står jeg her og kigger på dig. For under overfladen ER himlen altid blå.

18

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Isa i medvind og modvind

Isa i medvind og modvind Richart Andersson. Isa i med- og modvind. Digtsamling 2013. Alle rettigheder tilhører forfatteren. Forside: Karina Andersen. Korrektur: Anja Adjoh. Isa i medvind og modvind 1 Isa er et synonym, men det

Læs mere

nu titte til hinanden

nu titte til hinanden nu titte til hinanden Taget fra Børnetekstrækken, Bog 10 Udvalgt salme Nu titte til hinanden. ( Syng med, Lohse nr. 79 el. DDS nr. 750). Tekst Se Udvalgt salme Mark 10,14b. Huskeord (Vælg et af følgende

Læs mere

Præstens hemmelighed

Præstens hemmelighed Den lå på bordet. Pia vidste, hun ikke måtte røre den, men det trak i hver en fiber i hendes krop for at kigge i den. Den var hendes fars og han havde udtrykkeligt fortalt, at ingen måtte åbne den, for

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Nadververs 294 v. 3 Af Talsmand som på jorderige

Nadververs 294 v. 3 Af Talsmand som på jorderige 1 Prædiken i Engesvang 5. s. e. påske 402 Den signede dag 674 v. 1-3 Sov sødt barnlille 674 v. 4-7 Sov sødt barnlille 292 Kærligheds og sandheds Ånd 325 Jeg ved et lille Himmerig Nadververs 294 v. 3 Af

Læs mere

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER Velkommen til babyrytmik! I mappen her finder du de sange, vi synger til babyrytmik i kirken. Du er velkommen til at låne en mappe med hjem, hvis I har lyst

Læs mere

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning Kasse Brand (arbejdstitel) Af Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010 9. Gennemskrivning 1 EXT. HAVEN/HULLET. DAG 1 August 8 år står nede i et dybt hul og graver. Han gider tydeligvis

Læs mere

SKADEN PIA JUUL. roman TIDERNE SKIFTER

SKADEN PIA JUUL. roman TIDERNE SKIFTER JOBNAME: 2. KORREKTUR PAGE: 3 SESS: 15 OUTPUT: Mon Mar 1 14:15:19 2010 PIA JUUL SKADEN roman TIDERNE SKIFTER JOBNAME: 2. KORREKTUR PAGE: 4 SESS: 14 OUTPUT: Mon Mar 1 14:15:19 2010 Skaden Pia Juul/Tiderne

Læs mere

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER Velkommen til babyrytmik! I mappen her finder du de sange, vi synger til babyrytmik i kirken. Du er velkommen til at låne en mappe med hjem, hvis I har lyst

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Pigen, der havde blinket til mig, stod og ventede på mig ved døren. Jeg ved, at vi tilhører den samme tradition, sagde hun. Jeg hedder Brida. Jeg er ikke

Læs mere

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG ØEN 2 E N AF DE FØRSTE DAGE SER jeg hende med en nøgen dreng i hotelhavens indgang. De går gennem skyggen fra de høje daddelpalmer og standser nogle meter fra trappen til

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov4 KH-57-03-297-DA-C

BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov4 KH-57-03-297-DA-C BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov4 14 16 KH-57-03-297-DA-C BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov1 Flyv, smukke svaler, flyv! Europa-Kommissionen BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov2 Denne publikation udgives

Læs mere

Gid han var død af noget andet

Gid han var død af noget andet Gid han var død af noget andet Gid han var død af noget andet. Sådan havde jeg det. Som om jeg ikke havde ret til at sørge og græde, fordi min stedfar havde drukket sig selv ihjel, og ikke var død af en

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om.

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Prædiken Pinse på Herrens Mark 2. pinsedag. og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Rikke: Sådan tror jeg egentlig,

Læs mere

Eksempler på historier:

Eksempler på historier: Eksempler på historier: Der var engang en mand Der havde en fisk Akvariet blev for gammelt Derfor skulle han købe et nyt Men han havde ikke noget at putte fisken i Derfor døde den og kom op i himlen Der

Læs mere

Skatten. Kapitel 1 Jeg er Mads. Og ham der er Stuart. Vi er i et skib på vej til Mombasa. Wow hvor er hun lækker. Stuart det der er min kæreste, din forræder. Men Stuart hørte ikke noget han var bare så

Læs mere

Gatta-fisken var enorm. Meget større end nogen anden flyvefisk Sirius nogensinde havde set.

Gatta-fisken var enorm. Meget større end nogen anden flyvefisk Sirius nogensinde havde set. LÆS STARTEN AF 1 Dræberfisken Sirius holdt godt fast i sit svævebræt mens han spejdede nervøst gennem skyerne. Han frøs, for han havde holdt udkig i mange timer. Skyerne var tætte. Hver gang han drev gennem

Læs mere

Musik og Spræl. Klapstart. D A D G :Nu skal vi spille musik D A G A hoppe og danse og lave rytmik:

Musik og Spræl. Klapstart. D A D G :Nu skal vi spille musik D A G A hoppe og danse og lave rytmik: Musik og Spræl Klapstart D A D G :Nu skal vi spille musik D A G A hoppe og danse og lave rytmik: (klap skiftevis på lår og i hænder) G D A D :Goddaw sir vi til fødderne, knæene og mawsen: (klap det omtalte

Læs mere

I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. Døren åbens og Julie går ind, døren lukker efter hende. JULIE

I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. Døren åbens og Julie går ind, døren lukker efter hende. JULIE Ida og Anna 1 1 SCENE 1,1 - GÅRDEN Julie banker på døren. 2 SCENE 2 KLASSELOKALE I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. 3 SCENE 3 - HALL Døren åbens og Julie går ind, døren lukker

Læs mere

appendix Hvad er der i kassen?

appendix Hvad er der i kassen? appendix a Hvad er der i kassen? 121 Jeg går meget op i, hvad der er godt, og hvad der ikke er. Jeg er den første til at træde til og hjælpe andre. Jeg kan godt lide at stå i spidsen for andre. Jeg kan

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 21. april 2013 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 787: Du, som har tændt millioner af stjerner DDS 654:

Læs mere

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen Blå pudder Et manuskript af 8.A, Lundebjergskolen Endelig gennemskrivning, 16. Sept. 2010 SC 1. INT. I KØKKENET HOS DAG (14) sidder på en stol ved et to mands bord i køkkenet. Hun tager langsomt skeen

Læs mere

Alma 82 år. Dement jeg kan ikke forstå hvorfor jeg ikke må komme hjem og passe mine høns. Diagnose. Almas liv. Almas forvirrende Verden

Alma 82 år. Dement jeg kan ikke forstå hvorfor jeg ikke må komme hjem og passe mine høns. Diagnose. Almas liv. Almas forvirrende Verden Alma 82 år Dement jeg kan ikke forstå hvorfor jeg ikke må komme hjem og passe mine høns Alma er ikke så god til at huske længere og hendes sygdom gør, at hun har svært ved at passe dagligdagens gøremål.

Læs mere

Mareridt er en gyserserie for dem, der ikke er bange for noget.

Mareridt er en gyserserie for dem, der ikke er bange for noget. Mareridt er en gyserserie for dem, der ikke er bange for noget. Benni Bødker Gespenst Tekst 2011 Benni Bødker og Forlaget Carlsen Illustrationer 2011 Peter Snejbjerg og Forlaget Carlsen Grafisk tilrettelægning:

Læs mere

Salmer: 725, 713, I Danmark er jeg født. Ensemblet medvirker: Midsommersang og Jeg gik mig ud en sommerdag

Salmer: 725, 713, I Danmark er jeg født. Ensemblet medvirker: Midsommersang og Jeg gik mig ud en sommerdag Appetizer: Simon Spies blev engang spurgt om han foretrak at være fattig eller rig, og han svarede: Ja, livet kommer jo ikke an på penge, og jeg har prøvet begge dele, men jeg vil til enhver tid foretrække

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Regelmæssige udsagnsord

Regelmæssige udsagnsord Regelmæssige udsagnsord er den korteste form af et ord. Man finder navneform ved at sætte at foran ordet. er det der sker lige nu. De fleste udsagnsord danner nutid ved at sætte er til stammen. er det,

Læs mere

Kan du lide de andre børn? 11 9 Tror du de andre børn kan lide dig? 15 3 1 1

Kan du lide de andre børn? 11 9 Tror du de andre børn kan lide dig? 15 3 1 1 Samlet resultat fra børnemiljøundersøgelsen Børnecentret Vesterparken Samlet antal besvarelser 20 Pige 7 Dreng 13 Svarmuligheder: Glad for at gå i børnehave. 19 1 Er glad for den stue, man går på 16 2

Læs mere

Den modige. Modig - niveau 1 - trin for trin. Modig Niveau 1

Den modige. Modig - niveau 1 - trin for trin. Modig Niveau 1 Årstid: Årstid: Forår, sommer og efterår Lokation: Forløbets varighed: Forløbets varighed: 2 trin + en eftermiddag - niveau 1 - trin for trin Med udfordringsmærket drager spirerne ind i Disneys magiske

Læs mere

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Martin i Laos indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Indhold Børnene ved Mekong 10 Dyrene i landsbyen 14 Hvad spiser man i Laos 16 Martin i rismarken 18 Børnene vaccineres 20 Nee og Noo står op

Læs mere

Jeg bliver farligere, end du aner

Jeg bliver farligere, end du aner KAPITEL 51 Jeg bliver farligere, end du aner Estrid lægger øret mod yderdøren og lytter. Den omstrejfende hund hænger slapt hen over skuldrene på hende. Kan I høre det? hvisker hun. Magnar, Viggo og Damir

Læs mere

DODO & THE DODOS UPGRADE

DODO & THE DODOS UPGRADE DODO & THE DODOS UPGRADE Dodo Gad: Vokal, kor Jens Rud: Vokal, kor, percussion Steen Christiansen; Keyboard, bas, kor Lars Thorup: Trommer, percussion Anders Valbro: Guitar DODO & THE DODOS UPGRADE Produceret

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

Følg den andens åndedræt. Følg åndedrættet** Rekv:

Følg den andens åndedræt. Følg åndedrættet** Rekv: At slå hinanden så man får varmen 077 To og to skiftes i til at slå hinanden over det hele. Begynd med din partners fødder, slå grundigt op ad hendes ben og derefter over hele hendes krop. Slå virkelig

Læs mere

PROLOG. Stemme: Søndag morgen klokken 7.28 forlod Djævelen

PROLOG. Stemme: Søndag morgen klokken 7.28 forlod Djævelen 5 PROLOG Stemme: Søndag morgen klokken 7.28 forlod Djævelen sit pensionatsværelse og gik ned til torvet. Her stillede han sig op og så på menneskene. Han så straks at det er kærligheden der er vidunderet.

Læs mere

Læsning. Prædikeren kap 3.

Læsning. Prædikeren kap 3. 02-01-2015 side 1 Prædiken til midnatsgudstjeneste 2014. Christianshede Læsning. Prædikeren kap 3. Alting har en tid, for alt, hvad der sker under himlen, er der et tidspunkt. En tid til at fødes, en tid

Læs mere

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn 1 De tre prinsesser i bjerget det blå Der var engang en konge og en dronning, som ikke kunne få børn. De havde alt, hvad de ellers ønskede sig, men

Læs mere

DEN VIETNAMESISKE BUDDHISTISKE VOVI ENERGI MEDITATION. www.voviland.com

DEN VIETNAMESISKE BUDDHISTISKE VOVI ENERGI MEDITATION. www.voviland.com SALME Velkommen til Vo Vi land Velkommen til alle venner Velkommen til hele verden Det kan vi godt, at kende det Og vi er alle venner Med venlig hilsen Thanh Loi Le www.voviland.com Åbent hver søndag Kl.

Læs mere

OPVARMNINGSØVELSER & LEGE TIL NYCIRKUS

OPVARMNINGSØVELSER & LEGE TIL NYCIRKUS OPVARMNINGSØVELSER & LEGE TIL NYCIRKUS Titel på øvelse: Push and pull Deltagere: min. 3 personer, men kan også udføres med en stor gruppe. Det vil umiddelbart være en god idé at starte i mindre grupper

Læs mere

Solen faldt i tynde striber hen over rækkerne af hvide

Solen faldt i tynde striber hen over rækkerne af hvide D u kan virkelig godt lide pindsvin, ikke? sagde Dalia. Jo, sagde jeg og børstede videre Vilhelmina elsker at få børstet de bløde hår på maven, og de halvstore unger havde også fået smag for det, så der

Læs mere

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006 Den Talende Kamel MB 2006 2.a s storyline om Aladdin Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: Den Talende Kamel Den Talende Kamel Ørkenscene: Troldmand, 3 kameler: Ali og den bedrøvede og

Læs mere

Konsulentfirmaet Holler

Konsulentfirmaet Holler Om forudsætninger for kreativitet set i forhold til børn og unges udvikling At være kreativ er at skabe (sig noget). Ordet kreativ er afledt at det latinske ord for at skabe. Alle børn og unge er skabende

Læs mere

Pigen der fandt det vigtigste

Pigen der fandt det vigtigste Pigen der fandt det vigtigste Der var engang den dejligste lille pige. Hun blev kaldt MO. Hun boede i et hus i en lille landsby. Omkranset at skove, søer, enge og marker. Hun var glad og tilfreds, og legede

Læs mere

Konfirmandord. Fra det Gamle Testamente. Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7)

Konfirmandord. Fra det Gamle Testamente. Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7) Konfirmandord Fra det Gamle Testamente Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7) Vær modig og stærk! Nær ikke rædsel, og lad dig ikke skræmme, for Herren din

Læs mere

Prædiken til 2. påskedag, Luk. 24,13-35. 1. tekstrække.

Prædiken til 2. påskedag, Luk. 24,13-35. 1. tekstrække. 1 Grindsted Kirke. Mandag d. 1. april 2013 kl. 11.00. Egil Hvid-Olsen Prædiken til 2. påskedag, Luk. 24,13-35. 1. tekstrække. Salmer. DDS 234 Som forårssolen morgenrød. DDS 241 Tag det sorte kors fra graven!.

Læs mere

Forelsket i den forkerte.

Forelsket i den forkerte. Forelsket i den forkerte. Guds gode gave Enhver der har prøvet at være forelsket véd, at det er en følelse og en stemning ud over det almindelige. Triste og grå dage bliver pludselig til dage med solskin.

Læs mere

vil så gerne gå i skole, men de har ikke råd. Selvfølgelig vil hun også gerne arbejde på hospitalet for at være tættere på Katrine.

vil så gerne gå i skole, men de har ikke råd. Selvfølgelig vil hun også gerne arbejde på hospitalet for at være tættere på Katrine. Kapitel 1 Hun strækker sig på madrassen og gaber. Så sætter hun sig op på den tynde madras på gulvet, gnider øjnene og ser rundt i rummet. Madrasserne ligger tæt. Ved hendes side i det smalle rum er tæpperne

Læs mere

Juledag d.25.12.10. Luk.2,1-14.

Juledag d.25.12.10. Luk.2,1-14. Juledag d.25.12.10. Luk.2,1-14. 1 Julen var noget, der skete engang. Et barn blev født I Betlehem et menneske, der blev til fryd og fred for alle, selv for os, der lever i dag. Julen er en drøm. En drøm

Læs mere

Den største kunst er kærlighed

Den største kunst er kærlighed Claus Holm Thomsen Den største kunst er kærlighed TORGARD Den største kunst er kærlighed Claus Holm Thomsen 2010 www.clausholmthomsen.dk Omslag: Henrik Koitzsch Bogen er sat med Utopia hos BookPartnerMedia

Læs mere

Et hjerte. Skal vi være kærester? Emma kiggede spørgende op på Kasper, som hurtigt kiggede ned i vandet.

Et hjerte. Skal vi være kærester? Emma kiggede spørgende op på Kasper, som hurtigt kiggede ned i vandet. Et hjerte. Dag 1 En gang i fremtiden fandt en klog mand på, at man kunne erstatte adoptivbørn med robotter. Robotterne lignede og opførte sig som almindelige børn, men forskellen var, at robotterne ikke

Læs mere

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen kone.

Læs mere

Kun en dråbe... 3 historier i én: Spildevandet på landet Spildevandet i byen Vandets kredsløb

Kun en dråbe... 3 historier i én: Spildevandet på landet Spildevandet i byen Vandets kredsløb Kun en dråbe... 3 historier i én: Spildevandet på landet Spildevandet i byen Vandets kredsløb Følg en vanddråbes rejse fra vandhanen, gennem kloakken, renseanlægget og naturens eget renseproces. DANSKE

Læs mere

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 KARL OG EMMAS MOR ER BLEVET RUNDTOSSET Forfatter: Susanna Gerstorff Thidemann ISBN: 87-89814-89-6 Tekstbearbejdning og layout: Qivi

Læs mere

Glade jul dejlige jul

Glade jul dejlige jul Dejlig er den himmelblå både på den gammelkendte melodi, og så også den dejlige vi lige hørte.. Himmelblå- Så var der også Kære Susan med de himmelblå tillykke Englene og Fanden det kvaj, de står ved hver

Læs mere

Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum)

Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum) Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum) Kære børn Jeg er dyrepasser i zoologisk have. Jeg elsker mit arbejde og dyrene er mine allerbedste venner. Er der nogen af jer, der har været i zoologisk

Læs mere

konfirmandord, som vi forsøgte at få på plads her i morges, og som gør at jeg om lidt er nødt til at Kære konfirmandforældre!

konfirmandord, som vi forsøgte at få på plads her i morges, og som gør at jeg om lidt er nødt til at Kære konfirmandforældre! Konfirmation 26.april 2015. Domkirken 10: 402 Den signede dag, 725 Det dufter, 331 Uberørt. Konfirmation, 29 Spænd over os, 754 Se, nu stiger Kære konfirmandforældre! konfirmandord, som vi forsøgte at

Læs mere

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften?

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften? SOLAR PLEXUS af Sigrid Johannesen Lys blændet ned. er på toilettet, ude på Nørrebrogade. åbner døren til Grob, går ind tydeligt fuld, mumlende. Tænder standerlampe placeret på scenen. pakker mad ud, langsomt,

Læs mere

3.2 Jesus-planen. Check-in. Introduktion til denne lovsangsaften. Formålet med aftenen. 10 minutter. Materialer. Aktivitet. Formål

3.2 Jesus-planen. Check-in. Introduktion til denne lovsangsaften. Formålet med aftenen. 10 minutter. Materialer. Aktivitet. Formål 32 JESUS-PLANEN - LOVSANGSAFTEN / TEEN EQUIP / SIDE 1 AF 6 32 Jesus-planen Introduktion til denne lovsangsaften I aften handler om, at hver enkelt teenager opdager eller erfarer Jesusplanens betydning

Læs mere

Studie. Den nye jord

Studie. Den nye jord Studie 16 Den nye jord 88 Åbningshistorie Jens er en af mine venner. Jeg holder meget af ham, men han er tja nærig. Jeg bryder mig ikke om at sige det på den måde, men siden hans kone Jane sagde det rent

Læs mere

Hvad er det egentlige i livet, i kærligheden, i troen, i bønnen?

Hvad er det egentlige i livet, i kærligheden, i troen, i bønnen? Julesøndag 2013 Hvad er det egentlige i livet, i kærligheden, i troen, i bønnen? Dette hellige evangelium skrives af evangelisten Matthæus: Da de vise mænd var rejst, se, da viser Herrens engel sig i en

Læs mere

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Ungdom: Når du starter i Klubben Holme Søndergård (Klubben), er du på vej til at blive ung. At være ung betyder at: - Du ikke er barn længere, og at du er på vej til

Læs mere

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven.

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven. Side 3 Kurven historien om Moses i kurven En lov 4 Gravid 6 En dreng 8 Farvel 10 Mirjam 12 En kurv 14 Jeg vil redde ham 16 En mor 18 Tag ham 20 Moses 22 Det fine palads 24 Side 4 En lov Engang var der

Læs mere

Engle synger for hyrderne

Engle synger for hyrderne LUK 2,1; 1 THESS 4,16-17; ÅB 1,7; 14,1-3; 21; 22; ; DEN STORE MESTER, S. 25-28; VIDNESBYRD FOR MENIGHEDEN, BIND 1, S. 60-61, 67-70 Engle synger for hyrderne Huskevers: Med evig kærlighed har jeg elsket

Læs mere

Prædiken til 3. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til 3. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang Prædiken til 3. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang 413: Vi kommer, Herre, til dig ind på Spænd over os dit himmelsejl 448 - Fyldt af glæde 36 - Befal du dine veje 675 Gud vi er i gode hænder på Egemoses

Læs mere

21-årig efter blodprop: 'Arret er noget af det bedste, jeg har'

21-årig efter blodprop: 'Arret er noget af det bedste, jeg har' 21-årig efter blodprop: 'Arret er noget af det bedste, jeg har' Pernille Lærke Andersen fortæller om den dag, hun faldt om med en blodprop, og hele livet forandrede sig Af Karen Albertsen, 01. december

Læs mere

Odontofobi. En kortfilm af Robin Holtz og Adrian Ejsing. 7 minutter. 28. Oktober 2014

Odontofobi. En kortfilm af Robin Holtz og Adrian Ejsing. 7 minutter. 28. Oktober 2014 Odontofobi. En kortfilm af Robin Holtz og Adrian Ejsing 7 minutter 28. Oktober 2014 Idé: (C) 2014 Robin Holtz Robin Holtz robin@copenhagenpro.com 40 50 12 99 1 INT. - TANDLÆGEKLINIK, VENTEVÆRELSE - DAG

Læs mere

Så blev det aften og det blev morgen, den sjette dag.

Så blev det aften og det blev morgen, den sjette dag. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirker den 16/3-14 Kirkedag: 3.s.i fasten/b Tekst: Mk 9,14-29 Salmer: SK: 28 * 388 * 182 * 660 * 192,9 * 670,1+4 LL: 28 * 182 * 660 * 192,9 * 670,1+4 Så blev det

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 15 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge15_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 15 l Verden omkring

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

For et par uger siden, havde min kollega og jeg alle vores konfirmander med i biografen og se Ridley Scotts nye storfilm Exodus om israelitternes

For et par uger siden, havde min kollega og jeg alle vores konfirmander med i biografen og se Ridley Scotts nye storfilm Exodus om israelitternes Påskedag Det er påskemorgen, det er glædens dag vi samles i kirken for at markere kristendommens fødsel. For det er hvad der sker i de tidlige morgentimer kristendommen fødes ud af gravens mørke og tomhed.

Læs mere

Tarotkortenes bud på stjernerne April 2014.

Tarotkortenes bud på stjernerne April 2014. Tarotkortenes bud på stjernerne April 2014. Vædderen: På hovedet. Retvendt. på hovedet. Omgiv dig med et smaragdgrønt lys, og lad universet heale dig. Du er mere følsom end man umiddelbar tror ved første

Læs mere

Hvad er det, du siger -3

Hvad er det, du siger -3 Hvad er det, du siger -3 Alt, hvad Djævelen siger, er falsk og forkert. Mål: Børn indser, at ting, som ser godt ud, ikke altid behøver at være godt. Hvis vi vil holde os til det, som er sandt og godt,

Læs mere

3. s. e. Hellig Tre Konger 2012 747 302-10 // 28 salmepræd. // 379 319 31. Giv os større tro

3. s. e. Hellig Tre Konger 2012 747 302-10 // 28 salmepræd. // 379 319 31. Giv os større tro 1 3. s. e. Hellig Tre Konger 2012 747 302-10 // 28 salmepræd. // 379 319 31 Giv os større tro Giv os en større tro! Siger apostlene til Jesus. Det virker som om de er på power shopping i tro. Hvor Jesus

Læs mere

Jeg bygger kirken -1

Jeg bygger kirken -1 kirken - Helligånden & kraft Mål: Det er første pinsedag dagen, hvor kirken startede Vi skal høre, hvordan det gik til, og vi skal opdage, at det alt sammen skete ved Helligånden og Guds kraft. Dette var

Læs mere

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem.

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem. 1 Juleaften 2009. Hvad er det bedste ved julen? ja, hvad er det bedste ved julen? Måske al hyggen i dagene op til jul, med pynt i gaderne, lys overalt, med julekalendere i fjernsynet, hvor man sammen har

Læs mere

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015 FAR- VEL! Roskilde den 3. marts, 2015 Kære dig. Når du læser dette, så forestiller jeg mig, at du enten har været eller er tæt på en døende eller på anden måde har tanker om, at livet ikke varer evigt.

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Materialer. Vis, hvad du kan. Sprogscreening af skoleskiftere 3. 10. klasse

Materialer. Vis, hvad du kan. Sprogscreening af skoleskiftere 3. 10. klasse Materialer Vis, hvad du kan Sprogscreening af skoleskiftere 3. 10. klasse INDHOLD Aktivitet 1, 2 og 3 Samtalebillede: Idrætslektion Aktivitet 4. Skønlitterær tekst 3.-4. klasse: Fablen Løven og musen (version

Læs mere

Mal Galegården. og lær hvordan du undgår skrammer

Mal Galegården. og lær hvordan du undgår skrammer Mal Galegården og lær hvordan du undgår skrammer Spændende og farligt sted at lege Der er mange ting, man kan lave på en gård fuld af spændende maskiner og dyr, stald og lade, marker og have. Desværre

Læs mere

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre.

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre. (Henrik - Leander, Octavius, begge drukne, især Octavius). HENRIK - Herre! LEANDER - Hvad vil du? HENRIK - Jeg, og I... LEANDER - Hvad Jeg og I? Hvad skal det sige? HENRIK - Nu er det altså sket. LEANDER

Læs mere

"Hør I, stolten Adelus, Ebbe Skammelsøn. hvorlænge vil I mig bie, imedens jeg rider op på land. Skammel han boede nør i Ty;

Hør I, stolten Adelus, Ebbe Skammelsøn. hvorlænge vil I mig bie, imedens jeg rider op på land. Skammel han boede nør i Ty; Ebbe Skammelsøn 1. Skammel han boede nør i Ty; han var både rig og god; så høviske haver han sønner fem, de to går verden imod. Fordi træder Ebbe Skammelsøn så mangen sti vilde. 2. De tre, de ere for lang

Læs mere

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen Skibsdrengen Evald Tang Kristensen Der var engang en rig mand og en fattig mand, og ingen af dem havde nogen børn. Den rige var ked af det, for så havde han ingen til at arve sin rigdom, og den fattige

Læs mere

Natur og livsglæde At høre hjemme hjemme

Natur og livsglæde At høre hjemme hjemme Natur og livsglæde At høre hjemme For nogle år siden blev jeg præst på Østerbro i København, og bosat i en lejlighed lige rundt om hjørnet fra Kirken. Fra mine vinduer kunne jeg ikke se så meget som et

Læs mere

Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste

Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste Listen er lang. Man kan træde forkert uendeligt mange gange i et parforhold. Men nogle af fejlene er værre end andre. Af Maria Christine Madsen, 04. februar

Læs mere

Lyset og smerten. Glasskår er helhed, der er gået i stykker. I min kælder står også et gammelt, smukt glasfad, der har fået et skår.

Lyset og smerten. Glasskår er helhed, der er gået i stykker. I min kælder står også et gammelt, smukt glasfad, der har fået et skår. PRÆDIKEN ALLEHELGENS SØNDAG 2.NOVEMBER 2014 AASTRUP KL. 15 VESTER AABY KL. 17 Tekster: Es. 49,8-11; Åb.21,1-7; Matth. 5,13-16 Salmer: 573,571,552,549,787 Gud, lær os før din vinters gru Som æblerne, der

Læs mere

Hun forsøgte at se glad ud, men denne kunstige glæde kunne ikke skjule, at hun var nervøs. Hedda blev så gal. - Og det siger I først nu!

Hun forsøgte at se glad ud, men denne kunstige glæde kunne ikke skjule, at hun var nervøs. Hedda blev så gal. - Og det siger I først nu! Kapitel 1 Allerede ved havelågen kunne Hedda mærke, at der var noget galt. Hun og Elin sagde farvel, under megen fnis som altid, men ud ad øjenkrogen så hun, at mor og far sad ret op og ned i hængesofaen

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

Helle Helle: Afløb (2000)

Helle Helle: Afløb (2000) Helle Helle: Afløb (2000) 5. 10. 15. 20. 25. 30. Min bror er i dårligt humør. Han ligger på knæ på mit badeværelse og renser afløbet i brusekabinen med en lang metalgenstand. Det har været stoppet nogle

Læs mere

For næsen af Gestapo

For næsen af Gestapo Jørgen Hartung Nielsen For næsen af Gestapo Sabotør-slottet, 6 27885 For næsen af Gestapo_indhold.indd 3 27/10/11 16:06:28 For næsen af Gestapo Sabotør-slottet, 6 Jørgen Hartung Nielsen Forlaget Cadeau

Læs mere

"KØD" 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43

KØD 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43 "KØD" 4. Draft af Niels H. F. Jensby Station Next Toppen niels@falk.dk 27 64 46 43 2. EXT. S HUS - AFTEN En 70 er forstadsvilla. Gående ned af indkørselen kommer (30). Han er klædt i et par jeans og en

Læs mere

FANATIC LIVE. Nye regler for KP, rustning, skade, evner og magi. Gældende fra spilgangen d. 16 / 11-2014. war war : never : changes

FANATIC LIVE. Nye regler for KP, rustning, skade, evner og magi. Gældende fra spilgangen d. 16 / 11-2014. war war : never : changes FANATIC LIVE : f a n a t i c l i v e Nye regler for KP, rustning, skade, evner og magi. Gældende fra spilgangen d. 16 / 11-2014 war war : never : changes KP og skade. KP: Til Fanatic Live spilles der med

Læs mere

fra. Hjemme fra København. Hvor skal vi flytte hen? spurgte hun vagtsomt. Åh, far har fået nyt arbejde, vi skal tilbage til Sjælland, men ikke til

fra. Hjemme fra København. Hvor skal vi flytte hen? spurgte hun vagtsomt. Åh, far har fået nyt arbejde, vi skal tilbage til Sjælland, men ikke til Kapitel 1 Det var Julies fødselsdag, og hun havde spekuleret meget på, hvad hendes far og mor mon ville give hende. Hun havde skrevet en lang liste over småting, hun syntes hun manglede, og så havde hun

Læs mere

Prædiken af Provst Hans-Henrik Nissen 18. søndag e. Trinitatis 29. september 2013

Prædiken af Provst Hans-Henrik Nissen 18. søndag e. Trinitatis 29. september 2013 Prædiken af Provst Hans-Henrik Nissen 18. søndag e. Trinitatis 29. september 2013 Højmesse i Rungsted kirke. 2 da b Salmer: 9; 422; 277; 54; 464; 729; 750; 727. Kollekt: Ordet og Israel Tekst: Matt.22,34-46

Læs mere

15.s.e.trin. Matt. 6,24-34. Pengene eller livet

15.s.e.trin. Matt. 6,24-34. Pengene eller livet 15.s.e.trin. Matt. 6,24-34. Pengene eller livet Pengene eller livet det er det, det handler om i dag. Ingen kan tjene to herrer. Han vil enten hade den ene og elske den anden eller holde sig til den ene

Læs mere

POWER-DESIGN. Hjælp! vi har kræft. Om det kræftsyge samfund. Birgit Lynge B Y G A D E N 23 F E J R U P - H E L G E N Æ S D K 8 4 2 0 K N E B E L

POWER-DESIGN. Hjælp! vi har kræft. Om det kræftsyge samfund. Birgit Lynge B Y G A D E N 23 F E J R U P - H E L G E N Æ S D K 8 4 2 0 K N E B E L POWER-DESIGN Hjælp! vi har kræft Om det kræftsyge samfund Birgit Lynge 2012 B Y G A D E N 23 F E J R U P - H E L G E N Æ S D K 8 4 2 0 K N E B E L Hjælp! vi har kræft Om det kræftsyge samfund Jeg flyver

Læs mere