Det sorte vand kravler op på ryggen af mig. Svøber mig ind i sin våde kappe.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Det sorte vand kravler op på ryggen af mig. Svøber mig ind i sin våde kappe."

Transkript

1

2

3 * Det sorte vand kravler op på ryggen af mig. Svøber mig ind i sin våde kappe. Tag mig, stønner jeg. Tag mig. Ned til bunden af universet og lade mig hvile ud med lungerne fulde af antiluft. Fuld. Fuld. Fuld. Går til angreb i tanken. Vrider mine arme om, så jeg sænker i knæ, sænker i, helt ind. Leger solformørkelse på den anden side af vandspejlet ser jeg op på søens bred. Ser københavnerne gå sammen eller hver for sig, men allermest i parvis. De går i samtaler og samler sig om deres hverdage der filtres ind og ud af hinanden imellem klapvogne der kan knurre rundt om sig selv og på en tallerken. Tak for mad. Jeg skal ikke have mere at spise af dette liv. Jeg skal bare drikke søen tom, så der ikke er en dråbe tilbage. Kun den kan slukke ildebranden der blusser op som en hudeksem over hele min krop. For i dette liv er mandag en god dag at dø, så slipper jeg også ud af at finde ud af om det er nede på kommunen gud sidder og venter på mig. Han virker lidt langt væk herunder havets tagryg. Eller er det mig der er langt væk? Dødsangst har jeg aldrig lidt af. Faktisk har døden altid lokket mig til ideen om evig fred hvor jeg endelig kan holde mig fra min kamp. Jeg kan ikke lade være med at kæmpe. Mig til lagkage, lort, venskaber, garderobeskabe, huslejer og drømme. Engang lå jeg på knæ ved siden af min mor. Jeg var syv år og hun var voksen. Hele hendes ansigt havde jeg dækket i alle 80er regnbuens farver, belagt med hendes øjenskygge. Jeg overskred øjenlågens grænser, der først startede med at dekorere hendes næse gul, der gled over i grøn, der gled over i blå og pludselig var hun forvandlet til en elverdronning fra den dybe skov, selvom vi sad i haven, ikke omringet af skovens høje træer, men af ghettoens høje bygninger. Gud hvor jeg elskede hende der på mine knæ og var vidne til hendes latter da hun så sig selv i håndspejlet. Latterens tårer dannede floder ned gennem elverdronningens maske og væltede mig omkuld af min egen latter. Gud hvor jeg kunne se den blå himmel herfra beton terrassen.

4 Maleriet med isfuglen Jeg kom af sted i en ordentlig regnbue. Trillede ned, først af den gule, så den grønne og til sidst den blå. Blå fylder ud. Fra mørke til lys, og fra lys til mørke. Bytter jeg rundt. På oppe og nede. For her gælder ingen fysiske love. Her ophæver virkeligheden sig. Til en anden verden af karakter. En underverden jeg så, mærkede, lugtede. Med min krop, følelse og tanke. Satte mig i bevægelse som jeg tog trin over regnskovens gulv. Der greb ud efter mig og holdt mig fast i krattet. Av. Giv slip, mumlede jeg som jeg knipsede en igle af min hals. En tiger igle havde fundet sin bolig i mit blod. Det dryppede. Rødt i rødt, da den som flytning faldt ned på trærødderne. De lå så store som tyhtonslanger, som var de væltet op fra dybet. Gled mig rundt i fugtigheden. Klamme hænder. Klamme fødder. Faldt også jeg. På slap line. Min ledsager kiggede op. Se. Hviskede han lydløst med sin mund. Der er en hornbille.

5 I regnskovens love ser jeg op. I et glemt glimt letter den fra træets top. Den hører nemlig de lydløse ord, faldet fra iglen og min egen magtesløshed over stadig ikke at kunne bevæge mig som en leopard igennem dyrenes paradis. Op. Ser jeg en manke af fjer, gråt i gråt og så alligevel med alle farver. Har regnbuen nu gjort ophold her? Fortryllet og forbundet. Af den eksotiske natur som jeg slet ikke kender. Men som jeg alligevel føler mig hjemme i. Omkring. Væk. Forsvinder jeg fuldstændig ind i blå. Tanke I Danmark er jeg født. Her burde jeg have hjemme. Så jeg kravler op i et stillads. Forfulgt af mine drømme. Lader penselstrøgene tage pladsen. Op og ned kravler jeg. Maler. Som en gal og som en besat. Isfuglen er landet. Den minder mig om det eksotiske rige jeg besøgte dengang i regnskoven. Det er som om den helt ubemærket er fløjet med, stukket af fra Borneos jungle. Faret vild og fundet vej akkurat som jeg i den danske muld. Nu fremmed. Med sine magiske turkise blå og rød brune farver, styrtglider den over vandet. Skiller sig ud fra den grå danske gruppe masse og synger vers til hornbillen i træet på den anden side af jorden. Publikum Hvorfor har den hul i maven og hvad er det der kommer ud af den? Spørgsmålene blandes med malingen i bøtterne. Publikum vil have svar. Nu. Kigger jeg tilbage og ønsker mig ind bag deres pandemur. For hvad ser de? Igennem deres øjne vil jeg meget hellere give mig tid til at dykke ned. Måske de er forvænte. At kunstneren sidder som en facitliste og laver illustrationer over tænkte tanker de ikke selv har tænkt. Endnu. Langt hellere ønsker jeg at stille spørgsmålstegn og undren og ikke mindst nysgerrighed. Smiler jeg og kigger dem ind i deres ansigter. Disse danskere. Disse landsmænd med hvem jeg taler sproget flydende og nuanceret. De er nysgerrige. De er åbne? Dialog med publikum Mand: Jeg gik forbi i går. Der var der ingen hul i maven på den isfugl. Manden peger demonstrativt på mit værk. Mig: Jo, det var der faktisk. For det har været der siden jeg malede det. Men det er da vildt interessant at du den første dag så en isfugl uden huller, og da du så vender tilbage ser hullet i maven Mand: Nej, hullet var der bestemt ikke i går. Mig: Jo, det er jeg overbevist om. Det er jo mig der har lavet det. Lettere grin.

6 Manden går lidt tættere på. Mand: Men hvorfor kommer den ting ud? En turkis lignende orm er boret igennem fjerene på isfuglen. Mig: Hvad tænker du om din oplevelse netop nu? Mand: Irriterende. Mig: OK, interessant. Mand: Hvorfor vil du ikke fortælle om det? Mig: Det vil jeg såmænd også gerne. Men det er jo mere relevant at høre om din oplevelse inden du lytter til mine tanker bag værket. Mand: Er det om de to isfugle der netop er døde her i Viborg? Mig: Nej og ja. Det er ikke udgangspunktet i hvert fald. Det er snarere en tilfældighed at netop isfuglen holder sig til her i Viborg, og at netop to er døde i den lokale omegn. Dette værk er en forlængelse af min foregående praksis, og jeg har netop afsluttet en udsmykning til Metro i København, hvor isfuglene kom på lærredet første gang. Der var de en slags anekdote til den store fortælling, der omhandlede kæmpe guldsmede. Jeg blev så begejstret for isfuglene, at jeg gerne vil give dem deres egen plads på deres eget maleri. Mand: Nå, men så har det jo noget at gøre med Viborg.

7 Mig: Ja, det udelukker jeg ikke. Det opleves jo i denne kontekst og det er jeg glad for. Da jeg er glad for det stedspecifikke maleri. Det er blot endnu et lag til oplevelsen af maleriet. Mand: Hvad symboliserer de så? Mig: Hmm. Jeg finder det problematisk at skulle give et svar på hvad et element symboliserer i mit maleri. For jeg ser det som en helhed. De er jo placeret i et blåt, lad os for lethedens skyld kalde det for et univers. Læg mærke til, at det kun er isfuglene og tre blomster der er figurative. Resten er abstrakte organiske former, der tilsammen ligner et landskab. Et landskab fra en anden verden. Mit øgenavn for dem er drømmelandskaber. Forsøg at kigge igen med ordet drømmelandskab i baghovedet. Mand: Men hvorfor maler du ikke hele isfuglen som den ser ud. Du kan jo tydeligvis godt finde ud af at male. Så er det da fjollet ikke at gøre det. Mig: (Griner) Nu mener jeg også jeg har malet dem. Blot fordi de ikke ligner dem der flyver nede ved søen på en prik, betyder jo ikke at de ikke er malet. Mand: Jeg forstå stadig ikke at den skal have hul i maven. Glansbilleder er da heller ikke krakeleret. Mig: (Griner) Mener du at kunst kun skal udgøre en funktion som glansbillede? Mand: Nej. Ikke just. Og alligevel skal det da være glad. Mig: Glad kunst. De ord kan jeg godt lide. Mand: Ok, så jeg forsøger at opsummere: Du har malet isfugle fordi du netop har malet isfugle? Mig: (Griner) Ja og nej. Egentlig kom de til mig i en visualisering, hvor jeg så dem første gang. Mand: Det program har jeg ikke set. Er det fra BBC? Mig: (Kan ikke holde op med at grine) Nej. Det er ikke et TV program. Det er en meditations form som jeg praktiserer hver dag. Jeg er nemlig meget interesseret i nethinde billeder og gå på opdagelser i dem. Jeg tror nethinde billeder er en kombination af erindring, kultur og medie billeder. Mand: Hmm nej, jeg mediterer ikke selv så meget. Jeg har svært ved at sidde stille. Hmm Måske jeg en dag skal prøve. Mig: Det lyder da som en god ide. Må jeg stille dig et spørgsmål? Drømmer du i farver? Mand: Jeg drømmer ikke. Mig: Du kan måske ikke huske dem? Mand griner højere end Mia. Han ryster på hovedet. Der er stillet en gruppe af mennesker op til samtalen i mellem os. Jeg kan se de tænker. Godt og grundigt over om de selv drømmer i farver. Nogle svarer ja. Andre svarer nej. De fleste er ikke sikrer. Der lyder en mumlen og de begynder alle at snakke sammen. Jeg smiler og kravler op på stilladset igen.

8 * Jeg ville ønske jeg kunne begrave mig på søens bund. Gå omvendt i guldsmedens transformation. Så jeg først er en nymfe og derefter en amøbe. Så vil jeg ligge der. Forklædt i en pubbe og holde øje med søens flade. Spejle mig i min navle og grave mig endnu dybere. Ned hvor jeg endnu ikke kan bunde. Bund eller resten i håret, skriger koret ved min side som jeg krampagtigt soler mig i ord om bedre tider, der måske allerede finder sted. Lige nu. På mit CV. Kæmper jeg mig i endnu et forsøg på at blive til. Jeg ville ønske jeg kunne kravle ind. Til der hvor drømmene aldrig holder op. Hvor jeg river vingerne af de voksne guldsmede og ser dem for hvem de virkelig er. Et havmonster udstyret med sci fi antenner. Fisker jeg endnu en drøm. Her er himlen blevet til jorden og jorden blevet til himmel. Af himmel er du kommet, til himmel skal du blive. Skæver jeg. Atter fra søens bund.

9 Måske jeg alligevel skal kravle op. Ikke i modgang. Men i medgang. Måske jeg alligevel skal finde min rette størrelse, finde vingerne, sætte dem på og lade mig forføre af dansen med mine ligesindede. * Kafka har skrevet om en kakerlak. Jeg har kakerlakker på mit stuegulv. De skræmmer livet af mig. Minder mig om min rejse til Borneos jungle, hvor jeg lod mig vandre i dagevis. I et overvældende kaos af natur fór jeg vild, og derefter vej. Lagde mig til ro om natten blandt vilde dyr og de lokale. Men det var kakerlakkerne der holdt mig vågen. Med deres insektben trommede de over min seng, ind i øret på mig, lagde æg og udklækkede mine værste mareridt jeg ikke havde haft siden jeg var på et kloster i Kansas. For jeg har rejst, vidt og bredt, i en søgen på at finde indhold til mit. Maleri. Slet ikke forstod jeg, at alt hvad jeg behøvede var at stoppe op, trække vejret, lukke mine øjne og gå på opdagelse i mit slideshow af indre billeder. Der vælter mig rundt når jeg giver dem lov. Jeg er så fascineret af det jeg ser bag mine lukkede ruder. Jeg er så fascineret af hvad du ser bage dine lukkede ruder. Forstår du ikke det? Her finder vi måske et fællesskab. For du er inde i mig, og jeg er inde i dig. Sammen, og hver for sig, smugkigger vi på det grønne hegn og funderer om det blandt de elitære giver mening, at placere de vingeløse guldsmede i en abrupt lyrik. Ja, summer mit dyb. Det er lige her. Lige nu. At jeg finder mit nye ståsted. På overfladen er jeg. Et Under. Under mig selv og under dig. At vende en verden på hovedet. Og lade magien fylde.

10

11 * Tilbage regnskoven. Sidder jeg og kigger på iglen. Den har boret sig ind i huden på mig, suger mit blod til sig. Jeg venter på at min ledsager skal tage den væk. Med et lille snuptag knipser han den af. Så den ligger og spræller, umæt på regnskovens bund. Det har alligevel gjort noget, at være så tæt på den natur jeg faktisk slet ikke kender. Den fylder mig op gør mig hel og heler mig. Gud, hvor jeg længes. At rive mig løs fra cafe latterens højmesse og lade mig omsluge af det paradis der virkelig betyder noget. Himmel. Vand. Ild. Jord. Forglemmes jeg af at ville noget andet. Egentlig vil jeg meget hellere ligge mig til hvile ved siden af den umætte igle. Sprælle lidt. For at finde den næste der kommer forbi, så jeg kan sætte mig fast og virkelig suge.

12 Der vil jeg få øje på en kvinde. Der zig zagger igennem buskadet. Der Kradser hul på bylder og sluger. Alt hvad hun kan kæmper hun sig videre. Videre. Videre. Hun er ikke venner med tiden. Faktisk vil hun gerne at det skal gå så meget hurtigere end virkeligheden. Faktisk vil hun gradbøje. Alt hvad ser og mærker og føler og sanser. Hænger sindets aftryk fast på lærredet. Som iglen hænger fast i hendes hud. Ud må hun komme.

13 Med alt det der hober sig op i kasser, bolde, fangarme, forbarm dig vel. Over dette kvindemenneske. Der står op med solen og går i seng med solen. Holder om den som en bowlingkugle helt tæt på maven. En slags mavedunker der varmer tæt på fugtigheden. Trækker vejret gennem vand.

14

15 * Den lædersofa Besat, sætter jeg mig til rette i den lædersofa. Der knirker hver gang jeg sveder. Lidt for meget. Præsten siger, at der er en anden i mig. End mig. Han siger at jeg bliver rød på min hud, lige der hvor brystet hæver og sænker sig, i rytme med hjertes slag. Slår jeg mig til tåls. Når han siger at jeg har brug for hjælp. Hjælp siger jeg. Rækker ud efter korsets mand der efter sigende skulle bære min byrde. Men der er ingen lindring at hente eller mærke. Der er blot en Anden krop, der forsøger at trænge igennem på indersiden af min hud. Leger Den Anden tagfat. Med min sjæl. Brænder jeg mig på det vand, som præsten siger jeg skal drikke. Det er jo ikke noget for mig. Hvæser en stemme fra min mund. Synker mig ned og vredes af irritationen. Lad mig dog være, brøler det fra mit dyb. Vig bort, råber præsten. Slap dog af med dine exsorsisme lorte forestillinger. Du er jo til grin. Latteren runger dybt og længe ud i lokalet. Hvor vi sidder. Alle sammen. Latinske ord flyver om ørene på mig, som jeg klynges op af maleriet der hænger over den lædersofa. Der er holdt op med at knirke, fordi jeg ikke længere kan røre mig. Tro. Det gør jeg ikke. Helt og fuldstændigt. Men jeg kan mærke Den Anden. Kravle rundt som en amøbe og sluge mig til blods. Den har været efter mig hele livet og rækker min tunge ud af gift. Får mig til at sige ord til dem jeg elsker. Får mig til at slå dem jeg elsker. Rigtig hårdt og længe. Slår jeg mig selv allerhårdest. Forblændet af ambitioner, der måske kan føre mig op i himlen. I skjul for mørket. Bliver jagten på anerkendelse også en besættelse. Så jeg ER fanget. Lige midt i mellem helvede og paradis kører jeg i ring. På skinner der ikke rigtig ligger fast. Slingrer og skingert slår nød bremsen i. Hjælp. Siger jeg igen.

16 Nu med en blid stemme. Som jeg ikke har hørt i flere år. Præsten hviler ind over mig. Med blikket fast på mine øje spørger han om jeg er Mia. Ja, siger min blide stemme. Han holder fast. Ikke i mig. Men i Den anden og de tre andre. Der er fire i alt. Inden i mig. Holder de mig for nar i virkelighedens verden. Hvor jeg til stadighed ikke kan finde rundt. Minder mig om engang. Den eneste gang jeg var på ferie med hele min familie. I Tunesien sad jeg på en karrusel med tre kusiner og en storebror. De voksne var der ikke lige. Hvor vi i høj fart kørte rundt om os selv. Vi hvinede og skreg. Og jeg ville af. Kvalmen tog over legen. Men de andre ville ikke stoppe, så jeg susede rundt og rundt og rundt og mærkede maden blive til milkshake i min mave. Op kastede jeg på mig selv og græd om de ikke snart ville stoppe. Men ingen stoppede. Så jeg blev ved med at se mit eget rådne mad vælte ud over mig. Ind i mig. Lukkede om mig selv. Og flygtede over alle bjerge. Sådan helt bogstaveligt. Vandrede jeg i to år rundt i højlandet i Skotland. Lod som om. At hverken dem eller de andre inden i mig kunne nå mig. Men hver dag. Inden jeg ramte gulvet med mine bare tæer. Var jeg bundet. Trællet. Fanget. Nu sat fast. På en lædersofas knirken. * Du kysser mig på halsen. Overrasket og lidt forskrækket sætter jeg mig op på cyklen for at træde i pedalerne. Kæden sidder på og som en vindsurfer glider jeg over asfaltens hav. Summende af din smag på min hud. Gnider jeg mine fingrer på dine læbers afmærke. Jeg smiler. Overrasker mig over at jeg smiler. Har dette hele tiden været din plan, funderer jeg som jeg rider over den grønne bølge, over Dronning Louise bro og ind i gennem København k s høje bygninger. Første gang jeg så dig lavede du kaffe til os andre. Vi sad i hver sin ende af lokalet og lyttede til de andres hemmeligheder. Jeg lagde kun mærke til dig, fordi vi var på samme alder. Så er jeg da ikke den eneste, tænkte jeg, og lagde mærke til at du havde virkelig lange ben. Som tog store skridt igennem lokalets landskab af mennesker, der blev ved med at drikke kaffe. Ugen efter sad vi ved siden af hinanden. Så da alle skulle stå op i en cirkel og holde hinanden i hånden, rørte jeg dig for første gang. Du kiggede mig dybt i øjnene efter de fælles ord, og jeg lagde mærke til, at du så mig. Mig, uden omsvøb. Dit blik borede sig igennem mine mange lag af fornægtelse. Og jeg smilede. Blev overrasket over at jeg kunne smile fra det sted, hvor jeg ikke har ladet mig se i mange år.

17 Har du lyst til at gå en tur ved søerne, spurgte du, som jeg allerede var ved at snøre mig ind til ingenting. Jeg kiggede ned i gulvet. Ja og nej. For jeg ved jeg ikke kan lyve over for dig. Det har mit blik lige fortalt dig. Så jeg går ud af lokalet sammen med dig og går vores første tur sammen. Slet ikke anede jeg at vi i den næste måned vil gå tur der, hver eneste dag. Til midnat sad vi gerne og betroede hinanden hemmeligheder i en forlængelse af de andres hemmeligheder. Jeg fortalte dig alt. Fortalte jom mit liv, viste dig min sorg, min vrede, mit håb, mine erkendelser, min smerte. Igen og igen lyttede du, kiggede, lyttede, kiggede. Både på mig og søens flade, som jeg foldede mig langt mere ud end jeg kunne bunde. Derfor tænkte jeg at du var en ven, der ville blive i mit liv, så længe jeg trak vejret. Jeg lagde mærke til din flotte krop, din kæbe, dine hår der krøb ned op og rundt T-shirtens kanter og jeg lagde mærke til at den kvinde der en dag vil få dig vil blive en meget heldig kvinde. Selv havde jeg sat regler og formler for min egen kærlighed og egen mand jeg en dag skulle møde. De bestod af et sindssygt begær, hvor jeg ikke ville være i stand til at sidde ved siden af ham, som jeg nu sidder ved siden af dig. Fordi jeg ville røre og hungre efter hans opmærksomhed og besættes af hvor uopnåelig han var. Forblændet af hans profession og venner, så jeg kunne glide ud af mit eget liv og ind i hans. Du var ikke ligningen på denne regnemaskine. Du var alt andet. Du var en opmærksomhed jeg ikke kæmpede for, en tilstedeværelse og nærvær som sivede ud af dig og lagde sig som et trygt slør om mig. Derfor var dit kys på halsen en isbryder, der smeltede formler og regler ned til vaflen af softicen og jeg nu stod og slikkede de sidste dråber af syltetøjet til mig. Jeg ville have mere. Af dig. Jeg vil bryde venskabets fortrolighed og byde dig helt inden for. Men hvordan skulle jeg gøre dette, for jeg kunne ikke gemme mig i forelskelsens vanvid, med begær som forret og efterspil til dessert? Med dig var det anderledes, for kærligheden kom før forelskelsen. Søerne blev vores mødested. Ord blev til kærtegn blev til kys blev til os. Jeg ligger igen på knæ. Ikke på ghettoens beton terrasse, men på knæ i min egen nutid. Der er ikke længere pendulfart mellem den lædersofa, regnskoven, kaffekopperne. Kukuret bestemmer ikke det nye, det gør mine bøjede ben. Armen er for længst holdt op med at skænke den næste drink. I stedet står jeg her og kigger på dig. For under overfladen ER himlen altid blå.

18

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen For hendes fødder af Emma Elisabeth Nielsen Hun hedder Mia. Hun smækker med døren. Det er, som om verden er sky. Sådan er det altid. Det er, som om græsset bøjer sig for hende, når hun tramper gennem haven

Læs mere

Isa i medvind og modvind

Isa i medvind og modvind Richart Andersson. Isa i med- og modvind. Digtsamling 2013. Alle rettigheder tilhører forfatteren. Forside: Karina Andersen. Korrektur: Anja Adjoh. Isa i medvind og modvind 1 Isa er et synonym, men det

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

Krigen var raset hen over byen som en vred og grusom drage, der spyr ild og slår husene i stykker og bagefter forsvinder ud i ørkenen, ondskabsfuldt

Krigen var raset hen over byen som en vred og grusom drage, der spyr ild og slår husene i stykker og bagefter forsvinder ud i ørkenen, ondskabsfuldt Krigen var raset hen over byen som en vred og grusom drage, der spyr ild og slår husene i stykker og bagefter forsvinder ud i ørkenen, ondskabsfuldt brummende, på vej et andet sted hen. Luften smagte stadigvæk

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

Nu er det blevet eftermiddag. Solen er ved at gemme sig. Fra vinduerne skinner der gult lys. Snart er det aften.

Nu er det blevet eftermiddag. Solen er ved at gemme sig. Fra vinduerne skinner der gult lys. Snart er det aften. Vilja, mor og morfar bor på en gård, der ligger øverst oppe på en bakke. Herfra løber Vilja ned ad stien, når hun skal i skole. Når skolen er slut, maser hun igen op ad bakken, træt og sulten. Om vinteren

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng Projekt Godnat CD Se jeg ligger i min seng Se mig jeg ligger i min seng x 2 Og tænker på alle de skøre ting som jeg så ud-i-haven her idag Uh-ha - Jeg tror - jeg så en stor giraf, men dens prikker de var

Læs mere

Eva Egeskjold Iliana og Belin

Eva Egeskjold Iliana og Belin Eva Egeskjold Iliana og Belin Illustreret af Iona Brinch Andersen & Vig Brødre af Blodet 5 Iliana og Belin Eva Egeskjold og Forlaget Andersen & Vig 1. udgave, 1. oplag 2016 Brødre af Blodet 5 Illustration

Læs mere

Det er ikke rigtigt!? himler han, da jeg fortæller om mors ørering. Og kort efter er vi på vej ud i mørket. Med lyden af fed trompetfanfare bag os.

Det er ikke rigtigt!? himler han, da jeg fortæller om mors ørering. Og kort efter er vi på vej ud i mørket. Med lyden af fed trompetfanfare bag os. Gyldendal For pokker da Mor fnyser, så der kommer ild ud af hendes næsebor. Har du set den anden? Hun rækker guldøreringen med den funklende brillant op mod mig. Jeg ryster hovedet og rynker næse. Den

Læs mere

Indtil videre (samlede digte)

Indtil videre (samlede digte) pia juul Indtil videre (samlede digte) TIDERNE SKIFTER Tiderne_Pia Juul_digte_50.indd 3 23/04/12 16.43 Indtil videre Copyright 2012 Pia Juul/Tiderne Skifter Forlagsredaktion: Claus Clausen Sat med Palatino

Læs mere

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast)

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast) Hør mig! Et manus af 8.a, Henriette Hørlücks Skole (7. Udkast) SCENE 1. INT. I KØKKENET HOS DAG/MORGEN Louise (14) kommer svedende ind i køkkenet, tørrer sig om munden som om hun har kastet op. Hun sætter

Læs mere

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik 16. søndag efter trinitatis I Høstgudstjeneste i Jægersborg med Juniorkoret Salmer: Syng for Gud, 729, vinter er nær, 15, 730, 752 4-5, velsignelsen, 730, sensommervisen. I dag fejrer vi høstgudstjeneste

Læs mere

Morten Dürr SKADERNE. Skrevet af Morten Dürr Illustreret af Peter Bay Alexandersen

Morten Dürr SKADERNE. Skrevet af Morten Dürr Illustreret af Peter Bay Alexandersen Morten Dürr SKADERNE Skrevet af Morten Dürr Illustreret af Peter Bay Alexandersen Hvidt, sort og grønt Efter mor døde, ville far jage skaderne væk. Men sådan gik det ikke. Skaderne blev. Det var godt.

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Alle Helgens søndag 2015 11-11-2015 side 1. Prædiken til Alle Helgens søndag 2015. Tekst. Matt.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Alle Helgens søndag 2015 11-11-2015 side 1. Prædiken til Alle Helgens søndag 2015. Tekst. Matt. 11-11-2015 side 1 Prædiken til Alle Helgens søndag 2015. Tekst. Matt. 5,1-12 Det er som om at vi kender hinanden så godt når vi samles til Alle helgens dagens gudstjenester. Vi er alle kommet med en sindets

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 3 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge3_minkrop.indd 1 06/07/10 11.21 Uge 3 l Min krop Det er begyndt at regne, og Hipp og

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Stop nu dette vanvid Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Livet i frihed skal bevares, ikke bukke under for tyranni der er kun os, der er kun os,

Læs mere

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG ØEN 2 E N AF DE FØRSTE DAGE SER jeg hende med en nøgen dreng i hotelhavens indgang. De går gennem skyggen fra de høje daddelpalmer og standser nogle meter fra trappen til

Læs mere

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning Kasse Brand (arbejdstitel) Af Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010 9. Gennemskrivning 1 EXT. HAVEN/HULLET. DAG 1 August 8 år står nede i et dybt hul og graver. Han gider tydeligvis

Læs mere

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Steffan Lykke 1. Ta mig tilbage Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Her er masser af plads I mit lille ydmyg palads men Her er koldt og trist uden dig Men hvor er du

Læs mere

nu titte til hinanden

nu titte til hinanden nu titte til hinanden Taget fra Børnetekstrækken, Bog 10 Udvalgt salme Nu titte til hinanden. ( Syng med, Lohse nr. 79 el. DDS nr. 750). Tekst Se Udvalgt salme Mark 10,14b. Huskeord (Vælg et af følgende

Læs mere

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Pigen, der havde blinket til mig, stod og ventede på mig ved døren. Jeg ved, at vi tilhører den samme tradition, sagde hun. Jeg hedder Brida. Jeg er ikke

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt Af Ben Furman Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt er en historie om en lille dreng som finder en løsning på sine tilbagevendende mareridt. Jesper overnatter hos hans bedstemor

Læs mere

Det magiske spejl. - At elske sig selv og bygge selvværd. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske

Det magiske spejl. - At elske sig selv og bygge selvværd. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Det magiske spejl - At elske sig selv og bygge selvværd Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Læses inden start: Du skal nu til at guide dit barn gennem denne skønne meditation. Jeg vil her inden meditationen

Læs mere

Nadververs 294 v. 3 Af Talsmand som på jorderige

Nadververs 294 v. 3 Af Talsmand som på jorderige 1 Prædiken i Engesvang 5. s. e. påske 402 Den signede dag 674 v. 1-3 Sov sødt barnlille 674 v. 4-7 Sov sødt barnlille 292 Kærligheds og sandheds Ånd 325 Jeg ved et lille Himmerig Nadververs 294 v. 3 Af

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

Havfruernes verden. - En sanserejse. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske

Havfruernes verden. - En sanserejse. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Havfruernes verden - En sanserejse Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Læses inden start: Du skal nu til at guide dit barn gennem denne skønne meditation. Jeg vil her inden meditationen starter guide

Læs mere

Light Island! Skovtur!

Light Island! Skovtur! Light Island! Skovtur! En tidlig morgen står de 4 drenge op, og spiser morgen mad. Så snakker de om at tage ud i skoven og sove. Da de er i skoven leder de efter et sted til teltet. Zac går ind imellem

Læs mere

Kræften & kræfterne EN LILLE BOG OM LUNGEKRÆFT. Fortalt og tegnet af Lea Letén

Kræften & kræfterne EN LILLE BOG OM LUNGEKRÆFT. Fortalt og tegnet af Lea Letén Kræften & kræfterne EN LILLE BOG OM LUNGEKRÆFT Fortalt og tegnet af Lea Letén FORORD Dette er en bog om lungekræft for de mindre børn i alderen 3-6 år. Med sin ligefremme og dagligdags indfaldsvinkel giver

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere

Min haves muld. Hun fortæller mig at jeg har en smuk have i mig i min krop at jeg ER en smuk have

Min haves muld. Hun fortæller mig at jeg har en smuk have i mig i min krop at jeg ER en smuk have Min haves muld Hendes dejlige stemme guider mig ind i mig Ligger på sofaen alene hjemme trygt og rart Med tæppet over mig Min egen fred og ro Kun for mig indeni mig Hun fortæller mig at jeg har en smuk

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Nick, Ninja og Mongoaberne!

Nick, Ninja og Mongoaberne! Nick, Ninja og Mongoaberne! KAP. 1 Opgaven! Nu er de i Mombasa i Kenya. de skal på en skatte jagt, efter den elgamle skat fra de gamle mongoaber, det er mere end 3000 år siden de boede på Kenya. Men Nick

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om.

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Prædiken Pinse på Herrens Mark 2. pinsedag. og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Rikke: Sådan tror jeg egentlig,

Læs mere

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam.

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam. SCENE 1 - I SKOLEGANGEN - DAG Jonas sidder på en bænk på gangen foran klasselokalet og kigger forelsket på Marie, som står lidt derfra i samtale med Clara. Pigerne kigger skjult hen på ham. Det er frikvarter

Læs mere

RØNTGEN. digte Daniel Boysen

RØNTGEN. digte Daniel Boysen RØNTGEN digte Daniel Boysen RØNTGEN Daniel Boysen og, 2015 Grafisk tilrettelæggelse Omslagsmaleri: Susser Vincentz Bogen er sat med Garamond Trykt hos ISBN: Til min far I MIN verden, som blomstrer, bærer

Læs mere

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde helbredelser og skal overveje, hvad betydning den har for os

Læs mere

mutiave VOL, lationue 11

mutiave VOL, lationue 11 mutiave VOL, lationue 11 Vi køber et hus. Det er ikke noget stort hus. Vi elsker det hus. Vi har betalt med blod, alt vores blod, vi har ikke mere blod tilbage, vores fingre er skrællede ind til knoglen.

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 21. april 2013 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 787: Du, som har tændt millioner af stjerner DDS 654:

Læs mere

2. Det første anfald. 34274_kom_stærk_ud_af_din_angst.indd 25 30-05-2012 16:18:45

2. Det første anfald. 34274_kom_stærk_ud_af_din_angst.indd 25 30-05-2012 16:18:45 2. Det første anfald»hvor er det ubehageligt at føle, at jeg har en gift indeni. Pludselig begynder min krop at sitre, jeg bliver bange, og tankerne kværner og kører derudad. Pludselig kan jeg ikke kontrollere

Læs mere

2. Pinsedag. 13. juni Vestervig (Ashøje) Provstigudstjeneste.

2. Pinsedag. 13. juni Vestervig (Ashøje) Provstigudstjeneste. 2. Pinsedag. 13. juni 2011. Vestervig (Ashøje). 10.30. Provstigudstjeneste. Johs. 3,16-21: Thi således elskede Gud verden. Det er 2. pinsedag på Ashøje og i Jerusalem. Apostelen Peter er gået uden for

Læs mere

1. AKT. Prolog. ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den

1. AKT. Prolog. ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den 1. AKT Prolog ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den samme drøm. En drøm om en mand med gule krøller, stjerner i øjnene og en blå kappe. Han kommer gående over en grøn eng. Det vil sige,

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet.

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet. EXT. VED DØR PÅ GADE. NAT MORDET Tre unge mænd ude foran en trappeopgang til en lejlighed i et mørkt København efter en bytur. Berusede folk og andre skøre skæbner råber og griner på gaden. Den ene af

Læs mere

Eva Egeskjold Krigstid

Eva Egeskjold Krigstid Eva Egeskjold Krigstid Illustreret af Iona Brinch Andersen & Vig I Brødre af Blodet 2 Krigstid Eva Egeskjold og Forlaget Andersen & Vig 1. udgave, 1. oplag 2016 Brødre af Blodet 2 Illustration og omslag:

Læs mere

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015 Wallflower 1. By station next. manus kortfilm Vigga Nymann 2015 SCENE 1.INT. PÅ S VÆRELSE. DAG. 2. Freja (16) sidder med sin mobil, og er inde på en fyr ved navn Mads (17) Facebook-profil. Freja sidder

Læs mere

16.s.e.trin. II 2016 Cykelgudstjeneste 11. september 2016

16.s.e.trin. II 2016 Cykelgudstjeneste 11. september 2016 Gyserforfatteren Stephen King fortæller, at han i sin skoletid blev tvunget til at lære et bibelvers uden ad. Han var måske en smule dovent anlagt og valgte et af dem, vi har hørt i dag: Jesus græd. Det

Læs mere

METAN. an original screenplay by. Nanna Westh

METAN. an original screenplay by. Nanna Westh METAN an original screenplay by Nanna Westh Nanna Westh Søren Norbys Allé 2A, 1.tv 2300 Kbh S +45 31364959 nannawesth@live.dk INT. KØKKEN-ALRUM - AFTEN Et kålhovedstort æble midt på et festdækket spisebord.

Læs mere

Boble-Byen. - Et indre rum af ro og styrke. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske

Boble-Byen. - Et indre rum af ro og styrke. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Boble-Byen - Et indre rum af ro og styrke Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Læses inden start: Du skal nu til at guide dit barn gennem denne skønne meditation. Jeg vil her inden meditationen starter

Læs mere

MIN. kristendom fra top til tå MINI KATEKISMUS MARIA BAASTRUP JØRGENSEN. ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN

MIN. kristendom fra top til tå MINI KATEKISMUS MARIA BAASTRUP JØRGENSEN. ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN MARIA BAASTRUP JØRGENSEN ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN KATEKISMUS kristendom fra top til tå MIN MINI NÆSE FOR SKABELSE Første Mosebog kapitel 1 og 2 Engang var der ingenting, kun mørke og stilhed. Verden

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Tirsdag d. 1. marts 2016 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus

Læs mere

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Morgengry kommer fra skypaladset i himlen. Hendes opgave er at bevogte den gyldne skål. Da hun mistede den, blev hun forvist til jorden.

Læs mere

Det handler om at miste. At miste det du elskede. Det dyrebare. og du. sidder amputeret og tom, sjælen er flosset som et vindblæst reb.

Det handler om at miste. At miste det du elskede. Det dyrebare. og du. sidder amputeret og tom, sjælen er flosset som et vindblæst reb. 16. trinitatis 2013 salmer: 749,316,524,551,784 Det handler om at miste. At miste det du elskede. Det dyrebare. og du sidder amputeret og tom, sjælen er flosset som et vindblæst reb. Og hvor blev den døde

Læs mere

Christfulness: Ingen er glemt af Gud

Christfulness: Ingen er glemt af Gud Christfulness: Ingen er glemt af Gud Om et øjeblik siger jeg en sætning. Du skal bare lytte til den måske gentage den inde i dit hovedet men ellers bare lytte og lade den sætning svæve i luften bare svæve

Læs mere

Hver gang Johannes så en fugl, kiggede han efter, om det hele passede med den beskrivelse, der stod i hans fuglebog. Og når det passede, fik han

Hver gang Johannes så en fugl, kiggede han efter, om det hele passede med den beskrivelse, der stod i hans fuglebog. Og når det passede, fik han 1 Johannes elskede fugle. Han syntes, at det at kigge på fugle var noget af det dejligste, man kunne foretage sig i sit liv. Meget dejligere end at kigge på billeder, malerier eller at se fjernsyn. Hver

Læs mere

PROLOG. Gare Saint-Charles, Marseilles hovedbanegård: Toget kører ikke længere

PROLOG. Gare Saint-Charles, Marseilles hovedbanegård: Toget kører ikke længere PROLOG Gare Saint-Charles, Marseilles hovedbanegård: Toget kører ikke længere Øverst på Saint-Charles-banegårdens høje trappe stod Guitou, som hans mor stadig kaldte ham, og kiggede ud over Marseille.»Storbyen«,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 15 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge15_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 15 l Verden omkring

Læs mere

er kom en tid, hvor Regitse ikke kunne lade være med at græde. Pludselig en dag sad hun i skolen og dryppede tårer ud over sit kladdehæfte.

er kom en tid, hvor Regitse ikke kunne lade være med at græde. Pludselig en dag sad hun i skolen og dryppede tårer ud over sit kladdehæfte. Hos regnormene er kom en tid, hvor Regitse ikke kunne lade være med at græde. Pludselig en dag sad hun i skolen og dryppede tårer ud over sit kladdehæfte. Hun gik i første klasse, og selv om hun allerede

Læs mere

1 Historien begynder

1 Historien begynder LÆS STARTEN AF 1 Historien begynder Rikka galoperede gennem skoven. Hendes hjerte hamrede i brystet, og hun var træt. Alle fire ben gjorde ondt, men hun kunne ikke stoppe nu. Klahons Drømmejæger havde

Læs mere

Prædiken Frederiksborg Slotskirke Ida Secher 19. juni 2011 kl. 10 Trinitatis søndag Joh. 3,1-15 Salmer:

Prædiken Frederiksborg Slotskirke Ida Secher 19. juni 2011 kl. 10 Trinitatis søndag Joh. 3,1-15 Salmer: Prædiken Frederiksborg Slotskirke Ida Secher 19. juni 2011 kl. 10 Trinitatis søndag Joh. 3,1-15 Salmer: 15 292 448 403 352-353 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes: Der var et menneske,

Læs mere

Anden påskedag Livet er som en vandring, i et landskab, der hele tiden forandrer sig.

Anden påskedag Livet er som en vandring, i et landskab, der hele tiden forandrer sig. Anden påskedag Livet er som en vandring, i et landskab, der hele tiden forandrer sig. Den lige landevej ligger vidstrakt foran os, endeløs med små sving og små stigninger. Det gør os udmattede at se på

Læs mere

Rikke. - på tur i skoven

Rikke. - på tur i skoven Rikke - på tur i skoven Med denne børnebog om Rensdyret Rikke ønsker Odense Renovation at præsentere begrebet affald for børnehavebørn. Bogen kan bruges som optakt til, at børnene skal på tur omkring børnehaven

Læs mere

Rita og Krokodille. Zoo. Siri Melchior Anders Sparring Janne Vierth. (Oversat fra svensk og redigeret af Siri Melchior)

Rita og Krokodille. Zoo. Siri Melchior Anders Sparring Janne Vierth. (Oversat fra svensk og redigeret af Siri Melchior) Rita og Krokodille Zoo Siri Melchior Anders Sparring Janne Vierth (Oversat fra svensk og redigeret af Siri Melchior) 18.maj 2011 1 FADE IN: INT. HJEMME HOS DAY Krokodille står foran et spejl. Rita sætter

Læs mere

Studie. Den nye jord

Studie. Den nye jord Studie 16 Den nye jord 88 Åbningshistorie Jens er en af mine venner. Jeg holder meget af ham, men han er tja nærig. Jeg bryder mig ikke om at sige det på den måde, men siden hans kone Jane sagde det rent

Læs mere

ELLIOT. Et manuskript af. 8.B, Henriette Hørlücks skole

ELLIOT. Et manuskript af. 8.B, Henriette Hørlücks skole ELLIOT Et manuskript af 8.B, Henriette Hørlücks skole 5. Gennemskrivning, april 2008 1 SC 1. EXT. SKOLEGÅRDEN DAG LEA(15) har kun sort tøj på, og mørk make-up. Hun sidder alene i skolegården og kigger

Læs mere

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen Blå pudder Et manuskript af 8.A, Lundebjergskolen Endelig gennemskrivning, 16. Sept. 2010 SC 1. INT. I KØKKENET HOS DAG (14) sidder på en stol ved et to mands bord i køkkenet. Hun tager langsomt skeen

Læs mere

Hvem ka? Gud ka! -1. Betty Baxters liv og omvendelse.

Hvem ka? Gud ka! -1. Betty Baxters liv og omvendelse. Hvem ka? Gud ka! -1 Betty Baxters liv og omvendelse. Mål: I denne undervisning kommer vi ind på frelsens budskab. Vi vil skabe plads til, at børn kan åbne deres hjerte op for Jesus, som Betty Baxter gjorde.

Læs mere

"AFSKED" CLARA KOKSEBY

AFSKED CLARA KOKSEBY "AFSKED" Af CLARA KOKSEBY AFSKED (TIDL. ENGLEFJER) RODEN 1, STATION NEXT Endelige manuskript 1. EXT. KIRKEGÅRD - FORMIDDAG (6) og hendes far (34) står sammen med ca. 7-10 mennesker klædt i sort rundt om

Læs mere

16.s.e.t. 20. sep. 2015. Høstgudstjeneste.

16.s.e.t. 20. sep. 2015. Høstgudstjeneste. 1 16.s.e.t. 20. sep. 2015. Høstgudstjeneste. Tekster: Job 3,11-22. Ef. 3,13-21. Luk. 7,11-17. Hvorfor? Det ord kender vi alle alt for godt. Livet er fyldt med gåder og situationer, hvor vi står tilbage

Læs mere

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole NUMMER 111 Et manuskript af 8.c, Maribo Borgerskole 5. Gennemskrivning maj 2009 1 SC 1. EXT. VED HUS OG PARKERINGSPLADS (BOLGIBLOK OG P-PLADS) SOMMER DAG Man ser Victor (SUNE) sidde og sove op af en stor,

Læs mere

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL Kirsten Wandahl BLÅ ØJNE LÆSEPRØVE Forlaget Lixi Bestil trykt bog eller ebog på på www.lixi.dk 1. Kapitel TO BLÅ ØJNE Din mobil ringer. Anna hørte Felicias stemme. Den kom

Læs mere

Salmer: 725, 713, I Danmark er jeg født. Ensemblet medvirker: Midsommersang og Jeg gik mig ud en sommerdag

Salmer: 725, 713, I Danmark er jeg født. Ensemblet medvirker: Midsommersang og Jeg gik mig ud en sommerdag Appetizer: Simon Spies blev engang spurgt om han foretrak at være fattig eller rig, og han svarede: Ja, livet kommer jo ikke an på penge, og jeg har prøvet begge dele, men jeg vil til enhver tid foretrække

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Ronaldo, som spiller for Manchester United. Med et flot spring op over de store hollandske spillere headede han bolden i mål. Holland presser hårdt

Ronaldo, som spiller for Manchester United. Med et flot spring op over de store hollandske spillere headede han bolden i mål. Holland presser hårdt Min far dør Der er fjernsyn på stue fem. Det er dejligt, for så kan mor og jeg se fodbold. Der er EM, og det plejer jeg at se sammen med min far. Nu ser jeg det sammen med min mor, mens far ligger og sover

Læs mere

appendix Hvad er der i kassen?

appendix Hvad er der i kassen? appendix a Hvad er der i kassen? 121 Jeg går meget op i, hvad der er godt, og hvad der ikke er. Jeg er den første til at træde til og hjælpe andre. Jeg kan godt lide at stå i spidsen for andre. Jeg kan

Læs mere

Allehelgen. Salmevalg. 732: Dybt hælder året 571: Den store hvide flok 551: Der er en vej, som vi alle går alene 729: Nu falmer skoven

Allehelgen. Salmevalg. 732: Dybt hælder året 571: Den store hvide flok 551: Der er en vej, som vi alle går alene 729: Nu falmer skoven Allehelgen Salmevalg 732: Dybt hælder året 571: Den store hvide flok 551: Der er en vej, som vi alle går alene 729: Nu falmer skoven Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus Jesus sagde:

Læs mere

Beskeden. Et manuskript af. 10.y & x. Fredericia Realskole. 6. Gennemskrivning, oktober Side 1 af 14

Beskeden. Et manuskript af. 10.y & x. Fredericia Realskole. 6. Gennemskrivning, oktober Side 1 af 14 Beskeden Et manuskript af 10.y & x Fredericia Realskole 6. Gennemskrivning, oktober 2010 Side1af14 SC 1. EXT. PÅ VEJ TIL SKOLE DECEMBER DAG Maria (16)kommer cyklende på vej til skole. Hun ser Bolette ind

Læs mere

Alle Helgen B Matt 5,13-16 Salmer: Alle Helgen er en svær dag. Det er en stærk dag. Alle Helgen er en hård dag.

Alle Helgen B Matt 5,13-16 Salmer: Alle Helgen er en svær dag. Det er en stærk dag. Alle Helgen er en hård dag. Alle Helgen 2016. B Matt 5,13-16 Salmer: 754-571-552 321-551-574 Alle Helgen er en svær dag. Det er en stærk dag. Alle Helgen er en hård dag. Ja, Alle Helgen opleves forskelligt. Det er en stor mærkedag,

Læs mere

Gud har en plan -3. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter

Gud har en plan -3. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter Gud har en plan -3 Plan nr. 3: Jeg giver dig evigt liv! Mål: Fortæl børn om Guds plan nr. 3: At give mennesker evigt liv. Gud giver sig selv, for at intet nogensinde vil kunne stå i vejen for et evigt

Læs mere

BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov4 KH-57-03-297-DA-C

BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov4 KH-57-03-297-DA-C BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov4 14 16 KH-57-03-297-DA-C BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov1 Flyv, smukke svaler, flyv! Europa-Kommissionen BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov2 Denne publikation udgives

Læs mere

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006 Den Talende Kamel MB 2006 2.a s storyline om Aladdin Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: Den Talende Kamel Den Talende Kamel Ørkenscene: Troldmand, 3 kameler: Ali og den bedrøvede og

Læs mere

Min far omfavner mig. Vi klarede den, Bobby, vi klarede den. Jeg vrister mig fri af hans tag, og vi bevæger os langsomt ind mod den amerikanske bred.

Min far omfavner mig. Vi klarede den, Bobby, vi klarede den. Jeg vrister mig fri af hans tag, og vi bevæger os langsomt ind mod den amerikanske bred. Rio Grande Jeg sidder ved siden af min far. Vi har kørt på ladet af en lastbil hele dagen, og der stinker af sved, bræk og pis under den tykke presenning. Jeg stikker forsigtigt min hånd ud mellem ladet

Læs mere

Daniel Boysen: RØNTGEN

Daniel Boysen: RØNTGEN DANIEL BOYSEN RØNTGEN Digte 2015 Daniel Boysen: RØNTGEN Redaktør: Ole Perregaard Omslagsmaleri og illustrationer: Susser Vincentz Fotografier: Daniel Boysen Bogen er sat med Garamond Udgivet af Det Poetiske

Læs mere

Når du løb bort trak du vores nerver med dig selvom du måske troede at du skabte et tomrum hvor intet kunne følge dig

Når du løb bort trak du vores nerver med dig selvom du måske troede at du skabte et tomrum hvor intet kunne følge dig Når du løb bort trak du vores nerver med dig selvom du måske troede at du skabte et tomrum hvor intet kunne følge dig at et sort hul kan være til at overse et solsystem er først ude af balance når solen

Læs mere

I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. Døren åbens og Julie går ind, døren lukker efter hende. JULIE

I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. Døren åbens og Julie går ind, døren lukker efter hende. JULIE Ida og Anna 1 1 SCENE 1,1 - GÅRDEN Julie banker på døren. 2 SCENE 2 KLASSELOKALE I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. 3 SCENE 3 - HALL Døren åbens og Julie går ind, døren lukker

Læs mere

Trine Bjerre & Kirsten Ruth. Oskar i Legeland. Forlaget Den lille Delfin

Trine Bjerre & Kirsten Ruth. Oskar i Legeland. Forlaget Den lille Delfin Trine Bjerre & Kirsten Ruth Oskar i Legeland Forlaget Den lille Delfin Oskar i Legeland af Trine Bjerre & Kirsten Ruth 2014 1. udgave, 1. oplag isbn-13: 978-87-996221-3-9 Tekst & Lay-out: Trine Bjerre

Læs mere

Steen Dorumlu Christensen. Noget i Klemme. Børnekrimi

Steen Dorumlu Christensen. Noget i Klemme. Børnekrimi Steen Dorumlu Christensen Noget i Klemme Børnekrimi Kapitel 1 onsdag aften BUMP! Klemme er alene hjemme. Med husets egne lyde og sms erne fra mor. Hej Klemme-mus. Mødet er snart slut. Jeg skriver når vi

Læs mere

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde.

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde. Side 1 En farlig leg historien om tristan og isolde Side 2 Personer: Tristan Isolde Isolde Kong Mark Side 3 En farlig leg historien om Tristan og isolde 1 En kamp på liv og død 4 2 Isolde den skønne 6

Læs mere

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke. Søndag d. 28. april 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke. Søndag d. 28. april 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 28. april 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

Mareridt er en gyserserie for dem, der ikke er bange for noget.

Mareridt er en gyserserie for dem, der ikke er bange for noget. Mareridt er en gyserserie for dem, der ikke er bange for noget. Benni Bødker Gespenst Tekst 2011 Benni Bødker og Forlaget Carlsen Illustrationer 2011 Peter Snejbjerg og Forlaget Carlsen Grafisk tilrettelægning:

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 2. søndag i Advent 2015 06-12-2015 side 1. Prædiken til 2.søndag i advent 2015. Tekst. Mattæus 25,1-13.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 2. søndag i Advent 2015 06-12-2015 side 1. Prædiken til 2.søndag i advent 2015. Tekst. Mattæus 25,1-13. 06-12-2015 side 1 Prædiken til 2.søndag i advent 2015. Tekst. Mattæus 25,1-13. Der er mange oplevelser i livet, og jo ældre man bliver, jo mere har man været med til. Også som præst har jeg fået lov til

Læs mere

Gabrijela Rajovic Biologi Fugle Måløv skole, Kim Salkvist

Gabrijela Rajovic Biologi Fugle Måløv skole, Kim Salkvist 1 2 Natuglens liv Vi skulle hver for sig vælge en fugl, vi gerne vil skrive om. Dermed har jeg valgt at skrive om en natugle. Jeg finder dem meget interessante og vil gerne vide noget mere om dem, og da

Læs mere

SKADEN PIA JUUL. roman TIDERNE SKIFTER

SKADEN PIA JUUL. roman TIDERNE SKIFTER JOBNAME: 2. KORREKTUR PAGE: 3 SESS: 15 OUTPUT: Mon Mar 1 14:15:19 2010 PIA JUUL SKADEN roman TIDERNE SKIFTER JOBNAME: 2. KORREKTUR PAGE: 4 SESS: 14 OUTPUT: Mon Mar 1 14:15:19 2010 Skaden Pia Juul/Tiderne

Læs mere

16. søndag efter trinitatis, Hurup og Helligsø

16. søndag efter trinitatis, Hurup og Helligsø 16. søndag efter trinitatis, Hurup og Helligsø Fald i staver mit barn fald bare i staver sid og glo ud i luften ind i væggen på en flue på ingenting vær fraværende vær væk et øjeblik eller timer alt har

Læs mere