PRESSEMEDDELELSE. Gul tre Skilling Banco. Kom og se en sensation i Hillerød, Danmark på den nationale udstilling tak og 2.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PRESSEMEDDELELSE. Gul tre Skilling Banco. Kom og se en sensation i Hillerød, Danmark på den nationale udstilling tak 10-1. og 2."

Transkript

1 Kom og se en sensation i Hillerød, Danmark på den nationale udstilling tak og 2. maj 2010 Gul tre Skilling Banco PRESSEMEDDELELSE Det er endelig lykkedes Hillerød Philatelistklub i tæt samarbejde med Thomas Høiland Auktioner og David Feldman SA, Geneva, Switzerland (på vegne af ejeren) at få tilsagn om en særudstilling af det berømte frimærke fra Sverige.

2 Omdiskuteret papirlap til 12,8 millioner kroner Udgivet af Hillerød Philatelistklub Ordsproget om at være sin vægt værd i guld gælder næppe verdens dyreste frimærke. Et schweizisk firma har med avanceret udstyr vejet den gule tre skilling og anslået mærkets vægt til 0,02675 gram. Der har altid stået blæst om verdens dyreste frimærke, den gule tre skilling fra Sverige. Og mange mener stadig, mærket ikke er ægte. Det forhindrer dog ikke, at den fejlfarvede tre skilling er i høj kurs hos andre. Den seneste pris på 12,8 millioner kroner, opnået i 1998, vidner således om dette. Til sammenligning kan nævnes, at mærket første gang handledes for syv svenske kroner. Men det var også helt tilbage i Tre skillingen stammer fra den første svenske serie skilling banco som startede i Det var en serie, som bestod af værdierne 3, 4, 6, 8 og 24 sk. Værdien 3 sk. blev trykt i grønt, mens fejltrykket er gult. Akkurat som 8 sk. Og det er hér, nogle mener, fejlen er opstået. Ved trykningen af et ark 8 skillings-mærker skulle en enkelt kliche skiftes ud, og ved en fejltagelse blev den erstattet af én med værdien 3 sk. Andre anser det dog for udelukket, da der ligger to år mellem trykningen af de to værdier. Det var den 14-årige Georg Wilhelm Backman, der i 1885 fandt frimærket og kort efter solgte det for syv svenske kroner. Fundet af 14-årig skoledreng Takket være den store granskning, tre skillingen har været udsat for gennem årene, kan mærkets historie føres helt tilbage til 1857, hvor det blev anvendt af en vis Olof Leopold Sillen. Det var imidlertid en 14-årig skoleelev Georg Wilhelm Backman, der for alvor førte det ind på berømmelsens vej. I juleferien 1885 var han taget til Romfartuna i Västmanland, hvor han besøgte sin mormor, der var enke efter godsejer Per Wilhelm Sillen. På et tidspunkt spurgte han mormoren, om der blandt farfarens efterladte papirer fandtes breve med frimærker. Og jo det gjorde der. Bl.a. et blåt skrivepapir, hvorpå der sad et gult frimærke: den fejlfarvede tre skilling. Da mormoren gerne ville beholde selve brevet, rev drengen mærket af og samme skæbne overgik en

3 række andre skilling banco-mærker. Ved afrivningen af den gule tre skilling kom drengen i øvrigt til at beskadige en tak, men klarede selv skærene takket være et skarpt knaphulsjern. Da den 14-årige skoledreng vendte tilbage til Stockholm efter juleferien, henvendte han sig hos frimærkehandleren Heinrich Lichtenstein. Dels samlede han ikke selv på frimærker, dels havde han set, at Lichtenstein efterlyste svenske skilling banco-mærker. Drengen berettede senere, at det nærmest gav et gib i frimærkehandleren, da han så den gule tre skilling, hvorefter han mumlede Men det er jo gult. Da drengen derved blev bange for at miste det beløb, han havde sat næsen op efter, spurgte han: Får jeg så ikke de syv kroner for frimærket? Det lovede Lichtenstein ham dog. Han fik således syv kroner for såvel den gule tre skilling som de øvrige mærker. Dermed kunne Georg Wilhelm Backman gå hjem med flere penge i lommen, end han nogensinde tidligere havde haft. Men glæden blev hurtigt vendt til ærgrelse, da Backman i Svenska Dagbladet læste om en frimærkeudstilling, som Lichtenstein havde arrangeret. I omtalen hed det: Udstillingens perle, som vil få enhver samlers tænder til at løbe i vand, er et svensk 3 sk. b:co:, som ved en fejltagelse er blevet trykt med gul i stedet for grøn farve. Hr. Lichtenstein er blevet budt 300 kr. for dette mærke, men han vil ikke sælge det. Det vil en gang komme op i en meget høj pris. Backman følte da, at han var blevet snydt af frimærkehandleren. Heinrich Lichtenstein med frue ca Sad i verdens største samling Derefter blev det fejlfarvede frimærke for alvor kendt og i 1894 formidlede frimærkehandleren Sigmond Friedl i Wien, at det solgtes til storsamleren Philipp la Rénotière von Ferrary for svenske kroner (400 pund). Ferrary, der var af italiensk afstamning, men boede i Frankrig, opbyggede i sin tid den største frimærkesamling, verden nogensinde har set. Det var en samling, der var spækket med sjældenheder. Lige efter 1. verdenskrig blev frimærkerne konfiskeret af Frankrig, som i perioden fra 23. juli 1921 og frem til 26. november 1925 afviklede 14 auktioner for på Storsamleren Philipp la Rénotière von Ferrary købte den gule tre skilling i 1894 for svenske kroner.

4 Kong Carol af Rumænien ejede den gule tre skilling en tid mens 2. verdenskrig rasede. den måde at få noget af den krigsskadeerstatning, som Tyskland var blevet beordret til at betale ved Versaillesfreden i Tre skillingen blev udbudt i juni 1922 og gik for francs 694 pund eller svenske kroner. Køberen var den svenske baron Eric Leijonhufvud, som boede i London. Postmuseet i Stockholm forsøgte ved samme lejlighed at erhverve fejltrykket, men kunne ikke konkurrere med Leijonhufvud. Han havde dog kun mærket lidt over et år. I november 1923 fik frimærkehandleren Heinrich Lichtenstein overdraget salget af Leijonhufvuds samling, og i 1926 lykkedes det så at afsætte tre skillingen. Denne gang til stockholmer-ingeniøren Claes A. Tamm for pund, ca sv. kr. Tamm var dermed indehaver af en komplet Sveriges samling. Dog ikke i mange år. Allerede i 1928 formidlede den stockholmske frimærkehandler Dagmar Hellman et videresalg af tre skillingen til den unge Göteborg-jurist Johan Ramberg. Pris: pund ca sv. kr. Stemplets historie I retsprotokollen fra 9. september 1931 (Borås Rådusret) finder man hele forhistorien, ligesom Backman også kommer ind på, hvorfor mærket er afstemplet i Nya Kopparberg. Da jeg for nogle år siden blev spurgt, om jeg kunne huske, hvem der havde afsendt brevet med tre skillingen, søgte jeg at genkalde det i erindringen. Og mente da, at det var min morfars bror, Olof Leopold Sillen. Til at starte med kunne jeg dog ikke få det til at passe, idet han var indehaver af apoteket Nordstjärnan i Gävle, mens frimærket er afstemplet i Nya Kopparberg i Örebrolen den 13. juli, antagelig Nogle dage senere kom jeg imidlertid til at huske på, at min morfars bror ofte tog på ekskursioner ud i landet, hvorunder han skabte en omfattende mos-samling, som nu er givet til Uppsala Universitet. I den anledning undersøgte jeg en dubletsamling, som er i min besiddelse, for at se, om det kunne understøtte min formodning. Og på et ark i samlingen fandt jeg en bemærkning om, at denne mos-plante var fundet af apoteker Sillen i Nya Kopparberg den 13. juli Jeg mener mig derfor berettiget til at kunne fastslå, 4

5 at frimærket har opfyldt sin postale funktion på et brev, afsendt af min morfars bror. Så vidt Georg Wilhelm Backman. Efter Backmans vidnesbyrd gik der seks år, inden man atter hørte noget til tre skillingen. Ved en privat handel i 1937, arrangeret af auktionsfirmaet H. R. Harmer, solgte Ramberg den fejlfarvede til den frimærkeglade kong Carol af Rumænien. Prisen var på pund ca kroner. I 1950 var prisen tre gange så høj. Den luxembourgske filatelist René Berlingin, som havde en forkærlighed for deciderede sjældenheder, erhvervede da tre skillingen, som blev udbudt af auktionshuset Harmer, Rooke & Co. Det schweiziske auktionshus David Feldman solgte det senere for schweizerfrancs (3,5 mio. sv. kr.). Udadtil var det en bank, som havde indleveret mærket, mere blev aldrig oplyst. Køberen var en agent, der repræsenterede en ældre samler med forkærlighed for skandinavisk materiale. Herefter gik der atter seks år, inden tre skillingen blev udbudt og på ny af David Feldman. Tre skillingens ejer var i mellemtiden død, hvorefter sønnen godt kunne tænke sig nogle kontanter. Men ak. Efter lang tids tovtrækkeri viste det sig, at køberen, et svensk konsortium, ikke var i stand til at betale de sch. fr. (ca. ni millioner kr.), som var budt. Og seks år senere i 1996 gentog historien sig. En svensk forretningsmand bød da 13 mio. kr. Men heller ikke denne gang kom pengene på bordet. Svenskeren hævdede på sin side, at Feldman skulle have solgt en række objekter for ham på samme auktion, så han derved var i stand til at betale. Objekterne kom dog ikke under hammeren, da de var indleveret for sent. Og da de blev udbudt senere, indbragte de slet ikke det ventede beløb. Solgt af dansk auktionshus til dansker En varm sommerdag i 1998, hvor ikke mange tænkte på frimærker, lykkedes det at sælge tre skillingen. Det var det danske auktionshus Thomas Høiland, der i samarbejde med David Feldman stod for handelen. Årsagen til det danske islæt var, at køberen var en udlandsdansker. Og prisen ja, den var på 12,8 millioner kroner. Handelen blev fejret med champagne, da Feldman David Feldman og Thomas Høiland markerer her salget af verdens dyreste frimærke i København. Mens Feldman står med tre skillingen, må Høiland nøjes med et glas champagne.

6 troppede op med tre skillingen i København. Den danske køber forblev dog anonym. Det var dog ikke lang tid, at den fejlfarvede tre skilling var på danske hænder. Formentlig var den danske køber blot mellemmand. I hvert fald havnede mærket kort efter hos en europæisk samler, der allerede havde været ude efter det i 1996, men dengang fandt prisen for dyr. Nu fik han det så lidt billigere. I Hillerød, Danmark maj 2010 Og nu er tre skillingen her så igen. Oven i købet på et tidspunkt, hvor det i skrivende stund forlyder, at den snart vil trække store overskrifter igen. Der kan læses mere om udstillingen på vores hjemmeside: samt på udstillingen, hvor hele historien om tre skillingen vil blive uddelt i forbindelse med købet af Udstillingskataloget. Dette vil kunne bestilles hos pris DKK 50,- + porto. Richard Nelson Sweet, USA s daværende ambassdør præsenterede den filatelistiske aristokrat for verdenspressen i den amerikanske ambassade i København.

Letland En kort historie

Letland En kort historie 2014 NR. 3 JUNI 75. ÅRGANG LØSSALG KR. 60,00 Letland En kort historie Side 12 Danmarks største tidsskrift for frimærkesamlere Udgivet af Danmarks Filatelist Forbund www.danfil.dk Køb eller sælg på dff-netsalg.dk

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 7. oktober 2010

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 7. oktober 2010 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 7. oktober 2010 Sag 345/2007 (2. afdeling) Galerie Birch ved Anette Birch (advokat Poul Hvilsted) mod Jørgen Smidt (advokat Jan Erik Kornerup Jensen) I tidligere instans

Læs mere

K E N D E L S E. i sag nr. 210/04. afsagt den ******************************

K E N D E L S E. i sag nr. 210/04. afsagt den ****************************** 1 REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 210/04 afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Berlin, 21.5. 23.5.2004 PRIS: KLAGEN ANGÅR: I alt kr. 2.374,- inkl. internetrabat Utilfredsstillende

Læs mere

Et besøg på Post & Tele Museum ligger i naturlig forlængelse af ethvert arbejde med frimærker. Læs mere om vores tilbud på www.ptt-museum.dk.

Et besøg på Post & Tele Museum ligger i naturlig forlængelse af ethvert arbejde med frimærker. Læs mere om vores tilbud på www.ptt-museum.dk. Frimærkets historie Indholdsfortegnelse Til lærere... s. 1 Indledning... s. 2 Forhistorien... s. 2 Hvad betyder frimærke... s. 3 Danmarks første... s. 3 Sådan fremstilles frimærker.. s. 4 Stålstik.....

Læs mere

Retssagen om et formodet maleri af André Derain

Retssagen om et formodet maleri af André Derain Preben Juul Madsen Retssagen om et formodet maleri af André Derain Forlaget Kunstnyt.dk Retssagen om et formodet maleri af André Derain Preben Juul Madsen Udgivet af Forlaget Kunstnyt.dk Betty Nansens

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Dagmar og Villy Rolsted's Liv

Dagmar og Villy Rolsted's Liv Dagmar og Villy Rolsted's Liv Af Richardt Rolsted. 1 Skrevet af Richardt Rolsted i 2011 og revideret i 2012. 2 Forord. Denne udgave er en forkortet erindringsudgave om mine forældres liv. Formålet, eller

Læs mere

forstå og derefter holde sig helt væk fra al alkohol i et stykke tid. Denne type pause holder bare aldrig og når han vender tilbage til at drikke, er

forstå og derefter holde sig helt væk fra al alkohol i et stykke tid. Denne type pause holder bare aldrig og når han vender tilbage til at drikke, er Lina: Mit navn er Lina og jeg er barn af en alkoholiker. Havde du mødt mig for et par år siden, ville den sætning have været næsten umulig for mig at skrive, men sådan er det heldigvis ikke i dag. For

Læs mere

Kendelse fra Pressenævnet ------

Kendelse fra Pressenævnet ------ Kendelse fra Pressenævnet ------ I sag nr. 13-70-00475 [Klager] mod Ekstra Bladet afsagde Pressenævnet onsdag den 11. december 2013 sålydende K e n d e l s e: Søfartens Ledere har på vegne af deres medlem,

Læs mere

Brdr. Møller. gennem 50 år

Brdr. Møller. gennem 50 år Brdr. Møller gennem 50 år 50 år er ingen alder Det hele startede i en kolonihave. Og det er med stolthed, at vi nu kan se 50 år tilbage i Brdr. Møllers historie. Rigtig mange projekter er blev løst af

Læs mere

Tyske medaljer 1935 1945

Tyske medaljer 1935 1945 Jeg samler på Tyske medaljer 1935 1945 1 Medaljesamleren At samle på medaljer, ordner og dekorationer givet af en stat, land, konge eller præsident, som tak for god tjeneste, heroisme i militæret eller

Læs mere

Foreningens historie 1937-2007.

Foreningens historie 1937-2007. Foreningens historie 1937-2007. Foreningen blev stiftet den 29. november 1937 i København. De personer, som var med til at starte foreningen, er alle for længst døde. Det vel nok mest aktive medlem af

Læs mere

Nr. 3 2009. Den første trykmaskine. Side 5. Ny artikelserie: Om at udstille Side 16. Det dyre slik Side 44. Spørgekassen Side 48

Nr. 3 2009. Den første trykmaskine. Side 5. Ny artikelserie: Om at udstille Side 16. Det dyre slik Side 44. Spørgekassen Side 48 Nr. 3 2009 MAJ 70. ÅRGANG LØSSALG KR. 45,00 Ny artikelserie: Om at udstille Side 16 Findes der Grønlandske søndagsbreve? Side 22 Det dyre slik Side 44 Spørgekassen Side 48 M1 Den første trykmaskine Side

Læs mere

HVOR KOMMER DU FRA? Historiefortælling. Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser

HVOR KOMMER DU FRA? Historiefortælling. Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser HVOR KOMMER DU FRA? Historiefortælling Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser INTRODUKTION Alle har en historie at fortælle. Oftest giver en personlig historie os et billede af, hvem den fortællende

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 23. september 2014

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 23. september 2014 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 23. september 2014 Sag 340/2012 (2. afdeling) JP Farver ApS (advokat Tommy Olesen) mod Ninnas Farvehandel ApS (tidligere J. Beckmanns Farve og Tapet ApS) (advokat Jørn

Læs mere

Et liv med Turners Syndrom

Et liv med Turners Syndrom Et liv med Turners Syndrom Hvordan er det at leve med Turner Syndrom, og hvordan det var at få det at vide dengang diagnosen blev stillet. Måske kan andre nikke genkendende til flere af tingene, og andre

Læs mere

100 ÅR MED SØLV GEORG JENSEN

100 ÅR MED SØLV GEORG JENSEN EGON SOMMERS IKONER 100 ÅR MED SØLV GEORG JENSEN NATURENS FORMER SKØNVIRKE HVAD SEKRETÆREN GEMTE GULDALDERFUND UDSTILLINGSAUKTUEL JØRN UTZON PÅ AUKTION MED MOGENS RUKOV KUNST I VERDENSKLASSE OLESEN SAMLINGEN

Læs mere

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner 1 Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00 21 Du følger Herre, al min færd 420 Syng lovsang hele jorden 787 du som har tændt millioner af stjerner Da jeg kom i 6. klasse fik vi en ny dansklærer,

Læs mere

Hotel Kongen af Danmark. Nr. 1 2011. Side 4. U.P.U. specimen frimærkerne, del 1 Side 14. Det Glücksborgske Hus på frimærker, del 4 Side 48

Hotel Kongen af Danmark. Nr. 1 2011. Side 4. U.P.U. specimen frimærkerne, del 1 Side 14. Det Glücksborgske Hus på frimærker, del 4 Side 48 Nr. 1 2011 JANUAR 72. ÅRGANG LØSSALG KR. 45,00 U.P.U. specimen frimærkerne, del 1 Side 14 Det Glücksborgske Hus på frimærker, del 4 Side 48 Spørgekassen: Frankeringsmærker Side 40 og 42 Hotel Kongen af

Læs mere

Bugatti i Danmark (3) - biler importeret i 1930rne

Bugatti i Danmark (3) - biler importeret i 1930rne Bugatti i Danmark (3) - biler importeret i 1930rne Af Frank Studstrup Del 2 af artikelserien blev bragt i Veteran Tidende nr. 423, september 2011. Denne del 3 beskriver historien om de ganske få, men absolut

Læs mere

Arbejderhistorisk Støttekreds Ringkøbing amt. Æ Klep stow på Stampe og Jensens fabrik i Hammerum 1938 foto: ASRA arkiv

Arbejderhistorisk Støttekreds Ringkøbing amt. Æ Klep stow på Stampe og Jensens fabrik i Hammerum 1938 foto: ASRA arkiv ASRA NYT Arbejderhistorisk Støttekreds Ringkøbing amt 25. årgang nr.1. Februar 2008 Æ Klep stow på Stampe og Jensens fabrik i Hammerum 1938 foto: ASRA arkiv Jacob Christensen har skrevet i bogen Arbejdernes

Læs mere

RETTEN I AALBORG. Udskrift af dombogen DOM. Afsagt den 15. juli 2013 i. sag nr. BS 7-50/2007 og sag nr. BS 7-235/2007:

RETTEN I AALBORG. Udskrift af dombogen DOM. Afsagt den 15. juli 2013 i. sag nr. BS 7-50/2007 og sag nr. BS 7-235/2007: RETTEN I AALBORG Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 15. juli 2013 i sag nr. BS 7-50/2007 og sag nr. BS 7-235/2007: Foreningen af Danske Videogramdistributører Halmtorvet 29, 2. 1700 København V Som mandatar

Læs mere

Klagerne. J.nr. 2012-0138 aq. København, den 12. marts 2013 KENDELSE. ctr.

Klagerne. J.nr. 2012-0138 aq. København, den 12. marts 2013 KENDELSE. ctr. 1 København, den 12. marts 2013 KENDELSE Klagerne ctr. Statsaut. ejendomsmægler MDE Mads Østergaard Taastrup Hovedgade 72 2630 Taastrup Nævnet har modtaget klagen den 11. juli 2012. Klagen angår spørgsmålet

Læs mere

om investering og økonomi Nr. 4 = Februar 2006 Udsagn 1: Kapitalfondene er et forbigående modefænomen

om investering og økonomi Nr. 4 = Februar 2006 Udsagn 1: Kapitalfondene er et forbigående modefænomen alpha ATP's om investering og økonomi Nr. 4 = Februar 2006 Kapitalfonde - myter og realiteter Danskerne har lært et helt nyt ord på det seneste - kapitalfonde. Men hvad er en kapitalfond? Hvordan opererer

Læs mere

Atommodeller - Den optiske bænk - 2 takts-dieselmotoren - undervisningsmaterialer til folkeskolen

Atommodeller - Den optiske bænk - 2 takts-dieselmotoren - undervisningsmaterialer til folkeskolen Atommodeller - Den optiske bænk - 2 takts-dieselmotoren - undervisningsmaterialer til folkeskolen Mogens Vestergaard Petersen og Eric Dræby startede i 1943 virksomheden PODIS Petersen og Dræby interessent

Læs mere

FORANTIK. Medlemsblad for Antik-Historisk Selskab. Foråret 2015

FORANTIK. Medlemsblad for Antik-Historisk Selskab. Foråret 2015 FORANTIK Medlemsblad for Antik-Historisk Selskab 16 Foråret 2015 FORANTIK 16 Medlemsblad for Antik-Historisk Selskab Lindevej 41, 7600 Struer Tlf 2479 7519 E-mail: hammitz@gmail.com Hjemmeside: www.antikhistorie.dk

Læs mere

Fleksibel barselsorlov. Til forældre

Fleksibel barselsorlov. Til forældre Fleksibel barselsorlov Til forældre ministrenes forord 3 Kære forældre Når et barn kommer til verden, er det på alle måder vigtigt, at barnet får en god start på livet. Og ligeså vigtigt er det, at I

Læs mere

Du skal adlyde din mor

Du skal adlyde din mor Du skal adlyde din mor af Sørine Steenholdt fra novellesamlingen: Ung i Grønland, ung i Verden Oversat til dansk af Aminnguaq Dahl Petrussen Kommentarer af psykolog Jonna Ketwa Novelle 2 En ung kvinde

Læs mere

Fanøs frihedsbrev 1741 Sønderhos og Nordbys beboere køb af Fanø af Christian VI i 1741 Fanøs historiker N.M. Kromann Fanøs frihedsbrev

Fanøs frihedsbrev 1741 Sønderhos og Nordbys beboere køb af Fanø af Christian VI i 1741 Fanøs historiker N.M. Kromann Fanøs frihedsbrev Fanøs frihedsbrev 1741 Sønderhos og Nordbys beboere køb af Fanø af Christian VI i 1741 Fremlagt og belyst gennem samtidige originaldokumenter Af bibliotekar Per Hofman Hansen Fanøs såkaldte frihedsbrev

Læs mere

CATHRINESMINDE TEGLVÆRK

CATHRINESMINDE TEGLVÆRK USEUM ØNDER JYLLAND CATHRINESMINDE TEGLVÆRK Illerstrandvej 7 DK 6310 Broager Tel. +45 7444 9474 Cathrinesminde@museum-sondenylland.dlc www.museurn-sondenylland.dlc INDGÅET 8 JULI 2C15 Hedensted Kommune

Læs mere