Reglement for bedømmelse af helsager

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Reglement for bedømmelse af helsager"

Transkript

1 Reglement for bedømmelse af helsager 1. Udstillinger med konkurrenceklasse I overensstemmelse med artikel 1.4 i F.I.P s. generelle reglement for bedømmelse af eksponater i konkurrenceklassen på F.I.P. udstillinger (GREV) er dette specialreglement udformet som et supplement for de principper der gælder for helsager. Se også retningslinier for bedømmelse af helsager. 2. Eksponater i konkurrenceklassen Et helsagseksponat skal på en logisk og sammenhængende måde behandle de postale objekter som enten er forsynet med et officielt godkendt påtrykt frimærke, eller afbildning eller indskrift, som giver udtryk for at en nærmere angivet posttakst er blevet forudbetalt (ref. GREV artikel 2.3). 3. Principper for opbygning af eksponater. Et helsagseksponat bør omfatte behørigt udvalgte ubrugte og/eller brugte objekter fra et bestemt land, eller gruppe af territorier for at illustrere en eller flere af nedennævnte kategorier. Helsager kan klassificeres efter enten måden for deres gyldighed og brug den fysiske form af papiret eller kortet, eller den postale eller tilknyttede tjeneste, de er beregnet til. Måden og gyldighed og brug kan defineres således: Postale udgaver Tjenstlige udgaver Militære udgaver Helsager fremstillet af postvæsenet for private med frimærkepåtryk forsynede og af postvæsenet godkendte helsager, fremstillet for private personer eller organisationer i henhold til særlige bestemmelser. Den fysiske form af papiret eller kortet, på hvilket værdimærket o.lign. er trykt, kan opdeles således: Brevark inklusive aerogrammer Kuverter inklusive anbefalede kuverter Brevkort Korrespondancekort Korsbånd Trykte blanketter af forskellig art Helsager har været fremstillet til diverse postale og tilknyttede tjenester, inklusive følgende: Postale: Overflade, lokale, indlands og udlands. Luftpost: lokale, indlands og udlands.

2 Anbefalede: indlands og udlands Telegraf: indlands og udlands Modtagelse af diverse gebyrer o.lign. Attest for afsendelse af postpakker og -anvisninger. Postopkrævninger samt andre blanketter med påtrykt frimærke. Formular brevkort solgt med påklæbet frimærke fra det relevante land, kan medtages. Helsager bør normalt vises som hele objekter. Såfremt enkelte helsager er meget sjældne eller kun er kendt som afklip kan disse medtages i et eksponat. Ligeledes kan klip medtages som en del af et studie over varianter i værdistemplet, eller ved sjældne afstemplinger. Brugen af helsagsklip som almindeligt frimærke kan også medtages. Essays og prøvetryk kan medtages, såvel godkendte som ikke godkendte. Planen for eksponatet og dets udformning skal tydeligt fremgå af en indledning, som kan udformes efter udstillerens eget ønske (ref. GREV Artikel 3.3.). 4. Bedømmelseskriterier (Ref. GREV Artikel 4). 5. Bedømmelse af eksponater Helsagseksponater skal bedømmes af godkendte specialister på de pågældende områder, og i overensstemmelse med sektion V (artiklerne 31-47) i GREX (jfr. GREV, artikel 5.1) For at opnå en afbalanceret bedømmelse af helsagseksponater er nedenstående relative pointsskala udarbejdet til brug for juryen (ref. GREV, artikel 5.2): Behandling (20) Filatelistisk betydning (10) 30 Filatelistisk og relateret viden,personligt studie og forskning 35 Kvalitet (10) Sjældenhed (20) 30 Præsentation 5 Ialt Afsluttende bestemmelser I tilfælde af uoverensstemmelser i teksten som følge af oversættelse er den engelske tekst gældende. Dette specialreglement for bedømmelse af helsagseksponater på F.I.P. udstillinger er vedtaget på den 61. F.I.P. kongres i Granada den 4-5 maj Reglementet træder i kraft 1. januar 1995 og gælder for de udstillinger som F.I.P. har tildelt patronage, auspicier eller support og som finder sted efter 1. Januar 1995.

3 Guidelines for bedømmelse af helsager Indledning Disse retningslinier er udarbejdet af F.I.P s helsagskommission for nærmere at uddybe de Særlige bestemmelser for bedømmelse af helsagseksponater (SREV) som blev godkendt på F.I.P s kongres i Rom i 1985 (revideret på den 61. Kongres i Granada i 1992). Retningslinierne skal tjene til at give almindelig vejledning med hensyn til: - Definition på hvad der forstås med helsager - Principperne for opbygning af eksponater, og - Bedømmelseskriterierne for helsager, og de skal læses sammen med de Særlige bestemmelser der henvises til ovenfor, og sammen med Generelt reglement for bedømmelse af konkurrenceeksponater på F.I.P. udstillinger (GREV). Kommissionen anerkender enstemmigt at enhver samler står fuldkommen frit med hensyn til at opbygge og udvikle en samling, som han eller hun synes er passende, men føler samtidig at kommissionen har pligt til at give oplysning og vejledning med hensyn til samling af helsager, således at den sande natur og det sande formål med de forskellige klasser af materiale som i almindelighed samles under denne betegnelse, kan vurderes af alle der er interesserede i dette område. Med dette formål har kommissionen forsøgt at udarbejde en almindeligt akseptabel definition på helsager med passende begrænsninger som dækker beslægtet materiale. Definition på hvad der forstås med helsager En almindeligt anerkendt traditionel definition på helsager lyder som følger: Helsager omfatter postalt materiale, som enten bærer et officielt anerkendt forudtrykt værdimærke eller et motiv eller en inskription, der angiver, at et nærmere angivet beløb er blevet forudbetalt for en postal eller dermed forbunden ydelse. NB. Mens tilstedeværelsen af et trykt frimærke har været væsentlig for at et objekt generelt kunne anerkendes som helsag (jvfr. SREV, artikel l2), har et antal lande udgivet såkaldte formularkort, som blev solgt til publikum med påklæbede frimærker, inden der blev tale om at udgive helsager med påtrykt frimærke. I nyere tid har et stigende antal postvæsener indført helsager, som skønt solgt til publikum for en bestemt pris kun anfører, at der er betalt for en særlig postal tjenesteydelse eller for en særlig takst uden dog nærmere at angive beløbets størrelse, - hvorfor de kaldes non value indicator (NVI). Materiale af denne art kan naturligvis fuldt ud korrekt tages med i samlinger og eksponater med helsager. Forholdet til objekter, der ser ud som eller har samme format som normale helsager, men som ikke er forsynet med et værdimærkepåtryk eller en angivelse af værdi eller modydelse, er mere åbne for diskussion, og i øjeblikket gør man sikkert bedst i at vise eksponater, der udelukkende består af sådanne ufrankerede objekter, udenfor konkurrence på internationale F.I.P. udstillinger. Situationen er imidlertid under udvikling, og kommissionen kan meget vel senere ønske at give yderligere vejledning om dette spørgsmål.

4 Den fysiske form på det papir eller kort, på hvilke frimærket etc. er trykt, afhænger af det formål, for hvilket en bestemt helsag er bestemt. De første helsager med påtryk var i regelen brevark. De andre former for helsager omfatter som regel brevkort, korsbånd (til tryksager) anbefalede konvolutter, postkvitteringer, korrespondancekort og aerogrammer, men andre typer af dokumenter med påtrykte frimærker er fremstillet af en række lande. Andre kategorier af frigjorte helsager, som er udformet som forudbetaling for angivne, men strengt taget ikke postale formål, og som ofte tages med i helsagssamlinger, er telegramblanketter og postanvisninger. NB: I nogle tilfælde har de på telegramformularer påtrykte frimærker indskriften Postage og er blevet accepteret som postfrimærker når de blev skilt fra den originale formular. Helsager kan grupperes i følgende klasser under hensyntagen til deres gyldighed og brug: Postale udgaver: Helsager med påtrykt frimærke afpasset til et postvæsens specielle formål og udgivet til dette til brug for publikum. Det er vigtigt at udskille dem fra uofficielle private modifikationer af normale postale udgaver lavet til filatelistiske formål og ofte kaldt repiquager. Officielle tjenesteudgaver: Helsager med påtrykt frimærke fremstillet udelukkende til brug for regeringsdepartementer. De påtrykte frimærker kan svare til dem, der findes på postvæsenets udgaver, eller de kan have en særlig tegning. Alternativt kan postvæsenets udgaver ændres til tjenstligt brug ved overtryk, etc. Soldater- (militær-) udgaver: Helsager med påtrykt frimærke til brug for medlemmer af d væbnede styrker. De påtrykte frimærker kan svare til postvæsenets udgaver, eller de kan have en særlig tegning. Lejlighedsfremstillede (private) udgaver: Helsager med frimærker i postvæsenets tegning og påtrykt med postvæsenets godkendelse på private personers eller organisationers vegne under hensyntagen til særlige bestemmelser. De påtrykte frimærker kan forekomme i et stort antal værdier og tegninger svarende til postvæsenets. NB: Det er vigtigt indenfor klassen lejlighedsstemplede forsendelser at skelne mellem sådanne, der blev fremstillet til regulær postal brug, og dem, der blev fremstillet til filatelistiske formål. Lokale postale udgaver: Helsager med påtrykt frimærke og fremstillet af private postale agenturer med varierende grad af anerkendelse eller støtte fra postvæsenets side. Det er muligt også at klassificere helsager efter arten af den postale eller dermed forbundne tjeneste, de er beregnet til. Eksempler på sådanne tjenester falder under følgende grupper: Postal brug: Luftpost og overfladepost, lokal, indenrigsk, udenrigsk, breve, brevkort, pakker, aviser etc. Anbefaling: Indland, udland. Telegrammer: Indland, udland. Kvitteringer: Kvitteringer for forsendelse af breve, pakker, værdibreve. Diverse gebyrer: Postanvisninger, postopkrævninger, værdibreve, andre dokumenter med påtrykt frimærke etc. Principper for opbygning af eksponater

5 Et helsagseksponat bør omfatte en logisk og samhørende samling af ubrugte og/eller brugte eksemplarer af helsager, således som disse er defineret af de i af FIP s kommission for helsager udarbejdede retningslinier, for at belyse en eller flere af nedennævnte kategorier. Planen for, eller ideen bag eksponatet bør der redegøres for på en indledningsplanche (ref. Artikel 3.3). Udgaver fra et enkelt land eller landegruppe Udgaver fra en bestemt tidsperiode Udgaver af en særlig klasse af helsager (Se afsnit A (3) (a - (e)) Udgaver af en særlig type af postale eller dermed forbundne ydelser (Se Afsnit A (3) (f - (j)) Udgaver karakteriseret ved en særlig fysisk form på papiret eller kartonen (Se sektion A (2) ) Eksponater af helsager bør normalt bestå af hele stykker. Hvor disse stykker er meget sjældne i hel form eller vides kun at eksistere som afklip, kan de godkendes som dele af et eksponat; dette gælder for eksempel også for en studie over varianter i de anvendte frimærkeklicheer eller for en sådan over sjældne afstemplinger. Værdimærkerne fra helsager brugt som påklæbede frimærker kan også på fuldgyldig måde være en del af et helsagseksponat. På samme måde som ved frimærkeeksponater kan eksemplarer af officielle prøvetryk eller essays, eller stykker som er overtrykt med SPECIMEN eller CANCELLED etc. Være en fuldgyldig del af et helsagseksponat. Bedømmelse af eksponater I overensstemmelse med artiklerne 4.3 og 4.10 i FIP s generalreglement for udstillinger (GREX), Verdensudstillinger og Internationale udstillinger skal disse sørge for en særlig klasse for helsager, anbragt som en helhed i et rum eller på en afdeling på udstillingen. På andre udstillinger, hvor man ikke har indrettet en særlig klasse for helsager, er det hensigtsmæssigt, at helsagseksponaterne grupperes geografisk sammen med klassen for Traditionel filateli med undtagelse af luftposteksponater, som mere hensigtsmæssigt udstilles sammen med klassen for luftpost. Ved bedømmelsen af et helsagseksponat skal juryen benytte nedenstående almindelige kriterier (Se GREV artikel 4.2): Eksponatets behandling - se GREV art. 4.3 Eksponatets betydning, -se GREV art. 4.4 Filatelistiske og relaterede kundskaber samt personlige studier og forskning - se GREV art 4.5 Kvalitet og sjældenhedsgrad - se GREV art. 4.6 Præsentation - se GREV art. 4.7 Udstillingerne bør være opmærksom på nødvendigheden af omhyggeligt at overveje de forhold, der tilsammen tjener til at forhøje den udmærkelse, et eksponat kan opnå. Nedenfor gives nogle anvisninger på de grundlæggende elementer, der danner basis for hvert individuelt kriterium.

6 Eksponatets behandling Graden af udvikling, originalitet og fuldstændighed hos eksponatet: Viser eksponatet den højeste grad af udvikling på basis af det medtagne materiale? Er behandlingen ortodoks, eller er der blevet anvendt en usædvanlig eller original fortolkning? Hvor fuldstændig er behandlingen af det valgte emne? Er emnet valgt for at det er muligt at vise et vel afbalanceret eksponat på det forhåndenværende areal? Svarer det udstillede materiale på rette måde til eksponatets titel og beskrivelse? Betydning Et eksponats betydning afhænger både af betydningsfuldheden af det foreliggende eksponat i forhold til det valgte emne, og til emnets betydningsfuldhed indenfor helsager i almindelighed. Kundskaber og forskning Eksponatet bør vise en fyldig og korrekt vurdering af det valgte emne, samt et indgående studium af foreliggende oplysninger. Juryen skal lægge mærke til udstillerens eget studie og forskning (se GREV art. 4.5). Kvalitet og sjældenhedsgrad De viste stykker skal være i den bedst mulige kvalitet. Juryen bør tage alle ekseptionelt fine eller sjældne stykker i betragtning, samt kontrollere om alle kendte sjældenheder indenfor det viste emne findes i eksponatet. NB. Med mindre en helsag er ekstrem sjælden eller ukendt som helt stykke, eller hvis eksponatet først og fremmest viser varianter i de påtrykte frimærker, er det ønskeligt, at objekterne vises som hele stykker. Ægte brugte forsendelser af objekter med privat påtrykte frimærker bør foretrækkes frem for filatelistisk inspirerede objekter. Præsentation Teksterne skal være klare, præcise og have relation til det viste materiale og til det valgte emne for eksponatet. Den måde, man vil præsentere materialet på, skal vise dette på den bedst mulige og mest velafbalancerede måde. Det er vigtigt at undgå unødvendigt ensformige opsætninger. NB. Der er helt uden betydning om teksterne er håndskrevne, maskinskrevne eller trykte. Man bør undgå brugen af stærkt farvet blæk, og farvede plancher (Se GREV art. 4.7). Bedømmelsernes relative fordeling Eksponater af helsager skal bedømmes af anerkendte specialister indenfor dette område og i overensstemmelse med GREX afsnit V, art , se også GREV art Behandling (20) og betydning af eksponatet (10) 2. Filatelistiske og relaterede kundskaber, personlige studier og forskning 30 points 35 points

7 3. Kvalitet (10) og sjældenhedsgrad (20) 30 points 4. Præsentation 5 points I alt 100 points Afsluttende bemærkninger I tilfælde af uoverensstemmelser i teksten som følge af oversættelse, er det den engelske tekst der er gældende.

SPECIALREGLEMENT FOR BEDØMMELSE AF SAMLINGER AF TRADITIONEL FILATELI PÅ F.I.P. UDSTILLINGER

SPECIALREGLEMENT FOR BEDØMMELSE AF SAMLINGER AF TRADITIONEL FILATELI PÅ F.I.P. UDSTILLINGER SREV - TRADITIONEL SPECIALREGLEMENT FOR BEDØMMELSE AF SAMLINGER AF TRADITIONEL FILATELI PÅ F.I.P. UDSTILLINGER Artikel 1: Konkurrenceudstillinger I henhold til art. 1.4 i F.I.P.'s generelle reglement for

Læs mere

Det traditionelle eksponat Af: Henrik Mouritsen

Det traditionelle eksponat Af: Henrik Mouritsen Det traditionelle eksponat Af: Henrik Mouritsen Grundet den positive respons jeg har fået fra andre samlere og udstillere i forbindelse med min artikel i DFT kaldet Vejen til Guld, synes der at være interesse

Læs mere

Reglement for bedømmelse af tema klasse

Reglement for bedømmelse af tema klasse Reglement for bedømmelse af tema klasse Specialreglement for bedømmelse af tematiske eksponater på FIP-udstillinger. 1: Konkurrenceudstillinger I Henhold til art. 1.5 i FIP's generalreglement vedr. bedømmelse

Læs mere

Reglement for bedømmelse af filatelistisk litteratur

Reglement for bedømmelse af filatelistisk litteratur Reglement for bedømmelse af filatelistisk litteratur Specialreglement for evalueringen af filatelistiske litteratureksponater ved F.I.P.- udstillinger. 1: Eksponater i konkurrenceklassen I overensstemmelse

Læs mere

Det posthistoriske eksponat af Henrik Mouritsen

Det posthistoriske eksponat af Henrik Mouritsen Det posthistoriske eksponat af Henrik Mouritsen Som lovet i min artikel om det traditionelle eksponat, hermed en kort artikel om, hvad der karakteriserer den posthistoriske klasse, og hvordan den bedømmes.

Læs mere

Helsagssamleren. En artikelserie i DFT af Erik Hvidberg Hansen og Lars Engelbrecht. Artiklerne 1-13

Helsagssamleren. En artikelserie i DFT af Erik Hvidberg Hansen og Lars Engelbrecht. Artiklerne 1-13 Helsagssamleren En artikelserie i DFT af Erik Hvidberg Hansen og Lars Engelbrecht Artiklerne 1-13 Indhold: Artikel 1: Helsager: Hvad er det, og hvad er det ikke? Artikel 2: De forskellige former for helsager

Læs mere

Danmarks Filatelist Forbund The Danish Philatelic Federation

Danmarks Filatelist Forbund The Danish Philatelic Federation Danmarks Filatelist Forbund The Danish Philatelic Federation Udstillingsreglement for danske udstillinger Kapitel 1 Formål mv. 1 Reglementet skal sikre en ensartet afvikling af frimærkeudstillinger i Danmark

Læs mere

Synopsis sider et nyt fænomen i Danmark der kan hjælpe udstillere og dommere. af Henrik Mouritsen

Synopsis sider et nyt fænomen i Danmark der kan hjælpe udstillere og dommere. af Henrik Mouritsen Synopsis sider et nyt fænomen i Danmark der kan hjælpe udstillere og dommere af Henrik Mouritsen På DFF s dommerkollegiums sidste møde blev det besluttet ikke blot officielt at tillade synopsis sider i

Læs mere

DFT særnummer: Om at udstille

DFT særnummer: Om at udstille DFT særnummer: Om at udstille Dette hæfte giver en indføring i reglerne for frimærkeudstillinger, beskriver de vigtigste udstillings klasser og forklarer principperne for bedømmelse og præmiering. Hæftet

Læs mere

Vejen til Guld! Af Henrik Mouritsen

Vejen til Guld! Af Henrik Mouritsen Vejen til Guld! Af Henrik Mouritsen I løbet af de sidste fire år har jeg udviklet mig fra utilfreds udstiller til fæl dommer. I denne proces mener jeg at have høstet en del erfaringer, som jeg tror andre

Læs mere

Opsætning af eksponater - En markedsundersøgelse på Nordia 2002 Af: Lars Engelbrecht

Opsætning af eksponater - En markedsundersøgelse på Nordia 2002 Af: Lars Engelbrecht Opsætning af eksponater - En markedsundersøgelse på Nordia 2002 Af: Lars Engelbrecht Når jeg besøger en frimærkeudstilling, kan jeg ikke lade være med at blive imponeret over de tusinder af timer, der

Læs mere

2. Tid og sted Udstillingen afholdes i dagene oktober 2019 i DGI-Byen, Tietgensgade 65, 1704 København.

2. Tid og sted Udstillingen afholdes i dagene oktober 2019 i DGI-Byen, Tietgensgade 65, 1704 København. Specialreglement for Filatelistisk Selskab 100 år 1. Arrangør Den nationale frimærkeudstilling Filitelistisk Selskab 100 år arrangeres af Filatelistisk Selskab, som er en fraktion af Københavns Philatelist

Læs mere

Danmarks sjældneste helsag

Danmarks sjældneste helsag Danmarks sjældneste helsag Af Lars Engelbrecht Prædikatet Danmarks sjældneste helsag er ofte og yderst velfortjent givet en bestemt type af de tidlige, smalle konvolutter. Konvolutten har et blå værdistempel

Læs mere

Ry og Omegns Frimærkeklub

Ry og Omegns Frimærkeklub Ry og Omegns Frimærkeklub Klubudstilling 1. og 2. september 2012 BULLETIN NR. 4. JANUAR 2012 Sidste nyt: DM i Hjemstavnsfilateli 1 Ry kalder alle udstillere! Så er det ved at være tid til at træffe beslutning

Læs mere

Udstillingsreglement for den bilaterale nationale udstilling Oldenburg 2017

Udstillingsreglement for den bilaterale nationale udstilling Oldenburg 2017 Udstillingsreglement for den bilaterale nationale udstilling Oldenburg 2017 1. Arrangører, sted og dato 1.1. Den bilaterale nationale frimærkeudstilling Oldenburg 2017 arrangeres af Bund Deutscher Philatelisten

Læs mere

Lot o/x/xx Beskrivelse Værdi Limit 1 Tilbehør Leuchtturm A4 med Kasette og 25 sider. Sort? 100 2 Tilbehør Leuchtturm A4 med Kasette og 25 sider. Blå?

Lot o/x/xx Beskrivelse Værdi Limit 1 Tilbehør Leuchtturm A4 med Kasette og 25 sider. Sort? 100 2 Tilbehør Leuchtturm A4 med Kasette og 25 sider. Blå? Lot o/x/xx Beskrivelse Værdi Limit 1 Tilbehør Leuchtturm A4 med Kasette og 25 sider. Sort? 100 2 Tilbehør Leuchtturm A4 med Kasette og 25 sider. Blå? 100 3 Tilbehør Leuchtturm A4 med Kasette og 25 sider.

Læs mere

Stregkode Specifikation Version 1.2. Forord

Stregkode Specifikation Version 1.2. Forord Version 1,2 - Juni 2008 Forord Denne tekniske manual er til brug for de af Post Danmarks kunder, som ønsker at trykke stregkoder til brug i forbindelse med Post Danmarks brevprodukter. Desuden indeholder

Læs mere

Kapitel 1 POST Greenlands virksomhed

Kapitel 1 POST Greenlands virksomhed 28. februar 2011 FM 2011/27 Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx. af xx. xxxx 2011 om post Kapitel 1 POST Greenlands virksomhed 1. POST Greenland er en del af TELE Greenland A/S, der kan oprette et datterselskab

Læs mere

Nye opdateringer til Danske perfiner For den seriøse samler

Nye opdateringer til Danske perfiner For den seriøse samler Nye opdateringer til Danske perfiner For den seriøse samler Rammeforklaring til placering af følgende opdateringer 1. linie, venstre Navn.: Firma, myndighed, institution. Bruger. Formodet bruger (?). Hjemsted:

Læs mere

1 Objekt informationsmodel - Byggeblok

1 Objekt informationsmodel - Byggeblok 1 Objekt informationsmodel - Byggeblok Logisk Informationsmodel for Byggeblokken Objekt Modellen beskriver og viser hvordan Forretningsobjekt "Objekt" kan forstås. Modellen er generisk, og kan derfor bruges

Læs mere

" i bevægelse" (... in Bewegung")

 i bevægelse (... in Bewegung) Opråb Deltagelse i intern ation al filteud stilling " i bevægelse" (... in Bewegung") D e a d l i n e f o r i n d s e n d e l s e : 0 9. 1 1. 2 0 1 2 D e a d l i n e f o r u d s t i l l i n g : 1 7. 0

Læs mere

Brugermanual for registrant. Næstved Kommunes Kunstregistrantsystem

Brugermanual for registrant. Næstved Kommunes Kunstregistrantsystem Brugermanual for registrant Næstved Kommunes Kunstregistrantsystem Side 1 af 7 Indhold Forside... 3 Opret kunstgenstand... 3 Skift kode... 7 Log på... 7 Side 2 af 7 Forside Søg efter kunstgenstande Alle

Læs mere

Udstillingsteknikker Af: Henrik Mouritsen

Udstillingsteknikker Af: Henrik Mouritsen Udstillingsteknikker Af: Henrik Mouritsen Hvordan arbejder man mest effektivt med sit eksponat, således at man opnår det højst mulige antal points som ens materiale berettiger til? Det kan der selvfølgelig

Læs mere

VIGTIG JURIDISK OPLYSNING

VIGTIG JURIDISK OPLYSNING BESLUTNING OM KLASSIFIKATION AF DE TJENESTER, FOR HVILKE DER OPKRÆVES AFGIFTER (Beslutning truffet af bestyrelsen for Det Europæiske Kemikalieagentur) VIGTIG JURIDISK OPLYSNING Den danske udgave er en

Læs mere

Generel vejledning vedrørende obligatoriske opgaver på voksenunderviseruddannelsen

Generel vejledning vedrørende obligatoriske opgaver på voksenunderviseruddannelsen Generel vejledning vedrørende obligatoriske opgaver på voksenunderviseruddannelsen Udformning Alle skriftlige opgaver på VUU skal være udformet således: 1. at, de kan læses og forstås uden yderligere kommentarer.

Læs mere

9901/17 ht/jb/ef 1 DGD 2A

9901/17 ht/jb/ef 1 DGD 2A Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 1. juni 2017 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2015/0287 (COD) 9901/17 NOTE fra: til: Formandskabet Rådet Tidl. dok. nr.: 9641/17 + ADD 1 Komm. dok. nr.: 15251/15

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR UNDERSØGELSE I KONTORET FOR HARMONISERING I DET INDRE MARKED (VAREMÆRKER OG DESIGN) REDAKTIONEL NOTE OG GENEREL INDLEDNING

RETNINGSLINJER FOR UNDERSØGELSE I KONTORET FOR HARMONISERING I DET INDRE MARKED (VAREMÆRKER OG DESIGN) REDAKTIONEL NOTE OG GENEREL INDLEDNING RETNINGSLINJER FOR UNDERSØGELSE I KONTORET FOR HARMONISERING I DET INDRE MARKED (VAREMÆRKER OG DESIGN) REDAKTIONEL NOTE OG GENEREL INDLEDNING Indholdsfortegnelse 1 Emne... 3 2 Formålet med retningslinjerne...

Læs mere

René Kejlskov Jørgensen

René Kejlskov Jørgensen Personoplysninger Litteratur (bøger og betydende artikelsamlinger) Eksponater (min. nationalt Guld) K K K Aage (Nicolai) Kabell Signatur: 1920-1981 Professor i nordisk sprog og litteratur Vitus Bering

Læs mere

Konkurrence regler Heelwork to Music

Konkurrence regler Heelwork to Music Konkurrence regler Heelwork to Music Generelle regler Hunde skal være vaccineret og forsikret i henhold til DKKs regler for deltagelse i udstilling, agility eller lydighed. Deltagende hunde skal være mindst

Læs mere

Forbrugerombudsmandens vejledning om krav til oplysninger i tvreklamer, jf. markedsføringslovens 3, 12 a og 14 a. Baggrund

Forbrugerombudsmandens vejledning om krav til oplysninger i tvreklamer, jf. markedsføringslovens 3, 12 a og 14 a. Baggrund Dato: 19. december 2014 Sag: FO-12/12069-28 Sagsbehandler: /tmn Forbrugerombudsmandens vejledning om krav til oplysninger i tvreklamer, jf. markedsføringslovens 3, 12 a og 14 a. Baggrund Gennem de seneste

Læs mere

Anerkendelse af statikere

Anerkendelse af statikere Bilag 3 Anerkendelse af statikere A. Anerkendelse af statikere Ingeniørforeningen i Danmark (IDA) bemyndiges af Trafik- og ByggestyrelsenErhvervs- og Byggestyrelsen til at anerkende statikere inden for

Læs mere

Danmarks tjenestefrimærker og tjenesteforsendelser 1871-1924. Foredrag på Den Filatelistiske Højskole i Mørke 2. marts 2013

Danmarks tjenestefrimærker og tjenesteforsendelser 1871-1924. Foredrag på Den Filatelistiske Højskole i Mørke 2. marts 2013 Danmarks tjenestefrimærker og tjenesteforsendelser 1871-1924 Foredrag på Den Filatelistiske Højskole i Mørke 2. marts 2013 KT før tjenestefrimærker KT før tjenestefrimærker Tekst Portofrihedens afskaffelse

Læs mere

World Robot Olympiad 2019

World Robot Olympiad 2019 World Robot Olympiad 2019 Regler for Open kategori Version: 4. januar 2019 Vigtige ændringer for WRO 2019... 2 Regler for Open kategori... 3 1. Materiale... 3 2. Regler for robot... 3 3. Konkurrencen...

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 12. april 2013

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 12. april 2013 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 12. april 2013 Sag 132/2011 (2. afdeling) Post Danmark A/S (advokat Frank Bøggild) mod Forbrugerombudsmanden (kammeradvokat K. Hagel-Sørensen) I tidligere instans er afsagt

Læs mere

Offentliggørelse af redegørelse for virksomhedsledelse og redegørelse for samfundsansvar på virksomhedens hjemmeside mv.

Offentliggørelse af redegørelse for virksomhedsledelse og redegørelse for samfundsansvar på virksomhedens hjemmeside mv. I det følgende gengives med tilladelse fra Revision & Regnskabsvæsen indholdet af en artikel, som er offentliggjort i Revision & Regnskabsvæsen nr. 9, 2009, s. 31 ff. Af chefkonsulent Grethe Krogh Jensen,

Læs mere

GENNEMFØRELSESBESTEMMELSERNE TIL ADFÆRDSKODEKSEN FOR EUROPA-PARLAMENTETS MEDLEMMER VEDRØRENDE ØKONOMISKE INTERESSER OG INTERESSEKONFLIKTER

GENNEMFØRELSESBESTEMMELSERNE TIL ADFÆRDSKODEKSEN FOR EUROPA-PARLAMENTETS MEDLEMMER VEDRØRENDE ØKONOMISKE INTERESSER OG INTERESSEKONFLIKTER GENNEMFØRELSESBESTEMMELSERNE TIL ADFÆRDSKODEKSEN FOR EUROPA-PARLAMENTETS MEDLEMMER VEDRØRENDE ØKONOMISKE INTERESSER OG INTERESSEKONFLIKTER PRÆSIDIETS AFGØRELSE AF 15. APRIL 2013 Kapitler 1. Gaver modtaget

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. for. Støtte til salgsproces vedr. udvalgte låneporteføljer

UDBUDSBETINGELSER. for. Støtte til salgsproces vedr. udvalgte låneporteføljer UDBUDSBETINGELSER for Støtte til salgsproces vedr. udvalgte låneporteføljer 2 1. DEN ORDREGIVENDE MYNDIGHED Finansiel Stabilitet A/S Kalvebod Brygge 43 1560 København V Hjemmeside: http://www.finansielstabilitet.dk

Læs mere

VEJLEDNING FOR BEDØMMELSESUDVALG

VEJLEDNING FOR BEDØMMELSESUDVALG VEJLEDNING FOR BEDØMMELSESUDVALG FOR PH.D.-AFHANDLINGER Aarhus Graduate School of Business and Social Sciences april 2014 Indhold Regelgrundlaget... 1 Krav til ph.d.-afhandlingen... 1 Bedømmelsesudvalgets

Læs mere

DO henviser til den autoriserede danske oversættelse af Bibelen, Det danske Bibelselskab 2002

DO henviser til den autoriserede danske oversættelse af Bibelen, Det danske Bibelselskab 2002 Forord Dette er en bog om nådegaver. Den er kort og har et begrænset sigte: at definere hvad en nådegave er ud fra Det nye Testamente (NT) og at beskrive de 18 nådegaver, der omtales i NT. Ofte beskriver

Læs mere

Akit - Prisbog Logistik

Akit - Prisbog Logistik 3. Kurerforsendelser 3.1. Jetpost & EMS/Jetpost Oqimaassusaa Max. vægt Nunatsinni Grønland Danmark & Færøerne Indtil 1 kg 540,00 kr. 540,00 kr. Pr. efterfølgende kilo dog max. 30 kg 64,00 kr. 121,00 kr.

Læs mere

25 års Jubilæumsudstilling. Velkommen til Motiv 2013

25 års Jubilæumsudstilling. Velkommen til Motiv 2013 25 års Jubilæumsudstilling Velkommen til Motiv 2013 Danmark 1980 Postgården i Købmagergade, København DE DANSKE MOTIVSAMLERE (Tilsluttet Danmarks Filatelist Forbund) 1 2 Velkommen til Motiv 2013 v/jørgen

Læs mere

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til RÅDETS AFGØRELSE KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 18.04.2005 KOM(2005) 146 endelig 2005/0056(CNS) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om undertegnelse af aftalen mellem Det Europæiske Fællesskab og Kongeriget

Læs mere

BYTTE- OG BØRSDAGEN. ** = postfrisk * = ubrugt O = stemplet = klip B = kort og breve. Realisation PNI

BYTTE- OG BØRSDAGEN. ** = postfrisk * = ubrugt O = stemplet = klip B = kort og breve. Realisation PNI BYTTE- OG BØRSDAGEN Anvisningssalg af frimærker og tilbehør, uden salær, i Borgerforeningens hus, Nørrevoldgade 63, 5800 Nyborg, søndag den 17. april 2016, kl. 14.30, eftersyn fra ca. kl. 11.00. ** = postfrisk

Læs mere

Border Collie Klubbens konkurrenceregler

Border Collie Klubbens konkurrenceregler Border Collie Klubbens konkurrenceregler Hyrdehunde konkurrencerne består af nogle forskellige momenter som tester hundens evne til i samarbejde med føreren at håndtere fårene effektivt, kontrolleret og

Læs mere

EDNI VEJL VEJLEDNING FOR BEDØMMELSESUDVALG FOR PH.D.-AFHANDLINGER. BSS, december Aarhus Graduate School of Business and Social Sciences

EDNI VEJL VEJLEDNING FOR BEDØMMELSESUDVALG FOR PH.D.-AFHANDLINGER. BSS, december Aarhus Graduate School of Business and Social Sciences EDNI VEJL PHD NG / VEJLEDNING FOR BEDØMMELSESUDVALG FOR PH.D.-AFHANDLINGER BSS, december 2012 Aarhus Graduate School of Business and Social Sciences Indhold Regelgrundlaget... 1 Krav til ph.d.-afhandlingen...

Læs mere

Vejledning til Projektopgave. Akademiuddannelsen i projektstyring

Vejledning til Projektopgave. Akademiuddannelsen i projektstyring Vejledning til Projektopgave Akademiuddannelsen i projektstyring Indholdsfortegnelse: Layout af projektopgave!... 3 Opbygning af projektopgave!... 3 Ad 1: Forside!... 4 Ad 2: Indholdsfortegnelse inkl.

Læs mere

Anerkendelse af statikere

Anerkendelse af statikere Bilag 3 Anerkendelse af statikere A. Anerkendelse af statikere Ingeniørforeningen i Danmark (IDA) bemyndiges af Trafik- og Byggestyrelsen til at anerkende statikere inden for følgende rammer: 1 Gyldighed

Læs mere

HVAD ER FRIMURERI. Det Danske Frimurerlaug af G. F. og A. M. Tilsluttet Den Danske Frimurerorden. Udgivet af Rådet for Generelle Anliggender

HVAD ER FRIMURERI. Det Danske Frimurerlaug af G. F. og A. M. Tilsluttet Den Danske Frimurerorden. Udgivet af Rådet for Generelle Anliggender HVAD ER FRIMURERI Det Danske Frimurerlaug af G. F. og A. M. Tilsluttet Den Danske Frimurerorden Udgivet af Rådet for Generelle Anliggender Laugssekretærens Kontor Silkeborg Plads 8 2100 København Ø Telefon

Læs mere

VEDTÆGT FOR GULDBORGSUND STADSARKIV VEDTÆGT FOR GULDBORGSUND KOMMUNES OFFENTLIGE ARKIV ETABLERET I HENHOLD TIL ARKIVLOVENS 7

VEDTÆGT FOR GULDBORGSUND STADSARKIV VEDTÆGT FOR GULDBORGSUND KOMMUNES OFFENTLIGE ARKIV ETABLERET I HENHOLD TIL ARKIVLOVENS 7 VEDTÆGT FOR GULDBORGSUND STADSARKIV VEDTÆGT FOR GULDBORGSUND KOMMUNES OFFENTLIGE ARKIV ETABLERET I HENHOLD TIL ARKIVLOVENS 7 GULDBORGSUND KOMMUNE APRIL 2011 INDHOLDSFORTEGNELSE Indhold 1. Formål... 3 2.

Læs mere

Fjordhesten Danmark - Sportsreglement

Fjordhesten Danmark - Sportsreglement Fjordhesten Danmark - Sportsreglement Gældende fra 01.01.14 1. Formål og gyldighed Formålet med reglementet er at sikre at hestens tarv respekteres, og at skabe lige og fair vilkår ved deltagelse i konkurrencer.

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 31.1.2017 C(2017) 403 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 31.1.2017 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 251/2014

Læs mere

Lagtingslov nr. 17 af 31. marts 1976 om Færøernes postvæsen, som senest ændret ved lagtigslov nr. 86 af 13. juni 1995

Lagtingslov nr. 17 af 31. marts 1976 om Færøernes postvæsen, som senest ændret ved lagtigslov nr. 86 af 13. juni 1995 Lagtingslov nr. 17 af 31. marts 1976 om Færøernes postvæsen, som senest ændret ved lagtigslov nr. 86 af 13. juni 1995 Kapitel 1. Formål og organisation. Kapitel 2. Finansielle forhold. Kapitel 3. Eneretten.

Læs mere

Maskin- og erhvervsudstilling Hjørring Dyrskue 2015

Maskin- og erhvervsudstilling Hjørring Dyrskue 2015 Maskin- og erhvervsudstilling Hjørring Dyrskue 2015 Den 19. og 20. juni 2015 1 Indhold 1. Udstillingens omfang og karakter... 3 2. Bestilling og fordeling af stande... 3 3. Standleje... 4 4. Tildeling

Læs mere

Manuskriptvejledning De Studerendes Pris

Manuskriptvejledning De Studerendes Pris Fremsendelse af artikel Artikler skrevet på baggrund af bachelorprojekter, der er afleveret og bestået i det annoncerede tidsrum, kan deltage i konkurrencen om De Studerendes Pris. Det er kun muligt at

Læs mere

RSD for BF Erik Sangild Ternevej Frederiksværk BROTHERHOOD FUND-UDVALGET 2015 / 2016 August 2015

RSD for BF Erik Sangild Ternevej Frederiksværk BROTHERHOOD FUND-UDVALGET 2015 / 2016 August 2015 RSD for BF Erik Sangild Ternevej 9 3300 Frederiksværk 4777 2190-4095 6909 sangild@vip.cybercity.dk BROTHERHOOD FUND-UDVALGET 2015 / 2016 August 2015 Lige som KFUM-bevægelsen er international udtrykker

Læs mere

Dansk Posthistorie Forord

Dansk Posthistorie Forord Dansk Posthistorie 1875-1907 Danske posttakster, reglementer, og sjældenhedsinformationer 01/Jan/1875-30/Sep/1907 for alle typer af indenlandske og udenlandske forsendelser, inklusiv et detaljeret studie

Læs mere

1.0 FORMELLE KRAV... 2 2.0 HVORDAN OPGAVENS OPBYGNING... 2

1.0 FORMELLE KRAV... 2 2.0 HVORDAN OPGAVENS OPBYGNING... 2 SRO-opgaven - opbygning, formalia, ideer og gode råd Indhold 1.0 FORMELLE KRAV... 2 2.0 HVORDAN OPGAVENS OPBYGNING... 2 2.1 OPBYGNING/STRUKTUR... 2 2.2 FORSIDE... 2 2.3 INDHOLDSFORTEGNELSE... 3 2.4 INDLEDNING...

Læs mere

UDKAST TIL UDTALELSE

UDKAST TIL UDTALELSE EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Udvalget om Borgernes Rettigheder og Retlige og Indre Anliggender 27.10.2010 2010/0067(CNS) UDKAST TIL UDTALELSE fra Udvalget om Borgernes Rettigheder og Retlige og Indre Anliggender

Læs mere

Written by Administrator Friday, 16 December 2011 20:29 - Last Updated Thursday, 12 January 2012 06:43

Written by Administrator Friday, 16 December 2011 20:29 - Last Updated Thursday, 12 January 2012 06:43 01. Deltagerbetingelser. Enhver fotoklub/gruppe hjemmehørende i det jyske område kan lade sig registrere og indsende billeder til Sammenslutningen af Jyske Fotoklubber på nærværende betingelser. Deltagelse

Læs mere

Vedtægt for Frederikshavn Stadsarkiv

Vedtægt for Frederikshavn Stadsarkiv Vedtægt for Frederikshavn Stadsarkiv Frederikshavn Stadsarkiv er i henhold til Arkivlovens 7 offentligt arkiv for Frederikshavn Kommune. 1. Formål Frederikshavn Stadsarkiv har til formål: 1) at sikre bevaring

Læs mere

Regulativer for EU-statsborgere og medlemmer af deres familier. Generelle bestemmelser

Regulativer for EU-statsborgere og medlemmer af deres familier. Generelle bestemmelser Regulativer for EU-statsborgere og medlemmer af deres familier Generelle bestemmelser Beslutning om ophold på Polsk territorium for EU statsborgere gives umiddelbart og i tilfælde af medlemmer i familien,

Læs mere

ANNONCERING - HUSFOTOGRAF

ANNONCERING - HUSFOTOGRAF DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON Eva Tolstrup Ziegler etz@vd.dk ANNONCERING - HUSFOTOGRAF 1. ORIENTERING Nærværende annoncering gælder i forbindelse med udbud og kontrahering af aftale om rådgivning

Læs mere

Definitioner på publikationstyper i PURE

Definitioner på publikationstyper i PURE Definitioner på publikationsr i PURE Definition Bidrag til tidsskrift/avis Artikel, peer reviewed Artikel Letter Kommentar / debat Review Videnskabelig anmeldelse Editorial Tidsskriftsartikel Anmeldelse

Læs mere

SKABELON TIL UDFORMNING AF EVIDENSBASEREDE KLINISKE RETNINGSLINJER

SKABELON TIL UDFORMNING AF EVIDENSBASEREDE KLINISKE RETNINGSLINJER SKABELON TIL UDFORMNING AF EVIDENSBASEREDE KLINISKE RETNINGSLINJER Skabelonen er udarbejdet af: Center for Kliniske retningslinjer april 2009 Anbefalet af centrets Videnskabelige Råd, den: 5. maj 2009

Læs mere

TILSKUDSAFTALE NR. FLERE MODTAGERE PROJEKTTITEL (KORT BETEGNELSE)

TILSKUDSAFTALE NR. FLERE MODTAGERE PROJEKTTITEL (KORT BETEGNELSE) SYVENDE RAMMEPROGRAM TILSKUDSAFTALE NR. FLERE MODTAGERE PROJEKTTITEL (KORT BETEGNELSE) (angiv FINANSIERINGSORDNING) Det [Europæiske Fællesskab] ("Fællesskabet"), repræsenteret ved Kommissionen for De Europæiske

Læs mere

Forslag til RÅDETS FORORDNING

Forslag til RÅDETS FORORDNING EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 19.1.2017 COM(2017) 23 final 2017/0010 (NLE) Forslag til RÅDETS FORORDNING om ændring af bilag III til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2008/98/EF for så vidt

Læs mere

Dansk/historie-opgaven

Dansk/historie-opgaven Dansk/historie-opgaven - opbygning, formalia, ideer og gode råd Indhold 1.0 FORMELLE KRAV... 2 2.0 OPGAVENS OPBYGNING/STRUKTUR... 2 2.1 FORSIDE... 2 2.2 INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 2.3 INDLEDNING... 2 2.4

Læs mere

At vurdere websteder. UNI C 2008 Pædagogisk IT-kørekort. af Eva Jonsby og Lena Müller oversat til dansk af Kirsten Ehrhorn

At vurdere websteder. UNI C 2008 Pædagogisk IT-kørekort. af Eva Jonsby og Lena Müller oversat til dansk af Kirsten Ehrhorn At vurdere websteder af Eva Jonsby og Lena Müller oversat til dansk af Kirsten Ehrhorn Trykt materiale, f.eks. bøger og aviser, undersøges nøje inden det udgives. På Internet kan alle, der har adgang til

Læs mere

6191/17 SDM/ks DGA SSCIS

6191/17 SDM/ks DGA SSCIS Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 14. marts 2017 (OR. en) 6191/17 CORLX 93 CSC 44 COEST 33 CFSP/PESC 131 JAI 106 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.: Aftale mellem Den

Læs mere

Insiderlister og de typiske fejl

Insiderlister og de typiske fejl Finanstilsynet KARE Insiderlister og de typiske fejl I sommeren 2016 kom der nye krav til, hvordan udstedere skal udforme insiderlister. Finanstilsynet har gennemgået et udvalg af de lister, som er indhentet

Læs mere

for brug af billeder og video

for brug af billeder og video RETNINGSLINJER 31. AUGUST 2018 for brug af billeder og video Version 0.6 Godkendt af styregruppen for implementering af EU persondataforordning den 3. september 2018 HER KAN DU FINDE INFORMATIONER OM,

Læs mere

Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0248 Offentligt

Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0248 Offentligt Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0248 Offentligt KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 1.6.2005 KOM(2005) 248 endelig 2002/0061 (COD) UDTALELSE FRA KOMMISSIONEN i henhold til EF-traktatens

Læs mere

Rammeforklaring Br Po 14, felter til højre Retvendt og spejlvendt perfinbillede set med billedsiden opad.

Rammeforklaring Br Po 14, felter til højre Retvendt og spejlvendt perfinbillede set med billedsiden opad. Rammeforklaring S. Friedländer København (Gpd.Jn. IIIA. 02.1876. Nr.4259) 10. 1892 11. 1896 Br Po 14, 9 1 10 S 25 Oven på rammen til højre Perfinbilledets bogstav / tal / logo og nr. 2 felter til højre

Læs mere

A8-0251/113. Begrundelse

A8-0251/113. Begrundelse 8.3.2017 A8-0251/113 113 Artikel 1 stk. 1 nr. 8 Directive 91/477/EEC Artikel 10 c (ny) Artikel 10c (ny) Kommissionen vedtager i overensstemmelse med artikel 13a delegerede retsakter som et supplement til

Læs mere

Artikler

Artikler 1 af 5 09/06/2017 13.54 Artikler 25 artikler. viden Generel definition: overbevisning, der gennem en eksplicit eller implicit begrundelse er sandsynliggjort sand dokumentation Generel definition: information,

Læs mere

Maskin- og erhvervsudstilling Hjørring Dyrskue 2019

Maskin- og erhvervsudstilling Hjørring Dyrskue 2019 Maskin- og erhvervsudstilling Hjørring Dyrskue 2019 Den 21. og 22. juni 2019 1 Indhold 1. Udstillingens omfang og karakter... 3 2. Bestilling og fordeling af stande... 3 3. Standleje... 3 4. Tildeling

Læs mere

Sekretariat og Digitalisering ARKIVVEDTÆGTER ARKIV

Sekretariat og Digitalisering ARKIVVEDTÆGTER ARKIV Sekretariat og Digitalisering ARKIVVEDTÆGTER ARKIV AUGUST 2017 Indhold 1. Formål 3 2. Organisation 3 3. Arkivalierne 3 4. Bevarings- og kassationsretningslinjer 4 5. Aflevering til Arkivet 4 6. Pligtaflevering

Læs mere

BEDØMMELSESREGLEMENT 2015-2016

BEDØMMELSESREGLEMENT 2015-2016 BEDØMMELSESREGLEMENT 2015-2016 BEDØMMELSESREGLEMENT SIDE 1 ARTIKEL 1 MÅL OG HENSIGT: 1.1 Formålet med dette bedømmelsesreglement er: 1.1.1 At tilvejebringe en objektiv og ensartet vurdering af alle Sports

Læs mere

Kapitel 9. Friluftsreklamer

Kapitel 9. Friluftsreklamer Kapitel 9. Friluftsreklamer 9.1. Indledning 9.2. Virksomhedsreklamer, trafikpropaganda m.v., samt mindre oplysningsskilte 9.3. Reklamer på idrætsanlæg 9.4. Ikrafttrædelse 9. l. Indledning Den hidtidige

Læs mere

Eksamensprojektet - hf-enkeltfag Vejledning August 2010

Eksamensprojektet - hf-enkeltfag Vejledning August 2010 Eksamensprojektet - hf-enkeltfag Vejledning August 2010 Alle bestemmelser, der er bindende for undervisningen og prøverne i de gymnasiale uddannelser, findes i uddannelseslovene og de tilhørende bekendtgørelser,

Læs mere

EKSAMENSBESTEMMELSER FOR AFGANGSPROJEKTET. Kommunomuddannelsen på akademiniveau. Gældende fra januar 2015

EKSAMENSBESTEMMELSER FOR AFGANGSPROJEKTET. Kommunomuddannelsen på akademiniveau. Gældende fra januar 2015 EKSAMENSBESTEMMELSER FOR AFGANGSPROJEKTET Kommunomuddannelsen på akademiniveau Gældende fra januar 2015 Kommunomuddannelsen www.cok.dk/kommunom 12-01-2015 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Eksamen på Afgangsprojektet...

Læs mere

BILAG. til. Forslag til Rådets afgørelse

BILAG. til. Forslag til Rådets afgørelse EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 21.3.2017 COM(2017) 133 final ANNEX 1 BILAG til Forslag til Rådets afgørelse om den holdning, der skal indtages på vegne af Den Europæiske Union i Det Blandede Udvalg

Læs mere

Danmarks helsagsbrevkort med de tofarvedes tegning 1871-1879

Danmarks helsagsbrevkort med de tofarvedes tegning 1871-1879 Danmarks helsagsbrevkort med de tofarvedes tegning 1871-1879 Artikel 2: Værdistemplerne og typer i rammegruppe 2 Af: Lars Engelbrecht Dette er anden artikel om de første danske helsagsbrevkort i størrelse

Læs mere

VHGs vejledning til eksamens-at i 3.g

VHGs vejledning til eksamens-at i 3.g VHGs vejledning til eksamens-at i 3.g - 2018 Til sommereksamen i 3.g - 2018 skal du op i AT (almen studieforberedelse). Det er en mundtlig eksamen, som tager udgangspunkt i din afleverede synopsis (er

Læs mere

VEJLEDNING OM. Fondsbestyrelsens redegørelse for god fondsledelse

VEJLEDNING OM. Fondsbestyrelsens redegørelse for god fondsledelse VEJLEDNING OM Fondsbestyrelsens redegørelse for god fondsledelse Udarbejdet af Erhvervsstyrelsen Version: 1.0 Dato: December 2017 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Redegørelse... 3 2.1. Generelt...

Læs mere

Rapport over evaluering i Ølmærkeudvalget

Rapport over evaluering i Ølmærkeudvalget Rapport over evaluering i Ølmærkeudvalget September 2005 Introduktion Dansk Ølmærke skal uddeles årligt efter en forudgående bedømmelsesperiode. Alle landets værtshuse kan bedømmes, og modtagere af ølmærket

Læs mere

Udbud af. Koloskopiudstyr. til Kirurgisk Afd. K på. Bispebjerg Hospital

Udbud af. Koloskopiudstyr. til Kirurgisk Afd. K på. Bispebjerg Hospital Udbud af Koloskopiudstyr til Kirurgisk Afd. K på Bispebjerg Hospital Udbudsbetingelser Ordregivers sagsnr. 13007595 Indholdsfortegnelse 1. BILAG... 3 2. ORDREGIVER... 4 3. GENERELT... 4 3.1 TILBUDDETS

Læs mere

Hermed følger til delegationerne dokument - COM(2016) 669 final BILAG 1.

Hermed følger til delegationerne dokument - COM(2016) 669 final BILAG 1. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 9. november 2016 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2016/0330 (NLE) 14185/16 ADD 1 UD 228 SPG 7 FORSLAG fra: modtaget: 21. oktober 2016 til: Jordi AYET PUIGARNAU,

Læs mere

Bekendtgørelse om ansøgning og registrering af design

Bekendtgørelse om ansøgning og registrering af design BEK nr 1099 af 20/11/2008 (Gældende) Udskriftsdato: 27. maj 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Patent- og Varemærkestyrelsen, j.nr. 07/836 Senere ændringer

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 21.3.2013 Den Europæiske Unions Tidende L 79/7 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) Nr. 254/2013 af 20. marts 2013 om ændring af forordning (EF) nr. 340/2008 om gebyrer og afgifter til Det Europæiske

Læs mere

VEJLEDNING. Vejledning til konsortiedannelse

VEJLEDNING. Vejledning til konsortiedannelse VEJLEDNING Vejledning til konsortiedannelse 17082016 Vejledning til konsortiedannelse Indledning SKI udbyder rammeaftaler på vegne af det offentlige Danmark. Vores hovedopgave er at tilvejebringe rammeaftaler

Læs mere

Del I: Ordregivende myndighed/enhed. Supplement til Den Europæiske Unions Tidende. I.1) Navn og adresser

Del I: Ordregivende myndighed/enhed. Supplement til Den Europæiske Unions Tidende. I.1) Navn og adresser Supplement til Den Europæiske Unions Tidende Oplysninger og onlineformularer: http://simap.ted.europa.eu Bekendtgørelse med henblik på frivillig forudgående gennemsigtighed Denne bekendtgørelse vedrører

Læs mere

Regler om betaling for aktindsigt. Statsforvaltningens svar på henvendelse fra borger: Henvendelse om betaling for aktindsigt

Regler om betaling for aktindsigt. Statsforvaltningens svar på henvendelse fra borger: Henvendelse om betaling for aktindsigt 2016-20263 Regler om betaling for aktindsigt Statsforvaltningens svar på henvendelse fra borger: Dato: 04-07-2016 Henvendelse om betaling for aktindsigt Du har den 28. februar og 3. marts 2016 rettet henvendelse

Læs mere

En tolkning af EU's "Oversvømmelsesdirektiv" med fokus på oversvømmelser i byer

En tolkning af EU's Oversvømmelsesdirektiv med fokus på oversvømmelser i byer En tolkning af EU's "Oversvømmelsesdirektiv" med fokus på oversvømmelser i byer Århus Kommune Notat November 2007 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING...1 1.1 Baggrund...1 2 INDHOLDET AF OVERSVØMMELSESDIREKTIVET...1

Læs mere

World Robot Olympiad 2018

World Robot Olympiad 2018 World Robot Olympiad 2018 Regler for Open kategori Version: 11. Marts 2018 Regler for Open kategori... 3 1. Materiale... 3 2. Regler for robot... 3 3. Konkurrencen... 3 4. Præsentation... 4. Bedømmelsesskema

Læs mere

Rapportens udformning Der henvises til»vejledning i udarbejdelse af projektrapport«, som udleveres særskilt.

Rapportens udformning Der henvises til»vejledning i udarbejdelse af projektrapport«, som udleveres særskilt. Til de studerende i store specialefag med projektarbejde. Vedr. Projektarbejde Projektarbejdet gennemføres som et gruppearbejde. De studerende er selv ansvarlige for ved fremmøde til undervisningen at

Læs mere

UDKAST. Forslag. til. (Ændring af bødesatser) I lov om godskørsel, jf. lovbekendtgørelse nr. 1051 af 12. november 2012, foretages følgende ændring:

UDKAST. Forslag. til. (Ændring af bødesatser) I lov om godskørsel, jf. lovbekendtgørelse nr. 1051 af 12. november 2012, foretages følgende ændring: UDKAST Forslag til Lov om ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel (Ændring af bødesatser) 1 I lov om godskørsel, jf. lovbekendtgørelse nr. 1051 af 12. november 2012, foretages følgende ændring:

Læs mere

Individuel opgave Skrives i perioden: Torsdag d. 14.04.11 kl. 08.00 til Fredag d. 15.04.11 kl. 13.00

Individuel opgave Skrives i perioden: Torsdag d. 14.04.11 kl. 08.00 til Fredag d. 15.04.11 kl. 13.00 Individuel opgave Skrives i perioden: Torsdag d. 14.04.11 kl. 08.00 til Fredag d. 15.04.11 kl. 13.00 I marts skal du: Overveje valg af en de fremlagte problemformuleringsvalgmuligheder du finder (mest)interessant

Læs mere

Vejledning for salg af konsumfyrværkeri fra anmeldelsespligtig butik.

Vejledning for salg af konsumfyrværkeri fra anmeldelsespligtig butik. Vejledning for salg af konsumfyrværkeri fra anmeldelsespligtig butik. Københavns Brandvæsen Forebyggelse og Indsats Bag Rådhuset 3 1550 København V Tlf.: 33 66 33 66 www.brand.kk.dk Juli 2014 Denne vejledning

Læs mere

Højskoleprogram 2012-2013

Højskoleprogram 2012-2013 Højskoleprogram 2012-2013 Kom til Mørke og se lyset! Djurslands Filatelistiske Højskole Djurslands Filatelistiske Højskole Djurslands Filatelistiske Højskole blev stiftet i 1987. Højskolen er en hel unik

Læs mere