Et opholdssted i Danmark 2016-

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Et opholdssted i Danmark 2016-"

Transkript

1 Et opholdssted i Danmark 2016-

2 Opholdssted Én til én Skolegang Aktiv Weekend tilbyder i tæt samarbejde med Solo, Special Skolen og Bo Selv en helhedsorienteret og målrettet indsats til unge, der af den ene eller anden grund har brug for at bo et andet sted end hjemme i en kortere eller længere periode. Samarbejdet udgør et stærkt team og gør det muligt at skabe en sammenhængende indsats, der lever op til formålsparagraffens fem kvalitetsmål. Voksenliv Et opholdssted i Danmark har et skærpet fokus på kvaliteten af tilbuddet, bl.a. ved i højere grad at anvende evidensbaserede metoder og redskaber i det daglige arbejde med de unge og at måle effekten af indsatsen.

3 Aktiv Weekend er et professionelt opholdssted, hvor de unge tilbydes trygge rammer med nære og stabile voksne, der understøtter og fremmer den unges relationer og netværk, skolegang og trivsel samt forbereder den unge til et selvstændigt voksenliv. Aktiv Weekend møder den unge, hvor han/hun befinder sig i sit liv med denne unges specifikke problematik. Dette muliggøres af Aktiv Weekends størrelse, bredden og dybden af de faglige kompe tencer og den helhedsorienterede indsats via samarbejdet mellem Aktiv Weekend, Special Skolen, Bo Selv og familie og netværk. Aktiv Weekend er orienteret mod Den svenske model.

4 Aktiv Weekends boafdelinger består af huse beliggende i by eller på landet i Silkeborg/Viborg-området. Husene fungerer hver især som små socialpædagogiske opholdssteder for 5-7 unge i hvert hus med 6 faste medarbejdere. Der er lagt vægt på, at husene har en hyggelig og hjemlig atmosfære, da det er de unges hjem. Husene er differentierede i forhold til problemtyngden hos husets unge, herunder hvor langt de unge er i deres udvikling af modenhed og funktionsniveau. Før den unge starter sit ophold hos Aktiv Weekend, vurderer vores visitationsteam i samarbejde med den unge, hvilket hus og hvilken ungegruppe, den unge vil passe bedst ind i. På denne måde sikres optimale vilkår for den enkelte unges ophold hos Aktiv Weekend. Når den unge er flyttet ind tilrettelægges et individuelt tilpasset forløb for hver enkelt ung med udgangspunkt i den unges handleplan og dermed den unges udfordringer. Boafdelingerne har alle en fast struktureret hverdag med synlige voksne og et dagsprogram, der kendes af de unge på forhånd, hvilket giver ro og tryghed i hverdagen. Derudover er der mulighed for individuelle eftermiddags- og aftenaktiviteter.

5 Medarbejderne hos Aktiv Weekend er højt kvalificerede og arbejder mod at yde den bedste støtte til Aktiv Weekends unge for at sikre, at de unge har samme muligheder som deres jævnaldrende for personlig udvikling, sundhed og et selvstændigt voksenliv. Størstedelen af vores pædagogiske medarbejdere er som minimum bacheloruddannede inden for pædagogik, og alle er specialiserede i børn- og ungeområdet enten uddannelsesmæssigt eller erfaringsmæssigt. Aktiv Weekend afholder minimum 4 kurser om året for alle medarbejdere i fagspecifikke emner og har generelt fokus på efteruddannelse i pædagogiske metoder og redskaber. I det daglige arbejde med de unge får boafdelingerne støtte og rådgivning fra Aktiv Weekends stabsfunktioner. Aktiv Weekend har bl.a.: Psykologteam, der bl.a. har samtaler med de unge, afholder netværksmøder for forældre, er observatører på boafdelingerne, laver sagssupervision, deltager i personalemøder og medvirker ved rapportskrivning HR-ansvarlig, der sikrer rekruttering og introduktionsforløb for nye medarbejdere Kvalitetssikringsteam, der minimum hver 14. dag laver kvalitetssikringsbesøg på afdelingerne Koordinatoruddannet til ungdomssanktioner ved domsanbragte unge

6 En målrettet anbringelse er kernen i Aktiv Weekends arbejde med de unge, og arbejdet med de unges udfordringer starter umiddelbart efter indskrivningen. De første 14 dage af opholdet bruges på at få den unge installeret samt at lære den unge og hans/hendes udfordringer at kende. Senest 14 dage efter indskrivningen ud arbejdes der i samarbejde med den unge en individuel udviklings- og behandlingsplan (UB-plan) med konkrete mål for den unge og en beskrivelse af de metoder, der skal anvendes for at nå målene. Sammen med sin kontaktpædagog følger den unge op på planen hver 14. dag, hvor de vurderer, hvor godt det går med at nå målene. Senest hver 8. uge vurderes, om de valgte metoder har den ønskede effekt, eller om der er behov for at justere på de an vendte metoder. Desuden vurderes det, om de opstillede mål stadig er relevante, eller om der eventuelt er sket så stor en udvikling med den unge, at der skal sættes nye mål. Det er således muligt løbende at følge med i den unges udvikling og i, hvor godt det går med at opnå de overordnede handleplansmål. UB-planerne suppleres af to statusrapporter om året. Vores statusrapporter skrives i ICS-format (Integrated Child Systems).

7 Evidensbaserede metoder og resultatdokumentation indgår som en naturlig del af det daglige arbejde med de unge. Hos Aktiv Weekend anvender vi bl.a. følgende metoder og redskaber i arbejdet med de unge: PAV (Projekt Andre Valg): Misbrugsbehandling målrettet til unge. ART (Aggression Replacement Training): Et kognitivt, manualbaseret program, der er gavnligt for unge med udadreagerende adfærd som følge af manglende vredeskontrol. KAT-kassen (Kognitiv Affektiv Træning): KAT kan bruges til alle strukturerede og semistrukturerede samtaler mellem pædagog og ung med henblik på at forbedre den unges selvobservation og selvrefleksion. YLS-CMI (Youth Level of Service Case Management Index): System til at måle risikoen for, at den unge udvikler/udviser kriminel adfærd. Systemet giver mulighed for at sætte ind med hjælp på de særlig problematiske områder. Aktiv Weekend bruger YLS-scoringerne til at lave en kvantitativ måling af effekten af anbring elsen ift. kriminalitetsrisiko.

8 Relationsarbejdet med pårørende har høj prioritet på Aktiv Weekend. At være anbragt uden for hjemmet eller at have sit barn anbragt kan resultere i mange følelsesmæssige konflikter og dilemmaer, både hos den anbragte og hos de pårørende. Ved at understøtte betydningsfulde relationer skabes der sammenhæng og kontinuitet i den unges udvikling og trivsel, hvormed der kan arbejdes mod en kortere anbringelse jf. Den svenske model. Aktiv Weekend anerkender og respekterer betydningsfulde personer i den unges liv specielt forældrene gennem dialog, gensidig forståelse, besøg og terapeutisk arbejde. Aktiv Weekends psykologer afholder løbende netværksmøder med pårørende om at have et barn anbragt. Aktiv Weekends fokus på relationsarbejdet gør, at den unge og pårørende oplever, at loyalitetskonflikter minimeres eller helt undgås.

9 Ungdomsliv og netværksdannelse vægtes højt under opholdet på Aktiv Weekend. De unge støttes i opbygning af såvel personlige som faglige sunde netværk gennem deltagelse i skolegang, praktikophold, fritidsarbejde og aktiviteter. Målsætningen for hver eneste ung er, at han/hun bliver i stand til at klare sig socialt i det omkringliggende samfund. I starten af den unges ophold vil fritidstilbuddene minimum være Aktiv Weekends egne. Aktiv Weekend tilbyder mange forskellige aktiviteter fra sportsaktiviteter med et højt aktivitetsniveau til akti viteter, hvor det relationelle er mere i fokus. Generelt sigtes på at give den unge succesoplevelser og at skabe situationer, hvor den unge trænes i at begå sig socialt. Desuden søger Aktiv Weekend gennem aktiviteterne at ændre en impulsstyret, spændingsskabende kriminel adfærd. Sideløbende med Aktiv Weekends egne aktiviteter opfordres, guides og hjælpes den unge til at indgå i sociale sammenhænge uden for Aktiv Weekend i det omfang, den unge magter.

10 Bo Selv tilbyder støtte til unge i egen bolig. Bo Selv retter sig primært mod unge, der har været anbragt uden for hjemmet, men kan også tilbydes andre unge. Kerneindholdet i Bo Selv er at støtte den unges overgang til en selvstændig voksentilværelse. Den unge tilknyttes en primær kontaktperson fra Bo Selv, og støtten tilpasses den enkelte unge og udformes ud fra den unges egne ønsker, behov, ressourcer og udfordringer. Bo Selv er backup for den unge døgnet rundt, da den unge altid kan få kontakt med Bo Selv pr. telefon. Personlig kontakt mellem Bo Selv og den unge kan enten foregå ved besøg hos den unge i dennes hjem eller ved møde andet sted (fx i Bo Selvs lokaler, ved banken, på jobcenter). Derudover vil der typisk forekomme en stor del kontakt med den unge pr. telefon/sms. Bo Selv har egne lokaler i Silkeborg centrum, hvilke er åbne for de unge hver eftermiddag og aften på hverdage. Her kan de unge komme og eksempelvis få hjælp til lektierne, lave mad eller måske bare have lidt socialt samvær med ligesindede.

11 Hos Bo Selv er der mulighed for at differentiere støtten til den unge efter behov (tre støtteniveauer). Den unge indskrives altid på niveau A, og der arbejdes løbende mod nedsættelse af støtteniveau. Den unge har mulighed for morgen-opkald på hverdage, hjælp til at udarbejde budget, administrere økonomi, betale skat, søge relevante offentlige ydelser, finde fritidsjob, hjælp til uddannelse, kontakt til studievejleder, kontakt til arbejdsgiver og evt. deltagelse i samtaler ved psykiatri/øvrige sundhedsvæsen. Med udgangspunkt i handleplanen udarbejder den unge og den primære kontaktperson fra Bo Selv en udviklings- og behandlingsplan, som evalueres og revideres af den unge og kontaktpersonen jf. kontrakten mellem handlekommunen og Bo Selv. Bo Selv tilbyder fællesspisning i Bo Selvs lokaler hver 14. dag, hvor de unge er med til at bestemme menuen og guides i indkøb og madlavning. Derudover inviterer Bo Selv til udflugter/aktiviteter ca. en gang i kvartalet. Formålet med fællesarrangementerne er at skabe gode oplevelser for de unge og at styrke fællesskabet mellem de unge, der er indskrevet i Bo Selv. De unge i Bo Selv får mulighed for at lære hinanden at kende, udveksle erfaringer og give hinanden råd og vejledning. Hvis den unge overgår til Bo Selv fra en boafdeling ved Aktiv Weekend, kan den unge bevare tilknytningen til den afdeling, der flyttes fra.

12 Værksted og lager på Aktiv Weekend indeholder udstyr til aktiviteter som klatring, rappelling, paintball, cykling på mountainbike, dykning, foskajak og kano, speedbåd med vandski, gokart og skiudstyr. Til at servicere udstyr og maskiner har Aktiv Weekend en medarbejder med håndværksmæssig baggrund. Værkstedet fungerer også som praktiksted og arbejdsplads for nogle af Aktiv Weekends unge. Det kan dreje sig om unge, der i en periode ikke orker skolen, eller unge, som skal i decideret arbejdsprøvning. Værkstedets opgave er at motivere de unge og afdække deres potentiale, samtidig med at de unge bliver realitetstestet i forhold til egen formåen. De unge trænes i at være på en arbejdsplads med alt, hvad dertil hører. Samtidig er man bevidst om, at det er en læringssituation, og at der skal være plads til, at den unge kan have dårlige dage, hvor der er tid og ro til den gode samtale.

13 Special Skolen, der er godkendt som ekstern skole, modtager de fleste af sine elever fra Aktiv Weekend, men har også elever fra nærområdet. Special Skolen har en gennemsnitlig normering på 1 lærer til 3 elever med mulighed for en-til-en undervisning. Skolen har gode undervisningsressourcer og en høj grad af handlefrihed og metodefrihed i sammenligning med almindelige folkeskoler. Alle elever har på skolen adgang til en pc, som ofte benyttes i undervisningen. Skolen har interaktive tavler, eget værksted, egen idrætshal og et stort udvalg af aktivitetsudstyr fra lageret at trække på til udendørs aktiviteter. Tilsammen giver dette optimale muligheder for at skabe en indholdsrig skoledag for de unge. Special Skolen er en heldagsskole, og skolens lærergruppe er et dynamisk team, der dækker en bred vifte af kompetencer, som sikrer elevernes personlige og alsidige udvikling. Lærerne udviser altid stor forståelse, empati og tolerance og er samtidig i stand til at holde det professionelle overblik i samværet med eleverne. Alle elever på Special Skolen tilbydes to studieture om året. Den ene af turene er typisk en skitur, mens destinationen på den anden bestemmes af turens tema.

14 Special Skolen er i stand til at rumme de unge, som det almindelige skolesystem har vanskeligheder med at fastholde eller helt har opgivet at undervise. For mange unge er Special Skolen den sidste chance for at opnå Folkeskolens afgangsprøve. Special Skolen har flere gange opnået at rykke elever 3-4 klassetrin i løbet af et år. Årsagen til dette kan findes i skolens ekspertise med målgruppen samt det faktum, at normeringen sikrer øget fokus på den enkeltes nærmeste zone for udvikling. Værd er det også at bemærke, at alle unge, der går på Special Skolen, bliver tilmeldt Folkeskolens afgangsprøve. I forbindelse med skolestart på Special Skolen arbejdes der målrettet med elevens fremtidige undervisning, evt. med udgangs punkt i en fagdiagnostisk udredning, som foretages af skolens lærere. Denne udredning hviler blandt andet på en række test, udført i entil-en regi, og omfatter både dansk, matematik og almen viden.

15 Undervisningsformen på Special Skolen er som udgangspunkt bygget op efter principperne om læringsstile. Eleverne under vises i små grupper i de obligatoriske fag: dansk, matematik og engelsk. Ud fra udredningen, elevens egne ønsker, ambitioner og faglige niveau, samt skolens muligheder, udarbejdes en elevplan, der indeholder en målsætning, undervisningsformer og daglig struktur. Formålet er at inddrage eleven i sin egen skolegang og læring samt at klargøre samarbejdet mellem elev og lærere om det lærings projekt, der er sat i gang. Målet er elevens eget. Kost og ernæring spiller en vigtig rolle i forhold til elevernes indlæringsevner, og især i forhold til børn med adfærds- og følelsesmæssige forstyrrelser. Der serveres både morgenmad og frokost på skolen, og det er højt prioriteret, at disse måltider har en høj næringsværdi, og at sukkerindtaget holdes på et minimum.

16 Et positivt samarbejde mellem Special Skolen og boafdelingerne i Aktiv Weekend betyder, at indsatsen bliver helhedsorienteret, fleksibel, individuel, målrettet og anerkendende. Eleverne bliver hentet og afleveret på boafdelingerne, hvor der samtidig foregår en overlevering i forhold til elevens faglige udbytte af dagens undervisning, humør og generelle trivsel. Det giver Special Skolen mulighed for at tilpasse undervisningen og indsatsen til den enkelte elev fra dag til dag. Special Skolen udsender hver 14. dag et nyhedsbrev. Brevet indeholder informationer om, hvad skolen rent fagligt beskæftiger sig med, hvordan det går med elevernes generelle arbejdsindsats og trivsel, samt orientering om kommende begivenheder, som i visse tilfælde kalder på samarbejde mellem skolen og hjemmet. Special Skolen er opdelt i to linjer: Idrætslinjen og Værkstedslinjen.

17 Idrætslinjen og Værkstedslinjen har begge en fast struktur, hvor eleverne oplever en genkendelighed i forhold til skemaet og derved finder ro og tryghed. Idrætslinjen benytter sig af fysiske aktiviteter som en del af indlæringen. Skolens idrætshal benyttes dagligt og suppleres med aktiviteter ud af huset i form af eksempelvis havkajak, mountainbike, orienteringsløb, boksning, klatring eller dykning. Ved siden af den obligatoriske undervisning får eleverne tilbudt valgfag som samfundsfag, naturfag og hjemkundskab. Indgangsvinklen er i videst muligt omfang idræts- og friluftsliv. Værkstedslinjen vægter den praktiske dimension i undervisningen. Linjen er specielt egnet for elever med en taktil læringsprofil, der kan have svært ved at fastholde koncentrationen i længere tid ad gangen. På Værkstedslinjen er der mulighed for, at eleverne kan stifte bekendtskab med diverse håndværksmæssige udfordringer. Der arbejdes i en form, der ligner mesterlære, hvor den enkelte får støtte til at se sammenhængen mellem teori og det praktiske arbejde. Der arbejdes med forskellige materialer, såsom træ, jern, læder, maleprojekter, små elektronikprojekter mm.

18 Solo er et opholdssted for børn og unge, der har brug for at være solo i et pædagogisk projekt med en-til-en relationer. Solo er specielt designet til akutopgaver af kortere eller længere varighed og fungerer som en ambulancetjeneste, der kan rykke ud døgnet rundt. Solo har projektcampere med køkken og sovepladser, der altid står pakket og parat til øjeblikkelig afgang. Solo følger et fast koncept, der giver stabilitet og ensretning for både opgaven og den unge. Målgruppen for Solo er årige, og i særlige tilfælde op til 23 år, som har behov for særlig hjælp og støtte på grund af svære psykosociale vanskeligheder, der gør, at de har svært ved samvær med andre unge. Solos rammer og pædagogik er særdeles velegnet til afgiftning ved misbrugsproblematikker og stabilisering af unge, der har brug for at komme væk fra en skadelig eller utryg hverdag. Solo modtager også unge, der har behov for at være beskyttet i en periode, hvis deres personlige sikkerhed er i fare. Medarbejderstaben er professionel og har stor erfaring i at løse opgaverne. Den første opgave for medarbejderen vil ofte være at skabe en positiv kontakt til den unge, så den unge får opbygget en tro på, at det kan lade sig gøre at få hjælp. Omsorg er et nøglebegreb i denne proces.

19

20 Målsætningen for arbejdet med den unge i Solo er individuel og afhænger af den enkelte unges udfordringer. Hvert forløb er specialdesignet til den enkelte unge. Solo har tre moduler at vælge imellem. Hvert modul er et selvstændigt projekt og kan bruges uafhængigt af de andre moduler. For alle tre moduler gælder det, at der er en struktureret hverdag individuelt tilrettelagt efter den unges behov. Vildmarksturen (modul A) er ideel til afgiftning, og vores medarbejdere er med deres forståelse og accept af processen en konstant støtte og opbakning. Turen foregår som en vandretur på en fastlagt rute i den svenske vildmark med overnatning i sheltere og hytter. Stilheden og roen i naturen giver den unge mulighed for at agere i stedet for at reagere, samt at have fuld opmærksomhed på nuet. Turen varer op til 21 dage, hvor den sidste uge tilbringes på en base med muligheder for fritidsaktiviteter. Turen afsluttes med en statusrapport. Modul B og C er kortere eller længerevarende ophold i hus/hytte i Danmark med faste medarbejdere i døgnvagt. På baggrund af den unges handleplan udarbejder vi en UB-plan, hvoraf det fremgår, hvor der skal lægges særlig fokus i forhold til støtte, og hvordan der skal støttes. Opholdet afsluttes med udarbejdelse af en statusrapport og et afsluttende statusmøde.

21

22

23 Foto: MetteJohnsen.dk / Ad: Gfühl.com Hvordan ser verden ud fra ET OPHOLDSSTED I DANMARK 2016-, når øjnene er unge, og synet på verden er lidt skævt? Bogen illustrerer, hvordan en helhedsorienteret indsats mellem opholdssted, specialskole, en-til-en projekter og hjælp i egen bolig skaber trygge og udfordrende rammer for unge, som snublede i starten, og giver dem deres ungdomsliv tilbage. Et opholdssted i Danmark fortæller om vigtigheden af at have et vedvarende fokus på at skabe en høj kvalitet i indsatsen, der sikrer en optimal opfyldelse af formålsparagraffen. For de unge og de unges fremtid. Aktiv Weekend Funder Bygade Silkeborg Tlf mail@aktivweekend.dk Solo Tlf mail@soloprojekt.dk Special Skolen Tlf mail@special-skolen.dk Bo Selv Tlf boselv@aktivweekend.dk

ET OPHOLDSSTED I DANMARK 2017

ET OPHOLDSSTED I DANMARK 2017 ET OPHOLDSSTED I DANMARK 2017 AKTIV WEEKEND Trygge rammer uden for hjemmet...5 Nærvær det hele værd...7 Stabil hverdag i de unges hjem...9 Kompetente voksne med store hjerter...11 Individuelle planer fører

Læs mere

Et opholdssted i Danmark...

Et opholdssted i Danmark... Et opholdssted i Danmark... Aktiv Weekend er et akkrediteret opholdssted, der modtager unge, som af den ene eller anden grund har brug for at bo et andet sted end hjemme. Målet er at skabe de bedste

Læs mere

Et opholdssted i Danmark...

Et opholdssted i Danmark... Et opholdssted i Danmark... Aktiv Weekend er et opholdssted, der modtager unge, som af den ene eller anden grund har brug for at bo et andet sted end hjemme. Målet er at skabe de bedste rammer og give

Læs mere

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn Aarhus Kommune, Socialforvaltningen, Tilsynsenheden Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn Oplysninger om tilbuddet Tilbuddets navn Tilbudstype og form Adresse Fonden Soloprojekt.dk Opholdsted henhold til

Læs mere

HVEM ER VI? VI LÆGGER VÆGT PÅ TOLERANCE OG EN ÅBEN OG LIGEVÆRDIG DIALOG MED ELEVERNE OG MED DERES FAMILIER

HVEM ER VI? VI LÆGGER VÆGT PÅ TOLERANCE OG EN ÅBEN OG LIGEVÆRDIG DIALOG MED ELEVERNE OG MED DERES FAMILIER HVEM ER VI? VI LÆGGER VÆGT PÅ TOLERANCE OG EN ÅBEN OG LIGEVÆRDIG DIALOG MED ELEVERNE OG MED DERES FAMILIER Skolen ved Sorte Hest er et selvejende skole og dagbehandlingstilbud for børn i den skolepligtige

Læs mere

Pædagogik med fokus på udvikling og livskvalitet

Pædagogik med fokus på udvikling og livskvalitet Opholdsstedet Sundbylillevej Pædagogik med fokus på udvikling og livskvalitet Team Cura Team Cura er et socialpædagogisk tilbud, som består af et tværfagligt samarbejde mellem psykologer, pædagoger og

Læs mere

M-klasse på mellemtrinnet på Jyllinge skole

M-klasse på mellemtrinnet på Jyllinge skole Tilbudsbeskrivelse M-klasse på mellemtrinnet på Jyllinge skole Formål: Det overordnede formål med M-klassen er at tilgodese intentionerne bag Roskilde Kommunes målsætning om den inkluderende skole og at

Læs mere

også en støtte ud af kriminalitet

også en støtte ud af kriminalitet også en støtte ud af kriminalitet Semaiskolen er et udviklingsorienteret, aktivt og dynamisk socialpædagogisk opholdssted med fokus på det enkelte barns udvikling og trivsel. Semaiskolen er et opholdssted

Læs mere

Virksomhedsgrundlag. Heldagshuset. Oktober 2013

Virksomhedsgrundlag. Heldagshuset. Oktober 2013 Virksomhedsgrundlag Heldagshuset Oktober 2013 1 Målgruppe Målgruppen er normaltbegavede elever, der er præget af adfærdsmæssige, følelsesmæssige eller sociale problematikker; AKT-problematikker. Der er

Læs mere

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn Aarhus Kommune, Socialforvaltningen, Tilsynsenheden Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn 15. maj 2012 Oplysninger om tilbuddet Tilbuddets navn Fonden Soloprojekt.dk Tilbudstype og form Opholdsted henhold

Læs mere

Specialafdeling Egely

Specialafdeling Egely Specialafdeling Egely Specialafdeling Egely henvender sig til elever, der har brug for vidtgående specialundervisning samt en specialpædagogisk tilgang, der kan imødekomme de udfordringer eleverne kommer

Læs mere

Det åbne tilbud. Skelbækgård. Kompetencecenter for unge sent udviklede/mentalt retarderede med kriminel adfærd

Det åbne tilbud. Skelbækgård. Kompetencecenter for unge sent udviklede/mentalt retarderede med kriminel adfærd Det åbne tilbud Skelbækgård Kompetencecenter for unge sent udviklede/mentalt retarderede med kriminel adfærd Bakkegården Kompetencecenter for unge sent udviklede/mentalt retarderede med kriminel adfærd

Læs mere

Kvalitetsstandard. For Heltidsundervisningen i Ungnorddjurs

Kvalitetsstandard. For Heltidsundervisningen i Ungnorddjurs Kvalitetsstandard For Heltidsundervisningen i Ungnorddjurs Ungnorddjurs Åboulevarden 64 8500 Grenaa tlf : 89 59 25 50 www.ungnorddjurs.dk ung@ungnorddjurs.dk Heltidsundervisning i Ungnorddjurs Vision Heltidsundervisningen

Læs mere

Udover skolens generelle målsætning, er den specifikke målsætning for Kompetencen:

Udover skolens generelle målsætning, er den specifikke målsætning for Kompetencen: Udover skolens generelle målsætning, er den specifikke målsætning for Kompetencen: at genskabe troen, selvværdet og selvtilliden, så de over tid kan få en uddannelse eller arbejde. at de unge lærer at

Læs mere

Hos Solo er målet at (gen)skabe en positiv identitetsfølelse og hjælpe til forståelse af, hvordan man begår sig i denne verden.

Hos Solo er målet at (gen)skabe en positiv identitetsfølelse og hjælpe til forståelse af, hvordan man begår sig i denne verden. n Der er faste tidspunkter for ækning, måltider m.. og et aktiitetsprogram, som er tilrettelagt på forhånd. Der er ringe eller ingen mulighed for afigelser fra dagsprogrammet. Den unge i fokus I mange

Læs mere

ungdomssanktion Aktiv Weekend er et akkrediteret opholdssted, der modtager et alternativ til fængsel

ungdomssanktion Aktiv Weekend er et akkrediteret opholdssted, der modtager et alternativ til fængsel Aktiv Weekend er et akkrediteret opholdssted, der modtager unge, som af den ene eller anden grund har brug for at bo et andet sted end hjemme. Målet er at skabe de bedste rammer og give de bedste tilbud

Læs mere

OM LEVUK STU IDRÆT & FRILUFT BO-TRÆNING BOGLIGE FAG TEMAFORLØB STUDIETURE FACILITETER LEVUK STU

OM LEVUK STU IDRÆT & FRILUFT BO-TRÆNING BOGLIGE FAG TEMAFORLØB STUDIETURE FACILITETER LEVUK STU OM LEVUK STU IDRÆT & FRILUFT BO-TRÆNING BOGLIGE FAG TEMAFORLØB STUDIETURE FACILITETER LEVUK STU Idræt og friluft 3-årig særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse målrettet 16-25 årige unge med særlige behov

Læs mere

Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider

Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider Tema Organisering Grundoplysninger Hasle Skole har to specialklasser. Begge begyndt som børnehaveklasse i henholdsvis 2010 og 2011. Klasserne har

Læs mere

Informationsfolder 1

Informationsfolder 1 Informationsfolder 1 Vi giver eleverne nye redskaber til livet Om Dannevirke Kostskole Dannevirke Kostskole åbnede dørene 1. august 1993. Vi har 25 års erfaring i at skabe trygge læringsmiljøer, hvor den

Læs mere

- en del af EKKOfonden SÆRLIGT TILRETTELAGTE TILBUD I HELE LANDET ALTERNATIVET 1

- en del af EKKOfonden SÆRLIGT TILRETTELAGTE TILBUD I HELE LANDET ALTERNATIVET 1 - en del af EKKOfonden SÆRLIGT TILRETTELAGTE TILBUD I HELE LANDET ALTERNATIVET 1 2 ALTERNATIVET VELKOMMEN TIL Alternativet I Alternativet opretter vi særligt tilrettelagte tilbud over hele landet. Hos

Læs mere

Specialcenter Kongehøj specialklasser med OU-funktion

Specialcenter Kongehøj specialklasser med OU-funktion Specialcenter Kongehøj specialklasser med OU-funktion Specialcenter Kongehøj er et af Aabenraa Kommunes tilbud til elever, der har særlige behov. Specialcenteret er en selvstændig afdeling af Kongehøjskolen.

Læs mere

Mellerup Skolehjem. Et døgntilbud til børn og unge med handicap eller gennemgribende udviklingsforstyrrelser

Mellerup Skolehjem. Et døgntilbud til børn og unge med handicap eller gennemgribende udviklingsforstyrrelser Mellerup Skolehjem Et døgntilbud til børn og unge med handicap eller gennemgribende udviklingsforstyrrelser Region Midtjylland Center for Børn, Unge og Specialrådgivning Mellerup Skolehjem 2 MELLERUP SKOLEHJEM

Læs mere

Indsatskatalog, Børne- og Ungecentret Norddjurs

Indsatskatalog, Børne- og Ungecentret Norddjurs Aflastning 0-18 år Målgruppe Børn og unge, som profiterer af en forebyggende og tidlig indsats for at undgå anbringelse på døgninstitution Børn og unge, der har behov for et kortvarigt ophold udenfor hjemmet

Læs mere

Strategi for inklusion. i Hørsholm Kommunes. dagtilbud skoler - fritidsordninger

Strategi for inklusion. i Hørsholm Kommunes. dagtilbud skoler - fritidsordninger Strategi for inklusion i Hørsholm Kommunes dagtilbud skoler - fritidsordninger 2013-2018 Indledning Børn og unges læring og udvikling foregår i det sociale samspil med omgivelserne. Børn og unge er aktive,

Læs mere

Nordvestskolens værdigrundlag

Nordvestskolens værdigrundlag Nordvestskolens værdigrundlag Forord: Skolens værdigrundlag er Nordvestskolens fundament. Nordvestskolen vil grundlæggende gøre eleverne livsduelige ved at være en udviklingsorienteret skole, der lægger

Læs mere

For at opnå så succesfuldt og udbytterigt et skoleforløb på Trivselscenter Ulvedal som muligt, arbejder vi ud fra denne pædagogiske grundholdning:

For at opnå så succesfuldt og udbytterigt et skoleforløb på Trivselscenter Ulvedal som muligt, arbejder vi ud fra denne pædagogiske grundholdning: Trivselscenter Ulvedals pædagogik Pædagogisk grundholdning Nystartede elever på Trivselscenter Ulvedal kæmper erfaringsmæssigt med et lavt selvværd med manglende tro på egne evner i både sociale og faglige

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE

BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE 2016-2020 Indhold Børne- og Ungepolitikken en værdifuld platform... 2 Et respektfuldt børne- og ungesyn... 3 Kompetente børn og unge... 4 Forpligtende fællesskaber...

Læs mere

STU Greve Målgrupper og takster 2015

STU Greve Målgrupper og takster 2015 STU Greve Målgrupper og takster 2015 Målgrupper, generelt STU- Greve er for unge med betydelige generelle indlæringsvanskeligheder og udviklingsforstyrrelser inden for autismespektret, hvis vanskeligheder

Læs mere

Anerkendelse fællesskab lyst til at lære SPECIALKLASSEN

Anerkendelse fællesskab lyst til at lære SPECIALKLASSEN Anerkendelse fællesskab lyst til at lære SPECIALKLASSEN Profil for specialklasserne på Specialklasserne på Haldum-Hinnerup er fortrinsvist et skoletilbud for børn og unge med generelle indlæringsvanskeligheder.

Læs mere

G-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune

G-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune G-klasserne - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune Hvorfor har Aalborg Kommune specialundervisningstilbud? I Skoleforvaltningen i Aalborg Kommune arbejder vi hver dag med at tage hånd om alle

Læs mere

SK-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune

SK-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune SK-klasserne - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune Hvorfor har Aalborg Kommune specialundervisningstilbud? I Skoleforvaltningen i Aalborg Kommune arbejder vi hver dag med at tage hånd om alle

Læs mere

SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER

SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER Kære forældre I denne pjece kan I læse om, hvordan vi ser på og organiserer en samlet skoledag for dit barn i en specialklasse på Skæring Skole. Der er fra skoleåret 2019-2020

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelse for Jels Skoles Fritidsordning

Mål- og indholdsbeskrivelse for Jels Skoles Fritidsordning - og indholdsbeskrivelse for Jels Skoles Fritidsordning Revideret august 2016 Indledning Den pædagogiske virksomhed i Jels SFO er en bred vifte af situationer, hvor vi med afsæt i den anerkendende tænkning

Læs mere

Mål og indholdsbeskrivelse

Mål og indholdsbeskrivelse Mål og indholdsbeskrivelse Langhøj skolens SFO Børn der har brug for særlig indsats I 2011 besluttede politikerne i Struer Kommune, at børn /elever med behov for specialpædagogiske tiltag i videst muligt

Læs mere

Specialklasserne på Beder Skole

Specialklasserne på Beder Skole Specialklasserne på Beder Skole Det vigtige er ikke det vi er men det vi godt kunne være kan være ikke kan være endnu men kan og skal blive engang være engang Inger Christensen. Det Beder skoles værdigrundlag

Læs mere

Behandling af principper for en ny skoledag i Fredensborg Kommune

Behandling af principper for en ny skoledag i Fredensborg Kommune Behandling af principper for en ny skoledag i Fredensborg Kommune Sagsnummer: 13/29782 Sagsansvarlig: MITA Beslutningstema: Byrådet skal præsenteres for de indholdsmæssige rammer for en sammenhængende

Læs mere

Skolens kontakt informationer

Skolens kontakt informationer AKT2 på Aars Skole Skolens kontakt informationer Aars skole AKT-afdelingen Kirkegade 4 Tlf.: 99 66 88 00 AKT2: 20121580 Pædagogisk leder for AKT-afdelingen: Helle Stender Tlf.: 99 66 88 02 E mail:hst@vesthimmerland.dk

Læs mere

K-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune

K-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune K-klasserne - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune Hvorfor har Aalborg Kommune specialundervisningstilbud? I Skoleforvaltningen i Aalborg Kommune arbejder vi hver dag med at tage hånd om alle

Læs mere

Specialområde Kriminalitetstruede og Dømte Børn og Unge (DOK)

Specialområde Kriminalitetstruede og Dømte Børn og Unge (DOK) YDELSESBESKRIVELSE Specialområde Kriminalitetstruede og Dømte Børn og Unge (DOK) Målgruppe: Unge der har begået kriminalitet eller er i risiko for at komme ud i kriminalitet. Hemmedvej 1, 8585 Glesborg

Læs mere

Specialtillbuddet Kridthuset. Assens Skole

Specialtillbuddet Kridthuset. Assens Skole Specialtillbuddet Kridthuset Assens Skole 1 Målgruppebeskrivelse Kridthuset er et specialpædagogisk og tidsbegrænset skole- og fritidstilbud med en fælles pædagogisk målsætning til elever i den undervisningspligtige

Læs mere

Djurslandsskolen. Indskolingen på Djursvej. En kommunal specialskole

Djurslandsskolen. Indskolingen på Djursvej. En kommunal specialskole Djurslandsskolen Indskolingen på Djursvej En kommunal specialskole Indskolingen på Djursvej Djurslandsskolen er placeret på tre adresser: Djursvej i Ørum Djurs, hvor indskoling og mellemtrin samt administration

Læs mere

Kvalitetsstandarder. Viljen til forandring. august 2010

Kvalitetsstandarder. Viljen til forandring. august 2010 Kvalitetsstandarder Viljen til forandring august 2010 Motivationsforløb for unge med et problematisk forbrug af euforiserende stoffer At motivere den unge til at arbejde med sit forbrug At formidle viden

Læs mere

SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER

SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER Kære forældre I denne pjece kan I læse om, hvordan vi ser på og organiserer en samlet skoledag for dit barn i en specialklasse på Skæring Skole. Vi håber, at vi på denne måde

Læs mere

Lov om Social Service 85 /87

Lov om Social Service 85 /87 / Lov om Social Service 85 /87 Botilbud Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag og målgruppe 2. Botilbud/leverandører 3. Kvalitetsstandardens formål og opbygning 4. Visitationspraksis og funktionsevnevurdering

Læs mere

Gårdskolen. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune

Gårdskolen. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune Gårdskolen - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune Kære forældre Denne folder er en generel beskrivelse af Gårdskolen. Hvis du ønsker at vide mere, er du velkommen til at kontakte Nørholm skole.

Læs mere

Ydelseskatalog Ungetilbuddet, revideret februar Journalnummer: G

Ydelseskatalog Ungetilbuddet, revideret februar Journalnummer: G Ydelseskatalog Ungetilbuddet, revideret februar 2016 Indledning Målgruppen for Ungetilbuddet er unge i aldersgruppen 15-17 år (op til 23 år ved efterværn) med behov for en socialfaglig eller pædagogisk

Læs mere

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Frederikshavn, Brønderslev og Hjørring Kommuner Smørhullet Vestergade 104 A 9700 Brønderslev Leder Jan Christensen Og Inger Marie Haukrogh. Tilsynsrapport

Læs mere

Arbejdsgrundlag. for Gruppe 1 og Gruppe 2 på Holmegårdsskolen. Inddeling og målgruppe

Arbejdsgrundlag. for Gruppe 1 og Gruppe 2 på Holmegårdsskolen. Inddeling og målgruppe Arbejdsgrundlag for Gruppe 1 og Gruppe 2 på Holmegårdsskolen Inddeling og målgruppe Gruppe 1 og Gruppe 2 på Holmegårdsskolen er et specialundervisningstilbud til børn i Hvidovre Kommune. Målgruppen er

Læs mere

SK-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune

SK-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune SK-klasserne - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune Kære forældre Denne folder er en generel beskrivelse af kommunens SK-klasser. Hvis du ønsker at vide mere, er du velkommen til at kontakte

Læs mere

Inklusion i skolen Sådan gør vi i Fredensborg Kommune

Inklusion i skolen Sådan gør vi i Fredensborg Kommune Inklusion i skolen Sådan gør vi i Fredensborg Kommune Side 2 Inklusion i skolerne Sådan gør vi i Fredensborg Kommune I Fredensborg Kommune arbejder vi for, at alle de børn, der kan have udbytte af det,

Læs mere

Skolestart- Skoleparat

Skolestart- Skoleparat Skolestart- Skoleparat Til: Forældre til børn der skal starte i børnehaveklassen Fra: Thurø Skole og Skolefritidsordning 1 Et nyt kapitel starter Med overgangen fra børnehave til børnehaveklasse og skolefritidsordning

Læs mere

Værdigrundlag for udvikling af skolerne i Herlev

Værdigrundlag for udvikling af skolerne i Herlev Herlev Kommune Børne- og Kulturforvaltningen Telefon 44 52 70 00 Telefax 44 91 06 33 Direkte telefon 44 52 55 28 Værdigrundlag for udvikling af skolerne i Herlev Dato Journal nr. 15.3.04 17.01.10P22 Visionen

Læs mere

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTFYN BOTILBUDDET SØNDERSØ 1

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTFYN BOTILBUDDET SØNDERSØ 1 - en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTFYN BOTILBUDDET SØNDERSØ 1 2 BOTILBUDDET SØNDERSØ VELKOMMEN TIL Botilbuddet Søndersø Botilbuddet Søndersø ligger i den lille by Gamby tæt ved Søndersø nordvest for

Læs mere

Skolens kontakt informationer

Skolens kontakt informationer AKT2 på Aars Skole Skolens kontakt informationer Aars skole AKT-afdelingen Kirkegade 4 Tlf: 99 66 88 00 AKT2: 20121580 Viceskoleleder for AKT-afdelingen: Helle Stender Tlf: 99668802 E mail:hst@vesthimmerland.dk

Læs mere

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ SYDSJÆLLAND BOTILBUDDET ATTERBAKKEN 1

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ SYDSJÆLLAND BOTILBUDDET ATTERBAKKEN 1 - en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ SYDSJÆLLAND BOTILBUDDET ATTERBAKKEN 1 2 BOTILBUDDET ATTERBAKKEN VELKOMMEN TIL Atterbakken Mellem Tappernøje og Næstved på Sydsjælland ligger botilbuddet Atterbakken med

Læs mere

Holstebro Byråd ønsker med Dagtilbudspolitik at skabe rammen for den fortsatte udvikling af dagtilbuddene i Holstebro Kommune.

Holstebro Byråd ønsker med Dagtilbudspolitik at skabe rammen for den fortsatte udvikling af dagtilbuddene i Holstebro Kommune. HOLSTEBRO KOMMUNES DAGTILBUDSPOLITIK 2015-2018 Indledning Holstebro Byråd ønsker med Dagtilbudspolitik 2015-2018 at skabe rammen for den fortsatte udvikling af dagtilbuddene i Holstebro Kommune. Byrådet

Læs mere

THORSHØJGÅRD. Døgn- og Uddannelsestilbud for unge med særlige behov

THORSHØJGÅRD. Døgn- og Uddannelsestilbud for unge med særlige behov THORSHØJGÅRD Døgn- og Uddannelsestilbud for unge med særlige behov THORSHØJGÅRD ER EN SELVEJENDE INSTITUTION UNDER LANDSFORENINGEN LIVSVÆRK Med udgangspunkt i et stærkt, fagligt og ligeværdigt fællesskab

Læs mere

Frederikssund Kommunes Børne- og ungepolitik

Frederikssund Kommunes Børne- og ungepolitik Frederikssund Kommunes Børne- og ungepolitik 2017-2021 Frederikssund Kommunes Børne- og ungepolitik 2017-2021 Frederikssund Kommunes Børne- og ungepolitik 2017-2021 er vedtaget af Byrådet 21. juni 2017.

Læs mere

Kvalitetsrapport. $ Skolens værdigrundlag og pædagogiske udgangspunkt : Det er Dybkær Specialskoles målsætning at :

Kvalitetsrapport. $ Skolens værdigrundlag og pædagogiske udgangspunkt : Det er Dybkær Specialskoles målsætning at : kolens navn: Dybkær pecialskole Pædagogiske processer: kolens værdigrundlag/målsætning: Vision og mål Kvalitetsrapport $ kolens værdigrundlag og pædagogiske udgangspunkt : Dybkær pecialskole giver et individuelt

Læs mere

- en del af EKKOfonden BOTILBUD I ODSHERRED BOTILBUDDET BJERGESØHUS 1

- en del af EKKOfonden BOTILBUD I ODSHERRED BOTILBUDDET BJERGESØHUS 1 - en del af EKKOfonden BOTILBUD I ODSHERRED BOTILBUDDET BJERGESØHUS 1 2 BOTILBUDDET BJERGESØHUS VELKOMMEN TIL Bjergesøhus I den lille by Bjergesø i Odsherred ligger en flot landejendom, der er indrettet

Læs mere

Strategi for sprog og skriftsprog på 0-16 års området

Strategi for sprog og skriftsprog på 0-16 års området vl Strategi for sprog og skriftsprog på 0-16 års området 1 Forord Strategi for sprog- og skriftsprog på 0-16 års området tager udgangspunkt i Fredensborg Kommunes Børne- og Ungepolitik og indeholder fire

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE Børne- og Undervisningsudvalget

GLADSAXE KOMMUNE Børne- og Undervisningsudvalget GLADSAXE KOMMUNE Børne- og Undervisningsudvalget 22-05-2018 Bilag 1: Beskrivelse af det samlede intensive læringsforløb "Læringscamp Gladsaxe" Beskrivelse af det samlede intensive læringsforløb Læringscamp

Læs mere

Lindholm-klassen. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune

Lindholm-klassen. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune Lindholm-klassen - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune Kære forældre Denne folder er en generel beskrivelse af Lindholm-klassen. Hvis du ønsker at vide mere, er du velkommen til at kontakte

Læs mere

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Frederikshavn, Brønderslev og Hjørring Kommuner Opholdsstedet Firkløveren Mølholtvej 68 9330 Dronninglund (Frederikshavn kommune) Att. Leder Charlotte Grønning

Læs mere

Identitet og venskaber:

Identitet og venskaber: Identitet og venskaber: Social trivsel er for alle børn forbundet med at være tryg, anerkendt og føle sig værdsat. Venskaber er derfor vigtige for det enkelte barn. Børn skal trives med deres sociale roller

Læs mere

HARRESØ STU. Særlig tilrettelagt uddannelsesforløb til unge under 25 år. Livet skal leves hele livet

HARRESØ STU. Særlig tilrettelagt uddannelsesforløb til unge under 25 år. Livet skal leves hele livet HARRESØ STU Særlig tilrettelagt uddannelsesforløb til unge under 25 år Livet skal leves hele livet OM STU STU står for Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse for unge under 25 år med særlige behov. Uddannelsens

Læs mere

Vorrevangskolens SFO Værdigrundlag

Vorrevangskolens SFO Værdigrundlag Vorrevangskolen min skole Vi vil kendes på Glæde, oplevelser, engagement og læring som vi vil opnå gennem ansvar, omsorg, respekt og faglighed Vorrevangskolens SFO Værdigrundlag Oktober 2016 Vorrevangskolen

Læs mere

Holme skoles specialklasser. - en naturlig del af skolen

Holme skoles specialklasser. - en naturlig del af skolen Holme skoles specialklasser - en naturlig del af skolen Profil for Holme Skoles specialklasser Kære forældre I denne pjece kan du læse om, hvordan vi ser på og organiserer en samlet skoledag for dit barn

Læs mere

- en del af EKKOfonden BOTILBUD I NORDJYLLAND BOTILBUDDET JAMMERBUGTEN 1

- en del af EKKOfonden BOTILBUD I NORDJYLLAND BOTILBUDDET JAMMERBUGTEN 1 - en del af EKKOfonden BOTILBUD I NORDJYLLAND BOTILBUDDET JAMMERBUGTEN 1 2 BOTILBUDDET JAMMERBUGTEN VELKOMMEN TIL Botilbuddet Jammerbugten På den gamle Vendelbogården uden for Løkken ligger Botilbuddet

Læs mere

Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider

Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider Tema Organisering Grundoplysninger I skoleåret 2012-13 har vi på Viby Skole fem specialklasser. 3 klasser for elever med specifikke vanskeligheder

Læs mere

En sammenhængende skoledag

En sammenhængende skoledag En sammenhængende skoledag Aktuelle spørgsmål og svar Der kan stilles mange spørgsmål til En sammenhængende skoledag, hvor børnene går længere tid i skole, og hvor måden at lære på er anderledes, end da

Læs mere

Målgruppebeskrivelse. Fysiske rammer. at de kan have sociale vanskeligheder. Specialtilbuddet til elever med generelle

Målgruppebeskrivelse. Fysiske rammer. at de kan have sociale vanskeligheder. Specialtilbuddet til elever med generelle Mariager Skole Målgruppebeskrivelse at de kan have sociale vanskeligheder Specialtilbuddet til elever med generelle indlæringsvanskeligheder i Mariagerfjord Kommune er placeret på Mariager Skole (8. 10.kl.)

Læs mere

Erik Krogh Pedersen Lilli Hornum Inge Trinkjær

Erik Krogh Pedersen Lilli Hornum Inge Trinkjær I juni 2013 indgik regeringen aftale med Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative om et fagligt løft af folkeskolen. Den nye folkeskole slår dørene op fra skolestart 2014. Intentionen med reformen af

Læs mere

Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 107/108 botilbudene Godkendt af Byrådet den

Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 107/108 botilbudene Godkendt af Byrådet den Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 107/108 botilbudene Godkendt af Byrådet den 1 Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag og målgruppe 2. Botilbud/leverandører 3. Kvalitetsstandardens

Læs mere

Skolereform din og min skole

Skolereform din og min skole Skolereform din og min skole Information til forældre April 2014 Natur og Udvikling Folkeskolereform i trygge rammer Når elever landet over i august 2014 tager hul på et nyt skoleår, siger de goddag til

Læs mere

Stoppestedet. Trivsel en forudsætning for læring.

Stoppestedet. Trivsel en forudsætning for læring. Stoppestedet Trivsel en forudsætning for læring. Stoppestedet - Et undervisningstilbud på Broskolen afd. Bøgehøj. - Formål Hvis en elev i en periode har brug for særlig opmærksomhed og støtte, er der mulighed

Læs mere

Hyblerne, Børn og Unge

Hyblerne, Børn og Unge Hyblerne, Børn og Unge Baggrund I Tønder Kommune er der et behov for at udvide de eksisterende tilbud til unge med særlige familiemæssige udfordringer i alderen 15-18 år, hvorfor den eksisterende tilbudsvifte

Læs mere

Virksomhedsplan Læreplan 2015/2016

Virksomhedsplan Læreplan 2015/2016 Virksomhedsplan Læreplan 2015/2016 1 Den Lille Vuggestue på landet Centalgårdsvej 121 9440 Aabybro Telefon: 22 53 58 29 Læreplan for Den lille Vuggestue på landet 2015/16 Den lille vuggestue er en privatejet

Læs mere

Børn og Unge i Furesø Kommune

Børn og Unge i Furesø Kommune Børn og Unge i Furesø Kommune Indsatsen for børn og unge med særlige behov - Den Sammenhængende Børne- og Unge Politik 1 Indledning Byrådet i Furesø Kommune ønsker, at det gode børne- og ungdomsliv i Furesø

Læs mere

Notat vedr. operationalisering af kommunale mål for Folkeskolereformen

Notat vedr. operationalisering af kommunale mål for Folkeskolereformen Notat vedr. operationalisering af kommunale mål for Folkeskolereformen Nedenstående er Glostrup skoles bud på operationalisering og indikatorer på, at de kommunalt besluttede mål for implementering af

Læs mere

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Frederikshavn, Brønderslev og Hjørring Kommuner Opholdsstedet Semaiskolen Kalumvej 58 9700 Brønderslev Att. Leder Berit Buch og Afdelingsleder Inge Gorm Andersen,

Læs mere

Mellemtrinnet på Nordagerskolen

Mellemtrinnet på Nordagerskolen Juni 2015 Mellemtrinnet på Nordagerskolen Vi har valgt at arbejde med en trinopdeling i dansk og matematik som en del af folkeskolereformen. På de følgende sider, kan I med udgangspunkt i forskellige forældre

Læs mere

FAKTUELLE OPLYSNINGER. Virksomhedsleder Hanne Steen Tlf. 25363231 Mail: hst@cfd.dk. Stedfortræder Karina Milton Tlf. 51315343 Mail: kbn@cfd.

FAKTUELLE OPLYSNINGER. Virksomhedsleder Hanne Steen Tlf. 25363231 Mail: hst@cfd.dk. Stedfortræder Karina Milton Tlf. 51315343 Mail: kbn@cfd. Lovgrundlag: Serviceloven 85 FAKTUELLE OPLYSNINGER Kontaktoplysninger Støttecenter Hovedstaden Jernbanevej 10-12 2600 Glostrup Tlf. 44391310 Fax: 44391311 Mail: hst@cfd.dk Virksomhedsleder Hanne Steen

Læs mere

Mål for GFO i Gentofte Kommune 2005-07

Mål for GFO i Gentofte Kommune 2005-07 Mål for Gentofte Kommunes fritidsordninger 2005-2007 Mål for GFO i Gentofte Kommune 2005-07 August 2005 Gentofte Kommune Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund Publikationen kan hentes på Gentofte Kommunes

Læs mere

Familieplejeundersøgelse

Familieplejeundersøgelse Familieplejeundersøgelse August & September 2012 1. Indledning Barnets Reform har som erklæret mål, at familieplejeområdet skal prioriteres. Dels er der med reformen et politisk ønske om, at kvaliteten

Læs mere

Fokus på Vordingborgskolens indholdsplan optimerer brugen af denne som styringsredskab for den pædagogiske gøremåls-praksis.

Fokus på Vordingborgskolens indholdsplan optimerer brugen af denne som styringsredskab for den pædagogiske gøremåls-praksis. Vordingborgskolens selvevaluring 2014/2015. Tese: Fokus på Vordingborgskolens indholdsplan optimerer brugen af denne som styringsredskab for den pædagogiske gøremåls-praksis. Def. på gøremål: Ud af huset

Læs mere

Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse

Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse 10.Vest Østergade 63 Tlf.: 74722910 www.10vest.dk 6270 Tønder Fax.: 74722919 10vest@10vest.dk Hvilken linje - og hvorfor?

Læs mere

Strategi for inklusion i Børnehuset Nord- og Sydpolen juni 2010.

Strategi for inklusion i Børnehuset Nord- og Sydpolen juni 2010. Strategi for inklusion i Børnehuset Nord- og Sydpolen juni 2010. Formål Den fælles inklusionsstrategi har til formål: At tydeliggøre værdien af inklusion af alle børn for både professionelle og forældre.

Læs mere

Mål og indholdsbeskrivelse. i SFO Musvitten - Vittenbergskolen, Ribe

Mål og indholdsbeskrivelse. i SFO Musvitten - Vittenbergskolen, Ribe Mål og indholdsbeskrivelse Esbjerg Kommune i SFO Musvitten - Vittenbergskolen, Ribe I dette nummer: Målsætning 1 Om Musvitten 2 Pædagogens rolle 2 Børn med særlige behov Musvittens spændende hverdag...

Læs mere

Sammenhængende overgang

Sammenhængende overgang Sammenhængende overgang - fra børnehave til skole GENTOFTE KOMMUNE Indhold 3 Forord 4 Trivsel og tryghed 5 Sociale kompetencer 6 Integritet og selvstændighed 7 Læring 8 Sundhed og motorik 9 Øvesiden -

Læs mere

Brydes en døgninstitution for unge under VIFU

Brydes en døgninstitution for unge under VIFU DØGN Brydes en døgninstitution for unge under VIFU DØGNANBRINGELSE INTERNE & EKSTERNE VÆRELSER EFTERVÆRN OMSORG KONTINUITET VEDHOLDENHED Fleksibel, målrettet og individuelt tilrettelagt døgnanbringelse

Læs mere

Velkommen til Dr. Alexandrines Børnehave

Velkommen til Dr. Alexandrines Børnehave Velkommen til Dr. Alexandrines Børnehave Dr. Alexandrines Børnehave er en af de institutioner i Aarhus kommune som varetager opgaven med inklusion af børn med handicap. Med denne folder ønsker vi, at byde

Læs mere

MINIGRUPPER I DAGINSTITUTIONER. Et tilbud til børn med behov for en særlig indsats

MINIGRUPPER I DAGINSTITUTIONER. Et tilbud til børn med behov for en særlig indsats MINIGRUPPER I DAGINSTITUTIONER Et tilbud til børn med behov for en særlig indsats MINIGRUPPER Et tilbud til børn med behov for en særlig indsats Vi vil skubbe til grænserne for fællesskabet for vi vil

Læs mere

A. Beskrivelse af praktikstedet

A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode a) Pædagogens praksis C. Uddannelsesplan for anden og tredje praktikperiode

Læs mere

Skanderborg Aktivitetscenters værdi-, metode og arbejdsgrundlag og vores organisationsplan samt en beskrivelse af de enkelte aktivitetsgrupper.

Skanderborg Aktivitetscenters værdi-, metode og arbejdsgrundlag og vores organisationsplan samt en beskrivelse af de enkelte aktivitetsgrupper. Butikken Adelgade 116 8660 Skanderborg Tlf. 23 45 75 22 Skanderborg Aktivitetscenters værdi-, metode og arbejdsgrundlag og vores organisationsplan samt en beskrivelse af de enkelte aktivitetsgrupper. Daglig

Læs mere

Læring, motivation og trivsel på SFO Lindebjerg

Læring, motivation og trivsel på SFO Lindebjerg Læring, motivation og trivsel på SFO Lindebjerg Folkeskolereformudvalget i Roskilde kommune har lavet følgende anbefalinger til målsætninger, som SFO en forholder sig til: Alle elever skal udfordres i

Læs mere

2018 UDDANNELSES POLITIK

2018 UDDANNELSES POLITIK 2018 UDDANNELSES POLITIK Vores børn, deres skolegang og fremtid ligger til enhver tid os alle på sinde. Det er af største betydning, at vi lykkes med at ruste vores børn til fremtiden og til at begå sig

Læs mere

Børnepolitik Version 2

Børnepolitik Version 2 Børnepolitik Version 2 Læring Helhed Omsorg Forskellighed Anerkendelse Ansvar Leg - venskab Sundhed Borgmesteren og udvalgsformandens forord Børnepolitikken Mariagerfjord Kommune har med en fælles børnepolitik

Læs mere

Broen Aalborg. Faste rammer om en frisk start præget af omsorg, forståelse og tryghed

Broen Aalborg. Faste rammer om en frisk start præget af omsorg, forståelse og tryghed Broen Aalborg Faste rammer om en frisk start præget af omsorg, forståelse og tryghed Velkommen til Broen Broen er et stærkt helhedstilbud til unge mellem 13 og 18 år, der har fået en kaotisk start på livet,

Læs mere

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Frederikshavn, Brønderslev og Hjørring Kommuner Det socialpædagogiske kollektiv Møllehuset Nordens Allé 35 9700 Brønderslev Leder Jan Christensen Tilsynsrapport

Læs mere