STJÆR AVIS. med Storring, Høver og Søballe

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "STJÆR AVIS. med Storring, Høver og Søballe"

Transkript

1 STJÆR AVIS med Storring, Høver og Søballe Nr årgang november og december januar og halvdelen af februar 2015 Lige om lidt er den her igen, julen. Læs bl.a. om jul i Storring præstegård. Side Supermotionister med toplirede cykler, ældre damer med flettede cykelkurve, børn og unge i en skøn blanding til årets Kløver motionscykelløb ved Stjær messen. Stjær Avis udgives af Stjær Sogns Borgerforening Avisen uddeles gratis til 750 husstande i området Storring, Høver, Stjær og Søballe. Næste deadline er søndag d. 25. januar Avisen udkommer i weekenden d februar Indlæg modtages på mail adr.: eller afleveres i postkassen på Østerbro 10. Avisen kan læses i farver på Pris i løssalg

2 Stjær/aktiviteter Aktiviteter frem til næste Stjær Avis November 18. kl Familie og arveret, Stjær Forsamlingshus 21. kl Bedsteforældredag i dagplejen 21. kl Indvielse af den nye hal i Stjær 24. kl Fællesspisning, Stjær Forsamlingshus December 3. kl Dialogmøde om Stjær LokalBrugs Stjær Forsamlingshus Januar 26. kl Fællesspisning, Stjær Forsamlingshus Storring/aktiviteter, Storring Forsamlingshus November 29. kl Krea-weekend December 27. kl Juletræsfest Høver/aktiviteter November 23. kl Julemarked i Høver Beboerhus December 14. kl Juletravetur 14. kl Julehygge i Høver Beboerhus 31. kl Nytår i Høver Beboerhus Søballe/aktiviteter November 29. kl Spejdernes avisindsamling 30. kl Byens juletræ tændes Januar 14. Generalforsamling, Søballe Borgerforening Stjær Avis Sponsorer! (Fortsætter på bagsiden) ALT INDENFOR REPARATION, DÆK, AIR CONDITIONING, ELEKTRONIK MM. Sponsor for Stjær Håndbold U-12 piger Kjællingdalsvej 1 Søballe, tlf

3 Dialogmøde om Stjær LokalBrugs I marts måned havde vi et givtigt borgermøde i Stjær Forsamlingshus vedrørende brugsens fremtid i Stjær, og selv om situationen har ændret sig en del siden sidst, ønsker bestyrelsen for brugsforeningen atter dialog med Stjærborgerne. Som tidligere skrevet og sagt, bakker bestyrelsen fortsat op omkring LokalBrugsen i Stjær, og det er bestyrelsens ønske, at vi i fællesskab løfter vores egen lokale butik op på et niveau, som alle kan have glæde af. Efter mødet i marts fik vi i fællesskab sat brugsen på rette kurs. Det kommende møde har til formål at finjustere kursen. Derfor har brugsen brug for, at du kommer og giver din mening tilkende. Du kan også komme og byde den nye uddeler velkommen, han vil helt sikkert gerne lytte til kundernes behov og ønsker for fremtiden. Kjeld Kirkedal vil endnu engang stå i spidsen for dette møde, hvor du kan komme til orde og give din mening til kende. Brugsforeningen byder naturligvis på kaffe, the og vand. Sæt kryds i kalenderen onsdag d. 3. december. Mødet begynder kl og slutter kl Dørene åbnes kl husk at tage naboen med. Vel mødt i Stjær Forsamlingshus Galten Brugs Kom til indvielse af den nye hal i Stjær Udvidelsen af Stjærhallen, med en lille hal på siden af den gamle, står nu færdig (læs mere om hallen på side **). Den nye hal er taget i brug af både skolen og idrætsudøvere. Det er derfor med stor glæde, at vi kan invitere til officiel indvielse: Fredag d. 21. november kl Senior-Håndboldfitness i den store hal - kom og prøv det Velkomst Hallen indvies af formand for Kultur og Sundhedsudvalget, Tage Nielsen Aktiviteter for børn og unge i begge haller Håndbold i den store hal - aktiviteter i den lille hal - alle kan være med Tak for i dag Der vil blive budt på lidt at spise og drikke. Vi håber at rigtig mange af hallens fremtidige brugere vil kigge forbi. 3

4 Opslagstavlen Bedsteforældredag i dagplejen Fredag den 21/11 kl For andet år i træk har vi planlagt at holde en "Bedsteforældre Dag" Vi starter dagen med en formiddags bolle samt kaffe/te. Derefter synger vi lidt og laver advents pynt med børnene. Vi håber der kommer rigtig mange og glæder os til at vi sammen kan nyde dagen. Mange hilsner fra Tina, Lene, May-Britt, Karin og Ruth Wellness Massage og Zoneterapi i Stjær Det er ren afslapning og velvære. Kom og prøv en times behandling for bare 200 kr. Efterfølgende behandlinger koster 300 kr. Henvendelse: Kirsten Holbøll Tlf eller mail Venlig hilsen Kirsten Holbøll Tujavej 12 (Læs mere på side 19) Fællesspisning i Stjær Kom til fællesspisning i Stjær og nyd et lækkert måltid og det gode samvær med andre Stjær-borgere. Vi mødes 6-7 gange om året den sidste mandag i måneden kl Ved vores sommerafslutning og ved opstart efter sommerferien mødes vi en fredag aften. Vi skiftes til at lave mad. Alle er velkomne med eller uden børn Fællesspisning frem til næste avis bliver: MANDAG d. 24. november 2014 MANDAG d. 26. januar 2015 Er I interesseret i at deltage, så kontakt Dorthe Skriver på telefon: / , eller på mail: 4

5 Opslagstavlen JULETRÆER - PYNTEGRØNT DEKORATIONER - KRANSE MM. Sælges fra garagen, Stjær Bakker 89, Stjær vejen mod Hårby (1,5 km. fra Stjær). Vi har masser af parkeringspladser. Fæld eller vælg dit eget flotte juletræ på vores mark. Det er også muligt at købe grangrene/bundter af Nobilisgran, metal-juletræer, indendørs/udendørs dekorationer m.m. Vi holder åbent i advents weekenderne mellem kl. 10 og 16 : 29. & 30. november 6. & 7. december 13. & 14. december 20. & 21. december Eller efter aftale. Linda Jørgensen og Thomas Mikkelsen / Vi har gløgg og saft til alle og lidt sødt til børnene 5

6 Kløver Motionscykelløb i Stjær, 2014 Øjenvidneberetning, skrevet af H. V. Nielsen I dag d. 14/ var jeg kørt en tur til Stjær, for at komme lidt væk fra det flade Midtjylland og forhåbentlig opleve nogen gode bakker og det kom jeg til. Kløver Motionscykelløb er en del af Stjær Messe, som sideløbende med cykelløbet foregår i forsamlingshuset, hvorfra starten på løbet går. Ruten køres af 4 blade, deraf navnet Kløver, som man selv vælger, om man vil køre 1,2,3 og op til 8 styk af. Tager man bladene 2 gange hver, kommer man op på en rute på ca. 60 km ikke en skræmmende distance, men i mente skal man huske bakkerne... Jeg valgte det sidste, altså de ca. 60 km. Løbet bliver sat i gang kl , og alle starter i en stor pærevælling den ældre dame med flettet kurv, den unge knøs på sin nye konfirmations mountainbike og den toplirede motionist på sin cykel til x-antal 1000 kr. Starten er gået. De første par km. skal os på racer lige ha os kørt udenom den unge knøs, og den ældre dame alt foregår stille og roligt, ingen panik for ikke at nå med de første. 1. blad Bakkeskoven: Folk kigger hinanden an, men ikke ret længe. Før toppen bliver der sat fart på, bl.a. af mig selv, for lige at få en føler ud. Vi er vel mand, som samlet forsætter frem mod andet blad. 2. blad Stenskoven: Her gi r jeg gas efter, at vi igen er kommet til Stjær (som man kommer tilbage til efter hvert blad). Missionen lykkedes. Vi er 5 mand, som finder ind i et godt samarbejde og holder et jagtende felt bag os. 3. blad Stillingvej: Dette er rutens tonser strækning, uden de store stigninger. Så her skulle vi bare ned i bøjlen og gi den gas, men det blev lidt vanskeliggjort af dagens modvind. 4.blad Stjær Bakker: Så kom den: Bakken hvor tingene skulle sættes på plads. Missionen mislykkedes 1. gang, men anden gang vi kom forbi, gik det lidt bedre. Selv om de 2 som sluttede foran mig havde siddet som det tynde øl, i vores ellers udmærkede samarbejde indtil da. Slet og ret jeg havde læst dem forkert. Den kloge narrer den mindre kloge øv! Alt i alt en fin rute, med godt varieret terræn måske en ekstra runde ville øge deltagerantallet, 60km. er ikke langt. Nogen mente der godt kunne ha været lidt flere flagposter ude på ruten. Jeg oplevede dog ingen, som var kørt forkert eller havde haft problemer ved de lidt mere trafikerede landeveje. Ruten kører hele tiden til højre, og derved undgår man at skulle krydse vejen eller holde tilbage for trafikken. Da dette var et gratis løb, var det uden de store armbevægelser, med store præmier og festivitas. Der var ingen tidtagning, men dog sat en tavle op, som man selv kunne skrive sin tid på. Ærgerligt, når nu jeg for en gangs skyld kom på podiet (som der IKKE var noget af) med min flotte 3. plads. 6

7 Fællescykling Indsendt af Peter Person Efter sigende er der usædvanligt mange borgere i Stjær og omegn der nyder at cykle. Nu har du muligheden for at dyrke din interesse sammen med ligesindede og det eneste du skal gøre er at finde MTBen frem og møde op foran Stjær LokalBrugs. *alle søndage vinteren over kl. 10. Planen er at holde formen ved lige vinteren igennem. Folk kører i forskelligt tempo og finder helt sikkert ryttere på samme niveau at følges med. Længden på turene finder vi ud af hen ad vejen, bogstaveligt talt. Har du ikke kørt MTB tidligere, er dette også en oplagt mulighed for at komme i gang. Hvis du endnu ikke har en MTB kan du muligvis låne en af Peter P., ring for at lave en aftale på tlf Følg med på hjemmesiden *Hvis folket ønsker vi cykler om lørdagen i stedet, kan vi godt finde på at flytte arrangementet. Kløvermotionscykelløbet 2015 Sæt allerede nu kryds i kalenderen! D. 6. september 2015 kl Arrangeret af Stjær Sogns Borgerforening. Prøv kræfter med venner, bekendte, familien og ikke mindst dig selv. Du kan cykle 8, 14, 30, 60 eller 90 km. Det er gratis at deltage for børn under 15 år, voksne deltagere må slippe en halvtredser, til gengæld byder borgerforeningen på en bid mad, vand og lidt frugt efter cykelløbet. Hilsen Bo Vægter, Thomas Wriedt, Geert Jensen, Bente Holm, Peter Person og cykeleksperterne Ivan Schriver og Karsten G. Ottesen. Make it fun bliv sponsor for Kløver Motionscykelløb. Har du kendskab til virksomheder, der mangler lidt opmærksomhed, er du velkommen til at skabe kontakt mellem dem og borgerforeningens cykelløb. Ring på tlf eller skriv til adressen: hvis du har noget i ærmet. Hovedsponsor 2013 Hovedsponsor 2014 og

8 Gratis foredrag ved advokat Jette Jessen (H) tirsdag d. 18. november 2014 kl. 19:00 21:30 i Stjær Forsamlingshus, Borgerforeningen er vært med kaffe/the og kage Telefonen ringer på advokat Jette Jessens kontor hos Ret&Råd Hinnerup. Det er en fremmed arbejdsløs jurist, som søger virksomhedspraktik. Jette er straks frisk på idéen, og der indgås hurtigt en aftale mellem advokaten og juristen. Mine privilegerede tre års barsels- og forældreorlov for at passe Jonathan hjemme i Stjærs trygge rammer blev nu udskiftet med plisseret nederdel og attaché-mappe. Ret&Råd Hinnerup er et lille alsidigt advokatkontor, som beskæftiger to advokater med hver sin sekretær samt en selvstændig ejendomsformidler. Her fulgte jeg Jette i tykt og tyndt i fire uger. Konkret arbejdede jeg med en række familie- og arveretlige problemstillinger samt grundforberedelse og research til den afsluttende hovedforhandling af diverse retssager. I løbet af mit praktikophold fik jeg mulighed for at overvære Jette afholde et foredrag om familie- og arveret. Selv som jurist blev jeg overrasket over vigtigheden af at have styr på juraen i privatlivet, og uanset hvor i livet man måtte være og hvordan ens familiære forhold i øvrigt ser ud, er der overvejelser, som bør gøres og beslutninger, som bør træffes. Hvordan arver dine, mine og vores børn? Falder der arv til samleveren? Og hvem arver efter barnløse? Skal du giftes og hvad er fordelene ved særeje? Og hvem får egentlig din pension i tilfælde af skilsmisse? Eller ønsker du at sikre dine dyrebare børn ved børnetestamente eller dine gamle forældre ved generalfuldmagt? Alt dette har Jette en særlig evne til at formidle. Hun var frisk på ideen om også at holde et foredrag i Stjær. Jette Jessen er netop fyldt 50. Hun har arbejdet som advokat i 25 år, de sidste 23 hos Ret&Råd i Hinnerup med speciale i familie- og arveret. Hun har møderet for Højesteret, hvilket er et prædikat kun for landets allermest rutinerede advokater. Privat er Jette mor til to store teenagebørn, bosiddende i Brabrand og er tidligere basketballspiller på eliteplan. Jeanette Lykke Havholme Jette Jessen 8

9 Stjærs nye sportshal er klar til brug Af Henrik Møller Den nye hal, der bygges sammen med den eksisterende, stod klar til ibrugtagning 27. oktober Hallen er en halv hal, med et gulvareal på 404 m². Det samlede areal er 535 m², med bl.a. to omklædningsrum. Tilbygningen er første etape af en samlet plan med i alt 3 etaper, som er tænkt ind i projektet for at fremtidssikre det. Anden etape er tænkt som et fællesareal foran den nye tilbygning med cafeteria, fællesrum, mødelokaler etc. Tredje etape indeholder mulighed for, at hallen kan bygges ud i fuld længde til en hel hal. Der bliver streget op til en minihåndboldbane (20x12m), to badmintonbaner og en volleyballbane. Derudover vil alle gymnastikaktiviteter fremover forgå i den nye hal. Hallen er kommunal, men søgt bygget af Stjær Boldklub. Første ansøgning blev sendt i Primære brugere af hallen er Stjær Boldklub og Stjærskolen. Baggrunden for hallen er bl.a. et stort ønske om udvidelse af idrætsaktiviteter, hvilket blev understøttet af en stor borgerundersøgelse i Undersøgelsen viste, at der især er behov for at dyrke de traditionelle idrætsgrene, som håndbold, fodbold, badminton og gymnastik. Et kig indendørs i den nye halve hal. Samtidig kan Stjærskolen benytte hallen til aktiviteter i skoletiden, hvilket tidsmæssigt falder rigtig godt sammen med den nye skolereform. Stjær Boldklub håber også, at der med den nye hal kan startes nye aktiviteter op som f.eks. senior idræt, og at hallen vil blive benyttet til kulturelle aktiviteter. Inkluderet i projektet er en renovering af taget på den eksisterende hal, som der i forvejen var afsat separate midler til i vedligeholdelsesbudgettet. Bygherre: Skanderborg kommune Arkitekt: Frost Larsen A/S Entreprenør: Dansk Halbyggeri A/S Pris: 4,0 mio. kr. Den nye sportshal set udefra. 9

10 Oprykningslejr for ulve og spejdere Oktober 2014 Foto: Jesper Lumbye 10

11 Nyt fra Borgerforeningen November 2014, af Jesper Lumbye Andersen Stjær Messen Stjær Messen blev i år afholdt lidt tidligere, så der var bedre chance for godt vejr til cykelløbet. Vejret var med os, og der var dobbelt så mange cyklister som sidste år. Løbet blev sat i gang af Lars fra Jutlander Bank. Messen havde også flere besøgende end sidste år, og vi skønner, at der har været mere end 250 gæster. Dato for Stjær Messen 2015 er allerede fastsat til søndag d. 6. september. Sig gerne til, hvis du er interesseret i at have en stand på messen. den kunne bruges på morgenmaden. Vi er blevet kontaktet af beboerforeningen i Jeksen om at starte et samarbejde op omkring æblemostning - det arbejder vi videre med. Foredrag om familie- og arveret Tirsdag d. 18. november holder vi et foredrag om familie- og arveret i forsamlingshuset. Det er advokat Jette Jessen, som arbejder med det til dagligt, der kommer og fortæller, hvad man skal være opmærksom på i forhold til lovgivningen. Se annonceringen af arrangementet på side 8. Nabohjælp Jutlander Bank og borgerforeningen afholdte sammen med politiet en temaaften i slutningen af oktober om nabohjælp og forebyggelse af indbrud. Politiet fortalte, at der forholdsmæssigt bliver begået mange flere indbrud i Danmark end i andre lignende lande. Sydøstjyllands Politi har udviklet et tryghedsog indbrudsforebyggelseskoncept, som man som vej- eller grundejerforening kan benytte sig af. Kontakt politiet for mere info på Lav selv æblemost Torsdag i skolernes efterårsferie var seks familier samlet omkring borgerforeningens nye æblepresse. De, der ikke selv havde æbler med, havde fået lov til at gå på rov et par steder i byen. En trillebør æbler kunne give ca. 5 liter most. Nogle af deltagerne tog den friske æblemos med hjem og kogte den, så Vedligeholdelse af Forsamlingshuset Vi er i gang med en udskiftning af to af de tre toiletter i kælderen. Vi har gennem længere tid døjet med, at de løber. Vi får nu nye toiletter, som også har vandspareskyl. Det sidste toilet venter vi med at skifte, da vi ikke har råd til at skifte det nu. Den gamle skorsten ved fyrrummet er netop blevet revet ned. Den har ikke været brugt i mange år og var begyndt at forvitre. Familie- og Arveret Foredrag v. advokat Jette Jessen Stjær Forsamlingshus Tirsdag d. 18. november, kl

12 STJÆR ROLLESPIL Sådan gik det sidst Bakkeriget genopstod lørdag d. 27. september år 634 Vi havde et fantastisk spil som ikke var blevet til uden de smukke omgivelser, de mange frivillige og alle spillerne der mestrede at leve sig ind i uhyggelige, sjove og mærkværdige roller! En stor TAK skal gå til de mange skovejere, de medvirkende og alle hjælperne før, under og efter spillet. Følg med på Stjær Rollespil

13 NÆSTE SPIL forventes 18. april 2015

14 Fremtidens landsbysamfund Af Pil Brudager Ser vi for os et sted hvor der er rum og aktivitet og brug for alle aldre - eller skal skolebørnene væk efter 6. Klasse og de gamle eksporteres til nærmeste større by? Sætter vi os ikke ned og tænker langsigtet på, hvad vi vil med vore byer, så bliver vi løbet over ende, for så er der bare andre der løber med ideerne og pengene. Citat fra artikel om S-byerne af John Haarup Laursen i sidste Stjær Avis. Det var dejligt at læse to artikler om noget med fremtid, i sidste Stjær Avis: Den flot anlagte bymidte, der vil blive alles daglige glæde, (hvis) når den en dag bliver en realitet! Og artiklen om at nu skal vi til at komme i gang med at tænke langsigtet i vores lille, naturskønne, storbynære smørhul. Og vi vil komme længst ud af det spor, hvis vi er mange der lægger kræfterne sammen - derfor vil Storring, Stjær og Søballe være et oplagt landsby-kraft-center i den smukke øst-jyske natur. Tæt på alting! Det er ligesom disse tanker om fremtiden dukker op i bølger med års mellemrum. Måske når noget har været, som det er, i mange år. Pludselig er børn blevet nye unge, unge blevet nye voksne og voksne blevet nye gamle. Så må der fornyet tænkning og fornyelse til, også i de ydre fysiske rammer. Hver generation har brug for at sætte sit aftryk og drive udviklingen videre. Noget fornyelse kommer af sig selv, fordi det gamle har udspillet sin rolle og nye tider kræver nye ting.? Jeg synes fx flg. avisklip (fra 70 erne??) taler sit tydelige sprog om den form for udvikling. Men prøv at nærlæse tredje spaltes øverste halvdel. Den giver stof til eftertanke. Tænkte de meget langsigtet dengang eller var de måske synske på en fjern fremtids vegne.. hvem ved? -> Den mere overordnede planlægning af fremtidens landsbysamfund og af den kollektive infrastruktur i kommunen, der spiller en afgørende rolle for unge og gamle, hvis de skal bo på landet. Hva med den? Her må vi nok indrømme, at denne vigtige del af fremtiden har vi parkeret hos politikere og nogle få frivillige, der synes det giver mening, at arbejde med overordnede strategier for landdistrikternes udvikling. 14

15 Der har netop været indbudt til en række udviklingssaloner her i sensommeren 2014, hvor bl.a. alle landsbysamfund i Skanderborg kommune, store og små, blev opfordret til at sende repræsentanter til den salon, der handlede om landområderne. Jeg deltog som en selvbestaltet, for længst pensioneret ildsjæl, som sendebud fra Stjær, sammen med 10 personer fra kommunens andre landsbyer. Og jeg kan bl.a. fortælle, jeg citerer fra referatet: Hårene er lidt grå i toppen på de fleste af de 11 mennesker der er taget ind til Skanderborg fra hver deres landsby, for at diskutere hvordan man skaber de bedste landsbyer fremadrettet. Sagt direkte: Der trænger til nyt blod i den menneskegruppe, der interesserer sig for landdistrikternes udvikling! 15

16 Nå, ideen med udviklingssalonerne var, at samle viden til byrådets udviklingsstrategi, som skal sætte retningen for de næste fire år fra Det er ikke vildt langsigtet, men dog et forsøg på fremsynethed. I udviklingsstrategien for 14-17, står der bare ikke noget væsentligt om landdistrikterne selv om 1/3 af befolkningen i kommunen bor på landet i 50 landsbyer og småsteder. I stedet står der meget om de fire gamle rådhusbyer Ry, Galten, Hørning og Skanderborg, men ingenting om, at udvikle landdistrikterne og disse større byer i en sund balance, hvor man ikke udsulter landsbyerne, men sørger for at decentralisere - og også udvikler en kreativ, livlig infrastruktur, der dækker hver en afkrog af kommunen, så det bliver muligt at leve og dø over det hele. Der er, i kommunens strategi, nærmest et tomrum omkring det bæredygtige landsbysamfund. Det Stjær kunne være: En stor landsby med opland, der har det antal indbyggere der skal til at bære en skole, en børnehave, en brugs, foreninger mv. uden det bliver Tordenskjolds soldater, der mødes i alle bestyrelserne og uden man hele tiden skal samle sine kræfter i kampen for at beholde det ene eller det andet men i stedet kan bruge energien på at gøre landsbyen smuk, levedygtig og velfungerende, med et godt liv for alle aldersklasser. Jeg tror, vi er mange der mener, at en stor landsby har unikke betingelser for at opfostre trygge, glade børn med selvværd - ustressede, veltilpassede voksne - og glade, livskraftige selvhjulpne gamle, der er brug for. De unge forsvinder i uddannelsesårene - men rigtig mange vender hjem til den store landsby og bosætter sig på ny, når de skal danne familie og have børn. Vores beliggenhed med under 20 km til Århus midtby, er en yderligere gevinst. Man kan arbejde eller uddanne sig i Århus eller en anden stor by - og bo på landet i et levende, vedkommende landsbysamfund, helt ude på landet! Hvad kunne det være for tiltag, der kunne få Landsbycentret Storring-Stjær-Søballe til at vokse i vores bevidsthed og danne sig i den fysiske virkelighed? Børnene skal kunne cykle fra by til by i sikkerhed, så der må cykelstier langs landevejene, med en belægning der også kan rulles på rulleskøjter på. Sikke en tur hele trekanten rundt.! Vi må kunne vandre i naturen imellem og omkring byerne uden at gå på asfaltveje så der må laves vandreruter/-spor i naturen måske med små rastebænke, hist og pist. En rigtig bondegårdsbørnehave med levende dyr og levende pensionister, der passer dyrene. Hvis landsbybørn ikke skal kende bondegårdsliv og omgås dyr til daglig hvem skal så? Og den gamle børnehave i Stjær kunne indrettes til ungdomskollegium hvorfor ikk? I den forbindelse kunne der tænkes i kreative ordninger på, hvordan man kan komme til og fra byen på alle tidspunkter af døgnet ellers forsvinder de unge. Vi må også sørge for kørsel til de gamle, når de skal ud af reservatet. Vi kan ikke forlade os på den kollektive infrastruktur kommunen tilbyder. Men tilsammen har vi jo masser af biler i de tre landsbyer. Et kontorfællesskab eller et kontorhotel vil måske fremme hjemmearbejdspladser og enmandsfirmaer i området? 16

17 Spændende små klyngehuse eller bofællesskaber med mindre huse, til dem der har holdt guldbryllup og gerne vil leve resten af deres liv på landet, her hvor de har deres netværk. Det vil frigøre store huse, så nye småbørnsfamilier kan flytte til og fylde op i børneinstitutioner og skole. Og klynger af jordbrugslodder til de unge, der vil binde an med lidt jordnært landliv.. Lidt jord lagt ud til fælles u-sprøjtet selvforsyning hvor dem der har tid og lyst til at dyrke og måske oplære børn i skolehaver Stjærs nyttige haver, måske med et kolonihavehus som samlingssted. En frokostcafé eller en cafédag: Unge laver ældres livretter - bare en gang om ugen. Der kan serveres eller der kan tages med hjem. Besøgsvenneordning, genbrugs- og bytte- og færdigheds central, reparationsværksted. Jeg stopper nu ellers tror I jeg er en drømmer (- det er jeg også) men tænk selv videre på, hvad smørhulssamfundet Storring-Stjær-Søballe kunne drive det til, i løbet af de næste 10 til 20 år. Nye ideer vil opstå undervejs, ud af det vi tør kaste os i ud... det vil blive en spændende vej! Og det er rigtigt som John Laursen siger, der er masser af penge at søge til nytænkende, spændende fremtidsprojekter! En fonds-raiser-gruppe vil være et must! Efter udviklingssalonerne blev der afholdt en konference, hvor alle der arbejder frivilligt var indbudt. Det foregik på Sølund. Efter konferencen udkom en sammenskrivning af forslag fra borgerne til Skanderborg kommunes fremtidige udvikling. Den hedder: De 1000 fællesskabers land. Her er tre sider med anbefalinger til de mindre bysamfund og en opfordring til, at det skal gøres mere attraktivt at bo på landet. Hvis du vil læse den rapport, kan du gå ind på kommunens hjemmeside og søge på Byrådets udviklingsstrategi her finder du også sammenskrivning af Sølundkonferencen, De 1000 fællesskabers land. Tør vi tænke ud af boksen, som det hedder i nutids-sprog. Tør vi her i vores lille trygge del af verden lave vilde, spændende og nytænkende projekter, der kan tiltrække flere mennesker til vores område. Måske skal vi være 1500 mennesker i Stjær i stedet for de ca. 900 vi er? Og er der også vokseplads- og lyst til at blive flere, i Søballe og Storring? Vi ved, fra seriøse undersøgelser, at mange storbymennesker siger, at når de bliver lidt ældre, vil de ud og bo på landet. Og vi ved, at netop vores område har en meget stor tilbageflytningsrate, dvs. dem der er vokset op her i Søhøjlandet vender ofte tilbage, når de selv har fået børn og disse skal i børnehave og skole. Man skal lige ud og uddanne sig og vende i verden og så kan man alligevel ikke finde et bedre sted at lade sine børn vokse op end her, hvor man selv har været barn! Men vi er jo i fuld gang, vil I som læser dette nok sige: En ny stor sportshal en Stjærmesse i september, der boblede af energi og spændende tiltag alle vore foreninger og specielle grupperinger gedigne netværk i modne kvinders klub og modne mænds klub og man kunne blive ved at nævne gode ting og det er fantastisk vi har et rigtig godt udgangspunkt! Men hvad rører der sig af visioner, ideer og fremtidige udfordringer i de tre landsbysamfund? Skulle vi give det en tanke, at lave et fælles visions- eller landsbyråd for de tre byer..? Det er prøvet før, i de enkelte byer men nu er det en ny tid, nye unge, nye voksne, nye gamle og nye udfordringer der rækker ind i fremtiden. Så hvorfor ikke prøve at lægge hovederne sammen i en trekant? Pil Brudager Historie: Hvis nogle er interesserede i vores områdes historie: Vi bor midt på den østjydske israndslinje, som er fremkommet efter de sidste to istider, for henholdsvis og år siden. så kan I bl.a. læse om det på Stjær By-Portal. Det løfter det hele lidt, at se det langsigtede perspektiv: Hvad kommer vi fra.? Hvor skal vi hen? I menupunktet Historiske arkiv ligger rapporten: Stjær en landsby i provinsen. Åbn pdf filen så er der billeder og tegninger. Her kan I læse noget af vores fælles historie og også om ideer og mulige veje vi kan vælge at gå. Rapporten er fra

18 18

19 Stjær massage og Zoneterapi I løbet af sommermånederne er det blevet muligt at få zoneterapi og massage i Stjær. På Tujavej har Kirsten Holbøll genoptaget sin gamle passion for zoneterapi, og kombineret det med massage. Kirsten Holbøll har i over tyve år arbejdet som sundhedsplejerske. Nu er hun gået på efterløn, og hun har fået mere tid til at arbejde med zoneterapi. I mange år brugte hun det blandt andet til børn med kolik og astma. I tilgift har hun taget en uddannelse som massør, og det betyder at hun i egne lokaler tilbyder individuel behandling i massage og zoneterapi. Men hvorfor massage, oveni zoneterapi? Joh, de to discipliner er gode sammen, og Kirsten har i årevis, når hun var på rejser, fået massage af mange forskellige slags, i lige så mange lande. Jeg kan godt lide at prøve lidt forskelligt fortæller Kirsten, og da jeg selv skulle til at uddanne mig, var jeg ikke i tvivl om, at det skulle være Nordlys-massage. Undgå infektioner Det er en massageform der består af rolige strygninger, som er afstressende, og rigtig god hvis man trænger til at booste kredsløbet her om vinteren, og undgå infektioner og deprimerede tanker. Hvis man vil have mere dybdegående massage, kan man naturligvis også få dét. Kirsten lægger stor vægt på at afstemme forventninger inden behandling, og få afklaret hvor der skal sættes ind. Man betaler for en times behandling, som kan være ren zoneterapi eller massage, eller en blanding, hvis det er dét der er brug for. Ud over sin nye klinik, bruger Kirsten tid på at være Farmor for 5 børnebørn, rejse ud og se verden, dyrke en masse dans og cykle og vandre i skoven. Stjær Massage og Zoneterapi v/ Kirsten Holbøll Tujavej 12, Stjær Tlf: Pris for en times behandling: 300 kr. 19

20 Af Merete Pedersen Nu har vi altså jul igen....det lar sig ikke skjule. Og nogen er vældig med på den, og nogen synes det mest er noget, der skal overstås og virker stressende og med alt for mange forventninger, som er svære at leve op til. Personligt er jeg en af dem, der holder utroligt meget af julen og glæder, mig som et lille barn. Hvem kan ikke huske den glade barndoms jul, hvor tiden gik så uendeligt langsomt. Det var svært at sove om natten af bare spænding og den mest fantastiske forløsning juleaften med mad, juletræ og gaver. Som voksen kan jeg godt selv få svært ved at nå alle de ting, som jeg oplevede som traditioner hjemmefra. Så jeg har måttet sortere i traditionerne og skabe mine egne, efter jeg har fået min egen familie. Min mor var hjemmegående, og der var altid tid til at hygge efter skoletid. Vi klippede og klistrede og bagte og smagte, så det var en ren fornøjelse. Da jeg blev gammel nok, blev det mig, som skulle stå for at lave dej til 7-8 forskellige slags småkager, selv om vi hvert år snakkede om, at det var for meget. Den dag i dag har jeg stadig svært ved at begrænse mig. Min mor og jeg bager stadig sammen til jul, en tradition jeg slet ikke kan undvære. Mine børn vil også gerne julehygge og klippeklistre. Men jeg er ikke hjemmegående, så det skal planlægges nøje, hvornår vi gør hvad. Et år kom vi flere dage ind i december, før vi fik pyntet op. Det har været svært for børnene at tilgive mig for det. I min familie skal julen starte den 27. november, for da er det mormors fødselsdag, og der må man begynde at spille julemelodier. Lige fra min tidligste barndom har jeg kunnet huske, at det første der skulle ske den dag, efter vi havde sunget fødselsdagssang, var Søren Banjomus der gjaldede ud af højtalerne til morgenmaden. Ved besøg rundt omkring ved naboer, venner og bekendte er det tydeligt at se, hvor forskelligt man pynter op til jul. Nogen synes man skal følge moden og bruge årets farver. Her er selv juletræet holdt helt i rødt eller helt i hvidt. Et år kan jeg huske, at farven sågar var helt sort. Mange steder har en hel samling af gamle nisser eller engle, som skal stå på den samme plads hvert år. Nogen har en tradition med, at der skal pyntes op en bestemt dato hvert år og efter et helt bestemt mønster og noget helt bestemt, man skal hyggespise imens. Hos os er julepynten en stor sammensurium af gammelt, nyt, hjemmelavet og moderne. Jeg kan også godt finde på at skifte både form og farve på adventskransen og juledekorationerne alt efter, hvilken farve der er moderne lige det år. Dog må jeg indrømme, at jeg aldrig har lavet en sort dekoration, men holder mig nok mest til de hvide, røde, lilla og grønne farver. Heldigt at der så findes et utal af nuancer i de farver. Noget moderne jeg er helt vild med, er Etly Klarborg nisserne. Jeg har efterhånden så mange, at de står spredt rundt i hele huset. Som noget gammelt har jeg nogle dråbeformede glaskugler til juletræet, som er fra mine bedsteforældres tid. Min juletræstopstjerne har min mor kniplet til mig, og den har en helt utrolig affektionsværdi for mig, så jeg håber, at den bliver et arvestykke igennem flere generationer. Duften af appelsiner med nelliker i er et absolut must hjemme hos os. Dog skal de skiftes ofte, ellers bliver duften markant anderledes... 20

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES!

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! PROGRAM For dit nærmiljø i 2014 Gundersted Borgerforening Michael, Sanne, Svend Erik, Ulrik og Åse JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! KOM OG VÆR MED! 40 år - men ej fed og færdig! I år er det 40 år siden

Læs mere

NYT HERSKINDSKOLEN & NORDLYSET. Nytårsaften uden fyrværkeri?

NYT HERSKINDSKOLEN & NORDLYSET. Nytårsaften uden fyrværkeri? Nytårsaften uden fyrværkeri? Efter år 1900 blev det almindeligt at fyre fyrværkeri af. Før hen var det kun soldater og jægere der skød op i luften for at markere årsskiftet. Dengang var det også skik at

Læs mere

Nyhedsbrev fra klynge 2

Nyhedsbrev fra klynge 2 Nyhedsbrev fra klynge 2 Så blev det til det sidste nyhedsbrev i år 2014. Den har stået på masser af julehygge i december måned, hvilket nyhedsbrevet også bærer præg af. Der har været en fantastisk opbakning

Læs mere

Nyhedsbrevet. December

Nyhedsbrevet. December Nyhedsbrevet December Indhold: Leder.... Side 3 Nyt fra Holme.... Side 5 Nyt fra Absalonsgade. Side 6 Nyt fra Boenheden.. Side 7 Nyt fra KopITryk. Side 8 KopITryks julearrangement... Side 10 Tanker om..

Læs mere

Se kalender på bagsiden!

Se kalender på bagsiden! LOKALbladet 2012-2013 Aktuelt nyt 2 Feldballe Hallen: Overdragelsesfest 13. 2 Feldstrup Revyen: Møde for nye aktive 3. 3 KulturKlubben: Fællesspisning - Fredagscafe - Julehygge 7. 4 : Juletræsfest 20.

Læs mere

OBBEKÆR/KALVSLUND 2. HALVÅR 2015

OBBEKÆR/KALVSLUND 2. HALVÅR 2015 Obbekær Forsamlingshus Formand Finn Vind 75 42 30 64 Kasserer Erik Bendtsen 51 58 60 39 Sekretær Bjarne Schmidt Philipp 22 96 55 55 Medlem Lis Thomsen 20 44 89 33 Medlem Bartina Swart 74 76 19 92 Udlejning

Læs mere

Krejbjerg - Nyt September 2015

Krejbjerg - Nyt September 2015 Krejbjerg - Nyt September 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn HØSTFEST Lørdag, den 19. september kl. 19.00 holdes årets høstfest i Krejbjerg Forsamlingshus. I år prøver vi at gøre det på

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Bofællesskabet Stenlille

Bofællesskabet Stenlille Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev vinter 2014 Vinteren går på hæld og vi begynder at glæde os over de små forårstegn. Heldigvis har vinteren ikke været slem i år. Der har kun været få dage, hvor det

Læs mere

Plejecentrene Poppelbo

Plejecentrene Poppelbo Arrangementer. December, jul og nytår Plejecentrene Poppelbo og Lærkebo 2014 Kære beboere og pårørende i Poppelbo og Lærkebo 1 Med denne folder vil vi meget gerne synliggøre de mange fælles arrangementer,

Læs mere

SFO NYT DECEMBER 2011

SFO NYT DECEMBER 2011 SFO NYT DECEMBER 2011 FÆLLES Spilledagen mod Ravn á Rock Endelig kom dagen, hvor dysten skulle stå mod Ravn á Rock. Deltagerne i alle 4 discipliner (skak, backgammon, bordfodbold og bordtennis) var spændte,

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 21+22 2013. Grundlovsdag 5. juni!

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 21+22 2013. Grundlovsdag 5. juni! Fælles info Grundlovsdag 5. juni! Denne dag holder både skole og SFO lukket! Så god grundlovsdag til jer alle! Personalet i SFO Afslutningsfest for vores 2. klasser -en opgave for børn, forældre og ansatte

Læs mere

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Indhold: * Forsamlingshuset: Ekstraordinær generalforsamling * LYNE krocket

Læs mere

Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus

Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus Gl. Viborgvej 188 8920 Randers NV Velkommen til 2014/2015 i Tånum Forsamlingshus. Med et fantastisk nyt gulv i begge sale tager vi fat på en ny sæson i Tånum Forsamlingshus.

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 11. Årgang nr. 60 jan. / feb. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen

Læs mere

December 2010 7. årgang, nr. 11

December 2010 7. årgang, nr. 11 Der er kommet nye billeder i nogle af vores fotomapper på reolen. Indtil videre kan man nu nyde og evt. genopleve de gode minder fra: December 2010 7. årgang, nr. 11 Fristedet Valby Søndergade 2 2630 Taastrup.

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

Traditioner i Børnehuset Viften.

Traditioner i Børnehuset Viften. Traditioner i Børnehuset Viften. Fastelavn: Vi holder fastelavnsfest i Børnehuset fastelavns mandag. Hver gruppe har deres egen tønde som de skal slå ned grupperne er rundt omkring i huset. Vi er alle

Læs mere

Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus

Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus Gl. Viborgvej 188 8920 Randers NV Velkommen til 2012/2013 i Tånum Forsamlingshus. Med et stigende medlemstal og en fantastik stor opbakning og interesse for at

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 49 2014

Nyhedsbrev. uge 49 2014 Nyhedsbrev uge 49 2014 Så blev det december, der er ingen sne men vejret er blevet koldere, og den første nattefrost har vist sig. Jeg er sikker på, at en del af os håber der kommer lidt sne, mens andre

Læs mere

Aktiviteter med beboerne

Aktiviteter med beboerne Aktiviteter med beboerne Vinteren har stået på mange sjove, hyggelige og traditionsbåndende aktiviteter sammen med de skønne beboere i klynge 1. I december blev der hver dag hygget med kalendergaver, et

Læs mere

Månedsinformation. Skole og SFO

Månedsinformation. Skole og SFO Månedsinformation Skole og SFO December 2012 Siden sidst. Sne, sne, sne.. Først var det vores penge der var indefrosset, og nu har sne og frost gjort, at færdiggørelsen af legepladsen bliver lidt forsinket.

Læs mere

HUSAVISEN STENSTRUP November / December 2015

HUSAVISEN STENSTRUP November / December 2015 HUSAVISEN STENSTRUP November / December 2015 Informationer Stenstrup Dagcenter: Åbent hverdage kl. 10-15 Afbud ved kørsel: Ring til Vester Skerninge Bilerne på tlf. 6224 2048 Øvrige afbud gives til Dagcenter:

Læs mere

Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk

Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk Ugens højdepunkter Denne uge står den jo i festens tegn og med en spændende emneuge op til. Vi har hver morgen hørt gode historier om konger og desuden på de enkelte

Læs mere

VIGTIGT : AFDELINGSADRESSER: Afdelingshuset: Rødegårdsvej 315, 5230 Odense M MØDETIDER: MEDARBEJDERE:

VIGTIGT : AFDELINGSADRESSER: Afdelingshuset: Rødegårdsvej 315, 5230 Odense M MØDETIDER: MEDARBEJDERE: AFDELINGSADRESSER: Afdelingshuset: Rødegårdsvej 315, 5230 Odense M Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 66 18 49 59 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 66 12

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor:

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor: Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12 spot på sporten // JANUAR 2012 Hovedsponsor: GODT NYTÅR TIL ALLE... Selv om vi snart skriver medio januar, vil vi gerne benytte lejligheden til at ønske alle

Læs mere

Julen 2016 i Holbøl kirke

Julen 2016 i Holbøl kirke Julen 2016 i Holbøl kirke Med fredslys fra 1. søndag i advent til helligtrekonger. 1 Advent er forventning og forberedelse til julen, hvor vi fejrer, at Jesus kom til verden. Adventskrans, julekrybbe,

Læs mere

Julefællesspisning: Fredag 3. december kl

Julefællesspisning: Fredag 3. december kl Krejbjerg Nyt Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn November 2010 www.krejbjerg.dk Julefællesspisning: Fredag 3. december kl. 19.00 Nu er der ikke længe til Dermed nærmer sig tiden også til et

Læs mere

Fredag den 25.november 2016

Fredag den 25.november 2016 den 25.november 2016 Så er juleforberedelserne allerede gang, og i morgen når der er Juleklippedag vil hele skolen og Krabben blive udsmykket med diverse julepynt, og juletræet stå klar til at blive tændt.

Læs mere

Nyhedsbrev Januar/februar

Nyhedsbrev Januar/februar Så blev det vinter Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Januar/februar BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens

Læs mere

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning 1 Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 13. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Tennisskole i Hylke. Lørdag og søndag den 13. og 14. Juni fra kl. 9-15

Tennisskole i Hylke. Lørdag og søndag den 13. og 14. Juni fra kl. 9-15 Kære Hylkeborger, medborger, nabo Du sidder nu med programmet for Hylke Festuge 2015 i hånden, og vi håber, at du vil komme og bakke op om aktiviteterne og være med til at vise hvorfor, og fejre, at Hylke

Læs mere

Næste Aadum Nyt udkommer i uge 1. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 18/12-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, 23869786,

Næste Aadum Nyt udkommer i uge 1. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 18/12-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, 23869786, Næste Aadum Nyt udkommer i uge 1. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 18/12-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, 23869786, djvestergaard@bbsyd.dk Aadum Husholdningsforening Syng julen

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 31 marts / april 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

Afslutning d. 31. marts 2014

Afslutning d. 31. marts 2014 Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2014 30. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning d. 31. marts 2014 Vi mødes kl. 18.45 i Gimsing Sognegård, hvor vi holder Struer Folkedanserforening

Læs mere

Fællesspisning Tusind tak til støtteforeningen for dejlig mad i går aftes, og tak til alle børn og voksne for en hyggelig aften til fællesspisning.

Fællesspisning Tusind tak til støtteforeningen for dejlig mad i går aftes, og tak til alle børn og voksne for en hyggelig aften til fællesspisning. UGEBREV nr. 09 uge 41 Årgang 6 Temauge Vi har haft en rigtig god temauge, hvor der forhåbentlig er blevet flyttet lidt i vores hoveder, så vi ved hvad mobning er, og vi ved hvordan man er en god kammerat.

Læs mere

Prædiken til konfirmation i Mørdrup Kirke d. 14. maj 2015 kl. 10 og kl. 12; tekst: Lk. 10,38-42 DDS: 749 331 29 634 787

Prædiken til konfirmation i Mørdrup Kirke d. 14. maj 2015 kl. 10 og kl. 12; tekst: Lk. 10,38-42 DDS: 749 331 29 634 787 Prædiken til konfirmation i Mørdrup Kirke d. 14. maj 2015 kl. 10 og kl. 12; tekst: Lk. 10,38-42 DDS: 749 331 29 634 787 Kære konfirmander, forældre og familie og venner. Lige når foråret er allersmukkest

Læs mere

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2014 www.dui.dk/korsloekke KOM OG VÆR MED!!!!!!!!! AFDELINGSADRESSER:

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2014 www.dui.dk/korsloekke KOM OG VÆR MED!!!!!!!!! AFDELINGSADRESSER: AFDELINGSADRESSER: Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 66 18 49 59 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 66 12 14 59 MØDETIDER: Mandag: 18.00-20.00 Boldspil og

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 1. 2011 (1. januar - 30. april) KOMMENDE ARRANGEMENTER FASTELAVNSFEST TØSEFEST GENERALFORSAMLING VIRKSOMHEDSBESØG VANDHULSDAG SANKT HANS LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Vi har taget hul

Læs mere

Nyt fra skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev!

Nyt fra skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev! N Y H E D S B R E V N R. 1 0 2 0 1 4 Nyt fra skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev! Årets julekalender Vinder af årets tegnekonkurrence, til brug på forsiden af julekalenderen

Læs mere

UGEBREV nr. 18 uge 51 Årgang 6

UGEBREV nr. 18 uge 51 Årgang 6 UGEBREV nr. 18 uge 51 Årgang 6 Juleferie Så blev det lige pludselig juleferie igen efter en meget hyggelig og god december måned på friskolen. Vi har som sædvanligt været i kirke her til morgen, så vi

Læs mere

Diskofest hos Plys løs labyrinten, så også Peter Plys kan holde fest

Diskofest hos Plys løs labyrinten, så også Peter Plys kan holde fest Diskofest hos Plys løs labyrinten, så også Peter Plys kan holde fest Kan du løse Soduko? Sæt tallene fra 1-9 ind vandret og lodret. Svært? spørg din far og mor eller din pædagog Kære forældre Vedr. pasning

Læs mere

Årsplan. Denne mappe indeholder en kalender med oversigt over lukkedage, ferier, arbejdsweekend, sommerfest, forældremøde og julefest.

Årsplan. Denne mappe indeholder en kalender med oversigt over lukkedage, ferier, arbejdsweekend, sommerfest, forældremøde og julefest. Årsplan 2015 Denne mappe indeholder en kalender med oversigt over lukkedage, ferier, arbejdsweekend, sommerfest, forældremøde og julefest. Ligeledes har vi vedlagt sedler med svarblanketter til ovenstående

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Nu kan jeg orientere om hvad de kommende besparelser får af betydning for vores SFO.

Nu kan jeg orientere om hvad de kommende besparelser får af betydning for vores SFO. Personale nyt: Dorthe Ziegler pædagog i jobtræning i Solstråle afdelingen, er ikke at finde i Bh.kl.B. og Solstrålen hver dag, idet hun er tilkaldevikar i andre institutioner. Så er der arbejde dér en

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage. Billede på forsiden: fælles fødselsdagstur for okt., nov., og dec. børnene. Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Læs mere

Min bog om Baunegård 1

Min bog om Baunegård 1 Min bog om Baunegård 1 Velkommen til Baunegård Denne lille bog er til dig, da du skal flytte ind på Baunegård. I bogen kan du læse eller få læst højt, hvad Baunegård er. Midt i Værløse ved en dejlig stor

Læs mere

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2013 www.dui.dk/korsloekke INVITATION TIL INDVIELSE AF VORES NYE HUS. AFDELINGSADRESSER:

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2013 www.dui.dk/korsloekke INVITATION TIL INDVIELSE AF VORES NYE HUS. AFDELINGSADRESSER: AFDELINGSADRESSER: Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 66 18 49 59 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 66 12 14 59 MØDETIDER: Mandag: 18.00-20.00 Boldspil og

Læs mere

Januar 2016 7. årg. Nr. 1 P-POSTEN NYHEDSAVIS

Januar 2016 7. årg. Nr. 1 P-POSTEN NYHEDSAVIS Januar 2016 7. årg. Nr. 1 P-POSTEN NYHEDSAVIS PENSIONISTFORENINGENS NYHEDSAVIS Januar 2016 7. ÅRGANG NR. 1 Formanden har ordet Handler om NYTÅRET. NYTÅR HVORFOR HOLDER VI NYTÅR.? Nytåret er både årets

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV Hovedgaden 15 - Vejrumbro - 8830 Tjele - Tlf. 8665 4455 - E: Info@VVfriskole.dk - I: www.vvfri.dk Nyhedsbrev uge 05-2014 Side 1 Kreativ med Jakob Side 4-8 Børnehaven Side 2 Nyt fra Troels Side 9 Kalender

Læs mere

for Lyne Sogn Januar 2014

for Lyne Sogn Januar 2014 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Januar 2014 Indhold: * Lyne kirke: Sang * Borgerforening: Generalforsamling * Vennekredsen: Sang & Musik * Familie & Fritid: Køkkenfri

Læs mere

Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN. november 2013. - gratis -

Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN. november 2013. - gratis - Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN november 2013 - gratis - Til læserne Redaktionen opfordrer til, at stof til bladet afleveres senest den 22. november 2013. Det er nødvendigt for os at kende de forskellige

Læs mere

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806 HER FRISTEDET Dumpen 5A, st. 8800 Viborg Tlf. 86100806 Åbningstider: Mandag - Fredag 10.00-20.00 Tirsdag 10.00-16.00 Lørdag - Søndag og helligdage 10.00-20.00 Tirsdag Sind Ungdom 16.00-21.00 Alle dage

Læs mere

Årre En Blomstrende Landsby. Bilag

Årre En Blomstrende Landsby. Bilag Årre En Blomstrende Landsby Bilag 1 Kære Foreninger Så nærmer d. 7. oktober sig, hvor I har givet tilsagn om at stille op til præsentation af netop jeres forening. Vi er rigtig glade for jeres opbakning,

Læs mere

Krejbjerg Nyt. Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn Oktober Det er i år fredag, den 29. november kl

Krejbjerg Nyt. Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn Oktober Det er i år fredag, den 29. november kl Krejbjerg Nyt Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn Oktober 2013 Fællesspisning Fredag, den 25. oktober er der fællesspisning i forsamlingshuset kl. 18.30. Kortklubben som består af Kirsten Hundahl,

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk. Nr. 4 Juni 2015. Formand: Næstformand:

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk. Nr. 4 Juni 2015. Formand: Næstformand: VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk Nr. 4 Juni 2015 Formand: Ernst B. Larsen, Eskebækparken 62, 2.tv, 8660 Skanderborg Tlf. 86 51 00

Læs mere

SATELLITTEN SCT. KNUDS SKOLE Julen 2008

SATELLITTEN SCT. KNUDS SKOLE Julen 2008 SATELLITTEN SCT. KNUDS SKOLE Julen 2008 INDHOLD Side 3-4 Side 5-6 - 7 Side 8-9 - 10 Side 11 Leder v/ Alice Møberg, 9. klasse Julemarked Lucia-optog og krybbespil Juledigte Til alle jer fra alle os her

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien

Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien Sådan får du som skilsmisseramt den bedste jul med eller uden dine børn. Denne guide er lavet i samarbejde med www.skilsmisseraad.dk Danmarks største online samling

Læs mere

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 Frivillighedsformidlingen Aagade 26, Gudumholm, 9280 Storvorde Tlf.: 98 31 69 99 E-mail: formidling@mail.tele.dk Web: www.frivillighedsformidlingen.dk

Læs mere

UGEBREV nr. 54 uge 48

UGEBREV nr. 54 uge 48 UGEBREV nr. 54 uge 48 Årgang 5 Kære alle børn og forældre! Julefest Husk, det er på lørdag den 6. december, at vi har vores årlige julefest. Dagen er en skoledag, dvs. at der er mødepligt som til alle

Læs mere

Forældrekaffe på tirsdag fra 14.30-16.

Forældrekaffe på tirsdag fra 14.30-16. Vi er kommet godt i gang efter ferien - og vi får rigtig tit besøg af de børn, som nu er startet i skole både i vuggestuen og i børnehaven. Som I kan se, er barnevognsskuret næsten klar til at komme i

Læs mere

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen.

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen. Nyhedsbrev Juni 2015 Fælles Det var en rigtig hyggelig afslutning vi havde den 29.maj. Og sikke et fremmøde. Vi havde løbende besøg fra skolen. Om eftermiddagen fik vi besøg, af bedsteforældre og andre

Læs mere

Nyhedsbrev december 2015

Nyhedsbrev december 2015 Nyhedsbrev december 2015 Fælles Bedsteforældredag. Der var julehygge over alt den 27. november, der blev lavet nogle flotte juledekotationer. Vi vil lige sige tak til Lene og? for hjælpen til julefrokosten,

Læs mere

Velkommen - Forældre til forældre

Velkommen - Forældre til forældre Velkommen - Forældre til forældre Vi synes selv, at vi har verdens bedste børnehave... -Og I bydes hjerteligt velkommen! Børnehaven er et rigtigt godt valg for Jer, der ønsker en lille og hyggelig børnehave.

Læs mere

Årsplan. Denne mappe indeholder en oversigt over lukkedage, ferier, koloni, forældremøder og julemarked.

Årsplan. Denne mappe indeholder en oversigt over lukkedage, ferier, koloni, forældremøder og julemarked. Årsplan 2014 Denne mappe indeholder en oversigt over lukkedage, ferier, koloni, forældremøder og julemarked. Ligeledes har vi vedlagt sedler med svarblanketter til ovenstående arrangementer, som I bedes

Læs mere

Vinder af månedens opgave er Karen Rørth, lejlighed 11 Tillykke!

Vinder af månedens opgave er Karen Rørth, lejlighed 11 Tillykke! Vi havde en rigtig dejlig julepyntedag med helt overvældende opbakning. Det er bare en vældig god tradition, hvor vi får pyntet hjemmet op, samtidig med at snakken går på kryds og tværs. Jens Krøyer spillede

Læs mere

- Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere

- Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere - Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere Michael Svendsen har besluttet sig for at sige ja til respirator. Men den dag han ikke længere kan tale eller skrive, vil han have den slukket

Læs mere

Byens Avis og dens ansatte

Byens Avis og dens ansatte Byens Avis og dens ansatte Vores avis hedder byens avis. Vi er 13 ansatte, og vi hedder Janus, Matilde Degania, Christina, Hanne, Zenia, Asger, Mads, Joachim, Frederik, Patrick, Frida og Lena. Dens ansatte

Læs mere

VELKOMMEN TIL. Fuglegårdsvej 19 2820 Gentofte Tlf. 39682827

VELKOMMEN TIL. Fuglegårdsvej 19 2820 Gentofte Tlf. 39682827 VELKOMMEN TIL Fuglegårdsvej 19 2820 Gentofte Tlf. 39682827 Velkommen til Bakkegårdens Børnehave - og det vi i forældrebestyrelsen synes er en mægtig god børnehave. Denne brochure er lavet med det formål

Læs mere

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN ØSTSALLING PENSIONISTFORENING NYHEDSAVIS PENSIONISTFORENINGENS NYHEDSAVIS JANUAR 2012 3. ÅRGANG NR. 1 Formanden skriver: Ventetiden Den 1. december var vi til adventsfest

Læs mere

«Bruger_Initial» Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45

«Bruger_Initial» Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45 «Bruger_Initial» Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45 Indholdsfortegnelse Sociale begivenheder... 3 Facebook.3 Julefrokost..3 Madklub..3 Sommerfest 4 TDC (Tour de Chambres)..4 Vi har

Læs mere

Beretning til VIF s generalforsamlingen 2014

Beretning til VIF s generalforsamlingen 2014 Beretning til VIF s generalforsamlingen 2014 Fredag den 7. juli 1939 var startskuddet til det vi er en del af i dag. I år er året, hvor Vivild Idrætsforening fylder 75 år. Oprettelsen af VIF var et billede

Læs mere

Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2014

Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2014 Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2014 Sol, sommer & ferietid for alle... Endelig sommerferie og skolefri, så kom ned i din klub og se hvad vi har fundet på. Mange er med klubben på

Læs mere

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 15 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge15_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 15 l Verden omkring

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh. Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016 Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.1,5) I verden omkring os, og jævnligt også i vore egne hjerter, synes

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 16 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge16_Eventyr.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 16 l Eventyr Det har sneet, og alt er hvidt. Hipp

Læs mere

Men en stor tak skal lyde til:

Men en stor tak skal lyde til: Årgang 27 År 2014 Samuelsgårdens venner: SFO leder: Conny Andersen Jonna Kobbelgaard Bo Marcher Formand: Ib Jensen Brugerråd: Ind og udmeldelse: I SFO1 og SFO2 skal ske digital via varde kommunes hjemmeside.

Læs mere

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk FAKTOR 29 Side 1 FAKTOR 29 Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk Side 2 FAKTOR 29 RART AT VIDE OM AKTIVITETSHUSET: Åbningstider i værestedet: Tirsdag

Læs mere

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt dem og sagde til dem:»fred være med jer!«da han havde

Læs mere

ARRILD NYT. Infobrevet. No. 1. - 4. kvartal 2011. Husk løbende at tjekke arrild.infoland.dk for seneste nyt

ARRILD NYT. Infobrevet. No. 1. - 4. kvartal 2011. Husk løbende at tjekke arrild.infoland.dk for seneste nyt ARRILD NYT Infobrevet No. 1. - 4. kvartal 2011 Husk løbende at tjekke arrild.infoland.dk for seneste nyt Nyt infobrev til alle i Arrild sogn Som et nyt tiltag i Arrild sogn, vil støtteforeningen for Arrild

Læs mere

10. september 2009 TAK!

10. september 2009 TAK! TORSDAGS-NYT 10. september 2009 25.000,- kr Mange penge i en tom kasse!! Skolen har netop holdt 32 års fødselsdag! Mandag var vi alle samlet i hallen, hvor der blev sunget og talt. Dejlige sange, hvor

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 2 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge2_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 2 l Her bor jeg Første gang, Hipp og Hopp

Læs mere

AKTIVITETSKALENDER. for Lyne Sogn Oktober 2015. Indhold: * Vennekredsen: Foredrag. Til: Samtlige husstande kontorer butikker

AKTIVITETSKALENDER. for Lyne Sogn Oktober 2015. Indhold: * Vennekredsen: Foredrag. Til: Samtlige husstande kontorer butikker Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Oktober 2015 Fra Indvielse af Byfornyelse Indhold: * Vennekredsen: Foredrag * Avisindsamling: Fortsætter * Ny Butik: Mormors ting

Læs mere

Nyhedsbrev fra Grøftekanten 5 Vuggestuen tlf Sommerens nyhedsbrev

Nyhedsbrev fra Grøftekanten 5 Vuggestuen tlf Sommerens nyhedsbrev Nyhedsbrev fra Grøftekanten 5 Vuggestuen tlf. 48 17 15 58 Sommerens nyhedsbrev Juni, Juli og August Farvel Vi sagde farvel til Christian fra Bænkebideren i midten af maj måned. Christian er startet i nr.

Læs mere

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur.

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur. Juni - Juli - August 2015 Sognebladet Tødsø - Alsted - Sdr. Dråby Pastorat Inde i bladet: Præstens side 2 Konfirmandindskrivning 2016 3 Sogneudflugt 4 Kirkeskibe 5 Nyt fra beboerforeningerne 6 Adresser

Læs mere

fra Roskilde Frikirke en del af Apostolsk Kirkes netværk 2017: Et jubilæum! Et jubelår! Læs mere i bladet

fra Roskilde Frikirke en del af Apostolsk Kirkes netværk 2017: Et jubilæum! Et jubelår! Læs mere i bladet fra Roskilde Frikirke en del af Apostolsk Kirkes netværk 2017: Et jubilæum! Et jubelår! Læs mere i bladet Nu ligger der et helt nyt år foran os, et der ikke er brugt, men klar til at blive taget af. Lad

Læs mere

SKULDERBLADET. I lyst og nød. 23. Årgang nr marts - 1. april 2013 IS

SKULDERBLADET. I lyst og nød. 23. Årgang nr marts - 1. april 2013 IS 23. Årgang nr. 3 1. marts - 1. april 2013 IS 0906-6519 SKULDERBLADET for Nørre Søby og omegn I lyst og nød Når man i denne tid passerer det gamle plejehjem Humlehaven, bliver man let lidt trist til mode

Læs mere

Tak for en rigtig god medlemsweekend med Generalforsamling m.m. I kan se referatet og formandsberetningen på hjemmesiden.

Tak for en rigtig god medlemsweekend med Generalforsamling m.m. I kan se referatet og formandsberetningen på hjemmesiden. Nyhedsbrev November 2012 Tak for en rigtig god medlemsweekend med Generalforsamling m.m. I kan se referatet og formandsberetningen på hjemmesiden. Kontingent 2013: Blandt de vigtige beslutninger der blev

Læs mere