STJÆR AVIS. med Storring, Høver og Søballe

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "STJÆR AVIS. med Storring, Høver og Søballe"

Transkript

1 STJÆR AVIS med Storring, Høver og Søballe Nr årgang november og december januar og halvdelen af februar 2015 Lige om lidt er den her igen, julen. Læs bl.a. om jul i Storring præstegård. Side Supermotionister med toplirede cykler, ældre damer med flettede cykelkurve, børn og unge i en skøn blanding til årets Kløver motionscykelløb ved Stjær messen. Stjær Avis udgives af Stjær Sogns Borgerforening Avisen uddeles gratis til 750 husstande i området Storring, Høver, Stjær og Søballe. Næste deadline er søndag d. 25. januar Avisen udkommer i weekenden d februar Indlæg modtages på mail adr.: eller afleveres i postkassen på Østerbro 10. Avisen kan læses i farver på Pris i løssalg

2 Stjær/aktiviteter Aktiviteter frem til næste Stjær Avis November 18. kl Familie og arveret, Stjær Forsamlingshus 21. kl Bedsteforældredag i dagplejen 21. kl Indvielse af den nye hal i Stjær 24. kl Fællesspisning, Stjær Forsamlingshus December 3. kl Dialogmøde om Stjær LokalBrugs Stjær Forsamlingshus Januar 26. kl Fællesspisning, Stjær Forsamlingshus Storring/aktiviteter, Storring Forsamlingshus November 29. kl Krea-weekend December 27. kl Juletræsfest Høver/aktiviteter November 23. kl Julemarked i Høver Beboerhus December 14. kl Juletravetur 14. kl Julehygge i Høver Beboerhus 31. kl Nytår i Høver Beboerhus Søballe/aktiviteter November 29. kl Spejdernes avisindsamling 30. kl Byens juletræ tændes Januar 14. Generalforsamling, Søballe Borgerforening Stjær Avis Sponsorer! (Fortsætter på bagsiden) ALT INDENFOR REPARATION, DÆK, AIR CONDITIONING, ELEKTRONIK MM. Sponsor for Stjær Håndbold U-12 piger Kjællingdalsvej 1 Søballe, tlf

3 Dialogmøde om Stjær LokalBrugs I marts måned havde vi et givtigt borgermøde i Stjær Forsamlingshus vedrørende brugsens fremtid i Stjær, og selv om situationen har ændret sig en del siden sidst, ønsker bestyrelsen for brugsforeningen atter dialog med Stjærborgerne. Som tidligere skrevet og sagt, bakker bestyrelsen fortsat op omkring LokalBrugsen i Stjær, og det er bestyrelsens ønske, at vi i fællesskab løfter vores egen lokale butik op på et niveau, som alle kan have glæde af. Efter mødet i marts fik vi i fællesskab sat brugsen på rette kurs. Det kommende møde har til formål at finjustere kursen. Derfor har brugsen brug for, at du kommer og giver din mening tilkende. Du kan også komme og byde den nye uddeler velkommen, han vil helt sikkert gerne lytte til kundernes behov og ønsker for fremtiden. Kjeld Kirkedal vil endnu engang stå i spidsen for dette møde, hvor du kan komme til orde og give din mening til kende. Brugsforeningen byder naturligvis på kaffe, the og vand. Sæt kryds i kalenderen onsdag d. 3. december. Mødet begynder kl og slutter kl Dørene åbnes kl husk at tage naboen med. Vel mødt i Stjær Forsamlingshus Galten Brugs Kom til indvielse af den nye hal i Stjær Udvidelsen af Stjærhallen, med en lille hal på siden af den gamle, står nu færdig (læs mere om hallen på side **). Den nye hal er taget i brug af både skolen og idrætsudøvere. Det er derfor med stor glæde, at vi kan invitere til officiel indvielse: Fredag d. 21. november kl Senior-Håndboldfitness i den store hal - kom og prøv det Velkomst Hallen indvies af formand for Kultur og Sundhedsudvalget, Tage Nielsen Aktiviteter for børn og unge i begge haller Håndbold i den store hal - aktiviteter i den lille hal - alle kan være med Tak for i dag Der vil blive budt på lidt at spise og drikke. Vi håber at rigtig mange af hallens fremtidige brugere vil kigge forbi. 3

4 Opslagstavlen Bedsteforældredag i dagplejen Fredag den 21/11 kl For andet år i træk har vi planlagt at holde en "Bedsteforældre Dag" Vi starter dagen med en formiddags bolle samt kaffe/te. Derefter synger vi lidt og laver advents pynt med børnene. Vi håber der kommer rigtig mange og glæder os til at vi sammen kan nyde dagen. Mange hilsner fra Tina, Lene, May-Britt, Karin og Ruth Wellness Massage og Zoneterapi i Stjær Det er ren afslapning og velvære. Kom og prøv en times behandling for bare 200 kr. Efterfølgende behandlinger koster 300 kr. Henvendelse: Kirsten Holbøll Tlf eller mail Venlig hilsen Kirsten Holbøll Tujavej 12 (Læs mere på side 19) Fællesspisning i Stjær Kom til fællesspisning i Stjær og nyd et lækkert måltid og det gode samvær med andre Stjær-borgere. Vi mødes 6-7 gange om året den sidste mandag i måneden kl Ved vores sommerafslutning og ved opstart efter sommerferien mødes vi en fredag aften. Vi skiftes til at lave mad. Alle er velkomne med eller uden børn Fællesspisning frem til næste avis bliver: MANDAG d. 24. november 2014 MANDAG d. 26. januar 2015 Er I interesseret i at deltage, så kontakt Dorthe Skriver på telefon: / , eller på mail: 4

5 Opslagstavlen JULETRÆER - PYNTEGRØNT DEKORATIONER - KRANSE MM. Sælges fra garagen, Stjær Bakker 89, Stjær vejen mod Hårby (1,5 km. fra Stjær). Vi har masser af parkeringspladser. Fæld eller vælg dit eget flotte juletræ på vores mark. Det er også muligt at købe grangrene/bundter af Nobilisgran, metal-juletræer, indendørs/udendørs dekorationer m.m. Vi holder åbent i advents weekenderne mellem kl. 10 og 16 : 29. & 30. november 6. & 7. december 13. & 14. december 20. & 21. december Eller efter aftale. Linda Jørgensen og Thomas Mikkelsen / Vi har gløgg og saft til alle og lidt sødt til børnene 5

6 Kløver Motionscykelløb i Stjær, 2014 Øjenvidneberetning, skrevet af H. V. Nielsen I dag d. 14/ var jeg kørt en tur til Stjær, for at komme lidt væk fra det flade Midtjylland og forhåbentlig opleve nogen gode bakker og det kom jeg til. Kløver Motionscykelløb er en del af Stjær Messe, som sideløbende med cykelløbet foregår i forsamlingshuset, hvorfra starten på løbet går. Ruten køres af 4 blade, deraf navnet Kløver, som man selv vælger, om man vil køre 1,2,3 og op til 8 styk af. Tager man bladene 2 gange hver, kommer man op på en rute på ca. 60 km ikke en skræmmende distance, men i mente skal man huske bakkerne... Jeg valgte det sidste, altså de ca. 60 km. Løbet bliver sat i gang kl , og alle starter i en stor pærevælling den ældre dame med flettet kurv, den unge knøs på sin nye konfirmations mountainbike og den toplirede motionist på sin cykel til x-antal 1000 kr. Starten er gået. De første par km. skal os på racer lige ha os kørt udenom den unge knøs, og den ældre dame alt foregår stille og roligt, ingen panik for ikke at nå med de første. 1. blad Bakkeskoven: Folk kigger hinanden an, men ikke ret længe. Før toppen bliver der sat fart på, bl.a. af mig selv, for lige at få en føler ud. Vi er vel mand, som samlet forsætter frem mod andet blad. 2. blad Stenskoven: Her gi r jeg gas efter, at vi igen er kommet til Stjær (som man kommer tilbage til efter hvert blad). Missionen lykkedes. Vi er 5 mand, som finder ind i et godt samarbejde og holder et jagtende felt bag os. 3. blad Stillingvej: Dette er rutens tonser strækning, uden de store stigninger. Så her skulle vi bare ned i bøjlen og gi den gas, men det blev lidt vanskeliggjort af dagens modvind. 4.blad Stjær Bakker: Så kom den: Bakken hvor tingene skulle sættes på plads. Missionen mislykkedes 1. gang, men anden gang vi kom forbi, gik det lidt bedre. Selv om de 2 som sluttede foran mig havde siddet som det tynde øl, i vores ellers udmærkede samarbejde indtil da. Slet og ret jeg havde læst dem forkert. Den kloge narrer den mindre kloge øv! Alt i alt en fin rute, med godt varieret terræn måske en ekstra runde ville øge deltagerantallet, 60km. er ikke langt. Nogen mente der godt kunne ha været lidt flere flagposter ude på ruten. Jeg oplevede dog ingen, som var kørt forkert eller havde haft problemer ved de lidt mere trafikerede landeveje. Ruten kører hele tiden til højre, og derved undgår man at skulle krydse vejen eller holde tilbage for trafikken. Da dette var et gratis løb, var det uden de store armbevægelser, med store præmier og festivitas. Der var ingen tidtagning, men dog sat en tavle op, som man selv kunne skrive sin tid på. Ærgerligt, når nu jeg for en gangs skyld kom på podiet (som der IKKE var noget af) med min flotte 3. plads. 6

7 Fællescykling Indsendt af Peter Person Efter sigende er der usædvanligt mange borgere i Stjær og omegn der nyder at cykle. Nu har du muligheden for at dyrke din interesse sammen med ligesindede og det eneste du skal gøre er at finde MTBen frem og møde op foran Stjær LokalBrugs. *alle søndage vinteren over kl. 10. Planen er at holde formen ved lige vinteren igennem. Folk kører i forskelligt tempo og finder helt sikkert ryttere på samme niveau at følges med. Længden på turene finder vi ud af hen ad vejen, bogstaveligt talt. Har du ikke kørt MTB tidligere, er dette også en oplagt mulighed for at komme i gang. Hvis du endnu ikke har en MTB kan du muligvis låne en af Peter P., ring for at lave en aftale på tlf Følg med på hjemmesiden *Hvis folket ønsker vi cykler om lørdagen i stedet, kan vi godt finde på at flytte arrangementet. Kløvermotionscykelløbet 2015 Sæt allerede nu kryds i kalenderen! D. 6. september 2015 kl Arrangeret af Stjær Sogns Borgerforening. Prøv kræfter med venner, bekendte, familien og ikke mindst dig selv. Du kan cykle 8, 14, 30, 60 eller 90 km. Det er gratis at deltage for børn under 15 år, voksne deltagere må slippe en halvtredser, til gengæld byder borgerforeningen på en bid mad, vand og lidt frugt efter cykelløbet. Hilsen Bo Vægter, Thomas Wriedt, Geert Jensen, Bente Holm, Peter Person og cykeleksperterne Ivan Schriver og Karsten G. Ottesen. Make it fun bliv sponsor for Kløver Motionscykelløb. Har du kendskab til virksomheder, der mangler lidt opmærksomhed, er du velkommen til at skabe kontakt mellem dem og borgerforeningens cykelløb. Ring på tlf eller skriv til adressen: hvis du har noget i ærmet. Hovedsponsor 2013 Hovedsponsor 2014 og

8 Gratis foredrag ved advokat Jette Jessen (H) tirsdag d. 18. november 2014 kl. 19:00 21:30 i Stjær Forsamlingshus, Borgerforeningen er vært med kaffe/the og kage Telefonen ringer på advokat Jette Jessens kontor hos Ret&Råd Hinnerup. Det er en fremmed arbejdsløs jurist, som søger virksomhedspraktik. Jette er straks frisk på idéen, og der indgås hurtigt en aftale mellem advokaten og juristen. Mine privilegerede tre års barsels- og forældreorlov for at passe Jonathan hjemme i Stjærs trygge rammer blev nu udskiftet med plisseret nederdel og attaché-mappe. Ret&Råd Hinnerup er et lille alsidigt advokatkontor, som beskæftiger to advokater med hver sin sekretær samt en selvstændig ejendomsformidler. Her fulgte jeg Jette i tykt og tyndt i fire uger. Konkret arbejdede jeg med en række familie- og arveretlige problemstillinger samt grundforberedelse og research til den afsluttende hovedforhandling af diverse retssager. I løbet af mit praktikophold fik jeg mulighed for at overvære Jette afholde et foredrag om familie- og arveret. Selv som jurist blev jeg overrasket over vigtigheden af at have styr på juraen i privatlivet, og uanset hvor i livet man måtte være og hvordan ens familiære forhold i øvrigt ser ud, er der overvejelser, som bør gøres og beslutninger, som bør træffes. Hvordan arver dine, mine og vores børn? Falder der arv til samleveren? Og hvem arver efter barnløse? Skal du giftes og hvad er fordelene ved særeje? Og hvem får egentlig din pension i tilfælde af skilsmisse? Eller ønsker du at sikre dine dyrebare børn ved børnetestamente eller dine gamle forældre ved generalfuldmagt? Alt dette har Jette en særlig evne til at formidle. Hun var frisk på ideen om også at holde et foredrag i Stjær. Jette Jessen er netop fyldt 50. Hun har arbejdet som advokat i 25 år, de sidste 23 hos Ret&Råd i Hinnerup med speciale i familie- og arveret. Hun har møderet for Højesteret, hvilket er et prædikat kun for landets allermest rutinerede advokater. Privat er Jette mor til to store teenagebørn, bosiddende i Brabrand og er tidligere basketballspiller på eliteplan. Jeanette Lykke Havholme Jette Jessen 8

9 Stjærs nye sportshal er klar til brug Af Henrik Møller Den nye hal, der bygges sammen med den eksisterende, stod klar til ibrugtagning 27. oktober Hallen er en halv hal, med et gulvareal på 404 m². Det samlede areal er 535 m², med bl.a. to omklædningsrum. Tilbygningen er første etape af en samlet plan med i alt 3 etaper, som er tænkt ind i projektet for at fremtidssikre det. Anden etape er tænkt som et fællesareal foran den nye tilbygning med cafeteria, fællesrum, mødelokaler etc. Tredje etape indeholder mulighed for, at hallen kan bygges ud i fuld længde til en hel hal. Der bliver streget op til en minihåndboldbane (20x12m), to badmintonbaner og en volleyballbane. Derudover vil alle gymnastikaktiviteter fremover forgå i den nye hal. Hallen er kommunal, men søgt bygget af Stjær Boldklub. Første ansøgning blev sendt i Primære brugere af hallen er Stjær Boldklub og Stjærskolen. Baggrunden for hallen er bl.a. et stort ønske om udvidelse af idrætsaktiviteter, hvilket blev understøttet af en stor borgerundersøgelse i Undersøgelsen viste, at der især er behov for at dyrke de traditionelle idrætsgrene, som håndbold, fodbold, badminton og gymnastik. Et kig indendørs i den nye halve hal. Samtidig kan Stjærskolen benytte hallen til aktiviteter i skoletiden, hvilket tidsmæssigt falder rigtig godt sammen med den nye skolereform. Stjær Boldklub håber også, at der med den nye hal kan startes nye aktiviteter op som f.eks. senior idræt, og at hallen vil blive benyttet til kulturelle aktiviteter. Inkluderet i projektet er en renovering af taget på den eksisterende hal, som der i forvejen var afsat separate midler til i vedligeholdelsesbudgettet. Bygherre: Skanderborg kommune Arkitekt: Frost Larsen A/S Entreprenør: Dansk Halbyggeri A/S Pris: 4,0 mio. kr. Den nye sportshal set udefra. 9

10 Oprykningslejr for ulve og spejdere Oktober 2014 Foto: Jesper Lumbye 10

11 Nyt fra Borgerforeningen November 2014, af Jesper Lumbye Andersen Stjær Messen Stjær Messen blev i år afholdt lidt tidligere, så der var bedre chance for godt vejr til cykelløbet. Vejret var med os, og der var dobbelt så mange cyklister som sidste år. Løbet blev sat i gang af Lars fra Jutlander Bank. Messen havde også flere besøgende end sidste år, og vi skønner, at der har været mere end 250 gæster. Dato for Stjær Messen 2015 er allerede fastsat til søndag d. 6. september. Sig gerne til, hvis du er interesseret i at have en stand på messen. den kunne bruges på morgenmaden. Vi er blevet kontaktet af beboerforeningen i Jeksen om at starte et samarbejde op omkring æblemostning - det arbejder vi videre med. Foredrag om familie- og arveret Tirsdag d. 18. november holder vi et foredrag om familie- og arveret i forsamlingshuset. Det er advokat Jette Jessen, som arbejder med det til dagligt, der kommer og fortæller, hvad man skal være opmærksom på i forhold til lovgivningen. Se annonceringen af arrangementet på side 8. Nabohjælp Jutlander Bank og borgerforeningen afholdte sammen med politiet en temaaften i slutningen af oktober om nabohjælp og forebyggelse af indbrud. Politiet fortalte, at der forholdsmæssigt bliver begået mange flere indbrud i Danmark end i andre lignende lande. Sydøstjyllands Politi har udviklet et tryghedsog indbrudsforebyggelseskoncept, som man som vej- eller grundejerforening kan benytte sig af. Kontakt politiet for mere info på Lav selv æblemost Torsdag i skolernes efterårsferie var seks familier samlet omkring borgerforeningens nye æblepresse. De, der ikke selv havde æbler med, havde fået lov til at gå på rov et par steder i byen. En trillebør æbler kunne give ca. 5 liter most. Nogle af deltagerne tog den friske æblemos med hjem og kogte den, så Vedligeholdelse af Forsamlingshuset Vi er i gang med en udskiftning af to af de tre toiletter i kælderen. Vi har gennem længere tid døjet med, at de løber. Vi får nu nye toiletter, som også har vandspareskyl. Det sidste toilet venter vi med at skifte, da vi ikke har råd til at skifte det nu. Den gamle skorsten ved fyrrummet er netop blevet revet ned. Den har ikke været brugt i mange år og var begyndt at forvitre. Familie- og Arveret Foredrag v. advokat Jette Jessen Stjær Forsamlingshus Tirsdag d. 18. november, kl

12 STJÆR ROLLESPIL Sådan gik det sidst Bakkeriget genopstod lørdag d. 27. september år 634 Vi havde et fantastisk spil som ikke var blevet til uden de smukke omgivelser, de mange frivillige og alle spillerne der mestrede at leve sig ind i uhyggelige, sjove og mærkværdige roller! En stor TAK skal gå til de mange skovejere, de medvirkende og alle hjælperne før, under og efter spillet. Følg med på Stjær Rollespil

13 NÆSTE SPIL forventes 18. april 2015

14 Fremtidens landsbysamfund Af Pil Brudager Ser vi for os et sted hvor der er rum og aktivitet og brug for alle aldre - eller skal skolebørnene væk efter 6. Klasse og de gamle eksporteres til nærmeste større by? Sætter vi os ikke ned og tænker langsigtet på, hvad vi vil med vore byer, så bliver vi løbet over ende, for så er der bare andre der løber med ideerne og pengene. Citat fra artikel om S-byerne af John Haarup Laursen i sidste Stjær Avis. Det var dejligt at læse to artikler om noget med fremtid, i sidste Stjær Avis: Den flot anlagte bymidte, der vil blive alles daglige glæde, (hvis) når den en dag bliver en realitet! Og artiklen om at nu skal vi til at komme i gang med at tænke langsigtet i vores lille, naturskønne, storbynære smørhul. Og vi vil komme længst ud af det spor, hvis vi er mange der lægger kræfterne sammen - derfor vil Storring, Stjær og Søballe være et oplagt landsby-kraft-center i den smukke øst-jyske natur. Tæt på alting! Det er ligesom disse tanker om fremtiden dukker op i bølger med års mellemrum. Måske når noget har været, som det er, i mange år. Pludselig er børn blevet nye unge, unge blevet nye voksne og voksne blevet nye gamle. Så må der fornyet tænkning og fornyelse til, også i de ydre fysiske rammer. Hver generation har brug for at sætte sit aftryk og drive udviklingen videre. Noget fornyelse kommer af sig selv, fordi det gamle har udspillet sin rolle og nye tider kræver nye ting.? Jeg synes fx flg. avisklip (fra 70 erne??) taler sit tydelige sprog om den form for udvikling. Men prøv at nærlæse tredje spaltes øverste halvdel. Den giver stof til eftertanke. Tænkte de meget langsigtet dengang eller var de måske synske på en fjern fremtids vegne.. hvem ved? -> Den mere overordnede planlægning af fremtidens landsbysamfund og af den kollektive infrastruktur i kommunen, der spiller en afgørende rolle for unge og gamle, hvis de skal bo på landet. Hva med den? Her må vi nok indrømme, at denne vigtige del af fremtiden har vi parkeret hos politikere og nogle få frivillige, der synes det giver mening, at arbejde med overordnede strategier for landdistrikternes udvikling. 14

15 Der har netop været indbudt til en række udviklingssaloner her i sensommeren 2014, hvor bl.a. alle landsbysamfund i Skanderborg kommune, store og små, blev opfordret til at sende repræsentanter til den salon, der handlede om landområderne. Jeg deltog som en selvbestaltet, for længst pensioneret ildsjæl, som sendebud fra Stjær, sammen med 10 personer fra kommunens andre landsbyer. Og jeg kan bl.a. fortælle, jeg citerer fra referatet: Hårene er lidt grå i toppen på de fleste af de 11 mennesker der er taget ind til Skanderborg fra hver deres landsby, for at diskutere hvordan man skaber de bedste landsbyer fremadrettet. Sagt direkte: Der trænger til nyt blod i den menneskegruppe, der interesserer sig for landdistrikternes udvikling! 15

16 Nå, ideen med udviklingssalonerne var, at samle viden til byrådets udviklingsstrategi, som skal sætte retningen for de næste fire år fra Det er ikke vildt langsigtet, men dog et forsøg på fremsynethed. I udviklingsstrategien for 14-17, står der bare ikke noget væsentligt om landdistrikterne selv om 1/3 af befolkningen i kommunen bor på landet i 50 landsbyer og småsteder. I stedet står der meget om de fire gamle rådhusbyer Ry, Galten, Hørning og Skanderborg, men ingenting om, at udvikle landdistrikterne og disse større byer i en sund balance, hvor man ikke udsulter landsbyerne, men sørger for at decentralisere - og også udvikler en kreativ, livlig infrastruktur, der dækker hver en afkrog af kommunen, så det bliver muligt at leve og dø over det hele. Der er, i kommunens strategi, nærmest et tomrum omkring det bæredygtige landsbysamfund. Det Stjær kunne være: En stor landsby med opland, der har det antal indbyggere der skal til at bære en skole, en børnehave, en brugs, foreninger mv. uden det bliver Tordenskjolds soldater, der mødes i alle bestyrelserne og uden man hele tiden skal samle sine kræfter i kampen for at beholde det ene eller det andet men i stedet kan bruge energien på at gøre landsbyen smuk, levedygtig og velfungerende, med et godt liv for alle aldersklasser. Jeg tror, vi er mange der mener, at en stor landsby har unikke betingelser for at opfostre trygge, glade børn med selvværd - ustressede, veltilpassede voksne - og glade, livskraftige selvhjulpne gamle, der er brug for. De unge forsvinder i uddannelsesårene - men rigtig mange vender hjem til den store landsby og bosætter sig på ny, når de skal danne familie og have børn. Vores beliggenhed med under 20 km til Århus midtby, er en yderligere gevinst. Man kan arbejde eller uddanne sig i Århus eller en anden stor by - og bo på landet i et levende, vedkommende landsbysamfund, helt ude på landet! Hvad kunne det være for tiltag, der kunne få Landsbycentret Storring-Stjær-Søballe til at vokse i vores bevidsthed og danne sig i den fysiske virkelighed? Børnene skal kunne cykle fra by til by i sikkerhed, så der må cykelstier langs landevejene, med en belægning der også kan rulles på rulleskøjter på. Sikke en tur hele trekanten rundt.! Vi må kunne vandre i naturen imellem og omkring byerne uden at gå på asfaltveje så der må laves vandreruter/-spor i naturen måske med små rastebænke, hist og pist. En rigtig bondegårdsbørnehave med levende dyr og levende pensionister, der passer dyrene. Hvis landsbybørn ikke skal kende bondegårdsliv og omgås dyr til daglig hvem skal så? Og den gamle børnehave i Stjær kunne indrettes til ungdomskollegium hvorfor ikk? I den forbindelse kunne der tænkes i kreative ordninger på, hvordan man kan komme til og fra byen på alle tidspunkter af døgnet ellers forsvinder de unge. Vi må også sørge for kørsel til de gamle, når de skal ud af reservatet. Vi kan ikke forlade os på den kollektive infrastruktur kommunen tilbyder. Men tilsammen har vi jo masser af biler i de tre landsbyer. Et kontorfællesskab eller et kontorhotel vil måske fremme hjemmearbejdspladser og enmandsfirmaer i området? 16

17 Spændende små klyngehuse eller bofællesskaber med mindre huse, til dem der har holdt guldbryllup og gerne vil leve resten af deres liv på landet, her hvor de har deres netværk. Det vil frigøre store huse, så nye småbørnsfamilier kan flytte til og fylde op i børneinstitutioner og skole. Og klynger af jordbrugslodder til de unge, der vil binde an med lidt jordnært landliv.. Lidt jord lagt ud til fælles u-sprøjtet selvforsyning hvor dem der har tid og lyst til at dyrke og måske oplære børn i skolehaver Stjærs nyttige haver, måske med et kolonihavehus som samlingssted. En frokostcafé eller en cafédag: Unge laver ældres livretter - bare en gang om ugen. Der kan serveres eller der kan tages med hjem. Besøgsvenneordning, genbrugs- og bytte- og færdigheds central, reparationsværksted. Jeg stopper nu ellers tror I jeg er en drømmer (- det er jeg også) men tænk selv videre på, hvad smørhulssamfundet Storring-Stjær-Søballe kunne drive det til, i løbet af de næste 10 til 20 år. Nye ideer vil opstå undervejs, ud af det vi tør kaste os i ud... det vil blive en spændende vej! Og det er rigtigt som John Laursen siger, der er masser af penge at søge til nytænkende, spændende fremtidsprojekter! En fonds-raiser-gruppe vil være et must! Efter udviklingssalonerne blev der afholdt en konference, hvor alle der arbejder frivilligt var indbudt. Det foregik på Sølund. Efter konferencen udkom en sammenskrivning af forslag fra borgerne til Skanderborg kommunes fremtidige udvikling. Den hedder: De 1000 fællesskabers land. Her er tre sider med anbefalinger til de mindre bysamfund og en opfordring til, at det skal gøres mere attraktivt at bo på landet. Hvis du vil læse den rapport, kan du gå ind på kommunens hjemmeside og søge på Byrådets udviklingsstrategi her finder du også sammenskrivning af Sølundkonferencen, De 1000 fællesskabers land. Tør vi tænke ud af boksen, som det hedder i nutids-sprog. Tør vi her i vores lille trygge del af verden lave vilde, spændende og nytænkende projekter, der kan tiltrække flere mennesker til vores område. Måske skal vi være 1500 mennesker i Stjær i stedet for de ca. 900 vi er? Og er der også vokseplads- og lyst til at blive flere, i Søballe og Storring? Vi ved, fra seriøse undersøgelser, at mange storbymennesker siger, at når de bliver lidt ældre, vil de ud og bo på landet. Og vi ved, at netop vores område har en meget stor tilbageflytningsrate, dvs. dem der er vokset op her i Søhøjlandet vender ofte tilbage, når de selv har fået børn og disse skal i børnehave og skole. Man skal lige ud og uddanne sig og vende i verden og så kan man alligevel ikke finde et bedre sted at lade sine børn vokse op end her, hvor man selv har været barn! Men vi er jo i fuld gang, vil I som læser dette nok sige: En ny stor sportshal en Stjærmesse i september, der boblede af energi og spændende tiltag alle vore foreninger og specielle grupperinger gedigne netværk i modne kvinders klub og modne mænds klub og man kunne blive ved at nævne gode ting og det er fantastisk vi har et rigtig godt udgangspunkt! Men hvad rører der sig af visioner, ideer og fremtidige udfordringer i de tre landsbysamfund? Skulle vi give det en tanke, at lave et fælles visions- eller landsbyråd for de tre byer..? Det er prøvet før, i de enkelte byer men nu er det en ny tid, nye unge, nye voksne, nye gamle og nye udfordringer der rækker ind i fremtiden. Så hvorfor ikke prøve at lægge hovederne sammen i en trekant? Pil Brudager Historie: Hvis nogle er interesserede i vores områdes historie: Vi bor midt på den østjydske israndslinje, som er fremkommet efter de sidste to istider, for henholdsvis og år siden. så kan I bl.a. læse om det på Stjær By-Portal. Det løfter det hele lidt, at se det langsigtede perspektiv: Hvad kommer vi fra.? Hvor skal vi hen? I menupunktet Historiske arkiv ligger rapporten: Stjær en landsby i provinsen. Åbn pdf filen så er der billeder og tegninger. Her kan I læse noget af vores fælles historie og også om ideer og mulige veje vi kan vælge at gå. Rapporten er fra

18 18

19 Stjær massage og Zoneterapi I løbet af sommermånederne er det blevet muligt at få zoneterapi og massage i Stjær. På Tujavej har Kirsten Holbøll genoptaget sin gamle passion for zoneterapi, og kombineret det med massage. Kirsten Holbøll har i over tyve år arbejdet som sundhedsplejerske. Nu er hun gået på efterløn, og hun har fået mere tid til at arbejde med zoneterapi. I mange år brugte hun det blandt andet til børn med kolik og astma. I tilgift har hun taget en uddannelse som massør, og det betyder at hun i egne lokaler tilbyder individuel behandling i massage og zoneterapi. Men hvorfor massage, oveni zoneterapi? Joh, de to discipliner er gode sammen, og Kirsten har i årevis, når hun var på rejser, fået massage af mange forskellige slags, i lige så mange lande. Jeg kan godt lide at prøve lidt forskelligt fortæller Kirsten, og da jeg selv skulle til at uddanne mig, var jeg ikke i tvivl om, at det skulle være Nordlys-massage. Undgå infektioner Det er en massageform der består af rolige strygninger, som er afstressende, og rigtig god hvis man trænger til at booste kredsløbet her om vinteren, og undgå infektioner og deprimerede tanker. Hvis man vil have mere dybdegående massage, kan man naturligvis også få dét. Kirsten lægger stor vægt på at afstemme forventninger inden behandling, og få afklaret hvor der skal sættes ind. Man betaler for en times behandling, som kan være ren zoneterapi eller massage, eller en blanding, hvis det er dét der er brug for. Ud over sin nye klinik, bruger Kirsten tid på at være Farmor for 5 børnebørn, rejse ud og se verden, dyrke en masse dans og cykle og vandre i skoven. Stjær Massage og Zoneterapi v/ Kirsten Holbøll Tujavej 12, Stjær Tlf: Pris for en times behandling: 300 kr. 19

20 Af Merete Pedersen Nu har vi altså jul igen....det lar sig ikke skjule. Og nogen er vældig med på den, og nogen synes det mest er noget, der skal overstås og virker stressende og med alt for mange forventninger, som er svære at leve op til. Personligt er jeg en af dem, der holder utroligt meget af julen og glæder, mig som et lille barn. Hvem kan ikke huske den glade barndoms jul, hvor tiden gik så uendeligt langsomt. Det var svært at sove om natten af bare spænding og den mest fantastiske forløsning juleaften med mad, juletræ og gaver. Som voksen kan jeg godt selv få svært ved at nå alle de ting, som jeg oplevede som traditioner hjemmefra. Så jeg har måttet sortere i traditionerne og skabe mine egne, efter jeg har fået min egen familie. Min mor var hjemmegående, og der var altid tid til at hygge efter skoletid. Vi klippede og klistrede og bagte og smagte, så det var en ren fornøjelse. Da jeg blev gammel nok, blev det mig, som skulle stå for at lave dej til 7-8 forskellige slags småkager, selv om vi hvert år snakkede om, at det var for meget. Den dag i dag har jeg stadig svært ved at begrænse mig. Min mor og jeg bager stadig sammen til jul, en tradition jeg slet ikke kan undvære. Mine børn vil også gerne julehygge og klippeklistre. Men jeg er ikke hjemmegående, så det skal planlægges nøje, hvornår vi gør hvad. Et år kom vi flere dage ind i december, før vi fik pyntet op. Det har været svært for børnene at tilgive mig for det. I min familie skal julen starte den 27. november, for da er det mormors fødselsdag, og der må man begynde at spille julemelodier. Lige fra min tidligste barndom har jeg kunnet huske, at det første der skulle ske den dag, efter vi havde sunget fødselsdagssang, var Søren Banjomus der gjaldede ud af højtalerne til morgenmaden. Ved besøg rundt omkring ved naboer, venner og bekendte er det tydeligt at se, hvor forskelligt man pynter op til jul. Nogen synes man skal følge moden og bruge årets farver. Her er selv juletræet holdt helt i rødt eller helt i hvidt. Et år kan jeg huske, at farven sågar var helt sort. Mange steder har en hel samling af gamle nisser eller engle, som skal stå på den samme plads hvert år. Nogen har en tradition med, at der skal pyntes op en bestemt dato hvert år og efter et helt bestemt mønster og noget helt bestemt, man skal hyggespise imens. Hos os er julepynten en stor sammensurium af gammelt, nyt, hjemmelavet og moderne. Jeg kan også godt finde på at skifte både form og farve på adventskransen og juledekorationerne alt efter, hvilken farve der er moderne lige det år. Dog må jeg indrømme, at jeg aldrig har lavet en sort dekoration, men holder mig nok mest til de hvide, røde, lilla og grønne farver. Heldigt at der så findes et utal af nuancer i de farver. Noget moderne jeg er helt vild med, er Etly Klarborg nisserne. Jeg har efterhånden så mange, at de står spredt rundt i hele huset. Som noget gammelt har jeg nogle dråbeformede glaskugler til juletræet, som er fra mine bedsteforældres tid. Min juletræstopstjerne har min mor kniplet til mig, og den har en helt utrolig affektionsværdi for mig, så jeg håber, at den bliver et arvestykke igennem flere generationer. Duften af appelsiner med nelliker i er et absolut must hjemme hos os. Dog skal de skiftes ofte, ellers bliver duften markant anderledes... 20

December 2010 7. årgang, nr. 11

December 2010 7. årgang, nr. 11 Der er kommet nye billeder i nogle af vores fotomapper på reolen. Indtil videre kan man nu nyde og evt. genopleve de gode minder fra: December 2010 7. årgang, nr. 11 Fristedet Valby Søndergade 2 2630 Taastrup.

Læs mere

Nyhedsbrevet. December

Nyhedsbrevet. December Nyhedsbrevet December Indhold: Leder.... Side 3 Nyt fra Holme.... Side 5 Nyt fra Absalonsgade. Side 6 Nyt fra Boenheden.. Side 7 Nyt fra KopITryk. Side 8 KopITryks julearrangement... Side 10 Tanker om..

Læs mere

Krejbjerg - Nyt September 2015

Krejbjerg - Nyt September 2015 Krejbjerg - Nyt September 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn HØSTFEST Lørdag, den 19. september kl. 19.00 holdes årets høstfest i Krejbjerg Forsamlingshus. I år prøver vi at gøre det på

Læs mere

Bofællesskabet Stenlille

Bofællesskabet Stenlille Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev vinter 2014 Vinteren går på hæld og vi begynder at glæde os over de små forårstegn. Heldigvis har vinteren ikke været slem i år. Der har kun været få dage, hvor det

Læs mere

NYT HERSKINDSKOLEN. Fra skoleleder

NYT HERSKINDSKOLEN. Fra skoleleder Juletræet er ikke en særlig gammel tradition i Danmark D E C E M B E R 2 0 1 1 NYT HERSKINDSKOLEN Traditionen med at hente et juletræ ind i stuen og pynte det med lys stammer fra Tyskland - og den tradition

Læs mere

Månedsinformation. Skole og SFO

Månedsinformation. Skole og SFO Månedsinformation Skole og SFO December 2012 Siden sidst. Sne, sne, sne.. Først var det vores penge der var indefrosset, og nu har sne og frost gjort, at færdiggørelsen af legepladsen bliver lidt forsinket.

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage. Billede på forsiden: fælles fødselsdagstur for okt., nov., og dec. børnene. Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Læs mere

Afslutning d. 31. marts 2014

Afslutning d. 31. marts 2014 Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2014 30. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning d. 31. marts 2014 Vi mødes kl. 18.45 i Gimsing Sognegård, hvor vi holder Struer Folkedanserforening

Læs mere

NYHEDSBREV Projekt Nærmiljø November 13 - januar 14

NYHEDSBREV Projekt Nærmiljø November 13 - januar 14 I denne udgave af nyhedsbrevet Efteråret er kommet...1 Røgfri på Arendalsvej...2 Fitness - så er vi igang...4 Trænger din økonomi til et servicetjek?...5 Café Solskin - en solskinshistorie...6 Bagagerumsmarked...8

Læs mere

PARK NYT SKOLEPARKERNE. Vinter 2014

PARK NYT SKOLEPARKERNE. Vinter 2014 PARK NYT Vinter 2014 SKOLEPARKERNE Indhold i dette nr.: Juletræstænding 1. december side 2 Nyt fra bestyrelsen side 3 Skoleparkens Fritidsklub side 6 Julespisning 29. november side 10 Juletræsfest 30.

Læs mere

OBBEKÆR/KALVSLUND 2. HALVÅR 2014

OBBEKÆR/KALVSLUND 2. HALVÅR 2014 Obbekær Forsamlingshus Formand Finn Vind 75 42 30 64 Kasserer Erik Bendtsen 51 58 60 39 Sekretær Bjarne Schmidt Philipp 22 96 55 55 Medlem Lis Thomsen 20 44 89 33 Medlem Bartina Swart 74 76 19 92 Udlejning

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

ARRILD NYT. Infobrevet. No. 1. - 4. kvartal 2011. Husk løbende at tjekke arrild.infoland.dk for seneste nyt

ARRILD NYT. Infobrevet. No. 1. - 4. kvartal 2011. Husk løbende at tjekke arrild.infoland.dk for seneste nyt ARRILD NYT Infobrevet No. 1. - 4. kvartal 2011 Husk løbende at tjekke arrild.infoland.dk for seneste nyt Nyt infobrev til alle i Arrild sogn Som et nyt tiltag i Arrild sogn, vil støtteforeningen for Arrild

Læs mere

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2013 www.dui.dk/korsloekke INVITATION TIL INDVIELSE AF VORES NYE HUS. AFDELINGSADRESSER:

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2013 www.dui.dk/korsloekke INVITATION TIL INDVIELSE AF VORES NYE HUS. AFDELINGSADRESSER: AFDELINGSADRESSER: Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 66 18 49 59 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 66 12 14 59 MØDETIDER: Mandag: 18.00-20.00 Boldspil og

Læs mere

Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 14.01.2014 i Borgerhuset.

Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 14.01.2014 i Borgerhuset. Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 14.01.2014 i Borgerhuset. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning - formand Mads Sørensen 3. Fremlæggelse af revideret regnskab

Læs mere

Skolenyt uge 37 www.ørdingfriskole.dk

Skolenyt uge 37 www.ørdingfriskole.dk Skolenyt uge 37 www.ørdingfriskole.dk Ugens højdepunkter Efter en dejlig uge med solskin er vi nu nået til at kigge lidt tilbage på ugens løb og evaluere samt kigge lidt frem på næste undervisningsuge

Læs mere

Telefon nummer: 99 45 49 70 JULEÅBENTHUS.

Telefon nummer: 99 45 49 70 JULEÅBENTHUS. Telefon nummer: 99 45 49 70 JULEÅBENTHUS. Torsdag d. 9. december inviterer vi alle Stjernehusets børn, forældre og søskende til Julehygge. Traditionen tro stiller vi an med små værksteder, hvor der kan

Læs mere

Julemanden skal vækkes.

Julemanden skal vækkes. Bladet For Rørbæk & Opland - November 2005-15. årgang Julemanden skal vækkes. Lørdag d. 10. December kl. 10.30, så han kan nå at blive vågen til han skal ud med de mange gaver. Kom og hjælp med at vække

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

for Lyne Sogn December 2014

for Lyne Sogn December 2014 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn December 2014 Bedsteforældredag i Børnebo Indhold: * Lyne Kirke/Vennekredsen: Per Nielsen * Vennekredsen: Julehygge i fælleshuset

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

Husk Sæsonafslutning tirsdag den 31. marts kl. 19.00 Udflugt til Fugleparken søndag den 10. maj

Husk Sæsonafslutning tirsdag den 31. marts kl. 19.00 Udflugt til Fugleparken søndag den 10. maj www. blistrup-graested-folkedansere.dk Marts 2015 Nr. 1 28. årgang Indhold: Formandens indlæg side 2 Referat fra generalforsamling side 2 Bestyrelse og udvalg side 3 Sæsonprogram forår/sommer 2015 side

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2014 www.dui.dk/korsloekke KOM OG VÆR MED!!!!!!!!! AFDELINGSADRESSER:

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2014 www.dui.dk/korsloekke KOM OG VÆR MED!!!!!!!!! AFDELINGSADRESSER: AFDELINGSADRESSER: Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 66 18 49 59 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 66 12 14 59 MØDETIDER: Mandag: 18.00-20.00 Boldspil og

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2015-16 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 15 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge15_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 15 l Verden omkring

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Påfuglen

Velkommen til Børnehuset Påfuglen Velkommen til Børnehuset Påfuglen Kære Du skal gå på: Velkommen i Påfuglen. Blå stue: Rød stue: Gul stue: Når du starter, er det: som tager imod dig og viser dig rundt. De andre voksne i vuggestuen er:

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011 KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE Nr. 2 Juni, Juli, August 2011 48. årg. Det er et kirkeblad om årets konfirmation, indbydelse til udendørsgudstjeneste og med masser af nyt om navne Først

Læs mere

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk. Nr. 4 Juni 2015. Formand: Næstformand:

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk. Nr. 4 Juni 2015. Formand: Næstformand: VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk Nr. 4 Juni 2015 Formand: Ernst B. Larsen, Eskebækparken 62, 2.tv, 8660 Skanderborg Tlf. 86 51 00

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker Maj * Juni * Juli * August 2014 NYT FRA PASTORATET Velkommen til dette første Sognebladet for Karrebæk og Fodby kirker. De to menighedsråd er blevet enige om at udgive

Læs mere

Referat til ordinært menighedsrådsmøde i Sognehuset mandag den 7. jan 2013 kl. 19.30. 2. Godkendelse af referatet fra 14. nov.

Referat til ordinært menighedsrådsmøde i Sognehuset mandag den 7. jan 2013 kl. 19.30. 2. Godkendelse af referatet fra 14. nov. Referat til ordinært menighedsrådsmøde i Sognehuset mandag den 7. jan 2013 kl. 19.30 ordstyrer: Elsemarie referent: Alice Fraværende: Dorte DAGSORDEN: 1. Godkendelse af dagsorden Blev godkendt 2. Godkendelse

Læs mere

UGEBREV nr. 18 uge 1. Årgang 3

UGEBREV nr. 18 uge 1. Årgang 3 UGEBREV nr. 18 uge 1 Årgang 3 Kære alle børn og forældre! Vi er kommet godt i gang med skolen efter en dejlig lang juleferie. Der har godt nok været mange børn syge her i den første uge, så influenzaen

Læs mere

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor:

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor: Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12 spot på sporten // JANUAR 2012 Hovedsponsor: GODT NYTÅR TIL ALLE... Selv om vi snart skriver medio januar, vil vi gerne benytte lejligheden til at ønske alle

Læs mere

December 2014 Niveau B

December 2014 Niveau B December 2014 Niveau B Navn: Klasse: 1 Sætninger Skriv en sætning der passer til hvert billede. Husk at starte med stort bogstav og slutte med punktum. 2 Synonymer Ord med næsten samme betydning hedder

Læs mere

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 46+47 2010. Så kan det godt blive december 0. årgang er klar!

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 46+47 2010. Så kan det godt blive december 0. årgang er klar! Nyt fra 0. årgang Så kan det godt blive december 0. årgang er klar! Aktiviteter: I denne uge har flere børn været forbi 0.B. hvor man kunne være med til at synge, danse og lege en masse dejlige julesange.

Læs mere

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 Frivillighedsformidlingen Aagade 26, Gudumholm, 9280 Storvorde Tlf.: 98 31 69 99 E-mail: formidling@mail.tele.dk Web: www.frivillighedsformidlingen.dk

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter

Indholdsfortegnelse. 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter Indholdsfortegnelse Side 2: Skolelederen har ordet Side 4: Kalenderen Side 5: Nyt fra Klubben Side 6: Så er der fest i indskolingen Side 7: Rundt på skolen Side

Læs mere

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af.

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af. Kirkeblad sommeren 2008 Afskedshilsen Tiden er nu inde til at skrive en lille afskedshilsen midt i alle flyttekasserne. Tiden er inde til at sige farvel og tak for den tid vi har været her i Fjellerup

Læs mere

Vi vil i løbet af året prøve at komme omkring nogle af de forskellige aktiviteter, som Rødding byder på, for det er ikke så lidt endda

Vi vil i løbet af året prøve at komme omkring nogle af de forskellige aktiviteter, som Rødding byder på, for det er ikke så lidt endda Kom og vær med når første sæson af Rødding på KRYDS & TVÆRS løber af stablen. Der bliver mulighed for at prøve kræfter med en masse sjove og fornøjelige aktiviteter for både store og små, unge og gamle.

Læs mere

Nyhedsbrev. Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Til alle fritidsklubmedlemmer

Nyhedsbrev. Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Til alle fritidsklubmedlemmer Nyhedsbrev Til alle fritidsklubmedlemmer Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Der sker altid noget i klubben. Så er sommeren over os og vi skal

Læs mere

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV Hovedgaden 15 - Vejrumbro - 8830 Tjele - Tlf. 8665 4455 - E: Info@VVfriskole.dk - I: www.vvfri.dk Nyhedsbrev uge 05-2014 Side 1 Kreativ med Jakob Side 4-8 Børnehaven Side 2 Nyt fra Troels Side 9 Kalender

Læs mere

KARREBÆK IDRÆTSFORENING KLUBBLAD

KARREBÆK IDRÆTSFORENING KLUBBLAD KARREBÆK IDRÆTSFORENING KLUBBLAD Sæsonstart August 2015 KONTAKTPERSONER Hovedbestyrelsen: Formand: Louis Kristensen tlf. 20 31 40 11 ludimann@yahoo.dk Løb: Formand: Søren Lund tlf. 61 60 74 92 sblund@privat.dk

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Uge-dag Tidsrum Aktivitet Sted Med-arbejder: Lærkebo Lærkebo 11.30-12-15 13.30 14.15. Ditte 11.30 12.15 Holdmotion

Uge-dag Tidsrum Aktivitet Sted Med-arbejder: Lærkebo Lærkebo 11.30-12-15 13.30 14.15. Ditte 11.30 12.15 Holdmotion 10.15 11.00 11.30-12-15 13.30 14.15 Styrketræning Poppelbos kælder 13.30 14.30 Motion for borgere med KOL 10.15-11.00 Stavgang / Walk and talk om det vi går forbi Udendørs Desuden er alle medlemmer naturligvis

Læs mere

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner 1 Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00 21 Du følger Herre, al min færd 420 Syng lovsang hele jorden 787 du som har tændt millioner af stjerner Da jeg kom i 6. klasse fik vi en ny dansklærer,

Læs mere

Samuelsgården. Skolevænget 19 6840 Oksbøl

Samuelsgården. Skolevænget 19 6840 Oksbøl Årgang 24. År 2011 Samuelsgården. Skolevænget 19 6840 Oksbøl Telefon: 79 94 73 44 3 kl. besked/telefonsvare 79 94 73 43 Fax nummer: 79 94 73 36 Hjemmeside: www.samuelsgaarden.dk E-mail: Samuelsgaarden@varde.dk

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 Kære alle, Med disse smukke blomstrende grene plukket af Lena Løbner - vil jeg ønske jer en god maj måned. Så kan jeg fortælle jer, at jeg er blevet

Læs mere

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet Hørning d. 1.2.2012 Kære Forældre Vinterferie I uge 7 er der pasning på Højbo SFO. Der er ingen tilmelding, åbningstiderne er som vanligt fra

Læs mere

Referat Fælles foreningsmøde den 13. januar 2015 kl. 19,30 i Fjelstervang Landsbycenter

Referat Fælles foreningsmøde den 13. januar 2015 kl. 19,30 i Fjelstervang Landsbycenter 1. Velkomst ved Bjarne Svendsen Ordstyrer: Bjarne Referent: Anette 2. Kort orientering fra alle deltagende foreninger obs om der er noget særligt alle foreninger bør vide FIF ved Karina, Jørgen og Bente.

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Kan du lide de andre børn? 11 9 Tror du de andre børn kan lide dig? 15 3 1 1

Kan du lide de andre børn? 11 9 Tror du de andre børn kan lide dig? 15 3 1 1 Samlet resultat fra børnemiljøundersøgelsen Børnecentret Vesterparken Samlet antal besvarelser 20 Pige 7 Dreng 13 Svarmuligheder: Glad for at gå i børnehave. 19 1 Er glad for den stue, man går på 16 2

Læs mere

Velkommen - Forældre til forældre

Velkommen - Forældre til forældre Velkommen - Forældre til forældre Vi synes selv, at vi har verdens bedste børnehave... -Og I bydes hjerteligt velkommen! Børnehaven er et rigtigt godt valg for Jer, der ønsker en lille og hyggelig børnehave.

Læs mere

«Bruger_Initial» Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45

«Bruger_Initial» Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45 «Bruger_Initial» Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45 Indholdsfortegnelse Sociale begivenheder... 3 Facebook.3 Julefrokost..3 Madklub..3 Sommerfest 4 TDC (Tour de Chambres)..4 Vi har

Læs mere

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen.

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen. 1 Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen. 2 Den daglige pædagogiske praksis i Vuggestueafdelingen. I denne folder har vi forsøgt at beskrive vores mål for den

Læs mere

Traditionelle arrangementer

Traditionelle arrangementer Traditionelle arrangementer Foreningen nedsætter hvert år et arrangementsudvalg, der er inititiativtager til at arrangere foreningens traditionelle arrangementer. Det skal imidlertid understreges at traditionerne

Læs mere

Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter. Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni

Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter. Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni 2015 Valdemarshus, stedet hvor vi alle mødes Information om Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Centret

Læs mere

Centrets bedste Nyhedsavis

Centrets bedste Nyhedsavis Centrets bedste Nyhedsavis - At gå på CSV SydØstfyn. (Side 3) - Elever på Nytårsforsæt. (Side 10) - Den SJOVE side. (Bagsiden) Velkommen til skolens bedste nyhedsavis. For første gang i nyere tid har skolen

Læs mere

Tak for en rigtig god medlemsweekend med Generalforsamling m.m. I kan se referatet og formandsberetningen på hjemmesiden.

Tak for en rigtig god medlemsweekend med Generalforsamling m.m. I kan se referatet og formandsberetningen på hjemmesiden. Nyhedsbrev November 2012 Tak for en rigtig god medlemsweekend med Generalforsamling m.m. I kan se referatet og formandsberetningen på hjemmesiden. Kontingent 2013: Blandt de vigtige beslutninger der blev

Læs mere

Årre En Blomstrende Landsby. Bilag

Årre En Blomstrende Landsby. Bilag Årre En Blomstrende Landsby Bilag 1 Kære Foreninger Så nærmer d. 7. oktober sig, hvor I har givet tilsagn om at stille op til præsentation af netop jeres forening. Vi er rigtig glade for jeres opbakning,

Læs mere

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015 META Nyhedsbrev uge 10 2015 Dagene er blevet lysere og længere og vi glæder os til foråret, vel vidende at der sagtens kan komme meget mere vinter i marts måned. Vintergækkene står nu i fuldt flor, og

Læs mere

Stylet orden. Hun indretter med indføling: Side X NYT FRITIDSHUS. energivinduer. www.lilje-huset.dk

Stylet orden. Hun indretter med indføling: Side X NYT FRITIDSHUS. energivinduer. www.lilje-huset.dk Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis fredag 13. juli 2012 Hun indretter med indføling: Stylet orden Side X 70 23 15 23 jna.dk energivinduer Spar op til 35% nu kontakt os for mere info udstilling: Kratholmvej

Læs mere

det selv. Læs mere i bladet >>>>>>>> Se også bagsiden der er altid noget godt i Folkebladet. Bladet For Rørbæk & Opland Februar 2003 13.

det selv. Læs mere i bladet >>>>>>>> Se også bagsiden der er altid noget godt i Folkebladet. Bladet For Rørbæk & Opland Februar 2003 13. Bladet For Rørbæk & Opland Februar 2003 13. årgang Hvad finder du i bladet: Gymnastik opvisning. Slå katten af tønden i Brugsen. Dame & Herre aften i Forsamlingshuset. Sogneaften og familiegudstjeneste.

Læs mere

Dejligt at komme i gang igen efter en lang juleferie og dejligt at møde Jeres glade børn

Dejligt at komme i gang igen efter en lang juleferie og dejligt at møde Jeres glade børn Kære forældre Vi ønsker alle et godt nytår Dejligt at komme i gang igen efter en lang juleferie og dejligt at møde Jeres glade børn Tak for Jeres til- og frameldinger til vinterferien. Bedst som vinteren

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

3. Hvorfor fangede man nogle kvinder, tog tøjet af dem og klippede alt håret af dem på gaden?

3. Hvorfor fangede man nogle kvinder, tog tøjet af dem og klippede alt håret af dem på gaden? Før læsning: Introduktion til årtiet Gruppearbejde: Se på billederne i bogen side 3. Hvad kender I? Hvad tænker I? Hvad tror I kapitlet handler om? Hvad ved I om dette årti i jeres eget hjemland / verden

Læs mere

SFO BAKKESKOLEN [FORFATTERENS NAVN] 1

SFO BAKKESKOLEN [FORFATTERENS NAVN] 1 [FORFATTERENS NAVN] 1 Nyt fra SFO Bakkeskolen Personale: Vi siger tak for tiden her til Anita og Jesper, som har været studerende. Anita og Jesper ønskes stor fornøjelse med udfordringerne fremover. Vi

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

TIL ALLE BØRN OG FORÆLDRE I 4,5 OG 6 KLASSE + NYHEDSBREV.

TIL ALLE BØRN OG FORÆLDRE I 4,5 OG 6 KLASSE + NYHEDSBREV. TIL ALLE BØRN OG FORÆLDRE I 4,5 OG 6 KLASSE + NYHEDSBREV. Ny tilmelding til Tweenklubben sæson jan. juni 2012. Andet halvår af Tweenklubbens sæson begynder pr. 2 jan. 2012. Og nu har du mulighed for at

Læs mere

for Lyne Sogn Maj 2014 Indhold:

for Lyne Sogn Maj 2014 Indhold: Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Maj 2014 De gamle skilte på hotellet Afholdshotel fra 1914 til 1970 Indhold: Krocketklubben. Avisindsamling. Støtteforeningen

Læs mere

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 I denne udgave af nyhedsbrevet Kan du læse mere om: Københavner-turen 12 frikvarteret Lokalt brugerråd Åbning i julen Juleafslutning Julefrokosten Københavner-turen

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN. ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale 1. jan Ki, Tr 6. jan Aftengymnastik

Læs mere

2015 Velkommen til Lundely Fritidshjem

2015 Velkommen til Lundely Fritidshjem 2015 Velkommen til Lundely Fritidshjem Nr. 1 Nr. 22 N. W. Gadesvej 1 + 22 3480 Fredensborg Tlf. 7256 2600 Fredensborg 2015 Velkommen til LUNDELY FRITIDSHJEM Lundely er et stort fritidshjem og en del af

Læs mere

Velkommen til Børnehaven Kornvængets årsplan.

Velkommen til Børnehaven Kornvængets årsplan. Velkommen til Børnehaven Kornvængets årsplan. Indledning: Tidligere år er der i børnehaven blevet udarbejdet en virksomhedsplan. Denne er nu erstattet med en årsplan. Årsplanen skal være grundlag for intern

Læs mere

Gyldendals Åbne Encyklopædi fortæller følgende om bedemandens opgaver gennem tiden:

Gyldendals Åbne Encyklopædi fortæller følgende om bedemandens opgaver gennem tiden: Den sidste rejse. af Hans Høilund-Carlsen Når en nær slægtning dør, henvender vi os i dag til en bedemand, der mod betaling hjælper de efterladte med at få løst de mange opgaver, der er knyttet til den

Læs mere

Februar 2010. En lille reminder - Byen i skolen - Dukkeværksted Mobiltelefoner

Februar 2010. En lille reminder - Byen i skolen - Dukkeværksted Mobiltelefoner Februar 2010 Indhold: Sidste nyt: Info: Konkurrence: Opslagstavlen: Redaktion: Poul En lille reminder - Byen i skolen - Dukkeværksted Mobiltelefoner Deadline for næste avis Indlæg kan sendes på kridthundst@sol.dk,

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

NRUI Sports- og Byfest 2013

NRUI Sports- og Byfest 2013 NRUI Sports- og Byfest 2013 Program for Sports- og Byfesten 2013 Søndag den 25/8 kl. 14,00 Opstilling af telt Teltet skal rejses, borde stole, bar, køkken, lys m.m. skal opstilles, så vi glæder os til

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker August * September * Oktober * November 2014 NYT FRA PASTORATET Høstgudstjenesten i Karrebæk kirke. Søndag den 21. september kl. 10.30, er der høstgudstjeneste i Karrebæk

Læs mere

Krejbjerg - Nyt Juni 2015

Krejbjerg - Nyt Juni 2015 Krejbjerg - Nyt Juni 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn ÅRETS BYFEST 2015 Den 23. 27. juni afholdes der byfest i Krejbjerg. Tirsdag den 23. juni kl. 18.30 Cykeltur til Nymølle kl. 20.00

Læs mere

sognepræst Birgit Lundholm, Kl. 12.15 sognepræst Birgit Lundholm, sognepræst Kl. 10,30 Birgit Lundholm, Kl. 09.00: sognepræst

sognepræst Birgit Lundholm, Kl. 12.15 sognepræst Birgit Lundholm, sognepræst Kl. 10,30 Birgit Lundholm, Kl. 09.00: sognepræst Nyhedsbrev fra Hune sogn Nr.3. februar. 2015 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: 15. februar Fastelavn Kl. 10.30 Birgit Lundholm, 22. februar 1. søndag i fasten Kl. 12.15 Birgit Lundholm,

Læs mere

Åbent hus: Hver Tirsdag Klokken 13.00 16.00

Åbent hus: Hver Tirsdag Klokken 13.00 16.00 1. halvår 2014 Åbent hus: Hver Tirsdag Klokken 13.00 16.00 SAMVÆRdSHUSET Søndergade 27-3700 Rønne Kontakt: Formand: Ruth Kjær Hansen mob. 50 57 29 14 Kasserer: Kjeld Pedersen E-mail: pilgaarden@sol.dk

Læs mere

TIRSDAG DEN 13. JANUAR 2015 KL. 13.00 Mødested: Seniorværkstedet, Kasernevej 19, 4700 Næstved

TIRSDAG DEN 13. JANUAR 2015 KL. 13.00 Mødested: Seniorværkstedet, Kasernevej 19, 4700 Næstved 1 TIRSDAG DEN 13. JANUAR 2015 KL. 13.00 Mødested: Seniorværkstedet, Kasernevej 19, 4700 Næstved INFORMATION OM / RUNDVISNING PÅ SENIOR VÆRKSTEDET SAMT UNDERHOLDNING AF SENIORKORET Seniorværkstedet i Næstved

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvinder Herning er kommet godt fra start i dette nye år. Hvad kan lokke friske og aktive kvinder ud i sne, frost, kulde og... fra en håndboldkamp? - Det kunne

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012

ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012 ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012 Sne, sjap, kulde og bilen vil ikke starte. eller sne, smukke landskaber, hygge indendøre, glögg. Begge dele er jo vinter, men mediernes fokus og måske vores eget?

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2014..docx. 27-12-2014. side 1. Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2014..docx. 27-12-2014. side 1. Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14 side 1 Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14 Og da englene havde forladt dem og var vendt tilbage til himlen, sagde hyrderne til hinanden:»lad os gå ind til Betlehem og se det, som er sket,

Læs mere

Denne dagbog tilhører Norah

Denne dagbog tilhører Norah Denne dagbog tilhører Norah Den lille bog, du står med i hænderne nu, er en dagbog fra en russisk pige. Hun hedder Norah og er 12 år gammel. Dagbogen handler om hende og hendes familie. De var russiske

Læs mere

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD 56.årg. December Januar Februar Marts Nr.1 Et lidet barn så lysteligt blev af en jomfru båret, ej før, ej siden hørtes sligt, men kun i jubelåret, i tidens fylde,

Læs mere

Lokalcenter Fuglebakken

Lokalcenter Fuglebakken Aktiviteter på Fuglebakken Ann Toustrup Eriksen, Leder af plejebolienheden Fuglebakken Der er mange aktiviteter på Fuglebakken, og de er meget forskelligartet, da der er mange forskellige ønsker. Såfremt

Læs mere

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk ÅRG. 29 INFORMATION Klokkebjergs bestyrelse er: Henning Hansen, Esbjerg (formand) Svend Engrob, Tarm (næstformand) Birgit Storbjerg, Ølgod Frida Skade, Skjern Torben Hvergel, Ringkøbing Bestyrelsen for

Læs mere

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden.

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Bestyrelsen håber at Hermods medlemmer vil benytte sig af muligheden for at være med til at fylde

Læs mere

Hold%Øje%uge%35.% Jubilæum% %30%år % Det%skal%fejres!%%?%fredag%d.%6/9%kl.%14?16.30!% Kære!alle.!

Hold%Øje%uge%35.% Jubilæum% %30%år % Det%skal%fejres!%%?%fredag%d.%6/9%kl.%14?16.30!% Kære!alle.! Jubilæum% %30%år % Sæt % Det%skal%fejres%%?%fredag%d.%6/9%kl.%14?16.30% Viharplanlagt,atvibruge2dagetiljubilæumsGforberedelser.Alle klasserneforbereder2boder.derbliverbådeaktivitetsgog madboder,derkommerunderholdning,ogsåerderbestiltgodtvejr

Læs mere

Program for efteråret 2014 Start: mandag 8.9.2014 Slut: fredag 12.12.2014

Program for efteråret 2014 Start: mandag 8.9.2014 Slut: fredag 12.12.2014 12 ELLER Tilmelding Udfyld den vedlagte tilmelding og send den til: Lis Cronberg Valby Gade 12, Valby 3200 Helsinge Send en E-mail med alle ovennævnte oplysninger til lis@cronberg.dk ELLER Ring til 28

Læs mere

Frørup Marts 2013. Påskeferie. Påskeferie. Påskeferie

Frørup Marts 2013. Påskeferie. Påskeferie. Påskeferie Smørhullet Skolen Fredag 1 Forældrekaffe Lørdag 2 Søndag 3 Mandag 4 Der arbejdes med perler i værkstedet DH omsorgsdag Tirsdag 5 Der arbejdes med perler i værkstedet 3.F: skole-hjem-samtaler Onsdag 6 Der

Læs mere

VSVAvisen. September 2013. Vordingborg Sociale Virksomhed

VSVAvisen. September 2013. Vordingborg Sociale Virksomhed VSVAvisen September 2013 Vordingborg Sociale Virksomhed Nyt siden sidst - Regentparret var på besøg i vores kommune. - Miljøminister Ida Auken kom forbi Hyldevang. Danmarks Den 5. september besøgte Dronning

Læs mere

Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne

Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Navne og adresser: I ferie- og vakanceperioden kan man rette henvendelse til følgende: September og november måned: Asger

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere