af William Stanton sidste ti dage.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "af William Stanton sidste ti dage."

Transkript

1 af William Stanton Politiet i Crowley gjorde onsdag morgen et makabert fund. Betjent Luke Wilson opdagede tidligt på morgenen at endnu en grav var blevet skændet. Da han undersøgte den nærmere så han ikke blot en kiste i graven, men et friskt og fuldt påklædt lig med en spade i hånden og vidt åbne øjne. Politichef Brian Wilson, som i øvrigt er storebror til Luke Wilson, udtaler at den døde er gravskænderen som har plaget Crowley de sidste ti dage. I alt er ni grave blevet skændet i forskellig grad. Lige fra udgravning af grave til væltede gravsten. Politiet har hele tiden ment at det var den samme gerningsmand som stod bag alle skænderier. - Den døde blev fundet med en spade i hånden, i en grav han har været i fuld gang med at grave op. Dødsårsagen skyldes et hjertetilfælde har vores læge bestemt, og må betegnes som værende naturlig. Den slags dødsfald støder vi på flere gange om året ved ældre mennesker som arbejder for hårdt. Det er ikke lykkedes at identificere afdøde endnu. Han havde ikke noget legitimation på sig, men vi arbejder på sagen. Brian Wilson har ikke noget bud på gravkænderens motiver. Brian Wilson mener personligt at gravskænderen har været en psykisk ustabil person, sandsynligvis en kommunist, der har villet udøve en slags hævn over systemet. Han udtrykker også sin lettelse over at personen fik sin fortjente straf og ikke skal ødelægge flere grave i Crowley. Døde gravskænderen af naturlige årsager eller har noget skræmt ham til evig tavshed. Denne reporter ved det ikke, men håber dog på at den person der har svaret holder det for sig selv.

2 af William Stanton Skandalen begynder at rulle inden for politiet i Lafayette. Hvornår begynder der at rulle hoveder? Den Hellige Jomfrus kirkegård, hvor der gik over et døgn fra at et lig forsvandt fra en grav, før politiet overhovedet besøgte kirkegården. Politiet i Lafayette har tilbageholdt oplysninger for offentligheden og de pårørende til gravrøverens ofre. Kilder nær politiet meddeler at et mausoleum fra 1800 tallet er blevet vanhelliget og at okkulte ritualer er blevet udført deri. Gravskænderierne har ikke kun stået på i Crowley, men også på flere kirkegårde i Lafayette, hvor flere friske lig er forsvundet fra. Det drejer sig om Problemet har stået på lige siden 26 november sidste år, og intet tyder på at politiet ville have fanget forbryderen, hvis han ikke havde besluttet sig for at dø på fersk gerning Dovenskab eller inkompetence Hvorfor tages problemet ikke alvorligt. Siden slutningen af november har der ifølge kilder hos politiet været over 15 tilfælde af grove gravskænderier og krænkelse af gravfreden. Hvor svært kan det være at holde en kirkegård under opsyn, og når en mandsperson midt om natten med en spade i hånden begynder at grave en grav op, anholde ham og sætte en stopper for gravskænderbølgen. Havde offentligheden kendt til dette, ville vidner måske have trådt frem. Hvorfor blev der ikke gjort noget? Fordi Brian Wilson tilsyneladende ikke synes at han kunne undvære mandskabet, før aviserne begyndte at skrive om det. Åbenbart fandt politiet det ikke en forbrydelse som var værd at beskæftige sig med. Ganske vidst er det ikke bankrøverier vi har at gøre med, men mennesker. Mennesker der mister deres kære ikke bare en gang, men to gange. Og hvis denne sorg ikke er nok, skal de også opleve at myndighederne ikke tager deres sag alvorligt. Hvem kan svare? Og hvor er ligene? Hvad har den skyldige gjort med dem. Han kan ikke svare, for politiet fangede ham ikke før han var blevet et af sine egne ofre. I stedet bruges der seks mand om dagen på at sørge for at fattige, sultne amerikanere ikke sover i gamle forladte godsvogne. I stedet bruges tre mand om dagen på at stå vagt på rådhuset, så ingen af de samme fattige ville kunne komme ind og fortælle om deres problemer. Det er ikke de fattige der har problemer, men det er myndighederne her i Lafayette. Og deres problem er at de har en presse som ikke bare lader sig affærdige med pressemøder hvor sandheden ikke kommer ud. De har en presse som ikke finder sig i at blive ført bag lyset.

3 Federal Bureau of Investigation 1250 Poydras Street New Orleans, Louisiana Rapport 29 december Agent Charles Baxter Gravskænderi rapport #3 Lokation: Lafayette, kirkegården ved Jomfru Maria Kirken, Washington Street 76 Type: Opgravning af grav og tyveri af lig, skænding af lig Motiv: Intet tydeligt motiv Mistænkte: Kirkens graver Joe Bane, men der er intet motiv, ingen vidner og ingen indicier. (Ukendt) Tilbageholdte: Ukendt Periode: december 1949 Detaljer På kirkegården ved Jomfru Maria kirken findes om morgenen den 15 december af den lokale graver Jo Bane en grav som er gravet op men som han ikke har gravet op. Han ved ikke noget om denne opgravning men tror i første omgang at den er god nok, men snakker næste dag med præst Frederick Stevenson som ved at der ikke er givet tilladelse til nogen opgravning. Den opgravede grav tilhører købmanden Jack Larsson og han blev begravet 12 december. Jack Larsson var død af lungekræft i en alder af 58 og der var intet mistænkeligt ved hans død. 16 december meldes liget savnet og forbrydelsen meldes til politiet, hvor politikommisær George Potter i samråd med politichef Brian Wilson giver sagen videre til FBI da de ikke umiddelbart ser nogen rationel forklaring på forbrydelsen. Jeg har besøgt graven, talt med Larssons efterladte, snakket med lægefakultet om de har fået nogen lig ind og gennemsøgt området. Set i lyset af de andre lignende forbrydelser der er sket i området i den sidste tid lukkes sagen ikke, men efterforskningen indstilles indtil noget dukker op. Agent Charles Baxter

4 af William Stanton Otte grave på otte dage. Gravsten væltet og flere grave gravet op. Lig forsvundet, kister tømt. Nej, det er ikke en gyserfilm, men den skindbarlige realitet i Crowley, byen der ellers er kendt for sin gode brandy. Beliggende kun 20 kilometer fra Lafayette, når bekymringen sig ud over Crowleys bygrænse og har fået politichef Brian Wilson fra Lafayette politiafdeling til at tage affære. En uhyggeligt fund Det startede for ni dage siden. Mandag morgen ville Eliza Bowden besøge sin mands gravsted på Sct. Peters Kirkegård, men intet kunne have forberedt hende på det syn som ville møde hende. I den stille morgen, hvor sumptågerne har indhyllet den gamle og mystiske kirkegård, så Eliza Bowden til sin rædsel en åben grav, hvor hendes mand havde hvilet de sidste seks år. Men det var ikke en tom grav, for halvt blotlagt lå den ituslåede kiste, og Eliza kunne prise den tætte morgentåge for, at hun ikke skulle stå ansigt til ansigt med hendes afdøde kære. Drengestreger? Fulde bøller? Udåden blev af byens politi slået hen, og graven blev lukket til igen. Næste nat skulle det gå ud over afdøde Paula Tarwells sidste hvilested. Ikke alene blev gravstenen væltet om, men indskriptionen blev ændret til hvad politimand Herbert Truman betegnede som unødigt obskønt Siden har der hver nat været et nyt tilfælde af gravskænderi i Crowley. Alle byens fem kirkegårde har været udsat og både nye og gamle grave har været udsat. Politiet oplyser at ingen vidner har set noget mistænkeligt foregå på kirkegårdene, men de dødes byer er vel heller ikke lige der man ønsker at tilbringe natten. Men nu lader det til at natlige gæster skal til at opholde sig blandt de døde om natten. Fem betjente er blevet posteret i byen og det er nu meningen at de skal gøre den sidste hvile sikker i Crowley. Voodoo? Professor Michael Pembleton fra Lafayette County University udtaler til Weekly Sun at der kan være tale om voodoo ritualer. - Det ses jo ofte at voodoo tilbederne og de kristne kolliderer, så der kan dog være tale om voodoopræster der skal udføre specielt krævende ritualer, og derfor har brug for en tæt kontakt med de døde. Det er selvfølgelig resultatet af en værre gang vrøvl og overtro, men hvis det er dem, så skal udøvelsen gøres strafbar, men jeg tvivler desværre på at det forholder sig sådan, siger Professor Michael Pembleton. Selvfølgelig er det strafbart at udøve gravskænderi, men Pembleton er kendt for at være fortaler for forbydelsen af visse lokale voodoo udøveres praksis. - Personligt synes jeg nu at det tyder på syge bøllestreger, udført af forkvaklede personer der måske finder en slags morskab i det. Eller måske nogen som af en eller anden grund nærer et had til de kristne kirker. Det glæder mig at høre at politiet begynder at gøre noget ved problemet, for det kan ikke fortsætte. for sig selv.

5 Federal Bureau of Investigation 1250 Poydras Street New Orleans, Louisiana FBI Louisiana Rapport lavet 2 december 1949 af agent Phillip LaMotte, CO Baxter Gravskænderi rapport #1 Lokation: Breaux Bridge Kirkegård Type: Fjernelse af fliser og opgravning af grave. Tyveri af lig. Motiv: Mistænkte: Tilbageholdte: Periode: 19 nov - 1 december Detaljer I alt 6 rapporterede tilfælde af gravskænderi og forstyrrelse af gravfreden. I 5 af tilfældene drejer det sig om at der er gravet en smule i jorden på gravstedet. Næppe nok til at man kunne tro at nogen havde haft til formål at grave hele graven op. Det ser nærmest ud som om nogen har udført et stykke sløset havearbejde. 19, 20, 21, 23, 24 og til sidst 26 november blev grave forstyrret. Politiet blev notificeret den 24 november, men gjorde ikke noget ved sagen før efter den 26 november, hvor sagen tog en alvorlige drejning. Graveren er blevet forhørt og han er en dedikeret gartner. Bob Ballard. Han meddelte politiet om forstyrrelserne og har ingen historie af psykisk ustabilitet og er heller ikke i politiets arkiver. Mr. Ballard kender ikke til nogen menensker der har lusket omkring. Det hyppigste problem er normalt tyveri af blomster og kranse, oftest begået af ældre enlige. Slægtninge I 2 af tilfældene har de begravede ikke nulevende familie. Gravstederne er over 75 år gamle og vedligeholdes kun via en fond til samme formål. I andre 2 tilfælde bor nærmeste slægtninge mange 100 miles derfra og har hverken motiv eller lejlighed til at gøre den slags. Det 6. tilfælde Havde det ikke været for dette sidste tilfælde, var FBI nok næppe involveret. 25 november 49 blev Bernard Prosper begravet, men natten mellem blev graven opgravet og liget taget ud af kisten og taget bort. Politiet fandt spor af en gerningsmand, men stod på bar bund omkring motiv. Ingen i hans omkreds har tydelige hævnmotiver og ingen i hans omkreds er psykisk syge. (Læs detaljer om Bernard Prospers familie og bekendte.) Politi i området og hospitaler er blevet notificeret, men der gøres ikke noget i sagen før yderligere viser sig. Teori Det er den samme gerningsmand som har smågravet andre steder. Det er en syg person som har forsøgt at tage sig sammen til at grave et lig op, men først da han prøvede i den friske jord med viden om det ville være et friskt lig tog han sig sammen og gjorde det. (Note: Holdes væk fra pressen) Phillip LaMotte

6 Louisiana, Lafayette County Gravskænder gravede sin egen grav En morbid affære i Crowley, Louisiana fandt sin absurde afslutning i onsdags. En række gravskænderier havde i den forløbne uge plaget byen, hvor politiet stod uden spor. Hverken motiv eller gerningsmand var opdaget. Gravskænderierne bestod af opgravning af grave, væltede gravsten og ændring af indskrift på gravsten. Efter en større eftersøgning fandt Betjent Luke Wilson en død person i en nyopgravet grav. Hullet var omkring en meter dybt, og den døde lå deri klamrende en feltspade til sig. Politichef Brian Wilson er sikker på at de nu har deres mand, og fortæller at den afdøde er død et hjerteanfald som skyldes overanstrengelse. Andre kilder antyder at den ukendte mand er død af skræk, da beboeren af graven frabedte sig den voldsomme larm. Vi håber her på redaktionen at Louisiana får mere fredelige kirkegårde i fremtiden. Notits fra Portland Gazette 14. januar 1950

7 Federal Bureau of Investigation Suite Poydras Street New Orleans, Louisiana OBDUKTIONSRAPPORT Obduktion udført af ærværdige Doktor Francis Hopetown Obduktion udført: New Orleans Trust Hospital, 14 jan 1950, klokken am Vægt af hele krop: 73 kilo, 400 gram Højde: 1 meter, 73 centimeter Øjne: Brune Hår: 25 centimater langt gråt hår samlet i en hestehale Hænder: Lange fingre og korte negle. Hænder bærer præg af hårdt fysisk arbejde. Lever: Tegn på overdreven brug af alkohol. Første stadie af skrumpelever, men ikke truende på livet. Lunger: Dele af lungevæv delvist ødelagt af tjære, hvad der tyder på at ofret har røget mange stærke cigaretter Hjerte: Hjertet ser sundt ud Maveindhold: Afdøde har ikke spist inden for otte timer og maveindhold er derfor ikke genkendeligt. Alkohol i blod: 1,2 promille Afdøde er en hvid mand, ca 50 år gammel. Muskuløse overarme og tilsyneladende i god fysisk form. Der er ingen operationsar, intet tandarbejde, ingen særlige kropslige kendetegn, udover huller i ørene som dog ikke ser ud til at have været brugt i årevis, og en enkelt lille tatovering på skulderen som forestiller en sort lilje. Tatoveringen er placeret på højre skulder og er 5.4 centimeter høj og 2.8 centimeter bred. Det er ikke til at finde en tydelig dødsårsag. Jeg kunne skrive side op og sige ned om hvad han ikke er død af og jeg ved at der kommer nogen og spørger så jeg skriver nu: DER ER INGEN TYDELIG DØDSÅRSAG! Hans hjerte er simpelthen holdt op med at slå, og nej lamotte, der er heller ikke andre fremmedstoffer i hans blod end de 1,2 promille alkohol. Er han blevet forgiftet så er det noget der ikke kan spores. Det lader dog til at han har en noget større mængde adrenalin i kroppen, men det kan skyldes hans foretagende eller måske et voldsomt chok før døden indtrådte. Og ja Carter, hvis du spørger mig om hvorvidt man kan dø af skræk så vil jeg svare ja, men hans hjerte var ikke skrøbeligt, men hvis man står i en grav på en kirkegård midt om natten og nogen siger BUH!, så tror jeg ikke man behøver et svagt hjerte for at dø af skræk, men sig ikke til nogen at jeg mener sådan. Nu bliver mit arbejde altså heller ikke lettere af at en anden har obduceret liget før jeg, men jeg ser at doktor Miles er kommet frem til nogenlunde samme konklusioner som jeg selv. Hvilket ikke burde undre jer, da han er politiets bedste patolog og fordi I ikke stoler på hinanden, kan vi læger godt. Så jeg har med andre ord spildt tre timers arbejde og I har fornærmet doktor Miles. Hopetown

8 FEDERAL BUREAU OF INVESTIGATION This case originated at Lafayette, Louisiana Report made at Lafayette, 28-A Title Adam North Date when made Summary Character of case Disappear Period for which made jan - july 1950 File no Summary Report made by SA Boulder Case no Synopsis of facts Sagen drejer sig om et lig, Adam North der døde 9. november efter kort tids feberlidelse på Lafayette hospital, som forsvinder 10. november 1949 fra et kapel i Lafayette. I sig selv ikke grund til indblanden, men den afdøde rapporteres set af beboere i byen flere gange, og byens oplever en markant stigning i gravskænderier. Samtidig forsvinder flere lig fra Lafayette, Breuax Bridge og Crowley. Forsvindingen af Adam North, blev officielt set som første forsvundne lig i sagen lige indtil 12 januar. 12 januar findes liget af Adam North i en opgravet grav, ved siden af en kiste. Liget er officielt John Doe.. 1. Adam North var ifølge doktor J.S. Hooper og doktor Strange død 2. Liget af Adam North forsvandt for anden gang 12 januar 3. Liget bar ikke præg af at være to måneder gammelt. Det er muligt at Adam North har været skinddød, men skinddøde personer er hverken gale eller har mistet hukommelsen. Adam North er set i byen, men har ikke genkendt de personer der har hilst på ham. Sagen om gravskænderier og forsvundne lig afsluttes med fundet af John Doe, som bliver udnævnt som en sindsforstyrret bums, der har gravet lig op og smidt dem ud i sumpen. Der sker ikke flere alvorlige hændelser efter fundet af John Doe, og sagen stilles i bero. Jeg ser ikke yderligere grund til at spilde agenters arbejde på denne sag, og anbefaler at undertegnede holder øjne og øre åbne her i Lafayette. Jeg anbefaler ikke at sætte andre agenter på sagen, og anbefaler at agent Philippe LaMotte vender tilbage til New Orleans. Sagen er uopklaret. Sagen er lukket. Gentager hændelser sig, åbnes sagen og fortsætter under SA Boulder Approved and forwarded Do not write in these spaces Copies of this report - None J. Boulder

9 Federal Bureau of Investigation 1250 Poydras Street New Orleans, Louisiana Gravskænderier i Lafayette County 18 januar 1950 Handling og Konsekvens Af special agent Paul Henderson, SO Louisiana Udarbejdet på grundlag af SA Boulders efterforskning I den senere tid har Lafayette været plaget af en stigning i alvorlige gravskænderier (Læs rapporter for detaljer). Disse hændelser er ved at nå ud i medierne, hvilket får en uheldig betydning for byen og dens omdømme, og ligeledes kan for megen omtale give ustabile mennesker dårlige ideer. Borgmesteren i Lafayette kender borgmesteren i New Orleans som er gode venner med Alex Boynter, og han har indskærpet vigtigheden af, at denne sag ikke skal blive en skamplet for Lafayette eller for hele Louisiana. Staten skal hverken være kendt for dets galninge eller for at politiet ikke kan gøre noget ved det. Vi bør derfor rette vores indsats på: Prioritet 1 Holde denne sag ude af medierne og her tænkes især på Lafayette Daily Sun som er en venstreorienteret sladderavis der ikke bekymrer sig om konsekvenserne af hvad der skrives. Journalist William Stanton har skrevet om denne sag, og vi skal sørge for, at han ikke fortsætter med dette, hvis hændelserne ikke er stoppet med den døde mand i graven. Prioritet 2 Finde og straffe den skyldige med ubestemt ophold på lukket sanatorium. Prioritet 3 Undersøge og beslyse hvad der får amerikanere til at begå så syge handlinger så som at grave de døde op eller vanhellige samme. Dette bør gøres ved samtale med læger og andre eksperter. Undersøge om andre afdelinger har haft lignende problemer. Det er værd at overveje hvor dårligt vi står over for en forbrydelse som vi ikke har forudset med et sikkerhedsnet. Kirkegårde er mørke steder hvor der sjældent kommer mennesker om natten. De ligger ofte afsides og træer skygger og skærmer. Et væld af forbrydelser ville kunne foregå uopdaget på en kirkegård. Att. Prioritet 1 og prioritet 2. Kode 28-A erstatter begge Læs rapport 28-Safety Pirate, SO eyes only

10 Federal Bureau of Investigation 1250 Poydras Street New Orleans, Louisiana Rapport lavet 10 december 1949 af agent Phillip LaMotte Gravskænderi rapport #2 Lokation: Lafayette, Landrys Grav, Lafayette Holy Church Kirkegård Type: Åbning af sarkofag og afbrænding af ligrester Motiv: Gravrøveri Mistænkte: Ingen Tilbageholdte: Ingen Periode: 8 december Detaljer 9 december bemærker flere besøgende på kirkegården at det ryger fra det meget kendte Landry mausoleum og pastor Birch bliver tilkaldt. Pastor Birch ser at døren til graven er brudt op og det ryger ganske svagt. Birch tilkalder politiet som sammen med præsten bevæger sig ned i graven. Her ser de en åben sarkofag, Trisha Landry , hvorfra det ryger og gløder. De slukker ilden og en nærmere undersøgelse viser at ilden er påsat med et petroliumsprodukt iblandet noget der lugter som svovl. Videre undersøgelser giver ikke videre resultater. Døren er brudt op med en mejsel eller lignende, hvorefter en eller flere personer bevæger sig ned i graven. Det er ikke muligt at skelne fodaftryk da mange har været i graven før FBI ankom. Liget af Trisha Landry er videre skadet, ilden har brændt vævsrester og klædning, men ikke været stærk nok til at skade knogler. Den brandbare væske har ikke brændt ved høj temperatur, men har sandsynligvis udviklet en giftig røg. På sarkofagen ved siden af (nr. 14) findes spor efter at tre runde ting har stået på sarkofagen. På sarkofag 16 er en del af støvet væk. Historierne siger at Trisha Landry blev begravet med flere smykker, heriblandt en sølvkæde med et stort guldkors, hvor der skulle være indgraveret: Herren er mig altid nær Dette smykke var ikke at finde på liget, heller ikke andre smykker. Under opsyn af Pastor Birch blev andre sarkofager åbnet for at se om der manglede værdier fra disse grave, hvilket der ikke gjorde. Smykket er blevet efterlyst. Efter endt efterforskning lukkes sarkofagen igen under et mindre ritual, ledet af Pastor Birch hvor jeg selv deltager. Note Landy s Grav består af et mindre underjordisk kompleks hvor der er plads til 24 sarkofager. 18 af disse sarkofager indeholder Landry slægten, hvor den sidste, Tom Landry, døde i 1928 uden at efterlade sig slægtninge. Graven blev åbnet i 1812 af Nicholas Landry, en rig handelsmand. Monumentet har stor arkæologisk og historisk betydning og sagen skal derfor betragtes med stor alvor. Phillip LaMotte

11 Federal Bureau of Investigation 1250 Poydras Street New Orleans, Louisiana FBI Louisiana Rapport lavet 14 januar 1950 af agent Phillip LaMotte Gravskænderi rapport #4 Lokation: Crowley, alle kirkegårde i byen Type: Mange forskellige typer for ødelæggelse. Fra opgravning af grave til væltede gravsten. Se detaljer. Motiv: Intet tydeligt motiv Mistænkte: 50 årig hvid mand, fundet død i opgravet grav Tilbageholdte: Ingen Periode: 1 januar januar 1950 Detaljer 1 januar: Sct. Peters Kirkegård. Opgravning af Josef Bowdens grav. Opdaget af Eliza Bowden, enke efter Josef Bowden. Opgravning fundet sted om natten. Der er gravet ned til kisten og en del af kisten er blotlagt og ødelagt af spadestik, så liget af Josef Bowden kunne ses. 2 januar: Memorial Trust kirkegård. Ødelæggelse af gravsten. Paula Tarwell. Indskription tilføjet: Jorden åbnes og sluger dit rådne kød 4 januar: Halliwell Kirkegård. Delvis opgravning af gravsted. Max Burton. 5-7 januar: Sct Peters Kirkegård. Fjernelse af mindre gravsten. Lisa Nielsen. Opdages først 5 januar, men den ser ud til at have været væk i et par dage. Er stadigt ikke fundet. 7 januar: Crowley Kirkegård. Opgravning af grav. Delvis blotlæggelse af lig. Ralf Tandy. 87 årigt gammelt gravsted. Kraftigt regnskyl. 8 januar: Malede tegn findes på historisk mindesmærke på Sct. Peters kirkegård. 9 januar: Delvis opgravning af grav. Sidste Hvile Kirkegård. Donna Miller. 10 januar: Vandalisme på gravsten. Sidste Hvile Kirkegård. Overhældt med maling. Hector Peltow. 12 januar: Delvis opgravet grav. Halliwell kirkegård. Mistænkt, død person findes i graven klokken af lokal betjent Luke Wilson. Læs yderlige politirapporter for hver af sagerne, Politistationen i Crowley og i Lafyette. Medier har skrevet at myndighederne ikke har gjort noget ved sagen, og vi lader dem blive i den tro, da det er bedre end de ved at vi har efterforsket sagen men ikke er kommet nærmere. FBI kan komme til at se inkompentente ud i denne redegørelse og jeg vil i denne sammenhæng selv bede om at fortsætte sagen, da jeg ikke mener at CO Baxter har det store engagement i sagen. Det er muligt at den afdøde er samme person som skændede Landrys Grav og Jack Larssons grav, men siden vi ikke har fundet afdødes bopæl og fundet beviser derpå, lukkes disse sager ikke. Efter min mening er der stadig en sag der bør opklares selv om en mistænkt er død. Phillip LaMotte

12 af William Stanton Hvorfor dør en ung, sund neger pludseligt uden forklaring? Det kan lægerne på Lafayette hospital tilsyneladende ikke svare på, eller også vil de ikke svare på det. Louis Meliere, som boede i Det Sorte Kvarter i Lafayette, klagede ifølge hans mor over smerter i øjne og en brændende fornemmelse i maven. Han sagde at han ville hvile sig en smule og da han fik det værre, kontaktede moderen hospitalet. De mente dog ikke at der var nogen grund til at sende en ambulance. De udtalte at moderen til den dødssyge dreng var hysterisk, og hvis han fejlede noget kunne han slæbe sin dovne sorte røv derind. Med denne besked til at sende ham på vej døde Louis Meliere få timer senere, af en sygdom som den hvide befolkning ikke dømte værd at behandle. Eller var det den syge at de ikke dømte værd at behandle. Hvilken sygdom har ramt Louis Meliere, som har kunne dræbe en ung sund mand på få timer. Ingen på Lafayette hospital ønsker at udtale sig, selv om offentligheden har krav på at høre om en farlig sygdom hærger i Lafayette. Er sygdommen smitsom. Venter vi på at en epidemi rammer byen? Så længe det kun er byens sorte befolkning der bliver ramt, skal vi næppe vente nogen handling. Hvis lægerne ikke ved hvad der har ramt ham, hvorfor vil de så ikke sige det. Hvorfor kan drengens egen mor ikke få at vide hvad der har slået ham ihjel. I går blev Louis Meliere begravet på Den Gamle Kirkegård. En ung mand der levede i sumpene, bliver begravet i dem. Fulgt til graven af over 150 sørgende sorte, som ikke ved hvorfor Louis Meliere skulle dø.

13 af William Stanton Hvorfor dør en ung, sund neger pludseligt uden forklaring? Det kan lægerne på Lafayette hospital tilsyneladende ikke svare på, eller også vil de ikke svare på det. Louis Meliere, som boede i Det Sorte Kvarter i Lafayette, klagede ifølge hans mor over smerter i øjne og en brændende fornemmelse i maven. Han sagde at han ville hvile sig en smule og da han fik det værre, kontaktede moderen hospitalet. De mente dog ikke at der var nogen grund til at sende en ambulance. De udtalte at moderen til den dødssyge dreng var hysterisk, og hvis han fejlede noget kunne han slæbe sin dovne sorte røv derind. Med denne besked til at sende ham på vej døde Louis Meliere få timer senere, af en sygdom som den hvide befolkning ikke dømte værd at behandle. Eller var det den syge at de ikke dømte værd at behandle. Hvilken sygdom har ramt Louis Meliere, som har kunne dræbe en ung sund mand på få timer. Ingen på Lafayette hospital ønsker at udtale sig, selv om offentligheden har krav på at høre om en farlig sygdom hærger i Lafayette. Er sygdommen smitsom. Venter vi på at en epidemi rammer byen? Så længe det kun er byens sorte befolkning der bliver ramt, skal vi næppe vente nogen handling. Hvis lægerne ikke ved hvad der har ramt ham, hvorfor vil de så ikke sige det. Hvorfor kan drengens egen mor ikke få at vide hvad der har slået ham ihjel. I går blev Louis Meliere begravet på Den Gamle Kirkegård. En ung mand der levede i sumpene, bliver begravet i dem. Fulgt til graven af over 150 sørgende sorte, som ikke ved hvorfor Louis Meliere skulle dø.

14 Farvel onde verden! Forpulede hyklere. Jeg håber mit lig stinker når nogen finder mig. Rend mig i røven. Sørg for at Boulder får den grå kasse der står i værkstedet. Sig til min kone hun er en luder. Hun ved det godt selv, men spred endeligt rygtet. Forbandede svin. Tror i at nogen kunne leve på den måde? Billings

15 Federal Bureau of Investigation FBI Personal File Washington personel dep. 3 Storage 4, employees on Francis Wordsworth Hopetown, 2345 AB (Priority 2) File made on request from Was. VD. File update system Walkthrough - Født i Hope Creek, Arkansas Deltager 1918 i WWI som menig og modtager to Purple Hearts og Silver Cross - Flytter til Washington for at studere medicin - Tager sin eksamen i 1924 og specialiserer sig i patologi - Ansættes i 1932 af militæret som patolog - Flytter til Virginia - Arbejder i 1935 for OSS - Arbejder i 1939 for OSS og FBI som patolog - Flytter til Washinton i Udstationeres i 1942 i Pearl Harbor i seks måneder - Siger i 1944 sit arbejde i militæret op og bliver freelance patolog - Arbejder i perioden for CIA og FBI som specialist - Flytter til Lafayette, Louisiana i Arbejder sammen med Jacob Boulder i samme by, men underviser rundt omkring i landet. Oplysninger fået via CIA og FBI. IRS ønsker ikke at bibringe med oplysninger. Måske har de noget kørende på ham? Kopier sendt til Elisabeth Channing Agent G. Hollow, 6. januar 1950 Maxwell Hollow

16 Hotel Den Smukke Blomst La Fleur Belle Hotel ligger i den gamle del af Lafayette. Hotellet har: - En lille og mørk bar med lædermøbler og teaktræsborde. Ringe på bordene og slidt læder vidner om en gammel bar - En restaurant med plads til 28 mennesker, det samme som kan bo på hotellets 10 dobbeltværelser og 8 enkeltværelser - Roomservice indtil klokken 10 om aftenen. Mulighed for at vække kokken mod ekstra betaling Ejeren og bestyreren er den ældre Mr. MCKenzie. Politistationen i Lafayette Lafayette kommune er stor og det er her fra politistationen at alle enheder styres fra. Det drejer sig om flere tusinde politifolk, fra landbetjente til kriminalkommisærer. Politichefen er Brian Wilson, politidirektøren hedder Michael May og har kontor på rådhuset. Jeres pladser er ved første vindue fra venstre, første sal, med udsigt over byens torv og springvand. Hemmelig FBI bygning Bygning ejet af FBI, hvor agent Baxter og agent LaMotte har holdt til. Bygningen fungerer næsten som et fuld tids kontor, men er ikke oficielt. Her er telefoner, telefax, skrivemaskiner, arkiver, fingeraftrykslaboratorium, forhørslokaler, senge, kaffemaskiner og et lille våbenskab.

17 MEDICAL REPORT MADE BY: J.S. Hooper DATE: 8. november 1949 MEDICAL REPORT MADE FOR: Adam North WARD: 1AS OBSERVATIONS: A.N. blev indlagt klokken om aftenen af hans kone. A.N. udviste følgende symptomer: - Høj feber; 39.9 (40.5 på dødstidspunktet) - Udprægede febervildelser (omhandlende sumpen og nogle fantasivæsener) - Blodsprængninger i øjnene - Koldsved - Dårlig motorik A.N. havde besynderligt nok meget lavt blodtryk og hans hjerte slog svagt. Dødsårsag: Ukendt. I sidste ende holdt hans hjerte op med at slå. Jeg troede ellers at det så bedre ud for patienten, da hans feber havde været højere oppe og var på vej ned. A.N. hustru fortalte at patienten var kommet tilbage fra en jagt klokken om aftenen, og havde allerede på det tidspunkt været syg. Han var taget afsted dagen før. Hvis det drejer sig om en sygdom har den slået ham ihjel på to døgn.

18 MEDICAL REPORT MADE BY: Doktor Strange DATE: 19. septemberi 1951 MEDICAL REPORT MADE FOR: Jim Harvest WARD: 1 OF Jim Harvest Red Robin Road OBSERVATIONS: Indlæggelse: 18. september klokken om natten Død: 18. septemberi klokken Årsag: Ukendt Sygdom: Noget der ligner en slem omgang sumpfeber eller malaria. Jim Harvest blev indlagt med høj feber kun en time før hans død. Han blev bragt herind af en person kaldet Chester the Winchester. Hans nabo tilsyneladende. - Han havde været hjemme i fem timer, før han kørte ham på hospitalet - Han var kommet hjem fra en jagt, stærkt forkommen og talte usammenhængent om nogle nisser der havde jaget ham. Symptomer: - Høj feber, 40.7 ved indlæggelsen, faldende til 39.8 ved dødstidspunktet - Koldsved og bleghed. - Kraftige blodsprængninger i øjne - Lavt blodtryk og hjertearytmi. Patientens hjerte slog tydeligvis svagere og svagere, selv om der dog så ud til at være håb da patienten vågnede klokken og virkede ganske klar. Han fortalte vagthavende sygeplejerske at han ville tale med politiet, hvorefter han døde. Han talte kort om at være blevet bortført. Strange

19 FEDERAL BUREAU OF INVESTIGATION Personal File: Oscar Winthorpe (Voduns Brødre) File made for Date when made 2 januar 50 Office File made by LaMotte Personal Facts Oscar Winthorpe er stifter af et high school broderskab kaldet Voduns Brødre. Opmærksomheden blev rettet mod dette broderskab, da Oscar Winthorpe samt et andet medlem af gruppen blev stoppet nær en kirkegård med besynderlige koste og noget der lignede voodoo remedier. De var begge malet i ansigterne. Insert Picture Oscar Winthorpe forklarede at han og andre unge har en slags klub, som er inspireret af gamle voodoo kræfter. Han forklarede ligeledes at de ikke troede på den slags og at det bare var for sjov. Oscar Winthorpe er søn af Alexander Winthorpe, som er en kendt advokat i byen. Oscar blev ikke anholdt, men deres broderskab har været under opsyn. Medlemmerne (alle high school elever) er: Oscar Winthorpe, 19 år, 48 Bukater Street Charlie Peterson, 18 år, 12 High Street Matt Burke, 18 år, 23 High Street Paul Levine, 19 år, 42 Ulster Street Bertram Larsson, 17 år, 42 Washington Park Ingen af medlemmer straffede. Voduns Broderskab holder møder på skolens bibliotek efter skoletid, samt i en hule i nærheden af stadion. Hulen ligger mellem stadion og sumpen, ca 50 meter inde af stien lige over for bagindgangen. I hulen er der flere af disse voodoo remedier. Jeg har overværet et natligt møde i hulen, og tilsyneladende blev der drukket øl og snakket om hvordan de kunne få fat på piger ved hjælp af Voduns kræfter. Der er ikke blevet foretaget noget i forbindelse med Oscar Winthorpe eller Voduns Brødre da der ikke er noget der tyder på at de står bag gravskænderierne. Oscar Winthorpe har været på vinterferie i Østrig mens flere af gravskænderierne har stået på, sammen med Paul Levine. De virker mere som en gruppe ubekymrede rigmandssønner som morer sig med noget mystisk og lidt uhyggeligt. Alexander Winthorpe ejer flere forretninger i Lafayette, blandt andet Lafayette Daily Sun, som han ejer via et andet firma. På nuværende tidspunkt bliver han efterforsket af skattavæsnet som mistænker ham for skattesnyderi i stort omfang. Physical description Højde: 1,72 Vægt: Middel Øjne: blå Hår: Brunt Har mindre talefejl. Stammer.

20 FEDERAL BUREAU OF INVESTIGATION Personal File: Pierre Melange, aka Big Pete, aka Pierre le plus Belle File made for Date when made Office File made by 28-A 20 januar 1950 Boulder Personal Facts Pierre Melange er Melange familiens overhoved og er derudover også de sortes leder i Lafayette og omegn. De sorte ser ham som en slags religiøs leder, da han efter sigende skulle være en stor heksedoktor i voodoo kunsten. Intet billede Insert Picture Det er i hvert fald tydeligt at de fleste er bange for ham og ikke tør sige hans navn højt. Han skulle have amgt over liv og død og af interesse for denne sag, skulle han have magten til at skabe menneskelignende væsener kaldet zombier som er fortryllede mennesker som er i hans magt. Disse zombier skulle han skabe af nyligt døde mennesker. Pierre Melange har ikke været inde til nogen afhøring, da det vil være uklogt at sætte sig op imod hele det sorte samfund ved ikke at behandle manden med den respekt de mener han kræver. Jeg har talt med ham, og udover at han virkede foruroligende, var han ganske hjælpsom. Manden er tilsyneladende på grænsen til det vanvittige. Han talte om disse zombier og voodoo som om at det var videnskabeligt bevist. Det har ikke været muligt at finde fødselsattester på Pierre, men han siger selv at han er resultatet af en fransk soldat og en tahitiansk jomfru, som var datter af den største tahitianske troldmand. Hans familie tæller omkring 40 personer, som alle bor i udkanten af Lafayette nær sumpene. Melange familien er ifølge dem selv bønder, men det ser ikke ud til at de arbejder meget. Enten har de en større formue, eller anden indtægt. Jeg har pr. 19. januar bedt skattevæsenet om at undersøge deres økonomiske forhold, og venter på en rapport. Physical description Højde: ca. 2 meter Vægt: over 130 kilo Øjne: brune Hår: skaldet Alder: ca 65 år Usædvanligt stor. Mørklødet og med tydelige negroide træk. Guldfortand, tatovering i ansigtet, otte guldøreringe i hvert øre, fire ar i ansigtet. Let genkendelig. Snakker med fransk accent.

21 Personal File: William Stanton FEDERAL BUREAU OF INVESTIGATION File made for Date when made 16 januar 50 Office File made by Billings Personal Facts William Stanton er journalist på Lafayette Daily Sun i Lafayette. Han har kraftige kommunistiske tendenser. Han skriver kritisk om politi, regering og borgmesteren i Lafayette uden at kunne underbygge sine påstande. Han er en forpulet kommunist! Insert Picture Han forsøger at gøre borgerne utilfredse med systemet og bruger både direkte løgne og modificerede sandheder. Bopæl: 284 Rodeo Drive, 7051 Lafayette, telefon Arbejdsplads: Lafayette Daily Sun, 87 Park Avenue Personlig chef: Bill Wishbone (også rød) Personlige venner: Martha Cooper, 282 Rodeo Drive Peter Holland, 12 Baxter Park, 7051 L. Kæreste: Alicia Parker, 101 Landry Road, 7051 L. Faste vaner: Drikker ofte en øl på Den Blå Papegøje sammen med kollegaen Peter Holland. Her giver de udtryk for deres kommunistiske ideer. Den Blå Papegøje er tilholdsted for en del niggere der spiller deres bingo-bongo musik. Møder sent på avisen, omkring klokken 10 og tager ofte fri klokken 07. Har en dom for spirituskørsl tilbage fra 1942 og seks ubetalte parkeringsbøder, pr. 16. januar. Har tilsyneladende et godt forhold til sin arbejdsplads, som ligeledes ikke har planer om at fyre ham, hvilket må siges ikke at tale til deres formål. Avisen stinker af socialisme. Flere artikler om fordelene ved fagforeninger. Vil sandsynlgvis ikke forstå at der er ting som ikke bør skrives i avisen, med mindre det bliver forklaret meget håndbribeligt for ham. Physical description Højde: 1,85 Vægt: Middel Øjne: brune Hår: Brunt Flyveører

Tre vigtige bygninger i Lafayette

Tre vigtige bygninger i Lafayette Tre vigtige bygninger i Lafayette Hotel La Fleur Belle La Fleur Belle Hotel ligger i den gamle del af Lafayette. Hotellet har: En lille og mørk bar med lædermøbler og teaktræsborde. Ringe på bordene og

Læs mere

Fahrenheit 103 ACTACON CASE #04. Case no. 45-A6

Fahrenheit 103 ACTACON CASE #04. Case no. 45-A6 Fahrenheit 103 ACTACON CASE #04 Case no. 45-A6 Federal Bureau of Investigation 1250 Poydras Street New Orleans, Louisiana Gravskænderier i Lafayette County 15 september 1951 Handling og Konsekvens Af special

Læs mere

Fahrenheit 103. Bonus handouts til inspiration. Case no. 45-A6

Fahrenheit 103. Bonus handouts til inspiration. Case no. 45-A6 Fahrenheit 103 Bonus handouts til inspiration. Var ikke med på Fastaval 99 Case no. 45-A6 af William Stanton Otte grave på otte dage. Gravsten væltet og flere grave gravet op. Lig forsvundet, kister tømt.

Læs mere

til den dødssyge dreng var hysterisk, og hvis han fejlede noget kunne han slæbe sin dovne sorte røv derind. af William Stanton

til den dødssyge dreng var hysterisk, og hvis han fejlede noget kunne han slæbe sin dovne sorte røv derind. af William Stanton af William Stanton Hvorfor dør en ung, sund neger pludseligt uden forklaring? Det kan lægerne på Lafayette hospital tilsyneladende ikke svare på, eller også vil de ikke svare på det. Louis Meliere, som

Læs mere

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015 FAR- VEL! Roskilde den 3. marts, 2015 Kære dig. Når du læser dette, så forestiller jeg mig, at du enten har været eller er tæt på en døende eller på anden måde har tanker om, at livet ikke varer evigt.

Læs mere

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde helbredelser og skal overveje, hvad betydning den har for os

Læs mere

Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes (Johs. 11, 19-45)

Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes (Johs. 11, 19-45) 16. trin. II 11. september 2016 Sundkirken 10 Salmer: 754 Se, nu stiger solen 21 Du følger, Herre 551 Der er en vej 828 Det er påske 233 Jesus lever 406 Søndag morgen Bøn: Vor Gud og far Kald os ud af

Læs mere

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Case til punktet kl. 13.45: Det tværfaglige arbejde øves på baggrund af en fælles case, som fremlægges af ledelsen

Læs mere

Studie. De tusind år & syndens endeligt

Studie. De tusind år & syndens endeligt Studie 15 De tusind år & syndens endeligt 83 Åbningshistorie Der, hvor jeg boede som barn, blev det en overgang populært at løbe om kap i kvarteret. Vi have en rute på omkring en kilometer i en stor cirkel

Læs mere

Mette Nørgård er 36 år, arbejder med markedsføring og hjemmesider og bor med sin mand og børn i København.

Mette Nørgård er 36 år, arbejder med markedsføring og hjemmesider og bor med sin mand og børn i København. Nu giver det mening Mette Nørgård er 36 år, arbejder med markedsføring og hjemmesider og bor med sin mand og børn i København. En vinteraften i 2012 fulgte en mand efter Mette på vej hjem fra metrostationen.

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 13.s.e.trinitatis 2015.docx 30-08-2015 side 1. Prædiken til 13.s.e.trinitatis 2015. Tekst: Luk. 10,23-37.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 13.s.e.trinitatis 2015.docx 30-08-2015 side 1. Prædiken til 13.s.e.trinitatis 2015. Tekst: Luk. 10,23-37. 30-08-2015 side 1 Prædiken til 13.s.e.trinitatis 2015. Tekst: Luk. 10,23-37. En kollega sagde engang noget, som jeg kom til at tænke på, da jeg skulle forberede prædikenen til i dag over den barmhjertige

Læs mere

Handleplan for den sidste tid (eksempel fra Landsbyen Sølund)

Handleplan for den sidste tid (eksempel fra Landsbyen Sølund) Handleplan for den sidste tid (eksempel fra Landsbyen Sølund) Når en beboer er døende, planlægges terminalforløbet så godt som muligt i samarbejde mellem medarbejderne, sygeplejen og lægen. Det er bostedets

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Beskeden. Et manuskript af. 10.y & x. Fredericia Realskole. 6. Gennemskrivning, oktober Side 1 af 14

Beskeden. Et manuskript af. 10.y & x. Fredericia Realskole. 6. Gennemskrivning, oktober Side 1 af 14 Beskeden Et manuskript af 10.y & x Fredericia Realskole 6. Gennemskrivning, oktober 2010 Side1af14 SC 1. EXT. PÅ VEJ TIL SKOLE DECEMBER DAG Maria (16)kommer cyklende på vej til skole. Hun ser Bolette ind

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL. 10.00 1.SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Thomas er væk! Peter var kommet styrtende ind i klassen og havde

Læs mere

Vikar-Guide. Venlig hilsen holdet bag Vikartimen.dk. Hjælp os med at blive bedre - besøg vikartimen.dk - vikartimen.dk

Vikar-Guide. Venlig hilsen holdet bag Vikartimen.dk. Hjælp os med at blive bedre - besøg vikartimen.dk - vikartimen.dk Vikar-Guide Fag: Klasse: OpgaveSæt: Historie 3. - 4. klasse Tutankhamon 1. Fælles gennemgang: Læs teksten sammen med eleverne. De kan følge med, mens du læser op. På den måde, bliver alle klar over, hvad

Læs mere

Rygning og alkohol. Sundhedsdansk. Sundhedsdansk Rygning og alkohol. ORDLISTE Hvad betyder ordet? NYE ORD Rygning. Oversæt til eget sprog - forklar

Rygning og alkohol. Sundhedsdansk. Sundhedsdansk Rygning og alkohol. ORDLISTE Hvad betyder ordet? NYE ORD Rygning. Oversæt til eget sprog - forklar ORDLISTE Hvad betyder ordet? Ordet på dansk Oversæt til eget sprog - forklar Sundhedsdansk Rygning og alkohol Her kan du lære danske ord om rygning og alkohol. Du kan også få viden om, hvad rygning og

Læs mere

Rygning og alkohol. Sundhedsdansk. NYE ORD Rygning

Rygning og alkohol. Sundhedsdansk. NYE ORD Rygning Sundhedsdansk Rygning og alkohol Her kan du lære danske ord om rygning og alkohol. Du kan også få viden om, hvad rygning og alkohol gør ved kroppen. NYE ORD Rygning Match tekst med billede. Læs sætningen.

Læs mere

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde.

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde. Side 1 En farlig leg historien om tristan og isolde Side 2 Personer: Tristan Isolde Isolde Kong Mark Side 3 En farlig leg historien om Tristan og isolde 1 En kamp på liv og død 4 2 Isolde den skønne 6

Læs mere

Hvordan pokker hænger det bare nogenlunde sammen?

Hvordan pokker hænger det bare nogenlunde sammen? ZOMBIER Ja det lyder interessant og anderledes. The dead rising from their graves Der kan lægges noget voodoo stads, noget bibelsk og noget uhyggeligt ind i det. Og de skal ikke afsløre hvad det er der

Læs mere

Allehelgens dag,

Allehelgens dag, Allehelgens dag, 3.11.2013. Domkirken: 732 Dybt hælder året, 571 Den store hvide (prædiken, navneoplæsning, motet), 549 Vi takker dig, 754 Se nu stiger. Nadver: 573 Helgen her Gråbrødre: 732, 571, 549,

Læs mere

3.s.e. Påske d.15.5.11. Johs.16,16-22.

3.s.e. Påske d.15.5.11. Johs.16,16-22. 3.s.e. Påske d.15.5.11. Johs.16,16-22. 1 Dagens tekst er hentet fra Jesu afskedstale den sidste aften, han er sammen med sine disciple inden sin tilfangetagelse, lidelse, død og opstandelse. Han forudsiger,

Læs mere

Bibelgnask. kasperbergholt.dk/jesus. Bibelgnask. Ruth 3

Bibelgnask. kasperbergholt.dk/jesus. Bibelgnask. Ruth 3 Bibelgnask Ruth 3 Erobringen af Jeriko Erobring af Kana ans land Josva dør Introduktion til Dommerbogen Kana anæernes religion var Israels største fjende Folket vender sig fra Gud Periode med fred +400

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det knagede fælt i den gamle badebro. Skulle de ikke hellere lade være med at gå ud på den? Tanken

Læs mere

Mennesker betyder individer, personer eller den biologiske art. Folk er på en eller anden måde en gruppe.

Mennesker betyder individer, personer eller den biologiske art. Folk er på en eller anden måde en gruppe. Mennesker eller folk Mennesker betyder individer, personer eller den biologiske art. Folk er på en eller anden måde en gruppe. Mennesker: - parenteserne betyder, at ordet mennesker kan droppes. Mennesker

Læs mere

N RDLYS 1 SKINDÆDEREN

N RDLYS 1 SKINDÆDEREN Bjarke Schjødt Larsen N RDLYS 1 SKINDÆDEREN Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Det hele startede, da mine forældre arbejdede som forskere i en nedlagt mine tæt ved byen Qullissat på Grønland. Jeg ved

Læs mere

Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede i et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen hustru.

Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede i et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen hustru. Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede i et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen hustru. Hver uge plejede han at køre ud i sit rige for at se til, at alt gik,

Læs mere

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Forlag1.dk Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid 2007 Maria Zeck-Hubers Tekst: Maria Zeck-Hubers Produktion: BIOS www.forlag1.dk

Læs mere

Udfordringen. Indledning og formål. Mulm og Mørke

Udfordringen. Indledning og formål. Mulm og Mørke Årstid: Hele året, men det anbefales, at mærket tages i de mørkere måneder Forløbets varighed: 4 trin + en nat Udfordringen Indledning formål Dette mærke tager fat i en stolt spejdertradition, nemlig at

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

Astrid og S.P. Jensen

Astrid og S.P. Jensen Astrid og S.P. Jensen Vore erindringer Redigeret af John Lykkegaard Astrid og S.P. Jensen Vore erindringer udgivet 2006 udgivet som e-bog 2011 S. P. Jensen og Forlaget Mine Erindringer Redigeret af John

Læs mere

Når en af dine nærmeste dør

Når en af dine nærmeste dør Patientinformation Når en af dine nærmeste dør Medicinsk Afdeling Kvalitet Døgnet Rundt Medicinsk Afdeling Indhold Når en af dine nærmeste dør... 3 Forskellige reaktioner på sorg... 4 Pludseligt dødsfald...

Læs mere

18. s. e. trin. I 2015 Ølgod

18. s. e. trin. I 2015 Ølgod For nogle år siden læste jeg i en avis om en ung kvinde, der var det forkerte sted på det forkerte tidspunkt. Hun blev det tilfældige offer for en overfaldsmand, og blev nedværdiget og ydmyget i al offentlighed.

Læs mere

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849.

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849. Taarup, 18. Maj 1849. Kære elskede Kone! Dit Brev fra den 11. modtog jeg den 16., og det glæder mig at se, at I er ved Helsen. Jeg er Gud ske Lov også ved en god Helsen, og har det for tiden meget godt,

Læs mere

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg Vi er en familie -4 Stå sammen i sorg Mål: Børn lærer, at det er godt at stå sammen, når tingene er svære. De opmuntres til at tage hensyn, vise omsorg for og til at trøste andre. De opmuntres også til

Læs mere

Børnebiblen præsenterer. Den første påske

Børnebiblen præsenterer. Den første påske Børnebiblen præsenterer Den første påske Skrevet af: Edward Hughes Illustreret af: Janie Forest Bearbejdet af: Lyn Doerksen Oversat af: Christian Lingua Produceret af: Bible for Children www.m1914.org

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015.docx. Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10

Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015.docx. Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10 Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10 I samtale med Gud om sit liv. Sådan kan man beskrive det tema som teksterne til Bods og bededag handler om. Kong David

Læs mere

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre.

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre. (Henrik - Leander, Octavius, begge drukne, især Octavius). HENRIK - Herre! LEANDER - Hvad vil du? HENRIK - Jeg, og I... LEANDER - Hvad Jeg og I? Hvad skal det sige? HENRIK - Nu er det altså sket. LEANDER

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Prædiken til 1. søndag i advent 2015 Vor Frue Kirke, København

Prædiken til 1. søndag i advent 2015 Vor Frue Kirke, København Prædiken til 1. søndag i advent 2015 Vor Frue Kirke, København Stine Munch Men han banede sig vej imellem dem og gik. Jesus lod sig ikke påvirke af, hvad andre mente, af, at det han gjorde og sagde faktisk

Læs mere

Børnebiblen. præsenterer. Den første påske

Børnebiblen. præsenterer. Den første påske Børnebiblen præsenterer Den første påske Skrevet af: Edward Hughes Illustreret af: Janie Forest Bearbejdet af: Lyn Doerksen Oversat af: Christian Lingua Produceret af: Bible for Children www.m1914.org

Læs mere

Tekster: Joh. Åb. 1,12-18, Joh. Åb. 7,9-17, Joh. Åb. 21,1-4

Tekster: Joh. Åb. 1,12-18, Joh. Åb. 7,9-17, Joh. Åb. 21,1-4 Tekster: Joh. Åb. 1,12-18, Joh. Åb. 7,9-17, Joh. Åb. 21,1-4 Salmer: 729: Nu falmer skoven, 561: Jeg kender et land v. 8-10 + 13, 571: Den store hvide flok, 552: Nu har taget fra os, 787: Du, som har tændt

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Tidspunkt for interview: Torsdag 5/3-2015, kl. 9.00. Interviewede: Respondent A (RA): 14-årig pige, 8. klasse. Respondent B (RB):

Læs mere

RG Grindsted Kirke 5/ kl

RG Grindsted Kirke 5/ kl 1 RG Grindsted Kirke 5/11-2017 kl. 16.00 Emne: God s Kingdom - FOREVER Præludium: Vi er ét folk Velkomst v. Steen En gudstjeneste om Guds rige og om håb. Jeg har tænkt noget over temaet håb, fordi der

Læs mere

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen Skibsdrengen Evald Tang Kristensen Der var engang en rig mand og en fattig mand, og ingen af dem havde nogen børn. Den rige var ked af det, for så havde han ingen til at arve sin rigdom, og den fattige

Læs mere

10 dilemmaer om hash og unge. Hvad mener du?

10 dilemmaer om hash og unge. Hvad mener du? 10 dilemmaer om hash og unge Hvad mener du? Problemet nærmer sig "Min datter, som går i 8. klasse, fortæller, at nogle af eleverne i parallelklassen er begyndt at ryge hash. Mon de også er i hendes klasse?"

Læs mere

Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og

Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og de havde en stor myretue bagerst i Zoo. Nederst i myretuen

Læs mere

Man føler sig lidt elsket herinde

Man føler sig lidt elsket herinde Man føler sig lidt elsket herinde Kirstine er mor til en dreng med problemer. Men først da hun mødte U-turn, oplevede hun engageret og vedholdende hjælp. Det begyndte allerede i 6. klasse. Da Oscars klasselærer

Læs mere

20. DECEMBER. Far søger arbejde

20. DECEMBER. Far søger arbejde 20. DECEMBER Far søger arbejde Far er hjemme fra Roskilde, og det er rart. Bare han nu kan li sit nye arbejde, men jeg ved ikke rigtigt, om jeg bryder mig om at flytte til Roskilde. Det er langt væk fra

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

19. s.e. trinitatis Joh. 1,35-51; 1. Mos. 28,10-18; 1. Kor. 12,12-20 Salmer: 754; 356; ; 67 (alterg.); 375

19. s.e. trinitatis Joh. 1,35-51; 1. Mos. 28,10-18; 1. Kor. 12,12-20 Salmer: 754; 356; ; 67 (alterg.); 375 19. s.e. trinitatis Joh. 1,35-51; 1. Mos. 28,10-18; 1. Kor. 12,12-20 Salmer: 754; 356; 318-164; 67 (alterg.); 375 Lad os alle bede! Kære Herre Jesus, vi beder dig: Giv du os øjne, der kan se Din herlighed,

Læs mere

Mørket og de mange lys

Mørket og de mange lys Mørket og de mange lys (Foto: Eva Lange Jørgensen) For knap to måneder siden boede den irakiske forfatter og journalist Suhael Sami Nader i København som fribyforfatter. Her følte han sig for tryg for

Læs mere

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Steffan Lykke 1. Ta mig tilbage Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Her er masser af plads I mit lille ydmyg palads men Her er koldt og trist uden dig Men hvor er du

Læs mere

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet.

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet. EXT. VED DØR PÅ GADE. NAT MORDET Tre unge mænd ude foran en trappeopgang til en lejlighed i et mørkt København efter en bytur. Berusede folk og andre skøre skæbner råber og griner på gaden. Den ene af

Læs mere

Light Island! Skovtur!

Light Island! Skovtur! Light Island! Skovtur! En tidlig morgen står de 4 drenge op, og spiser morgen mad. Så snakker de om at tage ud i skoven og sove. Da de er i skoven leder de efter et sted til teltet. Zac går ind imellem

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Prædiken til 15.s.e.trin 2009

Prædiken til 15.s.e.trin 2009 Prædiken til 15.s.e.trin 2009 Om bekymringer sagde Mark Twain engang : det er bemærkelsesværdigt, så mange mennesker, der giver deres bekymringer svømmevinger på istedetfor at drukne dem! En anden vittig

Læs mere

Jeg kender Jesus -3. Jesus kan alt

Jeg kender Jesus -3. Jesus kan alt Jeg kender Jesus -3 Jesus kan alt Mål: Målet er, at børnene ved, at Jesus kan alt. Jesus er Herre over enhver situation og kan gribe ind i enhver situation. Der er ikke noget, der er håbløst, når Jesus

Læs mere

Prædiken til allehelgen 2. nov. Kl

Prædiken til allehelgen 2. nov. Kl Prædiken til allehelgen 2. nov. Kl. 10.00 754 - Se nu stiger solen 36 Befal du dine vej 732 Dybt hælder året i sin gang 549 Vi takker dig for livet på min død er mig til gode 439 O, du Guds lam Nadververs

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 1.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 1. søndag efter Trinitatis 2017 Tekst. Lukas. 16,19-31.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 1.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 1. søndag efter Trinitatis 2017 Tekst. Lukas. 16,19-31. 18-06-2017 side 1 Prædiken til 1. søndag efter Trinitatis 2017 Tekst. Lukas. 16,19-31. En historie om en rig mand, og en fattig mand. Man kan blive varm af kærlighed, og man kan brænde i kinderne af skam.

Læs mere

De sidste levedøgn. Denne pjece er tænkt som en mulig støtte til pårørende i en vanskelig tid.

De sidste levedøgn. Denne pjece er tænkt som en mulig støtte til pårørende i en vanskelig tid. De sidste levedøgn Denne pjece er tænkt som en mulig støtte til pårørende i en vanskelig tid. September 2018 Indhold Mad og væske 1 Pleje..1 Sanser..2 Smertebehandling/lindrende behandling.2 Besøg 3 De

Læs mere

Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 6. september 2015 Kirkedag: 14.s.e.Trin/A Tekst: Luk 17,11-19 Salmer: SK: 3 * 330 * 508 * 582 * 468,4 * 12 LL: 3 * 508 * 582 * 468,4 * 12 I Benny Andersens

Læs mere

Eleverne digter videre på historien Historie, dansk og kristendomskundskab. Formuleret direkte til læreren

Eleverne digter videre på historien Historie, dansk og kristendomskundskab. Formuleret direkte til læreren Stemmer fra Hulbjerg Eleverne digter videre på historien Historie, dansk og kristendomskundskab. Formuleret direkte til læreren v/ Anette Wilhjelm Jahn Her er forslag til opgaver, der sætter fantasien

Læs mere

Es 7,10-14, 1 Joh 1,1-3, Luk 1, Lihme Nu vågne Dåb Lovet være 71 Nu kom der bud 10 Alt hvad som

Es 7,10-14, 1 Joh 1,1-3, Luk 1, Lihme Nu vågne Dåb Lovet være 71 Nu kom der bud 10 Alt hvad som Es 7,10-14, 1 Joh 1,1-3, Luk 1,26-38 Salmer: Lem 9.00 Lihme 10.30 748 Nu vågne Dåb 448 108 Lovet være 71 Nu kom der bud 10 Alt hvad som Lihme 10.30 748 Nu vågne Dåb 448 108 Lovet være 71 Nu kom der bud

Læs mere

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr Brorlil og søsterlil Fra Grimms Eventyr Brorlil tog søsterlil i hånden og sagde:»siden mor er død, har vi ikke en lykkelig time mere. Vores stedmor slår os hver dag og sparker til os, når vi kommer hen

Læs mere

Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda

Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda n I må aldrig forelske jer, sagde vores mor til os, da vi blev 13 år. Men jeg lyttede ikke. Jeg forelskede mig i Noah. Jeg troede ikke, det ville være farligt. Jeg ville bare være som

Læs mere

Roller: Helgi, Eskild, Gøtrik og Erik + fortæller

Roller: Helgi, Eskild, Gøtrik og Erik + fortæller Kopiside 3 Break 2 Læseteater med dilemmaer: Forårstinget Scene 1 - Anslag Roller: Helgi, Eskild, Gøtrik og Erik + fortæller Eskild, Erik og Helgi går hurtigt mod Jarlens telt. Bjarke indhenter dem og

Læs mere

For et par uger siden, havde min kollega og jeg alle vores konfirmander med i biografen og se Ridley Scotts nye storfilm Exodus om israelitternes

For et par uger siden, havde min kollega og jeg alle vores konfirmander med i biografen og se Ridley Scotts nye storfilm Exodus om israelitternes Påskedag Det er påskemorgen, det er glædens dag vi samles i kirken for at markere kristendommens fødsel. For det er hvad der sker i de tidlige morgentimer kristendommen fødes ud af gravens mørke og tomhed.

Læs mere

Forbryderalbum. Fie Lindstrøm, 32 år

Forbryderalbum. Fie Lindstrøm, 32 år Forbryderalbum Andy Makowski, 34 år Fie Lindstrøm, 32 år Jesper Busk, 34 år Peters bedste ven. Er politibetjent og hader alt, hvad der ikke er efter lovens regler. Han har dog i sine unge dage, inden han

Læs mere

At forsage er at sige nej eller at afvise noget. Når vi forsager djævelen, siger vi dermed nej til alt det onde vi siger fra over for verdens

At forsage er at sige nej eller at afvise noget. Når vi forsager djævelen, siger vi dermed nej til alt det onde vi siger fra over for verdens At forsage er at sige nej eller at afvise noget. Når vi forsager djævelen, siger vi dermed nej til alt det onde vi siger fra over for verdens ondskab, selvom vi godt ved, at den findes. Djævelen er Guds

Læs mere

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Krop og psyke hænger sammen, så du kan ikke lære at leve uden stress uden at fokusere og ændre på både det fysiske og psykiske element. I dette afsnit sætter

Læs mere

ER DENNE HISTORIE SAND?

ER DENNE HISTORIE SAND? ER DENNE HISTORIE SAND? Dette er en bog om h å b. Men set i lyset af det postyr, der tidligere er opstået i forbindelse med udgivelsen af erindringer, der har indeholdt tvivlsomme fakta, er det rimeligt

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

2.s.i fasten. A Matt 156,21-28 Salmer: Kvinde, din tro er stor, siger Jesus til den kanaanæiske kvinde.

2.s.i fasten. A Matt 156,21-28 Salmer: Kvinde, din tro er stor, siger Jesus til den kanaanæiske kvinde. 2.s.i fasten. A. 2019 Matt 156,21-28 Salmer: 753-410-128 582-25-6 Kvinde, din tro er stor, siger Jesus til den kanaanæiske kvinde. Men hvad mener Jesus med det? Jo, han kender hjerterne, kan man sige,

Læs mere

De seks svaner Af Birgitte Østergård Sørensen

De seks svaner Af Birgitte Østergård Sørensen De seks svaner Af Birgitte Østergård Sørensen Der var engang en konge, som drog på jagt i en stor skov. Han forfulgte et dyr så ivrigt, at ingen af hans folk kunne følge ham. Om aftenen opdagede han, at

Læs mere

Nicole Boyle Rødtnes SUPERHELT. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Nicole Boyle Rødtnes SUPERHELT. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Nicole Boyle Rødtnes SUPERHELT Illustreret af Bodil Bang Heinemeier For seks måneder siden var jeg i zoo med min søster Lia. Så ramte lynet. Vi faldt ned i slangeburet og blev bidt af giftslanger fra hele

Læs mere

Tekster: 732, 549, 573, 552, 788 Tekster: Sl. 23, sl , Matt

Tekster: 732, 549, 573, 552, 788 Tekster: Sl. 23, sl , Matt Tekster: 732, 549, 573, 552, 788 Tekster: Sl. 23, sl 139.1-12, Matt. 5.13-16 Forleden var jeg på Frederiksberg kirkegård. Det er jeg som regel, når jeg er i København, fordi jeg har en nevø, der er begravet

Læs mere

Her slutter historien om Kasper.

Her slutter historien om Kasper. KASPERS HISTORIE Hvert år forsvinder der hundredevis af danskere uden at give deres familie eller andre pårørende besked : en mand går ned i kiosken på hjørnet en søndag eftermiddag og kommer aldrig tilbage.

Læs mere

Alle Helgen B Matt 5,13-16 Salmer: Alle Helgen er en svær dag. Det er en stærk dag. Alle Helgen er en hård dag.

Alle Helgen B Matt 5,13-16 Salmer: Alle Helgen er en svær dag. Det er en stærk dag. Alle Helgen er en hård dag. Alle Helgen 2016. B Matt 5,13-16 Salmer: 754-571-552 321-551-574 Alle Helgen er en svær dag. Det er en stærk dag. Alle Helgen er en hård dag. Ja, Alle Helgen opleves forskelligt. Det er en stor mærkedag,

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 6.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 6.s.e.trinitatis Tekst. Matt. 19,16-26.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 6.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 6.s.e.trinitatis Tekst. Matt. 19,16-26. side 1 Prædiken til 6.s.e.trinitatis 2016. Tekst. Matt. 19,16-26. Et fint menneske mødte Jesus, men gik bedrøvet bort. Der var noget han ikke kunne slippe fri af. Men før vi skal se mere på den rige unge

Læs mere

at jeg forstod, at hun havde kræft.

at jeg forstod, at hun havde kræft. at jeg forstod, at hun havde kræft. I dag er løgplænen smukkere end nogensinde. Jeg står og beundrer den side om side med et gammelt ægtepar og en mand med barnevogn. Dorthealiljerne ser misfornøjede ud,

Læs mere

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang.

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang. Hungerbarnet I Da Larus var 11 år skulle han ud at arbejde. Hans far fik en plads til ham hos en bonde. Da de skulle gå derhen fik Larus en gave. Det var en kniv hans far havde lavet. Der var langt at

Læs mere

Sandheden om stress. www.xstress.dk. Ifølge Lars Lautrup-Larsen. 1. Udgave.

Sandheden om stress. www.xstress.dk. Ifølge Lars Lautrup-Larsen. 1. Udgave. Sandheden om stress Ifølge Lars Lautrup-Larsen 1. Udgave. Copyright 2013 by Lars Lautrup-Larsen Alle rettigheder forbeholdes. Indholdet af dette hæfte må ikke gengives helt eller delvist uden forfatterens

Læs mere

2.Påskedag I dag er det 2.Påskedag, dagen efter Påskedag i vores kalender, men det er det ikke i evangeliet.

2.Påskedag I dag er det 2.Påskedag, dagen efter Påskedag i vores kalender, men det er det ikke i evangeliet. 2.Påskedag 20132. I dag er det 2.Påskedag, dagen efter Påskedag i vores kalender, men det er det ikke i evangeliet. Her møder vi to af Jesu disciple, det er stadig den første dag i ugen, søndag altså,

Læs mere

[- Nyt fra juni 2013]

[- Nyt fra juni 2013] [- Nyt fra juni 2013] Af Mette og Alex Bjergbæk Klausen, udsendt af Mission Afrika [NB. Alle kan tilmelde sig vores åbne nyhedsbrev Dagbog fra Sierra Leone. Nyhedsbrevet bliver sendt ud én gang om måneden

Læs mere

17. søndag efter trinitatis 18. september 2016

17. søndag efter trinitatis 18. september 2016 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Synderes ven Salmer: 385, 32, 266; 511, 375 Evangelium: Mark. 2,14-22 Hvis ikke vi havde hørt den historie så tit, ville vi have hoppet i stolene af forbløffelse. Har man da

Læs mere

Refleksionsspil for sundhedsprofessionelle

Refleksionsspil for sundhedsprofessionelle Refleksionsspil for sundhedsprofessionelle Velkommen til refleksionsspillet om patienters værdige og respektfulde møde med sundhedsvæsenet. Fokus i spillet er, at få en konstruktiv dialog om hvordan sundhedsprofessionelle

Læs mere

Patientens oplevelse af at blive indlagt med epistaxis i ØNHsengeafdelingen. Christina Rosenquist og Pernille Leth 4. Marts 2016 Vejle Sygehus

Patientens oplevelse af at blive indlagt med epistaxis i ØNHsengeafdelingen. Christina Rosenquist og Pernille Leth 4. Marts 2016 Vejle Sygehus Patientens oplevelse af at blive indlagt med epistaxis i ØNHsengeafdelingen Christina Rosenquist og Pernille Leth 4. Marts 2016 Vejle Sygehus Hvordan kom vi i gang Epistaxis patienter en sårbar gruppe

Læs mere

Log skema for Stalkingbegivenheder. Dansk Stalking Center 1

Log skema for Stalkingbegivenheder. Dansk Stalking Center 1 Log skema for Stalkingbegivenheder Dato Klokkeslæt Beskrivelse af begivenhed Sted for begivenhed Vidner - Navn adresse og telefon Dokumentation / Beviser Politikontakt Navn på betjent / aftaler Oktober

Læs mere

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Mark 16,1-8

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Mark 16,1-8 1 Påskedag I. Sct. Pauls kirke 31. marts 2013 kl. 10.00. Salmer: 222/434/219/225//224/439/223/235 Uddelingssalme: se ovenfor: 223 Åbningshilsen Vi fejrer noget, vi ikke forstår og fatter: Jesus var død,

Læs mere

Da Elisabeth var i sjette måned, blev englen Gabriel sendt fra Gud til en by i Galilæa, der hedder Nazaret, til en jomfru, der var forlovet med en

Da Elisabeth var i sjette måned, blev englen Gabriel sendt fra Gud til en by i Galilæa, der hedder Nazaret, til en jomfru, der var forlovet med en 1 Da Elisabeth var i sjette måned, blev englen Gabriel sendt fra Gud til en by i Galilæa, der hedder Nazaret, til en jomfru, der var forlovet med en mand, som hed Josef og var af Davids hus. Jomfruens

Læs mere

Evaluering af SSP dagen elev 1

Evaluering af SSP dagen elev 1 Evaluering af SSP dagen elev 1 1. Hvorfor hedder SSP dagen Det er sejt at sige nej Det gør det fordi at det er godt at sige nej til noget dumt fx: at ryge, at stjæle og andre dumme ting. 2. Hvad lærte

Læs mere

Så er I her, og i dag er I midtpunkt som I aldrig før har været det, jo måske da I blev født og dagene, der fulgte. Men det kan I jo ikke huske.

Så er I her, og i dag er I midtpunkt som I aldrig før har været det, jo måske da I blev født og dagene, der fulgte. Men det kan I jo ikke huske. 1 Prædiken til konfirmation 4. maj kl. 9.45 & 11.00 751 Gud ske tak og lov 557 Her vil ties udvalgte vers 17 Altmægtige og kære Gud udvalgte vers 439 O, du Gud lam 70 Du kom til vor runde jord 4. maj 11.00

Læs mere

Død mand. Written By. Bruno Edelman

Død mand. Written By. Bruno Edelman Død mand Written By Bruno Edelman 51950968 1 INTRO En 8 mm film viser 2 farver i et glas vand blader sig og bliver til en. Mange hurtige og utydelige billeder. POV fra Erik som lille. Han leger med Mille.

Læs mere

Der er mindst to perspektiver på, hvad der skete påskemorgen. Og vi har, vil jeg mene, brug for begge, for alles øjne og alles ører denne dag.

Der er mindst to perspektiver på, hvad der skete påskemorgen. Og vi har, vil jeg mene, brug for begge, for alles øjne og alles ører denne dag. Påskedag 2019 i Ribe Domkirke 224 Stat op, min sjæl, i morgengry 218 Krist stof op af døde 236 påskeblomst 237 Nu ringer de klokker Nadver: 227 Som den gyldne sol frembryder 234 Som forårssolen morgenrød

Læs mere

Det, som aviserne ikke skriver om

Det, som aviserne ikke skriver om Det, som aviserne ikke skriver om Mathias Trankjær er 22 år og industritekniker. Han er vokset op i Skagen og bor nu i Ålborg. En sommernat i 2013 fejrede Mathias sit nyerhvervede kørekort ved at køre

Læs mere

16. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 5. oktober 2014 kl Salmer: 754/434/560/217//224/439/538/536

16. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 5. oktober 2014 kl Salmer: 754/434/560/217//224/439/538/536 1 16. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 5. oktober 2014 kl. 10.00. Salmer: 754/434/560/217//224/439/538/536 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen. Første søndag i

Læs mere

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik 16. søndag efter trinitatis I Høstgudstjeneste i Jægersborg med Juniorkoret Salmer: Syng for Gud, 729, vinter er nær, 15, 730, 752 4-5, velsignelsen, 730, sensommervisen. I dag fejrer vi høstgudstjeneste

Læs mere

Hemmelige grave i Husbjerg Klit ved Oksbøl.

Hemmelige grave i Husbjerg Klit ved Oksbøl. Hemmelige grave i Husbjerg Klit ved Oksbøl. Familierne i Randers og Århus blev gennem Røde Kors underrettet om, at deres sønner og pårørende ved blevet dødsdømt ved den tyske standret i Århus og, at de

Læs mere