Dialogmøde hos Hyggeklubben i Stjernens beboerhus.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dialogmøde hos Hyggeklubben i Stjernens beboerhus."

Transkript

1 Dialogmøde hos Hyggeklubben i Stjernens beboerhus. Opsamling 8. oktober 2014

2 I Hyggeklubben er der plads til både humor og nye tanker I projektet Give&Take er vi optagede af at styrke og udvikle netværk og lokale fællesskaber. En onsdag i oktober mødtes vi med Hyggeklubbens medlemmer til kaffe, kage og spil for at snakke om, hvad fællesskaber er for dem. Det var en spændende dag vi havde sammen med Hyggeklubben i Stjernens beboer hos Bryggeriet, som til sidst blev afsluttet med den obligatoriske stolegymnastik anført af Anette. Hvem var med? Fra Stjernen deltog Lis, Jytte, Vivian, Anni, Anette og Sven, hvoraf de fleste kommer fast hver anden torsdag i Hyggeklubben. Fra Give&Take deltog Signe og Valeria fra ITU, Maria og Marie fra KADK og Thomas fra Frederiksberg Kommune. Tre spil Gennem tre spil med temaerne Hvor er vi sammen?, Hvad er vi sammen om? og Hvad kan vi dele? forsøgte vi i mindre grupper at komme tættere på det særlige ved fællesskabet i Hyggeklubben. I det følgende kan I se og læse om de samtaler, vi havde undervejs.

3 Spil 1: Hvor er vi sammen? Spil 1 handlede at finde frem til, hvor man er sammen i Stjernen. På bordet lå en spilleplade og fra en kuvert i spilæsken blev billeder og udsagn lagt ud på pladen. Disse billeder og udsagn blev brugt til at sætte ord på de særlige aktiviteter og steder som kendetegner Stjernen og Hyggeklubben. Som snakken gik over bordet blev billeder og udsagn placeret på spillepladen og dannede et landskab af steder og vigtige detaljer.

4 1/2: Det skal være tilgængeligt Gruppe A: Vivian Helmo, Anette Larsen, Lis Livornese, Valeria Borsotti og Signe Stoholm Mere kommunikation Det er ikke alle der ved, hvad der foregår i Stjernen. Tidligere havde man Stjernebladet, hvor man kunne følge med i, hvad der skete i området. Det er dog blevet digitaliseret, og der er gået noget information tabt i den proces, ligesom det er problematisk fordi mange ikke havde computer. Ringe kommunikation kan blandt andet forklare, at så få møder op til Stjernens loppemarked. Mere kommunikation Styrket naboskab Praktiske hensyn Deltagerne mødes i Hyggeklubben som holder til i Stjernens beboerhus Bryggeriet hver 14. dag. De mødes bl.a. omkring banko og stolegymnastik, ligesom de tager på udflugter sammen. Det er vigtigt at disse aktiviteter er tilgængelige for alle! Praktiske hensyn Styrket naboskab Naboskabet kunne godt styrkes. Det er vigtigt, at man gider sige goddag til sin nabo og til folk man møder i gården.

5 2/2: Fællesskabet i Stjernen bør styrkes Gruppe A: Vivian Helmo, Anette Larsen, Lis Livornese, Valeria Borsotti og Signe Stoholm I Gruppe A var alle ikke medlemmer af Hyggeklubben, og vores snak kom derfor i højere grad til at handle om fællesskabet i Stjernen, og hvad der kan gøres for at styrke dette. William satte gang i mange ting, men han er her ikke mere. Egentlig har Stjernen et stort potentiale for, at der kunne ske mange ting, men det er lidt stillestående for tiden. En del af dem der bor i Stjernen snakker ikke med deres naboer.? Vi kommer til at tænke over: Skal der en ny William til at styrke fællesskabet i Stjernen?

6 1/2: Vi er sammen de steder hvor alle kan være med Gruppe B: Anni Dollerup, Jytte Karlsen, Sven Ottesen, Marie Sølyst, Maria Ørts og Thomas Raben. På stedet På gruppe B s spilleplade opstod hurtigt en opdeling i to dele: Billeder af banko, stolegymnastik og klubbens beboerlokale repræsenterede hjemme i Hyggeklubben. Disse billeder blev suppleret af en række udsagn om hvor vigtigt det er at alle kan være med. Basale ting som toiletter og gode stole skal være på plads. På tur Den anden del af pladen handlede om ture ud af huset. Ligesom hjemme i Hyggeklubbens lokaler bliver der på ture også taget hensyn til alle i Hyggeklubben man kan sagtens komme med på tur med rollator. På tur På stedet

7 2/2: Det basale skal være på plads Gruppe B: Anni Dollerup, Jytte Karlsen, Sven Ottesen, Marie Sølyst, Maria Ørts og Thomas Raben. I gruppe B er der enighed om at det basale skal være på plads når man er sammen både de fysiske og sociale rammer. Her er hvad vi tager med os som det særlige fra Hyggeklubben I Hyggeklubben er stolene gode og toiletterne tæt på der skal være behageligt at være! Det er OK at se lysene i Tivoli fra en bus, så længe vi kan dele oplevelsen med hinanden. I Hyggeklubben kender man hinanden.? Vi kommer til at tænke over: Hvordan ser en Hyggeklub ud, hvis man ikke har mulighed for at mødes fysisk?

8 Spil 2: Hvad er vi sammen om? Spil 2 handlede om at finde frem til, hvad man er sammen om i Stjernen. Spilleæsken blev åbnet igen. En ny spilleplade blev foldet ud og placeret på bordet i selskab med kaffekopper og resterne af kringlen, som blev nydt i pausen. En ny kuvert blev også fundet frem fra æsken. Den indeholdte nye billeder og udsagn, som blev delt rundt ved bordet så alle kunne se og læse. Billeder og udsagn skiftede hænder. Snakken gik og der blev sat ord på, hvad beboerne er sammen om, og hvad der gør det særligt.

9 1/2: Nutid og fremtid - mere på tværs af generationer Gruppe A: Vivian Helmo, Anette Larsen, Lis Livornese, Valeria Borsotti og Signe Stoholm Det vi har nu Det beboerne har nu er en form for socialt netværk. De ringer sammen og spørger, hvordan det går, de mødes i Hyggeklubben og de tager på udflugter sammen. Stjernen har også sit eget kor, men der synges mest på udenlandsk, så repertoireret kunne godt udvides til flere danske sange. Det vi har nu Hvad kunne være sjovt? Gruppen synes det kunne være sjovt, hvis man i højere grad tænkte fællesskabet på tværs af generationer. Eksempelvis kunne man lave et kreativt værksted som går på tværs af alder. En madklub og en vandreklub kunne også være hyggeligt. Det er naturligvis ikke alle som har mulighed for at tage på vandretur, men så kan de der kan, tage afsted, mens de andre kan lave noget andet imens. Hvad kunne være sjovt?

10 2/2: Der skal være mulighed for til- og fravalg Gruppe A: Vivian Helmo, Anette Larsen, Lis Livornese, Valeria Borsotti og Signe Stoholm I Gruppe A udviklede snakken i denne del sig til en brainstorm over nye måder at være sammen på i Stjernen. Samtidig med at deltagerne lagde stor vægt på, at alle skulle føle sig inkluderet i fællesskabet, så diskuterede de også, om alle aktiviteter nødvendigvis skulle være for alle. Eksempelvis kunne en vandreklub i sagens natur ikke være for alle. Derudover blev der efterspurgt flere møder på tværs af generationer. Det vigtigste er, at ingen sidder alene derhjemme.? Vi Vores generation er god til at sige, hvad vi ikke er gode til - ikke hvad vi er gode til. Vi skal have mere kreativitet. kommer til at tænke over: Er det ok at lave aktiviter som alle ikke har mulighed for at deltage i? Der skal være mulighed for tilvalg og fravalg - måske behøver alle ikke at være med til det hele. Mødet på tværs af generationer giver stor værdi for alle parter - både unge og ældre.

11 1/2: Med humor kan vi alt Gruppe B: Anni Dollerup, Jytte Karlsen, Sven Ottesen, Marie Sølyst, Maria Ørts og Thomas Raben. Kaffe og kage Gruppe B kom hurtigt frem til to grundlæggende ting ved samværet i Hyggeklubben. Det ene var kaffe og småkager. Teen på det udleverede billede blev streget over. Det andet var at man stiller op at man er til stede. Humor er vigtig Sven delte også en anekdote om dengang han klædte sig ud som julemand i Hyggeklubben. De andre ved bordet genkaldte episoden med høj latter og de andre borde blandede sig i snakken. De blev enige om at det er vigtigt at have noget at grine af. Humoren binder os sammen og giver tillid. Kaffe og kage Humor er vigtig

12 2/2: Vi er fælles om gode minder Gruppe B: Anni Dollerup, Jytte Karlsen, Sven Ottesen, Marie Sølyst, Maria Ørts og Thomas Raben. Humoren er en særlig ingrediens i Hyggeklubben. Man går derfra med et løft. På kommoden står en ny stikling. Når den gror tænker jeg på Jytte, som gav mig den. Banko betaler kaffe og kage i Hyggeklubben. Det er samværet der får det til at hænge sammen. Sven klædte sig engang ud og overraskede som julemanden. Humor og fælles erindringer binder os sammeni Hyggeklubben. Jeg bliver glad når nogen ringer, også selvom jeg ikke kan tage den. Bare det at jeg kan se nogen har prøvet at ringe.? Vi kommer til at tænke over: Hvordan kan man dele humor og erindringer uden for Hyggeklubben?

13 Spil 3: Hvad kan vi dele? Spil 3 handlede at finde frem til, hvad man deler, bytter, udveksler, giver og tager imod i Stjernen. Og særligt hvad man kunne dele i en mulig fremtid. Grupperne tog hul på dagens tredje og sidste spil. Nye spilleplader, billeder og udsagn blev atter fordelt ud på borderne.

14 1/2: Fremtidsvisioner og begrænsninger Gruppe A: Vivian Helmo, Anette Larsen, Lis Livornese, Valeria Borsotti og Signe Stoholm Vi kan dele mange ting Gruppen kan finde på alle mulige ting at dele. Mens nogle af idéerne er lige til at sætte i gang, som eksempelvis tøjbytte, bogklub og avisdeling, kan andre initiativer, som eksempelvis madklub, have nogle praktiske og logistiske udfordringer. Vi kan dele mange ting Hvordan kommer man i gang? Det kræver, at nogen har overskud og tid til at sætte noget i gang, og så kunne det være rart at lære af, hvordan andre beboerforeninger gør, så man kan kopiere deres gode erfaringer. Derudover er der et behov for at vide, hvad der er praktisk og økonomisk muligt. Hvordan kommmer man i gang? Lis efterlyser et overblik over beboersammensætningen i Stjernen. Særligt aldersgrupperingen kunne være interessant at kende til, og kunne bruges som et argument i forhold til at få støtte til flere initiativer for ældre beboere, hvis der er mange i den aldersgruppe.

15 2/2: Det handler om, at nogen skal tage initiativet Gruppe A: Vivian Helmo, Anette Larsen, Lis Livornese, Valeria Borsotti og Signe Stoholm Denne del af spillet fungerede for gruppen som en slags videreførelse af den brainstorm over måder at være sammen på, som vi havde haft i spillet forinden. Her gik vi dog mere i dybden med de udfordringer, som kunne være forbundet med at starte et nyt initiativ og få folk til at deltage i det. Mens lejlighederne var under ombygning startede vi en midlertidig café, som desværre ikke blev brugt Jeg vil gerne tage initiativ, men jeg vil også gerne have noget igen.? Vi Vi har ikke et overblik over, hvor mange der sidder rundt om i deres lejligheder og ikke kommer ud. kommer til at tænke over: Hvad kræver det at starte en madklub? Vi har masser af visioner, men det kræver opbakning, lokaler og at nogen har lyst til at gøre det.

16 1/2: Tjenester gør godt, både store og små Gruppe B: Anni Dollerup, Jytte Karlsen, Sven Ottesen, Marie Sølyst, Maria Ørts og Thomas Raben. Vil gerne dele Gruppe B var hurtige til at gå fra at tale om hvad de allerede deler i Hyggeklubben til at tale om, hvad de kunne tænke sig at dele eller blive bedre til. At få noget igen En vigtig pointe var, at man skal kunne give noget uden at få noget igen. Det at hjælpe var en belønning i sig selv både det at se andre blive glade, og man kunne føle sig som dagens helt. Vi vil gerne hjælpe Typen af delinger var bred. Fra at sætte hylder op til spørgsmål om, hvor man køber en skindjakke. Et stort problem for den ene var måske ikke noget den anden tænkte videre over. Vi vil gerne hjælpe Vil gerne dele At få noget igen

17 2/2: Jeg skal blive bedre til at sige, at jeg kan hjælpe med at sætte hylder op. Gruppe B: Anni Dollerup, Jytte Karlsen, Sven Ottesen, Marie Sølyst, Maria Ørts og Thomas Raben. I gruppe B kommer vi frem til, at der er en stor glæde ved både at give og tage imod. Hvis man sætter en hylde op bliver man dagens helt. Det kan være svært at spørge om hjælp og det er svært at vise hvad man kan hjæpe med. Selvom hænderne ikke duer længere, kan man stadig lære andre at strikke og hækle. Hvis vi er sammen kunne vi lave brunkål eller oksekødssuppe. Det laver man ikke når man er alene.? Vi kommer til at tænke over: Hvordan kan det rygtes, hvem der kan hjælpe og hvad andre har brug for hjælp til?

18 Tak for en spændende og inspirerende dag i Hyggeklubben Et udpluk fra dagen Vi har fået indblik i mange interessante historier om jeres fælleskab i - og udenfor Hyggeklubbens rammer. Et inkluderende fællesskab, hvor alle kan være med, og hvor man også ringer til hinanden og snakkes ved udenfor Hyggeklub-tid. Humor var en vigtig ingrediens, som var med til at skabe sammenhold og tillid til hinanden. Der blev også åbnet op for en snak om, hvordan beboerne i Stjernen kan være sammen på endnu flere måder end i dag. Vi snakkede i den forbindelse om, at det kunne være sjovt, hvis der blev lavet noget mere på tværs af generationerne. Vi talte også om, at man i Stjernen godt kunne blive endnu bedre til at hjælpe hinanden og komme hinanden ved beboerne imellem. Den videre proces Vi er lige nu ude at lære om de lokale seniorfællesskaber der findes på Frederiksberg. I slutningen af dette år holder vi en workshop for jer, der har deltaget i de indledende samtaler og andre interesserede. På workshoppen vil vi sammen arbejde videre med de historier og indsigter vi har fået gennem mødet med fællesskaber på Frederiksberg, og vi vil blive mere konkrete på, hvordan vi tror Give&Take projektet kan styrke disse fællesskaber. Der vi blive sendt en invitation ud, med mere information. Vi håber I har lyst til at deltage. Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering Vil du vide mere? Har du spørgsmål til Give&Take-projektet kan du finde mere information på følgende hjemmeside: Frederiksberg Kommune Thomas Raben Mail: thra02@frederiksberg.dk tlf.: IT-Universitettet i København Lone Malmborg Mail: malmborg@itu.dk Kunstakademiets Designskole Thomas Binder Mail: tbi@kadk.dk Yderligere kontaktpersoner fra dialogmødet d Kunstakademiets Designskole Marie Sølyst: marie.soelyst@gmail.com Maria Ørts: MAORT@edu.kadk.dk IT-Universitetet København Signe Stoholm: ssts@itu.dk Valeria Borsotti: vbor@itu.dk

Dialogmøde med Frimærkeklubben

Dialogmøde med Frimærkeklubben Dialogmøde med Frimærkeklubben Opsamling 3. november 2014 Frimærker og historisk interesse I projektet Give&Take er vi optaget af at styrke og udvikle netværk og lokale fællesskaber. En dag i november

Læs mere

Dialogmøde med Hovedstadens Røde Kors Opsamling

Dialogmøde med Hovedstadens Røde Kors Opsamling Dialogmøde med Hovedstadens Røde Kors Opsamling 7. november 2014 På besøg hos Røde Kors engagerede frivillige I projektet Give&Take er vi optagede af at styrke og udvikle netværk og lokale fællesskaber.

Læs mere

Workshop i Den Gule Villa

Workshop i Den Gule Villa Workshop i Den Gule Villa Opsamling fra tredje workshop 19. marts 2015 1 Tredje workshop: Hvordan kan digitale platforme hjælpe os med at dele og bytte? I projektet Give&Take er vi optaget af at styrke

Læs mere

Workshop i Den Gule Villa

Workshop i Den Gule Villa Workshop i Den Gule Villa Opsamling 17. november 2014 1 Første workshop: et landskab af dele-fællesskaber I projektet Give&Take er vi optaget af at styrke og udvikle netværk og lokale fællesskaber. Workshoppen

Læs mere

Workshop i Den Gule Villa

Workshop i Den Gule Villa Workshop i Den Gule Villa Opsamling fra anden workshop 26. februar 2015 1 Anden workshop: Delefællesskaber: Med hvem, hvad og hvordan vil vi dele og bytte? I projektet Give&Take er vi optaget af at styrke

Læs mere

Marte Meo metoden anvendt i en pårørendegruppe til demente.

Marte Meo metoden anvendt i en pårørendegruppe til demente. Marte Meo metoden anvendt i en pårørendegruppe til demente. På et møde for pårørende blev der stillet følgende spørgsmål: Når vi besøger vores nære på plejehjemmet, er det for at glæde dem og se hvordan

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

DEBATKORT. om det gode værtskab

DEBATKORT. om det gode værtskab 20 DEBATKORT om det gode værtskab Hvad er debatkort? Debatkortene er et værktøj til at skabe dialog og refleksion. Udfordringerne på kortene er oplæg til samtale om det gode værtskab, der giver forståelse

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Konkrete værktøjer til den gode modtagelse. dgi.dk. Tag godt imod. dgi.dk/abcmentalsundhed

Konkrete værktøjer til den gode modtagelse. dgi.dk. Tag godt imod. dgi.dk/abcmentalsundhed Konkrete værktøjer til den gode modtagelse 1 Tag godt imod /abcmentalsundhed 2 Tag godt imod 3 Konkrete redskaber til den gode modtagelse i fællesskabet Redskaberne her er til dig, der er ansvarlig for

Læs mere

Konkrete værktøjer til den gode modtagelse. dgi.dk. Tag godt imod. dgi.dk/abcmentalsundhed

Konkrete værktøjer til den gode modtagelse. dgi.dk. Tag godt imod. dgi.dk/abcmentalsundhed Konkrete værktøjer til den gode modtagelse 1 Tag godt imod /abcmentalsundhed 2 Tag godt imod 3 Konkrete redskaber til den gode modtagelse i fællesskabet Redskaberne her er til dig, der er ansvarlig for

Læs mere

Tag godt imod. Konkrete redskaber til den gode modtagelse i fællesskabet. Til dig, der er ansvarlig for eller deltager i et organiseret fællesskab

Tag godt imod. Konkrete redskaber til den gode modtagelse i fællesskabet. Til dig, der er ansvarlig for eller deltager i et organiseret fællesskab Tag godt imod Konkrete redskaber til den gode modtagelse i fællesskabet Til dig, der er ansvarlig for eller deltager i et organiseret fællesskab Tag godt imod Redskaberne her er til dig, der er ansvarlig

Læs mere

Læs Først! Det er afgørende vigtigt, at det er din personlige mening, der kommer til udtryk i besvarelsen af spørgsmålene.

Læs Først! Det er afgørende vigtigt, at det er din personlige mening, der kommer til udtryk i besvarelsen af spørgsmålene. Undervisningsmiljøvurdering Resultat efterår 2006 Som indledning til undersøgelsen af undervisningsmiljøet på Gøglerproduktionsskolen beskrives vilkårene for undersøgelsen således: Læs Først! Det er afgørende

Læs mere

udfordrer kristne fællesskaber

udfordrer kristne fællesskaber 101 Mennesker med autisme og Aspergers syndrom udfordrer kristne fællesskaber Det er ikke særlig kaffehyggeligt, når der er en med, som hele tiden ødelægger det kaffehyggelige fællesskab, siger Henrik

Læs mere

Præsthøjgården Program 1/7 31/

Præsthøjgården Program 1/7 31/ Præsthøjgården Program 1/7 31/12 2018 ÅBNE AKTIVITETSCENTER VELKOMMEN TIL PRÆSTHØJGÅRDENS ÅBNE AKTIVITETSCENTER Det åbne aktivitetscenter henvender sig til selvhjulpne borgere i alderen 60+ og førtidspensionister.

Læs mere

Læringsmål. Materialer

Læringsmål. Materialer I introforløbet blev elevernes forståelse af og viden om sundhed sat i spil. Eleverne ved nu, at flere forskellige faktorer spiller ind på deres sundhed, og at de forskellige faktorer hænger sammen jf.

Læs mere

VELKOMMEN TIL SAMSØVEJ

VELKOMMEN TIL SAMSØVEJ VELKOMMEN TIL SAMSØVEJ 1 Velkommen til Samsøvej Samsøvej er et nyt og moderne plejecenter med 75 boliger og et dagcenter. Alle boliger med fællesareal er 75 m2. De er indrettet med stue og soveværelse.

Læs mere

Fokusgruppeinterview. Strandvejen, Bybjerggård og Løntoften

Fokusgruppeinterview. Strandvejen, Bybjerggård og Løntoften Fokusgruppeinterview Strandvejen, Bybjerggård og Løntoften 28.juni 2012 Tilsynet er udført af: Anette Lund og Tina Knop FFA Familie, Forebyggelse & Anbringelse (erhvervsdrivende fond) Kongevejen 47 3480

Læs mere

FALKEPOSTEN. December

FALKEPOSTEN. December FALKEPOSTEN December 2015 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 I denne udgave af nyhedsbrevet Kan du læse mere om: Københavner-turen 12 frikvarteret Lokalt brugerråd Åbning i julen Juleafslutning Julefrokosten Københavner-turen

Læs mere

Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober

Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober Deltagere: Sakarine, Karl, Ivalo, Gerth, Bent og David (Fra sekretariat Nancy og Tobias) Ordstyrer: Nancy Referent: Tobias

Læs mere

Vi glæder os, til det bliver tirsdag

Vi glæder os, til det bliver tirsdag Vi glæder os, til det bliver tirsdag Der er lavt til loftet i den kælder, hvor mandeklubben i Tranehavegård mødes hver tirsdag. Men i overført betydning er der utrolig højt. Her må man sige alt, og der

Læs mere

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806 HER FRISTEDET Dumpen 5A, st. 8800 Viborg Tlf. 86100806 Åbningstider: Mandag - Fredag 10.00-20.00 Tirsdag 10.00-16.00 Lørdag - Søndag og helligdage 10.00-20.00 Tirsdag Sind Ungdom 16.00-21.00 Alle dage

Læs mere

Dialogmøder. Fokusgruppen Unge. Mål med mødet: Jeres holdninger til udviklingen af klyngen!

Dialogmøder. Fokusgruppen Unge. Mål med mødet: Jeres holdninger til udviklingen af klyngen! Fokusgruppen Unge Om Fokusgruppen: 1 Socialt fællesskab Fælles fysiske faciliteter Aktivitetsmuligheder Andet! Modige / X Nysgerrige X 5 X Optimistiske 1 Kreative / Gode til at samarbejde/ X Videbegærlige

Læs mere

SOCIAL- OG AKTIVITETSCENTER HOLSTEDGAARD. Et anderledes social- og samværtilbud

SOCIAL- OG AKTIVITETSCENTER HOLSTEDGAARD. Et anderledes social- og samværtilbud SOCIAL- OG AKTIVITETSCENTER HOLSTEDGAARD Et anderledes social- og samværtilbud Tryghed, Hygge og Samvær Så er Social- og aktivitetscenter Holstedgaard måske noget for dig! Hvad er et aktivitets- og samværstilbud?

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvinder Herning er kommet godt fra start i dette nye år. Hvad kan lokke friske og aktive kvinder ud i sne, frost, kulde og... fra en håndboldkamp? - Det kunne

Læs mere

DIN BOLIG VORES HISTORIE INSPIRATIONSPAKKE TIL WORKSHOPS I ALMENE BOLIGER I FORBINDELSE MED INDSAMINGEN

DIN BOLIG VORES HISTORIE INSPIRATIONSPAKKE TIL WORKSHOPS I ALMENE BOLIGER I FORBINDELSE MED INDSAMINGEN DIN BOLIG VORES HISTORIE INSPIRATIONSPAKKE TIL WORKSHOPS I ALMENE BOLIGER I FORBINDELSE MED INDSAMINGEN Har I spørgsmål til indsamlingen af bolighistorier så skriv til Nationalmuseets Etnologiske Undersøgelser

Læs mere

1. Er du kvinde eller mand? 2. Hvor gammel er du? Respondenter. Kvinde 52% 48% Mand 0% 25% 50% 75% 100%

1. Er du kvinde eller mand? 2. Hvor gammel er du? Respondenter. Kvinde 52% 48% Mand 0% 25% 50% 75% 100% Hvilken gruppe deltog du i? Annette og Susanne modul.7 b Hjerneskadeteamet i CST. hjerneskadeteamet CST Hjerneskade teamet hjerneskade teamet Hjerneskade 2 hjerneskade 2 Hjerneskade 2 Udv. - mand Psykiatrigruppe

Læs mere

Fælles PALS-dag på 8 Pals-skoler.

Fælles PALS-dag på 8 Pals-skoler. Fredag d. 6. marts, var det national trivselsdag. 8 PALS-skoler i kommunen valgte at markere denne dag samlet. PALS-tovholderne havde overordnet planlagt dagen sammen, og der var valgt nogle aktiviteter,

Læs mere

Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45

Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45 Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45 Indholdsfortegnelse Sociale begivenheder...3 Filmaftener...3 Julefrokost...3 Lan-Partys...4 Madklub...4 Tour de Chambre...5 Øvrige arrangementer...6

Læs mere

Aktiviteter på Pedershave

Aktiviteter på Pedershave Aktiviteter på Pedershave Farvekoderne refererer til de områder, der stimuleres hos beboeren. Farvekoderne er beskrevet i pjecen. Aktiviteter for alle: Gymnastik Træning af smidighed, styrke, balance,

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Dialogmøde med motionsfælleskabet i Sundhedscentret

Dialogmøde med motionsfælleskabet i Sundhedscentret Dialogmøde med motionsfælleskabet i Sundhedscentret Opsamling 30. september 2014 På hjertesti i Frederiksberg Sundhedscenter I projektet Give&Take er vi optagede af at styrke og udvikle netværk og lokale

Læs mere

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014.

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Jonas er 15 år, går på Hårup Skole, og bor uden for byen Todbjerg. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

HER. Katalog om livet i gårdmiljøer i Fuglekvarteret BOR VI

HER. Katalog om livet i gårdmiljøer i Fuglekvarteret BOR VI HER Katalog om livet i gårdmiljøer i Fuglekvarteret BOR VI Af: Tine Sønderby Praxis21 November 2013 Om kataloget Katalogets indhold Dette er et katalog om livet i gårdmiljøer i Fuglekvarteret. Det er tænkt

Læs mere

Hvorfor lærer eleverne meget på Parkskolen?

Hvorfor lærer eleverne meget på Parkskolen? Parkskolen, 4. kvartal 2017 Udsagn fra eleverne, opsamlet af elevrådet Hvorfor lærer eleverne meget på Parkskolen? 5. klassetrin Eleverne er flittige. Lærerne er gode. Vi har "De gyldne 8" at forholde

Læs mere

Månedsprogram. Seniorhuset V.O.C. Februar Fællesskab og tid til snak

Månedsprogram. Seniorhuset V.O.C. Februar Fællesskab og tid til snak Månedsprogram Februar 2017 Seniorhuset V.O.C. Fællesskab og tid til snak Godt nytår Alle i Seniorhuset ønskes et godt og velsignet nytår. Et år hvor vi sammen fortsætter den udvikling der er i gang En

Læs mere

En dejlig opstart. August Nyhedsbrev august Kære alle,

En dejlig opstart. August Nyhedsbrev august Kære alle, August 2017 Kære alle, Nyhedsbrev august 2017 En dejlig opstart Skoleår nummer 5 er skudt godt i gang og opstarten efterlader et veltilpas smil på læben. Børn og voksne har været klar fra start og der

Læs mere

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland Er det en veninde, som ikke er her mere? Jeg er meget ked af det, det er Nurzan, og hun skal tage af sted Vi har været sammen siden begyndelsen, også på det første

Læs mere

Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø november 2012

Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø november 2012 Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø november 2012 Kære beboere og samarbejdspartnere på og omkring Arendalsvej Læs om alt det spændende der foregår på og omkring Arendalsvej i dette nyhedsbrev. Ideer til kommende

Læs mere

Inklusion og Eksklusion

Inklusion og Eksklusion Inklusion og Eksklusion Inklusion og Eksklusion via billeder! Vælg et billede der får dig til at tænke inklusion og et der får dig til at tænke eksklusion. Fortæl dit hold hvorfor! Giver god debat. Billederne

Læs mere

1. Carl Erik Østergaard 19. Asta Amdisen Pedersen 22. Ester Thomsen 24. Jørgen Clement Avisen for Othellos beboere og brugere

1. Carl Erik Østergaard 19. Asta Amdisen Pedersen 22. Ester Thomsen 24. Jørgen Clement Avisen for Othellos beboere og brugere 1. sal: Dagcenteret: 5. årgang 8. udgave 1. januar 2015 6. Ellen Camille Sørensen 2. sal: 6. Kæthe Heuck 9. Anne Marie Jørgensen 6. Vita Hansen 10. Grethe Pedersen 3. sal: 1. Ejnar Kolbech Sand 29. Lone

Læs mere

Den gode invitation side 3. Lettere at komme ud af døren side 6. Den gode velkomst side 9. Det gode samvær side 13. Farvel og på gensyn side 16

Den gode invitation side 3. Lettere at komme ud af døren side 6. Den gode velkomst side 9. Det gode samvær side 13. Farvel og på gensyn side 16 Det kan være svært at fastholde sit sociale liv, når man bliver berørt af demens. Nogle af de største barrierer kan være, at man mangler nogle at følges med; at det er svært at være ny; og at man ikke

Læs mere

Der er nogle gode ting at vende tilbage til!

Der er nogle gode ting at vende tilbage til! Der er nogle gode ting at vende tilbage til! Artikel af Janick og Gitte Janick og jeg sidder over frokosten og taler, han fortæller lidt om, hvad hans tid på Parkvænget går med og hvordan han selv har

Læs mere

NYHEDSBREV NR. 1/2017

NYHEDSBREV NR. 1/2017 SELVHJÆLP Ringkøbing-Skjern NYHEDSBREV NR. 1/2017 I dette nyhedsbrev kan du bl.a. læse om et nyt tilbud: Åben café for alle, der har erhvervet en senhjerneskade samt deres pårørende. Selvhjælp Ringkøbing-Skjern

Læs mere

Hej Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvem er vi? Hvem er du? Har du søskende? Ved du hvorfor du er her?

Hej Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvem er vi? Hvem er du? Har du søskende? Ved du hvorfor du er her? Hej Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvem er vi? Hvem er du? Har du søskende? Ved du hvorfor du er her? Du er her i dette hus, fordi dine voksne har problemer, og det hjælper vi med at løse. Her i dette

Læs mere

DEBATKORT om det gode værtskab

DEBATKORT om det gode værtskab 0 DEBATKORT om det gode værtskab 17308 Værtskab_Debatkort_PILOT.indd 1 21/03/2018 11.10 Hvad er debatkort? Debatkortene er et værktøj til at skabe dialog og refleksion. Udfordringerne på kortene er oplæg

Læs mere

Uge 40 Tirsdag d. 2/10 Kl Erindringsdans i oasen. Onsdag d. 9/10 Kl Erindringsdans i oasen

Uge 40 Tirsdag d. 2/10 Kl Erindringsdans i oasen. Onsdag d. 9/10 Kl Erindringsdans i oasen Oktober 2019 Dato Tid Arrangement Uge 40 Tirsdag d. 2/10 Kl. 11.00 Erindringsdans i oasen Torsdag d. 3/10 Kl. 13.30 Banko Fredag d. 4/10 Kl. 10.45 Film Badehotellet Uge 41 Onsdag d. 9/10 Kl. 11.00 Erindringsdans

Læs mere

Hvad er de tre vigtigste ting, du tog med dig fra workshoppen om forebyggelse af fogedudsættelser?

Hvad er de tre vigtigste ting, du tog med dig fra workshoppen om forebyggelse af fogedudsættelser? Hvad er de tre vigtigste ting, du tog med dig fra workshoppen om forebyggelse af fogedudsættelser? 1. - forståelse for proceduren og hvor mange mennesker der er involveret 2. - Få sat ansigter på samarbejdspartnere

Læs mere

Ingen kan gøre alt hver dag, men alle kan gøre noget hver dag. Sproget er nøglen til livets muligheder.

Ingen kan gøre alt hver dag, men alle kan gøre noget hver dag. Sproget er nøglen til livets muligheder. Ingen kan gøre alt hver dag, men alle kan gøre noget hver dag. Sproget er nøglen til livets muligheder. Barnets sprog. Sproget er grundlaget for et godt socialt liv og en forudsætning for at tilegne sig

Læs mere

Kirkelige tilbud til ældre - invitation til samvær i Greve kommune

Kirkelige tilbud til ældre - invitation til samvær i Greve kommune Kirkelige tilbud til ældre - invitation til samvær i Greve kommune Alle kirker har forskellige tilbud om samvær og aktiviteter for voksne og ældre. Der er foredrag, udflugter, samtaler, fællessang og hygge.

Læs mere

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt?

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt? Interview gruppe 2 Interviewperson 1: Hvad hedder i? Eleverne: Anna, Fatima, Lukas Interviewperson 1: Hvor gamle er i? Eleverne: 15, 16, 15. Interviewperson 1: Jeg ved ikke hvor meget i lige har hørt,

Læs mere

Velkommen til Børglumparken og nye muligheder

Velkommen til Børglumparken og nye muligheder Nyhedsbrev Information Orientering Boligselskabet Fruehøjgaard Velkommen til Børglumparken og nye muligheder Børglumparkens bestyrelse Kære nabo Vi ønsker dig hjertelig velkommen til dit nye hjem Som ny

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER UNGES FRITIDSLIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER UNGES FRITIDSLIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER UNGES FRITIDSLIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL UNGES FRITIDSLIV En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel Udgivet af Børnerådet april 2019 Grafisk design: Peter Waldorph

Læs mere

Et kulturhus på vej. Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering Designskolen

Et kulturhus på vej. Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering Designskolen Et kulturhus på vej Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering Designskolen Egedal Kommune bad i april 2014 Kunstakademiets Designskole om hjælp til at forberede og

Læs mere

For alle folke-, førtidspensionister og efterlønsmodtagere i Gladsaxe Kommune og omegn. Klik ind på

For alle folke-, førtidspensionister og efterlønsmodtagere i Gladsaxe Kommune og omegn. Klik ind på SENIORKLUBBERNE i Høje Gladsaxe Høje Gladsaxe Torv 2G www.seniorklubbernehg.dk For alle folke-, førtidspensionister og efterlønsmodtagere i Gladsaxe Kommune og omegn Klik ind på www.seniorklubbernehg.dk

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

imod nye Tag godt Citat Hvorfor tror I, folk kommer langvejs fra for at deltage i netop jeres forening?

imod nye Tag godt Citat Hvorfor tror I, folk kommer langvejs fra for at deltage i netop jeres forening? Hvorfor tror I, folk kommer langvejs fra for at deltage i netop jeres forening? imod nye Tag godt Det er nok det med, at de fleste af os i bestyrelsen er gode til lige at gå hen og lige sige hej, hvis

Læs mere

Nyhedsbrev. Gårslev Skole. Skoleåret Udgave: April 2017

Nyhedsbrev. Gårslev Skole. Skoleåret Udgave: April 2017 Nyhedsbrev Gårslev Skole Skoleåret 2016-2017 Udgave: April 2017 Nyhedsbrev for Gårslev skole udsendes fem gange årligt August: I forbindelse med skolestart Marts/April: Op til påskeferien Oktober: Op til

Læs mere

Punkt 1: Godkendelse af referat. Punkt 2: Nyt fra formanden. Punkt 3: Nyt fra Ældrerådet. Punkt 4: Siden sidst. Det godkendes. Intet.

Punkt 1: Godkendelse af referat. Punkt 2: Nyt fra formanden. Punkt 3: Nyt fra Ældrerådet. Punkt 4: Siden sidst. Det godkendes. Intet. Referat Brugerrådsmøde Seniorgården Mødedato Torsdag d. 23. maj 2019 Mødetid kl. 13-15 Mødested Seniorgården, Tarm OBS mødet afholdes i computer lokalet Afbud Lars Punkt 1: Godkendelse af referat. AktivitetsCenter

Læs mere

25. udgave Juni Rejsegilde drivhus se side 9.

25. udgave Juni Rejsegilde drivhus se side 9. 25. udgave Juni 2018 Rejsegilde drivhus se side 9. 1 Renovering af gulve på Bytoften i foråret 2018 Først blev det gamle gulv brækket op. Derefter blev der malet og spartlet. Til sidst blev der lagt nyt

Læs mere

Nyhedsbrev fra klynge 2

Nyhedsbrev fra klynge 2 Nyhedsbrev fra klynge 2 Så blev det til det sidste nyhedsbrev i år 2014. Den har stået på masser af julehygge i december måned, hvilket nyhedsbrevet også bærer præg af. Der har været en fantastisk opbakning

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Den gode modtagelse Lørdag d. 17. november 2018

Den gode modtagelse Lørdag d. 17. november 2018 Den gode modtagelse Lørdag d. 17. november 2018 Stine Søndergård Formålet med denne workshop: Er din forening skarp på den modtagelse som potentielle nye medlemmer og frivillige ønsker? Workshoppen henvender

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

Nye ansigter på Sekretariatet

Nye ansigter på Sekretariatet Medlemsnyt: 06 2018 Dato: 11. oktober 2018 Medlemsnyt giver korte og aktuelle oplysninger fra Frivilligcenter Roskilde og fra den frivillige verden. Medlemsnyt udsendes via mail og kan hentes på www.frivilligcenter-roskilde.dk

Læs mere

Børnehuset flytter ud i det blå

Børnehuset flytter ud i det blå Børnehuset flytter ud i det blå (Men kun for en dag) Onsdag den 29. maj flytter vi som en del af byfesten alle børn og voksne ned til Spejderhytten. Vi skal hygge os med forskellige lege og sange. Hvile/sove

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

Ressourcen: Projektstyring

Ressourcen: Projektstyring Ressourcen: Projektstyring Indhold Denne ressource giver konkrete redskaber til at lede et projekt, stort eller lille. Redskaber, der kan gøre planlægningsprocessen overskuelig og konstruktiv, og som hjælper

Læs mere

Aggerhusavisen. November 2015. Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90. Løssalg kr. 10.00

Aggerhusavisen. November 2015. Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90. Løssalg kr. 10.00 Aggerhusavisen Løssalg kr. 10.00 November 2015 Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90 Forsiden: Efterårsløv. Pedel Karl Speth kan i dagtimerne og på alle hverdage træffes på telefon: 30 53 02 37. I week-

Læs mere

Vi skaber nye muligheder for mennesker, hvis liv er skadet af alkohol og andre rusmidler

Vi skaber nye muligheder for mennesker, hvis liv er skadet af alkohol og andre rusmidler Vi skaber nye muligheder for mennesker, hvis liv er skadet af alkohol og andre rusmidler Den Blå Viol er mit hjem Den Blå Viol i Skive er et værested for mennesker med psykiske, sociale alkohol- eller

Læs mere

Boudigaard.dk Foto: Flemming Worm og Frederik Clement Layout og tryk: Thorvig Tryk A/S, Skive

Boudigaard.dk Foto: Flemming Worm og Frederik Clement Layout og tryk: Thorvig Tryk A/S, Skive Vi ønsker alle en rigtig glædelig jul, samt et godt og lykkebringende nytår! Foto: Flemming Worm og Frederik Clement Layout og tryk: Thorvig Tryk A/S, Skive Kom indenfor Jeg vil gerne invitere jer indenfor

Læs mere

Harmonikaspil. Torsdags dans

Harmonikaspil. Torsdags dans Det sker i Harmonikaspil Hver uge har Digterparkens beboere mulighed for at lade sig underholde af Grenaa Harmonikaklub, som spiller i Digterparkens Café. Her har du mulighed for at nyde det gode selskab

Læs mere

AktivCenter Møllevang

AktivCenter Møllevang Der spilles om klubmesterskabet i hele september måned Den 26. oktober er der krolfafslutning på Møllevang, med fejring af klubmesteren samt nr. 2 og 3 Vi er en forening af ca. 35 60+ere i Store Merløse.

Læs mere

Min mor eller far har ondt

Min mor eller far har ondt Min mor eller far har ondt En pjece til børn af smerteramte Når mor eller far har ondt Dette hæfte er til dig, der har en mor eller far, som har ondt i kroppen og har haft det i lang tid. Det kan være,

Læs mere

OSTEN P FALKE aug ust 2017 Figur 1

OSTEN P FALKE aug ust 2017 Figur 1 FALKEPOSTEN august 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 Frivillighedsformidlingen Aagade 26, Gudumholm, 9280 Storvorde Tlf.: 98 31 69 99 E-mail: formidling@mail.tele.dk Web: www.frivillighedsformidlingen.dk

Læs mere

Læringsmål. Materialer

Læringsmål. Materialer I introforløbet blev elevernes forståelse af og viden om sundhed sat i spil. Eleverne ved nu, at flere forskellige faktorer spiller ind på deres sundhed, og at de forskellige faktorer hænger sammen jf.

Læs mere

ET MEDLEM SOM ALLE ANDRE. Kan handicappede være med i jeres forening? Hvad kan I gøre og hvordan?

ET MEDLEM SOM ALLE ANDRE. Kan handicappede være med i jeres forening? Hvad kan I gøre og hvordan? ET MEDLEM SOM ALLE ANDRE Kan handicappede være med i jeres forening? Hvad kan I gøre og hvordan? Der skal to til et møde Mennesker med handicap er sjældent medlemmer af foreningerne. Det er der mange årsager

Læs mere

Evaluering af søndagscafé på Lindegården

Evaluering af søndagscafé på Lindegården Evaluering af søndagscafé på Lindegården Festsalen, Lindegårdsvej 3, Herning Arrangør: Seniorråd Vest Tovholder Bodil Markmøller 1 Evaluering af søndagscafé på Lindegården 4. oktober 2016 I december 2015

Læs mere

Trivselsundersøgelse VSU maj Sammenfatning

Trivselsundersøgelse VSU maj Sammenfatning Trivselsundersøgelse foråret 2016: 45 besvarelser. Der er gengangere, da deltagerne har skullet svare udfra det hold de går på. Nogle enkelte går på flere hold. VSU og holdene Er du glad for at gå på VSU?

Læs mere

Fællesskab i Vangkvarteret

Fællesskab i Vangkvarteret Infobrev til alle beboerne i Vangkvarteret Februar 2016 Det boligsociale team er kommet på facebook Søg efter: Fællesskab i Vangkvarteret. Husk! Du kan finde mange flere oplysninger omkring ansatte i helhedsplanen,

Læs mere

NEWS BF GØR SIG TANKER OM SKOLENS FREMTID

NEWS BF GØR SIG TANKER OM SKOLENS FREMTID ..JULEMARKED PÅ BF ER NU ALTID ET HIT..!! NEWS BF GØR SIG TANKER OM SKOLENS FREMTID november / december 2012 WORKSHOP OG SALIG JULETID!! KALENDER 21/11: Holdt vi workshop med personale og skolebestyrelse

Læs mere

Referat af Dagbadmintons møde, tirsdag den 8. september.

Referat af Dagbadmintons møde, tirsdag den 8. september. Referat af Dagbadmintons møde, tirsdag den 8. september. Følgende blev meddelt og drøftet: INTERNT: KONTINGENT Kontingentet er uændret 600 kr. Det opkræves af Vivian Rasch, - og jeg har som sådan ikke

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2018 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Din tilfredshed med institutionen

Din tilfredshed med institutionen Din tilfredshed med institutionen a. Jeg er samlet set tilfreds med mit barns dag/fritidstilbud b. Der er et godt samarbejde mellem os og pædagogerne c. Jeg bliver taget med på råd i beslutninger (f.eks.

Læs mere

«Bruger_Initial» Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45

«Bruger_Initial» Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45 «Bruger_Initial» Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45 Indholdsfortegnelse Sociale begivenheder... 3 Facebook.3 Julefrokost..3 Madklub..3 Sommerfest 4 TDC (Tour de Chambres)..4 Vi har

Læs mere

April 2015 Kære forældre Børnehave Strategiproces

April 2015 Kære forældre Børnehave Strategiproces April 2015 1 2 3 Påskeferie 4 5 6 Ma 7 8 9 10 11 12 Sø Konfirmation 13 Ma Blå mandag Samtaler 3. klasse 14 15 16 To Skole/hjemsamtaler 3. klasse 17 18 19 20 21 Ti Generalforsamling 22 On Forårskoncert

Læs mere

OSTEN P FALKE maj 2017 Figur 1

OSTEN P FALKE maj 2017 Figur 1 FALKEPOSTEN maj 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN AKTUELT I DENNE MÅNED Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed

Læs mere

Start trinnet med at fortælle spirerne om finalen, så de ved, hvad målet er.

Start trinnet med at fortælle spirerne om finalen, så de ved, hvad målet er. 1 Fest Spirer Trin for trin Piger i spirealderen er ved at samle erfaring med at deltage i forskellige fester, fx i familien, i forbindelse med årets højtider og ikke mindst til fødselsdagsfester i klassen.

Læs mere

NYHEDSBREV: April 2017

NYHEDSBREV: April 2017 NYHEDSBREV: April 2017 Nye mennesker, spændende projekter og stor ros er blandt nyhederne i april og det er ikke en aprilsnar. DE NYE ANSIGTER & FRIVILLIGE I slutningen af februar blev der afholdt generalforsamling,

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2018 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

LÆSEVÆRKSTEDET. Special-pædagogisk forlag OPGAVER TIL. Lav en brainstorm med alle de ord, I kender, om arbejde og sikkerhed på arbejdet.

LÆSEVÆRKSTEDET. Special-pædagogisk forlag OPGAVER TIL. Lav en brainstorm med alle de ord, I kender, om arbejde og sikkerhed på arbejdet. OPGAVER TIL Livet går så hurtigt NAVN: OPGAVER SOM KAN LAVES I KLASSEN Før I læser romanen Lav en brainstorm med alle de ord, I kender, om arbejde og sikkerhed på arbejdet. Tal i grupper om jeres egne

Læs mere

FOAs Seniorklub Odense

FOAs Seniorklub Odense FOAs Seniorklub Odense Forår 2016 Vesterbro 120 Odense Så er FOAs Seniorklub igen klar med et nyt program for foråret 2016. Velkommen i klubben til alle jer, der trofast slutter op om vores arrangementer

Læs mere

Selvevaluering 2009 10

Selvevaluering 2009 10 Selvevaluering 2009 10 Selvevalueringen er foretaget i 2 klasser i foråret 2010. Lever skolen generelt op til værdigrundlaget? I høj grad 52.6% I nogen grad 47.4% I ringe grad 0% Bliver du under dit ophold

Læs mere

Aggerhusavisen. Juli og august Parkvej Præstø Tlf

Aggerhusavisen. Juli og august Parkvej Præstø Tlf Aggerhusavisen Juli og august 2019 Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90 Fra Nu lyser løv i lunde af Johannes Jørgensen (sidste vers): Du lyse, friske sommer! Vor friheds unge brud, Fra støv og støj vi

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2012

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2012 Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2012 Institution/opholdssted Ungdomscentret Allégården Frederiksberg Allé 48, 1820 Frederiksberg C Uanmeldt tilsynsbesøg aflagt 19.09.12 kl.16.50. Hvem har aflagt tilsynsbesøg

Læs mere

Aggerhusavisen. Januar Parkvej Præstø Tlf

Aggerhusavisen. Januar Parkvej Præstø Tlf Aggerhusavisen Januar 2019 Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90 Forsiden: Flagspætten på foderbrættet er dyr i drift. Sådan en fedtkugle holder ikke længe. Men flot er den. Vi laver et fugletema i gennem

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Rollespil Brochuren Instruktioner til mødeleder

Rollespil Brochuren Instruktioner til mødeleder Instruktioner til mødeleder Introduktion Med dette rollespil træner I det lærte i lektionen Konflikter med kunder. Der skal medvirke to personer, der skal spille henholdsvis Henrik og Lisbeth, hvor Henrik

Læs mere