Forum Fællesblad for Grædstrup

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forum Fællesblad for Grædstrup"

Transkript

1 Forum Fællesblad for Grædstrup December - januar -februar 2012/13

2 Indhold At tro er at komme Side 03 Julekoncert side 06 Julebudet side 08 Sogneaftner og andre arrangementer side 10 Gudstjenester side 14 Bakkelandets Friskole side 16 Gymnastik og Idrætsforeningen side 20 Menighedsrådet side 22 Foreninger side 24 Præsten side 25 Kirkelig vejviser side 26 Diverse oplysninger side 27

3 At tro er at komme At tro er at komme til det, der er større end vi kan forstå -: Guds rige, som Kristus har åbnet i dagen for os, som er små. At tro er at komme til ham, som på korset har sejret for os, - han afviser ingen han gir os Guds nåde, ham frydes vi hos. For troen er ikke, hvad andre kan veje og måle med kløgt - men frygtløst at kaste sig ind på den frelse, som frit os har søgt. At tro er at stille sig ind under ordet, som myndigt får røst - og finde sig tiltalt, og tåle dets sandhed og gribe dets trøst Vi bæres til dåben, og armene om os bekender: Vi tror, hvad dybt her tildeles et barn af dets skaber med ånd og med ord. At tro er at komme, trods hvad der vil hindre, til gudslysets skær - og skænke sin næste Guds nåde i dagen, hvor riget er nær.

4 Salmen At tro er at komme er egentlig ikke en adventssalme, men den siger alligevel alt det, som advent handler om. For selve ordet advent kommer af det latinske ord adventus som betyder komme. Det, der skal komme og som vi venter på i adventstiden er selvfølgelig Jesu komme julenat, hvor han bliver født i Betlehem i stalden. Og på den måde kan vi jo også sige, at det er vores tro vi venter på. Nemlig troen på, at barnet, der bliver født i Betlehem i stalden er Guds søn selv. For at tro er at komme til det, der er større end os selv og det vi som mennesker kan forstå. Og advent er at komme og at tro, at Gud åbenbarer sig for os i det lille barn i krybben og dermed giver os Guds rige gennem det barn. At kommer er en bevægelse og advents tiden bevæger os hen mod jul. Adventstiden bevæger vores tro udover det som kan måles og vejes og forstås med vores intellekt. Derfor er adventstiden også vigtig, netop fordi den hjælper os med at komme tæt på vores tro på at Gud kommer os nær i barnet i krybben, selvom det er svært for vores forstand at tro. Så adventstiden lader os komme udover vores forstand og ud over hvad vi kan forstå og mod julens fantastiske budskab, som ikke skal vejes, måles og for-

5 stås, men føles og leves. At tro er at komme til adventstiden og lade den tale til os med den myndige røst, at høre den tale sandheden om vores liv, men også at få adventstidens trøst med ordet om, at snart sker det, snart kommer Guds frelse til os i barnet fra Betlehem. Derfor: At tro er at komme på trods af alt det, der kan spærre for adventstidens budskab til Gudsrigets skær, der lyser til os fra frelseren i krybben. Glædelig advent og velsignet jul. Pia Skovmose Jensen.

6 Julekoncert Der holdes fælles julekoncert for Grædstrup og Sønder Vissing sogne søndag d kl med Gudenå Folkekor i Grædstrup Kirke Gudenå Folkekor er et blandet kor med ca. 40 sangere som hører under Musisk Oplysningsforbund (MOF). Koret har hjemsted i Brædstrup. Repertoiret er alsidigt og spænder fra kirkemusik og klassiske korværker til danske og udenlandske viser og sange, og vi synger både a cappella og med musikledsagelse. En fast tradition er julekoncerten i Brædstrup Kirke først i december, samt endnu en i en kirke i omegnen. I år i Grædstrup Kirke. Jørn Bendixen har siden august 1990 været en højt påskønnet korleder for Gudenå Folkekor. Han er uddannet som cellist og sanger fra Det Jyske Musikkonservatorium, først som cellist med diplomeksamen i 1978, samtidig med en ny optagelse i konservatoriets sangklasse med fire års studier hos Vagn Thordal. Flere solistiske opgaver, bl.a. ny musik i et samarbejde med Århus Symfoniorkester samt adskillige lied-koncerter diplomeksamen i sang, fortsat samarbejde med Vagn Thordal i en årrække. Jørn Bendixen har altid haft stor interesse for musikkens pædagogiske muligheder og begyndte at undervise og arbejde med kor allerede i sin studietid. Ansættelser på bl.a. Vestbirk Højskole, Herning Musikskole og Salling Musikskole og nu på Rudolf Steiner-Skolen i Århus, hvor han har været med til at opbygge et rigt musikliv omkring skolens kor og orkester med mange koncerter og sceniske opførelser på højt plan.

7 Jørn Bendixen har desuden været flittigt brugt som instruktør ved store korstævner rundt om i hele landet. Årets julekoncert indeholder bl.a: Bachs juleoratorium, to udvalgte koraler Nu kom der bud fra englekor (Bj. Haars melodi) De 4 lys i adventskransen Dejlig er jorden (julehæfte) Advent Julebudet til dem Maria sad i hø og strå Tak og ære være Gud Af højtiden oprunden er Oh holy night Oh come all ye faithfull Så mød op og få julestemningen med hjem! Der er gratis adgang

8 Julebudet til dem, der bygge Julebudet til dem, der bygge her i mørket og dødens skygge, det er det lys, som, aldrig slukt, jager det stigende mulm på flugt, åbner udsigten fra det lave, trøster mildelig mellem grave. Julebudet i vinterens vånde, det er Gud faders varme ånde, menneskefaldet til frelse vendt, menneskets adel på ny erkendt, hjertets ret til at kæmpe og vinde evig slået fast trods hver en fjende. Julebud under storm og torden melder og giver fred på jorden, fred til at stride vor strid med mod, fred til at vente på enden god, højt under medbør og dybt i sorgen, fred for både i går og i morgen. Julebudet til dem, der græde, det er vældet til evig glæde. Glæd dig da kun, du menneskesjæl,stinger end ormen endnu din hæl! Favn kun trøstig, hvad Gud har givet, løft dit hoved og tak for livet!

9 Salmen Julebudet til dem, der bygge er en af mine ynglings salmer. For den fortæller om, at julen bringer fred og glæde, selvom vi ofte har mange tunge byrder og sorger at bære på i vores liv. Julen med budskabet om frelserens fødsel kommer til os, også, når vi er trætte og fuld af sorg eller bekymringer Salmen er skrevet af J.Chr. Hostrup, der blev født 20. maj 1818 i København. Gennem hele sit liv prøvede han at miste, både personligt, men også ved Nederlaget i 1864 gjorde Hostrup til en forfatter med et budskab. Hans eneste salme: Julebudet til dem, der bygge har baggrund i tunge personlige sorger og den sygdom, der tvang ham fra embedet Han flyttede til Frederiksberg, og døde der 21. nov Så julebudet er ikke kun til de glade og forventningsfulde børn eller de voksne, der godt kan lide at hygge sig eller de, der ikke har sorger og bekymringer. Julebudet er i høj grad til alle mennesker i krise og sorg, for julebudet siger, at Gud er kommet til os med fred også fred til at kæmpe videre i det liv, som vi måske har lyst til at opgive. Så Guds julefred til alle, til at kæmpe og fred til at vinde!

10 Sogneaftner og andre arrangementer Sogneaftner: Tirsdag d. 5.2 kl i konfirmandstuen er der en anderledes sogneaften. Foredragsholder er Søren Hebsgaard. Søren Hebsgaard er foredragsholder og videnskabsjournalist med speciale i sociologi og teknologi. Han har tidligere arbejdet i Berlingske Tidendes videnskabs-redaktion og været it-skribent på Ingeniøren. Har i 2012 undersøgt, hvordan smartphonen påvirker gymnasieelever. VI ER VILDE MED VORES SMARTPHONES! To ud af tre voksne danskere og fire ud af fem unge har en smartphone. Og vi bruger den hele tiden:- Vi finder opskriften til aftensmaden ved køledisken i supermarkedet. - Vi tjekker ruten på kortet, mens vi cykler og svarer på arbejdsmails på toilettet. - Vi sms er og tjekker Facebook, mens vi snakker med hinanden - På legepladsen tager vi billeder af børnene og deler dem online. - Og vi tjekker kalender og mail, før vi står op og som det sidste før vi sover. Noget af det er rigtig smart, mens noget af det bare er noget vi gør. MEN HVAD ER DET LIGE, DER SKER? Er vi blevet afhængige af at kommunikere? Er det egentlig godt, at vi altid har mulighed for at vide alting? Hvad er det egentlig, der gør os mere effektive, mere produktive, mere glade? Og er online-virkeligheden lige så vigtig som den fysiske? I foredraget Mig og min smarte telefon vil journalist og

11 teknologiforsker Søren Hebsgaard sammen med publikum forsøge at svare på spørgsmålet: HVORNÅR HJÆLPER TEKNOLOGIEN OS TIL ET BEDRE LIV OG HVORNÅR STÅR DEN I VEJEN? Smartphonen og den konstante online-adgang er nemlig blevet uundværlig for de fleste af os. Især teenagerne, som er vokset op med en laptop i hånden og altid har haft Facebook som en helt naturlig del af deres sociale liv. I 2012 lavede Søren Hebsgaard den første større undersøgelse af, hvordan danske gymnasieelever bruger deres smartphones, og hvordan det påvirker deres samvær, alenetid og stressniveau. Det kom der en masse spændende ny viden ud af, for eksempel at 25 pct. bruger deres smartphone, hver gang de er på toilettet Tilhørerne vil få præsenteret den nyeste internationale viden om mobilforbrug og stress og for eksempel se, hvordan hjernen ændrer fysisk form af at være online konstant. Samtidig vil de blive konfronteret med deres egne dårlige mail- og sms-vaner. Der bliver også plads til de lidt mere eksistentielle og filosofiske overvejelser om, hvad teknologi egentlig er, og hvorfor vi er så glade for den. Det hele er serveret med glimt i øjet og skæve historiske anekdoter, som viser, at teknologien konstant har forandret alt, siden et nysgerrigt hulemenneske for første gang slog to sten mod hinanden. Dette er en aften for hele familien fra konfirmander til bedsteforældre. Så kom og vær med.

12 Forårets anden sogneaften bliver med lokale kræfter. Onsdag d kl vil vi synge foråret ind i konfirmandstuen Vores organist Marie og vores kirkesanger Anne Marie vil spille og synge sammen med os og sognepræst Pia Skovmose Jensen vil kæde det hele sammen med små historier og ved at fortælle om de sange vi skal synge. Har vi ikke lige valgt ynglings sangene, så er der også mulighed for ønskekoncert.

13 Fortælling og Frikadeller: Kom og hør om drengen, der mødte 3 mærkelige mænd og hør en historie om at være lige ved at gøre noget dumt også alligevel ikke gøre det.. Fra vores eget liv kender vi godt til, at vi møder nogle mennesker, som vi synes er mærkelige. De fandtes også på Jesu tid, men også dengang kunne det vise sig, at der var noget man kunne lære af dem, der er anderledes, hvis man altså tør lære dem at kende. Det hører vi om d kl i Grædstrup Kirke. Og vi kender alle sammen det, at vi er lige ved at gøre noget, som vi godt ved er forkert. Det hedder at blive fristet. Det kunne Jesus også blive! Kom og hør om det d. 7. marts kl Efter fortællingen i kirken er der aftensmad i konfirmandstuen.

14 Gudstjenester Dato 2/12 1.s.i advent 9/12 2.s. i advent 16/12 3.s. i advent Grædstrup Kirke Matt. 21, Koncert fælles Sdr. Vissing Kirke Ingen /12 Ingen Ingen Matt. 21, 1-9 Koncert i Grædstrup Kirke Matt. 11, /12 Juleaften Luk. 2, Luk. 2, /12 Juledag Luk. 2, Luk. 2, /12 2. juledag Ingen Matt /12 Ingen Ingen 1/1 Nytårsdag 6/1 H.3k 13/1 1.s. e. h.3k Luk. 2, LBP Matt. 2, 1-12 Ingen Luk. 2, 21 Ingen Konfirmandgudstjeneste

15 Gudstjenester Dato 20/1 si. s. e. h.3k Grædstrup Kirke Matt. 17, 1-9 Sdr. Vissing Kirke Ingen 27/1 Septuagesima Ingen Minikonfirmander 3/2 Sexagesima Mark. 4, Mark. 4, /2 Fastelavn 17/2 1.s.i fasten 24/2 2. s. i fasten 3/3 3. s. i fasten 9.00 Matt. 3, Matt. 4, 1-11 Ingen Luk. 11, Matt. 3, Ingen LBP Matt. 15, Luk.11, Kirkebilen kan bestilles på telefon: Kirkebilen er gratis og kører på de søn og helligdage, hvor det er annonceret i gudstjenestelisten samt til møder i præstegården.

16 Bakkelandets Friskole Du skal måske stå af cyklen, når vi skal ned af bakken. Alle nye små får en stor-ven. Sådan er det på Bakkelandets Friskole. De nye 14 som i sommers startede i 0. klasse fik fra 1. dag en storven. Vennen hjælper og er ham eller hende der tager kontakt i pauserne. Overskriften er taget ud af en sammenhæng, hvor storvennerne skulle hjælpe deres små venner på den første længere cykeltur på en éndags skoleudflugt i nærområdet. Et talende udtryk for omsorg for en lille ven. Storgruppen på Bakkelandets Friskole har andre vigtige opgaver i forhold de yngre elever. Gruppen er legepatrulje og det betyder, at 2 eller 3 af gruppens elever arrangerer lege i den længste af pauserne. Det bliver til rundbold, spark til dåse eller til andre lege i løbet af efteråret og vinteren. Storgruppen har en biograftur i sigte, og får på den måde en lille belønning for deres gode lege med skolens yngste. En tanke fra lederen på Bakkelandet: Når verden lukkes ind i stuen Når verden lukkes ind i stuen en aften og vi via TV oplever billeder og tale om kummerlige forhold for børn, så mærkes vi. Jeg tænker ikke alene på de børn, som lever i Afrika og ikke har tag over hovedet eller børn der sulter, og som måske har mistet deres forældre. Nej, jeg tænker også på børn som vokser op i Danmark. Børn som får basale behov opfyldt med mad og bolig, men som virkelige mangler omsorg og kærlighed. Den synlige omsorg får mange. Tøjet er i orden og måske mærketøj. Skiftetøjet er med. Madkassen indeholder ostehaps, rosinpakker ja, måske med en lille omsorgshilsen eller et smil fra mor. En anden omsorg som er en mere usynlige omsorg kræver langt mere af os forældre og voksne. Usynlig omsorg er den kvalitet der er i det, som sker. Det være sig hjemme, i vuggestuen, i børnehaven og i skolen og det kan være omkring et måltid, hvor kvaliteten så er måden vi spiser sammen på. Bliver barnet set, mærket, hørt og forstået. Desværre oplever vi, at børn ikke får denne usynlige omsorg, som er båret af forældrekærlighed, indlevelsesevne og empati og en sand moral fra

17 voksne i institutionerne. Det vises tydeligt når verden lukkes ind. Barndommen sætter spor. Barndommen bliver tilbage i vort indre som en dyb, rindende flod, hvoraf vi øser glæde og smerte. Den er mørk og hemmelighedsfuld, årsag og virkning flyder dunkelt sammen, billeder kommer og går. Sådan skrev forfatter Tove Ditlevsen i Barndommens gade. Hun skrev også at floden gravede sit leje dengang sindet var blødt, som det fine sand i strandkanten, og kun i sjældne, stille øjeblikke, kan vi spejle os deri. Ja, selvom minderne er flygtige, så ved vi dog, at barndommen bor et sted langt inde i, og at vi alle må leve med de oplevelser og erfaringer vi fik i vores barndom. Barndommen er vor fælles kilde til styrke og svaghed, selvfølelse og skam, glæde og sorg. Derfor bliver vi voksne aldrig færdige med den barndom, vi giver dem. Den vil altid blive tilbage i deres indre. Et billede fra Bakkelandets Vuggestue Syltetøjsglas uden Etiket Efteråret er lige ved at blive afløst af vinteren, så flyverdragter, huer, vanter og varme støvler er en nødvendighed hver dag. Holder vejrudsigtens varsler om slud og sne får vi rigeligt brug for det. Tænk også over om dynen skal være tykkere eller der evt. skal suppleres med en fleecedragt. Musik og rytmiktemaet er ved at blive afløst af lanternetemaet. Første skridt er taget ved at vi nu synger Lanternesangen før vores frokost. Vi vil gerne bede alle om at medbringe et syltetøjsglas uden etiket. Så får alle børn nemlig mulighed for at være med til at lave lanterner. I denne middagsstund har vi lige set et dejligt resultat af at gentagelser er godt for vores børn. De ældste børn har lige på eget initiativ leget To skridt til højre og Først den ene vej. De er to ud af tre sanglege, som vi har leget mange gange i den sidste periode. En sand fornøjelse.

18 Vi hjælper hinanden. -Hold lige her. Ja sådan! Alexander har malet et stort flot maleri i varme farver på akvarelpapir, som er blevet behandlet med olie, så lyset kan skinne igennem, og han har klippet fine mønstre i lange, brede guldstrimler, og nu hjælper Nadja ham med at klipse det hele sammen til en flot lanterne. Alexander og de mange andre børn i nulte har ikke prøvet at lave den slags lanterner før, men Nadja, som går i fjerde klasse har været processen igennem tre gange før, og selv om det er et år siden sidst, og hun lige selv skulle have frisket det hele op, er hun nu klar til at hjælpe de mindre børn. Det er den 1. november, og vi er i gang med at forberede os til den årlige Morten Bisp event. Som de andre år strækker Morten Bisp sig over to dage, hvor hele skolen i fællesskab og udendørs forbereder det store måltid med masser af grøntsager og gås, selvfølgelig. Gæssene skal slagtes, renses og plukkes og de mange grøntsager skal renses, og det hele skal gøres klar til at blive stegt og bagt på bål og i naturovn. Hvordan det går til, er en anden historie. Alle elever, lærere og SFO-pædagoger deltager i forberedelserne. Der skal slås bivuaker op, så de store kan sove udendørs, (eller måske mest snakke,) og klasselokaler skal omdannes til bekvemme hyggehuler, og det er meget vigtigt, at man får indrettet den helt rigtige soveplads. Og når hele festen ebber ud dagen efter, slutter vi af med at gå optog igennem Grædstrup, mens solen går ned og lanternerne lyser op i mørket med deres smukke varme farver. -Så skal du bare have bund i, siger Nadja, og nogle af de drenge, som har limet en lyseholder på den paptallerken, der udgør bunden i lanternen, tager over og viser Alexander, hvordan han klipper hakker i paptallerkenen, så også den kan blive hæftet fast i lanternen. Søren fra 2. klasse har fået tillidshvervet, at betjene sylen, så han hjælper stolt Alexander og alle andre med at prikke huller til håndtaget. Dittes mor kommer ind og udbryder ærligt, -hold da op, hvor er de flotte! -Ja mor, vil du se min? Og Ditte viser sin lanterne til moren og tilføjer stolt, -og se, det er Noahs, den har jeg hjulpet ham med. Børnenes glæde over at kunne hjælpe hinanden og trygheden i, at de kan spørge om hjælp ud i børneflokken, og få den hjælp, de har brug for, er et godt eksempel på den kultur, vi værner om i Bakkelandets SFO.

19 Kalender: Klippe-klistre-dag på Friskolen og bedsteforældredag i Luciaoptog på Bakkelandets afdelinger og Søndergården i Kirkegang for alle på Bakkelandet Fastelavnsfest Friskolens gymnastiksal Foredragsaften arr. Af Bakkelandets Vuggestues Bestyrelse Tema: Børnefamilier og blodsukkerballaden

20 Gymnastik og Idrætsforeningen Vinter 2012/13 i Grædstrup Sogns Gymnastik & Idrætsforening Gymnastik og leg I Grædstrup Gymnastik- og Idrætsforening vil vi gerne tilbyde gymnastik/ tummel og leg for de 3 6 årige samt 7 8 årige piger og drenge, men vi mangler dig til at være leder eller hjælper. Du behøver ikke have en lederuddannelse, bare du har lyst til at motivere børnene til motoriske udfoldelser. Foreningen vil rigtig gerne tilbyde kursus, hvis du gerne vil inspireres, så hold dig ikke tilbage.! Kurser er i DGIregi. Måske er I to der gerne vil følges ad? Vær med til at få mere liv i gymnastiksalen og tøv ikke med at ringe til undertegnede. Den havde Lotte Gram og Tove Hedegård et fantastisk godt tilbud til børnehavebørn på sportspladsen, hvor der blev afholdt en rigtig sjov og god Tumle-lørdag trods regnvejr. Der bliver arbejdet på at stable en lignende lørdag på benene i gymnastiksalen eller sportspladsen d og vi fortsætter efter nytår, hvis opbakningen er til det. Det kan evt også blive for andre aldersgrupper. Har du lyst til at spille badminton, kan du booke en bane i Friskolens gymnastiksal.

21 Tilmelding til Eva Lemmermann Motion & Fitness var startet om torsdagen, men desværre har vi måttet aflyse pga for lille deltagelse. Hvis efterspørgselen bliver større kan vi evt. genstarte holdet. Med venlig hilsen Anni Haldrup Eriksen mobil: Gymnastik-udvalget Grædstrup Sogns Gymnastik- og Idrætsforening

22 Menighedsrådet Menighedsrådsvalg 2012 Menighedsrådsvalget i Grædstrup forløb som fredsvalg. Fredsvalg betyder, at der kun er indleveret en liste, og dermed er de personer som står på listen, valgt. Et menighedsråd er valgt for fire år. Det gamle menighedsråd som blev valgt i 2008 bestod af fem folkevalgt: Henning Andersen, Hanna Sømod, Birgit Kristensen, Jan Skovvang Nielsen, Anne Louise Nielsen, har nu afholdt sit sidste menighedsrådsmøde. Det nye menighedsråd består af: Henning Andersen, Hanna Sømod, Jens Christian Nielsen, Poul Eddie Jensen og Anette Nielsen.

23 Desuden består menighedsrådet af sognepræst Pia Skovmose Jensen og medarbejderrepræsentant organist Marie Nikolajsen. Deres periode starter formeldt 1. Søndag i advent, da det er her kirkeåret starter. Tak til de udtrådte medlemmer og velkommen til de nye. Henning Andersen

24 Foreninger og bestyrelser Grædstrup Sogns Gymnastik og Idrætsforening: Formand: Eva Lemmermann Grædstrup Sogns Beboerforening: Formand: Lene H. Madsen tlf / Grædstrup Vandværk: Formand: Ejner Jørgensen Byfornyelsesgruppen i Grædstrup: Caroline Jensen GAP: Bo Carlsen Grædstrup Menighedsråd: Se sidste side. Bakkelandets Friskole, Børnehave og vuggestue: Formand Skole /bhv: Maja Clausen Formand Vuggestue: Alice Fleten Skoleleder: Jens Erik Skals Landsbyrådet

25 Præstens side Jeg træffes på eller Jeg har ingen fast træffetid, men er jeg der ikke, så indtal besked og jeg ringer tilbage. Hvad gør man, når man skal Fødsel: Jordemoderen indberetter fødslen til bopælssognet. Barnedåb eller navngivelse: Man henvender sig til præstesekretæren inden seks måneder efter barnets fødsel. Ved dåb medbringes navn og adresse på mindst to og højst fem faddere. Inden dåben besøger præsten hjemmet, for at aftale de praktiske ting. Navngivelse kan ske umiddelbart efter barnets fødsel, og udelukker ikke dåb på et senere tidspunkt. Bryllup: Man aftaler tid og dato med kirken og henvender sig til vielseskontoret på Rådhuset, hvor man får en prøvelsesattest, der afleveres sammen med evt. navneændring på kirkekontoret. Ved dødsfald: Begravelsens forløb og salmer aftales med præsten. Som regel kontaktes en bedemand, der tager sig af de praktiske ting vedrørende dødsfaldet. Alle spørgsmål, samt aflevering af papirer til kirkelige handlinger, navneændringer m.v afleveres til præstesekretæren.

26 Kirkelig vejviser Sognepræst Pia Skovmose Jensen tlf Hamborgvej 5b, 8740 Brædstrup. Præstesekretær Linda Vestergaard tlf (I kontortiden, se forrige side) Menighedsrådet Henning Andersen Hanna Sømod Eddie Jensen Jens Christian Jensen Anette Nielsen Kirkebetjening: Graver Carsten Andersen tlf Organist Marie Nikolajsen tlf Kirkesanger Anne Marie Holst tlf Fast tilknyttede afløsere/medhjælpere: Organist Asger Plambech tlf Gravermedhjælper Poul Erik Sørensen tlf Kirkesanger Andreas R. Skovmose tlf

27 Diverse oplysninger Udgivet af Grædstrup Menighedsråd i samarbejde med foreninger, råd, bestyrelser og interessegrupper i Grædstrup Sogn Redaktion: Pia Skovmose Jensen tlf Hamborgvej 5 B, Grædstrup 8740 Brædstrup Layout: Pia Skovmose Jensen Produktion: FJ Offset, Gludsted Oplag: 500 eksempl. Næste nummer FORUM Fælles blad for Grædstrup Sogn udkommer ca.1. marts 2013 Indlevering af stof: Deadline den 1. november 2012.

28

Sønder Vissing Kirke og Sogn

Sønder Vissing Kirke og Sogn Sønder Vissing Kirke og Sogn December januar februar 2012/13 Indhold At tro er at komme Side 03 Julekoncert side 06 Gudstjenester side 08 Sogneaftner i Grædstrup side 10 Spejderne side 12 Cymbelstjerne

Læs mere

Forum Fællesblad for Grædstrup Sogn

Forum Fællesblad for Grædstrup Sogn Forum Fællesblad for Grædstrup Sogn Juni Juli August 2015 Indhold Konfirmandtale side 03 Gudstjenester side07 Kirkelige arrangementer side 09 Jægerne i skoven side 10 Nyt fra Sognet side 11 Foreninger

Læs mere

2. juledag Matt. 23, 34-39; Jer 1,17-19; ApG 6,8-14 og 7,54-60 Salmer: 129, 118, , 108, 114

2. juledag Matt. 23, 34-39; Jer 1,17-19; ApG 6,8-14 og 7,54-60 Salmer: 129, 118, , 108, 114 2. juledag Matt. 23, 34-39; Jer 1,17-19; ApG 6,8-14 og 7,54-60 Salmer: 129, 118, 122 130, 108, 114 Lad os bede! Herre, tak fordi din julefred er mere end god mad, slik og kager. Hold os fast til dig, også

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

Forum Fællesblad for Grædstrup

Forum Fællesblad for Grædstrup Forum Fællesblad for Grædstrup September oktober november 2014 Indhold Høstens gave side 03 Lørdagsdåb side 05 Gudstjenester side06 Kirkelige arrangementer side 08 Nyt fra Sognet side 11 Præsten side 12

Læs mere

Forum Fællesblad for Grædstrup Sogn

Forum Fællesblad for Grædstrup Sogn Forum Fællesblad for Grædstrup Sogn Juni - Juli August 2012 Indholdsfortegnelse Konfirmandtale side 03 Gudstjenesteliste side 06 Menighedsrådsvalg side 08 Nyt fra Sognet side 10 Foreninger og bestyrelser

Læs mere

Forum Fællesblad for Grædstrup Sogn

Forum Fællesblad for Grædstrup Sogn Forum Fællesblad for Grædstrup Sogn December Januar Februar 2011/2012 5 Indholdsfortegnelse Præstens side side 3-4 Gudstjenester side 5-6 Julekoncert side 7-8 Babysalmesang side 8 Bakklandets friskole

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerternes fest Klumme, december 2017 Man kan betragte højtider som forstørrelsesglas. Når vi fejrer noget, sker der nemlig det, at vi tager en lille del

Læs mere

16.s.e.trin. A. 2015. Luk 7,11-17 Salmer: Det kan synes som et dårligt valg, at der skal prædikes over enkens søn fra Nain, når vi lige har fejret

16.s.e.trin. A. 2015. Luk 7,11-17 Salmer: Det kan synes som et dårligt valg, at der skal prædikes over enkens søn fra Nain, når vi lige har fejret 16.s.e.trin. A. 2015. Luk 7,11-17 Salmer: Det kan synes som et dårligt valg, at der skal prædikes over enkens søn fra Nain, når vi lige har fejret barnedåb. Den festlige velkomst her i menigheden af lille

Læs mere

Trøstet sorg som slebet glas!

Trøstet sorg som slebet glas! Trøstet sorg som slebet glas! Matt 5,1-12 kollekt: Lissner, s. 214 Salmer: 573-575-654-321-775 Vær fortsat ved vor side, når stormen stilner af. Vær hos os, når vi søger til vore kæres grav. Giv, at vi

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2015. 25-12-2015. side 1. Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2015. 25-12-2015. side 1. Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14 side 1 Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14 For af den nåde er I frelst ved tro. Og det skyldes ikke jer selv, gaven er Guds. De ord kan sættes som overskrift over julen. Gaven er Guds. Julen

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh. Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016 Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.1,5) I verden omkring os, og jævnligt også i vore egne hjerter, synes

Læs mere

seng efter dejlig lejrdag. Se masser Husk Tjek VIGGO

seng efter dejlig lejrdag. Se masser Husk Tjek VIGGO Fredagsbrev Light uge 19 13. maj 2016 Skrevet torsdag aften mens Nimdrupvej 2a 8740 Brædstrup friskolens børn er ved at komme i 75753888 seng efter dejlig lejrdag. Se masser kontor@bakkelandets-friskole.dk

Læs mere

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem.

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem. 1 Juleaften 2009. Hvad er det bedste ved julen? ja, hvad er det bedste ved julen? Måske al hyggen i dagene op til jul, med pynt i gaderne, lys overalt, med julekalendere i fjernsynet, hvor man sammen har

Læs mere

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 1 Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 Åbningshilsen Denne søndag, Julesøndag, søndag i julen, årets sidste søndagsgudstjeneste konfirmerer

Læs mere

Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke:

Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke: 1 Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke: Af Svend Aage Nielsen. Forløb efter salmeblad: Præludium-indgangsbøn-94-kollektlæsning-104-- forløb på prædikestolen. Apostolsk velsignelse. Solo:

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

nu titte til hinanden

nu titte til hinanden nu titte til hinanden Taget fra Børnetekstrækken, Bog 10 Udvalgt salme Nu titte til hinanden. ( Syng med, Lohse nr. 79 el. DDS nr. 750). Tekst Se Udvalgt salme Mark 10,14b. Huskeord (Vælg et af følgende

Læs mere

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD 56.årg. December Januar Februar Marts Nr.1 Et lidet barn så lysteligt blev af en jomfru båret, ej før, ej siden hørtes sligt, men kun i jubelåret, i tidens fylde,

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn september til november 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen,

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Husk Tjek VIGGO. Husk fotografering mandag og torsdag. Fredagsbrev Light uge oktober Indhold

Husk Tjek VIGGO. Husk fotografering mandag og torsdag. Fredagsbrev Light uge oktober Indhold Fredagsbrev Light uge 45 06. oktober 2015 Nimdrupvej 2a 8740 Brædstrup 75753888 kontor@bakkelandets-friskole.dk www.bakkelandets-friskole.dk Indhold Selv det stærkeste tal... Frede kom og slagtede De afslørede

Læs mere

Kirke og Sogn Sønder Vissing sogn

Kirke og Sogn Sønder Vissing sogn Kirke og Sogn Sønder Vissing sogn Juni Juli August 2014 Indhold Konfirmandtale side 03 Gudstjenester side 07 Kirkelige arrangementer side 09 Nye beboere side 10 Nyt fra Sognet side 11 Præsten side 13 Kirkelig

Læs mere

Forum Fællesblad for Grædstrup Sogn

Forum Fællesblad for Grædstrup Sogn Forum Fællesblad for Grædstrup Sogn September Oktober November 2015 Indhold Ebola og Sierra Leone side 03 Gudstjenester side05 Kirkelige arrangementer side 07 Nyt fra Sognet side 10 Foreninger side 16

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

4.s.i adv.b Johs 3,25-36 Salmer: Den amerikanske forfatter og komiker Mark Twain har sagt følgende: Jeg har i livet haft

4.s.i adv.b Johs 3,25-36 Salmer: Den amerikanske forfatter og komiker Mark Twain har sagt følgende: Jeg har i livet haft 4.s.i adv.b. 2015 Johs 3,25-36 Salmer: 86-90-108 325-87-80 Den amerikanske forfatter og komiker Mark Twain har sagt følgende: Jeg har i livet haft tusinder af bekymringer, kun enkelte af dem er blevet

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Mandag d. 2. marts 2015 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus Kristus,

Læs mere

det høje besøger os, kommer til os, og giver os, leder vore fødder ind på fredens vej.

det høje besøger os, kommer til os, og giver os, leder vore fødder ind på fredens vej. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirker den 15. december 2013 Kirkedag: 3.s.i advent/b Tekst: Luk 1,67-80 Salmer: SK: 87 * 12 * 76 * 89 * 90,2 * 88 LL: 87 * 70 *78 * 123 (Luciagudstj) Vi kender sikkert

Læs mere

Glade jul dejlige jul

Glade jul dejlige jul Dejlig er den himmelblå både på den gammelkendte melodi, og så også den dejlige vi lige hørte.. Himmelblå- Så var der også Kære Susan med de himmelblå tillykke Englene og Fanden det kvaj, de står ved hver

Læs mere

Forum Fællesblad for Grædstrup Sogn

Forum Fællesblad for Grædstrup Sogn Forum Fællesblad for Grædstrup Sogn Juni Juli August 2014 Indhold Konfirmandtale side 03 Gudstjenester side08 Kirkelige arrangementer side 10 En tid er slut side 11 Nyt fra Sognet side 13 Foreninger side

Læs mere

Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006

Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006 Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen, Teglparken

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Alle Helgens søndag 2015 11-11-2015 side 1. Prædiken til Alle Helgens søndag 2015. Tekst. Matt.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Alle Helgens søndag 2015 11-11-2015 side 1. Prædiken til Alle Helgens søndag 2015. Tekst. Matt. 11-11-2015 side 1 Prædiken til Alle Helgens søndag 2015. Tekst. Matt. 5,1-12 Det er som om at vi kender hinanden så godt når vi samles til Alle helgens dagens gudstjenester. Vi er alle kommet med en sindets

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Alle Helgens søndag side 1. Prædiken til Alle Helgens søndag Tekst. Matt.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Alle Helgens søndag side 1. Prædiken til Alle Helgens søndag Tekst. Matt. 07-11-2016 side 1 Prædiken til Alle Helgens søndag 2016. Tekst. Matt. 5,13-16 Vi er fælles om livet og om det at være mennesker. Vi er fælles om at smage livet med alle dets nuancer af surt og sødt, af

Læs mere

PRÆDIKEN JULEDAG 2016 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL Tekster: Es. 9,1-6a; Hebr. 1,1-5; Luk. 2,1-14 Salmer: 99,100,123,114,112

PRÆDIKEN JULEDAG 2016 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL Tekster: Es. 9,1-6a; Hebr. 1,1-5; Luk. 2,1-14 Salmer: 99,100,123,114,112 PRÆDIKEN JULEDAG 2016 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL. 10.15 Tekster: Es. 9,1-6a; Hebr. 1,1-5; Luk. 2,1-14 Salmer: 99,100,123,114,112 Kom, Jesus, vær vor hyttegæst hold selv i os din julefest! Da skal med

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN DECEMBER - JANUAR Søndag den 17. december kl. 10.30, 3. søndag i advent Højmesse ved Poul Martin Langdahl. (Søndagens tekst: Luk 1,67-80). Søndag den 24. december, JULEAFTEN Julegudstjeneste

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Tirsdag d. 1. marts 2016 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus

Læs mere

Gudstjeneste 220215 10.30 - Brændkjærkirken 1. søndag i fasten Prædikant: Ole Pihl sognepræst. Tekster: 1. Mos 3,1-19 & Matt 4,1-11 Salmer:

Gudstjeneste 220215 10.30 - Brændkjærkirken 1. søndag i fasten Prædikant: Ole Pihl sognepræst. Tekster: 1. Mos 3,1-19 & Matt 4,1-11 Salmer: Gudstjeneste 220215 10.30 - Brændkjærkirken 1. søndag i fasten Prædikant: Ole Pihl sognepræst Tekster: 1. Mos 3,1-19 & Matt 4,1-11 Salmer: DDS 739 - Rind nu op DDS 449 - Vor Herre tar de små i favn DDS

Læs mere

Prædiken den 25. september 2016 kl i Næsby Kirke ved Marie Holm 18. søndag efter trinitatis, 2. tekstrække

Prædiken den 25. september 2016 kl i Næsby Kirke ved Marie Holm 18. søndag efter trinitatis, 2. tekstrække Prædiken den 25. september 2016 kl. 10.00 i Næsby Kirke ved Marie Holm 18. søndag efter trinitatis, 2. tekstrække Lad os rejse os og høre dette hellige evangelium skrevet af evangelisten (Gud være lovet

Læs mere

Kirke & Sogn. aunslev bovense

Kirke & Sogn. aunslev bovense Kirke & Sogn aunslev bovense 44. årgang nr. 1 december 2013 - marts 2014 Det kimer nu til julefest Synger vi juleaften i kirken så taget er nær ved at løfte sig. Juleaften skal vi synge de salmer vi kender.

Læs mere

3. søndag i advent II. Sct. Pauls kirke 15. december 2013 kl. 10.00. Salmer: 77/82/76/78//86/439/89/353 Uddelingssalme: se ovenfor: 89

3. søndag i advent II. Sct. Pauls kirke 15. december 2013 kl. 10.00. Salmer: 77/82/76/78//86/439/89/353 Uddelingssalme: se ovenfor: 89 1 3. søndag i advent II. Sct. Pauls kirke 15. december 2013 kl. 10.00. Salmer: 77/82/76/78//86/439/89/353 Uddelingssalme: se ovenfor: 89 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen.

Læs mere

som gamle mennesker sukkende kan sige når de har været til endnu en begravelse.. For sådan er det jo også. At nogen af os får lov at sige farvel

som gamle mennesker sukkende kan sige når de har været til endnu en begravelse.. For sådan er det jo også. At nogen af os får lov at sige farvel Juledag 2014 Af sognepræst Kristine S. Hestbech Livet har en begyndelse og en ende. Sådan er det, når man ikke tror på reinkarnation hvor alt går i ring, men tror på at livet er så ukrænkeligt og værdigt

Læs mere

Julen 2016 i Holbøl kirke

Julen 2016 i Holbøl kirke Julen 2016 i Holbøl kirke Med fredslys fra 1. søndag i advent til helligtrekonger. 1 Advent er forventning og forberedelse til julen, hvor vi fejrer, at Jesus kom til verden. Adventskrans, julekrybbe,

Læs mere

Kirke og Sogn Juni - Juli - August 2012

Kirke og Sogn Juni - Juli - August 2012 Kirke og Sogn Juni - Juli - August 2012 Indholdsfortegnelse Konfirmandtale side 03 Gudstjenesteliste side 06 Spejderne side 08 Fra Menighedsrådet side Præstens side side 13 Kirkelig vejviser side 14 Diverse

Læs mere

Juleaften II Sct. Pauls kirke 24. december 2015 kl Salmer, trykte: 94/119// Hvad er det, der gør jul til noget særligt /104/121

Juleaften II Sct. Pauls kirke 24. december 2015 kl Salmer, trykte: 94/119// Hvad er det, der gør jul til noget særligt /104/121 1 Juleaften II Sct. Pauls kirke 24. december 2015 kl. 14.30. Salmer, trykte: 94/119// Hvad er det, der gør jul til noget særligt /104/121 Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 2,1-20 Bøn. Lad os bede!

Læs mere

Forum Fællesblad for Grædstrup

Forum Fællesblad for Grædstrup Forum Fællesblad for Grædstrup December 2014 - Marts 2015 Indhold Jerikos Rose side 3 Adventstids læsning side 7 Gudstjenester side 8 Kirkeligelige arrangementer side 10 Babysalmesang side 13 Nyt fra sognet

Læs mere

det brager løs igen: pas nu lige på, klap hesten, spis brød til, du bestemmer ikke altså sådan over

det brager løs igen: pas nu lige på, klap hesten, spis brød til, du bestemmer ikke altså sådan over Nytårsdag 2014. Domkirken 14.00: 712 Vær velkommen, 713 For dig, O Herre, 717 I går, 588 Herre gør, 118 Julen har englelyd. Nadver: 587 Guds egen kære søn. Nu ligger der så et ubrugt år foran os. Sådan

Læs mere

Nyhedsbrev. august september oktober

Nyhedsbrev. august september oktober Nyhedsbrev august september oktober Gudstjenester i Jerne og Skads Kirke J - JERNE KIRKE S - SKADS KIRKE Søndag den 2. august 9. søndag efter Trinitatis Søndag den 27. september 17. søndag efter Trinitatis

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2014..docx. 27-12-2014. side 1. Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2014..docx. 27-12-2014. side 1. Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14 side 1 Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14 Og da englene havde forladt dem og var vendt tilbage til himlen, sagde hyrderne til hinanden:»lad os gå ind til Betlehem og se det, som er sket,

Læs mere

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur.

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur. Juni - Juli - August 2015 Sognebladet Tødsø - Alsted - Sdr. Dråby Pastorat Inde i bladet: Præstens side 2 Konfirmandindskrivning 2016 3 Sogneudflugt 4 Kirkeskibe 5 Nyt fra beboerforeningerne 6 Adresser

Læs mere

For jeg ved med mig selv, at livet byder på udfordringer, hvor end ikke nok så meget fromhed og tro, kirkegang, bøn og

For jeg ved med mig selv, at livet byder på udfordringer, hvor end ikke nok så meget fromhed og tro, kirkegang, bøn og Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirker den 2. februar 2014 Kirkedag: 4.s.e.H3K/B Tekst: Matt 14,22-33 Salmer: SK: 720 * 447 * 13 * 636 * 487,7 * 34,3 LL: 720 * 23 * 13 * 636 * 487,7 * 34,3 Jesus

Læs mere

Juledag Intentionen i Lukasevangeliets fødselsberetning og i Johannesevangeliet er den samme: at pege på Kristus som verdens lys og frelser.

Juledag Intentionen i Lukasevangeliets fødselsberetning og i Johannesevangeliet er den samme: at pege på Kristus som verdens lys og frelser. Juledag 2013 Vi har hørt Johannes fødselsberetning. En helt anden historie end i går, hvor det var Lukas juleevangelium, der blev prædiket over i landets kirker. Er det overhovedet en fødselsberetning,

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Hvert træ nu pranger med sit løv, og jorden dækker til sit støv med sommergrønne klæde, og skønnere er liljens dragt

Læs mere

Bryndum og Vester Nebel kirker

Bryndum og Vester Nebel kirker og Vester Nebel kirker November - februar 2016/2017 Julens arrangementer i kirken - sang og musik - arrangementer for børn Julekoncert med Re-fresh Torsdag den 8. december kl. 19.00-20.00 i kirke Kom i

Læs mere

Velkomst og tema: Prædiken:

Velkomst og tema: Prædiken: Gudstjeneste 180115 10.30 - Brændkjærkirken 2 s.e. H3K 2. Tekster: Mos 33,18-23; Joh 2,1-11 (afslutning af prædiken: Rom 12,9-12a) Prædiken af sognepræst Ole Pihl Salmer: DDS 4 Giv mig Gud en salmetunge

Læs mere

15. søndag efter Trinitatis

15. søndag efter Trinitatis 15. søndag efter Trinitatis Salmevalg 751 Gud ske tak og lov 29 Spænd over os dit himmelsejl 400 Så vældig det mødte os 321 O Kristelighed 678 Guds fred er glæden i dit sind Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

Prædiken holdt i Haderslev Domkirke af sognepræst Henning Wehner. 408 349 448 305 / 540 227,9-234 3.s.e.P 26. april 2015 Dom kl.10.00 Joh.

Prædiken holdt i Haderslev Domkirke af sognepræst Henning Wehner. 408 349 448 305 / 540 227,9-234 3.s.e.P 26. april 2015 Dom kl.10.00 Joh. Prædiken holdt i Haderslev Domkirke af sognepræst Henning Wehner 408 349 448 305 / 540 227,9-234 3.s.e.P 26. april 2015 Dom kl.10.00 Joh.16,16-22 Der var ét billede i denne prædiketekst, som nogle her

Læs mere

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Det er kyndelmisse. Det er den dag, hvor man i gamle dage, i den katolske kirkes tid, bragte sine stearinlys til kirken, for at få dem velsignet, sammen med kirkens lys.

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 21. april 2013 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 787: Du, som har tændt millioner af stjerner DDS 654:

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 3. søndag i Advent side 1

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 3. søndag i Advent side 1 11-12-2016 side 1 Prædiken til 3.søndag i advent 2016. Engesvang, Christianshede Tekst. Matt. 11,2-10. Hvis man skulle sætte en farve på 3. søndag i Advent, som den kommer til os i gudstjenestens læsninger,

Læs mere

Nogle af os er kede af det, fordi vi savner nogen, eller måske en bestemt, at være sammen med. Nogle af os går og småskændes, fordi det skulle

Nogle af os er kede af det, fordi vi savner nogen, eller måske en bestemt, at være sammen med. Nogle af os går og småskændes, fordi det skulle Juleaften, domkirken 16.30 : 94 Det kimer nu, 119 Julen har bragt, 104 Et barn er født, 120 Dejlig er jorden. 1.salme, Salutation og kollekt med korsvar, Koret: "Højlovet være han som kommer i Herrens

Læs mere

10 vigtigste ting at vide om advent L -Xl

10 vigtigste ting at vide om advent L -Xl Adventskransens fire lys symboliserer de fire adventssøndage inden jul. Levende lys hører adventstiden til, fordi julen ifølge kristendommen handler om, at Jesus kom til jorden som verdens lys - at han

Læs mere

Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset.

Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1992 Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb under en højmesse

Læs mere

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS Kirkebladet Tibirke Sogn November - December 2015 MEDITATIONS- OG MUSIK- GUDSTJENESTE TORSDAG D. 19. NOVEMBER KL. 20.00 TIBIRKE KIRKE Der vil være tid til stilhed og refleksion. Enkle meditative tekster

Læs mere

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af.

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af. Kirkeblad sommeren 2008 Afskedshilsen Tiden er nu inde til at skrive en lille afskedshilsen midt i alle flyttekasserne. Tiden er inde til at sige farvel og tak for den tid vi har været her i Fjellerup

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 7,11-17

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 7,11-17 1 16. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 20. september 2015 kl. 10.00. Høstgudstjeneste Salmer: Nu går vi glad vor kirkegang /434/25/728//730/439/729/476 Åbningshilsen Vi er til takkegudstjeneste

Læs mere

Vær velkommen, du min fred, Dig ske tak i evighed! Drag, o Jesus, ind itl mig, Vejen selv du bane dig!

Vær velkommen, du min fred, Dig ske tak i evighed! Drag, o Jesus, ind itl mig, Vejen selv du bane dig! PRÆDIKEN MARIÆ BEBUDELSESDAG 25.MARTS 2012 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL.10.15 KRARUP KL. 14 Tekster: Es.7,10-14; 1.Kor.21-31; Luk.1,46-55 Salmer: 10,441,71,73,117 Vær velkommen, du min fred, Dig ske tak

Læs mere

Kirkeblad for Hjerm Sogn

Kirkeblad for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: jjs@km.dk Menighedsrådsformand: Robert Stoltenberg Højgårdsparken 90, 7560 Hjerm tlf. 97 46 50 52 mail:

Læs mere

Kirke og Sogn Sønder Vissing

Kirke og Sogn Sønder Vissing Kirke og Sogn Sønder Vissing Marts april maj 2013 Indhold Er alt som det altid har været? side 03 Gudstjenester side06 Kirkelige arrangementer side 08 Spejderene side 10 Påsketanker side 12 Præsten side

Læs mere

Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset.

Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1992 Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb under en højmesse

Læs mere

Den første bliver meget nemt blot et skridt på vejen mod et mål.

Den første bliver meget nemt blot et skridt på vejen mod et mål. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 27. november 2016 Kirkedag: 1.s.i adv/a Tekst: Sl 24; Rom 13,11-14; Matt 21,1-9 Salmer: SK: 87 * 447 * 450 * 75 * 83 * 80,4 * 74 LL: 87 * 75 * 83 * 80,4

Læs mere

Men når du går, og bevæger benene, og. blodcirkulationen kommer i gang og pulsen. sættes op, og du ser, hvad der sker ude omkring

Men når du går, og bevæger benene, og. blodcirkulationen kommer i gang og pulsen. sættes op, og du ser, hvad der sker ude omkring 3.søndag efter påske, 11.5.2014. Domkirken 10: 739 Rind nu op, 298 Helligånden trindt på jord, 243 Luk øjne op, 379 Der er en vej, 784 Altid frejdig. Dåb: 446 O, lad din Ånd. Nadver: 23 Hvor Gud mig fører.

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften side 1. Prædiken til Juleaften Tekster. Luk. 2,1-14

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften side 1. Prædiken til Juleaften Tekster. Luk. 2,1-14 side 1 Prædiken til Juleaften 2016. Tekster. Luk. 2,1-14 Livet blev forandret af et barn. Det er en fælles oplevelse for alle mødre og fædre. Livet blev forandret da de mødte livet gennem den gave et barn

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Retfærdighed: at Jesus går til Faderen. Det retfærdige er, at noget sker som Gud vil, altså efter Guds vilje. Det retfærdige

Retfærdighed: at Jesus går til Faderen. Det retfærdige er, at noget sker som Gud vil, altså efter Guds vilje. Det retfærdige Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 3. maj 2015 Kirkedag: 4.s.e.påske/A Tekst: Joh 6,5-15 Salmer: SK: 722 * 393 * 600* 310,2 * 297 LL: 722 * 396 * 393 * 600* 310,2 * 297 Kristne menneskers

Læs mere

Nr.4. april. 2015. Kl. 14.00. Kl. 16.00. Kl. 19.00. Kl. 19.00. Kl. 10.30. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl.

Nr.4. april. 2015. Kl. 14.00. Kl. 16.00. Kl. 19.00. Kl. 19.00. Kl. 10.30. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Nyhedsbrev fra Hune sogn Nr.4. april. 2015 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Søndag den 29. marts Palmesøndag Kl. 10.30 Birgit Lundholm, Onsdag den 1. april Kirkevært i kirken Kl.

Læs mere

Allehelgens dag,

Allehelgens dag, Allehelgens dag, 3.11.2013. Domkirken: 732 Dybt hælder året, 571 Den store hvide (prædiken, navneoplæsning, motet), 549 Vi takker dig, 754 Se nu stiger. Nadver: 573 Helgen her Gråbrødre: 732, 571, 549,

Læs mere

Kerneværdi 4 - Vi vil leve i kærlighed

Kerneværdi 4 - Vi vil leve i kærlighed Ledervejledning er et ledermateriale, som du som teenleder, konfirmandleder, forkynder, eller dig som har andet arbejde med teenagere, kan bruge og finde inspiration i. Vi har som mål for vores TeenTools,

Læs mere

Gudstjenester i Køng Kirke: Arrangementer i øvrigt: Gudstjenester i Svinø Kirke:

Gudstjenester i Køng Kirke: Arrangementer i øvrigt: Gudstjenester i Svinø Kirke: Køng Kirke Svinø Kirke Mindelunden Gudstjenester i Køng Kirke: 30.nov.. 1. s. i advent kl.10,30 7.dec. 2.s. i advent kl.15,30 Familiegudstjeneste + Lucia-optog 11.december torsdag kl.10,00 Børnegudstjeneste

Læs mere

Kvaglund Kirke VISION MISSION VÆRDIER I ET LIVSFORVANDLENDE FÆLLESSKAB

Kvaglund Kirke VISION MISSION VÆRDIER I ET LIVSFORVANDLENDE FÆLLESSKAB Kvaglund Kirke VISION MISSION VÆRDIER I ET LIVSFORVANDLENDE FÆLLESSKAB HISTORIE I Kvaglund Kirke har vi arbejdet med vores vision og værdier fra efteråret 2009 til forsommeren 2010. Det har været et spændende

Læs mere

Alle Helgens søndag 2014 Mattæus 5, 1-12

Alle Helgens søndag 2014 Mattæus 5, 1-12 Alle Helgens søndag 2014 Mattæus 5, 1-12 Evige Gud, vor Far i Himlen hold vore døde i dine gode hænder og tag imod vore nyfødte, så at de erfarer, at de altid bliver ledet af din hånd nu og i evighed.

Læs mere

Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen

Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen Tekst: Es 45,5-12;1. kor 1,18-25; Mark 4,26-32 Og Jesus sagde:»med Guds rige er det ligesom

Læs mere

På sporet af julen og Grundtvig

På sporet af julen og Grundtvig December i København På sporet af julen og Grundtvig jul 2009 N.F.S. Grundtvig er en vigtig skikkelse i DR s julekalender Pagten, hvor hans salmer og tanker om menneske og fællesskab spiller en rolle.

Læs mere

nyt 39. årgang Nr December - Januar - Februar

nyt 39. årgang Nr December - Januar - Februar IRKE nyt 39. årgang Nr. 1 2012 December - Januar - Februar Kærlighed fra det høje Himlen et sted, hvor der er kærlighed nok til alle. Eller i hvert fald har vi en forestilling om, at himlen er det sted,

Læs mere

Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 26. december 2015 Kirkedag: 2.juledag/B Tekst: Matt 10,32-42 Salmer: SK: 122 * 124 * 128 * 109 * 104,5 * 103

Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 26. december 2015 Kirkedag: 2.juledag/B Tekst: Matt 10,32-42 Salmer: SK: 122 * 124 * 128 * 109 * 104,5 * 103 Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 26. december 2015 Kirkedag: 2.juledag/B Tekst: Matt 10,32-42 Salmer: SK: 122 * 124 * 128 * 109 * 104,5 * 103 Så står vi igen i den tilbagevendende modsætning mellem julens

Læs mere

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud Dåb: DDS 448: Fyldt af

Læs mere

Førend gudstjenesten begynder, ringes der tre gange med kirkens klokke(r). Sidste ringning slutter med bedeslagene.

Førend gudstjenesten begynder, ringes der tre gange med kirkens klokke(r). Sidste ringning slutter med bedeslagene. Højmesseordning Autoriseret ved kgl. resolution af 12. juni 1992 Forkortet gengivelse af folkekirkens højmesseliturgi. Førend gudstjenesten begynder, ringes der tre gange med kirkens klokke(r). Sidste

Læs mere

Husk Tjek VIGGO. Husk Mødre-hygge d. 27. oktober se s. 5. Fredagsbrev Light uge oktober 2015

Husk Tjek VIGGO. Husk Mødre-hygge d. 27. oktober se s. 5. Fredagsbrev Light uge oktober 2015 Fredagsbrev Light uge 43 24. oktober 2015 Bedste og bamse mangler hø. Er der en som vi kan købe små baller af? Nimdrupvej 2a 8740 Brædstrup 75753888 kontor@bakkelandets-friskole.dk www.bakkelandets-friskole.dk

Læs mere

Tekster: 2 Mos 3,1-7; 2 Mos 3,10-14, ApG 4,7-12, Joh 14,1-11 Salmer: Lihme 9.00

Tekster: 2 Mos 3,1-7; 2 Mos 3,10-14, ApG 4,7-12, Joh 14,1-11 Salmer: Lihme 9.00 Tekster: 2 Mos 3,1-7; 2 Mos 3,10-14, ApG 4,7-12, Joh 14,1-11 Salmer: Lihme 9.00 236 Påskeblomst Dåb 448 Fyldt af glæde 13 Måne og sol 164 Øjne, I var (mel. Nutzhorn) 15 Op al den Rødding 10.30 749 I østen

Læs mere

Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287

Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287 Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287 Begyndelsen af evangeliet: Således elskede Gud verden, at han gav

Læs mere

!!!!!!!! Om adventskransen. 1. december kl. 10.30-1. søndag i advent. 74, Vær velkommen

!!!!!!!! Om adventskransen. 1. december kl. 10.30-1. søndag i advent. 74, Vær velkommen 1. december kl. 10.30-1. søndag i advent 74, Vær velkommen 78, 1-5, Blomstre som en rosengård 85, Op, Zion, at oplukke Prædiken m.m. 87, Det første lys 439, 2 Nadververs: 83, 1-2, Glæd dig Zion 78, 6-7,

Læs mere

11. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 31. august 2014 kl. 10.00. Salmer: 15/434/436/151//582/439/681/122

11. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 31. august 2014 kl. 10.00. Salmer: 15/434/436/151//582/439/681/122 1 11. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 31. august 2014 kl. 10.00. Salmer: 15/434/436/151//582/439/681/122 Åbningshilsen Vi er i kirke på sensommerens sidste dag. Festugen er begyndt,

Læs mere

2. påskedag 28. marts 2016

2. påskedag 28. marts 2016 Kl. 9.00 Burkal Kirke Tema: Møde med den opstandne Salmer: 229, 236; 241, 234 Evangelium: Joh. 20,1-18 "Sorg er til glæde vendt, klagen endt!" Disse linjer fra en julesalme kan passende stå som overskrift

Læs mere

Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk

Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk Ugens højdepunkter Denne uge står den jo i festens tegn og med en spændende emneuge op til. Vi har hver morgen hørt gode historier om konger og desuden på de enkelte

Læs mere

konfirmandord, som vi forsøgte at få på plads her i morges, og som gør at jeg om lidt er nødt til at Kære konfirmandforældre!

konfirmandord, som vi forsøgte at få på plads her i morges, og som gør at jeg om lidt er nødt til at Kære konfirmandforældre! Konfirmation 26.april 2015. Domkirken 10: 402 Den signede dag, 725 Det dufter, 331 Uberørt. Konfirmation, 29 Spænd over os, 754 Se, nu stiger Kære konfirmandforældre! konfirmandord, som vi forsøgte at

Læs mere

Fastelavns søndag II. Sct. Pauls kirke 7. februar 2016 kl Salmer: 446/176/172/508//164/690/439/173

Fastelavns søndag II. Sct. Pauls kirke 7. februar 2016 kl Salmer: 446/176/172/508//164/690/439/173 1 Fastelavns søndag II. Sct. Pauls kirke 7. februar 2016 kl. 10.00. Salmer: 446/176/172/508//164/690/439/173 Åbningshilsen Fastelavns søndag. Vi skal ikke slå katten af tønden i formiddag, det sker efter

Læs mere

Lad nu opstå fra de døde Ordets tugt og ordets trøst Og lad hjertet i os gløde Mens vi lytter til din røst. Amen

Lad nu opstå fra de døde Ordets tugt og ordets trøst Og lad hjertet i os gløde Mens vi lytter til din røst. Amen Lad nu opstå fra de døde Ordets tugt og ordets trøst Og lad hjertet i os gløde Mens vi lytter til din røst. Amen Prædiken til påskesøndag 2015 Af Lise Rind 1 tekstrække FRA EN VIRKELIGHED, hvor livet er

Læs mere

1. Juledag. Salmevalg

1. Juledag. Salmevalg 1. Juledag Salmevalg 100: Kimer, I klokker! 122: Den yndigste rose er funden 114: Hjerte, løft din glædes vinger 125: Mit hjerte altid vanker 112: Kom, alle kristne Dette hellige evangelium skriver evangelisten

Læs mere

Juleaften Læsninger: Es 9,1-6a Luk 2, 1-14 Salmer: Dejlig er den himmel blå Et barn er født Julen har bragt Glade jul

Juleaften Læsninger: Es 9,1-6a Luk 2, 1-14 Salmer: Dejlig er den himmel blå Et barn er født Julen har bragt Glade jul Juleaften 2016 Læsninger: Es 9,1-6a Luk 2, 1-14 Salmer: Dejlig er den himmel blå Et barn er født Julen har bragt Glade jul I julekalenderen Den anden verden flygter Sarah ind i en eventyrverden, hvor hun

Læs mere

Anna Monrad, Ubberup Valgmenighed: Prædiken til 1. søndag i advent 2015

Anna Monrad, Ubberup Valgmenighed: Prædiken til 1. søndag i advent 2015 Anna Monrad, Ubberup Valgmenighed: Prædiken til 1. søndag i advent 2015 Advent handler som bekendt om forventning. De fleste af os kan godt lide, når alt går, som vi havde forventet. Så føler vi, at vi

Læs mere

Vejlby Sogns Kirkeblad

Vejlby Sogns Kirkeblad Vejlby Sogns Kirkeblad DECEMBER 2015 - JANUAR - FEBRUAR 2016 41. ÅRGANG Og lyset skinner i mørket, og mørket greb det ikke. Lyset, det sande lys, som oplyser ethvert menneske, var ved at komme til verden.

Læs mere