Forum Fællesblad for Grædstrup

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forum Fællesblad for Grædstrup"

Transkript

1 Forum Fællesblad for Grædstrup December - januar -februar 2012/13

2 Indhold At tro er at komme Side 03 Julekoncert side 06 Julebudet side 08 Sogneaftner og andre arrangementer side 10 Gudstjenester side 14 Bakkelandets Friskole side 16 Gymnastik og Idrætsforeningen side 20 Menighedsrådet side 22 Foreninger side 24 Præsten side 25 Kirkelig vejviser side 26 Diverse oplysninger side 27

3 At tro er at komme At tro er at komme til det, der er større end vi kan forstå -: Guds rige, som Kristus har åbnet i dagen for os, som er små. At tro er at komme til ham, som på korset har sejret for os, - han afviser ingen han gir os Guds nåde, ham frydes vi hos. For troen er ikke, hvad andre kan veje og måle med kløgt - men frygtløst at kaste sig ind på den frelse, som frit os har søgt. At tro er at stille sig ind under ordet, som myndigt får røst - og finde sig tiltalt, og tåle dets sandhed og gribe dets trøst Vi bæres til dåben, og armene om os bekender: Vi tror, hvad dybt her tildeles et barn af dets skaber med ånd og med ord. At tro er at komme, trods hvad der vil hindre, til gudslysets skær - og skænke sin næste Guds nåde i dagen, hvor riget er nær.

4 Salmen At tro er at komme er egentlig ikke en adventssalme, men den siger alligevel alt det, som advent handler om. For selve ordet advent kommer af det latinske ord adventus som betyder komme. Det, der skal komme og som vi venter på i adventstiden er selvfølgelig Jesu komme julenat, hvor han bliver født i Betlehem i stalden. Og på den måde kan vi jo også sige, at det er vores tro vi venter på. Nemlig troen på, at barnet, der bliver født i Betlehem i stalden er Guds søn selv. For at tro er at komme til det, der er større end os selv og det vi som mennesker kan forstå. Og advent er at komme og at tro, at Gud åbenbarer sig for os i det lille barn i krybben og dermed giver os Guds rige gennem det barn. At kommer er en bevægelse og advents tiden bevæger os hen mod jul. Adventstiden bevæger vores tro udover det som kan måles og vejes og forstås med vores intellekt. Derfor er adventstiden også vigtig, netop fordi den hjælper os med at komme tæt på vores tro på at Gud kommer os nær i barnet i krybben, selvom det er svært for vores forstand at tro. Så adventstiden lader os komme udover vores forstand og ud over hvad vi kan forstå og mod julens fantastiske budskab, som ikke skal vejes, måles og for-

5 stås, men føles og leves. At tro er at komme til adventstiden og lade den tale til os med den myndige røst, at høre den tale sandheden om vores liv, men også at få adventstidens trøst med ordet om, at snart sker det, snart kommer Guds frelse til os i barnet fra Betlehem. Derfor: At tro er at komme på trods af alt det, der kan spærre for adventstidens budskab til Gudsrigets skær, der lyser til os fra frelseren i krybben. Glædelig advent og velsignet jul. Pia Skovmose Jensen.

6 Julekoncert Der holdes fælles julekoncert for Grædstrup og Sønder Vissing sogne søndag d kl med Gudenå Folkekor i Grædstrup Kirke Gudenå Folkekor er et blandet kor med ca. 40 sangere som hører under Musisk Oplysningsforbund (MOF). Koret har hjemsted i Brædstrup. Repertoiret er alsidigt og spænder fra kirkemusik og klassiske korværker til danske og udenlandske viser og sange, og vi synger både a cappella og med musikledsagelse. En fast tradition er julekoncerten i Brædstrup Kirke først i december, samt endnu en i en kirke i omegnen. I år i Grædstrup Kirke. Jørn Bendixen har siden august 1990 været en højt påskønnet korleder for Gudenå Folkekor. Han er uddannet som cellist og sanger fra Det Jyske Musikkonservatorium, først som cellist med diplomeksamen i 1978, samtidig med en ny optagelse i konservatoriets sangklasse med fire års studier hos Vagn Thordal. Flere solistiske opgaver, bl.a. ny musik i et samarbejde med Århus Symfoniorkester samt adskillige lied-koncerter diplomeksamen i sang, fortsat samarbejde med Vagn Thordal i en årrække. Jørn Bendixen har altid haft stor interesse for musikkens pædagogiske muligheder og begyndte at undervise og arbejde med kor allerede i sin studietid. Ansættelser på bl.a. Vestbirk Højskole, Herning Musikskole og Salling Musikskole og nu på Rudolf Steiner-Skolen i Århus, hvor han har været med til at opbygge et rigt musikliv omkring skolens kor og orkester med mange koncerter og sceniske opførelser på højt plan.

7 Jørn Bendixen har desuden været flittigt brugt som instruktør ved store korstævner rundt om i hele landet. Årets julekoncert indeholder bl.a: Bachs juleoratorium, to udvalgte koraler Nu kom der bud fra englekor (Bj. Haars melodi) De 4 lys i adventskransen Dejlig er jorden (julehæfte) Advent Julebudet til dem Maria sad i hø og strå Tak og ære være Gud Af højtiden oprunden er Oh holy night Oh come all ye faithfull Så mød op og få julestemningen med hjem! Der er gratis adgang

8 Julebudet til dem, der bygge Julebudet til dem, der bygge her i mørket og dødens skygge, det er det lys, som, aldrig slukt, jager det stigende mulm på flugt, åbner udsigten fra det lave, trøster mildelig mellem grave. Julebudet i vinterens vånde, det er Gud faders varme ånde, menneskefaldet til frelse vendt, menneskets adel på ny erkendt, hjertets ret til at kæmpe og vinde evig slået fast trods hver en fjende. Julebud under storm og torden melder og giver fred på jorden, fred til at stride vor strid med mod, fred til at vente på enden god, højt under medbør og dybt i sorgen, fred for både i går og i morgen. Julebudet til dem, der græde, det er vældet til evig glæde. Glæd dig da kun, du menneskesjæl,stinger end ormen endnu din hæl! Favn kun trøstig, hvad Gud har givet, løft dit hoved og tak for livet!

9 Salmen Julebudet til dem, der bygge er en af mine ynglings salmer. For den fortæller om, at julen bringer fred og glæde, selvom vi ofte har mange tunge byrder og sorger at bære på i vores liv. Julen med budskabet om frelserens fødsel kommer til os, også, når vi er trætte og fuld af sorg eller bekymringer Salmen er skrevet af J.Chr. Hostrup, der blev født 20. maj 1818 i København. Gennem hele sit liv prøvede han at miste, både personligt, men også ved Nederlaget i 1864 gjorde Hostrup til en forfatter med et budskab. Hans eneste salme: Julebudet til dem, der bygge har baggrund i tunge personlige sorger og den sygdom, der tvang ham fra embedet Han flyttede til Frederiksberg, og døde der 21. nov Så julebudet er ikke kun til de glade og forventningsfulde børn eller de voksne, der godt kan lide at hygge sig eller de, der ikke har sorger og bekymringer. Julebudet er i høj grad til alle mennesker i krise og sorg, for julebudet siger, at Gud er kommet til os med fred også fred til at kæmpe videre i det liv, som vi måske har lyst til at opgive. Så Guds julefred til alle, til at kæmpe og fred til at vinde!

10 Sogneaftner og andre arrangementer Sogneaftner: Tirsdag d. 5.2 kl i konfirmandstuen er der en anderledes sogneaften. Foredragsholder er Søren Hebsgaard. Søren Hebsgaard er foredragsholder og videnskabsjournalist med speciale i sociologi og teknologi. Han har tidligere arbejdet i Berlingske Tidendes videnskabs-redaktion og været it-skribent på Ingeniøren. Har i 2012 undersøgt, hvordan smartphonen påvirker gymnasieelever. VI ER VILDE MED VORES SMARTPHONES! To ud af tre voksne danskere og fire ud af fem unge har en smartphone. Og vi bruger den hele tiden:- Vi finder opskriften til aftensmaden ved køledisken i supermarkedet. - Vi tjekker ruten på kortet, mens vi cykler og svarer på arbejdsmails på toilettet. - Vi sms er og tjekker Facebook, mens vi snakker med hinanden - På legepladsen tager vi billeder af børnene og deler dem online. - Og vi tjekker kalender og mail, før vi står op og som det sidste før vi sover. Noget af det er rigtig smart, mens noget af det bare er noget vi gør. MEN HVAD ER DET LIGE, DER SKER? Er vi blevet afhængige af at kommunikere? Er det egentlig godt, at vi altid har mulighed for at vide alting? Hvad er det egentlig, der gør os mere effektive, mere produktive, mere glade? Og er online-virkeligheden lige så vigtig som den fysiske? I foredraget Mig og min smarte telefon vil journalist og

11 teknologiforsker Søren Hebsgaard sammen med publikum forsøge at svare på spørgsmålet: HVORNÅR HJÆLPER TEKNOLOGIEN OS TIL ET BEDRE LIV OG HVORNÅR STÅR DEN I VEJEN? Smartphonen og den konstante online-adgang er nemlig blevet uundværlig for de fleste af os. Især teenagerne, som er vokset op med en laptop i hånden og altid har haft Facebook som en helt naturlig del af deres sociale liv. I 2012 lavede Søren Hebsgaard den første større undersøgelse af, hvordan danske gymnasieelever bruger deres smartphones, og hvordan det påvirker deres samvær, alenetid og stressniveau. Det kom der en masse spændende ny viden ud af, for eksempel at 25 pct. bruger deres smartphone, hver gang de er på toilettet Tilhørerne vil få præsenteret den nyeste internationale viden om mobilforbrug og stress og for eksempel se, hvordan hjernen ændrer fysisk form af at være online konstant. Samtidig vil de blive konfronteret med deres egne dårlige mail- og sms-vaner. Der bliver også plads til de lidt mere eksistentielle og filosofiske overvejelser om, hvad teknologi egentlig er, og hvorfor vi er så glade for den. Det hele er serveret med glimt i øjet og skæve historiske anekdoter, som viser, at teknologien konstant har forandret alt, siden et nysgerrigt hulemenneske for første gang slog to sten mod hinanden. Dette er en aften for hele familien fra konfirmander til bedsteforældre. Så kom og vær med.

12 Forårets anden sogneaften bliver med lokale kræfter. Onsdag d kl vil vi synge foråret ind i konfirmandstuen Vores organist Marie og vores kirkesanger Anne Marie vil spille og synge sammen med os og sognepræst Pia Skovmose Jensen vil kæde det hele sammen med små historier og ved at fortælle om de sange vi skal synge. Har vi ikke lige valgt ynglings sangene, så er der også mulighed for ønskekoncert.

13 Fortælling og Frikadeller: Kom og hør om drengen, der mødte 3 mærkelige mænd og hør en historie om at være lige ved at gøre noget dumt også alligevel ikke gøre det.. Fra vores eget liv kender vi godt til, at vi møder nogle mennesker, som vi synes er mærkelige. De fandtes også på Jesu tid, men også dengang kunne det vise sig, at der var noget man kunne lære af dem, der er anderledes, hvis man altså tør lære dem at kende. Det hører vi om d kl i Grædstrup Kirke. Og vi kender alle sammen det, at vi er lige ved at gøre noget, som vi godt ved er forkert. Det hedder at blive fristet. Det kunne Jesus også blive! Kom og hør om det d. 7. marts kl Efter fortællingen i kirken er der aftensmad i konfirmandstuen.

14 Gudstjenester Dato 2/12 1.s.i advent 9/12 2.s. i advent 16/12 3.s. i advent Grædstrup Kirke Matt. 21, Koncert fælles Sdr. Vissing Kirke Ingen /12 Ingen Ingen Matt. 21, 1-9 Koncert i Grædstrup Kirke Matt. 11, /12 Juleaften Luk. 2, Luk. 2, /12 Juledag Luk. 2, Luk. 2, /12 2. juledag Ingen Matt /12 Ingen Ingen 1/1 Nytårsdag 6/1 H.3k 13/1 1.s. e. h.3k Luk. 2, LBP Matt. 2, 1-12 Ingen Luk. 2, 21 Ingen Konfirmandgudstjeneste

15 Gudstjenester Dato 20/1 si. s. e. h.3k Grædstrup Kirke Matt. 17, 1-9 Sdr. Vissing Kirke Ingen 27/1 Septuagesima Ingen Minikonfirmander 3/2 Sexagesima Mark. 4, Mark. 4, /2 Fastelavn 17/2 1.s.i fasten 24/2 2. s. i fasten 3/3 3. s. i fasten 9.00 Matt. 3, Matt. 4, 1-11 Ingen Luk. 11, Matt. 3, Ingen LBP Matt. 15, Luk.11, Kirkebilen kan bestilles på telefon: Kirkebilen er gratis og kører på de søn og helligdage, hvor det er annonceret i gudstjenestelisten samt til møder i præstegården.

16 Bakkelandets Friskole Du skal måske stå af cyklen, når vi skal ned af bakken. Alle nye små får en stor-ven. Sådan er det på Bakkelandets Friskole. De nye 14 som i sommers startede i 0. klasse fik fra 1. dag en storven. Vennen hjælper og er ham eller hende der tager kontakt i pauserne. Overskriften er taget ud af en sammenhæng, hvor storvennerne skulle hjælpe deres små venner på den første længere cykeltur på en éndags skoleudflugt i nærområdet. Et talende udtryk for omsorg for en lille ven. Storgruppen på Bakkelandets Friskole har andre vigtige opgaver i forhold de yngre elever. Gruppen er legepatrulje og det betyder, at 2 eller 3 af gruppens elever arrangerer lege i den længste af pauserne. Det bliver til rundbold, spark til dåse eller til andre lege i løbet af efteråret og vinteren. Storgruppen har en biograftur i sigte, og får på den måde en lille belønning for deres gode lege med skolens yngste. En tanke fra lederen på Bakkelandet: Når verden lukkes ind i stuen Når verden lukkes ind i stuen en aften og vi via TV oplever billeder og tale om kummerlige forhold for børn, så mærkes vi. Jeg tænker ikke alene på de børn, som lever i Afrika og ikke har tag over hovedet eller børn der sulter, og som måske har mistet deres forældre. Nej, jeg tænker også på børn som vokser op i Danmark. Børn som får basale behov opfyldt med mad og bolig, men som virkelige mangler omsorg og kærlighed. Den synlige omsorg får mange. Tøjet er i orden og måske mærketøj. Skiftetøjet er med. Madkassen indeholder ostehaps, rosinpakker ja, måske med en lille omsorgshilsen eller et smil fra mor. En anden omsorg som er en mere usynlige omsorg kræver langt mere af os forældre og voksne. Usynlig omsorg er den kvalitet der er i det, som sker. Det være sig hjemme, i vuggestuen, i børnehaven og i skolen og det kan være omkring et måltid, hvor kvaliteten så er måden vi spiser sammen på. Bliver barnet set, mærket, hørt og forstået. Desværre oplever vi, at børn ikke får denne usynlige omsorg, som er båret af forældrekærlighed, indlevelsesevne og empati og en sand moral fra

17 voksne i institutionerne. Det vises tydeligt når verden lukkes ind. Barndommen sætter spor. Barndommen bliver tilbage i vort indre som en dyb, rindende flod, hvoraf vi øser glæde og smerte. Den er mørk og hemmelighedsfuld, årsag og virkning flyder dunkelt sammen, billeder kommer og går. Sådan skrev forfatter Tove Ditlevsen i Barndommens gade. Hun skrev også at floden gravede sit leje dengang sindet var blødt, som det fine sand i strandkanten, og kun i sjældne, stille øjeblikke, kan vi spejle os deri. Ja, selvom minderne er flygtige, så ved vi dog, at barndommen bor et sted langt inde i, og at vi alle må leve med de oplevelser og erfaringer vi fik i vores barndom. Barndommen er vor fælles kilde til styrke og svaghed, selvfølelse og skam, glæde og sorg. Derfor bliver vi voksne aldrig færdige med den barndom, vi giver dem. Den vil altid blive tilbage i deres indre. Et billede fra Bakkelandets Vuggestue Syltetøjsglas uden Etiket Efteråret er lige ved at blive afløst af vinteren, så flyverdragter, huer, vanter og varme støvler er en nødvendighed hver dag. Holder vejrudsigtens varsler om slud og sne får vi rigeligt brug for det. Tænk også over om dynen skal være tykkere eller der evt. skal suppleres med en fleecedragt. Musik og rytmiktemaet er ved at blive afløst af lanternetemaet. Første skridt er taget ved at vi nu synger Lanternesangen før vores frokost. Vi vil gerne bede alle om at medbringe et syltetøjsglas uden etiket. Så får alle børn nemlig mulighed for at være med til at lave lanterner. I denne middagsstund har vi lige set et dejligt resultat af at gentagelser er godt for vores børn. De ældste børn har lige på eget initiativ leget To skridt til højre og Først den ene vej. De er to ud af tre sanglege, som vi har leget mange gange i den sidste periode. En sand fornøjelse.

18 Vi hjælper hinanden. -Hold lige her. Ja sådan! Alexander har malet et stort flot maleri i varme farver på akvarelpapir, som er blevet behandlet med olie, så lyset kan skinne igennem, og han har klippet fine mønstre i lange, brede guldstrimler, og nu hjælper Nadja ham med at klipse det hele sammen til en flot lanterne. Alexander og de mange andre børn i nulte har ikke prøvet at lave den slags lanterner før, men Nadja, som går i fjerde klasse har været processen igennem tre gange før, og selv om det er et år siden sidst, og hun lige selv skulle have frisket det hele op, er hun nu klar til at hjælpe de mindre børn. Det er den 1. november, og vi er i gang med at forberede os til den årlige Morten Bisp event. Som de andre år strækker Morten Bisp sig over to dage, hvor hele skolen i fællesskab og udendørs forbereder det store måltid med masser af grøntsager og gås, selvfølgelig. Gæssene skal slagtes, renses og plukkes og de mange grøntsager skal renses, og det hele skal gøres klar til at blive stegt og bagt på bål og i naturovn. Hvordan det går til, er en anden historie. Alle elever, lærere og SFO-pædagoger deltager i forberedelserne. Der skal slås bivuaker op, så de store kan sove udendørs, (eller måske mest snakke,) og klasselokaler skal omdannes til bekvemme hyggehuler, og det er meget vigtigt, at man får indrettet den helt rigtige soveplads. Og når hele festen ebber ud dagen efter, slutter vi af med at gå optog igennem Grædstrup, mens solen går ned og lanternerne lyser op i mørket med deres smukke varme farver. -Så skal du bare have bund i, siger Nadja, og nogle af de drenge, som har limet en lyseholder på den paptallerken, der udgør bunden i lanternen, tager over og viser Alexander, hvordan han klipper hakker i paptallerkenen, så også den kan blive hæftet fast i lanternen. Søren fra 2. klasse har fået tillidshvervet, at betjene sylen, så han hjælper stolt Alexander og alle andre med at prikke huller til håndtaget. Dittes mor kommer ind og udbryder ærligt, -hold da op, hvor er de flotte! -Ja mor, vil du se min? Og Ditte viser sin lanterne til moren og tilføjer stolt, -og se, det er Noahs, den har jeg hjulpet ham med. Børnenes glæde over at kunne hjælpe hinanden og trygheden i, at de kan spørge om hjælp ud i børneflokken, og få den hjælp, de har brug for, er et godt eksempel på den kultur, vi værner om i Bakkelandets SFO.

19 Kalender: Klippe-klistre-dag på Friskolen og bedsteforældredag i Luciaoptog på Bakkelandets afdelinger og Søndergården i Kirkegang for alle på Bakkelandet Fastelavnsfest Friskolens gymnastiksal Foredragsaften arr. Af Bakkelandets Vuggestues Bestyrelse Tema: Børnefamilier og blodsukkerballaden

20 Gymnastik og Idrætsforeningen Vinter 2012/13 i Grædstrup Sogns Gymnastik & Idrætsforening Gymnastik og leg I Grædstrup Gymnastik- og Idrætsforening vil vi gerne tilbyde gymnastik/ tummel og leg for de 3 6 årige samt 7 8 årige piger og drenge, men vi mangler dig til at være leder eller hjælper. Du behøver ikke have en lederuddannelse, bare du har lyst til at motivere børnene til motoriske udfoldelser. Foreningen vil rigtig gerne tilbyde kursus, hvis du gerne vil inspireres, så hold dig ikke tilbage.! Kurser er i DGIregi. Måske er I to der gerne vil følges ad? Vær med til at få mere liv i gymnastiksalen og tøv ikke med at ringe til undertegnede. Den havde Lotte Gram og Tove Hedegård et fantastisk godt tilbud til børnehavebørn på sportspladsen, hvor der blev afholdt en rigtig sjov og god Tumle-lørdag trods regnvejr. Der bliver arbejdet på at stable en lignende lørdag på benene i gymnastiksalen eller sportspladsen d og vi fortsætter efter nytår, hvis opbakningen er til det. Det kan evt også blive for andre aldersgrupper. Har du lyst til at spille badminton, kan du booke en bane i Friskolens gymnastiksal.

21 Tilmelding til Eva Lemmermann Motion & Fitness var startet om torsdagen, men desværre har vi måttet aflyse pga for lille deltagelse. Hvis efterspørgselen bliver større kan vi evt. genstarte holdet. Med venlig hilsen Anni Haldrup Eriksen mobil: Gymnastik-udvalget Grædstrup Sogns Gymnastik- og Idrætsforening

22 Menighedsrådet Menighedsrådsvalg 2012 Menighedsrådsvalget i Grædstrup forløb som fredsvalg. Fredsvalg betyder, at der kun er indleveret en liste, og dermed er de personer som står på listen, valgt. Et menighedsråd er valgt for fire år. Det gamle menighedsråd som blev valgt i 2008 bestod af fem folkevalgt: Henning Andersen, Hanna Sømod, Birgit Kristensen, Jan Skovvang Nielsen, Anne Louise Nielsen, har nu afholdt sit sidste menighedsrådsmøde. Det nye menighedsråd består af: Henning Andersen, Hanna Sømod, Jens Christian Nielsen, Poul Eddie Jensen og Anette Nielsen.

23 Desuden består menighedsrådet af sognepræst Pia Skovmose Jensen og medarbejderrepræsentant organist Marie Nikolajsen. Deres periode starter formeldt 1. Søndag i advent, da det er her kirkeåret starter. Tak til de udtrådte medlemmer og velkommen til de nye. Henning Andersen

24 Foreninger og bestyrelser Grædstrup Sogns Gymnastik og Idrætsforening: Formand: Eva Lemmermann Grædstrup Sogns Beboerforening: Formand: Lene H. Madsen tlf / Grædstrup Vandværk: Formand: Ejner Jørgensen Byfornyelsesgruppen i Grædstrup: Caroline Jensen GAP: Bo Carlsen Grædstrup Menighedsråd: Se sidste side. Bakkelandets Friskole, Børnehave og vuggestue: Formand Skole /bhv: Maja Clausen Formand Vuggestue: Alice Fleten Skoleleder: Jens Erik Skals Landsbyrådet

25 Præstens side Jeg træffes på eller Jeg har ingen fast træffetid, men er jeg der ikke, så indtal besked og jeg ringer tilbage. Hvad gør man, når man skal Fødsel: Jordemoderen indberetter fødslen til bopælssognet. Barnedåb eller navngivelse: Man henvender sig til præstesekretæren inden seks måneder efter barnets fødsel. Ved dåb medbringes navn og adresse på mindst to og højst fem faddere. Inden dåben besøger præsten hjemmet, for at aftale de praktiske ting. Navngivelse kan ske umiddelbart efter barnets fødsel, og udelukker ikke dåb på et senere tidspunkt. Bryllup: Man aftaler tid og dato med kirken og henvender sig til vielseskontoret på Rådhuset, hvor man får en prøvelsesattest, der afleveres sammen med evt. navneændring på kirkekontoret. Ved dødsfald: Begravelsens forløb og salmer aftales med præsten. Som regel kontaktes en bedemand, der tager sig af de praktiske ting vedrørende dødsfaldet. Alle spørgsmål, samt aflevering af papirer til kirkelige handlinger, navneændringer m.v afleveres til præstesekretæren.

26 Kirkelig vejviser Sognepræst Pia Skovmose Jensen tlf Hamborgvej 5b, 8740 Brædstrup. Præstesekretær Linda Vestergaard tlf (I kontortiden, se forrige side) Menighedsrådet Henning Andersen Hanna Sømod Eddie Jensen Jens Christian Jensen Anette Nielsen Kirkebetjening: Graver Carsten Andersen tlf Organist Marie Nikolajsen tlf Kirkesanger Anne Marie Holst tlf Fast tilknyttede afløsere/medhjælpere: Organist Asger Plambech tlf Gravermedhjælper Poul Erik Sørensen tlf Kirkesanger Andreas R. Skovmose tlf

27 Diverse oplysninger Udgivet af Grædstrup Menighedsråd i samarbejde med foreninger, råd, bestyrelser og interessegrupper i Grædstrup Sogn Redaktion: Pia Skovmose Jensen tlf Hamborgvej 5 B, Grædstrup 8740 Brædstrup Layout: Pia Skovmose Jensen Produktion: FJ Offset, Gludsted Oplag: 500 eksempl. Næste nummer FORUM Fælles blad for Grædstrup Sogn udkommer ca.1. marts 2013 Indlevering af stof: Deadline den 1. november 2012.

28

Forum Fællesblad for Grædstrup Sogn

Forum Fællesblad for Grædstrup Sogn Forum Fællesblad for Grædstrup Sogn Marts april maj 2015 Indhold Der er to sprog i verden side 3 Fangekoret i Sdr.Vissing Kirke side 5 Gudstjenester side 6 Kirkelige arrangementer side 8 Nyt fra sognet

Læs mere

Skibet. Sogne- og Kirkenyt December 2012 - februar 2013. Glædelig jul

Skibet. Sogne- og Kirkenyt December 2012 - februar 2013. Glædelig jul Skibet Sogne- og Kirkenyt December 2012 - februar 2013 SKIBET SOGN Glædelig jul Skibet Sogne- og Kirkenyt December 2012 februar 2013 94. årg. nr. 1 Bladet udgives af Skibet sogns menighedsråd og sættes

Læs mere

Forvandling og forandring

Forvandling og forandring DECEMBER 2007 JANUAR FEBRUAR 2008 NUMMER 1 33 ÅRGANG Gospelkoret Faith side 5 Ord fra præsten SOGNEPRÆST ANNETTE BERG VIG KIRKE Forvandling og forandring Det, at tage et nyt skridt og at sige et nyt ord

Læs mere

Skibet. Glædelig Jul! T SO

Skibet. Glædelig Jul! T SO SKI Skibet Glædelig Jul! GN T SO BE Sogne og Kirkenyt december 2014 februar 2015 Indholdsfortegnelse Nyt fra Sognepræsten... 4 Nyt fra Menighedsrådet... 5 Nyt fra FDF i Skibet... 6 Bogen, der rørte mig...

Læs mere

KIRKE & SOGN. Aars Kirke

KIRKE & SOGN. Aars Kirke KIRKE & SOGN foto-lab.dk Læs om Dåbstræf... og hvad er så det? Alle helgens søndag Gå med i kampen mod sult Høst i Aars Kirkecenter En himmelsk mundfuld Julebasar tak Julekoncerter Adventskransens historie

Læs mere

Vidste du at... Sognebladet. Skovby- Ore- og Guldbjerg sogne. Maj Juni Juli August

Vidste du at... Sognebladet. Skovby- Ore- og Guldbjerg sogne. Maj Juni Juli August Nr. 2 2014 Vidste du at... Maj Juni Juli August Sognebladet Skovby- Ore- og Guldbjerg sogne Indholdsfortegnelse: Dragen 4 Skovby Forsamlingshus 5 Bogense Skole, afd. Kongslund 5 Spirevippen 7 Stolegymnastik

Læs mere

Kirken bygget af levende sten... Blåhøj og Filskov Kirker Årgang 11 Nr. 2 2009/10 Sept. - okt. - nov. - dec. - jan.

Kirken bygget af levende sten... Blåhøj og Filskov Kirker Årgang 11 Nr. 2 2009/10 Sept. - okt. - nov. - dec. - jan. Kirken bygget af levende sten... Blåhøj og Filskov Kirker Årgang 11 Nr. 2 2009/10 Sept. - okt. - nov. - dec. - jan. Brande-Grene Kirkehøjskole se s. 7 Blåhøj: Allehelgens gudstjeneste 1. oktober kl. 19.30

Læs mere

Nr. 1 2015. og velkommen her. Skovby- Ore- og Guldbjerg sogne. Februar Marts April. Sognebladet

Nr. 1 2015. og velkommen her. Skovby- Ore- og Guldbjerg sogne. Februar Marts April. Sognebladet Nr. 1 2015 VVelkommen nytår og velkommen her Februar Marts April Sognebladet Skovby- Ore- og Guldbjerg sogne 2 Indholdsfortegnelse: Nyt fra Pastoratsrådet 4 Sogneindsamling 5 Babysalmesang 6 Bogense skole

Læs mere

Vive & Hadsund Sogne. Ole Michelsen - er ikke bange for at tale om sin alkoholisme og sin tro - se side 12. Årets konfirmander på rejse i tid og rum

Vive & Hadsund Sogne. Ole Michelsen - er ikke bange for at tale om sin alkoholisme og sin tro - se side 12. Årets konfirmander på rejse i tid og rum xxxx - Kirkebladet 0205 15/05/07 12:37 Side 1 Årets konfirmander på rejse i tid og rum Ole Michelsen - er ikke bange for at tale om sin alkoholisme og sin tro - se side 12. KIRKEBLADET Vive & Hadsund Sogne

Læs mere

Afslutning og ny begyndelse

Afslutning og ny begyndelse 50. årgang December - Januar - Februar Nr. 1 Afslutning og ny begyndelse Efter syv år som sognepræst her i pastoratet har jeg valgt at søge nye udfordringer. Den 1. december 2014 begynder jeg som sognepræst

Læs mere

De ni sogne. Vinter 2014-15 December, januar og februar. Holmstrup Jyderup Kundby Skamstrup-Frydendal Stigs Bjergby Mørkøv Hjembæk-Svinninge

De ni sogne. Vinter 2014-15 December, januar og februar. Holmstrup Jyderup Kundby Skamstrup-Frydendal Stigs Bjergby Mørkøv Hjembæk-Svinninge De ni sogne Vinter 2014-15 December, januar og februar Holmstrup Jyderup Kundby Skamstrup-Frydendal Stigs Bjergby Mørkøv Hjembæk-Svinninge 2 De ni sogne Kvindesag igen Tekst: Lene Wadskær Lige om lidt

Læs mere

DEC-JAN 2004/2005. MÅRSLET-bladet DECEMBER 2004 - JANUAR 2005 1

DEC-JAN 2004/2005. MÅRSLET-bladet DECEMBER 2004 - JANUAR 2005 1 DEC-JAN 2004/2005 MÅRSLET-bladet DECEMBER 2004 - JANUAR 2005 1 2 MÅRSLET-bladet DECEMBER MÅRSLET 2004 - VANDVÆRK JANUAR 2005 I/S Manglende vand kontakt: Vandværkets VVS-instalatør: Mårslet Smedje, tlf.

Læs mere

KIRKE OG SOGN. Læs om Velkommen til Majbrit Fælles menighedsråd Det for børn! LYNGÅ SKJØD LERBJERG. September Oktober November 2014. Nr. 3 34. årg.

KIRKE OG SOGN. Læs om Velkommen til Majbrit Fælles menighedsråd Det for børn! LYNGÅ SKJØD LERBJERG. September Oktober November 2014. Nr. 3 34. årg. KIRKE OG SOGN LYNGÅ SKJØD Læs om Velkommen til Majbrit Fælles menighedsråd Det for børn! LERBJERG September Oktober November 2014 Nr. 3 34. årg. 2 INDHOLD KIRKELIG VEJVISER Kirkelig vejviser...side 2 Set

Læs mere

Egeskov Kirke VEJLBY SOGNS KIRKEBLAD DECEMBER 2012 - JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2013. De kommende konfirmander

Egeskov Kirke VEJLBY SOGNS KIRKEBLAD DECEMBER 2012 - JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2013. De kommende konfirmander Egeskov Kirke DECEMBER 2012 - JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2013 38. ÅRGANG De kommende konfirmander VEJLBY SOGNS KIRKEBLAD 2 Egeskov Kirke KIRKELIG VEJVISER Sognepræst - Lise Rind Egeskov Bygade 15 7000 Fredericia

Læs mere

AJSTRUP SOGN. 28. ÅRGANG JUNI - JULI 2015 Nr. 3

AJSTRUP SOGN. 28. ÅRGANG JUNI - JULI 2015 Nr. 3 28. ÅRGANG JUNI - JULI 2015 Nr. 3 50 års konfirmationsjubilæum guldkonfirmation Sogneudflugt 2/7 til Moesgaard Museum Præsten skriver: Kære 60-årige læser Konfirmandfoto 2015 Kirkefrokost 21/6 Kirkelig

Læs mere

Juni 2013. Dilettant i Serup. Dagplejebørnene arbejder koncentreret, mens de snakker og hygger sig. Arbejdsdag på Friskolen

Juni 2013. Dilettant i Serup. Dagplejebørnene arbejder koncentreret, mens de snakker og hygger sig. Arbejdsdag på Friskolen Nummer 45 11. Årgang Juni 2013 Læs om Lemming Byfest U8 Pigerne fra Lemming IF Dagplejebørnene arbejder koncentreret, mens de snakker og hygger sig. Dilettant i Serup Arbejdsdag på Friskolen 1 SHELL/SPAR

Læs mere

Kirkebladet. Brædstrup Tønning Træden sogne

Kirkebladet. Brædstrup Tønning Træden sogne 28. årgang Nr. 3 September/Oktober/November 2009 Nyt fra menighedsrådene Kirkens Teambuilding seminar Caféeftermiddage på Klippen Organist ved Brædstrup Kirke Ny sognepræst Nyt fra kontaktpersonen Kirkebladet

Læs mere

Ulstrupbro V. Velling Sdr. Vinge

Ulstrupbro V. Velling Sdr. Vinge Kirkevandring Ulstrupbro V. Velling Sdr. Vinge Kirkeblad Læs i dette nummer Nyt fra pastoratsrådet........ 2 Tyveri/hærværk............ 3 Konfirmationsprædiken v/jørgen Lorenzen 4 Konfirmationsprædiken

Læs mere

43. årgang nr. 2 Påske/Sommer 2013

43. årgang nr. 2 Påske/Sommer 2013 43. årgang nr. 2 Påske/Sommer 2013 Sven Havsteen-Mikkelsen, Golgata, Olie på lærred 65x81, Plejehjemmet Himmelev Gammel Præstegård Kære læser! Ikke siden Taarbæk-præsten Thorkild Grosbøll i 2003 proklamerede,

Læs mere

Hellevad-Egvad. Sognenyt. Kirke skole foreninger. Indhold: side 2 Aktivitetskalender: Hellevad side 18 Egvad side 19. Redaktionelt: bagsiden

Hellevad-Egvad. Sognenyt. Kirke skole foreninger. Indhold: side 2 Aktivitetskalender: Hellevad side 18 Egvad side 19. Redaktionelt: bagsiden Hellevad-Egvad Kirke skole foreninger Sognenyt Indhold: side 2 Aktivitetskalender: Hellevad side 18 Egvad side 19 Redaktionelt: bagsiden www.hellevad.dk - www.nrhostrup.dk marts - maj 2014 Indhold Fra

Læs mere

Vojens Jegerup Maugstrup 29. årgang nr. 3. AUGust september oktober november 2010

Vojens Jegerup Maugstrup 29. årgang nr. 3. AUGust september oktober november 2010 Vojens Jegerup Maugstrup 29. årgang nr. 3. AUGust september oktober november 2010 Indhold Klummen af Merete Ørskov Side 2 Møder m.v. Side 3 Gudstjenesteliste Side 4 og 5 Folkekoret Side 7 Konfirmandbilleder

Læs mere

December - januar - februar - marts - vinter 2014-15. Danmark og Caminoen i Sognegården - se side 12

December - januar - februar - marts - vinter 2014-15. Danmark og Caminoen i Sognegården - se side 12 Risskov Kirke December - januar - februar - marts - vinter 2014-15 Ulla Bille udstiller landskaber fra Færøerne, Danmark og Caminoen i Sognegården - se side 12 Salmeleg for dig og mig - se side 8 Velsignet

Læs mere

for Ørum - Ginnerup - Stenvad Sogne

for Ørum - Ginnerup - Stenvad Sogne sognenyt dec 2014_Sognenyt308.qxp 07/11/14 22.26 Side 1 SOGNENYT for Ørum - Ginnerup - Stenvad Sogne 18. årgang december 2014 - januar - februar 2015 Indhold Salmesang i Ørum Optakt til jul Ni læsninger

Læs mere

KIRKEBLAD. Nr. 3-2011. for Frederiksborg Slotssogn. Den værdige afsked 2. Døden, Gudbamsen og velsignelsen 4. Den blomstrende oase 5

KIRKEBLAD. Nr. 3-2011. for Frederiksborg Slotssogn. Den værdige afsked 2. Døden, Gudbamsen og velsignelsen 4. Den blomstrende oase 5 Den værdige afsked 2 Døden, Gudbamsen og velsignelsen 4 Den blomstrende oase 5 Kirkevandring med fire forfattere 9 KIRKEBLAD for Frederiksborg Slotssogn Nr. 3-2011 september - oktober - november af Anne-Marie

Læs mere

Læs om Tak til Else Jensen Josefine Ottesen i Lyngå Syng med til høst

Læs om Tak til Else Jensen Josefine Ottesen i Lyngå Syng med til høst KIRKE OG SOGN LYNGÅ Læs om Tak til Else Jensen Josefine Ottesen i Lyngå Syng med til høst SKJØD LERBJERG Juli August September Oktober 2015 Nr. 2 35. årg. 2 INDHOLD KIRKELIG VEJVISER Kirkelig vejviser...side

Læs mere

Kirkebladet. Flade Bjergby Sundby Skallerup. Pinsekaffe i Skallerup og Sognedag i Flade - Kirke er også fællesskab

Kirkebladet. Flade Bjergby Sundby Skallerup. Pinsekaffe i Skallerup og Sognedag i Flade - Kirke er også fællesskab Kirkebladet Flade Bjergby Sundby Skallerup Pinsekaffe i Skallerup og Sognedag i Flade - Kirke er også fællesskab Efterår 2012 Hvorfor tror du egentlig på Gud? 5 gode grunde til at tro på Kristendommens

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

December 2007. Læs om: Det bedste ligger. SE med andre øjne. Hvor himlen møder

December 2007. Læs om: Det bedste ligger. SE med andre øjne. Hvor himlen møder December 2007 Læs om: Det bedste ligger forude SE med andre øjne Hvor himlen møder jorden Klumme [ 2] Elevsnapshot side 3 SE om hjørnet side 4 SE med andre øjne side 6 Dybdegående side 8 Musikkoncert side

Læs mere

Højby Sogn. Afskedsreceptionen for Synnøve og Jan C. Jacobsen søndag d. 30/6 2013. Menighedsrådsformand, Grethe Skovgårds tale:

Højby Sogn. Afskedsreceptionen for Synnøve og Jan C. Jacobsen søndag d. 30/6 2013. Menighedsrådsformand, Grethe Skovgårds tale: KIRKEBLADET E F T E R Å R V I N T E R 2 013 H Ø J B Y L U M S Å S O D D E N Kirkekunstneren Niels Larsen Stevns (1864-1941) er kendt for sine fantastiske altertavler, hvor han ville male Kristus i det

Læs mere

MÅRSLET-bladet MAJ 2015 1. Maj 2015. www.maarslet-bladet.dk

MÅRSLET-bladet MAJ 2015 1. Maj 2015. www.maarslet-bladet.dk MÅRSLET-bladet MAJ 2015 1 Maj 2015 www.maarslet-bladet.dk 2 MÅRSLET-bladet MAJ 2015 MÅRSLET-Bladet Lokalbladet for foreningerne tilsluttet Mårslet Fællesråd Kirkeblad for Mårslet Sogn Skolesiderne TMG-Nyt

Læs mere