AARHUS KOMMUNE. KULTUR OG BORGERSERVICE Aarhus Events Aarhus Kommune. Klik her for at angive tekst.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AARHUS KOMMUNE. KULTUR OG BORGERSERVICE Aarhus Events Aarhus Kommune. Klik her for at angive tekst."

Transkript

1 AARHUS KOMMUNE Klik her for at angive tekst. Side 1 af 9 Ansøgning til Region Midtjyllands Vækstforums eventpulje om tilskud til forberedelse, udvikling og gennemførelse af europamesterskaberne i atletik for masters EMACS i Aarhus i Kulturhovedstadsåret Indledning I et samarbejde mellem Aarhus Kommune, Aarhus 1900 Atletik/Motion, Dansk Atletik Forbund og Sport Event Denmark er det lykkedes at hverve EMACS 2017 til afvikling i Aarhus. Mesterskabet har tidligere med stor succes været afviklet i Aarhus og Randers Kommuner. I 2004 afviklede Aarhus 1900 og to atletik klubber i Randers, i samarbejde med de to kommuner, mesterskabet med deltagelse af ca tilmeldte deltagere og ca tilrejsende ledsagere. Arrangementet afledte dengang stor aktivitet på såvel banerne som i byernes og omegnens hoteller, vandrehjem og campingpladser i de 11 dage stævnet varede. Også i 2017 afvikles EMACS over 11 dage med 10 konkurrencedage i perioden 27. juli 6. august og de sportslige aktiviteter vil blive afviklet på Aarhus Stadion/Ceres Park og Viby Stadion. KULTUR OG BORGERSERVICE Aarhus Events Aarhus Kommune 8000 Aarhus C Direkte telefon: AarhusEvents@aarhus.dk Direkte fl@aarhus.dk Sagsbehandler: Finn Lyck EAN: Såvel organisatorisk som afviklingsmæssigt vil EMACS 2017 blive det største atletikarrangement, der nogensinde er afviklet i Danmark, og det vil efterfølgende i forhold til deltagelse / antal overnatninger kunne skrive sig ind på listen over de største idrætsevents, der nogensinde er afviklet i Danmark. Flere og flere dyrker nu konkurrence idræt i en højere og højere alder og det i stadig flere idrætsgrene. Flere og flere har nu også fået økonomisk mulighed for at rejse til og deltage i konkurrencer i udlandet. Der vil derfor åbne sig flere og flere muligheder for at byde på events og udvikle tilbagevendende events, rettet i mod denne målgruppe. Der er ikke truffet nogen formel aftale herom, men EMACS 2017 forventes at indgå i det overordnede event program for Kulturhovedstadsåret.

2 Baggrund Mesterskabet, der i Aarhus 2017 afvikles for 20. gang, har, udover Aarhus /Randers i 2004, bl.a. tidligere været afviklet i byer som Izmir/Tyrkiet, Zittau/ Tyskland, Ljubjlana / Slovenien, Poznan/Polen, Potsdam/Tyskland, Malmø/Sverige og Athen/Grækenland. Side 2 af 9 Aarhus Kommune og arrangøren Aarhus 1900 Atletik / Motion er tildelt værtskabet af rettighedshaverne European Masters Athletics (EMA). Organisationen samarbejder med det europæiske atletikforbund EAA og verdensforbundet IAAF, og er underlagt disse organisationers afviklingsregler, herunder også dopingkontrol. I 2004 havde Aarhus 1900 Atletik / Motion i samarbejde med klubberne i Randers stor succes med afviklingen af samme mesterskab (se positive tilkendegivelser i vedlagte bilag). I et tæt samarbejde med Idrætsfonden Danmark (nu Sport Event Denmark) og VisitDenmark/ VisitAarhus blev der i 2004 gennemført en omfattende effektanalyse med indsamling af eksakte tal fra arrangører og indkvarteringssteder, samt ved gennemførelse af et stort antal direkte interviews under stævneafviklingen (395 interviews) Fra EVACS 2004 kan der udledes følgende nøgletal: 3701 tilmeldte deltagere (hvoraf 3100 stillede op i konkurrence) 2300 tilrejsende ledsagere 5000 af deltagerne/ledsagere kom fra udlandet Deltagelse fra 40 nationer (flest fra: Tyskland, Danmark, England, Norge, Italien, Sverige og Frankrig) Gennemsnitlig opholdsperiode pr. deltager/tilrejsende = 7,6 dage 43 mio. kr. i afledt turismeopsætning og heraf 95% fra udlandet Arrangementet skabte 67 årsværk 11 afviklingsdage 706 frivillige hjælpere fra klubber i Aarhus og Randers incl. 109 dommere Mere end afledte overnatninger i det daværende Aarhus Amt Yderligere ca i andre dele af Danmark Forventet effekt EMACS 2017 Med udgangspunkt i erfaringerne fra 2004 og den udarbejdede effektanalyse samt erfaringer fra andre værtsbyer, kan der i 2017 med stor sandsynlighed forventes følgende effekt: afviklingsdage

3 2. Mere end 4000 deltagere 3. Mere end 2500 tilrejsende ledsagere 4. Deltagere og tilrejsende fra mere end 40 nationer 5. Mere end gennemsnitligt 8 opholdsdage pr. deltager/ledsager 6. Mere end overnatninger i Region Midtjylland 7. Mere end overnatninger i det øvrige Danmark mio. kr. i afledt turismeomsætning 9. Skabelse af mere end 75 årsværk 10. Deltagelse af ca. 700 frivillige heraf 120 dommere Side 3 af 9 For både Aarhus Kommune og Aarhus 1900 gælder et ønske om optimere deltagerantallet i forhold til 2004, dog under hensyntagen til antallet af afviklingsdage og de fysiske faciliteter. Ligeledes vil der i markedsføringen blive arbejdet på at deltagerne forlænger deres ophold udover de budgetterede 8 dage. Både for at sikre en fast grund under eventøkonomien, for at øge den helt direkte turistmæssige effekt og at kunne levere et sublimt event og ophold i Danmark. I modsætning til mange eliteatleter er genbesøgseffekten som turist hos netop denne målgruppe ret stor. Både som almindelige turister og som deltagere i evt. kommende events. At potentialet til at øge deltagerantallet er stort, skyldes blandt andet, at der på grund af skift fra lige til ulige år, i 2017 vil være gået 3 år siden sidste mesterskab i Izmir. Behovet for at måle sig konkurrencemæssigt med de andre atleter vil derfor være stort i Endvidere var der ved det netop overståede VM atletik masters i Lyon i Frankrig, tilmeldt mere end 5200 deltagere fra Europa. Store krav til ekstra faciliteter Et øget deltagerantal stiller dog også øgede krav til etablering af de i forvejen mange midlertidige faciliteter, der skal tages i anvendelse på de to anlæg. Ikke mindst skal der i samarbejde med Aarhus Kommune bekostes opstilling og etablering af en række ekstra kasteanlæg på kommunens eget anlæg på Viby Stadion, hvor de fleste af mesterskabets kastekonkurrencer henlægges til. Fokus på sundhedsområdet for bredde og elite Mesterskabets karakter og målgruppe sætter perspektiv på, hvad man som person kan opnå ved at dyrke sport kontinuerligt og målrettet, også i en høj alder. For nogen er der tale om en livslang sportslig aktivitet helt fra barndomsalderen, og for andre en aktivitet, som sent i livet er taget op, og for nogen efter mange års inaktivitet.

4 Aarhus 1900 Atletik/Motion har i det daglige arbejde megen fokus på et målrettet arbejde for folkesundheden gennem etablering og drift af løbehold, hvor der tilbydes træning på alle niveauer, til alle ambitioner og ikke mindst til alle aldersgrupper både nye og rutinerede løbere. Klubben har derfor over en årrække være i stand til mere end at fordoble antallet af medlemmer i motionssegmentet. Side 4 af 9 I samarbejde med Dansk Atletik Forbund (DAF) vil klubben og Aarhus Kommune bruge eventen og den synlighed, den fører med sig, til at øge intensiteten i arbejdet med at generere endnu flere motionsløbere. Målet for denne indsats kunne være, at få så mange som muligt til at deltage i den afsluttende 1/2-marathon søndag d. 6. august, som åbnes for deltagelse af alle. Yderligere vil der blive åbnet for muligheden for træning i nogle af de tekniske discipliner for såvel dem, som for år tilbage dyrkede disse; men også for utrænede, der aldrig tidligere har prøvet dette, og som måske har et naturligt anlæg for aktiviteten. Ved afviklingen af mange af de tidligere europamesterskaber for masters, er der gennemført en række videnskabelige test og spørgeskemaundersøgelser blandt atleterne med udgangspunkt i at måle på effekten af livslang/langvarig satsning på træning i atletikken. Også i 2004, hvor Syddansk Universitet sammen med flere europæiske universiteter fik mulighed for at gennemføre en række undersøgelser for at øge viden på dette område. Såvel Aarhus 1900 Atletik/Motion som Aarhus Kommune ser frem til igen i 2017 at kunne byde internationale forskere og studerende velkommen. På nuværende tidspunkt har Syddansk Universitet tilkendegivet deres interesse for eventen, og der er en begrundet forventning til, at Institut for Idræt på Aarhus Universitet og Active Institute vil blive inddraget i arbejdet med at udvide den generelle viden om effekterne af den livslange idrætsaktivitet. Aarhus 1900 Atletik/Motion og Aarhus Kommune ønsker at dele den opnåede viden med andre klubber og arrangører af motionsaktiviteter for målgruppen, og ser meget gerne Region Midtjyllands sundhedsfaglige ekspertise inddraget i dette. Professionel og frivillig arbejdskraft Aarhus 1900 Atletik/Motion er en stor sportsklub med mange aktiviteter, og lige som mange af klubbens andre aktiviteter vil forberedelsen, planlægningen og afviklingen af EMACS 2017 i høj grad basere sig på deltagelse af frivillige hjælpere.

5 EMACS 2017 har imidlertid et omfang og en størrelse, der naturligvis kræver ansættelse af professionelle eventressourcer. Der forventes ansat en projektleder for eventen i løbet af efteråret 2015, og dette vil senere blive fulgt op og suppleret med to fuldtidsansatte personer. Side 5 af 9 En særlig og meget central organisatorisk opgave bliver hvervning og uddannelse af de ca. 700 frivillige hjælpere, - og herunder ikke mindst de mere end 100 dommere der skal i aktion ved stævnet. Uddannelsen af dommere er allerede påbegyndt i forbindelse med at Aarhus 1900 er tildelt opgaven med at afvikle DM i atletik i Aarhus i årene 2015 og Aarhus 1900 Atletik/Motion vil, som klubben har tradition for, naturligt inddrage mange af deres egne frivillige hjælpere; men klubben vil også i samarbejde med Dansk Atletik Forbund inddrage en række frivillige fra andre atletikklubber og foreninger i regionen og andre dele af Danmark. Ligeledes forventes der etableret et samarbejde med Kulturhovedstadens frivillig - sekretariat med henblik på at sikre en optimal informationsindsats overfor de mange tilrejsende gæster til Regionen vedrørende de mange kultur- og oplevelsestilbud. Turismepotentiale, markedsføring og salg For at sikre det økonomiske grundlag for forberedelsen, udviklingen og gennemførelsen af EMACS 2017, er det af afgørende betydning, hvorledes det lykkes at få flest mulige tilmeldinger til eventen, hvordan det lykkes at sælge de mange forskellige overnatningspakker og hvordan det lykkes at få deltagerne til at blive så mange dage som muligt i Regionen. Et vigtigt og omkostningstungt redskab til at opnå dette, er markedsføring og salg af eventen ved tilstedeværelse under forskellige lignende mesterskaber i udlandet frem til Indtil nu er der gennemført 3 udenlandske hvervefermstød: I august 2014 gennem en kampagne ved EM i Izmir i Tyrkiet Ved EM indendørs atletik i Torun i Polen med uddeling af 1500 foldere med oplysning om indkvarteringspakker og generel turismeinformation Ved det netop overståede VM for masters i august i Lyon, Frankrig med en målgruppe på mere end europæiske deltagere, (Se vedlagte bilag med fotos), hvor man tog en ny stand i anvendelse Af yderligere tiltag er der i 2016 planlagt deltagelse ved EM i indendørs atletik i Ancona i Italien, EM non stadia i Algarve i Portugal og ved nationale stævner i hhv. Tyskland, England, Frankrig og de nordiske lande/ Danmark, ligesom der er mulighed for deltagelse i VM i Perth i Australien, hvor det dog indtil videre vurderes ikke at være en positiv sammenhæng mellem

6 investering og udbytte. Endelig vil ovennævnte stand blive sendt rundt til en række kommende atletik- og løbe events rundt omkring i Danmark. Side 6 af 9 I samarbejde med de relevante turistenheder vil der i hvervearbejdet blive skabt opmærksomhed på de mange oplevelses muligheder, der er i Regionen. Både for at bidrage til det generelle deltagerantal, men også for yderligere at forlænge den periode, som deltagerne og deres familier tilbringer i Regionen/ Danmark. Synlighed Mediemæssigt vil der kun kunne forventes en begrænset international eksponering af Aarhus og Region Midtjylland. Der er dog altid en eller flere TV-stationer, der laver længerevarende portrætudsendelser med en enkelt atlet og især med udgangspunkt i det overordnede sundhedsmæssige perspektiv. Tidligere har således både danske og tyske TV-stationer som TV2, ARD og ZDF portrætteret nationale masters atleter under deltagelsen i disse mesterskaber. Kommunikationsmæssigt er det dog planen, at der i en dansk sammenhæng vil blive sat ekstra mange ressourcer ind i forhold til at øge kendskabet og synligheden omkring eventen. Bl.a. ønsker Dansk Atletik Forbund i samarbejde med sin klubportefølje at bruge eventen som middel til at markedsføre atletiksporten overfor en medlemsmæssigt meget interessant og ikke mindst voksende målgruppe. Effekten af dette vil ligeledes kunne bidrage til DGI og Danmarks Idrætsforbunds fælles målsætning, om at 75% af den danske befolkning i 2025 skal være idrætslige aktive og at 50% skal være medlem af idrætsforeninger. Især afviklingen af mesterskabets afsluttende 1/2-marathon med åben deltagelse vil blive brugt som afsæt for en sådan markedsføring. IT og sociale medier Internettet og arrangementets hjemmeside vil som i 2004 spille en stor formidlende rolle, men det vil være nødvendigt for arrangørerne at etablere en række andre platforme. Masters-atleter har for alvor taget de nye /sociale medier til sig som hverdagens kommunikationsplatforme. Udover at servicere deltagerne både før, under og efter eventen, skal de sociale medier også bidrage til at skabe national, regional og international synlighed omkring eventen. Samarbejde og videndeling

7 Aarhus 1900 Atletik / Motion vil i samarbejde med Aarhus Events, Aarhus Kommune aktivt bidrage til, at de erhvervede erfaringer i forbindelse med mesterskabets forberedelse og afvikling vil blive delt i videst mulig omfang med andre eventaktører i Regionen. Side 7 af 9 Som en del af denne videndeling forventes det, at der i samarbejde med blandt andet Sport Event Denmark gennemføres en effektanalyse af eventen. Både med hensyn til at beskrive eventens effekter i tal, men også for at undersøge de imagemæssige effekter af eventen. Ved gennemførslen af effektstudiet inddrages blandt andet de hidtil opnåede erfaringer og målemetoder, som er udarbejdet til kulturhovedstadsåret. I samarbejde med relevante offentlige institutioner og private aktører skal eventen desuden bidrage til at øge den generelle viden om deltagelse i livslang idræt og bidrage til at flere tager udfordringen op. Eventbaseret innovation Som ved afviklingen af flere af de tidligere internationale mesterskaber I Danmark og især ved sejlsportsmesterskaber i Aarhus, vil der også ved dette event være mulighed for at bruge eventen og dens mange konkurrencer som afsæt for udvikling af nye teknologier. Både med henblik på at forbedre kommunikationen til tilskuere, men også for at tilføre de aktive og deres trænere nye metoder til måling og optimering. F.eks. vil det være oplagt at kombinere den opnåede viden og teknologi fra tracking i sejlsporten med de længere løbediscipliner for at få bedre indsigt i, hvordan det optimale løb, både taktisk og tempomæssigt skal gennemføres. Mulige kommende events. Med en succesrig gennemførsel af EMACS 2017 vil Danmark og ikke mindst Aarhus 1900 stå mere gunstigt ved forsøg på hvervning af kommende internationale events. Både på elite niveau ( f.eks. ungdomsmesterskaber i regi af det europæiske atletik forbund, EAA) men naturligvis også i form af kommende mesterskaber for masters. Ikke mindst ville det kunne være interessant at byde på et kommende VM for masters, som det netop afviklede i Lyon. Målsætninger med eventen Profilere Regionen og Aarhus som et attraktivt sted at afvikle internationale events. Både for eliten og bredden. Tiltrække så mange deltagere og ledsagere fra ind- og udland som muligt, og gøre det attraktivt at gøre deres ophold så langt som muligt i det midt/østjyske og bidrage til at de mange tilrejsende genbesøger Regionen i de kommende år som almindelige turister

8 Med afsæt i en succesrig afvikling af EMACS 2017 fortsat at styrke grundlaget for hvervning af andre internationale atletik events til afholdelse i Aarhus og Regionen i de kommende år Forsøge at udnytte eventen som afsæt for skabelse af nye innovative tilgange til at opleve og dyrke atletik ( eventbaseret innovation) Sætte fokus på de positive værdier ved livslang deltagelse i idræt Øge kendskabet til og fremme den aktive deltagelse i atletik for seniorer Bidrage til videndeling med andre klubber og især atletikklubber i regionen med hensyn til afvikling og aktivering af events Side 8 af 9 Økonomi Som det fremgår af det vedhæftede budget forventes der en samlet udgift på ca. 6 mio. kr. Og et meget beskedent overskud. Aarhus Kommune og Sport Event Denmark forventes at yde et samlet tilskud på ca. 1,3 mio 1,5 mio kr. til eventens afholdelse. Disse bidragyders medspil fastholdes på samme niveau, også såfremt Regionen tildeler de ansøgte midler til eventen. En væsentlig forudsætning for at eventen kan nå mål i forhold til det budgetterede, er at det budgetterede deltagerantal opnås og at indtægterne fra hotelprovisioner ligeledes holder. Væsentligt for dette er hvor meget eventen er i stand til at allokere til markedsføring, som beskrevet ovenfor. Indstilling EMACS 2017 vil byde på store planlægningsmæssige, organisatoriske, logistiske og ikke mindst økonomiske udfordringer og investeringer, og det er alt sammen opgaver, der i forhold til en succesfyldt løsning og afvikling vil kræve tilførsel af kompetente og professionelle ressourcer. På baggrund af denne indstilling søger Aarhus Kommune i samarbejde med eventarrangøren Aarhus 1900 Atletik/Motion om et økonomisk støtte på 1 mio. kr. fra Region Midtjyllands Eventpulje Et tilskud fra Region Midtjylland på 1 mio. vil kunne bidrage afgørende til at sikre eventens succesrige gennemførsel. Venlig hilsen

9 Jørn Sønderkjær Christensen Eventchef Aarhus Event Side 9 af 9 Bilag vedlagt: 1: Ansøgningsskema 2: Effektkæde 3: Budget 4: Evaluering 2004

Ansøgningsskema til Region Midtjyllands initiativer og programmer

Ansøgningsskema til Region Midtjyllands initiativer og programmer Ansøgningsskema til Region Midtjyllands initiativer og programmer Ansøgning til Region Midtjyllands Vækstforums eventpulje om tilskud til forberedelse, udvikling og gennemførelse af europamesterskaberne

Læs mere

Ansøgningsskema til Region Midtjyllands initiativer og programmer

Ansøgningsskema til Region Midtjyllands initiativer og programmer Ansøgningsskema til Region Midtjyllands initiativer og programmer Ansøgning til Region Midtjyllands Vækstforums eventpulje om tilskud til forberedelse, udvikling og gennemførelse af europamesterskaberne

Læs mere

Af den samlede eventudgift på 12,7 mio. kr. søges Københavns Kommune om et tilskud på 1,0 mio. kr.

Af den samlede eventudgift på 12,7 mio. kr. søges Københavns Kommune om et tilskud på 1,0 mio. kr. NOTAT Eventvurdering Copenhagen International Halfmarathon 2015 På baggrund af erfaringer fra værtskabet for det nyligt afholdte VM i Halvmaraton, ønsker Dansk Atletik Forbund i samarbejde med Sport Event

Læs mere

ANSØGNING OM TILSKUD TIL AFVIKLING AF UCI WORLD CYCLING TOUR COPENHAGEN GRAN FONDO 2015

ANSØGNING OM TILSKUD TIL AFVIKLING AF UCI WORLD CYCLING TOUR COPENHAGEN GRAN FONDO 2015 ANSØGNING OM TILSKUD TIL AFVIKLING AF UCI WORLD CYCLING TOUR COPENHAGEN GRAN FONDO 2015 Ansøgningsbeløb: 500.000 DKR Danmarks Cykle Union Side 1 af 6 UCI World Cycling Tour Copenhagen Gran Fondo 2015 Copenhagen

Læs mere

Eventvurdering af World Cup Copenhagen 2017-2019 World Cup Dressur og Ridebanespringning i Royal Arena 13-04-2015. Sagsnr.

Eventvurdering af World Cup Copenhagen 2017-2019 World Cup Dressur og Ridebanespringning i Royal Arena 13-04-2015. Sagsnr. KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Eventvurdering af World Cup Copenhagen 2017-2019 World Cup Dressur og Ridebanespringning i Royal Arena Med World Cup Copenhagen ønsker ansøger at afvikle et World Cup kvalifikationsstævne

Læs mere

29. maj Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Catrine Kirkegaard Bek. Eventvurdering af VM i idrætsgymnastik 2021

29. maj Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Catrine Kirkegaard Bek. Eventvurdering af VM i idrætsgymnastik 2021 KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Fritid KBH NOTAT 29. maj 2018 Eventvurdering af VM i idrætsgymnastik 2021 VM i Idrætsgymnastik 2021 (VM 2021) blev tildelt København i marts 2018 af det

Læs mere

Eventvurdering Copenhagen International Half Marathon 2016

Eventvurdering Copenhagen International Half Marathon 2016 KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Fritid KBH NOTAT Eventvurdering Copenhagen International Half Marathon 2016 Link til ansøgning I september 2015 afholdes det første internationale certificerede

Læs mere

Ansøgningsskema til Region Midtjyllands initiativer og programmer

Ansøgningsskema til Region Midtjyllands initiativer og programmer Ansøgningsskema til Region Midtjyllands initiativer og programmer 2018 ISAF Sailing World Championships Worlds 2018 1. Oplysninger om ansøger Navn, Adresse, Kontaktperson, tlf, mailadr, CVR nr. 2. Indhold

Læs mere

Eventvurdering af VM i Herrehåndbold 2019

Eventvurdering af VM i Herrehåndbold 2019 KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Eventvurdering af VM i Herrehåndbold 2019 Dansk Håndbold Forbund (DHF) er af International Handball Federation (IHF) blevet tildelt værtskabet for VM i herrehåndbold i 2019. Mesterskabets

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT

KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Fritid KBH NOTAT Eventvurdering - Copenhagen Games 2018 Københavns Kommune har modtaget en ansøgning fra Copenhagen Games om 1 mio. kroner til afvikling

Læs mere

Den foreløbige rute starter og slutter på Islands Brygge.

Den foreløbige rute starter og slutter på Islands Brygge. KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Fritid KBH NOTAT Eventvurdering Powerman Copenhagen 2016 Link til ansøgning I maj 2015 afholdt Powerman Denmark arrangementet Run I Bike I Run. Med afsæt

Læs mere

Forsøg på hvervning af The Tall Ships Races 2019

Forsøg på hvervning af The Tall Ships Races 2019 Indstilling Til Magistraten Fra Kultur og Borgerservice Dato 19. oktober 2015 Ships Races 2019 Aarhus Events indstiller, at der indledes hvervningsproces om tildeling af værtskab af The Tall (TSR19). 1.

Læs mere

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling, Kultur og Borgerservice Dato 21. maj 2015

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling, Kultur og Borgerservice Dato 21. maj 2015 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling, Kultur og Borgerservice Dato 21. maj 2015 ISAF Worlds 2018 Aarhus Kommune har i samarbejde med Sport Event Denmark (SEDK), Dansk

Læs mere

Sagsnr Eventvurdering Extreme Sailing Series 2015

Sagsnr Eventvurdering Extreme Sailing Series 2015 KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Planlægning NOTAT 15-05-2014 Eventvurdering Extreme Sailing Series 2015 SponsorCom og Danmarks Sejlunion ansøger om værtskabet for Extreme Sailing Series

Læs mere

7. maj Sagsnr Eventvurdering - Copenhagen Games Dokumentnr

7. maj Sagsnr Eventvurdering - Copenhagen Games Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Fritid KBH NOTAT 7. maj 2018 Eventvurdering - Copenhagen Games 2019 Københavns Kommune har modtaget en ansøgning fra Copenhagen Games om 1 mio. kroner

Læs mere

Dansk Atletik Forbund Forslag til politikkatalog 2012/2013

Dansk Atletik Forbund Forslag til politikkatalog 2012/2013 Dansk Atletik Forbund Forslag til politikkatalog 2012/2013 Vision Atletik i Danmark konkurrencesport og sund motion i ét samlet forbund Det betyder: Dansk Atletik Forbund er bredt anerkendt for at være

Læs mere

Med afsæt i erfaringerne fra Run I Bike I Run, maj 2015, søger Energy Sport 0,3 mio. kr. til afvikling af Europamesterskaberne i Powerman 2016.

Med afsæt i erfaringerne fra Run I Bike I Run, maj 2015, søger Energy Sport 0,3 mio. kr. til afvikling af Europamesterskaberne i Powerman 2016. Bilag 10. Revideret Eventvurdering Europamesterskaberne i Powerman 2016 Link til ansøgning Med afsæt i erfaringerne fra Run I Bike I Run, maj 2015, søger Energy Sport 0,3 mio. kr. til afvikling af Europamesterskaberne

Læs mere

EMK 2017 har et budget på godt 24 mio. kr. Det samlede offentlige tilskudsbehov er på 17 mio. kr., hvoraf Københavns Kommune ansøges om 6 mio. kr.

EMK 2017 har et budget på godt 24 mio. kr. Det samlede offentlige tilskudsbehov er på 17 mio. kr., hvoraf Københavns Kommune ansøges om 6 mio. kr. KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Eventvurdering EM Svømning Kortbane 2017 i Royal Arena Dansk Svømmeunion ønsker i samarbejde med Sport Event Denmark og Wonderful Copenhagen at afvikle EM Svømning Kortbane /LEN

Læs mere

Eventen har været afviklet siden 2010 og har udviklet sig til verdens største IRONMAN triatlonfestival med mere end 9.000 tilmeldte i 2015.

Eventen har været afviklet siden 2010 og har udviklet sig til verdens største IRONMAN triatlonfestival med mere end 9.000 tilmeldte i 2015. Bilag 4. Eventvurdering - Ironman Copenhagen 2016 Link til ansøgningen IRONMAN Copenhagen er en triatlonfestival, der består af tre dage (torsdag, fredag og lørdag) med motionstriatlon, 4:18:4 (400 meter

Læs mere

Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi

Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi Baggrund Kongres- og mødeindustrien er et væsentligt forretningsområde for dansk turisme, og markedet er i

Læs mere

Eventvurdering UCI World Cycling Tour - Copenhagen Gran Fondo 2015

Eventvurdering UCI World Cycling Tour - Copenhagen Gran Fondo 2015 KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Planlægning NOTAT Eventvurdering UCI World Cycling Tour - Copenhagen Gran Fondo 2015 Danmarks Cykel Union (DCU) ønsker at fortsætte arbejdet og afviklingen

Læs mere

Aldersgruppe: år DANMARKS IDRÆTSFORBUND EVENT-PROJEKTLEDER UDDANNELSE

Aldersgruppe: år DANMARKS IDRÆTSFORBUND EVENT-PROJEKTLEDER UDDANNELSE 2018 Aldersgruppe: 15-25 år DANMARKS IDRÆTSFORBUND EVENT-PROJEKTLEDER UDDANNELSE EVENT- PROJEKTLEDER UDDANNELSE Vil du lære at lave events, og har du lyst til at gøre en forskel for sporten og din klub?

Læs mere

DANMARKS IDRÆTSFORBUND EVENT-PROJEKTLEDER UDDANNELSE. Aldersgruppe: år. Danmarks Idrætsforbund Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby

DANMARKS IDRÆTSFORBUND EVENT-PROJEKTLEDER UDDANNELSE. Aldersgruppe: år. Danmarks Idrætsforbund Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby 2018 Danmarks Idrætsforbund Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby www.dif.dk Aldersgruppe: 15-25 år Uddannelsen udbydes i regi af Danmarks Idrætsforbund til alle idrætsgrene under DIF. Den praktiske gennemførelse

Læs mere

DANSK ATLETIK FORBUND EVENT-PROJEKTLEDER UDDANNELSE. Aldersgruppe: 15-25 år

DANSK ATLETIK FORBUND EVENT-PROJEKTLEDER UDDANNELSE. Aldersgruppe: 15-25 år 2016 Dansk Atletik Forbund Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby daf@dansk-atletik.dk - Tlf: +45 4326 2626 Aldersgruppe: 15-25 år Dansk Atletik Forbund er det nationale forbund for atletik, gang

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget

Referat for ekstraordinært møde Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Referat for ekstraordinært møde Sundheds-, Idræts- og : Mandag den 05. september 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:15 Sluttidspunkt: Kl. 16:40 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Jens

Læs mere

MADE IN DENMARK Afrapportering

MADE IN DENMARK Afrapportering MADE IN DENMARK 2015 Afrapportering 1 Projektet Kampagnen Markedsføring af Danmark som golfferie-destination i forbindelse med den internationale goldturnering, Made in Denmark Periode Sommer 2015 Markeder

Læs mere

Strategi- og handlingsplan for Sport Aarhus Events 2005 2011.

Strategi- og handlingsplan for Sport Aarhus Events 2005 2011. Strategi- og handlingsplan for Sport Aarhus Events 2005 2011. Arbejdet med at tiltrække store idrætsbegivenheder til Århus ligger i sekretariatet Sport Aarhus Events under Fritids- og Kulturforvaltningen.

Læs mere

Til Team Danmark støttede forbund. 20.1.2010 PBJ/llp. Særlig projektstøtte 2010

Til Team Danmark støttede forbund. 20.1.2010 PBJ/llp. Særlig projektstøtte 2010 Til Team Danmark støttede forbund 20.1.2010 PBJ/llp Særlig projektstøtte 2010 Team Danmark har som bekendt modtaget en donation på 10 mio. kr. fra Bilka, Føtex, Netto og stormagasinet Salling (Købmand

Læs mere

Indstilling. Internationaliseringsudvalg. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 4. december 2014

Indstilling. Internationaliseringsudvalg. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 4. december 2014 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 4. december 2014 Internationaliseringsudvalg Som led i budgetforliget 2015 blev det besluttet at nedsætte et midlertidigt internationaliseringsudvalg

Læs mere

Aarhus Kommune. Region Midtjylland Vækstforums eventpulje ansøges om tilskud AARHUS KOMMUNE

Aarhus Kommune. Region Midtjylland Vækstforums eventpulje ansøges om tilskud AARHUS KOMMUNE Aarhus Kommune 7. september 2015 Side 1 af 7 Region Midtjylland Vækstforums eventpulje ansøges om tilskud til planlægning, udvikling og gennemførelse af ISAF Worlds 2018 VM i sejlads for samtlige olympiske

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk INDSTILLING Til Århus Byråd Den 21. april 2005 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 4824

Læs mere

Eventsekretariatet AFTALE NOVEMBER 2014

Eventsekretariatet AFTALE NOVEMBER 2014 Eventsekretariatet AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål

Læs mere

Vedrørende Udkast til afslag på godkendelse af Kandidatuddannelse i Konkurrence- og eliteidræt

Vedrørende Udkast til afslag på godkendelse af Kandidatuddannelse i Konkurrence- og eliteidræt Vedrørende Udkast til afslag på godkendelse af Kandidatuddannelse i Konkurrence- og eliteidræt Syddansk Universitet har med beklagelse kunnet konstatere, at Det Rådgivende Udvalg for vurdering af udbud

Læs mere

Indstilling. Etablering af ACTIVinstitute med tilskud fra Erhvervspuljen på i alt 1,5 mio. kr. over 3 år. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Etablering af ACTIVinstitute med tilskud fra Erhvervspuljen på i alt 1,5 mio. kr. over 3 år. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 2. februar 2006 Etablering af ACTIVinstitute med tilskud fra Erhvervspuljen på i alt 1,5 mio. kr. over 3 år. 1. Resume Der lægges

Læs mere

Bestyrelsesrapport for perioden 6. november 3. december Ledelsesresumé

Bestyrelsesrapport for perioden 6. november 3. december Ledelsesresumé Bestyrelsesrapport for perioden 6. november 3. december 2018 Ledelsesresumé Dual Career Team Danmark har udpeget 41 Team Danmark-uddannelsespartnere blandt 57 modtagne ansøgninger fra ungdomsuddannelsesinstitutioner

Læs mere

Danske Idrætsforeninger (DIF)

Danske Idrætsforeninger (DIF) Danske Idrætsforeninger (DIF) - Hvorfor, hvordan, hvornår Visionen Vi har en vision om at gøre Danmark til det bedste land i verden at dyrke idræt i. Vi skal være en nation, hvor idrætten indgår som en

Læs mere

Januar Forslag til. Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2011

Januar Forslag til. Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2011 Januar 2011 Forslag til Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2011 Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2011 Tidligere handlingsplaner fra Markedsføringsgruppen har kun været 1-årige. Denne handlingsplan

Læs mere

Bestyrelsesrapport for perioden 11. december februar Ledelsesresumé

Bestyrelsesrapport for perioden 11. december februar Ledelsesresumé Bestyrelsesrapport for perioden 11. december 2017 5. februar 2018 Ledelsesresumé Forskning Til ansøgningsrunden 18. december 2017 modtog forskningsudvalget 14 ansøgninger af høj kvalitet, og det samlede

Læs mere

Bestyrelsesrapport for perioden 27. februar 19. april Ledelsesresumé

Bestyrelsesrapport for perioden 27. februar 19. april Ledelsesresumé Bestyrelsesrapport for perioden 27. februar 19. april 2017 Ledelsesresumé NEC Team Danmark har været i dialog med Danmarks Idrætsforbund om forberedelsen af det fælles bestyrelsesmøde vedr. NEC 19. april

Læs mere

Ansøgning om tilskud til eliteidræt og talentudvikling i formationsspring 2015

Ansøgning om tilskud til eliteidræt og talentudvikling i formationsspring 2015 Ansøgning om tilskud til eliteidræt og talentudvikling i formationsspring 2015 Ansøgende forening: Varde Faldskærmsklub Varde Faldskærmsklub er en af Danmarks ældste og største faldskærmsklubber, med eget

Læs mere

Projekt beskrivelse Vedrørende ansøgning til Cyclocross Tårn

Projekt beskrivelse Vedrørende ansøgning til Cyclocross Tårn Projekt beskrivelse Vedrørende ansøgning til Cyclocross Tårn Viborg Cycling Dokumentet opdateret: 25-02-2015 14:05:00 Indholdsfortegnelse: 1. Formål med ansøgning...2 2. Viborg Cycling (baggrund)...2 3.

Læs mere

KIFs støtteordning 2013. KIFs støtteordning

KIFs støtteordning 2013. KIFs støtteordning KIFs støtteordning Formålet med støtteordningen er at skabe så gode forhold som muligt for den enkelte aktive i tilrettelæggelsen af den daglige træning og frem mod konkurrencer, så flest mulige kan etablere

Læs mere

Bestyrelsesrapport for perioden 28. februar 29. april Ledelsesresumé

Bestyrelsesrapport for perioden 28. februar 29. april Ledelsesresumé Bestyrelsesrapport for perioden 28. februar 29. april 2019 Ledelsesresumé Rammer og vilkår Team Danmarks uddannelse Det personlige lederskab i elitesport blev igangsat d. 21-23. marts i Aarhus. Der deltager

Læs mere

Store events samspillet mellem kommunen og faciliteterne

Store events samspillet mellem kommunen og faciliteterne Store events samspillet mellem kommunen og faciliteterne Staten DIF Nationalt: Arrangører/byer Rådgivning/Viden/Penge Internationalt: IF er/presse Netværk og synlighed Mission: 1 International branding

Læs mere

Træningsfaciliteter for talentudvikling og elitetræning kommunale, nationale og internationale perspektiver

Træningsfaciliteter for talentudvikling og elitetræning kommunale, nationale og internationale perspektiver Træningsfaciliteter for talentudvikling og elitetræning kommunale, nationale og internationale perspektiver Fredericia 5. november 2014 Michael Andersen, direktør mian@teamdanmark.dk 51 26 60 62 Team Danmarks

Læs mere

09-06-2015. Eventvurdering Velothon Copenhagen 2016. Sagsnr. 2015-0111599. Link til ansøgning. Dokumentnr. 2015-0111599-6

09-06-2015. Eventvurdering Velothon Copenhagen 2016. Sagsnr. 2015-0111599. Link til ansøgning. Dokumentnr. 2015-0111599-6 KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Fritid KBH NOTAT Eventvurdering Velothon Copenhagen 2016 Link til ansøgning Velothon er et ungt og international cykelløbs-koncept. Målet er at skabe

Læs mere

Elitearbejdet i Dansk Orientering-Forbund

Elitearbejdet i Dansk Orientering-Forbund Elitearbejdet i Dansk Orientering-Forbund 1 Rammerne for landsholdsarbejdet Hovedbestyrelsen har vedtaget Eliteplan 2013-16 Eliteplan 2013-16 Målsætninger for landsholdsarbejdet Struktur for elitearbejdet

Læs mere

Talent- og Eliteidrætspolitik

Talent- og Eliteidrætspolitik Talent- og Eliteidrætspolitik Baggrund og formål Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget besluttede mødet den 2. december 2014 at igangsætte arbejdet med at formulere en politik indenfor talent- og eliteidræt,

Læs mere

Drømmen Made in Denmark

Drømmen Made in Denmark Drømmen Made in Denmark En drøm eller en mulighed? Jeg mener det er en drøm af en mulighed Citat, Lars Larsen. Informationsmøde d. 27. november 2012. Visionen præsenteres for lokale, regionale og nationale

Læs mere

1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Indstilling. Forsøg på hvervning af Spejdernes Lejr Til Magistraten. Den 31. oktober 2013

1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Indstilling. Forsøg på hvervning af Spejdernes Lejr Til Magistraten. Den 31. oktober 2013 Indstilling Til Magistraten Den 31. oktober 2013 Forsøg på hvervning af Spejdernes Lejr 2017 ønsker at indlede en proces med at hverve Spejdernes Lejr 2017. Aarhus Kommune 1. Resume ønsker at indlede en

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA Puljen for større kultur- og idrætsarrangementer

ANSØGNINGSSKEMA Puljen for større kultur- og idrætsarrangementer ANSØGNINGSSKEMA Puljen for større kultur- og idrætsarrangementer Foreningens/institutionens navn Projektets navn Projekts formål og idé Varde Cykelklub Kasserer Aase Hansen Skovløbervænget 47, 680 Varde

Læs mere

Idrætspolitik KOMMUNEQARFIK SERMERSOOQ

Idrætspolitik KOMMUNEQARFIK SERMERSOOQ Idrætspolitik KOMMUNEQARFIK SERMERSOOQ Forord Idræt bringer mennesker sammen og skaber livskvalitet, sundhed, glæde og fællesskab for mennesker i alle aldre. Derfor er det vigtigt, at alle indbyggere har

Læs mere

EM i fodbold 2020 er nedenfor vurderet med afsat i Københavns kommunes eventvurderingsmodel.

EM i fodbold 2020 er nedenfor vurderet med afsat i Københavns kommunes eventvurderingsmodel. KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Eventvurdering af EM i fodbold 2020 Danmark har søgt det europæiske fodboldforbund (UEFA) om værtskabet for 4 kampe under Europamesterskabet (EM) i fodbold 2020. Ansøgningen er

Læs mere

AIF Royal Fonden Uddeling november 2016.

AIF Royal Fonden Uddeling november 2016. # Klub/foreni ng Formål Ansøgt tilskud Idrætssamvirkets indstilling. Beslutning 1 Tailgate Talentudvikling er en væsentlig faktor i klubbernes daglige virke, hvorfor talentudvikling vil have et særligt

Læs mere

Roskilde Elite- og Talentråd NOTAT: Halvårlig evaluering af elitesportsaftalerne

Roskilde Elite- og Talentråd NOTAT: Halvårlig evaluering af elitesportsaftalerne Roskilde Elite- og Talentråd 2018 - Kultur og Idræt Sagsnr. 287023 Brevid. 3093870 Ref. SHO Dir. tlf. 4631 4034 steenhou@roskilde.dk NOTAT: Halvårlig evaluering af elitesportsaftalerne 6. maj 2019 indgået

Læs mere

EMACS 2017. bliv en del af holdet

EMACS 2017. bliv en del af holdet EMACS 2017 bliv en del af holdet Velkommen til EMACS I 2017 er Aarhus vært for et brag af en folkefest i atletik, når vi byder indenfor til EMACS: Europamesterskaberne for Mastersatleter - det vil sige

Læs mere

Notat af kandidaturen til Europæisk Kulturhovedstad 2017.

Notat af kandidaturen til Europæisk Kulturhovedstad 2017. Notat af kandidaturen til Europæisk Kulturhovedstad 2017. 25. april 2012 Partnerskabskommunernes forpligtelser - Et notat til Haderslev, Tønder og Aabenraa Kommuner, som har været aktive i forberedelserne

Læs mere

REGIONSRÅDET SAG NR. 8 MULTIARENA ADMINISTRATIONENS INDSTILLING

REGIONSRÅDET SAG NR. 8 MULTIARENA ADMINISTRATIONENS INDSTILLING Den 20. september 2011 REGIONSRÅDET Forretningsudvalget den 13. september 2011, sag nr. 9 SAG NR. 8 MULTIARENA ADMINISTRATIONENS INDSTILLING at der reserveres i alt 50 mio. kr. i budgetrammen for regional

Læs mere

Europamesterskaberne i svømning 2013 Jyske bank BOXEN, Herning 12. 15. december 2013 Eksklusivt Hovedsponsorat

Europamesterskaberne i svømning 2013 Jyske bank BOXEN, Herning 12. 15. december 2013 Eksklusivt Hovedsponsorat Jyske Bank Boxen i Herning danner i år unikke rammer om EM på kortbane og her bliver Boxen omdannet til et stemningsfuldt og spektakulært svømmestadion med mobile pools, plads til 8000 tilskuere og et

Læs mere

STÆVNEANLÆG for islandske heste

STÆVNEANLÆG for islandske heste DANSK ISLANDSHESTEFORENING STÆVNEANLÆG for islandske heste HESTEBYEN Oplysning om ansøger Formålet med projektet Baggrund for projektet og målgruppe Beskrivelse af projektets aktiviteter Hvordan formidles

Læs mere

Eventvurdering af VM i ishockey 2018

Eventvurdering af VM i ishockey 2018 KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Planlægning NOTAT Eventvurdering af VM i ishockey 2018 Danmark har i august 2013 indgivet en formel tilkendegivelse til det internationale ishockeyforbund

Læs mere

Evaluering af elitesportsaftaler Roskilde Håndbold

Evaluering af elitesportsaftaler Roskilde Håndbold Kultur og Idræt Sagsnr. 287023 Brevid. 2991139 Ref. HAO Dir. tlf. 46 31 40 66 hanneo@roskilde.dk 9. november 2018 Evaluering af elitesportsaftaler Roskilde Håndbold indgået elitesportsaftaler med Roskilde

Læs mere

Nedenstående skema anvendes i forbindelse med de halvårlige evalueringer af elitesportsaftalen, og evalueringen er delt op i to dele:

Nedenstående skema anvendes i forbindelse med de halvårlige evalueringer af elitesportsaftalen, og evalueringen er delt op i to dele: Roskilde Elite- og Talentråd - Kultur og Idræt Sagsnr. 287023 Brevid. 2930349 Ref. SHO Dir. tlf. 4631 4034 steenhou@roskilde.dk NOTAT: Evaluering af elitesportsaftaler Roskilde Håndbold 30. oktober indgået

Læs mere

Bestyrelsesrapport for perioden 20. april 15. september Ledelsesresumé

Bestyrelsesrapport for perioden 20. april 15. september Ledelsesresumé Bestyrelsesrapport for perioden 20. april 15. september 2017 Ledelsesresumé NEC Ricky Raaholt er tiltrådt som projektdirektør for NEC 18. september. Han har bred erfaring med større byggeprojekter med

Læs mere

Forslag til udvikling af Elite Aabenraa konceptet

Forslag til udvikling af Elite Aabenraa konceptet Kultur, Miljø & Erhverv Elite Aabenraa Dato: 08.05.2014 Sagsbehandler: Ane Tarp Hansen Direkte tlf.: 7376 7676 E-mail: atha@aabenraa.dk Forslag til udvikling af Elite Aabenraa konceptet Forslaget til udvikling

Læs mere

Melges.dk Sailing Team. DEN 487 Sponsoroplæg

Melges.dk Sailing Team. DEN 487 Sponsoroplæg Melges.dk Sailing Team DEN 487 Sponsoroplæg Melges.dk Sailing Team: Vision: dominere toppen af Melges 24 klassen Nystartet team bestående af fire meget erfarne sejlere Fokus på at promovere os selv og

Læs mere

Elitestrategi for TTC 2014-2015

Elitestrategi for TTC 2014-2015 Elitestrategi for TTC 2014-2015 Vision TTC ønsker at være det foretrukne træningsfællesskab for københavnske elitetriatleter baseret på et stærkt fællesskab, der løfter det enkelte individs niveau og sikrer

Læs mere

Brobygger 2.0. Initiativ til videreudvikling af den landsdækkende fødevareklynge med epicenter i Region Midtjylland.

Brobygger 2.0. Initiativ til videreudvikling af den landsdækkende fødevareklynge med epicenter i Region Midtjylland. Brobygger 2.0 Initiativ til videreudvikling af den landsdækkende fødevareklynge med epicenter i Region Midtjylland. Indledning Den danske fødevareklynge med centrum i Region Midt er i en god udvikling

Læs mere

Eventstrategi. for Furesø Kommune

Eventstrategi. for Furesø Kommune Eventstrategi for Furesø Kommune 1 INDHOLD BAGGRUND 3 STRATEGI 4 Strategimål 1: Events skal skabe lokal merværdi i Furesø Kommune Strategimål 2: Events i Furesø Kommune skal være af høj standard Strategimål

Læs mere

Byrådet behandlede sagerne om anvendelse af dispositionsbeløb fra salg af Vejlby Skole på byrådsmødet den 9. marts 2016.

Byrådet behandlede sagerne om anvendelse af dispositionsbeløb fra salg af Vejlby Skole på byrådsmødet den 9. marts 2016. Notat Til Til Kopi til Børn og Unge-udvalgets møde den 16. marts 2016 Drøftelse Vedr. sagerne 1 og 2 om anvendelse af dispositionsbeløb fra salg af Vejlby Skole Byrådet behandlede sagerne om anvendelse

Læs mere

Elite 2650 Ansøgningsvejledning

Elite 2650 Ansøgningsvejledning Elite 2650 Ansøgningsvejledning Elite 2650 er en økonomisk pulje, hvis formål er at støtte og udvikle idrætten på eliteplan. Puljen kan søges af kommunale idrætsklubber og -foreninger, og sigter mod at

Læs mere

8. november Sagsnr Eventvurdering - Global Goals World Cup Europe Dokumentnr

8. november Sagsnr Eventvurdering - Global Goals World Cup Europe Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Idrætsudvikling NOTAT 8. november 2018 Eventvurdering - Global Goals World Cup Europe 2019 Kultur- og Fritidsudvalget har modtaget en ansøgning fra Eir

Læs mere

Bilag 1. Sagsnr Eventvurdering af Challenge Copenhagen Dokumentnr

Bilag 1. Sagsnr Eventvurdering af Challenge Copenhagen Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Planlægning NOTAT Bilag 1 Eventvurdering af Challenge Copenhagen 2014 YWC Sports, den københavnske triatlonklub Team Challenge, Dansk Triatlon Forbund

Læs mere

file://c:\adlib Express\Work\20141104T113221.665\20141104T113221.930\ef9b4eae-265e-4a9a-9...

file://c:\adlib Express\Work\20141104T113221.665\20141104T113221.930\ef9b4eae-265e-4a9a-9... Page 1 of 2 From: Mads Kamp Hansen Sent: 03-09-2014 08:15:39 To: Maria rsted; Marianne Kruckow Subject: VS: IRONMAN Copenhagen 2015 Follow Up Flag: Opf lgning Flag Status: Red Attachments: Eventvurdering

Læs mere

Dansk Atletik Forbund Foreningsundersøgelse

Dansk Atletik Forbund Foreningsundersøgelse Dansk Atletik Forbund Foreningsundersøgelse 2014 7 Indhold Besvarelserne... 3 Svarprocent... 3 Organisering... 4 Hvilke andre organisationer er foreningerne medlem af udover DAF?... 4 Hvad var foreningens

Læs mere

Eventvurdering af VM Stand Up Paddle og Paddleboarding Sagsnr Link til ansøgning Link til video

Eventvurdering af VM Stand Up Paddle og Paddleboarding Sagsnr Link til ansøgning Link til video KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Eventvurdering af VM Stand Up Paddle og Paddleboarding 2017 Link til ansøgning Link til video Copenhagen Watersports og Dansk Surf & Rafting Forbund (DSRF) ønsker i samarbejde

Læs mere

Disciplin - Bueskydning - Compound damer-herrer

Disciplin - Bueskydning - Compound damer-herrer Disciplin - Bueskydning - Compound damer-herrer 18. august 2016 Indhold Rapport for Allan Grønkjær...2 Rapport for Allan Grønkjær Email Fornavn Efternavn Status Sprog sportschef@bueskydningdanmark.dk Allan

Læs mere

Ansøgningsskema Kultur- og Fritidsudvalget

Ansøgningsskema Kultur- og Fritidsudvalget Frederikshavn Kommune Center for Kultur- og Fritid Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn evao@frederikshavn.dk Ansøger: SF FILMPRODUCTION, Halfdansgade 10, 2300 København S. Kontaktperson: Mie Andreasen CVR-nr.

Læs mere

Potentialevurdering af GudenåLandet

Potentialevurdering af GudenåLandet Potentialevurdering af GudenåLandet GudenåSamarbejdet Notat Februar 2015 Manto A/S Jorcks Passage Opg. B, 4. sal 1162 København K Denmark Phone: +45 3311 0111 CVR: 2867 2322 www.manto.dk Opsummering Gudenåen

Læs mere

Deltagermanual - DGI Gadeidræt. Vi uddanner forbilleder. Event Maker. dgi.dk/gadeidræt

Deltagermanual - DGI Gadeidræt. Vi uddanner forbilleder. Event Maker. dgi.dk/gadeidræt Deltagermanual - DGI Gadeidræt Vi uddanner forbilleder Event Maker dgi.dk/gadeidræt Event Maker-uddannelse - Deltagermanual Udgiver: DGI Gadeidræt Tekst: DGI Gadeidræt Foto: DGI Arkiv Layout: DGI Marketing

Læs mere

TALENTUDVIKLINGSMILJØER I VERDENSKLASSE. 26.01.15 Norsk Friidrett - kompetansehelg

TALENTUDVIKLINGSMILJØER I VERDENSKLASSE. 26.01.15 Norsk Friidrett - kompetansehelg TALENTUDVIKLINGSMILJØER I VERDENSKLASSE Talentudvikling er en kerneudfordring Idrettsklub Talent-identifikation Sætter potentialet i centrum Talent i biologisk perspektiv Sætter potentialet i centrum

Læs mere

Årsmøde. Idrættens Hus, Brøndby

Årsmøde. Idrættens Hus, Brøndby Årsmøde Idrættens Hus, Brøndby Søndag d. 29. oktober 2017 2 Hermed indkaldes til Årsmøde i Udvalget for Rope Skipping Søndag den 29. oktober 2017 kl. 10.00 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Fremlæggelse

Læs mere

profil Fodbold Historie Historie mission Mission Vision Vision Målsætning

profil Fodbold Historie Historie mission Mission Vision Vision Målsætning Ringkøbing Idrætsforening Fodbold Historie Historie mission Mission Vision Vision Frivillige Frivillige Stadion Stadion Elite Elite Klub1900 Klub1900 Sponsorer Sponsorer profil Historie Historie Vision

Læs mere

Langvang atletikstadion

Langvang atletikstadion Langvang atletikstadion Praktiske oplysninger Klubdragt: Der skal stilles op i anmeldt klubdragt Pigge: Maksimum 6 mm Startnumre: Startnumre skal bæres synlig på brystet og må ikke bøjes Opvarmning: Skal

Læs mere

Bilag 1 - eventvurdering (UCI World Cycling Tour - Copenhagen Gran Fondo 2013)

Bilag 1 - eventvurdering (UCI World Cycling Tour - Copenhagen Gran Fondo 2013) KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Planlægning NOTAT Bilag 1 - eventvurdering (UCI World Cycling Tour - Copenhagen Gran Fondo 2013) Wonderful Copenhagen (WOCO), Den Internationale Cykelunion

Læs mere

Disciplin - Bueskydning - Recurve damer/ herrer

Disciplin - Bueskydning - Recurve damer/ herrer Disciplin - Bueskydning - Recurve damer/ herrer 18. august 2016 Indhold Rapport for Allan Grønkjær...2 Rapport for Allan Grønkjær Email Fornavn Efternavn Status Sprog sportschef@bueskydningdanmark.dk Allan

Læs mere

Bevilling til Internet Week Denmark 2015, 2016 og 2017

Bevilling til Internet Week Denmark 2015, 2016 og 2017 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 6. august 2014 2015, 2016 og 2017 1. Resume Internet Week Denmark er en festival for hele Danmark med centrum i Aarhus og den

Læs mere

IDRÆT I GRØNLAND. Analyse og anbefalinger. Trygve Laub Asserhøj. Idrættens Analyseinstitut

IDRÆT I GRØNLAND. Analyse og anbefalinger. Trygve Laub Asserhøj. Idrættens Analyseinstitut IDRÆT I GRØNLAND Analyse og anbefalinger Trygve Laub Asserhøj Idrættens Analyseinstitut Konference Fremtidens idræt i Grønland d. 17. august 2016 Oversigt Kort om baggrunden for analysen Analysens resultater

Læs mere

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK 2017-2029 Foto Uber Images Das Büro Per Heegaard STT Foto Flemming P. Nielsen Udarbejdelse Gentofte Kommune Layout: Operate A/S Tryk Bording A/S Oplag:1000

Læs mere

14. Det internationale arbejde. Strategisk mål 14.1:..sætte et aftryk på de beslutninger, der træffes i IOF regi

14. Det internationale arbejde. Strategisk mål 14.1:..sætte et aftryk på de beslutninger, der træffes i IOF regi 14. Det internationale arbejde Strategisk mål 14.1:..sætte et aftryk på de beslutninger, der træffes i IOF regi DOF har ikke haft afgørende indflydelse på beslutninger i IOF men har i de seneste år fokuseret

Læs mere

Indsendelse #2444 Roskilde Kommune

Indsendelse #2444 Roskilde Kommune Indsendelse #2444 Roskilde Kommune http://roskilde.dk/node/80978/submission/2444 Side 1 af 4 Information om indsendelse Formular: Ansøgning til Start- og Udviklingspuljen Indsendt af Anonym (ikke bekræftet)

Læs mere

6.1:Team Copenhagens Støttekoncept

6.1:Team Copenhagens Støttekoncept 6.1:Team Copenhagens Støttekoncept Team Copenhagens Støttekoncept Team Copenhagen arbejder for at gøre København til det bedste sted i Norden at dyrke eliteidræt i. Dette skal bl.a. realiseres ved, at

Læs mere

Samlet turismeomsætning 164.169.544 kr. 170.456.063 kr.

Samlet turismeomsætning 164.169.544 kr. 170.456.063 kr. Giro d Italia 2012 RESUME I starten af maj begynder Giro d Italia 2012, og de første tre etaper køres i Herning og Horsens. De deltagende hold præsenteres i Herning d. 4. maj, og de følgende tre dage cykles

Læs mere

Handleplan 2018/2019 Idræts- og fritidspolitik Kultur & Borgerservice Silkeborg Kommunes Idræts- og Fritidspolitik

Handleplan 2018/2019 Idræts- og fritidspolitik Kultur & Borgerservice Silkeborg Kommunes Idræts- og Fritidspolitik Handleplan 2018/2019 Idræts- og fritidspolitik Kultur & Borgerservice Silkeborg Kommunes Idræts- og Fritidspolitik 2017-2024 Indhold Handleplan 2018/2019... 3 Spor 1: Et idræts- og fritidsliv i udvikling...

Læs mere

FC Storstrømmen Overbygning af Vordingborg kommunes fodbold klubber samt placering af Talentcenter T+ i Vordingborg kommune.

FC Storstrømmen Overbygning af Vordingborg kommunes fodbold klubber samt placering af Talentcenter T+ i Vordingborg kommune. Dette skema skal udfyldes ved ansøgning til Udviklingsog markedsføringspuljen. Der må gerne vedlægges bilag, men ansøgningsskemaet skal give et kort, præcist, samlet overblik over projektet. Journalnummer

Læs mere

Indstilling. Evaluering af Eliteidræt Århus. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 22. september 2008 Århus Kommune

Indstilling. Evaluering af Eliteidræt Århus. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 22. september 2008 Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 22. september 2008 Århus Kommune Sport & Fritid Kultur og Borgerservice Evaluering af Eliteidræt Århus 1. Resume I forbindelse med

Læs mere

Notat. Aarhus Kommune. Den 16. januar Budgetmål 2013 for Sport & Fritid. Nye hovedmål for Sport & Fritid

Notat. Aarhus Kommune. Den 16. januar Budgetmål 2013 for Sport & Fritid. Nye hovedmål for Sport & Fritid Notat Emne: Budgetmål 2013 for Sport & Fritid Aarhus Kommune Sport & Fritid Kultur og Borgerservice Den 16. januar 2013 Budgetmål 2013 for Sport & Fritid Nye hovedmål for Sport & Fritid Sports- og fritidspolitikken

Læs mere

Made In Denmark effektnotat

Made In Denmark effektnotat Made In Denmark 2014 - effektnotat Regionsrådet besluttede den 22. oktober 2013 at bevilge op til 7,5 mio. kr. i støtte til golfturneringen Made In Denmark 2014. I forbindelse med behandlingen besluttede

Læs mere

Til KULTURUDVALGENE i Svendborg, Faaborg-Midtfyn Langeland og Ærø kommuner.

Til KULTURUDVALGENE i Svendborg, Faaborg-Midtfyn Langeland og Ærø kommuner. Til KULTURUDVALGENE i Svendborg, Faaborg-Midtfyn Langeland og Ærø kommuner. Svendborg d. 6. januar 2009 Hermed ansøges om tilskud til Den 11. Internationale Klovnefestival i Svendborg - og Faaborg-Midtfyn,

Læs mere

Idrætskonference i Randers 2010. lørdag den 18. september 8:30-15:00

Idrætskonference i Randers 2010. lørdag den 18. september 8:30-15:00 Idrætskonference i Randers 2010 lørdag den 18. september 8:30-15:00 SIKR (Samvirkende Idrætsklubber i Randers) arrangerer i samarbejde med Kultur- og fritidsforvaltningen en konference for idrætsforeninger

Læs mere