Udstyret Geocaching standardudstyr omfatter: beholder, skat, logbog, FFC og et GPS apparat

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udstyret Geocaching standardudstyr omfatter: beholder, skat, logbog, FFC og et GPS apparat"

Transkript

1 Udstyret Geocaching standardudstyr omfatter: beholder, skat, logbog, FFC og et GPS apparat Sådan kan en geocachebeholder se ud Sådan kan en geocaches skatte indhold se ud Sådan kan en logbog se ud Sådan kan et FFC First Finders Certificate se ud Sådan et apparat kan bruges til geocaching (Iphone & håndholdt gps)

2 Placering af cacher Planlægning Cachen Find et passende antal cacher selv (gerne 50 eller flere) inden du begynder at planlægge dine egne cacher. Afsæt god tid til planlægning af din cache. Overvej hvad det er for en oplevelse finderne af cachen skal have. Hvorfor skal der ligge en cache der? Besøg området og find stedet/stederne, der skal placeres cacher og udtag koordinater. Afgør hvor stor en cachebeholder, der kan placeres på stedet/stederne. Brug den størst mulige beholder. Brug en velegnet cachebeholder, der er solid, vandtæt og kan holde til (frost)vejr og vind. Undgå plastikpose omkring cachebeholderen. Den bliver fugtig, beskidt og ulækker med tiden. Lad en anden person kontrollere at opgaver, koordinater osv. er korrekte inden cachen sendes til frigivelse, så fejl undgåes. Området Placer ikke cacher i skrøbelige områder - f.eks. gravpladser, fugles yngleområder, i områder med nyplantet vegetation osv. Placer istedet cachen i nærheden og henvis til oplevelsen i cachebeskrivelsen. Visse steder i Danmark er det slet ikke tilladt at placere cacher. Undersøg om det område, du har tænkt på, er på listen. En cache skal indeholde, som minimum: En logbog - logbogen skal i en pose. Kondens/regnvejr En blyant Der forventes at være et FFC (første finder certifikat) Der forventes at være en bytteting i cachen. Viskelæder, nøgleringe og andre "værdiløse" ting. Hvis i vælger at bevare sedler i beholderne skal de lamineres. De bliver fugtige, mugne. ulæselige, ulækre. Der dannes kondensvand i beholderen og den åbens også i regnvejr. På private områder f.eks. i privat skov eller kommunale områder, skal der altid indhentes tilladelse til placering af en cache. Husk at skrive i beskrivelsen, at det er ok, at man færdes der. Placér ikke cachebeholderen så det er nødvendigt at kravle over hegn eller afspærringer.

3 Registrering af geocachen på Sådan opretter du en ny cache Først sørger du for at placere en cache fysisk. Sørg for at lave ca. 10 aflæsninger af koordinatet, hvor du slukker for din GPS hver gang, tag så gennemsnittet. (det virker for mig) Nu skal der oprettes Tryk på Hide & Seek a Cache i den venstre menu. Tryk her efter på Fill out our online form for at komme til formularen som skal udfyldes. Nu kommer du til formularen. Du har nu 40 min. til at udfylde formularen, det er defor en god ide at have skrevet alt ned på forhånd, og så klippe/klistre det ind i formularen.

4 Her vil jeg gennemgå de enkelte felter Først skal du vælge hvilken type cache du vil oprette: Traditional Cache = en ganske almindelig cache Multi-Stage Cache = en multicache over flere etaper Mystery/Puzzle Cache = en cache hvor koordinatet på cachen ikke umiddelbart er kendt fra starten af, og der skal laves lidt forarbejde for at finde det. Webcam = Tja, det giver vel sig selv Letterbox (Hybrid) = Er et amerikansk fænomen som vi ikke har glæde af Virtuel = Er en cache type hvor man ikke skal lede efter en kasse, men efter en bestemt ting eller sted, og derefter dokumentere sit besøg. Geocaching Event (Event Cache) = Event Cache, så som Mand eller Mus Cache In Trash Out Event = Er også en Event Cache, hvor man skal samle affald op.

5 Nu skal du vælge hvilke størrelse din cache har: Micro = Meget lille (filmhylster eller lign.) Regular = Almindelig størrelse Large = Beholder til 20 liter eller mere Virtuel = Ingen beholder Other = Andre typer, som skal beskrives i cache beskrivelsen Detaljer om cachens afsender: Nickname = Er det navn som cachen skal have. Who placed the cache = Navnet på den som har lagt cachen, man kan sagtens ændre navnet, men navnet på ejeren vil stadig være dig selv. Check if you only want Premium and Charter Memberts to view this cache = har can du vælge kun at gøre cachen synlig for Premium & Charter medlemmer (Altså betalende medlemmer). Yes, this cache is currently active = Cachen er placeret og klar til brug. Hvis ikke der er hak her, bliver cachen ikke godkendt. Date Placed = Dato for placeringen Related Website = Her har du mulighed for at skrive en internetadresse, det kunne være det område cachen ligger i har en hjemmeside hvor man kan finde noget information (jeg vil dog hellere foreslå at man skriver det nede i beskrivelsen)

6 Så udfyldes koordianer og tærrenforhold Coordinates = Her vælges Degrees and Minutes (MinDec) altså Grader & Minutter (den er valgt på forhånd. Derefter skrives koordinatet, som standard står der W ved det nederste koordinat, det skal du huske at ændre til et E Location = Hvilket land er cachen placeret Overall Difficulty Rating = Hvad er sværhedsgraden på cachen. 1 = Let at finde i løbet af et par minutter 2 = En gennemsnits geocacher vil kunne finde den i løbet af en halv time Overall Terrain Rating = Hvor hårdt er terrænet. 1 = Ligger på/ved fast banet vej, kræver under en km. gåtur. 2 = Små skovstier uden store højdeforskelle, 1-3 km gåtur, kan klares af små børn 3 = Ingen stier, store højdeforskelle, kræver mellem 3 & 16 km gåtur 4 = Meget ufremkommeligt terræn, meget stejle stigninger (hvor man næsten skal krafle), mere end 16 km 5 = Kræver specielt udstyr (båd, helikopter, 4WD, klatreudstyr) ekstremt svær 3 = En øvet geocacher vil finde den svær og det kan tage timer at finde den. 4 = Rigtig svær selv for den rutinerede geocacher, kan tage op til flere dage at finde. Kan kræve særlige forudsætninger. 5 = Meget krævende enten mentalt eller fysisk, kan kræve specielt udstyr

7 Nu skal vi til alle detaljerne omkring cachen The desciption below is in HTML = her har du mulighed for at vælge at din beskrivelse vil indeholde HTML kode Short desciption = Her kan man skrive en information som vil komme til at stå øverst på cache beskrivelsen Long description = Selve cache beskrivelsen (Hvis ikke man også skriver teksten på engelsk, så brokker de personer som godkender cacherne sig, og siger at det er almen høflighed at skrive på engelsk, så fremmede geocachere også kan have gavn af cachen) Hint/Spoiler Info = Her kan du skrive en lille hjælpetekst som kan gøre det lidt nemme at finde cachen. Dette er den tekst som vil blive krypteret. Hvis man skriver tekst ind i klammer [ ] bliver denne tekst ikke krypteret. Note to Reviewer = er en besked til den person som skal godkende cachen, denne besked vil ingen andre kunne se. Regarding Travel Bugs = Er en information om at man skal lave en normal log for at putte en TB i cachen. Yes. I have read and understand the guidelines for listing a cache. = Her skal du markere at du har læst og forstået retningslinierne for at oprette en cache Yes. I have read and agree to the terms of use agreement.. = Her skal du markere at du har læst og er enig i retningslinierne for brugen. Det sidste du skal gøre, er at trykke på Report New Listing

8 Gode råd Cachebeskrivelsen Brug gerne god tid på cachebeskrivelsen. Beskriv hvorfor du har valgt at placere der, områdets historie og/eller hvad der kan være interessant for folk at vide om området. Skriv altid et retvisende hint. Det er specielt vigtigt, hvis cachen er placeret i nærheden af privat grund med adgang forbudt. Husk at oprette attributter og additional waypoints på cachen. Opgiv gerne parkeringskoordinater som additionel waypoints. Efter at cachen er godkendt På Skov- og Naturstyrelsens områder skal placering af cache anmeldes til skovdistriktet. Brug evt. formularen på Læs de logninger der kommer på din cache og reager på de informationer der skrives - f.eks. at cachen er i dårlig stand eller at der er lavet en del "did-not-find"-logs. Har du ikke længere tid til at vedligehold cachen, så bortadopter eller nedlæg den. Fjern altid cachen efter arkivering. Nu er din cache oprettet, du skal dog være opmærksom på at der kan gå op til 48 timer inden den bliver godkendt og andre kan se den God fornøjelse!

I denne guide vil jeg hjælpe dig med registrering af Brugerkonti og registrering af Cache.

I denne guide vil jeg hjælpe dig med registrering af Brugerkonti og registrering af Cache. I denne guide vil jeg hjælpe dig med registrering af Brugerkonti og registrering af Cache. Jeg har valgt at bruge hjemmesiden geocaching.com. Start med at gå ind på www.geocaching.com Side 1 Før man kan

Læs mere

Geocaching i Danmark 2006

Geocaching i Danmark 2006 Geocaching i Danmark 2006 En beskrivelse af geocaching og geocachere i Danmark Foråret 2006 Indhold 1. Indledning... 1 2. Geocaching... 1 2.1. En kort introduktion... 1 2.2. Antallet af caches... 1 2.3.

Læs mere

Grundlæggende Geocaching

Grundlæggende Geocaching Lektion 1 - Traditional GC24YD5 A cache by Geodude_DK Hidden: 3/20/2010 Size: (Regular) Difficulty: Terrain: N 55 14.872 E 011 46.632 Grundlæggende Geocaching Lektion 1 - Traditional Cachetype Regler Reglerne

Læs mere

På geocaching.com profilen (holdets profil hvor alle fund skal logges) Skal holdets medlemmer være skrevet ind i profilteksten.

På geocaching.com profilen (holdets profil hvor alle fund skal logges) Skal holdets medlemmer være skrevet ind i profilteksten. Holdsammensætning: Hver lokalforening samler minimum 1 hold til den landsdækkende konkurrence. Hvert hold kan deltage i en af to kategorier i konkurrencen, enten som Hygge- eller Actionhold. Holdet skal

Læs mere

giv NOGET DEKRYPTERET Ta g NOGET

giv NOGET DEKRYPTERET Ta g NOGET 2011 - kom godt i gang. CACHE SIDEn DEKRYPTERET NATCACHING Nogle cacher findes bedst i mørke... for oplevelserne derude er de virkelige skatte. Opgaverne. Historierne. Naturen. Samværet. Udfordringen.

Læs mere

Find skatten! Løbsaktiviteter med geocaching. E-læringsmodul - Idræt IT-færdighedsniveau 1 2 3 4 5. Af Simon Rune Jørgensen

Find skatten! Løbsaktiviteter med geocaching. E-læringsmodul - Idræt IT-færdighedsniveau 1 2 3 4 5. Af Simon Rune Jørgensen Find skatten! Løbsaktiviteter med geocaching E-læringsmodul - Idræt IT-færdighedsniveau 1 2 3 4 5 Af Simon Rune Jørgensen 1 Overblik Introduktion I dette modul opnår du kendskab til aktiviteten geocaching.

Læs mere

Portal Registration. Check Junk Mail for activation . 1 Click the hyperlink to take you back to the portal to confirm your registration

Portal Registration. Check Junk Mail for activation  . 1 Click the hyperlink to take you back to the portal to confirm your registration Portal Registration Step 1 Provide the necessary information to create your user. Note: First Name, Last Name and Email have to match exactly to your profile in the Membership system. Step 2 Click on the

Læs mere

TILBAGE TIL DANSK AGAPORNIS KLUB

TILBAGE TIL DANSK AGAPORNIS KLUB TILBAGE TIL DANSK AGAPORNIS KLUB Bemærk! Klubben har ikke noget med testene at gøre og Dansk Agapornis Klub får ikke provision eller lignende. Eneste forpligtigelse er, at vi reklamere på vores webside

Læs mere

Coinbase. Step 1: Gå til Coinbase.com og klik på sign up i venstre hjørne. Læs og forstå the terms of the User Agreement og Privacy Policy.

Coinbase. Step 1: Gå til Coinbase.com og klik på sign up i venstre hjørne. Læs og forstå the terms of the User Agreement og Privacy Policy. Coinbase Step 1: Gå til Coinbase.com og klik på sign up i venstre hjørne. Læs og forstå the terms of the User Agreement og Privacy Policy. Når du har accepteret dem skal du: 1. Udfylde dine personelige

Læs mere

Guide til Danskmadogfestservice.dk (the back end)

Guide til Danskmadogfestservice.dk (the back end) Guide til Danskmadogfestservice.dk (the back end) Indhold Login... 2 Opdateringer... 4 Medier... 5 Sider... 6 Kontakt... 7 Newsletter... 9 Wocommerce... 10 Udseende... 11 Bruger... 13 Super Snow... 13

Læs mere

Boligsøgning / Search for accommodation!

Boligsøgning / Search for accommodation! Boligsøgning / Search for accommodation! For at guide dig frem til den rigtige vejledning, skal du lige svare på et par spørgsmål: To make sure you are using the correct guide for applying you must answer

Læs mere

Opret og godkend betalinger i mapper

Opret og godkend betalinger i mapper Kort beskrivelse Opret betaling i mappe Formålet med dette dokument er at beskrive, hvordan du opretter og godkender betalinger i mapper - inklusive: Opret mappe Gem én eller flere betalinger i mapper

Læs mere

Quick Guide til Visit Gæstesystem i Backend.

Quick Guide til Visit Gæstesystem i Backend. 12.12.2016 Quick Guide til Visit Gæstesystem i Backend. Version: 2.5.2 Indholdsfortegnelse. Side 1: Side 2: Side 3-4: Side 5: Side 6-15: Side 16-17: Side 18-19: Side 20: Indholdsfortegnelse. Opsætning

Læs mere

side 1 af 1 Geocaching aktivitet Udstyr, sikkerhed og opførelse i naturen.

side 1 af 1 Geocaching aktivitet Udstyr, sikkerhed og opførelse i naturen. side 1 af 1 Geocaching aktivitet Udstyr, sikkerhed og opførelse i naturen. Hvad skal man bruge? Først og fremmest skal man have fat i en håndholdt GPS. De kan efterhånden købes for ca. 1200 kroner og opefter

Læs mere

Vejledning i at logge på Centralt BigårdsRegister

Vejledning i at logge på Centralt BigårdsRegister 1 Vejledning i at logge på Centralt BigårdsRegister Centralt BigårdsRegister, også kaldet CBR, er udviklet som led i arbejdet med at overvåge spredningen af alvorlige skadedyr og sygdomme hos honningbier.

Læs mere

SEPA Direct Debit. Mandat Vejledning 2013.03.15. Nets Lautrupbjerg 10 DK-2750 Ballerup

SEPA Direct Debit. Mandat Vejledning 2013.03.15. Nets Lautrupbjerg 10 DK-2750 Ballerup SEPA Direct Debit Mandat Vejledning 2013.03.15 Nets Lautrupbjerg 10 DK-2750 Ballerup Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Tilknyttet dokumentation... 3 1.2 Kontakt til Nets... 3 2. Krav til SEPA

Læs mere

FileSender. Sende store filer. Vejledning: Sende store filer University College Lillebælt - IT-afdelingen /

FileSender. Sende store filer. Vejledning: Sende store filer University College Lillebælt - IT-afdelingen / FileSender Skal du sende en fil, der er for stor til at blive sendt som vedhæftet fil? Eller skal nogen sende en stor fil til dig? Så kan FileSender være løsningen. FileSender er udviklet af DeiC i et

Læs mere

Intelligent Samkørsel med Q Groups app'en

Intelligent Samkørsel med Q Groups app'en Intelligent Samkørsel med Q Groups app'en Side 1 Side 2 Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Side 7 Side 8 Side 9 Side 10 Side 11 Side 12 Side 13 Side 14 Side 15 Side 16 Side 17 Side 18 Side 19 Side 20 Forside

Læs mere

Terrænbane DGI skydning Elektronisk Kortlægning

Terrænbane DGI skydning Elektronisk Kortlægning Terrænbane DGI skydning Elektronisk Kortlægning Bjarne R. Olesen DGI skydning - IT Styregruppen 1.1 Revisions Historik Date of this revision: 08-01-2015 Revision Revisions Dato Ændringer Ændring mærket

Læs mere

Sådan opsætter du produkter i www.hihostels.com med henblik på online salg via Websuite eller Compubook. Manual 2010 - version 3.0

Sådan opsætter du produkter i www.hihostels.com med henblik på online salg via Websuite eller Compubook. Manual 2010 - version 3.0 Sådan opsætter du produkter i www.hihostels.com med henblik på online salg via Websuite eller Compubook Manual 2010 - version 3.0 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDENDE FORKLARING...3 2. ADGANG OG LOGIN...3

Læs mere

Workshop W4 MicroStation V8i

Workshop W4 MicroStation V8i Workshop W4 MicroStation V8i FØR I BEGYNDER... FØR I BEGYNDER......1 BRUGERFLADEN...2 MENUERNE...2 Opgave: Lav om på hvordan dine værktøjer præsenteres...2 BESTEM SELV HVAD DU VIL SE I STATUS BAREN...3

Læs mere

Side 1 af 9. SEPA Direct Debit Betalingsaftaler Vejledning

Side 1 af 9. SEPA Direct Debit Betalingsaftaler Vejledning Side 1 af 9 SEPA Direct Debit Betalingsaftaler Vejledning 23.11.2015 1. Indledning Denne guide kan anvendes af kreditorer, som ønsker at gøre brug af SEPA Direct Debit til opkrævninger i euro. Guiden kan

Læs mere

DVL kursus: ViewRanger. Skovskolen i Raadvad Lørdag den 2. august 2014

DVL kursus: ViewRanger. Skovskolen i Raadvad Lørdag den 2. august 2014 DVL kursus: ViewRanger Skovskolen i Raadvad Lørdag den 2. august 2014 Dagens program ViewRanger i teori og praksis Frokostpause ViewRanger i teori og praksis Afslutning og evaluering Grupper Gruppe Navn

Læs mere

Tulstrup sogn PÅ SKATTEJAGT VED TULSTRUP KIRKE. 16. årgang nr. 4 September 2014

Tulstrup sogn PÅ SKATTEJAGT VED TULSTRUP KIRKE. 16. årgang nr. 4 September 2014 Til samtlige husstande i Tulstrup sogn Tulstrup sogn 16. årgang nr. 4 September 2014 PÅ SKATTEJAGT VED TULSTRUP KIRKE Tekst: Kirsten Lund Jeg har fundet min første geocache! Mellem bygerne en regnfuld

Læs mere

ASB E-mailsignatur. ASB E-mailsignatur. Vejledning til opsætning af e-mailsignatur IKT - Februar 2008

ASB E-mailsignatur. ASB E-mailsignatur. Vejledning til opsætning af e-mailsignatur IKT - Februar 2008 ASB E-mailsignatur I det følgende forklares, hvordan du opretter ASBs e-mailsignatur for medarbejdere. Det skal her noteres at e-mail signaturen ikke kan opsættes i webmail (webmail.asb.dk), men skal opsættes

Læs mere

QUICKGUIDE TIL INDBERETNING AF WHEREABOUTS

QUICKGUIDE TIL INDBERETNING AF WHEREABOUTS QUICKGUIDE TIL INDBERETNING AF WHEREABOUTS Brugernavn og password Log into ADAMS on the Internet Dit brugernavn og password udleveres af din antidopingorganisation ved udtagelse til prioriteret testgruppe

Læs mere

GUIDE TIL OPRETTELSE AF SIDER OG INDHOLD I UMBRACO ONLINE BETJENING

GUIDE TIL OPRETTELSE AF SIDER OG INDHOLD I UMBRACO ONLINE BETJENING GUIDE TIL OPRETTELSE AF SIDER OG INDHOLD I UMBRACO ONLINE BETJENING DANSKE BEDEMÆND august 2014 v1.4 1 P a g e INDHOLDSFORTEGNELSE Adgang... 3 Overordnet om Umbraco... 4 Højreklik muligheder i oversigten...

Læs mere

Sådan kommer du i gang

Sådan kommer du i gang Sådan kommer du i gang 1. Åbn Internet Explorer 2. Skriv følgende adresse i adresselinjen: http://rudersdal.emshost.dk 3. Tryk på ENTER-tasten 4. Tilføj adressen til dine foretrukne hjemmesider: 1 Log

Læs mere

Sådan uploader du undervisningsbeskrivelser og studieplaner

Sådan uploader du undervisningsbeskrivelser og studieplaner Sådan uploader du r og studieplaner Undervisningsbeskrivelserne og studieplanerne uploades via en hjemmeside, og derfor skal du blot bruge en almindelig webbrowser, når du som lærer vil uploade din /studieplan

Læs mere

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du:

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: VORES NORDSJÆLLAND HURTIGT I GANG MANUAL 01: Bruger HVAD INDEHOLDER DENNE MANUAL? I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: 1. Finder Vores Nordsjælland hjemmesiden 2. Opretter

Læs mere

Hvis du er i tvivl, så gå på www.borger.dk og log ind. Der kan du se, om du er klar til Digital Post.

Hvis du er i tvivl, så gå på www.borger.dk og log ind. Der kan du se, om du er klar til Digital Post. \ Tilmelding til Digital Post på Borger.dk Forudsætninger: Kendskab til brug af computer og aktivt NemiD. Vær opmærksom på, at alt afhængig af, om du tidligere har besøgt Digital Post på borger.dk eller

Læs mere

Vejledning til Sundhedsprocenten og Sundhedstjek

Vejledning til Sundhedsprocenten og Sundhedstjek English version below Vejledning til Sundhedsprocenten og Sundhedstjek Udfyld Sundhedsprocenten Sæt mål og lav en handlingsplan Book tid til Sundhedstjek Log ind på www.falckhealthcare.dk/novo Har du problemer

Læs mere

VEJLEDNING I Medlemstilskudsansøgning

VEJLEDNING I Medlemstilskudsansøgning På disse sider beskrives processen for medlemstilskudsansøgning via Foreningsportalen. Læs vejledninger for hvem der kan søge medlemstilskud, samt hvordan medlemstilskuddet fordeles til foreninger, under

Læs mere

Kort brugermanual til Spirometry PC Software

Kort brugermanual til Spirometry PC Software Kort brugermanual til Spirometry PC Software Opret ny patient (3 forskellige måder at gøre dette på) 1. Tryk på Add new patient i fanebladet Start Screen 2. Tryk på ikonet 3. Tryk på Data i menulinien

Læs mere

Oplæring til tidsbestilling

Oplæring til tidsbestilling Oplæring til tidsbestilling Man har forskellige muligheder for at bestille en tid til sin golfrunde på denne side vil jeg forsøge at beskrive disse muligheder. Dette skal bruges som en vejledning I kan

Læs mere

Webmail manual januar 2006 Introduktion til WebMail

Webmail manual januar 2006 Introduktion til WebMail Introduktion til WebMail Support til Webmail kontakt din Publizer konsulent 1 Introduktion til WebMail Denne introduktion giver en kort gennemgang af WebMail på http://webmail.domæne.dk for Publizer CMS

Læs mere

Registrering af detektorfund Vendsyssel Historiske Museum

Registrering af detektorfund Vendsyssel Historiske Museum Registrering af detektorfund Vendsyssel Historiske Museum Registrering af detektorfund. Let arbejdsgangen for museet med den rigtige registrering hjemme fra! For en amatørarkæolog/detektorfører, er det

Læs mere

Brugervejledning til elever

Brugervejledning til elever Brugervejledning til elever Velkommen til praktikpladsen.dk Indholdsfortegnelse: 1 Denne vejledning... 2 2 Rediger profil... 2 2.1 Sådan redigerer du din personlige profil... 3 2.2 Synlighed (over for

Læs mere

Velkommen. I gang med Ondisplay

Velkommen. I gang med Ondisplay Velkommen I gang med Ondisplay Log ind på Ondisplay Tast den URL du har fået af Ondisplay. Det kan være: http://admin.ondisplay.dk eller http://ditfirmanavn.ondisplay.dk (Bemærk: ingen www) På logon-siden

Læs mere

Manual til Vandværksløsninger

Manual til Vandværksløsninger Formularer Flytte- og måleraflæsning 1 Manual til Vandværksløsninger 8. Formularer Flytte- og måleraflæsning Formularer Flytte- og måleraflæsning 2 Sådan arbejder du med formularen Formularer er et modul,

Læs mere

Arkivering af Digital Post på Virk. Vejledning til Digital Post for virksomheder

Arkivering af Digital Post på Virk. Vejledning til Digital Post for virksomheder Arkivering af Digital Post på Virk Vejledning til Digital Post for virksomheder Arkivering af Digital Post på Virk Virksomheden kan give forskellige personer eller enheder ansvar for at håndtere bestemte

Læs mere

Manual i frontend-redigering af kredssider og brug af kalender

Manual i frontend-redigering af kredssider og brug af kalender Manual i frontend-redigering af kredssider og brug af kalender Frontend redigering af kredssider og brug af kalender Logge ind og lave simpel redigering... Side 2-3 Opret ny side... Side 4 Læg billede

Læs mere

En liste, hvor der kun kan angives et svar. En dropdown menu, hvori kun et svar kan vælges

En liste, hvor der kun kan angives et svar. En dropdown menu, hvori kun et svar kan vælges Huskeseddel til uv-evaluering 1. Sådan oprettes en undersøgelse Klik på ikonet Surveys og dernæst det grønne plus Ny undersøgelse. Navngiv din undersøgelse og vælg under Basic options, om der skal være

Læs mere

QUICK GUIDE TIL INDBERETNING AF WHEREABOUTS

QUICK GUIDE TIL INDBERETNING AF WHEREABOUTS Brugernavn og password QUICK GUIDE TIL INDBERETNING AF WHEREABOUTS Log into ADAMS on the Internet Udleveres af din antidopingorganisation ved udtagelse til prioriteret testgruppe Brug evt Forgot password

Læs mere

Vejledning til oprettelse af ny tilgængelighed, nye prisperioder og ændring af tekst og billeder

Vejledning til oprettelse af ny tilgængelighed, nye prisperioder og ændring af tekst og billeder Vejledning til oprettelse af ny tilgængelighed, nye prisperioder og ændring af tekst og billeder OBS: Denne vejledning gælder oplevelser! Log på http://v2.citybreak.com med det login og password du har

Læs mere

Fase Forklaring Navigation. Mappen skal indeholde alle elementer til dit site.

Fase Forklaring Navigation. Mappen skal indeholde alle elementer til dit site. 1 Opstart af et site Opret hovedmappen Opret grafikmappen Opret dit site Mappen skal indeholde alle elementer til dit site. Opret en mappe indeni den første og kald den grafik. Heri lægges alle dine grafikfiler.

Læs mere

Computerprogrammet Stavevejen Start

Computerprogrammet Stavevejen Start Computerprogrammet Stavevejen Start Computerprogrammet Stavevejen Start er en integreret del af systemet Stavevejen Start. Stavevejen Start består af et elevhæfte, en plakat, en lærervejledning og dette

Læs mere

Geocaching og GPS i væbnerhøjde

Geocaching og GPS i væbnerhøjde FDF-kursus ved LederskoleNord Geocaching og GPS i væbnerhøjde 27. 29. januar 2006 Kursusprogram -------------------- Lørdag: 9.00 12.00: Introduktion af basale funktioner i en GPS er Navigeringsfunktioner

Læs mere

Brugermanual til applikation Interwalk

Brugermanual til applikation Interwalk Brugermanual til applikation Interwalk Info omkring Interwalk Hvad er Interwalk? Interwalk er en applikation til SmartPhone, som tilbyder et let tilgængeligt intervalgangsprogram. Når du går intervalgang

Læs mere

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox Den digitale Underviser Clouds Dropbox Indhold Indhold... 1 Dropbox... 1 Installer Dropbox... 2 Åbn Dropbox fra egen computer... 2 Åbn Dropbox fra en anden computer... 3 Lagre filer i Dropbox (offline

Læs mere

Vejledning til Facebook-virksomhedsprofil

Vejledning til Facebook-virksomhedsprofil Vejledning til Facebook-virksomhedsprofil Tillykke med din Facebook-virksomhedsprofil. I denne vejledning finder du hjælp til hvordan du inviterer dit personlige netværk, hvordan du bliver administrator,

Læs mere

Installation og administration af MarvinSketch. Anders Almlund Osted, Køge Gymnasium

Installation og administration af MarvinSketch. Anders Almlund Osted, Køge Gymnasium Installation og administration af MarvinSketch Anders Almlund Osted, Køge Gymnasium September 2015 1 Indholdsfortegnelse Administration af programmet... 3 Registrering... 3 Ansøg om undervisningslicens...

Læs mere

SMVdanmark online løsning: Guide til oprettelse af oprindelsescertifikater

SMVdanmark online løsning: Guide til oprettelse af oprindelsescertifikater SMVdanmark online løsning: Guide til oprettelse af oprindelsescertifikater Dette dokument er en introduktion til SMVdanmarks online løsning til oprettelse og bestilling af oprindelsescertifikater. Dokumentet

Læs mere

Kom godt i gang med Fronter

Kom godt i gang med Fronter 1 Kom godt i gang med Fronter. Kom godt i gang med Fronter Sådan logger du på Først skal du hente dit Brugernavn på https://netid.ucl.dk/ Du skal taste dit CPR-nummer med bindestreg: (Hav tålmodighed det

Læs mere

Høvdingebold. Introduktion. Scratch

Høvdingebold. Introduktion. Scratch Scratch 2 Høvdingebold All Code Clubs must be registered. By registering your club we can measure our impact, and we can continue to provide free resources that help children learn to code. You can register

Læs mere

Inden du går i gang. For Mozilla Firefox brugere. For Internet Explorer brugere

Inden du går i gang. For Mozilla Firefox brugere. For Internet Explorer brugere Side 1 af 8 Inden du går i gang For at kunne bruge Alm. Brand Netbank skal du enten bruge Internet Explorer eller Mozilla Firefox. Vi understøtter ikke brug af Google Chrome, og vi kan derfor ikke garantere,

Læs mere

Udbud på engelsk i UCL. Skabelon til beskrivelse

Udbud på engelsk i UCL. Skabelon til beskrivelse Udbud på engelsk i UCL Skabelon til beskrivelse Indhold 1. Forord... 3 2. What to do... 3 3. Skabelon... 4 3.1 Course Overview... 4 3.2 Target Group... 4 3.3 Purpose of the module... 4 3.4 Content of the

Læs mere

Clublog Dansk vejledning af OZ0J Version 1.1 opdateret oktober Forord. Denne vejledning indeholder opstart og løbende brug af Clublog.

Clublog Dansk vejledning af OZ0J Version 1.1 opdateret oktober Forord. Denne vejledning indeholder opstart og løbende brug af Clublog. Forord Denne vejledning indeholder opstart og løbende brug af Clublog. Brug af vejledningen samt installation af softwaren sker helt på eget ansvar. Vejledningen opdateres efter behov og må frit kopieres

Læs mere

Det er nu muligt at oprette dit supportspørgsmål on-line på www.jmaforum.dk. Vi ønsker dig rigtig god fornøjelse.

Det er nu muligt at oprette dit supportspørgsmål on-line på www.jmaforum.dk. Vi ønsker dig rigtig god fornøjelse. JMA on-line support Vi arbejder hele tiden på at forbedre dine muligheder for at få den bedste supporthjælp og gøre den så tilgængelig for dig som muligt. Det er nu muligt at oprette dit supportspørgsmål

Læs mere

Sådan opretter du en elektronisk aflevering

Sådan opretter du en elektronisk aflevering Sådan arbejder du med opgaver i Gradebook/karakterbog Denne vejledning indeholder en detaljeret beskrivelse af hvordan du bruger gradebook/karakterbogen når du vil arbejde med opgaver og give karakterer

Læs mere

DentalSuite. Vejledning til afsendelse og modtagelse af krypteret journal og røntgen. Opdateret 10. maj 2016

DentalSuite. Vejledning til afsendelse og modtagelse af krypteret journal og røntgen. Opdateret 10. maj 2016 DentalSuite Vejledning til afsendelse og modtagelse af krypteret journal og røntgen Opdateret 10. maj 2016 Procedure for afsendelse af krypteret journal... 2 Procedure for afsendelse af krypteret røntgen...

Læs mere

Vejledning til det digitale eksamenssystem. Heilesen, Simon. Publication date: Document Version Peer-review version

Vejledning til det digitale eksamenssystem. Heilesen, Simon. Publication date: Document Version Peer-review version Vejledning til det digitale eksamenssystem Heilesen, Simon Publication date: 2014 Document Version Peer-review version Citation for published version (APA): Heilesen, S. (2014). Vejledning til det digitale

Læs mere

Guide til, hvordan du tilføjer en GIPPLER- fane til din Facebook side

Guide til, hvordan du tilføjer en GIPPLER- fane til din Facebook side Guide til, hvordan du tilføjer en GIPPLER- fane til din Facebook side Bemærk! Vi bruger i denne guide både Facebook og en applikation på Facebook for, at lave din GIPPLER- fane. Vi kan af naturlige årsager

Læs mere

Design til digitale kommunikationsplatforme-f2013

Design til digitale kommunikationsplatforme-f2013 E-travellbook Design til digitale kommunikationsplatforme-f2013 ITU 22.05.2013 Dreamers Lana Grunwald - svetlana.grunwald@gmail.com Iya Murash-Millo - iyam@itu.dk Hiwa Mansurbeg - hiwm@itu.dk Jørgen K.

Læs mere

Log på Privat. 23-02-2014 visitsite v. Anja Beck Niesen 1

Log på Privat. 23-02-2014 visitsite v. Anja Beck Niesen 1 Log på Privat 23-02-2014 visitsite v. Anja Beck Niesen 1 Udfyld Bruger-id og Adgangskode, herefter nemid nummer 23-02-2014 visitsite v. Anja Beck Niesen 2 23-02-2014 visitsite v. Anja Beck Niesen 3 Tjek

Læs mere

Opsætning af Backup. Dette er en guide til opsætning af backup med Octopus File Synchronizer.

Opsætning af Backup. Dette er en guide til opsætning af backup med Octopus File Synchronizer. Opsætning af Backup Dette er en guide til opsætning af backup med Octopus File Synchronizer. Det første der skal ske er at programmet skal registreres, dette gøres ved at vælge menuen Help og derefter

Læs mere

Manual til WordPress CMS

Manual til WordPress CMS Manual til WordPress CMS 1. Log ind på din Wordpress-side For at arbejde på din hjemmeside skal du først logge ind på administrationsdelen. Muligvis har du et direkte link på siden. Ellers er adressen

Læs mere

Brugervejledning til. Vejleder

Brugervejledning til. Vejleder Brugervejledning til Vejleder UDARBEJDET AF DINO BABIC 12. AUGUST 2016 ADGANG TIL LOGBOGEN... 2 MIN PROFIL... 6 ÆNDRING AF KODEORD... 7 KALENDER... 8 KOMPETENCEOVERSIGT... 9 UDDANNELSESLÆGER... 10 KOMPETENCER

Læs mere

1. HVAD ER HOT POTATOES? 2. HVAD BESTÅR HOT POTATOES AF? 3. HVAD KOSTER HOT POTATOES? 4. SOFTWARE- OG HARDWAREKRAV.

1. HVAD ER HOT POTATOES? 2. HVAD BESTÅR HOT POTATOES AF? 3. HVAD KOSTER HOT POTATOES? 4. SOFTWARE- OG HARDWAREKRAV. Hot Potatoes 1. Hvad er Hot Potatoes?...2 2. Hvad består Hot Potatoes af?...2 3. Hvad koster Hot Potatoes?...2 4. Software- og hardwarekrav...2 5. Versioner....3 6. Indstillinger...3 Ny, Åbn, Gem, Gem

Læs mere

Brugervejledning Joomla

Brugervejledning Joomla Brugervejledning Joomla Denne brugervejledning vil guide dig gennem de funktioner, som du skal bruge for at redigere indhold på dit website. Indholdsfortegnelse LOG- IN:... 2 OPRET ARTIKEL:... 3 INDSÆT

Læs mere

BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER. Version 2.0

BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER. Version 2.0 BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER Version 2.0 Login Du skal vælge den klub som du tilhøre og dernæst indtaste din kode i feltet: Password. Regionsgolf-Danmark Administration Når du er logget ind i system

Læs mere

VisitJammerbugten FERIE I JAMMERBUGTEN CYKEL VANDRE KORT VI SÆTTER PRIS PÅ DIN FERIE

VisitJammerbugten FERIE I JAMMERBUGTEN CYKEL VANDRE KORT VI SÆTTER PRIS PÅ DIN FERIE FERIE I JAMMERBUGTEN Inspiration til gode oplevelser i Jammerbugten danskernes foretrukne destination tion! VisitJammerbugten.dk -fyldt med ferie... Gratis VI SÆTTER PRIS PÅ DIN FERIE Tjek aktuelle ferietilbud

Læs mere

FAGKOMPETENCER.DK Kom godt i gang som vejleder i systemet

FAGKOMPETENCER.DK Kom godt i gang som vejleder i systemet FAGKOMPETENCER.DK Kom godt i gang som vejleder i systemet V 1.1 Juli 2017 DF Indhold Introduktion... 3 Sådan logger du på systemet som vejleder... 3 Oversigten... 5 Rediger en elevs oplysninger... 6 Opret

Læs mere

SÅDAN BRUGER DU E-MAIL

SÅDAN BRUGER DU E-MAIL VEJLEDNING l E-MAIL SÅDAN BRUGER DU E-MAIL I vejledningen bruger vi det gratis e-mailprogram gmail som eksempel til at vise, hvordan man bruger e-mail. DU SKAL I FORVEJEN KUNNE: Bruge en browser og gå

Læs mere

statstudio GUIDE Lav en flot survey med Typeform

statstudio GUIDE Lav en flot survey med Typeform GUIDE Lav en flot survey med Typeform Step 1 Besøg www.typeform.com eller opret en gratis konto Step 2 Oversigt Dette er typeforms My workspace, som er en oversigt over alle de surveys du har lavet. Skal

Læs mere

Spil og svar. Journal nr. 13.12.599. Et webbaseret værktøj udviklet af Programdatateket i Skive

Spil og svar. Journal nr. 13.12.599. Et webbaseret værktøj udviklet af Programdatateket i Skive Journal nr. 13.12.599 Spil og svar Et webbaseret værktøj udviklet af Programdatateket i Skive E-mail: programdatateket@viauc.dk Web: http://www.programdatateket.dk Kolofon HVAL-vejledning Spil og svar

Læs mere

Lav etiketter online. Hvorfor? Før du går i gang. Hvordan

Lav etiketter online. Hvorfor? Før du går i gang. Hvordan Hvorfor? Arbejdet med at lave etiketter i Office 365 er blevet meget besværligt. Hvis du har behov for at lave etiketter, vil vi anbefale at bruge programmet, Avery, som findes som en onlineversion på

Læs mere

TÅRNBY FORENINGSPORTAL

TÅRNBY FORENINGSPORTAL GUIDE TIL TÅRNBY FORENINGSPORTAL - for foreninger Tårnby Foreningsportal Tårnby Foreningsportal er foreningernes værktøj til booking af faciliteter, indsendelse af dokumentation samt kommunikation med

Læs mere

Opsætning af Backup. Hvis programmet registreres korrekt vises nedenstående skærmbillede. Genstart herefter programmet.

Opsætning af Backup. Hvis programmet registreres korrekt vises nedenstående skærmbillede. Genstart herefter programmet. Opsætning af Backup Dette er en guide til opsætning af backup med Octopus File Synchronizer. Det første der skal ske er, at programmet skal registreres (programmet kan dog bruges i 30 dage, hvis det ikke

Læs mere

PC - installation af Maple 18 med GYM-pakken

PC - installation af Maple 18 med GYM-pakken PC - installation af Maple 18 med GYM-pakken Download først de relevante installere til både Maple 18 og til Gym-pakken, og placer dem et sted på din PC, hvor du kan finde dem igen. Hvis du højre-klikker

Læs mere

Sa dan udfylder du en ansøgning om optagelse pa et kandidattilvalg

Sa dan udfylder du en ansøgning om optagelse pa et kandidattilvalg 1 Sa dan udfylder du en ansøgning om optagelse pa et kandidattilvalg Kandidattilvalg skal du kun søge, hvis du læser dit centrale fag ved et andet dansk universitet end Aarhus Universitet, samtidig med

Læs mere

Vi anbefaler, at du lader boksen med træffetider blive liggende på din afdelingsforside. Hvad der ellers skal være af indhold er op til jer.

Vi anbefaler, at du lader boksen med træffetider blive liggende på din afdelingsforside. Hvad der ellers skal være af indhold er op til jer. 1 Tips! På din forside har du mange muligheder for at tilføje forskellige komponenter, så du kan tilpasse siden til din afdeling eller organisations egne behov. Det er dog ikke alle komponenter, der kan

Læs mere

Konfiguration af BOOX Nova. Der tages forbehold for trykfejl og ændringer i producentens / Googles software.

Konfiguration af BOOX Nova. Der tages forbehold for trykfejl og ændringer i producentens / Googles software. Kortfattet opsætningsvejledning BOOX Nova Der tages forbehold for trykfejl og ændringer i producentens / Googles software. Start enheden ved at holde Power -knappen (på bagsiden af apparatet i øverste

Læs mere

ADMINISTRATIONS MANUAL

ADMINISTRATIONS MANUAL ADMINISTRATIONS MANUAL onmap.dk Administrations Manual Dansk Version 0.1 Side 1 Denne manual beskrive hvordan en race administrator kan opsætte og bruge onmap.dk race protalen til at lave en specialiseret

Læs mere

Så snart du har modtaget besked fra DBU om at du er oprettet kan du logge ind og begynde at oprette dit hold

Så snart du har modtaget besked fra DBU om at du er oprettet kan du logge ind og begynde at oprette dit hold Kampklar til træner/leder Som Træner /leder i Dalum IF skal du fra foråret 2015 til at bruge kampklar Dette er en kort vejledning til hvordan du opretter hold i kampklar Man starter med at gå ind på www.dbu.dk

Læs mere

Kort fortalt info til nye brugere

Kort fortalt info til nye brugere Kort fortalt info til nye brugere Når du har modtaget vores velkomstmail med brugernavn og adgangskode til debatforummet, kan du logge ind og få adgang til foreningens fora. Hvis du selv har oprettet dig

Læs mere

Vejledning til oprettelse af nye sprog i Sikker Mail Box

Vejledning til oprettelse af nye sprog i Sikker Mail Box Vejledning til oprettelse af nye sprog i Sikker Mail Box Det er nu muligt at ændre sprog i hele Sikker Mail Box. Dette gøres ved at logge ind på Sikker Mail Portalen og vælge Mailbox konfiguration i menuen

Læs mere

Sælge eller overdrage bier til registreret biavler

Sælge eller overdrage bier til registreret biavler Sælge eller overdrage bier til registreret biavler Har du bifamilier du vil overdrage til andre, for eksempel ved at sælge dem, skal de naturligvis være synede inden. Det er dit ansvar som sælger, at der

Læs mere

FC-intranet: FC-intranet er et fælles mail- og konferencesystem, hvor lærere og elever kan kommunikere.

FC-intranet: FC-intranet er et fælles mail- og konferencesystem, hvor lærere og elever kan kommunikere. IT-intro 9. august 2011 14:56 IT-introduktion på Risskov Gymnasium FC-intranet: FC-intranet er et fælles mail- og konferencesystem, hvor lærere og elever kan kommunikere. Før end man kan logge sig ind

Læs mere

KUNDE-WEBPORTAL KOM GODT I GANG

KUNDE-WEBPORTAL KOM GODT I GANG Specialtrykkeriet Arco KUNDE-WEBPORTAL KOM GODT I GANG Vi håber du får fornøjelse af vores nye værktøj. WebApproval skal gøre det nemmere og mere sikkert for dig at godkende din tryksager. Har du spørgsmål,

Læs mere

Vejledning til opsætning af mail

Vejledning til opsætning af mail Vejledning til opsætning af mail Microsoft Outlook 2010... 2 Tilpas eksisterende mail konto i Microsoft Outlook 2010... 6 Microsoft Outlook 2007... 9 Tilpas eksisterende mail konto i Microsoft Outlook

Læs mere

Byg web sider. Introduktion:

Byg web sider. Introduktion: Introduktion: Du kender nu nogle enkle HTML tags, så nu er det på tide, at du kommer i gang med at lave din første side! Når du har nogle HTML-sider klar skal du have dem lagt op, så dine venner kan se

Læs mere

Online edit i ibinder

Online edit i ibinder Online edit i ibinder Introduktion Du kan benytte online edit til redigering af Word, Excel og PowerPoint filer direkte fra et ringbind på ibinder, hvis du har en Office 365 licens. I denne vejledning

Læs mere

Det er let og enkelt at udfylde det nye indrejseprogram. Se vejledning i nedenstående: Trin 3. Gem Deres ansøgningsnummer

Det er let og enkelt at udfylde det nye indrejseprogram. Se vejledning i nedenstående: Trin 3. Gem Deres ansøgningsnummer Vejledning i de nye indrejseregler til USA Den 12. januar 2009 trådte de amerikanske myndigheders nye indrejseprogram, Electronic System for Travel Authorization (ESTA) i kraft. Dette betyder at alle rejsende

Læs mere

Indhold. 1. Adgang og afslutning

Indhold. 1. Adgang og afslutning 1 Indhold 1. Adgang og afslutning 2. Menupunkter 3. Tekst 4. Billeder 5. Video 6. Lyd 7. Bannere 8. Bokse 9. Dokumenter 10. Links 11. Iframe 12. Markedspladsen 13. Nyheder 14. Job 15. Kalender 16. Selvbetjeningsbjælken

Læs mere

Brugermanual til Wordpress 3.2.x Content Management System

Brugermanual til Wordpress 3.2.x Content Management System Indhold Brugermanual til Wordpress 3.2.x Content Management System Kontrolpanelet 2 Brugerniveauer 2 Log ud 3 Profil 4 Generel Info (vigtigt) 5 Tilføj nyt indlæg(1) 6 Tilføj nyt indlæg(2) 7 Tilføj nyt

Læs mere

NewAngle Software ApS. Quick Guide. til. Version 1 Aug NewAngle Software

NewAngle Software ApS. Quick Guide. til. Version 1 Aug NewAngle Software NewAngle Software ApS Quick Guide til Version 1 Aug. 2014 Quick Guide til Hostedbooking Her er en quick guide til hvordan du hurtigt kommer i gang med hostedbooking, husk at du altid kan ringe til os på

Læs mere

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress.

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Wordpress manual Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting og funktioner i Wordpress, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje

Læs mere

Medarbejderguide til INNOMATE HR Medarbejderplan. Indhold: Log på MUS. Forberedelse til MUS

Medarbejderguide til INNOMATE HR Medarbejderplan. Indhold: Log på MUS. Forberedelse til MUS Medarbejderguide til INNOMATE HR Medarbejderplan Indhold: 1. Log på 2. MUS 3. Øvrigt om Medarbejderplan 4. Rekruttering behandling af ansøgere Log på Log på www.medarbejderplan.dk med: Bruger ID: initialer

Læs mere