Pointsystem. Pointsystem og bedømmelsesvejledninger Skole DM standardplov Revideret til Pointsystem for standardplov

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Pointsystem. Pointsystem og bedømmelsesvejledninger Skole DM standardplov Revideret til Pointsystem for standardplov"

Transkript

1 1 Pointsystem Pointsystem for standardplov 1. Flækning 10 point 2. Sammenkast (lukket, plantedækning, hjulspor). 10 point 3. Sammenkast (højde, ensartet, overgang, såbed). 10 point 4. Dækning af plantemateriale 10 point 5. Furens pakning, sammenhæng og tilslutning 10 point 6. Furens vending, jord tilgængelig for såbed 10 point 7. Furens ensartethed 10 point 8. Afpløjning renhed og dækning af plantemateriale 10 point 9. Slutfuren dybde, bredde, overgang og placering 10 point 10. Orden ved enderne 10 point 11. Retning i: Flækning, sammenkast, pløjefelt, afslutning 20 point 12. Generel bedømmelse 10 point Total 130 point

2 2 Bedømmelses vejledning Standardplove 1. Flækning (bedømmes på feltet) Pløjerne skal udføre flækning, før pløjningen starter. 2 furede plove kører 1. omgang og stopper. 3- og flere furede plove kører 1. træk og stopper. - Det er vigtigt, at flækningen er rolig og ensartet i agerens fulde længde dvs. at der også er ensartet mængde af muld pløjet op i flækningen. Ellers er det op til pløjerne selv, hvordan flækningen ser ud. Flækningen kan være: Symmetrisk / asymmetrisk +/- vold i midten Uensartet dybde på tværs. Der må ingen løs jord eller plantemateriale være i bunden af flækningen. Det betragtes også som fejl, hvis der er synligt plantemateriale mellem flækningens bund og den vendte fure. Flækningen skal se naturlig ud og ikke være mast ud af for megen brug af furestryger eller bevidst være kørt på med traktorhjul/ dybdehjul. Flækning må ikke være kørt på / tromlet af Hjulspor fra traktorhjul / dybdehjul, dog spor der ikke ses tydeligt fra forageren, betragtes ikke som fejl. Flækningen skal være gennemskåret i hele bredden og hele længden fra markeringsfure til markeringsfure. Gennemskæringen kan også være ok, selvom det f.eks. er muldpladen, der skraber mulden til side. Dommeren skal dog se godt efter rødder, der ikke er skåret/revet over. Vejledende fradrag for manglende gennemskæring, der fradrages den ellers vurderede pointgivning: Lille sted - 1 point Stor sted / første dybe spor - 2 point Flere sprøjtespor - 3 point Flere steder foruden sprøjtespor point 2. Sammenkast (lukket, plantedækning, hjulspor) (bedømmes på feltet) Inden selve sammenkastet begynder, er det tilladt at køre en ekstra træk for at lave et oplæg til sammenkastet. Der må ikke køres på flækningen med traktorens hjul. Pløjerne vælger selv, hvor mange synlige furer der er i sammenkastet: 2 furede plove: 15 eller 16 furer i sammenkastet Flere furede plove: 6 x fureantal minus op til 2 furer Alt land skal gennemskæres, og de første furer skal lukkes tæt sammen uden huller eller fordybninger. Der må godt være en V-markering i midten, bare den er godt lukket med god plantedækning. Det kontrolleres også, at sammenkastet er stabilt og ikke bare er en tynd fure, der kan trædes igennem. Skal være med god muldlag forberedt til såbed. Alt plantemateriale skal være nedpløjet. Her skal selve sammenkastet og de første fire omgange for 2-furede plove / tre omgange for 3- og flerfurede plove vurderes.

3 3 Hvis der er traktorhjulspor i sammenkastet, skal det reducere point tildelingen. Vejledning: Et lille sted ½-1 point Gentagende mærker 1-2 point Spor i hele længden 2-4 point 3. Sammenkast (højde, ensartet, overgang, såbed) (bedømmes fra forager) Alle sammenkastningsfurer skal være ensartede, symmetriske og have samme udseende som resten af pløjefeltet. Det tilstræbes at sammenkastet er på højde-niveau med det øvrige pløjede Overgangen fra første fure til det øvrige pløjede skal være jævn med ensartet og symmetrisk furelægning til begge sider. Skal være med godt muldlag forberedt til såbed. Overdreven brug af furerstrygere vil ofte medføre uensartet fure i sammenkastet og reducere pointtildelingen.. 4. Dækning af plantemateriale (bedømmes på feltet og kun på udkastet) Bedøm ikke sammenkastningsfure. Bedømmes fra sammenkastnings furene til afslutningsfurerne. De første/sidste 2 meter af ageren bedømmes ikke (bedømmes under orden ved ender). (bedømmes på feltet) Forplove skal benyttes. Alt plantemateriale skal være fuldstændig nedpløjet. Alle rødder skal være skåret - eller revet over. Løse stubbe, græs- og halmstumper, der falder eller blæser oven på furen, er ikke så alvorlig en fejl, som plantemateriale med rodnet, der ikke er nedpløjet. Det dog en fejl, der skal give fradrag i point. Det kontrolleres, at der ikke er kørt på naboens felt, og at de første furer mod naboen er gennempløjet jvf. pkt. 3.3 Regler for standardplove. Hvis der sker fejl, skal dommeren meddele det til dommerlederen 5. Furens pakning, sammenhæng og tilslutning (bedømmes på feltet) Bedøm ikke sammenkastningsfurerne. Bedømmes fra sammenkastningsfurerne til afslutningsfurerne. De første/sidste 2 meter af ageren bedømmes ikke (bedømmes under orden ved ender). De to første træk mod naboen bedømmes ikke.

4 4 Furerne skal være godt vendt samt ligge fast og tæt op ad hinanden uden huller imellem. De enkelte furer skal være konstante og rolige uden huller og revner. Furerne skal være så godt pakkede som mulig og faste at gå på. Hvis der er traktorhjulspor i pløjefeltet, skal det reducere point tildelingen. Det skal også kontrolleres om pløjerne overholder minimum 30 cm furebredde hvis der sker fejl, skal det meddeles dommerleder. 6. Furens vending, jord tilgængelig for såbed (bedømmes på feltet) (bedømmes kun på udkastet) Bedøm ikke sammenkastningsfurerne. Bedømmes fra sammenkastningsfurerne til afslutningsfurerne. De første/sidste 2 meter af ageren bedømmes ikke (bedømmes under orden ved ender). De første 2 træk mod naboen bedømmes ikke. Furerne må ikke stå på kant, men skal være godt vendt, således at der er masser af jord til rådighed for det efterfølgende såbed. Under den efterfølgende opharvning må der ikke være risiko for at rykke plantemateriale op. 7. Furens ensartethed (bedømmes på feltet) Bedøm ikke sammenkastningsfurerne. Bedømmes fra sammenkastningsfurerne til afslutningsfurerne. De første/sidste 2 meter af ageren bedømmes ikke. (bedømmes under orden ved ender). De første 2 træk mod naboen bedømmes ikke. Furerne skal være lige høje og lige brede samt have samme udseende i hele bredden og hele længden af pløjestykket. Ingen gentagende fejl for hvert træk (parfurer). 8. Afpløjning renhed og dækning af plantemateriale (bedømmes på pløjefeltet) Afpløjningen består af de sidste 12 fure, 6 på hver side. Ingen løs jord eller plantemateriale i afslutningsfuren. Dækning af plantemateriale i afpløjningen. Kontrollér, at slutfuren ligger mod eget sammenkast, hvis der sker fejl, skal dommeren meddele det til dommerlederen. 9. Slutfuren dybde, bredde, overgang og placering (bedømmes fra forager)

5 5 Slutfuren ønskes så smal som muligt. Det ønskes at de sidste fure til begge sider er ensartet og ser naturlige ud som resten af pløjefeltet. Hvis de sidste fure er mast for langt ud/op vil afpløjningen blive for bred. Dybden ønskes så tæt på normal pløjedybde som mulig. Slutfurens placering, - ingen trappetrin og ingen fidus afpløjning. Trappetrin: Det kontrolleres, at der ikke står noget af grundfuren tilbage. Ved grønjord og stiv lerjord vil der altid være en kant tilbage under den vendte grundfure, men hvis den ikke kan ses fra forageren, set lige for, er placeringen korrekt. Fidus afpløjning: Det kontrolleres ved at vurdere, om grundfuren er i fuld bredde og har en naturlig facon ned til slutfuren. Der skal være en jævn overgang mellem slutfuren og det øvrige pløjede med samme pløjestil til sidste fure. Det optimale vil være en slutfure i samme højde og bredde som det øvrige pløjede. Herunder kontrolleres det også, om traktorspor er i naturlig højde, og at det er placeret parallelt med furerne. - Kun ét traktorspor i det pløjede. Små mærker fra forhjul, der ikke ses tydeligt fra forageren, betragtes ikke som fejl. 10. Orden ved enderne (bedømmes fra forager) De første/sidste 2 meter af pløjefeltet bedømmes som orden ved ender. Det vigtigste er, at hele pløjefeltet inden for markeringsfuren er gennemskåret og godt vendt. Det betragtes som en større fejl, at hele pløjefeltet ikke er pløjet end, at der er pløjet for meget. Der lægges stor vægt på regelmæssighed i måden, ploven bliver sat i og taget af jorden igen, lige fra sammenkast, i pløjefeltet og til afslutning. Furen ønskes godt vendt - helt ud til markeringsfuren og i samme stil, som det pløjede. - Ingen synlige traktorspor inden for markeringslinien og ingen tromling af forageren med traktorhjul. 11. Retning (bedømmes fra forager) Med undtagelse af 11a og delvis 11d bedømmes retningen på furen, og der må ikke dømmes på furekanten. 11a. Retning i flækning 11b. Retning i Sammenkast Sammenkastet og de første furer omkring sammenkastet bedømmes på de færdige furer. Sammenkastet vægtes forholdsvis højt. To-furede plove = 15 eller 16 furer i sammenkastet. Fler-furede plove = 6 x fureantal minus op til 2 furer.

6 6 11c. Retning i pløjefeltet. Her bedømmes retningen i pløjefeltet, husk at de første omgange omkring sammenkastet og de sidste inden afslutning bedømmes for sig selv. Hvis ikke furene er tydelige markerede i agerens fulde længde således, at retning ikke kan bedømmes, skal pointtildelingen reduceres. 11d. Retning i afpløjningen. De sidste 2 x 6 furer bedømmes, men slutfuren vægtes forholdsvis højt. Alle 4 retningsbedømmelser lægges sammen og divideres med 2. Maksimum point: 20 point 12. Generel bedømmelse. Pløjerne skal have afsluttet pløjningen. (bedømmes fra forager) Pløjerens dygtighed vurderes ved at bedømme forskellige discipliner fra forageren: - Tydelig markerede og ensartede furer i samme stil, lige fra sammenkastningsfure til afslutningsfure, uden parfurer. - Generelt god dækning af plantemateriale. - Sammenkastet og afslutningen vurderes også med i helhedsindtrykket. - Der skeles også til orden ved ender. Total maksimum point: 130 point Ved pointlighed blandt to pløjere vil dommerlederne vurdere karaktererne for nedenstående bedømmelser i den opstillede rækkefølge: 12. Generel bedømmelse 9. Slutfuren dybde, bredde, overgang og placering 8. Afpløjning renhed og dækning af plantemateriale 7. Furens ensartethed 6. Furens vending, jord tilgængelig for såbed 5. Furens pakning, sammenhæng og tilslutning 4. Dækning af plantemateriale 3. Sammenkast (højde, ensartet, overgang, såbed). 2. Sammenkast (lukket, plantedækning, hjulspor). 1. Flækning

LU Pointsystem og bedømmelsesvejledninger Revideret til 2017

LU Pointsystem og bedømmelsesvejledninger Revideret til 2017 Pointsystem Pointsystem for standardplov 1. Flækning 10 point 2. Sammenkast (lukket, plantedækning, hjulspor). 10 point 3. Sammenkast (højde, ensartet, overgang, såbed). 10 point 4. Dækning af plantemateriale

Læs mere

Bedømmelsesvejledning for dommere og pløjere

Bedømmelsesvejledning for dommere og pløjere Bedømmelsesvejledning for dommere og pløjere Point System Standard Pløjning. Point System Standardpløjning. 1. Flækning 10 point 2. Sammenkast Dækning af Plantemateriale Lukket, plantedækning, Hjulspor

Læs mere

Veteranpløjeregler. revideret 10. august 2011

Veteranpløjeregler. revideret 10. august 2011 Veteranpløjeregler revideret 10. august 2011 Indhold 1. Pløjeteknik... 2 1.1 Opfuring/flækning:... 2 1.2 Sammenkast:... 2 1.3 Afpløjning:... 2 2. Generelle regler for konkurrencepløjning... 3 2.1. Endelig

Læs mere

Veteranpløjeregler 2018 Revideret 5. juni 2018

Veteranpløjeregler 2018 Revideret 5. juni 2018 Veteranpløjeregler 2018 Revideret 5. juni 2018 Udarbejdet i samarbejde med: LandboUngdom Dansk Veteran Traktor Klub Vest Dansk Veteran Traktor Klub Øst Motor- og Traktorklubben Jylland Motor og Veterantraktor

Læs mere

Classic - pløjeregler 2015 revideret den 17. november 2014

Classic - pløjeregler 2015 revideret den 17. november 2014 Classic - pløjeregler 2015 revideret den 17. november 2014 Udarbejdet i samarbejde med: LandboUngdom Dansk Veteran Traktor Klub Vest Dansk Veteran Traktor Klub Øst Motor- og Traktorklubben Jylland Motor

Læs mere

Generelle regler for konkurrencepløjning Indhold

Generelle regler for konkurrencepløjning Indhold Generelle regler for konkurrencepløjning Indhold 1.1. Plove... 2 1.2. Typer af pløjejord... 2 1.4. Pløjetid... 4 1.5. Furestørrelse... 5 1.6. Forseelser fradrag af point... 5 1.7. Start- og slutsignaler...

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Generelle regler for konkurrencepløjning SIDE

Indholdsfortegnelse. 1. Generelle regler for konkurrencepløjning SIDE 1 Indholdsfortegnelse 1. Generelle regler for konkurrencepløjning SIDE 1.1. Plove 2 1.2. Typer af pløjejord 2 1.3. Afsætning af pløjestykker 2 1.4. Pløjetid 4 1.5. Furestørrelse 5 1.6. Forseelser fradrag

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Generelle regler for konkurrencepløjning SIDE

Indholdsfortegnelse. 1. Generelle regler for konkurrencepløjning SIDE Regler for konkurrencepløjning 2008 1 Indholdsfortegnelse 1. Generelle regler for konkurrencepløjning SIDE 1.1. Plove 2 1.2. Typer af pløjejord 2 1.3. Afsætning af pløjestykker 2 1.4. Pløjetid 4 1.5. Furestørrelse

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Generelle regler for konkurrencepløjning SIDE

Indholdsfortegnelse. 1. Generelle regler for konkurrencepløjning SIDE 1 Indholdsfortegnelse 1. Generelle regler for konkurrencepløjning SIDE 1.1. Plove 2 1.2. Typer af pløjejord 2 1.3. Afsætning af pløjestykker 2 1.4. Pløjetid 4 1.5. Furestørrelse 5 1.6. Forseelser fradrag

Læs mere

Forord. Denne vejledning giver oplysninger om plove og pløjeteknik med henblik på såvel praktisk pløjearbejde som pløjekonkurrencer.

Forord. Denne vejledning giver oplysninger om plove og pløjeteknik med henblik på såvel praktisk pløjearbejde som pløjekonkurrencer. Forord Denne vejledning giver oplysninger om plove og pløjeteknik med henblik på såvel praktisk pløjearbejde som pløjekonkurrencer. Første udgave udkom i 1973 og var udarbejdet af Landskontoret for Bygninger

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Generelle regler for konkurrencepløjning SIDE

Indholdsfortegnelse. 1. Generelle regler for konkurrencepløjning SIDE 1 Indholdsfortegnelse 1. Generelle regler for konkurrencepløjning SIDE 1.1. Plove 2 1.2. Typer af pløjejord 2 1.3. Afsætning af pløjestykker 2 1.4. Pløjetid 4 1.5. Furestørrelse 5 1.6. Forseelser fradrag

Læs mere

Indhold. Traktorens hjulstilling (bag) Pløjedybde Topstangens længde Plovens vinkel Furebredde Forreste fures bredde

Indhold. Traktorens hjulstilling (bag) Pløjedybde Topstangens længde Plovens vinkel Furebredde Forreste fures bredde Indstilling af plov Indhold Justering inden brug Traktorens hjulstilling (bag) Traktorens hjulstilling (forrest) Dæktryk Liftarmene Plovens bæreaksel Forplove Muldplader Rulleskær Auto Reset System (udløsere)

Læs mere

DM I PLØJNING Program. Fredag den 25. oktober Lørdag den 26. oktober KL REERSØVEJ 1, 4281 GØRLEV. Region Øst HOVEDSPONSOR

DM I PLØJNING Program. Fredag den 25. oktober Lørdag den 26. oktober KL REERSØVEJ 1, 4281 GØRLEV. Region Øst HOVEDSPONSOR HOVEDSPONSOR LEGAT DONATION Region Øst LandboUngdom Program DM I PLØJNING 2019 Fredag den 25. oktober Lørdag den 26. oktober KL. 9.00-16.30 REERSØVEJ 1, 4281 GØRLEV dm pløjning HOVEDSPONSOR LEGAT DONATION

Læs mere

Reglement for danske hestepløje stævner 6. udgave. gældende fra den 4. februar 2012

Reglement for danske hestepløje stævner 6. udgave. gældende fra den 4. februar 2012 Reglement for danske hestepløje stævner 6. udgave gældende fra den 4. februar 2012 6. udgave 4. februar 2012 1 Indledning Nærværende reglement erstatter alle tidligere udgivne regler og reglementer. Ændringer

Læs mere

Indhold. Justering inden brug. Justering i marken. Pløjedybde Topstangens længde Plovens vinkel Furebredde Forreste fures bredde

Indhold. Justering inden brug. Justering i marken. Pløjedybde Topstangens længde Plovens vinkel Furebredde Forreste fures bredde Indstilling af plov Indhold Justering inden brug Justering i marken Traktorens hjulstilling (bag) Traktorens hjulstilling (forrest) Dæktryk Liftarmene Plovens bæreaksel Forplove Muldplader Rulleskær Auto

Læs mere

Pløjning - en tusindårig tradition

Pløjning - en tusindårig tradition Pløjning - en tusindårig tradition Pløjning med heste er en tradition, der går flere tusinde år tilbage. Okser og heste var før i tiden eneste mulighed for at forbedre jorden og tilså markerne som grundlag

Læs mere

Justering af vendeplov I maskinhus. Jens Iversen

Justering af vendeplov I maskinhus. Jens Iversen Justering af vendeplov I maskinhus Jens Iversen Verdensmester 1996 Traktor Sporvidde For en vendeplov er sporvidden ikke så vigtig idet de fleste vendeplove kan parallel forskyde bredden på forreste fure.

Læs mere

Justering af vendeplov I maskinhus. Jens Iversen

Justering af vendeplov I maskinhus. Jens Iversen Justering af vendeplov I maskinhus Jens Iversen Verdensmester 1996 Traktor Sporvidde For en vendeplov er sporvidden ikke så vigtig idet de fleste vendeplove kan parallel forskyde bredden på forreste fure.

Læs mere

Danmarksmesterskabet i pløjning fredag den 1. november og lørdag den 2. november 2013

Danmarksmesterskabet i pløjning fredag den 1. november og lørdag den 2. november 2013 Danmarksmesterskabet i pløjning fredag den 1. november og lørdag den 2. november 2013 Information om DM i pløjning 2013 Pløjevært: Maria og Kristian Lundgaard-Karlshøj Ausumgaard Holstebrovej 101 7560

Læs mere

Danmarksmesterskabet i pløjning fredag den 28. oktober og lørdag den 29. oktober 2011

Danmarksmesterskabet i pløjning fredag den 28. oktober og lørdag den 29. oktober 2011 Danmarksmesterskabet i pløjning fredag den 28. oktober og lørdag den 29. oktober 2011 Information om DM i pløjning 2011 Pløjevært: Niels Andersen Langagergård Smedegyden 2, Sdr. Nærum 5792 Årslev Arrangør:

Læs mere

Lette liftmonterede vendeplove fra 2 til 5 furer

Lette liftmonterede vendeplove fra 2 til 5 furer Lette liftmonterede vendeplove fra 2 til 5 furer R 41 R 4 RW 4 til traktorer fra 60 til 110 hk Let liftmonteret vendeplov Enkelt, kompakt og økonomisk Grégoire Bessons know-how og erfaring gør R4 serien

Læs mere

Referat fra forretningsudvalgsmøde den 29. januar 2019

Referat fra forretningsudvalgsmøde den 29. januar 2019 Agro Food Park 15 8200 Aarhus N Tel 8740 5000 Fax 8740 5010 www.landboungdom.dk Forretningsudvalg for Landspløjeudvalget 30. januar 2019 Referat fra forretningsudvalgsmøde den 29. januar 2019 Tak for et

Læs mere

CVL/DVL/CXL/DXL. Halvbugserede vendeplove & vognplove

CVL/DVL/CXL/DXL. Halvbugserede vendeplove & vognplove CVL/DVL/CXL/DXL Halvbugserede vendeplove & vognplove Halvbugserede vendeplove Store plove til store opgaver CVL-serien kan leveres i modeller fra 4 til 6 furer og DVLserien i modeller fra 5 til 8 furer.

Læs mere

Nem udskiftning af skær Quadro - 4 Rækket stubharve

Nem udskiftning af skær Quadro - 4 Rækket stubharve Quadro Nem udskiftning af skær Quadro - 4 Rækket stubharve til øverlig og dyb stubharvning Alle komponenterne er kun monteret med en bolt, det gør at skæret passer nøjagtigt til stilken, og at en ændring

Læs mere

SP9 ÉNKELT-HJULET HALVBUGSEREDE VENDEPLOVE TIL TRAKTORER FRA 120 TIL 400 HK

SP9 ÉNKELT-HJULET HALVBUGSEREDE VENDEPLOVE TIL TRAKTORER FRA 120 TIL 400 HK SP9 ÉNKELT-HJULET HALVBUGSEREDE VENDEPLOVE TIL TRAKTORER FRA 120 TIL 400 HK Halvbugserede plove Manøvreevne, robusthed, ergonomi SP 9 Know-how og erfaring fra Gregoire-Besson gør SP serien pålidelig og

Læs mere

Danmarksmesterskabet i pløjning Fredag den 25. oktober og Lørdag den 26. oktober 2019

Danmarksmesterskabet i pløjning Fredag den 25. oktober og Lørdag den 26. oktober 2019 Danmarksmesterskabet i pløjning Fredag den 25. oktober og Lørdag den 26. oktober 2019 Information om DM i pløjning 2019 Pløjevært: Morten Thorkilsen, Søgård, Vinde Helsingevej 1, 4281 Gørlev Arrangør:

Læs mere

Danmarksmesterskabet i pløjning for veteranpløjere lørdag den 29. oktober 2011

Danmarksmesterskabet i pløjning for veteranpløjere lørdag den 29. oktober 2011 Danmarksmesterskabet i pløjning for veteranpløjere lørdag den 29. oktober 2011 Information om DM i pløjning 2011 Pløjevært: Niels Andersen Langagergård Smedegyden 2, Sdr. Nærum 5792 Årslev Arrangør: LandboUngdom

Læs mere

Vari Master L On Land produktinformation

Vari Master L On Land produktinformation Liftophængt vendeplov Vari Master L On Land produktinformation www.kuhn.com Vari Master L On Land: Den nye generation af liftplove be strong, be KUHN 1 SIMPLY THE BEST Den nye Vari Master L On Land er

Læs mere

Standard udstyr pa liftophrengte plove

Standard udstyr pa liftophrengte plove Standard udstyr pa liftophrengte plove Ovlac liftophrengte plove er udstyret med den unikke flydende brereaksel, som gor at ploven altid korer lige bag traktoren. Der skal ikke stilles pa en spindel for

Læs mere

Strukturskader markbrugets store problem

Strukturskader markbrugets store problem Strukturskader markbrugets store problem Planteavlsafdelingen afholder demonstration på Bramstrup Videncenter, Bramstrup 1, 5792 Årslev tirsdag den 8. oktober 2013. Kl. 13.00 bydes der velkommen, og de

Læs mere

Trio - 3 Rækket stubharve til øverlig

Trio - 3 Rækket stubharve til øverlig Trio TrioT Trio - 3 Rækket stubharve til øverlig og dyb stubharvning Nem udskiftning af skær Alle komponenterne er kun monteret med en bolt, det gør at skæret passer nøjagtigt til stilken, og at en ændring

Læs mere

Vejen til succes i vårsæd God forberedelse er fundamentet!

Vejen til succes i vårsæd God forberedelse er fundamentet! Fotos: Ib Møller, LMO Vejen til succes i vårsæd God forberedelse er fundamentet! Ved Vibeke Fabricius, Planteavlskonsulent, LMO Plantekongres 2016, Herning Kongrescenter Kravet er: Stabilt højere udbytteniveau

Læs mere

Danmarksmesterskabet i pløjning Fredag den 27. oktober og Lørdag den 28. oktober 2017

Danmarksmesterskabet i pløjning Fredag den 27. oktober og Lørdag den 28. oktober 2017 Danmarksmesterskabet i pløjning Fredag den 27. oktober og Lørdag den 28. oktober 2017 Information om DM i pløjning 2017 Pløjevært: Ann-Mari og Jørgen Gade Nielsen Peterslundsvej 4 7990 Øster Assels Arrangør:

Læs mere

Danmarksmesterskabet i pløjning Fredag den 26. oktober og Lørdag den 27. oktober 2018

Danmarksmesterskabet i pløjning Fredag den 26. oktober og Lørdag den 27. oktober 2018 Danmarksmesterskabet i pløjning Fredag den 26. oktober og Lørdag den 27. oktober 2018 Information om DM i pløjning 2018 Pløjeværter: Niels Andersen, Bredkærvej 54, 9760 Vrå (DM/NM fredag) Henrik Overby,

Læs mere

Danmarksmesterskabet i pløjning fredag den 28. oktober og lørdag den 29. oktober 2016

Danmarksmesterskabet i pløjning fredag den 28. oktober og lørdag den 29. oktober 2016 Danmarksmesterskabet i pløjning fredag den 28. oktober og lørdag den 29. oktober 2016 Information om DM i pløjning 2016 Pløjevært: Bernhard Mortensen Hedegård Lundhedevej 28 7200 Grindsted Arrangør: LandboUngdom

Læs mere

Danmarksmesterskabet i pløjning for veteranpløjere. lørdag den 25. oktober 2014

Danmarksmesterskabet i pløjning for veteranpløjere. lørdag den 25. oktober 2014 Danmarksmesterskabet i pløjning for veteranpløjere lørdag den 25. oktober 2014 Information om DM i pløjning 2014 Pløjevært: Per Bach Laursen Lundgård Bjørnsholmvej 69 9670 Løgstør Arrangør: LandboUngdom

Læs mere

Danmarksmesterskabet i pløjning for veteranpløjere lørdag den 27. oktober 2012

Danmarksmesterskabet i pløjning for veteranpløjere lørdag den 27. oktober 2012 Danmarksmesterskabet i pløjning for veteranpløjere lørdag den 27. oktober 2012 Information om DM i pløjning 2012 Pløjevært: Susanne og Jens Gammelgaard Gersdorffslund Gersdorffslundvej 1, 8300 Odder Arrangør:

Læs mere

Lag 4: Gruslag og sandlag farvet rødbrunt

Lag 4: Gruslag og sandlag farvet rødbrunt Kort beskrivelse af hvad der kan ses af jordlagene i de fire huller: Hul 1. Lag 1: Muldlag, med rødder Lag 2: Tyndt sandlag, lyst Lag 3: Muldlag med rødder, se også billede 1.2. Lag 4: Gruslag og sandlag

Læs mere

SP9 ÉNKELT-HJULET HALVBUGSEREDE VENDEPLOVE TIL TRAKTORER FRA 120 TIL 400 HK

SP9 ÉNKELT-HJULET HALVBUGSEREDE VENDEPLOVE TIL TRAKTORER FRA 120 TIL 400 HK ÉNKELT-HJULET HALVBUGSEREDE VENDEPLOVE TIL TRAKTORER FRA 120 TIL 400 HK Halvbugserede plove Manøvreevne, robusthed, ergonomi Know-how og erfaring fra Grégoire Besson gør SP serien pålidelig og tilpasningsdygtig.

Læs mere

Allrounder - classic -

Allrounder - classic - Allrounder - classic - Varitationsmuligheder Allrounder - classic - En allround harve til mange opgaver ALLROUNDER Classic uden valse For at opnå en optimal løsning og beluftning af jorden kan Allrounder

Læs mere

Pløjedag. Salg Service Reparation af traktorer og landbrugsmaskiner Bizonvej Kongerslev

Pløjedag. Salg Service Reparation af traktorer og landbrugsmaskiner Bizonvej Kongerslev Pløjedag 2018 Salg Service Reparation af traktorer og landbrugsmaskiner Bizonvej 7 9293 Kongerslev 40 30 87 65 96 77 12 34 RÅDGIVNING I VERDENSKLASSE FRA A-HOLDET på planteavl, økologi, miljø og natur

Læs mere

Eventyrlig bygmark efter ti år uden plov

Eventyrlig bygmark efter ti år uden plov Eventyrlig bygmark efter ti år uden plov Følgende eksempel fortæller om en mark på Risgård i Skals. Jordtypen er en JB 1 jord, altså let sandjord. Marken har ikke haft besøg af en plov siden år 1999/2000.

Læs mere

Sikker majsdyrkning. v/ Martin Ringsing, Agri Nord, planteavl

Sikker majsdyrkning. v/ Martin Ringsing, Agri Nord, planteavl Sikker majsdyrkning v/ Martin Ringsing, Agri Nord, planteavl Disposition Sorter og økonomi Etablering efter græs Undergrundsløsning Delt gødskning Bekæmpelse af svampe Pløjefri dyrkning, hvordan? Sorter

Læs mere

Danmarksmesterskabet i pløjning Fredag den 24. oktober og Lørdag den 25. oktober 2014

Danmarksmesterskabet i pløjning Fredag den 24. oktober og Lørdag den 25. oktober 2014 Danmarksmesterskabet i pløjning Fredag den 24. oktober og Lørdag den 25. oktober 2014 Information om DM i pløjning 2014 Pløjevært: Per Bach Laursen Lundgård Bjørnsholmvej 69 9670 Løgstør Arrangør: LandboUngdom

Læs mere

Kverneland Packomat. Færdigt såbed mens du pløjer

Kverneland Packomat. Færdigt såbed mens du pløjer Kverneland Packomat Færdigt såbed mens du pløjer Kverneland Packomat Det perfekte såbed mens du pløjer I mange jordtyper opnås det perfekte såbed under pløjningen. Denne kombination af plov og pakker er

Læs mere

MINI. Onland skrælplov

MINI. Onland skrælplov MINI Onland skrælplov MINI PRÆSENTATION Ovlac s Mini er designet til at kombinere fordelene ved en traditionel pløjning og reduceret jordbearbejdning. Traditionel pløjning er uden tvivl den bedste og mest

Læs mere

Danmarksmesterskabet i pløjning for veteranpløjere. Lørdag den 27. oktober 2018

Danmarksmesterskabet i pløjning for veteranpløjere. Lørdag den 27. oktober 2018 Danmarksmesterskabet i pløjning for veteranpløjere Lørdag den 27. oktober 2018 Information om DM i pløjning 2018 Pløjeværter: Henrik Overby, Gammel Vittrupvej 25, 9480 Løkken (DM Lørdag) Niels Andersen,

Læs mere

Danmarksmesterskabet i pløjning for veteranpløjere. Lørdag den 28. oktober 2017

Danmarksmesterskabet i pløjning for veteranpløjere. Lørdag den 28. oktober 2017 Danmarksmesterskabet i pløjning for veteranpløjere Lørdag den 28. oktober 2017 Information om DM i pløjning 2017 Pløjevært: Ann-Mari og Jørgen Gade Nielsen Peterslundsvej 4 7990 Øster Assels Arrangør:

Læs mere

Danmarksmesterskabet i pløjning for veteranpløjere. Lørdag den 26. oktober 2019

Danmarksmesterskabet i pløjning for veteranpløjere. Lørdag den 26. oktober 2019 Danmarksmesterskabet i pløjning for veteranpløjere Lørdag den 26. oktober 2019 Information om DM i pløjning 2019 Pløjeværter: Morten Thorkilsen, Søgård, Vinde Helsingevej 1, 4281 Gørlev Arrangør: LandboUngdom

Læs mere

Nr. 8 - uge 32. I denne udgave af GrovfoderNyt kan du læse om: Bedriften lige nu Etablering af kløvergræs. Foto: SEGES

Nr. 8 - uge 32. I denne udgave af GrovfoderNyt kan du læse om: Bedriften lige nu Etablering af kløvergræs. Foto: SEGES Nr. 8 - uge 32 Foto: SEGES I denne udgave af GrovfoderNyt kan du læse om: Bedriften lige nu Etablering af kløvergræs GrovfoderNyt 5. Aug 2019 Bedriften lige nu Af Anders Christiansen (abc@centrovice.dk)

Læs mere

Referat fra møde i Landspløjeudvalget den 11. december 2018

Referat fra møde i Landspløjeudvalget den 11. december 2018 LandboUngdom Agro Food Park 15 8200 Aarhus N Tel 8740 5000 Fax 8740 5010 www.landboungdom.dk Landspløjeudvalget Dommerledere v. DM 12. december 2018 Referat fra møde i Landspløjeudvalget den 11. december

Læs mere

Optimalt forårskoncept/ Jordbehandling og lægning. Delrapport 2014

Optimalt forårskoncept/ Jordbehandling og lægning. Delrapport 2014 Optimalt forårskoncept/ Jordbehandling og lægning Delrapport 2014 Skrevet af: Henrik Pedersen og Claus Nielsen AKV Langholt AmbA Gravsholtvej 92 9310 Vodskov Indhold Resumé... 3 Baggrund... 4 Gennemførelse

Læs mere

DcH Bjerringbro. D - Programmet. Gældende fra marts 2015. TU og KU

DcH Bjerringbro. D - Programmet. Gældende fra marts 2015. TU og KU DcH Bjerringbro D - Programmet Gældende fra marts 2015 TU og KU Rev. 19/3 2015 D-klassen D-klassen er ikke en officiel klasse indenfor DcHs lydighedsprogram. Dette vil sige, at det kun er muligt at stille

Læs mere

Kverneland Packomat. Færdigt såbed mens du pløjer

Kverneland Packomat. Færdigt såbed mens du pløjer Kverneland Packomat Færdigt såbed mens du pløjer Pløjer og pakker i én overkørsel Pløjning med Packomat er den mest miljøvenlige metode til ukrudtsbekæmpelse. God pløjning er meget effektiv til ukrudtsbe

Læs mere

Græs. Grus. Sand. Flisefødder. Klæb

Græs. Grus. Sand. Flisefødder. Klæb Græs Havefliserne kan lægges direkte på græs. Det er både en nem, hurtig og alsidig lægningsmetode. Ved at placere 20 mm flisen direkte på græsset sikrer du fleksibilitet og mobilitet. Denne metode er

Læs mere

VENDEPLOVE LX-SX. Liftophængte

VENDEPLOVE LX-SX. Liftophængte VENDEPLOVE LX-SX Liftophængte OVLAC MERE END 80 ÅRS ERFARING Virksomheden Ovlac er en familie-ejet virksomhed, der har fremstillet landbrugsredskaber siden 1936. Fra starten har Ovlacs primære fokus været

Læs mere

Fremtidens økologiske maskinpark

Fremtidens økologiske maskinpark Fremtidens økologiske maskinpark Omlægning af maskinpark. Hvordan vælges de rigtige maskiner? Plove Strigler og radrensning Robotter med inspiration fra Agromek 2018 Maskinøkonomi Ved planterådgiver Jonas

Læs mere

VALSETYPER. Til Terra-Seeder HS er der tre valsetyper: Svær rørvalse ø500 mm er velegnet på lette samt mellemsvære jorde.

VALSETYPER. Til Terra-Seeder HS er der tre valsetyper: Svær rørvalse ø500 mm er velegnet på lette samt mellemsvære jorde. TERRA-SEEDER Fjederbelastet slæbeskær med beskyttelsesklap og dækstrigle. Fjederbelastet dobbelt rulleskær med efterharve. Terra-Seeder HS 3m, 4m, 5m & 6m er opbygget med en højdeindstillelig Spring-Board

Læs mere

Insektvolde. Insektvolde

Insektvolde. Insektvolde Insektvolde Insektvolde Insektvolde er græsklædte jordvolde, som tjener flere formål. Volden skaber gunstige livsbetingelser for en række insekter og fungerer bl.a. som overvintringssted for disse. Således

Læs mere

Arbejdsgang til rykket minkkåbe i female sagamink:

Arbejdsgang til rykket minkkåbe i female sagamink: MINKKÅBE: Arbejdsgang til rykket minkkåbe i female sagamink: 1. Stautmodel syes op til kunde efter ønsket model. Denne prøves og rettes til på kunde. Højde på lommer, lukketøj og ærmelændgde samt hellængde

Læs mere

Brugskørsel med hest og vogn

Brugskørsel med hest og vogn Vejledning for banebyggere for Brugskørsel med hest og vogn Funktions- og sikkerhedskontrol ved for- og fraspænding - Skal placeres udenfor den egentlige brugskørselsbane, men tæt på denne. - Der skal

Læs mere

2level 1600 Kommentarer fra brugerne

2level 1600 Kommentarer fra brugerne 2level 1600 Kommentarer fra brugerne KK I/S 7870 Roslev Købt prototype 2level pakker Marts 2006 Mangan-mangel er slut med 2Level pakker Ole Sørensen, KK I/S, betragter 2Level pakkere med den store og lille

Læs mere

Back to basic. Back to basic. Kurt B. Hansen. v/ Kurt B. Hansen. 23-10-13 Vejforum 2013.

Back to basic. Back to basic. Kurt B. Hansen. v/ Kurt B. Hansen. 23-10-13 Vejforum 2013. Back to basic. Back to basic Kurt B. Hansen v/ Kurt B. Hansen 1 Hvorfor dette indlæg? Hvis jeg var kunde, ville jeg ligge mærke til, hvordan disse ting udføres. Helt elementær viden fra mange år i branchen.

Læs mere

Forenklet jordbearbejdning

Forenklet jordbearbejdning Forenklet jordbearbejdning det økologiske bud på reduceret jordbearbejdning I økologisk jordbrug bruges ploven til at rydde op i ukrudtet, så man har en ren mark til den næste afgrøde. Læs her, hvordan

Læs mere

Referat af møde i LandboUngdoms Landspløjeudvalg

Referat af møde i LandboUngdoms Landspløjeudvalg Landsledelsen Cc: lnm, jtr, stn, hct. jbh LandboUngdom Agro Food Park 15 8200 Århus N Tel 8740 5000 Fax 8740 5010 www.landboungdom.dk 21. december 2011 Referat af møde i LandboUngdoms Landspløjeudvalg

Læs mere

DGI Fører og Hund samarbejde

DGI Fører og Hund samarbejde DGI Fører og Hund samarbejde konkurrenceprogram FH 2 August 2003 Bedømmelseskriterier: Bedømmelserne af prøverne vægter samarbejdet og kontakten mellem hund (herefter H) og fører (herefter F) højt, samt

Læs mere

Danmarksmesterskabet i pløjning for veteranpløjere. lørdag den 29. oktober 2016

Danmarksmesterskabet i pløjning for veteranpløjere. lørdag den 29. oktober 2016 Danmarksmesterskabet i pløjning for veteranpløjere lørdag den 29. oktober 2016 Information om DM i pløjning 2016 Pløjevært: Bernhard Mortensen Hedegård Lundhedevej 28 7200 Grindsted Arrangør: LandboUngdom

Læs mere

XCELSIOR/VARI FLEX. Liftophængte vendeplove. Powered by Kongskilde

XCELSIOR/VARI FLEX. Liftophængte vendeplove. Powered by Kongskilde XCELSIOR/VARI FLEX Liftophængte vendeplove Powered by Kongskilde Härdat stål Opkulning af muldpladerne ved opvarmning. Opkulning af muldpladerne ved overflade. Hærdet stål Överum Mucro er navnet på det

Læs mere

Liftophængte vendeplove

Liftophængte vendeplove Liftophængte vendeplove Agrolux plove er skabt til moderne landmænd, der lægger vægt på et godt landmandskab, funktionelt udstyr og økonomisk drift. Det har vi gjort muligt med unikke konstruktioner og

Læs mere

Dyrkningsplaner og maskiner for reduceret jordbehandling, faste kørespor og pløjning i økologisk kornsædskifte

Dyrkningsplaner og maskiner for reduceret jordbehandling, faste kørespor og pløjning i økologisk kornsædskifte Dyrkningsplaner og maskiner for reduceret jordbehandling, faste kørespor og pløjning i økologisk kornsædskifte Deltagere: Jens Bonderup Kjeldsen, Aarhus Universitet, Foulumgaard, Blichers Alle 20, 8830

Læs mere

Notat om belægningstyper på Fodsporet

Notat om belægningstyper på Fodsporet Notat om belægningstyper på Fodsporet Indledning I dette notat gennemgås 11 forskellige løsningsmodeller, som enten er fremkommet i den offentlige debat og/eller er foreslået af projektgruppen. Modellerne

Læs mere

Velkommen til Maskinstationsdag 2014

Velkommen til Maskinstationsdag 2014 Velkommen til Maskinstationsdag 2014 Program formiddag Kl. 9.00 Kaffe og velkomst v/agrinord & Mogens Kjeldal, DM&E Kl. 9.30 græs? Hvordan laver vi topudbytte- og kvalitet i Hvordan opnås optimal fremspiring

Læs mere

Brugsprøveprogrammet Håndbogen for FCI s Internationale Brugshundeprøver International Sporhundeprøver

Brugsprøveprogrammet Håndbogen for FCI s Internationale Brugshundeprøver International Sporhundeprøver SPORLÆGGERKURSUS Dette materiale er udarbejdet på baggrund af klubbens første sporlæggerkursus og er Brugshunderådets vejledning vedrørende sporlægning. Den foreliggende publikation er et resultat af et

Læs mere

NEW HOLLAND BB9O9O PLUS

NEW HOLLAND BB9O9O PLUS NEW HOLLAND BB9O9O PLUS 2 3 UOVERTRUFFEN KAPACITET MED MINIMAL ANSTRENGELSE FOR FØREREN GIGANTISK UOVERTRUFFEN PRÆSTATION Den største model i den fremragende New Holland BB9000 storballepresserserie er

Læs mere

2level 2600 Kommentarer fra brugerne

2level 2600 Kommentarer fra brugerne 2level 2600 Kommentarer fra brugerne Leveret december 2009 2level2600 plovpakker til Ole Nielsen Fårevejle 2Level forebygger tørre knolde og klumper Takket være frontpakkeren 2Level 2600 kan pløjning og

Læs mere

Danmarksmesterskabet i pløjning fredag den 29. oktober og lørdag den 30. oktober 2010

Danmarksmesterskabet i pløjning fredag den 29. oktober og lørdag den 30. oktober 2010 Danmarksmesterskabet i pløjning fredag den 29. oktober og lørdag den 30. oktober 2010 Information om DM i pløjning 2010 Pløjevært: Klitgaard Agro A/S v. Anders & Michael Bundgaard Rørholtvej 76 9370 Hals

Læs mere

Ribbon Julekurve. Forkortelser: Mr: Magisk ring M: Maske Fm: Fastmaske Dfm: Dyb fastmaske Bml: Bagerste maskelænke Km: kædemasker

Ribbon Julekurve. Forkortelser: Mr: Magisk ring M: Maske Fm: Fastmaske Dfm: Dyb fastmaske Bml: Bagerste maskelænke Km: kædemasker Ribbon Julekurve Materialer: Hæklenål nr.5-8(læs mere i afsnittet hæklefasthed) Hobbii Ribbon Mål: Stor: Bund ca. 18 cm, Højde ca. 10.5 cm. Lille: Bund ca. 14 cm, Højde ca. 9 cm. Forbrug: Ca. Stor: Rød

Læs mere

Fjerkræ nr FarmTest. Demonstration af teknik til spredning og nedmuldning af fjerkrægødning

Fjerkræ nr FarmTest. Demonstration af teknik til spredning og nedmuldning af fjerkrægødning Fjerkræ nr. 7 2009 FarmTest Demonstration af teknik til spredning og nedmuldning af fjerkrægødning Titel: Demonstration af teknik til spredning og nedmuldning af fjerkrægødning Forfatter: Jens Johnsen

Læs mere

Ribbon Brød kurve. Lavet af Hobbii.dk - Copyright Alle rettigheder forbeholdes. Side 1

Ribbon Brød kurve. Lavet af Hobbii.dk - Copyright Alle rettigheder forbeholdes. Side 1 Ribbon Brød kurve Materialer: Hæklenål nr.5-8(læs mere i afsnittet hæklefasthed) Hobbii Ribbon 10 og 7.5 cm Læderrem 18 mm Natur 2 stk Nitte 6x9 mm Evt. hultang Mål: Stor: Bund ca. 18 cm, Højde ca. 8.5

Læs mere

FREMTIDENS JORDBEARBEJDNING. Maskinkonsulent Christian Rabølle

FREMTIDENS JORDBEARBEJDNING. Maskinkonsulent Christian Rabølle FREMTIDENS JORDBEARBEJDNING Maskinkonsulent Christian Rabølle FREMTIDENS JORDBEARBEJDNING Maskinstrategi CTF Faste kørespor Jordbehandling er IKKE religion det er et håndværk! Den pløjefrie kirke Den dygtige

Læs mere

Unico og Mirco. liftophængte og halvbugserede vendeplove

Unico og Mirco. liftophængte og halvbugserede vendeplove Unico og Mirco liftophængte og halvbugserede vendeplove Prisliste Januar 2019 *Danmarksmester udstyret: *Majs forplov Halm forplov Halm skræller *4WD krop (standard) Skrueformet Skandinavisk underplov

Læs mere

Begynder Bedømmelsesreglement for

Begynder Bedømmelsesreglement for Begynder Bedømmelsesreglement for Vedtaget og udgivet august 2014, mindre korrektur januar 2015 Af Udvalget for TeamGym Alle dele af reglementet kan findes på GymDanmark s hjemmeside Copyright GymDanmark,

Læs mere

Det optimale så- og plantebed

Det optimale så- og plantebed Det optimale så- og plantebed For at skabe et optimalt så- og plantebed er der mange faktorer - både på kort og på lang sigt som skal være i orden: Tilførsel af organisk stof til jorden, skånsom trafik

Læs mere

DANMARKS CIVILE HUNDEFØRERFORENING C-KLASSEN C-Klassen

DANMARKS CIVILE HUNDEFØRERFORENING C-KLASSEN C-Klassen DANMARKS CIVILE HUNDEFØRERFORENING C-KLASSEN C-KLASSEN 1. Lineføring 10 x 2 = 20 2.Stå 10 x 1,5 = 15 3.Sid 10 x 1,5 = 15 4.Dæk 10 x 1,5 = 15 5.Apport 10 x 2 = 20 6.Spring 10 x 1,5 = 15 7.Rundering 10 x

Læs mere

Generalforsamlingen 2010. Grundejerforeningen Svenstruphøj

Generalforsamlingen 2010. Grundejerforeningen Svenstruphøj Generalforsamlingen 2010 Grundejerforeningen Svenstruphøj Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning om det forløbne år samt godkendelse heraf 3. Forelæggelse af revideret regnskab for 2009

Læs mere

Alt afhængig af vækstbetingelserne begynder formning af klipninger i forhold til klippeplanen, typisk i april måned.

Alt afhængig af vækstbetingelserne begynder formning af klipninger i forhold til klippeplanen, typisk i april måned. Skovbo, 15/6 2017 Vision og tanker omkring banens udseende: Klubben ønsker at alle golfspillere skal have en god oplevelse, når de spiller Skovbo Golfklub. Banen skal være fair og smuk at spille. Roughen

Læs mere

Konventionel Plov MT-MS

Konventionel Plov MT-MS Konventionel Plov MT-MS Brugsanvisning Oversættelse af original Instructions DK Udgave: 160308 EF-OVERENSSTEMMELSESERKLÆRING Ifølge maskindirektivet 2006 / 42EG Överums Bruk AB S-59096 Överum, Sweden Erklærer

Læs mere

LÆGGEVEJLEDNINGER - CHAUSSÉSTEN.

LÆGGEVEJLEDNINGER - CHAUSSÉSTEN. LÆGGEVEJLEDNINGER - CHAUSSÉSTEN. Belægningen anvendes i dag mest til parkeringspladser, torve, overkørsler, korte vejstrækninger i bykerner og private anlæg m.v. Brolægning af chaussésten laves med retvinklede,

Læs mere

Indhold: 1. Indledning og forklaring på bilag: Forklaring og opbygning af bilaget 2

Indhold: 1. Indledning og forklaring på bilag: Forklaring og opbygning af bilaget 2 Indhold: 1 Indledning og forklaring på bilag: Forklaring og opbygning af bilaget 2 Sporelementer fælles for DM og champinatsklassen: Sporelement 1. Startområde (kasse) 3 Sporelement 2. Knæk, vinkelrette

Læs mere

Julehjerter med motiver

Julehjerter med motiver Julehjerter med motiver Torben Mogensen 18. december 2012 Resumé Jeg har i mange år moret mig med at lave julehjerter med motiver, og er blevet spurgt om, hvordan man gør. Så det vil jeg forsøge at forklare

Læs mere

CULTIMER. Serie 100 og 1000 Tandstubharver D E N B E D S T E B E H A N D L I N G J O R D E N K A N F Å!

CULTIMER. Serie 100 og 1000 Tandstubharver D E N B E D S T E B E H A N D L I N G J O R D E N K A N F Å! CULTIMER Serie 100 og 1000 Tandstubharver D E N B E D S T E B E H A N D L I N G J O R D E N K A N F Å! CULTIMER CULTIMER TANDSTUBHARVER Stub-bearbejdning er et vigtigt led i jordbehandlingen mellem afgrøderne.

Læs mere

N O T A T. Opsamling på interviews vedr. drivveje på større besætninger med malkekøer

N O T A T. Opsamling på interviews vedr. drivveje på større besætninger med malkekøer November 2011 N O T A T Opsamling på interviews vedr. drivveje på større besætninger med malkekøer på græs I forbindelse med GUDP-projektet Teknik til afgræsning har Økologisk Landsforening interviewet

Læs mere

1 Bekæmpelse af Enårig Rapgræs og Tokimbladet ukrudt i vintersæd.

1 Bekæmpelse af Enårig Rapgræs og Tokimbladet ukrudt i vintersæd. Nyhedsbrev nr. 1 2012/13 11. september 2012 1 Bekæmpelse af Enårig Rapgræs og Tokimbladet ukrudt i vintersæd. Brug 1,0 1,25 Boxer + 0,05 DFF + 0,15 Oxitrill. 2 Bekæmpelse af Rajgræs. Brug Boxer, hæv dosseringen

Læs mere

Liftophængte vendeplove. Kvalitetsplove til den professionelle landmand

Liftophængte vendeplove. Kvalitetsplove til den professionelle landmand Liftophængte vendeplove Kvalitetsplove til den professionelle landmand 1 Han er tilfreds. - Han har den bedste plov i verden! Indhold Systemer der forbedrer dit resultat 4 Vibromat systemet 5 Variomat

Læs mere

INSTRUKS FOR LASTBIL, TRAKTOR OG GUMMIGED

INSTRUKS FOR LASTBIL, TRAKTOR OG GUMMIGED JULI 2014 BRØNDERSLEV KOMMUNE INSTRUKS FOR LASTBIL, TRAKTOR OG GUMMIGED UDBUD AF SNERYDNING 2014 ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JULI 2014

Læs mere

PLUK OG SORTER FRUGT

PLUK OG SORTER FRUGT World Robot Olympiad 2018 WeDo Regular Kategori (Aldersgruppen op til 10 år) Konkurrencebeskrivelse, regler og pointgivning FOOD MATTERS PLUK OG SORTER FRUGT Version: 25. maj 2018 Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

Erfaringer fra Isbjerg Møllegård, majshøsten 2012. Ved landmand Jan Møllegård Jensen Varde.

Erfaringer fra Isbjerg Møllegård, majshøsten 2012. Ved landmand Jan Møllegård Jensen Varde. Erfaringer fra Isbjerg Møllegård, majshøsten 2012 Ved landmand Jan Møllegård Jensen Varde. Hvordan behandler vi jorden- Jysk Plantedag d. 6 febr. 2013. Hvordan behandler vi jorden- Jysk Plantedag d. 6

Læs mere

Brugsanvisning. Vognplov THSRT

Brugsanvisning. Vognplov THSRT Brugsanvisning Vognplov THSRT Denne brugsanvisning behandler Agrolux vognplov THSRT Indhold 1 Funktionsbeskrivelse 2 1.1 Identifikation af ploven 3 2 Sikkerhedsforeskrifter /Advarselssymboler 4 3 Teknisk

Læs mere

DGI Fører og hund samarbejde

DGI Fører og hund samarbejde DGI Fører og hund samarbejde Konkurrenceprogram FH HB Hvalpe (3-10 mdr.) Begynder 2003 Bedømmelseskriterier: Side 1 af 13 sider Bedømmelserne af prøverne vægter samarbejdet og kontakten mellem hund og

Læs mere