Samlet - Drift (Nettoudgifter i kr.)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Samlet - Drift (Nettoudgifter i kr.)"

Transkript

1 April 2012

2 Samlet - Drift (Nettoudgifter i kr.) Måned Budget Forbrug Forbrugsprocent Jan ,7 Feb ,5 Mar ,9 Apr ,0 Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec Vejledende forbrugsprocent 33,3% Ældre- og Handicapforvaltningen har ultimo april en forbrugsprocent på 33,0, hvilket er under den vejledende på 33,3. Sektor serviceydelser for ældre ligger ligeledes med en forbrugsprocent på 33,0 under den vejledende. Der er pres på serviceområderne Borgerstyret personlig assistance, Hjælpemidler og mellemkommunale betalinger Den samlede forbrugsprocent på Tilbud for Handicappede ligger på 32,9 og ligger således samlet under månedens norm på 33,3. Sektor Myndighedsopgaver og administration har en forbrugsprocent der ligger på 34,3, hvilket er lige over den vejledende. KL har revideret de forventede lønstigninger, hvilket betyder at forvaltningernes lønbudgetter skal tilrettes. For Ældre- og handicapforvaltningen betyder det en budgetreduktion på 4,8 mio.kr. fordelt med 3,0 mio.kr. på ældreområdet, 1,6 mio.kr. på handicapområdet samt 0,2 mio.kr. på administration. økonomirapporten indgår ikke overførslerne fra 2011, da overførselssagen ikke er behandlet i byrådet.

3 Sektorer - Drift (Nettoudgifter 1000 kr.) Vejledende forbrugsprocent 33,3% Serviceydelser for ældre Budget Forbrug Forbrugsprocent Hjemmepleje ,0 Madservice ,4 Serviceydelser på plejehjem ,6 Hjemmesygepleje ,6 Aktivitetstilbud ,3 Træningstilbud ,9 Hjælpemidler og kørsel ,4 Øvrige områder ,7 Resultatcentre m.v Central boligadministration ,4 I alt ,0 Sektor serviceydelser for ældre viser samlet set en forbrugsprocent på 33,0, hvilket er under den vejledende. Hjælpemidler og øvrige områder har ultimo april, et forbrug der ligger lidt over den vejledende. På øvrige områder skyldes det store forbrug bl.a. mellemkommunale betalinger, hvor der i årets første måneder er blevet betalt en stor mængde regninger fra tidligere år, herunder endelig afregning vedr. sag fra Hjørring. På sektor serviceydelser for ældre er der i år bl.a. fokus på at hjemmeplejen får et tilfredsstillende resultat som følge af de justeringer der blev foretaget i Desuden følges mellemkommunale betalinger tæt med følgende omkostninger, er tilpasset til medarbejdertilpasninger der blev foretaget i 2011.

4 Tilbud for handicappede Budget Forbrug Forbrugsprocent Køb internt ,2 Køb eksternt ,1 Salg af pladser ,7 Statsrefusioner ,3 Personlige hjælpeordninger ,7 Støtte til køb af bil mv ,1 Kontaktpersonordning for døvblinde ,6 Budgetgaranterede ,5 Budgetstyrede områder mv ,8 BUM-styrede områder Kørsel Dagtilbud ,4 Statsrefusioner, budgetgaranterede ,7 Handicapchefens sekretariat ,9 Administrative servicecentre ,8 Øvrige myndighedsudgifter ,8 I alt ,9 Den samlede forbrugsprocent for sektor Tilbud for Handicappede ligger på 32,9, og ligger dermed under månedens norm på 33,3%. Forbruget til internt køb ligger med en forbrugsprocent på 34,2 over månedens norm, og der forventes et merforbrug på internt køb. Indtægter vedr. salg af pladser, ligger med en forbrugsprocent på 32,7 lidt under det forventede. Forbrugsprocenten på ekstern drift udgør 32,1%. Mindreforbruget skyldes periodiseringer, og der forventes balance. Udgifterne til personlige hjælpeordninger ligger med en forbrugsprocent på 34,7 lidt over månedens norm. Det forventes at der ved økonomirapporteringen for maj måned, kan gives en mere præcist forventning til årets forbrug på udgifter til personlige hjælpeordninger. Udgifterne til køb af handicapbiler ligger med en forbrugsprocent på 26,1% noget under det forventede. I forbindelse med kommunes indførelse af nyt debitorsystem, er der fortsat ikke modtaget indbetalingslister vedrørende handicapbiler. Der er derfor ved udgangen af april måned bogført et a conto beløb. For udførerområdet henvises til bemærkningerne under Tilbud for handicappede. Myndighedsopgaver og Administration Budget Forbrug Forbrugsprocent Administrationsafdeling ,0 Direktørens Sekretariat ,9 Myndighedsafdeling ,5 I alt ,8 Sektor Myndighedsopgaver og administration har ultimo april en forbrugsprocent på 34,8 og ligger dermed over den vejledende forbrugsprocent. Under Administrationsafdelingen ligger et forbrug på 0,6 mio. kr. vedrørende sekretariatet for rammeaftaler, som viderefaktureres til de andre kommuner 2 gange årligt. Direktørens sekretariat har et merforbrug grundet forskydninger af konsulentydelser og dagpengeindtægter og i Myndighedsafdelingen skyldes merforbruget halvårlige husleje betalinger samt en manglende ompostering. Generelt påvirker udbetalingen af den særlige ferie godtgørelse resultatet ultimo april.

5 Myndighedsafdelingen - Drift (Nettoudgifter i 1000 kr.) Vejledende forbrugsprocent 33,3% Serviceydelser for ældre Budget Forbrug Forbrugsprocent Bevillingsenhed Nord ,2 Bevillingsenhed Vest ,8 Bevillingsenhed Øst ,6 Myndighedssekretariat I alt ,0 Ældreområdet i Myndighedsafdelingen har ultimo april en forbrugsprocent på 34,0, hvilket er over den vejledende forbrugsprocent på 33,3. Forbruget i ledelsesområderne fordeler sig således, at bevillingsenhed Nord og bevillingsenhed Øst ligger over den vejledende forbrugsprocent, mens bevillingsenhed Vest ligger under. Der er i år især fokus på serviceområderne hjemmepleje, borgerstyret personlig assistance 95, hjælpemidler og øvrige områder. Hjemmepleje har i 2012 et stramt budget og der vil løbende blive foretaget en tæt opfølgning. Ultimo april viser aktivitetsoversigten et merforbrug på pleje og et mindreforbrug på praktisk hjælp. Efter godkendelsen af regnskabet for 2011, forventes der at blive foretaget en efterregulering til private leverandører på ca. 3 mio. kr. som følge af, at omkostningerne hos de kommunale leverandører har været større end de udmeldte frit valgs priser i Ultimo marts er der et lille merforbrug på Hjælpemidler, samt et stort merforbrug på Øvrige områder bl.a. som følge af at der i de første måneder i 2012 er modtaget store regninger på mellemkommunale betalinger vedrørende tidligere år.

6 Tilbud for handicappede Budget Forbrug Forbrugsprocent Bevillingsenhed Voksen/handicap ,3 Myndighedssekretariat ,6 I alt ,3 Det samlede forbrug for bevillingsenhed Voksen/Handicap ligger på 34,4% og ligger dermed over den vejledende forbrugsprocent. Dette skyldes primært merforbrug på internt køb, mindreforbrug på salg af pladser og merforbrug på Borgerstyret Personlig assistance 96. Myndighedsopgaver og administration Budget Forbrug Forbrugsprocent Bevillingsenhed Nord ,7 Bevillingsenhed Vest ,9 Bevillingsenhed Øst ,4 Bevillingsenhed Voksen/handicap ,1 Myndighedssekretariat ,6 I alt ,5 Myndighedsopgaver og administration har samlet set en forbrugsprocent der er lig den vejledende. Bevillingsenhed voksen/handicap har en forbrugsprocent der ligger over den vejledende, dette skyldes at budgettet for en medarbejder er placeret forkert samt halvårlig husleje betaling.

7 Ældreafdelingen - Drift (Nettoudgifter i 1000 kr.) Serviceydelser for ældre - Budgetstyret drift Vejledende forbrugsprocent 33,3% Budget Forbrug Forbrugsprocent Centrum ,7 Nord ,1 Sydvest ,9 Vest ,8 Øst ,3 Servicecentret ,1 Ældresekretariat ,2 I alt ,0 Det budgetstyrede område viser pr. ultimo april en forbrugsprocent på 32 %, hvilket er under det vejledende niveau. Det bør dog nævnes, at der i løbet af 2012 skal afregnes ca. 5 mio. kr. til den kommunale udligningsordning vedr. elever, samt at der forventes en tillægsbevillingssag, som følge af lavere lønstigninger. Budgetoverførslen fra 2010 på 7,0 mio. kr. er placeret i Ældresekretariatet og afventer endelig beslutning om fordeling. I særskilt økonomirapport for Ældreafdelingen kommenterer de enkelte ældreområder egen økonomi, og heraf fremgår også, at alle serviceområder (plejehjem, aktivitetstilbud m.fl.)ligger under den vejledende forbrugsprocent.

8 Serviceydelser for ældre - Resultatorienteret drift Budget Status pr. ultimo Akk. resultat Hjemmepleje Køkkener Rengøringscentre Træningstilbud Vikarkorps - Nord I alt underskud / -overskud Hjemmeplejen viser pr. ultimo april 2012 et underskud på 1,4 mio. kr. - området er under udgiftspres, og følges tæt. Madservice Aalborg viser iflg. økonomirapporten et overskud på 1,6 mio. kr. inkl. henlæggelser m.m. på ca. 1,2 mio.kr. Madservice Aalborg har et overskud fra tidligere år på 4,6 mio. kr. som er hensat på status. Rengøringscentrene har ifølge økonomirapporten et underskud på 0,9 mio. kr., men som følge af nedgang i omsætningen er det korrigerede resultat nærmere omkring 1,1 mio.kr. i underskud. - området er under udgiftspres, og følges tæt. Rengøringscentrene har et underskud fra tidligere år på 2,7 mio. kr., som er hensat på status Træningsenheden Aalborg udviser et underskud på 1,0 mio. kr. pr. ultimo april 2012, efter afregning fra Handicapafdelingen for Fysioterapien Hammer Bakker med 4/12-dele af budgettet. Budgettet overføres i aktuel status fra Handicapafdelingen til Ældreafdelingen. Vikarkorps Nord har pr. ultimo april et overskud på 0,2 mio.kr. Der har i april måned været en omsætning på 1,4 mio. kr. i korpset.

9 Handicapafdelingen - Drift (Nettoudgifter i 1000 kr.) Vejledende forbrugsprocent 33,3% Tilbud for handicappede - Budgetstyret drift Budget Forbrug Forbrugsprocent Administrative servicecentre ,8 Fællesfunktion ,4 Handicapchefens sekretariat ,9 Kørsel Dagtilbud ,4 Udfører - Budgetstyret ,7 I alt ,8 Generelle bemærkninger: Det skal bemærkes at kørselsudgiften til/fra dagtilbud er trukket ud af taksterne og dermed væk fra tilbuddene. Udgiften afregnes dermed særskilt i 2012, men har været forsinket dels grundet periodisering og dels grundet nogle tekniske forhold. Det forventes, at afregningen påbegyndes i maj således næste økonomirapport er opdateret i forhold hertil. På fælles kontiene er der pt. et markant mindre forbrug. Mindre forbruget skyldes hovedsageligt periodisering, og således forventes det, at der ultimo 2012 er balance mellem budget og forbrug på disse konti. Handicapchefens sekretariat viser et merforbrug efter de første 4 måneder. Merforbrug kan som tidligere nævnt hovedsageligt forklares ved periodisering, i det de opsagte medarbejdere fortsat belaster sekretariats budget i starten af året. Herudover er der konstateret konteringsfejl vedrørende løn til PAU-elever, som skulle have belastet fælleskontiene. Der er opmærksomhed på disse konteringsfejl, og de korrigeres løbende. Således forventes det, at Handicapchefens sekretariat overholder budgettet i Forbruget indenfor uvisiterede fritids- og dagtilbud er som forventet, og dermed forventes der balance i budgettet ultimo 2012.

10 Tilbud for handicappede - Resultatorienteret drift Budget Status pr. ultimo Akk. resultat Fagcenter autisme og ADHD Fagcenter erhv.hj.skade og fys.handi Fagcenter socialpsykiatri Fagcenter særlige tilbud Fagcenter udv.hæmmede, dagtilbud Fælles - Handicapafdelingen I alt underskud / -overskud Perioden viser et samlet mindre forbrug på 3,5 mio. kr. for den resultatorienterede drift. Det skal dog bemærkes, at indeværende rapports resultat er 6,0 mio. kr. lavere i forhold til forrige rapport, der udviste et mindre forbrug på 9,5 mio. kr. En stor del af forklaringen på denne ændring i resultatet kan henvises til, at der ultimo april er udbetalt særlig feriegodtgørelse, hvilke belaster resultatet i indeværende økonomirapport. Forklaringerne uddybes i det følgende inden for de enkelte Fagcentre. Udviklingshæmmede, AK-dagtilbud og Døve Perioden viser et mindre forbrug på 1,7 mio. kr., hvilket er en ændring på 1,1 mio. kr. i forhold til forrige rapport. Ændringen kan henføres til udbetalingen af særlig feriegodtgørelse. Området forventer fortsat som helhed at komme igennem året med et overskud på omkring 0,5 mio. kr. To tilbud har et forventet merforbrug ultimo året, men da disse tilbud er omfattet af masterplansbyggeri, må disse tilbuds udfordringer forventes imødekommet gennem de nye fysiske rammer. Fysisk handicappede og Erhvervet hjerneskade Fagcentret har samlet set et merforbrug på 0,8 mio. kr. efter årets første 4 måneder. Dette er en ændring på 2,1 mio. kr. i forhold til forrige rapport, hvor der var et mindre forbrug. Igen kan ændringen henføres til udbetalingen af særlig feriegodtgørelse. Fagcentret forventer samlet set et overskud på omkring 1,0 til 1,5 mio. kr. i Socialpsykiatri Indeværende rapport viser et mindre forbrug på 0,7 mio. kr. hvilket er en ændring på 0,5 mio. kr. i forhold til forrige rapport. Forklaringen på ændringen er den særlige feriegodtgørelse. Det

11 forventes, at området i indeværende år leverer et regnskabsresultat i balance, hvilket skyldes de handleplaner, der blev iværksat på området i Særlige tilbud Området har været udfordret i forbindelse med besættelse af vakante stillinger på et af tilbuddene, hvilket giver anledning til et mindre forbrug på 1,3 mio. kr. i de første 4 måneder i Det forventes, at de vakante stillinger bliver besat i foråret 2012, men der forventes samlet set et mindre forbrug på området i Autisme og ADHD Indeværende rapport viser et mindre forbrug på 0,6 mio. kr. samlet set. Dette overskud er således reduceret med 1,0 mio. kr. siden sidste rapport, hovedsageligt grundet udbetaling af særlig feriegodtgørelse. Samlet set forventes det, at der er et overskud på cirka 0,8 mio. kr. på årsbasis. Der er således et fald i forhold til forventningen fra sidste rapport, hvor der var en forventning om et overskud på ca. 2,5 mio. kr. på årsbasis. Denne ændring i forventningen skyldes, at der hersker usikkerhed om resultatet på ét af området tilbud, hvorfor der er iværksat en udredning. Området står samtidigt overfor store engangsudgifter grundet flytninger til nybyggeri senere på året, og disse er vanskelige at forudsige.

12 Administrationsafdelingen og Direktørens sekretariat - Drift (Nettoudgifter 1000 kr.) Serviceydelser for ældre - Budgetstyret drift Vejledende forbrugsprocent 33,3% Budget Forbrug Forbrugsprocent Direktørens Sekretariat ,6 Central Boligadministration ,4 Administrationsafdeling ,5 I alt Tilbud for handicappede - Budgetstyret drift Budget Forbrug Forbrugsprocent Administrationsafdeling ,8 I alt ,8 Ved Direktørens Sekretariat er blandt andet placeret følgende budgetter: Dit blad 0,6 mio.kr., AMU-ældre 0,6 mio.kr. og motionscentre 0,3 mio.kr. Boligadministrationen omfatter drift af ældreboliger, og der er bogført a'conto indtægter vedr. husleje, som følge af ekstern administration af den almene boligdrift. Hensættelser fra beboermidler finansierede i 2010 merudgifter på handicapområdet, og der mangler p.t. at blive tilbagebetalt 5,8 mio. kr. af beløbet. Ved Administrationsafdelingen er placeret drift og puljer vedr. konto 5, herunder blandt udviklingspuljen med 0,8 mio.kr samt IT-udgifter med 3,0 mio. kr. Under afdelingen er også placeret udvalgets pulje på 4,9 mio. kr., hvor der p.t. er disponeret 2,5 mio. kr. til Fremtidens Plejehjem og 1,1 mio.kr. til robotstøvsugere. Merforbruget under Administrationsafdelingen skyldes tidsforskydning på fakturering af IT-udgifter til de respektive afdelinger. Myndighedsopgaver og administration Budget Forbrug Forbrugsprocent

13 Myndighedsopgaver og administration Budget Forbrug Forbrugsprocent Direktørens Sekretariat ,9 Administrationsafdeling ,0 I alt ,5 Sektor Myndighedsopgaver og administration ligger ultimo april samlet over den vejedende forbrugsprocent. Merforbruget i Administrationsafdelingen skyldes et forbrug på 0,6 mio. kr. vedrørende sekretariatet for rammeaftaler, som viderefaktureres til de andre kommuner 2 gange årligt. Direktørens sekretariat har et merforbrug grundet forskydninger af konsulentydelser og dagpengeindtægter.

14 Ældre- og Handicapforvaltningen - Økonomirapport pr. ultimo april 2012 Anlæg (Nettoudgifter i kr.) Serviceydelser for ældre Budget Forbrug Restbudget 0001 Fjordparken 6 boliger salgsindtægt 0015 Bøgemarkscentret 10 boliger servicearealer Smedegården - 3 boliger, salg 0019 Akt.center og hj.sygepleje til Fremtidens plejehjem Lundbyesgade plejehjem, salg 0036 Lundbyesgade, boligdel Kvalitetfondsmidler 0001 Fjordparken 6 boliger Fremtidens Plejehjem servicearealer Etablering gangforbindelse Solsiden Bøgemarkscentret 10 boliger servicearealer Smedegården - Rokade inkl. 3 nye boliger Akt.center og hj.sygepleje til Fremtidens plejehjem Lundbyesgade plejehjem servicearealer Til- og ombygning aktivitetscenter Beltoften Rammebeløb mindre anlægsarb. på ældre Plejehjem Vest 50 boliger servicearealer Inventar til servicearealer i alt Tilbud for handicappede Budget Forbrug Restbudget 0006 Sonjavej 10 boliger boligdel 0008 Salg af øvrige ejendomme korr Fjernvarme i Hammer Bakker Døveområdet serviceareal Ny Violen og ungdomshøjskolen Ny Engbo, boligdel (25 mio. kr. brutto) Ny Kastanjebo, boligdel (27 mio. kr. brutto) Rammebeløb mindre anlægsarbejder Behandlingscentret Hammer Bakker Kvalitetfondsmidler 0004 Sonjavej, 10 boliger serviceareal 0009 Ryesgade 20 boliger servicearealer Ombygning af "Bananen" Engbo serviceareal Døveområdet serviceareal Ny Violen og ungdomshøjskolen Toftehaven B2 21 boliger Servicearealer 3684 Engbo, 30 boliger - serviceareal Enghuset Gistrup, 36 boliger servicearealer Flytteudgifter Masterplan Inventar til servicearealer Rebildparken, 30 boliger Servicearealer 3691 Masterplanbyggerier servicearealer/flytteudgifter 3691 Kastanjebo serviceareal - (MP2) I alt Ekskl. budgetoverførsel fra 2011, som behandles i byrådet medio maj 2012

15 Aktivitetsopgørelse pr. ultimo april 2012 Sektor tilbud for handicappede Aktivitetsopgørelsen pr. ultimo april 2012 er opbygget i fire dele. Første del er en aktivitetsopgørelse vedr. køb af pladser på forvaltningens egne tilbud samt den andel der hhv. sælges til andre og købes til ÆH-borgere. Anden del er en aktivitetsopgørelse vedr. det samlede køb af pladser vedr. ÆH borgere. Dette udgøres af det interne køb vedr. ÆH borgere jf. ovenfor samt køb af pladser fra eksterne driftsherrer. Aktiviteten er opgjort i antal forventede helårspladser og er i begge opgørelser sammenlignet med tallene for måneden før. Desuden er der for udvalgte områder en grafisk fremstilling af udviklingen i antal helårspersoner sammenlignet med regnskab Tredje del sammenstiller det forventede årsforbrug med budgetforudsætningerne mens fjerde del sammenstiller gennemsnitspriserne for internt og eksternt køb i Budgetforudsætningerne er pt. ikke opdelt på de enkelte lovområder, hvorfor det ikke er muligt at sammenligne antal pladser med budgetforudsætningerne. Derfor sammenlignes aktivitetstallene med regnskab Det forventede forbrug sammenlignes med budgetforudsætningerne. Økonomiafsnittet Danmarksgade Aalborg (Postboks)

16 Aktivitetsopgørelse, internt køb fordelt på betaler Forventet antal pladser (helårspersoner) ultimo april 2012 Ultimo marts 2012 Ultimo april 2012 Internt Køb Heraf solgte Heraf ÆH Køb Internt Køb Heraf solgte Heraf ÆH Køb Dagtilbud SEL 32 Dagtilbud - Børn og unge SEL 103 Beskyttet beskæftigelse SEL 104 Akt.- og samværstilbud Dagtilbud i alt Botilbud SEL 67 Døgn - Børn og unge SEL 107 Midl. Botilbud SEL 108 Længerevarende Botilbud SEL 110 Særlige tilbud SEL Støtte (botilbudslignende) Botilbud i alt Støttetilbud SEL 85 Støtte i egen bolig Aflastning Nøddehuset+tårnvej Violen Aflastning i alt I alt De forventede antal pladser er opgjort ud fra de bevillinger, der er registreret i AS2007 ved udgangen af april Tallene sammenlignes med aktivitetsopgørelsen for seneste måned i tabellen ovenfor. Udvikling i internt køb, forventet antal helårspladser i dagtilbud regnskab 2011 ultimo marts 2012 ultimo april 2012 SEL 32 Dagtilbud - Børn og unge SEL 104 Akt.- og samværstilbud SEL 103 Beskyttet beskæftigelse Grafen ovenfor viser udviklingen i det interne køb af dagtilbud fordelt på -område. Stigningen fra 2011 til 2012 skyldes at Lejbjergcentret er overgået til aktivitetsstyret drift med en normering 70 heltidspladser. 2/7

17 Udvikling i internt køb, forventet antal helårspladser i botilbud regnskab 2011 ultimo marts 2012 ultimo april 2012 SEL 67 Døgn - Børn og unge SEL 108 Længerevarende Botilbud SEL 85 Støtte (botilbudslignende) SEL 107 Midl. Botilbud SEL 110 tilbud Diagrammet ovenfor viser udvikling i det forventede antal pladser på botilbud fordelt på -område. 85 støttetilbud i eget hjem indgår ikke i oversigten. Aflastningspladser indgår i diagrammet for både 2011 og Faldet i det samlede antal pladser fra 2011 til 2012, modsvares af en stigning i antal pladser på støttetilbud efter 85, som fremgår af nedenstående diagram.. Denne forskydning skyldes hovedsageligt forskellig registreringspraksis og er således ikke udtryk for et markant fald i antallet af helårspladser på botilbud. Udvikling i internt køb, forventet antal helårspladser i støttetilbud regnskab 2011 ultimo marts 2012 ultimo april 2012 SEL 85 Støtte i egen bolig 3/7

18 Aktivitetsopgørelse, samlet køb vedr. borgere hvor ÆH er betaler Antal pladser (helårspersoner) ultimo april 2012 Ultimo marts 2012 Ultimo april 2012 ÆH køb internt Eksternt køb ÆH køb internt Eksternt køb Køb i alt Køb i alt Dagtilbud SEL 103 Beskyttet beskæftigelse SEL 104 Akt.- og samværstilbud Dagtilbud i alt Botilbud SEL 67 Døgn - Børn og unge SEL 107 Midl. Botilbud SEL 108 Længerevarende Botilbud SEL 110 Særlige tilbud SEL Støtte (botilbudslignende) Botilbud i alt Støttetilbud SEL 85 Støtte i egen bolig Aflastning Aflastning (violen) I alt Det forventede interne køb er opgjort ud fra registrerede bevillinger i AS2007. Det forventede eksterne køb er beregnet på baggrund af regneark med disponeringer over eksterne køb Udvikling i samlet køb af pladser, hvor ÆH er betaler. Forventet antal helårspladser i dagtilbud regnskab 2011 ultimo marts 2012 ultimo april 2012 SEL 103 Beskyttet beskæftigelse SEL 104 Akt.- og samværstilbud Grafen ovenfor viser udviklingen i det samlede køb af pladser i dagtilbud, hvor ÆH er betaler. Tallene vedrører således dels de interne pladser, ÆH betaler for, og dels pladser købt hos andre leverandører. Stigningen fra 2011 til 2012 vedr. køb af dagtilbudspladser skyldes at Lejbjergcentret i 2012 er overgået til aktivitetsstyret drift. 4/7

19 Udvikling i samlet køb af pladser, hvor ÆH er betaler. Forventet antal helårspladser i botilbud regnskab 2011 ultimo marts 2012 ultimo april 2012 SEL 67 Døgn - Børn og unge SEL 108 Længerevarende Botilbud SEL 85 Støtte (botilbudslignende) SEL 107 Midl. Botilbud SEL 110 tilbud Diagrammet ovenfor viser udvikling i det samlede køb af pladser i botilbud, hvor ÆH er betaler. 85 støttetilbud i eget hjem indgår ikke i oversigten. Aflastningspladser indgår for i ovenstående diagram for både 2011 og Faldet i det samlede antal pladser fra 2011 til 2012, modsvares af en stigning i antal pladser på støttetilbud efter 85, som fremgår af nedenstående diagram.. Denne forskydning skyldes hovedsageligt forskellig registreringspraksis og er således ikke udtryk for et markant fald i antallet af helårspladser på botilbud. Udvikling i samlet køb af pladser, hvor ÆH er betaler. Forventet antal helårspladser i støttetilbus regnskab 2011 ultimo marts 2012 ultimo april 2012 SEL 85 Støtte i egen bolig 5/7

20 Forventet forbrug Forventet årsforbrug (1.000 kr.) Ultimo april 2012 Budgetforudsætning Internt Køb 1 Salg af Pladser 1 eksternt køb 2 Internt Køb Salg af Pladser eksternt køb 3 Dagtilbud SEL 32 Dagtilbud - Børn og unge SEL 103 Beskyttet beskæftigelse SEL 104 Akt.- og samværstilbud Dagtilbud i alt Botilbud SEL 67 Døgn - Børn og unge SEL 107 Midl. Botilbud SEL 108 Længerevarende Botilbud SEL 110 Særlige tilbud SEL 85 og 87 støtte (botilbud) Botilbud i alt Støttetilbud SEL 85 Støtte i egen bolig Øvrige elementer Aflastning Indgår ovenfor Særydelser I alt Noter: 1) Det forventede årsforbrug for internt køb (uanset betaler) og salg af pladser er beregnet på baggrund af det faktisk bogførte beløb pr. ultimo april 2012 opregnet til helårsforbrug. 2) Det forventede årsforbrug vedr. eksternt køb er beregnet på baggrund af regneark over disponerede udgifter. 3) Budgetforudsætningerne for eksternt køb udgøres af regnskab /7

21 Gennemsnitsudgifter Forventede gennemsnitsomkostninger pr. helårsplads pr. ultimo april Ultimo april 2012 Ultimo marts 2012 Internt køb 3 Eksternt køb Internt køb 3 Eksternt køb Dagtilbud SEL 32 Dagtilbud - Børn og unge SEL 103 Beskyttet beskæftigelse SEL 104 Akt.- og samværstilbud Note Botilbud SEL 67 Døgn - Børn og unge SEL 107 Midlertidige botilbud SEL 108 Længerevarende botilbud SEL 110 Særlige tilbud SEL 85 og 87 støtte (botilbud) Støttetilbud SEL 85 Støtte i egen bolig Noter: 1) Gennemsnitsudgifterne for internt køb er beregnet på baggrund af det faktisk bogførte beløb pr. ultimo april De forventede gennemsnitsudgifter for eksternt køb på baggrund af regneark over disponerede udgifter. 2) Den store forskel i gennemsnitsprisen vedr. 85 støtte i egen bolig skyldes, at der kun mellemkommunal refusion vedr. borgere, der modtager massiv støtte, mens de interne gennemsnitspriser vedrører hele spektret af støtte i eget hjem. 3) Gennemsnitspriserne for interne tilbud indeholder ikke udgifter til overhead mv. og er således ikke direkte sammenlignelige med gennemsnitspriserne for de eksterne tilbud 7/7

Samlet - Drift (Nettoudgifter i mio. kr.)

Samlet - Drift (Nettoudgifter i mio. kr.) November 2014 Samlet - Drift (Nettoudgifter i mio. kr.) Måned Budget Forbrug Forbrugsprocent Jan 197.804 231.527 9,8 Feb 395.609 439.474 18,5 Mar 593.413 578.152 24,4 Apr 791.218 804.390 33,9 Maj 989.022

Læs mere

Samlet - Drift (Nettoudgifter i mil. kr.)

Samlet - Drift (Nettoudgifter i mil. kr.) Marts 2014 Samlet - Drift (Nettoudgifter i mil. kr.) Måned Budget Forbrug Forbrugsprocent Jan 195.471 231.527 9,9 Feb 390.942 439.474 18,7 Mar 586.413 578.152 24,6 Apr 781.884 Maj 977.355 Jun 1.172.826

Læs mere

Samlet - Drift (Nettoudgifter i kr.)

Samlet - Drift (Nettoudgifter i kr.) November 2013 Samlet - Drift (Nettoudgifter i 1.000 kr.) Vejledende forbrugsprocent 91,7% Måned Budget Forbrug Forbrugsprocent Jan 191.945 218.869 9,4 Feb 384.326 402.309 17,3 Mar 577.144 552.171 23,7

Læs mere

Økonomirapport. maj Forvaltningsledelse og Udvalg Ældre- og Handicapforvaltningen

Økonomirapport. maj Forvaltningsledelse og Udvalg Ældre- og Handicapforvaltningen maj 2016 Økonomirapport Forvaltningsledelse og Udvalg Ældre- og Handicapforvaltningen 3.000 2.500 2.000 1.500 1.000 500 0 Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August September Oktober November December

Læs mere

Udbudte driftsopgaver udført af kommunen

Udbudte driftsopgaver udført af kommunen Udbudte driftsopgaver udført af kommunen Aalborg Kommune Regnskab 2014 Afdeling/institution Ældre- og Handicapforvaltningen Driftsopgave Udbudt (dato) Udbudsform Antal bud Udførelsesperiode start/slut

Læs mere

Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring. Definitioner

Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring. Definitioner 2018 Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring Serviceudgifter: Serviceudgifter dækker over alle kommunens udgifter til den daglige drift af kommunens serviceproduktion. Ikke rammebelagte

Læs mere

Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring. Definitioner

Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring. Definitioner 2018 Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring Serviceudgifter: Serviceudgifter dækker over alle kommunens udgifter til den daglige drift af kommunens serviceproduktion. Ikke rammebelagte

Læs mere

Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring. Definitioner

Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring. Definitioner 2018 Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring Serviceudgifter: Serviceudgifter dækker over alle kommunens udgifter til den daglige drift af kommunens serviceproduktion. Ikke rammebelagte

Læs mere

Regnskab Regnskab 2017

Regnskab Regnskab 2017 Politikområdet dækker over tilbud til borgere med psykiske handicaps og sindslidelser. Da forskellige målgrupper har brug for forskellige tilbud, grupperer indsatsområderne sig forskellig. Gruppen til

Læs mere

Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring. Definitioner

Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring. Definitioner 2018 Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring Serviceudgifter: Serviceudgifter dækker over alle kommunens udgifter til den daglige drift af kommunens serviceproduktion. Ikke rammebelagte

Læs mere

Bilag 1: OPLÆG TIL BUDGETFORDELING 2014

Bilag 1: OPLÆG TIL BUDGETFORDELING 2014 Bilag 1: OPLÆG TIL BUDGETFORDELING 2014 Afstemning - godkendt ramme 1.065.257 425.742 639.515 1.085.988 382.292 703.696 1.097.046 385.454 711.592 Forventet overførsel fra sektor serviceydelser for ældre

Læs mere

Budgetfordeling 2014 indenfor sektor "Serviceydelser for ældre" - orientering.

Budgetfordeling 2014 indenfor sektor Serviceydelser for ældre - orientering. Punkt 5. Budgetfordeling 2014 indenfor sektor "Serviceydelser for ældre" - orientering. 2013-46690. Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller til Ældre- og Handicapudvalget, at at at budgetfordeling 2014

Læs mere

Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring. Definitioner

Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring. Definitioner August 2017 Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring Serviceudgifter: Serviceudgifter dækker over alle kommunens udgifter til den daglige drift af kommunens serviceproduktion. Ikke rammebelagte

Læs mere

Godkendelse af Overførsler fra 2016 til Drift

Godkendelse af Overførsler fra 2016 til Drift Punkt 4. Godkendelse af Overførsler fra 2016 til 2017 - Drift 2017-008422 Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller til at der til Sektor Serviceydelser for ældre drift overføres 23,545 mio. kr. fra 2016

Læs mere

Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring. Definitioner

Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring. Definitioner Juli 2017 Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring Serviceudgifter: Serviceudgifter dækker over alle kommunens udgifter til den daglige drift af kommunens serviceproduktion. Ikke rammebelagte

Læs mere

Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring. Definitioner

Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring. Definitioner November 2017 Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring Serviceudgifter: Serviceudgifter dækker over alle kommunens udgifter til den daglige drift af kommunens serviceproduktion. Ikke

Læs mere

Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring. Definitioner

Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring. Definitioner Oktober 2017 Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring Serviceudgifter: Serviceudgifter dækker over alle kommunens udgifter til den daglige drift af kommunens serviceproduktion. Ikke

Læs mere

Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring. Definitioner

Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring. Definitioner September 2017 Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring Serviceudgifter: Serviceudgifter dækker over alle kommunens udgifter til den daglige drift af kommunens serviceproduktion. Ikke

Læs mere

I alt Myndighedsafdelingen

I alt Myndighedsafdelingen Bilag 1: OPLÆG TIL BUDGETFORDELING 2015 Noter Sektor: Tilbud for mennesker med handicap Korrigeret budget 2014 Forv.regnskab 2014 Oplæg budgetfordeling 2015 1.000 kr. Udgifter Indtægter Netto Netto Udgifter

Læs mere

I alt Myndighedsafdelingen

I alt Myndighedsafdelingen Bilag 1: OPLÆG TIL BUDGETFORDELING 2016 Noter Sektor: Tilbud for mennesker med handicap Korrigeret budget 2015 Forv.regnskab 2015 Oplæg budgetfordeling 2016 1.000 kr. Udgifter Indtægter Netto Netto Udgifter

Læs mere

Orientering: Regnskab Overførsel fra drift.

Orientering: Regnskab Overførsel fra drift. Punkt 6. Orientering: Regnskab 2013 - Overførsel fra 2013-2014 drift. 2013-49078. Ældre- og Handicapudvalget indstiller til Byrådets godkendelse, at der til Sektor Serviceydelser for ældre drift overføres

Læs mere

ocial- og Sundhedsudvalget

ocial- og Sundhedsudvalget Furesø Kommune Regnskab S ocial- og Sundhedsudvalget Social og Sundhedsudvalgets bevillingsområde omfatter følgende aktivitetsområder: Sundhed Borgerservice Ældre Voksenhandicap Regnskab Korr. Rest korr.

Læs mere

Budgetstyringsprincipper 2018

Budgetstyringsprincipper 2018 Budgetstyringsprincipper 2018 Sektor tilbud for mennesker med handicap Indhold Baggrund... 2 Overordnede budgetstyringsprincipper... 2 Bestiller-Udfører-Modtager modellen (BUM-model)... 2 Budgetmodellen

Læs mere

Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring. Definitioner

Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring. Definitioner 2018 Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring Serviceudgifter: Serviceudgifter dækker over alle kommunens udgifter til den daglige drift af kommunens serviceproduktion. Ikke rammebelagte

Læs mere

Budgetstyringsprincipper 2019

Budgetstyringsprincipper 2019 Budgetstyringsprincipper 2019 Sektor tilbud for mennesker med handicap Indhold Baggrund... 2 Overordnede budgetstyringsprincipper... 2 Bestiller-Udfører-Modtager modellen (BUM-model)... 2 Budgetmodellen

Læs mere

Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring. Definitioner

Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring. Definitioner 2019 Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring Serviceudgifter: Serviceudgifter dækker over alle kommunens udgifter til den daglige drift af kommunens serviceproduktion. Ikke rammebelagte

Læs mere

Økonomisk styring Ældre- og Handicapforvaltningen. Introduktion - Ældre- og Handicapudvalgets møde d. 31. januar 2018

Økonomisk styring Ældre- og Handicapforvaltningen. Introduktion - Ældre- og Handicapudvalgets møde d. 31. januar 2018 Økonomisk styring Ældre- og Handicapforvaltningen Introduktion - Ældre- og Handicapudvalgets møde d. 31. januar 2018 Fokus og disposition Økonomisk styring Administrationsafdelingens ansvarsområder o Budget-

Læs mere

Bilag 1: OPLÆG TIL BUDGETFORDELING 2017 Noter Sektor: Tilbud for mennesker med handicap Korrigeret budget 2016 Forv.regnskab 2016

Bilag 1: OPLÆG TIL BUDGETFORDELING 2017 Noter Sektor: Tilbud for mennesker med handicap Korrigeret budget 2016 Forv.regnskab 2016 Bilag 1: OPLÆG TIL BUDGETFORDELING 2017 r Sektor: Tilbud for mennesker med handicap Korrigeret budget 2016 Forv.regnskab 2016 Oplæg budgetfordeling 2017 1.000 kr. Netto Netto Myndighedsafdelingen Serviceudgifter

Læs mere

ØKONOMIRAPPORT. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen. Rapportering pr. 31. oktober 2018

ØKONOMIRAPPORT. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen. Rapportering pr. 31. oktober 2018 ØKONOMIRAPPORT Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen Rapportering pr. 31. oktober Økonomiafsnittet 8.november Indledning til afrapportering til udvalg Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen afgiver

Læs mere

Korrigeret budget incl. Oprindeligt budget. overførsler

Korrigeret budget incl. Oprindeligt budget. overførsler Afvigelse ml. seneste skøn og korr. budget ("-"=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/3-2013 Overførsler fra 2012 til 2013 Korrigeret budget incl. overførsler Oprindeligt budget Budget

Læs mere

Budgetrevision II. Økonomiudvalg og Byråd April, Grafisk oversigt over forventet regnskabsresultat.

Budgetrevision II. Økonomiudvalg og Byråd April, Grafisk oversigt over forventet regnskabsresultat. Budgetrevision II Økonomiudvalg og Byråd April, 2013 Der forventes et merforbrug på driften på 19,3 mio. kr. Heraf vil ca. 10 mio. kr. få varig effekt på 2014-2017. Resten af merforbruget vedrører engangsudgifter

Læs mere

Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring. Definitioner

Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring. Definitioner 2018 Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring Serviceudgifter: Serviceudgifter dækker over alle kommunens udgifter til den daglige drift af kommunens serviceproduktion. Ikke rammebelagte

Læs mere

Økonomioverblik pr. 1. februar 2017

Økonomioverblik pr. 1. februar 2017 Sagsnr.: 00.32.14-Ø00-1-17 Dato: 17-2-2017 Sagsbehandler: Annette Wendt Økonomioverblik pr. 1. februar 2017 Regnskab for 2016 Der bliver ikke lavet noget økonomioverblik, som viser regnskabsresultatet

Læs mere

Regnskab 2009. Vedtaget budget 2010. Ældreområdet 532,7 533,2 529,2 538,9 9,7 Socialområdet 209,0 225,0 227,4 227,9 0,5

Regnskab 2009. Vedtaget budget 2010. Ældreområdet 532,7 533,2 529,2 538,9 9,7 Socialområdet 209,0 225,0 227,4 227,9 0,5 Side 1 af 7 Budgetkontrol april Økonomisk oversigt Ældreområdet 532,7 533,2 529,2 538,9 9,7 Socialområdet 209,0 225,0 227,4 227,9 0,5 Socialområdet excl. rammeaftaleinstitutioner 213,9 236,2 237,3 237,1-0,2

Læs mere

Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring. Definitioner

Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring. Definitioner August 9 Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring Serviceudgifter: Serviceudgifter dækker over alle kommunens udgifter til den daglige drift af kommunens serviceproduktion. Ikke rammebelagte

Læs mere

Godkendelse af den kommenterede virksomhedsrapport januar - april 2017

Godkendelse af den kommenterede virksomhedsrapport januar - april 2017 Punkt 4. Godkendelse af den kommenterede virksomhedsrapport januar - april 2017 2017-009252 Borgmesterens Forvaltning indstiller, at godkender den kommenterede virksomhedsrapport januar - april 2017. Beslutning:

Læs mere

Regnskab Regnskab 2017

Regnskab Regnskab 2017 Bemærkninger til regnskab Politikområde Handicappede Politikområdet dækker over tilbud til borger med fysiske og psykisk handicaps, socialt udsatte og stofmisbrugere. Området dækker over borgere i aldersgruppen

Læs mere

Bilag 1: OPLÆG TIL BUDGETFORDELING 2019 Noter Sektor: Tilbud for mennesker med handicap Budgetfordeling 2018 Ændringer 2018* Korrigeret budget 2018

Bilag 1: OPLÆG TIL BUDGETFORDELING 2019 Noter Sektor: Tilbud for mennesker med handicap Budgetfordeling 2018 Ændringer 2018* Korrigeret budget 2018 Budgetfordeling 2018 - Sektor Tilbud for mennesker med Handicap - Bilag 1 Bilag 1: OPLÆG TIL BUDGETFORDELING 2019 Noter Sektor: Tilbud for mennesker med handicap Budgetfordeling 2018 Ændringer 2018* Korrigeret

Læs mere

Budgetfordeling Sektor Tilbud for mennesker med Handicap - Bilag 1

Budgetfordeling Sektor Tilbud for mennesker med Handicap - Bilag 1 Budgetfordeling 2018 - Sektor Tilbud for mennesker med Handicap - Bilag 1 Bilag 1: OPLÆG TIL BUDGETFORDELING 2018 r Sektor: Tilbud for mennesker med handicap Budgetfordeling 2017 Ændringer 2017* Korrigeret

Læs mere

Årsager til budgetoverskridelser, Center Pleje og Omsorg

Årsager til budgetoverskridelser, Center Pleje og Omsorg Årsager til budgetoverskridelser, 2015 Center Pleje og Omsorg Indholdsfortegnelse Årsager til budgetoverskridelse...3 Forbrugssiden 2015...3 Fællesområderne under Center Pleje og Omsorg...3 Elever...4

Læs mere

- Socialområdet. Ledelsesinformation, Social Service - Juni 2018

- Socialområdet. Ledelsesinformation, Social Service - Juni 2018 - Socialområdet Ledelsesinformation, Social Service - Juni 218 Ledelsesinformationens formål er at skabe overblik over udviklingen i prisen på og antallet af de mest udgiftstunge foranstaltninger på Social

Læs mere

Bilag 1: Budgetfordeling Sektor Serviceydelser for ældre

Bilag 1: Budgetfordeling Sektor Serviceydelser for ældre Bilag 1: Budgetfordeling 2018 - Sektor Serviceydelser for ældre Bilag 1: OPLÆG TIL BUDGETFORDELING 2018 Noter Sektor: Serviceydelser for ældre Budgetfordeling 2017 Ændringer 2017* Korrigeret budget 2017

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 1 of 8 Notat til opfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 21. maj 2015 Budgetopfølgning pr. 30. april 2015 for voksen- og handicapområdet I det følgende fremlægges opfølgning pr. 30. april 2015

Læs mere

Ledelsesinformation, Social Service - September 2018

Ledelsesinformation, Social Service - September 2018 - Socialområdet Ledelsesinformation, Social Service - September 218 Ledelsesinformationens formål er at skabe overblik over udviklingen i prisen på og antallet af de mest udgiftstunge foranstaltninger

Læs mere

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget -10.323 Egentlige tillægsbevillinger -10.300 Finansieret til/fra andre udvalg -23

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget -10.323 Egentlige tillægsbevillinger -10.300 Finansieret til/fra andre udvalg -23 Noter Budgetopfølgning pr. 30. september 2015 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget -10.323 Egentlige tillægsbevillinger -10.300 Finansieret til/fra andre udvalg -23 Egentlige

Læs mere

30 Ældreområdet / Serviceudgifter 6.634

30 Ældreområdet / Serviceudgifter 6.634 Budgetopfølgning pr. 30. juni Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget 6.634 Egentlige tillægsbevillinger 6.900 Finansieret til/fra andre udvalg -266 10 Social Service /

Læs mere

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget opfølgning pr. 31. marts Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 10 Social Service/Serviceudgifter 55 Social

Læs mere

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011 BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011 Guldborgsund kommune September 2011 Indledning Budgetopfølgningen pr. 31/8-2011 omhandler væsentlige udviklingstendenser

Læs mere

Foreløbigt regnskab 2016

Foreløbigt regnskab 2016 Foreløbigt regnskab 2016 Hermed fremsendes bemærkninger til det foreløbige regnskab 2016 for Aalborg Kommune under følgende overskrifter: 1. Foreløbig resultatopgørelse pr. 7. marts 2017 2. Forventet overførsel

Læs mere

Budget Hvordan forventes regnskab 2018 at holde i forhold til budgettet?

Budget Hvordan forventes regnskab 2018 at holde i forhold til budgettet? Budget - Hvordan forventes regnskab at holde i forhold til budgettet? Grøn for at budgettet holder med uændret adfærd Gul for faresignaler Budgettet holder, men påkrævet ændret adfærd Rød for at budgettet

Læs mere

Budget Hvordan forventes regnskab 2018 at holde i forhold til budgettet?

Budget Hvordan forventes regnskab 2018 at holde i forhold til budgettet? Budget - Hvordan forventes regnskab at holde i forhold til budgettet? Grøn for at budgettet holder med uændret adfærd Gul for faresignaler Budgettet holder, men påkrævet ændret adfærd Rød for at budgettet

Læs mere

ØKONOMIRAPPORT. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen. Rapportering pr. 31. december 2018

ØKONOMIRAPPORT. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen. Rapportering pr. 31. december 2018 ØKONOMIRAPPORT Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen Rapportering pr. 31. december Økonomiafsnittet 14.januar 2019 Indledning til afrapportering til udvalg Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen afgiver

Læs mere

4. Økonomisk Redegørelse 2018 Social- og Arbejdsmarkedsudvalget

4. Økonomisk Redegørelse 2018 Social- og Arbejdsmarkedsudvalget 4. Økonomisk Redegørelse Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Generelt for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Social- og Arbejdsmarkedsudvalget forventer mindreforbrug på 4,588 mio. kr. Det dækker over merforbrug

Læs mere

Forventet regnskab løbende priser. Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August September Oktober November December

Forventet regnskab løbende priser. Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August September Oktober November December Fokuspunkter (i 1.000 kr.) Forventet regnskab Korrigeret Oprindeligt Afvigelse til korr. Overført merforbrug fra regnskab 2018-37.796 37.796 Hjælpemidler 31.078 25.480 25.480 5.598 Visiterede timer i hjemmeplejen

Læs mere

Godkendelse: Budgetfordeling 2016 sektor tilbud for mennesker med handicap

Godkendelse: Budgetfordeling 2016 sektor tilbud for mennesker med handicap Punkt 6. Godkendelse: Budgetfordeling 2016 sektor tilbud for mennesker med handicap 2015-061565 Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller til at budgetfordeling 2016 for sektor Tilbud for mennesker med

Læs mere

Ældre- og Handicapforvaltningen

Ældre- og Handicapforvaltningen Ældre- og Handicapforvaltningen Drifts- og anlægsramme for Ældre- og Handicapforvaltningen Beløb i 1.000 kr. Drift 2019 Udgift Indtægt Sektor Serviceydelser for ældre 1.977.716-186.034 Sektor Tilbud for

Læs mere

Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg

Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg Ultimo august Holbæk Kommune årsresultat Ved revision 3 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 28,9 mio. kr. Der er flere faktorer, der tilsammen

Læs mere

Udvalgenes kommentarer til virksomhedsrapporten for januar-marts 2018

Udvalgenes kommentarer til virksomhedsrapporten for januar-marts 2018 Udvalgenes kommentarer til virksomhedsrapporten for januar-marts 2018 Indholdsfortegnelse Side Borgmesterens Forvaltning 2 By- og Landskabsforvaltningen 3 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen 5 Ældre-

Læs mere

Aktivitetsrapport Juli 2016

Aktivitetsrapport Juli 2016 Aktivitetsrapport Juli 2016 Handicap, Ældre og Sundhed Handicapområdet Nøgletal - Handicap Myndigheds køb af pladser til borger med ÆH som betalermyndighed (internt og eksternt køb) JAN-13 FEB-13 MAR-13

Læs mere

Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring. Definitioner

Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring. Definitioner 2019 Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring Serviceudgifter: Serviceudgifter dækker over alle kommunens udgifter til den daglige drift af kommunens serviceproduktion. Ikke rammebelagte

Læs mere

Godkendelse: Budgetfordeling 2016 på sektor Serviceydelser for ældre

Godkendelse: Budgetfordeling 2016 på sektor Serviceydelser for ældre Punkt 2. Godkendelse: Budgetfordeling 2016 på sektor Serviceydelser for ældre 2015-060470 Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller til Ældre- og Handicapudvalget, At budgetfordeling 2016 for sektor Serviceydelser

Læs mere

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet?

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet? Hedensted Kommune 29-08- Budget - Hvordan forventes regnskab at holde i forhold til budgettet? Grøn for at budgettet holder, med uændret adfærd Gul for faresignaler Budgettet holder, men påkrævet ændret

Læs mere

Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget

Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Tabel 1 SÆH udvalget Vedtaget Budget Overførsel fra 2017 til Ompl. + Till.bev. Korrigeret budget i mio. kr. Regnskab Afvigelse korrigeret budget (+)=merforbrug (-)=min.forbrug

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter Social Service/Overførselsudgifter 0

10 Social Service/Serviceudgifter Social Service/Overførselsudgifter 0 opfølgning pr. 30. september Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 689 Finansieret til/fra andre udvalg 689 10.1 10 Social Service/Serviceudgifter -23 Finansieret fra/til

Læs mere

Sundhedsudvalget. Halvårsregnskab

Sundhedsudvalget. Halvårsregnskab Sundhedsudvalget Halvårsregnskab - pr. 30. juni 2015 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl. 10-17

Læs mere

Udvalgenes kommentarer til virksomhedsrapporten for januar-marts 2019

Udvalgenes kommentarer til virksomhedsrapporten for januar-marts 2019 Udvalgenes kommentarer til virksomhedsrapporten for januar-marts 2019 Indholdsfortegnelse Side Borgmesterens Forvaltning By- og Landskabsforvaltningen Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen Ældre- og

Læs mere

Velfærdsudvalget -400

Velfærdsudvalget -400 Budgetopfølgning pr. 31. marts Udvalg: Velfærdsudvalget Område Beløb i Note 1.000 kr. Velfærdsudvalget -400 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter -50 Finansieret til/fra andre udvalg - Serviceudgifter

Læs mere

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet?

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet? Hedensted Kommune 27-11- Budget - Hvordan forventes regnskab at holde i forhold til budgettet? Grøn for at budgettet holder, med uændret adfærd Gul for faresignaler Budgettet holder, men påkrævet ændret

Læs mere

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014 Økonomivurdering 1. kvartal 2014 Børn og Ungdomsudvalget Område Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab ØKV1 ØKV2 ØKV3 Afv. ØKV1 Børn med særlige behov 76,2 69,2-7,0 Spec. soc. område - myndighed

Læs mere

Økonomioverblik pr. 1. marts 2015

Økonomioverblik pr. 1. marts 2015 Sagsnr.: 00.32.14-Ø00-1-15 Dato: 5-3-2015 Sagsbehandler: Annette Wendt Økonomioverblik pr. 1. marts 2015 Resultatopgørelsen Nedenstående tabel viser resultatopgørelsen pr. 28. februar 2015 for året 2015.

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter 1.600 Egentlige tillægsbevillinger 1.600 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0

10 Social Service/Serviceudgifter 1.600 Egentlige tillægsbevillinger 1.600 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2015 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 11.166 Egentlige tillægsbevillinger 11.200 Finansieret til/fra andre udvalg -34 Som følge af indkøbsbesparelse

Læs mere

Regnskab Vedtaget budget 2009

Regnskab Vedtaget budget 2009 Side 1 af 9 Økonomisk oversigt Serviceudgifter Erhverv 3,4 2,3 3,8 3,7-0,1 Borgerservice 28,7 29,4 29,5 29,5 0,0 Sekretariat 5,5 5,2 6,0 6,0 0,0 Jobcenter 34,6 25,1 26,2 26,4 0,2 Overførselsindkomster

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2014 1. Resume Drift Oprindelig budget Korrigeret budget uden over- /underskud Forventet resultat Afvigelse (- = mindreforbrug) I 1.000 kr.

Læs mere

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet?

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet? Budget - Hvordan forventes regnskab at holde i forhold til budgettet? Grøn for at budgettet holder, med uændret adfærd Gul for faresignaler Budgettet holder, men påkrævet Rød for at budgettet ikke holder,

Læs mere

Økonomioversigt. pr. 30.04.2009. Udarbejdet af: Økonomistaben. Dato: 18. maj 2009. Sagsid.: 00.30.10-Ø09-18-08. Version nr.: 1

Økonomioversigt. pr. 30.04.2009. Udarbejdet af: Økonomistaben. Dato: 18. maj 2009. Sagsid.: 00.30.10-Ø09-18-08. Version nr.: 1 Økonomioversigt pr. 30.04.2009 Udarbejdet af: Økonomistaben Dato: 18. maj 2009 Sagsid.: 00.30.10-Ø09-18-08 Version nr.: 1 RESULTATOPGØRELSE Note Forbrugs- % i forhold til korr. Forbrugs- % i forhold til

Læs mere

Aktivitetsrapport April 2016

Aktivitetsrapport April 2016 Aktivitetsrapport April 2016 Handicap, Ældre og Sundhed Handicapområdet Nøgletal - Handicap Myndigheds køb og salg af pladser Køb af pladser Tilbudstype Køb (april 2016) Køb (april 2015) Pris per borger

Læs mere

Fokus i 1. budgetopfølgning er derfor på at korrigere budgettet for budgetfejl, ny lovgivning, væsentlige

Fokus i 1. budgetopfølgning er derfor på at korrigere budgettet for budgetfejl, ny lovgivning, væsentlige 1. budgetopfølgning for budget 2019 d. 29.4.2019 Baggrundsnotat vedr. 1. budgetopfølgning 2019. Resumé 1. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug ved udgangen af 1. kvartal 2019 samt

Læs mere

Økonomiopfølgning CPO og Sundhed Ultimo december

Økonomiopfølgning CPO og Sundhed Ultimo december Økonomiopfølgning CPO og Sundhed Ultimo december Resumé Pleje og Omsorg og Sundhed har samlet set fået overført 1,2 mio. kr. i mindreforbrug fra regnskab 2016. Vi forventer et forbrug på i alt 338,5 mio.

Læs mere

Korrigeret budget. Serviceudgifter Ungdommens Uddannelsesvejledning

Korrigeret budget. Serviceudgifter Ungdommens Uddannelsesvejledning NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og analyse 2. november -026793-10 4. Økonomisk Redegørelse. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Nedenstående

Læs mere

Budgetopfølgning 3 behandles i fagudvalgene ultimo august og i Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen hhv. 13. og 24. september.

Budgetopfølgning 3 behandles i fagudvalgene ultimo august og i Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen hhv. 13. og 24. september. Vedrørende forventet regnskab 2018 Dato: 13.08.2018 Center for Økonomi og Personale horsholm.dk Udfordring på forventet regnskab 2018 I forbindelse med administrationens oplæg til budgetopfølgning 3, 2018

Læs mere

Økonomioverblik pr. 1. august 2016

Økonomioverblik pr. 1. august 2016 Sagsnr.: 00.32.14-Ø00-1-16 Dato: 3-8-2016 Sagsbehandler: Annette Wendt Økonomioverblik pr. 1. august 2016 Resultatopgørelsen Nedenstående tabel viser resultatopgørelsen pr. 31. juli 2016 for året 2016.

Læs mere

Virksomhedsrapport ultimo september 2015 Sundheds- og Kulturforvaltningen

Virksomhedsrapport ultimo september 2015 Sundheds- og Kulturforvaltningen SUN Årsopg øre Virksomhedsrapport ultimo september 2015 Sundheds- og Kulturforvaltningen Virksomhedsrapporten viser de samlede drifts- og anlægsudgifter ultimo september måned 2015 fordelt på sektorerne

Læs mere

Økonomisk ledelsesinformation. Pr

Økonomisk ledelsesinformation. Pr Økonomisk ledelsesinformation Pr. 31. 10. 2013 Økonomisk ledelsesinformation: Introduktion Den økonomiske ledelsesinformation er opgjort politikområde. Den viser: - Det korrigerede budget, dvs. det aktuelle

Læs mere

14. juni 2018 Demografimodel. Sektor tilbud for mennesker med handicap. Budget Anna Houlberg AALBORG KOMMUNE

14. juni 2018 Demografimodel. Sektor tilbud for mennesker med handicap. Budget Anna Houlberg AALBORG KOMMUNE 14. juni 2018 Demografimodel Sektor tilbud for mennesker med handicap Budget 2019 Anna Houlberg AALBORG KOMMUNE Indhold 1) Indledning og baggrund... 2 2) Elementer i demografimodellen... 3 1.1 Enhedspriser

Læs mere

Økonomioverblik pr. 1. november 2016

Økonomioverblik pr. 1. november 2016 Sagsnr.: 00.32.14-Ø00-1-16 Dato: 4-11-2016 Sagsbehandler: Annette Wendt Økonomioverblik pr. 1. november 2016 Resultatopgørelsen Nedenstående tabel viser resultatopgørelsen pr. 31. oktober 2016 for året

Læs mere

Regnskab 2005. Ældreudvalgets bevillingsområde:

Regnskab 2005. Ældreudvalgets bevillingsområde: Regnskab 2005 Ældreudvalgets bevillingsområde: 990 Ældrepleje og omsorg 991 Folkepension 992 Omsorgstandpleje 99 Bevilling 990 Ældrepleje- og omsorg Beløb i 1.000 kr. Ældreboliger Udg. Indt. Regnskab Budget

Læs mere

Regnskabsbemærkninger, regnskab 2014

Regnskabsbemærkninger, regnskab 2014 Regnskabsbemærkninger, regnskab 2014 Politikområde: 24 Psykiatri DRIFT I hele 1.000 kr., i 2014-priser Udgift Indtægt Netto Hele politikområdet Korrigeret budget 2014 64.276-8.367 55.909 Forbrug regnskab

Læs mere

Ældre- og Handicapforvaltningen. Ældre- og Handicapforvaltningen

Ældre- og Handicapforvaltningen. Ældre- og Handicapforvaltningen Ældre- og Handicapforvaltningen Ældre- og Handicapforvaltningen Drifts- og anlægsregnskab for Ældre- og Handicapforvaltningen - sektoropdelt Beløb i mio. kr. Drift Korrigeret Afvigelse Udgift Indtægt Netto

Læs mere

Økonomioverblik pr. 1. oktober 2014

Økonomioverblik pr. 1. oktober 2014 Sagsnr.: 00.32.14-Ø-1-14 Dato: 03-10-2014 Sagsbehandler: Annette Wendt Økonomioverblik pr. 1. oktober 2014 Resultatopgørelsen Nedenstående tabel viser resultatopgørelsen pr. 30. september 2014. Forbrugsprocenten

Læs mere

Regnskab Regnskab 2016

Regnskab Regnskab 2016 Bemærkninger til regnskab Politikområde Handicappede Politikområdet dækker over tilbud til borger med fysiske og psykisk handicaps, socialt udsatte og stofmisbrugere. Området dækker over borgere i aldersgruppen

Læs mere

Aktivitetsrapport Maj 2016

Aktivitetsrapport Maj 2016 Aktivitetsrapport Maj 2016 Handicap, Ældre og Sundhed Handicapområdet Nøgletal - Handicap Myndigheds køb og salg af pladser Køb af pladser Tilbudstype Køb i perioden januar til maj (2016) Ændring ift.

Læs mere

Økonomioverblik pr. 1. april 2016

Økonomioverblik pr. 1. april 2016 Sagsnr.: 00.32.14-Ø00-1-16 Dato: 07-04-2016 Sagsbehandler: Annette Wendt Økonomioverblik pr. 1. april 2016 Resultatopgørelsen Nedenstående tabel viser resultatopgørelsen pr. 31. marts 2016 for året 2016.

Læs mere

Regnskabsbemærkninger, regnskab 2016

Regnskabsbemærkninger, regnskab 2016 Regnskabsbemærkninger, regnskab 2016 Politikområde: 09 Handicap DRIFT I hele 1.000 kr., i 2016-priser Udgift Indtægt Netto Hele politikområdet Korrigeret budget 2016 453.665-194.550 259.115 Forbrug regnskab

Læs mere

Center for Økonomi. Likviditet 2019 pr. 31. januar 2019:...2

Center for Økonomi. Likviditet 2019 pr. 31. januar 2019:...2 Status på gennemsnitlige likviditet samt prognose Likviditet 2019 pr. 31. januar 2019:...2 1. Gennemsnitlig likviditet (kassekreditregel)...2 2. Likviditetsprognose...2 Bilag 1: Oversigt over tillægsbevillinger

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Socialudvalget. Drift

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Socialudvalget. Drift 1 Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Socialudvalget Drift Tabel 1: Socialudvalget, drift 1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår incl. overførsler Forbrug pr. 31/5-2019 Afvigelse mellem seneste skøn og

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017 Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017 Politikområde Sundhed i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 31/8 Forventet regnskab Afvigelse i 2017 Udenfor selvforvaltning 1 Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundheds-

Læs mere

Den taktiske ledelsesinformation for Social- og Sundhedsudvalget udarbejdes en gang om måneden og er delt i fire overordnede styringsområder:

Den taktiske ledelsesinformation for Social- og Sundhedsudvalget udarbejdes en gang om måneden og er delt i fire overordnede styringsområder: TAKTISK LEDELSESINFORMATION SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET UDARBEJDET PR. 30. 09. Den taktiske ledelsesinformation for Social- og Sundhedsudvalget udarbejdes en gang om måneden og er delt i fire overordnede

Læs mere

Center for Sundhed og Omsorg

Center for Sundhed og Omsorg Bilag til budgetnotat 216-19 1. s primære aktiviteter Fagområdets primære aktiviteter: Ledelse og stab (niveau 3 ledere, IT og uddannelses koordinatorer og udviklingskonsulenter) til køb og salg af pladser

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. juli 2017

Budgetkontrol pr. 1. juli 2017 Budgetkontrol pr. 1. juli 2017 Politikområde Ældre i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 31/5 Forventet regnskab Afvigelse i 2017 Udenfor selvforvaltning 1 Ældrerådet 251 0 251 0 2 Tomgangsleje 3.498

Læs mere

Økonomirapport ultimo september 2017 Sundheds- og Kulturforvaltningen

Økonomirapport ultimo september 2017 Sundheds- og Kulturforvaltningen SUN Årsopg øre Økonomirapport ultimo september 2017 Sundheds- og Kulturforvaltningen Økonomirapporten viser de samlede drifts- og anlægsudgifter ultimo september måned 2017 fordelt på sektorerne i Sundheds-

Læs mere