Beauty World Tour. Forløbet har særligt fokus på elevernes færdigheder inden for diskussion og skriftlig fremstilling.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beauty World Tour. Forløbet har særligt fokus på elevernes færdigheder inden for diskussion og skriftlig fremstilling."

Transkript

1 Beauty World Tour Niveau 8. klasse Varighed 9-12 lektioner Om forløbet Dette forløb sætter fokus på skønhedsidealer i et globalt perspektiv. Eleverne kommer med på en Beauty World Tour, hvor de møder skønhedsidealer, som ligger meget fjernt fra dem, vi normalt møder i Danmark. Gennem øvelser og diskussioner får de sat deres egen opfattelse af skønhed i perspektiv. Forløbet tager også fat i de sociale mediers indflydelse på vores og især unge menneskers skønheds- og kropsidealer. Hvordan påvirker det unge, når stjerner på de sociale medier lægger photoshoppede billeder ud, som understøtter opfattelsen af, at man skal se ud på en bestemt måde for at blive populær i den verden? Udover at skulle reflektere over deres egen hverdag og adfærd på nettet møder eleverne den australske Instagram-stjerne Essena O Neill, der har vendt ryggen til de sociale medier og udstiller deres mørke sider. Eleverne bliver igennem forløbet udfordret på deres syn på skønhed, kropsidealer og sociale medier. De arbejder med ordforråd, så de kan deltage aktivt i diskussioner og til slut kan skrive et essay, hvor de inddrager såvel deres egen holdning og erfaringer som den viden, de har opnået igennem forløbet. Faglige mål Forløbet har særligt fokus på elevernes færdigheder inden for diskussion og skriftlig fremstilling. Gennem tekster og ordforrådsarbejde får eleverne de fornødne redskaber til at kunne deltage aktivt i diskussioner og præsentere deres viden i en skriftlig fremstilling. Forløbet er lavet med udgangspunkt i 8. klassetrin, men rummer udfordringer for alle elever i udskolingen. Læringsmål og tegn på læring:

2 Færdigheds/ vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være Samtale Eleven kan indgå i spontane samtaler om forskellige emner, der passer til situationen. Samtale Eleven kan deltage i en Inside Outside-Circle og her diskutere og udtrykke sin egen holdning og erfaringer i forhold til sociale mediers indvirkning på skønheds- og kropsidealer. Niveau 1: Eleven kan beskrive egne skønhedsidealer og brug af sociale medier. Niveau 2: Eleven kan reflektere og forholde sig kritisk til egne skønhedsidealer og brug af sociale medier. Niveau 3: Eleven kan reflektere og forholde sig kritisk til egne skønhedsidealer og brug af sociale medier og sammenholde dem med eksempler fra forløbet. Øvrige færdigheds- /vidensmål Læsning Eleven kan forstå centrale synspunkter i autentiske tekster. / Eleven har viden om hjælpemidler til læsning af tekster. Sproglæringsstrategier Eleven kan brainstorme med centrale ord og overbegreber Skrivning Eleven kan udtrykke sig skriftligt afpassende hensigt, modtager og situation i længere sammenhængende tekster. Øvrige læringsmål Læsning Eleven kan læse og udlede de centrale pointer i teksten om Essena O Neill. /Eleven kan anvende såvel engelskengelsk som engelsk-dansk ordbøger til at forstå og læse autentiske tekster. Sproglæringsstrategier Eleven kan brainstorme over påvirkningen fra og egen brug af sociale medier. Skrivning Eleven kan gennem det afsluttende essay udtrykke sin viden og bruge det tillærte ordforråd. Oversigt over forløbet GOALS PART 1 At kunne definere og reflektere over egne og fremmede skønhedsidealer. Derudover at kunne diskutere påvirkningen fra og egen adfærd på sociale medier. Til slut at kunne lave et essay om skønhedsidealer rundt om i verden. Text: What is Beauty (0,9 ns)

3 Around the World PART 2 Social Media PROJECT Video: Beauty Standards Around the World Text: Australia Instagram star quits social media (2,1 ns) Instagram-opslag fra Essena O Neills hjemmeside Eleverne lavet et essay om skønhedsidealer. Tilrettelæggelse af undervisningen Dette undervisningsforløb er målrettet grundskolens overbygning og varer i sin fulde længde 9-12 lektioner. Forløbet har primært fokus på elevernes færdigheder og evne til mundtligt og skriftligt at kunne diskutere egne skønhedsidealer og sætte dem i forhold til sociale medier og skønhedsopfattelser fra andre kulturer. I forløbet arbejder eleverne med skønhedsidealer deres egne, andre kulturers og på de sociale medier. Forløbet er struktureret, så eleverne med udgangspunkt i konkrete cases og tekster selv kommer i tale og får mulighed for at arbejde med, diskutere og præsentere centrale pointer i forhold til emnet. I det afsluttende projekt skal eleverne bruge deres egne erfaringer i relation til det, de har lært i løbet af forløbet i et essay. Her skal de give udtryk for deres egen holdning og trække på egne erfaringer samtidig med at de inddrager eksempler fra forløbet. De skal sætte essayet op i et web 2.o-værktøj, så de også arbejder med layout og billeder. Du kan tage udgangspunkt i denne oversigt over, hvor lang tid du bør sætte af til hver del: GOALS 5-10 minutter PART 1 Around the World 3-5 lektioner PART 2 Social Media 3-5 lektioner PROJECT 2 lektioner Hvis du ønsker et kortere forløb eller at differentiere din undervisning, er dette også muligt.

4 6-8 lektioner Forløbet er tilrettelagt, så du kan undlade dele af opgaverne, forkorte enkelte præsentationer og skriftlige kommentarer eller lade projektet være en hjemmeopgave. Opgavevejledning Her finder du kommentarer og vejledning til udvalgte opgaver fra forløbet. Du får også vejledningen ved disse opgaver, når du er logget på gekko-engelsk.dk som lærer. Du finder dem ved at trykke på knappen Teacher i højre hjørne. Her finder du også kopiark mv., når det er relevant. PART 1 Around the World Vocabulary: Inden eleverne for alvor går i gang med emnet, skal de have nogle vigtige gloser på plads. I denne øvelse skal de arbejde med nogle ord, som går igen i den efterfølgende tekst. På siden finder de links til onlineordbøger. Både en engelsk-engelsk ordbog for learner s, som kan være god til at få et ordforråd til at forklare meningen med ordet på engelsk. Og en engelsk-dansk ordbog til at finde den korrekte oversættelse. Hvis eleverne ikke allerede har oprettet et emne i My own Dictionary, er det en god idé at opfordre dem til at gøre det nu. While reading: Efter de indledende øvelser skal eleverne læse teksten What is Beauty?. Den introducerer dem for idéen om, at skønhedsidealer er kulturelt betingede, og præsenterer dem for andre skønhedsparametre, end dem vi i Danmark er vant til at møde. For at sikre deres forståelse af teksten skal de sammen med en partner stille og besvare spørgsmål til teksten. Picture hunt: Herefter får eleverne mulighed for selv at arbejde med fremmedartede skønhedsidealer gennem øvelsen Picture Hunt. Ved at forholde sig til billederne får de snakket om, hvad der egentlig er smukt og at den opfattelse kan være meget forskellig alt efter hvor i verden man befinder sig. Billederne forestiller: 1. En pige fra Thailand med traditionelle ringe om halsen. Jo ældre man er, jo flere ringe har man. Mange tror ringene gør halsen længere, men de tynger tværtimod skuldrene, så halsen synes længere. 2. En dreng fra Mursi-stammen i Etiopien. Han er iført en omfattende hovedbeklædning. Mursi-stammen er en af de få stammer, hvor kvinderne stadig får indsat plader i underlæben. 3. Goth pige. En subkultur, som også har været udbredt i Danmark. Eleverne vil kende til goth-stilen, så her er der noget velkendt, men dog fremmedartet i forhold til det gængse skønhedsideal.

5 4. Maiko fra Japan. En maiko er en Geisha-elev. Hendes arbejde består primært i at synge, danske og spille musik for gæster ved højtidelige fester. 5. Vestlig mand med stort skæg. Hvad men måske kunne kalde hipsterstil. Meget oppe i tiden, men er det smukt? 6. Maori-mand med karakteristiske ansigtstatoveringer. De rituelle tatoveringer bliver kaldt Ta moko. Det er en gammel praksis blandt maorier, som er blevet populær igen, som en måde at vise kulturel identitet og tilhørsforhold. Watch the video: Eleverne skal dernæst se en video, hvor en journalist fik photoshopeksperter fra hele verden til at ændre hendes billede i forhold til deres skønhedsideal. Resultatet er en video med en hel række meget forskellige billeder af den samme kvinde. Udover billederne bliver der i videoen også præsenteret en række facts. Dem skal eleverne notere ned og sammenligne i gruppen. Derefter skal de med udgangspunkt i sætningen Beauty is in the eye of the beholder, som kan oversættes til skønhed er i øjnene der ser, diskutere videoen og de meget forskellige skønhedsidealer de bliver præsenteret for der. Define beauty: I denne øvelse skal eleverne arbejde med deres egen definition af skønhed. Først skal de i grupper diskutere skønhed med udgangspunkt i en række spørgsmål. Deres diskussion skal munde ud i mindst fem sætninger om, hvad skønhed er. Derefter skal hele klassen sammen arbejde om en definition af skønhed. I Padlet kan I oprette en fælles væg, hvor grupperne kan skrive deres sætninger ind, og derudfra kan I diskutere, hvad skønhed er, og at det er en subjektiv størrelse. Make a video: Som afrunding på dette kapitel skal eleverne lave en video med udgangspunkt i en sang om indre skønhed eller kropsbillede. På hjemmesiden songfact.com finder I en række sangtekster om netop dette. Eleverne vælger en og laver ved hjælp af stills og citater fra teksten en video med et klart budskab vedr. indre skønhed eller kropsforståelse. Eleverne opfordres til at bruge programmet Animoto, hvor man meget nemt kan lave flotte videoer med billeder og tekst. Hvis de er i tvivl om, hvordan man laver stills fra videoen, kan de altid bruge det klippeværktøj, som er på alle computere med officepakken eller blot beskære skærmprint. PART 2: Social Media Brainstorm: I dette kapitel skal eleverne arbejde med sociale medier og deres indflydelse på skønhedsidealer og kropsforståelse. De starter med en overordnet diskussion om deres egen brug af sociale

6 medier, og hvilket skønhedsideal de bliver præsenteret for der. Derefter skal de brainstorme over, hvad der påvirker dem. Brainstormen skal de overføre til et mindmap. De kan bruge et onlineværktøj som bubbl.us, men hvis I foretrækker det kan det også laves på tavlen. Fra deres brainstorm skal de udvælge de tre vigtigste pointer og præsentere dem for klassen. Vocabulary: Inden de går videre, får de endnu en ordforrådsøvelse. Facts: Eleverne bliver her præsenteret for en række facts vedrørende sociale medier. Dem skal de arbejde med dels ved at diskutere med en partner og ved at lave en statement-øvelse, hvor de skal forholde sig til konkrete udsagn om unge og sociale medier. Facts og statements er taget fra en artikel fra BBC, som der linkes til på siden. Hvis du ønsker det, kan enten factsene eller artiklen opgives som tekst til prøven. Factsene svarer til 0,7 normalsider. Udsagnene kan klikkes frem direkte på siden, men i teacher-knappen finder du også en pdf med udsagnene. Case work: Eleverne skal her arbejde med den australske Instagram-stjerne Essena O'Neill. O'Neill er interessant, fordi hun har vendt ryggen til de sociale medier, som ellers var hendes levebrød. Hun gjorde oprør ved først at indsætte ændrede kommentarer til sine Instagram-billeder, hvor hun udstiller den kunstige virkelighed, de viser. Efterfølgende har hun lukket alle sine konti på de sociale medier og i stedet lavet en hjemmeside, hvor hun dels viser de ændrede kommentarer dels har lavet videoer om emnet. Eleverne starter med at læse en tekst om O'Neill. Teksten er lang og kan for nogen være svær, så den kan eventuelt gives for som hjemmearbejde. Den er dog kraftigt glosseret. Efterfølgende skal de sammen med en partner diskutere teksten og udlede mindst tre vigtige pointer. Captions: Her får eleverne lov til selv at se nogle af Essena O'Neills ændrede Instagram-opslag og arbejde med de ændrede kommentarer (captions). Eleverne kender helt sikkert genren. Der bliver lagt op til, at de diskuterer kommentarerne og inddrager og reflekterer over deres egen adfærd på de sociale medier. Hvis eleverne har svært ved at læse kommentarerne, kan de klikke på billederne for et større billede. Alternativt kan I finde dem på Essena O'Neills hjemmeside. I finder et link til O'Neills hjemmeside "Behind the image" på siden. Der kan I også finde mange flere eksempler på ændrede Instagram-opslag samt videoer, hvor Essena giver et indblik i livet som social medie-stjerne. Class discussion: Inden de går i gang med projektet, skal eleverne diskutere de emner, der har været taget op i forløbet med udgangspunkt i CL-strukturen Inside-Outside Circle. Det er vigtigt, de begrunder deres besvarelser og bruger de begreber, de er stødt på i løbet af forløbet.

7 Tryk på knappen Questions, så kommer udsagnene frem et efter et. Du finder også en pdf med udsagnene i teacher-knappen på siden. PROJECT Som afsluttende projekt skal eleverne skrive et essay om skønhedsidealer. Det er vigtigt, de er opmærksomme på, at de giver udtryk for deres egen holdning. Samtidig skal de inddrage viden, de har fået igennem forløbet. Forløbet lægger op til, at de præsenterer deres essay i et web 2.0-værktøj som Skoleblogs, hvor de kan sætte det op som en artikel med billeder osv. Du kan dog også vælge at lade dem aflevere essayet som en skriftlig aflevering.

Forløbet er lavet med udgangspunkt i 9. klassetrin, men rummer udfordringer for alle elever i udskolingen.

Forløbet er lavet med udgangspunkt i 9. klassetrin, men rummer udfordringer for alle elever i udskolingen. Voices of Africa Forløbsvejledning Af Lene Vendelbo Varighed 6-8 lektioner Om forløbet Dette forløb sætter fokus på det moderne Afrika. Det tager udgangspunkt i tre succesrige afrikanere fra hvert deres

Læs mere

Forløbet er lavet med udgangspunkt i 8. klassetrin, men rummer udfordringer for alle elever i udskolingen.

Forløbet er lavet med udgangspunkt i 8. klassetrin, men rummer udfordringer for alle elever i udskolingen. Democracy Niveau 8.klasse Varighed 10-13 lektioner Om forløbet Dette forløb sætter fokus på demokrati. I forløbet ser vi nærmere på, hvordan et demokrati kan defineres. Eleverne får igennem en række tekster

Læs mere

Forløbet er lavet med udgangspunkt i 9. klassetrin, men rummer udfordringer for alle elever i udskolingen.

Forløbet er lavet med udgangspunkt i 9. klassetrin, men rummer udfordringer for alle elever i udskolingen. On the Run Niveau 9.klasse Varighed 6-8 lektioner Om forløbet Medierne flyder over med historier om hidtil usete flygtningestrømme, lukkede grænser og et Europa under pres. I dette forløb sætter vi fokus

Læs mere

Omdrejningspunktet i dette forløb er novellen Oh! Carol, som er den del af bogen Oh! Carol and Other Steve Stories, som findes på superreaders.dk.

Omdrejningspunktet i dette forløb er novellen Oh! Carol, som er den del af bogen Oh! Carol and Other Steve Stories, som findes på superreaders.dk. Oh! Love Niveau 8. 9. klasse Varighed 6-8 lektioner Om forløbet Kærlighed findes i mange former. Der findes kærlighed til familien, romantisk kærlighed, kærlighed til fysiske ting, men det der for mange

Læs mere

Music Stars and Stories

Music Stars and Stories Music Stars and Stories Niveau 5.-6. klasse Varighed 12-14 lektioner Om forløbet Forløbet Music Stars and Stories omhandler musik og kendte musikstjerners liv og baggrundshistorier. Eleverne får først

Læs mere

Mirror, Mirror on the Wall

Mirror, Mirror on the Wall Mirror, Mirror on the Wall Niveau 8. klasse Varighed 12-16 lektioner Om forløbet Der er mere end nogensinde i vores samfund fokus på krop, sundhed, velvære og kropsidealer. Vi bliver bombarderet med gode

Læs mere

Fantasy. Gennem øvelser, tekster og filmtrailere arbejder de både med kendte eksempler fra fantasy og med at skabe deres eget fantasyunivers.

Fantasy. Gennem øvelser, tekster og filmtrailere arbejder de både med kendte eksempler fra fantasy og med at skabe deres eget fantasyunivers. Fantasy Forfatter Shân Mari Linnet Nissen Niveau 7. klassetrin Niveau 12-14 lektioner Om forløbet Eleverne lærer i dette forløb genren fantasy at kende. De skal arbejde med de enkelte elementer, der kendetegner

Læs mere

Merry Christmas. Hvis du vil udfordre dine elever, kan du bede dem om at slå gloserne fra, når de læser teksterne.

Merry Christmas. Hvis du vil udfordre dine elever, kan du bede dem om at slå gloserne fra, når de læser teksterne. Merry Christmas Niveau 4. - 5. klasse Varighed 2-4 lektioner Om forløbet Forløbet Merry Christmas er centreret omkring emnet jul og juletraditioner. Eleverne får mulighed for at opfriske og udvide deres

Læs mere

US Elections. Forløbet er lavet med udgangspunkt i klasses elever, men rummer også udfordringer for elever i 10. klasse.

US Elections. Forløbet er lavet med udgangspunkt i klasses elever, men rummer også udfordringer for elever i 10. klasse. US Elections Niveau 8.-9. klasse Varighed 8-10 lektioner Om forløbet Det amerikanske præsidentvalg bliver fulgt med spænding i hele verden. Hvem der bliver USA's næste præsident har stor betydning langt

Læs mere

Formula 1. Hvis du vil udfordre dine elever, kan du bede dem slå gloserne fra, når de læser teksten.

Formula 1. Hvis du vil udfordre dine elever, kan du bede dem slå gloserne fra, når de læser teksten. Formula 1 Niveau 5. klasse Varighed 10-12 lektioner Om forløbet Formula 1 handler om motorsport og har fokus på ordforråd, der handler om biler og racerløb. Eleverne skal også både lytte og læse til tekster

Læs mere

A Trip Around the USA

A Trip Around the USA A Trip Around the USA Niveau 6 klasse Varighed 8-12 lektioner Om forløbet Forløbet A Trip Around the USA tager eleverne med på en rejse rundt i USA, hvor de får et indblik i landets opbygning, geografien

Læs mere

Hanna Cohen s Holy Communion

Hanna Cohen s Holy Communion Hanna Cohen s Holy Communion Niveau 7. klasse Varighed 10 lektioner Om forløbet Forløbet tager udgangspunkt i kortfilmen Hannah Cohen s Holy Communion. Filmen handler om den 7-årige jødiske pige, Hannah,

Læs mere

Liebe und Gefühle. Forløbet tager udgangspunkt i det sprog unge benytter sig af i Tyskland i dag. Det gælder både det talte sprog og det skrevne.

Liebe und Gefühle. Forløbet tager udgangspunkt i det sprog unge benytter sig af i Tyskland i dag. Det gælder både det talte sprog og det skrevne. Liebe und Gefühle Niveau 9.-10. klasse Varighed 12 lektioner Om forløbet Forløbet Liebe und Gefühle er tænkt som et supplerende forløb til undervisningen, som eleverne kan arbejde selvstændigt med. Eleverne

Læs mere

18 High Street. Forløbet er tilrettelagt således, at det henvender sig til 4.-5. klasse, da tekstmængden er begrænset og opgaverne forenklede.

18 High Street. Forløbet er tilrettelagt således, at det henvender sig til 4.-5. klasse, da tekstmængden er begrænset og opgaverne forenklede. 18 High Street Niveau 4. klasse Varighed 8-10 lektioner Om forløbet Forløbet 18 High Street tager udgangspunkt i et hus, hvor eleverne møder to forskellige familier. De får et indblik i de forskellige

Læs mere

Forløbet Le feu d'artifice har fokus på læsning. Eleverne læser en bog om nytårsfyrværkeri, og hvor galt det kan gå.

Forløbet Le feu d'artifice har fokus på læsning. Eleverne læser en bog om nytårsfyrværkeri, og hvor galt det kan gå. Le feu d'artifice Niveau: 5.-6. klasse Varighed: Om forløbet Forløbet Le feu d'artifice har fokus på læsning. Eleverne læser en bog om nytårsfyrværkeri, og hvor galt det kan gå. Bogen kan læses på to niveauer,

Læs mere

Märchen. Om forløbet. Niveau. Varighed. 8. klasse. 8 lektioner

Märchen. Om forløbet. Niveau. Varighed. 8. klasse. 8 lektioner Märchen Niveau 8. klasse Varighed 8 lektioner Om forløbet Alle kender til eventyrets magiske verden, eventyrets typiske konstruktion og karaktertræk. Samtidig kender eleverne til de typiske figurer og

Læs mere

Mein Kiez. Mein Kiez præsenterer eleverne får nogle af områderne i Berlin. De skal læse kort og beskrivelser, hvortil der også er lytteøvelser.

Mein Kiez. Mein Kiez præsenterer eleverne får nogle af områderne i Berlin. De skal læse kort og beskrivelser, hvortil der også er lytteøvelser. Mein Kiez Niveau 9. klasse Varighed 8-10 lektioner Om forløbet Mein Kiez er et forløb, hvor eleverne møder Berlin set gennem unge berliners øjne. De skal høre musik, læse digte og rejse på tur med Clara

Læs mere

Anderssein. Om forløbet. Niveau. Varighed. Faglige mål klasse lektioner

Anderssein. Om forløbet. Niveau. Varighed. Faglige mål klasse lektioner Anderssein Niveau 7. -8. klasse Varighed 10-12 lektioner Om forløbet Forløbet Anderssein handler om det at være anderledes. Eleverne skal være med til at definere begrebet i den første del af forløbet.

Læs mere

Un animal de compagnie

Un animal de compagnie Un animal de compagnie Af Isabelle Salvé Nielsen Niveau: 5.-6. klasse Varighed: 3-4 lektioner Om forløbet Forløbet Un animal de compagnie har fokus på læsning. Eleverne læser en bog om Laure, der ønsker

Læs mere

Årsplan engelsk 2019/ CSU

Årsplan engelsk 2019/ CSU Årsplan engelsk 2019/2020 - CSU Elevforudsætninger Klassen består af elever fra forskellige skoler, som nu er samlet i 10. kl. på udelt engelskhold. Alle elever kan med varierende sproglig sikkerhed deltage

Læs mere

Årsplan engelsk 2017/ CU

Årsplan engelsk 2017/ CU Årsplan engelsk 2017/2018 - CU Elevforudsætninger Klassen består af elever fra forskellige skoler, som nu er samlet i 10. kl. på udelt engelskhold. Alle elever kan med varierende sproglig sikkerhed deltage

Læs mere

Free Time, Me Time! Hvis du vil udfordre dine elever, kan du bede dem om at slå gloserne fra, når de læser teksterne.

Free Time, Me Time! Hvis du vil udfordre dine elever, kan du bede dem om at slå gloserne fra, når de læser teksterne. Free Time, Me Time! Niveau 4. klasse Varighed 8-10 Lektioner Om forløbet Forløbet Free time, me time tager udgangspunkt i tre børns forskellige fritidsinteresser og hobbyer og er tilrettelagt, så det passer

Læs mere

Jugendsprache. Om forløbet. Niveau. Varighed. Faglige mål klasse. 6-8 lektioner

Jugendsprache. Om forløbet. Niveau. Varighed. Faglige mål klasse. 6-8 lektioner Jugendsprache Niveau 9.-10. klasse Varighed 6-8 lektioner Om forløbet Dette forløb handler om det tyske ungdomssprog. Eleverne stifter bekendtskab med det formelle tyske sprog og de mest typiske kendetegn

Læs mere

Årsplan 10. Klasse Engelsk Skoleåret 2016/17

Årsplan 10. Klasse Engelsk Skoleåret 2016/17 Hovedformål Årsplanen for 10. Klasse i Engelsk tager udgangspunkt i Forenklede Fællesmål (Undervisningsministeriet). Eleverne skal arbejde med emner af personlig, kulturel og samfundsmæssig relevans. Sproget

Læs mere

Årsplan for engelsk i 8. klasse

Årsplan for engelsk i 8. klasse Årsplan for engelsk i 8. klasse Fælles Mål for Engelsk 2009 formålsparagraf: Formålet med undervisningen i engelsk er, at eleverne tilegner sig sproglige og kulturelle kundskaber og færdigheder, således

Læs mere

Dansk. Kompetencemål Færdigheds-og vidensmål Læringsmål for Smarte rettigheder

Dansk. Kompetencemål Færdigheds-og vidensmål Læringsmål for Smarte rettigheder Arbejdet med webmaterialet udvikler elevernes ordforråd og kendskab til begreber, der vedrører udviklingslande. De læser samt forholder sig til indholdet. Lærer, hvad gør du? Hjælper eleverne i gang med

Læs mere

Årsplan engelsk Nina 16/17

Årsplan engelsk Nina 16/17 Årsplan engelsk Nina 16/17 Elevforudsætninger Klassen består af elever fra forskellige skoler, som nu er samlet i 10. klasse på udelt engelskhold. Alle elever kan med varierende sproglig sikkerhed deltage

Læs mere

Livet som børneslave i 2018

Livet som børneslave i 2018 Introduktion og mål (Dansk 10. klasse) Dansk, 10. klasse. 2 lektioner (svarende til 90 min.) Materialer: Computer/tablet/telefon. Introduktion Koncentratet portrætterer to drenge, som begge har været børneslaver

Læs mere

Feuer auf dem Zeltplatz

Feuer auf dem Zeltplatz Feuer auf dem Zeltplatz Niveau 5.-6. klasse Varighed 2-3 lektioner Om forløbet Forløbet Feuer auf dem Zeltplatz har fokus på læsning. Eleverne læser en bog om Emma og Carolin, dere r på telttur. Alt går

Læs mere

Reventlow Lille Skole

Reventlow Lille Skole 1 Reventlow Lille Skole - så kan du lære det! Engelsk 5.-6. klasse Der vil mundtlig primært blive arbejdet ud fra clio portalen skriftligt arejder vi enten med pirana eller lets do it. Måned Uge nr. Forløb

Læs mere

Engelsk 6. klasse årsplan 2018/2019

Engelsk 6. klasse årsplan 2018/2019 Måned Uge nr. Forløb August 32 American Summer 33 Camp 34 Antal Kompetencemål og lektioner færdigheds- og vidensområder 9 Tekst og medier (fase 1) Samtale (fase 2) Læringsmål I can use information from

Læs mere

Men vi kan så meget mere Dannelsesorienteret danskundervisning med Fælles Mål

Men vi kan så meget mere Dannelsesorienteret danskundervisning med Fælles Mål Værnær AfAnniThus hol t Mål gr uppe: 7. 9. k l as s e Vær nær! Tekster i arbejdet: Ispigen fra Ispigen og andre fortællinger af Bent Haller. Det er ikke nemt fra De andre af Anna Grue Målgruppe 7.-9. klasse

Læs mere

Ein großes Talent. Om forløbet. Niveau. Varighed. Faglige mål. 9. klasse. 12 lektioner

Ein großes Talent. Om forløbet. Niveau. Varighed. Faglige mål. 9. klasse. 12 lektioner Ein großes Talent Niveau 9. klasse Varighed 12 lektioner Om forløbet X Factor er kendt i hele verden også i Tyskland! I 2012 løb tredje sæson over skærmen og var en stor publikumssucces. Genren talentshows

Læs mere

Antal uger forløb 2. forløb 3. forløb 4. forløb

Antal uger forløb 2. forløb 3. forløb 4. forløb Årsplan engelsk GQ Elevforudsætninger Klassen består af elever fra forskellige skoler, som nu er samlet i 10. kl. på udelt engelskhold. Alle elever kan med varierende sproglig sikkerhed deltage i kortere

Læs mere

Made in Germany. Eleverne kan bruge forløbets tekster og links som pensum ellers synopsis tekster samt ordforrådsskattekiste udover Mein Wörterbuch.

Made in Germany. Eleverne kan bruge forløbets tekster og links som pensum ellers synopsis tekster samt ordforrådsskattekiste udover Mein Wörterbuch. Made in Germany Niveau 8. klasse Varighed 6-8 lektioner Om forløbet Forløbet tager udgangspunkt i kendte tyske varemærker, hvor elevene stifter bekendtskab med store, kendte mærker som f.eks. Aldi, Adidas

Læs mere

Sprog, identitet og kultur

Sprog, identitet og kultur Sprog, identitet og kultur Fag Klassetrin Kompetenceområde Færdigheds- og vidensmålpar Dansk 7.-9. klasse Læsning og fortolkning LÆSNING/Sprogforståelse FORTOLKNING/Perspektivering Formål Forløbets formål

Læs mere

Engelsk årsplan: 4. klasse. 17/18

Engelsk årsplan: 4. klasse. 17/18 Engelsk årsplan: 4. klasse. 17/18 Eleverne skal nu tilpasse sig mellemtrinsniveauet i engelsk. for engelsk foreskriver at eleverne efter 4. klassetrin kan: - Deltage i korte og enkle samtaler om konkrete

Læs mere

Fællesskab. din by. Lærervejledning. Formål. Udskoling

Fællesskab. din by. Lærervejledning. Formål. Udskoling Arkitekturundervisning i hele Danmark Foto: Ulrike Brandi Licht Udskoling Hvordan kan man skabe et nyt byrum, der giver plads til fællesskab og inviterer til aktivitet på tværs af generationer? Formål

Læs mere

Friendship. I Teacher-knappen på de enkelte sider i forløbet vil du kunne læse, når der er ekstra fokus på sociale kompetencer.

Friendship. I Teacher-knappen på de enkelte sider i forløbet vil du kunne læse, når der er ekstra fokus på sociale kompetencer. Friendship Niveau 4. klasse Varighed 12 lektioner Om forløbet Hvornår er man en god ven, og hvad vil det egentlig sige at være det? Forløbet her stiller skarpt på begrebet venskab og på de aspekter, der

Læs mere

Ab in den Skiurlaub. Om forløbet. Niveau. Varighed. 5. klasse. 8-10 lektioner

Ab in den Skiurlaub. Om forløbet. Niveau. Varighed. 5. klasse. 8-10 lektioner Ab in den Skiurlaub Niveau 5. klasse Varighed 8-10 lektioner Om forløbet Undervisningsforløbet Ab in den Skiurlaub tager udgangspunkt i Florian fra Hamburg og hans familie, der hvert år tager på skiferie

Læs mere

Der große Wurf. Om forløbet. Niveau. Varighed. 6. klasse. 8-10 lektioner

Der große Wurf. Om forløbet. Niveau. Varighed. 6. klasse. 8-10 lektioner Der große Wurf Niveau 6. klasse Varighed 8-10 lektioner Om forløbet Forløbet tager udgangspunkt i tegneserien Der große Wurf, der er en del af serien Wadenbeisser, hvor journalisterne (skoleelever) på

Læs mere

Årsplan 10. Klasse Engelsk Skoleåret 2015/16

Årsplan 10. Klasse Engelsk Skoleåret 2015/16 Hovedformål Årsplanen for 10. Klasse i Engelsk tager udgangspunkt i Forenklede Fællesmål (Undervisningsministeriet). Eleverne skal arbejde med emner af personlig, kulturel og samfundsmæssig relevans. Sproget

Læs mere

Skriv til en målgruppe

Skriv til en målgruppe #26 Opgaveark Dansk, 3.-5. klasse Omfang: 1-2 lektioner Skriv til en målgruppe Målgruppeøvelserne handler om at finde ud af, hvad en målgruppe er og at gøre eleverne dygtigere til at målrette emnevalget

Læs mere

Årsplan engelsk Nina Spånhede 17/18

Årsplan engelsk Nina Spånhede 17/18 Årsplan engelsk Nina Spånhede 17/18 Elevforudsætninger Klassen består af elever fra forskellige skoler, som nu er samlet i 10. klasse på udelt engelskhold. Alle elever kan med varierende sproglig sikkerhed

Læs mere

På kant med EU. Det forgyldte landbrug - lærervejledning

På kant med EU. Det forgyldte landbrug - lærervejledning På kant med EU Det forgyldte landbrug - lærervejledning Forløbet Forløbet På kant med EU er delt op i 6 mindre delemner. Delemnerne har det samme overordnede mål; at udvikle elevernes kompetencer i kritisk

Læs mere

Schule - na klar! Om forløbet. Niveau. Varighed klasse lektioner

Schule - na klar! Om forløbet. Niveau. Varighed klasse lektioner Schule - na klar! Niveau 8.-9. klasse Varighed 10-12 lektioner Om forløbet Dette tema handler om skolen, det tyske skolesystem, om musikeren Sido s forhold til skole og skolernes regler og sanktionsmuligheder.

Læs mere

Årsplan engelsk Nina Spånhede 18/19

Årsplan engelsk Nina Spånhede 18/19 Årsplan engelsk Nina Spånhede 18/19 Elevforudsætninger Klassen består af elever fra skoler, som nu er samlet i 10. klasse på udelt engelskhold. Alle elever kan med varierende sproglig sikkerhed deltage

Læs mere

Roskilde Ungdomsskole. Fælles mål og læseplan for valgfaget. Japansk. - sprog og kultur

Roskilde Ungdomsskole. Fælles mål og læseplan for valgfaget. Japansk. - sprog og kultur Roskilde Ungdomsskole Fælles mål og læseplan for valgfaget Japansk - sprog og kultur November 2014 Fælles Mål Vision og målsætning Formålet med undervisningen i japansk er, at eleverne stifter bekendtskab

Læs mere

Årsplan for fag: Engelsk 8.bc 2015/2016

Årsplan for fag: Engelsk 8.bc 2015/2016 Årsplan for fag: Engelsk 8.bc 2015/2016 Antal lektioner kompetencemål Færdigheds og vidensområder Tage del i en Uge 33 41 diskussion om 60 erne skriftligt med rimelig og vise deres præcision og i et kulturelle

Læs mere

Reklameanalyse - trykte reklamer

Reklameanalyse - trykte reklamer Reklameanalyse - trykte reklamer Undervisningsmateriale i analyse af trykte reklamer Egnet til mellemtrin Indholdsfortegnelse Introduktion.... 1 Formål... 1 Forløb... 2 Lektioner... 3 Lektion 1-2... 3

Læs mere

LÆRERVEJLEDNING TIL ØVELSEN STANDPUNKTER

LÆRERVEJLEDNING TIL ØVELSEN STANDPUNKTER LÆRERVEJLEDNING TIL ØVELSEN STANDPUNKTER FORMÅL Denne øvelse fungerer som opvarmning til forløbet. Formålet med øvelsen er at skabe nysgerrighed omkring emnet, så eleverne føler det vedkommende og relevant

Læs mere

Livet som børneslave i 2018

Livet som børneslave i 2018 Introduktion og mål (Historie 7.-9. klasse) Historie, 7.-9. klasse. 2 lektioner (svarende til 90 min.) Materialer: Computer/tablet/telefon. Introduktion Fælles mål - Historie Kompetenceområde(r) Historiebrug

Læs mere

Årsplan engelsk 1. klasse 2017/18

Årsplan engelsk 1. klasse 2017/18 Årsplan engelsk 1. klasse 2017/18 Hovedvægten i engelskundervisningen i 1. klasse lægges på det mundtlige arbejde. Gennem leg og aktivitet opbygges elevernes sproglige selvtillid. Undervisningen tilrettelægges

Læs mere

Tierisch. Om forløbet. Niveau. Varighed. Faglige mål. Læringsmål og tegn på læring. Færdigheds / vidensmål. 7. klasse.

Tierisch. Om forløbet. Niveau. Varighed. Faglige mål. Læringsmål og tegn på læring. Færdigheds / vidensmål. 7. klasse. Tierisch Niveau 7. klasse Varighed 10 lektioner Om forløbet Mange elever har selv et kæledyr, og næsten alle har en mening om, hvilke dyr der er søde, og hvilke, der er rædselsfulde. Derudover er vores

Læs mere

Hundefutter. Om forløbet. Niveau. Varighed. 9. klasse. 10 lektioner

Hundefutter. Om forløbet. Niveau. Varighed. 9. klasse. 10 lektioner Hundefutter Niveau 9. klasse Varighed 10 lektioner Om forløbet Undervisningsforløbet til filmen Hundefutter er målrettet 9. klassetrin i grundskolen. Forløbet er struktureret således, at elevernes sproglige

Læs mere

På kant med EU. EU Et marked uden grænser - lærervejledning

På kant med EU. EU Et marked uden grænser - lærervejledning På kant med EU EU Et marked uden grænser - lærervejledning Forløbet Forløbet På kant med EU er delt op i 6 mindre delemner. Delemnerne har det samme overordnede mål; at udvikle elevernes kompetencer i

Læs mere

Guide til lektielæsning

Guide til lektielæsning Guide til lektielæsning Gefions lærere har udarbejdet denne guide om lektielæsning. Den henvender sig til alle Gefions elever og er relevant for alle fag. Faglig læsning (=lektielæsning) 5- trinsmodellen

Læs mere

Digital literacy. Digital kompetence

Digital literacy. Digital kompetence Digital literacy Digital kompetence 1 Formål og læringsmål Eleverne skal lære at begå sig på de sociale medier på en kritisk og reflekteret måde. Eleverne skal udvikle kendskab til sociale mediers fremstillingsformer.

Læs mere

På kant med EU. Østarbejderne kommer - lærervejledning

På kant med EU. Østarbejderne kommer - lærervejledning På kant med EU Østarbejderne kommer - lærervejledning Forløbet Forløbet På kant med EU er delt op i 6 mindre delemner. Delemnerne har det samme overordnede mål; at udvikle elevernes kompetencer i kritisk

Læs mere

Skriv til en målgruppe

Skriv til en målgruppe Opgaveark Dansk, 3.-5.- klasse Omfang: 1-2 lektioner Skriv til en målgruppe Målgruppeøvelserne handler om at finde ud af, hvad en målgruppe er og om at gøre eleverne dygtigere til at målrette deres emnevalg

Læs mere

9. klasse. Det gode liv arbejdsmarkedet

9. klasse. Det gode liv arbejdsmarkedet 9. klasse Det gode liv arbejdsmarkedet Det gode liv arbejdsmarkedet Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Dagens tema Introduktion og arbejdsmarkedet Arbejdsmarkedet og film Messedag Uddannelsesplan Ude af arbejdsmarkedet

Læs mere

Svimlende store og ok kaotiske kom med til Afrikas megabyer

Svimlende store og ok kaotiske kom med til Afrikas megabyer Introduktion og mål (Dansk 7.-9. klasse) Dansk, 7.-9. klassetrin. 2 lektioner (svarende til 90 min.) Materialer: Computer, tablet eller telefon. Introduktion Dette koncentrat er tredje del af en serie

Læs mere

aktiviteter Sport Kryds og tværs opgaver med udgangspunkt i læste tekster. Skriftlig oversættelse. Rollespil

aktiviteter Sport Kryds og tværs opgaver med udgangspunkt i læste tekster. Skriftlig oversættelse. Rollespil Fag: Tysk Hold: 28 Lærer: Rikke Balle Larsen 32-42 Undervisningsmål 9/10 klasse Udtalekorrekthed hovedindhold af lyd- og billedmedier ordforråd Vælge og anvende læsestrategier, herunder nærlæsning og skimming

Læs mere

Lær Dhakas børn at kende. - et forløb om børns levevilkår i Bangladeshs hovedstad Dhaka

Lær Dhakas børn at kende. - et forløb om børns levevilkår i Bangladeshs hovedstad Dhaka Opgaveark Dansk og Natur/Teknologi, 1.-5. klasse Omfang: 2-4 lektioner (Plus 2-4 lektioner, hvis I bruger tillægsopgaverne) Lær Dhakas børn at kende - et forløb om børns levevilkår i Bangladeshs hovedstad

Læs mere

Kompetencemål: Eleven kan beskrive sammenhænge mellem personlige mål og uddannelse og job

Kompetencemål: Eleven kan beskrive sammenhænge mellem personlige mål og uddannelse og job Fra interesser til forestillinger om fremtiden Uddannelse og job, eksemplarisk forløb for 4. - 6. klasse Faktaboks Kompetenceområde: Personlige valg Kompetencemål: Eleven kan beskrive sammenhænge mellem

Læs mere

Kompetencemål: Eleven kan træffe karrierevalg på baggrund af egne ønsker og forudsætninger

Kompetencemål: Eleven kan træffe karrierevalg på baggrund af egne ønsker og forudsætninger Parat til uddannelse Uddannelse og job; eksemplarisk forløb 8. klasse Faktaboks Kompetenceområde: Personlige valg Kompetencemål: Eleven kan træffe karrierevalg på baggrund af egne ønsker og forudsætninger

Læs mere

På kant med EU. Fred, forsoning og terror - lærervejledning

På kant med EU. Fred, forsoning og terror - lærervejledning På kant med EU Fred, forsoning og terror - lærervejledning Forløbet Forløbet På kant med EU er delt op i 6 mindre delemner. Delemnerne har det samme overordnede mål; at udvikle elevernes kompetencer i

Læs mere

Årsplan 7.x. dansk TG

Årsplan 7.x. dansk TG Uge Indhold Materialer, tekster, mm. FællesMål 34 Vi bruger timerne på at lære hinanden bedre at kende og på at planlægge hytteturen. 35 Hyttetur (Bethesda) 36-37 Artikler Medierne er en stor del af vores

Læs mere

Fan fiction. Forløbet er lavet med udgangspunkt i 7.-8. klassetrin, men rummer udfordringer for alle elever i udskolingen.

Fan fiction. Forløbet er lavet med udgangspunkt i 7.-8. klassetrin, men rummer udfordringer for alle elever i udskolingen. Fan fiction Niveau 7.-8. klasse Varighed 12-16 lektioner Om forløbet En amerikansk forfatter og journalist har beskrevet fan fiction som litteratur, som den ville se ud, hvis den skulle genopfindes efter

Læs mere

UPCOMING LÆRERVEJLEDNING GRUNDSKOLE

UPCOMING LÆRERVEJLEDNING GRUNDSKOLE UPCOMING LÆRERVEJLEDNING GRUNDSKOLE 1 UPCOMING Klassetrin Varighed Fag Pris 8.-10. klasse. 2½ time Dansk, men med engelsk som supplement. Forløbet kan dog varieres efter de enkelte fag, så klassen udelukkende

Læs mere

Livet som børneslave i 2018

Livet som børneslave i 2018 Introduktion og mål (Dansk 7.-9. klasse) Dansk, 7.-9. klasse 2 lektioner (svarende til 90 min.) Materialer: Computer/tablet/telefon. Introduktion Koncentratet portrætterer to drenge, som begge har været

Læs mere

Årsplan 2016/17 Engelsk JKL

Årsplan 2016/17 Engelsk JKL Årsplan 2016/17 Engelsk JKL Engelsk 1. forløb 2. forløb 3. forløb 4. forløb Emne Freedom The Media Identity & Culture Fear Læringsmål for undervisningsforløb Skriftlig Kultur og samfund Mundtlig Skriftlig

Læs mere

Klassens egen grundlov O M

Klassens egen grundlov O M Klassens egen grundlov T D A O M K E R I Indhold Argumentations- og vurderingsøvelse. Eleverne arbejder med at formulere regler for samværet i klassen og udarbejder en grundlov for klassen, som beskriver

Læs mere

Livet som børneslave i 2018

Livet som børneslave i 2018 Introduktion og mål (Geografi 7.-9. klasse) Geografi, 7.-9. klasse. 2 lektioner (svarende til 90 min.) Materialer: Computer/tablet/telefon. Introduktion Koncentratet portrætterer to drenge, som begge har

Læs mere

27 Club. Om forløbet. Niveau. Varighed. Faglige mål. 9. klasse. 16-20 lektioner (kan varieres)

27 Club. Om forløbet. Niveau. Varighed. Faglige mål. 9. klasse. 16-20 lektioner (kan varieres) 27 Club Niveau 9. klasse Varighed 16-20 lektioner (kan varieres) Om forløbet Fænomenet 27 Club opstod på baggrund af en række musikeres død i slutningen af 1960erne og starten af 1970erne. I de senere

Læs mere

Samfund og Demokrati. Opgaver til historie

Samfund og Demokrati. Opgaver til historie Opgaver til historie Under indgangen til Samfund og Demokrati kan dine elever lære om samfundsdynamikken i Nicaragua og få et indblik i et system og civilsamfund, der fungerer markant anderledes end det

Læs mere

Brevet. Materielle Tid Age B9 90 min 13-15. Nøgleord: LGBT, mobning, normer, skolemiljø. Indhold

Brevet. Materielle Tid Age B9 90 min 13-15. Nøgleord: LGBT, mobning, normer, skolemiljø. Indhold 1 Brevet Nøgleord: LGBT, mobning, normer, skolemiljø Indhold Dette materiale indeholder tre korte og nært beslægtede aktiviteter, der kredser om mobning, skældsord og om, hvordan man fremmer et positivt

Læs mere

Målstyret undervisning Dansk udskoling

Målstyret undervisning Dansk udskoling ffm.emu.dk Målstyret undervisning Dansk udskoling 22. april 2015 Inger-Lise Lund illu@ucc.dk Forenklede Fælles Mål udskoling A Gennemgang af målhierarki ffm.emu.dk C Danskhed og national identitet Danas

Læs mere

Barnets Bedste R D O MK A E T I

Barnets Bedste R D O MK A E T I Barnets Bedste T D A O M K E R I Indhold Vurderingsøvelse med diskussion i plenum fulgt op af kortere oplæg fra læreren. Med udgangspunkt i en fiktiv forestilling om, at eleverne skal passe en baby, konkretiseres

Læs mere

Kompetenceområder Forløbstitel Materialer/ressourcer Periode Antal lektioner Læsning Fremstilling Kommunikation

Kompetenceområder Forløbstitel Materialer/ressourcer Periode Antal lektioner Læsning Fremstilling Kommunikation Klasse: 8. klasse Skoleår: Kompetenceområder Forløbstitel Materialer/ressourcer Periode Antal lektioner Læsning Fremstilling Kommunikation Kursus: Søgning på nettet Skriv en fagtekst: Sprogets udvikling

Læs mere

Velkommen hjem i Minecraft

Velkommen hjem i Minecraft Et undervisningsforløb om fremtidens bolig / Håndværk og design/dansk 5.-8. klasse / Lærervejledning Velkommen hjem i Minecraft Dette materiale er udarbejdet af Dansk Arkitektur Center til forberedelse

Læs mere

Indholdsplan for Engelsk FS10+

Indholdsplan for Engelsk FS10+ Indholdsplan for Engelsk FS10+ Intro: På engelsk FS10+ holdene tales der engelsk hele tiden, bortset fra når vi arbejder med grammatik. Det forventes, at eleverne har et højt engagement i faget, at de

Læs mere

Selvevaluering på Helsinge Realskole ( ): Kapitel 3: Undervisningens mål, tilrettelæggelse og gennemførelse

Selvevaluering på Helsinge Realskole ( ): Kapitel 3: Undervisningens mål, tilrettelæggelse og gennemførelse Evaluering af kapitel 3: Undervisningens mål, tilrettelæggelse og gennemførelse Formålet med kapitlet er at evaluere, hvordan skolen formulerer og justerer undervisningsmålene for skolens fag og fagområder.

Læs mere

Evaluering af dansk efter 9 kl på Ahi Internationale Skole Det talte sprog. Fælles Mål. Ahi Internationale Skole.

Evaluering af dansk efter 9 kl på Ahi Internationale Skole Det talte sprog. Fælles Mål. Ahi Internationale Skole. Evaluering af dansk efter 9 kl på Ahi Internationale Skole 2013-14 Det talte sprog. Fælles Mål kunne lede møder og styre diskussioner udvikle et nuanceret ordog begrebsforråd fremlægge og formidle stof

Læs mere

Lektionsplan: Drengen i den stribede pyjamas

Lektionsplan: Drengen i den stribede pyjamas Lektionsplan: Drengen i den stribede pyjamas Lektionsplan Modul Indholdsmæssigt fokus Færdighedsmål Læringsmål Undervisningsaktivitet Tegn på læring 1 (1/3 lektion) 2 (1 2/3 lektioner) 3 4 Introduktion

Læs mere

Årsplan 7.x. dansk TG

Årsplan 7.x. dansk TG Uge Indhold Materialer, tekster, mm. FællesMål 33 Hyttetur 34-36 Artikler Medierne er en stor del af vores hverdag, og det kan være nemt at blive vildledt. Vi arbejder derfor med artikler og hvilke virkemidler

Læs mere

Se læringsmål og tegn på læring for færdsel og dansk på

Se læringsmål og tegn på læring for færdsel og dansk på Lærervejledning Klassetrin 8.-10. klasse Fag Færdsel og dansk Lektioner 2 lektioner Forberedelse Print opgaveark og sørg for, at eleverne har computer/tablets (min. én pr. gruppe) Om 360 360 handler om

Læs mere

Fabulous Fiction gennemførelsen

Fabulous Fiction gennemførelsen Fabulous Fiction gennemførelsen Lektionsplan Lektion 1-2 Start: Læreren introducerer læringsmålene for undervisningsforløbet og sikrer sig elevernes forståelse af disse måske skal nogle af dem yderligere

Læs mere

Færdigheds- og vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være. 1 Jeg kan forstå hovedindholdet af talt tysk om personbeskrivelser.

Færdigheds- og vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være. 1 Jeg kan forstå hovedindholdet af talt tysk om personbeskrivelser. Færdigheds- og vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være Lytning (Fase 2) Eleven kan forstå enkle budskaber om nære emner / Eleven har viden om forhold mellem mimik, gestik og indhold i situationer.

Læs mere

Billedtekster og overskrifter

Billedtekster og overskrifter Månestenen #27 Opgaveark Dansk, 3.-5. klasse Omfang: 1-2 lektioner Billedtekster og overskrifter Billedtekster er meget vigtigere, end mange tænker. Børnenes Egen U-landskalender består grundlæggende af

Læs mere

Kompetenceområder Forløbstitel Materialer/ressourcer Periode Antal lektioner Fremstilling Fortolkning Kommunikation

Kompetenceområder Forløbstitel Materialer/ressourcer Periode Antal lektioner Fremstilling Fortolkning Kommunikation Klasse: 3. klasse Skoleår: Kompetenceområder Forløbstitel Materialer/ressourcer Periode Antal lektioner Fortolkning Kommunikation Færdigheds- og vidensområder : Forberedelse Respons Når jeg bliver stor

Læs mere

Af Merete Holm Dalsgaard. Kapitel 4. Kropsidealer

Af Merete Holm Dalsgaard. Kapitel 4. Kropsidealer Af Merete Holm Dalsgaard Kapitel 4 Kropsidealer 2. klasse 5. klasse SEKSUALUNDERVISNING I 0.-6. KLASSE Kropsidealer - 5. klasse SIDE 1 BESKRIVELSE Dette læringsforløb på fire lektioner handler om kropsglæde,

Læs mere

Kemi, fordi? Lærervejledning: Sprogbaseret læring

Kemi, fordi? Lærervejledning: Sprogbaseret læring Kemi, fordi? Lærervejledning: Sprogbaseret læring 2 Introduktion til undervisningsforløb I dette undervisningsforløb lægges vægt på, at eleverne udvikler et nuanceret fagsprog, hvor de bruger ord og begreber

Læs mere

Men vi kan så meget mere Dannelsesorienteret danskundervisning med Fælles Mål

Men vi kan så meget mere Dannelsesorienteret danskundervisning med Fælles Mål Gamemani ac AfMe t t eal mi ndpe de r s e n Mål gr uppe: 5. 7. k l as s e Undervisningsforløb til 5.-7. klasse Game-maniac et undervisningsforløb om gaming til 5.-7. klasse Af Mette Almind Pedersen, lærer

Læs mere

Kemi, fordi? Lærervejledning: Fremstilling af creme

Kemi, fordi? Lærervejledning: Fremstilling af creme Kemi, fordi? Lærervejledning: Fremstilling af creme 2 Introduktion til undervisningsforløb I dette undervisningsforløb skal eleverne arbejde i en innovativ proces med at fremstille en creme, der løser

Læs mere

1. Kompetenceområderne og kompetencemålene er øverste niveau og dikterer det næste niveau som er:

1. Kompetenceområderne og kompetencemålene er øverste niveau og dikterer det næste niveau som er: Årsplan engelsk MV Hvordan skal årsplanen læses På grund af den særlige didaktisk-teoretiske bagtanke for denne årsplan, og den fremgangsmetode den er bygget op på, vil jeg gerne gøre opmærksom på metoden

Læs mere

Færdigheds- og vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være

Færdigheds- og vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være Færdigheds- og vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være Kultur og samfund Tekst og medier (Fase ) Eleven kan producere multimodale teksttyper på engelsk/eleven har viden om struktur og funktion i multimodale

Læs mere

Find og brug informationer om uddannelser og job

Find og brug informationer om uddannelser og job Find og brug informationer om uddannelser og job Uddannelse og job; eksemplarisk forløb 4. 6. klasse Faktaboks Kompetenceområder: Fra uddannelse til job Kompetencemål: Eleven kan beskrive sammenhænge mellem

Læs mere

Grindsted Privatskole - Engelsk 9. klasse 17/18

Grindsted Privatskole - Engelsk 9. klasse 17/18 De overordnede kompetencemål er: Vi arbejder, ligesom folkeskolen, hen imod nye Fælles Mål for engelsk efter 9. Klasse, som kan ses via dette link: http://www.emu.dk/omraade/gskl%c3%a6rer/ffm/engelsk Vi

Læs mere

Engelsk, basis. a) forstå hovedindhold og specifik information af talt engelsk om centrale emner fra dagligdagen

Engelsk, basis. a) forstå hovedindhold og specifik information af talt engelsk om centrale emner fra dagligdagen avu-bekendtgørelsen, august 2009 Engelsk Basis, G-FED Engelsk, basis 1. Identitet og formål 1.1 Identitet Engelsk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Faget beskæftiger sig med engelsk sprog,

Læs mere