Formandens beretning for 2014.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Formandens beretning for 2014."

Transkript

1 Formandens beretning for Aflagt på generalforsamlingen 24. februar Det ligger ligesom i kortene, at en formandsberetning skal se tilbage på året, der er gået selvom det er ulig mere spændende at se fremad på det år som vi allerede er godt igang med. Vi går f.eks. ind i et valgår, og selvom jeg frygter, at naturen og miljøet kun får meget lidt opmærksomhed i den proces, så er det naturligvis vores alle sammens opgave hele vejen igennem at forsøge at bringe netop det emne ind i valgkampen. Vi har langt om længe fået en national naturplan, og lige så hurtig som den kom på bordet, har oppositionen lovet at skyde den ned eller i hvert fald rulle den tilbage på væsentlige områder. Jeg er stadig en lille smule rystet over, hvor forskelligt vi danskere ser på vores fælles natur. Et lokalt folketingsmedlem - der er formand for miljøudvalget - vil f.eks. mene, at den ønskede beskyttelse af paragraf 3-områder betyder, at - og nu citerer jeg - "vi er i færd med at smadre ha god landbrugsjord". Og jeg som troede, at vi var igang med at redde ha. fælles natur. Nok om miljøpolitik på landsplan - det er forhåbentlig noget vi kommer til at høre meget mere om. Lokalt går det - synes jeg - forrygende i DOF Sydvest - vi fastholder et højt medlemstal - vi har i de fire kommuner vi dækker godt 400 medlemmer - det samme antal medlemmer som Dansk Folkeparti har i Esbjerg - uden sammenligning iøvrigt. Burde vi have flere medlemmer - ja da - burde gennemsnitsalderen være lavere - i høj grad. En problematik vi ikke er ene om, og som DOF på landsplan adresserer med forskellige tiltag. Lokalt har det betydet, at vi - foreløbigt - har vinket farvel til hovedbiblioteket som mødested for vores bestyrelsesmøder. Esbjerg Kommune vil nemlig have penge for at huse os, da vi er for få medlemmer under 25 år. Det har vi i første omgang valgt at sige nej til, selvom vi naturligvis fortsat vil afvikle medlemsmøder og åbne arrangementer på kommunens biblioteker. Vi har i DOF Sydvest et højt aktivitetsniveau - vi deltager i et utal af møder året igennem - arrangerer selv et stort antal fugleture og andre fugle-relaterede arrangementer, samt er repræsenteret i mange sammenhænge. Det er bestyrelsens ambition, at vi er med og "kipper med det naturfaglige flag" så mange steder som muligt, hvilket bl.a. betyder, at vi fortsat vil bestræbe os på at trække endnu flere medlemmer ind i foreningsarbejdet. Der er nemlig plads og opgaver til alle - og ganske ofte har kendskabet til den hvidvingede korsnæbs variationer mindre at sige end evnerne til at få en kaffemaskine til at fungere - så man må for alt i verden ikke holde sig tilbage, fordi man ikke har skrevet en phd om tertiærprojektioner hos dværgrylen.

2 Det store aktivitetsniveau betyder også, at et par af vores udvalg ganske enkelt ikke har haft tid til at holde egentlige udvalgsmøder i det forgangne år. Det er ikke udtryk for, at udvalget er gået i stå - tværtimod betyder det, at udvalgets medlemmer har så meget mellem hænderne, at det at finde en dato til et udvalgsmøde i sig selv er en tidskrævende opgave. Turgruppen:.. har arrangeret 22 ture i årets løb, præcist samme antal som i Typisk deltager personer i turene, et passende antal, hvor alle som regel opnår at se det samme og kan kommunikere sammen.deltagerne er fortrinsvis mindre øvede ornitologer, der nyder godt af, at der altid er mindst én dygtig feltornitolog blandt turledere og deltagere. De fleste ture gik til det sydlige og vestlige Jylland, to af dem dog til gode marsk- og Vadehavslokaliteter i Sydslesvig, mens vi både forår og efterår besøgte det genoprettede naturområde ved Gyldensteen på Nordfyn. Vi besøgte Helgoland, hvor vi med en enkelt overnatning fik rig lejlighed til at studere fuglefjeldene, mens alle ynglende arter var i fuld gang med æg eller unger. De 12 pladser, der var til rådighed, var hurtigt udsolgt. I efteråret besøgte vi Falsterbo, hvor vi havde tre overnatninger på Ljungens Camping. Fugletræk er uforudsigeligt, og det store rovfugletræk, der er stedets hovedattraktion, så vi ikke meget til. Til gengæld oplevede vi et imponerende udtræk af småfugle ( bog- og kvækerfinker alene om fredagen), vi fik nogle sjældnere småfugle med i købet, og nogle rovfugle kom der trods alt. Også her var de 12 udbudte pladser hurtigt besat. Hjemmesiden: Bestyrelsen har vedtaget at tilslutte sig hovedforeningens tilbud om en ny platform for vores hjemmeside. Projektet er desværre forsinket, så forhåbentlig kan vi holde den gamle i luften ind til skiftet. Vi er i den nuværende situation afhængige af velvilje fra en enkelt person med teknisk indsigt, der sørger for det mest rudimentære vedligehold. Det er indtil videre gået godt, men at tiden er ved at rinde ud kan bl.a. ses af, at der på det seneste er opstået problemer med æ, ø og å, som vi ikke kan rette. Man tænker uvilkårligt: Hvad bliver det næste? Naturpolitisk gruppe: På det naturpolitiske område er mange af kræfterne ikke overraskende blevet brugt på Vadehavet, hvor arbejdet med nationalparken løbende fylder. Følgende er blot et par eksempler. Samarbejdet med nationalparken omkring en bedre beskyttelse af ynglefuglene på strandene er fortsat.

3 Der er produceret gode informationsskilte, og der er filmklip og andet formidlingsmateriale om problematikken på vej. Ikke mindst er samarbejdet omkring udhegning af kolonier på strandende kommet i gang. Djævlen ligger i detaljen, og det tyder nu på at kommunerne er åbne overfor at tolke naturbeskyttelsesloven sådan, at tilladelserne til udhegning kan gives indenfor en større zone, så pælene kan sættes, der hvor fuglene rent faktisk slår sig ned. Hidtil har vi skullet søge med meget præcise stedangivelser, uden at vide om fuglene så tog imod det hegnede område. Samarbejdet med nationalparken omkring et prædationsprojekt, hvor rævene søges reguleret i nærheden af vigtige ynglelokaliteter, er også igangsat. DOF Sydvest har senest involveret sig med opbakning til et naturprojekt i Ribemarsken, hvor Esbjerg Kommune og nationalparken nu undersøger, hvorvidt man kan ekstensivere driften på udvalgte arealer og åbne den gamle åslynge. Det er en gammel drøm for mange, men alt afhænger naturligvis af lodsejerne. Det er dog første gang, at myndighederne arbejder så aktivt for en ide, der jo faktisk lægger sig helt op ad Natura2000-planerne for området. Det paradoksale er så, at det nok også er politikernes ønske om en omfartsvej ved Ribe, der kan resultere i et krav om kompensation i form af forbedrede naturforhold andre steder i den marsk, der jo vil blive reduceret som en følge af omfartsvejen! Gæssene diskuteres stadig og selvom man trilateralt i Vadehavet er på vej med en række konkrete anbefalinger, er det svært at se en løsning. DOF er ikke imod, at gæs kan skræmmes væk fra marker, hvor der påviseligt sker skader, men vi kræver fortsat, at der må findes steder, hvor gæssene accepteres og det er svært. Datagruppen: Datagruppen varetager arbejdet med lokalafdelingens forskellige tællinger og overvågninger på fugleområdet. Der har ikke været afholdt møder i 2014, fordi gruppens aktiviteter har været kørt i regi af en række delprojekter med egen styring, og der har ikke været behov for at igangsætte yderligere projekter. Status for igangværende projekter er som følger. Atlas III projektet: Lokalkoordinatorerne er Jens Ole Byskov og Sven Bødker. På grund af disses rejseaktiviteter har det ikke været muligt at få en status på projektets første år klar til generalforsamlingen. Ole Hansen og Jens Rye Larsen er medlemmer af specialteamet for TimeTælleTure. Og sidsnævnte er desuden medlem af den centrale faglige referencegruppe. John Frikke er lokalafdelingens validator.

4 Der har været afholdt et årsmøde i Grenå over 2 dage for lokalkoordinatorer og medlemmer af specialteams, validatorer m.fl. Fra DOF Sydvests område deltog Jens Ole Byskov, Ole Hansen og Jens Rye Larsen. Ole Thorup deltog som medlem af Videnskabeligt Udvalg (DOF centralt). Der mangler stadig dækning af en del kvadrater især i lokalafdelingens østlige del. Punkttællingsprojektet Dette projekt er en af DOFs allervigtigste aktiviteter. Samtidig er det særdeles overkommeligt at være med. Det koster nemlig kun nogle få timers arbejde 1 eller 2 gange om året. Det kræver dog et rimeligt kendskab til de almindelige fuglearter. Ikke desto mindre er vi den lokalafdeling, som har den dårligste dækning. Igen er det værst østpå i lokalafdelingen. Vi vil kraftigt opfordre til, at man melder sig som deltager. Er man interesseret, eller har man spørgsmål, kan man kontakte punkttællingskoordinatorerne: Ole Thorup eller Jens Rye Larsen. Filsø En gruppe af interesserede og engagerede ornitologer, Filsøgruppen, varetager det ambitiøse moniteringsprogram for den nye sø. Københavns Universitet koordinerer alle de moniteringer der finder sted ved søen frem til og med Det er botaniske undersøgelser, diverse insektundersøgelser, fiskeribiologiske undersøgelser, ferskvandsbiologiske undersøgelser og så altså vores bidrag omkring fuglene. Vores del består af bl.a. : en månedlig totaloptælling af alle vandfugle på og omkring søen, 5 transekter på land af forskellig længde, som gennemgås 2 gange i yngleperioden. Metoden er den samme som Atlasprojektets TimeTælleTure. 2 årlige optællinger af yngleøerne overvågning og kortlægning af yngleterritorier for områdets udpegningsarter. En særlig grundig overvågning finder sted i forhold til vores havørne. enkelte særlige optællinger f.eks gåsetællinger, optælling af overvintrende svaner, optælling og kortlægning af ynglende skarv en redaktionsgruppe udarbejder en årlig rapport om fuglelivet på Filsø. Vi arbejder netop nu med den 3. rapport. De to første kan man finde på Aage V. Jensen Naturfonds hjemmeside. Vi vægter også det sociale element. Efter hver månedstælling samles vi over en kop kaffe, madpakke eller lignende. En gang om året arrangerer vi en fællesspisning og en gang om året tager vi på en fælles tur til en interessant lokalitet. Vi har besøgt Lille Vildmose, Æbelø og i år gælder det Vejlerne. Gruppen er åben for interesserede. Kontakt Jens Rye Larsen. Klelund Dyrehave.

5 Vi forsøger at gennemføre en kvalitetsovervågning af denne lokalitet, men må desværre nok erkende, at opgaven er vanskelig. Først og fremmest besøges stedet ikke af særlig mange ornitologer, så der mangler et basisgrundlag af ganske almindelige indtastninger i DOFbasen. Og da lokaliteten ligger østligt i lokalafdelingen har det været vanskeligt at finde lokale folk, så vi kan få etableret et regulært overvågningsprogram. Vi har dog gennemført nogle transekttællinger, men ville meget gerne kunne lave nogle tællinger fra faste punkter samt en overvågning og kortlægning af heden og skovens interessante arter. Det er overraskende, at så få ornitologer besøger stedet, da der findes rigtig interessante observationer fra stedet: sortspætte er ynglefugl og det samme gælder vendehals, trane, turteldue, en stor bestand af rødrygget tornskade og natravn. Af løse iagttagelser kan nævnes hvepsevåge, kongeørn, ellekrage og mange flere. Alle de nævnte arter er set i 2014! Observationen af Ellekrage er godkendt af SU. Der er adgang til Klelund Dyrehave efter naturbeskyttelseslovens bestemmelser for private ejendomme. Altså på fuldstændig samme vilkår som Filsø, Nørholm m.fl. Vi har et særdeles fint forhold til såvel ejeren som skovens personale. Tag derind, opfør jer pænt, skriv jeres observationer i DOFbasen eller endnu bedre: meld jer som deltagere i den egentlige overvågning. Man kan kontakte Jens Rye Larsen. Afsluttende bemærkninger: Vores hovedbestyrelse har i det forløbne år fået to nye medlemmer - Peter Bonne Eriksen og Simon S. Christiansen, der blev valgt ind ved seneste repræsentantskabsmøde. De afløser afdøde Lennart Petersen og Niels Riis, der selv valgte at forlade hovedbestyrelsen. Peter Bonne Eriksen er årgang han er fra Næstved - civilingeniør med speciale i bioteknologi - trapper ned fra sit arbejde for Novo Nordisk - fuglemand om en hals i DOF siden teenageårene. Simon S. Christiansen - trak gennemsnitsalderen på rep-mødet i den rigtige retning - er ikke fyldt 30 endnu. Fra Aalborg, hvorfra han har en læreruddannelse. Har været observatør på Blåvand samt i tre år på fuglestationen i Ottenby i Sverige. Fra vores egen andedam synes jeg da lige, at vi skal nævne, at blandt fem nye personer udpeget af miljøminister Kirsten Brosbøl til bestyrelsen for Nationalpark Vadehavet er vores egen to gange næstformand i DOF og DOF Sydvest - Marco Brodde. Og bestyrelsen har fået ny formand idet Janne Jørgensen Liburd fra Fanø afløser nationalparkens første formand Bent Poulsen. Peter Tougaard

DOF Sydvestjylland - Årsberetning 2018 (for året 2017)

DOF Sydvestjylland - Årsberetning 2018 (for året 2017) DOF Sydvestjylland - Årsberetning 2018 (for året 2017) Kære fuglevenner 2017 har budt på både glædelige resultater for fuglene og naturen, men også et forsat voldsomt pres mod samme og deciderede nedture

Læs mere

Atlas III. Grønne Råd, den 23. april 2014. Oplæg til møde i Svendborgs. kortlægning af Danmarks fugles udbredelse

Atlas III. Grønne Råd, den 23. april 2014. Oplæg til møde i Svendborgs. kortlægning af Danmarks fugles udbredelse Atlas III - en kort fortælling om den tredje store kortlægning af Danmarks fugles udbredelse Oplæg til møde i Svendborgs Grønne Råd, den 23. april 2014 Niels Andersen Sådan arbejder DOF for fuglene Kort

Læs mere

Hvad er min rolle som kvadratansvarlig?

Hvad er min rolle som kvadratansvarlig? Hvad er min rolle som kvadratansvarlig? Som kvadratansvarlig skal du: sikre og koordinere, at kvadratet bliver dækket tilstrækkeligt mht. alle arter, at der gennemføres tre TimeTælleTure, samt at der sker

Læs mere

Årsberetning for DOF-København 2016

Årsberetning for DOF-København 2016 Årsberetning for DOF-København 2016 1: Bestyrelsen Hans Harrestrup Andersen, formand, repræsentantskabsmedlem (R), dettes forretningsudvalg (FU), Naturpolitisk udvalg (NPU), Grønt råd Lejre kommune, Brugerråd

Læs mere

Indhold. Atlas III nyhedsbrev marts Vandstær. Foto: John Larsen.

Indhold. Atlas III nyhedsbrev marts Vandstær. Foto: John Larsen. 1 Indhold Tak for fire flotte feltsæsoner!... 2 Vil du være med til at kvalitetssikre kvadrater?... 3 Vil du være med til at udføre en TTT-test i landbrugslandet?... 3 Ændret ynglekriterium... 4 Resultaterne

Læs mere

I 2011 tilstræbes tillige gennemført en DOF-base-aften et centralt sted i Vestsjælland for nye og lettere trænede brugere.

I 2011 tilstræbes tillige gennemført en DOF-base-aften et centralt sted i Vestsjælland for nye og lettere trænede brugere. Handlingsplan for DOF-Vestsjælland, 2011 DOF arbejder i Danmark og internationalt indenfor følgende fire spor: indsamling og udbredelse af viden om fugle formidling af fugleoplevelser i naturen beskyttelse

Læs mere

Atlas III. Vejledning til feltundersøgelserne. Dansk Ornitologisk Forening 2013 Revideret udgave august 2015

Atlas III. Vejledning til feltundersøgelserne. Dansk Ornitologisk Forening 2013 Revideret udgave august 2015 Atlas III Vejledning til feltundersøgelserne Fotograf: Ulrik Bruun Dansk Ornitologisk Forening 2013 Revideret udgave august 2015 Dansk Ornitologisk Forening Vesterbrogade 140 1620 København V Tlf. 33 28

Læs mere

Rød Glente på Fyn 2015 Af Per Rasmussen

Rød Glente på Fyn 2015 Af Per Rasmussen Rød Glente på Fyn 2015 Af Per Rasmussen Rød Glente er nok den flotteste rovfugl i den danske fauna, og tilmed en art i fremgang. Arten findes kun i Europa, og vi har derfor en ekstra forpligtigelse til

Læs mere

Hovedbestyrelsesmøde fredag den 21. august 2015 kl i Fuglenes Hus

Hovedbestyrelsesmøde fredag den 21. august 2015 kl i Fuglenes Hus Beslutningsreferat Deltagere: Egon Østergaard, Hans Meltofte, Henrik Wejdling, Nils-Erik Norsker, Lene Smith, Kirsten Marie Haugstrup, Ole Friis Larsen, Peter Bonne Eriksen, Steffen Brøgger-Jensen og Stefan

Læs mere

Indhold. Atlas III nyhedsbrev september Havørn kan registreres hele året i atlasbasen. Foto: Torben Andersen

Indhold. Atlas III nyhedsbrev september Havørn kan registreres hele året i atlasbasen. Foto: Torben Andersen 1 Indhold Det er stadig for tidligt at gå i atlasdvale!... 2 Det er nu atter tid til at bearbejde de 18 arter i kvadraterne!... 3 Andet møde i atlas-redaktionsgruppen... 4 Kort nyt... 5 Frister for indtastning

Læs mere

Kredsledelsens beretning for campingåret 2011

Kredsledelsens beretning for campingåret 2011 Kredsledelsens beretning for campingåret 2011 2011 blev et fint år for DCU 7. kreds. Vi er stadig en af de aktive kredse i DCU. Bestyrelsesmedlemmerne har, såvel hvad angår de enkelte stævner og ture,

Læs mere

Det nye fugleatlas - følg med online. Atlas III - Dansk Ornitologisk Forening

Det nye fugleatlas - følg med online. Atlas III - Dansk Ornitologisk Forening Det nye fugleatlas - følg med online Atlas III - Dansk Ornitologisk Forening Fugleatlasset registrerer alle ynglefugle i hele Danmark Det nye fugleatlas (Atlas III) er Dansk Ornitologisk Forenings (DOF)

Læs mere

Dato: University Campus Frederiksberg, Thorvaldsensvej 40, Frederiksberg

Dato: University Campus Frederiksberg, Thorvaldsensvej 40, Frederiksberg Dato: 2017.03.16 Sted: University Campus Frederiksberg, Thorvaldsensvej 40, Frederiksberg Til stede fra bestyrelsen: Medlemmer og andre: Afbud fra bestyrelsen: Hans Harrestrup Andersen Erik Agertoft David

Læs mere

Årsberetning 2018 DOF Storstrøm

Årsberetning 2018 DOF Storstrøm Årsberetning 2018 DOF Storstrøm Version 1 Af Bo Kayser og Michael Thelander Februar 2019 1. Indledning For DOF Storstrøm har 2018 både været et år, hvor meget er fortsat som de foregående år, og hvor forandringer

Læs mere

Ynglerapport Havørnene i Vrøgum-Filsø. Foto: Svend Bichel

Ynglerapport Havørnene i Vrøgum-Filsø. Foto: Svend Bichel Ynglerapport 2013 Havørnene i Vrøgum-Filsø Foto: Svend Bichel Jens Rye Larsen august 2013 Forord Havørnene er ved at få godt fat i Danmark. Til meget stor glæde for os alle - ikke kun ornitologer. På Ørnens

Læs mere

Sønderho Havn Støtteforening. Generalforsamling

Sønderho Havn Støtteforening. Generalforsamling Sønderho Havn Støtteforening Generalforsamling 29.6.2013 1 Dagsorden Dagsorden til den ordinære generalforsamling skal indeholde følgende punkter: 1) Valg af dirigent. 2) Formandens beretning. 3) Regnskabet

Læs mere

Konsolidering og fokusering 2013-16

Konsolidering og fokusering 2013-16 Konsolidering og fokusering 2013-16 Med strategien DOF 2013-2016 sætter Dansk Ornitologisk Forening endnu en gang mål for de kommende års aktiviteter. Strategien er blevet til i et samarbejde mellem DOF

Læs mere

DOFbasen fylder 10 år

DOFbasen fylder 10 år 15. maj 2012 DOFbasen fylder 10 år Af Timme Nyegaard, Henning Heldbjerg og Steen Brølling Den 15. maj 2002 var det for første gang muligt at gå ind på hjemmesiden www.dofbasen.dk og downloade et program,

Læs mere

Referat af repræsentantskabsmøde i Dansk Ornitologisk Forening

Referat af repræsentantskabsmøde i Dansk Ornitologisk Forening Referat af repræsentantskabsmøde i Dansk Ornitologisk Forening 15. 16. november 2014 - på Dalum Landbrugsskole Lokalafdelingsformand Henrik Kalckar Hansen bød velkommen til DOF Fyn. Fugleturen for søndag

Læs mere

Skal og kan befolkningen overtage naturovervågningen i Danmark?

Skal og kan befolkningen overtage naturovervågningen i Danmark? Skal og kan befolkningen overtage naturovervågningen i Danmark? Anders P. Tøttrup @anderstottrup Naturmødet 2017 Center for Macroecology, Evolution and Climate Statens Naturhistoriske Museum University

Læs mere

Det Sydslesvigske Samråd

Det Sydslesvigske Samråd Det Sydslesvigske Samråd Beretning ved formanden Christian Jürgensen ved Sydslesvig-Konferencen den 4. marts 2017 Kære Gæster både nord- og sydfra Som formand for det sydslesvigske samråd vil jeg gerne

Læs mere

Fuglene i Tofte Skov og Mose

Fuglene i Tofte Skov og Mose Fuglene i Tofte Skov og Mose 1958-2010 Af Tscherning Clausen I tiden efter Karl O. Pedersens aktive perioden indtil 1958 skyldes iagttagelserne den nye revirjæger i Tofte Skov, Peter Knudsen, og fra 1989

Læs mere

Træktælling ved Gedser Fuglestation. Opgavebeskrivelse

Træktælling ved Gedser Fuglestation. Opgavebeskrivelse Træktælling ved Gedser Fuglestation Opgavebeskrivelse Version 1 Af Bo Kayser Januar 2017 Indhold 1. INDLEDNING... 3 2. TRÆKTÆLLING... 3 2.1 Observationsplads... 3 2.2 Udstyr... 3 2.3 Tid på året... 3 2.4

Læs mere

Optællinger af ynglefugle i det danske Vadehav 2012

Optællinger af ynglefugle i det danske Vadehav 2012 Optællinger af ynglefugle i det danske Vadehav 2012 Notat fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi Dato: 24. april 2013 Ole Thorup Karsten Laursen Institut for Bioscience Rekvirent: Naturstyrelsen

Læs mere

Rapportering af ynglefugle i DOFbasen Vejledning for artskoordinatorer og øvrige brugere af DOFbasen

Rapportering af ynglefugle i DOFbasen Vejledning for artskoordinatorer og øvrige brugere af DOFbasen Rapportering af ynglefugle i DOFbasen Vejledning for artskoordinatorer og øvrige brugere af DOFbasen I starten af 2009 blev en forbedret onlineversion af DOFbasen taget i brug. Der optræder nu følgende

Læs mere

Træktælling ved Gedser Fuglestation. Opgavebeskrivelse

Træktælling ved Gedser Fuglestation. Opgavebeskrivelse Træktælling ved Gedser Fuglestation Opgavebeskrivelse Version 1.5 Af Bo Kayser November 2017 Indhold 1. INDLEDNING... 3 2. TRÆKTÆLLING... 3 2.1 Observationsplads... 3 2.2 Udstyr... 4 2.3 Tid på året...

Læs mere

Aftale mellem Dansk Ornitologisk Forening og Miljø- og Fødevareministeriet om samarbejde om bevaring og overvågning af fugle

Aftale mellem Dansk Ornitologisk Forening og Miljø- og Fødevareministeriet om samarbejde om bevaring og overvågning af fugle København 22. november 2017 Aftale mellem Dansk Ornitologisk Forening og Miljø- og Fødevareministeriet om samarbejde om bevaring og overvågning af fugle 2018-2020 Dansk Ornitologisk Forening (DOF) og Miljø-

Læs mere

Fugleovervågningskatalog 2001

Fugleovervågningskatalog 2001 Fugleovervågningskatalog 2001 Ønsket med dette fugleovervågningskatalog er at lave en så komplet oversigt som mulig over den fugleovervågning, der foregår i Danmark. Et oplæg har været tilsendt til alle

Læs mere

0 Indhold. Titel: Intensiv 2-overvågning af ynglefugle. Dokumenttype: Teknisk anvisning. Version: 1.1

0 Indhold. Titel: Intensiv 2-overvågning af ynglefugle. Dokumenttype: Teknisk anvisning. Version: 1.1 Titel: Intensiv 2-overvågning af ynglefugle Dokumenttype: Teknisk anvisning Forfattere: Thomas Eske Holm & Bjarne Søgaard Aarhus Universitet TA. nr.: A179 Version: 1.1 Oprettet: 31.01.2017 Gyldig fra:

Læs mere

Strategi for fuglestationer i Danmark

Strategi for fuglestationer i Danmark Strategi for fuglestationer i Danmark 2019-24 Et notat fra Dansk Ornitologisk Forenings Fuglestationsudvalg Version: September 2018 1. Indledning Dansk Ornitologisk Forenings tre A-fuglestationer, Skagen,

Læs mere

Årsberetning DOF Storstrøm 2015

Årsberetning DOF Storstrøm 2015 Årsberetning DOF Storstrøm 2015 Medlemsstatus og PR-udvalget DOF har de senere år haft medlemsfremgang, men det er ikke DOF Storstrøm der bidrager til medlemsfremgangen. Igen i år har DOF Storstrøm en

Læs mere

CARETAKER-NYHEDSBREV NR. 15 november 2008

CARETAKER-NYHEDSBREV NR. 15 november 2008 CARETAKER-NYHEDSBREV NR. 15 november 2008 Hjertelig velkommen til DATSY (Projekt Truede & Sjældne Ynglefugle) som en del af Caretakerprojektet! Som nok bekendt for de fleste blev DATSY pr. 1. august en

Læs mere

Træktælling ved Gedser Fuglestation. Opgavebeskrivelse

Træktælling ved Gedser Fuglestation. Opgavebeskrivelse Træktælling ved Gedser Fuglestation Opgavebeskrivelse Version 1.2 Af Bo Kayser September 2017 Indhold 1. INDLEDNING... 3 2. TRÆKTÆLLING... 3 2.1 Observationsplads... 3 2.2 Udstyr... 4 2.3 Tid på året...

Læs mere

De store vingesus. - anvisninger på, hvordan vi kan fremme havørnebestanden i Danmark

De store vingesus. - anvisninger på, hvordan vi kan fremme havørnebestanden i Danmark De store vingesus - anvisninger på, hvordan vi kan fremme havørnebestanden i Danmark Flere havørne yngler i Danmark Havørnen er en majestætisk flyver. Som Europas største rovfugl og sidste led i fødekæden

Læs mere

Der bør opsættes flere redekasser til perleugle i fondens del af skoven, herunder også i de sydlige og vestlige dele af skoven.

Der bør opsættes flere redekasser til perleugle i fondens del af skoven, herunder også i de sydlige og vestlige dele af skoven. løvtræer, samt nåletræer i en zone på ca. 50-80 m parallelt med diget bør bevares uændret, som den er. Ellesumpen i vestkanten af delområde 1 og ud mod Mølledybet bør bevares urørt, som den er. Nåleskoven.

Læs mere

OVERVÅGNINGSPLAN FOR TRUEDE ENGFUGLE 2007 Thomas Vikstrøm, DOF,

OVERVÅGNINGSPLAN FOR TRUEDE ENGFUGLE 2007 Thomas Vikstrøm, DOF, OVERVÅGNINGSPLAN FOR TRUEDE ENGFUGLE 2007 Thomas Vikstrøm, DOF, 25-05-07 1. Metoder Generelt: Optællingsresultater der indtastes under Observationer i DOFbasen skal IBA-bearbejdes ved hjælp af DOFbasens

Læs mere

Titel: Overvågning af bramgås Branta leucopsis og Edderfugl (Somateria mollissima) som ynglefugl

Titel: Overvågning af bramgås Branta leucopsis og Edderfugl (Somateria mollissima) som ynglefugl Titel: Overvågning af bramgås Branta leucopsis og Edderfugl (Somateria mollissima) som ynglefugl Dokumenttype: Teknisk anvisning Forfattere: Thomas Eske Holm Aarhus Universitet TA henvisninger TA. nr.:

Læs mere

Så er det tid til en samlet status over Boligbirding i DOF København 2015.

Så er det tid til en samlet status over Boligbirding i DOF København 2015. Boligbirding i DOF København, 2015 Så er det tid til en samlet status over Boligbirding i DOF København 2015. Perioden startede 1. januar og sluttede den 15. marts. Der var ingen regler for, hvordan en

Læs mere

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2013

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2013 Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2013 Fuglene er optalt ved en lang række besøg igennem ynglesæsonen. Der er fokuseret på de arealer der ejes af Tarup/Davinde I/S, men der er også foretaget optællinger

Læs mere

Høringssvar fra Dansk Ornitologisk Forening til Nationalparkplan Vadehavet 2013-18

Høringssvar fra Dansk Ornitologisk Forening til Nationalparkplan Vadehavet 2013-18 Nationalpark Vadehavet Havnebyvej 30 6792 Rømø 29. juni 2012 Høringssvar fra Dansk Ornitologisk Forening til Nationalparkplan Vadehavet 2013-18 Dansk Ornitologisk Forening (DOF) har med stor interesse

Læs mere

Formandens beretning 2019 v. Poul Erik Eriksen

Formandens beretning 2019 v. Poul Erik Eriksen Formandens beretning 2019 v. Poul Erik Eriksen Indledning Det er dejligt at se så mange medlemmer på vores årlige generalforsamling. Vi er rigtig glade for den store opbakning, som vi ser år efter år.

Læs mere

Regionsformand Lise Hansens mundtlige beretning til generalforsamlingen 2.februar 2010.

Regionsformand Lise Hansens mundtlige beretning til generalforsamlingen 2.februar 2010. Regionsformand Lise Hansens mundtlige beretning til generalforsamlingen 2.februar 2010. Kære medlemmer. Regionsbestyrelsens ambition er, at den skriftlige beretning skal være det sted, hvor medlemmerne

Læs mere

Orientering om løst og fast fra formanden

Orientering om løst og fast fra formanden Orientering om løst og fast fra formanden I stedet for at sende en masse enkelte informationer ud, har jeg samlet det hele i dette skriv, som optakt til medlemsmødet onsdag den 28. september, kl. 19 i

Læs mere

Introduktion. Med venlig hilsen

Introduktion. Med venlig hilsen Introduktion Dansk Ornitologisk Forening har sat sig ambitiøse mål for de kommende fire år. Vi tror fuldt og fast på, at vi kan gøre foreningen stærkere og arbejde endnu bedre, når vi sætter mål for fremtiden

Læs mere

Trækfugle ved Næsby Strand

Trækfugle ved Næsby Strand Trækfugle ved Næsby Strand Grønsisken Særligt om efteråret kan der være et fint fugletræk ved Næsby Strand. Det er oftest et træk mod vinden. Det vil sige, at jævn vind fra vestlige retninger giver det

Læs mere

DOF Storstrøm. Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 1. marts 2017 klokken hos Bo Kayser i Stensby

DOF Storstrøm. Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 1. marts 2017 klokken hos Bo Kayser i Stensby Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 1. marts 2017 klokken 18.00-23.00 hos Bo Kayser i Stensby Tilstede: Michael Thelander (MT), Stig Jürgensen (SJ), Bente Larsen (BL), Henrik Dahl (HD), Birgitte Norby

Læs mere

Vidste du det om DOFbasen? af Leif Schack-Nielsen

Vidste du det om DOFbasen? af Leif Schack-Nielsen Vidste du det om DOFbasen? af Leif Schack-Nielsen 15. maj 2012 Efter ti år er der mange garvede brugere af DOFbasen. Måske er DU én af dem. Men kender du nu også basens muligheder til bunds? Her er en

Læs mere

DOF's Fuglestationsudvalg. Referat fra møde marts 2018

DOF's Fuglestationsudvalg. Referat fra møde marts 2018 DOF's Fuglestationsudvalg Referat fra møde 10.-11. marts 2018 Version 1 DOF s Fuglestationsudvalg Marts 2018 1. Indledning Mødet blev afholdt på Blåvand Fuglestation 10.-11. marts 2018 Deltagere: Bent

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde tirsdag den 29. august 2017 kl. 19:00 Gl. Røsnæsvej 40, 4400 Kalundborg

Referat af bestyrelsesmøde tirsdag den 29. august 2017 kl. 19:00 Gl. Røsnæsvej 40, 4400 Kalundborg Referat af bestyrelsesmøde tirsdag den 29. august 2017 kl. 19:00 Gl. Røsnæsvej 40, 4400 Kalundborg Til stede: Peter Hermann, Willy Hillebrand, Ditte Schwartzbach, Hanne-Dorthe Hansen, Inge Johansen, Eva

Læs mere

Referat af generalforsamling 25. februar 2014 i Foreningen af Danske Vinimportører

Referat af generalforsamling 25. februar 2014 i Foreningen af Danske Vinimportører Vedbæk, 14. januar 2015/bbr Nyhedsbrev Februar 2014 Kære medlem af Foreningen af Danske Vinimportører, Referat af generalforsamling 25. februar 2014 i Foreningen af Danske Vinimportører 12 medlemmer af

Læs mere

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Beretning til ordinær generalforsamling 2013 Dato: 05-feb-2013. Sted: Frederiksborg Byskole, Carlsbergvej 13, 3400 Hillerød 1 Bestyrelsens arbejde Bestyrelsen

Læs mere

TURPROGRAM: DN Aalborg inviterer på ture i lokalområdet!

TURPROGRAM: DN Aalborg inviterer på ture i lokalområdet! TURPROGRAM: DN Aalborg inviterer på ture i lokalområdet! TUR 1 Flora og fauna-tur til Lille Vildmose (LANG) Kl. 12.30: Afgang med bus fra hotellet TUR 4 Tur til Reno-Nord (KORT) Kl. 13.00: Afgang med bus

Læs mere

Vinter Fugle i naturen

Vinter Fugle i naturen Vinter Fugle i naturen 21.01.18 27.01.18 I samarbejde med leder af Vadehavscentret Klaus Melbye Rød glente Mærk vingesuset når vi sammen tager ud for at se på vinterens fugle. Årstiden giver mulighed for

Læs mere

Vinter Fugle i naturen

Vinter Fugle i naturen Vinter Fugle i naturen 21.01.18 27.01.18 I samarbejde med leder af Vadehavscentret Klaus Melbye Rød glente Mærk vingesuset når vi sammen tager ud for at se på vinterens fugle. Årstiden giver mulighed for

Læs mere

Titel: Overvågning af hvepsevåge Pernis apivorus som ynglefugl

Titel: Overvågning af hvepsevåge Pernis apivorus som ynglefugl Titel: Overvågning af hvepsevåge Pernis apivorus som ynglefugl Dokumenttype: Teknisk anvisning Forfattere: Thomas Eske Holm Aarhus Universitet TA henvisninger TA. nr.: A111 Version: 1 Oprettet: 15.03.2018

Læs mere

Vejledning til TimeTælleTure (TTT)

Vejledning til TimeTælleTure (TTT) Vejledning til TimeTælleTure (TTT) Tak fordi du vil påtage dig en TimeTælleTur i Atlas III! Ved at tælle fuglene i udvalgte TTT-kvadrater kan tætheden og bestandsstørrelsen af de mest almindelige fuglearter

Læs mere

Årsberetning DOF Storstrøm 2014

Årsberetning DOF Storstrøm 2014 Årsberetning DOF Storstrøm 2014 Medlemsstatus og PR-udvalget DOF har de senere år haft medlemsfremgang, men det er ikke DOF Storstrøm der bidrager til medlemsfremgangen. Igen i år har DOF Storstrøm en

Læs mere

NYHEDSBREV FRA BLÅVAND FUGLESTATION No. 3

NYHEDSBREV FRA BLÅVAND FUGLESTATION No. 3 Blåvand Fuglestation Dansk Ornitologisk Forening Fyrvej 81 6857 Blåvand Den 20. september 2015 NYHEDSBREV FRA BLÅVAND FUGLESTATION No. 3 JULI - AUGUST 2015 Tekst og foto: Henrik Knudsen Så er det atter

Læs mere

Odense Fjord er stadig et internationalt vigtigt fugleområde

Odense Fjord er stadig et internationalt vigtigt fugleområde Odense Fjord er stadig et internationalt vigtigt fugleområde Her yngler tusindvis af måger, skarver, grågås Her raster tusindvis af gæs, svømmeænder, vadefugle og måger MEN FUGLEFOREKOMSTERNE UDGØR I DAG

Læs mere

Fugle i naturen. 05.06.16 11.06.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye

Fugle i naturen. 05.06.16 11.06.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye Fugle i naturen 05.06.16 11.06.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye Mærk vingesuset fra nogle af naturens mest fascinerende skabninger, få en flyvende start

Læs mere

DOF Storstrøm. Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 1. marts 2017 klokken hos Bo Kayser i Stensby

DOF Storstrøm. Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 1. marts 2017 klokken hos Bo Kayser i Stensby Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 1. marts 2017 klokken 18.00-23.00 hos Bo Kayser i Stensby Tilstede: Michael Thelander (MT), Stig Jürgensen (SJ), Bente Larsen (BL), Henrik Dahl (HD), Birgitte Norby

Læs mere

Suppleanter: Ella Mikkelsen, Claus Dalskov, Henrik Kingo. Ella og Claus har deltaget i møderne på lige fod med os andre.

Suppleanter: Ella Mikkelsen, Claus Dalskov, Henrik Kingo. Ella og Claus har deltaget i møderne på lige fod med os andre. Bestyrelsen har i 2018 bestået af: Niels Bomholt næstformand og delegeret til rep. mødet, Kell Grønborg delegeret til rep. mødet, Jens Bækkelund, Michael Mosebo sekretær, Esben Eriksen, Steen Lauritsen

Læs mere

Titel: Overvågning af skestork Platalea leucorodia som ynglefugl

Titel: Overvågning af skestork Platalea leucorodia som ynglefugl Titel: Overvågning af skestork Platalea leucorodia som ynglefugl Dokumenttype: Teknisk anvisning Forfattere: Thomas Bregnballe & Thomas Eske Holm Aarhus Universitet TA henvisninger TA. nr.: Version: A106

Læs mere

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016!

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Solen skinner udenfor lige nu, og der er så småt begyndt at komme knopper på træer og buske og forårsblomsterne begynder at stå i fuldt flor. Jeg

Læs mere

Samlet beretning (Jeg vil starte med en hilsen fra Gunnar og Tom. de faldt i tjeneste )

Samlet beretning (Jeg vil starte med en hilsen fra Gunnar og Tom. de faldt i tjeneste ) Samlet beretning 2013 (Jeg vil starte med en hilsen fra Gunnar og Tom. de faldt i tjeneste ) D. 31/12 2012 var der 1003 medlemmer på Fyn, fra 2009 er det en tilgang på 40. Men set fra 2010 er det et fald

Læs mere

Dato: 1. marts 2016 Årsberetning DOF København 2015

Dato: 1. marts 2016 Årsberetning DOF København 2015 Dato: 1. marts 2016 Årsberetning DOF København 2015 1: Bestyrelsen: Hans Harrestrup Andersen, formand, repræsentantskabet (R), dettes forretningsudvalg, Naturpolitisk udvalg (NPU), Grønt råd Lejre kommune,

Læs mere

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning 1 Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 13. ordinære generalforsamling.

Læs mere

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening

DOF Nordsjælland Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening Referat af ordinær generalforsamling 2O17 Dato: 28-januar-2017. Sted: Nødebo Kro, Nødebovej 26, Nødebo 3480 Fredensborg 35 medlemmer deltog i generalforsamlingen.

Læs mere

Atlas III nyhedsbrev november Indhold

Atlas III nyhedsbrev november Indhold Indhold Natuglerne tuder nu!... 2 Snart begynder den tredje TTT-vintersæson... 3 Atlas III var på programmet under EBCC-konferencen 2016... 4 Det femte Atlas III-årsmøde... 5 Sammenligning af Atlas I,

Læs mere

Sønderho Havn Støtteforening. Generalforsamling 5.7.2014

Sønderho Havn Støtteforening. Generalforsamling 5.7.2014 Sønderho Havn Støtteforening Generalforsamling 5.7.2014 Sønderho Havn 1980 1 Allan Husted Christensen, æresmedlem Død september 2012 Thyge Jensen, Ribe Død juni 2014 2 Dagsorden Dagsorden til den ordinære

Læs mere

Hvor vi dyrker stavgang - gymnastik og bowling

Hvor vi dyrker stavgang - gymnastik og bowling Side 1 af 5 Hvor vi dyrker stavgang - gymnastik og bowling Bestyrelsens beretning om 2015 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 15. marts 2016 i Strandens Forsamlingshus. Bestyrelsesmøder:

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

GRIBSKOVOMRÅDET YNGLEFUGLE 2018

GRIBSKOVOMRÅDET YNGLEFUGLE 2018 GRIBSKOVOMRÅDET YNGLEFUGLE 18 Natura -område nr. 133 Af Per Ekberg, Caretakeransvarlig for Gribskov Figur 1 Rivaliserende sortspætter. Foto Per Ekberg Indholdsfortegnelse Gribskovområdet... 3 Indledning...

Læs mere

DOF Fyn Dag. Lørdag den 26. november 2011 kl. 9:00 14:00 Naturskolen Åløkkestedet, Hudevad Byvej 20 5792 Årslev

DOF Fyn Dag. Lørdag den 26. november 2011 kl. 9:00 14:00 Naturskolen Åløkkestedet, Hudevad Byvej 20 5792 Årslev 5.11.2011 Kære aktive fugleven DOF Fyns bestyrelse ønsker at samle de foreningsaktive medlemmer til en spændende dag med fokus både på foreningsarbejdet og glæden ved fuglene. Du indbydes derfor til: DOF

Læs mere

Fuglebestandes udvikling I tid og rum: Betydning af citizen science-baseret fugleovervågning for naturforvaltning

Fuglebestandes udvikling I tid og rum: Betydning af citizen science-baseret fugleovervågning for naturforvaltning Fuglebestandes udvikling I tid og rum: Betydning af citizen science-baseret fugleovervågning for naturforvaltning Charlotte M. Moshøj, Thomas Vikstrøm, Timme Nyegaard, Henning Heldbjerg. Dansk Ornitologisk

Læs mere

Enhedslisten - Odsherred. 10 år i Odsherred

Enhedslisten - Odsherred. 10 år i Odsherred Enhedslisten - Odsherred 10 år i Odsherred 2002-2012 Enhedslisten - 10 år i Odsherred Dette forår har Enhedslistens afdeling i Odsherred eksisteret i 10 år. Oprettelse I januar 2002 godkendte Enhedslistens

Læs mere

Møde mellem DOF-Københavns bestyrelse, naturpolitiske udvalg og kommunerepræsentanter den 17/9 2013.

Møde mellem DOF-Københavns bestyrelse, naturpolitiske udvalg og kommunerepræsentanter den 17/9 2013. DANSK ORNITOLOGISK FORENING DOF- København Naturpolitisk Udvalg Møde mellem DOF-Københavns bestyrelse, naturpolitiske udvalg og kommunerepræsentanter den 17/9 2013. Deltagende kommunerepræsentanter: Anders

Læs mere

DMU s overvågning af fugle: Baggrund, indhold og resultater

DMU s overvågning af fugle: Baggrund, indhold og resultater AARHUS UNIVERSITET 1.februar 2010 DMU s overvågning af fugle: Baggrund, indhold og resultater Stefan Pihl, Karsten Laursen, Ib Krag Petersen, Preben Clausen, Bjarne Søgaard & Thomas Bregnballe Hvordan

Læs mere

Foreningen af mejeriledere og funktionærer Sydjylland.

Foreningen af mejeriledere og funktionærer Sydjylland. MØDEREFERAT Mødedato og tid 28. August 2013 Sted Rødekro-kro Mødedeltagere Fra Emne Ole O. Madsen Generalforsamling i Sydjysk Mejeristforening (FMF), landsdelskreds nr. 4 Bestyrelsen afholdte et lille

Læs mere

Velkommen - Forældre til forældre

Velkommen - Forældre til forældre Velkommen - Forældre til forældre Vi synes selv, at vi har verdens bedste børnehave... -Og I bydes hjerteligt velkommen! Børnehaven er et rigtigt godt valg for Jer, der ønsker en lille og hyggelig børnehave.

Læs mere

Titel: Overvågning af blå kærhøg Circus cyaneus som ynglefugl

Titel: Overvågning af blå kærhøg Circus cyaneus som ynglefugl Titel: Overvågning af blå kærhøg Circus cyaneus som ynglefugl Dokumenttype: Teknisk anvisning Forfattere: Thomas Eske Holm & Bjarne Søgaard Aarhus Universitet TA henvisninger TA. nr.: A115 Version: 2 Oprettet:

Læs mere

Aktion A2 - ekspertpanel Besigtigelsesnotat. Delprojekt: Hønning Mose Delprojekt nummer: 9 SAC: DK009X179 Besigtigelsesdato: 8.

Aktion A2 - ekspertpanel Besigtigelsesnotat. Delprojekt: Hønning Mose Delprojekt nummer: 9 SAC: DK009X179 Besigtigelsesdato: 8. 26. februar 2016 LIFE14 NAT/DK/000012 Tønder Kommune Sags id.: 01.05.00-P20-23-15 Aktion A2 - ekspertpanel Besigtigelsesnotat Delprojekt: Hønning Mose Delprojekt nummer: 9 SAC: DK009X179 Besigtigelsesdato:

Læs mere

Afdeling Hou. Referat fra afdelingsmødet den 26. august 2014, kl. 17,00. I mødet deltog: 15 incl. afdelingsbestyrelsen.

Afdeling Hou. Referat fra afdelingsmødet den 26. august 2014, kl. 17,00. I mødet deltog: 15 incl. afdelingsbestyrelsen. Side 1/5 Afdeling 0213. Hou. Referat fra afdelingsmødet den 26. august 2014, kl. 17,00. I mødet deltog: Beboere 15 incl. afdelingsbestyrelsen. Fra organisationsbestyrelsen: Hans Bøyen Christensen Fra administrationen:

Læs mere

Generelt om hjemmesiden.

Generelt om hjemmesiden. Velkomsthilsen til dig der er ny på DOF Fyn webben. Kære nye bruger. Velkommen til den nye hjemmeside for DOF Fyn. Vi vil her give dig en guide til siden, som vi håber at du får gavn af. Generelt om hjemmesiden.

Læs mere

Vinter Fugle i naturen

Vinter Fugle i naturen Vinter Fugle i naturen 22.01.17 28.01.17 I samarbejde med leder af Vadehavscentret Klaus Melbye Mærk vingesuset når vi sammen tager ud for at se på vinterens fugle. Årstiden giver mulighed for at komme

Læs mere

Historisk bytur. 11. juli 2018, kl. 14 fra Hattedammen, Bogø Hovedgade 78

Historisk bytur. 11. juli 2018, kl. 14 fra Hattedammen, Bogø Hovedgade 78 8. MAJ 2018 Historisk bytur 11. juli 2018, kl. 14 fra Hattedammen, Bogø Hovedgade 78 En tur ad Bogø Hovedgade fra Hattedammen til Sognegården, hvor vi taler sammen om mennesker, huse og begivenheder. De

Læs mere

I 2017 blev der slået rynket rose 3 gange i løbet af vækstsæsonen og et mindre område blev ryddet første gang.

I 2017 blev der slået rynket rose 3 gange i løbet af vækstsæsonen og et mindre område blev ryddet første gang. Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 17. april 2018 Sagsid 16/5376 Sagsbehandler Mette Sejerup Rasmussen Telefon direkte 76 16 51 25 E-mail mesej@esbjergkommune.dk Notat Plan for naturplejen på Fanø for 2018

Læs mere

"Draget" - en smal sandtange ud til de sidste-4-5 km af Knudshoved Odde.

Draget - en smal sandtange ud til de sidste-4-5 km af Knudshoved Odde. Naturgenopretning på Knudshoved Odde. Tekst og fotos: Jens Dithmarsen. Knudshoved Odde er et unikt naturområde i Sydsjælland, et overdrevslandskab med mange små bakker adskilt af flade arealer, hvor man

Læs mere

Paddemonitering, Filsø & Gyldensteen 2012

Paddemonitering, Filsø & Gyldensteen 2012 Paddemonitering, Filsø & Gyldensteen 2012 3. udgave 23. november 2012 Udført af: Per Klit Christensen og Niels Damm AMPHI Consult er et landsdækkende konsulentfirma der arbejder med rådgivning og planlægning

Læs mere

Kristine Kaas Krogh spurgte til, om de ændrede tilskudsregler for bl.a. naturlig hydrologi ville få betydning for de igangværende projekter.

Kristine Kaas Krogh spurgte til, om de ændrede tilskudsregler for bl.a. naturlig hydrologi ville få betydning for de igangværende projekter. Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 24. juni 2016 Sagsbehandler Henrik KIkkenborg Telefon direkte 76 16 51 35 E-mail Henki@esbjergkommune.dk Sagsid 14/414 Referat fra møde i Grønt Råd 15. juni 2016 Deltagere:

Læs mere

Iktyosisforeningens 10 års jubilæum

Iktyosisforeningens 10 års jubilæum IKTYOSISFORENINGEN Iktyosis en gruppe af arvelige hudsygdomme Iktyosisforeningens 10 års jubilæum sommerarrangement 1.-2. juni 2013 på Hvidbjerg Strand Iktyosisforeningen har i år eksisteret i 10 år. Det

Læs mere

Generalforsamling

Generalforsamling Struer Folkedanserforening Medlemsorientering Nov. 2012 29. årgang NR. 2 www.struerfolkedanserforening.dk Generalforsamling Struer Folkedanserforening afholder ordinær Generalforsamling mandag d. 21. januar

Læs mere

0 Indhold. Titel: Overvågning af bramgås Branta leucopsis som ynglefugl. Dokumenttype: Teknisk anvisning

0 Indhold. Titel: Overvågning af bramgås Branta leucopsis som ynglefugl. Dokumenttype: Teknisk anvisning Titel: Overvågning af bramgås Branta leucopsis som ynglefugl Dokumenttype: Teknisk anvisning Forfattere: Thomas Eske Holm, Thomas Kjær Christensen, Stefan Pihl, Johnny Kahlert & Bjarne Søgaard Aarhus Universitet

Læs mere

Referat fra formands- og medlemsmøde 26. januar 2005

Referat fra formands- og medlemsmøde 26. januar 2005 Referat fra formands- og medlemsmøde 26. januar 2005 Ole Olsen (OO) indledte mødet med forklaring om, at mødet blev afholdt, så sektionsbestyrelsen kunne være bedst mulig forberedt til forårets generalforsamling.

Læs mere

På træk med ryleflokken

På træk med ryleflokken Cases til de forskellige lande Snak om svære ord undervejs. Namibia: Fugleflokken skal flyve over Sahara-ørkenen. Det har været et meget tørt år uden regn, så der er intet vand i vandhullerne. Flokken

Læs mere

K L U B N Y T MEDLEMSBLAD FOR ODENSE YACHTKLUB. NR. 2 - MAJ 2016

K L U B N Y T MEDLEMSBLAD FOR ODENSE YACHTKLUB. NR. 2 - MAJ 2016 K L U B N Y T MEDLEMSBLAD FOR ODENSE YACHTKLUB. NR. 2 - MAJ 2016 9. 20. 19. 2. 9. & 10. 23. & 24. 7. & 8. 15. & 16. 4. 23. KLUBKALENDER: JANUAR 2016 Nytårskur. FEBRUAR 2016 Bestyrelsesmøde. MARTS 2016

Læs mere

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2015

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2015 Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2015 Ynglesæsonen 2015 var præget af ret usædvanlig vejr, med kulde og megen regn i juni og juli. Hvilken påvirkning det har haft for ynglefuglene er ikke direkte blevet

Læs mere

Dagsorden / referat af møde i Grønt Råd Norddjurs.

Dagsorden / referat af møde i Grønt Råd Norddjurs. Dato: 05. april 2018 Reference: Heidi Jensen Direkte telefon: 89 59 40 03 E-mail: hej@norddjurs.dk Journalnr.: 18/868 Dagsorden / referat af møde i Grønt Råd Norddjurs. Mødested: Se beskrivelse i nedenstående

Læs mere

Indhold. Atlas III nyhedsbrev marts 2019

Indhold. Atlas III nyhedsbrev marts 2019 1 Indhold Afsluttende årsmøde og festkonference i 2020!... 2 I fuld gang med atlasbogen... 3 De 18 udvalgte arter færdigbearbejdet... 3 Fuld gang i analyser og databearbejdning... 4 Nyt fra EBBA2... 4

Læs mere