Valgprogrammer for kandidater til hovedbestyrelsen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Valgprogrammer for kandidater til hovedbestyrelsen"

Transkript

1 BILAG 7-1 Dato: 25. februar 2015 Til: Repræsentantskabet på mødet marts 2015 Sagsbehandler: Peter Mellergaard, , Valgprogrammer for kandidater til hovedbestyrelsen Alfred Borg Jonas Geldmann Rune Engelbreth Larsen

2 2

3 Alfred Løkke Borg Valg til Hovedbestyrelsen Ved REP-mødet den 21. marts 2015 DN er en enestående organisation. Vore mange aktive i DN er vores styrke. Både lokalt, i netværk og centralt. Jeg har siddet i HB i én periode nu og har medvirket til en god udvikling. Det vil jeg gerne bidrage til i en periode mere. Natur, miljø og klima er en helhed Da jeg som en stor knægt i midten af 60 erne så, hvordan de små vandhuller blev fyldt op og læste i avisen, at DN startede en kampagne for at bevare dem, var det en øjenåbner. De traditionelle fredningssager er hjerteblod, men ikke kun. Biodiversitet er også et nøgleord. Jeg går ind for at se på helheden, hvor både natur, miljø, klima og landskab er dele af vore opgaver. For mig er det konventionelle landbrug et af de største problemer i det åbne land, som det ser ud endnu. Vi skal have mere natur, rent grundvand og miljø. Og så skal vi have økologi. Det er også en del af vore opgaver at medvirke til. Om Medier og Naturforståelse Vi har fortsat et problem med naturforståelse i Danmark. Der er en gammel tradition om at kæmpe for overlevelse mod naturen og der er et noget diffust ønske om udvikling eller vækst, hvor natur og miljø ikke bliver værdsat. Vi kan fortsat blive bedre til at komme i medierne med vore budskaber, lokalt og centralt. Vi har nu fået en kommunikationsstrategi i DN. Det er vigtigt. Nu skal den udmøntes i praksis og formidles, så alle i organisationen kan medvirke og så vore medlemmer ved, hvor vi står. Vi kan matche vore modstandere, når vi er kloge og ikke ryster på hænderne. Vi tør sætte dagsordenen og tage de opgør, der skal til. Vi har allerede set nogle tiltag, som jeg har været med til at foreslå i HB, f.eks. MRSAkampagnen og nu offensiven om økologi.

4 Vi skal trække på samme hammel Vores organisation stærk, da vi heldigvis fortsat har mange trofaste medlemmer og en organisering med engagerede aktive. Det er samtidig et godt fundament for den politiske ledelse og vort sekretariat. Men vi kan gøre mere for at holde de aktive orienteret om det politiske arbejde, der foregår centralt f.eks. med presse- og lobbyarbejde. Det vil være en vigtig inspiration for os derude, så vi føler, at det vi gør lokalt, indgår i et samlet mønster. Så vi trækker på samme hammel. Det er blevet bedre i perioden, men ikke godt nok. Afdelingerne skal styrkes De enkelte afdelinger kan dog være noget sårbare, da deres muligheder er helt afhængige af, om de kan finde nok aktive. En særlig udfordring er, at der skal ske et generationsskifte, så flere yngre kræfter kommer til. Det er derfor et af mine store mål at give afdelingerne den bevågenhed, der skal til. Det handler om organisatorisk støtte, der hvor der er behov for det. Der skal udvikles nye projektformer i samarbejde med andre grupper. Og afdelingerne indbyrdes kan bruge hinanden til inspiration og fornyelse. Jeg kommer gerne ud som HB-medlem til afdelinger, der ønsker en diskussion heraf. Det drejer sig også om central hjælp til sagsarbejde. Samarbejdet med sekretariatet skal fortsat udbygges, gerne så medarbejderne i sekretariatet kommer ud til samråd og andre arrangementer, så vi bedre kan bruge hinanden. Det vil de gerne. Det handler igen om, at vi føler os som én organisation og ikke dem og os Hvem er jeg? Jeg er 66 år, er uddannet landinspektør og har siden starten af 80 erne arbejdet som projektleder i IT-virksomheder, indtil jeg gik på pension. Jeg er formand for DN Favrskov afdeling og var organisatorisk drivende i dannelsen af afdelingen i Favrskov, hvor vi har formået at skabe en mærkbar fornyelse af afdelingsarbejdet. Et arbejde, der ikke stopper, da vi til stadighed skal håndtere nye udfordringer, både internt og i forhold til omverdenen. Jeg er med i 3 netværk og deltager i træf, hvor det er muligt. Jeg har også deltaget med indlæg ved formandskurser og organisationskurser. Verden forandrer sig hele tiden. I HB kan jeg fortsat øse af de nye erfaringer, som vi gør i afdelinger og netværk og bruge dem konstruktivt i det centrale arbejde, - og omvendt. Kontakt: alfredlborg@gmail.com eller telefon

5 Opstillingsgrundlag: Hovedbestyrelsen. Jonas Geldmann Kære medlemmer af Danmarks Naturfredningsforenings repræsentantskab Jeg genopstiller til hovedbestyrelsen i DN. De første seks år har givet mig en stor indsigt i dansk naturpolitik og det håndværk der er nødvendigt for at sidde i vores forenings næsthøjeste organ. Jeg synes samtidig jeg har bidraget med en stærk faglighed og en konstruktiv indstilling for at sikre en funktionelt og visionær hovedbestyrelse. Jeg er udannet ph.d. i biologi fra Københavns Universitet med fokus på naturforvaltning og beskyttede områder, hvor jeg efterfølgende blev ansat som en del af den videnskabelige gren af DNs store folkelige projekt: Biodiversitet Nu. Ud over min ansættelse ved Københavns Universitet arbejder jeg også for FNs miljøprogram (UNEP) med at evaluere deres biodiversitetsindsats globalt. Jeg har gennem disse to områder fået en solid faglig indsigt både i naturen og naturforvaltningen her hjemme så vel som internationalt. Jeg har nu siddet i hovedbestyrelsen (tidligere forretningsudvalget) i seks år, men føler på ingen måde jeg er færdig. Tværtimod har de seks år både givet mig blod på tanden for at fortsætte, samt en større forståelse af foreningen og det politiske landskab som vi opererer i. Jeg ser min erfaring i bestyrelsen og mit professionelle virke indenfor biologi og naturforvaltning sammen med mit engagement og kærlighed til naturen som mine største styrker i forhold til at fortsætte tre år mere i bestyrelsen. Jeg har seks hovedområder, jeg vil arbejde for. Det betyder ikke, at alt andet er uvæsentlig, men det er en erkendelse af, at hvis vi skal have gennemslagskræft og indflydelse, skal prioriteterne være på plads og kommunikationen være klar: En bedre indsats for at bevare og beskytte den biologiske mangfoldighed, med udgangspunkt i de værdier vi allerede har kvalitet før kvantitet. Øge opmærksomheden og indsatsen for bedre, men også mere skov, rig på natur og fattig på produktion. Kvalificeret og målrettet støtte til de aktives bidrag for den danske natur gennem klagesager, lokal formidling og ikke mindst kratluskeri. En håndfast tilgang til det danske landbrug, der uden sidestykke er den største udfordring for en bedre og rigere natur. En kamp der skal kæmpes her hjemme såvel som i EU. Styrke organisationsudviklingen af DN, som en forening med plads til mange forskellige indgangsvinkler til arbejdet med den danske natur. Styrke hovedbestyrelsens rolle, som det sted, hvor kuglerne støbes for en langsigtet, visionær og strategisk rolle for DN i dansk naturpolitik.

6 Opstillingsgrundlag: Hovedbestyrelsen. Jonas Geldmann Som det kan læses af ovenstående vil jeg lægge vægt på, at vi er Danmarks NATURfredningsforening. Jeg anerkender, at alle valg også er fravalg. Indsatsen for klimaet og miljøet er også vigtig og de tre grønne søjler kan ikke ses adskilt. Men det er særligt for naturen mit hjerte banker og det er særligt her jeg har min kompetencer. Jeg er vokset ud af studenterafdelingen på Københavns Universitet, som jeg var med til at stifte og været formand for. Jeg har siddet tre år i afdelingsbestyrelsen i København og været aktiv længere. Dette har givet mig vigtige erfaringer og en stor forståelse for lokalafdelingernes virke og virkelighed. Men jeg kan ikke lægge skjul på at min tilgang til DN har haft fokus på de nationale linjer, og den overordnede organisation. Det er her mine styrker og erfaringer ligger. Danmarks Naturfredningsforening har et unikt udgangspunkt for, samt en forpligtelse til at spille en væsentlig rolle i den danske natur- og miljøpolitik. Som den eneste private forening i Danmark har vi lov til at foreslå fredninger, vi har den største folkelige tilslutning bland nogen grøn forening og vi har en stor tilslutning af lokale aktive, der hver dag gør en synlig, vigtig og nødvendig forskel for den danske natur og miljø. Dette er fundamentet på hvilket DN står, og det er med dette udgangspunkt, vi skal gøre en forskel. Men, de første seks år har givet mig et indblik i de områder, hvor jeg mener, vi skal blive skarpere, og hvor vi har brug for strukturelle ændringer for at komme tættere på de mål, vi alle deler om en rig natur og et sundt miljø: Blikket mod horisonten. Et større fokus på den langsigtede strategi og på de store visioner. Hovedbestyrelsens arbejde med årsplaner skal suppleres med strategier også flere år ud i fremtiden. Faglig fundering. Hovedbestyrelsen skal blive bedre til at sikre en kobling mellem faglig fundering og visionerne for en bedre natur. En stærk naturfortælling. Vi har vores nemme vindersager på miljø og klima. Det er her vi får den almindelige borger med og det skal vi blive ved med. Men vi SKAL være med til at bevæge folk på naturområdet og styrke vores indsats for at fortælle om naturens store skønhed og dårlige tilstand. Dokumentation som fundament. Vi skal bygge videre på det arbejde vi allerede laver for at sikre at faglig dokumentation og systematisk vidensopsamling bliver udgangspunktet for vores arbejde og kommunikation. En revidering af foreningens strategiske redskaber. Budgetter og arbejdsplaner skal være mere gennemskuelige. Vi mangler både i hovedbestyrelsen og i repræsentantskabet nogle bedre redskaber til at forstå og prioritere foreningens ressourcers, kompetencer og midler. Jeg håber meget, at I vil give mig tre år mere, for jeg glæder mig til at fortsætte arbejdet. Jeg står naturligvis også til rådighed for spørgsmål og uddybninger både før og under repmødet.

7 Opstilling til DN's Hovedbestyrelse Jeg stiller op til Hovedbestyrelsen for at fremme en kurs, der skærper og synliggør DN' profil ved at lægge øget vægt på kritik af naturforarmelsen og biodiversitetstabet. Det er afgørende for naturen såvel som foreningen, at befolkningen og beslutningstagerne forstår vigtigheden af at prioritere naturen langt højere end i dag, og derfor er der behov for flere kritiske kampagner, der specifikt er rettet mod naturforarmelsen også den, der finder sted med Naturstyrelsen som afsender. DN's afdelinger skal fortsætte det vigtige arbejde med at rejse lokale sager og udbrede kendskabet til naturen via ture og andre aktiviteter, men DN skal også som helhed bruge flere ressourcer på at rejse problemerne over for pressen og politikerne. En skærpet profil og større synlighed er medlemshvervning i sig selv, og derfor skal DN efter min overbevisning bruge færre midler på at betale private firmaer for medlemshvervning, og flere på dagbladsannoncer og andre kampagner, der øger informationsniveauet om naturforarmelsen. Skulle jeg blive valgt, vil jeg fortsætte den naturpolitiske linje, jeg præsenterede i min tale til Repræsentantskabsmødet i november 2013, hvor jeg fremlagde ca. 25 forslag til at løfte den naturpolitiske dagsorden, ligesom jeg vil bygge videre på forslag, som Peder Størup og jeg har fremlagt. Endvidere vil jeg arbejde for større gennemsigtighed i beslutningsprocesserne og mere udførlige regnskaber internt i DN. Der skal være længere tid til naturpolitiske debatter på Repræsentantskabsmøderne, og Repræsentantskabet skal have større indflydelse på valg og udformning af foreningens kampagner og politik. Kort om mig selv Født i 1967, uddannet idéhistoriker ved Aarhus Universitet i 1998 og fast skribent ved Politiken siden Jeg har været bestyrelsesmedlem i Dansk PEN siden 2010, og fra 2001til 2010 i European Network Against Racism, der samler hundredvis af organisationer i Europa, hvor jeg repræsenterede Danmark i den internationale bestyrelse i Jeg har skrevet 15 bøger, hovedsageligt om idéhistoriske og politiske emner, men også Danmark er en kvinde på genopdagelse i den danske natur (2009), et par digtsamlinger, hvor naturen spiller en hovedrolle, og senest bogen Den danske naturs genkomst (2014). Endvidere fotograferer jeg naturlandskaber og flora og fauna til hjemmesiden Danarige.dk, der i dag rummer over 150 fotoserier fra ca. 200 danske naturområder. Jeg har været medlem af DN siden 2008, af Repræsentantskabet siden marts 2014 og er aktiv i DN's lokalafdeling i Aarhus. Rune Engelbreth Larsen

Valgprogrammer. Valg af to medlemmer af Hovedbestyrelsen. Jonas Geldmann Jørgen Bengtsson Niels Hilker Rune Engelbreth Larsen BILAG 8-1

Valgprogrammer. Valg af to medlemmer af Hovedbestyrelsen. Jonas Geldmann Jørgen Bengtsson Niels Hilker Rune Engelbreth Larsen BILAG 8-1 BILAG 8-1 Dato: 20. marts 2018 Til: Repræsentantskabet på REP-mødet 7-8. april 2018 Sagsbehandler: Kathrine Hegelund, khe@dn.dk, 61 68 80 72 Valg af to medlemmer af Hovedbestyrelsen Valgprogrammer Jonas

Læs mere

Valgprogrammer for kandidater til personligt valgte medlemmer af Repræsentantskabet

Valgprogrammer for kandidater til personligt valgte medlemmer af Repræsentantskabet BILAG 7-1 Dato: 11. marts 2014 Til: Repræsentantskabet på mødet 5-6. april 2014 Sagsbehandler: Peter Mellergaard, 31 19 32 37, pm@dn.dk Valgprogrammer for kandidater til personligt valgte medlemmer af

Læs mere

Naturkommuner Giv naturen plads

Naturkommuner Giv naturen plads Naturkommuner Giv naturen plads Ofte stillede spørgsmål 1. Hvad er formålet projektet? 2. Hvordan bliver man naturkommune? 3. Hvorfor er det vigtigt med en kommunal politik for natur og biodiversitet?

Læs mere

CISUs STRATEGI 2014 2017

CISUs STRATEGI 2014 2017 CISUs STRATEGI 2014 2017 Civilsamfund i udvikling fælles om global retfærdighed Vedtaget af CISUs generalforsamling 26. april 2014. Vores strategi for 2014-17 beskriver, hvordan CISU sammen med medlemsorganisationerne

Læs mere

Dagorden for møde i Hovedbestyrelsen d. 3. maj 2019

Dagorden for møde i Hovedbestyrelsen d. 3. maj 2019 Dato: 25. april 2019 Til: Hovedbestyrelsen Sagsbehandler: Mads Peter Aagaard Madsen, mads@dn.dk, 20 86 24 94 Dagorden for møde i Hovedbestyrelsen d. 3. maj 2019 Tid: Fredag d. 3. maj kl. 9.30 16.00 Sted:

Læs mere

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CISUs STRATEGI 2014-2017 CISUs STRATEGI 2014 2017 Civilsamfund i udvikling fælles om global retfærdighed Vedtaget af CISUs generalforsamling 26.

Læs mere

Åbent brev til Forretningsudvalget i Danmarks Naturfredningsforening.

Åbent brev til Forretningsudvalget i Danmarks Naturfredningsforening. Dato: 22. marts 2014 Til: Forretningsudvalget i Danmarks Naturfredningsforening. Fra: Rune Kjærgaard Lange. Formand for DN København og Samrådet Storkøbenhavn. Endvidere medlem af Organisationsudvalget

Læs mere

Valgprogrammer for kandidater til faglige udvalgs formænd

Valgprogrammer for kandidater til faglige udvalgs formænd BILAG 8-1 Dato: 25. februar 2015 Til: Repræsentantskabet på mødet 21.-22. marts 2015 Sagsbehandler: Peter Mellergaard, 31 19 32 37, pm@dn.dk Valgprogrammer for kandidater til faglige udvalgs formænd Naturfagligt

Læs mere

Forslag til budget 2019

Forslag til budget 2019 BILAG 3-4c Dato: 2. november 2018 Til: Repræsentantskabet på mødet d. 17.-18. november Skrevet af: Søren Bojer Nielsen, sb@dn.dk, 28 34 09 12 Noter til Forslag til budget 2019 Hermed følger nogle noter

Læs mere

Referat for møde i Hovedbestyrelsen d. 28. september 2018

Referat for møde i Hovedbestyrelsen d. 28. september 2018 Dato: 19. oktober 2018 Til: Hovedbestyrelsen Sagsbehandler: Mads Peter Aagaard Madsen, mads@dn.dk, 20 86 24 94 Referat for møde i Hovedbestyrelsen d. 28. september 2018 Tid: Fredag d. 28. september kl.

Læs mere

RYGAARDS SKOLE STRATEGISK PLAN 2013-2017

RYGAARDS SKOLE STRATEGISK PLAN 2013-2017 RYGAARDS SKOLE STRATEGISK PLAN 2013-2017 VISION FOR RYGAARDS SKOLE At sikre vores langsigtede fremtid som en enestående skole med kristne værdier, et højt fagligt niveau og en vision om, at uddannelse

Læs mere

S T R AT E G I 2016-2019

S T R AT E G I 2016-2019 STRATEGI 2016-2019 INDHOLD 03 HVEM ER VI? HVAD VIL VI? 04 STRATEGI LANGSIGTEDE SIGTELINJER 06 STRATEGI PRIORITERINGER FOR 2016-2019 08 ÅBENHED. SAMARBEJDE. DIALOG 10 NATURFONDEN OM 10 ÅR 12 FAKTA 14 FONDENS

Læs mere

Strategi og handleplan for Hjernesagen

Strategi og handleplan for Hjernesagen Strategi og handleplan for Hjernesagen 2018-2021 Baggrund Strategien beskriver, hvad vi skal arbejde med, og hvordan vi skal gøre det inden for de kommende år. Strategien hjælper os med at prioritere,

Læs mere

Vand og Affald. Virksomhedsstrategi

Vand og Affald. Virksomhedsstrategi Vand og Affald 2012 2016 Virksomhedsstrategi forord Vand og Affalds virksomhedsstrategi 2012 2016 er blevet til i samarbejde med virksomhedens medarbejdere, ledelse og bestyrelse. I løbet af 2011 er der

Læs mere

DNs fredningsstrategi har nu virket i 6 år. Der har ved planlægningen af nye sager været taget udgangspunkt i strategien.

DNs fredningsstrategi har nu virket i 6 år. Der har ved planlægningen af nye sager været taget udgangspunkt i strategien. BILAG 5-2 Dato: 24. maj 2016 Til: HB på møde den 3. juni 2016 (elektronisk til NFU og PFU 13-23. maj-2016) Sagsbehandler: Birgitte Bang Ingrisch, 61 69 18 22, bbi@dn.dk Evaluering af DNs fredningsstrategi

Læs mere

Årsplan for Københavnsbestyrelsen 2016-17

Årsplan for Københavnsbestyrelsen 2016-17 1 Årsplan for Københavnsbestyrelsen 2016-17 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Indledning Enhedslisten- Københavns årsplan beskriver både tilbagevendende og nye arrangementer, som Københavnsbestyrelsen

Læs mere

Vindmøller og DN ikke kun som vinden blæser. Temadag for kommunalpolitikere. Ringkøbing, 2. marts 2010 Danmarks Naturfredningsforening

Vindmøller og DN ikke kun som vinden blæser. Temadag for kommunalpolitikere. Ringkøbing, 2. marts 2010 Danmarks Naturfredningsforening Vindmøller og DN ikke kun som vinden blæser Temadag for kommunalpolitikere Ringkøbing, 2. marts 2010 Danmarks Naturfredningsforening 100 års naturbeskyttelse Stiftet 1911 Naturfredningsloven 1925 Fredning

Læs mere

Dagsorden for møde i Hovedbestyrelsen d. 14. december 2018

Dagsorden for møde i Hovedbestyrelsen d. 14. december 2018 Dato: 7. december 2018 Til: Hovedbestyrelsen Sagsbehandler: Mads Peter Aagaard Madsen, mads@dn.dk, 20 86 24 94 Dagsorden for møde i Hovedbestyrelsen d. 14. december 2018 Tid: Fredag d. 14. december kl.

Læs mere

Dagsorden for seminar i Hovedbestyrelsen d april 2017

Dagsorden for seminar i Hovedbestyrelsen d april 2017 Dato: 21. april 2017 Til: Hovedbestyrelsen på mødet 28. april 2017 Skrevet af: Mads Peter Aagaard Madsen, 31 19 32 33, mads@dn.dk Dagsorden for seminar i Hovedbestyrelsen d. 28.-29. april 2017 Tid: fredag

Læs mere

Vedtægter for Danmarks Naturfredningsforening

Vedtægter for Danmarks Naturfredningsforening Vedtægter for Danmarks Naturfredningsforening Vedtaget af repræsentantskabet 28. november 2010 med ændringer 1. maj 2011, 24. marts 2012, 24. november 2013 og 6. april 2014. 1. Navn og hjemsted Foreningens

Læs mere

Miljøorganisationen NOAH

Miljøorganisationen NOAH 1 Miljøorganisationen NOAH www.visdomsnettet.dk 2 Miljøorganisationen NOAH Hvad er NOAH? NOAH er en landsdækkende miljøbevægelse, der består af grupper, der støtter hinanden i det fælles arbejde med at

Læs mere

Ringvej truer fredet natur ved Resenbro

Ringvej truer fredet natur ved Resenbro PRESSEMEDDELELSE 10. FEBRUAR 2011 Ringvej truer fredet natur ved Resenbro Silkeborg Kommune planlægger et nyt vejprojekt gennem det fredede og internationalt beskyttede landskab ved Resenbro. Danmarks

Læs mere

Fokus for Friluftsrådet. frem mod 2020

Fokus for Friluftsrådet. frem mod 2020 Vores vision FRILUFTSLIV FOR ALLE i en rig natur på bæredygtigt grundlag. Friluftsrådets vision er, at alle har gode muligheder for at dyrke friluftsliv i en spændende natur. Naturen er grundlaget for

Læs mere

Stillings- og personprofil. Direktør Danmarks Idrætsforbund Maj 2015

Stillings- og personprofil. Direktør Danmarks Idrætsforbund Maj 2015 Stillings- og personprofil Direktør Danmarks Idrætsforbund Maj 2015 Kort om Danmarks Idrætsforbund Danmarks Idrætsforbund (DIF) er en organisation, der har eksisteret i mere end 100 år. DIF er en sammenslutning

Læs mere

Referat for møde i Hovedbestyrelsen d. 22. september 2017

Referat for møde i Hovedbestyrelsen d. 22. september 2017 Dato: 6. oktober 2017 Til: Hovedbestyrelsen Skrevet af: Mads Peter Aagaard Madsen, 31 19 32 33, mads@dn.dk Referat for møde i Hovedbestyrelsen d. 22. september 2017 Tid: Fredag d. 22. september kl. 9.30

Læs mere

STRATEGI OG HANDLINGSPLAN 2010-2014 - SIDE 1. Strategi- og handlingsplan

STRATEGI OG HANDLINGSPLAN 2010-2014 - SIDE 1. Strategi- og handlingsplan STRATEGI OG HANDLINGSPLAN 2010-2014 - SIDE 1 Strategi- og handlingsplan 2010-2014 STRATEGI OG HANDLINGSPLAN 2010-2014 - SIDE 2 Forord Bestyrelsen for Forsikring & Pension vedtog i september 2009 en revideret

Læs mere

Dagsorden for møde i Hovedbestyrelsen den 29. april 2016

Dagsorden for møde i Hovedbestyrelsen den 29. april 2016 Dato: 21. april 2016 Til: Hovedbestyrelsen Sagsbehandler: Mads Peter Aagaard Madsen, mads@dn.dk, 31 19 32 33 Dagsorden for møde i Hovedbestyrelsen den 29. april 2016 Tid: fredag den 29. april kl. 09.30

Læs mere

DANSK SYGEPLEJESELSKAB

DANSK SYGEPLEJESELSKAB DANSK SYGEPLEJESELSKAB STRATEGI 2020 www.dasys.dk dasys@dasys.dk 1 FORORD DASYS strategi består af seks strategiske visioner med tilhørende indsatsområder. De seks visioner er: En faglig vision, en organisatorisk

Læs mere

Referat for møde i Hovedbestyrelsen d. 18. august 2017

Referat for møde i Hovedbestyrelsen d. 18. august 2017 Dato: 6. september 2017 Til: Hovedbestyrelsen Skrevet af: Mads Peter Aagaard Madsen, 31 19 32 33, mads@dn.dk Referat for møde i Hovedbestyrelsen d. 18. august 2017 Tid: Fredag d. 18. august kl. 9.30 15.00

Læs mere

Mer, fler och ännu bättre i Danmark Jan Eriksen, direktør i Friluftsrådet. Jan Eriksen, direktør i Friluftsrådet

Mer, fler och ännu bättre i Danmark Jan Eriksen, direktør i Friluftsrådet. Jan Eriksen, direktør i Friluftsrådet Mer, fler och ännu bättre i Danmark Jan Eriksen, direktør i Friluftsrådet Jan Eriksen, direktør i Friluftsrådet Friluftsrådet kort Oprettet af statsministeren i 1942 Paraply for 90 organisationer indenfor

Læs mere

Randersgades Skole 1 Kommunikationsstrategi

Randersgades Skole 1 Kommunikationsstrategi Randersgades Skole Integreret kommunikationsstrategi 2015-2016 Randersgades Skole 1 Introduktion Randersgades Skoles (RG) integreret kommunikationsstrategi er en overordnet guideline, der angiver de strategiske

Læs mere

International strategi for Det Danske Spejderkorps

International strategi for Det Danske Spejderkorps International strategi for Det Danske Spejderkorps Strategien skal give et overblik over de prioriteter, DDS har som del af den globale spejderbevægelse og som medlemmer af de internationale spejderorganisationer

Læs mere

DN KOMMUNIKATIONSSTRATEGI

DN KOMMUNIKATIONSSTRATEGI BILAG 5-1 DN KOMMUNIKATIONSSTRATEGI 2019-2021 #voresnatur INDHOLD Forord Brandposition Det strategiske hus: Vores strategiske framework Analyse & SWOT Strategi Årshjul Handlingsplaner. FORORD Danmarks

Læs mere

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C.

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Side 1/5 Referat fra 1. møde i det rådgivende udvalg for Den Danske Naturfond Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl. 13.00 16.00 Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Til

Læs mere

Workshop med sigtelinjer

Workshop med sigtelinjer Workshop med sigtelinjer På Repræsentantskabsmødet i Oksbøl den 22.-23. november arbejdede vi med sigtelinjerne af flere årsager. Et væsentligt element var at sørge for at repræsentantskabet stiftede bekendtskab

Læs mere

Frivillighed og aktivisme Vi bygger al vores arbejde på frivillighed, hvor det er aktivisterne der bærer og udvikler bevægelsen.

Frivillighed og aktivisme Vi bygger al vores arbejde på frivillighed, hvor det er aktivisterne der bærer og udvikler bevægelsen. Afrika Kontakt Strategi 2016-2020 De sidste to år har Afrika Kontakt gennemgået store forandringer. Aktivister og sekretariat har arbejdet hårdt for at opnå målene sat i strategien for 2013-2015. Vi har

Læs mere

Dagsorden for HB-møde d. 4. oktober 2019

Dagsorden for HB-møde d. 4. oktober 2019 Dato: 1. oktober 2019 Til: Hovedbestyrelsen Sagsbehandler: Mads Peter Aagaard Madsen, mads@dn.dk, 20 86 24 94 Dagsorden for HB-møde d. 4. oktober 2019 Tid: Fredag d. 4. oktober kl. 9.30 16.00 Sted: Masnedøgade

Læs mere

DIABETESFORENINGEN STRATEGIPLAN

DIABETESFORENINGEN STRATEGIPLAN DIABETESFORENINGEN STRATEGIPLAN 2018-21 DIABETESFORENINGEN STRATEGIPLAN 2018-21 Diabetesforeningens mission Diabetesforeningens mission tager afsæt i de indsatsområder, der er fastlagt i foreningens vedtægter.

Læs mere

Referat for møde i Hovedbestyrelsen d. 15. december 2016

Referat for møde i Hovedbestyrelsen d. 15. december 2016 Dato: 4. januar 2017 Til: Hovedbestyrelsen Sagsbehandler: Mads Peter Aagaard Madsen, 31 19 32 33, mads@dn.dk Referat for møde i Hovedbestyrelsen d. 15. december 2016 Tid: 9.30 14.00 (efterfølgende julefrokost)

Læs mere

Referat for møde i Hovedbestyrelsen d. 2. november 2017

Referat for møde i Hovedbestyrelsen d. 2. november 2017 Dato: 13. november 2017 Til: Hovedbestyrelsen Skrevet af: Mads Peter Aagaard Madsen, 31 19 32 33, mads@dn.dk Referat for møde i Hovedbestyrelsen d. 2. november 2017 Tid: Torsdag d. 2. november kl. 9.30

Læs mere

Derfor tænkes vores organisationsår således fremover:

Derfor tænkes vores organisationsår således fremover: VI VIL EUROPA! Følgende dokument skal ses som forretningsudvalgets tanker om fremtidens Europabevægelse og dermed også som motivation for de vedtægtsændringer, som er stillet af forretningsudvalget på

Læs mere

Regionsformand Lise Hansens mundtlige beretning til generalforsamlingen 2.februar 2010.

Regionsformand Lise Hansens mundtlige beretning til generalforsamlingen 2.februar 2010. Regionsformand Lise Hansens mundtlige beretning til generalforsamlingen 2.februar 2010. Kære medlemmer. Regionsbestyrelsens ambition er, at den skriftlige beretning skal være det sted, hvor medlemmerne

Læs mere

Referat af møde i Hovedbestyrelsen torsdag 13. november 2014

Referat af møde i Hovedbestyrelsen torsdag 13. november 2014 Dato: 26. november 2014 Til: Hovedbestyrelsen Sagsbehandler: Peter Mellergaard, 31 19 32 37, pm@dn.dk Referat af møde i Hovedbestyrelsen torsdag 13. november 2014 Tid: Kl. 09.30 15.15. Sted: Masnedøgade

Læs mere

Forvaltning af fremtidens natur i Danmark Biologisk mangfoldighed

Forvaltning af fremtidens natur i Danmark Biologisk mangfoldighed Biologisk mangfoldighed Carsten Rahbek Professor i Makroøkologi, Biologisk Institut, Københavns Universitet Forskningschef for Center for Makroøkologi og Evolution (http://www.macroecology.ku.dk/) Klimas

Læs mere

Referat af møde i Forretningsudvalget mandag den 16. juni 2008

Referat af møde i Forretningsudvalget mandag den 16. juni 2008 Dato: 07-07- Arkivnummer: 2979-111044 Til: Forretningsudvalget Sagsbehandler: Peter Mellergaard, 39 17 40 52, pm@dn.dk Referat af møde i Forretningsudvalget mandag den 16. juni Tid: Kl. 14.00-20.00 Sted:

Læs mere

Ændringsforslag til HB s forslag til AP2015: 1.6 Natur Nationalpark Gribskov & Esrum Sø

Ændringsforslag til HB s forslag til AP2015: 1.6 Natur Nationalpark Gribskov & Esrum Sø BILAG 5-2-7 UDKAST TIL HB Dato: 11. november 2014 Til: Repræsentantskabet på mødet 22.-23. november 2014 Sagsbehandler: Michael Leth Jess, mlj@dn.dk, 31 19 32 41 Ændringsforslag til HB s forslag til AP2015:

Læs mere

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA NDLAG U R G S G IN N T E FORR FOR EVENTS I SØNDERBORG Indhold 1. Formål med et forretningsgrundlag for events 2. Politisk og strategisk sammenhæng 3. Formål og mål for arbejdet med event 4. Organisering

Læs mere

Webstrategi 2013-2015

Webstrategi 2013-2015 Webstrategi 2013-2015 Strategi for udvikling af DKFs website udarbejdet med bidrag fra DKFs webudvalg og webredaktion December 2012 1 www.kommunikationsforening.dk Udgangspunkt Webstrategien sætter retning

Læs mere

Om Sund By Netværkets strategiske satsninger og prioriteringer. Skaber rammer for et godt liv for alle borgere

Om Sund By Netværkets strategiske satsninger og prioriteringer. Skaber rammer for et godt liv for alle borgere Om Sund By Netværkets strategiske satsninger og prioriteringer Skaber rammer for et godt liv for alle borgere Status på Sund By Netværkets aktiviteter Nyt medlem Høje Tåstrup Københavns Kommune i bestyrelsen

Læs mere

Referat fra møde i Hovedbestyrelsen den 3. juni 2016

Referat fra møde i Hovedbestyrelsen den 3. juni 2016 Dato: 22. juni 2016 Til: Hovedbestyrelsen Sagsbehandler: Mads Peter Aagaard Madsen, mads@dn.dk, 31 19 32 33 Referat fra møde i Hovedbestyrelsen den 3. juni 2016 Tid: fredag den 3. juni kl. 09.30 16.00

Læs mere

Folketinget har med virkning fra den 1. januar 2013 vedtaget en ny lov om

Folketinget har med virkning fra den 1. januar 2013 vedtaget en ny lov om STRATEGI 2013-2016 EN NY FOR ANKRI NG FORORD EN NY FORANKRING Institut for Menneskerettigheder fejrede sit 25-års-jubilæum den 5. maj 2012. På 25 år er instituttet vokset fra at være et lille menneskerettighedscenter

Læs mere

Side 1 - Kommunikationsstrategi Foreningen af Kliniske Diætister For alle ernæringsprofessionelle

Side 1 - Kommunikationsstrategi Foreningen af Kliniske Diætister For alle ernæringsprofessionelle Side 1 - Kommunikationsstrategi 2016-18 Foreningen af Kliniske Diætister For alle ernæringsprofessionelle Side 2 - Indhold INDHOLD Indledning Målgrupper Mål Principper Budskaber Kanaler Partnerskaber Side

Læs mere

DN KOMMUNIKATIONSSTRATEGI #voresnatur

DN KOMMUNIKATIONSSTRATEGI #voresnatur DN KOMMUNIKATIONSSTRATEGI 2019-2021 #voresnatur INDHOLD Forord Analyse & SWOT Det strategiske hus: Vores strategiske framework Kontaktpunkter & kanaler Arenaer & kommunikationsværdier Strategi Opsummering:

Læs mere

Dagsorden for møde i Hovedbestyrelsen d. 8. februar 2019

Dagsorden for møde i Hovedbestyrelsen d. 8. februar 2019 Dato: 1. februar 2019 Til: Hovedbestyrelsen Sagsbehandler: Mads Peter Aagaard Madsen, mads@dn.dk, 20 86 24 94 Dagsorden for møde i Hovedbestyrelsen d. 8. februar 2019 Tid: Fredag d. 8. februar kl. 9.30

Læs mere

Arbejdsprogram 2013 Vedtaget på Netværket af Ungdomsråds landsmøde i Vejle 9.-11. november 2012

Arbejdsprogram 2013 Vedtaget på Netværket af Ungdomsråds landsmøde i Vejle 9.-11. november 2012 Arbejdsprogram 2013 Vedtaget på Netværket af Ungdomsråds landsmøde i Vejle 9.-11. november 2012 For medlemmerne Netværket af Ungdomsråds (NAU s) medlemmer er organisationens grundlag, og det er for dem

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE VISION på hinanden. Høringsoplæg. Tæt Tæt på hinanden

ALLERØD KOMMUNE VISION på hinanden. Høringsoplæg. Tæt Tæt på hinanden ALLERØD KOMMUNE VISION 2031 Tæt Tæt på hinanden på hinanden Tæt Tæt på naturen på naturen 1 Høringsoplæg VISIONEN 2031 Fordi vi kan mere i fællesskaber Tæt på hinanden Tæt på naturen Fordi vi ønsker en

Læs mere

Aktivitetsplan Danmarks Bløderforening 2012 et overblik

Aktivitetsplan Danmarks Bløderforening 2012 et overblik Aktivitetsplan Danmarks Bløderforening 2012 et overblik Danmarks Bløderforening arbejder for at forbedre forholdene for blødere i Danmark. Foreningen arrangerer aktiviteter for medlemmerne, tilbyder støtte

Læs mere

Kommunikationsstrategi 2008-2012. Professionshøjskolen UCC

Kommunikationsstrategi 2008-2012. Professionshøjskolen UCC Kommunikationsstrategi 2008-2012 Professionshøjskolen UCC Indledning Kommunikationsstrategien beskriver, hvordan vi kommunikerer ud fra hvilke principper og med hvilke mål. Kommunikationsstrategien er

Læs mere

Organisatorisk arbejdsprogram 2015 2018. Vision og delmål. Styrkelse af det organisatoriske arbejde. Medlemmer og mangfoldighed

Organisatorisk arbejdsprogram 2015 2018. Vision og delmål. Styrkelse af det organisatoriske arbejde. Medlemmer og mangfoldighed Organisatorisk arbejdsprogram 2015 2018 Vedtaget på Enhedslistens årsmøde d. 26. 27. sep. 2015 Vision og delmål Overordnet vision og delmål for udvikling af Enhedslisten 2015 18: At Enhedslisten fremstår

Læs mere

Kommunikationsstrategi for Bornholms Vækstforum

Kommunikationsstrategi for Bornholms Vækstforum BORNHOLMS VÆKSTFORUM Landemærket 26 3700 Rønne Tlf.: 5692 0000 Fax: 5692 0001 E-mail: vaekstforum@brk.dk Kommunikationsstrategi for Bornholms Vækstforum Erhvervslivets vilje og evne til vækst er en grundforudsætning

Læs mere

Du har. indflydelse! Din boligafdeling- det nære og konkrete niveau Din boligorganisation- det overordnede og politiske niveau

Du har. indflydelse! Din boligafdeling- det nære og konkrete niveau Din boligorganisation- det overordnede og politiske niveau Du har indflydelse! Som beboer i en almen bolig er du en del af et beboerdemokrati. Det betyder, at du har indflydelse. Du er med til at bestemme. Men du bestemmer selv, om du vil være med til at bestemme.

Læs mere

Referat for møde i Hovedbestyrelsen d. 1. november 2018

Referat for møde i Hovedbestyrelsen d. 1. november 2018 Dato: 30. november 2018 Til: Hovedbestyrelsen Sagsbehandler: Mads Peter Aagaard Madsen, mads@dn.dk, 20 86 24 94 Referat for møde i Hovedbestyrelsen d. 1. november 2018 Tid: Torsdag d. 1. november kl. 9.30

Læs mere

Dagsorden for seminar i Hovedbestyrelsen den oktober 2016

Dagsorden for seminar i Hovedbestyrelsen den oktober 2016 Dato: 3. oktober 2016 Til: Hovedbestyrelsen Sagsbehandler: Mads Peter Aagaard Madsen, 31 19 32 33, mads@dn.dk Dagsorden for seminar i Hovedbestyrelsen den 7.-8. oktober 2016 Tid: fredag d. 7. oktober kl.

Læs mere

Dagsorden for møde i Hovedbestyrelsen den 10. november 2016

Dagsorden for møde i Hovedbestyrelsen den 10. november 2016 Dato: 3. november 2016 Til: Hovedbestyrelsen på mødet 10. november 2016 Sagsbehandler: Mads Peter Aagaard Madsen, 31 19 32 33, mads@dn.dk Dagsorden for møde i Hovedbestyrelsen den 10. november 2016 Tid:

Læs mere

Udkast #3.0 til CISUs strategi

Udkast #3.0 til CISUs strategi 1. CISUs strategi har flere formål: Udkast #3.0 til CISUs strategi 2018-21 Denne strategi bygger bro fra CISUs vedtægter, vision og mission til arbejdet i CISUs bestyrelse og sekretariat og dermed til

Læs mere

Dagsorden for HB-seminar d juni 2019

Dagsorden for HB-seminar d juni 2019 Dato: 11. juni 2019 Til: Hovedbestyrelsen Sagsbehandler: Mads Peter Aagaard Madsen, mads@dn.dk, 20 86 24 94 Dagsorden for HB-seminar d. 21.-22. juni 2019 Tid: Fredag d. 21. juni kl. 9.30 lørdag d. 22.

Læs mere

Organisatoriske Forhold - for Lærerstuderendes Landskreds

Organisatoriske Forhold - for Lærerstuderendes Landskreds Organisatoriske Forhold - for Lærerstuderendes Landskreds Indholdsfortegnelse Indledning... 2 LL-klubben... 2 Årsmødet... 3 Bestyrelsen... 4 Forretningsudvalget... 4 Sekretariatspersonale... 5 Principprogrammet...

Læs mere

Strategi for frivillighed og civilsamfund. Lemvig Kommune

Strategi for frivillighed og civilsamfund. Lemvig Kommune Strategi for frivillighed og civilsamfund Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

Strategiplan

Strategiplan Indledning Direktionens Strategiplan 2017-2020 sætter en tydelig retning for, hvordan vi i den kommende treårige periode ønsker at udvikle organisationen, så vi kan skabe endnu bedre løsninger for borgerne.

Læs mere

Referat af møde i Hovedbestyrelsen den 4. september 2015

Referat af møde i Hovedbestyrelsen den 4. september 2015 Dato: 9. september 2015 Til: Hovedbestyrelsen Skrevet af: Kathrine Hegelund, khe@dn.dk, 61 68 80 72 Referat af møde i Hovedbestyrelsen den 4. september 2015 Tid: Kl. 09.30 16.00 Sted: Masnedøgade 20 Forventede

Læs mere

Bæredygtig udvikling i det 21. århundrede. Agenda 21 strategi Forslag. Tjørnevej Uldum T:

Bæredygtig udvikling i det 21. århundrede. Agenda 21 strategi Forslag. Tjørnevej Uldum T: Bæredygtig udvikling i det 21. århundrede Agenda 21 strategi 2020-24 Forslag Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Forord Hedensted Kommune ønsker en bæredygtig vækst og velfærd. Det gør vi blandt andet ved

Læs mere

Børn og Unge i Furesø Kommune

Børn og Unge i Furesø Kommune Børn og Unge i Furesø Kommune Indsatsen for børn og unge med særlige behov - Den Sammenhængende Børne- og Unge Politik 1 Indledning Byrådet i Furesø Kommune ønsker, at det gode børne- og ungdomsliv i Furesø

Læs mere

Strategi for Plastindustrien. Sådan skaber vi værdi for plastbranchen frem mod 2020

Strategi for Plastindustrien. Sådan skaber vi værdi for plastbranchen frem mod 2020 Strategi for Plastindustrien Sådan skaber vi værdi for plastbranchen frem mod 2020 Ny kurs for Plastindustriens arbejde frem mod 2020 Vi kan nu præsentere en helt ny strategi, der bestemmer retningen for

Læs mere

TANYA BENSOUDA BJERRE

TANYA BENSOUDA BJERRE TANYA BENSOUDA BJERRE På en rejse sammen med dig Min rejse sammen med dig startede i 2011 hvor jeg blev optaget som medlem i LC 16 Odense. Det blev min begyndelse på en rejse med personlig udvikling. De

Læs mere

Kommunikationsstrategi 2022

Kommunikationsstrategi 2022 Dansk Firmaidrætsforbund Kommunikationsstrategi 2022 Sådan vil vi skabe Et sjovere Danmark i bevægelse. I KOMMUNIKATIONSSTRATEGIEN KAN DU LÆSE: 1 Introduktion 2 2 Formål med vores kommunikationsstrategi

Læs mere

Konsolidering og fokusering 2013-16

Konsolidering og fokusering 2013-16 Konsolidering og fokusering 2013-16 Med strategien DOF 2013-2016 sætter Dansk Ornitologisk Forening endnu en gang mål for de kommende års aktiviteter. Strategien er blevet til i et samarbejde mellem DOF

Læs mere

Dagsorden for møde i Hovedbestyrelsen den 29. januar 2016

Dagsorden for møde i Hovedbestyrelsen den 29. januar 2016 Dato: 13. januar 2016 Til: Hovedbestyrelsen til møde 29. januar Skrevet af: Thomas Eriksen, ter@dn.dk, 31 19 32 58 Dagsorden for møde i Hovedbestyrelsen den 29. januar 2016 Tid: fredag den 29. januar kl.

Læs mere

FREMDRIFT MED SOCIALT ANSVAR LOS STRATEGI LAD OS GØRE EN FORSKEL

FREMDRIFT MED SOCIALT ANSVAR LOS STRATEGI LAD OS GØRE EN FORSKEL FREMDRIFT MED SOCIALT ANSVAR 2019-2021 LOS STRATEGI LAD OS GØRE EN FORSKEL OM LOS DANMARKS STØRSTE BRANCHEORGANISATION FOR IKKE-OFFENTLIGE SOCIALE TILBUD LOS er i dag er landets førende brancheorganisation

Læs mere

LEDELSESGRUNDLAG. 6 pejlemærker

LEDELSESGRUNDLAG. 6 pejlemærker LEDELSESGRUNDLAG 6 pejlemærker Vi er én Helsingør Kommune Vi fremstår som en fælles enhed Vi har et fælles ansvar Vi tænker i helheder Vi har fokus på vores borgere, brugere og ansatte Vi repræsenterer

Læs mere

Mål: I 2018 har Copenhagen EU Office lagt grundlaget for projekttilskud på mindst 50 mio. kr. bidraget til at alle ejerne har været involveret

Mål: I 2018 har Copenhagen EU Office lagt grundlaget for projekttilskud på mindst 50 mio. kr. bidraget til at alle ejerne har været involveret Strategi 2015-18 1. Indledning... 3 2. Indsatsområder og mål... 4 3. Aktivitetsområder... 4 4. Organisering... 5 Mål: I 2018 har Copenhagen EU Office lagt grundlaget for projekttilskud på mindst 50 mio.

Læs mere

DANSKE KREDS I TEKST OG BILLEDER

DANSKE KREDS I TEKST OG BILLEDER . DANSKE KREDS I TEKST OG BILLEDER 2015 INTRODUKTION Kære tillidsmand Denne publikation er lavet som en introduktion til dig - den indeholder nogle praktiske oplysninger, som er gode at kende til, når

Læs mere

LEDELSESGRUNDLAG. Ledelse i Greve Kommune at skabe effekt gennem andre.

LEDELSESGRUNDLAG. Ledelse i Greve Kommune at skabe effekt gennem andre. LEDELSESGRUNDLAG Ledelse i Greve Kommune at skabe effekt gennem andre. Du sidder nu med Greve Kommunes ledelsesgrundlag. Ledelsesgrundlaget er en del af ledelseskonceptet, som sætter retning for Greve

Læs mere

DN s præsident et forsøg på en jobbeskrivelse

DN s præsident et forsøg på en jobbeskrivelse BILAG 4-1 Dato: 25. februar 2017 Til: Hovedbestyrelsen på HB-mødet den 28. april 2017 (tidligere OU-mødet den 24. marts) Skrevet af: Jørgen Jørgensen, medlem af OU og formand i DN Hjørring DN s præsident

Læs mere

Referat af møde i Hovedbestyrelsen onsdag den 10. juni 2015

Referat af møde i Hovedbestyrelsen onsdag den 10. juni 2015 Dato: 26. juni 2015 Til: Hovedbestyrelsen Sagsbehandler: Kathrine Hegelund, 61 68 80 72, khe@dn.dk Referat af møde i Hovedbestyrelsen onsdag den 10. juni 2015 Tid: Kl. 09.00 21.30. Sted: Hotel Abildgaard,

Læs mere

God ledelse i Viborg Kommune

God ledelse i Viborg Kommune God ledelse i Viborg Kommune VILJE VÆKST VELFÆRD GOD LEDELSE MOD PERSONALEPOLITISKE VÆRDIER LEDELSESGRUNDLAG MED-AFTALE God ledelse - Arbejdsværdier det vi skal/vil lykkes med Vi sikrer, at de politiske

Læs mere

Yngre Lægers arbejdsmiljøpolitik - det handler om trivsel

Yngre Lægers arbejdsmiljøpolitik - det handler om trivsel Yngre Lægers arbejdsmiljøpolitik - det handler om trivsel Formålet med Yngre Lægers arbejdsmiljøpolitik er at synliggøre arbejdsmiljøet, skabe miljøer, der håndterer konflikter konstruktivt og sikre yngre

Læs mere

Gearing til succes VIS I O N, M I S S I O N, V Æ R D I E R O G S T R A T E G I

Gearing til succes VIS I O N, M I S S I O N, V Æ R D I E R O G S T R A T E G I Gearing til succes Lad os gøre en forskel VIS I O N, M I S S I O N, V Æ R D I E R O G S T R A T E G I LOS DE PRIVATE SOCIALE TILBUD E M D R U P V E J 1 1 5 A, 2 4 0 0 K Ø B E N H A V N N V Indhold Indledning...

Læs mere

Jobprofil. Vicedirektør BUPL

Jobprofil. Vicedirektør BUPL Jobprofil Vicedirektør BUPL 1. Indledning BUPL ønsker at ansætte en vicedirektør med reference til forbundsdirektøren. Stillingen er nyoprettet som følge af en større organisationsændring på forbundskontoret.

Læs mere

Indledning. Omverden. Værdikompas. Brand values. Samarbejdsnormer. Ledelsesnormer. Ledelseskoncept

Indledning. Omverden. Værdikompas. Brand values. Samarbejdsnormer. Ledelsesnormer. Ledelseskoncept VISION, VÆRDIER OG NORMER / 2009 VISION, VÆRDIER OG NORMER / 2009 3 Indledning Dette er en præsentation af Dansk Flygtningehjælps vision og organisationens samlede sæt af værdier og normer. Modellen arbejder

Læs mere

Løsninger til fremtidens landbrug

Løsninger til fremtidens landbrug STRATEGI SEGES Løsninger til fremtidens landbrug SEGES SEGES er en del af. Derfor er strategien for også det øverste niveau i SEGES strategi. For at understøtte den fælles strategi er der udarbejdet en

Læs mere

Politisk mål 1 Politisk mål 2 Politisk mål 3. Målet er, at medlemmernes værdi på arbejdsmarkedet til stadighed fremmes.

Politisk mål 1 Politisk mål 2 Politisk mål 3. Målet er, at medlemmernes værdi på arbejdsmarkedet til stadighed fremmes. DANSKE KREDS STRATEGI 2016-2019 30. SEPTEMBER 2016 Indledning Danske Kreds strategi for 2016-2019 er kredsbestyrelsens vurdering af, hvad der er særligt vigtigt at arbejde med i 2016-2019 for bedst muligt

Læs mere

Sund By Netværkets strategi

Sund By Netværkets strategi s strategi 2017-2020 Vision og mission s vision er at styrke folkesundheden og sikre et sundere Danmark. s mission er at samskabe, eksperimentere, udvikle ny viden og dele erfaringer og ideer generøst

Læs mere

Civilsamfundsstrategi for Syddjurs Kommune

Civilsamfundsstrategi for Syddjurs Kommune Civilsamfundsstrategi for Syddjurs Kommune Civilsamfundsstrategi for Syddjurs Kommune Civilsamfundet hvem er det? Civilsamfundet er en svær størrelse at få hold på. Civilsamfundet er foreninger, interesseorganisationer,

Læs mere

Velkommen til Samarbejde og kommunikation E T A R B E J DSMØDE PÅ VEJ MOD E F T E R Å R ETS T E MADAG

Velkommen til Samarbejde og kommunikation E T A R B E J DSMØDE PÅ VEJ MOD E F T E R Å R ETS T E MADAG Velkommen til Samarbejde og kommunikation E T A R B E J DSMØDE PÅ VEJ MOD E F T E R Å R ETS T E MADAG Velkommen til at tage med en tur op og se på vores DH arbejde lidt i helikopterperspektiv Dagens program

Læs mere

Politiske roller i Ergoterapeutforeningen

Politiske roller i Ergoterapeutforeningen Politiske roller i Ergoterapeutforeningen Dette notat er udarbejdet i september 2005 i forbindelse med en konference for regions- og hovedbestyrelsesmedlemmer. Notatet kan give viden om og inspiration

Læs mere

Ballerup Kommunes kommunikationspolitik

Ballerup Kommunes kommunikationspolitik Ballerup Kommunes kommunikationspolitik 1. Et fælles udgangspunkt for kommunikation Denne kommunikationspolitik sætter den overordnede ramme om kommunikation i Ballerup Kommune og opstiller mål for, hvad

Læs mere

Organisatoriske Forhold - for Lærerstuderendes Landskreds

Organisatoriske Forhold - for Lærerstuderendes Landskreds Organisatoriske Forhold - for Indholdsfortegnelse Indledning... 2 LL-klubben... 2 Årsmødet... 3 Bestyrelsen... 3 Sekretariatspersonale... 4 Principprogrammet... 4 Arbejdsprogrammet... 4 Politikprogram...

Læs mere

Metropols personalepolitik. Metropols personalepolitik

Metropols personalepolitik. Metropols personalepolitik Metropols personalepolitik Metropols personalepolitik Forord 02 Forord Pagineringstekst Kære alle i Metropol Så er den her Metropols Personalepolitik! Vi er stolte af, at vi nu har en personalepolitik,

Læs mere

Valgprogrammer for kandidater til hovedbestyrelsen

Valgprogrammer for kandidater til hovedbestyrelsen BILAG 4-1 Dato: 8. marts 2017 Til: Repræsentantskabet på mødet 25.-26. marts 2017 Sagsbehandler: Kathrine Hegelund, 61 68 80 72, khe@dn.dk Valgprogrammer for kandidater til hovedbestyrelsen Birgitte Marcussen

Læs mere

DANSK FLYGTNINGEHJÆLPS. FRivilligpolitik. Dansk Flygtningehjælp flygtning.dk/frivillig

DANSK FLYGTNINGEHJÆLPS. FRivilligpolitik. Dansk Flygtningehjælp flygtning.dk/frivillig 1 DANSK FLYGTNINGEHJÆLPS FRivilligpolitik Dansk Flygtningehjælp flygtning.dk/frivillig Et fælles grundlag Frivilligpolitikken beskriver de værdimæssige afsæt og de organisatoriske rammer for Dansk Flygtningehjælps

Læs mere