Der var engang en virksomhed, som hed DOMORE og det er der faktisk stadig, selvom de har

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Der var engang en virksomhed, som hed DOMORE og det er der faktisk stadig, selvom de har"

Transkript

1

2 Afsnit 1: Der er noget galt Der var engang en virksomhed, som hed DOMORE og det er der faktisk stadig, selvom de har nogle problemer. En dag da den administrerende direktør i DOMORE, C. E. Olsen, kigger ud over kontorlandskabet, tænker han: Der er noget galt. I december sidste år lancerede DOMORE deres strategi for 2014: Mere af alt det gode. I denne definerede de tre nøgleområder, som skulle øge effektiviteten og serviceniveauet i DOMORE: Mere videndeling Mere værdi på mindre tid Mere end kunderne forventer Forud for lanceringen var gået en længere proces, hvor hele ledelsesteamet havde analyseret deres afdelinger, set på brancheløsninger på udfordringer og foretaget kundetilfredshedsundersøgelser. Det resulterede i de tre mål, som endda blev skrevet på væggen, så alle vidste, hvad man arbejdede henimod. C.E. Olsen funderer lidt over, hvad der mon gik galt. Nå ja, tænker han, Det har da også været et ret travlt år.

3 Først kom der en ny stor ordre, så var der store markedsudsving, så lancerede konkurrenten et nyt produkt, et par nøglemedarbejdere sagde op, ERP-systemet skulle opdateres, aktionærerne blev sure og så videre. Som det jo sker i virksomheder. C.E. Olsen sukker dybt, da det går op for ham, at de er faldet i en klassisk forretningsfælde. De har haft så travlt med at håndtere hverdagen, at de slet ikke har fundet tid at gøre den nemmere. Han husker pludselig et billede, som han ofte har set på LinkedIn i forskellige former: Nu kan det være nok, tænker C.E. Olsen, og går straks i gang med at undersøge hvordan DOMORE s strategi kan føres ud i livet. Efter at have læst artiklen: Fem skridt fra strategi til virkelighed bliver ledelsesteamet kaldt ind på hans kontor, og SÅ starter arbejdet med at optimere DOMORE i tid til jul. Det, DOMORE ikke har regnet med, er, at december er der, hvor drillenisserne kommer frem. Og lige netop denne jul er der en drillenisse, der har besluttet at flytte ind på DOMORE s kontor. Vil DOMORE nå i mål før jul, eller vil Drillenissen få held med at ødelægge det for dem?

4 Afsnit 2: En it-strategi bliver til Ledelsen i DOMORE smøger ærmerne op og tager fat på arbejdet. Først og fremmest ser de på, hvordan de mere konkret kan arbejde med udmøntningen af strategien. Det går hurtigt op for dem, at en stor del af problemet ligger i værktøjerne. Medarbejderne bruger simpelthen for lang tid på handlinger, som ikke skaber værdi på at åbne programmer, vente på svar, søge efter informationer og flytte tal rundt mellem Excel-ark. Flere medlemmer af ledelsen har også læst en masse ting om, hvordan man ligefrem kan skabe vækst med bedre dataudnyttelse, så de iværksætter en undersøgelse af mulighederne. ARTIKEL: Data skaber fundamentet for konkurrencefordele DOMORE hyrer et eksternt firma lad os kalde det d60 til at gennemgå deres data. d60 s konsulenter går straks i gang med at kortlægge systemlandskabet AS-IS. Det viser sig hurtigt, at DOMORE indsamler data i rigtigt mange forskellige systemer, som ikke kan tale sammen. Gennem en række interviews med medarbejdere og ledere bliver det også klart, at den måde, de bruger data på, ikke passer til de systemer, de har til rådighed. Men HOV! Hvor er Benny Bogholder fra Finance? Er han syg? Holder han ferie? Hans input er super vigtigt i denne proces, fordi det er ham, som kender alle Excel-arkene og lige nøjagtigt ved, hvordan de hænger sammen. Uden Benny bliver det svært at kortlægge processer. BANK BANK

5 DOMORE kører videre uden Benny. Det bliver hurtigt meget tydeligt, at DOMORE har et problem med Master Data Management, så det første, de gør, er at sætte gang i en oprydning der. Medarbejderne bliver sat til at læse d60 s tema om Data Management for at blive lidt klogere på, hvad der skal ske. Næste skridt er planlægning af, hvordan man vil nå de strategiske mål. Ledelsen starter med at konkretisere målene lidt mere, så de bedre kan se, hvad det er, it-landskabet i virkeligheden skal kunne for bedre at understøtte forretningen og dermed samtidig finde ud af hvor det går galt. De kommer frem til følgende: Mere videndeling Medarbejderne skal have nem adgang til opdateret information fra de øvrige afdelinger. Vi vil arbejde for at nedbryde siloer, så der bliver mere sammenhæng mellem systemerne og gennemsigtighed i forretningsprocesserne. Dette er især et problem i Salg, så DOMORE tager udgangspunkt i denne afdelings problemer. Mere værdi på mindre tid Vi vil automatisere indsamling af nøgletal og sammensætning af rapporter, så processen ikke længere foregår manuelt i Excel-ark. Herved får vores medarbejdere mere tid til at foretage værdiskabende analyser. Dette er især noget, DOMORE s medarbejdere i Risk og Finance oplever, så de bliver drivere på denne målsætning. Mere end kunderne forventer Vi vil konsolidere al kundedata, så Kundeservice har fuldt overblik over alle forhold, når de taler med vores kunder. Hvor det er muligt, vil vi give kunderne direkte adgang til de informationer, de oftest efterspørger. Kundeservice bliver ansvarlig for denne del af strategien. Det, der ikke er nogen, der bemærker, er, at Drillenissen sidder i hjørnet og lytter med og de har lige fortalt ham, hvordan han driller allerbedst. Han går straks tilbage i sin hule og lægger en taktik.

6 Afsnit 3: Nedbryd barriererne salgsafdelingen har man særligt problemer med at skaffe viden, når man skal bruge den. Gennemgangen I af arbejdsprocesserne viste, at der var rigtigt mange uhensigtsmæssige indimellem ligefrem risikofyldte - arbejdsgange. Den dag, hvor arbejdet med Salg skal begynde, bliver det ekstra tydeligt, for Drillenissen har været på spil. ALLE post-its og notesblokke i Salgsafdelingen er væk og alle sælgernes mails er blevet slettet!!! Salgschefen får styr på sine tropper og beslutter trods alt køre videre med den planlagte proces, hvor man skal have kortlagt salgsprocessen. Med hjælp fra d60 s konsulent får de tegnet, hvordan en salgsproces ser ud. Artikel: Barrierer for videndeling Det bliver hurtigt meget tydeligt, hvorfor Drillenissens drillerier skabte panik. Et gennemløb af salgsprocessen indeholder rigtigt mange samtaler, noter og mails, som er vigtige. Problemet ved disse er dog, at de kun er synlige for en enkelt medarbejder ad gangen. Der er ingen fælles registrering, så hver medarbejder er en silo. DOMORE tegner en salgsproces, som den optimalt set ser ud, så sælgerne får en fælles platform, hvor de kan se og følge hinandens arbejde og selv arbejde meget hurtigere. Hmmm, tænker Drillenissen, nu bliver det godt nok noget sværere. Alle medarbejderne er gået hjem, så Drillenissen sætter sig ind på C.E. Olsens kontor med en Nisseøl og grubler over tingene

7 Afsnit 4: Stemningen breder sig Salgsafdelingen i DOMORE er ekstatisk. Eller i hvert fald meget glade for deres nye værktøj. Salgs- Søren skal ikke længere bruge post-its, så han beslutter sig for at vælte væggene til hans bås. Successen i salgsafdelingen har virkeligt givet DOMORE blod på tanden, og medarbejderne fra de andre afdelinger stimler sammen om Sørens skrivebord. Da de ser, hvilken viden han nu kan dele med de andre sælgere, begynder ideerne at dukke op. Må jeg også få adgang til jeres nye applikation? spørger Britta fra Finance, det ville virkeligt hjælpe mig, hvis jeg kunne følge med i, hvor mange tilbud der er ude, så jeg har en bedre idé om, hvor store indtægter vi kan forvente. Ja!, kommer det straks fra Ronald ovre i Risk-afdelingen, Det vil jeg også gerne se!. Også mig!, siger Kurt i Kundeservice, Min hverdag ville blive utroligt meget nemmere, hvis jeg kunne se, hvilke tilbud kunder tidligere har fået. Det er der mange, der spørger til. d60 s konsulent sætter straks gang i en workshop, hvor de forskellige afdelinger skal være med til at kortlægge den viden, der strømmer gennem virksomheden. Artikel: Optimeret videndeling På workshoppen går det op for DOMORE, at de nok har haft et lidt skævt fokus. De forsøger nu at tegne en proces for, hvordan forretningskritisk viden bør rykke rundt i virksomheden. Hver afdeling fortæller om de ting, de registrerer, mens de andre afdelinger brainstormer på, hvordan de ville kunne bruge denne data. d60 udvikler nogle realtidsopdaterede dashboards til DOMORE, som betyder, at de forskellige afdelinger kan abonnere på opdateringer fra hinanden. C.E. Olsen sætter sin CIO og CFO til i samarbejde med d60 s konsulent at se på, hvordan fremtidens systemunderstøttelse kunne se ud.

8 I et hjørne står Drillenissen og er rigtigt skuffet. Han har igen prøvet at tage alle post-its om natten, men ingen er i panik. Salgs-Søren glemmer ganske vist sin bryllupsdag næste dag, men det har ingen betydning for forretningen. Pyt!, tænker Drillenissen, Jeg prøver bare en ny afdeling. Så rykker han bare over i Finance og prøver i stedet og det gør juleeventyret også. d60 TEMAER d60 temaer giver korte introduktioner til emner inden for it og forretningsunderstøttelse. Artiklerne er skrevet af interne eksperter og spænder fra begynderniveau til ekspert.

9 Afsnit 5: Skab mere værdi på mindre tid DOMORE s CIO og CFO sidder med d60 s konsulent og snakker om, hvordan DOMORE s systemer skal se ud i fremtiden. I sidste uge gik det jo op for dem, at de kunne få rigtigt meget ud af at se på data lidt mere på tværs af virksomheden. En af de funktioner, som netop arbejder på tværs af afdelingerne, er Finance, så de bliver fokusområde for arbejdsgruppen. Britta fra Finance kaldes ind på kontoret, så hun kan fortælle mere om arbejdsrutiner og udfordringer i afdelingen. Da gruppen graver lidt dybere ned i, hvordan Finance beregner forskellige KPI er, henviser Britta til Benny, hendes trofaste højre hånd. Men Britta har faktisk ikke set Benny i en uge Hvor mon han er henne? Nå, men hvis de skal nå i mål før jul, så skal de i gang. Der er ikke noget at gøre; de er nødt til at nedsætte en arbejdsgruppe med andre medarbejdere fra Finance og et team af konsulenter fra d60. Sammen finder de Benny s Excel-ark og får arbejdet sig baglæns gennem tallene. De spilder en del tid (og har lært på den hårde måde ikke at binde viden op på få personer), men til sidst lykkes det. d60 s konsulent hiver nu en simpel infographic op af sportstasken (han skal i motionscenter efter arbejde der er jo kun ni måneder til DHL!). INFOGRAPHIC: BI på tre måder Nå, siger konsulenten, I har fået styr på datafundamentet og er i fuld gang med at håndtere jeres arbejdsprocesser. DOMORE er en omstillingsparat og ambitiøs virksomhed. I kan få Business Intelligence præcis, som I ønsker også med realtidsinteraktion, simulering og alt det andet smarte, vi kan lave, når vi også bruger software. Hvad vil I have? Uha, en masse smarte ord! Drillenissen er helt forvirret nu. Business Intelligence, realtidsinteraktioner, simulering?! Hvad betyder det?? Og hvordan skal en stakkels Drillenisse dog drille, når han ikke forstår, hvad det betyder. Han griber fat i det ord, han kender: Tid. Og sætter alle urene i bygningen tre timer tilbage. Desværre er resultatet, at han kommer for sent op og ikke når at se, om det har nogen effekt.

10 Afsnit 6: Drillenissen går undercover Drillenissen må erkende, at han ikke ved meget om it, så han gør det, enhver kyndig nisse ville gøre: han opsøger en ekspert. Han sætter et møde op med d60 s salgschef, Robert, under dække af at være direktør i selskabet Spøjst & Skræmt. Spøjst & Skræmt Robert er heldigvis rigtigt god til at snakke i et sprog alle forstår, så i løbet af meget kort tid begynder Drillenissen at forstå, hvad risk management er, og hvordan man kan bruge it til at styre det. Eller han forstår i hvert fald lige nok til, at han ved, hvem han skal ringe til: Sin gamle ven Vejr-Guido! I mellemtiden er der truffet en beslutning i DOMORE. De vil bygge en fælles platform til Finance og Risk, hvor de kan følge aktuelle nøgletal i realtid og simulere hændelser. Spørgsmålet er, om deres behov kan dækkes af standardsystemer, eller de skal bygge platformen fra bunden. Artikel: Tre overvejelser om standard eller skræddersyet Mens DOMORE arbejder på fremtidens systemer, indtræffer katastrofen: Tre af en vigtig underleverandørs skibe er gået på grund i en orkan, og varerne kan nu ikke leveres til DOMORE i tid til julehandlen. Et ægte julemirakel er, at ingen kom til skade. Leverandøren står over for en mulig konkurs, og DOMORE har flere vigtige ordrer, der endnu ikke er leveret. Hvordan vil dette påvirke DOMOREs regnskab og risikoprofil? Det er et meget hektisk døgn i DOMORE, hvor Risk og Finance arbejder på højtryk for at danne sig et overblik over økonomien. Pyha!, tænker Ronald i Risk, Det bliver godt nok fantastisk, når vi får de nye systemer og helt automatisk kan beregne dette i realtid. Bahamas, Sommer 2014

11 Afsnit 7: Kundeservice får en make-over Medarbejderne i Salg, Finance og Risk har nu fået lidt mere overskud i hverdagen, så de beslutter at sprede lidt julestemning og pynte op. Den eneste, som stadig er presset, er Kurt fra Kundeservice, så han glæder sig rigtigt meget til sit møde med d60 s konsulent. Men lige som Kurt skal i møde med konsulenten for at finde ud af, hvordan de kan optimere hans arbejdsdag, ringer telefonen. Hallo, lyder det med en pibende stemme, Det er Klaus Santana fra Greenland Gifts. Vi fik et tilbud sidste år op til jul. Kan du fortælle mig, hvad det var? Øjeblik, svarer Kurt og ringer straks til Salgsafdelingen for at finde svaret. Men han når dårligt at svare, før han må sætte Klaus Santana på hold igen. Jeg tror, vi fik en rykker for en betaling for fem måneder siden, men jeg kan ikke forstå hvorfor, lyder det nemlig fra den mærkelige stemme. Kurt ringer straks til Finance for at løse problemet. En halv time senere er resten af firmaet ved at være godt træt af at snakke med Kurt, selvom han faktisk er en enormt flink fyr. Tre opkald til Salg, to til Finance og ikke mindre en fire ned til lageret er det blevet til. Hr. Santana stillede alle de sværeste spørgsmål, og det viste sig, han var registreret forskelligt i alle systemerne, så det tog en del tid i det hele taget at finde ham. Da d60 s konsulent kort efter spørger Kurt, hvad han skal bruge, peger han derfor misundeligt på Ronald fra Risk, som sidder i den nye sofa og arbejder med en ipad. Det samme som ham, siger Kurt.

12 Konsulenten skal bruge lidt mere information end dette, så han sætter Kurt til at læse en artikel, så de kan tale samme sprog. ARTIKEL: 360 graders kundeservice Snart har de to fået defineret, hvilken viden Kurt skal have adgang til, og hvordan de kan skabe mere værdi i Kundeservice. nyhedsbrev Få nyheder om stort og små i d60 og it-verdenen direkte i din mailbox hver måned. Ja, tak!

13 Afsnit 8: Måske vi har en nisse? Endelig er alle båsene i DOMORE s kontor væk. Kurt i Kundeservice kan endelig yde den service, han altid har drømt om, og C. E. Olsen kigger nu med glæde og stolthed ud over kontoret. Det har været et langt, sejt træk for medarbejdere og ledelse i DOMORE, men endelig er de ved at have den virksomhed, de drømte om i starten af året. C. E. Olsen, den øvrige ledelse og d60 s konsulent mødes en sidste gang før jul. Det er en meget glad og tilfreds direktør, der åbner mødet: Det var været en helt fantastisk indsats, I alle har gjort den seneste måned, siger C. E. Olsen, men vi er ikke færdige. Nu har vi fået skabt tid og rum til at udvikle os endnu mere og til at gøre meget mere af det, vi er bedst til. Vi har vist, at vi kan opnå selv meget ambitiøse mål, når vi arbejder sammen, så hvad skal vi nå til næste år? Alle byder ind med nye mål for 2015, og d60 s konsulent har naturligvis også en artikel til lejligheden om, hvordan man kan bygge videre på sine kundedata og skabe nye produkter og mere sammenhæng i virksomheden. Artikel: Meget mere kundeservice I mellemtiden holder medarbejderne i DOMORE frokostpause og snakker om, hvor fantastisk en tid det har været. Men også hvor uheldige de har været med forsvundne noter og medarbejdere og sådan noget. Hov, siger Ronald fra Risk pludselig, Tror I, vi kan have en nisse?

14 Medarbejderne kigger på hinanden i et øjeblik og så skrider de handling. Da de går hjem om aftenen, efterlader de et fuldt opdækket bord med risengrød og nisseøl. For man ved jo aldrig d60 cases

15 Afsnit 9: Julefrokost i DOMORE Det er sidste dag før juleferien, og da C. E. Olsen møder på kontoret som den første, kigger han forbløffet ud over kontorlandskabet. Der er nemlig dækket op til fest med lyskæder, bowle og musik. Snart møder medarbejderne op med forklaringen. De havde jo sat risengrød ud til nissen, så mon ikke det er ham, der har været på spil. Olsen erklærer straks arbejdsdagen for slut og festen begyndt. Det kræver vist en tale, så C. E. Olsen stiller sig op på en stol, slår på sit glas og tager ordet: Kære alle sammen. Sikke et år, hva? Og sikke en slutspurt! Vi har nu fået et meget bedre grundlag at bygge fremtidens forretning på. Vi kan dele informationer på tværs af virksomheden, udnytte den viden, der før lå gemt, og levere den service, vi altid har drømt om. Næste år bliver ekstra spændende, for der skal vi i gang med at søge efter nye markeder, udvikle nye produkter og styrke vores værditilbud til vores eksisterende kunder. Jeg kan næste ikke vente! Medarbejderne jubler og skåler. De glæder sig også til at komme i gang med arbejdet, men lige nu glæder de sig dog mest til festen. Men pludselig lyder der bulder og brag fra depotet. Ho! Ho! Hooo! lyder det fra en rungende stemme. Et øjeblik står verden helt stille, og den eneste lyd er Last Christmas, som spiller for fulde drøn. Døren til depotet går op, og ud kommer. Benny! Hvor har du været henne, Benny? spørger Britta fra Finance.

16 Jeg skulle finde nogle gamle tal i arkivet, og så for jeg vild i arkivskabet! fortæller Benny og blinker til Drillenissen, som står i døråbningen. Det er vist godt, vi er blevet et papirløst kontor i mellemtiden, så den slags ikke sker igen. Og må jeg så bede om et glas af den bowle! Før festen kan gå i gang har C.E. Olsen dog lige en sidste tak: En særlig tak skylder vi også vores nisseven, hvor du end er. Du gjorde det godt nok noget sværere, men du gjorde det til gengæld også meget tydeligt, hvorfor vi skulle bruge forandringerne. Rigtigt glædelig jul vi ses forhåbentligt igen til næste år. TAK NISSE! råber alle medarbejderne i kor og skåler. Helt bagest i lokalet står Drillenissen glad og danser. Det var jo bare for sjov alt sammen, så han er rigtigt glad for, at DOMORE endte med at være glade for hans hjælp. Nu kan han i ro og fred holde jul med familien og tage på Interrail med Vejr-Guido, som de planlagde i sommers. Og SÅ er han klar igen til næste december. Rigtigt glædelig jul og godt nytår!

OM DETTE TEMA. It-strategi Når vi rådgiver virksomheder omkring it-strategi, er der grundlæggende fem skridt, vi gennemgår for at

OM DETTE TEMA. It-strategi Når vi rådgiver virksomheder omkring it-strategi, er der grundlæggende fem skridt, vi gennemgår for at IT-STRATEGI Tema Hvordan kommer du fra virksomhedens overordnede strategi til en it-strategi, som er drevet af forretningens mål og understøtter virksomheden bedst muligt? OM DETTE TEMA Hvordan kommer

Læs mere

Idékatalog til Kollegaens Dag 2011

Idékatalog til Kollegaens Dag 2011 Idékatalog til Kollegaens Dag 2011 Hvordan kan I fejre Kollegaens Dag? Alle kan være med til at fejre Kollegaens Dag det kræver ikke andet end lysten til at gøre noget positivt for og med sine kollegaer.

Læs mere

Guide. skilsmisse. Plej parforholdet på ferien. og undgå. sider. Sådan bygger I parforholdet op igen

Guide. skilsmisse. Plej parforholdet på ferien. og undgå. sider. Sådan bygger I parforholdet op igen Sådan bygger I parforholdet op igen Foto: Scanpix/Iris Guide Juni 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Plej parforholdet på ferien 12 sider og undgå skilsmisse Plej parforholdet på ferien

Læs mere

TRIN TIL ØGET OMSÆTNING.

TRIN TIL ØGET OMSÆTNING. 3 TRIN TIL ØGET OMSÆTNING. Tlf. 70 268 264 info@relationwise.dk København - London - Stockholm Introduktion Loyalitets-guruen Frederick Reichheld beskriver, at loyale kunder er en fantastisk profit-generator,

Læs mere

Specialister i softwareudvikling. Mobil apps Online løsninger IT-konsulenter Ændring af eksisterende løsninger

Specialister i softwareudvikling. Mobil apps Online løsninger IT-konsulenter Ændring af eksisterende løsninger Specialister i softwareudvikling Mobil apps Online løsninger IT-konsulenter Ændring af eksisterende løsninger Projekter med Centic 1) Udgangspunktet er jeres virksomhed Den it-løsning vi leverer til jeres

Læs mere

"KØD" 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43

KØD 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43 "KØD" 4. Draft af Niels H. F. Jensby Station Next Toppen niels@falk.dk 27 64 46 43 2. EXT. S HUS - AFTEN En 70 er forstadsvilla. Gående ned af indkørselen kommer (30). Han er klædt i et par jeans og en

Læs mere

Rollespil it support Instruktioner til mødeleder

Rollespil it support Instruktioner til mødeleder Instruktioner til mødeleder Introduktion Med dette rollespil træner I det lærte i grundmodulet. Der skal medvirke to personer, der skal spille henholdsvis Henriette og Jesper, som er i konflikt med hinanden.

Læs mere

NYHEDSBREV JUNI 2004

NYHEDSBREV JUNI 2004 NYHEDSBREV JUNI 2004 Kære læser! Så står sommerferien for døren. Næste nyhedsbrev udkommer derfor medio august, når de fleste af os er tilbage på arbejdet igen. Jeg håber, at I får brugt ferien på at læse

Læs mere

DODO & THE DODOS UPGRADE

DODO & THE DODOS UPGRADE DODO & THE DODOS UPGRADE Dodo Gad: Vokal, kor Jens Rud: Vokal, kor, percussion Steen Christiansen; Keyboard, bas, kor Lars Thorup: Trommer, percussion Anders Valbro: Guitar DODO & THE DODOS UPGRADE Produceret

Læs mere

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen Blå pudder Et manuskript af 8.A, Lundebjergskolen Endelig gennemskrivning, 16. Sept. 2010 SC 1. INT. I KØKKENET HOS DAG (14) sidder på en stol ved et to mands bord i køkkenet. Hun tager langsomt skeen

Læs mere

Én IT løsning, mange fordele AX TRAVEL. - fremtidens rejsebureauløsning

Én IT løsning, mange fordele AX TRAVEL. - fremtidens rejsebureauløsning Én IT løsning, mange fordele - fremtidens rejsebureauløsning Privatejet virksomhed Etableret i 1987 100 % danskejet Hovedkontor i Allerød og kontor i Århus +80 medarbejdere Solid og positiv økonomi gennem

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Dynamics AX hos Columbus

Dynamics AX hos Columbus Dynamics AX hos Columbus Dynamics AX er ikke længere bare Dynamics AX Stop lige op, før du vælger at opgradere Vejen til produktivitet er Rollecentre Henrik fortæller dig, hvordan det er at være kunde

Læs mere

Sådan kommer du igennem din blogs 5 stadier i opstartsfase

Sådan kommer du igennem din blogs 5 stadier i opstartsfase Sådan kommer du igennem din blogs 5 stadier i opstartsfase Nogle af de absolut skarpeste bloggere tjener over 100.000 i måneden, men det er typisk på den internationale scene, men her i Danmark har vi

Læs mere

Standardløsninger. er sjældent værdiskabende. Grundlaget for det hele. s. 32-37 TEMA

Standardløsninger. er sjældent værdiskabende. Grundlaget for det hele. s. 32-37 TEMA TEMA: PAPIR tekst: CARINA KRÚNUFJALL MILLING (ckm@ga.dk) foto: HYLDAGER FOTOGRAFI TEMA Grundlaget for det hele s. 32-37 Jo, man kan trykke på mange ting, men for de fleste er det fortsat papir, der er

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Få kontrol over omkostninger, indkøb og overblik over likviditet. Purchase-to-Pay Canon Business Solutions

Få kontrol over omkostninger, indkøb og overblik over likviditet. Purchase-to-Pay Canon Business Solutions Få kontrol over omkostninger, indkøb og overblik over likviditet Purchase-to-Pay Canon Business Solutions Purchase-to-Pay automatisering giver et samlet styresystem for både indkøbs- og økonomiafdelingen

Læs mere

Den moderne CFO er både sparringspartner og vagthund

Den moderne CFO er både sparringspartner og vagthund Jacob Kjær en af Danmarks mest erfarne CFO er HAR ORDET Den moderne CFO er både sparringspartner og vagthund CFO en og økonomifunktionen står over for stigende krav. Nøglen til succes som CFO handler om

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

STRESS 1 DRÅBE KAN VÆRE NOK TIL AT DIT GLAS FLYDER OVER

STRESS 1 DRÅBE KAN VÆRE NOK TIL AT DIT GLAS FLYDER OVER STRESS Stress er blevet et stort problem for os og for vores trivsel i hverdagen. Stressforeningen i Danmark melder, at der hver dag er 35.000 danskere, der er sygemeldt pga. stress, og at ca. 430.000

Læs mere

Det hele Det prioriterede Overblik Vælge til / Vælge fra. Ny energi Læsegruppe Nå ting Tilgængelighed Retning

Det hele Det prioriterede Overblik Vælge til / Vælge fra. Ny energi Læsegruppe Nå ting Tilgængelighed Retning Tids- og projekt styring er mere end planlægning af din tid Det hele Det prioriterede Overblik Vælge til / Vælge fra Ny energi Læsegruppe Nå ting Tilgængelighed Retning Skabe overblik Have lyst (U)realistisk

Læs mere

Hvorfor E-business løsninger ofte ikke lever op til forventningerne og hvordan man kan undgå det

Hvorfor E-business løsninger ofte ikke lever op til forventningerne og hvordan man kan undgå det ARTIKEL De svageste led Hvorfor E-business løsninger ofte ikke lever op til forventningerne og hvordan man kan undgå det Dato: 24 aug 2000 Ver.: Draft Rev.: 11 Forfatter: Anders Munck I den seneste tids

Læs mere

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning Kasse Brand (arbejdstitel) Af Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010 9. Gennemskrivning 1 EXT. HAVEN/HULLET. DAG 1 August 8 år står nede i et dybt hul og graver. Han gider tydeligvis

Læs mere

Leder, brug din kommunikation

Leder, brug din kommunikation Leder, brug din kommunikation - og skab flere resultater med færre ressourcer LEDELSE, MERE LEDELSE, BEDRE LEDELSE. Det er ofte svaret på, hvordan vi løser vores udfordringer; lige fra at øge konkurrenceevnen

Læs mere

Case: DSB S-tog Medarbejderinvolvering i øget kundefokus med echo.it social media platformen som værktøj

Case: DSB S-tog Medarbejderinvolvering i øget kundefokus med echo.it social media platformen som værktøj Case: DSB S-tog Medarbejderinvolvering i øget kundefokus med echo.it social media platformen som værktøj en intern social medieplatform i DSB S-tog til at involvere samtlige medarbejdere i øget kundefokus

Læs mere

Overblik giver øget trivsel. Nyhedsbrev juli 2012

Overblik giver øget trivsel. Nyhedsbrev juli 2012 Større trivsel, lavere sygefravær, mere tid til beboerne. Det er nogle af de ting, som Lean værktøjet PlusPlanneren har ført med sig. Den lyser op i hjørnet af kontoret med sin lysegrønne farve. Her giver

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Stylet orden. Hun indretter med indføling: Side X NYT FRITIDSHUS. energivinduer. www.lilje-huset.dk

Stylet orden. Hun indretter med indføling: Side X NYT FRITIDSHUS. energivinduer. www.lilje-huset.dk Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis fredag 13. juli 2012 Hun indretter med indføling: Stylet orden Side X 70 23 15 23 jna.dk energivinduer Spar op til 35% nu kontakt os for mere info udstilling: Kratholmvej

Læs mere

INSPIRATION TIL INVITATION

INSPIRATION TIL INVITATION INSPIRATION TIL INVITATION Når vi inviterer andre til at se på produkter / forretningsmulighed, er det afgørende, at de mærker du blot ønsker at VISE dem, hvad du personligt brænder for. Vores opgave er

Læs mere

I har ikke brug for endnu et nyt website!

I har ikke brug for endnu et nyt website! I har ikke brug for endnu et nyt website! Tusindvis af websites svæver formålsløst rundt i cyberspace. Mange af vores nye kunder har siddet med følelsen af, at de ikke fik nok ud af deres website. Og mange

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

ISO9001:2015 Konsekvenserne Nyhedsbrev: August 2015

ISO9001:2015 Konsekvenserne Nyhedsbrev: August 2015 ISO9001:2015 Konsekvenserne Nyhedsbrev: August 2015 1 Nu varer det ikke længe ISO9001:2015 er lige på trapperne. Final Draft blev udgivet den 9. juli 2015 og medio september 2015 udgives både 9001 og 14

Læs mere

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004 NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004 Kære læser! Som leder har man de medarbejdere, man fortjener. For nogle vil det virke provokerende for andre vil det være en selvfølge. Den første artikel i dette nyhedsbrev uddyber

Læs mere

CUT. Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen

CUT. Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen CUT Af Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen INT. DAG, LOCATION: MØRK LAGERHAL Ind ad en dør kommer en spinkel kvinde løbende. Det er tydeligt at se at hun har det elendigt. Hendes øjne flakker og hun har

Læs mere

Indhold. 10 Indledning 12 Indholdet i bogen kort fortalt. 50 Balancen i forskellige perioder af vores

Indhold. 10 Indledning 12 Indholdet i bogen kort fortalt. 50 Balancen i forskellige perioder af vores Indhold 10 Indledning 12 Indholdet i bogen kort fortalt 14 Balance balancegang 15 Din balance 19 Den gode balance i par -og familielivet 20 Der er forskellige slags stress i vores liv 21 Nogle af par-

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Trin for trin guide til Google Analytics

Trin for trin guide til Google Analytics Trin for trin guide til Google Analytics Introduktion #1 Opret bruger #2 Link Google Analytics til din side #3 Opret konto #4 Udfyld informationer #5 Gem sporings id #6 Download WordPress plugin #7 Vent

Læs mere

Nyhedsbrev uge 51-2012

Nyhedsbrev uge 51-2012 Nyhedsbrev uge 51-2012 Side 1 Glædelig jul!! Side 4...og goddag til Side 2 Sidste skoledag... Side 6 Børnehaven Side 4 Farvel - og tak! - til Jytte Side 8 Kalender, kontakt mm. Glædelig jul!...og godt

Læs mere

Find vej til det tyrkiske marked

Find vej til det tyrkiske marked Find vej til det tyrkiske marked Praktiske råd og værktøjer krydret med oplevede erfaringer fra danske virksomheder på det tyrkiske marked 1 HD i Regnskab og økonomistyring fra CBS. Revisor Nordisk CFO

Læs mere

Som det ses herover er der forsat nogle kollegaer der køre overarbejde.

Som det ses herover er der forsat nogle kollegaer der køre overarbejde. Aktionsgruppens Mailservice nr. 84 Indhold 1. Meddelelse fra redaktøren 2. Skriver du et læserbrev eller har lyst til det 3. Tal 4. Overarbejde 5. Støtte kronerne skal fordeles 6. Må vi få kammertonen

Læs mere

www.megetbedremoeder.dk Manual udgivet af Projekt Arbejdsglæde

www.megetbedremoeder.dk Manual udgivet af Projekt Arbejdsglæde www.megetbedremoeder.dk Manual udgivet af Projekt Arbejdsglæde Mødetavle.indd 1 08-09-2011 21:28:44 Indhold Rulles sammen med tryksiden udad Intro Emne Resultat Check-in Tid Start / slut Pause / pauser

Læs mere

Rudme-modellen : fra idemøder til kaffeklubber. En metode til kickstart af innovativ kultur i enhver landsby. v/ Ryslinge Innovationshøjskole

Rudme-modellen : fra idemøder til kaffeklubber. En metode til kickstart af innovativ kultur i enhver landsby. v/ Ryslinge Innovationshøjskole Rudme-modellen : fra idemøder til kaffeklubber En metode til kickstart af innovativ kultur i enhver landsby v/ Ryslinge Innovationshøjskole RUDME-MODELLEN - introduktion I den lille landsby Rudme har man

Læs mere

Customer Success Story. Alquity. opnåede samlet pipelineoverblik, struktureret opfølgning på aktiviteter og målrettet e-mail marketing.

Customer Success Story. Alquity. opnåede samlet pipelineoverblik, struktureret opfølgning på aktiviteter og målrettet e-mail marketing. Customer Success Story Alquity opnåede samlet pipelineoverblik, struktureret opfølgning på aktiviteter og målrettet e-mail marketing. FRA FRAGMENTERET DATA TIL NU AT VÆRE PÅ FORKANT Hos Alquity eksisterede

Læs mere

Og så skal du igennem en guidet meditation, som hjælpe dig med at finde dine ønsker.

Og så skal du igennem en guidet meditation, som hjælpe dig med at finde dine ønsker. Velkommen til dag 2: Find dine 10 hjerteønsker I dag skal vi tale om: Hvad er et hjerteønske? Hvorfor er det vigtigt, at vide hvad mine hjerteønsker er? Og så skal du igennem en guidet meditation, som

Læs mere

17 METODER TIL SUCCESFULD ONLINE OG OFFLINE MARKEDFØRING MED GAVEARTIKLER

17 METODER TIL SUCCESFULD ONLINE OG OFFLINE MARKEDFØRING MED GAVEARTIKLER 17 METODER TIL SUCCESFULD ONLINE OG OFFLINE MARKEDFØRING MED GAVEARTIKLER Indholdsfortegnelse INTRODUKTION...3 ONLINE MARKEDSFØRING MED GAVEARTIKLER...4 Promovér din virksomheds hjemmeside...4 Konkurrencer...4

Læs mere

Forstå forandringen en forudsætning for succesfuld forandringsledelse

Forstå forandringen en forudsætning for succesfuld forandringsledelse Forstå forandringen en forudsætning for succesfuld forandringsledelse Vil man sikre, at de forandringer, man står i spidsen for, får den ønskede effekt, må man først og fremmest forstå, hvad man skal lede

Læs mere

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning Forvandlingen Af Herningsholmskolen 8.B Louise, Katrine & Linea 3. gennemskrivning "FORVANDLINGEN" MANUS 1. INT. S VÆRELSE MORGEN (15) vågner ved lyden af sit vækkeur. Hun har ikke lyst til at stå op,

Læs mere

SystemGruppen KOMPETENCE OG SERVICE

SystemGruppen KOMPETENCE OG SERVICE SystemGruppen KOMPETENCE OG SERVICE Velkommen til System Gruppen Hos SystemGruppen sætter vi meget stor pris på vores kunder. Vi vil gerne sørge for, at du føler dig kompetent serviceret og godt hjulpet.

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

Information til børn og unge med OCD. Hvad er OCD? Psykologerne Johansen, Kristoffersen og Pedersen

Information til børn og unge med OCD. Hvad er OCD? Psykologerne Johansen, Kristoffersen og Pedersen Information til børn og unge med OCD. Hvad er OCD? Psykologerne Johansen, Kristoffersen og Pedersen 1 Introduktion Psykologerne Johansen, Kristoffersen & Pedersen ønsker at sætte fokus på OCD-behandling

Læs mere

Den forretningsorienterede mobile IT strategi

Den forretningsorienterede mobile IT strategi Den forretningsorienterede mobile IT strategi v/ Bo Snitkjær Nielsen bsn@globeteam.com 5. Oktober 2011 Globeteam Virumgårdsvej 17A 2830 Virum Indhold Den forretningsorienterede mobile IT strategi Hvorfor

Læs mere

Det er ikke bare gas

Det er ikke bare gas Det er ikke bare gas Hvad pokker kan OK lige sælge Online? Succes med datadrevet optimering Novicell konference juni 2015 Hvor kom vi fra Del af Marketing internt bureau Manglende tid/ressourcer ift. mængden

Læs mere

CRM Udfordringer & muligheder

CRM Udfordringer & muligheder Vi skaber værdi gennem fokus på viden, relationer, processer og performance management i krydsfeltet mellem mennesker, forretning og IT CRM Udfordringer & muligheder Hvad er CRM? CRM er konkurrencestrategier

Læs mere

Sådan holder TDC styr på økonomien og finanserne

Sådan holder TDC styr på økonomien og finanserne Sådan holder TDC styr på økonomien og finanserne Mobiltelefoner, internetforbindelser og TV-pakker er blot nogle af de mange ydelser, som TDC tilbyder sine kunder. Med hjælp fra Solitworks økonomi- og

Læs mere

Kathmandu besøg maj 2013

Kathmandu besøg maj 2013 Kathmandu besøg maj 2013 care by me design with soul and attitude 10 hektiske dage i Kathmandu Jeg er næsten lige kommet hjem efter nogle hektiske dage i Kathmandu, hvor jeg har set noget af det smukkeste

Læs mere

NNIT PLAYMAKER. PLAYMAKER Et redskab til aktiv refleksion over din holdsætning, din placering på banen og dine målchancer.

NNIT PLAYMAKER. PLAYMAKER Et redskab til aktiv refleksion over din holdsætning, din placering på banen og dine målchancer. NNIT PLAYMAKER PLAYMAKER Et redskab til aktiv refleksion over din holdsætning, din placering på banen og dine målchancer. FORMÅL NYE PERSPEKTIVER OG MULIGHEDER It-rollen er under stærk forandring, påvirket

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Nyhedsbrev for december 2007

Nyhedsbrev for december 2007 Nyhedsbrev for december 2007 Indhold i denne udgave Nu er Christian Poulsen med igen. 1 Nyhed: Situationsbestemt ledelse. 1 Tillidsskabende ledelse. 2 Vi lærer det, mens vi gør det. 2 Nordelektro Strategiplakat.

Læs mere

HVOR KOMMER DU FRA? Historiefortælling. Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser

HVOR KOMMER DU FRA? Historiefortælling. Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser HVOR KOMMER DU FRA? Historiefortælling Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser INTRODUKTION Alle har en historie at fortælle. Oftest giver en personlig historie os et billede af, hvem den fortællende

Læs mere

Bliv fundet af dine brugere, via inbound marketing, som er mit speciale.

Bliv fundet af dine brugere, via inbound marketing, som er mit speciale. Mine kunder er virksomheder, som ønsker større synlighed Bliv fundet af dine brugere, via inbound marketing, som er mit speciale. Inbound Marketing handler om at blive fundet af sine brugere, i stedet

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

MANUSKRIPT TIL PROFIL 1 FAHILLA ANDERSEN

MANUSKRIPT TIL PROFIL 1 FAHILLA ANDERSEN MANUSKRIPT TIL PROFIL 1 FAHILLA ANDERSEN PROFIL 1 FAHILLA ANDERSEN KVINDE 26 ÅR KONVERTERET TIL ISLAM BÆRER TØRKLÆDE NYUDDANNET JURIST ANSÆTTELSESSAMTALEN (Scene 1) Introduktion til scenen: Fahilla har

Læs mere

BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov4 KH-57-03-297-DA-C

BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov4 KH-57-03-297-DA-C BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov4 14 16 KH-57-03-297-DA-C BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov1 Flyv, smukke svaler, flyv! Europa-Kommissionen BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov2 Denne publikation udgives

Læs mere

CERTAINTY INGENUITY ADVANTAGE. Computershare Din globale leverandør af investorservices

CERTAINTY INGENUITY ADVANTAGE. Computershare Din globale leverandør af investorservices CERTAINTY INGENUITY ADVANTAGE Computershare Din globale leverandør af investorservices Lokal ekspertise med global rækkevidde Computershares innovative investorservices sikrer value for money for dit selskab,

Læs mere

KAPITALFORVALTNING FOR MENNESKER MED SUNDE VÆRDIER

KAPITALFORVALTNING FOR MENNESKER MED SUNDE VÆRDIER KAPITALFORVALTNING FOR MENNESKER MED SUNDE VÆRDIER BENJAMIN FRANKLIN, DEN AMERIKANSKE FILOSOF, FORFATTER, VIDENSKABSMAND OG JOURNALIST, STOD I SIN TID BAG ORDENE - TID ER PENGE. ET UDTRYK, DER HANDLER

Læs mere

Nå mere og arbejd mindre

Nå mere og arbejd mindre Nå mere og arbejd mindre Mark Mayland www.personligworkflow.com mm@personligworkflow.com 26 74 59 71 1 Hvem har gavn af Personlig Workflow? Vi har alle brug for mere overskud i hverdagen, til at udføre

Læs mere

Forandring i Det kommunikerende hospital. Hvem er jeg? Erhvervsforsker, ph.d. fra Københavns Universitet 2000

Forandring i Det kommunikerende hospital. Hvem er jeg? Erhvervsforsker, ph.d. fra Københavns Universitet 2000 Forandring i Det kommunikerende hospital Hvem er jeg? Erhvervsforsker, ph.d. fra Københavns Universitet 2000 Leder i kommunikationsafdelingen i Novo Nordisk Selvstændig kommunikationsforsker og rådgiver

Læs mere

Er de sociale medier også et ledelsesværktøj?

Er de sociale medier også et ledelsesværktøj? Er de sociale medier også et ledelsesværktøj? Bodil Damkjær er uddannet cand. phil og adm. direktør i PLINGyou A/S. Bodil hjælper dansk erhvervsliv med deres professionelle brand på LinkedIn. Bodil holder

Læs mere

Gensidige forhold i et klubhus kræver en indsats Af Robby Vorspan

Gensidige forhold i et klubhus kræver en indsats Af Robby Vorspan Gensidige forhold i et klubhus. Det er et emne i et klubhus, som ikke vil forsvinde. På hver eneste konference, hver regional konference, på hvert klubhus trænings forløb, i enhver kollektion af artikler

Læs mere

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen kone.

Læs mere

Forecasting - MED SIKKER GRUND UNDER FØDDERNE

Forecasting - MED SIKKER GRUND UNDER FØDDERNE Demand Planner 2 MICROSOFT BUSINESS SOLUTIONS MICROSOFT BUSINESS SOLUTIONS 3 Forecasting - MED SIKKER GRUND UNDER FØDDERNE Kan du forudsige kundernes efterspørgsel, får du bedre mulighed for at styre virksomheden

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Ydelseskatalog. Tak fordi du downloadede dette dokument vores ydelseskatalog. Vi hjælper dig helt i mål! Ydelseskatalog. Indhold

Ydelseskatalog. Tak fordi du downloadede dette dokument vores ydelseskatalog. Vi hjælper dig helt i mål! Ydelseskatalog. Indhold Indhold 2 Business intelligence workshops 3 Customer Intelligence workshops 4 at få flere kunder 5 at kunne vækste sine kunder 6 at kunne fastholde sine kunder 7 Generelt om segmentering 8 Behovsbasere

Læs mere

Application Management Service

Application Management Service Application Management Service I dette Whitepaper vil vi beskrive nogle af vores erfaringer med Application Management. De fleste virksomheder har på et tidspunkt lavet, eller fået lavet, en mindre applikation,

Læs mere

F-dag - 0.c på naturhistorisk museum

F-dag - 0.c på naturhistorisk museum Februar F-dag - 0.c på naturhistorisk museum På årets første fordybelsesdag skulle 0.c på Naturhistorisk museum. Vi startede dagen med at snakke og lave opgaver om danske og afrikanske dyr. Vi arbejdede

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

8 tips og tricks der sender din webshop i superligaen

8 tips og tricks der sender din webshop i superligaen 8 tips og tricks der sender din webshop i superligaen Indhold Intro Kend dine besøgende Gør valget simpelt og vind kunder Sådan får du en optimeret kategoriside Eksempler på to gode kategorisider Brug

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under.

Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under. Filmens optakt (læs og forstå) Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under. Lars Hansen er en ung mand. Han har ikke nogen kæreste. Han er

Læs mere

Hvad er det, du siger -3

Hvad er det, du siger -3 Hvad er det, du siger -3 Alt, hvad Djævelen siger, er falsk og forkert. Mål: Børn indser, at ting, som ser godt ud, ikke altid behøver at være godt. Hvis vi vil holde os til det, som er sandt og godt,

Læs mere

Lad os klare din Facility Service, så du kan bruge tiden på din kerneforretning. - vi efterlader altid et smil

Lad os klare din Facility Service, så du kan bruge tiden på din kerneforretning. - vi efterlader altid et smil Lad os klare din Facility Service, så du kan bruge tiden på din kerneforretning Forenede - vi efterlader altid et smil Service SPAR 25% PÅ OMKOSTNINGERNE UDEN AT GÅ PÅ KOMPROMIS MED KVALITETEN Styrk jeres

Læs mere

IVÆRKSÆTTERE. Heldigvis ved man ikke hvad man går ind til 04. 5 hurtige om iværksætteri 08. Det skal banken bruge når du starter virksomhed 10

IVÆRKSÆTTERE. Heldigvis ved man ikke hvad man går ind til 04. 5 hurtige om iværksætteri 08. Det skal banken bruge når du starter virksomhed 10 M E R K U R A N D E L S K A S S E T I D S S K R I F T F O R N Y B A N K K U L T U R N R. 2 2 0 1 5 PENSIONSMEDLEMMER FRAVÆLGER FOSSIL ENERGI 14 SÆT OPSPARINGEN I FREMTIDENS BÆREDYGTIGE TEKNOLOGI 18 TEMA:

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

som mindre virksomhed?

som mindre virksomhed? :: White paper :: Hvorfor gøre brug af Facebook Marketing Services, s mindre virkshed? Udarbejdet for Atanea ApS af: Sarah Agerklint, sarah@agerklint.dk Bachelor, English, International Marketing, Handelshøjskolen

Læs mere

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så Vi skal ud og sejle Det har regnet meget de sidste par dage, og især i nat er der kommet meget vand, sagde far ved middagsbordet. Selv om det ikke regner nu, beslutter jeg mig for at blive inde og lege.

Læs mere

Wizdom med forretningsapplikation. Wizdom Business Apps

Wizdom med forretningsapplikation. Wizdom Business Apps Wizdom med forretningsapplikation 1 Wizdom Business Apps Dan Thomsen 1 Dan Thomsen Har arbejdet med forretnings applikationer til SharePoint med store danske og internationale virksomheder Har arbejdet

Læs mere

ITSM Customized vs Standard. Westergaard -Event 2015 LKH@ECCO.COM SOHA@ECCO.COM

ITSM Customized vs Standard. Westergaard -Event 2015 LKH@ECCO.COM SOHA@ECCO.COM ITSM Customized vs Standard Westergaard -Event 2015 LKH@ECCO.COM SOHA@ECCO.COM Hvad er ECCO? 2 Group IT 77 Service Planning & Governance Service Development & Service Delivery Denmark 1 Service Development

Læs mere

TRANSPORT ENKEL OG LØNSOM MOBILITET LØSNING MED LITTLEBEACON TRANSPORT. The new approach to software. LittleBeacon

TRANSPORT ENKEL OG LØNSOM MOBILITET LØSNING MED LITTLEBEACON TRANSPORT. The new approach to software. LittleBeacon ENKEL OG LØNSOM LØSNING MED LITTLEBEACON TRANSPORT TRANSPORT MOBILITET The new approach to software LittleBeacon CASESTORY POUL SCHOU løser transport og logistik opgaver i hele Danmark fra deres domicil

Læs mere

IT OG LOGISTIK. It som salgsværktøj i butikken 2. It som forretningsunderstøttelse 3. Hjemmesiden 4. HTH er ordreproducerende 5

IT OG LOGISTIK. It som salgsværktøj i butikken 2. It som forretningsunderstøttelse 3. Hjemmesiden 4. HTH er ordreproducerende 5 IT OG LOGISTIK It som salgsværktøj i butikken 2 It som forretningsunderstøttelse 3 Oms 3,9b Hjemmesiden 4 HTH er ordreproducerende 5 It i administrationen 6 1 IT SOM SALGSVÆRKTØJ I BUTIKKEN Kunder gribes

Læs mere

Forstå brugbarheden af Google Analytics på 10 minutter

Forstå brugbarheden af Google Analytics på 10 minutter Forstå brugbarheden af Google Analytics på 10 minutter Hvad er Google Analytics? Hvem kan bruge det? Hvad kan Google Analytics bruges til? Google Analytics viser dig hvor dine kunder har fundet frem til

Læs mere

Partner session 1. Mamut One Temadag. 12. & 13. august 2009. Antonio Bibovski

Partner session 1. Mamut One Temadag. 12. & 13. august 2009. Antonio Bibovski Partner session 1 Mamut One Temadag 12. & 13. august 2009 Antonio Bibovski Agenda Mamut ONE Leverance En god investering for dine kunder Mamut Online Desktop Installation i praksis Mamut Validis Analyseværktøj

Læs mere

Unge iværksættere mangler hjælp

Unge iværksættere mangler hjælp Unge iværksættere mangler hjælp Den danske iværksætterverden efterlyser mere hjælp til unge under 18 år, der ønsker at starte egen virksomhed. Processen i dag er for bøvlet, mener uafhængige kilder. Dansk

Læs mere

Problemstilling: Ordrestørrelsen bliver mindre men der kommer flere ordrer, der skal tastes

Problemstilling: Ordrestørrelsen bliver mindre men der kommer flere ordrer, der skal tastes Problemstilling: Ordrestørrelsen bliver mindre men der kommer flere ordrer, der skal tastes Har du overvejet andre muligheder for at modtage virksomhedens ordrer? Det kunne f.eks. være vha. EDI, XML eller

Læs mere

CUSTOMER EXPERIENCE MANAGEMENT. Det gode spørgsmål er: HVOR KAN VI HJÆLPE JER I ARBEJDET MED KUNDERNE?

CUSTOMER EXPERIENCE MANAGEMENT. Det gode spørgsmål er: HVOR KAN VI HJÆLPE JER I ARBEJDET MED KUNDERNE? CUSTOMER EXPERIENCE MANAGEMENT Det gode spørgsmål er: HVOR KAN VI HJÆLPE JER I ARBEJDET MED KUNDERNE? ANALYSE Når 99,999 % ikke er godt nok! MÅLING 2 ipads eller 20.000 digitale spørgeskemaer? LØSNINGER

Læs mere

Skatten. Kapitel 1 Jeg er Mads. Og ham der er Stuart. Vi er i et skib på vej til Mombasa. Wow hvor er hun lækker. Stuart det der er min kæreste, din forræder. Men Stuart hørte ikke noget han var bare så

Læs mere

Prædiken til 2. søndag efter Trinitatis, Luk 14,16-24. 1. tekstrække. Grindsted Kirke. Søndag d. 9. juni 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 2. søndag efter Trinitatis, Luk 14,16-24. 1. tekstrække. Grindsted Kirke. Søndag d. 9. juni 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 9. juni 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 2. søndag efter Trinitatis, Luk 14,16-24. 1. tekstrække Salmer DDS 68: Se, hvilket menneske DDS 649: Skal fri og frelst

Læs mere

Akademiet for Talentfulde unge. Business Battle. 3. Og 5. august 2015

Akademiet for Talentfulde unge. Business Battle. 3. Og 5. august 2015 Akademiet for Talentfulde unge Business Battle 3. Og 5. august 2015 I skal konkurrere mod hinanden i at drive virksomhed Sammen! Hold mod hold. - især i starten vil det være op ad bakke - for der får I

Læs mere

TeamLink Workflow Elektronisk fakturastyring

TeamLink Workflow Elektronisk fakturastyring Side 1 TeamLink Workflow Elektronisk fakturastyring TeamLink A/S Tel.: +45 70 26 66 11 www.teamlink.dk fakturastyring@teamlink.dk Uanset om du har 2.000 eller 200.000 indgående fakturaer pr. år, er processen

Læs mere