Der var engang en virksomhed, som hed DOMORE og det er der faktisk stadig, selvom de har

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Der var engang en virksomhed, som hed DOMORE og det er der faktisk stadig, selvom de har"

Transkript

1

2 Afsnit 1: Der er noget galt Der var engang en virksomhed, som hed DOMORE og det er der faktisk stadig, selvom de har nogle problemer. En dag da den administrerende direktør i DOMORE, C. E. Olsen, kigger ud over kontorlandskabet, tænker han: Der er noget galt. I december sidste år lancerede DOMORE deres strategi for 2014: Mere af alt det gode. I denne definerede de tre nøgleområder, som skulle øge effektiviteten og serviceniveauet i DOMORE: Mere videndeling Mere værdi på mindre tid Mere end kunderne forventer Forud for lanceringen var gået en længere proces, hvor hele ledelsesteamet havde analyseret deres afdelinger, set på brancheløsninger på udfordringer og foretaget kundetilfredshedsundersøgelser. Det resulterede i de tre mål, som endda blev skrevet på væggen, så alle vidste, hvad man arbejdede henimod. C.E. Olsen funderer lidt over, hvad der mon gik galt. Nå ja, tænker han, Det har da også været et ret travlt år.

3 Først kom der en ny stor ordre, så var der store markedsudsving, så lancerede konkurrenten et nyt produkt, et par nøglemedarbejdere sagde op, ERP-systemet skulle opdateres, aktionærerne blev sure og så videre. Som det jo sker i virksomheder. C.E. Olsen sukker dybt, da det går op for ham, at de er faldet i en klassisk forretningsfælde. De har haft så travlt med at håndtere hverdagen, at de slet ikke har fundet tid at gøre den nemmere. Han husker pludselig et billede, som han ofte har set på LinkedIn i forskellige former: Nu kan det være nok, tænker C.E. Olsen, og går straks i gang med at undersøge hvordan DOMORE s strategi kan føres ud i livet. Efter at have læst artiklen: Fem skridt fra strategi til virkelighed bliver ledelsesteamet kaldt ind på hans kontor, og SÅ starter arbejdet med at optimere DOMORE i tid til jul. Det, DOMORE ikke har regnet med, er, at december er der, hvor drillenisserne kommer frem. Og lige netop denne jul er der en drillenisse, der har besluttet at flytte ind på DOMORE s kontor. Vil DOMORE nå i mål før jul, eller vil Drillenissen få held med at ødelægge det for dem?

4 Afsnit 2: En it-strategi bliver til Ledelsen i DOMORE smøger ærmerne op og tager fat på arbejdet. Først og fremmest ser de på, hvordan de mere konkret kan arbejde med udmøntningen af strategien. Det går hurtigt op for dem, at en stor del af problemet ligger i værktøjerne. Medarbejderne bruger simpelthen for lang tid på handlinger, som ikke skaber værdi på at åbne programmer, vente på svar, søge efter informationer og flytte tal rundt mellem Excel-ark. Flere medlemmer af ledelsen har også læst en masse ting om, hvordan man ligefrem kan skabe vækst med bedre dataudnyttelse, så de iværksætter en undersøgelse af mulighederne. ARTIKEL: Data skaber fundamentet for konkurrencefordele DOMORE hyrer et eksternt firma lad os kalde det d60 til at gennemgå deres data. d60 s konsulenter går straks i gang med at kortlægge systemlandskabet AS-IS. Det viser sig hurtigt, at DOMORE indsamler data i rigtigt mange forskellige systemer, som ikke kan tale sammen. Gennem en række interviews med medarbejdere og ledere bliver det også klart, at den måde, de bruger data på, ikke passer til de systemer, de har til rådighed. Men HOV! Hvor er Benny Bogholder fra Finance? Er han syg? Holder han ferie? Hans input er super vigtigt i denne proces, fordi det er ham, som kender alle Excel-arkene og lige nøjagtigt ved, hvordan de hænger sammen. Uden Benny bliver det svært at kortlægge processer. BANK BANK

5 DOMORE kører videre uden Benny. Det bliver hurtigt meget tydeligt, at DOMORE har et problem med Master Data Management, så det første, de gør, er at sætte gang i en oprydning der. Medarbejderne bliver sat til at læse d60 s tema om Data Management for at blive lidt klogere på, hvad der skal ske. Næste skridt er planlægning af, hvordan man vil nå de strategiske mål. Ledelsen starter med at konkretisere målene lidt mere, så de bedre kan se, hvad det er, it-landskabet i virkeligheden skal kunne for bedre at understøtte forretningen og dermed samtidig finde ud af hvor det går galt. De kommer frem til følgende: Mere videndeling Medarbejderne skal have nem adgang til opdateret information fra de øvrige afdelinger. Vi vil arbejde for at nedbryde siloer, så der bliver mere sammenhæng mellem systemerne og gennemsigtighed i forretningsprocesserne. Dette er især et problem i Salg, så DOMORE tager udgangspunkt i denne afdelings problemer. Mere værdi på mindre tid Vi vil automatisere indsamling af nøgletal og sammensætning af rapporter, så processen ikke længere foregår manuelt i Excel-ark. Herved får vores medarbejdere mere tid til at foretage værdiskabende analyser. Dette er især noget, DOMORE s medarbejdere i Risk og Finance oplever, så de bliver drivere på denne målsætning. Mere end kunderne forventer Vi vil konsolidere al kundedata, så Kundeservice har fuldt overblik over alle forhold, når de taler med vores kunder. Hvor det er muligt, vil vi give kunderne direkte adgang til de informationer, de oftest efterspørger. Kundeservice bliver ansvarlig for denne del af strategien. Det, der ikke er nogen, der bemærker, er, at Drillenissen sidder i hjørnet og lytter med og de har lige fortalt ham, hvordan han driller allerbedst. Han går straks tilbage i sin hule og lægger en taktik.

6 Afsnit 3: Nedbryd barriererne salgsafdelingen har man særligt problemer med at skaffe viden, når man skal bruge den. Gennemgangen I af arbejdsprocesserne viste, at der var rigtigt mange uhensigtsmæssige indimellem ligefrem risikofyldte - arbejdsgange. Den dag, hvor arbejdet med Salg skal begynde, bliver det ekstra tydeligt, for Drillenissen har været på spil. ALLE post-its og notesblokke i Salgsafdelingen er væk og alle sælgernes mails er blevet slettet!!! Salgschefen får styr på sine tropper og beslutter trods alt køre videre med den planlagte proces, hvor man skal have kortlagt salgsprocessen. Med hjælp fra d60 s konsulent får de tegnet, hvordan en salgsproces ser ud. Artikel: Barrierer for videndeling Det bliver hurtigt meget tydeligt, hvorfor Drillenissens drillerier skabte panik. Et gennemløb af salgsprocessen indeholder rigtigt mange samtaler, noter og mails, som er vigtige. Problemet ved disse er dog, at de kun er synlige for en enkelt medarbejder ad gangen. Der er ingen fælles registrering, så hver medarbejder er en silo. DOMORE tegner en salgsproces, som den optimalt set ser ud, så sælgerne får en fælles platform, hvor de kan se og følge hinandens arbejde og selv arbejde meget hurtigere. Hmmm, tænker Drillenissen, nu bliver det godt nok noget sværere. Alle medarbejderne er gået hjem, så Drillenissen sætter sig ind på C.E. Olsens kontor med en Nisseøl og grubler over tingene

7 Afsnit 4: Stemningen breder sig Salgsafdelingen i DOMORE er ekstatisk. Eller i hvert fald meget glade for deres nye værktøj. Salgs- Søren skal ikke længere bruge post-its, så han beslutter sig for at vælte væggene til hans bås. Successen i salgsafdelingen har virkeligt givet DOMORE blod på tanden, og medarbejderne fra de andre afdelinger stimler sammen om Sørens skrivebord. Da de ser, hvilken viden han nu kan dele med de andre sælgere, begynder ideerne at dukke op. Må jeg også få adgang til jeres nye applikation? spørger Britta fra Finance, det ville virkeligt hjælpe mig, hvis jeg kunne følge med i, hvor mange tilbud der er ude, så jeg har en bedre idé om, hvor store indtægter vi kan forvente. Ja!, kommer det straks fra Ronald ovre i Risk-afdelingen, Det vil jeg også gerne se!. Også mig!, siger Kurt i Kundeservice, Min hverdag ville blive utroligt meget nemmere, hvis jeg kunne se, hvilke tilbud kunder tidligere har fået. Det er der mange, der spørger til. d60 s konsulent sætter straks gang i en workshop, hvor de forskellige afdelinger skal være med til at kortlægge den viden, der strømmer gennem virksomheden. Artikel: Optimeret videndeling På workshoppen går det op for DOMORE, at de nok har haft et lidt skævt fokus. De forsøger nu at tegne en proces for, hvordan forretningskritisk viden bør rykke rundt i virksomheden. Hver afdeling fortæller om de ting, de registrerer, mens de andre afdelinger brainstormer på, hvordan de ville kunne bruge denne data. d60 udvikler nogle realtidsopdaterede dashboards til DOMORE, som betyder, at de forskellige afdelinger kan abonnere på opdateringer fra hinanden. C.E. Olsen sætter sin CIO og CFO til i samarbejde med d60 s konsulent at se på, hvordan fremtidens systemunderstøttelse kunne se ud.

8 I et hjørne står Drillenissen og er rigtigt skuffet. Han har igen prøvet at tage alle post-its om natten, men ingen er i panik. Salgs-Søren glemmer ganske vist sin bryllupsdag næste dag, men det har ingen betydning for forretningen. Pyt!, tænker Drillenissen, Jeg prøver bare en ny afdeling. Så rykker han bare over i Finance og prøver i stedet og det gør juleeventyret også. d60 TEMAER d60 temaer giver korte introduktioner til emner inden for it og forretningsunderstøttelse. Artiklerne er skrevet af interne eksperter og spænder fra begynderniveau til ekspert.

9 Afsnit 5: Skab mere værdi på mindre tid DOMORE s CIO og CFO sidder med d60 s konsulent og snakker om, hvordan DOMORE s systemer skal se ud i fremtiden. I sidste uge gik det jo op for dem, at de kunne få rigtigt meget ud af at se på data lidt mere på tværs af virksomheden. En af de funktioner, som netop arbejder på tværs af afdelingerne, er Finance, så de bliver fokusområde for arbejdsgruppen. Britta fra Finance kaldes ind på kontoret, så hun kan fortælle mere om arbejdsrutiner og udfordringer i afdelingen. Da gruppen graver lidt dybere ned i, hvordan Finance beregner forskellige KPI er, henviser Britta til Benny, hendes trofaste højre hånd. Men Britta har faktisk ikke set Benny i en uge Hvor mon han er henne? Nå, men hvis de skal nå i mål før jul, så skal de i gang. Der er ikke noget at gøre; de er nødt til at nedsætte en arbejdsgruppe med andre medarbejdere fra Finance og et team af konsulenter fra d60. Sammen finder de Benny s Excel-ark og får arbejdet sig baglæns gennem tallene. De spilder en del tid (og har lært på den hårde måde ikke at binde viden op på få personer), men til sidst lykkes det. d60 s konsulent hiver nu en simpel infographic op af sportstasken (han skal i motionscenter efter arbejde der er jo kun ni måneder til DHL!). INFOGRAPHIC: BI på tre måder Nå, siger konsulenten, I har fået styr på datafundamentet og er i fuld gang med at håndtere jeres arbejdsprocesser. DOMORE er en omstillingsparat og ambitiøs virksomhed. I kan få Business Intelligence præcis, som I ønsker også med realtidsinteraktion, simulering og alt det andet smarte, vi kan lave, når vi også bruger software. Hvad vil I have? Uha, en masse smarte ord! Drillenissen er helt forvirret nu. Business Intelligence, realtidsinteraktioner, simulering?! Hvad betyder det?? Og hvordan skal en stakkels Drillenisse dog drille, når han ikke forstår, hvad det betyder. Han griber fat i det ord, han kender: Tid. Og sætter alle urene i bygningen tre timer tilbage. Desværre er resultatet, at han kommer for sent op og ikke når at se, om det har nogen effekt.

10 Afsnit 6: Drillenissen går undercover Drillenissen må erkende, at han ikke ved meget om it, så han gør det, enhver kyndig nisse ville gøre: han opsøger en ekspert. Han sætter et møde op med d60 s salgschef, Robert, under dække af at være direktør i selskabet Spøjst & Skræmt. Spøjst & Skræmt Robert er heldigvis rigtigt god til at snakke i et sprog alle forstår, så i løbet af meget kort tid begynder Drillenissen at forstå, hvad risk management er, og hvordan man kan bruge it til at styre det. Eller han forstår i hvert fald lige nok til, at han ved, hvem han skal ringe til: Sin gamle ven Vejr-Guido! I mellemtiden er der truffet en beslutning i DOMORE. De vil bygge en fælles platform til Finance og Risk, hvor de kan følge aktuelle nøgletal i realtid og simulere hændelser. Spørgsmålet er, om deres behov kan dækkes af standardsystemer, eller de skal bygge platformen fra bunden. Artikel: Tre overvejelser om standard eller skræddersyet Mens DOMORE arbejder på fremtidens systemer, indtræffer katastrofen: Tre af en vigtig underleverandørs skibe er gået på grund i en orkan, og varerne kan nu ikke leveres til DOMORE i tid til julehandlen. Et ægte julemirakel er, at ingen kom til skade. Leverandøren står over for en mulig konkurs, og DOMORE har flere vigtige ordrer, der endnu ikke er leveret. Hvordan vil dette påvirke DOMOREs regnskab og risikoprofil? Det er et meget hektisk døgn i DOMORE, hvor Risk og Finance arbejder på højtryk for at danne sig et overblik over økonomien. Pyha!, tænker Ronald i Risk, Det bliver godt nok fantastisk, når vi får de nye systemer og helt automatisk kan beregne dette i realtid. Bahamas, Sommer 2014

11 Afsnit 7: Kundeservice får en make-over Medarbejderne i Salg, Finance og Risk har nu fået lidt mere overskud i hverdagen, så de beslutter at sprede lidt julestemning og pynte op. Den eneste, som stadig er presset, er Kurt fra Kundeservice, så han glæder sig rigtigt meget til sit møde med d60 s konsulent. Men lige som Kurt skal i møde med konsulenten for at finde ud af, hvordan de kan optimere hans arbejdsdag, ringer telefonen. Hallo, lyder det med en pibende stemme, Det er Klaus Santana fra Greenland Gifts. Vi fik et tilbud sidste år op til jul. Kan du fortælle mig, hvad det var? Øjeblik, svarer Kurt og ringer straks til Salgsafdelingen for at finde svaret. Men han når dårligt at svare, før han må sætte Klaus Santana på hold igen. Jeg tror, vi fik en rykker for en betaling for fem måneder siden, men jeg kan ikke forstå hvorfor, lyder det nemlig fra den mærkelige stemme. Kurt ringer straks til Finance for at løse problemet. En halv time senere er resten af firmaet ved at være godt træt af at snakke med Kurt, selvom han faktisk er en enormt flink fyr. Tre opkald til Salg, to til Finance og ikke mindre en fire ned til lageret er det blevet til. Hr. Santana stillede alle de sværeste spørgsmål, og det viste sig, han var registreret forskelligt i alle systemerne, så det tog en del tid i det hele taget at finde ham. Da d60 s konsulent kort efter spørger Kurt, hvad han skal bruge, peger han derfor misundeligt på Ronald fra Risk, som sidder i den nye sofa og arbejder med en ipad. Det samme som ham, siger Kurt.

12 Konsulenten skal bruge lidt mere information end dette, så han sætter Kurt til at læse en artikel, så de kan tale samme sprog. ARTIKEL: 360 graders kundeservice Snart har de to fået defineret, hvilken viden Kurt skal have adgang til, og hvordan de kan skabe mere værdi i Kundeservice. nyhedsbrev Få nyheder om stort og små i d60 og it-verdenen direkte i din mailbox hver måned. Ja, tak!

13 Afsnit 8: Måske vi har en nisse? Endelig er alle båsene i DOMORE s kontor væk. Kurt i Kundeservice kan endelig yde den service, han altid har drømt om, og C. E. Olsen kigger nu med glæde og stolthed ud over kontoret. Det har været et langt, sejt træk for medarbejdere og ledelse i DOMORE, men endelig er de ved at have den virksomhed, de drømte om i starten af året. C. E. Olsen, den øvrige ledelse og d60 s konsulent mødes en sidste gang før jul. Det er en meget glad og tilfreds direktør, der åbner mødet: Det var været en helt fantastisk indsats, I alle har gjort den seneste måned, siger C. E. Olsen, men vi er ikke færdige. Nu har vi fået skabt tid og rum til at udvikle os endnu mere og til at gøre meget mere af det, vi er bedst til. Vi har vist, at vi kan opnå selv meget ambitiøse mål, når vi arbejder sammen, så hvad skal vi nå til næste år? Alle byder ind med nye mål for 2015, og d60 s konsulent har naturligvis også en artikel til lejligheden om, hvordan man kan bygge videre på sine kundedata og skabe nye produkter og mere sammenhæng i virksomheden. Artikel: Meget mere kundeservice I mellemtiden holder medarbejderne i DOMORE frokostpause og snakker om, hvor fantastisk en tid det har været. Men også hvor uheldige de har været med forsvundne noter og medarbejdere og sådan noget. Hov, siger Ronald fra Risk pludselig, Tror I, vi kan have en nisse?

14 Medarbejderne kigger på hinanden i et øjeblik og så skrider de handling. Da de går hjem om aftenen, efterlader de et fuldt opdækket bord med risengrød og nisseøl. For man ved jo aldrig d60 cases

15 Afsnit 9: Julefrokost i DOMORE Det er sidste dag før juleferien, og da C. E. Olsen møder på kontoret som den første, kigger han forbløffet ud over kontorlandskabet. Der er nemlig dækket op til fest med lyskæder, bowle og musik. Snart møder medarbejderne op med forklaringen. De havde jo sat risengrød ud til nissen, så mon ikke det er ham, der har været på spil. Olsen erklærer straks arbejdsdagen for slut og festen begyndt. Det kræver vist en tale, så C. E. Olsen stiller sig op på en stol, slår på sit glas og tager ordet: Kære alle sammen. Sikke et år, hva? Og sikke en slutspurt! Vi har nu fået et meget bedre grundlag at bygge fremtidens forretning på. Vi kan dele informationer på tværs af virksomheden, udnytte den viden, der før lå gemt, og levere den service, vi altid har drømt om. Næste år bliver ekstra spændende, for der skal vi i gang med at søge efter nye markeder, udvikle nye produkter og styrke vores værditilbud til vores eksisterende kunder. Jeg kan næste ikke vente! Medarbejderne jubler og skåler. De glæder sig også til at komme i gang med arbejdet, men lige nu glæder de sig dog mest til festen. Men pludselig lyder der bulder og brag fra depotet. Ho! Ho! Hooo! lyder det fra en rungende stemme. Et øjeblik står verden helt stille, og den eneste lyd er Last Christmas, som spiller for fulde drøn. Døren til depotet går op, og ud kommer. Benny! Hvor har du været henne, Benny? spørger Britta fra Finance.

16 Jeg skulle finde nogle gamle tal i arkivet, og så for jeg vild i arkivskabet! fortæller Benny og blinker til Drillenissen, som står i døråbningen. Det er vist godt, vi er blevet et papirløst kontor i mellemtiden, så den slags ikke sker igen. Og må jeg så bede om et glas af den bowle! Før festen kan gå i gang har C.E. Olsen dog lige en sidste tak: En særlig tak skylder vi også vores nisseven, hvor du end er. Du gjorde det godt nok noget sværere, men du gjorde det til gengæld også meget tydeligt, hvorfor vi skulle bruge forandringerne. Rigtigt glædelig jul vi ses forhåbentligt igen til næste år. TAK NISSE! råber alle medarbejderne i kor og skåler. Helt bagest i lokalet står Drillenissen glad og danser. Det var jo bare for sjov alt sammen, så han er rigtigt glad for, at DOMORE endte med at være glade for hans hjælp. Nu kan han i ro og fred holde jul med familien og tage på Interrail med Vejr-Guido, som de planlagde i sommers. Og SÅ er han klar igen til næste december. Rigtigt glædelig jul og godt nytår!

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson To af samme køn By Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson SCENE 1 EXT UDENFOR SKOLEN DAG Anna er i gang med at parkere sin cykel. Hun hører musik. Laura kommer trækkende med sin cykel,

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Guide. skilsmisse. Plej parforholdet på ferien. og undgå. sider. Sådan bygger I parforholdet op igen

Guide. skilsmisse. Plej parforholdet på ferien. og undgå. sider. Sådan bygger I parforholdet op igen Sådan bygger I parforholdet op igen Foto: Scanpix/Iris Guide Juni 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Plej parforholdet på ferien 12 sider og undgå skilsmisse Plej parforholdet på ferien

Læs mere

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen Blå pudder Et manuskript af 8.A, Lundebjergskolen Endelig gennemskrivning, 16. Sept. 2010 SC 1. INT. I KØKKENET HOS DAG (14) sidder på en stol ved et to mands bord i køkkenet. Hun tager langsomt skeen

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole NUMMER 111 Et manuskript af 8.c, Maribo Borgerskole 5. Gennemskrivning maj 2009 1 SC 1. EXT. VED HUS OG PARKERINGSPLADS (BOLGIBLOK OG P-PLADS) SOMMER DAG Man ser Victor (SUNE) sidde og sove op af en stor,

Læs mere

Rollespil it support Instruktioner til mødeleder

Rollespil it support Instruktioner til mødeleder Instruktioner til mødeleder Introduktion Med dette rollespil træner I det lærte i grundmodulet. Der skal medvirke to personer, der skal spille henholdsvis Henriette og Jesper, som er i konflikt med hinanden.

Læs mere

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast)

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast) Hør mig! Et manus af 8.a, Henriette Hørlücks Skole (7. Udkast) SCENE 1. INT. I KØKKENET HOS DAG/MORGEN Louise (14) kommer svedende ind i køkkenet, tørrer sig om munden som om hun har kastet op. Hun sætter

Læs mere

Løgnen. Nyborg Friskole

Løgnen. Nyborg Friskole Løgnen af Nyborg Friskole SC. 1. EXT. PÅ BADEVÆRELSET - SOMMER - DAG Mie (17) er på badeværelset. Mie har taget en gravidtetstest. Vi ser Mie vente. Efter at have nølet i lang tid. Man ser nærbillede af

Læs mere

CUT. Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen

CUT. Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen CUT Af Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen INT. DAG, LOCATION: MØRK LAGERHAL Ind ad en dør kommer en spinkel kvinde løbende. Det er tydeligt at se at hun har det elendigt. Hendes øjne flakker og hun har

Læs mere

OM DETTE TEMA. It-strategi Når vi rådgiver virksomheder omkring it-strategi, er der grundlæggende fem skridt, vi gennemgår for at

OM DETTE TEMA. It-strategi Når vi rådgiver virksomheder omkring it-strategi, er der grundlæggende fem skridt, vi gennemgår for at IT-STRATEGI Tema Hvordan kommer du fra virksomhedens overordnede strategi til en it-strategi, som er drevet af forretningens mål og understøtter virksomheden bedst muligt? OM DETTE TEMA Hvordan kommer

Læs mere

TOBIAS For helvede da! Pludselig får TOBIAS øjenkontakt med SANKT PETER. SANKT PETER smiler, ser inviterende ud. TOBIAS går over til ham.

TOBIAS For helvede da! Pludselig får TOBIAS øjenkontakt med SANKT PETER. SANKT PETER smiler, ser inviterende ud. TOBIAS går over til ham. Tobias og Tragedien Manuskript 1. Int. Venteværelse Dag træder ind i et fremmed venteværelse. Han kigger sig undrende omkring. I rummet er der mange døre. Over dørene hænger skilte. På dem står der navnene

Læs mere

Rollespil Brochuren Instruktioner til mødeleder

Rollespil Brochuren Instruktioner til mødeleder Instruktioner til mødeleder Introduktion Med dette rollespil træner I det lærte i lektionen Konflikter med kunder. Der skal medvirke to personer, der skal spille henholdsvis Henrik og Lisbeth, hvor Henrik

Læs mere

"KØD" 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43

KØD 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43 "KØD" 4. Draft af Niels H. F. Jensby Station Next Toppen niels@falk.dk 27 64 46 43 2. EXT. S HUS - AFTEN En 70 er forstadsvilla. Gående ned af indkørselen kommer (30). Han er klædt i et par jeans og en

Læs mere

Sangene fra Eventyrteatrets musical Julekortet

Sangene fra Eventyrteatrets musical Julekortet Sangene fra Eventyrteatrets musical Julekortet Tekst: Bo Skødebjerg Musik: Christian Dahlberg SANG 1 - NISSEPOSTEN 1.0 Normann: Du prøver at få svar Men er kun til nar Hvo den ku du tro på den? At julekort

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet.

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet. EXT. VED DØR PÅ GADE. NAT MORDET Tre unge mænd ude foran en trappeopgang til en lejlighed i et mørkt København efter en bytur. Berusede folk og andre skøre skæbner råber og griner på gaden. Den ene af

Læs mere

Flygtningen (Final draft) 8.B - Henriette Hørlück Skole

Flygtningen (Final draft) 8.B - Henriette Hørlück Skole Flygtningen (Final draft) af 8.B - Henriette Hørlück Skole SC 1- GANGEN (DAG 1) Burhan går ned ad gangen mod klasseværelset. Han hører musik på sin mobil. Folk stopper deres snak. Elev 1 (Karls ven) ser

Læs mere

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet.

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. Screenplay SC. 1. INT. KØKKEN. DAG Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. jeg kan bare ikke gå igennem det igen. Nannas

Læs mere

Rollespil Projektsamarbejde Instruktioner til mødeleder

Rollespil Projektsamarbejde Instruktioner til mødeleder Instruktioner til mødeleder Introduktion Med dette rollespil træner I det lærte i lektionen Hjælp en kollega i konflikt. Der skal medvirke to personer, der skal spille henholdsvis Christian og Bente, hvor

Læs mere

Den moderne CFO er både sparringspartner og vagthund

Den moderne CFO er både sparringspartner og vagthund Jacob Kjær en af Danmarks mest erfarne CFO er HAR ORDET Den moderne CFO er både sparringspartner og vagthund CFO en og økonomifunktionen står over for stigende krav. Nøglen til succes som CFO handler om

Læs mere

Forord. Julen 2005. Hej med jer!

Forord. Julen 2005. Hej med jer! Indhold Julen 2005. Forord 2 1. Historien om jul i Muserup Yderkær. 4 2. Venner af Muserup Yderkær. 7 3. Den mærkeligste dag på året. 9 4. I nødens stund. 11 5. Bedste hædres som heltenisse. 14 6. Den

Læs mere

Vi besøger farmor og farfar

Vi besøger farmor og farfar Vi besøger farmor og farfar Vi sidder alle omkring bordet og spiser aftensmad. Far, mor, Ulrik, mig og mejeristeleven, som bor oppe på det lille værelse oppe under taget på mejeriet. - Hvad med at køre

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015 Wallflower 1. By station next. manus kortfilm Vigga Nymann 2015 SCENE 1.INT. PÅ S VÆRELSE. DAG. 2. Freja (16) sidder med sin mobil, og er inde på en fyr ved navn Mads (17) Facebook-profil. Freja sidder

Læs mere

Dukketeater til juleprogram.

Dukketeater til juleprogram. Dukketeater til juleprogram. Dukketeater 1: (Der er brug for to dukker, en frisk og glad drengedukke (dukke 1), der er spændt på at det er jul og en lidt fornuftig pigedukke (dukke 2), der ikke kommet

Læs mere

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne.

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne. EBBE KLØVEDAL REICH Ebbe Kløvedal Reich har et langt forfatterskab bag sig. Som ung studerede han historie ved Københavns Universitet, og mange af hans romaner har da også et historisk indhold. Det gælder

Læs mere

Peters udfrielse af fængslet

Peters udfrielse af fængslet Drama Peters udfrielse af fængslet Kan bruges som totalteater før eller efter tekstgennemgangen. Tekst: ApG 12,1-17 1. Forslag Roller: Peter (farvet lagen), to soldater (sorte affaldssække, evt. sværd),

Læs mere

Gør jeg det godt nok?

Gør jeg det godt nok? Gør jeg det godt nok? Mette, som er butiksassistent, bliver tit overset eller forstyrret af sin kollega, som overtager hendes kunder eller irettesætter hende, mens der er kunder i butikken. Det får Mette

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 2 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge2_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 2 l Her bor jeg Første gang, Hipp og Hopp

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

LÆSEVÆRKSTEDET. Special-pædagogisk forlag. Tre venner OPGAVER TIL. Tal i grupper om jeres egne erfaringer med arbejde. Brug ordene på tavlen.

LÆSEVÆRKSTEDET. Special-pædagogisk forlag. Tre venner OPGAVER TIL. Tal i grupper om jeres egne erfaringer med arbejde. Brug ordene på tavlen. OPGAVER TIL Tre venner NAVN: OPGAVER SOM KAN LAVES I KLASSEN Før I læser romanen Lav en brainstorm med alle de ord, I kender, om arbejde. Tal i grupper om jeres egne erfaringer med arbejde. Brug ordene

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010

BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010 BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010 Side1af10 BARE EN VANDREHISTORIE 1. EXT. SKOV. DAG KATHRINE(14) går hjem fra skole i skoven. Hun har cowboybukser, sorte Converse og

Læs mere

Solen skinner på det store flotte slot. Vinden blæser i bladende.

Solen skinner på det store flotte slot. Vinden blæser i bladende. INTRO.EXT. SLOTTET UDEFRA. Solen skinner på det store flotte slot. Vinden blæser i bladende. SCENE 1. INT. SLOTSGANG - EFTERMIDDAG En guide fortæller i en gang med mange billeder. En gruppe følger efter

Læs mere

Og så skal du igennem en guidet meditation, som hjælpe dig med at finde dine ønsker.

Og så skal du igennem en guidet meditation, som hjælpe dig med at finde dine ønsker. Velkommen til dag 2: Find dine 10 hjerteønsker I dag skal vi tale om: Hvad er et hjerteønske? Hvorfor er det vigtigt, at vide hvad mine hjerteønsker er? Og så skal du igennem en guidet meditation, som

Læs mere

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden!

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden! Kære kompagnon Jeg kan godt sige dig, at denne tale har jeg glædet mig til i lang tid - for det er jo hele 10 år siden jeg sidst havde en festlig mulighed for at holde tale for dig - nemlig da du blev

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Samtale 3, organisationskultur: Ansat i Danske Banks centrale it afdeling i ca. 15 år

Samtale 3, organisationskultur: Ansat i Danske Banks centrale it afdeling i ca. 15 år Samtale, organisationskultur: Ansat i Danske Banks centrale it afdeling i ca. år 0 0 0 0 Indledende kontekstafklaring jf. metode. Patrick: Hvilke ord vil du bruge om Danske Bank? Z: Det var et rigtig godt

Læs mere

Idékatalog til Kollegaens Dag 2011

Idékatalog til Kollegaens Dag 2011 Idékatalog til Kollegaens Dag 2011 Hvordan kan I fejre Kollegaens Dag? Alle kan være med til at fejre Kollegaens Dag det kræver ikke andet end lysten til at gøre noget positivt for og med sine kollegaer.

Læs mere

Man føler sig lidt elsket herinde

Man føler sig lidt elsket herinde Man føler sig lidt elsket herinde Kirstine er mor til en dreng med problemer. Men først da hun mødte U-turn, oplevede hun engageret og vedholdende hjælp. Det begyndte allerede i 6. klasse. Da Oscars klasselærer

Læs mere

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole.

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010 Knuser dit hjerte SC 1. SKOLEGANG DAG Signe og Michelle er på vej til time. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. MICHELLE Ej,

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Bella får hjælp til at gå i skole

Bella får hjælp til at gå i skole Bella får hjælp til at gå i skole Skrevet og tegnet af: Jan og Rikke Have Odgaard Titelblad Bella får hjælp til at gå i skole Skrevet af : Rikke og Jan Have Odgaard Forlag : JHOconsult 997731 ISBN: 978-87-997731-2-1

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Næ. som flækked kokosnødder mellem sine store...? Hey, er det dig, Johnny? Kurdy her! Nå, er det ikke han mere? Har han nu også fået et fornavn?

Næ. som flækked kokosnødder mellem sine store...? Hey, er det dig, Johnny? Kurdy her! Nå, er det ikke han mere? Har han nu også fået et fornavn? Tørstig? Næ. som flækked kokosnødder mellem sine store...? Hey Ved Limpopofloden var en negerkvinde uden alder Jer! Et tegn! Tja, hvorfor ikke? Det kan vel ikke skade. Det er jo ikke mere end tredive år

Læs mere

1 INT. INDLEDNING LÆGEKONTOR DAG OLIVER(30) sidder ved et bord. Overfor sidder LÆGE 1 (40) i en stol, mens LÆGE 2 (40) står ved siden af.

1 INT. INDLEDNING LÆGEKONTOR DAG OLIVER(30) sidder ved et bord. Overfor sidder LÆGE 1 (40) i en stol, mens LÆGE 2 (40) står ved siden af. 1 1 INT. INDLEDNING LÆGEKONTOR DAG (30) sidder ved et bord. Overfor sidder LÆGE 1 (40) i en stol, mens LÆGE 2 (40) står ved siden af. LÆGE 1 Ja, Oliver, vi kan forstå, at du er ved at gå tilbage til dine

Læs mere

13 December. Overalt på Himmelsejleren bliver der banket og hamret.

13 December. Overalt på Himmelsejleren bliver der banket og hamret. 13 December Hrmfff ja. Hrmfff. Sådan der. - Den skal sidde der. Dén skal saves i vinkel, og så skal den passes ind. Så skal der skrues, og tætnes og slibes og tætnes igen. Formanden kigger på hullet i

Læs mere

OPEN SOURCE? HVAD ER DET?

OPEN SOURCE? HVAD ER DET? OPEN SOURCE? HVAD ER DET? Tag med Rolf, den grønne pirat på cybereventyr EN BOG TIL VOKSNE BØRN 2 Den grønne pirat sejler på det oprørte hav på internettet, hvor folk surfer. Hey-ho! Hey-ho! og en hel

Læs mere

Søde Jacob. 6. udkast. Et manuskript af. 9. klasserne, Sortebakken

Søde Jacob. 6. udkast. Et manuskript af. 9. klasserne, Sortebakken Søde Jacob 6. udkast Et manuskript af 9. klasserne, Sortebakken 1 SC 1. INT Mathildes værelse - AFTEN (15) står og lægger makeup, og (15) kommer ind ad døren med 2 Somersby. Hun sætter dem ned på et bord

Læs mere

Jeg vil se Jesus -4. Den lamme mand ser Jesus

Jeg vil se Jesus -4. Den lamme mand ser Jesus Jeg vil se Jesus -4 Den lamme mand ser Jesus Mål: at skabe forventning til Jesus i børnene en forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan den

Læs mere

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk Trøjborg d. 29. maj 2009 Kære 9. og 10. klasse. Så er problemerne overstået i denne

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet,

Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet, Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet, der anviste vejen. Siden så vi dem aldrig mere. 8 9 Dagen

Læs mere

15. december Ulrik laver i bukserne

15. december Ulrik laver i bukserne 15. december Ulrik laver i bukserne 15. DECEMBER I dag ved jeg simpelthen ikke, om jeg kan finde på en historie. Det er svært, at blive ved med at finde på. Pludselig hvisker Bamse mig noget i øret. Ja,

Læs mere

Tyven. Annika Ta dig nu sammen, vi har jo snart fri. Bo kigger på armen for at se hvad klokken er, han glemmer igen at han ikke har noget ur.

Tyven. Annika Ta dig nu sammen, vi har jo snart fri. Bo kigger på armen for at se hvad klokken er, han glemmer igen at han ikke har noget ur. Tyven SC 1. INT. KLASSEN VINTER MORGEN. Klassen sidder og laver gruppearbejde i klasseværelset. De har religion. sidder og arbejder sammen med. De sidder og arbejder med lignelsen om det mistede får. Man

Læs mere

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning Forvandlingen Af Herningsholmskolen 8.B Louise, Katrine & Linea 3. gennemskrivning "FORVANDLINGEN" MANUS 1. INT. S VÆRELSE MORGEN (15) vågner ved lyden af sit vækkeur. Hun har ikke lyst til at stå op,

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24.

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Gud holder fest, det handler Jesu lignelse om. Men er der nogen Gud til at holde fest for os? Det er vores tids

Læs mere

Den tid hvor vi mindes din søns Jesus s død og opstandelse. Og han følger os og er hos os helt ind i døden.

Den tid hvor vi mindes din søns Jesus s død og opstandelse. Og han følger os og er hos os helt ind i døden. Kære Gud og far Nu bliver det påske. Festen for foråret. Festen for dit folks udfrielse af Ægypten Den tid hvor vi mindes din søns Jesus s død og opstandelse. Han forlod sin himmel og blev ét med os i

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og Plads til Rosa Slåskampe, raserianfald og dårlig samvittighed. Luften var tung mellem Rosa og hendes mor, indtil Rosa fortalte, at hun tog hårde stoffer. Nu har både mor og datter fået hjælp og tung luft

Læs mere

Overblik giver øget trivsel. Nyhedsbrev juli 2012

Overblik giver øget trivsel. Nyhedsbrev juli 2012 Større trivsel, lavere sygefravær, mere tid til beboerne. Det er nogle af de ting, som Lean værktøjet PlusPlanneren har ført med sig. Den lyser op i hjørnet af kontoret med sin lysegrønne farve. Her giver

Læs mere

Specialister i softwareudvikling. Mobil apps Online løsninger IT-konsulenter Ændring af eksisterende løsninger

Specialister i softwareudvikling. Mobil apps Online løsninger IT-konsulenter Ændring af eksisterende løsninger Specialister i softwareudvikling Mobil apps Online løsninger IT-konsulenter Ændring af eksisterende løsninger Projekter med Centic 1) Udgangspunktet er jeres virksomhed Den it-løsning vi leverer til jeres

Læs mere

Amors tjener Første udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. Efter en ide af Shahbaz Sarwar

Amors tjener Første udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. Efter en ide af Shahbaz Sarwar Amors tjener Første udkast Af Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM Efter en ide af Shahbaz Sarwar Benjamin Dahlerup (2013) Dette manuskript må ikke produceres uden forudgående aftale

Læs mere

Demenssygeplejerske, Tinna Klingberg.

Demenssygeplejerske, Tinna Klingberg. Kursus for pårørende til mennesker med demens. Undersøgelsens problemstilling: Betydningen af at deltage i et kursus for pårørende til demensramte, og hvordan det afspejles i håndteringen af hverdagslivet

Læs mere

Succes med CRM. Det behøver slet ikke at være så svært! made for sales people

Succes med CRM. Det behøver slet ikke at være så svært! made for sales people Succes med CRM Det behøver slet ikke at være så svært! made for sales people CRM handler om at huske at kontakte dine kunder! Alt efter om du er salgschef, marketingmedarbejder eller arbejder indenfor

Læs mere

Erfaringer fra en gruppe børn med skilte forældre Vinteren 2008-09

Erfaringer fra en gruppe børn med skilte forældre Vinteren 2008-09 Erfaringer fra en gruppe børn med skilte forældre Vinteren 2008-09 Af cand pæd psych Lisbeth Lenchler-Hübertz og familierådgiver Lene Bagger Vi har gennem mange års arbejde mødt rigtig mange skilsmissebørn,

Læs mere

Nyhedsbrev uge 51-2012

Nyhedsbrev uge 51-2012 Nyhedsbrev uge 51-2012 Side 1 Glædelig jul!! Side 4...og goddag til Side 2 Sidste skoledag... Side 6 Børnehaven Side 4 Farvel - og tak! - til Jytte Side 8 Kalender, kontakt mm. Glædelig jul!...og godt

Læs mere

HVOR KOMMER DU FRA? Historiefortælling. Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser

HVOR KOMMER DU FRA? Historiefortælling. Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser HVOR KOMMER DU FRA? Historiefortælling Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser INTRODUKTION Alle har en historie at fortælle. Oftest giver en personlig historie os et billede af, hvem den fortællende

Læs mere

Syv veje til kærligheden

Syv veje til kærligheden Syv veje til kærligheden Pouline Middleton 1. udgave, 1. oplag 2014 Fiction Works Aps Omslagsfoto: Fotograf Steen Larsen ISBN 9788799662999 Alle rettigheder forbeholdes. Enhver form for kommerciel gengivelse

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne 1. Så sad jeg og lyttede, alt hvad jeg kunne Nå for søren! Man kan komme til Cuba for 6000 kr. Cæcilie: 6000? Cæcilie: Jeg var på Cuba i sommer, så betalte jeg 7000. Nå, jeg har faktisk også tænkt på at

Læs mere

Historien om en håndværksvirksomhed

Historien om en håndværksvirksomhed Velkommen til historien om Solvang VVS At det blev Solvang VVS som skulle blive omdrejningspunktet i denne historie var på ingen måde planlagt, idet den ligesågodt kunne være skrevet med udgangspunkt i

Læs mere

Julens evangelium fortalt af ærkeenglen Gabriel og Kejser Augustus

Julens evangelium fortalt af ærkeenglen Gabriel og Kejser Augustus Julens evangelium fortalt af ærkeenglen Gabriel og Kejser Augustus ved skoleafslutninger i Skorup kirke skrevet af Brian Iversen Kejser Augustus (A) er i våbenhuset. Ærkeenglen Gabriel (G) står i koret

Læs mere

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13.

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. 1 Konfirmation 2015. Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. For mange år siden var der nogle unge fra en kirkelig forening, der havde lavet en plakat med teksten Jesus er

Læs mere

Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø.

Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø. Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø. Så-dan en lil-le ø kald-es en holm, og den-ne holm hed-der Klaus Nars Holm. Den lil-le ø er op-kaldt Ef-ter

Læs mere

Peter får hjælp til at styre sin ADHD

Peter får hjælp til at styre sin ADHD Peter får hjælp til at styre sin ADHD Skrevet og tegnet af: Jan og Rikke Have Odgaard Rikke og Jan Have Odgaard, har konsulentfirmaet JHO Consult De arbejder som konsulenter på hele det specalpædagogiske

Læs mere

Kakerlakker om efteråret

Kakerlakker om efteråret lydia davis Kakerlakker om efteråret oversat af karen margrethe adserballe forlaget vandkunsten FVA_Davis_Sats_(06)_09.indd 2-3 18/05/10 12.50 indhold Fortælling 7 Fru Orlandos bekymringer 12 Liminal:

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

21. december Vi får juleferie

21. december Vi får juleferie 21. december Vi får juleferie 21. DECEMBER Så sner det. Jeg tror aldrig, jeg har set så meget sne. Det har sneet hele natten, og når jeg kigger ud af vinduet fra mit værelse, kan jeg se at hele indkørslen

Læs mere

JULEPOSTHUSET. 13. december CLS POSTHUS CLS GADE POSTHUSDØR-KLEMT BILHORN BRAG (MALERI FALDER PÅ GULVET)

JULEPOSTHUSET. 13. december CLS POSTHUS CLS GADE POSTHUSDØR-KLEMT BILHORN BRAG (MALERI FALDER PÅ GULVET) STHUSET afs.13 side 1 JULEPOSTHUSET 13. december LYD: CLS POSTHUS CLS GADE POSTHUSDØR-KLEMT BILHORN BRAG (MALERI FALDER PÅ GULVET) (CLS POSTHUS) Postmester! Postmester! - De må vågne! Hva'? Hva' beha'r?

Læs mere

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006 Den Talende Kamel MB 2006 2.a s storyline om Aladdin Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: Den Talende Kamel Den Talende Kamel Ørkenscene: Troldmand, 3 kameler: Ali og den bedrøvede og

Læs mere

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor.

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Alle mennesker har alle slags humør! Men nogen gange bliver humøret alt for dårligt

Læs mere

Mange julehilsner Albert

Mange julehilsner Albert GLÆDELIG FØRSTE DECEMBER! Mit navn er, og jeg er flyttet ind i nat. Jeg elsker jul og gaver. Og så er jeg en rigtig drillenisse Så bare pas på, for ellers kan jeg finde på de skøreste ting. Jeg har en

Læs mere

Ugeskema. 7 Det er lidt svært 1 Man må gå ud og sjippe Man må selv om hvornår man vil lave 1 Nogen gange er der for mange opgaver 1

Ugeskema. 7 Det er lidt svært 1 Man må gå ud og sjippe Man må selv om hvornår man vil lave 1 Nogen gange er der for mange opgaver 1 Spørgeskema elever i. klasse Eleverne blev bedt om at skrive tre fordele og tre ulemper om hvert punkt. Det gik nemt med fordele, men en del elever havde svært ved at finde ulemper. Hvis eleverne ikke

Læs mere

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh..

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh.. MANUSKRIPT Scene 1: Gang + farens soveværelse om aftenen. Anna står i Hallen og tørrer hår foran spejlet. Hun opdager en flimren ved døren til farens soveværelse og går hen og ser ind. Hun får øje på sin

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Prædiken til Påskedag kl. 10.00 i Engesvang 1 dåb

Prædiken til Påskedag kl. 10.00 i Engesvang 1 dåb Prædiken til Påskedag kl. 10.00 i Engesvang 1 dåb 240 - Dig være ære 448 Fyldt af glæde 236 - Påskeblomst 224 Stat op min sjæl Nadververs: 245 v, 5 Opstandne herre du vil gå 218 Krist stod op af døde Jeg

Læs mere

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning Kasse Brand (arbejdstitel) Af Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010 9. Gennemskrivning 1 EXT. HAVEN/HULLET. DAG 1 August 8 år står nede i et dybt hul og graver. Han gider tydeligvis

Læs mere

Trin for trin guide til Google Analytics

Trin for trin guide til Google Analytics Trin for trin guide til Google Analytics Introduktion #1 Opret bruger #2 Link Google Analytics til din side #3 Opret konto #4 Udfyld informationer #5 Gem sporings id #6 Download WordPress plugin #7 Vent

Læs mere

Tre måder at lyve på

Tre måder at lyve på Tre måder at lyve på Skrevet af Ghita Makowska Rasmussen Sted: Café Blomsten i Nyhavn Personer: Et forhold fra fortiden Tid: ns fødselsdag 1 Scene En mand ankommer på en café. Tjekker. Går igen. Kommer

Læs mere

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna)

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 1. INT. KLASSEVÆRELSET. DAG. Sofie (14) kommer ind i klassen, og piger og drenge griner lidt. LÆREREN Goddag og velkommen

Læs mere

Manuskript Den Første Kærlighed 7. marts 2008. Filmmanuskript. Tegn. af Hannibal V. Glaser. s. 1

Manuskript Den Første Kærlighed 7. marts 2008. Filmmanuskript. Tegn. af Hannibal V. Glaser. s. 1 Filmmanuskript Tegn af Hannibal V. Glaser s. 1 Manuskript 1. Skolegård SEN MORGEN Det er frikvarter. William(15) sidder på en udendørs trappe og tegner. Han ser op en gang i mellem, på Marie. Hun griner

Læs mere

Birgitte Nymanns takketale ved lanceringen af QLF s inspirationshæfte 18. juni 2013

Birgitte Nymanns takketale ved lanceringen af QLF s inspirationshæfte 18. juni 2013 Birgitte Nymanns takketale ved lanceringen af QLF s inspirationshæfte 18. juni 2013 Kære alle Nu har I hørt om QLF og hæftet, men for de af Jer, som måske ikke kender os tre heroppe så godt, vil jeg starte

Læs mere

Men lidt om de problematikker, vi vil møde i den nærmeste fremtid. Vi skal finde en løsning til hvordan hun kan komme frem og tilbage til skolen.

Men lidt om de problematikker, vi vil møde i den nærmeste fremtid. Vi skal finde en løsning til hvordan hun kan komme frem og tilbage til skolen. Fra: Rita Vinter Emne: Sarah Dato: 7. okt. 2014 kl. 21.59.33 CEST Til: Janni Lærke Clausen Hej Janni. Jeg vil lige fortælle lidt om Sarah, inden du møder

Læs mere