Økonomiudvalgets opgaver

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Økonomiudvalgets opgaver"

Transkript

1 Økonomiudvalgets opgaver Økonomiudvalget varetager den umiddelbare forvaltning af de anliggender, der er underlagt udvalget i medfør af styrelseslovens 18 (om indseende med de økonomiske og almindelige administrative forhold inden for samtlige kommunens administrationsområder), 21 (om tillægsbevillinger og budgetudarbejdelse) og kapitel V (om kommunens økonomiske forvaltning). Udvalget varetager den umiddelbare forvaltning af løn- og personaleforhold under ethvert af kommunens administrationsområder og fastsætter regler for borgmesterens og administrationens behandling af personalesager. Udvalget varetager kommunens økonomiske planlægning og har ansvaret for kommuneplanlægningen samt for en samordnet løsning af kommunens planlægningsopgaver. Udvalget fastlægger de fælles planforudsætninger og bistår de stående udvalg med tilvejebringelse af det nødvendige grundlag for udvalgenes planlægningsopgaver. Udvalget fastsætter generelle forskrifter for planernes tilvejebringelse. Økonomiudvalget varetager den overordnede styring af områderne Strategi og perspektiv Identitet Politisk Struktur Administrativ struktur og organisation Personale, løn og ansættelsesforhold Kommunikation Informationsteknologi Borgerservice Økonomiudvalget varetager den umiddelbare forvaltning af det kommunale beredskab køb, salg og pantsætning af fast ejendom bygge- og anlægsopgaver under udvalgets område Økonomiudvalget udarbejder forslag og foretager indstilling til Byrådet om kommunens principper for økonomistyring. Udvalget fastsætter regler om: indberetninger fra den kommunale administration med henblik på udvalgets udøvelse af budget- og bevillingskontrol, jfr. 12. i hvilket omfang kommunens værdier skal forsikres samordning af kommunens indkøbsfunktioner. Udvalget fører tilsyn med:

2 at forvaltningen af økonomiske midler sker i overensstemmelse med Byrådets beslutninger og i øvrigt på forsvarlig måde at forvaltningen af kommunens kasser og kommunens regnskabsføring er forsvarlig at de på årsbudgettet meddelte bevillinger og rådighedsbeløb samt de ved særlig beslutning bevilgede beløb ikke overskrides uden Byrådets samtykke at kommunens arkivalier opbevares på betryggende måde løn- og personaleforhold for personale i selvejende institutioner Økonomiudvalgets område er delt i 7 bevillingsniveauer. Den samlede budgetramme for 2012 kan opgøres som følger: kr. Udgift Indtægt Netto Boligpolitik Driftssikring af boligbyggeri Beredskab Redningsberedskab Politisk organisation Fælles formål Kommunalbestyrelsesmedlemmer Kommissioner, råd og nævn Valg m.v Administration m.v Administrationsbygninger Sekretariat og forvaltninger Administration vedrørende jobcentre og pilotcentre Administration vedrørende naturbeskyttelse Administration vedrørende miljøbeskyttelse Diverse indtægter og udgifter efter forskellige love Lønpuljer og tjenestemandspensioner Lønpuljer Tjenestemandspension Rengøring Rengøringsudgifter på gruppering på tværs af funktionerne Udkontering af IT, løn m.v Omkontering af IT, løn m.v. til hovedkontiene under Økonomiudvalget Interne forsikringspuljer I alt BOLIGPOLITIK Boligpolitik Det samlede budget udgør kr.

3 Under denne funktion budgetteres primært med kommunens andel af ydelsesstøtte til andelsboliger, ungdomsboliger samt udgifter til godtgørelse af statens støtte til ydelsesstøtte vedrørende boliger opført af almene boligorganisationer. BEREDSKAB Beredskabet Beredskabet blev pr. 1. januar 2009 sammenlagt med beredskabet i Halsnæs kommune i et kommunalt ejet og drevet 60 selskab. Der er oprettet en fælles Bestyrelse og en fælles Beredskabskommission for det fælles beredskab. Frederikssund Kommune bidrager årligt med et driftstilskud til Frederikssund Kommunens andel af det fælles beredskab. Tilskuddet for 2012 udgør kr. samt huslejeudgift til Frederikssund kommune på kr. samlet bliver tilskuddet på kr. Der er pt. 4 brandstationer under beredskabet for Frederikssund Kommune: Slangerup Jægerspris Skibby Frederikssund Brand- og Redningsberedskabets vagtstyrke og øvrige personel skal i vidt omfang assistere borgere m.fl. i andre tilfælde end egentlige ulykker, hvor dets materiel og specialviden kan anvendes til afhjælpning af skader, til vejledning m.v. POLITISK ORGANISATION Fælles formål Det samlede budget på området udgør kr. Under denne funktion budgetteres med udbetalinger efter lov om økonomisk støtte til politiske partier m.v. Lovbekendtgørelse nr af 08/12/ Kommunalbestyrelsesmedlemmer Det samlede budget på området udgør kr. Området omfatter kommunens politiske organisation og rummer således den folkevalgte del af den kommunale virksomhed. Den øverste politiske myndighed er Byrådet, hvis medlemmer vælges hvert fjerde år af kommunens stemmeberettigede vælgere. Byrådet har 23 medlemmer. Til varetagelse af forvaltningen af kommunens anliggender er der nedsat følgende udvalg: Økonomiudvalget, Opvækst- og Uddannelsesudvalget, Kultur- og Fritidsudvalget, Teknik-, Miljøog Erhvervsudvalget, Social-, Ældre-, og Sundhedsudvalget, Plan- og Udviklingsudvalget og Beskæftigelsesudvalget.

4 Området indeholder forskellige typer af honoreringsordninger for borgmester, viceborgmester, formændene for de stående udvalg samt byrådsmedlemmerne generelt. Desuden rummer området udgifter til byrådets repræsentation. Funktionsperioden er fra 1. januar 2010 til 31. december Kommissioner, råd og nævn Den samlede udgiftsbevilling på området udgør kr. og en indtægtsbevilling på kr. Kommissioner, råd og nævn indeholder eksempelvis udgifter til Beboerklagenævn, Huslejenævn, Hegnssyn, Ældreråd og Handicaprådet m.fl. Indtægterne vedrører hovedsageligt gebyrer for sagsbehandling i Beboerklagenævn og Huslejenævn Valg m.v. Den samlede udgiftsbevilling på området udgør kr. og en indtægtsbevilling på kr. Dette område omfatter valg til Folketinget, EU-parlamentet, byrådsvalgene hvert fjerde år samt folkeafstemninger m.v. Indtægtsbevillingen udgør Halsnæs kommunens andel af valgudgifterne i forbindelse med Folketingsvalg og folkeafstemninger. ADMINISTRATION M.V Administrationsbygninger Budgettet på kr. omfatter almindelig drift såsom el, vand og varme m.v. på administrationsbygningerne. Der er tillige budgetteret med en lejeindtægt på kr. Administrationsbygninger består af: Rådhuset, Torvet 2 Torvet 5 Lundevej 7, 9, 11 og 13 Østergade Langes Magasin Samt administrationsbygningerne i Jægerspris og Slangerup Sekretariat og forvaltninger

5 Det samlede budget på området udgør kr. i udgifter og kr. i indtægter. Følgende normbeløb pr. medarbejder er anvendt: Uddannelse kr. direktører, fagchef kr. og medarbejder kr. Inventar 892 kr. Kontorhold kr. Tidsskrifter kr. Møder kr. Administrationen har som hovedopgave at udføre udviklings-, tilpasnings- og driftsaktiviteter herunder forvaltningsudøvelse i samspil med det politiske system og de tilknyttede institutioner og virksomheder. Desuden varetager administrationen myndighedsudøvelse i henhold til den gældende lovgivning. Administrationen er opdelt i fire direktørområder: Strategi, Service og Koordination, Arbejdsmarked, Erhverv og Teknik, Opvækst, Uddannelse og IKT, Velfærd, Sundhed og Kultur. Der henvises til en mere detaljerede præsentation af Kommunens administrative organisation på kommunens hjemmeside: Økonomiudvalget er personaleudvalg for områderne og afsætter ressourcer til personale, som udfører administrationsopgaver for fagudvalgene. Fællesudgifter - og indtægter: Indeholder nettoindtægter på kr. Området fungerer som et opsamlingsområde for de udgifter og indtægter, som ikke kan henføres til de øvrige delområder og rummer eksempelvis administrationsindtægter fra forsyningsområdet og drifts- og anlægsarbejder samt overheads fra specialskoler og sociale institutioner. Udgifter til konsulentbistand samt lægeerklæringer vedrørende jobcentret. Vedligeholdelse af grønne områder og kommunale bygninger: Som led i budgetaftalen fra 2010, er der i budget 2012 indlagt en besparelse på 4,2 mio. kr. vedrørende rationaliseringer på pasning af grønne områder i kommunen. I bestræbelserne på at opnå denne besparelse, vil samtlige kommunens servicemedarbejdere pr. 1. april 2012, blive samlet i et fælles kommunalt servicekorps, fordelt på 5 distrikter med en fælles leder. Derudover vil plejen af kommunens grønne områder, herunder pleje af udearealer ved de kommunale bygninger, blive udsat for et samlet udbud i Det forventes at nettovirkningen af disse 2 tiltag, kan bidrage med en nettobesparelse svarende til de budgetterede 4,2 mio. kr. Øvrige administrative udgifter: I administrationen er der budgetteret med en lønudgift på kr.

6 De tidligere indlagte administrative besparelser på henholdsvis til 3,0 mio. kr. til reduktion af lønudgifterne samt 2,5 mio. kr. vedrørende digitalisering er alle udmøntet i budget I budget 2012 er der indarbejdet en administrativ besparelse på 2,2 mio. kr. Denne besparelse er udmøntet på de 4 direktørområder i forhold til direktørområdernes lønudgifter. Fælles IKT budget: De samlede udgifter til IKT er samlet på et fælles budget, som bl.a. indeholder udgifter til ydelser på leasingaftaler, drift af nuværende systemer, samt anskaffelse af nye systemer. Der er også i 2012 indarbejdet en rammebesparelse på området. Rammebesparelsen er på 2,7 mio. kr. samt 0,5 mio. kr. på licenser m.v. IT systemerne vedrørende økonomi, løn og debitor har været i udbud i 2011, og der er valgt en koncernløsning fra Fujitsu fra 1. marts Til implementeringen af koncernløsningen er der afsat 3,6 mio. kr. Udbud og kontraktenheden I forbindelse med budgetaftalen for 2011 bliv der også for budget 2012 indarbejdet en indkøbsbesparelse 11,2 mio. kr. I 2011 er der indgået en del indkøbsbesparelser som også har virkning på budget 2012 og fremover. Besparelsen på budget 2012 er således nedjusteret til 2,9 mio. kr Administration vedrørende jobcentre og pilotjobcentre Jobcenteret har et samlet administrationsbudget på heraf vedrører kr. lønninger. Fra 1. august 2009 overtog kommunerne de statslige dele af jobcentrene, således at de fremover fuldt ud bliver kommunalt drevet. Målet med at samle jobcentrene under kommunerne var at sikre den bedste og mest effektive hjælp til ledige, så de kan komme i arbejde. Centeret yder ligeledes service til borgere og virksomheder, som ønsker rådgivning omkring ledighed og sygdom, eller man som virksomhed ønsker at søge efter nye medarbejdere Administration vedrørende naturbeskyttelse Det samlede budget udgør kr. hvoraf kr. vedrører lønninger Administration vedrørende miljøbeskyttelse Det samlede budget udgør kr. hvoraf kr. vedrører lønninger Diverse indtægter efter forskellige love Området har en udgiftsbevilling på kr samt en indtægtsbevilling på kr

7 På denne funktion budgetteres primært med indtægter fra stadepladser og betaling til taxinævnet i Region Hovedstaden. LØNPULJER OG TJENESTEMANDSPENSIONER Lønpuljer Der er afsat følgende puljer i budget 2012: Pulje på 9,108 mio. kr. til barselskompensation. Der er med virkning fra 1. januar 2011 indført en fælles barselskompensationsordning, som bevirker at områder som har udgifter til barsel modtager en delvis kompensation. Størstedelen af budgettet har tidligere været budgetlagt decentralt, men er nu samlet på denne funktion. Kompensationen udmøntes ved årets 3 budgetopfølgninger, og den endelig afregning for året foretages i forbindelse med regnskabsafslutningen. Pulje på 0,136 mio. kr., som skal udmøntes som løntillæg til kommunens tillidsrepræsentanter. Der er tidligere foretaget en udmøntning, så beløbet udgør en restbevilling, som forventes endeligt udmøntet i Pulje på 20,0 mio. kr. Puljen er afsat med henblik på at modstå eventuelle budgetudfordringer i 2012, med udgangspunkt i uændret serviceniveau. Det er forudsat at puljen kun kan benyttes, såfremt det ikke er muligt at finde kompenserende besparelser på øvrige områder Tjenestemandspension Der er på området budgetteret med udgifter på i alt kr som er fordelt på tjenestemandspensionister med kr og tjenestemandsforsikringspræmier på kr Der afregnes 39,87 pct. af den pensionsgivende løn til Sampension for at imødekomme de fremtidige udbetalinger til pension. RENGØRING Den samlede bevilling udgør netto kr. Hovedparten af rengørings- og vinduespoleringsopgaverne i kommunen er udliciteret. Udgifterne er derfor samlet i et politikområde. En servicemægler ansat i kommunen forestår kontakten mellem rengøringsfirmaerne og institutionerne m.v. FORSIKRINGER SAMT UDKONTERING AF IT OG LØN M.V.

8 Udkontering af IT, løn, m.v. Samtlige kommunens udgifter til IT og kuvertering afholdes på hovedkonto 06. For at sikre de enkelte kommunale udgiftsområder pålignes deres retmæssige andel af disse udgifter, er der udarbejdet en fordelingsnøgle som benyttes til at omplacere udgifterne til relevante områder. I 2012 omplaceres i alt kr. til en tværgående gruppering 225, med en modpost på denne funktion Interne forsikringspuljer Frederikssund Kommune har siden 2007 været delvist selvforsikret på nedennævnte områder. Samtlige forsikringsudgifter til de selvforsikrede områder, budgetteres på denne funktion. Tingskade/Løsøre: Kommunen er som udgangspunkt selvforsikrede, men har dog tegnet en forsikring for enkeltskader som overstiger kr Budgettet indeholder udgift til forsikringspræmie, samt et skøn over forventede skadesudgifter. Såfremt der optræder en skade i forbindelse med tyveri/hærværk, afholder skadesstedet en selvrisiko på via sit eget budget. Bygningsskade: Kommunen er som udgangspunkt selvforsikret, men har dog tegnet en forsikring for enkeltskader som overstiger Budgettet indeholder udgift til forsikringspræmie, samt et skøn over forventede skadesudgifter. Såfremt der optræder en skade i forbindelse med tyveri/hærværk, afholder skadesstedet en selvrisiko på via sit eget budget. Autoskade: Kommunen er som udgangspunkt selvforsikrede, men har dog tegnet en forsikring for enkeltskader som overstiger kr. Budgettet indeholder udgift til forsikringspræmie, samt et skøn over forventede skadesudgifter. Skadestedet afholder selv en selvrisiko på via sit eget budget. Arbejdsskade: Kommunen er som udgangspunkt selvforsikrede på arbejdsskadeområdet, men har dog tegnet en katastrofe forsikring, som dækker i tilfælde af større hændelser. Budgettet indeholder udgift til forsikringspræmie, AES præmiebetaling, honorar for udarbejdelse af aktuarrapport, administration af ASK og DSA, skøn over forventede skadesudgifter, samt beregnede henlæggelser. Henlæggelserne er budgetlagt med udgangspunkt i en årlig aktuarberegning, som udarbejdes af kommunens forsikringsmægler. Konsulentydelser: Der er budgetteret med et fast honorar til kommunens forsikringsmægler. Kontering af skader: Med baggrund i de budgetterede udgifter til selvforsikring er der beregnet afledte præmier, som med baggrund i nogle retvisende fordelingsnøgler budgetteres og opkræves på de enkelte kommunale udgiftsområder. Når der i løbet af året optræder en skade, foretages der en kontering mellem og det faktiske skadessted, som sikrer at de faktiske skadesudgifter kan aflæses på det enkelte skadessted.

9 De beregnede præmier er budgetlagt på følgende tværgående grupperinger: 275 arbejdsskader, 276 autoskader og 277 bygnings/løsøreskader, og indtægten indgår her på funktionen. Kommunen har endvidere tegnet en række mere traditionelle forsikringer, entrepriseforsikring, kommunale ledelsesansvarsforsikring m.v. Præmier til disse er budgetlagt under sted Forsikring.

Økonomiudvalget. I alt

Økonomiudvalget. I alt Økonomiudvalgets område er delt op på 6 bevillingsniveauer. Tabel 1 Budget 2010 1.000 kr. Udgift Indtægt Netto Boligpolitik 1.963 1.963 00 25 18 Driftssikring af boligbyggeri 1.963 1.963 Beredskab 8.763

Læs mere

Økonomiudvalget: Administration

Økonomiudvalget: Administration Den samlede budgetramme for 2009 kan opgøres som følger: Tabel 1. Budget 2009 Hovedområde (1.000 kr.) Udgift Indtægt Netto 00 25 18 Driftssikring af boligbyggeri 1.893 1.893 00 58 95 Redningsberedskab

Læs mere

Økonomiudvalget: Administration

Økonomiudvalget: Administration Budget- og styringsprincipper Budgettet fastlægges årligt som en integreret del af budgetlægningen. Som hovedregel benyttes tidligere års budget korrigeret for den forventede pris- og lønudvikling. Økonomiudvalget

Læs mere

Økonomiudvalgets opgaver

Økonomiudvalgets opgaver Økonomiudvalgets opgaver Økonomiudvalget varetager den umiddelbare forvaltning af de anliggender, der er underlagt udvalget i medfør af styrelseslovens 18 (om indseende med de økonomiske og almindelige

Læs mere

Økonomiudvalgets opgaver

Økonomiudvalgets opgaver s opgaver varetager den umiddelbare forvaltning af de anliggender, der er underlagt udvalget i medfør af styrelseslovens 18 (om indseende med de økonomiske og almindelige administrative forhold inden for

Læs mere

Økonomiudvalgets opgaver

Økonomiudvalgets opgaver Økonomiudvalgets opgaver Økonomiudvalget varetager den umiddelbare forvaltning af de anliggender, der er underlagt udvalget i medfør af styrelseslovens 18 (om indseende med de økonomiske og almindelige

Læs mere

ØKONOMIUDVALGET. Økonomiudvalget Opgaver

ØKONOMIUDVALGET. Økonomiudvalget Opgaver Økonomiudvalget 2019 Opgaver Økonomiudvalget varetager den umiddelbare forvaltning af de anliggender, der er underlagt udvalget i medfør af styrelseslovens 18 (om indseende med de økonomiske og almindelige

Læs mere

Økonomiudvalgets opgaver

Økonomiudvalgets opgaver Økonomiudvalgets opgaver Økonomiudvalget varetager den umiddelbare forvaltning af de anliggender, der er underlagt udvalget i medfør af styrelseslovens 18 (om indseende med de økonomiske og almindelige

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE. Styrelsesvedtægten. for Solrød Kommune

SOLRØD KOMMUNE. Styrelsesvedtægten. for Solrød Kommune SOLRØD KOMMUNE Styrelsesvedtægten for Solrød Kommune Januar 2010 Solrød Byråd består af 19 medlemmer. Kapitel I Byrådet 1 Byrådet vælger en Borgmester og en første og anden Viceborgmester, jævnfør 6 i

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE. Styrelsesvedtægt. for Solrød Kommune

SOLRØD KOMMUNE. Styrelsesvedtægt. for Solrød Kommune SOLRØD KOMMUNE Styrelsesvedtægt for Solrød Kommune Januar 2018 SOLRØD KOMMUNE Solrød Byråd består af 19 medlemmer. Kapitel I Byrådet 1 Byrådet vælger en borgmester og en første og anden viceborgmester,

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE. Styrelsesvedtægten. for Solrød Kommune

SOLRØD KOMMUNE. Styrelsesvedtægten. for Solrød Kommune SOLRØD KOMMUNE Styrelsesvedtægten for Solrød Kommune Juli 2004 Kapitel I Byrådet Solrød Byråd består af 15 medlemmer 1 Byrådet vælger en Borgmester og en første og anden Viceborgmester, jævnfør 6 i lov

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Billund Kommune

Styrelsesvedtægt for Billund Kommune Styrelsesvedtægt for Billund Kommune Byrådet Økonomiudvalget Teknik og Miljø Børn Unge og Kultur Voksne Den 1. januar 2018 Indholdsfortegnelse KAPITEL I Byrådet... 3 KAPITEL II Borgmesteren... 3 KAPITEL

Læs mere

Økonomiudvalget DRIFT

Økonomiudvalget DRIFT (Samtlige beløb er i 1.000 kr.) 101 Økonomiudvalg Samlet bevilling 280.226 10 Boligpolitik 1.963 00 Byudvikling, bolig og miljøforanstaltninger 1.963 25 Faste ejendomme 1.963 17 Anvisningsret 18 Driftssikring

Læs mere

Lemvig Kommune. Styrelsesvedtægt. for kommunale anliggender

Lemvig Kommune. Styrelsesvedtægt. for kommunale anliggender Lemvig Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale anliggender INDHOLDSFORTEGNELSE Kapitel I Kommunalbestyrelsen 4 Kapitel II Borgmesteren 4 Kapitel III Nedsættelse af udvalg og almindelige regler for deres

Læs mere

Budgetopfølgning 30. juni 2009 Økonomiudvalget

Budgetopfølgning 30. juni 2009 Økonomiudvalget Forbrug Korrigeret Oprindeligt Till gsbevilling Omplacering Økonomiudvalg 30.06 budget budget Nettoudgifter Mio. kr. Mio. kr. Mio. kr. Mio. kr. Mio. kr. % Samlet resultat 77,5 149,4 152,0-2,6 0,0 51,9

Læs mere

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området hører under Økonomiudvalget. Udgifter vedrørende administrationsbygninger, stabsfunktioner, fællesfunktioner og forvaltninger samt Byrådets egne udgifter registreres her. Endvidere indgår

Læs mere

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området hører under Økonomiudvalget. Udgifter vedrørende administrationsbygninger, stabsfunktioner, fællesfunktioner og forvaltninger samt Byrådets egne udgifter registreres her. Endvidere indgår

Læs mere

Styrelsesvedtægt 2014 Hedensted Kommune

Styrelsesvedtægt 2014 Hedensted Kommune Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted T: 7975 5000 www.hedensted.dk Styrelsesvedtægt 2014 Hedensted Kommune Sidst revideret af Byrådet 17. december 2014 og 28. januar 2015 UDKAST MED NYE PROCENTSATSER JANUAR

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT FOR GENTOFTE KOMMUNE 2015

STYRELSESVEDTÆGT FOR GENTOFTE KOMMUNE 2015 STYRELSESVEDTÆGT FOR GENTOFTE KOMMUNE 2015 INDLEDNING Kommunalbestyrelsen har det overordnede ansvar for ledelse og styring af Gentofte Kommune. Gentofte Kommunalbestyrelse har besluttet en politisk organisering

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT FOR FREDERIKSBERG KOMMUNALBESTYRELSE

STYRELSESVEDTÆGT FOR FREDERIKSBERG KOMMUNALBESTYRELSE STYRELSESVEDTÆGT FOR FREDERIKSBERG KOMMUNALBESTYRELSE Som vedtaget af Frederiksberg Kommunalbestyrelse den 7. og 28. september 1981 og stadfæstet af Indenrigsministeriet den 11. december 1981 med senere

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Frederikssund Kommune

Styrelsesvedtægt for Frederikssund Kommune Styrelsesvedtægt for Frederikssund Kommune Kapitel 1 - Byrådet 1. Frederikssund Byråd består af 23 medlemmer. Stk. 2. Byrådet vælger en borgmester samt en viceborgmester, jf. 6 i lov om kommunernes styrelse

Læs mere

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området hører under Økonomiudvalget. Udgifter vedrørende administrationsbygninger, stabsfunktioner, fællesfunktioner og forvaltninger samt Byrådets egne udgifter registreres her. Endvidere indgår

Læs mere

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området hører under Økonomiudvalget. Udgifter vedrørende administrationsbygninger, stabsfunktioner, fællesfunktioner og forvaltninger samt Byrådets egne udgifter registreres her. Endvidere indgår

Læs mere

Udkast til Styrelsesvedtægt for Region Sjælland

Udkast til Styrelsesvedtægt for Region Sjælland Udkast til Styrelsesvedtægt for Region Sjælland Kapitel 1 Regionsrådet 1 Regionsrådet består af 41 medlemmer, jf. regionslovens 8. Stk. 2. Regionsrådet vælger en regionsrådsformand og en første og en anden

Læs mere

Styrelsesvedtægt 2018 Hedensted Kommune Behandlet af Byrådet 27. september 2017 og 25. oktober 2017

Styrelsesvedtægt 2018 Hedensted Kommune Behandlet af Byrådet 27. september 2017 og 25. oktober 2017 Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted T: 7975 5000 www.hedensted.dk Styrelsesvedtægt 2018 Hedensted Kommune Behandlet af Byrådet 27. september 2017 og 25. oktober 2017 INDHOLD KAPITEL 1. BYRÅDET 2 KAPITEL 2.

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Gentofte Kommune

Styrelsesvedtægt for Gentofte Kommune Styrelsesvedtægt for Gentofte Kommune Indledning Kommunalbestyrelsen har det overordnede ansvar for ledelse og styring af Gentofte Kommune. Gentofte Kommunalbestyrelse har besluttet en politisk organisering

Læs mere

Budgetopfølgning 30. september 2008

Budgetopfølgning 30. september 2008 Generel beskrivelse Budgettet indenfor består af følgende: Politisk administration Administration Arbejdsmarked, administration Erhverv og Fritid, administration Familie, administration Social og Sundhed,

Læs mere

Budgetoplysninger 2015 - drift Bår

Budgetoplysninger 2015 - drift Bår Budgetoplysninger - drift Bår Kolonnenavne Oprindeligt 18 Økonomiudvalget 263.525.900-6.989.200 256.536.700 03 Politisk organisation 13.101.200-12.900 13.088.300 06 Fællesudgifter og administration m.v.

Læs mere

18 Økonomiudvalget Skattefinansieret

18 Økonomiudvalget Skattefinansieret Økonomiudvalget 18 Økonomiudvalget 263.257.076-9.602.295 253.654.781 1 Skattefinansieret 263.257.076-9.602.295 253.654.781 03 Politisk organisation 13.480.764-12.717 13.468.047 06 Fællesudgifter og administration

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Frederikssund Kommune

Styrelsesvedtægt for Frederikssund Kommune Styrelsesvedtægt for Frederikssund Kommune Kapitel 1 - Byrådet 1. Frederikssund Byråd består af 23 medlemmer. Stk. 2. Byrådet vælger en borgmester samt en 1. og 2. viceborgmester, jf. 6 i lov om kommunernes

Læs mere

Styrelsesvedtægt Gældende fra den 1. juli 2019 Kapitel I

Styrelsesvedtægt Gældende fra den 1. juli 2019 Kapitel I 1. Sorø Byråd består af 25 medlemmer. Sorø Kommune Styrelsesvedtægt Gældende fra den 1. juli 2019 Kapitel I Byrådet Stk. 2. Byrådet vælger en borgmester og en første og anden viceborgmester, jfr. 6 i lov

Læs mere

Styrelsesvedtægt. Fanø Kommune

Styrelsesvedtægt. Fanø Kommune Styrelsesvedtægt Fanø Kommune I N D H O L D S F O R T E G N E L S E Indhold Kapitel I Byråd.... 3 Kapitel II Borgmesteren.... 3 Kapitel III Nedsættelse af udvalg og almindelige regler om disses virksomhed

Læs mere

Styrelsesvedtægt Favrskov Kommune

Styrelsesvedtægt Favrskov Kommune Styrelsesvedtægt Favrskov Kommune Kapitel I Byrådet 1. Favrskov Byråd består af 25 medlemmer. Stk. 2. Byrådet vælger en borgmester og en første og en anden viceborgmester, jf. 6 i lov om kommunernes styrelse.

Læs mere

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området hører under Økonomiudvalget. Udgifter vedrørende administrationsbygninger, stabsfunktioner, fællesfunktioner og forvaltninger samt Byrådets egne udgifter registreres her. Endvidere indgår

Læs mere

ASSENS KOMMUNES STYRELSESVEDTÆGT

ASSENS KOMMUNES STYRELSESVEDTÆGT ASSENS KOMMUNES STYRELSESVEDTÆGT Styrelsesvedtægt 2018 Godkendt af Assens Byråd 20. december 2017 Styrelsesvedtægt for Assens Kommune Indholdsfortegnelse Byrådet...3 Borgmesteren...3 Nedsættelse af udvalg

Læs mere

Dragør Kommune Februar 2014April Styrelsesvedtægt for

Dragør Kommune Februar 2014April Styrelsesvedtægt for Dragør Kommune Februar 2014April 2013 Styrelsesvedtægt for Dragør Kommune Indholdsfortegnelse: Kapitel I Kommunalbestyrelsen...3 Kapitel II Borgmesteren...3 Kapitel III Udvalgene og regler for disse...4

Læs mere

Kapitel I. Kapitel II

Kapitel I. Kapitel II Styrelsesvedtægt INDHOLDSFORTEGNELSE KAPITEL I... 1 Kommunalbestyrelsen... 1 KAPITEL II... 1 Borgmesteren... 1 KAPITEL III... 2 Nedsættelse af udvalg og almindelige regler om disses virksomhed m.v... 2

Læs mere

Foto: Colin Seymour. Forretningsorden Udvalget for Økonomi og Erhverv

Foto: Colin Seymour. Forretningsorden Udvalget for Økonomi og Erhverv Forretningsorden Udvalget for Økonomi og Erhverv Foto: Colin Seymour Udvalget for Økonomi og Erhverv 1. Udvalget består af borgmesteren og otte af byrådets øvrige medlemmer jf. Styrelsesvedtægten for Varde

Læs mere

4 Borgmesteren varetager de funktioner som øverste daglig leder af kommunens samlede administration, der fremgår af styrelseslovens kapitel IV.

4 Borgmesteren varetager de funktioner som øverste daglig leder af kommunens samlede administration, der fremgår af styrelseslovens kapitel IV. S T Y R E L S E S V E D TÆ G T FOR FREDERIKSBERG KOMMUNALBESTYRELSE Som vedtaget af Frederiksberg Kommunalbestyrelse den 7. og 28. september 1981 og stadfæstet af Indenrigsministeriet den 11. december

Læs mere

Til Økonomiudvalget 19. november Notat om ansvarsfordelingen mellem Økonomiudvalget og borgmestrene.

Til Økonomiudvalget 19. november Notat om ansvarsfordelingen mellem Økonomiudvalget og borgmestrene. Økonomiforvaltningen NOTAT Til Økonomiudvalget 19. november 2015 Notat om ansvarsfordelingen mellem Økonomiudvalget og borgmestrene. Baggrund Økonomiudvalget har på mødet den 17. november 2015 anmodet

Læs mere

Styrelsesvedtægt Gældende fra den 1. februar 2014 Kapitel I

Styrelsesvedtægt Gældende fra den 1. februar 2014 Kapitel I 1. Sorø Byråd består af 25 medlemmer. Sorø Kommune Styrelsesvedtægt Gældende fra den 1. februar 2014 Kapitel I Byrådet Stk. 2. Byrådet vælger en borgmester og en første og anden viceborgmester, jfr. 6

Læs mere

Forbr. pct Forventet regnskab Afvigelse mellem korr. Budget og forventet regnskab

Forbr. pct Forventet regnskab Afvigelse mellem korr. Budget og forventet regnskab Bilag 4 A opfølgning pr. 30.9. Økonomiudvalget Driftsvirksomheden U/ Forbrug pr ult. 9- Forbr. pct og Økonomiudvalget U 283.687 288.808 209.598 73 284.808-4.000-16.408-16.598-17.764 109-16.598 00 Byudvikling,

Læs mere

Udvalgenes budgetbemærkninger. Regnskab Budget 2015

Udvalgenes budgetbemærkninger. Regnskab Budget 2015 7. Økonomiudvalget 1.000 kr. p/l niveau Udvalgenes budgetbemærkninger overslag Økonomiudvalget 279.003 307.817 302.130 291.499 286.955 280.358 Politisk virksomhed 14.807 12.167 12.027 12.026 12.027 12.027

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Region Midtjylland

Styrelsesvedtægt for Region Midtjylland Regionshuset Viborg Styrelsesvedtægt for Region Midtjylland Kapitel 1 Regionsrådet 1. Regionsrådet består af 41 medlemmer. Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Region Syddanmark

Styrelsesvedtægt for Region Syddanmark Styrelsesvedtægt for Region Syddanmark Indledning I henhold til regionslovens 36 b kan regionsrådet træffe bestemmelse om, at forretningsudvalget og stående udvalg ikke eller kun inden for visse af deres

Læs mere

Forventet regnskab kr.

Forventet regnskab kr. BUDGETOPFØLGNING PR. ØKONOMIUDVALGET Tekst Politisk 3.585 1.052 3.960 375 Administrativt 88.511 24.074 87.936-575 Forsikringer 4.319 1.521 3.819-500 Erhverv og Turisme 3.473 1.373 3.473 Rosengrenens Rengøringsservice

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Mariagerfjord Kommune

Styrelsesvedtægt for Mariagerfjord Kommune 1 Udkast Styrelsesvedtægt for Mariagerfjord Kommune 3. august 2006 2 Indhold: Kapitel I Kapitel II Kapitel III Kapitel IV Kapitel V Byrådet Borgmesteren Nedsættelse af udvalg og almindelige regler om disses

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT FOR GREVE BYRÅD. 1. april 2019

STYRELSESVEDTÆGT FOR GREVE BYRÅD. 1. april 2019 STYRELSESVEDTÆGT FOR GREVE BYRÅD 1. april 2019 Indhold Kapitel I...2 Byrådet...2 Kapitel II...2 Borgmesteren...2 Kapitel III...3 Nedsættelse af udvalg og almindelige regler om disses virksomhed mv....3

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT FOR GREVE BYRÅD. 1. januar 2018

STYRELSESVEDTÆGT FOR GREVE BYRÅD. 1. januar 2018 STYRELSESVEDTÆGT FOR GREVE BYRÅD 1. januar 2018 Indholdsfortegnelse Kapitel I Byrådet side 1 Kapitel II Borgmesteren side 1 Kapitel III Nedsættelse af udvalg og almindelige regler om disses virksomhed

Læs mere

Dragør Kommune April Styrelsesvedtægt for. Dragør Kommune

Dragør Kommune April Styrelsesvedtægt for. Dragør Kommune Dragør Kommune April 2014 Styrelsesvedtægt for Dragør Kommune Indholdsfortegnelse: Kapitel I Kommunalbestyrelsen... 3 Kapitel II Borgmesteren... 3 Kapitel III Udvalgene og regler for disse... 3 Kapitel

Læs mere

Styrelsesvedtægt. Pr. 1. januar 2014

Styrelsesvedtægt. Pr. 1. januar 2014 Styrelsesvedtægt Pr. 1. januar 2014 Indholdsfortegnelse Kapitel I Byrådet...2 Kapitel II Borgmesteren...2 Kapitel III Nedsættelse af udvalg og almindelige regler om disses virksomhed m.v...2 Kapitel IV

Læs mere

Styrelsesvedtægt. For. Mariagerfjord Kommune

Styrelsesvedtægt. For. Mariagerfjord Kommune Styrelsesvedtægt For Mariagerfjord Kommune Juni 2009 Side 1 af 13 Indhold: Kapitel I Kapitel II Kapitel III Kapitel IV Kapitel V Byrådet Borgmesteren Nedsættelse af udvalg og almindelige regler om disses

Læs mere

Assens Kommunes styrelsesvedtægt. Styrelsesvedtægt 2014

Assens Kommunes styrelsesvedtægt. Styrelsesvedtægt 2014 Assens Kommunes styrelsesvedtægt Styrelsesvedtægt 2014 25. juni 2014 Styrelsesvedtægt for Assens Kommune Indholdsfortegnelse Byrådet... 3 Borgmesteren... 3 Nedsættelse af udvalg og almindelige regler om

Læs mere

Dragør Kommune April Styrelsesvedtægt for

Dragør Kommune April Styrelsesvedtægt for Dragør Kommune April 2013 Styrelsesvedtægt for Dragør Kommune Indholdsfortegnelse: Kapitel I Kommunalbestyrelsen...3 Kapitel II Borgmesteren...3 Kapitel III Udvalgene og regler for disse...4 Kapitel IV

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Region Syddanmark

Styrelsesvedtægt for Region Syddanmark Styrelsesvedtægt for Region Syddanmark Indledning I henhold til regionslovens 36 b kan regionsrådet træffe bestemmelse om, at forretningsudvalget og stående udvalg ikke eller kun inden for visse af deres

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT FOR GREVE BYRÅD. 1. januar 2017

STYRELSESVEDTÆGT FOR GREVE BYRÅD. 1. januar 2017 STYRELSESVEDTÆGT FOR GREVE BYRÅD 1. januar 2017 Indholdsfortegnelse Kapitel I Byrådet side 1 Kapitel II Borgmesteren side 1 Kapitel III Nedsættelse af udvalg og almindelige regler om disses virksomhed

Læs mere

Forventet regnskab kr.

Forventet regnskab kr. BUDGETOPFØLGNING PR. 31.08.2015 ØKONOMIUDVALGET Tekst 31.08.2015 regnskab Politisk 3.925 2.755 4.325 400 Administrativt 87.128 59.193 85.228-1.900-1.000 Forsikringer 4.459 2.646 4.459 I alt 95.512 64.594

Læs mere

Aalborg Kommunes styrelsesvedtægt

Aalborg Kommunes styrelsesvedtægt #BREVFLET# Aalborg Kommunes styrelsesvedtægt Kapitel I Byrådet 1 Aalborg Byråd består af 31 medlemmer. Stk. 2. Byrådet vælger en borgmester og en første og anden viceborgmester efter reglerne i Styrelseslovens

Læs mere

Dragør Kommune 1. marts Styrelsesvedtægt for. Dragør Kommune

Dragør Kommune 1. marts Styrelsesvedtægt for. Dragør Kommune Dragør Kommune 1. marts 2019 Styrelsesvedtægt for Dragør Kommune Indholdsfortegnelse: Kapitel I Kommunalbestyrelsen... 3 Kapitel II Borgmesteren... 3 Kapitel III Udvalgene og regler for disse... 3 Kapitel

Læs mere

Bevilling 15 Fælles formål

Bevilling 15 Fælles formål Bevilling 15 Fælles formål Netto 1000 kr. i prisniveau Sociale opgaver og beskæftigelse 354 354 354 354 354 Fælles formål 285 285 285 285 285 Kommunalbestyrelsesmedlemmer 7.844 8.930 7.870 7.870 7.870

Læs mere

Styrelsesvedtægt. for. Vallensbæk Kommune

Styrelsesvedtægt. for. Vallensbæk Kommune Styrelsesvedtægt for Vallensbæk Kommune 1 Kommunalbestyrelsen 1. Vallensbæk Kommunalbestyrelse har 15 medlemmer. Stk. 2. Kommunalbestyrelsen vælger en borgmester, en 1. viceborgmester og en 2. viceborgmester,

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR NORDFYNS ØKONOMIUDVALG

FORRETNINGSORDEN FOR NORDFYNS ØKONOMIUDVALG FORRETNINGSORDEN FOR NORDFYNS ØKONOMIUDVALG Sagsnummer: 480-2012-115709 Dokumentnummer: 480-2012-257201 Afdeling: Borgmesterkontoret Udarbejdet af: Kim Weel Sørensen Forretningsorden for Økonomiudvalget

Læs mere

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Version 2.0 Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Dato Version Beskrivelse af ændring 25.11.2009 1.0 Nyt bilag godkendt 21.10.2014 2.0 Administrativ revision af bilaget

Læs mere

Beretning 2010 for politikområderne:

Beretning 2010 for politikområderne: Beretning for politikområderne: Politisk organisation Administration Erhverv og Turisme Fælles funktioner Forsørgelse Fælles funktioner Bevillingsoversigt drift (inkl. refusion og overført over- og underskud):

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Ringsted Byråd

Styrelsesvedtægt for Ringsted Byråd Styrelsesvedtægt for Ringsted Byråd Kapitel I BYRÅDET 1. Ringsted Byråd består af 21 medlemmer. Stk. 2. Byrådet vælger en borgmester og en første og anden viceborgmester, jfr. 6 i lov om kommunernes styrelse

Læs mere

Økonomiudvalget, bilag 1 Politikområde 1 og 2

Økonomiudvalget, bilag 1 Politikområde 1 og 2 Økonomiudvalg, bilag 1 Politikområde 1 og 2 Budgrevision II April 2014 D forventede regnskabsresultat for 2014 skønnes ved revision 2 at blive 37 mio. kr. bedre end korriger. Der er forskydninger i forhold

Læs mere

Styrelsesvedtægt. for Horsens Kommune

Styrelsesvedtægt. for Horsens Kommune Styrelsesvedtægt for Horsens Kommune 2018-2021 1 Kapitel I Byrådet 1. Horsens Byråd består af 27 medlemmer. Stk. 2. Byrådet vælger en borgmester og en første og anden viceborgmester, jf. 6 i lov om kommunernes

Læs mere

ODDER KOMMUNE BUDGET 2009 Økonomiudvalget Serviceudgifter.

ODDER KOMMUNE BUDGET 2009 Økonomiudvalget Serviceudgifter. 13 Driftsområde Børne- og familiecentret 4063015 3901010004 Børne- og familiecentret administration (064551) Administrationsudgifter i f m drift af børne- og familiecentret Lønudgiften udgør 3885254 Budgettet

Læs mere

Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /serviceudgifter

Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /serviceudgifter Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /serviceudgifter Pr. 28. februar 2018 Økonomiudvalg Budgetopfølgning 1 pr. 28. februar 2018 1 Overblik BOP 1 I 1.000 kr. Regnskab 2017 Korr. Budget 2018 Forv. Regnsk.

Læs mere

Gældende styrelsesvedtægt (1. januar 2014) med forslag til ændringer (tekst markeret med gul viser, hvor der er foretaget ændringer):

Gældende styrelsesvedtægt (1. januar 2014) med forslag til ændringer (tekst markeret med gul viser, hvor der er foretaget ændringer): Gældende styrelsesvedtægt (1. januar 2014) med forslag til ændringer (tekst markeret med gul viser, hvor der er foretaget ændringer): Gældende styrelsesvedtægt Forslag til ændringer Administrationens bemærkninger

Læs mere

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 31. august 2011

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 31. august 2011 Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 31. august 1. Resume Drift resultat Afvigelse I 1.000 kr. Drift i alt 438.313 448.824 442.727-6.097 Politisk organisation 6.944 6.944 6.944 0 Administration 188.312

Læs mere

Nedenstående tabel viser Økonomiudvalgets driftsramme fordelt på sektorer.

Nedenstående tabel viser Økonomiudvalgets driftsramme fordelt på sektorer. Økonomiudvalget Økonomiudvalgets driftsbudget omfatter Administrativ og Politisk organisation, Diverse udgifter og indtægter, Erhverv, Turisme og Profilering samt Redningsberedskabet. Budgetbemærkningerne

Læs mere

Overblik Økonomiudvalget - serviceudgifter

Overblik Økonomiudvalget - serviceudgifter Overblik Økonomiudvalget - serviceudgifter I 1.000 kr. I 2014- prisniveau Regnskab 2013 13-pl Opr. budget 2014 2014-pl Budget 2015 B01 2016 B02 2017 B03 2018 Økonomiudvalg 148.152 148.007 148.559 148.559

Læs mere

Forventet regnskab kr.

Forventet regnskab kr. BUDGETOPFØLGNING PR. ØKONOMIUDVALGET Politisk 3.960 2.925 3.960 Administrativt 90.476 61.896 89.236-1.240 Forsikringer 3.819 2.081 3.019-800 Erhverv og Turisme 3.273 2.140 3.273 Rosengrenens Rengøringsservice

Læs mere

Styrelsesvedtægt. for. Rudersdal Kommune

Styrelsesvedtægt. for. Rudersdal Kommune for Rudersdal Kommune 1. januar 2018 Indholdsfortegnelse Kapitel I: Kommunalbestyrelsen... 3 Kapitel II: Borgmesteren... 3 Kapitel III: Udvalg og deres virksomhed m.v... 4 Kapitel IV: Økonomiudvalget...

Læs mere

Overførsler fra 2012 til. Korrigeret budget. (incl. Overførsler)

Overførsler fra 2012 til. Korrigeret budget. (incl. Overførsler) Afvigelse ml. seneste skøn og korr. ("-"=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/8-2013 Overførsler fra 2012 til 2013 Korrigeret (incl. Overførsler) Oprindeligt Budget 31. august 2013

Læs mere

Budgetforudsætninger 2020 Økonomiudvalget

Budgetforudsætninger 2020 Økonomiudvalget Budgetforudsætninger 2020 Økonomiudvalget Budgetforudsætninger 2020 Økonomiudvalget 1 Overblik I 1.000 kr. (-=indtægt / +=udgift) Regnskab 2018 Opr. Budget 2019 Basisbudget 2020 Budget 2020 Budget overslag

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Esbjerg Kommune. Kapitel I

Styrelsesvedtægt for Esbjerg Kommune. Kapitel I Esbjerg Byråd består af 31 medlemmer. Styrelsesvedtægt for Esbjerg Kommune Kapitel I Stk. 2. Byrådet vælger en borgmester og en første og anden viceborgmester, jfr. 6 i lov om kommunernes styrelse (i det

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab Udvalg for Økonomi og Erhverv 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab Udvalg for Økonomi og Erhverv 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger Udvalg: 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 22 Jordforsyning budget -652.432-697.462-904.473-820.151 Forskel 252.041 122.689 Overført til kommende budgetår 252.041 122.689 Netto mer-/mindre

Læs mere

Bemærkninger til budget 2017 politikområde 02 Politikere

Bemærkninger til budget 2017 politikområde 02 Politikere Bemærkninger til budget 2017 politikområde 02 Politikere Politikområdet består af følgende delområder: - Fælles Formål som indeholder tilskud til politiske partier og Økonomiudvalgets rådighedsbeløb som

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE Styrelsesvedtægt 2015

TÅRNBY KOMMUNE Styrelsesvedtægt 2015 TÅRNBY KOMMUNE Styrelsesvedtægt 2015 2 INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 Kapitel I... 3 Kommunalbestyrelsen... 3 Kapitel II... 3 Borgmesteren... 3 Kapitel III... 4 Nedsættelse af udvalg og almindelige

Læs mere

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 30.4.2012

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 30.4.2012 Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 30.4.2012 1. Resume Drift Oprindeligt Korrigeret Forventet resultat Afvigelse I 1.000 kr. Drift i alt 259.391 259.391 259.391 0 Politisk organisation 6.601 6.601 6.601

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Halsnæs Kommune. Nedsættelse af udvalg, almindelige regler om disses virksomhed mv. Kapitel I. Byrådet

Styrelsesvedtægt for Halsnæs Kommune. Nedsættelse af udvalg, almindelige regler om disses virksomhed mv. Kapitel I. Byrådet Styrelsesvedtægt for Halsnæs Kommune Indholdsfortegnelse: Kapitel I Kapitel II Kapitel III Kapitel IV Kapitel V Kapitel VI Kapitel VII Byrådet Borgmesteren Nedsættelse af udvalg, almindelige regler om

Læs mere

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 30. april 2011

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 30. april 2011 Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 30. april 1. Resume Drift Oprindeligt Korrigeret Forventet resultat Afvigelse I 1.000 kr. Drift i alt Politisk organisation 6.944 6.944 6.944 0 Administration 188.312

Læs mere

Udkast til. Styrelsesvedtægt. Kommunalbestyrelse. Styreform. Umiddelbar forvaltning 64B INDLEDNING

Udkast til. Styrelsesvedtægt. Kommunalbestyrelse. Styreform. Umiddelbar forvaltning 64B INDLEDNING Udkast til Styrelsesvedtægt 2017 Styreform Kommunalbestyrelse Umiddelbar forvaltning INDLEDNING 64B S INDLEDNING Styrelsesvedtægten for Faaborg-Midtfyn Kommune beskriver rammerne for den politiske styreform

Læs mere

Kommunalbestyrelsen. Styrelsesvedtægt

Kommunalbestyrelsen. Styrelsesvedtægt Kommunalbestyrelsen Styrelsesvedtægt Indholdsfortegnelse KAPITEL I Kommunalbestyrelsen... 3 KAPITEL II - Borgmesteren... 3 KAPITEL III - Nedsættelse af udvalg og almindelige regler om disses virksomhed...

Læs mere

Styrelsesvedtægt pr. 1. januar 2014 for Horsens Kommune

Styrelsesvedtægt pr. 1. januar 2014 for Horsens Kommune Styrelsesvedtægt pr. 1. januar 2014 for Horsens Kommune 1 Kapitel I Byrådet 1. Horsens Byråd består af 27 medlemmer. Stk. 2. Byrådet vælger en borgmester og en første og anden viceborgmester, jf. 6 i lov

Læs mere

Der forventes mindreforbrug på alle 4 politikområder under økonomiudvalget. Hvorfra størstedelen kan henføres til Administration med 38,4 mio. kr.

Der forventes mindreforbrug på alle 4 politikområder under økonomiudvalget. Hvorfra størstedelen kan henføres til Administration med 38,4 mio. kr. Økonomiudvalget - Vurdering Holder det korrigerede budget? Der forventes et forbrug, der er 40,4 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. Der forventes mindreforbrug på alle 4 politikområder under økonomiudvalget.

Læs mere

Beretning 2011 for politikområderne:

Beretning 2011 for politikområderne: Beretning 2011 for politikområderne: Politisk organisation Administration Erhverv og Turisme Fælles funktioner Bevillingsoversigt drift (inkl. refusion og overført over- og underskud): (i 1000 kr.) Oprindeligt

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Kapitel 1 Byrådet Side 3. Kapitel 2 Borgmesteren Side 3. Kapitel 4 Økonomi- og Planudvalget Side 4

INDHOLDSFORTEGNELSE. Kapitel 1 Byrådet Side 3. Kapitel 2 Borgmesteren Side 3. Kapitel 4 Økonomi- og Planudvalget Side 4 INDHOLDSFORTEGNELSE Kapitel 1 Byrådet Side 3 Kapitel 2 Borgmesteren Side 3 Kapitel 3 Nedsættelse af udvalg og almindelige regler om udvalgenes virksomhed m.v. Side 3 Kapitel 4 Økonomi- og Planudvalget

Læs mere

Økonomiudvalget omfatter blandt andet byrådet, kommunens administration og bygninger, samt erhvervsservice.

Økonomiudvalget omfatter blandt andet byrådet, kommunens administration og bygninger, samt erhvervsservice. Økonomiudvalget Økonomiudvalget omfatter blandt andet byrådet, kommunens administration og bygninger, samt erhvervsservice. Politisk organisation Omfatter udgifter til aflønning af og mødeudgifter til

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Frederikssund Kommune

Styrelsesvedtægt for Frederikssund Kommune Styrelsesvedtægt for Frederikssund Kommune Kapitel 1 Byrådet 1. Frederikssund Byråd består af 23 medlemmer. Stk. 2. Byrådet vælger en borgmester samt en 1. og 2. viceborgmester jf. 6 i lov om kommunernes

Læs mere

Hovedkonto 4 Fælles formål og administration

Hovedkonto 4 Fælles formål og administration Budget- og regnskabssystem for regioner 4.4 side 1 Hovedkonto 4 Fælles formål og administration Denne hovedkonto omfatter omkostninger og indtægter vedrørende regionens politiske virksomhed, den centrale

Læs mere

Styrelsesvedtægt Thisted Kommune

Styrelsesvedtægt Thisted Kommune Styrelsesvedtægt Thisted Kommune Side 0 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Kapitel I: Kommunalbestyrelsen... 4 Kapitel II: Borgmesteren... 5 Kapitel III: Nedsættelse af udvalg og almindelige regler om disses virksomhed

Læs mere

Kapitel I. Byrådet. Stk. 2. Byrådet vælger en borgmester og en første og en anden viceborgmester, jf. lov om kommunernes styrelse 6

Kapitel I. Byrådet. Stk. 2. Byrådet vælger en borgmester og en første og en anden viceborgmester, jf. lov om kommunernes styrelse 6 1 Kapitel I Byrådet 1. Varde Byråd består af 25 medlemmer. Stk. 2. Byrådet vælger en borgmester og en første og en anden viceborgmester, jf. lov om kommunernes styrelse 6 2. De nærmere regler om forberedelse,

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Randers Kommune. Kapitel I Byrådet. Kapitel II Borgmesteren

Styrelsesvedtægt for Randers Kommune. Kapitel I Byrådet. Kapitel II Borgmesteren 1. Randers Byråd består af 31 medlemmer. Styrelsesvedtægt for Randers Kommune Kapitel I Byrådet Stk. 2. Byrådet vælger en borgmester og en første og anden viceborgmester, jf. 6 i lov om kommunernes styrelse

Læs mere

Udvalg Økonomiudvalget

Udvalg Økonomiudvalget REGNSKAB 2008 Udvalg Økonomiudvalget Bevillingsområde 60.60. Jordforsyning og faste ejendomme Udvalgets sammenfatning og vurdering Det samlede regnskabsresultat for bevillingsområdet blev en nettoudgift

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab Udvalg for Økonomi og Erhverv 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab Udvalg for Økonomi og Erhverv 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger Udvalg: 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 22 Jordforsyning budget -697.462-698.944-820.151-766.417 Forskel 122.689 67.473 Overført til kommende budgetår 122.689 67.473 Netto mer-/mindre forbrug

Læs mere

Budgetforudsætninger 2017 Økonomiudvalget /serviceudgifter

Budgetforudsætninger 2017 Økonomiudvalget /serviceudgifter Budgetforudsætninger 2017 Økonomiudvalget /serviceudgifter Overblik Økonomiudvalget - serviceudgifter I 1.000 kr. I 2016 priser Regnskab 2015 15-pl Opr. Budget 2016 16-pl Opr. Budget 2017 Budgetforslag

Læs mere

VEDTÆGT FOR STYRELSEN AF DE KOMMUNALE ANLIGGENDER I NORDFYNS KOMMUNE

VEDTÆGT FOR STYRELSEN AF DE KOMMUNALE ANLIGGENDER I NORDFYNS KOMMUNE FORSLAG VEDTÆGT FOR STYRELSEN AF DE KOMMUNALE ANLIGGENDER I NORDFYNS KOMMUNE Kapitel I. Kommunalbestyrelsen 1. Nordfyns Kommunalbestyrelse består af 25 medlemmer. Stk. 2. Kommunalbestyrelsen vælger en

Læs mere