Tre uddannelsesforløb

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tre uddannelsesforløb"

Transkript

1 Tre uddannelsesforløb målrettet bygge- og anlægsbranchen med støtte fra Realdania Over de seneste par år er der gennemført mere end 4000 retsmæglinger og mediationer i Danmark, hvoraf en stigende andel vedrører konflikter inden for bygge- og anlægsbranchen. For at sikre kvalificerede mediatorer med kendskab til branchen og for at øge rådgivere og sagkyndiges kendskab og forståelse for processen udbyder Mediationsinstituttet og Voldgiftsnævnet tre kurser inden for mediation. Kurserne er støttet af Realdania. Mediationsklausuler anvendes i stigende grad blandt danske erhvervsvirksomheder, hvilket forventes at føre til et stigende antal udenretlige mediationer i de kommende år. Inden for det entrepriseretlige område vil det også få stor betydning, såfremt mægling og mediation måtte blive integreret i den nye udgave af AB 92. Som opfølgning på konferencen om strategisk konflikthåndtering i byggeri og anlæg den 19. marts 2015, for at sikre kvalificerede mæglere og mediatorer med kendskab til branchen og for at øge rådgiveres indsigt i emnet udbyder Voldgiftsnævnet og Mediationsinstituttet i samarbejde tre kurser. Der vil således være et kursus om partsrepræsentanternes rolle og ansvar før, under og efter en mediation, en introduktion til mægling og mediation samt en egentlig mediationsuddannelse med et særligt entrepriseretligt fokus. Kurserne udbydes med støtte fra Realdania. Målet med støtten er at motivere til deltagelse i kurserne og dernæst at evaluere kurserne med henblik på at tilrette mere permanente kursustilbud inden for de tre områder.

2 I: Partsrepræsentantens rolle og ansvar før, under og efter en mediation Målgruppe: Pris: Dato: 7. april 2016 Advokater, jurister og ansatte i bygge- og anlægsvirksomheder med interesse for emnet kr ex. moms (For advokater udløser kurset 3 kursuslektioner) Tid: kl Sted: Tilmelding: Koordinator: Voldgiftsnævnet, Vesterbrogade 2 B, 1620 København V Anne Gro Jacobsen: kursus@voldgift.dk I en mediation er partsrepræsentanten eller advokatens rolle ofte en anden end i den klassiske retssag eller voldgift. Det er parterne, som fører ordet, hvorimod advokaten ofte spiller en mere tilbagetrukket rolle. Det betyder dog langt fra, at advokatens eller partsrepræsentantens rolle er udspillet, og eller at dennes tilstedeværelse er uden betydning for mediationsprocessen. Tværtimod har advokatens eller repræsentantens tilstedeværelse og rådgivning af klienten før og under en mediation ofte en helt afgørende betydning for mediationsprocessen og udfaldet af sagen. For at yde den bedst mulige rådgivning om mediation samt den optimale bistand under en mediation er det derfor væsentligt, at advokaten har indsigt i og forståelse for mediationsprocessen. Med de rette værktøjer og indsigt i processen kan advokaten bistå klienten med at løse juridiske tvister på den bedst tænkelige måde. På kurset berøres desuden advokatens professionelle ansvar i forbindelse med mediation samt den praktiske forberedelse og håndtering af mediationsforløbet. Udgangspunktet for kurset er de særlige forhold og grundvilkår, der gør sig gældende i bygge- og anlægsbranchens konflikter. Kurset udbydes i et samarbejde mellem Mediationsinstituttet og Voldgiftsnævnet for bygge og anlæg og med støtte fra Realdania. Program: Velkomst og introduktion ved Lene Ahlmann-Ohlsen Kort indføring i principperne for mediation ved Louise Lerche-Gredal Kaffepause Partsrepræsentantens rolle ved Christian Werenberg Erfaringer fra praksis ved advokat Torben Steffensen og advokat Kasper Mortensen Diskussion i plenum Afrunding og evaluering ved Lene Ahlmann-Ohlsen og Louise Lerche-Gredal

3 II: Introduktion til mediation og mæglingsteknik Målgruppe: Pris: Faglige dommere og erfarne skønsmænd ved Voldgiftsnævnet og andre ansatte i bygge- og anlægsvirksomheder med interesse for området kr ex. moms Dato: 18. april 2016 Tid: kl Sted: Forplejning: Tilmelding: Koordinator: Voldgiftsnævnet, Vesterbrogade 2 B, 1620 København V Morgenbrød, frokost og kage samt kaffe, the og vand Anne Gro Jacobsen: kursus@voldgift.dk Kursusbeskrivelse: Sigtet med kurset er at give et solidt kendskab til de metoder og grundlæggende principper, der gælder for mediation og mægling. Derigennem bliver deltagerne klædt bedre på til at agere som mægler i mæglingssager ved Voldgiftsnævnet, og kurset vil desuden skabe værdifulde værktøjer i et evt. virke som skønsmand eller i det daglige arbejde. Der ønskes med kurset skabt en grundlæggende forståelse for forskellen mellem de to måder at håndtere konflikter på, som Voldgiftsnævnets regler lægger op til. Derfor udbydes i første omgang et kursus for den persongruppe, der allerede er aktive mæglere, og for erfarne skønsmænd mv., der gerne vil udbygge deres viden på området uden at gennemgå en egentlig mediatoruddannelse. Andre vil dog også kunne have interesse i at deltage i kurset, herunder advokater, jurister eller andre, der spiller en rolle i bygge- og anlægssager. Kurset udbydes i et samarbejde mellem Mediationsinstituttet og Voldgiftsnævnet og med støtte fra Realdania. Foreløbigt program: Velkomst og introduktion ved Lene Ahlmann-Ohlsen og Louise Lerche-Gredal Mægling og mediation ved Voldgiftsnævnet ved Lene Ahlmann-Ohlsen Principper for mediation og mægling ved Louise Lerche- Gredal Kaffepause Principper for mediation og mægling (fortsat) ved Louise Lerche- Gredal Frokost Særlige forhold i bygge- og anlægsbranchen i forhold til konfliktmægling ved jurist og mediator Tora Fridell og advokat og mediator Torben Steffensen Eksempler fra praksis ved Ole Dreyer og Per Helwigh Kaffepause Øvelse i konflikthåndtering Afrunding og evaluering ved Lene Ahlmann-Ohlsen og Louise Lerche-Gredal

4 III: Mediatoruddannelse med fokus på bygge- og anlægsbranchens konflikter Målgruppe: Pris: Advokater, jurister og ansatte i bygge- og anlægsbranchen og relaterede brancher kr moms (For advokater udløses 58 kursuslektioner) Dato: Modul 1: oktober 2016 Modul 2: november 2016 Modul 3: 31. november 2. december 2016 Sted: Trinity Hotel og konferencecenter, Fredericia (modul 1 og 3) Tilmelding: Modul 2 endnu ikke fastlagt endeligt. Om uddannelsen Omkring 500 advokater, jurister mfl. har nu gennemført Mediatoruddannelsen siden starten i Deltagerne har fået indblik i mediation som en alternativ og avanceret konfliktløsningsmetode. De har i den forbindelse fået en række konkrete redskaber, som både kan anvendes som mediator, men også i det daglige arbejde med håndteringen af juridiske tvister, i kontraktsforhandlinger og i arbejdet med lignende opgaver. I denne special-udgave af uddannelsesforløbet tages der som vanligt udgangspunkt i den faciliterende mediationsmetode. Den bagvedliggende filosofi og model er almen anerkendt i Danmark og anvendt som grundlag for det permanente retsmæglingstilbud, der siden 2008 har været ved alle byretter, landsretter og Sø- og Handelsretten. I 2016-versionen af uddannelsesforløbet, vil bygge- og anlægsbranche-forhold være i centrum for en del af oplæggene tillige i opgaver og cases. Hertil vil relaterede områder som f.eks. naboret med skelforretninger, ekspropriationer og andre tilgrænsende felter blive berørt undervejs. Nogle deltager i uddannelsen, da de har et ønske om at virke som mediatorer og retsmæglere efter uddannelsesforløbets afslutning, mens andre vil anvende den nye viden, og de nyvundne færdigheder som mere avancerede konfliktløsere, partsrepræsentanter i mediationsforløb eller for at få bevidsthed om særlige konflikthåndteringsstrategier navnlig i bygge- og anlægssager. Uddannelsen består af syv undervisningsdage, som er fordelt på tre moduler - et introduktionsforløb, et intensivt træningsforløb og et forløb med fokus på den enkeltes mediations- og konflikthåndteringsstil. Derudover vil der i tilknytning til forløbet være en 8. dag med en fælles konference, hvor branchens øvrige mediatorer og faglige venner, samarbejdspartnere m.fl. inviteres til en dag i mediationens tegn. En dag hvor uprøvede og erfarne mediatorer kan få nyeste viden via oplæg og workshops. En dag, hvor der gives mulighed for at udveksle erfaringer, deltage i debat, med meget mere. Uddannelsen udbydes i et samarbejde mellem Danske Advokater, Danske Mediatoradvokater, Mediationsinstituttet, Voldgiftsnævnet for bygge og anlæg og er støttet af Realdania. Indhold Modul 1: introducerer deltagerne til den grundlæggende filosofi og tilknyttede metode i mediation og retsmægling. Allerede på modul 1 tages udgangspunkt i cases og eksempler fra blandt andet bygge- og anlægsbranchen samt tilgrænsende felter. Deltagerne har i forløbet en aktiv rolle, og der veksles mellem oplæg og opgaver.

5 Modul 2: tager deltagerne igennem et intensivt træningsforløb, hvor der prøves kræfter med de lærte tekniker og teorier, der udvides med et internationalt perspektiv. Igen vil der blive en vekslen mellem oplæg, debat, cases og rollespil. Dette modul foregår på engelsk. På forhånd gennemgås fagudtryk og der bliver taget hånd om evt. sprogbarriere undervejs. Modul 3: fokuserer på deltagernes egen mediations- og konflikthåndteringsstil. Her uddybes de særlige felter som bygge- og anlægsbranchen har interesse i, og der bliver inviteret oplægsholdere, der understøtter denne vinkel i uddannelsen. Konference om mediation: Som noget nyt afsluttes uddannelsesforløbet med en konference med debat, workshops, drøftelse af forretningsudvikling mv. Erfarne mediatorer og retsmæglere inviteres til Trinity for at udveksle erfaringer med de nyuddannede mediatorer og får på den måde mulighed for at stille skarpt på mediationens rolle såvel i fremtidens Danmark som internationalt. I løbet af dagen vil danske som internationale indlægsholdere give deres bud på udviklingen, og deltagerne vil få mulighed for at drøfte konkrete emner og problemstillinger i en række workshops. Deltagergebyret for denne afsluttende konference er omfattet af det samlede uddannelsesgebyr. Lærebøger og kursusmateriale Vibeke Vindeløv: Pia Deleuran (red.): Pia Deleuran (red.): Konfliktmægling, Djøfs forlag Mediation som mulighed Partsadvokatens rolle, Djøfs forlag Konflikthåndtering af sager om fast ejendom og byggeri Henry Brown & Arthur Marriott: ADR Principles and practice, 3. udgave, Sweet & Maxwell. (Vær opmærksom på, at bogen findes i en paperback) Der uddeles mapper med materiale undervejs i forløbet. Da uddannelsen løber over flere måneder, er der god tid til, at det indlærte stof kan relateres til det daglige arbejde. Efter endt uddannelse er der mulighed for at søge optagelse i foreningen Danske Mediatoradvokater på og for advokater er det muligt efterfølgende at blive udpegningsberettiget mediatoradvokat ved Mediationsinstituttet. Uddannelsesforløbets undervisere og indlægsholdere (foreløbig): Advokat og mediator Pia Deleuran (faglig ansvarlig og gennemgående underviser) Adm. direktør for Mediationsinstituttet, Louise Lerche-Gredal Advokat og mediator Mogens Yde Knudsen M.fl. Kurset udbydes i samarbejde med

6 Vesterbrogade København V Tlf Mail: kontakt@mediationsinstituttet.dk Vesterbrogade 2 B, 3.sal 1620 København V Tlf Mail: voldgift@voldgift.dk

Early Warning Nytårskur januar 2017, kl på Comwell Middelfart

Early Warning Nytårskur januar 2017, kl på Comwell Middelfart Early Warning Nytårskur 2017 27. januar 2017, kl. 11.15-12.30 på Comwell Middelfart Kristian Skovgård Larsen Siden jeg færdiggjorde jurastudiet i december 2003 har jeg arbejdet intenst med entrepriseret

Læs mere

Bygherrekompetencer - MODUL september 2019 i HUSET i Middelfart

Bygherrekompetencer - MODUL september 2019 i HUSET i Middelfart Bygherrekompetencer - MODUL 3 2. 4. september 2019 i HUSET i Middelfart Dag 1 på modul 3 Dag 7 på uddannelsen 2. september 2019 Lyskær 1 DK-2730 Herlev Telefon +45 70 12 06 00 E-mail info@molio.dk Web

Læs mere

Samarbejdspartnere DANSKE ADVOKATER

Samarbejdspartnere DANSKE ADVOKATER Samarbejdspartnere DANSKE ADVOKATER DANSKE ADVOKATER 60 udpegningsberettigede mediatoradvokater Samarbejdspartnere Hvorfor er mediation relevant for jer? Hvad er mediation? Overvejelser og bekymringer

Læs mere

Genoprettende Praksis

Genoprettende Praksis Grundkursus i Genoprettende Praksis Et kursusforløb for dig der arbejder med ungekontakt DK Vest : 21.-23.sept. + 11.nov. 2015 DK Øst : 5.-7.okt. + 18.nov. 2015 Om genoprettende processer og praksis Genoprettende

Læs mere

Kursus i konflikthåndtering. AMELUNG Mediation & Organisationsudvikling

Kursus i konflikthåndtering. AMELUNG Mediation & Organisationsudvikling AMELUNG Mediation & Organisationsudvikling Vil du gerne styrke trivsel i din organisation? Er du godt rustet til at tackle konflikter? Får du udnyttet uenigheder positivt? Mange ledere og medarbejdere

Læs mere

TEMADAG FOR LEDERE OG SPECIALISTER: EFFEKTBASERET ØKONOMISTYRING

TEMADAG FOR LEDERE OG SPECIALISTER: EFFEKTBASERET ØKONOMISTYRING TEMADAG FOR LEDERE OG SPECIALISTER: EFFEKTBASERET ØKONOMISTYRING Kom til inspirationsdag og få den nyeste viden om fremtidens økonomiske styring i kommunen. Bliv inspireret af de mest visionære og nyskabende

Læs mere

Konflikthåndtering Sådan håndterer du svære konflikter!

Konflikthåndtering Sådan håndterer du svære konflikter! Foto: Anne Clark Konflikthåndtering Sådan håndterer du svære konflikter! En konflikt løser sjældent sig selv, og konflikter tager energi og fokus fra det egentlige arbejdsområde. Du skal derfor, som leder

Læs mere

It-kontrakter. Værktøjer til at håndtere forhandlingen af it-kontrakter. Overblik over komplekse kontrakter. Undgå it-kontrakternes største faldgruber

It-kontrakter. Værktøjer til at håndtere forhandlingen af it-kontrakter. Overblik over komplekse kontrakter. Undgå it-kontrakternes største faldgruber It-kontrakter 2 7. m a j 2 0 0 9 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Værktøjer til at håndtere forhandlingen af it-kontrakter Kurset opfylder kravene til efteruddannelse for advokater

Læs mere

TEMADAG FOR LEDERE OG SPECIALISTER: EFFEKTBASERET ØKONOMISTYRING

TEMADAG FOR LEDERE OG SPECIALISTER: EFFEKTBASERET ØKONOMISTYRING TEMADAG FOR LEDERE OG SPECIALISTER: EFFEKTBASERET ØKONOMISTYRING Kom til inspirationsdag og få den nyeste viden om fremtidens økonomiske styring i kommunen. Bliv inspireret af de mest visionære og nyskabende

Læs mere

Bygherrekompetencer - MODUL 3

Bygherrekompetencer - MODUL 3 Bygherrekompetencer - MODUL 3 6. - 8. november 2017 i HUSET i Middelfart DAG 1 6. november 2017 Lyskær 1 DK-2730 Herlev Telefon +45 70 12 06 00 E-mail info@molio.dk Web www.molio.dk CVR nr. DK 63 03 50

Læs mere

TM Miljøvurdering (VVM og SMV)

TM Miljøvurdering (VVM og SMV) TM 13015 Miljøvurdering (VVM og SMV) Miljøjuridisk grunduddannelse Modul VII Formål: EnviNa og Bech-Bruun fortsætter i 2018 med at sætte fokus på jura i den kommunale natur-, miljø- og planforvaltning.

Læs mere

Samarbejdspartnere DANSKE ADVOKATER

Samarbejdspartnere DANSKE ADVOKATER Samarbejdspartnere DANSKE ADVOKATER DANSKE ADVOKATER 60 udpegningsberettigede mediatoradvokater Samarbejdspartnere Hvorfor er mediation relevant for jer? Hvad er mediation? Hvordan, og hvilken rolle har

Læs mere

KONFERENCE AB 18 nyt aftalesystem for byggeriet

KONFERENCE AB 18 nyt aftalesystem for byggeriet KONFERENCE AB 18 nyt aftalesystem for byggeriet Få unik indsigt i konsekvenserne for fremtidens byggeri TILMELD DIG PÅ WWW.JUC.DK /KFAB18 1 PRAKTISK INFORMATION 24. SEP. 7 LEKT. KR. 4.995 ekskl. moms Afholdes

Læs mere

Bygherrekompetencer - MODUL 3

Bygherrekompetencer - MODUL 3 Bygherrekompetencer - MODUL 3 17. 19. september 2018 i HUSET i Middelfart DAG 1 17. september 2018 Lyskær 1 DK-2730 Herlev Telefon +45 70 12 06 00 E-mail info@molio.dk Web www.molio.dk CVR nr. DK 63 03

Læs mere

Lær at tænke som en servicedesigner servicedesign kurser i København og Aarhus

Lær at tænke som en servicedesigner servicedesign kurser i København og Aarhus Lær at tænke som en servicedesigner servicedesign kurser i København og Aarhus Kursus: Servicedesign 1 Serviceydelser udgør en stor andel af samfundsøkonomien. Ny teknologi ændrer eksisterende serviceydelser

Læs mere

NYT fra Mediatoradvokater og Mediationsinstituttet

NYT fra Mediatoradvokater og Mediationsinstituttet Nyhedsbrev 6. marts 2017 NYT fra Mediatoradvokater og Mediationsinstituttet Kommende aktiviteter: Dato Arrangement Sted 15. marts 2017 Reception - bogudgivelse Kbh. 4. april 2017 Gå-hjem-møde Aarhus 27.

Læs mere

Projektledelse modul 2, 3 og eksamen (K2632)

Projektledelse modul 2, 3 og eksamen (K2632) PROGRAM for kursus: Projektledelse modul 2, 3 og eksamen (K2632) Udvikling Tid og sted Modul 2: 18.-20. september 2007 på Trinity Hotel og konferencecenter, Gl. Færgevej 30, Snoghøj, 7000 Fredericia. Modul

Læs mere

Partsadvokatens rolle: Før, under og efter mediation. Advokat Susanne Ravn Advokat Niels Lyhne

Partsadvokatens rolle: Før, under og efter mediation. Advokat Susanne Ravn Advokat Niels Lyhne Partsadvokatens rolle: Før, under og efter mediation Advokat Susanne Ravn Advokat Niels Lyhne Dagens emner Indledning Definitioner Regler En mediations forløb Partsadvokatens rolle før, under og efter

Læs mere

Det gode udbud men hvad med samarbejdet bagefter? Foto og arkitekter for projektet for Cykelslangen: DISSING+WEITLING architecture

Det gode udbud men hvad med samarbejdet bagefter? Foto og arkitekter for projektet for Cykelslangen: DISSING+WEITLING architecture Det gode udbud men hvad med samarbejdet bagefter? Foto og arkitekter for projektet for Cykelslangen: DISSING+WEITLING architecture 1 Hvem er vi? > Lene Ahlmann-Ohlsen Direktør > Jan Aagaard Ythat? Rådgivende

Læs mere

TEMADAG FOR LEDERE OG SPECIALISTER: EFFEKTBASERET ØKONOMISTYRING

TEMADAG FOR LEDERE OG SPECIALISTER: EFFEKTBASERET ØKONOMISTYRING TEMADAG FOR LEDERE OG SPECIALISTER: EFFEKTBASERET ØKONOMISTYRING Kom til inspirationsdag og få den nyeste viden om fremtidens økonomiske styring i kommunen. Bliv inspireret af de mest visionære og nyskabende

Læs mere

Kursus i konflikthåndtering. AMELUNG Mediation & Organisationsudvikling

Kursus i konflikthåndtering. AMELUNG Mediation & Organisationsudvikling AMELUNG Mediation & Organisationsudvikling Vil du gerne styrke trivsel i din organisation? Er du godt rustet til at tackle konflikter? Får du udnyttet uenigheder positivt? Mange ledere og medarbejdere

Læs mere

Forhandlingsteknik for erfarne forhandlere

Forhandlingsteknik for erfarne forhandlere Forhandlingsteknik for erfarne forhandlere Forhandlingsteknik for erfarne forhandlere Skab resultater med større power og personlig gennemslagskraft Personlig gennemslagskraft styrker dine forhandlinger

Læs mere

Lederen som facilitator af innovation og forandring

Lederen som facilitator af innovation og forandring Lederen som facilitator af innovation og forandring Styrk din facilitatorrolle Mange ledere faciliterer hver eneste dag, men de færreste har lært at benytte de grundlæggende teknikker, som skaber gode

Læs mere

BYDELSMOR DEL. 1 Intro DEL DEL DEL. grunduddannelsen. Plan for. Materialeliste. Aktiviteter. til grunduddannelsen

BYDELSMOR DEL. 1 Intro DEL DEL DEL. grunduddannelsen. Plan for. Materialeliste. Aktiviteter. til grunduddannelsen BYDELSMOR grunduddannelse DEL 1 Intro til grunduddannelsen DEL 2 DEL 3 Plan for grunduddannelsen Materialeliste DEL 4 Aktiviteter til grunduddannelsen INTRO til grunduddannelsen for Bydelsmødre 1 I introen

Læs mere

Djøfs diplomuddannelser. Tag en kompetencegivende uddannelse som leder eller projektleder. Tænk længere

Djøfs diplomuddannelser. Tag en kompetencegivende uddannelse som leder eller projektleder. Tænk længere Djøfs diplomuddannelser Tag en kompetencegivende uddannelse som leder eller projektleder Tænk længere Vælg en diplomuddannelse i ledelse eller projektledelse Hvorfor vælge en diplomuddannelse? Med en diplomuddannelse

Læs mere

Program. Seminar om Alternativ Konfliktløsning København november 2005

Program. Seminar om Alternativ Konfliktløsning København november 2005 Program Seminar om Alternativ Konfliktløsning København 14. 15. november 2005 Alternativ konfliktløsning Som led i Danmarks formandskab for Nordisk Ministerråd og med støtte fra Nordisk Ministerråd afholder

Læs mere

Democracy Lab - en uddannelse for demokratimentorer

Democracy Lab - en uddannelse for demokratimentorer Democracy Lab - en uddannelse for demokratimentorer Democracy Lab; en uddannelse for demokrati-mentorer Når demokratiet er under pres, hvem skal så forsvare det? Når integration bliver til inklusion handler

Læs mere

Alternativer i Voldgiftsnævnet og samspillet til voldgift. Konference om strategisk konflikthåndtering den 19. marts 2015

Alternativer i Voldgiftsnævnet og samspillet til voldgift. Konference om strategisk konflikthåndtering den 19. marts 2015 Alternativer i Voldgiftsnævnet og samspillet til voldgift Konference om strategisk konflikthåndtering den 19. marts 2015 AB Tvistehåndtering Syn og skøn - 45 Sagkyndig beslutning - 46 Voldgift 47 Syn og

Læs mere

Træning og kurser. Indholdsfortegnelse. Positive Devicance Academy

Træning og kurser. Indholdsfortegnelse. Positive Devicance Academy Positive Devicance Academy Træning og kurser Indholdsfortegnelse 1 Overblik... 1 2 Introduktion til PD som metode... 2 3 Træning i PD praksis... 4 4 Praktiske oplysninger... 7 1 Overblik PD Academy tilbyder

Læs mere

Stressvejleder - Certificeringsuddannelse

Stressvejleder - Certificeringsuddannelse Stressvejleder - Certificeringsuddannelse Markedets bedst dækkende Stressvejleder Uddannelse 6 moduler / 9 dages uddannelse I samarbejde med DISCOVER har vi som de første i Danmark valgt at tilføre vores

Læs mere

Referat af møde i kontaktudvalget mellem Danske Advokater og Voldgiftsnævnet den 4. maj 2015

Referat af møde i kontaktudvalget mellem Danske Advokater og Voldgiftsnævnet den 4. maj 2015 27. maj 2015 Referat af møde i kontaktudvalget mellem Danske Advokater og Voldgiftsnævnet den 4. maj 2015 Fra Danske Advokater deltog advokat Klaus Kastrup-Larsen, advokat Henning Moritzen, advokat Niels

Læs mere

Få succes med forandringer

Få succes med forandringer Få succes med forandringer - Inspiration og værktøjer til mellemlederens rolle som forandringsagent 1 6. - 1 7. m a r t s 2 0 0 9 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Potentialer, ressourcer

Læs mere

Professionel borgerkontakt - MBK A/S

Professionel borgerkontakt - MBK A/S Er du i kontakt med mennesker i og uden for organisationen? Vil du være bedre til at få dine budskaber igennem på en god og ordentlig måde? Blive hørt, forstået og respekteret? Kunne styre samtaler bedre?

Læs mere

TM Planlægning

TM Planlægning Miljøjuridisk grunduddannelse Modul VI Formål: EnviNa og Bech-Bruun fortsætter i 2018 med at sætte fokus på jura i den kommunale natur-, miljø- og planforvaltning. Vi udbyder 10 særskilte juridiske grundkurser,

Læs mere

Invitation til konference om kirkens sociale ansvar

Invitation til konference om kirkens sociale ansvar Workshop Invitation til konference om kirkens sociale ansvar Kirkens Korshær i Aarhus og Diakonhøjskolen indbyder til en ny, årlig konference om kirkens sociale ansvar. Konferencen henvender sig til alle

Læs mere

Pædagogikum Kurser for vejledere og kursusledere og årsvikarer

Pædagogikum Kurser for vejledere og kursusledere og årsvikarer Pædagogikum Kurser for vejledere og kursusledere og årsvikarer Syddansk Universitet Institut for filosofi, Pædagogik og Religionsstudier 2011 Vejledning af kandidater, modul 1: Vejledningens elementer

Læs mere

Bliv en stærkere personalechef. Uddannelses- og udviklingsforløb for personalechefer i staten

Bliv en stærkere personalechef. Uddannelses- og udviklingsforløb for personalechefer i staten INVITATION TIL Bliv en stærkere personalechef Uddannelses- og udviklingsforløb for personalechefer i staten Kære personalechef Du inviteres hermed til at deltage i Personalestyrelsens uddannelsesog udviklingsforløb

Læs mere

Eksamineret kursus i Lean og arbejdsgangsananlyse - bliv KLAR til procesoptimering

Eksamineret kursus i Lean og arbejdsgangsananlyse - bliv KLAR til procesoptimering Eksamineret kursus i Lean og arbejdsgangsananlyse - bliv KLAR til procesoptimering Formål Kurset giver deltagerne en solid teoretisk og praktisk indføring i Lean principper og kompetencer til selv at kunne

Læs mere

Bevægelsesvejleder- WORKSHOP

Bevægelsesvejleder- WORKSHOP Bevægelsesvejleder- WORKSHOP 12. december 2019 Sinatur Hotel Storebælt Østerøvej 121, 5800 Nyborg MASTERCLASS#2 Dansk Skoleidræt inviterer i regi af Sæt Skolen i Bevægelse til workshopdag for bevægelsesvejledere

Læs mere

8. JUNI 2017 / KØBENHAVN HÅNDTERING AF KRITIK OG KONFLIKTER PÅ SOCIALE MEDIER KURSUS MED NANA DALL & KATRINE THIELKE

8. JUNI 2017 / KØBENHAVN HÅNDTERING AF KRITIK OG KONFLIKTER PÅ SOCIALE MEDIER KURSUS MED NANA DALL & KATRINE THIELKE 8. JUNI 2017 / KØBENHAVN HÅNDTERING AF KRITIK OG KONFLIKTER PÅ SOCIALE MEDIER KURSUS MED NANA DALL & KATRINE THIELKE BAGGRUND FOR KURSET Sidder du med den daglige håndtering af kunder på sociale medier,

Læs mere

Pædagogikum Kurser for vejledere, kursusledere og ansatte uden pædagogikum

Pædagogikum Kurser for vejledere, kursusledere og ansatte uden pædagogikum Pædagogikum Kurser for vejledere, kursusledere og ansatte uden pædagogikum Syddansk Universitet Institut for Kulturvidenskaber 2013 Vejledning af kandidater, modul 1: Vejledningens elementer og værktøjer

Læs mere

SKABER STÆRKE RELATIONER OG FORTROLIG SPARRING I ATTRAKTIVE RAMMER

SKABER STÆRKE RELATIONER OG FORTROLIG SPARRING I ATTRAKTIVE RAMMER SKABER STÆRKE RELATIONER OG FORTROLIG SPARRING I ATTRAKTIVE RAMMER STÆRKE RELATIONER OG FORTROLIG SPARRING CORPORATE CLUB Corporate Club er en del af JUC Group Danmarks største private udbyder af kurser

Læs mere

Professionel konfliktløsning på byggepladsen

Professionel konfliktløsning på byggepladsen Professionel konfliktløsning på byggepladsen Hvad gør man som bygherre, rådgiver og entreprenør, når man ikke kan nå til enighed om betaling, tidsfristforlængelse, mangler eller andre tvister? Løsningen

Læs mere

NOHRCON Certificering i Entrepriseret, RÅDGIVER

NOHRCON Certificering i Entrepriseret, RÅDGIVER NOHRCON Certificering i Entrepriseret, RÅDGIVER I ALT 7 KURSUSDAGE + CERTIFICERINGSTEST NOHRCON Certificering i Entrepriseret er et målrettet uddannelsesforløb, hvor du bliver klædt på til at kunne gennemføre

Læs mere

Bliv certificeret i Motivation Factor Job & Education

Bliv certificeret i Motivation Factor Job & Education Bliv certificeret i Motivation Factor Job & Education 26.+27.+28. april 2016 Intensivt certificering-kursus Max. 10 deltagere Motivation Factor Job & Education er for dig, der Målgruppe Arbejder med ledige,

Læs mere

Gennemslagskraft for projektledere

Gennemslagskraft for projektledere Gennemslagskraft for projektledere Gennemslagskraft for projektledere Bliv stærkere i dine budskaber, og styrk din projektledelse Klar kommunikation skaber bedre projektledelse Har du prøvet at stå foran

Læs mere

KONFERENCE AB 18 - Nyt aftalesystem for byggeriet

KONFERENCE AB 18 - Nyt aftalesystem for byggeriet KONFERENCE AB 18 - Nyt aftalesystem for byggeriet Få unik indsigt i konsekvenserne for fremtidens byggeri TILMELD DIG PÅ WWW.JUC.DK /KFAB18 1 PRAKTISK INFORMATION 24. SEP 7 LEKT. KR. 4.995 ekskl. moms

Læs mere

Skriv endnu bedre. Det får du ud af at deltage: Deltag på et intensivt seminar om

Skriv endnu bedre. Det får du ud af at deltage: Deltag på et intensivt seminar om Deltag på et intensivt seminar om Skriv endnu bedre Underviser: Anne Katrine Lund, cand.mag. og ph.d. i retorik Som deltager får du den nye inspirerende bog Skriv så! med hjem Det får du ud af at deltage:

Læs mere

Udvikling gennem relationer

Udvikling gennem relationer Finn Thorbjørn Hansen Julie Nørgaard Jonas Norgaard Mortensen Niels Christian Hvidt Per Schultz Jørgensen Udvikling gennem relationer 4. 5. maj 2017 National konference Udvikling gennem relationer Relationer

Læs mere

Mediator Master Practitioner Til dig, der ønsker at opnå certificering som mediator og få kendskab til konflikt design i organisationer

Mediator Master Practitioner Til dig, der ønsker at opnå certificering som mediator og få kendskab til konflikt design i organisationer BESKRIVELSE AF OVERBYGNINGSUDDANNELSE Mediator Master Practitioner Til dig, der ønsker at opnå certificering som mediator og få kendskab til konflikt design i organisationer Dette forløb udbydes til de

Læs mere

Forståelse. Bliv hørt Fremadrettet. Fælles aftale Billigere. Behov Løsning. Interesser. Mediation Hensyntagen win-win. Uafhængig.

Forståelse. Bliv hørt Fremadrettet. Fælles aftale Billigere. Behov Løsning. Interesser. Mediation Hensyntagen win-win. Uafhængig. Bliv hørt Fremadrettet Mediation Hensyntagen win-win Uafhængig Forståelse Fælles aftale Billigere Ingen dommer Interesser Frivillig Hurtigere Ligeværdig Muligheder Gensidig respekt Behov Løsning Ingen

Læs mere

Facilitator uddannelsen. Lær at facilitere værdiskabende processer der giver energi og resultater

Facilitator uddannelsen. Lær at facilitere værdiskabende processer der giver energi og resultater Facilitator uddannelsen Lær at facilitere værdiskabende processer der giver energi og resultater Future Performance udbyder en af Danmarks bedste certifikatgivende uddannelser som facilitator. Uddannelsen

Læs mere

Medietræning - MBK A/S

Medietræning - MBK A/S Vil du lære at håndtere journalister og medier? Vil du have et trygt fundament før mødet med pressen? Vil du lære mediernes spilleregler? Vil du fremstå professionelt i medierne? Kurset i Medietræning

Læs mere

Lederuddannelse. Realisér dit lederpotentiale med en international uddannelse

Lederuddannelse. Realisér dit lederpotentiale med en international uddannelse Lederuddannelse Realisér dit lederpotentiale med en international uddannelse Leadership Acceleration Programme Bliv klædt på til at videreudvikle din lederrolle På vores lederuddannelse Leadership Acceleration

Læs mere

TM Tilsyn/håndhævelse og myndighedspassivitet

TM Tilsyn/håndhævelse og myndighedspassivitet TM 13018 Tilsyn/håndhævelse og myndighedspassivitet Miljøjuridisk grunduddannelse Modul X Formål: EnviNa og Bech-Bruun fortsætter i 2018 med at sætte fokus på jura i den kommunale natur-, miljø- og planforvaltning.

Læs mere

Den Forebyggende Samtale om Alkohol for borgere, som er henvist dertil, fx fra almen praksis

Den Forebyggende Samtale om Alkohol for borgere, som er henvist dertil, fx fra almen praksis Dag 1 Den Forebyggende Samtale om Alkohol for borgere, som er henvist dertil, fx fra almen praksis 09:45 Kursusforløb 1 Kaffe og morgenmad Dag 1: Om alkohol 10:00 Velkommen og præsentation af kurset Hvem

Læs mere

Velkommen til en detaljeret beskrivelse af tværsektorielt kompetenceudviklingskursus i Geriatri

Velkommen til en detaljeret beskrivelse af tværsektorielt kompetenceudviklingskursus i Geriatri Velkommen til en detaljeret beskrivelse af tværsektorielt kompetenceudviklingskursus i Geriatri Dette informationsmateriale beskriver baggrunden for tværsektorielt kompetenceudvikling i geriatri, kursets

Læs mere

FU vejledning: Indsæt foto i rammen Beskær foto i ramme Er overskriften utydelig? Er logo og pay-off utydeligt?

FU vejledning: Indsæt foto i rammen Beskær foto i ramme Er overskriften utydelig? Er logo og pay-off utydeligt? FINANS TRAINEE FINANS TRAINEE MED ECTS Finans Trainee-uddannelsen starter i september måned og strækker sig over 10 måneder. Uddannelsen består af tre grene: Et praktisk forløb i virksomheden Faget Finansielle

Læs mere

Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed!

Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed! Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed! Gør som dine kollegaer i Danske Anlægsgartnere & Dansk Håndværk - ta en branchetilpasset lederuddannelse, som sætter fokus på hvordan ledelse kan bruges

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse Hold 50, Aarhus, marts 2019 I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker Lund,

Læs mere

STRATEGISK RELATIONEL LEDELSE

STRATEGISK RELATIONEL LEDELSE STRATEGISK RELATIONEL LEDELSE EFFEKTFULDE FORANDRINGER I PRAKSIS UDDANNELSE BYGHOLM PARKHOTEL AUGUST 2015 DECEMBER 2015 LEDELSE WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK STRATEGISK RELATIONEL LEDELSE Strategisk relationel

Læs mere

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk Roskilde Kommunes foreningskurser Kurser for foreningsledere 2015-16 Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget www.roskilde.dk 2 Velkommen til alle frivillige i Roskilde Kommune Roskilde kommune er nu klar

Læs mere

Mediation et uforløst potentiale

Mediation et uforløst potentiale Mediation et uforløst potentiale Fotos: Camilla Utke Schiøler og Camilla Hey Mediation handler om mennesker, og formålet med processen er at bringe parterne bedst muligt gennem konflikten. Forord Konflikter

Læs mere

Pædagogikumrelaterede kurser for vejledere, kursusledere og ansatte uden pædagogikum. Syddansk Universitet Institut for Kulturvidenskaber

Pædagogikumrelaterede kurser for vejledere, kursusledere og ansatte uden pædagogikum. Syddansk Universitet Institut for Kulturvidenskaber Pædagogikumrelaterede kurser for vejledere, kursusledere og ansatte uden pædagogikum 1 Vejledning af kandidater, modul 1: vejledningens elementer og værktøjer Målgruppen er vejledere for kandidater i praktisk

Læs mere

Bliv en stærkere personalechef

Bliv en stærkere personalechef INVITATION TIL Bliv en stærkere personalechef Udviklingsforløb for personalechefer i staten Kære personalechef Du inviteres hermed til at deltage i Personalestyrelsens udviklingsforløb for personalechefer

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse Hold 48, Aarhus, marts 2018 I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker Lund,

Læs mere

Mannaz HR-uddannelse

Mannaz HR-uddannelse Mannaz HR-uddannelse Sæt fokus på dig og din HR-rolle På denne HR-uddannelse får du et intensivt træningsforløb, hvor du bliver stillet over for konkrete HRudfordringer og kommer tæt på alle aspekter af

Læs mere

LÆR AT ARBEJDE MED ORGANISATIONSOPSTILLING

LÆR AT ARBEJDE MED ORGANISATIONSOPSTILLING LÆR AT ARBEJDE MED ORGANISATIONSOPSTILLING PRAKTISK UDDANNELSESFORLØB TIL UDVIKLING AF DIT PERSONLIGE LEDERSKAB, TEAMS OG ORGANISATIONER AUGUST 2018 - MAJ 2019 Uddannelsen til dig, der vil have træning

Læs mere

En vigtig brik. Kursuskatalog 2013-2014. Den kommunale Dagpleje

En vigtig brik. Kursuskatalog 2013-2014. Den kommunale Dagpleje Kursuskatalog 2013-2014 En vigtig brik Den kommunale Dagpleje Vi har en vigtig og betydningsfuld opgave i at styrke børns læring, udvikling og trivsel Velkommen til Vordingborg kommunes Fælles Pædagogiske

Læs mere

Ledertræf2019 Mennesker møder mennesker - visionsledelse og opfølgning på virkninger

Ledertræf2019 Mennesker møder mennesker - visionsledelse og opfølgning på virkninger Ledertræf2019 Mennesker møder mennesker - visionsledelse og opfølgning på virkninger Torsdag den 17. januar kl. 8.00-15.30 på Fælleden, i Vel mødt til Ledertræf 2019 Husk at tilmelde dig - se bagsiden

Læs mere

Nr. 40 af 12. marts 2018

Nr. 40 af 12. marts 2018 Nr. 40 af 12. marts 2018 Fra: Patricia De Moor- Mediationsinstituttet Til: AB-udvalget Cc: Thomas Samsø Bloch; "Finn Lænkholm" Emne: Høringssvar til AB-reglerne - Danske Mediatoradvokater og Mediationsinstituttet

Læs mere

Grunduddannelsen for tillidsrepræsentanter 2012-13

Grunduddannelsen for tillidsrepræsentanter 2012-13 Grunduddannelsen for tillidsrepræsentanter 2012-13 Velkommen Frie Skolers Lærerforening byder alle nyvalgte tillidsrepræsentanter velkommen til en grunduddannelse med mulighed for bl.a. en faglig indsigt

Læs mere

Sommerskole 2013. Tid til nye kompetencer

Sommerskole 2013. Tid til nye kompetencer Sommerskole 2013 Tid til nye kompetencer Sommerskole 2013 Sommeren er traditionelt en stille tid i mange virksomheder. Netop derfor er det et oplagt tidspunkt at styrke din kompetenceprofil og ruste dig

Læs mere

Program for lederkursus 2011

Program for lederkursus 2011 Program for lederkursus 2011 Tirsdag den 1. marts 2011 Onsdag den 2. marts 2011 Onsdag den 13. april 2011 Tirsdag den 24. maj 2011 Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5 Velkomst Introduktion til DiSC personprofilen.

Læs mere

Beskrivelse af de enkelte moduler - PROJEKTLEDERUDDANNELSE

Beskrivelse af de enkelte moduler - PROJEKTLEDERUDDANNELSE Beskrivelse af de enkelte moduler - PROJEKTLEDERUDDANNELSE Modul 1 Fra idé til projekt design og planlægning På modul 1 gennemgås de grundlægende projektudviklingsværktøjer og deltagerne klædes på til

Læs mere

KURSUSKATALOG 2018/19

KURSUSKATALOG 2018/19 KURSUSKATALOG 2018/19 September 2018 1 KURSUSKATALOG 2018-19 Kurser efteråret 2018... 3 Persondata (GDPR) 31. oktober 2018 kursus 01/2018... 3 Lejeloven (Brush Up) og nyheder 14. november 2018 kursus 02/2018...

Læs mere

Læreplan for Retssagens forberedelse

Læreplan for Retssagens forberedelse Delemne: Processkrifter Den skriftlige forberedelse af retssagen er afgørende for sagens bedst mulige tilrettelæggelse. Advokatfuldmægtige skal derfor kunne udarbejde processkrifter, som fastlægger sagens

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse Hold 45, København, 2016-2017 I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker

Læs mere

Lean Six Sigma Sponsoruddannelse

Lean Six Sigma Sponsoruddannelse Lean Six Sigma Sponsoruddannelse For dig, der skal til at fungere som sponsor på et Lean Six Sigma forbedringsprojekt og er interesseret i at være klædt bedst muligt på til denne nye rolle. 1 Baggrund

Læs mere

Mannaz Lederuddannelse

Mannaz Lederuddannelse Mannaz Lederuddannelse Få et godt overblik, effektive metoder og konkrete ledelsesværktøjer På Mannaz Lederuddannelse sætter du dine erfaringer i spil, får sparring på konkrete ledelsesudfordringer i hverdagen

Læs mere

SKurser. kolebaserede

SKurser. kolebaserede SKurser kolebaserede IKV s SKOLEBASEREDE KURSUSUDBUD 2018-19 IKV udbyder 4 centrale kurser omkring Reform 17 og tilpasset de lokale skoleforhold: Desuden udbydes kurserne Lær at tænke ved at tale og IT-didaktik

Læs mere

Byggeriets Projektlederuddannelse

Byggeriets Projektlederuddannelse Byggeriets Projektlederuddannelse UDDANNELSE Ny professionel uddannelse målrettet byggeriet Byggecentrum hedder nu Molio men kvaliteten er den samme Byggeriet har brug for dygtige projektledere Der er

Læs mere

TÆT PÅ DIGITALE UNGE

TÆT PÅ DIGITALE UNGE TÆT PÅ DIGITALE UNGE CENTER FOR DIGITAL PÆDAGOGIK / GENERATOR KONFERENCE MØDECENTER ODENSE 29.10.2014 KURSER & KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK TÆT PÅ DIGITALE UNGE Facebook, Instagram og Youtube

Læs mere

Bliv certificeret i Motivation Factor Job & Education

Bliv certificeret i Motivation Factor Job & Education Bliv certificeret i Motivation Factor Job & Education 19. 20. 21. maj 2015 Intensivt certificering-kursus / Max. 10 deltagere [Målgruppe] Motivation Factor Job & Education er for dig, der Arbejder med

Læs mere

"Børn i familier med alkoholproblemer

Børn i familier med alkoholproblemer Program for tværfagligt kursus "Børn i familier med alkoholproblemer Kurser Datoer Indhold Modul 1 D. 27.feb. 2008 & Børn i familier m. alkoholproblemer D. 28.feb. 2008 Samtalen med forældrene Modul 2

Læs mere

Den værdiskabende bestyrelse

Den værdiskabende bestyrelse Den værdiskabende bestyrelse Et fleksibelt kursus, der styrker dig til at skabe værdi for og med bestyrelsen Akkrediteringsrådet Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet CERTIFICERET PROGRAM

Læs mere

HARLØSE SKOLE KURSUSKATALOG AUTISME SPEKTRUM FORSTYRRELSER HILLERØD KOMMUNE

HARLØSE SKOLE KURSUSKATALOG AUTISME SPEKTRUM FORSTYRRELSER HILLERØD KOMMUNE HARLØSE SKOLE 2017-2018 KURSUSKATALOG AUTISME SPEKTRUM FORSTYRRELSER HILLERØD KOMMUNE Børn med særlige behov har brug for voksne med særlig viden Harløse Skole i Hillerød kommune er en specialskole for

Læs mere

Tilbud: Kompetenceudviklingsforløb om ledelse i Bispebjerg-Brønshøj Provsti

Tilbud: Kompetenceudviklingsforløb om ledelse i Bispebjerg-Brønshøj Provsti Tilbud: Kompetenceudviklingsforløb om ledelse i Bispebjerg-Brønshøj Provsti 2 Kompetenceudviklingsforløb om ledelse i Bispebjerg-Brønshøj Provsti Baggrund Bispebjerg-Brønshøj Provsti ønsker med initiativet

Læs mere

VIFFOS har udviklet kurset med støtte fra Den Europæiske Fond for Regionaludvikling og Vækstforum Hovedstaden via Øresund Food

VIFFOS har udviklet kurset med støtte fra Den Europæiske Fond for Regionaludvikling og Vækstforum Hovedstaden via Øresund Food KURSUS Sundhed er en højaktuel trend, og mange fødevarevirksomheder, både nye og etablerede, offentlige og private, har et ønske om at udvikle sunde og velsmagende fødevarer. Men hvordan griber man sagen

Læs mere

Ledelse, kommunikation og gennemslagskraft

Ledelse, kommunikation og gennemslagskraft Ledelse, kommunikation og gennemslagskraft Kommunikér med gennemslagskraft Ledelse er præcis og tydelig kommunikation i alle sammenhænge. Derfor er gennemslagskraft og din måde at kommunikere på afgørende

Læs mere

TM Miljøgodkendelse og regulering af forurenende aktiviteter. Miljøjuridisk grunduddannelse Modul II

TM Miljøgodkendelse og regulering af forurenende aktiviteter. Miljøjuridisk grunduddannelse Modul II TM 13010 Miljøgodkendelse og regulering af forurenende aktiviteter Miljøjuridisk grunduddannelse Modul II Formål: EnviNa og Bech-Bruun fortsætter i 2018 med at sætte fokus på jura i den kommunale natur-,

Læs mere

KURSUS: DE VANSKELIGE SAMTALER

KURSUS: DE VANSKELIGE SAMTALER KURSUS: DE VANSKELIGE SAMTALER En del af en leders praksis er at tage de vanskelige medarbejdersamtaler. Det er den type af samtaler, der omhandler emner eller situationer, som på en eller anden måde påvirker

Læs mere

Lektionskatalog Teoretisk undervisning Bachelor i sygepleje

Lektionskatalog Teoretisk undervisning Bachelor i sygepleje Peqqisaanermik Ilisimatusarfik. Institut for sygepleje og sundhedsvidenskab. Sygeplejestudiet Lektionskatalog Teoretisk undervisning Bachelor i sygepleje 8. semester Hold 2010 Indholdsfortegnelse Indhold

Læs mere

BESTYRELSESMEDLEM BLIV KLÆDT BEDRE PÅ TIL OPGAVEN SOM FOR FREMTIDENS IDRÆTS- OG FRITIDSFACILITETER

BESTYRELSESMEDLEM BLIV KLÆDT BEDRE PÅ TIL OPGAVEN SOM FOR FREMTIDENS IDRÆTS- OG FRITIDSFACILITETER BLIV KLÆDT BEDRE PÅ TIL OPGAVEN SOM BESTYRELSESMEDLEM FOR FREMTIDENS IDRÆTS- OG FRITIDSFACILITETER Målrettet bestyrelsesmedlemmer på idræts- og fritidsfaciliteter, der ønsker at styrke de generelle kompetencer

Læs mere

Projektleder i praksis. Miniuddannelse (3 kursusdage) med individuel opgave. Holdstart den 30. oktober København

Projektleder i praksis. Miniuddannelse (3 kursusdage) med individuel opgave. Holdstart den 30. oktober København Projektleder i praksis Miniuddannelse (3 kursusdage) med individuel opgave Holdstart den 30. oktober 2018 - København Projektleder i praksis På denne miniuddannelse får du styrket din viden om de grundlæggende

Læs mere

Den coachende samtale er én blandt flere former for samtale, hvor de øvrige bl.a. er: instruktion, rådgivning, vejledning og supervision.

Den coachende samtale er én blandt flere former for samtale, hvor de øvrige bl.a. er: instruktion, rådgivning, vejledning og supervision. Coaching Den coachende samtale er én blandt flere former for samtale, hvor de øvrige bl.a. er: instruktion, rådgivning, vejledning og supervision. Forskelligheden mellem disse former for samtale drejer

Læs mere

RYLA 2011 i Svendborg. 6. - 7. og 8. maj 2011. Lederrollen. Teori og praksis

RYLA 2011 i Svendborg. 6. - 7. og 8. maj 2011. Lederrollen. Teori og praksis RYLA 2011 i Svendborg 6. - 7. og 8. maj 2011 Lederrollen Teori og praksis Velkommen til Svendborg En kær pligt for en borgmester er at efterkomme en opfordring til at byde velkommen til sin by. Derfor

Læs mere

Procesledelse i kompleksitet (PKU 2)

Procesledelse i kompleksitet (PKU 2) Procesledelse i kompleksitet (PKU 2) Gå forrest i komplekse sammenhænge Tag en overbygning på Proceskonsulentuddannelsen (PKU 1), og byg videre på dine evner som procesfacilitator med state-of-the-art

Læs mere

Åbn dørene for flere på arbejdsmarkedet - styrk den interne organisering for virksomhedskontakt

Åbn dørene for flere på arbejdsmarkedet - styrk den interne organisering for virksomhedskontakt Bliv en troværdig samarbejdspartner for virksomhederne, og få flere virksomheder til at rekruttere medarbejdere gennem jobcentret! Rådgivning Åbn dørene for flere på arbejdsmarkedet - styrk den interne

Læs mere