Prioriteringsskema budget 2017 BESKRIVELSE AF FORSLAG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Prioriteringsskema budget 2017 BESKRIVELSE AF FORSLAG"

Transkript

1 Lb. Nr. ØK-OM-01 Reduktion af budget på Barselspuljen Udvalg: ØK/CHØI Område: Funktion: Det anbefales, at budgettet til afholdelse af barselspuljen reduceres. Besparelsen er mulig set i lyset af, at der de næste år er et fald i antallet af medarbejdere på barsel. Som følge deraf forventes et fald i udgiften Udgift Indtægt Nettovirkning Der er et budget på 5 mio. om året. Budgetomplaceringerne kan være forskellige fra år til år.

2 Lb. Nr. ØK-OM-02 Udskiftning af First Agenda Udvalg: ØK/CHØI/ IT & Digitalisering Område: IT & Digitalisering Funktion:?? Forslaget er, at det såkaldte First Agenda udskiftes til en ny og billigere softwareløsning, der bygger på open source. First Agenda bruges af byrådet og en række ledere og ansatte. Der vil fortsat være en digital løsning, men i og med der skiftes leverandør vil de forskellige funktioner ændres Udgift Indtægt Nettovirkning Besparelsesforslaget betyder, at der skal implementeres en ny løsning i efteråret 2017, så denne er klar til at blive sat i drift pr Forslaget forudsætter, at en opsigelse af det nuværende produkt samt at der gennemføres en kort introduktion med undervisning i den nye løsning.

3 Lb. Nr. ØK-OM-03 Reduktion i antallet af kontorelever i kommunen. Udvalg: ØK/CHØI/ HR & Løn Område: HR & Løn Funktion: Forslaget indebærer en reduktion på 2 kontorelever i Faxe kommunes administration Udgift Indtægt Nettovirkning Besparelsesforslaget betyder at der fremover kun vil være midler til 1 kontorelev i Administrationen. Forslaget forudsætter, at et ophør med at tage nye elever ind effektueres så betids, at besparelsen får effekt fra og med 2018.

4 Lb. Nr. ØK-OM-04 Reduktion af personaleudgifter Udvalg: ØK/CHØI/ IT & Digitalisering Område: Funktion: Forslaget indebærer en reduktion med 1 medarbejder i IT & Digitalisering Udgift Indtægt Nettovirkning Besparelsesforslaget betyder et ændret serviceniveau i forhold til brugerne af de ydelser IT & Digitalisering leverer. Forslaget forudsætter, at en opsigelse af en medarbejder effektueres så betids, at besparelsen får effekt fra og med 2017.

5 Lb. Nr. ØK-OM-05 Ophør med servicering af skoleområdets IT Udvalg: ØK/CHØI/ IT & Digitalisering Område: IT & Digitalisering Funktion:??? Forslaget bygger på en forventning om, at skolernes IT-løsninger fra og med 2018 lægges ud i en såkaldt SKY-løsning. Et initiativ frem mod dette er taget af skoleområdet idet den landspolitiske dagsorden peger frem mod en ændring i forhold til det nuværende. Forslaget indebærer en reduktion med 1 medarbejder i IT & Digitalisering Udgift Indtægt Nettovirkning Gennemføres forslaget betyder det, at skoleområdet fra og med 2019 udelukkende serviceres med net, indkøb af udstyr samt IT-sikkerhedssystemer. Forslaget forudsætter, at de aktuelle planer for at gå-i-skyen gennemføres og at skoleområdets virtuelle servere i Frederiksgade således kan afvikles.

6 Lb. Nr. ØK-OM-06 Reduktion af udgifterne til Tjenestemandspensioner Udvalg: ØK/CHØI Område: Funktion: Det anbefales at udgifterne til afholdelse af tjenestemandspensioner reduceres. Besparelsen er mulig set i lyset af, at der de næste år er et fald i antallet af pensionerede medarbejdere, som oppebærer tjenestemandspension Udgift Indtægt Nettovirkning Besparelsesforslaget påvirker ikke kommunes serviceniveau

7 Lb. Nr. ØK-OM-07 Reduktion af personaleudgifter Udvalg: ØK/CHØI/ Økonomi og Indkøb Område: Funktion: Forslaget indebærer en reduktion med 1 medarbejder i Økonomi og Indkøb Udgift Indtægt Nettovirkning Besparelsesforslaget betyder et ændret serviceniveau i forhold til brugerne af de ydelser Økonomi og Indkøb leverer. Forslaget forudsætter, at en evt. opsigelse af en medarbejder effektueres så betids, at besparelsen får effekt fra og med 2019.

8 Lb. Nr. ØK-OM-08 Reduktion af udgifterne til uddannelses- og udviklingspuljen Udvalg: ØK/CHØI/HR & løn Område: Funktion: Det anbefales at udgifterne til afholdelse af uddannelse reduceres Udgift Indtægt Nettovirkning Besparelsesforslaget påvirker ikke kommunes serviceniveau Da besparelsen har virkning fra 2018, kan der være ansøgere der er påbegyndt en flerårig uddannelse, som der er praksis for at deltagerne færdiggøre via midler fra puljen. Det vurderes, at denne praksis kan fortsætte. Hertil kommer at der er et ønske fra Direktionen om, at gennemfører et fælles lederudviklingsforløb, som ønskes finansieret af denne pulje.

9 Lb. Nr. ØK-OM-09 Afskaffelse af lørdagsåbent på Bibliotek og Borgerservice Udvalg: Økonomiudvalget Område: Sekretariat og forvaltninger Funktion: Forslaget går på, at lukke helt for personlig betjening om lørdagen. Åbningstiden er fra kl I åbningstiden arbejder der bibliotekarer, HK ere på biblioteksområdet og HK ere fra administrationen. Det samlede forslag rummer en personalereduktion på kr. og fordeler sig derfor både til Erhvervs- og Kulturudvalget og Økonomiudvalget. På dette skema er der alene medtaget det, der vedrører Økonomiudvalget Udgift Indtægt Nettovirkning Beskriv hvordan forslaget påvirker serviceniveauet. Den ugentlig betjeningstid i Biblioteker og Borgerservice reduceres med 3 timer. Er der konsekvenser / afledte effekter i forhold til eget område eller andre udvalg / områder? Til Erhvervs- og Kulturudvalget.

10 Er der forudsætninger som skal være opfyldt for at kunne gennemføre forslaget? Er det eksempelvis en forudsætning, at andre forslag besluttes eller ikke må blive besluttet? Vedtages dette forslag, skal forslag EKU-OM-05 også vedtages.

11 Lb. Nr. ØK-OM-10 Afskaffelse af 1 åbningsdag Faxe Bibliotek og Borgerservice Udvalg: Økonomiudvalget Område: Sekretariat og forvaltninger Funktion: Forslaget går på, at indføre endnu en lukkedag på Faxe Bibliotek og Borgerservice. Den samlede åbningstid er nu 26 timer ugentligt, og det foreslås at lukke yderligere én dag, f.eks. tirsdag, der vil således være lukket tirsdag og onsdag i Faxe. I åbningstiden arbejder der bibliotekarer, HK ere på biblioteksområdet og HK ere fra administrationen. Det samlede forslag rummer en personalereduktion på kr. og fordeler sig derfor både til Erhvervs- og Kulturudvalget og Økonomiudvalget. På dette skema er der alene medtaget det, der vedrører Økonomiudvalget Udgift Indtægt Nettovirkning Beskriv hvordan forslaget påvirker serviceniveauet. Den ugentlige betjeningstid på Faxe biblioteker og borgerservice reduceres med 6 timer. Er der konsekvenser / afledte effekter i forhold til eget område eller andre udvalg / områder? Til Erhvervs- og Kulturudvalget.

12 Er der forudsætninger som skal være opfyldt for at kunne gennemføre forslaget? Er det eksempelvis en forudsætning, at andre forslag besluttes eller ikke må blive besluttet? Vedtages dette forslag, skal forslag EKU-OM-06 også vedtages.

13 Omprioritering Lb. Nr. ØK-OM-11 Implementering af talegenkendelse i Jobcentret Udvalg: ØK Område: Jobcentret Funktion: (forslag fra medarbejdere) Medarbejderne har foreslået, at der indføres talegenkendelse i forbindelse med sagsbehandling. Der ses et betydeligt potentiale et potentiale der dels kan give bedre arbejdsvilkår, og dels kan afhjælpe den rekrutteringsudfordring der opleves. Center for Familie, Social & Beskæftigelse forventer at implementere teknologien i løbet af efteråret 2016, hvorfor der formodentlig er en effekt allerede i Udgift Indtægt Nettovirkning At systemet implementeres

14 Omprioritering Lb. Nr. ØK-OM-12 Kollektiv vejledning vedr. kontanthjælp Udvalg: ØK Område: Jobcenter Funktion: (Forslag fra medarbejdere) Kollektiv vejledning vedrørende kontanthjælp er tænkt som erstatning for første samtale. På den måde kan der ydes vejledning til mange på samme tid. Det er medarbejdernes vurdering, at der samlet set kan frigøres ressourcer jf. forslaget Udgift Indtægt Nettovirkning Ingen At der ikke indføres lovgivning omkring individuelle samtaler. Det er usikkert, om indførelsen af selvbooking dvs. at den enkelte ledige selv vælger sagsbehandler og mødetidspunkt kolliderer med forslaget; eller om vi får mulighed for at indlægge et antal kollektive førstesamtaler.

15 Omprioritering Lb. Nr. ØK-OM-13 Reducere med 1 medarbejder på Jobcentret Udvalg: ØK Område: Jobcenter Funktion: (Forslag fra ledelsen) På grund af faldende ledighed skønnes det at medarbejderstaben i Jobcentret kan reduceres med 1 medarbejder fra 2017 og frem Udgift Indtægt Nettovirkning

16 Omprioritering Lb. Nr. ØK-OM-14 Reducering af antallet af medarbejdere i Center for Familie, Social og Beskæftigelse Udvalg: ØK Område: Flere Funktion: Flere (Forslag fra ledelsen) Antallet af medarbejdere i Center for Familie, Social og Beskæftigelse reduceres med 3 medarbejdere i 2018 og med 4 medarbejdere i 2019 og frem. Forslaget udmøntes af centerchefen. Det er umuligt på nuværende tidspunkt at sige, hvor i centret, der bedst kan reduceres i 2018 og Udgift Indtægt Nettovirkning

17 Omprioritering Lb. Nr. ØK-OM-15 Organisationsomlægning (revurdering af ledelsesområder) Udvalg: ØK Område: Administrativ organisation Funktion: m.fl. (forslag fra ledelsen) Det indgår i forslaget, at der fra 2019 vil ske en organisationsomlægning i Center for Familie, Social & Beskæftigelse. Centerchefen vil fremlægge forslag til høring i MED-systemet i 2017, således at der kan opnås fuld effekt fra Forslaget kan gå på tværs af hele centret, og er således ikke bundet til Økonomiudvalgets ramme Udgift Indtægt Nettovirkning Vil fremgå af høringsmaterialet. Ingen

18 Lb. Nr. ØK-OM-17 Hjemtagning af digitalt byggesags- og miljøarkiv Udvalg: Økonomiudvalget Område: Center for Plan & Miljø - Byggesager Funktion: Faxe Kommune indgik i efteråret 2010 aftale med Iron Mountain om indskanning af kommunens byggesagsarkiv (og senere også om miljøarkivet). Formålet med digitaliseringen af byggesagsarkivet var dobbeltsidig. Dels skal der, jf. den fælleskommunale digitaliseringsstrategi, gives borgerne adgang til selvbetjeningsløsninger, dels skal det være nemmere at anvende arkiverne i sagsbehandlingen. Efter en række komplikationer, hvor Iron Mountain var nødsaget til at foretage en række fejlrettelser, blev byggesagsarkivet gjort tilgængelig for offentligheden ultimo februar Forslaget forudsætter en engangs anlægsudgift til hjemtagelse af hosting, som kræver en nærmere forhandling med leverandøren Udgift Indtægt Nettovirkning Gennemføres forslaget vil borgere kunne til gå egen byggesag også fra perioden digitalt. Det samme gælder for byggesagsbehandlerne, som ligeledes selv vil kunne udføre fejrettelser løbende. Serviceniveauet vil hermed kunne hæves og Faxe Kommune vil kunne leve op til kravene om digitalisering.

19 Center for IT & Digitalisering arbejder med en snarlig løsning, som gør det muligt fremover, at uploade afsluttede byggesager direkte fra SbSys til ByggesagOnline.dk. Der er i Brugerklubben SBSYS, investeret i udvikling af et "mellemlager-modul", der på sigt kan fungere som en komponent i en uploadmotor til byggesagonline.dk. Produktet omtales som SBSIB og udrulles fra 2016 til landets SBSYS-kommuner. Vi kan presse på, for at komme med i første udrulningsbølge. De sager, som er afsluttet i perioden fra ca. primo 2011 og indtil den nye løsning kan træde i kraft, skal alle gennemgås manuelt. Det drejer sig om p.t. ca. 300 sager, hvor visse dokumenter, f.eks. tegninger over A3-størrelse ikke ligger i SbSys. Sagsindholdet i den enkelte sagsmappe skal sammenholdes med dokumenterne i SbSys, hvorefter manglende dokumenter her, skal indskannes. Estimeret tidsforbrug ca. 1 time pr. sag, i alt 300 timer. Til brug for skanning af A3-A0 formater, skal der indkøbes en scanner/plotter, der kan håndtere disse formater. Center for IT & Digitalisering undersøger pt. om digitaliseringspuljen kan afholde udgiften til en plotter med scannerfunktion. Da digitaliseringspuljen er under et vist pres, afventer vi klarhed over de endelige omkostninger, som de nuværende støttede projekter afstedkommer, inden der undersøges videre. Der kan derfor forekomme udgifter til skanning af store formater, hvis digitaliseringspuljen ikke har ledige midler

20 Lb. Nr. ØK-OM-18 Opkrævning af gebyr for for sen færdigmelding af byggerier til BBR Udvalg: Økonomiudvalget Område: Center for Plan & Miljø - Byggesager Funktion: Udstedelse af gebyr til borgere, der ikke får indberettet færdiggørelse til BBR. Det betyder meget for ejendomsværdiskatten og vores bloktilskud, at boliger bliver færdigmeldt. Der er p.t. ca. 50 på listen á kr Udgift Indtægt Nettovirkning Der vil skulle allokeres administrative ressourcer til forslagets gennemførelse, som vil gå fra det løbende arbejde med servicering af borgere, der ønsker at få foretaget fejlrettelser i BBR i forbindelse med køb og salg af ejendomme og almindelige byggesager. Gennemføres forslaget, vil det derfor kunne have en negativ effekt på kommunens image som bosætningskommune.

21 Lb. Nr. ØK-OM-19 Ekstraordinær indsats for afslutning af verserende byggesager og rettelser ved samkøring af BBR og geokodning Udvalg: Økonomiudvalget Område: Byggesagsområdet Funktion: Der er p.t 539 verserende byggesager, som kan afsluttes. Antages det, at 1/4 af disse sager angår nye boliger vil disse kunne indbringe bloktilskud til kommunen på ca kr. pr år. Herudover var der i sager på listen over ibrugtagne boliger, som ikke har fået indberettet færdiggørelse til BBR. Der arbejdes p.t. på at få disse færdigmeldt. Her vil der ligeledes blive udløst et øget bloktilskud til kommunen. I 2016 har GEO Danmark indgået samarbejde med SKAT med henblik på at geokode alle ejendomme i Danmark for at ajourføre ejendomsvurderingen. Viden om dette arbejde er lige tilgået kommunen, og de økonomiske konsekvenser indgår derfor ikke i dette forslag Udgift Indtægt Nettovirkning Indsatsen bør drøftes indgående i direktionen for at sikre en indsats, hvor kommunens ønske om at være en attraktiv bosætningskommune harmonerer med en aktiv ajourføring af BBR og dermed en proaktiv kontakt med de enkelte ejere. Indsatsen er afhængig af, at en del af indtægten bruges til at ansætte ressourcer, som kan gennemføre indsatsen. Den øgede indtjening er ikke en del af CPM s budget.

Drift - Reduktionsforslag UDVALG Udvalg Lb.nr Forslag Bemærkninger Center for Familie, Social & Beskæftigelse

Drift - Reduktionsforslag UDVALG Udvalg Lb.nr Forslag Bemærkninger Center for Familie, Social & Beskæftigelse Drift - Reduktionsforslag 2017-2020 (alle tal i 1.000 kr. og 2017 priser) Angives som nettoeffekt +:Merudgift/mindreindtægt, -: Mindreudgift/merindtægt Samtlige udvalg Udvalg Lb.nr Forslag Bemærkning Center

Læs mere

Mulighedskatalog Økonomiudvalget

Mulighedskatalog Økonomiudvalget Økonomiudvalget 1.000 kr. Nr. Økonomiudvalget 2016 2017 2018 2019 Udvidelser i alt 0 0 0 0 M.ØU1 Reducere åbningstider i Jobcenteret samt Borger og Kulturhuset 0 0 0 0 M.ØU1A Reducere åbningstider i Jobcenter

Læs mere

Gebyr for Faxe Kommunes udlån af lokaler til folkeoplysende foreninger

Gebyr for Faxe Kommunes udlån af lokaler til folkeoplysende foreninger Lb. Nr. EKU-OM-01 Gebyr for Faxe Kommunes udlån af lokaler til folkeoplysende foreninger Område: Folkeoplysning og fritidsaktiviteter fælles formål Funktion: 03.38.70 Forslaget går på, at indføre gebyr

Læs mere

Budgetforslag - Budget Tilpasning af budget til biblioteker (tilpasning til nøgletal) BESKRIVELSE AF PRIORITERINGSFORSLAG

Budgetforslag - Budget Tilpasning af budget til biblioteker (tilpasning til nøgletal) BESKRIVELSE AF PRIORITERINGSFORSLAG REDUKTION Sæt kryds ( X ) EFFEKTIVISERING ( ) Lb. Nr. PKU-F-01 Tilpasning af budget til biblioteker (tilpasning til nøgletal) Udvalg: Plan & Kulturudvalget Center: Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice

Læs mere

Ændring Nr. Funktion Økonomiudvalg til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF

Ændring Nr. Funktion Økonomiudvalg til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF Ændring Nr. Funktion Økonomiudvalg til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Balancekatalog Tværgående funktioner, puljer m.m 10.000 6.70 Vikarpulje (merindtægt)

Læs mere

HANDLEFORSLAG VEDR. ØKONOMIUDVALGETS OMRÅDE

HANDLEFORSLAG VEDR. ØKONOMIUDVALGETS OMRÅDE HANDLEFORSLAG VEDR. ØKONOMIUDVALGETS OMRÅDE Administrative forslag ØU 1 Reducerede lønrammer Der gennemføres en reduktion i lønsummen svarende til en medarbejder i hver forvaltning. Dette er en udløber

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31 marts 2015 Økonomiudvalget Samlet

Budgetopfølgning pr. 31 marts 2015 Økonomiudvalget Samlet Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/3-2015 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra 2014 til 2015 Budgetopfølgning

Læs mere

Omstilling og effektivisering

Omstilling og effektivisering Nr. 39 Område: Indsatsområde: Emne: Aftaleholder: Fagudvalg: Funktion: Omstilling og effektivisering Plan og kultur Afbureaukratisering og effektivisering Reduktion i Plan og Kulturs personale Christian

Læs mere

Økonomiudvalget godkendte på mødet den 17. marts 2015 Digitaliseringsstrategi

Økonomiudvalget godkendte på mødet den 17. marts 2015 Digitaliseringsstrategi Notat Vedrørende: Opfølgning pr. 2016 på Digitaliseringsstrategi 2015-2018 Sagsnavn: Opfølgning på Digitaliseringsstrategi 2015-2018 Sagsnummer: 85.13.00-G01-1-16 Skrevet af: Bent Højlund E-mail: bh@randers.dk

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune

NOTAT. Allerød Kommune NOTAT Tilpasning af kommunens borgerbetjening Som del af budgetlægningen for 2012-2015 besluttede Økonomiudvalget den 8. februar 2011 at igangsætte analyser af en række emner, der samlet skal pege på mulige

Læs mere

Der forventes mindreforbrug på alle 4 politikområder under økonomiudvalget. Hvorfra størstedelen kan henføres til Administration med 38,4 mio. kr.

Der forventes mindreforbrug på alle 4 politikområder under økonomiudvalget. Hvorfra størstedelen kan henføres til Administration med 38,4 mio. kr. Økonomiudvalget - Vurdering Holder det korrigerede budget? Der forventes et forbrug, der er 40,4 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. Der forventes mindreforbrug på alle 4 politikområder under økonomiudvalget.

Læs mere

ØKU-overblik. Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Økonomiudvalget- Forbrugsprocenter ult. måned

ØKU-overblik. Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Økonomiudvalget- Forbrugsprocenter ult. måned Forbrugsprocent Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/3-2018 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler

Læs mere

Overførsler fra 2011 til. Korrigeret budget inkl. Overførsler

Overførsler fra 2011 til. Korrigeret budget inkl. Overførsler Afvigelse ml. seneste skøn og korr. ("-"=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/5-2012 Overførsler fra 2011 til 2012 Korrigeret inkl. Overførsler Oprindeligt Budget 31.05.2012 Økonomiudvalget

Læs mere

Budget 2012 Erhvervsudvalget

Budget 2012 Erhvervsudvalget 2012 Generelt Udvalgets ansvarsområde s ansvarsområde omfatter Erhverv og Turisme, herunder salg af erhvervsarealer, Borgerservice samt IT og Telefoni Politikområde Erhverv og Turisme Politikområde Borgerservice

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015

Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015 Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015 Indstillede effektiviserings- og omstillingsforslag til fagudvalgsbehandling april 2015, 1.000 kr. Nr. Emne 2016 2017

Læs mere

Overførsler fra 2012. Korrigeret budget. til 2013

Overførsler fra 2012. Korrigeret budget. til 2013 Afvigelse ml. seneste skøn og korr. ("- "=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/5-2013 Overførsler fra 2012 til 2013 Korrigeret (incl. Overførsler) Oprindeligt Budget 31. maj 2013 Økonomiudvalget

Læs mere

Forslag til besparelser indenfor Borgerservice Indhold

Forslag til besparelser indenfor Borgerservice Indhold Forslag til besparelser indenfor Borgerservice Indhold Forslag 1 Ansættelse af borgere på ledighedsydelse... 2 Forslag 2 Intensiveret indsats for sygedagpengemodtagere... 5 Forslag 3 Intensiveret indsats

Læs mere

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2.

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Instruks for opkrævning af byggesagsgebyrer 2015

Instruks for opkrævning af byggesagsgebyrer 2015 Instruks for opkrævning af byggesagsgebyrer 2015 Indhold 1. Indledning... 3 2. Byggesagsgebyr... 4 3. Tidspunkt for betaling af gebyr... 4 4. Retsgrundlag... 4 5. Fastsættelse af timeprisen... 5 6. Sager

Læs mere

:51:24. Budget Økonomiudvalget. Page 1 of 5

:51:24. Budget Økonomiudvalget. Page 1 of 5 13-08-2019 15:51:24 Budget 2020-2023 Page 1 of 5 Budgetforbedringsforslag Tekst KM1 Omlægning af bio naturgas til lokal CO2-spareindsats De afsatte midler på 0,6 mio. Kr. årligt til indkøb af bionaturgas

Læs mere

1. budgettilpasning 2016 for Fælles formål og administration samt Regional Udvikling

1. budgettilpasning 2016 for Fælles formål og administration samt Regional Udvikling Afdeling: Økonomisk Sekretariat Udarbejdet af: Journal nr.: E-mail: myp@rsyd.dk Dato: 25. maj 2016 Telefon: 2159 9203 Notat 1. budgettilpasning 2016 for Fælles formål og administration samt Regional Udvikling

Læs mere

Projektet er en del af den fælles kommunale digitaliseringsstrategi.

Projektet er en del af den fælles kommunale digitaliseringsstrategi. N OTAT Den 7. november 2013 Business case for projekt vedr. digital byggesagsbehandling Sags ID: 1728511 Dok.ID: 1728511 AKP@kl.dk Direkte 3370 3241 Mobil 2215 8678 1. Ledelsesresumé Projektet om digital

Læs mere

001 Nedlæggelse af Café Danner som beskæftigelsestilbud

001 Nedlæggelse af Café Danner som beskæftigelsestilbud 001 Nedlæggelse af Café Danner som beskæftigelsestilbud Byrådet behandlede på møde 24. juni 2015 et forslag om at tilpasse strategien for den aktive arbejdsmarkedsindsats så den i højere grad bliver virksomhedsvendt.

Læs mere

Center for Familie Social & Beskæftigelse. Opnormering: Uddannelseshjælp. Dato j./sagsnr P

Center for Familie Social & Beskæftigelse. Opnormering: Uddannelseshjælp. Dato j./sagsnr P Center for Familie Social & Beskæftigelse Opnormering: Uddannelseshjælp Dato 25-06-2018 j./sagsnr. 15.00.00-P05-7-18 Som investering foreslås en opnormering på to medarbejdere. Med denne opnormering vurderes

Læs mere

Jobcentret Besparelse Konsekvenser internt Konsekvenser for borgerne 890.000 kr.

Jobcentret Besparelse Konsekvenser internt Konsekvenser for borgerne 890.000 kr. Afdeling Antal årsværk Konsekvens internt Faglig konsulent 1 ikke samme faglige opdatering som hidtil. begrænset mulighed for at deltage i fællesløsninger på tværs af kommunen Frontmedarbejder 1 større

Læs mere

Økonomiudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 3

Økonomiudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 3 Økonomiudvalget - Vurdering Holder det korrigerede budget? er forventes et forbrug, der er 32,0 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. Mindreforbruget kan henføres til Administration med 29,5 mio.

Læs mere

Bilag 1: Tre modeller for sammenlægning af bibliotek og borgerservice

Bilag 1: Tre modeller for sammenlægning af bibliotek og borgerservice Bilag 1: Tre modeller for sammenlægning af bibliotek og borgerservice Med budgettet for 2014 er det besluttet at sammenlægge bibliotek og borgerservice i Ringsted Kommune. Sammenlægningen er planlagt til

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31 maj 2014 Økonomiudvalget Samlet

Budgetopfølgning pr. 31 maj 2014 Økonomiudvalget Samlet Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/5-2014 Overførsler fra 2013 til 2014 Korrigeret budget incl. overførsler Budgetopfølgning

Læs mere

Prioriteringsskema budget 2017 BESKRIVELSE AF FORSLAG

Prioriteringsskema budget 2017 BESKRIVELSE AF FORSLAG REDUKTION Lb. Nr. BFU-OM-01 Tildelingsmodel til Dagplejen Udvalg: Børne- og Familieudvalget Område: Dagtilbud, dagplejen Funktion: 5.25.11 Dagplejen bliver i dag tildelt ressourcer med udgangspunkt i en

Læs mere

Overførsler fra 2012 til. Korrigeret budget. (incl. Overførsler)

Overførsler fra 2012 til. Korrigeret budget. (incl. Overførsler) Afvigelse ml. seneste skøn og korr. ("-"=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/8-2013 Overførsler fra 2012 til 2013 Korrigeret (incl. Overførsler) Oprindeligt Budget 31. august 2013

Læs mere

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området hører under Økonomiudvalget. Udgifter vedrørende administrationsbygninger, stabsfunktioner, fællesfunktioner og forvaltninger samt Byrådets egne udgifter registreres her. Endvidere indgår

Læs mere

13. Direktion og sekretariater

13. Direktion og sekretariater 2015-18 13. 2015-18 2015-18 Præsentation har som overordnet formål at bidrage til, at det politiske og administrative system kan fungere hensigtsmæssigt, ved at politikkerne får et tilstrækkeligt grundlag

Læs mere

November Effektiviseringskatalog efterår 2018 Budget

November Effektiviseringskatalog efterår 2018 Budget November 2018 Effektiviseringskatalog efterår 2018 Budget 2019-22 0 Indledning Effektiviseringskatalog Fagudvalgenes arbejde med effektiviseringer af driften sker med udgangspunkt i den af Byrådet vedtagne

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. juli 2017

Budgetkontrol pr. 1. juli 2017 Politikområde Politikere 1 Fælles formål 535 220 740 205 2 Kommunalbestyrelsesmedlemmer 9.416 3.932 9.472 56 3 Kommissioner, råd og nævn 293 138 293 0 4 Valg m.v. 1.701 9 2.001 300 5 Sekretariat og forvaltninger

Læs mere

kommunaldirektører, 3 måneder + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr. Centerchef i CFH, 5 måneders løn + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr.

kommunaldirektører, 3 måneder + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr. Centerchef i CFH, 5 måneders løn + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr. Notat budget 2013 - Udfordringer på Økonomiudvalgets område. Med baggrund i beslutningen om en tidligere budgetopstart i udvalgene har forvaltningen udarbejdet et notat om udfordringer indenfor Økonomiudvalgets

Læs mere

E&B-STRATEGI STATUS PÅ IMPLEMENTERING NOVEMBER 2018 E&B-STRATEGI

E&B-STRATEGI STATUS PÅ IMPLEMENTERING NOVEMBER 2018 E&B-STRATEGI E&B-STRATEGI STATUS PÅ IMPLEMENTERING NOVEMBER 2018 E&B-STRATEGI BAGGRUND Formålet med opfølgningen er at sikre, at de politiske beslutninger omsættes i praksis A. Opfølgning på proces Fokus på udførelsen

Læs mere

Bilag 1: Effektiviserings/omstillingsforslag og forslag til strukturelle effektiviseringer

Bilag 1: Effektiviserings/omstillingsforslag og forslag til strukturelle effektiviseringer Bilag 1: Effektiviserings/omstillingsforslag og forslag til strukturelle effektiviseringer Økonomiudvalgets effektiviserings/omstillingsforslag Effektiviseringsforslag (1000. kr. ) Nr. 2014 Effektiviserin

Læs mere

Forslag til effektivisering eller omlægning, budget

Forslag til effektivisering eller omlægning, budget Forslag til effektivisering eller omlægning, budget 2017 2020 Budgetområde Titel Udskiftning af KMS-sygedagpenge med KSD (Kommunernes SygeDagpengesystem) Beskrivelse af effektiviseringsforslaget (herunder

Læs mere

I det følgende er der omtalt nogle emner, der også kan indgå i kommunens politiske drøftelse af strategien.

I det følgende er der omtalt nogle emner, der også kan indgå i kommunens politiske drøftelse af strategien. N OT AT Høring Kommunernes fælles digitaliseringsstrategi Repræsentanter fra en lang række kommuner har sammen med KL udarbejdet et udkast til en fælleskommunal digitaliseringsstrategi, der nu er sendt

Læs mere

Ændring Nr. Funktion Økonomiudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF

Ændring Nr. Funktion Økonomiudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF Ændring Nr. Funktion Økonomiudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Ændringer indenfor vedtaget serviceniveau ØU 3/6: Drøftet uden politisk stillingtagen

Læs mere

Økonomiudvalget Anlægsforslag

Økonomiudvalget Anlægsforslag Økonomiudvalget Anlægsforslag 2018-2021 BF 2018 BO 2019 BO 2020 BO 2021 Igangværende (skal) 101 Agerhøjudstykning 100 100 100 100 105 Digitalisering 1.580 1.580 1.580 1.580 109 Monopolbruddet - implementeringsomk.

Læs mere

Digitaliseringsstrategi 2011-2014

Digitaliseringsstrategi 2011-2014 Digitaliseringsstrategi 2011-2014 Indholdsfortegnelse: Hørsholm Kommune vil være en digital kommune...3 Hvor skal vi hen...3 Mål for digitalisering...5 Strategiske spor...6 A. Alle ledere og medarbejdere

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik

Faxe kommunes økonomiske politik Formål: Faxe kommunes økonomiske politik 2013-2020 18. februar Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede rammer for kommunens langsigtede økonomiske udvikling og for den

Læs mere

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html Side 1 af 10 89. Budgetopfølgning pr.31. marts 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-1-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3

Læs mere

Digitale ambassadører

Digitale ambassadører Digitale ambassadører 01-01-2013 31-12-2014 Politisk udvalg: Økonomiudvalg I juni 2012 vedtog Folketinget lov om digital post og lov om obligatorisk selvbetjening, som gør det obligatorisk for erhvervsliv

Læs mere

Udmøntning af effektiviseringskrav i Borgerservice og Biblioteker (Kultur og Borgerservice)

Udmøntning af effektiviseringskrav i Borgerservice og Biblioteker (Kultur og Borgerservice) Udmøntning af effektiviseringskrav i Borgerservice og Biblioteker (Kultur og Borgerservice) Udmøntning af effektiviseringskravet på 0,5 % via reduktion i lønfremskrivningen i 2015 og frem fordeles i Borgerservice

Læs mere

Borgerservice og administration opfølgning på indsatsområder 2011

Borgerservice og administration opfølgning på indsatsområder 2011 Borgerservice og administration opfølgning på indsatsområder 2011 2. Indsatsområder under Økonomiudvalget 2.1 Rekruttere, fastholde og udvikle de rigtige medarbejdere Det er afgørende at kunne rekruttere,

Læs mere

Det samlede budget på området udgør netto 474,6 mio. kr. i 2016. Af disse er ca. 69 % lønudgifter.

Det samlede budget på området udgør netto 474,6 mio. kr. i 2016. Af disse er ca. 69 % lønudgifter. Indledning Helsingør Kommunes administrative organisation består af 10 centre. På, er størstedelen af budgettet administrative personaleudgifter, herunder løn. Derudover er der udgifter til blandt andet

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Den xx. juni 2012 Specielle bemærkninger til budget 2013-2016 pr. politikområde Politikområde: nr. områdenavn I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2013-priser 2013 2014 2015 2016 Basisbudget fra sidste års

Læs mere

Budgetopfølgning Økonomiudvalget Center for Økonomi og HR. Drift

Budgetopfølgning Økonomiudvalget Center for Økonomi og HR. Drift Afvigelse ml. seneste skøn og korr. ("-"=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/3-2012 Overførsler fra 2011 til 2012 Korrigeret Oprindeligt Budget 31.03.2012 Økonomiudvalget Center for

Læs mere

Center for Administrativ Service

Center for Administrativ Service 1. Centerets formål Formål er etableret med det formål at skabe sammenhængende administrative serviceydelser for kommunens øvrige centre; herunder for ledelse, direktion og det politiske niveau. Primære

Læs mere

BESLUTNINGSSAG: UDMØNTNING AF BESPARELSER PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET

BESLUTNINGSSAG: UDMØNTNING AF BESPARELSER PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET SIDE 1/5 BESLUTNINGSSAG: UDMØNTNING AF BESPARELSER PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET INDSTILLING: Direktionen indstiller til Børn, Familie og Uddannelsesudvalget: 1. At der ikke foretages kapacitetsmæssige tilpasninger

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 30. april 2014 - DRIFT (beløb i mio. kr.)

Budgetopfølgning pr. 30. april 2014 - DRIFT (beløb i mio. kr.) Drift: Økonomiudvalg 5,2-5,6 Udvalg for Plan og Teknik 0,0 0,0 Udvalg for Børn og Undervisning 1,9-7,2 Udvalg for Kultur og Fritid 0,7-0,4 Udvalg for Social og Sundhed 18,9-18,1 Udvalg for Arbejdsmarked

Læs mere

Til Simon Strange, medlem af Borgerrepræsentationen Simon_Strange@br.kk.dk

Til Simon Strange, medlem af Borgerrepræsentationen Simon_Strange@br.kk.dk KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Sekretariat & Presse NOTAT 23-03-2015 Til Simon Strange, medlem af Borgerrepræsentationen Simon_Strange@br.kk.dk Sagsnr. 2015-0066868 Dokumentnr. 2015-0066868-1

Læs mere

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området hører under Økonomiudvalget. Udgifter vedrørende administrationsbygninger, stabsfunktioner, fællesfunktioner og forvaltninger samt Byrådets egne udgifter registreres her. Endvidere indgår

Læs mere

Sektorredegørelse for Økonomi- og Planudvalget

Sektorredegørelse for Økonomi- og Planudvalget Sektorredegørelse for Økonomi- og Planudvalget Kapitel 1 beskrivelse af området Økonomi- og Planudvalget beskæftiger sig primært med styring af kommunens økonomi, personale samt administration og planlægning

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik

Forslag. Lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik 2009/1 LSF 56 (Gældende) Udskriftsdato: 5. januar 2017 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Arbejdsmarkedsstyrelsen, j.nr. 2009-0012398 Fremsat den 4. november 2009

Læs mere

Forslag til forandringer Byggesagsgebyrer

Forslag til forandringer Byggesagsgebyrer Politikområde: Administration Forslag til forandringer Byggesagsgebyrer 1. Forandring Ændrede byggesagsgebyrer Folketinget har d. 12. juni 2013 (lov nr. 640) besluttet, at kommunerne fremover skal opkræve

Læs mere

IT & Digitalisering. Byrådets Temamøde

IT & Digitalisering. Byrådets Temamøde IT & Digitalisering Det handler om at anvende digitalisering til at styrke borgernes muligheder for at komme i kontakt med kommunen gennem brug af digitale løsninger. Temamødets indhold Digitalisering

Læs mere

Overførsler fra 2012 til. Korrigeret budget. (incl. Overførsler)

Overførsler fra 2012 til. Korrigeret budget. (incl. Overførsler) Afvigelse ml. seneste skøn og korr. ("-"=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/3-2013 Overførsler fra 2012 til 2013 Korrigeret (incl. Overførsler) Oprindeligt Budget 31. marts 2013 Økonomiudvalget

Læs mere

Center for Administrativ Service

Center for Administrativ Service 1. primære aktiviteter Primære aktiviteter Der er tale om løn, drifts- og udviklingsbudgettet på følgende områder: (generelt) HR & Kommunikation Sekretariat Digitalisering & Effektivisering Økonomi 2.

Læs mere

Favrskov Kommune Budget 2018 Driftsforslag

Favrskov Kommune Budget 2018 Driftsforslag Nr. R-101 Lavere indbetaling til Sampension til tjenestemandspension Politikområde 105 Tværgående udgifter Favrskov Kommune er forsikret hos Sampension i forhold til kommunens nuværende og fremtidige udgifter

Læs mere

Faxe Kommunes økonomiske politik 2012-2015

Faxe Kommunes økonomiske politik 2012-2015 Faxe Kommunes økonomiske politik 2012-2015 Formål Faxe Kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede retningslinjer for både de kommende års budgetlægning, det løbende økonomiske

Læs mere

By Land og Kultur Reduktion i musikskolens budget Svømmehaller: Reduktion i drift vedr. energioptimering

By Land og Kultur Reduktion i musikskolens budget Svømmehaller: Reduktion i drift vedr. energioptimering Nr. Fagudvalg Fagområde Projektnavn 2017 2018 2019 2020 17 Kultur- og Fritidsudvalget 18 Kultur- og Fritidsudvalget By Land og Kultur Reduktion i musikskolens budget 200 200 200 200 By Land og Kultur Svømmehaller:

Læs mere

Administrationen Udviklingsaftale Udviklingsaftale. Økonomiudvalget

Administrationen Udviklingsaftale Udviklingsaftale. Økonomiudvalget Udviklingsaftale Økonomiudvalget 1 Området Området Administration omfatter for hovedpartens vedkommende, udgifter til den centrale administration og planlægningsvirksomhed. Herudover afholdes udgifter

Læs mere

Tabel 1: Forventede varige effektiviseringer ved tværgående systemer kr p/l Forudsatte effektiviseringer i Kvantum BC

Tabel 1: Forventede varige effektiviseringer ved tværgående systemer kr p/l Forudsatte effektiviseringer i Kvantum BC KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Koncern IT Bilag 9. Revideret gevinstrealisering på tværgående ved Kvantum Sagsbeskrivelse I business casen for Kvantum er der estimeret et overordnet årligt besparelsespotentiale

Læs mere

KANALSTRATEGI Fredensborg Kommune 2012-2015 1

KANALSTRATEGI Fredensborg Kommune 2012-2015 1 KANALSTRATEGI Fredensborg Kommune 2012-2015 1 1. Formål og baggrund Fredensborg Kommunes kanalstrategi er en tværgående strategi, der angiver målsætninger for, hvilke kanaler 1 vi benytter og hvordan vi

Læs mere

Forventet regnskab kr.

Forventet regnskab kr. BUDGETOPFØLGNING PR. ØKONOMIUDVALGET Tekst Politisk 3.585 1.052 3.960 375 Administrativt 88.511 24.074 87.936-575 Forsikringer 4.319 1.521 3.819-500 Erhverv og Turisme 3.473 1.373 3.473 Rosengrenens Rengøringsservice

Læs mere

Budgetnotat vedrørende flerårig effektiviseringsstrategi for Københavns Kommune. 03-09-2010. Sagsnr. 2010-55058

Budgetnotat vedrørende flerårig effektiviseringsstrategi for Københavns Kommune. 03-09-2010. Sagsnr. 2010-55058 Økonomiforvaltningen Center for økonomi & HR NOTAT Budgetnotat vedrørende flerårig effektiviseringsstrategi for Københavns Kommune. Baggrund Københavns Kommune vil i de kommende år stå overfor en række

Læs mere

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området hører under Økonomiudvalget. Udgifter vedrørende administrationsbygninger, stabsfunktioner, fællesfunktioner og forvaltninger samt Byrådets egne udgifter registreres her. Endvidere indgår

Læs mere

ØKU-overblik. Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Økonomiudvalget- Forbrugsprocenter ult. måned

ØKU-overblik. Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Økonomiudvalget- Forbrugsprocenter ult. måned Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Økonomiudvalget Samlet ØKU-overblik 1 Tabel 1:Økonomiudvalget, drift 1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår' Korrigeret budget incl. overførsler Forbrug pr. 31/3-2019

Læs mere

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Kultur og Borgerservice Dato 5. september 2014

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Kultur og Borgerservice Dato 5. september 2014 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Kultur og Borgerservice Dato 5. september 2014 Kanalstrategi 2.0 Kanalstrategien skal sikre at kommunen anvender de billigste og

Læs mere

TEMADRØFTELSE OM ERHVERV BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONSUDVALGET 18. MAJ 2015

TEMADRØFTELSE OM ERHVERV BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONSUDVALGET 18. MAJ 2015 TEMADRØFTELSE OM ERHVERV BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONSUDVALGET 18. MAJ 2015 PROGRAM 1. Indsatser i erhvervs- og vækstpolitikken 2. Erhvervshusets organisering og opgaver 3. Drøftelse af forslag til indsatser

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. juli 2014 (for 2014, 2015 og 2016) D

Budgetkontrol pr. 1. juli 2014 (for 2014, 2015 og 2016) D Budgetkontrol pr. 1. juli 2014 (for 2014, 2015 og 2016) D. 26.06.2014 Politikområde: 02 Politikere 1) Ændringer i budgettet DRIFT i 1.000 kr. - = mindreudgift og + = merudgift Merudgift til aflønning af

Læs mere

Notat. Til: Økonomiudvalget. Fra: Finn G. Johansen. Genopretningsplan Indledning Økonomien i Assens Kommune er under pres.

Notat. Til: Økonomiudvalget. Fra: Finn G. Johansen. Genopretningsplan Indledning Økonomien i Assens Kommune er under pres. Notat Til: Økonomiudvalget Fra: Finn G. Johansen Sags id: 18/14241 Den 20.08.2018 Genopretningsplan 2018 Indledning Økonomien i Assens Kommune er under pres. Regnskab 2017 udviste et kasseforbrug på 22,5

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik.

Faxe kommunes økonomiske politik. Faxe kommunes økonomiske politik. 2013-2020 Formål: Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede retningslinjer for både de kommende års budgetlægning, og styringen af kommunens

Læs mere

Muligheder for tilpasning af budgetforslaget

Muligheder for tilpasning af budgetforslaget Muligheder for tilpasning af budgetforslaget 1. Baggrund Som det fremgår af budgetoversigt af 11. august 2014, som er udsendt sammen med dagsordenen til førstebehandling af Budgetforslag 2015 for Rudersdal

Læs mere

Forslag til organisationsændring i høring

Forslag til organisationsændring i høring Forslag til organisationsændring i høring Byrådet besluttede i sit møde d. 15. juni d.å. at forvaltningen skulle arbejde videre med forslag til ændring af den administrative organisering. I forlængelse

Læs mere

Åben. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Rådhuset Mødelokale 3. Mødedato Tirsdag den 21. februar 2012

Åben. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Rådhuset Mødelokale 3. Mødedato Tirsdag den 21. februar 2012 Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Rådhuset Mødelokale 3 Mødedato Tirsdag den 21. februar 2012 Mødetidspunkt Kl. 16.00 Medlemmer Fra forvaltningen Jens Bruhn (A), Thomas Lesly Rasmussen (V), Anne

Læs mere

I likviditetsprognosen herunder indgår det forventede resultat ved budgetrevision 3 som forudsætning.

I likviditetsprognosen herunder indgår det forventede resultat ved budgetrevision 3 som forudsætning. Økonomiudvalget Ultimo august Holbæk Kommune Forventet årsresultat Ved revision 3 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 28,9 mio. kr. Der er flere faktorer, der tilsammen skaber overskuddet

Læs mere

Økonomiudvalget

Økonomiudvalget Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 30-05-2016 Økonomiudvalget - 30-05-2016 30.05.2016 kl. 20:30 Mødecenter C, Lokale 32 på Ballerup Rådhus, Hold-an Vej 7, 2750

Læs mere

Det betyder, at der på nuværende tidspunkt mangler handlinger, der kan sænke forbruget minimum 41 mio. kr. for, at budgettet kan overholdes.

Det betyder, at der på nuværende tidspunkt mangler handlinger, der kan sænke forbruget minimum 41 mio. kr. for, at budgettet kan overholdes. Økonomiudvalget Budgetrevision 1 Februar Holbæk Kommune Samlet set skal Holbæk Kommune i sænke forbruget på driften med 180 mio. kr. i forhold til forbruget i 2016. Det forventede regnskab for 2016 er

Læs mere

Allerød Kommunes Effektiviseringsstrategi

Allerød Kommunes Effektiviseringsstrategi Allerød Kommune Allerød Kommunes Effektiviseringsstrategi 2017-20 April 2016 1 Indledning Med afsæt i Allerød Kommunes vision Fælles udvikling i Balance præsenteres hermed kommunens effektiviseringsstrategien.

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Prioriteringsskema budget 2013 BESKRIVELSE AF PRIORITERINGSFORSLAG

Prioriteringsskema budget 2013 BESKRIVELSE AF PRIORITERINGSFORSLAG DRIFT Inspirationsforslag Lb. Nr. SSU-I-01 Overskrift: Aktivitetsmedarbejder på plejecentrene Udvalg: SSU / Område: Plejecentre Funktion: 05.32.32 BESKRIVELSE AF PRIORITERINGSFORSLAG Ved godkendelse af

Læs mere

Automatisering af systemadministration (1)

Automatisering af systemadministration (1) Automatisering af systemadministration (1) 01-01-2013 31-12-2015 Politisk udvalg: Økonomiudvalg Der findes i Faaborg-Midtfyn Kommune 13 systemer, hvor medarbejdere og organisatoriske enheder er registreret.

Læs mere

Direktion Hovedtabeller

Direktion Hovedtabeller Budgetopfølgning pr. 31. maj 2017 Økonomiudvalg Direktion Direktion Hovedtabeller 1 Drift Område/1.000 kr. Oprindeligt budget Overførsler fra sidste finansår Korrigeret budget Forbrug pr. 31/5-2017 Skøn

Læs mere

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området hører under Økonomiudvalget. Udgifter vedrørende administrationsbygninger, stabsfunktioner, fællesfunktioner og forvaltninger samt Byrådets egne udgifter registreres her. Endvidere indgår

Læs mere

Arbejdsmarkedsforvaltningen har udarbejdet nærværende forslag til reduktionskatalog med baggrund i to politisk bestilte opgaver:

Arbejdsmarkedsforvaltningen har udarbejdet nærværende forslag til reduktionskatalog med baggrund i to politisk bestilte opgaver: Hjørring Kommune Forslag til reduktionskatalog Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 22-05-2018 Side 1. Forslag til reduktionskatalog for Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 30. september Drift, refusion og finansiering - Omplaceringer

Budgetopfølgning pr. 30. september Drift, refusion og finansiering - Omplaceringer Budgetopfølgning pr. 30. september 2016 - Drift, refusion og finansiering - 1.000 kr. Forventet regnskab Forbrug pr. 30. september Korrigeret budget 2016 Forbrugsprocent Afvigelser (A) Heraf omplacering

Læs mere

Sektorredegørelse for Økonomi- og Planudvalget

Sektorredegørelse for Økonomi- og Planudvalget Sektorredegørelse for Økonomi- og Planudvalget Kapitel 1 beskrivelse af området Økonomi- og Planudvalget beskæftiger sig primært med styring af kommunens økonomi, personale samt administration og planlægning

Læs mere

Budgetopfølgning 30. juni 2009 Økonomiudvalget

Budgetopfølgning 30. juni 2009 Økonomiudvalget Forbrug Korrigeret Oprindeligt Till gsbevilling Omplacering Økonomiudvalg 30.06 budget budget Nettoudgifter Mio. kr. Mio. kr. Mio. kr. Mio. kr. Mio. kr. % Samlet resultat 77,5 149,4 152,0-2,6 0,0 51,9

Læs mere

Ændring Nr. Funktion Økonomiudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF

Ændring Nr. Funktion Økonomiudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF Ændring Nr. Funktion Økonomiudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Ændringer indenfor vedtaget serviceniveau Tværgående funktioner, puljer m.v.

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Page 1 of 8 Referat Børne- og Kulturudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. 9. februar 2005 16:00 Mødelokale 2 Fraværende Til stede Indholdsfortegnelse 1. Personsag 2. Fritidstilbud for vidtgående handicappede

Læs mere

Budgetbidrag Økonomiudvalget Juni Bilag L. Takstbilag

Budgetbidrag Økonomiudvalget Juni Bilag L. Takstbilag Budgetbidrag 2008-2011 Juni 2007 Bilag L Takstbilag Budgetbidrag 2011-2014 L. Takstbilag 2010 2011 Udstedelse af pas: voksen... 600 kr.... 600 kr. folkepensionist... 350 kr.... 350 kr. børn under 18 år...

Læs mere

Bilag 1 Gennemgang af finansieringsbehov i budget 2015 og forslag til løsninger

Bilag 1 Gennemgang af finansieringsbehov i budget 2015 og forslag til løsninger KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Budget og Regnskab NOTAT Bilag 1 Gennemgang af finansieringsbehov i budget 2015 og forslag til løsninger Finansieringsbehov Børne- og Ungdomsudvalget skal

Læs mere

Overordnet mål for aftale

Overordnet mål for aftale Overordnet mål for aftale Resultat efter drifts-, anlægs- og renteudgifter og nettoafdrag skal udvise en balance Såfremt der hjemtages lån til styrkelse af likviditeten, da skal de anvendes direkte til

Læs mere

Regnskab Regnskab Anlæg

Regnskab Regnskab Anlæg Bemærkninger til regnskab Politikområdet består af Politikområdet IT omfatter budget til kommunens IT-systemer og IT-udstyr som udgangspunkt er fastlagt. Herunder budget til indkøb, servicering og vedligeholdelse

Læs mere

Analyse af en demografimodel for sundhedstjenesten

Analyse af en demografimodel for sundhedstjenesten Beskrivelse af forslag til forandringer til budget 2020-2023 Analyse af en demografimodel for sundhedstjenesten Sundhedsfremme og forebyggelse Analyse af en demografimodel for sundhedstjenesten Skanderborg

Læs mere