Fodbold for alle hele året hele livet!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fodbold for alle hele året hele livet!"

Transkript

1 Mundtlig fra DBU Fyns formand Bjarne Christensen, Endnu et spændende fodbold år er gået og forandringens vinde blæser hen over vores foretrukne fritidsinteresse. På trods af en tilbagegang i medlemstallet på Fyn fra til fodboldspillere i forhold til året før er fodbolden stadig den mest dyrkede sportsgren. Medlemsudviklingen dokumenterer dog, at fodbolden som foreningsidræt er i hård konkurrence med andre fritidstilbud og i særdeleshed med de selvorganiserede aktiviteter. Der skal tænkes anderledes, og vi skal gå strategisk til værks. 3 generelle megatrends kommer i høj grad til at påvirke den foreningsbaserede fodbolds fremtid: Urbanisering. En stigende andel af befolkningen bor og lever i store byer. Kommercialisering. Der sker en gradvis udvikling af idrættens nonprofit tradition i retning af en ny og mere markedsdomineret tradition, hvor hovedformålet er at tjene penge på at udbyde idræt. Individualisering. Tidligere fælles løsninger udformes nu på en måde, der er tilpasset det enkelte individ. Medlemmer Tallene opgjort ved overgangen fra 2014 til 2015 afslørede, at flere fynske unge spiller fodbold i en fodboldklub. Det gælder også for de yngste seniorer. De fynske medlemstal viser en fremgang for begge køn i aldersgrupperne år og år. Til gengæld er der tilbagegang hos børnene og den ældre del af seniorerne. Det glæder os naturligvis meget at flere unge og ung seniorer snører støvlerne sammenlignet med sidste år. Klubbernes store opmærksomhed på fastholdelsesproblematikken omkring ungdomsspillere gennem de senere år, har gjort mange klubber skarpere på, hvor vigtigt denne del er, og hvordan man kan gribe det an. Derfor er stigningen først og fremmest en cadeau til de klubber, der aktivt arbejder med at fastholde deres unge spillere. Hvis vi skal fastholde denne udvikling ved næste medlemsopgørelse, kræver det klubbernes fortsatte fokus på udfordringen med at fastholde unge. Hos DBU Fyn skal vi selvfølgelig gøre alt, hvad vi kan for at bakke klubberne op i form af vidensdeling, fleksible spilleformer og andre lignende tiltag. På trods af den positive udvikling i antallet ungdomsspillere oplever DBU Fyn desværre en del udtrækninger af ungdomshold og et generelt fald i antallet af dem. Det kan man da godt undre sig lidt over!

2 Mens medlemstallene for ungdommen viser fremgang, ser det anderledes bekymrende ud for børn og seniorer. Her ses en generel medlemstilbagegang - bortset fra kvinder i aldersgruppen år. Hos pigespillerne i alderen 0-12 år ses en tilbagegang på hele 12,2 % svarende til 287 færre pigespillere. Aktuelle tal for turnerings- og stævneaktivitet viser, at vi stadig er udfordret på fastholdelse af antal hold i DBU Fyns turneringer hele vejen fra børnefodbold til senior og de gamle. Den udvikling skal vendes, og her ligger et stort stykke målrettet arbejde foran os i samarbejde med jer klubber. Elitefodbolden for kvinder og piger på Fyn er udfordret. Vi har ikke længere ungdomslicens til fynske pigehold og elitefodbolden for kvinder skal finde nye græsgange fra sommeren Mange kræfter er i gang med at finde fælles løsninger. Lad os håbe det lykkedes, at sikre et solidt fundament, så vi også fremover kan have pige- og kvindefodbold på øverste hylde. DBU Fyns strategi for de kommende år - Fokus på Medlemmer og Klubudvikling Bestyrelsen arbejder i øjeblikket på fastlæggelse af strategien for de kommende år med fokus på indsatser målrettet klubudvikling og medlemmer. Vi skal på Fyn skaffe ca flere fodboldspillere, hvis vi skal nå vores andel af det samlede måltal for dansk fodbold i 2025 på fodboldspillere. Vi har i øjeblikket ca medlemmer. Det kræver økonomi at understøtte strategiske indsatser og gøre ord til handling. Derfor har bestyrelsen besluttet, at afsætte kr til de kommende års udviklingsarbejde på Fyn. Under hovedindsatsområdet Klubudvikling arbejdes der med følgende 2 indsatsområder: Flere uddannede trænere. Klubbens Kernedrift: Færre administrative opgaver i klubberne samt bedre overblik over opgaver og mere uddelegering. På medlemsdelen har vi en række mulige indsatsområder i spil, som der er peget på i forhold til udviklingspotentialer baseret på medlemstal og befolkningsudvikling. Bestyrelsen opgave i den kommende tid bliver at prioritere dem. Listen tæller: Piger og Drenge (3-4 år) Piger (5-12 år). Herrer og kvinder (20-40 år).

3 Voksne fodbold motionister. Ældste ungdom (U15-U19). Indsatsområderne skal understøttes af hver sin strategigruppe bestående af personer fra administrationen, fra bestyrelse eller udvalg, klubfolk og eksterne eksperter. Bevæg dig for livet DIF og DGI har i fællesskab søsat projekt Bevæg dig for livet, der i 2025 skal resultere i, at 75% af befolkningen er idrætsaktive og 50% er medlem af en forening. Det er ambitiøse mål, der kræver en grundig analyse af nuværende aktiviteter og en prioritering af fremtidige indsatser. Fodbolden bidrager også til denne udvikling med fokus på fastholdelse af teenagere og en stigning i voksne fodboldmotionister. Værktøjet er klubudviklingsforløb samt understøttende indsatser, såsom uddannelse, hjælp til frivillige, stævner osv. Når der i denne her sammenhæng tales om klubudvikling, kan det både være det, der foregår inde i bestyrelseslokalet og det, der foregår ude på fodboldbanerne. Det er ambitiøse mål, der er sat op for det nybagte samarbejde, der går under overskriftet Bevæg dig for livet, hvor man vil skaffe omkring flere fodboldspillere. Der er afsat et budget på 16,2 millioner kroner til det første trin i samarbejdet frem til udgangen af De midler skal blandt andet bruges på at udvikle klubber og forankre frivillige på teenage- og voksenområdet. For der skal ikke kun være fokus på medlemmer, men også de frivillige: Når vi arbejder så ambitiøst på at sikre nye medlemmer, er det helt naturligt at vi også kigger på et målrettet arbejde for også at rekruttere flere frivillige i vores foreninger. Hvis vi skal have flere medlemmer, skal vi nødvendigvis også have flere frivillige. Den nye aftale dækker først og fremmest en treårig periode med følgende delmål: flere voksenmotionister via FodboldFitness og klubudviklingsforløb (240 klubber involveres i dette mål) flere teenagere skal fastholdes i fodbolden via aktiviteter og klubudviklingsforløb (100 klubber involveres i dette mål) 780 flere frivillige Adfærd Respekt for modspillere og dommere er en væsentlig del af fodboldspillet. I 2015 har vi i den grad været udfordret på respekten for hinanden, idet hele

4 14 kampe blev afbrudt på grund af diverse former for vold eller trusler om vold. Det er helt uacceptabelt, og vi tager skarpt afstand fra hændelserne. Vi har alle et ansvar for en fair afvikling af de mange tusinde fodboldkampe, der afvikles hvert år. Det er i alles interesse, at vi får mindsket antallet af sager med afbrudte kampe, og derfor vil vi fra DBU Fyns side godt appellere til, at klubberne sætter fokus på fairplay og god adfærd i klubberne, således at vi ved fælles hjælp kan komme udfordringerne til livs. Her kan vores klubrådgivere hjælpe med at sætte værdier, etik og moral på dagsordenen i klubberne. DBU Fyns disciplinære system er hjørnestenen i indsatsen mod afbrudte kampe, brug af ulovlige spillere, snyd med holdkort og uhensigtsmæssigt adfærd, hvilket kræver indberetninger fra klubber og dommere, for at disciplinærudvalget kan behandle og sanktionere uhensigtsmæssig adfærd. DBU Fyn og Bonnesen Advokater har indgået et samarbejde med fokus på fairplay og juridisk bistand. Indeholdt i aftalen er, at Bonnesen Advokater bliver sponsor for DBU Fyns fairplayindsatser, herunder for DBU Fyns Fairplayudvalg, og at de bidrager med juridisk bistand til DBU Fyns disciplinærudvalg i komplekse sager om f.eks. vold og trusler. Vi har ønsket at styrke vores beslutningsgrundlag i disciplinære sager, der ikke er helt entydige i forhold til fodboldens regelsæt. Det kan vi opnå med den juridiske sparring til glæde for klubberne og fodbolden som helhed. Derfor er vi meget tilfredse med, at samarbejdet med Bonnesen Advokater er kommet i hus. Vi har ligeledes et korps af kampobservatører, der kan sendes ud til potentielle risiko kampe. En adfærdsgruppe bestående af klubfolk og DBU Fyn folk har ligeledes arbejdet med adfærd i 2015 og er fremkommet med en række anbefalinger, som DBU Fyns udvalg nu er i gang med at behandle. Gruppen kom ligeledes med forslag til justering af gebyrer og her besluttede bestyrelsen at implementere en del af disse forslag i forbindelse med budgetlægningen for Bl.a. Omkring udtrækning af hold ensrettes gebyret så det afspejler den administrative omkostning. Det koster nu 500 kr. at trække et hold og 0 kr. at få det overflyttet. Afbud ved børnestævner opkræves der ikke gebyr for. Systemet er så robust, at det kan tåle afbud, da man først planlægger kampene når holdene møder ind. Bestyrelsen mener ikke, at det var nødvendigt at hæve bøden, da udeblivelser ikke er noget stort problem.

5 Omkring bøder for brug af karantæneramt spiller, var Bestyrelsen enig i, at dette skulle forhøjes til kr. Fokus på fairplay og god adfærd vil fortsætte i Omkring kommunikationen fra vores side, kan vi sige, at vi i fremtiden vil lægge alle afbrudte kampe op på vores hjemmeside, så snart vi modtager en meddelelse herom. Kommuner Formandsklubberne er stadig det afgørende omdrejningspunkt i DBU Fyns kommunale indsats. Det lokale netværk kan bringe relevante emner til debat i kommunen, men også klubberne imellem. Der er bl.a drøftet følgende på årets formandsklubmøder: DBU Fyns delegeretmøde form og deltagelse Banevedligehold i kommunerne Faldende antal hold og medlemstal Klubbernes relationer og samarbejde Kodeks, moral og etik for spillerskifte mellem klubber Faciliteter, herunder kunstgræsbaner Kommunale gebyrer og stramninger Trænerkontrakter og aflønning af trænere Samarbejde med skoler og kommuner Kontingentstrukturer Netværksgruppe for klubber med pige-/kvindefodbold. Der skal herfra lyde en stor opfordring til fortsat at støtte op om kommune netværkene. Kunstgræs og faciliteter Antallet af kunstgræsbaner, hvad enten der er tale om 11-mands baner eller multibaner, er stadig for opadgående. Det giver fantastiske muligheder for at spille fodbold året rundt og endvidere muligheder for at bringe fodbolden endnu tættere på skoler, ungdomsskoler, børnehaver m.m. Kunstgræsbaner og træneruddannelse er fremtidens bedste bud på at sikre fortsat fastholdelse, tilgang og udvikling i fodboldklubberne. Det er god kommunal fritidspolitik og sundhedspolitik at støtte kunstgræsbaner og fodboldens øvrige udfoldelse. Fodbold er videnskabeligt dokumenteret som verdens sundeste sport uanset om man er øvet eller nybegynder ung eller gammel sygdomsramt eller rask. Skolereform

6 Skolereformen er i fuld gang med at finde sit leje i skolerne med længere og mere aktive skoledage til følge. Vi må konstatere, at vi hører om klubber, der finder muligheder i reformen mens andre oplever udfordringer. Fra DBU Fyns side har vi fokus på valgfagspakker til skolerne. Vi er pt. inde på 5 skoler, hvor vi underviser/uddanner elever fra klasse i trænergerningen. Det betyder meget for os, at vi har jer klubber med i arbejdet, da det gerne skulle være jer, der høster frugten af arbejdet i form af nye trænere og/eller spillere. Derudover arbejdes der, sammen med Langelands Kommune, på at udvikle et tilbud til asylansøgere og flygtninge på Langeland. Ideen er, at asylansøgerne undervises i fodbold og i en forståelse af foreningskultur og opbygningen af det danske foreningssystem. Flygtningene tilbydes C-licens uddannelse med henblik på dels træning og kamp for asylansøgere i DBU Fyns turneringer og dels integration i fynske fodboldklubber. Organisationsudvikling - Eftersyn af lokalunioner Dansk breddefodbold har besluttet at lave et eftersyn af sig selv. Det overordnede formål med at lave en ny politisk, faglig og administrativ struktur i lokalunionerne er bl.a. - at sikre, at alle klubber modtager den bedste service og rådgivning inden for de produkter og aktiviteter, som de efterspørger. Og tillige at denne service og rådgivning sker på en måde, som af klubberne og deres ledere opfattes nærværende og relevant. - at sikre at klubberne, de frivillige ledere og fodboldsporten sikres de bedst mulige vækst-, udviklings- og driftsbetingelser i det daglige foreningsarbejde. Analysearbejdet i forbindelse med organisationsudviklingen omfatter - Lokalunionernes politiske og administrative struktur. - Lokalunionernes faggrupper og udvalg. - Bestyrelserne i LU (6 Lokalunionsbestyrelser og 4 regionsbestyrelser). - Nærhed hvad og hvordan bruger en fodboldklub en lokalunion? - Klubberne og de frivillige. - Der kommer en klubundersøgelse omkring 1. april til brug for dette arbejde. Tag godt imod den og lad os en masse gode input. Arbejdet blev skudt i gang med et Kick Off møde i lørdags og forventes afsluttet midt i Organisationsudvikling - Politisk kommission i DBU

7 Også i DBU arbejdes der med organisationsudvikling. En ny struktur i DBU skal fortsat være bygget på fællesskab, solidaritet, samarbejde, åbenhed, dialog og involvering med henblik på at sikre samhørigheden mellem alle dele af dansk fodbold - vi skal fortsat sikre nærhedsprincippet og udgangspunktet er klubberne i centrum. Dansk fodbold skal således fremadrettet også være baseret på følgende to hovedprincipper: Fodbold er DBU s førsteprioritet og eksistensberettigelse. DBU er en organisation baseret på repræsentativt demokrati. Det daglige arbejde skal være baseret på gennemskuelighed, ansvarlighed og respekt for alle interessenter i dansk fodbold. En politisk kommission skal med afsæt i ovennævnte skabe et beslutningsgrundlag for en fremtidig dynamisk organisation, hvor struktur, organisering og finansiering indgår som elementer i oplægget. Der er med afsæt i principperne ingen hellige køer. Det vil sige, at alle politiske dele er i spil i forhold til en fremtidig politisk struktur, herunder: Sammensætning af repræsentantskab, bestyrelse, FU, øvrige udvalg og faggrupper. Afslutning Værd at nævne er også at B1909 på DBU s Repræsentantskabsmøde modtog prisen for Årets Fodboldaktivitet for deres arbejde med at udvikle det hele menneske i et socialt belastet område. Fokus ligger for de mindre børn på koblingen mellem den store fodboldinteresse og læring i skolen, mens der på unge-området sættes ind for at fremme lysten til uddannelse hos de større børn. Tillykke til de klubber, der i årets løb har modtaget velfortjent hæder og anerkendelse på og udenfor banerne. Slutteligt skal lyde en tak til de fynske fodboldklubber for en fremragende indsats i det fynske fodboldlandskab. Tak til administrationen og klubrådgiverne, der som sædvanligt har arbejdet hårdt for at understøtte fynsk fodbold. Tak til bestyrelsen for godt og konstruktivt samarbejde. Tak for ordet!

Fodbold for alle hele året hele livet!

Fodbold for alle hele året hele livet! Mundtlig beretning 2015 Endnu et fodbold år er gået med spændende aktiviteter og udfordringer. Vi skal være opmærksomme på megatrends i samfundet omkring os. Sikre tendenser, der vil påvirke fodbolden,

Læs mere

STRATEGIPLAN. Dalum IF

STRATEGIPLAN. Dalum IF STRATEGIPLAN Dalum IF Revideret Februar 2013 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning 2. Præsentation af Dalum IF 3. Bærende principper i Dalum IF 4. Strategier i Dalum IF 5. Mål og Handlingsplaner i Dalum IF

Læs mere

Fodbold: En folkebevægelse i forandring

Fodbold: En folkebevægelse i forandring v/bent Clausen, formand for Fodbold: En folkebevægelse i forandring Idrættens største udfordringer II Vejen Idrætscenter 30. 31. maj 2012 Vision 2015: At være den mest attraktive sport for Aktive spillere

Læs mere

DBU FYN DELEGERETMØDET 2016

DBU FYN DELEGERETMØDET 2016 DBU FYN DELEGERETMØDET 2016 DELEGERETMØDE 2016 Onsdag den 27.01.16 kl. 18.00 i Langeskov Hallen, Langeskov. D A G S O R D E N: 1. Valg af dirigent. 2. DBU Fyns formand eller hans stedfortræder aflægger

Læs mere

Værløse Boldklub. Beretning 2013/2014

Værløse Boldklub. Beretning 2013/2014 Side 1 af 5 Beretning 2013/2014 2013 har været et år, hvor der har været travlt med at se fremad i Værløse Boldklub, men for en kort bemærkning kigger vi lige tilbage og gør status på, hvad vi har opnået,

Læs mere

HAVETS MOTIONISTER En klub- og medlemsundersøgelse i Dansk Sejlunion

HAVETS MOTIONISTER En klub- og medlemsundersøgelse i Dansk Sejlunion HAVETS MOTIONISTER En klub- og medlemsundersøgelse i Dansk Sejlunion Af DIF Analyse v. Kasper Lund Kirkegaard HAVETS MOTIONISTER Baggrund for undersøgelsen Præsentation af de tre delnotater Hovedpointer

Læs mere

DBU Fyns visionsplan 2015. DBU Fyn

DBU Fyns visionsplan 2015. DBU Fyn s visionsplan 2015 Baggrund Med baggrund i 1. DBU og s værdi- og idegrundlag 2. s spørgeskemaundersøgelse efterår 2009 3. Møde med tillidsfolk i maj 2009 4. Bestyrelsens holdninger... skal kursen for s

Læs mere

DBU Lolland-Falster. på vej mod 2015. Fodbold, udvikling, sund konkurrence og samarbejde

DBU Lolland-Falster. på vej mod 2015. Fodbold, udvikling, sund konkurrence og samarbejde DBU Lolland-Falster på vej mod 2015 Fodbold, udvikling, sund konkurrence og samarbejde 1 Hvorfor projekt Fodbold, udvikling, sund konkurrence og samarbejde 2 DBU Lolland-Falster ønsker at udarbejde og

Læs mere

Forårsturneringen i fodbold Gode kampe og fede udfordringer for hele holdet.

Forårsturneringen i fodbold Gode kampe og fede udfordringer for hele holdet. Forårsturneringen i fodbold 2018 Gode kampe og fede udfordringer for hele holdet http://foreningsportalen.dgi.dk 2 Så er tiden inde til udendørs turneringen i foråret 2018 Alle senior-, old- og veteran-hold

Læs mere

Formandens Beretning

Formandens Beretning Formandens Beretning Evaluering af sæsonen 2012 + intro til sæsonen 2013 2012 Masser af fodbold i 2012 Stadig positiv udvikling i børne/ungdomsafdelingen Kontinuitet i seniorafdelingen Masser af aktiviteter

Læs mere

DBU Fyns visionsplan 2015. DBU Fyn

DBU Fyns visionsplan 2015. DBU Fyn s visionsplan 2015 Baggrund Med baggrund i 1. DBU og s værdi- og idegrundlag 2. s spørgeskemaundersøgelse efterår 2009 3. Møde med tillidsfolk i maj 2009 4. Bestyrelsens holdninger... skal kursen for s

Læs mere

Grundlæggende rammer

Grundlæggende rammer Grundlæggende rammer 2 Kære læser! Fodbolden er blevet kaldt verdens bedste legetøj. Det kan vi godt skrive under på, men for at fodbolden også i regi af SSIF Fodbold skal være verdens bedste legetøj,

Læs mere

FORSLAG TIL BEHANDLING PÅ DELEGERETMØDET 2018

FORSLAG TIL BEHANDLING PÅ DELEGERETMØDET 2018 FORSLAG TIL BEHANDLING PÅ DELEGERETMØDET 2018 Lovene Forslag 1: Forhøjelse af depositum ved oprettelse af ny klub Bestyrelsen Turneringsreglementet Forslag 2: Brug af 1. års senior på U19 drenge Bestyrelsen

Læs mere

Mundtlig beretning 2014

Mundtlig beretning 2014 Mundtlig beretning 2014 Endnu et fodbold år er gået og det har samtidig været mit første år som formand for DBU Fyn. Hvis jeg troede, at fodbold bare er et spil med 22 mand på banen og en dommer, hvor

Læs mere

Forårsturneringen i fodbold Få en sæson fyldt med kampe og udfordringer for hele holdet.

Forårsturneringen i fodbold Få en sæson fyldt med kampe og udfordringer for hele holdet. Forårsturneringen i fodbold 2017 Få en sæson fyldt med kampe og udfordringer for hele holdet. http://foreningsportalen.dgi.dk 2 Så er tiden inde til udendørs turneringen i foråret 2017 i DGI Nordjylland.

Læs mere

SEJR FOR ENHVER PRIS ELLER?

SEJR FOR ENHVER PRIS ELLER? SEJR FOR ENHVER PRIS ELLER? SEJR FOR ENHVER PRIS ELLER?hånden. Denne folder skal være med til at skabe DBU Sjællands arbejde består blandt andet i at støtte den gode adfærd og tone på og udenfor fodboldbanerne,

Læs mere

Dansk Boldspil-Union En Del Af Noget Større

Dansk Boldspil-Union En Del Af Noget Større Videnbaseret udvikling af børnefodbolden - fra tro til viden Dansk fodbold i 2005 Elite Mangel på landsholdsprofiler Ingen slutrundedeltagelse Dårlige klubresultater i europæisk sammenhæng For få danske

Læs mere

FORSLAG TIL BEHANDLING PÅ DELEGERETMØDET 2017

FORSLAG TIL BEHANDLING PÅ DELEGERETMØDET 2017 FORSLAG TIL BEHANDLING PÅ DELEGERETMØDET 2017 Lovene Forslag 1-4: Ændring af det disciplinære system Forslag 5: Hvem kan indgive protest/anke Fællesturnering Forslag 6: Forlængelse af prøveperiode på fælles

Læs mere

Som man har kunnet læse på vores hjemmeside er der tale om det højeste medlemstal i mange år.

Som man har kunnet læse på vores hjemmeside er der tale om det højeste medlemstal i mange år. Formandens beretning 2009 Indledning Jeg skal i gang med min 12. formandsberetning. Det er ensbetydende med mange forskellige oplevelser gennem årene, både positive og negative, men hvor de positive klart

Læs mere

Ansøgning om økonomisk støtte til fælles klubhus projekt Valby Idrætspark

Ansøgning om økonomisk støtte til fælles klubhus projekt Valby Idrætspark Fælles klubhus som nabo til BK Frems gamle klubhus Ansøgning om økonomisk støtte til fælles klubhus projekt Valby Idrætspark Vi søger om tilskud til projektarbejde. Vi er syv klubber med fælles interesse

Læs mere

Holdninger & Handlinger. Krav. Retningslinier. Visioner Værdier. Roller. Missioner. Målsætninger. Børnefodbold 2009. Udarbejdet af Fodbold-udvalget

Holdninger & Handlinger. Krav. Retningslinier. Visioner Værdier. Roller. Missioner. Målsætninger. Børnefodbold 2009. Udarbejdet af Fodbold-udvalget Holdninger & Handlinger Retningslinier Krav Visioner Værdier Missioner Roller Målsætninger Børnefodbold 2009 Udarbejdet af Fodbold-udvalget 1 1. Præsentation af Klubben. 1.1. Mission: IF62 Fodbold skal

Læs mere

MSI Research. har gennem tiden samarbejdet med os om at øge medlemmernes tilfredshed og loyalitet. Det har gjort os til specialister på området.

MSI Research. har gennem tiden samarbejdet med os om at øge medlemmernes tilfredshed og loyalitet. Det har gjort os til specialister på området. Trænerundersøgelse MSI Research har gennem tiden samarbejdet med os om at øge medlemmernes tilfredshed og loyalitet. Det har gjort os til specialister på området. I dag er vi derfor blandt de foretrukne

Læs mere

UDVIKLINGSPROJEKT 2014-2017. Formål:

UDVIKLINGSPROJEKT 2014-2017. Formål: UDVIKLINGSPROJEKT 2014-2017 Formål: Klatresporten udvikler sig hurtigt I følge IFSC (International Federation of Sport Climbing) kommer der 3.000 nye klatrere til hver dag. Ses på sammenlignelige lande

Læs mere

DSQF Virksomhedsplan

DSQF Virksomhedsplan DSQF Virksomhedsplan Hvilken rolle skal DSQF spille Med de begrænsede økonomiske og menneskelige ressourcer DSQF har er det vigtigt at vi prioriterer knivskarpt, hvilke opgaver der skal fokuseres på kvalitet

Læs mere

Projekt DBU Børne- og Ungdomskonsulent

Projekt DBU Børne- og Ungdomskonsulent Projekt DBU Børne- og Ungdomskonsulent 16.01.08 Fra leg til landshold 1 Det er projektets formål at styrke klubudviklingen, så klubberne fremover er endnu bedre til at imødekomme spillernes ønsker og behov

Læs mere

Værdi-og styringsgrundlag Varde IF

Værdi-og styringsgrundlag Varde IF Værdi-og styringsgrundlag Varde IF BESTYRELSENS OG SPORTSUDVALGENES FORSLAG TIL NY MISSION, VÆRDIER, VISION OG VISIONSKORT BESTYRELSENS OG SPORTSUDVALGENES FORSLAG TIL MISSION, VÆRDIER, VISION OG VISIONSKORT

Læs mere

Mandag d. 21. marts 2011 kl. 19-21.30 Idrætshøjskolen Vejlby Centervej 51 82 8240 Risskov

Mandag d. 21. marts 2011 kl. 19-21.30 Idrætshøjskolen Vejlby Centervej 51 82 8240 Risskov Deltagere: Aarhus Kommune v. rådmand Marc Perera Christensen Aarhus Kommune v. driftsansvarlig for de udendørs anlæg Rikke Schultz Aarhus Kommune v. projektleder for U21 Aarhus Kommune Peter Vestergaard

Læs mere

Kære delegerede og kære æresmedlemmer, Det er en fantastisk spændende tid, vi befinder os i.

Kære delegerede og kære æresmedlemmer, Det er en fantastisk spændende tid, vi befinder os i. Bestyrelsens mundtlige beretning 2013 Kære delegerede og kære æresmedlemmer, Det er en fantastisk spændende tid, vi befinder os i. Vi skal i gang med at udvikle petanquesporten så den følger med tiden

Læs mere

Keglesporten i Danmark er udfordret bl.a. fordi de unge prioriterer andre former for samvær og træning, herunder fodbold, håndbold og fitnesscentre.

Keglesporten i Danmark er udfordret bl.a. fordi de unge prioriterer andre former for samvær og træning, herunder fodbold, håndbold og fitnesscentre. Kegler for alle 2020 Keglesporten i Danmark er udfordret bl.a. fordi de unge prioriterer andre former for samvær og træning, herunder fodbold, håndbold og fitnesscentre. KKUs baner i Nørrebrohallen er

Læs mere

Fra Ælling til Svane. Børneafdelingen Køge Boldklub

Fra Ælling til Svane. Børneafdelingen Køge Boldklub Fra Ælling til Svane Børneafdelingen Køge Boldklub 1 Indholdsfortegnelse Værdier og målsætninger... 3 Rammer og organisation... 4 Legepladsen... 5 Byggepladsen 3:3... 5 Forældreopgaver... 6 Principper

Læs mere

DBUs repræsentantskabsmøde Lørdag den 28. februar 2015. Ad dagsordenens pkt. 4: Indkomne forslag

DBUs repræsentantskabsmøde Lørdag den 28. februar 2015. Ad dagsordenens pkt. 4: Indkomne forslag DBUs repræsentantskabsmøde Lørdag den 28. februar 2015 Ad dagsordenens pkt. 4: Indkomne forslag A. til ændring af lovene 2 1) Fra Bestyrelsen 1 Unionen og dens formål 1.1 Unionens navn er Dansk Boldspil-Union

Læs mere

FBUs visionsplan 2015

FBUs visionsplan 2015 FBUs visionsplan 2015 1 Baggrund Med baggrund i 1. DBU og FBUs værdi- og idegrundlag 2. FBUs spørgeskemaundersøgelse efterår 2009 3. Møde med tillidsfolk i maj 2009 4. Bestyrelsens holdninger... skal kursen

Læs mere

VRI Fodbold DEN GULE TRÅD

VRI Fodbold DEN GULE TRÅD VRI Fodbold DEN GULE TRÅD Politik for VRI Fodbold... 2 Den gule tråd i arbejdet med VRI-børnefodbold og VRI B&U... 3 Holdninger, mål og temaer... 4 Årgangene U5, U6 og U7... 4 Årgangene U8 og U9... 5 Årgangene

Læs mere

KLUBUDVIKLING. Nøglen til varig succes

KLUBUDVIKLING. Nøglen til varig succes Seniorkonference Program Velkomst og præsentation af dagens program Præsentation af første emne: Klubudvikling Oplæg om klubudvikling: Klubudvikling Nøglen til succes ved Thomas Bøgh Debat Præsentation

Læs mere

Lektionsoversigt: Praktik m. medier Supervision fra klubtræner 8 Fodboldlege Praktik m. medier

Lektionsoversigt: Praktik m. medier Supervision fra klubtræner 8 Fodboldlege Praktik m. medier Lektionsoversigt: Uge Emne Bemærkninger 1 Stationstræningsmodellen Praktik hvor eleverne selv er medier Træningsmiljø, Den gode børnetræner 2 Den gode børnetræner Praktik hvor eleverne selv er medier Teori

Læs mere

Valby boldklub. Mere end fodbold. Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold

Valby boldklub. Mere end fodbold. Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold Valby boldklub Mere end fodbold Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold Den blå tråd i Valby Boldklub Formanden har bolden M ange mennesker tænker nok, at alle fodboldklubber er ens. Men

Læs mere

Mundtlig beretning 1. marts 2017

Mundtlig beretning 1. marts 2017 Mundtlig beretning 1. marts 2017 Bjarne Christensen, formand DBU Fyn DBU Fyn Visionsplan Følgende to indsatsområder er prioriteret i de kommende to år og understøttet af midler fra DBU Fyns udviklingspulje.

Læs mere

Lektionsoversigt: Praktik m. medier Supervision fra klubtræner 8 Fodboldlege Praktik m. medier

Lektionsoversigt: Praktik m. medier Supervision fra klubtræner 8 Fodboldlege Praktik m. medier Lektionsoversigt: Uge Emne Bemærkninger 1 Stationstræningsmodellen Praktik hvor eleverne selv er medier Træningsmiljø, Den gode børnetræner 2 Den gode børnetræner Praktik hvor eleverne selv er medier Teori

Læs mere

DBU Sjælland Økonomisk Regulativ

DBU Sjælland Økonomisk Regulativ 1. Tilmeldingsgebyrer DBU Sjælland Økonomisk Regulativ 11-mands - herrer - helårligt (opkræves i juli/august) Superliga, Betsafeligaen og 2. division 2.700,00 kr. Danmarksserie, Sjællandsserie og Serie

Læs mere

KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS

KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS Alle taekwondoklubber under DTaF har mulighed for at lave et klubudviklingsprojekt i samarbejde med forbundets konsulenter. Et klubudviklingsprojekt kan f.eks. bestå

Læs mere

klub-building Gode kampoplevelser til alle spillere temahæfte - den gode kampoplevelse Dansk Håndbold Forbunds anbefalinger til foreningerne

klub-building Gode kampoplevelser til alle spillere temahæfte - den gode kampoplevelse Dansk Håndbold Forbunds anbefalinger til foreningerne klub-building temahæfte - den gode kampoplevelse DEL 1 UDVIKLING AF KLUBBENS FRIVILLIGHEDSSTRATEGI Gode kampoplevelser til alle spillere Dansk Håndbold Forbunds anbefalinger til foreningerne DEN GODE KAMPOPLEVELSE

Læs mere

Vision 2020 ELITE OG BREDDE HÅND I HÅND

Vision 2020 ELITE OG BREDDE HÅND I HÅND Vision 2020 ELITE OG BREDDE HÅND I HÅND VISION 2020 ELITE OG BREDDE HÅND I HÅND Elite Resursegruppen BREDDE Kvinder 19+ år (elite) Kvinder 19+ år (bredde) Piger 13-19 år (elite) Piger 13-19 år (bredde)

Læs mere

Forslag 1 Forslag 2. Forslag fra Kolding IF. Forslag fra JBU Bestyrelse. Solidarisk dommerafregning i alle rækker. Love for Jydsk Boldspil-Union

Forslag 1 Forslag 2. Forslag fra Kolding IF. Forslag fra JBU Bestyrelse. Solidarisk dommerafregning i alle rækker. Love for Jydsk Boldspil-Union FORSLAG på JBUs delegeretmøde 10. januar 2009 1 2 fra JBU Bestyrelse Love for Jydsk Boldspil-Union Nuværende tekst: 1 Navn 1. Unionens navn er Jydsk Boldspil-Union (JBU). Unionen er stiftet den 1. december

Læs mere

Det gode fodboldmiljø. Fodboldens dag, 6. januar 2018

Det gode fodboldmiljø. Fodboldens dag, 6. januar 2018 Det gode fodboldmiljø Fodboldens dag, 6. januar 2018 Hvem er jeg? David Kiær Nielsen, 38 år Gift med Pernille og far til 2 vidunderlige piger på 3 hhv. år og måneder Fodboldfaglig rådgiver i DBU Jylland

Læs mere

profil Fodbold Historie Historie mission Mission Vision Vision Målsætning

profil Fodbold Historie Historie mission Mission Vision Vision Målsætning Ringkøbing Idrætsforening Fodbold Historie Historie mission Mission Vision Vision Frivillige Frivillige Stadion Stadion Elite Elite Klub1900 Klub1900 Sponsorer Sponsorer profil Historie Historie Vision

Læs mere

Mundtlig beretning årsmøde i DGI Sydøstjylland. Som sidste år vil jeg starte beretningen med at rose!

Mundtlig beretning årsmøde i DGI Sydøstjylland. Som sidste år vil jeg starte beretningen med at rose! Mundtlig beretning årsmøde i DGI Sydøstjylland Som sidste år vil jeg starte beretningen med at rose! Vores udvalg, der organiserer idrætterne, har fortsat det hårde, men flotte arbejde med at være omkostningsbeviste

Læs mere

Efterårsturneringen i fodbold Få en sæson fyldt med kampe og udfordringer for hele holdet.

Efterårsturneringen i fodbold Få en sæson fyldt med kampe og udfordringer for hele holdet. Efterårsturneringen i fodbold 2017 Få en sæson fyldt med kampe og udfordringer for hele holdet. http://foreningsportalen.dgi.dk 2 Så er tiden inde til udendørs turneringen i efteråret 2017. Alle senior-,

Læs mere

Engagement og ansvarlighed

Engagement og ansvarlighed årsplan 01-016 Værdier Det der bestemmer og motiverer vores holdninger, handlinger og vurderinger Glæde og mod Rummelighed og respekt Engagement og ansvarlighed Mission Formålsbeskrivelse - hvad vi vil

Læs mere

Sejr. - eller...? for enhver pris. Sejr for enhver pris eller? 1

Sejr. - eller...? for enhver pris. Sejr for enhver pris eller? 1 Sejr for enhver pris - eller...? Sejr for enhver pris eller? 1 Sejr for enhver pris? Udgivet af Dansk Boldspil-Union Oplag:? Layout/Dtp: DBU Grafisk Redaktion: Rie Døllner og Mikkel Minor Petersen Foto:

Læs mere

Folder til alle der overvejer at blive medlem i Tuse Fodbold!

Folder til alle der overvejer at blive medlem i Tuse Fodbold! Folder til alle der overvejer at blive medlem i Tuse Fodbold! VELKOMMEN TIL Velkomst ved formanden På vegne af Tuse IF - Fodbold (Tuse Fodbold) byder jeg dig og din familie velkommen i klubben. Samtidig

Læs mere

Forårsturneringen i fodbold Gode kampe og fede udfordringer for hele holdet.

Forårsturneringen i fodbold Gode kampe og fede udfordringer for hele holdet. Forårsturneringen i fodbold 2019 Gode kampe og fede udfordringer for hele holdet http://foreningsportalen.dgi.dk 2 Så er tiden inde til udendørs turneringen i foråret 2019 Alle senior-, old- og veteran-hold

Læs mere

ungdomsfolder 2018/2019

ungdomsfolder 2018/2019 ungdomsfolder 2018/2019 Velkommen som ungdomsmedlem i Århus Floorball Klub TST. Vi bestræber os på at skabe et attraktivt idrætstilbud for børn og unge i Tilst vigtig information Historie: Stiftet i slutningen

Læs mere

Slagslunde-Ganløse Idrætsforening

Slagslunde-Ganløse Idrætsforening SGIF fodbold. Vision, mål, strategi og handlingsplan 2012-2015. Godkendt af bestyrelsen d. 3. oktober 2012. Vision: SGIF fodbold skal være den mest succesrige idrætsforening i Egedal målt på følgende 4

Læs mere

Tættere på medlemmernes behov

Tættere på medlemmernes behov Tættere på medlemmernes behov Fokus på udvikling af bedre tilbud til foreningsmedlemmer med tennisforbundets medlemsanalyse som case. Vejen den 25. maj 2011. Den organiserede (voksen)idræt er under pres

Læs mere

Forslag til organisations-og struktur udvikling i Odense Boldklub

Forslag til organisations-og struktur udvikling i Odense Boldklub Forslag til organisations-og struktur udvikling i Odense Boldklub Generalforsamling den 17. marts 2011 Ådalen, Odense 07-03-2011 1 Odense Boldklub Medlemmer (1053) 109 Micro (drenge) 109 Børn (drenge)

Læs mere

DBU København. En introduktion til klubrådgiverne og deres nytte for din klub. København, 2014. DBU København

DBU København. En introduktion til klubrådgiverne og deres nytte for din klub. København, 2014. DBU København En introduktion til klubrådgiverne og deres nytte for din klub København, 2014 nu med klubrådgiver? Hvad er det? DBU har på tværs af landet ønsket at tilbyde de samme støttevilkår for klubberne. Derfor

Læs mere

Uddannelse og forandringsparathed

Uddannelse og forandringsparathed Uddannelse og forandringsparathed - Hvorfor skal vi (igen) uddanne os? - Er vi forandringsparate og tør vi tage bolden op? - Fundamentet skal være i orden DBTUs fundament? Vores vision og mission = vores

Læs mere

Konklusion: Behov for nytænkning

Konklusion: Behov for nytænkning Videnbaseret udvikling af børnefodbolden fra tro til viden Dansk fodbold i 2005 Elite Mangel på landsholdsprofiler Ingen slutrundedeltagelse Dårlige klubresultater i europæisk sammenhæng For få danske

Læs mere

VELKOMMEN I FREMAD AMAGER

VELKOMMEN I FREMAD AMAGER VELKOMMEN I FREMAD AMAGER Velkommen i Fremad Amager - Øens fodboldklub For at du kan føle dig ordentligt informeret om alle de praktiske ting, du skal tænke på og som gælder, når du kommer som ny i Fremad

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2010 DGI Vestjyllands årsmøde 26. marts 2011 i Ulfborg

Bestyrelsens beretning 2010 DGI Vestjyllands årsmøde 26. marts 2011 i Ulfborg Bestyrelsens beretning 2010 DGI Vestjyllands årsmøde 26. marts 2011 i Ulfborg Oversigt: Aktivitetsniveau Tal og statistik Kommunerne Pressen DGI Nordvest Væsentlige begivenheder Satsningsområder Idrætspolitik

Læs mere

SAMMEN OM FAIR IDRÆT. Klare holdninger konkrete handlinger. Vejledning til beskrivelse af politik og handlingsplaner i specialforbundene

SAMMEN OM FAIR IDRÆT. Klare holdninger konkrete handlinger. Vejledning til beskrivelse af politik og handlingsplaner i specialforbundene SAMMEN OM FAIR IDRÆT Klare holdninger konkrete handlinger Vejledning til beskrivelse af politik og handlingsplaner i specialforbundene 1 Anti Doping Danmark Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 DK-2605 Brøndby

Læs mere

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2013

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2013 Lokalområde der søger Viborg Nordbyen Ansøger Viborg Nørremarkens initiativgruppe Nordbyen i bevægelse Kontaktperson: Erik Ejlersen Adresse: Hermodsvej 23 Telefon: 21778811 Mail: erik.ejlersen@mail.dk

Læs mere

SLTK. Formandens Årsberetning for 2010 & Vision 2011. Torben Christensen Skovkanten 15 8660 Skanderborg tlf: 3064 9150. Skanderborg, februar 2011

SLTK. Formandens Årsberetning for 2010 & Vision 2011. Torben Christensen Skovkanten 15 8660 Skanderborg tlf: 3064 9150. Skanderborg, februar 2011 SLTK Formandens Årsberetning for 2010 & Vision 2011 Torben Christensen Skovkanten 15 8660 Skanderborg tlf: 3064 9150 Side 1 af 7 Tennisåret 2010 Tennisåret 2010 blev et godt år for SLTK. For første gang

Læs mere

Håndbold i skolen - alle børn i spil

Håndbold i skolen - alle børn i spil Håndboldforløb 0.- 1. klasse Boldtilvænning og leg Håndbold i skolen - alle børn i spil KÆRE HÅNDBOLDFORENINGER- OG FRIVILLIGE, SKOLER, LÆRERE OG PÆDAGOGER. Dansk Håndbold Forbund (DHF) præsenterer her

Læs mere

Forening i forandring?

Forening i forandring? Evt trompettekst over overskriften Forening i forandring? DETTE ER EN KORT RUBRIK I Pixi-udgave TO LINJER af Forening i forandring? - en undersøgelse af idrætsforeninger i Danmark Dette er en underrubrik

Læs mere

Fodbold Samarbejde Nordsjælland

Fodbold Samarbejde Nordsjælland Fodbold Samarbejde Nordsjælland FSN netværket Fodbold Samarbejde Nordsjælland (FSN) er et netværk bestående af 61 samarbejdsklubber med mere end 15.000 ungdomsmedlemmer. FC Nordsjælland koordinerer samarbejdet,

Læs mere

Hvordan skaber vi et fællesskab på tværs af foreninger og institutioner?

Hvordan skaber vi et fællesskab på tværs af foreninger og institutioner? Hvordan skaber vi et fællesskab på tværs af foreninger og institutioner? Peter Würtz Madsen, Greve fodbold Helle Jørgensen, Grundejerforeningen Eriksminde Agenda 1 Om Greve Fodbold og Grundejerforeningen

Læs mere

UEFA Study Group Eerikkilä 2013 Grässroots footbäll

UEFA Study Group Eerikkilä 2013 Grässroots footbäll UEFA Study Group Eerikkilä 2013 Grässroots footbäll Deltagere: Ole Hansen, Jakob Drachmann Haag, Mogens Mika, Martin Mølgaard Ravn, Flemming Kvist Andersen, Brian Molberg, Kim Møller, Jesper Ran Pedersen,

Læs mere

Viborg Kommune i bevægelse

Viborg Kommune i bevægelse Viborg Kommune i bevægelse politik for idræt og motion UDKAST Indhold Indledning....................................................3 Politikkens opbygning....................................... 4 Politikkens

Læs mere

NIF Nyt. Fodbold. Kære medlemmer, sponsorer samt øvrige interessenter i NIF Fodbold. DIBA - Hovedsponsor for Næstved IF Fodbold

NIF Nyt. Fodbold. Kære medlemmer, sponsorer samt øvrige interessenter i NIF Fodbold. DIBA - Hovedsponsor for Næstved IF Fodbold Fodbold Nr. 1 - marts 2014 Kære medlemmer, sponsorer samt øvrige interessenter i NIF Fodbold Så er vinteren endelig ved at gå på hæld, og selv om det er for tidligt at aflyse den for i år med den hårde

Læs mere

Samarbejdsaftale. mellem. DBU København. Københavns Fodbold-Dommerklub

Samarbejdsaftale. mellem. DBU København. Københavns Fodbold-Dommerklub Samarbejdsaftale mellem DBU København og Københavns Fodbold-Dommerklub 1. Definitioner 1.1 DBU: Dansk Boldspil-Union 1.2 DFU: Dansk Fodbolddommer-Union 1.3 DBU KØBENHAVN: DBU København 1.4 KFD: Københavns

Læs mere

Velkommen til. Næstved IF - Fodbold

Velkommen til. Næstved IF - Fodbold Velkommen til Næstved IF - Fodbold VELKOMMEN TIL NÆSTVED IF - FODBOLD På vegne af Næstved IF - Fodbold (NIF - Fodbold) byder jeg dig og din familie velkommen til NIF Fodbold. Samtidig udtrykker jeg min

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE DBU FYN OG FYNS FODBOLDDOMMER KLUB (FFK)

SAMARBEJDSAFTALE DBU FYN OG FYNS FODBOLDDOMMER KLUB (FFK) SAMARBEJDSAFTALE DBU FYN OG FYNS FODBOLDDOMMER KLUB (FFK) SAMARBEJDSAFTALE MELLEM DBU FYN OG FYNS FODBOLDDOMMERKLUB 1. Formål og baggrund 1.1 Formålet med nærværende samarbejdsaftale, hvor fundamentet

Læs mere

Idræt og motion til alle københavnere

Idræt og motion til alle københavnere Idræt og motion til alle københavnere Idrættens værdi for København er stor. Et aktivt deltagende idrætsliv: skaber livsglæde for den enkelte, forbedrer de sociale kompetencer og lærer ikke mindst børn

Læs mere

FORSLAG TIL ÆNDRING I LOVENE

FORSLAG TIL ÆNDRING I LOVENE FORSLAG TIL ÆNDRING I LOVENE Forslag 1 4 Medlemmer (Ny tekst) 4.1 Som medlemmer kan optages fodboldspillende foreninger, samt høj-og efterskoler. 4.2 Foreninger og høj-og efterskoler, der ønsker at blive

Læs mere

Skolereformens betydning for idrætsforeningerne En spørgeskemaundersøgelse foretaget i perioden 2.-12. oktober 2014

Skolereformens betydning for idrætsforeningerne En spørgeskemaundersøgelse foretaget i perioden 2.-12. oktober 2014 S Skolereformens betydning for idrætsforeningerne En spørgeskemaundersøgelse foretaget i perioden 2.-12. oktober 2014 Samlet status pr. 15. oktober: 1668 formænd for enstrengede foreninger, hovedforeninger

Læs mere

TILBUD TIL KLUBBER KLUB.indd 1 21/12/

TILBUD TIL KLUBBER KLUB.indd 1 21/12/ TILBUD TIL KLUBBER KLUB.indd 1 INDHOLD TRÆNERUDDANNELSE 4 KLUBRÅDGIVERE 14 TRÆNERRÅDGIVERE 5 KLUBUDVIKLINGSFORLØB 15 INSPIRATIONSTRÆNING 6 FORMANDSLOUNGE 16 GODE FODBOLDFORÆLDRE 7 FRIVILLIGUGE 39 17 TRÆNERSEMINARER

Læs mere

For trænere fra U5 - U12. Kursustilbud fra SBU KURSUSOVERSIGT - U5 -U12

For trænere fra U5 - U12. Kursustilbud fra SBU KURSUSOVERSIGT - U5 -U12 Kursustilbud fra SBU For trænere fra U5 - U12 KURSUSOVERSIGT - U5 -U12 SBU Spotkurser SBU's Inspirationskurser Det skal være sjovt at spille fodbold... Lavet af : B&U Konsulent - Kenn Schmidt Træneruddannelser

Læs mere

Facilitetsstrategi for idrætsfaciliteter i Hedensted Kommune

Facilitetsstrategi for idrætsfaciliteter i Hedensted Kommune Facilitetsstrategi for idrætsfaciliteter i Hedensted Kommune Indledning I Hedensted Kommune ønsker vi, at alle har mulighed for at være fysisk aktive og dyrke fælleskabet i de lokale idrætsfaciliteter.

Læs mere

Danske Fodbolddommere - mod 2020

Danske Fodbolddommere - mod 2020 Danske Fodbolddommere - mod 2020 Indledning Formål, mission, vision og værdier Afgørende Indledning Jeg er stolt og glad ved at præsentere. samler og beskriver, hvad vi som interesseorganisation for alle

Læs mere

HANDLEPLAN FOR IMØDEGÅELSE AF VOLD MOD FODBOLD- DOMMERE.

HANDLEPLAN FOR IMØDEGÅELSE AF VOLD MOD FODBOLD- DOMMERE. HANDLEPLAN FOR IMØDEGÅELSE AF VOLD MOD FODBOLD- DOMMERE. Indledning. I efteråret 2007 var der øget fokus på problemet med vold mod fodbolddommere som følge af et stigende antal disciplinærsager samt de

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik 2 Folkeoplysningspolitik Indholdsfortegnelse Mangfoldighed, Fællesskab og Medbestemmelse Vision 4 Samspil med øvrige politikområder 4 Afgrænsning i forhold til konkurrerende aktiviteter 5 Målsætning og

Læs mere

HF Mors. Bestyrelsens beretning 2014:

HF Mors. Bestyrelsens beretning 2014: HF Mors Bestyrelsens beretning 2014: Så er det igen blevet tid til generalforsamling i HF Mors. Tak til alle jer, der mødt op. Det er dejligt at se, at der er interesse for vores forening. 2014 var endnu

Læs mere

Fællesskab. Aalborg Kommune vil med sin fritidspolitik understøtte forpligtende fællesskaber

Fællesskab. Aalborg Kommune vil med sin fritidspolitik understøtte forpligtende fællesskaber #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Til Folkeoplysningsudvalget Kopi til Indtast Kopi til Fra Inge Brusgaard Sagsnr./Dok.nr. 2014-39974 / 2014-39974-40 Fritidsområdet Sundheds-

Læs mere

Strandby Tornados Strategiplan og værdisæt På vej videre

Strandby Tornados Strategiplan og værdisæt På vej videre Strandby Tornados Strategiplan og værdisæt 2018 2020 På vej videre Nu situationen Nu situationen er en kort beskrivelse af hvordan situationen ser ud i dag, hvad fungere godt og hvad fungere mindre godt,

Læs mere

EN DEL AF NOGET STØRRE. - vi styrker samspillet

EN DEL AF NOGET STØRRE. - vi styrker samspillet - vi styrker samspillet PROGRAM Goddag og hvorfor er vi her? Borgmester & udvalgsformand DBU Sjælland & DBU Hvordan gør vi fodbolden i Allerød bedre? Gruppe- og plenumdrøftelse Tanker og muligheder oplæg

Læs mere

SYDMORS IF. Generalforsamling tirsdag den 12. februar 2019 i Vils Fritidscenter

SYDMORS IF. Generalforsamling tirsdag den 12. februar 2019 i Vils Fritidscenter 1972 SYDMORS IF 1/6 Generalforsamling tirsdag den 12. februar 2019 i Vils Fritidscenter Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Fremlægning af regnskab 4. Valg af kasserer 5. Valg af

Læs mere

Amerikansk fodbold giver unge anderledes succesoplevelser

Amerikansk fodbold giver unge anderledes succesoplevelser Amerikansk fodbold giver unge anderledes succesoplevelser En forening får gennem skolesamarbejdet mulighed for at give børn og unge anderledes succesoplevelser. Foreningen introducerer amerikansk fodbold

Læs mere

Resultater/effekt af spor 1

Resultater/effekt af spor 1 INDSTILLING AF STRATEGIAFTALE FOR DANSK BORDTENNIS UNION Den strategiske aftale er baseret på forbundsanalyse, SUMO analyse og de godkendte strategiske spor. For hvert strategisk spor skal felterne udfyldes

Læs mere

Danske Idrætsforeninger (DIF)

Danske Idrætsforeninger (DIF) Danske Idrætsforeninger (DIF) - Hvorfor, hvordan, hvornår Visionen Vi har en vision om at gøre Danmark til det bedste land i verden at dyrke idræt i. Vi skal være en nation, hvor idrætten indgår som en

Læs mere

KLG Fodbold. KLG Fodbold - 7400 Herning www.klg-fodbold.dk mail@klg-fodbold.dk. Årsplan U-9. 1 af 6 27-03-2012

KLG Fodbold. KLG Fodbold - 7400 Herning www.klg-fodbold.dk mail@klg-fodbold.dk. Årsplan U-9. 1 af 6 27-03-2012 Årsplan U-9 2012 1 af 6 27-03-2012 Årgang: Drengespillere født i 2003 eller som går i 2. klasse. Trænere: Claus Kristensen tlf. 97 22 63 69 29 99 25 80 Koustrupparken 18 claus@friendtex.dk Bjarne Krogstrup

Læs mere

Sådan får jeres klub et godt idrætsmiljø for børn!

Sådan får jeres klub et godt idrætsmiljø for børn! Sådan får jeres klub et godt idrætsmiljø for børn! Danmarks Idræts-Forbund Stil skarpt på klubbernes vigtigste råstof: Børnene. Kvalitet er nøgleordet Børnene Konkurrencen er hård Tilbud til børn er der

Læs mere

Idrætsstrategi

Idrætsstrategi Idrætsstrategi 2016-2018 Kultur- og Idrætsudvalget i Valby Lokaludvalg har vedtaget at udarbejde en idrætsstrategi for Valby, for at afdække, hvordan vi bedst kan støtte udviklingen af idrætslivet. Udvalget

Læs mere

DBU - VELFÆRDSALLIANCER. Dansk Boldspil-Union / DBU Velfærdsalliancer

DBU - VELFÆRDSALLIANCER. Dansk Boldspil-Union / DBU Velfærdsalliancer DBU - VELFÆRDSALLIANCER DBU s samfundsansvar DBU vil gøre en forskel i det danske samfund: Vi vil arbejde for øget trivsel og respekt Vi vil tage ansvar for danskernes sundhed og motion Vi vil gøre en

Læs mere

DBUs holdninger til børne- og ungdomsfodbold. fra leg til landshold

DBUs holdninger til børne- og ungdomsfodbold. fra leg til landshold DBUs holdninger til børne- og ungdomsfodbold fra leg til landshold Indhold Forord.................................................................. 4 Definitioner på aldersinddeling.........................................

Læs mere

Undersøgelse af frivillige

Undersøgelse af frivillige Undersøgelse af frivillige MSI Research har gennem tiden samarbejdet med os om at øge medlemmernes tilfredshed og loyalitet. Det har gjort os til specialister på området. I dag er vi derfor blandt de foretrukne

Læs mere

Etablering af kunststofbane I HIF Fodbold

Etablering af kunststofbane I HIF Fodbold Etablering af kunststofbane I HIF Fodbold Hornslet IF Fodbold ønsker hermed at ansøge om støtte til etablering af kunststofbane Ansøgningen indeholder: Hvorfor støtte til kunststofbane i HIF... Side 2

Læs mere

FODBOLD EN FODBOLDKLUB FOR ALLE

FODBOLD EN FODBOLDKLUB FOR ALLE FODBOLD EN FODBOLDKLUB FOR ALLE Velkommen som sponsor i Gødvad GIF Fodbold Sammen gør vi en forskel Vi er en fodboldklub for alle - med tilbud til alle, uanset aldersgruppe, køn, økonomi, familiesituation

Læs mere

April Fælles om trivsel. Strategi for fællesskab og trivsel. på 0-18 år. Frederikssund Kommune

April Fælles om trivsel. Strategi for fællesskab og trivsel. på 0-18 år. Frederikssund Kommune April 2018 Fælles om trivsel Strategi for fællesskab og trivsel på 0-18 år Frederikssund Kommune Indledning og realisering Fælles om trivsel er en strategisk prioritering af de fokusområder, som har afgørende

Læs mere

Børne- og Ungepolitik

Børne- og Ungepolitik Børne- og Ungepolitik 2015-2017 I Aalborg Kommune vil vi have at alle børn og unge trives. Byrådet besluttede den xx. juni 2015 Aalborg Kommunes nye Børne- og Ungepolitik. Politikken gælder byrådsperioden

Læs mere