Bestyrelsens beretning 2012

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bestyrelsens beretning 2012"

Transkript

1 Bestyrelsens beretning 2012 Indledning Endnu et spændende skoleår nærmere sig sin afslutning, og jeg vil i min beretning komme ind på nogle af de ting, som bestyrelsen har arbejdet med i det forløbne år. John og jeg har forsøgt at fordele områderne imellem os, så der ikke bliver for meget overlap. Jeg håber, det er lykkedes nogenlunde Nu da det er mit sidste år, vil jeg tillade mig ikke blot at se tilbage på det forgange år men også se lidt længere tilbage, på de 13 år, jeg har været en del af bestyrelsen og skolelivet på ESS. Ikke for at være tilbageskuende på konservativ vis men fordi jeg ser nogle tydelige kendetegn for den skole, vi alle er en del af. Bestyrelsesseminar På det årlige bestyrelsesseminar september sidste år havde vi 2 overordnede temaer: 1) Bestyrelsens ansvarsområder Et emne, der i sagens natur jævnligt er aktuelt i det daglige arbejde. Engang imellem er det dog gavnligt at tage en mere principiel debat om emnet. Som I kan se i vores program, har bestyrelsen, i forhold til forældre og ministerium, det overordnede pædagogiske og økonomiske ansvar. Det daglige ansvar ligger ved skolens ledelse. Debatten om emnet har været god og også nyttig, tror jeg. Således har vi igennem de senere år set en svag stigning i forældrehenvendelser direkte til bestyrelsen. Alle forældre er selvfølgelig velkommen til at kontakte bestyrelsen direkte, men det er også godt at debattere, hvad en fornuftig kommandovej er, og hvor meget i detaljen en bestyrelsen skal gå i enkeltsager selvfølgelig afhængig af karakteren. 2) Vugggestuen/økonomi Traditionen tro forsøgte vi på seminaret også at kigge frem mod de kommende 5-6 år. Herunder også arbejdet med inddragelsen af Vuggestuen og de lokalemæssige ændringer i den forbindelse. Det vil John fortælle mere om i sin beretning. Økonomi Årets resultat: Årets resultat, som revisor Erik Møller senere vil gennemgå, er efter bestyrelsens opfattelse et endog ganske fint resultat. Det fremviser et overskud på 1 million, en del mere end budgetteret. Erik vil komme ind på detaljerne i det. Overordnet set kan man sige, at vi allerede i år er klar til den fremtidige situation, hvor Vuggestuen inddrages, og skolen dermed ikke vil have lejeindtægten længere. Til gengæld vil vi have driftsudgiften. Den situation har vi forberedt os på, og er faktisk allerede klar i år.

2 Elevtal: En væsentlig faktor for et godt resultat er selvsagt, at der er børn, der søger skolen. Det er heldigvis stadig tilfældet. Der er pt. 492 elever indskrevet på skolen. Tæt på 100 %. Det er meget tilfredsstillende, at de ekstra elever, vi gerne har villet indskrive, også har været der, da vi startede. Og stadig er der mange på venteliste. Tak til John og Jette for et stort arbejde med indskrivning af nye elever. Nye tilsynsregler Vi skal senere i aften vælge en ny tilsynsform og en ny tilsynsførende. Det et også et af de punkter, der i det forløbne år er arbejdet med i bestyrelsen. Det er første gang, vi skal vælge tilsyn under den nye lov om tilsyn med de frie grundskoler. Forældrekredsen og skolens bestyrelse kan fremover vælge, om tilsynet med vores skoles undervisning skal varetages af en certificeret tilsynsførende eller ved hjælp af en godkendt selvevalueringsmodel. På mange måder kan man sige, at vi indtil nu har haft en blanding af de 2 muligheder: vi har haft en ekstern tilsynsførende (der nu stopper), og vi arbejder i repræsentantskabsregi med en form for selvevaluering i form af tilbagemeldingerne fra forældre, lærere og andre interessenter på skolen. Selvevaluering skal udføres efter en godkendt model, og Danmarks Privatskoleforenings model for selvevaluering er blevet centralt godkendt, dvs. lever op til lovgivningens krav til skoleevaluering. Flere i bestyrelsen har deltaget i et seminar, der dykkede ned i DP s model. Der er meget at lade sig inspirere af. Vi har diskuteret selvevaluering vs. ekstern evaluering på møder og også på vores bestyrelsesseminarer. Bestyrelsens indstilling er (sammen med skolens ledelse), at vi vælger en ny ekstern tilsynsførende for 1 år. Vi finder det meget givtigt at få nogle eksterne øjne og kommentarer på skolens virke. Det er altid sundt og inspirerende. Vi foreslår 1 år i første omgang, fordi vi fortsat gerne vil arbejde med mulighederne i selvevalueringsmodellen, som rummer mange interessante udviklingsredskaber. Der arbejdes videre med modellen i bestyrelsen. Bestyrelsen foreslår endvidere, at generalforsamlingen vælger Leif Laursen som ny tilsynsførende for 1 år. Leif er netop blevet certificeret tilsynsførende efter de nye regler, så formelt er alt ok. Derudover er Leif med sin baggrund et stærk kort en baggrund der bl.a. inkluderer jobbet som viceleder på Skanderborg Realskole og skoleleder gennem 7 år på Forældreskolen, nu pensioneret. Så ud over generel pædagogisk og ledelsesmæssig erfaring har Leif jo stor erfaring indenfor netop de frie grundskolers virke. Han kan ganske givet blive en god sparringspartner for skolen. Tilbageblik Fysiske rammer: Vi har i de forløbne år talt en del om de fysiske rammer, og i Inde-udvalget har der været talt rigtig meget. Det vil John komme ind på. Jeg vil gerne prøve at knytte et par kommentarer til, hvordan jeg har oplevet udviklingen gennem de 13 år, jeg har været med i bestyrelsen.

3 Perioden har været kendetegnet ved løbende renoveringer, om- og tilbygninger. Af større ting kan man fremhæve: - Vi købte Fremmedcentret i 2000, lejede det ud indtil I udlejningsperioden konsoliderede vi skolens økonomi, så vi i kunne starte ombygningen af huset. - Det ombyggede hus (Ny Bygning) stod færdigt foråret Dertil kom en række ombygninger og tilretninger i det gamle hus. - Derefter var det tid til endnu en periode med konsolidering, hvilket gjorde det muligt for os at tage beslutningen om at inddrage Vuggestuen til skoleformål. Det er aftalt med kommunen, at de rykker ud primo Forberedelserne er allerede i gang (John vil fortælle mere om det). - Med ibrugtagningen af den nye bygning for 7 år siden og det kommende års overtagelse af Vuggestuen opfyldes en gammel drøm om at hele matriklen anvendes til skolens eget brug. Pædagogiske arbejde: Hvad er der så foregået i de fysiske rammer? Den udvikling har det også været meget spændende at være vidne til. For blot at nævne noget af det - i tilfældig rækkefølge: - Nyt indskolingsforløb - Udvikling af et styrket og frugtbart samarbejde mellem pædagoger og lærere i indskolingen. - Venskabsklasser, der afgjort styrker fællesskabet på tværs af klasser og aldersgrupper - Nye pædagogiske tiltag ift. naturfag/kulturfag i 11/12 og 12/13 forsøg med en ny måde at organisere de kreative fag på for blot at nævne noget. - Ny IT-ordning for overbygningen startet fra 11/12 - Der er udviklet et omfattende tur- og rejseprogram. - En bred og flot vifte af initiativer i SFO en (både Kælderen og Stuen). En SFO, der igennem årene er vokset og har udviklet sig i takt med dette. - Der er Boden og mange andre ting. Skole/hjem samarbejde: - Der er arbejdet med forskellige former for forældresamtaler, elevsamtaler - Forældremøder (også forsøg med åbent hus og mød din faglærer dage) - Arbejdet med udvikling af nye vidnesbyrd - Nu er der forældre- og elevintra + en veludviklet hjemmeside til at støtte op omkring kommunikationen. - Og meget andet. Det har været en udvikling præget af grundige overvejelser om, hvad skolen gerne vil, og ligeledes præget af beslutninger forankret og diskuteret hos de forskellige interessenter på skolen. En naturlig evolution ikke revolution. Inspirationen er kommet mange steder fra lokalt på skolen, fra studieture, fra skolepolitiske debatter, Folkeskolen etc. Den konkrete udformning af tiltagene er dog altid blevet fostret, implementeret og begravet her på stedet. Det har været en stor styrke for ESS (som for mange andre frie skoler). Ingen har bestemt, at vi skulle lave en afdelingsopdelt skole, at vi skulle lave elevplaner på en bestemt måde. De ting der er sat i søen, har der været opbakning til. Og det er uden tvivl én af vore store styrker.

4 Kerneværdierne i den skole, vi i min familie startede på for 17 år siden, er de samme i dag. Essensen af dem er formuleret i skolens program i De overordnede mål med skolens virksomhed (formuleret i programmet for 8 år siden). Hvordan sikrer vi så bedst disse værdier, sikrer at de føres ud i livet? Det gør vi for det første ved at sikre engagementet i skolen: Hele vejen rundt blandt alle skolens medarbejdere, det være sig: o Boden der kærer sig om, at børnene har mulighed for at købe gode ting i boden o Vores pedel team, der er meget aktive i forhold til de mange renoverings- og nybygningsopgaver, vi har og i øvrigt altid møder børn og forældre med et smil. o Det gælder i særdeleshed skolens pædagogiske personale, der hver dag arbejder med den konkrete, pædagogiske udmøntning af de værdier, der præger skolen. o Og det gælder skolens ledelse, der samler trådene, sikrer og medvirker til udvikling af rammerne, er katalysator for nye tiltag og kan udfordre skolens praksis Engagement i forældrekredsen er selvsagt lige så vigtig: o Det starter allerede før børnene begynder i skolen her på ESS udmøntet ved forældrekurserne o Det pågår op igennem hele skoleforløbet, hvor forældrene laver klassearrangementer, deltager i skolefester, musical, forårskoncert, når SFO en holder arbejdsdag eller har brug for hænder under skolens studietur etc. alt sammen afgørende faktorer for at vores børn har et godt skoleliv. o Engagement præger i den grad også vores Forældrerepræsentantskab, hvor repræsentanter fra de enkelte klasser og repræsentanter for skolens øvrige interessenter 2 gange om året mødes og debatterer, hvad der rører sig i og uden for skolen med betydning for vores børns skoleliv. Et meget stærkt forum for udveksling af ideer. Dette skoleår har vi f.eks. haft en god debat omkring tendensen til øget stress blandt de ældste årganges piger. o Det eneste sted, hvor man kan sige forældre engagementet svigter, er vel egentlig i dette forum, generalforsamlingen. Det har gennem mange år ikke været noget trækplaster (mildt sagt). Men som jeg tidligere har fremført, så ser jeg det ikke som et problem så længe vi har den flotte opbakning til Forældrerepræsentantskabet og den livlige debat i det forum. Hvis det hører op, har vi et problem, for selvom debatten ude i de enkelte klasser nok er den vigtigste, så er det også vigtigt for skolen at have et forum, hvor man debatterer og inspirerer hinanden på tværs af klasser, årgange, og interesser. Lykkes man med at sikre engagementet blandt medarbejdere og forældre, ja, så er man meget langt ift. at sikre engagementet blandt børnene, og dermed sikre at de lærer og udvikler sig i de år, de går på skolen.

5 Fremtiden Hvad mon så fremtiden byder på for ESS? Debatten om og arbejdet med, hvordan grundskolen skal udvikle sig (både den nationale, politiske debat og den lokale debat på ESS) vil uden tvivl fortsætte, og skal selvfølgelig fortsætte, det nødvendigt for at ruste børnene bedst muligt til livet i og efter skolen. På den nationale, politiske scene kan man vel sige, at vi befinder os i et vadested lige nu. Den tidligere regering fremlagde december 2010 sit skolepolitiske udspil med titlen Faglighed og frihed rigtig spændende læsning. Siden kom valget og de skolepolitiske diskussioner havde ikke den mest fremtrædende plads. Og hvad kommer der mon nu fra den nye regering? Hvordan kommer det til at inspirere og påvirke skolelivet på ESS? Man kan også spørge sig selv, hvordan den bebudede ændring i skolestrukturen i Århus på sigt kommer til at påvirke ESS. Det synes jeg pt., det er svært at spå om. Blot må man håbe, at resultatet af både de nationale og århusianske bestræbelser resulterer i en styrket folkeskole til gavn for folkeskolens børn, men også til gavn for de frie grundskolers børn: en positiv udvikling vil inspirere og animere til at vi alle gør vores bedste for at give børnene den bedste ballast med videre. Ser vi mere specifikt på de kommende år på ESS: De fysiske rammer: De fysiske rammer vil være under justering henover de næste 5 år (det vil John komme ind på). Og ud over det kan man sige, at en gammel skole løbende vil kræve vedligehold og justeringer for at tilpasse rammerne til den pædagogiske udvikling, man søger. Pædagogisk: Pædagogisk vil skolen uden tvivl fortsat udvikle sig. Jeg ser ingen tegn på at de skulle stoppe. Nye ideer vil blive afprøvet, nogle efterhånden gamle former vil blive fastholdt, alt efter hvad skolen finder virker. Et kernebegreb vil være, som anført i programmet: Vi efterstræber at være udogmatiske IT-området vil fortsat være i fokus. Nye tiltage vil blive afprøvet, fordele og ulemper evalueret. Og der er, som jeg hører det, tilbagemeldinger om både fordele og ulemper. Der er fantastiske muligheder for at variere de pædagogiske metoder, udnytte andre indlæringsstile til gavn for mange børn. Men der er også rig mulighed for at blive afledt af forskellige ting. Vi er stadig i en indkøringsperiode, ingen tvivl om det. Men der er masser af potentiale. Et af de områder, der trods alt allerede er til debat efter regeringsskiftet, er begrebet inklusion. Og det vil uden tvivl blive et centralt ord i de kommende år. Specialundervisningsområdet er under forandring. Muligheden for at inkludere flere børn med særlige behov i normalundervisningen er i fokus. Kort kan man vel sige, at ønsket om og viljen til at inkludere bestemt er til stede men vi mangler stadig nogle klare bud på, hvordan det bedst gøres. Der kommer til at ske noget. Den måde den pædagogisk-psykologiske rådgivning er organiseret på i Århus, er under forandring og i DP sidder man lige nu og debatterer en ny lov omkring den støtte, som de frie skoler får til børn med særlige behov en støtte, der har været under særligt pres de seneste år.

6 Det er et område, der jævnligt fylder meget i debatten. Vi mærkede det selv meget tæt på sidste år. Det er et område, der er behæftet med mange meninger og desværre også mange myter. Derfor er det utrolig vigtigt, at man som skole er i stand til at forklare, hvordan man arbejder med området. At skolen sørger for at det pædagogiske personale er godt rustet til arbejdet. Og det er vigtigt at forklaringerne kommer helt ud til den enkelte klasses forældre. Det har mindst 2 klare fordele: 1) vi bliver som forældre bedre i stand til at bakke op om de klasser, hvor der inkluderes børn med særlige behov og 2) vi bliver alle bedre til at aflive de myter, der florerer. Hvis der i de kommende år bliver arbejdet lige så engageret og kompetent som hidtil, så er jeg sikker på, at skolen også vil løse de udfordringer. På den måde vil ESS fortsat være en attraktiv skole for både forældre, børn og medarbejdere. Taksigelser Endnu engang tak til skolens forældre for den store opbakning Lysten til opbakning kommer også fordi, der på skolen er et pædagogisk personale, der dygtigt og engageret holder skolen i gang, i live, i udvikling. Det har gennem årene været utroligt spændende at følge det fantastiske engagement i personalegruppen, hvad enten det har været debatten på en pædagogisk dag eller glæden og energien under en efterfølgende fest. Det er medarbejdere, der vil skolen og vil hinanden derfor er der så mange ting, der lykkes, tror jeg. Mange tak til John og Jette for samarbejdet i det forløbne år, for jeres kyndige ledelse af skolen. Som før nævnt er det afgørende at have en ledelse, der er i stand til at skabe de rammer i bred forstand - der skal til for at medarbejderne fungerer optimalt. For mit eget vedkommende også en tak for de 7 år, hvor jeg som bestyrelsesformand har haft et tæt samarbejde med jer. Det har altid været konstruktivt og synes jeg præget af respekt og gensidig tillid. Også tak til Torben og Kristian for et stort og engageret arbejde i skolens SFO del. Vi er i bestyrelsen meget glade for samarbejdet med jer alle. Tak til elevrådet for deres arbejde. Også tak til skolens tekniske og administrative personale: Til Birgitte og Merete på kontoret Til vores pedel team Til personalet i boden Tak til bestyrelsen for endnu et år præget af godt og konstruktivt arbejde. Det har været en fornøjelse at være formand for en bestyrelse, hvor der er blevet debatteret, nogle gange endog meget livligt men altid konstruktivt på en måde, som har været i stand til at bringe os videre til de nødevendige beslutninger.

7 Endelig er der en tak, som kommer for sidste gang, nemlig til skolens tilsynsførende, Lars Bæk Sørensen, som efter godt 30 års tilknytning til skolen nu stopper. De er i sig selv en imponerende indsats. Det er det dog især imponerende set i lyset af det enorme engagement, Lars i alle årene har udvist. En utrættelig indsats, præget af lysten til at debattere og inspirere og på den måde være med at skabe den bedst mulige skole. På forældrenes vegne (du er jo netop forældrenes repræsentant) tusind tak for det. Det var mit indlæg. Det har kort sagt været en fornøjelse at være med i arbejdet omkring Elise Smiths Skole. Tak for det.

På enhver skole er det naturligvis hverdagen der fylder mest. Jeg vil her ikke sige så meget om hverdagen, men jeg vil starte med en lille smule.

På enhver skole er det naturligvis hverdagen der fylder mest. Jeg vil her ikke sige så meget om hverdagen, men jeg vil starte med en lille smule. Side 1 af 5 Skolelederens beretning for skoleåret 2011/2012 Skolens hverdag På enhver skole er det naturligvis hverdagen der fylder mest. Jeg vil her ikke sige så meget om hverdagen, men jeg vil starte

Læs mere

Skolebestyrelsens årsberetning 2018/19 Christiansfeld skole

Skolebestyrelsens årsberetning 2018/19 Christiansfeld skole 24. juni 2019 Skolebestyrelsens årsberetning for skoleåret 2018/2019 Skoleåret 2018/19 er ved at være slut. Med det følger skolebestyrelsens årsberetning. Den endelige beretning for skoleåret blev behandlet

Læs mere

Formandens beretning 2016

Formandens beretning 2016 Formandens beretning 2016 Kære alle fremmødte, forældre, medarbejdere og skoleledelse Skoleåret 2015/2016 har budt på en lang række forandringer. Forandringer der er kommet til med det mål, at gøre tingene

Læs mere

Vil du være med til at styre den retning, som Tarm Skole skal bevæge sig i, så deltag i valgmødet torsdag den 25. marts kl. 18.30-21.

Vil du være med til at styre den retning, som Tarm Skole skal bevæge sig i, så deltag i valgmødet torsdag den 25. marts kl. 18.30-21. Vil du være med til at styre den retning, som Tarm Skole skal bevæge sig i, så deltag i valgmødet torsdag den 25. marts kl. 18.30-21.30 i Samlingssalen på Lønborgvej 53, Tarm Nu skal der vælges ny skolebestyrelse

Læs mere

ENGAGEMENT FÆLLESSKAB TRIVSEL UDVIKLING GENNEM LÆRING

ENGAGEMENT FÆLLESSKAB TRIVSEL UDVIKLING GENNEM LÆRING TARUP SKOLE ENGAGEMENT FÆLLESSKAB TRIVSEL UDVIKLING GENNEM LÆRING I en tid med forandringer omkring folkeskolen er det afgørende, at vi, som skole, har et fast fundament at bygge udviklingen og fremtiden

Læs mere

Generalforsamling d. 23. april 2013

Generalforsamling d. 23. april 2013 Generalforsamling d. 23. april 2013 Det har været en lidt mærkelig oplevelse at skulle skrive dette års beretning, og jeg har prøvet at udskyde den så længe som muligt, for tidligere år er jeg kommet ind

Læs mere

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14 Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14 Efter et turbulent år med lockouten i april 13, så glæder vi os til og ser frem til den nye Folkeskolereform, som skal træde i kraft

Læs mere

Årsberetning for Morten Børup Skolen lokalområdets ambitiøse folkeskole. Skoleåret

Årsberetning for Morten Børup Skolen lokalområdets ambitiøse folkeskole. Skoleåret Årsberetning for Morten Børup Skolen lokalområdets ambitiøse folkeskole. Skoleåret 2016-2017 I løbet af et skoleår sker der ganske meget på en skole. Denne årsberetning giver et overblik over de aktiviteter

Læs mere

TILSYNSRAPPORT. Skole

TILSYNSRAPPORT. Skole TILSYNSRAPPORT Tilsynsførende Kent Lykke kent@uhrefriskole.dk Tlf. 28713934 Skole Feldborg Frie Børneunivers Bredgade 76 7540 Haderup Skolekode 280654 Tilsynsperiode 1.8.2015 til 19.4.2016 Kære bestyrelse,

Læs mere

Generalforsamling Vester Skerninge Friskole 29. marts 2012

Generalforsamling Vester Skerninge Friskole 29. marts 2012 Generalforsamling Vester Skerninge Friskole 29. marts 2012 DIAS 2: Oplæg og drøftelse på GF Bestyrelsen aflægger kort beretning Skolelederen aflægger kort beretning Bestyrelsen forelægger det reviderede

Læs mere

NYT August 2015. Velkommen tilbage fra sommerferie.

NYT August 2015. Velkommen tilbage fra sommerferie. NYT August 2015 Velkommen tilbage fra sommerferie. Hækken er klippet, vinduerne pudset og solen skinner. Det er dejligt at komme tilbage fra ferien og se så mange glade, friske og veloplagte elever. Flere

Læs mere

Årsberetning skolebestyrelsen 2015 - Engskovskolen

Årsberetning skolebestyrelsen 2015 - Engskovskolen Vi er nu i slutningen af skoleåret 14 15 og også inde i de sidste måneder af det 1. år for den nye skolebestyrelse, der tiltrådte i august 2014. Jeg vil give et kort rids over det sidste år og se lidt

Læs mere

Skoleleder til Søholmskolen, Ringsted Kommune. Denne job- og personprofil indeholder følgende afsnit: Rammer og perspektiv.

Skoleleder til Søholmskolen, Ringsted Kommune. Denne job- og personprofil indeholder følgende afsnit: Rammer og perspektiv. Skoleleder til Søholmskolen, Ringsted Kommune Denne job- og personprofil indeholder følgende afsnit: Rammer og perspektiv 1) Stillingen 2) Ansættelsesvilkår 3) Skoleområdet i Ringsted 4) Søholmskolen Forventningerne

Læs mere

Bestyrelses beretning 2017.

Bestyrelses beretning 2017. Bestyrelses beretning 2017. Kære Generalforsamling på Ringsted Lilleskole d. 20.04.2017. Nu er vi rigtig godt i gang med vores 5. skoleår, vores 1. halvrunde fødselsdag er snart en realitet. En milepæl

Læs mere

Det er mit håb er, at I vil gå herfra med en tiltro og opbakning til, at vi kan gøre Vangeboskolen til en skole, vi alle kan være stolte af.

Det er mit håb er, at I vil gå herfra med en tiltro og opbakning til, at vi kan gøre Vangeboskolen til en skole, vi alle kan være stolte af. Talen Kære forældre, Jeg er rigtig glad for at se, at så mange af jer er mødt op i aften. Det betyder meget for os, både ledelse, medarbejdere og bestyrelsen. Det er mit håb er, at I vil gå herfra med

Læs mere

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skole årene 2010/11 & 2011/12

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skole årene 2010/11 & 2011/12 Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skole årene 2010/11 & 2011/12 Denne årsberetning kommer til at omhandle 2 skoleår, hvor vi, som skole har været i en rivende udvikling. Vi er også

Læs mere

Nyhedsbrev. Nyhedsbrev for

Nyhedsbrev. Nyhedsbrev for Nyhedsbrev Gårslev Skole Skoleåret 2015-2016 Udgave: Oktober Nyhedsbrev for Gårslev skole udsendes fem gange årligt: August: I forbindelse med skolestart Marts: Op til påskeferien Oktober: Op til efterårsferien

Læs mere

Børnehaven Neptun Neptunvej 77 8260 Viby J 87 13 81 01. lonsc@aarhus.dk www.bhneptun.dk

Børnehaven Neptun Neptunvej 77 8260 Viby J 87 13 81 01. lonsc@aarhus.dk www.bhneptun.dk Børnehaven Neptun Neptunvej 77 8260 Viby J 87 13 81 01 lonsc@aarhus.dk www.bhneptun.dk 1 Velkommen til Børnehaven Neptun Børnehaven Neptun er en almindelig børnehave som efter mange års erfaring også varetager

Læs mere

Årsmøde 9. oktober 2018 Skolelederens beretning

Årsmøde 9. oktober 2018 Skolelederens beretning Årsmøde 9. oktober 2018 Skolelederens beretning Jeg indledte Jens Andersens oplæg med at fortælle om - og vise en video af - vores nyformulerede værdigrundlag. Jeg har besluttet i år at skrive en lidt

Læs mere

SPJELLERUP FRISKOLENYT Nr. 9

SPJELLERUP FRISKOLENYT Nr. 9 SPJELLERUP FRISKOLENYT Nr. 9 Kære alle sammen Vi er allerede kommet godt i gang med det nye skoleår på Spjellerup Friskole. Mange elever kom friske og brune tilbage fra en veloverstået sommerferie og det

Læs mere

NYT. Herskindskolen og Nordlyset. Valg til Fællesbestyrelsen

NYT. Herskindskolen og Nordlyset. Valg til Fællesbestyrelsen A P R I O L 2 0 1 4 NYT Herskindskolen og Nordlyset Valg til Fællesbestyrelsen Kære forældre så er det nu, hvis du vil være med Fællesbestyrelsen og få indflydelse på dit barns skole. Det er valgår og

Læs mere

KROGÅRDSKOLENS KONTAKTFORÆLDREFOLDER

KROGÅRDSKOLENS KONTAKTFORÆLDREFOLDER KROGÅRDSKOLENS KONTAKTFORÆLDREFOLDER 2011-2012 Vær med til at skabe trivsel i dit barns klasse Vær med til at sikre det gode samarbejde mellem Forældre og lærere/ pædagoger Få større indflydelse på dit

Læs mere

ROSKILDE PRIVATE REALSKOLE

ROSKILDE PRIVATE REALSKOLE Skolelederens beretning: Skoleåret 2009/2010 Indledning: I Danmark har vi en helt speciel ordning, som gør vores skolesystem til noget helt unikt. Man har mulighed for at vælge, hvilken skole ens barn

Læs mere

Sådan evaluerer vi Formål med og baggrund for evaluering: Der er flere formål med evalueringerne og med offentliggørelsen heraf:

Sådan evaluerer vi Formål med og baggrund for evaluering: Der er flere formål med evalueringerne og med offentliggørelsen heraf: Sådan evaluerer vi Formål med og baggrund for evaluering: Ifølge Lov om friskoler og private grundskoler m.v. skal skolen regelmæssigt foretage en evaluering af skolens samlede undervisning og udarbejde

Læs mere

Nyhedsbrev. Gårslev Skole. Skoleåret Udgave: April 2017

Nyhedsbrev. Gårslev Skole. Skoleåret Udgave: April 2017 Nyhedsbrev Gårslev Skole Skoleåret 2016-2017 Udgave: April 2017 Nyhedsbrev for Gårslev skole udsendes fem gange årligt August: I forbindelse med skolestart Marts/April: Op til påskeferien Oktober: Op til

Læs mere

Nyhedsbrev Gug Skole. Nyhedsbrev /17 Marts 2017

Nyhedsbrev Gug Skole. Nyhedsbrev /17 Marts 2017 Nyhedsbrev Gug Skole 2017 Nyhedsbrev 3-2016/17 Marts 2017 Kære forældre Forårets vejr er som altid præget af store udsving, det ene øjeblik føles sommeren nær og i det næste har vinterens kulde ikke sluppet

Læs mere

Mål og Indholdsbeskrivelse for SFO i Hjørring Kommune

Mål og Indholdsbeskrivelse for SFO i Hjørring Kommune Mål og Indholdsbeskrivelse for SFO i Hjørring Kommune Indhold INDLEDNING... 2 FORMÅL... 2 BAGGRUND... 3 RAMMEN... 4 TEMAERNE... 4 DEN LOKALE PROCES... 5 FRIST FOR UDARBEJDELSE... 6 1 INDLEDNING Med vedtagelse

Læs mere

Så er skoleferien forbi, og medarbejdere, forældre og børn skal i gang med et nyt og spændende skoleår.

Så er skoleferien forbi, og medarbejdere, forældre og børn skal i gang med et nyt og spændende skoleår. Kære forældre Så er skoleferien forbi, og medarbejdere, forældre og børn skal i gang med et nyt og spændende skoleår. Som vi skrev ud før ferien, så vil vi for fremtiden jævnligt sende informationsbreve

Læs mere

Mammen Friskole Mammen Byvej 69 8850 Bjerringbro Tlf. 86685850

Mammen Friskole Mammen Byvej 69 8850 Bjerringbro Tlf. 86685850 REFERAT af åbent bestyrelsesmøde tirsdag den 11. marts 2008. I mødet deltog følgende: Dynes Skovkjær Sand (skoleleder deltog fra kl. 18.20), Ole Pedersen, pædagog (deltog ikke under punkt 6 og 7), Helle

Læs mere

For nemheds skyld vil jeg i beretningen omtale Horslunde Realskole som skolen, hvilket dækker over skole, SFO samt Fejø Skole.

For nemheds skyld vil jeg i beretningen omtale Horslunde Realskole som skolen, hvilket dækker over skole, SFO samt Fejø Skole. HORSLUNDE REALSKOLE BESTYRELSENS BERETNING FOR 2017 Velkommen til generalforsamlingen på Horslunde Realskole, hvor jeg på bestyrelsens vegne nu vil aflægge beretning for skoleåret 2017. For nemheds skyld

Læs mere

at medvirke til sikring af elevernes trivsel i klassen at medvirke til at klassens forældre lærer hinanden at kende

at medvirke til sikring af elevernes trivsel i klassen at medvirke til at klassens forældre lærer hinanden at kende Princip omkring trivselsgrupper og kontaktforældre på Stensballeskolen. Skolebestyrelsen har som konsekvens af konklusionerne på trivselsgruppe-undersøgelsen i 2013, truffet beslutning om at ændre på princippet

Læs mere

Selvevaluering skoleåret 2015/16: Selvevalueringen er foretaget i juni 2016 Vision

Selvevaluering skoleåret 2015/16: Selvevalueringen er foretaget i juni 2016 Vision Selvevaluering skoleåret 2015/16: Selvevalueringen er foretaget i juni 2016 Vision På Waldemarsbo er vores fornemste opgave at højne elevernes selvværd, selvforståelse og selvstændighed, således, at eleverne

Læs mere

Forventningsfolder. Rathlouskolen

Forventningsfolder. Rathlouskolen Forventningsfolder Rathlouskolen Hvorfor vælge Rathlouskolen? Denne folder handler om de forventninger, du som forælder kan stille til os på Rathlouskolen og om de forventninger, vi stiller til dig. Folderen

Læs mere

Hanssted Skoles principper for skole-hjem-samarbejdet

Hanssted Skoles principper for skole-hjem-samarbejdet Hanssted Skoles principper for skole-hjem-samarbejdet [princip 1] Princip for kommunikation mellem skole og hjem Formål: Princippet for kommunikation mellem skole og hjem skal sikre, at skolen og forældrene

Læs mere

hvor der i 9b er beskrevet krav til og valg af tilsynsførende og i 9d om den tilsynsførendes

hvor der i 9b er beskrevet krav til og valg af tilsynsførende og i 9d om den tilsynsførendes Ved tilsynsførende: Bjarne Møller Pedersen Tilsynserklæring vedr. Hellested Friskole og Børnehus 2017-2018 v/ forældrekredsens valgte tilsynsførende Bjarne Møller Pedersen Grundlag Tilsynet er foretaget

Læs mere

Hvornår skal vi i skole?

Hvornår skal vi i skole? Folkeskolereformen + Hvordan bliver reformen på Sakskøbing Skole? Reformnyt nummer 3 juni 2014 Læs mere om: Mødetider Bevægelse Hvorden bliver den længere skoledag? Elever skal bevæge sig meget mere. IT

Læs mere

Alt, hvad vi kan forestille os, er opbygget af de samme atomer. Jorden opstod sammen med en masse andre planeter af de samme atomer.

Alt, hvad vi kan forestille os, er opbygget af de samme atomer. Jorden opstod sammen med en masse andre planeter af de samme atomer. Dimission 2016 Kære 9. klasse Først vil jeg ønske jer et stort til lykke med eksamen. Det har for de fleste af jer været en tid med blandede følelser. Det er dejligt at have læseferie, men det er et pres

Læs mere

vedr. Haderslev Realskole, Christiansfeldvej 20, 6100 Haderslev for skoleåret

vedr. Haderslev Realskole, Christiansfeldvej 20, 6100 Haderslev for skoleåret Børge Koch Teglgårdsvej 23 6100 Haderslev Tlf.: 72665250 E-mail: bfko@ucsyd.dk Haderslev, den 23. maj 2017 Tilsynserklæring vedr. Haderslev Realskole, Christiansfeldvej 20, 6100 Haderslev for skoleåret

Læs mere

Skolepolitik. Silkeborg Kommunes skolepolitik

Skolepolitik. Silkeborg Kommunes skolepolitik Skolepolitik Silkeborg Kommunes skolepolitik 1 2 Indledning En skole i Silkeborg Kommune består af en undervisningsdel og en fritidsdel. Skolepolitikken angiver, hvad der skal være kendetegnende for Den

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Elise Smiths Skoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Elise Smiths Skoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Elise Smiths Skoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 751058 Skolens navn: Elise Smiths Skole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende 2. Angivelse

Læs mere

Brande, 2012 november

Brande, 2012 november Brande, 2012 november TRIVELSESPOLITIK FOR PRÆSTELUNDSKOLEN Værdigrundlag Præstelundskolen vil kendetegnes som en anerkendende skole hvor alle børn og unge er en del af et fællesskab i et inkluderende

Læs mere

GRØNNEVANG SKOLE. Skolebestyrelsen. Kære elever, medarbejdere og forældre. ...samt selvfølgelig et ønske til alle om en glædelig jul og et godt nytår

GRØNNEVANG SKOLE. Skolebestyrelsen. Kære elever, medarbejdere og forældre. ...samt selvfølgelig et ønske til alle om en glædelig jul og et godt nytår Skolebestyrelsen GRØNNEVANG SKOLE 2 0 1 3 / 1 4 N Y H E D S B R E V N R. 2 Kære elever, medarbejdere og forældre...samt selvfølgelig et ønske til alle om en glædelig jul og et godt nytår SIDE 1 Værdier

Læs mere

Ledelsesberetning 2016

Ledelsesberetning 2016 1 Ledelsesberetning 2016 De sidste 8 år har vi haft et positivt resultat og 2016 er ingen undtagelse, det er det bedste resultat nogensinde. Elevtallet har været stadigt stigende og endnu et år kan jeg

Læs mere

Bilag 4: Mailkorrespondance

Bilag 4: Mailkorrespondance Bilag 4: Mailkorrespondance 1. december 2014 kl. 13.12 Kære, Tak for at vil give dig tid til dette. Jeg har fået din mail fra XXXXXX, som jo er hjælper for mig. Jeg vedhæfter vores projektrapport i sin

Læs mere

Tilsynserklæring skoleåret 2016/17

Tilsynserklæring skoleåret 2016/17 Tilsynserklæringens indhold: Tilsynserklæring skoleåret 2016/17 Den forældrevalgte, certificerede tilsynsførende, skal hvert år skrive en erklæring. Erklæringen skal offentliggøres på skolens hjemmeside.

Læs mere

Velkommen i 0. klasse på Amagerskolen 2019

Velkommen i 0. klasse på Amagerskolen 2019 Velkommen i 0. klasse på Amagerskolen 2019 Informationsmøde tirsdag d. 25. september 16:00-17:00 Informationsmøde 0. klasse Tiden nærmer sig, hvor dit barn skal skrives op til skolestart. Det er en spændende

Læs mere

Skolebestyrelsens årsberetning for 2007

Skolebestyrelsens årsberetning for 2007 Skolebestyrelsens årsberetning for 2007 Gjern skole og bestyrelse udsender hvert år en skriftlig beretning. Målet med beretningen er at informere forældrekredsen om arbejdet i skolebestyrelsen og om væsentlige

Læs mere

Kvalitetsrapport 2010

Kvalitetsrapport 2010 Kolding Kommunale Skolevæsens Kvalitetsrapport 20 Skoleåret 2009- Delrapport fra Sdr. Bjert Centralskole ved Lars Andersen KONKLUSIONER KVALITETSSIKRING AF ELEVERNES UDBYTTE Vi har altid opmærksomheden

Læs mere

Touavis. Efter ferien byder vi velkommen til 20 nye elever i 0.klasse. Vi glæder os til at lære børnene at kende. Juni 2012

Touavis. Efter ferien byder vi velkommen til 20 nye elever i 0.klasse. Vi glæder os til at lære børnene at kende. Juni 2012 Touavis Juni 2012 Så blev det tid for afsked med 6.klasse. Det blev markeret ved en heftig fodboldkamp mellem udvalgte 6.kl.-elever og lærere. Nå ja,. og det blev 6.kl. som vandt på straffesparkskonkurrence.

Læs mere

Bestyrelsens beretning april 2013

Bestyrelsens beretning april 2013 Bestyrelsens beretning april 2013 Aflagt ved den ordinære generalforsamling mandag d. 29. april 2013 Velkommen Først vil jeg gerne sige velkommen. I år har det været lidt underligt at skrive beretning,

Læs mere

SYTTEN INFO. Hent dit eget eksemplar på www.kreds17.dk DET ER RIGTIG GODT JEG VED, HVAD JEG IKKE VED. Læs formandens jule og nytårshilsen på side 3

SYTTEN INFO. Hent dit eget eksemplar på www.kreds17.dk DET ER RIGTIG GODT JEG VED, HVAD JEG IKKE VED. Læs formandens jule og nytårshilsen på side 3 SYTTEN INFO Rødovre Lærerforenings medlemsblad Årgang 18 Nr. 2 Hent dit eget eksemplar på www.kreds17.dk DET ER RIGTIG GODT JEG VED, HVAD JEG IKKE VED Læs formandens jule og nytårshilsen på side 3 Ny strategi

Læs mere

Starttrinnet - et sted med hjerterum

Starttrinnet - et sted med hjerterum Starttrinnet - et sted med hjerterum Indledning Starttrinnet er begyndelsen på et langt skoleliv. Det er en vigtig periode af skoleforløbet, hvor der skal skabes et godt forældresamarbejde, et solidt fagligt

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Værdigrundlagets opbygning. Den sociale kompetence. Faglighed. Forskellighed. Samarbejde. Læsø Skoles indsatsområder

Indholdsfortegnelse. Værdigrundlagets opbygning. Den sociale kompetence. Faglighed. Forskellighed. Samarbejde. Læsø Skoles indsatsområder Indholdsfortegnelse Værdigrundlagets opbygning Den sociale kompetence Faglighed Forskellighed Samarbejde Læsø Skoles indsatsområder Værdigrundlagets opbygning Skolens værdigrundlag er det pædagogiske fundament

Læs mere

Understøttende materiale til metoden Trivselsgrupper

Understøttende materiale til metoden Trivselsgrupper Understøttende materiale til metoden Trivselsgrupper www.trivselsgrupper.dk Trivsel er, når alle er med Forældresamarbejdet i en klasse er, når man skaber rammen for at alle forældrene i klassen samarbejder

Læs mere

SE MIG! ...jeg er på vej i skole. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Syd

SE MIG! ...jeg er på vej i skole. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Syd SE MIG!...jeg er på vej i skole En god skolestart Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Syd Kære forældre! Det er en stor dag for alle børn, når de skal starte i skole de er spændte på,

Læs mere

Skolebestyrelsen. Skolebestyrelsens årsberetning 2014. Hvem er vi? Hvad skal vi? Hvad har vi foretaget os? Hvad sigter vi efter?

Skolebestyrelsen. Skolebestyrelsens årsberetning 2014. Hvem er vi? Hvad skal vi? Hvad har vi foretaget os? Hvad sigter vi efter? Skolebestyrelsen Hvem er vi? Hvad skal vi? Hvad har vi foretaget os? Hvad sigter vi efter? Nu og fremad Hvem har vi været? Bestyrelsens sammensætning 7 forældrevalgte repræsentanter: Charlotte Koch Hess,

Læs mere

Ledelse, undervisning og læring - Folkeskolens ledere og lærere i dialog

Ledelse, undervisning og læring - Folkeskolens ledere og lærere i dialog 5. oktober 2010 Ledelse, undervisning og læring - Folkeskolens ledere og lærere i dialog Forord Tillid, dialog og ansvar er omdrejningspunkterne, når vi taler relationer mellem medarbejdere og ledere på

Læs mere

Evaluering på Klippen, Den Kristne Friskole

Evaluering på Klippen, Den Kristne Friskole Evaluering på Klippen, Den Kristne Friskole Følgende elementer indgår i skolens evalueringspraksis, idet der til stadighed arbejdes på at udvikle evalueringsmetoder på skolen, der ikke bare bliver evaluering

Læs mere

Velkommen i 0. klasse på Amagerskolen 2018

Velkommen i 0. klasse på Amagerskolen 2018 Velkommen i 0. klasse på Amagerskolen 2018 Informationsmøde tirsdag d. 9. januar kl. 16:30-17:30 Informationsmøde 0. klasse på Amagerskolen 2018 Tiden nærmer sig, hvor dit barn skal skrives op til skolestart.

Læs mere

Velkommen til Vestre Skole

Velkommen til Vestre Skole Velkommen til Vestre Skole Jette Madsen, børnehaveklasseleder Taghrid El-Abed, børnehaveklasseleder Pædagog fra institution Vestre Pædagog Heidi fra Forårs-SFO i foråret Lærer fra indskolingen Peter Jensen

Læs mere

Bestyrelsens beretning på Fænøsund Friskoles generalforsamling, den 8. april 2014.

Bestyrelsens beretning på Fænøsund Friskoles generalforsamling, den 8. april 2014. Bestyrelsens beretning på Fænøsund Friskoles generalforsamling, den 8. april 2014. Gode friskolevenner - endnu engang tak for jeres fremmøde. Jeg vil nu aflægge bestyrelsens beretning for det forgangne

Læs mere

NYT November 2016 NYT november 2016 Skolefest

NYT November 2016 NYT november 2016 Skolefest NYT November 2016 NYT november 2016 Så er det tid til NYT fra Skole og Børnehus. November er ofte en mørk og trist måned med regn og blæst. Sådan er det også i år, og vi fik minsandten den første sne,

Læs mere

Tilsynet er foretaget og udarbejdet på baggrund af Bekendtgørelse af lov om friskoler og private

Tilsynet er foretaget og udarbejdet på baggrund af Bekendtgørelse af lov om friskoler og private Bjarne Møller Pedersen Møllestensparken 49 4300 Holbæk Tlf.: 61 50 14 14 E- mail: bjarnemp1@gmail.com Tilsynserklæring vedr. Hellested Friskole og Børnehus 2015-2016 v/ forældrekredsens valgte tilsynsførende

Læs mere

Hurup Skoles. skole-hjemsamarbejde

Hurup Skoles. skole-hjemsamarbejde Hurup Skoles skole-hjemsamarbejde Dato 14-05-2014 Skole-hjemsamarbejde Skolen anser et gensidigt forpligtende skole-hjemsamarbejde for at være den vigtigste forudsætning for, at eleven trives i skolen

Læs mere

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G MG- U D V I K L I N G - C e n t e r f o r s a m t a l e r, d e r v i r k e r E - m a i l : v r. m g u @ v i r k e r. d k w w w. v i r k e r. d k Nyhedsbrev N u m m e r 1 2 J u l i 2 0 1 4 Velkommen I d

Læs mere

SFO-NYT. Så starter vi den kommende måned med en lille ferie. Håber det bliver nogle dage med en snert af skønt forårsvejr, så vi kommer ud i luften

SFO-NYT. Så starter vi den kommende måned med en lille ferie. Håber det bliver nogle dage med en snert af skønt forårsvejr, så vi kommer ud i luften 26. marts 2010 Kære børn og forældre Så starter vi den kommende måned med en lille ferie. Håber det bliver nogle dage med en snert af skønt forårsvejr, så vi kommer ud i luften SFO en har åbent de tre

Læs mere

Selvevaluering skoleåret 2015/16: Selvevalueringen er foretaget i juni 2016 Vision

Selvevaluering skoleåret 2015/16: Selvevalueringen er foretaget i juni 2016 Vision Selvevaluering skoleåret 2015/16: Selvevalueringen er foretaget i juni 2016 Vision På Waldemarsbo er vores fornemste opgave at højne elevernes selvværd, selvforståelse og selvstændighed, således, at eleverne

Læs mere

Evalueringskulturen på Kværkeby Friskole

Evalueringskulturen på Kværkeby Friskole Evalueringskulturen på Kværkeby Friskole På Kværkeby Friskole arbejder vi med en evalueringskultur, der giver os mulighed for at skabe de bedste rammer og det bedste læringsmiljø for vores elever. Vi ønsker

Læs mere

BIKVA. opsamling fra fokusgruppeinterview. Tusind tak for jeres deltagelse. Andet:

BIKVA. opsamling fra fokusgruppeinterview. Tusind tak for jeres deltagelse. Andet: Andet: Sociale medier i undervisningen fra hvornår? Evt. allerede fra 3. klasse. Computere med fra hvornår? Og hvad må de bruges til? Spilleregler. Kan skolen være en større debattør i Silkeborgs kulturliv?

Læs mere

BALLESKOLENs informationsmøde

BALLESKOLENs informationsmøde BALLESKOLENs informationsmøde OM FORSLAGET TIL NY SKOLESTRUKTUR Vejen frem mod Skolestrategi 2021 Torsdag den 22. oktober kl. 19-21 Program Kl. 19-19:10 Skolebestyrelsen på Balleskolen byder velkommen

Læs mere

Skoleåret September

Skoleåret September Skoleåret 2013 2014 September Sidste skoledag før sommerferien! Sidste dag før sommer ferien var i år noget helt særligt i Gislinge. Vi skulle tage afsked med 6.klasse, der efter ferien er begyndt i Svinninge.

Læs mere

Inklusionsundersøgelse 2018

Inklusionsundersøgelse 2018 Inklusionsundersøgelse 2018 1 Inklusionsundersøgelsen 2018 Inklusion er en stor udfordring for folkeskolen i Randers Kommune. Kommunens skoler og elever er i en situation, hvor man fra politisk hold ønsker

Læs mere

Erfaringer og ideer til skole-/hjemsamarbejde

Erfaringer og ideer til skole-/hjemsamarbejde Erfaringer og ideer til skole-/hjemsamarbejde - samlet blandt skolebestyrelsesmedlemmer og skoleledere i Skive Kommune Børne og Familieforvaltningen www.skive.dk Erfaringer og ideer til skole-/hjemsamarbejde

Læs mere

Nestinspirerede klasser i Greve kommune. - et eksempel fra 1.A på Holmeagerskolen

Nestinspirerede klasser i Greve kommune. - et eksempel fra 1.A på Holmeagerskolen Nestinspirerede klasser i Greve kommune - et eksempel fra 1.A på Holmeagerskolen To citater Jeg gik hele sommeren og var bekymret og nervøs for hvordan det skulle gå jeg har aldrig arbejdet med børn med

Læs mere

Principperne for skole-hjem samarbejdet tager sit udgangspunkt i Folkeskoleloven:

Principperne for skole-hjem samarbejdet tager sit udgangspunkt i Folkeskoleloven: Dronninggårdskolen Principper for skole-hjem samarbejdet 1. Formål med skole-hjem samarbejdet Skole-hjem samarbejdet har til formål at skabe en tæt kontakt mellem skole og hjem, således at der etableres

Læs mere

Nyt fra skolen. Juni 2014

Nyt fra skolen. Juni 2014 Nyt fra skolen Juni 2014 På fredag sender vi eleverne på sommerferie! Denne uge er præget af, at noget slutter, og vi er på vej til noget andet. Eleverne rydder op i det gamle klasseværelse og flytter

Læs mere

Selvevaluering på RpR

Selvevaluering på RpR Side 1 af 6 Selvevaluering på RpR Roskilde private Realskole er gået over til Selvevaluering. Dette erstatter det tidligere tilsyn med skolen, som en ekstern tilsynsførende har udført, og udgivet rapporter

Læs mere

Skolepolitik. Alle med tilknytning til skolen indgår i en åben dialog, hvor den enkelte bliver set, hørt og forstået.

Skolepolitik. Alle med tilknytning til skolen indgår i en åben dialog, hvor den enkelte bliver set, hørt og forstået. Skolepolitik Indledning En skole i Silkeborg Kommune består af en undervisningsdel og en fritidsdel. Skolepolitikken angiver, hvad der skal være kendetegnende for Den Gode Skole i Silkeborg Kommunes skolevæsen

Læs mere

Velkommen til Stavnsholtskolen

Velkommen til Stavnsholtskolen Velkommen til Stavnsholtskolen 1 Velkommen til Stavnsholtskolen Jeg vil sammen med skolens personale byde velkommen til en folkeskole i rivende udvikling. Stavnsholtskolen er en visionær skole, hvor alle

Læs mere

BASELINE FOR PERSONALE OG ELEVER GENTAGES TRYGHEDSVANDRINGER GENTAGES TILGÆNGELIGHEDSUNDERSØGELSE GENTAGES

BASELINE FOR PERSONALE OG ELEVER GENTAGES TRYGHEDSVANDRINGER GENTAGES TILGÆNGELIGHEDSUNDERSØGELSE GENTAGES 6 TRIN 6 EVALUERING BASELINE FOR PERSONALE OG ELEVER GENTAGES TRYGHEDSVANDRINGER GENTAGES TILGÆNGELIGHEDSUNDERSØGELSE GENTAGES ALLE RESULTATER FOR HELE ÅRET OFFENTLIGGØRES FEJRING AF JERES NYE STATUS SOM

Læs mere

Skolehjemsamarbejdet skoleåret

Skolehjemsamarbejdet skoleåret Skolehjemsamarbejdet skoleåret 2014-2015 Indledning... 2 To former for områder vedr. samtaler/møder... 2 1. Det nære vedrørende jeres eget barns faglige udvikling og trivsel... 2 2. Det fælles vedrørende

Læs mere

April 2015 Kære forældre Børnehave Strategiproces

April 2015 Kære forældre Børnehave Strategiproces April 2015 1 2 3 Påskeferie 4 5 6 Ma 7 8 9 10 11 12 Sø Konfirmation 13 Ma Blå mandag Samtaler 3. klasse 14 15 16 To Skole/hjemsamtaler 3. klasse 17 18 19 20 21 Ti Generalforsamling 22 On Forårskoncert

Læs mere

Vores musical er et godt eksempel på en af de ting, som vi synes er rigtig vigtige, som er en del af os, og som vi nødig vil undvære.

Vores musical er et godt eksempel på en af de ting, som vi synes er rigtig vigtige, som er en del af os, og som vi nødig vil undvære. Generalforsamling 2014 Jeg har jo efterhånden skrevet en del beretningerne i min tid som skoleleder. Jeg husker ikke nøjagtigt, hvad der står i de forskellige, men jeg husker dog tydeligt den, jeg skrev

Læs mere

Århus, d. 22. september 2014. Kære børn og forældre

Århus, d. 22. september 2014. Kære børn og forældre Århus, d. 22. september 2014 Kære børn og forældre Hermed et nyhedsbrev fra SFO, hvori jeg gerne vil give vores oplevelse af, hvordan vi oplever starten på vores nye samlede tiltag skole/sfo med det nye

Læs mere

Skåde Skole Mantziusvej 5, 8270 Højbjerg

Skåde Skole Mantziusvej 5, 8270 Højbjerg Afbud: Morten Damgaard Fraværende: Niels Brix Skolebestyrelsesmøde Skåde Skole Torsdag den 25. august 2016 kl. 17-19:30 Sted: Personalerummet Kort velkomst til Mogens og præsentation af bestyrelsen. 1.

Læs mere

HVAD ER SELV? Til forældre

HVAD ER SELV? Til forældre HVAD ER SELV Til forældre Indhold Indledning 3 Indledning 4 SELV 6 SELV-brikkerne 8 Gensidige forventninger 10 Motivation og dynamisk tankesæt 13 Sådan arbejder I med SELV derhjemme På Lille Næstved Skole

Læs mere

Antimobbestrategi Gedved Skole

Antimobbestrategi Gedved Skole Antimobbestrategi Gedved Skole Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi ønsker at vedblive et miljø, hvor man kan udvikle sig, som er præget af tryghed, respekt, omsorg tolerance. Vores antimobbestrategi

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Undervisningsudvalget 2016-17 UNU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 94 Offentligt TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Målgruppe Arrangør Taletid Samråd i Undervisningsudvalget Svar på samrådsspørgsmål

Læs mere

For møde nr. 30 SKOLEBESTYRELSEN. Tirsdag den 4. februar 2014. Kl. 19.00 21.00

For møde nr. 30 SKOLEBESTYRELSEN. Tirsdag den 4. februar 2014. Kl. 19.00 21.00 Dagsorden For møde nr. 30 SKOLEBESTYRELSEN Tirsdag den 4. februar 2014 Kl. 19.00 21.00 Mødelokale 3, Mølholm Skole ÅBEN DAGSORDEN:... 176 SAGER TIL EFTERRETNING:... 176 201. Orientering.... 176 202. Planlægningsfaciliteter...

Læs mere

Nyhedsbrev juni 2015

Nyhedsbrev juni 2015 Nyhedsbrev juni 2015 Skolebestyrelsens nyhedsbrev vil denne gang omhandle nyt fra bestyrelsesmøderne i april og maj. Sidst, men ikke mindst, vil I kunne læse skolebestyrelsens behandling af evalueringen

Læs mere

Overbygningen. Velkommen. - til nye elever og forældre i klasse

Overbygningen. Velkommen. - til nye elever og forældre i klasse Overbygningen Velkommen - til nye elever og forældre i 7. 9. klasse Vi vil med denne folder byde velkommen til nye overbygningselever og deres forældre. Det er naturligvis ikke muligt fortælle alt her,

Læs mere

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl. 19.00 21.00 Programmet for aftenen: 1. Skolebestyrelsen byder velkommen 2. Skoleledelsen om skolereformen på Nærum Skole 3. Skolebestyrelsens

Læs mere

Kalender: Syddjurs Friskole Ugebrev oktober 2016

Kalender: Syddjurs Friskole Ugebrev oktober 2016 Syddjurs Friskole Ugebrev 40 7. oktober 2016 Ugebrevet udkommer normalt hver fredag. Indlæg sendes senest torsdag kl. 20.00 til syddjursfriskolenyhedsbrev@hotmail.com Kontornyt uge 40 Kalender: 10-11/10:

Læs mere

Forældre på Billesborgskolen

Forældre på Billesborgskolen Forældre på Billesborgskolen Vi er glade for det gode samarbejde med jer forældre. I bakker lærere og skole op og lever med i skolens hverdag. Når skole og hjem står sammen om opgaven med at give barnet

Læs mere

Ledelsesberetning. Skolens formål. Skolen og dens virke. Hellested Friskole og Børnehus april 2015

Ledelsesberetning. Skolens formål. Skolen og dens virke. Hellested Friskole og Børnehus april 2015 Ledelsesberetning Hellested Friskole og Børnehus april 2015 Skolens formål Skolens formål er at drive friskole, fritidsordning, fribørnehave og snarligt frivuggestue ifølge skolens værdigrundlag og efter

Læs mere

SE MIG! jeg er på vej. Skoledistrikt Vest. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Vest

SE MIG! jeg er på vej. Skoledistrikt Vest. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Vest SE MIG! jeg er på vej Skoledistrikt Vest En god skolestart Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Vest Kære forældre! Det er en stor dag for alle børn, når de skal starte i skole. De er spændte

Læs mere

Enghaveskolen Faaborg Friskole. Årsberetning 2015 (april 2015-april 2016)

Enghaveskolen Faaborg Friskole. Årsberetning 2015 (april 2015-april 2016) Enghaveskolen Faaborg Friskole Årsberetning 2015 (april 2015-april 2016) Velkommen Jeg vil starte med på skolens vegne at takke alle jer, der er mødt op i dag. Enghaveskolen er en forældrestyret skole,

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 38. Godt nytår. Sygemeldinger. www.norreskov-skolen.dk Nørreskov-Skolen, den 16. januar 2012

Nyhedsbrev nr. 38. Godt nytår. Sygemeldinger. www.norreskov-skolen.dk Nørreskov-Skolen, den 16. januar 2012 www.norreskov-skolen.dk Nørreskov-Skolen, den 16. januar 2012 Nyhedsbrev nr. 38 Godt nytår Her kommer så det første nyhedsbrev i 2012. Godt nytår til elever og forældre på Nørreskov-Skolen. Godt at erfare,

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Lerpytter Friskole & Børnehaveskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Lerpytter Friskole & Børnehaveskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Lerpytter Friskole & Børnehaveskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 787035 Skolens navn: Lerpytter Friskole & Børnehave 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende

Læs mere

2013-14 udvides til at omfatte Sprog og adfærd 1. (K) 2012 -? Fortsat udvikling mod mere inklusion

2013-14 udvides til at omfatte Sprog og adfærd 1. (K) 2012 -? Fortsat udvikling mod mere inklusion 1. (K) 2012 -? Søholmskolens virksomhedsrapport 2012-14 (K)=fælles kommunale indsatsområder (L)= lokale indsatsområder Rød skrift er justeringer juni 2013 Fortsat udvikling mod mere inklusion Ingen eller

Læs mere