Eva. Fælleskabstraditionalist/Selvrealisering. dgi.dk/senior

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Eva. Fælleskabstraditionalist/Selvrealisering. dgi.dk/senior"

Transkript

1 Fælleskabstraditionalist/Selvrealisering Eva Eva er stadig aktiv på arbejdsmarkedet, men er begyndt at planlægge sin pensionisttil værelse og leder efter nye interesser og sociale fællesskaber, der kan tage over efter et langt og aktivt arbejds- og familieliv. Børnene er flyttet hjemmefra, og derfor er der nu tid til at fokusere på det gode liv.

2 yeva går op i sundhed og ønsker at give sig selv den bedste start på pensionisttilværelsen, hvilket hun ved kræver en sund krop og hjerne. yøkonomien er god, helbredet er fint, og der er plads og tid til et aktivt arbejds- og fritidsliv. Jobbet, familien i bredeste forstand, vennerne og fritidsinteresserne kommer i centrum. yselvforkælelse, motion og et sundt og godt liv, både nu og på sigt, driver Eva frem mod afsøgningen af forskellige former for aktivitet, gerne i sociale sammenhænge, da fællesskaber er vigtige for hende. yeva dyrker helst motion på hold gerne hvor der er et socialt element (med nye eller gamle veninder), hvor alle kan være med på det niveau, som passer den enkelte. y Hun deltager meget gerne i aktiviteter flere gange om ugen, og både klassiske og nyere former for motion har hendes interesse. Hun kræver dog fleksibilitet, da hendes travle kalender skal fungere i praksis. Hvad kan I tilbyde Eva?

3 Fælleskabstraditionalisten/Ny senior Bente Bente er efterlønner/pensionist. Den store frihed samt en god økonomi giver hende uendelige muligheder, og der bruges tid på rejser, familie, aktiviteter og nye sociale sammenhænge. Motion er vigtigt både nu og her og på sigt men skal passe ind i kalenderen, hvor veninderne også skal ses.

4 yefter et aktivt arbejdsliv er pensionisttilværelsen en sand fornøjelse for Bente, der nu har tid til at gøre alt det, hun ikke havde tid til tidligere. yhun er mest interesseret i træning på hold, hvor man kan melde sig til/fra, evt. med klippekort eller onlineløsninger, da rejseliv, andre fritidsinteresser, børnebørn mv. også skal passes og plejes. ymotion skal der også være plads til, men det må ikke være en sur pligt. Det skal være drevet af lysten til at få sig rørt og af det fællesskab, der opstår på holdet. ybente ser holdtræning og forpligtelsen over for andre deltagere som en motivation for at deltage og deltager derfor så meget som muligt. y Hun er selv arrangør af nogle af de sociale arrangementer, som motionsholdet afholder. Hvad kan I tilbyde Bente?

5 Fælleskabstraditionalisten/Rutinesenior Ulla Efter nogle gode år som aktiv globetrotter skruer Ulla ned for aktivitetsniveauet, og der søges nu tryghed i det kendte. Det er det bedste i livet, der gentages. Rutinen giver tryghed. Der fokuseres på én eller to fritidsaktiviteter, nære relationer og på familien.

6 yde første tegn på aldring viser sig, interessen for alt nyt og spændende falder, men Ulla ser ikke alderdommen som en hindring for et aktivt liv, bare det er på hendes eget niveau. yulla er måske blevet fysisk begrænset, men vil stadig gerne dyrke holdaktivitet på et niveau, hvor hun kan være med. Hvis der er gode tilbud i lokalområdet, deltager hun gerne, men det skal være nemt at komme til og fra. ydet er sammenholdet gennem årene, der giver Ulla lyst til at dyrke motion. Hun kan lide både at få pulsen lidt op og hygge sig med en god kop kaffe bagefter. yhun går gerne forrest og trækker gerne ægtefælle, venner og veninder med på holdet. y Motionen må gerne foregå på samme tid hver uge, gerne formiddag og gerne med fælles opvarmning og på tværs af køn (så ægtefællen også kommer afsted til motion), men med forskellige aktiviteter bagefter, så der kan vælges efter fysisk formåen og interesse. Hvad kan I tilbyde Ulla?

7 Individualisten/Selvrealisering Margit Margit har altid dyrket motion, men indtil nu ikke haft den nødvendige tid til det. Nu er børnene flyttet hjemmefra, og det er tid til, at hun kan sætte sig selv i centrum og nå sine personlige mål i træningen, samtidig med at karrieren lige får et sidste tryk inden pension.

8 ymargit har glædet sig rigtig meget til at få mere tid til at dyrke sig selv og sin krop. yefter det yngste barn har forladt reden, er det nu for alvor tid til at få bygget formen op igen med den foretrukne motionsform. ymotionen dyrkes, når det passer ind i en travl hverdag, enten alene eller med fast træningsmakker, der gør det nødvendigt at møde op til aftalte tidspunkter. ymargit mener, at det er vigtigt at stille krav til sig selv og sin træningsmakker, fokus er på træning og ikke alt muligt andet, da træningen ikke må ende ud i sniksnak. ytræningen og effekten af denne er mere vigtig, end hvem der trænes med. y Store hold og faste tider passer ikke altid Margit, men træning med en eller flere med lignende interesse og passion for motionen er god og givende. Hvad kan I tilbyde Margit?

9 Individualisten/Ny senior Jane Jane har planlagt pensionisttilværelsen længe! Der er meget, der skal nås, ses, opleves, gøres, og det handler om at få det maksimale ud af årene, inden de fysiske begrænsninger sætter ind. Jane har altid dyrket motion, men aldrig på hold, da det ikke har fungeret i hendes kalender og ikke har sagt hende noget.

10 ynu er der endelig tid til at rejse og leve livet, og hvis sportsgrenen er af en slags, der kan tages med på tur, er det absolut en fordel. yjane er vild med konkurrenceorienterede sportsgrene, hvor man kan følge sin egen fremgang og spille mod andre. Ferier har altid et element af sport og motion i sig, og det dyrkes både med venner, familie, rejsefæller mv. yhun går op i sin sport og ønsker at forbedre sig gennem træning, rådgivning og vejledning fra andre, herunder også professionelle trænere eller via en klub. Dermed bruges der også meget tid og mange penge på motion. Det er en høj prioritet. y Hun deltager gerne i specielle events indenfor sin sportsgren. Hvad kan I tilbyde Jane?

11 Individualisten/Rutinesenior Rigmor Fysikken er ikke længere, hvad den har været, men motion virker! Det er Rigmor klar over. Derfor er der faste dage i programmet med den type motion, som hun selv bedst kan lide. Hun vil gerne styre tempo og intensitet selv og er derfor ikke interesseret i holdtræning.

12 yrigmor mærker på egen krop og psyke, at motion er godt for hende, og hun dyrker det primært af ego istiske årsager. yhendes sociale omgangskreds er stor nok i forvejen, så det er ikke fællesskabet, der trækker. Hun er i stedet fokuseret på at få noget ud af tiden, der bruges på motion hun er altså mål- og effektfokuseret, men ikke et konkurrencemenneske. yhun ønsker at fortsætte med motionen så længe som overhovedet muligt og har udset sig en motionsform, der kan tilpasses hendes form efterhånden, som hun bliver ældre. y Så længe hendes foretrukne motion tilbydes i lokalområdet, og så længe hendes krop er med hende, så træner hun fast hver uge. Hvad kan I tilbyde Rigmor?

13 Konkurrencemennesket/Selvrealisering Inge Lise Der er masser af energi og kraft i Inge Lise, og hun brænder det gerne af på sin foretrukne motionsform, som altid har et element af konkurrence i sig. Motion skal være sjovt, krævende, og der må gerne vindes.

14 yhos Inge Lise er det den individuelle præstation, der tæller, og hun konkurrerer både mod sig selv og mod andre. yinge Lise har altid dyrket løb og har nu tid til at afse mange timer til både almindeligt løb i korte og lange stræk, trail racing og andre konkurrenceprægede løb. Jo mere krævende, des sjovere. yovervindelse af egne personlige barrierer og opnåelse af egne mål er drivkraften bag hendes prioritering af motion, som er noget af det vigtigste i hendes fritid. y Det indædte konkurrencemenneske finder ofte en sportsgren, hvor det er muligt at spore forbedringer i resultatet hurtige og det gælder også for Inge Lise, der nu har sat sig for at sætte sin personlige rekord, inden pensionisttilværelsen venter. Hvad kan I tilbyde Inge Lise?

15 Den forbeholdne/rutinesenior Lis Den fysiske formåen er ikke længere til store aktiviteter, og motivationen til at dyrke motion har aldrig rigtig været der. Skavanker, sygdom eller manglende erfaring med eller motivation til at dyrke motion betyder, at interesserne fokuseres omkring hjemlige sysler og familien, heriblandt eventuelle børnebørn.

16 ytrods den manglende erfaring med motion har en blodprop givet Lis motivation til både genoptræning og til forebyggelse af yderligere sygdom, hvorfor hun tager imod sygehusets tilbud om at blive kontaktet af en motionskonsulent. ylis føler sig mest tryg ved organiserede aktiviteter og stoler på sygehusets anbefalinger og følger de instrukser, der bliver givet. yhun foretrækker, at genoptræningen foregår tæt på hendes eget hjem, og at der tages hensyn til hendes personlige behov og niveau. y Store hold er ikke interessant for hende og vil skræmme hende væk. Der er behov for individuel hjælp og rådgivning, hvorfor mindre og overskuelige hold foretrækkes. Hvad kan I tilbyde Lis?

17 Fælleskabstraditionalist/Selvrealisering Hans Hans er en meget aktiv person, der både knokler på arbejde, derhjemme og i foreningslivet. Der springes ikke over, hvor gær det er lavest, og tingene skal gøres ordentligt. Aftaler overholdes også de faste aftaler med dem, han dyrker motion sammen med.

18 yhans er ikke helt klar til at give slip på arbejdslivet, men er klar over, at det har en naturlig afslutning, og han er mentalt ved at indstille sig på en mere rolig tilværelse, hvor der er plads til at dyrke familie, venner samt få gjort noget mere ved motionen. yhan har dyrket en bestemt motionsform i mange år og er ret god til den! Det motiverer meget, at der ofte vindes kampe, men det er ikke afgørende, da det mest af alt er fællesskabet, der trækker ham afsted. ydet sociale samvær under og efter motionen betyder en hel del. Det er her, gutterne kan få lov til at være rigtige mænd og se hinanden i en anden og mere aktiv kontekst. y Motionen dyrkes ofte flere gange om ugen, men dog med den fleksibilitet, som jobbet kræver. Hvad kan I tilbyde Hans?

19 Fælleskabstraditionalisten/Ny senior Jens Efter 3 år som pensionist har Jens fundet lidt ro igen. Kalenderen er fyldt op med aktiviteter både rejser, sport, hus, have, kurser etc. fylder, men motion har også fundet en plads i kalenderen.

20 yjens dyrker mest motionen for fælleskabets skyld, men også for at holde kroppen i gang. Selve sportsgrenen er ikke så vigtig; bare den indeholder noget med holdspil og får pulsen godt op. ydet sociale element er også vigtigt. Jens var karrieremenneske, og hans omgangskreds var baseret på arbejdspladsen, kunder mv. I pensionisttilværelsen har der været behov for at få etableret en ny venskabskreds, og den har foreningslivet givet ham. ydet er svært med faste tidspunkter, men da motionen prioriteres, deltages der i så meget som muligt hen over ugen og minimum 1 gang om ugen for at støtte op om fællesskabet. y Jens bidrager også gerne med organisering og praktisk arbejde omkring foreningslivet og stiller gerne op, når der er brug for det. Hvad kan I tilbyde Jens?

21 Fælleskabstraditionalisten/Rutinesenior Kaj Livet som aktiv pensionist drosles lidt ned, og der fokuseres på det, der giver mening i en livsfase, hvor alderen begynder at kunne mærkes. Selvom fysikken driller lidt, så giver Kaj ikke så let op. Han VIL røre sig flere gange om ugen og er glad for at komme lidt ud af huset.

22 ykaj er ikke længere så ung, som han tænker sig selv. Hans krop driller ham nogle gange. Men det stopper ham ikke. Ung af sind, (næsten) ung af krop. Det er i hvert fald ikke viljen, der mangler. ymed fast motion oplever han, at han kan holde skavanker og andre små problemer fra døren og så er det sociale element (før, under og efter) meget givtigt. yder rejses ikke så meget mere, og faste rutiner ses ikke som noget negativt, men som noget, der skaber ro i tilværelsen. Oplevelser søges i det nære, og fællesskabet med andre seniorer ses som noget meget værdifuldt. y Kaj deltager derfor gerne på faste ugedage og støtter også op om foreningen som frivillig arrangør af aktiviteter, indkaldelse til møder mv., og vil gerne have flere i omgangskredsen med. Hvad kan I tilbyde Kaj?

23 Individualisten/Selvrealisering Nis Nis har ikke tænkt sig at gå på pension foreløbig. Han har stadig masser af ting, der skal nås og opnås og et ansvar, som han tager meget alvorligt. Denne dedikation tager han også med sig over i sit privatliv, hvor han dyrker idræt på et højt plan med fokus på realisering af egne mål.

24 ynis er ikke særlig fællesskabsorienteret. Motion på hold, hvor det sikres, at alle kan være med, er for kedeligt og monotont. Nis har fokus er på sit helbred og sit liv hvis der er andre, der har det ligesådan, så vil han godt træne sammen med dem. ynis elsker holdspil og er ret god til det. Heldigvis kender han også andre, der er gode til det, og derfor bliver der booket baner og spillet kampe flere gange om ugen. yhan dyrker sport, fordi det er sundt, sjovt, og fordi det giver ham et personligt kick at vinde over modspilleren også selvom det er en god kammerat. ynis ønsker, at forholdene omkring baner, bookning mv. skal være så fleksible som muligt, og at faciliteterne er af god kvalitet (hvilket han også gladeligt betaler for). y Nis arrangerer gerne aktiviteter selv og behøver ikke være medlem af en forening med mindre et medlemskab løser en masse praktiske problemer for ham. Hvad kan I tilbyde Nis?

25 Individualisten/Ny senior Svend Svend er glad for livet som pensionist. Nu er der tid til alt det, der tidligere ikke var tid til. Han har gennem livet afprøvet mange forskellige former for individfokuseret motion og har et bredt repertoire at falde tilbage på i den nye livsfase.

26 yalle former for individuel og resultatorienteret motion har Svends interesse. Noget er han bedre til end an - det, men han er med på lidt af hvert. yefter en del år med afprøvning af nye motionsformer i selvrealiseringsfasen er Svend blevet meget glad for cykling. Cykling er godt, det er effektivt, der er fart på, og så handler det både om ham selv og om holdets samlede indsats. Men han deltager også gerne i andre former for motion. ysporten dyrkes i forholdsvis faste rammer, men er ikke mere firkantet, end at Svend kan vælge at springe fra/ til hen over ugen, alt efter hvad kalenderen dikterer. y Der er både ture på hverdage og i weekender, så der er noget, der kan passes ind i hans kalender, alt efter hvordan ugerne arter sig og det passer ham godt. Hvad kan I tilbyde Svend?

27 Individualisten/Rutinesenior Knud Vanens magt er stor. Og faste rutiner i form af faste spilletider og fast spillepartner gør livet nemt for Knud, der godt kan lide motion, men ikke er vild med at prøve en masse nyt af. Han er ikke et meget socialt menneske, men sætter pris på at spille mod andre.

28 yder er ikke så meget fart over feltet som for 10 år siden, men det er ikke lig med, at Knud ikke kan være aktiv. Han vil meget gerne, men har måske mærket de første små skavanker i form af dårligt knæ og er derfor tvunget til at sætte tempoet lidt ned meget mod hans vilje. ymotion i faste rammer er til at forstå, og da der er flere, der deltager fast, opbygges der over tid en slags fællesskab med fokus på sporten og på de turneringer, der arrangeres. y Lidt venskabelig konkurrence skader ikke, og øgenavne kan også falde efter en runde med den lille, hvide bold ved en omgang seniorvenlig bordtennis. En god stemning er afgørende for, at Knud deltager. Hvad kan I tilbyde Knud?

29 Konkurrencemennesket/Selvrealisering Kurt Kurt har været et konkurrencemenneske hele sit liv. Både på arbejde og i sporten. Det personlige mål er at nå ind først! Alt, hvad der kan måles på tid, er interessant, og motionen må gerne være udfordrende både for ham selv og for holdet.

30 ykurt har et meget aktivt arbejdsliv med fokus på fremdrift, karriere og konkrete resultater. Denne arbejdsmentalitet skinner igennem i hans privatliv, hvor der også altid knokles, satses og jagtes. ykurt går op i sin sport og vil gerne være blandt de bedste inden for en række forskellige sportsgrene, men meget gerne inden for den slags sport, hvor den individuelle indsats er afgørende. yhan var aktiv som ung, skruede lidt ned, mens familien tog alt fokus, og er nu klar til at give den gas igen på personlige mål, konkurrencer og er i stand til at afsætte den fornødne tid til det. y Det er kroppen, tempoet, de personlige mål og udfordringerne, der er i fokus og fællesskabet opstår indirekte ved, at flere har samme passion og dedikation. Hvad kan I tilbyde Kurt?

31 Den forbeholdne/rutinesenior Jørgen Motion er egentlig ikke noget for Jørgen. Det har aldrig været det og bliver det nok aldrig rigtigt. Det er kun af nød, at han nu deltager i holdmotion, og han er ikke specielt forventningsfuld eller fortrøstningsfuld. Der er dog en lille chance for, at han bliver bidt af det.

32 ysport og motion har aldrig været en del af Jørgens liv interessen og behovet har aldrig været der. Sport er noget, man ser i fjernsynet! Det er mere sofaen, god mad og avisen, der passes fast. ymen nu melder der sig alligevel et par skavanker, som måske kan holdes i ave med lidt motion og ved, at kroppen bliver rørt. ymen der sker ikke rigtig noget i hvert fald ikke så længe Jørgen selv skal arrangere det. Og da hans omgangskreds består af ikke-motionister, er det ikke derfra, der kommer gode idéer. y Egen læge sætter ham i kontakt med en motionsrådgiver hos kommunen, og der arrangeres deltagelse på motionshold i 8 uger. Her opdager han, at det er både hårdt og godt at dyrke motion, og han finder ud af, at det sociale element i træningen også giver ham noget. Hvad kan I tilbyde Jørgen?

DGI Idræt for seniorer. DGI Idræt for seniorer. dgi.dk/senior

DGI Idræt for seniorer. DGI Idræt for seniorer. dgi.dk/senior DGI Idræt for seniorer DGI Idræt for seniorer Vi Mellem klæ r dig stolemotion på til en bedre og ironman svømmeundervisning /senior DGI Landsdelsforeninger Indhold 3 DGI Vestjylland 79 40 42 50 vestjylland@

Læs mere

Idræt om dagen. Idræt for seniorer i DGI s lokalforeninger. dgi.dk/senior

Idræt om dagen. Idræt for seniorer i DGI s lokalforeninger. dgi.dk/senior Idræt for seniorer i DGI s lokalforeninger Idræt om dagen Skab liv i dagtimerne ved at udvikle tilbud til seniorer i din forening. Med Idræt om dagen er der mange muligheder for at invitere en stadig større

Læs mere

En undersøgelse fra Mariagerfjord Kommune. Når børnene. råber op! Børns barrierer og motivation for idrætsdeltagelse

En undersøgelse fra Mariagerfjord Kommune. Når børnene. råber op! Børns barrierer og motivation for idrætsdeltagelse En undersøgelse fra Mariagerfjord Kommune Når børnene råber op! Børns barrierer og motivation for idrætsdeltagelse Når børnene råber op! Når børnene råber op, får vi indsigt i hvilke barrierer og motivationsfaktorer

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER UNGES FRITIDSLIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER UNGES FRITIDSLIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER UNGES FRITIDSLIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL UNGES FRITIDSLIV En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel Udgivet af Børnerådet april 2019 Grafisk design: Peter Waldorph

Læs mere

isi.dk Lev drømmen ISI Idrætsefterskole ISI.DK ISI Idrætsefterskole ISI Idrætshøjskole ISI.DK ISI Idrætshøjskole

isi.dk Lev drømmen ISI Idrætsefterskole ISI.DK ISI Idrætsefterskole ISI Idrætshøjskole ISI.DK ISI Idrætshøjskole isi.dk Lev drømmen ISI.DK ISI Idrætsefterskole Velkommen til en oplevelse for livet På ISI elsker vi idræt. Her har du chancen for at udvikle dig - som person og inden for den idræt, du brænder for. Rammerne

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2018 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Projekt Reklamefilm Kom/IT. 18-03-2014 2.y, HTX, EUC Syd Sønderborg Sahra M. Andersen

Projekt Reklamefilm Kom/IT. 18-03-2014 2.y, HTX, EUC Syd Sønderborg Sahra M. Andersen Projekt Reklamefilm Kom/IT 18-03-2014 2.y, HTX, EUC Syd Sønderborg Sahra M. Andersen Projektbeskrivelse Projektet går ud på at der skal udarbejdes en reklamefilm, der reklamere for en virksomhed/institution/produkt,

Læs mere

recepten på motivation

recepten på motivation BS& recepten på motivation Alle - også BS - har kun fået én krop udleveret til hele livet, og den skal der passes på. Det gøres bedst ved bl.a. at lade motivationen drive én. BS Christiansen giver sin

Læs mere

Et værdigt seniorliv. Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik

Et værdigt seniorliv. Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik Et værdigt seniorliv Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik Vedtaget af Byrådet den 5. september 2018 Indhold Forord...4 Vision...5 Om ældre/målgruppe for politikken... 6 Temaer...10 Fællesskab...12

Læs mere

FODBOLD FITNESS DIN SUNDE OG FLEKSIBLE MULIGHED MINDRE BANER OG ALTID MED BOLD SPIL NÅR DU HAR TID OG LYST SUNDT, SJOVT OG SOCIALT DBU.

FODBOLD FITNESS DIN SUNDE OG FLEKSIBLE MULIGHED MINDRE BANER OG ALTID MED BOLD SPIL NÅR DU HAR TID OG LYST SUNDT, SJOVT OG SOCIALT DBU. DIN SUNDE OG FLEKSIBLE MULIGHED MINDRE BANER OG ALTID MED BOLD SPIL NÅR DU HAR TID OG LYST SUNDT, SJOVT OG SOCIALT DBU.DK/ KOLOFON: Udgiver: Dansk Boldspil-Union DBU Allé 1, 2605 Brøndby Tekst: DBU Kommunkation

Læs mere

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Krop og psyke hænger sammen, så du kan ikke lære at leve uden stress uden at fokusere og ændre på både det fysiske og psykiske element. I dette afsnit sætter

Læs mere

Idékatalog til BMX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse

Idékatalog til BMX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse Idékatalog til BMX - Forslag til rekruttering og fastholdelse 1 Hvad forstås ved frivilligt arbejde? På både Strategiseminaret (september 2012) og Klublederseminaret (november 2012) blev der diskuteret

Læs mere

Krocket. Idræt for seniorer i DGI s lokalforeninger. dgi.dk/senior

Krocket. Idræt for seniorer i DGI s lokalforeninger. dgi.dk/senior Idræt for seniorer i DGI s lokalforeninger Krocket Krocket et udendørs spil med køller og kug ler. Få frisk luft, motion og konkurrence. Krocket er et taktisk og spændende makkerspil, hvor man konkurrerer

Læs mere

INSPIRATION TIL. Livsfasepolitik Seniorpolitik på arbejdsmarked

INSPIRATION TIL. Livsfasepolitik Seniorpolitik på arbejdsmarked INSPIRATION TIL Livsfasepolitik Seniorpolitik på arbejdsmarked Selvrealisering Vi står overfor en ny generationer som samfundet, sundhedsvæsenet, virksomhederne og mange enkeltpersoner ikke har opnået

Læs mere

Et værdigt seniorliv Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik. Udkast april 2016

Et værdigt seniorliv Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik. Udkast april 2016 Et værdigt seniorliv Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik Udkast april 2016 1 1. Forord og vision for politikken Velkommen til Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik. Som navnet siger, er

Læs mere

Den lyseblå tråd i FCKG Esbjerg

Den lyseblå tråd i FCKG Esbjerg Den lyseblå tråd i FCKG Esbjerg Baggrund Igennem flere år har der i bestyrelsen i FC King George været en drøm om at starte en børne- og ungdomsfodbold afdeling i klubben, og 2013 er året, hvor denne drøm

Læs mere

Program over hold for vintersæsonen i Jegerup 19/20

Program over hold for vintersæsonen i Jegerup 19/20 Alle hold starter op i uge 36. Gymnastikopvisningen er d. 28 marts kl. 14.00 Alle aktiviteterne foregår i Egehuset i Jegerup Program over hold for vintersæsonen i Jegerup 19/20 Floorball for børn/unge.

Læs mere

Pilates B Nyhedsbrev Juni 2014

Pilates B Nyhedsbrev Juni 2014 Pilates B Nyhedsbrev Juni 2014 Sommertræning SOMMER! Længe ventet for de fleste den er her nu! Så nyd det hver dag og vær god ved dig selv og din krop. Hvis du skal nyde den skønne danske sommer hjemme

Læs mere

Motion og Kost i dit SundhedsHus. Et gratis tilbud til dig, der har diabetes 2 eller forstadier hertil, forhøjet blodtryk eller forhøjet kolesterol

Motion og Kost i dit SundhedsHus. Et gratis tilbud til dig, der har diabetes 2 eller forstadier hertil, forhøjet blodtryk eller forhøjet kolesterol www.ballerup.dk/sundhedshuset Information til borgeren Motion og Kost i dit SundhedsHus Et gratis tilbud til dig, der har diabetes 2 eller forstadier hertil, forhøjet blodtryk eller forhøjet kolesterol

Læs mere

Klubhus. - hvilke andre aktiviteter kan man lave i klubhuset. - hvad er behovet til klubhuset

Klubhus. - hvilke andre aktiviteter kan man lave i klubhuset. - hvad er behovet til klubhuset Klubhus - hvilke andre aktiviteter kan man lave i klubhuset. - hvad er behovet til klubhuset Klubhus. Hvilke andre aktiviteter kan man lave i klubhuset. Hvad er behovet til klubhuset. Forpagter til klubhuset.

Læs mere

Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen?

Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen? Din e-guide til mere OVERSKUD Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen? For at hjælpe dig på vej med at finde dit overskud har jeg formuleret 7 vigtige spørgsmål.

Læs mere

KOM I GANG MED AT LØBE EN GUIDE, DER KAN HJÆLPE DIG TIL AT LØBE MED FORNØJELSE.

KOM I GANG MED AT LØBE EN GUIDE, DER KAN HJÆLPE DIG TIL AT LØBE MED FORNØJELSE. KOM I GANG MED AT LØBE EN GUIDE, DER KAN HJÆLPE DIG TIL AT LØBE MED FORNØJELSE. KOM GODT I GANG MED AT LØBE Formålet med denne guide er at hjælpe dig til at løbe med fornøjelse, forbedre din form og undgå

Læs mere

Instruktør i stolemotion. En guide til dig, som vil gøre en indsats for mindre mobile ældre

Instruktør i stolemotion. En guide til dig, som vil gøre en indsats for mindre mobile ældre Instruktør i stolemotion En guide til dig, som vil gøre en indsats for mindre mobile ældre 1 INDHOLD Fakta om stolemotion 4 Din opgave som instruktør 6 Sådan får du hjælp 9 Praktisk om træningen 10 Jeg

Læs mere

FODBOLD FITNESS. Din sunde og fleksible mulighed

FODBOLD FITNESS. Din sunde og fleksible mulighed FODBOLD FITNESS Din sunde og fleksible mulighed FORORD 2 Dette hæfte er til dig, der er på udkig efter en motionsform, som er både sund, sjov og social og som kan tilpasses din travle hverdag. Dansk Boldspil-Union

Læs mere

OutdoorMums: Efterfødselstræning og naturvejledning

OutdoorMums: Efterfødselstræning og naturvejledning OutdoorMums: Efterfødselstræning og naturvejledning Af Nanna Winbladh, naturvejleder i Kolding Kommune OutdoorMums er efterfødselstræning i naturen kombineret med naturvejledning. Hver torsdag formiddag

Læs mere

Sådan holder du fast i sommerformen

Sådan holder du fast i sommerformen Sådan holder du fast i sommerformen Du har haft tid til at træne lidt ekstra, og du har ikke været så udkørt hver eftermiddag, at du er faldet i sukkerfælden. Men du kan godt få den gode sommerenergi med

Læs mere

Guide. Skift ferieformen ud med topformen. sider. Juli Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Ud af comfortzonen med Krisztina Maria

Guide. Skift ferieformen ud med topformen. sider. Juli Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Ud af comfortzonen med Krisztina Maria Foto: Scanpix Guide Juli 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 12 sider Skift ferieformen ud med topformen Ud af comfortzonen med Krisztina Maria Skift ferieformen ud med topformen INDHOLD:

Læs mere

Idékatalog til MX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse

Idékatalog til MX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse Idékatalog til MX - Forslag til rekruttering og fastholdelse 1 Hvad forstås ved frivilligt arbejde? På både Strategiseminaret (september 2012) og Klublederseminaret (november 2012) blev der diskuteret

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Billardklubbernes arbejde med rekruttering og fastholdelse af medlemmer.

Billardklubbernes arbejde med rekruttering og fastholdelse af medlemmer. Billardklubbernes arbejde med rekruttering og fastholdelse af medlemmer. Dansk billard står med en kæmpe udfordring i sit virke og i sine mange klubber. Hvordan rekruttere vi nye medlemmer, og hvordan

Læs mere

Få alle med inkluder mennesker med psykiske vanskeligheder

Få alle med inkluder mennesker med psykiske vanskeligheder Få alle med inkluder mennesker med psykiske vanskeligheder DANSK ARBEJDER IDRÆTSFORBUND IFs Idræt for sindet - siden 1996 Få alle med Mange mennesker med psykiske vanskeligheder dyrker efterhånden idræt

Læs mere

Idræt og læring forfra

Idræt og læring forfra Idræt og læring forfra Kan kommunen skabe mere og bedre idræt for en større andel af befolkningen, hvis man tænker forfra? Hvis jeg havde frie hænder 1 Hvad vil mennesker med fritiden? dyrke deres LYST

Læs mere

DEBATKORT. om det gode værtskab

DEBATKORT. om det gode værtskab 20 DEBATKORT om det gode værtskab Hvad er debatkort? Debatkortene er et værktøj til at skabe dialog og refleksion. Udfordringerne på kortene er oplæg til samtale om det gode værtskab, der giver forståelse

Læs mere

Tættere på medlemmernes behov

Tættere på medlemmernes behov Tættere på medlemmernes behov Fokus på udvikling af bedre tilbud til foreningsmedlemmer med tennisforbundets medlemsanalyse som case. Vejen den 25. maj 2011. Den organiserede (voksen)idræt er under pres

Læs mere

Demografisk profil (M/K) 25-45-årige. Interesserede og garagegolfere ligner hinanden:

Demografisk profil (M/K) 25-45-årige. Interesserede og garagegolfere ligner hinanden: VELKOMMEN Demografisk profil (M/K) 25-45-årige Interesserede og garagegolfere ligner hinanden: Ejerbolig Mellemlang eller lang videregående uddannelse Funktionær med husstandsindkomst over gennemsnittet

Læs mere

1Unge sportudøveres prioritering og planlægning

1Unge sportudøveres prioritering og planlægning 1Unge sportudøveres prioritering og planlægning UNGE SPORTUDØVERES PRIORITERING OG PLANLÆGNING Oldengaard.dk har foretaget en spørgeskemaundersøgelse over nettet for at afdække unge sportudøveres prioriteringer

Læs mere

Dit (arbejds-) liv som senior

Dit (arbejds-) liv som senior Dit (arbejds-) liv som senior - Håndtering af livsændringer Dansk Magisterforening, København og Århus 1/10 og 13/11 2014 Direktør cand.psych. Morten Holler Tal fra Danmarks Statistik: Hovedparten af de

Læs mere

Det vigtigste er IKKE at vinde men at blive bedre! Perspektiver på gode idrætsmiljøer for børn og unge i skolen og foreningen

Det vigtigste er IKKE at vinde men at blive bedre! Perspektiver på gode idrætsmiljøer for børn og unge i skolen og foreningen Det vigtigste er IKKE at vinde men at blive bedre! Perspektiver på gode idrætsmiljøer for børn og unge i skolen og foreningen Hvad er der på menuen? Jeg vil blive bedre - hvad er vigtigt for børn når de

Læs mere

Velkommen. Mentaltræner Jane Meyer-Zeuthen

Velkommen. Mentaltræner Jane Meyer-Zeuthen Velkommen Hvem er nu det og hvad nu..? Jane Meyer-Zeuthen. Arbejder som skolelærer, coach og mentaltræner. Jeg arbejder med personer som vil noget mere Hvad er formålet? OVERSKUD FORMAT VILJE Personlig/mental

Læs mere

Idræt-leg-bevægelses-SFO

Idræt-leg-bevægelses-SFO Idræt-leg-bevægelses-SFO Vi har vores opmærksomhed rettet imod den kropslige udfoldelse og bevægelsesglæde i hverdagens aktiviteter. Hver dag tilbyder vi børnene aktiviteter i festsalen, tumlesalen, skoven

Læs mere

Koncentration. Sigt. Ram plet. Lær at skyde i din lokale skytteforening

Koncentration. Sigt. Ram plet. Lær at skyde i din lokale skytteforening Lær at skyde i din lokale skytteforening Koncentration. Sigt. Ram plet. Alle kan gå til skydning uanset alder og fysisk form. Find et skytteforening i dit lokalområde og giv dig selv en udfordring Læs

Læs mere

De oversete idrætsudøvere kombinerer fællesskab og fleksibilitet

De oversete idrætsudøvere kombinerer fællesskab og fleksibilitet De oversete idrætsudøvere kombinerer fællesskab og fleksibilitet Det er en udbredt opfattelse, at nyere individuelle motionsformer som løb og fitness, der har vundet kraftigt frem, står i modsætning til

Læs mere

Ebberup Idrætsforening

Ebberup Idrætsforening Velkommen til Fitness Fodbold Håndbold Løb Petanque Senior idræt I denne folder kan du læse om hvilke idrætter og aktiviteter, de enkelte afdelinger i (EIF), kan tilbyde dig og din familie - som en sportslig

Læs mere

Indhold Målgruppe 5 Din betydning som træner Mål 5 Spørg ind Hvad skal vi lære om? Forældrenes betydning Viden børn, trivsel og fodbold

Indhold Målgruppe 5 Din betydning som træner Mål 5 Spørg ind Hvad skal vi lære om? Forældrenes betydning Viden børn, trivsel og fodbold TRÆNERHÆFTE 1 Målgruppe 5 Indhold Mål 5 Hvad skal vi lære om? 6 Viden børn, trivsel og fodbold 8 Børn, trivsel og fodbold 11 Refleksion noter 12 Samspil og sammenhæng 13 Refleksion noter 14 Din betydning

Læs mere

Spørg dem, du ikke plejer at spørge

Spørg dem, du ikke plejer at spørge Husk at spørge Tjek i det rum du er i: Hvor mange er blevet spurgt eller prikket, om de vil være frivillige? Undersøg evt. hvordan de er blevet spurgt - lad dem fortælle historien. Erfaringer og undersøgelser

Læs mere

Den 14. november 2018 blev der afholdt en energifyldt workshop om Bevæg dig for livet i Lejre Kommune.

Den 14. november 2018 blev der afholdt en energifyldt workshop om Bevæg dig for livet i Lejre Kommune. Indhold Den 14. november 2018 blev der afholdt en energifyldt workshop om Bevæg dig for livet i Lejre Kommune. Der var samlet over 100 borgere, frivillige, foreninger, skovejere, sundhedsprofessionelle,

Læs mere

Om turneringer. Det er der flere grunde til at se på vores forhold: Først lidt om selve turneringerne:

Om turneringer. Det er der flere grunde til at se på vores forhold: Først lidt om selve turneringerne: Om turneringer Turneringsformatet er lavet lidt om i år. Når jeg nu fortæller lidt om, hvorfor og hvordan kommer jeg samtidig til at fortælle lidt om de problemstillinger, vi i øvrigt har i klubben som

Læs mere

Bilag til Generelle oplysninger

Bilag til Generelle oplysninger Mestring Her skal du skrive, hvordan Hvordan vil du beskrive borgeren beskriver sig selv som dig selv som person? person, og hvordan borgeren tænker om sig selv og sin Hvad er det, du gerne vil situation?

Læs mere

SUNDHED I GEAR Vil du i gang med sundhedsarbejdet på din egen arbejdsplads?

SUNDHED I GEAR Vil du i gang med sundhedsarbejdet på din egen arbejdsplads? SUNDHED I GEAR Vil du i gang med sundhedsarbejdet på din egen arbejdsplads? HVORFOR SUNDHEDS ARBEJDE? Vi tilbringer omkring halvdelen af vores vågne timer på arbejdspladsen. Derfor betyder arbejdspladsen

Læs mere

Hvad skal der til for, at folk vil åbne bildøren for hinanden?

Hvad skal der til for, at folk vil åbne bildøren for hinanden? Hvad skal der til for, at folk vil åbne bildøren for hinanden? kasper.noer@alexandra.dk Vision 2030 for Aarhus by www.smartmobilitet.dk Udfordring Mobility as a Service Nigel Zhuwaki Studiets opdrag Hvor

Læs mere

Glæder mig rigtig meget til at møde jer, lære jer at kende og hjælpe jer mod jeres mål. Vi ses ;-)

Glæder mig rigtig meget til at møde jer, lære jer at kende og hjælpe jer mod jeres mål. Vi ses ;-) Aarhus 1900 CÆCILIE Jeg er 24 år og kommer oprindeligt fra Aalborg, hvor jeg har læst idræt i et år på Aalborg Universitet. Jeg følte for at prøve noget nyt, og jeg valgte at tage overlov fra studiet for

Læs mere

Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE.

Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE. UDVALGET FOR KULTUR OG FRITID - i Lejre Kommune Kære Borger, Kære Gæst - i Lejre Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE. Meningen med vore

Læs mere

ÆLDRE- OG VÆRDIGHEDSPOLITIK

ÆLDRE- OG VÆRDIGHEDSPOLITIK ÆLDRE- OG VÆRDIGHEDSPOLITIK 2019-2022 Titel: Frederiksberg Kommunes Ældre- og Værdighedspolitik 2019-2022 Udgivet af: Frederiksberg Kommune Smallegade 1 2000 Frederiksberg December 2018 Foto: Grafisk design:

Læs mere

Fysioterapeut Peter Brandt ATT, Odense 1

Fysioterapeut Peter Brandt ATT, Odense 1 12 12 2016 Fysioterapeut Peter Brandt ATT, Odense 1 Egenomsorg Fysioterapeut Peter Brandt ATT Odense B O S Base of support For at kunne stå i mod, må jeg kunne stå fast Hvis jeg skal af sted, må jeg have

Læs mere

lev godt og længe en sundhedspolitik for borgerne i Helsingør Kommune

lev godt og længe en sundhedspolitik for borgerne i Helsingør Kommune lev godt og længe en sundhedspolitik for borgerne i Helsingør Kommune 2017-2022 Sundhed handler om at have det så godt fysisk, socialt og mentalt, at alle borgere er i stand til at leve det liv, de gerne

Læs mere

Vinderidéer Idrættens IdéLab 2019

Vinderidéer Idrættens IdéLab 2019 Vinderidéer Idrættens IdéLab 2019 Ungdommens Folkemøde 2019 5.-6. september 2019 På Ungdommens Folkemøde afholdte DGI workshoppen Idrættens IdéLab 2019, her deltog 270 elever fra hele landet. Seks runder

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

Guide. Få MEST ud af din træning i fitnesscenteret. Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Ud af comfortzonen med Krisztina Maria

Guide. Få MEST ud af din træning i fitnesscenteret. Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Ud af comfortzonen med Krisztina Maria Foto: Scanpix Guide Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Få MEST ud af din træning i fitnesscenteret Ud af comfortzonen med Krisztina Maria Kom i form med Krisztina Maria INDHOLD I

Læs mere

Løb din drømme 10 km til sommer!

Løb din drømme 10 km til sommer! havstrygerne.dk 12-ugers spændende træning forude: Løb din drømme 10 km til sommer! Rigtig mange i klubben har en drøm om at bryde en grænse på sin 10 km tid; under 70 minutter, under en time, under 55

Læs mere

FREMTIDENS ATLETIKMILJØER

FREMTIDENS ATLETIKMILJØER #vejen20 Trygve Laub Asserhøj, analytiker på Idrættens Analyseinstitut FREMTIDENS ATLETIKMILJØER Fastholdelse som nøglen til vækst Idan-undersøgelse for Dansk Atletik Forbund med støtte fra Nordea-fonden

Læs mere

UDVIKLINGSPROJEKT 2014-2017. Formål:

UDVIKLINGSPROJEKT 2014-2017. Formål: UDVIKLINGSPROJEKT 2014-2017 Formål: Klatresporten udvikler sig hurtigt I følge IFSC (International Federation of Sport Climbing) kommer der 3.000 nye klatrere til hver dag. Ses på sammenlignelige lande

Læs mere

LØB ER VOKSNES DANSERKERES FORETRUKNE IDRÆTSAKTIVITET

LØB ER VOKSNES DANSERKERES FORETRUKNE IDRÆTSAKTIVITET LØB ER VOKSNES DANSERKERES FORETRUKNE IDRÆTSAKTIVITET 40 % Ikke Voksne i forening (16+år): I forneing 30 % 20 % 10 % 0 % LØBEEVENTS ER EN INDUSTRI og et hårdt udskilningsløb. DAGENS LØBETUR HVEM LEVERER

Læs mere

Boost formen efter ferien..!

Boost formen efter ferien..! havstrygerne.dk 8-ugers træningsprogram: Boost formen efter ferien..! den 14. august starter vi et 8-ugers træningsforløb op som sikrer en god form til efterårets mange løb! Træningen bliver tilrettelagt

Læs mere

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt?

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt? Interview gruppe 2 Interviewperson 1: Hvad hedder i? Eleverne: Anna, Fatima, Lukas Interviewperson 1: Hvor gamle er i? Eleverne: 15, 16, 15. Interviewperson 1: Jeg ved ikke hvor meget i lige har hørt,

Læs mere

Jeg har solgt min virksomhed men hvad nu med mig?

Jeg har solgt min virksomhed men hvad nu med mig? Jeg har solgt min virksomhed men hvad nu med mig? Af Søren Braskov, erhvervspsykolog og partner i HumanAct Som ejerleder brænder man for sin virksomhed. Derfor kan det være en svær overgang, når man vælger

Læs mere

Fælles start - fem muligheder! Formål: Det laver vi:

Fælles start - fem muligheder! Formål: Det laver vi: Fælles start - fem muligheder! Kan du lide at bruge din krop? Ved du, at det kan være udviklende,udfordrende men fremfor alt sjovt at bevæge sig? Ved du, at bevægelse giver energi og overskud og fremmer

Læs mere

Roning Sund og. sjov motion. i årevis

Roning Sund og. sjov motion. i årevis Roning Sund og sjov motion i årevis Hvordan får man på samme tid mulighed for at komme i god form, tabe sig (hvis nødvendigt), opnå personlige resultater, hygge sig sammen med gode kammerater og nyde oplevelser

Læs mere

Det handler om meget mere end kraftspring og rullefald?

Det handler om meget mere end kraftspring og rullefald? Det handler om meget mere end kraftspring og rullefald? Perspektiver på tweens, ungdom og gymnastik i en synes godt om -kultur! Middelfart 17.november 2013 Hvad er der på dagsordenen? De digitale indfødte

Læs mere

Fodbold: En folkebevægelse i forandring

Fodbold: En folkebevægelse i forandring v/bent Clausen, formand for Fodbold: En folkebevægelse i forandring Idrættens største udfordringer II Vejen Idrætscenter 30. 31. maj 2012 Vision 2015: At være den mest attraktive sport for Aktive spillere

Læs mere

DRONNINGLUND GYMNASTIKFORENING. Vi har sæsonopstart i uge 36, og glæder os til at se dig!

DRONNINGLUND GYMNASTIKFORENING. Vi har sæsonopstart i uge 36, og glæder os til at se dig! DRONNINGLUND GYMNASTIKFORENING Vi har sæsonopstart i uge 36, og glæder os til at se dig! Om Dronninglund Gymnastikforening 2 Dronninglund Gymnastikforening er en forening med omkring 250 medlemmer. Vi

Læs mere

Fasthold viden +55 år - en stærk og motiverende ressource!

Fasthold viden +55 år - en stærk og motiverende ressource! "Seniorer har skabt et vigtigt fundament for en stærk dansk økonomi Fasthold viden +55 år - en stærk og motiverende ressource! Et godt og langt arbejdsliv Alder er et tabu Virksomhederne frygter diskrimination

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

CBK Ungdom Nyheder og info om aktiviteter for resten af sæsonen

CBK Ungdom Nyheder og info om aktiviteter for resten af sæsonen CBK Ungdom Nyheder og info om aktiviteter for resten af sæsonen Kære CBK ere, Først en indrømmelse dette nyhedsbrev er langt, men vi håber dog alligevel at I kan finde et pusterum i den travle hverdag

Læs mere

Interview med eleven Lærke I = interviewer (Lasse), L = informant (Lærke)

Interview med eleven Lærke I = interviewer (Lasse), L = informant (Lærke) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 I: Hvilke nogle lektioner har I haft i dag? L: Hvilke nogle lektioner vi har haft i dag, vi har haft engelsk og samfundsfag.

Læs mere

Løbetræning for begyndere 1

Løbetræning for begyndere 1 Løbetræning for begyndere 1 Lige nu sidder du med en PDF-fil der forhåbentlig vil gavne dig og din løbetræning. Du sidder nemlig med en guide til løbetræning for begyndere. Introduktion Denne PDF-fil vil

Læs mere

I gamle dag gik man til idræt for at være sammen med sine venner det gør man ikke

I gamle dag gik man til idræt for at være sammen med sine venner det gør man ikke I gamle dag gik man til idræt for at være sammen med sine venner det gør man ikke mere Perspektiver på tweens, unge og en fritidsarena i forandring! Vejen 18.november 2017 Program (vejledende ) - Hvilke

Læs mere

Svæveflyvning i udviklingens tegn Fastholdelse og medlemsrekruttering

Svæveflyvning i udviklingens tegn Fastholdelse og medlemsrekruttering Illustration udlånt af Center for Idræt og Arkitektur Svæveflyvning i udviklingens tegn Fastholdelse og medlemsrekruttering Peter Forsberg Analytiker Play The Game, Videncenter for Folkeoplysning Tlf.:

Læs mere

Evaluering af projekt Mor i bevægelse. Hanne Kristine Hegaard Jordemoder, ph.d Forskningsenheden for Mor og Barns Sundhed, Rigshospitalet

Evaluering af projekt Mor i bevægelse. Hanne Kristine Hegaard Jordemoder, ph.d Forskningsenheden for Mor og Barns Sundhed, Rigshospitalet Evaluering af projekt Mor i bevægelse Hanne Kristine Hegaard Jordemoder, ph.d Forskningsenheden for Mor og Barns Sundhed, Rigshospitalet 1 Evaluering Interventionsgruppe (n=65) Matchet kontrolgruppe (n=89)

Læs mere

SKAB FLEKSIBLE RAMMER OM ET NYT BADMINTONFÆLLESSKAB. - få FleksiFjer i din klub. Sammen om et aktivt Danmark bevægdigforlivet.dk

SKAB FLEKSIBLE RAMMER OM ET NYT BADMINTONFÆLLESSKAB. - få FleksiFjer i din klub. Sammen om et aktivt Danmark bevægdigforlivet.dk SKAB FLEKSIBLE RAMMER OM ET NYT BADMINTONFÆLLESSKAB - få FleksiFjer i din klub Sammen om et aktivt Danmark bevægdigforlivet.dk Et uforpligtende motionstilbud, hvor man dukker op i hallen og spiller kampe

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

NYHEDSBREV NR. 1/2017

NYHEDSBREV NR. 1/2017 SELVHJÆLP Ringkøbing-Skjern NYHEDSBREV NR. 1/2017 I dette nyhedsbrev kan du bl.a. læse om et nyt tilbud: Åben café for alle, der har erhvervet en senhjerneskade samt deres pårørende. Selvhjælp Ringkøbing-Skjern

Læs mere

Daniel Thomsen & Michael Mark Passionen

Daniel Thomsen & Michael Mark Passionen HVEM ER VI? Konceptet og ideen bag Sportsmakker er skabt af to sportsglade fyre, der har en fælles passion for at motivere flere til at dyrke idræt. Daniel Thomsen & Michael Mark har begge flere års erfaring

Læs mere

Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015

Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015 2015 Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 3 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

Om eleverne på Læringslokomotivet

Om eleverne på Læringslokomotivet Om eleverne på Læringslokomotivet LÆRINGS- LOKOMOTIVET Intensive læringsforløb Indhold Forord 5 Om at føle sig privilegeret... 6 Om at have faglige udfordringer... 8 Om at have personlige og sociale udfordringer...

Læs mere

Fleksibel håndbold til voksne

Fleksibel håndbold til voksne S S E N T I F D L O B D N HÅ B U L K stilbud g n N i I n æ r D t I nt et suveræ l i t g n i n Vejled Fleksibel håndbold til voksne Håndboldfitness er suveræn motion, der kombinerer det bedste fra en håndboldtræning.

Læs mere

Sammensæt dit eget styrketræningsprogram

Sammensæt dit eget styrketræningsprogram Sammensæt dit eget styrketræningsprogram Af Fitnews.dk - tirsdag 08. januar, 2013 http://www.fitnews.dk/artikler/sammensaet-dit-eget-styrketraeningsprogram/ Et af de spørgsmål, vi oftest får stillet her

Læs mere

Ud med stress ind med det gode liv Tips og råd til, hvad du selv kan gøre for at nå det gode liv med gode ressourcer.

Ud med stress ind med det gode liv Tips og råd til, hvad du selv kan gøre for at nå det gode liv med gode ressourcer. Ud med stress ind med det gode liv Tips og råd til, hvad du selv kan gøre for at nå det gode liv med gode ressourcer. For at nå frem til det, der for dig er det gode liv uden stress og i stedet med gode

Læs mere

Min livshistorie. Navn: Juni 2018.

Min livshistorie. Navn: Juni 2018. Min livshistorie Navn: Formålet med at skrive din livshistorie Når du ikke længere kan kommunikere, huske eller klare hverdagen selv, og får brug for hjælp, er det vigtigt, at de personer som er omkring

Læs mere

Styrk dit nærvær. E-bog med viden, øvelser samt tips til at styrke nærværet i hverdagen. Jeanette Selvig Sørensen

Styrk dit nærvær. E-bog med viden, øvelser samt tips til at styrke nærværet i hverdagen. Jeanette Selvig Sørensen Styrk dit nærvær E-bog med viden, øvelser samt tips til at styrke nærværet i hverdagen Jeanette Selvig Sørensen Du modtager denne e-bog fordi du har skrevet dig op til mit nyhedsbrev - så tak for din interesse!

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK UDKAST. Børne- og ungepolitik

BØRNE- OG UNGEPOLITIK UDKAST. Børne- og ungepolitik 2018-2022 Børne- og ungepolitik 1 Indledning Formålet med Rebild Kommunes Børne- og Ungepolitik er, at alle børn og unge skal have et godt liv, hvor de opbygger de kompetencer, der efterspørges i fremtidens

Læs mere

Navigation i sundhedsvæsenet og hverdagsliv blandt mennesker med multisygdom

Navigation i sundhedsvæsenet og hverdagsliv blandt mennesker med multisygdom Navigation i sundhedsvæsenet og hverdagsliv blandt mennesker med multisygdom Lisbeth Ørtenblad Lisbeth.Oertenblad@stab.rm.dk Tre temaer: Familieliv og socialt liv vs. behandling? Arbejdsliv vs. behandling?

Læs mere

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden - Det gode liv i Halsnæs Juni 2018 Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden Det gode liv i Halsnæs I Halsnæs sætter vi stor pris på vores nære fællesskab. Skoler, plejecentre,

Læs mere

Find værdierne og prioriteringer i dit liv

Find værdierne og prioriteringer i dit liv værdierne og prioriteringer familie karriere oplevelser tryghed frihed nærvær venskaber kærlighed fritid balance - og skab det liv du drømmer om Værktøjet er udarbejdet af Institut for krisehåndtering

Læs mere

I den forløbende periode har Nina. Udover den fysiske deltagelse lægger. Som bekendt er vores sæson fra. I mange år har vi udbudt kulturelle

I den forløbende periode har Nina. Udover den fysiske deltagelse lægger. Som bekendt er vores sæson fra. I mange år har vi udbudt kulturelle 50 år 1966 2016 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 Det er med stor glæde og stolthed, at Bestyrelsen i Pensionist Idræt kan fejre Pensionist Idræts 50 års jubilæum

Læs mere

Håndbold i skolen - alle børn i spil

Håndbold i skolen - alle børn i spil Håndboldforløb 0.- 1. klasse Boldtilvænning og leg Håndbold i skolen - alle børn i spil KÆRE HÅNDBOLDFORENINGER- OG FRIVILLIGE, SKOLER, LÆRERE OG PÆDAGOGER. Dansk Håndbold Forbund (DHF) præsenterer her

Læs mere

Fra Sofa til Løb 12 ugers program og vigtig info

Fra Sofa til Løb 12 ugers program og vigtig info Fra Sofa til Løb 12 ugers program og vigtig info Information omkring opstart af løb af Velkommen til Thyholm Løbeklub. Find os på Facebook. Hvem er vi? Thyholm Løbeklub kom til verden den 3. januar 2009

Læs mere

Kvinder i Lyngby-Taarbæk er mere aktive end Mænd

Kvinder i Lyngby-Taarbæk er mere aktive end Mænd Kvinder i Lyngby-Taarbæk er mere aktive end Mænd 10 9 Kvinder Mænd 6 5 74 % 62 % 61 % 2 1 Lyngby-Taarbæk Kommune Nationalt Men hvad laver de egentlig?!! Mænd løber og styrketræner. De cykler og dyrker

Læs mere

Seriøst for sjovt. Kan teenagekoden overhovedet knækkes?

Seriøst for sjovt. Kan teenagekoden overhovedet knækkes? Seriøst for sjovt. Kan teenagekoden overhovedet knækkes? Et mikro- og midi-perspektiv på frafaldsproblematikken Vejen 26.november 2014 Hvad er der på menuen? Det trænere og ledere tror der årsagen til

Læs mere

Zag du Gaf ilosofi Zag du Gaf åbnede i Ønsket var at skabe en musikskole hvor der er plads, tid nok og fleksible muligheder for at tilpasse

Zag du Gaf ilosofi Zag du Gaf åbnede i Ønsket var at skabe en musikskole hvor der er plads, tid nok og fleksible muligheder for at tilpasse ilosofi Zag du Gafs undervisnings filosofi, om hvordan det er at gå i musikskole, om tanken bag denne musikskole og hvorfor det at spille musik er så godt for mennesker. Zag du Gaf ilosofi Zag du Gaf åbnede

Læs mere

Fremtidens idrætsfaciliteter Opsamling skoleworkshop i

Fremtidens idrætsfaciliteter Opsamling skoleworkshop i Fremtidens idrætsfaciliteter Opsamling skoleworkshop i 7080 10.09.2018 Idræt og fritid Hvad synes du er fedt at lave i din fritid? Være sammen med vennerne Hvor er de fede steder i byen? Hvorfor er det

Læs mere