Information om oprettelse af lokale aktionsgrupper

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Information om oprettelse af lokale aktionsgrupper"

Transkript

1 NOTAT 16. december 2015 /Netværkscenter Information om oprettelse af lokale aktionsgrupper Indhold 1. Reglerne om oprettelse af en lokal aktionsgruppe Reglerne om oprettelse af integreret LAG/FLAG Reglerne om ophør af en lokal aktionsgruppe Spørgsmål/svar... 4 a) LAG omorganisering... 4 b) FLAG etablering/integrerede aktionsgrupper... 7 c) Praktisk ved ophør af LAG... 9 Vi har samlet relevant information i denne vejledning, der supplerer bekendtgørelse om oprettelse og drift af de lokale aktionsgrupper under hav- og fiskeriudviklingsprogrammet og under landdistriktsprogrammet (driftsbekendtgørelsen). Vi forventer, at driftsbekendtgørelsen træder i kraft den 1. januar Vi har forsøgt at gøre det overskueligt ved indledningsvist at beskrive reglerne, som de fremgår af bekendtgørelsen. Både hvad angår reglerne for oprettelse af aktionsgrupper samt reglerne ved ophør af en aktionsgruppe. Endelig har vi udarbejdet en lang række spørgsmål/svar, som kan være med til at kaste lidt lys over processen for omorganisering og FLAG-etablering. I er selvfølgelig altid velkomne til at kontakte os, hvis I har yderligere spørgsmål. 1. Reglerne om oprettelse af en lokal aktionsgruppe Oprettelse af en lokal aktionsgruppe påbegyndes ved at der på lokalt initiativ mobiliseres lokale ressourcepersoner til et partnerskab. Mobilisering sker gennem oplysningskampagner, informationsmøder m.v. Partnerskabet afholder et informationsmøde om oprettelse af en lokal aktionsgruppe. Informationsmødet er åbent for alle og skal bekendtgøres med mindst 14 dages varsel i lokale aviser og evt. andre medier. På informationsmødet besluttes ved simpelt flertal, om der skal oprettes en lokal aktionsgruppe, bestående af et partnerskab mellem lokale myn-

2 2/10 digheder, organisationer, foreninger, virksomheder og borgere. Deltagerne beslutter ved simpelt flertal, om partnerskabet skal søge om godkendelse som tilskudsberettiget lokal aktionsgruppe. Aktionsgruppen søges etableret under enten Det Danske Landdistriktsprogram , Havog Fiskeriudviklingsprogrammet eller som integreret LAG-FLAG aktionsgruppe. Der udarbejdes et referat af mødet, som dirigenten og en repræsentant for partnerskabet underskriver. På en stiftende generalforsamling oprettes den lokale aktionsgruppe, og der vælges en bestyrelse for aktionsgruppen. Den stiftende generalforsamling skal bekendtgøres med mindst 14 dages varsel i lokale aviser og evt. andre medier. Fremmødte personer over 15 år med fast bopæl i den lokale aktionsgruppes geografiske område er stemmeberettigede på den stiftende generalforsamling. 2. Reglerne om oprettelse af integreret LAG/FLAG. Hvis en lokal aktionsgruppe allerede er godkendt som tilskudsberettiget under landdistriktsprogrammet for perioden , kan det besluttes at udvide LAG til også at omfatte aktiviteter under hav- og fiskeriudviklingsprogrammet. Partnerskabet beslutter på informationsmøde at udvide aktionsgruppen. Hvis bestyrelsen for den lokale aktionsgruppe er enige heri, indkalder den lokale aktionsgruppe til en generalforsamling, Bestyrelsen for den lokale aktionsgruppe fremsætter forslag om at: 1. udvide aktionsgruppens aktiviteter til også at omfatte aktiviteter under hav- og fiskeriudviklingsprogrammet, 2. ændre aktionsgruppens vedtægter til også at omfatte aktiviteter under hav- og fiskeriudviklingsprogrammet og 3. ændre bestyrelsens sammensætning til også at omfatte repræsentation af interesser fra fiskeriområdet. 3. Reglerne om ophør af en lokal aktionsgruppe En lokal aktionsgruppe kan ophøre ved en generalforsamlingsbeslutning herom. Dette kan ske ved indkaldelse af ekstraordinær generelforsamling. Ekstraordinær generalforsamling afholdes, når flertallet på en generalforsamling anmoder om det, når flertallet af bestyrelsesmedlemmerne eller en tredjedel af den lokale aktionsgruppes medlemmer begærer det. Begæringen skal indgives skriftligt til bestyrelsen og skal indeholde en angivelse af dagsorden. Den ekstraordinære generalforsamling skal indkaldes inden 14 dage efter begæringens modtagelse og med mindst 14 dages varsel. Se i øvrigt standardvedtægterne for lokale aktionsgrupper i driftsbekendtgørelsen.

3 3/10 Ved ophør af aktionsgruppen skal der udarbejdes revisorgodkendt slutregnskab, afgives slutberetning om LAG ens arbejde siden sidste generalforsamling og referat af generalforsamlingen, hvor beslutningen om ophør er truffet. Når en lokal aktionsgruppe ophører og erstattes af en eller flere nye lokale aktionsgrupper træffer bestyrelsen beslutning om, at den lokale aktionsgruppes aktiviteter og forpligtelser enten overdrages til en eller flere af disse lokale aktionsgrupper. Projekter overdrages til nye aktionsgrupper efter graden af geografisk tilhørsforhold. Bestyrelsen har ansvaret for at overdrage alle relevante informationer og materialer for at opretholde projekterne. Alle forpligtelser i forhold til drift, herunder husleje, ansættelsesforhold mv., afvikles af den lokale aktionsgruppe, medmindre bestyrelsen indgår skriftlig aftale med en anden lokal aktionsgruppe om overtagelse af disse forpligtelser. Bestyrelsens beslutning om ophør, herunder overdragelse eller afvikling af aktiviteter og forpligtelser forelægges til godkendelse på den lokale aktionsgruppes generalforsamling. Tilskudsrelevante dokumenter, indkøbt udstyr, inventar mv., som ikke overdrages til en anden lokale aktionsgruppe, skal leveres til Erhvervsstyrelsen. Generalforsamlingens beslutning om ophør af aktionsgruppen, herunder overdragelse af aktiviteter og forpligtelser, fremsendes til Erhvervsstyrelsen, der efter legalitetskontrol godkender eller forkaster beslutningen.

4 4/10 4. Spørgsmål/svar a) LAG omorganisering Skal LAG bestyrelsen fremsætte forslag om ophør af LAG til godkendelse på en generalforsamling? Hvis LAG en ønsker at ophøre med henblik på at omorganisere sig, skal bestyrelsen fremsætte forslag om ophør af LAG en til godkendelse på en generalforsamling. Hvis bestyrelsen ikke ønsker at omorganisere sig skal dette ikke forelægges en generalforsamling. En tredjedel af LAG ens medlemmer kan bede om indkaldelse af ekstraordinær generalforsamling med henblik på beslutning om spørgsmål om nedlæggelse af LAG en. Hvad er tidfristerne for omorganisering af LAG? Kan man omorganisere sig i hele programperioden? Er der et ansøgningsskema man skal bruge, når man vil omorganisere sig? Kan man afholde ekstraordinær generalforsamling til ophør af en LAG inden bekendtgørelsen er trådt i kraft? Hvordan kan man nå at omorganisere sig og ansøge om godkendelse som Vi ønsker en parallelproces for oprettelse af FLAG og omorganisering. Derfor er tidsplanen som følger: 1. februar 2016: Ansøgning om oprettelse af ny LAG indsendes til Erhvervsstyrelsen til godkendelse. 1. april 2016: Udviklingsstrategi for ny LAG indsendes til Erhvervsstyrelsen til godkendelse. Medio maj 2016: Første ansøgningsrunde for projekter fra de nye LAG. Såfremt det ikke vurderes at være muligt at nå omorganisering inden for ovennævnte tidsfrist, er der mulighed for at søge dispensation ved indsendelse senest den 1. februar 2016 af begrundet ansøgning til netvaerkscenter@erst.dk. Erhvervsstyrelsen forventer, at organiseringen af LAG og FLAG er plads senest ved udgangen af juni 2016, hvorefter det ikke længere vil være muligt at omorganisere sig. Ja der er et ansøgningsskema, der skal udfyldes og indsendes i forbindelse med ansøgning om godkendelse som LAG. Ansøgningsskemaet findes på Ansøgningsfristen er 1. februar 2016 Nej reglerne for ophør af LAG træder først i kraft i forbindelse med bekendtgørelsen den 1. januar Man må godt annoncere og varsle en ekstraordinær generalforsamling inden bekendtgørelserne er trådt i kraft. Man kan indkalde til ekstraordinær generalforsamling inden jul og dermed afholde generalforsamling med henblik på ophør og omorganisering i starten af januar.

5 5/10 ny LAG inden 1. februar? Får man penge til at omorganisere sig med? Hvad betyder en opsplitning for dem, der ikke ønsker det? Hvor mange midler vil en LAG i gennemsnit få ved en opsplitning til hhv. drift og projekter Hvordan deles midlerne? Så snart generalforsamlingen har truffet beslutning, kan der indkaldes til informationsmøde og stiftende generalforsamling. Møderne kan afvikles på samme dag, så længe de holdes separate. På denne vis vil det være muligt at nå at indsende ansøgning om godkendelse som ny LAG med frist 1. februar. Det er muligt at ansøge om dispensation fra tidsfristen 1. februar. Nej der er ikke penge til etableringsomkostninger forbundet med en omorganisering, herunder udarbejdelse af udviklingsstrategien. Hele omorganiseringen skal ske inden for rammerne af driftsbudgettet for den eksisterende LAG. Der er heller ikke afsat flere penge til ordningen, selvom der bliver flere LAG. Disse LAG er fortsætter som udgangspunkt uændret. Hvis det i området besluttes at etablere en integreret (F)LAG, skal dette godkendes af Erhvervsstyrelsen, og der skal udarbejdes en udviklingsstrategi for FLAG en. Fordelingen af midler mellem kommuner bliver ikke ændret. Det vil sige at der i runde tal vil være 1 mio. kr. til projekter og drift som grundbeløb til kommunerne i De 37 kommuner, der bliver særligt begunstiget via ordningen som følge af fraflytningstal, vil få tildelt yderligere omkring kr. pr. kommune. Fordelingen af midler mellem kommuner bliver ikke ændret. Fordelingen af midler sker på kommunalt niveau, hvor 65 pct. af midlerne fordeles ligeligt, mens de resterende 35 pct. tildeles de kommuner, der har oplevet en negativ befolkningsudvikling. Hvis fx en LAG, som på nuværende tidspunkt dækker to kommuner, vælger at dele sig op, bliver de eksisterende midler fordelt på de to nye LAG er efter den nuværende fordelingsnøgle. Hvem er omfattet? Den frivillige omorganisering tilbydes kun de 56 kommuner, der allerede er udpeget som LAGkommunerne i Landdistriktsprogrammet Der ændres ikke i udpegningen af LAG-kommuner, som fremgår af programmet. Omorganiseringen vil være frivillig. Ved opsplitning skal LAG en fordele igangværende projekter til de nye LAG er, således at ingen projekter bliver herreløse.

6 6/10 De LAG ere der ønsker at fortsættes i den nuværende organisering vil ikke opleve nogen ændringer pga. omorganiseringen. Koordinatorer, der er ansat af LAG er, skal enten opsiges, eller deres ansættelsesforhold skal aftales videreført af de nye LAG er. Hvad med, at driftstilskud ikke må overstige 25 % - gælder det for også for gamle LAG (nedlagte LAG?) Ja og nej. Ja, fordi det er fastsat i forordningen og vigtigt at overholde for ikke at risikere underkendelse på området. Nej fordi det først endelig skal gøres op ved afslutningen af programperioden. Men det er meget vigtigt at LAG løbende forholder sig til forholdet mellem projekttilskud og driftsmidler. LAG får alene tilsagn om op til 20 pct. i driftstilskud til LAG af den samlede pulje for at sikre en buffer i forhold til det forordningsfastsatte 25 pct. krav.

7 7/10 b) FLAG etablering/integrerede aktionsgrupper Hvis man allerede har afholdt informationsmøder og generalforsamling, skal man så gøre det igen? Hvad er tidsfristerne for etablering af FLAG/integrerede aktionsgrupper? Er der et ansøgningsskema man skal bruge, når man vil etablere en FLAG/integrerede aktionsgrupper? Hvis man vil udvide en LAG med en FLAG (integreret aktionsgruppe), skal man så nedlægge den gamle LAG? Hvis der i forbindelse med mobiliseringsfasen i 2015 er gennemført informationsmøder og stiftende generalforsamling, vil det som udgangspunkt ikke være nødvendigt at gentage disse aktiviteter i begyndelsen af Det er vigtigt at de afholdte aktiviteter overholder reglerne, der træder i kraft pr. 1. januar Aktionsgruppen skal udfylde og indsende ansøgning om godkendelse inden 1. februar. Vi ønsker en parallelproces for oprettelse af FLAG og omorganisering. Derfor er tidsplanen som følger: 1. februar 2016: Ansøgning om oprettelse af ny LAG og FLAG, herunder integreret LAG/FLAG indsendes til Erhvervsstyrelsen til godkendelse. 1. april 2016: Udviklingsstrategi for ny LAG/FLAG indsendes til Erhvervsstyrelsen til godkendelse. Medio maj: Første ansøgningsrunde for projekter fra de nye LAG/FLAG. Såfremt det ikke vurderes at være muligt at nå etablering/omorganisering inden for ovennævnte tidsfrist, er der mulighed for at søge dispensation ved indsendelse senest den 1. februar 2016 af begrundet ansøgning til netvaerkscenter@erst.dk Ja der er et ansøgningsskema, der skal udfyldes og indsendes i forbindelse med ansøgning om godkendelse som LAG. Ansøgningsskemaet findes på Ansøgningsfristen er 1. februar 2016 Nej det er ikke nødvendigt at afvikle den eksisterende LAG Man skal afholde et informationsmøde, hvor der træffes beslutning om, hvorvidt man vil søge om godkendelse som integreret aktionsgruppe. På en generalforsamling besluttes det, at udvide LAG ens aktiviteter til at omfatte aktiviteter under hav- og fiskerifonden. Desuden skal bestyrelsen udvides med repræsentation fra fiskeriområder. Endelig skal foreningens vedtægter ændres, således de omfatter aktiviteter under hav- og fiskerifonden. Når man ansøger om godkendelse som integreret aktionsgrupper skal man angive om man vil bruge landdistriktsfonden som ledende drifts -fond. Alternativt skal man beskrive den forholdsmæssige fordeling af driftsbudgettet mellem landdistriktsfonden og fiskerifonden. Det fremgår ligeledes af ansøg-

8 8/10 ningsskemaet. Hvornår forventes FLAG/integrerede aktionsgrupper at kunne indstille om projekter? Hvornår kan FLAG få penge og hvor langt kan de gå tilbage? Det forventes at tilskudsbekendtgørelsen, der omfatter FLAG, træder i kraft 1. maj Herefter vil FLAG kunne indstille projekter til godkendelse. Når indstillingsudvalget har vurderet ansøgningen om godkendelse, modtager aktionsgruppen brev om godkendelse, og samtidig modtager den tilsagn om kr. til oprettelse og udarbejdelse af den lokale udviklingsstrategi. Udgifter, som klart er relateret til opstart af FLAG/integreret aktionsgruppe i 2015, kan dækkes af opstartsmidler, der bliver udbetalt i forbindelse med godkendelse af FLAG.

9 9/10 c) Praktisk ved ophør af LAG Hvortil sender projektholder tilskudsrelevant materiale, fx anmodning om udbetaling af tilskud i de tilfælde, hvor LAG en er ophørt? Hvis en LAG beslutter at ophøre for at blive erstattet af en eller flere nye lokale aktionsgrupper inden for sit geografiske område, træffer bestyrelsen beslutning om, at projekter overdrages til nye LAG er efter graden af tilhørsforhold. I forbindelse med fx anmodning om udbetaling af tilskud og anmodning om ændring af tilsagn fremsender projektholder alle relevante dokumenter til den nye etablerede LAG i det geografiske område, hvor projektet hører til, medmindre andet er aftalt lokalt. Materiale til LAGsekretariatet: Hvad skal LAG en sende, når den er ophørt? Hvordan skal dokumenterne sendes? Hvortil skal dokumenterne sendes? (dokumenter vedr. drift af LAG) Hvad skal LAG en sende til LAG-sekretariatet, når den er ophørt? Slutregnskab for LAG ens drift for perioden siden sidste regnskabsaflæggelse dvs. fra den 1. januar til datoen for LAG ens ophør. LAG ens sidste (års)regnskab skal være godkendt af en statsautoriseret eller registreret revisor. Det sidste (års)regnskab kan godt dække en kortere periode end et år. Slutberetning om LAG ens arbejde siden den sidst afholdte ordinære generalforsamling, herunder redegørelse for opnået mål i forhold til LAG ens udviklingsstrategi. Referat af generalforsamling, hvor der er truffet beslutning om at lukke LAG en. Referatet skal være underskrevet dirigenten og formanden for bestyrelsen, jf. standardvedtægterne. Det skal oplyses hvilke projekter, der overgår til hvilke LAG er. Hvordan skal dokumenterne sendes? Dokumenterne skal være scannet som PDF-filer og sorteret i forhold til regnskabsår og måned. Hvortil skal dokumenterne sendes? Dokumenterne sendes til Erhvervsstyrelsen som PDFfiler. netvaerkscenter@erst.dk Hvilke dokumenter skal LAG en overdrage til ny LAG, når den er ophørt? Alle tilskudsrelevante dokumenter i relation til LAG ens drift og alle relevante dokumenter i relation til LAG ens behandling af projektansøgninger skal sendes til opbevaring hos ny LAG, der dækker den gamle LAG s geografiske område. Endelig placering aftales lokalt og meddeles Erhvervsstyrelsen.

10 10/10 Den nye LAG får adgang til det elektroniske ansøgningssystem PROMIS inden for sit geografiske område. Hvem har ansvaret for de opgaver, som koordinator hidtil har løst, hvis koordinator stopper? Hvis koordinator stopper, har bestyrelsen ansvaret for at løse de administrative opgaver. Bestyrelsen bør udpege en kontaktperson, som fx står for indsendelse af dokumentation for betalte driftsudgifter, hvis aktionsgruppen har modtaget a conto udbetaling, indsendelse af årsregnskab for LAG ens drift, indsendelse af materiale fra generalforsamling, fx referat af generalforsamling, bestyrelsens beretning, og årsregnskab. Bemærk, at hvis kontaktpersonen er medlem af LAG ens bestyrelse, kan vedkommende ikke aflønnes. Er revisionsomkostninger i forbindelse med revision af LAG ens årsregnskab/ slutregnskab tilskudsberettiget? Hvordan lukker LAG en sit CVRnr.? I medfør af 23 i driftsbekendtgørelsen er det en betingelse, at LAG ens årsregnskab (og slutregnskab) revideres af en statsautoriseret eller registreret revisor. Omkostningerne hertil er som følge deraf fortsat tilskudsberettiget via LAG ens driftsmidler. Når LAG'en lukker, skal dette indberettes til Erhvervsstyrelsen. Læs mere her: ige_foreninger Når CVR nummeret er lukket er foreningen ikke længere omfattet af loven om Offentlig Digital Post. Hvad skal der ske med LAG ens aktiver når den er lukket/ophørt, fx telefoner, møbler mv.? Hvem opsiger LAG'ens koordinator, aftaler med eksterne parter, abonnementer, lejekontrakt mv.? LAG ens aktiver overføres som udgangspunkt til den ny LAG. En evt. fordeling aftales lokalt. LAG bestyrelsen har ansvaret for at opsige koordinator, aftaler med eksterne parter, abonnementer, lejekontrakter mv. eller sikre overdragelse af eksisterende aftaler til nye LAG er efter nærmere aftale.

Standardvedtægter for en lokal aktionsgruppe. Vedtægter for LAG Randers-Favrskov. I. Navn, hjemsted og formål

Standardvedtægter for en lokal aktionsgruppe. Vedtægter for LAG Randers-Favrskov. I. Navn, hjemsted og formål 1. Navn Aktionsgruppens navn er LAG Randers-Favrskov Standardvedtægter for en lokal aktionsgruppe Vedtægter for LAG Randers-Favrskov I. Navn, hjemsted og formål 2. Hjemsted (Område) Den lokale aktionsgruppes

Læs mere

LAG Midt-Nordvestsjælland

LAG Midt-Nordvestsjælland VEDTÆGTER FOR FORENINGEN LAG MIDT-NORDVESTSJÆLLAND I. NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL. 1. Navn. Aktionsgruppens navn er LAG Midt-Nordvestsjælland. 2. Hjemsted (Område). Den lokale aktionsgruppes hjemsted er Odsherred,

Læs mere

3. Bilag 3 affattes som bilag 1 til denne bekendtgørelse. Bekendtgørelsen træder i kraft den 1. januar Erhvervsstyrelsen, den 21.

3. Bilag 3 affattes som bilag 1 til denne bekendtgørelse. Bekendtgørelsen træder i kraft den 1. januar Erhvervsstyrelsen, den 21. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om oprettelse og drift af lokale aktionsgrupper under hav- og fiskeriudviklingsprogrammet og under landdistriktsprogrammet for perioden 2014-2020 1 I bekendtgørelse

Læs mere

Standardvedtægter for en lokal aktionsgruppe

Standardvedtægter for en lokal aktionsgruppe Standardvedtægter for en lokal aktionsgruppe Vedtægter for LAG Skive-Viborg I. Navn, hjemsted og formål 1. Navn Aktionsgruppens navn er Den Lokale Aktionsgruppe LAG Skive-Viborg 2. Hjemsted (Område) Den

Læs mere

Vedtægter for LAG Lemvig, Ringkøbing-Skjern

Vedtægter for LAG Lemvig, Ringkøbing-Skjern Vedtægter for LAG Lemvig, Ringkøbing-Skjern 1. Navn Aktionsgruppens navn er LAG Lemvig, Ringkøbing-Skjern. 2. Hjemsted (Område) Aktionsgruppens hjemsted er Lemvig og Ringkøbing-Skjern Kommuner. 3. Formål

Læs mere

Netværksinfo 6. marts 2018

Netværksinfo 6. marts 2018 Netværksinfo 6. marts 2018 Indhold Registrering af medlemmer i (F)LAG-regi (Persondataforordning)... 1 Kategorier i PROMIS... 1 Oprydning i PROMIS... 1 Ændring af Standardvedtægter... 2 Bemanding i Netværkscenteret...

Læs mere

Vedtægter for Integreret LAG Halsnæs-Gribskov

Vedtægter for Integreret LAG Halsnæs-Gribskov 2016 Vedtægter for Integreret LAG Halsnæs-Gribskov 27-01-2016 I. Navn, hjemsted og formål 1. Navn Aktionsgruppens navn er Integreret LAG Halsnæs-Gribskov. 2. Hjemsted (Område) Den lokale aktionsgruppes

Læs mere

I. Navn, hjemsted og formål. 2. Hjemsted (Område). Den lokale aktionsgruppes hjemsted er Esbjerg, Ringkøbing-Skjern, Holstebro og Lemvig kommuner.

I. Navn, hjemsted og formål. 2. Hjemsted (Område). Den lokale aktionsgruppes hjemsted er Esbjerg, Ringkøbing-Skjern, Holstebro og Lemvig kommuner. Den 27. marts 2015 Forslag til: Vedtægter for den lokale aktionsgruppe FLAG Vestjylland. 1. Navn Aktionsgruppens navn er FLAG Vestjylland. I. Navn, hjemsted og formål 2. Hjemsted (Område). Den lokale aktionsgruppes

Læs mere

Standardvedtægter for en lokal aktionsgruppe. Vedtægter for LAG Lysnet (forslag) I. Navn, hjemsted og formål

Standardvedtægter for en lokal aktionsgruppe. Vedtægter for LAG Lysnet (forslag) I. Navn, hjemsted og formål 1. Navn Aktionsgruppens navn er LAG Lysnet Standardvedtægter for en lokal aktionsgruppe Vedtægter for LAG Lysnet (forslag) I. Navn, hjemsted og formål 2. Hjemsted (Område) Den lokale aktionsgruppes hjemsted

Læs mere

2014 Forslag til vedtægter for LAG-Sydsjælland

2014 Forslag til vedtægter for LAG-Sydsjælland 2014 Forslag til vedtægter for LAG-Sydsjælland Fremlagt på stiftende generalforsamling for LAG-Sydsjælland 25-08-2014 Vedtægter for LAG-Sydsjælland Side 1 Vedtægter for LAG-Sydsjælland I. Navn, hjemsted

Læs mere

Tilsagn om tilskud for 2014 til oprettelse af den lokale aktionsgruppe og udvikling af den lokale udviklingsstrategi

Tilsagn om tilskud for 2014 til oprettelse af den lokale aktionsgruppe og udvikling af den lokale udviklingsstrategi LAG Bornholm Jørgen Hammer, LAG Formand jh@nyker.dk C.C. hjj@lag-bornholm.dk erhverv@naturerhverv.dk Dato: 4. december 2014 Kontor: Landdistriktskontor Netværkscenteret Sagsnr.: 2014-2918 Sagsbeh.: SYKJ

Læs mere

Vedtægter for lokal aktionsgruppe Ikast-Brande

Vedtægter for lokal aktionsgruppe Ikast-Brande Vedtægter for lokal aktionsgruppe Ikast-Brande I. Navn, hjemsted og formål 1. Navn Aktionsgruppens navn er Landdistriktsgruppen LAG (lokal aktions gruppe) Ikast-Brande. 2. Hjemsted Aktionsgruppens hjemsted

Læs mere

Vedtægter for LAG-NORD. I. Navn, hjemsted og formål

Vedtægter for LAG-NORD. I. Navn, hjemsted og formål 1. Navn Aktionsgruppens navn er LAG NORD Vedtægter for LAG-NORD I. Navn, hjemsted og formål 2. Hjemsted (Område) Den lokale aktionsgruppes hjemsted er Frederikshavn, Brønderslev og Frederikshavn Kommune

Læs mere

Kapitel 1 Formål og anvendelsesområde 1. Formålet med bekendtgørelsen er at fastsætte rammerne for lokalstyret udvikling i udpegede landdistrikter

Kapitel 1 Formål og anvendelsesområde 1. Formålet med bekendtgørelsen er at fastsætte rammerne for lokalstyret udvikling i udpegede landdistrikter BEK nr 1835 af 22/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 24. januar 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr. 2015-2314 Senere ændringer

Læs mere

Oversigt (indholdsfortegnelse) Den fulde tekst

Oversigt (indholdsfortegnelse) Den fulde tekst Oversigt (indholdsfortegnelse) Kapitel 1 Formål og anvendelse Kapitel 2 Definition og afgrænsning Kapitel 3 Oprettelse af en lokal aktionsgruppe Kapitel 4 Bestyrelsen for en lokal aktionsgruppe Kapitel

Læs mere

2014 Vedtægter for LAG-Sydsjælland

2014 Vedtægter for LAG-Sydsjælland 2014 Vedtægter for LAG-Sydsjælland Vedtaget på stiftende generalforsamling for LAG-Sydsjælland 25-08-2014 Vedtægter for LAG-Sydsjælland Side 1 I. Navn, hjemsted og formål 1. Navn Aktionsgruppens navn er;

Læs mere

Forslag til Vedtægter for Landudvikling Slagelse

Forslag til Vedtægter for Landudvikling Slagelse Forslag til Vedtægter for Landudvikling Slagelse I. Navn, hjemsted og formål 1. Navn Aktionsgruppens navn er Landudvikling Slagelse 2. Hjemsted (Område) Aktionsgruppens hjemsted er Slagelse Kommune 3.

Læs mere

Netværks INFO. Netværkscenteret flytter. Indhold. NetværksINFO 37 / 2014

Netværks INFO. Netværkscenteret flytter. Indhold. NetværksINFO 37 / 2014 16. september 2014 Netværkscenteret +45 41 71 78 30 NetværksINFO 37 / 2014 Netværks INFO Netværkscenteret flytter Ministeren for by, bolig og landdistrikter har besluttet at samle administrationen af de

Læs mere

BECH-BRUUN MARKUP VEDTÆGTER. DTF Dansk Telemarketing Forening. Vedtægter side 1 af 11

BECH-BRUUN MARKUP VEDTÆGTER. DTF Dansk Telemarketing Forening. Vedtægter side 1 af 11 BECH-BRUUN MARKUP 06.10.2017 VEDTÆGTER Vedtægter side 1 af 11 INDHOLD Indhold... 2 1. PARAGRAF 1: NAVN OG HJEMSTED... 4 2. PARAGRAF 2: FORMÅL... 4 3. PARAGRAF 3: MEDLEMMER... 5 3.1 Anmodning om optagelse...

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed

VEDTÆGTER. for. Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed VEDTÆGTER for Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed Vedtaget på repræsentantskabets ordinære møde den 26. maj 1998 og med ændringsforslag vedtaget på senere repræsentantskabsmøder -

Læs mere

Aktionsgruppens hjemsted er Aalborg, Rebild, Mariagerfjord, Vesthimmerland, Viborg og Brønderslev Kommuner.

Aktionsgruppens hjemsted er Aalborg, Rebild, Mariagerfjord, Vesthimmerland, Viborg og Brønderslev Kommuner. Vedtægter for foreningen Fiskeri-LAG Midt/Nord I. NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL. 1. Navn Aktionsgruppens navn er Fiskeri-LAG Midt/Nord. 2. Hjemsted (Område) Aktionsgruppens hjemsted er Aalborg, Rebild, Mariagerfjord,

Læs mere

Vedtægter for Aktionsgruppen Jammerbugt Vesthimmerland.

Vedtægter for Aktionsgruppen Jammerbugt Vesthimmerland. Vedtægter for Aktionsgruppen Jammerbugt Vesthimmerland. I. NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL. 1. Navn Aktionsgruppens navn er LAG-Jammerbugt-Vesthimmerland af 2014 2020. 2. Hjemsted (Område) Den lokale aktionsgruppes

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DANSK BETON. 1 Navn. 2 Formål. Dansk Beton har til formål at varetage medlemmernes fælles erhvervsinteresser.

VEDTÆGTER FOR DANSK BETON. 1 Navn. 2 Formål. Dansk Beton har til formål at varetage medlemmernes fælles erhvervsinteresser. VEDTÆGTER FOR DANSK BETON 1 Navn Branchefælleskabets navn er DANSK BETON. 2 Formål Dansk Beton har til formål at varetage medlemmernes fælles erhvervsinteresser. Branchefælleskabet er en fælles organisation

Læs mere

VEDTÆGTER. DTF Dansk Telemarketing Forening. Vedtægter side 1 af 10

VEDTÆGTER. DTF Dansk Telemarketing Forening. Vedtægter side 1 af 10 VEDTÆGTER Vedtægter side 1 af 10 INDHOLD Indhold... 2 1. PARAGRAF 1: NAVN OG HJEMSTED... 4 2. PARAGRAF 2: FORMÅL... 4 3. PARAGRAF 3: MEDLEMMER... 5 3.1 Anmodning om optagelse... 5 3.2 Medlemmernes forpligtelser...

Læs mere

Borgerforening vedtægter

Borgerforening vedtægter Borgerforening vedtægter Vedtægter for Idom-Råsted Borgerforening 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Idom-Råsted Borgerforening. Stk. 2. Foreningens hjemsted er Idom-Råsted. 2. Formål Stk.

Læs mere

Vedtægter for Bramdrupdam Lokalråd

Vedtægter for Bramdrupdam Lokalråd Vedtægter for Bramdrupdam Lokalråd 1 Navn Foreningens navn er Bramdrupdam Lokalråd, herefter benævnt Lokalrådet. 2 Geografisk afgrænsning Geografisk dækker Lokalrådet Kolding Kommunes områdeplan 07, herefter

Læs mere

generalforsamlingen ) 3. lokalafdelingsbestyrelsens beretning om lokalafdelingens virksomhed i det forløbne år fremlægges til debat og godkendelse.

generalforsamlingen ) 3. lokalafdelingsbestyrelsens beretning om lokalafdelingens virksomhed i det forløbne år fremlægges til debat og godkendelse. SIND Ringsted / Sorø Lokalafdelingsvedtægter 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning. Stk. 1 lokalafdelingens navn er SIND, Ringsted / Sorø lokalafdelingen stk. 2 lokalafdelingens hjemsted er formandens

Læs mere

Foreningen Hørsholm Rungsted løbeklub er stiftet den 21. september 2011 og har hjemsted i Hørsholm kommune.

Foreningen Hørsholm Rungsted løbeklub er stiftet den 21. september 2011 og har hjemsted i Hørsholm kommune. Vedtægter for Hørsholm Rungsted løbeklub 1 Navn og hjemsted Foreningen Hørsholm Rungsted løbeklub er stiftet den 21. september 2011 og har hjemsted i Hørsholm kommune. 2 Formål Hørsholm Rungsted løbeklub

Læs mere

Vedtægter. Kapitel 1. Navn og formål. Netværket har til formål at give foreningens medlemmer mulighed for billig og effektiv internetadgang.

Vedtægter. Kapitel 1. Navn og formål. Netværket har til formål at give foreningens medlemmer mulighed for billig og effektiv internetadgang. Vedtægter Kapitel 1. Navn og formål 1 Stk. 1 Foreningens navn er»spinners«. Foreningens hjemsted er Københavns kommune. 2 Stk. 1 Foreningens formål er at etablere, drive og udvikle et elektronisk netværk.

Læs mere

Vedtægter for: Slagelse Kulturråd

Vedtægter for: Slagelse Kulturråd Vedtægter for: Slagelse Kulturråd 1. Foreningens navn er: Slagelse Kulturråd Foreningens Hjemsted er Slagelse kommune: Foreningens adresse er formandens. 2. Foreningens formål er: 1. At samle kulturelt

Læs mere

Udkast til standardvedtægt for foreninger under Fonden Danske Veteranhjem af 2016

Udkast til standardvedtægt for foreninger under Fonden Danske Veteranhjem af 2016 1 til 12 er enslydende for alle veteranhjem under Fonden Danske Veteranhjem (FDV) og kan ikke ændres ved lokale generalforsamlinger, da de fastlægger de fælles retningslinjer som FDV har fastsat. De lokale

Læs mere

Vedtægter for Slagelse Lokalafdeling. Marts 2018

Vedtægter for Slagelse Lokalafdeling. Marts 2018 Vedtægter for Slagelse Lokalafdeling Marts 2018 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning. Stk. 1. Lokalafdelingens navn er SIND, Slagelse lokalafdeling. I daglig tale anvendes betegnelsen Sind Slagelse.

Læs mere

Den lokale Aktionsgruppe i Middelfart Kommune

Den lokale Aktionsgruppe i Middelfart Kommune Vedtægter 1. Navn I. DEN LOKALE AKTIONSGRUPPE Aktionsgruppens navn er Den lokale Aktionsgruppe i Middelfart Kommune 2. Hjemsted Aktionsgruppens hjemsted er Middelfart Kommune. 3. Formål Foreningens formål

Læs mere

Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er "JORD - ARBEJDE - KAPITAL" - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse" forkortet:

Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er JORD - ARBEJDE - KAPITAL - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse forkortet: Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er "JORD - ARBEJDE - KAPITAL" - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse" forkortet: "JAK DANMARK". 2 Hjemsted Foreningens hjemsted er JAK

Læs mere

1. Navn 1.1 Foreningens navn er MeetDenmark Dansk Erhvervs- og Mødeturisme ( Foreningen )

1. Navn 1.1 Foreningens navn er MeetDenmark Dansk Erhvervs- og Mødeturisme ( Foreningen ) Vedtægter for foreningen MeetDenmark - Dansk Erhvervs- og Mødeturisme 1. Navn 1.1 Foreningens navn er MeetDenmark Dansk Erhvervs- og Mødeturisme ( Foreningen ) 2. Hjemsted 2.1 Foreningen har adresse og

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HØRSHOLM VAND APS (CVR-NR. 32 44 71 04)

VEDTÆGTER FOR HØRSHOLM VAND APS (CVR-NR. 32 44 71 04) Horten Advokat Line Markert Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 159489 VEDTÆGTER FOR HØRSHOLM VAND APS (CVR-NR. 32 44 71 04) J:\TOJ - GBS\bestyrelsesmøder\28052013\Vedtægter

Læs mere

Vedtægter for LAG Halsnæs-Gribskov

Vedtægter for LAG Halsnæs-Gribskov 2014 Vedtægter for LAG Halsnæs-Gribskov Vedtaget på stiftende generalforsamling for LAG Halsnæs-Gribskov Halsnæs Kommune 17-09-2014 I. Navn, hjemsted og formål 1. Navn Aktionsgruppens navn er LAG Halsnæs-Gribskov

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen

Udkast til Bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen Udkast til Bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen I medfør af tekstanmærkning nr. 106 ad 24.21.02 til 24 på finansloven for finansåret 2019 fastsættes efter bemyndigelse: Kapitel 1 Anvendelse

Læs mere

Landsforeningen SIND. Vedtægter for. Roskilde-Lejre Lokalafdeling

Landsforeningen SIND. Vedtægter for.   Roskilde-Lejre Lokalafdeling Landsforeningen SIND www.sind.dk Vedtægter for Roskilde-Lejre Lokalafdeling Februar 2014 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning. Stk. 1. Lokalafdelingens navn er SIND, Roskilde - Lejre lokalafdeling.

Læs mere

Stk. 2 Brønderslev Kommune kan bestemme, at foreningen skal optage medlemmer fra tilgrænsende områder.

Stk. 2 Brønderslev Kommune kan bestemme, at foreningen skal optage medlemmer fra tilgrænsende områder. Indholdsfortegnelse: Kap. 1 Foreningens navn og hjemsted 1-2 Kap. 2 Foreningens område og medlemskreds 3-5 Kap. 3 Foreningens formål og opgaver 6-7 Kap. 4 Medlemmernes forhold til foreningen 8-12 Kap.

Læs mere

Vedtægter for Grundejerforeningen Rønnevangen

Vedtægter for Grundejerforeningen Rønnevangen Vedtægter for Grundejerforeningen Rønnevangen Kapitel 1 Foreningens navn og hjemsted 1. Foreningens navn er Grundejerforeningen Rønnevangen. 2. Grundejerforeningens hjemsted er 8471 Sabro, Aarhus Kommune.

Læs mere

Vedtægter for Horsens-egnens Lokale Aktionsgruppe

Vedtægter for Horsens-egnens Lokale Aktionsgruppe Vedtægter for Horsens-egnens Lokale Aktionsgruppe I. NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL. 1. Navn Aktionsgruppens navn er Horsens-egnens Lokale Aktionsgruppe. 2. Hjemsted (Område) Aktionsgruppens hjemsted er Horsens

Læs mere

Vedtægter for for Grundejerforeningen Skovgårdsparken Slots Bjergby (Vedtaget 2011).

Vedtægter for for Grundejerforeningen Skovgårdsparken Slots Bjergby (Vedtaget 2011). Vedtægter Vedtægter for for Grundejerforeningen Skovgårdsparken Slots Bjergby (Vedtaget 2011). 1 Foreningens navn er Grundejerforeningen Skovgårdsparken, Slots Bjergby 2 Foreningens hjemsted er Slagelse

Læs mere

VEDTÆGTER for BJERRINGBRO ATLETIK & MOTION

VEDTÆGTER for BJERRINGBRO ATLETIK & MOTION VEDTÆGTER for BJERRINGBRO ATLETIK & MOTION 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Bjerringbro Atletik & Motion. Foreningens hjemsted er 8850 Bjerringbro. 2. Medlemmer Som medlemmer kan optages personer,

Læs mere

3 Foreningens geografiske område er identisk med området omfattet af lokalplan nr. XX.

3 Foreningens geografiske område er identisk med området omfattet af lokalplan nr. XX. Vedtægter for grundejerforeningen xx Indholdsfortegnelse: Kap. 1 Foreningens navn og hjemsted 1-2 Kap. 2 Foreningens område og medlemskreds 3-5 Kap. 3 Foreningens formål og opgaver 6-7 Kap. 4 Medlemmernes

Læs mere

Vedtægter for grundejerforeningen xx

Vedtægter for grundejerforeningen xx Vedtægter for grundejerforeningen xx Indholdsfortegnelse: Kap. 1 Foreningens navn og hjemsted 1-2 Kap. 2 Foreningens område og medlemskreds 3-5 Kap. 3 Foreningens formål og opgaver 6-7 Kap. 4 Medlemmernes

Læs mere

Ny vedtægt for SIND, HOLBÆK-ODSHERRED-KALUNDBORG

Ny vedtægt for SIND, HOLBÆK-ODSHERRED-KALUNDBORG Ny vedtægt for SIND, HOLBÆK-ODSHERRED-KALUNDBORG 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning. Stk. 1. Lokalafdelingens navn er SIND, HOLBÆK-ODSHERRED-KALUNDBORG Stk. 2. Lokalafdelingens hjemsted er formandens

Læs mere

1.2 Foreningens hjemsted er Københavns Kommune.

1.2 Foreningens hjemsted er Københavns Kommune. Vedtægter for Spejderne Stiftelse De fem internationalt anerkendte spejderkorps i Danmark og Sydslesvig: Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne i Danmark, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps

Læs mere

HOLBÆK SERVICE A/S. Vedtægter. 19. december 2013

HOLBÆK SERVICE A/S. Vedtægter. 19. december 2013 1 HOLBÆK SERVICE A/S Vedtægter 19. december 2013 VEDTÆGTER FOR HOLBÆK SERVICE A/S CVR-NR. 33 03 28 38 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er Holbæk Service A/S. 1.2 Selskabets hjemstedskommune er Holbæk Kommune.

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Vinderød Skov VANDVÆRK a.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Halsnæs Kommune. formål. medlemmer

VEDTÆGTER. for. Vinderød Skov VANDVÆRK a.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Halsnæs Kommune. formål. medlemmer VEDTÆGTER for Vinderød Skov VANDVÆRK a.m.b.a. 1 Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Vinderød Skov Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Halsnæs Kommune. formål 2 Selskabets

Læs mere

Vedtægter for GRUNDEJERFORENINGEN ENGGÅRDSBAKKEN

Vedtægter for GRUNDEJERFORENINGEN ENGGÅRDSBAKKEN Vedtægter for GRUNDEJERFORENINGEN ENGGÅRDSBAKKEN -------------------------------------------------------- Kap 1 Foreningens navn og hjemsted 1 Foreningens navn er GRUNDEJERFORENINGEN ENGGÅRDSBAKKEN 2 Foreningens

Læs mere

VEDTÆGTER FOR Foreningen Vind Vandværk

VEDTÆGTER FOR Foreningen Vind Vandværk VEDTÆGTER FOR Foreningen Vind Vandværk Vind Vandværk er og forbliver en forening, hvis navn er Foreningen Vind Vandværk. Selskabet har hjemsted i Herning Kommune. 1 Formål 2 Foreningens formål er i overensstemmelse

Læs mere

"PALOMINO SPORTSHESTE AVLSFORBUNDET" forkortes PSA. Foreningen er stiftet d Foreningens hjemsted og kontoradresse er sekretærens adresse.

PALOMINO SPORTSHESTE AVLSFORBUNDET forkortes PSA. Foreningen er stiftet d Foreningens hjemsted og kontoradresse er sekretærens adresse. Vedtægter for PSA - 2016 1 - Navn og hjemsted "PALOMINO SPORTSHESTE AVLSFORBUNDET" forkortes PSA. Foreningen er stiftet d.24.11.2002. Foreningens hjemsted og kontoradresse er sekretærens adresse. 2 Formål

Læs mere

Vedtægter for Dragør Bridge Club

Vedtægter for Dragør Bridge Club Vedtægter for Dragør Bridge Club 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er Dragør Bridge Club, og klubben er hjemmehørende i Dragør kommune. Klubben er stiftet september 1961. 2 Formål Klubbens formål er at

Læs mere

Tillidsrepræsentanter og suppleanter valgt jfr. 11 bliver automatisk medlemmer af klubben.

Tillidsrepræsentanter og suppleanter valgt jfr. 11 bliver automatisk medlemmer af klubben. Vedtægter 1. Navn og tilhørsforhold Stk.1. Klubbens navn er AC TAP klubben ved Aarhus Universitet. Klubben har hjemsted ved Aarhus Universitet. 2. Medlemskab af organisation og formål Klubben er en arbejdspladsklub

Læs mere

Vedtægter for Copenhagen Orienteering

Vedtægter for Copenhagen Orienteering Vedtægter for Copenhagen Orienteering 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er Copenhagen Orienteering Klubben har hjemsted i Københavns Kommune. Klubben er medlem af Dansk Orienterings-Forbund (DOF) under

Læs mere

Vedtægter. Navn og formål

Vedtægter. Navn og formål Vedtægter Navn og formål 1 Andelsselskabets navn er Grindsted El- og Varmeværk A.M.B.A. og dets hjemsted er Grindsted. Selskabets hovedformål er på bedste og billigste måde, sammen med sine datterselskaber

Læs mere

Vedtægter for grundejerforeningen. Drejø- Enøvænget CVR April 2018

Vedtægter for grundejerforeningen. Drejø- Enøvænget CVR April 2018 Vedtægter for grundejerforeningen Drejø- CVR. 37 60 87 93 April 2018 Indholdsfortegnelse: Kap. 1 Foreningens navn og hjemsted 1-2 Kap. 2 Foreningens område og medlemskreds 3-5 Kap. 3 Foreningens formål

Læs mere

Vedtægter for SIND Vestjylland Lokalafdeling

Vedtægter for SIND Vestjylland Lokalafdeling Vedtægter for SIND Vestjylland Lokalafdeling NAVN OG HJEMSTED 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning Stk. 1. Lokalafdelingens navn er SIND, Vestjylland afdeling. I daglig tale anvendes betegnelsen»sind

Læs mere

BOGENSE HALLERNE. Vedtægter DEN SELVEJENDE INSTITUTION BOGENSE HALLERNE

BOGENSE HALLERNE. Vedtægter DEN SELVEJENDE INSTITUTION BOGENSE HALLERNE BOGENSE HALLERNE Vedtægter DEN SELVEJENDE INSTITUTION BOGENSE HALLERNE Stiftet den 19. marts 2018 Bogense Hallerne Vedtægter for den Selvejende Institution BOGENSE HALLERNE. 1 Navn og hjemsted. Den Selvejende

Læs mere

Vedtægter for Højgårdshaven - Tingsted Have Grundejerforening - Anno 2003. Indholdsfortegnelse GRUNDEJERFORENINGSVEDTÆGTER

Vedtægter for Højgårdshaven - Tingsted Have Grundejerforening - Anno 2003. Indholdsfortegnelse GRUNDEJERFORENINGSVEDTÆGTER Vedtægter for Højgårdshaven - Tingsted Have Grundejerforening - Anno 2003 Indholdsfortegnelse Kap. 1 Foreningens navn og hjemsted 1 2 Kap. 2 Foreningens område og medlemskreds 3 5 Kap. 3 Foreningens formål

Læs mere

VEDTÆGTER. Foreningen Dansif CVR nr

VEDTÆGTER. Foreningen Dansif CVR nr VEDTÆGTER for Foreningen Dansif CVR nr. 33 63 63 85 Side 2 af 7 1 Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Dansif. 1.2 Dansif er en frivillig forening. 1.3 Foreningens hjemsted er Region Hovedstaden. 2

Læs mere

VEDTÆGTER. for ENERGIMIDT NET A/S

VEDTÆGTER. for ENERGIMIDT NET A/S VEDTÆGTER for ENERGIMIDT NET A/S CVR-nr. 28 33 18 78 18. juni 2015 SELSKABETS NAVN OG FORMÅL Selskabets navn er EnergiMidt Net A/S. 1 Selskabets binavne er EnergiMidt Net Vest A/S, ELRO Net A/S og ELRO

Læs mere

Vedtægter for Guldborgsund Væddeløbsforening

Vedtægter for Guldborgsund Væddeløbsforening Vedtægter for Guldborgsund Væddeløbsforening 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Guldborgsund Væddeløbsforening og den har hjemsted i Guldborgsund Kommune. Foreningen er stiftet xx.xx.20xx 2 Formål

Læs mere

Vedtægter for Elevforeningen ved Musik- & Teaterhøjskolen

Vedtægter for Elevforeningen ved Musik- & Teaterhøjskolen Indhold Vedtægter for Elevforeningen ved Musik- & Teaterhøjskolen 1 Navn og hjemsted 2 Formål 3 Medlemskreds 4 Arrangementer 5 Bestyrelsens sammensætning og konstitution 6 Foreningens daglige drift 7 Bestyrelsesmøder.

Læs mere

Vedtægter for AC-klubben i Varde Kommune

Vedtægter for AC-klubben i Varde Kommune Vedtægter for AC-klubben i Varde Kommune som vedtaget på den stiftende generalforsamling den 12. december 2006, og med ændringer vedtaget på generalforsamling den 25. marts 2009. Navn og hjemsted 1. Klubbens

Læs mere

Vedtægt for foreningen Havet og Fjordens Hus. Vedtaget

Vedtægt for foreningen Havet og Fjordens Hus. Vedtaget Vedtægt for foreningen Havet og Fjordens Hus. Vedtaget 24.8.2016 1: Foreningen Foreningens navn er Havet og Fjordens Hus. Foreningen er stiftet i Thorsminde den 2.5.2015, og har hjemsted i Holstebro Kommune.

Læs mere

Navn og hjemsted. 1. Foreningen Øresund Klubfodbold, der har hjemsted i Københavns Kommune, er stiftet 11/9-1997

Navn og hjemsted. 1. Foreningen Øresund Klubfodbold, der har hjemsted i Københavns Kommune, er stiftet 11/9-1997 Øresund Klubfodbolds (ØKF) vedtægter anno 2016 Navn og hjemsted. 1. Foreningen Øresund Klubfodbold, der har hjemsted i Københavns Kommune, er stiftet 11/9-1997 Stk. 2. Foreningen er tilsluttet DBU København

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Teleforeningen af 2003 for medlemmer af NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL

VEDTÆGTER. for. Teleforeningen af 2003 for medlemmer af NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL VEDTÆGTER for Teleforeningen af 2003 for medlemmer af Dansk Metal Tele Afdeling Øst. NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1 Foreningens navn er: Teleforeningen af 2003 for medlemmer af Dansk Metal Tele Afdeling Øst.

Læs mere

VEDTÆGTER for Den danske Fondsmæglerforening

VEDTÆGTER for Den danske Fondsmæglerforening 131 VEDTÆGTER for Den danske Fondsmæglerforening I Navn og hjemsted 1 Foreningens navn er "Den danske Fondsmæglerforening" Foreningen benytter også navnet: "Fondsmæglerforeningen". På engelsk benytter

Læs mere

Vejledning om tilskud til oprettelse og drift af lokale aktionsgrupper under landdistriktsprogrammet for perioden 2014-2020

Vejledning om tilskud til oprettelse og drift af lokale aktionsgrupper under landdistriktsprogrammet for perioden 2014-2020 Vejledning om tilskud til oprettelse og drift af lokale aktionsgrupper under landdistriktsprogrammet for perioden 2014-2020 5. februar 2015 [Skriv tekst] Kolofon Denne vejledning er udarbejdet af Ministeriet

Læs mere

Vedtægter for Varde Svømmeklub

Vedtægter for Varde Svømmeklub Vedtægter for Varde Svømmeklub 1 NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Varde Svømmeklub. Foreningen er stiftet den 31. august 2005, og har hjemsted i Varde Kommune. Foreningen er medlem af DGI og Dansk

Læs mere

Vedtægter for Landsforeningen Sind, Regionskreds Sjælland

Vedtægter for Landsforeningen Sind, Regionskreds Sjælland 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning. Stk. 1. Regionskredsens navn er Landsforeningen SIND, Regionskreds Sjælland I daglig tale anvendes betegnelsen "SIND Sjælland eller "SIND Region Sjælland Stk.

Læs mere

VEDTÆGTER for GRUNDEJERFORENINGEN LÆRKE-, SPURVE- OG VIBEVÆNGET

VEDTÆGTER for GRUNDEJERFORENINGEN LÆRKE-, SPURVE- OG VIBEVÆNGET VEDTÆGTER for GRUNDEJERFORENINGEN LÆRKE-, SPURVE- OG VIBEVÆNGET 1. NAVN. Foreningens navn er Grundejerforeningen Lærke-, Spurve- og Vibevænget". Foreningens hjemsted er Bork Havn, Ringkøbing-Skjern Kommune.

Læs mere

Vedtægter. Grundejerforeningen Solvænget. Hundige. Stiftet den 5. august for

Vedtægter. Grundejerforeningen Solvænget. Hundige. Stiftet den 5. august for Vedtægter for Grundejerforeningen Solvænget Hundige Stiftet den 5. august 1944 Indholdsfortegnelse Kapitel 1. Foreningens navn og hjemsted 1-2 Kapitel 2. Foreningens område og medlemskreds 3-4 Kapitel

Læs mere

VEDTÆGTER. Foreningen BLOXHUB

VEDTÆGTER. Foreningen BLOXHUB 24. maj 2016 VEDTÆGTER for Foreningen BLOXHUB 1 1. NAVN OG HJEMSTED 1.01 Foreningens navn er BLOXHUB. 1.02 Foreningen har hjemsted i Københavns Kommune. 2. FORMÅL 2.01 Foreningens formål og virksomhed

Læs mere

LAG SØM Den Lokale Aktionsgruppe for Syd- Øst- og Midtfyn

LAG SØM Den Lokale Aktionsgruppe for Syd- Øst- og Midtfyn Referat bestyrelsesmøde nr. 12 Tid Torsdag d. 26.11.2015 kl. 16.00 Sted Til stede Afbud Ej fremmødt Referent Skaarupøre Vingaard, Skårupørevej 28, 5881 Skårup Kurt Sorknæs, Kim Kølerfeldt, Inger Mechlenburg,

Læs mere

Vedtægter. for. Næsbyhallerne

Vedtægter. for. Næsbyhallerne VEDTÆGTER FOR NÆSBYHALLERNE 2016 SIDE 1 Vedtægter for Næsbyhallerne 2016 VEDTÆGTER FOR NÆSBYHALLERNE 2016 SIDE 2 Selskabsform, navn og hjemsted 1 Næsbyhallerne er en selvejende institution. Dens hjemsted

Læs mere

Udkast til. Vedtægter for Grundejerforeningen Basager. Foreningens navn er Grundejerforeningen.

Udkast til. Vedtægter for Grundejerforeningen Basager. Foreningens navn er Grundejerforeningen. Udkast til Vedtægter for Grundejerforeningen Basager Kap. 1 Foreningens navn og hjemsted 1 Foreningens navn er Grundejerforeningen. 2 Foreningens hjemsted er Randers Kommune under ret, der er foreningens

Læs mere

Vedtægter for grundejerforeningen xx

Vedtægter for grundejerforeningen xx KOLDING KOMMUNE Grundejerforeningsvedtægt for boligområde, standard: Vedtægter for grundejerforeningen xx Indholdsfortegnelse: Kap. 1 Foreningens navn og hjemsted 1-2 Kap. 2 Foreningens område og medlemskreds

Læs mere

Vedtægter for Frørup Andelskasse

Vedtægter for Frørup Andelskasse Vedtægter for Frørup Andelskasse 1 Navn, hjemsted og formål Andelskassens navn er Frørup Andelskasse. Dens hjemsted er Nyborg Kommune. Det er Andelskassens formål at drive virksomhed som pengeinstitut,

Læs mere

Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København

Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København Kapitel 1: Generelt 1 Stk. 1 Foreningens navn er pr. 1/3 2003 Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København, i daglig tale. Stk. 2

Læs mere

1 Navn og hjemsted. 2 Formål

1 Navn og hjemsted. 2 Formål Vedtægter for Foreningen Samsø Energiakademi 28.marts 2014 Indhold 1 Navn og hjemsted... 3 2 Formål... 3 3 Medlemskab... 3 4 Bestyrelsen... 3 5 Den ordinære generalforsamling... 4 6 Ekstraordinære generalforsamlinger...

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. F O R E N I N G E N K U L T U R N A T T E N i K Ø B E N H A V N

V E D T Æ G T E R. for. F O R E N I N G E N K U L T U R N A T T E N i K Ø B E N H A V N V E D T Æ G T E R for F O R E N I N G E N K U L T U R N A T T E N i K Ø B E N H A V N Formål: 1. (1) Foreningens formål er at tilrettelægge og gennemføre Kulturnatten i København. Hensigten med Kulturnatten

Læs mere

DANMARKS BRIDGEFORBUND

DANMARKS BRIDGEFORBUND Vedtægter for Bridgeklub 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er og klubben er hjemmehørende i kommune. Klubben er stiftet den 2. Formål. Klubbens formål er at samle bridgeinteresserede til regelmæssige

Læs mere

Foreningen af Lystbådehavne i Danmark

Foreningen af Lystbådehavne i Danmark VEDTÆGTER FOR FLID Foreningens vedtægter er justeret den 19. marts 2014 på FLIDs ordinære generalforsamling i Fredericia (vedtagelsen er godkendt på ekstraordinær generalforsamling 11. april 2014) 1 VEDTÆGTER

Læs mere

Læs disse sider og stem. Sammenligning af Forening og Diagnosenetværk

Læs disse sider og stem. Sammenligning af Forening og Diagnosenetværk Læs disse sider og stem Sammenligning af Forening og Diagnosenetværk Gældende bestemmelser vedrørende: Navn, formål og tilhørsforhold Medlemskab Forening Gigtforeningens kommentarer i nedenstående er tilføjet

Læs mere

Vedtægt for Grundejerforeningen Tingvangen

Vedtægt for Grundejerforeningen Tingvangen Vedtægt for Grundejerforeningen Tingvangen Kap. 1. Foreningens navn og hjemsted 1. Foreningens navn er "Grundejerforeningen Tingvangen" 2. Foreningens hjemsted er Randers kommune under Randers ret, der

Læs mere

Vedtægter for Brønderslev Tennisklub:

Vedtægter for Brønderslev Tennisklub: Vedtægter for Brønderslev Tennisklub: 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Brønderslev Tennisklub (BTK), som er stiftet den 2. maj 1897 og har hjemsted i Brønderslev Kommune. Foreningen er tilsluttet

Læs mere

Vedtægter for Hadsund Bridgeklub

Vedtægter for Hadsund Bridgeklub Vedtægter for Hadsund Bridgeklub 1. Navn og hjemsted... 1 2. Formål... 1 3. Tilhørsforhold... 1 4. Medlemskab.... 1 5. Kontingent... 2 6. Karantæne / Eksklusion... 2 7. Generalforsamling... 2 8. Dagsorden...

Læs mere

Vedtægter. for. Øksenmølle-Fuglslev Grundejerforening

Vedtægter. for. Øksenmølle-Fuglslev Grundejerforening Vedtægter for Øksenmølle-Fuglslev Grundejerforening 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Øksenmølle-Fuglslev Grundejerforening. Grundejerforeningen har hjemsted i Syddjurs Kommune. 2. Formål Grundejerforeningens

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i LAG-Ringsted

Forretningsorden for bestyrelsen i LAG-Ringsted Forretningsorden for bestyrelsen i LAG-Ringsted Konstituering og afholdelse af bestyrelsesmøder: 1 Umiddelbart efter afholdelse af en ordinær generalforsamling eller en ekstraordinær generalforsamling,

Læs mere

Vedtægter for Blovstrød Vandværk

Vedtægter for Blovstrød Vandværk Vedtægter for Blovstrød Vandværk 1 Selskabet, der er stiftet den 15. juni 1914, er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er: Blovstrød Vandværk a.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Allerød Kommune.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GYRSTINGE VANDVÆRK

VEDTÆGTER FOR GYRSTINGE VANDVÆRK VEDTÆGTER FOR GYRSTINGE VANDVÆRK Selskabet, der er stiftet i 1907, er et andelsselskab, hvis navn er Gyrstinge Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Ringsted Kommune. 1 formål 2 Selskabets formål

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN RANUNKELVEJ. Navn Foreningens navn er Grundejerforeningen Ranunkelvej.

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN RANUNKELVEJ. Navn Foreningens navn er Grundejerforeningen Ranunkelvej. Ret&Råd ADVOKATERNE SUNDHUSET HEDENSTED BRÆDSTRUP Møderet for Højesteret CLARASVEJ 2. 8700 HORSENS. TELEFON 76 28 20 10. FAX 75 65 76 60 GIRO 6 46 97 60. E-MAIL: HORSENS@RET-RAAD.DK. WWW.RET-RAAD.DK J.

Læs mere

Vedtægter for FodboldHoldet Herning.

Vedtægter for FodboldHoldet Herning. Vedtægter for FodboldHoldet Herning. 1 Navn og hjemsted: Foreningen FodboldHoldet Herning er stiftet den 1-1-2015 og har hjemsted i Herning kommune. Foreningen er tilsluttet DBU/JBU under, Danmarks Idræts-Forbund

Læs mere

Vedtægter for grundejerforeningen Dalvangen

Vedtægter for grundejerforeningen Dalvangen Vedtægter for grundejerforeningen Dalvangen Indholdsfortegnelse: Kap. 1 Foreningens navn og hjemsted 1-2 Kap. 2 Foreningens område og medlemskreds 3-4 Kap. 3 Foreningens formål og opgaver 5 Kap. 4 Medlemmernes

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN Foreningens navn og hjemsted 1. Foreningens navn er: Eldrup v/jens Rønholt Akelejevej 11 9800 Hjørring Foreningens område og medlemskreds: 2. Foreningens hjemsted er Farsø

Læs mere

Forslag til vedtægtsændringer Ændringsforslag er de indrykkede punkter 1-7

Forslag til vedtægtsændringer Ændringsforslag er de indrykkede punkter 1-7 Forslag til vedtægtsændringer Ændringsforslag er de indrykkede punkter 1-7 Vedtægter for Høng Bridgeklub DANMARKS BRIDGEFORBUND 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Høng Bridgeklub og klubben er hjemmehørende

Læs mere

Vedtægter. Vedtaget på den ekstraordinære generalforsamling

Vedtægter. Vedtaget på den ekstraordinære generalforsamling Vedtægter Vedtaget på den ekstraordinære generalforsamling 2016-03-02 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Allerød Cykle Klub (ACK). ACK er stiftet d. 26. oktober 1993 og har hjemsted i Allerød

Læs mere