Området dækker drift af Odense Centralbiblioteks afdelinger og aktiviteter samt udgifter og indtægter i forbindelse hermed:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Området dækker drift af Odense Centralbiblioteks afdelinger og aktiviteter samt udgifter og indtægter i forbindelse hermed:"

Transkript

1 %8'*(7205c'(%,%/,27(.(5 %HVNULYHOVHDIRPUnGHWVDPWPnOJUXSSH Området dækker drift af Odense Centralbiblioteks afdelinger og aktiviteter samt udgifter og indtægter i forbindelse hermed: Hvad dækker området: Odense Centralbibliotek omfatter følgende funktioner og afdelinger: Y Hovedbiblioteks- og centralbiblioteksfunktioner: - Hovedbibliotek/centralbibliotek i Odense Banegård Center - Musikbibliotek ved Brandts Klædefabrik - Lokalhistorisk Bibliotek, Klosterbakken 2 Y Lokalbiblioteker: - Bolbro - Dalum - Næsby - Rising - Sanderum - Tarup - Vollsmose - og integrerede folke-/skolebiblioteker i Holluf Pile og Højby Y Bogbus Y Biblioteket kommer-ordning og lydavis Y Biblioteksbetjening af børne- og ældreinstitutioner Y Læringscenter i Vollsmose bibliotek Y Samarbejdsaftaler: - Informations Center på Odense Universitetshospital - Biblioteker på Odense Seminarium, Fyns Pædagogseminarium og Den Sociale Højskole - Edb-registrering af bibliotek i Kunsthallen, Brandts Klædefabrik - Edb-registrering og drift af samlet biblioteksfunktion på Møntergården for Odense Bys Museer - Biblioteksbetjening af Odense Arrest - Lydbogs-, musik- og videoaftaler med en række fynske biblioteker - EDB-driftsaftaler med henholdsvis Otterup, Ullerslev, Ørbæk, Munkebo, Langeskov, Gudme, Hårby, Ejby, Årup, Nr. Aaby, Årslev, Vissenbjerg-Tommerup, Ryslinge, Årslev, Glamsbjerg og Nordfyns gymnasium - Kørselsordning til de fynske biblioteker. 0nOJUXSSH Odense Centralbiblioteks tilbud om adgang til viden, information og kulturel oplevelse henvender sig til alle borgere og institutioner i Odense Kommune. For funktionen som centralbibliotek for Fyns Amt er målgruppen alle kommunale biblioteker på Fyn. Hvem henvender biblioteket sig til:

2 : )RUPnORSJDYHURJUHVXOWDWNUDY Odense Centralbiblioteks virksomhed baserer sig på den til enhver tid gældende bibliotekslov. I den nye lov om biblioteksvirksomhed, der trådte i kraft 1. juli 2000 hedder det om formålet: "Folkebibliotekernes formål er at fremme oplysning, uddannelse og kulturel aktivitet ved at stille bøger, tidsskrifter, lydbøger og andre egnede materialer til rådighed såsom musikbærende materialer og elektroniske informationsresourcer, herunder Internet og multimedier. Folkebibliotekerne formidler kommunal og statslig information og information om samfundsforhold i øvrigt." Hovedopgaven for kommunens biblioteksvæsen er således at formidle viden, information og kulturel oplevelse til alle kommunens borgere og at sikre alle borgere fri og lige adgang til biblioteksservice uanset alder og bopæl. De dertil egnede medietyper indkøbes efter kvalitet, alsidighed og aktualitet og formidles til brugerne i et sammenhængende netværk af hovedbiblioteksafdelinger, lokalbiblioteker, bogbudbetjening, biblioteket kommer-ordning og institutionsbetjening. Biblioteksbrugerne skal have den bedst mulige, tidssvarende biblioteksbetjening indenfor de givne økonomiske rammer. Folkebiblioteket kan desuden oprette og drive afdelinger i virksomheder eller institutioner. Centralbiblioteket har bl.a. indgået betjeningsoverenskomster herom med en række lokale uddannelsesinstitutioner. Som centralbibliotek for de fynske folkebiblioteker udføres - med statstilskud - en række støttefunktioner. Kernefunktionen heri er, via et landsdækkende bibliotekssamarbejde, at forsyne bibliotekerne med information og bogligt materiale, som de ikke selv råder over. Via en særlig kørselsordning sikres en god cirkulation heraf til og fra de øvrige fynske biblioteker. Igennem det sidste par år er udviklet et omfattende edb-samarbejde med halvdelen af de fynske kommuner, hvis bibliotek nu får driftsafviklet sit bibliotekssystem på centralbiblioteket efter særlig overenskomst. Den nye Centralbiblioteksstuktur er udmeldt og resultatkontrakten for 2004 skal forhandles medio Odense Centralbibliotek er udpeget til at have overbygningsfunktionen på musikområdet samt de nye medier sammen med Herning, Roskilde og Frederiksbergs Biblioteker fra Kontrakten for 2003 blev forhandlet som en forlængelse af gældende kontrakt for Delmål og nye krav til biblioteksopgaven 1\HXGIRUGULQJHURJXGYLNOLQJVEHKRYVRPI OJHDI/RY RPELEOLRWHNV YLUNVRPKHG Odense Centralbibliotek står over for at skulle vælge strategi i en tid, hvor de lovgivningsmæssige og kommunalpolitiske signaler er: Y Bevarelse af centralbiblioteksstatus Y Kontraktstyring (Centralbiblioteks-kontrakt) Y Større synlighed og konkurrencebevidsthed Y Øget indtægtsdækket virksomhed Y Øget tilgængelighed og en decentral struktur (lange åbningstider, et net af lokalbiblioteker, web-adgang og digitale ydelser) Y Øget dialog med brugerne Y Integration af og målrettet service over for nydanskere Y Øget deltagelse i nationale netværkssamarbejder

3 Y Øget samarbejde med andre kommuner, institutioner m.m. Y Fleksibel tilgang til rollen som både et fysisk og et virtuelt bibliotek. 'HOPnO Opfyldelsen af ovennævnte formål og udfordringer skal ske på en tidssvarende måde set i lyset af de skiftende krav, der stilles fra det samfund, som bibliotekerne er en del af: &HQWUDOELEOLRWHNVYLUNVRPKHG %HYDUHVWDWXVVRP&HQWUDOELEOLRWHNVHWLO\VHWDIGHQNRPPHQGH FHQWUDOELEOLRWHNVUHIRUP A. Udbygge og udvikle Centralbibliotekets materialebestand 1. Øge samlingerne af bøger og andre materiale mest muligt 2. Øge antallet af licenser og andre elektroniske ressourcer til Kommunerne i Fyns Amt. B. Videreudvikle kompetence til centralbiblioteksfunktioner 1. Tilbyde behovs- og målstyrede uddannelsesaktiviteter, jfr. projekt Uddannelsesplanlægning Fyn. 2. Kvalificering af Odense Centralbiblioteks eget personale til at varetage Centralbiblioteksopgaver, f.eks. undervisning og rådgivning. C. Rådgivning/samarbejde og indtægtsdækket virksomhed 1. Tilbyde indkøbsordninger til kommunerne 2. Tilbyde hele eller delvise samarbejdsordninger inden for f.eks. det kommunale samarbejde, mediesamarbejde, IT-samarbejde og portalsamarbejde. 0DWHULDOHU /LJHVWLOOLQJDIGHQ\HPHGLHUSnOLQLHPHGWU\NWHPDWHULDOHUMIUQ\ORYRP ELEOLRWHNVYLUNVRPKHG A.Opbygning af samlinger i lokalbiblioteker. B. Øge adgangen til elektroniske databaser, internet m.v. C. Øge samarbejdsrelationer til Syddansk Universitetsbibliotek og andre nationale biblioteksenheder vedr. licenser og portaler. 1. På børneområdet skal nye medier udgøre 50%. 2. På voksenområdet skal nye medier udgøre 30%. 1. Forøge antallet af licenser/databaser med 20%. 1. Indgå aftaler om samarbejde vedr. mindre benyttede licenser.

4 ,7 JHERUJHUQHVDGJDQJWLOGHWVDPOHGHELEOLRWHNVWLOEXGLGLDORJPHGERUJHUQHVDPW RSWLPHUHSHUVRQDOHWVLQIRUPDWLRQVQLYHDX A. Øget mulighed for selvbetjening. 1. Indkøb af 4 selvbetjeningsenheder, samt en sorteringsrobot. Der forudsættes opnået en rationaliseringsgevinst, således at engangsinvesteringen bliver tjent ind i løbet af max. tre år % flere udlån og fornyelser via Odense Centralbiblioteks hjemmeside. 3. Øge brugervenligheden på bibliotekets hjemmeside. B. Udvide information om bibliotekets serviceydelser. 1. Udvikling og udvidelse af Odense Centralbiblioteks hjemmeside. C. Øget anvendelse af IT til intern kommunikation. 1. Adgang til intranet via Notes til flest mulgt ansatte. / QRJXGGDQQHOVH $WNXQQHIDVWKROGHRJWLOWU NNHNRPSHWHQWHPHGDUEHMGHUH A. Kompetenceudvikling for medarbejdere 1. Udvikle og gennemføre 10% flere træningsprogrammer for kolleger. 2. Opgradere flere medarbejdere til et fagligt ekspertniveau. B. Afdække og analysere personalesammensætningen i forhold til opgaveløsninger. 1. 5% flere formidlere (bibliotekarer o.lign.). 2. Tilpasse det administrative personale til overtagelse af nye arbejdsopgaver. 3. Tilknytte mere løst personale til påpladssætning til sikring af mere fleksible og rationelle arbejdsgange. C. Klarlægge og synliggøre muligheder for opnåelse af ny løn. 1. Aftale hvilke indsatsområder, der udløser ny løn. 2. Procesbeskrive lønforhandlingsforløbet.

5 6DPDUEHMGVDIWDOHURJSURMHNWHU 8GYLNOHRJLQGJnLSURMHNWRULHQWHUHGHIUHPVW GRJ JHLQGJnHOVHDIVDPDUEHMGVDIWDOHU A. Flexibel og projektgearet organisation. B. At sikre udvikling af biblioteksopgaverne og øge bibliotekets økonomiske grundlag. 1. At kunne fastholde og tiltrække personale. 2. Indgå i de fælles nationale tjenester, f.eks Biblioteksvagten. 1. At der tilføres projektmidler udefra 2. At der tilføres udviklingsmidler udefra 3. En bedre borgerservice, f.eks. over for flygtning/indvandrere på informationsområdet. 4. Rationalisering af arbejdsgange og benchmarking. C. At øge det tværkommunale samarbejde på arrangementsområdet. 1. Udarbejdelse af en arrangementspolitik. 2. En forbedret koordinering af aktiviteter, bl.a. i samarbejde med Kultursekretariatet.,QGW JWVG NNHWYLUNVRPKHG JHUHQWDELOLWHWHQRJRPIDQJHWDIGHQLQGW JWVG NNHGHYLUNVRPKHGMIUQ\ORYRP ELEOLRWHNVYLUNVRPKHG A. Øge indtjeningen på den indtægtsdækkede virksomhed. 1. Analysere alle mulige opgaver for indtægtsdækket virksomhed 2. Udregne omkostningsniveau og indtjeningsniveau for de enkelte opgaver. 3. Målrette markedsføringen. 4. Øge egen nettoindtjening med mindst 1% af det samlede nettobudget på biblioteksområdet. (MHQGRPPH $WGULYHHJQHGHORNDOHUE\JQLQJHUWLOELEOLRWHNVIRUPnO NRQRPLVNIRUVYDUOLJW A. At finde de bedst egnede bygninger/lokaler til biblioteksformål. 1. At analysere nuværende anvendelse af bibliotekslokaler 2. At finde evt. bedre/billigere lokaler. 3. At renovere een afdeling pr. år. 4. At nedbringe omkostninger til driften, f.eks. ved miljøledelse.

6 $GPLQLVWUDWLRQ $WVLNUHUDWLRQHOOHRJXGYLNOLQJVRULHQWHUHGHDGPLQLVWUDWLYHDUEHMGVJDQJH A. At administrationen bliver en del af fælles opgaveløsninger. B. At sikre en optimal udnyttelse af kørsel og transport. 1. En bedre økonomistyring. 2. En bedre udnyttelse af ressourcer. 3. En bedre afrapportering/afslutning. 1. Øge produktiviteten, svarende til årligt 1 pct. af kørselsafdelingens budget, bl.a. ved en mere fleksibel og rationel arbejdstilrettelæggelse.

7 $NWLYLWHWVQLYHDXVHUYLFHQLYHDX 5HJQVNDE RYHUVODJ Bogbestand pr. indbygger Musikenheder pr. indbygger 0,6 0,6 0,6 0,7 0,7 0,7 Åbningstimer pr. uge (vinter) ,5 395,5 395,5 395,5 395,5 Åbningstimer pr uge (sommer). Besøgstal (mill.) 1,4 1,4 1,5 1,5 1,5 1,5 Antal udlån pr. år (mill.) Antal udlån pr. indbygger Antal lånere, der p.g.a. handicap betjenes i eget hjem Abonnementer på lydavis Antal arrangementer Antal betjeninger - ældreinstitutioner Antal betjeninger - børneinstitutioner. %HV JVVWDWLVWLNÃ 8GOnQÃ Ã

8 E\Q JOHWDO 'ULIWVXGJLIWHURJLQGW JWHUWLOELEOLRWHNVY VHQHWEXGJHW.USULQGE\JJHU cukxv 2GHQVH $DOERUJ (VEMHUJ 5DQGHUV Bruttodriftsudgift til folke- og centralbiblioteker Bruttodriftsindtægt til folke- og centralbiblioteker Nettodriftsudgift til folke- og centralbiblioteker Anm. For Randers og Aalborg kommuner er tallene LQNOXVLYHbetjente kommuner, hvilket der korrigeres for ved beregning af kr. pr. indbygger i tabellen. Randers Kommunebibliotek er det eneste bibliotek, som ikke har centralbiblioteksfunktion og modtager derfor ikke statstilskud )RUGHOLQJDIEUXWWRGULIWVXGJLIWWLOELEOLRWHNVY VHQHWEXGJHW.USULQGE\JJHU Lønninger 1... Materialer... Andet 2...,DOW... cukxv 2GHQVH $DOERUJ (VEMHUJ 5DQGHUV Anm. For Randers, Esbjerg og Aalborg kommuner er tallenelqnoxvlyh betjente kommuner, hvilket der korrigeres for ved beregning af kr. pr. indbygger i tabellen. 1 Lønudgifter eksklusive rengøring, pensionsforsikringspræmie til tjenestemænd og direkte udbetalte pensioner. 2 Andet indeholder udgifter til administration, kulturelle arrangementer, edb, tjenestevogne og bogbusser samt personaleudgifter til administration. WHULQJVPHWRGH Der eksisterer ikke normer for tildeling af budgetbeløb for området. Den gældende bibliotekslov fra 2000 indeholder især rammebestemmelser og generelle krav til samlingsopbygning af nye medier for biblioteksområdet og for centralbiblioteksvirksomheden med henblik på fri låneret fra Indtægtsbudgettet fremkommer dels som følge af gældende takster dels i forbindelse med centralbiblioteksvirksomheden, hvor indtægterne er baseret på tilskud fra staten. Dertil kommer indtægter vedr. betjeningsoverenskomster med en række forskellige institutioner, herunder aftaler om edb-samarbejde med andre fynske biblioteker. Huslejeudgifter på Odense Banegård Center reguleres årligt med udviklingen i nettoprisindekset, dog mindst 3 pct. Fællesudgifter på Odense Banegård Center reguleres, i henhold til kontrakt, på basis af et af udlejer udarbejdet regnskab for centrets fællesomkostninger.

9 %HYLOOLQJVRSO\VQLQJHURJWDNVWHU NU SULVHU 5HJQVNDE RYHUVODJ 'ULIWVYLUNVRPKHG Udgifter... Indtægter..., DOWGULIW SHFLILNDWLRQ NU SULVHU 6W\UEDU Lønninger... 5HJQVNDE RYHUVODJ Bøger m.m Andre udgifter... Indtægter 'ULIWVXGJLIWHULDOW QGULQJHU I forhold til det korrigerede budget er der i budget 2003 med overslagsårene foretaget følgende ændringer: kr priser Investering i selvbetjeningsrobotter... Ophør af central pulje til decentral løn. 'ULWVXGJLIWHULDOW... Budget Budgetoverslag ,QYHVWHULQJLVHOYEHWMHQLQJVURERWWHU Investeringen medfører besparelse på kr. i 2003 stigende til kr. i 2004 og fremefter gennem nedlæggelse af 1 stilling i 2003 og 2½ stilling fra og med 2004.

10 / QVXP NU SULVHU 5HJQVNDE RYHUVODJ Lønsum DNVWHU Forhøjelse af bødetakster ved for sen aflevering med virkning fra og forventet for 2003 til følgende: 7DNVWHULnUKHOHNU +MHPNDOGHOVHU%HWDOLQJIRURYHUVNUHGHWOnQHWLG Overskredet lånetid uge efter afleveringsdatoen og (kviklån voksne) uge efter afleveringsdatoen uge efter afleveringsdatoen og indtil 1. hjemkaldelse Første hjemkaldelse... Sidste hjemkaldelse... Bud/regning... 9RNVQH % UQ

Området dækker drift af Odense Centralbiblioteks afdelinger og aktiviteter samt udgifter og indtægter i forbindelse hermed:

Området dækker drift af Odense Centralbiblioteks afdelinger og aktiviteter samt udgifter og indtægter i forbindelse hermed: &9(+)816à()&-&0-8)/)6 &IWOVMZIPWIEJSQVÅHIXWEQXQÅPKVYTTI Området dækker drift af Odense Centralbiblioteks afdelinger og aktiviteter samt udgifter og indtægter i forbindelse hermed: Hvad dækker området:

Læs mere

Budget ,9 0,8 0,8 0,8 0,8 0,7 0,8

Budget ,9 0,8 0,8 0,8 0,8 0,7 0,8 Udgiftsandel af de samlede nettodriftsudgifter i procent Budget 211,9,8,8,8,8,7,8 Herning,9 Holstebro,8 Horsens,8 Randers Silkeborg,8,8 Skive,7 Viborg,8,,1,2,3,4,5,6,7,8,9 1, Tabellen og figuren viser,

Læs mere

Hvad dækker området: Museer Biblioteker. Kultur- og Socialforvaltningen varetager opgaver inden for:

Hvad dækker området: Museer Biblioteker. Kultur- og Socialforvaltningen varetager opgaver inden for: .8/7852*62&,$/8'9$/*(76$/(729(56,*7 %HVLYHOVHDIRPUnGHWVDPWPnOJUXSSH Kultur- og Socialforvaltningen varetager opgaver inden for: Hvad dækker området: Museer Biblioteker.XOWXURPUnGHW Y Museer, der især omfatter

Læs mere

Indhold. 1. Formål med aftalen. 2. Politiske visioner, mål og krav. 3. Randers Bibliotek Hvem er vi? 4. Målene i aftalen. 5. Opfølgning på målene

Indhold. 1. Formål med aftalen. 2. Politiske visioner, mål og krav. 3. Randers Bibliotek Hvem er vi? 4. Målene i aftalen. 5. Opfølgning på målene Aftale mellem Byrådet og Randers Bibliotek 2008 Indhold 1. Formål med aftalen 2. Politiske visioner, mål og krav 3. Randers Bibliotek Hvem er vi? 4. Målene i aftalen 5. Opfølgning på målene 6. Økonomi

Læs mere

Vordingborg Bibliotekerne

Vordingborg Bibliotekerne Vordingborg Bibliotekerne Virksomhedsbeskrivelse 2016 Indhold Indledning... 1 Besøgstal... 2 Materialebestand... 3 Udlån... 4 Aktiviteter... 7 Personalenormering... 8 Åbningstimer... 8 Budget... 9 ECO-Nøgletal...

Læs mere

Budget 2019 drift Kultur- og Fritidsudvalget

Budget 2019 drift Kultur- og Fritidsudvalget 1000 kr. DRIFT Pol. Nr. Kultur og Fritid - Bidrag til finansieringskatalog 2019 2020 2021 2022 Org. budget 2019 og overslagsår 4.02.001 Biblioteket -840-840 -840-840 1 Reduceret åbningstid hovedbiblioteket

Læs mere

Fritid, biblioteksvæsen, kultur m.v.

Fritid, biblioteksvæsen, kultur m.v. 9.103 Faaborg-Midtfyn Kommune Udgifter i løbende og faste priser Løbende priser 2016-priser Faaborg-Midtfyn Kommune Sml.- gruppen Region Syddanmark Hele landet Faaborg-Midtfyn Kommune Sml.- gruppen Region

Læs mere

Tusinder 9LGHQÃÉÃ)RUPLGOLQJ 3URMHNWHU

Tusinder 9LGHQÃÉÃ)RUPLGOLQJ 3URMHNWHU &9(+)8à()197)) &IWOVMZIPWIEJSQVÅHIXWEQXQÅPKVYTTI Odense Bys Museer er organisatorisk opdelt i tværgående afdelinger: Y Publikum & Kommunikation Y Viden & Formidling Y Samlinger & Teknik Odense Bys Museer

Læs mere

Hørsholm Bibliotek i Kulturhus Trommen

Hørsholm Bibliotek i Kulturhus Trommen Hørsholm Bibliotek i Kulturhus Trommen Åbningstider: Alle dage kl. 8 22. Betjening man. fre. fra kl. 11-18 og lørdag 10-14 Folkebibliotekernes formål og virksomhed 1. Folkebibliotekernes formål er at fremme

Læs mere

Dialogmøde mellem Kultur- og Lokalsamfundsudvalget og Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne

Dialogmøde mellem Kultur- og Lokalsamfundsudvalget og Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne Dialogmøde mellem Kultur- og Lokalsamfundsudvalget og Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne 21.6.2017 1 Fakta om FMB: 1.1 Biblioteksloven Kommunal opgave ingen statsfinanciering Formål: Oplysning, uddannelse og

Læs mere

VELKOMMEN PÅ - ET ÅBENT TILBUD S E R V I C E I N F O R M AT I O N

VELKOMMEN PÅ - ET ÅBENT TILBUD S E R V I C E I N F O R M AT I O N VELKOMMEN PÅ - ET ÅBENT TILBUD S E R V I C E I N F O R M AT I O N Biblioteksloven 1. Folkebibliotekernes formål er at fremme oplysning, uddannelse og kulturel aktivitet ved at stille bøger, tidsskrifter,

Læs mere

Beretning for CB-regnskab 2002

Beretning for CB-regnskab 2002 Odense Centralbiblioteks beretning for CB-R2002 Beretning for CB-regnskab 2002 Odense Centralbiblioteks overordnede målsætning for udviklingskontraktperioden 2002 var at videreudvikle de regionale støttefunktioner

Læs mere

Reduktionskatalog for Hjørring Bibliotekerne

Reduktionskatalog for Hjørring Bibliotekerne Reduktionskatalog for Hjørring Bibliotekerne Biblioteksvirksomhed er et lovbundet område og har til formål at fremme oplysning, uddannelse og kulturel aktivitet. Hjørring Bibliotekerne har biblioteker

Læs mere

1. Formål med aftalen. 2. Politiske visioner, mål og krav. 3. Randers Bibliotek Hvem er vi? 4. Målene i aftalen. 5. Opfølgning på målene. 6.

1. Formål med aftalen. 2. Politiske visioner, mål og krav. 3. Randers Bibliotek Hvem er vi? 4. Målene i aftalen. 5. Opfølgning på målene. 6. Aftale mellem Byrådet og Randers Bibliotek 2009-2010 1 Indhold 1. Formål med aftalen 2. Politiske visioner, mål og krav 3. Randers Bibliotek Hvem er vi? 4. Målene i aftalen 5. Opfølgning på målene 6. Økonomi

Læs mere

NAM netværksmøde 18/11

NAM netværksmøde 18/11 NAM netværksmøde 18/11 Netværkets rammer og muligheder Ved Leder af Team CB og Projekter Christine Bruun Dagsorden Netværkets rammer og muligheder: Hvad tilbyder / leverer centralbiblioteket - kort intro

Læs mere

Ballerup Bibliotek og kulturhuse er kommunale institutioner, hvor udlån af alle materialer

Ballerup Bibliotek og kulturhuse er kommunale institutioner, hvor udlån af alle materialer MÅL OG RAMMEBESKRIVELSE Bevillingsområde 40.37 Folkebibliotekerne Udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Afgrænsning af bevillingsområdet Bevillingsområdet omfatter samtlige driftsudgifter og -indtægter, som

Læs mere

BIBLIOTEKSPOLITIK FOR STRUER KOMMUNE

BIBLIOTEKSPOLITIK FOR STRUER KOMMUNE BIBLIOTEKSPOLITIK FOR STRUER KOMMUNE 1 INDLEDNING Bibliotekspolitikken er udarbejdet under hensyntagen til lovgivning, nationale biblioteksstrategier, Struer Kommunens værdier, kulturpolitik og kulturstrategier.

Læs mere

Rammeaftale for centralbiblioteksvirksomhed 2016-2019

Rammeaftale for centralbiblioteksvirksomhed 2016-2019 Rammeaftale for centralbiblioteksvirksomhed 2016-2019 Rammeaftalen mellem Kulturstyrelsen på den ene side og Roskilde Kommune på den anden side fastlægger mål for Roskilde Biblioteks centralbiblioteksvirksomhed

Læs mere

Vejen Kommunes Biblioteker

Vejen Kommunes Biblioteker Vejen Kommunes Biblioteker Drifts- og Afdelingschef Institutionsleder Gyldigheden af aftalen bekræftes herved: Borgmester Direktør 1. Drifts- og udviklingsaftaler i Vejen Kommune Aftalestyring er en central

Læs mere

Ændret mål som følge af bevarelsen af Åby Bibliotek

Ændret mål som følge af bevarelsen af Åby Bibliotek Budget 2007-2010 - 1 - Sektor 4.70 Kultur og Borgerservice 1. december 2006 Ændret mål som følge af bevarelsen af Åby Bibliotek Følgende mål ændres som følge af bevarelsen af Åby. Ændringerne er markeret.

Læs mere

www.odensebib.dk 1. udgave 2015

www.odensebib.dk 1. udgave 2015 www.odensebib.dk 1. udgave 2015 Regler Takster Åbningstider Odense Centralbibliotek www.odensebib.dk Information og omstilling Tlf.: 66 13 13 72 e-mail: teleservice-bib@odense.dk LÅNEREGLER Indmeldelse

Læs mere

odensebib.dk november 2015 REGLER ÅBNINGSTIDER

odensebib.dk november 2015 REGLER ÅBNINGSTIDER odensebib.dk november 2015 REGLER TAKSTER ÅBNINGSTIDER Odense Centralbibliotek www.odensebib.dk Information og omstilling Tlf.: 66 13 13 72 e-mail: teleservice-bib@odense.dk LÅNEREGLER Indmeldelse Alle,

Læs mere

Rammeaftale for centralbiblioteksvirksomhed

Rammeaftale for centralbiblioteksvirksomhed Rammeaftale for centralbiblioteksvirksomheden 2010-2013 Sidst redigeret den 26. november 2009 GB/THAN Rammeaftale for centralbiblioteksvirksomhed 2010-2013 Rammeaftalen mellem Styrelsen for Bibliotek og

Læs mere

Området dækker drift af Odense Centralbiblioteks afdelinger og aktiviteter samt udgifter og indtægter i forbindelse hermed:

Området dækker drift af Odense Centralbiblioteks afdelinger og aktiviteter samt udgifter og indtægter i forbindelse hermed: &9(+)8316à()&-&0-38)/)6 &IWOVMZIPWIEJSQVÅHIXWEQXQÅPKVYTTI Området dækker drift af Odense Centralbiblioteks afdelinger og aktiviteter samt udgifter og indtægter i forbindelse hermed: Hvad dækker området:

Læs mere

Randers Bibliotek AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014

Randers Bibliotek AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 Randers Bibliotek AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål

Læs mere

Strategi for Aalborg Bibliotekernes medietilbud i 2015

Strategi for Aalborg Bibliotekernes medietilbud i 2015 Strategi for Aalborg Bibliotekernes medietilbud i 2015 Mål og fokusområder 2015 Aalborg Bibliotekerne har fokus på, at udvikle bibliotekstilbuddet i takt med aktuelle tendenser i samfundet og medieudviklingen.

Læs mere

Resultataftale 2016 og resultatberetning 2015

Resultataftale 2016 og resultatberetning 2015 Resultataftale 2016 og resultatberetning 2015 HORSENS KOMMUNES BIBLIOTEKER Bibliotekets stand ved Højskoledagen for ældre Forsidefoto: Carl nielsens fødseldag fejres med elever fra Musikskolen Horsens

Læs mere

2010-13. Bibliotekspolitik for Randers Kommune

2010-13. Bibliotekspolitik for Randers Kommune 2010-13 Bibliotekspolitik for Randers Kommune BIBLIOTEKSPOLITIK FOR RANDERS KOMMUNE BIBLIOTEKET ER EN MENNESKERET v. formand for kultur- og fritidsudvalget Ellen Petersen De danske folkebiblioteker spiller

Læs mere

REGLER TAKSTER ÅBNINGSTIDER

REGLER TAKSTER ÅBNINGSTIDER odensebib.dk gældende fra 7. september 2017 odensebib.dk REGLER TAKSTER Odense Bibliotekerne odensebib.dk Information og omstilling Tlf.: 66 13 13 72 e-mail: adm-bib@odense.dk LÅNEREGLER 3 Indmeldelse

Læs mere

Baggrundsmateriale - Sektor Bibliotek

Baggrundsmateriale - Sektor Bibliotek Baggrundsmateriale - Sektor Bibliotek 1. Kort beskrivelse af området Formålet med folkebibliotekerne er iflg. Lov om biblioteksvirksomhed fra 2 at fremme oplysning, uddannelse og kulturel aktivitet ved

Læs mere

Mål for Budget 2017 / Opfølgning Serviceområde 14: Biblioteker

Mål for Budget 2017 / Opfølgning Serviceområde 14: Biblioteker for Budget 2017 / Opfølgning Serviceområde 14: Biblioteker Serviceområde Udgøre et uforpligtende møde-, være- og oplevelsessted for borgere i Herning kommune Det nye hovedbibliotek i Østergade er Herning

Læs mere

Serviceerklæring Velkommen til dit bibliotek. April 2014. www.fkb.dk. Biblioteket Domus Vista Nordens Plads 4 2000 Frederiksberg

Serviceerklæring Velkommen til dit bibliotek. April 2014. www.fkb.dk. Biblioteket Domus Vista Nordens Plads 4 2000 Frederiksberg Serviceerklæring Velkommen til dit bibliotek April 2014 Hovedbiblioteket Falkoner Plads 3 2000 Frederiksberg Biblioteket Godthåbsvej Godthåbsvej 85A 2000 Frederiksberg Biblioteket Danasvej Danasvej 30B

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget OPGAVEOMRÅDER ØKONOMI

Fritids- og Kulturudvalget OPGAVEOMRÅDER ØKONOMI 401 Fritid 401 Fritid OPGAVEOMRÅDER Serviceudgifter: Fritid og Kultur, projekt nr. 18. Overførselsudgifter: Brugerfinansierede udgifter: ØKONOMI Drift: Serviceudgifter, netto 32.113 32.298 32.031 32.031

Læs mere

Udvalget for kultur 2009. Bibliotekspolitik Slagelse Bibliotekerne

Udvalget for kultur 2009. Bibliotekspolitik Slagelse Bibliotekerne Udvalget for kultur 2009 Bibliotekspolitik Slagelse Bibliotekerne Indhold 1. Mission............................................................ side 2 2. Vision for Slagelse Bibliotekerne....................................

Læs mere

Resultatberetning 2014

Resultatberetning 2014 Resultatberetning 2014 HORSENS KOMMUNES BIBLIOTEKER En dejlig sommeraften med AOF koret i Tobaksgården Forsidefoto: Et kig ind i det nye bibliotek i Gedved På Krimimessen overrækker forfatteren Jens Henrik

Læs mere

Folkebibliotekerne organisering og udviklingstendenser. Introduktion til nyansatte i folkebiblioteksektoren/vest 25. februar 2014

Folkebibliotekerne organisering og udviklingstendenser. Introduktion til nyansatte i folkebiblioteksektoren/vest 25. februar 2014 Folkebibliotekerne organisering og udviklingstendenser Introduktion til nyansatte i folkebiblioteksektoren/vest 25. februar 2014 Fredericia Bibliotek - et mellemstort provinsbibliotek Dagsorden O Lovgrundlag

Læs mere

Bibliotekspolitik 2014-2017

Bibliotekspolitik 2014-2017 Bibliotekspolitik 2014-2017 Forord Den 17. juni 2013 vedtog byrådet den nye bibliotekspolitik for årene 2014-2017. Politikken er som noget nyt blevet formuleret i samarbejde med borgerne i Esbjerg Kommune,

Læs mere

Ballerup Bibliotekerne er en kommunal institution, hvor udlån af alle materialer er gratis.

Ballerup Bibliotekerne er en kommunal institution, hvor udlån af alle materialer er gratis. MÅL OG RAMMEBESKRIVELSE Bevillingsområde 40.37 Folkebibliotekerne Udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Afgrænsning af bevillingsområdet Bevillingsområdet omfatter samtlige driftsudgifter og -indtægter, som

Læs mere

Resultatrapport for Gentofte Centralbibliotek 2012

Resultatrapport for Gentofte Centralbibliotek 2012 Resultatrapport for Gentofte Centralbibliotek 2012 Centralbiblioteket Gentofte Bibliotekerne er centralbibliotek for Region Hovedstaden, der består af 28 kommuner ekskl. Bornholms Kommune. Grundydelserne

Læs mere

Balancen mellem digitale og traditionelle biblioteksydelser

Balancen mellem digitale og traditionelle biblioteksydelser Balancen mellem digitale og traditionelle biblioteksydelser Hvordan udvikler man bibliotekernes ydelser med den rette balance mellem de traditionelle og de nye biblioteksydelser? Hvordan får bibliotekerne

Læs mere

Resultataftale 2013 og resultatberetning 2012

Resultataftale 2013 og resultatberetning 2012 Resultataftale 2013 og resultatberetning 2012 HORSENS KOMMUNES BIBLIOTEKER Åbning af Bibliotekets Nethjælp Forsidefoto: Publikum til Thomas Sangberg koncert Byg med sten Indsatsområder i 2013: Den levende

Læs mere

Høring om Biblioteksstyrelsens oplæg til reform af folkebibliotekernes overbygning.

Høring om Biblioteksstyrelsens oplæg til reform af folkebibliotekernes overbygning. Høringsparter 26. marts 2007 J. nr. 406-1 jth Høring om Biblioteksstyrelsens oplæg til reform af folkebibliotekernes overbygning. Statens kontrakt med centralbibliotekskommunerne udløber med udgangen af

Læs mere

Rudersdal Bibliotekerne Kassationspraksis

Rudersdal Bibliotekerne Kassationspraksis Rudersdal Bibliotekerne Kassationspraksis Kultur- og Fritidsudvalget den 13. januar 2016 Rudersdal Bibliotekerne - Kassationspraksis Materialerne på Hovedbiblioteket i Birkerød og lokalbibliotekerne i

Læs mere

NYHED S BREV. Folketallets bevægelser i Odense Kommune i 2003. Nr. 1 marts 2004

NYHED S BREV. Folketallets bevægelser i Odense Kommune i 2003. Nr. 1 marts 2004 NYHED S BREV Odense Kommune Borgmesterforvaltningen Erhvervs- og Planlægningskontoret Resume Pr. 1.1. 24 var der over 5. indbyggere i Odense Kommune Folketallets bevægelser i Odense Kommune i 2. Nr. 1

Læs mere

Høring om Biblioteksstyrelsens oplæg til reform af folkebibliotekernes overbygning fra 2009

Høring om Biblioteksstyrelsens oplæg til reform af folkebibliotekernes overbygning fra 2009 Kulturudvalget KUU alm. del - Bilag 175 Offentligt NOTAT 26. marts 2007 J.nr.: 406-1 JHL / ROL Høring om Biblioteksstyrelsens oplæg til reform af folkebibliotekernes overbygning fra 2009 Indledning Den

Læs mere

Budgetforslag - Budget Tilpasning af budget til biblioteker (tilpasning til nøgletal) BESKRIVELSE AF PRIORITERINGSFORSLAG

Budgetforslag - Budget Tilpasning af budget til biblioteker (tilpasning til nøgletal) BESKRIVELSE AF PRIORITERINGSFORSLAG REDUKTION Sæt kryds ( X ) EFFEKTIVISERING ( ) Lb. Nr. PKU-F-01 Tilpasning af budget til biblioteker (tilpasning til nøgletal) Udvalg: Plan & Kulturudvalget Center: Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice

Læs mere

Bibliotekets årsregnskab indsendes til Kulturstyrelsen efter revision og godkendelse i kommunen og med en kopi af revisionsprotokollatet.

Bibliotekets årsregnskab indsendes til Kulturstyrelsen efter revision og godkendelse i kommunen og med en kopi af revisionsprotokollatet. Vejledning til årsregnskab og resultatrapport 2014 1. Grundlag Kulturstyrelsen har med hjemmel i bibliotekslovens 11 indgået en rammeaftale for centralbiblioteksvirksomhed med seks centralbibliotekskommuner

Læs mere

Erhvervsfremme og turisme side 1

Erhvervsfremme og turisme side 1 Erhvervsfremme og turisme side 1 Indhold 6.62 Turisme... 2 6.66 Innovation og anvendelse af ny teknologi... 4 6.67 Erhvervsservice og iværksætteri... 6 Erhvervsfremme og turisme side 2 6.62 Turisme Driftsbeskrivelse

Læs mere

Figur 1. Befolkningens bevægelser i Odense Kommune fra 1996 til 2000.

Figur 1. Befolkningens bevægelser i Odense Kommune fra 1996 til 2000. NYHED S BREV Odense Kommune Borgmesterforvaltningen Erhvervs- og Planlægningskontoret Resume Folketallets bevægelser i Odense Kommune i 00. Nr. 4 marts 0 v Folketallet faldt i løbet af 00 med 22 personer

Læs mere

Dokumentation og evaluering af Biblioteksvirksomheden

Dokumentation og evaluering af Biblioteksvirksomheden Dokumentation og evaluering af Biblioteksvirksomheden Beretning 2009 Kulturelt Regnskab for biblioteks- og kulturområdet udgjorde områdets beretning til og med 2008. Fra 2009 sættes der mere fokus på dokumentation

Læs mere

På den baggrund foreligger her tre forslag til fortsat biblioteksbetjening af landdistrikterne.

På den baggrund foreligger her tre forslag til fortsat biblioteksbetjening af landdistrikterne. 1 of 5 BILAG 1 Fremstilling for PUK-udvalget Syddjurs Biblioteks betjening af landdistrikter Ved byrådets beslutning af budget 2016, blev der udtrykt bekymring for en nedlukning af bogbussen, samtidig

Læs mere

Vejledning til centralbibliotekernes årsregnskab og resultatrapport 2015

Vejledning til centralbibliotekernes årsregnskab og resultatrapport 2015 Vejledning til centralbibliotekernes årsregnskab og resultatrapport 2015 1. Grundlag Slots- og Kulturstyrelsen har med hjemmel i bibliotekslovens 11 indgået en rammeaftale for centralbiblioteksvirksomhed

Læs mere

ØKONOMIUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Den centrale administrative funktion viser følgende for regnskabsåret 2016:

ØKONOMIUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Den centrale administrative funktion viser følgende for regnskabsåret 2016: Bevillingsramme 60.62 Den centrale administrative funktion Ansvarligt udvalg Økonomiudvalget Sammendrag Bevillingsramme 60.62 Den centrale administrative funktion viser følgende for regnskabsåret : Det

Læs mere

18. Kultur og Fritid - Sektor 4

18. Kultur og Fritid - Sektor 4 18. Kultur og Fritid - Sektor 4 Kultur og Fritids opgaver Kultur- og fritidssektorens opgaver er drift af Hollænderhallen, øvrige idrætsanlæg, Kongelundshallen, Søbadeanstalten og Kongelundsfortet. Desuden

Læs mere

Driftsforslag til budget Reduktion NR: R

Driftsforslag til budget Reduktion NR: R Driftsforslag til budget 2019-2022 - Reduktion NR: R 4.1.2.3 Titel på forslag Scenarier for besparelser på bibliotekerne i Halsnæs Udvalg: Politikområde: Aktivitetsområde: Delområde: Udvalget for Kultur,

Læs mere

REGLER TAKSTER ÅBNINGSTIDER

REGLER TAKSTER ÅBNINGSTIDER odensebib.dk gældende fra 7. august 2019 odensebib.dk REGLER TAKSTER Odense Bibliotekerne odensebib.dk Information og omstilling Tlf.: 66 13 13 72 e-mail: adm-bib@odense.dk LÅNEREGLER 3 Indmeldelse Biblioteket

Læs mere

Bibliotekets årsregnskab indsendes til Kulturstyrelsen efter revision og godkendelse i kommunen og med en kopi af revisionsprotokollatet.

Bibliotekets årsregnskab indsendes til Kulturstyrelsen efter revision og godkendelse i kommunen og med en kopi af revisionsprotokollatet. Vejledning til årsregnskab og resultatrapporten 2013 1. Grundlag Kulturstyrelsen, Biblioteker har med hjemmel i bibliotekslovens 11 indgået en rammeaftale med centralbibliotekskommunerne for perioden 2010-2013.

Læs mere

Sortering Feltnavn Statistikindberetning for de statslige lovbiblioteker for året 2008 1 Stamoplysninger 2 Felt_1 1. Biblioteksnummer 3 Felt_2 2.

Sortering Feltnavn Statistikindberetning for de statslige lovbiblioteker for året 2008 1 Stamoplysninger 2 Felt_1 1. Biblioteksnummer 3 Felt_2 2. Sortering Feltnavn Statistikindberetning for de statslige lovbiblioteker for året 2008 1 Stamoplysninger 2 Felt_1 1. Biblioteksnummer 3 Felt_2 2. Bibliotekets navn 4 Felt_3 3. - bibliotekets navn (fortsat)

Læs mere

Tabeller fra UNDERSØGELSEN AF SELVEJENDE INSTITUTIONER OG ALMENNYTTIGE FONDE gennemført i 2004 i Fyns Amt

Tabeller fra UNDERSØGELSEN AF SELVEJENDE INSTITUTIONER OG ALMENNYTTIGE FONDE gennemført i 2004 i Fyns Amt Tabeller fra UNDERSØGELSEN AF SELVEJENDE INSTITUTIONER OG ALMENNYTTIGE FONDE gennemført i 2004 i Fyns Amt Bjarne Ibsen Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund Syddansk Universitet Se analyserne

Læs mere

Tabelforklaring. Større forskningsbiblioteker:

Tabelforklaring. Større forskningsbiblioteker: Tabelforklaring. Større forskningsbiblioteker: Bibliotekernes rækkefølge i tabellerne er opbygget alfabetisk efter biblioteksnavn inden for de fire hovedgrupper: 1. Nationalbiblioteker 2. Universitetsbiblioteker

Læs mere

Udmøntning af effektiviseringskrav i Borgerservice og Biblioteker (Kultur og Borgerservice)

Udmøntning af effektiviseringskrav i Borgerservice og Biblioteker (Kultur og Borgerservice) Udmøntning af effektiviseringskrav i Borgerservice og Biblioteker (Kultur og Borgerservice) Udmøntning af effektiviseringskravet på 0,5 % via reduktion i lønfremskrivningen i 2015 og frem fordeles i Borgerservice

Læs mere

BIBLIOTEKSPOLITIK. Varde kommunes. BIBLIOTEKSPOLITIKKEN opstiller mål for 2012 til 2016 og indgår i Varde Kommunes aftalestyring af biblioteket.

BIBLIOTEKSPOLITIK. Varde kommunes. BIBLIOTEKSPOLITIKKEN opstiller mål for 2012 til 2016 og indgår i Varde Kommunes aftalestyring af biblioteket. Varde kommunes BIBLIOTEKSPOLITIK BIBLIOTEKSPOLITIKKEN opstiller mål for 2012 til 2016 og indgår i Varde Kommunes aftalestyring af biblioteket. Rådhusstræde 2 6800 Varde Tlf. 7522 1088 www.vardebib.dk Forord

Læs mere

Dokumentation og evaluering

Dokumentation og evaluering Dokumentation og evaluering af Biblioteksvirksomheden i 2010 Sætter fokus på dokumentation og evaluering af biblioteksvirksomheden med et fremadrettet formål og perspektiv, ved at: l Måle aktiviteter l

Læs mere

13. Kultur- og Fritidsudvalget

13. Kultur- og Fritidsudvalget 13. Kultur- og Fritidsudvalget ------------ overslag ---------- Udvalget for Kultur og Fritid 91.922 92.524 93.406 94.598 93.967 93.883 Kulturel virksomhed 38.136 35.350 39.136 40.250 39.666 39.582 Bibliotek

Læs mere

Biblioteksområdet i Slotsog Kulturstyrelsen. Tine Vind, enhedschef for biblioteker, November 2016

Biblioteksområdet i Slotsog Kulturstyrelsen. Tine Vind, enhedschef for biblioteker, November 2016 Biblioteksområdet i Slotsog Kulturstyrelsen Tine Vind, enhedschef for biblioteker, November 2016 Foto: Ferie Camp med Cirkus Panik, 2016 (Anne Roesen) Slots- og Kulturstyrelsen fusioneret 2016 af Kulturstyrelsen

Læs mere

Center for Borgerservice Bibliotekerne og Borgertorvet

Center for Borgerservice Bibliotekerne og Borgertorvet Center for Borgerservice og Borgertorvet 1. s primære opgaver Primære aktiviteter Har ansvar for drift og udvikling af kommunens biblioteker i Ølstykke og Smørum, Biblioteket i Stenløse Kulturhus samt

Læs mere

Indberetningskategorier for biblioteksstatistik (større forskningsbiblioteker) for indberetningsåret 2006

Indberetningskategorier for biblioteksstatistik (større forskningsbiblioteker) for indberetningsåret 2006 Indberetningskategorier for biblioteksstatistik (større forskningsbiblioteker) for indberetningsåret 2006 Sortering Feltnavn Beskrivelse 1 Felt_1 Biblioteksnummer 2 Stamoplysninger 3 Felt_2 B1. Bibliotekets

Læs mere

BIBLIOTEKSSTYRELSEN. Lov om biblioteksvirksomhed

BIBLIOTEKSSTYRELSEN. Lov om biblioteksvirksomhed BIBLIOTEKSSTYRELSEN Lov om biblioteksvirksomhed BS BIBLIOTEKSSTYRELSEN Lov om biblioteksvirksomhed København 2000 Bibliotek, Børn og Kultur 1 Lov om biblioteksvirksomhed Redaktion: Ellen Warrer Bertelsen

Læs mere

At alle bidrager til fællesskabet inden for rammerne af de fælles politikker, retningslinjer og beslutninger.

At alle bidrager til fællesskabet inden for rammerne af de fælles politikker, retningslinjer og beslutninger. Kontrakt 2015-16 Biblioteket Støvring, Skørping, Terndrup, Nørager og Bogbus Indledning Kontraktstyring er valgt som det samlede styringsprincip for alle institutioner, centre og afdelinger i Rebild Kommune.

Læs mere

Introduktion til Centralbiblioteket

Introduktion til Centralbiblioteket Introduktion til Centralbiblioteket Region Hovedstaden - Gentofte Centralbibliotek Thomas Angermann, Leder af Kultur & Bibliotek og CB-leder Bo Steengaard Christensen, CB-sekretær Rosa Andersen, bibliotekar

Læs mere

Den Kompetente Region

Den Kompetente Region Den Kompetente Region Strategiarbejde for Roskildes Centralbiblioteksområde (Region Sjælland & Bornholm) 2010-2013 Centralbibliotekernes vision er at styrke de muligheder, folkebibliotekerne har for at

Læs mere

biblioteker, som ventes etableret i 2013 samt med effektivisering og forbedringer i forhold til informationsformidling både centralt og decentralt.

biblioteker, som ventes etableret i 2013 samt med effektivisering og forbedringer i forhold til informationsformidling både centralt og decentralt. Fokusområder Kulturudvalget gennemfører i 2012 en temadrøftelse på kulturområdet, hvor der er fokus på en række temaområder: - udvikling af biblioteksområdet - evt. etablering af en kulturskole for børn

Læs mere

BIBLIOTEKSSTYRELSEN. Lov om biblioteksvirksomhed

BIBLIOTEKSSTYRELSEN. Lov om biblioteksvirksomhed BIBLIOTEKSSTYRELSEN Lov om biblioteksvirksomhed BS BIBLIOTEKSSTYRELSEN Lov om biblioteksvirksomhed København 2000 Bibliotek, Børn og Kultur 1 Lov om biblioteksvirksomhed Redaktion: Ellen Warrer Bertelsen

Læs mere

1. Økonomisk ramme Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for biblioteket:

1. Økonomisk ramme Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for biblioteket: RAMMEAFTALE Statsbiblioteket 2011-14 15. november 2010 Rammeaftalen mellem kulturministeren og departementet på den ene side og Statsbiblioteket på den anden side fastlægger mål for bibliotekets virksomhed

Læs mere

Kultur & Fritid. Holbæk Bibliotek Udviklingsplan 2016 Særlige opgaver og forslag til konkrete mål KULTUR & FRITID

Kultur & Fritid. Holbæk Bibliotek Udviklingsplan 2016 Særlige opgaver og forslag til konkrete mål KULTUR & FRITID Kultur & Fritid Holbæk Bibliotek Udviklingsplan 2016 Særlige opgaver og forslag til konkrete mål KULTUR & FRITID Udviklingsplan 2016 Indledning Slots- og kulturstyrelsen har bl.a. på baggrund af tre konferencer

Læs mere

Benchmarking på Biblioteksområdet

Benchmarking på Biblioteksområdet Benchmarking på Biblioteksområdet Maj 2011 Lis Kristensen, Økonomisekretariatet Lene Jakobsen, Leder af bibliotekerne Natur og Udvikling Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Indledning... 3 Resume...

Læs mere

Styrk borgerne. Præsentation af høringsmateriale til Ældrerådet. Den 17. april 2015. // Randi Lehmann Møller

Styrk borgerne. Præsentation af høringsmateriale til Ældrerådet. Den 17. april 2015. // Randi Lehmann Møller Styrk borgerne Den 17. april 2015 Præsentation af høringsmateriale til Ældrerådet // Randi Lehmann Møller Hvad vil vi fortælle om Kort opsummering af Styrk Borgerne Præsentation af de tiltag vi især gerne

Læs mere

Indberetningskategorier for biblioteksstatistik (større forskningsbiblioteker) for indberetningsåret 2005

Indberetningskategorier for biblioteksstatistik (større forskningsbiblioteker) for indberetningsåret 2005 Indberetningskategorier for biblioteksstatistik (større forskningsbiblioteker) for indberetningsåret 2005 Sortering Feltnavn Beskrivelse 1 Felt_1 Biblioteksnummer 2 Stamoplysninger 3 Felt_2 B1. Bibliotekets

Læs mere

Analyse, Ballerupbibliotekerne 2018 (2017-tal)

Analyse, Ballerupbibliotekerne 2018 (2017-tal) Bilag 1 Ballerup 26. april 2018 Analyse, Ballerupbibliotekerne 2018 (2017-tal) I aftale om budget 2018 ønskes jf. punkt 7.15 en analyse af, hvilken opgave biblioteket løser, sammenlignet med andre kommuners

Læs mere

Bilag 1 TVÆRGÅENDE ARTSOVERSIGT. Beløb i hele kr. Regnskab 2011 Budget 2011 UDGIFTSARTER

Bilag 1 TVÆRGÅENDE ARTSOVERSIGT. Beløb i hele kr. Regnskab 2011 Budget 2011 UDGIFTSARTER BILAG TIL REGNSKAB 2011 Bilag 1 TVÆRGÅENDE ARTSOVERSIGT Beløb i hele kr. Regnskab 2011 Budget 2011 UDGIFTSARTER 0 Arter til omkostningsregnskab 0 0 0.0 omkonteringer til status 0 0 0.1 Afskrivninger 0

Læs mere

Københavns Biblioteker STRATEGI 2014-2019

Københavns Biblioteker STRATEGI 2014-2019 Københavns Biblioteker STRATEGI 2014-2019 Københavns Bibliotekers Strategi 2014-2019 Indledning Kultur- og Fritidsforvaltningens tilbud medvirker direkte til at gøre København til en attraktiv by København

Læs mere

Besvarelse på spørgsmål vedr. forslag om ét fælles biblioteksvæsen Styreforms- og strukturudvalget. Kopi til. Den 21. januar 2013.

Besvarelse på spørgsmål vedr. forslag om ét fælles biblioteksvæsen Styreforms- og strukturudvalget. Kopi til. Den 21. januar 2013. Emne Til Kopi til Besvarelse på spørgsmål vedr. forslag om ét fælles biblioteksvæsen Styreforms- og strukturudvalget Den 21. januar 2013 Resume I sommeren 2012 fremsatte Venstre et forslag om ét biblioteksvæsen

Læs mere

Virksomhedsaftale 2010

Virksomhedsaftale 2010 Virksomhedsaftale 2010 indgået mellem og Byrådet Virksomhed: Adresse: Leder: Område: Torvet 41, 3300 Frederiksværk Lene Jakobsen Kultur og Fritid 1. Beskrivelse af virksomheden s lovgrundlag og formål:

Læs mere

Rettelse til Forskningsbiblioteksstatistik 2002 Nedenstående indgår i stedet for siderne 9-17 i den oprindelige publikation.

Rettelse til Forskningsbiblioteksstatistik 2002 Nedenstående indgår i stedet for siderne 9-17 i den oprindelige publikation. Rettelse til Forskningsbiblioteksstatistik 2002 Nedenstående indgår i stedet for siderne 917 i den oprindelige publikation. Tiårsoversigt for 17 af de største forskningsbiblioteker Denne oversigt har til

Læs mere

Sektorredegørelse for Økonomi- og Planudvalget

Sektorredegørelse for Økonomi- og Planudvalget Sektorredegørelse for Økonomi- og Planudvalget Kapitel 1 beskrivelse af området Økonomi- og Planudvalget beskæftiger sig primært med styring af kommunens økonomi, personale samt administration og planlægning

Læs mere

Reglement for Roskilde Bibliotekerne Side 1 af 5

Reglement for Roskilde Bibliotekerne Side 1 af 5 Side 1 af 5 Nuværende formulering Ændringsforslag august 2018 Reglement for Roskilde Bibliotekerne 1. Benyttelse Biblioteket kan benyttes af alle. Benyttelse af biblioteket er gratis. Enhver, der er over

Læs mere

Hjørring Kommune. Bibliotekspolitik 2011-2014 for. Folkebiblioteket uundværligt for at sikre fortsat velfærd i Danmark

Hjørring Kommune. Bibliotekspolitik 2011-2014 for. Folkebiblioteket uundværligt for at sikre fortsat velfærd i Danmark Bibliotekspolitik 2011-2014 for Hjørring Kommune Folkebiblioteket uundværligt for at sikre fortsat velfærd i Danmark Når 1,3 mio. danskere har svage læse- og regnefærdigheder, og når ca. 2 mio. ikke har

Læs mere

Erhvervsfremme og turisme side 1

Erhvervsfremme og turisme side 1 Erhvervsfremme og turisme side 1 Indhold 6.62 Turisme... 2 6.66 Innovation og anvendelse af ny teknologi... 4 6.67 Erhvervsservice og iværksætteri... 6 Erhvervsfremme og turisme side 2 6.62 Turisme Driftsbeskrivelse

Læs mere

LANGELAND BIBLIOTEKS VIRKSOMHEDSPLAN

LANGELAND BIBLIOTEKS VIRKSOMHEDSPLAN LANGELAND BIBLIOTEKS VIRKSOMHEDSPLAN 2018 2019 1 VIRKSOMHEDSPLAN 2018 2019 INDHOLD Indledning side 2 Folkebibliotekernes formål side 3 Digitalisering side 4 Læselyst side 5 Kulturpolitik side 6 Sæsonskifte

Læs mere

Indstilling. Indførelse af betaling for udlån af biblioteksmaterialer til andre kommuner. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter

Indstilling. Indførelse af betaling for udlån af biblioteksmaterialer til andre kommuner. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 15. oktober 2008 Århus Kommune Borgerservice og Biblioteker Kultur og Borgerservice Indførelse af betaling for udlån af biblioteksmaterialer

Læs mere

odensebib.dk gældende fra d. 5.december 2016 REGLER ÅBNINGSTIDER

odensebib.dk gældende fra d. 5.december 2016 REGLER ÅBNINGSTIDER odensebib.dk gældende fra d. 5.december 2016 REGLER TAKSTER ÅBNINGSTIDER Odense Bibliotekerne odensebib.dk Information og omstilling Tlf.: 66 13 13 72 e-mail: adm-bib@odense.dk LÅNEREGLER Indmeldelse Alle,

Læs mere

2014 samt med effektivisering og forbedringer i forhold til informationsformidling både centralt og decentralt.

2014 samt med effektivisering og forbedringer i forhold til informationsformidling både centralt og decentralt. Fokusområder i 2014 Kulturudvalget gennemførte i 2012 en temadrøftelse på kulturområdet, hvor der er fokus på en række temaområder: - udvikling af biblioteksområdet - museumsområdet - Levende musik i Viborg

Læs mere

Bekendtgørelse om biblioteksvirksomhed

Bekendtgørelse om biblioteksvirksomhed Kulturudvalget KUU alm. del - Bilag 64 Offentlig Kulturministeriet Udkast af 812. decembernovember 2004 1 Bekendtgørelse om biblioteksvirksomhed I medfør af 4, 13, stk. 4, 20, stk. 6, 22, stk. 2, 23, stk.

Læs mere

Fremtidens biblioteksstrategi. Jonna Holmgaard Larsen chefkonsulent

Fremtidens biblioteksstrategi. Jonna Holmgaard Larsen chefkonsulent Fremtidens biblioteksstrategi Jonna Holmgaard Larsen chefkonsulent Zombier eller biblioteksudviklere? - Bibliotekarer er zombier om 15 år: kassedamer, postbude og bibliotekarer er et uddøende folkefærd...

Læs mere

Bliv klogere på DDB temadag d. 29.10.2014

Bliv klogere på DDB temadag d. 29.10.2014 Bliv klogere på DDB temadag d. 29.10.2014 hvorfor DDB? hvad er DDB? økonomi organisation centralbibliotekernes rolle licenser, netbiblioteker og apps CMS hvorfor DDB? fælles udviklingskraft og udviklingsmiljø

Læs mere

Materialeoverbygning

Materialeoverbygning Resultatrapport for Gentofte Centralbibliotek 2010 Fra 1. januar 2010 har Gentofte Bibliotekerne varetaget samtlige centralbiblioteksopgaver for hele Region Hovedstaden, der består af 28 kommuner, incl.

Læs mere

Samordning og rådgivning

Samordning og rådgivning Side 1 af 5 Gentofte Centralbibliotek - Handlingsplan 2015 Vision Centralbibliotekernes vision er at styrke de muligheder, folkebibliotekerne har for at fungere og udvikle sig fagligt og ressourcemæssigt

Læs mere

Erfaringer med Offentligt Privat Partnerskab. Mia Bastrup Digital Chef Koldingbibliotekerne

Erfaringer med Offentligt Privat Partnerskab. Mia Bastrup Digital Chef Koldingbibliotekerne Erfaringer med Offentligt Privat Partnerskab Mia Bastrup Digital Chef Koldingbibliotekerne Agenda OPP cases OPP mål, proces og kontrakt OPP - udfordringer og gevinster 3 Facts Kolding Kommune = 86.000

Læs mere

Effektivisering Ikast-Brande Bibliotek Rapportering og scenarieberegninger. Ikast-Brande kommune den 20. maj 2015

Effektivisering Ikast-Brande Bibliotek Rapportering og scenarieberegninger. Ikast-Brande kommune den 20. maj 2015 Effektivisering Ikast-Brande Bibliotek Rapportering og scenarieberegninger Ikast-Brande kommune den 20. maj 2015 1 Disposition 1. Analysens formål og bibliotekernes samfundsbidrag 2. Bibliotekets udgiftsniveau

Læs mere

Effektiviserings- og prioriteringskatalog

Effektiviserings- og prioriteringskatalog 23. maj 2017 Effektiviserings- og prioriteringskatalog Indhold KF1. Musik & Billedskolen - reduktion af soloelevpladser IKKE MEDTAGET...3 KF2. Færre betjente åbningstimer på bibliotekerne MEDTAGET I BUDGETTET

Læs mere