Fremtidens trafikkontrollører

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fremtidens trafikkontrollører"

Transkript

1 TEKNIK-SERVICE Fremtidens trafikkontrollører Stemmer fra et fag FOA Trafikservice

2 Indhold Fagpolitik for trafikkontrollører 3 Passagererne som omdrejningspunkt 5 Kernen er den gode rejse 8 Knudepunkt for koordinering 10 Opgaverne er mangeartede 13 Gode beslutninger og overblik 17 Vi gør en forskel også i fremtiden 22 Politisk ansvarlig: Reiner Burgwald Redaktion: Jeanette Sandberg Bossen og Fagligt udvalg for FOA Trafikservice Foto: Lars Just Layout: Joe Anderson Produktion: Pjec1heden og FOAs trykkeri

3 FREMTIDENS TRAFIKKONTROLLØRER FOA 3 Fagpolitik for trafikkontrollører Som medlemmer i Teknik- og Servicesektoren i FOA ved vi, hvad vi vil med vores fag. Vi har et væld af kompetencer og funktioner, og det skal være tydeligt for enhver! Vores faggrupper har altså ikke bare én, men mange roller at spille og mange idéer og forslag at spille ind med i forhold til både arbejdsmarkedet og vores velfærdssamfund. Det skal udnyttes og bidrage til, at borgerne oplever en bedre og mere nærværende service fra vores faggrupper. I hånden har du fagpolitikken for trafikkontrollører, driftsassistenter og trafikmestre i landets trafikselskaber. Det er en faggruppe, der hver eneste dag møder alle de borgere, der vælger at benytte busser til transport. Som møder borgerne i en situation i dagligdagen, hvor det handler om at bevæge sig fra et sted til et andet, og hvor det helst skal ske så hurtigt og nemt som muligt. Men også en faggruppe, som skal sikre, at den offentlige busdrift bliver betalt af alle og ikke af få. Fagpolitikken beskriver fagets udvikling, den ressource personalet bidrager med, og hvad det betyder for brugerne af den offentlige transport. Politikken skal være med til at sikre, at beslutninger om strukturen indenfor busdriften træffes på et solidt og robust grundlag, som netop sætter innovative løsninger og de rette ressourcer i spil. Et grundlag, som samtidig præsenterer den bedst mulige løsning for borgerne, og som spiller ind i den politiske dagsorden særligt i forhold til at sikre borgerne en problemfri og så effektiv transport som muligt. Brug politikken konstruktivt både i praksis og politisk. Reiner Burgwald Sektorformand

4 4 FOA FREMTIDENS TRAFIKKONTROLLØRER

5 FREMTIDENS TRAFIKKONTROLLØRER FOA 5 Passagererne som omdrejningspunkt Hver dag bevæger en stor del af den danske befolkning sig rundt med den offentlige trafik. Busser, tog og metro skal sikre, at danskerne kan komme fra A til B og sikkert fra arbejde og hjem. Det kræver et koordineringsarbejde ud over det sædvanlige. Trafikkontrollørerne er med til at sikre, at passagererne har en god og sikker rejse og en oplevelse af komfort og god service. Myldretidstrafikken giver store udfordringer både for buschauffører og kontrollørerne, men passagererne skal fortsat have en oplevelse af, at de kan henvende sig til såvel kontrollør som til chauffør og orientere sig i forhold til deres rejser. Det stiller nogle helt særlige krav til personalet både i forhold til viden om den offentlige trafik, men også i forhold til menneskekendskab. Det er vigtigt, at kontrollørerne er i stand til at håndtere alle slags passagerer både dem, der ønsker råd og vejledning og dem, som skal betale afgift, fordi de ikke har billet. Citat Nogle gange kører vi på en særlig rute i et område med mange konflikter. Det giver ro og god busadfærd, at vi er til stede. Det er også mere trygt for chaufføren, at vi er flere om opgaven.

6 6 FOA FREMTIDENS TRAFIKKONTROLLØRER Det er vigtigt at skabe et rum i den kollektive trafik, hvor passagererne har lyst til at komme igen hver dag. Som de har lyst til at anvende i stedet for at tage bilen på arbejde. Og som de har lyst til at anvende, når familien skal på udflugt. Det skal være enkelt at bruge samt sikre den nemmeste rejse fra A til B. Kontrollørerne er med til at sikre indtægten i den offentlige trafik og på den måde med til at sikre, at den bliver finansieret af alle og ikke kun de få, der har overholdt reglerne og købt billet.

7 FREMTIDENS TRAFIKKONTROLLØRER FOA 7 FOA mener At den kollektive trafik skal være et reelt alternativ til privat kørsel. Det skal give passagererne den nemmeste vej fra A til B og skal samtidig sikre, at området kan finansieres. Selve trafikstyringen skal være i orden. Det kræver et ordentligt fundament at udføre arbejdet på.

8 8 FOA FREMTIDENS TRAFIKKONTROLLØRER Kernen er den gode rejse At opretholde ro og god rejsekultur i den kollektive trafik kræver ressourcer, og det kræver samarbejde. Kontrollørerne skal kunne fungere som støtte og samarbejdspartner for chaufføren, og de skal i fællesskab give passagerne en god service og en oplevelse af en god rejse. Hvis en passager bliver utilfreds med billetkontrollen, skal kontrolløren kunne håndtere situationen på en sådan måde, at de resterende passagerer stadig oplever tryghed og gode rejseforhold. Det betyder, at kontrollørerne primært skal fungere i teams af 2. At udføre billetkontrol alene i visse

9 FREMTIDENS TRAFIKKONTROLLØRER FOA 9 Citat Vi går ikke hjem, når klokken er 16. Vi løser opgaven, inden vi forlader arbejdspladsen. Der er jo passagerer, der skal hjem til deres familie. områder af Danmark kan være en udfordring. Hvis den gode rejseoplevelse er en målsætning for trafikselskabet, skal kontrollørerne have ressourcer og kompetencer til at kunne håndtere utilfredse passagerer. Kontrolløren skal samtidig kunne være en reel støtte i forhold til chaufføren. Den gode rejse med den offentlige trafik kræver altså kompetencer hos kontrolløren til at kunne bevare en god relation til utilfredse passagerer. Det kræver også overblik og viden, som anvendes i præcis de rigtige situationer på de helt rigtige tidspunkter. Den offentlige trafik er ikke forudsigelig selvom der foreligger masser af køreplaner og gode hensigter. Det kræver fleksibilitet og evne til at kunne omstille sig netop i situationen.

10 10 FOA FREMTIDENS TRAFIKKONTROLLØRER Knudepunkt for koordinering Trafikkontrollørerne er som regel knudepunktet for koordinering af den offentlige trafik. Det er her omlægninger af dagens ruter, særlige begivenheder i byen og vejarbejder på strækninger gennemgås, og det sikres, at bustrafikken kan køre sin sædvanlige rute så uhindret som muligt. Det kræver ikke bare gode koordineringsevner, men også en sans og en opmærksomhed på de øvrige faggrupper, der til daglig arbejder med offentlig trafik. Det er ikke alene buschauffører, men også politi og vejmyndigheder. I de senere år har vejrforhold også spillet en rol-

11 FREMTIDENS TRAFIKKONTROLLØRER FOA 11 FOA mener At netop koordineringsopgaverne er grundstenen i trafikkontrollørernes hverdag. Hvis koordineringen glipper, står passagererne uden reelle transportmuligheder til og fra deres daglige arbejde.

12 12 FOA FREMTIDENS TRAFIKKONTROLLØRER le i den offentlige trafik, og det kræver helt nye samarbejdsflader. En omlægning eller en større koncert skal være til så lidt gene for både passagererne som for byens øvrige borgere som muligt i hvert fald set i et transportøjemed. Det er vigtigt at nedlægge så få stoppesteder som muligt ved omlægninger og større begivenheder, og trafikkontrolløren samarbejder med politi og andre relevante myndigheder om alternative ruter og bedst mulig transport af passagererne. De mange koordinerende funktioner kræver et helt unikt kendskab til trafik i almindelighed og trafikservice i særdeleshed. Både i forhold til geografi, ruter, passagerer, vejrforhold og andre trafikmæssige udfordringer. Et kendskab, som gør koordineringen mulig, hvis den viden og erfaring holdes indenfor den kollektive trafik. Der er således et behov for at have et bindeled mellem udbyder, entreprenør og en uvildig kontrollant i forhold til at sikre, at borgerne får det, de har betalt for. Citat Meget ofte udtaler vi os til pressen om busdriften og trafiksituationen. Det er, fordi vi er dem, der netop sidder tæt på, når der sker omlægning er både akutte og planlagte.

13 FREMTIDENS TRAFIKKONTROLLØRER FOA 13 Opgaverne er mangeartede Trafikkontrollørerne er eksperter i kollektiv trafik og busdrift. På alt det, der skal sikre, at passagererne kommer sikkert og hurtigt rundt i landet i den offentlige trafik. Der knytter sig mange opgaver til at sikre en hurtig og sikker trafikdrift: Trafikstyring i større byer, således at der er styr på omlægning af busser i forhold til vejarbejder og arrangementer. Dette indebærer møder med politi og vejmyndigheder, indsættelse af ekstrabusser og mandskab, der kan sikre at den daglige busdrift og omlægninger fungerer.

14 14 FOA FREMTIDENS TRAFIKKONTROLLØRER

15 FREMTIDENS TRAFIKKONTROLLØRER FOA 15 Vurdering af omkørsler, som kan medvirke til, at busserne kan køre til mindst gene for passagerne, og at der nedlægges så få stoppesteder som muligt. Dette indebærer bl.a. kontakt til kommuner og andre operatører. Billet- og kvalitetskontrol, som er med til at sikre, at den offentlige trafik betales af alle de daglige brugere og ikke alene af få. Samtidig fungerer trafikkontrollørerne som guider i forhold til trafikale forhold. Det betyder, at den enkelte trafikkontrollør dagligt har mange henvendelser fra passagererne om diverse informationer. Planlægning og udførelse af nødberedskabsplaner, som bl.a. indebærer vurdering af omkørsler i forhold til nødberedskab ved ulykker, brand og andre uforudsete hændelser, vurdering af sikre afsætningsmuligheder af passagererne, vurdering og beslutning af omkørsler. Citat Det er en kæmpe opgave for os at sikre trafikstyringen i de store byer. Der er hele tiden vejarbejde eller forskellige arrangementer. Tænk på, hvor mange mennesker der skal transporteres rundt bare i forbindelse med Roskilde Festival eller Hjallerup Marked. Der skal selvfølgelig være nok busser til folk.

16 16 FOA FREMTIDENS TRAFIKKONTROLLØRER Stoppestedsvedligeholdelse og køreplansskift udskiftning af køreplaner og vedligeholdelse af stoppesteder. Både den daglige vedligeholdelse og ved akut opståede ændringer eller hærværk. Sikring af bemanding ved sygdom og ferie hos buschaufførerne. Visse trafikkontrollører udarbejder bemandingsplaner ved ferier og sygdom, således at busdriften kan sikres. Behandling af kundeklager, når kunderne klager over bøder og andre forhold. Typisk skal der foregå en indledende sagsbehandling, før sagerne kan overdrages til skadeafdelingen. Pressekontakt ved fx vejrmæssige udfordringer for busdriften. Undervisning i trafikstyring, billetog kvalitetskontrol samt guidefunktionen som trafikkontrollør for nye medarbejdere og andre faggrupper. Dette er med til at sikre en forståelse for arbejdsopgaverne for faggruppen. It-opgaver i forhold til opdatering af diverse hjemmesider, diverse sms-funktioner, billetudstyr, rejsekort mv. Opgaverne kan variere fra trafikselskab til trafikselskab, men vil overordnet omhandle ovennævnte opgaver. Citat Rigtig mange funktioner sker via mobiltelefoner i dag. Det betyder, at der skal være styr på det it-mæssige. Det kan ikke nytte noget, at fx sms-billet er nede, så har folk jo ikke mulighed for at købe billetter.

17 FREMTIDENS TRAFIKKONTROLLØRER FOA 17 Gode beslutninger og overblik At fungere som trafikkontrollør kræver ikke bare overblik og god menneskelig indlevelse. Det kræver også kompetencer i forhold til konflikthåndtering. Når den primære opgave går ud på at kontrollere passagerne for om de har rejsehjemmel, er der ofte en potentiel konflikt til stede.

18 18 FOA FREMTIDENS TRAFIKKONTROLLØRER

19 FREMTIDENS TRAFIKKONTROLLØRER FOA 19 Det betyder, at trafikkontrolløren skal kunne evne både at bevare overblikket i mange forskellige situationer, og samtidig kunne holde hovedet koldt i de situationer, hvor passageren ikke vil medvirke til billetkontrollen. Derudover varetager trafikkontrolløren mange forskelligartede opgaver, som kræver kompetencer, som ikke nødvendigvis er inden for samme boldgade. Særligt evnen til at kunne træffe hurtige beslutninger og koordinere er væsentlig, når der er tale om trafikstyring af den offentlige trafik. Hele tiden skal fokus holdes på den gode passagerrejse. Arbejdet som trafikkontrollør kræver grundlæggende kompetencer inden for en række felter: Menneskelig indlevelse og forståelse som en grundlæggende forudsætning. En trafikkontrollør møder mange forskellige mennesker på en dag. Det er derfor vigtigt, at kontrolløren kan aflæse de forskellige personer, forstå deres situation og agere på den.

20 20 FOA FREMTIDENS TRAFIKKONTROLLØRER Konflikthåndtering. Kontrolløren oplever i mange situationer, at passagerne ikke er enige i beslutningen om en afgift. Det er væsentligt, at kontrolløren kan håndtere konfliktsituationer og personer, som ikke reagerer hensigtsmæssigt på en måde, som stadig er tryg for de øvrige passagerer. Kontrolløren skal kunne tale situationen ned og ikke op. Koordinering og samarbejde. Det handler om både at kunne koordinere flere forskellige opgaver, men også at kunne samarbejde med mange forskellige faggrupper også faggrupper, som udfører opgaver, som er helt forskellige fra trafikkontrollørens. Tekniske kompetencer. Trafikkontrolløren skal have evnen til at kunne sætte sig ind i de nyeste velfærdsteknologier. Der udvikles kontinuerligt nye teknologier, som kan anvendes i landets trafikservice. Kontrolløren skal kunne håndtere disse nye teknologier og skal kunne anvende og vedligeholde disse. Rådgivende funktion om den offentlige trafikservice. Det kan fx være oplysning om, hvordan rejsekortet fungere, sms-billetter, oplæg på skoler om god busadfærd m.m. Det er vigtigt at signalere, at det er i orden at henvende sig som passagerer og søge oplysninger. Citat Vi møder mange mennesker hver dag. De har alle sammen brug for noget forskelligt. Vi skal kunne håndtere alt fra den gamle dame til den utilpassede unge.

21 FREMTIDENS TRAFIKKONTROLLØRER FOA 21 FOA mener At alle trafikkontrollører skal have en relevant uddannelse. En forudgående uddannelse som buschauffør giver den bedste ballast til at udføre arbejdet som trafikkontrollør. Derudover bør alle kontrollører have supplerende uddannelse og kurser, som giver dem kompetencer i forhold til konflikthåndtering, koordinering og samarbejde samt tekniske opgaver.

22 22 FOA FREMTIDENS TRAFIKKONTROLLØRER Vi gør en forskel også i fremtiden Offentlig trafikstyring handler ikke kun om at udskrive afgifter til de passagerer, som ikke overholder rejsehjemmel. Det handler om meget mere. Det handler om den bedste rejse for passagererne. Den bedste rådgivning og den bedste koordinering og styring af de mange daglige begivenheder. Trafikkontrollørerne spiller en vigtigt rolle ikke blot som synlig myndighed i gadebilledet, men også i funktionen som den offentlige trafiks ansigt udadtil og den vidensbank, passagerne kan henvende sig til ved tvivl. Der er stadig mange muligheder for at bruge ressourcerne endnu bedre. Trafikkontrollørerne kan fx tage endnu større del i hele informationsarbejdet omkring den offentlige trafik. Mange er ofte i tvivl om, zoner, billetpriser, rejsekort, apps osv. Samtidig har trafikkontrollørerne en stor viden om bybilledet og transportmuligheder. Den viden og de erfaringer skal bruges. Det forebyggende arbejde kan opprioriteres endnu mere. Samtidig kan trafikkontrollørernes viden og erfaringer bruges i arbejdet med rejsekort, letbaner, kontraktopfølgning med fokus på sikkerhed for både chauffør og passagerer. Fremtiden bringer forhåbentlig flere og flere passagerer, som skal transporteres på den ene eller den anden måde. Behovet for koordinering mellem de forskellige transportformer er nødvendig for at sikre en stadig god passagerrejse. Så behovet for en fungerende trafikservice er kommet for at blive lad os sørge for, at det sker på den rigtige måde. Til kommunens og til borgernes bedste.

23 FREMTIDENS TRAFIKKONTROLLØRER FOA 23

24 JANUAR 2016 Fremtidens trafikkontrollører Stemmer fra et fag FOA Trafikservice Den kollektive trafik spiller en større og større rolle. Vi bliver flere og flere, der skal transporteres til og fra arbejde hver dag, og i mange af de større byer er det ikke muligt at tage bilen på arbejde og parkere. Det betyder et stort behov for koordinering mellem de forskellige transportformer. En koordinering, som er en blandt mange af trafikkontrollørernes opgaver. Samtidig spiller faggruppen en væsentlig rolle ved billetkontrol, omkørsler, bemanding, undervisning og it-opgaver. Læs i denne fagpolitik, hvorfor fremtidens trafikdrift er afhængig af trafikkontrollører. Teknik- og Servicesektoren Staunings Plads København V Tlf FOA er Danmarks tredjestørste fagforening. Siden 1899 har vi kæmpet for bedre løn- og arbejdsforhold til vores medlemmer. Hovedopgaven er at indgå overenskomster, som sikrer en god løn og moderne, ordnede arbejdsvilkår. Det er FOA, der aftaler din løn, dine tillæg, din arbejdstid, din pension, dine barselsregler, dine ferieregler og dine muligheder for uddannelse. Vores opgave i FOA er også at sikre et stærkt fagligt fællesskab og at udvikle dit arbejde og vores fag på teknik- og serviceområdet, så velfærden og gode arbejdspladser går hånd i hånd.

Fremtidens bade- og idrætsassistenter

Fremtidens bade- og idrætsassistenter TEKNIK-SERVICE Fremtidens bade- og idrætsassistenter Stemmer fra et fag FOA Sport Indhold Fagpolitik for bade- og idrætsassistenter 3 En kommunal opgave en hal i udvikling 4 I øjenhøjde med borgerne på

Læs mere

Fremtidens badeog idrætsassistenter

Fremtidens badeog idrætsassistenter TEKNIK-SERVICE Fremtidens badeog idrætsassistenter Stemmer fra et fag FOA Sport FREMTIDENS BADE- OG IDRÆTSASSISTENTER FOA 3 Indhold Fagpolitik for badeog idrætsassistenter Politisk ansvarlig: Reiner Burgwald

Læs mere

Fremtidens rådhus-, biblioteksog regionsbetjente

Fremtidens rådhus-, biblioteksog regionsbetjente TEKNIK-SERVICE Fremtidens rådhus-, biblioteksog regionsbetjente Stemmer fra et fag FOA RBR FREMTIDENS RÅDHUS-, BIBLIOTEKS- OG REGIONSBETJENTE FOA 3 Indhold Fagpolitik for rådhus-, biblioteks- og regionsbetjente

Læs mere

FN s handicapkonvention

FN s handicapkonvention PÆDAGOGISK FN s handicapkonvention Rettigheder for personer med handicap Indhold Indledning 3 Artikel 1 5 Formål Artikel 3 6 Gererelle principper 6 Artikel 19 8 Retten til et selvstændigt liv og til at

Læs mere

Løft rigtigt, når du gør rent

Løft rigtigt, når du gør rent KOST-SERVICE Løft rigtigt, når du gør rent - til dig, som arbejder med rengøring I denne folder kan du læse om, hvad tunge, mange og forkerte løft betyder for kroppen. Og om hvad du og I kan gøre på arbejdspladsen.

Læs mere

Løft rigtigt, når I gør rent

Løft rigtigt, når I gør rent KOST-SERVICE Løft rigtigt, når I gør rent - et TR/AMR værktøj til dig og din arbejdsplads Dette værktøj er til dig, som er arbejdsmiljørepræsentant (AMR) eller tillidsrepræsentant (TR). Du kan læse om,

Læs mere

Pas på den kollektive trafik. Det er nu du skal have klar besked om den kollektive trafik af dine politikere.

Pas på den kollektive trafik. Det er nu du skal have klar besked om den kollektive trafik af dine politikere. Pas på den kollektive trafik Det er nu du skal have klar besked om den kollektive trafik af dine politikere. Kollektiv trafik er ikke nogen privatsag Et velfungerende kollektivt trafiksystem er væsentligt

Læs mere

Betjentene. på rådhuse, biblioteker og i regionerne yder borgerservice og er alt-mulig-mænd. Det stiller krav til arbejdsmiljøet og uddannelserne!

Betjentene. på rådhuse, biblioteker og i regionerne yder borgerservice og er alt-mulig-mænd. Det stiller krav til arbejdsmiljøet og uddannelserne! F O A F A G O G A R B E J D E Betjentene på rådhuse, biblioteker og i regionerne yder borgerservice og er alt-mulig-mænd. Det stiller krav til arbejdsmiljøet og uddannelserne! Til tekniske servicemedarbejdere

Læs mere

TEKNIK-SERVICE. Overenskomst. FOA og Danske regioner

TEKNIK-SERVICE. Overenskomst. FOA og Danske regioner TEKNIK-SERVICE Overenskomst for ambulanceuddannet personale FOA og Danske regioner Informationsmøder Vi ved, at uanset hvor meget materiale vi laver, vil der være en lang række uafklarede spørgsmål. Derfor

Læs mere

Nedsæt tempoet, når I gør rent

Nedsæt tempoet, når I gør rent KOST-SERVICE Nedsæt tempoet, når I gør rent Et TR-/AMR-værktøj til dig og din arbejdsplads Helbred og arbejde i højt tempo Personer, som arbejder med rengøring, er på benene stort set hele dagen. Samtidig

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand TEKNIK-SERVICE Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Citat Reiner Burgwald Formand, Teknik- og Servicesektoren En rimelig løn, et job med fornuftigt indhold, selvstændighed i jobbet og

Læs mere

Styrk din platform som TR

Styrk din platform som TR FORBUND Styrk din platform som TR Efter endt grunduddannelse, tilbyder FOA dig en aftale Indhold Sammen gør vi forskellen 3 De 5 TR-løfter 4 Løfte 1: En aftale om dine TR-opgaver 4 Løfte 2: Information

Læs mere

TEKNIK-SERVICE. Overgangen til FOA. vilkår og muligheder

TEKNIK-SERVICE. Overgangen til FOA. vilkår og muligheder TEKNIK-SERVICE Overgangen til FOA vilkår og muligheder OVERGANGEN TIL FOA FOA 3 Indhold Overgangen til FOA vilkår og muligheder Politisk ansvarlig: Reiner Burgwald Redaktion: Signe Nielsen Foto: Jørgen

Læs mere

Nedsæt tempoet, når du gør rent

Nedsæt tempoet, når du gør rent KOST-SERVICE Nedsæt tempoet, når du gør rent - til dig, som arbejder med rengøring Helbred og arbejde i højt tempo Du og dine kolleger, som arbejder med rengøring er sandsynligvis på benene stort set hele

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter FÆLLESSKAB, FORDELE OG FAGLIG BISTAND FOA 1 Citat Dennis Kristensen Forbundsformand I FOA går vi på banen, når det handler om ulighed og fx forringede

Læs mere

FORBUND. Sig det højt men hvordan? Sig din mening, og del din viden på dit arbejde det gør en forskel

FORBUND. Sig det højt men hvordan? Sig din mening, og del din viden på dit arbejde det gør en forskel FORBUND Sig det højt men hvordan? Sig din mening, og del din viden på dit arbejde det gør en forskel Indhold Udtal dig trygt 3 Grundloven giver dig ytringsfrihed 5 Din personlige mening 7 Hvad med min

Læs mere

PÆDAGOGISK. Værd at vide. Om underretninger

PÆDAGOGISK. Værd at vide. Om underretninger PÆDAGOGISK Værd at vide Om underretninger Indhold Hvorfor denne guide? 3 7 gode råd 4 Du har skærpet underretningspligt 6 Det siger loven 7 Opfølgning på underretningen 8 Direkte underretning til Ankestyrelsen

Læs mere

FORBUND. Stå stærkt som AMR. Efter FOAs faglige AMR-uddannelse tilbyder FOA dig en samarbejdsaftale

FORBUND. Stå stærkt som AMR. Efter FOAs faglige AMR-uddannelse tilbyder FOA dig en samarbejdsaftale FORBUND Stå stærkt som AMR Efter FOAs faglige AMR-uddannelse tilbyder FOA dig en samarbejdsaftale 2 FOA STÅ STÆRKT SOM AMR Indhold Sammen gør vi forskellen for arbejdsmiljøet 3 FOA giver dig 3 løfter 4

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2016-0254 Klageren: XX på vegne af YY (passageren) 4000 Roskilde Indklagede: Movia CVRnummer: 29896569 Klagen vedrører: Parternes krav: Kontrolafgift

Læs mere

TEKNIK- OG SERVICESEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

TEKNIK- OG SERVICESEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand TEKNIK- OG SERVICESEKTOREN PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... FOA er med sine 200.000 medlemmer i den offentlige sektor langt den største fagforening for tekniske servicemedarbejdere

Læs mere

Velkommen i FOA. FOA støtter dig som elev. Find fagligt fællesskab i elevklubben. FOA kender dine rettigheder

Velkommen i FOA. FOA støtter dig som elev. Find fagligt fællesskab i elevklubben. FOA kender dine rettigheder ELEV FOA støtter dig som elev Find fagligt fællesskab i elevklubben FOA kender dine rettigheder Velkommen i FOA Et fagligt og socialt fællesskab, der giver dig ballast Indhold Ikke dyrt at sikre sig 3

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Skriftlig beretning

F O A F A G O G A R B E J D E. Skriftlig beretning F O A F A G O G A R B E J D E Skriftlig beretning Teknik- og Servicesektoren 2010-2013 Beretning Teknik- og Servicesektoren 2010-2013 Redaktion: Erik Kristiansen Politisk ansvarlig: Reiner Burgwald Layout

Læs mere

Hvis du bliver syg...

Hvis du bliver syg... FORBUND Hvis du bliver syg... Denne pjece giver dig et hurtigt overblik over dine muligheder???? Hvis du bliver syg...???? Ved du, at du kan få hjælp til at blive fastholdt, hvis du bliver sygemeldt fra

Læs mere

FORBUND. Lønfolder. Statsansatte gældende pr. 1. april 2015

FORBUND. Lønfolder. Statsansatte gældende pr. 1. april 2015 FORBUND Lønfolder Statsansatte gældende pr. 1. april 2015 Indhold 3 Køkkenhjælpere i staten 3 Ungdomslønninger 3 Serviceassistenter beskæftiget med køkkenarbejde 4 Serviceassistentelever 4 Uddannelsesassistenter

Læs mere

KANTINELEDER. i Kost- og Servicesektoren

KANTINELEDER. i Kost- og Servicesektoren F O A F A G O G A R B E J D E KANTINELEDER i Kost- og Servicesektoren Vil du have indflydelse på din overenskomst? Vil du være med til at udvikle dit fag? Føler du dig alene? Har du ordentlige fysiske

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand SOCIAL-SUNDHED Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter FÆLLESSKAB, FORDELE OG FAGLIG BISTAND FOA 1 Citat Karen Stæhr Formand, Social- og Sundhedssektoren FOA er dit sikkerhedsnet. FOA forhandler

Læs mere

Pas på dig selv og dine gæster

Pas på dig selv og dine gæster TEKNIK-SERVICE Pas på dig selv og dine gæster God forebyggelsesadfærd i svømme- og idrætshaller Indhold Forord 3 Sundhedsmæssige gener i hallerne det ved vi 4 God forebyggelsesadfærd hvad er det? 6 Vandbehandling

Læs mere

Din brandmand vores tryghed!

Din brandmand vores tryghed! TEKNIK-SERVICE Brand og Redning Din brandmand vores tryghed! Rammerne for fremtidens nye redningsberedskaber Indhold Danmarks redningsberedskab det handler om vores tryghed! 3 FOAs 10 anbefalinger 4 Besparelser

Læs mere

Konsekvensen forventes at blive, at linjen i stedet får endestation på Brøndbyøster Station.

Konsekvensen forventes at blive, at linjen i stedet får endestation på Brøndbyøster Station. Notat Til: Glostrup Kommune Sagsnummer Sagsbehandler JSM Direkte +45 36 13 16 96 Fax - jsm@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 8. marts 2018 Rute 9A, mulige besparelser Indledning

Læs mere

Strategi for faglig service og kvalitet VEDTAGET

Strategi for faglig service og kvalitet VEDTAGET KONGRES 2016 Strategi for faglig service og kvalitet VEDTAGET Indhold FOAs faglige service og kvalitet 3 Om strategien 4 FOAs tilgang til faglig service de 5 principper 6 1. Faglig service der viser handlekraft

Læs mere

FYNBUS STRATEGI FOR. Flere passagerer

FYNBUS STRATEGI FOR. Flere passagerer FYNBUS STRATEGI FOR Flere passagerer 2016 1 Indhold Om FynBus strategi for flere passagerer 2016... 3 Strategiens grundlag... 4 Fra strategi til virkelighed... 5 Strategiens indsatsområder... 6 Strategi

Læs mere

Samarbejde i regioner og kommuner

Samarbejde i regioner og kommuner FORBUND Samarbejde i regioner og kommuner Information om dit arbejde i MED 2 FOA MED-HOVEDUDVALG Indhold Kære MED-repræsentant 3 Din udpegning 3 Din opgave 4 MED-aftalens formål 4 MED-systemets opbygning

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende stempling. Bjarne Lindberg Bak Ingrid Dissing Lise Bjørg Pedersen (2 stemmer)

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende stempling. Bjarne Lindberg Bak Ingrid Dissing Lise Bjørg Pedersen (2 stemmer) AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2012-0035 Klageren: XX på vegne YY 4300 Holbæk Indklagede: Lokalbanen A/S (Movia) Klagen vedrører: Kontrolafgift på 750 kr. for manglende stempling.

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand SOCIAL-SUNDHED Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Social- og sundhedspersonale uden grunduddannelse FÆLLESSKAB, FORDELE OG FAGLIG BISTAND FOA 1 Citat Karen Stæhr Formand, Social- og

Læs mere

stress ledelse anerkendelse m skyld viden behov Fremtidens ledelse social kapita symptomer velbefindende skam

stress ledelse anerkendelse m skyld viden behov Fremtidens ledelse social kapita symptomer velbefindende skam FORBUND Fremtidens ledelse 11.-12. september 2017 Vingsted Hotel og Konferencecenter Vingsted Skovvej 2, 7182 Bredsten igt behov symptomer velbefindende raketvidenska viden skam skyld ledelse anerkendelse

Læs mere

SOCIAL-SUNDHED. Demens. Guide til kompetence udvikling

SOCIAL-SUNDHED. Demens. Guide til kompetence udvikling SOCIAL-SUNDHED Demens Guide til kompetence udvikling Indhold Forord 3 6 veje til mere viden om demens 4 AMU-uddannelser 5 Sammensatte AMU-forløb 7 Særlige efteruddannelsesforløb tilpasset den enkelte kommune

Læs mere

Faglighed Ansvar. Fremtidens ledelse anno 2016. Handling. Udvikling. Arbejdsmiljø. Planer. Medarbejdere. Synlighed. Grænser. Trivsel. Krav.

Faglighed Ansvar. Fremtidens ledelse anno 2016. Handling. Udvikling. Arbejdsmiljø. Planer. Medarbejdere. Synlighed. Grænser. Trivsel. Krav. FORBUND Fremtidens ledelse anno 2016 12. og 13. september Hotel Comwell Middelfart Karensmindevej 3 5500 Middelfart Medarbejdere Synlighed Trivsel Faglighed Ansvar Arbejdsmiljø Ledelse Planer Kvalitet

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende zone på mobil-periodekort.

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende zone på mobil-periodekort. 1 AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2013-0254 Klageren: XX 2750 Ballerup Indklagede: Movia CVR: 29 89 65 69 Klagen vedrører: Ankenævnets sammensætning: Kontrolafgift på 750

Læs mere

UNGE I FOA. Bliv tillidsrepræsentant. Sådan får du indflydelse. Ung på job Hierarki på arbejdspladsen

UNGE I FOA. Bliv tillidsrepræsentant. Sådan får du indflydelse. Ung på job Hierarki på arbejdspladsen UNGE I FOA Sådan får du indflydelse Bliv tillidsrepræsentant Ung på job Hierarki på arbejdspladsen HVAD VIL DU VÆLGE? Ansatte i Tryghedsplejen - herunder søsterselskabet Servisio - har ingen overenskomst.

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som pædagogmedhjælper

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som pædagogmedhjælper F O A F A G O G A R B E J D E Tekst: Britta Lundqvist. Foto: Biofoto/Johnny Madsen og Anders Tvevad. Layout: Joe Anderson og Maja Honoré. Tryk: FOA-tryk marts 2006. Det gør FOA for dig som pædagogmedhjælper

Læs mere

FORBUND. Mine krav dine krav. Temaer til diskussionsoplæg til privatansatte medlemmer

FORBUND. Mine krav dine krav. Temaer til diskussionsoplæg til privatansatte medlemmer FORBUND Mine krav dine krav Temaer til diskussionsoplæg til privatansatte medlemmer MINE KRAV DINE KRAV FOA 3 Indhold Hvad synes du? Hvad synes du? 3 FOA og det private område 4 Mere løn 6 Pension bedre

Læs mere

FORBUND. Mine krav dine krav. Temaer til diskussionsoplæg til privatansatte medlemmer

FORBUND. Mine krav dine krav. Temaer til diskussionsoplæg til privatansatte medlemmer FORBUND Mine krav dine krav Temaer til diskussionsoplæg til privatansatte medlemmer Indhold Hvad synes du? 3 FOA og det private område 4 Mere løn 6 Pension bedre og mere lige vilkår 7 Bedre barselsregler

Læs mere

Undgå at falde i vandet sammen om en bedre arbejdsplads

Undgå at falde i vandet sammen om en bedre arbejdsplads F O A F A G O G A R B E J D E Undgå at falde i vandet sammen om en bedre arbejdsplads Som svømmebadsmedarbejder hører du til i FOA I FOA Fag og Arbejde mener vi, at det at være ansat som badeassistent

Læs mere

Meld dig ind i FOA. Får jeg den rigtige løn? Kan jeg blive fyret? Hvilke fordele har jeg som medlem af FOA? Hvad gør jeg, hvis jeg kommer til skade?

Meld dig ind i FOA. Får jeg den rigtige løn? Kan jeg blive fyret? Hvilke fordele har jeg som medlem af FOA? Hvad gør jeg, hvis jeg kommer til skade? ELEV Kan jeg blive fyret? Hvilke fordele har jeg som medlem af FOA? Får jeg den rigtige løn? Meld dig ind i FOA Hvad gør jeg, hvis jeg kommer til skade? Pædagogisk assistentelev Social- og sundhedshjælperelev

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2017-0186 Klageren: XX 2800 Kgs. Lyngby Indklagede: Movia CVRnummer: 29 89 65 69 Klagen vedrører: Parternes krav: Kontrolafgift på 750 kr.

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand SOCIAL-SUNDHED Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Social- og sundhedspersonale uden grunduddannelse FÆLLESSKAB, FORDELE OG FAGLIG BISTAND FOA 1 Citat Karen Stæhr Formand, Social- og

Læs mere

PÆDAGOGISK. Fremtidens konsulent. Hvordan konsulenten skal møde fremtidens udfordringer

PÆDAGOGISK. Fremtidens konsulent. Hvordan konsulenten skal møde fremtidens udfordringer PÆDAGOGISK Fremtidens konsulent Hvordan konsulenten skal møde fremtidens udfordringer Indhold Forord 3 Program 4 Dag 1 4 Dag 2 6 Praktiske oplysninger 7 Politisk ansvarlig: Jakob Sølvhøj Redaktion: Jan

Læs mere

Fremtidens rejser. De gode rejseoplevelser i centrum. Bus & Tog

Fremtidens rejser. De gode rejseoplevelser i centrum. Bus & Tog Fremtidens rejser De gode rejseoplevelser i centrum Bus & Tog Det skal være en god oplevelse at rejse med den kollektive trafik Bus & Tog samarbejdet er en række parter, der samarbejder for den gode rejseoplevelse.

Læs mere

Metroen binder byen sammen døgnet rundt, alle ugens dage. Med Metroen har københavnerne og byens besøgende en mulighed for at komme nemt og hurtigt

Metroen binder byen sammen døgnet rundt, alle ugens dage. Med Metroen har københavnerne og byens besøgende en mulighed for at komme nemt og hurtigt Velkommen i Metroen Metroen binder byen sammen døgnet rundt, alle ugens dage. Med Metroen har københavnerne og byens besøgende en mulighed for at komme nemt og hurtigt rundt på en bæredygtig måde. Billetter

Læs mere

Referat Faggruppelandsmøde

Referat Faggruppelandsmøde Referat Faggruppelandsmøde 5.- 6. april 2016 Den 5. april 2016 1. Velkomst og præsentation 10.00-10.15 Faggruppeformand Jørgen Smedegaard bød faggruppen velkommen. 2. Valg af mødeleder og referent 10.15-10.25

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som medlem af Teknik- og Servicesektoren

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som medlem af Teknik- og Servicesektoren F O A F A G O G A R B E J D E Det gør FOA for dig som medlem af Teknik- og Servicesektoren Derfor skal du være med i fællesskabet I FOAs Teknik- og Servicesektor samler vi en lang række faggrupper, som

Læs mere

Referat Faggruppelandsmøde

Referat Faggruppelandsmøde Referat Faggruppelandsmøde 5. og 6. april 2016 Tirsdag den 5. april 2016 1. Velkomst og præsentation kl. 10.00 10.15 Sektorformand Henning Hansen bød velkommen til faggruppelandsmødet. 2. Valg af mødeleder

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for køb af SMS-billet efter påstigning.

Kontrolafgift på 750 kr. for køb af SMS-billet efter påstigning. 1 AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2014-0053 Klageren: XX 2100 København ø Indklagede: Movia CVR: 29 89 65 69 Klagen vedrører: Ankenævnets sammensætning: Kontrolafgift på 750

Læs mere

PÆDAGOGMEDHJÆLPERE OG PÆDAGOGISKE ASSISTENTER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

PÆDAGOGMEDHJÆLPERE OG PÆDAGOGISKE ASSISTENTER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand PÆDAGOGMEDHJÆLPERE OG PÆDAGOGISKE ASSISTENTER PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... De fleste pædagogmedhjælpere er medlem af FOA, som med ca. 200.000 medlemmer er langt den største

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende mobilbillet via 1415.dk

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende mobilbillet via 1415.dk AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2013-0070 Klageren: XX 2610 Rødovre Indklagede: Metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVRnummer: 21 26 38 34 Klagen vedrører: Kontrolafgift

Læs mere

Værdighed i ældreplejen

Værdighed i ældreplejen SOCIAL-SUNDHED Værdighed i ældreplejen Sæt handling bag ordene Indhold Forord Værdighedspolitik i alle kommuner Snak om værdighed på arbejdspladsen Overvej om værdighedspolitik og ressourcer stemmer overens

Læs mere

Velfærd for buschauffører

Velfærd for buschauffører Velfærd for buschauffører Jan Aage Hansen Forhandlingssekretær 3F Transportgruppen Kampmannsgade 4 DK-1790 København V jan.aage.hansen@3f.dk 2 Aalborg rutebilstation 3 Velfærd for buschauffører Ved indgang

Læs mere

VELKOMMEN PÅ DIN NYE ARBEJDSPLADS

VELKOMMEN PÅ DIN NYE ARBEJDSPLADS F O A f a g o g a r b e j d e VELKOMMEN PÅ DIN NYE ARBEJDSPLADS Vi er glade for at skulle være kollega med dig, mens du er ansat hos os. Vi håber, at du vil falde godt til på arbejdspladsen, og at du kan

Læs mere

Passagerpulsen. Mette Boye TØF 1.10 2015

Passagerpulsen. Mette Boye TØF 1.10 2015 Passagerpulsen Mette Boye TØF 1.10 2015 Formål: Konkrete forbedringer for passagererne i den kollektive transport tager udgangspunkt i passagerernes behov og ønsker fokus på passagerernes samlede rejse

Læs mere

Passagerpulsen. Mette Boye. Trafikdage Ålborg 2015

Passagerpulsen. Mette Boye. Trafikdage Ålborg 2015 Passagerpulsen Mette Boye Trafikdage Ålborg 2015 Formål: Bedre kollektiv transport for passagererne tager udgangspunkt i passagerernes behov og ønsker fokus på passagerernes samlede rejse fra dør til dør

Læs mere

FORBUND. Lønfolder. Statsansatte gældende pr

FORBUND. Lønfolder. Statsansatte gældende pr FORBUND Lønfolder Statsansatte gældende pr. 1.4.2016 Indhold Basisløn 3 Køkkenhjælpere i staten 3 Ungdomslønninger 3 Serviceassistenter beskæftiget med køkkenarbejde 4 Serviceassistentelever 4 Uddannelsesassistenter

Læs mere

Personale på de kommunale færgefarter

Personale på de kommunale færgefarter Juni 2012 F O A F A G O G A R B E J D E FOA Søfart Personale på de kommunale færgefarter kundeservice øboernes livsnerve miljø- og klimabevidste turisme tur-arrangører vitaminer til små samfund brand og

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. grundet manglende bekræftelse på sms-billet før ombordstigning.

Kontrolafgift på 750 kr. grundet manglende bekræftelse på sms-billet før ombordstigning. 1 AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2011-0035 Klageren: Indklagede: XX på vegne YY 2000 Frederiksberg DSB S-tog Klagen vedrører: Kontrolafgift på 750 kr. grundet manglende bekræftelse

Læs mere

Velkommen til Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april Møde i Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april 2012 / side nr.

Velkommen til Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april Møde i Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april 2012 / side nr. Velkommen til Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april 2012 Møde i Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april 2012 / side nr. 1 Et godt regnskab Samlede udgifter til busdrift: 1.397,3 mio. kr. Samlede

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2017-0028 Klageren: XX 2100 København Ø Indklagede: Movia CVRnummer: 29896569 Klagen vedrører: Parternes krav: Kontrolafgift på 750 kr. for

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. grundet for få zoner. Spurgt chaufføren?

Kontrolafgift på 750 kr. grundet for få zoner. Spurgt chaufføren? 1 AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2011-0175 Klageren: Indklagede: XX 2850 Nærum Movia Klagen vedrører: Kontrolafgift på 750 kr. grundet for få zoner. Spurgt chaufføren? Ankenævnets

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2015-0290 Klageren: Indklagede: XX på vegne af YY Movia CVRnummer: 29 89 38 34 Klagen vedrører: Kontrolafgift på 750 kr. for manglende check-ind,

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende rejsehjemmel. Klageren troede, at man kunne købe billet om bord på toget.

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende rejsehjemmel. Klageren troede, at man kunne købe billet om bord på toget. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2014-0103 Klageren: XX 8000 Århus C Indklagede: Midttrafik CVRnummer: 29 94 31 76 Klagen vedrører: Kontrolafgift på 750 kr. for manglende rejsehjemmel.

Læs mere

INFORMATION TIL CHAUFFØRER OG SALGSSTEDER

INFORMATION TIL CHAUFFØRER OG SALGSSTEDER INFORMATION TIL CHAUFFØRER OG ALGTEDER Midttrafik - Nr. 1 - Maj 2017 INDHOLD Midttrafik app: Hvis logoet ikke drejer rundt?... 2 Periodekort i Midttrafik app... 2 Husk: top ved de gule topskilte... 2 Fokus

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Kontrolafgift på 750 kr. grundet manglende rejsehjemmel.

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Kontrolafgift på 750 kr. grundet manglende rejsehjemmel. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2016-0228 Klageren: XX 4000 Roskilde Indklagede: Metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVRnummer: 21 26 38 34 Klagen vedrører: Parternes krav:

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som pædagogmedhjælper

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som pædagogmedhjælper F O A F A G O G A R B E J D E Tekst: Britta Lundqvist. Foto: Biofoto/Johnny Madsen og Anders Tvevad. Layout: Joe Anderson og Maja Honoré. Tryk: FOA-tryk marts 2006. Det gør FOA for dig som pædagogmedhjælper

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Kontrolafgift på 750 kr. grundet udløbet pensionistkort

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Kontrolafgift på 750 kr. grundet udløbet pensionistkort AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2018-0049 Klageren: XX 2880 Bagsværd Indklagede: Movia CVRnummer: 29 89 65 69 Klagen vedrører: Parternes krav: Kontrolafgift på 750 kr. grundet

Læs mere

Dragør Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar marts 2010

Dragør Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar marts 2010 Dragør Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 21- marts 21 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Passagertal, produktion og produktivitet I kommunen på en gennemsnitlig hverdag. I

Læs mere

Stevns Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar marts 2010

Stevns Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar marts 2010 Stevns Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 21- marts 21 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Passagertal, produktion og produktivitet I kommunen på en gennemsnitlig hverdag. I

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Kontrolafgift på 750 kr. for manglende zone på skolekort. Blev chaufføren

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Kontrolafgift på 750 kr. for manglende zone på skolekort. Blev chaufføren AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2016-0150 Klageren: XX på vegne af sønnen YY 4771 Gl. Kalvehave Indklagede: Movia CVRnummer: 29896569 Klagen vedrører: Parternes krav: Kontrolafgift

Læs mere

at orienteringen om driftsplanlægningen under VM i Cykling tages til efterretning.

at orienteringen om driftsplanlægningen under VM i Cykling tages til efterretning. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 14. september 2011 Mads Lund Larsen 18 Driftsplanlægning under VM i cykling Indstilling: Det indstilles, at orienteringen om driftsplanlægningen under

Læs mere

1Du er i den røde zone.

1Du er i den røde zone. 1 2 3 01.08 *Nemmest og billigst pr. rejse Dette stoppested har nr. 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Dette stoppested har nr. 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41

Læs mere

Perspektiver og muligheder i bustrafikken

Perspektiver og muligheder i bustrafikken Perspektiver og muligheder i bustrafikken Jeppe Gaard Områdechef, Projekter og infrastruktur 1 Oplæg i Transportministeriet 14. november 2013 Hvad efterspørger kunderne i den kollektive trafik? Movia kundepræferenceundersøgelse

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2016-0180 Klageren: XX 1705 Kbh. V Indklagede: Movia CVRnummer: 29 89 65 69 Klagen vedrører: Parternes krav: Kontrolafgift på 750 kr. grundet

Læs mere

Ny tillidszonen.dk 2011

Ny tillidszonen.dk 2011 F O A F A G O G A R B E J D E Ny tillidszonen.dk 2011 Brugbar Levende Personlig Tillidszonen.dk får nyt design og logo. Tillidszonen har et fingeraftryk, hvor FOA har hånden. Fingeraftrykket er symbol

Læs mere

Om din overenskomst. Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? Må jeg arbejde hver weekend? Kan jeg få tilskud til transport?

Om din overenskomst. Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? Må jeg arbejde hver weekend? Kan jeg få tilskud til transport? ELEV Om din overenskomst Pædagogisk assistentelev Må jeg arbejde hver weekend? Hvad gør jeg, hvis jeg bliver syg? Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? Kan jeg få tilskud til transport? Indhold

Læs mere

Samarbejds- og serviceaftale mellem FynBus og Svendborg Kommune om udførelse af kollektiv trafik

Samarbejds- og serviceaftale mellem FynBus og Svendborg Kommune om udførelse af kollektiv trafik Samarbejds- og serviceaftale mellem FynBus og Svendborg Kommune om udførelse af kollektiv trafik 2011 Samarbejds- og serviceaftalens forudsætninger FynBus er etableret i henhold til lov nr. 582 af 24.

Læs mere

Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Et springbræt til arbejdsmarkedet

Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Et springbræt til arbejdsmarkedet September 2012 Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E Et springbræt til arbejdsmarkedet Du skal snart starte i et løntilskudsjob på en arbejdsplads.

Læs mere

Referat fra Kvalitetsudvalgsmødet

Referat fra Kvalitetsudvalgsmødet Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 31. januar 2014 2014 1-15-0-75-2-13 Dorte Møller dm@midttrafik.dk 87 40 83 32 Referat fra Kvalitetsudvalgsmødet Sted Mødetidspunkt Mødedeltagere Afbud 28. januar

Læs mere

TIL NYE MEDLEMMER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

TIL NYE MEDLEMMER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand TIL NYE MEDLEMMER PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... I FOA kan vi godt se forskel på de problemer, som brandmanden og pædagogmedhjælperen oplever i hverdagen. Vi ved også, at

Læs mere

Offentligt/privat. Hvem styrer busdriften?

Offentligt/privat. Hvem styrer busdriften? Offentligt/privat F O A F A G O G A R B E J D E Hvem styrer busdriften? FOTO: JØRGEN HANSEN Kollektiv trafik er ikke en privatsag Vi er bekymrede for den kollektive trafik. Vi synes, at der bør bestå et

Læs mere

Rådhus- og regionsbetjente

Rådhus- og regionsbetjente F O A F A G O G A R B E J D E Rådhus- og regionsbetjente V VI VED HVAD I L I V med opgaver som posthåndtering trykning edb- og it-vedligeholdelse alarmer bygningsvedligeholdelse klima vagtområdet chaufføropgaver

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2018-0251 Klageren: XX 9000 Alborg Indklagede: NT Nordjyllands Trafikselskab CVRnummer: 30015940 Klagen vedrører: Parternes krav: Bus med afgang

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende gyldig sms-billet før påstigning. Ingrid Dissing (2 stemmer) Lise Bjørg Pedersen Torben Steenberg

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende gyldig sms-billet før påstigning. Ingrid Dissing (2 stemmer) Lise Bjørg Pedersen Torben Steenberg AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2012-0140 Klageren: Indklagede: XX 2605 Brøndby DSB S-tog A/S Klagen vedrører: Ankenævnets sammensætning: Kontrolafgift på 750 kr. for manglende

Læs mere

Kontrolafgift på kr., som ønskes nedsat til 600 kr. Misbrug af periodekort. Bjarne Lindberg Bak (2 stemmer) Claus Jørgensen Torben Steenberg

Kontrolafgift på kr., som ønskes nedsat til 600 kr. Misbrug af periodekort. Bjarne Lindberg Bak (2 stemmer) Claus Jørgensen Torben Steenberg AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2009-0118 Klageren: XX Indklagede: FynBus Klagen vedrører: Kontrolafgift på 4.200 kr., som ønskes nedsat til 600 kr. Misbrug af periodekort.

Læs mere

Kontrolafgift 750 kr. for kørsel med pensionistkort i spærretiden. Bjarne Lindberg Bak Ingrid Dissing Torben Steenberg (2 stemmer)

Kontrolafgift 750 kr. for kørsel med pensionistkort i spærretiden. Bjarne Lindberg Bak Ingrid Dissing Torben Steenberg (2 stemmer) 1 AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2011-0247 Klageren: Indklagede: XX 2720 Vanløse Movia Klagen vedrører: Kontrolafgift 750 kr. for kørsel med pensionistkort i spærretiden.

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Stå stærkt som TR. 5 TR-løfter, der løfter dig

F O A F A G O G A R B E J D E. Stå stærkt som TR. 5 TR-løfter, der løfter dig F O A F A G O G A R B E J D E Stå stærkt som TR 5 TR-løfter, der løfter dig De 5 TR-løfter Løfte 1 En aftale om dine TR-opgaver. Du og din afdeling indgår en klar aftale om, hvilke opgaver du løser nu,

Læs mere

En palet af faggrupper

En palet af faggrupper Faggruppelandsmøder F O A F A G O G A R B E J D E Januar 2013 En palet af faggrupper Faggruppelandsmøder sådan gør vi! Politisk ansvarlige: Karen Stæhr (Social- og Sundhedssektoren) Gina Liisborg (Kost-

Læs mere

KUNDETILFREDSHEDS- UNDERSØGELSE

KUNDETILFREDSHEDS- UNDERSØGELSE KUNDETILFREDSHEDS- UNDERSØGELSE MIDTTRAFIK OVERORDNEDE RESULTATER JULI 2016 BAGGRUND FOR UNDERSØGELSEN BAGGRUND Midttrafik administrerer den kollektive trafik i Region Midtjylland og ønsker at få et indblik

Læs mere

15.1 Fremtidens buskoncepter

15.1 Fremtidens buskoncepter Bestyrelsesmødet den 25. oktober 2012. Bilag 15.1 Sagsnummer Sagsbehandler MLL Direkte 36 13 15 05 Fax - MLL@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 5. oktober 2012 15.1 Fremtidens buskoncepter

Læs mere

Vil du med i kassen? Politisk ansvarlig: Dennis Kristensen Redaktion: FOAs a-kasse. Forsidefoto: Mike Kollöffel. Layout: Joe Anderson.

Vil du med i kassen? Politisk ansvarlig: Dennis Kristensen Redaktion: FOAs a-kasse. Forsidefoto: Mike Kollöffel. Layout: Joe Anderson. F O A s A K A S S E Vil du med i kassen? Vil du med i kassen? Er udgivet af Fag og Arbejde FOAs a-kasse Pjecen henvender sig til ansatte, som arbejder inden for kassens faglige områder, og som kan optages

Læs mere

PRINCIP. VelkommentilNT! 9. november 2012 Ole Schleemann, os@ntmail.dk

PRINCIP. VelkommentilNT! 9. november 2012 Ole Schleemann, os@ntmail.dk PRINCIP VelkommentilNT! 9. november 2012 Ole Schleemann, os@ntmail.dk Program Hvad er NT? - forretningsområder - Organisering og økonomi Mål og resultater Strategi og handlingsplan Nordjylland 580.000

Læs mere

Kontrolafgift på 600 kr. for manglende stempling. Bjarne Lindberg Bak Ingrid Dissing Claus Jørgensen (2 stemmer)

Kontrolafgift på 600 kr. for manglende stempling. Bjarne Lindberg Bak Ingrid Dissing Claus Jørgensen (2 stemmer) AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2010-0356 Klageren: XX på vegne YY 8940 Randers SV. Indklagede: Midttrafik Klagen vedrører: Kontrolafgift på 600 kr. for manglende stempling.

Læs mere

Bjarne Lindberg Bak (2 stemmer) Claus Jørgensen Torben Steenberg

Bjarne Lindberg Bak (2 stemmer) Claus Jørgensen Torben Steenberg AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2011-0120 Klageren: XX 2800 Kgs. Lyngby Indklagede: FynBus Klagen vedrører: Kontrolafgift på 750 kr. for manglende zone. Ankenævnets sammensætning:

Læs mere

FOA din partner på arbejdspladsen. Fordele og medlemstilbud

FOA din partner på arbejdspladsen. Fordele og medlemstilbud F O A F A G O G A R B E J D E FOA din partner på arbejdspladsen Fordele og medlemstilbud 2006 FOA er til for dig FOA Fag og Arbejde er et fagligt fællesskab, hvor vi er omkring 210.000 medlemmer. Som medlem

Læs mere