sommerdrinks perfekt til hygge og fest

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "sommerdrinks perfekt til hygge og fest"

Transkript

1 33 fantastiske sommerdrinks perfekt til hygge og fest

2 forord Velkommen til 33 fantastiske sommerdrinks. Sommeren byder på solrige dage under parasollen, hyggestunder med venner og fester hvor vi danser til langt ud på natten. Denne guide vil vise dig, hvor lidt der skal til, for at lave en lækker drink og dermed skærpe stemningen, på hvilket som helst tidspunkt af dagen. Pernille Florio, der har 20 års erfaring som bartender, har stået for at udvælge og skabe drinks der udelukkende er baseret på ingredienser, der kan findes i de fleste supermarkeder. Så lad propperne springe til sommerens bowler og kander, kom friske frugter i blenderen, ryst shakeren eller slå rommen i glasset. Vi ønsker dig en god sommer og god fornøjelse! Drinks: Pernille Florio, Produkter: Pernod Ricard, Hansen & Co., Carlsberg Danmark og Bargear.dk Foto: Thomas Andersen Foto Tak til: Restaurant Custom House, København for lån af lokation til foto.

3 index spiritus frugt & grønt + mixere udstyr under parasollen terrassevarmere dansedrinks drinks index... 48

4 2 spiritus Der findes mange slags spiritus og listen er lang. Produkterne i denne bog er valgt fordi de er originale, af god kvalitet og fordi de er gode til sommerdrinks! God kvalitet betyder først og fremmest gode råvarer og fremstillingsmetoden. For eksempel, at al rommen er lagret og derved blevet mere fyldig i smagen, eller at ginen er fremstillet ved en metode der tager 4 gange så lang tid som nogen anden gin. Kvalitet er ikke til at se - men det kan smages når du blander dine drinks! Originale produkter betyder for eksempel at man bruger en irsk whiskey til Irish coffee, men ikke kun det, vi bruger irernes foretrukne whiskey! Et andet eksempel er brugen af cubansk rom til Cuba Libre og Mojito, to drinks der er opfundet på Cuba. Sidst men ikke mindst, så smager sommer af eksotiske produkter som rom, kokos og kaffe, kombineret med forskellige frugter og bær.

5

6 4 frugt & grønt + mixere Det ville være kedeligt, hvis man ikke havde noget at vælge imellem, når man skal lave gode drinks. Frisk frugt og grønt hører sommeren til - også i drinks. Frugt bruges både som ingrediens og som pynt. Din smag bestemmer om det skal være danske jordbær, eksotisk ananas eller måske mynte i din Mojito. Der kommer stadig flere og flere spændende slags sodavand, sirup og juice til Danmark. Vi har valgt at benytte nogle af de mest spændende i denne bog. Blandt disse vil vi gerne fremhæve: Schweppes Ginger Ale Denne lidt krydrede sodavand er efterhånden til at finde mange steder. Den er fantastisk i mørk spiritus og sammen med lime. Ocean Spray tranebær Juice Tranebær er et nordamerikansk bær, der har en tør frugtsmag. Den kombineres ofte med appelsin eller andre søde frugter.

7

8 6 udstyr Ved at bruge bar udstyr kan du nemt fremtrylle endnu bedre drinks i en fart. Vi anbefaler disse som et godt udgangspunkt: Målebæger - 3 og 2 cl. Vigtigt - da forholdet mellem ingredienserne er udgangspunktet for en god cocktail. Shaker Vi anbefaler den mest tilgængelige - den klassiske i stål med en indbygget si. Blender Invester i en blender med gode knive og en kraftig motor. Det færdige resultat skal være en let sorbet. Bar-ske Vigtigt udstyr til at røre drinks, lægge i lag, knuse med eller dykke ned i et olivenglas. Morter Morteren skal være i træ, så den ikke slår glasset i stykker. Den kaldes også for en muddler. Du har måske disse redskaber allerede, men mangler du nogen, kan vi anbefale hvor du helt enkelt kan få leveret det rette grej til døren.

9

10

11 under parasollen Her finder du drinks, der smager af sol og sommer. Find eksotiske drinks, gode idéer til spændende velkomstdrinks eller bare dejligt svalende drinks til hygge under parasollen.

12 10 mojito Kom en limefrugt skåret i mindre stykker, 6 friske mynteblade og 1 spsk. rørsukker ned i et højt glas og mos med en morter. Tilsæt 4 cl. Havana Club Blanco rom, fyld glasset op med isterninger og danskvand, og rør rundt inden servering. Pynt med mynteblade. DET SKAL DU BRUGE: Morter/muddler, Havana Club Blanco rom, limefrugter, mynte, rørsukker, danskvand og masser af isterninger. pineapple mojito Kom 1 skive frisk ananas skåret i stykker, 6 friske mynteblade og 1 spsk. rørsukker ned i et højt glas. Mos med en morter og tilsæt 4 cl. Havana Club Blanco rom. Fyld glasset op med isterninger og danskvand, og rør rundt inden servering. Pynt med et par ananasblade. DET SKAL DU BRUGE: Morter/muddler, Havana Club Blanco rom, ananas, mynte, rørsukker, danskvand og masser af isterninger.

13

14 12 daiquiri Kom 1 kop isterninger i en shaker og tilsæt 4 cl. Havana Club Blanco rom, saften fra en limefrugt og ½ spsk. flormelis. Shake til det er iskoldt og si op i et cocktailglas m/knust is*. Pres saften af en frisk limebåd og læg i glasset inden servering. *Isterninger lagt i et rent viskestykke og knust med f.eks en kødhammer. DET SKAL DU BRUGE: Shaker, Havana Club Blanco rom, limefrugter, flormelis og masser af isterninger. fruity frozen daiquiri Kom 1 kop isterninger, 2-3 jordbær og 5 hindbær* op i en blender. Tilsæt 4 cl. Havana Club Reserva rom, saften af en ½ citron, ½ spsk. flormelis og smag til med jordbærsaft/sirup. Blend til det er en lind sorbet og hæld op i et stort cocktailglas. Pynt med hindbær/jordbær på pind. *Udenfor sæson kan frosne bær benyttes, men brug lidt ekstra flormelis og citronsaft. DET SKAL DU BRUGE: Blender, Havana Club Reserva rom, jordbær, hindbær, citroner, flormelis, jordbær sirup/saft og masser af isterninger.

15

16 14 beejito Kom en ½ appelsin skåret i mindre stykker, 6 friske mynteblade, 1 stk. syltet ingefær og 1 spsk. rørsukker ned i et højt glas. Mos med en morter og tilsæt 4 cl. Beefeater gin. Fyld glasset op med isterninger og Schweppes Ginger Ale, og rør rundt inden servering. Pynt eventuelt med mynteblade. DET SKAL DU BRUGE: Morter/muddler, Beefeater gin, appelsiner, syltet ingefær, mynte, Schweppes Ginger Ale, rørsukker og masser af isterninger. cosmopolitan Kom 1 kop isterninger, 4 cl. Stolichnaya vodka, 2 cl. triple sec sirup*, saften af en ½ citron, 3 cl. Ocean Spray tranebærjuice i en shaker. Shake til det er iskoldt og si op i et cocktailglas. Pynt med en appelsinspiral. *Hvis du ikke bruger en triple sec sirup, men triple sec likør eller anden orange likør, så tilsæt 1 tsk. Flormelis. DET SKAL DU BRUGE: Shaker, Stolichnaya vodka, triple sec, citroner, appelsiner, flormelis, Ocean Spray tranebærjuice og masser af isterninger.

17

18 16 grace of monaco 6-8 personer Skær en carambole frugt i tynde skiver. Rør 16 cl. iskold Malibu rom, saften af 5 hele citroner og 5 spsk. flormelis i en bowle. Læg frugtskiverne i og fyld op med kølig Jacob s Creek mousserende vin. Skænk op i vinglas. DET SKAL DU BRUGE: Malibu rom, carambole frugter, citroner, flormelis og Jacob s Creek mousserende vin.

19

20 18 malibu beach punch 8-10 personer Skær 2 limefrugter i tynde skiver. Rør 16 cl. Malibu rom og 8 cl. blå Curacao likør med saften af 3 hele citroner og 3 spsk. flormelis i en kande. Læg limeskiver i og kom isterninger i. Rør rundt og fyld op med Sprite. Skænk op i vinglas. DET SKAL DU BRUGE: Malibu rom, blå curacao, citroner, limefrugter, flormelis, Sprite og masser af isterninger. summer punch personer Skær 2 appelsiner i tynde skiver. Rør 20 cl. Stolichnaya vodka og 10 cl. koncentreret hyldeblomstsaft med saften af 2 hele citroner og 2 spsk. flormelis i en kande. Læg appelsinskiver i og kom isterninger i. Rør rundt og fyld op med Ocean Spray tranebærjuice. Skænk op i vinglas. DET SKAL DU BRUGE: Stolichnaya vodka, koncentreret hyldeblomstsaft, Ocean Spray tranebærjuice, appelsiner, citroner, flormelis og masser af isterninger.

21

22 20 coco smoothie Gnid kanten af et højt glas med lidt saft fra en citron, dyp i kokosmel og kom isterninger i glasset. Kom 4 cl. Malibu rom, 2-3 spsk. vaniljeis og 6 cl. ananasjuice op i en blender. Blend og hæld op i det høje glas med kokoskant. DET SKAL DU BRUGE: Blender, Malibu rom, ananasjuice, god vaniljeis, kokosmel og masser af isterninger. blueberry smoothie Kom 6-8 blåbær, 4 cl. Stolichnaya vodka, 2-3 spsk. vaniljeis, og 6 cl. mælk op i en blender, Blend og hæld op i et højt glas med isterninger. Pynt med blåbær. DET SKAL DU BRUGE: Blender, Stolichnaya vodka, god vaniljeis, mælk, blåbær og masser af is.

23

24 22 passion ice tea Kom 1 kop isterninger, 2 cl. Stolichnaya vodka, 2 cl. Beefeater gin, 2 cl. Malibu Mango rom, saften af en ½ citron og 1 tsk. flormelis i en shaker. Skrab kødet fra en passionsfrugt ned i shakeren og shake til det er iskoldt. Hæld hele indholdet op i et højt glas og fyld glasset op med Sprite. DET SKAL DU BRUGE: Shaker, Malibu Mango rom, Stolichnaya vodka, Beefeater gin, passionsfrugter, citroner, flormelis, Sprite og masser af isterninger. red light Kom en ½ lime skåret i mindre stykker, 6 hindbær og 1 spsk. rørsukker ned i et højt glas. Mos med en morter og tilsæt 2 cl. Pernod. Fyld glasset op med isterninger og Sprite. Rør rundt inden servering og pynt med hindbær. DET SKAL DU BRUGE: Morter/muddler, Pernod, limefrugter, hindbær, rørsukker, Sprite og masser af isterninger.

25

26

27 terrassevarmere Den danske sommeraften er helt speciel og bør nydes. Her finder du varme drinks, som Irish Coffee, men også kolde drinks, der kan bruges som dessert eller blot til at forkæle gode venner.

28 26 irish coffee Hæld 4 cl. Jameson Irish whiskey i et rødvinsglas, tilsæt 1 spsk. brun farin og rør rundt med en bar-ske, samtidig med at varm kaffe fyldes ¾ op i glasset. Når farinen er opløst lægges letpisket kold fløde henover kaffen med bagsiden af bar-skeen. Nyd kaffen direkte fra glasset gennem den kolde flødeskum. DET SKAL DU BRUGE: Jameson Irish whiskey, farin, fløde og kaffe. exotic irish coffee Hæld 4 cl. Jameson Irish whiskey i et rødvinsglas, tilsæt 1 spsk. brun farin og rør rundt med en bar-ske, samtidig med at varm kaffe fyldes ¾ op i glasset. Rør i et separat glas 2 cl. Kahlúa i kold flødeskum til den er lind og læg Kahlúa flødeskummet henover kaffen med bagsiden af bar-skeen. Nyd kaffen direkte fra glasset gennem den kolde Kahlúa flødeskum. DET SKAL DU BRUGE: Jameson Irish whiskey, Kahlúa, farin, fløde og kaffe.

29

30 28 havana cooler Kom 1 kop isterninger, 4 cl. Havana Club Reserva rom, saften af en ½ lime og 1 tsk. flormelis i en shaker. Shake til det er iskoldt og si op i et whiskyglas fyldt helt op med knust is*. Rør rundt før servering. Pynt med en limeskive. *Isterninger lagt i et rent viskestykke og knust med f.eks en kødhammer. DET SKAL DU BRUGE: Havana Club Reserva rom, limefrugter, rørsukker og masser af isterninger. spicy fix Kom 1 citron skåret i stykker, 1 stk. syltet ingefær og 1 spsk. rørsukker i et whiskyglas. Mos med en morter og tilsæt 3 cl. Ballantine s whisky: Fyld glasset op med knust is*. Rør rundt inden servering. *Isterninger lagt i et rent viskestykke og knust med f.eks en kødhammer. DET SKAL DU BRUGE: Ballantine s Scotch whisky, citroner, syltet ingefær, rørsukker og masser af isterninger.

31

32 30 black russian Fyld et whiskyglas op med isterninger. Tilsæt 4 cl. Stolichnaya vodka og 4 cl. Kahlúa. Rør rundt inden servering. DET SKAL DU BRUGE: Stolichnaya vodka, Kahlúa og masser af isterninger. white russian Fyld en shaker halvt op med isterninger. Tilsæt 4 cl. Stolichnaya vodka, 4 cl. Kahlúa og 2 cl. mælk. Shake til det er iskoldt og hæld hele indholdet op i et whiskyglas. DET SKAL DU BRUGE: Shaker, Stolichnaya vodka, Kahlúa, mælk og masser af isterninger.

33

34 32 sweetheart Hæld 2-3 spsk. vaniljeis op i et højt glas. Tilsæt 10 cl. Cocio chokolademælk og til sidst 4 cl. Kahlúa. Server med en lang ske og sugerør. DET SKAL DU BRUGE: Kahlúa, Cocio chokolademælk og god vaniljeis. hot choco Hæld 3 cl. Malibu rom i et højt glas og rør rundt med en bar-ske, samtidig med at varm Cocio chokolademælk fyldes ¾ op i glasset. Top med kold flødeskum og pynt med bær. Server med sugerør. DET SKAL DU BRUGE: Malibu rom, Cocio chokolademælk og fløde. Cocktailbær til pynt.

35

36 34 blue hawaii Kom 2 cl. Malibu rom, 2 cl. Havana Club Reserva rom, 4 cl. ananasjuice, 2 cl. piskefløde og 2 cl. blå curacao likør i en blender. Blend og server i et rødvinsglas med isterninger. Pynt med ananas. DET SKAL DU BRUGE: Blender, Malibu rom, Havana Club Reserva rom, blå curacao, ananasjuice, fløde og masser af isterninger. Ananas til pynt. piña colada Kom 2 cl. Malibu rom, 2 cl. Havana Club Reserva rom, 6 cl. ananasjuice og 2 cl. piskefløde i en blender. Blend og server i et rødvinsglas med isterninger. Pynt med ananas. DET SKAL DU BRUGE: Blender, Malibu rom, Havana Club Reserva rom, ananasjuice, fløde og masser af isterninger. Ananas til pynt.

37

38

39 dansedrinks Sommeren skal fejres! Her finder du nemme drinks du kender, og hvem ved, måske nye favoritter? De kan alle laves i en fart, så festen kan forsætte til den lyse morgen.

40 38 rio de jameson Kom 1 kop isterninger, 4 cl. Jameson Irish whiskey, 1 cl. grenadine, saften af en ½ citron og 1 tsk. flormelis i en shaker. Shake til det er iskoldt og si op i et højt glas med isterninger. Top op med Sprite og rør rundt inden servering. Pynt med lime. DET SKAL DU BRUGE: Shaker, Jameson Irish whiskey, grenadine, citroner, flormelis, Sprite og maser af isterninger. Lime til pynt. mr. jj Hæld 4 cl. Jameson Irish whiskey og 1 tsk. vaniljesukker i et højt glas. Fyld glasset op med isterninger og Schweppes Ginger Ale. Rør rundt inden servering. Pynt med Lime. DET SKAL DU BRUGE: Jameson Irish whiskey, vaniljesukker, Schweppes Ginger Ale og masser af isterninger. Lime til pynt.

41

42 40 blitz Hæld 2 cl. Pernod i et højt glas med isterninger. Fyld glasset op med Sprite, og tilsæt forsigtigt 1 cl. blå curacao likør. Pynt med appelsin. DET SKAL DU BRUGE: Pernod, blå curacao, Sprite og masser af isterninger. Appelsin til pynt. pernod cosmo Hæld 2 cl. Pernod og 4 cl. Ocean Spray tranebærjuice i et højt glas. Fyld op med isterninger og Sprite. Rør rundt inden servering. Pynt med Lime. DET SKAL DU BRUGE: Pernod, Ocean Spray tranebærjuice, Sprite og masser af isterninger. Lime til pynt.

43

44 42 cuban ginger Hæld 4 cl. Havana Club Reserva rom i et højt glas med isterninger. Pres saften af ½ lime ned i glasset og fyld op med Schweppes Ginger Ale. Rør rundt inden servering. Pynt med lime. DET SKAL DU BRUGE: Havana Club Reserva rom, limefrugter, Schweppes Ginger Ale og masser af isterninger. cuba libre lux Skær en lime i små stykker. Hæld 4 cl. Havana Club Reserva rom i et højt glas med isterninger. Pres saften af limestykkerne og læg dem ned i glasset. Fyld op med Coca-Cola og rør rundt inden servering. DET SKAL DU BRUGE: Havana Club Reserva rom, limefrugter, Coca-Cola og masser af isterninger.

45

46 44 gt (gin+tonic) Hæld 4 cl. Beefeater gin i et højt glas med isterninger. Pres saften af ½ lime ned i glasset og fyld op med Schweppes tonic water. Rør rundt inden servering. DET SKAL DU BRUGE: Beefeater gin, limefrugter, Schweppes Tonic Water og masser af isterninger. gtt (gin+tranebær+tonic) Hæld 4 cl. Beefeater gin i et højt glas med isterninger. Pres saften af ½ lime ned i glasset. Tilsæt 4 cl. Ocean Spray tranebærjuice og fyld op med Schweppes Tonic Water. Rør rundt inden servering. DET SKAL DU BRUGE: Beefeater gin, limefrugter, Ocean Spray tranebærjuice, Schweppes Tonic Water og masser af isterninger.

47

48 46 london lover Hæld 4 cl. Beefeater gin i et højt glas med isterninger. Tilsæt 4 cl. koncentreret hyldeblomstsaft og fyld op med danskvand. Rør rundt inden servering og pynt med carambole frugt. DET SKAL DU BRUGE: Beefeater gin, koncentreret hyldeblomstsaft, danskvand og masser af isterninger. Carambole til Pynt. coconut cooler Hæld 4 cl. Beefeater gin i et højt glas med isterninger. Tilsæt 2 cl. Malibu rom og fyld op med Schweppes Bitter Lemon. Rør rundt inden servering og pynt med cocktailbær. DET SKAL DU BRUGE: Beefeater gin, Malibu rom, Schweppes Bitter Lemon og masser af isterninger. Cocktailbær til pynt.

49

50 48 index gin beejito passion ice tea gt gtt london lover coconut cooler vodka cosmopolitan summer punch blueberry smoothie.. 20 passion Ice tea rom mojito pineapple mojito daiquiri fruity frozen daiquiri. 12 havana cooler blue hawaii piña colada cuban ginger cuba libre pernod red light pernod cosmo blitz whisk(e)y irish coffee exotic irish coffee spicy fix rio de jameson mr. jj kahlúa exotic irish coffee black russian white russian sweetheart malibu grace of monaco malibu beach punch. 18 coco smoothie hot choco blue hawaii piña colada coconut cooler malibu mango passion ice tea... 22

51 cocktailguiden.dk Jeg håber denne guide har vist dig, hvor lidt der skal til for at mixe en lækker cocktail eller long drink. Har du lyst til mere sjov som bartender, så klik ind på cocktailguiden.dk og find opskrifter på alle de klassiske cocktails. Opskrifterne kan vises som tegnefilm på en bærbar computer til festen eller printes ud som en tegneserie - hurtigt og nemt. Du kan også få svar på, hvilke drinks du kan lave af indholdet i dit barskab, ved at klikke på tøm barskabet eller sende os en mail under kontakt. Festlig hilsen Pernille Florio Indehaver Florio Bar catering & Cocktailguiden.dk

52 Giv din Cafe Latte et ekstra pift med Kahlúa

Indholdsfortegnelse. Velkommen til MixMeister! Af Bo Tranberg Christensen, indehaver.

Indholdsfortegnelse. Velkommen til MixMeister! Af Bo Tranberg Christensen, indehaver. Velkommen til MixMeister! Af Bo Tranberg Christensen, indehaver. Velkommen til en verden af nye smagsindtryk, dufte og oplevelser. Brug denne bog, når du har købt en af vores 29 forskellige drinkspakker,

Læs mere

HURTIGT, ENKELT OG NATURLIGT

HURTIGT, ENKELT OG NATURLIGT HURTIGT, ENKELT OG NATURLIGT Som børn har de fleste en drøm om at kunne få fingrene i et overflødighedshorn af slik, kager, is eller sodavand. Og så en dag møder du SodaStream. Det går op for dig, at det

Læs mere

Søde gaver til jul og nytår

Søde gaver til jul og nytår Søde gaver til jul og nytår Juledrikke bagværk juleknas desserter Masser af gode juleideer Vi älskar sötsaker! Årets bedste julegave er hjemmebagt Juleferie er slappe-af-ferie. Tiden hvor familie og venner

Læs mere

Syv sunde slags morgenmad af Lærke Lund www.laerkelund.dk Side 1

Syv sunde slags morgenmad af Lærke Lund www.laerkelund.dk Side 1 Side 1 Indholdsfortegnelse Forord...3 Opskrifter... 4 Quinoagrød... 5 Vegansk Yoghurt... 7 Øllebrød... 10 Morgenfrugtskål... 12 Havregrød med hjemmelavet bær-yoghurt...14 Chiagrød... 17 Pæregrød med quinoaflager...19

Læs mere

Desde 1987 For en bedre service, venligst ingen separate regninger, tak!

Desde 1987 For en bedre service, venligst ingen separate regninger, tak! Desde 1987 For en bedre service, venligst ingen separate regninger, tak! VELKOMMEN TIL TORTILLA FLATS! COCKTAILS Velkommen ind i vores verden. Et fristed, det har taget lang tid at skabe. Et miljø, hvor

Læs mere

Del din bageglæde. Kvalitet er den bedste opskrift.

Del din bageglæde. Kvalitet er den bedste opskrift. Del din bageglæde Kvalitet er den bedste opskrift. Ægte bageglæde er den bedste juletradition Ingen anden højtid er så fyldt med bagetraditioner som julen. Og de fleste familier har opskrifter på klassiske

Læs mere

Poul brænder for. økologien. 3 vegetariske. mennesker, mad og miljø. grill-opskrifter. Guide til. Øko-England. Hotte cocktails

Poul brænder for. økologien. 3 vegetariske. mennesker, mad og miljø. grill-opskrifter. Guide til. Øko-England. Hotte cocktails Medlemsmagasin for Økologisk Landsforening / nr. 6 forår 2009 mennesker, mad og miljø 50-årig brandmester får kollegaerne til at spise bedre: Poul brænder for økologien Guide til Øko-England 3 vegetariske

Læs mere

Patientstøtte Kræftens Bekæmpelse. Spis godt. Når kræft er en del af hverdagen

Patientstøtte Kræftens Bekæmpelse. Spis godt. Når kræft er en del af hverdagen Patientstøtte Kræftens Bekæmpelse Spis godt Når kræft er en del af hverdagen Tekst og redaktion: Nanna Kathrine Riiber Opskrifter: Louisa Lorang Smoothies side 20-2: Jens Jepson Ernæringsfaglige kilder:

Læs mere

Vol. I Hverdagsmad med hjerne

Vol. I Hverdagsmad med hjerne Vol. I Hverdagsmad med hjerne Vi kan alle sammen blive klogere Opskrifter af Nikolaj Kirk og Mikkel Maarbjerg Vol. I Hverdagsmad med hjerne Ingredienser, der er vigtige for hjernen Gurkemeje Styrker og

Læs mere

Opskriften på en uforglemmelig fodselsdag

Opskriften på en uforglemmelig fodselsdag 65 års fødselsdag Opskriften på en uforglemmelig fodselsdag 1 65 ar med gode fodselsdagsminder Ribena er en fast ingrediens på tusindvis af fødselsdagsborde og har været det siden 1948. I 65 år har Ribena

Læs mere

Sådan holder du nemt. børnefødselsdag uden mælk

Sådan holder du nemt. børnefødselsdag uden mælk Sådan holder du nemt børnefødselsdag uden mælk 1 INDHOLD Sådan håndterer du mælkeallergi...3 Børnefødselsdag uden mælk...4 Hemmeligheden bag bløde og luftige boller...5 Find kreativiteten frem og bag en

Læs mere

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier www.madkonceptet.dk Frokostordning Catering Om os vores værdier Kontakt os Frokostordning Få en oplevelse hver dag kl. 12

Læs mere

Etage- og bryllupskager

Etage- og bryllupskager Undervisningsmateriale Udvikler: Peter Rolaj, DalumUddannelsescenter Efteruddannelsesudvalget for Køkken, Hotel, Restaurant, Bager, Konditor og Kødbranchen. 1 Indholdsfortegnelse. Side 3-4 Side 5 6 Side

Læs mere

malerier du selv kan lave Nemme Lav selv sæt Et gratis blad for os Miniature folk. Masse af

malerier du selv kan lave Nemme Lav selv sæt Et gratis blad for os Miniature folk. Masse af Vis os det som du selv har lavet og som du er stolt af. Her er det kun positivt at prale. Det giver nemlig idéer til andre. Nr 5. 2 Årgang April 2009 Et blad for folk med dukkehuse som hobby. Lavet af

Læs mere

En Bedre Jul. Klinisk Diætist Hanne Svendsen E bog

En Bedre Jul. Klinisk Diætist Hanne Svendsen E bog En Bedre Jul Sådan får du en lettere jul med nydelse og tips til at ændre julevaner, forbedre egne opskrifter, julefælder og 27 juleopskrifter testet og anbefalet af diætisten Klinisk Diætist Hanne Svendsen

Læs mere

[1] [2] [3] [4] Jo mere ens bestillingerne er, des hurtigere er serveringen.

[1] [2] [3] [4] Jo mere ens bestillingerne er, des hurtigere er serveringen. Før du bestiller Vi elsker at tilbyde fremragende mad og drikke, og ikke mindst gode oplevelser. For at kunne give den bedst mulige service, specielt i tidspunktet 19.00-21.00, hvor alle gerne vil ud og

Læs mere

Karolines nye Køkken

Karolines nye Køkken Karolines nye Køkken Mad smager dejligst, når man ikke skal skynde sig så meget...og når man spiser den sammen med nogen, man godt kan lide. Emma, 6 år Indhold Alle retter i bogen er til 4 personer forår

Læs mere

Kom til tøsebrunch. En brunch man bliver yngre af? Ja, det er næsten for godt til at være sandt. Prøv det af med veninderne og døm selv.

Kom til tøsebrunch. En brunch man bliver yngre af? Ja, det er næsten for godt til at være sandt. Prøv det af med veninderne og døm selv. En brunch man bliver yngre af? Ja, det er næsten for godt til at være sandt. Prøv det af med veninderne og døm selv. Hyben-toddy med ingefær og vanilje. Kom til tøsebrunch Kvindehørm, smalltalk og hjertesnak

Læs mere

Så er der mad. til bords med Norden

Så er der mad. til bords med Norden Så er der mad til bords med Norden Det gode måltid Glæde og forventning er knyttet til ordene»så er der mad«. Størst er nydelsen måske, når vi selv har hakket, snittet og rørt i gryderne. Køkkenet kan

Læs mere

-THE- BURGER. edition. brød spread fyld. Glade kunder. Tilberedning SALG FAKTA SMAG. Inspiration. Trend

-THE- BURGER. edition. brød spread fyld. Glade kunder. Tilberedning SALG FAKTA SMAG. Inspiration. Trend BURGER edition -THE- brød spread fyld Glade kunder Tilberedning SALG FAKTA SMAG Inspiration Trend -THE- BURGER edition Længe leve burgeren! Du kender måske allerede vores Sandwich Complete guide, hvor

Læs mere

Sund Kogebog. - Til børn og barnlige sjæle

Sund Kogebog. - Til børn og barnlige sjæle Sund Kogebog - Til børn og barnlige sjæle Indhold: Principper bag kogebog:... 4 Pædagogisk madlavning:... 5 Morgenmad:... 6 Grød:... 6 Havregrød... 7 Byggrød... 8 Øllebrød... 9 Smoothie m. yoghurt... 10

Læs mere

Smagens Dag 2013 Mærk Smagen

Smagens Dag 2013 Mærk Smagen Smagens Dag 2013 Mærk Smagen Elevmateriale af Kirsten Marie Pedersen og Hanne Birkum Indhold Workshop 1 - Intro 3 - De 5 grundsmage 3 Workshop 2 - Mærk konsistensen 5 Workshop 3 - Hvad betyder temperaturen?

Læs mere

Sundhedsfremmende appetit på livet

Sundhedsfremmende appetit på livet Sundhedsfremmende appetit på livet Besøg os på: www.madomsorg.dk - og facebook: Sundhedsfremmende appetit på livet (facebook.com/sundhedsfremmende) Gode råd og lyse idéer omkring din mad... Til dig når

Læs mere

1 Praktiske køkkentips og kulinariske

1 Praktiske køkkentips og kulinariske 1 Praktiske køkkentips og kulinariske kneb Agurk Bitter agurk skæres i stave og lægges i koldt vand natten over; næste dag er den bitre smag forsvundet. Ananas Viser det sig, at den ananas, man kommer

Læs mere

Kogebogens 1-27. Kogebogens 1-27

Kogebogens 1-27. Kogebogens 1-27 Kogebogens 1-27 Kogebogens 1-27 Forord Hos Bruun & Hjejle har vi høje krav til os selv og alt, hvad vi laver. Kvalitet, godt håndværk og passion samt nytænkning er lige så vigtige for juraen, som det er

Læs mere

Smoothies og morgenmad

Smoothies og morgenmad Karina Villumsen Det Mælkefri Køkken MADGUDINDEN1 MADGUDINDEN Copyright: Tekst, opskrifter, fotografier 2014 by Madgudinden/Karina Villumsen 1. udgave Denmark 2014 Forfatter, omslag, billeder: Karina Villumsen

Læs mere

MAD I ANDRE LANDE. Redaktionen. Forlag Det Danske Spejderkorps. Arsenalvej 10 1436 København K Tlf. 32 64 00 50 Email: dds@dds.dk www.dds.

MAD I ANDRE LANDE. Redaktionen. Forlag Det Danske Spejderkorps. Arsenalvej 10 1436 København K Tlf. 32 64 00 50 Email: dds@dds.dk www.dds. MAD i andre lande MAD I ANDRE LANDE Forlag Det Danske Spejderkorps Forlag 2005 Arsenalvej 10 1436 København K Tlf. 32 64 00 50 Email: dds@dds.dk www.dds.dk Redaktion Martin Steenstrup Mikael Knudsen Claus

Læs mere

Resource Ernæringsdrikke. Meget ernæring i en lille mængde når appetitten er lille og behovet er stort

Resource Ernæringsdrikke. Meget ernæring i en lille mængde når appetitten er lille og behovet er stort Resource Ernæringsdrikke Meget ernæring i en lille mængde når appetitten er lille og behovet er stort Resource er en god udvej Navnet Resource er inspireret af det engelske ord resource, som betyder forråd

Læs mere

Løb og spis dig slank

Løb og spis dig slank Løb og spis dig slank med Chris MacDonald Løbeskolen 2. del 18 sunde opskrifter Du løber, som du spiser H ar du tænkt over, hvad kage, kaffe og junk food gør ved din krop, dit humør og dit løb? Hvis ikke,

Læs mere

Vi er så fucking sukkerforskrækkede

Vi er så fucking sukkerforskrækkede 10 9. OKTOBER 2014 Lokalavisen weekend Vi er så fucking sukkerforskrækkede "Det er da tosset at forbyde kagemand og slikkepind i skolen," mener dessertmesteren Morten Heiberg. Jeg har altid spist desserter

Læs mere